View Full Version : DNZYO Deniz Yat. Ort.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
[
14]
15
16
17
18
19
20
işimiz inek muhabbetine dönmüş, bir inekler kaldı medet ummadığımız buda oldu sonunda helal olsun dnzyo
muhabbet olsuuuun.....yüzümüz gülsün syn antioch......
Ne yapalım bu dönem yoksa geçmez......aslında bu konu hakkında en iyi senaryo ve hikaye yazana ödül vermek gerekir kendi aramızda diye düşünüyorum.
kalın sağlıcakla..............saygılar
Bir varmış bir yokmuş,1.53'ten 300 daha verdim,kalan 700.!...Yatırımım devam ediyor.Ne olursa olsun kar etmeye kararlıyım....
Bir varmış bir yokmuş,1.53'ten 300 daha verdim,kalan 700.!...Yatırımım devam ediyor.Ne olursa olsun kar etmeye kararlıyım....
sayın sabotek lotlar azaldıkça yorumlarınız da azaldı bu platformda.........anlaşılan kaybettik sizi.......
700 lot destek için yeter ne diyelim......büyük agalar sevinsin........
saygılar.
Sn.Hamzah;
Sağ olun.Hatalar arttıkça,hele tekrarladıkça yarasıda derinleşiyor...Gençken önemli olmasada İleri yaşlarda yapılan benzer hataların ''telafi''farkını yaşadıkça anlıyabiliyorsun....Hayat devam ediyor,elenenler ve seçilmişler aynı kulvarda fakat sanki farklı boyutta gibiler...Dnzyo'da bir deneyden ibaretti diye düşünüyorum...Sağlık olsun bizimle olsun.....
Dikkatimi çekti bugün denizde uafak dalgalanmalar var çok mühim değildir belki ama dikkate alımasında fayda vardır sanırım su ılımış yakında kaynamaya başlayabilir. işlem hacmi 500 i aşmış şu an itibarı ile ... fiyat desen aynı tas aynı hamam...
AL-Sat tavsiyesi değildir
Dikkatimi çekti bugün denizde uafak dalgalanmalar var çok mühim değildir belki ama dikkate alımasında fayda vardır sanırım su ılımış yakında kaynamaya başlayabilir. işlem hacmi 500 i aşmış şu an itibarı ile ... fiyat desen aynı tas aynı hamam...
AL-Sat tavsiyesi değildir
evet bulmuş dalgasını geçiyor bizimle.......geçsin dalgasını sorun değil......1 milyon işlem hacmi denizinde dalga güzel oluyor. oturduk seyrediyoruz.
saygılar.
ya mühim olan işlem olsun maksat muhabbet yani hiç işlem olmadımı izlemekte heyecan vermiyor ki ... para kazanamadık bari neşemize bakalım :)
sevgili dnzyo,
Senin kıçını, Hakan ateşe versinde kıçın yansın. Bizi bu kadar yaktığın yeter şerefli yo'm benim.
saygılar..........
databank
23-06-2006, 17:44
.e.efsiz bunlar. Bankasına bak birde kendine
Hayatımın hatasını bu şerefsize girmekle yaptım. Çıkmamaklada 2. hatam oldu. 3. hatam ise buralardan çıkmak olacak........
Ama elimdeki lotları kıçı ateşte olan Hakan zor alır buralardan.......
Umarım site yönetimi bu mailden sonra beni ateşe vermez.
Saygılar...........
sn.Hamzah;
Hatalar ve yanlışlar biz insanlara mahsus...Hiç bitmeyecek bir olgu...Ben yaklaşık son harekette 10bin adet hisseyi 2.48'den vermeme rağmen sonunda glyho'de takılarak gene zarar ettim...Sonuç pek de değişmedi anlıyacağınız...2006 için sağlık olsun,2007 umarım aklımızı daha iyi kullanabileceğimiz yıl olur.....Ben beş yıl önce Kilyos'ta ailemden intikal (miras yollu) tapulu arsamı çok yakın ahbabımıza iyi niyet sonucu kaptırdım.Mahkemeden sonuç alamadım...Arsanın onaylı rayiç değeri 150 bin dolardı....Acımı unutmayı felsefi destekle artık öğrendim...Sağlık olsun bizimle olsun....
ohh gel keyfim gel , yılbaşına kadar ne borsa nede para piyasaları. dolar çıksın 3 ytl ye benim hisse insin 500 kuruşa . keyfimden aşağı kasımpaşa. nasılsa gitti sermayenin yarısı . kalanıda gitsin be kardeşim. helal olsun DENİZ YATIRIM ORTAKLIĞINA. nede olsa o bir EFSANE idi. herkese bol bol kazanç ve iyi tatiller. bakarsınız EFSANE geri döner :) Şaka Şaka beyler %100 getirse bile anca ana paraya ulaşıyorum. Yok ben eski günlerime geri döneceğim 1.3 dan 13 ytl lere gelecem dersede itirazımız olmaz heralde :)
sn.Hamzah;
Hatalar ve yanlýþlar biz insanlara mahsus...Hiç bitmeyecek bir olgu...Ben yaklaþýk son harekette 10bin adet hisseyi 2.48'den vermeme raðmen sonunda glyho'de takýlarak gene zarar ettim...Sonuç pek de deðiþmedi anlýyacaðýnýz...2006 için saðlýk olsun,2007 umarým aklýmýzý daha iyi kullanabileceðimiz yýl olur.....Ben beþ yýl önce Kilyos'ta ailemden intikal (miras yollu) tapulu arsamý çok yakýn ahbabýmýza iyi niyet sonucu kaptýrdým.Mahkemeden sonuç alamadým...Arsanýn onaylý rayiç deðeri 150 bin dolardý....Acýmý unutmayý felsefi destekle artýk öðrendim...Saðlýk olsun bizimle olsun....
Syn sabotek,
Destek yazınız için teşekkür ederim. Doktara danışmanım doktoramı yaparken bana altını çizerek bir öğüt ve aşılama yapmıştı. Dediği: "sen bir araştırmacısın ve hayatta gördüğün, duyduğun ve okuduğun hiçbir şeye inanma ve güvenme" demişti. Arkasından "ama onları göz ardı etmeden değerlendir ve kararlar ver" demişti. Olayı taşımak istediğim yer sizin arsa olayına gelecek. Maalesef bu dünyada çok fazla insanlara güvenmeden eşeği sağlam kazığa bağlamak gerekiyor. Aksi taktirde elin oğlu çok yakın dostunda olsa eşeğine el koyabiliyor.
Dnzyo konusuna gelecek olursak, bu yo gibi duran hırsız çetesi bizim ahırda bulunan küçük, büyük ne tür baş hayvan varsa hepsini çaldılar. Ne zaman geri verir veya verirmi onu bilemiyorum. Ahırda bir bardak süt içeceğimiz bir inek dahi bırakmadan çaldılar.
Bundan önceki mailde yazdığım gibi girişim, çıkmayışım ve muhtemel bir erken çıkışım bu kağıttaki 3 hatamı oluşturacaktır. Çok şeyler öğretti bu dnzyo, onun için allah razı olsun diyorum yinede.......
Biraz yazım içimi döken türden kişisel bir yazı oldu; onun için affola.....
Saygılar......
PS:Bu düşüş hiç iyi olmadı. En azından 1.5'un altına sarkılması psikoloji bırakmadı kimsede.:aglayan:
yok mu bu kağıda bir dur diyecek baba
_joeblack_
26-06-2006, 17:15
nerde eski DNZYO nerelere geldi,fenerbahçenin arzı sırasında 1 e 30 vermişti ve o zamanki değeri 1000 lira civarındaydı,yıllar sonra tekrar oraya yaklaştı,allah yatırımcısına sabır versin...
Peesss diyorum yahu.
Kim satıyor ne oluyor ayıptır kardeşim.
Dünya tersine mi döndü tuvalet kağıdı mı bu ya?
Peesss diyorum yahu.
sayın aoktar,
Duymadınız mı? Kıçı ateşe verilmiş Hakanın poposunu ıslak kağıt bendille silmek için dnzyo İMKB kağıtları sulu kağıt mendil olarak piyasada satılacakmış. Bu arada sulu dnzyo mendilleri vıcık vıcık olduğundan hiç kimse tenezzül etmezmiş ve herkes pis kokusundan kaçarmış.....
Satışlar bu yüzdenmiş dostum. Bizim gibi kaçamayanlarda hikaye yazarak vakitlerini geçirirlermiş....
Duyurulur.
anti-spek
26-06-2006, 17:49
Peesss diyorum yahu.
Adamlar aralarında paslaşıp kağıdı aşağı çekiyorlar.Vardır bildikleri bir şey.Ama resmen don lastiği gibi çektiler.Ya bırakacaklar fırlayacak yada lastik kopacak.Yalnız koparsa lastiği çeken zarar görür.Bu da bir gerçek
Adamlar aralarında paslaşıp kağıdı aşağı çekiyorlar.Vardır bildikleri bir şey.Ama resmen don lastiği gibi çektiler.Ya bırakacaklar fırlayacak yada lastik kopacak.Yalnız koparsa lastiği çeken zarar görür.Bu da bir gerçek
Yalnız, syn anti-spek,
Unuttuğumuz birşey var. Donun içinde adam yok. Onun için lastik çekilsede adama zarar gelmiyor. Zarar çekene geliyor.
Buna dikkat derim.
herkese geçmiş olsun mu demek lazım sn. Hamzah
anti-spek
26-06-2006, 19:54
26-06-2006
Alan Net Lot % Maliyet
AK YATIRIM 25668 31,4 1,352355
YAPI KREDI YAT. 16437 20,1 1,3328
IS YATIRIM 9219 11,3 1,350338
FINANS YAT. 6686 8,2 1,010044
GLOBAL MENKUL 6098 7,5 1,221276
DIGER 17676 21,6 0
Satan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 23762 29,1 1,279893
HSBC YATIRIM 19853 24,3 1,264085
ANADOLU YATIRIM 10000 12,2 1,322
YATIRIM FINANSM 9090 11,1 1,274219
OYAK YATIRIM 5700 7 1,360702
DIGER 13379 16,4 0
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 64108
Yüzde: 78,39
Maliyet: 1,299
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -68405
Yüzde: 83,64
Maliyet: 1,287
65-70 BİN LOTLA ARACI KURUMLARDAN ALIM SATIM YAPILMIŞ.AL GÖZÜM VER GÖZÜM DON LASTİĞİNİ GERELİM GÖZÜM.LASTİĞİN KOPMASINDAN KORKANLAR LASTİKTEN ELİNİ ÇEKSİN GÖZÜM.BAKIN AŞAĞIDA 22-HAZİRAN ARACI KURUM DAĞILIMI
22-06-2006
Alan Net Lot % Maliyet
AK YATIRIM 44730 25,7 1,490008
DENIZ YATIRIM 39980 23 1,511909
IS YATIRIM 11957 6,9 1,494719
YAPI KREDI YAT. 11347 6,5 1,490444
HALK YATIRIM 10035 5,8 1,510164
DIGER 56033 32,2 0
Satan Net Lot % Maliyet
GARANTI YAT. 91332 52,5 1,472928
MERKEZ MENKUL 33612 19,3 1,51128
GEDIK YATIRIM 21273 12,2 1,486221
GFC GENERAL 8000 4,6 1,49875
SOYMEN MENKUL 7890 4,5 1,465949
DIGER 11975 6,9 0
ZAVALLI DENİZ YATIRIM PERŞEMBE 1.51 DEN ALDIKLARINI PAZARTESİ 1.27 DEN SATMIŞ.GERÇİ BU OYUNU TÜM ARACI KURUMLAR YAPIYOR.LASTİĞİ BİRAZ DAHA GERECEKLERİ KESİN BU YÜZDEN 10.01.2007 YE KADAR DNZYO HİSSELERİME DOKUNMAMMA KARARI ALDIM.YA HERRÜ YA MERRÜ DİYEREKTEN BELİRTTİĞİM TARİHE KADARDA TOPİĞE YAZMAYI DÜŞÜNMÜYORUM.BU ARADA MAL SAHİBİ BY LER VEDE SPEK ARKADAŞLARA ACİL BAŞARILAR DİLİYORUM.BİR AN ÖNCE BAŞARILI OLUNKİ MALDA OLAN BİR KAÇ KY MUTLU OLSUN
ya bu kağıt battı da bi benim haberim mi yok? kim satıyor kim alıyor bu kağıdı. alanada helal satanada! buraları okuyan kumarbazlara(yatırımcı !!!!) tavsiye.. uzak durun bu meretten sizide yakar. nasılsa sizin alışlarınızla yükselmeyecek bu kağıt. bu kağıt dahada düşecek heralde malda olan herkese geçmiş olsun. bu saatten sonra satsam ne olur. ya dur yarın bende satım bi %10 da ben düşüreyim şu kağıdı. kusura bakmayın arkadaşlar, benden bu kadar.. deseeem yalan olur. valla bunu okuyan oyuncunun yerinde olsam dahada düşürürüm kağıdı. nasılsa sabreden derviş sabretmekten geberiyor. bu kağıdı son 1 yılda borsanın en çok düşen kağıtları oscarına aday gösteriyorum.benim favorim DNZYO
Arkadaşlar,
8 haziran 2006 itibariyle Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde Vadeli İşlemler Borsası’nda işlem yapabilmek amacıyla Deniz Türev Menkul Değerler A.Ş. ile "Türev Araçlar Alım Satımına Aracılık Çerçeve Sözleşmesi" imzalanması konusunda şirket yönetiminin yetkilendirilmesine yönelik borsaya düşen kararla birlikta 2.16 lardan tepe taklak buralara düşmesinde ki mesaj nedir?
Bu mesajda çıkarılacak yorum ve gözlem fikrimce şudur: Borsaya düşen bu haberle şirket dnzyo yönetimi tarafından vadeli işlemlere dahil edilerek istedikleri taktirde bu şerketi iflas ettirebilecekleri mesajı vardır. Böylelikle, güçlü bir şekilde mevzi alan grubun kağıdın yakasından düşmesi için normal düşüş trendinin son 2 yıldır etkili olmaması sonucunda; böyle bir karar alarak dnzyo vadeli işlemlerle bu şirketi iflas ettirebilecekleri mesajı vererek veya öyle bir algılama oluşturarak bu grup veya grupların düşmesi için son gayretlerini sarf etmektedirler.
Sonuçta bu şirketin iflasına kadar gidebilecek bir yol olarak gözükmekte ve düşüş trendine devam ettiği görülmektedir.
