View Full Version : DNZYO Deniz Yat. Ort.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[
16]
17
18
19
20
Bir kaç saat evvel döndüm. 1.43 benim için ilk destek tahtada hissedeceksiniz. Geç kaldığım için bana henüz başlamadılar.
ben 1.46 dan destek verdim ama çarptılar. Valla sinir harbine devam ediyoruz. 800 puanlık düşüş var endekste.....kötü kötü düşünüyorum.
allah ziyaretçilerimizi artırdıda dnzyodaki paramızıda tez zamanda artırır inşallah. Amin diyenlerden allah razı olsun.
kocanyurt
10-04-2007, 16:03
Bekliyorum. Tıkırdatmadılar.
dün 1.49 maliyetle aranıza katıldım. bugün itibariyle hoş bir görüntü vermezse de kendime de 1 aylık bir süre verdim. dilerim kazancı hep beraber paylaşırız. selamlar
Bekliyorum. Tıkırdatmadılar.
evet takip ediyorum. Sanki biri bizi gözetliyor.
ben şunu bir tek tek yumurtlatayım bakalım ne olacak..............
kocanyurt
10-04-2007, 17:38
Önümde 2 bin lot kadar kaldı diye aktife yazmadım. Ama dayanamadım denemek için son anda az miktar 1.44 den aldım. Bakalım tartıya gelecekler mi?
Mum Çubuk Analizi
Bugünün Mum Formasyonları:
Beyaz Marubozu
Delen Mumlar Boğa
Bugün bir Beyaz Marubozu oluştu. Bu gün içinde birinci işlemden son işleme dek alıcıların piyasayı kontrol ettiğini gösterir.
Bu formasyon hakkında daha fazla bilgi alabilmek için, lütfen buraya tıklayınız .
Son iki mumla bir Delen Mumlar Boğa Formasyonu oluştu. Bu, süregelen trendde potansiyel bir değişikliği işaret eden bir yukarı dönüş formasyonudur. Hayli yüksek güvenilirlikli bir formasyon olmasına karşılık, yine de harekete geçmeden önce bir teyit beklenmesi iyi olur.
kocanyurt
12-04-2007, 12:57
Dayanamadım destek çizgisini 1.44 yaptım. Bakalım nekadar niyetliler.
kocanyurt
12-04-2007, 17:18
Dayanamadım destek çizgisini 1.44 yaptım. Bakalım nekadar niyetliler.
1.44 Yine çizdim fakat veriyorlar. Bizde dolduruyoruz.
birim değer 2.70 olmuş, bu arada düşüşe rağmen kısa vadeli yükselen trend çizgisi altına inmedi, bakalım yarın nasıl olacak, bu arada zannedersem birileri topluyor, birileri de özellikle çıkmasın diye uğraşıyor
1.44 Yine çizdim fakat veriyorlar. Bizde dolduruyoruz.
syn kocanyurt kağıdın 1.44 altına sarkmaması sizin sayenizde oluyor diye düşünüyorum. Gücümüz bakalım nereye kadar yetecek. Ancak ister inanın ister inanmayın korkmaya başladım. Borsa yan çizmeye kalkarsa bir arkadaşın söylediği bir rakama inmesinden korkuyorum. Ancak kendime verdiğim bir söz vardı 1.3 altı yüklü miktarda mal alacağım demiştim. Bakalım ne olacak.
kocanyurt
13-04-2007, 00:47
syn kocanyurt kağıdın 1.44 altına sarkmaması sizin sayenizde oluyor diye düşünüyorum. Gücümüz bakalım nereye kadar yetecek. Ancak ister inanın ister inanmayın korkmaya başladım. Borsa yan çizmeye kalkarsa bir arkadaşın söylediği bir rakama inmesinden korkuyorum. Ancak kendime verdiğim bir söz vardı 1.3 altı yüklü miktarda mal alacağım demiştim. Bakalım ne olacak.
Bugün itibari ile defter değeri 2.72 ve 3 ay 10 günlük kar 4.396.000 YTL iskonto oranı 1.45 e göre %87.
O yüzden 1.3 dan satacak varsa onların bileceği iş. 1.44 ün dipten mesafesi %10.
3 aylıklarda son tarih 4 mayıs ve benim tahminim 20-28 Nisan arası bilanço gelecek. 2.900.000 YTL 3 aylıkla harekete geçeceğini umuyorum. Bu arada çok ısrarcı olmadan toplamaya çalışıyorum. Fakat yine de vermiyorlar. 1.43den 2 gündür alamayınca bir kademe için beklemedim.
dün 1.49 maliyetle aranıza katıldım. bugün itibariyle hoş bir görüntü vermezse de kendime de 1 aylık bir süre verdim. dilerim kazancı hep beraber paylaşırız. selamlar
insan bi hoşgeldin ortak der yahu:he:
insan bi hoşgeldin ortak der yahu:he:
hoş geldin ortak, yalnız 1.44 neden almadın dün. Son zamanlarda pek takip edemiyorum. Ama birgün bizimde mutlu olma hakkımız var diye düşünüyorum.
erdoğan72
13-04-2007, 22:15
bu sene üc aylık kar 2853656 gecen sene üc aylık 1.345.875 sadece sabırla bekleyin
hoş geldin ortak, yalnız 1.44 neden almadın dün. Son zamanlarda pek takip edemiyorum. Ama birgün bizimde mutlu olma hakkımız var diye düşünüyorum.
maalesef naktim yetmedi, olsun bu hisseye 1,.49 bile az bence :super:
:super: hoşgeldin ortak,
değer 2,70
kar 3 trilyon ytl
40 trilyon para ve
hisse 1,46
hadi hep beraber gülelim :biggrin: :he: :biggrin:
kardemirde %20 ile çıktım %80 arttı
Denizde bakalım ne olacak
46,500 endeks değerinden kim hisse toplamaya başlar pek aklım almıyor, endeks in ilk inişinde hissenin altı açık ve serbest, inebildiği yere kadar yolu var. Daha öncede söylediğim gibi hisse çok dağınık, küçük yatırımcı hareketiyle bu tür hisseler ancak %10 oynar arkadaşlar.
ben 3 aylıklar açıklanmadan 10,000 lot daha alacam bugün bir 18000 ytl alacağım bir yerden ve DNZYO hisse miktarım 70000 lota çıkacak
46,500 endeks değerinden kim hisse toplamaya başlar pek aklım almıyor, endeks in ilk inişinde hissenin altı açık ve serbest, inebildiği yere kadar yolu var. Daha öncede söylediğim gibi hisse çok dağınık, küçük yatırımcı hareketiyle bu tür hisseler ancak %10 oynar arkadaşlar.
syn kilikia, bu kağıdın buralardan toplandığını söyleyen kim, veya aklınız böyle bir durumu almıyorsa peki neden zahmet edip böyle bir yazı yazıp sorma gereği duyuyorsunuz bende bunu anlamıyorum. Ayrıca toplu olsa ne olur? benzer bir durumda olan finasyo nun %80 toplu gibi duruyorda ne oluyor veya gedikyo %58 kendi ellerinde gözüküyor onlara ne oluyorda bu ne olacak?
Saygılar sunuyorum. Haa bu kağıdın çıkmama ihtimalide çok yüksek.
kocanyurt
16-04-2007, 16:45
1.44 sabahtan beri bekliyorum.
alın arkadaşlar alın. tam gaz alın. digerleride satsın. endeks aldı başını gitti. bu hisse ise al sat larla , müthiş işlem hacmiyle , favori hisseler arasında. 2 ileri bir geri.
syn kilikia, bu kağıdın buralardan toplandığını söyleyen kim, veya aklınız böyle bir durumu almıyorsa peki neden zahmet edip böyle bir yazı yazıp sorma gereği duyuyorsunuz bende bunu anlamıyorum. Ayrıca toplu olsa ne olur? benzer bir durumda olan finasyo nun %80 toplu gibi duruyorda ne oluyor veya gedikyo %58 kendi ellerinde gözüküyor onlara ne oluyorda bu ne olacak?
Saygılar sunuyorum. Haa bu kağıdın çıkmama ihtimalide çok yüksek.
Valla aynı durum atsyo da var yani hissenin toplam %70'i 5 aracı kurumun elinde fakat hisse %84 iskontolu işlem görüyor. Benim tahminim mkyo 'larda bu sene birkaç özelin dışında galiba hareket olmayacak. Fakat şuda bir gerçek ki atlas gibi fiyatları oldukça iskontolu olanlar pek fazla zarar yazmazlar ve en azından bu fiyatlardan maliyetlenildiğinde az riskle bir %10-15 gibi prim yaparlar gibi gözüküyor.
not:
Bunlar tamamen benim acizane ve hissi düşüncelerim olup kesinlikle al sat tut turşusunu kur gibi tavsiyeler değildir. Aklı olan bu ne idüğü belirsiz adamların hisselerine yatırım yapmaz zaten.
teşekkür ederim umutabi..............sizi oralarda yalnız bıraktığımı sanmayın lütfen.
Arkadaslar, eger DNZYO 3 aylıklardan sonra en az 1.70 lere gelmez ise IMKB ye teklif verip ismini DENYO olarak değiştirelim, ne dersiniz?:he:
Arkadaslar, eger DNZYO 3 aylıklardan sonra en az 1.70 lere gelmez ise IMKB ye teklif verip ismini DENYO olarak değiştirelim, ne dersiniz?:he:
Valla hissenin ve sahiplerinin bir kabahati yok. Herifrin zaten ne halt olduklarını hepimiz gayet iyi biliyoruz ve buna rağmen bu hisse senedine para yatırıyoruz.
Bence hissenin adını değil şahsen ben kendi adımı DENYO olarak değiştirmek isterim.
sayın ortaklar..bu hissenin sahipleri bedelliden topladıkları paralar henüz bitmedigi için kağıt yerlerde sürünüyor..merak etmeyin.ceplerinin dibi görünmeye başladığında önce hisseyi 2 liranın üstüne taşır.sonrada başkalarına taşıtırlar.enson bedellisi kağıt 2,80 lerdeykendi.iyi hatırlarım..1000 lotluk kazığı haalen hesabımda durur..bilmem fazla anlatmaya gerek varmı...çıkmamış candan ümit kesilmez derler..tahtası kapanmıyan hissedende ümit kesilmezmiş..saygılarımla
borsa ekside bizimki artıda hmmmm
neden acaba, yoksa o güzel günler yakın mı?
kocanyurt
17-04-2007, 17:29
Endeks ve cumhurbaşkanlığı riski yüzünden elimizi aktife süremiyoruz. Yoksa 1.48 bunlar rakam değil. %83 prim ihtimalini içeren bir senet mantıklı değil. Birkaç gün içinde ortalıktan bir belirsizlik kalkacak. Önümüzü görmeye başlayalım ki ozaman bodyguard olabiliriz.
Endeks ve cumhurbaşkanlığı riski yüzünden elimizi aktife süremiyoruz. Yoksa 1.48 bunlar rakam değil. %83 prim ihtimalini içeren bir senet mantıklı değil. Birkaç gün içinde ortalıktan bir belirsizlik kalkacak. Önümüzü görmeye başlayalım ki ozaman bodyguard olabiliriz.
hocam bu film senaryosunda bizede roller düşerse çınlatıverin. Figüranlık rolüde yaparız bazan olur dayak atar bazen olur yine dayak atarız. 3-4 yıldır yediğim dayağın hakkını vermem lazım gelir. Ama sizinle özel nasıl konuşabilirim onu bilmiyorum. Yardımcı olursanız memnun olurum.
Saygılar herzaman bizden.........teşekkür ederim
kocanyurt
18-04-2007, 16:40
Endeks riski ortaya çıktı. Bugün 1.46 satıştan dan yine torbaya koyduk.
hadi DNZYO 4 tane YO artıda sen ne bekliyorsun, büyük ihtimalle özellikle baskı altında tutuyorlar ama 3 trilyon kar gelince ne yapacaklar bakalım
helal olsun be, takdir edilecek bir hisse senedi bulmuşum. Ben böyle istikrar görmedim. Ne endeksten ne söylentilerden hiçbirşeyden etkilenmeyen bir hisse. 1.40 ların turşusunu kur emii.......
ky'sı çok olan bir senet çıkmaz. portföyü fazla doldurmayın arkadaşlar, bırakın da biraz adamceyizler çıkarsınlar ama diiimi?!..
hadi Dnzyo hala aldığım fiyattasın, bak diğer YO lara senin kadar karlı ve iskontulu olmamalarına rağmen çıktılar, sen ne bekliyon.
3 aylık kar 2,9 trilyon, 30 marttan bugüne de değerine baktım su an spk dan 1,4 trilyon daha artmıs.
