View Full Version : DNZYO Deniz Yat. Ort.
Pages :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
northwind
03-07-2004, 00:01
Temmuzda zor gibi......
Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş.’nden alınan 09.04.2004 tarihli özel durum açıklaması aşağıdadır:
Kurulumuz kaydında bulunan Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş.’nin (Şirket) 09.04.2004 tarihli, sermayesinin 1.500
milyar TL’lik kısmı mevcut ortakların rüçhan haklarının kısıtlanarak İMKB’ye kotasyon yoluyla halka arz edilmesi suretiyle
nakden, 548.937 milyon TL’lik kısmı yasal yedeklerden, 1.715.459 milyon TL’lik kısmı özsermaye enflasyon düzeltmesi
farklarından ve 185.604 milyon TL’lik kısmı ise 2003 yılı karından karşılanmak üzere 1.050 milyar TL’den 5 trilyon TL’ye
artırılmasını teminen 3.950 milyar TL nominal değerli hisse senetlerinin Seri:I, No:26 sayılı “Hisse Senetlerinin Kurul Kaydına
Alınmasına ve Satışına İlişkin Esaslar Tebliği” çerçevesinde Kurul kaydına alınması talebi ile ilgili olarak İMKB Yönetim
Kurulu’nun 22.06.2004 tarihli toplantısında:
“Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak, Şirket’in faaliyetleri hakkında; Uluslararası Anadolu ve
Trakya Otobüsçüler Derneği (Dernek) yöneticileri aleyhine açılan ve YİD Sözleşmesi ile Otogar’ın işletme hakkının Dernek’e
verilmesine rağmen Dernek’in devre dışı bırakılarak, Otogar’ın işletmesinde Şirket’in söz sahibi olduğu ve Dernek’in ikinci
planda bırakıldığının, Otogar’ın işletilmesinden elde edilen gelirin Dernek’e akması gerekirken doğrudan Şirket’e
yönlendirildiğinin, Dernek’in yapılan sözleşmeler kapsamında zarara uğratıldığının iddia olunduğu ve 2908 sayılı Dernekler
Kanunu’nun 76/1 ve 85/2 maddeleri uyarınca Dernek yöneticilerinin cezalandırılmalarının talep edildiği, T.C. e**** 2. Asliye
Ceza Mahkemesi’nde devam eden 2004/280 sayılı dava, Şirket faaliyetlerinin ortadan kalkmasına neden olabileceğinden bu
davanın Kotasyon Yönetmeliği’nin 9/A-I maddesinde yer alan “ortaklığın üretim ve faaliyetlerini etkileyecek önemli hukuki
uyuşmazlıkların çözümlenmiş olması veya çözüm aşamasında bulunması” şeklindeki 2/ı şartı açısından önem taşıdığı dikkate
alınarak, sözkonusu davanın sonucuna ilişkin bilgi ve belgelerin Borsamıza iletilmesinden sonra başvurunun yeniden
değerlendirilmesi hususunun Kurulunuza iletilmesine karar verilmiştir.”
wallstreet
04-07-2004, 15:10
şimdi deniz yatırım ne olur sence northwind sıkı bir aşağımı yoksa koniteksin halka arzı nedeniyle tutunurmu?
northwind
04-07-2004, 16:11
Bu son haber surpriz bir sey degil ama bazi forumlarda israrla otogarin arzinin temmuzda olacagina dair spekulasyonlara noktayi koyacaktir,hukukcu bir arkadas yorum yaparsa daha dogru olur ama su anda adli tatilde degil miyiz?dolayisiyla otogarin arzi kisa vadede hayal gibi...
genelde halka arzlar icin eylulden once olmayacagi gibi bir kani var ama bence bu hafta cok onemli,eger endeksdeki yukselis devam ederse bazi kucuk halka arzlar baslayabilir
o yuzden denizyo da fazla bir gevseme beklemiyorum olurda gevserse yavas yavas toplamaya baslarim
cunku bu senet degerinin cok uzerinde islem gorse de bence orta vade de imkb de beklentisi en yuksek olan senet
makrombor
04-07-2004, 16:28
imkb de ederi mantığı yoktur..senetler ederinde pek işlem görmez zaten ancak patron tahtaları buna yakındır..operasyon olucaksa olur olmıycaksa olmaz beklenti ve gerçekler tek sorun bu..iyi zamanda doğru hamleyi yapan parsayı toplar..gerisie de ederini hesaplar durur..burası abd borsası değilki normal olsun..hep dediğim gibi burasu imkb ve malesef burdan çıkış yok..:)
northwind
08-07-2004, 10:55
bedelli geldi hayirli olsun
ama neden prim yapti anlayamadim,
belki halka arzlardan bir haber gelecektir
ama su anda bedelliyi 2000 den almak bana hic cazip gelmiyor
izlemeye devam
***dnzyo*** deniz yatirim ortakligi a.s.nin cikarilmis sermayesinin
2.295 milyar tl (%85) bedelli artirilarak 2.700 milyar tlden
4.995 milyar tlye yukseltilmesinde ruchan haklarinin 1.000 tl
nominal degerli bir hisse icin 2.000 tlden pay bedelleri denizbank
a.s.nin zincirlikuyu subesinde acilan ozel hesaba yatirilmak
suretiyle 5 nolu yeni pay alma kuponu karsiliginda kullandirilmasi
islemlerinin 12.07.2004-26.07.2004 tarihleri arasinda asagidaki
adreslerde gerceklestirilecegi bildirilmistir. 5 nolu yeni pay
alma kuponlari 12.07.2004-20.07.2004 tarihleri arasinda ruchan
hakki kupon pazarinda islem gorecek olup, fiyat tescili gerceklesinceye
kadar fiyat marji uygulanmayacaktir. ortaklarin yeni pay almalarina
iliskin sirkuler gunluk bulten ekinde yayinlanacaktir. basvuru
yerleri: deniz yatirim ortakligi a.s., esentepe, istanbul deniz
yatirim menkul kiymetler a.s., esentepe, istanbul ***dnzyo
Nortthwind ben o tarihlerde izinde olacagim..
Ve riskli bir donem..
Ne gibi bir karar vermeliyim..
Elimde yuklu miktarda Dnzyo var..
Son 3 gunde 5 milyarlik daha aldim maliyeti dusurmek icin..
northwind
08-07-2004, 23:43
Denizyo hakkinda saglikli bir yorum yapmak zor
ancak beyin jimnastigi yapabiliriz :D
tahmin edebildigim kadariyla tahtadaki grupun denizyo ile alakasi yok,ama tahta onlarin kontrolu altinda
ama bu bedelli zamanlamasi grup icin cok kotu oldu,cunku cok yakin tarihte bir beklenti yok(korteksin muhtemel halka arzi haric)
o yuzden grup icin bir guc gosterisi olacak,bedelliye girecekler mi yoksa pes mi edecekler? yarin cok onemli,
normal sartlar altinda hissenin su an icin dusme ihtimali; cikma ihtimalinden cok gibi
ama grup yarin yukseltip mal bosaltmak da isteyebilir bu durumda ne yapacagin cok acik.....
ama bu kadar beklentisi olan bir hissede grupun pes edecegini de pek sanmiyorum
anlayacagin durum karisik,yarin tahtayi iyi okuman lazim....
bedelliye katilacaksan 1000 lota karsilik 1,7 milyarini hazirlamissindir herhalde
cunku bedelliye katilmazsan kaybin daha yukselir
pek yardimci olamadim uzgunum
pazartesi bedelli olayı çok kritik hisse fiyatı açısından.ilginç olacak...sanırım yakın geçmişteki büyük ralli den sonra..şirket sahipleri spk dan çekiniyorlar..gibime geliyor..fakat böyle bir bedelliye girişte ancak bir halka arz haberiyle iyi giderdi diye düşünmüyorum değilde..mesela kortak sin halka arz haberini bugun verebilirlerdi?..ama şimdilik öyle bir gelişme olmadı sanırım..zaten aşırı priml bir hissede eğer gruplar varsa bile niçin hemde 2000 tl vererek nominale girsinlerki?..
fakat deniz yo bu..mantık fazla işlemez..
northwind
09-07-2004, 15:32
sirket hissedeki grubu cozmek istiyor sanirim o yuzden bedellilerin kullanma hakki bitmeden halka arzi aciklamalari surpriz olur herhalde,ama yine de belli olmaz
northwind
09-07-2004, 16:43
sirket hissedeki grubu cozmek istiyor sanirim o yuzden bedellilerin kullanma hakki bitmeden halka arzi aciklamalari surpriz olur herhalde,ama yine de belli olmaz
bu yorumun nesine kirmizi verilir ki acep?
kirmizi verecegine keske kendi yorumunu yapsaydin da fikir alisverisi yapabilseydik.... :mad: :mad: :mad:
arkadaslar p.ztesı bu kagıt kac lıradan ıslem gorecek ve eger bolunecekse bolundugu fıyattan gırmek mantıklıdır dıye dusunuyorum cunkı beklentılerı fazla olan bır kagıt.sızler ne dusunursunuz bu konuda.
serdarkus
12-07-2004, 10:16
Tarih: 12.07.2004
***Sermaye Artirimi: DNZYO.E, (% 85 Bedelli, Bolunme sonrasi A.O.F: 3542.-TL.)***
arkadaşın yukarıdaki yazdıklarının bir kısmına katılmamak mumkun değil...
ama mal mı boşaltılmaya çalışılıyor..?..acaba?...
bu kağıdın ciddi beklentileri yokmu?..(spüküle potansiyeli taşısa bile):
1)korteks,otogar,denizbank,söylenti düzeyinde ts...bunların hemen hepsi önümüzdeki 6 ayda gerçekleşme ihtimali yüksek..
2)bağlı olduğu grup birçok özelleştirme ihalesine giriyor..ve iktidarla ilişkileri çok iyi..ya finans piyasaları ile ilgili grup bir özelleştirme ihalesine girse..mesela....
VESAİRE VESAİRE ...
NE DEDİN ARKADAŞIM ANLADIM BİR DAHA SÖYLERMİSİN
SÖYLEYEMEZSİN TABİ BAK BAKALIM DENİZ YO NE DURUMDA
MAL MI YEDİRİYORLAR MAL MI ALIYOR
northwind
15-07-2004, 23:38
Ruchan hakkinin kullanilmasinin bitip tum senetlerin isleme girmesine kadar gevseme egilimi devam edecek gibi gorunuyor.