Hatırlatma: Son 2.16-2.0-1.7-1.5-1.39-ve 1.25 e düşüşü sonucunda çıkan bu analiz umarım benim hüsnü kuruntumdur ve yanılıyorumdur.
Yalnız bu sert düşüşde 8 haziran tarihinde çıkan yazının tetikleyici olduğunu düşünmekteyim.
Haberin aslını bu mesajın devamında veriyorum.
Kaynak: Garanti/IMKB Şirket haberleri
Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 08.06.2006 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. "Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır. Şirketimizin 8 Haziran 2006 tarihinde yapılan yönetim kurulu toplantısında; Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde Vadeli İşlemler Borsası’nda işlem yapabilmek amacıyla Deniz Türev Menkul Değerler A.Ş. ile "Türev Araçlar Alım Satımına Aracılık Çerçeve Sözleşmesi" imzalanması konusunda şirket yönetiminin yetkilendirilmesine, Şirketin portföyüne dahil edilecek vadeli işlem sözleşmeleri ile ilgili genel ilkeler olarak, - Riskten korunma ilkesi çerçevesinde yalnızca vadeli işlem sözleşmelerine ilişkin işlemlerde kısa pozisyon sahibi olunabilir, - Uzun pozisyon sahibi, yalnızca daha önce alınmış bir kısa pozisyonun kapatılması amacıyla olunabilir, - Vadeli işlem sözleşmelerinden, riskten korunma amacıyla şirket portföyünü oluşturan ve yatırım stratejisi ile karşılaştırma ölçütüne uygun İMKB-30 endeks sözleşmelerine taraf olunabilir, - Açık pozisyon miktarı, şirket hisse portföyünün toplam değerini aşamaz, olarak berlilenmesine katılan yönetim kurulu başkan ve üyeleri tarafından oybirliği ile karar verildi."
yukarıda yapmış olduğum analiz ve imkb haberi hakkında yorumlarınızı paylaşırsanız çok memnun olurum.
Saygılar
ilk mesajımın bu olmasını istemezdim ama
DnYo zede olarak bekmeye devam
kabus bitsede uyansak artık
hamzah arkadaşım yazını okudum. ilginç bir yorum. benim izlenimim şu: ekip tekrar toplandı ve bu hisseye oyuncular tekrar geldi ve belirttiğin bu düşüşlerde karşılıklı al sat yaparak hissenin fiyatının aşağıya çekildi . ortada oyuncuların hesabı dışına giden hisse yok ,yok efendim deniz yatırım sattı iş aldı. adamlar o cebinden alıp başka cebe koydu fiyat buralara geldi. arada düşürdükleri malıda hüplettiler. sonra oyunun ikinci kısmı başladı. tavan ve taban seanslar. buradan da düşen malı ( silkeleme ) cebe indirecekler.hissenin büyük çoğunluğu ellerine geçince operasyonun boğa kısmı başlar, hızla yükseliş ve malı hangi fiyattan biz bilemeyiz küçük yatırımcıya yedirme. operasyon bir dahaki bölünme veya temettü haberi çıkıncaya kadar sürer. sonra oyunun başı yani 2-3 senelik durgunluk,düşüş ve diplerden gene hisse toplamaya başlama hem de 1 er lot 1 er lot :) işte size küçük bir operasyon. operasyon ne kadar çok aracı kuruma yayılırsa o kadar göze batmaz. ne yani adam tüm malını deniz yatırımda toplicak değil ya..
DNZYO
29.06.2006
1,43 – 1,58 dirençleri önemli
1,21 seviyesinden tepki veren hisse günü 1,43 direnç noktasının hemen altında tamamladı. Hisse şimdi bu seviyeyi aşmaya çalışacak. Bunda başarılı olursa ilk aşamada 1,58 direncine yönelebilir. Hissenin yükselişine devam etmesi için 1,58 direnci hacimli kırılarak bu seviye kuvvetli destek noktası haline getirilmeli. 1.43 – 1,58 dirençlerinin aşılamaması durumunda ise tekrar1,21 seviyesine geri çekilme riski bulunuyor
hareket oldu yazılar dökülmeye başladı. Otlak, inek ve öküz hikaye serilerime bir süre ara veriyorum.
Duyurulur.
Denizbank A.s.'nden Gelen Yazi:
Denizbank'in Ana Hissedari Zorlu Holding A.s. (satici) Ile 30.05.2006
Tarihinde Imzalanan Hisse Devir Sozlesmesine Istinaden, Dexia Sa/nv'nin
Turkiye'deki Avukatlari Derman Ortak Avukat Burosu'ndan Aldigimiz Bilgi
Asagidaki Gibidir: 03.07.2006 Tarihinde;
1) Denizbank A.s.'nin Dogrudan, Deniz Finansal Kiralama A.s. Ve
Deniz Factoring A.s.'nin Dolayli Olarak Kontrol Degisikligi Icin
Bankacilik Duzenleme Ve Denetleme Kurumu'na
2) Deniz Yatirim Menkul Kiymetler A.s., Ekspres Yatirim Menkul Degerler A.s.,
Deniz Turev Menkul Degerler A.s., Deniz Portfoy Yonetimi A.s. Ve Deniz Yatirim
Ortakligi A.s.'nin Dolayli Olarak Kontrol Degisikligi Icin Sermaye Piyasasi
Kurumu'na Izin Almak Uzere Ilmistir.
-imkb-
brokerman
03-07-2006, 21:00
İşte bombanın pimi göründü bakalım kimler çekecek ve kimler gidecek aman arada kalmayın derim ben.
tahtayı kapatırmı ne dersiniz
kaptan gemiyi mi terketti? yoksa kaçak yolcuları denize mi atıyoruz
Nekadar hassas mışbukağıt ya % 50 zarara satmaya razıyım onu bile gostermiyor
sayın Antioch..bu kağıdı üretenlerin kötü bir huyu var..yere düşse kirko ücretini,hastalansa doktor ücretini,ölüyor diye cenaze masrafını,ikiz doğurtacaz deyip tüp bebek giderlerini,anlıyacağınız hertürlü masrafı biz ortaklarından alıp sonrada ortalıktan buhar oluyorlar..şimdi sendende temizlik masraflarını isterlerse hiç şaşırma...diyecegim şudur ki.allah kimseyi vicdansıızn elinde esir etmesin..
Vakti zamanında Supersonic nickli arkadaş forumda hem de borsa genelde bu hisse için açtığı topikde; yok delikanlı spek patronun elinden malı yok aldı yok efendim patron speğe yalvararak ne olur malları geri ver dedi, zamanında eflatun 25 gibi bizde genç arkadaşı uyarmıştık yediğimiz zılgıtlar yanımıza kar kaldı.
Borsaya yatırım yapmayı düşününler ibreti alem için bu yazıyı iyi okusunlar da sonra yatırım yapıp yapmamayı değerlendirsinler, borsada patronu tahtasında çarpmaya çalışanların ne hal içinde olduklarını unutup nasıl boş hayallerin rüyasına dalmaları hayatın acı gerçeklerinden biri olsa gerek.
Borsada patrondan daha büyük güç olmadığını bu tecrübeyle umarım öğrenmişsinizdir.
xxxxxxxxxxxxx artık düz mantık yürütmeyi öğrenin lütfen ..Ky olarak yaptığınız en büyük hatalardan biride bu öküz altında buzağı aramak...Yok silkeleme yok mal toplamak için geri getiriyorlar yok efendim burda bir cinlik var..Bunları anlıyorum psikolojik olarak kendinizi rahatlatıyorsunuz ama gerçekleri göz ardı etmek borsada herzaman hüsranla sonuçlanır...Borsada para kazanmak çok basit ...
1: Borsada yatırımcı olacaksın gelecekde iyi işler yapacak sektörleri tesbit edip o sektörün en iyi kağıdını alacaksın
2. Borsaya birikimini değerlendirmek için gireceksin üç beş kuruş elden avuçtan artırdığnla bir anda zengin olma hayaliyle girmeyeceksin..Hele yukarda saydığım pisikolojiyle hareket edip hırs yapıpta evi arabayı satıp maliyeti düşüreyim diye kesinlikle düşünmeyeceksin..
3..İki sanda üç personeli olan sığ ve beş para etmez kağıtlardan uzak duracaksın..örnek vermeye gerek yok:D
Zira bu tahtalarda sadece üç kağıt oyunu vardır alan varsa sat satış geliyorsa al...Ky alır adam satar ky kağıdı yukarı götüremeyeceğine göre adam aşağıdan satış geldiğinde tekrar alacaktır..Bir çoğunuzda derinlik programı bile yok bu resmen rulet oynamak değil de nedir:mad:
4. Yapılan büyük hatalardan biride cin olmadan adam çarpmaya soyunmanız ki bu gerçekten üzücü .. Bir kağıt endeks yükseldiği halde yükselmiyorsa o kağıtta uzman yatırımcıların bir gelecek görmemesindendir..Nasıl olsa yükselir diye beklerseniz hep beklersiniz birde yükselmeyen kağıdın düşeceğini unutmamak gerekir...
Gelelim dnzyo ile ilgili gerçeklere...Bu kağıtta ky nin para kazanması çok büyük şansa bağlıdır...Şimdi düşün bu kağıdın tek özelliği ne?FAzla düşünmeyin ben hemen söyleyeyim. Herzaman yükselecekmiş havası yaratmak bu kimi zaman beklentilerle kimi zaman teknik göstergelerle sağlanıyor...Böylelikle iki katı fiyattan sürekli bedelli olarak paranız cebe indirilebiliyor ...Şimdi bu kağıdın 5bin olduğunu varsayalım kaç kişi o fiyattan bedelliye katılır...?Pirim yapmasına gerek varmı kağıdın her üç dört ayda bir yüzde yüz zaten bedelliden paralar cebe indiriliyor her zaman cazip tutmak gerekir ki sürekli bedelliyi sırtlarına vurabilesin ky nin...Bu kağıt bir gün on binli rakamları hatta dahada daha yukarları görecek ama bu çok uzun bir zamanda olacak en az beş sene bu rakamlara geleceği zamanda lotlar tek tek sayılmış ve ky nin elinden hepsi alınmış olacak ky vermezse istenilen zamanda kağıt yükselmeyecek nasıl olsa bedellilerden vurgun yapılıyor....Tabi bu rakamlara gelmeden binli rakamlara hatta daha aşağılarada gelecek bunlar gerçekten fiyat olarak iyi günler....Yabancıların yo tahtalarında 1 adetlik pozisyonları bile yok neden acaba şimdi bazı yo ları örnek vereceksiniz onların hepsi bıyıklı arkadaşlar...Ben çok yakinen biliyorum..Ayrıca dnzyo zorlu grubuna ailt bir kağıt bunu herkes biliyor bu grubun tüm kağıtlarında zorlunun parmağı var ve gerçek işleri borsadan milleti yolmak böylesi hem karlı hem daha kolay..Daha kısa bir süre önce yaşanılanları anlatayım...Zoru bey vesbe yi halka arz ediyor kağıdın büyük çoğunluğunu yabancılar adı altında kendi açtığı hesaplarla 3,20 fiyatlardan alıyor..aslında ederi 2,20 bile değil..Tüm kağıtlar talep edilmiş izlenimini alan ky koşuyor tahta açılınca hemen atlıyor Zorlu bey başlıyor kağıdı tuttura bildiği fiyattan gelene geçen vermeye 3,20 ye aldığı kağıdı kolaylıkla veriyor kynin sırtına ..Tabi teorik olarak zarar yazıyor zorlu bey 3,20 ye aldığı kağıt daha aşağı fiyattan verilir mi?Verilir verilir..Sizin bir arabanız var ve değeri 100bin ytl çıkıp 200binytl fiyata başka bir hesabınızdan alıyorsunuz. sonrada başka bir müşteriye 150bin ytl fiyatla satıyorsunuz...Şimdi kardamısınız zarardamı düşünün bakalım...Diyeceksiniz ki vesbenin kasasına 3,20 fiyattan paralar giriyor ama..Evet giriyor sonra bilançoda bir makyaj genel yönetim gideri yok efendim ihtiyattaki yedekler derken para buharlaşıyor.:D
Böyle borsayı geçim kaynağı yapmış bir kaç grup var..Bu tip gruplara bulaşmayacaksınız ...
Alacağınız kağıtlar belli arkadaşlar ..Yıl içerisinde ortalama her ay en yüksek işlem hacmini yakalamış ilk yirmi kağıt ve bu kağıtlardan Bahsettiğimiz zorlu grubu gibi patron kağıtlarını almamak...
Sonuç olarak böyle haraket yaptığınızda kazandığınızı göreceksiniz...Tabi bir anda zengin olmanın hayali daha cazip benim için diyiyorsanız diyecek bir şey yok ...Ama çocuğunuzu ailenizi ve binlerce aç sefil perişan haldeki insanları düşünün...
Burda yazılanlar herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir arkadaşlar karar da parada sizlerin...Şimdi bu yazıyı okuduktan sonrada bunlar spek işi diyeceksiniz biliyorum kağıtlarımızı satmamızı istiyorlar falan diye kendinizi kandıracaksınız Ve herşey yine eskisi gb olacak ve ky mantığıyla ky olarak çırpınıp duracaksınız malesef kural böyle kimsenin elinden bir şey gelmiyor...Düzen değişmediği sürece düzenle düzülen değişiyor sadece:( Gerçek bu biraz ağır oldu ama demezsem rahat edemem.. Herşey gönlünüzce olsun
Adam size o kadar açık olmaya gayret etmişki ama bi kere insanlar anlamamaya inat etmişler;
xxxxxxx yaa sen bu işleri bilmiyorsun yada ky. kandırmaya çalışıyorsun bunu açıkça söylemek zorunda kaldığım için üzgünüm..Sen hala kitapların dilinden konuşuyorsun bence istinyenin dilinide öğren biraz.Yok ilk çeyrekte kar yapmış yok bilmem ne yapmış..Nominal değeri 2 liraymış.Bunları geç kardeşim artık bayatladı...
Ben neyi anlamak istiyorsunuz onu anlamadım anlatıyorum anlatıyorum açıkça söylermisin diyiyorsun...Kardeşim kimse bu kağıda yanaşmıyor artık by den..Nedenlerini açıkladım kaçkere..KY hangi kağıdın fiyatında değişikliğe yol açabilir sence...Hakan Ateş tüm grup kağıtlarını yönetiyor..Alış gelirse ver satan olursa al..Piyasa değeriymiş kar etmiş bilmem ne etmiş bunlarla bu tahtalarda iş olmadığını ve yatırımcıyı inek gb. sağma felsefesini benimsemiş kişiler tarafından yönetildiği ve bunun uzun yıllardan beri böyle olduğunu herkes biliyor bir siz anlamak istemiyorsunuz ısrarla burdada kötü niyetli olduğunuzdan şüpheleniyorum yada çok fazla kandırmışsınız kendinizi..
