PDA

View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar

Pages : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

San Francisco
15-11-2005, 20:42
http://forum.donanimhaber.com/m_4430406/tm.htm şu siteye girermisin abi yardımcı olacaktır...
Çok teşekkür ederim.
Gösterdiğin siteye gidip problemimi hallettim
Neler denemedim?
İlk işim zaten güvenli kipe geçmek o olmadı.
XP de DOS disketi oluşturdum. DOS a girip ordan sileyim dedim. Harddisk NTSF formatın da olduğundan DOS system disketi harddiskimi görmedi. (Eskiden bu yolla hallediyordum).
Adını verdiğin sitede unlocker programını öğrendim onuda aşağıdaki siteden buldum.
http://www.majorgeeks.com/Unlocker_d4660.html
Dosya kücük zaten onu kurduktan sonra Bilgisayarım(Mycomputer) e gecip silinemeyen ve de yalnızca gizli kalmış sıfır uzantılı iki dosyayı içeren klasorun üzerine sağ tuşla tıklayıp gereken işlemi yaptım. Oh be....:)
Her zaman silmek istediğimde böyle bir dosya yok diyordu . isim yada dosyanın özelliklerinide değiştiremiyordum. her seferinde böyle bir dosya yok ibaresi geliyordu. Ama vardı.
Bu unlocker programı affetmedi.
Sağol opeth

opeth
15-11-2005, 20:55
eyvallah abi bende hiç hoşlanmam silinmeyen dosyalardan...

Acheron
15-11-2005, 21:05
Çok faydalı bir program.Geri yüklemesi 5dk. almıyor.
Ghost kullanıyorum.Ne oldu.fat32 de sistem disketi ile (veya dos)açıyorum.C:
Ghost'unu d:alıyorum.Birşey olduğunda c:'ye tekrar yüklüyorum.
Detaylı ne öğrenmek istiyorsun?
yardımcı olmaya çalışırım.
sn redblue ben bilgisayarı yazın yeniledim içinde ghost kurulu geldi ama
backup yapmamışlar...
Şuan virüs var ama backup alsam virüsde içinde olucak...
birde yukarıda yazdıklarını ben yapmak istiyorum ama zamanın olduğunda biraz daha açarak anlatırsan çok sevinirim
Şimdiden teşekkürler..

karınca
16-11-2005, 02:30
:D Ghost dedin ya aklıma geldi...:D
Bilgisayarı alalı 1.5 ay olmuş HD bozuldu sonra garanti süresinde diye yenisi ile değiştirdiler adamların bilgisayarı yüklemedeki yavaşlığına canım sıkıldı "verin bana kardeşim" dedim, aldım kasayı kendim yükledim,Aradan 10 gün falan geçmiş Ghostsurf diye bi program yükledim aslında güzel bir program girdiğin sitelerden elde ettiğin cookies leri falan siliyor,istersen IP numaranı gizliyor.Bi ara bilgisayarı taratayım dedim spyware varmı diye ,arka arkaya sorulan sorulardan bir süre sonra sıkıldım şunun tümüne evet diyeyim dedim...
Ertesi gün bazı programlar açılmıyor ;dll vs eksik falan mesajı alıyorum. "ulan nereye gitti bunların parçaları? ara ara yok.Ghostsurf'ü uninstall ettim sonrasında açamadığım programları uninstall edicem olmuyor...manuel olarak "delete" yap dedim... bu seferde yüklenmiyor...
Çaresiz format C: .....
Yüklemişim programları yeniden bu sefer hani "eşek çamura bi kere yatar" hesabı şu bilgisayarıma bir program kurayım "tıklatınca" eski haline dönsün dedim...
Gittim forumun birinden "deep freeze" iyidir dediler kurdum...Lakin ertesi gün gece bulduğum bir parçayı eşime bir dinleticem bilgisayarı ara ara yok. Bi kaç kere başlattan "ara" dedik yok!Belkide ismi değişik girmişimdir "dosyanın formatı" olarak aradım yine yok.Bunlarla uğraşırken yeni bir GSM hattı almışım arkadaşlara mail attım "yeni numaram şu" diye.Ama bu arada bilgisayarı ara ara parça yok.
Canım sıkıldı bilgisayarı bi kapatayım dinleneyim dedim ama dayanamadım 10 dakika sonra yeniden açtım bilgisayarımı, bu arada bi arkadaşım aradı "ooolum yazdığın numaradan başkası çıkıyor" dedi.Numarayı yanlış yazmışım.Mail'i kimlere gönderdiysem tekrar göndereyim diye Outlook'u açtım o da ne? Gönderdiğim mail ortada yok!
Aklıma arayıpda bulamadığım parça geldi...Anladım ki deep freeze programı bilgisayarımı her kapatmamda ne koyduysam siliyor...Siliyor diye yazdım ya programı siliyorsun yine yeni açılışta bilgisayarın eski halinde ...Taklalar attım olmadı.Sanki bilgisayarım internet cafe hesabı çalışıyor.İster virüs sok ister system dosyası sil tekrar aç eski heline dönsün...
Yine format C:
Bu sefer programları yeniden yüklemişim ve Norton Ghost yükleyeyim dedim...Yükledikten sonra nerede hata yaptım bilmiyorum tuttu C diskinde kendine FAT dosyası açtı ama windowsların oldu ğu yeri attı F ye...
Eeee Windows F'de olunca bilgisayar açılmadı...
Bi ara eşim oradan bana kıl kıl bakmaya başladı.O da aklınca beni tutuyor ya bilgisayarı kötülemeye başladı...Hani ben hata yapmam ya...
Yine format C:
Bu sefer çooook akıllandım ya elimin altında deneyecek çok program var.Acronis True Image programı ile İmage'yi aldım E Diskine attım.Derken programları yüklüyorum falan 3 gün sonrasında bir program yüklemesi ile internet bağlantı hızında düşme oldu..."Şu imajı alalımda eski haline koyalım..." Boot için hazırladığım CD yi koydum programı çalıştırdım...
Rahat rahat tuşa bastım o da ne bilgisayar açılmıyor...İnceledim ki ne göreyim D diski olmuş C...E diski olmuş D...C diski olmuş E...
Alıştık bi kere Format C:
Sizede kolay gelsin...:D

Matematikçi
16-11-2005, 07:24
bonnie
:D :D :D

Acheron
16-11-2005, 12:21
bonniem derli dördüm seni yahuuu....

dopamin
16-11-2005, 12:47
ghostu kudruktan sonra update etmezseniz xp de açmıyor haberiniz olsun

karınca
16-11-2005, 14:22
bonniem derli dördüm seni yahuuu....
valla formatlama konusunda sıkıntı yaptığım yok...
Fakat birisi burada
-deep freeze
-norton ghost
-Acronis true image

programlarından birisi için nasıl yüklendiğini ve nasıl çalıştırıldığını basamak basamak en ince ayrıntısına kadar açıklarsa sevinirim...

elimde bir tane açıklama var ama bu alıntı ve programın olasılıkla farklı versiyonuna ait

BOZOK
17-11-2005, 20:27
arkadaslar bilgisayarimi actiktan sonra assagi yukari 2 saat icin de programlar yanit vermemeye basliyor bende bilgisayari bastan baslatmak zorunda kaliyorum bu sorun hakinda bir bilgisi olan varmi
tesekkurler

Matematikçi
17-11-2005, 20:37
windowsu yeniden kurma vakti gelmis olabilir...
farkli bir cozum varsa, ben de muzdaribim bu dertten...

gzmnc
17-11-2005, 20:51
benim de bildiğim windows un yeniden yüklenmesi gerektiği. ama program ekle kaldır dan da kullanmadığınız programları kaldırarak bilgisayarınızı biraz rahatlatırsanız kısabir süreliğine de olsa işe yarıyor...

opeth
17-11-2005, 21:25
system mechanic 4.0 yada 5.0 kurun bu programla registeri ayrıca gereksiz ve uzantısız dosyaları silin.Daha sora scandisc yapın yanınada güzel bi virüs taraması yaptıkmı pc miz düzelecektir.

BOZOK
17-11-2005, 21:50
system mechanic 4.0 yada 5.0 kurun bu programla registeri ayrıca gereksiz ve uzantısız dosyaları silin.Daha sora scandisc yapın yanınada güzel bi virüs taraması yaptıkmı pc miz düzelecektir.
tesekkurler arkadas :tamam: aama bu dediklerini bize acikca nasil yapmamiz gerktigini anlatman lazim tabiki mumkunse :p :D :gulen:

opeth
17-11-2005, 21:55
öncellikle system mechanic programını kuracaksın büyük bi ihtimalle inndir com da vardır.programı kurduktan sora gerekli olan taramaları yapıcaksın istersen sağ alt köşede çıkan gereksiz kısayoları kapatıp bilgisayarını hızlandırabilirsin çok işlevli bir program eğer herhangi bir düzelme olmassa scandisc yapıp harddiskimizi düzenli bi hale getiricez bide virüs taraması evet onuda avast la yapabiliriz.bu sıralamalardan sora pc miz düzelecektir.

sanal_deli
17-11-2005, 22:44
arkadaslar bilgisayarimi actiktan sonra assagi yukari 2 saat icin de programlar yanit vermemeye basliyor bende bilgisayari bastan baslatmak zorunda kaliyorum bu sorun hakinda bir bilgisi olan varmi
tesekkurler

Bilgisayarınızda CTRL+Alt+Del Tuşuna basın çıkan ekranda Windows görev yöneticisi işlemler bölümünü print screen yapıp buraya ekleyebilirseniz size yardımcı olmaya çalışırım.

BOZOK
17-11-2005, 23:06
bu komutlarlarin tusuna basiyorum ama hic bir sey olmuyor
yada ben yanlis tuslara basiyorum

sanal_deli
17-11-2005, 23:14
bu komutlarlarin tusuna basiyorum ama hic bir sey olmuyor
yada ben yanlis tuslara basiyorum

Özür dileyerek elinizi tuşlardan kaldırmadan sırayla basacaksınız

CTRL + ALT + DELETE tuşlarına

sanal_deli
17-11-2005, 23:28
Aşağıda yer alan programlar bilgisayarınızda ki virüs ve trojenleri temizler böylece makinenizde trojen ve virüs türü programların çalışmasını engelleyerek yavaşlama ve çökmelere engel olabilirsiniz.

Adware trojen temizleme

http://www.download.com/3000-2144-10045910.html

AVAST Virüs Programı

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Avast-Home-Edition.shtml

Microsoft Antispy

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=321cd7a2-6a57-4c57-a8bd-dbf62eda9671&displaylang=en

Bunun dışında nette kaldıgınız sürelerde sürekli Cookies lerin pc nize geldiğini unutmayın ve ayda 1 kere de olsa programlar/donatılar/SİstemAraçları dan disk temizlemeyi çalıştırın...

BOZOK
17-11-2005, 23:51
Aşağıda yer alan programlar bilgisayarınızda ki virüs ve trojenleri temizler böylece makinenizde trojen ve virüs türü programların çalışmasını engelleyerek yavaşlama ve çökmelere engel olabilirsiniz.

