PDA

View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

akın
07-09-2006, 10:11
Arkadaslar bir yardımda ben rica edeceğim. pc yı acınca sureklı asagıdakı uyarı cıkıyor, nerdeyse 10 sn yede 1 pencere acılıyor asagıdakı gıbı, bunu nasıl yok edebılırım acaba?

http://img142.imageshack.us/img142/3182/3cq9.jpg (http://imageshack.us)

BOZOK
08-09-2006, 18:32
sn arkadaslar su proglemin nedeni nedir acaba nero programi ile dvd+rw ye 4.5.6 filim kopyaliya biliyorum dvd oynaticim divx ama bazi filimleri oynatmiyor .bu filimi oynamayan normal bir cd-r ye yukledigimde dvd oynatiyor bu nasil bir istir
bu konuda bilgi sahibi olan var mi acaba
tesekkurler

mondas
08-09-2006, 19:04
sn arkadaslar su proglemin nedeni nedir acaba nero programi ile dvd+rw ye 4.5.6 filim kopyaliya biliyorum dvd oynaticim divx ama bazi filimleri oynatmiyor .bu filimi oynamayan normal bir cd-r ye yukledigimde dvd oynatiyor bu nasil bir istir
tesekkurler

DVX playerin codec güncellenmemiştir diyeceğim ama kayıt DVD ye değil de CDR a yapıldığında DIVX player açıyorsa filmi, sorun codecte değildir. Aslında DVD okuyucular DVDleri CD lerden daha rahat okur bildiğim kadarıyla. Bel ki de DVDRW diskine tam format atmalısınız, hızlı format bir süre sonra yetersiz oluyor. Ya da başka bir diske kaydedip deneyin isterseniz.

Erasure
08-09-2006, 19:11
tesekkurler

Selam, birkaç sebep var, öncelikle DVD+RW'ye multisession yani çoklu oturum yapıyorsan, yada 5-6 filmi her seferinde tek tek kayıt edip, sonra kalan boşluğa yeniden kayıt ediyorsan bu tip bir kayıt şeklini DVD player kabul etmiyor olabilir. Bu anlamda CD'ye kayıt ettiğinde çalışmasının tek sebebi, CD'ye 1 film kayıt ediyorsun ve kayıt edecek boşluk kalmadığından onu takarak seyrediyorsundur. Bir başka sebepte dvd player'daki divx'in codec'leri sorun yaratıyor olabilir. Örneğin kullandığım LG'nin divx player'ı Divx3.xx, Divx4.xx, Divx5.xx, Xvid, MP43, 3Ivx formatlarını açabiliyor. Divx filmlerde codec sorunun oluşuyorsa da bu durumda player'ı üreticisinin sitesinden, varsa, firmware (donanım güncellemesi) ile sorunu çözebilirsin.

Ancak DVD'de oynamayan ama CD'de oynayan film codec'ten değil, tam tersi kayıt edilme şeklinden dolayı çalışmıyordur. Birde nero ile 5-6 filmi tek seferde kayıt ederek çözümün olup olmadığına bakabilirsin. Şimdilik aklıma gelenler bunlar, kolay gelsin...

Erasure
08-09-2006, 21:11
Arkadaslar bir yardımda ben rica edeceğim. pc yı acınca sureklı asagıdakı uyarı cıkıyor, nerdeyse 10 sn yede 1 pencere acılıyor asagıdakı gıbı, bunu nasıl yok edebılırım acaba?

http://img142.imageshack.us/img142/3182/3cq9.jpg (http://imageshack.us)

Belirttiğin hata virus veya trojan gibi gözüküyor, birkaç yere baktım ve bu dosyanın email ile zorla gönderilmek istendiği gibi şikayetlere rastladım. Bu anlamda sistemini güncel bir virus programı ile arayarak ve sonrasında da bir firewall ile koruma altına alabilirsin.

Aşağıdaki resimde kendi bilgisayarımdaki kısmı gösterdim. Burada da göreceğin gibi, dosya tarihleri windows'u yeniden ve sıfırdan yüklediğim zamana ait, bunların dışında 3 farklı bilgisayara baktım ve CRMLog klasör'ünun içinde hiçbir dosya veya klasör olmadığını gördüm. Senin gönderdiğinde Svchostlog gibi bir klasör var, bu benim baktığım makinaların hiçbirinde yoktu. Buna bağlı olarak ta bu SvcHostlog klasörü bir aldatmaca gibi gözüküyor, bunun altında yaratılan dosya'da sanki bilgisayarındaki bilgileri başkalarına gönderecekmiş gibi duruyor.

http://img303.imageshack.us/img303/5838/snap120zx1.jpg

En azında yukarıdakileri uygulayarak çözüme ulaşmayı deneyebilirsin. Bunun haricinde güvenli mod'da açarak CRMlog klasörü altındaki herşeyi silebilirsin. Bunu yapmadan önce de buradakileri bir yere kopyalayarak güvenliği arttırabilirsin. Birde önemli bir detay olarak kullandığım ve baktığım makinalarda SP2'li windows'lar ve bütün güncel yamalar yüklü halde, belki bu da sorunun oluşmamasını sağlıyordur. Tabii ki virus programları, firewall ve spy sweeper gibi programların da çalıştığını belirteyim. Şimdilik bu kadar, umarım sorununu çözersin, kolay gelsin...

akın
09-09-2006, 16:28
Cevap icin cok tşk ederım sn erasure, cevabınızdan once ısın kolayına kacıp sitemıı 1 hafta onceye aldık ve sorun cozuldu ancak bu sure ıcersınde kurdugum programlarda gıttı tabi, dediğiniz gibi sanırım bır maıl ekını actıktan sonra bu olay basıma geldı, birazdaha guvenliği artıram iyi olcak...

Sarı
09-09-2006, 17:43
Cevap icin cok tşk ederım sn erasure, cevabınızdan once ısın kolayına kacıp sitemıı 1 hafta onceye aldık ve sorun cozuldu ancak bu sure ıcersınde kurdugum programlarda gıttı tabi, dediğiniz gibi sanırım bır maıl ekını actıktan sonra bu olay basıma geldı, birazdaha guvenliği artıram iyi olcak...

o dosya kesin olarak keylogger dı...o hata keylogerlarda(genelde ii olmayanlarda) sık rastlanan bir hatadır.eğer o dosyayı kopyalayıp(buna izin verilirdi) içeriğini inceleyecek olsa idiniz kriptolanmamış ise(% 90) bastığınız tuşları okuyacaktınız....

hata oluşma nedenine gelince program içerisinden dosya açılıyo fakat bu bildiğiniz manada açılma değil.yazmak üzere açmak bu biraz farklı.bu esnada bu dosyayı başka bi uygulama yazmak üzere açmaya çalışıyodu fakat açamaz(açan uygulama kapatmadığı sürece.).(kendi ikinci kopyası da dahil.muhtemelen ikinci kopyası yani iki defa çalışması hataya neden oluyodu)
10 saniyede bi gelmeside dosyaya 10 saniyede bi yazma işlevi verilmiş olmasındandır..bu sürede basılan tuşları panoda biriktrip yazıyodur..

sorununuz hallolmuş ama siz mevcut şifrelerinizi değiştirin bence..

hank
09-09-2006, 18:39
yukarki sorunu okuyunca...
"crmlog" diye arattırdım aşağıdaki görüntü çıktı..
"svchostlog" arattırdım, birşey bulamadım..
ilginç olan aynı dosya adı, tarihlerin aynı olması ve saat farklı sadece..

önceki mesajda belirtilen "hata mesajı" veya herhangi bir sorun yoktu...

bu dosyayı silmekmi gerekir ?

şimdiden teşekkürler..

http://img301.imageshack.us/img301/9923/nonamerp6.jpg

Erasure
09-09-2006, 18:46
yukarki sorunu okuyunca...
"crmlog" diye arattırdım aşağıdaki görüntü çıktı..
"svchostlog" arattırdım, birşey bulamadım..
ilginç olan aynı dosya adı, tarihlerin aynı olması ve saat farklı sadece..

önceki mesajda belirtilen "hata mesajı" veya herhangi bir sorun yoktu...

bu dosyayı silmekmi gerekir ?

şimdiden teşekkürler..

http://img301.imageshack.us/img301/9923/nonamerp6.jpg

Selam, sakın bahsettiğin dosyaları silme, birkaç mesajımda da göreceğin gibi CRMLog klasörünün altında birşey olmamalı, en azından sağlam, stabil çalışan birkaç makinada buna baktım ve hepsinde de aynı şeyleri gördüm. Bu klasör'ün altında birşeyler oluşmaya başlamışsa bunun bir aldatmaca olması ve trojan bulaşma ihtimalinden bahsetmiştim. Senin makinan da gönderdiğin resime göre bir sorun yok. Zaten kısa aralıklarla ekranına gelen bir mesajın olmadığını düşünüyorum. Sorunlu makina da çok kısa sürelerle ekrana mesaj geliyormuş. Kolay gelsin...

minervax
10-09-2006, 13:58
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayar'dan çok iyi anlamaıyorum. Bilgisayarım açıldıktan bir müddet sonra kapanıyor. Tekrar açmaya çalıştığımda açılmıyor bir saat sonra deniyorum açılıyor. Çeşitli forumlara baktığımda sorunun fan ile ilgili olduğunu "keşfettim" baktım çalışmıyor. Bir arkadaşa bilgisayarı bakması için verdim. Fanın çalışmadığını oluşan sıcaklıktan anakartın da eklendiğini dolayısı ile anakartın da değişmesi gerektiğini söyledi. Bende yani bir kasa alsam daha ucuz olur diye düşünürken. Eski moda usulleri kullanaraktan PCye yukarıdan bir yumruk salladım fan çalışmaya başladı anlamadım nasıl oldu ama fan çalıştı.
sorunsuz bir şekilde şu anda pc çalışıyor.
Sorum şu pc de donanımların performansını gösteren bir yer var mıdır.
Teşekkürler.

pinky
10-09-2006, 14:13
Merhaba arkadaşlar,
Bilgisayar'dan çok iyi anlamaıyorum. Bilgisayarım açıldıktan bir müddet sonra kapanıyor. Tekrar açmaya çalıştığımda açılmıyor bir saat sonra deniyorum açılıyor. Çeşitli forumlara baktığımda sorunun fan ile ilgili olduğunu "keşfettim" baktım çalışmıyor. Bir arkadaşa bilgisayarı bakması için verdim. Fanın çalışmadığını oluşan sıcaklıktan anakartın da eklendiğini dolayısı ile anakartın da değişmesi gerektiğini söyledi. Bende yani bir kasa alsam daha ucuz olur diye düşünürken. Eski moda usulleri kullanaraktan PCye yukarıdan bir yumruk salladım fan çalışmaya başladı anlamadım nasıl oldu ama fan çalıştı.
Teşekkürler.
İlk önce speedfan programını indirin. Bilgisayarınızın sıcaklığını görebilirsiniz ve fanınızı kontrol edebilirsiniz.

http://www.majorgeeks.com/download337.html

Erasure
10-09-2006, 16:17
Merhaba arkadaşlar,
Teşekkürler.

Selam, Sn.Pinky'in önerdiğinin haricinde kendi bilgisayarımda kullandığım Asus'un PC Probe II programı da önerilecekler arasında, aşağıda bir görüntüsü var. Program ısı haricinde başka bölümleri de kontrol ediyor, ücretsiz ve http://www.computerbase.de/downloads/software/systemueberwachung/asus_pc_probe/?url=8467 adresinden indirebilirsiniz.

Ancak bu konunun bir başka önemi var, zira işlemci ısısını bu programlar kontrol etmeye ediyor ama asıl kalıcı çözüm fan'ın kaliteli bir tane ile değiştirilmesi, bunun içinde birçok çözüm üretiliyor, ısı kontrolü yavaş yavaş sessiz tipler olan su soğutmalı tiplere geçiyor. Bunun haricinde eğer fan'da sorun varsa, temizlenmeli ve işlemci ile fan arasındaki termik macunun yenilenmesinde yarar var. Termik macun bu konuda önemli, zira işlemci de oluşan ısı bunun sayesinde aktarılıyor. Eğer macun yoksa veya işlevini yerine getirmiyorsa yenilenmesi mantıklı olur. Kolay gelsin...

http://img183.imageshack.us/img183/8466/snap126ti9.jpg

BOZOK
10-09-2006, 16:45
slm arkadaslar basimda buyuk bir proglem var yardimci olursaniz cok sevinirim:(
dun aksam bilgisayarin tozunu almak icin actim:D bir kac kere daha acmistim :p
tozunu aldiktan sonra (ne toz almak ama ):eek: bilgisayari calistiramadim :confused: bilgisayar calisiyor ama ekrana goruntu cikmiyor :aglayan: pc nin fani devamli calisiyor :hayır:
bu sorun hakkinda bilgisi olan varmi acaba;)
(sabah yeni bir pc aldim hp)
sicze aldigim pc nasil verdigim paraya deger mi bozulani 1400€ almistim:o

PROCESSEUR
- INTEL CELERON D336
MEM. ET STOCKAGE
- Mémoire 1024Mo DDR-2
- Disque Dur 160 Go SATA
- Lecteur de carte mémoire
- Graveur DVD dual 16x
- double couche
VIDEO
- Mém.jusqu'à 128Mo partagé
- PCI Express 16x libre
SPECIFICITES
- Windows XP Ed.Familiale
- Microsoft Works 8
- Internet Security 2005
- Carte réseau
- Clavier et souris
- 7xUSB2 - 2xfirewire

Garantie : garantie 1 an avec enlevement a domicile
sevgili arkadaslar bilgisayarin tozunu aliyim derken bir daha calistiramadim
aradan 7 ay gecti yeniden elime aldim ve bir hata si oldugunu fark ettim
bu hata sogut ma faninin oturdugu yuvaya giren kucuk kucuk tellerden 7.8 tanesi bukuldugu icin yuvaya oturmuyor
bu sorun pc nin calismamasina neden olabilir mi:confused:

Erasure
10-09-2006, 16:56
sevgili arkadaslar bilgisayarin tozunu aliyim derken bir daha calistiramadim
aradan 7 ay gecti yeniden elime aldim ve bir hata si oldugunu fark ettim
bu hata sogut ma faninin oturdugu yuvaya giren kucuk kucuk tellerden 7.8 tanesi bukuldugu icin yuvaya oturmuyor

Sn. Bozok, resimdeki ince teller diyorsanız, bunlar işlemcinin ayakları ve bunları eğilmesi veya kırılması gibi bir işlem işlemcinin çöpe gitmesi demektir. Bunun haricinde ayakları elinizle düzeltmek isterken, vücudunuzdaki anti statik elektrik sayesinde işlemcinizi yine çöpe atabilirsiniz. Bu ayakları düzeltirseniz, işlemciyi doğru yönde takmanız gerekir, kesinlikle zorlamayın, yoksa yine işlemciyi çöpe atarsınız. Kolay gelsin...

