View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar
benzer sorun bende de olmuştu, monitörün vadesi dolmuş dediler, ben de yeni bir tane aldım, kesin çözüm.
Bir sorun var bilgisayarda yardımcı olabileceklere şimdiden teşekkürler
ekran bazen koyulaşıyor , bazen rengi açılıyor sonra düzeliyor noluyor anlamadım ( LG FLATRON 775F ) ekranın markası manyaklaştı sorun ekrandamı acaba ekran kartındanmı oluyor veya başka bir şeymi oluyor işin profesyonellerinden bilgi bekliyorum
saygılarımla
Kablo problemine benziyor. Tekrar bakın. Bilgisayara ve monitora(varsa) giren uçtaki pinleri kontrol edin kırık veya yamuk varmı kontrol edin.
baytar657
20-03-2006, 13:18
ekran bazen koyulaşıyor , bazen rengi açılıyor sonra düzeliyor noluyor anlamadım ( LG FLATRON 775F ) ekranın markası manyaklaştı sorun ekrandamı acaba ekran kartındanmı oluyor veya başka bir şeymi oluyor işin profesyonellerinden bilgi bekliyorum
saygılarımla
ya size pek yardımcı olurmu bilemem ama bende de olmuştu denetim masasındaki güç seçenekleri ayarlarını inceleyin derim birde hoperlör,cep telefonu gibi manyetik olarak güçlü cihazları ekrandan biraz aralıklı yerleştirin derim belki faydası olur.saygılar
saygılarımla
Aynı sorun arkadaşın monitörde de oldu. Servise götürdük. İçini açtı. Orda bir yere bir lehim yaptı. 5 dakika sürdü. Odur budur taş gibi çalışıyor. Yani servise götürmelisin.
ya size pek yardımcı olurmu bilemem ama bende de olmuştu denetim masasındaki güç seçenekleri ayarlarını inceleyin derim birde hoperlör,cep telefonu gibi manyetik olarak güçlü cihazları ekrandan biraz aralıklı yerleştirin derim belki faydası olur.saygılar
A4 TECH kablosuz mause var sadece monitörün yanında hoperlör ler masanın altında yıllarcada orda durdular yerleri değişmedi
sayın halo
Kablo problemine benziyor. Tekrar bakın. Bilgisayara ve monitora(varsa) giren uçtaki pinleri kontrol edin kırık veya yamuk varmı kontrol edin.
pinleri kontrol ettim bir tanesi eksik acaba öylemiydi sonradanmı bişey oldu bilemiyorum o eksik pin nerde nere gitmiş olabilir? bılgısayarın arkasında yuvada ıse nasıl cıkaracağız onu ordan monitörün bilgisayara bağlanan kablosu mönitörde sabit fişli değil yane bilgisayara bağlanan kablonun pinlerini görüyorum sadece
daha 4-5 senelik monitör bu kadar kısa zamanda gitmez bunlar bozulmaz yane çöpe atılacak olmaz bende daha alt modeli vardı 7-8 sene kullandım. sanırım pinden yapıyor onu 1 tanesi yok sanırım bir LG servisine gitmem lazım gerekecek istanbulda arada bulasın LG servisini :gulen: :gulen: :gulen:
sn guneysu
Eksik pin olabilir. eğik veya yamuk pin varmı o önemli. ona bakın.
Bulamıyorsanız bir servise gitmek sorunu çözebilir.
Bu daha öncede belirtiğimiz gibi kablo sorunu bir yerde temas problemi var.
Selam arkadaşlar,
Şifresini unuttuğum önemli bir word dosyamı açamıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin.
Selam arkadaşlar,
Şifresini unuttuğum önemli bir word dosyamı açamıyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
Kolay gelsin.
Advanced Office XP Password Recovery ile şifreni tekrar öğrenebilirsin, eğer şifreyi hatırlamıyorsan bile uzunluğunu hatırlıyorsan işin daha kolay ama ne uzunluğunu ne de harf veya rakam mı olduğunu hatırlamıyorsan bulman vakit alacaktır. Eğer makinan yeterince güçlü değilse programın milyonlarca alternatifi bulması yine saatler hatta günler sürecektir.
Program bütün office dosyalarının şifrelerini bulabiliyor. Görüntüsü aşağıdaki gibi, Elcomsoft firmasından indirebilirsin.
41140
Sn Erasure,
Foruma şimdi girdim. Önerini uygulayacağım.
Çok teşekkür ederim.
bilinmezki
30-03-2006, 23:41
Selam..
İnternet explorer 'in özelliklerinden Temporary İnterner Files'i silemiyorum.. Sile basınca özellikler donuyor ve hata veriyor.. Bilgisayarda da arattım Temporary İnternet Files dosyası yok.. Nedendir?
selçuk efendi
30-03-2006, 23:48
efenim explorer, zaaten bi süre sonra kafayı yemeye mahkumdur.. o yüzden elle silmenin yolunu gösterebilirim... c'den documents and settings'in o an hangi isim altında açılmışsa o klasöre , sonra local settings'e; işte karşınızda... hattaa el atmışken temp klasörünü de boşaltabilirsiniz... yannız gizli dosyaları gösterir durumda olsun ayar, c'ye bakarken...
Xp kullanıyorum.Hesap makinesi silindi.Bu konuda bilen arkadaş varsa yardımını istiyorum.Teşekkürler...
bilinmezki
31-03-2006, 00:12
efenim explorer, zaaten bi süre sonra kafayı yemeye mahkumdur.. o yüzden elle silmenin yolunu gösterebilirim... c'den documents and settings'in o an hangi isim altında açılmışsa o klasöre , sonra local settings'e; işte karşınızda... hattaa el atmışken temp klasörünü de boşaltabilirsiniz... yannız gizli dosyaları gösterir durumda olsun ayar, c'ye bakarken...
teşekkürler..
Minoltay
31-03-2006, 00:39
gizli dosyaları görebilmek için nerden ayar yapmamız gerekiyor ?
sanal_deli
31-03-2006, 01:02
Selam yine dayanamadım madde madde bilgisayar temizliğini yazayım bari :)
1-Bilgisayarımı çift tıklayıp araçlar menusunden klasor seçeneklerine girip görünüm bölümünden gizli dosyaları gösteri seçin.
2-Bilgisayarınızı kapatıp güvenli kipte Administrator olarak açın (pc niz açılırken F8 tuşuna basarak bu işlemi yapabilirsiniz)
3-C'de bulunan Documents and Settings in içine girip kullanıcı adınızı tıklayın öncelikle Cookies içini temizleyin daha sonra Local Settings e girip Temporary Internet Files ve Temp dosyalarının içini temizleyin.
4-C ye dönüp WINDOWS dosyasının içinde Temp dosyasının içini temizleyin
5-Çöp kutusunu boşaltın.
6-Varsa trojen temizleme ve virüs programı ile yine güvenli kipte bir tarama yaptırın.
7-Yine guvenli kipte Programlar menusunde Donatılara oradanda Sistem Araçlarına girip Disk Birleştiricisi çalıştırın. (bu işlem pcnizde dağınık durumda bulunan program dosyalarını biraraya getirecek)
8-Pc yi kapatıp açın...
9-Bilgisayarım ikonu üzerinde sağ click özellikleri seçin Gelişmiş menüsünden Performans ın ayarlar bölümüne girin burada en iyi performans ı seçin eger ekran görüntünüzün değişmesini istemiyorsanız alt listeden sadece Pencere vedügmelerde görsel stili kullan seçeneğini seçin.(burda amaç XP nin ram üzerindeki agırlığını kaldırmaktır)
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Not: Bunlar XP kullanıcıları için geçerlidir.
Saygılarımla
selçuk efendi
31-03-2006, 07:54
gizli dosyaları görebilmek için nerden ayar yapmamız gerekiyor ?
bilgisayarım veya herhangi bi sürücüden araçlar/klasör seçenekleri/görünüm/gizli dosya ve klasörler... burdan göster veya gösterme'yi seçebilirsiniz...
Xp kullanıyorum.Hesap makinesi silindi.Bu konuda bilen arkadaş varsa yardımını istiyorum.Teşekkürler...
Denetim masasından ekle-kaldır, oradan da windows bileşenlerinden sonra
resimdeki adımları izlersen silinen hesap makinasını yeniden kurabilirsin.
41805
ses sorunum var hala çözemedim bilgisayara kaydedilen şarkıları bir süre sonra çalmaz oluyor medya player dan yürütüyor ama ses çıkmıyor.ses cd programını tekrar yüklediğim zaman ses çıkıyor. birkaç gün sonra tekrar medya player yada başka ses aygıtları çalıştığı ve yürüttüğü halde arada ses kesiliyor bir süre sonra geliyor.ayrıca daha önce de kamera aynı şekilde arada hata veriyordu programını tekrar yüklediğimde çalışıyordu. programı hata vermemesi için başka yükleme şekli var ama ben çözemedim.bunu nasıl yüklemem gerek. (kamerayı arkadaşım başka bir şekilde yükledi sorun halloldu )ama ses sorunuma bir çare .kablo ve kartta bir sorun yok.sorun program bir süre sonra düzgün çalışmıyor lütfen yardım ..tşk ler.
sevgili arkadaşlar,
kısa bir zaman önce bilgisayarıma format attım. formatdan önce kullandığım webcamı driverini yükledim fakat, webcamı takdığım zaman windovs hata verdi mavi bir ekran çıktı ardından da bilgisayarı yeniden başlattı.
tekrar tekrar denedim yine aynı sorun oluyor.
bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir???
akuarist
01-04-2006, 19:43
ses sorunum var hala çözemedim bilgisayara kaydedilen şarkıları bir süre sonra çalmaz oluyor medya player dan yürütüyor ama ses çıkmıyor.ses cd programını tekrar yüklediğim zaman ses çıkıyor. birkaç gün sonra tekrar medya player yada başka ses aygıtları çalıştığı ve yürüttüğü halde arada ses kesiliyor bir süre sonra geliyor.ayrıca daha önce de kamera aynı şekilde arada hata veriyordu programını tekrar yüklediğimde çalışıyordu. programı hata vermemesi için başka yükleme şekli var ama ben çözemedim.bunu nasıl yüklemem gerek. (kamerayı arkadaşım başka bir şekilde yükledi sorun halloldu )ama ses sorunuma bir çare .kablo ve kartta bir sorun yok.sorun program bir süre sonra düzgün çalışmıyor lütfen yardım ..tşk ler.
sayın sturaci ;
muhtemelen ses kartı driverınızın sistemle bir çakışması var (eğer bağlantılarda bi sorun olmadığına eminseniz)
ses kartınızın yeni driver ını internet sitesinden yükleyin daha sonra eski sürücüyü kaldırıp yeni sürücüyü yükleyin.
geçmiş olsun ....
akuarist
01-04-2006, 19:46
denetim masasında program ekle kaldırına giriniz.daha sonra windows bileşenleri ekle kaldıra oradanda donatılardan hesap makinasını seçip yükleyiniz.cd ye gerek yok.
geçmiş olsun...
latitude 110L lapdop kullanıyorum.
sorun:çok geç açılıyor ,sistem çok yavaş işliyor ve arasıra kapanıp açılıyor ve' sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı 'diye bir ibare beliriyor.
ne yapabilirim?
saygılarımla...
selçuk efendi
01-04-2006, 23:00
vallaa ben masaüstü kullanıyorum, ama benimki de aynı naaneyi yiyor.. hattaa bu aralar kendini aştı, sistem ciddii bi hataadan kurtarıldı yazmaya bile gerek duymuyor... kapanıyor, açılıyor.. o kadar.. eskiden görüntü kartıyla ilgili olduunu düşünüyodum ama bi süreliine kurtulmuştum... sebep ne ola ki?
Sayın dent ve sayın selçuk efendi,
güncel virüs programı kullanıyormusunuz?
Eger kullanıyorsanız registry düzenleyen bir programla sistemi taratmanızı tavsiye ederim
İşletim sisteminizi tekrar kurmanızda işe yarayabilir
Saygılar..
selçuk efendi
02-04-2006, 01:15
anti-virüs programım var, avast... işletim sistemini tekrar kurmaya çok üşeniyorum, aslında yavaştan zamaanı geliyor da cesaaret laazım:) search & destroy ve ad-aware var bi de kullandıım... ama sanmıyorum bu çeşit bi sorun olduunu...
teşekkürler Sn.balık ,
bende 2 antivirüs prog birden var biri ze trust s diğeri avg free adition.
ad-aware var sürekli cookies temizliyorum. işletim p yenileme amiyane tabirle format atmak mı oluyor_?öyleyse servise gitmem lazım.
birde gece gece sinir oldum;lapdop wireless modemi tanımıyor ve ' bilgisayarınız üzerindeki kablosuz anahtarının açık olduğundan emin olun'yazıyor .çözemedim,sinir oldum.yardım için şimdiden teşekkürler...
teşekkürler Sn.balık ,
bende 2 antivirüs prog birden var biri ze trust s diğeri avg free adition.
ad-aware var sürekli cookies temizliyorum. işletim p yenileme amiyane tabirle format atmak mı oluyor_?öyleyse servise gitmem lazım.