Bu konuda artık bana bir şey sormazsın umarım parasının kıymetini bilsin herkes yoksa elinizden çabuk alırlar diyiyorum hepsi bu ister gidin kağıt alın ister gidin çikolata alın seçim sizin arkadaşlar..
İşte yine anlaşılamayan ve arada kaybolmuş borsa gerçekleri hakkında önemli tespitler;
Allahım yaa xxxxxxx beni sinirettin ..Anladım diyiyorsun ama hala anlamamışsın anlaşılan..Borsada gerçeklik pirim yapar..Sanal olan şey senin gerçek dediğin şeyler...Şu şirken bu kadar kar açıkladı Şu kadar ihale aldı. Bunlar sanal şeylerdir sadece haberi vardır ama gerçeği yoktur ok..Gerçekleri ky nin bilme şansı yok ancak kulağı büyük eli uzun ensesi kalın by bilir parasını kazanır...Birde şirket patronları kazanır gerçekleri bilen iki kesim bunlardır...Vestel ihracat şampiyonuymuş her yerde yazar şimdi bu gerçek sanıyorsun sen ama gerçek değil bu sanal bir yalan..Gerçek olmadığı için vestel yıllardan beri sürünüyor
Sanırım sorun şu oluyor gerçek olanla sanal olanı karıştırıyor ky ..Bazı şeylerin aslında ne kadarda kolay ve basit olabileceğini kestiremiyor..
bu yazılar tanıdık geldi. Kim kime yazmış ve bu cevaplar neden gelmiş acaba......herneyse bu yazıların bir kısmı bana yazılmış yazılardır.
Beklentiler cevap bulur inşallah. artık buralardan beklemekten başka bir düşünce ben taşımıyorum. Yorumda yapmıyorum ve sadece bekleyeceğim.
saygılar
Sayın eflatun25;
dediklerine katılmayan ky yoktur herhalde varsada kendisini kandırıyordur. Yanlız benim ne yazık ki çözemediğim bir problem var eğer açıklarsan inan çok sevinirim. Şimdi bu tip hisselerde malı ky'ya verdikten sonra sahip devamlı bedelli sermaye arttırımıyla ky ları sövüşlüyor diyorsunuz. İyide ben şunu anlamıyorum ilgilendiğim için atsyo hakkında soracağım; bu hisse geçenlerde %175 bedelli sermaye arttırdı sonrada 1.30 ytl den 0.78 ykrs düştü. Şu an için hissenin portföy değeri 1.46 ytl. Şimdi diyelimki ben bu hisseden 0.78 krş tan alıyorum sahip te bu hisseyi ky ya yıktığı için fiyatını devamlı aşağıda tutuyor. Peki şimdi bu herif yeniden bedelli arttıracak olsa kim bu fiyattan kullanır acaba? Bütün bedellileri kendisi kullanmak zorunda kalacak.Ve fiyatta daha aşağı düşme imkanına sahip değil. Eee ozaman fiyatın bedelliden önce artması gerekmezmi? Ve bu tip bir hisseyi alan muhakkak kazanmazmı acaba.
Originally Posted by eflatun25
xxxxxxxxxxxxx artık düz mantık yürütmeyi öğrenin lütfen ..Ky olarak yaptığınız en büyük hatalardan biride bu öküz altında buzağı aramak...Yok silkeleme yok mal toplamak için geri getiriyorlar yok efendim burda bir cinlik var..Bunları anlıyorum psikolojik olarak kendinizi rahatlatıyorsunuz ama gerçekleri göz ardı etmek borsada herzaman hüsranla sonuçlanır...Borsada para kazanmak çok basit ...
1: Borsada yatırımcı olacaksın gelecekde iyi işler yapacak sektörleri tesbit edip o sektörün en iyi kağıdını alacaksın
2. Borsaya birikimini değerlendirmek için gireceksin üç beş kuruş elden avuçtan artırdığnla bir anda zengin olma hayaliyle girmeyeceksin..Hele yukarda saydığım pisikolojiyle hareket edip hırs yapıpta evi arabayı satıp maliyeti düşüreyim diye kesinlikle düşünmeyeceksin..
3..İki sanda üç personeli olan sığ ve beş para etmez kağıtlardan uzak duracaksın..örnek vermeye gerek yok
Zira bu tahtalarda sadece üç kağıt oyunu vardır alan varsa sat satış geliyorsa al...Ky alır adam satar ky kağıdı yukarı götüremeyeceğine göre adam aşağıdan satış geldiğinde tekrar alacaktır..Bir çoğunuzda derinlik programı bile yok bu resmen rulet oynamak değil de nedir
4. Yapılan büyük hatalardan biride cin olmadan adam çarpmaya soyunmanız ki bu gerçekten üzücü .. Bir kağıt endeks yükseldiği halde yükselmiyorsa o kağıtta uzman yatırımcıların bir gelecek görmemesindendir..Nasıl olsa yükselir diye beklerseniz hep beklersiniz birde yükselmeyen kağıdın düşeceğini unutmamak gerekir...
Gelelim dnzyo ile ilgili gerçeklere...Bu kağıtta ky nin para kazanması çok büyük şansa bağlıdır...Şimdi düşün bu kağıdın tek özelliği ne?FAzla düşünmeyin ben hemen söyleyeyim. Herzaman yükselecekmiş havası yaratmak bu kimi zaman beklentilerle kimi zaman teknik göstergelerle sağlanıyor...Böylelikle iki katı fiyattan sürekli bedelli olarak paranız cebe indirilebiliyor ...Şimdi bu kağıdın 5bin olduğunu varsayalım kaç kişi o fiyattan bedelliye katılır...?Pirim yapmasına gerek varmı kağıdın her üç dört ayda bir yüzde yüz zaten bedelliden paralar cebe indiriliyor her zaman cazip tutmak gerekir ki sürekli bedelliyi sırtlarına vurabilesin ky nin...Bu kağıt bir gün on binli rakamları hatta dahada daha yukarları görecek ama bu çok uzun bir zamanda olacak en az beş sene bu rakamlara geleceği zamanda lotlar tek tek sayılmış ve ky nin elinden hepsi alınmış olacak ky vermezse istenilen zamanda kağıt yükselmeyecek nasıl olsa bedellilerden vurgun yapılıyor....Tabi bu rakamlara gelmeden binli rakamlara hatta daha aşağılarada gelecek bunlar gerçekten fiyat olarak iyi günler....Yabancıların yo tahtalarında 1 adetlik pozisyonları bile yok neden acaba şimdi bazı yo ları örnek vereceksiniz onların hepsi bıyıklı arkadaşlar...Ben çok yakinen biliyorum..Ayrıca dnzyo zorlu grubuna ailt bir kağıt bunu herkes biliyor bu grubun tüm kağıtlarında zorlunun parmağı var ve gerçek işleri borsadan milleti yolmak böylesi hem karlı hem daha kolay..Daha kısa bir süre önce yaşanılanları anlatayım...Zoru bey vesbe yi halka arz ediyor kağıdın büyük çoğunluğunu yabancılar adı altında kendi açtığı hesaplarla 3,20 fiyatlardan alıyor..aslında ederi 2,20 bile değil..Tüm kağıtlar talep edilmiş izlenimini alan ky koşuyor tahta açılınca hemen atlıyor Zorlu bey başlıyor kağıdı tuttura bildiği fiyattan gelene geçen vermeye 3,20 ye aldığı kağıdı kolaylıkla veriyor kynin sırtına ..Tabi teorik olarak zarar yazıyor zorlu bey 3,20 ye aldığı kağıt daha aşağı fiyattan verilir mi?Verilir verilir..Sizin bir arabanız var ve değeri 100bin ytl çıkıp 200binytl fiyata başka bir hesabınızdan alıyorsunuz. sonrada başka bir müşteriye 150bin ytl fiyatla satıyorsunuz...Şimdi kardamısınız zarardamı düşünün bakalım...Diyeceksiniz ki vesbenin kasasına 3,20 fiyattan paralar giriyor ama..Evet giriyor sonra bilançoda bir makyaj genel yönetim gideri yok efendim ihtiyattaki yedekler derken para buharlaşıyor.
Böyle borsayı geçim kaynağı yapmış bir kaç grup var..Bu tip gruplara bulaşmayacaksınız ...
Alacağınız kağıtlar belli arkadaşlar ..Yıl içerisinde ortalama her ay en yüksek işlem hacmini yakalamış ilk yirmi kağıt ve bu kağıtlardan Bahsettiğimiz zorlu grubu gibi patron kağıtlarını almamak...
Sonuç olarak böyle haraket yaptığınızda kazandığınızı göreceksiniz...Tabi bir anda zengin olmanın hayali daha cazip benim için diyiyorsanız diyecek bir şey yok ...Ama çocuğunuzu ailenizi ve binlerce aç sefil perişan haldeki insanları düşünün...
Burda yazılanlar herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir arkadaşlar karar da parada sizlerin...Şimdi bu yazıyı okuduktan sonrada bunlar spek işi diyeceksiniz biliyorum kağıtlarımızı satmamızı istiyorlar falan diye kendinizi kandıracaksınız Ve herşey yine eskisi gb olacak ve ky mantığıyla ky olarak çırpınıp duracaksınız malesef kural böyle kimsenin elinden bir şey gelmiyor...Düzen değişmiyor sadece Gerçek bu.. Herşey gönlünüzce olsun
Borsa bileşik endeksinin 897 puan arttığı bir günde artmamak için gösterdiği direç dikkat çekici.Yükselirken alımların çok yüklü olması gerektiği halde düşerken küçük işlem hacimleri ile düşüşe geçebiliyor.Satan mı kaybediyor alan mı kaybediyor anlayamadım.
ismetyasar
08-08-2006, 14:43
***dnzyo***deniz Yat.ort.'nin 04 AĞustos Tarİhlİ PortfÖy DeĞer Tablosu
Portfoy Degeri : 33.889.493,56
Toplam Deger : 34.949.000,63
Birim Pay Degeri : 2,33
*** Ibs Haber Merkezİ ***
(08/08/2006 - 11:30:43)
Bu portfoy birim pay değeri neişe yarar.Birim hisse değeri 1,45 iken.
bir arkadaşım bu hisseden yüklü miktarda 285 den almış ona o zaman 7 lira olacak demişler oda inanıp almış sonra biraz yukarı gitmiş ve peşinden bu noktalara gelmiş şimdi çocuk kan ağlıyor ne yapacağım diyor hata etmiş tabii..bu senetten yüklü miktarda alırsan böyle eline verirler işte...bakıyorum da buradaki hareket çok insafsız olmuş herkes dertli ve kimsede ümit yok açıkçası bende de yok ..ama sanırım arkadaşım elindekileri satmadan çıkarmayacaklar ..buradaki spek tam bir ky canavarı kanımca
bekleyen herkese sabırlar
Sayın eflatun25;
dediklerine katılmayan ky yoktur herhalde varsada kendisini kandırıyordur. Yanlız benim ne yazık ki çözemediğim bir problem var eğer açıklarsan inan çok sevinirim. Şimdi bu tip hisselerde malı ky'ya verdikten sonra sahip devamlı bedelli sermaye arttırımıyla ky ları sövüşlüyor diyorsunuz. İyide ben şunu anlamıyorum ilgilendiğim için atsyo hakkında soracağım; bu hisse geçenlerde %175 bedelli sermaye arttırdı sonrada 1.30 ytl den 0.78 ykrs düştü. Şu an için hissenin portföy değeri 1.46 ytl. Şimdi diyelimki ben bu hisseden 0.78 krş tan alıyorum sahip te bu hisseyi ky ya yıktığı için fiyatını devamlı aşağıda tutuyor. Peki şimdi bu herif yeniden bedelli arttıracak olsa kim bu fiyattan kullanır acaba? Bütün bedellileri kendisi kullanmak zorunda kalacak.Ve fiyatta daha aşağı düşme imkanına sahip değil. Eee ozaman fiyatın bedelliden önce artması gerekmezmi? Ve bu tip bir hisseyi alan muhakkak kazanmazmı acaba.
Sayın Umut Abi,
Sorunuzu eflatun 25'e sormuşsunuz ama arada cevapsız kaldığı için sorularınıza belki cevap bulur ümidiyle görüşlerimi yazmak istedim;
-Şirket patronu % 175 bedelli sermaye artışından sonra 1.30 dan 0,78'e düşen hisse senedinde yeniden bedelli artıracak olsa kim kullanır diyorsunuz diyerek bi anlamda patronun bedelli sermaye artışı için hisseyi 1,00 YTL nominal seviyeye çekip orda bedelli haberini çıkarıp dolayısı ile patronun tahtasında binin altında mal alınıp belkide %20'i yukarıda patrona mal satma düşüncesi ve umudu bence yanlış nedenine gelince;
Şirketlerin yönetim hakkına sahip ana ortakların bir işide aynen sizin benim gibi tahtalarında al gülüm ver gülüm hesabıyla hisse ticareti yaparlar, siz tanımadığınız birinin size kendi tahtasında nedensiz para kazandıracağı inancı içinde olabileceğini nasıl düşünüyorsunuz?
1,00 YTL nominalin altındaki senetlerde illa bedelli açıklamak için fiyatın nominalin üstüne çekilmesi şartı yok, örneğin ünal tarım, ihlas holding bedelli açıkladı üstelik fiyatlar nominal altında olduğu halde yatırımcının bedelliyi kullanmadığı durumda patronda artırıma katılmadı, ayrıca buradaki en büyük yanlış şirket sahibi olmadan de onun tahtasında onu çarpma düşüncesidir, bugün yaşama şansına ulaşmış aklı başında hiç bir spek veya taşeron patrondan onaysız tahtasında ciddi işlem yapmaz neden acaba?
Bu tip hisseyi alan kazanabilir bunun için tesedüf eseri satın aldığı hisse senedinde kısa vadede yakaladığı yükseliş şansını değerlendirmesi veya çok cüzzi miktarda hisse senedi piyasada dağınık kalmışsa yeteri kadar bekleyen patron tahtayı yürütmeye karar vermişse belki belki kazanabilir.
