PDA

View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar

Pages : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Sarı
11-06-2006, 03:43
yok değil...

türkçe bir isim...

geçen ay bi arkadaşım yeni notebook aldı...bunun orjinal windows xp cd si nerde diye sordum...vermemişler...onun yerine bu kurtarma cd sini vermişler...sorun olduğunda bu cd ile satınaldığı andaki ilk haline getirebileceğini söylemişler...
ama bilgisayarın altında lisans key vardı...

her laptop firmasının,müşterileri tarafindan problem çıkmasın diye temin ettigi, icerisinde hem isletim sistemi hem de tüm gerekli driver ve software'in bulundugu cd, bi tür işletim sisteminin imajidir. her laptop modeli için bi recovery cd dizayn edilir. sayet isletim sistemini bi oem cdsinden yukliycek olursaniz muhtemel problemler; usb driverlarinin calismamasi, cd/dvd-rom driverin calismamasi, ses yada ekran kartinin driver'ini bulup install ettiginde bile diagnostik hata mesajlariyla problemler yasamak birkacidir sadece. bu gibi problemlerin tek cozumu recovery cdnizi takip ondan yüklemektir.

Sarı
11-06-2006, 03:50
deep freeze hem çok sorunlu hemde çok gerilerde kaldı diye düşünüyorum...

hatta artık bilgisayar satın aldığınızda , yukarıda yazdığım programlar veya benzerleri ile sistemin ilk kurulu halinin yedeği alınmış kurtarma cd leri veriyorlar...

bir sorun olduğunda bu kurtarma cd si ile format atmadan sistemi ilk halina getiriyorsunuz...

kurtarma cd si diye yazdım ama buna başka bir isim vermişler hatırlayamadım şimdi...

deep freeze in geride kaldığını düşünmüyorum.
full sürümü çok kullanışlıdır.ve bilinmeyen kullanılmayan özellikelride vardır....pek çok kişi full kullanmıyor ve bir süre sonra program disable oluyor.sorun budur pek çok kişide.

Sarı
11-06-2006, 03:57
Bilgisayarımın güvenlik ayarları dosya vb. programların yuklenmesine izin vermiyor.güvenlik merkezinden ayarları ne kadar değiştirdiysemde başarılı olamadım.Nasıl bir yol izlemeliyim?

bide böle dene..
indirmek istediğin linkin üzerinde sağ tıkla hedefi farklı kaydet de.
bu şekilde yaptığın takdirde hiç bi şekilde engel söz konusu olamaz.

hala indiremiyorum diosan bir örnek ver.şurdan şunu indiremedim gibi..

N28aichi
11-06-2006, 06:06
Bir arkadasimin XP bilgisayarina Office 2003 yukledikten sonra klavyesi ve faresi calismaz oldu. Virus olmasi mumkun degil cunku internete baglamadik. Kullanilan cd de kontrol ettim virus vs yoktu.Buna gore
a) Nedeni ne olabilir?
b) Cozumu nedir?
Yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

loyd
11-06-2006, 10:22
klavye veya mouse da bir problem sistem kilitlenmelerine neden olabilir

Erasure
11-06-2006, 12:14
Bir arkadasimin XP bilgisayarina Office 2003 yukledikten sonra klavyesi ve faresi calismaz oldu. Virus olmasi mumkun degil cunku internete baglamadik. Kullanilan cd de kontrol ettim virus vs yoktu.Buna gore
a) Nedeni ne olabilir?
b) Cozumu nedir?
Yardimci olabilecek arkadaslara simdiden tesekkur ederim.

Klavye mouse seti microsoft'a ait ise yükleme sırasında dosyaları kendine göre güncelliyor olabilir. Bir arkadaşımda wireless comfort serisi var ve office sonrasında Shift ve Ctrl tuşu devre dışı kaldı. Setin güncel sürücülerini yükledik ama fayda etmedi, ama tam tersi bende microsoft'un wireless keybord seti var ve hiçbir sorun çıkmadı. Notebook ile yine Laser Wireless kullanıyorum o da sorunsuz. Tavsiyem geçici olarak eski tip bir kablolu mouse klavye seti takarak bir deneme yapmanız. Bu arada ctrl ve shift'in çalışmadığı işletim sistemi XP Pro'nun Türkçesi, belki bu da soruna sebep olabilir. Zira bir başkasından da bu sorunu aldım, sadece ctrl ve shift tuşlarının çalışması oldukça garip, bir başka çözüm olarak çalışmayan klavye mouse setini bir başka makinada deneyerek çalışmasında bir problem olup olmadığı gözlenebilir. Kolay gelsin...

N28aichi
11-06-2006, 12:47
Oncelıkle cevaplar ıcın tesekkurler. Henuz onerilerinizi deneme firsatim olmadi ama sonucu daha sonra yazarim.

ergenplan
11-06-2006, 19:18
arkadaşlar
internet açılış sayfam 2 gündür about blank olmasına rağmen
spyware ile ilgili bir sayfa ile açılıyor.
bir türlü açılış sayfamı değiştiremiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekürler

Erasure
11-06-2006, 21:46
arkadaşlar
internet açılış sayfam 2 gündür about blank olmasına rağmen
spyware ile ilgili bir sayfa ile açılıyor.
bir türlü açılış sayfamı değiştiremiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim.
şimdiden teşekürler

Açılış sayfan registry'den değiştirildiğinden bunu elle değiştirmen biraz zahmetli, o yüzden bilgisayarına Spyboot Search and Destroy veya Ad-Aware vb spyware temizleyici program yüklersen ve sonrada sistemini baştan taratırsan bunun sisteminden temizlenmesini sağlayabilirsin. Kolay gelsin...

pinky
11-06-2006, 22:13
Açılış sayfan registry'den değiştirildiğinden bunu elle değiştirmen biraz zahmetli, o yüzden bilgisayarına Spyboot Search and Destroy veya Ad-Aware vb spyware temizleyici program yüklersen ve sonrada sistemini baştan taratırsan bunun sisteminden temizlenmesini sağlayabilirsin. Kolay gelsin...
Benim de başıma gelmişti. Ad-Aware temizledi. Sayın Erasure bu dertlerin devası. Başımızdan eksik olmasın.İkinize de saygılar

guneysu
12-06-2006, 00:33
bilgisayarımda bır sorun var ama nerede bulamadım samsung digitalA55W fotoğraf makinası aldım çektiğim fotoları bılgısayara atamıyorum usb kablosu ıle bağlıyorum makinayı tanımıyor içinden çıkan cd yı yukledım gene tanımadı arıza var dıye servıse gıttım orda taktı aynı kablo ıle şak diye çıktı orda fotolar CD yi bilem yüklemeden geldım eve denedım olmadı gene komşuya gıttım orda bağladım bılgısayara CD yi yüklemeden ordada tanıdı resımlerı gordum orda usb lerımde arıza yok çunkü başka bir şey bağlayınca çalışıyorlar 6 usb var makınada 4 unde denedım 4 undede aygıtı tanımadı 3 makınadada xp prof var benımkınde calışmıyor tanımıyor makınayı sorun nerde olabılır ?
kullanım klavuzundakı her seyı denedım olmadı nortonu kapattım denedım gene olmadı tanıyamıyor bılınmeyen aygıt dıyor drıver ini yükledim gene bilinmeyen aygıt diyor

karınca
12-06-2006, 01:19
Bilinmeyen aygıt ise
Bunu yapmışsındır ama ben yinede tekrar edeyim
Önce CD'yi yerleştir...

başlat-> Bilgisayarım -> sağ tık özellikler ->donanım-> aygıt yöneticisi -> Bilinmeyen donanım -> sağ tık sürücüyü güncelleştir ->donanım güncelleştirme sihirbazı -> hayır bu kez değil ->listeden yada belirli konumdan yükle -> çıkarılabilir ortamda ara-> bulur...

guneysu
12-06-2006, 02:48
usb aygıtı tanımadı
bu bılgısayara takılı usb aygıtlarından birisi doğru çalışmadığından windows aygıtı doğru tanıyamıyor
bu sorunu çözmede yardım almak için iletiyi tıklayın
çıkıyor köşede

sayın bonie dediğinizi yapmıştım tekrar yaptım olmadı

Bu aygıt için sürücü yüklenmemiş.

Bu aygıtla ilgili sorunlar varsa sorun gidericiyi başlatmak için Sorun Gider'i tıklatın.
onlarıda denıyorum sorun gene gıderılmıyor

guneysu
12-06-2006, 02:51
samsung un sayfasından driver ını ındırdım kurdum gene olmadı tanımıyor kafayı yedirecek bana

Ozalp
12-06-2006, 12:43
Merhaba Sayın Güneysu,

USB cihazların genellikle önce sürücü yükleyicisini kurup, sonra cihazı takmak gerekiyor. Bu durumun Windows içerisindeki bir hatadan (bug) kaynaklandığına inanıyorum.

Sizin durumunuzda (başıma 3-5 kez geldi), kurulu sürücülerin durumunu cihazı takmanızdan önceki haline çevirerek çözülebildiğini farkettim. Windows'u yeniden kurmak da (ben yaptım) bu işi garantili bir şekilde halledetse de, daha kısa bir yolu tercih edeceğinizi sanıyorum. Cihaz takılıyken Sayın bonnie'nin tarif ettiği gibi Aygıt Yöneticisini açarsanız, muhtemelen üzerinde ünlem işareti olan bir USB cihaz simgesi görürsünüz. O simgeyi sağ fare tıklaması ile kaldırıp, cihazı söküp sürücü yükleyici dosyasını kurup tekrar takınca netice alacağınızı sanıyorum.

Erasure
12-06-2006, 13:35
bilgisayarımda bır sorun var ama nerede bulamadım samsung digitalA55W fotoğraf makinası aldım çektiğim fotoları bılgısayara atamıyorum usb kablosu ıle bağlıyorum makinayı tanımıyor içinden çıkan cd yı yukledım gene tanımadı arıza var dıye servıse gıttım orda taktı aynı kablo ıle şak diye çıktı orda fotolar CD yi bilem yüklemeden geldım eve denedım olmadı gene komşuya gıttım orda bağladım bılgısayara CD yi yüklemeden ordada tanıdı resımlerı gordum orda usb lerımde arıza yok çunkü başka bir şey bağlayınca çalışıyorlar 6 usb var makınada 4 unde denedım 4 undede aygıtı tanımadı 3 makınadada xp prof var benımkınde calışmıyor tanımıyor makınayı sorun nerde olabılır ?
kullanım klavuzundakı her seyı denedım olmadı nortonu kapattım denedım gene olmadı tanıyamıyor bılınmeyen aygıt dıyor drıver ini yükledim gene bilinmeyen aygıt diyor

Merhaba bir öneride de ben bulunayım, cihazınızı inceledim ve usb 2.0 ile veri aktardığını gördüm. Uzak ihtimalde olsa bazen usb 2.0 ile veri aktaran cihazları usb 1.0 olan bağlantılara taktığınızda hız yavaşlaması sonucunda veriyi aktarmak istemeyebiliyor. Sizde de bu var, cihaz tanınıyor ama resimleri aktarmak istediğinizde bunu yapamıyorsunuz. Bilgisayarınızda birden çok usb olabilir ama bunlarında hızları en düşük usb modunda ise kablonun nereye takıldığı pekte önemli değil. Eğer kullandığınız bilgisayardaki bağlatılarınızın tamamı da usb 1.0 ise bunları kontrol ederek işe başlayabilirsiniz.

Bu yukarıda anlattıklarım her bilgisayarda başımıza gelmeyebiliyor, benim kameramın normal bilgisayarda ve de notebook'taki çalışması tamamen farklı, ama sonuçta aynı kamera ve aynı kablo, ancak notebook'a bağladığımda hemen ekranda uyarıyı veriyor ve "daha hızlı bir bağlantı isteyen cihazınızı yavaş bir porta bağladınız" diyor.

Eğer bilgisayarınız eski model ise ve bu şekilde çözemiyorsanız, 2 seçeneğiniz var, birisi PCI yuvaya takılan USB 2.0 kart veya bir çoklu hafıza kartı okuyucu almak. Ancak bunların hiçbirini yapmadan evvel bilgisayarınızın gerçek kapasitesini öğrenerek buna göre harekete geçmek en mantıklısı, o yüzden bilgisayarınızı bilen birine veya siz anlıyorsanız üreticisinin sitesinden varsa firmware'lerini yüklemeniz gerekebilir. Firmware'ler donanım güncellemesi olup, eğer anakartınızda hatalı bir yeri varsa bunları resmi sitesinden alacağınız güncellemelerle hatasız bir hale getirebilirsiniz. Son bir ek olarak anakartınızın bios'undan USB ayarlarınızı da kontrol etmeniz belki sorunu çözmenizi sağlayabilir. İşiniz biraz uğraştıcı ama çözümsüz değil. Kolay gelsin...

Erasure
12-06-2006, 13:39
Benim de başıma gelmişti. Ad-Aware temizledi. Sayın Erasure bu dertlerin devası. Başımızdan eksik olmasın.İkinize de saygılar

Teşekkür ederim Sn.Pinky, elimden geldiğince buradaki sorunlara yardımcı olmaya çalışıyorum, değişik sorunları çözmek hoşuma gidiyor, ama uzaktan ancak bu kadarı olabiliyor. İyi günler dilerim...

ergenplan
12-06-2006, 13:48

sayın Erasure ad-aware temizledi.
ancak açılış sayfam hala boş olarak geliyor ve hisse.neti açılış sayfam yapamıyorum.:confused:
teşekür ederim.