Hayır,bahsettiğim tam olarak format atmak değil..
İşletim sisteminizi CD den yada tam olarak kopyalandı ise diskinizden tekrar çalıştırıyorsunuz..
Ne yapmak istediğinizi sorduğunda onar seçeneğini seçiyorsunuz..
Zamanla zarar görmüş dosyanızı eski haline getiriyor..
Format atmadan birçok kez işe yaradığı olur..
Dikkat..bu seçeneği doğru kullanacağınızdan emin değilseniz yapacağınız hata işletim sisteminizi yeniden kurmanıza neden olabilir..Bilen birinden az bir yardım ile çok kolay başaracağınızı düşünüyorum.
Saygılar
N28aichi
02-04-2006, 12:18
Merhabalar, elimde degisik amaclar icin kullandigim 3 hdd var ama bunlardan birinin boot sector lerinde bir hata olustu. Win2000 kullaniyordum. Hdd 160 gb oldugu icin kurulum sonrasi registry ayarlari ile diskin tamamini gormesini saglamistim. Daha sonra bir problemden dolayi set up yaparak Os i yeni bastan kurdum. Yuklemeyi bitirip calistirdigimda boot etmedi. Ne yaptimsa bu hatayi onarmam ve hdd yi kullanilir duruma getirmem mumkun olmadi. Norton disc doctor vs kullandim ama nafile. Partition Magic de baktigimda bu disk i Bad Partition olarak gorunuyor. Bu nedenle hic bir menusunu bu disk icin calistirip hatalari duzeltemedim. Bu tur bir sorunu olup boot sectoru nasil onardigini aciklayabilecek bir arkadas yok mu acaba?
Gerekli olurmu bilmiyorum ama makinanin acilimi
Asus A7600-X
Avard Bios
Amd Semptron 2800+
1Gb Ram
Win2000 sp4
Hdd Hitachi DeskStar 160 gb
Simdiden tesekkurler.Saygilarimla.
N28Aichi
Merhabalar, elimde degisik amaclar icin kullandigim 3 hdd var ama bunlardan birinin boot sector lerinde bir hata olustu. Win2000 kullaniyordum. Hdd 160 gb oldugu icin kurulum sonrasi registry ayarlari ile diskin tamamini gormesini saglamistim. Daha sonra bir problemden dolayi set up yaparak Os i yeni bastan kurdum. Yuklemeyi bitirip calistirdigimda boot etmedi. Ne yaptimsa bu hatayi onarmam ve hdd yi kullanilir duruma getirmem mumkun olmadi. Norton disc doctor vs kullandim ama nafile. Partition Magic de baktigimda bu disk i Bad Partition olarak gorunuyor. Bu nedenle hic bir menusunu bu disk icin calistirip hatalari duzeltemedim. Bu tur bir sorunu olup boot sectoru nasil onardigini aciklayabilecek bir arkadas yok mu acaba?
Asus A7600-X
Avard Bios
Amd Semptron 2800+
1Gb Ram
Win2000 sp4
N28Aichi
Bir çözüm önereyim, umarım işine yarar. Eğer diskin üzerinde söylediğin gibi Bad Sector'ler oluştuysa birkaç şey denenebilir ama garantisi yok. Harddisk'i normalde formatladığımızda veya yeni bir partition yarattıktan sonra işletim sistemine göre formatladığımızda NTFS, Fat32 gibi çeşitli sistemlerde bunu yapabiliyoruz. Ancak benim bahsedeceğim format tipi Low Level Format denilen, Türkçe'de düşük seviyeli format olarak adlandırılan bir format tipi var. Anakartın tipine göre bu format şeklini Bios içinden seçerek başlatabilirsin. Bu format tipi disk yüzeyini kazıyan bir format şekli olup işlemin bitmesi için uzunca zamana ihtiyacı var. Bunu yapıp işlem bittikten sonra yine partition ve sonrada NTFS formatına göre formatlama yaparak şansını deneyebilirsin.
Low Level Format için geri dönüş olmayacağından bu disk'teki verileri bir daha geri getirmemek üzere sileceksin ve hata yapmamak için sağlam disklerinin kablolarını sök ve sadece arızalı olan disk kalsın. Böylece risk almadan kurtamayı deneyebilirsin.
http://www.killdisk.com/ adresinde de bir yazılım var ama bunu denemedim. Son söz olarak eğer garantisi varsa geri ver ve bu işlerle uğraşma, daha az başın ağrır... Kolay gelsin...
Firma garantili olduğu için HDD birebir değişim yapılıyor.Ben de arızalı çıkınca iki defa değişim yapmıştım.
Arkadaşlar, benim Quick Time ile ilgili sorunum var.Bu program birden kayboldu ve Cd den veya internetten indirdiğim Setup'ı bile görünmüyor.Kuramıyorum.Acep ne ola ki?
başlat/ara dan quick time yazın eğer pc de varsa bulur zaten.
başlat/ara dan quick time yazın eğer pc de varsa bulur zaten.
Bu program bilgisayarımda görünmüyor ve kullanılmıyor artık.Ücretli olduğu için süresi doldu heralde.Yeniden de kuramıyorum.Acemi kullanıcı değilim ancak böyle bir durumla ilk karşılaşıyorum.Program elimde var.Ancak sanırım registry deki bir kayıt onu görmemi ve kurmamı engelliyor.
Arkadaşlar, Quick Time kurulurken verilen hata mesajı şu şekilde:
Arkadaşlar, Quick Time kurulurken verilen hata mesajı şu şekilde:
Bu hatayı alan birçok kişi sürüm güncellemesi yaparak sorunu aşmışlar, bu hatanın 7.0.3 nolu sürümden kaynaklandığını söylüyorlar. 7.0.4'i yükleyerek sorunu aşmışlar. Ancak kendi üreticisinin sitesinde bile bu error kodunun karşılığı yok, hatta tek haneli error kodu bile tanımlanmıyor, genellikle 4 haneli rakamlardan oluşan kodların açıklamaları var.
Güncel sürüm için;
http://a1540.g.akamai.net/7/1408/9955/20060228/akamai.info.apple.com/iTunes6/Win/061-2373.20060228.Wnztn/iTunesSetup.exe
adresinden alabilirsiniz. 35 MB kadar...
N28aichi
03-04-2006, 16:34
Bir çözüm önereyim, umarım işine yarar. Eğer diskin üzerinde söylediğin gibi Bad Sector'ler oluştuysa birkaç şey denenebilir ama garantisi yok. Harddisk'i normalde formatladığımızda veya yeni bir partition yarattıktan sonra işletim sistemine göre formatladığımızda NTFS, Fat32 gibi çeşitli sistemlerde bunu yapabiliyoruz. Ancak benim bahsedeceğim format tipi Low Level Format denilen, Türkçe'de düşük seviyeli format olarak adlandırılan bir format tipi var. Anakartın tipine göre bu format şeklini Bios içinden seçerek başlatabilirsin. Bu format tipi disk yüzeyini kazıyan bir format şekli olup işlemin bitmesi için uzunca zamana ihtiyacı var. Bunu yapıp işlem bittikten sonra yine partition ve sonrada NTFS formatına göre formatlama yaparak şansını deneyebilirsin.
Low Level Format için geri dönüş olmayacağından bu disk'teki verileri bir daha geri getirmemek üzere sileceksin ve hata yapmamak için sağlam disklerinin kablolarını sök ve sadece arızalı olan disk kalsın. Böylece risk almadan kurtamayı deneyebilirsin.
http://www.killdisk.com/ adresinde de bir yazılım var ama bunu denemedim. Son söz olarak eğer garantisi varsa geri ver ve bu işlerle uğraşma, daha az başın ağrır... Kolay gelsin...
Onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Saticiya gidip konusmak aklima gelmedi degil ama benim kullanim hatam oldugumu dusundugumden pek olumlu dusunmemistim. Yinede oneriniz uzerine denemeye karar verip bugun satin aldigim firmaya gidip konustum. Getirin bakariz dediler. Sanirim bir ay kadar bir surede bu isin sonucunu alabilirim. Degistirme vs olmaz ise dediginiz sekilde low level format atip sorunu cozmeyi denemek gerekecek sanirim. Ilginiz icin tesekkurler.
N28Aichi
Minoltay
03-04-2006, 20:36
Hp deskjet 3420 model bir yazıcım var...
Bilgisayara format attıktan sonra tekrar kurmak istedim ama kurulum cd si çalışmadı...
Bende bozuldu diye düşünüp Hp nin sitesinden kurulum setup dosyasını indirdim ama o da çalışmadı...Herhangi bir hata mesajı almıyorum...çift tıkladığımda hiçbirşey olmuyor...
Cd bozuk olabilir ama indirdiğim setup ın çalışması gerekirdi...Bu durum benim bilgisayardan kaynaklanıyor büyük ihtimalle...
nasıl çözebilirim ?
Minoltay
03-04-2006, 23:36
Bi sorum daha var...
Outlook ekspreste gelen maillerimi online olarak anında alabilmem mümkünmüdür ?
elle çalıştırarak alıyorum mailleri...sistem trayda çalışmasını sağlıyan bir seçenek var mı ?
baytar657
03-04-2006, 23:58
Bi sorum daha var...
elle çalıştırarak alıyorum mailleri...sistem trayda çalışmasını sağlıyan bir seçenek var mı ?
http://mail.ttnet.net.tr/#
Bi sorum daha var...
araçlar seçeneklerde genel de orda kaç dk. da bır bak vardır ona gore kaç dk. da bır bak dersen outlook açık durduğu zaman meıl geldımı onu 5dk ayarla 5 dk. da bir bakar
baytar657
04-04-2006, 00:00
sayın geveze bunun gibi bişi heralde
http://abone.ttnet.net.tr/webyardim/outlook2002.html
Minoltay
04-04-2006, 00:11
araçlar seçeneklerde genel de orda kaç dk. da bır bak vardır ona gore kaç dk. da bır bak dersen outlook açık durduğu zaman meıl geldımı onu 5dk ayarla 5 dk. da bir bakar
Sn. güneysu ,
süre ayarını azaltırım ama ,
benim öğrenmek istediğim outlook ekspressin sistem trayda çalışıp çalışmadığı...böyle bir ayar varmıdır ? bu şekilde ayarlayıp gelen postaları anında görmek istiyorum....
Hp deskjet 3420 model bir yazıcım var...
Bilgisayara format attıktan sonra tekrar kurmak istedim ama kurulum cd si çalışmadı...
Bende bozuldu diye düşünüp Hp nin sitesinden kurulum setup dosyasını indirdim ama o da çalışmadı...Herhangi bir hata mesajı almıyorum...çift tıkladığımda hiçbirşey olmuyor...
Cd bozuk olabilir ama indirdiğim setup ın çalışması gerekirdi...Bu durum benim bilgisayardan kaynaklanıyor büyük ihtimalle...
nasıl çözebilirim ?
Bazen Windows'un damarı tutuyor ve paketlenmiş setup dosyalarını açamıyor, genellikle windows'un çok sık program ekle/çıkar işlemi ile olabiliyor ama kesin birşey varsa o da bazen birşey yüklemek istediğinde yüklüyor gibi yaparak yüklemiyor, bazende içerideki eski sürüm driverlar silinemiyor ve üstüne de güncelleme yapmıyor. Sonuçta da her iki halde de sorun devam ediyor. öncelikle http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?dlc=en&lc=en&product=75040&lang=en&cc=us&os=228 adresinden ingilizce sürüm driverlarını indirerek bunu yüklemeye çalış, eğer yükleme yapılmıyorsa yani setup dosyası açılmamakta direniyorsa, winrar gibi bir programla bu setup dosyasını bir klasör'e taşıdıktan sonra sanki winrar dosyasını açar gibi Extract Here ile bu paketi komple aç ve oradaki setup ile tekrar dene.
Bu da olmazsa start-control panel-system- hardware-device manager'dan tanıtılmamış yazıcının adını bularak driver güncellemesini seç ve oradan da indirdiğin setup dosyasını açtığın klasör'e yönlendirerek driver'ini yükle, HP'nin verdiği yazılımı boşver, cihazını windows tanırsa hemen bir test baskısı alarak işini bitir. Bu da olmazsa yeni windows yükleme zamanın gelmiştir. Kolay gelsin...