NE DEDİN ARKADAŞIM ANLADIM BİR DAHA SÖYLERMİSİN
SÖYLEYEMEZSİN TABİ BAK BAKALIM DENİZ YO NE DURUMDA
MAL MI YEDİRİYORLAR MAL MI ALIYOR
arkadaşım yazını yeni gördüm..bu tip hiselerde ve tüm hisselerde
kimse ile iddialı bir durumum olmadığı gibi sanki iddialı bir durum
varmış gibi havaya girmişsin..gerek yok buna..yazılarımı okursan
hep olabilir,diye ,düşünüyorum kelimelerine rastlayacaksın..
ayrıca diyelim ki şimdi mal yedirtsinler yarınki günlerde durum
değişirse ne olacak...
farklı açılardan yorumlar yazılabilir..ama kimse kimse ye birşeyler
kabul ettirmek zorunda değil..zaten bu hissede riski alanlar..ya
buyuk paralar kazandılar yada borsa ya tövbe ettiler...
bilmem anlatabildim mi..
wallstreet
16-07-2004, 00:15
northwind rüçhan hakkı nezamam biticek bi haberin varmı ayrıca neden bitmesi bekleniyor açıklayabilirmisin sağol....
northwind
16-07-2004, 00:40
20 sinde ruchan tahtasi kapanacak,22 sinde bedelliden yararlanma hakki bitecek.
benim ki sadece bir tahmin,ruchan hakkinin kullanilmasiyla piyasadaki hisse senedi bollasacagindan gevseme surer diye dusunuyorum
kim ne derse dersin bence onumuzdeki hafta bu senede girilecek en uygun zamandir
ama orta vadeli dusunmek ;halka arzlari beklemek sartiyla....
halka arzlardan bir haber gelene kadar yatay ve hafif dusey hareket beklenebilir.
northwind
16-07-2004, 12:22
Sirf benim tahmini bosa cikarmak icin bugun harekete basladilar :D :D ,burayi mi okuyorlar ne?
neyse ben tatile gidiyorum donunce bkariz artik?
sukutuhayal
16-07-2004, 23:38
16/07, 18:16:57
Istanbul, 16 temmuz (reuters) - denizbank'in sermaye piyasasi kurulu'na (spk) yaptigi halka arz basvurusu
kendi talebiyle islemden kaldirildi
Haberle ilgili yorumlarınız lutfen
northwind
17-07-2004, 01:45
Sirf benim tahmini bosa cikarmak icin bugun harekete basladilar :D :D ,burayi mi okuyorlar ne?
neyse ben tatile gidiyorum donunce bkariz artik?
biz kendi kendimize gelin guvey olurken meger bey amcalar denizbankin halka arzinin iptalini ogrenip yukseltip mal bosaltmislar
Otogarin halka arzi mahkemelik,DENIZBANK iptal
eee geriye ne kaldi sadece korteks..
zor dostum zor,
sevilmeden sevmek......
biz kendi kendimize gelin guvey olurken meger bey amcalar denizbankin halka arzinin iptalini ogrenip yukseltip mal bosaltmislar
Otogarin halka arzi mahkemelik,DENIZBANK iptal
eee geriye ne kaldi sadece korteks..
zor dostum zor,
sevilmeden sevmek......
mal yediriyorlar demiştim.
dün sırf mal yedirmek için yükselttiler.
Bence bu kağıdın 3 ay içerisinde iyi bir bakış açısı vereceğini zannetmiyorum.
birkaç gündür dikkatimi çekiyor..yo lardan bir türlü
uzaklaşamıyorum..kimbilir yarın cuma beklenmedik birşey
falan bir açıklama olur...o yuzden yarın sabah kısa bir
giriş -çıkış yapmazsam olmaz..deniz kendi kağıdında birkaç
gündür kararlı alıcılı olması ve tahtanın dengeli olması
dikkatimi çekti..sadece bu yuzden girecem...
birkaç gündür dikkatimi çekiyor..yo lardan bir türlü
uzaklaşamıyorum..kimbilir yarın cuma beklenmedik birşey
falan bir açıklama olur...o yuzden yarın sabah kısa bir
giriş -çıkış yapmazsam olmaz..deniz kendi kağıdında birkaç
gündür kararlı alıcılı olması ve tahtanın dengeli olması
dikkatimi çekti..sadece bu yuzden girecem...
DNZYO COK SIKISIK SEYİR İZLİYOR BİRKAC AYDIR DOGRU DURUST PARA KAZANDIRMADI BENDE GUZEL Bİ YUKARI BEKLİYORUM AMA NE ZAMAN? SABIR LAZIM SABIR :)
uzunvadeci
28-07-2004, 14:01
DNZYO'cılar yaşadınız.
bugün CNBC-E kanalında iki kez TÜRK TELEKOM'un özelleştirilmesi ile ilgili olarak DNZYO'nın adı geçti.anlı şanlı,bakımlı,yakışıklı,dünya güzeli ekonominin e'sini,borsanın b'sini bile hatmetmiş yorumcu-spikerlerimiz,TÜRK TELEKOM'un özelleştirilmesine ilişkin danışmanlık hizmetleri için DNZYO'nın da aralarında bulunduğu üç adet şirket ismi saydı.vallahi de tallahi de,tam tamına,DENİZ YATIRIM ORTAKLIĞI,dediler.
eh,ne de olsa beklenti beklentiyi doğurur.ister misiniz,TÜRK TELEKOM'un özelleştirilmesi de DNZYO tarafından gerçekleştirilsin.DNZYO bir YO'dur. ne özelleştirmelere,ne de halka arzlara aracılık edebilir.danışman firma olması da mümkün değildir mi,diyorsunuz?sizde de bellek namına birşey yokmuş dostlar.ne çabuk unuttunuz FENER'in halka arzının bu YO tarafından gerçekleştirildiğini,İST.OTOGARI,DENİZBANK,BİLMEMN ETEKS'in halka arzlarının da bu YO tarafından gerçekleştirileceğini bilmeyen mi kaldı?
saygılar sunarım
hoşçakalın
o kadar şirketin halka arzı için dnzyo gündemde ama kagıt devamlı irtifa kaybediyor bence birsey çıkmaz...
northwind
28-07-2004, 15:26
En buyuk beklenti denizbankin arziydi,olmayinca cikis cok zorlasti
bu arada sirket halka arzin iptalini bedellinin kullanilmasindan hemen sonra aciklamakla hissedeki gruba cok sik bi gol atti.
manishing
29-07-2004, 14:28
denizbank genel müdürü denizbankın halka arzının eylül ekimde planlanıyor diye açıklama yaptı hisse yi hareketlendirebilir
northwind
29-07-2004, 14:40
kaynak verebilir misiniz lutfen
manishing
29-07-2004, 14:46
cnbc e de açıklandı
manishing
29-07-2004, 14:46
Denizbank Gm Ates:bankanin Halka Arzi Eylul-ekim De Planlaniyor - Cnbc-e
07/29/2004 - 13:27:00
Denizbank Gm Ates:bankanin Halka Arzi Eylul-ekim De Planlaniyor - Cnbc-e
hadi bakalım umarız bu haber etki eder bu arada korteks halka arzı unutuldu gibi
northwind
29-07-2004, 16:41
cevap geliyooooor
northwind
29-07-2004, 16:46
Halka arzlarda yanlış anlaşılıp, tartışmalar başlatan "fiyat istikrarı" konusunda özel uygulamalar geliştiriliyor. Korteks'i halka arz etmeye hazırlanan Deniz Yatırım Menkul Değerler, borsada yatırımcılar açısından devrim yaratacak uygulamalar için Ankara'dan onay bekliyor. Deniz Yatırım'ın öncelikli hedefi; Zorlu Grubu'nun amiral gemilerinden olan Korteks'in halka arzında borsaya küsen yatırımcıları yeniden borsaya çekip, halka arzlarda yeni bir "beyaz sayfa" açmak. Deniz Yatırım, Korteks'in halka arzında son dönemlerdeki halka arzlarda yaşanan olumsuzlukların tekrarlanmaması için, "fiyat istikrarı" kavramını bir daha tartışılamayacak şekilde yeniden tarif etmeye hazırlanıyor. Deniz Yatırım'ın, ayrıca yatırımcıları daha uzun vadeli yatırıma teşvik etmek için sürpriz uygulamalar hazırladığı belirtiliyor.
bu yaziyi baska bir websitesinden aldim ama orjinali aslinda bir baska sitedeydi,buraya kopyalayamadan kapak degistirdikleri icin aklimda kalan diger detaylari yazayim:
Korteksin halka arzinin agustos ortalarinda gerceklestirilmesi planlaniyor,kucuk yatirimciya oncelik taninacak% 60,yabancilara satilacak bolum %10 u gecmeyecek;
korteksin halka arz fiatini yabancilar degil yerli araci kurumlar belirleyecek vs.
Northwind bu haberlere senin yorum ne olur kagıtta ciddi bişeyler olur mu?
northwind
29-07-2004, 17:23
Basladigimiz yere geri donduk,otogarin arzini unutursak,korteks ve denizbank halka arzlari icin umitler tekrar yesermeye basladi,bedelli engelide ortadan kalktigina gore orta vade icin pozisyon alinabilir diye dusunuyorum,zaten bir kac kademeden daha fazla dusmesi zor gorukuyor.
bir de hissenin pay degeride bedelliden sonra eskisine oranla cok daha iyi durumda eskiden 5,6 kati degerde islem goruyordu simdi sadece +%120,
arti hemen herkes bedellisini kullanmis sadce 103 milyar nominal degerli hisse kalmis.
bu haberlere hissenin fazla tepki vermemesi de bence olumlu;aylardir hisse dar bir bantta hereket ediyor,bizim bir kac milyar baglamamiz bizi o kadar zorlamaz ama hissedeki grubun belki de trilyonlari aylardir bagli gibi duruyor,cok fazla al sattan kazandiklarini da sanmiyorum.Dolayisiyla ister istemez yukseltecekler ve %10-20 onlari kurtarmaz.
Aman kimse bu yazdiklarimi al tavsiyesi olarak yorumlamasin sadece dusunduklerimi yaziyorum,bugune kadar bu senet bizi cok yaniltti
aynen dostum kağıt çok riskli heyecan istiyorsanız orası başka tabi
northwind
29-07-2004, 17:52
--------------------------------------------------------------------------------
İSTANBUL, 29 Temmuz (Reuters) - Zorlu Grubu bünyesindeki Denizbank'ın Genel Müdürü Hakan Ateş,
Eylül-Ekim gibi halka arzı planlanan Denizbank'ın halka arzında yurtdışı için Merrill Lynch, yurtiçinde ise
TSKB'nin aracılık yapacağını ve halka arz gelirinin yüzde 80'inin sermayeye ekleneceğini söyledi.
Denizbank'ın mevcut 202 trilyon lira olan sermayesi 50.37 trilyon lira bedelli ve 37.63 trilyon lira bedelsiz
sermaye artırım yoluyla 290 trilyona çıkacak ve yüzde 22.24'üne karşılık gelen 64.5 trilyon liralık kısmı halka
arz edilecek.
Denizbank'ın 30 Nisan'da yaptığı menkul kıymet ihraç başvurusu Temmuz ayı ortasında ertelenmişti.
Reuters ile yaptığı söyleşide, Ateş , "Eylül-Ekim gibi halka arzı planlıyoruz. Halka arzda yurtdışında Merrill
Lynch liderlik yapacak. Yurtiçinde ise TSKB" dedi ve Merrill Lynch'in uzun süredir Türkiye'de halka arzlarda
aracılık yapmadığını, bu nedenle Denizbank'ın halka arzının üstlenmesinin önemli olduğunu kaydetti.
Ateş, sermaye artırımından sağlanan gelirin nasıl kullanılacağı sorusunu ise, "Yüzde 80'ini sermayeye enjekte
edeceğiz," şeklinde yanıtladı.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) verilerine göre, Denizbank 2003 sonu itibariyle 4.8 katrilyon liralık aktif
büyüklüğü ile Türkiye'nin 12. büyük bankası konumunda.
Ekonomik canlanmaya bağlı olarak bu yıl halka arzlarda gözlenen hızlanma ile yılbaşından bu yana Fenerbahçe
Sportif , İnfo Yatırım Ortaklığı , Desa Deri , Burçelik Vana ,
Türk Traktör'ün , Doğuş Otomotiv ,İndeks Bilgisayarve Şeker Finansal
Kiralama hisseleri halka arz edilerek, borsada işlem görmeye başladı.
