PDA

View Full Version : DNZYO Deniz Yat. Ort.

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20

Hamzah
09-09-2007, 00:01
kardeş ben önlemi aldım

ağızda eriyen mide ilacı var yanımda taşıyorum
reklam olmasın die ismini vermiyorum ilacın
yoksa bizim ımkb ye kayıtlı ilaç firmalarına ayıp olur isim vermek
:):::::::::::::::::)):):))))

aman dikkat edin. Ben bu kağıdın yarattığı, aşırı ishal ve kusmadan hastaneye yattım. Sonuçta hastane masrafları için dnzyoya muracaat ettim. Şu ilacı bizede söylede doktor masraflarından bari kurtulalım.

reaktör
09-09-2007, 18:23
aman dikkat edin. Ben bu kağıdın yarattığı, aşırı ishal ve kusmadan hastaneye yattım. Sonuçta hastane masrafları için dnzyoya muracaat ettim. Şu ilacı bizede söylede doktor masraflarından bari kurtulalım.

eyülüln yarı sonrası ekim başı
deniz yatırım ortaklığı

DECOY
09-09-2007, 22:38
eyülüln yarı sonrası ekim başı
deniz yatırım ortaklığı

SAYIN REAKTÖR bu kadar eminsiniz yani????duyum falanmı var acaba?biz o zamana kadar stresten hakkın rahmetine kavuşmayalım...:)

Hamzah
10-09-2007, 10:56
SAYIN REAKTÖR bu kadar eminsiniz yani????duyum falanmı var acaba?biz o zamana kadar stresten hakkın rahmetine kavuşmayalım...:)

:) allah yardımıcımız olsun. Hastaneye ziyaretine gelin arkadaşlar. Gazi Üni. hastanesinde yatıyorum. İshal ve kusmadan dolayı........

DECOY
10-09-2007, 18:15
endeks eksi,dnzyo + ne iş?:notr:

X..
10-09-2007, 21:33
Deniz yatırım A.Ş. dün 377 000 lot almış Kağıdına destek atmaya karar verdi demekki.

bastian
11-09-2007, 08:34
Deniz yatırım A.Ş. dün 377 000 lot almış Kağıdına destek atmaya karar verdi demekki.

bir duzeltme; Dun 209.433 lot aldi :super: 5 eylulde ise 397.854 lot almisti
bir onaylama; Kağıdına destek atmaya karar verdi :)

sen isini bilirsin den-yo`cugum :) Bu arada yeni tarzini begendim, baktin biz degismiyoruz ve bekliyoruz, sen tarzini degistirdin, tebrik ederim yukari hareketlerinin devamini dilerim...

Hamzah
11-09-2007, 11:14
bir duzeltme; Dun 209.433 lot aldi :super: 5 eylulde ise 397.854 lot almisti
bir onaylama; Kağıdına destek atmaya karar verdi :)

sen isini bilirsin den-yo`cugum :) Bu arada yeni tarzini begendim, baktin biz degismiyoruz ve bekliyoruz, sen tarzini degistirdin, tebrik ederim yukari hareketlerinin devamini dilerim...

TEBRİKLER :)

bastian
11-09-2007, 11:45
6 eylulde de 174.742 lot almis, aman eksik bilgi vermeyelim:) bu arada 1.54`in uzerine kalici olarak atarsa daha iyi olacak gelecek gunler umarim...

Hamzah
11-09-2007, 17:24
Arkadaşlar 1.52 bu kağıtta birinci çelik kapı. Yine geldi dayandı. Bu kapı geçilemiyor. Bekçilerin elinde savaş topuzu var. Kapıya gelenlerin tam kafasına vuruyorlar ve birtane yedikten sonra hastanelik oluyor.

bastian
11-09-2007, 17:32
Arkadaşlar 1.52 bu kağıtta birinci çelik kapı. Yine geldi dayandı. Bu kapı geçilemiyor. Bekçilerin elinde savaş topuzu var. Kapıya gelenlerin tam kafasına vuruyorlar ve birtane yedikten sonra hastanelik oluyor.

gecilir gecilir :vurkafa: buyrun ben kapiya calismaya basladim bile...

DECOY
11-09-2007, 18:26
gecilir gecilir :vurkafa: buyrun ben kapiya calismaya basladim bile...Sağol bastıan ha gayret ....arkadaşlar bizde destek olalım..hadi....:super:

Hamzah
12-09-2007, 00:41
ya arkadaşlar 3-5 kuruşumuzla yormayalım kendimizi. Buna destek verelim derken sermaye kayboluyor.

bastian
12-09-2007, 10:15
valla vura vura kafa kalmadi ne kapiymis yahu:) bana bu hafta 1.55 ve uzeri kapanislar yeterlidir... bekleyelim gorelim...

DECOY
12-09-2007, 13:51
zaten bekliyozzz .... bastian ,elden bişey gelmiyoooo...inşallah dediğin gibi kapatır haftayı....

DECOY
12-09-2007, 18:07
Hacim az ama kapanış 1,53 :cool:

bastian
12-09-2007, 18:37
den-yo teknik olarak yorulma sinyalleri vermeye basladi,ulem kac yildir yatiyorsun yorulmak yok mars mars ileri:) bugunde den-yo hisse almis ama alanlar ky mi yoksa kendileri mi yarin anlariz...

DECOY
13-09-2007, 09:45
hepinize hayırlı ramazanlar arkadaşlar...

bastian
13-09-2007, 10:31
herkese hayirli ramazanlar dilerim...

bastian
13-09-2007, 10:34
den-yo dunde 140bin lot almis, 5-12 eylul arasi 900bin lot almis, dolasimdaki senet 15 milyon lot olduguna gore fena bir oran diil...teknikten sonra takasi duzeltme calismalari yapiyor den-yo :)

Hamzah
13-09-2007, 11:16
Herkesin ramazan ayını kutlar nice bayramlarına ermemizi yüce allahtan niyaz ederim. saygılar.

HBICE
14-09-2007, 10:35
Evet sonunda MYO endeksi çok önemli al sinyalleri üretti. Relatiff endekste 8 ay sonra gelen al sinyali bence çok önemli. Zira bu tuhaf MYO'lar pis bir şekilde birbirleri ile korelasyon yapar oldular. MYO endeksi ala geçtiğine göre endekse karşı görecez bakalım korelasyonlarını...

YTL'de MYO endeksinin 2000 tepesinin %10 civarı üstünde olduğunu endeksin ise %250 üstünde olduğunu hatırlatalım.

DNZYO'da sinyal uzun zamandır var. USD/JPY dışında ters bir şey yok... Carry trade riski var ancak piyasada ciddi etkiler görülmüyor. Benim 2 piyasa kriterim, 4 MYO endeksi kriterim, 4 kaada ilişkin kriterim sağlandı...Artık yine olmazsa... Ne diyim artık teknik, temel, makro hiç bir şey yetmiyormuş demek ki... DNZYO'^nun borsanın en beleş ve kar eden 10 şirketi içinde olduğunu da hatırlatalım:)

DECOY
17-09-2007, 18:20
bugünde kan kaybettik 2 kademe...:arf:

asborx
17-09-2007, 19:58
sn dokey;
bizim speğin taksimden taktik alması lazım tahta çok hareketsiz ve zevksiz, bir zamanlar yatırımcılar tahtayı pembe dizi gibi izlerdi o günleri mumla arıyoruz bir masa ,bir kasa güzel bir senarist kısaca adam gibi adam lazım anlaşılmıştır umarım.
saygılarımla.

bastian
17-09-2007, 21:27
gecen cuma da 87575 lot almis den-yo, almaya devam etmeni dilerim.... bu hafta 1.65 ve uzeri kapanis yaparsan benim icin yeterli....duzeltmeni adam gibi yapip yola devam et, den-yo sen isini bilirsin :) haydi goreyim seni...

DECOY
18-09-2007, 18:36
FED ide atlatalım du bakali ne olacak?Temel fıkrası gibi...

asborx
19-09-2007, 11:57
denizin onca yaptığı işlemler nereye kar yazıyor bir bilsem:grrr:

DECOY
20-09-2007, 12:03
çok sessizsiniz arkadaşlar....

asborx
20-09-2007, 22:36
doğru söze ne denir bak bumyo ya hareket olan yerde berekette olur bir iki kademe çıksan, ne çıkmasan ne atı alan üsküdarı geçiyor sen bir iki oyalan güleyim bari sankim bana ulusal 30 kağıdı :grrr:

bastian
21-09-2007, 15:02
çok sessizsiniz arkadaşlar....

Hersey yolunda gidiyor bence, den-yo alimlara devam ediyor vardir bir nedeni yakinda kokusu cikar bence, haftalik bazda grafigine gore dusus kanalindan bu hafta itibariyle cikilmistir bence, cok ekstrem bi durum gormezsem yazmayacagim, cunku den-yo isini biliyor :)

bastian
22-09-2007, 11:21
31.08.2007 - 19.09.2007 Tarihleri Arasındaki Takas Değişimleri

Aracı Kurum Adet (Lot)19.09.2007 Adet (Lot)31.08.2007 Fark Adet (Lot) Fark Hacim (bin TL)
DZY - DENİZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.,A 3.978.903 2.943.050 1.035.853 1.688,44

den-yo sen isini biliyorsun bakalim ne cikacak bu isin sonunda :) aklima gelenler tamamen tahmin; 9 aylik kar bir hayli iyi gelecek hazirlik yapiyorlar ve/veya sermaye arttirimina karar vercekler ama daha biz bilmiyoruz ama den-yo biliyor :)

dolar bazli kirilma noktasi 1.5$'dir bence, gecerse durumu tekrar degerlendirmek gerekir tabii bence :yes:

DECOY
22-09-2007, 13:05
Tahminimizden de iyi olacak sanırım..Yazı için teşekkürler...Dnzyo ile ilgili hiçbir yerde bişey yazılmıyor..Siz ve Hamzah , Dnzyo mağdurlarını ayakta tutuyosunuz...Teşekkürler size ve bilgilerini paylaşan herkese...

peacehan
22-09-2007, 18:31
herkese selamlar ve hayırlı ramazanlar.yaklaşık 2 yıldır takip ettiğim bu foruma ilk kez bişeyler yazıyorum.2004 ün eylül ayında almaya başladığım bu şerefli kağıttan hala kurtulamadım.2 kere bedelli bölünmeye hisse başına 2 liradan mecburen katıldım.düştükçe ben aldım, ben aldıkça düştü.öyleki utanmadan 1.20 leri bile gördü. hala bu seviyelerde olması bile akıl alır gibi değil. bir zamanlar eflatun25 kodlu bir üye vardı. spekülasyon kokan yorumlarına inanmayı bırakın başlarda burun kıvırıp gülüyordum. yaklaşık 1,5 - 2 yıl önce bu hissenin düşeceğini hatta 1.50 lerin bile altına ineceğini söylediği zamanlar ancak gülmüştüm. hala da o yorumları nasıl yaptı anlamış değilim. neyse uzun lafın kısası allah bu hisseyi bu hale getirenleri bizden beter etsin. ama pes etmek yok. satmıyorum. 5 si görürse düşünürüm.

Hamzah
22-09-2007, 22:16
Tahminimizden de iyi olacak sanırım..Yazı için teşekkürler...Dnzyo ile ilgili hiçbir yerde bişey yazılmıyor..Siz ve Hamzah , Dnzyo mağdurlarını ayakta tutuyosunuz...Teşekkürler size ve bilgilerini paylaşan herkese...

ben son zamanlarda sessiz kalmayı tercih ediyorum. Ama hergün takibimde olan bir senet. 3 -4 yıllık beraberliğimiz böyle kısa bir anda bitemez tabiki. Umarım güzel olur. Sadece şunu hatırlatmak isterim. bu kağıtta 1.52 - 1.8 arası yeni alım yapmayı asla uygun bulmuyorum. Bu rakamların altında veya üstünde alıma girmek mantıklı geliyor bana. Ayrıca hala den-yonun ne yaptığını güvenli göremiyorum. Yine satışa girmeleri muhtemelde olabilir. 3. çeyrek iyi gelecek buna kimsenin itirazı olamaz. Bence 7-8 milyon üzerinde bir kar gelmelidir. Gelmezse yine oyun var diyorum. Çünkü 6 aylığımız 5.4 milyondu.

Bu arada kocanyurt dostumuzun bu kadar sessiz kalmasını istemiyorum. En azından 9. aydaki tahmini kar öngörüsünü görmek isterim.

herkese saygılar sunuyorum.

