View Full Version : DNZYO Deniz Yat. Ort.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Teşekkürler.Ben çok fazla beklemem zaten umduğum gibi değilse satarım.
1nci sea. ilk net(5):+3,764 lot..Deniz Ytr. bu sabah alıcı rolünde..Perde...
Garnti Ytr.%50 bedelli tutarını bugün kullandı ve bedelliler ''Dnzyoy''olarak adeten hesabımda görülüyor.Bilginize sunulur...
su gibi aziz ol :):):):):):)
fakmanca
18-03-2006, 14:55
denyo yöneticileri mantığınızı değiştirin zararına ky dan mal alıcam sonra onu 5 katı fiy atına ky ya satıcam yok böyle mantık kalmadı artık türk şirketlerinin değeri yükseliyo ve fiyatlar orda kalıyo sizin gibi yöneticiler holdingede zarar verir kötü imaj bırakır
N.Zorlu;Ara05'te kendisi ile yapılan bir mülakatta,''2006'dan itibaren öncelikle başta Vestel beyaz eşya olmak üzere'' tüm holding iştiraklerinin halka açılmasını gerçekleştireceklerini ifade etmişti...Dün olduğu gibi bugünlerde de ısıtıp ısıtıp sunuyorlar...Eyyy Vestel Ak Eşya ;sesimi duyuyorsan ..!.....
fakmanca
19-03-2006, 16:00
sn sabotek denyo yeniler denyo larla ne zaman birlesecek ve niye denyodan fiyatı düsük tskkrler
Sn.fakmanca;
dnzyor satın alanlarda bedelli nom.tutarı ödeyerek dnzyoy sahibi oldular.O nedenle yeni fiyatının düşüklüğü normal.Süre bitmeden önce zaman zaman yeni fiyatı eskiyi geçti!..Tam dnzyo'ya özgü hareket!..Bu hft.itibaren rüçhanlar olmayacağı için fazla bir anlamıda kalmayacak..Bir hinlik!..yoksa birleşirler herhalde....
Tarih 14/3 Lot:1,405,193.. %14.11 Aracı Kurumlar sırası:2
Tarih 17/3 Lot:771,918..... %8.31 Aracı Kurumlar sırası :4
İki gün içinde ne oldu da ;16/3 günü satışların %75.22'si Deniz Yatırım tarafından gerçk. ve 17/3 'te İlk( 5)net'te alımların%25.50 'si aynı kurumca Gerçekleşti ?....Bu sorunun bir mülakatta N.Zorlu tarafından yeni eleman sınavında dile getirildiği rivayet edilmekte !...?....
İncelediğim kadarıyle daha önceki takaslarında hiç Dnzyo'ya bulaşmamış olan bu aracı kurum;16/3 'de Deniz Ytr'ın satışlarını %76.2 oranıyle alımla karşılamış,Yani satışları toplamış..Bu alımla ''dnzyo'' Ekspres'in o günkü portföyünün ilk 5 hissesi!.. arasına girmiş!....Bu kurum Dnz.ytr'ın yan kuruluşu olabilir mi?....Matriks'te ''dnzyo takasta'' bu kurumu göremiyorum...Takas deneyimlileri sanırım bunun cevabını bilirler.Teşekkürler.Haftaya biz yatırımcıları umarım rahat bırakırlar;hinlik ,cinlik ve muammalar biter işimize bakarız......
fakmanca
19-03-2006, 18:05
sn sabotek ekspress denyo nun yan kurulusu gecen aldıklarını denize virmanlamıstı
Önümüzdeki hft.dan itibaren kel görülecek umarım..Şapkadan yeni bir tavşan çıkartılmadıkça ve Imkb zamanlaması da müsade ederse eğer gelişmeleri hepbirlikte göreceğiz.....
arkadaşlar size benzer bir hareketin resmini gönderiyorum...
Haftalık grafiktir....NUmaralarda oluşan pivot noktaları ne kadar çok benziyor... 4 numaralı işlem tamamlanınca aynısı ortaya çıkacak...
http://img87.imageshack.us/img87/7374/adsz3kl.jpg
Sn.Acheron;
Ünlü ressamların resimlerini yorumlamanın ne denli güç olduğu bilinir..Bu husus;Ressamın Ruhuna ve derinliğine vakıf olmayı gerektirir...Oysa yorumlar kişiye özgü olarak çeşitlilik gösterir.Ama içlerinde bazıları doğruya yakın ve en doğrudur...Kim bilir belkide siz en yakın veya tam yorumu yapmış oluyorsunuz!...
Denizciler için açık ufuk önemlidir..Sağ olun...
sn sabotek yorum süper ,hiç bu açıdan bakmamıştım...
Eğer en üstteki yatay kırmızı çizgi kırılırsa burası dolup taşar..
Arkadaşlar bu dnzyo pahalı bir hissemi yoksu ucuzmu yada satılması gereken normal fiyatını nasıl hesaplayacagız.Yardımcı olursanız sevinirim.
Matriks veri;T.lot:261,689 ,Net lot:107,900 ,Net/Top:%41.23 ,Net(5):5,897
Fiyat/kademe anlz... T.Lot:261,689 ,Alış:150,455 ,Satış:111,234
Sonuç:Alım/satım şimdilik dengeli..Kaçan yok,tutanda henüz yok....
Ex ,eğer müsade ederse''KV'de'' ne zaman rahat nefes alacağım..?...Bence;
1. Görülen en yakın yüksek seviyeler olan ;2.29-2.33 sev.lerini kıvırtmadan destek yaparsa..
2. Kv-ÇKV'de(60dk.ind.) 100 peryotluk üssel ort.nın üzerine atıp destek yapabilirsek(şu an 2.29).. 50 pery.ort.destek olarak çalıştığında ve hacim bu oluşumu desteklerse...
3.İlk(5)net alımda isteklilik ve oran artışları görüldüğünde ..satışlarda ise,ilk5net dışında kalan''diğerleri'''ne daha çok satış yaptırdıkları tespit edildiğinde..
4. Yukarıdaki aşamalar tamamlandığında ;Bölündüğü gün görülen zirve sev.2.53'leri yüks.hacimle zorlanmadan geçtiğinde.......
Sonrasını düşünürüz....
kaankaya
21-03-2006, 12:01
offff yeter artık ya kopacaksan koooooooooop
kaankaya
21-03-2006, 12:02
neyı beklıyorsun daha
kaankaya
21-03-2006, 12:02
at artık 2 40 ustune ordan sonra yol açık zaten
Sn.kaankaya;
Ben artık tepki vermiyorum...Alıştırdılar!...Ama sanki size biraz cevap verdi...Ex -%0.90 aşağıda bizimki 2.27'lerde......
kaankaya
21-03-2006, 12:18
endeks -% 1 iken dnzyo +% 1 daha ne olsuun:gulen: degılmı ama
Bilumum hokkabazlıklar denendi..Halka arz da arz cikleti(devam..),karlılık durumunun beklentisi,sektörel hareket zamanı geldi teranesi,büyük operasyon bitti bundan sonra hareket zamanı beklentisi...vs...Bedelli açıklaması ile ayaklar yere bastığında ;beklenen büyük çıkış!..arifesindeydik....Beterin beteri var dedik..malum %200'den revizeli %500 bedellisi,arkadan %85 bir bedelli kararı daha ,arkadan %100 bir bedelli daha..ve son %50 bedellimiz...Derken bölündük ve olabilecek en dip(altında büyük şelale var..)sev.2.08 sev.de gördük..Silkelenenler de tamam.Şimdi ne kaldı !...İşte böyle yavaş yavaş alıştık..Hani ''Discovery veya Natıonal Geo.''te hayvanlar dünyasında ;tufanlar,karlar,tipiler sonrası cıvıl cıvıl bahar gelir ve yaşam nasıl şenlenir,işte artık öyle olsun.Hakkımızı istiyoruzzzz.....
eflatun25
21-03-2006, 14:06
17 Mart 2006 Tarihli Portfoy Deger Tablosu (ytl)
Deniz Yatirim Ortakligi
Portfoy Degeri : 29,035,125.99
Toplam Deger : 29,047,086.03
Birim Pay Degeri : 2,64
Portfoy Deger Tablosunun Tamami Excel Formatinda Haber Ekindedir
-matriks-
eflatun25
21-03-2006, 14:16
Birim Pay değeriyle birlikte Deniz yatırımda %10 lardan takasını %15 lere taşıdı son bir ay içerisinde ..Mal toplanmaya devam ediyor..Üç yıl önceki operasyondan sonra grup malı tamemen dağıtmıştı..Ne kadar zaman içinde taplanır bilinmez...Aşağıya doğru bir hareket olması muhtemel..Ama bu kağıtta ne olacağını kestirmek çok güç..Sadece şurası kesin; Olacak bir hareket aşağıda olsa yukarıyada olsa çok sert olacak...Ya burdan iyi karlar edilecek yada çok zarar edilecek...Sabotek kardeşim hakkını istiyor ona önemli bir hatırlatma yapayım nacizane
Hakkı söylemek haktır; Her hakkı söylemek hakkın değildir.
Hak verilmez alınır..
Bir şey sorabilirmiyim eskiy mi yeniyi mi takip etmek daha iyi
İlk sea.İlk(5)net:29,381 artı ile kapanmıştı..Satanların ''diğerleri''nce %40.5 larda oluşması ve Alımların ise %20''Diğerleri''nce gerç.nin özet algılaması;toplama olarak(Bu sea.için)değer...İlk5 net'te %48.3 alımla YapıKredi Ytr.dikkat çekiyor..
arunnatal
21-03-2006, 16:43
sayın Sabotek,
uzun zamandır yatayda olan kağıtta, size göre hareket ne zaman başlar?
Özetle;Teknik olarak değerlendirirsek ,en yakından başlıyarak önceki ilk zirvemiz 2.29 ,sonrada 2.33 destek olmaya başladığında(onaylanması şartıyle..)...ve hacimde ortalamaların üzerinde desteklerse ''Hazırlık Toka''diyebiliriz......
eskiyi mi yenyi mi takip etmek gerek
Bende ikiside var..Bir zaman sonra nasılsa ikiside birleşecek...Yeni fiyat yönüyle sanki daha avantajlı (fiyatı düşük ,vereceği alacağı yok)görülüyor..Aracı kuruma danışmakta fayda var....
arunnatal
21-03-2006, 17:09
bu arada.. başladı galiba.. :D
Sn.eflatun25;
Neyse ki hakkımız sizde kalmadı...Elbet alırız.....
arunnatal
21-03-2006, 17:12
hacim azdı.. resmnen azdı..
arunnatal
21-03-2006, 17:13
sayın Sabotek,
bilseydim önceden sorardım yavvv.. :D :D
arunnatal
21-03-2006, 17:14
offff.. 20.000 lot aldılar 2.39' dan..
arunnatal
21-03-2006, 17:15
buyursunlar.. 2.40' dan DNZYO' larımız var..
