View Full Version : GRNYO Garanti Yat. Ort.
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Objektif
06-02-2004, 18:11
GRNYO Garanti Yat. Ort.
nadrosima
09-03-2004, 13:54
Bugün biraz aşka geldi :))
tahminin fazla sürmez. Dikkatli olmak lazım...
neden gelmesın kı ıntesayı kullanıyorlar bunlarda .
spek_avcısı
10-03-2004, 11:14
garan -intesa birleşmesi en çok iştiraklerine yarıyacak grnyo 8000civarı çıkış bekliyorum
nadrosima
10-03-2004, 11:18
kesinlikle buna katılıyorum. ancak grnyo için bence 8000 erken. 10000 dönüm noktası olabilir.
spek_avcısı
16-03-2004, 11:25
sn nadrosima grnyo şu an 5600 fakar grnyo-y tipi hisse senedi çoktan 10.000 e dayandı bile .uzun vade bence en iyi hisslerden biri 1000 lerden beri gelen alımların sebeblerinden biride bence yabancı ortaklığı idi
spek_avcısı
16-03-2004, 15:13
grnyo-y 3 seanstır 0 lot işlem hacmiyle tavan oluyor şu an fiyat 10900
hissede ya kimse yok yada bir gurup tüm hisselere sahip oldu ve tahtayı kitledi
spek_avcısı
17-03-2004, 16:37
tahta 6600 olan zirvesini 450 puan geçerek 7050 den tavan fiyatta
10000 e kadar yolu var grnyo-y ye bakarsak 12000e kadarda olabilir zira bugun bile tahta 0 işlem hacmiyle tavan (13200) oldu
mehmetengin
17-03-2004, 23:36
0 islem hacmi ile nasil tavan oluyor?
spek_avcısı
18-03-2004, 11:09
satıcı yoksa olur
spek_avcısı
18-03-2004, 16:45
garan -intesa birleşmesi en çok iştiraklerine yarıyacak grnyo 8000civarı çıkış bekliyorum
ewt hisse 8400 den dönmüştür seans sonu pozisyon alın yarın 9000 denenir
spek_avcısı
18-03-2004, 16:59
tahtaya deli gibi yabancı ilgisi var
mehmetengin
18-03-2004, 21:31
daha ne kadar gider acaba?
gecmi kaldim acaba??
daha ne kadar gider acaba?
gecmi kaldim acaba??
Bende DNZYO'da 5600 seviyelerinde, %250 çıkmış iken sizin gibi düşünmüştüm. Aldım da, çıktığımda 13800dü fakat 20000'den dönmüştü. Hayatta böyle fırsatlar az geçiyor. Bu benim 2. fırsatım olacak. Daha yukarı yolu var bence....
spek_avcısı
19-03-2004, 15:31
sn mehmetemin vecarlos bu seviyeden sonra diğer iştirakler olan grngyo ve garfa da pozisyon alın derim çünkü onlar çok ucuz kaldı orta ve zun vade bu hisseler 5000 li seviyeleri göreceğinden eminim
Beklentim 24000-30000. Bu kağıdın spekleri %200'ün altına kar demeyen tiplerden. 2 ayda %1500 prim yapan hisse olan borsada %200 devede kulak...
Yüksek Kar-Zarar, riskle orantılı nede olsa...
spek_avcısı
19-03-2004, 18:11
netekim grnyo tabana (9750) kadar giderken grgyo en düşük 2200ü gördü
mest1972
21-03-2004, 18:57
Beklentim 24000-30000. Bu kağıdın spekleri %200'ün altına kar demeyen tiplerden. 2 ayda %1500 prim yapan hisse olan borsada %200 devede kulak...
Yüksek Kar-Zarar, riskle orantılı nede olsa...
öncelikle yenide selam herkese forum yenilendiğinden beri yeni katılıyorum
arkadışa kesınlıkle katılıyorum eski arkadaşlar benim grnyo hakkındakı görüşlerimi bilir.ben ce
1 doğuş otomotıv arz olacak nisan-mayıs
2 eski yeni hisseler birleşecek
3 intesa ile ortaklık bu kadar haber sanırım 25.000 için yeterli heralda ama dikkat ettiyseniz yeni forumda kimse buraya yazmıyor neden hisseleri dillerdirmiyorlar .genelde böyle olur kristal.parsan vs..
ama ky dostu mest geldi oyun bitti arkadaşlar beni bilenler bilir fazla söze gerek yok amacım trade değil zaman her şeyi gösterecek haklılıgımı
bir kenara yazın penguenide takip edin ve beni izlemeye devam edin ky dostunuz hep yanınızda ha unutmadan krıstalde hareket yakın kacırmayın seçimden hemen sonra herkes hareket bekliyor ama aksine hiç tepki vermeyip herkesin beklemediği anda hooooooop 4000.. iii para
mest1972 foruma hoşgeldin...
Pazartesi hissenin tavanı 10300 yani %21,
tabanı ise 8400 yani %1.
Pazartesi psikolojik olarak çok zor gün olacak...
mest1972
21-03-2004, 22:43
p.tesi tavan ve tavan taki 40000 e kadar
1,632 trilyon lira maliyetle mallanan ve şu anda 1,691 trilyonluk portföye sahip olan yani sadece %4 kar etmiş görülen Garanti yatırım ortaklığının bir lotuna düşen pay bedeli sadece 2,137 lira iken piyasada 8,500 liraya bunu alan insanlar neden 8,500 lira verdiğini bilmiyor bunu anlarım ama girip borsaya yaptığı değer açıklamasının tam 4 katından işlem gören senedi 4. yazısında 40,000 olacak diye yazan adamı anlamam ya da kaat pazarlıyor derim.
Aksini iddia edecek olan lagaluga yapmasın benim ortaya koyduğum finansal değerlerle konuşsun.
Oldu mu ?
mehmetengin
22-03-2004, 00:15
tebrikler BOEİNG,
ky bunlara aldaniyor ve ortaya ilk lafi atanlarin istedikleri oluyor...acaba ky sadece burda yazilanlarimi dikkate aliyor..yoksa EN azindan gazetelerin haftasonu verdikleri borsa bilgilerine bakip, bir haftada ~%60 artan bir kagidin pesinden HALA gidiyorlar..
ucuz ve beklentisi olan kagitlara yonelin derim..
tabi risk almak istiyorsaniz siz bilirsiniz..ne olur ne olmaz belli olmaz..burasi turkiye!!
sugarpan
22-03-2004, 00:23
çarşambaya kadar satış gelir ve taban olursa alım düşünebilir çünkü DNZYO ve MYZYO ya benzer bir durum ortaya çıkmış olur
Soru 1) 20 milyonluk banknotu size 80 milyona satsam alırmısınız ?
Soru 2) Eğer hayır dediyseniz alım için değerinin 80 milyondan 60 veya 40 milyona düşmesini mi beklersiniz ?
Eğer iki sorudan birine evet diyorsanız bende satılacak 20 milyonluk banknotlardan çok var. :p
Türkiyede olduğumuz müddetçe alacaklar da çok olacaktır herhalde. :D
spek_avcısı
22-03-2004, 11:31
1,632 trilyon lira maliyetle mallanan ve şu anda 1,691 trilyonluk portföye sahip olan yani sadece %4 kar etmiş görülen Garanti yatırım ortaklığının bir lotuna düşen pay bedeli sadece 2,137 lira iken piyasada 8,500 liraya bunu alan insanlar neden 8,500 lira verdiğini bilmiyor bunu anlarım ama girip borsaya yaptığı değer açıklamasının tam 4 katından işlem gören senedi 4. yazısında 40,000 olacak diye yazan adamı anlamam ya da kaat pazarlıyor derim.
Aksini iddia edecek olan lagaluga yapmasın benim ortaya koyduğum finansal değerlerle konuşsun.
Oldu mu ?
sn boeing ewt rakamlarınız doğru olabilir ama borsada rakamlardan çok beklentiler alınır italyanın en güçlü banlkası garantiyi alacak ve en çok iştiraklerine yarayacak bu hisseyi iyi tanırım önceki forumlarda bu hisseye bazılıları 2000 bile çok pahalı demişlerdi onların yazılarınıda bir daha görmedim ayrıca o yazsığını yazıyı 1 senedir yazıyorlar ama hisse hep yükseliyor onun için lütfen susalım ky nin ekmeğini çalmayalım
dnzyo piyasa değerinin 10 katınaa işlem görürken 13000 tl yüksek tmettü vermiş vede koskoca bir italyan bankasının alacağı bir şirekete bence bu gözle bakmayın
spek_avcısı
22-03-2004, 11:41
tebrikler BOEİNG,
ky bunlara aldaniyor ve ortaya ilk lafi atanlarin istedikleri oluyor...acaba ky sadece burda yazilanlarimi dikkate aliyor..yoksa EN azindan gazetelerin haftasonu verdikleri borsa bilgilerine bakip, bir haftada ~%60 artan bir kagidin pesinden HALA gidiyorlar..
ucuz ve beklentisi olan kagitlara yonelin derim..
tabi risk almak istiyorsaniz siz bilirsiniz..ne olur ne olmaz belli olmaz..burasi turkiye!!
yanılıyorsun bu hisse boş bir hisse değil!! yabancı evliliği yapacak ayrıca şu piyasa koşulların da yo ların çok yüksek kar oranlarına ulaşması bekleniyor bununla birlikte bu sığ tahtalarda sermaye artırması zorunlu oluyor anlayacağınız yo lar şu an çok kıymetlendi hele yabancı ortaklığı kuracak yo :D
kısa vade bekle gör yapılmalı 5000 den 9000 lere kadar yükseldi
sn boeing ewt rakamlarınız doğru olabilir ama borsada rakamlardan çok beklentiler alınır italyanın en güçlü banlkası garantiyi alacak ve en çok iştiraklerine yarayacak bu hisseyi iyi tanırım önceki forumlarda bu hisseye bazılıları 2000 bile çok pahalı demişlerdi onların yazılarınıda bir daha görmedim ayrıca o yazsığını yazıyı 1 senedir yazıyorlar ama hisse hep yükseliyor onun için lütfen susalım ky nin ekmeğini çalmayalım
dnzyo piyasa değerinin 10 katınaa işlem görürken 13000 tl yüksek tmettü vermiş vede koskoca bir italyan bankasının alacağı bir şirekete bence bu gözle bakmayın
Küçük yatırımcının ekmeğini çalmayalım ha ? Al sana negatif itibar puanı
:mad:
spek_avcısı
22-03-2004, 12:19
benim böyle küçük oyunlarla İşİM OLMADI OLAMAYACAKTA itibar puanıymış al sana ben yüksek itibar veriyorum ama fakat borsa böyle değildir değildir kafadan atmaya gelemez!!
ben bu hisseyi 5400 den önerdim önceki yazılarıma bak ve 8000 e rahat çıkacağını iddia ettim hepsi doğru çıktı sende birkaç hisse önerde kazanalım öyle sadece başkalarının yazılarını İFTİRA ile eleştirmek kolay geliyo dimi??