Erasure
10-09-2006, 17:06
Sn.Bozok, umarım vaktinde okursunuz, sanırım fan'a yapışan işlemciyi, fan'la beraber tekrar takmak istediniz ve fan'da bir seferde oturmadığından ayakların eğilmiş olduğunu düşünüyorum. En azından işlemciyi fan'dan ayırarak önce işlemciyi montaj etmeli (doğru yönde montaj edilmeli, yoksa yine ayaklar eğilir veya kırılır) sonrada fan'ı oturtmalısınız.

Eğilen ince teller diye bunları söylediğinizi bir kez daha sormak istiyorum...
http://www.terralab.ru/upload/terralab/platform/intel/955_XE_back.jpg

BOZOK
10-09-2006, 17:17
tesekkurler sn erasure
bu telleri duzeltmeye calisacagim baska care yok

Erasure
10-09-2006, 17:24
tesekkurler sn erasure
bu telleri duzeltmeye calisacagim baska care yok

kesinlikle çok dikkatli olun, hiç zorlamayın ve bu işi yapmadan önce metal birşeye, örneğin kalorifer peteğine filan dokunun, sonrada düzeltmeye çalışın. Eğer düzeltirseniz, doğru yönde hiç zorlamadan takın. Termik macun (gri renkte olan) yoksa veya fan'dan ayırırken bozulursa, fan'ı üstüne oturtmadan önce mutlaka termik macunu yenileyin, yoksa işlemci ısısını fan'a gönderemeyeceğinizden aşırı ısınan işlemci bu seferde yanabilir...

wolf2
10-09-2006, 17:29
[QUOTE aradan 7 ay gecti yeniden elime aldim ve bir hata si oldugunu fark ettim
bu sorun pc nin calismamasina neden olabilir mi:confused:[/QUOTE]

Sayın Bozok işlemcinin ince ayaklarını ince uclu cımbızla düzeltebilirsiniz ayrıca kırık ayakları İstanbul/kadıköy'de tamirde(tabi değerse) ediyorlar (www.ikinciel.com) saygılarımla.

Erasure
10-09-2006, 17:37
[QUOTE aradan 7 ay gecti yeniden elime aldim ve bir hata si oldugunu fark ettim

Sayın Bozok işlemcinin ince ayaklarını ince uclu cımbızla düzeltebilirsiniz ayrıca kırık ayakları İstanbul/kadıköy'de tamirde(tabi değerse) ediyorlar (www.ikinciel.com (http://www.ikinciel.com)) saygılarımla.[/quote]

merhaba, ikinciel.com adresi için spy sweeper zararlı site uyarısı vererek açmadı, bilginiz olsun...

BOZOK
10-09-2006, 18:06
evet degerli arkadaslarim:oley: :oley: :oley: :oley: :oley:
bu sorunumuzda burda bitmistir :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :D :gulen:
emegi gecen butun arkadaslara tesekkurler ediyorum(basta sn erasure )
hepinizden ALLAH razi olsun:aglayan: :aglayan: :aglayan:
islem tamam

BOZOK
10-09-2006, 18:12
simdi ikin ci asamaya gecebilirim bu yapilan pc yi nasil her seyden temizler tertemiz anadan dogmus gibi yapabilirim bu pc yi cocugumun egitimide kullanacagim
birde 1 hattan nasil iki pc yi internete baglarim

Erasure
10-09-2006, 18:16
evet degerli arkadaslarim:oley: :oley: :oley: :oley: :oley:
bu sorunumuzda burda bitmistir :oley: :oley: :oley: :oley: :oley: :D :gulen:
emegi gecen butun arkadaslara tesekkurler ediyorum(basta sn erasure )
hepinizden ALLAH razi olsun:aglayan: :aglayan: :aglayan:
islem tamam

Bu işi zararsız atlatmanıza sevindim, şansınız varmış, işlemciye elveda diyebilirdiniz, neyse bu işi halletmişsiniz, eğer sık sık takılma olursa size belirttiğim termik macun'u yenilersiniz. Olur da termik macun'u kullanmanız gerekirse bunu çok az kullanmanız gerekiyor, bir nohut büyüklüğü kadar işinize görecektir. İyi günler, kolay gelsin...

wolf2
10-09-2006, 19:48
Sayın Bozok işlemcinin ince ayaklarını ince uclu cımbızla düzeltebilirsiniz ayrıca kırık ayakları İstanbul/kadıköy'de tamirde(tabi değerse) ediyorlar (www.ikinciel.com (http://www.ikinciel.com)) saygılarımla.

merhaba, ikinciel.com adresi için spy sweeper zararlı site uyarısı vererek açmadı, bilginiz olsun...[/QUOTE]

Arkadaşlar hepinizden özürdilerim aceleyle site ismini yanlış yazmışım doğrusu www.ikincielonline.com olacaktır saygılarımla.

wolf2
10-09-2006, 19:50
simdi ikin ci asamaya gecebilirim bu yapilan pc yi nasil her seyden temizler tertemiz anadan dogmus gibi yapabilirim bu pc yi cocugumun egitimide kullanacagim

Sayın Bozok internete şu an nasıl bağlanıyorsunuz detay verirseniz daha kolay yardımcı oluruz saygılarımla.

Erasure
10-09-2006, 20:14

Sorunsuz bir makina olsun diyorsanız ve harddisk içinde önemli birşey yoksa, ntfs'e göre formatlayarak sıfırdan windows yükleyebilirsiniz. Tabii bunun için donanımınıza ait parçaların sürücülerinin olması gerekiyor.

İnternet bağlantısını paylaştırmak için ADSL kullanıyorsanız en güzel ve sorunsuz yöntem 4 port çıkışlı bir modem alarak 2 bilgisayarı ethernet ile kullanabilirsiniz. Konuyu biraz daha ileri götürerek, notebook varsa ve de kablosuz özelliği varsa, bu durumda da wireless destekli bir modem alabilirsiniz. Başka alternatifler de var ama en sağlıklısı bu tip bir çözüm. Ufak çaplı bir network de kurmuş olursunuz.

Wireless özellikte alırsanız, ki bütçeniz uygunsa bunu öneririm, kablo karmaşası ile uğraşmadan evdeki bir noktaya koyacağınız modem'e, bilgisayarlarınıza takacağınız usb wireless adaptör ile evinizin her noktasından ulaşabilirsiniz. Hatta şu anda US Robotics'in kampanyasında usb wireless adaptör de hediye ediliyor. Tabii son karar sizin... iyi günler, kolay gelsin...

Sarı
10-09-2006, 21:05
merhaba, ikinciel.com adresi için spy sweeper zararlı site uyarısı vererek açmadı, bilginiz olsun...

bu siteye girmedim.yalnız yeni bi moda başladı..vb script kullanılarak pc de bir portu açan, kullanıcının ip sinide sitedeki x.txt ye kaydeden bi yöntem var..site sahibide txt den aldığı ip lerde açık portu kullanarak sisteme giriş yapıo..ve hala kasper,avast,norton düdüttt yapmıo hayret ediyom..

minervax
10-09-2006, 22:36
Sn. pinky , Sn.Erasure,
Yardımlarınız ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla.

Perke
10-09-2006, 23:19
Değerli arkadaşalar.
4 Başlıktan oluşan Avi formatlı (yaklaşık 4 gb)videolarımı Nero ile dvd ye yazarken (encode aşaması bitmeden)aşağıdaki hatayı veriyor ve yazma işlemi sonlanıyor.Pc sanal bellek miktarı en düşük 768, yüksek ise 1536 mb.Pc de 512 mb ram kullanıyorum.Daha önce defalarca dvd kaydettim.Acaba pc de kurulu olan fazla sayıda video işleme programı(Sony Vegas, Ulead Video,TMPGEnc gibi) veya çeşitli programlar buna neden olabilir mi?.Pc deki bellek durumu (internet dışında) hiçbir işlem yapmadığım halde aşağıdaki gibi görünüyor.Çözüm önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Erasure
11-09-2006, 02:40
Değerli arkadaşalar.
4 Başlıktan oluşan Avi formatlı (yaklaşık 4 gb)videolarımı Nero ile dvd ye yazarken (encode aşaması bitmeden)aşağıdaki hatayı veriyor ve yazma işlemi sonlanıyor.Pc sanal bellek miktarı en düşük 768, yüksek ise 1536 mb.Pc de 512 mb ram kullanıyorum.Daha önce defalarca dvd kaydettim.Acaba pc de kurulu olan fazla sayıda video işleme programı(Sony Vegas, Ulead Video,TMPGEnc gibi) veya çeşitli programlar buna neden olabilir mi?.Pc deki bellek durumu (internet dışında) hiçbir işlem yapmadığım halde aşağıdaki gibi görünüyor.Çözüm önerilerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Sn.Perke, anlattıklarınıza göre hata Nero Vision'da oluşuyor, bu durumda ya bir program hatası, yani nero vision'da bozulma, yada video'nun çevrilmesi aşamasında bir codec hatası gibi gözüküyor. Hangi programı en son yüklediğinizi bilmiyorum ama önce nero, sonra sony vegas gibi bir sıralamayla gittiyseniz, sony'in veya diğerlerinin codec'lerin versiyonlarını değiştirerek düşük veya nero vision ile uyumsuz bir hale getirmiş olabilir. Bu hatayı hep aynı yerde verip vermediğine bakabilirsiniz veya kayıt etmek istediğiniz video'lardan birkaçını ayırarak kayıt etmeyi deneyebilirsiniz. Bir öneri olarak makinama bulaşan bir virus, kayıt ederken mavi ekranı getirerek sistemi çökertiyordu, bu tip bir virus aramasını da en son ihtimal olarak düşünebilirsiniz.

Birde Nero'nun versiyonları sıkça güncelleniyor, bunları da güncel yama'ya yükseltebilirsiniz. Donanım hatası olamaz, zira 512'lik ram ile bunları bende yapabiliyordum. Diğer programların hata yapıyor olmasına da bir ihtimal veremiyorum, Ulead hariç sizdekilerden daha fazla video edit, convert vs programı kullanıyorum.

Şimdilik bunlar aklıma gelenler, umarım sorunu çözersiniz, iyi geceler, kolay gelsin...

ayyan
11-09-2006, 14:58
belki yeri değil ama.. msn çalışıyor mu ? bende service unavaible türü bişi çıkıyor da..
--
p.s. : bu yazı cevabı aldıktan sonra kendini imha edecektir.

BOZOK
11-09-2006, 15:00
belki yeri değil ama.. msn çalışıyor mu ? bende service unavaible türü bişi çıkıyor da..
--
p.s. : bu yazı cevabı aldıktan sonra kendini imha edecektir.

bende tam bunu soracaktim bendede calismiyor msn
14.07 itibari ile calismaya basladi msn

ekselans
11-09-2006, 15:01
bende çalışıyor

pinky
11-09-2006, 15:17
msn çalışmıyor

dönence
11-09-2006, 15:33
bende de msn yok.hizmet gecici olarak hizmet dışıymış.

neeldo
11-09-2006, 15:49
Bende de yok msn aşağıdaki resimdeki uyarı geliyor.

http://img92.imageshack.us/img92/774/msngi9.gif

pinky
11-09-2006, 16:56
bende çalışıyor

Windows Live Messenger'ler çalışmıyor.
Siz hangi sürümü kullanıyorsunuz sayın ekselans
msn sürüm 4.5 kullanan var mı? Onlarda çalışmıyor mu?
Saygılar

ayyan
11-09-2006, 17:01
Saygılar

wlm den önce çıkan benimki.. hala çalışmıyor (service running gözüküyor bu arada ) ..

ekselans
11-09-2006, 17:10
Saygılar

4.7 su an çalışan

fakat msn messenger 7,0 bendede çalışmıyormuş

pinky
11-09-2006, 17:15
Anlaşılan sorun yeni sürümlerde. Acil işi olanlar eski sürümleri kullanabilirler.

Erasure
11-09-2006, 17:27
Bu resmi birkaç dk önce aldım, 4.7 sürümü de denedim ama sonuç olumsuz, bununla da kalmadım ve önce Kore'den proxy arkasına, sonra'da Amerika'dan proxy arkasına gizlendim. Bütün programlarım ingilizce sürümdür. Bir ihtimal 11 Eylül saldırıları ile ilgili bir haberleşmeyi kapatma diye birşeyi uydurabiliriz :gulen: ... Ama yahoo çalışıyor :tamam: ...

http://img153.imageshack.us/img153/2429/snap137li2.jpg

dönence
12-09-2006, 10:36
arkadaşlar benim msn bugünde yok hala hizmet gecici olarak yok deyip duruyo

pinky
12-09-2006, 11:02
msn çalişıyor. Sorun yok

Longtime
12-09-2006, 12:16
zaman zaman bu hatayı veriyor..ama kısa sürede düzeliyor..kanımca ücretsiz ya hep servis içi olacak değil ya:)

lms
13-09-2006, 22:44
dizüstü bilgisayarım yere düştü ekranın ortasında yukardan aşağıya renkliçizgileri olan 5-6 santim eninde bir şerit oluştu bilgisayar normal çalışıyor bu görüntüyü nasıl kaldıra bilirim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Erasure
13-09-2006, 23:42
dizüstü bilgisayarım yere düştü ekranın ortasında yukardan aşağıya renkliçizgileri olan 5-6 santim eninde bir şerit oluştu bilgisayar normal çalışıyor bu görüntüyü nasıl kaldıra bilirim yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

Selam, büyük ihtimalle LCD'ye sinyal gönderen kısımda bir sorun oluşmuş veya o kısımda bir çatlama var gibi gözüküyor. Bu durumda teknik servis yolu gözükmekle beraber, sorununun aşağıdaki resimlerdeki gibi birşeye benzediğini sanıyorum. Resimleri aldığım yerdeki bu makinaların ekranlarını malesef yenilemişler. İşin biraz zorca, umarım Türkiye'de satılan ve servis desteği olan bir cihazdır. İyi geceler, kolay gelsin...