2,40 ı kırarsa..önümüz açık
kaankaya
21-03-2006, 17:18
at artık 2 40 ustune ordan sonra yol açık zaten
işte bu kadar
Öncekilerde olduğu gibi geri dönüş yaşanmadıkça ileri.....Her gün;zirveler ve dipler ile hacim takipte.....
kaankaya
21-03-2006, 17:23
yap artık şu tavanı
Sn. Acheron;
Grf.yorumunuz !...Kimbilir belki de ?....Takipteyiz..Bir kişi bu iş olursa üzülecek!..Ben gene onun için de olumlu düşünüyorum...
dostum kapanışı görelim 2,26 dan alım yaptım öğleden sonra uçuyorum şimdi
grafiğe boğıcam burayı her açıdan...Tamam mıı ortak?
kaankaya
21-03-2006, 17:31
işlem tamam tavan
eflatun25
21-03-2006, 17:33
Sn.eflatun25;
Neyse ki hakkımız sizde kalmadı...Elbet alırız.....
Al işte yaa size varya hiç yaranılmaz haa ..Yarın ben size sorarım hakkınızı hukuğunuzu..:mad:
Herşey olumlu giderse (Temkini elden bırakamıyorum!..);Kıvırtmadan devam eder ve sonraki günlerde yükseliş onaylanırsa;sn.Acheron'un uğurlu gelecek yorumunun gerçekleşmesini yürekten diliyorum...
efsaaaneeee geri döndüüüüüü:D
futbolcu
21-03-2006, 17:46
01.03.2006 - 15.47
aynen öyle
diye düşünüyorum
20.03.2006 tarihine kadar son yazımdır
Not: tarih sizi yanıltmasın bir manası yoktur kişisel kanaattir
bizi bilen bilir :D
syg
Sn.eflatun25;
Bu ne hiddet ,bu ne celal..Hep böyle dönemlerde ortaya çıktığınızı ve negatif enerjinizi enjekte etmeye çalıştığınızı görüyorum...Ne oldu da bu çıkışa gerek duydunuz gene.?...Önce de söylediğim gibi;lütfen sakin olun ve yanlış algılamaktan vaz geçin....Biraz sevinmeye hakkımız da olmasın mı yani....
arkadaşlar bakın 2,73 den 4 defa dönmüş... Burlarda bir dökme operasyonu gelicek mi? görücez...
http://img97.imageshack.us/img97/6691/13zj1.jpg
sn futbolcu biraz bilgi verirmisiniz aklınızda neler var neler vardı simdi neler düsünüyorsunuz
gözünüz aydın dostlar, inşallah devamı gelir(komşu topik tskyo'dan dopamin)
Alan Net Lot % Maliyet
IS YATIRIM 243193 56.1 2.432956
GARANTI YAT. 57348 13.2 2.454744
EKINCILER YAT. 24401 5.6 2.339827
ATAONLINE MEN. 16781 3.9 2.294351
HEDEF MENKUL 15700 3.6 2.46
DIGER 75700 17.5 0
Satan Net Lot % Maliyet
AK YATIRIM 64158 14.8 2.337564
FINANS YAT. 60839 14 2.383075
DENIZ YATIRIM 55515 12.8 2.379652
ZIRAAT YAT. 38250 8.8 2.327711
FORTIS YATIRIM 25160 5.8 2.321832
DIGER 189201 43.7 0
su gibi aziz ol :):):):):):)
aferınnn
Son İşlem Fiyatı: 2,48 % 10,71
:D :D :D :D
futbolcu
21-03-2006, 18:44
21.02.2006 - 12.43
gelecek p.tesi kıpırdanırım
mart 15 de fıkırdanırım
20 sinde tadıma doyamaz
nisanda benden kopamazsın
syg
bi arkadaşın sözüne istinaden bu alıntılar
kimse yanlış anlamasın
syg
guzel yazmıs cocuk kafıyelı olmus :):):):):):)
futbolcu
21-03-2006, 18:51
guzel yazmıs cocuk kafıyelı olmus :):):):):):)
:D :D yazar kerata
:D :D yazar kerata
hahahahahaha
:tamam: :tamam: :tamam:
fakmanca
21-03-2006, 19:45
sn sabotek ben 1 yıldır bu hissedeyim sizin deyiminizle tekkeyi bekledik acba ağız tadıyla çorba içebilecekmeyiz starejimiz ne olmalı sizce tskkrler
Teknik olarak hedefler önceki mesajlarda belirtilmişti...Bu hisse bölündüğü gün bölünmüş fiyatiyle en yüksek hangi sev. görmüş?.. 2,53 ..Önce onu görelim...Orada olası satışların karşılanma derecesi ne şek.gerçekleşecek ?..bu husus görülecek..Sonra ,2.60 sev. var...Önceki denemelerde hacimli geri dönüşler bu sev.gerçekleşmiş...Ve sonrasında 2.73 sev.görülüyor ...22/9/04 ve 28/2/05 zirveleri esas alındığında Matriks olası hedef ''hız direnç''seviyeleri sırasiyle;2.74-3.01-3.42-3.99 sev.de oluşmaktadır....Teknik bitmez.Daha ortalamalar var,hissenin oluşan Elliot dalga yapısı var...vs.vs...Kısa keselim...Bu seviyelere kadar gelişecek aşamaların sert mi,yumuşak mı(hazmederek)oluşacağını henüz bilemeyiz...Gelişmeleri hep birlikte yaşayarak ,takip ederek görebileceğiz..Bu teknik bir okumadır.Ayrıca hissenin toplanıp/dağıtım ?.yapılıp yapılmadığına,bu arada haber trafiğine(beklentilerle ilgili)hususlara bakacağız..Farklı bakışlarda olabilir.Yorumlarda nüansların oluşması normal kabul edilmelidir..Bu tür hisseler için ''tekniğin geçerli olamıyacağı''konusunda görüşler de vardır...Herkez kendine göre haklı olabilir.Tek doğru ise fiyatların önümüzdeki günlerdeki gelişimi olacaktır..Son bir husus;Ağu2005'ten itibaren bu hisseyi takip ediyorum.İlk kez hacimli bir günün sonunda geri dönüşsüz zirve sev.den kapanış gerçekleştirdik..Önceki zirve denemelerinde(eski fiyatiyle 2.92-2.90-2.86-2.82-2.80 sev.de) çeşitli zamanlarda hacimli görülen bu seviyelerin hiçbirinde zirveye yakın kapanış gerçekleşememiş ve kapanışlar en düşük sev.civarında sonuçlanmıştır...
Sonuç:Yükseliş günlük olarak onaylanmalı ve hft.kapanışla da teyid edilmelidir..İşte o zaman ümitlenebiliriz diyebiliyorum...Hislerim;çok uzun süren düşüş/belini doğrultma aşamasının olası düzeltme/yükselişininde hızlı/sert ve kısa süreli olmaktan ziyade ,sindirerek aşamalar şeklinde oluşabileceği şeklinde..Yanılabilirim de...
BORSAHİSSE
21-03-2006, 21:43
21.02.2006 - 12.43
bi arkadaşın sözüne istinaden bu alıntılar
kimse yanlış anlamasın
syg
evet güzel demiş o arkadaş o zman bi yazıda benden olsunnn:D :D
Uzakdoğu'da bir budist tapınağı, bilgeliğin gizlerini aramak için gelenleri kabul ediyordu. Burada geçerli olan incelik; anlatmak istediklerini konuşmadan açıklayabilmekti. Bir gün tapınağın kapısına bir yabancı geldi. Yabancı kapıda öylece durdu ve bekledi. Burada sezgisel buluşmaya inanılıyordu, o yüzden kapıda herhangi bir tokmak, çan veya zil yoktu. Bir süre sonra kapı açıldı, içerdeki budist, kapıda duran yabancıya baktı. Bir selamlaşmadan sonra söz'süz konuşmaları başladı. Gelen yabancı, tapınağa girmek ve burada kalmak istiyordu. Budist bir süre kayboldu, sonra elinde ağzına kadar suyla dolu bir kapla döndü ve bu kabı yabancıya uzattı. Bu, yeni bir arayıcıyı kabul edemeyecek kadar doluyuz demekti. Yabancı tapınağın bahçesine döndü, aldığı bir gül yaprağını kabın içindeki suyun üstüne bıraktı. Gül yaprağı suyun üsünde yüzüyordu ve su taşmamıştı. İçerideki budist saygıyla eğildi ve kapıyı açarak yabancıyı içeriye aldı. Suyu taşırmayan bir gül yaprağına(ky:D ) her zaman yer vardı.
fakmanca
21-03-2006, 22:30
sn sabotek çok güzel ve bilgilendirici yazı olmuş ben de bir yıllık tecrübeme dayanarak şu bilgiyi vermek isterim 2004 ekimdeki yani denizbankın halka açılımından önceki denizyo hareketide saat 4 den sonra baslamış ve tahta kapatmıştı o harekette %100 e yakın bir getirisi olmustu
güzel yazıyorsunuzda deniz en çok satanlarda adamlar niye satsın bi düşünün, aynı olay arfyo dada olmadımı, ben bunların alım ve satımlarına takip ederim, karar sizlerin.
yrn 2.73 test edilecektir.Bu hisseyi eger maddi bir zorlanma yasamazsam 1 yil tutmak istiyorum.Hedefim 10 bin..Ilk durak 4 bin,ordan bir miktar geri cekilis ve sonra 10 bin.Parasi olan ve 1 yil bekleyebilcek olan buyursun..
naylon vicdan
22-03-2006, 09:56
hadise şu: vestel beyaz eşya halka arz işlemleri denizyatırım tarafından gerçekleştirilecek.
eh artık, ne kadarsa o kadarlık bir aslan payı düşecek... yersek...
bu gazla bir miktar daha gidebilir... vur-kaç için uygun olabilir.
ama dikkati elden bırakmamak lazım tabii ki!
Bu duyguyu sanırım hisse pozisyonlarında en az birkaç kez her yatırımcı yaşamıştır...Uzun bir bekleme ve sabır sonunda,maliyet aşamasına tekrar ulaşıldığında satıp kurtulmak!...Arkadan seyretmek..Bu duygunun benim için maalesef henüz sona eremediğini bu çelişkiyi yaşayarak görüyorum...Belki bu sefer izleyeceğim tutumla kırabilirim...Şu ana kadar gidişat beklentiler doğrultusunda olumlu görünüyor...Ya sonrası!.. sorusunu hep soruyor olacağız....Bol şans..
ayanosman
22-03-2006, 11:07
Bir yıldır yerinde sayan hisse sanırım bu fırsatta epey gitmesi lazım.
Zaman zaman satıcısız pozisyonda olmasına rağmen 2.61 sev.deki %5.24 primin üzerine çıkamaması yani tavan seviyelerini(%10'lar)görememesinin izahı ne olabilir?.....
Örneğin,Ağırlıklı ortalama uygulaması ile ilgili bir konu olabilirmi ?...
manishing
22-03-2006, 12:00
bir önceki seansın ağırlıklı ortalamasına göre tavan %10 dur dünki ikinci seansın ağırlıklı ortalaması 2.61in %10 altındadır sn sabotek
Sn.manishing;
Dünkü ağır.ort.esas alındığında; bu durumda müsade edilen tavan marjının bu seans için 2.61sev.olabileceği doğrumu dur?..
ibrahim1
22-03-2006, 12:15
arkadaslar bunun gitmesinin nedeni şu; bugün asya finans ın halka arzı için deniz yatırım la asya finans ın imza töreni var..ondan..
asya finans a spk onay verdi.1 aya halka arz olacak
ayanosman
22-03-2006, 12:27
Arkadaşlar bu kağıdın ne zaman birleşeceği bellimi acaba. dnzyoy hisse aldım şuan düşük olduğu için. eskisine yetişmesi lazım diye düşündüm.inşallah oda tavan yapar saygılar.
