View Full Version : DNZYO Deniz Yat. Ort.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
anti-spek
20-02-2006, 11:53
görürmüyüz karlı tepeleri en azından :)
Dostum bırak karlı tepeleri DENİZİN mavi sulaına yelken açalım hep birlikte.Sn XZARA sizide bekleriz:D nede olsa yaza az kaldı
***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S.’nin 21.02.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sirketimiz Yonetim Kurulu’nun 15.12.2005 tarih ve 2005/29 sayili karari ile almis oldugu 25.000.000 YTL’lik kayitli sermaye tavani icersinde cikarilmis sermayesinin 9.990.000 YTL’den %50 bedelli 4.995.000 YTL’si arttirilarak 14.985.000 YTL’sina cikartilmasi ile ilgili olarak Sermaye Piyasasi Kurulu’na 26.12.2005 tarihinde yapmis oldugu basvurumuz, Kurulu’nun 14.02.2006 tarih ve YO.113/104 sayili belge ile kayda alinmis olup, sirketimize bugun ulasan belgeler ile tescil ve ilan isi icin bugun Istanbul Ticaret Sicil Memurlugu’na basvurulacaktir.” ***DNZYO*** (21/02/2006 - 11:34:53)
Dnzyo'nın 17/2 tarihli port.birim pay değeri:2,69 dur..Kaynak:Matriks haber serv.
futbolcu
21-02-2006, 13:43
gelecek p.tesi kıpırdanırım
mart 15 de fıkırdanırım
20 sinde tadıma doyamaz
nisanda benden kopamazsın
syg
2.58 ile sol gösterip,2.60-2.62 ile sağ vuruyorlar...1.sea.matriks fiyat kd.analizinde;top.lot:140,425 Alışlar:108,613lot,Satışlar:31,812 lot.. .2,62fiyat kd.%89.70 alım ağırlıklı..NET(5):11,853 lot,%13.49 alım ağırlıklı....
kağıt 1.5 senedir resmen yatıyor.bedelli muabbetiyle kağıdı iyice sıktılar.sanki bedelli sadece dnzyo damı oluyor.bence artık zamanı çok yakın..hareket yakında başlayacak ve önünde kimse duramayacak...
manishing
22-02-2006, 00:46
bişi başlamıo başlıycağada benzemiyo portföy ederinde dolaşması muhtemel operasyon geçirmiş kağıt kolay kolay bel doğrultamaz birileride 4 diodu olcak falan die:D endeks çoştu dnzyo aynı
kaankaya
22-02-2006, 07:35
:düsün: artık sabrın bıttıgı noktaya yaklasıyoruz demekkı satın arkadaslar hareket yoksa satında bızde yolumuza koşarak gıdelım koşalımkı yakalayamayın bı daha bizi:gulen: :gulen:
bilinmezki
22-02-2006, 10:38
yukarı değil de aşağıya doğru koşuyor adeta bu kağıt..
AngelHeart
22-02-2006, 11:14
seans açılışından itibaren denemek amacıyla 2.58 den 50 lot alış yazdım hala alamadım:) kıllandırdı beni:)
anti-spek
22-02-2006, 11:26
yukarı değil de aşağıya doğru koşuyor adeta bu kağıt..
En düşük 2.58 en yüksek 2.62 nasıl bir aşağıya doğru koşma anlayamadım doğrusu
bilinmezki
22-02-2006, 11:46
Sn.Anti-spek uzun süredir kağıt elimde.. kağıdın 2.58-2.62 arasında dolaşması bana birşey kazandırmıyor.. ben de o yüzden kendi düşüncemi yazdım..zaten, zararına da olsa günün yükseğinden satamıyorum bir türlü..
manishing
22-02-2006, 12:05
dnzyoda 2.66seviyesi geçilmeden fazla bişi olucağnı düşünmüyorum herzamanki dnzyo işte sıkışma falanda yok hep aynı bantta gidip geliyor bi yukarı bi aşağı endeksteki sıkışıklıktan fazla kıpırdamıyor 2.58den almak isteyen alır ederinde dolaşıyor büyük bi operasyon geçirmiş ve biraz dinlenmesi şart olan bi kağıt yok 4e gidicek yok 5e artık dnzyoda böle bişi olmaz 2.66üstü hareketler anca 2.9a götürür bizi olağanüstü bişi olmadıkça kağıt eskisi gibide sığ diil sığ kağıtlar gider kademeler olduça ağır ve yüklü
AngelHeart
22-02-2006, 12:09
ben 2.58 den emir verdim hala bekliyorum...yeterince istemedim demekki:)
bilmiyorum, bakacağız...
3 gün içerisinde bedelli tarihini açıklayacaklar, Ticaret Müdürlüğüne başvuruda bulunulduğu için 3-4 gün içersinde açıklanması gereklidir
cihan1952
22-02-2006, 14:01
dnzyoda 2.66seviyesi geçilmeden fazla bişi olucağnı düşünmüyorum herzamanki dnzyo işte sıkışma falanda yok hep aynı bantta gidip geliyor bi yukarı bi aşağı endeksteki sıkışıklıktan fazla kıpırdamıyor 2.58den almak isteyen alır ederinde dolaşıyor büyük bi operasyon geçirmiş ve biraz dinlenmesi şart olan bi kağıt yok 4e gidicek yok 5e artık dnzyoda böle bişi olmaz 2.66üstü hareketler anca 2.9a götürür bizi olağanüstü bişi olmadıkça kağıt eskisi gibide sığ diil sığ kağıtlar gider kademeler olduça ağır ve yüklü
Manish dostum seviyorum senin yorumlarını ne diyim:gulen:
Hep böyle kal:tamam:
min 4 hedefim var tabiki kendime ait lütfen kimse etkilenmesin:p
3 gün içerisinde bedelli tarihini açıklayacaklar, Ticaret Müdürlüğüne başvuruda bulunulduğu için 3-4 gün içersinde açıklanması gereklidir
Bedelli açıklanınca tepkisi ne olacak acaba?
Kağıtda olumsuz bir durum yok.sırasını bekliyor.kağıdın endeksle ilgisi yok bakarsın endeks güm aşağı deniz tavan. geçmişde bunları çok gördük.operasyondan söz edilmiş operasyon 2 sene evveldi.Hisse ozamandır primsiz.hisse dinlenmesini tamamlamak üzere.grafiği bir inceleyin.Harekete başşlaması an meselesi.
Bedelliyi herkes bildiğine göre fiyatların içinde olduğunu söyleyebiliriz.fakat panikleyenlerin malını kim almak istemez.!
Mevcut cari fiyat ortalaması ile altı aydır sabırla!...bekliyorum....
Bakın arfyo ya cola muabbetiyle kağıdı nerden nereye çektiler.halbuki bu cola işinin gerçek anlamda arfyo ile hiç alakası yok.arzı işyat yapacak.tek alaka patronun aynı olması.colanın arfyo ya 1 lira katma değeri yok aslında ama bu bir spekülasyundur kağıt aldı başını gidiyor.yakında porföy değerini katlayacak.
Arkadaşlar Dnzyo da hareket kaçınılmaz olacak..Hem bu sefer çok güçlü gelecek.ama sabır sabır sabır......
Bedelli derseniz arfyo da %100 var.buna ne demeli.!
***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S.’nin 22.02.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sirketimizin 22.02.2006 tarihinde yapilan Yonetim Kurulu Toplantisinda; Sermaye Piyasasi Kurulu’nun Seri:IV, No:27 sayili “Sermaye Piyasasi Kanunu’na Tabi Olan Halka Acik Anonim Ortakliklarinin Temettu ve Temettu Avansi Dagitiminda Uyacaklari Esaslar Hakkinda” Tebligi’nin 5. maddesi uyarinca 2005 yili faaliyetleri sonucunda dagitilabilir kar olusmamasi nedeniyle Genel Kurulu’muza kar payi dagitilmamasi konusunda teklif goturulmesine, Sermaye Piyasasi Kurulu’nun 03.02.2006 tarih ve 1687 sayili yazisi geregi, 1. 2003 yili donem kari olan 87.251 YTL icinde gerceklesmemis sermaye kazanci olamamasi nedeniyle tamaminin gecmis yillar zararina mahsup edilmesine, 2. 2004 yili donem kari olan 989.129 YTL icinden ozel yedeklere ayrilan 719.611 YTL’lik 2004 yili gerceklesmemis sermaye kazanclarinin da 2005 yilinda gerceklesmesi ile toplam 989.129 YTL tutarindaki donem karinin gecmis yillar zararina mahsup edilmesine, 3. 2005 yili donem kari olan 5.553.064 YTL icinden 2.016.596 YTL tutarindaki 2005 yili gerceklesmemis sermaye kazanclarinin Ozel Yedekler Hesabina alinmasina, bakiye kalan 3.536.468 YTL tutarindaki donem karinin gecmis yillar zararina mahsup edilmesine, yukarida bahsedilen mahsup islemlerinin Genel Kurulumuzun onayina sunulmasina, katilan Yonetim Kurulu Baskan ve uyeleri tarafindan oybirligi ile karar verildi.” ***DNZYO*** (22/02/2006 - 16:29:50)
işte bu yüzden bu senetten bir halt olmuyor.şimdi % 50 bedelliyide geçen seneki gibi 2.0 YTL'den kullandırırlar.küçük yatırımcının sırtından inmezler.
biz daha bakaduralım geçen seneki kardan bize ne düşecek diye.hem karaktersiz hemde soyguncu bunlar.
manishing
22-02-2006, 17:43
evet kar vermiyor soygun güzel beklediğim gibi gerçekleşti bedellide var bu kağıt 2sene diil daha bi 2sene yatay gidicek bu gidişle bi arkadaşta operasyon 2sene bitmiş demiş grafiklere bakınca 2000yılında yapılan operasyonlar 2005te tekrar başlamış 5sene yani kağıdın haftalık grafiği bjkas nin günlük grafiğnin aynısı bjk düşmüş bu yatay duruyor bakalım nekadar daha soyucaklar yatırımcısını
6 ay önce ilk (5 )aracı kurum lot payı;%52,71 idi..Dün itibariyle aynı aracı kurum sıralaması ile ilk(5 )kurum lot oranı %51,95.. Bu oran ilk(5 )kurum için pek değişmemiş görülüyor..Deniz Yatırım'ın ikincilik sırası da değişmedi(%11,18)....Akla şöyle bir soru geliyor..Prim öncesi en azından Deniz Yatırımın daha önceki hareketleri incelendiğinde;bugünlerdeki devam eden hareketsizliğinin altında, hisseye ait bizler tarafından beklenen zamanlamanın (big bang!..)henüz oluşmadığı alternatif fikrine varılabilir mi ?...Malum ,olgun meyveyi önce yiyecek olan onlar....
bundan sonrası senaryo üretmek,tahammül etmek,acabalarla uğraşmak vs...vs...
ben ortak olduğum şirketin bana bakış açısına bakarım.gerisi lafü güzaf.