Can sıkıyorsun spek avcısı.
Benim yazdıklarım borsa bültenleri ve garanti yatırım ortaklığının beyanlarından alıntıdır. Yalan veya iftira diye nitelendiriyorsan şikayetini bizzat imkb ye ve garanti yatırım ortaklığına yapmalısın.
Bu arada küçük yatırımcının ekmeğini çalan hırsız ve iftiracı diye iki kere hakarette bulunduğunu hatırlatırım ve yukarıda yazdığın yüksek puan verme olayının da tamamen yalan olduğunu ve verdiğin puanın negatif olduğunu buradan açıklar sana ve patronlarına elinizdeki grnyo kaatlarıyla mutlu günler dilerim.
spek_avcısı
22-03-2004, 12:31
kesinlikle negatif puan vermedim katılıyorum sekmesine bastım ayrıca itribarın hala yeşil negatif verseydim siyaha dönerdi yalan söylüyorsun bir çok yatırımcı yazdığın yazılar yüzünden böyle hisselerden kışkırtılıyor ben ekmeğini çalmayı bu manada kullandım ayrıca itibar puanı yazıların doğruluna göre veriliyordu sanırım başkasına sinir olduğun için diil
spek_avcısı
22-03-2004, 13:03
10.000 ve 5400 maliyetli hisseleri tutmaya devam! 2.seans ortalama itibariyle hemen tavan bekliyorum ama grnyo-y izleyin buna göre gidiyor bu hissede olacak sert hareket satış getirebilir
Soru 1) 20 milyonluk banknotu size 80 milyona satsam alırmısınız ?
Soru 2) Eğer hayır dediyseniz alım için değerinin 80 milyondan 60 veya 40 milyona düşmesini mi beklersiniz ?
Eğer iki sorudan birine evet diyorsanız bende satılacak 20 milyonluk banknotlardan çok var. :p
Türkiyede olduğumuz müddetçe alacaklar da çok olacaktır herhalde. :D
Saçmalık... Para ile hisseyi nasıl kıyaslayabiliyorsunuz.
1. seans %17 verdi. Bereket versin...
Sayın Carlos, yatırım ortaklığının ne oluğ ne olmadığını anlamadan saçmalık derseniz saçmalamış olursunuz.
Allah bereketinizi artırsın, senet borsada 20,000 lira da olur 50,000 lira da olur 100,000 lira da olur. Buna spekülasyon, yapana da spekülatör derler.
Umarım 2,000 liralık kaada 10,000 lira verecek çok adam bulursanız da elinizdekileri satıp iyi "para" kazanırsınız. O "para" nın muteber para olup olmadığını burada tartışacak değilim. Bu topiğe artık yazı yazacak değilim.
Neyse size hayırlı işler.
Çok kişiye acaip geldiğine göre toptan izah edeyim.
Yatırım ortaklıkları sadece sermaye piyasalarındaki yatırımlarına göre değerlendirilir. Bunun dışında masa, sandalye, arsa, arazi, tarla, tapan, malzeme, hizmet kıtır vs gibi değerlemeleri yoktur. Bu nedenle sadece yatırım ortaklıkları için geçerli olmak üzere para-hisse senedi kıyaslaması yapılabilir. Üstelik bu kıyaslama normaldir, doğaldır ve İMKB yönetimi bu kıyaslamayı küçük yatırımcı her ay yapabilsin diye yatırım ortaklıklarının bütün tabloları her ay ilan edilmektedir.
Aşağıda garanti yatırım ortaklığının tablosu yer alıyor. Bu yatırım ortaklığını bundan başka malı mülkü tarlası tapanı yok. Ne varsa aşağıda yer alıyor.
HİSSE SENETLERİ 1,126,078,991,648
II- BORÇLANMA SENETLERİ 562,576,113,908
III - DİĞER 3,005,794,521
O/N REV. REPO(TRT260105T12) 3,005,794,521
PORTFÖY DEĞERİ TOPLAMI 1,691,660,900,078
HAZIR DEĞERLER 120,751,769
ALACAKLAR 541,421,108,636
T+1 536,487,500,000
DİĞER ALACAKLAR 4,933,608,636
BORÇLAR -95,578,295,365
T+1 -65,762,073,750
DİĞER BORÇLAR -29,816,221,615
TOPLAM DEĞER 2,137,624,465,118
TOPLAM DEĞER/ TOPLAM PAY SAYISI 2,137.62
Şimdi eğer bu şirket tasfiye olsa veya ben gidip bu yatırım ortaklığının tamamını şahenk ailesinden almak istesem pay başına 2137.62 liradan bir kuruş aşağı ve yukarı fiyat belirlenmez.
Ben çoook yatırım ortaklığı aldım sattım, değerinin %30una işlem görüyorken alıpo değerine yakın yerlerde sattığım çoktur. Ama bu şekilde değerinin 5 katına çıkmış bir yatırım ortaklığını 10 katına çıkacak diye çığırtkanlık yapanlarla da mücadele ederim.
Sayın nemesis, hangi hisselerin bana uygun olup olmadığı ve senet seçerken bakarken önceliği temele mi tekniğe mi yoksa başka bir usüle bıraktığım benim tercihimdir.
Yazılarıma saçma demeden veya kıyaslamalarımı ilginç bulmadan önce size asgari borsa bilgisi sunayım :
Yatırım Ortaklığı Nedir ?
Yatırım ortaklıkları, sermaye piyasası araçları ile ulusal ve uluslararası borsalarda veya borsa dışı organize piyasalarda işlem gören altın ve diğer kıymetli madenler portföyü işletmek üzere anonim ortaklık şeklinde ve kayıtlı sermaye esasına göre kurulan sermaye piyasası kurumlarıdır. Yatırım ortaklıklarının temel fonksiyonu küçük tasarruf sahiplerinin birikimlerini bir havuzda toplayarak değişik menkul kıymetlerden oluşacak bir portföye yatırmak ve bu yolla elde ettikleri kazancı ortaklarına payları oranında dağıtmaktır. Yatırım ortaklıklarının diğer ortaklıklardan farkı, faaliyet alanlarının sadece sermaye piyasası araçları ile altın ve diğer kıymetli madenlerden oluşan bir portföyün işletilmesi şeklinde sınırlandırılmış bulunmasıdır.
Yatırım ortaklığı portföyünün uzman bir kadro tarafından yönetilmesi nedeniyle bir yandan tasarruf sahibinin riski azaltılırken diğer yandan da tasarrufların menkul kıymetlere yatırılması suretiyle kaynakların etkin kullanımı sağlanabilmektedir. Bu özellikleri nedeniyle, yabancı ülkelerde olduğu kadar ülkemizde de yatırım ortaklıklarının kurulması ve gelişmesi vergi teşvikleri yoluyla desteklenmiştir
mest1972
22-03-2004, 18:37
Sayın Carlos, yatırım ortaklığının ne oluğ ne olmadığını anlamadan saçmalık derseniz saçmalamış olursunuz.
Allah bereketinizi artırsın, senet borsada 20,000 lira da olur 50,000 lira da olur 100,000 lira da olur. Buna spekülasyon, yapana da spekülatör derler.
Umarım 2,000 liralık kaada 10,000 lira verecek çok adam bulursanız da elinizdekileri satıp iyi "para" kazanırsınız. O "para" nın muteber para olup olmadığını burada tartışacak değilim. Bu topiğe artık yazı yazacak değilim.
Neyse size hayırlı işler.
sadece izle dostum sadece izle..
uzunvadeci
22-03-2004, 19:02
sn.boeing
yazılarınızı ilgi ve takdirle takip ettğimi bilmenizi istedim
saygılar sunarım
hoşçakalın
mest1972
22-03-2004, 19:14
sakın malınızı kaptırmayın arkadaşlar düşüşler sizi yanıltıp satmayın arkadaşlar
sakın ama sakın kimsenin oyununa gelmeyin tamamen duyglarla hareket edin borsada kazanç=duygu zananı gelince çoğu arkadaşlar bunu görmezden gelecek ama olsun bu zten hep böyle oldu böyle gider.. o yuzde sorun yok
meyva veren agac taşlanır
Objektif
22-03-2004, 19:16
sakın malınızı kaptırmayın arkadaşlar düşüşler sizi yanıltıp satmayın arkadaşlar
Bu tür yazılar da tolere edilmiyor. Başkalarının portföyünü yönetmeye soyunanlar forumda yazma haklarını kaybedecektir. Bir müddet sadece okuyacaksınız.
Bana bir mantık kurunki yeni hisse senedi eski hisseden daha değerli olsun,bana bir borsa söyleyinki yeni hisse eskisinin 2 katı olsun.
Sn. Boing siz tanımlarla, defter değerleriyle uğraşmaya devam edin. Bu hissede şu anda teknik değil, spekülatörler konuşuyor. Bugünde ky'yi iyice silkeleyip, rahatladılar. Sizin psikolojinizdeki insanlar için bırakın borsayı A tipi fonları bile max. risk taşıyor. Ne güzel B tipi tahvil, likit fonları var. Ayda %1-2 gibi güzel kazançta veriyor. Bırakın GRNYO'yu, engel olmayın insanlara. Burada pazarlama değil, tecrübe konuşturuyoz. Kafasına yatmıyosa, çıkacağına inanmıyorsa zaten 5 kat pahalı olan bir hisseyi alan çıkmaz. Risk olmadan, kazanç olmaz.
GRNYO=9900(22/03), 15 gün sonra bu yazıyı güncel fiyatı ile özelinize yollayacağım...
uzunvadeci
23-03-2004, 00:31
haklısınız sn.CARLOS
bu ve bunun gibi hisselerde ne temel ne de teknik çalışıyor.spekülatörler ky'ya kazandırmak için çalışıp duruyorlar.
Başarı, Spekülatöre çarpılmadan, onu çarpıp kaçabilmektir.
uzunvadeci
23-03-2004, 00:58
peki,peşinize takmaya çalıştığınız ky'ların % kaçı bunu becerebilecektir,sn CARLOS.geçmişte benzer spekülasyonlara katılanların % kaçı bunu becerebilmiştir sizce.