52172 52173

Ali Baba
14-09-2006, 01:16
Benim bilgisayar dün tam anlamıyla göçtü.

Sorun biraz komik oluştu. Benim 15 yaşındaki çocuk cep telefonunun hafıza kartını PC ye bağladı ve dosya aktarmak isterken Pc göçtü ekran kayboldu.

Açamayınca formatlamak istedim fakat nafile tam formatlarken makine yeniden başlatatıyor ve formatlayamadım. Bütün gece uğraşmama rağmen olmadı.

Virüs anadiskte olduğundan hızlı hareket ederek diskin C bölümünü silmeyi başardım. Esas önemli kayıtlar D ve E de olduğu için o bölümleri silmedim. fakat nafile formatı tamamlatmadı bir türlü.

Neyse evde yedek bir 80 Gb lik disk vardı onu monte ettim ona yüklemeyi denedim yine olmadı son çare eski diskin kablosunu çekerek yeni diske Windowsu yükledim.

Şimdi eski diskteki bilgilere ulaşmam gerek fakat kabloyu tekrar takarsam Windows yine çökecek.

Ne yapabilirim. Diski bağladıktan sonra windowsu açmadan nasıl o virüsü silebilirim?

Güvenli modda başlatsam acaba Virüs yine aktif olurmu?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Cepten virüs geldiğinide ilk defa görüyorum. :)

Son olarakta güvenli modda başlatmak için hangi tuşa basıyorduk yaşlılıktan olucak unutmuşum.

dopamin
14-09-2006, 01:24
f8 ile...
dos ortamında çalışan bi antivirüs programı deneyebilirsiniz

dopamin
14-09-2006, 01:27
http://www.google.com.tr/search?q=dos+antivir%C3%BCs&hl=tr

sanırım bunlardan f-prot işinizi görür

Sarı
14-09-2006, 01:35

Sorun biraz komik oluştu. Benim 15 yaşındaki çocuk cep telefonunun hafıza kartını PC ye bağladı ve dosya aktarmak isterken Pc göçtü ekran kayboldu.

Açamayınca formatlamak istedim fakat nafile tam formatlarken makine yeniden başlatatıyor ve formatlayamadım. Bütün gece uğraşmama rağmen olmadı.

Virüs anadiskte olduğundan hızlı hareket ederek diskin C bölümünü silmeyi başardım. Esas önemli kayıtlar D ve E de olduğu için o bölümleri silmedim. fakat nafile formatı tamamlatmadı bir türlü.

Neyse evde yedek bir 80 Gb lik disk vardı onu monte ettim ona yüklemeyi denedim yine olmadı son çare eski diskin kablosunu çekerek yeni diske Windowsu yükledim.

Şimdi eski diskteki bilgilere ulaşmam gerek fakat kabloyu tekrar takarsam Windows yine çökecek.

Ne yapabilirim. Diski bağladıktan sonra windowsu açmadan nasıl o virüsü silebilirim?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Cepten virüs geldiğinide ilk defa görüyorum. :)

Son olarakta güvenli modda başlatmak için hangi tuşa basıyorduk yaşlılıktan olucak unutmuşum.

sisteme enjekte olmamış bir virüsün data dosyasından farkı yoktur..
ikinci harddiski takın.ikincil olsun tabi bundan boot etmeyin..amacınız komple silmek ise sürücüsünün(bilgisayarımda e: gibi) üzerinde sağ tıklayıp biçimlendiri tıklayın devam edin..bu şekilde herhangi bi zıplama yapamaz...:D

lms
14-09-2006, 10:18
Selam, büyük ihtimalle LCD'ye sinyal gönderen kısımda bir sorun oluşmuş veya o kısımda bir çatlama var gibi gözüküyor. Bu durumda teknik servis yolu gözükmekle beraber, sorununun aşağıdaki resimlerdeki gibi birşeye benzediğini sanıyorum. Resimleri aldığım yerdeki bu makinaların ekranlarını malesef yenilemişler. İşin biraz zorca, umarım Türkiye'de satılan ve servis desteği olan bir cihazdır. İyi geceler, kolay gelsin...

52172 52173

teşekkürler sn erasure benim bilgisayar aynen gönderdiğiniz resimdeki gibi demekki servis yolu gözüktü

Palet
14-09-2006, 10:46
Nasıl tarif etmeliyim bilmiyorum daha önce böyle bişey basıma gelmedi..
Machintos kullanıyorum ve hissenete de sürekli burdan baglanıyorum.Ama bu sabah sifremi yazıp giriş yaptıktan sonra ekran ana sayfaya geri döndü ziyaretçi konumunda kaldım hala baglanamadım.

Sonra merak edip bir Pc den giriş yaptım ve sayfama ulastım.
İnternet baglantımda ve bilgisyarımda olusan herhangi bir sorun yokken böyle birşey nasıl olur anlayamadım.
Yani artık machintos la foruma giremeyecekmiyim :(

Red Kit
14-09-2006, 11:51
Nasıl tarif etmeliyim bilmiyorum daha önce böyle bişey basıma gelmedi..
Machintos kullanıyorum ve hissenete de sürekli burdan baglanıyorum.Ama bu sabah sifremi yazıp giriş yaptıktan sonra ekran ana sayfaya geri döndü ziyaretçi konumunda kaldım hala baglanamadım.

Sonra merak edip bir Pc den giriş yaptım ve sayfama ulastım.
İnternet baglantımda ve bilgisyarımda olusan herhangi bir sorun yokken böyle birşey nasıl olur anlayamadım.
Yani artık machintos la foruma giremeyecekmiyim :(

Böyle bir şey olmaması gerek. vbulletin kullanıyoruz, eğer Mac kullanıcıları giremezse ABD'de büyük olay olur. Eğer gerçekten söylediğiniz gibiyse çok kısa zamanda düzelir. Yine de problemin sizin bilgisayar veya browser'dan kaynaklanma ihtimali var.

sensiz
14-09-2006, 14:23
arkadaşlar.acilen compeye simplex DP66M marka scannerıma driver lazım.sürümüne acilen ihtiyacım var.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.SAYGILAR.

stockbroker
14-09-2006, 14:38
arkadaşlar.acilen compeye simplex DP66M marka scannerıma driver lazım.sürümüne acilen ihtiyacım var.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.SAYGILAR.

http://www.scanner-drivers.com/drivers/22/22977.htm

Not:İndirdiğiniz dosyayı bir antivirüs programı ile taramayı ihmal etmeyin.

uguner
14-09-2006, 16:33
arkadaşlar pc min sesi çıkmaz oldu
birden bire oldu sanırımkurcalarken bişey yaptım
donanım ekle diyor lakin yapamiyorum
yardım ederseniz sevinirim

neeldo
14-09-2006, 17:16
arkadaşlar pc min sesi çıkmaz oldu
birden bire oldu sanırımkurcalarken bişey yaptım
donanım ekle diyor lakin yapamiyorum
yardım ederseniz sevinirim

Ses kartı sürücünüzde sorun var.Denetim masasından sisteme girip aşağıdaki resimlerdeki işlemleri yaptığınızda sürücünüz yeniden kurulacaktır.

http://img183.imageshack.us/img183/7879/donanmcp0.gif

http://img177.imageshack.us/img177/4097/srcxp9.gif

http://img97.imageshack.us/img97/8671/ilerioj0.gif

http://img97.imageshack.us/img97/7264/listedenzz4.gif

http://img97.imageshack.us/img97/3830/yklejp1.gif

ekselans
14-09-2006, 18:03
Tech MArka MAus Kullanıyorum kablosuz

Ayda bir pil değiştirmek gerekiyor

Kullanıp tecrübe eden varmı ?

bu pil olmadık zamanda bitiyor :(

pinky
14-09-2006, 19:30
Tech MArka MAus Kullanıyorum kablosuz

Ayda bir pil değiştirmek gerekiyor

Kullanıp tecrübe eden varmı ?

bu pil olmadık zamanda bitiyor :(
Ni-Mh Rechargeable Battery kullanınız. 2500m mAh. Yoksa charge aleti de satın alınız.

ekselans
14-09-2006, 19:44
Ni-Mh Rechargeable Battery kullanınız. 2500m mAh. Yoksa charge aleti de satın alınız.

hiç aklıma gelmemişti

çok teşekküür ederim

Saygılar

sensiz
14-09-2006, 22:51
teşekür ederim.sayın stockbroker elinize sağlık,saygılarımı sunarım.

Erasure
15-09-2006, 00:22

Selam, birkaç arkadaş öneride bulunmuşlar, bende bunlara ilaveten birkaç nokta eklemek istiyorum. Sisteme virus bulaşmasında yapılacak birçok şey var, bunlardan birisi de sistemde güvenilir bir virus tarayıcı yoksa, online virus kontrolü yapabilirsiniz. Benim önerebileceğim symantec'in sitesi olup, aynı yerden online güvenlik test'i de yapabilirsiniz. http://security.symantec.com/sscv6/default.asp?langid=ie&venid=sym adresindeki adımlarla işlemi başlatıyorsunuz. Aşağıdaki gibi bir aşama'dan da virus kontrolü veya güvenlik kontrolünü seçiyorsunuz.

http://img243.imageshack.us/img243/7135/snap148az9.jpg

Gelelim diğer detaylara, madem ki 2 harddisk var, bu durumda daha avantajlısınız, güvenilir kısma verilerinizi aktardıktan sonra diğer tarafı komple uçurabilirsiniz. Ama ben böyle yapmazdım, dosyalarım genellikle diğer harddiskte durur ve windows'un olduğu kısım farklı yerdedir. İşimin aksamaması içinde 2 windows kuruludur. Ancak birisi çöktüğünde diğerine birkaç ufak bios hareketi ile geçerim.

Verilerinizi garantiye aldıktan sonra ilk harddisk'e eğer sıfırdan yükleme yapacaksanız, formatlayarak kurtulmak konusunda ilk adımı atabilirsiniz.
Bu durumda hata yapmamak için de, diğer harddisk'i sistemden ayırabilirsiniz. Çünkü birden fazla harddisk'i olupta kurulum yaparken, yalnış yeri formatlayan çok insan tanıyorum. Bu tip bir güvenliği mutlaka alın.

2 harddisk ile kurulum yapmakta zor değil, sadece bios'tan CD-Rom veya DVD'ye ayarlayın sonrada Windows CD'sini takarak adımları takip edin.

Bir başka alternatifi ise şöyle yapardım, 2nci harddisk takar, virus'lü olanı ayırırım, sonrada bios'tan cd'ye çevirir, kurulumu yapar ve sonrada sadece virus programlarını yükler bunu güncellerdim. En son aşamada da virus'lü olanı tekrar sisteme bağlarım ama sistemi virus'lüden değil de bios'tan yeni yüklediğim windows ile açardım, sonrada sistemde full arama yapardım.

Eğer virüsü buluyor ve silemiyorsa, önce karantina'ya alır sonrada internette virüs'e ait removal tool arardım. Yani sadece bulduğu virüs'ü sistemden kaldıracak bir silme aracı diyebilirim.

Ancak burada bilgisayar haricinde birde virüs'lü kart var, bunu da unutmamak lazım. Bu ise halen kartta duruyor ve silinmeyi bekliyor. Eğer telefonun symbian işletimi veya smartphone sistemini kullanıyor ise biraz daha şanslı gibisin, zira kaspersky'ın, Mcaffee'nin, Bullguard'ın çeşitli virus programları var. Ben kaspersky'ı kullanıyorum. Eğer önemsiz ise kart'ı da komple silerek telefonunuzu da güvenli bir hale getirmek için harekete geçebilirsiniz.

Şimdilik bu kadar, biraz uğraştıracak gibi ama kesinlikle çözümsüz değil, iyi günler, kolay gelsin...

BOZOK
17-09-2006, 00:04
Görüntüleri seyredebilmeniz için gerekli olan program

QuickTime
diyor bu program var bende
izlemek icin basinca sayfa hata raporu verip kapatiliyor
bu goruntuyu izlemek icin ne yapa bilirim
ornek http://www.seyrediyorum.com/fragman/
tesekkurler:tamam:

stockbroker
17-09-2006, 00:24

QuickTime

Ben de izlemeyi denedim,izleyemedim.Pencereye evet demek istemedim.Evet dersem izleyebilirim.

http://img67.imageshack.us/img67/7673/hatamu0.jpg

Bilgi: MIME tipleri, browserlara dosyanın hangi tip olduğunu bildirir. Örnek olarak html dosyasının bir web sayfası, txt dosyasının bir düz text dosyası olduğu gibi. Sunucuda kullanımda olan bir çok dosya tipi ön ayarlıdır.

Sizin sorununuzun nasıl çözüleceğini bilmiyorum.Ama illede fragmanları izleyeceğim diyorsanız,bu sitenin fragmanları aldığı esas adresten (http://www.imdb.com/Sections/Trailers/) izleyebilirsiniz.(Media Player ile):)

Aşağıdaki örneklerdeki gibi.....
Children of Men (http://www.imdb.com/title/tt0206634/trailers-screenplay-E28377-10-2)
North Country (http://www.imdb.com/title/tt0395972/trailers-screenplay-E25473-10-2)

neeldo
17-09-2006, 00:34

QuickTime

Aşağıdaki linkteki K-Lite Mega Codec Packı indirirseniz her türlü videoyu izleyebilirsiniz.

http://www.inndir.com/program.php?id=21130

pinky
17-09-2006, 01:18
Sayın neeldo, Sayın Erasure
Resimler üzerine kırmızı okları hangi programla çiziyorsunuz?
Çok gizli değilse lütfedermisiniz. :)
Peşin teşekkür ve saygılarımla

neeldo
17-09-2006, 01:36

Ben ekran görüntüsü almak için SnagIt programını kullanıyorum onun editörü çok gelişmiş onunla yapıyorum.