Sn. sdcESES;
Eğer genel değilde bu hisseden bahsediyorsanız;yatırımcıya bakış açıları nedir?...Açarsanız sağ olun....
Toplantıdan bedelsiz vereceğini kar payı yada temettü vereceğini bekleyen olduğunu sanmıyorum.bu kağıt ne bir banka nede bir sanayi şirketi.senedin performansı portföy değeriyle ölçülür.portföy değeri 2.69 ytl dir.Ama diğer yandan senet YO lar için de 2 yıldır prim yapmadan yatıyor.Tekniği 4-5 ytl gideceğim diye bağırıyor.!Yatırımcı soyma filan hikaye..bedelliyi sadece deniz vermiyor.Senet 1 e 10 kazandırırken yatırımcı soyulmuyorda şimdimi soyuluyor.Ayıp arkadaşlar...
Bu kağıt hiç gitmeyecek bile olsa bedelliyi kullandırmak için en az 2.90-3.50 yi görecek.gerisi vestel halka arzına bakacak...Bekleyin görün...
Bencede kagıta yapısan spek ,ky vs yı dokmek ıcın tum yo sahıplerının yaptıgını yapıyorlar bedellı ıste ardından bedelsız temettu vermıycem de kım durur bu kagıtta ? kagıtta sahıbıne kalır tabıkı . Sahıpte sonra bı haber bı ıyı bılanco yukseltıp tekrar verır ky nın elıne kagıtı haydı gule gule.
Sahibi kim % 99,7 halka açık.
Sn. sdcESES;
Eğer genel değilde bu hisseden bahsediyorsanız;yatırımcıya bakış açıları nedir?...Açarsanız sağ olun....
ben genel olarak k.y'yı soyan zihniyetten bahsederken bu senet tam bir örnektir diyorum.müsaade ederseniz aşağıdaki mesaja cevap vermem gerekliliği hissettim,sorunuzun bendeki cevabı onun içinde olacaktır sanıyorum
Karar alma yonetım kuruluna gırme hakkı veren ozel hısselere sahıp kısı veya kısıler
cihan1952
22-02-2006, 20:36
Olumsuz haberler nerdeyse hat safhada...Bedelli haberleriydi kasıt..
Olumsuz haberler şirket ve yakın çevrelerce daha önceden bilinir bildiğimiz gibi.
Ama milleti soymak için öncelikle milleti hisse sahibi yapmak lazım...
Oyuzden de hisse senedi için pazar oluşturmak lazım..
Oluşan pazarda kimsenin hisse senedine doyamaması lazım
Satamayacak kadar lezzetli olması lazım
Ve yeni iştahlı kesime porsiyonlar dağıtıldıktan sonra "yatırımcı soyma" işlemine aniden bir aksam seans kapandıktan sonra geçmek lazım....
yoksa kendi kendilerini neden soysunlar ki??
neden ceplerinden para çıkarsınlar ki...
Oyüzden yatırımcı soymak için bu kağıt 4-5 binleri geçcecek diyorum...
Çünkü bu bedelli trendi tüm kağıtlarda kullanılıyor en çok ta yo larda...
Dikkatinizi çekerim...Arfyo diye arkadas cok güsel örneklendirmiş...
Toplantıdan bedelsiz vereceğini kar payı yada temettü vereceğini bekleyen olduğunu sanmıyorum.bu kağıt ne bir banka nede bir sanayi şirketi.senedin performansı portföy değeriyle ölçülür.portföy değeri 2.69 ytl dir.Ama diğer yandan senet YO lar için de 2 yıldır prim yapmadan yatıyor.Tekniği 4-5 ytl gideceğim diye bağırıyor.!Yatırımcı soyma filan hikaye..bedelliyi sadece deniz vermiyor.Senet 1 e 10 kazandırırken yatırımcı soyulmuyorda şimdimi soyuluyor.Ayıp arkadaşlar...
Bu kağıt hiç gitmeyecek bile olsa bedelliyi kullandırmak için en az 2.90-3.50 yi görecek.gerisi vestel halka arzına bakacak...Bekleyin görün...
sizin bu senetle bir gönül bağınız oluşmuş sanıyorum :aglayan:
etmiş olduğunuz" soyuluyor lafı hikaye","ayıp" gibi laflarınıza istinaden cevap verme gerekliliği hissettim.
portföy değerinin size ne faydası var?bu şirket tasfiye oluyorda nesi var satıp hissenize düşecek o meblağı almak için hazırlık yapıyorsunuz:eek:
portföy değeri tabiiki bir göstergedir ama pratiği yoktur.borsanın temel mantığı şirketin her yıl karından verdiği temettülerdir.bu yüksek enflasyonlu ülkelerde geçerli bir bakış açısı değildir ama düşük enflasyonlu ülkelerde geçerlidir ve bu yüzden ilk düşünülen yatırım aracıdır.olayı fazla dallandırmadan bu senet üzerinden izah edeyim :tamam:
şimdi dnzyo'nun bu yılki karı nedir? 5.0 mln YTL,sermayesi nedir? 9.0 mln YTL
yani sermayesinin %55'i kadar bir kar sözkonusu.üstelik kendisine ait varlıklar duruyorken :eek:
ülkemizde yıllık faiz oranı nedir?%13 ,
bütün varlıkları kendisinin olsun,sadece bu yılki kazancını temettü olarak dağıtsa nominal üzerinden 55.0 krş dağıtabilirki buda senet maliyeti olan 2.6 YTL'lik miktara faiz olarak yaklaşık iki katı getiri demektir :düsün:
ha hepsini dağıtmaz diyorsan,herhalde kaçıracak hali yok.biryerlere koyar o da işte bahsettiğin portföy değerini yukarıya taşır.yani portföy değeri yükselir ama sizin birikiminiz değer kaybeder :aglayan:
şimdi;1'e 10 kazandırırken diye bir laf etmişsiniz.onu kazanan ve kazandıran piyasadır.şirket ne yapmıştırda kazandırmıştır :mad: tüm borsadaki şirketlerin 1.0 YTL'ye kullandırdığı rüçhan hakkını 2.0 YTl'den kullandırdığı içinmi 1'e 10 kazandırmıştır.şimdiye kadar 5.0 krş temettü yada bedelsiz hisse vermediği içinmi kazandırmıştır :mad:
benden sana tavsiye,sen git o kazandıran spek'i bulda sana tekrar kazandırsın.yoksa bu yapısıyla bu şirketin kimseye birşey kazandıracağı yok.bu arada %50 bedelliye 2 katı para ödemeyede hazırlıklı ol.bak her tarafından borç akıyormuş.daha kaç yıllık kar; borçlara gidecek belli değil :gulen:
bu senet'in normal şartlarda kazandırması için hiçbir sebep kalmamıştır.ha kazandırmazmı?tabiiki kazandırır ama onuda spek bilir.
sabrımı deniyor sabır taşı oldum ilk haberi geldiğinden bu yana 2 ay geçti bölüncek dendi bekliyoruz sabırla
cihan1952
22-02-2006, 21:20
Arkadaşlar çoğunuz yaptığınız yorumlarda haklısınız gider gitmez diye...
Ama çoğunuz olumsuz konuşuyorsunuz...Bunu anlamıyorum..Olumlu konuşanlara da hakaret derecesinde saldırıda bulunuyorsunuz...Olumlu konusanlar hadi diyelim gönül bağından aldığından sattığından her neyse olumlu konuşuyor...Ya olumsuz konuşanlar???
Elinizde olmayan hisse hakkında bukadar öfkeli şiddetli neden yorum yaparsınız anlamam...Bu kağıttan bişey olmaz benim görüşüm bu diyip çekilmek varken neden diğerlerinin fikirlerini aşağılarcasına olumsuz yorumlar yapıyorsunuz ki?
Fikir paylaşma ortamı burası...Tabiki yazın olumlu olumsuz ama öfkelenmeye gerek yok ki!
Birim pay değeri gerçekten de bir fikirdir.Başka hiçbirşeye yaramaz...
pay değeri 2.69 diye ne pahalı dersiniz ne ucuz dersiniz...Tuvalet kağıtı kadar değeri olmayan bazı yo lar nerdeyse 5 katından işlem görüyor.Bu analiz kıstas olamaz...
Diğerleri içinde yorumumu yaptım...Neden gider bu kağıt yorumumu yazdım...
Olumsuz yazan arkadaşlarla aynı doğrultuda yaptım hemde...
Yatırımcı soyacaklar bedelliyle ama daha öncesinde yatırımcı mallandırma operasyonu olmalı...
bilinmezki
23-02-2006, 10:33
Günaydın arkadaşlar.. seansı platodan izliyorum. açıldığında 2.84 görünüyordu.. nasıl oluyor bu?sonra da hemen 2.60 a düştü.. Gerçekten bilmediğim için soruyorum..
17/1 ve 20/1 tarihlerinde birer lotla;2,96 ve 2,90 gösterdiler....
cihan1952
23-02-2006, 11:36
Günaydın arkadaşlar.. seansı platodan izliyorum. açıldığında 2.84 görünüyordu.. nasıl oluyor bu?sonra da hemen 2.60 a düştü.. Gerçekten bilmediğim için soruyorum..
Dostum açılışta kademeler oturmamışken oraya yazılan satıştan 1 lotluk alım yaptılar...
Bunu bu tahtada çok yaparlar:mad:
Evet arkadaşlar hisseyle ilgili farklı görüşlerin farklı bakış açılarının bulunması doğal.Ben hisse için olumlu düşünenlerdenim.Hissenin bedellisi var.bu doğru hisse için 2 ytl istiyorlar bu biraz alışılmışın dışı.buda biraz pahalı.benim bu hissede risk anlayışım %10 kayıp yada %100 kazanç olabilir.Stoploss um 2.49 dur.
Herkese bol kazançlar....
22/2 günü yapılan yönt.krl.top.da,Genel kurula sunulmak üzere (özetle);2005 yılı karından,2.016.596 ytl.kısmının özel yedekler hesabına ,kalan kısmının geçmiş yıllar zararlarına mahsubuna karar verildiği...Kaynak:ParaGaranti şti.haberleri
20/2 tarihi itibariyle son 30 günde 84 mesaj,son 3günde 40 mesaj!...topic ısınıyor.....
Sessiz kalalım diyoruz yaramıyor..Fikirler /katılım artıyor bu sefer de ortalık karışıyor...Konserin finalinde isek bari densiz bir cep telefonu çalmasa !...
İlk seans dağıtım ağırlıklı..Finans yatırım öncü.!...
anti-spek
23-02-2006, 19:39
Dostum açılışta kademeler oturmamışken oraya yazılan satıştan 1 lotluk alım yaptılar...