Sn.ayanosman;
Rüçhan hakları kullanıldı.Bedelliler de kullanıldı.Temettü de vermeyeceğini (şuana kadar bilinen)biliyoruz...O halde; bana göre başka bir fark kalmadı aralarında..Fiyat farkından başka!...Eğer teknik bir süreç zorunluluğu varsa,ki şahsen bilgim dışında ,yakında birleşmesi gerek..Deteylı bilgi için Aracı kurumunuza danışmanızı öneririm..Yanılıyor olabiliriz....
ayanosman
22-03-2006, 12:58
Sn.ayanosman;
Rüçhan hakları kullanıldı.Bedelliler de kullanıldı.Temettü de vermeyeceğini (şuana kadar bilinen)biliyoruz...O halde; bana göre başka bir fark kalmadı aralarında..Fiyat farkından başka!...Eğer teknik bir süreç zorunluluğu varsa,ki şahsen bilgim dışında ,yakında birleşmesi gerek..Deteylı bilgi için Aracı kurumunuza danışmanızı öneririm..Yanılıyor olabiliriz....
İlginize Teşekkürler sabotek.
su durumda yeni daha karlı degilmi veya öyle olması gerekmezmi
sn.basturk;
Tam dediğiniz gibi...Yakın geçmişte ,Bfren bölünmüş ve eski ile yeni iki ayrı fiyattan işlem görüyordu..Aklımda kaldığıyle;aralarında iki misli fiyat farkı vardı..Eskinin üzerinde falan filan var gibi nedenlerle ben ve benim gibi kuşlar !..beklerken ''bir arkadaşımın uyarısiyle ''eskileri satıp iki misli yeni bfren almıştım...Kısa süre sonra birleştiler ve bingo ,havada kar ettim...Hiç bir değişiklik olmadan birleştiler..Kız babası başlık parası beklerken gelin elden gitti..Elinde eski olup hareket etmeyen/edemeyen bir sürü yatırımcı zarar etti...Bunu örnek olarak anlattım..Neler oluyor....
sayın sabotek size hayran kaldım bende o bölünmenin birlesmesinden yararlanmıstım yeni almıstım sonu iyi olmadı ama deneyim oldu. ben ikinci seans yine tavan bekliyorum hayırlısı bu hız bakalım nerede durur saygılar
Alan Net Lot % Maliyet
IS YATIRIM 90528 14.7 2.607821
FINANS YAT. 64349 10.4 2.603292
TACIRLER MEN. 50920 8.3 2.616291
AK YATIRIM 43353 7 2.59403
TAKSIM MEN. 35000 5.7 2.566222
DIGER 332797 53.9 0
Satan Net Lot % Maliyet
GLOBAL MENKUL 260216 42.2 2.625055
YAPI KREDI YAT. 77742 12.6 2.568219
FORM MENKUL 45000 7.3 2.595
DENIZ YATIRIM 41672 6.8 2.604995
SEKER YATIRIM 35272 5.7 2.563264
DIGER 157045 25.5 0
ibrahim1
22-03-2006, 14:03
asya finans halka arzı töreni için imzalar atılacak
Matriks'ten Özetle;net(5):-175,752 lot..Alımların %53.9 oranında ''diğerlerince''gerçekleşmiş olması;dağıtımı çağrıştırıyor!.(hokkabazlık varsa bilemeyiz!..)kişisel olarak değerlendirmemde''her an herşey olabilir ''düşüncesini henüz atlatamadığımıza işaret ediyor...Bence çkv.de kılıçlar çekildi rahat etmek yok gibi görülüyor...
Fiyat-Kademe anlz.özet ise;Alım/satımların %67.62 'si 2.60-2.61 fiyat kademelerinde oluşmuş/gerçekleşmiş durumda..Bu seviyelerdeki;Alımlar:1.152.499lot,Satışlar:1.500. 827 lot..!..İşte tereddüt birazda budur...Gelişmeleri yaşayarak göreceğiz....Herkez hesabını etki altında kalmadan kendi disiplin algılamaları çerçevesinde yapmalıdır derim...Herkez için Şans ve kazanç dileğiyle...
İlk sea.bir şekilde gelen satışlar yukarı sev.karşılandı ve çok yüksek hacimlerin görüldüğü sev.de alışılagelmiş geri dönüş olasılığı oluşmadı...Buna çok dikkat etmeliyiz...Satışların karşılanıp karşılanamıyacağı ve kapanışın fiyat çubuğunun neresinde sonlanacağı ve hft.kapanışımız....İşin aslına bakarsak bir hokkabazlık dışında ,uzun vadeli hft.grf.incelendiğinde;yolun başında olduğu görülse de !..İnşaat/temel meselesi var ya..işte onun için dikkat....
Emme basma tulumba gibi çalışıyor....Topu topu %4-6 prim...!Çıkardığı gürültüye bak...Görmemişin.......
tam dedigin gibi sn sabotek su gürültüye bak gelecek oralara naz ediyor
durum neyi gösteriyor sayın sabotek
Sn.basturk;
Ben naçizane dağarcığımda bilebildiklerimi paylaştım sanıyorum..Benim için sonrası olacağı ;geri dönsede/teşebbüs etsede(şu anki görünüm..)patırtı sonrası olabilecek /oluşabilecek?..yeni fırsata yoğunlaşabilmek olacaktır...İyi ki çok sert ve yüksek primli bir durum yaşanmadı diye düşünüyorum...O taktirde karar verebilmek dahada zorlaşmış olacaktı bence....
Mesaj no:2566'da belirtildiği gibi;daha önceki hacimli denemelerde de çalışan 2.60 (yeni fiyat)sev.gene çalıştı sanırım..Sonrası tekrar güç toplayıp zorlar mıyız ve ne zaman ?..Daha çok soracağız sanıyorum...
haftalık grafikte en büyük direncin nerede olduğu belli oluyordu...Dikkatsizliğim işte...Seans içinde satışlar karşılanıp...2,66 yı kırarsa...Bugüne kadar ki sıkışık alan içinden kurtulur...
http://img97.imageshack.us/img97/5927/adsz6pv.jpg
Hokkabazlık...Bir bakıma çok zor bir meslektir..Kimse meslek sırrını paylaşmak istemez çünkü...Çok yakınımızda dolaşıyorlar..Ama boşuna uğraşmayın öğrenemezsiniz...
Sn.Acheron;
Grf.Emeğiniz ve paylaşım çabanız için sağ olun..Umarım yakında aşarız....
futbolcu
22-03-2006, 15:53
şuan yoğunum kapanışa doğru bu kağıda bi hamle yaparım :)
syg
sn sabotek teknik olarak köşeye iyice sıkıştı...
Mutlaka bir tarafa kıracak...Tek temennimiz 2,66 kırılması ve haftalık kapanışın bu noktanın üzerinde olması...
http://www.spk.gov.tr/kyd/MutualFundsPortfolioValues/YOInfos.aspx
yukarıdaki adrese girip deniz yo yu seçin ve son 1 aylık değeri listeleyin.
Son 2 -3 gündür bedelli kullanımları nedeniyle portfoy büyümüş ama pay sayısı da arttığı için birim pay değeri düşmüş.
dün birileri hareketlendirdi ve 2 liradan aldıklarını millete yıktı. Böylece bedelli operasyonu bitmiş oldu.
Sakin hareket edip gaza gelmeden işlem yapalım.
01.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 27,054,710.88 2.71 0 0 35.21 28.52 36.27 0.00 0.00 0.00
02.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 26,966,288.47 2.70 0 0 34.98 28.62 36.40 0.00 0.00 0.00
03.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 26,921,963.60 2.69 0 0 34.85 28.67 36.47 0.00 0.00 0.00
06.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 26,828,608.63 2.69 0 0 34.56 28.80 36.63 0.00 0.00 0.00
07.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 26,772,304.66 2.68 0 0 34.41 28.87 36.72 0.00 0.00 0.00
08.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 26,330,338.39 2.64 0 0 33.29 29.37 37.34 0.00 0.00 0.00
09.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 26,017,652.19 2.60 0 0 46.08 23.74 30.18 0.00 0.00 0.00
10.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 26,896,631.77 2.63 0 0 46.03 23.12 30.84 0.00 0.00 0.00
13.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 27,033,383.31 2.60 0 0 56.15 28.65 15.19 0.00 0.00 0.00
14.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 27,705,150.21 2.65 0 0 56.96 27.97 15.07 0.00 0.00 0.00
15.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 27,387,288.71 2.62 0 0 56.28 28.31 15.41 0.00 0.00 0.00
16.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 27,658,057.44 2.64 0 0 56.47 28.73 14.80 0.00 0.00 0.00
17.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 27,839,576.66 2.63 0 0 56.18 28.55 15.27 0.00 0.00 0.00
20.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 29,047,086.03 2.64 0 0 54.92 27.39 17.69 0.00 0.00 0.00
21.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 30,320,419.80 2.59 0 0 52.36 26.25 21.39 0.00 0.00 0.00
22.03.2006 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 36,245,931.94 2.47 0 0 43.66 21.96 34.38 0.00 0.00 0.00
Eğer bu bir kurgu ise;bence hata yaptılar...Ben paniklemedim örneğin..Eğer daha kuvvetli çekip %20'ler civarı primlere ulaştırsalardı!..Kesin en azından %50'im gitmişti...Sonrasında yola devamda arkasından seyredebilirdim...Ama şimdi 2.33 sev.bile geri gelmeye hazırdım...Sizi gidiler!....
Eğer kaldığı yerden yukarı devam etmezse;nasılsa direği çattık,sonrası bayrakmı olur flamamı ..Şu anda debelenmeyi bıraktı huysuz..2.54-2.56'da Düşünüyor.....
Sn.ariston;
Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen..Şimdi;süresi içinde Rüçhan hk.kuponunu satın alan birisi gene bedelli kullanım tarihleri arasında 2ytl'den yeni hisse alma hakkına da kavuşmuş olmuştu..Yani yaklaşık dersek 0.20-0.10 civarı rüçhan hk.kuponu karşılığı kavuşmuş olduğu hakla 2ytl'den aldığı bu hisseleri satarak kar mı etmiş oldu.?..
Rüçhan hk.kupon satın alma süresi bittiğinde zaten sahneye yeniler girdi....Tşk.ler..
Gün sonu kapanışı itibariyle;günlük çubuğun ortasının altında kalan bölümünün tam ortasında kapattık(%50 nin %50'si.!..ne anlatım ama..)Bu bir tereddüt ifade ediyor..Yarın da izle der gibi sanki..
Seans içi 60 ve 5dk.lık indikatörler olumsuz..Öte yandan günlük ve hft.ind.ler yükselişe devam diyor....Görünüş dıştan böyle,içini bilemeyiz...
Günlük hisse/aracı kurum alım/satım dengesi incelenmeli...
