PDA

View Full Version : Bilgisayarım daki sorunlar

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27

Erasure
03-11-2006, 14:23
arkadaşlar "masa üstünü göster" ikonu kayboldu. nasıl geri getirebilirim. şimdiden teşekkür ederim

Aşağıdakiler adım adım yaparsan icon geri gelecektir.
notepad aç ve aşağıdaki kodu oraya yapıştır.
[Shell]
Command=2
IconFile=explorer.exe,3
[Taskbar]
Command=ToggleDesktop
sonra'da bunu "Show Desktop.scf" olarak C:\Documents and Settings\<KULLANICI ADIN NE ISE BURADA YAZ>\Application Data\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch
adresine save et, bu adres olmasa da bunu bu şekilde yaratabilirsin.

Zor dersen; http://www.dougknox.com/xp/utils/ShowDesktopShortcut.zip adresindeki dosyayı indir çalıştır, sorun kalkacaktır. Dosyayı indirdim ve virus vs yok, en azından bende uyarı vermedi. Kolay gelsin...

selçuk efendi
03-11-2006, 14:27
Sayın Erasure,

Bende eMule plus1,2a var.Sizin kullandığınız versiyon extra bir versiyon mu?

bir mod sürümünü kurarken dikkat edilecek noktalardan biri de kurmadan önce e-mule kalsöründeki config klasörünün yedeğini almak çünkü farklı bir e-mule kurulduğunda credit dosyalarınız e-mule'yi çalıştırdığınızda silinecektir ve eğer memnun kalmaz da eski modunuza geri dönmek isterseniz, bütün credit kayıtları elinizden gitmiş olacaktır...

özgün
03-11-2006, 14:39
teşekkür ederim arkadaşlar. verdiğiniz kodlar sorunu çözdü. sağolun

stockbroker
Teşekkürler sayın Erasure,sayın selçuk efendi.

Elimdeki versiyonun son versiyon olduğunu sanıyordum.Denemekte fayda var.Fazla kullanmadığım için high ID almak için uğraşmadım hiç.(port açmak vs.)

Erasure
1den fazla film dosyasını bilgisayarı kasmadan tek parça yapacak program arıyorum.. aslında bunun için bir ms-dos konutu da vardı yanlış hatırlamıyorsam.. bilen var mı?

http://www.brizsoft.com/download.html adresinden avi veya mpeg için joiner'ları indirebilirsiniz. Film'lerin aynı ebatlı olması öneriliyor. Dos ortamı kalmadı ama en basit programlar bunlar ve işe yarıyorlar. Kolay gelsin...

http://img100.imageshack.us/img100/9726/snap110bn9.jpg (http://imageshack.us)

Sarı
03-11-2006, 15:23
1den fazla film dosyasını bilgisayarı kasmadan tek parça yapacak program arıyorum.. aslında bunun için bir ms-dos konutu da vardı yanlış hatırlamıyorsam.. bilen var mı?

XP ile gelen donatılardaki moviemaker da iş görür...
parçalar-birleştirir...

Perke
03-11-2006, 18:43
http://img156.imageshack.us/img156/7162/snap098lk1.jpg (http://imageshack.us)

Sn.Erasura programı indirip kurdum ancak gördüğünüz gibi yapılan arama sonucu gösterilen dosyaların sadece birkaçında yeşil işaret var.Diğerlerinde hiç işaret yok.Bu kırmızı-sarı-yeşil işaretlerini göstermesi için herhangi bir yerden ayar mı yapmalı, yoksa benim aramamda bulunan dosyalar normalde bu şekilde mi gösteriliyor?Sizin bulduğunuz dosyaların tümü işaretli olduğu için kafama takıldı.

Erasure
03-11-2006, 19:00
Sn.Erasura programı indirip kurdum ancak gördüğünüz gibi yapılan arama sonucu gösterilen dosyaların sadece birkaçında yeşil işaret var.Diğerlerinde hiç işaret yok.Bu kırmızı-sarı-yeşil işaretlerini göstermesi için herhangi bir yerden ayar mı yapmalı, yoksa benim aramamda bulunan dosyalar normalde bu şekilde mi gösteriliyor?Sizin bulduğunuz dosyaların tümü işaretli olduğu için kafama takıldı.

Sn.Perke, bunlar indirmek istediğiniz dosyaya verilen değerlere göre ortaya çıkıyor. Size gönderdiğimde bunlar çok belirgin olabilirken, sizin indirmek istediğinizde hiçbir renk olmayabilir. Bu tamamen o dosyanın durumu ile alakalı, örneğin gönderdiğim resimdeki dosya Need for Speed'in Carbon versiyonu ve yanılmıyorsam kısa bir süre önce piyasaya çıktı. Bu sebeple dosyanın da sahtesi bolca... Öte yanda eğer indireceğiniz dosyaya kimse bir değerlendirme vermemişse, hiçbir renk bulunmayacaktır. Eğer benim size gönderdiğim resimdeki dosyayı aratırsanız buna benzer bir renklendirmeyi göreceksiniz... Kolay gelsin...

selçuk efendi
03-11-2006, 21:42
o renkler kırmızı - sarı - yeşil şeklinde ve iki kutucukta gösteriliyor ve kullanıcıların değerlendirmesini gösteriyor... fake ya da corrupt (sahte veya bozuk) - fair (eh işte:)) - good (güzel) ve excellent (mükemmel) şeklinde verilen değerlendirmelere göre kırmızıdan yeşile renklendiriliyor... eğer boşsa o an bağlantıda olan kişilerin hiçbiri değerlendirme yapmamaış demektir...

PARK
03-11-2006, 22:03
sn.selçuk efendi bir bilgisayar 3 ortak adsl kullanıyorsa ana kullanıcı diger 2 sinin bilgisayarında ne yazdıgını görebilirmi acaba ...

selçuk efendi
03-11-2006, 22:17
3 kişi aynı hattı paylaşıyorsa, gerekli yazılımla mümkündür derim ben ama çok bilgim yok... internet cafelerde ana bilgisayarın müşterilerin kullandığı bilgisayarların ekranını görebildiğini biliyorum sadece...

PARK
03-11-2006, 22:22
teşekkürler sn.selçuk efendi saolun...................

karınca
04-11-2006, 00:20
sn.selçuk efendi bir bilgisayar 3 ortak adsl kullanıyorsa ana kullanıcı diger 2 sinin bilgisayarında ne yazdıgını görebilirmi acaba ...
Başkası ne yazıyor göremez...
Hackerlik yaparsanız olabilir.
Yada bi takım programlar ile "o anda neler yapıyor"un fotoğrafı bilgisayarınıza internet yolu ile gelebilir

stockbroker
04-11-2006, 00:33

Piyasada(piyasa derken yanlış anlaşılmasın dükkanlarda satılmıyor tabi:gulen: ),yüklendiği bilgisayarın masaüstünü başka bir bilgisayardan anlık olarak görebileceğiniz,uygulamalara, dosyalara erişebileceğiniz programlar var.Böyle olunca, işi bilen biri rahatlıkla görebilir.

Basit olarak,internet üzerinden uzaktan yardım seçeneğinin aktif olduğunu düşünün,sadece sizin haberiniz yok ve çalışmanızı engellemiyor.;)

KripTo
04-11-2006, 00:38

Uzaktan Kontrol Yazılımları

Uzaktan kontrol yazilimlarinin kullanim alanlari oldukça genis. Ancak bu araçlar gelismis özelliklerle donatildiklarindan dogal olarak degisik güvenlik problerini de beraberlerinde getiriyorlar. Ayrintili incelemeye geçmeden önce söz konusu araçlarin yapilarindan ve kullanim alanlarindan biraz bahsedelim. Bu tür yazilimlar bir sunucu (host) ve bir misafir (quest) araçtan olusur. Uzaktan kontrol erisiminin saglanabilmesi için iki yazilim parçasinin da ayni anda çalisiyor olmasi gerekir. Bazi programlarda yazilim çalistirildiktan sonra, sunucu ya da misafir olarak kullanlma amacina göre özel baglanti ayarlari ve yollari izlenmesi sarttir. Bazilari ise program çalismaya basladigi anda hem sunucu hem de misafir görevini ayni anda yerine getirebilen yazilimlarin, pratik ve kullanisli olduklari düsünülerek hemen tercih edilmemesi gerekir.

Uzaktan kontrol yazilimlarinda dikkat edilmesi gerekenler

Trojan mantigi ile ayni çizgide çalisan bu yazilimlar, trojan parçaciklarindan (bir çesit script/exe) farkli olarak NT domain sifrelerini kirabiliyor ya da kendi tanimladiginiz sifre ve/veya IP/IP bloklari üzerinden baglantiya izin veriyorlar. Kripto özelligi sayesinde fare hareketlerini ve klavyeden gönderdiginiz mtin komutlarini dahi sifreleyebiliyorlar. Böylece uzaktan kontrol mekanizmasini bir nevi kisisellestirmis oluyorsunuz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta; orta düzeyde bir hacker, kripto teknigi bulunmayan yazilimlar ile yapilan veri transferlerini çok kolay bir sekilde desifre edip, sunucu veya misafir konumunda bulunan bilgisayarlara müdahale edebilecek yetkiye ulasabilir. Bu da bankarlar, hastaneler, araci kurumlar gibi müsteri bilgilerinin yogun oldugu platformlarda yüksek risk anlamina gelir.
Üstelik söz konusu baglantilar lokal ag içerisinden degil de WAN ortamindan, TCP/IP protokolü kullanilarak LAN ortaminda ulasilmasini gerektiriyorsa, buna paralel olarak güvenlik riskinin boyutu da ciddi ölçülerde artacak demektir. Çünkü bu tip yazilimlar bazi islemler için RPC (Remote Procedure Call) komutlarini kullanirlar ve spesifik bir kaç portun açik birakilmalarini gerektirirler. Ve en önemli de çalisabilek için firewallar tarafindan -zorunlu olarak- serbest birakilma durumundadirlar.
Örnegin, yönlendirici üzerinde bulunan bir firewall bu programlari (farkli sekilde tanimlanmamissa) default olarak bloke edecektir. Bu durumda sistem yöneticisi söz konusu programin çalisabilmesi için gerekli bir kaç portu ve tanimlanmissa RPC servisini firewall üzerinden serbest birakmak zorundadir. Bu da sisteme sizmak isteyen potansiyel bir hacker için açik kapi anlamina gelir. Sistem yöneticilerinin uzaktan kontrol programlarini seçerken, performanstan önce özellikle sifreleme kriterlerini göz önünde bulundurmalari ve disaridan yapilacak baglantilari gerekli olmasi durumunda serbest birakilmasi önerilir.

Önemli yazilimlar ve genel degerlendirme

Ag üzerindeki sunucu ve/veya masaüstlerinin uzaktan kontrol edilmesi ve yönetimi üzerine büyük yazilim firmalarinin profesyonel anlamda bir çok çözümü sunulmakta. Örnegin, Microsoft'un SMS (System Management Server), IBM'in Tivoli, Computer Associates'in Unicenter TNG (Desktop Management Suite), Hewlett Packard'in Open View, Novell'in ZENworks (for Server/for Desktops) ve Symantec'in pcAnywhere gibi yazilmlari, multiplatform ve diger gelismis özelliklerden dolayi sistem yöneticileri tarafindan mutlaka incelenmesi gereken ürünler. Ancak bu araçlari satin almak ve uygulamaya geçirmek maliyetlidir. Üstelik taninmis firmalarin ürünlerini kullanmaniz güvenlik açisindan bir risk altinda bulunmadiginizi göstermez. Bu açidan saglikli kararlar verebilmek için tarafsiz test ünitelerine gönderilmis programlari incelemenizi öneririz.
Bir diger önemli konu ise internet üzerinden yapilan taramalar sonucu ortaya çikan ücretsi (Freeware) programlar. Üreticisi taninmayan bu tip araçlar, deneme amaçlida olsa kesinlikle bir ag ortamina entegre edilmemelidir. Sisteminizde açik kapi yaratabilecek potansiyel ajan yazilim olma ihtimalleri yüksek olan bu araçlar, sistem çökmeleri ve tescilli bilginin çalinmasi gibi çok ciddi problemlerle karsi karsiya kalmaniza neden olabilirler. Bu açidan üreticisi bilinen ürünleri tercih etmeniz ag güvenliginiz için son derece önemli bir etkendir.

Güvenlige önem veren bir yazilim: NetOp Remote Control

Uzaktan kontrol yazilimlarinin kullanim alanlari genisledikçe, bu tür yazilimlarin sayisinda da paralel bir artis görünüyor. Piyasada su an profesyonel anlamda kullanilan en popüler yazilim Symantec'in pcAnywhere ürünü. Ancak Danimarka kökenli bir firma olan Danware Software'in NetOp Remote Control ve Famatech'in Remote Aministrator yazilimlari da oldukça gelismiz özelliklere sahip kullanisli araçlar. Özellikler NetOp Remote Control'ün veri transferleri sirasinda 272 bit sifreleme sistemi kullanmasi güvenlige önem veren bir yazilim oldugunu gösteriyor. Üstelik bu güvenligi "Access Securty Server" adini verdigi merkezi güvenlik modülü ile daha da yukari tasiyor. Ayrica Cross-platform destegine de sahip. Yani herhangi bir Windows PC ile Dos veya IBM OS/2 isletim sisteleri kullanan makinalari da uzaktan yönetebilmeniz mümkün. Bunlara ek olaraki teknik destek sirasinda kullanici ile on-line konusma imkani saglayan "Type anda Talk" modülü ve yüksek hizda veri transferi NetOp Remote Control'ün öne çikan diger özellikleri. Bir sunucu (host) ve bir misafir (guest) araçtan olusan NetOp ülkemizde "prp Multimedia" tarafindan temsil ediliyor. Ürün ile ilgili ayrintili bilgiyi www.danware.com adresinden temin edebilirsiniz.