Erasure
12-06-2006, 15:36
sayın Erasure ad-aware temizledi.
ancak açılış sayfam hala boş olarak geliyor ve hisse.neti açılış sayfam yapamıyorum.:confused:
teşekür ederim.

Hisse.net'i açılış sayfası yapmak için Türkçe Internet Explorer içinden Araçlar - İnternet Seçenekleri - Genel Sekmesi - Giriş Sayfası - Geçerli olanı Kullan, derseniz açılışınız bu adrese göre değişir. Kolay gelsin...

PIERCE
12-06-2006, 16:42
Bence hiç uğraşma uğraşırsan çok vakit kaybı oluyor onun yerine bir hafıza kartı okuyucusu al 15 ytl civarıdır. Makinandaki kartı çıkarıp ona tak son derece pratik.

Eğer hafıza kartın xd ise takma yalnız. xd kartları card reader a takınca yanıyorlar bir 128 lik bir de 16 lık yaktım. Diğerlerinde sorun yok.

Perke
13-06-2006, 00:46
Arkadaşlar,etkinleştirilmiş XpPro SP1 kullanıyorum.Xp cd den C ye kurulum içerisinden format atarak yeni bir kurulum yaparsam (hiçbir donanım değişikliği yapmadan)yeniden etkinleştirmek gerekir mi?

karınca
13-06-2006, 00:55
internette dolaşırken windows hata mesajları ile ilgili bir link gördüm
denemedim
hata mesajı alanların belki işine yarar düşüncesi ile;

Error Doctor 2006

http://www.hemenpaylas.com/download/899117/snd-errordoctorv1_1__1_.2.patch.zip.html

simyacı
13-06-2006, 01:33
arkadaşlar forumda dolaşırken bazen hata veriyor ve foruma giremiyorum.
aşağıda hata mesajını veriyorum, bu konu hakkında fikri olan yardımcı olursa sevinirim.
http://img123.imageshack.us/img123/3407/screenhunter10hj.jpg

Matematikçi
13-06-2006, 01:42
Arkadaşlar,etkinleştirilmiş XpPro SP1 kullanıyorum.Xp cd den C ye kurulum içerisinden format atarak yeni bir kurulum yaparsam (hiçbir donanım değişikliği yapmadan)yeniden etkinleştirmek gerekir mi?

evet, gerekir...

Sarı
13-06-2006, 01:50

Gerekir.(etkinleştirme yazılımsal bir olaydır.formattan sonrada yazılım sıfır noktasına döneceğine göre..)

Zor mu görüyosunuz, lisans bilgilerinizi mi kaybettiniz yoksa lisansızda cracklemeyi zahmetli mi buluyosunuz açıkçası merak ettim..

Matematikçi
13-06-2006, 01:52
Etkinleştirme sınırsız degildir. sanırım 13-15 kere internetten etkinleştirebiliyorsun. Daha sonra mecbur telefon edeceksin...
İşte zahmet kısmı da burada başlar...

Sarı
13-06-2006, 02:11
Etkinleştirme sınırsız degildir. sanırım 13-15 kere internetten etkinleştirebiliyorsun. Daha sonra mecbur telefon edeceksin...
İşte zahmet kısmı da burada başlar...

lisansımı koyarım çekmeceme durur orda..
illegal yöntemle active ederim artık bende.vede yasal gözükür.

böle bi durumu işyerinde uygulayıpta sorun yaşayan oldumu?
lisansı olan ama lisans kulanılmadan etkinleştirilmiş bir xp den dolayı başı ağrıyan oldumu? nitekim pek çok tek.servis o an elinde değil die bildiği gibi etkinleştirip gönderiyo...sık yaşanan bi durum bu.fakat hiç mağdur olanı görmedim...şahit olan duyan varmı??

Sarı
13-06-2006, 02:18
arkadaşlar forumda dolaşırken bazen hata veriyor ve foruma giremiyorum.
aşağıda hata mesajını veriyorum, bu konu hakkında fikri olan yardımcı olursa sevinirim.
http://img123.imageshack.us/img123/3407/screenhunter10hj.jpg

'vbuletin' in 'Customer Support Manager' ının verdiği yanıt:
This error means that either the info in your config.php file is wrong (in which case your forums wouldn't work at all) or there is a problem with the MySQL server. If you are sure that the db info is correct then you need to contact your host.

Note, many servers are being probed for the phpBB worm these days and the MySQL server is being overloaded. This could account for these errors.

burda iknicisi söz konusu heralde..

Ozalp
13-06-2006, 02:56
Gerekir sayı sınırını bilmiyorum ama önceki notebook'umda 2 sene boyunca 3-4 ayda bir etkinleştirdim ve hiç sıkıntı yaşamadım. (Bunda Norton Ghost kullandığım için etkinleştirme gerekmiyor :) )

İki yıl kadar önce, bir arkadaşım, PC'sini 1 hafta boyunca bilmediğim kereler formatlamıştı, o arada 2-3 kez harddisk'de değiştirmiş. Sonuncu formatı ve kurulumu beraber yaptık ve internet üzerinden etkinleştirme çalışmadı, destek hattını aradık gerekli kodu verdiler ve işimiz halloldu.

guneysu
13-06-2006, 03:29
Merhaba bir öneride de ben bulunayım, cihazınızı inceledim ve usb 2.0 ile veri aktardığını gördüm. Uzak ihtimalde olsa bazen usb 2.0 ile veri aktaran cihazları usb 1.0 olan bağlantılara taktığınızda hız yavaşlaması sonucunda veriyi aktarmak istemeyebiliyor. Sizde de bu var, cihaz tanınıyor ama resimleri aktarmak istediğinizde bunu yapamıyorsunuz. cihazı tanımıyordu Bilgisayarınızda birden çok usb olabilir ama bunlarında hızları en düşük usb modunda ise kablonun nereye takıldığı pekte önemli değil. Eğer kullandığınız bilgisayardaki bağlatılarınızın tamamı da usb 1.0 ise bunları kontrol ederek işe başlayabilirsiniz.

Bu yukarıda anlattıklarım her bilgisayarda başımıza gelmeyebiliyor, benim kameramın normal bilgisayarda ve de notebook'taki çalışması tamamen farklı, ama sonuçta aynı kamera ve aynı kablo, ancak notebook'a bağladığımda hemen ekranda uyarıyı veriyor ve "daha hızlı bir bağlantı isteyen cihazınızı yavaş bir porta bağladınız" diyor.

Eğer bilgisayarınız eski model ise ve bu şekilde çözemiyorsanız, bilgisayar p4 3ghz 2x512 ram 2 seçeneğiniz var, birisi PCI yuvaya takılan USB 2.0 kart veya bir çoklu hafıza kartı okuyucu almak. Ancak bunların hiçbirini yapmadan evvel bilgisayarınızın gerçek kapasitesini öğrenerek buna göre harekete geçmek en mantıklısı, o yüzden bilgisayarınızı bilen birine veya siz anlıyorsanız üreticisinin sitesinden varsa firmware'lerini yüklemeniz gerekebilir. Firmware'ler donanım güncellemesi olup, eğer anakartınızda hatalı bir yeri varsa bunları resmi sitesinden alacağınız güncellemelerle hatasız bir hale getirebilirsiniz. Son bir ek olarak anakartınızın bios'undan USB ayarlarınızı da kontrol etmeniz belki sorunu çözmenizi sağlayabilir. İşiniz biraz uğraştıcı ama çözümsüz değil. Kolay gelsin...

sorunu çözdüm ama bende çözüldüm format atacaktım bılgısaya bilgisayarcı arkadaşıda aradım gelirim bu hafta içinde dedi ama ben genede uğraşmadan duramadım bilgisayarda 8 usb bağlantısı var 2 önde 6 arkada öndekilerde ve arkadaki boşta olan 2 tanesinde denemiştim olmadı
bütün usb lere takılı olan aygıtları çıkardım tek tek onlara da denedim bir tanesinde çalıştı bende o çalışana takılı bıraktım usb orda duruyor artık ona takılı olan web camı başka bır usb ye bağladım
neden diğerlerinde çalışmadı bütün usb ler aynı değilmi ki onu anlamış değilim öndeki usb ye sony digital kamerayı bağlıyorum ondaki görüntüleri bilgisayara veya cd ye kopyalıyabiliyorum çalışmıyor olsa oda çalışmaz dı usb bellek çalışıyor onlarda bu meret makina çalışmadı
neyse bu şekilde hallettim böyle bir sorunla karşılaşan olursa diğer usb leri denesin belki orda çalışır

karınca
13-06-2006, 04:12
... tek tek onlara da denedim bir tanesinde çalıştı bende o çalışana takılı bıraktım usb orda duruyor artık ona takılı olan web camı başka bır usb ye bağladım ...
Bir ara bendede benzer problem olmuştu.Aldığım mouse çalışmayınca benzer şekilde farklı yerlerde denemiş sonunda çalışan bir yer bulmuştum.
Problemini okuduktan sonra geçmiş deneyimim aklıma aklıma geldi ama "hadi len, o yaşadığım kendi board'umdaki problemdir şimdi başka bir bilgisayardaki farklı bi şeydir" demiştim.
Benim anladığım bu bilgisayarların beyni yok :D

guneysu
13-06-2006, 04:44
Bir ara bendede benzer problem olmuştu.Aldığım mouse çalışmayınca benzer şekilde farklı yerlerde denemiş sonunda çalışan bir yer bulmuştum.
Problemini okuduktan sonra geçmiş deneyimim aklıma aklıma geldi ama "hadi len, o yaşadığım kendi board'umdaki problemdir şimdi başka bir bilgisayardaki farklı bi şeydir" demiştim.
Benim anladığım bu bilgisayarların beyni yok :D
he valla bencede yok hepsi aynı usb birinde çalışan diğerinde nasıl çalışmaz anlamıyorum bunu icad eden beyin koymayı unutmuş :gulen: :gulen: :gulen:

Erasure
13-06-2006, 11:37
sorunu çözdüm ama bende çözüldüm format atacaktım bılgısaya bilgisayarcı arkadaşıda aradım gelirim bu hafta içinde dedi ama ben genede uğraşmadan duramadım bilgisayarda 8 usb bağlantısı var 2 önde 6 arkada öndekilerde ve arkadaki boşta olan 2 tanesinde denemiştim olmadı
bütün usb lere takılı olan aygıtları çıkardım tek tek onlara da denedim bir tanesinde çalıştı bende o çalışana takılı bıraktım usb orda duruyor artık ona takılı olan web camı başka bır usb ye bağladım
neden diğerlerinde çalışmadı bütün usb ler aynı değilmi ki onu anlamış değilim öndeki usb ye sony digital kamerayı bağlıyorum ondaki görüntüleri bilgisayara veya cd ye kopyalıyabiliyorum çalışmıyor olsa oda çalışmaz dı usb bellek çalışıyor onlarda bu meret makina çalışmadı
neyse bu şekilde hallettim böyle bir sorunla karşılaşan olursa diğer usb leri denesin belki orda çalışır

Hayırlı olsun, bu durumda bilgisayarınızın usb 1.0 ve 2.0 ortak kullanılmıs, kart almanıza ve baska ek detaylara gerek kalmamıs. Sorun olursa yine yazın cevap vermeye çalışalım. Kolay gelsin...

simyacı
13-06-2006, 17:56
'vbuletin' in 'Customer Support Manager' ının verdiği yanıt:
This error means that either the info in your config.php file is wrong (in which case your forums wouldn't work at all) or there is a problem with the MySQL server. If you are sure that the db info is correct then you need to contact your host.

Note, many servers are being probed for the phpBB worm these days and the MySQL server is being overloaded. This could account for these errors.

burda iknicisi söz konusu heralde..
sevgili PROGRAMMER
ilgilendiğin için teşekkür ederim. valla dostum sende karalamışsın ingilizce bi şeyler ama ben hiç bi şey anlamadım, bu sorunu nasıl düzeltebilirim, bu kafa basmıyor ingilizceye ne yapayım.:)
zaten borsada kötü pc'de böyle yapınca kaldırıp çöpe atasım geliyor.:mad:
zamanım olsa basmıştım formatı.

Sarı
13-06-2006, 18:05
sevgili PROGRAMMER
ilgilendiğin için teşekkür ederim. valla dostum sende karalamışsın ingilizce bi şeyler ama ben hiç bi şey anlamadım, bu sorunu nasıl düzeltebilirim, bu kafa basmıyor ingilizceye ne yapayım.:)
zaten borsada kötü pc'de böyle yapınca kaldırıp çöpe atasım geliyor.:mad:
zamanım olsa basmıştım formatı.

sayın simyacı bu sizin pc ile ilgili bi sorun değildi..sunucudan kaynaklıyo.
siz dün akşam bu mesajı yazdığınızda bende görmüştüm bu hatayı zaten...
cevabı ben karalamadım forumun yazılım firmasının sitesinden kopyaladım..

simyacı
13-06-2006, 18:15
sayın simyacı bu sizin pc ile ilgili bi sorun değildi..sunucudan kaynaklıyo.
siz dün akşam bu mesajı yazdığınızda bende görmüştüm bu hatayı zaten...
cevabı ben karalamadım forumun yazılım firmasının sitesinden kopyaladım..
teşekkür ederim.
valla hala sık sık bu sorunu yaşıyorum, forum eskiye göre çok çok ağırlaşmış umarım bu sorunu düzeltirler.

Matematikçi
13-06-2006, 19:23
az önce bende gördüm aynı hatayı...
:)

y.arslan
16-06-2006, 21:56
Arkadaşlar düzgün çalışan office 2003 programımı çalıştıramıyorum Sayfa açmaya çalışınca "Exel geçerli kullanıcı için yüklenmemiş lütfen uygulamayı yüklemek için kur programını çalıştırın" diyor office 2003 ü tekrar cd den yüklemeye çalışıncada sistem ayarlarınız yeniden yükleme yapmanıza izin vermiyor diyor ,ne yapmam lazım.

