View Full Version : GRNYO Garanti Yat. Ort.
Pages :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
sailor06
28-07-2005, 00:09
Bence de yola cikacak ama biraz daha kasabilirler. Gecmis hareketlerini inceledim sanki onumuzdeki kalan iki gunde veya gelecek hafta birkez daha 7.25 e sartililacakmis gibi geliyor, izleyip gorelim.
blackwood
28-07-2005, 00:32
bedelli vercek ya neden gitsin ki.. halka arza mı katılmak istiyosunuz.. adamlar biraz goturup veriyolar her gun . GYO su cok cok iyi ve ucuz bence.. zaten GYO hareketlenince bunaalım geliyor ve biraz yukseltip boşaltıyolar..
caylak442
28-07-2005, 11:50
eger tarih tekerrur ederse bu kağıt telaffuz edilemeyen rakamlara gider. önceki artırımına bakarsanız gorursunuz.
gecen sene yanılmıyorsam 120 bınden dönmüştü hafızam beni yanıltmıyorsa
herkese hayırlı bol kazançlar
haftaya bayram başlıyor . . . SANKİ :roll:
sailor06
30-07-2005, 18:43
7.25 i bekleyerek malimi da kaptirmis oldum :mad:
umarim sarkar da ben de yerine koyarim, 7.45 den satmistim :vurkafa:
Gİdecek .........abbas Yolcu BaĞlasan Durmaz............
Herkese Bol KazanÇlar
bu topic olması gerekenden çok pasif, arkadaslar bu gibi fırsatlar her zaman gelmez. al bu kagıdı bir kenara koy, en fazla 4-5 hafta bekle, ana paranı cebine geri koy, ana paran kadar parayla yoluna devam et.
trene binmek icin kalkış istasyonundan uzaklasmasını beklemeyelim, çünkü o kadar zaman yok, benden soylemesi.
herkese bol kazanç, saygılar...
sailor06
04-08-2005, 23:46
Hisse gecen hafta boyunca 7.70 i ust nokta yapip yukselen diplerin goruldugu gunler gecirmisti ve de 7.80 den kapamisti. Dikkat ediyor iseniz bu hafta da 8.10 u ust nokta belirledi gibi ve yukselen dipler her gun bir birini takip etti. Eger amcalar dogru zaman olduguna kanaat getirirler ise yarin veya yeni hafta ile harekete baslayabilirler. Tabii hareket ettirme gibi bir niyetleri var ise. SPK dan sermaye artirimina onay haberi geleli de gelecek hafta itibari ile neredeyse 1 ay olacak. Ne olacak ise olgun gariii....... :)
bu topic olması gerekenden çok pasif, arkadaslar bu gibi fırsatlar her zaman gelmez. al bu kagıdı bir kenara koy, en fazla 4-5 hafta bekle, ana paranı cebine geri koy, ana paran kadar parayla yoluna devam et.
trene binmek icin kalkış istasyonundan uzaklasmasını beklemeyelim, çünkü o kadar zaman yok, benden soylemesi.
ben 11 ay beklemiştim. :gulen:
sailor06
05-08-2005, 15:51
Kapanışda ıyı haberlerı gelecekmıs gıbı doğuyor ıcıme. Hayırlısı artık... ;)
ben 11 ay beklemiştim. :gulen:
dostum sen cok beklemissin ama kagidin beklentilerinin gerceklesmesi fazla zaman almayacaktır, malum en onemlisi sermaye arttirimi. gelecek haberlerle boylesi sig bir kagittaki hareket sert olacaktır. bence sermaye arttırımı oncesi 15-16 gibi bir fiyat dusunmek hicte ucuk degil.
neyse hareket baslayınca daha cok konusuruz. herkese bol kazanc.
Ben 1.5 aydır bekliyorum. Hedefim 10-11 aralığında hisseden çıkmak. Bu aralığa gelene kadar bekleyeceğim. Gelince de satıp 8.5-9 arasına gelmesini bekleyeceğim.
Portföyümün %20'si GRNYO'da. Tümünü yatırsaydım herhalde 1.5 ay değil 1.5 hafta bile bekleyemezdim. Bu hisse bir adamı önce sabır taşına çevirip sonra da çatlatabilecek nadir hisselerden biri. Hareketleri sert oluyor ama zamanını kestirmek benim için çok zor. O yüzden alıp beklemem gerekiyor. Diğer hisselerle ilgilenirken GRNYO'ya dokunmadan durabiliyorum. Bu hissede kıpraşmadan durabilmenin yolu olarak ben bunu bulabildim.
Tekniği güzel duruyor. Ama 10.5-11 gibi sağlam bi direnci var gibi. Hareket başlarsa oradan döneceğini ve bir-iki ay aşağıya doğru salınacağını düşünüyorum. Hareket sırasında mallananları bıktırıp dökmeye çalışacaklardır.
15-16 veya daha yukarıya hareket olacaksa ancak bundan sonra olur diye düşünüyorum.
Teknik bilgisine güvenen bir arkadaş grafik gönderip düşüncelerini paylaşabilirse çok memnun olurum.
Ben kendi adıma GRNYO gibi sığ hisselerde RSI, Momentum, Williams'R gibi göstergelere güvenmiyorum. Hareketli ortalamalar ve kanal destek-dirençlerine bakmak daha uygun bence.
Sizler neler düşünüyorsunuz?
sailor06
08-08-2005, 11:10
Arkadaslar cok yakinen takip edin, acaıp sıkıştırdılar, her an 8,6 ya kopabiliriz. İnanılmaz bir baskı var, dikkatle takip edin...
dostum sen cok beklemissin ama kagidin beklentilerinin gerceklesmesi fazla zaman almayacaktır, malum en onemlisi sermaye arttirimi. gelecek haberlerle boylesi sig bir kagittaki hareket sert olacaktır. bence sermaye arttırımı oncesi 15-16 gibi bir fiyat dusunmek hicte ucuk degil.
neyse hareket baslayınca daha cok konusuruz. herkese bol kazanc.
%500 bedelli, çok yüksek bir oran. her şey olabilir.
DNZYO'daki gibi 1 bedelli hisseye 2 YTL isteyebilirler mi?
sailor06
08-08-2005, 17:14
Korkmayın kimsenin cebinden para cıkmaz :D kemerlerinizi baglayın ve bır ıkı hafta seans takıp etmeyın :bravo:
bu gün gemi kalkıyor olabilir zaten tavanlara başlarsa çok yukarılara çıkacaktır.
herkese bol kazançlar
sailor06
10-08-2005, 13:30
İşlem hacmindeki artış hareketi destekliyor ama buralar önemli noktalar geri dönüş olabilir mi diye düşünüyorum.
haber mi var ? ? ?
habere yatırım var :))
eğer haber gelmezse biraz daha SABIR
geminin kalkacagını soylemiştim ...........hadi hayırlısı........
herkese bol kazançlar
diger garanti istiraklerinin kagıtta baskı yaratmaması olumlu bence, bugün güzel bir yer yaptı kendine ama daha yolun cok basındayız, halen gercek hareket baslamıs degil. saygılar... :dolar:
sailor06
10-08-2005, 18:09
Sevgili cattug ve geraki, seyrede seyrede kacırdım :(
sızce geri dönme ihtimali veya gevşeyebileceği nokta ne olur?
Giderse de nereyi öngörüyorsunuz? Bu seviyeden almaya değer mi?