Adware trojen temizleme

http://www.download.com/3000-2144-10045910.html

AVAST Virüs Programı

http://www.softpedia.com/get/Antivirus/Avast-Home-Edition.shtml

Microsoft Antispy

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=321cd7a2-6a57-4c57-a8bd-dbf62eda9671&displaylang=en
soylediginiz gibi sira ile bastim bilgisayardan ozur bile diledim :gulen:
ama gine de hic bir sey olmadi
Adware trojen temizleme bunu indirdim kurdum ne oldugunu bilmiyorum su anda calisiyor tariyor birseyleri ama
antivirus programim vardi onceden ]AVAST Virüs Programı bu da buluyor bir vurus truva Ati isimli ama silemiyor
Microsoft Antispy bunu da kuruyum mu ne ise yara bir aciklarmisiniz sn sessiz deli sizede zahmet verdiriyoruz ama kusura kalmayin cahillik iste
butun yardimi gecen gecmeyen arkadaslara :tamam:
TESEKKURLER

baytar657
18-11-2005, 00:09
Adware trojen temizleme bunu indirdim kurdum ne oldugunu bilmiyorum su anda calisiyor tariyor birseyleri ama
antivirus programim vardi onceden ]AVAST Virüs Programı bu da buluyor bir vurus truva Ati isimli ama silemiyor
Microsoft Antispy bunu da kuruyum mu ne ise yara bir aciklarmisiniz sn sessiz deli sizede zahmet verdiriyoruz ama kusura kalmayin cahillik iste
TESEKKURLER

adware ile microsoft antispyvare aynı tür proğramlar.adware bende sorun yapmıştı.bence microsftun olanını kullanınız.o daha iyi gibi.

avast yazılımının bulduğu virüs bulaşmış dosyanın ismini bir kağıda yazınız.başlat>ara>dosya-klasör>avast yazılımının bulduğu,kağıda yazdığınız oisim var ya arattırınız.çıkan dosyalar genelde virüs bulaşmış olanlar.eğer antivirüs (avast)otomatik olarak silemiyorsa o dosyalar o anda kullanımda olduğu için veya virüsün download dosyası var siz siliyorsunuz ama internet bağlantısı yoluyla tekrar geliyor demektir.silmeden önce internet bağlantısını kesip virüslü dosyaları ellede temizleyebilirsiniz.yinede olmadı silinmiyor birazı kaldı.başka bir yönetici oturumu açın.işte o zaman bulaşık oturumdaki dosyalar daha kolay siliniyor.bilgisayarı temizledikten sonra disk birleştirmeside yaparsanız eskisi gibi hızlı ve sorunsuz çalışacaktır.

yalnız bazen el ile dosya silmenin yolu bazı proğramların da çalışmamasına neden oluyor.genelde trojen birkaç dosyaya birden bulaşıyor veya sistem dosyalarını değiştiriyor.baktınız olmuyor bir format her şeyi temizler.

umarım kurtulursunuz

saygılarımla

sanal_deli
18-11-2005, 22:37
soylediginiz gibi sira ile bastim bilgisayardan ozur bile diledim :gulen:
ama gine de hic bir sey olmadi
TESEKKURLER

İstersen msn den ulaş ben bağlanıp bakarım makinene ayrıca teşekküre değer bişey yok ortada biz burada ayrıcalıklı bir grup değilmiyiz... :D

BOZOK
18-11-2005, 22:50
tekrar tesekkurler su temizleme frogram ini indirdim simdilik bir sorun kalmadi
eger tekrar baslarsa sizi rahatsiz ederim
gosterdigin ilgiye tesekkur ederim cok saol
ne kadarda ayricalik li bir gurup olsakda herzaman sevgi ve saygi icin de olmamiz gerektiginin bilin cin deyiz:hissenet:

Minoltay
20-11-2005, 19:17
arkadaşlar outlook express gelen maillerde attachment varsa mail i alamıyor ...mesela bi arkadaş resim eklemiş maile alamıyorum hata veriyor...hemde bilgisayarı yeni formatladığım halde...sebebi ne ola ki...

birde outlook express e alternatif kral bi mail programı bilen varsa yazsın lütfen...paralıda olsa olur ben crack ını bulurum..:)

şimdiden teşekkürler...

Minoltay
21-11-2005, 00:49
çözümü olan yok mu?

KontViper
21-11-2005, 03:26
Thunderbird programını deneyebilirsin belki işini görür...

http://www.mozilla.org/products/thunderbird/

neeldo
21-11-2005, 10:06
arkadaşlar outlook express gelen maillerde attachment varsa mail i alamıyor ...mesela bi arkadaş resim eklemiş maile alamıyorum hata veriyor...hemde bilgisayarı yeni formatladığım halde...sebebi ne ola ki...

birde outlook express e alternatif kral bi mail programı bilen varsa yazsın lütfen...paralıda olsa olur ben crack ını bulurum..:)

şimdiden teşekkürler...

Merhaba Sayın geveze Outlook Express zararlı olabilecek dosyaların alınmasına izin vermiyor.Alınan dosyada spy olabilir.

BRAVO
21-11-2005, 10:33
çözümü olan yok mu?
"Tools" / "Options" ile gelen mönüde "Security" altında "Do not allow attachments to be saved or opened that could potentially be a virus" kutucuğundan seçiliyi kaldırıp denediniz mi?

camarors
21-11-2005, 11:37

şimdiden teşekkürler...

incredimail kullaniyorum, memnunum.

BOZOK
21-11-2005, 17:01
slar bilgisayar dondugu yada kitlendigi zaman en guvenli bicimde nasil kapata biliriz fisini cekmeden tabiki?
tesekkurler

opeth
21-11-2005, 17:06
power düğmesine basık tutarak.

pinky
21-11-2005, 20:32
Freeware WS_FTP , Cute Ftp veya benzeri programlara ihtiyacım var.
Bunları yıllar önce sorunsuz kullanmıştım. Yeni programlar da çıkmış olabilir.
Nereden temin edebilirim.
Teşekkürler

neeldo
23-11-2005, 01:29
Bence en iyisi cute ftp full olması için özelinize bakın.
Program linki burada
http://installer.globalscape.com/pub/cuteftppro/cuteftppro.exe

Hadramut
23-11-2005, 10:22
Tarayıcılarım (Firefox, Opera, Explorer her üçüde) bazı topicleri tıklamamla birlikte otomatik olarak kapanıyor. Örneğin Terörist Kürtler ve Roj tv topiği.

Bilgisayarımda System Mechanic 6.0 kurulu ve aktif. sanırım tarayıcıyı o kapatıyor. Bu durum o topicte bir virüs ya da solucan olduğunu mu gösterir. Yoksa bilgisayarımda mı bir sorun var.

Bu durum sadece belirli topiclerde oluyor.

KontViper
23-11-2005, 14:08
Arkadaşım sorunun virüs veya tarayıcılardan olduğunu sanmıyorum bence System Mechanic ile beraber gelen popup engelleyicisin aktif olmasından kaynaklanıyor. Programın clean kısmından devre dışı bırakabilirsin...

Kolay gelsin

baytar657
23-11-2005, 20:02
Freeware WS_FTP , Cute Ftp veya benzeri programlara ihtiyacım var.
Bunları yıllar önce sorunsuz kullanmıştım. Yeni programlar da çıkmış olabilir.
Nereden temin edebilirim.
Teşekkürler

http://www.freedownloadmanager.org/
http://www.inndir.com/program.php?id=22767

iyi bir proğrama benziyor,Türkçe yapılabiliyor,hızlı,reklam göndermiyor(bazı proğramalar çalışması için bazı reklamlarıda indirme şartı koyuyor),herkese beleş:D ,vs.vs.

saygılarımla

justdoit
24-11-2005, 00:54
yazdıramama gibi bir sorunum var arkadaşlar.sebebi ne olabilir.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

BRAVO
24-11-2005, 10:17
ilgilenebilecek kadar veri yok ki...
yazıcın var, hiçbirşey mi yazmıyor?
yazıcın var, bazı şeyleri mi yazmıyor?
sekreterin mi var, yazmak mı istemiyor?

justdoit
24-11-2005, 22:00
evet hiçbir şey yazmıyor.1 gün önce yazıyordu ama ne olduysa anlayamadım.
driver ı tekrar yüklemeyi deneyeceğim.

Matematikçi
25-11-2005, 19:41
tonerin bitmis olmasin...

power
26-11-2005, 02:10
Arkadaşlar java matrikste IMKB100-BUYUK bölümünü inceliyordum yanlışlıkla temizle bölümüne bastım hepsi silindi diğer bölümleri çıkıyor bu bölüm çıkmıyor.Yardımlarınızı bekliyorum.TEŞEKKÜRLER.

camarors
26-11-2005, 02:41
Arkadaşlar java matrikste IMKB100-BUYUK bölümünü inceliyordum yanlışlıkla temizle bölümüne bastım hepsi silindi diğer bölümleri çıkıyor bu bölüm çıkmıyor.Yardımlarınızı bekliyorum.TEŞEKKÜRLER.

Kaydet'e tiklamadiysan problem olmamasi lazim, yeniden acilinca aynen duruyordur.

power
26-11-2005, 08:05
Maalesef yeniden açılıncada aynı sorun devam ediyor.

edvin
26-11-2005, 11:09
araçlardan internet seceneklerinden dosya sil diyip siliniz..sonratanımla bilgisisili tıklayınız..daha sonra internet geçmişini siliniz...

San Francisco
26-11-2005, 13:17
Bilgisayarım her nasıl oldu ise artık direkt açılmıyor. "Oturum aç" la açılıyor. Doğrudan açılması için ne yapmalıyım?.

akaral
26-11-2005, 16:37
Bilgisayarım her nasıl oldu ise artık direkt açılmıyor. "Oturum aç" la açılıyor. Doğrudan açılması için ne yapmalıyım?.
BAŞLAT-AYARLAR-DENETİM MASASI
Oradan KULLANICI HESAPLARI'nı tıkla.Açılan pencerede KULLANICILARIN OTURUM AÇMA VE KAPATMA ŞEKLİNİ DEĞİŞTİR 'i tıkla.Çıkan mesaj penceresinde İPTAL i tıkla.Açılan pencerede KARŞILAMA EKRANINI KULLAN yazan yer sende muhtemelen işaretlenmemiştir.Orayı işaretle.Sonra UYGULAMA SEÇENEKLERİ'ni tıkla.Yeniden başlat.Bitti.Bu kadar.İnşallah anlatabildim.

akaral
26-11-2005, 16:54
Maalesef yeniden açılıncada aynı sorun devam ediyor.
Matrikle ilgili tüm pencereleri kapat.C dizini altındaki MTXdosyalar klasörünü sil.Matriksi tekrar aç.
Burdaki tek sorun kendine özel kayıtlı bir pencere yapmışsan o da kaybolacak.

San Francisco
26-11-2005, 17:25
Kullanıcı hesabımdan başka 2 tane daha hesap varmış. Guest kapalı. Birde Net machine Asp diye bir kullanıcı adı daha açmış. Onu da kapalı hale getireyim dedim olmadı. Sonra o kullanıcı adını sildim Aktif yalnız bir tane kalınca düzeldi. Artık Bilgisayarım direkt açılıyor.
Sn Akaral Teşekkür ederim. Yardımınız doğrultusunda bilgisayarım düzeldi. Sağolun.

San Francisco
28-11-2005, 22:37
Yeni Bilgisayarımda kurulu gelen Norton Anvirüsü kaldırmak istedim ama bir türlü başarılı olmadım. Başarılı olanların yardımını bekliyorum.
( Bilgisayarı güvenli kipte aç, sonra kaldır sakın demeyin :) )

San Francisco
28-11-2005, 22:38
Yeni Bilgisayarımda kurulu gelen Norton Anvirüsü kaldırmak istedim ama bir türlü başarılı olmadım. Başarılı olanların yardımını bekliyorum.
( Bilgisayarı güvenli kipte aç, sonra kaldır sakın demeyin :) )

opeth
28-11-2005, 22:48
norton u kaldırmak beladır?gereksiz ve ağır bi program ne zaman kurdun sn.san fransisco?

opeth
28-11-2005, 22:50
PROGRAM EKLE KALDIRDAN KALKMAYAN PROGRAMLARI KALDIRMAK için şuda denenebilir...

Başlat\Çalıştır = "regedit"

Bilgisayarım \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Uninstall \

bu klasörün içindeki her klasör ayrı ayrı olarak KURULU OLAN (PRG EKLE-KALDIR) listesinde olan programları temsil ediyor.Silmek istediğinizi klasör halinde silerseniz problem ortadan kalkacaktır

San Francisco
28-11-2005, 23:18
sevgili opeth bilgisayarda kurulu geldi. Dediğin yolu deneyeceğim. Programların çoğunu sildim. Diyelimki bir internet sitesine gireceğim her zaman karşıma nortonun yazısı geliyor. İşte bazı proglamlar silindiğinden gerekli kontrol yapılamıyor diye. Artık silecek yerde kalmadı. ctrl alt delete yapıp norton ile ilgili ne varsa iptal etmeye de çalışıyorum . İptal olmuyor. Şu anda yoğun işlerimden dolayı sonra deneyeceğim. Bilgilerin için sağol. Umarım düzelir. Düzelirse yazarım.

kaleci
29-11-2005, 01:21
Norton yazılımlarını uninstal etmeye kalkarsanız,
mutlaka arkada birtakım artık partiküller kalır.
Çaresi yine nortonun kendisinden gelmiş:
ftp://ftp.symantec.com/public/english_us_canada/linked_files/tsgen/SymNRT.exe
Buradaki programcığı indirip çalıştırın,
nortonlarınızı kolayca kaldırın.

San Francisco
29-11-2005, 03:49
Sağol Kaleci.

Matematikçi
29-11-2005, 09:55
san francisco sorun cozuldu mu?