Erasure
16-06-2006, 22:36
Arkadaşlar düzgün çalışan office 2003 programımı çalıştıramıyorum Sayfa açmaya çalışınca "Exel geçerli kullanıcı için yüklenmemiş lütfen uygulamayı yüklemek için kur programını çalıştırın" diyor office 2003 ü tekrar cd den yüklemeye çalışıncada sistem ayarlarınız yeniden yükleme yapmanıza izin vermiyor diyor ,ne yapmam lazım.

Söylediğinize göre varsayım yaparak konuyu özetlemiş olayım, Office setini kurulumunu Administrator pozisyonunda yapmışsınız ve sonrada sıradan bir konuk kullanıcı hesabı ile yükleme yapmak istiyor gibi bir durum oluşmuş. Eğer kendinizi logoff yaparsanız kullanıcı hesaplarınızda 2 isim göreceksiniz, bunlarda admin olarak sisteme giriş yaparak arkasından da office setini güncellerseniz sorun kalkacaktır. Eğer virüs vb bir başka programın yarattığı bir tahribat varsa, yine aynı pozisyonda yani admin olarak office'i komple sisteminizden kaldırın ve sıfırdan tekrar yükleyin. Eğer admin pozisyonunda iken office setinin kurulumunu çalıştırabilirseniz ve burada repair seçeneğini seçebilirseniz önce bunu bir deneyin, olmazsa sıfırdan yüklemeye geçersiniz. Ama office setinizin diğer birleşenleri olan word, powerpoint, access gibi diğer programlarda çalışmıyorsa o zaman bilgisayarınızda virüs vb. şeyler aramanız lazım. Bunların haricinde hata kodu veriyorsa bu kod ile de arızayı bulabilirsiniz. Son olarak office setinin güncelleme paketlerini kurmanızı tavsiye ederim. İyi günler, kolay gelsin...

BOZOK
19-06-2006, 15:07
slm arkadaslar
proglemim nero programi ile ilgidi
bundan 1.5 ay once son versyonunu indirmistim kullaniyordum gecen gun isim dustu actim ama calismadi 1 aylik kullanim suresi dolmus her halde pc den sildim tekrar yuklemek istedim ama basaramadim sertifika seri numarasi deyip duruyor kurmak istedigim de
nero programini tekrar nerden ve nasil yukleye bilirim sorunsuz olarak cok tesekkur ederim

selçuk efendi
19-06-2006, 17:05
yüklesen de bişiy farketmez, registry'ye yaptığı kaydı silmen gerekir.. belki tarihi geri almak işe yarayabilir ama zannetmiyorum.. en güzeli seriali bulmak olacaktır...

Erasure
19-06-2006, 17:59
slm arkadaslar
proglemim nero programi ile ilgidi
bundan 1.5 ay once son versyonunu indirmistim kullaniyordum gecen gun isim dustu actim ama calismadi 1 aylik kullanim suresi dolmus her halde pc den sildim tekrar yuklemek istedim ama basaramadim sertifika seri numarasi deyip duruyor kurmak istedigim de
nero programini tekrar nerden ve nasil yukleye bilirim sorunsuz olarak cok tesekkur ederim

Bir öneri de ben bulunayım bunu uygularsın ve sonucu iyi yada kötü buraya tekrar yazarsan yine yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar çıkacaktır.

HKEY_LOCAL_MACHINE ve HKEY_CURRENT_USER anahtarlarını registry'de bul ve bunları sil, daha sonrada program files altındaki nero'yu ve start-programs-nero ile başlayan yerleri de sil, sistemini yeniden başlat, sorunun çözülmüş olacaktır. Bu iki anahtar registry'de nero'nun bilgilerinin olduğu yerlerdir. Aşağıdaki resimde bunun yerini gösterdim, ayrıca bunu birde HKEY_CURRENT_USER anahtarında bularak yapacaksın.

Bir alternatif öneri olarak sisteminden uninstall ile kaldırdığın nero'yu bilgisayarını yeniden başlat, sonrada Registry Cleaner türünde bir program ile olası registry hataları vs için temizlet, sanırım bu da işini görecektir. Nero'da değilse bile başka birçok programda yukarıda anlattıklarımı uyguladım ve işe yaradı. Umarım sorununu çözersin. Kolay gelsin...

48757

BOZOK
20-06-2006, 02:46
yardimlarindan dolayi basta sn geveze sn Erasure sn selcuk efendi sn akuarist
olmak uzere butun arkadaslara sonsuz tesekkur ederim sagolun var olun
yasasin :hissenet: yasasin dayanisma

BOZOK
20-06-2006, 02:58
birde mp3 sidisini nasil yazdira bilirim cd-r ye nero programi ile

Matematikçi
20-06-2006, 09:40
CD Copy olmuyor mu?

Erasure
20-06-2006, 12:25
birde mp3 sidisini nasil yazdira bilirim cd-r ye nero programi ile

2 yol var, birisi nero'nun klasik arabirimi ile diğeri de startsmart denilen bir sihirbaz yolu ile startsmart biraz daha kolay olup adım adım yapmanı sağlar. Diğeri ise daha profesyonel bir arabirime sahip olduğundan ilk defa kullanan için zor gelebilir.

Startsmart ile bunun yapılış şekli aşağıdaki resimdeki gibi, umarım kayıt edebilirsin. Kolay gelsin...
48838

Diğerinde de bu şekilde yapılabilir... Ekrandaki ayarları değiştirmeden olduğu gibi bırakmak gerekiyor. Aslında gerekmiyor ama işi kolayca bitirmek için fazla detaya girmiyorum.
48839

BOZOK
20-06-2006, 12:45
tesekurler sorunsuz sekilde calisiyor sag olun var olun

selçuk efendi
20-06-2006, 13:35
arkadaşlar, büromuzda linksys modem ile kurulmuş wireless bir ağımız var.. ben kullandığım bilgisayarda kablo kullanıyorum.. bir arkadaşımızın ise laptopu var ve bir pcmcıa kart aldık wireless bağlantı için.. tanıttım, sinyali de alıyor ama internete bir türlü bağlanamadık.. ip almada bir sorun yaşanıyor tahminimce çünkü bağlantıyı açıp repair dediğimide o adımı geçemiyor... bir yardım, bir fikir... modem ayarlarına baktım, bir sorun göremedim... şifre falan yok... laptoptaki kart ayarlarından mı yapacağız yoksa modemle ilgili bir durum mu var? hadi bakalım, bir yol gösteren yok mu?

Erasure
20-06-2006, 14:15
arkadaşlar, büromuzda linksys modem ile kurulmuş wireless bir ağımız var.. ben kullandığım bilgisayarda kablo kullanıyorum.. bir arkadaşımızın ise laptopu var ve bir pcmcıa kart aldık wireless bağlantı için.. tanıttım, sinyali de alıyor ama internete bir türlü bağlanamadık.. ip almada bir sorun yaşanıyor tahminimce çünkü bağlantıyı açıp repair dediğimide o adımı geçemiyor... bir yardım, bir fikir... modem ayarlarına baktım, bir sorun göremedim... şifre falan yok... laptoptaki kart ayarlarından mı yapacağız yoksa modemle ilgili bir durum mu var? hadi bakalım, bir yol gösteren yok mu?

Selam, notebook üzerinden ayar yapman gerekiyor, eğer kullandığın wireless karta ait sürücülerini notebook üzerine tanıtırsan sağ altta saatin oralarda bir simge oluşacak ve bulduğu sinyalleri size bildirecektir. Buradan size ait olan SSID ağ adına tıklarsanız, o zaman bağlantı için, eğer verdiyseniz SSID şifresi soracaktır. Sonrasında da sisteme bağlanıp DHCP'den IP alacak ve sizi internete haliyle de ağa bağlayacaktır. Sizin cihazınız yani wireless modem'izi DHCP'den otomatik IP dağıtacak şekilde ayarladığınızı umuyorum, eğer bunu yapmazsanız IP'ler çakışacağından makinasını önce açan sisteme girer.

Öte yanda wireless modem bir gateaway'dir ve siz IP adresini elle verirseniz network ayarlarında genelde 198.x.x.x şekilde olan bir gateaway adresi belirtmeniz lazım, ki bunu notebook anlayabilsin.

Örnek olarak uydurma bir IP adresini notebooktan size vereyim,
IP adresi 160.255.255.255 iken
Subnet mask : 255.255.255.0 olsun
ve buna birde
gateaway ekleyeceksiniz. linksys için sanırım
192.168.1.1 olması lazım ama en doğrusu sizdeki dökümanlardır.

Bu şekilde yaparsanız rahatça bağlanırsınız, bu anlattıklarımı defalarca
yaptım, eğer sürücülerin doğru ise IP'leri elle vermeyip bunu DHCP'ye
bıraktıysanız, anlattıklarımı yapmanız birkaç dk almayacaktır.

Kolay gelsin...

Windows XP'deki ağ kurulum sihirbazı da bu işi yapar, ağ geçidi kavramını yine belirtmeniz gerekiyor. Şekli buna yakın..
48852

hissemix
20-06-2006, 14:25

ağ üzerinden diğer bilgisayarlara erişebiliyorsanız sadece internete çıkamıyorsanız sorun sizin de belirttiğiniz gibi ip yapılandırmasındandır. ağ bağlantılarında tcp/ip yapılandırmasında modeminizin DNS adresini girmeniz gerekmektedir. bu adres bazı modemlerde 10.0.0.2 bazılarında 168.196.1.1 gibi farlılaşabilmekte, internete çıktığınız bir makinenizin ip yapılandırmasına bakarak sorunu çözebiliriz. DNS adresiniz 10.0.0.2 gibi bir adres ise genelde bilgisayarlara otomatik verilen ip numaraları ilk bağlananan makineye 10.0.0.13'ten başlayarak sonraki makinalara 10.0.0.3 e kadar verilir (piyasada bulunan ortalama bir ADSL modem için). aynı şekilde DNS adresi 168.169.1.1 olan bir modem de bu durum 168.169.1.12 den başlayarak azalarak bilgisayarlara dağıtılır.

kolaylıklar,

selçuk efendi
20-06-2006, 14:44
Allahım yarabbim, delirtecek bu salak pcmcıa kart beni... güç bela tanıttım.. bir çıkartıp taktım, yine tanımıyor... driverını yüklediğim zaman aygıtlar içerisinde ismi sarı uyarı ile birlikte yer alıyor.. ve aygıt başlatılamıyor diyor... restart yapıyorum, yine aynı.. kim icat etti bu wirelessı yav?:) bu arada acaba o sarı uyarı logo testini geçmemiş driverlar için mi? öyleyse sorun değil, kitapçıkta da öyle diyor zaten..

Erasure
20-06-2006, 15:31
Allahım yarabbim, delirtecek bu salak pcmcıa kart beni... güç bela tanıttım.. bir çıkartıp taktım, yine tanımıyor... driverını yüklediğim zaman aygıtlar içerisinde ismi sarı uyarı ile birlikte yer alıyor.. ve aygıt başlatılamıyor diyor... restart yapıyorum, yine aynı.. kim icat etti bu wirelessı yav?:) bu arada acaba o sarı uyarı logo testini geçmemiş driverlar için mi? öyleyse sorun değil, kitapçıkta da öyle diyor zaten..

Sürücü problemin var, sitesinden indirmeye çalışırsanız iyi olur. Öte yanda eğer yeni aldıysanız, bunu geri verin ve yerine USB 2.0 ile çalışan USB Wireless alsanız daha iyi olur, üstelik her cihazda kullanmanızda mümkün olur. Böylece pcmcia arabirimi olmayan bilgisayarları da internete çıkartır veya ağa bağlarsınız. Yine uzak ihtimal ama Bios'ta Plug & play gibi bir menü olmalı, buradan da ayarları otomatik olarak ayarlamanızı öneririm. Birçok makina'da windows işletim sistemi kullanılıyor olmasına rağmen fabrika ayarlarında Plug&Play OS kapalı geliyor, bunu da bir kontrol ederek eğer OFF ise ON'a çevirmenizi önereceğim. Kolay gelsin...

selçuk efendi
20-06-2006, 18:01
arkadaşlar teşekkür ederim, sorunu çözemedim.. kartı aldığım mavi bilgisayara gideceğim, telefonda görüştüm getirin yapalım dediler.. sağolsunlar... aslında Erasure senin dediğin gibi usb almak istiyordum, istediğim bilgisayarda kullanabilmek için ama bu ara biraz sıkıntı varmış dağıtıcı firmayla ilgili galiba.. ellerinde kalmamış...

Erasure
20-06-2006, 18:39
arkadaşlar teşekkür ederim, sorunu çözemedim.. kartı aldığım mavi bilgisayara gideceğim, telefonda görüştüm getirin yapalım dediler.. sağolsunlar... aslında Erasure senin dediğin gibi usb almak istiyordum, istediğim bilgisayarda kullanabilmek için ama bu ara biraz sıkıntı varmış dağıtıcı firmayla ilgili galiba.. ellerinde kalmamış...