8.5-6 cekılıp tekrar yukarı..........
herkese bol kazançlar
dikkat, bunlar son fırsatlar olabilir ona göre...
geraki bu arada arkadaslar kagıdı danısıklı olarak gazlıyoruz zannedecekler, bi sen bi ben :-))
sailor06
11-08-2005, 15:29
Bi de ben :) dün alamadığım malı ilk seaans kaptım :D
az olsun benim olsun :)
hadi hayırlı olsun, bir kac kisi daha katalım aramıza da paylasmıs olalım malları :-)
sailor06
11-08-2005, 15:37
Aman gözünü seveyim başkalarını da katma, zaten VAkIF ın kekleri de hazır dökülmişken :D :D :D
sailor06
11-08-2005, 17:24
Ortalık toz duman, kendi mallarımızı tutuyoruz :D
bu seansı izleyemedim ne yazık ki ama boyle salınmaları degerlendirmek lazım. lamı cimi yok bu kagıttan cok iyi para kazanacagız, boyle goz gore gore olacak kazanımlar sık denk gelmez faydalanalım...
VEFALI23
11-08-2005, 18:35
8,35 biraz aldık bakalım hayırlısı ....
Alıntı:
Originally Posted by Lektem
%500 bedelliye kimse girmez bence. Kıytırık bir yatırım ortaklığı. Kar bile etmiyor şirket. Sanki 24 saat çalışan bir fabrikası, tesisi var. Dünyanın ihracatını yapıyor da %500 bedelli... Hadi len derler adama.
[QUOTE=hedef74]öle veya böle 6,80 den yakalamışız :tamam:
9 larda ineriz bedelliye kim katılırsa katılsın :gulen:
vay be zamanında bunları konuşmuşuz :tamam:
sailor06
11-08-2005, 21:36
[QUOTE=hedef74]
Alıntı:
Originally Posted by Lektem
%500 bedelliye kimse girmez bence. Kıytırık bir yatırım ortaklığı. Kar bile etmiyor şirket. Sanki 24 saat çalışan bir fabrikası, tesisi var. Dünyanın ihracatını yapıyor da %500 bedelli... Hadi len derler adama.
vay be zamanında bunları konuşmuşuz :tamam:
Biz de bi tarafimiz ile gulmustuk
:tamam:
birbilen
12-08-2005, 11:20
bölünme tarihini söyleyebilecek var mı
Mehmetkirsoy
12-08-2005, 18:27
AMA Yazılan yazı bence doğru yüzde 500 bedelli bu ? !
bakarsanır yuksek bedellı bölünenler AYCES gibi düşüşten etkilenmedi 5 de 9 cıkmıştı
bızım kagıtta 7.3 den 9.3 gordu maksimum 12 leri çok muhtemel göreceğiz....daha sı bence daha yukarılarıda göstereceklerdir....
herkese bol kazançlar
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 12:26
hooooop noluyor mal toplıyor millet :D bugün
az kaldı heralde...... hala haber yok.....
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 12:51
heheheh tavan oldu prof gibiyim :D
sailor şşş orda mısın... :dolar:
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 13:03
arkadaşlar gelin bakalım bende aldım maliyet 8,62 nedir bu kağıdın olayı ?? 30 bin alıcı ile kapattı 1. seansı GLOBAL 41497 lot garanti 12776 lot aldı nedir bu kağıdın olay ??
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 13:05
c menkul 28362 adet satmış finans 16410 vakıf 15721 satmışşşşş kimse yok mu huuu
ugolnili
15-08-2005, 13:26
muhtemelen Singapurlular alacak yuzde 25 hissesini Garanti Bankasinin grup kagitlarinin
hepsi hareketlendi
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 13:30
hocam bunda müthiş işlem geçtiler tavan yüksek olsun diye 3 4 defa hacimli tavan bozup gene tavan yaptılar yanlız takipteyim :D
e güzel borsa düşmeden söylemiştim abbas yolcu baglasan durmaz diye.....hadi hayırlısı
herkese bol kazançlar
muhabbet
15-08-2005, 14:27
nerde durur bu...
geraki kardes su 2. seansı da bi gorelim, garanti grubunun gazıyla gitti gibi ilk seans ama bizim kagıt kendini atmak icin bahane arıyo.
bu arada sailor nerdesin birader? :-)
sailor06
15-08-2005, 14:46
Selam arkadaşlar,
cuma günü panikleyip malı vermiştim :mad:
cok yazık oldu, bu kadar güvendiğim kağıtta yazık oldu. Hedef once 13,5 sonra bence 22,0, sizlere bol kazançlar...
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 14:50
9,50 de satı$ım var arkadaşlar :D hihiih
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 15:09
GLOBAL MENkulun alışı 50 bini geçti bu arada
muhabbet
15-08-2005, 15:09
eee noluyor garanti nin havası gidince bu da gitti.
muhabbet
15-08-2005, 15:12
9 dan 1000 lot aldı biri. anında 8.80 e bastılar.
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 15:20
hepsini üst kademeye yazdı gelen geçen aldı rahatladı millet 8850 den kaçtık :D
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 15:22
28 bin satış var 8700 de yemlenmeyelim
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 15:25
kademeleri yaziorum 8650 de 10334 stış 870 de 34 bin satış var
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 15:33
tahta dengede gibi ...
mehmet bey yukarıları nasıl tahtanın 9 ustu
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 15:51
8,80 üzeri gözükmüyor
Garanti Yatirim Ortakligi A.s.’nin Cikarilmis Sermayesinin 5 Milyon Ytl (%500) Bedelli 1 Milyon Ytl
(%100) Bedelsiz Artirilarak 1 Milyon Ytl’den 7 Milyon Ytl’ye Yukseltilmesinde
Ruchan Haklarinin Pay Bedelleri T. Garanti Bankasi A.s.’nin Taksim Subesinde
Acilan Ozel Hesaba Yatirilmak Suretiyle 4 Nolu Yeni Pay Alma Kuponu
Karsiliginda Kullandirilmasi, Bedelsiz Hisse Senetlerinin 3 Nolu Yeni Pay Alma
Kuponu Karsiliginda Dagitilmasi Islemlerinin 26.08.2005-09.09.2005 Tarihleri
Arasinda Asagidaki Adreslerde Gerceklestirilecegi Bildirilmistir. 4 Nolu Yeni
Pay Alma Kuponlari 26.08.2005-05.09.2005 Tarihleri Arasinda Ruchan Hakki Kupon
Pazari’nda Islem Gorecek Olup, Fiyat Tescili Gerceklesinceye Kadar Fiyat Marji
Uygulanmayacaktir. Basvuru Yerleri: T. Garanti Bankasi A.s. Taksim Subesi
(beyoglu-istanbul), Garanti Yatirim Menkul Kiymetler A.s. (levent-istanbul),
Sirket Merkezi, Dogus Grubu Binalari, Buyukdere Cad., No.65 A Blok Asma Kat,
Maslak-istanbul ***grnyo***
-imkb-
|
BORSACAMBAZI
15-08-2005, 17:37
26.08.2005-05.09.2005 Tarihleri Arasinda Ruchan Hakki Kupon
Pazari’nda Islem Gorecek Olup, Fiyat Tescili Gerceklesinceye Kadar Fiyat Marji
Uygulanmayacaktir.
bjk gibi mi bölünecek yani.
Fiyat Tescili Gerceklesinceye Kadar Fiyat Marji
Uygulanmayacaktir NE ANLAMA GELİYOR
Fiyat Tescili Gerceklesinceye Kadar Fiyat Marji Uygulanmayacaktir
NE ANLAMA GELİYOR
Ne tepki verir...