Sn.Acheron;
Grf.te 3 no.ile görülen sev.den geçen kırmızı çizginin altı ne öyle!..Derin bir uçurumun üzerinde ,keskin bir kılıcın üzerinde yürür gibi oluyorum...Aşağıya bakamıyorum..Üstelik bende birde yükseklik korkusu olduğunu hesaba katarsanız ,halimden anlıyacağınızı umuyorum...Herkeze iyi akşamlar..Yarına görüşmek üzere...
Acheron,umarım grf.in bu gece rüyama girmez.....
Zaman zaman şöyle eleştiri ve ifadeler oluyor;Efendim,beş para etmez bir senet hk.gereksiz tek.anlz.ve yorumlarda bulunarak,deneyimsiz kişi/yatırımcıları yanıltmış ,yönlendirmiş ve zarar etmelerine neden oluyorsunuz şeklinde ifadeler...Soruyorum;senetle ilgili olarak ,herhangibir mesajda yönlendirme veya yatırıma teşvik eden herhangibir ifade olmuşsa!..lütfen açık olarak ifade ediniz,yardımcı olunuz..Kimbilir belkide farkında olmadan hatamız oluyordur...Ben şahsım adına ; kaçıyor,uçuyor,tam zamanı ,kırdı kesin gider benzeri vs... ifadeler kullanmayı asla düşünemiyorum.Sadece paylaşmayı amaçlıyorum..
arkadaşlar 4 aydır kağattayım ve unuttum deniz eski hareketli günlerine geri döndü galiba halka arzların kağatı asya ondan sonra vestel beyaz eşya inşallah hayırlısı herkeze bol kazanç
logoritmik grafikte olunca öyle korkunç gözüküyor sn sabotek...
En tepe nokta 9,23 olunca...bu noktalar çok ucuz kalıyor...O açıdan bakarsanız belki bir nebze teselli bulursunuz...:)
kagit istahimi arttirdi :) bu eski ve yeni arasindaki fark nedir su anda. yani sn sabotekin dedigi gibi borsadaki islem fiyati mi fark, boyle birsey nasil olur? :confused: eski senedi alanlara haksizlik olmuyor mu? :confused: aciklayici bilgilerinizi bekliyorum, tesekkurler :) kagit hk genel intibam BPD itibari ile risksiz olusu ve beklentiler itibari ile yuksek fiyat hareketlerine gebe olusudur :) bugun biraz ilgilendik, yarin biraz daha :)
tahminim eskinin uzerinde kar payi hakkinin olmasi, yeni de ise olmamamasidir. aradaki fark bundan kaynaklaniyor olmali. bu durumda, eskisi, yeniden daha avantajli olabilir. zira, sirketin karliligi ve halka arzlardan dolayi bu karliligi artirma ihtimalinin yuksek oldugunu goze alirsak! eski nin farki dogal olmus olur, hatta, belki de fark cok daha fazla olmali :)
fakmanca
22-03-2006, 21:04
bank asyanın halka arzını yapacakmış bank asya için nisan sonunda talep toplama baslayacakmış birde vestel beyaz eşya birde dez bankın satımı haberler ve beklentiler olumlu ben bugün %25 ini sattım ama olumlu duruyo yine alabilirim
Sn.ariston;
Yanlış biliyorsam düzeltin lütfen..Şimdi;süresi içinde Rüçhan hk.kuponunu satın alan birisi gene bedelli kullanım tarihleri arasında 2ytl'den yeni hisse alma hakkına da kavuşmuş olmuştu..Yani yaklaşık dersek 0.20-0.10 civarı rüçhan hk.kuponu karşılığı kavuşmuş olduğu hakla 2ytl'den aldığı bu hisseleri satarak kar mı etmiş oldu.?..
Rüçhan hk.kupon satın alma süresi bittiğinde zaten sahneye yeniler girdi....Tşk.ler..
Arada yatırım ortaklıkları portfoy değerlerine bakıyorum. Çok iskontolu olduğunda boşta param varsa birazı ile değerlendiriyorum.
DNZYO da pazartesi iskonto vardı. Ancak bedelli artırımı tamamlanmadığı için ileride satış baskısı olur diye vazgeçtim. Çünkü satılamayan paylar 2 liranın altında olmamak üzere imkb de satılacak diye bir ibare vardı. Bazen şirketler spekulatorleri sıkıştırmak için bedelli artırım yapılıyor. Ancak onlarda fiyatı nominal seviyeye çekip bedelliye katılmıyorlar. Bedelli işlemleri tamamen kapanıca eski seviyeye getiriyorlar.
Burada da bir sıkıştırma olayı olabilir diye düşündüm. Bence spekulator fiyatı düşürmektense rüchan haklarını topladı. Eğer fiyat 2 seviyesine düşseydi bunları kullanmayıp yakacaktı. Ama baktı ki fiyat 2.30 seviyelerinde, bir hareket ile bedellileri kullandı ve fiyatı yukarı taşıdı.
Ellerinde çok imkan olmadığı için bugün ikinci seans hissede realizasyon yaptılar.
Bir süre takip etmekte fayda var. Şu an pay değeri 2.47 galiba. Bu fiyatların altına düşerse ve bedelli kullanımdan arta kalan hisseler çok az veya yok ise bir miktar yükselme potansiyeli var gibi.
Ancak bugün oldukça iyi para kazandılar. Eğer operasyon bitmiş ise uzun bir süre yatay gidebilir.
Bu hissede benim bildiğim %500 ve %50 (2 liradan olunca %100 eder) toplarsak kısa süre içinde %1000 bedelli operasyonu olmuş. Bu nedenle bu operasyonlar öncesi grafikler çok yanıltıcı olabilir. Çünkü sermayesi 500 milyar olan bir şirketi manipule etmek daha kolaydı. Şimdi yaklaşık 15 trilyonluk bir sermaye var. Bu durumda bundan sonrasını daha dikkatli değerlendirmek gerekir.
Bir ara mustafa yılmaz hissesini toptan kapatayım diye benim bile aklımdan geçiyordu. Galiba piyasa değeri 200,000 dolar filandı. Allahtan sadece düşüncede kalldı.
fakmanca
22-03-2006, 22:30
sn ariston hisseyi kaldıramayacak adam neden hisseye girsinki 2.ise bence hareketi denizyatırım kendisi hareketi yapacak 3. bu ortamda da yapmazsa bidaha hiç yapamaz umudu kırılım yatırımcı bulasmaz beklentiler vestel beyaz esya bank asya arzı denizbankın satımı güzel kar ve vergi muafiyeti
arkadaşlar 4 aydır kağattayım ve unuttum deniz eski hareketli günlerine geri döndü galiba halka arzların kağatı asya ondan sonra vestel beyaz eşya inşallah hayırlısı herkeze bol kazanç
Bank asya dediğiniz Asya Finans değilmi hani şu Fethullah hoca grubuna yakınlığıyla bilinen finans kuruluşu, ne zaman banka olmuş yaw:hmm:
Dünkü hengamenin sonunda;kimileri karlarını yapıp küçüklere yıkmış gibi görünüyor...Bugün, kaldığımız yerden devam..Direnç seviyelerindeki alım/satım dengesinin hangi tarafa doğru gelişim göstereceğini izleyeceğiz.Direnç sev.ve hedefler belli..Kapanışlar ve cuma hft.kapanış KV'de önümüzdeki haftaya yön verecektir....İyi şanslar..
Sn Nerkan Asya finans isim değiştirdi yeni ismi bank Asya oldu
tahminim eskinin uzerinde kar payi hakkinin olmasi, yeni de ise olmamamasidir. aradaki fark bundan kaynaklaniyor olmali. bu durumda, eskisi, yeniden daha avantajli olabilir. zira, sirketin karliligi ve halka arzlardan dolayi bu karliligi artirma ihtimalinin yuksek oldugunu goze alirsak! eski nin farki dogal olmus olur, hatta, belki de fark cok daha fazla olmali :)
tahminim dogruymus :tamam: , kaynak : paragarantiteknikanaliz :) hayirli kazanclar :)
Sn.AKBABA;
Kaynağa baktım ama bulamadım...Deniz Ytr.dün dnzyo(eski) satıp dnzyoy(yeni)'de alımda görülüyor..Sizce ne düşünülebilir?...Tşk.
Hokkabazlık senaryoları ile kafalar karışacak anlaşılan....
Sn.Acheron;
Matriks 60dk.''Par.Sar.''indikatör;sıkıldı ve 2.66sev.ne noktayı koydu....sanki burada bekliyorum diyor...Buralarda yeni maliyetlenmeler süreci yaşayabiliriz gibi görünüyor(kişisel bakış..)......
2,32 yi hatırlıyorsunuz...Orası kırılınca 2 seans tahta kapattı...
En güçlü destek orası...Birde hisseye satış baskısına tutup üst kademelerin dolmasını sağladıktan sonra hepsini toplama gibi planları olabilir mi?
Sn.Acheron;
Gördüğünüz gibi ,bölündükten sonra gördüğü en yüks.sev.olan 2.53 ve daha önceki tarihlerde birkaç kez denediği 2.60'lar(yeni fiyat)civarındaki hacimli dönüş seviyeleri dünde çalıştı ve bu sabah şimdilik geçilmesi gereken dirençler olarak görülüyor..Sizin grf.bahis konusu ettiğiniz trend direnci(2.66)her gün düşerek karşımızda bekliyor olacak.....İlk sea.Net(5):-37,964 lot ile satış yönlü..Deniz Ytr.bu sabah alım tarafında....
ÇELEBİOĞLU
23-03-2006, 14:02
Son 2 günkü işlem hacmine oranla ilk seans hacim çok düşük.Bu olumlu gibi görünüyor.38.000 lot çok fazla değil bu tahta için...İlk seans 2.46 ile aranıza katıldım bu sebeplerle.İnşallah uğurlu da gelirim diyelim....
Operasyon daha yeni bitti ...! Bence vatandaşlar şu anda hisseyi kendi haline bıraktılar tabi devam edecekler ama dikkatler biraz dağılsın, unutulsun diye en azından 3-5 gün daha oynatmazlar hatta bir miktar düşmesi bile beklenebilir diye düşünüyorum.:gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
ÇELEBİOĞLU
23-03-2006, 14:19
Daha yeni başlıyor bana kalırsa.Bu havalar tam dnzyo havası olmuştur her zaman... :)
ÇELEBİOĞLU
23-03-2006, 15:43
İsteyince nasıl çizersiniiiizzz...
skyflood
23-03-2006, 15:50
sayın çelebioğlu uğurlu geldiniz bile galiba :)
ÇELEBİOĞLU
23-03-2006, 15:54
İnşallah öyle olur,devamı da gelir...
takasin en az yuzde 70 i ellerinde..Daha ne bekliyolar bakalim gorucez..
Gönlüm,sindirerek çıkmasından yana..Ama çok da uzatmadan....
Senedin bu seneki zirvesi 2.73 de, bu seviyeyi test etmeyecegini hatta daha ilerisini denemeyecegini kim iddia edebilir ki?:düsün:
sn.cellux;
Kesmez diyorum...
skyflood
23-03-2006, 17:14
salı günü 16:00 da yaptığı hareketi bekledim ama olmadı.
bence bugun 2.50 dan kapatsa bile ok yaydan cikti bir kere kim durdurabilir ki :),ama sabretmeden hic bisey olmaz bu hayatta.Sabir o kadar onemli ki..