Yani 3 ay 20 günde 4.3 trilyon, ne geçmiş yıl zararı kalıyor ama hala aynı fiyattasın, seni birileri frenliyor ama bakalım o fren tutacak mı? Bundan sonra da aynı verimle giderse kim tutar seni? :super:
Bu arada futbolcu nerde acaba o transfer taksidini alacağım diyordu bu aralar?
söyleyecek söz , yazacak cümle bulamıyorum. Endeks rekorlar kırıyor , ben forumda yatırım ortaklıklarında DNZYO u sondan birinci sırada, 5 gündür kimsenin birşeyler yazıp paylaşmadığı bir ortamda buluyorum. Ben ümidi burada kestim ve tüm arkadaşlara bol şans ve kazanç diliyorum.
spek of hell
25-04-2007, 16:46
ben de öyle ümidim yok sen yine şanslısın
ben arifteyim
Bence yanılıyorsunuz arkadaşlar , sizleri etkilemek istemem ama benim görebildiğim kadarıyla kıpırdanmalar var ve yakında bir sonuç vermesini bekliyorum... mesela bugün 2.seansta tek alışta 50 küsür bin lot alış yapıldı 1.47 den bunun bir anlamı olsa gerek ... haa 50 bin lot çok değil belki ama bu aralar günde 100 lot işlem yapan bir keğıtta bir şeylerin göstergesi olsa gerek ... daha iyi bilenler yorumlarsa...
yazdıklarım tamamen şahsi görüşlerimdir ve iyimser hissler olmaktan öteye gitmez bu nedenle burdaki yazılanlara göre işlem yapanların sorumlulukları kendine aittir..
kocanyurt
25-04-2007, 19:20
söyleyecek söz , yazacak cümle bulamıyorum. Endeks rekorlar kırıyor , ben forumda yatırım ortaklıklarında DNZYO u sondan birinci sırada, 5 gündür kimsenin birşeyler yazıp paylaşmadığı bir ortamda buluyorum. Ben ümidi burada kestim ve tüm arkadaşlara bol şans ve kazanç diliyorum.
1.47 aktiften malın önemli bölümünü tekrar yerine koydum. Sabırsız olmayın. Bu filmi ben defalarca gördüm. Endeks geri gelsede çıksada bundan sonra DNZYO endekse göre reel değer kazanacak. Bu sene 3 ün üstü defter değeri sizce mümkün mü değil mi? Siz ona bakın.
birim pay değeri 2.73
bu noktaya kadar sabreden şu noktada artık fazla düşünmesin.
2.73 değeri 1.47 den alıyorsun.
Eğer çok eli çabuk günlükçü değilsen şu noktada kağıt değiştirmek çok tehlikeli. Başka yer hareketlendi diye oraya gidersin o noktada burası hareketlenir.
Daha önce de dediğim gibi bu yatırım ortaklıklarında tek risk yüksek oranda bedelli olması. Ancak Denizbank el değiştirdi eski kirli oyunlar olmaz diye düşünüyorum.
Çoğu yatırım ortaklıkları işlemlerinin çoğunu ana menkul kıymet firması üzerinden yapıyor. Onların asıl amacı komisyon; kar filan çok önemli değil. Daha fazla portfoy yönetmek ve daha fazla işlem hacmi (dolayısı ile daha fazla komisyon geliri), bu nedenle sürekli bedelli artırım yapıyorlar. Çok iskontolu hale gelince gelip topluyorlar.
Yakında SPK bu sistemi bir düzene sokar. Mesela yeni bir yönetmelik çıktı, bu şirketlerin yöneticilerinde belirli özellikler arıyorlar. Benim anladığım kadarı ile en önemli karar ise bir yatırım komitesi kurmak zorundalar ve neyi ne amaçla ve ne süre için alıp sattıklarını karara geçirmek zorundalar. Gidip şikayet edildiğinde veya bir denetim olduğunda bu tutanaklara bakılacak. Sabah alıp akşam satmış, ertesi gün tekrar alıp satmış, o zaman sorulacak amacın ne?
Zaten yatırım ortaklıkları bu nedenle cazibesini yönetim şirketleri açısından kaybedecek ve borsa yatırım fonuna belki dönüşecekler. Ancak DNZYO nun en ciddi 3-4 yatırım ortaklığından biri olduğunu düşünüyorum, eskiyi unutup artık dexia yatırım ortaklığı diye bakmak lazım.
Biraz önce dnzyo nun 12 aylık bilançosuna baktım.
Mesela şöyle bir ifade var. Komisyon oranı 4 e bire düşürülmüş.
<<<<<<<<<
Şirket hisse senedi alım satım işlemlerini aracı kurum olan Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığı ile gerçekleştirmekte olup %0,0525 (vergi dahil) oranında aracılık komisyonu ödemektedir. (31 Aralık 2005: %0,21 (vergi dahil))
<<<<<<<<
Yine ödenen komisyon tutarlarına bakınca neredeyse 10 da bire düşmüş
<<<<<<<<<
İlişkili şirketlerle yapılan işlemler: 31 Aralık 2006 31 Aralık 2005
Verilen komisyonlar:
Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. 7.421 88.095
Kira gideri ise neredeysa aynı.
Kira giderleri:
Denizbank A.Ş. 12.849 12.058
>>>><<<
Bugün açıklanan Vakıf yatırım bilançosuna bakıyorum 3 ayda ödenen kira gideri 3 aylık 60 bin, komisyon 3 aylık 42 bin. Vakıf yatırımın portfoy büyüklüğü deniz yatırımın 4 de biri ama ödenen kira ve komisyon neredeyse 4 katı. 3 aydaki karı 600bin bunun 100bini zaten kira ve komisyon diye ana şirkete gitmiş. Vkfyt nispeten ciddi bir şirket, diğer ufak tefek yatırım ortaklıklarındaki durum daha vahim. 12 milyon yatırım yönetip aşağı yukarı %3 tutarı zaten komisyon ve kira olarak ana şirkete aktarmak pek ahlaki değil.
SPK bunlara bir çözüm bulmalı.
>>>>>>>>>><<
c) Şirketin ilişkili taraflarla yapmış olduğu işlemler aşağıdaki gibidir:
01.01.2007 - 31.03.2007 01.01.2006 - 31.12.2006
Giderler Komisyon Kira Komisyon Kira
Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 42.387 60.003 170.177 215.856
Toplam 42.387 60.003 170.177 215.856
>>>>>>>>>><<
Aynı durum personel giderlerinde de mevcut.
vakıf 3 ayda 118 bin personel gideri yazmış
deniz 2006 da tum yıl için 153 bin personel gideri yazmış
çok fazla konuşmak ve yazı yazmak aslında kağıdın akıbeti hakkında negatif oluyor. Ancak şunu belirtmek isterim
16.702.666
Sermaye (YTL) 14.985.000
Dolaş. Hisse Sayısı(Lot) 14.985.000
Takas Saklama Oranı 100
2006/12 Kar-Zarar(USD) 762.911
2006/12 F/K -
Öz Sermaye (USD) 25.841.070 (son çıkışlarda bu 40milyon lirayı geçmiştir)
PD/DD 0,65
40 milyon / 15 milyon = yaklaşık %250 nin üzerinde bedelsiz verme potansiyali oluşmuştur. Fiyat başı birim değer ise 2.7 üzeri olmuştur. Bunun ötesi birşey söylemek anlamsızdır.
kocanyurt
27-04-2007, 12:17
1.45 ten satıştayken yine aktiften destek yaptık bakalım.
İskonto yüzdesi 2.75/1.45 %89.6
konuşmaya gerek yok. Torbayı doldurup bekleyeceğiz.
kocanyurt
27-04-2007, 17:28
1.45 ten satıştayken yine aktiften destek yaptık bakalım.
İskonto yüzdesi 2.75/1.45 %89.6
konuşmaya gerek yok. Torbayı doldurup bekleyeceğiz.
1.43 den devam
1.43 den devam
hoca maşallah iyi atıyosunuz sepete.........Umarım haklı çıkarsınızda birgün yüzümüz güler. Biz sepete mal şuan için koyamıyoruz ama dolar ile dnzyo eşitlenirse sepetleme işine bizde tekrardan başlarız. Yalnız eski mal sepette duruyor yanlış anlaşılmasın. Hatta kokanlarıı bile var. Malum 3 yıldır dura dura koktu yavrucaklar.
saygılar
kocanyurt
27-04-2007, 21:39
hoca maşallah iyi atıyosunuz sepete.........Umarım haklı çıkarsınızda birgün yüzümüz güler. Biz sepete mal şuan için koyamıyoruz ama dolar ile dnzyo eşitlenirse sepetleme işine bizde tekrardan başlarız. Yalnız eski mal sepette duruyor yanlış anlaşılmasın. Hatta kokanlarıı bile var. Malum 3 yıldır dura dura koktu yavrucaklar.
saygılar
1.Normalde kademeler arasını bu kadar yakınlaştırmazdım.
2.Endeksin en az %5 köpüğünün cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında gidebileceği belli idi.
Fakat tüm bunlara rağmen %2-6 lar bu seviyelerde çok önemli değil. Bu yılsonu yatırım ortaklıklarının yıl sonu olacak. 6 ay sonra kasım da zaten birçok şey netleşecek ve iskonto yüzdeleri kademeli olarak inecek. Bu sırada eldeki maldan olmamak var. Özvarlık piyasa değerinin 2 katına yaklaşınca özvarlıktaki yüzde 1 artış piyasa değerinde %2 lik artışa tekabül ediyor. Üstelik %40ların üstünde hisse taşıyan DNZYO tepede senetleri %30 a indirdi. İyi yönetiliyor. 1.6 nın üzeri zaten yönün değişeceğini teyit edecektir. Şu an ilk defa DNZYO portföyde 1. sıraya yerleşti. Uzun süredir YKRYO tartışmasız 1.sırada idi. Beklentimi sen tahmin et.
1.Normalde kademeler arasını bu kadar yakınlaştırmazdım.
2.Endeksin en az %5 köpüğünün cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında gidebileceği belli idi.
Fakat tüm bunlara rağmen %2-6 lar bu seviyelerde çok önemli değil. Bu yılsonu yatırım ortaklıklarının yıl sonu olacak. 6 ay sonra kasım da zaten birçok şey netleşecek ve iskonto yüzdeleri kademeli olarak inecek. Bu sırada eldeki maldan olmamak var. Özvarlık piyasa değerinin 2 katına yaklaşınca özvarlıktaki yüzde 1 artış piyasa değerinde %2 lik artışa tekabül ediyor. Üstelik %40ların üstünde hisse taşıyan DNZYO tepede senetleri %30 a indirdi. İyi yönetiliyor. 1.6 nın üzeri zaten yönün değişeceğini teyit edecektir. Şu an ilk defa DNZYO portföyde 1. sıraya yerleşti. Uzun süredir YKRYO tartışmasız 1.sırada idi. Beklentimi sen tahmin et.
kaptan son degerlendirmelerini bi alsak derim. Çok sakat bir atmosfere girdik. KARBONDIOKSIT ZEHIRLENMESINDEN bu hafta gidersek kotu olacak.
saygilar
Ben malını kaptırma derim. Sabah zaten taban olur. üstten satıp tabandan alabilirsen ne ala.
Ancak zaten borsa payı %30. Ancak iskonto oranı %80 kusur.
Borsa sıfırlansada bu prim oranı yine de % 40 filan olur.
Yok adamlar denizbank'ın elindeki portfoye destek olmak için repo'daki parayı bu hafta hisse ve bono almak için kullanırlarsa yuh olsun derim.
kocanyurt
30-04-2007, 11:44
1.29 dan kaptık.:super:
spek of hell
30-04-2007, 11:47
hayırlı olsun ben de 860 tan kaptım arifleri
kocanyurt
30-04-2007, 11:58
hayırlı olsun ben de 860 tan kaptım arifleri
Ayıp ediyorsun 0.86 dan kaçırırmıyım. Dip olmasını kim engelledi acaba.:super:
spek of hell
30-04-2007, 12:10
Ayıp ediyorsun 0.86 dan kaçırırmıyım. Dip olmasını kim engelledi acaba.:super:
kelini öptümü kel tuncayı olabilir net bilgim yok
kocanyurt
30-04-2007, 15:06
tarih yazıyorum. 1.25 tümü bende
feridunabi
30-04-2007, 17:01
hissemize sahip çıkalım arkadaslar.yuzde 11 asagida.borsa yuzde 5 asağıda
allah kahretsin bugün bütün gün internetim yoktu. Hiç işlem yapamadım. Saat 5 te geldi şerefsiz internet. 1.2lerden alış mantıklıdır. Kağıtın iskontosu buralardan %100 dür. Bakalım yarın ne olacak. syn kocanyurt 1.2o lerden kağıdı toplayacağım. Zaten uzun zaman önce 1.3 altı alırım demiştim ama bugün olmadı fakat yarın ve çarşamba daha fırsatlar verecektir.
feridunabi
01-05-2007, 12:27
bugun eczacıbası tek basına hisseyi ayatkta tutuyo.41 adet hisse almıs.
finans satıcı. 3000 ytl para girişi var. yo larda bir hareket var bakalım denize ne zaman hareket gelcek.
satın anacıklarım 1000-2000-3000-5000 gelin gelin ağ açtım aşağılarda ........birazdan düşersiniz. Çok kazandınız satın karlar cebe yakışır.
kocanyurt
01-05-2007, 13:01
Eline koluna sağlık. Cuma günü düşüş öncesi hisse oranı %40 ların üzerinden %31 e düşürülmüş. Defter değeri düşüşe rağmen 2.68.
Yılbaşı defter değeri 2.42. Şu anki iskonto oranı %110.
Maşallah nazar değmesinden. Buna başka ne denir.