:süzgün:
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 17:55
ben de geri aldım 8 70 den bakalım nolacak :D
arkadaşlar,dikkat edin, ''rüçhan hakkı kuponları serbest fiyat marjından işlem görecek''
hisse fiyatı bölünmüş fiyatıyla normal diğer hisseler gibi işlem görecek. Beşiktaş gibi olmayacak yani lafın kısası. Eğer beşiktaştaki gibi bir heyecan ve serbest marj yaşamak istiyorsanız ''bjkasy alacaksınız ve en fazla 1.5 ay bekleyeceksiniz.genel kurul sonrası birleşme tarihi belirlendiğinde hisse ilk seans yine serbest marjdan ve büyük ihtimalle şu anki yeni hissenin bayağı üzerinden bir fiyattan işlem görmesi bekleniyor.bilmeyenlere duyurulur.balıklama dalmayın.önce araştırın.sonra arkamdan konuşmayın...
Mehmetkirsoy
15-08-2005, 19:03
ya bu hisse bedelli artırımlarda açıklanınca hep yükselmiş eski grafiğine baktım :D
selçuk efendi
15-08-2005, 19:56
olacak bişiler ama bööle günlük giriş-çıkışlarla mı, satıcıszı tavanlarla mı.. bakalım:)
Mehmetkirsoy
16-08-2005, 10:10
DOĞUŞ GRUBU, GARANTİ BANKASI İÇİN TEMASEK İLE MASAYA OTURDU
Doğuş'un Temasek ile Garanti pazarlığı
Geçtiğimiz günlerde Akfen ile birlikte Mersin Limanı ihalesini kazanan Singapurlu Temasek Grubu şimdi de Garanti Bankası'nın yüzde 25 hissesini satın almak için Doğuş Grubu ile el sıkışmak üzere
BALLI-BABA
16-08-2005, 10:25
ya bu hisse bedelli artırımlarda açıklanınca hep yükselmiş eski grafiğine baktım :D
yo lar bedelli açakladığı zaman genelde çıkmışlardır
Ben geçen sene GRNYO Y almıştım 7-8 lot. 60-70 bin lira ortalama fiyattan aldıydım. Genel kurul sonrasında eski ile yeninin fiyatını birleştirdiler ve elime aynı miktarda ama fiyatı 9 bin lira olan hisseleri verdiler. o zaman "eline vermek" deyiminin anlamını çok daha iyi kavramıştım.
Mehmetkirsoy
16-08-2005, 12:25
harbi ben kaçtım :D bu aralar kazanamıyoruz zaten
Ben geçen sene GRNYO Y almıştım 7-8 lot. 60-70 bin lira ortalama fiyattan aldıydım. Genel kurul sonrasında eski ile yeninin fiyatını birleştirdiler ve elime aynı miktarda ama fiyatı 9 bin lira olan hisseleri verdiler. o zaman "eline vermek" deyiminin anlamını çok daha iyi kavramıştım.
... :bravo:
trademan
16-08-2005, 17:42
lektem be bende seni deneyimli biri zannederdim
düşüncemi aldın grnyoy leri
yanlış hatırlamıyorsam 100 bin lirayı geçmişti
Mehmetkirsoy
16-08-2005, 17:50
sattık gittik korktuk 8 60dan sonuç 9300 ne kağıtmış derinlikli takip ettik ama .. olmadımı olmiorr.. Bütün kurumlar işlem yapior takip etmeye gerek yok :D Gelio biri alior az sonra başkası basior başkası alior :D izlenmemesi gereken hisse
trademan
16-08-2005, 17:52
sattık gittik korktuk 8 60dan sonuç 9300 ne kağıtmış derinlikli takip ettik ama .. olmadımı olmiorr.. Bütün kurumlar işlem yapior takip etmeye gerek yok :D Gelio biri alior az sonra başkası basior başkası alior :D izlenmemesi gereken hisse
9,10 - 9,15 alış 9,25 satış
9,05 alış 9,10 satış
yarın 9,00 dan alırım
trademan
16-08-2005, 18:26
yarın aşağı gidiyoruz beyler görünen köy o
10 dan aşağı verirler gibime geliyor
selçuk efendi
16-08-2005, 20:36
bana da ööle geliyodu zaaten.. çok fazla kurumdan işlem yapılıyor... ya kendi kendine gidecek bu kaat, ya da pro bi grup var, milleti al-sata alıştırıyo ki almaya fırsat vermeden götürecek.. ama eninde sonunda gideceeeeek inşallah:)
al konumunu sürdürüyor bende
ekrana fazla bakmayın... ben 900 milyar dan oldum... bir önceki bedelliden
AdReAlın
17-08-2005, 11:46
ekrana fazla bakmayın... ben 900 milyar dan oldum... bir önceki bedelliden
900 milyarmı dedin
trademan
17-08-2005, 11:47
9,10 alış 9,35 satış
ekrana bakmadık gene kaçırdık
ekrana bakmak lazım
bakmamak değil
:vurkafa: Bedelliyi 1,000 liradan verdi 123,000 oldu hesaplayın % sini
almak için değil satmak için bakmayın
13 seans var daha sular ısınıyor arkadaslar...
9.85 cok onemli bi seviye uzerinde kapanıs cok olumlu olacaktır, saygılar...
Bedelliyi 1,000 liradan verdi 123,000 oldu hesaplayın % sini
almak için değil satmak için bakmayın
bu kağıt gider buralarda durmaz yukarıda arkadaş doğru söylemiş. aynen katılıyorum
herkese bol kazançlar
kagıt çok iyi bir noktaya geldi, 9.85 uzerinde kapanısımızı yaptık. bu fiyatın uzerinde tutundugu surece kagıt kuvvetli olacaktır. bundan sonra 12 seans daha var, ben cok umutluyum, bolunmeden once iyi bir fiyata gelecektir. bundan sonraki hedefimiz 12.5-13 aralıgı. sonrasını sonra konusuruz.
bu arada geraki senin devam etmene sevindim, malum sailor erken kactı ;-)
Bedelliyi 1,000 liradan verdi 123,000 oldu hesaplayın % sini
almak için bakın satmak için değil
bu kağıt gider buralarda durmaz yukarıda arkadaş doğru söylemiş. aynen katılıyorum
herkese bol kazançlar
DAHA ÇOK SİLKELEME OLUR
BAKALIM NE KADAR DAYANABİLECEĞİZ.... :hmm:
ne silkelemesi yaaaaaaa
kagıt primli kapatmadımı
günlükçüysen bir şey demem
herhalde aşagı yukarı yapacak
şunun şurasında ne kadar bekleyecen
yıllık banka faizleri %18 bu bir yılda
verdigi rakam biraz bekle......
mektepli
17-08-2005, 22:41
[QUOTE=geraki]Bedelliyi 1,000 liradan verdi 123,000 oldu hesaplayın % sini
yanlış okumuyorum değilmi.ne zaman yaptı bu hareketi.yani hangi yıl.
trademan
18-08-2005, 09:28
Günlükçüler iş başında
lektem be bende seni deneyimli biri zannederdim
düşüncemi aldın grnyoy leri
yanlış hatırlamıyorsam 100 bin lirayı geçmişti
tabi düşünce aldım. taban taban gidiyordu. 75'lerden filan almıştım. ne olcak, en düşük 40'ları görmüştü. o fiyattan alsan bile birleştiğinde 9 lira oldu! her halukarda batıyorsun
arkadaşlar garantinin satış görüşmeleri bu hisseyi nasıl etkiler sizce
trademan
19-08-2005, 12:08
bunun kadar primli bir yo yoktur herhalde
2 ytl fiyat
mektepli
19-08-2005, 12:38
bunun kadar primli bir yo yoktur herhalde
2 ytl fiyat
konuyu biraz açarmısın
Bu kağıda bulaşmayayım diyorum dayanamıyorum. Geçen yıl haftalarca bekledim sonunda dayanamadım sattım birkaç hafta sonra 120binlerdeydi.