Hamzah
22-09-2007, 22:22
herkese selamlar ve hayırlı ramazanlar.yaklaşık 2 yıldır takip ettiğim bu foruma ilk kez bişeyler yazıyorum.2004 ün eylül ayında almaya başladığım bu şerefli kağıttan hala kurtulamadım.2 kere bedelli bölünmeye hisse başına 2 liradan mecburen katıldım.düştükçe ben aldım, ben aldıkça düştü.öyleki utanmadan 1.20 leri bile gördü. hala bu seviyelerde olması bile akıl alır gibi değil. bir zamanlar eflatun25 kodlu bir üye vardı. spekülasyon kokan yorumlarına inanmayı bırakın başlarda burun kıvırıp gülüyordum. yaklaşık 1,5 - 2 yıl önce bu hissenin düşeceğini hatta 1.50 lerin bile altına ineceğini söylediği zamanlar ancak gülmüştüm. hala da o yorumları nasıl yaptı anlamış değilim. neyse uzun lafın kısası allah bu hisseyi bu hale getirenleri bizden beter etsin. ama pes etmek yok. satmıyorum. 5 si görürse düşünürüm.

eflatun 25 başka bir platformda 4-5 ay önce bu seferde 0.5 leri görecek dedi. İnanmak mümkün gelmesede maalesef dedikleri adamın çıkıyor. Hatırlarsanız eflatun25le hararetli tartışmalarımız oluyordu bu konu ile ilgili ama adam haklı çıktı. Yanılmasını çok isterdim. Neyse geleceğe bakalım.

DECOY
22-09-2007, 23:15
yapmayın ...0,5 miiiiii

DECOY
24-09-2007, 13:08
bu adamlar 1,64 ü geçirtmiyecek gene...

databank
24-09-2007, 13:56
İlerde 1.64 leri torunlarımıza anlatırız ilerde.

Babadağlı
24-09-2007, 15:39
2,90'lık kağıdı kim 0,5'e düşürüyormuş merak ettim doğrusu:he:

DECOY
24-09-2007, 18:22
bu adamlar 1,64 ü geçirtmiyecek gene...

benim yorumlarım bile tutuyosa gerisini siz düşünün..durum içler acısı:notr:

Hamzah
24-09-2007, 23:40
bu dönemde al - sat yapmayıp sadece deniz menkulun ne yaptığını takip edin. Bu arada bir de raymond maymunu çıktı. Şekilden şekile giriyor. Ben 1.8 geçmeden alım yapmayacağım. yada 1.5 altını görmeden alım yapmayacağım. saygılar.

HBICE
25-09-2007, 11:23
Ortalığın maymunlar cehennemine döndüğü doğrudur. Ancak MYO endeksi YTL'de de xurelatifte de uzun zaman sonra alda. Son çeyreğe girdik girecez.

16 yıldır teknik analiz yapan birisi olarak şunu söyliyeyim MYO endeksinin girdiği şekil, eziklik zavallılık acizlik kelimelerinin bile açıklamaya yetmediği bir şekildir.

VE myo endeksi kafayı kaldırdığında en beleş kaat olan DNZYO da en çok nemalanacak olandır bana kalırsa şu anda ucuzladı yeniden....

En beleş endeksin en beleş kağıdı ol, IMKB TÜmde PDDD açısından en ucuzlardan biri ol... Bu uzun süre gitti. Ancak MYO endeksi relatif al sinyalini koruduğu müddetçe satanın malını alacak biri çıkacaktır elbet... Çıkmazsa sata döner... Ben de satarım...

bastian
26-09-2007, 15:42
:vurkafa: 1.67

kafayi mi duvari mi kiracaz yakinda anlariz :)

DECOY
26-09-2007, 19:52
:cheers:umarım önce duvarı kırar sonra kutlama yaparız:ley::fiyu::party:

Babadağlı
26-09-2007, 23:35
Erkenden havaya girmenin bir anlamı yok.
Haftalık kapanışa bakmak lazım, bakalım 1,65'in üzerinde kapanış yapabiliyor mu?

DECOY
27-09-2007, 12:00
Dnzyo lu olarak havaya girmek kim,biz kim...sadece iyi dileklerde bulundum o kadar...:frown:

Babadağlı
27-09-2007, 16:55
Dnzyo lu olarak havaya girmek kim,biz kim...sadece iyi dileklerde bulundum o kadar...:frown:
İnşallah tabii kar ederek çıkarsınız bu hisseden.
Fakat 1,65 kritik bir seviye, düzeltme gelebilir. Üzerinde haftalık kapanış yapmadığı sürece temkinli olmakta fayda var görüşündeyim.

DECOY
27-09-2007, 19:01
İnşallah tabii kar ederek çıkarsınız bu hisseden.
Fakat 1,65 kritik bir seviye, düzeltme gelebilir. Üzerinde haftalık kapanış yapmadığı sürece temkinli olmakta fayda var görüşündeyim.

Bende aynı görüşteyim...:yes:

X..
27-09-2007, 22:37
9 aylık kar ,borsa bu rakamlarda kapanırsa 9-9.5 tr civarında gelecektir.Bu da hisse başına 0.62 ytl kar payı demektir her 1000 ytl hisseniz için 0.38 kar payı alacaksınız demekki yıllık faizin 3 katına denk gelir.Bu adamlar büyük olasılıkla ciddi oranda kar payı verecekler.Prestij için vermek zorundalar.Hissede yatırımcı ciddi zarara uğratılmış çünkü..Saygılarımla

asborx
30-09-2007, 11:27
http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar...ibrahimkahveci

ariston
01-10-2007, 22:27
yujarıdaki mesajda link çalışmıyor. Kısaca benim daha önce yaptığım tespitleri yapıyor.
Aracı kurum YO kuruyor. bunu halka arz ediyor(gerekirse bir miktar iskonto yapıyor). Sonra her yıl bedelli sermaye artırımı yaparak milleti sağıyor. Yönettiği fondan da işlem komisyoları ile gelir elde ediyor, gerektiğinde ioperasyon yaptığı hisseler için bu YO yu devreye sokuyor. Yanında çalışan kişilere de ek iş yaratıp kendi personel maaşlarının giderlerine YO yu ortak ediyor. Dikkat edin çoğu YO da genel müdür ve diğer yöneticiler ana şirkette çalışıyor.

Bu durumları göz önüne alarak en ılımlı şirket Deniz YO. Ancak yine de dikkatli olmak lazım. Birim pay değeri 3.03 olmuş. Kar 9 milyon YTL gelebilir.

YO hareketi başlamadıkça yüklü alım yapmamakta fayda var. Bu şirketin hareketleneceği zaman yeni yılda kar payını açıkladığı zaman olacaktır.
>>>>>><<
http://www.yenisafak.com.tr/yazarlar/?i=7136&y=ibrahimkahveci
Kurumsal olmak adına bedava para toplanıyor

Vatandaştan bedava para toplamak kayıt içinde olsun olmasın pek farketmiyor. Önemli olan toplanan paraların verimlilik-kârlılık yönünden doğru değerlendirilmesi

Para toplama sisteminin sermaye piyasasında belirli kurallar ve hakkaniyet içerisinde işlediği varsayılır.

Kamuoyunda adı sıkça geçen çok ortaklı holdingler yurtdışında vatandaşlardan sistem dışı para toplamışlardı. Toplanan paralar aradan geçen uzun süreden sonra ya battı veya oldukça azaldı. Sınırlı sayıda holding ayakta kalabildi.

Parası batan vatandaşlar kuyruklar oluşturarak, dernekler kurarak devletten de yardım isteyerek paralarını kurtarmanın peşine düştüler.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ise geride kalan holdingleri kayıt altına almaya çalışıyor. SPK bu çalışma ile sistemi kayıt altında çalıştırmayı hedefliyor. Bu çalışmanın işleyiş tarzı "kayıt altında" almanın ötesine geçmiyor. Kayıt altına alınan holdingler yine zarar edebilir ve ortakların parasını kaybedebilirler.

SADECE SİSTEM YETMİYOR

Türkiye'de "istem içinde olmak" çalışma şartlarının yerine getirildiği yönünde anlaşılıyor. Kamu kesimi denetleme ve iş görme anlamında "işleyiş şartlarını" ana ilke olarak ele alıyor. Sermaye piyasalarının işleyiş tarzına bakıldığında ise sadece "sistem işleyişi" denetim için yeterli sonuçlar vermiyor. Üzerinde çokça durulan "ortak para veya emanet para" yönetiminde sorunlar hâla devam ediyor. Emanet para kullanımı yatırım fonları, özel emeklilik fonları ve yatırım ortaklıkları çatısı altında izlenebilir. Halka açıklık bilgileri daha yoğun ve şeffaf olduğundan burada sadece yatırım ortaklıklarını örnekler vererek inceleyeceğiz.

Burada kafaları karıştıran soru şu: Acaba yurtdışında özel toplantılarda para toplamak ile piyasada kamusal denetim altında para toplamanın arasında bir farkı var mı?

SONUÇ AYNI

Başkalarının parasını işletme açısından değişik para toplama yolları olabilir. Örneğin kişiyi yüz yüze görüşme ile ikna etmek, kalabalık toplantılar ile ikna etmek veya yapılan başarılı ve kârlı bir işletme ile ikna etmek seçeneklerden birkaçıdır.

Sermaye piyasalarında bu iş biraz daha farklı oluşabiliyor. İdeal pazar şartlarında fiyatlar serbestçe belirleniyor. Para talebi, yatırım ortaklıklarının büyüme isteği ile ortaya çıkıyor. Bizim piyasa işleyişinde ise daha farklı şekiller cereyan edebiliyor. Yatırım ortaklığı şirketlerinin hisse senedi fiyatların seyri ile bedelli sermaye artırımları arasında bir ilişki oluşabiliyor. Para toplama aşamasında yatırım ortaklığı şirketlerinin piyasa işleyişi ayrışabiliyor

Bir çok yatırım ortaklığının hisse değeri portföy değerinin altından işlem görüyor. Hatta bazı yatırım ortaklıklarının hisse değerleri portföy değerlerinin nerede ise yarısı oranından işlem görüyor. Yatırım ortaklıklarının piyasa değerlerinin altından işlem görmesi yönetim riski olarak görülebilir. Uygulamada ise kârlılığı düşük, komisyon ve yönetim gideri yüksek ve portföyünü doğru yatırım tercihleri ile piyasa ortalamasının altına düşüren YO şirketleri çareyi vatandaştan para toplamakta buluyor.

FİYATLAR NEDEN ŞİŞİYOR?

Yatırım ortaklıkları halka açıklık oranları yüksek şirketlerdir. Bunun anlamı sermaye artırımlarının büyük kısmını küçük yatırımcının karşılamak durumunda olmasıdır. Şirketin yatırım ve yönetim kararlarını ise çok küçük imtiyazlı hisse sahibi patronlar veriyor. İmtiyazlı hisse sahipleri parasal olarak sermayeleri oranında yani daha düşük miktarda katılımda bulunuyor.

Bu yapısal durum YO şirketlerinin bedelli sermaye artırımı aşamasında piyasa fiyatlarının neden şiştiğini daha da karmaşıklaştırıyor.

Çok sayıda YO şirketi, piyasa değerlerinin portföy değerlerini aşmasının ardından bedelli sermaye artırımlarına gittiler. Bedelli sermaye izinleri sanki piyasa oyununu bozmak üzere veriliyor gibi intiba bırakmaktadır. Fiyat hareketleri ile para toplama taleplerinin aynı noktada kesişmeye başlaması mevcut denetim sisteminin yetersiz kaldığını gösteriyor.

Yatırım ortaklıkları para toplama pazarı olmasın

Piyasada işlem gören yatırım ortaklıklarının yönettiği fonlar 06/2007 döneminde 610 milyon YTL'ye ulaştı. Yatırım ortaklıkları -A tipi yani hisse senedine daha fazla yatırım yapma imkânı olan fonlar. Dolayısıyla bu şirketlerin verimleri ile İMKB-100 endeksi karşılaştırılabilir. Yılın ilk yarısında İMKB-100 39 binden 47 bine gelerek yüzde 20 artış sağladı. Aynı dönem içerisinde iç borçlanma faizleri de yüzde 21.17'den yüzde 18.21'e geriledi. Faiz oranlarının düşüşü hem yüksek faizden hem de faiz düşüşünden çifte kazanç imkânı verdi. Oysa yatırım ortaklıklarının ortalama kazancı yüzde 10.82'de kalıyor. Yatırım ortaklıklarının giderlerinin ise portföylerine oranı yılın yarısında dahi yüzde 2.43'e ulaşmıştır. Pazar şartlarının son derece uygun olduğu bir ortamda dahi düşük kâr ve yüksek giderle çalışmak yatırımcıların parasının ne şekilde değerlendirildiğine dikkat çekmektedir. Piyasa getirisine yaklaşan ve düşük gider oranı ile yönetilen YO'lar olmasına karşılık hem düşük kâr oranı hem de yüksek gider oranı olan YO'lar da bulunmaktadır.

DECOY
02-10-2007, 00:47
oooofffff yeni yıl ha..bi 5 ay daha askerlik var desenize..gel tezkere gel...

bastian
02-10-2007, 01:25
oooofffff yeni yıl ha..bi 5 ay daha askerlik var desenize..gel tezkere gel...

teknik olarak bu hafta karar haftasi olabilir...kafamiz kirildi ama direnc kirilmadi hayirlisi bakalim :) bir seyler olacaksa o kadar cok bekletmemesi gerekir...

ariston
02-10-2007, 06:21
ben esas yükseliş kar payı açıklayınca olur (en kötü ihtimalle) demek istedim. O nedenle tüm cephaneyi yüklemeyin. 9 aylık kar açıklayınca da bir yükseliş olması lazım, ama esas nakit kar payı açıklayınca olacaktır.