Bunu bu tahtada çok yaparlar:mad:
Yanlışlık olmasın 1 lot değil 2 lotluk alım satım oldu:D
kaankaya
24-02-2006, 12:18
tavana yolculuk basladı işte.....
anti-spek
24-02-2006, 12:21
2.60 ile 2.64 arasında ne savaş oldu öyle ya
Sevinmek için 2.66 sev. unutulmalı.....Aman nazarrr......
kaankaya
24-02-2006, 12:29
100000, 100000, 50000 lik tek kalem alışlar bu sefer kıracak bu seans olmasada ıkıncı seans kırılacak artık 2 66
anti-spek
24-02-2006, 12:39
:mad: Satıcılar yine galip
25/10 dibi(2,25)'nden gelen yükselen trende geri dönüş seviyesi 2.68...Onaylanmalı...Bu sefer olacakmı dersiniz?....
Bugün 2,64sev. günl.kapanış gerçekleşirse;20 iş günü sonra en yüksek hacimli kapanış,2,66 günl.kapanış durumunda ise 28 iş günü sonra en yüks.kapanış gerçekleşmiş olacaktır...Kopma nasıl ,ne zaman ?...Pasta,hacim ve 2.68'ler takipte.....
Dün ilk(5) 'te %32,8 ile satışta ilk sırada olan Finans Yatırım;bugün ilk sea.%29,6 ile alışta ilk sırada!...Deniz Yatırım'da alımda ..İlk(5) net 48,741 lot alım ağırlıklı...Kademe analizinde;Top.lot:971,765, Alışlar:606,522 ,Satışlar:365,243...
Raymond James bizim mahalleye teşrif etmişler.....Gün sonu ilk(5)net:79,004 lot alım ağırlıklı....Haftaya ümitliyiz.....
Matriks Gün sonu Kd.Anlz. Top.Lot:1,221,817 ,Alışlar:695,227 ,Satışlar:526,590 lot..Haftaya bol şans.....
cihan1952
27-02-2006, 00:23
Bu hafta güzel olacak diye bir his var içimde...
Haydi hayırlısı:)
manishing
27-02-2006, 00:25
gerçeklerde 2.66yı gene geçemicek diyor:) çok ağır kademeler var çok
Sn.manishing;
Dnzyo'nın büyük operasyonu!..sizi bayağı sarsmış anlaşılan...Borsada hiçbir senet için büyük konuşmamayı geçmiş yılların hepimize öğretmiş olması gerekir...Şu anda olanlara bakalım derim.Elinizde özellikle de bu senet yoksa,iddialı olmanın yanıltıcılığı olasılığını da bir düşünün ...Yatırımcılara iyi şanslar..
manishing
27-02-2006, 01:27
sn sabotek herşeyin bi zamanı vardır elimde bu senedin olmayışı buraya yorum yazmamam anlamına gelmez ki bu düşünceniz çok yanlış sizde gidicek dediğnizde iddialısınız ve size saygı duyuluyor aynı saygıyı sizlerdende beklerdim ben 1 aydır ayn görüşteyim ve o sürede endeks nerde dnzyo nerde dnzyo ederini takip eder bi özel durum olmadıkça bedelli verior ve kar payı dağıtmıyor bu hissenin beklentisi ne 5.5milyonluk karmı işyat 42milyon kar edior fakat dnzyodan dahada iskontolu ve görüldüğü gibi 2.66seviyeleri önünde büyük engel
bedelli işi bi yoluna girsin.bakın ozaman bu kağıt nerelere gidiyor.ağır dediğiniz kademelerde size 1 lot dahi bırakmazlar..sonra 4 liraya 5 liraya bu kağıt alınırmı diye sorarsınız.!!!
önceki mesajlarda 2.66-2.68 geçilmeden sevinmeyelim diyoruz..Asla uçacak ,kaçacak demedik.Sadece;dirençler,Kademe analizi ve pastaları belirtiyorum.Her kez fikrini söylüyor zaten....
cihan1952
27-02-2006, 13:37
sn sabotek herşeyin bi zamanı vardır elimde bu senedin olmayışı buraya yorum yazmamam anlamına gelmez ki bu düşünceniz çok yanlış sizde gidicek dediğnizde iddialısınız ve size saygı duyuluyor aynı saygıyı sizlerdende beklerdim ben 1 aydır ayn görüşteyim ve o sürede endeks nerde dnzyo nerde dnzyo ederini takip eder bi özel durum olmadıkça bedelli verior ve kar payı dağıtmıyor bu hissenin beklentisi ne 5.5milyonluk karmı işyat 42milyon kar edior fakat dnzyodan dahada iskontolu ve görüldüğü gibi 2.66seviyeleri önünde büyük engel
manishing dostumun dedigini daha önce de dedim...
Tabiki herkes fikrini koyacak ortaya...Herkes aynı partiyi tutacak diye bişi yok.2 parti var ortada cıkacak yada düşecek partileri...Elbette 2 sininde taraftarı olacak...Daha önce de betlirtigim gibi saygı çercevesinde..Kimse neden düşücek diyeni eleştirmemeli aynı sekılde cıkacak diyeni de...
Arena da hepsini görecegiz..
Her iki yorumda lazım bize...
Belkiş manish dostm bizim göemedigimiz ve aslında önemli olan bi olumsuzlugu yazacak bir gün...Ya o bizi ya biz onu ikna edecegiz ama boyle ortamda sirket hakkında hem olumsuz hem olumlu herseyi görebiliyoruz...
Bence böyle olması güzel ama saygı sevgi beraberinde:tamam:
manishing
27-02-2006, 16:28
direncini geçti gibi bakalım kapanış yapabilicekmi para girişii sağlandığı sürece ii olur
Bu işler büyük konuşmaya gelmez..!!!bu işi para çözer.!Direnç miş ağır kademeymiş !bunlar paranın gücü karşısında hiç bişeydir..!!
saygılar,
internete girip alım emri verene kadar koptu gitti..burada uzun zamandır bekleyen arkadaşlar için güzel bir hafta olacak gibi görünüyor..
cihan1952
27-02-2006, 16:36
direncini geçti gibi bakalım kapanış yapabilicekmi para girişii sağlandığı sürece ii olur
manish dostum alıcan mı:gulen:
mart 15 de fıkırdanırım
20 sinde tadıma doyamaz
syg
bi yeşilin garanti gibi
cihan1952
27-02-2006, 16:37
Bu hafta güzel olacak diye bir his var içimde...
Haydi hayırlısı:)
Dun demiştim..
Arkadasın dedgı gıbı kademelerin ağır olması önemsiz....Para lazım para:dolar:
eflatun25
27-02-2006, 16:37
yarın bedelli geliyor kaçan kaçana sevinmeyin :D
futbolcu
27-02-2006, 16:38
mart 15 de fıkırdanırım
20 sinde tadıma doyamaz
syg
kıpırdandım :D :D :D
syg
manishing
27-02-2006, 16:38
yok sn cihan onca iskontolu varken alınırmı sence? sanırım bi grup kağıda girdi ve çıktı tekrardan geri geldi 2.66nın tutması önemli buraları yıpratıcaktır para giriş çıkışına bakmak en faydalı olucağnı düşünüorum
manishing
27-02-2006, 16:40
ooo bedelli yarınmı demek ondan milleti kaçırmak için yapıldı her kağıtta olduğu gibi bedelli öncesi kağıttann çıkmak için yapılan hareket bu bedelliden sonra baskı kalmıcak ama direnç önünde durucak gibi duruyor
futbolcu
27-02-2006, 16:41
bi yeşilin garanti gibi
sağol dostum
yalnız dikkatimi çekiyor hisse.net ailesi yeşil cimrisi oldu bu aralar
tarih yazdım 1-2 kağıtta kimse sallamadı zaten bende artık yazmayacağım
syg
cihan1952
27-02-2006, 16:41
yok sn cihan onca iskontolu varken alınırmı sence? sanırım bi grup kağıda girdi ve çıktı tekrardan geri geldi 2.66nın tutması önemli buraları yıpratıcaktır para giriş çıkışına bakmak en faydalı olucağnı düşünüorum
Garip bir kıpırdanma...66 geçmesi güzelde...bollinger sıkıyor gibi...
Yada diğer arkadasın dedigi gibi malları cakıyorlar desem alıcılar deniz ve express
express 150 bin net cekti...
bunlar denizin kurumları:cool:
Garip bir kıpırdanma...66 geçmesi güzelde...bollinger sıkıyor gibi...
Yada diğer arkadasın dedigi gibi malları cakıyorlar desem alıcılar deniz ve express
express 150 bin net cekti...
bunlar denizin kurumları:cool:
bu kadar ani hareketle mal çakmaları zor
bence ısıtıyorlar kazanı
sağol dostum
yalnız dikkatimi çekiyor hisse.net ailesi yeşil cimrisi oldu bu aralar
tarih yazdım 1-2 kağıtta kimse sallamadı zaten bende artık yazmayacağım
syg
ne demek dostum! yeşiller feda olsun
yeterki gitsin kaat :tamam:
manishing
27-02-2006, 16:59
seansın son 10 dk sı hisse için önemli olucak görüşündeyim eğer yarın bedelli bölünüosa 2.66 seviyesinin desteği son 10dk da anlaşılıcaktır para giriş çıkışıda önemli
kaankaya
27-02-2006, 17:04
peki sizce bedellinin olması kagıdı yukarı cekmelerı ıcın bır sebep teskıl edermi?
cihan1952
27-02-2006, 17:05
Manish dostum para girişi expressin 150 binlik alısıyla patladı..
kaankaya
27-02-2006, 17:12
sayın manish sizce bedellinin olması kagıdı yukarı cekmelerı ıcın bır sebep teskıl edermi?
manishing
27-02-2006, 17:16
genelde bedelliden önceki gün tüm kaatlarda böle bi hareket olur ancak para giriş çıkışına göre değişir eğerki para girişi varsa ve 2.66 üzerinde kapanış olursasa hissse kendine yeni bi kanal açıcaktır dediğim gibi son 10dk da bedelliye gelmek istemeyenlerin satışları karşılanması gerek
66dan ne kadar mal sattılar
ne kadar varki o kademede
baya sağlam gözüküyor
kaankaya
27-02-2006, 17:39
sayın manish pgç nasıl yarın ıcın neler olur sizce?
kaankaya
27-02-2006, 17:39
valla 2 72 atladık yoksa sazanmı olduk
kaankaya
27-02-2006, 18:26
299 000 YTL para girişi var ve 266 kırılmadı destek olusup olusmadıgı yarın bellı olur eger olusursa artık yukarı hareketın baslaması gerekıyor bakalım yarın kesın bedellı varmı yokmu onu bılen bır arkadas yokmu?
2.68 sev. salı ve çarş.onaylanmadan rahat edemiyeceğimizi düşünüyorum.Acelem yok.Bu sev.üze.Haftalık hacimli kapanış ise..lokum olur...Sonrası 2.76 ve 2.92 dirençleri...Bugün alım ağırlıklı bir gündü. İlk(5)'teDzytr.veExp.ytr.alımların %67.3 'sini götürdüler...Alımların devamı dileğiyle....
cihan1952
27-02-2006, 20:19
Tahmin ettigim gbi buy hafta hareketli olacak sert hareket bekliyorum çünkü bu gibi kagıtlarda bir trend açılır,daha sonra trend devam eder ve kanal kurulur bu kanal 2-3 ay devam eder sonra bu kanala uyanları dökmek için kanal aşagı kırılır sonra sert başlar....bence 2.76 geçilince sorun kalmayacak...Bu hareketlerden sonra yarın açılışa kadar bedelli haberi patlamazsa devamı gelecek ve 2.76 geçilecek...