Dayanamadık 8.00dan girdik hayırlısı bakalım
Sayın Trademan
2 ytlden kastınız nedir acaba?
Yine 1 yıl önceki yükselişi yaparmı sizce?
Bu defa serbest marj uygulayacaklarmış
TARAYICI
19-08-2005, 16:02
Şu aşamada ne yapalım görüşleriniz...............SAYGILARRRRRRRRRRR
Sayın zeze grafikleri bir incele
Hisse silkeleme yapmadan kolay kolay çıkmaz +
Şu an felaket sinek var... Yoksa şuan 15 üzerine atardı kendini
Şu "silkeleme" hikayesi de sıkı geyiktir bu alemde. Silkeleme yapılıyor diye kaç kere yükselmiş olan elimdeki kağıdı satmadım da sonra eksilere düşünce ağladım.
Şu "silkeleme" hikayesi de sıkı geyiktir bu alemde. Silkeleme yapılıyor diye kaç kere yükselmiş olan elimdeki kağıdı satmadım da sonra eksilere düşünce ağladım.
sayin lektem senin elinde grnyo ( y ) patladigini biliyorum. :aglayan:
grnyo y nin ne zaman birlesecegini arastirmadan elinde patlatiyorsan ne diyeyim sana.....
Sen en iyisi calistigin bankayi bir gözden geçir. :cool:
GRNYO Y de
Ama : üzüldügüm nokta 1, lirayi 2,2 den sattim 12 den aldim 16 dan verdim 22 den aldim 28 den verdim sonra ben 45 aldim 120 binden satmis biri olarak :tamam:
kaç sefer silkelenmisim
GRNYO da ise
3000 den bölünen kagidi 3500 den zorlan elimizden alip 10500 lere çikarmadilar mi 3500 lerdeki baskiyi hiç unutamam
arkadaslar.,bu kagıda fazla kafanızı yormayın sabreden cok,sabretmeyen az kazanır.,2003 ve oncekı bedellılerını kovaladım ve .,aradıgımı tahmınlerımın uzerınde buldum + bolunmesıne kadarda yapana alsat malıyetını verebılecek guzel bır kagıttır.bol sans.
bu sene bedelliye katılmak mı mantıklı yoksa bölündükten sonra almak mı
bu konuyu tecrübelerini yaşamış bir arkadaş açıklarsa herkes aydınlanır.
sonradan katılmak rısklerı goze almaktır.,bence bolunmeden once alıp seyredersen keyıf olur.,
bölünme fiatı ortalama ne olabilir
sayisalkoz
20-08-2005, 23:55
sabretmek ne kadar zor bir mesele
TARAYICI
21-08-2005, 00:08
sabretmek ne kadar zor bir mesele
Sevgili kardeşim bölünme öncesi fiyat tahmininiz nedir?
ben bu sermaye arttırımına Fransız kaldım
bu Cuma günkü serbest marj hikayesi nedir
bölündüğü gün seansa niye serbest marj ile başlıyoki
bi de eskiler yeniler diye konuşuluyo
eski yeni olabilmesi için ana hisselere temettü olması gerekir
yavrulara temettü olmaması gerekir ama temettü diye bişey yok ki.....
yaawwww üffffffff
ne çok karıştırdılar bu sermaye arttırımını
iyice hoholi oldu bu iş yaaaaa...... :confused: :confused: sed: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:
serbest marj sadece rüchan hisseleri için olacak..geçen ay arfyo da bu şekilde bölündü..bi hareket olacaksa zaten cuma günü rüchan hisselerini alıp-satarak siz de yararlanabilirsiniz..ama arfyo da olmamıştı.. :hmm:
----------Failed CFA---------------
sayisalkoz
21-08-2005, 22:59
garantinin mortrage lideri General ile ortaklık girişimi bu haftaya yansırmı acaba??
son haftaya giriyoruz, yarınki hareket cok kritik olacak...
caylak442
22-08-2005, 10:55
sayın mc clark arkadasım,
hissenin rüchanı serbest marjda işlem gorecek. ayrıca şirket bu sene temettu dağıtıp dağıtmayacağı hakkında bilgi vermediği için eski ve yeniden sozedilmekte. yanlız temettu dağıtımı soz konusu değilse o gun açıkladıkları taktirde eski ve yeni olmaz tek hissede devam eder.
sayın mc clark arkadasım,
hissenin rüchanı serbest marjda işlem gorecek. ayrıca şirket bu sene temettu dağıtıp dağıtmayacağı hakkında bilgi vermediği için eski ve yeniden sozedilmekte. yanlız temettu dağıtımı soz konusu değilse o gun açıkladıkları taktirde eski ve yeni olmaz tek hissede devam eder.
bugün iyi bir kapanış yapacak :tamam:
Teşekkür ederim sayın çaylak 442 :bravo: :tamam: :bravo:
mektepli
22-08-2005, 17:38
son yarım saatte ne oldu anlatabilecek varmı
ÇELEBİOĞLU
22-08-2005, 17:45
Global ve C menkul iyi mal aldı.Olan bu...
mektepli
22-08-2005, 17:47
Şurada 4 gün kaldı ama hala hareket yok.dur bakalım noolacak
ALLIGATOR
22-08-2005, 18:57
bu adamlar aşağı gösterip yukarı; yukarı gösterip aşağı vurmaya alıştılar. hareket şimdi olmazsa, inanıyorumki bjkas gibi bölünme sonrası olacaktır. bu kağıdın geçmişi böyle akıl almaz hareketlerle doludur çünkü. spek.ler sermaye arttırımını çok güzel kullanacaklar bence.
tarih her zaman tekerrür etmez
birbilen
23-08-2005, 14:35
bir arkadaş basitçe 1000 adet senedi olan arkadaşın bölünme sonrası senet sayısı ve fiyatı ne olur konusunda bilgi verebilir mi?
selçuk efendi
23-08-2005, 14:39
bedelsizden gelicek olan 1000 lotuyla toplam 2000 lot grnyo eskisi ve 5000 lot da grnyo rüçhanı olacak...
fiyatıda 10 YTL / 7 olacak ;)
selçuk efendi
23-08-2005, 14:45
gerçi siz emin konuşuyosunuz ama benim tahmiinim bölünmeye kadar 13 olup oradan bölünecek, dediiniz heralde bölündükten sonraki hedefi:)
elimiz deymişken bi de grafik yollayalım bakalım:)
birbilen
23-08-2005, 14:52
rüçhanlar hemen pazarlanabilir mi size göre..
birde dnzyo dan kazık yemiş biri olarak..3 ten 2.50 ye yapıştırdılar..ciddi kayıptı benim için bedelli bölünmede..böyle bir kayıp potansiyeli için arkadaşlar ne düşünür..