Famatech'den "Remote Administrator"

Famatech'in hazirladigi "Remote Administrator" da yakindan incelemeye alinmasi gereken bir program. Çoklu baglantiya izin veren araç, bütün baglantilari tek bir ekran üzerinden kontrol edebiliyor. Radmin'in bizi en etkileyen tarafi Windows NT tabanli sistemlerde, domain üzerinden baglanmayi desteklemesi oldu.
Böylece sadece sistem kllanicilari kullanici ad ve sifreleriyle baglanti kurabiliyorlar. NT olmayan sistemler için ise birden fazla kullanici tanimlamak mümkün degil. Ayrica NT sistemlere telnet ile baglanabilmek için bir telnet sunucu açma imkani da sunulmus ancak güvenlik açisindan bu tip baglantilari kullanmamanizi öneririz. Radmin tüm veri transferlerini Mause/Klavye hareketlerini 128 bit kriptolama özelligine sahip. Buna ek olarak IP yada IP bloklari üzerinden de baglantiya olanak taniyor. Burada bir not düsmek istiyoruz. Veri transferlerinin kriptolanmasi, kriptonun algoritma düzeyine göre performansta yüzde 5-10 düsüs yasamanizi saglar.
Buna ragmen, kripto özelliklerini kullanmanizi ya da en azindan sunucu (server) baglantilarinda devreye almanizi öneririz. Ekran görüntülerini aktarmak için Windows NT'deki "video hook" teknolojisini kullanan Radmin, performans açisindan pcAnywhere ile yarisabilecek düzeyde bir araç. Video Hook teknolojisinin özelligi, ekranda hareket oldugu zaman degisikligi yakalamak ve islemek. Böylece bir saniye içerisinde yüzlerce ekran görüntüsünü yakalayabilirsiniz. Program sadece TCP/IP protokolünü kullaniyor ve standart olarak 4899 numarali portu kendine seçiyor. Ancak bunu degistirmeniz mümkün. Iki parça halinde çalisan "Remote Administrator" hakkinda daha ayrintili bilgi ve deneme sürümünü www.famatech.com adresinde bulabilirsiniz.

Ilginç bir uygulama: "RapiDeploy"

Bu arada sadece uzaktan uygulama dagitimi ve güncellemesi üzerine odaklanmis firmalar da mevcut. Bunlardan biri de Altiris. Güçlü ürünleri bulunan firma özellikle bilgisayarlara yazilim dagitimi ve yansima konularinda uzmanlasmis görünüyor. Altiris, Jan Newman ve Kvein Turpin (biri yönetim kurulu baskani digeri bas teknoloji sorumlusu) tarafindan 1977 yilinda, yazilim sinama laboratuvari "KeyLabs Inc." sirketinin bir parçasi olarak kurulmus.
Firmanin ortaya çikis öyküsü ise oldukça ilginç. Iki ortak KeyLabs Inc. laboratuvarlarinda uygulamalarini sinatmak üzere yer ayirtan müsteriler için, bir kaç dakika içinde bir kaç yüz bilgisayarin isletim ortamini degistirme ihtiyaci duymuslar. Bunun üzerine otomatik dagitim ve yansima uygulamasi olan "RapiDeploy" gelistirilmis. Ancak bu uygulama müsteriler tarafindan da istenmeye baslaninca Altiris'i kurmaya karar vermisler. Bu uygulama bize biraz Symantec'in "Norton Ghost" programini animsatiyor ancak yönetim özellikleri açisindan aslinda ikisi de çok farkli çözümler. Altiris'in iki uygulamasi daha mevcut. Bunlardan ilki, yazilim güncellemelerini ve kayit defteri degisikliklerini otomatik yapan "RapidInstall" ve digeri bir çesit durum yönetim programi olan "Altiris eXpress".
Altiris programlarinin en önemli avantaji, yazilimlarin bilgisayarlara dagitimi sirasinda is gücü maliyetini büyük miktarda azaltmasi ve masaüstüne gitmeye gerek birakmamasi. Ürün bu açidan üzerine düsen görevi basariyla yerine getiriyor. Açikçasi küçük orta ölçekli isletmelerde ve sistem kurulus bölümlerinde oldukça ise yarayabilecek bir araçlar kümesi. Altiris'in ürün politikasi, büyük yazilim firmalarinin sunmus oldugu, SMS, Tivoli, ZENworks gibi araçlara, yardimci ek araç konumunu üstlenmek. Özellikle BT saticilarinin isine yarayabilecek bu araçlar kümesi ile ilgili daha ayrintili bilgiyi www.altiris.com adresinden elde edebilirsiniz.

Öne çikan diger yazilimlar ve genel yönetim ve güvenlik özellikleri

Masaüstü yönetim araçlarina dönecek olursak, yukarida inceledigimiz Radmin ve NetOp'dan baska piyasada bu alana yönelik hazirlanmis daha bir çok program oldugunu söyleyebiliriz. Örnegin inceledigimiz diger araçlar arasinda Laplink ve Timbuktu Pro'da vardi. Timbuktu bir dönem teknik destek birimlerinde oldukça popüler bir yazilimdi. Halen popülerligini koruyan bu program ayrica Macintosh destegi de sunuyor. Timbuktu ile ilgili ayrintili bilgiyi www.netopia.com adresinden temin edebilirsiniz. Laplink ise yapmis oldugumuz testlerde pcAnywhere'e es düzey özellikleri ile dikkatimizi çeken bir program oldu. pcAnywhere gibi çesitli yollarla baglantiyi ve baglanti kurulduktan sonra aktarilan veriyi sifreleyebilme (encryption) seçenekleri ve otomatik olarak belli saatte uzaktaki bir bilgisayara baglanmasi için bir zamanlayici (scheduler) modülünün bulunmasi Laplink'in ilk göze çarpan özellikleri. Kurulum sirasinda bilgisayari bir kontrolden geçiren Laplink, buldugu (ag karti, modem, infared portu vs.) baglanti yollarini kullaniciya göstererek birini tercih etmesini istiyor. Tercih yapilmazsa hepsini kullanilabilecek sekilde konfigüre ediyor.
Ayrica yine pcAnywhere'de oldugu gibi, baglanti sirasinda geçici olarak duvar kagidini kaldirabilme özelligi Laplink'te de bulunuyor. Program kuruldugu andan itibaren hem sunucu hem de misafir görevini ayni anda yerine getirebilme özelligine sahip. Yani siz bir bilgisayara baglandiginiz sirada, o anda bir baskasi da sizin bilgisayariniza baglanabiliyor. Ancak bu tip bir baglanti için öncelikle güvenlik (security) ayarlarina girerek size yapilacak aglantilari serbest birakmak durumundasiniz. Bunlara ek olarak, baglanti sirasinda bir sohbet (chat) ekrani açabilmeniz ya da sesli sohbet (voice chat) yapabilmeniz programin öne çikan diger özellikleri. Sadece Windows platformlari için (95-98-NT-2000-Me-XP) gelistirilmis bir ürün olan Laplink'e www.laplink.com adresinden ulasabilir ve deneme sürümünü indirebilirsiniz

HELMUT
04-11-2006, 02:38
Diğer bilgisayarların içine ufak bir dosya atıp, Ip'lerini öğrenirseniz, bu işi yaparsınız. İzlediğiniz kişi, izlendiğinin farkına varmaz...

Erasure
04-11-2006, 14:07

Herkes önerilerini sunduğuna göre bir öneride de ben bulunayım. Elbette bunun sorumluluğu sana ait, hackler sınıfına girmiyor ama biraz kişisel hakları izinsiz kullanmak gibi yorumlanabilir.

Kullanacağın programın adı Ghost Keylogger, bununla klavye hareketlerini bir dosya'da tutabilirsin, sonrada istediğin gibi okuyabilirsin. Programı birkez kurulumunu yaptıktan sonra invisible modu'na alırsan bir daha kurulu makina'da kimse fark etmeden çalışmaya devam eder. Yazılanları almak içinde birkaç alternatif sunuyor. Bir dosyaya bunları kayıt ettiği gibi, belirteceğin bir email adresine düzenli gelmesini sağlayabilirsin.

http://www.keylogger.net/screenshots.html adresinden ekran görüntülerine bakabilirsiniz. Aynı yerden indirebilirsin, program ücretlidir.

Programı virus, spyware vs yazılımlar kolaylıkla yakalayabilmekte, bu sebeple kurbanın makinasında buna benzer yazılımların ya silinmesi yada hiç çalışmaması sağlanmalı, açık olduğundan anında uyarı mesajını ekrana getirir. Bu durumda da kötü durumlara düşebilirsiniz.

Remote desktop programları ile bunu yapmanız biraz zorca, zira ekranda çalıştığınızı fark ettirirsiniz, ayrıca sistemler yavaşlar vs, yani pek randıman vermezler. Neyse kullanın ve sonuçları görün. İyi kullanımlar...

kemalb
04-11-2006, 14:15
http://img294.imageshack.us/img294/8207/untitlednf2.jpg (http://imageshack.us)

Sağ altttaki programlarımın oradan kaldırmayı/eklemeyi nasıl yapabilirim Taskbar and start menu properties den uğraştım beceremedim gizlediğim halde bilg.açtığımda yine çıkıyorlar.XP Home Edition kullanıyorum.

stockbroker
04-11-2006, 14:21
Açılışta çalışmasını istemediğiniz programlar varsa,Başlat Menüsü/Çalıştır.Çıkan küçük pencereye msconfig yazınca aşağıdaki pencere çıkacaktır.Kaldırmak istediğiniz programların başındaki tick'leri kaldırdıktan sonra,bilgisayarınızı yeniden başlatın.

http://img143.imageshack.us/img143/5312/sisjc5.jpg

Erasure
04-11-2006, 14:27
Taskbar'daki simgeleri düzenlemek için Taskbar Manager ile bunu yapabilirsiniz. http://www.askarya.com/download/tbmsetup.zip adresinden indirip kurulumunu yaptığınızda aşağıdaki görüntüyü alacaksınız, çalışmamasını istediklerinizin yanındaki kutuyu boşaltırsanız, bir daha taskbar'da bunları görmezsiniz.

http://img299.imageshack.us/img299/992/snap113bx5.jpg (http://imageshack.us)

kemalb
04-11-2006, 14:28
:tamam: Açılışta çalışmasını istemediğiniz programlar varsa,Başlat Menüsü/Çalıştır.Çıkan küçük pencereye msconfig yazınca aşağıdaki pencere çıkacaktır.Kaldırmak istediğiniz programların başındaki tick'leri kaldırdıktan sonra,bilgisayarınızı yeniden başlatın.

http://img143.imageshack.us/img143/5312/sisjc5.jpg

Teşekkürler sn.stockbroker aradığım buydu:tamam:

kemalb
04-11-2006, 14:30
Taskbar'daki simgeleri düzenlemek için Taskbar Manager ile bunu yapabilirsiniz. http://www.askarya.com/download/tbmsetup.zip adresinden indirip kurulumunu yaptığınızda aşağıdaki görüntüyü alacaksınız, çalışmamasını istediklerinizin yanındaki kutuyu boşaltırsanız, bir daha taskbar'da bunları görmezsiniz.

Sn Erasure sn.stockbroker'in dediği işimi görecek gibi ayrıca bunu kurmama gerek olurmu sizce.

Erasure
04-11-2006, 14:33
Sn Erasure sn.stockbroker'in dediği işimi görecek gibi ayrıca bunu kurmama gerek olurmu sizce.

Sizin için hangisi uygunsa kullanabilirsiniz, birisi windows'un kendi aracı, diğeri de başka bir yazılım, ancak benim size önerdiğim program ile gizli bir şekilde çalışan programları ve bunların yerlerini de öğrenebilirsiniz. Tercih sizin, kullanmak zorunda değilsiniz, ama bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Kolay gelsin...

kemalb
04-11-2006, 14:36
Sizin için hangisi uygunsa kullanabilirsiniz, birisi windows'un kendi aracı, diğeri de başka bir yazılım, ancak benim size önerdiğim program ile gizli bir şekilde çalışan programları ve bunların yerlerini de öğrenebilirsiniz. Tercih sizin, kullanmak zorunda değilsiniz, ama bir alternatif olarak değerlendirebilirsiniz. Kolay gelsin...

Teşekkürler sn.Erasure deneyeceğim saygılar:tamam:

Sarı
04-11-2006, 17:29
başlangıç programlarını kontrol için msconfig yerine 3.parti programları tavisye ediyorum..(özelliklede hisse.net müdavimlerine..) sonuçta banka accountu ele geçirmek isteyenler için pekala hedef konumundadır.

msconfige ise çok net söylüyorum güvenmeyin...
yeni nesil trojanlar da msconfigi aşma algoritması mevcuttur çünkü...