Torbada birazcık daha yer kaldı. Ondan sonra 6 ay uyuma zamanı. DNZYO nun ortağı olarak uyurum sorun değil.
Eline koluna sağlık. Cuma günü düşüş öncesi hisse oranı %40 ların üzerinden %31 e düşürülmüş. Defter değeri düşüşe rağmen 2.68.
Yılbaşı defter değeri 2.42. Şu anki iskonto oranı %110.
Maşallah nazar değmesinden. Buna başka ne denir.
Torbada birazcık daha yer kaldı. Ondan sonra 6 ay uyuma zamanı. DNZYO nun ortağı olarak uyurum sorun değil.
Syn kocanyurt, size daha öncede söylemiştim. 1.3 lardan alacağım demiştim. şimdi 1.3 - 1.1 arası hadef koydum. Malını buralardan satan bana verir. Benim torbada yer var daha. Ellerinize kollarınıza sağlık bu kadar destek verdiniz. Teşekkür ederim. Ben bu kağıdı 4 yıldır taşıyorum. 4 yıldır para yatırdım. 3 sefer bedelliye katıldım ve 1 lira yerine hep 2 lira verdim.
Ey dnzyo yönetimi bu yaptığınız bize layık mıdır?. Size güvenimizi saygınlığımızı paramızı vererek bu şekilde mi teşekkür ediyorsunuz? Lütfen biraz insaf derim. Biliyorumki sizde okuyorsunuz bu sayfaları ama hatırlatmak isterim bu oyun bir son bulsun artık yeter. Düşen zaten düştü. Hala benim gibi bekleyen insanların size güvenerek yatırım yaptığını lütfen unutmayınız.
musti12573
01-05-2007, 14:32
verin bakalım millete coşkuyu ülkemizde keriz silkeleme hareketleri bitmez.
yiyin patlayıncaya kadar,çatlayıncaya kadar yiyin utanmaz sıkılmaz ahlaksızlar.daha yazacak çok şey var ahlağım müsaade etmiyor...........
TOPTANCI
01-05-2007, 14:47
Dün bugün itibari ile bu eşşeklere el attım DNZYO 1,26 kabulümdür kısa vadem altı ay orta vadem iki uzun vadem ömrüm olursa on senedir ...
şuana kadar iyi tuttuk ama akşama ne olur bilmiyoruz. Mahkeme ret kararı verecek gibi duruyor. Baskılar gelmezse............Uf be ne berbat bir dönemden geçiyoruz. 2 ay hiç uyanmamak üzere uyumak isterdim.
red kararı garanti zaten
öyle saçma bir yorum olmaz 267 olmadan kaç kere toplanmış Meclis
Bu memleketteki siyasiler adam olsaydı hala askerler darbe yapacak mı diye düşünmezdik
Ne iktidar ne muhalefet bu süreci düzgün yürütemediler
Artık bu hisse daha ne kadar düşebilir ki?
146dan satıp global Yatırım almıştım birisi güya tüyo verdi
sonra dün tekrar aldım 1.27 ve 28 den
sonuçta 3 aylık karı açıklanacak
geçmiş zararlar kapanıyor ve şirket bundan sonra karlı olacak.
Şu an sadece %30 hissede kalanı ters repo ve bono
borsa düşsede çok etkilenmez ve bu sene içinde yavaş yavaş %30-40 primlenir diye öngörüyorum
kocanyurt
01-05-2007, 16:05
verin bakalım millete coşkuyu ülkemizde keriz silkeleme hareketleri bitmez.
yiyin patlayıncaya kadar,çatlayıncaya kadar yiyin utanmaz sıkılmaz ahlaksızlar.daha yazacak çok şey var ahlağım müsaade etmiyor...........
Neyden ve kimden bahsettiğini açıkça yazarmısın?
15.12.52 de birisi 10bin lot vurdu. Kim acaba............bugünde bu kadar mal çıkılırmı...........alırım bak elinden lotunun anahtarını.............
piyasa değerinin 3-4 katı şirketlerden çıkanlar bu PD yarısı olan ve önü açık şirketlere gelecektir. Dün VOB ve açığa satış sözleşmesi imzaladım. Önümüzdeki hafta VOB işlemi yapacağım biraz. Bu arada deniz yatırım biraz kendi hissesinden alsa ne güzel olur hazır bu kadar düşmüş
feridunabi
01-05-2007, 16:54
bugun deniz ve finans satıcı.denizin mal alacağını sanmıyorum.
deniz zaten kağıdına sahip çıksa böyle olmaz. Bugünde panik yaratmak için çaktırmadan satıyorlar ama yemezler. Hiç umurumda değil kandıramazlar. Biz 4 yıldır bekliyoruz bugün mü çıkacağız. Paramı versinler çıkayım. Çok istemiyorum sadece 2 liradan topladıklarını geri versinler bana.......teşekkür ederim.
Şu an %110 portföy değerinin altında deniz de satsa inanmam, düşse bile 1.20 desteği var, 3 aylık bilanço ne zaman açıklanacak bu kağıtta?
feridunabi
02-05-2007, 11:58
ezcacıbaşı dün aldıklarını bugun veriyor.nasıl bir kağıt bu yaaaa
kocanyurt
02-05-2007, 15:51
Kalanları 1.3 dan doldurmak için emir girdik ama bir kısmına verdiler diğerlerini bekliyoruz.
veriyorlar. sorun yok ama şuan için almayı düşünmüyorum. Düşürmek istediklerinde baraj kuruyorum aşağılardan syn kocanyurt.
kocanyurt
02-05-2007, 16:35
veriyorlar. sorun yok ama şuan için almayı düşünmüyorum. Düşürmek istediklerinde baraj kuruyorum aşağılardan syn kocanyurt.
6 ay uyuma diyordum. Belki daha öne gelecek gibi duruyor. O yüzden orun Yok. 16 Nisan dan bugüne takas değişimine bakılırsa neredeyse tek alıcı gözüküyorum.
6 ay uyuma diyordum. Belki daha öne gelecek gibi duruyor. O yüzden orun Yok. 16 Nisan dan bugüne takas değişimine bakılırsa neredeyse tek alıcı gözüküyorum.
hocam unutma bizde varız yav. Garantiyatırıma bi bak istersen. Çok değil ama alış yaptım dün ve bugün biraz. Ama esas alışım daha aşağılarda olacak. Pek tapiki satan olursa olmazsaa elimdeki parayı şuan için sokmayı düşünmüyorum.
saygılar.
16.17.10 da birisi 9404 lot sattı. Hiç merak etmesin o kişi bir gün 404 gibi yapışacak durmaaa....satın satın. Bekliyorum.
sn hamzah satanları teşhire başladınız bakıyorum da :super:
bu DENYO nun bilançosu çıkmadı mı daha, son gün mü açıklayacaklar acaba?
şu geçmiş zararlar bitiyor herhalde, artık bedelli de olmazsa bir gün çıkar artık
30.04.2007 Pazartesi. Gün sonu itibariyle
En çok toplanan 10 senet: Boynr-Egcyo-Fener-Fmizp-Myzyo-Asuzu-Merko-Nthol-Akenr-İntem
En çok para giren 10 senet: Garan-Tcell-Ykbnk-Dohol-Nthol-Ptofs-Eregl-Aygaz-Dyhol-Krdmd
En çok dağıtılan 10 senet: Aksa-Ditas-İsctr-Dnzyo-Fenis-Silvr-Cytas-İheva-Pkart-Nugyo
En çok para çıkan 10 senet: İsctr-Vakbn-Sahol-Kchol-Akbnk-Glyho-Ecilc-KarsnY-Rysas-Aksa
bu herifler kağıdı dağıtıyorlar. Çok sinirleniyorum. Önüne gelene veriyor.
TOPTANCI
03-05-2007, 00:30
Öncelikle belirteyim bu topiğe yazı yazan hiç kimseyi referans almıyorum ...şimdik belirteyim ne demek istediğimi anlıyacaksınız hodri meydan diyorum ...diplerden mallandım bu ! buu topiğe son yazımdır bir dahaki yazım ne zaman nasıl nallandığınız hakkında olacaktır ...benim sabrımın sınırı yoktur -)
Siz beni çözemezsiniz ben sizi çözerim ...hodri meydan -)))
Öncelikle belirteyim bu topiğe yazı yazan hiç kimseyi referans almıyorum ...şimdik belirteyim ne demek istediğimi anlıyacaksınız hodri meydan diyorum ...diplerden mallandım bu ! buu topiğe son yazımdır bir dahaki yazım ne zaman nasıl nallandığınız hakkında olacaktır ...benim sabrımın sınırı yoktur -)
Siz beni çözemezsiniz ben sizi çözerim ...hodri meydan -)))
syn toptancı kime atfen böyle bir yazı yazdınız? Umarım burda yazan 2-3 kişiye yönelik değildir. Yazı yazıp yazmanız sizin özgürlüğünüzdür. Ama "nallandığınız" tabiri hiç uygun değildir. Bu konuda bir özrü bizden esirgemeyiniz. Bu topiği okudu iseniz insanların saf niyetle yazılar yazdığını göreceksiniz.
saygılar..............
feridunabi
03-05-2007, 11:38
ilk yarım saatte deniz tahtaya verdi. 40000 adet sattı.
feridunabi
03-05-2007, 12:30
30 da 200000 adet alıcı var.31 den alabilirsiniz bence
feridunabi
03-05-2007, 12:39
deniz satıcı 72000 adet sattı satsınya simdi 30dan alıcı varken ama satmıyo.adamların niyeti kağıtta baskı uygulamak başka bişey değil bence
musti12573
03-05-2007, 12:42
zararına sattım psikolojimiz bozuldu büyükte zarar ettim.sağlık gideceğine param gitsin.
kocanyurt
03-05-2007, 13:27
zararına sattım psikolojimiz bozuldu büyükte zarar ettim.sağlık gideceğine param gitsin.
Yanlış anlama. Ancak acil bir ihtiyacın yoksa acele etmişşin. Karar alırken bazı soruları kendimize sormamız gerekir.
Satarken
1. Teknik olarak bu fiyatın altına inme olasılığı nedir?. 5-9-22-50-100 günlük hareketli ortamalar. Ve diğer en az 4-5 indikatör.
2. Bu fiyatın IMKB100 karşısındaki 1 ay-3ay-6aylık durumu nedir?
3. Sattıktan sonra 1-3 ay içinde nasıl değerlendireceğim ve alternatif maliyeti nedir?
4. Şirketin mali durumu geçen yıla, önceki çeyreğe göre nasıl?
5. Sektörün IMKB100 ile durumu nedir?.
Bu soruları uzatabiliriz. Ve her birine verdiğin cevapların ortalamasına göre SAT ve SATMA diyebilirsin.
DNZYO için şuanda
1.1.25-1.3 bandı nekadar teknik olarak sat vermiş.
2.Şirketin mali durumu bu kadar çöküş için ne kadar geriye gitmiş.
3.Aldığım parayı 3 ayda %10 üzerine koyabilirim.
Sorularına cevap buluyorsan haklısın. Aksi halde yanılıyorsun.
doğru söze ne denir. Sevgili dostlar 5 günlüğüne yurt dışına çıkacağımdan yorum yazmayacağım. Bakalım 5 günde ne olacak. Hiç bakmayacağım. Süpriz olsun. Kafam şişti uzun zamandır ha şimdi ha yarın derken.
saygılar sunuyorum.
musti12573
03-05-2007, 13:50
bu kağıt ne teknik biliyor,ne de beklenti beş para etmez anadolu da satıyorsa
bu kağıtta durulurmu? sülükler yesin allah belalarını versin kan emiciler başka ne diyeyim denecek çok şey var ama...... belki 1 liraya bile iner bu kağıt :grrr: :grrr: :yes: :beurk:
bu kağıt ne teknik biliyor,ne de beklenti beş para etmez anadolu da satıyorsa
bu kağıtta durulurmu? sülükler yesin allah belalarını versin kan emiciler başka ne diyeyim denecek çok şey var ama...... belki 1 liraya bile iner bu kağıt :grrr: :grrr: :yes: :beurk:
doğru söze ne denir? haklısın musti kardeşim. Umarım birgün mutlu olursun ve oluruz. saygılar.
kocanyurt
03-05-2007, 22:18
02.04.07
Alıntı:
Originally Posted by kocanyurt
30.03.07 Tarihine göre tahmini kar durumu
Şirket/2007 3ay/2006 3 ay/ Değişim
ATSYO/ 1,040,000/ 155,732/ 567.8%
dnzyo/ 2,910,000/ 1,345,875/ 116.21%
YKRYO/ 4,320,000/ 2,065,487/ 109.15%
Muhtemelen Endeksin üzerinde 9 aylık süre içinde %15-25 getiri getirebilir.
Aşağıya karşılıkları yazıyorum. Beraber takip edebiliriz.
30.03.07 tarihli IMKB100 43.661
1 Endeks = 46.95 ATSYO
1 Endeks = 31.19 DNZYO
1 Endeks = 44.55 YKRYO
ATSYO
31.03.07 Net Karı 1.022.984
Sapma 17.000 YTL Özvarlık 10.5 milyon sapma yüzdesi binde 1.7
YKRYO
31.03.07 Net Karı 4,210,688
Sapma 109.300 YTL Özvarlık 52.5 milyon sapma yüzdesi binde 2.1
DNZYO da fark büyük olmaz gibi. Bekliyoruz.
kocanyurt
04-05-2007, 22:14
net kar da bilanço oynaması yapmışlar.