Tanıtacağım programın ismi Snagit.Snagit piyasada bulunan en iyi ekran görüntüsü yakalama programıdır.Özellikle ekran görüntüsü aldıktan sonra ekran görüntüsü aldığınız resimi düzenlemek için güzel bir resim editörü bulunmakta.Boyutu 13.2 mb olan programı indirirken neden bir ekran görüntüsü alma programının boyutu bu kadar büyük diye düşünebilirsiniz ancak kullandığınız zaman nedenini anlayacaksınız.

http://img116.imageshack.us/img116/6375/snagitte9.png

SnagIt bir Screen Capture, yani Ekran Görüntüsü Yakalama programı olmakla birlikte benzer programlara nazaran çok gelişmiş özelliklere sahiptir.
SnagIt ekran yakalama işlemini amatör kullanımdan çıkararak profesyonel bir zemine oturtmakla kalmaz aynı zamanda bu işlemi mümkün olan en kolay biçimde gerçekleştirmenize yardım eder. Klasik uygulamalara ek olarak;

.: Tek bir pencerenin
.: Herhangi bir pencere üzerindeki bir kontrolün
.: Herhangi bir pencere üzerindeki bir metnin
.: Kaydırma çubukları kullanılırken herhangi bir pencerenin
.: Web sayfalarının
.: Web sayfaları üzerindeki resimlerin ve linklerin

ekran görüntülerini yakalayabilirsiniz. Bu üstün özelliklerinin yanında hareketli ekran görüntülerinin kaydedilmesi, yakalanan görüntülerin PDF ve benzeri formatlara dönüştürülmesi,yakalanan resimlere efekt, yazı, not vb. eklenebilmesi ve Word, Excel, Power Point gibi MS Office uygulamaları ile Internet Explorer 6 ile birlikte entegre şekilde çalışabilme yeteneklerine sahip uygulamanın bu son sürümünde program arayüzü daha canlı hale getirilmiş.

download linki
http://download.techsmith.com/snagit/enu/snagit.exe

türkçe yaması
www.hemenpaylas.com/download/895329/techsmith.snagit.tutkish-patch.exe.html

pinky
17-09-2006, 01:53
Ben ekran görüntüsü almak için SnagIt programını kullanıyorum onun editörü çok gelişmiş onunla yapıyorum.
Çok teşekkür ederim.

Erasure
17-09-2006, 11:37

Sn. Pinky, forum gönderdiğim ve birşeyleri anlattığım bütün resimleri HyperSnap 6 ile hazırlıyorum. Onlarca program kullandım ve bunun özellikleri diğerlerinden baskın gelince de bu programı kullanmaya başladım. Uzunca bir zamandır da sabit görüntüler için HyperSnap kullanırken, anlatacağım şey video ise yine aynı şirketin HyperCam programını kullanıyorum. Ancak Hypercam'i çok daha az kullanıyorum, video ile birşeyler anlatmak o kadar sık olmuyor. Aşağıda da ufak bir görüntüsü var, tavsiye ederim, sorun yaşamayacaksınız. Güzel bir özellik olarak sayfalarca uzunluktaki internet sayfalarını auto-scroll ile tek bir resim olarak alabiliyorsunuz, tabii resim epeyce uzuyor. İyi günler, kolay gelsin...

http://img133.imageshack.us/img133/9518/snap160mg2.jpg

Perke
19-09-2006, 00:24
Arkadaşlar,
Yeri gelmişken bir konuyu sormak istedim.Bazen çocuklarımın videolarına hareketli flash v.b eklemeler yapan programlarla çalışma yapıyorum.Ancak bunları video formatlarında kayıt imkanı bulamıyorum.Bu bahsettiğiniz programlarla bu hareketli görüntüleri çekip avi vs. olarak kaydedebilir miyim?Bende bu iş için Camtasia Studio programı var.Bu da tüm ekran hareketlerini kaydeden bir program.

Erasure
19-09-2006, 01:33
Arkadaşlar,
Yeri gelmişken bir konuyu sormak istedim.Bazen çocuklarımın videolarına hareketli flash v.b eklemeler yapan programlarla çalışma yapıyorum.Ancak bunları video formatlarında kayıt imkanı bulamıyorum.Bu bahsettiğiniz programlarla bu hareketli görüntüleri çekip avi vs. olarak kaydedebilir miyim?Bende bu iş için Camtasia Studio programı var.Bu da tüm ekran hareketlerini kaydeden bir program.

Aşağıda size bir örnek verdim, flash animasyonunu SwishMax ile yaptım, ki bunu herhangi bir program ile yapabilirsiniz, yalnız çektiğiniz movie ile aynı ebatta olsun, daha şık durur. Sonrasında da Sony Vegas'a filmi ve swf'li dosyayı ekledim, sonrasında da istediğim gibi montaj yaparak işi bitirdim. Ancak Sony Vegas sıkı bir program olup, iyi bir donanımınız yoksa ve filmleriniz saatler sürüyorsa, montajı yapma sonrasındaki Render aşaması yani istediğiniz formata göre yeniden kayıt işlemi duruma göre saatler hatta günler sürebilir.

Size verdiğim örnekteki swf dosyası 10sn ve diğer mov dosyası 3.5 dk kadar ama yeniden render işlemi için Dual Core ve 1 GB ram ile 25 dk süre verdi. Yani işiniz biraz uğraştırıcı ve bunu yaparken elektrik kesintisi olursa başa dönersiniz. Şimdilik bu kadar, kolay gelsin....
http://img150.imageshack.us/img150/3932/snap166lp9.jpg

akın
20-09-2006, 23:48
Arkadaslar butun garıplıklerde benımı bulur analamadım gıttı, bürodakı makınayı kapatıyoruz cıkarken, sabah gelıyoruz bakıyoruz makına kendı kendıne acılmıs, evdekı makınayı acıyorum 5 dk sonra kendılıgınden kapanıyor, hemen gerı acabılsek ıyı 5 dk kadar kapalı kalıyor sonra ancak acılıyor arka arkaya 4 kez bunu yapıyor sonra normale donuyor, boyle bır tecrube gecıren yada bılgı sahıbı arkadasların yardımını rica edecegim, şimdididen tşk.

Erasure
21-09-2006, 02:13
Arkadaslar butun garıplıklerde benımı bulur analamadım gıttı, bürodakı makınayı kapatıyoruz cıkarken, sabah gelıyoruz bakıyoruz makına kendı kendıne acılmıs, evdekı makınayı acıyorum 5 dk sonra kendılıgınden kapanıyor, hemen gerı acabılsek ıyı 5 dk kadar kapalı kalıyor sonra ancak acılıyor arka arkaya 4 kez bunu yapıyor sonra normale donuyor, boyle bır tecrube gecıren yada bılgı sahıbı arkadasların yardımını rica edecegim, şimdididen tşk.

Açılırken hemen kapanma bir programın açılışta kendisini yüklemesi sonrasında reboot etmesi olabilir. Bir virus olma ihtimali de kuvvetli gözüküyor. Otomatik açılması ise belki bir anakart sorunu veya power supply olabilir, bu konu da da yaşadığımız bir olayı kısaca özetleyeyim, kalitesiz bir kasanın power tuşuna tam basılmaması sonucu tuş takılı kalmış, kullanıcı ise her seferinde sizdeki gibi sabahları açık bilgisayar ile karşılaşmıştı. Bulmak fazla vakit almadı ama böyle de bir durum görmüştüm. Ofis'te elektrik kesilmesi anlık oluyorsa bu da belki power supply'ı tetikleyebilir. Bunlara bir bakabilirsiniz, aslında çok fazla neden olabilir, aklıma şimdilik bunlar geliyor. Birde otomatik on-off türünde bir program da bunları yapar. Umarım çözersin...

http://img143.imageshack.us/img143/9073/snap1ot0.jpg

karınca
21-09-2006, 02:24
... evdekı makınayı acıyorum 5 dk sonra kendılıgınden kapanıyor, hemen gerı acabılsek ıyı 5 dk kadar kapalı kalıyor sonra ancak acılıyor arka arkaya 4 kez bunu yapıyor sonra normale donuyor, boyle bır tecrube gecıren yada bılgı sahıbı arkadasların yardımını rica edecegim, şimdididen tşk.
evdeki bilgisayar için yeniden işletim sistemi yüklenecek gibi duruyor...
Önceden bende böyle yapıyordum ama son 1-2 yıldır "acronis true image" ile problemsiz çözüme ulaşıyorum.
Eğer yeniden yüklemeden başka çözüm yok gözüküyorsa.Bilgisayarınıza yüklenecek tüm programları yüklemek sonrasında "imaj" almak aklınızda bulunsun...

MuDo
21-09-2006, 12:37
Bilgisayarı farklı IP den bağlamak gerektiğinde her defasında ayrı ayrı DNS ve IP ayarları yapmadan bir sefer kaydedip daha sonra bu ayarları üzerinden bağlanabilen, bu ayarları hatırlayabilen bir sistem, program var mı?
Teşekkürler...

Aşağıdaki Linkdeki programı incelerseniz belki işinize yarayabilir.
http://serazat.trky.net/trky-dnsayar_in.asp

Sayın Perke; öncelikle teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz linke baktım ancak, güvenilir bir program olduğu konusunda endişelerim oluştu.

Sizin veya diğer arkadaşların bu konuda yardımları olabilir mi?

selçuk efendi
21-09-2006, 13:07
Bilgisayarı farklı IP den bağlamak gerektiğinde her defasında ayrı ayrı DNS ve IP ayarları yapmadan bir sefer kaydedip daha sonra bu ayarları üzerinden bağlanabilen, bu ayarları hatırlayabilen bir sistem, program var mı?
Teşekkürler...

Sn. mudo, ben derdinizi anlayamadım ama inşallah anlayan çıkar:)

Erasure
21-09-2006, 13:49
Teşekkürler...

Sn.MuDo, örneğin bir notebook kullanıyorsunuz ve bunu farklı yerlerdeki ağa bağlarken, her seferinde ayar yapmadan kullanmak şeklinde bir isteğiniz mi var? Normalde IP ayarlarını otomatikte bırakarak DHCP'den otomatik IP almasını sağlayabilirsiniz. Bir başka örnek olarak kullandığım notebook wireless ve bunu 10 farklı yerde kullanıyorum, ama her bir bağlantıyı kendi programı ile ayrı ayrı tanımladım ve bunlara bir isim verdim. Ancak bir daha elimi sürmeden falanca şirkete gelince sistem kendisi hangi bağlantı yeri olduğunu anlayıp ağa bağlanıyor.

Buradaki gibi IP yi elle girerek farklı durumlar da yaratmak mümkün ama istediğinize uyuyormu bilmiyorum...
http://img146.imageshack.us/img146/8193/snap001yh6.jpg

avkt
21-09-2006, 17:35
arkadaşlar bir sorum olcaktı ........yan clıck yapıp sayfayı yeni pencerede aç dediğimde yeni sayfa açılmıyor ayarlardan açılır pencere engelleyicisi de kapalı ..???

Erasure
21-09-2006, 19:14
arkadaşlar bir sorum olcaktı ........yan clıck yapıp sayfayı yeni pencerede aç dediğimde yeni sayfa açılmıyor ayarlardan açılır pencere engelleyicisi de kapalı ..???

http://support.microsoft.com/kb/281679/tr adresine giderseniz orada nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatıyorlar. Kolay gelsin...

MuDo
22-09-2006, 00:59
Sn.MuDo, örneğin bir notebook kullanıyorsunuz ve bunu farklı yerlerdeki ağa bağlarken, her seferinde ayar yapmadan kullanmak şeklinde bir isteğiniz mi var? Normalde IP ayarlarını otomatikte bırakarak DHCP'den otomatik IP almasını sağlayabilirsiniz. Bir başka örnek olarak kullandığım notebook wireless ve bunu 10 farklı yerde kullanıyorum, ama her bir bağlantıyı kendi programı ile ayrı ayrı tanımladım ve bunlara bir isim verdim. Ancak bir daha elimi sürmeden falanca şirkete gelince sistem kendisi hangi bağlantı yeri olduğunu anlayıp ağa bağlanıyor.

Buradaki gibi IP yi elle girerek farklı durumlar da yaratmak mümkün ama istediğinize uyuyormu bilmiyorum...

Teşekkürlerr.. Hemence çözdünüz sorunu :) Şu an deneyemiyorum ama, olacaktırr.

Perke
22-09-2006, 23:32
[QUOTE=Erasure;1174513]Aşağıda size bir örnek verdim, flash animasyonunu SwishMax ile yaptım, ki bunu herhangi bir program ile yapabilirsiniz, yalnız çektiğiniz movie ile aynı ebatta olsun, daha şık durur. Sonrasında da Sony Vegas'a filmi ve swf'li dosyayı ekledim, sonrasında da istediğim gibi montaj yaparak işi bitirdim. Ancak Sony Vegas sıkı bir program olup, iyi bir donanımınız yoksa ve filmleriniz saatler sürüyorsa, montajı yapma sonrasındaki Render aşaması yani istediğiniz formata göre yeniden kayıt işlemi duruma göre saatler hatta günler sürebilir.

Size verdiğim örnekteki swf dosyası 10sn ve diğer mov dosyası 3.5 dk kadar ama yeniden render işlemi için Dual Core ve 1 GB ram ile 25 dk süre verdi. Yani işiniz biraz uğraştırıcı ve bunu yaparken elektrik kesintisi olursa başa dönersiniz. Şimdilik bu kadar, kolay gelsin....