San Francisco
29-11-2005, 10:04
Sevgili matematikçi şu anda sorunu çözülecek bilgisayarımın yanında değilim. Bende sabırsızlıkla bekliyorum. Hallettiğimde sonucunu hemen yazacağım. Sevgilerle :)

Matematikçi
30-11-2005, 17:09
Windows update'te yaptigimiz guncellemeler biligisayarda nereye kaydediliyor bilen var mi?
Ve mesela windows'u tekrar kuracagim zaman bu guncellemeleri aynen kopyalayip cd'ye yazsam, windowsu kurduktan sonra da ayni klasorun icine kopyalasam bilgisayar yine guncellenmis olacak mi?
Ve son olarak bu guncellemeleri manual olarak indirip daha sonra kurmak uzere cd'ye yazabilecegim microsoftun bir linki var mi?

winner
30-11-2005, 18:00
Bilgisayarım ben başındayken ve çalışıyorken normal çalışıyor ancak yemek arası türü sebeplerle ayrıldığımda kendi kendini kapatıyor. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa mutlu olurum.

baytar657
30-11-2005, 18:26
Windows update'te yaptigimiz guncellemeler biligisayarda nereye kaydediliyor bilen var mi?
Ve mesela windows'u tekrar kuracagim zaman bu guncellemeleri aynen kopyalayip cd'ye yazsam, windowsu kurduktan sonra da ayni klasorun icine kopyalasam bilgisayar yine guncellenmis olacak mi?
Ve son olarak bu guncellemeleri manual olarak indirip daha sonra kurmak uzere cd'ye yazabilecegim microsoftun bir linki var mi?
:tamam:

http://ftp.anadolu.edu.tr/Service_Packs/Windows_XP_Srv_Packs/SP2/

saygılar

baytar657
30-11-2005, 18:30
Bilgisayarım ben başındayken ve çalışıyorken normal çalışıyor ancak yemek arası türü sebeplerle ayrıldığımda kendi kendini kapatıyor. Yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa mutlu olurum.

1-başlat
2-ayarlar
3-denetim masası
4-performans ve bakım
5-güç seçenekleri
6-güç düzenleri

yaparak istediğiniz gibi bilgisayarınızı ayarlayabilirsiniz

saygılarımla

baytar657
30-11-2005, 18:44

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a

cavit
30-11-2005, 21:39
E-posta programı olarak outlook express kullanıyorum, fakat son zamanlarda İE sayfasından posta oku ya da yeni ileti dediğimde microsoft outlook devreye giriyor. Outlook expresi varsayılan nasıl yapabilirim.:confused:

baytar657
30-11-2005, 21:54
E-posta programı olarak outlook express kullanıyorum, fakat son zamanlarda İE sayfasından posta oku ya da yeni ileti dediğimde microsoft outlook devreye giriyor. Outlook expresi varsayılan nasıl yapabilirim.:confused:

İE araçlar menüsünden,proğramlar bölümünden outlook seçerek

cavit
30-11-2005, 22:19
İE araçlar menüsünden,proğramlar bölümünden outlook seçerek

Sevgili baytar, sağolun çok makbule geçti. MAKBULE!? Ah komşu kızı makbule aklıma geldi.:dolar:

San Francisco
01-12-2005, 19:51
san francisco sorun cozuldu mu?
Sn Kalecinin gönderdiği ftp://ftp.symantec.com/public/englis...gen/SymNRT.exe
den programı indirip Nortonu sildim. Teşekkürler.

Sn opeth'in önerisi de çok güzel.

"PROGRAM EKLE KALDIRDAN KALKMAYAN PROGRAMLARI KALDIRMAK için şuda denenebilir...

Başlat\Çalıştır = "regedit"

Bilgisayarım \ HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Uninstall \

bu klasörün içindeki her klasör ayrı ayrı olarak KURULU OLAN (PRG EKLE-KALDIR) listesinde olan programları temsil ediyor.Silmek istediğinizi klasör halinde silerseniz problem ortadan kalkacaktır" Bunu da başka silinmeyen programlar varsa orada uygularız. Teşekkürler.

Matematikçi
01-12-2005, 23:31
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=tr&FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a

tesekkurler...
:roll:

pinky
04-12-2005, 19:21
Gmail kullanmanızı tavsiye ederim. Bildirirseniz size davetiye yollarım

gmail hakkinda biraz bilgi vereyim:
Gmail Google' in ürünüdür.
Gmail posta kutusu 2670 MB dir ve devamli artıyor.
Bir seferde gönderilebilecek veya alinabilecek dosya büyüklügü 10 Mb dir.
Gmail i sadece davetiyesi olan kisiler alabilir.
Gmail mail adreslerinin en iyisidir. Bir yıldır kullaniyorum harika
Gmail cok hizli. Mesaj gelince ekrana özet bilgi gelir.
Ücretsizdir. Video dosyalari icin ideal.
Video gibi büyük dosyalar burada depolanirsa hardiskini isgal etmez.
Pop-Up reklam almaz. Daha bircok özellik.
Istersen eski e-mail adreslerini de kullanmaya devam edebilirsin,
Gmail adresine gelen mesajlarin bir kopyasini eski adresine de gidebilir.
Türkce dahil bircok lisani destekliyor,
Virüs tarar ve temizler
Bu daha beta uyarlamasi devamli gelisiyor.

Diger ücretsizlerle mukayese:
Hotmail 2MB üstelik cok yavas
Hotmail USA da oturanlar 250 Mb
Yahoo 1 GB ve Gmail haric en iyisi
Mynet 100 MB yeni oldu
Superonline 30 MB
ttnet 10 MB

Fazla bilgi icin adres asagida:

http://www.google.com/gmail/help/start.html

avkt
04-12-2005, 22:44
benim cd rm da kaydettiğim cd ler başka bir bilgisayarda çalşımıyor veya erimeşez aygıt hatası veriyor .sorun arkadaşın cd rommundamı??onun başka cd leri çalşıyor ama ...........

opeth
04-12-2005, 22:46
cd leri kaç hızla yazıyosunuz?

Matematikçi
05-12-2005, 00:22
cd'lerin yazma hizini dusururseniz probleminiz cozulur...
mesela 12x ya da 8x

cyrano
05-12-2005, 11:46
Bilgisayarımı açtığımda hiçbir ayar değişikliği yapmadığım halde bir network sorunuyla karşılaştım. Airties ADSL modem kullanıyorum. Bilgisayarda bir network sorunu olduğu, network bağlantımın limitli veya sınırlı olduğu, bu nedenle internete ve networke bağlanamayacağım, network sorumlusuna danışmam gerektiği belirtiliyor. Biraz kurcaladığımda bu bilgisayara bir IP adresi verilmemiş gibi bir mesaj çıkıyor. Acab bu sorun neden kaynaklanmıştır, nasıl çözebirlim? Böyle bir sorunla daha önce karşılaşanlar oldu mu, ya da çözümünü bilenler var mı? Teşekkürler.

flama
05-12-2005, 17:31
Bilgisayarımda " remote computer gained full control over your system " ikazı ve sürekli virüs ikazı çıkıyor.Kaspersky ve spy boat çözemedi,sanırım hackerler ele geçirdi format dışında yapılacak birşey varmı hacker ın ip adresi var buradan bir tespit yapılabilirmi?Teşekkürler.

bourbon
06-12-2005, 02:54
msm otomatik olarak kendiliginden aciliyor nasil engelleyebilirim.Ikincisi eski surum msm yi silemiyorum pc den ,nasil ssilebilirim.Tesekkurler...

erdeem
06-12-2005, 09:20
Gmail kullanmanızı tavsiye ederim. Bildirirseniz size davetiye yollarım

gmail hakkinda biraz bilgi vereyim:
Gmail Google' in ürünüdür.
Gmail posta kutusu 2670 MB dir ve devamli artıyor.
Bir seferde gönderilebilecek veya alinabilecek dosya büyüklügü 10 Mb dir.
Gmail i sadece davetiyesi olan kisiler alabilir.
Gmail mail adreslerinin en iyisidir. Bir yıldır kullaniyorum harika
Gmail cok hizli. Mesaj gelince ekrana özet bilgi gelir.
Ücretsizdir. Video dosyalari icin ideal.
Video gibi büyük dosyalar burada depolanirsa hardiskini isgal etmez.
Pop-Up reklam almaz. Daha bircok özellik.
Istersen eski e-mail adreslerini de kullanmaya devam edebilirsin,
Gmail adresine gelen mesajlarin bir kopyasini eski adresine de gidebilir.
Türkce dahil bircok lisani destekliyor,
Virüs tarar ve temizler
Bu daha beta uyarlamasi devamli gelisiyor.

Diger ücretsizlerle mukayese:
Hotmail 2MB üstelik cok yavas
Hotmail USA da oturanlar 250 Mb
Yahoo 1 GB ve Gmail haric en iyisi
Mynet 100 MB yeni oldu
Superonline 30 MB
ttnet 10 MB

Fazla bilgi icin adres asagida:

http://www.google.com/gmail/help/start.html

gmail adresi aldım
outlook expressde ayarları nasıl yapmalıyım.gmail web deki adresimizde maiilerin eklerini açamıyoruz .açmak mümkünmü

peşin teşekkürler..

baytar657
06-12-2005, 09:21
msm otomatik olarak kendiliginden aciliyor nasil engelleyebilirim.Ikincisi eski surum msm yi silemiyorum pc den ,nasil ssilebilirim.Tesekkurler...

1-msn mesenger
2-araçlar
3-seçenekler
4-genel
5-genel bölümündeki tercihlerin kapatılması açılması vs.

yolunu izlerseniz düzelir.

proğram ekle kaldırdan tamamıyla silinmesi lazım,ama ''windows başladığında otomatik başla'' seçeneğini kapatınca ve ''arka planda çalışmama izin ver'' seçeneğini de kapatınca çok uslu bir proğram oluyor :) eski sürümü yükseltirseniz (otomatik güncelle seçeneği de var)belki birgün yine kullanmak istersiniz.bence güzel bir proğram:roll:

windows mesengerde ise ayarlama:

1-araçlar
2-tercihler bölümünden yapılıyor.

saygılarımla

erdeem
06-12-2005, 09:52
gmail adresi aldım
outlook expressde ayarları nasıl yapmalıyım.gmail web deki adresimizde maiilerin eklerini açamıyoruz .açmak mümkünmü

peşin teşekkürler..

pinky sağol talebi geri aldım. Çünkü gmail web sayfasında iligili ayar yerini buldum

Zülfü Aşkın
07-12-2005, 13:15
Sayfalar acilmiyor. ADRES bolumunu en az iki kere tikliyorum ondan sonra sayfa aciliyor. Her sayfada bu islemi yapmak zorunda kaliyorum.
zulfuaskin@hotmail.com MSN adresim yardimlar icin simdiden tsk ler..

KontViper
07-12-2005, 13:24
Sn. Aşkın eğer dediğiniz bu sorun hisse.net `de oluyorsa aynı sorunu ben de yaşıyorum; sanırım sitedeki yoğunluktan kaynaklanıyor...

bourbon
07-12-2005, 13:34
sv baytar 657 cok makbule gecti,tesekkurler..(eskisini silmedim,ilk gozagrim,kiyamadim)

Zülfü Aşkın
07-12-2005, 14:46
Sn. Aşkın eğer dediğiniz bu sorun hisse.net `de oluyorsa aynı sorunu ben de yaşıyorum; sanırım sitedeki yoğunluktan kaynaklanıyor...
Evet baska yerde olmuyor..

Matematikçi
07-12-2005, 23:50
laptopun kapagini (monitoru) kapatinca kendini uyku moduna aliyor.
guc seceneklerine baktim, "hicbir sey yapma" ya da "uyku moduna al" secenekleri var sadece.
Oysa ben kapagi kapattigimda bilgisayarin da kapanmasini istiyorum.
Bunu nasil yapabilirim?

Baydisiplin
07-12-2005, 23:58
bilgisayarımın uyku düğmesine bastığımda kısmında bilgisayarı kapat seçeneği var, onu seçerseniz kapak kapanınca bence kapanacaktır. pc kapanmasın diye denemedim ama başka uyku düğmesi olmadığına göre sanırım kapanır, eğer o değilse dediğiniz gibi başka seçenek yok,

karınca
07-12-2005, 23:59
gmail adresi aldım

peşin teşekkürler..

28 kasımda gönderdiğim bir mesaj vardı o zaman pek dikkatinizi çekmemiş olabilir.Program ile gmail adresinize ait bilgileri outlook express'e uygulayabilirsiniz.Sadece outlook da "gönder ve al" seçeneğini tıkladıktan sonra her seferinde açılan kutuya şifreyi gireceksiniz
http://forum.hisse.net/showpost.php?p=679917&postcount=1

Matematikçi
08-12-2005, 07:21
bilgisayarımın uyku düğmesine bastığımda kısmında bilgisayarı kapat seçeneği var, onu seçerseniz kapak kapanınca bence kapanacaktır. pc kapanmasın diye denemedim ama başka uyku düğmesi olmadığına göre sanırım kapanır, eğer o değilse dediğiniz gibi başka seçenek yok,

Malesef olmadi...

Bu aslinda her laptop kullanicisinin sorunu.
Yani kapagi kapattim mi eger ayarladiysam, bilgisayarin da baslat - bilgisayari kapat olayini yapmasi lazim.

avkt
09-12-2005, 18:13
cd romma boş bir cd taktım erimeşez aygıt hatası verdi bu bazı cd lerde oluyor ..neden kaynaklanıyor acaba ?

avkt
10-12-2005, 14:19
çok zor bir sorumu sordum acaba hiç cevap gelmemişte ?

sanal_deli
10-12-2005, 16:57
cd romma boş bir cd taktım erimeşez aygıt hatası verdi bu bazı cd lerde oluyor ..neden kaynaklanıyor acaba ?

