PDA

View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar

Pages : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

stockbroker
28-07-2006, 21:53
Denemekten bitap düştüm dostlar.Öneri rica ediyorum.

Bilgisayarımda,Norton antivirus 2003+NIS 2003 yüklüydü.Güncelleme amacıyla bunları kaldırıp yerine NAV2006+NIS2006 yükledim.Baktım bilgisayarı yavaşlatıyor(internet bağlantımı hiç kasmıyor),bunları kaldırdım,Kaspersky Internet Security 6.0 yükledim.Norton'la taradığımda tertemiz görünen pc'de 734 adet virus+trojan buldu.Kimisi duruyor,kimisi temizlendi.İnternet bağlantısını çok yavaşlattığı için bu Kaspersky' i de kullanmak istemiyorum.Avast Antivirus 4.7 Pro yükledim şimdi.Bu programın internet koruması yok mudur?Kurulum aşamasında var gibi gördüm.Kafam duman oldu varda ben mi bulamadım bilmiyorum.

İnternet bağlantısını kasmayan(norton gibi),güvenilir(Kaspersky gibi) bir program önerecek var mı?Böyle bir program varsa tabi.......[/QUOTE]

wolf2
28-07-2006, 22:06
Dostum bende Avg(free version) antivirüs programı kullanıyorum bir sorun yaratmadı bana email kontrolünü bir kere yakaladım(ufak bir mesajçıkla belirtti hoşumada gitmedi değil) bir de teknoloji televizyonunu seyretme şansın oldumu bilmiyorum orda Dr.X arkadaşımız NOD32 diye bir antivirüs programı tavsiye etmişti(başta sistemi kasmaması ve kendininde kullanıyor olması sebebiyle) saygılarımla.

Erasure
28-07-2006, 22:09
Denemekten bitap düştüm dostlar.Öneri rica ediyorum.

Bilgisayarımda,Norton antivirus 2003+NIS 2003 yüklüydü.Güncelleme amacıyla bunları kaldırıp yerine NAV2006+NIS2006 yükledim.Baktım bilgisayarı yavaşlatıyor(internet bağlantımı hiç kasmıyor),bunları kaldırdım,Kaspersky Internet Security 6.0 yükledim.Norton'la taradığımda tertemiz görünen pc'de 734 adet virus+trojan buldu.Kimisi duruyor,kimisi temizlendi.İnternet bağlantısını çok yavaşlattığı için bu Kaspersky' i de kullanmak istemiyorum.Avast Antivirus 4.7 Pro yükledim şimdi.Bu programın internet koruması yok mudur?Kurulum aşamasında var gibi gördüm.Kafam duman oldu varda ben mi bulamadım bilmiyorum.

İnternet bağlantısını kasmayan(norton gibi),güvenilir(Kaspersky gibi) bir program önerecek var mı?Böyle bir program varsa tabi.......[/quote]

Ben Norton'u kullandım ve memnunum ancak arasıra damarı tuttuğundan ve sistem kaynaklarını bayılttığından 7-8 ay önce Zone Alarm Suite geçtim şu sıralar firewall, spyware vs'yi bununla çözüyor olsamda yine de güvenmediğimden aynı anda Nod 32 (Virüs İçin), Spy Sweeper, Windows Defender programlarını kullanıyorum, şu an için sorun yaşamadığım gibi, Nod32'in virüs güncellemesi de gayet iyi ve günde birkaç kez bunu yapıyor.

Ama senin şu anki durumun için benim programlarımı yükle demeyeceğim, zira bunları yükleyerek sistemini kurtarmak istedikçe daha çok karışacaktır. Senin tipindeki makinalarda yaptığım tek şey stabil çalışan bir sisteme harddisk'i bağlayarak full scan yaparım ve sonrada sonuçlarına göre hareket ederim. Eğer bunu yapacak imkanım yoksa, sıfırdan windows kurma işlemine başlarım, çünkü bu bir süre sonra gerekli hale geliyor. Karar vermek zordur, ama windows'u sıfırdan yüklemek istersen, sadece windows yükle, internet bağlantını sağla ve arkasından da bir virus programın yükle, güncelle ve full arama yaptır. Herşey tamam ise diğer programlarını da yavaş yavaş yükle...
Kolay gelsin... İyi akşamlar...

stockbroker
28-07-2006, 22:10
Dostum bende Avg(free version) antivirüs programı kullanıyorum bir sorun yaratmadı bana email kontrolünü bir kere yakaladım(ufak bir mesajçıkla belirtti hoşumada gitmedi değil) bir de teknoloji televizyonunu seyretme şansın oldumu bilmiyorum orda Dr.X arkadaşımız NOD32 diye bir antivirüs programı tavsiye etmişti(başta sistemi kasmaması ve kendininde kullanıyor olması sebebiyle) saygılarımla.

Teşekürler sayın wolf2,herkes kendine göre kullandığı programı kullanışlı ve güvenli kabul ediyor.Norton kullanırken güvenli olduğunu düşünür, bağlantı hızımı yavaşlattığını sanırdım.Kaspersky kurunca norton'un güvenilir olmadığını,ayrıca bağlantı hızımı hiç yavaşlatmadığını gördüm.

NOD32 deneyebilirim belki.

Saygılar.

neeldo
28-07-2006, 22:11
Ben NOD32 yi kullandım sistemi hiç kasmıyor ama virüsleri yakalamıyor.Bu yüzden tavsiye etmem.

Erasure
28-07-2006, 22:18
Nod32 öyle sanıldığı gibi kötü bir program değildir, sanıldığının aksine virüs uyarılarını fazla vermez, aşağıdaki görüntü birkaç dk öncesinden ve bu yaptıklarını bana anlatmaz, eğer merak edersem Log dosyalarından bilgiyi alırım.

http://img110.imageshack.us/img110/1296/snap1qr4.jpg (http://imageshack.us)

stockbroker
28-07-2006, 22:18
Ben Norton'u kullandım ve memnunum ancak arasıra damarı tuttuğundan ve sistem kaynaklarını bayılttığından 7-8 ay önce Zone Alarm Suite geçtim şu sıralar firewall, spyware vs'yi bununla çözüyor olsamda yine de güvenmediğimden aynı anda Nod 32 (Virüs İçin), Spy Sweeper, Windows Defender programlarını kullanıyorum, şu an için sorun yaşamadığım gibi, Nod32'in virüs güncellemesi de gayet iyi ve günde birkaç kez bunu yapıyor.

Ama senin şu anki durumun için benim programlarımı yükle demeyeceğim, zira bunları yükleyerek sistemini kurtarmak istedikçe daha çok karışacaktır. Senin tipindeki makinalarda yaptığım tek şey stabil çalışan bir sisteme harddisk'i bağlayarak full scan yaparım ve sonrada sonuçlarına göre hareket ederim. Eğer bunu yapacak imkanım yoksa, sıfırdan windows kurma işlemine başlarım, çünkü bu bir süre sonra gerekli hale geliyor. Karar vermek zordur, ama windows'u sıfırdan yüklemek istersen, sadece windows yükle, internet bağlantını sağla ve arkasından da bir virus programın yükle, güncelle ve full arama yaptır. Herşey tamam ise diğer programlarını da yavaş yavaş yükle...
Kolay gelsin... İyi akşamlar...[/QUOTE]

Sayın Erasure,

Hergün,topikte bilgisayarında sorunu olanlara yardım etmeye çalıştığınız için yardımseverliğinizden ötürü sizi tebrik ediyorum.

Sizin de belirttiğiniz gibi parça parça program yüklemem pek uygun olmayabilir.Bu nedenle internet security+antivirus bir arada paket program kullanmayı tercih ederim.Bu tarz olanlardan önerebileceğiniz var mı?Örneğin Nod32,sadece antivirus programı mıdır?

Saygılar.

Erasure
28-07-2006, 22:29
Bende Teşekkür Ederim, Uzaktan da olsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Buradaki arkadaşlara ve size yardımcı olmak benim hoşlandığım şeyler ve çoğu zaman ilginç problemleri çözmekte ilgilendiğim konular arasında...

Zone Alarm Suite toplu halde bir program, Norton'un Internet Security'si gibi,
aşağıda bir görüntüsü var, size kırmızı ile çerçevelediğim yerleri gösterdim, ne kadar koruma sağladığını ve neleri koruyabildiğini göstermek istedim. İçerisinde daha birçok ayar var ama genel olarak fabrika ayarlarını birçok kullanıcının işini görecektir. Sorun olursa foruma yazarsanız, yine bilgim dahilinde ve de boş kaldıkça cevaplamaya çalışırım. İyi akşamlar, kolay gelsin...

http://img79.imageshack.us/img79/313/snap2zy5.jpg (http://imageshack.us)

stockbroker
28-07-2006, 22:37
Ben NOD32 yi kullandım sistemi hiç kasmıyor ama virüsleri yakalamıyor.Bu yüzden tavsiye etmem.

Sayın neeldo,

Crack sitelerinde dolaşırım kimi zaman.(Bu tarz sitelerin Pop-up'larında,çerezlerinde,site içerisindeki crack'lerde bol miktarda trojan ve virus mevcuttur..Norton kurulu iken pek trojan ve virus uyarısı vermezdi.Şimdi,Kaspersky durmadan ötüyor,uyarı veriyor ben de siliyorum.Zamanında norton yeterince uyarı vermediğinden bilgisayar trojan ve virus dolmuş.Kaspersky ile tarayınca ortaya çıktı.

Siz, Nod32'nin virusleri bulamadığını nasıl tespit ettiniz?

Saygılar.

neeldo
28-07-2006, 22:45
Sayın neeldo,

Crack sitelerinde dolaşırım kimi zaman.(Bu tarz sitelerin Pop-up'larında,çerezlerinde,site içerisindeki crack'lerde bol miktarda trojan ve virus mevcuttur..Norton kurulu iken pek trojan ve virus uyarısı vermezdi.Şimdi,Kaspersky durmadan ötüyor,uyarı veriyor ben de siliyorum.Zamanında norton yeterince uyarı vermediğinden bilgisayar trojan ve virus dolmuş.

Siz Nod32'nin virusleri bulamadığını nasıl tespit ettiniz?

Saygılar.

Geçen haftalarda forumda birisi bir dosya vermişti bende indirdim dosyayı çalıştırdım Nod32 hiç bir tepki vermedi.Bu dosya virüslüymüş.Web siteme giriş yapmıştım ondan sonra.Web sitemin şifreleri çalındı ve hacklendi.Aynı dosyayı indiren bazı arkadaşlardan kasperky kullananlarda kaspersky uyarı vermiş ve temizlemişler.Bu olaydan sonra Nod32 kullanmıyorum.

dent
28-07-2006, 22:46
Birkaç yere baktım, exploit olabileceğinden bahsediyor, bu durumda da içerilerde biraz spyware vs. aramak gerekecektir. Tabii adres barı'nın yanındaki adres bölümünün göründüğünü fakat içine birşey yazamadığını düşünüyorum.

Aşağıdaki gibi adres gözüküyor ve içerisinde bir adres yazamıyorsan, exploit arayabilirsin.
http://img225.imageshack.us/img225/6012/snap1sc2.jpg (http://imageshack.us)

Bu şekilde değilde, sadece Address yazısı varsa ve sağ kısımdaki kırmızı çerçeve ile gösterdiğim kısım yoksa, bu durumda ilk aşamada toolbar'a sağ tıkla ve customize içinden toolbar'ı RESET'leyerek şansını deneyebilirsin... Kolay gelsin...teşekkürler ,durum alttaki gibi!
toolbar ı resetleme olayını anlamadım:confused:
teşekkürler..

epivep
28-07-2006, 22:47

Dünyanın en iyi virüs programlarından biridir. Virüsleri de çok düzgün bir şekilde buluyor. İsteyen olursa FULL sürümünü profesyonel ayarları yapmak için verilen tarif .pdf'ile size yollayabilirim. Bir özel mesaj atmanız yeterli..

stockbroker
28-07-2006, 22:53
Geçen haftalarda forumda birisi bir dosya vermişti bende indirdim dosyayı çalıştırdım Nod32 hiç bir tepki vermedi.Bu dosya virüslüymüş.Web siteme giriş yapmıştım ondan sonra.Web sitemin şifreleri çalındı ve hacklendi.Aynı dosyayı indiren bazı arkadaşlardan kasperky kullananlarda kaspersky uyarı vermiş ve temizlemişler.Bu olaydan sonra Nod32 kullanmıyorum.

Geçmiş olsun.
Norton yüklü iken, foruma 4 tane küçük boyutlu kart oyunu göndermiştim,neyse ki Kaspersky uyarı vermedi.Trojanlı falan çıksaydı,forum üyelerinin ahını alırdım.:)

Erasure
28-07-2006, 22:58
Madem virus'lerle uğraşıyoruz, şirketlerde kullanılan bir virüs programından daha bahsedeyim, bir çoğunuzun adını duymadığını sanıyorum. Programın adı Norman, bu grubun Virus Control, Antispyware, Firewall ve Privacy adından programları var. Şirket sürümlerinden bir süre sonra ev kullanıcıları içinde ürünler çıkartmaya başladı. Kullanım için Virus Control'u başka bir makina'da test edeceğim, sonuçları sizlerle paylaşırım. Bu arada Nod32 bugün için sanırım 5nci güncelleme mesajını verdi...

neeldo
28-07-2006, 22:59
Geçmiş olsun.
Norton yüklü iken, foruma 4 tane küçük boyutlu kart oyunu göndermiştim,neyse ki Kaspersky uyarı vermedi.Trojanlı falan çıksaydı,forum üyelerinin ahını alırdım.:)

Sizin verdiğiniz dosyaları görmüştüm sizinkiler iyi niyetli olarak verilmiş dosyalar.Bu bahsettiğim kötü niyetli gönderilmiş bir dosyaydı.Ayrıntılar için aşağıdaki linke bakabilirsiniz.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=8398&page=2

stockbroker
28-07-2006, 23:03
Dünyanın en iyi virüs programlarından biridir. Virüsleri de çok düzgün bir şekilde buluyor. İsteyen olursa FULL sürümünü profesyonel ayarları yapmak için verilen tarif .pdf'ile size yollayabilirim. Bir özel mesaj atmanız yeterli..