Özsermaye değişimi 2.778.632 YTL fakat bunun 1.130.845 ini 3 aylık devre olmasına rağmen Öz Sermaye Düzeltme Farklarına aktarmışlar. UFRS düzeltmesinden kaynaklanan.
Yani bunun anlamı şu;
Bu yıl enflasyon muhasebesi uygulanmaması gerekirken bunu uygulamışlar. 1.130.845 ellerindeki senebaşı özvarlığın 3 aylık enflasyon karşısındaki erimesini dışarı almışlar ve enflasyonun üzerinde nekadar kar etmişler onu yazmışlar.
Vergi usul kanununa göre tutulan tablo ile UFRS tablosu arasındaki fark değeri.
Aslında doğrusu bu fakat DNZYO dışında şu ana kadar 8 YTO bilançosunu inceledim hiçbirinde yok. Aslında reel doğru DNZYO nun hesapladığı method. Yabancı ortak DEXIA muhasebe prensiplerini sağlam oturtmuş gözüküyor.
Net Dönem Karı/Zararı 1,647,759 YTL
Benim tahminime gelince 2910-2779=131 bin YTL Özsermaye 39.1 milyon
131/39100= binde 3.3
Satış gelirleri ve satış maliyetlerine bakınca artık yatırım ortaklığının belirli bir strateji ile çalıştığını maksat işlem hacmi olsun ve ana şirket komisyon alsın tavrının kalmadığı görülüyor. Eğer öyleyse kutluyorum.
Hisse senetlerini bir yıldan fazla tutunca stopaj kesilmiyor, yatırım ortaklıkları zaten bunu ödemiyorsa zaten ekstra bir şey değil, ama yinede varlıkları elde tutma süresi uzamış olması lazım.
Bu nedenle özvarlık düzeltmesi, enflasyon farkı düzeltmesi gibi kalemler bu yatırım ortaklığında çalışıyor. Enflasyon düzeltmesi olabilmesi için varlığın en az bir ay elde tutulması lazım ki gidip aylık oran ile düzeltme yapılabisin.
Krizde işlem yapmadım ancak endeks yatay girerse çok güven veriyor yönetim olarak.
<<<<<<<<<<<<<<<<<
2007/3 2006/3
Satış Gelirleri (net) 36 6.967.597 840.598.906
Satışların Maliyeti (-) 36 (7.237.583) (840.129.025)
net kar da bilanço oynaması yapmışlar.
Net Dönem Karı/Zararı 1,647,759 YTL
Benim tahminime gelince 2910-2779=131 bin YTL Özsermaye 39.1 milyon
131/39100= binde 3.3
yurt dışındada olsa insan buralara bakmadan duramıyor. Yalnız kar az gelmiş syn kocanyurt. Bunlar bu yıl sonuna karı zarara ulaştırırlarsa diye korkuyorum. Borsanın bukadar yükseldiği bir ortamda %40 civarında hisse taşıyan gerisini ise daha garantili gelir kaynaklarında tutan şirket ödenmiş sermayenin %10nu civarında bir kar yansıtmaası beni çok memnun etmedi.
Şu kayıtlı sermayeyi bir yükseltse ne olacağını predict edebilirdik.......ama orada ses yok. Seçim ayağına muğlaklık ortadan kalkıncaya kadar dikenli arazide alçak sürünmeye devam edeceğiz gibime geliyor. Bütün ortaklara iyi hafta sonları diliyorum. Hakan abime de saygılar. İyi yönettimi için :):bad: :wink: :notr:
kocanyurt
05-05-2007, 19:22
Bizim de zamanımız gelecek. İyi hatırlayınız 2004 senesinde çimentolar defter değerlerinin yarı fiyatına işlem görüyorlardı. 2005 de faizler inince millet konuta saldırdı. Konut fiyatları 2-3 e katladı. 30 milyara satılan evler 80-100 e 100 milyara satılan evler 250-400 milyara çıktı. Çimento şirketleri yok satmaya başladı. Uzanların en uyduruk çimento fabrikalarını bile 150 milyon USD lara sattılar. Hisseler borsada 4 e katladı.
sabredeceksiniz. al/sat mantığı ile düşünmeyin.
Aşağıda genel müdürümüzün yazısı.
Yunanistan, İspanya ve Portekiz gibi ülkelerin enflasyon sorununu halledince yatırım fonlarında patlama yaşandığına dikkat çeken Hakan Ateş, Türkiye'de de özel bankacılık, yatırım fonları, mortgage ve sigorta alanlarında büyük potansiyel bulunduğunu belirtti. Reel faizlerin çok yüksek olduğunu hatırlatan Ateş, "Reel faizler bu seviyelerde iken yatırm fonlarında yüksek hacim yapamıyoruz" dedi. Ateş, 514 milyar Euro'luk aktif büyüklüğe sahip Dexia ile yaptıkları evlilikten sonra birleşmenin yarattığı sinerji ile niş alanlara yöneldiklerini belirterek, "Yerel yönetim reformu için yol gösterici misyonumuzu hızlandırdık" dedi.
Yayın tarihi: 5 Mayıs 2007, Cumartesi
Web adresi: http://www.sabah.com.tr/2007/05/05//haber,CFE267A7995542DE9A2E7B943D1B4D9C.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2007, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
kocanyurt teşekkür ederim. Bu arada cahilliğimi bağışlayın ama 'Niş Alanlar' ne demektir.
Evet uzun vadede bu kağıt bizi memnun edecektir. Zaten, yatırım felsefem zararda etsem yatırım yaptığım kağıda sadık kalmaktır. Asla günlükçü al satçı yaklaşım sergileyerek yatırım felsefemi oluşturmadım.
kocanyurt
05-05-2007, 22:28
kocanyurt teşekkür ederim. Bu arada cahilliğimi bağışlayın ama 'Niş Alanlar' ne demektir.
Evet uzun vadede bu kağıt bizi memnun edecektir. Zaten, yatırım felsefem zararda etsem yatırım yaptığım kağıda sadık kalmaktır. Asla günlükçü al satçı yaklaşım sergileyerek yatırım felsefemi oluşturmadım.
kişinin kendisine en uygun işi, yeri ve pozisyonu bulması demektir. Burada kasdedilen DEXIA nın uzmanlık alanı kamu kesimi-yerel yönetim bankacılığı olduğu için DEXIA nın uzmalık alanına Yerel yönetim reformu ile DENIZBANK ta giriyor anlamında kullanmış.
teşekkür ederim. Bakalım ne sonuçlar doğuracak.....
arsenlupen
06-05-2007, 14:22
portfoyün 1/3 ü 1.32 den verilmiştir.
umarım daha aşağıdan alma fırsatı verir...
...........
bakalım daha aşağıdan yerine koyabilecek miyiz.
kocanyurt
09-05-2007, 11:17
Dün 1.37 alışa geldi. Fakat 1.25 ten aldıklarımı bile vermedim. Dün yine 1.34 satışta idi. Ne olacak ki. Yüzde birkaçlar hedefim değil.
kocanyurt
09-05-2007, 17:11
1.34 yine aldım.
rain2005
09-05-2007, 22:07
Ben de bekliyorum....bakalım 1 YTL den alabilecek miyim :)
1.34 yine aldım.
hoca sen bu kağıdı topladın bakalım ne olacak. Çok daldık gibime geliyor. adamlar bizi sırtından atmadan çıkarmama ihtimalleride var. Şahsi kanaatim çok dalmadan, atın pardon eşeğin sahibini kızdırmadan hareket etmek lazım. Yok bunun sahibi ben oluyorum derseniz bilgimiz olsun. saygılar.
kocanyurt
10-05-2007, 10:30
hoca sen bu kağıdı topladın bakalım ne olacak. Çok daldık gibime geliyor. adamlar bizi sırtından atmadan çıkarmama ihtimalleride var. Şahsi kanaatim çok dalmadan, atın pardon eşeğin sahibini kızdırmadan hareket etmek lazım. Yok bunun sahibi ben oluyorum derseniz bilgimiz olsun. saygılar.
Çıkarıp çıkarmamaları önemli değil. Onların durumuna göre hareketim yok. Diğer topladığım yatırım ortaklarından herhangi birinin durumunun arbitraj yapmaya müsait olması beni ilgilendiriyor. Ben toplamda diğerleri dahil paçal genel iskonto düzeyimi her gün yükseltme çabasındayım. Şu an DNZYO %100 seviyesinde iskontolu olmasına rağmen genel iskonto düzeyim %90 seviyesinde. Üstelik DNZYO şu an 1. sırada.
İlginç uzun zamandır ilk defa bugün Deniz alıma geçmiş:he:
kocanyurt
10-05-2007, 22:29
İlginç uzun zamandır ilk defa bugün Deniz alıma geçmiş:he:
Son 3 gündür 1.sırada alıcı
08.05 DENIZ YATIRIM +112.929,2 YTL
09.05 DENIZ YATIRIM +95.470 YTL
10.05 DENIZ YATIRIM +50.168,07 YTL
patrona duyurulur. Bugün 1500 lira daha gömdüm. Aman patron parama iyi bak, fon olur, borsa olur, dolar olur nereye yatırırsan yatır ama bir yıl sonra bana 3000 lira olarak geri ver. Seviyorum seni beeeee.
muhtıracı
15-05-2007, 18:05
yüzde 90 küsür halka açık gözüküyor böyle şirketleri kimler yönetiyor.mal toplayıp yönetimi ele geçirebilirmiyiz.aslında yönetimde olsak elimizdeki hisseleri 2.74 ten (defter değeri) şirkete satsak hiç de fena olmaz.
kocanyurt
15-05-2007, 23:00
Ele geçirmeye gerek yok. Zaten yönetim hakkı imtiyazlı senetler bankanın elinde. Fakat 10-15 adet kocanyurt olması senedin değeri için yeterli olur.
Senedi taşımasını bilecek insanlara ihtiyaç var. Bugünde 1.37 alışta iken yine mal vermedim. 1.25-1.26 aralığındaki net satışların önemli bölümünü aldığım halde. YKRYO ve ARFYO sayfalarında yaptığım analizi DNZYO içinde koyuyorum.
1. 29.12.2006 IMKB değeri 1.46 Defter değeri 2.42
2. 15.05.2007 IMKB değeri 1.36 Defter değeri 2.71
4 ay 15 günde 136 Ykr lik şirketin kazancı 29Ykr yani %21.3.
Dikkatinizi çekiyorum %21.3 4.5 aylık getiri.
Bugünden itibaren endeks sabit kalsa %70 nakit ve aylık %1.4 net faiz ile
271*0.7*0.014*7.5 ay=19.92ykr
2.71 üzerine eklediğimizde 2.91YTL defter değeri ve yıllık 49ykr getiri demek olur.
49/136 yani yıllık %36 gibi süper demiyorum extra süper fon getirisi demektir.
Daha ne olsun. Senedinize sahip çıkın. Dikkat edin şirket %12 civarı özvarlık artışı iskonto sebebiyle geometrik artışı beraberinde getiriyor. Hele hele 3 YTL nin üzerine özvarlık atıldığında %20 civarı özvarlık artışı dudak uçuklatıcı yıllık kazançlara ulaşacaktır.
Nakit temettü ve karların iyi gelmesi ile YTOlara talep artışı olduğunda iskonto yüzdeleri zaten azalacak. Şu anki %99 iskonto bugünkü yüksek denen faizlerle bile 6 yılda kazanılabilir.
O sebeple satarken yüzde birkaçlar hedefiniz olmasın.
syn kocanyurt, ben bu kağıdı sizden önce yaklaşık 3-4 yıl önce taşımaya başladım. İlk girdiğim lot değerim ile bugünki lot sayım %1000 artmış durumdadır. Mümkün olan her dönemde para koyuyorum. Bu kağıtta yatırımcıyım ben. Umarım sizde kısa vadeler için değilde uzun ve gerçek yatırımcı olarak bu kağıtta hesap yaparsınız. Al-satçılardan bu kağıt çok yoruldu ve gerçek yatırımcıya ihtiyacı var.
kocanyurt
15-05-2007, 23:09
syn kocanyurt, ben bu kağıdı sizden önce yaklaşık 3-4 yıl önce taşımaya başladım. İlk girdiğim lot değerim ile bugünki lot sayım %1000 artmış durumdadır. Mümkün olan her dönemde para koyuyorum. Bu kağıtta yatırımcıyım ben. Umarım sizde kısa vadeler için değilde uzun ve gerçek yatırımcı olarak bu kağıtta hesap yaparsınız. Al-satçılardan bu kağıt çok yoruldu ve gerçek yatırımcıya ihtiyacı var.
Altına imzamı atıyorum. Şu an ikiyi garantiledik demektir. 10-15 i bulursak tamam.
Ben de yatırımcıyım, ama bir süre reklam yapmayalım, en azından seçime kadar.