13 olurmu bilmrem ama 10.40 direnci var
bütün yo lar çatır çatır yükselirken
bu bekliyor pusu da
alıcının dolmasını bekliyor herhalde
sen hesaplama yapmayı bilmiyorsun
selçuk efendi
23-08-2005, 17:09
tüm garantilerde bişiler olcek gibi.. hayırlısı:) saadece sezgi ama arkadaşlar, bilmeden atlamayın...
açıkçası bende ilgi uyandırmaya başladı
perşembe miydi bölüneceği gün
durun heyecanlanmayın belki yarın tavan çeker o zaman doluşursunuz ha bu kagıdı ben alıp sattım 9.75 den yok bende ama gitcek gibi
hemen doluşmucaz canım müsait olduğumuzda :)
yarın aşağı çekecekler kesin
ALLIGATOR
23-08-2005, 18:17
Ters KÖŞelere Devam... Tahmİnİm Bu KaĞit Şu Ankİ Fİyatla 30 Lari GÖrecek. %700 Ü Operasyonsuz Ve Karsiz Birakmazlar.
son 4 seans sonra sı herkesin beklediği gibimi olacak yoksa olmayacakmı mühüm olan o
cuma sabah bölünmüş hali olacak yarın belli olur
balıkadam
23-08-2005, 22:22
bölünmeden sonra serbest fiyattan mı işlem görecek arkadaşlar bilgisi olan varmı?
hani bir ara reklemları vardı ta vınnnnnnnnnnnnn vınnnnnnnnnnnnnnn!aynen öyle
mübarek döke saça gidiyii
ulusoy35
24-08-2005, 11:52
ata dondu dıye mı bu da dondu desınız...........
tavanda satış miktarını goren arkadas varmı?
10,850 direnç hemde çok önemli...
ALLIGATOR
24-08-2005, 12:04
çıkış çok hızlı oldu. o yüzden dinleniyor. geri de gelebilir. bedelliye bu kadar kağıdı taşımazlar herhalde. ancak daha önce de yazdığım gibi bu oranda bölünme bu kağıdı burada tutmaz.
derinlik vercek yokmu arkadaşlar
birbilen
24-08-2005, 15:36
herkes mutlu herhalde kimseden ses çıkmıyor...yarın çıkıyomuyuz yorum!
Atak için anmı kolluyor banamı öyle geliyor?
mektepli
24-08-2005, 15:57
şimdi arkadaşlar örnek benim 100 lot var.cuma açılışta benim 100+100 bedelsiz+500 bedelli grnyom olacak.bedelli için ne zaman kaç lira ödemem lazım.ikincisi onları ne zaman satabilirim.sadece 500 bedellimi serbest marjdan işlem görecek
Anlaşıldı, bana öyle gelmiyor. Sıkı bir dümen dönüyor. Direk tavan olacak diye düşünüyorum. Çok fazla topladılar.
şimdi arkadaşlar örnek benim 100 lot var.cuma açılışta benim 100+100 bedelsiz+500 bedelli grnyom olacak.bedelli için ne zaman kaç lira ödemem lazım.ikincisi onları ne zaman satabilirim.sadece 500 bedellimi serbest marjdan işlem görecek
1- Cuma sabahı fiyat bölünmüş olacak
2-Cuma sabah hesabınıza bi bakacaksınız yine 100 adet var
3-Çünkü bedelsizler 2-3 gün sonra hesabınıza geçecek
Ama hesaba geçmesini beklemeden satmayı uygubn bulursanız aracı kurumu telefonla arayıp telefonsatış emri verebilirsiniz (bedelsizler için)
4-Rüçhan hakkı kullanım süresi ilan edilecek bu süre içersinde 100 lot için 500 lot karşılığı 500 YTL yatırabilirsiniz
5-İlan edilen rüçhan hakkı kullanım süresi içinde bedelli sermaye arttırımına katılmama kararı alırsanız GRNYOR adlı rüçhan haklarınızı yine telefon aracılığı ile aracı kurumunuza borsada oluşmuş fiyatlardan sattırabilirsiniz
6-İMKB de GRNYOR sırası cuma sabah 1. seans serbest marjdan işlem görecek
Cuma 2. seans ve sonraki her seans %25 marj dan işlem görecek
:tamam:
mektepli
24-08-2005, 16:12
çok teşekkür ederim Mclark
Bunların kaldırmaya niyeti yok, benmi kaldırsam acaba :D
Atadan geldik bakalım
çizgiyide geçmiş
hadi hocam tavan 11800
Anlaşıldı bu seans tavan yok
birbilen
24-08-2005, 17:04
evet çok iyi tavan..adam malları iyi pazarlıyor..
birbilen
24-08-2005, 17:05
sıkıysa bu seviyeden girin diyor sevgili efendi...
sürekli satış geliyor, açıkcılar çıkıyor. usul usul topluyorum dayanabildiğimce.
birbilen
24-08-2005, 17:07
halka arza kapanışa doğru başlıyor...10.5 muhtemel
evet çok iyi tavan..adam malları iyi pazarlıyor..
gizli özne kim burada?
hocam gizli özne değil örtülü özne var birileri tarafından
birbilen
24-08-2005, 17:10
tehlike sinyali sevgili arkadaşlar bence bu kadar yeter..ben arivederci diyorum..9 altında görüşürüz..
1. dalga açıkcılar bitti. 7 dakka sonra ikincilerde
1. dalga açıkcılar bitti. 7 dakka sonra ikincilerde
1. dalganın "Lamda" sı kaçtı?
son ON4 dk. muhteşem olacak. :)
birbilen
24-08-2005, 17:23
acaba!!!!
Sadece 1001 satış ile kapanış benden.
:düsün: :düsün: :düsün: :düsün: :dolar: :düsün:
Her bedellide kazandırır iyi bu
1001 lot işlemini gördüm ama en sonuncusu değil sondan 3. işlem olarak tarih sayfasında yerini aldı
859+142 olarak böldü. tüh imzamızı atamadık. 1 sn. ye daha beklemeliymişim.
birbilen
24-08-2005, 17:35
kapanış benden di dostum ON4 ....
Selam dostlar;
Çoğunuza göre acemi sayılırım. Bi sorum olacak ben bedelliye girmeyi düşünmüyorum bu durumda yarın akşama kadar satmak mı mantıklı? Bölündüktende sonrada yükselişe devam edeceğini düşünüyorum; bedelliye katılmayacağıma göre bi zararım olurmu; bilgilendirirseniz sevinirim. Herkese hayırlı akşamlar...
ALLIGATOR
24-08-2005, 19:21
bedelliye katılmak istemiyorsanız yarın kağıdı elden çıkaracaksınız. yarın elinizde hisse kalsa dahi bedelliye katılma zorunluluğu yok. 500 adet rüçhan hisse senedi verilecek, bu r ler de serbest marjdan işlem görecek. cumadan itibaren onlar satılırsa da zarara girileceğini sanmıyorum.ilave para yatırmak istemeyenler de bir miktar kağıt satarak elde edecekleri satış bedeli ile bedelliye katılabilirler. (örn: 100 lot kağıdı olandan 500 ytl bedelli parası istenecek, 30-35 lot satılırsa ortalama 350 ytl ile kalan 70 lotun bedellisi karşılanır)
bedelliye katılanla katılmayan arasında bir fark olacak herhalde
1ytl den hisse alacagız.ama cuma gününe elinde hisse ile girenler alacak......
kagıdın geçmişini,de unutmamak lazım....
fakat karar yatırımcı arkadaşlarındır.
umudumuz pozitif yönde ............
sayisalkoz
24-08-2005, 23:18
inşallahhhhhhhhhhh
:bravo:
bu kağıt bügün çıkanları kurtardı,kalanlara allah sabır ve moral versin...
biz bekleyecegiz kardeşim moralmi verir başka bir şey mi
verir bilemiyoruz.şu an hissemizin arkasındayız.........