Üstadım,siz iyidir diyorsunuz.,sayın neeldo sorun yaşadığı için güvenilir bulmuyor.2 günde 3 ayrı virus programı bulup yükleyen ben, en iyisi şimdilik viruslerimle birlikte yaşayayım.:p
Virus programları konusunda uzman olacağım bu gidişle.Piyasada ne kadar virus programı varsa kurup yükleyeceğim herhalde.Sonunda sistem çökecek,sorun kökünden bitecek.:)

Saygılar.

Erasure
28-07-2006, 23:12
teşekkürler ,durum alttaki gibi!
toolbar ı resetleme olayını anlamadım:confused:
teşekkürler..

Resetleme işi, IE'nin toolbarlarını fabrika ayarlarına çevirir. Resimdeki gibi sağ tıklamayla bu menüye ulaşarak oradan Customize içine girdiğinde orada RESET'i göreceksin.

Ancak sende bir durum daha var, resimde bana ait olan Address barının solunda birkaç üst üste nokta var, işte bu noktalar toolbar'ın kilitlerinin açık olması anlamına geliyor.
Hal böyle olunca sende bu kilitli ve bu yüzden address barını sağa sola çekerek bunu ortalığa çıkaramıyorsun. Lock the Toolbar SEÇİLMEMİŞ olursa toolbar'larını istediğin gibi sağa sola çekeceğinden, gözükmeyen bu kısımda artık kullanılacaktır... kolay gelsin...

http://img154.imageshack.us/img154/2724/snap6sq8.jpg (http://imageshack.us)

TATOMOTO
28-07-2006, 23:35
Arkadaşlar size bir sorum olacak ben hem explorer hem mozilla firefox kullanıyorm firefox java uylaması için sun sistemin java yüklemesini istiyor ama ben sadece firefox kullanılmasını istiyorum sun sistemin javasını explorede kullanılması istemiyorum çünkü sorun çıkarıyor pogo ve diger java isteyen microsoftun javasıyla rahat çalışıyor ama sun sisteminkiyle arıza çıkarıyor nasıl çözebilirim bu problemi?

Erasure
28-07-2006, 23:47
Arkadaşlar size bir sorum olacak ben hem explorer hem mozilla firefox kullanıyorm firefox java uylaması için sun sistemin java yüklemesini istiyor ama ben sadece firefox kullanılmasını istiyorum sun sistemin javasını explorede kullanılması istemiyorum çünkü sorun çıkarıyor pogo ve diger java isteyen microsoftun javasıyla rahat çalışıyor ama sun sisteminkiyle arıza çıkarıyor nasıl çözebilirim bu problemi?

Pek şansın yok, aşağıdaki detay http://plugindoc.mozdev.org/faqs/firefox-windows.html#qa-msjvm adresinden alınma ve cevapta da görebileceğin gibi resmi sitesi bunun uyumlu olmadığını ve birbirlerinin yerine kullanılamacağını ifade ediyor. Tek bir browser'e dönmen gerekebilir...
Kolay gelsin...
Can I use Microsoft's Java VM?

No. There is not a Netscape-compatible plugin for the Microsoft Java VM. In any case, the Microsoft Java VM has been discontinued, and the Sun Java VM should be used instead.

TATOMOTO
28-07-2006, 23:49
peki sn. erasure firefox ayarında sun sistem gerektirmeyen önereceğiniz başka tarayıcı varmı acaba?

Erasure
29-07-2006, 00:06
peki sn. erasure firefox ayarında sun sistem gerektirmeyen önereceğiniz başka tarayıcı varmı acaba?

Opera 9'u önerebilirim, ama onun java eklentisi ise yine sun'a ait, bir alternatif olarak sistemden IE'yi ve Microsoft'un Java'sını kaldırarak deneyebilirsin. Opera 9'da Firefox kadar çok indirilen bir program, yine de son karar senin...

Birde benim IE ile kullandığım Avant Browser var, bu bildiğim kadarıyla IE çekirdiğini kullandığından java olarak'ta IE'den yararlanıyor olabilir, zira yükleme sırasında Sun'un Java'sı lazım diye birşey söylememişti. Sanırım bu işini görecektir, bu arada IE'ye göre birçok özellik daha fazlaca, kullanmamış olanlar deneyebilir... Kolay gelsin...

Işılay
29-07-2006, 00:32
Benim exploreri açmaya çalışırken şu aralar karşılaştığım bir sorunu yazmak istiyorum, umarım çaresi bulunur (bu arada bu konulardan pek anlamadığımı belirteyim)
Explorer tarayıcısından int.açmak istediğimde karşıma bir pencere çıkmaya başladı;
IEXPROLE.EXE
Kur,yüklemeye çalıştığınız gelişmeleri ve güncelleştirmeleri
içeren bir Windows sürümünde çalıştığınızı algıladı.
Daha fazla bilgi için ayrıntıları Win98 e dönmek için iptal i
tıklatın
Ayrıntıları tıklatınca çıkan yazı;
Windows 98'e İnternet Explorer sürüm 4,01'i veya daha yeni bir sürümü yüklemeye çalışıyorsunuz.İnternet Explorer zaten Windows 98 işletim sisteminin bir parçasıdır.İnternet Explorer'in önceki bir sürümünün yüklenmesi işletim sisteminin doğru çalışmasını engeller.
Ben bu yüklemeyi ne zaman yaptığımı bilmiyorum:düsün:
Çözüm için ne yapmam gerekir?
Bir de bu durum çıktığından beri makina yavaşlamaya ve bir kaç dakikada bir kayıt yapar gibi kum saati çalışmaya başladı.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Erasure
29-07-2006, 01:03
Benim exploreri açmaya çalışırken şu aralar karşılaştığım bir sorunu yazmak istiyorum, umarım çaresi bulunur (bu arada bu konulardan pek anlamadığımı belirteyim)
Explorer tarayıcısından int.açmak istediğimde karşıma bir pencere çıkmaya başladı;
IEXPROLE.EXE
tıklatın
Windows 98'e İnternet Explorer sürüm 4,01'i veya daha yeni bir sürümü yüklemeye çalışıyorsunuz.İnternet Explorer zaten Windows 98 işletim sisteminin bir parçasıdır.İnternet Explorer'in önceki bir sürümünün yüklenmesi işletim sisteminin doğru çalışmasını engeller.
Bir de bu durum çıktığından beri makina yavaşlamaya ve bir kaç dakikada bir kayıt yapar gibi kum saati çalışmaya başladı.

Verdiğin bilgilere göre Windows 98'in ilk sürümünü kullanıyor gibisin, en azından windows 98'in ikinci sürümü yani Second Edition'unu yükleyerek sistemini biraz daha yukarı alabilirsin. Ama madem IE 4.01 çalışmıyor bu durumda bu haliyle devam etmen zor. Farklı bir internet tarayıcı yükleyerek interneti kullanmaya devam edebilirsin. Bu anlamda Firefox, Opera ve Avant Browser'dan birini seçebilirsin. Sistemin windows 98'de olduğundan pek fazla şansın yok, yeni programlardan uygun olanını seçerek kullanman gerekiyor. İşin biraz zor, artık Win 98 desteği de kalktığından program bulmak ve destek almanda zorlaşıyor. Kolay gelsin...

dent
29-07-2006, 01:03
:) :D yaa bu kadar basitmiydi yaa!
çok teşekkürler herşey gönlünce olsun kaadın tavan tavan bidaha tavan yapsın:D
sistem yeşile izin vermior!
uzatmayayım,teşekkürler...
Resetleme işi, IE'nin toolbarlarını fabrika ayarlarına çevirir. Resimdeki gibi sağ tıklamayla bu menüye ulaşarak oradan Customize içine girdiğinde orada RESET'i göreceksin.

Ancak sende bir durum daha var, resimde bana ait olan Address barının solunda birkaç üst üste nokta var, işte bu noktalar toolbar'ın kilitlerinin açık olması anlamına geliyor.
Hal böyle olunca sende bu kilitli ve bu yüzden address barını sağa sola çekerek bunu ortalığa çıkaramıyorsun. Lock the Toolbar SEÇİLMEMİŞ olursa toolbar'larını istediğin gibi sağa sola çekeceğinden, gözükmeyen bu kısımda artık kullanılacaktır... kolay gelsin...

http://img154.imageshack.us/img154/2724/snap6sq8.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
29-07-2006, 01:10
:) :D yaa bu kadar basitmiydi yaa!
çok teşekkürler herşey gönlünce olsun kaadın tavan tavan bidaha tavan yapsın:D
sistem yeşile izin vermior!
uzatmayayım,teşekkürler...

Eh hayırlı olsun, yeni birşey daha öğrendin, ama bizim kağıtlar tavan yapmadığı gibi durumu da düzeltemedik, yine de dileklerin için teşekkür ederim, aslında bu dilekleri buradaki üyelere de dilerim, kazanmak güzeldir, para'nın da zararı olmaz. Biraz para kazanmak lazım ki, alacaklarımızı alabilelim :tamam: ... Neyse sorunun bitmesine sevindim, kolay gelsin, iyi geceler...

oguz3259
29-07-2006, 01:38
arkadaşlar benim bir konuda yardıma ihtiyacım var.interneten cem yılmazın filmlerini indiriyorum ama avi formastını windows media player desteklemiyor.xing.mpeg playerdada açamıyorum.avi formastındaki dosyaları görüntüleyen ücretsiz olarak edinebileceğim bir yazılım linki varmı...selamlar..

teşekkür ederim.

andrea
29-07-2006, 01:55
arkadaşlar benim bir konuda yardıma ihtiyacım var.interneten cem yılmazın filmlerini indiriyorum ama avi formastını windows media player desteklemiyor.xing.mpeg playerdada açamıyorum.avi formastındaki dosyaları görüntüleyen ücretsiz olarak edinebileceğim bir yazılım linki varmı...selamlar..

teşekkür ederim.
K-Lite Mega Codec Pack 1.55 var herşeyi açar,bu adresten indirebilirsiniz: http://www.filehippo.com/download_klite_mega_codec/tech/

sağ üst köşesinde Download latest version yazıyor,oraya basın download başlar.

oguz3259
29-07-2006, 01:58
K-Lite Mega Codec Pack 1.55 var herşeyi açar,bu adresten indirebilirsiniz: http://www.filehippo.com/download_klite_mega_codec/tech/

sağ üst köşesinde Download latest version yazıyor,oraya basın download başlar.

sayın andrea çok teşekkür ederim .
saygılarımla

Ogan
29-07-2006, 14:38
IEXPROLE.EXE
tıklatın

bu durumu sanırım Internet Explorer 6.0 SP1 yükleyerek haledebilirsin
http://www.inndir.com/program.php?id=16300

Morientes
29-07-2006, 17:53
fat32 üstüne xphome kurulur mu?

thugz2gether
29-07-2006, 17:58

...Evet...

Detay
29-07-2006, 17:59

kurulur ama bence ntfs e kur .. yanı oylesı daha saglıklıymıs sanırım ben en son ona kurdum cift partısyon ıkısıde ntfs

thugz2gether
29-07-2006, 18:03
kurulur ama bence ntfs e kur .. yanı oylesı daha saglıklıymıs sanırım ben en son ona kurdum cift partısyon ıkısıde ntfs

Fat32'ye kurup istediğiniz zaman ntfs'ye çevirebilirsiniz.... Bir zamanlar ben öyle yapmıştım... Herhangi bir performans farkı göremedim aslında... Çevirmemin tek sebebi Fat32'de 4GB üstü dosyalarda işlem yapamıyor olmamdı... Kolay Gelsin...

Morientes
29-07-2006, 18:03
teşekkürler detay ve thugz2gether...
ntfs ye çeviremem şimdi uğraşamıycam.başkasının pc si ...
Allah Allah nidalarıyla kuruyorum xp yi :)
gazam mubarek olsun :)

Erasure
29-07-2006, 18:34
Biraz teknik detay vereyim, kırmızı ile işaretlediklerimi dikkate alabilirsiniz,
Microsoft'un disk biçimlendirme aşamalarını görebilirsiniz.
Bilgileri ntfs.com'dan derledim... Buradaki bilgiler kafa karıştırmasın, bir çoğunu bende bilmiyorum :roll:
Kolay gelsin...

http://img137.imageshack.us/img137/2104/snap2bp7.jpg (http://imageshack.us)

Birde henüz ortalıklarda gözükmeyen Winfs var, Windows Future Storage adındaki bu partition sistemi NTFS'in takipçisi olmakla beraber elbette yenilikler içerecektir. Belki Vista'nın final sürümü ile kullanmaya başlarız. Neyse vaktimiz bol...

Musty
30-07-2006, 15:58
Biraz teknik detay vereyim, kırmızı ile işaretlediklerimi dikkate alabilirsiniz,
Microsoft'un disk biçimlendirme aşamalarını görebilirsiniz.
Bilgileri ntfs.com'dan derledim... Buradaki bilgiler kafa karıştırmasın, bir çoğunu bende bilmiyorum :roll:
Kolay gelsin...

http://img137.imageshack.us/img137/2104/snap2bp7.jpg (http://imageshack.us)

Birde henüz ortalıklarda gözükmeyen Winfs var, Windows Future Storage adındaki bu partition sistemi NTFS'in takipçisi olmakla beraber elbette yenilikler içerecektir. Belki Vista'nın final sürümü ile kullanmaya başlarız. Neyse vaktimiz bol...