özelliklede turk yapımı olanlarda...

sistem işleyişi şöledir...
msconfig bi kere açıldığında siz başlangıç sekmesine gelmeden yüklemeyi yapar listeye bu yüzden çalışma esnasında müdehale edemez trojan.bunun içinde.
sıra ile trojan şu sorgu ve işlemleri yapar(1 milisaniyede bi)..
a1- çalışıyo ise kapat msconfigi..
a2- kendi başlangıç değerimi sil
a3- yeniden aç..

b1-kapandı ise başlangıça değerimi yeniden yaz..

ve bişi görmesenizde vardır..

fakat bu işlemler olurken msconfig penceresi 1 kere pırpır yapar çok hızlıca...nedeni belli yukarda...

windows running çalışan uygulamaları detaylı göstermesi ve startup kontrolü ile 3.parti olarak sevdiğim bi araç...

erkmen
05-11-2006, 14:34
arkadaşlar internete bağlıyken resimdeki gibi bir hata veriyor..
ardından internet bağlantım gidiyor, donanımların driverları gidiyor ses ve görüntü çalamıyorum...yardımcı olursanız sevinirim...

stockbroker
05-11-2006, 15:11
arkadaşlar internete bağlıyken resimdeki gibi bir hata veriyor..
ardından internet bağlantım gidiyor, donanımların driverları gidiyor ses ve görüntü çalamıyorum...yardımcı olursanız sevinirim...

İnceleyin (http://support.microsoft.com/kb/894391),XP SP2'de görülebilen bir durummuş.Çözüm önerisi mevcut.İlgili update dosyasını yükleyerek sorunu çözebileceğinizi umuyorum.

enigma
05-11-2006, 15:55
Arkadaşlar:
messengerdan veya yaho dan konusma prg onlıne olmuş bırının bılgısayarına gırılıp dosyalarnına ulasılabılırmı?

Erasure
05-11-2006, 21:55
Arkadaşlar:
messengerdan veya yaho dan konusma prg onlıne olmuş bırının bılgısayarına gırılıp dosyalarnına ulasılabılırmı?

Bu konuda herhangi birşey duymadım ama normal'de tanıdığın kişilerle Sharing Folder oluşturarak bir dosya paylaşım alanı yapabiliyorsun. Ama bu durumda da sadece chat yaptığın veya dosya paylaşımı yaptığın kişi bunlara ulaşabiliyor. Bunun haricinde eğer varsa msn messenger'in bir güvenlik açığından belki bu yapılıyordur. Zira o kadar sık versiyon yenileniyor ki, mutlaka bu da yapılıyordur. Bildiğim trojan'larda bu yapılamıyor ama mutlaka bunun için özel bir programda olabilir. Tavsiyem, güncel virus, spyware ve firewall ile güvenliğini sağlamak, bunları yapıyorsan zaten bu tip işlerle uğraşanların işini zorlaştıyorsun. Ama hiçbir virüs programı vs'de tam güvenliği sağlayamıyor. Bende birkaç virus programı var ve hepsi de bilinen ürünler olmasına rağmen birinin bulduğunu diğeri bulamayabiliyor. Şimdilik bu kadar, kolay gelsin...

enigma
05-11-2006, 22:33
sevgili erasure internet bankacılığında ve dolandırıcılık olayları ıçın sormusdum bu soruyu.Cevap için teşekkurler...Sanırım cok kışı ınternet bankacılığını kullanıyordur....

Erasure
05-11-2006, 23:07
sevgili erasure internet bankacılığında ve dolandırıcılık olayları ıçın sormusdum bu soruyu.Cevap için teşekkurler...Sanırım cok kışı ınternet bankacılığını kullanıyordur....

O zaman size internet explorer için Phishing Filter yamasını önereyim. http://addins.msn.com/phishingfilter/ adresinden alabilirsiniz. Ama bu tek başına yeterli değil. Bu sebeple diğer programları da güvenliğinizi arttırmak için kullanmalısınız. Phishing Filter IE 6.0'ya yüklenebiliyor. Yaptıklarına gelince biraz sizi düşünerek gezdiğiniz sitenin güvenilir olup olmadığını denetliyor. Bu ise zararlı bir takım kodları biraz olsun engelliyor...

Sarı
06-11-2006, 02:03
Arkadaşlar:

karşılıklı alışveriş esnasında ip de paketle ile birlikte gönderilir.
örneğin:

karşıda kişinin görüntü resmini değiştirmesi demek bu resmin size gönderilmesi demektir.ve bu benzeri alışveriş esnasında ip bilgisini yakalayan programlar vardır.veya komut istemi kullanılarak yapılan işlemler ile de bu bilgi alınabilir...

sonuçta ip bilginizin karşıda olması demek sisteminizde açık olup olamayacağının kontrolünün(ip de port scanner gibi) yapılabilmesi anlamına gelirki mesela yanlış ağ yapılandırmaları sonucunda açık oluşması sık rastlanan bir durumdur..

adsl modem(router) arkasında kalınması işi zorlaştırıyo olsada bunun için de kullanılan farklı teknikler mevcuttur..(modem default şifresi değiştirilmeli.)

kısaca her türlü iletişim risk oluşturabilir.....:D

adnanfd
07-11-2006, 00:39
arkadaşlar , aşağıdaki yazıyı başka bir forumda okudum.sizce yazılan doğrumu.
sizin vereceğiniz bilgiler benim için daha güvenilirdir.saygılar.

Windows XP’ yi Hızdan Uçurun

Regeditden
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Priority
Control
anahtarına ulaşın. Boş bi yere sağ tıklayıp yeniden
DOWRD
değeri deyin ve isim olarak
IRQ8Priority
verin. Oluşturduğunuz bu DOWRD değerinin değerini
1
yapın.

Erasure
07-11-2006, 01:15
arkadaşlar , aşağıdaki yazıyı başka bir forumda okudum.sizce yazılan doğrumu.
sizin vereceğiniz bilgiler benim için daha güvenilirdir.saygılar.

Windows XP’ yi Hızdan Uçurun

Regeditden
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Priority
Control
anahtarına ulaşın. Boş bi yere sağ tıklayıp yeniden
DOWRD
değeri deyin ve isim olarak
IRQ8Priority
verin. Oluşturduğunuz bu DOWRD değerinin değerini
1
yapın.

Selam, verdiklerini biraz araştırdım ve ortaya çıkan sonucu sizlerle paylaşmak istedim. Öncelikle bu ayarı devreye sokmakla real time clock için ayrılmış ayarları değiştiriyorsunuz. Normalde 8 olarak ayrılması gereken bu ayar, eğer size belirteceğim yerde farklı bir rakam'da ise bunu yeni bir anahtar oluşturarak 8'e ayarlamanız gerekiyor.

Control panel, system, device manager'dan system devices'a giderek işaretlediğim anahtarı bularak kontrol ediyorsunuz. Bu ayarlar benim kullandığım Windows XP 64 Bit'te ayarlı geldiğinden yeni bir anahtara ihtiyaç olmadı. Ancak kullandığınız sürüm veya service pack'lerinin olup olmaması vs, bir takım sebeplerden buradaki rakam 8 değilse, buna ayarlamak için yeni bir anahtar oluşturmanız gerekiyor. Bilgiyi aldığım yerden bu ayarın doğru hale getirilmesi durumunda realtime clock priority doğru çalışarak bilgisayarın performansına katkıda bulunacağı ifade ediliyor. Sanıldığı gibi uçuşa geçmiyor. Uçmasını istiyorsanız 4 çekirdekli veya bendeki gibi Dual Core işlemci ihtiyacınız var. Bu ayarlarla hızlanacak olsa bu kadar para vererek donanım güncellemesi kimse yaptırmak istemez. Umarım yardımcı olabildim, kolay gelsin... İyi geceler...

http://img294.imageshack.us/img294/485/snap124jf9.jpg (http://imageshack.us)

ARMAND
07-11-2006, 02:46
Arkadaşlar:

evet ulaşılabılır.zaten korsanlar için chat programları nimettir.bankacılık işlemlerinizi yaparken messenger,ıcq vb..programları kesinlikle calıstırmayın.:eek: ama yapılan veya yapılacak olayın illegal oldugunu unutma....::hayır:

guneysu
08-11-2006, 02:07
sayin erasure
site sayfalarinda dolasirken
this site reguire the following ActiveX control: Abode flash player 9 from Abode systems incorpated click here to install
yazisi cikiyor ustte sanirim activex 9 u yukle demeye basladi daha once boyle bir yazi cikmiyordu bugun cikmaya basladi sorun ne yukleyeyimmi ?

BOZOK
08-11-2006, 03:33
sayin erasure
this site reguire the following ActiveX control: Abode flash player 9 from Abode systems incorpated click here to install
yazisi cikiyor ustte sanirim activex 9 u yukle demeye basladi daha once boyle bir yazi cikmiyordu bugun cikmaya basladi sorun ne yukleyeyimmi ?

bendede ayni sorun var:eek:

selçuk efendi
08-11-2006, 10:19
sayin erasure

sanırım flash player sizde yüklü değil, hisse net'te en azından yuarıdaki reklam br flash objesidir ve görülebilmesi için dediğiniz programa ihtiyaç duyar; yani, normaldir ama bunca zamandır yok muydu ki sizde? ya da yeni versiyon falan mı acaba? ya da sisteminizi yeniden mi kurdunuz?

Erasure
08-11-2006, 12:27
sayin erasure

Adobe macromedia'yı satın aldıktan sonra flash player'ın adı da, özellikleri de biraz değişti, eğer sisteminizde eskisi varsa büyük ihtimalle yenisini istiyordur veya hiç kurulmamışsa da bu şekilde flash sayfaları için kurulum izni istiyor, hal böyle olunca da bunu kurmanız gerekiyor. IE otomatik dosya kurulumunu engellemek içinde bu uyarı çubuğunu veriyor. Sonuç olarak kurmanızda bir sakınca yok, kurulum sonrasında flash içerikli sayfaları sorunsuz gezebilirsiniz...

Yüklenme sonrasında bu şekilde bir ActiveX görünecektir. Bu arada, bu kısımda alakasız birşey görürseniz, sistemizine ve özellikle de IE içine birşeyleri bulaştırmışsınız anlamına geliyor. Güvenlik açısından buralara bir bakın derim...
http://img175.imageshack.us/img175/1720/snap132jb1.jpg (http://imageshack.us)

gazi
08-11-2006, 14:18
Merhaba Arkadaslar,
Matriks fiat izleme sayfasini acamiyorum.XP kullaniyorum ve iE 6.0 sürümü kurulu.
Kendim acemi bilgim ile bir takim islemler yaptim.
internet options ayarlarindan,
Advanced,
Microsoft VM
Java console enabled(requires restart)
Java logging enabled
JIT compiter for virtual machine enabled(requires restart)
Bölümlerinin hepsini isaretledim.
Yine ,Empty temporary internet files folder when browser is closed isaretledim.
Ayrica,
Internet options,
General,
Delete Files dan,Delete all off line contcent kutusunu isaretleyip ok tikladim.
Ayni bölümde settings de ,Every visit to page i sectim.Ayni ekranda View files dügmesini sectim.Temporary internet Files Edit menüsünden,Select All secip tüm dosyalari sildim.
Yine ayni bölümden ,Clear History secip gecmisi sildim.
Ayrica,Windows Explorer C\ dizinin altinda Windows klasörünün altindaki Temporary internet files dosyalarinin icini sildim.
Bilgisayarimi yeniden acip kapattim fakat yine Matriks fiat izleme sayfasi acilmadi.
Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkür ederim

dopamin
08-11-2006, 14:23
eğer ikinci bi ekran açılmıyorsa pop-up blocker devreye girmiştir, güvenlik ayarlarından izin verin
yok açılıyor ama ekrana bi şey gelmiyorsa microsoft java virtual machine veya sun java yı yükleyin

stockbroker
08-11-2006, 14:23
Sayın gazi,

Gerekli ayarları yapmış görünüyorsunuz,açılmıyor derken ne ile karşılaşıyorsunuz?Java(Sun) Logo'sunu gördüğünüz bir ekran mı çıkıyor?

Java(Sun) kutucuğundaki tick'i kaldırmamış olabilirsiniz.Bu işaretli ise JavaMatriks çalışmaz.

http://img115.imageshack.us/img115/33/javeb0.jpg

gazi
08-11-2006, 14:38
Ata Online den islem yapiyorum ve Java Matriksin sorunsuz calisabilmesi icin bu pencereyi kapatmayin penceresi acliyor fakat Matriks fiat izleme ekrani acilmiyor

gazi
08-11-2006, 14:42
sayin dopamin ,java kurulu ve Pop up blocker devre disi.yine acilmiyor:(

stockbroker
08-11-2006, 14:43
Ata Online den islem yapiyorum ve Java Matriksin sorunsuz calisabilmesi icin bu pencereyi kapatmayin penceresi acliyor fakat Matriks fiat izleme ekrani acilmiyor

sayin dopamin ,java kurulu ve Pop up blocker devre disi.yine acilmiyor:(
Sorun bu zaten Java'yı(Sun) iptal etmeniz gerekiyor.