Sn. güneysu ,
süre ayarını azaltırım ama ,
benim öğrenmek istediğim outlook ekspressin sistem trayda çalışıp çalışmadığı...böyle bir ayar varmıdır ? bu şekilde ayarlayıp gelen postaları anında görmek istiyorum....
Sizi bir dertten kurtarayım, normalde outlook'ta böyle bir ayar yok, http://www.4t-niagara.com/4t-min.zip adresinden alacağınız program ile birçok programı system tray'e atıp işinize devam edebilirsiniz. Ücretsizdir.
42061
42059
Minoltay
05-04-2006, 01:13
Sizi bir dertten kurtarayım, normalde outlook'ta böyle bir ayar yok, http://www.4t-niagara.com/4t-min.zip adresinden alacağınız program ile birçok programı system tray'e atıp işinize devam edebilirsiniz. Ücretsizdir.
42061
42059
Sn. erasure ,
çok teşekkürler... yapmak istediğim buydu...gayet güzel oldu...
Minoltay
05-04-2006, 01:21
Bazen Windows'un damarı tutuyor ve paketlenmiş setup dosyalarını açamıyor, genellikle windows'un çok sık program ekle/çıkar işlemi ile olabiliyor ama kesin birşey varsa o da bazen birşey yüklemek istediğinde yüklüyor gibi yaparak yüklemiyor, bazende içerideki eski sürüm driverlar silinemiyor ve üstüne de güncelleme yapmıyor. Sonuçta da her iki halde de sorun devam ediyor. öncelikle http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?dlc=en&lc=en&product=75040&lang=en&cc=us&os=228 adresinden ingilizce sürüm driverlarını indirerek bunu yüklemeye çalış, eğer yükleme yapılmıyorsa yani setup dosyası açılmamakta direniyorsa, winrar gibi bir programla bu setup dosyasını bir klasör'e taşıdıktan sonra sanki winrar dosyasını açar gibi Extract Here ile bu paketi komple aç ve oradaki setup ile tekrar dene.
Bu da olmazsa start-control panel-system- hardware-device manager'dan tanıtılmamış yazıcının adını bularak driver güncellemesini seç ve oradan da indirdiğin setup dosyasını açtığın klasör'e yönlendirerek driver'ini yükle, HP'nin verdiği yazılımı boşver, cihazını windows tanırsa hemen bir test baskısı alarak işini bitir. Bu da olmazsa yeni windows yükleme zamanın gelmiştir. Kolay gelsin...
Sn. erasure ,
winrar la açmak işe yaramadı...
aygıt yöneticisinin içinde yazıcı ile ilgili bir bölüm bulamadım...
resmini ekliyorum...
Minoltay
07-04-2006, 21:09
emula plus 1.2 programını kurdum... bir dosya indiricem... alt tarafı 5 mb...bi türlü download edemedim...bekleme süresi diyor 1 gün 12 saat süre veriyor...ben mi beceremiyorum...başka bişey mi var...bunun bi yolu yöntemi var mıdır?
kullanan arkadaşlar yardım ederse sevinirim...
emula plus 1.2 programını kurdum... bir dosya indiricem... alt tarafı 5 mb...bi türlü download edemedim...bekleme süresi diyor 1 gün 12 saat süre veriyor...ben mi beceremiyorum...başka bişey mi var...bunun bi yolu yöntemi var mıdır?
Bu programın bir benzerini kullanıyorum(BitComet)Bu programlarla dosya indirmek , paylaşım yapılmak üzere bağlanılan kişilerle ne derece sağlıklı bağlantı yapılmasıyla ilişkili oluyor.Bu bağlantı birden çok kişiyle aynı anda olabiliyor.Yani sizden önce dosyayı indirmeye başlamış olan kişilerden indirmeye başlıyorsunuz.Tabii siz de alıcı olmakla birlikte aynı zamanda verici oluyorsunuz.Eğer sağlıklı bağlantılar kurulamamışsa dosya çok yavaş ya da bazen hiç inmeyebiliyor.Bu tip program indiren kişi ya da kişilerin bilgisayarlarını kapatmamaları talep ediliyor en azından bir süre için, diğerlerine sizden dosya akışının devam etmesi amacıyla.Baze bir süre sonra bağlantı düzelebiliyor.Kolay gelsin.
Arkadaşlar DVT dosyasının ne olduğunu bilen var mı?WinRar içindeki bir programa ait "Auto Run" dosyası ve beraberinde zipli olarak yerleşik birçok dvp klasörü var.Sanırım bu cd ye çekildikten sonra otomatik kurulum yapılması amacıyla hazırlanmış programa ait.Ancak bunu Cd' ye çektim sonuç alamadım.Yöntemini bilen arkadaş var mı acaba?Teşekkürler.
Emule yerine emule'nin üzerinde oynanmış versiyonları var, bunlara Emule Mods deniyor, http://www.emule-mods.de/ adresine giderek buradakilerden benim kullandığım Sivka ve Zuzul Bastard'ı indirip kurarak mevcut emule'dan daha fazla verim alabilirsin. Yüklemesi basit, orjinal emule'yi sisteminden kaldır ve indirdiğin mod'lardan önce birisini yükle, dene ve hoşuna gitmezse diğerini yükle. emule plus ile bu modlardaki işlemleri yapamazsın. Öte yanda Bit Comet ve Peer2mail programlarını da öneririm. Her ikisininde hızları mükemmel, ama inecek dosyanın popüler dil'de olması işi kolaylaştırıyor.
Printer sürücüsü için gönderdiğin resimden yardımcı olamam ama sanırım sana yeniden windows yükleme yolu gözüküyor ancak son bir öneri daha sunayım, gerçi bu ihtimal pek olası değil ama birde usb kablo'nun takılı olmasını hatta usb sürücüleri filan kontrol et, belki setup programı ilk açılışta sisteme takılı printer'ı arayarak çalışıyor olabilir. Bu durumda eğer sisteminde yazıcı bulamayınca yüklemeyi iptal ediyorda olabilir. Bunu da bir dene belki işe yarar. Kolay gelsin...
Arkadaşlar DVT dosyasının ne olduğunu bilen var mı?WinRar içindeki bir programa ait "Auto Run" dosyası ve beraberinde zipli olarak yerleşik birçok dvp klasörü var.Sanırım bu cd ye çekildikten sonra otomatik kurulum yapılması amacıyla hazırlanmış programa ait.Ancak bunu Cd' ye çektim sonuç alamadım.Yöntemini bilen arkadaş var mı acaba?Teşekkürler.
İlk defa duydum ama araştırınca DepoView Digital Video Transcript (http://www.indatacorp.com/software/depoview/default.asp) dosyasının uzantısı olduğunu öğrendim. Sitedeki bilgiye göre bu uzantıdaki dosyaların bir video script dosyası olduğu ve video dosyası yaratma, arama ve oluşturma gibi işlemlerde kullanıldığı söyleniyor. http://filext.com/detaillist.php?extdetail=DVT adresinde ingilizce detayı var. Kullanımı konusunda bir fikrim yok, umarım bilenler yardımcı olur. Kolay gelsin...
42533
internetde iken birden bu çıkıyor ve internet sayfası kapanıyor ne yapmam gerekiyor arkadaşlar:düsün:
Minoltay
08-04-2006, 00:35
42533
internetde iken birden bu çıkıyor ve internet sayfası kapanıyor ne yapmam gerekiyor arkadaşlar:düsün:
Sn. kemal ,
bu uyarı çok sık olmuyorsa eğer önemli birşey değil...
"internet eksplorer bir hatayla karşılaştı kapatılması gerekiyor..."
"hata raporu gönderilsin mi " diye soruyor...
gönderme deyip kapatın...
IE'nin sürümünü güncellemen gerekiyor
Sn. kemal ,
bu uyarı çok sık olmuyorsa eğer önemli birşey değil...
"internet eksplorer bir hatayla karşılaştı kapatılması gerekiyor..."
"hata raporu gönderilsin mi " diye soruyor...
gönderme deyip kapatın...
sn geveze sık olmaya başladı
IE'nin sürümünü güncellemen gerekiyor
nasıl yapıcam kaleci
thugz2gether
08-04-2006, 13:46
nasıl yapıcam kaleci
Boş bir IE sayfası açıp Araçlar menününden windows update'e tıklayın açılacak sayfada yönlendirmeleri takip etmeniz yeterli sn. Kemalb....
Boş bir IE sayfası açıp Araçlar menününden windows update'e tıklayın açılacak sayfada yönlendirmeleri takip etmeniz yeterli sn. Kemalb....
güncelleştirmeleri yaptım sn.thug2gether şimdi version7 yükledim birde onu deniyorum.
42581
şimdide bu çıktı.
add on name : toolbar.dll
company name:(not verified)Macrogaming
Description: IE Toolbar
ben continue basıyorum ama değişen bir şey yok.
Matematikçi
08-04-2006, 15:33
explorer'ı yeniden kur derim...
--------------------------------------------------------------------------------
www.sweetim.com
Burada msn yle beraberkullanbileceğiniz çok güzel smileyler, animasyon ve sesler var
Msn adlı forumdan almış olduğum yukarıdaki kurulumu yapmıştım oyüzden bu hatayı veriyormuş kaldırtıktan sonra düzeldi
yardımlarınız için teşekkkürler
Matematikçi
08-04-2006, 16:02
msn'nin eklentisi diye sunulan, ancak problem cikartan bir cok yazilim var... Hatta viruslu olanlar cogunlukta. O yuzden dikkat etmek lazim...
Minoltay
12-04-2006, 02:13
Masaüstü bilgisayara adsl için modem olarak kablolu mu yoksa kablosuz mu bağlatmalıyım?
öğrendiğim kadarıyla kablosuz modemler için wireless özelliği bilgisayarda yoksa usb adaptör kullanmak gerekiyormuş...
usb adaptörle beraber kablosuz modem kullansam internet performansında yada daha farklı bir sorunla karşılaşır mıyım?
şimdiden teşekkürler...
camarors
12-04-2006, 02:32
Masaüstü bilgisayara adsl için modem olarak kablolu mu yoksa kablosuz mu bağlatmalıyım?
öğrendiğim kadarıyla kablosuz modemler için wireless özelliği bilgisayarda yoksa usb adaptör kullanmak gerekiyormuş...
usb adaptörle beraber kablosuz modem kullansam internet performansında yada daha farklı bir sorunla karşılaşır mıyım?
şimdiden teşekkürler...
Kablosuzda bazen baglantida problem olabiliyor, hic bir problem yokken(ya da ben øyle zannediyorum:D )baglanti kopuyor,tekrar baglantiyi saglamak icin bikac tusa basmak gerekiyor,mumkun oldugu zaman kablo kullanmak en garantili cøzum, bence.
selçuk efendi
12-04-2006, 07:40
kablosuz hiçbişeyi alma taraftaarı deyilim... piliyle uuraş, anahtarıyla uuraş... baazıları kolaylık diyebilir ama bu zorsa, zor güzel:)
Baydisiplin
12-04-2006, 08:51
şimdiden teşekkürler...
ben kablosuz modem kullanıyorum, modemle pc arasında ise 1 oda 2 duvar var, sabaha kadar download yapıyorum hiç daha kesildiğini veya yarıda kaldığını görmedim, tavsiye ederim, türk mühendislerinin ürünü airties marka kullanıyorum, bende ilk etapta endişe etmiştim ama şimdi tekrar alacak olsam yine aynısını alırım. pc nin wireless özelliği yoksa adaptör kullanabilirsin. ben laptop kullandığım için kablosuzu tercih ettim evin her yerinde kanepede uzanarak bile internete giriyorum masada sabit kalmamak için kablosuz tercih ettim. özellikle laptop kullanıcılarına şiddetle tavsiye ederim:)
Geçenlerde kardeşimin evine airties kablosuz kurmuştum.Üç kat yukarıda dahi çekiyordu, doğrusu bu kadar başarılı olacağını beklemiyordum..:tamam:
şimdiden teşekkürler...
1 tek bilgisayar kullanacaksan ve başka da bilgisayar bağlamayı düşünmüyorsan kablosuz bir sistem alarak maliyetini yükseltme, ama tam tersi durumda bir pc ve notebook kullanacaksan ve de notebook centrino platformu ise bu durumda evin her yerinde notebook kullanmak için kablosuz bir modem öneririm. Eğer tek bir bilgisayar kullanacaksan, benim yıllardır kullandığım gibi model seçebilirsin, bende şu sıralar pekte ortalıkta olmayan dahili bir ADSL modem var, eskilerin klasik 56K modemleri gibi takılıp kullanılıyor, Zoom'un 5506 modelini kullanıyorum. Kablosuz içinde epeyce aldırdığım 2 model var, birisi US robotics'in Max-G 9108 modeli, diğeri de Linksys'in WAG-54G modelleri ve her ikiside sorunsuz, birde yakın zamanda Airties'i alıpta kuramayan bir arkadaşıma yardım ettiğimde tanıştım bu marka da gayet iyi, biraz dış görüntüsü kalitesiz ama işini yapıyor.