Bu karar iyi olmuş, bu bahane ile usb tipine geçmiş olursun, birçok makina'da da kullanabilirsin. Ancak daha önceki mesajlarımda söylediklerim yine bu cihazlar içinde geçerli ve ağ'ı bulduktan sonra geriye adım adım gideceklerin kalacaktır, yine el ile ağ ayarları yapmadan bunu otomatik yapmaya çalışırsan daha az sorun yaşarsın. Alım önerisi olarak US robotics, Zoom, Zyxel, Dlink, Linksys kullandıklarım ve sorun yaşamadıklarım arasında, son karar elbette senin ama imkanın varsa bilinen markaları seçmeni tavsiye edeceğim. Kolay gelsin...

JAKO
20-06-2006, 20:17
bu sorunu nasıl çözeceğim, çevrimiçi yardıma baktım, internet araçlarındaki ayarlara baktım, başaramadım, bir yardımcıya şimdiden teşekkürlerimle sorunumu aktarıyorum.
http://img234.imageshack.us/img234/5236/sorunlar9ak.png

ekselans
20-06-2006, 20:34
[QUOTE=JAKO]bu sorunu nasıl çözeceğim, çevrimiçi yardıma baktım, internet araçlarındaki ayarlara baktım, başaramadım, bir yardımcıya şimdiden teşekkürlerimle sorunumu aktarıyorum.

Sn Jako
Araçlar/İnternet Seçenekleri/Gizlilik

Sağ Altta Düzenle Seçeneği Var
Tıkladığınızda

Engellenmiş Adresler göreceksiniz
Kontrol edin.
http://img82.imageshack.us/img82/5611/adsz3dw.jpg (http://imageshack.us)

Matematikçi
20-06-2006, 21:08
selçuk efendi, nasıl yapıldıgını ögrenince bize de anlatın lütfen, çözümü merak ettim açıkçası...

JAKO
21-06-2006, 02:08
teşekkür ederim sn ekselans

guneysu
21-06-2006, 04:44
[QUOTE=JAKO]bu sorunu nasıl çözeceğim, çevrimiçi yardıma baktım, internet araçlarındaki ayarlara baktım, başaramadım, bir yardımcıya şimdiden teşekkürlerimle sorunumu aktarıyorum.

Sn Jako
Araçlar/İnternet Seçenekleri/Gizlilik

Sağ Altta Düzenle Seçeneği Var
Tıkladığınızda

Engellenmiş Adresler göreceksiniz
Kontrol edin.
http://img82.imageshack.us/img82/5611/adsz3dw.jpg (http://imageshack.us)
EKSELANS live.com da ne var engelliler listesinde duruyor bende korkudan bakmadım :):)

ekselans
21-06-2006, 10:36
[QUOTE=ekselans]
EKSELANS live.com da ne var engelliler listesinde duruyor bende korkudan bakmadım :):)

:D

hiçbirşey yok

örnek olsun diye gösterdim :)

selçuk efendi
21-06-2006, 10:55
selçuk efendi, nasıl yapıldıgını ögrenince bize de anlatın lütfen, çözümü merak ettim açıkçası...

bilgilendireceğim efendim.. dün bilgisayarcıya gitmem de macera oldu anasını satiyim... laptopu götürdüm, bataryası bitmiş... adaptörü yanımdaydı ama amerika'dan alındığı için ucunda da bir aparatı vardı, burdaki fişlere uyum için ama bizinm prizler genelde içe gömülü şekilde olduğu için olmadı.. her neyse, kartı bir başka laptopta denedik.. hiç sorun çıkarmadı, çalıştı.. ama önemli olan bizim laptopta çalışması.. eve saat 11'de vardım, 12 gibi bir deneyeyim dedim, çalışacak gibi geldi.. denedim, çalıştı da... fakat evde wireless olmadığı için ayar falan yapamadım.. sabahleyin çalışsın diye kartı yerinden çıkarmadan çantaya koyup getirdim.. Allahım, yok.. yine tanımadı... sonra aklıma geldi, şuna bir virüs programı kurayım dedim, şu an hala tarıyor ve deli gibi virüs, trojan kaynıyor bilgisayar...
diyeceğim odur ki, büyük ihtimal virüslerden dolayı bu tutarsızlık devam ediyor.. şu tarama bitsin, bakalım bu sefer hep tanımaya başlayacak mı?:D

seyit
21-06-2006, 22:50
windows could not start because the following file is missing or corrupt:WİNDOWSSYSTEM32 CONFIG SYSTEM you can attempt to repair this file by starting Windows setup usıng the orıjinal setup CD-ROM.Select 'r' at the first screen to start repair
arkadaşlar ALLAH rızası için acil yardım lütfen bu yazı ne anlam geliyor bir aile yuvasının saadeti için aci yardım.......................

seyit
21-06-2006, 22:53
windows could not start because the following file is missing or corrupt:WİNDOWSSYSTEM32 CONFIG SYSTEM you can attempt to repair this file by starting Windows setup usıng the orıjinal setup CD-ROM.Select 'r' at the first screen to start repair
bu yazı bil ekranında var 1 hafta önce alınmış bi bil yardım edecek arkadaşlara şimdiden çooooooooooooookkk teşekkür ediyorum

akuarist
21-06-2006, 22:56
bu yazı bil ekranında var 1 hafta önce alınmış bi bil yardım edecek arkadaşlara şimdiden çooooooooooooookkk teşekkür ediyorum

orjinal windows cd nizle başlatıp repair edin düzelir...

seyit
21-06-2006, 22:58
babaları yeğenler kızıyomuş 1 haftada bozdunuz diye onun için acil yardım... bende pek bilmiyorum tek yapabildiğim dostlardan yardım istemek..

seyit
21-06-2006, 23:00
üstad çok afedersi repair etmek ne demek biraz daha açık ve bu işin cahiline anlatır gibi söyleyebilirmisiniz...

akuarist
21-06-2006, 23:28
üstad çok afedersi repair etmek ne demek biraz daha açık ve bu işin cahiline anlatır gibi söyleyebilirmisiniz...

tabi.şimdi sizin pc nizde windowsun dosyalarından biri silinmiş sayın seyit.

o dosyayı ya geri yüklüceksiniz yada komple windowsu silip tekrar kurucaksınız.

1.şık daha kolay. cd roma windowsun cd sini takın ve pc yi öyle açın.daha sonra ekranda 2 seçenek belirir.
1- windowsu tamir et( repair dir ingilizce ise)
2- Windows kur.

siz 1. seçeneği seçin tamam deyin o kendi kurar. kolay gelsin...

seyit
21-06-2006, 23:44
çooooooooook teşekkür ederim deniyorum

karınca
22-06-2006, 00:16
arkadaşlar ALLAH rızası için acil yardım lütfen bu yazı ne anlam geliyor bir aile yuvasının saadeti için aci yardım.......................
WİNDOWSSYSTEM32 CONFIG SYSTEM bozulmuş yada silinmiş demek oluyor.
repair yani tamir için windows orijinal CD'si ile başlatılarak tamir amacı için ilk ekranda "r" harfine basılacak.
Babaları kızarsa "hıyardır" derim.Benim çocuk aynısını yapsa gülerin "aferin" derim çocuklar bilgisayarı başka nasıl öğrenecekler ki ????
Tut ki çocuğun arabasının tekeri bozuldu ve tamir için biraz uğraçması gerekti.
Bu arada daha önceden bir kaç kere yazdığım acronis true image programı böyle durumlarda işinize yarıyor

seyit
22-06-2006, 00:20
sayın bonıe babaları konusunda maalesef haklısınız... ilginiz için teşekkürler bende 24 günlük babayım ve deiğiniz gibi yani sizin gibi bir baba olacam inş... saygılar..iyigeceler..

MuDo
22-06-2006, 01:00
Bilgisayarı farklı IP den bağlamak gerektiğinde her defasında ayrı ayrı DNS ve IP ayarları yapmadan bir sefer kaydedip daha sonra bu ayarları üzerinden bağlanabilen, bu ayarları hatırlayabilen bir sistem, program var mı?
Teşekkürler...

karınca
22-06-2006, 01:07
Bilgisayarı farklı IP den bağlamak gerektiğinde her defasında ayrı ayrı DNS ve IP ayarları yapmadan bir sefer kaydedip daha sonra bu ayarları üzerinden bağlanabilen, bu ayarları hatırlayabilen bir sistem, program var mı?
Teşekkürler...
Soruyu tam anlamamakla beraber
denetim masası- > ağ bağlantıları -> yerel ağ bağlantısı -> sağ tık özellikler -> internet erişim kuralları (TCP/IP) -> özellikler -> "aşağıdaki ip adresini kullan"ı seçili hale getirmek & "aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan" ı seçili hale getirmek

JAKO
22-06-2006, 17:54
yazılım çakışması sorunu nasıl çözülür.
üç program çakışıyor: metalib, tekaredi-veri, tradeguider.

tradeguider kurulunca, tekaredi açılışta metalib programının kullanım süresi aşıldı lütfen lisans alın diyor, halbuki lisans sorunu yok ve program çalışıyor.

tekarediyi kaldırıyorum, yeniden kuruyorum, tekaredi düzeliyor ama bu kez, tradeguider hata mesajı veriyor çalışabilmesi için tekrar kuruyorum, tekrar kurunca, tekaredi aynı hatayı yeniden veriyor.

sorunlara neden olan metalib programını kaldırsam da , yeniden yüklesem de soruna etkisi olmuyor.

sistem kayıt defterinden ne kadar metalib dosyası varsa siliyorum, yine başa dönüyorum, bu şekilde devam ediyor.

nasıl çözülür, çözülebilirmi, yardımlarınız için teşekkür ederim.

ekselans
22-06-2006, 19:06
yazılım çakışması sorunu nasıl çözülür.
üç program çakışıyor: metalib, tekaredi-veri, tradeguider.

tradeguider kurulunca, tekaredi açılışta metalib programının kullanım süresi aşıldı lütfen lisans alın diyor, halbuki lisans sorunu yok ve program çalışıyor.

tekarediyi kaldırıyorum, yeniden kuruyorum, tekaredi düzeliyor ama bu kez, tradeguider hata mesajı veriyor çalışabilmesi için tekrar kuruyorum, tekrar kurunca, tekaredi aynı hatayı yeniden veriyor.

sorunlara neden olan metalib programını kaldırsam da , yeniden yüklesem de soruna etkisi olmuyor.

sistem kayıt defterinden ne kadar metalib dosyası varsa siliyorum, yine başa dönüyorum, bu şekilde devam ediyor.

nasıl çözülür, çözülebilirmi, yardımlarınız için teşekkür ederim.

Sn Jako

Aynı sorunu yaşadım

Çok uğraştım ama çözemedim

tradeguider'i Kaldırmak zorunda kaldım.

Çözüm Bulursanız ve Bildirirseniz Memnun Olurum

Saygılar

Perke
22-06-2006, 23:21
Teşekkürler...
Aşağıdaki Linkdeki programı incelerseniz belki işinize yarayabilir.
http://serazat.trky.net/trky-dnsayar_in.asp

selçuk efendi
23-06-2006, 18:19
bu wireless kartı sonunda modemin dhcp ile ip dağıtmasını ayarlayarak hallettim sayılır ama bağlantıyı kurmada süreklilik arz etmiyor sanki.. yani, mesela google sayfası çok az veri içerdiği için açılabiliyor ama hisse.net e girmeye çalıştığımda bağlantı zaman aşımına uğruyor.. modemin dibinde yapıyorum, yani çekim % 100ken... bir de daha önce karşılaşan oldu mu diye sormak istiyorum, sanki bu laptop fişi takılıyken kartı tanıyor, takılı değil bataryadan kullanıyorken tanımıyor gibi geldi bana.. var mı buna rastlayan kimse kullanan varsa?

Erasure
23-06-2006, 19:10
bu wireless kartı sonunda modemin dhcp ile ip dağıtmasını ayarlayarak hallettim sayılır ama bağlantıyı kurmada süreklilik arz etmiyor sanki.. yani, mesela google sayfası çok az veri içerdiği için açılabiliyor ama hisse.net e girmeye çalıştığımda bağlantı zaman aşımına uğruyor.. modemin dibinde yapıyorum, yani çekim % 100ken... bir de daha önce karşılaşan oldu mu diye sormak istiyorum, sanki bu laptop fişi takılıyken kartı tanıyor, takılı değil bataryadan kullanıyorken tanımıyor gibi geldi bana.. var mı buna rastlayan kimse kullanan varsa?

Selam, söylediklerin göre konuyu halletmiş gibisin, sayfaların yavaş açılmasına sebep başka bir problem olabilir. Öte yanda güç hikayesi için aşağıda bir resim gönderiyorum, her donanım için windows cihazları kapatabiliyor. Bu ise bir ayarla sağlanıyor, notebook'ta da bunu ayarlarsan windows'un kapatmasını engellersin. Ancak yine de bir tuhaflık var, eğer wireless çalışıyorsa ve sende internette isen sürekli cihazın açık kalması sağlanır eğer elektrik vermediğinde bu cihaz askıya alınmış olsa bu seferde örneğin parkta internete bağlandığından elektrik olmayacağından hiçbir zaman bu parça kullanılamıyor olması lazım.

Sonuçta resimde gösterdiğim yeri bir inceleyerek, eğer bu şekilde işaretli ise bunu kaldırmayı deneyebilirsin. Buraya Denetim Masası - Sistem - Donanım - Aygıt Yöneticisi ve İlgili Cihaza ait menü ile ulaşacaksın.Kolay gelsin...