Söylediğim ayarı kontrol edin,yine çalışmazsa JVM'yi buradan (http://www.matriksdata.com/matriks/download/Win9x-ME-NT-XP-msjavx86.exe) tekrar yükleyip deneyin.

gazi
08-11-2006, 14:47
Sayin Stockbroker Internet options da ,gelismiste,Java Sun bölümü ben de yok.

gazi
08-11-2006, 14:48
Tesekkür ederim Stockbroker hemen deniyorum

stockbroker
08-11-2006, 14:52
Sayin Stockbroker Internet options da ,gelismiste,Java Sun bölümü ben de yok.

Burada durum nedir?Aşağıda görünen benim ayarlarım.Internet Güvenlik düzeyiniz orta mı?

http://img300.imageshack.us/img300/7745/javxr9.jpg

gazi
08-11-2006, 15:24
Java yi tekrar yükledim ve yeniden baslattim yine olmadi.
Evet orta sayin Stockbroker.oturum acma ve Microsoft VM de sizin ki ile ayni:(
Yalniz birsey farkettim biraz önce.acilan,Javanin sorunsuz calisabilmesi icin bu sayfayi kapatmayin penceresinin alt tarafinda bir kilit resmi ve onun üzerine mausu getirdigim zaman ,SSL-Güvenli (128) yazisi var.Kilitin üzerine cift tikladigim zaman acilan sayfada ataonline güvenli sertifikasini tanittim ama nafile:(

tent
08-11-2006, 15:35
sn. gazi, çok da iyi anlatamayacağım ama, yine de bir deneyeyim.

100 küsur mb.lik java programını yükleyince bende de çalışmıyordu. onu silince fortisbank'ın seans izleme programını izleyebiliyordum.
bir de silip deneyin..

selçuk efendi
08-11-2006, 15:38
isterseniz bir de firefox internet tarayıcısını kurup onda java(sun) ile deneyin...

stockbroker
08-11-2006, 15:39
Java yi tekrar yükledim ve yeniden baslattim yine olmadi.
Evet orta sayin Stockbroker.oturum acma ve Microsoft VM de sizin ki ile ayni:(
Yalniz birsey farkettim biraz önce.acilan,Javanin sorunsuz calisabilmesi icin bu sayfayi kapatmayin penceresinin alt tarafinda bir kilit resmi ve onun üzerine mausu getirdigim zaman ,SSL-Güvenli (128) yazisi var.Kilitin üzerine cift tikladigim zaman acilan sayfada ataonline güvenli sertifikasini tanittim ama nafile:(

Internet Security ile ilgili bir programınız var mı?Herhangi bir firewall?

gazi
08-11-2006, 15:43
deneyecegim sayin tent.sagolun

Sarı
08-11-2006, 15:45
C:\MTXDosyalar klasörünü silin ve tekrar deneyin...

tent
08-11-2006, 15:47
java(sun)
buydu benim sildiğim.:)
matriks kullanırken sorun yaratmamıştı.

gazi
08-11-2006, 16:03
Stockbroker,sadece Windows Firewall var.Onuda aktif durumdan cikarip yine denedim ama olmadi.

gazi
08-11-2006, 16:03
Bende Java(sun) yok tent

gazi
08-11-2006, 16:12
Neyse biraz daha ugrasayim.Elimde iki tane dizüstü var.Birisi wlan ayarlari yapilmis digeri ise yapilmamis.Wlan ayarlari yapilmamis olan icin pasword isteniyor.Kurumu yapan kisiye de ulasamadik.Kendi dizüstünde sorun yok Matriks sayfasi aciliyor,fakat baglanti yok:(digerinde baglanti var fakat sayfa acilmiyor.Ikisini kablo ile LAN yapmak istedim beceremedim:(Önce Lan kablosu takili degil diye uyari aldim,kabloyu cikarip taktiktan sonra bu defa iki makina birbirine baglanmaya calisti fakat IP bulunamadi (suan net olarak hatirlayamiyorum)bir mesaj aldim.Bir kac kez denedim fakat olmadi.:(
Acaba Wlan ile internete baglanan makinaya Kablo ile LAN baglantisi yapilabilinirmi?

Erasure
08-11-2006, 18:15
Neyse biraz daha ugrasayim.Elimde iki tane dizüstü var.Birisi wlan ayarlari yapilmis digeri ise yapilmamis.Wlan ayarlari yapilmamis olan icin pasword isteniyor.Kurumu yapan kisiye de ulasamadik.Kendi dizüstünde sorun yok Matriks sayfasi aciliyor,fakat baglanti yok:(digerinde baglanti var fakat sayfa acilmiyor.Ikisini kablo ile LAN yapmak istedim beceremedim:(Önce Lan kablosu takili degil diye uyari aldim,kabloyu cikarip taktiktan sonra bu defa iki makina birbirine baglanmaya calisti fakat IP bulunamadi (suan net olarak hatirlayamiyorum)bir mesaj aldim.Bir kac kez denedim fakat olmadi.:(
Acaba Wlan ile internete baglanan makinaya Kablo ile LAN baglantisi yapilabilinirmi?

Yapabilirsin, resimdeki gibi Control panel, system'de device manager'a gidersen, orada 2 tane ethernet kartı göreceksin, birisi LAN için olurken, diğeri WLAN için olacaktır. Eğer notebook üzerinde wireless'i iptal eden bir tuş varsa işin daha kolay, yoksa da resimdeki yerden wireless kart üzerine gelerek Disable edersen wireless devre dışı kalır.

Sonrasında yapacakların ise normal ağ kurulumu için adım adım gitmek, eğer doğru yaparsan LAN kurulumunu yapmış olursun. Eski şekline dönmek içinde tekrar aynı yerden wireless'i enable yaparsın ve LAN'ı da disable yap, bir sürü kart sistemde kafa karıştırmamış olur. Kolay gelsin...
http://img175.imageshack.us/img175/9153/snap133kd6.jpg (http://imageshack.us)

ATLANTİS
08-11-2006, 22:20
PANDAYI NASIL KALDIRACAĞIM
Bilgisayarımda panda 6 anitivirüs yüklüydü kaldırıp f secür yüklemem lazım ama pandayı kaldıramıyorum. Bilkinen tüm yolları denedim yine başarılı olamadım...Var mı bir çözüm..

stockbroker
08-11-2006, 22:41
Bilgisayarımda panda 6 anitivirüs yüklüydü kaldırıp f secür yüklemem lazım ama pandayı kaldıramıyorum. Bilkinen tüm yolları denedim yine başarılı olamadım...Var mı bir çözüm..

Bu uninstall problemi gördüğüm kadarıyla yaygın bir problem.Forumlardan birinde 2005'i uninstall etmek için verilen bir yöntem var.Biraz zahmetli görünüyor,bir göz atın (http://spyware.eazel.com/showthread.php?t=180) başka çözüm bulamazsanız belki uygularsınız.

Erasure
08-11-2006, 22:49

Safe mode'da açarak, sonrada start-run-msconfig vb program ile açılışta çalışan panda'ya ait dosyaları devre dışı bırak sonrada yine safe mode'da uninstall ederek kurtulabilirsin. Bir alternatif olarak System Restore var ama onu şimdilik önermiyorum, başka şeyleri de kaldırabiliyor...

gazi
09-11-2006, 00:18
Sayin Erasure,cevabin icin tesekkür ederim fakat sanirim ben eksik yazdim."Acaba Wlan ile internete baglanan makinaya Kablo ile LAN baglantisi yapilabilinirmi?" den kastim Wlan ile nete bagli olan bir makinaya ayni anda kablo ile LAN baglantisi yapilarak diger makina ile nete girmek mümkün olabilirmi olacakti sorumun tamami.Wlan ile nete baglanan dizüstü ise bir baska Router den veri aliyor.Wlan ile nete bagli olan makinadan Kablo ile LAN baglantisi yapabilir isem belki nete baglanabilirmiyim diye düsünmüstüm.Gerci iki makinayi bir türlü birbirine tanitamadim.Diger makinadaki sorunu ise cözemedim.Kendi makinami da Wlan ile nete baglayamadim:(

tent
09-11-2006, 00:50
ses kartının hoparlör çıkışına walkmanin kulaklığını takınca ses duyabilir miyim?
ses kartım mı bozuk, hoparlörler mi anlayamadım. kulaklığğı takıp denedim, yine ses duyamadım ve belki çalışmazdır diye, bir sorayım dedim.:)

selçuk efendi
09-11-2006, 00:54
giriş birbirine uygunsa niye olmasın? bazı kulaklıklar küçük gelebilir.. hoparlörleri başka bir kaynak da deneyin imkanınız varsa...

Erasure
09-11-2006, 00:59
elbette çalışır, msn için chat'te kulaklıklı mikrofonu bu şekilde kullanıyorum. Ama sesi windows içinden azaltarak bunu denemen yararlı olur. Ya da walkman'e hoparlörü bağla, ses ondan gelmiyorsa, hoparlör'de sorun vardır. Diğer durumda da ses kartında sorun arayabilirsin. Stereo mini jack kullanıyorsan, ki büyük ihtimalle öyledir, kısa sürede sorunu yakalarsın. Ama on-board ses kartın varsa ve bir şekilde bozulmuşsa işin zor. Epeyce bir sorun araştırması yapman gerekiyor. Kolay gelsin...

tent
09-11-2006, 17:37
cafe trend&trade'in son sayfasına giremiyorum bir türlü.
bir sayfada 40 mesaj görüntülüyorum, bu hesapça bendeki son sayfa 1818. sayfa oluyor. ama aşağıda gördüğünüz sayfa açılıyor. 1817 nolu sayfada bir sorun yok. 1819'de ne olacağını merakla bekliyorum.

Prestij
09-11-2006, 18:26
sayın tent sitede problem vardı o an ana sayfa bile açılmıyordu.aynı durumu bende yaşadım şu an düzeldi gibi..yinede yavaşlık azda olsa devam ediyor

stockbroker
09-11-2006, 18:37
cafe trend&trade'in son sayfasına giremiyorum bir türlü.
bir sayfada 40 mesaj görüntülüyorum, bu hesapça bendeki son sayfa 1818. sayfa oluyor. ama aşağıda gördüğünüz sayfa açılıyor. 1817 nolu sayfada bir sorun yok. 1819'de ne olacağını merakla bekliyorum.

Cafe Trend & Trade topiği mevta olmuş maalesef.:(

http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=1263741&postcount=1

sarraf
09-11-2006, 20:11
Merhaba,şu an masaüstü bilgisayarımda windows 98 kullanıyorum.aslında çok memnunum ama internette ve bir çok programda xp isteniyor.
Acaba bilgisayarımdaki hiçbir ayarı ve programı kaybemeden xp yi yükleyebilirmiyim?
eve Escort tan bilgisayar almıştım o bilgisayarın xp cd si var,yükleyeceğim bilgisayar işyerinde,
40 GB harddiski var ikiye bolünmüş,yani 2 tane 20 GB yerel disk 1 tanesi fiziksel.

Saygılar

Erasure
09-11-2006, 20:20
Merhaba,şu an masaüstü bilgisayarımda windows 98 kullanıyorum.aslında çok memnunum ama internette ve bir çok programda xp isteniyor.
Acaba bilgisayarımdaki hiçbir ayarı ve programı kaybemeden xp yi yükleyebilirmiyim?
eve Escort tan bilgisayar almıştım o bilgisayarın xp cd si var,yükleyeceğim bilgisayar işyerinde,
40 GB harddiski var ikiye bolünmüş,yani 2 tane 20 GB yerel disk 1 tanesi fiziksel.

Saygılar

Selam, öncelikle XP için donanımın uygun mu bunu bir araştırman gerekiyor. Kötü veya yavaş bir işlemciye bunu yüklersen çok ağırlaşan bir işletim sistemin olur. Harddisk ise yeterli olabilir, tabii 20GB'dan geriye kalan rakam da önemli, bunları bir araştırırsan iyi olur. Windows xp'yi kurmak sorun olmaz. Bu arada eğer içerideki programlar sabit kalsın, bunların üzerine yükleyeyim dersen bu biraz zor, XP ile 98'in yapısı farklı, zaten kurulum sırasında bunun olamayacağını da sana kurulum sihirbazı söyleyecektir. Sıfırdan kurulumu yap ve yaparken harddisk NTFS'e çevrilsin, tabii donanım buna uygunsa bu işe yapmaya çalış, yoksa hiç uğraşma, eski sistemi kullanmaya devam et, kolay gelsin...

sarraf
09-11-2006, 20:22
bigisayarı 2 sene once aldım fazla eski degil,256 ram var olmazsa yukseltebilirim.pentium4

Saygılar

Erasure
09-11-2006, 20:32
o zaman bilgilerini garantiye al ve windows 98 çalışırken, windows xp cd'sini tak, otomatik olarak ekrana kurulum sihirbazı gelecektir. Sana upgrade yada clean install'ı soracaktır. Bunu yapmadan önce sistemde geri planda çalışan virus, firewall vs ne kadar program varsa bunları kapat. Upgrade'ı seçerek kurulumunu başlat. Lisans anlaşması vs adımları geçtikten sonra internete bağlanıp sistemi update etmek için gereken dosyaları da indirecektir, bunu yapmanı tavsiye ederim, böylece senin yerine gereken güncellemede yapılacaktır. Sonrasında da adım adım ilerleyecektir, ekranı takip ederek gereken soruları cevaplaman gerekiyor. Eğer takılırsan yine yazarsan yardımcı olmaya çalışırım veya bir başka arkadaşımız da yardım edebilir. Kolay gelsin...