SHOW BAŞLIYOR
sn.kaankaya;
2.72'den indiniz mi,bindiniz mi?....
cihan1952
27-02-2006, 20:28
Bence bindi :)
o karmasada satmak aklına gelmez insanın...Öyle hareket geldiki sanki alamayan hapse girecekti :)
Bugünkü pastada;İlk(5)net:+111,221 lot (%35) ;Satışların %49'unun diğerleri(Küçükler satmış..),Alışların ise %14'ünün diğerleri(Küçükler bu kadar alabilmiş..) oluşu;Hisselerin küçük ellerden büyüklere kavanca oluşunun ifadesi..Tabiki bugünden bahsediyorum.Yarın ve sonrası devamı gelmeli.....
Fiyat/Kademe Anlz.ise(Matriks);Top.Lot:2,031,724 ,Alışlar:1,183,055 ,Satışlar:848,669 ...Alım ağırlıklı işlem gören fiyat kademeleri% ise;2.72-2.70 fiyat kd.%32,82 ; 2.68-2.66 fiyat kd.%33.43 ; 2.64 fiyat kd.ise %22.80 oranlarında alım ağır.işlem görmüşler....
kaankaya
28-02-2006, 07:41
sayın sabotek 2 60 maliyetle 2 ay bekledım sıkıldım dun sabah saattım 262 den hep oyle oluyor zaten ben saattım ıkıncı sean bu hareketı yapınca tren kacıyor dıye korktum tamda 2 72 den gerı bındım acaba dogru kararmıydı yoksa yınemı sazanlara dahil oldum hayırlısı bakalım
anti-spek
28-02-2006, 12:12
Açın şu kağıdın önünü artık yahu.Dalgalan artık denizim
Değmez umarım...Biz bu seviyeler onaylandığında(Üze.2/3günl.kapanışlar) sonraki hedef dirençleri belirtelim..2.76-2.93-3.97...şimdilik..Olası yükselişin devamında;Yükselen tepeler,yükselen dipler,hacim artışı,pastalar,takaslar,Xu100'ün trendi...Hepsi birlikte değerlendirilmeli....
cihan1952
28-02-2006, 12:19
Bolınger acılmaya calısıyıor....yavastan 2.76 da gectıkmı gerısı kolay...
cumaya kadar bi 3 deriz belki :)
cihan1952
28-02-2006, 12:21
Bu sefer gidecek inanıyorum...Pazar günü demiştim içime doğdu:)
Geçmiş Ağu.ayından bu yana yükseliş atakları incelendiğinde;2.68-2.82-2.96 sev.lerine yükselişlerde ,hareketler hep yüksek çubuk boylarının dibine yakın kapanışlarla sonuçlanmış.Yani yükseliş atakları seans içinde oluşmuş ve günlük bir kapanış bile gerçekleşemeden en yüksek sev.yakın bile olamıyan kapanışlar ve ertesi günlerde düşüşlerle tekrarlayan ,güvensiz bir seyir izlemiş....Bugünlerde yaşananları(birer lotluk anormallikler dışında)incelediğimizde aradaki farkı ve yorumunu özgür iradelere bırakıyorum....
2.70 e baya bi bastılar.alan satanları göremiyorum ama sanki bu satışı dün alan express ve deniz yaptı gibi geldi bana.!
saygılar,
cihan1952
28-02-2006, 13:35
2.70 e baya bi bastılar.alan satanları göremiyorum ama sanki bu satışı dün alan express ve deniz yaptı gibi geldi bana.!
saygılar,
Nasıl geldi bilmiyorum express sattı hissi size ama yalnnıs geldi:gulen:
cihan1952
28-02-2006, 13:36
Alan Net Lot % Maliyet
EKSPRES YATIRIM 300000 58 2.7
HEDEF MENKUL 40000 7.7 2.72
TURKISH YAT. 30300 5.9 2.718746
AK YATIRIM 20195 3.9 2.705323
KOC YATIRIM 17654 3.4 2.69137
DIGER 109037 21.1 0
Satan Net Lot % Maliyet
FINANS YAT. 274636 53.1 2.690756
DENIZ YATIRIM 38316 7.4 2.794287
YAPI KREDI YAT. 32321 6.2 2.71635
BASKENT MENKUL 30000 5.8 2.68
GFC GENERAL 29000 5.6 2.69931
DIGER 112913 21.8 0
cihan1952
28-02-2006, 13:36
Aksine 300 bin daha net alım geldi 2.70 den
***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S.’nin 28.02.2006 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sirketimiz Yonetim Kurulu’nun 15.12.2005 tarih ve 2005/29 sayili karara istinaden, - Deniz Yatirim Ortakligi A.S.’nin 25.000.000 YTL’lik kayitli sermaye tavani icerisinde cikarilmis sermayesinin 9.990.000 YTL’dan %50 bedelli, 4.995.000 YTL’si arttirilarak 14.985.000 YTL’sina cikartilmasi, - Bedelli sermaye artiriminda hisse senetlerinin yeni pay alma (ruchan) hakki doneminde 1 YTL nominal degerli bir hisse icin 2 YTL olarak, - Yeni pay alma (ruchan) haklarinin kullanilmasindan sonra kalan paylarin Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi’nda bir payin bedeli 2 YTL’nin altinda olmamak kaydi ile Borsa’da olusacak fiyattan ihrac edilmesi, - Nominal bedel ile ihrac bedeli arasindaki farkin emisyon primi olarak ozkaynaklara dahil edilmesi, ile ilgili olarak SPK’na yapmis oldugumuz 26.12.2005 tarihli basvurumuz 14.02.2006 tarih ve YO.113/104 sayili belge ile Sermaye Piyasasi Kurulu’nca kayda alinmis ve Kurul’ca onaylanan izahnamemiz Istanbul Ticaret Sicil Memurlugu’nca 22.02.2006 tarihinde tescil edilip, Turkiye Ticaret Sicil Gazetesinin 27.02.2006 tarih ve 6501 sayili nushasinda ilan edilmistir. Ortaklarimiza, sermaye artirimina katilimina iliskin ruchan haklarini 1 YTL nominal degerli hisse icin 2 YTL’ni Denizbank A.S.’nin Zincirlikuyu Subesinde acilan 9142-266836 353 nolu ozel hesaba yatirilmak suretiyle 07 nolu yeni pay alma kuponu karsiliginda kullandirilmasi islemleri 06.03.2006-20.03.2006 tarihleri arasinda asagidaki adreslerde gerceklestirecektir. Ortaklarimizin Yeni Pay Almalarina Iliskin Sirkuler 03.03.2006 tarihli Yenigun ve Hurses gazetelerinde ilan edilecek olup ekte yeralmaktadir. Basvuru Yerleri Deniz Yatirim Ortakligi A.S. Esentepe, Istanbul, Deniz Yatirim Menkul Kiymetler A.S. Esentepe, Istanbul.” Artirilan sermayeyi temsil eden hisse senetleri, 2005 yili faaliyetlerinden kar payi alma haklari bulunmadigindan 06.03.2006 tarihinden itibaren “Yeni” olarak ayri bir sirada islem gorecektir. Bedelli pay alma haklari 06.03.2006-14.03.2006 tarihleri arasinda Ruchan Hakki Kupon Pazari’nda islem gorecek olup, fiyat tescili gerceklesinceye kadar fiyat marji uygulanmayacaktir. Ortaklarin Yeni Pay Almalarina Iliskin Sirkuler Gunluk Bulten ekinde yayinlanacaktir. ***DNZYO*** (28/02/2006 - 14:52:30)
Açıkladı,rahatladı...Al baştan...
2.64 ten bende aranızdayım umarım hepimizin sonu iyi olur
% 50 bedelli verecek şu prosedüre bak.sanki Dow'da işlem görüyor.daha yazılacak çok şey varda hadi neyse....
herkese selamlar,
aranıza katıldım ama iyimi yaptım bilmiyorum şimdi bedellide var buna para ayırmakta lazım ama nezaman ve nekadar emin değilim bilen varmıdır acaba..
benim hesabıma göre her 1000 lota 1000 ytl doğrumudur ?
saygılar
deyildir :gulen:
neden değildir doğrusu nedir öğrenebilirmiyim ?
öyledir
:hmm:
bu kadar detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim çok faydalı oldunuz...
yukarıya bölünme ile ilgili sirküleri paste ettim.bi zahmet okuyuver :tamam:
benim kafam karıştı
şimdi 2.62den 1000 lot var diyelim
bunun bize maliyeti ve bölünmeden gelen kaatlarla ederi ne olacak?
okumasam hesap yapmazdım, yazılandan anladığım kadarıyla hesapladım ...
%50 olduğuna göre ve 1YTL nominal bedel için 2YTL dediğine göre sonuç her adet için 1YTL olması lazım
ben bu sonucu çıkardım doğrumu değilmi diye genele sordum.
cevap verme zahmetine katlandığınız için teşekkür ederim ancak vermiş olduğunuz cevap tatminkar olmadığı gibi(açıklama olmadığından) biraz alaycı olmuş.
bu arada cevap vermek zorunda değildiniz alay etmekten daha iyidir sanırım..
birbilen
28-02-2006, 18:05
2.64 ten verdim aldığım malları..arkadaşlar aynı senaryoyu oynayacaklar...geçen yaz olanı.. ilk 3 gün tam bir felaket yaşayabilirsiniz..üzgünüm..
ama mart sonları nisan ya da vestelle birlikte çıkış yaşayabilir mi? bilmek zor..
senin maliyetinle alakası yok.bölüneceği günden bir gün önceki a.o ile alakası var.
ha sen; yarın bölünse ve bugünkü a.o da 2.62 ise yarın benim durumum ne olur diyorsan 2.620 YTL ödemişsin,bedelli bedeli olarak 1.000 YTL daha ödeyeceksin ve 1500 lot sahibi olacaksın.yani 3.620 YTL karşılığı 1500 lotun olacak ,senetinde yarınki açılış fiyatı 2.41 YTL olacak.
Antioch,
benim hesabıma göre her 1000 lota 1000 ytl doğrumudur ?
demişsin;
bende değildir demişim.
demişsin;
yukarıya bölünme ile ilgili sirküleri paste ettim.bi zahmet okuyuver demişim.
bunun neresinde alay etme gibi bir tavır var anlayamadım ?
Sn.Antioch;
Sayfa 175-177 arasına bir bakın..Sorunuza veya konuya ilişkin merak ettiklerinize sanırım yard.olur..Kolay gelsin...