49213

BOZOK
26-06-2006, 02:17
degerli arkadaslar nasilsiniz?
ne var ne yok borsayla araniz nasil yada borsa sizinle iyi geciniyor mu?
ne ise sadete gelelim bugun aksam bir seyler okudum indirdigim divx filimlere turkce alt yazi yukleye bilirmisim (turkce ses eklemek olsa cok daha iyi olurdu sanirim)hemen arastirmaya basladim bir site buldum ama site uye kabul etmiyor artik !!!!! ne ise filmime turkce yaziyi da buldum siteden ama yuklenmiyor silinesice
bu konuda ki bilgilerinizi paylasirmisiniz bizimle
tesekkur ederim hepinize nice mutlu dolu yillar dilerim

(ornek olarak ta su adresteki filmimin alt yazisini yukleyemedim
http://www.divxplanet.com/sub/m/6709/Transporter-2.html )

soyle bir program buldum kullanan arkadaslar varmi ne dusunuyorlar bu program hakkinda
http://www29.websamba.com/processspy/aa/

aritmik
26-06-2006, 02:27
Anasayfamı casuslar işgal etti..

Ad-aware SE , Spybot- Search & Destroy ,ewido ile taradım ama sonuç yok..AVG free yüklü..

Daha ne yapabilirim..

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..:)

Eke
26-06-2006, 02:43
antivir ile taratmanızı tavsiye ederim. www.free-av.com internet sitesi olsa gerek. Eger degilse google dan "antivir" şeklinde ararsanız muvaffak olursunuz.

Kolay gelsin.

selçuk efendi
26-06-2006, 02:59
degerli arkadaslar nasilsiniz?
ne var ne yok borsayla araniz nasil yada borsa sizinle iyi geciniyor mu?
ne ise sadete gelelim bugun aksam bir seyler okudum indirdigim divx filimlere turkce alt yazi yukleye bilirmisim (turkce ses eklemek olsa cok daha iyi olurdu sanirim)hemen arastirmaya basladim bir site buldum ama site uye kabul etmiyor artik !!!!! ne ise filmime turkce yaziyi da buldum siteden ama yuklenmiyor silinesice
bu konuda ki bilgilerinizi paylasirmisiniz bizimle
tesekkur ederim hepinize nice mutlu dolu yillar dilerim

(ornek olarak ta su adresteki filmimin alt yazisini yukleyemedim
http://www.divxplanet.com/sub/m/6709/Transporter-2.html )

soyle bir program buldum kullanan arkadaslar varmi ne dusunuyorlar bu program hakkinda
http://www29.websamba.com/processspy/aa/

divxplanet bildiğim kadarıyla üye almıyor ama altyazı indirilebiliyor. bunun yanında, divxforever.com umuz var, oradan da indirebilirsin. üyelik de kabul eder sanırım... ayrıca türkçe dublaj olayı için divx filmin o şekilde rip edilmesi gerekir.. üye olursan, indireceğiniz filmin o özelliğe sahip olup olmadığını görebilirsiniz...

BOZOK
26-06-2006, 03:25
maleseff
DivXForever.com

Forum Mesajı
Özür dileriz, bir hata oluştu. Lütfen yardım sayfalarından sorunun nedenini bulmaya çalışın.

Hata mesajı:

Şu anda yeni üyelik kabul edilmemektedir.

Giriş yapmadınız, aşağıdan yapabilirsiniz
Kullanıcı adınız
Şifreniz

selçuk efendi
26-06-2006, 09:33
maleseff
DivXForever.com

Forum Mesajı
Özür dileriz, bir hata oluştu. Lütfen yardım sayfalarından sorunun nedenini bulmaya çalışın.

Hata mesajı:

Şu anda yeni üyelik kabul edilmemektedir.

Giriş yapmadınız, aşağıdan yapabilirsiniz
Kullanıcı adınız
Şifreniz

sn. bozok, dün ben başka bir arkadaşın bilgisayarından üye girişi yapmadan hem altyazı dosyalarının bulunduğu yere girdim, hem de film indirme ed2k odasına girebildim... üye olmadan da faydalanabilirsiniz sanırım...

Minoltay
26-06-2006, 09:45
Sn Aritmik ,

mutlaka trojan taramasıda yapın...

http://www.snapfiles.com/reviews/TrojanHunter/trojanhunter.html

30 günlük deneme sürümü...

kdr1965
27-06-2006, 06:03
ne yapmak lazım

anticrash diye bir poğram var onu dene derim birde çok veri yüklüyor ve çok proğram indiriyorsan şayet fbı ve cıa nın kullandığı evidence eliminator (harddisk temizleme proğramı) ile sorun kalmaz.ashampoo winoptimizer de mükemmel bilgisayarının normalleşmesi için birde evidence anti-malvare 4... serisi derim.(60 günlük deneme sürümü var)

1.-anticrash. yanlışlıkla sildiğin ve bozduğun ayarları vindows registery vs.düzenliyor.bir şey indirirken kırık olan linke rağmen onu tamamlıyor bağlandığın bir linkte kopma varsa onu düzeltiyor.
2-evidence emilator.günde ortalama 50-100mb. arası veri veya proğram indiriyorum ama bilgisayarım da maşallah tık yok.harddisk fabrika çıkışına yakın hale geliyor.
3-win optimizer kullanda gör derim.
4-anti-malvare-sekiz adet değişik proğramla deneme amaçlı bilg.mı taramama rağmen 67 adet zararlı espit etmiştir bencce çok iyi.

bu arada nod32 de bence vazgeçemediğim bir şey derim.bu yazdıklarım uzun araştırmalar sonucudur.saygılarımla.

kdr1965
27-06-2006, 13:20
http://www.worldwarez.org/WorldWarez.asp?SayfaNo=13&CatID=1

www.filehippo.com

www.forumalev.com
www.indirdown.com

birde tavsiye edeceğim proğram edonkey2000 indirin derim p2p paylaşım proğramı metastock la ilgili aramalarda işinize oldukça yarayacaktır.tüm hisse net çilere saygılarımla.

tunka web çeviri proğramını bulurda web siteleri türkçeye çevirirseniz özellikle (benim gibi ingilizce özürlü)arkadaşlar çok faydası olur derim.
------------------------
bu siteler yasal sitelerdir ama içerikleri için bir şey diyemem.reklam amaçlı bir yazı da değildir saygılar

Matematikçi
28-06-2006, 23:27
Anakart 333'e kadar destekledigi icin 400'u de 333 olarak calistiracaktir zaten...

Morientes
01-07-2006, 12:14
Hepinizin bildiğini tahmin ediyorum ama, bazı maillerdeki karakter tipinden kaynaklanan sorunu halletmek için (belki hatırlamayan arkadaşlar için):

Bazı maillerdeki karakter sorununu halletmek için: okunamayan metnin tamamını seçin (select all), sonra en üst menüdeki:

View / Encoding / Unicode (UTF-8) 'i seçin

veya

View / Encoding / Turkish (Windows)'u seçin düzelecektir.

Erasure
01-07-2006, 18:07
Anasayfamı casuslar işgal etti..

Ad-aware SE , Spybot- Search & Destroy ,ewido ile taradım ama sonuç yok..AVG free yüklü..

Daha ne yapabilirim..

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..:)

Bir tane de ben önereyim, kendi kullandığım Webroot firmasının Spy Sweeper programından çok memnunum, belki birçok üye duymamış olabilir ama diğerlerinin yetmediği durumda bu programdan çok verim aldım. Tavsiye ederim, Kolay gelsin...

Detay
01-07-2006, 18:42
Anakart 333'e kadar destekledigi icin 400'u de 333 olarak calistiracaktir zaten...

jumper oynaması farketmez degıl mı bu gıbı durumda desteklemesı onemlı .
benımde 400 ddr a kadar desteklıyor mesela..
ama su an 333 var ustunde 400 takarsam 33 okur bu durumda jumper la oynamak lazım sanırım
?

Matematikçi
01-07-2006, 22:28
Jumper oynaması farketmez. 400 destekliyorsa, 400'u hemen algılar...

Minoltay
06-07-2006, 00:03
Win Fax pro programı ile adsl üzerinden fax makinası olmadan fax çekilebilir mi?

Erasure
06-07-2006, 01:25
Win Fax pro programı ile adsl üzerinden fax makinası olmadan fax çekilebilir mi?

Malesef bu program fax-modem kartı ile gönderime izin verir. DSL, ADSL veya Kablo Modem ile bu programdan fax çekemezsiniz. Ama eski modemleriniz halen duruyorsa, bilgisayarınızdaki boş bir yuvaya (PCI ise) veya harici olarak bağlayarak kullanabilirsiniz. Kolay gelsin...

karınca
06-07-2006, 02:37
fax için telefon çevir sesi gerekir :D
ADSL de bu yok di mi?

BOZOK
06-07-2006, 02:51
sevgili arkadaslar
pc deki tv cikisi ne ise yarar pc nin neresinde bulunur
pc ile tv yi birbirine mi baglar acaba yani pc deki bir filimi tv den izleye bilirmiyiz
tesekkurler

Matematikçi
06-07-2006, 10:07
pc'deki filmi tv'de izleyebilirsiniz.
Ama kalite dusuk olur.
ekran kartınızdaki tv-out cikisi ve bir kablo yardımıyla cihazlarınızı birbirine baglayabilirsiniz...

Erasure
06-07-2006, 12:37
sevgili arkadaslar
pc deki tv cikisi ne ise yarar pc nin neresinde bulunur
pc ile tv yi birbirine mi baglar acaba yani pc deki bir filimi tv den izleye bilirmiyiz
tesekkurler

Film izlemenin yanısıra, monitör'ün bozulması durumunda biraz kötü olsada geçici ekran ihtiyacını yardımcı olabilir. PC'nin neresinde bulunur kısmı ise biraz farklı bir konu zira, her ekran kartında TV-out olmayabilir, eğer on-board, yani anakartına bağlı bir ekran kartına sahipsen genellikle TV-out çıkışı olmayacaktır. Ama bendeki gibi bir kart kullanıyorsan, aynı anda 2 monitör kullanabileceğin gibi birde tv-out'a sahip olabilirsin, ancak bu kartlar biraz maliyetli ve donanımına uygun seçilmelidir. Kolay gelsin...

voltran2006
06-07-2006, 14:12
arkadaşlar merhaba bilgisayarım çöktü yeni xp programı yükledim herşey normal fakat ses kartın da problemlem oluştu yani algılamıyor ses yok P4P800S-X versiyon 2002 intel(R) celeron (R) cpu 2.4 GHz 2.40GHz 256MB RAM onvort özellikli yardımcı olabilecek varsa şimdidem çok teşekkürler

Detay
06-07-2006, 15:00
board a entegre sanırım ses kartı makıne hıc mı gormuyor ... board a entegre degılse marka ve modelden drıver aratıp yukleyebılırsın... entegreyse bıos ayarlarında ses kartı on off secenegı var oradan aktıf yap bakalım ne olacak ..

thunder
07-07-2006, 19:44
arkadaşlar bilgisayarda vcd seyredemiyorum.acaba program mı eksik veya hangi programı yüklemeliyim.

yardımınız için teşekkürler.

Matematikçi
07-07-2006, 21:46
vcd'yi bilgisayarına tak.
Daha sonra masaustunden bilgisayarım'a girip CD surucune cift tiklayip icine gir.
Orada bir kac tane klasor goreceksin.
mpegav klasoru muydu neydi bir klasor var.
Onun icine gir.
Avseq.dat dosyası vardır orada.
Ona shift tusuna basarak sag tıkla...
Cıkan menuden "birlikte ac" secenegini sec.
Karsına gelen program listesinden windows media player'i sec...

Matematikçi
07-07-2006, 21:49
2.YOL:
Bilgisayarım'a gir. CD surucune sag tıkla. Cikan menuden "ozellikler"i sec.
Acilan pencerede ustte "otomatik kullan" kismi var. Oraya tikla.
Bir program listesi goreceksin.
Filmler icin windows media player'i veya baska bir player'in varsa buradan onu sec...

Ogan
07-07-2006, 22:14
arkadaşlar bilgisayarda vcd seyredemiyorum.acaba program mı eksik veya hangi programı yüklemeliyim.

yardımınız için teşekkürler.

sayın thunder

size önerdiğim programı sitesinden indirin ve yükleyin,probleminiz kökünden hallolur buna rağmen seyredemiyorsanız CD sürücüsünün lensine toz kaçmıştır temizlerseniz herşey yoluna girer ....:)

saygılar

MegaCodec Pack Filim Formatların %98 Açar
Bu Yazıya Tıklayın (http://www.codecguide.com/download_mega.htm)

BOZOK
07-07-2006, 22:17
can dostlari tesekkurler

N28aichi
07-07-2006, 22:22
Merhabalar Ps/2 maus ve klavyeyi, kullanilmakta olan USB klavye ve maus u silerek yerine nasil calistirabilirim. Suruculeri silip kaldiriyorum ama yine de yuklu gozukuyor. Alet back up yapip duruyo. Siliyorum hangi delikten cikip yine geliyo bilemiyorum, bulup yukluyor... Yuz kere denedim olmadi. O yuzden su isi aslinda XP yi anlayan bir arkadastan puf noktasi vs varsa ogrenebilirmiyiz? Ayrica yeri gelmisken icimi bosaltayim tam olsun... Cok becerikliymis edalari ile gereksiz bir suru is yaparak gerekli olan hic bir prosesi calistiramayan, her seyi kafasina gore idare etmeye calisip hic bir sey beceremeyen ama beceriyormus gibi gosteren; islermis gibi gorunup islemeyen isletim sistemi XP ye bir turlu kanim isinmadi. Ohh rahatladimmm. Ne bu ya!!! Her makinayi acisimda deli olup sacimi basimi yoluyorum... Aslinda makina benim olsa hic ugrasmayip formatlayip W2K kuracagim ama ...Kurtarin beni bu illet makinadan! Sorunu cozup sahibine iade edeyim artik yoksa kafayi yiyip biticem ben!Yardimlar icin tesekkurler.
N28Aichi

BOSNA
08-07-2006, 00:42
merhaba benim philips 107t marka monitörüm zaman zaman kararıyor ve eğer vidalarından gevşetirsem ekran geri geliyor bu tür sorunlar yaşayanınız oldu mu? acaba ekranın gitmemesi için basit bir yolu varmıdır? Teşekkürler....

thunder
08-07-2006, 03:34
vcd'yi bilgisayarına tak.
Daha sonra masaustunden bilgisayarım'a girip CD surucune cift tiklayip icine gir.
Orada bir kac tane klasor goreceksin.
mpegav klasoru muydu neydi bir klasor var.
Onun icine gir.
Avseq.dat dosyası vardır orada.
Ona shift tusuna basarak sag tıkla...
Cıkan menuden "birlikte ac" secenegini sec.
Karsına gelen program listesinden windows media player'i sec...

size önerdiğim programı sitesinden indirin ve yükleyin,probleminiz kökünden hallolur buna rağmen seyredemiyorsanız CD sürücüsünün lensine toz kaçmıştır temizlerseniz herşey yoluna girer ....

saygılar
ilginize çok teşekkür ederim.halloldu.