Erasure
09-11-2006, 20:36
Yukarıdakilerin haricinde kullanmak istediğin programlarında XP'ye uyumunu bilmen yararlı olur. 98'ten başka sistemle çalışmayacak bir programı XP'de çalıştırman sorun olabilir. Örneğin bende 64bit'lik XP var ama birçok program daha yükleme aşamasında hata vererek yüklemiyor...

Ebu Computer
09-11-2006, 21:40
bigisayarı 2 sene once aldım fazla eski degil,256 ram var olmazsa yukseltebilirim.pentium4

Saygılar

Sayın sarraf Xp yi kurun yanlız kurulum esnasında format atmayın.

Daha sonra pc yi her açışınızda karşınıza bir uyarı ekranı çıkıcak pc de iki işletim sistemi var hangisinde açmak istiyorsunuz diye sizi uyaracak.

Xp yada windows 98 işletim sistemini seçip pc yi kullanmaya başlayabilirsiniz. :tamam:

Verdiğiniz bilgilere göre pc niz Xp kurulumu için yeterli.

En iyisi harddiskin C bölümündeki bilgileri D ye yedekleyip daha sonra C yi formatlayıp XP yi kurmak. :tamam:

Saygılarla...
:cool:

Erasure
09-11-2006, 22:02
Sn.Sarraf, size ingilizce olarak Windows 98'ten XP'ye yükseltmenin detaylarını adım adım anlatan resimleri gönderiyorum. Umarım işinize yarar...

http://img507.imageshack.us/img507/2382/snap140ahi9.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
09-11-2006, 22:04
http://img507.imageshack.us/img507/2438/snap140bio6.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
09-11-2006, 22:04
http://img507.imageshack.us/img507/333/snap140cnu4.jpg (http://imageshack.us)

bilinmezki
11-11-2006, 20:33
Merhabalar..
Bir yakınımın Laptop'u çalındı.. Savcı IP numarasını istiyor, ama yakınım IP numarasını bilmiyor..
Ip numarasını bulabilmemiz mümkün mü?

Erasure
11-11-2006, 20:40
Merhabalar..
Bir yakınımın Laptop'u çalındı.. Savcı IP numarasını istiyor, ama yakınım IP numarasını bilmiyor..

IP numarası mı yoksa seri numarası mı? zira IP numarası duruma göre değişkenlik veya sabit (statik IP) olabilir. Bu ise ADSL ise size sağlanan bir durum. Eğer seri numarası ise faturası varsa ve garanti belgesi de bulunuyorsa buralardan yola çıkarak distribütör firmaya kadar ulaşarak bulunabilir. Tabii çalan parçalara ayırıyor ve satıyorsa yapacak birşey yok. İşiniz biraz zorca, kolay gelsin..

bilinmezki
12-11-2006, 00:19
Teşekkürler Sn. Erasure..

stockbroker
12-11-2006, 01:03
Merhabalar..

IP numarası,bilgisayarlar internete bağlandığında birbirlerini tanımalarını ve iletişim kurmalarını sağlamak için verilen numaradır.Bağlantı sağlayıcıya göre değişebilmektedir.

Bilmeniz gereken dizüstü bilgisayarın seri numarasıdır.Çalıntı bilgisayarın seri numarasını, bilgisayarınızı aldığınız üretici firmaya bildirmeniz halinde düşük bir ihtimalle belki bulunabilir.(Gerekli prosedür için üretici firma ile görüşülmelidir.)

Neden düşük bir ihtimal,onu da söyleyeyim.Üretici firma bu seri numarasını yetkili teknik servislere bildirirse ve bilgisayar herhangi bir şekilde arıza yapar da teknik servise gelirse bulunabilir.

Üretici firma seri numarasını bu yolla takip etse bile dizüstü bilgisayar arıza yapıp yetkili teknik servise gitmezse bulunma ihtimali ancak çalanın yakalanması ile olabilir.Bilgisayarı çalan kişide bunları biliyordur.

Çok düşük bir ihtimal maalesef.:(

inorganik
12-11-2006, 01:08
arkadaslar, benim pc de mesela ofis programlarini acmak istedigimde once install diye bir yazi cikiyor, sonra enter a basiyorum. mesela 10-15 saniye sonra kadar istedigim word ya da excel dosyasi cikiyor. ama her seferinde bunu yapiyor. ne install etmek istedigini anlamadim. bu sekilde pc min hizi cok azaldi.

Acaba laptop ayarlarininin tamammen fabrika ayarlarina geri donmesinin bir yolu varmidir?
benim istedigim laptopu aldigimdaki hizim ve tum prjinal yoklu olan programlar. bunun bir yolu varmidir arkadaslar?

cok tesekkur ederim.

Erasure
12-11-2006, 01:47
arkadaslar, benim pc de mesela ofis programlarini acmak istedigimde once install diye bir yazi cikiyor, sonra enter a basiyorum. mesela 10-15 saniye sonra kadar istedigim word ya da excel dosyasi cikiyor. ama her seferinde bunu yapiyor. ne install etmek istedigini anlamadim. bu sekilde pc min hizi cok azaldi.

Acaba laptop ayarlarininin tamammen fabrika ayarlarina geri donmesinin bir yolu varmidir?
benim istedigim laptopu aldigimdaki hizim ve tum prjinal yoklu olan programlar. bunun bir yolu varmidir arkadaslar?

cok tesekkur ederim.

Notebook'u aldığında zaten yanında driver ve işletim sistemi programlarını da büyük ihtimalle vermişlerdir, sıfırdan yükleyebilirsin ama bu konuda bilgili değilsen başkasından yardım alabilirsin. Ağırlaşmasının da birçok sebebi olabilir, başlangıç programları çok ise bu da ağırlaştırabilir veya harddisk içerisinde yeterince boşluk kalmaması gibi sebeplerde takas dosyası alanı ufalır bu da yavaşlatır. Bunun haricinde harddisk'in zaman zaman defrag işlemi ile diskin birleştirilmesi sağlanmalıdır, ki birçok kullanıcının bundan haberi yoktur. Fabrika ayarlarına dönmek olarak birşey yok ama system restore ile geriye doğru bir nokta'ya çekilebilir ama kullandığınız versiyonunda bunda önemi olduğu gibi, system restore'da bir işe yaramayabilir.

Sonuç olarak elinizde gerekli programlar varsa sıfırdan kurulumu tercih etmenizi öneririm. Hem windows rahatlar, hemde işe yaramayıp sistemde duran bir takım programlardan da kurtulursunuz. Birkaç saatlik bir işlemle sıfırdan yeni bir sisteme ulaşabilirsiniz. Bunu da yapmadan önce elinizde bütün donanım parçalarının driver'larının olduğuna ve bunların da güncel olduğuna bir bakmanız yerinde olur. Kolay gelsin...

inorganik
12-11-2006, 01:50
cok tesekkur ederim ustadim.

Erasure
12-11-2006, 01:51
Office için eklemediğim bir konuda, eğer office kurulumunuz bozulduysa excel ve word'u tekrar güncellemek istiyordur. Office CD'si varsa bu takılıyken ekrana gelen install aşamasında bunu CD'de güncelleyebilirsiniz. Eğer bu da olmuyorsa, office CD'sini takıp, ekrana gelen adımlardan repair seçeneği ile office'in bozulan kısımlarının tamiri sağlanabilir. Bu da olmazsa, bütün office'i sistemden kaldırın ve sıfırdan yeniden yükleyin...

Sarı
12-11-2006, 03:21
Merhabalar..

Seri no gerekir birde,
esasen gerekli bilgi MAC nosudur..MAC nosu ile servis sağlayıcı tarafından nete bağlandığı esnada takipi söz konusudur ve tıpkı cep telofunu gibi yeri anında ve tam olarak tespit edilebilir..
Yalnız Türkiyede sistem uygulanmıyo sanırım (uygulayacak sistemleri varmı onuda bilmiom).. haziranda MAC nosundan takip konusunda servis sağlayıcıları sorumlu tutan bir yasa tasarısı hakkında çalışma yapılıyodu akp grubunda..geçip geçmediği ve uygulanıp uygulanmadığı ile ilgili bir bilgi sahibi diilim..
(MAC no sabittir ama gelgörki bunuda iki tıklama ile değiştiren proglar mevcut yalnız çalanın bunu bilmesi gerekir önce..)

Seri noda arızadan önce kullanılabilir aslında çünkü genelde çalan eksik çalıo, mesela şarj aleti eksiktir gibi,bir an önce faturadan gidilerek bulunmalı ve bildirilmelidir..

kemalb
12-11-2006, 16:52
Bilgisayarımı başlattığımda My Computer açılıyor startup programlarında (daha önce konusu geçmişti)bu görünmüyor,bunu nasıl iptal edebilirim.Windows XP kullanıyorum.
Teşekkürler

Erasure
12-11-2006, 17:42
Bilgisayarımı başlattığımda My Computer açılıyor startup programlarında (daha önce konusu geçmişti)bu görünmüyor,bunu nasıl iptal edebilirim.Windows XP kullanıyorum.
Teşekkürler

start-run-msconfig'den startup ile bunu çözebilirsin. Eğer olmazsa X-setup ile aşağıda gösterdiğim yerden bulunarak bunu iptal edebilirsin...

x-setup'u http://www.x-setup.net/downloads/home.asp?lang=EN adresinde alabilirsin...
http://img175.imageshack.us/img175/8844/snap146cz3.jpg (http://imageshack.us)

kemalb
12-11-2006, 18:22
[QUOTE=Erasure;1268375]start-run-msconfig'den startup ile bunu çözebilirsin. Eğer olmazsa X-setup ile aşağıda gösterdiğim yerden bulunarak bunu iptal edebilirsin...

Sayın Erasure start-run-msconfig'de görünmüyor x-setup programını kurdum ondada açılışda my computer yok.
saygılar

kemalb
12-11-2006, 18:31

daha önce bahsettiğiniz bu ve benzeri birkaçprogramda denedim görünmüyor.aslında bu programlarda araştırma yaptıktan sonra diğer sorunlarımı giderdi ve my computer açılışa gelmeye başladı.

Erasure
12-11-2006, 19:08
Aşağıdaki resimdeki yeri registry içerisinde bularak
C:\WINDOWS\system32\userinit.exe,
satırını aynen kontrol ediyorsun (virgül dahil) ve eğer sendeki ile aynı değilse bunu bu şekilde registry içerisine ekliyorsun. Windows'un C içerisine kurulu değilse ve kurulum dizini farklıysa bunu da kendine göre değiştiriyorsun.

http://img293.imageshack.us/img293/8407/snap147ef8.jpg (http://imageshack.us)

Erasure
12-11-2006, 19:22
Bir önceki mesajın haricinde bir de aşağıdaki registry anahtarını da kontrol etmende yarar var. Bunları yapamazsan ekteki winrar dosyasında bu iki anahtarı düzenleyecek registry dosyasını ekledim. Eğer windows C'de ise ve kurulum adı windows ise bunu direkt çalıştırarak düzeltebilirsin. Ama araştırmalarımda bunu yapacak bir virus, vb script gibi zararlı kod'dan bahsediliyor, bu durumda sistemine bunların bulaşması gerçekleşmiş gibi görünüyor. Kolay gelsin...

http://img293.imageshack.us/img293/8766/snap148jn3.jpg (http://imageshack.us)

53587

Erasure
12-11-2006, 19:29
Sn.Cetinsurel, mesaj kutunuz dolmuş, size cevap veremiyorum...

kemalb
12-11-2006, 19:34
53589

Sn Erasure dediğiniz program böyle görünüyor.

Erasure
12-11-2006, 19:38
Sn.kemalb, dosyada sorun yok, sorun registry'de bunun doğru ayarlanmamış olması, bu yüzden registry'de söylediğim yerleri kontrol etmeniz gerekiyor...

kemalb
12-11-2006, 19:40
53590

birde bu şekil

Erasure
12-11-2006, 19:48
2106 nolu mesajdaki adımları takip ederseniz çözüm olacaktır. Bunu http://support.microsoft.com/?kbid=899865 adresinde buldum, buradan da gereken bilgileri alabilirsiniz...

Erasure
12-11-2006, 20:13
Sn.Cetinsurel, aşağıdaki adreste Philips SRU1060 ingilizce kullanım kitabı var.

91nci sayfadan sonrada TV, DVD vs için markaya göre kod'ları var.

http://www.p4c.philips.com/files/s/sru1060_10/sru1060

kemalb
12-11-2006, 20:57
2106 nolu mesajdaki adımları takip ederseniz çözüm olacaktır. Bunu http://support.microsoft.com/?kbid=899865 adresinde buldum, buradan da gereken bilgileri alabilirsiniz...