Bu arada kendinde belirtmişsin, kablosuz modem alırsam pc için adaptör gerekiyor diye, aynen öyle 25$'a bir usb'den çalışan wireless adaptör alman gerekiyor. Birde bundan sonra güvenliği arttıracaksın ki, kotalı kullanıcıysan kotanı başkaları bitirmesin!..
Son olarak param var, 2 bilgisayarım var ve bilgisayarlarımı wireless olarak internete çıkarayım diyorsan, 2 parça, hatta yerine göre 3 parça alman gerekecektir. PC'nin haricinde wireless olmayan bir notebook'un varsa ayrıca bir wireless adaptör'de ona alman lazım.
Kolay gelsin...
Matematikçi
12-04-2006, 17:36
Geçenlerde kardeşimin evine airties kablosuz kurmuştum.Üç kat yukarıda dahi çekiyordu, doğrusu bu kadar başarılı olacağını beklemiyordum..:tamam:
Bende de Airties rt210 kablosuz var. Dehset bir sey... ADSL modem almayan herkese tavsiye ederim...
selçuk efendi
12-04-2006, 17:38
(önemine binaaen, gezinirken böyle bi yazı buldum.. belki bilgisi olmayan arkadaşlara faydası olur diye kopyalıyorum...)
Spy' lardan nasıl korunurum?
Birçoğumuzun başı zaman zaman virüs ve benzerleriyle derde girmiştir. Ancak, sanırım daha önce hiçbir zaman onlar yüzünden bu kadar yoğun bir şekilde iş ve vakit kaybına uğramadık. Geçtiğimiz 5-6 sene boyunca virüslerin oluşturduğu sorunlarda azalma, ancak bunun yanında trojan, worm, spyware vb. tehditlerde artış oldu. Artık, kullandığımız anti-virüs programları neredeyse tüm virüs saldırılarını bertaraf edebilirken spyware vb için kullanılacak çok sayıda yazılım olmasına rağmen bunu söylemek o kadar kolay değil. Özellikle kablo ve ADSL bağlantılarının yaygınlaşmasından sonra alınan risk giderek artıyor.
SpyWare Nedir?
Aslında spyware kavramına giriş yapmadan adware kavramına kısa bir bakış yapmakta fayda var. Adware programlama masraflarını telafi etmek için programcıların, yazdıkları programa ekledikleri reklâmlardır. Aslında masum görünen bu reklâm bannerları daha sonraları hiç de masum sayılmayacak bir işe soyundular. Kullanıcıların sörf alışkanlıklarını kayıt etmenin yanında, kullanıcıların fark etmeyeceği şekilde Internet bağlantısını kullanarak zararlı birçok programcığın da sistemlere girmesine neden oldular. Ve spyware kavramı doğdu.
Sisteminizde SpyWare Olduğunu Nasıl Anlarsınız?
Beklenmedik zamanlarda hatta Internet’e bağlı olmadığınızda bile karşınıza çıkan reklâm sayfalarından, Web tarayıcınızın açılış sayfasının ansızın değişmesinden, Web tarayıcısı ve program pencerelerine eklenen ve çeşitli hizmetler sunduğu gözüken araç çubuklarından, PC’nizin yavaşlamasından, Sistem kilitlenmelerinin sıklaşmasından ve anlamsız zamanlarda oluşmasından...
Eğer yukarıdaki sorunlardan birkaçıyla karşı karşıyaysanız büyük ihtimalle bir spyware probleminiz var ve birtakım önlemler almanız gerekiyor demektir.
SpyWareden Nasıl Kurtulurum?
Nasıl kurtulacağınıza bakmadan önce, ne gibi önlemler almanız gerektiğine göz atalım. Öncelikle standart önlemler alınmalı. Bütçenize uygun ya da ücretsiz birer anti-virüs ve anti-spy programı kurun ve bunları güncel tutun. Bunu bir firewall ile birleştirirseniz daha güvenli olur. Çünkü eğer AV programlarının gözünden kaçırdığı bir program olduğunda ve bu kötü mizaçlı program Internet bağlantınızı kullanmaya kalktığında sizi uyaracak bir aracınız olur. Maalesef, Windows XP ile gelen firewall bu konuda pek güvenilir değil. Gelelim, sizlerin dikkât etmeniz gerekenlere: Öncelikle e-mail ayarlarınızı zararlı kodların sizin izniniz olmadan çalıştırılamayacağı duruma getirin. Böylelikle, e-mail yoluyla gelen spam mesajlardan gelebilecek tehditleri ortadan kaldırmış olursunuz. Örneğin Outlook Express artık bu seçeneği standart olarak sunuyor.
Girip çıktığınız sitelere özen gösterin. Özellikle, bedava hizmetler sunduklarını söyleyen sitelere azami dikkât ile yaklaşın. PC’nize bir takım eklentiler yüklemek isteyen sitelere, eğer güvenilir bir yer değilse izin vermeyin.
İndirdiğiniz shareware veya freeware programları taramadan geçirmeden PC’nize kurmayın. Kurarken de sistemdeki değişiklikleri iyi gözlemleyin.
Windows güncellemelerini düzenli takip edin veya WindowsUpdate’ i düzenli olarak çalıştırın.
Hangi Anti-Spyware Programları Kullanabilirim?
Piyasada ücretli/ücretsiz sayısız anti-spyware program var. Örneğin www.download.com’dan popülaritelerine göre sıralama yapıp ve yorumlarını okuyup kendinize ve bütçenize uygun bir tane seçebilirsiniz. Ya da forumlardan tecrübeleri okuyup karar verebilirsiniz. Benim şahsi tercihim bugüne kadar Ad-Aware (www.lavasoftusa.com), Ewido Antimalware (www.ewido.com), Microsoft Antispyware (www.microsoft.com) olmuştur. Bu programların gerekirse ikisini birden kurmakta faydalar olabilir. Sürekli güncellenmesi de ayrı bir önemli noktadır.
Benim anti virüs programım var diyenler, spy virüsleri diğer virüslerden olan solucan, exe v.b gibi virüsleri çok çok geride bırakarak ilerliyor. Ve eski moda anti virüs programları bunlarla baş edemez. Modaya ayak uydurmakta yarar var.
Hangi programı tercih ederseniz edin, önemli olan günceliktir. Bunu akılda tutmanızda büyük yarar var.
Matematikçi
12-04-2006, 17:53
Ayrica eger bilgisayarin laptop degilse ekstra para verip kablosuz almana gerek yok derim...
Minoltay
12-04-2006, 20:50
Sn. camarors , selçuk efendi , baydisiplin , azrail , erasure ve matematikçi ;
cevaplarınız için çok teşekkürler...
şuan laptop kullanmıyorum ama ileride almayı düşündüğüm için kablosuz modem almam daha doğru olucak...
cevaplardan yola çıkarak iki seçenek üzerinde duruyorum...
Airties rt 210 ve us robotics 9108
airties olabilir,
sebebide airties marka usb adaptörde masaüstü bilgisayar için bi aparat var...şarj cihazı gibi... adaptör üzerinde duruyor...modemden daha iyi sinyal alması için gerekli...bilgisayarın kasası masanın altında modem masanın üstünde problem olabilir diye düşünüyorum...
yanlız kafama takılan bişey var,
airties 54 mpbs
us robotics 125 mpbs yazıyor....galiba hızla alakalı bir özellik...
modemi us robotics alsam , adaptörü airties alsam sorun çıkar mı?
http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=984
airtises marka adaptör...
http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=991
us robotics marka adaptör...
http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=975
us robotics 9108 modem...
http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=971
airties rt 210 modem...
modem us robotics 9108 ve adaptör airties ikilisi düzgün çalışır mı?
Minoltay
12-04-2006, 20:54
42581
şimdide bu çıktı.
add on name : toolbar.dll
company name:(not verified)Macrogaming
Description: IE Toolbar
ben continue basıyorum ama değişen bir şey yok.
Sn. kemal
toolbar.dll bir çeşit spyware , silmeniz gerek...
http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/spyware.ietoolbar.html
burada bilgileri var...
sn. selçuk efendi spyware konusunda bilgi vermiş...oradaki programlardan birini kullanın...
Bilgisayarım, yaklaşık 3 haftadır aynı şekilde arıza veriyor.4 kez çöktü(artık çöktü diyorum) 5 kez formatlandı.
Windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduğu için başlatılamadı.
"WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM"
Özgün kur disketini veya CD-rom kullanıp windows kuru başlatarak bu dosyayı onarmayı deneyebilirsiniz.Onarımı başlatmak için ilk ekranda "R" seçin.
DİYOR.
Aynen dediğini yapıyorum,CD yi koyup kısaca "R" seçiyorum, onardığı filan yok.mecburen win. kur diyorum aksi takdirde çalışmıyor,kuruyorum,3 gün normal çalışıyor 4. gün yeniden aynı hata karşıma cıkıyor.şuan yine yeniden kurdum 1-2gün içinde çözüm bulmam lazım,yeniden aynı hata ve acılmama ile karşı karşıya kalacağımı adım gibi biliyorum.
Şimdi,bugüne kadar yaptığım uygulamaları yazayım,yardımcı olabilecek arkadaşlar boşuna vakit kaybetmesin.
Öncelikle kopya win XP Pro. kullandım (3 ayrı CD ile yaptım üçünde de yine aynı sorunu yaşadım.)SP2 li CD ile de aynı sorunu yaşadım SP2 siz CD ile de,priz,elektirik sorunu olma ihtimaline karşı farklı oda ve prizden de elektirik kullandım yine aynı.UPS var onunlada onsuz da aynı.güncelleştirmeleri yaptım yine aynı,yapmadım yine aynı.disk birleştirdim yine aynı,scandisk için ayarladım açılışta verdiği yazı;"doğrudan erişim için biçim acılamıyor."
kusura bakmayın arkadaşlar,sıralı olmuyor aklıma geldikçe yaptığım,anlamlı yada anlamsız işleri yazıyorum. kurulumlarımın bir kısmını(1-2 kez)formatlayarak,1-2 kez de üzerine kurarak yaptım hep aynı şarkı.
Bu arada ben iyi bir bilgisayar kullanıcısı değilim (bu sorunları yaşayarak biraz birşeyler öğrendim ama yetmiyormuş)bu yüzden yardımlarınızda lütfen bir acemiye yardım olarak yapın.
Ayrıca 2. kurulumdan sonra recover my filesla bazı resim ve dosyalarımı önce D'de sonra C'de kullandım bir kısmını kurtardım....Düşünüyorum başka yaptığım bir şey varmı diye;bilgisayarım 14 aylık 80 GB hardisk,onboard ses ve ekran kartı,ilk kurulduğundan bu soruna kadar sorunsuz çalıştı, virüs taraması yaptım (üç ayrı prog.la antivir,avast pro.bitdfender 9) spyware taraması yaptım (spyware doctor ve ad aware ile) virüs yok.
Biliyorum epey uzun oldu ama,bu bilgisayar beni çıldırtacak,bazen tutup parcalayayım diyorum o noktaya getirdi.
Lütfen yardım edin,bekliyorum.
Saygılarımla...
Benzer sorunu yaşayan ve ilgilenen arkadaşların bilgisine;sorun, harddisk sorunu olarak sonuçlanmıştır.harddisk garantiye gönderildi.(Yıldırımlı havalarda bilgisayar kullanımına dikkat edin.)
Yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkürler.
yanlız kafama takılan bişey var...
Ben bu wireless konusunda epey tecrubeli sayilirim daha once usb modemde kullandim.
yardimci olmaya calisayim
bulundugum yerde birkac tane network var
2 adet airties
2 adet us robotics 9106
1 adet zyxel
2 adet asus
Ben kendim asus kullaniyorum iyi board uretiyor diye aldim. kesinlikle bu markalari alirsan sorun yasamazsin (kopma, kesilme gibi)
Bu networkelin hepsini kullandim deneme amacli.
modem alirken zyxel, us robotics 9106 (9108 in sinyal iletimi epey zayiflatilmis diyorlar alanlar o kadar memnun degil eski modelinin sinyal gucu en iyilerden biri), airties, asus siralamasi kesinlikle dogru bir siralama. Ben kendi asus'umdan digerleri kadar memnun kalmadim dogrusu.
alacaksan da hem modemi hemde usb adapteri ikinci el almani oneririm cok daha ucuza almis olursun bu aletler kolay kolay bozulmuyorlar, garantileride var. ihtiyacin olursa ikinci el satilan bir link verebilirim.
usb adaptor alman gerekecek. ne marka aldigin onemli degil her marka her networkle calisir. usb alacaksan us robotics, pcmci alacaksan intel oneririm cekme gucu acisindan.
wireless kesinlikle dogru karar alinca anlayacaksin. :tamam:
Sn. camarors , selçuk efendi , baydisiplin , azrail , erasure ve matematikçi ;
cevaplarınız için çok teşekkürler...