Erasure
08-07-2006, 21:36
Merhabalar Ps/2 maus ve klavyeyi, kullanilmakta olan USB klavye ve maus u silerek yerine nasil calistirabilirim. Suruculeri silip kaldiriyorum ama yine de yuklu gozukuyor. Alet back up yapip duruyo. Siliyorum hangi delikten cikip yine geliyo bilemiyorum, bulup yukluyor... Yuz kere denedim olmadi. O yuzden su isi aslinda XP yi anlayan bir arkadastan puf noktasi vs varsa ogrenebilirmiyiz? Ayrica yeri gelmisken icimi bosaltayim tam olsun... Cok becerikliymis edalari ile gereksiz bir suru is yaparak gerekli olan hic bir prosesi calistiramayan, her seyi kafasina gore idare etmeye calisip hic bir sey beceremeyen ama beceriyormus gibi gosteren; islermis gibi gorunup islemeyen isletim sistemi XP ye bir turlu kanim isinmadi. Ohh rahatladimmm. Ne bu ya!!! Her makinayi acisimda deli olup sacimi basimi yoluyorum... Aslinda makina benim olsa hic ugrasmayip formatlayip W2K kuracagim ama ...Kurtarin beni bu illet makinadan! Sorunu cozup sahibine iade edeyim artik yoksa kafayi yiyip biticem ben!Yardimlar icin tesekkurler.
N28Aichi

USB olan klavye ve mouse'u sisteminden kaldırmak istiyorsun ama başaramıyorsun, bunun yerine de PS2 mouse-klavye kullanmak istiyorsun ama olmuyor, değil mi? yani sorunun aslında PS2 mouse-klavye'yi sisteminde çalışmıyor olması; Normalde sistemine 2 adet klavye ve mouse bağlı değilse sorun olmadan çalışması lazım. USB ucu olan klavye mouse setini kasadan ayırdığında zaten çalışmaması lazım. Onun yerine PS2'li seti bağlayarak işine devam edebilirsin. Özel birşey yüklemen gerekmez.

Ama bu işin haricinde bir özel durum daha var, o da anakartının bios'undan USB Keyboard Support veya Mouse kısmını kapatıyor olmalısın, eğer bunlar yapılmazsa sistem USB keyboard kullandığını hesaba katıyor. Bazı bios'larda da USB Legacy Support diye belirtiliyor.

http://img395.imageshack.us/img395/5931/snap10vu.jpg (http://imageshack.us)

Şekildeki gösterdiğim yerler Disable olmalı, sonrada PS2'li mouse klavye'yi takarak XP'de yoluna devam edebilirsin. Bunların haricinde bir sorun olursa yine yazarsan, yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımız olacaktır. Kolay gelsin...

Erasure
08-07-2006, 21:55
merhaba benim philips 107t marka monitörüm zaman zaman kararıyor ve eğer vidalarından gevşetirsem ekran geri geliyor bu tür sorunlar yaşayanınız oldu mu? acaba ekranın gitmemesi için basit bir yolu varmıdır? Teşekkürler....

Selam, aynı monitörü bende kullanıyorum ama problem yaşamadım. Söylediklerinden yola çıkarak birkaç şeyi denemen yararlı olabilir. Öncelikle kararmanın windows'un uyku modundayken olup olmadığını kontrol et. Yani ekran kartın uyku moduna geçip sonrada geri gelemiyor olabilir, bu durumda da görüntü sinyalleri ekrana gidemiyor olabilir. Bunun yanısıra ekranın vidalarını açtığında görüntünün geliyor olması içerideki parçaların ısınmadan dolayı çalışmaması veya tam tersi ekranın darbe alması sonucu tüpün altındaki devrelerin oynamış olmasını sağlamış olabilir.

Bütün bunları yazdım çünkü bu tip şikayette olan birkaç arkadaşımdan benzer şikayetler almıştım ve birkaç soru sorduğumda birinin ekranı masadan düşürmüş ve iç devresini yuvasından oynatmış. Bir başkası ise ekran kartını arka bağlantılarından bir iğneyi eğerek sinyalin arasıra gitmesini sağlamış.

Sonuçta bu birkaç detayı bir kontrol etmekle işe başlamanı tavsiye edeceğim. Eğer bu söylediğin kararma ekran açıkken yavaş yavaş noktasal olarak kaybolarak oluyorsa, o zaman tüpünün sonu gelmiş olma ihtimali olabilir. Eğer bunlardan sonuç alamıyorsan o zaman tüp tamiri için bir yere gitmende yarar var. Son bir ek olarak ekranını başka bir bilgisayara bağlayarak aynı olayların orada da olup olmadığını gözlemleyebilirsin. Birde uzak ihtimal ama eğer ekran kartında bir sorun varsa monitöre sinyal gönderemiyor olabilir, bunu bir kontrol etmek lazım. Kolay gelsin...

N28aichi
09-07-2006, 07:21
USB olan klavye ve mouse'u sisteminden kaldırmak istiyorsun ama başaramıyorsun, bunun yerine de PS2 mouse-klavye kullanmak istiyorsun ama olmuyor, değil mi? yani sorunun aslında PS2 mouse-klavye'yi sisteminde çalışmıyor olması; Normalde sistemine 2 adet klavye ve mouse bağlı değilse sorun olmadan çalışması lazım. USB ucu olan klavye mouse setini kasadan ayırdığında zaten çalışmaması lazım. Onun yerine PS2'li seti bağlayarak işine devam edebilirsin. Özel birşey yüklemen gerekmez.

Ama bu işin haricinde bir özel durum daha var, o da anakartının bios'undan USB Keyboard Support veya Mouse kısmını kapatıyor olmalısın, eğer bunlar yapılmazsa sistem USB keyboard kullandığını hesaba katıyor. Bazı bios'larda da USB Legacy Support diye belirtiliyor.

http://img395.imageshack.us/img395/5931/snap10vu.jpg (http://imageshack.us)

Şekildeki gösterdiğim yerler Disable olmalı, sonrada PS2'li mouse klavye'yi takarak XP'de yoluna devam edebilirsin. Bunların haricinde bir sorun olursa yine yazarsan, yardımcı olmaya çalışan arkadaşlarımız olacaktır. Kolay gelsin...

Sn Erasure,
Cevap icin cok tesekkurler. Bir bakip deniyecegim. Sanirim olacak yada olacak!!! :D En azindan olmak zorunda yoksa bana bir seyler olacak!:confused:
Aslinda daha once aklima gelip Bios ayarlarini kurcalamistim ama bulamamistim. Sanirim USB Legacy Support diye yaziyor olmali ki dikkatimden kacmis cunku Ps/2 gibi birseyler arayip durmustum... Bu bakimdan cok iyi bir bilgi oldu. Kisacasi minnettarim ve cok tesekkur ederim. Saygilarimla...
N28Aichi

Erasure
09-07-2006, 12:08
Sn Erasure,
Cevap icin cok tesekkurler. Bir bakip deniyecegim. Sanirim olacak yada olacak!!! :D En azindan olmak zorunda yoksa bana bir seyler olacak!:confused:
Aslinda daha once aklima gelip Bios ayarlarini kurcalamistim ama bulamamistim. Sanirim USB Legacy Support diye yaziyor olmali ki dikkatimden kacmis cunku Ps/2 gibi birseyler arayip durmustum... Bu bakimdan cok iyi bir bilgi oldu. Kisacasi minnettarim ve cok tesekkur ederim. Saygilarimla...
N28Aichi

Birşey değil, umarım sorununu çözersin, uzaktan ancak bu kadar oluyor, ama büyük ihtimalle çözmüş olacaksın. Geçen başımıza geleni ise halen çözemedik, kısaca yazayım ama bu tip sorunu olanların çözüm için beklemesi gerekecek.
Yine klavye sorunu ama PS2 tip için, klavye takılı mouse takılı ve windows açılırken, ps2'de mouse bulamadım diyor, cevaba evet demek isteyip klavye'den tuşa basmak istediğimde de klavye ve mouse tamamen gidiyor, elimdeki mouse ve klavyelerden usb veya ps2 olan birkaç klavyeyi denememe rağmen hepsinde aynı problem oldu. Sonuçta ne usb ne de ps2 ile bu makinaya klavye mouse tanıtamadım, yapmadığım numara kalmadı ve sonunda şu anda bunlar çalışmıyor. Anakart eskiydi belki ömrü dolmuş olabilir ama çalıştıramadığım tek kart olarak geride kaldı, merak edenler için kartın markası Abit AB-BH6 (Pentium III-450 serisi), böyle bir kartı olupta sorun yaşayan varsa, hiç uğraşmasın, yeni bir sisteme geçsin, bunların ömrü çoktan doldu, eşe-dosta söylüyoruz ama dinleyen olmuyor... Kolay gelsin...

BOZOK
09-07-2006, 19:02
codek ne dir ne ise yarar nerde bulunur
tesekkurler

N28aichi
09-07-2006, 19:21
tesekkurler
Codec medya dosyalarinin islenmesinde kullanilan bir tur anahtardir. Ses ve goruntu dosyalari icin gerekli olup Codec seklinde aratirsaniz nette bulabilirsiniz. Ayrica asagidaki adreste de cok ayrintili bilgiler ve genelde kullanilan codeclerin paketlerini indirmeniz mumkundur.Kolay gelsin.

http://www.free-codecs.com/

Longtime
09-07-2006, 19:23
tesekkurler

video codec lerden bahsediyorsun sanırım..
bilgisayara windows u ilk kurduğunda her video formatını izleyemez çalıştıramazsın örneğin DivX,avi,dvd gibi..ama bu coded ler sayesinde her formatı izleyebilme imkanın olur..

K-Lite Mega Codec Pack v1.54 Beta 2 gibi..

ekselans
10-07-2006, 14:11
Arkadaşlar

60 Saniyede bir Bilgisayarımda kendi kendine

boş explorer sayfası açılıyor

Çözümü'nü bilen yorumu olan

şimdiden teşekkürler

Matematikçi
10-07-2006, 14:14
spyware girmis anlasilan...
ctrl+alt+del ile acilan pencerede calisan programlari bir incele...

başlat - çalıştır kısmına msconfig yazarak başlangıcta calısan programları da bir incele...

virus + spyware taramasi isine yarayabilir...

ekselans
10-07-2006, 14:19
spyware girmis anlasilan...
ctrl+ald+del ile acilan pencerede calisan programlari bir incele...

başlat - çalıştır kısmına msconfig yazarak başlangıcta calısan programları da bir incele...

virus + spyware taramasi isine yarayabilir...

Sn Matamatikçi O dediklerinini yapmıştım

Bir şey bulamadım:(

Mersinli
10-07-2006, 15:01
flycam usb 100 diye bir cd ile buna ait cam var, 3 yıl önce bilgisayarı kuran elemanlar yüklemişti, şuan ben yüklüyorum serial soruyor. orjinal cd ireğinde serial yer alır mı bu konuda yardımcı olabicek bir kişi varsa yardımcı olabilir mi teşekkürler!

Matematikçi
10-07-2006, 15:23
Sn Matematikçi O dediklerinini yapmıştım

Bir şey bulamadım:(

Belki virus taramasini "guvenli kip"te yapmanin faydasi olabilir...

Ya da sisteminizi bu olay olmadan onceki bir güne geri yukleyebilirsiniz...

:düsün:

ekselans
10-07-2006, 15:30
Belki virus taramasini "guvenli kip"te yapmanin faydasi olabilir...

Ya da sisteminizi bu olay olmadan onceki bir güne geri yukleyebilirsiniz...

:düsün:

norton kurup tekrar denedim

şu an için sorun çözüldü.

ilginiz için teşekkür ederim

Saygılar

Minoltay
10-07-2006, 21:32
Arkadaşlarımdan bir kaç tane ödünç DVD aldım....

Bunları bilgisayarıma nasıl kopyalayabilirim ?