SPK YO lar için düzenleme yapabilir, yukarıdaki yazı gazetede çıkmış SPK da gazateleri takip ediyor, şikayet konusu alanlarda düzenleme yaparlarsa YO ların potansiyeli çok yüksek. oratalama %40 iskontolular. Moraller sağlam olsun.

Hamzah
02-10-2007, 10:06
1.8 üzeri kırılmadıkça yeni alımları ben riskli görüyorum. Bu dönemde buralardan bırakıp sahipler malları toplasıınlar. Kyler olarak biz buralardan girdiğimizde kağıdı hep ters çevirdiler. Şahsen ben yeni alım yapmıyorum ve eskilerle yetiniyorum. Çok dayak yedim sanki akıllandım gibi. Alım yerlerim 1.5 altı veya 1.8 üstü. Saygılar.

DECOY
02-10-2007, 18:31
kapanış 1,63 olacaktıda...son anda utandılar da 1,65 oldu...tabii böyle bir meziyetleri varsa....

boselta08
04-10-2007, 17:00
sabırlı olmak lazım
sabır...... sabır.... sabır......

bastian
04-10-2007, 19:19
yarin den-yo'nun tahtaya alim yonunde mudahele etmesi gerekir yoksa gunlukte MacD sat durumuna gecmek uzere... yarin onemli olacak gibi gozukuyor... haftaliklarda net bir bozulma yok... izleyelim bakalim den-yo isini bilmeye devam edecek mi :)

bastian
05-10-2007, 14:09
:vurkafa: 1.67

kafayi mi duvari mi kiracaz yakinda anlariz :)

10 gundur kafa kalmadi vura vura macd sat verir boyle kapatirsa kir artik den-yo sacmalama daha fazla :yes:

DECOY
05-10-2007, 18:31
GÖzÜmÜz Aydin Bastİan,kafayi Kurtardik....

Babadağlı
05-10-2007, 19:13
yarin den-yo'nun tahtaya alim yonunde mudahele etmesi gerekir yoksa gunlukte MacD sat durumuna gecmek uzere... yarin onemli olacak gibi gozukuyor... haftaliklarda net bir bozulma yok... izleyelim bakalim den-yo isini bilmeye devam edecek mi :)
Bilir bilir...:he:

bastian
05-10-2007, 23:41
GÖzÜmÜz Aydin Bastİan,kafayi Kurtardik....

bugun 2nci seans cok saglam alim oldu... kafayi simdilik kurtardik ama yeni bir duvar daha var kirilacak sonrasina o zaman bakacaz simdi yazmayayim :)

:vurkafa: 1.74

DECOY
05-10-2007, 23:54
bugun 2nci seans cok saglam alim oldu... kafayi simdilik kurtardik ama yeni bir duvar daha var kirilacak sonrasina o zaman bakacaz simdi yazmayayim :)

:vurkafa: 1.74

bugün 1,74 ü gördüğüne göre...çok uzun sürmeyecek kırması bence...ne dersiniz?

Hamzah
05-10-2007, 23:57
arkadaşlar, bırakın biraz sessiz kalın. sahip toplasın toplayacağı kadar. 1.8 altı kağıda maydonoz oldukmu hep bize yedirdiler. ses çıkarmayın derim.

DECOY
06-10-2007, 16:58
Tıpp....

bastian
06-10-2007, 20:18
Cuma 2nci seans sacmalamaktan vazgecerek haftalik bazda trendini bozmadin tebrik ederim den-yo seni :) ata yatirim 550bin lot aldi cuma 2nci seans, eger alimlarini kuvvetlenerek devam ettirerek 1.81'i kirarsan sonrasi artik sana kalir den-yo... sen isini bilirsin...

Sevgili Hamzah, sessiz olmak veya olmamak bu trendi etkilememeli zira yeteri kadar KY doktuklerine inanmasalar yukari gitmeyi dusunmezlerdi...selamlar...

son olarak teknik olusum sanki burada anlatilanlara benziyor, hayirlisi :yes:

http://www.teknikborsa.com/teknik25.asp
http://www.teknikborsa.com/teknik23.asp

DECOY
09-10-2007, 14:40
............

THE_RAMSES
09-10-2007, 18:43
gidici gibi..........

X..
10-10-2007, 01:39
birim pay değeri 3.09 1.71 den satıyorlar.Karı bir görelim bakalım!!!!

DECOY
10-10-2007, 16:40
kar ne zaman gelir acaba?

Hamzah
11-10-2007, 15:35
Dnzyo ile ilgili kişisel bir çalışmamdır.

2003-2007 takas dağılımı

10.07.2003 oran % 11.83
11.08.2003 oran % 12.69
10.09.2003 oran % 14.64
10.10.2003 oran % 17.74
10.11.2003oran % 17.95
10.12.2003 oran % 21.05

-------------------------------
09.01.2004 oran % 4.62
10.02.2004 oran % 2 nin altında
10.03.2004 oran % 3.71
10.04.2004 oran % 6.82
10.05.2004 oran %6.06
10.06.2004 oran %7.33
10.07.2004 oran %7.30
10.08.2004 oran %7.82
10.09.2004 oran %10.37
10.10.2004 oran %9.46
10.11.2004 oran %9.2
10.12.2004 oran % 8.37

----------------------------

10.01.2005 oran % 8.56
10.02.2005 oran % 8.63
10.03.2005 oran % 9.82
11.04.2005 oran % 9.58
10.05.2005 oran % 10.97
10.06.2005 oran % 10.69
11.07.2005 oran %10.23
10.08.2005 oran % 10.58
09.09.2005 oran % 10.69
11.10.2005 oran %10.77
10.11.2005 oran % 10.93
09.12.2005 oran % 10.35
------------------------

10.01.2006 oran % 10.64
10.02.2006 oran % 11.21
10.03.2006 oran % 11.76
10.04.2006 oran % 17.61
10.05.2006 oran % 17.22
10.06.2006 oran % 19.88
10.07.2006 oran % 19.73
10.08.2006 oran % 19.96
10.09.2006 oran % 20.32
10.10.2006 oran % 20.36
10.11.2006 oran % 19.12
10.12.2006 oran % 19.77

----------------------------
10.01.2007 oran %19.96
10.02.2007 oran % 19.90
10.03.2007 oran % 20.10
10.04.2007 oran % 19.76
10.05.2007 oran % 20.14
10.06.2007 oran %19.58
10.07.2007 oran % 19.54
10.08.2007 oran % 19.21
10.09.2007 oran % 24.12
10.10.2007 oran % 28.40
10.11.2007 oran % -----
10.12.2007 oran %------

Evet sevgili dostlar bu dağılım bana ilginç geldi. Ancak değerlendirmelerinizi bu kağıdın 2004 ve 2006 arasındaki bedelli bölünmelerin tarihlerini düşünerekten aylık ve yıllık olarak düşünüp analizlerinizi yapın derim.

Benim bu tablodan ilk çıkardıklarım aşağıdaki gibidir:

1) Bu kağıt 2003 sonu 2004 başı zirve yaparken denizyatırım takasta ortalıkta yok gözüküyor. Hatta bir dönem % 2nin altında dahi gözükmüyor.

2) Yada bunlar bu yıllarda gizli gözüküyor olabilir çünkü diğerlerine ait takas dökümanında oldukça belirsiz olan bir mal var.

3) Çok zor olsada 2003-2004 yılındaki bu operasyonda birileri bunları oyunun dışına attı diye düşünebiliriz.

4) Ancakkkkk; takaslara baktığımızda 2003ün 7. ayında %11.83 olan takas ondan sonraki her ay artarak yıl sonuna kadar %21 oranlarına ulaşmış ve pat diye 2004 ün ilk ayında oranını %2nin altına indirmiş. Hemen %500 lük 1 nominal değer için 2 lira ödediğimiz ilk bahar dönemi aklımıza gelsin. Evet ocak ayından itibaren kısa bir sürede çaktırmadan yüksek bedellerden deniz yatırım malı başkalarının kucağına vermiştir. BUda farklı bir senaryo.....

5) Bu büyük bölünmede denizyatırım bdelliye katılmamıştır çünkü 2004 teki takas oranına bir bakın lütfen.

6) Arkasından gelen bölünmeler ise 2005te olmuştur ve deniz yatırım oranını %10nun üzerine çıkarmak için asla çaba sarf etmemiştir. Hatta baskı yapmış ve kağıdın düşmesine önderlik etmiştir. Bu iki yılda elindeki malı yüksek değerle satmıştır.

7) 2006da ilk 3 ay baskısı yine devam etmiştir ve kağıdın 1.2 hatta 1.18 e kadar düşmesi için elinden geleni yapmıştır. Ancak 2006 nın 3 ayındaki takas oranını (%11) azar azar yükseltmeye başlamıştır. Açıkcası yüksek bedelle sattıklarını 1.2 - 1.7 arasında toplayarak 2007 nin 10. ayının 10 gününe geldiğinde elinde %28.63 bir mal toplanmıştır. Bunun ne kadarının kendisine ait nekadarı şahsa ait bilmiyorum ama bu oran son 5 yıllık tarihi bir orandır.

8) 2003 ve 2004 te bu kağıt zarar ederken 2005,ve 2006 yıllıkta, 2007 de ise 6aylıkda (yanlış hatırlamıyorsam) oldukça iyi karlar elde etmiştir ve geçmiş yıl zararlarınıda kapamıştır.

9) Şimdi ne olacak diye sorduğumda ise cevabı size bırakıyorum. Umarım birileri bu mesajı yazdım diye kızmıyordur. Çünkü bu kağıt benim canıma tak ettirdi. Yeter diyorum.

Hatırlatma: Herhangi bir alıma girmek veya satmak size zararlar açabilir. Ben sadece genel bir görünüm çıkarmaya çalıştım. İnanın bana bu kağıdın 1 lere tekrar geri gelmesi dahi söz konusu olabilir. Dikkati elden bırakmadan hareket etmekte fayda var.

Diğer katılımcıların yorum ve analizleride benim öngörülerime değer katacaktır. saygılar.

DECOY
11-10-2007, 15:54
teşekkür ederiz hamzah...kafam karıştı valla...

big silence
11-10-2007, 16:10
Hocam süper bir çalışma çıkarmışsın,ellerine sağlık ben de de var bu kağıttan çok uzun vadeli attım bir kenara :) dursun bakalım ne olacak :notr:

bu vesile ile tüm arkadaşlara iyi bayramlar dilerim :yes:

DECOY
11-10-2007, 20:51
arkadaşlar ,hepinizin ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım....

Hamzah
11-10-2007, 21:19
herkesin ramazan bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Umarım şu karabulutlar üzerimizden giderde şu mübarek günlerde kan ve şiddet biter.

X..
11-10-2007, 21:41
2-3 aydır kağıdı iziyorum vede topluyorum.Birim pay değeri ne göre nerdeyse % 80 yükselme potansiyeli taşıyan bir kağıt.Birim pay değerinin en fazla %10 altına satmak gerekir .O da yeter.Ancak kağıdın adı üçkağıtçı kağıdına çıkmış millet haklı olarak korkuyor.Olayı düzeltse ancak Deniz yatırım A.Ş. düzeltir.Önceden ne kadar sürede ne kadar alacağını açıklamalı ve kar payı vermelidir.Bunlar yapmadan dolandırıcı kağıdı izlenimini silmeleri zor.

frappe
12-10-2007, 01:19
Sn Hamzah gene çok başarılı aydınlatıcı bir çalışma olmuş ellerinize sağlık kısmen temel bu çalışmanız için bende teknik olarak size destek olmak isterim.

Bu kağıt 17.12.2003 tarihinde bölünmüş değeleri ile 0.10 ytl civarından başlattığı yükseliş hareketini gene bölünmüş değerlerle 22.09.2004 tarihinde 4.94 değerini görerek sonlandırmış sonrasında uzun bir düşüş sürecine girmiştir.28.06.2006 tarihde dip seviyesi 1.21 i gördükten sonra güç toplama aynı zamanda spekin çalışmaları sayesinde son bir sene içerisinde 1.28 dip 1.77 ortalama olarak tepe noktası olup bu banta 2-3 kere gidip gelmiştir. Bu durumdan benim çıkardığım sonuç ise 1.80 lerin üzerinde 2 gün durabilirse ilk hedef 2 deki çok güçlü direnç bölgesidir eğer orda da 2 gün 2 ytl nin üzerinde kalabilirse önü açık bir senettir.