ALLIGATOR
25-08-2005, 09:49
bu kağıt bir ay önce 7.500 idi. dün 11.400 e kadar geldi. bir ayda %52 kar da hiç fena değil hani. Bakıyorum da millet, günlük, hatta seanslık, hatta dakikalık yatırımla büyük paralar kazanmak istiyorlar.Herhalde bu da işin kumar tarafı. Kumar oynayana da büyük zararlar müstahak hani.
Arkadaşlar herkese günaydın.
bugünkü beklentimzi nedir?
Bende 80 lot kadar var;
Yorum lütfen...
selçuk efendi
25-08-2005, 15:35
şu bedelliden kaçanların mallarını bi alsınlar, 12ye dooru bi atak bekliyorum ben:)
şunu da eklemek isterim, saadece grnyo diil, bütün garanti kaatları güzel olacak bence fakat yo'nun artısı yüksek bölünme:)
selçuk efendi kardaşım doğru söylemiş
herkese bol kazançlar
balıkadam
25-08-2005, 17:03
arkadaşlar yarın bölündükten sonraki fiyat ne olacak hesap yapabilen varmı?
arkadaşlar yarın bölündükten sonraki fiyat ne olacak hesap yapabilen varmı?
BENİM HESABIMA GÖRE ŞUANKİ FİYATA GÖRE 2.13
BENİM HESABIMA GÖRE ŞUANKİ FİYATA GÖRE 2.13
11,00 re göremi hesapladın
selçuk efendi
25-08-2005, 17:09
11/7= 1.57 falan diye hesapladım ben ama... daa iy bilenler de olabilir:)
bi de not: aarlıklı ortalamaya göre bölünür, kapanış fiyatına göre diil...
Pardon ArkadaŞlar 10.90 A GÖre 2.31
MATEMATİKLE ARAM HİÇ İYİ OLMADI ZATEN; SON HESAPLAMAM OLUR UMARIM :))
1+5+1=7
son gün ağ.ortalama fiyatı farzedelim 10.90 : 10,90+5= 15,90
15,90/ 7= 2,27 yeni fiyat olur.
Pardon ArkadaŞlar 10.90 A GÖre 2.31
yanlışın var
bölündüğünde 1 lot 7 lot olacak
2,31 * 7 = 16,17 yapar
fiyat hiç bir zaman üste çıkmaz
MATEMATİKLE ARAM HİÇ İYİ OLMADI ZATEN; SON HESAPLAMAM OLUR UMARIM :))
1+5+1=7
son gün ağ.ortalama fiyatı farzedelim 10.90 : 10,90+5= 15,90
15,90/ 7= 2,27 yeni fiyat olur.
böyle hesaplanmaz
balıkadam
25-08-2005, 17:15
arkadaşlar yarın bizde ykgyo gibi olmayalm oda bugün %100 bedelli %100 bedelsiz bölündü sabah 2.88 idi şimdi 2.74...
selçuk efendi
25-08-2005, 17:16
10.90'a niye 5.00 ekledin, annamadım ben:)
balıkadam
25-08-2005, 17:17
bütün garanti iştirakleri pirimli bir bizimkisi yerinde sayıyor. kapanışa doğru bişeyler olur mu dersiniz..
selçuk efendi
25-08-2005, 17:18
arkadaşlar yarın bizde ykgyo gibi olmayalm oda bugün %100 bedelli %100 bedelsiz bölündü sabah 2.88 idi şimdi 2.74...
şu an 3.00 görünüyo:)
yanlışın var
bölündüğünde 1 lot 7 lot olacak
2,31 * 7 = 16,17 yapar
fiyat hiç bir zaman üste çıkmaz
BENİM BİLGİĞİM KADARIYLA BÖYLE HESAPLANIYO ARKADAŞIM; TABİKİ BENDEN USTALARIDA VAR ONLAR DAHA İYİ BİLİR..
yarını 2.30 ile acacagız hadi hayırlı olsun. yarın ola hayır ola...
balıkadam
25-08-2005, 17:34
şu an 3.00 görünüyo:)
pardon vkgyo olacaktı özür....
garntide yarın ortalık karışacak hacim çok yüksek olabilir.
caylak442
25-08-2005, 17:57
sayın yuzde10 arkadasım mydream ın yaptığı hesap dogrudur. bedelli olarak yatırdığın ağırlıklı ortalamaya ilave edilir. 10,91+5/7=2,27 açılış fiyatı. yanlız eski ve yenide durum ne olacak onu bilmiyorum. bu fiyat eskinin fiyatımı yeninin mi fiyatı olacak onu bilmiyorum.
eski yeni ayrımı olacak herhal
o zaman eskiler adet az olacak gidermi acaba?
2.27 fiyatsa 2.50 bpd altında kalıyor
5000 de bedelli olir
sonira 0.71 de ordan 3.21 olabilirki hep bedelli peşinde büyümek için
primde ekledikmi 6.42 felanmı acaba noluyo böyle bakalım
yav şu soruları bilen bir arkadaş yanıtlasın
herkes hesabını ona göre yapsın
100 lot grnyo için
1-2 hisse işlem görecekse hangisine fiat marjı uygulanmayacak.
2-yarın hesapta kaç lot gözükecek
3-açılış fiatı ne olacak
4-grnyo ve grnyoy olarak mı işlem görecek böyle ise ayrı ayrı fiatları ne olacak
5-bedelli parası kaç iş günü içerisinde yatırılacak
ÇELEBİOĞLU
25-08-2005, 21:02
Aşağıdaki linki bi incelesin elinde mal olanlar.Bugün gördüğü en yükseğe ve trend çizgisine bakın.Böyle bir beklenti varken adamlar kağıdı tavan tavan götürebilirdi ama yapmadılar seans içi yukarı aşağılarla malı pazarladılar bana kalırsa.Tabi son karar sizlerin...
ÇELEBİOĞLU
25-08-2005, 21:25
Arkadaşlar şimdi hesabımı incelerken farkettim. hesabımda Grnyo lığının birim fiyatı 2.27 olarak görünüyor.Haberiniz ola...
11.30 satış ,kurtuldum bu kağıttan...diğer arkadaşlara bol kazançlar...fnsyo aldım...
geçen sene bu kağıt yine bedelli bölmüş sonra 123 milyona kadar gitmişti yeni olanı .eskisi ise bölündüğü yeri geçmişti haberiniz ola..
herkese bol kazançlar
birbilen
25-08-2005, 23:59
oluşacak rüçhanların fiyatı konusunda bilgisi olan varmı
serbest ama neye göre serbest..bir başlangıcı olması lazım..bu nasıl belirleniyor sizce..
birbilen
26-08-2005, 00:01
baya rüçhan olacak bunların belli oranını ancak senede çevirme imkanım olcak buna imkan varmı nasıl<olur sizce...teşekkürler..
birbilen
26-08-2005, 00:02
son sorum sizce rüçhanları satmakla bölünmeden önceki fiyatı yakalmak mümkün olur mu ve satmak mantıklı mı..yine teşekkürler
son sorum sizce rüçhanları satmakla bölünmeden önceki fiyatı yakalmak mümkün olur mu ve satmak mantıklı mı..yine teşekkürler
rüçhanları 1,28 den sattığın takdirde bölünmeden önceki fiayata amorti edersin
*** Yeni Acilan R.H.K.P.: GRNYO.R (Kapanis tarihi : 05.09.2005)***
***Sermaye Artirimi: GRNYO.E (% 500 Bedelli, % 100 Bedelsiz,
Bolunme sonrasi A.O.F.: 2,27.-YTL).***
selçuk efendi
26-08-2005, 10:50
arkadaşlar işbankası kullanıyorum ve hesabıma baktıımda 100 lot eski varsa, 100 lot da grnyor var... peki bedelli rüçhanı 500 lot nerde? bi işlem yapmam mı gerekiyo.. birisi aydınlatırsa sevinirim..
balıkadam
26-08-2005, 10:54
bende hiç birşey gözükmüyor ne yenisi nede rüçhankar. ama ben garantinin imkb saniye endexini kullanıyorum orda rüçhan 7.50 gözüküyor bu ne demek oluyor bilen varmı..
arkadaşlar işbankası kullanıyorum ve hesabıma baktıımda 100 lot eski varsa, 100 lot da grnyor var... peki bedelli rüçhanı 500 lot nerde? bi işlem yapmam mı gerekiyo.. birisi aydınlatırsa sevinirim..