Sayın vadesizci,
Bence Carlos'a bu konuda haksızlık etmektesiniz, Sn. Carlos şu ana kadar buraya sadece kendi inandığını yazdı yoksa kendisinin ky leri peşine takma gibi bir amacı olduğunuda inanmamaktayım, gelelim konumuza Sn. Boeing'in defter değeri çalışmaları bir hissenin analizinde çok önemlidir ama ne yazık ki bu çalışma piyasada çok kısa sürede oluşan veya speküle edilen beklentileri görme konusunda yeterli kalmayabilir, bu gibi durumlarda bu tip analizler yatırımcıyı tedirgin edebilir, işte bu safhada teknik analiz, ekran takibi, takas izleme gibi yöntemler yatırımcıya yardımcı olabilir buna ilave olarakta yatırımcının piyasada 'iyi kulakları' varsa beklentilerin ne kadar doğru olduğunu veya doğru tanımla nerede realize olabileceğini kestirebilir.GRNYO'ya gelince şahsi görüşüm bu hisse hem defter değeri hemde teknik analiz yöntemleri ile analiz edilme safhasını geçmiştir (şahsen ben tekniği takip ediyorum ve bu hisse uzun zamandır sat beni diye bağırmakta ama halen yukarı gitmekte), bu durumda elimizde kalan analiz yöntemleri bellidir, bunu da ancak günde 8 saatini borsaya ayıran, gözünü ekrandan ayırmayan uzman arkadaşlarımız becerebilir diye düşünmekteyim, bu meziyetleri olmayan arkadaşlarımızın bu hisseden uzak durmalarını tavsiye ederim.
herkese saygılar....
uzunvadeci
23-03-2004, 01:56
sn.rocky,
bendeniz de sn.CARLOS'un suiniyetle yazdığını sanmıyorum.izlediğim kadarıyla sn.CARLOS tipik ky felsefesiyle hareket eden bir arkadaşımız.ama yazdıkları nihai olarak insanları hesap kitap yapmaksızın,salt hırslarıyla hareket etmeye yönlendiriyor.eğer sn.CARLOS'un kötü niyetle hareket ettiğini düşünseydim,emin olun çok daha sert yazılar yazmaktan çekinmezdim.sn.CARLOS ve takipçilerine,tarzlarını sorgulayabilmeleri için iki basit soru sormakla yetindim.bendenizi bu forumda eski nickim ile hatırlayanlar,kötü niyetli olduğuna inandığım kişilere karşı ne denli sert tutum takındığımı da anımsayacaklardır
preatoria
23-03-2004, 09:55
şimdi burda Sn. Uzunvadeci olacaktı muhabbetin orta yerine noktayı koyuverirdi ;)
uzunvadeci
23-03-2004, 10:37
sn.preatoria,
sn.uzunvadeci,bu forumda "vadesizci"nickname'i ile yazıyor.bu forumda yeniden yazmaya başlamasında,olabildiğince çok sayıda ky'ya ulaşma isteğinin yanısıra,sizin YO topiclerinden birinde yazdığınız,uzunvadecinin YO değerlemelerini görmek istediğinizi belirten yazınız da,etkili olmuştur.
preatoria
23-03-2004, 10:54
merhaba sn. uzunvadeci sizi burada görmek güzel :)
uzunvadeci
23-03-2004, 11:43
teşekkür ederim sn.preatoria
Perşembeden itibaren devamlı konuştuğumuz 6 arkadaşa bu hisseyi aldırabildim. Herhangi bir artniyetim olsa idi önce onlar karşı çıkardı. Etkilendilerse %25'i ceplerine koyup çıkabilirler. Beni tanıyanlar muhalefet yapmadan, gerekeni yapıyorlar zaten...
10850(%9.59) Hayırlı olsun...
benim hedefim 25000 tl :D
Objektif
24-03-2004, 10:16
Sayın Carlos
Forumun amacı bilgi paylaşımıdır. Başkalarını etki ederek kaat aldırmanız, veya aldırdığınızı anlatmanız ve speküalsyon yapılan pahalı senetleri başkalarına forumda kesinlikle olmayacak bir davranıştır.
Uzun bir süre sadece okuyacaksınız.
Perşembeden itibaren devamlı konuştuğumuz 6 arkadaşa bu hisseyi aldırabildim
Sayın e.yegen sizin foruma girişiniz de biraz yanlış oldu, bunu saymıyorum ve bir hafta sonra tekrar deneyiniz diyorum.
Ortada aynı şirkete ait iki kaat var biri eski diğeri yeni.Yeniler matbaadan çıkmadığından mıdır nedir son derece sığ.Her seans başında sadece bir lotla tavan oluyor.Şirkette satın alınacak olumlu bişey varsa eskisi de aynı hareketi yapsa ya.Hiç olur mu canım yenilerdeki hareket eskiyi dağıtmak için yem olarak kullanılacak.Eskiyi buraya kadar getirenler de yarı yarıya küçükler ve oltaya takılanlar.Aynı gün içinde trade yapabilene helal osun.Tutmak, hele öyle böyyük hedeflerle tutmak hüsran satış fırsatı vermezler...
mehmetengin
25-03-2004, 00:20
acaba nasil dengeye gelecek...eski mi daha cok artacak..yeni mi cok daha fazla dusecek??
uzunvadeci
25-03-2004, 00:43
sn.Gringo,
doğrusu GRNYO ve GRNYOY'daki hareketleri yorumlamak ve anlamak oldukça güç.piyasada GRNYO'nın üç katı GRNYOY var ve bu kağıt sanırım bir haftadır günlük 1000 lottan az hacimlerle tavan üstüne tavan yapıyor.bir hissenin bu kadar toplanmış olması inanılır gibi değil.GRNYO bilançosunda HB 500 tl civarında kar getirdi.bilanço BPD ise 2100 tl civarında.yani 2003 karını dağıtmaya kalksa HB yaklaşık 430 tl,yedeklerini de dağıtmaya kalksa HB yaklaşık 800 tl kar dağıtabilir,daha fazla değil.(enf.muh.uygulamasının nt /bedelsiz dağıtımını nasıl etkileyeceğini bilmiyorum.rakamlar eski uygulamaya göredir)
üstelik bu rakamlar dağıtılsa bile eski senetlere dağıtılacaktır,yenilere değil.bütün bunlar ortadayken eski ve yeni tertip hisselerin bu fiyatlarda olması nasıl açıklanabilir.hele hele yenilerin.her neyse,borsanın ruhu dedikleri bu olsa gerektir.
Nasıl dengeye gelecek erenler bilir ancak.Borsanın genel kuralı eski hissede temettü beklentisi olduğundan daima yeni hisse senedinden daha yüksek fiattadır.
GRNYO eski 10000 yeni 33000
Yok böyle bir borsa.
unplugged
25-03-2004, 15:58
arkadaşlar şöyle açık bir dille GRNYO hakkında bilgi verecek olan varmı?
düşüş nerde biter, ne zaman toparlanır, yenisi aldı başını gitti,eskisi taban,benim aklım almıyor
maytekin
25-03-2004, 16:33
garantiyo larin birlesmesi kabaca: yarin birlesseler yeni olusacak fiyatin hesabi: eskisinin fiyatini 100 ile carp, yenisini ekle... 101 e bol.... Bu yeniler birincil piyasadan elde kalanlar..... yaklasik 9200 kusur lot var toplam....
uzunvadeci
25-03-2004, 18:42
sn.maytekin,eğer yanılmıyorsam,GRNYO %300 bedelli bölünmüştü.yani piyasada eskinin üç katı yeni var.elde kalanlar derken ,sanırım bedelli arttırıma katılmıyanlardan kalanları kastediyorsunuz.sanırım şirket şimdiye dek bunları çoktan satmıştır.yanılıyor muyum?ya da bilmediğimiz bir başka atrıntı mı var?
maytekin
26-03-2004, 09:29
% 300 bedelliden gelenler eskilerle birlesti..... bunlar ruchan hakki kullanilmayip da elde kalan ve birincil piyasada satilanlar..... eger takas dokumu incelenirse gorulur ki..... yaklasik 987000 lot eski, 9200 lot yeni var.... yeninin tahtasi bu kadar sig olunca adamlar da istedigi gibi tavan tavan goturuyor...... keske senin dedigin gibi yenilerin sayisi eskilerin 3 kati olsaydi.... simdi de ayni oyun mazhar zorluda olabilir mi diye dusunuyorum... herkese bol kazanclar ;)
KontViper
26-03-2004, 13:10
Arkadaşlar DNZYO`da yaşadığımız kaybı GRNYO`da da yaşama ihtimali kaç bilen var mı? :confused:
uzunvadeci
26-03-2004, 13:21
teşekkür ederim sn.maytekin,
GRNYO ve GRNYOY tahtalarında neler olup bittiğini şimdi anlıyabiliyorum.ama hala anlamakta güçlük çektiğim bir nokta var.şirket tarafından satılan bu yeni senetlerin de şimdiye dek eskilerle birleşmesi gerekmez miydi?zira bunların,eskilerle birleşenlerden hiçbir farkı yok,sahiplerine sağladıklar hak ve yükümlülükler açısından.
maytekin
26-03-2004, 16:42
oncelikle kar payi dagitilip dagitilmayacaginin belirlenmesi gerek ... genel kurulda.....
uzunvadeci
26-03-2004, 19:02
sn.maytekin,
o halde rüchan hakkı kullanılarak ortaklar tarafından alınanların da eskilerle birleşmemesi gerekmez miydi?rüchan hakkı kullanılanlar ile kullanılmayıp şirket tarafından satılanların hak ve yükümlülükleri arasında fark olduğunu sanmıyorum.ne dersiniz?
maytekin
27-03-2004, 23:20
hayir..... onlar 2003 yilinda gerceklestigi icin uzerlerinde kar payi kuponu vardi ve grnyo yeni olarak islem gormediler.... bunlar ise 2004 yilinda ortaya cikti.... uzerlerinde 2004 yili kar payi kuponu yok... dolayisiyla yeni olarak islem goruyorlar.... bol kazanclar...
uzunvadeci
29-03-2004, 21:13
teşekkür ederim sn.maytekin
10050'den almıştım .satamıyorum bile
sadece izle dostum sadece izle..
Sadece izliyorum dostum, sadece izliyorum. 2000 liralık hisseye 10000 lira verecek kadar ... miyim sanıyorsun ?
Sn. Boing siz tanımlarla, defter değerleriyle uğraşmaya devam edin. Bu hissede şu anda teknik değil, spekülatörler konuşuyor. Bugünde ky'yi iyice silkeleyip, rahatladılar. Sizin psikolojinizdeki insanlar için bırakın borsayı A tipi fonları bile max. risk taşıyor. Ne güzel B tipi tahvil, likit fonları var. Ayda %1-2 gibi güzel kazançta veriyor. Bırakın GRNYO'yu, engel olmayın insanlara. Burada pazarlama değil, tecrübe konuşturuyoz. Kafasına yatmıyosa, çıkacağına inanmıyorsa zaten 5 kat pahalı olan bir hisseyi alan çıkmaz. Risk olmadan, kazanç olmaz.
GRNYO=9900(22/03), 15 gün sonra bu yazıyı güncel fiyatı ile özelinize yollayacağım...
Özelim açık bekliyorum :D
hıssenın fıyatına baktım 85bın.bu kadar edermı bu kagıt?
heralde mıcrosoftun windows ısletım sıstemı aılesını gelıstırmeden once sırketın hıssesını almıs bugune kadar hıc satmamıs cok karlı bır yatırım ortaklıgı.alan nıye alıyor satan nıye satıyor bellı degıl.akıl yok mantık yok.
unplugged
01-04-2004, 01:00
SORU: YARIN BİRGÜN GRNYO-E(8100) VE GRNYO-Y(85000)BİRLEŞSE
FİYAT NASIL HESAPLANIR,NE OLUR.YA DA NE ZAMAN BİRLEŞİR.