Bu tür yönetim hakkına sahip olmayan yatırım ortaklıklarında en büyük sorun siz piyasadaki hisselerin % 100'ünü toplasanız dahi yönetimde söz hakkınız olmuyor çünkü piyasaya arz edilen senetlerin hiçbirinin yönetime katılma hakkı yok. Böyle bir borsa halkına hizmet etmek için sadece ülkemizde mevcut, onun için patron hisselerin tamamını halkına arz etse dahi yönetim hakkına sahip halka arz etmediği %10 hisse ile bedellisine katılım olsa ne olur olmazsa ne olur, bedelli sermayaye katılım mecburiyeti yokki?
Nasıl olsa bi gün piyasaya dağıtılan senetleri tekrar aşağılardan toplayacaktır, hisse sahipleri ona alt fiyatlardan geri vermezse sonuçta menderes veya goldaşda zamanında ne olmuşsa o olur, ?MKB.de patrondan daha akıllı daha zeki bi güç yok, aksine olsa idi borsa olmazdı yatırımcı hala malı halka tanıştıran güçle falan olsaydı feşmekan olurdu diyerek kendini ondan akıllı zannetmesine gülmekmi ağlamakmı gerekir bilmiyorum, ikide birde gaipten seslenir gibi ben burdayım demeyin boşuna, hiç boşuna merak etmeyin patron malın hala sizde olduğunu biliyor ne diyelim önce bol sabırlar sonrasımı işte orası meçhul.
Bu meçhulle ilgili yaşanmış olayları okumak isterseniz buyrun kolay gelsin.
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=641
Sayın Umut Abi,
Sorunuzu eflatun 25'e sormuşsunuz ama arada cevapsız kaldığı için sorularınıza belki cevap bulur ümidiyle görüşlerimi yazmak istedim;
-Şirket patronu % 175 bedelli sermaye artışından sonra 1.30 dan 0,78'e düşen hisse senedinde yeniden bedelli artıracak olsa kim kullanır diyorsunuz diyerek bi anlamda patronun bedelli sermaye artışı için hisseyi 1,00 YTL nominal seviyeye çekip orda bedelli haberini çıkarıp dolayısı ile patronun tahtasında binin altında mal alınıp belkide %20'i yukarıda patrona mal satma düşüncesi ve umudu bence yanlış nedenine gelince;
Şirketlerin yönetim hakkına sahip ana ortakların bir işide aynen sizin benim gibi tahtalarında al gülüm ver gülüm hesabıyla hisse ticareti yaparlar, siz tanımadığınız birinin size kendi tahtasında nedensiz para kazandıracağı inancı içinde olabileceğini nasıl düşünüyorsunuz?
1,00 YTL nominalin altındaki senetlerde illa bedelli açıklamak için fiyatın nominalin üstüne çekilmesi şartı yok, örneğin ünal tarım, ihlas holding bedelli açıkladı üstelik fiyatlar nominal altında olduğu halde yatırımcının bedelliyi kullanmadığı durumda patronda artırıma katılmadı, ayrıca buradaki en büyük yanlış şirket sahibi olmadan de onun tahtasında onu çarpma düşüncesidir, bugün yaşama şansına ulaşmış aklı başında hiç bir spek veya taşeron patrondan onaysız tahtasında ciddi işlem yapmaz neden acaba?
Bu tip hisseyi alan kazanabilir bunun için tesedüf eseri satın aldığı hisse senedinde kısa vadede yakaladığı yükseliş şansını değerlendirmesi veya çok cüzzi miktarda hisse senedi piyasada dağınık kalmışsa yeteri kadar bekleyen patron tahtayı yürütmeye karar vermişse belki belki kazanabilir.
Bu tür yönetim hakkına sahip olmayan yatırım ortaklıklarında en büyük sorun siz piyasadaki hisselerin % 100'ünü toplasanız dahi yönetimde söz hakkınız olmuyor çünkü piyasaya arz edilen senetlerin hiçbirinin yönetime katılma hakkı yok. Böyle bir borsa halkına hizmet etmek için sadece ülkemizde mevcut, onun için patron hisselerin tamamını halkına arz etse dahi yönetim hakkına sahip halka arz etmediği %10 hisse ile bedellisine katılım olsa ne olur olmazsa ne olur, bedelli sermayaye katılım mecburiyeti yokki?
Nasıl olsa bi gün piyasaya dağıtılan senetleri tekrar aşağılardan toplayacaktır, hisse sahipleri ona alt fiyatlardan geri vermezse sonuçta menderes veya goldaşda zamanında ne olmuşsa o olur, ?MKB.de patrondan daha akıllı daha zeki bi güç yok, aksine olsa idi borsa olmazdı yatırımcı hala malı halka tanıştıran güçle falan olsaydı feşmekan olurdu diyerek kendini ondan akıllı zannetmesine gülmekmi ağlamakmı gerekir bilmiyorum, ikide birde gaipten seslenir gibi ben burdayım demeyin boşuna, hiç boşuna merak etmeyin patron malın hala sizde olduğunu biliyor ne diyelim önce bol sabırlar sonrasımı işte orası meçhul.
peki hiç kimse bedelliye katılmadığında bedelliler ne oluyor acaba? Öte yandan %51 hisseyi toplasan yönetime katılmasan dahi genel kurulda kim söz sahibi olur acaba? Yönetim kurulu hissenin bedelli sermaye artırımını hangi kıstaslar altında yapabiliyor.Kayıtlı sermayenin üstünde bedelli artırabilirmi? Kayıtlı sermaye tavanını artırmak için genel kurulda çoğunluk hisseye sahip olmak zorunda değilmi? Bu konularada açıklık getirirsen sevinirim
Sayın Umut Abi,
sayın kasved ;
Birşey daha eklemek istiyorum yatırım ortaklıklarında hisse sahiplerinin yönetime katılma hakları yok diyorsunuz bu yanlış. Doğrusu şudur bu tip hisselerede çok cuzi miktarda imtiyazlı hisse vardır ve bunların yönetimdeki oy oranı sizin sahip olacağınız %99.999 hisseden daha fazladır. Pratikte aynı kapıya çıkar ama diğerlerinin hiç söz dahipliği yoktur demek çok abestir.Ayrıca bu hisselerde hiç bir zaman sahiplerin malı %51 'in altına düşmez eğer düşerse genel kurulda oy haklarını yitirirler.Çünkü genel kurulda imtiyazlı oy sahipliğinin hiç bir anlamı yoktur. Yorumlarınızı bekliyorum.
Sayın Umut Abi,
Sizi yakalamışken bir şeyler daha sormak istiyorum.Diyelimki 0,78 krş lık hisseden aldım.Sahip te malın bende olduğunu biliyor.Ve bu malları almadan götürmeyecek.Ve diyelimki bu fiyatlarda tutarak %233.3 daha bedelli sermaye artırımına karar verdi.(kayıtlı sermaye tavanı 20.000.000 ödenmiş sermaye 6.000.000 olduğu için daha fazla sermaye artırımı yapamıyacak) ve fiyat ta hala 0,78 lerde geziyor. Şimdi bu durumda kimse bedelli kullanmıyacak dimi? E hissenin fiyatıda bedelli kullanımından sonra daha da aşağılara geldi. Şimdi bu durumda bu işten kim kazançlı çıkabilir bana söyliyebilirmisiniz acaba sayın kasved? Ayrıca kullanılmıyan bedelli hisseler ne olacak? Eğer kendiside kullanmazsa ve hissenin fiyatı daha aşağılara gelir ve sağlam bir herifte çok aşağılardan hisseleri toplar ve firmaya yarı fiyatına sahip olursa? Diyeceksinizki hissede yönetim hakkı hala bu heriflerde iyide bundan sonra ne yapabilecekler? Kayıtlı sermaye tavanını artırmak için genel kurula gitmeyeceklermi? Peki genel kurulda malı toplayan sağlam kişi kayıtlı sermaye tavanı artırımına onay verirmi?
Vermezse yönetim ellerinde olsa dahi ne yapabilirler? Çoğunluk hisse sahibinin genel kurul kararıyla bu yatırım ortaklığını fesih etme hakkı yokmudur? Yani herkese sahip olduğu hisse oranında para vererek bu yatırım ortaklığını fesih ettiremezmi? Bu durumda 0,78 krş luk piyasa değeri 1.26 ytl portföy değeri olan bir hissenin fesh olunup herkese 1,26 ytl verilmesine genel kurulda kim karşı çıkabilir? Bütün bunlarda benim atladığım bir husus varmı acaba?Yoksa imtiyazlı hisseler genel kurulda da mı oy çokluğuna sahipler? Yoksa genel kurul kararı olmadan da yönetim kurulu kayıtlı sermaye tavanını artırabilirmi? Yoksa ben zihni sinirmiyim? Yoksa çokmu akıllıyım!...Yoksa yoksa yoksa siz atsyo nun sahibimisiniz?Yoksa ben fazlamı vesveseliyim?
Saygılar,
Sizi yakalamışken bir şeyler daha sormak istiyorum.Diyelimki 0,78 krş lık hisseden aldım.Sahip te malın bende olduğunu biliyor.Ve bu malları almadan götürmeyecek.Ve diyelimki bu fiyatlarda tutarak %233.3 daha bedelli sermaye artırımına karar verdi.(kayıtlı sermaye tavanı 20.000.000 ödenmiş sermaye 6.000.000 olduğu için daha fazla sermaye artırımı yapamıyacak) ve fiyat ta hala 0,78 lerde geziyor. Şimdi bu durumda kimse bedelli kullanmıyacak dimi? E hissenin fiyatıda bedelli kullanımından sonra daha da aşağılara geldi. Şimdi bu durumda bu işten kim kazançlı çıkabilir bana söyliyebilirmisiniz acaba sayın kasved? Ayrıca kullanılmıyan bedelli hisseler ne olacak? Eğer kendiside kullanmazsa ve hissenin fiyatı daha aşağılara gelir ve sağlam bir herifte çok aşağılardan hisseleri toplar ve firmaya yarı fiyatına sahip olursa? Diyeceksinizki hissede yönetim hakkı hala bu heriflerde iyide bundan sonra ne yapabilecekler? Kayıtlı sermaye tavanını artırmak için genel kurula gitmeyeceklermi? Peki genel kurulda malı toplayan sağlam kişi kayıtlı sermaye tavanı artırımına onay verirmi?
Vermezse yönetim ellerinde olsa dahi ne yapabilirler? Çoğunluk hisse sahibinin genel kurul kararıyla bu yatırım ortaklığını fesih etme hakkı yokmudur? Yani herkese sahip olduğu hisse oranında para vererek bu yatırım ortaklığını fesih ettiremezmi? Bu durumda 0,78 krş luk piyasa değeri 1.26 ytl portföy değeri olan bir hissenin fesh olunup herkese 1,26 ytl verilmesine genel kurulda kim karşı çıkabilir? Bütün bunlarda benim atladığım bir husus varmı acaba?Yoksa imtiyazlı hisseler genel kurulda da mı oy çokluğuna sahipler? Yoksa genel kurul kararı olmadan da yönetim kurulu kayıtlı sermaye tavanını artırabilirmi? Yoksa ben zihni sinirmiyim? Yoksa çokmu akıllıyım!...Yoksa yoksa yoksa siz atsyo nun sahibimisiniz?Yoksa ben fazlamı vesveseliyim?
Saygılar,
Sayın Umut Abi, siz yatırım yaptığınız yatırım ortaklığının hisse senedinini satın almadan önce kuruluş ana sözleşmesini okudunuzmu, tahmin ederimki ana sözleşmesini okuduğunuzda yukarıda sorduğunuz bir çok sorunun cevabını orada bulacaksınız. Sorduğunuz soruların ana felsefesine yönelik cevabımı yazmama rağmen düz mantık dahilinde tekrar bana gerisin geri yöneltiyorsunuz, ?MKB. işleyiş mantığı hakkında ve patronların zekası konusunda fikir sahibi olan; neden 1.26 YTL.lik birim pay değerine sahip hissenin niye 0,78 YTl.den işlem gördüğünü veya şirketin tasfiye edilmesi gibi soruları sormazdı. Madem kafanız karışık o zaman size verdiğim linki bir okuma fırsatı bulduğunuzda, önceki cevap yazımdaki şirketleri ve satın aldığınız hissenin ana sözleşmesini incelediğinizde sorularınızın cevabını tamamen bulacağınız düşüncesindeyim.
Çok şükür şu an borsada kayıtlı herhangibir şirket sahibi değilim, ana sözleşmeyi incelediğinizde ne dersiniz sadece yönetim değil, kayıtlı sermaye artırımı, tasfiye vb. hususlarda karar alma hakkı halka açık olmayan hisselere tanınmış özel imtiyazlar olabilirmi sizce ne dersiniz?
Patronlar malını satmadan önce alt yapısını(ana sözleşme) ve üstünede vitrini(mali finansal tablolar) iyice cilalayarak satışa çıkardığı için özellikle ülkemizde hep kazanan taraf, yatırımcı ise kurulan kumpaslara anlamadan yatırım yaptığı şirketin ana sözleşmesini veya bu konularda imtiyazlar olup olmadığına dahi öncelikle genelde bakmayıp ancak hisseyi satın aldıktan sonra hisse satın alınma ederinden aşağı yuvarlanmışsa mali tablolarını, iştiraklerini falan feşmekanını araştırmaya başladığından genelde hep kaybeder.
Saygılar
Sayın Umut Abi, siz yatırım yaptığınız yatırım ortaklığının hisse senedinini satın almadan önce kuruluş ana sözleşmesini okudunuzmu, tahmin ederimki ana sözleşmesini okuduğunuzda yukarıda sorduğunuz bir çok sorunun cevabını orada bulacaksınız. Sorduğunuz soruların ana felsefesine yönelik cevabımı yazmama rağmen düz mantık dahilinde tekrar bana gerisin geri yöneltiyorsunuz, ?MKB. işleyiş mantığı hakkında ve patronların zekası konusunda fikir sahibi olan; neden 1.26 YTL.lik birim pay değerine sahip hissenin niye 0,78 YTl.den işlem gördüğünü veya şirketin tasfiye edilmesi gibi soruları sormazdı. Madem kafanız karışık o zaman size verdiğim linki bir okuma fırsatı bulduğunuzda, önceki cevap yazımdaki şirketleri ve satın aldığınız hissenin ana sözleşmesini incelediğinizde sorularınızın cevabını tamamen bulacağınız düşüncesindeyim.