((Haberi Yazan Birsen Altaylı, birsen.altayli@reuters.com;
northwind
03-08-2004, 11:16
Hafiften bir hareket basladi ama senet sayisinin bollugu yuzunden kalkisi biraz yavas oluyor,normalde coktan tavan olmasi gerekirdi
dikkat edip hep salı günleri oluyor bir seanslık tavan ve gevşeme, yaklaşık 3 hafta bir salı günü , birileri %10'nu alıp cebine indiriyor.
northwind
10-08-2004, 15:36
hayret bugun de sali yine ufak bi hareket var,bu fiyattan mal bosaltma olmaz,mal topluyorlar desen,aylardir suruyor ne mal toplamaymis bu boyle,su denizyo yu cozdugumde borsayi da cozdum demektir :D :D
northwind
10-08-2004, 20:22
Bu kagitin en buyuk fanatigi benim herhalde,yorum yapan yok
bugun bir kez daha 3400-3425 den aldiklarin 4,5 kademe yukardan verdiler,ayni hareketi bu kacinci cekisleri...
seans sonu da verdiklerini geri aldilar
vatandasi bu taktige alistirip 3500 3600 dan tum mallari toplayip gazlayacaklar gibime geliyor ya hadi hayirlisi.......
San Francisco
10-08-2004, 21:34
Haklısın ... Bende öyle yapıyorum. 3425 al 3500 sat.. Yakında 3425 e bulamayacağım anlaşılan. Bu senette uzun süre kalmak istiyorum ama bilancosu kötü çıktı diye kısa hareket ediyorum.
kagıdın eski gücü yok tek seanslık bile olsa tavan kapatamıyor , nerde o eski günler ,bu arada kagıt iyice 3400 civarına sıkıştı ya yukarı ya aşagı gerçi aşagıda daha neresi kaldı bilemiyorum...
northwind
11-08-2004, 01:17
Haklısın ... Bende öyle yapıyorum. 3425 al 3500 sat.. Yakında 3425 e bulamayacağım anlaşılan. Bu senette uzun süre kalmak istiyorum ama bilancosu kötü çıktı diye kısa hareket ediyorum.
6 ayliklarda yo larin hemen hepsi zarar acikliyor,hatirlarsan endeksin pek iyi olmadigi zamanlar,fazla olumsuz bir durum olarak gormuyorum
supersonic
11-08-2004, 15:29
Arkadaşlar,
Ağustos sonu ve Eylül ayında ihtiyacımız olacağını tahmin ettiğim bir terimin isim babası olmak istiyorum. Şimdiden yazıyorum. Sonra sahiplenmeyiniz!
DNZYO Reloaded
Eğer doğru çıkarsa, belki sonra da DNZYO Revolutions.
Arkadaşlar,
Ağustos sonu ve Eylül ayında ihtiyacımız olacağını tahmin ettiğim bir terimin isim babası olmak istiyorum. Şimdiden yazıyorum. Sonra sahiplenmeyiniz!
DNZYO Reloaded
evet şahit oluyorum bu iki gavurca kelime supersonic tarafından ilk defa yazılmıştır..................................... :)
Arkadaşlar,
DNZYO Reloaded
Yani sizce dnzyo eski hızınına ve gun gun ustune tavan yaptığı günlere geri mi dönecek?
San Francisco
11-08-2004, 21:22
DNZYO.. 3400 ün altına satıcı gelmiyor.. İyi....:)
supersonic
24-08-2004, 10:31
DNZYO için...
artik demir almak gunu geldiyse zamandan
mechule giden bir gemi kalkar bu limandan
hic yolcusu yokmus gibi sesizce alir yol
sallanmaz o kalkista ne mendil ne de bir kol
rihtimda kalanlar bu seyahatten elemli
gunlerce siyah ufka bakar gozleri nemli
***dnzyo*** Deniz Yatirim Ortakligi A.s.’nin 24.08.2004 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.
“sirketimiz 5 Trilyon Tl Kayitli Sermaye Tavani Icinde, Odenmis Sermayesinin
2.700 Milyar Tl’den 4.995 Milyar Tl’ye Yukseltilmesi Islemi Tamamlanmis Olup,
Sermaye Piyasasi Kurulu’nun 19.08.2004 Tarih Ve 542 Sayi Ile Onayli Sermaye
Artiriminin Tamamlanmasina Iliskin Belgesi Ve Yonetim Kurulu’muzun 09.08.2004
Tarih Ve 2004/18 Sayili Sermaye Artiriminin Sonuclandirilmasina Iliskin Yonetim
Kurulu Karari T.c. Istanbul Ticaret Sicil Memurlugu’nca 23.08.2004 Tarihinde
Tescil Edilmistir.” ***dnzyo***|
inspiration
24-08-2004, 15:03
supersoniğin grafiğinde teknik çok güzel görünüyo, umarım çalışır :roll:
supersonic
25-08-2004, 08:59
Yükselişin başladığı tarih olan 18 Aralık 2003'e kadar herşey normal gözüküyor(fiyat, haberler, takas)...
Bu tarihte:
Halka açıklık oranı %98.93
Sermaye 450 milyar TL
Aracı kurumların takas bilgileri:
supersonic
25-08-2004, 09:08
Ayın 18'i geldiğinde deli gibi alışlar geliyor senede.
Hiç aralıksız 286 TL'dan 878 TL'ya kadar yükseliyor bu alışlar sayesinde.
Bu yükseliş sırasında takas yukardakinden aşağıdakine değişiyor.
Deniz Yatırım Menkul elindeki malın yarısını veriyor.
Teb Yatırım tamamını veriyor.
Garanti Yatırım kar satışı yapıyor.
Vakıf Yatırım elindeki malın yarısını veriyor.
Koç Menkul tamamını veriyor.
Sümer Yatırım tamamını veriyor.
Yani, bu aracı kurumlar hisselerini tarihi zirveden satmanın keyfini yaşıyorlar (tahtada söz sahibi olan iki aracı kurumu Bold yaptım)
Bu arada bu satılan mallar alıcılar listesinde görülen aracı kurumlardaki çok sayıda hesaptan gelen işlemlerle alınıyorlar...
supersonic
25-08-2004, 09:10
Bu aralar (24 Aralık) hisse %200 bedelli açıklıyor. Hissenin fiyatı 3 katına çıkmışken...
Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 24.12.2003 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu
toplantısında, çıkarılmış sermayenin 900 milyar TL (%200) bedelli artırılarak
450 milyar TL'den 1.350 milyar TL'ye yükseltilmesine karar verildiği
bildirilmiştir.
supersonic
25-08-2004, 09:14
Bu bedelli haberi yüzünden zaten primli olan hisse 4 taban yiyor, ama yine yükselişe geçiyor. Bu 2. dalga ile 3547 TL'ya yükseliyor.
3547 neree, 286 nere!!!
Bu çılgınlık sonucunda grafik şuna dönüşüyor.
supersonic
25-08-2004, 09:19
Takas ise buna...
Burada görüleceği üzere, tahtadaki hakim aracı kurumlar(başka değişle Zorlu grubu) bu tarihte tüm malını süper bir kar ile boşaltmıştır.
Ama tahta üzerinde tüm kontrolünü yitirmiştir de, bunu farketmesi uzun sürmeyecektir...
DNZYO'nun halka açıklık oranının %99 olduğundan bahsetmiştim değil mi? ;)
supersonic
25-08-2004, 09:22
12 Ocak tarihinde, Zorlu grubu %99 oranında halka açık olan tahtayı kaptırdığını ve geri alamayacağını anladığında artık tahta harici çalışmalara başlamak zorunda kalmıştır bu grubu kaçırmak için.
Olayların ciddiyetini daha yeni farketmişlerdir.
Hemen şu haber gönderilir borsaya...
Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 12.01.2004 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
"Şirketimizin 12.01.2004 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında;
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 24.12.2003 tarihinde 2003/22 nolu kararı ile
aldığı 5 trilyon TL'lık kayıtlı sermaye tavanı içerisinde çıkarılmış
sermayesinin 450 milyar TL'dan %200 bedelli arttırılarak 1.350 milyar TL'sına
çıkartılması ile ilgili kararının, piyasa koşullarının değişmesi nedeniyle, %200
bedelli artırım oranının %500 bedelli olarak revize edilerek 450 milyar TL olan
çıkarılmış sermayemizin 2.250 milyar TL artırılarak 2.700 milyar TL'na
yükseltilmesine ve gerekli izin için, önceki başvurumuzun revize edilmesi
amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmasına katılan Yönetim Kurulu
Başkan ve Üyeleri tarafından oybirliği ile karar verildi."
Piyasa koşullarındaki değişiklik, %500'e revize :D
supersonic
25-08-2004, 09:27
Bu haber üstüne hisse yanlış saymadıysam 12 taban yiyor.
Ama grup bulduğu her fiyattan almaya devam ediyor.
Deniz yatırım ve saz arkadaşları bu aşamada tahtada hiç yoklar, muhtemelen azar işitmekle meşguller :)
Grafik aşağıdaki hale geliyor...
supersonic
25-08-2004, 09:29
Takas ise aşağıdaki hale...
supersonic
25-08-2004, 09:32
Bölüm 1 sonu.
- devam edecek -
biz de, çömez ky'ler olarak,
her seviyede "daha fazla artmaz abi.."
ve ardından
"yine tavana vurdu abi" :) diyaloglarını söyleyip durduk aramızda...
sn supersonic, devamını sabırsızlıkla bekliyorum :)
saygılar,
magic...
ÇELEBİOĞLU
25-08-2004, 10:45
Sn. Supersonic ellerinize sağlık,devamını dört gözle bekliyoruz. :D
supersoniğin grafiğinde teknik çok güzel görünüyo, umarım çalışır :roll:
NASIL GÖZÜKÜYOR BİR AÇIKLARMISIN
ben daha fazla bekleyemeyeceğim
bu hafta satmam gerekiyor
önerisi olan var mı
inspiration
26-08-2004, 01:50
NASIL GÖZÜKÜYOR BİR AÇIKLARMISIN
supersonic cevap versin grafik benim değil nede olsa....
supersonic
26-08-2004, 08:53
son hali
supersonic
26-08-2004, 08:58
Bu grafik der ki:
3375'de destek bulmuş. 1 aydan uzun süredir dip yapıyor. Bu kanalda sıkıştırma da devam ediyor. En fazla 3 Eylül'e kadar yeri var, sonra ya yukarı, ya aşağı.
Benim görüşüme göre, önemli olan trendline yeşil olan. Yani kapanış seviyelerini hedefleyen. Diğer kırmızı gün içi yüksekleri gösteriyor. Yani 7 iş günüdür yeşil trendline'ın üstünde kaldığımıza göre, bugun itibariyle 3458'den geçmekte olan kırmızının üstünde yapılacak kapanış bizi ilk durağımız olan 4000'e doğru götürebilir.
supersonic
26-08-2004, 09:14
Hisse aşağıdaki grafikte sondaki hareketi yaparken,
supersonic
26-08-2004, 09:18
Takas aşağıdakine dönüşmüş.
Yani ya grup bu küçük yükseliş sırasında mal vermiş ya da elden ele geçirmişler. Ama hacim düşükmüş.
supersonic
26-08-2004, 09:23
Aşağıdaki grafikteki tarihi yükselişin bu aşamasına dek,
supersonic
26-08-2004, 09:27
grup elindeki malı sabit tutmuş, küçüklerden satıp-büyüklerden alarak çok azıcık piyasaya vermiş bile.
supersonic
26-08-2004, 09:34
Büyük çıkışın sonu ve sonrasındaki dinlenme süreci boyunca,
supersonic
26-08-2004, 09:41
takasta ilginç şeyler olmuş.