CD_RW diyecektin sanırın ziraa cd_rom lar boş cd okumaz.
Buyuk ihtimalle aldığınız cd ler markasızdır ve dolayısı ile kalitesiz bu nedenle bozuk çıkma şansı fazla...

Kolay gelsin

ekobaba
10-12-2005, 21:23
yeni disket takınca disket biçimlenmemiş uyarısı alıyorum.biçimle diyoruz biçimlendiremedi diyor.Bazen yazıyor diskete başka bilgisayarlarda açmıyor.ilk başka bilgisayarlara disket girmiş çıkmışsa sorun olmuyor.ikinci el disket kullanmak zor oluyor.DOSYA SİSTEMİNİN FAT olmasından kaynaklanıyor olabilir mi

avkt
10-12-2005, 22:28
sayın sessiz deli galiba yanlış anladınız veya ben yanlış anlattım...tabiki cd rm lar boş cd yi okumaz ama benim sorunum başka.....başka bilgisayarda açılıyor cd ler ama benim bilgisayrda erişemez aygıt hatası veriyor ben onun nedenini merak etmiştim?

Matematikçi
11-12-2005, 08:17
sayın sessiz deli galiba yanlış anladınız veya ben yanlış anlattım...tabiki cd rm lar boş cd yi okumaz ama benim sorunum başka.....başka bilgisayarda açılıyor cd ler ama benim bilgisayrda erişemez aygıt hatası veriyor ben onun nedenini merak etmiştim?

butun bos cd'lerde mi ?
Yoksa bazilarinda mi?

Matematikçi
11-12-2005, 08:20
yeni disket takınca disket biçimlenmemiş uyarısı alıyorum.biçimle diyoruz biçimlendiremedi diyor.Bazen yazıyor diskete başka bilgisayarlarda açmıyor.ilk başka bilgisayarlara disket girmiş çıkmışsa sorun olmuyor.ikinci el disket kullanmak zor oluyor.DOSYA SİSTEMİNİN FAT olmasından kaynaklanıyor olabilir mi

Disketler, teknolojilerinin zayifligi ve yapilari sebebiyle cok cabuk bozulabiliyorlar...
Boyle durumlarda disketler ya hic acilmiyor ya da bazi bilgisayarlarda acilmasina ragmen digerlerinde acilmiyor...
Tavsiyem en kisa zamanda usb bellek olayina gecmeniz...

bourbon
12-12-2005, 01:47
resimlerimin hepsi office picture manager formatina gecmis,nasil jpg formatina geri dondurebilirim.Tesekkurler...

selçuk efendi
12-12-2005, 01:57
resimlerimin hepsi office picture manager formatina gecmis,nasil jpg formatina geri dondurebilirim.Tesekkurler...

format diil de programdır sanırım o, işletim sistemi xp ise herangi bi resmin üstüne sağ tıklayıp normalde görüntülemek için kullandıınız programı birlikte aç'tan seçip alttaki tiki de koymayı unutmayın...

ama eer hakkaten bööle bi uzantı mevcutsa heralde bi converter/çevirici prgla bu haale gelmiştir; tersine çevirecek bi prg bulmanız gerekir.. sanırım:)

Minoltay
12-12-2005, 03:12
28 kasımda gönderdiğim bir mesaj vardı o zaman pek dikkatinizi çekmemiş olabilir.Program ile gmail adresinize ait bilgileri outlook express'e uygulayabilirsiniz.Sadece outlook da "gönder ve al" seçeneğini tıkladıktan sonra her seferinde açılan kutuya şifreyi gireceksiniz
http://forum.hisse.net/showpost.php?p=679917&postcount=1

her seferinde şifre girmeyede gerek yok...outlook ekspressi açın araçlar...hesaplar...posta...gmail olanı seçin...özellikler...sunucular...burada parolanızı girin...parolayı anımsayı işaretleyin...hepsi bu... birdaha açılışta şifre sormuyor...:)

Minoltay
12-12-2005, 19:30
yahoo email adresimi outlook ekspress te nasıl kullanabilirim?

karınca
12-12-2005, 20:32
yahoo email adresimi outlook ekspress te nasıl kullanabilirim?

:p :D :p :D :p :D :p :D

Elbruz bey
12-12-2005, 20:52
yahoo uk (united kingdom) mail değilse kullanamazsınız .Bildiğim kadarıyla normal yahoo hesaplar outlook express le kullanılamıyor....yanlışsam arkadaşlar düzeltsin.

teo34
13-12-2005, 01:39
selam arkadaaşlar
hotmail ana sayfasına ulaşamıyorum
ayrıca mesela milliyetin ana sayfasına ulaşırken üzerine tıkladığım bir haberi yeni bir sayfada açamıyorum (javascript open windows (..) yazıyor
ayrıyeten oncumenkulun ana sayfasından online hisse verirelerine ulaşmak istediğimde yönlendirdiği sayfa açılmıyor

java ile ilgili bir problem olur dedim yeniden java yükledim ama sorun aynı ne yapmalıyım?acil cevap ltf

karınca
13-12-2005, 01:45
pop-up kapalı olmasın?

teo34
13-12-2005, 01:48
nasıl açabilirim?

teo34
13-12-2005, 04:20
nasıl açabilirim ?

teo34
13-12-2005, 13:57
selam arkadaaşlar
hotmail ana sayfasına ulaşamıyorum
ayrıca mesela milliyetin ana sayfasına ulaşırken üzerine tıkladığım bir haberi yeni bir sayfada açamıyorum (javascript open windows (..) yazıyor
ayrıyeten oncumenkulun ana sayfasından online hisse verirelerine ulaşmak istediğimde yönlendirdiği sayfa açılmıyor

java ile ilgili bir problem olur dedim yeniden java yükledim ama sorun aynı ne yapmalıyım?acil cevap ltf
son dönemde yaptığım değişikliklerin hangisi neden olmustur?

1. nortonu c'den alıp d'ye aktarmıstım
2.nortonun bazı uzantılarını tamamen silmiştim.nis-retail exe -npf_retail.exe ve nv11esd.exe programlarını silmiştim yeniden yükledim hala sorun devam ediyor
3-gecen hafta adsl'e geçtim. internet ayarlarını etkiler mi?

lütfen çok acil cevap

selçuk efendi
13-12-2005, 14:41
nortondan kaynaklandıını sanmıyorum. firefox(başka bi tarayıcı program-daha hızlı gösteriyo sayfaları) kullanmayı deneyin...

adsl'le ilgili tüm ayarları yaptıysanız, sorun güvenlik merkezi ayarlarından kaynaklanıyo olabilir... oradan halletmeye çalışın...

kullandıınız java sun microsystems'inkiyse(şu kahve simgeli),onunla ben de hiç giremedim eurojava'ya(ama matriks'i çalıştırıyo artık).. siz en iysi http://java.com/en/download/index.jsp buradan yükleyip çalıştırın. kapatıp açın.. internet seçeneklerinden gelişmişteki java sun onayını kaldırın, vm(sanal makine) ilk onayını işaaretleyin...

pop-up meselesini güvenlik merkezinden ya da artı bi program kurmuşsanız, onun ayarlarından halledeceksiniz.. explorerın adres kısmının altında görebilirsiniz,oradan ayarlarsınız...

haalaa yapamadıysanız,tekrar yazın buraya.. yardım etmeye çalışıyim...

karınca
13-12-2005, 14:52
nasıl açabilirim ?
en basiti bende pop up ile ilgili bi satır var...Bu önlemlerin biri ; popups okay olmalı değil ise ilgili sitede o bölümü tıklatıp okay yapabilirsin
Microsoft spyware diye bir program var (bende yok) o program yapabilir...sağ alttaki ikonunu sağ tıklatıp popup'ı devre dışı bırakabilirsin
Nortondan kaynaklandığını sanmıyorum ama bunu anlamak için basit bir şekilde sağ altta bulunan ikonu sağ tık yaparak geçici olarak "disable" yap ve sonra açmayı dene...

Not:Bu yazdıklarım popupdan kaynaklandığını düşündüğümden dolayıdır.

avkt
14-12-2005, 02:00
arkadaşlar masaüstü kısayol simgelerinde masaüstünü göster simgesini yanlışlıkla silmişim,hızlı başlatta bulamadım nerden nasıl yükleycem??

BOZKIR
14-12-2005, 02:26
arkadaşlar masaüstü kısayol simgelerinde masaüstünü göster simgesini yanlışlıkla silmişim,hızlı başlatta bulamadım nerden nasıl yükleycem??

En kıasa yol c:\Documents and Settings\administrator\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\

klasöründen kopyalayıp kendi kullanıcı dosyalarınızın olduğu klasöre yapıştırmaktır.satırdaki koyu yer sizin kullanıcı adınızdır.Eğer yinede bulamıyorsanız denetim masasından yeni kullanıcı oluşturup oradan kopyalarsınız

teo34
14-12-2005, 04:21
nortondan kaynaklandıını sanmıyorum. firefox(başka bi tarayıcı program-daha hızlı gösteriyo sayfaları) kullanmayı deneyin...

adsl'le ilgili tüm ayarları yaptıysanız, sorun güvenlik merkezi ayarlarından kaynaklanıyo olabilir... oradan halletmeye çalışın...

kullandıınız java sun microsystems'inkiyse(şu kahve simgeli),onunla ben de hiç giremedim eurojava'ya(ama matriks'i çalıştırıyo artık).. siz en iysi http://java.com/en/download/index.jsp buradan yükleyip çalıştırın. kapatıp açın.. internet seçeneklerinden gelişmişteki java sun onayını kaldırın, vm(sanal makine) ilk onayını işaaretleyin...

pop-up meselesini güvenlik merkezinden ya da artı bi program kurmuşsanız, onun ayarlarından halledeceksiniz.. explorerın adres kısmının altında görebilirsiniz,oradan ayarlarsınız...

haalaa yapamadıysanız,tekrar yazın buraya.. yardım etmeye çalışıyim...

sn selcukefendi
sn bonnie
sn mertistana yazmis olduklari yanitlar icin tesekkür ederim

tum dediklerinizin yapmakla beraber dns ve tcp/ip ayarlarini da değiştirmmeme rağmen herhangi bir sonuc alamamın üzüntüsünü yasarken gecenin bu saatinde search ederken bulduğum mozilla adlı program sayesinde tüm sorunlarımı halletmiş oldum
acayip sevincliyim paylasayım dedim :)

tekrar tesekkürler

selçuk efendi
14-12-2005, 09:21
yardımcı olabildiysem ne mutlu.. çünkü bilirim, elinde internet imkaanı varken kullanamamak çok kötü... mozilla firefox'u da herkeze tavsiye ederim, canlı borsa izlemek dışında explorerı kullanmıyorum ben artık...

atara
14-12-2005, 11:24
tesekürler selçuk bey efendi

avkt
14-12-2005, 13:55
acil yardım istiyorum arkadaşlar......sayfayı açtığımda ...............lookin at iexplore diye yeni ve ufak bir sayfa daha açılıyor ve açılmaya devam ediyor acaba virüs mü bulaştı???ayrıca hızlı başlat menüsünde smtp.mail.ru adında bir işaret var ki hiç anlamadım...

Matematikçi
14-12-2005, 15:44
arkadasin bilgisayariyla cocuklari oynamis biraz, masaustundeki bilgisayarim ve belgelerim ortadan kaybolmus.
Bunlari tekrar gorunur yaptigimiz yer neresiydi, unuttum da...

Bir de kisayol seklinde degil hani diger sekilde...
:)

Matematikçi
14-12-2005, 15:48
acil yardım istiyorum arkadaşlar......sayfayı açtığımda ...............lookin at iexplore diye yeni ve ufak bir sayfa daha açılıyor ve açılmaya devam ediyor acaba virüs mü bulaştı???ayrıca hızlı başlat menüsünde smtp.mail.ru adında bir işaret var ki hiç anlamadım...

gözüm spyware (sıpa sürüsü :) ) bulasmis sana. Ad-aware ile bir tarat bilgisayarini.
www.lavasoft.de

aZrAiL
14-12-2005, 16:01
arkadasin bilgisayariyla cocuklari oynamis biraz, masaustundeki bilgisayarim ve belgelerim ortadan kaybolmus.
Bunlari tekrar gorunur yaptigimiz yer neresiydi, unuttum da...

Bir de kisayol seklinde degil hani diger sekilde...