Selam Arkadaslar
Dnzyo %50 bedelli verdiginde 1000 adet hissesi olanin hisse adedi 1500 e yükseliyor,500 adet icinde her bir hisse icin 2 ytl ödenecektir,bu demekki 1000 ytl ödeyip 500 yeni dnzyo alacagiz.
eflatun25
28-02-2006, 23:41
arkadaşlar bu kağıtla ilgili olarak hisseyi elinde bulunduran kurumların paylarını söyleye bilecek arkadaş varmı .. Şimdiden t.şk. Ekspres yatırımın bir ay gibi kısa bir sürede bu kadar mal alması ilginç geldi bana yanıldın mı acaba yardım edecek arkadaşlara tşk.:düsün:
cihan1952
28-02-2006, 23:51
Syn eflatun 1 ay degilki son 2 günde 450 bin alış yaptı ortalması da 2.70-2.72 arasında...
eflatun25
28-02-2006, 23:58
bu gün sadece 800 bin çekmiş. dünde 400 bin falandı aldığı bayağı bir payı oldu ..Bence burda bir dümen var
cihan1952
01-03-2006, 00:02
yok bugun 300 bin çekti yalnışınız var...Dünde 150 bin...
Abi nerden çıkarıyorsunuz bu rakamları
Express dün :150.000
bugün :300.000 aldı. ben böyle gördüm.
eflatun25
01-03-2006, 00:06
pardon ben yanlış bakmışım
cihan1952
01-03-2006, 00:08
express denizin kendi kurumu bugün deniz 258 bin - kapadı...Dünde 50 bin alışı vardı...Onlarıda koyarsak...yine artıdalar ve maliyet 2.7 üzerinde
eflatun25
01-03-2006, 00:10
son durumda bu ekspreste ne kadar mal oldu bilen yok mu?
arkadaşlar bukadar geniş mant hareketinin arkası sert olur herkez için hayırlısı
eflatun25
01-03-2006, 12:17
Alıcı ve satılcıları verebilecek arkadaş varmı ...Tşk.
Mevcudun 1/3 'ünü bedelli için zararına da olsa sattım...1000 adet ref.hisse için yaptığım hesapta;2.60 sev.den bölünürse,Yeni fiyat 2.40 olacak(2.60*1000=2.600ytl mev.değeri.%50bd. 500*2ytl=1000ytl Maliyet Top:3.600ytl.son lot1500 ..3.600/1500=2.40 yeni )...Bu durumda sonrasında oluşacak fiyatlara göre bir liste yaptım.. Bölünme fiyatı 2.60
Yeni Fiyat Bedelli Kullanmayan Bedelli kullanan
________ (ytl)________________ (ytl)________________
2.40 2.400 (-200) 3.600 (aynı)
2.45 2.450(-150) 3.675 (+75)
2.50 2.500(-100) 3.750 (+150)
2.55 2.550(-50) 3.825 (+225)
2.60 2.600(Aynı oluyor) 3.900 (+300)
Düşerse____
2.35 2.350(-250) 3.525 (-75)
2.30 2.300(-300) 3.450 (-150)
2.20 2.200(-400) 3.300 (-300)
2.15 2.150(-450) 3.225 (-375)
Görüldüğü gibi trende bağlı fiyat yükselirse,bedelli kullananın karı daha fazla artıyor.Kullanmayan eski değerine ulaşana dek içerde..Fiyat daha da aşağı giderse ,kullanmayanın zararı daha çok artıyor(diğerine göre göreceli)..Bu durumda;Kullanmakmı iyi ?...Yoksa lanet diyip kullanmamak mı?...
________
Yukarıdaki mesajda bölünme fiyatı olarak belirtilen 2.60 örnektir..Kaçtan bölüneceği o gün oluşacak ortalamalar eşliğinde orkestranın performansına bağlı olacaktır...Ya sabır,nelerle uğraşıyoruz.....
eflatun25
01-03-2006, 12:39
tüm kağıtları satıp bölündükten sonra almak daha mantıklı değil mi?
Endeksin zamanlaması ve hissenin beklentileri parelelinde ;eğer fiyat oluşumu yukarı oluşursa maliyet artar...Tersi durumda görüşünüz geçerli olabilir...Hisse de sanki bulunmaz hint kumaşı ya !.....
lancelot
01-03-2006, 12:52
Arkadaşlar topikte neler olmuş..... Bu hisse bölünmeden bölüm bölüm bölümmüş...:D :D
Hayırlı Olsun...
Çalımından geçilmiyor tipin...Peşine takıldık ya hayırdır!...Evet; kullanmak mı,kullanmamak mı yoksa lanet diyip 6 aylık sabrı çatlatıp yamyamların çağrısına uyup(spec.)satmak mı ?....Bölünmüş parçaları birleştirecek arkadaşlar aranıyor1..
Daha önceki bedelli arttırımlarında da aynı numaraları yapmış...Bugün de ilk5 'te gemiyi ilk terk.....
[QUOTE=sabotek]Mevcudun 1/3 'ünü bedelli için zararına da olsa sattım...1000 adet ref.hisse için yaptığım hesapta;2.60 sev.den bölünürse,Yeni fiyat 2.40 olacak(2.60*1000=2.600ytl mev.değeri.%50bd. 500*2ytl=1000ytl Maliyet Top:3.600ytl.son lot1500 ..3.600/1500=2.40 yeni )...Bu durumda sonrasında oluşacak fiyatlara göre bir liste yaptım.. Bölünme fiyatı 2.60
Yeni Fiyat Bedelli Kullanmayan Bedelli kullanan
________ (ytl)________________ (ytl)________________
2.40 2.400 (-200) 3.600 (aynı)
2.45 2.450(-150) 3.675 (+75)
2.50 2.500(-100) 3.750 (+150)
2.55 2.550(-50) 3.825 (+225)
2.60 2.600(Aynı oluyor) 3.900 (+300)
Düşerse____
2.35 2.350(-250) 3.525 (-75)
2.30 2.300(-300) 3.450 (-150)
2.20 2.200(-400) 3.300 (-300)
2.15 2.150(-450) 3.225 (-375)
Görüldüğü gibi trende bağlı fiyat yükselirse,bedelli kullananın karı daha fazla artıyor.Kullanmayan eski değerine ulaşana dek içerde..Fiyat daha da aşağı giderse ,kullanmayanın zararı daha çok artıyor(diğerine göre göreceli)..Bu durumda;Kullanmakmı iyi ?...Yoksa lanet diyip kullanmamak mı?..
üstad zararına bedelli için niye sattın hiç bir şey yapmayıp rüçhan kuponlarını satıp eline geçen parayla o anki bölünmüş fiyattan dnzyo alsan hisse adedin aynı sayıda oluyor
Sn.abies;
Sağ olun..Aracı kurum soruyor;Bedelli kullanacakmısın ?...Evet dediğimde,bedelli tutarını yatırıyorsun.Hayır dediğimde ,bölünmeden istifade edemiyorum...Rüçhan hk. kupon satışı nasıl olacak..Aracı kurum yönünden ve benim hareket şeklim ne olmalı?...Eğer kullanmayacaksam rüçhan hk.kupon satışı nasıl oluyor?...Diyelim ki 1000 ad.hisseniz var.Cevaplarsanız sevinirim...
Sn.abies ;Aracı kuruma sordum.8000 ad.için 8000ytl.(%50 bd.2ytl'den) yatırman lazım dediler..Ben de rüçhan hk.kuponunu satın ,onunla yeni bölünmüş alırız dediğimde;öyle kupon varsa biz de alalım !...dediler...Ben de ona sorun dedim..Sn.abies ne olacak şimdi?...
anti-spek
01-03-2006, 16:30
Bence bedelliye katılmak gerekir.Ben bir çok bedelliye katıldım.Ama şimdiye kadar hep hisse başına 1 tl ödemiştim bunlar 2 tl istiyorlar.Yine katılmayı düşünüyorum.Çünkü hisse başına 2 tl istediklerine göre fazla kimsenin bedelliye katılmasını istemiyorlar diye düşünüyorum
futbolcu
01-03-2006, 16:42
Bence bedelliye katılmak gerekir.Ben bir çok bedelliye katıldım.Ama şimdiye kadar hep hisse başına 1 tl ödemiştim bunlar 2 tl istiyorlar.Yine katılmayı düşünüyorum.Çünkü hisse başına 2 tl istediklerine göre fazla kimsenin bedelliye katılmasını istemiyorlar diye düşünüyorum
aynen öyle
diye düşünüyorum
20.03.2006 tarihine kadar son yazımdır
Not: tarih sizi yanıltmasın bir manası yoktur kişisel kanaattir
Sn.abies ;Aracı kuruma sordum.8000 ad.için 8000ytl.(%50 bd.2ytl'den) yatırman lazım dediler..Ben de rüçhan hk.kuponunu satın ,onunla yeni bölünmüş alırız dediğimde;öyle kupon varsa biz de alalım !...dediler...Ben de ona sorun dedim..Sn.abies ne olacak şimdi?...
ben yazdığım gibi biliyorum teyit için meksa yatırımı arayıp sordum benim yazdığım gibi olduğunu söylediler yani kağıt bölunmeden önceki son gün ağ ort 2,60 olursa bölününce 2,40 olacak ve dnzyor 0,20 olacak senin 8000 lotun varsa birleşme olmadan dnzyor satacaksın yani (o anki fiyatı ne ise o fiyattan) 8000*0,20= 1600 ytl bunlada 1600 / 2,40 = 666 lot alırsın yani 2,40 tan 8666 lot dnzyo olur ama yinede hangi aracı kurumla çalışıyorsan seanstan sonra araştırma departmanına sor lütfen
Sn.abies;
Birleşme olmadan önceki fiyattan 8000 lot'u sattığın anda gidiş o gidiş.....
Sn.abies;
Bedelli kullanmayanın eski yeni fiyat farkından dolayı oluşmuş görülen kayıp(örnekte 0,20 ytl)rüçhan hk.kuponu olarak korunuyor.Aracı kurum bu farkı bir şekilde hesabınıza ayarlıyor.Yani mevcut senetlerin bölünme öncesi oluşan fiyatla satılması konu değil sanırım bahsettiğiniz...Katılım için istenecek %50 bedelli tutar olan 8000ytl nakit param olmadığından bir miktar senet satarak bu parayı temin ediyorum..Yoksa sizin dediğiniz şekilde 1600ytl ile bu tutar karşılanamıyor..Yardımlarınız için sağ olun...
eflatun25
01-03-2006, 23:19
Arkadaşlar takas olarak hangi aracı kurumda ne kadar hisse var bilen varsa söyleye bilir mi..Ekspress yatırımın aldığı mallar bir yere takaslandı mı? Yok mu derinlik falan kullanan bir Allahın kulu..
bilinmezki
02-03-2006, 11:39
bedelliye katılmamak için elimizdeki hisseleri en son ne zaman satmak gerekiyor..
anti-spek
02-03-2006, 11:50
bedelliye katılmamak için elimizdeki hisseleri en son ne zaman satmak gerekiyor..
03-03-2006 Cuma günü saat 16:29 a kadar vaktin var
bilinmezki
02-03-2006, 12:04
03-03-2006 Cuma günü saat 16:29 a kadar vaktin var
Teşekkürler Sn.Anti-spek..