GARANTİ, DENİZ, VAKIF, HSBC gibi filmin en başında gördüğümüz Zorlu adına mal taşıyan aracı kurumları tarihi zirveden(900 lira :D) sattıkları malları mecburen, mecburiyetten 13000-7000 aralığından geri almaya başlıyorlar.
Ama bu malları grup satmıyor, ya da sattığı mal küçüklerdeki malları yani kısıtlı. Düşen fiyatın yardımıyla, piyasadan gelenleri topluyorlar gibi gözüküyor.
Belki grup zeytin dalı uzatıyordur, kim bilir? :D
Sonuçta şirket hakimiyeti oyununda Zorlu, şirketin %25'ini, %2500 yukarıdan geri alabiliyor.
supersonic
26-08-2004, 09:49
Bundan sonraki 4 ay boyunca şirket %85 daha bedelli açıklıyor. Bu sayede Zorlu yapabileceği son bedelliyi de kullanarak biraz daha elini güçlendiriyor.
Zorlu Grubu, Deniz Yatırım'ın yapacağı halka arzları iptal ediyor (örn:Deniz Bank), sonra, aaaa, ya SPK bizi yanlış anladı biz iptal etmedik ki diyip, yine başvuruyorlar ama bu sefer TSKB Yatırım liderliğinde :) Yani grubun bir sonraki muhtemel hamlesinde speküle edeceği beklentiyi bitiriyorlar.
4 ay zarfında fiyat yavaşça düşmeye (neredeyse standart bir açı ile) devam ediyor (yeşil çizgi-üstünde kapanış yok)
supersonic
26-08-2004, 09:52
Bu süre içinde grup 1000 TL maliyetli mallarını satıyor, Zorlu 3500 liradan alıyor(900 liradan satmıştı).
Tabi 2000 TL bedelle kullandırılan sermaye artışından gelen malları da yine piyasa fiyatından 3500-4000 satıyorlar. Zorlu bunları da alıyor.
supersonic
26-08-2004, 09:56
Bölüm 2 sonu.
- devam edecek -
supersonic
26-08-2004, 10:05
çubuk
supersonic
26-08-2004, 10:06
çizgi
supersonic
26-08-2004, 10:07
yakın çekim
supersonic
26-08-2004, 10:16
Yorum:
Grubun Zorlu'ya mal transferini yansıtan bu yeşil çizgimiz Ağustos ayında ihlal edilmeye başlandı.
Hisse bu rakamın üzerinde(aynı zamanda önceki grafiklerde görülebileceği gibi teknik olarak 3100-3400 önemli bir destek bölgesi) kapanış yapmaya devam ediyor. 1 aydır buraları deneyip tekrar tekrar yukarı denemesi, tekrar desteğe dönmesi ve sıkışması buraların destek olduğunun göstergesi.
Peki, bu kadar olayın gerçekleştiği bir hissede, bu destek nasıl oluyor da çalışıyor?
Ya çalışıyormuş gibi yapıp, mal verişi hızlandıracaklar-ki böyle bir durum yok takasta.
Ya da Zorlu'ya diyorlar ki, şirketin %50 ye yakını hala bizde, bu fiyat altına da vermeyeceğiz-altı kurtarmıyor :D
İstiyorsan, buyur buradan al, yoksa...
Muhtemelen yoksanın açılımı şu:
Bu destek çalışır-çalıştırılır, bu direnç kırılır, yoğun piyasa talebi gelir-yaratırız. Sen yine bu malları 10.000 den alırsın paşa paşa.
Zorlu henüz bir cevap vermiş değil, herşey, her zaman olduğu gibi devam ediyor(grup azcık veriyor, Zorlu azcık alıyor), ama bu arada destek çalışıyor ve sıkışma devam ediyor.
Grup para kazanmaya, SPK uyumaya, Zorlu ise kendi şirketini 1 sene önceki piyasa değerinin 10 kat üstüne satın almaya devam ediyor.
- Şimdilik SON -
supersonic
26-08-2004, 11:23
Bir sürü yazdım çizdim, okursanız sevinirim:
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=2476
supersonic
26-08-2004, 11:31
Az önce cepten birisi aradı.
Deniz? dedi.
Yanlış deyip kapadım ama inceden de tırstım yani :D
olağanüstü bir çalışma...kutlarım..
saygılar,
magic...
takasta ilginç şeyler olmuş.
Sonuçta şirket hakimiyeti oyununda Zorlu, şirketin %25'ini, %2500 yukarıdan geri alabiliyor.
Bu anlatım serisinin sadece başlangıcı mal toplanması ve grafiklerin görsel çizimi doğru bunun dışındaki tüm diğer anlatımlardaki yorumların tamamı yanlış, hatalı ve yönlendirici uslüp sözkonusu.:o
Yanlışlar;
1-Patron yukarıda anlatımda olduğu gibi malın %25'ini, %2500 yukardan satın almadı, sizin gördüğünüz takasta denizden satılan malın denize dönüşü patronun mal aldığını göstermez.(Görmek-bakmak farkı)
2-Yatırım ortaklarında %90'ını toplasanızda hikaye sonuçta yönetimde bir tek üye atamanız sözkonusu olmaz, onun için burada halka açık olmayan şirketin yönetim hakkında ayrıcalık tanıyan hisselerin tamamı patronun elinde dolayısıyla portföy değerinin üzerinde oldukça yüksek oranda primli gözüken hisselerin yönetim hakkı olmayan kısmının patron tarafından piyasaya satılmışken geriye satın alınmasının hiç bir anlamı yoktur. Anlamı olsaydı adam patron olmazdı ve hisselerini borsaya sürecek zekaya sahip olamazdı.
3-Bu hisseye spekülatör patrondan izin almadan balıklama dalmıştır, spekülatör başlangıçta hisse nasıl olsa sığ malın büyük kısmını toplarım ve patron benimle anlaşmak zorunda kalır düşüncesiyle payını artırdıkça patrondan beklentileri törpüleyici haberler ve yaptırımlar hisse üzerinde sürekli artırmıştır.
4-Spekülasyon için girdiği hisse senedininde spek hala maldan çıkamamıştır ve sürekli halka açık olmayan Zorlu gurubu iştiraklerinden yine halka açık olmayan kısımlardan arz izni alınarak tahtaya mal gelmektedir(meraklısı imkb şirket haberlerinden bakabilir).
5-İMKB.nin katılımcı sıkıntısı çektiği ve denetleyici kurumların tam bağımsız olmadığı günümüz şartlarında paranızın gücü ne olursa olsun İMKB.de hiçbir şirket patronunu yenebileceğinizi SAKIN AMA SAKIN AKLINIZIN KÖŞESİNE GETİRMEYİN, çizilen grafikteki anltımlar sadece masallarda vardır. Gerçek anlatımlar için meraklısı Babanın para nasıl kaybedilir topiğinde detayına bakabilir.
6-Aman bu hisse senedininde delikanlı spek malı topladı baksana yüzde bilmem yukarıdan malı patrona veriyor havası içinde sazan gibi atlamayın. Satın alacağınız hisse senedini öncelikle temel olarak araştırın, malın speğinde elinde patladığı kesinlikle maldan çıkamadığı ve şirket patronun yönetim hakkı kendisinde olduğu hisseleri satmadan diğer hisselerin nerdeyse tamamını piyasaya sürdüğü, portföy değerinin çok üstünde primli hisse senedini siz hangi beklenti ve sebeple neden satın alacaksınız, sonra kime satacaksınız?
Bu yazılarda yapılan çok ince uslup ve profosyonellikle buram buram pazarlama vardır, grafiksel çizim ve anlatıma harbiden brova. :D Madem bu kadar ince zekaya sahiptin neden patrondan izin almadan onun havuzunda balık avlamaya çıktın e be güzel kardeşim, sana abilerin öğretmedimi İMKB.deki raconu. Sonra kıvran dur internet köşelerinde başlangıçta kuzuyken evrim geçirmiş yaban keçilerine hikaye anlatarak aklın sıra mal satmaya çalış :p
Bilmiyorum belkide sokağa atacağınız paranız çoktur, parasını yemiyenin parasını başkalarının yiyebileceğini hatırlatırım :D
Sevgi ve saygılarımla
supersonic
26-08-2004, 12:52
1-
Nereden biliyorsunuz? Siz misiniz Deniz'den alan? Ayrıca ben öyle olduğunu da söylemedim, hareket öncesi aracı kurumlarla aynı olduğu için ve söz konusu şirketlerin DNZYO ve Deniz yatırım olduğu için bu çıkarıma vardım.
2-
Burada önemli olan şirket yönetimi değil, çoğunluk hisseye sahip olmak. Anlatılan bu. Ya da anlatmak istediğim bu.
3-
Burada ne anlatmak istediğinizi anlamıyorum? Ben farklı bişey mi anlatmışım yukarıda?
4-
Öyle bir iştirak ya da ortak yok. Rakamsal olarak yok. %99'u halka açık, kalan %0,6 DENİZ YATIRIM. Ortak diye 0,4 den bahsediyorsanız bilemiyorum. İyice bir araştırın bence acele cevap yazmadan önce.
5-
Saçma. Aynen öyle olduğu yukarıdaki o kadar anlatımla gün gibi açıktır, inceleyen aynı sonuca varır, başka mümkün hiçbir sonuç yoktur. Son derece başarılı şekilde Zorlu grubu kendi şirketini sırf prestij için çok yüksekten geri almaya zorlanmıştır. Daha hala da alamamıştır. Birşeyin daha önce hiç olmamış olması, olabilirliğini mümkün kılar. Olduktan sonra bile yok öle bişey olmadı demek dinozorluktur.
6-
Delikanlı spek diye bir yaklaşım yok. Sadece hata yapan bir yatırım şirketi ve şimdiye dek görülmüş belki de en büyük operasyon karşısında sadece kendinin değil, bütün grubun düştüğü durum var.
Bu yazılarda yapılan çok ince uslup ve profosyonellikle buram buram pazarlama vardır, grafiksel çizim ve anlatıma harbiden brova. :D Madem bu kadar ince zekaya sahiptin neden patrondan izin almadan onun havuzunda balık avlamaya çıktın e be güzel kardeşim, sana abilerin öğretmedimi İMKB.deki raconu. Sonra kıvran dur internet köşelerinde başlangıçta kuzuyken evrim geçirmiş yaban keçilerine hikaye anlatarak aklın sıra mal satmaya çalış :p
Buraya kadar fikir tartışmıştık, ama burada sen bana pazarlamacı demişsin.
Hiç olmadı. Yakışmadı. Zaten "dur şunu bir bozayım" içgüdüsü ile yazmışsın yazını... Ben pazarlamacı falan değilim. Birşeyler bulduğumu düşündüm ve bunları paylaştım. Anlayana.
Sevgi ve saygılarımlaÖnce pazarlamacı de, sonra sevgi, saygı. Külahıma anlat...
supersonic
26-08-2004, 13:52
5-
Saçma. Aynen öyle olduğu yukarıdaki o kadar anlatımla gün gibi açıktır, inceleyen aynı sonuca varır, başka mümkün hiçbir sonuç yoktur.