Masaüstünde sağ tıkla>özelliklerden görüntü özellikleri>Masaüstü sekmesinden...Selamlar...

teo34
14-12-2005, 16:39
nedir bu çektiğim bilgisayardan yahu
bir problem bittmeden diğeri başlıyor

oncumenkulun online sayfasına giriş yaabiliyorum kurduğum mozilla sayseinde ancak verileri alamıyorum bir türlü

jav.lang.null pointer exception hatası veriyor

msjavx86.exe kurdum ancak problem çözülmedi

acil cevap lütfen

selçuk efendi
14-12-2005, 17:32
eurojavayı ben de explorerdan izliyorum, firefoxtan olmuyo.. en azından ben beceremedim

aZrAiL
14-12-2005, 18:16
eurojavayı ben de explorerdan izliyorum, firefoxtan olmuyo.. en azından ben beceremedim

Evet ben de zamanında çok uğraşmıştım, olmuyor... Şimdi tekrar sürüm 1.5 ile dönüş yaptım, bakalım nereye kadar...

avkt
14-12-2005, 22:32
spamlar için ne yapablirim ....ad-aware adlı programdan scan ettim ama sonuç alamdım..sayfa açlınca bir biri ardınca küçük sayfalar açılmaya başlıyor...acil bir çözüm bekliyorum arkadaşlar

Matematikçi
15-12-2005, 00:02
Bilgisayarini asagidaki adresten de online olarak bir tarat istersen:
http://www.pandasoftware.com/products/ActiveScan.htm

avkt
15-12-2005, 02:40
malesef kurtulamıyorum bir türlü .... o kadar antivirüs programı denedim banamsın demedi...şimdi format mı çekmek lazım ??*adamı deli eder bu spamlar birbiri ardınca açılıyor ..

bikmisbroker
15-12-2005, 02:59
spamlar için ne yapablirim ....ad-aware adlı programdan scan ettim ama sonuç alamdım..sayfa açlınca bir biri ardınca küçük sayfalar açılmaya başlıyor...acil bir çözüm bekliyorum arkadaşlar

www.google.com veya www.yahoo.com dan pop aup block indir, ve internet explorerinda USTTE yer almasini sagla, Yukardaki bantda "pop up" ayarlari var, o ayarlarda senin musade etmedigin hicbir pop up acilmayacaktir.

spokesman
15-12-2005, 11:25
Aynı işlemi başlat-denetim masası-güvenlik duvarını seçerek ve açılan pencereden güvenlik duvarını açık hale getirerek de yapabilirsiniz.

TATOMETO
15-12-2005, 12:34
Aynı işlemi başlat-denetim masası-güvenlik duvarını seçerek ve açılan pencereden güvenlik duvarını açık hale getirerek de yapabilirsiniz.

sayın spokesman tam benim derdime değindin benim güvenlik duvarım aktif haline gelmiyor kabul etmiyor bu sorunu nasıl çözebiliriz acaba ...:hmm: :hmm:

avkt
15-12-2005, 14:57
malesef arkadaşlar bu spam çok dirençli çıktı...o kadar virüs programı yükledim scan ettirdim ama yinede sayfalar açılmaya devam ediyor ...nerede yüklü olduğunu da bulamıyorum..sadece küçük sayfacıklar açlıyor ve looking at internet explore diyor ve açılmaya devam ediyor...öyle büyük sayfalar değil küçük ve insanı gıcık edeb sayfacıklar ve ben bunu yazarken 20 tane sayfa açılmış ve açılmaya devam ediyor...nerede yüklü olduğunu bulablisem

opeth
15-12-2005, 15:02
Avastı kurun birde öyle deneyin.

İmago
16-12-2005, 22:15
Bilgisayarımda disk birleştiricisini çalıştırmak istediğimde,

Yanlış yüklendiğinden ve ya kayıt defterinin bir kısmı bozulduğundan MMC başlatılamadı. Şu komutu kullanarak Mmcndmgr.dll dosyası kaydının yapılmasını sağlayın ''regsvr32%SystemRoot%\system32\mmcndmgr.dll

şeklinde bir ibare çıkıyor. Windows XP SP2 kullanıyorum. system 32 dosyalarına baktığımda Mmcndmgr.dll dosyasının var olduğunu görüyorum. Bu söylenen MMC nin başlatılmasını ve Mmcndmgr.dll dosyası kaydının nasıl yapılmasını sağlayacağım konusunda yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

tulaycan
16-12-2005, 23:21
pc de web sayfasını kapattığımda bir uyarı çıkıyor BELLEK READ OLMADI diyor:)

opeth
16-12-2005, 23:22
Diskeeper workstation ı kullan özel bir disk birleştirci üstelikte hızlı.System32 dosyalarındaki sorun formatla düzelebilir.

camarors
17-12-2005, 01:55
malesef arkadaşlar bu spam çok dirençli çıktı...o kadar virüs programı yükledim scan ettirdim ama yinede sayfalar açılmaya devam ediyor ...nerede yüklü olduğunu da bulamıyorum..sadece küçük sayfacıklar açlıyor ve looking at internet explore diyor ve açılmaya devam ediyor...öyle büyük sayfalar değil küçük ve insanı gıcık edeb sayfacıklar ve ben bunu yazarken 20 tane sayfa açılmış ve açılmaya devam ediyor...nerede yüklü olduğunu bulablisem

ctrl+alt+del ile exe'leri kontrol ettiniz mi?

ad-aware'nin islemler hakkinda verdigi bilgileri kontrol ettiniz mi? exe'lerin ne oldugunu http://www.processlibrary.com/directory/a/ adresinden kontrol ederseniz problem dosyayi bulabilirsiniz, sanirim.

avkt
19-12-2005, 15:08
format çektim kurtuldum ....yalnız bir sorunum var canlı borsayı izleyemiyorum plotodatan açılan sayfada sol tarafta bir çarpı işareti var ...biliyordum ama unuttum nedenini

selçuk efendi
19-12-2005, 15:25
bikaç sayfa önce java vm programı linki var, ordaki açıklamaya göre yükleyin ve ayarını yapın

avkt
20-12-2005, 10:10
internet seçeneklerinde gelişmişte virtual machine yok,indirmeye çalşıtım yükleme yapamadım ...hala canlı borsayı izleyemiyorum..yardımmmmmmm

cyrano
20-12-2005, 11:54
İnternet seçeneklerinde Java Sun seçeneği işaretlenmişse onu kaldırım onun altında yine java ile ilgil 3 seçenek olacak onları işaretlerseniz sanırım sorun çözülür.

İmago
20-12-2005, 13:24
Şu aşağıdaki linkden, Java virtual machine yi yükleyin. Explorer araçlar menüsünden gelişmiş sekmesine gidip, JVM ile ilgili 3 şıkkı işaretledikden sonra java lı programları seyredebilirsiniz.

http://www.matriksdata.com/matriks/download/Win9x-ME-NT-XP-msjavx86.exe

Saygılarımla.

BRAVO
23-12-2005, 01:19
c:\WINDOWS\system32\hp59FO.tmp objesinde Trojan Horse virüsü çıktı. Norton bu dosyayı repair edemiyormuş. Gerekli bir dosya mıdır bu bilmiyorum ama silemiyorum da bu dosyayı. Ne yapabilirim? HELP.....

BRAVO
23-12-2005, 10:30
c:\WINDOWS\system32\hp59FO.tmp objesinde Trojan Horse virüsü çıktı. Norton bu dosyayı repair edemiyormuş. Gerekli bir dosya mıdır bu bilmiyorum ama silemiyorum da bu dosyayı. Ne yapabilirim? HELP.....
Bu arada işletim sistemi: XP

BOZOK
26-12-2005, 21:05
biri benim hesabima girmeye calismis ve yonetim bunu yakalamis boyle bir mesaj gelmis bana bu konuda ne yapmaliyim acaba
Sayın BOZOK, forum üyeliğiniz askıya alındı çünkü birisi sizin hesabınıza ulaşmaya çalışırken 5 kere şifreyi yanlış girdi. Foruma tekrar girişi 15 dakika sonra deneyebilirsiniz. Şifrenizi 5 kez yanlış giren kişinin IP adresi şudur : 81.215.39.194 . Lütfen şifrenizi girerken büyük küçük harflere dikkat edin.

Foruma giriş için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz

akuarist
26-12-2005, 22:08
sayın BRAVO gerekli bir dosya değil.sisteminizi güvenli kipte çalıştırın ve o şekilde silin.güvenli kipte çalıştırmak için:
sistem açılışında F5 e basılı tutun çıkan menüden güvenli kipi seçin.
bu arada ad aware adlı programı çekin güvenli kipte ad aware ile bir tarama yapın ve buldugu dosyaları silin sorununuzdan kurtulacaksınız.iyi günler...

aalver
28-12-2005, 11:35
Xp kullanıyorum masa üstüne izin vermeme me rağmen CASİNO_ONLİNE gibi kısayollar eklenmiş silinmiyoarda. nereden silebileceğime dair fikir verecek arkadaşlarıma teşekkür ederim. Saygılarımla.

BRAVO
28-12-2005, 11:49
sayın BRAVO gerekli bir dosya değil.sisteminizi güvenli kipte çalıştırın ve o şekilde silin.güvenli kipte çalıştırmak için:
bu arada ad aware adlı programı çekin güvenli kipte ad aware ile bir tarama yapın ve buldugu dosyaları silin sorununuzdan kurtulacaksınız.iyi günler...
Çok teşekkürler Sn. akuarist, söylediğiniz şeyi deneyeceğim.

akın
28-12-2005, 14:17
Arkadaslar, bılgısayarımda hangı yazıya copy dıyıp paste desem Hello cıkıyor, bunu nasıl duzeltecegım, msn de bır arkadsdan smıley aldım ondan sonra hello dan kurtulamıyorum!!!!

akuarist
28-12-2005, 14:39
sayın aalver gerekli bir dosya değil.sisteminizi güvenli kipte çalıştırın ve o şekilde silin.güvenli kipte çalıştırmak için:

maja
28-12-2005, 14:42
Arkadaşlar adsl bağlantım sürekli kesiliyor. onar dediğimde dns yenilenemedi. hatası veriyor. yardımcı olabilecek varmı.

bourbon
28-12-2005, 14:49
ofisdeki bilgisayarda bir problem var.
Bilgisayari normal sekilde kapatip disari ciktim,geldigimde tekrardan calisir durumda buldum.Yanlislikla restart mi basdim diye yeniden kapiyorum yeniden aciliyor.Arkadaki guc kablosunu cikartarak gecici bir cozum buldum.Ne olabilir sebebi acaba,tesekkurler...

San Francisco
28-12-2005, 15:29
İnternet explorer de herhangi bir arama motorunu actığımda arama kısmına bir yazı yazamıyorum. (İnternet exploreri sil baştan kur demeyin :))

aalver
28-12-2005, 16:18
sn. Akuarist ilginize teşekkür ederim. Ama sorunu çözemedim. tekrar teşekkür ederim.Saygılarımla

selçuk efendi
28-12-2005, 17:44
İnternet explorer de herhangi bir arama motorunu actığımda arama kısmına bir yazı yazamıyorum. (İnternet exploreri sil baştan kur demeyin :))

daha güzeli var... mozilla firefox'u kurun:)

selçuk efendi
28-12-2005, 17:46
Arkadaşlar adsl bağlantım sürekli kesiliyor. onar dediğimde dns yenilenemedi. hatası veriyor. yardımcı olabilecek varmı.

baalantı ayarları da olabilir sorun, telekom'dan ya da kablolardan da olabilir... ama adsl ışıı sürekli yanar durumda, yaani baalantıda bi sorun yoksa büyük ihtimal bilgisayardaki ağ ayarlarındadır sorun...

akuarist
28-12-2005, 18:18
aalver acaba ad-aware programını yükleyipgüvenli kipte taratmadan önce o programı güncelledinizmi? belki güncellemediyseniz yeni trojan yada spy ları görememiş olabilir...

akın
28-12-2005, 22:30
Arkadaslar, bılgısayarımda hangı yazıya copy dıyıp paste desem Hello cıkıyor, bunu nasıl duzeltecegım, msn de bır arkadsdan smıley aldım ondan sonra hello dan kurtulamıyorum!!!!