Aşağıda görmüş olduğunuz grafiktende anlaşılacağı gibi benimde naçizane görüşüm 1.77-1.80 üzerinede kalamadağı taktirde senedin yönü aşağı gözükmektedir.Konjüktür gereğide bir satış dalgası gelirse işler zor olabilir söylemiş olduğum değerlerin üzerinde 2 seans kapanış yaptığı taktirde alım düşünülebilir diye düşünüyorum.

Yapmış olduğum yorumlar al sat tavsiyesi olmayıp %70- 80 yanılma olasılığım olduğunuda belirtmek isterim herkese bol kazançlar

mrkz
12-10-2007, 01:20
ben sana bişey söyleyim tümü olmasa bile yo ların %95 i yarı yarıya fiyattan birim pay degeri üzerinden işlem görüyor buna ek olarak denizyo nun basından bir operasyon geçti ben almam AMA karar sizin bak alın satın demiyorum sadece BİLDİKLERİMİ yazıyorum o yüzden al sat tut tavsiyesi OLAMAZ

mrkz
12-10-2007, 01:23
kagıt nasıl gitmiş yaw 1e 50 mi yaptı o tarihte

DECOY
15-10-2007, 12:28
kagıt nasıl gitmiş yaw 1e 50 mi yaptı o tarihte

ya bir daha giderse....

bastian
16-10-2007, 08:32
bak denyo dinle beni!!!

temelin bozuktu acikladigin ve aciklayacagin bilanconla bunu duzelttin...takasin toplu degildi, mallari ucuza toplayarak bunu da düzelttin... hatta baskalarina bile mal aldirdin...teknik olarak çokta iyi degildin son 2 ayda bunu da düzelttin... fakat teknik olarak bugun yarin kendini tekrar toparlamani istiyorum :) son günlerdeki performansini begenmedim...

elin bu kadar güçlü iken artik daha fazla sacmala bakiim haydi göreyim seni :)

Hamzah
16-10-2007, 10:17
haklısın valla bastian kardeşim. Hele 1.8 ler görülsün bakalım bizde neşemizi buluruz.

DECOY
16-10-2007, 10:28
bugün hareket lazım zaten hisseye...yeter artık...duy denyo cum..

big silence
16-10-2007, 11:25
bugün hareket lazım zaten hisseye...yeter artık...duy denyo cum..

Hareket eden yerlerim çok ağrıyor hocam kusura bakma eklemlerimde ciddi problem var galiba :biggrin:

bastian
17-10-2007, 10:13
***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Deniz Yatirim Menkul Kiymetler A.S.'nden gelen yazi 16.10.2007 tarihinde Deniz Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 1,70 YTL ortalama fiyattan 185184 adet DNZYO alis islemi tarafimizdan gerceklestirilmistir. ***DNZYO***

sen isini bilirsin den-yo :yes: yani illa sana firca atacaz da mudahele etceksen ayip senin yaptigin :he:

bastian
17-10-2007, 10:21
haklısın valla bastian kardeşim. Hele 1.8 ler görülsün bakalım bizde neşemizi buluruz.

9 aylik bilancosu 2 kasima kadar aciklanmis olacak... bilanco aciklanmadan 1.8 uzerine atarlarsa ve bilanco iyi gelirse hedef buyuturum kendi adima...selamlar...

bastian
17-10-2007, 10:24
ya bir daha giderse....

o gunler gibi gitmesi cok zor, kendimizi kandirmayalim her ne kadar guzel bir ruya isede bu dediginiz...biz gerceklere bakalim ve bilancoyu beklemeye ve den-yo'yu izlemeye devam edelim...zamani geldiginde durum degerlendirmesini sizin icin ozel olarak yapacagim :he:

DECOY
18-10-2007, 18:49
o gunler gibi gitmesi cok zor, kendimizi kandirmayalim her ne kadar guzel bir ruya isede bu dediginiz...biz gerceklere bakalim ve bilancoyu beklemeye ve den-yo'yu izlemeye devam edelim...zamani geldiginde durum degerlendirmesini sizin icin ozel olarak yapacagim :he:
tamam tamma hayal yasak ok...ama ben 1 e 40 değilde 1 e 10 a razıydım bastıan:cry::cry::cry:

bastian
20-10-2007, 15:11
ay basindan bu hafta basina kadar ata yatirim 640 bin lot almisti... ben de deniz yatirimin alimlarina destek geliyor diye sevinmistim... fakat bu hafta ata yatirim 410 bin lot satti ...elinde kalanlari da haftaya ptesi sali satabilir... bu satislardaki benim gordugum olumlu nokta, satislarin fiyatlarin asagiya gelmesine izin verilmeden karsilanmasi, bu hafta deniz yatirim 200 kusur bin lot aldi... cuma alim yapti mi bilmiyorum ama almistir den-yo degilse :he:... gunlukte MACD sat verdi :frown: haftalikta ise tut konumu devam ediyor :mut:... sizin de bildiginiz gibi trend degisikliklerinde MACD önemli göstergedir.. gelecek hafta endekste beklenen düsüsle beraber onemli hale gelmistir... 2 kasim'a kadar 9 aylik bilanco gelecek... ama isler biraz zorlasti gibi... bekleyelip görelim neler olacak... son olarakta tam bir den-yo'sun diyorum :)

bastian
20-10-2007, 15:16
tamam tamma hayal yasak ok...ama ben 1 e 40 değilde 1 e 10 a razıydım bastıan:cry::cry::cry:

1'e 10 vercekse mali mulku satip girelim decoy :)

DECOY
20-10-2007, 19:14
hahhha hhha hemen üstad...

DECOY
22-10-2007, 14:26
YO LAR BSMV KAPSAMINA ALINIYOR....
Sayın Hamzah ,borsa gündem forumda sayın Manamasuper in 21 ekim tarihli yazısını gördünüzmü acaba?

bastian
22-10-2007, 15:07
http://www.turmob.org.tr/turmob/basin/08-06-2005(1).htm

bu linkte BSMV nedir ve kimden alinir bilgisi var... yapilan banker tanimi YO'lar icin uygun dusmuyor bence... ayrica vergilerin oranlari %1 seviyesinde... kanunen vergi almamalari daha mantikli gozukmekte...diger taraftan maliye siz bankersiniz demis oluyor cunku sen YO'luk yapmayip kazandigin karlari paylasmazsan olacagida budur :) son 3-4 senedir milletin kanini emdiler simdi hesap zamani bence... maliye ya adam gibi YO ol yada banker olarak vergini ver secim senin demiste olabilir...

tabi hepsinden onemli den-yo bunu bilmiyor muydu biliyordu peki neden mal toplamaya devam ediyor? Gecen cuma den-yo'luk yapmayip 78bin lot daha almis... cok yakinda bu konu ve varsa bizim henuz bilmedigimiz diger :) konular netlesir diye dusunuyorum...

DECOY
22-10-2007, 16:52
sağol bastıan

Hamzah
22-10-2007, 17:09
YO LAR BSMV KAPSAMINA ALINIYOR....
Sayın Hamzah ,borsa gündem forumda sayın Manamasuper in 21 ekim tarihli yazısını gördünüzmü acaba?

sevgili decoy, okudum gördüm ve değerlendirdim. Böyle bir haber pat diye bugün duyulan birşey değil. Bu olsa dahi yatırım ortakları bunu daha önceden gördüler. Kötü olarak algılanmış olsa yo'lar kendi kağıtlarını son 2 ayda vergi ödemek için topluyor olmasa gerek. Bence endişeye mahal yok ama savaş mahal yaratıyor.

DECOY
22-10-2007, 18:43
evet hamzah operasyonun k.ırakla sınırlı kalacağını sanmıyorum.olası bir operasyonda büyük şehirlerde terör saldırıları artacaktır..turkiye ırak savaşı başlayabilir..şimdide ateşkes ilan etmiş barzani...sabah atıp tutuyodu..ağlıyalım mı gülelimmi bilmiyorum..herşeyin hayırlısı olsun...

mrkz
22-10-2007, 21:09
düne kadar agzını acamayan köpekler bugün ısırıyorlar iplerini uzun tutan sahipleri olaylardan üzüntü duyuyorlarmıs bu yolda akan kan kutsaldır içimiz yanıyor ama bu yolda kanlar akacak taa ki o köpekleri ve sahiplerini .... kadar denyo 0.1 olsada fark etmez NOT AL SAT TUT TVAVSİYESİ DEGİLDİR

databank
22-10-2007, 21:55
Hepsi katır soyundan bunlar. Ne ata benziyolrar nede eşeğe. Katır soyundan bunlar katır. Nereye deh dersen oraya katır gibi giderler. Hepsine lanet olsun.

Hamzah
23-10-2007, 10:36
***DNZYO*** Deniz Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Deniz Yatirim Menkul Kiymetler A.S.'nden gelen yazi 22.10.2007 tarihinde Deniz Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 1,65 YTL ortalama fiyattan 320775 adet DNZYO alis islemi tarafimizdan gerceklestirilmistir. ***DNZYO***

sevgili bastian, belki yanlış algılanabilecek bir yazı yazıyorum ama bizim gibi uzun süreli takipçilerin faydasına olabileceğini düşündüğüm için bu tür haberleri (belki bencilce düşünüyorum) forumlara geçmesek iyi olabilir. Yeni yatırımcı çekmek deniz yatırımın tekerine çomak sokmaya benzer ve malı yine ky'nin sırtına giydirirler. Bırakalım bunlar işlerini buralardan görsünde; bize 2.5-3lerden sattıklarını geri verme şansı olsun. Takas artış gösteriyor ve bunu sık sık dillendirmemek iyi olabilir. yanlış algılamalar için özür diliyorum fakat 3-4 yıldır buraları benim gibi takip edenler için anlamlı olsa gerek. saygılar.

bastian
23-10-2007, 10:47
OK'dir... anliyorum...

DECOY
24-10-2007, 00:28
gel tezkere gel....resmen askeri olduk denyonun ...biz kar beklıyoruz ya bu şimdi gider bide zarar açıklar....onuda becerir....meğer ben ne sabırlıymışım ya..gerçi sizlerin başını ağrıtıyorum ama napimm....

park1234
25-10-2007, 10:25
AKSAM GAZETESININ HABERINE GORE; MALIYE’NIN 80 MILYON DOLARLIK VERGI CEZASIYLA
KARSI KARSIYA KALAN YATIRIM ORTAKLIKLARININ GENEL MUDURLERI BUGUN OLAGANUSTU
TOPLANIYOR.
GAZETE, GENEL MUDURLERIN YATIRIM ORTAKLIKLARININ BANKA VE SIGORTA
MUAMELELERI VERGISI (BSMV) KAPSAMINA DAHIL EDILMESININ ARDINDAN ORTAK BIR TAVIR
VE STRATEJI BELIRLEMELERININ BEKLENDIGINI AKTARDI.

YATIRIM ORTAKLIKLARI GENEL MUDURLERI TKYD BASKANI GUR CAGDAS ONDERLIGINDE BIR
ARAYA GELECEK. GELIR IDARESI BASKAN VEKILI OSMAN ARIOGLU GECEN, YATIRIM
ORTAKLIKLARININ BSMV KAPSAMINA ALINACAGINI SOYLEMISTI. YATIRIM ORTAKLIKLARININ
BSMV YUKUMLUGUNE DAHIL EDILMESI DURUMUNDASEKTORUN YUZDE 27’SININ VERGI CEZALARIYLA
ERIYECEGINE DIKKAT CEKILIYOR.

-MATRIKS-

vergi olunca apar topar toplanıyorlar ama hisse pirim pay değerinin altında işlem gördüğünde şirket tahtasına hiç sahip çıkmıyor onunlada kalmayıp yıllarca bedelli sermaye ile ky para toplayıp koltuklarında oturmaya devam ediyorlar.

cemozer
25-10-2007, 10:37
Maliye'nin Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kapsamına almasıyla 80 milyon dolarlık vergi yüküyle karşı karşıya kalan yatırım ortaklıklarının genel müdürleri ortak bir strateji için bugün bir araya geliyor.

REFERANS

Maliye'nin 80 milyon dolarlık vergi cezasıyla karşı karşıya kalan yatırım ortaklıklarının genel müdürleri bugün olağanüstü toplanıyor. Genel müdürlerin yatırım ortaklıklarının Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kapsamına dahil edilmesinin ardından ortak bir tavır ve strateji belirlemeleri bekleniyor. Yatırım ortaklıkları genel müdürleri Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) Başkanı ve Garanti Portföy Genel Müdürü Gür Çağdaş önderliğinde bir araya gelecek.

Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu geçen hafta Referans'a yaptığı açıklamada, yatırım ortaklıklarının Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kapsamına alınacağını söylemişti. Arıoğlu, bir süredir tartışılan konunun netleştiğini belirterek Menkul kıymet yatırım ortaklıklarının BSMV'ye dahil edilip edilmeyeceği konusunda İdare'deki görüş netleşti. Şu anda bununla ilgili işlem yapılıyor demişti. Arıoğlu, vergi cezasının yanında temerrüt faizinin gözönüne alınacağını belirterek menkul kıymet yatırım ortaklıkları ile ceza konusunda bir uzlaşma sağlanabileceğini ifade etmişti.