Kızgınlıkla burada aşırıya kaçmışım. Yanıltıcı olmayı hiçbir zaman istemedim o yüzden aşağıdaki açıklayamayı yazıyorum:
Çok önemli not: Burada yazdıklarım illa ki doğru değildir, kimse o şekilde anlamasın, bunu kanıtlayacak hiçbir şey yok elimde. Bunlar hissenin fiyatları, haberleri, haberlerin geliş tarihleri ve takas analizleri sonucu ulaştığım çıkarımlardır. Bunları da sizlerle paylaşmak istedim. Hepsi bu.
Bir sürü yazdım çizdim, okursanız sevinirim:
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=2476
yazılanlar çok güzel tespitlerin paylaşımıdır. mal pazarlama olarak algılayan da olacaktır vay anasını adam yakalamış olarak algılayanlarda.
benim fikrim IMKB burası burdan çıkış yok. bu oyun daima sürer gider. iyileştik ama virüs hala kanımızda ilk üç üst üste %5 ve fazlası yükselişte bakın dikkat tavan demiyorum. herkes;
DNZYO buradan aldım buradan verdim ...
tüh sattım amma yükseldi...
ben almıştım size de alın demiştim...
varan 6... harika hisse.net çilere bir haftada %20 kazandırdık...
uzatmaya gerek yok. çok iyi niyetle yazılmış bir şeylere pazarlama ya da başka isim takmaya gerek yok. ne pazarlamacılar ne pazarlananlar ne kucağa alınanlar gördü bu piyasa kimse kimseye olan inançsızlığını acımasızlığa dönüştürmesin.
northwind
26-08-2004, 16:17
Tespitlere aynen katiliyorum,hissedeki grubun hareketleri hakkinda ben de bir seyler karalamistim arka sayfalarda ama bugunlerde kafam yine karismaya basladi,nedeni ise zaman cok daraldi....
Su an gorunen en gec 2 ay icinde hem Denizbank in hem de Korteksin halka acilacagidir,ama nedense Zorlu grubunun bu kadar kisa bir surede 2 halka arzi birden yapacagi cok mantikli gelmiyor herhangi bir duyumum yok ama
sanki sirket, gruba bir gol daha atmaya hazirlaniyor gibi......
San Francisco
26-08-2004, 23:04
Bugün 3350-3375 kademesine geldiğinde kağıdın daha aşağı gitmesine müsaade etmediler.. Bu iyi oldu.. daha güvendeyim. 3375 ten alım yapabilirim demekki...
bukadar büyük operasyon gören hissenin en az iki yıl daha süzülüp dinlenmesi gerekir.hiç bir agac cennete kadar uzamaz...
spek_avcısı
27-08-2004, 22:27
çoğu insan inamaya bilir ama aslına yükselişller hiç abartılı değil
denizye bdelesilerle 6 kat
sonra rüçhan ile 2 kat
sonra bi bedelli ile gene 2 kat
sonra rüchan ile gene 2 kat
toplam 10 kere bölünmüş
opersayon başlamadan önce hisse 1500 tl idi
yani yükselmeseydi fiyatı
150 tl olurdu???
--------------------------------------------------------------------------------
gelelim grnyo
yaklaşık 13000 tl temettü
ve hisse 3 e bölündi
yani temettü çarpı3000= -39000!!!!!
şirket 2 sene önce 0 fiyat verseler bile fiyatı 36000 tl ediyordu
hiç abartılı diillllllllll
biraz mantık :)
istanbullu
28-08-2004, 15:10
Sn supersonic bu değerli çalışma için çok teşekkür ederim.Emeğinize sağlık...
Supersonic kendince dogru bir çalışma yapmış. Ve bizlerle paylaşmış ve sizin dediginiz gibi bir pazarlama olayı ben göremedim. Ben kendi adıma Nasıl olsa alıcısı hazır spek bunu patrona veriyor dalalım havası sezinlemedim. Bir şeyin dogrusunu bilmiyorsak bari susalım degilmi. Yukarda ki pazarlamacı suçlaman çok yanlış, bu forum da yeni olmama rağmen bu tür direk suçlama nın bizlere yakışmadıgı kanısındayım.
supersonic
30-08-2004, 10:14
Arkadaşlar, beğendiğiniz için çok sevindim.
supersonic
30-08-2004, 10:15
Hafta sonu gazetede bir haber çıktı, ilgili olmamasını dilerim(acaba çok mu abarttım komplo teorisi işini) :(
http://www.sabah.com.tr/2004/08/28/gun103.html
Hafta sonu gazetede bir haber çıktı, ilgili olmamasını dilerim(acaba çok mu abarttım komplo teorisi işini) :(
http://www.sabah.com.tr/2004/08/28/gun103.html
Biraz fazla abarttıgının sende farkındasın da. Aşırı fazla oldugununda farkındamısın bilmem ki.. Zorlu gurubunda her çalışanı olayla ilişkilendirir sek yandı keten helva. :hayır: :hayır: :hayır:
bukadar büyük operasyon gören hissenin en az iki yıl daha süzülüp dinlenmesi gerekir.hiç bir agac cennete kadar uzamaz...
Ahmet Nazif zorlu açıklama yaptı tum zorlu holding sirketleri eylulden itibaren halka açılacak diye ama dnzyo'da bi hareket yok :(
Ahmet Nazif zorlu açıklama yaptı tum zorlu holding sirketleri eylulden itibaren halka açılacak diye ama dnzyo'da bi hareket yok :(
sn blue merak etmeyin bunlar bi yolunu bulur en kötü yine % 20 lik bi hareket cektirirler hisselerine...
supersonic
02-09-2004, 08:53
Uzun süredir ilk beyaz.
Bugün için direnç seviyeleri:
3418
3499
supersonic
02-09-2004, 11:10
Piyasa inanmakta zorluk çekiyor bu yükselişe(şu an 3625). Hacim süper.
Hadi artık, geri gelme bu kez. Kop, git siyah ufuklara...
supersonic
02-09-2004, 11:13
Bu mudur?
sayın üstadlar ne derler acaba?...
bu hacimle yolculuk uzun sürer mi, yoksa son şovunu yapıp inzivaya mı çekilir....
Sayin supersonic,
Guzel calisma icin ellerine saglik (bazi kisimlarina katilmasam da).
Sayin kasved,
Siz de guzel yazmissiniz ama son kismindaki hisse pazarlaniyor paragrafina ihtiyatla yaklasmak gerekli diye dusunuyorum. Sn. supersonic'in boyle bir amaci oldugunu zannetmiyorum. Yazilanlari tekrar okudum ve bende dolayli/dolaysiz olarak boyle bir intiba birakmadi. O paragrafi cikarsak cok hos bir tartisma ortami olusacakti. Bu hisseyle bu vakitten sonra ugrasacan olacagini tahmin etmiyorum (pazarlansa bile). Ben senelerce plato forumunda pazarlamaci gruplarla ugrastim. Alinmayacaginizi dusunerek ustume vazife olmadan onyargilardan uzaklasarak tekrar bir okumanizi dilerm, belki degisik gorursunuz. Ne dersiniz?
3900 Dan Gerİ Geldİ Ya Sankİ Devam Edecek Gİbİ Hadİ Bakalim
bluedreams
02-09-2004, 16:27
son yarım saat bidaha deneyebilir bence
bluedreams
02-09-2004, 17:32
dediğim gibi oldu hemen hemen yarın devam edermi bu gidişat ustalar??
dediğim gibi oldu hemen hemen yarın devam edermi bu gidişat ustalar??
BENCE GİDECEK GİBİ HADİ HAYIRLISI
supersonic
02-09-2004, 17:43
En yüksek: 3900
En düşük: 3400
Kapanış: 3850 (en yükseğin sadece 2 kademe altında)
Bugun Deniz yatırım ve saz arkadaşları 250.000 lot mal sattılar. Grup da hepsini sildi süpürdü. Sadece İŞ (esasoğlan) 200.000 lot net alış ile kapattı günü.
Benim fikrimce, bugunkü hareket DNZYO Reloaded'in sadece yazılarının yazdığı bölümdü, daha filme gelmedik...
bluedreams
02-09-2004, 19:11
yarın cuma olmasaydı keşke biliyosunuz cumaları pek hayır gelmiyo borsadan :(
supersonic
03-09-2004, 09:01
Kısa vade direnç seviyeleri
supersonic
03-09-2004, 09:03
Bu da Finnet'ten arakladığım grafik, ilginç bir görünümü var :D
yani beklentiniz ne bugün nereye doğru gider....
acaba bu ay gruptan yeni bir ürünü piyasaya sürecek olması hareketi yukarı yöne hızlandırabilir mi?
supersonic
03-09-2004, 10:23
Sn ramist,
Bu sorular önceki sayfalarda daha önceden de tartışıldı, konuşuldu. Cevapları orada bulabilirisiniz.
bluedreams
03-09-2004, 11:06
ya resmen oynuyorlar biraz yükseltip satıyorlar düsüncede alıyorlar tek kalemde 20000 lot ama düsecegini tahmin etmiyorum
bluedreams
03-09-2004, 11:07
ayrıca süpersonic direç tahmini süper yeşilimi yolladım usta
nereye kadar gevseyecek acaba?? :(
supersonic
03-09-2004, 12:53
bence daha fazla gevşememesi lazım.
bence daha fazla gevşememesi lazım.
CUMA GUNU GEVSEMESİ DİYELİM HAFTAYA NORMALDE ESAS CIKISIN BASLAMASI LAZIM
3375 den çıkışa başladığını düşünürsek, 3975 gördüğü en yüksek seviye ile arasında 600 TL var. %62 geri alım seviyesine göre 360 veya 375 TL geri çekilebilir Yani 3600-3675 seviyesine kadar çekilebilir. Tahminimce 3600-650 seviyesi destek olacaktır 2 nci seans.
supersonic
03-09-2004, 14:38
Dün 1. seans işlem miktarı: 2,650,000
Dün 2. seans işlem miktarı: 2,250,000
Bugün 1. seans işlem miktarı: 1,750,000
Düşüşün durması ve hacimle birlikte fiyatın artması gerekiyor.
supersonic
03-09-2004, 14:40
Ayrıca şöyle bir teorim var bu seans için, işler mi bilmem, işlerse sürpriz olsun...
İkinci seans yön yukarı çevrilecekse, ortam mevcut:
İlk seans kapanış fiyatı: 3725
İlk seans sonu ortalama: 3837
Bu sebeple 2. seans tavanı: 4225
İlk seans sonu ile 2. seans tavanı arasındaki fark: %13,4
Sanırım cuma gevşemesi etkili oldu.:(
Sanırım cuma gevşemesi etkili oldu.:(
evet bence de eger bu seviye korunursa önümüzde hafta denizbank halka arzıda netleşir esas hareket haftaya..:)
Syn Blue rahatlatıcı sözlerini duymak yüregime su serpti eyvallah:)
N28aichi
03-09-2004, 17:10
Anlamsizca dusen cikan Spekli kagitlari pek sevmem ama araniza 3750 den benide alin, Risk alabilecegim bir miktar aciktaki paramla citira geldim :D Herkese bol kazanclar.
N28aichi
03-09-2004, 17:30
Nedense kucagimda bir agirlik hissediyorum... :p
3900 maliyetim var ve son dakika 150000 lota yakın verdiler canım sıkıldı bana kim moral verecek son dakikada kim verdi gören varmı
N28aichi
03-09-2004, 17:45
Verilen mal bizim kucagimizda ise pek umitli degilim ama birileri bu mali geri alacaktir, ve bu birileri mutlaka mali yukseltmek icinde cabalayacaktir. Ama son soz icin takasa bakip incelemek gerek.Ayrica bu tur agresif hareketler DNZYO icin olagan diye dusunuyorum.Bir ara tavan-taban, taban-tavan-taban gibi deli inisleri cikislari vardi. Kari gorunce risk almayip satmak akillica derim. Beni 3900-4000 arasi keser, ustu isterse 14 bin olsun satarim. Ama herkesin kendi hedefi olmali ozellikle bu tur kagitlar icin. Benim hedefimin kimseyi baglamasini istemem.