Böyle dönemlerde bilgiye içerden ulaşanlar için iyi fırsat doğabiliyor...Bedellinin yarattığı baskı ile satılanları toplama fırsatı böyle pozisyonlarda oluşuyor...Düşüncem ,bu hissenin bir beklentisi olup olmaması ile ilgili değildir,genel olarak demek istiyorum.Tabiki hissenin hikayesi varsa...
KIZIL YATIRIMCI
02-03-2006, 22:06
sn detay ben kızıl broker forum nıe kapalı
bıde sunu sorcam ykbnk nıe %150 temettü verıyor anlamadım?
zarar acıklamadı mı?
teknık nedenlerden dolayı ama bu soruyo burada cevaplamam dogru degıl ...
KIZIL YATIRIMCI
02-03-2006, 22:24
tamam sn detay
anti-spek
02-03-2006, 22:25
sn detay ben kızıl broker forum nıe kapalı
Abicim namaza gittiler az sonra açarlar:D
KIZIL YATIRIMCI
02-03-2006, 22:26
Abicim namaza gittiler az sonra açarlar:D
:D :D :D :D :D :D
anti-spek
02-03-2006, 22:37
:D :D :D :D :D :D
Zaten çok bunalmıştık forumda sayenizde bir espri yaptık Sn KIZIL YATIRIMCI inşallah hoş görürsünüz:)
:):):):):)
Sayın detay gülme sebebiniz nedir? Senet iyimi olacak
satacaklar sattı kaldık biz hacimsiz sıkışık bir gün olacak
fakmanca
03-03-2006, 12:15
bu kağıtta satmak isteyip te nazlanan bu fiyattan satmam diyenlere al yüzde 2 yükselttip buyrun satın bizde alalım mı diyolar acaba
Sayın detay gülme sebebiniz nedir? Senet iyimi olacak
sembolıze ettım dusuncemı :D :D :D
bu böyle gider ve bugün ağ ort 2,60 dan kapatır pazartesi yeni fiyat 2,40 ve dnzyor 0,20 vatana millete hayırlı olsun:gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
bu böyle gider ve bugün ağ ort 2,60 dan kapatır pazartesi yeni fiyat 2,40 ve dnzyor 0,20 vatana millete hayırlı olsun:gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
yanıldık biraz düzeltiyorum yenifiyat 2,39 rüçhan kuponu 0,2 ytl bakalım pazartesi nolucak:gulen: :gulen: :gulen: :roll: :roll: :roll: :roll:
fakmanca
04-03-2006, 00:31
bendekiler 2 39 olmuş bile ama 0 20 ler gözükmüyor bir de bu 0 20 leri satabiliyomuyuz 0 20 ler sabit mi yoksa inip çıkabiliyo mu tesekkürler
bendekiler 2 39 olmuş bile ama 0 20 ler gözükmüyor bir de bu 0 20 leri satabiliyomuyuz 0 20 ler sabit mi yoksa inip çıkabiliyo mu tesekkürler
0,20 ruchan kuponu hisse senetleriyle birlikte serbest marjda işlem görüyor yani inip ççıkıyor evet elindeki lot miktarı kadarını satabiliyorsun:gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
vestel beyaz eşya san tic a.ş. halka arz için spk ya başvuruda bulundu bedelli ile aynı zamana gelmesi ne tesadüf :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
anti-spek
04-03-2006, 12:39
vestel beyaz eşya san tic a.ş. halka arz için spk ya başvuruda bulundu bedelli ile aynı zamana gelmesi ne tesadüf :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
Perşembe günü satıp,pazartesi bölünmüş fiyattan almak isteyenler hayal kırıklığına uğrayacaklar galiba:D
memoli55
04-03-2006, 13:09
1 lota 2 ytl yatıracaksınız vestel haberi tesadüf değil planlı.adamlar yoksa nasıl kullandıracaklar rüchanları!
fakmanca
04-03-2006, 13:17
syn abies bilgilerin için tskkürler geçenki bedellide ben o yavruları satamamış ve aynı zamanda da bedelli tarihini kaçırdığım için 1.5 milyar yok yere zararım olmuştu ilçedeki banka çalışanları bizim kadar bilgisi yok malesef ayrıca halka arz için basvurulduğunu hangi kaynaktan öğrendiniz
ekselans
04-03-2006, 13:28
Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin çıkarılmış sermayesinin 4.995.000 YTL (%50) bedelli arttırılarak 14.985.000 YTL’sına yükseltilmesinde, 06.03.2006 tarihinde Birinci Seans’ta, artırılan sermayeyi temsil eden ve 2005 yılı faliyetlerinden kar payı alma hakları bulunmadığından “Yeni” olarak işlem görecek olan hisse senetleri ve mevcut sermayeyi temsil eden “Eski” hisse senetlerinin baz fiyatları ile rüçhan haklarının referans fiyatları aşağıdadır:
“Eski” Hisse Senetlerinin baz fiyatı : 2,39
“Yeni” Hisse Senetlerinin baz fiyatı : 2,39
Rüçhan Haklarının referans fiyatı : 0,20
syn abies bilgilerin için tskkürler geçenki bedellide ben o yavruları satamamış ve aynı zamanda da bedelli tarihini kaçırdığım için 1.5 milyar yok yere zararım olmuştu ilçedeki banka çalışanları bizim kadar bilgisi yok malesef ayrıca halka arz için basvurulduğunu hangi kaynaktan öğrendiniz
www.spk.gov.tr den haftalık bültene gireceksin orda görürsün :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
kaankaya
05-03-2006, 07:30
bedelliye katılmak için sadece,hesapta yeterli para bulunması yetıyor degılmı arkadaslar herhangı bır talımata gerek kalmaksızın ıslem gerceklesıyor yani???
Hayir bedelli talimatini vermeniz gerekiyor. Simdi benim hem garanti hem isbankasinda lioys hisselerim vardi garantiden nasil yapilacagini bulamadigimdan sinirlenip vazgectim katilmaktan.Isbankasinda ise bedelli talimati verdim. Zaten onlar hem telefon hemde emaille haber verip nasil yapilacagini belirttiler. Yane siz talimat vermezseniz bedelliye hesaptan otomatik olarak para cekilmez.
bedelliye katılmak için sadece,hesapta yeterli para bulunması yetıyor degılmı arkadaslar herhangı bır talımata gerek kalmaksızın ıslem gerceklesıyor yani???
hayırlısı arkadaşlar bakalım neler olacak
vestel beyaz eşyanın ilk halka arz girişiminde çeşitli teknik nedenlerden dolayı süncemede kalmıştı ikinci başvuruda böyle bir şey olacağını hiçmi hiç sanmıyorum ayrıca bence bu tarihte bir ali cengiz oyunu var bedelliden kaçanlar acaba açıktamı kalacak bunu pazartesi göreceğiz ama en azından senet bedelli baskısından (9 ay) kurtuldu:gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
anti-spek
05-03-2006, 13:05
vestel beyaz eşyanın ilk halka arz girişiminde çeşitli teknik nedenlerden dolayı süncemede kalmıştı ikinci başvuruda böyle bir şey olacağını hiçmi hiç sanmıyorum ayrıca bence bu tarihte bir ali cengiz oyunu var bedelliden kaçanlar acaba açıktamı kalacak bunu pazartesi göreceğiz ama en azından senet bedelli baskısından (9 ay) kurtuldu:gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
Adamlar senden kağıdı almak için 9 ay uğraştılar,2.40 dan mallanmak isteyenler avcunu yalar:D
Adamlar senden kağıdı almak için 9 ay uğraştılar,2.40 dan mallanmak isteyenler avcunu yalar:D
bende öyle düşünüyorum ama fazla iddalı konuşmak istemedim :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
Bedelli hk.kullanan için ;mevcut hisse miktarı kadar 2ytl fiyattan %50 bedelsiz tutarını belirtilen süre içinde yatırması gerektiği,rüçhan hakkından doğan rüçhan kuponu hakkını bu şekilde kullanmış olacağı...Bedelli hakkını kullanmıyacak olanların ise ;eski yeni fiyat farkından doğan kaybını karşılayacak olan,0.20 pay değerindeki hakkının ise bu sürede kullanılabileceği....Benim merak ettiğim;bedelli hk.kullanmayanlar için doğan 0.20 pay değerli rüçhan hk.kuponunun satışı için aracı kuruma ne şekilde talimat verileceğidir...Bu sürede Kuponun satışı nasıl olacak?....Malum aracı kurumlar sülük gibi sadece emmeye bakıyorlar..Hata yapmanızı affetmezler.Sağ olun....
Bedelli hk.kullanan için ;mevcut hisse miktarı kadar 2ytl fiyattan %50 bedelsiz tutarını belirtilen süre içinde yatırması gerektiği,rüçhan hakkından doğan rüçhan kuponu hakkını bu şekilde kullanmış olacağı...Bedelli hakkını kullanmıyacak olanların ise ;eski yeni fiyat farkından doğan kaybını karşılayacak olan,0.20 pay değerindeki hakkının ise bu sürede kullanılabileceği....Benim merak ettiğim;bedelli hk.kullanmayanlar için doğan 0.20 pay değerli rüçhan hk.kuponunun satışı için aracı kuruma ne şekilde talimat verileceğidir...Bu sürede Kuponun satışı nasıl olacak?....Malum aracı kurumlar sülük gibi sadece emmeye bakıyorlar..Hata yapmanızı affetmezler.Sağ olun....
rüchan kuponun değeri sabit değil aynı hisse senedi gibi işlem görüyor hatta serbest marjda işlem görüyor satış için hisse senedi için ne yapıyorsan rüchan kuponu içinde aynısını yapıyorsun:gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
Sn.abies;
Bazı şeyler pratikte başa gelmeyince öğrenilmiyor..Sağ olun,bu konuda yardımcı oldunuz,uyardınız...Ben internet ortamında bu satışı yaparken;hisseler listesinde karşıma ''Dnzyo rüçhan hk.kuponlu''gibi !..bir seçenek mi görülecek ?...Gerçekten enteresan !...Ayrıca ,2.39 yeni fiyat ile hissedeki P.tesi'den itibaren olası hrk.hakkında kişisel beklentiniz nedir.Sağ olun...