Sektöre büyük darbe

TKYD, 12 Haziran 2007 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı'na gönderdiği yazıda, yatırım ortaklıklarının BSMV kapsamına alınmaması gerektiğini, aksi takdirde oluşabilecek vergi yükümlülüğü ve cezalarının sektöre çok ciddi darbe vuracağını savunmuş ve yatırım ortaklıklarının BSMV yükümlüğüne dahil edilmesi durumunda sektörün yüzde 27'sinin vergi cezalarıyla eriyeceğine dikkat çekmişti. Referans yazarı Vergi uzmanı Veysi Seviğ, yatırım ortaklıklarının BSMV kapsamına alınmasını kararının kanun dışı olacağına dikkat çekmişti.

DECOY
30-10-2007, 20:38
buradada yaşam durmuş ha...

bastian
30-10-2007, 20:51
$1.48 uzerinde kapanislar yaptiginda yasam tekrar baslayacak:) ne zaman mi zaman veremem yassak:mut:

bastian
30-10-2007, 20:54
decoy:) bu ay sonu icin aldigin duyumlarin gerceklesmesi icin yarin 3 tavan lazim... nasil olacak bu is:) senin beni izledigin gibi ben de seni izliyorum tavan'da heryerde haberin olsun:)

Hamzah
30-10-2007, 21:18
merak etmeyin tavan mavan olmaz daha...........hele hele bu hafta çok zor. Onun için endiseye mahal yoktur. Sevgili bastian 1 gunde 3 tavan espirisinide iyi tuttum. Olmaz deme lutfen ama inanki olur. Ornek mi sana, yaklasik 2 yil once mi 3 yil oncemi dnzyo %10 sabah seansi prim yapiyor bozuluyor -%10 dipliyor ogleden sonra ise %18 arti kapiyor. Alsana gun içinde 4 - 5 tavannnnn......hehehe vallahi buda olmustu bu adi kagitta.

DECOY
31-10-2007, 11:27
decoy:) bu ay sonu icin aldigin duyumlarin gerceklesmesi icin yarin 3 tavan lazim... nasil olacak bu is:) senin beni izledigin gibi ben de seni izliyorum tavan'da heryerde haberin olsun:)

:)sağolasın...

DECOY
31-10-2007, 11:28
merak etmeyin tavan mavan olmaz daha...........hele hele bu hafta çok zor. Onun için endiseye mahal yoktur. Sevgili bastian 1 gunde 3 tavan espirisinide iyi tuttum. Olmaz deme lutfen ama inanki olur. Ornek mi sana, yaklasik 2 yil once mi 3 yil oncemi dnzyo %10 sabah seansi prim yapiyor bozuluyor -%10 dipliyor ogleden sonra ise %18 arti kapiyor. Alsana gun içinde 4 - 5 tavannnnn......hehehe vallahi buda olmustu bu adi kagitta.

yahu bu kağıtta neler olmamışki...:notr:

bastian
31-10-2007, 14:16
- iyi mal bastik 1.78-79'dan çaaaakk
- çaaakkk eheheh...abi dolar grafigine bakalim mi
- ac bakayim durum nedir?
- abi direnc varmis $1.48-49'da hem de baba bi direnc kirilmis gozukuyoo
- cekil bakiim ekranin onunden... harbiden kirilmis yahu...
- abi napcaz alalim mi tekrar... macd tekrar al vermek uzere...malimizda az kaldi...
- 2nci seans dalalim tekrar... yaz kizim alislari... neden soylemediniz bana daha evvel denyo:) herifler...

yazdiklarim her zaman oldugu gibi tamamen hayaldir hatta halusinasyondur :he:

Hamzah
31-10-2007, 14:52
- iyi mal bastik 1.78-79'dan çaaaakk
- çaaakkk eheheh...abi dolar grafigine bakalim mi
- ac bakayim durum nedir?
- abi direnc varmis $1.48-49'da hem de baba bi direnc kirilmis gozukuyoo
- cekil bakiim ekranin onunden... harbiden kirilmis yahu...
- abi napcaz alalim mi tekrar... macd tekrar al vermek uzere...malimizda az kaldi...
- 2nci seans dalalim tekrar... yaz kizim alislari... neden soylemediniz bana daha evvel denyo:) herifler...

yazdiklarim her zaman oldugu gibi tamamen hayaldir hatta halusinasyondur :he:

sorun değil bastian kardeşim. sen yaz biz okuruz. Eğleniyoruz bu dönemde....Kağıtla dalga geçmek ve ciddiye almamak iyi olur. sohbet edelim vallla. tabi moderatörlerimiz izin verirse......

HBICE
31-10-2007, 18:19
Dünya gazetesinin haberine göre önümüzdeki haftaya cuma ( 9 Kasım)günü BSMV hakkında bir karara varılacakmış. Gazetelerdeki haberlerde genel açıklamaların ötesi yok. Umarım iyi bir haber gelir.

USD dışında her şey ama her şey güllük gülistanlık. DNZYO şu anda sayısız al kriteri ile en ucuz MYO. MYO endeksi ve kendi kullandığım MYO5 endeksi YTL'de aldalar relatfite ala geçmek üzereler. DNZYO, ATSYO, ARFYO, ATLAS, MYZYO, YKRYO aldalar. İŞYAT ta ala geçti geçecek. Bumyo sanırsam primli. MYZYO yakında BPD'ye ulaşacak gibi. DNZYO'da BPD 3.1

EUR/USD 1.5'e REDKE 185'e doğru ilerliyor. USD/JPY alda. Petrol 93 dolar gördü. Bizim endeks 5 centte. USD dışında boğalar zafer şarkıları söyleyerek güle oynaya para kazanıyorlar. Ha bi de DNZYO dışında:)

daktilo75
01-11-2007, 00:14
Dünya gazetesinin haberine göre önümüzdeki haftaya cuma ( 9 Kasım)günü BSMV hakkında bir karara varılacakmış. Gazetelerdeki haberlerde genel açıklamaların ötesi yok. Umarım iyi bir haber gelir.

USD dışında her şey ama her şey güllük gülistanlık. DNZYO şu anda sayısız al kriteri ile en ucuz MYO. MYO endeksi ve kendi kullandığım MYO5 endeksi YTL'de aldalar relatfite ala geçmek üzereler. DNZYO, ATSYO, ARFYO, ATLAS, MYZYO, YKRYO aldalar. İŞYAT ta ala geçti geçecek. Bumyo sanırsam primli. MYZYO yakında BPD'ye ulaşacak gibi. DNZYO'da BPD 3.1

EUR/USD 1.5'e REDKE 185'e doğru ilerliyor. USD/JPY alda. Petrol 93 dolar gördü. Bizim endeks 5 centte. USD dışında boğalar zafer şarkıları söyleyerek güle oynaya para kazanıyorlar. Ha bi de DNZYO dışında:)

sizce 9 kasımdan önce satmalımı yoksa beklemeyimi tercih etmeliyiz

Hamzah
01-11-2007, 10:21
Arkadaşlar bunu karı gelmedi mi daha yawwww.

bastian
01-11-2007, 10:33
gelmedi... 9 triyon civari belkenti dahili olur bence... bunun ciddi uzerinde olursa ki bence zor...12 aylik beklentisi icin coook guzel olur... nasip artik denyo bu napcagi belli olmaz :)

suprax
01-11-2007, 10:46
arkadaşlar dnzyo'nın 26.10.2007 tarihli portföy tablosu aşağıdaki gibi açıklanmıştır,
hisse senetleri toplam değeri 16.660.293 ytl
devlet tahvili ve hazine bonosu toplam değeri 9.285.537 ytl
repo toplam değeri 19.238.242 ytl
genel toplam ............................................. 45.184.072 ytl
sermayesi ................................................. 14.985.000 ytl
defter değeri 45.184.072 / 14.985.000 = 3,02 ytl
hadi diyelim ki borsa battı ve hisse senetleri tuvalet kağıdı oldu düşelim hisse senetlerini
geriye bonolar ve repo kalsın garanti pastıra. toplam 28.523.779 ytl yapar.
28.523.779 / 14.985.000 = 1.90 ytl bu durumda bile 1,90 ytl yapar iken borsada 1.76 ytl'den işlem görüyor anlamak mümkün değil??
bir bilen açıklar mı??

Hamzah
01-11-2007, 10:55
arkadaşlar dnzyo'nın 26.10.2007 tarihli portföy tablosu aşağıdaki gibi açıklanmıştır,
hisse senetleri toplam değeri 16.660.293 ytl
devlet tahvili ve hazine bonosu toplam değeri 9.285.537 ytl
repo toplam değeri 19.238.242 ytl
genel toplam ............................................. 45.184.072 ytl
sermayesi ................................................. 14.985.000 ytl
defter değeri 45.184.072 / 14.985.000 = 3,02 ytl
hadi diyelim ki borsa battı ve hisse senetleri tuvalet kağıdı oldu düşelim hisse senetlerini
geriye bonolar ve repo kalsın garanti pastıra. toplam 28.523.779 ytl yapar.
28.523.779 / 14.985.000 = 1.90 ytl bu durumda bile 1,90 ytl yapar iken borsada 1.76 ytl'den işlem görüyor anlamak mümkün değil??
bir bilen açıklar mı??

sevgili suprax bu soruya cevap veren birisi çıkarda anlamsız kalır. Patron en uygun cevabı verir, biz ise olması gerekeni söyleriz ama bizim "olması gereken olarak düşündüklerimiz" patronun "olması gereken düşünceleri" ile aynı değildir. Onun için bizim tarafımızdan üretilen her türlü cevap her durumda anlamsız kalır.

bastian
01-11-2007, 13:20
den-yo!!! :) USD grafiklere dikkatli bak ve bu saatten sonra bir cuval inciri mahvetmemen gerektigini iyice anla... 2nci seans yokum seni sana emanet ediyorum...haa bu arada guzel bir 9 aylik aciklada nesemizi bulalim haydi den-yo sen isini hep bilmek zorundasin artik bu saatten sonra :)

DECOY
01-11-2007, 19:09
den-yo!!! :) USD grafiklere dikkatli bak ve bu saatten sonra bir cuval inciri mahvetmemen gerektigini iyice anla... 2nci seans yokum seni sana emanet ediyorum...haa bu arada guzel bir 9 aylik aciklada nesemizi bulalim haydi den-yo sen isini hep bilmek zorundasin artik bu saatten sonra :)

ah bu denyo seni dinleseydi zaten bu zamana kadar bastıan ahh ahhh..

bastian
01-11-2007, 20:20
ah bu denyo seni dinleseydi zaten bu zamana kadar bastıan ahh ahhh..

adamlar yukaridan verip asagidan toparlama isini cok guzel yapiyor ve bunu hep yaparak tahtaya aradan dalanlari yakiyorlar...

denyo bugunku hareketiyle bastian kes sesini sen kimsin dedi:) demekki benim icin susma zamani... artik sadece geyik yaparsam yaparim....

bastian
01-11-2007, 20:23
gelmedi... 9 triyon civari belkenti dahili olur bence... bunun ciddi uzerinde olursa ki bence zor...12 aylik beklentisi icin coook guzel olur... nasip artik denyo bu napcagi belli olmaz :)

*DENIZ YAT. ORTAKLIGI'NIN KONSOLIDE OLMAYAN 9 AYLIK NET KARI 8.996.319 YTL

eee noldu bildikte madalyami taktilar anasini satiim:he:
cebe giren para olmadikca hersey hikaye oluyor :cry:

Hamzah
01-11-2007, 21:57
yaw arkadaşlar bugün duramadım ve yarın kar açıklayacak diye akşam saatlerinde 1.7den 3bin lot aldım. Aslında 1.48-1.8 aralığında alım yapmayacağım diye söz vermiştim ama şeytana uydum. Zurnanın zırt diyemediği, deliklere ot sıkıştığı zaman böyle bir alış hiçte iyi değil ama açıklanacak karın yüzü suyu hürmetine oldu. Saygılar.

Bu arada kar ne zaman açıklandı acaba? endeks kapandıktan sonramı yoksa kapanmadan önce mi?

bastian
02-11-2007, 09:14
seans bittikten sonra acikladilar... SABIR SABIR SABIR :grrr:

bastian
02-11-2007, 10:38
2007/9 kari 2006/9 a gore 30 kat artmis... hisse basi kazanc 60 kurus olmus... artik ben daha ne diyeyim sana :grrr:

DECOY
02-11-2007, 13:17
:grrr::grrr::grrr::grrr:

bastian
02-11-2007, 15:42
:vurkafa: 1.79 :grrr::grrr::grrr:

Hamzah
04-11-2007, 22:35
sevgili kocanyurt, sesimizi duyuyorsan bir slm ver. Valla endişelenmeye başladım. Bu kadarda habersiz kalınmaz ki canım...............

bastian
05-11-2007, 18:59
:he: den-yoooo :he: den-yoooo :he: den-yoooo :he:

ariston
05-11-2007, 23:08
Şu BSMV hikayesinde eğer son 1 yıldaki gibi yönetilirse DNZYO için fazla sorun yok. 9 aylık toplam satışlar 39.584.951 . Kar 9 milyon olduğuna göre aşağı yukarı %20%25 karı görünce satıyorlar.