Diğer kağıtları boşaltmadan bu kağıt hareketlenirse kafayı yerim. Bu kadar bekledik bir altı ay daha bekleyelim, seçim sonrası dövizleri bozup girmeyi düşünüyorum
>>>>>>
Kesinlikle alım önerisi değil, satım önerisi zaten değill.
kocanyurt
15-05-2007, 23:35
Diğer kağıtları boşaltmadan bu kağıt hareketlenirse kafayı yerim. Bu kadar bekledik bir altı ay daha bekleyelim, seçim sonrası dövizleri bozup girmeyi düşünüyorum
>>>>>>
Reklam olarak algılama. Hergün ARFYO ve DNZYO da mutlaka altta alım emirlerim var. Torbayı dolduruncaya kadar aktiften çiziyordum. Şimdi artık uç değerler için alım yazıyorum. Düşmesi aleyhimize değil. Yalnız şu bir gerçek KY ler YTOlarda çok posizyon almış durumda. Ve birçoğu iskontoları düşükkent almış. Benim YTOlara girmem %50 ve üzeri iskontolarda oldu. 3 yıl hiç almadım. Bu sene bir kaç aydır ve özellikle son düşüşte girdim. KYler bilinçlenmeli ve ellerindekileri kimseye kaptırmasınlar. Borsada bukadar iskontolu başka sektör ve DNZYO ve ARFYO gibileri pek yok.
>>>>>>
birde şu şekilde düşünün syn ariston, kiriz olmadığı taktirde doların gideceği en yüksek değer belki 1.6 liralar olacaktır. Bende bu seçim arifesinde dövize geçiş yapmıştım hatta 1.4 lerden. Hata olduğunu gördük, test ettik. Şuan için yaklaşık olarak 1 dolar = 1 Dnzyo etmektedir. Ama 6 ay sonra kesinlikle bu oran dnzyo lehine değişecektir.
saygılar.
Al sat tavsiyesi içermemektedir.
battı balık yan giderrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.................
:))))))))))))))))))))))))
kocanyurt
18-05-2007, 21:27
1.36 yine torbada bir köşeye koyduk.
bu kağıt uzun zamandır yatırımcısını sahipsiz bırakmıştır ancak doğasının gereği birgün sahiplenmek zorunda kalacaktır. Ancak, en son kayıtlı sermaye kasım 2004 te 5 milyondan 25milyona çıkarılmıştı. bu bağlamda Kayıtlı sermayenin artırılması ile ilgili bir hazırlık olduğunu düşünmekteyim. Nedeni ise aşağıdaki durum olduğunu kanaatindeyim. Kısa vadede beklentilerin cevap bulma olasılığı az olmakla birlikte 2008 de çokfarklı şeyler olacağının kokusunu alır gibiyim.
---------------------------
DNZYO 27.02.2007 İMKB BÜLTEN Şirket haberleri
Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 26.02.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. "Şirketimizin 26.02.2007 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında; SPK’nın Seri:XI, No:25 sayılı Tebliğ hükümlerine göre hazırlanan mali tablolarımızda 1.092.337 YTL dönem karı, yine aynı mali tablolarımızda 5.100.991 YTL tutarında geçmiş yıllar zararının bulunması nedeniyle, SPK’nın Seri:IV, No:27 sayılı Tebliği’nin 5. Maddesi gereğince, 2006 yılı faaliyetleri sonucunda dağıtılabilir kar oluşmaması sebebiyle Genel Kurulu’muza kar payı dağıtılmaması konusunda teklif götürülmesine, SPK’nın Seri:XI, No:25 sayılı Tebliğ hükümlerine göre hazırlanan mali tablolarımızda yer alan 1.092.337 YTL dönem karının, yine aynı tebliğ gereği hazırlanan mali tablolarımızda yer alan 5.100.991 YTL tutarındaki "Geçmiş Yıllar Zararları" hesabına mahsup edilmesine, Vergi Usul Kanunu (VUK) hükümlerine göre tutulan yasal kayıtlarımızda yer alan 2.186.344,42 YTL dönem karından, SPK’nın Seri:XI, No:25 sayılı Tebliğ hükümlerine göre hazırlanan mali tablolarımızda yer alan 1.092.337 YTL dönem karı tutarının yasal kayıtlarımızda yer alan 5.102.004,46 YTL tutarındaki "Geçmiş Yıllar Zararları" hesabına mahsup edilmesine, VUK hükümlerine göre tutulan yasal kayıtlarımızda yer alan 2.186.344,42 YTL dönem karı ile SPK'nın Seri:XI, No:25 sayılı Tebliğ'i hükümlerince düzenlenen mali tablolardaki 1.092.337 YTL dönem karı arasında kalan 1.094.007,42 YTL'lık farkın "Geçmiş Yıllar Karları" hesabına aktarılmasına, VUK hükümlerine göre tutulan yasal kayıtlarımızda ve SPK'nun Seri:XI, No:25 sayılı Tebliğ hükümlerine göre hazırlanan mali tablolarımızda yer alan, SPK'nın Seri:IV, No:27 sayılı Tebliği'nin 5. Maddesi gereği, gerçekleşmemiş sermaye kazancı olarak özel yedekler hesabında izlenen 2.016.596 YTL tutarındaki 2005 yılı değer artış kazancının, 2006 yılında gerçekleşmiş olan 190.665 YTL'sının "Olağanüstü Yedekler" hesabına aktarılmasına, yukarıda bahsedilen mahsup işlemlerinin Genel Kurul'umuzun onayına sunulmasına, katılan Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri tarafından oybirliği ile karar verildi."
---------------------------------------
DNZYO 29.03.2006 İMKB BÜLTEN Şirket haberleri
Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 29.03.2006 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. "Şirketimizin 29 Mart 2006 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında; 2005 yılı faaliyetleri sonucunda dağıtılabilir kar oluşmaması nedeniyle kar dağıtılmamasına, Şirketin Seri:XI, No:20 sayılı tebliğe göre 31.12.2004 tarihi itibariyle hazırlanan mali tablolarında yer alan 989.129 YTL dönem karının, SPK’nın 03.02.2006 tarih ve 1687 sayılı yazısı gereğince; 49.456 YTL’lık kısmının I. Tertip Yedekler kaleminden, 220.061 YTL’lık kısmının Olağan Üstü Yedekler kaleminden, 719.611 YTL’lık kısmının Özel Yedekler kaleminde bulunan 2004 yılı gerçekleşmemiş sermaye kazançlarının 2005 yılı içinde gerçekleşmesi nedeniyle Özel Yedekler kaleminden, olmak üzere toplam 989.129 YTL tutarındaki dönem karının geçmiş yıllar zararına mahsup edilmesine, Şirketin Seri:XI, No:25 sayılı tebliğe göre 31.12.2005 tarihi itibariyle hazırlanan mali tablolarında yer alan 5.553.064 YTL dönem karından, 2.016.596 YTL’nın 2005 yılı gerçekleşmemiş sermaye kazancı olduğundan SPK mevzuatı gereğince Özel Yedekler kalemine, Seri:XI, No:25 sayılı tebliğe göre 5.553.064 YTL’lık dönem karından Özel Yedeklere intikal eden 2.016.596 YTL tenzili ile bulunan 3.536.468 YTL tutarın Geçmiş Yıllar Zararı Hesabından mahsubuna, S.P.K. mevzuatı uyarınca şirketin 2006 yılı hesap ve işlemlerinin bağımsız dış denetimi amacıyla Akis Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. ile Bağımsız Denetim sözleşmesi imzalanmasına ve bu konuda şirket yönetimine yetki verilmesine, Yönetim Kurulu Üyeliklerine, Sn. Cafer Bakırhan, Sn. Hüseyin Sami Çelik, Sn. Enver Erdem, Sn. Ali Kürşad Aydın ve Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’yi temsilen Sn. Hakan Ateş’in iki yıllık süre için yeniden seçilmelerine ve ayrıca Sn. Orhan Kazıcı’nın iki yıllık süre için Denetçi olarak seçilmesine, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerinin T.T.K.’nun 334., 335. ve 336. maddelerinde işlem ve işleri yapabilmelerine izin verilmesine, oybirliği ile karar verildi." Genel Kurul toplantı tutanağı ekte yayınlanmaktadır.
------------------------------------------------------------
1.36 yine torbada bir köşeye koyduk.
hoca torba ya delik yada torba diye çuvala mal doldurdunuz. Çok doldu bize malkalmadı dışarda. Neyse allah bereketini versin, bir gün gösterecektir. hayırlı kazançlar. Hep gerçek yatırımcıların kazındığı bir borsa olsun temennilerimle......saygılar.
kocanyurt
19-05-2007, 14:07
hoca torba ya delik yada torba diye çuvala mal doldurdunuz. Çok doldu bize malkalmadı dışarda. Neyse allah bereketini versin, bir gün gösterecektir. hayırlı kazançlar. Hep gerçek yatırımcıların kazındığı bir borsa olsun temennilerimle......saygılar.
Borsada tuttuğum portföye uzun zamandır dışarıdan nakit enjeksiyonu yapmamıştım. Kendi içinde arbitraj yapıyordum. Yani bir senette bereketlenince iskontolu olan diğerine giriş. Ancak Üç yıl sonra ilk defa dışarıdan nakit enjekte ettim. DNZYO 1 sıraya yerleşti. Üstelik diğerleri ARFYO ve YKRYO da hareket olunca direk DNZYO nasiplenecek gözüküyor. Hesap et ne kadar güveniyorum.
Borsada tuttuğum portföye uzun zamandır dışarıdan nakit enjeksiyonu yapmamıştım. Kendi içinde arbitraj yapıyordum. Yani bir senette bereketlenince iskontolu olan diğerine giriş. Ancak Üç yıl sonra ilk defa dışarıdan nakit enjekte ettim. DNZYO 1 sıraya yerleşti. Üstelik diğerleri ARFYO ve YKRYO da hareket olunca direk DNZYO nasiplenecek gözüküyor. Hesap et ne kadar güveniyorum.
sizin bu tutumunuz ve bilinçli yaklaşımınız banada güven veriyor. 2 yıldır bu platformlarda yazı yazıyorum fakat ilk defa kuvvetli derecede uyum sağlayan ve mantıklı düşünen bir katılımcı ile bilgi paylaşımda bulunmak beni mutlu ediyor. Elimde biraz daha dolara sıkıştırılmış para var ama korkularımdan hepsini yatırabilmiş değilim. Aslında 6 ay sonra kesinlikle dnzyo dolara fark atacaktır ama hala çekinceli yaklaşıyorum. Bu parayıda belkide sizin bu yaklaşımınızla çekinmeden bu kağıda yatıracağım.
al-sat tavsiyesi içermemektedir.
kocanyurt
20-05-2007, 00:15
sizin bu tutumunuz ve bilinçli yaklaşımınız banada güven veriyor. 2 yıldır bu platformlarda yazı yazıyorum fakat ilk defa kuvvetli derecede uyum sağlayan ve mantıklı düşünen bir katılımcı ile bilgi paylaşımda bulunmak beni mutlu ediyor. Elimde biraz daha dolara sıkıştırılmış para var ama korkularımdan hepsini yatırabilmiş değilim. Aslında 6 ay sonra kesinlikle dnzyo dolara fark atacaktır ama hala çekinceli yaklaşıyorum. Bu parayıda belkide sizin bu yaklaşımınızla çekinmeden bu kağıda yatıracağım.
al-sat tavsiyesi içermemektedir.
Döviz uzun vadede hep kaybettirmiştir. Ancak belirli dönemlerde kısa vadede para kazandırmıştır. Mesala her sene en az 2-3 kez her seferinde %5-15 oranında bir anlık getirileri vardır. Oyüzden seçimlerden çok süpriz bir çoklu koalisyon çıkmazsa döviz bukadar cari açığa rağmen pek cazip değil. DNZYO da mesala 1.5 yıl bekledin diyelim. Ortalama senelik asgari %18 den %27 getiri demektir. 2.72*1.27 yaklaşık 3.5 YTL özvarlık demektir. 1.36 lık senet için %160 yakın getiri potansiyeli demektir. EURO için bu değer 1.5 yıl sonrası için 4.68 YTL ederki bence Türkiyenin iç savaşa falan girmesi gerekli.
teşekkür ederim syn kocanyurt.........bütün dostlara iyi geceler.
syn kocanyurt,
başka bir sitede tarafımdan açılmış olan dnzyo topiğinde bu kağıdın 0.5 leri göreceği iddia edilmektedir. BU iddia anlamsız gibi gelebilir ama bu iddiayı atan kişi geçen yıl yine bu zamanlarda kağıt 2.5-2.8 lerde hareket ederken ve şahsım adına kağıdın 3leri kırıp 4 lere çıkacağını düşünürken bu şahış kağıdın 1.5 olacağını söylemişti. Nitekim oldu ve bu arkadaş hatta kağıdın çağrı fiyatını 1 yıl öncesinden tahmin etmiş oldu 1.5 demekle. İnanasım hiç gelmiyor ama böyle bir dönemde durup dururken bu şahsın bu rakamı söylemesi son derece moral bozucu oldu. Bu arkadaşımızın rumuzu Almina25 dir. Eskiden bu sitede Eflatun25 olarak yazı yazmaktaydı ancak o isimde yasaklanmış durumdadır. Site ise haberli maberli borsa sitesidir. Açık adres vermediğimden bu şekilde aktarıyorum. Lütfen bu siteyi ziyaret edip (belki zaten okuyorsunuzdur) tarafımdan açılan batırım ortaklığı yatırım ortaklığı oluyor topiğine bir bakarsanız ve değerlendirme yaparsanız memnun olurum. Durup dururken eniştem beni neden öptü misali buda şimdi nerden çıktı anlamış değilim.
saygılar sunuyorum.
kocanyurt
21-05-2007, 12:26
syn kocanyurt,
başka bir sitede tarafımdan açılmış olan dnzyo topiğinde bu kağıdın 0.5 leri göreceği iddia edilmektedir. BU iddia anlamsız gibi gelebilir ama bu iddiayı atan kişi geçen yıl yine bu zamanlarda kağıt 2.5-2.8 lerde hareket ederken ve şahsım adına kağıdın 3leri kırıp 4 lere çıkacağını düşünürken bu şahış kağıdın 1.5 olacağını söylemişti. Nitekim oldu ve bu arkadaş hatta kağıdın çağrı fiyatını 1 yıl öncesinden tahmin etmiş oldu 1.5 demekle. İnanasım hiç gelmiyor ama böyle bir dönemde durup dururken bu şahsın bu rakamı söylemesi son derece moral bozucu oldu. Bu arkadaşımızın rumuzu Almina25 dir. Eskiden bu sitede Eflatun25 olarak yazı yazmaktaydı ancak o isimde yasaklanmış durumdadır. Site ise haberli maberli borsa sitesidir. Açık adres vermediğimden bu şekilde aktarıyorum. Lütfen bu siteyi ziyaret edip (belki zaten okuyorsunuzdur) tarafımdan açılan batırım ortaklığı yatırım ortaklığı oluyor topiğine bir bakarsanız ve değerlendirme yaparsanız memnun olurum. Durup dururken eniştem beni neden öptü misali buda şimdi nerden çıktı anlamış değilim.
saygılar sunuyorum.