İşyatırımı arayıp GRNYOR tahtasında işlem yapmak istediğinizi söyleyeceksiniz
Anlayacağınız %500 bedelli ile işgili işlemler internet üzerinden yapılmıyor telefon ile yapılıyor
bende hiç birşey gözükmüyor ne yenisi nede rüçhankar. ama ben garantinin imkb saniye endexini kullanıyorum orda rüçhan 7.50 gözüküyor bu ne demek oluyor bilen varmı..
ŞU an GRNYO tavan 2,50
GRNYOR 7,60 alışta 7,75 satışta
şayet GRNYOR leri aktif 7,60 aveririseniz
GRNYO larıda tavana verirseniz
dünkü fiyatla 12,60 a satmış olursunuz
(grnyo 1 + grnyo bedelsiz 1 + grnyor 1)
GRNYO ve bedelsiz aynı tahtada yani şu an 2,50 fiyatla işlem görüyo
balıkadam
26-08-2005, 11:09
ŞU an GRNYO tavan 2,50
teşekkürler syn.mclark kusuruma bakma ama birkaç sorum daha olacak böyle bir durmla ilk kez karşı karşıyayım. şimdi ben rüçhanları ayrı satmak istersem satabilirmiyim ve bölünmeden önce 480 lotum vardı şimdi kaç rüçhan olması lazım hesabımda..
ŞU an GRNYO tavan 2,50
yanlış
1,28 den verse rüçhanları 10,91 e denk gelir (GRNYO fiyat artışını hesap etmiyorum 2,27 diyorum onun için)
1,28 ___ 10,91
7,60 ____ ?
sonuç=64,78
Jantrader
26-08-2005, 11:11
R ler 7950
selçuk efendi
26-08-2005, 11:20
mcclark arkadaşıma teşekkür ediyorum ama kafam haalaa karışık... bedelsizler gelmiş fakat bedelliler henüz gözükmüyor, meselaa bi gün beklemem mi gerekiyor yoksa bi talimat falan mı vermem laazım? bedelliye katılmak istemiyorum diyelim:)
Sayın Selçuk efendi muhterem,
Telefon talimatı ile
bedelliye katılmayacağınızı söyleyerek
rüçhan satışı yapın...
geraki nerdesin dostum, abbasdan ne haber :))
mcclark arkadaşıma teşekkür ediyorum ama kafam haalaa karışık... bedelsizler gelmiş fakat bedelliler henüz gözükmüyor, meselaa bi gün beklemem mi gerekiyor yoksa bi talimat falan mı vermem laazım? bedelliye katılmak istemiyorum diyelim:)
bedelsizler 2 gün sonra hesaba geçer
bedellinin rüçhan hakkını hemen satabilirsin ama internetten olmaz
telefon açman lazım
balıkadam
26-08-2005, 11:35
arkadaşlar benim soruma cevap verecek yokmu. 100 lota 500 lot rüçhan mı almamız gerekiyor. ve rüçhanları şuanki fiyattan yani 7.70 ten satmak istersem satabilirmiyim telefonla...
maytekin
26-08-2005, 11:35
yanlış
1,28 den verse rüçhanları 10,91 e denk gelir (GRNYO fiyat artışını hesap etmiyorum 2,27 diyorum onun için)
1,28 ___ 10,91
7,60 ____ ?
sonuç=64,78
bolunmemis hale gore fiyatlar:
ruchan kullanilirsa: 2.50*7-5=12.5
ruchan kullanilmazsa: 2.50*2+8=13
ruchan fiyati 8 alinmistir.
ruchan hesabi: (eski-1)*5=(2.50-1)*5=7.50
maytekin
26-08-2005, 11:36
arkadaşlar benim soruma cevap verecek yokmu. 100 lota 500 lot rüçhan mı almamız gerekiyor. ve rüçhanları şuanki fiyattan yani 7.70 ten satmak istersem satabilirmiyim telefonla...
bolunmeden once 100 lot var idiyse simdi 100 lot ruchanin var.
bolunmemis hale gore fiyatlar:
ruchan kullanilirsa: 2.50*7-5=12.5
ruchan kullanilmazsa: 2.50*2+8=13
ruchan fiyati 8 alinmistir.
ruchan hesabi: (eski-1)*5=(2.50-1)*5=7.50
doğru
slm CATTUK burlardayım ABBAS gider demiştik gidiyo hale
balıkadam
26-08-2005, 11:53
bolunmeden once 100 lot var idiyse simdi 100 lot ruchanin var.
kusura bakmayın ama arkadaşlar kafam iyice karıştı. dün burda bazı arkadaşlar 100 yeni 500 de rüçhan alacagımızı söyledi benim mantıgıma görede öyle olması lazım. öyle değilmi..
birbilen
26-08-2005, 11:54
Istanbul,26 AGUSTOS 2005
No lu Yatirim Hesabinizda hisse senetleri mevcut
olan; 271 kodlu GARANT YATIRIM ORT. sermaye artirimi nedeniyle
26/ 8/2005 - 9/ 9/2005 tarihleri arasinda ruchan hakki kullandirma
karari almistir.
Bankamiz bu sirketle ilgili ruchan hakki islemlerini
6/ 9/2005 tarihinde topluca sonuclandiracaktir. Bu nedenle
belirtilen tarihten önce;
a) Ruchan hakkini kullanma,
b) Kismen kullanma,
c) Hic kullanmama
seklindeki tercihinizi;
- Herhangi bir subemize basvurarak,
- Bankamatiklerimizden,
- 444 02 02 nolu interaktif Telefondan,
- www.isbank.com.tr interaktif Bilgisayardan,
- Netmatiklerimizden,
- Çagri Merkezimizden
bildirmeniz beklenmektedir.
Rüçhan hakkini yatirim hesabiniz araciliyla kullanacaksaniz
6/ 9/2005 tarihine kadar asgida belirtilen tutari hesabiniza ya-
tirmanýz gerekmektedir.Talimatiniza uygun tutar hesabinizdan tahsil
edilecektir. Rüçhan hakkýný bu tarihten sonra kullanmak istediðiniz
takdirde hisse senetlerinizin kuponlarini teslim alarak islemlerini
kendinizin yaptirmasi gerekmektedir.
Kullanmak istemediðiniz rüçhan hakki kuponlarinin, Borsa'da
satisi için, 05/09/2005 tarihine kadar talimat verebilirsiniz.