ÇELEBİOĞLU
23-03-2006, 17:18
2.52-53 kapatıcak gibi.Almaya başladılar yine...
sn.cellux;
Kesmez diyorum...
Hemfikirim sn. sabotek.:tamam:
Daha önce direği çatılmıştı..60 dk.matriks'te aşağı''Bayrak form.''oluşumu söz konusu olabilir!..üst sınır direnç çizgisi(60'grf.)2.52, alt sınır destek çizgisi ise 2.35 'ten geçmekte...Formasyon oluştuğunda(oluşmazsa unut);normalde yukarı hacimli bir kırış beklenmesi ,formasyonun kabul edilmiş kitabi öğretinin bir sonucu olarak kabul edilmelidir...
mavigreen
23-03-2006, 17:51
Merhabalar sevgili arkadaşlar.!!
Bir senaryo yazdım kafamdan.Belki de bir beyin jimnastiği yaptım bugün, kendi kendime..
senaryom şu :
2,30..2,53 .... sol omuz
2,08.............baş
2,53..( beklenen 2,30.. senaryoma istinaden elbette..)sağ omuz
sadece,adamların ne yapmaya çabaladıklarına,kendi adıma bir strateji ve
beyin jimnastiği anlamında bir düşüncemdir bu.
Her hangi bir manaya manidar degildir...sadece,öylesine bir senaryo düşündüm..
esen kalın......
mavigreen
23-03-2006, 18:04
boyun çizgisi değerlerini yanlış yazmışım.
olası , senaryonun boyun çizgisi 2,66 olabilir ..(2,53 olarak yazmışım yukarıda
düzeltiyorum..)
Sn.mavigreen;Beyin jimnastiği paylaşımınız için sağ olun..
Çok engebeli yollardan geldik bu aşamalara..Nazar dendi,susalım en iyisi dendi..operasyon yeni bitti adam olmaz tez beri dendi .. Bazılarımız hep sabretti...Fırtına sonrası ''yeni bir fırtınanın'' kanımca endeksin olağandışı sert düşüşü dışında, bu sularda olmaması gerektiği kanısındayım(sadece kişisel görüşüm asla bir iddia değil..)..Son hareketin başlangıç destek seviyesi sayabileceğimiz 2.23 seviyelerine kadar bir düşüş yaşanması durumunda ancak sizin senaryoda''Baş olarak''bahsettiğiniz 2.08 seviyesi (uçurum/şelale desteği)söz konusu olabilecektir şeklinde düşünmekteyim..Bu kişisel görüşler sadece ''paylaşım amaçlıdır'',öneri veya tavsiye niteliğinde algılanmamalıdır...
Kolay gelsin...
anti-spek
23-03-2006, 23:54
23-03-2006 ZAMAN GAZETES
İhttp://www.zaman.com.tr/?hn=268614&bl=ekonomi&trh=20060323
Asya Finans, Bank Asya oldu borsaya açılıyor
Türkiye’nin en önemli özel finans kurumlarından Asya Finans, yeni Bankacılık Kanunu kapsamında ismini değiştirdi.
‘Bank Asya’ adını alan kurum, kendi sektöründe bir ilke imza atarak halka arz sürecini de başlattı. 250’den fazla ortağı bulunan Bank Asya’nın borsaya girişi sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla gerçekleşecek. Bunun için nisan ayında talep toplanması planlanıyor. Bankanın 240 milyon Yeni Türk Lirası olan ödenmiş sermayesi 31 Mart’taki genel kurul toplantısından sonra 300 milyona çıkarılacak. Ardından da bankanın yüzde 20’si halka arz edilecek. Yüzde 3’lük ortak satışıyla birlikte Bank Asya’nın toplam halka arz oranı yüzde 23’e yükselecek. Yaklaşık on yıldır finans sektöründe faaliyet gösteren kurumun borsaya açılmasında Deniz Yatırım genel koordinatör olacak. Raymond James ile Ekspres Yatırım da ‘yurtdışı eş liderler’ sıfatıyla görev yapacak. Bank Asya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Tekoğlu ve Genel Müdürü Ünal Kabaca, dün düzenledikleri basın toplantısında halka arz sözleşmesini imzaladı.
Yetkilendirmeye Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ateş ve Deniz Yatırım Murahhas Âzâsı Cafer Bakırhan da imza attı. Genel Müdür Kabaca, henüz fiyat belli olmadığı için halka arzdan ne kadarlık bir gelir elde edileceğini bilmediklerini söyledi. Sermaye yeterlilik rasyolarının şu anda yüzde 13 olduğunu dile getiren Kabaca, “Basel II'ye hazırlık için sermayenin güçlenmesi lazım. Halka arzdan ne kadar gelir gelecek bilemiyorum, ancak herhalde yıl sonu itibarıyla dönem kârıyla birlikte 600 milyon Yeni Türk Lirası gibi bir özkaynağa ulaşabiliriz.” diye konuştu.
Uluslararası finans sistemini, alınan risklere karşılık sağlanması gereken sermaye yeterliliği açısından daha güvenli hale getirmeyi amaçlayan Basel II uygulamaları, Avrupa Birliği üyesi ülkelerde 2007'de, Türkiye'de ise 2008'de yürürlüğe girecek. İsimleri değişmiş olsa bile sistemlerinin değişmediğine işaret eden Kabaca, “Bank Asya'nın müşteri ve şube sayısı, topladığımız fonlar sürekli artıyor. İlkelerimiz ise hiç değişmedi, aynı kaldı.” ifadesini kullandı. 72 şube, 2 bine yakın çalışan ile 700 bine yakın bireysel, 13 bini aşkın kredili ticari ve kurumsal müşterisine hizmet veren Bank Asya, kaynak hacmi itibarıyla 2,1 milyar YTL'yi aştı. Bank Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tekoğlu da halka açılan ilk katılım bankası olarak sektöre öncülük edeceklerini dile getirdi. Deniz Yatırım Murahhas Âzâsı Cafer Bakırhan da halka arz dosyasını Sermaye Piyasası Kurulu'na ilettiklerini kaydetti. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 60-70'inin yurtdışına, kalanın da yurtiçindeki yatırımcılara tahsis edilmesinin planlandığını ifade eden Bakırhan, Bank Asya çalışanları ile müşterilerine de ayrıca bir tahsisat yapılacağını belirtti. Yurtdışı pazarlama çalışmaları sırasında Körfez ülkelerine de gidileceğini söyleyen Bakırhan, “Bu ülkelerden özel bir talep var veya yok, henüz diyemeyiz. Ancak Türk piyasasına yatırım yapan ve yapmakta olan yabancı yatırımcılardan ciddi talep olduğunu biliyoruz.” şeklinde konuştu. Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ateş ise geçen iki yılda çok önemli halka arzlara imza attıklarını ifade ederek, Bank Asya'nın halka arzını hem yurtiçinde hem de yurtdışında gerçekleştirmenin kendilerine gurur verdiğini bildirdi. Ateş, “Halka açılmak şeffaflıktır, sorumluluktur.” ifadesini kullandı.
23.03.2006
Abdulhamit Yıldız
Son dönemde takasında azalma nedeniyle uzun zamandır koruduğu 2ncilik sırasından 4ncü sıraya gerilediği bilinen Dnz.Ytr.;bölünme sonrasındaki takas artışı ile İş Bankası AŞ.'nin arkasından takasta tekrar 2nci sırada dikkat çekiyor....
'23/3 Matriks veriden bilgi amaçlı sunulmuştur...
1.İş Bankası AŞ. %19.19
2.Dnz.Yatırım 13.21
3.Ak Yatırım 9.19
4.Garanti Yatırım 7.91
5.Oyak Yatırım 5.11
6.HSBC Yatırım 4.04
7.İş Yatırım 3.84
8.Yapı Kredi AŞ. 3.18
9.Finans Yatırım 3.05
10.Koç Yatırım 2.59
Formasyon onayı için Kitaplar,Hacimli kırış gereklidir diyor.....
Bu seans olumlu görülüyor..Hacim hariç bekliyorum...Sn.Acheron'un mesaj no:2595'te grf.çizimde belirtmiş olduğu düşüş trend direnç sev.2.66 sev.karşımızda ,her gün aşağı sev.oluşarak bekliyor...Ben de şimdilik bekliyorum...Hokkabazlık olmazsa !..yakında,olursa biraz daha beklerim.....
Sn Sabotek o haftalık grafik...Yani bu haftanın en kuvvetli direnci 2,66
Haftaya söylediğiniz gibi kademeli düşecek...Tabi, belki bugün kırılırsa bizim için hiç bir önemi kalmaz :)
fakmanca
24-03-2006, 11:39
bence isteselerde bu hisseyi tutamazlar beklentiler çok iyi sabır
Sn.Acheron;Sağ ol günlük/hft.uyarın için....Geçen gün Fmizp topiğinde fikir paylaşımında bulunmuştum..Bana ;Dnzyo topiğinde olmadığınızın farkındamısınız?..imasında bulunuldu...Ben de kucağımda 10 lot fmizp bulunduğunu(yani hariçten gazel atmadığımı,.)belirttim..Esasen ben yatırım olarak;portföyümü beşe böldüm..Dnzyo'da bu beşin içinde ama en uzun elimde tuttuğum hisse olduğu için biraz daha ilgiliyim...Geçmiş yükselişlerde de %30'unu hafifletmiştim...Diğer hisselere gelince;sosyetenin mekan tuttuğu ''Fmizp''gibi yüksek bedelsiz potansiyelli ve yüksek fiyatlılardan...Son düşüşte oluşturduğum bu dörtlü yatırımda halen zarardayım zaten..Benim merak ettiğim;bazı topiklerde sanki belli seviyede kişilerce oluşturulmuş bir tekelleşmenin mevcut olduğu hissine kapıldım..Kimbilir belkide yanılmış olabilirim...Bende ;bir anda ,sosyetenin mekan tuttuğu bir semtte satın olmuş aldığım evime girerken komşu çevreden bana yukardan bakışlar atıldığı hissi uyandı..
Kendi kendime dedimki;oğlum aynı durumla heran heryerde karşılaşabilirsin..Kendini kaybetme,eskiden olduğu gibi çok izle daha az paylaş..Belkide istemedende olsa birilerinin biryerlerine dokunmamış olursun....
Başınızı ağrıttım,affola..Bu arada hissenin bu seviyelerde(2.50'ler)saatlik olarak tutunabildiğini görüyorum...Kolay gelsin..
Kaybetmek sizi çekingen yapmış sanırım... Umarım çok yukarılardan almamışsınızdır...799 a kadar son bir çekilme yaşanıp 6 ocak'dan itibaren yapmış olduğu düzeltmeye tepki vereceğini düşünüyorum... Bu fiyatlardan bende takip etmeye başmalıştım zaten...
Fırtına öncesi sessizlik gibi..İhtiyaç duyulan en önemli şey''HACİM''yükselişin devamı için'' o ''olmazsa olmazlardan(zirve geri dönüşleri hariç!..)....
Sn.Acheron aldığımın yarısını maliyete gelince(925)çıkacağım..