Sn.abies;
Bazı şeyler pratikte başa gelmeyince öğrenilmiyor..Sağ olun,bu konuda yardımcı oldunuz,uyardınız...Ben internet ortamında bu satışı yaparken;hisseler listesinde karşıma ''Dnzyo rüçhan hk.kuponlu''gibi !..bir seçenek mi görülecek ?...Gerçekten enteresan !...Ayrıca ,2.39 yeni fiyat ile hissedeki P.tesi'den itibaren olası hrk.hakkında kişisel beklentiniz nedir.Sağ olun...
pazartesi hesabında kaç lot dnzyo varsa o kadarda dnzyor görmen gerekir sen uygun gördüğün gün ve fiyattan satabilirsin ancak pazartesi 16:30 dan sonra çalıştığın kurumu arayıp teyid etmeni öneririm:gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
Sn.abies;
P.tesi , Hisse adedi kadar Dzytor(Kupon hk.) seçeneğini takip edeceğim...Sağ olun....
anti-spek
06-03-2006, 10:10
Haber Detayi
Vestel Beyaz Esya, Ihrac Edilecek Hisse Senedinin Kayda Alinmasi Icin Spk Ya Basvurdu
03/06/2006 - 08:44:00
Vestel Beyaz Esya, Ihrac Edilecek Hisse Senedinin Kayda Alinmasi Icin Spk Ya Basvurdu
Vestel Beyaz Esya San. Ve Tic. A.s.(*), Halka Acilma Yoluyla Ihrac Edecegi
52.000.000 Ytl Tutarinda Hisse Senedinin Kayda Alinmasi Icin Sermaye Piyasasi
Kurulu Na (spk) Basvurdu.
Kurul, Basvuruyu Incelemeye Aldigini Bildirdi.
Konuya Iliskin Aciklama Spk Haftalik Bulteni Nde Yayinlandi.
(*)sirketin Nakit Olarak Artiracagi 52.000.000 Ytl. Nominal Degerli Sermayesini
Temsiledecek Paylarinin, Ortaklarinin Ruchan Haklari Kisitlanarakhalka Arzedlmesi
Planlanmaktadir.
kaankaya
06-03-2006, 11:27
arkadslar elımızde kagıt mıktarı kadar kupon var bedellıye katıl yada katılma bu kuponlar nolcak satsak nolur satmasak nolur
kaankaya
06-03-2006, 11:54
elımızdekı bu ruchanları satabılıyormuyuz?satarsak bedellıden faydalanabılıyıormuyuz bedellı ıcın talımat verdım ama 20 03 te hesaba gececekmıs ben o tarıhten once elımde bulunan senetlerı satabılırmıyım
Aracı kurum beyanına göre;eğer kullanmama talimatı verirsem,hissem kadar rüç.hak.kupon hak.(0.20'ler civarı) satabiliyorum.Eğer kullanacaksam,kupon hk.satışı yapmaman gerek..Eğer bir miktar rüç.hk.kup.satarsan,o kadar kısmı bedelliden yararlanamamış oluyor...Öğrendiğim bunlar.Banka ilgililerinin haberi bile yok(Garanti)Merkeze ulaşıp öğrendim...Eğer bedelli kullanmazsam ve kupon hakkını da kullanmayı bilmezsem uyarırmısınız dediğimde cevap veremediler....
Bedelli Kullanmak istediğimi belirttim.14 mart tar.kadar hesabımda mev.hisse adedi kadar bedelli tutarı bulunursa sistem otomatik kullandırıyor dediler..(garanti bank.)
Sonuç olarak;Rüçhan hk.kupon hakkı ,eski ve yeni farkından dolayı oluşan fark nedeniyle;bedelli hk.kullanmayacak olan yatırımcıların kaybını karşılıyor...Kuponu kısmen/tamamen satarsan bedelli hakkın kısmen/tamamen kalkıyor..Süre sonunda eski senetlerin yanında ,satmış olduğun kupon karş.bir miktar para hesabına geçiyor...Anladığım budur.....
Cuma günü 2.60 sev.kapanış yapan Dnzyo ,bugün ilk sea.sonunda eski olarak düşünürsek(rüç.kuponlu)kapanış fiyatı 2.65'e denk geliyor..Kupon hk.satılmış yeni hisse kapanışı ise ,2.41 sev.oluştu.Buna kupon farkını eklersek karşılığı 2.61'e denk geliyor...Ben burdan şu sonucu çıkartıyorum;Eski senet tutanlar prim beklentilerini halen devam ettirmekteler denebilir....!..
İlk(5)net satış;%50 ile Deniz ytr.başı çekiyor!...Dikkat çekiyor....
fakmanca
06-03-2006, 20:36
ben bu günkü işlemlerden bişey anlamadım denzyo, denzyo yeni ,denyor benim hesaplarımda denizyo ve denyor gözüküyo bu denzyeni ne anlama geliyo ve kim satabiliyo
Sn.fakmanca;
Mevcut eski hisseniz(Dnzyo ,rüçhan hk.kuponlu)'in bedelli(rüçhan) hakkı nedeniyle süresinde sadece Dnzyor 'sini satarsanız(bedelli kullanmayıp kuponunu satarsanız),elinizde kuponu kullanılmış Dnzyoy kalıyor....
burda en mantıklısı nasıl yapılmalı
kimse kalmadı mı buralarda?
Bu kadar düşüşün anlamı nedir sizce?
Eski ,yeniden düşük fiyatla işlem görür oldu !...Anlayan var mı?...
kimse kalmadı mı buralarda?
Bu kadar düşüşün anlamı nedir sizce?
bosver kımse kalmasın napcan :D :D :D
fakmanca
08-03-2006, 11:53
diyoki ben dandik bi kağıdım aklı olan bi daha bulaşmasın bu çıkışta çıktıktan sonra bi daha tövbe
Arkadan ittiler ve düşerken de parajüt tutukluk yaptı!...Ben nerdeyim ?....
vestel grubunun hangi kaadı dandik değilki zaten
bi ton paramız kaldı bunlarda boğazlarında kalsın inş.
İki yıldır ve son olarak 25/10'da görülen eski 2.25 dip sev.(bölünmüş 2.08) ilk sea.görüldü(gösterildi!...).Bu sev.nin altı iki yıldır görülmüyor,devamı !..adeta şelale ....Bu yatay dip sev.aynı zamanda;22/9/2004 ve28/2/2005 zirvelerinden gelen düşüş trendi ile çakışıyor...Bu kadar ince ayar!..tesadüf olamaz diye düşünmeden edemiyorum.. Buradan Tepki geldi ve ....devamını yönlendiriciler bilir diye değerlendirmekteyim..Kendim için ''Bile bile lades''...
Düşüşte fikir söylemek can sıkıcı gelsede ,son olarak şunu belirtebilirim;Eğer ilk sea. aşırı bir gayretle!..gösterilen 2.08 dibi(umarım...)sanki bir ayı tuzağı izlenimi vermektedir...Ne olduda endeksten fazla bir düşüş yaşadık?..İnş.bir daha görülmemek üzere öyle de kalır..Aksi halde benim gibi poz.taşıyanlar için seanslar hiç kolay geçmeyecek...
fakmanca
08-03-2006, 18:54
arkadaslar düsüste yabancı sattığı için düstü diyorlar bu denzyo da yabancımı var acaba bu kepazeliğin tek sorumlusu bence kan emici denzyo yöneticileridir
fakmanca
08-03-2006, 18:56
toplantıyı yine ertelemisler neymiş toplanamamıs kan emiciler bedelli vrirken toplanıyosunuz ama
kasten yapılmıyorsa bütün bu dolaplar ben de adam değilim.
Hepsi ş......z bunların. Milletin üç kuruşunu sövüşlemek için binbir tezgah
ama yanlarına kar kalmaz bunların
fakmanca
08-03-2006, 19:14
abim gcenlerde denzbanka gitmiş hesap açtırıp 50000ytl yatırıyordu engel oldum bunlara bundan sonra para yok
arkadaslar düsüste yabancı sattığı için düstü diyorlar bu denzyo da yabancımı var acaba bu kepazeliğin tek sorumlusu bence kan emici denzyo yöneticileridir
denız Yo Aylık yabancı payı islemleri
fakmanca
09-03-2006, 19:46
cahillime verin ama ben bişi anlamadım biraz açıklarmasın
Şubatta alınanların tamamına yakınını çıkmışlar görünüyor !...Biz bize kendi dinamiklerinle izleyelim....
Sn.detay;
Yabancıların yanında bir de yerli oranını belirtebilirseniz tablo tamamlanmış olacak....
eflatun25
10-03-2006, 15:47
Vestel beyaz eşyanın halka arızının olmayacak sanırım bir kaç sene daha ..Ve bu kağıdın gitmesi için bir neden göremiyorum...En iyisi batmadan gemiyi terk etmek..
T.Lot:187,155 Net/Toplam: %44.53 Net(5):+ 26,524 %31.82
İlk(5)Alan %55.5 oran ile İş Yatırım başta... Satışların %44.2'si ile alımların %12.4 oranında ''Diğerleri''olmasının anlamı(Bugünlük);Küçüklere büyük oranda sattırıp,alımlarda ise küçükler yerine ilk 5 ağırlıklı alım gerçekleşmiş...Hacim düşük olduğu için tam fikir vermesi açısından,önümüzdeki hft.hareketlerine bakılmalı...
fakmanca
10-03-2006, 20:16
takasına baktım ama yabancı payı göremedim bunlar hangi hisseleri alıp satıyo anlamadım
fakmanca
10-03-2006, 20:17
vestel beyaz esya imkb te müracatını yaptı bildiğim kadarıyla
fakmanca
10-03-2006, 23:43
denzyor yi devamlı ılarak denzyatırım alıyo acaba bu ne anlama geliyor ben şimdi denzyor alsam elime ne geçecek
Vestel beyaz eşyanın halka arızının olmayacak sanırım bir kaç sene daha ..Ve bu kağıdın gitmesi için bir neden göremiyorum...En iyisi batmadan gemiyi terk etmek..
verdıgım tablo sadece yabancı ıslemlerinın tablosu aylık bazda alım satımları yanında degerı var zaten... yerlılere bakayım bu sekılde varsa gonderırım... ayrıca gemı daha nereye batacak zaten 3 yıllık dibi burası grafıge bakınız..
zaten gitmesı ıcın bır neden de olmasına gerek yokkı nasılsa giderken bir neden bulunur :D :D :D :D
denzyor yi devamlı ılarak denzyatırım alıyo acaba bu ne anlama geliyor ben şimdi denzyor alsam elime ne geçecek
1000 lot dnzyor alan 14ünden sonra 1000*0.5=500 lot dnzyo'yu 1000ytl verip almak durumda olacak.
fakmanca
11-03-2006, 18:57
sn aoktar onu anladım da denyo yeni ne oluyor onu anlamadım kim alabiliyo ve ne işe yarıyo işlem hacmide çok az
Arkadaşlar bedelliye girmek mi iyidir.Girmemek mi ne yapalıö geçmi kaldık
arkadaslar neden aracı kurumunuzun arastırma bolumune sormuyorsunuz... hisse senedi icin acıklama gelır sermaye arttırımı ıcın bu bedelli bedelsiz diye ayrılır bedelli ler ıcın kullanım ve bedelliye katılma sartları ıcın belırlı tarıhlerde yenı tahtalar acılır kodlarda o sekılde verılır.. mesela ruchan hakkı kupon pazarı yenı hısse senedi kupon pazarı gibi..
bunları forumlardan degıl de aracı kurumunuzdan ogrenırsenız cok daha faydalı olur...
hayret yaw dergı bunu yazmamıs mı hehehehe
Bu aradaki git geller adamın sinirini çok bozdu...Dimi arkadaşlar?
http://img153.imageshack.us/img153/2533/adsz6sd.jpg
acaba dıyorum daha ne kadar ucuza alabilirim :):):):)):
bu arada ortadakı cizgide su an kı kapanıs olarak kapanıs noktası cızgının uzerınde.. cizgiye basladıgınız ıkılı kapanısın ortasından alırsanız yukarı kırılmayı da belirtmıs olursunuz boylece kapanısda cizgi uzerınde kalmıs olur :):):)
DeTaY ız ya ukalalık gibi olmasın sakın ama gercı ufacık bisi de yazayım ıstedım laf olsun ıste :):):):)
acaba dıyorum daha ne kadar ucuza alabilirim :):):):)):
bu arada ortadakı cizgide su an kı kapanıs olarak kapanıs noktası cızgının uzerınde.. cizgiye basladıgınız ıkılı kapanısın ortasından alırsanız yukarı kırılmayı da belirtmıs olursunuz boylece kapanısda cizgi uzerınde kalmıs olur :):):)
DeTaY ız ya ukalalık gibi olmasın sakın ama gercı ufacık bisi de yazayım ıstedım laf olsun ıste :):):):)
Detay bilgisizliğimi mazur görür müsün... Yemin ederim anlayamadım arkadaşım :) Ortada ki çizgiyi nereye getireceğim.Vaktin olduğunda bir resim eklersen sevinirim... Şimdiden teşekkürler...
deniz yatırım 40150 lot alım yapmış bugün....