Sn Erasure alakanız için teşekkürler sorunu çözemedim belki uygulamada hata yapmış olabilirim ama açılışda yine çıktı pes ettim:gulen: yinede sağolun:tamam:

Erasure
12-11-2006, 21:09
Sorunu çözemediğinize üzüldüm, zira bu çözümü birkaç yerden kontrol etmiştim, birkaç kişi vb script'i yüzünden bu ayarların bozulduğunu söylüyordu. En son'da da sorunu ve çözümü Microsoft'un kendi sitesinden bulmuştum, buradan da çözemediyseniz, başka bir sebep aramak lazım. Belki diğer arkadaşlarımızdan da çözüm gelebilir, birde onları denemek lazım. İyi günler, kolay gelsin...

MAKİNİST
14-11-2006, 23:14
sn erasure; bilgisayarım normal çalışırken (kasadan normal ses gelirken) aşağı yukarı iki saat arayla kasadaki ses sanki gaza basılmış gibi yükseliyor,yani zorlanırmış gibi...yaklaşık 10 saniye kadar bu yüksek ses devam ediyor sonra yine normale dönüyor...bu ne olabilir acaba? yardımlarınızı rica ediyorum...

stockbroker
14-11-2006, 23:27
sn erasure; bilgisayarım normal çalışırken (kasadan normal ses gelirken) aşağı yukarı iki saat arayla kasadaki ses sanki gaza basılmış gibi yükseliyor,yani zorlanırmış gibi...yaklaşık 10 saniye kadar bu yüksek ses devam ediyor sonra yine normale dönüyor...bu ne olabilir acaba? yardımlarınızı rica ediyorum...

Aynı sorun bende de vardı.Açtım baktım,kasa üzerindeki fan ve işlemci fanı tozdan görünmez haldeydi.Temizledim şimdi ses kesildi.

Kontrol yaparken fanların herhangi bir kabloya temas edip etmediğini de bakın.;)

Fanların tozunu aldıktan sonra etiketlerini kaldırıp ortalarına bir damla yağ damlatmayı da ihmal etmeyin.

MAKİNİST
14-11-2006, 23:32
çok teşekkür ederim sn stockbroker...makina soğuyunca hemen yapacağım...

Erasure
15-11-2006, 00:11

Sn.Stockbroker, size uygun bir açıklamada bulunmuş, buna ek olarak; eğer düzenli olarak temiz tutmaya çalışırsanız pek gürültü gelmez. Soğutma işini yapamadığı durumlarda başınıza daha çok iş açar, eğer işlemci fanı hiç dönmeyecek duruma geldiyse bir süre sonra CPU'ya elveda diyebilirsiniz. Bu aslında hemen herkesi ilgilendiren bir durum, bu foruma bağlanan herkesin bir bilgisayarı var ve pekte bunların temiz tutulduğunu sanmıyorum. İşlemci fanı ve CPU fan gibi önemli parçalar temiz tutulmalı ve arasıra ses gelmesi beklenmeden, çalışıp çalışmadığının kontrolü yapılmalıdır. Aşağıdaki fotolardaki aşamaya gelmesini beklemeyin, başınıza çok iş açılır. Sakın bu halde bilgisayarı da açık bırakıp bir yere gitmeyin... İyi geceler...

http://img276.imageshack.us/img276/5985/dirtywu5.jpg (http://imageshack.us)

http://img276.imageshack.us/img276/4556/dirtyzm7.jpg (http://imageshack.us)

MAKİNİST
15-11-2006, 01:13
teşekkür ederim sn erasure...elimden geldiğince temizledim...

ARMAND
15-11-2006, 03:15
bende şöyle birşey soleyebilirim.(sadece ihtimal)siz normal sekılde calısırken bılgisayarınız soledıgınız gibi kendini kasıyorsa hdd'niz veya cd-room'nuz yogun sekılde sızden bagımsız calısıyorsa bılgısayara trojen veya virüs bulaşmışta olabilir.siz belki guvenliginize guvenıyor olabılırsınız ama yınede ihtimal olarak dusunun.temizligi yaptıktan sonra bence bu olayı takip edin.iyi geceler...

Detay
15-11-2006, 12:42
resımlerı gordukten sonra bır ara butun makınayı sokup temızlemem gerektıgını dusundum :(:(
ki titiz bir ınsanımdır ama

Acheron
15-11-2006, 14:28
logitech marka 6 tane haporlörlü ses sistemim var. Bilgisayara format atıp tekrar kurdum.
Haporleri kontrol eden "soundman" adında bir program vardı. Şimdi yok :)
Bu konuda yardımınız dokunursa çok sevinirim arkadaşlar. İyi günler.

Erasure
15-11-2006, 14:32
logitech marka 6 tane haporlörlü ses sistemim var. Bilgisayara format atıp tekrar kurdum.
Haporleri kontrol eden "soundman" adında bir program vardı. Şimdi yok :)
Bu konuda yardımınız dokunursa çok sevinirim arkadaşlar. İyi günler.

Ses kartına ait driver CD'si içerisinde var, oradan kurarsan hem ses kartı sürücülerin yüklenir, hemde onu kontrol edeceğin programları kurmuş olursun. Bu CD yoksa internetten ses kartına ait driver ve software'leri sitesinden indirip kurarsan sorun kalkar... Kolay gelsin...

Acheron
15-11-2006, 14:40
sanırım CD konusunda kazıklandım :) Onlar yok. Logitech'in sayfasına girdim haporlerle ilgili hiç birşey bulamadım.

Erasure
15-11-2006, 14:47
sanırım CD konusunda kazıklandım :) Onlar yok. Logitech'in sayfasına girdim haporlerle ilgili hiç birşey bulamadım.

Hoparlör'e ait CD'si olmaması lazım, CD ses kartına ait olmalı, genellikle oradan kontrol edebilirsiniz, zaten ses kartının çıkışı 5.1 ise yada daha üstü, bunları oradan kontrol edersiniz. Bende 5.1 High Defination ses kartı var ve ona ait sürücü haricinde SoundMax adında bir yazılımla bunu kontrol ediyorum. Aşağıda bir görüntü verdim. Bir ara Logitech için model verirsen araştırırım...

http://img93.imageshack.us/img93/5790/snap167ki5.jpg (http://imageshack.us)

stockbroker
15-11-2006, 14:49

Aradığınız driver'ın tam adını yazabilirseniz belki yardımcı olabilirim.

Acheron
15-11-2006, 14:55
logitech X-530

stockbroker
15-11-2006, 15:06
logitech X-530

Sorunun ses kartınızın driver'ında olabileceğini düşünerek yazmıştım.Bu, kullandığınız hoparlör sisteminin adı.

Erasure
15-11-2006, 15:07
logitech X-530

Söylemiş olduğum gibi hoparlörlere ait herhangi bir cd verilmiyor, sizin ses kartınıza ait bir program ve eğer anakartınıza gömülü bir model ise anakart CD'si içerisinde bu programları bulabilirsiniz.

http://img93.imageshack.us/img93/1016/snap168un8.jpg (http://imageshack.us)

Kutu içeriğinde de hiçbir yazılım verilmiyor...
http://img93.imageshack.us/img93/2221/snap168ajm8.jpg (http://imageshack.us)

Acheron
15-11-2006, 15:22
sn erasure söylediğiniz gibi anakart CD'sinin içindeymiş program. Çok teşekkürler.
Sn stockbroker ilginiz için teşekkürler. Bilgisayarın başına geçtiğimde büyük bölümünü program yazarak geçiriyorum. Bu tip işlemler bana çok itici geliyor açıkçası. Sorunlarımı hep yazıyorum buraya ve yardımlarınızı esirgemediğiniz için teşekkür ederim.

Su
16-11-2006, 18:15
mac os x tiger kulanıyorum java ve active x destekli web sayfalarını desteklemiyor fire fox da kulandım . Çok Mac tecrübem yok.

Bunu nasıl yapabilriz.

Erasure
16-11-2006, 20:47
mac os x tiger kulanıyorum java ve active x destekli web sayfalarını desteklemiyor fire fox da kulandım . Çok Mac tecrübem yok.

Bunu nasıl yapabilriz.

Bende PC kullanıcısıyım ama sizin için birkaç kişiye danıştım, active x için bilgi veremediler ama java için bana şu adresi verdiler ve buradan güncel sürümü yüklediklerini söylediler. Belki sizin sorunu da java update'i sayesinde çözebilirsiniz. Kolay gelsin....

Linkteki dosya 42 mb kadar...
http://wsidecar.apple.com/cgi-bin/nph-reg3rdpty2.pl/product=08829&cat=1&platform=osx&method=sa/J2SE50Release3.dmg

Su
16-11-2006, 22:16
Bende PC kullanıcısıyım ama sizin için birkaç kişiye danıştım, active x için bilgi veremediler ama java için bana şu adresi verdiler ve buradan güncel sürümü yüklediklerini söylediler. Belki sizin sorunu da java update'i sayesinde çözebilirsiniz. Kolay gelsin....

Linkteki dosya 42 mb kadar...
http://wsidecar.apple.com/cgi-bin/nph-reg3rdpty2.pl/product=08829&cat=1&platform=osx&method=sa/J2SE50Release3.dmg
çok teşekkürler

karınca
16-11-2006, 23:33
sn erasure söylediğiniz gibi anakart CD'sinin içindeymiş program. Çok teşekkürler.
Sn stockbroker ilginiz için teşekkürler. Bilgisayarın başına geçtiğimde büyük bölümünü program yazarak geçiriyorum. Bu tip işlemler bana çok itici geliyor açıkçası. Sorunlarımı hep yazıyorum buraya ve yardımlarınızı esirgemediğiniz için teşekkür ederim.
Hoparlör verilirken CD ile program yükleneceğini nasıl düşünebildiniz ki?

Elgin
16-11-2006, 23:40
Arkadaşlar benim pc de ses kartı markası hangisi modeli ne nasıl bulucam. sesle ilgili ne var ne yok silinmiş.. sistem bilgisine girdim ordada yok.. varmı bilen acaba

stockbroker
16-11-2006, 23:57
Arkadaşlar benim pc de ses kartı markası hangisi modeli ne nasıl bulucam. sesle ilgili ne var ne yok silinmiş.. sistem bilgisine girdim ordada yok.. varmı bilen acaba

Sistem bilgisine baktım derken...
Masaüsütündeki ''Bilgisayarım''a sağ tıklayıp,listenin en altında ''Özellikler''i seçip,çıkan pencerede Donanım/Aygıt yöneticisi'nden ''Ses,video oyun kumandası'' listesine baktınız mı?

Erasure
17-11-2006, 00:05

Sisoft Sandra ile bütün donanım parçalarını bulabilirsin. Eğer anakartına gömülü bir ses kartı ise resimdeki mainboard kısmından anakartını ve markasını bularak, sitesinden ses driverlarını indirip kurabilirsin. Eğer PCI bir ses kartı ise kasayı açarak üzerinde marka ve modelini kart üzerinden okuyabilirsin..

http://img149.imageshack.us/img149/2082/snap179eb8.jpg (http://imageshack.us)

http://www.sisoftware.co.uk/index.html?dir=dload&location=sware_dl_3264&langx=en&a= adresinden alabilirsin.

Elgin
17-11-2006, 00:08
Sistem bilgisine baktım derken...
Masaüsütündeki ''Bilgisayarım''a sağ tıklayıp,listenin en altında ''Özellikler''i seçip,çıkan pencerede Donanım/Aygıt yöneticisi'nden ''Ses,video oyun kumandası'' listesine baktınız mı?

Vallah pc de aramadığım delik kalmadı.. orayada bakmıştım şimdi yine baktım gözden kaçmış olabilir diye.. yok:düsün:

Elgin
17-11-2006, 00:11
Sisoft Sandra ile bütün donanım parçalarını bulabilirsin. Eğer anakartına gömülü bir ses kartı ise resimdeki mainboard kısmından anakartını ve markasını bularak, sitesinden ses driverlarını indirip kurabilirsin. Eğer PCI bir ses kartı ise kasayı açarak üzerinde marka ve modelini kart üzerinden okuyabilirsin..

http://img149.imageshack.us/img149/2082/snap179eb8.jpg (http://imageshack.us)

http://www.sisoftware.co.uk/index.html?dir=dload&location=sware_dl_3264&langx=en&a= adresinden alabilirsin.

Tesekküler deniyorum..

stockbroker
17-11-2006, 00:13
Vallah pc de aramadığım delik kalmadı.. orayada bakmıştım şimdi yine baktım gözden kaçmış olabilir diye.. yok:düsün:

Everest Ultimate 2006 (http://www.lavalys.com/beta/everestultimate_build_0775_nb3xkqjn5wt.zip) programı var.Arayıp bulamayacağınıza kanaat getirirseniz bu programı kurup öğrenmenizi önerebilirim.

Bilgi:Everest Ultimate Edition 2006 bir sistem bilgilendirme yazılımıdır.Sisteminizin yazılımsal ve donanımsal yapılanması hakkında en ince ayrıntısına kadar bilgi alabileceğiniz yazılım size bu bilgileri rapor halinde sunabilmektedir.
Resmi Web Sitesi: http://www.lavalys.com

Elgin
17-11-2006, 00:17
Everest Ultimate 2006 (http://www.lavalys.com/beta/everestultimate_build_0775_nb3xkqjn5wt.zip) programı var.Arayıp bulamayacağınıza kanaat getirirseniz bu programı kurup öğrenmenizi önerebilirim.