XP de sistemi 1 gun gerıye alarak sorunu cozdum, bazı sorunlarınız ıcın en kısa yol olabılır, aklınızda bulunsun. :)

San Francisco
30-12-2005, 16:53
daha güzeli var... mozilla firefox'u kurun:)
Mozilla firefox u kullanıyorumda. Onda problem yok. Ama yinede problemin çözülmesini istiyorum.

teo34
21-01-2006, 13:55
mozilla kullaniyorum
ancak internetteyken belli bir süre gectikten sonra ekranim donuyor
sadece çalışmakta olduğum sayfada ilerleyebiliyorum
mesela su anda ekranda hisse.net-hotmail-milliyet ve ogame açık sadece hisse.netteki sayfalarda dolaşabiliyorum , sayfayı aşağıya alamıyorum, diğer siteleri açamıyorum, bu sayfayıda alta aldığımda diğer siteler açılmıyor,
ctrl+alt+del de çalışmıyor
mozilla da bu tür sorunlar oluyor mu?
ne yapmam gerekir?acil yardım lütfen

baytar657
21-01-2006, 14:34
mozilla kullaniyorum
ancak internetteyken belli bir süre gectikten sonra ekranim donuyor
sadece çalışmakta olduğum sayfada ilerleyebiliyorum
mesela su anda ekranda hisse.net-hotmail-milliyet ve ogame açık sadece hisse.netteki sayfalarda dolaşabiliyorum , sayfayı aşağıya alamıyorum, diğer siteleri açamıyorum, bu sayfayıda alta aldığımda diğer siteler açılmıyor,
ctrl+alt+del de çalışmıyor
mozilla da bu tür sorunlar oluyor mu?
ne yapmam gerekir?acil yardım lütfen

benim bilgisayarımda da oldu.birkaç defa.birincisinde bilgisayarım çöktü.daha sonra ilave ram taktırdım.yine oluyor bazen.sonra bilgisayarın geçici dosyalarını temizle,disk birleştir gibi standart bakım ve temizliklerini yapınca düzeliyor.
xp kullanıyorsanız bu bakım çalışmalarından sonra düzelmez ise sorunsuz geçmiş bir güne sistem geri yüklemesi yapınız.belki düzelir.olmadı mozillayı yeniden kurun.

saygılarımla

ON4 dk
21-01-2006, 14:48
Mozilla yerine Avant Browser kullan. Ben 1-2 yıldır filan kullanıyorum. Pek bilinmiyor ama tümüne taş çıkarır. Bir problem yaşadığındada (takılma vs.) tüm kayıtları temizle gibi bir özelliği var. Ekstra program filan kurmadan adres, form, şifre, çerez, ziyaretler, kelimeler, pop_up'lar.... vs. tümün tek tıkla temizliyor. Ayrıca makinanıza, Microsoft Antispyware ve Etrust EZ Antivirus uygulamalarını kurun. Ben kaç yıldır kullanıyorum, üstelik girip çıktığım sitelerin (porno ve crack sitelerinde dahi) haddi hesabı olmamasına rağmen makinama bulaşabilen hiç bir halt yok. Tavsiye ederim.

cavit
26-01-2006, 12:12
Benim başım da bir süredir "alt gr+Q" klavye kısa tuşuyla dertte. Mail adresinde kullanılan(@ buraya yazarken copy-pasteyle yazdım) işaretini klavyeden yazmaya çalıştığımda bilgisayarımdaki açık bütün uygulamalar kapanıyor, yok mu bunun çaresi?

Ebu Computer
26-01-2006, 14:57
Benim başım da bir süredir "alt gr+Q" klavye kısa tuşuyla dertte. Mail adresinde kullanılan(@ buraya yazarken copy-pasteyle yazdım) işaretini klavyeden yazmaya çalıştığımda bilgisayarımdaki açık bütün uygulamalar kapanıyor, yok mu bunun çaresi?

Açık olan proğramlarmı kapanıyor yoksa açık olan net pencerelerimi.

Multimedya klavye kullanıyorsanız farkında olmadan böyle bir kısa yol atamış olabilirsiniz. Bu nedenle bu tuşlara bastığınızda atadığınız görev uygulanır.

Bu görev açık olan pencerelerin kapatılması yada minimize edilmesi olabilir.

Saygılarla...
:cool:

cavit
26-01-2006, 17:31
Açık olan proğramlarmı kapanıyor yoksa açık olan net pencerelerimi.

Multimedya klavye kullanıyorsanız farkında olmadan böyle bir kısa yol atamış olabilirsiniz. Bu nedenle bu tuşlara bastığınızda atadığınız görev uygulanır.

Bu görev açık olan pencerelerin kapatılması yada minimize edilmesi olabilir.

Saygılarla...

Sn. Ebu Computer

Laptop kullanıyorum, az önce bir çok uygulama açtım( metastock, outlook express, İE ve mozilla pencereleri, excell, word, winamp, belgelerim klasörü ve alt gr+Q tuşlarına bastığımda belgelerim klasörü hariç hepsi tamamen kapandı (minimize olmadı), denemek için tekrarladığımda belgelerim klasörü hala kapanmamıştı.

Farkında olmadan böyle bir kısa yol atamışsam eğer bunu nasıl düzeltebilirim, teşekkürler.

Ebu Computer
27-01-2006, 01:11
Şimdi doğrusunu söylemek gerekirse akşam laptop kullanan 4 arkadaş uzun uzun bu sorunu konuştuk ortaya şöyle bir sonuç çıktı.

Büyük ihtimalle pc nizde virüs yada trojan yada spy(casus) bir yazılım var.

Elinizdeki mevcut Antivirüs yazılımını güncelleyip pc yi taratın.

Birde eğer pc nizde yoksa Spybot proğramını aşşağıdaki linkten indirip kurun pc nizi taratıp temizleyin. Proğramı kurduktan sonra güncelleme yapmayı unutmayın.

Bir kaç gün önce tarama yaptım 160 zararlı yazılım buldu.:eek:

Pc nize giren casus yazılımları temizler.

http://www.inndir.com/program.php?id=15474

Bu arada forumdaki üyelerede tavsiye ederim bu yazılımı kurup ara sıra pc yi taratın.

Saygılarla...

bourbon
27-01-2006, 21:24
IBS programi acilmiyor.scrip te hata var diyor.Ne yapabilirim .Tesekkurler.

cavit
28-01-2006, 01:38
Şimdi doğrusunu söylemek gerekirse akşam laptop kullanan 4 arkadaş uzun uzun bu sorunu konuştuk ortaya şöyle bir sonuç çıktı.

Büyük ihtimalle pc nizde virüs yada trojan yada spy(casus) bir yazılım var.

Elinizdeki mevcut Antivirüs yazılımını güncelleyip pc yi taratın.

Birde eğer pc nizde yoksa Spybot proğramını aşşağıdaki linkten indirip kurun pc nizi taratıp temizleyin. Proğramı kurduktan sonra güncelleme yapmayı unutmayın.

Bir kaç gün önce tarama yaptım 160 zararlı yazılım buldu.:eek:

Pc nize giren casus yazılımları temizler.

http://www.inndir.com/program.php?id=15474

Bu arada forumdaki üyelerede tavsiye ederim bu yazılımı kurup ara sıra pc yi taratın.

Saygılarla...

Bilgisyarıma "ram pro server" isimli bir ram optimizasyonu yapan bir program yüklemiştim, yaklaşık ondan sonra bu problem başlamıştı, programı kaldırınca sorun düzeldi, ilginize teşekkürler, saygılar.

cash
03-02-2006, 01:04
Arkadaşlar.

Mail atılan bölgedeki, dosya ekle bölümü silinmiş.
Acaba hangi programı, nereden yüklersem sorun giderilmiş olur

Bir de bazı TV kanallarındaki sayfalardan açılan tv lerin görüntüsü açılmıyor.ses var..

yardımlarınız için şimdiden teekkürler...

SunShine
03-02-2006, 14:33
Arkadaşlar.

Mail atılan bölgedeki, dosya ekle bölümü silinmiş.
Acaba hangi programı, nereden yüklersem sorun giderilmiş olur

Bir de bazı TV kanallarındaki sayfalardan açılan tv lerin görüntüsü açılmıyor.ses var..

yardımlarınız için şimdiden teekkürler...

Eğer bahsettiğiniz Mail atılan bölge Outlook express ise;

Bir mail göndermek üzere pencere açtığınızda, karşınıza çıkan pencerede bazı ikonlar olacaktır.( aşağıdaki resimdeki imzala, şifrele gibi şeylere ikon diyoruz.)

İşte bu ikonların yanında, boş bir yerde sağ klik yapınız. İçinde Araç çubukları ve Özelleştir yazan bir pop up menü çıkacaktır.

Özelleştir seçiyorsunuz.

http://www.kingsofborsa.com/yardim2.jpg

Özelleştir seçince de karşınıza aşağıda bir parçası görülen bir pencere çıkacaktır.

Bu pencere içinde, sol taraftaki kutucuk (resimde görünmüyor) içinde görüntülenebilir ikonlar, sağ taraftaki kutucuk (resimde görülüyor) içinde de görünen ikonlar vardır.

Sağ tarafatan sol tarafa göndereceğiniz seçenekler ikon olarak görünecektir.

Soldan sağa yaparsanız da tam tersi olacaktır.

Soldaki Ekle'yi sağa taşıyacaksınız efendim.

http://www.kingsofborsa.com/yardim.jpg

PC'den televizyon seyredilmesi ile bilgi vermiyorum. Çünkü ben telvizyonu televizyondan izliyorum. Kebabı kebapcıda, baklavayı baklavacıda yemek lazım. Baklavacının kebabı, kebapcının da baklavası iyi olmayabilir.:roll:

Saygılarımla.

Not: Eğer bahsettiğiniz Mail atılan bölge Outlook express değil ise; boşuna zahmete girmişim demektir. Mail atılan bölgenin koordinatlarını veriseniz yeniden zahmete girebilirim.:D

cash
06-02-2006, 10:47
Eğer bahsettiğiniz Mail atılan bölge Outlook express ise;

Bir mail göndermek üzere pencere açtığınızda, karşınıza çıkan pencerede bazı ikonlar olacaktır.( aşağıdaki resimdeki imzala, şifrele gibi şeylere ikon diyoruz.)

İşte bu ikonların yanında, boş bir yerde sağ klik yapınız. İçinde Araç çubukları ve Özelleştir yazan bir pop up menü çıkacaktır.

Özelleştir seçiyorsunuz.

http://www.kingsofborsa.com/yardim2.jpg

Özelleştir seçince de karşınıza aşağıda bir parçası görülen bir pencere çıkacaktır.

Bu pencere içinde, sol taraftaki kutucuk (resimde görünmüyor) içinde görüntülenebilir ikonlar, sağ taraftaki kutucuk (resimde görülüyor) içinde de görünen ikonlar vardır.

Sağ tarafatan sol tarafa göndereceğiniz seçenekler ikon olarak görünecektir.

Soldan sağa yaparsanız da tam tersi olacaktır.

Soldaki Ekle'yi sağa taşıyacaksınız efendim.

http://www.kingsofborsa.com/yardim.jpg

PC'den televizyon seyredilmesi ile bilgi vermiyorum. Çünkü ben telvizyonu televizyondan izliyorum. Kebabı kebapcıda, baklavayı baklavacıda yemek lazım. Baklavacının kebabı, kebapcının da baklavası iyi olmayabilir.:roll:

Saygılarımla.

Not: Eğer bahsettiğiniz Mail atılan bölge Outlook express değil ise; boşuna zahmete girmişim demektir. Mail atılan bölgenin koordinatlarını veriseniz yeniden zahmete girebilirim.:D

İlgi ve açıklamalarınız için teşekkürler..

Yahoo mail de de aynı prensip işler herhalde...

BOZOK
08-02-2006, 02:40
slm arkadaslar basimda buyuk bir proglem var yardimci olursaniz cok sevinirim:(
dun aksam bilgisayarin tozunu almak icin actim:D bir kac kere daha acmistim :p
tozunu aldiktan sonra (ne toz almak ama ):eek: bilgisayari calistiramadim :confused: bilgisayar calisiyor ama ekrana goruntu cikmiyor :aglayan: pc nin fani devamli calisiyor :hayır:
bu sorun hakkinda bilgisi olan varmi acaba;)
(sabah yeni bir pc aldim hp)
sicze aldigim pc nasil verdigim paraya deger mi bozulani 1400€ almistim:o

PROCESSEUR
- INTEL CELERON D336
MEM. ET STOCKAGE
- Mémoire 1024Mo DDR-2
- Disque Dur 160 Go SATA
- Lecteur de carte mémoire
- Graveur DVD dual 16x
- double couche
VIDEO
- Mém.jusqu'à 128Mo partagé
- PCI Express 16x libre
SPECIFICITES
- Windows XP Ed.Familiale
- Microsoft Works 8
- Internet Security 2005
- Carte réseau
- Clavier et souris
- 7xUSB2 - 2xfirewire

Garantie : garantie 1 an avec enlevement a domicile

petal
08-02-2006, 03:00
sn. bozok...
monitorun yeşil ışığı devamlı yanıyor mu......
monitoru kasaya ters bağlamış olabilirsin....
celeron eski .... seçiminiz bence teknolojiyi düşünürsek eski....