Gün sonu pasta alım ağırlıklı.Deniz Yatırım bugün de 191,986 lot alımla;ilk5 alımda %65.1 ile malı götürmüş...Bedelli tutarı yatırılması için Garan.Ytr.dan,T+2 (14mar+2)gün olarak 16 Mart tarihini son gün olarak bana belirttiler..!.
fakmanca
14-03-2006, 20:44
isbankası toplu olarak 20 mart ta yapıyo o tarihte hesabında para olması lazım
anti-spek
15-03-2006, 00:03
Rüçhan bitti bakalım nolcek
fakmanca
15-03-2006, 00:19
rüçhanlar 20 sinde bitiyor işbankta
Detay bilgisizliğimi mazur görür müsün... Yemin ederim anlayamadım arkadaşım :) Ortada ki çizgiyi nereye getireceğim.Vaktin olduğunda bir resim eklersen sevinirim... Şimdiden teşekkürler...
yahu yok bosver dedım ya cok onemlı degıl .. yakında o cızgı falan kalmaz zati baksaana dusen pıyasada nasıl gun gecırdı :D :D
Deniz yatırım topluyor görünüyor ama acaba gel gel mi yapıyorlar:düsün:
Bölündükten sonra 2.08 sev. ile gelebileceği dibe geldiğini düşünüyorum.Bugüne de bakalım,gel gellik hali mi kaldı ?...
jeomorfolog
15-03-2006, 11:12
***dnzyo*** deniz yatirim ortakligi a.s. ile ilgili olarak deniz
yatirim menkul kiymetler a.s.'nden gelen yazi;
14.03.2006 tarihinde deniz yatirim ortakligi a.s. hisse senetleri
ile ilgili olarak 2,22/2,23 ytl fiyat araligindan 215.260 eski
2,21/2,23 ytl fiyat araligindan 7.914 adet yeni 0,10/0,11 ytl
fiyat araligindan 87.000 adet ruchan alis islemi tarafimizca
gerceklestirilmistir. sirketin yeni sermayesi olan 14.985.000
ytl'lik sermayesi icindeki payimiz %5,36 olmustur. ***dnzyo***
Adamlar çok uzun zamandır kendi kağıtlarını almıyorlardı.Alsalar bile seans içi al-sat yapıyorlardı.Toplamaya başladılarsa bu hisse için iyi haber olur.zaten kağıt yerin dibine çakılmış durumda.bundan daha iyi fırsat olmaz herhal.Ayrıca vestel halka arz dalgası var.Denizin ne yapacağı belli olmaz.Bakarsın kaldırır 4 lere.!neden olmasın. bedelli de bitti.!DNZYO bence iyi olacak.
15.03.2006 1. seans kapanışına göre;
Alan Net Lot % Maliyet
YAPI KREDI YAT. 18352 20.2 2.239987
GEDIK YATIRIM 9554 10.5 2.25053
FORTIS YATIRIM 8498 9.4 2.241177
OYAK YATIRIM 7461 8.2 2.241344
MEKSA YATIRIM 6382 7 2.250468
DIGER 40513 44.6 0
Satan Net Lot % Maliyet
ANADOLU YATIRIM 15000 16.5 2.249333
TACIRLER MEN. 10300 11.3 2.240874
DENIZ YATIRIM 9061 10 2.246034
KOC YATIRIM 8894 9.8 2.250113
IS YATIRIM 8717 9.6 2.255308
DIGER 38788 42.7 0
Bugün Net(5):+37,953 lot (%27.97) alım ağır.,Satışların %49.3'ü ilk5,%50.7'si ise diğerleri(küçüklerin satışı); Alışların %77.27'si ilk5(büyüklerin alışları),%22.7'si ise diğerleri(küçükler az almış/alabilmiş)..!..
Seans içi (5-60 dk.)göstergeler tatsız,50 ve 100 peryotluk üssel ort.ların altındayız..KV'de trend direncimiz 2.31 sev. OV'li trend direncimiz ise 2.50 sev.bulunmaktadır..20 marttan sonraki hareketi beklenti ve xu100'deki hareket doğrultusunda sabırla izlemeye devam diyorum...
fakmanca
16-03-2006, 12:06
ne oluyor bu denyo da acaba bu rüçhan hakkını alın sonra biz sizden düsük fiyattan alırız mı demek yoksa yumurta ağza geldi mi
Çıkışına bile sevinemiyorum...Çünkü arkadan tekrar satış...Dümenlerin !..sonuna dek buradayım..
Koç ytr.16 mart,Garanti ytr.17 Mart'ta hesapta para bulunmasını talep ediyorlar.Bilginize...
amcalar verdikçe ben de veriyorum. Nasılsa alttan alma ihtimali daha çok.
Giderse de şapka çıkarırım uyuz adamlara
16.03.2006 1. seans kapanışına göre;
Alan Net Lot % Maliyet
EKSPRES YATIRIM 624923 74 2.286187
FINANS YAT. 70761 8.4 2.250129
ANADOLU YATIRIM 19000 2.3 2.237442
FORTIS YATIRIM 17468 2.1 2.280983
INFO YATIRIM 17000 2 2.278235
DIGER 94935 11.2 0
Satan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 544783 64.5 2.293889 IS YATIRIM 53217 6.3 2.247947
MERKEZ MENKUL 35000 4.1 2.266572
SAYILGAN MEN. 25000 3 2.285601
YAPI KREDI YAT. 22084 2.6 2.295894
DIGER 164003 19.4 0
Takaslar iyice arap saçına döndü, Deniz topluyor derken beşyüz küsür malı eksprese devretmişgözüküyor, çünkü ekspresin 624.923 adet malı piyasadan alması mümkün değil beşyüz küsür malı denizden virman yapmışlar, gerisinide toplamış, hisse bu vaziyette bişeylere gebe ama anlayamadım, ya gel gel yapıyorlar yada gerçekten bi hareket yapacaklar :confused: :( :düsün:
Labirente döndü...En iyisi fiyatları izlemek.....
24/12/2003'te %200 bedelli kararı açıklandığında da tepkiler görülmüştü...Neler döndü ki hemen akabinde ;12/01/2004'te alınan revize bir kararla Bedelli %500'e yükseltildi!...(Sanırım pek olağan bir durum değildi..)Kızdınızmı ,alın size dercesine !...Amaç üzüm mü yemek ,bağcıyımı dövmek(kavram kargaşası) misali şov devam ediyor,değişen bir şey yok diyorum....
Gönülsüz de olsa uzun zamandır( gereksiz şekilde) taşıdığım bu hisseden fazla bir beklentim olmaması gerçeğini kabul etmekle birlikte;karlılığının devamı ,benim gibi kucakta olanları uzun süredir süründürmesi ve herkezce bilinen malum beklentilerininde ivmelendirmesiyle en azından 3.5-4.00 sev.görülebileceğini ve geçmiş kaybımı rahatlıkla karşılayabileceğini düşünerek taşımaya devam ediyorum....Bu durumumu; ''yanlış zamanda yanlış ortaklığın bedeli ve çıkartılması gereken önemli bir ders'' olarak değerlendiriyorum...
16.03.2006 gün sonu kapanışına göre;
Alan Net Lot % Maliyet
EKSPRES YATIRIM 674923 76.2 2.284247
ANADOLU YATIRIM 38400 4.3 2.243787
ATA YATIRIM 30089 3.4 2.27011
INFO YATIRIM 29610 3.3 2.268575
FORTIS YATIRIM 19745 2.2 2.275323
DIGER 93158 10.5 0
Satan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 664235 75 2.287529
GARANTI YAT. 38453 4.3 2.241448
IS YATIRIM 32281 3.6 2.246008
MERKEZ MENKUL 24650 2.8 2.275314
GEDIK YATIRIM 24012 2.7 2.26807
DIGER 102294 11.5 0
Virman mı?:confused:
fakmanca
16-03-2006, 18:56
bu hisseyı ilk yükselişinde terkedicem ve hayatım boyunca bulasmamak üzere bu kadarda adilik görmedim bir yıldır elimde ve ben zarardayım yuh sizin gibi denyo yöneticilerine
Net ilk(5):9,136 lot..Dnz.Ytr'ın %75'lik satışları,Exp.ytr.tarafından%76.2 net alımlarla karşılanıyor!...2.33 görülüyor sonra baskı...gelsin 2.25'e..Bu arada XU100 ise %1.88 artışla kapanıyor.!...Cevabını net olarak henüz veremedik...
Dünkü ilk sea.nazaran fark nedir dersek;dün ilk yarım saatte 2.33'ü gördükten sonra gün boyu düşük kademelere gerileyerek işlem gördü ve en düşük(2.23)sev.yakın kapandı..Bu sabahki fark,istikrarlı oluşu..yatay ve az marjlı diyebiliriz..Ne fark!..değil mi?..2.26-2.27
Aslında maili tablolara bakınca çok iyi görünüyor.Tam alınacak kağıt gibi geldi banada aldım bugün.İyimi yaptım acaba.Biraz önce neydi o öyle çok yoğun işlem gördü tamam dedim 2,33 ü geçer bugün... ama 2,28 de kaldı
Sn.fikrot;
Hayırlı olsun..Ben 6 ayı aşkın süredir anlamsızca tutmaya devam ettim..2.08 altının bir daha görülmeyeceğini(normal piyasa koşullarında)umuyorum..Hareket edecekse (yönetenlerin oyunları dışında)eğer ,zamanlamanızın size en azından kaybettirmeyeceğini düşünebilirsiniz...
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.