Çok şükür şu an borsada kayıtlı herhangibir şirket sahibi değilim, ana sözleşmeyi incelediğinizde ne dersiniz sadece yönetim değil, kayıtlı sermaye artırımı, tasfiye vb. hususlarda karar alma hakkı halka açık olmayan hisselere tanınmış özel imtiyazlar olabilirmi sizce ne dersiniz?Patronlar malını satmadan önce alt yapısını(ana sözleşme) ve üstünede vitrini(mali finansal tablolar) iyice cilalayarak satışa çıkardığı için özellikle ülkemizde hep kazanan taraf, yatırımcı ise kurulan kumpaslara anlamadan yatırım yaptığı şirketin ana sözleşmesini veya bu konularda imtiyazlar olup olmadığına dahi öncelikle genelde bakmayıp ancak hisseyi satın aldıktan sonra hisse satın alınma ederinden aşağı yuvarlanmışsa mali tablolarını, iştiraklerini falan feşmekanını araştırmaya başladığından genelde hep kaybeder.
Saygılar
Aşağıdaki paragraf ilgili şirketin ana sözleşmesinden alınmıştır , ayrıca düz mantık kullanmam akıl yürütürüm bu sadece aldığım hisseler konusunda değil bana empoze edilen her türlü kural için kaide için geçerlidir. Buna dinde dahildir.Yani yanlış anlamış olabilirim gerekli tüm bilgilere sahip olamamış olabilirim ayrıca her insan gibi yanılabilirim ama hiç bir zamanda herşeyi biliyorum havasında olan bazı insanlar dan olmam.Üstelik hiç bir zaman bir hisseyi aldıktan sonra hisse hakkında araştırma yapmam.Her zaman bir işi gerçekleştirmeden önce o iş hakkında gerekli bilgileri almaya çalışırım. Ama dedim ya bu konuda olduğu gibi hiç bir konuda haklı olduğumu kimseye kanıtlama ahmaklığınada düşmem. Ayrıca benim bildiğim sadece yatırım ortaklıkları için değil imkb de işlem gören bir çok şirket de de imtiyazlı hisselerin olduğudur.Olaya böyle yaklaşıyorsanız size diyecek hiç bir şeyim yok. Borsa tamamen hisse sahiplerinin menfaatlerine göre hazırlanmış bir üç kağıttır.Ama olayı sadece hisse bazına indirgerseniz o zaman taraflı davrandığınızı söylemek zorunda kalırım. Her neyse dedim ya ben yine yanılıyor olabilirim zaten kimseyede yanılmadığımı ispatlamak zorunda değilim.Benim söylemek istediğim; bir şey gerçekten ucuzsa alınır ve zamanı gelincede ederinde satılır.Burada söz konusu olan bekleme süresidir ki bu konuda hisse sahibinin kaprisine katlanmaktan başka yapacak bir şey yoktur.
SERMAYE VE HİSSE SENETLERİ
Madde 11- Şirket’in kayıtlı sermayesi 20.000.000.-(Yirmi Milyon) Yeni Türk Lirası (YTL)’dir. Bu Sermaye her biri 1.-(Bir) Yeni Kuruş (YKr) değerinde 2.000.000.000.-(İki Milyar) hisseye ayrılmıştır. Şirketin çıkarılmış sermayesi tamamı ödenmiş 2.000.000.-(İki Milyon) Yeni Türk Lirası olup , bu sermayenin 100.-(Yüz) Yeni Türk Lirası A grubu , 1.999.900.-(Bir Milyon Dokuz Yüz Doksan Dokuz Bin Dokuz Yüz) Yeni Türk Lirası ise B grubu hisse senetleridir. A grubu hisse senetleri nama yazılı , B grubu hisse senetleri hamiline yazılı olup nama yazılı hisse senetlerinin devri kısıtlanamaz.
Yönetim kurulu üyelerinin seçiminde A Grubu hisse senetlerinin her biri 1.000.000.-(Bir Milyon) oy hakkına , B grubu hisse senetlerinin her biri 1.-(Bir) oy hakkına sahiptir. Yönetim Kurulu Üyelerinin seçimi dışındaki konularda A grubu hisse senetlerine herhangi bir imtiyaz tanınmamıştır.
YÖNETİM KURULU VE GÖREV SÜRESİ
Madde 16- Şirketin işleri ve yönetimi Genel Kurul tarafından üç yıl için seçilen beş üyeden teşkil olunacak bir Yönetim Kurulu tarafından yürütülür.
Sermaye arttırımı yoluyla yeni hisse senedi ihraç edilmesi halinde bu hisse senetleri 2’inci tertip B grubu, 3’üncü tertip B grubu, 4’üncü tertip B grubu olarak adlandırılır. Yeni imtiyazlı pay senedi çıkarılması yasaktır.
Yönetim Kurulu, pay sahiplerinin yeni pay alma hakkının sınırlandırılması ve primli pay ihracı konusunda karar almaya yetkilidir.
Yönetim Kurulunun görev süresi üç yıldır. Bu sürenin sonunda görevi biten üyelerin yeniden seçilmesi mümkündür. Bir üyeliğin herhangi bir nedenle boşalması halinde, Yönetim Kurulu ortaklar arasından TTK ve Sermaye Piyasası Kanunu’nda belirtilen kanuni şartlara haiz bir kimseyi geçici olarak bu yere üye seçer ve ilk genel kurulun onayına sunar. Böylece seçilen üye eski üyenin süresini tamamlar.
Yönetim Kurulu üyeleri, Genel Kurul tarafından her zaman görevden alınabilir
saygılar;
sn kasved;
Aşağıda spk bilgi edindirme formunun benim yazılı talebim üzerine bana geçtiği yanıt vardır.Yanıtı okursanız şimdiye kadar neyi anlatmak istediğimi anlayabilirsiniz. Umarım benim boş konuşan ve birilerinin söylediği palavralarla iş yapmayan biri olduğumu anlamışınızdır. (anlamamışsanızda önemli değil).Tabi bu bilgiler hiç bir zaman hisse sahibinin herzaman gücü elinde bulundurduğu gerçeğini değiştirmez. Belki bilmiyorsunuz veya biliyorsunuz da bilmez görünüp birilerine böyle olması gerektiğini empoze etmeye çalışıyorsunuz, her ne olursa olsun doğru yerde doğru şeyleri doğru yaparsanız karşınızdaki nekadar güçlü olursa olsun size muhakkak bir pay vermek zorundadır. Zaten benim söylediğimde de hisse 0,78 krş idi bugün 0,87 krş. Bilmem anlayabildinizmi?
Saygılar
spk_bilgilendirme@spk.gov.tr
Menkul kıymet yatırım ortaklıkları (YO)’nın kayıtlı sermaye sisteminde (KSS) kurulmaları zorunludur. Bu nedenle mevcut tüm yatırım ortaklıkları bu sisteme dâhil bulunmaktadır. KSS'deki ortaklıklarda kayıtlı sermaye tavan artırımı kararı ortaklığın genel kurulu tarafından verilmekte ve genel kurul tarafından tanınan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde sermaye artırım kararları ise yönetim kurulu tarafından verilerek gerçekleştirilmektedir.
Örneğin, 5 milyon YTL KSS tavanı ve sermayesi bulunan bir YO'nun sermaye artırabilmesi için KSS tavanının yükseltilmesi gerekmektedir. Genel kurul tavanın 15 milyon YTL'ye artırılmasına karar verdikten sonra, yönetim kurulu bu tavana ulaşılıncaya kadar farklı tarihlerde ve değişik tutarlarda sermaye artırımı yapabilmektedir.
Bilgi edinilmesi rica olunur.
umutabi takmayın ve bildiklerinizi yapın derim. Ancak ben sizi başka yo lardan tanıyorum. Dnzyo topiğinde tartışmaya girmeniz acaba bu yaz günlerinde denizyo günleriniz mi başladı diyede düşünmeden edemiyorum.
her durumda bol kazanç az zarar temennisi ile......sağlıcakla......
umutabi takmayın ve bildiklerinizi yapın derim. Ancak ben sizi başka yo lardan tanıyorum. Dnzyo topiğinde tartışmaya girmeniz acaba bu yaz günlerinde denizyo günleriniz mi başladı diyede düşünmeden edemiyorum.
her durumda bol kazanç az zarar temennisi ile......sağlıcakla......
sayın hamza kardeş;
Benim ilgilendiğim hisse atsyo fakat bu topik te gezerken konuyla ilgili bir yazı gördüm ve o kişiye buna benzer bir soru sordum.Sağ olsun kasved adlı arkadaş soruma bilgilerini döktürüp, ama bence bazı şeyleri ya bilmeden yada bilip bilmemezlikten gelerek cevap vermiş.Şimdi benim yapmaya çalıştığım tamamen iyi niyetle işin gerçeklerini yazıp bu konuda hiç bilgi sahibi olmayan arkadaşları aydınlatmak. Yoksa eminim herkes biliyordur ki hisse sahibi nin oluru olmadan hiç bir şey olmaz.Bunu sayın arkadaşım ben bilmiyormuşum gibi anlatmış yada bu izlenimi vermeye çalışıp düz mantık kullandığımı söylemiş. Eğer bu arkadaş tüm bunları bazı bilgileri bilmeden sadece iyi niyetle yazmış ise sağolsun, yok eğer biliyorda beni saf borsacı zanneden bir spek ise ne yazık ki yanlış biliyor derim.İşin doğrusu benim yazdıklarımdır isteyen bu konudaki en doğru bilgileri herzaman spk dan edinebilir.Tüm borsayla iligilenen arkadaşlara tavsiyem aman ha sakın elalemin dolduruşuna gelipte yanlış şeyler yapmayın.Bilmiyorsanız muhakkak ama muhakkak spk tan yazılı bilgi, isteyin.
saygılar;
denizbankın satışını bddk onayladımı
denizbankın satışını bddk onayladımı
Yanılmıyorsam evet. 3-5 gün önce cnbc-e de konu ile ilgili bir haber çıkmıştı.
nerden baksan 1.75 görünüyor.lakin cambaz ip üstünde misali şu sıralar..
1.51 altında kapatmaması gerekir bunun için..
beklemekten başka bir alternatif gözükmüyor. Bu kağıt sert düşüşten önce 2.3-2.8 arası hareketlerini bu seferde 1.2-1.7 arasında yapıyor. Git -gel misali......Sabırdan öte birşey söyleyemiyorum
saygılar
nerden baksan 1.75 görünüyor.lakin cambaz ip üstünde misali şu sıralar..
1.51 altında kapatmaması gerekir bunun için..
başrılı kapanışlar.:tamam:
şu sıralar dikkat edeceğimiz 1.55 altı kapanış yapmaması,bu takdirde 1.75-1.80 aralığını hedefleyebilir
Syn dnzyo batırım ortaklığı,
Sana bu dünyadaki bütün bedduaları eder en kısa zamanda geberip önce gözaltı pazarda yerini almanı arkasından da yok olmanı allahıma yalvararak yakarıyorum. Sen ve seni yönetenlerle birlikte bu zorlu grubu allahımdan hak etikleri cezaları en kısa zamanda bulmalarını ve yatırımcısından çarptıklarının burunlarından gelmesi için yüce allahımdan yalvarıyorum.
Saygılar.
Bu duaya amin derim başkada birşey demem.
beddualarım tutacak galiba
yav ne oluyor benim beddualarımdan başka bu batırım ortaklığına yazı düşmüyor. Bir ben kaldım galiba.
bilinmezki
04-09-2006, 15:23
sizin beddualarınızı okudukça yatıp kalkıp amin demekten yazamıyoruz:)
simurg35
04-09-2006, 15:31
bu kağıt yüzünden 2 arkadaşım 5 şer sene birden yaşlandı.
bu kağıt yüzünden 2 arkadaşım 5 şer sene birden yaşlandı.
üzgünüm ama daha yaşlanacaklar galiba sayın simurg35. bende 33ümde tanıdım bu şerefiyi. Aradan 3 yıl geçti ben 43lük oldum o hisse beş para etmez oldu.
Yalnız bu şerefli karları hep yedeğe indiriyor. Şimdiki mevcut değerleriyle %135 bedelsiz verme potansiyeline sahip. Arada iyi haberde düşelim bu şerefliye hani belki iyi bi tarafına gelir bir karar marar çıkar bedelsiz veriyorum diye.
Artık kazandığımız paralarla o zaman almış olduğumuz yılları atmak için estetik oluruz. Vay anasını elde yine sıfır kalacak.
Kalın sağlıcakla....
muhabbet
04-09-2006, 22:14
yarın hareket olacak gibi.. bugünkü işlemlere bakınca öyle bir görüntü var.
brigante
08-09-2006, 12:17
destek 1.53 direnc 1.61 seviyelerinde, direnci gecerse hizlanabilir
Bu hisse bundan 3-4 ay önce arkadaşın biri hisse 2 lerde iken 1,50lere iner oradada yatay kalır demişti.Nekadarda doğru söylemiş Yatay ne kelime resmen yatıyor uyuyor.
bu hisse denizbankın devrini bekliyor devirden sonra hareket başlar bence
Devir nezaman olur acaba bilen varmı?
devirsiz kalır inşallah. kasım aralık gibi olacak diye bir yazı okumuştum.
2,38 portföy değeri
1,50 lerde neden geziniyor
deniz yatırım bu hisseyi elden çıkartmak istemiyor anlaşılan
2,38 portföy değeri
1,50 lerde neden geziniyor
deniz yatırım bu hisseyi elden çıkartmak istemiyor anlaşılan
aslında bir şu şekilde değerlendirelim.
örneğin 2 yıl önce nasıl birim değeri 2.5 iken kağıt 5 lira idiyse bugünde durum tam tersidir. Anlayacağınız DNZYO nun bu tür şeyler o kadarda çok umurunda değil. Tepkş vermemeside son derece kendilerine göre doğal geliyordur.
bu kağıda maşallah!! bugun aracı kurumun biri 1,55 maliyetlı yaklasık 185,000 lot mal aldı.hayırdır inşallah!
stakusit
26-09-2006, 01:29
1.4 seviyeleri senet için abartılı derecede aşırı satım bölgesini işaret ediyor.
stakusit
10-10-2006, 23:11
1.4 seviyeleri senet için abartılı derecede aşırı satım bölgesini işaret ediyor.
Teknik olarak 1.43-1.44 seviyesini güçlü destek haline getirip, orta ve kısa vadeli neredeyse tüm göstergelerde olumlu görüntüyü ilk seansta teyit etmişti. İkinci seansta bile 1.44 alım fırsatı verdi. 1.54 den kısa vadede direnç seviyesini yeniden deneyebilir.