BİLEN VAR MI? :confused:
maytekin
01-04-2004, 09:29
kabaca..... eskisinin fiyati carpi 100.... arti yeninin fiyati.... bolu 101.....
unplugged
01-04-2004, 12:11
teşekürler maytekin.
yalnız GRNYO ların birleşme tarihi belli mi?
caylak442
01-04-2004, 12:33
sayın maytekin arkdasım verdigin formulu dnzyo ortaklığına uygulasan birde birleştikten sonra ilk seansta baz fiyat 4838 tl. ile karşılastırırsan formulun hatalı olduğunu gorursun.
hıssenın fıyatına baktım 85bın.bu kadar edermı bu kagıt?
heralde mıcrosoftun windows ısletım sıstemı aılesını gelıstırmeden once sırketın hıssesını almıs bugune kadar hıc satmamıs cok karlı bır yatırım ortaklıgı.alan nıye alıyor satan nıye satıyor bellı degıl.akıl yok mantık yok.
hisedekii toplam lot sayısı 9600 bu hisselrin hepsini eline geçirsen sende istdiğin kadar tavan çekersin kimsede bir şey yapamaz olay aslında bu kadar basit
maytekin
01-04-2004, 18:37
denizyo farkli.... onun hesabi : 1tane eski ...arti... 5 carpi yeni... bolu 6..... o formulun grantiyo icin nasil ciktigini sorarsan o baska.... demek istedigim odur ki: (100E+1Y)/101 formulu garantiyo icin gecerli.... denizyo icin: (5Y+1E)/6
Sayın Maytekin GRNYO için niye 100y formülü,açıklayabilirmisiniz.
unplugged
01-04-2004, 23:35
yine tavan oldu. acaba yine 5-6 kez üst üste tavan yaparlarmı?
unplugged
01-04-2004, 23:40
az önce baktım. bir sitede al sinyali veriyor.direnç 10500.(zaten bu direnç yarınki 2.seans tavanı) :eek:
maytekin
02-04-2004, 09:43
pardon.... 100Y degil...100E... ..(100E+1Y)/101 ....sebebi ise dolasimda eski sayisinin yeni sayisinin yaklasik 100 kati olmasi... dnzyo da ise yeni sayisi eski sayisinin 5 katiydi.... duzeltir ozur dilerim... tesekkurler... bol kazanclar
ArkadaŞlar Grnyo İŞİ Bİttİ Grnyo-y SÜreklİ Taban Çekmeye BaŞladi Seans Li Öyle YÜksek Prİm Beklemeyİn Artik
Merhaba
GRNYO Yeni'nin fiyatını nereden takip ediyorsunuz?
yeni şirketler pazarında
patragaranti ye gir oradada var
GRNYO'lardaki bu hacimsiz, garip düşüş tuzak gibi geliyor bana. Sanki ani bir sürpriz yapacaklar. İşlem hacmi yok gibi bir şey. Yükselişlerde alınan onca kağıt verilmiş olamaz bence. Tabii takas durumuna bakmadım, bilemiyorum. Her şeye hazırlıklı olmak lazım. :eek:
GRNYO-Eskinin kademelerini görebilen var mı? Görebilen arkadaşlardan birkaç kademedeki alıcı satıcı bilgisini yazan olursa sevinirim.
GRNYO'lardaki bu hacimsiz, garip düşüş tuzak gibi geliyor bana. Sanki ani bir sürpriz yapacaklar. İşlem hacmi yok gibi bir şey. Yükselişlerde alınan onca kağıt verilmiş olamaz bence. Tabii takas durumuna bakmadım, bilemiyorum. Her şeye hazırlıklı olmak lazım. :eek:
adamların ortalama maliyeti 10.000 zaten 20.000 den sonra neredeyse sıfır hacşmle tavan oldu
20 binin üzerine giden kağıt olarak GRNYO-Y'yi kastediyorsunuz, değil mi?
Yarın ikinci seans bence artık girilir diye düşünüyorum grnyoyeniye 10-15 lot aslında risk alınarak girilebilir.bunun arkasında tan egeli var.
GRNYO-Y tavan çekti ikinci seansta. Mükemmel zamanlama! Tebrikler arkadaşım. Eskisi de hareketli!
bugun cumadan cıktıktan sonra kitap almaya gittim eve döndüğümde 15 lot grnyoy alacaktım ki actım neti baktım tavan olmus.mail cektiğm arkadasların teşekkürleri var.ne yapalım dostlar saglık olsun bize nasip kısmet degilmiş.
Belki böylesinde bir hayır vardır. Canın sağ olsun :)
Yeni çözüldü mü ne? Bayağı canlı bir şekilde işlemler oluyor. Kim alıyor, kime satıyor... garip. Artık tavan-taban gitme psikolojisini kırmış gibi görünüyor. Eski de güç topluyor gibi. Sert bir yükselişle kendini hatırlatabilir.
Pek destek-direnc-teknik dinleyecek gibi durmuyor, herhangi bir ekleme yapmaya cesaret edemedim grafige.
http://img54.photobucket.com/albums/v164/korhand79/GRNYO1.jpg
gestapooo
25-04-2004, 01:18
hocam sizce durum ne olur yani hep böyle düz bir seyir mi bekliyor garantileri?
Sn gestapo, dedigim gibi hangi yone gidecegini kestirmek cok zor su an.
Endeksin 20,000 ustunden asagi donecegini farzedersek, en hizli kayiplar YO larda yasanacaktir.
Sn Korhan"
Neden YO lar biraz aciklayabilirmisiniz.
Tsklr.
Sn Gezgin,
Yukselis trendlerinin baslarinda ilk once XU10 ve XU30 hisseleri prim yapar, hani bankalar ve holdingler onderliginde yukseliyoruz denir ya.
Yukselis trendlerinin sonlarinda da veya buyuk duzeltmeler oncesinde, en son yatirim ortakliklari prim yapar. Dususe XU10 ve XU30 daha yumusak tepki verir.
Sn Gezgin,
Yukselis trendlerinin baslarinda ilk once XU10 ve XU30 hisseleri prim yapar, hani bankalar ve holdingler onderliginde yukseliyoruz denir ya.
Yukselis trendlerinin sonlarinda da veya buyuk duzeltmeler oncesinde, en son yatirim ortakliklari prim yapar. Dususe XU10 ve XU30 daha yumusak tepki verir.
Anlasildi sn Korhan.
Ne yapalim,anlamadin mi bir bilene soracaksin.
Sagolasin.
***GRNYO.E******GRNYO.Y*** ULUSAL PAZAR'DA ISLEM GORMEKTE OLAN GARANTI YATIRIM ORTAKLIGI A.S.'NIN YAPILAN OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISINDA KAR PAYI DAGITILMAMASI KONUSU KESINLESTIGINDEN, SIRKETIN ESKI VE YENI HISSE SENETLERI SIRALARI (GRNYO.E VE GRNYO.Y) ISLEME KAPATILMIS OLUP, 27.04.2004 TARIHINDEN ITIBAREN ESKI VE YENI HISSE SENETLERI SIRALARI BIRLESTIRILECEK VE SIRKETIN HISSE SENETLERI ESKI (GRNYO.E) SIRASINDA YENIDEN ISLEME ACILACAKTIR***
Ne olcak şimdi bunun fiyatı? Any tahmins?
caylak442
27-04-2004, 01:43
imkb baz hesaplamalarına gore 46000 veya 46500 tl.
eger suprız yapıpı ozel durum demezlerse. :)
*** BIRLESTIRILEN ESKI VE YENI HISSE PAZARI: GARANTI YATIRIM ORTAKLIGI A.S.'NIN YAPILAN OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI SONUCUNDA KAR PAYI DAGITILMAMASI KONUSUNUN KESINLESMIS OLMASI NEDENIYLE, 27.04.2004 TARIHINDEN ITIBAREN (BUGUN) SIRKETIN YENI (GRNYO.Y) HISSE SENETLERI SIRASI KAPATILMISTIR. ESKI VE YENI HISSE SENETLERI SIRALARI BIRLESTIRILEREK, HISSE SENETLERININ TAMAMI ESKI (GRNYO.E, BIRLESME SONRASI A.O.F.: 9454-TL, MAKSIMUM LOT : 1000) SIRASINDA ISLEM GORECEKTIR.*** G IMKB
gestapooo
30-04-2004, 18:39
:D EVET P.TESİ DEN SONRA 3 TAVANI DAHA VAR Bütün garantiteler tavan olacak grgyo ve garfa yı 3000 e taşıyacaklar. tabiki bu benim tahminim ...
3 tavan bile bizi kurtarmıyor ki be kardeş. :hmm:
*** BIRLESTIRILEN ESKI VE YENI HISSE PAZARI: GARANTI YATIRIM ORTAKLIGI A.S.'NIN YAPILAN OLAGAN GENEL KURUL TOPLANTISI SONUCUNDA KAR PAYI DAGITILMAMASI KONUSUNUN KESINLESMIS OLMASI NEDENIYLE, 27.04.2004 TARIHINDEN ITIBAREN (BUGUN) SIRKETIN YENI (GRNYO.Y) HISSE SENETLERI SIRASI KAPATILMISTIR. ESKI VE YENI HISSE SENETLERI SIRALARI BIRLESTIRILEREK, HISSE SENETLERININ TAMAMI ESKI (GRNYO.E, BIRLESME SONRASI A.O.F.: 9454-TL, MAKSIMUM LOT : 1000) SIRASINDA ISLEM GORECEKTIR.*** G IMKB
arkadaşlar, yeni ve eski birleşti birleşmesine de, bir yeniye kaç eski verdiklerini bilen var mı? bende 8 tane yeni vardı? ama garanti.com.tr'den ne kadar eski verdiklerini anlamam mümkün olmadı :confused:
GRNYO gibi hisselerde, hareketli ortalamalarin kesismesini kullanmak buyuk kazanclar saglayabilir. Ancak bu HO indikatoru satis vermekte gecikmektedir.
Bu konuya TA Okulunda deginmistim, su linkden ulasabilirsiniz:
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=970 (http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=970)
http://img54.photobucket.com/albums/v164/korhand79/GRNYO2.jpg
sayın korhan
GRNYO gibi hisselerde derken küçük hisselerimi kastediyorsunuz ??
sayın korhan
GRNYO gibi hisselerde derken küçük hisselerimi kastediyorsunuz ??
Evet kucuk-sig tahtalardan bahsediyorum.
Sayın Korhan, GRNYO'da ortalamaların son durumu nedir? Grafik verebilir misiniz?
Bir de, incelenmesi gereken ortalamalar, 9-22 ve 50 günlük olan ortalamalar mı olmalı? Bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. :o
Sayın Korhan, GRNYO'da ortalamaların son durumu nedir? Grafik verebilir misiniz?