Tabloya göre NTFS büyük kapasiteli disklerde FAT32'ye göre daha hızlı çalışıyor. Ayrıca disk alanından maksimum fayda sağlıyor. :rolleyes:

Detay
30-07-2006, 16:59
ıyıkı ntfs yapmısız zamanında :):):):)

karazepin
30-07-2006, 23:12
sistem dosyalarıma virüs bulaştı ne yapabilirim dosyalar
sistem volüme informasyon restore
windows sistem 32

Erasure
30-07-2006, 23:25
sistem dosyalarıma virüs bulaştı ne yapabilirim dosyalar
sistem volüme informasyon restore
windows sistem 32

Kullandığın virüs programı varsa, bunun içinden Full Scan ile arama yaparak işe başlayabilirsin. Sonrasında sildikleri ve silemedikleri veya silemezse Karantina'ya alacağı dosyaları size bildirecektir. Bu durumda da internetten sadece bu silemediği virüslere ait Removal Tool'lar ile kalanları sileceksin. Eğer virüs programın yoksa ve internet bağlantın varsa online tarama yaptırabilirsin. Trend Micro'nun, Panda'nın, Bitdefender'in ve başka firmaların online tarama seçeneği var, buradan şansını deneyebilirsin. Kolay gelsin...

karazepin
30-07-2006, 23:38
virüsleri karantinaya aldım fakat onramıyorum onarabileceğim bir virüs programı önerebilirmisiniz

Erasure
30-07-2006, 23:49
virüsleri karantinaya aldım fakat onramıyorum onarabileceğim bir virüs programı önerebilirmisiniz

Kendi kullandığım Nod32'yi önerebilirim ama virus tek tip ise bunun removal tool'u yani sadece o virusu sistemden silebilen ufak programı indirerek daha kolay temizlersin, diğer durumda yepyeni bir virus programı yüklemek biraz daha vakit alır ve veritabanını güncellemeden de sisteminizi taratmayın derim. İşiniz biraz uğraştırıcı ama çözümsüz değil, tabii sisteminize bulaşan virus yeni ve henüz temizlenemiyorsa, eğer böyle bir virüs ise populer virus programı üreticilerinin sitesinden virus ile bilgi alarak işe başlayabilirsiniz. Bazen virus programları virus'u tespit edebilir ama silemez veya tam tersi bulur, karantinaya alır ve orada sizin silmenizi ister, bu şekilde de karantina'dakileri silmeyi deneyebilirsiniz... Kolay gelsin...

stockbroker
31-07-2006, 00:03

Sayın karazepin,hangi antivirus programını kullanıyordunuz?

karazepin
31-07-2006, 00:07
avast ın ki

stockbroker
31-07-2006, 00:10
avast ın ki

http://img68.imageshack.us/img68/9104/viruslerco2.gif

Bilgisayarımda,bahsettiğiniz klasörde 700(10-15 çeşit virus) civarı virüslü veya trojanlı dosyayı dezenfekte edebildim.Aynı klasördeki Adware bulunan dosyaları silmek zorunda kaldım,dezenfekte edilemiyorlar.Kullandığım program Kaspersky Internet Security 6.0(Deneme sürümü mevcut)

http://www.kaspersky.com/trials?chapter=186685226

Tabi sizin bilgisayardaki viruslerin aynı olup olmadığı belli değil.

Sayın Ogan'ın verdiği bilgilerden öğrendiğim kadarıyla,bu klasörde sistem geri yükleme bilgileri depo ediliyor.
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1100961&postcount=1496

Bu klasörün dışındaki virüslü dosyaları,silmeden dezenfekte edebilmeniz daha önemli sanıyorum.

ayyan
31-07-2006, 00:21
avastla dünya kadar bende buldum..
bir kısmını silememiş..bir kısmı hata vermiş v.s.. yeni bi tane daha bulayım bari..

Erasure
31-07-2006, 00:39
Ufak bir araştırma sonrasında, buradaki viruslerin neden temizlenemediğini konusunda sizi bilgilendirmek istedim. System Volume Information'da çıkan virusler temizleyebilmek için System Restore'un önce kapatılarak tekrar virus taramasının yapılması öneriliyor. Sonrasında da sistem temizlendikten sonra sisteminiz de tekrar System Restore'u açmanız öneriliyor.
Ancak benim sistemimde burada hiç virusle karşılaşmamıştım zira ben system restore'u kullanmam, bu durumda da virus ile karşılaşmam ortadan kalkıyor.

Control Panel - Denetim Masası içerisinden, System'e - Sistem'e giderek aşağıdaki bölümü devre dışı bırakacaksınız ve sonrasında da tekrar arama yapacaksınız. Bu şekilde virus'ten sisteminizi temizlemiş olacaksınız.
http://img82.imageshack.us/img82/7894/snap002gu1.jpg (http://imageshack.us)

Bu ise Symantec'ten aldığım ingilizce metin, burada da görebileceğiniz gibi bu tip bir soruna karşılık detaylı çözüm verilmiş... Kolay gelsin...
http://img82.imageshack.us/img82/87/snap001jg0.jpg (http://imageshack.us)

stockbroker
31-07-2006, 01:09
Sayın Erasure,

Virüs tarama öncesi ''Sistem Geri Yükleme'' özelliğini kapatmadım.Virüsler tespit edildikten sonra aynı anda disinfect komutuyla işlem yapabildim.Kaspersky, Sistem Geri Yükleme'yi kapatmadan bu klasördeki virüsleri dezenfekte edebiliyor veya silebiliyor,gördüğüm kadarıyla.

Araştırma için teşekkürler.Sayenizde,bilgisayarımdaki 730 tane virüslü ve trojanlı dosyayı, Norton'la taradığımda neden bulamadığımı hepimiz anlamış olduk.Sebep ortada,''Sistem Geri Yükleme'' kapatılmadan Norton bu klasörü normal koşullarda tarayamıyor/taramıyor ve işlem yapamıyor.

Saygılar.

Erasure
31-07-2006, 02:31
Avast'ın system volume information virus aramaları hakkında biraz araştırma yaptım ve onunda Norton gibi bunu yapamadığını öğrendim. Aşağıdaki resimde de detayını az da olsa göstermeye çalıştım.

Bu arada Avast'ın Professional sürümünü indirdim ve kurdum, görüntüsü aşağıda, artık kabuk-Skin desteği gelmiş ve 2 ay süreli bir pro versiyon DEMO'sunu kullanıyorum. Nasılsa 2'aya kadar windows çökeceğinden birde bunu kullanmış olurum.
http://img49.imageshack.us/img49/2337/snap003ch1.jpg (http://imageshack.us)

Bu bilgi ise Avast'ın kendi forumlarından alınmadır... İyi geceler...
http://img49.imageshack.us/img49/8928/snap004kp1.jpg (http://imageshack.us)

stockbroker
31-07-2006, 02:59
Avast'ın 4.7 Pro versiyonunu ben de kurdum,deneme amaçlı.Kurulum aşamasında Internet security ile ilgili bazı şeyler kurduğunu gördüm.Program kurulduktan sonra menüsünde ilgili birşey bulamadım.Siz gördünüz mü?

Virus taraması yapmaya gerek duymadım.İnternet bağlantısını kullanırken,bağlantı hızını ne kadar yavaşlattığını görmek istemiştim.Göremeden kaldırdım.

Erasure
31-07-2006, 14:16
Avast'ın 4.7 Pro versiyonunu ben de kurdum,deneme amaçlı.Kurulum aşamasında Internet security ile ilgili bazı şeyler kurduğunu gördüm.Program kurulduktan sonra menüsünde ilgili birşey bulamadım.Siz gördünüz mü?

Virus taraması yapmaya gerek duymadım.İnternet bağlantısını kullanırken,bağlantı hızını ne kadar yavaşlattığını görmek istemiştim.Göremeden kaldırdım.

Selam, kurulum sırasında firewall ile ilgili uyarı verdi ve uyarı da (bende Zone Alarm var) mevcut firewall ile açılışta bazı dosyaların çalışmayacağını ve bu uyumsuzluğu benim mi? yoksa kendisinin mi? otomatik gidereceğini sordu. Bende bunu avast'ın kendisinin düzeltmesine bıraktım ve şu anda zone alarm, nod32, spysweeper ile Avast Antivirus Pro 4.7 hepsi çalışıyor, sorun yok.

Ancak içinde Firewall veya Internet security gibi birşey varmı derseniz bu soruya sadece yok diyeceğim. Zira içindeki menüleri iyice bir kurcaladım ve sadece virüs programı gibi de çalışmadığını gördüm. Aşağıda bu menülerden 2 resim gönderiyorum ve bu seçeneklerin her birinde bir sürü ayar daha mevcut, kullanmak isteyenlere de önerebilirim. En azından 2 aylık pro versiyon ve demo bile olsa 2 ay kullanılarak memnuniyet seviyesi tespit edilebilir.

Firewall olmasa da aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi Network Shield diye bir kısım var ama bu kısımdan firewall görevi ile ilgili detay bulamadım, içine baktığımda bir log görüntüleme ile basit birkaç ayar mevcut...

http://img435.imageshack.us/img435/6892/snap005cn8.jpg (http://imageshack.us)

http://img435.imageshack.us/img435/7033/snap006lw4.jpg (http://imageshack.us)

stockbroker
31-07-2006, 14:38
Üstad,siz bu programları aynı anda çalıştırabildiğinize göre min. 1GB RAM'iniz ve P4 3,0 GHz gibi bir işlemciniz var galiba.:) :)

Benim külüstürü yavaşlattığı için,sadece Kaspersky'i full protect çalıştıramıyorum.

Bu nedenle,internet security ve antivirus bir arada çalışan tek program arayışı içindeyim.Avast, Norton veya Kaspersky benzeri bir internet security hizmeti sunmadığı için kaldırdım gitti.Menüde resident protection seçeneğini görmüştüm.Traffic scan,browser scan,anti-phishing,anti dialer....gibi seçenekler göremedim.Shield var ama ne iş yapar anlamadım.E-Mail ile ilgili korumalar mevcut galiba.

andrea
31-07-2006, 14:47
Üstad,siz bu programları aynı anda çalıştırabildiğinize göre min. 1GB RAM'iniz ve P4 3,0 GHz gibi bir işlemciniz var galiba.:) :)

Benim külüstürü yavaşlattığı için,sadece Kaspersky'i full protect çalıştıramıyorum.

Bu nedenle,internet security ve antivirus bir arada çalışan tek program arayışı içindeyim.Avast, Norton veya Kaspersky benzeri bir internet security hizmeti sunmadığı için kaldırdım gitti.Menüde resident protection seçeneğini görmüştüm.Traffic scan,browser scan,anti-phishing,anti dialer....gibi seçenekler göremedim.Shield var ama ne iş yapar anlamadım.E-Mail ile ilgili korumalar mevcut galiba.
Ben şu anda Bitdefender 9 Internet Security ,aradığınız herşey var,buradan bakabilirsiniz :
http://www.bitdefender.com/PRODUCT-72-en--BitDefender-9-Internet-Security.html

stockbroker
31-07-2006, 14:57
Ben şu anda Bitdefender 9 Internet Security ,aradığınız herşey var,buradan bakabilirsiniz :
http://www.bitdefender.com/PRODUCT-72-en--BitDefender-9-Internet-Security.html

Teşekkürler.Deneme sırasında NOD32 var.Bit-defender kullanan biri olarak siz olduğunuza göre,bunu da deneyebilirim.

Ağabeyimin bilgisayarında,ana kart ile birlikte hediye olarak verilen bit-defender yüklü idi.System Volume information dizinindeki virüsleri bu programda kaçırmış.(bu konu önceki mesajlarda mevcut)Cumartesi günü Kaspersky 6.0 yüklettim ve tarattım.Bu klasörde virüs buldu,onun bilgisayar donanımı benimkinden iyi olduğu için,Kaspersky'yi rahatça kullanıyor.

andrea
31-07-2006, 15:24
2006 Top Anti-Virus Software Review:
http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/

Not:Şimdiye kadar kullandığım antivirusler arasında bilgisayarı en az Nod32 kasıyor.

Erasure
31-07-2006, 15:43

Zone Alarm'ın Suite kısmını neden denemiyorsun, yaklaşık 5-6 aydır kullanıyorum ve işini de fena yapmıyor, üstelik içerisinde diğer korumalarda mevcut, aşağıda göreceğiniz gibi 30000 civarındaki saldırıyı bloke etmiş. Bu da fena değil, bir deneyin derim. Kolay gelsin...

http://img257.imageshack.us/img257/8638/snap007zd5.jpg (http://imageshack.us)

stockbroker
03-08-2006, 03:06
Arkadaşlar,

Karşılaştığım bir problemle ilgili sizleri uyarmak istiyorum.2 gün önce basit bir poker oyunu bulmak için,google'da tarama yaptım.600 KB boyutunda bir dosya buldum.Download ettikten sonra,virus programı ile taratttım,ardından kurdum ve denedim.Beğenmediğim için oyunu hemen kaldırdım.