Sayın Hamzah,
24.08.2005 tarihinde DNZYO defter değeri 2.09 IMKB Değeri 2.45
05.04.2006 tarihinde DNZYO defter değeri 2.47 IMKB Değeri 2.80
Kusura bakma ama 2.5 lik senede 2.8 fiyat biçmek hatta 3-4 liraları beklemek spekülasyonu baklemektir. Burada hatalısınız. Üstelik otarihli diğer yatırım ortaklıklarından bazıları %20-30 iskontolu iken. Bugün durumçok farklı. DEXIA nın malı olan ve 2.73YTL defter değeri olan malı 1.36 YTL den bahsediyoruz. 1 bile desen anlarım. Mal dökmek için denir. Ama 0.5 için sadece it ürür kervan yürür derim. 0.5e indirmek isyenin bir mantığının ve gücünün olması gerekli. Banka zaten her zaman 1 YTL ile bedelli hakkını saklı tutuyor. DNZYAT elinde 3 milyon lot bile yok. topu topu 14.9 milyon hisse. Bugün en primli değil en iskontolu senet. Daha ne olsun canını sıkma. Diğer siteye bakmam bile. Üstelik 1994 den bugüne yatırım ortaklıkları dönemsel olarak en ucuzu en uç %33 e düşmüştür. Bunun anlamı 2.73 lük senet için 0.9 YTL dir. Ozaman Türkiyede gecelik 1700 faizlerin olduğu günler. 100 milyon USD için krizin çıkabileceği günler. Şu an hem Türkiye, hemde senedin cazibesi farklı.
kocanyurt
21-05-2007, 13:29
Bir şey daha ilave etmek istiyorum. O arkadaşın 1.5 olacak dediğinde bir kehanet arama. 2.1 lik senette 1.5 YTL senet %71 i ile islem görürebilir. Bizim dilde ise %40 prim potansiyeli olabilir demek. Yani az bile soylemiş. Bugünkü YTOlarda ortalama iskontolar %75 ler seviyesinde. DNZYO da %100.
Bu %100 artmaz mı? artabilir. ancak 2.73/0.5 =5.46 yani %446 prim potansiyeli OLAMAZ. (deprem olur anlık IMKB kilitlenir. Nükleer savaş olur... Ozaman senetler değil cebindeki para,evin malın mülkün işe yaramaz.)
Bir şey daha ilave etmek istiyorum. O arkadaşın 1.5 olacak dediğinde bir kehanet arama. 2.1 lik senette 1.5 YTL senet %71 i ile islem görürebilir. Bizim dilde ise %40 prim potansiyeli olabilir demek. Yani az bile soylemiş. Bugünkü YTOlarda ortalama iskontolar %75 ler seviyesinde. DNZYO da %100.
Bu %100 artmaz mı? artabilir. ancak 2.73/0.5 =5.46 yani %446 prim potansiyeli OLAMAZ. (deprem olur anlık IMKB kilitlenir. Nükleer savaş olur... Ozaman senetler değil cebindeki para,evin malın mülkün işe yaramaz.)
teşekkür ediyorum. 3 yıl önceki tecrübesizliğim pek tabiki ozaman ki öngörülerimi oluşturmuştur. Fakat bu yazınız rahatlatıcıdır. Dediğiniz gibi it ürür kervan yürür misali ben yine malıma dün sahip çıktığım gibi bugünde katlayarak sahip çıkacağım. Tekrardan teşekkür eder saygılar sunarım.
Tamam ikna oldum... Ben de aldım... Dİğer MYO'larımın yanına koydum..
Ancak bana göre tam al bölgesinde değil kağıt. Şu anda 3-4 MYO ciddi al sinyalleri ürettiler. DNZYO ise ölü taklidi yapıyor :) Sİnyaller ciddi kendileri ne kadar ciddi tartışılır... BU dahil MYO'ların hiç biri bu işlem hacimleri ile ciddi kaat sınıfına sokulamaz ya neyse...
Esasınsa olay DNZYO AKYO ARFYO olayını geçti... MYO endeksi de yitik... İSYAT biraz dirilir gibi oldu, onun da arkası gelmedi. Eridi gitti koskoca ISYAT gettiii :)
PD/DD ortalaması IMKB'de 2.1... Bizim bu yitik MYO'lar bi de tekstil 0,8 ortalamalarda.... Tekstil pahalı YTL ve Çin rekabeti ile zorda, karlara da yansıyo bu haliyle... Peki MYO sekttörü niye zorda.. Coşan endeks yüzünden mi :)
Neyse, İskontoluların tepesinde DNZYO var. ATSYO, AKYO, ARFYO,YTFYO, MYZYO gibi kağıtlarda DD'nin altında oldukça iskontolular... İşin doğrusu 3-5 MYO dışında primli MYO kalmadı...
MYO endeksi endeks 100 karşısında ezildikçe eziliyor... 0.98'den 0.35'e geldi... 3 yıl sürdü... Geçen cuma anma töreni tertipledim kendimce puahahah..... SOnra 0.35den Tepkilendi derken son 2 gün yine eziklik çıktı ortaya... 2000'de bu relatif grafik 0.41'lerden aşağı gelememişti. Zaten ordan gelen tepki ağır olmuştu falan filan... İşin komik tarafı YTL'de MYO endeksi 2000 tepesinin sadece %10 üstünde... Endeks 2,5'a katlamışken nerdeyse....
Yazan forumdaşlar gibi. Bu kaatı 12-24 ay aralığında tutma niyeti ile aldım... Böylece sanırım 3 uzun vadeli yatırımcı oldu forumda..
Bol kazançlar diler saygılar sunarım
kocanyurt
21-05-2007, 16:54
Tamam ikna oldum... Ben de aldım... Dİğer MYO'larımın yanına koydum..
Ancak bana göre tam al bölgesinde değil kağıt. Şu anda 3-4 MYO ciddi al sinyalleri ürettiler. DNZYO ise ölü taklidi yapıyor :) Sİnyaller ciddi kendileri ne kadar ciddi tartışılır... BU dahil MYO'ların hiç biri bu işlem hacimleri ile ciddi kaat sınıfına sokulamaz ya neyse...
Esasınsa olay DNZYO AKYO ARFYO olayını geçti... MYO endeksi de yitik... İSYAT biraz dirilir gibi oldu, onun da arkası gelmedi. Eridi gitti koskoca ISYAT gettiii :)
PD/DD ortalaması IMKB'de 2.1... Bizim bu yitik MYO'lar bi de tekstil 0,8 ortalamalarda.... Tekstil pahalı YTL ve Çin rekabeti ile zorda, karlara da yansıyo bu haliyle... Peki MYO sekttörü niye zorda.. Coşan endeks yüzünden mi :)
Neyse, İskontoluların tepesinde DNZYO var. ATSYO, AKYO, ARFYO,YTFYO, MYZYO gibi kağıtlarda DD'nin altında oldukça iskontolular... İşin doğrusu 3-5 MYO dışında primli MYO kalmadı...
MYO endeksi endeks 100 karşısında ezildikçe eziliyor... 0.98'den 0.35'e geldi... 3 yıl sürdü... Geçen cuma anma töreni tertipledim kendimce puahahah..... SOnra 0.35den Tepkilendi derken son 2 gün yine eziklik çıktı ortaya... 2000'de bu relatif grafik 0.41'lerden aşağı gelememişti. Zaten ordan gelen tepki ağır olmuştu falan filan... İşin komik tarafı YTL'de MYO endeksi 2000 tepesinin sadece %10 üstünde... Endeks 2,5'a katlamışken nerdeyse....
Yazan forumdaşlar gibi. Bu kaatı 12-24 ay aralığında tutma niyeti ile aldım... Böylece sanırım 3 uzun vadeli yatırımcı oldu forumda..
Bol kazançlar diler saygılar sunarım
Aramıza hoşgeldin
Ben 3-4 aylığım. Kıdemlimiz sayın hamzah tır. Buranın tarihçesini en iyi ondan alabiliriz. Bu senette teknikten ziyade adamlar parayı iyi ve risksiz çeviriyorlar mı ona bakmak gerek. En az ekim sonrasını hedef almalı.
Tarihçeye gerek yok be üstadım... Borsanın en beleş kağıdı nerdeyse...2006 krizinde 3ten gelmiş 1,5'a. PD/DD'nde bundan ucuz kaat 3-4 tane bütün borsada... (Not 2004'te 5'i görmüş pek ciddiye alınacak bir durum değil)
Yani fiyat yarılamış, defter değeri yarılamış tek kaat... EGYO ve MENSA'yı es geçersek... Onlarla da karşılaştırılacak cinsten değil ya...
Cidden beleş... Artık herkes alırken kazanmak istiyor...
Ha al sinyali yok.... Gelmeden de ek alım yapmam.... O başka...
Bu hissede eskiden bedelli riskleri vardı. genelde nominalden değil piyasa fiyatından bedelli kullndırıyordu. sanırım geçen sefer 2 ytl den kullandırıldı.
0.5 e gelme olasılığı hiç bir halde olamaz. Geleceği minimum yer (o da borsa kapanırsa filan 0.9)
Yıl içinde son bir kez bedelli yaparlarsa yaparlar, bu sene geçtikten sonra önümüzdeki yıl ya kar payı yada bedelsiz vererek artık bedelli çıkarma olasılığını da uzun süre kapatır.
Bu seviyeler risksiz ancak bir seferde değil kademeli alınmalı.
Önümüzdeki aylarda yeni açılacak Yatırım Ortaklığı Pazarına geçecek. Bu olumlu mu yoksa olumsuz mu etkileyecek göreceğiz. Bir de bunlar hesaplarda teminata sayılıyor mu bilmiyorum. Çünkü sadece IMKB100 hisseleri teminata sayılıyor diye biliyorum.
Bugünkü pay değeri 2.74
sayın takipçiler, pek tabiki bu yazdıklarımı çoğu yatırımcı biliyordur ancak tekrardan gündeminize sunmak için bedelli bölünmeleri tarih ve oranlarıyla sunuyorum. 2004 te %500 bedelli bölündüğünde 1 nominal değer 1 liradan ondan sonraki son 3 bölünmede 1 nominal değer 2 liradan kullandırılmıştır. Gözden kaçırmış olanların dikkatine sunulur.
Ö.S. Tarih % N.değer
DNZYO 9.990.000 14.985.000 06/03/2006 50,00 2000
DNZYO 4.995.000 9.990.000 27/06/2005 100,00 2000
DNZYO 2.700.000 4.995.000 12/07/2004 85,00 2000
DNZYO 450.000 2.700.000 06/02/2004 500,00 1000
MYO endeksi yalan oldu... İŞYAT bugün yalan oldu... Ne oluyoruz anlamadım...
Temel veriler bir yere kadar... Bu MYO endeksi nasıl olurda 4 cente yürüyen bir borsada en zavallı endeks olurlar... Akıl var mantık var...
BU kağıt mayıs dibinin altına kolay gelmez... Ancak dedim ya al sinyali yok...