Aynı portfoy büyüklüğündeki AKYO da satışlar 170.264.280 . Daha kısa vadeli ve daha düşü kar marjında çalışıyorlar.

Yani sürekli al sat oluşursa kazançları , sadece fonu yöneten aracı kuruma komisyon devlete de BSMV olarak götürür. Sürekli al sat yapmaz ise 1 yıldan fazla elde tutulan hisselerden de vergi kesilmediği için yüksek kar olarak döner.

DNZYO'nun portfoyunde yılbaşından bu yana fazla değişiklik yok umarım bunlar 1 yıllık süreleri doldurunca iyi bir kar ile satılır ve vergi doğmaz, dolayısı ile birim pay değeri düşmez.

Dövizde hareket olmadığı sürece beklemeye devam etmek lazım. ZAten buranın müdavimleri 1,50 altında maliyetlerini iyileştirdiler.

Hamzah
06-11-2007, 09:36
Şu BSMV hikayesinde eğer son 1 yıldaki gibi yönetilirse DNZYO için fazla sorun yok. 9 aylık toplam satışlar 39.584.951 . Kar 9 milyon olduğuna göre aşağı yukarı %20%25 karı görünce satıyorlar.

Aynı portfoy büyüklüğündeki AKYO da satışlar 170.264.280 . Daha kısa vadeli ve daha düşü kar marjında çalışıyorlar.

Yani sürekli al sat oluşursa kazançları , sadece fonu yöneten aracı kuruma komisyon devlete de BSMV olarak götürür. Sürekli al sat yapmaz ise 1 yıldan fazla elde tutulan hisselerden de vergi kesilmediği için yüksek kar olarak döner.

DNZYO'nun portfoyunde yılbaşından bu yana fazla değişiklik yok umarım bunlar 1 yıllık süreleri doldurunca iyi bir kar ile satılır ve vergi doğmaz, dolayısı ile birim pay değeri düşmez.

Dövizde hareket olmadığı sürece beklemeye devam etmek lazım. ZAten buranın müdavimleri 1,50 altında maliyetlerini iyileştirdiler.

sayın aristona teşekkür edip söylemlerinin altına imzamı koyuyorum. saygılar.

bastian
06-11-2007, 10:21
you're the most den-yo i've ever seen !!! you only buy buy buy that's enough maaannn... it's time to up up up :he:

Hamzah
06-11-2007, 19:32
you're the most den-yo i've ever seen !!! you only buy buy buy that's enough maaannn... it's time to up up up :he:

dear bastian, may be it is better we comunicate in english in this forum. this could be the rising point to go up up up. :) the investor migth understand den-yo has foreign investors. he he hehaah a :) with all my respects.

osmanlı
06-11-2007, 21:50
piliz sipik törkiş:he:

DECOY
10-11-2007, 13:30
hani 9 kasım da bsmv ile ilgili açıklama yapılacaktı...ne oldu haberi olan yokmu...

Hamzah
10-11-2007, 15:17
hani 9 kasım da bsmv ile ilgili açıklama yapılacaktı...ne oldu haberi olan yokmu...

YOK BIRSEY OLMAZ. arkadaslar bu kagidi unutalim biraz. unutulsun diger sayfalarda kalsin hatta yo sayfasindan disari ciksin derim.

bastian
11-11-2007, 14:26
teknigi bozuldu... yukselen kanalin altina sarkti bu hafta... eger kendini suratli bir sekilde tekrar kanalin icine atmazsa ilk firsatta cikmayi planliyorum... kaderde den-yo'dan ekmek yemek yokmus diyecegiz yapacak bir sey yok... hersey iyi gidiyordu fakat son gunlerde guc kaybediyor gozukuyor malesef... benim gibi olumlu dusunen bir adami kaybediyorsun den-yoooo!!! :cry::grrr::cry:

DECOY
11-11-2007, 19:57
ümidini kaybetme bastıan kardeş...dur senin yerine ben yazayım..sen işini bilirsin den-yo.....

bastian
12-11-2007, 12:11
ümidini kaybetme bastıan kardeş...dur senin yerine ben yazayım..sen işini bilirsin den-yo.....

decoy selam:) min. 1.70 kapanis yaparak tutunmasi lazim yoksa gecmis olsun ... cok kritik 2-3 seans var onumuzde... bir cuval inciri berbat etcekler mi gorecegiz :grrr:

cimentocu
12-11-2007, 18:39
Den-Yo da 1.68 Kap sonun başlangıcımı.Şimdiye kadar alım yaptı bunun manası ne

cimentocu
12-11-2007, 18:47
:grrr::frown:

altank
12-11-2007, 19:34
DENYO Fabrikaları Holding A.Ş. yaklaşık 9 milyon YTL karla 500 büyük sanayi kuruluşu arasına girmeye aday ve süründüğü fiyatlara bakınca , yokki 26 milyonum alayım şu fabrikayı:he:

cimentocu
13-11-2007, 16:18
:arf: Genel yo lığı hareketi olmadan ciddi bir fark yaratamıyacak gibi.Yinede içlerinde en iyi datalara sahip

bastian
13-11-2007, 20:48
data? kar? hisse basi kazanc? birim pay degeri? den-yo anlamaz bunlardan :( yarindan itibaren ya sen vin vinnn ya da ben vin vinnnn den-yo yap secimini :)

cimentocu
14-11-2007, 13:19
:arf: Yazık bulabildiğimiz çözüm bundan ibaret

cimentocu
14-11-2007, 15:06
:notr: Dünde alım yaptı.Sonunu merak ediyorum:beurk:

X..
14-11-2007, 16:21
Yatırım ortaklıklarının hareket dönemi geldi .DNZYO piyasa değerinin 3 te 1 i kadar karı var.Bu karı da büyük olasılıkla dağıtacaklar.Zaten sürekli alıştalar.Birim pay değeri borsadaki genel düşüşe rağmen 3.07.Fiyat 1.68. En ucuzlar dan biri. Borsanın üzerinde kazandıracağını tahmin ediyorum.İzliyelim bakalım

DECOY
14-11-2007, 19:47
X.. ah keşke dediğin gibi olsa...Umudumu kaybetmeye başlıyorum artık...hedefyo % 13 yaptı bugün bizim denyo uyuyooo...

Hamzah
14-11-2007, 22:16
kusmak üzereyim. kusarsam zaten arkasından ishal başlar. o zaman ya bu adi kağıt yada ben zehirlenip giderim.

cimentocu
15-11-2007, 10:35
Endeksin hareketlerine paralel hareket tarzını bilip kazanç yapılabilecek birsürü kağıt varken buna saplanıp kalmak ve yükselmesini ümit etmek hayal

akunababam
15-11-2007, 10:36
Arkadaşlar, yatırım ortaklıklarında stopaj kesintisi var mı?, varsaoranı ne kadar? Teşekkürler.

bastian
15-11-2007, 10:43
evet var... %10... satinca direk kestiklerinde anliyorsunuz:)

bastian
15-11-2007, 11:58
benden adios... yolun acik olsun den-yo !!!

Hamzah
15-11-2007, 12:03
sevgili bastian biraz ispanyolca var galiba? hablamos en espanyol......yo creo, ya estabas harto como yo........que mierda esa papel hombre.

bastian
15-11-2007, 12:06
ispanyolca yok...

Babadağlı
15-11-2007, 13:01
http://img155.imageshack.us/img155/4203/dnzyoyb4.jpg (http://imageshack.us)

X..
15-11-2007, 13:50
YO rda stopaj yok.Yoksa yeniden değiştide mi haberim yok

Babadağlı
15-11-2007, 14:01
Şirket zaten kendi portföy alım-satımında stopajı ödüyor. Sizin alım satımınızda da böyle bir olay gerçekleşirse, aynı hisse için 2 defa stopaj ödemiş olursunuz.

DECOY
29-11-2007, 15:46
burası niye terk edildi böyle....dostlar karalayın bişiler...

Antioch
29-11-2007, 17:25
kara kara kapkara

Hamzah
29-11-2007, 18:07
burası niye terk edildi böyle....dostlar karalayın bişiler...

sevgili decoy bunu 2. sayfadan niye kurtardın yawwww. Ne güzel unutulmuştu hatta 2. sayfanında sonundan çıkıp yok olup gidecekti. tüh üzüldüm ilk sayfaya gelmesineeee........

DECOY
29-11-2007, 22:33
söyleseydin keşke ne bilim hamzah...pardon yaaa...

yucin
06-12-2007, 13:21
uyanma zamanı ...................

Hamzah
06-12-2007, 21:56
arkadaşlar yerinden kalkanı sobeliyorlar. Oyunumuz sobe, önüm arkam sağım solum ebe sobe bir daha saymayacaklar ona göre............yakında sobeleyecek adam kalmayacak, ulaaaa kimse kalmamış...........

X..
11-12-2007, 18:59
Arkadaşlar yo alım satımında kar ediliyorsa stopaj kesiliyormuş.Kendi aracı kurumumdan öğrendim.Sizden ricam kendi aracı kurumlarınızdan doğrulayabilirmisiniz.Bu arada SPK yada soracağız bakalım!!!

bastian
11-12-2007, 20:45
evet kesiliyor... daha oncede demistim... den-yo'yu satarken kesmislerdi...

Hamzah
11-12-2007, 21:34
Arkadaşlar yo alım satımında kar ediliyorsa stopaj kesiliyormuş.Kendi aracı kurumumdan öğrendim.Sizden ricam kendi aracı kurumlarınızdan doğrulayabilirmisiniz.Bu arada SPK yada soracağız bakalım!!!

arkadaşlar aldığınız hangi tür kağıt olursa olsun 1 yıl bekletip satsanız dahi sopa pardon stopaj ödemiyorsunuz. Ancak 1 yıl dolmadan alış satışlarda kar varsa sopada var.

ersink
11-12-2007, 21:46
onlar eskıdendı yatırım ortaklıkları harıç ne alır satarsan kardan %10 stopaj kesilir istersen 10 sene sonra sat yine kesılır %15 idide %10 çektiler kıyak olsun diye yabancı ne alır ne kar ederse stopaj 0 yatırım ortaklıklarında stopaj yoktur ben 50 yaşındayım benle iddia etmeyin

Hamzah
11-12-2007, 22:00
sevgili kocanyurt hatta olduğunuzu gördüm. Şu stopaj ile ilgili bir bilgi verirseniz memnun kalırım. İkilem oluştu. Ben 1 yıl bekletip sattıktan sonra stopaj ödenmediğini sanıyorum ama siz ne düşünüyorsunuz? saygılar.

akunababam
12-12-2007, 10:27
Evet arkadaşlar ben de atlas dan ufak bir kar etmiştim, garanti ile çalışıyorum ve benden %10 stopaj kestiler. Ben de y. ortaklıklarından kesilmediğini sanıyordum ama maalesef yanılmışım. Bu nasıl iş yabancıdan 0, Türkten 10, bence böyle bir uygulama devlet olarak kendi vatandaşına ne kadar değer verildiğinin (verilmediğinin) bir göstergesi diye düşünüyorum. Saygılar...

ÇELEBİOĞLU
12-12-2007, 15:04
Bugünkü kapanışını dünün üzerinde yaparsa çok harika olur...İşte o zaman hareket başladı diyebiliriz...

hakan0719
25-12-2007, 17:08
***dnzyo***denİz Yat.ort.'nin 19 Aralik Tarİhlİ PortfÖy DeĞer Tablosu
PortfÖy DeĞerİ :46,637,269.64
Toplam DeĞer :46,208,988.83
Bİrİm Pay DeĞerİ :3.0837
Öncekİ Hafta Bpd :3.1176
Haft. DeĞİŞİm (%) :-1.09
Son :1.66
Prİm/İskonto(-)(%):-46.17

*** Ibs Haber Merkezİ ***

Hamzah
30-12-2007, 21:18
Herkesin yeni yılını kutlar, 3-4 yıldır yatırımcısını yerin dibine sokmuş bu kağıdın pozitif trende girmesini temenni ederim.

dmg1
30-12-2007, 22:33
Herkesin yeni yılını kutlar, 3-4 yıldır yatırımcısını yerin dibine sokmuş bu kağıdın pozitif trende girmesini temenni ederim.