Ertesi sabah bilgisayarı açtığımda,açılış sonrası masaüstünde bir anda beliren bir web sitesi kısayolu ile karşılaştım.Kaspersky,uyarı verdi gizli kurulum yapılmak isteniyor diye(Ayrıca,event dosyasına baktım bir işlemin Kaspersky'ye müdahele etmeye çalıştığı fakat bloke edildiği yazıyordu.)Kurulumu reddettim,kurtulduğumu sanıyordum.Ardından 2 adet adware uyarısı geldi.Bulaşan dosyalardan biri dll dosyası,diğeri exe dosyası ve dezenfekte edilemiyorlar.Dosyaların ne olduğunu incelemeden, delete komutu verince bilgisayar sapıttı tabi.''Görev yöneticisi'' erişimi engellendi,başlat kısmında ''bilgisayarı kapat'' komutu kayboldu.Ne yaptımsa geri getiremedim.

Sistem geri yükleme yapamamıştım daha önce bilgisayarımda,bu kez güvenli kipte açılış yapıp denedim ve oldu.Sistemi,oyunu yüklediğim tarihten öncesine yükledim.Bozulan kısımlar onarıldı.

Yine kurtuldum sandım,ancak açılışta bir süre sonra masaüstünde aynı kısayol yine çıktı.Kaspersky aynı uyarılara devam ediyor.Bu arada o da hata verdi.Sistem geri yükleme yapınca,veri dosyaları arıza görmüş.

Aradım,taradım alakasız yerlere klasörler,dosyalar atmış 600KB'lık(zip'li hali) poker oyunumuz.Boşa geçen saatler sonucu,artık çıkmaz hale geldi.Yarın sabah çıkabilir yine,paranoya oldu bende açılışta masaüstüne bakıyorum ya çıkarsa diye.:)

Diyeceğim şudur.Siz siz olun,koruma programınız olsa bile içeriğinde poker,casino,gambling vb. olan sitelere giriş yaparken ve bu tür sitelerden herhangi bir dosya indirirken bir kere daha düşünün. :düsün: :hayır:

ON4 dk
03-08-2006, 03:07
Bu benim işim;
Herkese tek birşey önerebilirim.
Ya bir şerif uygulaması yada bir şerif kart takın. (10-20 dolarlık bişey)
E takınca ne oluyor.
İstediğiniz en belalı sitelerde gezin.
Kendi ellerinizle makinanıza virüs sokun
Kurulu prgramları silin,
Dilediğiniz programı kurun,
Asın kesin parçalayın,
İsterseniz makinayı formatlayın
Hatta fdisk atın
Aklınıza ne geliyorsa yapın.
Kasayı açıpda tekme atmadığınız sürece
Tüm yaptıklarınız sadece ve sadece makinanızı tekrar başlatana kadar geçerli olacaktır. Yani baştan başlattığınızda herşey aynı yerli yerinde olacaktır.
Mantık şu;
dört dörtlük bir sistemi ve programları kuruyorsunuz (c:// ye)
Kendinize datalar için (değişken dosyalarınızı word excel ect.) bir D sürücüsü tanımlıyorsunuz.
Kartı takıp şifreliyorsunuz
Hepsi bu.
Sadece ve sadece dikkat etmeniz gereken tek şey var. Saatler boyu çalıştınız. Bir iş yaptınız. Bunu KESİNLİKLE "D" ye kayıt etmelisiniz. Aksi halde makina kapanıp açıldığında oda gümbürtüye gider.
Yani anlayacağınız sisteme hayal gücünüzün elverdiği ne yaparsanız yapın ASLA zarar veremezsiniz. Kalın sağlıcakla.

OXIS
03-08-2006, 09:53
Sayin on4dk
karti bulamazsak , program seklinde nasil yapariz bu olayi .
onereceginiz bir program var mi ?

stockbroker
03-08-2006, 12:28
Dostlar, kurtaramadım bilgisayarı.:(
Sabah açar açmaz yine aynı problemler çıktı.Başka kullanıcı tanımlayıp ancak girebildim internete.

Bu işleri bilen biri ile Bit-defender,winaso registery optimizer,windows defender,wintools.net professional hepsini yükledik.Kaspersky zaten vardı.Bütün temizlikleri yaptık,hiçbiri trojanlı dosyayı silemedi veya etkisiz hale getiremedi.

Sayın geveze'ye tekrar teşekkür ediyorum.Onun tavsiye ettiği Unlocker programı vardı.O programı kullanarak elle sildim dosyayı.

Ama eski haline bir türlü gelmedi bilgisayar.Trojan,eski tanımlı kullanıcı ismi ile işlemlerimi kısıtladığı için yeni kullanıcı tanımlamak zorunda kaldım.Herşey değişti.Hala risk var.Çok pişmanım.:(

ON4 dk
03-08-2006, 23:36
Sayin on4dk
karti bulamazsak , program seklinde nasil yapariz bu olayi .
onereceginiz bir program var mi ?

DeepFreeze olabilecek en iyi uygulamaların başında geliyor. Dikkat şifreyi unutursanız makinayı unutun.

_zamazingo_
05-08-2006, 00:30
Sevgili forumdaşlar, bilgisayarıma bir oyun yüklemek istiyorum fakat setup başlamak üzereyken aşağıdaki hatayı veriyor.

http://img371.imageshack.us/img371/253/sorutn4.jpg

Not:
1- Oyun başka bilgisayarda aynı sorunu yaşamadı
2- Herhangi bir anti-virüs yazılımı yüklü değil (güvenlik duvarı var)

Yardımlarınızı bekliyorum:)

big silence
05-08-2006, 01:04
Sevgili forumdaşlar, bilgisayarıma bir oyun yüklemek istiyorum fakat setup başlamak üzereyken aşağıdaki hatayı veriyor.

http://img371.imageshack.us/img371/253/sorutn4.jpg

Not:

Sistem hatası olabilir :hmm:

stockbroker
05-08-2006, 01:09

Not:

Hata raporunun içeriğini görmeniz,belki ne tip bir hata olduğu hakkında fikir verebilir.Çıkan hata penceresinde rapor içeriğini görüntüleyebilirsiniz.

Genelde sorunun çözümü için pek işe yaramaz ama,hata ile ilgili ipucu lazım.

Erasure
05-08-2006, 01:24

Not:

Virus vs. hatası değil, genellikle install aşamasında paketlenmiş verinin açılmaması durumunda ortaya çıkar. Eğer error kodu'nu veriyorsa http://consumer.installshield.com/default.asp adresinden installshield kurulum paketinin hata çözüm kodlarına bakabilirsin.

Setup'a sağ tıkladığında launcher'ın versiyonunu görebiliyorsan, aşağıdaki görüntü ile bunu elde edeceksin. Buradaki numaranın başlangıcına göre bilgisayarındaki C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\ adresini komple sileceksin.
http://support.installshield.com/kb/files/Q108322/Q108322.bmp

Ancak buradaki kısımdaki numara çok önemli zira her versiyonda farklı bir silme işlemi var. Eğer buralardaki aşamaları silebilirsen daha sonra InstallShield'in Runtime Update paketini yükleyeceksin. Eğer ingilizcen var ise http://consumer.installshield.com/kb.asp?id=Q108322 adresinde her versiyona göre yapılacak güncellemeyi göreceksin.

Bunlardan sonrada windows altındaki Temp klasörünü boşaltacaksın. Sonrada tekrar kurulumuna başlayacaksın. İşin biraz detaylıca gibi ama adımları takip edersen bu kurulumu ve sonraki kurulumları yapabilirsin. Kolay gelsin..

stockbroker
05-08-2006, 01:27
[QUOTE=_zamazingo_;1111209]Hata içeriği budur:)

Biraz,bilgi edinebilirsiniz.Xp, CD üzerindeki doyaya ulaşamıyor.
CD çizik olmasın.:)Şaka şaka..

InPageError c000009c or C0000185 or C0000102 or C000003F or 00000002 or 00000003

CAUSE
This problem occurs when Windows XP cannot access a file because of a problem with the hard disk that the file is stored on or with the drivers for a storage medium. When this problem occurs, Windows XP closes the program.

http://support.microsoft.com/kb/884070/en-us

Erasure
05-08-2006, 01:45
Eğer olur da CD üzerinden okuyamama gibi bir durum oluşursa, http://solidlabs.com/download/badcdrepairpro.zip adresinden alacağınız bu program ile (ücretlidir) hatalı dosyaları vs'yi gösterdiğim şekilde kurtarmak için kullanabilirsiniz. Eskiden harddisk üzerinde bad sector'lerimiz olurdu ve oradaki veriyi kurtarmayı bırakın harddisk tamamen kullanılmaz hale gelirdi. Bu program aklınızda kalsın, bakarsınız birgün lazım olur... İyi geceler, kolay gelsin...

http://img238.imageshack.us/img238/4277/snap019zw6.jpg (http://imageshack.us)

ATLANTİS
05-08-2006, 01:51
Bende oyun oynarken ansızın '.... exe hatası' diye uyarı verip oyundan çıkıyor...aynı neden olabilir mi acaba...

stockbroker
05-08-2006, 01:55
Bende oyun oynarken ansızın '.... exe hatası' diye uyarı verip oyundan çıkıyor...aynı neden olabilir mi acaba...

Buradaki sorun, XP'nin dosyanın kayıtlı olduğu hard disk veya CD'de dosyaya ulaşamaması ile ilgili görünüyor.Sizin sorununuzla benzer olduğunu sanmıyorum.

Erasure
05-08-2006, 02:01

Exe hatası ayrı bir tantana, oyun büyükçe olabilir veya yeterince RAM'e sahip olmayabilirsin veya ekran kartının işlemcisi zayıf kalabilir. DirectX eski olabilir. Yani çok fazla sebep var, bir virus bile olabilir. Bunun en güzel yolu, birkaç farklı oyunda aynı sorunu takip ederek bir adım atabilirsin. Sadece oynadığın oyunda ise oyunda bir bozukluk olabilir, eğer CD'den çalıştırıyorsan CD'nin okuma hızı yavaş kalabilir. Bu durumlarda ben Daemon Tools ile sanal CD sürücü yaratıp, optik okuyucu işlemi gerektiren okumayı devre dışı bırakırım, oyun sanki CD'den okunuyor gibi çalışır. İşin zor değil ama sebebi için biraz araştırmaya ihtiyacın var, eğer çizik bir cd vakası ise biraz önceki mesajımdaki programı kullanabilirsin. İyi geceler, kolay gelsin...

stockbroker
05-08-2006, 02:04
Cd sağlam:)

Sn big silence, sn stockbroker ve sn Erasure ilginiz için teşekkürler.

Rica ederim.Aşağıdaki paragraf bir forumdan alınmıştır.

----------------------------------------------------------------------------------
Just bought and installed a DUW1608. Windows xp pro sp2. The drive has the latest fireware update (r1.08). I have several program CD's that give me errors when I try to install the software. One of them is Roxio Easy Media Creator 7.5. The error I get is:
Event type InPageError P1: c000000d P2: 00000005
This appears to be a driver problem, yes?
Has anybody else seen this and maybe have a solution? Roxio EMC version 7.1 installs OK. I have burned Cd's and DVD's using Roxio with no problems that I know of. The programs installed OK from the burned CD/DVD's. The errors I get with other failed installs are that a specific file cannot be found or read. These are Cd's that were burned on an LG-cd burner and sere installed many times before with no problems.

-------------------------------------------------------------------------------
Aynen sizin yaşadığınız problem.Bir cevap var.
-----------------------------------------------------------------------------------------
looks like a corrupted file for me or possibly a portion of the disc that cannot be read by the drive. Is it possible for you to use the original roxio cd or install another drive just for the installation process of media creator 7.5
Boşuna CD çizik dememişim.:)
-------------------------------------------------------------------------------------
Soruyu soran yeni aldığı sürücüsünden kaynaklanan bir hata olduğunu düşünüyor.

ATLANTİS
05-08-2006, 02:06
Sayın Erasure ve Stockbroker... Her ikinizede teşekkür ediyorum..

Erasure
05-08-2006, 02:21
Sayın Erasure ve Stockbroker... Her ikinizede teşekkür ediyorum..

Birşey değil, umarım sorununu gidermişsindir... Yine bir sorun olursa yazarsan ben veya bir başka arkadaşımız yardımcı olabilir. İyi geceler...

_zamazingo_
05-08-2006, 02:27
Launcher versiyonunda bir problem yokmuş sn erasure, verdiğiniz linki harfiyen uyguladım...

Cd yi farklı bir bilgisayarda kurabildim, bu CD'nin bozuk olmadığının bir ispatı:) Cd deki dosyaları kendi bilgisayarıma kopyalamayı denediğimde de bu işi beceremedi.

Cd 'nin cizik olmadığına eminim çünkü farklı 2 cd var, ikisi de yeni:(

SAnırım DVD-rom ile ilgili bir problem var?

stockbroker
05-08-2006, 02:34
Launcher versiyonunda bir problem yokmuş sn erasure, verdiğiniz linki harfiyen uyguladım...

Cd yi farklı bir bilgisayarda kurabildim, bu CD'nin bozuk olmadığının bir ispatı:) Cd deki dosyaları kendi bilgisayarıma kopyalamayı denediğimde de bu işi beceremedi.

Orijinal CD'lerdenden herhangi bir program yükleyenebiliyor fakat bu oyunun CD'leri herhangi bir sürücüde yakılmış kopyalarsa,DVD sürücünüz Cd'leri kopyaladığınız sürücüyü beğenmiyor olabilir.

Yukarıdaki kopyaladığım yazıda benzer bir iddia var.