Sn.Erasure, eksik bilgilendirdiğim için yanlış anlaşıldı.Filmlere eklediğim görüntüler sabit, yani jpeg formatında resim dosyaları.Bunların içine örneğin Nero PhotoShow Expres ile hareketli (yağmur yağdırarak geçen bulut, parlayıp sönen yıldız v.s) gibi flash eklenebiliyor.Ancak bunlar jpeg olarak kaydedilince hareket yerine sabit görüntüye dönüşüyor.İşte bu hareket leri program tam ekran demo olarak izletirken ekrandan çekim yapan bir programla kaydetmek istiyorum.İlginize teşekkürler.

Erasure
23-09-2006, 17:59
[quote=Erasure;1174513]Aşağıda size bir örnek verdim, flash animasyonunu SwishMax ile yaptım, ki bunu herhangi bir program ile yapabilirsiniz, yalnız çektiğiniz movie ile aynı ebatta olsun, daha şık durur. Sonrasında da Sony Vegas'a filmi ve swf'li dosyayı ekledim, sonrasında da istediğim gibi montaj yaparak işi bitirdim. Ancak Sony Vegas sıkı bir program olup, iyi bir donanımınız yoksa ve filmleriniz saatler sürüyorsa, montajı yapma sonrasındaki Render aşaması yani istediğiniz formata göre yeniden kayıt işlemi duruma göre saatler hatta günler sürebilir.

Sn.Erasure, eksik bilgilendirdiğim için yanlış anlaşıldı.Filmlere eklediğim görüntüler sabit, yani jpeg formatında resim dosyaları.Bunların içine örneğin Nero PhotoShow Expres ile hareketli (yağmur yağdırarak geçen bulut, parlayıp sönen yıldız v.s) gibi flash eklenebiliyor.Ancak bunlar jpeg olarak kaydedilince hareket yerine sabit görüntüye dönüşüyor.İşte bu hareket leri program tam ekran demo olarak izletirken ekrandan çekim yapan bir programla kaydetmek istiyorum.İlginize teşekkürler.

Bu durumda HyperCam ile bunu yapabilirsiniz, ekran görüntüsü aşağıda ve kayıt için alanı belirterek F2 ile kayıt, F3 ile durdurma şeklinde çalışıyor.
http://img245.imageshack.us/img245/4687/snap002wh3.jpg

Buradan da kayıt yerini ve sıkıştırma formatını seçerek veya buradaki gibi otomatikte bırakarak kayıt işini gerçekleştirebilirsiniz.
http://img245.imageshack.us/img245/7091/snap003zu3.jpg

Perke
23-09-2006, 18:36
[QUOTE=Erasure;1183480][quote=Perke;1182923]

Bu durumda HyperCam ile bunu yapabilirsiniz, ekran görüntüsü aşağıda ve kayıt için alanı belirterek F2 ile kayıt, F3 ile durdurma şeklinde çalışıyor.

Buradan da kayıt yerini ve sıkıştırma formatını seçerek veya buradaki gibi otomatikte bırakarak kayıt işini gerçekleştirebilirsiniz.

Sn.Erasure,
Zahmetiniz için tekrar teşekkürler.İyi haftasonu dileklerimle...

lms
24-09-2006, 15:51
bilgisayarımdaki bir dosyayı cd ye yazdırıyorum başarı ile yazıldı diyor fakat cd açtığım zaman boş gözüküyor bunun nedeni ne olabilir cd-rw sürücüsü bozulmuşsa bunu nasıl anlarım yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Erasure
24-09-2006, 19:41
bilgisayarımdaki bir dosyayı cd ye yazdırıyorum başarı ile yazıldı diyor fakat cd açtığım zaman boş gözüküyor bunun nedeni ne olabilir cd-rw sürücüsü bozulmuşsa bunu nasıl anlarım yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Boş CD'ye yazılıyor ve ortaya birşey çıkmıyorsa, birkaç sebep olabilir, öncelikle bu işi sürükle bırak ile yapıyorsanız genellikle windows problem çıkarıyor. Yazım sırasında kayıt edeceğiniz cihazı seçmekte önemli bir konu, eğer kayıt esnasında cd yazıcınız, image recorder'da kalmış ise CD'ye yazmadan image dosyası olarak kalır. Sonuçta da CD'de birşey olmaz. Bunun haricinde çoklu oturumda yaparken sorun çıkıyor olabilir veya cd'yi kayıt ettiğiniz cihaz ile okuduğunuz cihaz farklı özellikler içeriyor olabilir. Data kayıt tipi yine fark edebilir, Mode 1 veya mode2/XA gibi... Sonra CD'nin etiketi Türkçe karakter içeriyordur, bu da sorun yaratmış olabilir.
CD yazıcının bozuk olmasına ise pek ihtimal vermiyorum, zira okuyabiliyorsa, yazabilmesi de gerekir. Umarım yardımcı olabildim.

CD yazımı için birkaç yazıcı varsa buradan seçili olan takip edilebilir.
http://img142.imageshack.us/img142/7673/snap007lu3.jpg

akın
25-09-2006, 17:59

cevap veren arkadaslara tşk. sorun guc kaynagındaymıs (powersupply) degiştirince normale dondu, basınıza boyle bır sey gelırse bır yere not alın.. :)

kumralada
27-09-2006, 09:55
Arkadaşlar, bir süredir outlook express ile ilgili sorunlar yaşıyorum. Gelen e-postaların bazıları örneğin ertesi gün inbox'tan kayboluyor.Outlook expressteki tüm klasörleri tarıyorum,yok olmuş görünüyor,bulamıyorum.Sebebini anlayamadım bir türlü,yardımcı olacak arkadaş var mı acaba?

Erasure
27-09-2006, 12:53
Arkadaşlar, bir süredir outlook express ile ilgili sorunlar yaşıyorum. Gelen e-postaların bazıları örneğin ertesi gün inbox'tan kayboluyor.Outlook expressteki tüm klasörleri tarıyorum,yok olmuş görünüyor,bulamıyorum.Sebebini anlayamadım bir türlü,yardımcı olacak arkadaş var mı acaba?

Selam, birkaç sebep olabilir ama en önemlisi, bir posta kuralı oluşturmuşsan bu durumda o kural gelen postaya göre çalışıyor olabilir. Örneğin outlook express içerisinden, "gelen falanca email adresine ait postaları sil" gibi bir kural varsa bu durumda böyle sonuç çıkabilir. Bunun haricinde antispam türünde bir programda kullanıyor olabilirsin, bu da postaları siliyor olabilir. Geriye bir virus kalıyor ama direkt olarak inbox'dakileri silen bir virus duymadım. Ancak yeni bir virus'te olabilir. Birde outlook express içerisinden birden fazla Identity tanımlanmışsa, belki mesajları göremeyeceğin hesap ile açılıyor olabilir. Örneğin evde 2 kişi outlook express'i kullanıyorsa, 2 farklı Identity yaratılarak, kişilerin birbirlerinin mesajlarını görmesi engellenebilir... Yani aslında konu çok derin, bir sürü sebep var, şimdilik aklıma gelenler bunlar, umarım yardımcı olabildim. Herhangi bir hata mesajı alıyorsan bir ara gönderirsen buradan da birşeyler yakalanabilir. İyi günler, kolay gelsin...

chemeng
27-09-2006, 15:07
sn erasure harddiskteki bozuk sektörlerden kurtulmanın bir yolu varmı..onalrı düzeltmek yada kullanılmayan bölge ilan etmek gibi..bilgisayarım onlar yüzünden 2 kere çöktü..yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden tşk..

cetvel
27-09-2006, 15:57
sevgili arkadaşlar, DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL hatasını nasıl çözebilirim? Pazar günü laptopta Age of Emires oynamak istedim, işlemciyle ilgili bir uyarı verdi ama zaten işlemci, oyunun verdiği uyarıdan daha büyük olduğu için önemsemedim ve devam ettim... Bu hafta başından beri Matriks'i açarken bilgisayar mavi ekrana geçip yukarıdaki uyarıyı veriyor ve kapanıyor. Başka hiç bir programda bunu yapmıyor...

Bir de işlemcim intel pentium M 1600 mhz olduğu halde 590mhz gözüküyor... Bu oyunun vermiş olduğu zararlardan kaynaklanabilir mi acaba?

yardımcı olursanız çok sevineceğim...

Erasure
27-09-2006, 18:38
sn erasure harddiskteki bozuk sektörlerden kurtulmanın bir yolu varmı..onalrı düzeltmek yada kullanılmayan bölge ilan etmek gibi..bilgisayarım onlar yüzünden 2 kere çöktü..yardımcı olursanız sevinirim...şimdiden tşk..

Normalde var, bunu Norton Disk Doctor ile yapıyordum, ancak yeni harddisklerde böyle bir sorunla karşılaşmadığım için uzunca zamandır kullanmıyorum. Ancak bu program sizin söylediğiniz işi yapıyor ve yıllarca da kullanmıştım. Bozuk olan sektör'leri işaretleyerek o kısımları bir daha kullanmayarak işinizi yapmanızı sağlıyor. Ama benim tavsiyem eğer harddiskiniz eski ise ve bu bad sector'ler çoğalıyorsa kesinlikle birgün açtığınızda hiçbir bilginizi bir daha göremeyebilirsiniz. O yüzden mutlaka yeni bir harddisk almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bu yapıp yapmamak elbette sizin takdiriniz ama bu şekilde bilgileri uçan çok makinaya denk geldim ve bir yerden sonra geri de getirmek mümkün olmuyor.

Bu arada biraz daha modern bir program buldum ama deneme şansım olamadı. Programın adı FLOBO Hard Disk Repair http://www.floborecovery.us/FloboHardDiskRepair.exe adresinden alabilirsin. Umarım sorunu çözersiniz... Kolay gelsin...

kumralada
27-09-2006, 18:49
İlgin için çok sağol sn.Erasure fakat yazdıklarının hiçbiri benim sorunumu tanımlamıyor,yine de teşekkürler.

Erasure
27-09-2006, 19:39
sevgili arkadaşlar, DRIVER IRQL NOT LESS OR EQUAL hatasını nasıl çözebilirim? Pazar günü laptopta Age of Emires oynamak istedim, işlemciyle ilgili bir uyarı verdi ama zaten işlemci, oyunun verdiği uyarıdan daha büyük olduğu için önemsemedim ve devam ettim... Bu hafta başından beri Matriks'i açarken bilgisayar mavi ekrana geçip yukarıdaki uyarıyı veriyor ve kapanıyor. Başka hiç bir programda bunu yapmıyor...

Bir de işlemcim intel pentium M 1600 mhz olduğu halde 590mhz gözüküyor... Bu oyunun vermiş olduğu zararlardan kaynaklanabilir mi acaba?

yardımcı olursanız çok sevineceğim...

Selam, bu konudaki şikayetlerin birçoğu ekran kartının sürücülerinin bozulmasında meydana geliyor. Birçok kullanıcı da genellikle bir oyun oynamak istediklerinde veya yeni bir oyun sonrasında bu sorunların oluştuğunu belirtiyor. Çözüm olarak genellikle ekran kartının sürücülerinin güncellenmesi öneriliyor. Ayrıca Directx'in de versiyonunun kontrol edilmesi, eski ise bunun da yenilenmesi önerilenler arasında, sisteminizi system restore'u kullanarak oyunu yüklemeden önceki duruma getirirek stabil hale getirmeyi deneyebilirsiniz. Mavi ekranın çoğalması durumunda da sıfırdan windows yüklenmesine kadar konu uzanıyor.

Pentium M 1600 mhz'in Core Speed'i 1600'a yakın olmalı, ama Bus Speed ayrı bir kavram olup, saat çarpanı ile beraber 1600'a yakın değere ulaşır. Sizin işlemcinin çarpanı 12x ve front side 400 mhz'dir. Sonuç itibarıyla 590 olmamalı... Aşağıdaki resimde kendi kullandığım işlemcinin değerlerini verdim...

http://img97.imageshack.us/img97/4314/snap1vk2.jpg

selçuk efendi
27-09-2006, 19:41
arkadaşımın bilgisayarında herhangi bir program kurulmuyor... exe uzantılı dosyaya çift tıklıyorum, mouse ufacık bir işlemde işareti yapıyor, sonra birşey yok... sanırım, program kurulumunu önleyici bir programı da yok.. tek çözüm, xp'yi tekrar kurmak mı?

Erasure
27-09-2006, 20:05
arkadaşımın bilgisayarında herhangi bir program kurulmuyor... exe uzantılı dosyaya çift tıklıyorum, mouse ufacık bir işlemde işareti yapıyor, sonra birşey yok... sanırım, program kurulumunu önleyici bir programı da yok.. tek çözüm, xp'yi tekrar kurmak mı?

Pek ihtimal vermiyorum ama sanki birşeyler bulaşmış gibime geliyor. Sistemi Ad-aware vb. bir programlarla sistemi full arama yaptırın. Birde güvenli mod'da aynı şeyleri yapıp yapamadığınıza bakın. Dosya'nın bozulma ihtimaline karşılık başka bir exe uzantılı dosyayı açmayı deneyebilirsiniz. Kolay gelsin...

karınca
27-09-2006, 20:14
başka bir yerden alıntıdır, ben denemedim forumda okuduğum kadarıyla eski bilgisayarlarda işe yarıyor, yeni bilgisayarlarda ise HD kapasitesinin artması nedeni ile problemler yaşanabiliyormuş.Denemeden önce link olarak verilen açıklamalarıda mutlaka okuyun.
Yine benim anladığım HD de oluşan problemler nedeni ile HD in gözden çıkarılması durumunda işinize yarayabilir...

Arkadaşlar bu pro ile harddiskinizi fabrika çıkış haline getirebilirsiniz harddiskinde badsektör ve sektörel arızalar olan yani donanımsal değil yazılımsal bütün arızaları giderir.

normalde maxtor firmasının yıllar öncesi yazılımı ama bütün h.diskleri görüyor ,şuan piyasada bulabileceğinizi sanmam neyse bu proyu zipten çıkarıp diskete kaydediyorsunuz sonra pc yi kapatıp ister açılışta biostan istersede açılışta f8 tuşu ile başlangıç ayarını floopy olarak gösterip başlatıyorsunuz ve program otomatik devreye girip h.diskinizi ve içindeki bütün bilgileri yani serisi falanı filanı hepsini size veriyor neyse pro başlayıp size hardiskinizi söylüyor next le geçip utulities kısmına giriyorsunuz oradan zero disk drive seçeneğini seçin ve bu kadar benimki 9-10 saat sürdü ama 80 gb için, en çok tamircilerin işine yarardı ama artık herkese veriyorum herkes kullansın 1.2 mb olduğundan çekememe problemleri olan dostlar için 3 ayrı yere upload ettim beğenirseniz zaten rep yada teşekkürle belirtirsiniz saygılar...