İşyatırım dun 203bin lotu 3714 maliyetle almış.Bugun ise 250bin lotu 3833 maliyetle vermiş..
3375 den çıkışa başladığını düşünürsek, 3975 gördüğü en yüksek seviye ile arasında 600 TL var. %62 geri alım seviyesine göre 360 veya 375 TL geri çekilebilir Yani 3600-3675 seviyesine kadar çekilebilir. Tahminimce 3600-650 seviyesi destek olacaktır 2 nci seans.
Tekniği atlamamak lazım :cool:
supersonic
03-09-2004, 17:52
2. seans hacim düşük kalmış olsa da, kötü bir kapanış oldu.
IS sattığı malları geri almadı.
Günü 250.000 lottan fazla net eksiyle kapattı. Bu onceki gün aldığı net tutardan da fazla. Böylece grup2zorlu mal aktarımı devam etmiş oldu. Sadece fiyatlar biraz değişti.
Filmin devamı için Ptesi günü IS'in saglam mal alması gerekiyor.
Aksi taktirde ilginç bir yanı kalmayacak.
Bu hisse çok basitleşti.
IS alıyorsa al, satıyorsa sat, gerisi fasa fiso.
DENIZ, AK, GARANTI, SEKER, OYAK bunlar her halikarda alıyorlar...
supersonic
03-09-2004, 17:57
2. seans hacim düşük kalmış olsa da, kötü bir kapanış oldu.
IS sattığı malları geri almadı.
Günü 250.000 lottan fazla net eksiyle kapattı. Bu onceki gün aldığı net tutardan da fazla. Böylece grup2zorlu mal aktarımı devam etmiş oldu. Sadece fiyatlar biraz değişti.
Filmin devamı için Ptesi günü IS'in saglam mal alması gerekiyor.
Aksi taktirde ilginç bir yanı kalmayacak.
Bu hisse çok basitleşti.
IS alıyorsa al, satıyorsa sat, gerisi fasa fiso.
DENIZ, AK, GARANTI, SEKER, OYAK bunlar her halikarda alıyorlar...
Alisutcu
04-09-2004, 02:20
kagit 12ye bolundu, hala gecen yilki degerinin 2,5 katinda. bilancosu mu duzeldi? hayir, hala zarar ediyor. halka aciklik desen %99. Yuksek islem hacmi ile yukari asagi calkaliyorlar.
Hala nesini tartisiyorsunuz?
tipik hareket ediyor, bedelli paralari odensin diye yukari cektiler, herkes bedellileri yatirdi, simdi beklentiler konusularak beklenecek (cok uzun olabilir)
N28aichi
04-09-2004, 07:53
Denizbank, Zorlu Enerji'yi Zorlu Holding'e satacak
Zorlu Holding, Denizbank'ın planlanan halka arzı sonrasında bankanın elinde bulunan yüzde 5 oranındaki 4 trilyon lira nominal değerli Zorlu Enerji hisselerini piyasa fiyatı üzerinden satın alacağına dair Denizbank ile sözleşme imzaladı. 64.5 trilyonluk halka arz için başvuran Denizbank, nakit artırılacak 50.3 trilyonluk sermayesini temsil edecek hisseleriyle ortaklarından Zorlu Holding'e ait 14.1 trilyonluk hissesini halka arz edecek.
Bunun hisseye bir etkisi olabilirmi acaba?
Kaynak milliyet (http://www.milliyet.com.tr/2004/09/04/ekonomi/eko09.html)
17-07-2004, 11:55
mal yediriyorlar demiştim.
dün sırf mal yedirmek için yükselttiler.
Bence bu kağıdın 3 ay içerisinde iyi bir bakış açısı vereceğini zannetmiyorum.
aynı düşüncem devam ediyor.
makrombor
04-09-2004, 13:48
haber dün geldi etkisi olcak bişey değil alacağını önceden almış oluyo sadece..iş yatırım çapraz atmak için kullandı bu haberi..
Şİmdi bize mal mı giydirdiler yoksa DNZYO hala yükselme potansiyeli taşıyor mu? 3600-750 aralığında yaptığım alımları 3725 ten satmıştım. dayanamayıp sonra yine aynı fiyattan geri aldım ve kapanışa doğru güp aşağı... :mad:
Netcez şimdi??? Bana ümit ışığı var gibi geliyor? :o
supersonic
04-09-2004, 20:22
karya,
fiyatlara ve genel görünüşe bakarsak, evet tabii ki yükselme potansiyeli taşıyor.
ama son 2 günlük hareketin özeti, resmen mal giydirildi gibi gözüküyor. bu da işin sinir bozucu kısmı...
tabii bu görüntüleri çatır çutur değiştiriyorlar. pek itibar etmemek lazım. genel olarak İŞ'in ne yaptığını takip etmek yeterli.
makrombor
04-09-2004, 20:35
vala iş in olmadığı tahta yokki..fnsyo da da yaptı hareketini fVOride de dnzyo da da...buranın brokerları çok oyun oynamayı seviyo..işyatırım çapraza düşüyosa o tahtaya dikkat edin benden size tavsiye..çünkü arkası bu güne dek hep hüsran verdi.
Ben dayanamadım 3700-725 ten hepsini verdim. :eek:
3550-3600 aralığı hedefim Burayı görürse belki alırım.
Ben bu kağıtla baş edemem herhalde şimdi oldu 3800 :mad:
3725-3750'de destek olusturuyor galiba bu sevindirici birde su denizbank olayı meydana cıksa :)
inspiration
06-09-2004, 14:54
spek e güldürmemek lazım kendimizi,zaten elimiz kolumuz bağlı beklicez arkadaşlar, spek abimiz ne zaman uygun görürse o zaman gidicez, panik yok!!! :)
nerden bulaştım sattığım hisseler kardemird ve uzel arkadaşlar bişey diyin heç iyi değilim
supersonic
06-09-2004, 17:38
Yarın yeni bir gün. Bugünü unutun bence :)
ALLIGATOR
06-09-2004, 18:01
uçanın, kaçanın peşinde koşmayın; elinizdeki kuşun kıymetini bilin.
Çin atasözü..
Su Denİzbank'in Halka Arz Reklamlari Cikmaya Baslayinca O Kus Ucmaya Baslayacak :)
Reklamlar başladı :D Ama kuş aşağıdaki kuşsa biraz zor havalanabilir dikkat etmek lazım ;)
supersonic
07-09-2004, 09:53
Seanslık verilere göre, 3650-3675 destek olarak gözüküyor.
Yine seanslık verilere göre bugün için 3750 veya üstünde bir kapanış yönün yukarı döndüğünü gösterecektir.
Hisseye hareket gelmeye başladı. 3750 üzeri tutunabilirse hareket yukarı
3750 ustunde biseyler yaptı gibi ama hacimciz galiba geri geldi suan
syn supersonic ne dersiniz hareketlenmesi yakınmıdır ?
supersonic
08-09-2004, 12:37
SN mrsmile,
Daha önce belirttigim gibi ben İŞ'i takip ediyorum. En önemli göstergem o...
bizi bu İŞ'te yalnız komayın sn supersonic her ne kadar yeni gönderi gönderiyorsamda uzun zamandır sizin fikirlerinizden istifade ediyorum teşekkürler çok hora geçiyor Allah her İŞ'inizi asan etsin efendim
supersonic
08-09-2004, 18:56
seanslık grafikte sıkışma çok net...
supersonic
08-09-2004, 19:02
yükselişten sonra ilk kez bugün grup tekrar mal almaya başladı. ama satılana kıyasla bu rakamlar ve bu hacimler çok az. direnç geçildi, bu fiyatlar düşük hacimle test edildi. 3675'in destek görünümü teyid edildi. bugün grup biraz mal aldığına göre, yarın için umutlu olabiliriz. ama yine de grafikte henüz beyaz bir çubuk oluşturamadık. hacimle beraber yükselmeliyiz.
olası bir harekette aşağıda 3675'e, yukarıda 3950'ye dikkat...
supersonic
09-09-2004, 09:24
Seanslık hacim miktarları:
2,638,000
2,248,000 *grup 300 bin lot civarı mal almıştı.
1,745,000
765,000
699,000
212,000
179,000 * bu periyod sonunda aldıkları 300 ün tamamı, onun yanısıra bir o kadar daha boşaltmışlardı
554,000 * bu seansı kaçırdım, ne oldu bilemiyoum :)
-dün-
147,000 * borsadaki rekorlara rağmen hacim bu seviyede...
323,000 * hacim ilk kez gruptan gelen alışlarla biraz kıpırdandı, ama yetersiz. grubun toplam 50.000 lota yakın artısı ile kapandık.
Sayın Supersonic, hisse 3675-3775 aralığını kendine destek yaptı.3725, hisseye girilecek ideal fiyat gibi görünüyor. Bu aralıktan yukarı hareket edebilir kanımca.
syn supersonic işin içinde şu durumda İŞ'in pozisyonu nedir herhangibir bilgi verebilecek durumdamısınız
supersonic
09-09-2004, 13:45
İlk seans gözüken şu:
Grup mal almıyor, TSKB'den işlem yapan birileri diğer YO'ların primli olmasını fırsat bilerek DNZYO da işlem yapıyor, Deniz ise onu kovalamaya çalışıyor.
İŞ'ten henüz ses seda yok...
Evet Deniz Reloaded da durgun sahneler..
Bu gün cuma çok birşey beklemeyelim malum cuma psikolojisi
Haftaya aksiyon sahneleri başlayacak gibi..
brigante
10-09-2004, 15:17
Flama formasyonu
Bayrak formasyonlari ile aynı özelliklere sahip olup; tek farkı, fiyat dalgalanmalarının Bayrak Formasyonunda olduğu gibi iki paralel çizgi arasında değil de üçgen, flama gibi birbiriyle birleşen sınır çizgileri arasında olmasıdır. Bu formasyonlar da Bayrak Formasyonları gibi genelde spekülatif hareketler gösteren hisselerde sıkça görülmektedir.
Bu formasyon da Bayrak Formasyonu gibi yükselen piyasada aşağı eğimli, alçalan piyasada ise yukarı eğimli olmaktadır. Flama Formasyonları, Simetrik Ucgen veya Takoz Formasyonlarina benzese de daha kısa sürede oluşmakta ve trend yönünde kısa vadeli duraklamalar olarak karşımıza çıkmaktadır.
Fiyatların hızla bir yönde ilerlemesi sırasında işlem hacminin de desteği ile fiyatlar sürekli maksimum seviyelerden kapanmakta; bu durum flamanın direğini oluşturmaktadır. Karını realize etmek isteyen az miktardaki yatırımcı tarafından fiyatlardaki artış hızı kesilmekte ve fiyatlar yatay seyretmeye başlamaktadır. Şekil olarak Bayrak Formasyonu’nda dikdörtgen olan bu dinlenme aşaması Flama Formasyonu’nda Ucgen formasyonu’na benzemektedir.