Teknik olarak 1.43-1.44 seviyesini güçlü destek haline getirip, orta ve kısa vadeli neredeyse tüm göstergelerde olumlu görüntüyü ilk seansta teyit etmişti. İkinci seansta bile 1.44 alım fırsatı verdi. 1.54 den kısa vadede direnç seviyesini yeniden deneyebilir.
hareketsiz kalır inşallah......yeter artık süründüğü ...........
bugünki hacimde ki işlem artışının nedeni öküzlerin boğuşmasına benziyor. Sarıkızı mı gördüler ne?
saygılar
stakusit
16-10-2006, 21:44
1.54 ten tümünü verdim. Geçeceği kuvvetli bir ihtimaldi. Ama insan dayanamıyor. Alternatif maliyet hesabı ile şansımı YKRYO da deneyeceğim.
erdoğan72
16-10-2006, 23:48
Haber 10.10.2006 14:28
***DENIZ*** Denizbank A.S.'nden gelen yazi: Dexia Participation Belgique SA'nin, Denizbank A.S. hisselerinin % 74,9965'inin satin alinmasina iliskin olarak
***DENIZ*** Denizbank A.S.'nden gelen yazi: Dexia Participation Belgique SA'nin, Denizbank A.S. hisselerinin % 74,9965'inin satin alinmasina iliskin olarak Zorlu Holding ile hisse devir sozlesmesi yapmasi sebebiyle, Deniz Turev Menkul Degerler A.S. Deniz Yatirim Menkul Kiymetler A.S. ve Ekspres Yatirim Menkul Degerler A.S.'nin dolayli ortaklik yapisi degisikligi izni ile ilgili basvurularina Sermaye Piyasasi Kurulu tarafindan olumlu cevap alinmistir. Sermaye Piyasasi Kurulu'nun 09.10.2006 tarih ve B.02.1.SPK.0.16/1620 B.02.1.SPK.0.16/1622 VE B.02.1.SPK.0.16/1623 sayili yazilari uyarinca sirasiyla Denizbank A.S.'nin Deniz Turev Menkul Degerler A.S.'de % 87,5, Deniz Yatirim Mnekul Kiymetler A.S.'nin ise % 12,5 pay sahibi oldugu dikkate alinarak, Sirketin ortaklik yapisinda olusacak dolayli pay degisikligine Denizbank A.S.'nin Deniz Yatirim Menkul Degerler A.S.'de % 99,99 pay sahibi oldugu dikkate alinarak, Sirketin ortaklik yapisinda olusacak dolayli pay degisikligine, Denizbank A.S.'nin Ekspres Yatirim Menkul Degerler A.S.'de % 70,6 Deniz Yatirim Menkul Kiymetler A.S.'nin ise % 29,3 pay sahibi oldugu dikkate alinarak, Sirketin ortaklik yapisinda olusacak dolayli pay degisikligine izin verilmistir. ***DENIZ***IMKB
Buhaber geldikden sonya dnzyo hisseleri hareketlendi .
bu kağıtta küçük olarak benden başka kimse kalmadı artık. Eski dostlardan bir kalem yazı okuyamaz olduk. Demekki bu kağıtta birşeyler olacaktır artık.
Ben tekneyi beklemeye devam ediyorum. Hadi bakalım hayırlısı ama pörtföy biraz azalmış durumda. Biraz daha bayram sonu yükseltelim bari.........
saygılar
öküz hikayelerime geri dönüyorum. Öküzler sarı kızı gördü......aman dikkat.......
IMKB Şirket Haberleri
17/10, 13:38:36
***deniz******dnzyo*** denizbank a.s. ile ilgili olarak dexia
s.a./nv.'den gelen yazi: sirketimiz tarafindan daha once yapilan
ozel durum aciklamalari ile sirketimiz ile denizbank a.s (denizbank)
hissedarlarindan zorlu holding a.s. arasinda bir hisse alim sozlesmesi
imzalanmis oldugu kamuoyuna duyurulmustu. bu hisse alim sozlesmesi
kapsaminda denizbank svrmayesinin % 74,9965'ini temsil eden 237.063.940.440
adet hissenin, sirketimizin dogrudan ve dolayli olarak % 100
sahibi oldugu dexia participation belgigue sa'ya, zorlu holding
a.s'nin 18.09.2006 tarihinde yaptigi ozel durum aciklamasinda
bildirdigi uzere, 2.428.573.379,51 abd dolari bedel karsiligi
devri icin gerekli izinler alinmis ve soz konusu hisseler zorlu
holding a.s tarafindan dexia participation belgique sa'ya bugun
itibariyle devredilmistir. bunun yani sira 2,764,890 adet hisse
ahmet nazif zorlu'dan 2,764,890 adet hisse ise olgun zorlu'dan
yine dexia participation belgique sa tarafindan devir alinmistir.
bu islem ile ilgili olarak sermaye piyasasi kurulu'nun seri iv
no:8 halka acik anonim ortakliklar genel kurullarinda vekaleten
oy kullanilmasina ve cagri yoluyla vekalet veya hisse senedi
toplanmasina iliskin esaslar tebligi uyarinca halka acik olan
denizbank a.s ve denizbank yatirim ortakligi a.s hisseleri ile
ilgili cagri yukumlulugunu yerine getirmek icin sermaye piyasasi
kuruluna basvurulacaktir. ***deniz******dnzyo***
Geçen hafta 1,46 maliyetle DNZYO almıştım. Bugün 1.68'den verdim. Yine de ucuz hisse. Ama daha ucuz bir yo'ya geçmeyi tercih ettim. AKYO'dayım şu anda. deniz ve pek çok yo'nun 2 gündür gösterdiği hareketi göstermedi henüz.Herkese bol kazançlar.
çağrı ne zaman olabilir...ve muhtemel fiyatı kaç para olacak...önemli olan bu
bilgi...
erdoğan72
18-10-2006, 02:14
çağrı ne zaman olabilir...ve muhtemel fiyatı kaç para olacak...önemli olan bu
bilgi... satmak icin acele etmerinufak tefek al sat yabın 1.70hacimli gecerse2.00 kadar gider
Çağrı fiyatı PBD değeri yanı 2.40 civarından yapılacak sanıyorsanız aldanırsınız, YKRYO da da PBD değerinden yani o zaman 1. 80 ler falandı çağrı yapılacak diye millet balıklama atladı,1.08 den çağrı yaptı herifler millet şapa oturdu, umarım bu kağıtta da böyle olmaz
sevgili dnzyo yatırımcıları,
Aslında şu dönemdeki en güzel haber ne biliyormusunuz? bence kağıdın prim yapması veya yapmaması değildir. En güzel şey bunca yıldır yatırımcısını batırımcı yapan iş bilmez dnzyo yönetim kurulunun değişecek olmasıdır. Bundan sonrası allah kerim derim. Ama ben yabancıların işletme mantığına Türklerden daha çok güvendiğim için uzun vadede kağıtta pozitif bir kalkınma ve silkelenme olacağına inanıyorum. Baksanıza bu beceriksizler 3 defa 2 liradan malı bize yıktılar ve sonunda elimize 1.5 lira fiyattan bıraktılar. 1 lot için yaklaşık son 3 bölünmede kağıda 4-5 lira para yatırdık ama ne oldu olan bize oldu.
Tekrar ediyorum en güzel haber dnzyo yönetim kurulunun değişecek olmasıdır.
Saygılarımla...al sat tavsiyesi değildir.
kardeş bu sarı öküz ölmedimi daha ya yedi bitirdi bizi ben en sonunda 2 ay önce özelleştirdim ineği şimdi tskbde dinleniyorum....
Çağrı fiyatı PBD değeri yanı 2.40 civarından yapılacak sanıyorsanız aldanırsınız, YKRYO da da PBD değerinden yani o zaman 1. 80 ler falandı çağrı yapılacak diye millet balıklama atladı,1.08 den çağrı yaptı herifler millet şapa oturdu, umarım bu kağıtta da böyle olmaz
Gerçekten öyle olduysa ortada ciddi bir saçmalık var. Yatırım ortaklıklarının değerini zaten sahip olduğu menkul kıymetler oluşturuyor. O zaman çağrıda bulunan zihniyet ( atıyorum) piyasada 3000 den işlem gören YKB'yi 1800'den portföyüne almış oluyor.
Valla güzel işmiş. Bende beklentiye istinaden pozisyon açmayı düşünüyordum. Gerçi havalar soğudu balık sezonu açıldı :)
o zamanki YKRYO topiğindeki foruma yollanan mesajlardan birkaç tanesini buraya da taşımak istedim,bakın beklentiler neymiş ne olmuş;
"Aktarılan metinde SPK'nın,Çağrı muafiyeti talebini reddettiği ve hisse devrini takip eden 15 gün içerisinde çağrı yükümlülüğünün yerine getirilmesine karar verdiği yazıyor.Benim bundan çıkardığım, çağrı yükümlülüğünün kesinleştiğidir.Yanılıyor muyum?
Pürüz şu ki;çağrı yükümlülüğü hangi fiyattan gerçekleşecek?Anlaşmanın imzalandığı belirtilen 08.05.2005 tarihindeki DD üzerinden mi,YKBNK olağanüstü GK'nun yapıldığı 28.09.2005 tarihindeki DD üzerinden mi,yoksa YKRYO olağanüstü GK'nun yapılacağı 14.10.2005 tarihinde oluşacak DD üzerinden mi?Bence sorun burada.
Zira baktığımda 08.05.2005 tarihinde DD'nin 1,310 civarında olduğunu görüyorum ve bu rakam tatmin edici olmaktan uzak.
Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim"
"arkadaşlar sizlere bazı tarihler için ykryo nun Portföy değerlerini derledim artık bakalım çağrı fiyatı hangisinden gelecek.......imkb.gov.tr şirket haberleri bölümü....
06/05/2005 için 1,353778 ytl
29/07/2005 için 1,506563 ytl
23/09/2005 için 1,593943 ytl "
"Originally Posted by CERİTKALE
O zaman iyi niyetli bir yorum yapayım
Benim çağrı fiyatıyla ilgili beklentim defter değerinin oldukça üzerinde bir rakam, yüksek çağrıyla KOÇ grubunun şov yapacağını düşünüyorum. Aynı beklentim YKBNK sında da var. Umarım düşündüğüm gibi olur. "
eski yazılarımı derledim tekrar hatırlanması için yenileyerek yazıyorum bilgilerinize bakalım olaylar nasıl gelişecek........
arkadaşlar bu arada geçen araştırma yaptım bu YKRYO nun ister 29 aralık 2004olsun ister ocak 2004 ayı olsun defter değeri 1,35 ytl lerde imiş yani çağrı fiyatı bu rakkamın altında olma ihtimali zayıf diyenler var........ben eski YKRYO cu olarak burdan söylüyorum sizlere...
amma alın veya satın diye anlamayın.......sadece malınızın kıymetini bilin yeter.
31/07/2005 bilançosunda 38,794,139 ytl toplam varlıktan bahsediliyor.....
ayrıca gene aynı 31/07/2005 bilançosunda 37,714,928 ytl özsermayesi ve 25,140,000 ytl ödenmiş sermayesi var.
yani özsermaye/ödenmiş sermaye ===)) 37,714,928/25,140,000 =1,50 ytl şirketin defter değeri oluyor......bakalım çağrı fiyatı değerlemesi neye göre olacak....
30/12/2004 DD ===1,35 ytl
31/01/2005 DD ===1,46 ytl
28/02/2004 DD ===1,47 ytl
06/05/2005 DD ===1,35 ytl ykbnk nın ön satış anlaşması yapıldı.
29/07/2005 DD ===1,50 ytl
28/09/2005 DD ===1,60 ytl ykbnk nın satışı gerçekleştirildi.
01/10/2005 DD ===1,57 ytl. (bugün itibariyle)
VEEEEEEEEE ŞOOKKKKKKKK
Originally Posted by winner
Spk Ayrica, Kocbank A.s'nin Yapi Ve Kredi Bankasi A.s. Hisse
Senetlerinin Yuzde 58,22'sini Iktisap Etmesi Uzerine Ilgili Teblig
Hukumleri Cercevesinde Yapi Kredi Yatirim Ortakligi A.s. Ortaklarina
1,08 Ytl Ve Yapi Kredi Koray Gayrimenkul Yatirim Ortakligi A.s.
Ortaklarina 3,03 Ytl Birim Pay Fiyati Uzerinden Cagrida Bulunma
Yukumlulugunu Yerine Getirebilmesi Icin Yaptigi Basvuruyu Da Olumlu
Buldu.
arkadaşlar dnzyoda hiçbir kural geçerli değildir. Baksanıza kocama kocaman kağıtların nominal değeri 1 lira iken bu kağıdın nominal değeri 2 liradan kullandırılmıştır hemde 3 sefer.
Onu için bu kağıdın SPK ve IMKB kurallarının en uç noktaları geçerlidir. Ne olacağı hiç belli olmaz ve bence kafada yormaya gerek yok. Çünkü bu kağıttaki 3 yıllık tecrübem bana bunu söyletiyor.
saygılar, al sat tavsiyesi değildir.
bütün yo lar yılsonu hareket eder unutmayınız.mevzuusu olanlar daha önce ve yukarı aşağı yapar buna göre düşünüp hareket ediniz.
kesinlikle sat-al ver tut tavsiyesi değildir.
Wrangler
26-10-2006, 04:10
Sanki bir hareket olabilir gibi ama,:düsün:
http://img140.imageshack.us/img140/8348/dnzyofu0.jpg (http://imageshack.us)
yahu bu kağıdın hali ne olacak arkadaşlar.Kaç aydır süründürüyor.Ederi 2300 ytl bizimkağıt 1,6 ytl ne olacak bu kağıdın hali,banka satıldı buda satıldı çağrı olacak hali nice olacak.Hamzah kardeşle birlikte 2 ytl den senet aldık bi arkadaş haberborsada 1,5 ytl ye düşecek bu kağıt dedi uymadık satmadık.zarara bak zarara.dinlemezsen bileni bildirirler haddini demişler.çağrısı nasıl olur acep birde banka ve bunda sermaye artırımı olacak.Sonucu ne olur dersiniz.Bedelsizmi yükseltirler acaba yoksa eski alışkanlık deyip bizi genemi gazlarlar.Hazah kardeş daha iyi bilir gerçi onun sarı öküz siyah öküz muhabbeti vardı bir zamanlar.saygılar
sayın betaxyz,
Ben daha önceki yazılarımda da yazdığım gibi dnzyo yu son 3 yılda izlediği grafik doğrultusunda batırım ortaklığı olarak adını değiştirdim. Bu hale gelmesinin nedeni Dnzyo yu yönetemeyen yöneticileri olduğunuda belirtmiştim. Adamlar çok uyanık çıktılar. 1.5 liradan kağıdı aldılar taaa 20 lere çıkarıp böldüler ve arkasından 2 liradan 2 liradan vatandaştan 3 sefer daha toplayıp 3 yıl önceki çıkış rakamına geri getirdiler. Artık buradan da bankayı satıp dnzyo yu dolaylı devrederek sıyırıp gidiyorlar.