Link1 (http://www.anonym.to/?http://rapidshare.de/files/17718424/maxblast.zip.html)

Link2 (http://www.anonym.to/?http://www.hemenpaylas.com/download/449075/maxblast.zip.html)

Link3 (http://www.anonym.to/?http://ultrashare.net/hosting/fl/66551c5aa2/)

Disket ile olmazsa İşte CD versiyonu...
İndir (http://www.anonym.to/?http://downloads.maxtor.com/downloads/_files/maxtor/en_us/downloads/mxblst4cd.zip)

Alternatif link...

MaxBlast 4 (bootable CD download) (http://www.anonym.to/?http://www.softwarepatch.com/utilities/maxblastdownload.html)

Pprogramı indirip nero vasıtası ile cd ye yazıyoruz.
biostan boot ayarını cd şeklinde değiştiriyoruz. (yada bazı bilgisayarlarda f8, esc.... gibi tuşlarla da seçilebiliyor.) eğer bilmiyen varsa genellike sol üst ikinci seçenekte bulunan a,cd-rom,c ve bezeri bişeyler yazan yer. (cd-rom seçeneğinin harddiskten önce olması yeterli.
sonra bu cd yi tamir edeceğimiz hard diskin bulunduğu pc ye yerleştiriyoruz. ve bilgisayarımız açıyoruz.
şimdi ekrana çıkacak ifadeleri göstereyim......

Starting Caldera Dr-Dos....

araya bir sürü yazı girecek ve sonunda yeni bir ekran açılacak

Run MaxBlast 4 from floppy or CD[F C]

burada cd den çalıştırdığımız için c yi seçiyoruz
sonra Strike a key to continue diyor herhangi bir tuşa basıyoruz ve programın beyaz renkli dil seçim ekranı karşımıza çıkana kadar bekliyoruz

burada en üstte bulunan ingilizce seçeneğini tıklayın (artık mouse aktif)

kısa bir süre sonra karşımıza ekranın sağ tarafında 5 tane seçeek olan bir efran açılıyor
En üstteki Run MaxBlast 4 Installation Software seçeneğine girin
çıkan sözleşmeye i agree dedikten sonra ana sayfamıza ulaşıyoruz.
!!!!!! önemli !!!!!! eğer hdd nizi sıfırlayacaksanız ve pcnizde aktif bir windows kurulu değilse yada geçerli bir disk alanı oluşturmadıysanız şimdi karşınıza çıkan seçeneğe hayır demenizi tavsiye ederim. daha hızlı yapıyor.
artık işimiz neredeyse bitti
sol taraftaki 5 işlemden üstten 4. olan utilities seçeneğine girin
açılan ekrandan 3. sıradaki "zero fill drive (full)" seçeneğini tıklayın
!!!! eğer harddiskinizde aktif bir bölüm varsa burada karşınıza bir ekran çıkıyor ve size bilgilerinizin kaybolacağını söylüyor. bu durumda ekranın aşağı tarafındaki kutucuğa tıklayıp ileri diyorsunuz.
veeeeeeeeeeee daha sonra bir sigara yakıp uyuyorsunuz.
sabah kalktığınızda (eğer harddisk tamamen mahvolmamışsa yada çoook büyük değilse 5-10 saat içinde yapıyo) cillop gibi bir harddiskiniz olacak
hadi geçmiş olsun

ÖNEMLİ BİR UYARI: HARDDİSKİ SIFIRLARKEN PROGRAMI DURDURMAYIN.

Son Bir Açiklama Daha Ilave Edeyim Bu Program Bir Format Programi Değildir,format En çok 1 Saat Sürer Ve Yüzeysel Olarak üzerine Yeni Bilgiler Yazilana Kadar Silindi Gözükür,bununla Ise Harddiskinize Sifir Yazilir Yani Herşeyiyle Sifirlanir Tertemiz Olur Hatta Daha önce Harddiskinizden Zamanla Ses Gelmeye Başlar Ya Işte O Seslerin Dahi Kesildiğini Ve Sessiz çaliştiğini Görünce Sizde Benim Gibi % % Sevinirsiniz Evet Bu Gerçek Yanliş Duymadiniz...

Bilgisayara hard format ya da başka bir isimle low lewel format atıyor.Bilgisayar ilk alındığı günkü gibi oluyor.Tavsiye ederim.

Additional MaxBlast 4 Documentation

* Win 9.X/Me installs with MaxBlast 4 Answer ID: 1327 (http://www.anonym.to/?http://maxtor.custhelp.com/cgi-bin/maxtor.cfg/php/enduser/olh_adp.php?p_faqid=1327)
* Win 2000/XP installs with MaxBlast 4 Answer ID: 1328 (http://www.anonym.to/?http://maxtor.custhelp.com/cgi-bin/maxtor.cfg/php/enduser/olh_adp.php?p_faqid=1328)
* MaxBlast 4 Installation Tutorial: 2273 (http://www.anonym.to/?http://maxtor.custhelp.com/cgi-bin/maxtor.cfg/php/enduser/olh_adp.php?p_faqid=2273)
* Retail Kit install guide (English Only) in Adobe PDF (http://www.anonym.to/?http://www.maxtor.com/en/documentation/installation_guides/ata_installation_guide.pdf)

Erasure
27-09-2006, 20:35
Low Level Format yada Düşük Seviyeli Format bir seçenek ama içeride bilgi varsa biraz sıkıntı oluyor. Eskiden Bios'larda bu özellik vardı, sonradan da modern harddisk'ler çıkınca pek gerek kalmadı. Sn. Bonnie'nin alıntı yaparak gönderdiği bilgiler de uygulanabilecek alternatifler arasında ama biraz daha profesyonel çözüm olduğundan her kullanıcı bunu yapabilirmi bilmiyorum. Neyse kullanmak isteyenlere başarılar... Kolay gelsin...

cetvel
27-09-2006, 22:14
Selam, bu konudaki şikayetlerin birçoğu ekran kartının sürücülerinin bozulmasında meydana geliyor. Birçok kullanıcı da genellikle bir oyun oynamak istediklerinde veya yeni bir oyun sonrasında bu sorunların oluştuğunu belirtiyor. Çözüm olarak genellikle ekran kartının sürücülerinin güncellenmesi öneriliyor. Ayrıca Directx'in de versiyonunun kontrol edilmesi, eski ise bunun da yenilenmesi önerilenler arasında, sisteminizi system restore'u kullanarak oyunu yüklemeden önceki duruma getirirek stabil hale getirmeyi deneyebilirsiniz. Mavi ekranın çoğalması durumunda da sıfırdan windows yüklenmesine kadar konu uzanıyor.

Pentium M 1600 mhz'in Core Speed'i 1600'a yakın olmalı, ama Bus Speed ayrı bir kavram olup, saat çarpanı ile beraber 1600'a yakın değere ulaşır. Sizin işlemcinin çarpanı 12x ve front side 400 mhz'dir. Sonuç itibarıyla 590 olmamalı... Aşağıdaki resimde kendi kullandığım işlemcinin değerlerini verdim...

cevap için teşekkürler erasure kardes... ne yaptıysam olmadı windows xp'yi yeniden kurdum ama o da hayretmedi... sanırım format atmak gerekecek ama onu da laptopta nasıl yaparım bilmiyorum...

böylelikle haftabaşından beri matriks'e bakamıyorum...

bu arada işlemcinin deyim yerindeyse sapıttığını görüyorum... XP'yi yeniden kurduktan sonra baktığımda aşağıdaki gibi gözüküyordu..

http://img64.imageshack.us/img64/7201/islemciwy6.jpg (http://imageshack.us)

sonra bilgisayarı kapatıp açınca tekrar kontrol ettim ve aşağıdaki gibi gözüküyordu...

http://img53.imageshack.us/img53/2622/islemci1wq4.jpg (http://imageshack.us)

bundan hemen sonra XP'nin Yardım ve Destek Merkezini açıp ordan sistemi kontrol ettiğimde ise 1596 MHz gözüküyordu...

http://img53.imageshack.us/img53/4872/islemci2xm4.jpg (http://imageshack.us)

şimdi hangisi doğru hangisi yanlış karar veremiyorum... Sizce hangisini doğru kabul etmeliyim?

Erasure
27-09-2006, 22:34
Sn.Cetvel, windows'u yeniden kurmanıza rağmen mavi ekran devam ediyorsa, bir driver problemi olması mümkün gibi, en azından programları tek tek deneyerek hangi programın sorun yarattığını bulabilirsiniz. Öte yanda windows kurulumundan sonra sorunun devam etmesi belki home versiyondan kaynaklanıyor da olabilir. Notebook sahiplerine xp pro'ya geçmesini öneririm ama işin ucunda lisans olunca home'da kalan çok insan oluyor. Kişisel görüşüm ise XP home'un kötü bir sürüm olduğudur. Sizdeki SP2 olmasına rağmen bu kadar hata vermesi pekte iyi bir durum değil. Öte yanda işlemci frekansının 590Mhz'de görünmesine biraz araştırdım ve birçok notebook kullanıcısında bu sorunun oluştuğunu gördüm. Çözüm üreten yok ama böyle bir garip durum var. tam olarak nedeni belli değil, belki bir windows hatası olabilir. CPu-Z gibi bir programla bunu tam olarak görebilirsiniz. Zaten 590Mhz bir işlemci de bildiğim kadarıyla yok.

Sıfırdan windows yüklemek zor değil, CD'den açılacak şekilde bilgisayarı ayarlayın ve kurulum aşamalarında içeride bir windows bulacaktır, bunu seçmeyip, Hızlı format ve NTFS olarak size sunacağı seçenek ile bunu yapabilirsiniz. Tabii bunları yapmadan evvel içeride birşey kalmadığından emin olun. Aslında yapabilirseniz, harddiski 2'ya ayırın ve dosyalarınızı diğer kısımda bırakın böylece, format gibi bir aşamada sadece windows kısmını yükler, diğer kısma dokunmazsınız. Size kolay gelsin...

karınca
27-09-2006, 23:43
şimdi hangisi doğru hangisi yanlış karar veremiyorum... Sizce hangisini doğru kabul etmeliyim?

bendeki notebookda sizin yazdığınız Mhz farklılıkları performans ayarlarında değişiklik yaptığımda oluşuyor. örneğin "süper performans" ayarlandığında 2000 Mhz "high performance" ayarlandığında 800 Mhz oluyor.
Game içinde farklı bir ayarda var olasılıkla Mhz farklı olur.
Batterylife.exe diye bir program.olasılıkla sizdede benzer ayar vardır

cetvel
28-09-2006, 00:19
bendeki notebookda sizin yazdığınız Mhz farklılıkları performans ayarlarında değişiklik yaptığımda oluşuyor. örneğin "süper performans" ayarlandığında 2000 Mhz "high performance" ayarlandığında 800 Mhz oluyor.
Game içinde farklı bir ayarda var olasılıkla Mhz farklı olur.
Batterylife.exe diye bir program.olasılıkla sizdede benzer ayar vardır

sevgili bonnie, bu ayarlamayı nereden yapıyorsunuz? ben hiçbir ayarı ile oynamıyorum, kafasına göre değiştiriyor bu meret... :aglayan:

ayrıca mavi ekran hatasından dolayı, seanslarda matriks'e bakamıyorum; en çok ona içim gidiyor... yok mu bunun bir çözümü formattan başka?

cetvel
28-09-2006, 00:20
Sn.Cetvel, windows'u yeniden kurmanıza rağmen mavi ekran devam ediyorsa, bir driver problemi olması mümkün gibi, en azından programları tek tek deneyerek hangi programın sorun yarattığını bulabilirsiniz. Öte yanda windows kurulumundan sonra sorunun devam etmesi belki home versiyondan kaynaklanıyor da olabilir. Notebook sahiplerine xp pro'ya geçmesini öneririm ama işin ucunda lisans olunca home'da kalan çok insan oluyor. Kişisel görüşüm ise XP home'un kötü bir sürüm olduğudur. Sizdeki SP2 olmasına rağmen bu kadar hata vermesi pekte iyi bir durum değil. Öte yanda işlemci frekansının 590Mhz'de görünmesine biraz araştırdım ve birçok notebook kullanıcısında bu sorunun oluştuğunu gördüm. Çözüm üreten yok ama böyle bir garip durum var. tam olarak nedeni belli değil, belki bir windows hatası olabilir. CPu-Z gibi bir programla bunu tam olarak görebilirsiniz. Zaten 590Mhz bir işlemci de bildiğim kadarıyla yok.