Aynen katılıyorum.

burhan34
07-01-2008, 21:07
Ölü taklidi yapıyor.

barmen uğur
10-01-2008, 17:36
10.01.2008 16:23:42 TELEKOM ÖZELLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN FİNANSAL DANIŞMANLIK HİZMETİ İÇİN AÇILAN İHALEYE 8 TEKLİF ALINDI-ÖİB

Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) hisselerinin
özelleştirilmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde, finansal
danışmanlık hizmeti alınması doğrultusunda danışman firma/firmaların
tutulması amacıyla açılan ihaleye 8 teklif alındı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre,
9 Ocak tarihi itibariyle 8 konsorsiyum başvuruda bulundu.
İhaleye katılan Konsorsiyumlar aşağıdadır:
1- Morgan Stanley - ING Bank - OYAK Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
2- Deutsche Bank- Garanti Yatırım Men. Kıy. A.Ş. Konsorsiyumu
3- CS Securities- EFG - Vakıf Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
4- Merryll Lynch - Finans Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
5- JP Morgan - Deniz Yatırım Men. Kıy. A.Ş. Konsorsiyumu
6- Citigroup - Ak Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
7- Goldman Sachs - İş Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
8- Lehman Brothers - Yapı Kredi Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu

Foreks Haber Merkezi

e.yegen
10-01-2008, 17:41
tahtadaki hacim artışı bunamı baglı bugün metro ve soymen cirit atıyor

X..
10-01-2008, 17:57
Muhtemelen Deniz yatırım a.ş. yatırım ortaklığı senetlerinin tamamını toplayacak.Hatta sonunda borsadan çıkarılmasını bile istiyeceklerdir diye düşünüyorum!! Borsa açık olmak her geçen gün şirketler için daha şeffaf olmayı zorunlu kılıyor.ve bu adamlar rahat hareket edemiyor. Fiyatlarda en küçük olumsuzluk bankayla ilgili olumsuzluğa bağlanıyor.Güvenin önemli olduğu bankacılık sektörü için önemli bri konu.Akbank akyo da ciddi oranda alışlar yaptı ve yapmaya devam ediyor.Denizbank ta aynı yolda görünüyor.Birim pay değeri nerdeyse yarısında.Bu fiyatlara satan oluyor ki adamlar sürekli alıyor.Dürüstseler kar payı dağıtırlar.Değilseler bedelsiz bedelli açıklayıp yatırımcıyı soymaya devam ederler.Eğer niyetleri tamamen borsadan çekilmek ise kar payı dağıtmazlar bu adamlar.Bizde aval aval bakarız.

burhan34
10-01-2008, 21:18
Yıllardır borsada yatırım ortaklığı hisse senedi alırım.Hep birim pay değerine ulaşmayanları takip ederim.Fakat birim pay değerinin 2 katı hatta 3 katından işlem görenler gidiyor,bizimkiler yerinde sayıyor.Artık bundan sonra benim için kalite giden YO dur.Uyuzlarla ve ucuzlarla uğraşmayacağım.

Hamzah
18-01-2008, 19:54
denizde bu kağıdı kurtaramıyor.....pohu yedi....

hamithan
18-01-2008, 20:10
denizde bu kağıdı kurtaramıyor.....pohu yedi....

Sadece bu değil bütün yo lar pohu yedi.

Yiyenlere afiyet olsun.:super:

alitan1970
21-01-2008, 10:17
21/01, 9:08:08

deniz yatirim ortakligi a.s. ile ilgili olarak deniz
yatirim menkul kiymetler a.s.'nden gelen yazi;
18.01.2008 tarihinde deniz yatirim ortakligi a.s. hisse senetleri
ile ilgili olarak 1,42 ytl ortalama fiyattan 21131 adet dnzyo
alis islemi tarafimizdan gerceklestirilmistir.

alitan1970
22-01-2008, 10:37
22/01, 9:23:41

21.01.2008 tarihinde deniz yatirim ortakligi a.s. hisse senetleri
ile ilgili olarak 1,32 ytl ortalama fiyattan 30000 adet dnzyo

erdoğan72
22-01-2008, 14:24
spik senin yüzünden kardan zarar ettim 250 lot120 yazdım 1adet vermisin ayıp oluyor :grrr::grrr:

ÇELEBİOĞLU
23-01-2008, 11:36
Gün içi çok yüksek seviyeleri gördüğünden(!) spek mal bastı...Ne uyuz bir kağıt bu...En önde düşer,borsa yükselir gitmez...

ÇELEBİOĞLU
24-01-2008, 10:55
:bravo::bravo::bravo:

ÇELEBİOĞLU
24-01-2008, 16:07
:cool::cool::cool:

alitan1970
25-01-2008, 10:27
25/01, 9:13:40

24.01.2008 tarihinde deniz yatirim ortakligi a.s. hisse senetleri
ile ilgili olarak 1,25 ytl ortalama fiyattan 10000 adet dnzyo

burhan34
25-01-2008, 21:32
25/01, 9:13:40

24.01.2008 tarihinde deniz yatirim ortakligi a.s. hisse senetleri
ile ilgili olarak 1,25 ytl ortalama fiyattan 10000 adet dnzyo

Bayatladı artık bu numaralar.

alitan1970
31-01-2008, 10:16
31/01, 9:09:08

deniz yatirim ortakligi a.s.'nden gelen yazi;
sirketimizin 30 ocak 2008 tarihinde yapilan yonetim kurulu toplantisinda;

1)sirketimiz yonetim kurulu uyesi ali kursat aydin'in 1 subat
2008 tarihi itibariyle portfoy yonetiminden sorumlu genel mudur
yardimciligi gorevine atanmasina ve yonetim kurulu uyeligi gorevi
ile sirketimiz adina haiz oldugu birinci derece imza yetkisinin
devamina, 2) sirketimiz deniz portfoy yonetimi a.s. ile mevcut
portfoy yonetim sozlesmesinin yerine 1 subat 2008 tarihinde gecerli
olmak uzere ekspres yatirim menkul degerler a.s. ile yatirim
danismanligi sozlesmesi imzalanmasina, katilan yonetim kurulu
baskan ve uyeleri tarafindan oybirligi ile karar verildi.

ÇELEBİOĞLU
31-01-2008, 11:30
Kral çıplak ya da bir devrin sonu ya da efsanenin çöküşü.Ne derseniz deyin...

ÇELEBİOĞLU
01-02-2008, 15:51
Kademeler bomboş,kendi haline terk edilmiş..

ÇELEBİOĞLU
04-02-2008, 13:02
Çok şık bir hareket daha yaptı.Tebrikler spekcim...

X..
04-02-2008, 19:40
temettü açıklasın.Bu hisseyi kimse tutamaz.8 tr kar var. hepsini dağıtsalar ki dürüstseler dağıtmak zorundalar 0.5ytl hisse başına düşer.Şu an değeri 1.35.temettü verimi tarihi rekor kırar.

ozay
05-02-2008, 18:12
arkadaşlar,
bu yo'lar niye aşağı yukarı yarı fiyatında işlem görüyor? yıllardır böyle benim gördüğüm kadarı ile. bizim denyo için destek neresidir? 1,31 den kapattı :(

alkan1965
06-02-2008, 19:37
defter değeri piyasa değerinin 2.30 katı olmu bu yine düşüyor bu kağıtla vestel den birşey anlamadım anlayan birisi varsa açıklarsa memnun olurum..

ÇELEBİOĞLU
06-02-2008, 20:00
Bu denyonun karı geldimi ki...

yunsev
07-02-2008, 01:48
arkadaslar ben dıyorumkı 0.35 temettu vermesı lazım en az ama benım merak ettıgım sey bu denız portvey nerde kac gundur yok tahtada dunyayı aldı dusmesı bunları pek etkılemıyo herhalde o gelmeden de duzelecegı yok hergun asagıya kırıyoruz 1.27 kırılmamalı eger kırılırsa vay halımıze 12 aylık ıyı gelır ınsallah hepımız ıcın hayırlısı

Hamzah
09-02-2008, 18:46
1.25 uzun vade çok destek noktası...evet burası kırılırsa 1 altını yoklayabilir.

alkan1965
11-02-2008, 14:42
1.25 uzun vade çok destek noktası...evet burası kırılırsa 1 altını yoklayabilir.

inşallah 1 in altını görürde maliyetleri düşürürüz..

Hamzah
11-02-2008, 17:24
inşallah 1 in altını görürde maliyetleri düşürürüz..

valla ben düşmesinden bıktım. yeter artık diyecek gücümde yok......buranın altına düşmemesi bile benim için tesellidir.

X..
11-02-2008, 17:33
Temettüyü bekliyoruz.Beklentim karın tamamını dağıtmaları .İzliyelim bakalım!!!!!!!

ÇELEBİOĞLU
12-02-2008, 12:29
2. seans için sadece umudum var...

alkan1965
13-02-2008, 00:36
Temettüyü bekliyoruz.Beklentim karın tamamını dağıtmaları .İzliyelim bakalım!!!!!!!

ne zaman açıklayacakları bellimi?

alkan1965
13-02-2008, 00:41
deniz menkul kıymetler aş deniz yatırımın %33 ünü topladı acaba niyetleri tamamınımı toplamak yoksa belirli bir miktara ulaşınca hisseyi yükseltip satmakmı bana ikinci olasılık daha kuvvetli geliyor..

barmen uğur
13-02-2008, 21:49
13.02.2008 18:51:35 *denİz Yat. OrtakliĞi'nin Vergİ Daİresİne SunduĞu 12 Aylik Net DÖnem Kari 8.610.236 Ytl

X..
13-02-2008, 23:13
Sadece yuh denir buna ....sizler.Genel yönetim gideri 750 milyar.Ulan toplam kaç kişisiniz!!!!Küçük yatırımcı soyulmaya tam gaz devam.Bedelli açıklamazlarsa Sadece yuh diyorum size SPK uyumaya devam et!!!!

Hamzah
14-02-2008, 00:51
bir yuhta benden...hemde yuuuuhhhhhhhhhh......benden aldıkları 2 liralarımı isterim. yoksa beraber batacağız, kabul ettim artık.

S161803398875
14-02-2008, 01:03
20kişi*2500ytl*12ay=600.000 yapıyor zaten bence anormal değil
Şirketin pay değeri ve karı ortada kar açıklamıs sermaye karlılığı çok ii bence

X..
14-02-2008, 01:15
Dostum YO lar 1-3 kişi portföyü yönetir.Mesela AKYO yönetim kurulu maaş almaz.Sonuçta bu portföy yönetimi.Asıl işleri Deniz yatırım çalışanı olmaları.Bunlar portföy çalışanı gibi söğüşlüyorlar.

S161803398875
14-02-2008, 02:45
750 ye o kadar takılmamak lazım
1,25*15.000.000=18.750.000 pd
Sadece
Devlet Tahvili/Hazine Bonosu %36,69 (Risksiz yatırımı)
42632729*0,3669=15.641.948
http://www.denizbank.com/TR/dyo/dyo.asp BAKINIZ
Alan mı satan mı ...?

Bir de o kadar hödük bir yo değil.Sahibi de belli portföyü boşaltıp ingiltere kacacak biri değil bu fiyatlar fırsat bence.Bedelli sermaye artırımına katılıp bu tahtada hala bekleyenleri düşününce ...Nerdeyse bedava diyecem ama para verip aldık :)

ÇELEBİOĞLU
14-02-2008, 11:42
Pek de nazlısın be deniz gözlüm,ama ben seni hep bekleyeceğim...

S161803398875
14-02-2008, 12:05
Pek de nazlısın be deniz gözlüm,ama ben seni hep bekleyeceğim...

Romantik yatırımcı :)

ÇELEBİOĞLU
14-02-2008, 12:29
Romantik yatırımcı :)

Bu hisseye taş fırınlık sökmüyor napalım :)

X..
14-02-2008, 14:20
Adamlar 4 yılda 4 defa bedelli açıklamışlar toplam 14.5 tr parayı sizin adınıza yöneteceğiz diye almışlar.Geriye dönüş varmı !!! Yok Yatırımcıya beş kuruş vermemişler.Genel yönetim gideri altında ceplerini dolduruyorlar.Sermaye piyasalarını bundan daha nasıl kötü amaçlarınız için kullanabilirsiniz .Her şey yasalara uygun ama ahlaka uygun mu!!!Etik mi!!!SPK niye var!!!

ÇELEBİOĞLU
14-02-2008, 15:29
Bu seans bir tavan gelir mi...Saatlik grafik güzel duruyor...