2003 yılında 0.200 cıvarındaymış kagıdımız ,şimdide 1,37 lerde, yaklaşık 7 kat pirim yapmış oldugu anlaşılıyor.buda bize yeter sanırım. :)
2003 yılında 0.200 cıvarındaymış kagıdımız ,şimdide 1,37 lerde, yaklaşık 7 kat pirim yapmış oldugu anlaşılıyor.buda bize yeter sanırım. :)
bu hesaplama görüntü itibariye doğru gözüksede sonuç itibariyle yanlış olduğunu düşünüyorum. Şöyleki %500 bdelli bölünmeden önce ödenmiş sermaye 450bin lira ve piyasada sadece 450bin lot var. Arkasından gelen %500 bedelli bölünme ile 1 lot için insanlar 1 lira daha vermişlerdir. Diğer bölünmelerde ise ki asıl kasayı para ile doldurma döneminde 1 lot için 2 lira ödemişlerdir. Sonuç itibariyle 450 bin lira 14.9 milyon lira olurken, şirketin kasasına 14.45 milyon bedelli para girmiştir yani kağıt bedelleri yatırılmıştır ve sizin dediğiniz gibi şuanki kağıdın bedeli 0.2 ler gibi görülemez. Ki kağıdın birim pay bedeli IMKB ye şirket tarafından her zaman gönderilmektedir. Şuan 2.7ler üzerinde olduğunu cümle alem biliyor.
musti12573
22-05-2007, 11:10
anlaşılan birileri bir koku aldı yoksa nerde görülmüş bu kadar yorum bir anda buranın müdavimleri belli var bir şey ama hayırlısı umarım bekleyenler için iyi olur.bu arada kısa vadeli %15 bir prim görülüyor.
teşekkür ederiz syn musti..........umarım birgün.............
kocanyurt
22-05-2007, 14:11
Sayın Hamzah,
OYAYO forumuna bir girerseniz oradaki bekleyişler ve umutları lütfen bir inceleyin. İnsanların beklentileri için tecrübe olur.
Sayın Hamzah,
OYAYO forumuna bir girerseniz oradaki bekleyişler ve umutları lütfen bir inceleyin. İnsanların beklentileri için tecrübe olur.
ok, hiç ilgimi çekmemişti. ama fikir bağlamında gezmekte biraz fayda var.
muhtıracı
22-05-2007, 16:27
sayın yo yatırımcıları x aracı kurumu x yatırım ortaklığının yüzde elli birini elinde bulundursun.aracı kurum iflas edince yatırım ortaklığının durumu ne oyuyor.yarıdan fazlası battığı için yatırım ortaklığı hissesi bulunduran ne gibi zarar görür.yada yo ların yöneticileri menkul kıymetleri satıp sırra kadem basabilirlermi? böyle bir risk varmı.hani bazı yo ların fiyatlarına bakınca ister istemez pireleniyor insan, yoksa bizim bilmediğimiz bir dümenlermi var. borsaya ilk girdiğim yıllarda yo lar bir iki tane anca idi. bir masa bir sandalye eh birde bilgisayar diyorlardı.o günlerde akşam yerinde olan bir market sabah yerinde yeller esen durumlar oluyordu,bir masa bir sandalye için hayli kolay olur filan diyorlardı.Bir banka üzerinden çalışıyorum. bizim senetlerimizi bizden habersiz satabilirmi. kendi malı gibi rehineye verebilirmi.
kocanyurt
22-05-2007, 16:34
sayın yo yatırımcıları x aracı kurumu x yatırım ortaklığının yüzde elli birini elinde bulundursun.aracı kurum iflas edince yatırım ortaklığının durumu ne oyuyor.yarıdan fazlası battığı için yatırım ortaklığı hissesi bulunduran ne gibi zarar görür.yada yo ların yöneticileri menkul kıymetleri satıp sırra kadem basabilirlermi? böyle bir risk varmı.hani bazı yo ların fiyatlarına bakınca ister istemez pireleniyor insan, yoksa bizim bilmediğimiz bir dümenlermi var. borsaya ilk girdiğim yıllarda yo lar bir iki tane anca idi. bir masa bir sandalye eh birde bilgisayar diyorlardı.o günlerde akşam yerinde olan bir market sabah yerinde yeller esen durumlar oluyordu,bir masa bir sandalye için hayli kolay olur filan diyorlardı.Bir banka üzerinden çalışıyorum. bizim senetlerimizi bizden habersiz satabilirmi. kendi malı gibi rehineye verebilirmi.
1.Yatırım ortaklığı ile menkul değerler şirketi farklı tüzel kişilikler. Size en güzel örneği Demir yatırım ortaklığından vereyim. Demirbank malumunuz battı. Fakat DMRYO farklı tüzel kişilik olduğu için IMKB de işlem görmeye devam etti. Denizbank Demir yatırım ortaklığının yönetim hakkını satın aldı ve adını DNZYO olarak değiştirdi.
2. İkincisi yöneticileri YAT ortaklıklarının mallarını satamaz. Çünkü her gün spk bültenine girip değerlerini kontrol edebilirsiniz. SPK günlük olarak takas verileri ile beraber bunları denetim altında tutuyor.
220708 lot 1.36 kademesine alış koydular kagıt hala yerinde,sinirler gerildi sanırım ,hayırlısı olsun diyelim
enesselim
23-05-2007, 13:27
garanti garanti rodin
enesselim
23-05-2007, 13:45
bunlar günlükçü ama fena silkelenecekler
enesselim
24-05-2007, 20:46
elin mahkum sonuna kadar
sevgili takipçiler; bu hafta yine moralim bozuldu. Tekborsada 2 hafta önce dnzyoda %242 bedelsiz potansiyel yazıyordu. Ancak bu haftanın dergisinde bu oran %14.7 gözüküyor. Hiç anlamadım bu nasıl oldu. Ya dergi yanlış yazıyordu veya hala yazıyor. Yada bilmediğimiz birşeyler dönüyor. Anlayan varsa bana bi açıklasın lütfen.
kocanyurt
28-05-2007, 11:04
sevgili takipçiler; bu hafta yine moralim bozuldu. Tekborsada 2 hafta önce dnzyoda %242 bedelsiz potansiyel yazıyordu. Ancak bu haftanın dergisinde bu oran %14.7 gözüküyor. Hiç anlamadım bu nasıl oldu. Ya dergi yanlış yazıyordu veya hala yazıyor. Yada bilmediğimiz birşeyler dönüyor. Anlayan varsa bana bi açıklasın lütfen.
Tekborsa dergisini dikkate alma. Haber editörünü tanıyorum. Önceki yıllarda çok ciddi hataları vardı(enflasyon muhasebesine geçiş sürecinde) İki üç kez uyardım ama düzeltmediler ve kendilerinin doğru olduğunu iddia ettiler. Fakat 3 sayı sonra özür dileyerek düzelttiler tabiki teşekkür ederek. Ben de oyıl EGEGUB den 1 e 3 kazandım. Sonra dergi spekülasyona karıştı. Yayın yönetmeni hakkında soruşturma açıldı. Zaten kızıyordum KYleri kazıklıyorlar diye. 1.5 senedir almıyorum.
İkinci nokta bedelsiz potansiyeli nedemek muhasebe açısından onu düşün. Şu anda yedeklerinde sermayenin kaç katı birikim olmuş onu dikkate alacaksın. Defter değeri 2.74 bunların bir kısmı henüz kağıt üzerinde kar ve zararları içeriyor bunları çıktığında yani yılbaşındaki defter değeri olan 2.42 yi dikkate aldığında %142 potansiyeli vardır. Gerisi HİKAYE. Başkalarına bakmayalım. Konuyu derinliğine inceleyip, kendi yorumlarımızı koyalım. Dergi isterse eksi bilmem kaç yazsın.
Tekborsa dergisini dikkate alma. Haber editörünü tanıyorum. Önceki yıllarda çok ciddi hataları vardı(enflasyon muhasebesine geçiş sürecinde) İki üç kez uyardım ama düzeltmediler ve kendilerinin doğru olduğunu iddia ettiler. Fakat 3 sayı sonra özür dileyerek düzelttiler tabiki teşekkür ederek. Ben de oyıl EGEGUB den 1 e 3 kazandım.
teşekkür ederim. Bakalım bizede 1-3 verecekler mi? 3 yıldır kazanamayan borsacı olur mu derseniz evet oluyor. Ben 3 yıldır kazanç yerine kayıp yaşıyorum :) Vardır bundada bir hayır..........
Dergide dikkat çeken diğer bir konuda bu yıl ilk çeyrekte iyi kar getirenler listesini yayınlamışlar. Listede 200bin lira kar yapan kağıt yer almışken; 1.6 milyon lira kar yazan dnzyo'yu liste dışı bırakmışlar. Objektifliklerini demekki bir yana bırakabiliyorlar. Genelde her hafta alıyordum ama bende satın almayı bırakıyorum. Dergiye verdiğim 4 lirayıda her hafta dnzyo lot olarak koyuyorum :). selamlar.
kocanyurt
28-05-2007, 11:37
teşekkür ederim. Bakalım bizede 1-3 verecekler mi? 3 yıldır kazanamayan borsacı olur mu derseniz evet oluyor. Ben 3 yıldır kazanç yerine kayıp yaşıyorum :) Vardır bundada bir hayır..........
Sayın Hamzah,
IMKB de şu anda 1 e 3 kazandırma potansiyeli olan senet yok. En ucuz sektör YTO lar fakat onlarda bile beklentim orta vadede %50-%75 ler seviyesi. Oyüzden 1 e 3 zor. EGEGUB de yakaladığımda 5 ayda oldu bu olay. Çünkü senedin defter değeri kanun değişikliği ile bir anda 14 milyon YTL den 70 milyon YTL ye yükseldi. Bunu dergiler dahil kimse çakamamıştı. Şu an öyle şeylerin olması sözkonusu değil. Ama %75 az mı derseniz el insaf derim. Başbakan %13 faziden söz ediyor. Şuan ki net %15 le bile 5 yıllık kazanç.
hocam 1 e 3'ü espiri yapmıştım. Zaten %50 civarında bir artış dahi kabulümdür. Ancak bu oranın üstüne çıkması bizi mutlu eder. Genel durum ve şartları o gün geldiğinde değerlendiririz inşallah.
Bence az kaldı... Yılbaşında bu salak müsamere bitmiş olur... DNZYO şu bu ne farkeder... Kayıp MYO'ların tümü için... Ama her şeyden önce bir AL sinyali gelmeli... Ama bir türlü gelemiyor.... MYO endeksi yükselmeden buralarda çok bi numara olmaz...
muhtıracı
28-05-2007, 17:34
yüzde doksan küsür halka açık şirketlerin durumu neye benziyor.yükü sarmışsın milletin sırtına, kar yada zarar etsen yöneticiye brşey oluyormu, davul bizde tokmak onlarda gibi geliyor bana, vatandaşa ait bir şirketin başında fındık mı kırıyorlar yoksa,vatandaş uyanık olmalı bence, bizim bilmediğimiz durumlar olabilirmi. x yo 2 ediyor. bunlar değirinin yarısında.
kocanyurt
29-05-2007, 17:00
Arkadaşlar AKYO ile başlıyoruz. Sabredin ve malınızı ucuza kaptırmayın.
AKYO 1.57 idi bu sene 0.41YTL temettü verdi. Şimdi 1.56 Daha ne olsun. Defter Değeri 2.68
Deniz YTO 2.74 IMKB 1.38
bugün biraz daha sepete attım. bakalım ne olacak.
kocanyurt
29-05-2007, 17:53
bugün biraz daha sepete attım. bakalım ne olacak.
1.38 alışta ve ben 1.25-1.26 ten aldığım 40.000 adedi vermedim. Beklentimi sen hesapla.
1.38 alışta ve ben 1.25-1.26 ten aldığım 40.000 adedi vermedim. Beklentimi sen hesapla.
aman hocam dur. siz verirseniz ozaman almina25 diye bir dostumuzun dediği rakamları görürüz (0.5 ler gibi rakam telaffüz etmişti). Şöyle 2 leri bi görelim ondan sonra bir plan program yapmamız gerekecek. Yalnız AKYO gidince ümidim arttı. Giren zararları çıkarmak için taze kaynak enjekte etmem gerekiyor. Dolarda batırdı mubarek biraz çıkıp en azından kafa kafaya gelseler ; iyi olacak kanımca...........
kocanyurt
29-05-2007, 21:12
aman hocam dur. siz verirseniz ozaman almina25 diye bir dostumuzun dediği rakamları görürüz (0.5 ler gibi rakam telaffüz etmişti). Şöyle 2 leri bi görelim ondan sonra bir plan program yapmamız gerekecek. Yalnız AKYO gidince ümidim arttı. Giren zararları çıkarmak için taze kaynak enjekte etmem gerekiyor. Dolarda batırdı mubarek biraz çıkıp en azından kafa kafaya gelseler ; iyi olacak kanımca...........
Yatırım ortaklıklarında eninde sonunda iskontolar %0-20 lere gelecek. O zaman kısmetse çıkacağım. Bugün Akbank senetlerin %15 ini daha piyasadan alacağım dedi. Geçen senede 800.000 lot alacağım demişti. Bunu tüm bankalar sırayla yapacak. Kendi yönettiği senedi bu iskontolardan verirlerse ZAVALLI KÜÇÜK ve KERİZ YATIRIMCIlardan (KKY)toplayacak. Faiz ve hisse senedinden başka bi şey olmayan senedi yok pahasına alacaklar. UYANIK yatırımcılarda bankaya mallarını ucuzdan değil değerine yakın değerlerden eline vermek olacak. KKY veya UY olmak bizim elimizde.