Erasure
05-08-2006, 02:36

Bu kötü eğer bu şekilde bir sorun varsa dvd'de yenilemeye kadar konu gidebilir. Ama son bir alternatif olarak lens temizleme kitleri ile olası kirli lensi temizlemeyi deneyebilirsiniz. Gerçi optik okuyucularda da çok bozulan oluyor, marka vermekte istemiyorum ama LG'den memnunum, işim gereği de çok fazla marka elimden geçmekle beraber, LG'lerden sorun yaşamadım. Ancak kesinlikle bunu alın filan demiyorum, sadece öneride bulunuyorum, alıp almamak sizin takdirinize bağlı, zaten şu anda almak değilde mevcutta bir arıza varmı bunu saptamak lazım.

Bir öneri olarak, şu anda saat ilerledi ama arkadaşlarınızdan birinden CD-ROM'u kendi makinanıza takarak bir test yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, windows'ta sorun olması muhtemel gibi gözüküyor. Tam tersi kendi DVD-rom'unuzu başka bir makinada aynı cd ile test edin. Duruma göre de hareket edersiniz. Kolay gelsin...

_zamazingo_
05-08-2006, 02:43
Sn Erasure lenslerde de bir problem yoktur sanırım. Notebook daha 1 haftalık:o , marka philips..

Yine sn Stockbroker ın dediğinden şüpheleniyorum, çünkü cd orjinal değil.

Umarım DvD de problem yoktur. Altı üstü bir oyun oyun, oynamayıveririz olur biter.

Her ikinizi de çok teşekkürler bu saatte ilgilendiğiniz için...

İYİ GECELER:)

stockbroker
05-08-2006, 03:19
Sayın zamazingo,
------------------------------------------------------------------------------------------
Both copies error out. They also work fine on other PC's. I haven't tried this with Roxio yet but it has worked on some of the other programs that error out on this drive. I take the CD to my daughters PC and make an ISO file. I then transfer the ISO file to my PC and burn it to a new CD using the DUW1608. The freshly burned CD works fine and the game/program install fine. Looks like I should have picked a better quality burner. I won't buy A-open again.
-----------------------------------------------------------------------------------
Yukarıda kopyaladığım yazıda,forumdaki aynı vatandaş bilgisayarına install edemediği program CD'sini kızının bilgisayarında ISO file yapmış.Kendi bilgisayarına aktarmış.Sorunlu olduğunu düşündüğü, kendi bilgisayarındaki CD writer ile yazdırınca yeni kopya CD'ler bilgisayarda düzgün çalışmış.

DVD rom'unuz, herhangi bir CD-Writer'da yazılmış CD'den program kurarken sıkıntı yaşıyor gibi görünüyor.Orijinal,kopya,farklı sürücülerde kopyalanmış CD'lerle deneme yaparak bir sonuca ulaşabilirsiniz sanıyorum.

İyi geceler.

Erasure
05-08-2006, 11:56
Sn Erasure lenslerde de bir problem yoktur sanırım. Notebook daha 1 haftalık:o , marka philips..

Yine sn Stockbroker ın dediğinden şüpheleniyorum, çünkü cd orjinal değil.

Umarım DvD de problem yoktur. Altı üstü bir oyun oyun, oynamayıveririz olur biter.

Her ikinizi de çok teşekkürler bu saatte ilgilendiğiniz için...

İYİ GECELER:)

Eee uzaktan bu kadar oluyor, notebook olması, 1 haftalık olması gibi durumlarda elbette işi CD'nin terslik yapmasına kadar götürüyor. Aslında bir ara size ve sizin gibi durumdaki arkadaşlara cd'yi fazla yormayacak bir aracı kullanmayı anlatayım. Gerçi 2 DVD-RW ve 1 CD-ROM'a karşılık sıkça kullanıyorum ama yine de işe çok yarıyor, birkaç mesaj öncesinde söylemiştim, programın adı DAEMON TOOLS olarak geçiyor. Sanal sürücü yapmak için kullanıyorum. Eğer sizdeki sorun bende olsa idi, ilk aşamada bir iso dosyası yaratıp, bunu notebook'a aktarır, sonrada Daemon Tools ile bunu bağlardım, böylece optik okuyucuları devreye sokmadan saatlerce programın bu şekilde kullanırdım. Bu programın alternatifi olarak Alcohol 120 var. Şimdilik bu kadar, iyi günler dilerim...

Morientes
05-08-2006, 23:26
çektiğimiz videoları kırpıp kırpıp yıldız yapmak için beleş bir proğram var mıdır?
yani videolardaki gereksiz bölümleri kesip başka görüntülerle montaj yapabileceğimiz bir video edit proğramı???

akuarist
05-08-2006, 23:38
çektiğimiz videoları kırpıp kırpıp yıldız yapmak için beleş bir proğram var mıdır?
yani videolardaki gereksiz bölümleri kesip başka görüntülerle montaj yapabileceğimiz bir video edit proğramı???

Easy Video Joiner

Morientes
05-08-2006, 23:53
tşk ler sn akuarist.
şimdiki sorunsalım şu.
birinin pc sine winme üzerine xp kurdum.
şimdi pc boot ederken hangi işletim sitemini seçeceksiniz diye absürd bi soru soruyomuş.
seçeneklerin 2 side win xp home
25 saniye bekleyip öyle açıyo biri seçilmezse...
bu nasıl ortadan kalkar?

Sarı
06-08-2006, 00:26
tşk ler sn akuarist.
şimdiki sorunsalım şu.
şimdi pc boot ederken hangi işletim sitemini seçeceksiniz diye absürd bi soru soruyomuş.
bu nasıl ortadan kalkar?

görünümden korunan işletim sistemi dosyalarını göster yap..(c deki boot.ini görmek için)
c deki boot.ini dosyasını içinden belirlenir bu...salt okunursa özelliklerden kaldırıp, açıp time out karşısını 0 yaparsan görmezsin menüyü..

gıngın-2
06-08-2006, 00:41
Mini Dv kasetime video kameramla cektiğim goruntuleri bilgisayar yardımıyla dvd kalitesinde goruntu yakalayan capture kartlarına ihtiyacım var. Tavsiyeleriniz.

Erasure
06-08-2006, 01:07
tşk ler sn akuarist.
şimdiki sorunsalım şu.
bu nasıl ortadan kalkar?

Control panel'den - Denetim Masası'ndan System'e - Sistem'e giderek aşağıdaki gibi kaç tane varsa bunları düzenleyebilirsin... Kolay gelsin...

http://img362.imageshack.us/img362/9084/snap031ti3.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
06-08-2006, 01:39
Mini Dv kasetime video kameramla cektiğim goruntuleri bilgisayar yardımıyla dvd kalitesinde goruntu yakalayan capture kartlarına ihtiyacım var. Tavsiyeleriniz.

Birkaç marka vereyim ancak cihazına göre bunu seçmen gerekiyor ve fiyatları da 1700$'a kadar çıkıyor. Elbette bu fiyata almak yerine yeni bir DVD Camcorder alırsın daha ucuza çıkar, hemde çevirmek için vakit harcamazsın. Bende DVD'ye kayıt eden bir kamera var, yeni bir model ve inan çok kolay bir sistem, alacak olanlara DVD kamera önerirken, dual layer'a yazan ve 20X optik zoom'dan da aşağıya inmeyin.
Gelelim markalara, capture için ucuz yada makul fiyatlarda olanlar Avermedia ve Dazzle olup fiyat aralığı 75-110 $ aralığında, biraz daha kaliteli olarak Snazzi ve Canopus var bu kartlarda 105 $ - 850$ aralığına kadar yükseliyor. En pahalılar ise Matrox'un kartları ve bunlar 1700$ civarlarındadır.

Bütçeni bilmiyorum ama Snazzi'yi öneririm. Ama cihazının özelliklerine göre bunları seçmen gerekiyor. Zira bağlantı kabloları vs gibi faktörlerden mpeg kartlarını yine bilgisayarının içine PCI mı, yoksa USB'den mi bağlanacağına kadar bir takım seçimleri yapman için hem bilgisayarını hemde kameranı iyice inceleyerek seçimini yapman lazım.

Snazzi için aşağıdaki modelleri inceleyerek seçimini yapabilirsin. Biraz zor iş ancak doğru seçim için bu kartları iyice incelemekte yarar var. Kolay gelsin..

Snazzi DV-AVIO Evo Edition Mpeg Capture Card
Snazzi III DVD Creator 32Bit Pci Dvd Evo Edt
Snazzi III Usb Video CD Maker Mpeg4 Capture Card
Snazzi Video CD Creator III Pci Capture Card

Morientes
06-08-2006, 01:56
tşk ler sn programmer ve sn erasure...

bu arada bu easy video 7 günlük bişeymiş.
free olanı hangisi?

stockbroker
06-08-2006, 02:06

free olanı hangisi?

Free ama 7 günlük,yazdığınız gibi.:p

http://www.doeasier.org/joiner/ezjoiner.exe

Erasure
06-08-2006, 02:32

free olanı hangisi?

Aslında Windows'un kendi programı var Windows Movie Maker ve Windows içinde kullanabilirsin ama biraz karışık gelebilir. Bunun haricinde Virtual Dub var ama o da ilk kullanım için oldukça zor gelebilir. Başlangıç olarak Windows Movie Maker'ı bir deneyebilirsin. Türkçe Windows varsa işin daha kolay olabilir. Kolay gelsin...

gıngın-2
06-08-2006, 11:39
Birkaç marka vereyim ancak cihazına göre bunu seçmen gerekiyor ve fiyatları da 1700$'a kadar çıkıyor. Elbette bu fiyata almak yerine yeni bir DVD Camcorder alırsın daha ucuza çıkar, hemde çevirmek için vakit harcamazsın. Bende DVD'ye kayıt eden bir kamera var, yeni bir model ve inan çok kolay bir sistem, alacak olanlara DVD kamera önerirken, dual layer'a yazan ve 20X optik zoom'dan da aşağıya inmeyin.
Gelelim markalara, capture için ucuz yada makul fiyatlarda olanlar Avermedia ve Dazzle olup fiyat aralığı 75-110 $ aralığında, biraz daha kaliteli olarak Snazzi ve Canopus var bu kartlarda 105 $ - 850$ aralığına kadar yükseliyor. En pahalılar ise Matrox'un kartları ve bunlar 1700$ civarlarındadır.

Bütçeni bilmiyorum ama Snazzi'yi öneririm. Ama cihazının özelliklerine göre bunları seçmen gerekiyor. Zira bağlantı kabloları vs gibi faktörlerden mpeg kartlarını yine bilgisayarının içine PCI mı, yoksa USB'den mi bağlanacağına kadar bir takım seçimleri yapman için hem bilgisayarını hemde kameranı iyice inceleyerek seçimini yapman lazım.

Snazzi için aşağıdaki modelleri inceleyerek seçimini yapabilirsin. Biraz zor iş ancak doğru seçim için bu kartları iyice incelemekte yarar var. Kolay gelsin..

Snazzi DV-AVIO Evo Edition Mpeg Capture Card
Snazzi III DVD Creator 32Bit Pci Dvd Evo Edt
Snazzi III Usb Video CD Maker Mpeg4 Capture Card
Snazzi Video CD Creator III Pci Capture Card

Teşekkürlerimi sunarım sayın Erasure.

Verdiğiniz bilgilere gore sanırım makul fiyatlarda olan Avermedia ve Dazzle'dan fiyat aralığı 75-110 $ olanları seçecegim. Kişisel amatör ihtiyaclarımı karsılayabılecegı sonucuna vardım.
:tamam: :tamam: :tamam:

Erasure
06-08-2006, 12:55
Teşekkürlerimi sunarım sayın Erasure.

Verdiğiniz bilgilere gore sanırım makul fiyatlarda olan Avermedia ve Dazzle'dan fiyat aralığı 75-110 $ olanları seçecegim. Kişisel amatör ihtiyaclarımı karsılayabılecegı sonucuna vardım.
:tamam: :tamam: :tamam:

Selam, birkaç öneri de daha bulunayım sonra kararını verirsin. Madem ki Avermedia ve Dazzle'da bütçene uygun kartlar alacaksın. En azından şunu yap, Türkçe olan alışveriş sitelerine giderek orada bu modellerle ilgili bir fiyat ve fazla satılanların bilgisini al. Sonrada her iki firmanın sitesinden bu kartların tam özelliklerini öğren, daha sonra'da gerçek seçime gidersin. Kullandığım ilk TV kartlarından birisi Avermedia olduğunda bu marka'nın ayrı bir yeri var. Ucuz olduğu içinde kalitesiz olduğunu düşünme, orta karar ve işini göreceğine eminim.

Aşağıdaki adres Avermedia DVD EZ Maker içindir, buradan bilgi alabilirsin. PCI model içindir...
http://www.aver.com/2005home/product/videocapture/ezmakerpci/ezmakerpci.shtml

Bu ise aynı kartın usb 2.0 versiyonudur. Eğer bilgisayar içine tak çıkardan anlamam bana kolay birşeyler olsun dersen bu versiyon işine daha çok yarar. Öte yandan başka bilgisayarlara da bağlama fırsatın olur.
http://www.aver.com/2005home/product/videocapture/ezmakerusb2.0/ezmakerusb2.0.shtml

Son karar senin olmakla beraber, seçiminde başarılar... Kolay gelsin. İyi günler dilerim...

ayyan
07-08-2006, 01:16
Zaman zaman bilgisayarıma hala öğrenemediğim bir şekilde "bilgisayarınızda casus yazılım var" gibisinden bir uyarı geliyor.
Daha sonra explorer ı her açtığımda karşıma "bilgisayarınızdaki casus programları temizlemek için tarama yapın, free scan & buy now v.s." gibi bir link çıkıyor.
[en son bugün system ve system32 yi temizleyip regedit in yarısını silerek bu durumu ortadan kaldırabildim. mantıklı bir yol değil ama daha iyisini bulamadım ? ]
Bu şekilde bir durumun oluşmasını nasıl engelleyebilirim ?
Birde spy olup olmadığına nasıl emin olabilirim ?

stockbroker
07-08-2006, 01:32
Zaman zaman bilgisayarıma hala öğrenemediğim bir şekilde "bilgisayarınızda casus yazılım var" gibisinden bir uyarı geliyor.
Daha sonra explorer ı her açtığımda karşıma "bilgisayarınızdaki casus programları temizlemek için tarama yapın, free scan & buy now v.s." gibi bir link çıkıyor.
[en son bugün system ve system32 yi temizleyip regedit in yarısını silerek bu durumu ortadan kaldırabildim. mantıklı bir yol değil ama daha iyisini bulamadım ? ]

Sayın ayyan,

Yakın zamanda benzer bir sorun yaşadım.Ben de bilgisayarı her açtığımda masüstünde bir web sitesinin kısayolu ortaya çıkıyor,virus programım sürekli uyarılar veriyordu.Infected dosyaları sildiğimde bilgisayar daha da sapıttı.Ayrıca virus programım dosyaları sildiği halde bir sonraki açılışta hiçbirşey olmamış gibi aynı problemler devam ediyordu.