Bir de, incelenmesi gereken ortalamalar, 9-22 ve 50 günlük olan ortalamalar mı olmalı? Bilgi verebilirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler. :o
Merhabalar, grafigi sabaha verebilirim. Ben 10-22-50 agirlikli H.O. lara bakiyorum.
Su an pek ic acici olmasa gerek gorunum, 10 gunluk 22 yi asagi kesmis olmali.
Dedigim gibi SAT vermekte gecikir bu indikator biraz.
10-22-50 yi ARFYO-DNZYO-KRDMD de deneyin bakalim ne cikiyor :)
Nasil kullanilmasi gerektigini TA okulunda anlatmistim, ince noktalari var.
USD ve EURO TA larinda mukemmele yakin isliyorlar.
Daha oncede dedigim gibi bu indikator AL verirken cok basarili olmasina ragmen SAT verirken cok gecikiyor, AL durumu olustuktan sonra momentum gostergeleri ile (RSI-CCI-MOM-MACD-DI-STOCH etc..) takip etmeli hisseyi.
http://img64.photobucket.com/albums/v195/korhan1/GRNYO1.jpg
teşekkürler korhan bey, bu göstergeleri dikkatle izlemek lazım. sag olun!
garnyo yanınde diğer iştirak şirketlerde tavan buda hisseye yoğun talep geldiğini göstermekte
Ama ortada bir haber olmadığına ve banka yürümediğine göre spekülatif bir hareket söz konusu. Gerçi bu tür kağıtlardan hangisi spekülatif değil ki.
Daha oncede dedigim gibi bu indikator AL verirken cok basarili olmasina ragmen SAT verirken cok gecikiyor, AL durumu olustuktan sonra momentum gostergeleri ile (RSI-CCI-MOM-MACD-DI-STOCH etc..) takip etmeli hisseyi.
http://img64.photobucket.com/albums/v195/korhan1/GRNYO1.jpg
Korhan Bey, merhaba
GRNYO'da ortalamaların son durumu hakkında bilgi verebilir misiniz? Son yükselişler, ortalamalarda belirgin değişmeler yaratti mi? Degerli goruslerinizi alabilir miyiz?
Sn Lektem, GRNYO da hareketli ortalama gostergesi henuz "kopma noktasi" pozisyonu almadi (onceki 2 al isaretine benzer), ancak bu durum hissenin bugunlerde prim yapamayacagi anlamina gelmiyor. Stochastic e bakilirsa teknik gorunum olumlu, ancak bu tarz hisselerde h.o. lara ben daha cok riayet ederim.
http://img67.photobucket.com/albums/v203/kor79/GRNYO2.jpg
Ortalamaları ve görüşlerinizi dikkatle takip ediyoruz. Sağ olun :)
6500 maliyetl elimde bayagi var siz sevgili ustadlar ne tafsiye edersiniz haziranin ilk yarisina kadar, iki satir yazarsaniz sevinirim.
6500 hiç fena bir maliyet değil. Benimki çok daha yüksek. 8500-9000 arası. Moralimi bozduğu için oturup hesaplamıyorum bile.
Bu hisse kimseyi utandirmayacak, Dogus grubunun halka arzini bekleyin
Cenevre kardeş, Doğuş Grubu, holding olarak mı arz olacak, yoksa, bir grup şirketi mi geliyor? (Ve bu işi de haliyle, Garanti Yatırım gerçekleştirecek?)
Doğuş Otomotiv, bu perşembe-cuma halka açılıyor. arzı garanti yatırım gerçekleştirir herhalde
wallstreet
07-06-2004, 13:31
GRNYO nereye kadar gider bi fikri olan varmı perşembeye kadarmı yoksa yarın hemen verirlermi?
Bunu bilmenin yolu yok tabii. Önceki hareketlere bakınca 4 bin liralardan 12 bin liralara geldiği görülüyor. 3 katlık bir artış var. o halde bu kağıdın şimdi 7binx3=20 binli rakamlara gelmesi beklenebilir (mi)
ya da beklenti olan halka arzın gerçekleşmesiyle, sell on fact kuralını işletirler mi? o kadar mal alıyorlar. hemen verirler mi? benim hissiyatım, 10 bin üzerine belki 13 binlere getirip bırakırlar. piyasada mal kalmadıysa, bunun da üzerine çıkabilir. çünkü geçtiğimiz haftalarda kağıt toplandı sanki. öyle bir izlenim edindim.
wallstreet arkadaşım bence kafanda bir rakam belirle. orayı görünce elindeki malı boşaltmaya başla. ben 13 bin gibi bir hedef koydum. artık bahtımıza ne çıkarsa...
Hareketli ortalama gostergesi olumlu konuma gecmistir.
http://www.xioserv.com/Image/korhan.GRNYO2.jpg
Süper! :) Teşekkürler Korhan Bey!
(Bazi grafiklerimdeki linkler calismiyor tekrar yuklemek zorunda kaldim)
http://img74.photobucket.com/albums/v226/korr2/GRNYO2.jpg
hadi bakalım korhanla grnyo sefasına ;)
Bu kagit dogus otomobilin arzindan sonra tepe takla gidecek ama gitse bile her iki ay da bir % 40 kazandirir. Bence her iki ayda bir % 40 kazanmak istiyorsan al bekle benim baba kagidimdir GRNYO onu hic bir kagida degismem.
Bu kagit dogus otomobilin arzindan sonra tepe takla gidecek ama gitse bile her iki ay da bir % 40 kazandirir. Bence her iki ayda bir % 40 kazanmak istiyorsan al bekle benim baba kagidimdir GRNYO onu hic bir kagida degismem.
Ortalamalar daha yeni birbirini kesti. Bundan sonra bir müddet daha çıkış yapması beklenebilir. Tepe taklak gidecek demek insanları yanıltabilir. Korhan Bey'in verdiği grafiğe bakarsanız çıkış hareketi bir müddet daha devam edebilir.
makrombor
09-06-2004, 15:51
grnyo da 8800 destek mi nedir..aşağıya bırakmıyolar gibi...
grnyo da 8800 destek mi nedir..aşağıya bırakmıyolar gibi...
Kendi kendime diyorum ki, bu GRNYO'da, insanların canını sıkıp onları bıktırıp ani hareketlerle fiyatı yukarı çektiklerine çok sefer şahit olduğumuza göre, acaba şimdi yine aynı numarayı mı yapıyorlar? Silkeleme, yükselişten ümit kestirme hareketi olabilir mi bu?
Sadece sesli düşünüyorum.
Ayni seyi bende dusunuyorum ve hic hareket etmiyorum. Bakalim dogru mu dusunuyoruz?
Satmıyoruz beyler. boşuna beklemeyin!
avatarımda görülen surat, Tom Cruise'a aittir. Bunu da not olarak ekleyeyim.
spek_avcısı
09-06-2004, 16:45
Kendi kendime diyorum ki, bu GRNYO'da, insanların canını sıkıp onları bıktırıp ani hareketlerle fiyatı yukarı çektiklerine çok sefer şahit olduğumuza göre, acaba şimdi yine aynı numarayı mı yapıyorlar? Silkeleme, yükselişten ümit kestirme hareketi olabilir mi bu?
Sadece sesli düşünüyorum.
ACABA..........!!!!!!!!!!??????????
ACABA..........!!!!!!!!!!??????????
Diğer bir olasılık mı var? Varsa nedir?
makrombor
09-06-2004, 16:52
kimbilir..belkı de oyun yeni başlamıstır..
Korhan Bey'in gönderdiği grafiği incelerseniz, ortalamalar kesiştikten sonra taban bile yapmış kağıt. Ama sonra tek kelimeyle bir uçuş başlatmışlar.
spek_avcısı
09-06-2004, 17:31
Diğer bir olasılık mı var? Varsa nedir?
grgyo topiğinde herşeyi yazdım
saygılarımla
Önce 8200 görülecek...Bence tabi,kisisel yorumumdur..
Sonra neresi görülecek dersiniz?
Valla bakin ben yeni yeni alismaya basladigim bir sisteme göre söylüyorum,sadece kisisel yorumumdur,bugün 9100ün üstünde tutunmayi basaramadi,bana göre yarin öbürgün de basaramayacak ve ilk etapta 8200 görecek,tamamen sahsi görüsümdür,yarin tavan tavan olursa utanir miyim utanirim tabi ama ben 8200 diyorum,tahminimi söyleyeyim de icimde kalmasin :D
spek_avcısı
09-06-2004, 18:11
grgyo topiğnde burayada yaziyim
grnyo 9700 test ederken yazım;
sn pretario bu spekülasyon ;hisse 4000 lerde iken başladı ve 10000 lerde bence bitti bu desanın arızında burçelik ve diğer hepsinde böyle oldu hisseler arza 2-3 gün kala diplediller yani 3 gün kala arza kadar gider diyenleri terse yatırdılar demek daha doğru olur
böyle hisselerin tekniğinden bahsetmek oldukça güç böyle primlenmiş hissede adamlar tekniği ancak mal verme bahanesiyle kullanabilir dikkatli olun ters yatırabilirler
ayrıca hisse cuma arza başalayacağı gün belki hafiif yükselebilir yani sayın mazhinin 8200 seviyesinden tepki geleceği demesi doğru bir görüş
fakat arz bitip hisse açılırsa sert inişe geçeceğini unutmayınız
Valla bakin ben yeni yeni alismaya basladigim bir sisteme göre söylüyorum,sadece kisisel yorumumdur,bugün 9100ün üstünde tutunmayi basaramadi,bana göre yarin öbürgün de basaramayacak ve ilk etapta 8200 görecek,tamamen sahsi görüsümdür,yarin tavan tavan olursa utanir miyim utanirim tabi ama ben 8200 diyorum,tahminimi söyleyeyim de icimde kalmasin :D
Benim gördüğüm, bu GRNYO ve GRGYO'daki hareketi belli bir ya da birkaç grup yürütüyor. İsterlerse çıkarıyorlar, sonra bırakıyorlar. Önceki hafta 15 dakika işlemsiz geçen seanslar oldu. Şimdi isterlerse tavan tavan çekerler çok rahat.
İsterlerse tabii.
Yarın öbür gün millet, "arz tamamdır" diye düşeceğini öngörüp ellerindeki malı deli gibi satmaya çıkarsa, spekülatörler, piyasada kalan son malları da alıp Everest'e çıkabilirler de... Bu da bir olasılık.
makrombor
09-06-2004, 18:19
türk ruleti işte ..
scarabeo
09-06-2004, 18:54
benim fikrime göre; dün 10 000 de tutanamadı burdan da 8700 e kadar salındı ve kapanışı 9300 den yaptı ki daha yukarda yapıcaktı greenspan in beyanatlarıyla son dakika satışlarından biraz etkilendi bu sabahta 9450 den açtılar ve 9950 yi gösterip bıraktılar sanki 10 000 geçilemiyormuş havası vardı ikinci seansta ağırlıklı ortalamayı düşürüp tavanı 10 000 nin altına geldi ve dünkü alt noktaya da yakın bir yerden kapattı
Bugün de doğuş oto almak içinde son satım günüydü sanki yarın gelen taleplerle birlikte bir tavan daha yapabilir gibi duruyor tabi boşuna bütün bu yorumlar aslında, babalar ne yapmak isterlerse o olur....
spek_avcısı
09-06-2004, 19:01
hala tavanmı olacak diyorsun gaiba taban demek istedin yanlışlışım varsa düzelt?? :)
saygılar??
scarabeo
09-06-2004, 19:08
Tavan demiştim.....