Bilgi:Everest Ultimate Edition 2006 bir sistem bilgilendirme yazılımıdır.Sisteminizin yazılımsal ve donanımsal yapılanması hakkında en ince ayrıntısına kadar bilgi alabileceğiniz yazılım size bu bilgileri rapor halinde sunabilmektedir.

çok saolun.. bu gece bu iş olacak sanırım:)

minervax
18-11-2006, 00:38
iyi akşamlar,
Bilgisayarınızda keylogger olup olmadığını nasıl bulabilirsiniz.Yardımcı olabilir misiniz.

stockbroker
18-11-2006, 00:40
iyi akşamlar,
Bilgisayarınızda keylogger olup olmadığını nasıl bulabilirsiniz.Yardımcı olabilir misiniz.

Bilgisayarınıza bir Anti-Spyware program kurup tarama yaparak bulabilirsiniz.
Kullandığım Spy Sweeper (http://www.webroot.com/shoppingcart/tryme.php?bjpc=64021&vcode=DT02A) programını tavsiye edebilirim.

Deneme sürümüdür.Bilgi almak için (http://www.webroot.com/consumer/products/spysweeper/?WRSID=24031e467d36a613dac3ec5fd7c851a0)

Ayrıca online tarama imkanı olan siteler (http://security.symantec.com/sscv6/home.asp?langid=ie&venid=sym&plfid=23&pkj=GGUJZXPUQZNIQWPYDKE) bulunmaktadır.Her durumda bu tarz bir program edinip, belirli aralıklarla tarama yapmanız faydanızadır.

Erasure
18-11-2006, 01:17
Spy Sweeper iyidir, bunun haricinde ücretsiz olan Spybot Search & Destroy'da önerilebilir. Türkçe dil desteği de bulunduğundan kullanım zorluğu çekmezsiniz. Kurulduktan sonra registry backup'u almasını sağlayın ve Tea Timer'ı aktif ederseniz bu tip programları sisteminize girmeden engeller.

http://www.spybot.info/ adresinden alabilirsiniz.

http://img321.imageshack.us/img321/5880/snap006ao8.jpg

minervax
18-11-2006, 21:27
Sn stockbroker, Sn Erasure yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla.

lms
18-11-2006, 21:32
usb memory almak için incelerken bazı ürünlerde U3 özelliği gördüm bu özellik gereklimidir

Erasure
18-11-2006, 21:55
usb memory almak için incelerken bazı ürünlerde U3 özelliği gördüm bu özellik gereklimidir

U3'ler biraz USB memory'lerin gelecek nesil tipi, bu tipte olanların içine gömülü yazılımlarla geliyor ve bilgilerinizi içeride koruyup, şifreliyor. http://www.u3.com/ adresine giderseniz U3 özelliğine sahip memory'ler hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. http://software.u3.com/softwarecentral.aspx?skip=1 adresinde de U3'ler için yazılımları incelersiniz. U3'lü memory'ler ve gömülü yazılımlar aşağıdaki gibi...

http://img247.imageshack.us/img247/3332/snap019ow3.jpg (http://imageshack.us)

ayfer
20-11-2006, 08:26
Bir yazıya,üye ye itibar puanı vermek istediğimde,
forum itibarına oy ver diye yazıyor ancak devamı,
sonraki adım gerçekleşmiyor.
İşlemin gerçekleşebilmesi için ne yapmam
gerekiyor?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
S&S

no-woman's-land
20-11-2006, 23:40
Merhabalar...

Benim şöyle bi sorunum var.

Bir USB taşınabilir bellek aldım. Alet gayet güzel çalışıyor. Bilgisayarın kasası masadan aşağıda olduğu için sürekli takıp çıkarmanın zorluğu nedeni ile bir de bağlantı kablosu alıdım.

Ancal alet (taşınabilir bellek) normal çalışmasına rağmen, bağlantı kablosu ile taktığımda sistem tanıyamıyor. Sadece aleti taktığım zaman ise çalışıyor.

Ayrıca notebook'umda 2000 yüklü. 2000 de bağlantı kablosu ile de çalışıyor. Ama masa üstünde xp yüklü ve xp de bağlantı kablosu ile çalıştıramıyorum.

Sanırım bir sürücü eklemem gerekecek ama ne olduğunu bilemiyorum.

Bilgi işlem birimimizi ve siemens'i aradım ama yardımcı olamadılar.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

selçuk efendi
20-11-2006, 23:53
bağlantı kablosunu başka bir birmle denediniz mi? yani, onda bir sorun olmadığından emin misiniz?

erkmen
21-11-2006, 00:35
sn erasure
size bir sorum olacak XP media center ın türkçesi varmı acaba biliyormusunuz...
ingilizcesini buldum
ayrıca bilginiz varsa tavsiye edermisiniz...işime yararmı acaba...

Erasure
21-11-2006, 00:51
Merhabalar...

Benim şöyle bi sorunum var.

Bir USB taşınabilir bellek aldım. Alet gayet güzel çalışıyor. Bilgisayarın kasası masadan aşağıda olduğu için sürekli takıp çıkarmanın zorluğu nedeni ile bir de bağlantı kablosu alıdım.

Ancal alet (taşınabilir bellek) normal çalışmasına rağmen, bağlantı kablosu ile taktığımda sistem tanıyamıyor. Sadece aleti taktığım zaman ise çalışıyor.

Ayrıca notebook'umda 2000 yüklü. 2000 de bağlantı kablosu ile de çalışıyor. Ama masa üstünde xp yüklü ve xp de bağlantı kablosu ile çalıştıramıyorum.

Sanırım bir sürücü eklemem gerekecek ama ne olduğunu bilemiyorum.

Bilgi işlem birimimizi ve siemens'i aradım ama yardımcı olamadılar.

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Windows XP için High Speed USB Driver'i diye bir sürücü var, eğer windows'unuz service pack'leri yüklü olmayan bir sürüm ise ve kablo'da USB 1.1 uyumluysa win 2K'da da USB 1.1 driver'lar varsa, win 2K'da hız 1.1'e göre düşüyor ve bu sebeple çalışıyor olabilir. XP'de de SP2'de bu sorun olmazken SP1'de eğer USB memory High Speed USB ise ister kablolu ister kablosuz takın hemen saatin yanında High Speed uyarısı çıkar. Kablonuzun 1.1 mi yoksa 2.0 olan bir kablo olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Notebook'ta ise büyük ihtimalle USB 1.1 olabilir. Bu sebeple çalıştırıyor olabilir.
Uzaktan ancak bu kadar oluyor, ancak aklıma başka bir sebep gelmiyor. Umarım sorunu çözersiniz. En azından USB 2.0 A tipi Erkek ve A tipi Dişi bir kablo ile bunu deneyebilirsiniz. Bu şekilde taktıktan sonra sorun devam ediyorsa windows'u güncellemeye gidersiniz veya anakartınızın ön girişleri 1.1 arkadakiler 2.0 olabilir, bu durumda da anakartınızın özelliklerini göre usb girişlerine tek tek bakabilirsiniz. Şimdilik bu kadar, iyi geceler...

Erasure
21-11-2006, 00:59
sn erasure
size bir sorum olacak XP media center ın türkçesi varmı acaba biliyormusunuz...
ingilizcesini buldum
ayrıca bilginiz varsa tavsiye edermisiniz...işime yararmı acaba...

Bildiğim kadarıyla Türkçesi yok, zaten çok istek alan bir işletim sistemi olmadı, hatta birçok kişinin bundan haberi bile yok. İngilizce sürümü ise elimde var çift cd ve kurulum sonrasında donanım biraz zayıfsa ağır kalıyor. Kullanmak istiyorsanız pek tavsiye etmiyorum, windows XP SP2'li kullanın ve göresellik için theme filan kurun, olsun size MCE2005, son karar sizin...

tent
21-11-2006, 13:39
bu fıkrayı bilgisayarımdaki sorunlar'a yazmayacağım da nereye yazıcam.:D
Bill Gates evlenmiş ve hemen ertesi gün karısı boşanma davası açmış.

Hakim, "Manyak mısın be kadın" demiş, "onca servet, şöhret, konfor falan..."

Kadının cevabı kesindir: "Evlendikten sonra, 'Micro' ve 'Soft'un ne anlama geldiğini öğrendim!.."

PARK
21-11-2006, 23:22
sn. erasure size bir soru sormak istiyorum bilgisayarımın ag baglantılarına girdim ordan bilgisarım yazısına ordan denetim masasına ordan ag veinternet baglantılarına ordan internet seçeneklerine ordan ayarlara ordanda dosya görüntüleye girdim karşıma bir liste çıktı bir kaç ay önceki girdigim siteleri saati saatine kayıt yapmış içinde garip olan bazılarında benim bilgisayarımın ismi yok şöyle yazılar var cmjcjjuvj+x195buj5..... kutucugun içinde renkli birşeyler var digerlerinde benim ismim yazıyor bu acaba ne anlama geliyor..................

Erasure
22-11-2006, 00:03
sn. erasure size bir soru sormak istiyorum bilgisayarımın ag baglantılarına girdim ordan bilgisarım yazısına ordan denetim masasına ordan ag veinternet baglantılarına ordan internet seçeneklerine ordan ayarlara ordanda dosya görüntüleye girdim karşıma bir liste çıktı bir kaç ay önceki girdigim siteleri saati saatine kayıt yapmış içinde garip olan bazılarında benim bilgisayarımın ismi yok şöyle yazılar var cmjcjjuvj+x195buj5..... kutucugun içinde renkli birşeyler var digerlerinde benim ismim yazıyor bu acaba ne anlama geliyor..................

İngilizce sürümden bahsettiğiniz yere gittiğimde Temporary Internet Files denilen geçici internet dosyaları kısmı geliyor. Burada adınızın çıkması windows'u kurarken kendi adınıza göre kurulmasından kaynaklanıyor. Bu dosyaları zaman zaman temizleyecek programlar kullanırsanız bilgisayarınızda da gereksiz dosya bulunmaz. Sonuç itibarıyla burada dosyalar sizin internetteki geziniz sırasında oluşuyor. Windows'u yenilemeyip, buradaki ayarlardan bu kısmın boyutunu ayarlaryabilirsiniz veya otomatik'ten çıkartarak bu dosyaların makinanıza hiç eklenmemesini sağlayabilirsiniz. Kolay gelsin...

Buradan söylediğiniz yere gittiğinizi düşünüyorum...
http://img239.imageshack.us/img239/9384/snap001fz5.jpg (http://imageshack.us)

Buradakilerde gördüklerinize benzer dosyalardan...
http://img63.imageshack.us/img63/584/snap002ap0.jpg (http://imageshack.us)

felix
22-11-2006, 13:13
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var.bilgisayarıma kaspersky ınternet securıty kurdum ve ardından da verim alamadığım için kaldırdım.fakat akabinde birçok programımı açamıyorum.programlar açılır açılmaz geri kapanıyor.(ınternet explorer,antivirüs programım,msn,vs)hiçbirisi açılmıyor.sanki bişey açılmalarını engelliyor.sistem geri yükleme denedim fakat oda açılmadı.sizden yardımlarınızı rica ediyorum.

pinky
22-11-2006, 17:20
Bir resmin aynadaki görüntüsünü elde etmek için nasıl döndürebiliriz. Photoshop veya benzeri programlar ile mümkün mü?
Peşin teşekkürlerimle.

stockbroker
22-11-2006, 17:37
Bir resmin aynadaki görüntüsünü elde etmek için nasıl döndürebiliriz. Photoshop veya benzeri programlar ile mümkün mü?
Peşin teşekkürlerimle.

http://img87.imageshack.us/img87/6104/pinkysh1.jpg

Mirror özelliği photoshop programında mevcut.

Masaüstü ekran görüntüsünü almak için kullandığım Hypersnap programında da var.Bu programı edinmenizi tavsiye ederim.

Yardım isterseniz özelden yazabilirsiniz.

pinky
22-11-2006, 17:49
http://img87.imageshack.us/img87/6104/pinkysh1.jpg

Mirror özelliği photoshop programında mevcut.

Masaüstü ekran görüntüsünü almak için kullandığım Hypersnap programında da var.Bu programı edinmenizi tavsiye ederim.

Yardım isterseniz özelden yazabilirsiniz.
Teşekkürler sayın stockbroker Photoshop 6.0 da araştıracağım. Bir seferlik gerekli plduğu için şimdilik Hypersnap programına bakmayacağım.
Saygılarımla

stockbroker
22-11-2006, 17:51
Teşekkürler sayın stockbroker Photoshop 6.0 da araştıracağım. Bir seferlik gerekli plduğu için şimdilik Hypersnap programına bakmayacağım.
Saygılarımla

Bir tane resim içinse bana yollayın,ters çevirip geri göndereyim.:gulen: :gulen: :gulen:

Hem yatay hem dikey eksenli ayna görüntüsü elde edebiliriz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Biraz önce baktım ''Microsoft Photo Editor'' 'de yatay eksenli mirror özelliği varmış.

Programlar/Microsoft Office Araçları/Microsoft Photo Editor(MS Office kurulu ise)

http://img171.imageshack.us/img171/7821/photqe3.jpg

Erasure
22-11-2006, 22:39
Photoshop çözümü; Ctrl-A ile resmi tamamen seçin ve aşağıdaki hareketi yapın...

http://img480.imageshack.us/img480/6347/snap003wc1.jpg (http://imageshack.us)

pinky
22-11-2006, 23:42
Bir tane resim içinse bana yollayın,ters çevirip geri göndereyim.:gulen: :gulen: :gulen:

Hem yatay hem dikey eksenli ayna görüntüsü elde edebiliriz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Biraz önce baktım ''Microsoft Photo Editor'' 'de yatay eksenli mirror özelliği varmış.