Bu iş için 2 virus programı ve 3 admin tool kullandığım halde trojan bulaşan dosyayı silemedim.Temizlik sonrası,kullanılmaz hale gelen eski kullanıcıyı komple bilgisayardan kaldırmak zorunda kaldım.

İlk önce Bit-defender veya Kaspersky antivirus programlarından biri ile, mümkünse harici bir kaynaktan bilgisayarınızı taramanızı öneririm.Tarama yaparken açılışta internet bağlantınızı kapatın,bu tür uygulamalar genelde açılışla aktif olmakla beraber, arka planda web üzerinde bağlantı kurarak kendilerini aktif edebiliyorlar.

Tarama sonucunda ne ile savaşacağınızı görüp belki ona göre silahlanmanız daha uygun olacaktır.

akuarist
07-08-2006, 01:37

spy olduğunun göstergesi zaten bu yazıların çıkması. zorla göstermelik bir antivirüs satın almanızı sağlaması için önce spy yükleniyor pc ye sonra sizi bu buy now içerikli siteler yönlendiriyor.

bu spy , trojan vs... lere karşı virüs programları yetersiz kalıyor. en iyi yol böyle durumlarda sizde beliren spy ın adını (adı şart değil yönlendirdiği sitenin , programın adıda olabilir) google a yazıp sadece bu spy ı silmek için hazırlanmış temizleme programlarını çekip kullanmanız... kolay gelsin...

ayyan
07-08-2006, 01:41
spy olduğunun göstergesi zaten bu yazıların çıkması. zorla göstermelik bir antivirüs satın almanızı sağlaması için önce spy yükleniyor pc ye sonra sizi bu buy now içerikli siteler yönlendiriyor.

bu spy , trojan vs... lere karşı virüs programları yetersiz kalıyor. en iyi yol böyle durumlarda sizde beliren spy ın adını (adı şart değil yönlendirdiği sitenin , programın adıda olabilir) google a yazıp sadece bu spy ı silmek için hazırlanmış temizleme programlarını çekip kullanmanız... kolay gelsin...

Sayın ayyan,

Yakın zamanda benzer bir sorun yaşadım.Ben de bilgisayarı her açtığımda masüstünde bir web sitesinin kısayolu ortaya çıkıyor,virus programım sürekli uyarılar veriyordu.Infected dosyaları sildiğimde bilgisayar daha da sapıttı.Ayrıca virus programım dosyaları sildiği halde bir sonraki açılışta hiçbirşey olmamış gibi aynı problemler devam ediyordu.

Bu iş için 2 virus programı ve 3 admin tool kullandığım halde trojan bulaşan dosyayı silemedim.

İlk önce Bit-defender veya Kaspersky antivirus programlarından biri ile, mümkünse harici bir kaynaktan bilgisayarınızı taramanızı öneririm.Tarama yaparken açılışta internet bağlantınızı kapatın,bu tür uygulamalar genelde açılışla aktif olmakla beraber arka planda web üzerinde bağlantı kurarak kendilerini aktif edebiliyorlar.

Tarama sonucunda ne ile savaşacağınızı görüp belki ona göre silahlanmanız daha uygun olacaktır.

İnternet bağlantısı online iken bir şekilde kendini aktif hale getiriyor. 6-7 tane dosyayı sys32 nin içine atıp onları bulmuş gibi gösteriyor. Aynı zamanda her defasında aktif hale geçmesi ve explorer in fontunda görünebilmesi için bir şekilde kendini windows un içine atmış- eklenti dosyası olarak .
Spysheriff veya öyle bişi kaynağı galiba.. da .. kendini benim bilgisayarımın içine nasıl atıyor ona sinir oldum :(
Daha önce kaspersky kullanırken farketmemişti - şimdi avast var oda ek olarak dışarıdan böyle bir programın yüklendiğini farketmedi..
birde korkum.. keylogger türü birşey atılması..
ilginiz için teşekkür ederim

stockbroker
07-08-2006, 01:58
İnternet bağlantısı online iken bir şekilde kendini aktif hale getiriyor. 6-7 tane dosyayı sys32 nin içine atıp onları bulmuş gibi gösteriyor. Aynı zamanda her defasında aktif hale geçmesi ve explorer in fontunda görünebilmesi için bir şekilde kendini windows un içine atmış- eklenti dosyası olarak .
Spysheriff veya öyle bişi kaynağı galiba.. da .. kendini benim bilgisayarımın içine nasıl atıyor ona sinir oldum :(
Daha önce kaspersky kullanırken farketmemişti - şimdi avast var oda ek olarak dışarıdan böyle bir programın yüklendiğini farketmedi..

Bahsettiğim trojan+adware bilgisayarıma bulaştığında Kaspersky yüklü ve aktifti.Aynı şekilde ilk bulaştığı anda fark edemedi.Ancak kendini trojan aktif etmeye çalıştığında haberdar oldu.O vakit de iş işten geçmiş oluyor.

Avast ile tarama yaptığınızda ne ile karşılaştınız?Dosyaları tanımlayabiliyor mu,silme veya dezenfekte seçenekleri aktif oluyor mu?

Ayrıca bu tür dosyalar,kullanıcıyı ikileme düşürmek amacıyla sistem dosyası benzeri isimlerle ve uzantılarla ortaya çıkıyorlar.Bendeki dosyaların birisinin ismi SysInst.exe diğeri toolbar.dll idi.

Erasure
07-08-2006, 02:01

Madem ki Spy Sheriff bulaşmış, öncelikle bunu düzeltmen gerekiyor.
Kendini ;
O4 - HKCU\..\Run: [SpySheriff] C:\Program Files\SpySheriff\SpySheriff.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Windows installer] C:\winstall.exe
şeklinde registry'e kayıt ediyor.

Temizlemek için; http://siri.urz.free.fr/Fix/SmitfraudFix.zip adresindeki dosyayı indir, masaüstüne aç ama içindekileri çalıştırma.

Bilgisayarını güvenli mod'da aç ve bütün pencerelerin kapalıyken, masaüstündeki dosyalarının içinden SmitfraudFix.cmd dosyasını çalıştır. Ekranda komut satırında çalışan bir pencere açılacaktır. Oradan 2 numaradaki Clean (safe mode recommended) ile temizliğe başlayacaktır. Geçici klasörleri temizleyeceğinden geri dönüşü olmayabilir. Amaç bir şekilde programın tekrar çalışmasını engellemek...

Bütün bunlar bittikten sonra da Registry'de temizleyeyim mi diye soracak, buna da evet derseniz anahtarları da silmiş olacaktır.

Sonra yeniden başlatacaksınız, masaüstüne kurduğunuz bu programın klasör'ünde yaptığı aktivitelerin log dosyasını göreceksiniz. Bu şekilde de sistemden bunu atmış olacaksınız. Umarım başka birşey değildir ve işinize yarar. Kolay gelsin...

ayyan
07-08-2006, 02:04
Bahsettiğim trojan+adware bilgisayarıma bulaştığında Kaspersky yüklü ve aktifti.Aynı şekilde ilk bulaştığı anda fark edemedi.Ancak kendini trojan aktif etmeye çalıştığında haberdar oldu.O vakit de iş işten geçmiş oluyor.

Avast ile tarama yaptığımızda ne ile karşılaştınız.Dosyaları tanımlayabiliyor mu,silme veya dezenfekte seçenekleri aktif oluyor mu?

Ayrıca bu tür dosyalar,kullanıcıyı ikileme düşürmek amacıyla sistem dosyası benzeri isimlerle ve uzantılarla ortaya çıkıyorlar.Bendeki dosyaların birisinin ismi SysInst.exe diğeri toolbar.dll idi.

Güvenli kipte açıp bugün eklenen yeni dosyaların hepsini sildim.. Avast ı bekleyecek kadar sabrım olmadı maalesef.. [dosyaları silmeden önce keşke bir tarama yaptırsaydım]

ayyan
07-08-2006, 02:17
Madem ki Spy Sheriff bulaşmış, öncelikle bunu düzeltmen gerekiyor.
Kendini ;
O4 - HKCU\..\Run: [SpySheriff] C:\Program Files\SpySheriff\SpySheriff.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Windows installer] C:\winstall.exe
şeklinde registry'e kayıt ediyor.

Temizlemek için; http://siri.urz.free.fr/Fix/SmitfraudFix.zip adresindeki dosyayı indir, masaüstüne aç ama içindekileri çalıştırma.

Bilgisayarını güvenli mod'da aç ve bütün pencerelerin kapalıyken, masaüstündeki dosyalarının içinden SmitfraudFix.cmd dosyasını çalıştır. Ekranda komut satırında çalışan bir pencere açılacaktır. Oradan 2 numaradaki Clean (safe mode recommended) ile temizliğe başlayacaktır. Geçici klasörleri temizleyeceğinden geri dönüşü olmayabilir. Amaç bir şekilde programın tekrar çalışmasını engellemek...

Bütün bunlar bittikten sonra da Registry'de temizleyeyim mi diye soracak, buna da evet derseniz anahtarları da silmiş olacaktır.

Sonra yeniden başlatacaksınız, masaüstüne kurduğunuz bu programın klasör'ünde yaptığı aktivitelerin log dosyasını göreceksiniz. Bu şekilde de sistemden bunu atmış olacaksınız. Umarım başka birşey değildir ve işinize yarar. Kolay gelsin...

Çok çok teşekkür ederim. sorun hallolmuş gözüküyor :)

stockbroker
07-08-2006, 02:18
Güvenli kipte açıp bugün eklenen yeni dosyaların hepsini sildim.. Avast ı bekleyecek kadar sabrım olmadı maalesef.. [dosyaları silmeden önce keşke bir tarama yaptırsaydım]

Şu an durum nedir peki?Açılışla birlikte sildiğiniz dosyalar yine çıkıyor mu?

Ben de sizin yaptığınız gibi herşeyi temizlediğimi zannetmiştim.Sadece, aynı gün açılış ve kapanışlarda trojan aktif olmadı.Ertesi sabah açılışla beraber yine ortaya çıktı.Ondan sonra film koptu,dağıldı bilgisayar.(Daha doğrusu etkisiz hale getirmek için ben dağıttım):)

O kadar temizlik yaptım,yeni kullanıcı ismi ile çalışıyorum.Bu sabah baktım,bizim toolbar kendini yine kurmuş bilgisayara.(Program ekle-kaldırda görünüyor)Wintools.net ile uninstall edip,registery ve entry bilgilerini tekrar sildim.Aktif korumada Windows defender çalışıyor sürekli olarak,en azından windows'u koruyabilirim belki.

ayyan
07-08-2006, 02:27
Şu an durum nedir peki?Açılışla birlikte sildiğiniz dosyalar yine çıkıyor mu?

Ben de sizin yaptığınız gibi herşeyi temizlediğimi zannetmiştim.Sadece, aynı gün açılış ve kapanışlarda trojan aktif olmadı.Ertesi sabah açılışla beraber yine ortaya çıktı.Ondan sonra film koptu,dağıldı bilgisayar.(Daha doğrusu etkisiz hale getirmek için ben dağıttım):)

sn Erasure' un verdiği programla silmediğim yerleri de silmiş oldum :)
[O program olmasaydı .. Spy efendi kendini geri yükleyip yarın sabah beni çıldırtacaktı - bazı dosyalarını geri yüklemişte ,program silerken gördüm. ]

thugz2gether
07-08-2006, 03:50
Spysheriff -- Daha önce benimde başıma gelmişti... Ekrana bilgisayarda casus yazılımlar olduğuna dair yazı çıkartıp spy sheriff i kuruyordu tarıyor bayağı bi dosya buluyor silmek için satın alın şeklinde bir pencere açıyordu... Önce spy olarak bulduğu dosya isimlerini not almıştım... Daha sonra güvenli kipte açıp tek tek dosyaları aratarak bulup silmiş yine tarihe ve saata göre aratarak olayın başladığı zaman aralığında kurulmuş olan tüm *.exe dosyalarını silerek kurtulmuştum... Regedit'e herangi bir işlem yapmamıştım ama bir daha herangi bir sorun olmadı... Sn.Erasure 'un anlattığı yöntem daha profesyonelce tabiiki ... Bu vesileyle ona da yardımları için teşekkür ediyorum....