şuan laptop kullanmıyorum ama ileride almayı düşündüğüm için kablosuz modem almam daha doğru olucak...
cevaplardan yola çıkarak iki seçenek üzerinde duruyorum...
Airties rt 210 ve us robotics 9108
airties olabilir,
sebebide airties marka usb adaptörde masaüstü bilgisayar için bi aparat var...şarj cihazı gibi... adaptör üzerinde duruyor...modemden daha iyi sinyal alması için gerekli...bilgisayarın kasası masanın altında modem masanın üstünde problem olabilir diye düşünüyorum...
yanlız kafama takılan bişey var,
airties 54 mpbs
us robotics 125 mpbs yazıyor....galiba hızla alakalı bir özellik...
modemi us robotics alsam , adaptörü airties alsam sorun çıkar mı?
http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=984
airtises marka adaptör...
http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=991
us robotics marka adaptör...
http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=975
us robotics 9108 modem...
http://www.telekomadsl.com/Default.aspx?pageID=18&PID=971
airties rt 210 modem...
modem us robotics 9108 ve adaptör airties ikilisi düzgün çalışır mı?
Selam, anlaşılan takılıp kalmışsın ve 2 modele kadar inmişsin, 2 usb adaptöre de baktım ve seni biraz yönlendirecek öneride bulunayım. 9108 güzel bir cihaz kurdum ve kullandım, airties ise 40$ fiyatla hiçte ucuz sayılmaz, madem ki 9108'i alacaksın neden 9 dolar daha fazla vererek maxg özelliğinde olan usr'nin 5421'ini almıyorsun. Bu durumda her iki cihaz'da benzer özellikleri taşıyacağından daha iyi çalışacaktır. Air Ties'da sinyal seviyesini arttırmak için bir ilave parça veriyorlar, yani bunu başaramıyor ve ayrı bir ünite ile çözüyorlar. Bilgisayarına onu tak, bunu tak dediğinde her yer kablo cennetine dönüyor, kablosuz sistem istiyorsun ama bir bakmışsın bir sürü usb'den çalışmak zorunda olan parçaya sahipsin. Kablosuzun amacına uymak için etrafta kablo görmemekte yarar var.
Bunları alırsan şifrelemeyi de yapmayı unutma, yoksa kota'lıysan başkaları senin yerine bunu doldurur. Seçiminde başarılar, kolay gelsin...
Minoltay
14-04-2006, 00:05
Selam, anlaşılan takılıp kalmışsın ve 2 modele kadar inmişsin, 2 usb adaptöre de baktım ve seni biraz yönlendirecek öneride bulunayım. 9108 güzel bir cihaz kurdum ve kullandım, airties ise 40$ fiyatla hiçte ucuz sayılmaz, madem ki 9108'i alacaksın neden 9 dolar daha fazla vererek maxg özelliğinde olan usr'nin 5421'ini almıyorsun. Bu durumda her iki cihaz'da benzer özellikleri taşıyacağından daha iyi çalışacaktır. Air Ties'da sinyal seviyesini arttırmak için bir ilave parça veriyorlar, yani bunu başaramıyor ve ayrı bir ünite ile çözüyorlar. Bilgisayarına onu tak, bunu tak dediğinde her yer kablo cennetine dönüyor, kablosuz sistem istiyorsun ama bir bakmışsın bir sürü usb'den çalışmak zorunda olan parçaya sahipsin. Kablosuzun amacına uymak için etrafta kablo görmemekte yarar var.
Bunları alırsan şifrelemeyi de yapmayı unutma, yoksa kota'lıysan başkaları senin yerine bunu doldurur. Seçiminde başarılar, kolay gelsin...
Sn. erasure ,
haklısınız , airties adaptör sinyali iyi alsa kablo eklentisi olmazdı...ben bunu düşünemedim...
modem konusunda us robotics 9108 'e karar vermiştim...dediğiniz gibi adaptörüde aynı marka olmasında fayda var...
bilgilerini paylaşıp yardımcı olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor...
TATOMOTO
15-04-2006, 21:22
arkadaslar benim bilgisayar acıldıktan yavaslıyor donuyor sonra düzelir gibi oluyor explorer sayfa actığım zaman obür sayfaya gecerken donuyor sizce ne olabilir?
arkadaslar benim bilgisayar acıldıktan yavaslıyor donuyor sonra düzelir gibi oluyor explorer sayfa actığım zaman obür sayfaya gecerken donuyor sizce ne olabilir?
Birkaç sebep var, ilki RAM'i aşırı meşgul eden bir program kullanıyor olabilirsin, bu durumda ram biraz boşalınca senin donma ortadan kalkıyordur. Diğer sorun harddiskinde yeterince yer olmadığından takas dosyan zor çalışıyor ve boyutu çok ufalmış olabilir. Bir başka sorun olarak harddiskindeki bilgilerin çok dağılmış olabilir, yani disk üzerindeki verilerin toplanması gerekiyor, defrag denilen bu işlemi yapman gerekir ve düzenli yapman mantıklı, bu anlamda Norton'un Speeddisk veya buna benzer bir defrag yapman gerekiyor. Bunlardan da sonuç alamıyorsan yeniden windows yükle veya System Mechanic Pro 6 gibi ıvır zıvırı temizleyip bilgisayarını rahatlamaya çalışan program kullanabilirsin. Kolay gelsin...
bence ramlarin yerini değiştir tak çıkar yap.
broker76
19-04-2006, 00:33
merhaba arkadaslar,
acemi sayılacak bir bilgisayar kullanıcısı olarak makinemde karşılaştığım ve çözemediğim bir sorunumu paylaşmak istiyorum.bilgisayarım açılırken siyah windows karşılama ekranında dakikalarca bekliyor hatta bazen öylece kitlenip kalıyor.birkaç kez makineye format attım olmadı, farklı xp lerle kurulum yaptım nafile.makine ilk kurulduğunda çok iyi sorunsuz ama birkaç tane fazla değil proğram yüklediğimde bu sorun başlıyor.makinenin özellikleri;
AMD Atlon 3200 işlemci, 1 Gb Ram, Abit bord(KN8 SLI), ati radeon X700 ekran kartı,
yardımlarınız ve değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler...
baytar657
19-04-2006, 00:42
makinenin özellikleri;
AMD Atlon 3200 işlemci, 1 Gb Ram, Abit bord(KN8 SLI), ati radeon X700 ekran kartı,
walla şaşırdım bu makinada o sorun olsun.bazı proğramlar bilgisayar açılınca başla komutu seçiliyse yavaşlatıyor olabilir.tabii benimki sadece bi tahmin.
baytar657
19-04-2006, 00:46
bu arada hoş geldiniz diyelim sn broker 76
selçuk efendi
19-04-2006, 07:40
merhaba arkadaslar,
acemi sayılacak bir bilgisayar kullanıcısı olarak makinemde karşılaştığım ve çözemediğim bir sorunumu paylaşmak istiyorum.bilgisayarım açılırken siyah windows karşılama ekranında dakikalarca bekliyor hatta bazen öylece kitlenip kalıyor.birkaç kez makineye format attım olmadı, farklı xp lerle kurulum yaptım nafile.makine ilk kurulduğunda çok iyi sorunsuz ama birkaç tane fazla değil proğram yüklediğimde bu sorun başlıyor.makinenin özellikleri;
ben de böyle bi sorun yaşamıştım, büyük ihtimal sorununuz harddiskten kaynaklanıyor... kaç tane kullanıyorsunuz? mesela, ben tek hd ve dvd-rom kullanınca sorun yok, ikinci hdyi takınca bir 5 dakka uzuyo açılış.. gerçi o hd'de sorunlu zaten.. ben sorun hd'de diyorum.. makinanın özellikleri çok güzel bu arada, Allah bize de athlon 1700'ü 3xxx yaptırır inşallah.:)
merhaba arkadaslar,
Selam, bir öneride de ben bulunayım, defalarca windows yüklediğini söylüyorsun, demek ki harddiskin sağlam ve yüklemene izin veriyor, ama sanırım windows yüklerken sıkça yaptığın bir hareket var, o da bilgisayarına ait windows driverları, işte bu driverları büyük ihtimalle eski ve hatta elindeki cd'lerden yüklüyor olabilirsin. Bunların son sürücüleri ile bir daha deneyerek işe başlayabilirsin. Bir başka öneri olarak windows'un başlangıç programları yüklüce olabilir, en azından windows'a hiçbirşey yüklemeden sadece windows'u sıfırdan yükledikten sonra açılış hızını kontrol et ve sırasıyla yüklediğin programlardan hangisinin yüklenmesinden sonra yavaşlama yaptığını tespit edebilirsin. İşlemci ve donanım arızası olduğunu sanmıyorum. Birde uzak ihtimal ama kullandığın ekran kartının driverları açılışta yüklüce kendi programlarını çalıştırarak sistemin ağırlaşmasını sağlıyor olabilir. Yine bir başka durum olarak sisteminde test programı gibi birşeyler varsa belki açılıştan önce geri planda sisteminde çalışıyor olabilir. Kolay gelsin...
Bilgisayarımda xp kurulu.Ses denetim fonksiyonu silinmiş.Volüm ayarlarının ve aygıtların-midi,mikrofon,aux,vb.- seçildiği .exe (çalıştırıcı dosya) artık yok.Bu yeniden yüklenebilir mi?.İkinci olarak da xp aktivasyon konusunda bilgisi olan varsa bu işi kısaca açıklayabilir mi acaba?Elimdeki bir orijinal xp cd sinden kurulum yaptıktan sonra aktive ederken 'gereğinden fazla aktivasyon yapıldığı' uyarısı alıyorum.Tabii sonra xp açılmaz hale geliyor.Çözüm nedir?Teşekkürler...
selçuk efendi
20-04-2006, 00:49
ilk konuyu sanırım sn. erasure açıklar ama aktivasyon konusunda şu aklıma geliyor: elinizdeki orijinal cd'nin şifresi daha önce kullanılmış olabilir korsan xp ile...
Minoltay
20-04-2006, 01:45
İnternetten babam ve oğlum filmini indirdim...
9 parça halinde rar dosyası var...her parçadan aynı isimde ve 700 mb lık avi dosyası çıktı...
winnamp , media player ve power dvd ile çalıştırdım...üçündede ses geliyor fakat görüntü çıkmıyor...
nasıl çalıştırabilirim ?
birde toplamı 6 gb olan 9 dosya oldu...bu kadar büyük olması normal midir ?
ilk dosyanın süresi 114 dakika zaten...
acaba diyorum birinci dosyayı çıkartırken diğer dosyalarıda çıkartıp tek dosya halinde mi birleştiriyor...galiba öyle...eğer öyle ise filmden 9 tane kopya çıkarttım demek oluyor...:)
selçuk efendi
20-04-2006, 07:25
olabilir, sn geveze... büyük ihtimal o indirdikleriniz de sinama çekimidir... görüntü olmayışı, codec eksikliğini getiriyor aklıma... güvenilir sitelerden kazaalite codec'i indirip kurarsanız bu sorunlar ortadan kalkacaktır..
512 bağlantım var ama daha hiç 512 bağlanmadım hep 256 bağlanıyorum adsl destekten yardım istedim onlarda hatta sorun yok illa sisteminizden kaynaklanıyor diyorlar ben çok kez formatladım hep aynı modem değiştirip denedim olmadı ne gibi sebebleri olabilir.:aglayan: :aglayan: :aglayan:
minik yatirimci
20-04-2006, 09:47
512 bağlantım var ama daha hiç 512 bağlanmadım hep 256 bağlanıyorum adsl destekten yardım istedim onlarda hatta sorun yok illa sisteminizden kaynaklanıyor diyorlar ben çok kez formatladım hep aynı modem değiştirip denedim olmadı ne gibi sebebleri olabilir.:aglayan: :aglayan: :aglayan:
Bu olay o telekomdaki cahil ise yaramaz memurun okuzlugunden kaynaklaniyor ayni sey benim de basima geldi 10 gun ugrastiktan sonra telekomda duzgun bir adamla gorusebildim ve hattimi 512 ye yukseltti. Bilgisayarinizda yada modeminizde bir sorun yok, tamamen telekom personelinin tembelligi ve ********liginden kaynaklanan bir durum.
selçuk efendi
20-04-2006, 09:58
sn. minik yatırımcı'ya katılıyorum sn. cumali... bu işin modemle alakası yok... modem olanı gösterir sadece.. 512 olması gerekirken 256ysa, telekomdandır..