Bu kağıdı yılbaşından beri izliyorum. En kötü günlerde bile taban olmadı. Toplamda ise herhalde 3-4'ü geçmez. Bugün neden taban olsun ki? Tamam, çok düşebilir, %5-6. Ama tabanlık da bir durum yok.
8200 :eek: :D
canizares
10-06-2004, 13:59
mazhi bildin tebrıkler birde ogleden sonrası ıcın yorum yapsana
buyucu mazhi
spek_avcısı
10-06-2004, 14:01
Bu kağıdı yılbaşından beri izliyorum. En kötü günlerde bile taban olmadı. Toplamda ise herhalde 3-4'ü geçmez. Bugün neden taban olsun ki? Tamam, çok düşebilir, %5-6. Ama tabanlık da bir durum yok.
dünde yazdım
acaba?????????????
sizler bu hisseyi almakla 3000 den mallannan by nin ekmeğine yağ sürüyorsunuz
saygılarımla
halka arzdan ençok etkilenmesi gerek kağıt; yükseleceği yerde niye düşer....
saygılar benden
spek_avcısı
10-06-2004, 14:57
cevap çok basit çünkü herkes bunu yükselecek diye bekliyor ve alıyor
peki yükseltecekler ve sizler yukarıdan satacaksınızda sonra by ler nasıl mal çıkacak??????????* ;)
cevap çok basit çünkü herkes bunu yükselecek diye bekliyor ve alıyor
peki yükseltecekler ve sizler yukarıdan satacaksınızda sonra by ler nasıl mal çıkacak??????????* ;)
12700'den 5500'e geldiği dönemde BY maldan çıkmış mıydı? Ya da tersini düşünelim, 3-4 binlerden 12.700'e geldiğinde küçük yatırımcı BY'ye hiç mi mal satmadı?
spek_avcısı
10-06-2004, 15:31
5500 maldan çıktı 3000 de gene toplandı bu bu aralarda alım satımlar cılızdır
en fazla potansiyel alıcı ve satıcı hissnin zirveye yaklaştığı günler olur bu alıcıda ky olur
Yeni rakamlarla konuşursak, 12 binlerde maldan çıktı. 5500'de mala girdi. Ve şimdi 8-10 binlerde yine maldan çıktı/çıkıyor. Doğru mudur?
spek_avcısı
10-06-2004, 16:11
ewt girenin üzerine basıyorlar .eğer mal çıkmazlar ve doğuş beklentisi biterse böylesine primli hisseden nasıl mal verecek bu by
Mal vermek böyle mi olur? Mal toplamak ve vermek benim bildiğim uzun bir süreçtir. Mal toplanırken fiyatın belli bir kanalda kalmasına dikkat edilir. Aşağı yukarı oynamasına izin verilmez. Çaktırmadan mal toplanır. Sonra da hızlı bir hareket yapılarak piyasa test edilir. Fazla satış olup olmadığına bakılır. Senedin çıkışını engelleyecek bir durum varsa, biraz daha mal toplanır. Bundan sonraki testlerde problem görülmezse senet tavan çekmeye başlar. Tavanlar arttıkça hacim de azalır ve çıkış kolaylaşır. Arada kendi sattıkları malları alırlar. Derken hedef zirveye varıldığında, bu sefer yavaş yavaş vermeye başlarlar. Ama olur da fazla bir değer kaybı olursa, tahta desteklenir. Sonuçta iyi bir ortalamayla portföy boşaltılır.
GRNYO'daki hareket buna benziyor mu? Mal boşaltırlarken fiyatın 9500-10000 aralığında kalması gerekirdi. Bütün malı 1-2 seansta nasıl verdiler? Aklım almıyor.
northwind
10-06-2004, 16:45
mal verilmesi henuz devam ediyor ve
pazartesi dogus otomotive gelen talep belli olunca
ilk tavanda had safhaya ulasacak
daha nereye kadar verecekler sonunda bu iş doner
Doğuş Otomotiv'in halka arzında fiyat garantisi de varmış. Bir ay boyunca fiyatın 8850'nin altına inmesine izin verilmeyecekmiş. Bu da arza gelen talebin yüksek olmasını sağlayabilecek bir unsur. Bence.
Bugün, tahminim %5 civarında bir düşüş idi. Şu anda -3,4'te bulunuyor. Bakalım kapanışta ne yapacak?
Kademeleri kaldırıyorlar. Buyrun bakalım
Aman dikkat beyler,8100den gelen bu tepki (100 puan yanilmisiz,acemilik iste :D ) sadece güdük bir tepkiden ibaret olmasin,kagit bir kac güne 7500ü-7000i görmesin,aman derim..Kagidin kisa vade hedefi 7000 törkish liradir bana göre,kimseyi etkilemek gibi olmasin,paylasalim..
Tepki 7.800'den gelmedi mi?
Mum grafik görme imkaniniz var mi?1000 lotla getirilen seviyelerden bahsetmiyorum.Kagit 8100den dengelenmistir.Valla abim benim icime bu doguyor kimseyi etkilemek istemem,rahatsiz olan varsa sileyim mesajlarimi..
1. Mum grafik göremiyorum maalesef
2. Yok, ne demek silmek filan. Herkes düşüncelerini yazabilir. Rahatsızlık filan yok. Gerçekten.
Sevgilerimi sunuyorum size Sn.Lektem,avatarinizdan biraz korkuyorum ama olsun,bi filmi cagristiriyor bana,adini unuttum :)
Tom Cruise'un www.worth1000.com sihirbazlarınca biraz modifiye edilmiş hali o, korkmayın. :)) Dediğiniz film Stephen King'in romanından uyarlanan "IT" olabilir mi?
http://ia.imdb.com/media/imdb/01/I/65/21/21m.jpg
IT filminin posteri bu linkte. Herhalde budur.
http://ia.imdb.com/media/imdb/01/I/65/21/21m.jpg
Bakalım ekleme işini becerebilecek miyim? :o
Garanti Yatirim Ortakligi`nin mal verme isi Sali aksami son ona gore gelen teklifler fena deyilmis Dogus Oto`ya bu adamlar musade edinde bunun fiyakasini biraz kullansinlar.
ewt girenin üzerine basıyorlar .eğer mal çıkmazlar ve doğuş beklentisi biterse böylesine primli hisseden nasıl mal verecek bu by
by lerin mal vermesi içinde yükselişin devam etmesi gerekmiyor mu?
öyleyse yükselişe devam... :roll:
ne temel ne teknik. yazık yazık. can yakacak. yazık olacak. arkadaşlar azcık mantık. hissenin değeri belli. isteyen girer bakar IMKB sitesinde ederini görür. doğuş halka arzı bu senedin kasasına kar olarak girmeyecek. alakayı biri bana anlatabilirse... söz bende alacağım.
Bu borsada alaka ile fiyatlar belirlense, Netaş tavan tavan giderdi. İşler alaka ile filan değil, spekülatörlerin ne yapmak istediğiyle paralel yürüyor. Borsada, ne kârlı, ne yüksek ihracat yapan şirketler var. Ama bakıyorsunuz, kesinlikle adam olmuyor, bir yere gitmiyor.
Güzel para kazandıran senetler, bunun gibi spekülatif senetler, düşünce acısı da büyük oluyor, çıkınca sevinci de...
Biz borsaya niye geliyoruz? Para kazanmak için değil mi? Al koç holding'i, bir sene tut, sene sonunda aynı fiyata sat. Elde var ne?
Hiç değilse bu gibi kağıtlarla al satlarla harçlığımızı çıkarabiliyoruz.
Yoksa biz de biliyoruz, baba kağıtları almayı. Temettüsünü yemeyi.
Kale kapisina döndü bizim 8200:)
1,5 saatte 1 trilyonun üzerinde işlem hacmi var. Kağıdın durumu son günlerde tam bir felaket. sürekli düşüş var. Bu 1 trilyonluk kağıdı şimdi küçük yatırımcı mı alıyor? Neden alsınlar ki, kağıt en ufak bir ümit dahi vermiyor.
Benim tahminim, bu BY'ler kendileri çalıp kendileri oynuyor.
2003 yılı sonuna kadar kağıdın 1000 BİN TL nin altında olduğunu, şu anki portföy değeri ile %344 şişirilmiş olduğunu hatırlatır, taşıyan arkadaşları cesaretleri için tebrik ederim. hayırlı kazançlar.
Hisse senetleri İMKB'nda işlem gören yatırım ortaklarının 04.06.2004 tarihi
itibariyle portföy değerleri.
Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş.
PORTFÖY DEĞER TOPLAMI :2,004,227,551,779
TOPLAM DEĞER :1,946,266,457,384
BİRİM PAY DEĞERİ :1,946.27
burberrys
13-06-2004, 00:16
yatırım ortaklığı devri bitti diye düşünüyorum... onun için geçmişteki performanslarına bakarak beklenti içine girmemek gerekir....herkese bol kazançlar
yatırım ortaklığı devri bitti diye düşünüyorum... onun için geçmişteki performanslarına bakarak beklenti içine girmemek gerekir....herkese bol kazançlar
GRNYO sahibi olan hiç kimsenin bu kağıdı çok değerli bulduğu için aldığını, tuttuğunu düşünmüyorum. Tek sebep, spekülasyona açık olması, dolayısıyla kâr ettirme yüzdesinin yüksekliği olabilir.
makrombor
14-06-2004, 12:34
salına salına sinsice..aşağılara geldin gizli değil alenice..
Gene bi cinlik yapıyorlar. Kağıdı yukarı çekiyorlar. Çekip verecekler herhalde. Ben de elimdeki bütün kağıtları tam satmıştım. Geri mi alsam napsam? Hay Allah.
Aman dikkat beyler,8100den gelen bu tepki (100 puan yanilmisiz,acemilik iste :D ) sadece güdük bir tepkiden ibaret olmasin,kagit bir kac güne 7500ü-7000i görmesin,aman derim..Kagidin kisa vade hedefi 7000 törkish liradir bana göre,kimseyi etkilemek gibi olmasin,paylasalim..
7000 dedik mi???
7000den döndü mü???
O kadarrrr.... :D
7000 dedik mi???
7000den döndü mü???
O kadarrrr.... :D
Sevgili Mazhi, sana kibarca bir "hadi leynnnn" diyebilir miyim? :)
Bak şimdi 370 milyar hacimle tavan olduk. Şimdi ne olcek onu da söyle bari.