22/3'te 2.66 zirve sev.de ve yüksek hacimle gerçekleşen bir günlük geri dönüşte;oluşan yüksek işlem hacmi oluşumu,geçmişte 6 kez(eşit veya üzeri volümlerde)gerçekleşmiş...İkisinde(4.94 zirvesi öncesi,20 ve 8 iş günü öncesi oluşan yüksek volümlerde)ralli şeklinde devam ederken,diğer dördü;alışık olunduğu şekilde ''Çok yüks.volüm ile gerçekleşen zirve oluşumu''sonrası geri dönüşle sonuçlanmış...Tesellimiz,son oluşumun''dip seviyelerine yakın ''pozisyonda yaşanması olsa gerek şeklinde değerlendiriyorum..Ya,daha yükseklerde oluşsaydı!..O zaman tamammı ,devammı diyebilmenin çelişkisi yaşanıyor olacaktı...Ben şimdi kendi adıma ,neyseki tabiiki devam diyebiliyorum.....Geri dönüş ,hacimde düşüş,bekleme...bu arada bilumum hokkabazlık hesapları oluştuğunda da senaryoya devam...mı acaba..?...
Hisse-Aracı kurum alım/satım dengesi(pastalar) inceleyin ,çok ilginç..Eski ,yeni pastalar..Net5 'ler alım ağırlıklı...,Satışların%50 üstü ''Diğerlerince''yani küçük ellerce gerçekleştiği görülüyor.....Deniz Ytr.gene alıcılı(yeni yerine eskiye yönelik..Bir ara eski satıp,yeniye yönelmişti)..Dündaş'lar ,falan filanlar.......
24.03.2006 1.seans kapanışına göre;
Alan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 15503 16.5 2.496982
ZIRAAT YAT. 15263 16.2 2.508494
YAPI KREDI YAT. 13782 14.6 2.525345
EKINCILER YAT. 10000 10.6 2.515
INFO YATIRIM 10000 10.6 2.505
DIGER 29621 31.5 0
Satan Net Lot % Maliyet
GARANTI YAT. 22436 23.8 2.500799
GEDIK YATIRIM 16519 17.5 2.490014
HSBC YATIRIM 10565 11.2 2.516275
FORTIS YATIRIM 7089 7.5 2.519649
DUNDAS UNLU MEN 4500 4.8 2.53
DIGER 33060 35.1 0
Kağıtta hacim ölü, milletin kağıda olan ilgisini azaltmaya mı çalışıyorlar?:confused:
UV. de (hft.)ve KV'de (günlk.)grf.leri sadece bu ind.(Toplama/Dağıtım..)yönünden incelendiğinde; geçmişin sert /ralli çıkışlarında ,çıkışları aynı doğrultuda yönünü sert yukarı hrk.göstererek onaylayan(1/3/2005 hft.çıkışında kısmen onaylamış..)bu indikatör,yaşanan cari seviyelerde dipte ve sadece kımıldadı...Önemli mi,değilmi?...Bilemem,kişilere göre değerlendirmelerin farklılık göstermesi normal kabul edilmelidir ...Sadece sesli düşünüyor ve yansıtıyorum...
Not:Grf.kaynak,Garanti Ytr.Tekn.Anlz.(hft.%400 zoom)
fakmanca
24-03-2006, 19:54
asya bank halka arz için spk ya müracatını yapmış spk bülteninden
fakmanca
26-03-2006, 14:47
ayrıca borsaya metro yatırım ortaklığı geliyomuş buda belki bütün yo lar için tetikleyici olumlu bir haber olabilir
fakmanca
26-03-2006, 19:31
tek borsa da vestel beyaz esyanın vesteli hareketlendreceği söz ediliyo be denzyo yu da etkileyecektir
drvolkan7
26-03-2006, 20:17
arkadaşlar eski mi yoksa yeni mi hisseleri almak daha mantıklı? ikisi ne zaman birleşecek? Bedelliye para yatırma olayı bitti artık değilmi?
fakmanca
27-03-2006, 10:59
sn sabotek yeni alım için denzyo mu iyi denzyoy iyi ne dersiniz tskkürler
Sn.fakmanca;
Eski/yeni arasındaki farkın git gide eski lehine değişimi görülüyor!..Aradaki fark yaklaşık 0.10'lardan,0.20'ler düzeyine (eski lehine)gelişimini izleyebiliyoruz...Önceki mesajlarda (mesaj no:2618) sn.akbabanın belirttiği nedenden olabilir...Bizler detayı bilemeyiz...Normal koşullarda,daha önceki şti.açıklamasında ;kar payı dağıtımı yapılmayacağı ve karın önceki yıllardaki zararın mahsubunda kullanılacağı belirtilmişti..Bu habere göre ve rüçhan hk.bedelli kullanım süreleri de bittiğine göre,yeni/eski farkı olmaması ve birleşmesi gerekiyor..Ama birleşemiyor!..Hokkabazlık,bilindiği kadariyle zor meslek,bizi aşar....Eskinin ,yeni halka arzlar ile ulaşabileceği karlılık avantajını küçük yatırımcıyada yansıtarak(hayal de osa!..) bir bakıma günah çıkartma yolunu düşünebilecekleri şeklindede düşünülebilir!...Kişisel bir yorumdur.Yanılabilirim de...
Sn.fakmanca;
Sonuç olarak,kararı siz vereceksiniz.Sn.akbaba'nın dediği durumda ''eski''hisse,sayfa216(mesaj no:2583)düşünüldüğünde de ''yeni''almak uygun görünüyor..Görüldüğü gibi,hemen karar verilemiyor...
fakmanca
27-03-2006, 13:01
tskkürler sn sabotek
Sn.fakmanca;
Eski/yeni tercihi konusundaki bir başka sinyali de ;hisse-aracı kurum alım/satım dengesi(pasta)anlz.ile de kısmen takip edebiliyoruz.Bugün 1.sea.sonunda;her iki seçenek te alım ağırlıklı sonuçlanmış(eski net5:+9,336 lot, Yeni net5:+14,090 lot)Yanlız, ilk(5)net'te ''yeni'' alımları%87 oranında gerçekleşirken,''eski ''alımları%74.7oranında gerçekleşmiş...Bu husus;büyüklerin bu sabah eskiye nazaran,biraz daha fazla(%12.3 daha fazla)yeni tercih etmiş olduklarının göstergesi denebilir!..Seanslık bir değerlendirme olarak kabul edilmelidir.Takibi gerekir...
futbolcu
27-03-2006, 15:01
kısaca
eski yeni fark etmez
büyük beklentilere gebedir
sabır ilk kuraldır
syg
Farkındaysanız;evvelden,endeks çıkarken yatayda gider veya düşerdi,endeks düşerkende en önde gidenlerdendi!...Şimdi öylemi?Endeks %1.5 düştü,o en azından yatayda...Ben diyorumki;huysuz huy değiştirdi!..Artık en azından eskisi gibi fıtık etmiyor beni.....Acelem yok..Sağlam olsun ,az/yavaş olsun.Ben idare edebilirim,sizi bilemem....İ
cnbc-e'nin Teletex'te daha yeni gördüm..''Dnzyob''!..(2.20-2.28)''b'' ilintisi ne anlama geliyor ?..Ben ''bebek''diye algıladım.Ya siz?...
Dnzyor vardı o sürecini tamamladı gitti.Şimdi,Dnzyo-Dnzyoy-Dnzyob üçlüsü görünüyor..Ben dördüncüyü bekliyorum..Mesela,Dnzyoh..!..(hokkabazlıkla bebeğin yeni doğabilecek!.olan kardeşi yani...)
anti-spek
27-03-2006, 15:34
Dnzyor vardı o sürecini tamamladı gitti.Şimdi,Dnzyo-Dnzyoy-Dnzyob üçlüsü görünüyor..Ben dördüncüyü bekliyorum..Mesela,Dnzyoh..!..(hokkabazlıkla bebeğin yeni doğabilecek!.olan kardeşi yani...)
DNZYOF(Fırlama):gulen:
futbolcu
27-03-2006, 15:52
ne tesadüf yazıyoz gidiyo :)
syg
ÇELEBİOĞLU
27-03-2006, 15:52
Şimdi de operasyonu buraya kaydırdı galiba,net ve krdm d grubu :)
ÇELEBİOĞLU
27-03-2006, 15:53
Borsa düşerken bu denizi izlemekte başka keyif.
futbolcu
27-03-2006, 16:04
bak bak hemen sıraya girildi kademelerde
aman diyim ha akıllıca davranın
syg
Artık bu sev.geride kalmalı.....
Günlük ve sea.içi 60dk.grafiklere baktığımızda;kimimiz bayrak,kimimiz aşağı takoz form.oluşumunu görebileceğiz..Aşağı meyilli oluşan bu formasyonlar,dinlenme /devam form.olarak ta bilinir..Eğer form.direnç çizgisi üze(2.50'ler üze. )destek oluşumunu tamamlayabilirse,sert bir kırış(yüksek hacim koşullu)beklemek ve bu arada çizgiye geri dönüşü(yoklama) de normal karşılamak gerekecektir..Formasyonlar, koşulları tamamlanmadan geçerli sayılmazlar...1)2.50 sev.üze.en azından birkaç kapanış..2)Yüksek hacimli geri dönüş olmaksızın gün içi görülen en yüks.seviyelere yakın kapanışlar...görmeliyiz...İyi şanslar..
60-5 dk.göstergeler;bekleyin,gücümü biraz daha toplayımda o zaman,der gibi!...Henüz güçlü bir atağı onaylamıyor görüntüsünde!...
Global ve Ulusal gündemin etkisiyle endeksin olumsuz koşullar sürdürdüğü bu aşamalarda;Dnzyo'nın performansı bunada şükür dedirtecek düzeyde....
cnbc-e'nin Teletex'te daha yeni gördüm..''Dnzyob''!..(2.20-2.28)''b'' ilintisi ne anlama geliyor ?..Ben ''bebek''diye algıladım.Ya siz?...
Birincil piyasada işlem görüyor sn sabotek
Eski ve yeni hisselerde ilk5 net'te alım ağırlığı hakim..Deniz ytr.her ikisinde de alıcılı durumunda...Dikkat çeken;belli beklentiler kapsamında duyuma ulaşanların,toplamayı/yükseltmeyi kurguladıklarında,normal şartlarda ilk5 dışında pastayı diğerlerine kaptırmayacağı(toplama/süpürme eğilimi..) gerçeğinden hareket ederek bir mantık yürütüldüğünde;bugünkü alımların her iki hissede de %30(yeni),%36.8(eski)oranlarında gerçekleşmiş olmasını(küçüklere fırsat tanınmasını..),ÇKV'de ''henüz düğmeye basılmasının düşünülmediği''!..şeklinde yorumlamanın sorgulamasını taktirlerinize sunarım...Bu hususta diğer bir gösterge olarak dikkate aldığım''Aküm./Distrb.''göstergesinin henüz ölü taklidi yapmaya devam etmesine bağlıyorum...Bu değerlendirme bugüne aittir,yarın sert bir hareketin oluşmasına mani olabilecek kapsamda düşünülmemelidir!....
fakmanca
27-03-2006, 22:04
beklemeye devam çünkü beklentiler çok olumlu hemde hiç olmadığı kadar bazılarını sayarsak vestel beyaz esya bank asya bilinen halka arzları deniz bankın satımı %15 lik vergi muafiyeti yapmış olduğu kar ve endeks 27 000 lerken 48000 bine gelişte yükselmemesi daha ne olsunki
anti-spek
28-03-2006, 10:21
127, 28.03.2006 09:08:06, ***dnzyo*** Deniz Yatirim Ortakligi A.s.