Erasure
07-08-2006, 11:14
Arkadaşlar, işinize yaradığına sevindim, uzaktan ancak bu kadar yardım oluyor. Ben neler kullanıyorum diye soran arkadaşlarımız varsa, spyware vs için Webroot'un SpySweeper ve Windows'un Defender'ını, Virus vb. içinde Nod32 ile Zone Alarm Suite'in Virus programını kullanıyorum. Bunlar ile sistemim ayakta kalıyor. Ev kullanıcıları için yeterli sayılır. Bir öneri olarak bilmediğiniz yerlerden dosya indirmemeye çalışın, indirseniz bile kurulum öncesinde sisteminizde virüs vs gibi programlar aktif olsun. Böylece bir şekilde önleminizi almış olursunuz. Kolay gelsin, İyi günler..

stockbroker
08-08-2006, 23:47
Sayın Erasure,

Bilgisayarıma SpySweeper 5.0 kurmak için girişimlere başladım.Siz bu programı kullandığınız için birşey sormak istiyorum.Bulduğum .rar uzantılı dosya içerisinde update yapmak için ayrı bir uygulama var.Program içerisindeki update seçeneğini iptal edip bu ek programla update yapılması öneriliyor.

Sizin kullandığınız versiyonda böyle bir durum var mı?

Saygılar.

Erasure
09-08-2006, 00:36
Sayın Erasure,

Bilgisayarıma SpySweeper 5.0 kurmak için girişimlere başladım.Siz bu programı kullandığınız için birşey sormak istiyorum.Bulduğum .rar uzantılı dosya içerisinde update yapmak için ayrı bir uygulama var.Program içerisindeki update seçeneğini iptal edip bu ek programla update yapılması öneriliyor.

Sizin kullandığınız versiyonda böyle bir durum var mı?

Saygılar.

Bu şekilde bir güncelleme aslında yasal program için yok ama veritabanını güncellemek için orjinal olmayan sürüm içine böyle bir ek dosya koyarak programın güncellenmesi sağlanmış. Sonuçta sorun yok, kullanabilirsiniz. Aşağıda da bir ekran görüntüsü verdim. Şu programlar biraz ucuz olsa da yasal kullansak ama malesef olamıyor... Kolay gelsin...

http://img524.imageshack.us/img524/7224/snap053ko0.jpg (http://imageshack.us)

stockbroker
09-08-2006, 00:47
Bu şekilde bir güncelleme aslında yasal program için yok ama veritabanını güncellemek için orjinal olmayan sürüm içine böyle bir ek dosya koyarak programın güncellenmesi sağlanmış. Sonuçta sorun yok, kullanabilirsiniz. Aşağıda da bir ekran görüntüsü verdim. Şu programlar biraz ucuz olsa da yasal kullansak ama malesef olamıyor... Kolay gelsin...

Updater çalışmıyor.Normal yollardan update etmeyi denesek ne olur acaba?Israrla kullanmayın denmiş.

Explorer sayfa açılışları iyice yavaşladı.Bu programı aktif koruma olarak kullanmayıp,zaman zaman tarama yapmak amaçlı bulundurmak istedim.Ad-aware'in yetersiz kaldığını düşündüğüm için yükledim.Shield'lar açık iken çok yavaşlatıyor.

Saygılar.

http://img402.imageshack.us/img402/7316/swexb7.gif

Yalnızca Kill spysweeper aktif.Basınca herşey kilitleniyor.

Erasure
09-08-2006, 00:54
programın içinden update yaparsanız sizi programı satın alacağınız bir sayfaya götürür veya genellikle 2 gün update izni verir sonrada güncelleme yapamazsınız. Bendeki versiyon'da aynı şekilde güncelleniyor, yani programın içinde güncelleme yapmıyorum...

Sayfa açılışının yavaşlamasının bununla ilgisi yok, zira şu anda açık ve her yere 256'lık bağlantım ile çok hızlı gezebiliyorum...

stockbroker
09-08-2006, 01:02
programın içinden update yaparsanız sizi programı satın alacağınız bir sayfaya götürür veya genellikle 2 gün update izni verir sonrada güncelleme yapamazsınız. Bendeki versiyon'da aynı şekilde güncelleniyor, yani programın içinde güncelleme yapmıyorum...

Sayfa açılışının yavaşlamasının bununla ilgisi yok, zira şu anda açık ve her yere 256'lık bağlantım ile çok hızlı gezebiliyorum...

1024 var bende,bana yavaş geliyor.:)

Kurulum esnasında dikkat etmeme rağmen işaretlenmesi gereken bir seçeneği es geçtim sanıyorum.Bir deneme daha yapayım.Teşekkürler.

--------------------------------------------------------

Update etmeyi başardım.Söylediğim gibi ''skip'' seçilmesi gereken bir pencere vardı.Yükleme esnasında göremedim.Şimdi oldu.Trojan yuvası, System Volume Information'ı bir taratalım.:)

----------------------------------------------------------------------
Spyware-IE Yoursitebar, Adware-keenvalue/perfectnav buldu.Bilgi olsun,Ad-aware ve Kaspersky bunları tanımıyor.

stockbroker
09-08-2006, 02:57
Sayın Erasure,

Spy Sweeper'ı eski mesajlarınızdan birinde kullandığınızı söylediğinizi görmüştüm.Bugün aradım yükledim,iyiki yüklemişim.Teşekkür ederim.

Nasıl bir aletmiş bu bilgisayar,her yüklediğim program başka birşeyler bulup siliyor,ben de anlamadım.:p

Hesapta,bir program kurup koruyacaktık kendimizi.Bir de temizlik için tool'lar yükledim.Şimdi yığınla programımız oldu.:)

Güvenlik İçin.......
Kaspersky Antivirus+Internet Security
Bit-Defender Antivirus+Internet Security(Ağır geldi,kaldırdım daha sonra.)
Windows Defender
Spyware Sweeper
Ad-Aware

Temizlik için.....
WinASO Registery Optimizer
Wintools.net
Unlocker

Topiği takip ettikçe başka programlar da yükleyeceğim galiba.:)

İyi geceler.

Erasure
09-08-2006, 10:52
Sayın Erasure,

Spy Sweeper'ı eski mesajlarınızdan birinde kullandığınızı söylediğinizi görmüştüm.Bugün aradım yükledim,iyiki yüklemişim.Teşekkür ederim.

Nasıl bir aletmiş bu bilgisayar,her yüklediğim program başka birşeyler bulup siliyor,ben de anlamadım.:p

Hesapta,bir program kurup koruyacaktık kendimizi.Bir de temizlik için tool'lar yükledim.Şimdi yığınla programımız oldu.:)

Güvenlik İçin.......
Kaspersky Antivirus+Internet Security
Bit-Defender Antivirus+Internet Security(Ağır geldi,kaldırdım daha sonra.)
Windows Defender
Spyware Sweeper
Ad-Aware

Temizlik için.....
WinASO Registery Optimizer
Wintools.net
Unlocker

Topiği takip ettikçe başka programlar da yükleyeceğim galiba.:)

İyi geceler.

Aslında çok fazla programı kullanmamaya çalışmış olsak bile, malesef bir şekilde eksiklik olunca benzer programlara ihtiyacımız oluyor. Söylediğim Spy Sweeper sıradan bir program değil, kullandıkça bunu fark edeceksiniz. Eğer düzenli güncellemelerinizi de yaparsanız sorununuz kalmayacaktır.
Elbette ilk kurulum sonrasında sisteminizi TAM bir arama ile aratırsanız, sisteminiz temizlenmiş olacağından bundan sonra sıkıntı olmayacaktır.

Sistemi zorlamaması açısından kullandıklarımı yazmıştım ama yine de belirteyim. Virus için NOD32 ve Zone Alarm Suite kullanırken, diğer sorunlar içinde Windows Defender, Ad-Aware, Spy Sweeper kullanıyorum.

Ancak uzunca bir süre Norton Internet Security kullandım, iyi program olmasına karşılık sistem kaynaklarını çok tüketiyor ve program bir şekilde bozulduğunda tamir edemiyorsunuz, bu ise tüm sistemin yeniden yüklenmesini gerektiyordu.

Bir arada sistem temizliği için bir mesaj gönderirim, şimdilik bu kadar, iyi kullanımlar...

Perke
10-08-2006, 00:54
Arkadaşlar, arlıklı olarak DV kamerayla çektiğim filmleri SONY Vegas programıyla Avi formatlı video klibine dönüştürdüm.Şu anda toplamı 4.5 Gb cıvarında 5 adet film oldu.Bunları bir tek DVD ye yazmak istedim ve Nero daki 'vidyo dosyası ekle' bölünden girerek bunları sırayla sol tarafa attım.Sonraki aşamada 5 adet başlık oluştu ve yazma işlemi başladı ancak sonuç başarısız oldu ve 2 adet DVD yaktım.Acaba bunları TMPGenc gibi bir programla birleştirdikten sonra mı DVD ye yazmalıydım?Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?Bu şekilde ara-ara çektiğimiz küçük videolar için bir dvd harcamak ekonomik olmuyor.Bunları birleştirmenin en pratik yöntemi nedir?İlgilenecek arkadaşlara teşekkürler...(DVD yazıcı:LG-GSA 4167B)

Erasure
10-08-2006, 01:47
Arkadaşlar, arlıklı olarak DV kamerayla çektiğim filmleri SONY Vegas programıyla Avi formatlı video klibine dönüştürdüm.Şu anda toplamı 4.5 Gb cıvarında 5 adet film oldu.Bunları bir tek DVD ye yazmak istedim ve Nero daki 'vidyo dosyası ekle' bölünden girerek bunları sırayla sol tarafa attım.Sonraki aşamada 5 adet başlık oluştu ve yazma işlemi başladı ancak sonuç başarısız oldu ve 2 adet DVD yaktım.Acaba bunları TMPGenc gibi bir programla birleştirdikten sonra mı DVD ye yazmalıydım?Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar bilgi verebilirler mi?Bu şekilde ara-ara çektiğimiz küçük videolar için bir dvd harcamak ekonomik olmuyor.Bunları birleştirmenin en pratik yöntemi nedir?İlgilenecek arkadaşlara teşekkürler...(DVD yazıcı:LG-GSA 4167B)

Sn.Perke, Normalde DVD'ye dosyalarınızı depolamak mı istiyorsunuz, yoksa bu filmleri menüsü vs olan DVD Video Film Formatına mı çevirmek istiyorsunuz. Ben yaptığımı kısaca anlatayım, filmleri çekerim sonrada avi olarak kısa klipler yaparım ve bunları nero'da yeni bir Data DVD dosyası olarak yazarım, sonrada yeni klipler çektikçe bunları da daha önceki kaydın peşine kalan boşluğa yazarım. Eğer bu tip bir yazma ise DATA-DVD olarak nero express ile yazabilmeniz gerekir.

http://img90.imageshack.us/img90/6500/snap054hb2.jpg (http://imageshack.us)

http://img90.imageshack.us/img90/7083/snap055gd5.jpg (http://imageshack.us)

Bu aşamada DVD'nizdeki kalan boşluğu kullanmak içinde 1 numarada gösterdiğim kısmın işaretli olmasına dikkat edin, bu işaretli olduğundan sonrada dosya eklemenize imkan verir.
http://img90.imageshack.us/img90/6513/snap056pj5.jpg (http://imageshack.us)

Bu anlattıklarım Data DVD'si yapmak içindir. Diğer yöntemde ise DVD-Video files daha farklı ve direkt olarak avi kabul etmeyip gösterdiğim dosya tiplerinde kayıt işlemi yapabilir. Kullandığım DVD'ye kayıt yapan kameram'ın filmleri bu şekilde dosyalar yarattığı için ben bu kaydı seçiyorum. Amacım, bilgisayarı olmayan ama evlerinde bir DVD çaları olan kişilere filmlerimi götürdüğümde seyretmelerini sağlamak. Bilgisayarı olanlara ise DATA-DVD olarak avi formatında götürüyorum...

http://img350.imageshack.us/img350/3161/snap057rj0.jpg

http://img155.imageshack.us/img155/3209/snap058gm2.jpg (http://imageshack.us)

Yukarıda anlattıklarıma göre sonuç alamazsanız, ki almanız lazım, o zaman kayıt sırasında ya RAM yeterli gelmeyerek DVD'yi yakıyor, yada sisteminizde virus vs. birşey var, kayıt programınızı etkiliyor. Bu konuda da bir sorun olmuştu, bilgisayarda olan virus kayıt aşamasında windows'u mavi ekranını çıkartarak DVD medyaları yakıyordu, kaç tane boş dvd yaktığımı tahmin edemezsiniz, sonrasında işletim sistemin yenileyerek kaydı sorunsuz aldım.
Umarım yukarıdakiler işinize yarar, zira başka da anlatacak birşey pek kalmadı. Bir ihtimal daha var ama o da kayıt medyasının kalitesiz oluşu ama yine de birşeyleri kayıt etmesi lazım. Size iyi geceler, kolay gelsin...