Bilgisayarımda xp kurulu.Ses denetim fonksiyonu silinmiş.Volüm ayarlarının ve aygıtların-midi,mikrofon,aux,vb.- seçildiği .exe (çalıştırıcı dosya) artık yok.Bu yeniden yüklenebilir mi?
Sn.Perke ;
Başlat
Ayarlar
Denetim Masası
Program ekle kaldır
Windows bileşenlerini ekle kaldır.
Windows Cd nizi sürücüye takınız.
Donatılar ve hizmetler kısmını yüklyeyiniz.
System32 nin altında sndvol32 yi görürseniz
veya başlat-donatılar-eğlence de ses denetimini görürseniz
yüklenmiş demektir.
Ayrıca bazı bilgisayarlarda olmadığı söylenen
"paint" editörü de aynı şekilde yüklenerek
resim düzenleyip göndermek için kullanılabilir...
Sn.Perke ;
Başlat
Ayarlar
Denetim Masası
Program ekle kaldır
Windows bileşenlerini ekle kaldır.
Windows Cd nizi sürücüye takınız.
Donatılar ve hizmetler kısmını yüklyeyiniz.
System32 nin altında sndvol32 yi görürseniz
veya başlat-donatılar-eğlence de ses denetimini görürseniz
yüklenmiş demektir.
Ayrıca bazı bilgisayarlarda olmadığı söylenen
"paint" editörü de aynı şekilde yüklenerek
resim düzenleyip göndermek için kullanılabilir...
Sn Lutas, belirttiğiniz işlemi yaptım, ancak maalesef donatılar-eğlence bölümünde mediaplayer dışında hiçbirşey yok.Bu denetimlerin yapıldığı yerde .exe olmadığına dair uyarı veriyor.Esas sorunum, bu işlev olmayınca video capture işlemi yapılmıyor.Yani aygıt(kamera) tanınmıyor o zaman.Çok teşekkürler ilginize...
broker76
20-04-2006, 18:10
benim için kafa yordunuz.görüşlerini payleşan herkese teşekkür ederim.benim tahminimde SERİALATA olan harddiskimden kaynaklanıyor olması.çünkü ilk aldığımda makinaya harddiski gösteremiyorlardı.bu harddisklerin bios dan bir ayarları var ama nasıl yapılacak bilmiyorum dostlar.neyse herkese kolay gelsin.saygılar selamlar.....
selçuk efendi
20-04-2006, 18:35
isterseniz şöyle bir interneti araştırın, bilgisayarla ilgili forumlar var, mutlaka bahsedilmiştir.. google'dan türkçe aratırsanız... donanımhaber, vs forumlar bulabilirsiniz.. kesin sizden önce birinin başına gelmiştir:)
Bilgisayarımda norton virüs prog.kullanıyorum.Bilgisi olan arkadaşlar girdiğim çoğu güncel siteyi blocked yapıyor.buna nasıl engel olabilirim.
Teşekkürler
norton kullanmayınız bi çok programla çakışır.
N28aichi
21-04-2006, 17:48
Asus A7600-X
Avard Bios
Amd Semptron 2800+
1Gb Ram
Win2000 sp4
N28Aichi
Dun diski aldigim firmadan aradilar. Basvurdugumda ne garanti belgesi vardi nede faturayi bulup gosteremedim ama buna ragmen ucretsiz degisim karari verildigini bildirdiler. Acikcasi hic ama hic umidim yoktu. Yardimlari icin tum arkadaslara tesekkurler. Saygilarimla.
N28Aichi
Morientes
21-04-2006, 19:37
durum:
kablomodem le kablo+ethernet ile bağlı winme yüklü desktop.
yapılacaklar:
xphome notebook kablosuz olarak mevcut sisteme bağlanacak.
şartlar:
access point kullanılmayacak.
nasıl mümkündür?
norton virüs programını kaldırmaya çalışıyorum control panelden remove yapıyorum.
A Symantec installer is already running yazıyor
bu lane....programı nasıl kaldırabilirim başka yolunu bilen varmı arkadaşlar:düsün:
Minoltay
21-04-2006, 21:44
norton virüs programını kaldırmaya çalışıyorum control panelden remove yapıyorum.
bu lane....programı nasıl kaldırabilirim başka yolunu bilen varmı arkadaşlar:düsün:
cont - alt - del bölümünden nortonla ilgili processleri sonlandırın....
system tray deki outo protectide kapatın...
sonra tekrar deneyin...
44002norton virüs programını kaldırmaya çalışıyorum control panelden remove yapıyorum.
ekteki yazıda çıkıyor...
cont - alt - del bölümünden nortonla ilgili processleri sonlandırın....
system tray deki outo protectide kapatın...
sonra tekrar deneyin...
ctrl alt del de görünmüyor system tray'a nasıl ulaşabilirim sayın geveze
Minoltay
21-04-2006, 21:57
adsl hız testi yapabileceğim bir yer var mı?
Elinde Norton'un orjinal hali yani kurulmamış durumdaki programını normal kurulum yapıyor gibi yeniden kurar gibi yaparsan norton kurulum aşamalarına geldiğinde Repair, Remove All gibi seçenekler verecektir, bunlardan Remove All ile sisteminden komple gitmesini sağlayabilirsin. Normalde Add-Remove ile gider ama bazen damarı tutuyor ve sistemi terketmemek için elinden geleni yapıyor, bende bu numarada sökmediğinden sırf nortondan kurtulmak için yeniden windows yüklemiştim. Şu sıralar Zone Alarm Suite kullanıyorum ve hepsi bir arada çözüm olarak memnunum, gayet iyi gibi gözüküyor. Tabii güvenmediğimden Spy Sweeper ile Nod32'de aynı anda kullandıklarımdan. Kolay gelsin...
adsl hız testi yapabileceğim bir yer var mı?
http://www.bandwidthplace.com/speedtest/ Türkiye Dışı
http://speedtest.ttnet.net.tr/ Telekom
Elinde Norton'un orjinal hali yani kurulmamış durumdaki programını normal kurulum yapıyor gibi yeniden kurar gibi yaparsan norton kurulum aşamalarına geldiğinde Repair, Remove All gibi seçenekler verecektir, bunlardan Remove All ile sisteminden komple gitmesini sağlayabilirsin. Normalde Add-Remove ile gider ama bazen damarı tutuyor ve sistemi terketmemek için elinden geleni yapıyor, bende bu numarada sökmediğinden sırf nortondan kurtulmak için yeniden windows yüklemiştim. Şu sıralar Zone Alarm Suite kullanıyorum ve hepsi bir arada çözüm olarak memnunum, gayet iyi gibi gözüküyor. Tabii güvenmediğimden Spy Sweeper ile Nod32'de aynı anda
kullandıklarımdan. Kolay gelsin...
Teşekkür ederim aynen böyle yaptım ve kurtuldum Windows Defender kurdum tek başına yetermi acaba
avast nasıl sizce
Avast'tan çok memnunum. Ücretsizlerin en iyisi çok sık yenileniyor. Bazen günde 1 den fazla.
Merhaba;
Sekiz yıldır sorunsuz işlem yaptığım İş Bankası Interaktif Şubesindeki bireysel sayfama, Windows XP SP2 yüklü bilgisayarımdan birkaç gündür giremiyorum. Denemelerimde son aşamaya gelip de, 'Hesaplar, Para aktarma, Yatırım...vb.' işlem başlıkları görüldüğünde; "java script error- Description : Özel durum oluştu.....line 103" uyarısı veriyor.
Sayfanın altında yer alan 'sarı ünlem' hata ikonuna tıklandığında da; "Bu veb sayfasındaki bazı sorunlar, düzgün görüntülenmesini veya çalışmasını engelleyebilir. Satır: 103 Karakter :3 Hata: Özel durum oluştu. Kod:0" açıklaması görülüyor
Windows Update sitesinden tüm güncelleştirmeleri düzenli yapmaktayım. Windows Defender, Ad-Aware, F-Secure ile yaptığım testlerde bir parazit görülmemektedir.
Ayrıca 'msjavx86 microsoft VM" programı bilgisayarımda yüklü ise de, Banka yetkilisince; "Internet sayfalarının Java destekli çalışmadığı ve hatanın benim bilgisayarımdan kaynaklandığı" bildirilmiştir.
İlgi ve önerilerinizi bekler, saygılarımı sunarım.
Windows 98 SE yüklü ikinci bilgisayardan sorunsuzca banka bireysel şubeye girebiliyorum, bu da, sorunun benim XP yüklü bilgisayardan kaynaklandığını gösteriyor. Ancak; güvenli olan, XP yüklü ana bilgisayarım. Bundaki sorunu bir biçimde çözmem gerek....
baytar657
22-04-2006, 18:22
Windows 98 SE yüklü ikinci bilgisayardan sorunsuzca banka bireysel şubeye girebiliyorum, bu da, sorunun benim XP yüklü bilgisayardan kaynaklandığını gösteriyor. Ancak; güvenli olan, XP yüklü ana bilgisayarım. Bundaki sorunu bir biçimde çözmem gerek....
XP de sizin sorununuza neden olabilecek güncelleme:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=f05ffb31-e6b4-4771-81f1-4accebf72133&displaylang=tr
(kodu 912812)
XP için sorunlu güncellemenin düzeltmesi:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=b7d9801b-4fb5-492e-903e-3400abf1d731&DisplayLang=tr
(kodu 917425)
jawa sayfaları bende de öyle bişiler yaptı sonunda düzellttim :D
denetim masasından proğram ekle kaldır-güncelleştirmeleri göster seçeneği işaretli iken bakın KB 917425 yüklü mü? yüklü ise sorununuz benimkinden farklı
olmalı.yüklü değilse kb917425 ten sonra düzelebilir belki.
Sayın baytar657 ;
İlginize teşekkür ederim. 912812 kodlu güncelleme C sürücüsü Windows dizininde görülüyor. Ancak düzeltme kodu 917425 ekle-kaldırda ve Windows dizininde görülmüyor. İvedi yükleyeceğim. Sağlıcakla kalın.
Sayın baytar657 ;
KB917425 düzeltme ekini yükledim, bilgisayarı resetledim ancak sözkonusu siteye gene giremedim ve gene aynı hata iletisiyle karşılaştım.Tam son anda turuncu sayfa ve işlem başlıkları görüldüğünde yükleme kesiliyor ve java script hata uyarısı beliriyor.
Her iki güncelleme de ekle-kaldırda görülüyor. KB912812'yi kaldırmayı düşünüyorum ama bu güncelleme bilgisayarıma 13.04.2006 tarihinde yüklenmiş.Banka sayfama ise 18.04.2006 tarihinden itibaren giremiyorum.Yani arada bir sorun olmamış.
İlginiz için teşekkürlerimi yineliyorum. Sağlıcakla kalın.
baytar657
22-04-2006, 20:39
yardımcı olamadığım için üzüldüm .bilgisayarınızı 18.04.2006 tarihinden önceki bir sistem denetleme noktasına yükleseniz belki düzelebilir diyeceğim ama ne de olsa bir baytar bilgisayardan ancak o kadar anlıyor işte.
saygılarımla
Sayın baytar657 ;
Estağfurullah; ne demek, aslında tutarlı ve bilimsel bir yol önermiştiniz. En azından Windows update dışında, güncelleştirmelerdeki hataları gideren Microsoft'un ayrı uygulamalarından da haberim olmuş oldu.
Sözünü ettiğiniz sistem geri almayı daha önce uygulamıştım, ama sorunu çözmedi. Ayın on yedisine geri almıştım. Şimdi daha önceki, örneğin kb 912812'nin yüklenme tarihinden önceki bir tarihe geri almayı değerlendireceğim. Saygı benden.