Detay
10-07-2006, 22:42

kolayı var hiç ugrasma gıt bir dvd cıye ver 3-5 lıra hepsını dvd ye kopyalasın ugrasılacak gıbı degıl cunku .. ciddiyım
:D :D :D

karınca
10-07-2006, 23:07

DVD sürücüsü varmı? :D :D :D

Erasure
10-07-2006, 23:11

Ben DVD'ye kayıt eden video kameram için Nero Recode kullanıyorum. En kolay ve sorunsuz bir şekilde bundan verim aldım. Sonrasında da Sony Vegas'ta montajını yapıyorum. Aşağıda işlem sırasını anlattım, bundan sonrasında biraz vakit alabilecek dönüşüm başlıyor. 1.4 GB için kabaca 10-15 dk arasında çevrim vakti alıyor ama kalite en üst seviyede, bunlarla oynarsan daha kısa sürede çevrilmesi de mümkün veya tam tersi bilgisayarını açık bırak, işlem bittiğinde kendiliğinden kapansın. Kolay gelsin..

http://img158.imageshack.us/img158/9608/ne18zw.jpg

Burn'e bastığında çevrim işlemi başlayacaktır.
http://img158.imageshack.us/img158/1219/ne27cs.jpg

Erasure
10-07-2006, 23:24
İşlem sırasında da bu tip bir görüntü ile çevrim devam edecek...

http://img119.imageshack.us/img119/4646/ne30fj.jpg

RİZİKO
13-07-2006, 22:32
arkadaşlar nasıl format atabilirim lütfen yardım...kurulum cd(xp home) sini takıyorum bilgisayarı açıyorum ama kuramıyorum...bana adım adım nasıl format atabileceğimi yazabilecek arkaşa var mı aranızda teşekür ederim...

Detay
13-07-2006, 22:39
serıal ı gırın cıft partısyonsa hard dısc hangısıne format atacagınızı secın zaten kendı yapıyor cok kolay once formatlar sonra kurar hepsi otomatık.. tanımayan aygıt varsa driver larınızı hazırlayın xp tanımazsa acıkta kalmayın makıneye tanıtın..
kuramama sebebını de yazarsanız hata mı verıyor nedır sorun

RİZİKO
13-07-2006, 22:45
sn. detay ilginize teşekür ederim...belkide kuruyordur ama yüklü olan proğramlar aynı şekilde kalınca ben sadece onlara dokunmadan update yapıyor kanısına varıyorum belki de formatlamak bu şekilde oluyorsa onu bilmiyorum...ben istiyorum ki diğer proğramları silsin tertemiz olsun.yani kuruyor işlem bitiyor yine de masa üstündeki proğramlar aynı kalıyor...

Detay
13-07-2006, 22:48
olmaz yanlıs birsey yapıyorsunuz.. format atarsanız olmaz oyle birsey ... siz guncellıyor olmayasınız.. ?? hatta kesın guncellıyorsunuz yada eksık prog.otomatık yukluyor.. format oyle kısa olmuyor zaten uzun bır sure once sılıyor sonra kuruyor makıneye gore 20-40 dakıka arası bırsey ..

baytar657
13-07-2006, 23:04
sn. detay ilginize teşekür ederim...belkide kuruyordur ama yüklü olan proğramlar aynı şekilde kalınca ben sadece onlara dokunmadan update yapıyor kanısına varıyorum belki de formatlamak bu şekilde oluyorsa onu bilmiyorum...ben istiyorum ki diğer proğramları silsin tertemiz olsun.yani kuruyor işlem bitiyor yine de masa üstündeki proğramlar aynı kalıyor...

bence bios ayarlarınız cd den boot etmeyi engelliyor xp de format
atmak eğer herşeyi sil derseniz hiçbirşey kalmaz size iki tane kısayol veriyorum
belki yardımı olur
bios ayarları anlatımı için
http://www.pclabs.gen.tr/search.asp?keyword=bios&section=all&a=ARA

xp kurulumu anlatımı için
http://www.turkcenet.org/yerel_htm/xp_genel.htm

umarım faydası olur

RİZİKO
13-07-2006, 23:20
yardımcı olan arkadaşlarıma çok teşekür ederim...format işini beceremeyeceğiz tek başımıza anlaşılan peki bir de Gmaili açıyorum sayfayı açtıktan 2 saniye sonra explorer hatası (iexplorer.exe bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor.bu durumdan dolayı özür dileriz)raporu veriyor...bu sorunu nasıl giderebilim acaba... çok teşekür ederim...

baytar657
13-07-2006, 23:24
arkadaşlar nasıl format atabilirim lütfen yardım...kurulum cd(xp home) sini takıyorum bilgisayarı açıyorum ama kuramıyorum...bana adım adım nasıl format atabileceğimi yazabilecek arkaşa var mı aranızda teşekür ederim...

bir ara Türkce anlatımı da vardı
http://www.microsoft.com/turkiye/windows/default.mspx

şimdi aradım bulamadım

başka bulamadım
http://www.turkcenet.org/yerel_htm/xp_genel.htm

baytar657
13-07-2006, 23:26
yardımcı olan arkadaşlarıma çok teşekür ederim...format işini beceremeyeceğiz tek başımıza anlaşılan peki bir de Gmaili açıyorum sayfayı açtıktan 2 saniye sonra explorer hatası (iexplorer.exe bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor.bu durumdan dolayı özür dileriz)raporu veriyor...bu sorunu nasıl giderebilim acaba... çok teşekür ederim...

formatlık bi durum gibi:)

veya tarayıcı olarak firefox kullanın harika bişi:)

http://www.mozilla-europe.org/tr/products/firefox/start/central.html

saygılarımla

baytar657
13-07-2006, 23:35
ie ve firefox ikisini birden kullanabilirsiniz

RİZİKO
13-07-2006, 23:37
çok teşekürler sayın baytar..

baytar657
13-07-2006, 23:39
çok teşekürler sayın baytar..

rica ederim.efendim saygılarla.işinize yarar sa ne ala:tamam:

Erasure
14-07-2006, 00:39

Format işini biraz senin için kolaylaştırayım; aşağıda windows'un kurulumunu adım adım anlatıyorum. Bu şekilde yaparsan sıfırdan ve sıfır kurulum ile windows'u yeniden yükleyebilirsin. İngilizce kurulum için anlattım ama Türkçe'de de benzer komutlarla bunu başarabilirsin;

Bölüm 1:
Burada ilk karşılama ekranı ve Repair (Onarma) komutu SEÇİLMEMELİ...
tabii windows'u onarmak istiyorsak bu durumda seçilmesi mantıklı...
http://img20.imageshack.us/img20/1883/wr11db.jpg

Bölüm 2:
Bilgisayarını kontrol edecek ve içeride varsa eski windows'u bulacaktır,
bu aşamada ESC tuşu ile Don't Repair veya Onarma ile bir sonraki adıma geç;
http://img20.imageshack.us/img20/3605/wr20hd.jpg

Bölüm 3:
Mevcut Harddisk bilgini ve kapasitesi gibi bilgileri verecek, bu aşamada Delete Partition veya Bölüm Sil gibi bir komutla bunu sileceksin.

ÖNEMLİ UYARI; Eğer bu komutu seçerek silme işlemini yaparsan, bilgisayarın içindeki bütün bilgilerin SİLİNECEKTİR, o bu sebeple bunu yapmadan evvel yedek vs ne yapıyorsan yap, geri dönüşün zor...
Ayrıca bir ek daha; eğer çift bölüm varsa ve bu C ile D sürücüleri ise yine sileceğin bölümü iyi tesbit et, yoksa yalnış yeri silebilirsin. Bende bu bolca ve yaklaşık 7 bölümüm var, beni örnek almayın :)

http://img20.imageshack.us/img20/5535/wr31bl.jpg

Bölüm 4:
L ile partition'u veya C bölümünü siliyoruz.
http://img20.imageshack.us/img20/9609/wr42tw.jpg

Bölüm 5:
Bu aşamada silinmiş partition veya bölümü göreceksiniz, bu aşamada eğer istersen 2'ye ayırıp, C ve D olarak ayırabilirsin ama bunun detayları biraz daha farklı o yüzden anlatmıyorum. Ama yine de bunu yapayım dersen örneğin 80 GB'lık bir diskin varsa, bunun C kısmı için 50 GB'lık kısmını kullanıp, geri kalanını daha sonra kullanabilirsin. Ben olsam böyle yapardım, böylece yeniden windows yüklediğimde belgelerimi D kısmına yedekler sonrada istediğim gibi windows'u uçururdum, tercih senin...
http://img20.imageshack.us/img20/7747/wr55dx.jpg

Bölüm 6:
Bu son kısımda ise mutlaka NTFS göre formatlamayı seç, quick(hızlı) veya normal tipi seçebilirsin. Sonrasında da windows kurulumu hazır olan sürücüde kuruluma başlayacak ve adım adım ekrandaki bölümleri geçeceksin. Kolay gelsin...

http://img20.imageshack.us/img20/1849/wr60mi.jpg

Burada anlattıklarım İngilizce sürüm için olup, Türkçe içinde yapılacaklar benzer adımlardan oluşuyor. Herkese iyi geceler...

Erasure
14-07-2006, 00:46
Bir notu eklemeyi unuttum, bunları yapabilmen için kullandığın bilgisayarın bios'undan CD'den açılacak şekilde değiştirmen gerekiyor ve sonrasında windows xp cd'sinin takılı olması şart, bilgisayarını açtıktan sonra Boot for CD gibi bir aşamada Enter'e basarsan, CD'den kurulum aşamaları başlar ve yukarıda anlattığım ilk bölüm ekrana gelir.

Eğer CD'yi bios'undan ayarlayamıyorsan, kullandığın anakartın marka ve modelini verirsen, bunun yerini sana belirten bir üyemiz çıkacaktır... Kolay gelsin...

Sarı
21-07-2006, 13:45
Elbette bunun için Boot'able bir XP CD'si gerek. Zamanında aldığım Laptop'da verilen orjinal XP CD'si bootable değildi. Mecburen XP açılış disketiyle format atmak zorunda kalıyordum. Orjinal Windows CD'sini (bazılarını) neden bootable yapmazlar anlayabilmiş değilim.

bootable olmayan "orjinal" xp cd si ben görmedim.
ama boot ayarı "cd" de olmayan pc çok gördüm.

izmirli_hoca
25-07-2006, 21:24
Şu soruna çözüm bulana teşekkürlerimi sunacağım.imageshack.us][IMG]http://img129.imageshack.us/img129/6004/hatadm4.gif

stockbroker
25-07-2006, 22:10
Aşağıdaki resimde gördüğünüz, ne idüğü belirsiz dosyayı silemiyorum.Boyutu sıfır,uzantısı yok,hiçbir özelliği yok.Nasıl silinebileceği konusunda yardımcı olacak arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.Teşekkürler.
Birlikte aç seçeneği ile oynadım biraz önce hepten karıştırdık durumu galiba.:o

http://img64.imageshack.us/img64/3432/silmekrv1.gif

Erasure
25-07-2006, 23:12
Şu soruna çözüm bulana teşekkürlerimi sunacağım.[IMG]imageshack.us]

Windows Error Kodlarında buna rastlamadım ama resimden yorumladığım kadarıyla favoriler kısmında oluşan bir bozulma bu hatanın çıkmasını sağlıyor. Birkaç öneride bulunayım bunları bir denersin. Öncelikle c sürücündeki document and settings altından Favorites kısmını bul ve buradaki bütün linklerini yaratacağın bir klasör'e TAŞI, bunları yaparken açık hiçbir internet sayfası olmasın, sonrada IE'den boş bir sayfa açarak aynı yere tekrar giderek, favorilerini organize etme aşamasına gel. Eğer bunları sorunsuz yapabiliyorsan, linklerinden birinde bir hata buna sebep oluyor gibi. Öte yanda favorites kısmındaki linklerinden birini OFFLINE olarak saklıyorsan ve bu sayfada da olası bir sayfa hatası bozulmaya sebep veriyor olabilir.

Son çözüm içinde eğer IE'nin sürümünde bir güncelleme yapılmamışsa, bunu güncellemeyi de deneyebilirsin.

Bir başka alternatif olarak IE'yi sisteminden komple kaldır ve güncellenmiş sürümünü tekrar kurmayı dene, sonrada yedek aldığın klasör'deki linklerini yine favorites kısmına eklerin.

Birde zorla kendini IE'de favorites'e eklemek için registry'e kayıt yapmak isteyebilecek bir durumda olabilir, bu durumda da spyware aramak gerekebilir... Bunları bir denersin, olmazsa Norton'un Windoctor programı ile sistemini bir taratıp hata arayabilirsin... Kolay gelsin...

gzmnc
25-07-2006, 23:22
Aşağıdaki resimde gördüğünüz, ne idüğü belirsiz dosyayı silemiyorum.Boyutu sıfır,uzantısı yok,hiçbir özelliği yok.Nasıl silinebileceği konusunda yardımcı olacak arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.Teşekkürler.

http://img64.imageshack.us/img64/3432/silmekrv1.gif

virüs prog. ile taratmayı deneyin bir belki tehlikeli bir dosyadır.

stockbroker
25-07-2006, 23:26
virüs prog. ile taratmayı deneyin bir belki tehlikeli bir dosyadır.

Virüs programı görmüyor dosyayı.Zaten sorun burda,windows ve diğer tüm programlar dosyanın varlığını kabul etmiyor.Olmayan bir dosyaya işlem yapamıyorsunuz.

Bu dosyanın, masaüstünde bulunan antivirus programının kısayolunu sildikten sonra oluştuğunu sanıyorum.