İşlem hacmi başlangıçta çok yüksek olmasına karşın gittikçe azalmakta, kırılma noktasından sonra işlem hacmi yine yükselişe geçmektedir. Bu formasyon, boğa piyasasının son safhalarında ve düşüşün hızlandığı ayı piyasasının ikinci safhasında ortaya çıkmaktadır.
Bu formasyonlar Bayrak Formasyonları’ndan daha kısa süreli olup, oluşumları 2-3 hafta sürmektedir. Yükseliş trendi içindeki Flama Formasyonları hafifçe aşağı eğimli oluşabilirken; düşüş trendinde oluşanlar biraz yukarı kalkık olabilmektedir.
Flama Formasyonu önemli fiyat hareketlerinin yarısında ortaya çıktığı için, formasyon tamamlandıktan sonra fiyatlar en az flama direği kadar yükselme göstermektedir.
northwind
12-09-2004, 19:45
Tespitlere aynen katiliyorum,hissedeki grubun hareketleri hakkinda ben de bir seyler karalamistim arka sayfalarda ama bugunlerde kafam yine karismaya basladi,nedeni ise zaman cok daraldi....
Su an gorunen en gec 2 ay icinde hem Denizbank in hem de Korteksin halka acilacagidir,ama nedense Zorlu grubunun bu kadar kisa bir surede 2 halka arzi birden yapacagi cok mantikli gelmiyor herhangi bir duyumum yok ama
sanki sirket, gruba bir gol daha atmaya hazirlaniyor gibi......
Iki hafta once yazmisim bu yaziyi,o gunlerde Korteks in halka arzi Eylul Denizbank in ise Ekim gibi gozukuyordu,ama nedense Denizbank onceye alindi Korteks den ise simdilik bi haber yok
Kuskusuz Denizbankin arzindan denizyo da olumlu olarak etkilenecektir ama kaymagi Tskyo yiyecek gibi...
Sirket yonetimi ile hissedeki grup arasindaki savas son hiziyla surmekte su an icin yonetim guclu gozukuyor
1-2000 den kullandirilan yuksek bedelli
2-Daha once Deniz Yatirimin yapacagi Denizbank in arzinin ertelemeden sonra Tskb Menkul Degerler tarafindan yapilacaginin aciklanmasi
3-Denizbank in arzinin Korteks den onceye alinmasi
Siradaki hareket ne acaba?
Denizyo da dikkatli olalim....
neden denizbank halka arzı dnzyo dan yapılmadi ki hayret ya bunu bekliyorduk :(
Hah şöyle... Kaç gündür kanser olmuştuk.
Şimdi önemli nokta yarın hareket devam eder mi? Eğer dnzbank arzını dnzyo yapmayacaksa biraz bu ihtimal zayıflıyor.Ne dersiniz arkadaşlar?
Hah şöyle... Kaç gündür kanser olmuştuk.
Şimdi önemli nokta yarın hareket devam eder mi? Eğer dnzbank arzını dnzyo yapmayacaksa biraz bu ihtimal zayıflıyor.Ne dersiniz arkadaşlar?
BANA DA ÖYLE GELİYOR ÇÜNKÜ TUM YO'LAR TAVAN YAPMIŞ GENEL Bİ DURUM YANİ BENCE
Eceba kis basi gibi myzyo,dnzyo hareketleri mi basliyor.
kucuk borsaci
13-09-2004, 18:14
evet ben de bunu merak ediyorum yarin devam eder mi acaba? yalniz hareket diger yolarin aksine seans sonuna dogru geldi bu iyiye isaret gibi ayrica teknik olarak flama durumu vardi ki bu da iyiye isaret yukarida bi arkadas flamanin tanimini vermis su anda flamadan sonraki "azami" primini yapmis olmuyor mu? ayrica denizbank arzinda payi olsa da olmasa da ayni gruba bagli olmalari da onemli bir etken degil mi? teknik olarak bakarsak tskyo ya karsi bir avantaji var bu kagit bu flamaya gelene kadar oluydu resmen uzun zamandir yatayda seyretti tskyo zaten primli idi.
ben 3710 maliyetli dnzyodayim kagidin spekulatifligi beni korkutuyor :) yorum alabilirsem cok sevinirim...
bu arada selamlar herkese bu forumdaki ilk mesajim.
saygilar
kucuk borsaci
13-09-2004, 18:33
arkadaslar bu arada kagidin takasinda ilk siralarda bulunan deniz ve ak bugun mal cikmis ve turkish ile is yatirim giris yapmis ki is yatirim birinci sirada hep. ben bu takaslardan pek anlamam bunun icin bir yorumu olan var mi?
N28aichi
13-09-2004, 18:35
Ben 3750 den citirlik girmistim. Biraz erken ciktik ama 4050 den butun malimi bosalttim. Bana yarin biraz kaldirip basacaklar gibi geliyor.Mali gecici surede olsa bosaltmak icin bir hareket olabilecegi kanisindayim.Ama su da var hisse gecen sene Fenerin halka arzi sirasinda yaptigi tavan taban taban tavan serileri gibi deli inis cikislarini yine yapar mi bilemem. Tetikte olamakta yarar var.Asagi verirlerse alirmiyim daha bilemiyorum ama takip etmeye devam edecegim. En azindan bir sure beklemedeyim. Bol kazanclar.
supersonic
13-09-2004, 20:00
3975'i tutturmuştum :)
Bir sonraki direnci yarın sabah yazacağım(şu an başka bilgisayardayım da :))
Herkese bol kazançlar diliyorum.
Not: Daha filmin başındayız. Kısa film değil ki bu :D
supersonic
13-09-2004, 20:04
Bugün diğer YO'lara gelen taleple, grup bu fiyattan satmaya devam etmekten vazgeçmeye karar verdi ve tekrar alıma geçti.
DENIZ bütün gücüyle durdurmaya çalışıyor ama nafile... Çünkü piyasadan da sonu YO ile biten hereşeye karşı yoğun bir talep var.
Zaten bir süre sonra da pes edecek, yoksa elindekiler yine eriyecek.
denizde mal gömülüyor
bugünkü toplam hareket eden lot sayısı 3.195.049 lot
net alış ve satışa bakalım
DNZYO 251584 4114 56,2 -253397 3985 -56,6 -1.813 -0,4 196.109 -194.296 1.813
TURKISH YAT. 73806 4185 16,5 DENIZ YATIRIM -110261 4020 -24,6 0
IS YATIRIM 62434 4108 13,9 AK YATIRIM -37589 4011 -8,4 0
TACIRLER MEN. 56244 4108 12,6 GARANTI YAT. -36616 3763 -8,2 0
ALFA MENKUL 31000 3927 6,9 KOC YATIRIM -36105 3957 -8,1 0
TAKSIM MEN. 28100 4163 6,3 DIS YATIRIM -32826 4119 -7,3 0
DIGER 196109 43,8 DIGER -194296 -43,4 0
görüldüğü üzere toplanan bir malda yok
supersonic
14-09-2004, 09:03
Bir sonraki direnç: 4750
Destekler: 4200, 4000, 3950, 3850, 3750
supersonic
14-09-2004, 09:19
Dün HO kapanışa göre aşağıda kaldığı için, ilk seans tavanı sadece %4,7 yukarıda.
denizbankın ihalesi 10 gün sonra . fener halka arzındaki gibi deniz 10 gün tavan yaparmı arkadaşlar . gidişat onu gösteriyor????
2. Seans çözülecek gibi duruyor.
2. Seans çözülecek gibi duruyor.
Nerden anladın açıklarsan sevinirim
kaç tavan daha var?...............
kaç tavan daha var?...............
bu seansıda tavanla kapatırsan bence devam eder
Kapanışa doğru alış gelirse şaşırmam, bakarsın 4550-75 kapar.
gücü bu kadar demek ki çok bekliyoruz belki
yarın cıkısın devamı gelebilir para girisi var hissede tskyo cıkısını surdururse buda gıder ki tskyo gıdecektır gıbı bır hıs var ıcımde ...
ilisinide satmadan yarını deneyeceğim ..............................
dnzyo da satış ağırlıklı olduğu daha önce denizbank ın spk ya başvurması ile birlikte yüksek düzeyde hacim kazanmıştı. Burdan yükseltip verme niyetli idiler ancak hacim çok fazla olunca spk olaya el attı ve dnzyo dan açıklama istedi. kağıt düşünce bunların elinde satamadıkları lotlar kaldı. Tskb denizbank ın halka arzını yapacağını söylediğinde deniz yatırım ortaklığının da bundan faydalanacağını ve çok kâra geçeceğini söyleyerek spekülatif yazılar yazdılar forumlarda sırf ellerindeki malları satmak için. Çıkışlarda dikkat ederseniz mal toplantığı falan yok. Hacim oluşmasının sebebi aldıklarını sattılar. Bu arada da yavaş yavaş ellerindeki gömüyorlardı. Dün yine açıklama istendi o zaman yapılan açıklamanın aynısı dün yapıldı deniz yatırım ortaklığından. Açıklama şu:
***DNZYO***Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin 14.09.2004 tarihli
yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
"Konu: Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:VIII, No: 39
sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Ortaklığımız hisse senetlerinde 13 Eylül 2004 tarihinden bu
yana fiyat ve işlem hacmi açısından dikkat çekici alım satım
hareketleri gerçekleşmiştir.
Şirketimizin haftalık portföy değeri, her hafta Pazartesi günleri
İMKB Başkanlığı'na gönderilmekte ve aynı gün İMKB bülteninde
yayınlanmaktadır. Buna göre 10/09/2004 tarihi itibariyle şirketimizin
portföy değeri hisse başına 1.716 TL'dir.
Ortaklarımızdan gelen telefonlardan edindiğimiz bilgiler Denizbank'ın
halka arzı ile ortaklığımızın ilişkilendirildiği yönündedir.
Şirketimiz küçük yatırımcıların tasarruflarını profesyonel anlayış
ve portföy yönetim ilkeleriyle yöneten ve yapabileceği işler
SPK mevzuatınca belirlenmiş halka açık bir ortaklıktır ve
Denizbank'ın halka arzı ile ilgili diğer yatırım ortaklığı şirketlerinden
herhangi bir farklılığımız bulunmamaktdır.
Yatırımcıların ve ortaklarımızın dikkatli davranarak şirketimiz
tarafından yapılan açıklamaları esas almaları gerektiğini
bilgilerinize arz ederiz."
supersonic
15-09-2004, 13:38
Negatifler:
Mal çıkılıyor(doğrudur, grup her gün vermekte, DENİZ her gün almaktadır.
Pozitifler:
Güzel bir trend oluştu.
Diğer YO lar yükseliyor.
Denizbank halka arzı yaklaşıyor.
En önemlisi; endeks yükseliyor.
Bu tabloya göre, DNZYO, diğer YO'larla beraber hareket etmeye devam eder.
Mal veriliyor mu? Evet... Ama sonuçta fiyat yükseliyor.
Not: Lütfen bu yazımı alış yönünde algılamayınız. TSKYO'nun bedelliye tepkisiz kalması ilginç.
Buna rağmen tüm YO'lar - iken, DNZYO nun direnmesi de ilginç. İlk seans gördüklerim bu kadar.
En uygun strateji, 4750 olan direncin geçilmesini beklemek ve alımı o zaman yapmak gibi gözüküyor. Tabii bu arada diğer YO'ların fiyat hareketlerini de takip ederek... Özellikle TSKYO.