***dnzyo*** Deniz Yatirim Ortakligi A.s.
Ile Ilgili Olarak Deniz Yatirim Menkul Kiymetler A.s.`nden Gelen Yazi;
27.03.2006 Tarihinde Deniz Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile Ilgili
Olarak 2,27/2,28 Ytl Fiyat Araligindan 121.000 Adet Dnzyo Yeni Alis Islemi
Tarafimizca Gerceklestirilmistir. Yeni Hisse Senedi Alis Islemleri Dolayisi Ile
14.985.000 Ytl`lik Sermayesi Icindeki Payimiz %6,17 Olmustur. ***dnzyo***
gültekin
28-03-2006, 10:21
***DNZYO*** DENIZ YATIRIM ORTAKLIGI A.S.
ILE ILGILI OLARAK DENIZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.S.`NDEN GELEN YAZI;
27.03.2006 TARIHINDE DENIZ YATIRIM ORTAKLIGI A.S. HISSE
SENETLERI ILE ILGILI
OLARAK 2,27/2,28 YTL FIYAT ARALIGINDAN 121.000 ADET DNZYO
YENI ALIS ISLEMI
TARAFIMIZCA GERCEKLESTIRILMISTIR. YENI HISSE SENEDI ALIS
ISLEMLERI DOLAYISI ILE
14.985.000 YTL`LIK SERMAYESI ICINDEKI PAYIMIZ %6,17 OLMUSTUR.
***DNZYO***
(finansinvest)
yo lar yukarı gitme isteği içindeler.
Sertmi,yumuşakmı,sert -tatlı,yumuşak-tatlı,sert-acı,yumuşak-acı.....mı olacak?...Ben şahsen''yumuşak-tatlı''olacağı ihtimaline ağırlık veriyorum.İkinci olasılık olarakta,''yumuşak-acı''ihtimali,yani olumsuz gündeminde etkisiyle biraz biraz tedirgin edip ,döke döke.!......
Daha önceki ''tipi''dönemlerinde,hisse arada bir ataklar yapıp,topikte mesaj trafiği arttığında sonrada hisse ani geri döndüğünde;nazar değiyor,susalım biraz..gibi söyleşiler yaptığımızı hatırlıyorum...Şimdi artık bunlara gerek kalmadığı anlaşılıyor..Çünki;kuvvetli ve dikkat çeken!..sert fiyat yükselişleri yerine,dikkat çekmeyen(nazara getirmeyen!.)fırtınalar sonunda istikrarlı bir rotada varış limanına doğru ilerleyen bir sefine görüntüsü veriyor.....
DUVAR USTASI
28-03-2006, 12:16
yo ların genelinin takas dökümleri incelendiğinde bir toplama hazırlığı içerisinde
olduklarını ve bu da sert hareket etmeye müsait olan yo lar ve bunların içerisinde de ilk önce ve hızlı olarak bu dnzyo nun hareket edecegine ve bu hareketin nisan sonlarında olacağına inandığım için bir miktar aldım.
merhaba lar
Dnzyo yerine Dnzyob aldığımda;dnzyo ile dnzyoy farkının yarattığı fiyat aralığına eşit bir hissemi almış oluyorum.?...Açıkçası bu soruyu ben de anlamadım!...Dnzyob'a ısınamadım.Nerden çıktı bu yaa...
Selam arkadaşlar , dikkatimi çekti de Bu dnzyob neyin nesi ? bölünmeye katıldım ama bende dnzyob yok sadece e ve y var bunu açıklayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
nisan sonuna doğru birikmişleri yo lara kadırmakta fayda var.
klasik 16:00 hareketini yapar mı?:)
ÇELEBİOĞLU
28-03-2006, 18:30
Bugün iyi tutundu,yarın inşallah güzel olur......
2,46 dan sonra ne dönüştü...Nefes kesti...Yine 2,58 ama ordanda ne döndü...
Asfalt ağladı bee... :)
fakmanca
28-03-2006, 20:15
pistlerden yeni olmayan bir haber ama yine de yazayım vestel beyaz esya nisan ayında halka arz edilecek
Sn. Acheron
Sn. futbolcu hatirlatmak istedim....
saygilar :)
Forum kurallari 13. Forum bir bilgi paylaşımı yeridir. Günlük sohbet tarzı yazılar, "chat" tipi muhabbetler foruma gönderilmemelidir. gönderiler görüldüğü yerde filtrelenecektir.
Hisse bölündükten sonra gördüğü en yüksek sev. 2.53, tarih 6/3...Kopan bunca tantana ve olumsuz IMKB koşullarına rağmen bulunduğumuz seviye,aynı seviyeler...Fark nedir ?..Fark bence ,diğer bir anlatımla;mobil bataryadan,sabit batarya düzenine geçilmiş olmasında...Birincisinin ''taktik'',ikincisinin ise''stratejik''öneminin daha ağır basmasında yatıyor.....
Gün sonu her ikisindede alım/satım dengesi alım yönünde..Deniz Ytr.,dnzyoy'de satıcılı,dnzyo'da ise alıcılı pozisyonda!....
arkadaşlar 2600 üzerinde haftalık kapanış yaparsa iyiye işaret bence bu çıkışı yapar yeni bir kanal açar hepimiz seviniriz herkeze bol kazançlar
semerkandi
29-03-2006, 11:24
tahtayı bırakmıyorlar
sanırım halka arz dümenleri ile olsa gerek
ne alakası varsa ?
teknik olarak 2.52 üzeri bir kapanış
manşa kadar forsing yaptırabilir kağıda
saygılarımla
futbolcu
29-03-2006, 11:31
tahtayı bırakmıyorlar
sanırım halka arz dümenleri ile olsa gerek
ne alakası varsa ?
teknik olarak 2.52 üzeri bir kapanış
manşa kadar forsing yaptırabilir kağıda
saygılarımla
Dostum sende geldin ya bu iş tamamdır :D
Sefalar getirdin
Syg
adam tahtada oyun oynuyor.. 10 - 11 - 12'lik islemler yapiyor... ama tahtayi bir birakirlarsaaa.. o zaman bu islemler 100.000 - 110.000 olur... :dolar:
*** Dnzyo *** Sirketten Gelen Ve Yukarida Yer Alan Temettu Dagitilmamasi Yonundeki Genel Kurul Kararina Istinaden
Deniz Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senedinin Eski Ve Yeni (dnzyo.e Ve
Dnzyo.y) Siralari Isleme Kapatilmistir. 30.03.2006 Tarihinden Itibaren
Sirketin Yeni Hisse Senetlerinin Sirasi Kapatilarak, Eski Ve Yeni Hisse
Senetleri Birlestirilecek Ve Sirketin Eski Hisse Senetlerinin (dnzyo.e) Sirasi
(yarin) Yeniden Isleme Acilacaktir.***
-imkb-
*** Dnzyo *** Sirketten Gelen Ve Yukarida Yer Alan Temettu Dagitilmamasi Yonundeki Genel Kurul Kararina Istinaden
Deniz Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senedinin Eski Ve Yeni (dnzyo.e Ve
Dnzyo.y) Siralari Isleme Kapatilmistir. 30.03.2006 Tarihinden Itibaren
Sirketin Yeni Hisse Senetlerinin Sirasi Kapatilarak, Eski Ve Yeni Hisse
Senetleri Birlestirilecek Ve Sirketin Eski Hisse Senetlerinin (dnzyo.e) Sirasi
(yarin) Yeniden Isleme Acilacaktir.***
-imkb-
Bu durum ESKİ ye mi? YENİ ye mi? yarar:confused:
ÇELEBİOĞLU
29-03-2006, 16:30
Neler olmuş yav böyle.Tam coşabileceği gün bu da olmaz ...
Duran ARMAĞAN
29-03-2006, 16:40
Evet abi 2.seans havadaki bulutlar dağıldı bizim tahta kapandı. Biraz şans lazım Ama işallah yarın çok daha iyi olacak . Bugun çıkıp biraz gezip güneş tutulmasını izledik.İşallah yarında denizyo'yu izleriz.
Farketmez eğer coşmak isterse yarın birleştikten sonra 1 seansda kapatır arayı ,canı istesin yeterki asfaltı ağlatır be !!!
ÇELEBİOĞLU
29-03-2006, 16:49
Yarın ola hayrola dediğiniz gibi isterse yarım saatte bile kapatır arayı.İçimde iyi şeyler olacağına dair bir his var.Güneş tutulması bizim hisseye yarayacak galiba :)
candidds67
29-03-2006, 16:51
eski nin fiatından açılacakmış(tacirler menkulden aldığım bilgiye göre)...serbest marj açılırsa ne olur?...elinde yeni hisse olanlar lot kaybına uğrarmı?...bilgi verebilir misiniz?...
eski nin fiatından açılacakmış(tacirler menkulden aldığım bilgiye göre)...acaba ne olur?...elinde yeni hisse olanlar lot kaybına uğrarmı?...bilgi verebilir misiniz?...
Hayır lot kaybına uğramaz, %6-7 kar cepte. Ama benim tahminim yarını bu birleşmeyi sindirmekle geçirir. Benim anlamadığım niye deniz yatırım eski satıp yeni almadı da tersini yaptı son 2-3 gündür?
yanlışınız var bildiğim kadarıyla ellerinde yeni hisse olanlar hisselerin YTL. karşılığı kadar eski hisse sahibi olacaklar yani 1=1 olmayacak yeni/eski oranı kadar hisse sahibi olacaklar, yoksa herkes yeni alırdı dimi:D
candidds67
29-03-2006, 17:59
sn tacir,sn nerkan cevaplarınız için teşekkür ederim....serbest marjla açılırsa ne olur?...acaba...
Ytl karşılığı ile ilgisi yok.Kaç adet yeni varsa yarından itibaren eski ile birleşecek..
yarın ola hayrola:rolleyes:
candidds67
29-03-2006, 18:38
sn nerkan,sn lupus la çelişki içinde kaldınız..
ÇELEBİOĞLU
29-03-2006, 18:39
İlk seans ilk 5 60000 lot eksi kapatmış.Umarım panikletip mal almışlardır.
yanlışınız var bildiğim kadarıyla ellerinde yeni hisse olanlar hisselerin YTL. karşılığı kadar eski hisse sahibi olacaklar yani 1=1 olmayacak yeni/eski oranı kadar hisse sahibi olacaklar, yoksa herkes yeni alırdı dimi:D
Kar dağıtmayacağını bilseydi herkes yeni alırdı tabiki, ama ya dağıtsaydı?
Bu durumda dağıtmaması sürpriz oldu ve elinde yeni olanlara yaradı. Saygılarımla.
fakmanca
29-03-2006, 19:03
yukardaki yazıları okudum ama sonuç çıkaramadım bende 2500 adet yeni var onlar yarın 2500 adet yenimi olacak olursa 2.52 mi olacak tsekkürler
candidds67
29-03-2006, 19:12
sn fakmanca ben anladığımı söyleyeyim.yarın seans açıldığında 2500 lot hissen olacak.bu hisseler eski hisse olarak işlem görecek.