Sıfırdan windows yüklemek zor değil, CD'den açılacak şekilde bilgisayarı ayarlayın ve kurulum aşamalarında içeride bir windows bulacaktır, bunu seçmeyip, Hızlı format ve NTFS olarak size sunacağı seçenek ile bunu yapabilirsiniz. Tabii bunları yapmadan evvel içeride birşey kalmadığından emin olun. Aslında yapabilirseniz, harddiski 2'ya ayırın ve dosyalarınızı diğer kısımda bırakın böylece, format gibi bir aşamada sadece windows kısmını yükler, diğer kısma dokunmazsınız. Size kolay gelsin...

ilginize çok teşekkür ederim... artık bayram için istanbula dönünce format işiyle ilgileneceğim çünkü bütün cd'ler istanbulda kaldı...

selçuk efendi
28-09-2006, 01:32
Pek ihtimal vermiyorum ama sanki birşeyler bulaşmış gibime geliyor. Sistemi Ad-aware vb. bir programlarla sistemi full arama yaptırın. Birde güvenli mod'da aynı şeyleri yapıp yapamadığınıza bakın. Dosya'nın bozulma ihtimaline karşılık başka bir exe uzantılı dosyayı açmayı deneyebilirsiniz. Kolay gelsin...

yanlış anlattım sanırım, hiçbir program kurulmuyor... tek bir dosyaya has değil...

karınca
28-09-2006, 03:44
sevgili bonnie, bu ayarlamayı nereden yapıyorsunuz? ben hiçbir ayarı ile oynamıyorum, kafasına göre değiştiriyor bu meret... :aglayan:
Notebook ASUS marka.
Power4 Gear isimli bir program.Bilgisayar başlarken sağ alt tarafta ikonunu görebildiğim bir program.Olasılıkla Asus ile ilgili fakat diğerlerinde de benzeri programlar vardır.
Adaptör takılı iken aşağıda görebildiğin gibi seçme şansın oluyor.
Mhz ye dikkat edersen bahsettiğimi görebilirsin

http://img.photobucket.com/albums/v475/bonnie112/superperformance.jpg

Batarya ile çalışırken ise superperformanceyi seçme şansın yok.
Kendisi high performance'ye geçiyor
Yada "Game" ,"presentation" gibi yan tarafta görebileceğin seçenekler var.
Super'den high'a geçince Mhz de oluşan azalmaya dikkat et...

http://img.photobucket.com/albums/v475/bonnie112/highperpormance.jpg

Mesajın sonrasında denetim masasında güç kaynakları vs. de ayar yapılabilecek bir yer aradım ama güç ile ilgili değişim yapabileceğin bir kaynak bulamadım. Belki daha çok arasaydım birşeyler bulma şansım olabilirdi...
Belki Sn.Erasure'nin bir fikri olabilir

Benim aklıma gelen oyun oynama aşamasında programın bu ayarları değiştirdiği şeklinde.

Ayrıca, Bilgisayar ile devamlı kavga edercesine uğraşır dururum.Örneğin bu notebook elime geçtikten 2 saat sonrasında çökerttim.(bu konudaki rekorum daha öncesinde 10 dakika ile bulunuyor)

Notebook'u yeniden yüklemeyi problem haline getirme.
Eğer mecbur kalırda yeniden yüklemek istersen son zamanlarda herhalde windows'un kopyalanıp çoğaltılmasına engel olmak amaçlı "recovery" CD leri çıkarıldı.

Yapman gereken sadece XP'nin yüklenmesini teorik olarak bir yerden oku ama mutlaka oku bazı yerlerde resimli olarak aşamalar en ince ayrıntısına kadar anlatılıyor sonrasında recovery CD'sini CD sürücüye takarak bilgisayarı kapatıyorsun ve ilk açılış sırasında notebook'unuzun bios ayarlarına nasıl giriliyor bilmiyorum bios ayarlarına girerek "first boot" ayarını CD/DVD olarak değiştirdikten sonra yüklemeyi kolaylıkla yapabilirsiniz...

Çözüme hangi yol ile ulaşacağınızı bilmiyorum fakat tavsiye edeceğim, çözüme ulaştıktan sonra "Acronis true image" gibi bir program ile HD'inizin "C" bölümünün imajını alarak HD'inizin "D" bölümüne yedek olarak koymanız. Sonra karşılaştığınız benzeri problemde 15 dakika kadar sürede imajını aldığınız duruma kolayca dönebilmeniz

Kolay gelsin...

Erasure
28-09-2006, 12:01
yanlış anlattım sanırım, hiçbir program kurulmuyor... tek bir dosyaya has değil...

Uzaktan yardım bu kadar oluyor, ancak birde windows'u hangi hesap tipi ile açtığınızı bakın. Yani orayı burayı çok kurcalayan kullanıcılar için bir takım hareketleri engellemek için admin hesabı yerine daha sınırlı bir hesap tipi kullanılıyor olabilir. Tabii bu kısımdaki ayarlar bir şekilde değiştirilmiş olabilir. Birde bu kısmı kontrol edebilirsiniz. Control Panel içinde Administrative Tool içinde Local Security Policy'e bakabilirsiniz. Tabii buradaki her ayarı kontrol etmek lazım, bir şekilde bozulmuş veya istek dışı değiştirilmiş olabilir. Umarım çözersiniz, yoksa yeniden kurulum yolu gözüküyor. Kolay gelsin... Aşağıdaki resmi bu kısımdan verdim, burada birçok local policy var, hepsini kontrol etmek lazım.

http://img240.imageshack.us/img240/4732/snap002cw4.jpg

http://img211.imageshack.us/img211/7257/snap003mi4.jpg

karınca
28-09-2006, 12:24
Efendi bide bunu dene
Başlat -> çalıştırdan denedinmi (start ->çalıştır ) örneğin tuneup programını çalıştırmak için "C:\Program Files\TuneUp Utilities 2006\Integrator.exe" (tırnak işaretsiz)yaz ve okeyle bu durumda çalışıyorsa registryde şu değişiklikleri yap..

Başlat çalıştır içine regedit yaz okeyle sonra

HKEY_CLASSES_ROOT\.exe anahtari işaretli iken sag tarafta

varsayılan(standart) REG_SZ exefile

olacak şekilde değiştir eğer öyle değilse tabii.

sonra

HKEY_CLASSES_ROOT\ exefile\ shell\ open\ command

anahtarina git ve

varsayılan(standart) REG_SZ "%1" %*

olmasını sağla öyle değilse "" işaretleri ve * işaretlerini de yaz yani olduğu gibi

Birde güvenli kipte aç bilgisayarı ordan çalıştırmayı dene bakayım ordan oluyormu güvenli kipte başlatmak için
bilgisayarın yeniden başlarken f8 tuşuna basmalısın, bas bas dur çıkana kadar ben öyle yapıyomhttp://www.avaralar.tk/images/smilies/00000297.gif

Virus olma ihtimali büyük microsoftun bu sayfasına bir bak

http://support.microsoft.com/kb/311446/DE/ (http://support.microsoft.com/kb/311446/DE/) Almanca

http://support.microsoft.com/?scid=k...1446&x=13&y=10 (http://www.anonym.to/?http://support.microsoft.com/?scid=kb%3Ben-us%3B311446&x=13&y=10) İngilizce

chemeng
28-09-2006, 14:19
Normalde var, bunu Norton Disk Doctor ile yapıyordum, ancak yeni harddisklerde böyle bir sorunla karşılaşmadığım için uzunca zamandır kullanmıyorum. Ancak bu program sizin söylediğiniz işi yapıyor ve yıllarca da kullanmıştım. Bozuk olan sektör'leri işaretleyerek o kısımları bir daha kullanmayarak işinizi yapmanızı sağlıyor. Ama benim tavsiyem eğer harddiskiniz eski ise ve bu bad sector'ler çoğalıyorsa kesinlikle birgün açtığınızda hiçbir bilginizi bir daha göremeyebilirsiniz. O yüzden mutlaka yeni bir harddisk almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Bu yapıp yapmamak elbette sizin takdiriniz ama bu şekilde bilgileri uçan çok makinaya denk geldim ve bir yerden sonra geri de getirmek mümkün olmuyor.

Bu arada biraz daha modern bir program buldum ama deneme şansım olamadı. Programın adı FLOBO Hard Disk Repair http://www.floborecovery.us/FloboHardDiskRepair.exe adresinden alabilirsin. Umarım sorunu çözersiniz... Kolay gelsin...
peki bozuk sektörlerin başlangıç ve bitiş numarasını nerden bulacam..benden onları istiyor da.....tşk..

Erasure
28-09-2006, 17:01
peki bozuk sektörlerin başlangıç ve bitiş numarasını nerden bulacam..benden onları istiyor da.....tşk..

Programı kullanma fırsatım olmamıştı ancak biraz incelediğimde başlangıç ve bitiş sektörlerini bulmanıza gerek yok gibi gözüküyor. Programı çalıştırdığınızda sağ üst kısımda harddiskinizin model ve özellikleri gibi bir satırlık bilgi veriyor, buraya tıkladığınızda hemen başlangıç ve bitiş sektörleri ekrana gelecektir. Eğer karışık geliyorsa, Norton'un System Works paketindeki Norton Disk Doctor'u kullanabilirsin, senin yerine bunu kendisi halledecektir...

http://img133.imageshack.us/img133/1853/snap006wv7.jpg

http://img180.imageshack.us/img180/7717/snap007qz9.jpg

Erasure
28-09-2006, 17:46

Sn.Bonnie'nin söylediklerine bir baktım ve benim söylediklerimde biraz olsun doğru çıktı, birşeylerin bulaşmış olmasından şüphelenmiştim ama çok sebep vardı. Neyse en azından artık adını da biliyoruz, w32.sircam.worm@mm adında ve eğer Sn.Bonnie'nin anlattıkları karışık geliyorsa http://www.sarc.com/avcenter/FixSirc.com adresinden alacağınız bir removal tool ile sisteminizde bu worm'u arayıp silecek bir araç ile işi daha pratik halledebilirsiniz. Kolay gelsin...

kemalb
28-09-2006, 22:06
Arkadaşlar cd'liğin kapağı düğmesinden açılmıyor içinde cd de var başka yolu varmı açabilmem için ???????ne yapabilirim

ayyan
28-09-2006, 22:16
Arkadaşlar cd'liğin kapağı düğmesinden açılmıyor içinde cd de var başka yolu varmı açabilmem için ???????ne yapabilirim

Bilgisayarım -> cd nin bulunduğu sürücüye sağla tıklıyoruz..
"çıkar" diye bir seçenek olması lazım. ona tıkladığımızda geliyor..

Erasure
28-09-2006, 22:19

Explorer içinden CD'nin üzerine gelin, sağ tıkla ve Eject-Çıkar ile bir şansınızı deneyin, umutsuz vaka ise, bilgisayarı yeniden başlatın, yine mi çıkmadı, CD'yi yerinden sökün ve üzerindeki kapağı vidalarından sökerek son aşamaya geçebilirsiniz. Kolay gelsin...

http://img76.imageshack.us/img76/5206/snap011ac0.jpg

kemalb
28-09-2006, 22:37
Explorer içinden CD'nin üzerine gelin, sağ tıkla ve Eject-Çıkar ile bir şansınızı deneyin, umutsuz vaka ise, bilgisayarı yeniden başlatın, yine mi çıkmadı, CD'yi yerinden sökün ve üzerindeki kapağı vidalarından sökerek son aşamaya geçebilirsiniz. Kolay gelsin...

http://img76.imageshack.us/img76/5206/snap011ac0.jpg

Sayın Erasure sağ tıklayınca cd yi göremiyorum bilgisayarım Vaio dizüstü sökmek doğru olurmu sizce

dopamin
28-09-2006, 22:41
aman hocam ne sökmesi
bi kere garanti dışı kalır, ayrıca laptoplar yapı olarak masa üstü pc lere benzemez, geri dönüşü olmayan hasarlara neden olabilirsiniz

kemalb
28-09-2006, 22:47
teşekkürler arkadaşlar 2.aç kapada düzeldi sağolun..

Erasure
28-09-2006, 22:51
teşekkürler arkadaşlar 2.aç kapada düzeldi sağolun..

Ben sonuna kadar giderim ama sakın siz böyle birşey yapmayın, özellikle de notebook'larda hiç denemeyin. Aç-kapa en iyi çözümdür, bios'tan da görmek iyidir, orada da görünmüyorsa, durum biraz ciddi denebilir. Neyse çözüldüğüne sevindim. İyi akşamlar...

karınca
28-09-2006, 23:11
hastaya gittiğimden dolayı mesajı göremedim.
Birçok öneride bulunulmuş ama en basiti gözden kaçmış...
CD/DVD sürücü üzerinde dikkatli bakarsanız bir delik görebilirsiniz.
CD'yi dışarıya çıkarmak gerektiğinde acil durumlarda kullanılır.
Bunun için deliği zorlamadan geçecek şekilde bir ataç veya çatal iğne (biraz uzun olması gerekiyorda) açılarak düz hale getirilir ve delikten içeriye "dik" olacak şekilde sokulur ve cd sürücünüz böylece açılır...
Bu kolay yol aklınızın bir köşesinde bulunsun amaç mekanik olarak açmak sürücünüze herhangi bir zarar vermez

kemalb
29-09-2006, 00:03
:tamam: hastaya gittiğimden dolayı mesajı göremedim.
Birçok öneride bulunulmuş ama en basiti gözden kaçmış...
CD/DVD sürücü üzerinde dikkatli bakarsanız bir delik görebilirsiniz.
CD'yi dışarıya çıkarmak gerektiğinde acil durumlarda kullanılır.
Bunun için deliği zorlamadan geçecek şekilde bir ataç veya çatal iğne (biraz uzun olması gerekiyorda) açılarak düz hale getirilir ve delikten içeriye "dik" olacak şekilde sokulur ve cd sürücünüz böylece açılır...
Bu kolay yol aklınızın bir köşesinde bulunsun amaç mekanik olarak açmak sürücünüze herhangi bir zarar vermez

Teşekkürler aklımızda bulunsun yararlı bir bilgi:tamam:

ayyan
02-10-2006, 10:28
Sp2 ile birlikte "açılır pencere engelleyicisi" diye bişi yükleniyor..
Bunu nasıl kapatabilirim acaba ? [Esasında güzel bişi de.. Hepsini birden düşünmeden kapatınca ibs te sorun çıkıyor ]

Erasure
02-10-2006, 10:48
Sp2 ile birlikte "açılır pencere engelleyicisi" diye bişi yükleniyor..
Bunu nasıl kapatabilirim acaba ? [Esasında güzel bişi de.. Hepsini birden düşünmeden kapatınca ibs te sorun çıkıyor ]

Selam, istediğin detaylar aşağıda, sanırım pop-up blocker sorunun oluşmuş.
Gösterdiğim yerlerden istediğin ayarları yapabilir, seviyelerini ayarlayabilir veya istemediğin siteleri ekleyebilirsin. Kolay gelsin...

http://img228.imageshack.us/img228/8744/snap019dh4.jpg

http://img219.imageshack.us/img219/620/snap020sz8.jpg

ayyan
02-10-2006, 10:58
Selam, istediğin detaylar aşağıda, sanırım pop-up blocker sorunun oluşmuş.
Gösterdiğim yerlerden istediğin ayarları yapabilir, seviyelerini ayarlayabilir veya istemediğin siteleri ekleyebilirsin. Kolay gelsin...