Ogan
25-07-2006, 23:30
sn:izmirli_hoca

eğer sorunu çözemediyseniz bunu deneyin ,makinayı kapatıp açmaktan daha iyi

Aynı sorun birdaha meydana gelirse Ctrl+Alt+Delete aynı anda basın karşınıza windows görev yöneticisi çıkacak burdan işlemler yerini tıklayın ve iexplore.exe bulup tıklayın sağ alt köşede bulunan işlemi sonlandır yerine basın internet explorer tarayıcısı kapanacaktır ,tekrar E tarayıcısını (internet explorer) açın sorun düzelmiş olacaktır

saygılar

Erasure
25-07-2006, 23:35

Bir öneri de bulunayım, windows'u güvenli kip yada safe mod'da aç, bu kısmı kullanabilmek içinde bilgisayarın açıldığından F8 ile bu bölüme geçeceksin, sonrada bu dosyayı sileceksin. Güvenli mod'da windows'un açılabilmesi için gereken dosyalar yükleceğinden eğer bu silemediğin dosya normal açılışta çalışan bir programa ait ise bile, güvenli mod'da çalışmayacağından sorunsuzca silebiliyor olman gerekiyor.

Bu tip inatçı dosyalar için XP'nin CD'den çalışan bir sürümünü kullanarak bilgisayarımı cd'de açıp windows'u da oradan yükleyerek sonrada harddisk içinde istediğimi yapıyorum. Bir ek bilgi olarak bunu da ekleyeyim...

borsadam
25-07-2006, 23:38
sn izmirli hoca internet exploreriniz sanıyorumki güncel değil
yada bir componenti bozulmuş
girdiğiniz web sayfasındaki bir nesne nin bir elementi programınız tarafından tanınamamış yani eski bir sürüm kullanıyorsunuz
ie exploreri en güncel sürümüne yükseltin
hala olmuyor ise hata ayıklama özelliğini kapatın

stockbroker
25-07-2006, 23:42
Bir öneri de bulunayım, windows'u güvenli kip yada safe mod'da aç, bu kısmı kullanabilmek içinde bilgisayarın açıldığından F8 ile bu bölüme geçeceksin, sonrada bu dosyayı sileceksin. Güvenli mod'da windows'un açılabilmesi için gereken dosyalar yükleceğinden eğer bu silemediğin dosya normal açılışta çalışan bir programa ait ise bile, güvenli mod'da çalışmayacağından sorunsuzca silebiliyor olman gerekiyor.

Bu tip inatçı dosyalar için XP'nin CD'den çalışan bir sürümünü kullanarak bilgisayarımı cd'de açıp windows'u da oradan yükleyerek sonrada harddisk içinde istediğimi yapıyorum. Bir ek bilgi olarak bunu da ekleyeyim...

İlk önerinizi birazdan deneyeceğim.İkinci öneriniz, işletim sistemi farklı bir bilgisayardan işlem yapıyormuş gibi davranmakla eşdeğer sanıyorum.Başka bir bilgisayarla bağlanıp harddisk'te işlem yapmak bir ihtimaldi ama,başka alet bulmak sorun.CD'den açılış yapmak,alet bulmadan çözüm sağlayabilir belki.

Teşekkür ederim.

Matematikçi
25-07-2006, 23:52
f8 ile girdigin menuden "sadece komut istemi" miydi neydi, dos goruntulu aciliyor hani.
olmazsa orayı da deneyebilirsin...

del dosyaadı.uzantısı

koduyla silebilirsin. tabi dosyanın oldugu klasore girip ya da tam adresini yazıp...

Ogan
25-07-2006, 23:53
sn : stockbroker

bunu denedinizmi
Ctrl+Alt+Delete aynı anda basın windows görev yöneticisi açıldığında işlemler yerinden "explorer.exe" basın ve işlemi sonlandırın
-bunu yaptığınızda tüm masaüstü yok olacaktır korkmayın

windows görev yöneticisi açık kalacak kalmasa Ctrl+Alt+Delete tekrar basın geri gelecektir ...şimdi ise Uygulamalar yerine basaçağız ...sağ alt köşede Yeni görev yeri var oraya basın ve açılan sayfadaki boş alana "explorer" yazın ve tamam deyin tüm masaüstü tekrar yerine gelecektir ...bu arada silinmeye dosyada uçmuş olacaktır eğer olmassa ...Reststart atmanız gerekiyor

bazı durumlarda Windows Görev Yöneticisini den o dosyaya bağlı işlemi sonlandırmada dosyayı silemessin. mutlaka .exe uzantısını bulmalısın

Korunmanın yolu Windows Görev Yöneticisini ezberden bilmekten geçer
bilgisayarınızı yeni kurdunuz tüm güvendiğiniz programlar en temiz hali ile yüklediniz Windows Görev Yöneticisini Ctrl+Alt+Delete diyerek açın ve İşlemler sonrada Yansıma Adı yerini tıklayın o an çalışan tüm Programları tek hamlede A-Z göreceksiniz ve bu şekildeyken resmini çekin (unutmayın açtığınız her program sonradan ilave olur)

şu şekilde
http://img412.imageshack.us/img412/8303/000vw8.jpg

şüpelendiğiniz tüm programlara buradan yakından bakabilirsiniz resime uymuyorsa basın ve görevi sonlandırın kısaca (Astalavista baby);)

saygılar

stockbroker
26-07-2006, 00:05
f8 ile girdigin menuden "sadece komut istemi" miydi neydi, dos goruntulu aciliyor hani.
olmazsa orayı da deneyebilirsin...

del dosyaadı.uzantısı

koduyla silebilirsin. tabi dosyanın oldugu klasore girip ya da tam adresini yazıp...

F5 ile direkt safe mode açtım.Silinmiyor.Pek umutlu değilim ama, MS-Dos mode'da da denemek lazım.

Teşekkürler.

ayyan
26-07-2006, 00:11
özellikler den salt okunur gizli arşiv seceneklerinden hangisi işaretliyse işareti kaldırın.. sonra dosyanın ismini değiştirin..
yeniden başlatın- şansınız varsa hemen silersiniz..

Erasure
26-07-2006, 00:23
İlk önerinizi birazdan deneyeceğim.İkinci öneriniz, işletim sistemi farklı bir bilgisayardan işlem yapıyormuş gibi davranmakla eşdeğer sanıyorum.Başka bir bilgisayarla bağlanıp harddisk'te işlem yapmak bir ihtimaldi ama,başka alet bulmak sorun.CD'den açılış yapmak,alet bulmadan çözüm sağlayabilir belki.

Teşekkür ederim.

Bir deneyin, olmazsa http://1-abc.net/0017/filewash.exe adresinden indirebileceğiniz File Washer ile değişik silinme algoritmalarıyla bunu yapabilirsiniz. Aşağıda bir görüntüsü var, burada 1 numara dosyanın yüklenmesi, 2 numara silinme tipinin seçilmesi, 3 son aşamaya geçilerek silinmeye başlanması. Silinme metodlarından Gutman'ı önerebilirim, kolay gelsin...

http://img248.imageshack.us/img248/9843/snap1xk3.jpg (http://imageshack.us)

Program ücretlidir...

Ogan
26-07-2006, 00:25
F5 ile direkt safe mode açtım.Silinmiyor.Pek umutlu değilim ama, MS-Dos mode'da da denemek lazım.

Teşekkürler.

sayın stockbroker nasıl ortaya çıktı bu CA810HGF dosyası googleye baktım yok

Çetin Sürel
26-07-2006, 00:26
benim dizüstü kendiliğinden pat diye kapanmaya başladı
fikri olan varmı

Matematikçi
26-07-2006, 00:29
bilgisayarı açtıktan ne kadar süre sonra kapanıyor?
oyun falan oynuyor musunuz?

stockbroker
26-07-2006, 00:29
sayın stockbroker nasıl ortaya çıktı bu CA810HGF dosyası googleye baktım yok

Norton internet security ve antivirus 2006 yükledim.Yükleme sonunda masaüstünde Norton Antivirüs'ün kısayolu oluştu.Kısayolu sildikten sonra oluştuğunu sanıyorum.

Ogan
26-07-2006, 00:30
Başlat/çalıştır/regedit/düzen/bul

buraya CA810HGF bir yazın ...bakalım başka bir işlem aynı ismi kullanıyormu

Çetin Sürel
26-07-2006, 00:32
bilgisayarı açtıktan ne kadar süre sonra kapanıyor?
oyun falan oynuyor musunuz?

hiç oyun oynamam iki ay öncede birkaç kez olmuştu bu gün tekrarladı açtıktan hemen sonra değil . belli olmuyor.. virüs olabilirmi.kasperskiye taratıtorum şu an

stockbroker
26-07-2006, 00:33
özellikler den salt okunur gizli arşiv seceneklerinden hangisi işaretliyse işareti kaldırın.. sonra dosyanın ismini değiştirin..
yeniden başlatın- şansınız varsa hemen silersiniz..

İkisi de işaretli değil ve tahmin edeceğiniz gibi dosya adı değiştirilemiyor.Çalışan tek komut kısayol oluştur.Sil,taşı,kes,aç,birlikte aç...Çalışmıyor.:)

Erasure
26-07-2006, 00:34
benim dizüstü kendiliğinden pat diye kapanmaya başladı
fikri olan varmı

Pili şarj edilemiyorsa, pil dolamayacağından kapanması olası, bunun haricinde bir takım programlar, örneğin indirme programları, dosyanın inmesinden sonra sistemin kapanmasını sağlayabiliyor. Yine bir başka alternatif durum da belli bir zamanda sistemin kapanmasını sağlayacak programda olabilir veya en biraz daha kötü bir senaryo olarak sisteminizde backdoor (Subseven bunu yapar) açıcı program var ve sisteminize giren kişi sizinle biraz eğleniyor olabilir. Bunları bir kontrol edebilirsiniz, kolay gelsin...

Ogan
26-07-2006, 00:35
Dosya bir şekilde benlekte kalmış ,Ram den yansıma gelebilir ...

Matematikçi
26-07-2006, 00:37
hiç oyun oynamam iki ay öncede birkaç kez olmuştu bu gün tekrarladı açtıktan hemen sonra değil . belli olmuyor.. virüs olabilirmi.kasperskiye taratıtorum şu an

birçok sebep olabilir...

bende laptopu 2 sene once almistim...
Son 2 aydir yeni çıkan bazi uygulamalarda belli bir sure sonra kapanmaya baslamisti...
Baktim bu uygulamalar bilgisayarın asırı ısınmasına yol açıyor ve kapanma ondan oluyor.
bende bir notebook sogutucu aldım ve artık çok şükür kapanma sorunu kalmadı...

Ama sanırım sizinki için bu gecerli degil?

Çetin Sürel
26-07-2006, 00:42
Pili şarj edilemiyorsa, pil dolamayacağından kapanması olası, bunun haricinde bir takım programlar, örneğin indirme programları, dosyanın inmesinden sonra sistemin kapanmasını sağlayabiliyor. Yine bir başka alternatif durum da belli bir zamanda sistemin kapanmasını sağlayacak programda olabilir veya en biraz daha kötü bir senaryo olarak sisteminizde backdoor (Subseven bunu yapar) açıcı program var ve sisteminize giren kişi sizinle biraz eğleniyor olabilir. Bunları bir kontrol edebilirsiniz, kolay gelsin...

şarj göstergede sorun gözükmüyor
lime wire var şuan çalışmıyor
bir tane daha vardı şimdi kaldırdım
backdoor u anlamadım
bakalım tekrar kapanacakmı
ilgilenenlere teşekkür ediyorum

stockbroker
26-07-2006, 00:44
Başlat/çalıştır/regedit/düzen/bul

buraya CA810HGF bir yazın ...bakalım başka bir işlem aynı ismi kullanıyormu

Masaüstünde bulunan dosyayı buldu.Burdan pek birşey çıkmaz gibi.Diğerleri nedir,onlardan haberim yok.Masaüstünde o isimde dosya falan yok.:p

http://img149.imageshack.us/img149/892/regoe5.gif

Çetin Sürel
26-07-2006, 00:45
birçok sebep olabilir...

bende laptopu 2 sene once almistim...
Son 2 aydir yeni çıkan bazi uygulamalarda belli bir sure sonra kapanmaya baslamisti...
Baktim bu uygulamalar bilgisayarın asırı ısınmasına yol açıyor ve kapanma ondan oluyor.
bende bir notebook sogutucu aldım ve artık çok şükür kapanma sorunu kalmadı...

Ama sanırım sizinki için bu gecerli degil?
benimkinin bir yılı dolmadı
fan devamlı çalışıyor.
sanki biri benimle eğleniyor diyeceğim fakat ilk yaptığında iki ay önce nette değildim

BOZKIR
26-07-2006, 00:46
İkisi de işaretli değil ve tahmin edeceğiniz gibi dosya adı değiştirilemiyor.Çalışan tek komut kısayol oluştur.Sil,taşı,kes,aç,birlikte aç...Çalışmıyor.:)

Muhtemelen sisteminize spy bulşamış ve bir takım işlemleri kısıtlamış

http://fileforum.betanews.com/sendfile/1043809773/1/spybotsd14.exe

spybot programı ücretsiz bir spy(casus) temizleme programıdır.Türkçe dil desteğide mevcut

progamı indirip bilgisayarınıza yükledikten sonra spybot'u çalıştırın.Sonra tools menüsünden dili türkçe yapın.Sonra güncelleştirin.

Bilgisayarınızı güvenli kipte açın.hiç bir yere tıklamadan masaüstündeki kısayolundan spybot'u çalıştırın.Bul ve yok eti tıklayın..sonra yönergeleri takip ediniz..

spy türü programları silmenin en güvenli yolu güvenli kiptir.Çünki bu tip programlar kenlerini korurlar.

VE en sonunda windows altında yeni bir kullanıcı açın.İhtiyacınız olan doyaları bir yere yedekleyin ve eski kullanıcıyı silin..Böylelikle spy programların internet explorer vs gibi programlardaki yapmış olduğu tamir edilmesi zor tahribatlardan kurtulursunuz.(yedeklerken kullandığınız tüm prograları tek tek tarayın.Kaydettikleri dosyaları