OXIS
10-08-2006, 11:59

Sayin Perke ,
maalesef gunumuzdeki CDRW ve DVD RW ler cok ucuzladigindan kullanimlari ve hayatlari kisitli oluyor , ben bugune kadar tam 4 adet CDRW ve DVDRW degistirdim .
nero da size verilen error yazlim basarisiz olmasi gerek ,
cozum su , hizi minimuma indirip o sekilde yazin ,
bir oneri daha cogunlukla nero expressi kullanin daha faydali olur ,
eger ki dusuk hizda da cd niz yandi ise o zaman yeni writer almanin zamani geldi diyebilrim ,ancak almadan once bir de ufak bir normal cd ( audio ozellikle) yapmayi deneyin 5-6 sarki olarak ( mp3 degil ) eger ki cd calara taktiginzda hisirti sesleri geliyorsa bu cd writer in hayati kisaldi anlamina gelir

Perke
10-08-2006, 14:09
Sayin Perke ,
maalesef gunumuzdeki CDRW ve DVD RW ler cok ucuzladigindan kullanimlari ve hayatlari kisitli oluyor , ben bugune kadar tam 4 adet CDRW ve DVDRW degistirdim .
nero da size verilen error yazlim basarisiz olmasi gerek ,
cozum su , hizi minimuma indirip o sekilde yazin ,
bir oneri daha cogunlukla nero expressi kullanin daha faydali olur ,
eger ki dusuk hizda da cd niz yandi ise o zaman yeni writer almanin zamani geldi diyebilrim ,ancak almadan once bir de ufak bir normal cd ( audio ozellikle) yapmayi deneyin 5-6 sarki olarak ( mp3 degil ) eger ki cd calara taktiginzda hisirti sesleri geliyorsa bu cd writer in hayati kisaldi anlamina gelir

Sn OXIS, DWDRW LG nin en son modeli.Alalı 6 ay oldu.Sadece 8-10 dvd yazdım.Eskimiş olması mümkün değil.Ancak benim film oluşturma ve dvd yazma deneyimi olan arkadaşlardan birkaç küçük filmi birleştirmeden veya birleştirerek dvd ye yazma teknik bilgisine ihtiyacım var.Teşekkür eder iyi günler dilerim....

TATOMOTO
16-08-2006, 03:23
arkadaşalar şöyle birşey çıkıyor nasıl temizlicem yazı şöyle:
internet explorer komut dizisinde bir hata oluştu!
satır:13
karakter:39
hata:'underfined' null veya bir nesne değil
kod:0
url:http://www.kumkale.net/default_1.htm
bu sayfadaki komut dizileri çalıştırmak istiyormusunuz?
evet hayır

*nasıl çözebilirim arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz?

ardahan
16-08-2006, 15:55
Bu seninle alakalı bir problem değil. Yüklemeye çalıştığın sayfadaki javascript kodlarından kaynaklanan bir problem var.

Eğer site seninse. Kodun 13. satırına git orada tanımladığın/kullandığın şeyi bir nesne gibi davranamsını istiyorsun ama aslında o o değil. Kodu yollarsan belki yardımcı olabilirm

DEVadam
16-08-2006, 17:34
DVD sürücüsü bazı DVD flimleri görmüyor,ne yapabilirim,daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış olan var mı..??
Seyrettiğim flimler orjinal,kopya değil yani sorunun DVD den kaynaklanmasına imkan yok.

Perke
17-08-2006, 01:20
Sn.Perke, Normalde DVD'ye dosyalarınızı depolamak mı istiyorsunuz, yoksa bu filmleri menüsü vs olan DVD Video Film Formatına mı çevirmek istiyorsunuz. Ben yaptığımı kısaca anlatayım, filmleri çekerim sonrada avi olarak kısa klipler yaparım ve bunları nero'da yeni bir Data DVD dosyası olarak yazarım, sonrada yeni klipler çektikçe bunları da daha önceki kaydın peşine kalan boşluğa yazarım. Eğer bu tip bir yazma ise DATA-DVD olarak nero express ile yazabilmeniz gerekir.
Bu anlattıklarım Data DVD'si yapmak içindir. Diğer yöntemde ise DVD-Video files daha farklı ve direkt olarak avi kabul etmeyip gösterdiğim dosya tiplerinde kayıt işlemi yapabilir. Kullandığım DVD'ye kayıt yapan kameram'ın filmleri bu şekilde dosyalar yarattığı için ben bu kaydı seçiyorum. Amacım, bilgisayarı olmayan ama evlerinde bir DVD çaları olan kişilere filmlerimi götürdüğümde seyretmelerini sağlamak. Bilgisayarı olanlara ise DATA-DVD olarak avi formatında götürüyorum...

Sn. Erasur,
Öncelikle bu zahmetli yazıları yazarak bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için size içtenlikle teşekkür ediyorum.Ben dv kameradan capture yaparak aldığım görüntüleri işleyip avi formatında render yaptıktan sonra dvd ye yazmaya çalıştım.Şu anda 5 adet avi filmi var elimde.Bunlar toplam 4Gb kadar yer tutuyor.Medya olarak fuji kullanıyorum ve birebir yaptığım kopyalarda gayet başarılı.Burada benim sorunum bu birkaç adet olan avi filmler dvd ye ayrı başlıklı birer bölüm halinde (aynı zamanda birbirinin devamı olan) film şeklinde yazılabiliyor mu?(dvd video şeklinde, data olarak değil) Yoksa bunları bir programla tekrar birleştirme zorunluğu var mı?Bir de capture sonrası hangi formata çevirirsek dvd ye yazmak için daha kaliteli ve sağlıklı sonuç verir?Avi. mpeg2 vs...Ben önce mpeg2 yapmak istedim hep hata verdiği için avi yaptım.Mutlu ve sağlıklı günler dileğiyle....

Erasure
17-08-2006, 11:56
DVD sürücüsü bazı DVD flimleri görmüyor,ne yapabilirim,daha önce böyle bir sorunla karşılaşmış olan var mı..??
Seyrettiğim flimler orjinal,kopya değil yani sorunun DVD den kaynaklanmasına imkan yok.

Selam, anlattıklarına göre uzak ihtimal olmakla beraber bölge kodununu kilitlemiş olabilirsin. Yani orjinal DVD'leri 5 kez seyretmekle beraber geriye doğru işleyen bir kod vardır ve elindeki DVD'ler Amerika gibi farklı bir bölge'den geldiyse bu durumda DVD çalarınızın kilidi Amerika'nın bölge kodunda kalmıştır. Bundan sonrada bu kodun dışındakileri seyredemezsiniz. Bu ilk yorumun arkasından DVD'lerin birde format tipi var, DVD-R, +R ve bunlarda kendi içlerinde tek yüz-tek katman'dan, çift yüz-çift katman'a kadar gidiyor, aslında henüz Dual Layer'lar piyasada olduğundan bunlardan fazla şansınız yok, mutlaka 4.7GB'lık tekyüz-tek katmandır.

Birde DVD Player'in firmware güncellemesine bakabilirsin, bu donanımının güncellenmesini sağlayan bir yama olup, bu işi yaparken elektrik kesilmesi vs. ile karşılaşmamanda yarar var. Üreticisinin sitesine giderek kendi model'in için olası bir firmware araştırabilirsin. Belki senin kullandığın model'de olan bir hatadan dolayı bir güncelleme çıkartmış olabilirler. Bende film seyrederken değil ama başka sebepten bir problemim vardı. LG'nin sitesinden kullandığım modele göre bir yama çıkartılmış bunu yükledim ve sorunum bitti. Aynı şekilde DVD-Player (TV'ye bağlananlardan) Türkçe Altyazı ve font sorunu vardı, Divx'lerde sorun oluyordu, yine bu firmware'lerle bunu da aştım. Ancak tekrar uyarıda bulunayım, bu işleri yaparken elektrik kesilmesi, donanımın tamamen kullanılamamasına varacak hataya sebep oluyor. Bu konuda kesinlikle çok hassas olun...

[/URL]
[URL=http://imageshack.us]http://img228.imageshack.us/img228/3498/snap2dv6.jpg (http://imageshack.us)

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, birde lens kirlenmesi olabilir ama diğerlerini okuyan lensin başkalarını da okuması lazım. Umarım yardımcı olabildim, iyi günler dilerim...

Erasure
17-08-2006, 12:47

Sn. Erasur,
Öncelikle bu zahmetli yazıları yazarak bilgilerinizi bizimle paylaştığınız için size içtenlikle teşekkür ediyorum.Ben dv kameradan capture yaparak aldığım görüntüleri işleyip avi formatında render yaptıktan sonra dvd ye yazmaya çalıştım.Şu anda 5 adet avi filmi var elimde.Bunlar toplam 4Gb kadar yer tutuyor.Medya olarak fuji kullanıyorum ve birebir yaptığım kopyalarda gayet başarılı.Burada benim sorunum bu birkaç adet olan avi filmler dvd ye ayrı başlıklı birer bölüm halinde (aynı zamanda birbirinin devamı olan) film şeklinde yazılabiliyor mu?(dvd video şeklinde, data olarak değil) Yoksa bunları bir programla tekrar birleştirme zorunluğu var mı?Bir de capture sonrası hangi formata çevirirsek dvd ye yazmak için daha kaliteli ve sağlıklı sonuç verir?Avi. mpeg2 vs...Ben önce mpeg2 yapmak istedim hep hata verdiği için avi yaptım.Mutlu ve sağlıklı günler dileğiyle....

Sn.Perke, madem ki DVD-Film formatına çevireceksiniz size birkaç mesaj önce anlattığım şekilde filminizi kaydedebilirsiniz. Sonuçta elinizde 5 tane filmin bir araya geldiği ve bunlara ait bir giriş menüsünün bulunacağı bir DVD filminiz olur, filmleri ise 5 parça kayıt etmenize rağmen DVD çalarda bunların arasında milisaniyelik geçiş olur, ki bunu seyrederken pek farkına varmazsınız. Ancak ben bunları illa ki tek parça yapayım ve 5 tane film sonuçta 1 tane avi olsun derseniz işiniz hem çok vakit alır, hemde DVD menüsünde 1 seçeneğiniz olur, diğer bölümlere geçemezsiniz.

Filmleri capture ederken alacağınız formatın elbette kalitesi var, aslında bu çok çok geniş bir konu, zira convert aşamasında hem görüntü hemde ses için çok fazla seçenek var. Kaliteyi arttırmak iyi olur ama bu seferde dosya boyutu fazla büyüdüğünden büyük ihtimalle bilgisayarınızın kapasitesi bu işi kaldırmayacak ve sorun çıkartacaktır. Arasıra yaptığım montajlarda 4-5 GB'lık filmler için GB'larca harddisk yeri harcardım. Format konusunda avi veya mpeg olması elbette kendine göre sıkıştırma formatlarından dolayı fark edecektir ancak benim tavsiyem bu işi sorunsuzca yapabilmek için makinanızın donanımı hangi tipte rahat çalışıyorsa onu tercih edin.

Biraz kafa karıştıracağım ama aşağıda size görüntü sıkıştırma formatlarını verdim, buradaki seçeneklerin çokluğunun haricinde her formatında kendi içinde bir sürü kalite seçeneği var.

http://img224.imageshack.us/img224/6356/snap2mx8.jpg (http://imageshack.us)

Bu ise, ses formatları, yine aynı şekilde bir sürü format ve bir sürü ayar. Bunları denemeden de sağlıklı bir capture yapamazsınız, tavsiyem güncel olanları kullanmanız ve fazla detaya inmemeniz. Zira doğru görüntü ve ses formatını bulana kadar insanın ömrü gidiyor. Birde filminiz 1-2 saat ise bunun kayıt olması vs bir sürü detay eklenince her bir formatın ne işe yaradığını anlamak günler, hatta haftalar sürebilir...
http://img224.imageshack.us/img224/5575/snap1go4.jpg (http://imageshack.us)

Yukarıda resimleri size Sony Vegas'tan aldım, bu programı tavsiye ediyorum ama donanımınız yavaşsa, bu programı hiç kullanmayın derim. Benden şimdilik bu kadar, kolay gelsin...

Erasure
17-08-2006, 13:20
Merhaba

Ben de bir sorunu dile getireyim. Yaklaşık 1 aydır bir spy musallat oldu bilgisayara. Yaptığı şey google da arattığım linkleri tıkladığımda hijacking yapmak suretiyle farklı bir sayfaya yönlendirmeye çalışması (yönlendirdiği sayfa da zaten açılmıyor). Bunu 3 kere yapyor. 3. back tuşundan sonra linke bastığınızda normal şekilde link geliyor. İlginç bir şekilde de sadece google da oluyor. Başka herhangi bir sayfanın herhangi bir linkine tıkladığımda bu sorun olmuyor.

Güncellenmiş:
Spybot search and destroy
Windows Defendeer
Ad-aware
Norton ile taradım hiçbirşey çıkmadı.

Window'da da son sürüm update yüklü. Zararsız bir sorun gibi ama can sıkıyor. Ben çözemedim nedenini. Fikri olan ?

Selam bir programda ben önereyim, programın adı HijackThis, aşağıda bir görüntüsü var. http://www.merijn.org/files/hijackthis.zip adresinden indirebilirsin...

http://img98.imageshack.us/img98/2237/snap001pf3.jpg (http://imageshack.us)

Bir diğer yardımcı olacak program ise StartupList 2.0 http://www.merijn.org/files/startuplist.zip adresinden de onu alabilirsin. Gösterdiğim yerden Internet Explorer'a Hijack olan programı veya kodu yakalabilirsin.

http://img213.imageshack.us/img213/630/snap002fr9.jpg (http://imageshack.us)

Yukarıdaki programlarla sistemin aratarak sorununu giderebilirsin. Eğer bu programlarla aşamazsan birde benim kullandığım Webroot'un Spw Sweeper programını deneyebilirsin. Bu da gayet iyidir, tavsiye ederim. Kolay gelsin...

orka67
17-08-2006, 14:01
Benim sorunum bilgisayarımda ses yok. yani ne bir müzik ne film ne oyun hiç bir şekilde ses yok yardımcı olurmusunuz.

selçuk efendi
17-08-2006, 23:10
biraz daha bilgi verirseniz, yardımcı olabiliriz belki.. mesela, ses kartınız onboardsa bios ayarlarından kapatılmış olabilir.. driverları yüklü olmayabilir... yani, biraz daha açıklama şart...

Erasure
17-08-2006, 23:26