Dedim ya iyi para yaptılar.....Artık yeni sahip bizlere nasıl davranır onu bilmiyorum ama bekliyorum. Çağrı fiyatı son 6 ayda oluşan fiyattan olursa ayvayı yedik derim. Ancak 2 liradan nominal değer kullandırılan bir kağıdın bu fiyatın altında olmaması gerekir diye düşünüyorum ama hayırlısı demekten öteye gidemiyorum.
Yeni dönemde ne olacağını aslında kağıtta bekliyor. Bütün yo lar hareket ederken onun anestezi yemiş ameliyat hastası gibi uyuyor kalması zaten bunu gösteriyor. Çok yukarılardan satmamış birisi olarak beklemeyi ve heyecanı yaşamayı tercih ediyorum.
Saygılar.
bilinmezki
30-10-2006, 11:29
yanlış mı görüyorum.. tavan yapmış.. gerçi benim maliyetime kolay kolay gelmez ama yine de sevindim..
IMKB Şirket Haberleri
30/10, 9:44:47
***deniz******dnzyo*** denizbank a.s. ile ilgili olarak deniz
yatirim menkul kiymetler a.s.'nden gelen yazi: 17 ekim 2006 tarihinde
yapilmis olan ozel durum aciklamasinda belirtildigi uzere denizbank
a.s. hisselerinin yaklasik % 75'nin dexia grubu'nun bir uyesi
olan dexia participation belgique s.a. tarafindan satin alinmasi
neticesinde, denizbank a.s. hisselerinin 79.030.529.780 adedinin
dexia participation belgique s.a. tarafindan ve denizbank a.s.'nin
dolayli istiraki olan deniz yatirim ortakligi a.s.'nin 14.980.000.000
adet hissesinin ise denizbank a.s. tarafindan satin alinmasi
icin halka cagrida bulunulmasina izin verilmesi icin dexia participation
belgique s.a. ve denizbank a.s. tarafindan yetkilendirilmis olan
kurumumuz tarafindan 30.10.2006 tarihinde sermaye piyasasi kurumu'na
basvurulmustur. ***deniz******dnzyo***
IMKB Şirket Haberleri
30/10, 9:44:47
Bu haberden 10 dk sonra zaten tavana doğru yolunu aldı .....
databank
30-10-2006, 16:25
Çağrı fiyatı ne olur sizce fikri olan varmı ?
Çağrı fiyatı ve 9 aylık bilanço açıklama kokusu ile bugün garip şeyler oldu. Örneğin, 14.9 milyon lotun piayasada olduğu göz önüne alındığında 11.1 milyonu döndü. Çok ilginç bir rakam olmakla birlikte birileri al sat yapsada temizinden 5 milyon lot bugün el değiştirdi.
Ne olacak bu batırım ortaklığının hali bilmiyorum.
değerli bir dostumuz bugün gireni çıkanı buralara özetleyebilirse memnun kalırım.
Wrangler
30-10-2006, 18:04
FİYAT GRAFİK LOT % ALIŞ SATIŞ
1,84 19.442 0,17 19.442 0
1,83 396.131 3,56 278.018 118.113
1,82 490.516 4,40 359.706 130.810
1,81 706.096 6,34 449.258 256.838
1,80 4.032.767 36,21 1.926.763 2.106.004
1,79 2.300.107 20,65 1.203.415 1.096.692
1,78 1.252.294 11,24 475.134 777.160
1,77 154.747 1,39 38.169 116.578
1,76 150.238 1,35 148.727 1.511
1,75 336.303 3,02 233.254 103.049
1,74 178.182 1,60 101.442 76.740
1,73 117.013 1,05 45.953 71.060
1,72 125.159 1,12 116.759 8.400
1,71 152.059 1,37 111.199 40.860
1,70 118.553 1,06 100.553 18.000
1,69 137.259 1,23 111.759 25.500
1,68 155.240 1,39 123.507 31.733
1,67 175.950 1,58 67.620 108.330
1,66 45.750 0,41 28.750 17.000
1,65 25.719 0,23 25.719 0
1,64 20.490 0,18 20.490 0
1,63 33.292 0,30 33.292 0
1,62 13.927 0,13 10.770 3.157
1,61 727 0,01 0 727
6.029.699 5.108.262
AORT (ALIS) : 1,78 - AORT (SATIS) : 1,79 - AORT : 1,78
Toplam Lot : 11.137.961
Wrangler
30-10-2006, 18:21
DNZYO - DENIZ YAT.ORT.
Aracı Kurum Dağılımı - [30.10.2006]
Net Lot: 834.417 T. Lot: 11.137.961 Net/Toplam: %7,49 Net(5): -155.218 %-18,60
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 538435
Yüzde: 64,53
Maliyet: 1,791
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -693653
Yüzde: 83,13
Maliyet: 1,789
Alan Net Lot % Maliyet
C MENKUL 167905 20,1 1,754212
IS YATIRIM 139383 16,7 1,800725
FINANS YAT. 110012 13,2 1,826314
YAPI KREDI YAT. 72059 8,6 1,80369
ECZACIBASI MEN. 49076 5,9 1,795591
DIGER 295982 35,5 0
Satan Net Lot % Maliyet
ANADOLU YATIRIM 383189 45,9 1,780441
DENIZ YATIRIM 159074 19,1 1,839598
STRATEJI MEN. 60000 7,2 1,69172
SEKER YATIRIM 47967 5,7 1,80135
OYAK YATIRIM 43423 5,2 1,805608
DIGER 140764 16,9 0
No Aracı Kurumlar Alım Ortalama Satım Ortalama Toplam Yüzde Net Maliyet
1 C MENKUL 634316 1,781859 466411 1,791812 1100727 4,94 167905 1,754212
2 IS YATIRIM 447795 1,790141 308412 1,785357 756207 3,39 139383 1,800725
3 FINANS YAT. 552891 1,803833 442879 1,798249 995770 4,47 110012 1,826314
4 YAPI KREDI YAT. 126155 1,794331 54096 1,781864 180251 0,81 72059 1,80369
5 ECZACIBASI MEN. 62731 1,779119 13655 1,719916 76386 0,34 49076 1,795591
6 GARANTI YAT. 243598 1,769841 206748 1,778775 450346 2,02 36850 1,719717
7 GEDIK YATIRIM 116041 1,77757 83140 1,782496 199181 0,89 32901 1,765123
8 HALK YATIRIM 62343 1,799391 32855 1,783677 95198 0,43 29488 1,816899
9 VAKIF YAT. 53105 1,780807 28435 1,79064 81540 0,37 24670 1,769472
10 RAYMOND JAMES 474599 1,789313 454679 1,79515 929278 4,17 19920 1,656081
11 EURO YATIRIM 670060 1,769292 651165 1,766961 1321225 5,93 18895 1,849648
12 ATA YATIRIM 83576 1,779284 66320 1,781642 149896 0,67 17256 1,770224
13 ALAN YATIRIM 99000 1,751515 85000 1,738235 184000 0,83 14000 1,832143
14 TACIRLER MEN. 366779 1,783736 353199 1,787666 719978 3,23 13580 1,681526
15 GFC GENERAL 47003 1,749364 35500 1,761549 82503 0,37 11503 1,71176
16 EKINCILER YAT. 203380 1,775422 193037 1,791744 396417 1,78 10343 1,470798
17 ACAR YATIRIM 26075 1,778111 16075 1,786314 42150 0,19 10000 1,764925
18 HAK MENKUL 9475 1,799736 250 1,78 9725 0,04 9225 1,800271
19 ZIRAAT YAT. 21940 1,796627 13290 1,778239 35230 0,16 8650 1,824879
20 PIRAMIT MEN. 12207 1,772692 5110 1,758904 17317 0,08 7097 1,782619
21 KAPITAL YATIRIM 80001 1,784374 73001 1,785479 153002 0,69 7000 1,772855
22 DELTA MENKUL 384179 1,781173 377679 1,781908 761858 3,42 6500 1,73847
23 TEKSTIL MEN. 27000 1,756444 22100 1,71991 49100 0,22 4900 1,921224
24 POLEN MENKUL 103646 1,780014 99146 1,781175 202792 0,91 4500 1,754444
25 AYBORSA MEN. 25000 1,734 22500 1,729333 47500 0,21 2500 1,776
26 NUROL MENKUL 1550 1,787419 150 1,78 1700 0,01 1400 1,788214
27 TAKSIM MEN. 234068 1,802817 232895 1,792884 466963 2,1 1173 3,774983
28 KALKINMA YAT. 14000 1,755 13000 1,774615 27000 0,12 1000 1,5
29 INTER YAT. 72000 1,798472 71000 1,798591 143000 0,64 1000 1,79
30 CENSA MENKUL 1000 1,81 0 0 1000 0 1000 1,81
31 HSBC YATIRIM 94726 1,784044 94395 1,783821 189121 0,85 331 1,847612
32 PRIM MENKUL 300 1,81 0 0 300 0 300 1,81
33 TERA MENKUL 20000 1,680408 20000 1,68 40000 0,18 0 0
34 GALATA MENKUL 40000 1,76 40000 1,79 80000 0,36 0 0
35 MNG MENKUL 15000 1,743333 15000 1,75 30000 0,13 0 0
36 ENTEZ MENKUL 79508 1,785031 79508 1,788051 159016 0,71 0 0
37 FORM MENKUL 30000 1,796667 30000 1,805 60000 0,27 0 0
38 EGEMEN MEN. 8500 1,797647 8500 1,8 17000 0,08 0 0
39 GUNEY MENKUL 8000 1,69125 8000 1,72875 16000 0,07 0 0
40 METRO YAT. 42500 1,756322 42500 1,760353 85000 0,38 0 0
41 BASKENT MENKUL 1000 1,63 1000 1,73 2000 0,01 0 0
42 DUNYA MENKUL 24000 1,8 24000 1,790833 48000 0,22 0 0
43 SAYILGAN MEN. 66002 1,773334 66002 1,769698 132004 0,59 0 0
44 BAHAR MENKUL 330 1,8 330 1,78 660 0 0 0
45 EKSPRES YATIRIM 50000 1,8 50000 1,786 100000 0,45 0 0
46 DEGER MENKUL 0 0 160 1,69 160 0 -160 1,69
47 YATIRIM FINANSM 35735 1,749231 36189 1,759375 71924 0,32 -454 2,557862
48 DEHA MENKUL 0 0 1300 1,79 1300 0,01 -1300 1,79
49 CAMIS MENKUL 14955 1,795827 16895 1,797988 31850 0,14 -1940 1,814639
50 TOROS MEN. 1000 1,72 3000 1,735 4000 0,02 -2000 1,7425
51 FORTIS YATIRIM 16153 1,774534 18230 1,74948 34383 0,15 -2077 1,554636
52 ALTERNATIF YAT. 15570 1,788664 17769 1,784311 33339 0,15 -2199 1,753488
53 MERKEZ MENKUL 265088 1,775872 267758 1,784993 532846 2,39 -2670 2,690538
54 ONCU MENKUL 465742 1,790551 468882 1,790831 934624 4,2 -3140 1,832372
55 EVGIN YATIRIM 403390 1,767951 406940 1,768721 810330 3,64 -3550 1,856211
56 GLOBAL MENKUL 26108 1,761672 30107 1,718675 56215 0,25 -3999 1,437969
57 KOC YATIRIM 74072 1,794581 78143 1,781505 152215 0,68 -4071 1,543569
58 INFO YATIRIM 157012 1,779058 162012 1,779693 319024 1,43 -5000 1,799624
59 AK YATIRIM 206706 1,792111 214437 1,791722 421143 1,89 -7731 1,781301
60 SOYMEN MENKUL 88309 1,796028 96321 1,769718 184630 0,83 -8012 1,479718
61 ATAONLINE MEN. 70213 1,780285 78666 1,793966 148879 0,67 -8453 1,907604
62 MEKSA YATIRIM 346115 1,792651 354865 1,789871 700980 3,15 -8750 1,679902
63 AKDENIZ MENKUL 168794 1,77152 178794 1,762062 347588 1,56 -10000 1,602413
64 B.A.B. MENKUL 2469 1,66 12619 1,649134 15088 0,07 -10150 1,646491
65 TURKISH YAT. 50500 1,774653 66473 1,769687 116973 0,53 -15973 1,753985
66 MARBAS MENKUL 107324 1,774811 124190 1,75363 231514 1,04 -16866 1,618849
67 TEB YATIRIM 80396 1,744265 102665 1,766391 183061 0,82 -22269 1,846271
68 OYAK YATIRIM 163889 1,778996 207312 1,78457 371201 1,67 -43423 1,805608
69 SEKER YATIRIM 56325 1,770284 104292 1,784572 160617 0,72 -47967 1,80135
70 STRATEJI MEN. 869 1,62 60869 1,690696 61738 0,28 -60000 1,69172
71 DENIZ YATIRIM 2398575 1,791294 2557649 1,794298 4956224 22,25 -159074 1,839598
72 ANADOLU YATIRIM 187273 1,783469 570462 1,781435 757735 3,4 -383189 1,780441
Selamlar arkadaşlar.Çağrı fiyatı hk.yorumu olan varmı.Kaçtan olur acaba bilen veya tahmin eden arkadaşların gözğnden öpeceğim.Hamzah kardeş haberborsadaki Exciter,yenusese sor bakalım onlar önceden de takip ediyorlardı.Bundan sonra nasıl etkileniriz.Yanlız arkadaşlar dikkat ettiyseniz çağrıyı çok çabuk başlattıllar.Finyo Eylülde devir teslim daha çağrı mağrı hep beklemede.Deniz ve denyo alan dexia banka yöneticileri bankayı devir alır almaz hemen çağrıyı yaptılar.Fiyat ne olur acep ????Sonrada yöneticiler sermaye artırımı yapacaklar hemde yüksek oranda.Bedelsiz verirler vede yüksek oranda sermaye artırılırsa siz o zaman görün batırım şirketini 3 olur herhalde öyle demi arkadaşlar.Fikirleri olanlar paylaşırsa seviniriz.Saygılar.(Ha unutmadan burdaki arkadaşların bir kısmını yeni açılan haberborsada görüyorum.K.Y arkadaşlar sakın ola orada akıl verenlerin baita elma olmak üzere önerdiklerini almayın.Hepsi aynen çöküyor.Örnekmi Vkgyo,lio,Dogup daha niceleri.Anestezi yapmadan önce sık eleyin zarar etmeyin yoksa ham yapar bu kurnazlar.Bazıları işbirlikçi olabilir dikkat etmek en iyisi.(Tekborsa dan mİthat karaman gazeticeler ve diğerleri gibi aman dikkat edelim ky.olarak birbirimizi uyralaım Sağlıcakla kalın,Saygılar.