Teşekkür ederim :) Elinize sağlık

ÇifteAjan
02-10-2006, 14:07
Selam erasure kardes,

Benim sorunumu baska sayfada da iletmistim ama beni size yönlendirdi bazi forumdaslarim.

Sorunum su:

Garanti bankasina giriste daha önceden secmis oldugum sembol yerine onun adi cikiyor. O yüzden de garanti bankasina giris yapamiyorum. Ayni sorun aslinda tüm sayfalarda var. Hisse.net/forum sayfasinda da alttaki dosyada görüldügü (Hisse.net sayfasindan bir görünüs var) gibi sembollerin kendisi degil isimleri görünüyor. Bunu sebebini ve cözümüne yazarsan cok sevinirim. Tesekkürler.

karınca
02-10-2006, 14:39
sisteminize virüs girmiş olabilrmi?
bana sanki "javascript" ile ilgili bir problem gibi geldi.

http://www.java.com/en/download/manual.jsp

adresinden uygun javascripti indirerek tekrar deneyin
İş yerindeki bilgisayardada javascript ile bir problem çıkmıştı java yüklememize rağmen bir şey yapamadık son çare olarak bi tarafa koyduğumuz norton ghost ile ilk zamana döndük sonradan Brontok isimli bir virüsten kaynaklandığını anladım...(Antivirüs programına rağmen)

Erasure
02-10-2006, 15:14
Selam erasure kardes,

Benim sorunumu baska sayfada da iletmistim ama beni size yönlendirdi bazi forumdaslarim.

Sorunum su:

Garanti bankasina giriste daha önceden secmis oldugum sembol yerine onun adi cikiyor. O yüzden de garanti bankasina giris yapamiyorum. Ayni sorun aslinda tüm sayfalarda var. Hisse.net/forum sayfasinda da alttaki dosyada görüldügü (Hisse.net sayfasindan bir görünüs var) gibi sembollerin kendisi degil isimleri görünüyor. Bunu sebebini ve cözümüne yazarsan cok sevinirim. Tesekkürler.

Selam, normalde Firefox kullanmıyorum ama söylediklerine göre birkaç öneride bulunmak istedim. Öncelikle bu simgeler normalde internet sayfasının içinde tanımlanıyor ve ico uzantılı bir dosya ile favorites kısmına ekleniyor. Buradaki icon'lar internet explorer'da da sık sık bozuluyor, ancak önemli olan linklerin çalışması. Bu sebeple örneğin garanti bankası ve ona ait simgeye tıkladığında gerçekten garanti bankasına gitmesi için aşağıdaki resimde bunu göstermeye çalıştım. Firefox tabbed browser mantığı ile çalışıyor, bu sebeple güncel internet explorer'dan biraz farklı ama yeni versiyon IE'de bu da firefox gibi olacak.

Senin gönderdiğin resime göre hisse.net ve garantinin siteleri yanyana kısayol oluşturulmuş. Bu linklere sağ tıkla ve properties penceresinden linklerin doğruluğunu kontrol et, tabii bunu sık kullandıklarının hepsinde yapmak zorundasın. Bu yapılacak ilk yöntem....

http://img178.imageshack.us/img178/6797/snap021bn8.jpg

http://img178.imageshack.us/img178/1300/snap022if7.jpg

İkinci yapılacak ise, Firefox'a bir extension yani eklenti kurmak, Bookmarks LinkChecker ile bütün linkleri kontrol otomatik kontrol ederek, bunlardan bozulan veya değişen varsa kontrol edebilirsin... Firefox içinden http://releases.mozilla.org/pub/mozilla.org/extensions/bookmarks_linkchecker/bookmarks_linkchecker-0.6.8.2-fx+mz.xpi adresindeki eklentiyi çalıştırarak yükleyeceksin. Daha sonrada logo'lu link üzerine gelerek sağ tuş "Check Garanti..." gibi bir link ile programı çalıştıracaksın. Bunlarda çözmez ise, firefox extension sitesinde bookmarks adındaki diğer eklentileri de kontrol edebilirsin. Bunun haricinde virus veya spyware vb birşey de bulaşmış olabilir. Benden bu kadar, umarım yardımcı olabildim...

http://img140.imageshack.us/img140/9933/snap023if6.jpg

dönence
02-10-2006, 15:50
Selam erasure kardes,

Sorunum su:

garanti bankasını arayıp internet destek hattına bağlanın oradan sizi yöndireceklerdir.

ÇifteAjan
02-10-2006, 16:03
Tüm cevaplara tesekkürler ama sorunun nedenini buldum: OGLUM :D
Aksam "Web developer toolbar" daki "Disable referrers" aktivlenmis. Inaktiv yapinca düzeldi. Oglum az önce kalkti ve kavgasini yaptik :D

karınca
02-10-2006, 18:30
Tüm cevaplara tesekkürler ama sorunun nedenini buldum: OGLUM :D
Oğlana bir bilgisayar alsana...
Başka bir problem ile karşılaşmazsın

balıkadam
09-10-2006, 11:42
Arkadaşlar benim sorunum matriksle. herşey normal görünüyor, veri akışı var ama asıl ekranı göremiyorum. Bomboş bir ekran çıkıyor karşıma. Ama yeni fiyat penceresini açıp istediğim hisseleri izleyebiliyorum. Altın Döviz imkb50 hisselerinin ve grafiklerin olduğu pencereler hiç açılmıyor. Bilgisayarımda java yüklü. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

stockbroker
09-10-2006, 13:27
Arkadaşlar benim sorunum matriksle. herşey normal görünüyor, veri akışı var ama asıl ekranı göremiyorum. Bomboş bir ekran çıkıyor karşıma. Ama yeni fiyat penceresini açıp istediğim hisseleri izleyebiliyorum. Altın Döviz imkb50 hisselerinin ve grafiklerin olduğu pencereler hiç açılmıyor. Bilgisayarımda java yüklü. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler....

Sayfaları yeniden almayı denediniz mi?

http://img169.imageshack.us/img169/3724/matqo3.jpg

Bu işlem sonunda düzelme olmazsa;

JavaMatriks'i kapatın.''C'' dizininin altında MTXDosyalar klasörünü tamamen silip, JavaMatriks'i tekrar çalıştırmayı deneyin.

http://img136.imageshack.us/img136/2665/mtxpw8.jpg

ayyan
09-10-2006, 13:35

MTX ti galiba.. c nin altında öyle bir klasör olması lazım..
jm yi kapatın - o klasörü silin - jm yi tekrar açın.. ( Ben genelde o şekilde yapıyorum - siz yine de bu klasörü geri dönüşüm kutusundan silmeyin - sorun olursa oradan geri alrsınız)

balıkadam
10-10-2006, 15:13
Sayın Stockbroker ve Sayın Ayyan. Yardımlarınız için çok teşekkürler. Tamam sorun halloldu sayenizde. Sağolun.

bilinmezki
11-10-2006, 11:17
Merhaba..
Bilgisayarım CPU uyarısı veriyor.. Yazının tamamını hatırlayamıyorum ama bellekle ilgili bir uyarı.. Ne yapabilirim?

Erasure
11-10-2006, 11:51
Merhaba..
Bilgisayarım CPU uyarısı veriyor.. Yazının tamamını hatırlayamıyorum ama bellekle ilgili bir uyarı.. Ne yapabilirim?

Merhaba, CPU uyarısı derken, ne uyarısı veriyor tam olarak belirtirsen iyi olur. Ancak aşırı ısınmadan dolayı kilitleme, kapanma ve bir ses çıkarıyorsa CPU üzerindeki fan'ın kontrol edilmesi gerekir. Tozlanma veya başka bir sebepten soğutmuyor olabilir. Yine aynı noktada işlemci ile fan arasında termik macun bulunur, bu da yoksa ısı fan'a iletilemediğinden sorun olur.

Bir başka sebep olarak CPU'yu overclock yaparak çalışma frekansı yükseltilmiş olabilir. Mesajında yazının tamamını hatırlayamıyorum diyor ve bellekle ilgili bir uyarı diyorsun, bellek işi ayrı bir konu onlarda genellikle başka sebeplerle arııza yapabilir. Eğer aldığın mesajın ekran görüntüsünü buraya gönderirsen, ben veya diğer üyeler sorunun çözümünde yardımcı olabilir.

Termik Macun'un CPU üzerine uygulanması...
http://img135.imageshack.us/img135/1718/02thermalpasteapply2455f0dh9.jpg

bilinmezki
11-10-2006, 12:15
Teşekkürler Sn. Erasure.. Aynı uyarı gelirse yazarım buraya..

ewp
11-10-2006, 20:29
selamlar, bazı programları çalıştırmak istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum.
http://i63.photobucket.com/albums/h123/ewpewp/ads305z.png
ne yaparsam düzeltebilirim. muhtemelen uninstal sürecinin bana hediyesi bu uyarı.

ewp
11-10-2006, 20:40
C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT dizininde olması gereken autoexec.nt dosyası C:\WINDOWS\repair da çıktı. bende burdakini kopyalayıp yukarda ki yerine yapıştırdım,sorun düzeldi.AMAN arkadaşlar hemen pireyi deve yapmayın!!!

alıntıdır.
çalışıyor şu anda

Erasure
11-10-2006, 20:41
selamlar, bazı programları çalıştırmak istediğimde aşağıdaki uyarıyı alıyorum.
http://i63.photobucket.com/albums/h123/ewpewp/ads305z.png
ne yaparsam düzeltebilirim. muhtemelen uninstal sürecinin bana hediyesi bu uyarı.

Selam, sorunun çözümünün genel olarak dosya bozulması olarak gözüküyor. Çözümü http://support.microsoft.com/kb/324767/tr adresinde daha detaylıca alabilirsin. Kolay gelsin...

KripTo
11-10-2006, 21:28
Merhaba

Yei bir 200 GB Samsung HDD aldim. Bu yeni Harddiski mevcut işletim sisteminde ve mevcut harddiskle beraber kullanmak istiyorum. İkisi de IDE olduğuna göre bu mümkün müdür ? Sorun yaratır mı ? Format atmak şart mıdır ?

Harddiski bir HDD kutusu ile formatlamadan denedim ve HDD kutusunu görmesine rağmen Harddiske ulaşamadım.

İşletim Sİstemi Windows XP

Fikirler için teşekkürler...

Her yeni alınan Hdd ye mutlaka format atmak gerekir.Mevcut Hdd ile kullanman bir sorun yaratmaz.Eğer iki Hdd aynı IDE kabloya bağlı olacaksa master-slave ayarı yapman gerekir.(Hdd üzerindeki jumper vasıtası ile) Kolay gelsin...

Erasure
11-10-2006, 21:41
Merhaba

Yei bir 200 GB Samsung HDD aldim. Bu yeni Harddiski mevcut işletim sisteminde ve mevcut harddiskle beraber kullanmak istiyorum. İkisi de IDE olduğuna göre bu mümkün müdür ? Sorun yaratır mı ? Format atmak şart mıdır ?

Harddiski bir HDD kutusu ile formatlamadan denedim ve HDD kutusunu görmesine rağmen Harddiske ulaşamadım.

İşletim Sİstemi Windows XP

Fikirler için teşekkürler...

Selam, normalde ikinci disk sorun olmaz, ama aldıktan sonra partition yaratman gerekir ve sonrasında da formatlarsın, xp kullandığına göre NTFS ile formatlarsan daha iyi olur ve sorun kalkar. Bios'tan görmekle işe başlaman lazım, sonra da xp içinden dahili disk management programı ile veya Partition Magic ile dediklerimi yapabilirsin. Ama bu işlerden anlamıyorsan kesinlikle birinden yardım iste, yalnış partition'u silersen sağlam yerdeki bilgilerde gider.

Aşağıdaki gibi Disk 0, 1 gibi olan kısımda 0 ve 1 görünmeli, sonrasında da diğer işlemleri yapabilirsin. Ekrandaki bilgisayarım veya my computer'e sağ tıkla, manage veya yönet içerisinden bu bölüme ulaşabilirsin.

http://img395.imageshack.us/img395/18/snap024cr8.jpg

Perke
12-10-2006, 01:04
[QUOTE=Erasure;1217596]Selam, normalde ikinci disk sorun olmaz, ama aldıktan sonra partition yaratman gerekir ve sonrasında da formatlarsın, xp kullandığına göre NTFS ile formatlarsan daha iyi olur ve sorun kalkar. Bios'tan görmekle işe başlaman lazım, sonra da xp içinden dahili disk management programı ile veya Partition Magic ile dediklerimi yapabilirsin. Ama bu işlerden anlamıyorsan kesinlikle birinden yardım iste, yalnış partition'u silersen sağlam yerdeki bilgilerde gider.

Aşağıdaki gibi Disk 0, 1 gibi olan kısımda 0 ve 1 görünmeli, sonrasında da diğer işlemleri yapabilirsin. Ekrandaki bilgisayarım veya my computer'e sağ tıkla, manage veya yönet içerisinden bu bölüme ulaşabilirsin.

Sn.erasure,
Bu tip programlarla Linux'a ait bölümler de görülebiliyor sanırım.Şayet bu programla linux'a ait bölümlerin formatını Windows'da kullanılacak şekilde NTFS veya FAT32 yapacak olursak ilk açılışta Windows veya Linux 'u seçmemizi sağlayan MBR daki kayıt ne olur?Bir bozukluk ya da açılamama gibi birşey olur mu?(Normalde Linux'u kaldırmak için fdisk/mbr parametresini kullanıyorum)

Erasure
12-10-2006, 02:09
[quote=Erasure;1217596]Selam, normalde ikinci disk sorun olmaz, ama aldıktan sonra partition yaratman gerekir ve sonrasında da formatlarsın, xp kullandığına göre NTFS ile formatlarsan daha iyi olur ve sorun kalkar. Bios'tan görmekle işe başlaman lazım, sonra da xp içinden dahili disk management programı ile veya Partition Magic ile dediklerimi yapabilirsin. Ama bu işlerden anlamıyorsan kesinlikle birinden yardım iste