BOZOK
08-02-2006, 03:34
sn. bozok...
monitorun yeşil ışığı devamlı yanıyor mu......
monitoru kasaya ters bağlamış olabilirsin....
celeron eski .... seçiminiz bence teknolojiyi düşünürsek eski....
sn arkadasim petal monitorun issigi yesil yanmiyor sari yaniyor :confused:
baglanti kablosunu cikarinca da sinyal yok diyor ikincisi ters baglamak imkansiz gibi geliyor cunku disi erkek ve geometrik acidan yani

su yeni pc ye gelincede ilk bilgisayarimi pentuyum 4 aldimda dunyanin parasini verdim eski olsun internete girmekten baska muzik ve bazende filim seyrediyorum bu yuzden ilkindeki gibi pahalisina sarilmadim bana bu yeter gibi geliyor
ILGIN ICIN TESEKKURLER:tamam:
bozulani izine giderken kardesime goturmeyi dusunuyorum ha bozmusta getirmis demesin:p

petal
08-02-2006, 11:29
sn arkadasim petal monitorun issigi yesil yanmiyor sari yaniyor :confused:
baglanti kablosunu cikarinca da sinyal yok diyor ikincisi ters baglamak imkansiz gibi geliyor cunku disi erkek ve geometrik acidan yani

su yeni pc ye gelincede ilk bilgisayarimi pentuyum 4 aldimda dunyanin parasini verdim eski olsun internete girmekten baska muzik ve bazende filim seyrediyorum bu yuzden ilkindeki gibi pahalisina sarilmadim bana bu yeter gibi geliyor
ILGIN ICIN TESEKKURLER:tamam:
bozulani izine giderken kardesime goturmeyi dusunuyorum ha bozmusta getirmis demesin:p
ters derken... dar kısmı geniş kısmına dikkat etmeden takmışsınızdır.... 180 derece çevirin öyle takın ters taktığınız için monitor çalışmıyor sadece.... fandan ses gelmesi kasada herşey normal gibi .....

Ebu Computer
08-02-2006, 13:20
ters derken... dar kısmı geniş kısmına dikkat etmeden takmışsınızdır.... 180 derece çevirin öyle takın ters taktığınız için monitor çalışmıyor sadece.... fandan ses gelmesi kasada herşey normal gibi .....

Ters takmanız mümkün değil.:hayır:

İşlemci fanı sürekli dönüyorsa kısa devreye yol açan bir sebep vardır.

İkincisi Sayın BOZOK aldığınız yeni sistem Celeron 336 değil Celeron 330 olmalı.

Eğer 775 pin LGA işlemcilerdense iyidir.:tamam:

Ama eski tip 478 pin ise bu tip işlemciler piyasadan kalkıyor.

Ayrıca bu işlemci eski yada yeni fark etmez hızı 2600 Mhz

Ayrıca eski kasada ide kablolarını kontrol edin ide kabloları harddiskten yada cd sürücülerden anakarta giden kablolardır.

Bu çözüm olmaz ise ram leri yerinden çıkarıp tekrar takın.

Bence sorun ramin yerinden oynamasında.

Hayırlı olsun.:tamam:

Saygılarla...

BOZOK
09-02-2006, 19:23
degerli arkadaslarim tesekkurler yardimlariniz icin aksam deneyim tekrar

birde soyle bir sorunum olustu
sayfalarin yazi boyutlarini tam istedigim gibi nasil ayarlaya bilirim
1024.768 pixels yapiyorum yazilar cok kuculuyor
800.600 pixels yapincada cik buyuk oluyor bir ortasini nasil yapabilirim
(pc yabanci dil oldugu icin (fr) pek anlamiyorum)

Ebu Computer
10-02-2006, 01:42
15 İnç monitörde 800X600 17 İnç monitörde 1024x768 ideal çözünürlüktür.

Yoksa aldığınız monitör 16:9 mu.:confused:

Birde ara çözünürlük var 960X600 bunu deneyin.

Saygılarla...

avkt
11-02-2006, 18:07
arkadaşlar ınternet seçenkleri/geçmişi sil ,tanımlama bilgisini sil.dosya sil yapmama rağmen adres çubuğuna örneğin s ile başlayan bir adres yazmaya çalışsam geçmiş teki bazı adreslerin silinmedeği gözüküyor ama sadece bazıları bunu tümden nasıl sileblirim???ayrıca geçmişten şimdi arama yap dediğimdede eski siteler gözüküyor.....xp kullanıcısıyım ..yardımcı olursanız sevinirim ??

tosbaga
11-02-2006, 20:58
onlari yaptiktan sonra uygula--tamam yapmıyosan olmayabilir..ama yaptıklarından sonra olmama şansı yok...yada geçmişi sil derken gün sayısı 1-2 gün ise..ondan önce kalanları silmeyebilir..sen onu bide 20-30 gün yapıp dene belki düzelir syn avkt

opeth
11-02-2006, 21:11
sn avkt system mechanic in herhangi bi sürümünü kurarsan ordan cookies leri rahatlıkla silebilirsin.

Prestij
12-02-2006, 21:41
msn msenger i program ekle kaldır dan silemiyorum, program kalkmıyor ne yapmalıyım yardım .tşk.ler.

haguan
13-02-2006, 02:28
ekran kartı yuvaya tam oturmamıs olabilrimi ?

BOZOK
13-02-2006, 02:32
ekran kartı yuvaya tam oturmamıs olabilrimi ?
BENIM SORUNUMA ILISKIN YAZDI ISENIZ EKRAN KARTINI DEFALARCA CIKARTIP TAKTIM AMA OLMADI
TESEKKURLER

TATOMETO
15-02-2006, 22:44
merhaba arkadaşlar benim sorum bilgisayarı sabah kalkıp çalıştırdığımda inanılmaz fandan bir ses geliyor sanki evin içinde helikopter sesi varmış gibi 2 dakkika sürüyor sonra bitiyor uzun süre bilgisayarı açık tutmadan tekrar kapayıp açarsam yine aynı problem gülmeyin ama bunun soğukla bir ilgisi varmı yoksa ne olabilir çözümüz nedir arkadaşlar... tesekkürler:)

rekorb
15-02-2006, 22:49
merhaba arkadaşlar benim sorum bilgisayarı sabah kalkıp çalıştırdığımda inanılmaz fandan bir ses geliyor sanki evin içinde helikopter sesi varmış gibi 2 dakkika sürüyor sonra bitiyor uzun süre bilgisayarı açık tutmadan tekrar açıp kaparsam yine aynı problem gülmeyin ama bunun soğukla bir ilgisi varmı yoksa ne olabilir çözümüz nedir arkadaşlar... tesekkürler:)
buna güç kaynağın mefta olmak üzere diyebiliriz. bir sabah uyandığında, bilgisayarının açma düğmesine bastığında bilgisayarından artık hiç bir ses gelmiyo olacaktır. hemen sevinip fanınm düzeldi zannetme.... çünki güç kaynağın hakkın rahmetine kavuşmuştur. şöyle sağlam bi güç kaynağı edinsen iyi olur.

TATOMETO
15-02-2006, 22:53
çoktesekkürler dostum power white pw 90 markasında güç kaynağı 4 yıl oldu alalı normalmi tükenmesi sence sen ne önerirsin rekorb... aydınlatıcı bilgin için çok tesekkürler bu arada:)

Mr.Smith
15-02-2006, 22:57
merhaba arkadaşlar benim sorum bilgisayarı sabah kalkıp çalıştırdığımda inanılmaz fandan bir ses geliyor sanki evin içinde helikopter sesi varmış gibi 2 dakkika sürüyor sonra bitiyor uzun süre bilgisayarı açık tutmadan tekrar kapayıp açarsam yine aynı problem gülmeyin ama bunun soğukla bir ilgisi varmı yoksa ne olabilir çözümüz nedir arkadaşlar... tesekkürler:)
Basınçlı kutu (sprey) içinde bulunan yağ ile yağlarsanız fan sesi azalacaktır. Bence yeni fan almanız çok iyi olur, zaman içinde bozulup ses yapmaya başlıyorlar. Biraz kalitelisini alırsanız fanın, uzunca bir süre sessiz kullanma şansına erişirsiniz. Bu durumun soğukla değil, toz ile alakalı olduğu da bir gerçektir.

head
15-02-2006, 23:07
merhaba arkadaşlar,benim bilgisayarım kapandıktan sonra kendiliğinden açılıyor.Kapatıp gidiyorum mesela bir kaç saat sonra bakıyorum açık.Bios ayarlarıyla ilgili olabilir mi,Biosta nasıl tekrar ayarlayabilirim.Teşekkürler

rekorb
15-02-2006, 23:12
Mr. Smith arkadaşın dediğini de yapabilirsin. ama seninki ömrünü tüketmek üzere bence. aopen'lar iyidir. ama biraz pahalıdır. ama piyasanın 1 numarasıdır.

Baydisiplin
15-02-2006, 23:20
merhaba arkadaşlar,benim bilgisayarım kapandıktan sonra kendiliğinden açılıyor.Kapatıp gidiyorum mesela bir kaç saat sonra bakıyorum açık.Bios ayarlarıyla ilgili olabilir mi,Biosta nasıl tekrar ayarlayabilirim.Teşekkürler

kafasına göre açılıyorsa fişini çek abi, ya da pilini çıkar..hiç uğraşma, bios işi uzun iş.

UmutEr
15-02-2006, 23:26
Bu sorunu ben de yaşadım Sn. Tatometo. Sn. Mr.Smith'in saptaması doğrudur. İlk açılıştaki o gürültülü ses bir süre sonra kesilip düzeldiği için başlangıçta bu sorunu önemsememeye çalıştımsa da, izleyen günlerde bilgisayarın tüm elektrik bağı kesildi ve çalışmaz oldu. Sonuçta fanı değiştirdiğimde her şey düzelip, yoluna girdi. İşlemcinin, bu durumdan etkilenip ısı düzensizliğinden ötürü yanma olasılığı bulunduğundan ivedilikle fanı değıştirmeniz gerekiyor. Saygılarımla.

Ebu Computer
16-02-2006, 01:27

Bios ayarlarından açılış ayarlarını değiştirmişsiniz.

Örneğin her telefon çalmasında açılıyor olabilir.

Yada farklı bi ayar.

Bios ayarlarını Defult haline getirmek için kasayı açın anakart üzerinde yaklaşık 1 ytl büyüklüğünde yada daha ufak bir pil göreceksiniz onu çıkarıp 30 dk kadar bekleyin sonra tekrar takın.

Not: Pc açılışında şifre koyup şifreyi unuttuysanız bu şekilde şifreyi kaldırıp o pc yi açabilirsiniz.

Saygılarla...

minik yatirimci
16-02-2006, 05:31
Basınçlı kutu (sprey) içinde bulunan yağ ile yağlarsanız fan sesi azalacaktır. Bence yeni fan almanız çok iyi olur, zaman içinde bozulup ses yapmaya başlıyorlar. Biraz kalitelisini alırsanız fanın, uzunca bir süre sessiz kullanma şansına erişirsiniz. Bu durumun soğukla değil, toz ile alakalı olduğu da bir gerçektir.

Gecici cozum olarakta fani sokun yuvaya az bir sey zeytin yagi damlatin sonra fon makinasini tutarak fanin donerek zeytinyaginin yayilmasini saglayin, ;) gecici bir cozumdur fakat bir sure sonra zeytin yagi donacagindan fan daha beter bir duruma gelir :D bu nedenle yeni fan alarak olasi bir yanma tehlikesine karsi bunu kullanabilirsiniz ;)

minik yatirimci
16-02-2006, 05:39
BENIM SORUNUMA ILISKIN YAZDI ISENIZ EKRAN KARTINI DEFALARCA CIKARTIP TAKTIM AMA OLMADI
TESEKKURLER

muhtemelen toz alirken bir kisa devre olmustur, ya da ramler yerine tam oturmamistir, bir baska olasilikta monitor kablosundaki pimlerden zarar gorenler olmustur, ram slotlarindan birine ters bir sekilde bir kil kacmis temazssizlik yaratior da olabilir, ram slotlarini kontrol edin, dogru oturdugundan emin olun, cmos sifirlayin (nasil yapacaginiz anakartin kitapciginda yazar) oda olmazsa kablodaki pimleri kontrol edin yamuk yada eksik olan olabilir, belki bir ihtimal temizlerken ekran kartinin takili oldugu slota bir sey kacmistir, kisaca nedeni bir cok sey olabilir benim gorusum buyuk ihtimalle bir kisa devre oldugu konusunda, bir bilgisayarciya goturun isterseniz

BOZOK
20-02-2006, 20:43
tesekkurler sn minik yatirim ci

arkadaslar yeri bura degil ama bir sorun veya bilgisizlik

RapidShare sitesin den bir seyler indirmeye calisirken bir sayfa aciliyor ve asagiya copi yap tigim yazilar geliyor bu nedir bileniniz varmi
tesekkurler
RapidShare - The world's biggest 1-Click Webhoster

Ads by Google
Free Domains - Hosting Find the domain name you want Plus Email, Web sites and Hosting!

Upload-limit: Unlimited! (Max. 100 MB per file! Split-archives allowed!)
Download-limit: Unlimited! (Some files have more than 100.000 downloads!)

RapidShare, the world's biggest (over 12 million files uploaded!) and fastest (22 Gigabit/s up/down!) 1-click file-hoster.
Burning the net with 200 Terabytes of hard-drive capacity right now and growing! Millions of users just can't be wrong.
Get your own PREMIUM-ACCOUNT to use ALL advantages of RapidShare!