Programlar/Microsoft Office Araçları/Microsoft Photo Editor(MS Office kurulu ise)

http://img171.imageshack.us/img171/7821/photqe3.jpg

Programlar/Microsoft Office Araçları menüsünde ''Microsoft Photo Editor'' yok.
38 adet resim var. Yardımlarınıza çok teşekkür ederim. O kadar da önemli değil. Saydamdan ters kopyalamısım. Rotate canvas ile idare edebilirim.

pinky
22-11-2006, 23:45
Photoshop çözümü; Ctrl-A ile resmi tamamen seçin ve aşağıdaki hareketi yapın...

http://img480.imageshack.us/img480/6347/snap003wc1.jpg (http://imageshack.us)

Sayın Erasure bu tarif ettiğiniz ile mirror olmuyor. Sadece rotate oluyor ki bu da birçok resim programı ile mümkün. Selam ve teşekkürlerimle

stockbroker
22-11-2006, 23:48
Sayın Erasure bu tarif ettiğiniz ile mirror olmuyor. Sadece rotate oluyor ki bu da birçok resim programı ile mümkün. Selam ve teşekkürlerimle

Sn pinky,

Yanlışınız olmasın,ImageReady programındaki ''Flip Horizontal'' seçeneği ayna görüntüsü veriyor.Bendeki diğer iki programla aynı sonucu alıyorum.

pinky
23-11-2006, 00:20
Sn pinky,

Yanlışınız olmasın,ImageReady programındaki ''Flip Horizontal'' seçeneği ayna görüntüsü veriyor.Bendeki diğer iki programla aynı sonucu alıyorum.

ImageReady programınını bugüne kadar hiç kullanmamıştım.Buldum masa üstüne ekledim. Çalıştırdım. Ve istediğim oldu.

pinky
23-11-2006, 00:22
Sn. stockbroker ve Sn. Erasure zahmetleriniz için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla

Erasure
23-11-2006, 00:22
Sn.Pinky, versiyon farkı olabilirmi diye sorayım, zira istediğinizin aşağıdaki gibi bir mirror olduğunu düşünüyorum ve gösterdiğim şekilde bunu photoshop'tan yapabiliyorum....

http://img478.imageshack.us/img478/5041/2021ha9.jpg (http://imageshack.us)

http://img58.imageshack.us/img58/6933/2021ur1.jpg (http://imageshack.us)

ÇifteAjan
23-11-2006, 14:39
Windowsun Argo versionu :D

ÇifteAjan
23-11-2006, 14:42
son bir resim daha :D

pinky
23-11-2006, 15:10
Sn.Pinky, versiyon farkı olabilirmi diye sorayım, zira istediğinizin aşağıdaki gibi bir mirror olduğunu düşünüyorum ve gösterdiğim şekilde bunu photoshop'tan yapabiliyorum....

http://img478.imageshack.us/img478/5041/2021ha9.jpg (http://imageshack.us)

http://img58.imageshack.us/img58/6933/2021ur1.jpg (http://imageshack.us)
Bir bilgisayarımda Photoshop 6.0 diğerinde 7.0 yüklü. Bu konuda her ikisi de aynı şeyleri yapabiliyor.
Benim isteğim ters olan yazıların düzelmesi idi ve istediğim gibi oldu. Tekrar teşekkürler.

cavit
24-11-2006, 07:35
bu konu daha önce verildimi bilmiyorum ama bilgisayarımda antivirus olarak Mcafee kuruluydu, onu kaldırdım kaspersky anti virusu kurmak istiyorum, fakat bilgisayarımda hala mcafee olduğunu söyleyip kurulumu gerçekleştiremiyorum. Bilgisayarımın içinde bütün Mcafee dosyalarını taratıp sildim ama nafile, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

pinky
24-11-2006, 11:00
bu konu daha önce verildimi bilmiyorum ama bilgisayarımda antivirus olarak Mcafee kuruluydu, onu kaldırdım kaspersky anti virusu kurmak istiyorum, fakat bilgisayarımda hala mcafee olduğunu söyleyip kurulumu gerçekleştiremiyorum. Bilgisayarımın içinde bütün Mcafee dosyalarını taratıp sildim ama nafile, yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=7124

Erasure
24-11-2006, 11:46

2 işlem adımı ile sisteminden kaldırmayı deneyebilirsin.
Öncelikle ilk adım için ekteki registry dosyasını çalıştır ve registry kayıtlarından bunu kaldır. 54025

Sonrada aşağıda kırmızı ile işaretlediğim dosyaları sisteminde tek tek aratarak bunları silmen gerekiyor.
http://img97.imageshack.us/img97/1521/snap010nm3.jpg

En son aşamada da windows'u yeniden başlatarak başka bir kurulum yapabilirsin. Bu anlattığım bilgiler 5x, 6x ve 7x sürümleri için geçerlidir. http://download.mcafee.com/products/licensed/cust_support_patches/MCPR.exe adresinden 11nci versiyon için uninstall dosyasını alarak çalıştırman sonrada windows'u yeniden başlatman gerekiyor. Diğer versiyonlardan biriyse, her birinde farklı uninstall metodları geliştirmişler. http://ts.mcafeehelp.com/?siteID=16&resolution=1024x768 adresinden ingilizceniz varsa bilgi alabilirsiniz. Kolay gelsin.

cavit
24-11-2006, 21:46
teşekkürler sn. Erasure.

PARK
25-11-2006, 00:05
İngilizce sürümden bahsettiğiniz yere gittiğimde Temporary Internet Files denilen geçici internet dosyaları kısmı geliyor. Burada adınızın çıkması windows'u kurarken kendi adınıza göre kurulmasından kaynaklanıyor. Bu dosyaları zaman zaman temizleyecek programlar kullanırsanız bilgisayarınızda da gereksiz dosya bulunmaz. Sonuç itibarıyla burada dosyalar sizin internetteki geziniz sırasında oluşuyor. Windows'u yenilemeyip, buradaki ayarlardan bu kısmın boyutunu ayarlaryabilirsiniz veya otomatik'ten çıkartarak bu dosyaların makinanıza hiç eklenmemesini sağlayabilirsiniz. Kolay gelsin...

Buradan söylediğiniz yere gittiğinizi düşünüyorum...
http://img239.imageshack.us/img239/9384/snap001fz5.jpg (http://imageshack.us)

Buradakilerde gördüklerinize benzer dosyalardan...
http://img63.imageshack.us/img63/584/snap002ap0.jpg (http://imageshack.us)
sn. erasure dogru files denen yer evet anlatmak istedigim ama orda içi renkli kutular da çıkıyor jkxklhggg sonunda bin dosyası yazıyor bir arkadaş bilgisayarınızı izliyorlar dedi dogrumudur acaba.............

Erasure
25-11-2006, 00:13
Eğer böyle birşey olduğunu düşünüyorsanız, en azından Spyboot Search & Destroy, Spy Sweeper veya Ad-Aware gibi programlarla temizleyebilirsiniz. Sonrasında da bir firewall kurarak port'ların kontrolünü denetlemeye başlarsınız. Eğer trojan vs ise virus programı veya yukarıdaki programlardan birisine mutlaka yakalanır. Çok çok yeni bir virus bile olsa, bunu bulursunuz ve temizleyemesiniz de, bulunanı karantina'ya alarak hapsedersiniz. Ama belirttiğiniz yerde bu kadar çok dosya olsa bile mutlaka çalışma anında virus vs programlarınıza takılması lazım. Trojan olsa genelde tek bir dosya ile sizin sisteminize bulaşarak port'larınızı açar. Zone Alarm Suite gibi komple bir program ile sisteminizi stabil yapmanızı öneririm. Sorun olursa foruma yazın yine elimizden geldiğince yardımcı olalım. İyi geceler...

ewp
25-11-2006, 01:01
selamlar, 300 resimlik jpeg uzantılı dosyayı, tek komutla png formatına çevirebilir miyim? tek tek çok zaman alacak.

neeldo
25-11-2006, 01:19
selamlar, 300 resimlik jpeg uzantılı dosyayı, tek komutla png formatına çevirebilir miyim? tek tek çok zaman alacak.

irfanwiev programıyla yapabilirsiniz.İrfanwiev i açın file>batch conversions/rename e girin oraya resimleri ekleyin çıkış türünü png yapın dosyaların kaydedileceği yeri ayarlayın start a bastığınızda tek tuşla bütün resimler png ye dönüşecektir.

ewp
25-11-2006, 01:26
sn. neeldo teşekkür ediyorum. büyük bir dertten kurtardınız. hm pc de yer açıldı, hemde zaman kaybetmedim. bu arada msn kullanmama kararı aldım, lütfen yanlış anlamayınız. irfana da teşekkürler. :)

minervax
26-11-2006, 00:24
iyi akşamlar,

pdf. formatında internette bir linki açmaya çalıştığımda açamıyorum aynı linki farklı kaydet ile desktopa atmak zorunda kalıyorum. linkten pdf olarak nasıl açabilirim yardımlarınızı rica ederim.

stockbroker
26-11-2006, 00:38
iyi akşamlar,

pdf. formatında internette bir linki açmaya çalıştığımda açamıyorum aynı linki farklı kaydet ile desktopa atmak zorunda kalıyorum. linkten pdf olarak nasıl açabilirim yardımlarınızı rica ederim.

Açılır pencere engelleyicisi aktifse, pasif hale getirip tekrar dener misiniz?

Anti-virus,anti-spy,firewall vs.. kullanıyorsanız.Benzer ayarlar için onlara da bakabilirsiniz.

Bir sonraki mesajınızda,açamıyorum derken ne ile karşılaştığınızı yazarsanız sorun daha iyi anlaşılabilir.

http://img74.imageshack.us/img74/7214/pencuo1.jpg

stockbroker
26-11-2006, 02:04
Bir sonraki adım.......

Aşağıdaki pencereyi açıp Acrobat Reader ile ilgili eklentinin etkinleştirilmiş olduğundan emin olun.(Internet Explorer penceresinde Araçlar/Eklentileri Yönet..)

http://img454.imageshack.us/img454/453/acrwg1.jpg

Kullandığınız Acrobat Reader versiyonunu bilmiyorum.Eski bir versiyon olma ihtimaline karşı son sürümünü(7.0.8) buradan (http://ardownload.adobe.com/pub/adobe/reader/win/7x/7.0.8/enu/AdbeRdr708_en_US.exe) yükleyebilirsiniz.

pinky
26-11-2006, 16:41
Forumda avatarlar dahil resimler görünmüyor. ACDSee ve diğer resim programları mükemmel çalışıyor. Spyware-Doctor, Awast ve Ad-ware tarattım. Faydası olmadı. Yanlışlikla silinen bir dosya olabilir mi ? XP Professional kullanıyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

[img=http://img87.imageshack.us/img87/2874/resimlerkmyorfe6.th.jpg] (http://img87.imageshack.us/my.php?image=resimlerkmyorfe6.jpg)

Erasure
26-11-2006, 16:47
Sn.Pinky, kullandığınız diğer programlarda privacy gibi bir bölüm varsa ve bu aktifse genellikle resimleri bloke ediyor. En azından bunu bir kontrol edebilirsiniz. Sonrasında da IE içerisinde ayarları reset'lemeyi deneyebilirsiniz. Kullandığınız Spyware program varsa söylerseniz başka alternatif öneririz...

Erasure
26-11-2006, 16:55
IE 7.0'da aşağıdaki gibi bunu ayarlayabiliyorum, tam tersi durumunda en alttaki görüntü oluşuyor...
http://img155.imageshack.us/img155/2554/snap012eh3.jpg (http://imageshack.us)

http://img155.imageshack.us/img155/2458/snap013wt8.jpg (http://imageshack.us)

pinky
26-11-2006, 16:57
Sn.Pinky, kullandığınız diğer programlarda privacy gibi bir bölüm varsa ve bu aktifse genellikle resimleri bloke ediyor. En azından bunu bir kontrol edebilirsiniz. Sonrasında da IE içerisinde ayarları reset'lemeyi deneyebilirsiniz. Kullandığınız Spyware program varsa söylerseniz başka alternatif öneririz...
Sorun devamlı değil ara sıra yapıyor. Hiç birşey yapmadan gene düzeldi.

http://img90.imageshack.us/img90/6596/000br9.jpg (http://img90.imageshack.us/my.php?image=000br9.jpg)

pinky
26-11-2006, 17:03
IE 7.0'da aşağıdaki gibi bunu ayarlayabiliyorum, tam tersi durumunda en alttaki görüntü oluşuyor...
http://img155.imageshack.us/img155/2554/snap012eh3.jpg (http://imageshack.us)

http://img155.imageshack.us/img155/2458/snap013wt8.jpg (http://imageshack.us)http://img207.imageshack.us/img207/4341/000ec7.jpg (http://img207.imageshack.us/my.php?image=000ec7.jpg)

Tavsiyeniz gibiymiş. Değişiklik yapmadım.