TATOMOTO
22-04-2006, 23:51
arkadaslar benim sorum mozillayla explorer aynı anda çalışmasının bir zararı varmıdır ikisinden birini sececek olsam mozillayı tercih etmem apsürt kaçarmı? şimdiden teşekkürler....:)
istediğin kadarını birarada kullanabilirsin hiç sorun olmuyor opera da fena değil sayfalar gayet hızlı yükleniyor:tamam:
serinecz
23-04-2006, 14:30
tracking cookie sorunlarını nasıl çözebileceğimiz hakkında bilgisi olan varsa lütfen cevap versin internete girişte ve sayfa ziyaretlerinde her zaman açılan sayfayla birlikte www.webalize.com adında açılır bir pencere geliyor
Arkadaşlar
xp prof. kullanıyorum bir sorundan dolayı programı kaldırıp yeni xp prof. kurmak istedim ve bu gün yeni bir xp prof. cd aldım fakat key number hatalı diye mesaj veriyor ve kuramıyorum. öğrenmek istediğim. bilgisayardaki eski xp kaldırdıktan sonramı yeni xp cd takıp kuracağım acaba bu nedenlemi yeni cd key hata mesajı veriyor. ayrıca şu an kullanmakta olduğum xp nin mevcut key numaralarını görebileceğim bir yer varmı? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Arkadaşlar
xp prof. kullanıyorum bir sorundan dolayı programı kaldırıp yeni xp prof. kurmak istedim ve bu gün yeni bir xp prof. cd aldım fakat key number hatalı diye mesaj veriyor ve kuramıyorum. öğrenmek istediğim. bilgisayardaki eski xp kaldırdıktan sonramı yeni xp cd takıp kuracağım acaba bu nedenlemi yeni cd key hata mesajı veriyor. ayrıca şu an kullanmakta olduğum xp nin mevcut key numaralarını görebileceğim bir yer varmı? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..
Özelden bir takip ediver sayın Orka67.Çözülüp çözülmediğini de buradan yazıver ki duruma göre başka arkadaşlar devreye girsin.
tracking cookie sorunlarını nasıl çözebileceğimiz hakkında bilgisi olan varsa lütfen cevap versin internete girişte ve sayfa ziyaretlerinde her zaman açılan sayfayla birlikte www.webalize.com (http://www.webalize.com) adında açılır bir pencere geliyor
Bunları temizlemek için Spy Sweeper, System Mechanic Pro gibi programlarla sorununu çözebilirsin. Açılış sayfası vs içinde yine Spy Sweeper, Ad-Aware gibi programlarla konuyu halledebilirsin.
Resimdeki gibi spy sweeper açılışta devreye girerek cookie'leri kontrol ederek bir kalkan yaratıyor. İstek dışı açılan sayfalar içinde sistemini bu programlarla aratarak temizleyebilirsin. Büyük ihtimalle registry'de bir takım anahtarlar eklenerek bu sayfalar çıkıyordur. Bir arkadaşımda açılış sayfasını yeniden düzenlenmemesi için bütün tuşlar devre dışı bırakılmıştı, ancak sorunu registry'den çözdük. Kolay gelsin...
44428
Arkadaşlar
Anlaşılan elinde bolca işletim sistemi var !..
internete dağıtılan key'ler için Microsoft windows (SP2'li) içine bu anahtarları ekledi ve sende büyük ihtimalle orjinal olmayan bu anahtarını girmek istediğinde kabul etmiyordur. Öte yanda mevcut sürüm üstüne yüklediğinde update yani güncelleme yapacağından sağlıklı bir kurum olmayabilir. Bu yüzden yapabiliyorsan eskisinin olduğunu bütün directory'leri sil, bunlar document and settings, Program Files ve Windows dizinleri, sonrada sıfırdan yüklersin. Mevcut xp anahtarlarını görmek içinde RockXP adında bir program var, bundan yararlanarak öğrenebilir ve anahtarları değiştirebilirsin. Tabii bu yapacakların microsoft'un pek hoşuna giden konular değil. Kolay gelsin...
Arkadaşlar bilgisayarımın seri numarasını nasıl bulabilirim?
akuarist
26-04-2006, 22:06
bilgisayarım sağtıkla
özelliklere tıkla
ordan genele tıkla
orda bulabilirsin numarayı
bilgisayarım sağtıkla
özelliklere tıkla
ordan genele tıkla
orda bulabilirsin numarayı
Teşekkürler akuarist bir yerde lazım oldu bende dediğin gibi yapmıştım kabul etmedi acaba dedim bu seri numarası değilmi diye ama demekki bende hata değilmiş sğl.
Minoltay
28-04-2006, 23:50
Bilgisayarımda 2 tane 256 mb 133 mhz sdram var...
toplam 512 mb.
şimdi biryerde kingston 512 mb sd 133 ram buldum...(sd ramler çok zor bulunuyor)
satın almadan önce bilgisayarımın 1 gb ram kullanımını destekleyip desteklemediğini nasıl anlayabilirim ?
aldıktan sonra çalışmazsa çaresi yok...
bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
Not : İntel p4 2.00 ghz Win xp professional
cem_ozgur
28-04-2006, 23:54
Bilgisayarımda 2 tane 256 mb 133 mhz sdram var...
toplam 512 mb.
şimdi biryerde kingston 512 mb sd 133 ram buldum...(sd ramler çok zor bulunuyor)
satın almadan önce bilgisayarımın 1 gb ram kullanımını destekleyip desteklemediğini nasıl anlayabilirim ?
aldıktan sonra çalışmazsa çaresi yok...
bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...
Not : İntel p4 2.00 ghz Win xp professional
Anakartın kullanım kitapçığında ne kadar RAM'e kadar desteklediği yazar. Elinde yoksa internet sitesinden indirebilirsin. Bir de alacağın RAM'larin cihazına takılı olan RAM'lar ile aynı marka olmasını öneririm, farklı markalar uyum problemi yaratabilir.
Minoltay
29-04-2006, 00:09
Anakartın kullanım kitapçığında ne kadar RAM'e kadar desteklediği yazar. Elinde yoksa internet sitesinden indirebilirsin. Bir de alacağın RAM'larin cihazına takılı olan RAM'lar ile aynı marka olmasını öneririm, farklı markalar uyum problemi yaratabilir.
evet yazıyor kitabında...
bilgisayarın içinde arayıp duruyorum...aklıma gelmedi kitaba bakmak...:)
iki slot var...1 gb max destekliyor...pc 133 sdram (non-ECC) memory type
bu non-ECC nedir acaba biliyormusunuz?
Elbruz bey
29-04-2006, 00:14
non-ecc error correction olmayan ...yani ecc ram takarsanız çalışmaz anakartınız ecc yani hata düzeltme desteği olan ramlara uygun değil...
TATOMOTO
02-05-2006, 23:39
arkadaşlar size sorum bilgisayarımla ilgili değil sadeceteknik soru mozilla mı explorermi internet bankacılığı daha güvenli ?tesekkürler şimdide:)
Elbruz bey
02-05-2006, 23:46
güvenlik diyorsanız İE tabii ki bence ..firefox ise daha hızlı ..
mehmetengin
02-05-2006, 23:51
güvenlik diyorsanız İE tabii ki bence ..firefox ise daha hızlı ..
bence firefox daha guvenli..
selçuk efendi
02-05-2006, 23:57
sanırım güvenlik açısından karşılaştırma yapmak yanlış olur çünkü güvenlik için başka programlar var kullanılması gereken.. bu konuda hız ve sağladığı özellikler ön plana çıkar, tarayıcı ise konu...
selçuk efendi
04-05-2006, 01:37
soru da ben sorayım bakayım: firefox'la klip indirirken bitmesine az kalmıştı ve ben vlc media player'la klibi izliyordum... indirme işlemi bitti fakat ben klibi part dosyasından hala izlediğim için, dolayısıyla işlemde tuttuğum için part dosyasını normal dosyaya yani avi'ye dönüştürme ve part dosyasını yok etme işlemini gerçekleştiremedi. bu işlemi benim şimdi elle yapmam gerekiyor, tekrar da indirmek istemiyorum... bu part dosyasını nasıl avi, yani olması gereken uzantıya sahip hale getiririm? yardım için teşekkürler şimdiden...
ekselans
04-05-2006, 12:26
soru da ben sorayım bakayım: firefox'la klip indirirken bitmesine az kalmıştı ve ben vlc media player'la klibi izliyordum... indirme işlemi bitti fakat ben klibi part dosyasından hala izlediğim için, dolayısıyla işlemde tuttuğum için part dosyasını normal dosyaya yani avi'ye dönüştürme ve part dosyasını yok etme işlemini gerçekleştiremedi. bu işlemi benim şimdi elle yapmam gerekiyor, tekrar da indirmek istemiyorum... bu part dosyasını nasıl avi, yani olması gereken uzantıya sahip hale getiririm? yardım için teşekkürler şimdiden...
Sn selçuk efendi
dos ortamında part dosyasının bulunduğu klasöre gidip
örnek olarak
001.part copy /b deneme.avi
diye denerseniz sonuç alacağınızı tahmin ediyorum
unreal11
04-05-2006, 18:18
arkadaşlar bi konuda yardıma ihtiyacım var..web cam dan pc ye görüntü aktarıp video olarak kaydedebileceğim türkçe bi proğram var mı .. yardımcı olursanız sevinirim tşk
selçuk efendi
04-05-2006, 18:30
Sn selçuk efendi
dos ortamında part dosyasının bulunduğu klasöre gidip
örnek olarak
001.part copy /b deneme.avi
diye denerseniz sonuç alacağınızı tahmin ediyorum
sonuç aldım efenim, teşekkür ederim...
sevgili arkadaslar hepimizde pc var bu pc leri periyodik sureler icerisinde ne gibi bakim yapmaliyiz pc lerimizin daha verimli calismasi icin ornek olarak arada bir disk birlestiricisini calistirip dosyalari duzenli hale getirmesi gibi
anlatimda bir bozuk luk olabilir kusura bakmayin
ekselans
04-05-2006, 18:58
sonuç aldım efenim, teşekkür ederim...
rica ederim
saygılar :)
selçuk efendi
06-05-2006, 09:54
Allahım ya rabbim, bu ekran kartı beni öldürecek... daha önceden de yazmıştım... sisitem ciddi bir hatadan kurtarıldı yazıyordu ve restart atıyodu kendi kendien makine... sebebi kesinlikle ekran kartıymış anlaşıldı... dün bayağı bir uğraştım... yeni driver yükledim.. yine yapıyor, yine yapıyor... dün geceden beri birşey olmadı ama belki başına gelen vardır diye yazayım.. hatta önerisi olanı da dinleyeyim...
sorun şu: elimde ekran kartı ati radeon 9200 se tv-out... ve zaman zaman, grafikle ilgili bir sorun çıkınca (normalde yapmaması lazım, çünkü açtığım iki tane sayfa... mesela kendi çektiklerimiz konusundaki fotoğraflar sanırım.), vpu recovery hatası çıkıyor karşıma.. bazen ona tenezzül bile etmiyor... kilitleniyor.. ya da bilgisayar çalışmaya devam ediyor ama görüntü toptan gidiyor.. bunu da monitorün alt tarafındaki sarı ışığın kahverengiye dönmesinden anlıyorum... forumlarda bir araştırma yaptım, bu sorundan muzdarip bayağı insan var... kimisi yanıt olarak vpu recovery seçeneğini devre dışı bırakın demiş ki ben de öyle yaptım.. kimisi performansı arttıran seçenekleri bios'tan devre dışı edin (fast-write gibi) demiş.. henüz bunu yapmadım ama devam ederse bir bakacağım buna da...
burdan hem bilgi vermiş olayım, hem de önerisi olan varsa alayım diye yazıyorum...
selçuk efendi
06-05-2006, 10:27
aslında, bak o hiç aklıma gelmedi.. onunla ilgili de bir araştırma yapayım bakayım...
Minoltay
07-05-2006, 00:21
İnternet explorerda sık kullanılanların içinde bir adrese girdiğimde sayfanın ayrı bir pencerede açılmasını istiyorum...
böyle bir ayar varmıdır?
şimdiden teşekkürler...
arkadaşlar win 98 de oynanan eski bir oyunu winxp de oynayabilmek için bir program var mı?
thugz2gether
07-05-2006, 01:24
Sn.Acheron onun için bir programa gereksiniminiz yok... Çalıştırmak istediğiniz *.exe dosyasının üzerine gelin sağ tıklayın/ özellikleri tıklayın... Açılan kısımda üstte bulunan uyumluluk kısmını tıklayın ... Uyumluluk modunu aktif hale getirin yine bu kısımdan windows 98 seçin.. Uygula deyin... Probleminiz hallolmuştur..iyi oyunlar...
sn thugz2gether hepsini yaptım.. Manager 2005'in 98 yılında çıkardığı bir oyun ... Ne yaptıysam çalıştıramadım...İnternetten demosunu indirince çalışıyor...
thugz2gether
07-05-2006, 01:34
sn thugz2gether hepsini yaptım.. Manager 2005'in 98 yılında çıkardığı bir oyun ... Ne yaptıysam çalıştıramadım...İnternetten demosunu indirince çalışıyor...