*** Birlestirilen Eski Ve Yeni Hisse Pazari: Deniz Yatirim Ortakligi A.s. Nin Yapilan
03/30/2006 - 09:11:00
*** Birlestirilen Eski Ve Yeni Hisse Pazari: Deniz Yatirim Ortakligi A.s. Nin Yapilan
*** Birlestirilen Eski Ve Yeni Hisse Pazari: Deniz Yatirim Ortakligi A.s. Nin
Yapilan Olagan Genel Kurul Toplantisinda KÂr Payi Dagitilmamasi Konusunun
Kesinlesmis Olmasi Nedeniyle, Sirkete Ait Yeni Hisse Senetlerinin (dnzyo.y)
Sirasi Kapatilmistir. Sirketin Hisse Senetlerinin Tamami Bugunden Itibaren,
Sirkete Ait Eski (dnzyo.e, Serbest Marj) sirasinda Islem Gorecektir.***
Sonuçta;serbest marjda son fiyata erişilecek.Yeni alanlar avantajlı konuma geldiler...Bundan sonrası herkeze hayırlı olsun..
anti-spek
30-03-2006, 10:48
yanlışım varsa düzeltin.Bu serbest marjdan benim anladığım"bu gün tavan ve taban fiyatı belli değil fiyat istediği kadar gidebilir "demek mi oluyor
fakmanca
30-03-2006, 10:53
yine bizans oyunları dönmüş maksatlı olarak yeniyi küçük tutmuslar hem yeniden ky yı dökmek h emde kendileri almışlar
anti-spek
30-03-2006, 11:52
yanlışım varsa düzeltin.Bu serbest marjdan benim anladığım"bu gün tavan ve taban fiyatı belli değil fiyat istediği kadar gidebilir "demek mi oluyor
Kimseden düzeltme gelmediğine göre doğru anlamışım.O zaman kağıt bu gün 5 de olur 6 da
ÇELEBİOĞLU
30-03-2006, 11:59
03/30/2006 - 09:11:00
*** Birlestirilen Eski Ve Yeni Hisse Pazari: Deniz Yatirim Ortakligi A.s. Nin
Yapilan Olagan Genel Kurul Toplantisinda KÂr Payi Dagitilmamasi Konusunun
Kesinlesmis Olmasi Nedeniyle, Sirkete Ait Yeni Hisse Senetlerinin (dnzyo.y)
Sirasi Kapatilmistir. Sirketin Hisse Senetlerinin Tamami Bugunden Itibaren,
Sirkete Ait Eski (dnzyo.e, Serbest Marj) sirasinda Islem Gorecektir.***
Serbest marjdan kasıt o doğrudur.Ama dnzyo.e serbest marj dediğine göre o serbest marjdan işlem görüyor.Dnzyo normal şekilde işlem görüyor...
anti-spek
30-03-2006, 12:08
Serbest marjdan kasıt o doğrudur.Ama dnzyo.e serbest marj dediğine göre o serbest marjdan işlem görüyor.Dnzyo normal şekilde işlem görüyor...
Eski ve yeni birleşti diyor yani yenilerde eski oldu Sn ÇELEBİOĞLU
ÇELEBİOĞLU
30-03-2006, 12:12
Doğru söylüyorsunuz...Şimdi seans içi topiğinden dnzyo yu istemiştim.Tavan ve taban kısımları boşmuş zaten :) Serbest marjda...
ÇELEBİOĞLU
30-03-2006, 12:13
E nerde o çılgın dnzyo hareketleri o halde...
Su an itibariyle kimin ne dnzyo su varsa 2.45-2.46 seviyesinden islem gormekte...Eski, yeni ayrimi mevzu bahis degil.
Tahta kapandığında ,hatırladığım eskinin son fiyatı 2.52,yeninin fiyatı2.33 sev.idi..Eski ve yeni arasındaki fark 0.20'lerde oynuyordu...Yeniler hokkabazlıkla bir anda 2.47 oluverdi!...Yenilere sınıf atlattılar.........
Yeniler hoop 0.14 havalanırken,eskinin de 2.66 sından götürdüler...Bundan sonrasına bakılacak..Yeni hokkabazlıklar umarım yaşamayız!...
ÇELEBİOĞLU
30-03-2006, 12:44
Serbest marjda 4.0 satış girsek,sistem kabul edermi???
ÇELEBİOĞLU
30-03-2006, 12:46
Aktif değil,pasife yazıp bekiyoruz,belki olur ya...
Hisseler blokeli oldu,satış da yapamıyoruz artık...
2.46'dan işlem adedi35922....Elinde olanlara,büyük ödül verilecekmiş?....
eflatun25
30-03-2006, 13:01
Burda ne kadar çok kişi olmuş Hayırdır arkadaşlar bir şey mi var?:D :D Beklenti ne yaa banada söyleyin :D :D :D Serbest marj falan ne oluyozzz:D :D
Sağır Sultan Da duydu ya... Ne olucak çok merak ediyorum :D
bildiğim kadarıyla eski yeni birleşince son günkü fiyatların ağırlıklıklı ortalaması alınarak ortak fiyata geliyorlar. Yeni eskinin fiyata gelmiyor yani!!!
fakmanca
30-03-2006, 13:30
trt de denz yatırımın elamanı konusuyo ve o kanalda bile spekülasyon yapmaya calışıyo adamlar alışmış
Macin baslama dudugunden once yeni yabancinin lisansini yetistirdiler.:gulen:
Simdi tribun destegi ile motivasyon vaziyetleri...
Yeniler karli olduguna gore okutulacak ki asagidan yeni maliyetler olusturulabilsin...Bu arada eskiler bikar usanirsa maliyetlenme tamamlanip cikis tunelinin kapisi acilacak.:tamam:
Kademe anlz.Top.lot:1,046,805 Alış:528,865..Satış:517,940...2.44-2.42 fiyat aralığında oransal gerçekleşen işlemler %13.88 ,gerisi ağırl.olarak üst kademelerde...
1nci sea.alımlara bakıldığında;ilk(5)net'te alımların%51.9'una talep gelirken(ilk sıradaki Dnz.Ytr.%15.3'ünü almış),alımların kalan%48.1'inin''diğerlerince''gerçekleşmesini( olanak tanınmasını);ÇKV'de''büyüklerin şimdilik beklemede''oldukları,henüz iştahlı olmadıkları şeklinde bir görüntü sergilendiği şeklinde bir görüş sunulabilir....
ÇKV'nin açılımı nedir ?Ben algılayamadımda ?
iyide garanti bankasında bende halen eski ve yeni diye ayrı ayrı görünüyor bu neiştir
Koç Ytr.dada aynı..Belki yarına bitirirler...Çok çalışıyorlar ya...
Duran ARMAĞAN
30-03-2006, 16:14
Acaba yarın da serbest marjdanmı açılacak taban tavan olacakmı .Bilgisi olan varsa paylaşırsa seviniriz.
1nci sea.satışların %33.6 ''diğerlerince''gerçekleşmiş olmasını;kısa günün karı deyip havada 0.14'lük(hokkabazlık!..) karı cebine koyanların satışları kapsamında da değerlendirebiliriz...Satışların bitimi ,karşılıklı peşrev ve yoklamaların hitamında''ufuk''umarım yeniden açılacaktır.....
eflatun25
30-03-2006, 16:48
Evet arkadaşlar herkes hazır mı?:rolleyes:
Bugun tahtanin serbest marjla islem gormesi, eski ve yeni tertiplerin birlestirilmesine istinaden taninmis ve bununla kisitli bir imtiyazdir. 2. seans itibariyla da tavan ve taban marjlari mevcuttur.
2.45-2.46 kadmesinde çakıldı kaldı galiba
Filmin ilk yarısında gözyaşlariyle oğlan kızla nihayet evlendi...Sıra beklenen balayına geldi..Heyecanla filmin devamını izliyoruz....
Alan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 84255 17.4 2.454374
TEB YATIRIM 55098 11.4 2.460835
GEDIK YATIRIM 39171 8.1 2.445958
ECZACIBASI MEN. 36156 7.5 2.458782
INFO YATIRIM 35000 7.2 2.45
DIGER 233600 48.3 0
Satan Net Lot % Maliyet
EVGIN YATIRIM 84858 17.6 2.456034
HEDEF MENKUL 53500 11.1 2.454999
BASKENT MENKUL 40590 8.4 2.456432
ALTERNATIF YAT. 35190 7.3 2.463356
YAPI KREDI YAT. 34696 7.2 2.46598
DIGER 234446 48.5 0
Takasa bakılırsa birileri arasında top çevirmiş gibi, al gülüm ver gülüm:düsün:
işte buraya kadar, artık kalbi olan bu hisseyi izlemesin, nihayet bölünmede gerçekleşti, yok bedelliydi yok eski yeniydi yok birleşecekti derken hepsi bitti, bu arada deniz son bir ayda takaslara bakarsanız deli gibi mal topladı, özellikle hep eskiyi almıştı ne hikmetse, bugün hisseye bulaşmaz kendi salınımına bırakır diyordum bugünde aldı ve fiyatı kontrol altında tuttu, bu hisse arzların hissesidir, ve önünde tahminen 1 ay içinde gerçekleştireceği 2 arz var, hele biri kendi hisseleriki vestel beyaz eşya, 10 nisandan itibaren ön talep toplama başlıyor, diğeride bank asya,hatta reklamlara bile başladılar, tercih sizlerin, yazdıklarım sadece beni bağlar, al-sat tavsiyesi değildir.
4.11 zirvesi(28.2.05)'nden gelen UV/OV'li düşüş trendi ile son düşüşte 2.66(22/3)zirvesinden gelen KV'li düşüş trendlerinin kesim noktası,2.53 sev.de...Bu seviye aynı zamanda bölünmenin gerçekleştiği gün gerçekleşen en yüksek psikolojik direnç seviyesi...Üzerinde hft.kapanış;önümüzdeki hft.gerçekleşebilecek balayı döneminin işareti olarak görülebilir...Günlük ve hft.göstergeler olumlu görünüyor...
arkadaşlar,
garantide halen eski ve yeni olarak duruyor bu ne biçim iş anlamadım...
aranızda yeni senetleri eskiye dönen varmıdır acaba bilgi verirseniz memnun olurum enazından bankayı arayacaksam bir kanıtım olmalı..
fakmanca
31-03-2006, 12:33
isbankası dün değiştirdi
Bankalar yerine aracı kurumları tercih etseniz daha iyi olur bankalar hantal çalışıyor, aracı kurumlar daha hızlı ve pratik
Bankalar yerine aracı kurumları tercih etseniz daha iyi olur bankalar hantal çalışıyor, aracı kurumlar daha hızlı ve pratik
Bu tavsiyenizi dikkate alacağım teşekkür ederim
Neden kabuk kırılamıyor?...Düşündüm ve sanırım buldum da...Tek sorumlusu;''Dnzyob''evet bence o ...Ekranlardan diğerleri gibi(dnzyor ve dnzyoy gibi)kalktığında,iş tamamdır..!Ben sabırlıyım...
futbolcu
31-03-2006, 13:17
pardon yanlış oldu
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.