NEW: Premium-users try out RapidGet, a free tool especially coded for RapidShare!

--------------------------------------------------------------------------------

You have requested the file a.nur_yengi-sevgiliye.rar (39840076 Bytes). This file has been downloaded 90 times already.
IMPORTANT: Download-accelerators are only supported with a PREMIUM-Account!

You have downloaded 31856 KB. Want to download more?
Get your own Premium-account now! Instant download-access! (Or wait 73 minutes)

petal
20-02-2006, 21:02
Sn. bozok....
limit aşımınız var... 73 dakika sonra tekrar deneyin ya da üye olun diyor ....:)

selçuk efendi
20-02-2006, 22:08
Sn. bozok, rapidshare ücretini ödemediiniz takdirde sınırsız paylaşımda bulunan bi site deyildir.. ip noonuza göre belli bi sürede belli bi limiti aşınca, şu kadar zaman bekleyin der(73 dakka)... bunu ekarte etmenin yolu yok mu? var:D ipniz saabit diilse modemi açıp kapatmanız ve modeminizin yeni bi ip noosu alması en kolay çözümdür.. bi de ip gizleme(aslında deyiştirme) programları var, kullandım ama bi sonuç alamadım... onu da bilen varsa, açıklamasını ben recaa ediyorum...

Detay
20-02-2006, 22:16
bır de IP yı sureklı degıstıren bır program var yanı yukarıda yazan degıstırme den farklı olrak tabıı ama bende yok ogrenmeye calısırım onda verıyor sanırım oyle 73 dakıka falan yok :):):):)

Baydisiplin
20-02-2006, 22:24
bır de IP yı sureklı degıstıren bır program var yanı yukarıda yazan degıstırme den farklı olrak tabıı ama bende yok ogrenmeye calısırım onda verıyor sanırım oyle 73 dakıka falan yok :):):):)

30 mB parasız limit aşılmış,geriye kalmış 9 mb onun içinde modem pc aç kapa devam et:D :D

minik yatirimci
20-02-2006, 22:30
www.proxy4free.com adresinden sececeginiz bir proxy ile de deneyebilirsiniz, belki yer :P

market
02-03-2006, 22:35
Bilgisayarım, yaklaşık 3 haftadır aynı şekilde arıza veriyor.4 kez çöktü(artık çöktü diyorum) 5 kez formatlandı.

Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı.

"WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM"

Özgün kur disketini veya CD-rom kullanıp windows kuru başlatarak bu dosyayı onarmayı deneyebilirsiniz.Onarımı başlatmak için ilk ekranda "R" seçin.

DİYOR.

Aynen dediğini yapıyorum,CD yi koyup kısaca "R" seçiyorum, onardığı filan yok.mecburen win. kur diyorum aksi takdirde çalışmıyor,kuruyorum,3 gün normal çalışıyor 4. gün yeniden aynı hata karşıma cıkıyor.şuan yine yeniden kurdum 1-2gün içinde çözüm bulmam lazım,yeniden aynı hata ve acılmama ile karşı karşıya kalacağımı adım gibi biliyorum.

Şimdi,bugüne kadar yaptığım uygulamaları yazayım,yardımcı olabilecek arkadaşlar boşuna vakit kaybetmesin.
Öncelikle kopya win XP Pro. kullandım (3 ayrı CD ile yaptım üçünde de yine aynı sorunu yaşadım.)SP2 li CD ile de aynı sorunu yaşadım SP2 siz CD ile de,priz,elektirik sorunu olma ihtimaline karşı farklı oda ve prizden de elektirik kullandım yine aynı.UPS var onunlada onsuz da aynı.güncelleştirmeleri yaptım yine aynı,yapmadım yine aynı.disk birleştirdim yine aynı,scandisk için ayarladım açılışta verdiği yazı;"doğrudan erişim için biçim acılamıyor."
kusura bakmayın arkadaşlar,sıralı olmuyor aklıma geldikçe yaptığım,anlamlı yada anlamsız işleri yazıyorum. kurulumlarımın bir kısmını(1-2 kez)formatlayarak,1-2 kez de üzerine kurarak yaptım hep aynı şarkı.
Bu arada ben iyi bir bilgisayar kullanıcısı değilim (bu sorunları yaşayarak biraz birşeyler öğrendim ama yetmiyormuş)bu yüzden yardımlarınızda lütfen bir acemiye yardım olarak yapın.
Ayrıca 2. kurulumdan sonra recover my filesla bazı resim ve dosyalarımı önce D'de sonra C'de kullandım bir kısmını kurtardım....Düşünüyorum başka yaptığım bir şey varmı diye;bilgisayarım 14 aylık 80 GB hardisk,onboard ses ve ekran kartı,ilk kurulduğundan bu soruna kadar sorunsuz çalıştı, virüs taraması yaptım (üç ayrı prog.la antivir,avast pro.bitdfender 9) spyware taraması yaptım (spyware doctor ve ad aware ile) virüs yok.
Biliyorum epey uzun oldu ama,bu bilgisayar beni çıldırtacak,bazen tutup parcalayayım diyorum o noktaya getirdi.
Lütfen yardım edin,bekliyorum.
Saygılarımla...

selçuk efendi
02-03-2006, 23:01
vallaa çok yardım etmek isterdim ama tek aklıma gelen harddiskte bi sorun olabileceei... google'dan bi aratam bakam ne diycek.. böyle sorunların paylaşıldıı forumlar var... bulabilirsem buraya dönerim geri...

selçuk efendi
02-03-2006, 23:03
şu linke bi bak... http://www.turkeyforum.com/satforum/archive/index.php/t-42492.html

baytar657
02-03-2006, 23:05
geçmiş olsun sn market nasıl anlatılır ki ben size en iyis bir anlatanın linkini vereyim

http://www.pclabs.gen.tr/article.asp?doc=278

market
02-03-2006, 23:16
teşekkürler sayın selcuk efendi ve baytar657,ben şunları bir okuyayım,bakalım işin altından kalkabilecekmiyim. sayın baytar657 yazınızı öyle bir şekilde algıladım ki benim makina daha iflah olmaz anlamını cıkardım.lütfen peşinen söyleyin doktor bey yaşayacak mı?:)

baytar657
02-03-2006, 23:20
yok yaw olmaz olurmu canavar gibi bişi ben verdiğim linkteki kadar güzel anlatamam demek istemiştim.sn selçuk efendi'de güzel bir link vermiş.kolay gelsin

market
02-03-2006, 23:25
Sağolun arkadaşlar.işe koyulalım bakalım.

BOZOK
07-03-2006, 21:53
arkadaslar bu kurtlar vadisi irak filimi ni bulamadim internette
limewire programinda 3 kere indirmeye niyetlendim ucundede degisik filim cikti (ikisi porno biri hababam sinifi )bu nasil istir
bu irak filminin internette oldugunu duydum ama bulamadim
yardimci olabilecek var mi

selçuk efendi
07-03-2006, 22:08
sn. bozok, bunu isteme istersen bu forumdan... bunun için başka forumlar var.. ayrıca belki biliyosunuzdur bu tarz linkler forumların başını belaaya sokabilir...
bi de zaaten bulacaaın şekli de sinama çekimi iirenç bişiy çıkacaktır... istersen biraz bekle:)

oktayreis
07-03-2006, 22:21
merhaba arkadaşlar,benim bir sorunum var inşallah yardım eden birisi çıkar.ben internet explorer i açamıyorum. runtime error veriyor. belgelerim den falan giriyorum örnegin hisse net e ama bu seferde pencere açmıyor ve kilitliyor bilgisayarı. sanırım yanlış bir siteye girmeye kalktım ve başıma bu iş geldi. şimdi msn explorer i kullanıyorum ama nereye kadar, digerinin yerini tutmuyor tabiki. yardım edebilecek olan varsa şimdiden teşekkür ederim....

selçuk efendi
07-03-2006, 22:27
mozilla firefox'u kurun diycem internete girebiliyosanız.. explorerdan kat kat hızlı:)

oktayreis
07-03-2006, 22:30
bu mozilla firefox u kurarsam explorer e ihtiyacım kalmıycak anladıgıma göre peki dostum,yaptın bir iyilik tam yap.bari nerede bulabilecegimi söylersen sana borsada kazancının bin misli olması için dua ederim..:)

baytar657
07-03-2006, 22:30
sn oktayreis ie runtime error sorunu nasıl çözülür bilmiyorum ama aşağıdaki internet tarayıcısını indirip kurarsanız işinizi görür herhalde
http://www.mozilla.com/firefox/

oktayreis
07-03-2006, 22:31
ha birde bu explorer belasını pc den tamamen silmem gerekir mi? gerekiyorsa nasıl silebilirim?

oktayreis
07-03-2006, 22:32
sevgili baytar çok teşekkür ederim azönceki sorumada bir yanıt alabilirsem çok mutlu olurum. şimdiden teşekkür ederim..

baytar657
07-03-2006, 22:38
ie bilgisayardan silmenize gerek yok. firefox bazı sitelerde çalışmıyor özellikle ie isteyen sitelerde ie kullanırsınız.ben firefok'u ve ie ikisini birden kullanıyorum.internette eğer firefux açmıyorsa (bu çok az belki 3-4 tane) ie kullanıyorum.ie onarmak için belki tekrar yüklemeniz gerekebilir.

oktayreis
07-03-2006, 22:39
sevgili dostlarım,yardımlarınız için sonsuz teşekkürlerimi sunarım,yükledim ve sanırım iyi sonuç aldım. tüm kalbimle iyiliginiz ve saglıgınız için dua ettigimi bilin.herşey gönlünüzce olsun...

baytar657
07-03-2006, 22:42
ie proramını onarmaya çalışırsınız ben nereden kaldırılacağını bulamadım.ama firefux tavsiye edbilirm.ikisi birden bir sorun çıkarmıyor gibi

selçuk efendi
07-03-2006, 22:46
ie bildiim kadarıyla windowsla bütünleşiktir, kaldıramazsınız... sn. baytar benden önce davranmış, bin misli duaasını da o aldı heralde:D ulan iki dakka başka bişiyle ilgilendik kaçtı duaa, görüyon mu:D

baytar657
07-03-2006, 22:48
sn oktayreis firefux güvenlik ayarlarını kendinize göre ayarlamayı unutmayınız.(araçlar menüsü içinde)

baytar657
07-03-2006, 23:09
ie bildiim kadarıyla windowsla bütünleşiktir, kaldıramazsınız... sn. baytar benden önce davranmış, bin misli duaasını da o aldı heralde:D ulan iki dakka başka bişiyle ilgilendik kaçtı duaa, görüyon mu:D

ben size birazını virmanlarım

TATOMETO
09-03-2006, 22:35
arkadaşlar bilgisayarıma aldığım klaVYE F klavyeymiş hep tuşlar yanlış hafrfleri gösteriyor mesela a basıyorun ü çokıyor nasıl düzelte bilirmi ydada düzelmezmi bana bir yardımcı olsanız.......

Minoltay
11-03-2006, 00:41
Benim sorunum , pencere içindeki yazının boyutu 10 ve koyu çıkıyor...normalde 8 ve normal olmalı...

daha önce normaldi ...muhtemelen kurduğum bazı programlardan sonra böyle oldu...

birde pencere içindeki yazının yazı tipini boyutunu değiştiremiyorum...o
seçeneği vermiyor...aslında vermesi gerekir...

ayarlarınıza bir bakabilirmisiniz?

nasıl halledebilirim?

http://img63.imageshack.us/img63/9053/yardm0sb.png (http://imageshack.us)

bazı programlarımın içindeki yazılar , aşağıdaki gibi koyu ve boyutu 10 olarak gözüküyor...

bu yazıları nasıl normal haline getirebilirim?

hank
11-03-2006, 01:11
öğe /pencereyi
öğe/masaüstü yapın bakalım düzelecekmi bende ayarlar öyle

Minoltay
11-03-2006, 01:20
öğe /pencereyi
öğe/masaüstü yapın bakalım düzelecekmi bende ayarlar öyle

bendede masaüstü diye geliyor ilk açtığımda ...

sağ taraftaki oktan pencereyi seçtiğinizde yazı tipini ve boyutunu değiştirmenize izin veriyor mu bi bakar mısınız?

bende değiştirmeme izin vermiyor...

selçuk efendi
11-03-2006, 01:32
arkadaşlar bilgisayarıma aldığım klaVYE F klavyeymiş hep tuşlar yanlış hafrfleri gösteriyor mesela a basıyorun ü çokıyor nasıl düzelte bilirmi ydada düzelmezmi bana bir yardımcı olsanız.......

Başlat/ayarlar/denetim masası/bölge ve dil seçenekleri/diller/ayrıntılar'dan halledebilirsiniz...

selçuk efendi
11-03-2006, 01:34
bendede masaüstü diye geliyor ilk açtığımda .