Lektem dostum,bakmaya calisirim...Keskin nisanciligimiz bi de kendimize yarasaydi keske,7050ye alis yazacaktim dün,seansi takip edemedigim icin yazmadim,okulun gözü kör olsun..Ebay deki acik artirmalarimi da kaybetmisim...Lanetli okul :mad:
Sevgili Dostlar,
Sizden rica ediyorum bu gun ve yarin su hisse hakkinda konusmayalim, varki bir bildigim oyle diyorum, sonra gerekcelerini aciklayacagim. lutfen dostlarim lutfen.bol kazanclar.
tahta 6600 olan zirvesini 450 puan geçerek 7050 den tavan fiyatta
10000 e kadar yolu var grnyo-y ye bakarsak 12000e kadarda olabilir zira bugun bile tahta 0 işlem hacmiyle tavan (13200) oldu
o hacimle tavan nasıl olur yahu? tavan fiyatı belirlenirken, önceki seans ortalamasına %10 koymuyor muyuz? Önceki seansta ortalama oluşmamışsa ne oluyor? Allah Allah? :confused:
7000den almayi basarabilmis olsam 8925e (kademe olarak 8900) kadar tutardim..
spek_avcısı
16-06-2004, 15:06
o hacimle tavan nasıl olur yahu? tavan fiyatı belirlenirken, önceki seans ortalamasına %10 koymuyor muyuz? Önceki seansta ortalama oluşmamışsa ne oluyor? Allah Allah? :confused:
hatırlıyorum 2 ay önce bu hisseyi 5000 civarı önermiştim
grnyo-y diye tahta çıktı piyasaya ve bu tahta 6000 den 120.000 e kadar soluksuz çıktu
tahtadaki toplam lot sayısı 9600 lottu
biri bu lotun hepsine sahip oldu ve satıcısız tahta işlem olmadan 6000 den 120.000 e kadar çıkarıldı
spek_avcısı
16-06-2004, 15:08
2.seans grnyo da mal vermeye çalışacaklar ama yarın ilk 20 dk geçmeden taban çekerler 6000 e kadarda vermezler kaybetmek isteyen buyursun girsin
göz göre göre nasıl para kaybedilir bölümüne aday bir hareket olacak
2.seans grnyo da mal vermeye çalışacaklar ama yarın ilk 20 dk geçmeden taban çekerler 6000 e kadarda vermezler kaybetmek isteyen buyursun girsin
Verecek mal kaldı mı ellerinde? Hangi malı verecekler? 7000lere gelirken 2şer trilyonluk hacimlerle vermediler mi? Daha bitmediyse bu kadar malı ne zaman aldılar diye sorarım? Merak bu ya.
makrombor
16-06-2004, 15:28
riskli ama kimbilebilir..zaten belliydi ilk seans tavana 40 bınlottan fazla satış glemesinden 2. seans cup bu satten sonra olcak işlemler bence basma amaçlıdır..
spek_avcısı
16-06-2004, 15:31
Verecek mal kaldı mı ellerinde? Hangi malı verecekler? 7000lere gelirken 2şer trilyonluk hacimlerle vermediler mi? Daha bitmediyse bu kadar malı ne zaman aldılar diye sorarım? Merak bu ya.
yarın görelim tavan mı tabanmı (ilk 20 dk) :)
Evet evet, bence de taban olacak. Yarın güm diye verecekler. Di mi, verirler di mi abi? he abi? he? Verirler di mi?
spek_avcısı
16-06-2004, 15:41
benimki sadece bir yorum gerisi size kalmış
Yarin tabana kadar boyayacak olan adam bugün 2.seansta da tavan yaptirip ordan vermeye baslamaz miydi Sn.Spek Avcisi?Ben pek anlamiyorum bu mal verme,alma islerinden..
makrombor
16-06-2004, 16:00
hesap başka olabilir..mazhiye katılıyorum öyle olsa 10000 e çeker basardı ordan rahat rahat her tavanda dünya mal satardı şimdi 7900 lerde tırmalıycağına..
spek_avcısı
16-06-2004, 16:03
Yarin tabana kadar boyayacak olan adam bugün 2.seansta da tavan yaptirip ordan vermeye baslamaz miydi Sn.Spek Avcisi?Ben pek anlamiyorum bu mal verme,alma islerinden..
tam tersi eğer mal verme başladığında hissenin üst kademelerini boşaltırlar 2.seans tavana kadara çıkaramadılar çünkü üst kademelere riske etmeyen bir çok kişi satış yazdı bu kadar malı alıp tavanda beklema ky nin ekmeyine yağ sürmedir çinkü tavanda beklerse bir çok kişi malları boşaltır bugün garanti bankasını tuttan doğuş oto yarın doğuş oto açıldığında garanti bankasıda geri gelecektir ve endexi 16700 lere çekicektir beklentisiz bir hisse durumuna düşecek olan grnyo bu kadar primli bir seviyede tutunabilecekmi sizce!!!
arz yapan dnz yo , işyat a bir bakın
fener arzında dnzyo son seasn tavan yapmadılar ve gelenin üstüne bastılar fener açıldığında ilk 10 dk içinde taban çekip 3 gün boynca tabanı açmadılar
desa arzında işyat arza 1 gün kala sürekli mal vermeye başladı ve arzdan sonra hisse primli omamasına reğmen %7 e yakın değer kaybetti
----------------------------------------------------------------------
son olarak byle primli hisselerde teknik falan sökmez geçmişte olan benzer hareketlere bakılır ...........
son karar szin etkilemek istemem
spek_avcısı
16-06-2004, 16:06
hesap başka olabilir..mazhiye katılıyorum öyle olsa 10000 e çeker basardı ordan rahat rahat her tavanda dünya mal satardı şimdi 7900 lerde tırmalıycağına..
yapmayın arkadaşlar girmeyin şu hisseye imkb de 250tane hisse var acıyın paranıza
üst kademelere riske etmeyen bir çok kişi satış yazdı bu kadar malı alıp tavanda beklema ky nin ekmeyine yağ sürmedir çinkü tavanda beklerse bir çok kişi malları boşaltır
Kademeleri görebiliyor musunuz? Durum nedir tavana kadar?
spek_avcısı
16-06-2004, 16:16
elimde derinlik yok! ama ilk seans önceki günlere göre düşük hacimle tavn oldu çıkmak isteyen 2.seasn çıkmak istedi ve üst kademeleri doldurdular boş olsayı elbette tavana kadar çıkarırlardı
elimde derinlik yok! ama ilk seans önceki günlere göre düşük hacimle tavn oldu çıkmak isteyen 2.seasn çıkmak istedi ve üst kademeleri doldurdular boş olsayı elbette tavana kadar çıkarırlardı
Düşük hacimle tavan olduğu doğru. Sonra, gelen satışları da karşıladılar. 500 milyar kadar mala göğüs gerdiler.
Düşük hacimle tavan olması piyasada fazla kağıt kalmadığına delalet etmez mi peki?
spek_avcısı
16-06-2004, 16:24
lektem bu hissler gitcek olsa çeker tavanı hiç çözmez bu tip hisselerde eğer basıyorlarsa bilinki mal verme başlamıştır son noktaya gelinmiştir
seans sonu hareketlilik olabilir bunu satış fırsatı olarak değerlendirin
bunlar benim görüşlerim kararı verecek olan sizlerlersiniz alsanızda satsanızda beni ilgilendirmez
lektem istersen sen satma yarın sonucunu gör
lektem bu hissler gitcek olsa çeker tavanı hiç çözmez bu tip hisselerde eğer basıyorlarsa bilinki mal verme başlamıştır son noktaya gelinmiştir
Intesa beklentisi için çok mu erken
makrombor
16-06-2004, 16:32
bu kagıdın toplu oldguna dalalettır bu kada rkısa ve az lotla tavan oluyosa.bua rada elımde grnyo yok.ama ıncelıyorum ben..ılk seans boyle tavna olan bı tahta ıstense ıdı ıstedgı kadar satıcı olsun 2 3 tavan bıle cekerdı.adamlar takas oyunu oynuyo zaten..yarın bellı olucak ıste fakat belkıd e ıntesa ıcın bı toplama bıle olabılr bıse kalmadı zaten ..eskıler tabıkı aynadır spek avcısı ama grnyo dakı grup la dıgerlerı farklı stıllerı farklı en azından o yu<den ben farklı bı beklentıye gırdım bence yarın dıp olmıycak bu hısse belkı cok deger kaybeder ama yıne de olmaz dıyorum..
son 5 dakkadır işlem yok tahtada.
makrombor
16-06-2004, 17:08
umarım blok ıslem olmaz..
Önce 7500 sonra 8900 diyerekten girdim,7500den ek alim yaparim,batarsam da batarim :rolleyes:
spek_avcısı
16-06-2004, 17:27
ah mazhi ah senden beklemezdim :hayır:
ah mazhi ah senden beklemezdim :hayır:
:D Ben de kendimden beklemezdim :D
öyle bi hareket de olmadı. bundan ne anlam çıkarmalı?
spek_avcısı
17-06-2004, 04:46
çok basit sabah taban ;)
Acaba Mart ayindaki gibi gelisebilirmi fiyat?
http://img78.photobucket.com/albums/v295/korr4/GRNYO3.jpg
Acaba Mart ayindaki gibi gelisebilirmi fiyat?
http://img78.photobucket.com/albums/v295/korr4/GRNYO3.jpg
Grafikteki ortalamalar neredeyse karbon kağıdı ile çizilmiş gibi. Korhan Bey'in haklı çıkmasını, Spek_avcısı'nın haklı çıkmasına tercih ederim! :)) :dolar:
Sayın Spek_avcısı, ilk 20 dakkayı geçeli 62 dakka oldu. Tabanı görmedik hala. Orda mısınız?
makrombor
17-06-2004, 12:23
:) görüldüğü üzere...
spek_avcısı
17-06-2004, 12:36
Sayın Spek_avcısı, ilk 20 dakkayı geçeli 62 dakka oldu. Tabanı görmedik hala. Orda mısınız?
dün size satın dediğmde hisse 8200 deydi satsaydın%15 lik bir zaraardan kurtulucaktın hisse hiç çıkmadı dün herhangi fiyttan alıpta bugün karla satman imkansız ayrıca grafiğine bak ilk 20 dk hisse tabana kadar vermişler bugün taban çekecektir sen tutmaya dewam et :mad: ayrıca 1 hafta önce bu hisseyi 9800 satın diye gene yalvardım (%25lik kayıp)
taban olmadığı için sevinmiştin(%15 lik kaybı hiçe saymış)
tutmaya ve kaybetmeye dewam et
o kadarrrrrrrrrrrr :mad:
spek_avcısı
17-06-2004, 12:45
itibarıma gellen yazı
Bu tür yazılarınız insanları yanlış yönlendirebiliyor. Bakınız taban da olmadı. O nedenle bu tür yazılara dikkat edin!