Çağrı fiyatının oluşumunun hangi kiriterlere göre yapılacağı kağıdın fiyatını belirleyecektir. Bu hafta ki tek borsa dergisine göre piyasa fiyatı 2.43 oluşmuş. Diğer bir taraftan bu kağıdın nominal değerinin 1 lira olmasına rağmen son 3 bölünmede 2 liradan kullandırıldığını unutmayalım. Onun için 2 liranın altında bir çağrı fiyatı olacağını sanmıyorum ama aslında 2 lirada kesmez. Çağrı fiyatının en az 3 lira civarında olmasını bekliyorum (iyimser ihtimal). Kötümser ihtimal ise 2 lira civarında olmasıdır.
saygılar.
Wrangler
31-10-2006, 02:01
http://img102.imageshack.us/img102/4603/dnzyojb6.jpg (http://imageshack.us)
Çağrı fiyatının oluşumu ne zamana kadar belli olur bilen arkadaş varsa bizi aydınlatırsa memnun olurum.Herkeze hayırlı bol kazançlar.
ÇifteAjan
31-10-2006, 11:05
Bugün arti acip eksiye gecti. :düsün:
Sayın Wrangler şema ile neyi anlatmaya çalışıyonuz,yazılı açıklama yaparmısınız,Sayın Hamzah ın açıklamalarına katılıyonuzmu,bir hagsn kardeş vardı o iyi takip ediyodu ama galiba kağıttan çıktı hiç yorum yapmıyo,bari onu kağıda döndürsek,iyi takip eden bir hamzah kardeş kaldı uzun süredir takip eden,Saygılar
bu kağıt aynı tas aynı hamam....tahmin ediyorum birkaç gün %3-4 olarak düşeck ve çıktığı yere inecek.
umarım yanıltır beni artık.............inanın çıkması beni yanıltacak düşmesi değil.
Wrangler
31-10-2006, 19:07
FİYAT GRAFİK LOT % ALIŞ SATIŞ
1,81 1.071 0,05 1.031 40
1,80 48.032 2,17 38.022 10.010
1,79 39.756 1,80 1.656 38.100
1,78 92.844 4,20 25.866 66.978
1,77 124.446 5,63 31.251 93.195
1,76 510.425 23,11 268.560 241.865
1,75 428.282 19,39 195.927 232.355
1,74 213.611 9,67 103.381 110.230
1,73 284.331 12,87 142.884 141.447
1,72 370.526 16,77 70.165 300.361
1,71 95.498 4,32 0 95.498
878.743 1.330.079
AORT (ALIS) : 1,75 - AORT (SATIS) : 1,74 - AORT : 1,75
Toplam Lot : 2.208.822
Wrangler
31-10-2006, 19:11
C MENKUL 2. SEANS DÖKMÜŞ, NEDENDİR KİNE ?
DNZYO - DENIZ YAT.ORT.
Aracı Kurum Dağılımı - [31.10.2006]
Net Lot: 510.971 T. Lot: 2.208.822 Net/Toplam: %23,13 Net(5): -24.497 %-4,79
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 318687
Yüzde: 62,37
Maliyet: 1,748
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -343184
Yüzde: 67,16
Maliyet: 1,753
Alan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 147129 28,8 1,752135
OYAK YATIRIM 49884 9,8 1,752986
AK YATIRIM 41801 8,2 1,802476
ATA YATIRIM 40550 7,9 1,730059
FINANS YAT. 39323 7,7 1,690628
DIGER 192284 37,6 0
Satan Net Lot % Maliyet
C MENKUL 170505 33,4 1,739809
IS YATIRIM 74487 14,6 1,75943
ANADOLU YATIRIM 42933 8,4 1,78583
EURO YATIRIM 30406 6 1,750258
YAPI KREDI YAT. 24853 4,9 1,764463
DIGER 167787 32,8 0
No Aracı Kurumlar Alım Ortalama Satım Ortalama Toplam Yüzde Net Maliyet
1 DENIZ YATIRIM 457864 1,745408 310735 1,742223 768599 17,4 147129 1,752135
2 OYAK YATIRIM 63015 1,751271 13131 1,744754 76146 1,72 49884 1,752986
3 AK YATIRIM 98601 1,760595 56800 1,729773 155401 3,52 41801 1,802476
4 ATA YATIRIM 50000 1,739 9450 1,777365 59450 1,35 40550 1,730059
5 FINANS YAT. 124721 1,728244 85398 1,745565 210119 4,76 39323 1,690628
6 SEKER YATIRIM 58882 1,764989 28300 1,730071 87182 1,97 30582 1,797302
7 TEB YATIRIM 29775 1,75843 1750 1,735714 31525 0,71 28025 1,759848
8 ALAN YATIRIM 40002 1,751248 16000 1,7525 56002 1,27 24002 1,750414
9 INFO YATIRIM 22000 1,754545 0 0 22000 0,5 22000 1,754545
10 EKINCILER YAT. 42075 1,741634 20100 1,7101 62175 1,41 21975 1,770478
11 MARBAS MENKUL 35000 1,74 20000 1,7375 55000 1,25 15000 1,743333
12 MEKSA YATIRIM 15725 1,748442 2900 1,755172 18625 0,42 12825 1,74692
13 KALKINMA YAT. 11000 1,738182 0 0 11000 0,25 11000 1,738182
14 HAK MENKUL 10100 1,750218 0 0 10100 0,23 10100 1,750218
15 KAPITAL YATIRIM 17000 1,73 10000 1,73 27000 0,61 7000 1,73
16 YATIRIM FINANSM 8075 1,731859 3870 1,765375 11945 0,27 4205 1,701013
17 EVGIN YATIRIM 14900 1,745772 12000 1,749583 26900 0,61 2900 1,73
18 POLEN MENKUL 41000 1,741585 40000 1,743349 81000 1,83 1000 1,67104
19 ONCU MENKUL 42430 1,722239 41450 1,761578 83880 1,9 980 5,834855E-02
20 KOC YATIRIM 3440 1,758474 2900 1,732414 6340 0,14 540 1,898426
21 B.A.B. MENKUL 2000 1,795 1900 1,72 3900 0,09 100 3,219999
22 FORTIS YATIRIM 14860 1,749884 14810 1,732424 29670 0,67 50 6,921595
23 DUNYA MENKUL 10000 1,73 10000 1,73 20000 0,45 0 0
24 INTER YAT. 1000 1,72 1000 1,78 2000 0,05 0 0
25 TAKSIM MEN. 500 1,74 500 1,75 1000 0,02 0 0
26 STRATEJI MEN. 0 0 1 1,72 1 0 -1 1,72
27 ALTERNATIF YAT. 6737 1,737799 6975 1,721071 13712 0,31 -238 1,247563
28 SOYMEN MENKUL 1541 1,73109 1780 1,730966 3321 0,08 -239 1,730167
29 SAYILGAN MEN. 0 0 900 1,75 900 0,02 -900 1,75
30 TURKISH YAT. 1250 1,786 2325 1,72 3575 0,08 -1075 1,643256
31 NUROL MENKUL 100 1,75 1600 1,729375 1700 0,04 -1500 1,728
32 CAMIS MENKUL 0 0 2060 1,758447 2060 0,05 -2060 1,758447
33 PIRAMIT MEN. 235 1,75 2500 1,76 2735 0,06 -2265 1,761037
34 AYBORSA MEN. 0 0 2500 1,72 2500 0,06 -2500 1,72
35 GEDIK YATIRIM 25480 1,757524 28158 1,747516 53638 1,21 -2678 1,6523
36 TEKSTIL MEN. 700 1,742857 5200 1,76 5900 0,13 -4500 1,762667
37 HSBC YATIRIM 24700 1,734899 30162 1,740418 54862 1,24 -5462 1,765379
38 DELTA MENKUL 70000 1,76 76500 1,745386 146500 3,32 -6500 1,587999
39 GLOBAL MENKUL 2700 1,752593 9543 1,758312 12243 0,28 -6843 1,760568
40 VAKIF YAT. 12610 1,750159 19638 1,746056 32248 0,73 -7028 1,738695
41 ZIRAAT YAT. 5105 1,767845 14100 1,761141 19205 0,43 -8995 1,757336
42 TACIRLER MEN. 15114 1,745504 24796 1,751362 39910 0,9 -9682 1,760507
43 GFC GENERAL 16000 1,75125 27503 1,730733 43503 0,98 -11503 1,702195
44 GARANTI YAT. 67253 1,745887 79462 1,748238 146715 3,32 -12209 1,761189
45 ATAONLINE MEN. 3759 1,748521 16979 1,76354 20738 0,47 -13220 1,76781
46 TOROS MEN. 0 0 14225 1,758594 14225 0,32 -14225 1,758594
47 HALK YATIRIM 0 0 15609 1,743781 15609 0,35 -15609 1,743781
48 MERKEZ MENKUL 23748 1,761181 41331 1,750889 65079 1,47 -17583 1,73699
49 ECZACIBASI MEN. 23903 1,730002 44875 1,753552 68778 1,56 -20972 1,780393
50 YAPI KREDI YAT. 23284 1,747719 48137 1,756364 71421 1,62 -24853 1,764463
51 EURO YATIRIM 98725 1,754045 129131 1,753154 227856 5,16 -30406 1,750258
52 ANADOLU YATIRIM 206458 1,732109 249391 1,741357 455849 10,32 -42933 1,78583
53 IS YATIRIM 80450 1,747148 154937 1,753053 235387 5,33 -74487 1,75943
54 C MENKUL 285005 1,754386 455510 1,74893 740515 16,76 -1705
Wrangler
31-10-2006, 19:31
C MENKUL HEMEN HEMEN TÜM TAKASINDAKİLERİ SATMIŞ. DÜN ANADOLU YATIRIM BUGÜN C MENKUL ÇELME TAKTI. BAKALIM YARIN SIRA KİMDE ?
31.10.2006 - 31.10.2006
No Senet (1) Takas (1) Lot (1) Mily TL. % (2) Takas (2) Lot (2) Mily TL % Lot Fark MTL Fark %
1 DENIZ YATIRIM 3.148.196 2.989.122 5.321 19,99 3.148.196 2.989.122 5.321 19,99 0 0 0,00
2 IS BANKASI A.S. 2.705.178 2.705.178 4.815 18,09 2.705.178 2.705.178 4.815 18,09 0 0 0,00
3 AK YATIRIM 1.428.983 1.421.252 2.530 9,50 1.428.983 1.421.252 2.530 9,50 0 0 0,00
4 GARANTI YAT. 694.304 731.154 1.301 4,89 694.304 731.154 1.301 4,89 0 0 0,00
5 OYAK YATIRIM 744.787 701.364 1.248 4,69 744.787 701.364 1.248 4,69 0 0 0,00
6 ANADOLUBANK A.S. 633.542 633.542 1.128 4,24 633.542 633.542 1.128 4,24 0 0 0,00
7 YAPI VE KREDI BANKASI A.S. 498.575 498.575 887 3,33 498.575 498.575 887 3,33 0 0 0,00
8 FINANS YAT. 312.219 422.231 752 2,82 312.219 422.231 752 2,82 0 0 0,00
9 HSBC YATIRIM 418.584 418.915 746 2,80 418.584 418.915 746 2,80 0 0 0,00
10 FORTIS YATIRIM 352.117 350.040 623 2,34 352.117 350.040 623 2,34 0 0 0,00
11 SEKER YATIRIM 389.936 341.969 609 2,29 389.936 341.969 609 2,29 0 0 0,00
12 ECZACIBASI MEN. 249.850 298.926 532 2,00 249.850 298.926 532 2,00 0 0 0,00
13 GEDIK YATIRIM 237.191 270.092 481 1,81 237.191 270.092 481 1,81 0 0 0,00
14 KOC YATIRIM 256.522 252.451 449 1,69 256.522 252.451 449 1,69 0 0 0,00
15 VAKIF YAT. 203.937 228.607 407 1,53 203.937 228.607 407 1,53 0 0 0,00
16 TACIRLER MEN. 205.301 218.881 390 1,46 205.301 218.881 390 1,46 0 0 0,00
17 TEKSTILBANKASI A.S. 205.759 205.759 366 1,38 205.759 205.759 366 1,38 0 0 0,00
18 C MENKUL 21.851 189.756 338 1,27 21.851 189.756 338 1,27 0 0 0,00
19 YATIRIM FINANSMAN 188.168 187.714 334 1,26 188.168 187.714 334 1,26 0 0 0,00
20 YAPI KREDI YAT. 110.206 182.265 324 1,22 110.206 182.265 324 1,22 0 0 0,00
21 IS YATIRIM 15.015 154.398 275 1,03 15.015 154.398 275 1,03 0 0 0,00
22 HALK YATIRIM 123.866 153.354 273 1,03 123.866 153.354 273 1,03 0 0 0,00
23 ATA YATIRIM 121.239 138.495 247 0,93 121.239 138.495 247 0,93 0 0 0,00
24 MERKEZ MENKUL 140.474 137.804 245 0,92 140.474 137.804 245 0,92 0 0 0,00
25 TEB YATIRIM 155.061 132.792 236 0,89 155.061 132.792 236 0,89 0 0 0,00
26 ALAN YATIRIM 115.105 129.105 230 0,86 115.105 129.105 230 0,86 0 0 0,00
27 EURO YATIRIM 106.086 124.981 222 0,84 106.086 124.981 222 0,84 0 0 0,00
28 TURKISH YAT. 136.476 120.503 214 0,81 136.476 120.503 214 0,81 0 0 0,00
29 ATAONLINE MEN. 120.291 111.838 199 0,75 120.291 111.838 199 0,75 0 0 0,00