Ruchan hakki konusunda hicbir tercih bildirmemeniz halinde
Yatirim Hesab Sözlesmenizle Bankamiza tanidiginz takdir yetkisi
kullanýlacaktir.
Rüçhan hakký kullanýlacak olan hisse senedi Borsa'da rüçhan
hakký bedelinin çok üzerinde iþlem gördüðünden rüçhan hakkýný
kullanmanýz menfaatinize olacaktýr. Rüçhan hakkýný kullanmadýðýnýz
takdirde borsadaki fiyatýn bölünmesi nedeniyle elinizdeki hisse
senetlerinin fiyatý düþeceðinden bu durum zararýnýza sebep olacaktýr.
Bilgilerinizi rica eder, Bankamýz hizmetlerine göstermiþ ol-
duðunuz ilgiye teþekkür ederiz.
TÜRKÝYE ÝÞ BANKASI
Menkul Kýymetler Müdürlüðü
NOT: Ýlgili mevzuat gereði, sermaye artýþlarý, sermaye artýþýnda
rüçhan hakkýnýn kullanýlma süreleri ve buna iliþkin iþlemlerin hisse
senedi sahipleri tarafýndan basýndan izlenmesi gerekli olup, iþbu
ihbarname sadece müþterilerimizi bilgilendirmek amacýyla gönderil-
miþtir.Bu konuda herhangi bir yasal zorunluluðumuz olmamasýna baðlý
olarak ihbarnamenin herhangi bir nedenle veya e-postada gecikmesin-
den dolayý ortaya çýkacak kayýplardan Bankamýz sorumlu deðildir.
GARANTÝ YATIRIM ORT. Senet Bilgileri:
En Kucuk Kupur: 1.00 YTL.
Bedelli Fiyati: 1.00 YTL.
Bedelli Yüzdesi: % 500.00000
Bedelsiz Yüzdesi: % 100.00000
islem Baslangiç Tarihi: 26/08/2005
Bankamiz Son Ruchan Bedeli Kabul Tarihi: 6/09/2005
Bedelsiz Bitis Tarihi: 26/09/2005
Rüçhan Bedeli:
umarım herkese faydalı olur
Jantrader
26-08-2005, 11:56
cattug benim bildigim kadariyla cerkeslerin kabardey boyunun sivesinde kedi anlamina geliyor...yada ben öyle hatirliyorum...
YFAS(yatirim finansmanda Rler hesaba gecti...)
maytekin
26-08-2005, 11:57
kusura bakmayın ama arkadaşlar kafam iyice karıştı. dün burda bazı arkadaşlar 100 yeni 500 de rüçhan alacagımızı söyledi benim mantıgıma görede öyle olması lazım. öyle değilmi..
sizin hesabinizda su an 100 lot ruchan var.... eger kullanacaksaniz 500 milyon yatirir yerine 500 lot grnyo alirsiniz.... yok eger kullanmayacaksaniz 100 lot ruchani 7900 tlden satarsiniz....ama sizin 100 lot ruchaniniz var.... sakin ha 500 lot satayim demeyin sonra basiniz agrir.... emin olamiyorsaniz araci kurumunuzu arayip sorunuz...
birbilen
26-08-2005, 11:58
dünkü arkadaslarca ciddi bir hesap hatasi görünüyor..herneyse elinde tutanlar ciddi oranda kazanmis görünüyor..
bundan sonraki, strateji hakkında görüsleriniz neler paylasmak isterim...
mesela ruchanları ayın 5 ine kadar tumak mı..ya da hemen satıp nakite cevirmek falan ...
maytekin
26-08-2005, 12:04
dünkü arkadaslarca ciddi bir hesap hatasi görünüyor..herneyse elinde tutanlar ciddi oranda kazanmis görünüyor..
bundan sonraki, strateji hakkında görüsleriniz neler paylasmak isterim...
mesela ruchanları ayın 5 ine kadar tumak mı..ya da hemen satıp nakite cevirmek falan ...
ruchanlarin fiyati eskilere bagli.... R=(E-1000)*5=(2500-1000)*5=7500
eger eskinin 3000 olacagina inaniyorsaniz R=10000 olur..... tutun tabi... yok eger eskiler geri gelecek 2000 olacak diyorsaniz R=5000 olur .. o zaman da satin tabii ki :)
maytekin
26-08-2005, 12:07
ruchanda fiyat ne acaba.... ayrica ruchanin fiyatini gorebilecegim ucretsiz bir site var mi.... tşk
birbilen
26-08-2005, 12:10
paragarantiden görebilirsin su anda 7.80
Jantrader
26-08-2005, 12:11
Daha acik bir ifadeylen elinizde 100 lot Ruchan varsa bunun ederi su an 7850*100=785 milyon yapiyor...eger Ruchanlari kullanirsaniz o zaman 100 lot Ruchaniniz icin %500 bedelliden 500 milyon yatirmalisiniz ve bunun sonucunda 500 lot grnyo E hisseniz olur...
mevcut 100 lot E ye arti 100 lot bedelsiz E ve arti 500 lot bedelliden gelen E ile 700 lot E niz olur...Bu da 700X2.50 den 1.750 milyar yapar...bundan bedelli icin yatirdiginiz 500 milyonu dusersek 1.250 milyar kalir..
Eger 100 lot Ruchaninizi satarsaniz 7.850 den 785 milyon yapar buna arti 100 lot E ve 100 lot bedelsizden gelen E yi de satarsaniz 500 milyon alirsiniz(2.500x200).
yai toplamda 785+500=1.285 milyon yapar...
yani sonuc olarak suanki durumda Ruchanlari satmak karli...
35 milyon kar edebilirsiniz...
ama Ruchanlarin fiyatlari serbest birakildigindan burada meydana gelebilecek spekulatif hareketten para kazanabileceginizden ben %50-%50 hold-sell onerebilirim...
balıkadam
26-08-2005, 12:14
sizin hesabinizda su an 100 lot ruchan var.... eger kullanacaksaniz 500 milyon yatirir yerine 500 lot grnyo alirsiniz.... yok eger kullanmayacaksaniz 100 lot ruchani 7900 tlden satarsiniz....ama sizin 100 lot ruchaniniz var.... sakin ha 500 lot satayim demeyin sonra basiniz agrir.... emin olamiyorsaniz araci kurumunuzu arayip sorunuz...
teşekkürler sayın mytekin... şimdi oldu...
ruchanlarin fiyati eskilere bagli.... R=(E-1000)*5=(2500-1000)*5=7500
eger eskinin 3000 olacagina inaniyorsaniz R=10000 olur..... tutun tabi... yok eger eskiler geri gelecek 2000 olacak diyorsaniz R=5000 olur .. o zaman da satin tabii ki :)
şu eski Türk lirasından bir türlü sıyrılamadınız
2006 de piyasada eski lira olmayacak
şimdiden kurtulun bence :)
maytekin
26-08-2005, 12:21
şu eski Türk lirasından bir türlü sıyrılamadınız
2006 de piyasada eski lira olmayacak
şimdiden kurtulun bence :)
:) :)
Jantrader
26-08-2005, 12:27
serbest marj sadece bu seans icin mi gecerliydi??
2. seans marj ne olacak %10? %20? yoksa yine mi serbest??
Jantrader
26-08-2005, 12:27
7.95 oldu Ruchanlar
serbest marj sadece bu seans icin mi gecerliydi??
2. seans marj ne olacak %10? %20? yoksa yine mi serbest??
Rüçhanlar için serbest marj bu seansa mahsus
2. seans marj %25
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.