hisse 9700 deyken satın kurtulun diye yalvar hisse 7300 e düşşün ama hatalı biz olalım öylemi ben kimi HATALI YÖNLENDİRMİŞİM BE ADAM KAYBETTİĞİ PRİME BAKMIYOR TABAN OLMADIĞINA BAKIYOR VE BANA LAF ATIYOR!!!!!11
(insanoğlunu anlamak zor) :mad:
dün size satın dediğmde hisse 8200 deydi satsaydın%15 lik bir zaraardan kurtulucaktın hisse hiç çıkmadı dün herhangi fiyttan alıpta bugün karla satman imkansız ayrıca grafiğine bak ilk 20 dk hisse tabana kadar vermişler bugün taban çekecektir sen tutmaya dewam et :mad: ayrıca 1 hafta önce bu hisseyi 9800 satın diye gene yalvardım (%25lik kayıp)
taban olmadığı için sevinmiştin(%15 lik kaybı hiçe saymış)
tutmaya ve kaybetmeye dewam et
o kadarrrrrrrrrrrr :mad:
Düşeceğinin garantisi var mı ki? :roll:
itibarıma gellen yazı
Bu tür yazılarınız insanları yanlış yönlendirebiliyor. Bakınız taban da olmadı. O nedenle bu tür yazılara dikkat edin!
hisse 9700 deyken satın kurtulun diye yalvar hisse 7300 e düşşün ama hatalı biz olalım öylemi ben kimi HATALI YÖNLENDİRMİŞİM BE ADAM KAYBETTİĞİ PRİME BAKMIYOR TABAN OLMADIĞINA BAKIYOR VE BANA LAF ATIYOR!!!!!11
(insanoğlunu anlamak zor) :mad:
kızmayın, sadece bir şeyin olabileceğini söylemekle kesin olacak demek arasındaki farkın neden olduğu bir serzeniş bu.
spek_avcısı
17-06-2004, 12:47
düşmiyecekte dediğim lafa uyup dün 8200 den satıp bügün 7200 den alsaydın olmazmıydı lektem???
spek_avcısı
17-06-2004, 12:49
beni çok üzdünüz hepinize bol kazançlar :(
düşmiyecekte dediğim lafa uyup dün 8200 den satıp bügün 7200 den alsaydın olmazmıydı lektem???
Hem de çok güzel olurdu! Süper olurdu! :))
Ama 8200'den satıp 9200'den almak da vardı.
spek_avcısı
17-06-2004, 13:03
hisse 8200 ü gördükten sonra ve ben satın dedikten sonra hep düştü?? 9200 den nasıl alacaktın
Beyler ne gerek vardi simdi ortaligi bu kadar germeye?Tamam Sn.Spek Avcisi kesin bir dille konusmus,onun üslubu da zaten budur,yuvarlak,politik laflar etmez,söze can damarindan baslar ama bu kadar iddiali bir laf da etmis olsa neden hemen "nerde taban" muhabbetine basliyoruz?Görende siz bu soruyu sorarken hisse tavan oldu sanacak...Simdi ne olur kirmayin birbirinizi de,enerjimizi yapici bir sekilde kullanalim..Adam 8200den satmanin mantikli oldugunu söylemis ve su anda fiyat 7300,ne var simdi bunda?Ben acin bakin bi kac sayfa önce "9100de tutunamadi,önce 8200 sonra 7000" demisim,ne özel mesajlar,ne itibarlar..Sonra hisse birebir 7000den döndü..Lütfen kirici olmayalim.Sayin spek Avcisi,siz de lütfen "size satin dedim" gibi bir ifadeden mümkün oldukca kacinmaya bakin,burada kimse alim-satim tavsiyesi yapamaz,yaptiklarimiz sadece bir yorum olabilir..
Hisseye gelince,beni düsündüren su anda hissenin tekrar 7000de tutunup tutunamayacagi..Keza 7000den dönebilirse ikili dip olusacak ve 10bin tekrar gündeme gelecektir..Ayrica 61,8% seviyesinin neresi olduguna da dikkat..Benimkisi de sadece bir görüs.. :rolleyes:
Ya düşmeseydi sayın Spek_Avcısı?
spek_avcısı
17-06-2004, 13:14
Beyler ne gerek vardi simdi ortaligi bu kadar germeye?Tamam Sn.Spek Avcisi kesin bir dille konusmus,onun üslubu da zaten budur,yuvarlak,politik laflar etmez,söze can damarindan baslar ama bu kadar iddiali bir laf da etmis olsa neden hemen "nerde taban" muhabbetine basliyoruz?Görende siz bu soruyu sorarken hisse tavan oldu sanacak...Simdi ne olur kirmayin birbirinizi de,enerjimizi yapici bir sekilde kullanalim..Adam 8200den satmanin mantikli oldugunu söylemis ve su anda fiyat 7300,ne var simdi bunda?dikkat..Benimkisi de sadece bir görüs.. :rolleyes:
sn mazhi kesin bir dille konuşmasaydım kimse satmazdı dün inandırasıya canım çıktı bazıları dün satmış yumuşak davransaydım bunlar satmazdı bakınız sn lektemi bile inandıramadım haladaa düştüğüne inanmıyor kesin konuşmam sadece bir taktikti
saygılarımla
spek_avcısı
17-06-2004, 13:17
hisseye gelince bugün yavaş yavaş aşağı gelecektir en azından 7000 kapanış bekliyorum girenin üstüne basıyorlar muhtemelen
sn mazhi kesin bir dille konuşmasaydım kimse satmazdı dün inandırasıya canım çıktı bazıları dün satmış yumuşak davransaydım bunlar satmazdı bakınız sn lektemi bile inandıramadım haladaa düştüğüne inanmıyor kesin konuşmam sadece bir taktikti
saygılarımla
Bugüne kadar kendimden başkasının sözünü dinleyerek borsada hiç para kazanmadım. Genellikle hep tersi oldu. Mantıklı olduğunu düşünerek yaptığım hareketlerde bile kaybettiğim çok oldu. O zaman, önce kendini dinle, sonra da mantıksız olanı yap ilkesini benimsedim. Artık diğer görüşleri dinliyorum, değerlendiriyorum, ama son kararı kendi ilkelerime göre veriyorum. Yanlış olursa da, e olsun, kendim ettim kendim buldum. :roll:
makrombor
17-06-2004, 15:28
zaten takılınan nokta da o..herkesin kendi kararı .vereceğimiz kararlardan biz mesul olduğumuza göre bu şekilde de bi misyonu herkes kendi adına üstlense daha iyi olur.
spek_avcısı
17-06-2004, 15:39
o zaman birdaha itibarıma öyle saçmasapan yazılar yazma!!!!!!!!!!!!!
sakın ...........!!
hisseye gelince bugün yavaş yavaş aşağı gelecektir en azından 7000 kapanış bekliyorum girenin üstüne basıyorlar muhtemelen
7600 olmaması için bir neden yok bence.
makrombor
17-06-2004, 15:53
beni suçlayamassın canın istediğinde..nerde benım yazdıgıma ait delil..bi kere ben seninle uğraşmam..sözüm varsa delikanlı gibi derim burda artislik yapıp sonra da şu bu diyen sensin..itibar falan hava gazı onlar söyleyeceğimi burda diyebilcek kadar açıksözlüyüm.
1 saat doldu, 60 milyarlık işlem hacmi yok daha. 2 trilyonluk hacimlere ne oldu ki? daha dün, 2. seansta 2,5 trilyon değil miydi hacim? Allah Allah?
makrombor
17-06-2004, 15:57
ya sert bi hareket ya da artık kendi haline bırakılış..
Spek, Makro hadi beyler, enerjimize yazık. Yapmayın.
ya sert bi hareket ya da artık kendi haline bırakılış..
Geçmişte yaptığı hareketleri teknik analizle inceleyince sert hareket yapması lazım geliyor. Korhan Bey'in grafiklerine bakın. Durum ortada. Ama şöyle genel bir bakışla baktığımızda, "ülen bu kaat bi yere gitmez" de dedirtiyor.
northwind
17-06-2004, 16:00
benim gordugum adamlar panik olmasin diye hafiften bosaltacaklar,yani senet mum gibi eriyecek ta ki intesa isinden net bir haber gelinceye kadar
yaz bi kenara istersen
onumuzdeki hafta cuma kapanisi
6000 in altinda olacaktir
benim gordugum adamlar panik olmasin diye hafiften bosaltacaklar,yani senet mum gibi eriyecek
yaz bi kenara istersen
onumuzdeki hafta cuma kapanisi
6000 in altinda olacaktir
Tamam, yazdım.
makrombor
17-06-2004, 16:04
şu intesa birleşmesi..iştirakler daha değerlendirilmedi bunun da spekulasyonu olacaktır bence ama nerden başlar onu kestremiyorum..bu arada lektem haklsın ama bu yazdıklarımöı durup dururken yazmadım ben..
spek_avcısı
17-06-2004, 16:05
beni suçlayamassın canın istediğinde..nerde benım yazdıgıma ait delil..bi kere ben seninle uğraşmam..sözüm varsa delikanlı gibi derim burda artislik yapıp sonra da şu bu diyen sensin..itibar falan hava gazı onlar söyleyeceğimi burda diyebilcek kadar açıksözlüyüm.
tabiki uğraşmamalısın zaten uğraşamassında 9700 den beri satın dediğim bir hisseyi taban olmadı diyerek millete yaygara yaratman ve benle alay edercesine tavrını sürdürmen ne foruma bir yararı olur nede insanlara..........
makrombor
17-06-2004, 16:09
benim derdim o değil..taban olcak diye reklam yapan sendin..ben düşmez demedım zaten düşeceğini herkes tahmin edebiliyo bunu anlıyan bi sen değilsin.sonra da kalktın bunlara böle soylemesem satmazlardı dedin..bu ne demk bi sen mi anlıyosun bu işten sen misin kurt herkes çömez mi..benim bozulduğum nokta bu..madem yardım ediceksin daha yumuşak bi dille daha az küçümseyerek et yada etme..
Sevgili arkadaşlarım, birbirimizi üzmeyelim bi kağıt için yahu. Ne gerek var, hepimiz aynı memleketin çocuklarıyız. boş verin.
Kimse kağıt almıyo. Kimse de satmıyo. Dün 2,5 trilyon alım satımı yapan kimdi yahu!
spek_avcısı
17-06-2004, 16:18
kusura bakmayın arkadaşlar kendine bilmezin biri itibarıma küçümcercesine(her kimse!!) laflar yazmış bu kendini bilmezi terbiyeye davet ediyorum
ortamı gerdiğim için özür böyle olayklara çok hassasım ve kaldıramıyorm
saygılar
northwind
17-06-2004, 16:18
Ben 6000 in altina gelecek derken kastim sert yukselisin nedeni neydi
dogus otomotivin arzi degil mi?
gerceklesti bitti;beklentiler gerceklestiginde ne oluyordu borsada..
dolayisiyla senedin bugunden itibaren dusmeye baslamasi kadar normal bir sey yok bunu herkes de kolayca gorebilir
dolayisiyla kesif falan yapmiyoruz yani
onemli olan bu dususun bir sureligine de olsa nerde dengelenecegi
benim tahminim ise 6000 civarlari
bekleyip gorecegiz
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.