ÇELEBİOĞLU
15-02-2008, 12:08
:super: :cool: tebrikler spek...

alkan1965
15-02-2008, 14:32
piyasa değeri 19 milyon ytl 2007 karı 8,5 milyon ytl ve bu hisse halendaha 1,30 larda yerlerde sürünüyor ama sürünsün o süründükçe ben toplayacağım..

alkan1965
15-02-2008, 14:44
Adamlar 4 yılda 4 defa bedelli açıklamışlar toplam 14.5 tr parayı sizin adınıza yöneteceğiz diye almışlar.Geriye dönüş varmı !!! Yok Yatırımcıya beş kuruş vermemişler.Genel yönetim gideri altında ceplerini dolduruyorlar.Sermaye piyasalarını bundan daha nasıl kötü amaçlarınız için kullanabilirsiniz .Her şey yasalara uygun ama ahlaka uygun mu!!!Etik mi!!!SPK niye var!!!

iheva defter değerinin 6 katına çıkmış sermayeden yemiş ve 1 ayda %100 prim yapıyor spk uyuyor denizyatırım defter değerinin yarısından dahada aşağıda işlem görüyor 1 tavan yapsa spk hemen açıklama ister ne spk sı türkiyedeki borsa işi normal ekonomik kurallara göre işlemiyor kim kimi ne kadar soyarım borsası olmuş bence türkiyedeki borsa kapatılmalı.

borsanın amacı nedir bir şirket hisselerinin birkısmını küçük yatırımcıya satarak şirketin sermayesini güçlendirip yeni yatırımlar yapıp para kazanıp ve kazandığı parayıda ortakları ile paylaşması için vardır.

türkiyede nasıl işliyor

adam 10 ytl ye sattığı hisseyi 1 ytl ye geri almak için,kar dağıtmamak için hertürlü düzenbazlığı yapıyor spk da seyrediyor..

alitan1970
15-02-2008, 17:56
15/02, 16:49:36

deniz yatirim ortakligi a.s.'nden gelen yazi: sirketimizin
15 subat 2008 tarihinde yapilan yonetim kurulu toplantisinda,
sermaye piyasasi kurulu'nun seri: v, no. 60 sayili bireysel ve
kurumsal portfoylerin performans sunumuna performansa dayali
ucretlendirme ve siralama faaliyetine iliskin esaslar hakkinda
teblig geregince performansa dayali sunumlarda ve/veya performansa
dayali ucretlendirmede kullanabilmesi ni teminen sirketimiz,
24.02.2006 tarihinden itibaren gecerli olmak uzere 14.03.2006
tarihli 2006/10 nolu yonetim kurulu karari ile, karsilastirma
olcutunun imkb 30 (% 50) + kyd 91 gunluk dibs endeksi (% 30 repo
net (% 20) olarak, yatirim stratejisinde kullanilacak bant araliginin
imkb 30 (% 35 % 65)+ dibs (%45 % 15) + o/n repo net (% 35 % 5)
olarak belirlenme- sine karar verilmisti. bu kere degisen piyasa
kosullari nedeniyle, sirketimizin 01.02.2008 tarihinden itibaren
gecerli olmak uzere, karsilastirma olcutunun imkb 30 (% 40) +
kyd 91 gunluk dibs endeksi (% 35)+ repo net (% 25) olarak, yatirim
stratejisinde kullanilacak bant araliginin imkb 30 (% 25 % 55)+
dibs (%20 % 50) + o/n repo net (% 10 % 40) olarak belirlenme-
sine, katilan yonetim kurulu baskan ve uyeleri tarafindan oybirligi
ile karar verildi.

ÇELEBİOĞLU
18-02-2008, 15:33
Uyuz ilacı var mı???Vurun hissenin kafasına kafasına...

enigma
18-02-2008, 15:36
tum YO ları yamulttulur ilgide yok..

hknak
18-02-2008, 15:41
Dostum sen - ben bekliyoruz ya. Daha tam yamulmamışlar baksana.
Ne zamanki biz satacağız, düzeltirler.

alkan1965
18-02-2008, 22:09
Uyuz ilacı var mı???Vurun hissenin kafasına kafasına...

hissenin kafasına değil elinde hisse olanların yani bizim kafamıza vurmak lazım hepimiz uyuz olduk..:grrr::grrr::grrr::grrr:

Hamzah
18-02-2008, 23:01
bunlar ocağımıza incir ağacı dikiyor............bu adiden kurtulursam en mutlu insan ben olacağım.........

alkan1965
19-02-2008, 17:05
pay başına düşen değer 2,92 hisse fiyatı 1,28 fark -1,64 bu hisse bu seviyelerde fazla durmaması lazım...

alitan1970
19-02-2008, 17:43
19/02, 16:36:22

deniz yatirim ortakligi a.s.'nin 19.02.2008 tarihli
yazisi asagiya cikarilmistir. "sirketimizin 19 subat 2008 tarihinde
yapilan yonetim kurulu toplantisinda;
sirketimizin 2007 yili olagan genel kurul toplantisi'nin 19 mart
2008 tarihinde sirket merkezinin de bulundugu "buyukdere caddesi
no:108/b kat:8 esentepe-sisli-istanbul adresinde saat 14.00'de
asagida belirtilen gundemle toplanmasina katilan yonetim kurulu
baskan ve uyeleri tarafindan oybirligi ile karar verildi." genel
kurul toplanti gundemi gunluk bulten ekinde yayinlanacaktir.

nerkan
19-02-2008, 22:15
Sağdaki elips içindeki sıkışan ücgen yukarı kırılırsa 1.45 seviyesine kadar bir yükseliş olabilir

X..
26-02-2008, 21:05
Borsa ya bildirilen kar 10.55 tr .İşi düzeltmişler.Hadi bakalım kar payını dağıtında barışalım.Paraları söz DENİZBANK a yatıracağız!!!!!

X..
26-02-2008, 21:09
İmkb de bugün açıklama yapmış.Temettü dağıtımı kurallarını açıklamışlar.Hep cebe atmayın birazda yatırımcıya verin demeye getirmişler.!!

Hamzah
26-02-2008, 22:39
Borsa ya bildirilen kar 10.55 tr .İşi düzeltmişler.Hadi bakalım kar payını dağıtında barışalım.Paraları söz DENİZBANK a yatıracağız!!!!!

ben denizbanka yatırmam...bıktım bunlardan. Sadece benden aldıkları bedelli paralarımı geri versinler. Kar mar istemiyorum. Sadece benden aldıklarını versinler. 3 sefer ben bunlara 1 lira için 2 lira bedel verdim......onları istiyorum.

ariston
26-02-2008, 23:18
BSMV konusunda net bir şey yok. Karın en az %20 si nakit veya bedelsiz olarak 6 aın sonuna kadar verilmek zorunda diye bilgi var. Hepsini verip üzerine de bedelsiz verirlerse çok güzel olur.

>>>>>>>><
NOT 29 - BİLANÇO TARİHİNDEN SONRAKİ OLAYLAR

T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, bilanço tarihi sonrasında, tüm menkul kıymet yatırım ortaklıkları sektörünü kapsayan 2003, 2004, 2005, 2006, 2007 hesap dönemleri için Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (“BSMV”) açısından inceleme başlatılmıştır. Sektördeki firmalar faaliyet konularının BSMV yaratan işlemler ihtiva etmediği yönündeki görüşlerinden hareketle, 2003 - 2007 yılları arasındaki işlemleri üzerinden BSMV hesaplamamış ve ödememiştir. Devam etmekte olan bu incelemenin Şirket’in finansal durumu üzerindeki etkileri hali hazırda belirsiz olup finansal tabloların hazırlandığı tarih itibarıyla bu hususun olası etkilerinin güvenilir bir şekilde tahmin edilememesi nedeniyle finansal tablolarda herhangi bir karşılığa yer verilmemiştir.

SPK’nın kar dağıtıma ilişkin yeni düzenlemeleri uyarınca 1 Ocak 2008 tarhinden itibaren geçerli olmak üzere payları borsada işlem gören anonim ortaklıklar için, asgari kar dağıtım oranının Seri IV: No:27 sayılı “Sermaye Piyasasına Tabi Olan Halka Açık Anonim Ortaklıkların Temettü ve Temettü Avansı Dağıtımında Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliği (“Tebliğ”)’nin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında tanımlanan oranın % 20 olarak uygulanmasına;
- bu dağıtımın genel kurullarında alacakları karara bağlı olarak nakit ya da temettüün sermayeye eklenmesi

NOT 29 - BİLANÇO TARİHİNDEN SONRAKİ OLAYLAR (devamı)
suretiyle ihraç edilecek payların bedelsiz olarak ortaklara dağıtılması ya da belli oranda nakit, belli oranda bedelsiz pay dağıtılması suretiyle gerçekleştirilebilmesine,
- Tebliğ’in 1’inci maddesi uyarınca belirlenecek birinci temettü tutarının mevcut ödenmiş/çıkarılmış sermayelerinin % 5’inden az olması durumunda, söz konusu tutarın dağıtılmadan ortaklık bünyesinde bırakılabilmesine
- Seri: IV, No: 27 sayılı Tebliğ’in 6’ncı maddesinde yer alan temettü dağıtım zamanına ilişkin sürelerin;
(i) Temettüün tamamı nakden dağıtılacaksa, temettüün hesap dönemini izleyen beşinci ayın sonuna kadar dağıtımının yapılması uygulamasına devam edilmesine,
(ii) Temettü pay olarak dağıtılacaksa, bu nedenle ihraç edilecek payların SPK tarafından kayda alınması için hesap dönemini takip eden beşinci ay sonuna kadar SPK’ya başvuruda bulunulmasına ve pay dağıtımının hesap dönemini izleyen altıncı ayın sonuna kadar tamamlanmasına,
(iii) (i) ve (ii) alt bentlerindeki seçeneklerin birlikte kullanılması durumunda ise, anılan bentlerde belirtilen işlemlerin ayrı ayrı ancak anılan bentlerde yer alan süreler dahilinde yerine getirilmesine,
- Payları borsada işlem gören anonim ortaklıkların yönetim kurullarınca genel kurulun onayına sunulacak kar dağıtım önerisine ilişkin karar alınması ve/veya doğrudan ortaklıkların genel kurullarında kar dağıtımının karara bağlanması durumunda söz konusu kararlara ilişkin Seri:VIII, No:39 “Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği” uyarınca yapılacak özel durum açıklamasının ekinde bu tabloların da hazırlanarak kamuya duyurulmasına ve tabloların bir örneğinin SPK’ya iletilmesine,
- Seri: IV, No: 27 sayılı Tebliğ’in 5’inci maddesi uyarınca yatırım ortaklıklarının dağıtılabilir kâr tutarının hesaplanmasında gerçekleşmemiş sermaye kazançlarını portföylerinde yer alan menkul kıymetlerin değer azalışlarını da dikkate alacak şekilde net bazda hesaplamalarına karar verilmiştir.

Şirket’in 30 Ocak 2008 tarihli ve 2008/2 numaralı yönetim kurulu kararı ile 1 Şubat 2008 tarihi itibarıyla Deniz Portföy Yönetimi A.Ş. ile olan Portföy Yönetimi Sözleşmesinin iptal edilmesine ve bu tarihten geçerli olmak üzere Ekspres Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile Yatırım Danışmanlığı Sözleşmesi imzalanmasına ve aylık 10.000 YTL ücret ödenmesine karar verilmiştir.

e.yegen
27-02-2008, 10:53
Bu Tavan Benden Herkese Hedİye Olsun 5 Ay Oldu 1 Tavan Çektİ Darisi DİĞer Yo Lara

nerkan
27-02-2008, 10:58
Sağdaki elips içindeki sıkışan ücgen yukarı kırılırsa 1.45 seviyesine kadar bir yükseliş olabilir
:yes::cool:

S161803398875
27-02-2008, 11:03
En sonunda :) Bana ii kar bıraktı onun için kotu konuşmayacağım :)

azram
03-03-2008, 09:43
arkadaşlar bilgisi olan varmı ben acemi olduğum için bilemiyorum.temettü dağıtımı ile ilgili sorum olacak.diyelimki 1000 ytl lik hisse senediniz var elinizde ne kadar temettü alacağız temettü oranları neye göre belirleniyor.diyelim ki dnzyo 8 ay önce almış biriyle bu gün dnzyo alacak kişinin temettü oranları aynı orandamı olacak birde bu temettü paraları ne zaman dağıtılacak bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim hepinize iyi günler.

karadam
05-03-2008, 17:17
Aranızda bu şirketin genel kuruluna katılacak arkadaş varmı.?

DECOY
05-03-2008, 18:41
bugün %4 yapmış hadi hayırlısı...

azram
06-03-2008, 09:49
Sermaye Piyasasi Kurulu'nun Seri: V, No. 60 Sayili Bireysel Ve Kurumsal
Portfoylerin Performans Sunumuna Performansa Dayali Ucretlendirme Ve Siralama
Faaliyetine Iliskin Esaslar Hakkinda Teblig Geregince Performansa Dayali
Sunumlarda Ve/veya Performansa Dayali Ucretlendirmede Kullanabilmesi Ni Teminen
Sirketimiz, 24.02.2006 Tarihinden Itibaren Gecerli Olmak Uzere 14.03.2006
Tarihli 2006/10 Nolu Yonetim Kurulu Karari Ile, Karsilastirma Olcutunun Imkb 30
(% 50) + Kyd 91 Gunluk Dibs Endeksi (% 30 Repo Net (% 20) Olarak, Yatirim
Stratejisinde Kullanilacak Bant Araliginin Imkb 30 (% 35 % 65)+ Dibs (%45 % 15)
+ O/n Repo Net (% 35 % 5) Olarak Belirlenme- Sine Karar Verilmisti. Bu Kere
Degisen Piyasa Kosullari Nedeniyle, Sirketimizin 01.02.2008 Tarihinden Itibaren
Gecerli Olmak Uzere, Karsilastirma Olcutunun Imkb 30 (% 40) + Kyd 91 Gunluk
Dibs Endeksi (