Yatırım ortaklıklarında eninde sonunda iskontolar %0-20 lere gelecek. O zaman kısmetse çıkacağım. Bugün Akbank senetlerin %15 ini daha piyasadan alacağım dedi. Geçen senede 800.000 lot alacağım demişti. Bunu tüm bankalar sırayla yapacak. Kendi yönettiği senedi bu iskontolardan verirlerse ZAVALLI KÜÇÜK ve KERİZ YATIRIMCIlardan (KKY)toplayacak. Faiz ve hisse senedinden başka bi şey olmayan senedi yok pahasına alacaklar. UYANIK yatırımcılarda bankaya mallarını ucuzdan değil değerine yakın değerlerden eline vermek olacak. KKY veya UY olmak bizim elimizde.
valla kayıplar canımıza tak dedi. İnşallah bu sefer daha akıllı organize olacağız. Ancak tecrübelendik gibime geliyor. 5 yılda az şeyler görmedik. Yalnız iskontolar 0 lara düşmekle beraber yukarılarada çıkacaktır. Buna inanıyorum yeterki o atmosfer oluşsun.
Piyasa düşüyor, Deniz yükseliyor ne güsel:he:eski günlere geri mi dönüyoruz yoksam
yav ne oluyor. ne güzel ne güzel. Aman hadi bakalım nerelere kadar koşabileceğiz.
durduk. birileri yine taş koydu yolumuza. Neyse sorun değil bakalım şu önümüzdeki taşları bi ayıklayalım bakalım. Umarım deniz yatırım satmıyordur. Sattı ise taş kendileridir.
kocanyurt
30-05-2007, 12:17
durduk. birileri yine taş koydu yolumuza. Neyse sorun değil bakalım şu önümüzdeki taşları bi ayıklayalım bakalım. Umarım deniz yatırım satmıyordur. Sattı ise taş kendileridir.
Deniz yatırım şu an 2. sırada. Burada taşlardan ziyade piyasanın hareketlenmesi önemli. Yoksa taş falan kalmaz. Önümüz açık %20 iskontoya çok yol var. Bugünküler sadece AKYO nun verdiği gaz. Piyasa 6 aylıklardan sonra MKYO ları fark edecek. Ozaman göreceğiz. Yalnız bu arada arbitraj fırsatları çıkabilir. Ona dikkat etmek lazım.
muhtıracı
30-05-2007, 13:05
biri bizi gözetliyormu. yüzde doksanı küçük yatırımcıda olan bir hisseyi yükselten ağa bu işten ne elde edecek. bunlar bizim alışlarımızı gözeleyebiliyorları. kaç kere kağıtsatttıysan peşinden yükseliyor.sankı benin sattığı görüyor.genel anlamda söylüyorunm.
Matchbox
30-05-2007, 13:16
biri bizi gözetliyormu. yüzde doksanı küçük yatırımcıda olan bir hisseyi yükselten ağa bu işten ne elde edecek. bunlar bizim alışlarımızı gözeleyebiliyorları. kaç kere kağıtsatttıysan peşinden yükseliyor.sankı benin sattığı görüyor.genel anlamda söylüyorunm.
Gözetleme değil, bizim gibi küçük yatırımcılar kağıdın alınması yerde kağıdı satar, kağıdın satılması gereken noktada da kağıdı alırlar.
O yüzden borsada gerçekten sabırlı ve sistemli olman gerekir.:notr:
no comments no money. let's see what is going on...........
kocanyurt
30-05-2007, 13:35
Gözetleme değil, bizim gibi küçük yatırımcılar kağıdın alınması yerde kağıdı satar, kağıdın satılması gereken noktada da kağıdı alırlar.
O yüzden borsada gerçekten sabırlı ve sistemli olman gerekir.:notr:
imzamı atarım. Neyi hangi fiyata NEDEN aldığını bileceksin. Aldığını hangi fiyata hangi NEDEN le satacağını bileceksin. Birazda sabır oldumu ÇORBA pişti demektir.
imzamı atarım. Neyi hangi fiyata NEDEN aldığını bileceksin. Aldığını hangi fiyata hangi NEDEN le satacağını bileceksin. Birazda sabır oldumu ÇORBA pişti demektir.
hocam, hep mi çorba içeceğiz (3 yıldır çorba parasıda olmadı hep zarar yazdıkta). Yahu bu menude hiçmi etli sütlü yemek yoktur. kurufasulyedemi yok.........hep çorba :)
enesselim
30-05-2007, 13:53
Aza Tamah ÇOGA Hamzah
Ezik MYO endeksinin en ucuz kağıdı... Yıllardır bırak çorba içmeyi selam vern borçlu çıkmış:)
kocanyurt
30-05-2007, 14:49
Ezik MYO endeksinin en ucuz kağıdı... Yıllardır bırak çorba içmeyi selam vern borçlu çıkmış:)
1999 yılından 2006 haziran ayına kadar XYORT/IMKB100 oranı ;
0.48 ile 0.8 arası oynamış. TAM 7 YILLIK DÖNEM; Bunların dışına
A. 1999 yılı içinde 0.4 lere düşmüş.
B. 2004 Yılında 1.02 lere kadar çıkmış.
2006 temmuzdan sonra ise 7 yıllık grafikten bağımsız resmen ÇÖKMÜŞ.
IMKB100 den bağımsız hareket etmemesi gereken çünkü organik olarak göbek bağı ile IMKB ye bağlı olan bu endeks belirsizlik yüzünden Yerli yatırımcı uzak durduğundan terkedilmiş. Fakat bu bir tarihi fırsattır. Matematik bilen, olasılık hesabı yapan kişi uzun vadeden bahsetmiyorum orta vadede kesinlikle FAIZIN,DOVIZIN ve IMKB100 ün üzerinde para kazanacak.
0.6 IMKB100 bile 28000 eder. Şu an XYORT 16000 seviyesinde yine bakın aynı hesabı bulduk en az %75 getiri demek.
çorba içerken yine kaşığa vurdular. Üzerime döküldü, ne çorbayı nede kurufasulyeyi yediriyorlar. Hep hesabı bize bırakıp kaçıyorlar. 1.39dan biraz daha alayım bari :)
çorba içerken yine kaşığa vurdular. Üzerime döküldü, ne çorbayı nede kurufasulyeyi yediriyorlar. Hep hesabı bize bırakıp kaçıyorlar. 1.39dan biraz daha alayım bari :)
Sn Hamzah
Kepçe ile çorba içeceğin günler gelecektir... Bugun bir geçsin bir iki kademe alttan belki bende sizin kazana ortak olabilirim... :)
kocanyurt
30-05-2007, 17:18
Ağustosu bekleyeceğiz.
Ağustosu bekleyeceğiz.
Ağustosa kadarsa ben yokum bak... hani kısmette k.ırakda askerlik yapmakta olabilir... ordan takip zor olabilir :)
Sn Hamzah
Kepçe ile çorba içeceğin günler gelecektir... Bugun bir geçsin bir iki kademe alttan belki bende sizin kazana ortak olabilirim... :)
hoşgelirsin sefa gelirsin dostum. Biz gördüğün gibi buralardayız. Karnımızı buradan doyurabilirsek gedikciğimden de çayları içeriz.
arkadaşlar yarın 4 kademe yukarı gitmezsek bana ne yapacağınıza siz karar verin.
Buda nereden çıktı sayın hamzah..
bende bunedi en az 2-3 yıldır takip ediyorum ve yaklaşık 5-6 aydır da taşıyorum, bir tüyo finamı yoksa hisslermi ..
saygılar..
Buda nereden çıktı sayın hamzah..
bende bunedi en az 2-3 yıldır takip ediyorum ve yaklaşık 5-6 aydır da taşıyorum, bir tüyo finamı yoksa hisslermi ..
saygılar..
hislerime güveniyorum sayın Antioch, yarın teyit edeceğiz. Nedenim son yarım saatte 156 bin lottan 220bine kadar satış gelirken son 10 dakikada yanlış görmedi ise 200binin üzerinde alış geldi ve 400binin üzerinde işlemle kapadı. Bunu mesaj olarak algıladım ve 4 kademe yükseliş ise o nedenle söylenmiştir. Ha 3-4 kademe için bu kağıtta değiliz pek tabiki.....beklentiler daha yukarılarda. Al-satçılardan kurtulmamız gerekiyor.
daha önce AKYO ve DNZYO nun birim pay değerşerinin AKYO nun 0.45 YTL kar payı vermesi ile eşitlendiğini bundan sonra fiyatta da beraber hareket edeceğini öngürmüştüm.
Bugün panik bir alış oldu sonra sanki onu bastırmaya çalıştılar. AKYO da dün ve bugün Akbank'ın alımları yoktu. Daha adamlar alıma başlamadan ne kadar arttı. Akbank önce nakit temettü ve sonrasında dün ve bugünkü haber ile kendi iştiraki olan AKYO yu destekledi.
Aynı adımı Denizbank ve diğer (ARFYO, ISYAT, YKRYO) yatırım ortaklıkları için bekliyorum. Ancak en yüksek prim oranı şu an galiba DNZYO da.
Eğer bankalar destek vermez ve bu kağıtları desteklemezlerse Türkiye'de yatırım ortakığı olayı biter, zaten ayrı bir borsa pazarı açacaklar yakında. SPK nın da bu işe bir el atması lazım. A tipi hisseleri kaldırsalar en azında spekulatorler hisseleri ele geçirmek için girer.
Neyse en kötü hal senaryosu 5 yılda vereceği temettü ile amorti ederiz.
erdoğan72
31-05-2007, 02:43
Bedelli % Bedelsiz % Temettü % Bolünme %
DNZYO 06.03.2006 50,00 0,00 0,00 1,08
DNZYO 27.06.2005 100,00 0,00 0,00 1,27
DNZYO 12.07.2004 85,00 0,00 0,00 1,37
DNZYO 29.03.2004 0,00 0,00 0,00 2,00
DNZYO 05.02.2004 500,00 0,00 0,00 4,12
bu güne kadar hep bedelli verdi temettü nerden cıktı
kocanyurt
31-05-2007, 12:09
daha önce AKYO ve DNZYO nun birim pay değerşerinin AKYO nun 0.45 YTL kar payı vermesi ile eşitlendiğini bundan sonra fiyatta da beraber hareket edeceğini öngürmüştüm.
Bugün panik bir alış oldu sonra sanki onu bastırmaya çalıştılar. AKYO da dün ve bugün Akbank'ın alımları yoktu. Daha adamlar alıma başlamadan ne kadar arttı. Akbank önce nakit temettü ve sonrasında dün ve bugünkü haber ile kendi iştiraki olan AKYO yu destekledi.
Aynı adımı Denizbank ve diğer (ARFYO, ISYAT, YKRYO) yatırım ortaklıkları için bekliyorum. Ancak en yüksek prim oranı şu an galiba DNZYO da.
Eğer bankalar destek vermez ve bu kağıtları desteklemezlerse Türkiye'de yatırım ortakığı olayı biter, zaten ayrı bir borsa pazarı açacaklar yakında. SPK nın da bu işe bir el atması lazım. A tipi hisseleri kaldırsalar en azında spekulatorler hisseleri ele geçirmek için girer.
Neyse en kötü hal senaryosu 5 yılda vereceği temettü ile amorti ederiz.
Bankalar destek vermese bile iskonto oranları %90 lar seviyesinde ise YTO lar bitmez. Şöyle düşünelim bu sene başından buyana DNZYO hisse başına %23 kar. Sene sonuna kadar IMKB sabit kalsa faizlerle %30 seviyesinde desek bugün bu kadar kar artışı verebilen yani FK=3 civarı ne senet nede sektör var. Önümüzdeki yıllarda enflasyonun 10 ların altına düştüğünde faizlerin %12 lere tekrar geldiğinde iskontoları azalana kadar çok cazip. Bankalar almasa bile bir sürü fon veya kişiler bunlara yönelecek. AKYO daki %41, 0.94lük temettü vermeyeceğim diyen YKRYO bile %5.21 nakit temettü verdi. Hiç fena rakamlar değil. Önümüzdeki yıl tümü bedelsiz ve temettüleri vermek zorunda kalacaklar.
enesselim
03-06-2007, 21:04
ne yaparlarsa yapsınlar bu kadar bekliyen küçüklerle gidecekler sakın dökülmeyin elleri mecbur
kocanyurt
03-06-2007, 21:29
Borsada zaten iskontolu başka sektör de yok. Özvarlıklarının altında işlem gören senetler tabiki YTO lar dışındada var. Ancak hiç birindeki iskonto seviyesi%90 lar mertebesinde değildir. Zaten %90 seviyesinde iskonto demek için
1. Ya şirket batmıştır.
2. Yada bağlı olduğu bir grup var ise o batmıştır. Aksi takdirde neyin iskontosu. Niçin 2.75 YTL defter değeri olan üzerinde 5 ayda %23 e yakın kar bulunan bugun tüm varlıkları 2 gün içinde nakite çevrilebilen şirket 1.42 değerinden işlem görsün.
Mantıklı tabiki değil. Burada MKYO lara yatırım yapan KY ler uyanık olacak.Ellerindeki