Elinizdeki oyunda bir problem olabilir şu an için aklıma başka birşey gelmiyor yada elinizdeki oyun korsan bu yüzden crack/patch tarzı şeylere ihtiyac duyuyor olabilirsiniz....(tabii böyle bir durumda 98'de de çalışmaması gerekir...)
evet korsan... win98 de çalışıyor. Belki elinde onun için bir programı olan arkadaş vardır...
sevgili arkadaslar hepimizde pc var bu pc leri periyodik sureler icerisinde ne gibi bakim yapmaliyiz pc lerimizin daha verimli calismasi icin ornek olarak arada bir disk birlestiricisini calistirip dosyalari duzenli hale getirmesi gibi
anlatimda bir bozuk luk olabilir kusura bakmayin
Ben Driveİmage diye bir program kullanıyorum.Pc min sağlamkenki halinin bir imaj dosyasını aldım ve ne zaman bozulmaya başlasa o imajı geri yüklüyorum yaklaşık 5 dk sürüyor.yani 5 dk da yepyeni vindowz kullanıyorum o yüden hiç bakım falan yapmıyorum .. ölene kadar kullan sonra yeniden yükle felsefesi uygundur :p
Merhaba;
Sekiz yıldır sorunsuz işlem yaptığım İş Bankası Interaktif Şubesindeki bireysel sayfama, Windows XP SP2 yüklü bilgisayarımdan birkaç gündür giremiyorum. Denemelerimde son aşamaya gelip de, 'Hesaplar, Para aktarma, Yatırım...vb.' işlem başlıkları görüldüğünde; "java script error- Description : Özel durum oluştu.....line 103" uyarısı veriyor.
Sayfanın altında yer alan 'sarı ünlem' hata ikonuna tıklandığında da; "Bu veb sayfasındaki bazı sorunlar, düzgün görüntülenmesini veya çalışmasını engelleyebilir. Satır: 103 Karakter :3 Hata: Özel durum oluştu. Kod:0" açıklaması görülüyor
Windows Update sitesinden tüm güncelleştirmeleri düzenli yapmaktayım. Windows Defender, Ad-Aware, F-Secure ile yaptığım testlerde bir parazit görülmemektedir.
Ayrıca 'msjavx86 microsoft VM" programı bilgisayarımda yüklü ise de, Banka yetkilisince; "Internet sayfalarının Java destekli çalışmadığı ve hatanın benim bilgisayarımdan kaynaklandığı" bildirilmiştir.
İlgi ve önerilerinizi bekler, saygılarımı sunarım.
interaktif sayfasının üst sağ tarafında yardım menüsü var ama ben derimki araçlar.internet seçeneklerinden, geçmişi sil, tanımlama bilgisi sil,dosya sil yapmanızdır saygılar.
evet korsan... win98 de çalışıyor. Belki elinde onun için bir programı olan arkadaş vardır...
eski oyunlarda ki yazılım xp ye uyumlu olmadıpından çalıştırmıyor sanırım.araştıracağım oyun cd si aldığım yere soracağım cevap yazarım tabiiki çözümüvarsa.saygılar
birde www.chıp.com.tr ye
bakın veya sorunu yazın cevapsız bırakmıyorlar sanırım.
Matematikçi
07-05-2006, 23:13
belki oyunun .exe dosyasının uzerine sag tıklayıp, özelliklerden uyumlulugu seçip, uyumluluk seceneklerinden windows nt'yi (ya da baska bir tanesini) secersek sorun hallolabilir...
bu arada usta arkadaşlar yorum yapabilirmi bu proğramla ilgili?
bu dovnload adresi
http://www.netsoft.com.tr/mailing/nod32tr.exe
Sayın kdr1965 ilginiz için teşekkür ederim. Ben de, sizin gibi sorunumla ilgilenen baytar657’ye ve benzer hata iletisiyle karşılaşabilecek arkadaşlara sonucu bildirmeye hazırlanıyordum.
Bir çok eylem ve işlemlerden sonra tam bilgisayarı formatlamaya hazırlanıyordum ki, (1111 no) da belirttiğim sorun giderildi. Sanırım, benim sözkonusu banka sayfamda oluşan ve Windows XP’yi etkileyip Windows 98SE’ yi etkilemeyen bir karışıklıktan ötürü bağlantım engele uğramış, sözkonusu java script hata iletilerini almış ve banka sayfama girememiştim. Çünkü Banka yetkilisinden sonradan gelen ve “tarayıcınızdan ‘web adresini’ yazıp giriş yaptığınızda sorun kalmayacaktır.” İletisi üzerine, adresi yeniden yazıp giriş yaptığımda, sorunum ortadan kalktı.
Saygılarımla.
bu arada usta arkadaşlar yorum yapabilirmi bu proğramla ilgili?
bu dovnload adresi
http://www.netsoft.com.tr/mailing/nod32tr.exe
nod32 dunyanin en iyi antivirusleri icinde tescilli olarak ilk 3 tedir. bence en iyisi.
Minoltay
09-05-2006, 10:17
İnternet explorerda sık kullanılanların içinde bir adrese girdiğimde sayfanın ayrı bir pencerede açılmasını istiyorum...
böyle bir ayar varmıdır?
şimdiden teşekkürler..
selçuk efendi
09-05-2006, 10:33
sanmıyorum sn. geveze. keşke öyle bir kolaylık olsa...
TATOMOTO
11-05-2006, 22:44
arkadaşlar benim sorunum şu firefox bu siteye girdiğim zaman sayfa donuyor 1 dakikaka bekliyorum ama explorerla girdiğimde böyle bişey olmuyor neden olabilir acaba ama sadece bu sitede oluyor yöneticilerde bilgi verebilirmi teşekkürler...
Matematikçi
11-05-2006, 23:08
java script hatası olabilir...
böyle bir ayar varmıdır?
şimdiden teşekkürler..
Böyle bir ayar var ama malesef üzerinde sağ tıklama ile çalışıyor. Bunu uzun zamandır kullanıyorum ancak linki seçtiğimde hemen ayrı bir pencerede çalışmıyor, linke sağ tuşla tıkladığında bu menü gelecek sonrası da malum...
Aşağıdaki resimde de bunun çalışmasını gösterdim. Kurulumu ise basit olmakla beraber biraz registy işlerinden anlıyorsan daha kolay yapabilirsin.
46146
ekteki winrar dosyasını açıp içindeki reg dosyasına sağ tıkla ve merge edersen bu özelliği kullanmaya başlayabilirsin.
46147
Registry dosyasını açamayanlar, notepad içine aşağıdaki satırları yazarak bunu fav_windows.reg olarak kayıt ederlerse ve sonrasında da sağ tuş ile windows'a merge ettirdiklerinde bu menu favorites kısmındaki linklerde kullanılmaya başlayacaktır.
REGEDIT4
[HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut\shell]
@=""
"flags "=hex:01,00,00,00
[HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut\shell\Link Opens in New Window]
[HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut\shell\Link Opens in New Window\command]
@="rundll32.exe shdocvw.dll,OpenURL %l"
Türkçe kullananlar "Link Opens in New Window" kelimesini "Yeni Pencerede Aç" gibi değiştirerek sanırım kullanabilirler, ancak bunu denemedim, sonucunu bilmiyorum... Kolay gelsin...
minik yatirimci
12-05-2006, 16:15
böyle bir ayar varmıdır?
şimdiden teşekkürler..
Opera yahut firefox kullanmanizi oneririm :)
minik yatirimci
12-05-2006, 16:16
arkadaşlar benim sorunum şu firefox bu siteye girdiğim zaman sayfa donuyor 1 dakikaka bekliyorum ama explorerla girdiğimde böyle bişey olmuyor neden olabilir acaba ama sadece bu sitede oluyor yöneticilerde bilgi verebilirmi teşekkürler...
firefox cache ini temizleyin isterseniz bazen cache deki doluluk yuzunden boyle sapitabiliyor browserler. Ya da en temizi sikkullanilarinizin yedegini alip yeniden yuklemek
veya maxthon kullanın derim, hem ie gibi ram yemez hem de ie çekirdeğini kullanir.
Opera yahut firefox kullanmanizi oneririm :)
Minoltay
12-05-2006, 17:03
Böyle bir ayar var ama malesef üzerinde sağ tıklama ile çalışıyor. Bunu uzun zamandır kullanıyorum ancak linki seçtiğimde hemen ayrı bir pencerede çalışmıyor, linke sağ tuşla tıkladığında bu menü gelecek sonrası da malum...
Aşağıdaki resimde de bunun çalışmasını gösterdim. Kurulumu ise basit olmakla beraber biraz registy işlerinden anlıyorsan daha kolay yapabilirsin.
46146
ekteki winrar dosyasını açıp içindeki reg dosyasına sağ tıkla ve merge edersen bu özelliği kullanmaya başlayabilirsin.
46147
Registry dosyasını açamayanlar, notepad içine aşağıdaki satırları yazarak bunu fav_windows.reg olarak kayıt ederlerse ve sonrasında da sağ tuş ile windows'a merge ettirdiklerinde bu menu favorites kısmındaki linklerde kullanılmaya başlayacaktır.
REGEDIT4
[HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut\shell]
@=""
"flags "=hex:01,00,00,00
[HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut\shell\Link Opens in New Window]
[HKEY_CLASSES_ROOT\InternetShortcut\shell\Link Opens in New Window\command]
@="rundll32.exe shdocvw.dll,OpenURL %l"
Türkçe kullananlar "Link Opens in New Window" kelimesini "Yeni Pencerede Aç" gibi değiştirerek sanırım kullanabilirler, ancak bunu denemedim, sonucunu bilmiyorum... Kolay gelsin...
kaydı registrye ekledim , sağ tıkladığımda özellik çıkıyor fakat çalışmıyor yani yeni pencerede açmıyor...
bilgisayarı yeniden başlattım belki gerekiyordur diye...
ilk denemede ayrı pencere açtı fakat sonra yine çalışmadı.
benim makina biraz eski belki o yüzden...
kaydı registrye ekledim , sağ tıkladığımda özellik çıkıyor fakat çalışmıyor yani yeni pencerede açmıyor...
bilgisayarı yeniden başlattım belki gerekiyordur diye...
ilk denemede ayrı pencere açtı fakat sonra yine çalışmadı.
benim makina biraz eski belki o yüzden...
selam, gönderdiğim bu registry dosyası bende sorunsuz çalışıyor, belki bir ihtimal internet explorer'ın versiyon farkı olabilir. Elimdeki en son versiyon ve belkide bu sürümden dolayı çalışıyor olabilir. İnternetten "Link Opens in New Window" şeklinde elindeki sürüme göre arama yaparsan sanırım istediğin gibi bir bilgi alabilirsin. Bunun haricinde Avant Browser'ı tavsiye ederim, internet explorer çekirdeği üzerine yapılan bir browser ve gayet güzel özellikleri var. Pencerleri Tab mantığı ile açtığından diğer sayfalara ulaşmak çok kolay, aslında herkese tavsiye ederim.
Avant'ın şekli ise aşağıda; 2nci bir browser mutlaka makinanızda olsun.
46212
sevgili arkadaslar
internetten filim indirdim sonrada mazadan philips marka dvd+rw aldim bu bilgisayardaki filimleri dvd ye kopyalayip tv de izlemek ve daha sonra silip baska filim kopyalamak icin ama filimleri kopyalayamadim mp3 muzikleri kopyalar gibi denedim olmadi daha degisik bir seyler yapmam gerekiyor her halde
bu konuda yardimlarinizi bekliyorum
tesekkurler
sevgili arkadaslar
internetten filim indirdim sonrada mazadan philips marka dvd+rw aldim bu bilgisayardaki filimleri dvd ye kopyalayip tv de izlemek ve daha sonra silip baska filim kopyalamak icin ama filimleri kopyalayamadim mp3 muzikleri kopyalar gibi denedim olmadi daha degisik bir seyler yapmam gerekiyor her halde
bu konuda yardimlarinizi bekliyorum
tesekkurler
indirdiğin filmin türünü biliyormusun, yani divx, mpeg ve direkt DVD formatında, bunlardan hangisi ise cihazının özelliğine göre seyredebilirsin. Eğer DVD player'in divx desteği yoksa filmleri izleyemezsin veya izlemek için bir takım programlarla formatları çevirmen lazım ki bu da hem uğraştırıcı hemde vakit alan bir iş, öncelikle tavsiyem DVD player'in neleri gösterebildiğini öğren, sonrada internetten onun okuyacağı formattaki filmleri indirmeni tavsiye edeceğim. Kolay gelsin...
degerli arkadaslarim dvd plair im divx i calistiriyorsorun bu degil
benim sorunum pc deki avi formatli filim dosyasini dvd+rw cd cine nasil aktarmam gerektigi nero programini indir dim ama o da yabanci bu yuzden zorlaniyorum ne yapmam gerekli acaba