4200-300 aralığında dengelenecek bence buradan önce 4700 bir atak daha sonra 4350-500 aralığına çekilme ve sonra burada taban oluştuktan sonra 5200-500 aralığına hareket..diye tahmin ediyorum.5200-500 aralığı çok oyalandığı bir aralıktı.Burayı tekrar deneyebilir.
sebayrak
16-09-2004, 17:58
Denizbank halk arzini dnzyo mi yapacak da böyle hareket ediyor? Bu kagitta neler oluyor. Baktim kagit gidiyor 4650 kagida daldim 4750 yi gördü sonra satis yedi 4475 lere düstü ve yine kapanis 4575 den oldu. Birden Ihlas aldigim kar ile 5000 lot aldim Hisse cok oynak. spekülatif acaba cikis devam edermi ? :eek: :cool: Arkadaslar. Karimi kaybetmek istemiyorumda-.... :confused: :confused:
sebayrak
16-09-2004, 18:02
Kagit hakkinda bilenler ortaya ciksin. Fenerin halka arzi zamanindaki gibi hareket yapacak gibi geliyor. görüslerinizi alalim beyler
her an herşey olabilir..................
_corleone_
16-09-2004, 19:36
mükemmel bi görüş... :) çünkü deniz bu belli olmz... gemici var burda...
mükemmel bi görüş... :) çünkü deniz bu belli olmz... gemici var burda...
işte ağbi gemiciye saygı kuşağı.........................
Bu gün 2000 lot aldım...
Meçhule demir almışız meğer :D :D :D
supersonic
16-09-2004, 20:22
DNZYO ReIoaded in giris kismi bitti. 4750 ustu kapanis gerceklestigi anda gelisme bolumunu de bitmis sayacagiz. Sonra en heyecanli sahneler baslayacak insallah :)
sebayrak
16-09-2004, 22:18
:eek: DNZYO ReIoaded in giris kismi bitti. 4750 ustu kapanis gerceklestigi anda gelisme bolumunu de bitmis sayacagiz. Sonra en heyecanli sahneler baslayacak insallah :)
4750 üstü kapanis gerceklestigi an gelisme bölümü biterse........ duraklama devrinemi girecegiz. sonra da Osmanli Imparatorlugu gibi gerileme devrimi baslayacak!!!!!!!! Sayin süperonic!!! :eek: :cool:
sebayrak
16-09-2004, 22:21
Beni cok heyecanlandirdin gelismeler positiv veya negativ mi sizce??? :dolar: :dolar: :eek:
Beni cok heyecanlandirdin gelismeler positiv veya negativ mi sizce??? :dolar: :dolar: :eek:
Bence sağlam gidiyor satışlar karşılanıyor kademe kademe artıyor dnzyo'nun daha önceki bu tip tavan veya ani yükselişlerinin hemen sonrası taban yapardı şimdi altını doldurarak yükseliyor
supersonic
17-09-2004, 09:40
Arkadaşlar DNZYO'da olaylar çok boyutlu esasında.
İşin içinde büyük operasyon sonrası çok yüksek kar ile hala hisseden çıkan grup, şirketin çoğunluk hissesini tekrar ele geçirmeye kararlı Zorlu, Denizbank halka arzı, XU100 paralel olarak YO ların yükselmesi gerekliliği, Tüm YO'larda görülen ralli havası gibi öğeleri aynı anda değerlendirmek gerekiyor doğru tahmin yürütebilmek için.
Bunca öğe ve beklenti bir araya geldiği zaman artık, şimdiye kadarki hareketleri unutmamız gerekiyor. Daha farklı şeyler beklememiz gerekiyor. Daha sert, daha aksiyon dolu sahneler gerekiyor.
Son önemli direnç: 4750
supersonic
17-09-2004, 11:46
725-750-775 uçarak kalktı :D
Bugün 4750 direncini öğlene doğru veya öğlenden sonra kıracağız herhalde sayın Supersonic. Durum onu gösteriyor.
supersonic
17-09-2004, 12:04
Evet, öyle gözüküyor Sn Karya :D
sebayrak
17-09-2004, 13:09
Artik 4750 direnci kirildi. Sayin Süpersonic.... Ilk seans gecerdi gecmezdi derken 4925 lere firlayiverdi. bundan sonraki direnc neresi olabilir. Teknik olarak ( gerci bu hisse de teknik yok ama olsun ) Diger hisseler bunun yaninda ici cikmis kartlamis . Ne hareketler yapiyor. Tipki 18 lik delikanli gibi yerinde duramiyor..
Arkadas demisti Gelisme cagini tamamliyor. Evet simdi Deli dolu olmaya basladi.
simdi ilk direnc 4950 ve sonra ise 52,, lu bir rakam sonrasında ise 58,, lu bir rakam bol kazanclar..
supersonic
17-09-2004, 14:24
İlk seans 2,7 milyon lot hacim var.
İkinci seans TSKYO'nun tavan olması durumunda, çok daha az bir hacimle tavan olabiliriz.
bu seans asagı sarkacak gibi ama bakalım ne olacak ustten satıp alttan alma olayı yasanabilir bide tskyo da 3979 da bir direnc gozukuyor orayı asarsa zaten tavan demek lazim 4075 tavan nasıl olsa ozaman denizde hareketlenebilir ama 07:04 deki 3963 asılamadı ozaman ki islem hacmi bu kadar bile degildi hem sanki karsılıklı islemlerle buraya gelindi gibi duruluyor denizde ama yinede tskyo yu izlemek lazım bu seans ne olacagını gormek icin ..
supersonic
17-09-2004, 18:13
Böyle negatif bir borsada bu günkü fiyat hareketi ve kapanışı gayet iyi olarak değerlendiriyorum.
Pazartesi güzel bir gün olabilir. Benim grafiklerime göre bir sonraki direnç 5825'de gözüküyor.
supersonic
17-09-2004, 18:37
Not: Hafta sonu 2 gün... Bakarsınız Denizbank halka arz reklamları başlar :D
sebayrak
17-09-2004, 20:52
Not: Hafta sonu 2 gün... Bakarsınız Denizbank halka arz reklamları başlar :D
Halka arz reklamlari baslayinca 2 seansta 2 tavan yapar. :cool: öyle anlasmistikya Hani..!!! :dolar: :dolar:
Denizbankın halka arzı konusunda bir açıklamamı var? Yani yeni bir bilgi...
Denizbank arzı 23-24 Eylül
arz oranı 22.24%
2650-3100 TL
supersonic
Tecrübeli Üye Duhül: Feb 2004
Gönderi: 383
Not: Hafta sonu 2 gün... Bakarsınız Denizbank halka arz reklamları başlar
herkese bol kazanç...
skinnypuppy
18-09-2004, 00:09
sn. süpersonik'i şu dnzyo olayının içyüzü nevi başlığı olan topiğindeki analizi için burada bütün hisse.net cemaati önünde tebrik eder, kendisini pazarlamacılıkla itham eden arkadaşlarında kafalarında soru işareti kalmadığını herhalde düşünürüm...
bilmem yazabildim mi?:p
sebayrak
18-09-2004, 02:22
Denizbank arzı 23-24 Eylül
arz oranı 22.24%
2650-3100 TL
Carsambaya kadar hareketli günler bekliyor.. Ama cesaretli olmak lazim silkemelerdern felan filan panik yapmak yok sonuna kadardayanmak var.. :cool:
tskyo mu yoksa denizyo mu alalım arkadaşlar... elimde tskyo vardı dün çıktım onlardan. şimdi boştayım. önerilerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler...
supersonic
18-09-2004, 18:18
Su an TVde ilk reklami gordum, hayirlisi olsun. :)
Halka arzı hangi aracı kurum yapıyor?
sayın supersonic
cuma akşamı ve cumartesi televizyonda halka arzla ilgili bireklam aradım ama göremedim.
hangi kanalda izlediğinizi öğrenebilirmiyim.teşekkürler.
pazartesi denizbank tanımıtım kokteyli swiss otel de 19-21 arası buyrun..............
supersonic
20-09-2004, 12:28
5225 tavandan sattım.
Kalanlara bol kazançlar.
ancient story
20-09-2004, 12:37
Ben 6000 i bekleyeceğim...
supersonic
20-09-2004, 12:52
5825 zurnanın zart dediği yer olacak. Gerçerse 7000 li rakamlar hedef.
Bugün için olumsuz görüp, satış hedefini öne çekme sebeplerim şunlar:
1. İkinci seans TSKYO tarihi zirvesini deneyecek, pek güçlü gözükmüyor artık (4475)
2. DNZYO çok zor tavan oldu, hacim 1 seans için yüksek. Mal çıkışını daha yukardan yapmak varken buralarda yoğunlaştırdılar.
3. Borsa kan ağlıyor.
Sayın supersonic,
" İkinci seans TSKYO tarihi zirvesini deneyecek, pek güçlü gözükmüyor artık (4475)"
yazmışsınız.
TSKYO 26 Mart akşamı 7.950' den kapanış yapmış bir hisse.
Ben bu rakama ulaşır demiyorum. Hatta hiçbir rakam telaffuz etmek istemiyorum.
Ancak sizin yazdığınız "4475" TSKYO için tarihi zirve değil gibi duruyor.
sebayrak
20-09-2004, 13:19
Bu gün 4150 den sattim ama pisman oldum cünku tavandan 200.000 kadar hala alis oldu ve be yine tavandan girdim. Ögleden sonra yine tavan olacak gibi
:eek:
sn beyaz63 tskyo 7950 den bölünmüştür o tarihte.
bölünmüş hali ile tarihi zirvesi 4500 dür.
haklısınız sn iugur,
teşekkür ederim
5825 zurnanın zart dediği yer olacak. Gerçerse 7000 li rakamlar hedef.
Bugün için olumsuz görüp, satış hedefini öne çekme sebeplerim şunlar:
1. İkinci seans TSKYO tarihi zirvesini deneyecek, pek güçlü gözükmüyor artık (4475)
2. DNZYO çok zor tavan oldu, hacim 1 seans için yüksek. Mal çıkışını daha yukardan yapmak varken buralarda yoğunlaştırdılar.
3. Borsa kan ağlıyor.
Sayın Supersonic, umarım kısa süreli bir ayrılmadır bu topicten.Ben de ikinci seans gevşeyeceğini düşünüyorum.Ama hacimsizce tavanı deneme şansı var gibi geliyor.Öğlenden sonra borsanın toparlanacağını da düşünüyorum ayrıca.
supersonic
20-09-2004, 14:28
Sn Karya,
Topic'ten ayrılmadım ki :D
Sadece hissemi sattım.
Tabii ki izlemedeyim.
ilk seans senas sonuna dogru persembe ve cuma gunu aldıgım butun hisseleri cıktım piyasa 400 puan eksiyken birde baktım 700 puanlara ulasmıs korkup sattım insallah benden alan kisi de kazanır hep bana rabbena olmasın dimi boyle bir gun de bile prim yaptırdıgı ıcın sayın spekimize buradan tsk ederim bol kazanc dolu gunler .simdi hem gozumuz burada hem de sekerbank ve kardemirde hayırlı gunler...
Hacimsizce tavanı deniyoruz 5550, yazarken geri çekilmişiz 5450, yine deneyeceğiz, borsa toplanıyor. :D
ilk seans senas sonuna dogru persembe ve cuma gunu aldıgım butun hisseleri cıktım piyasa 400 puan eksiyken birde baktım 700 puanlara ulasmıs korkup sattım insallah benden alan kisi de kazanır hep bana rabbena olmasın dimi boyle bir gun de bile prim yaptırdıgı ıcın sayın spekimize buradan tsk ederim bol kazanc dolu gunler .simdi hem gozumuz burada hem de sekerbank ve kardemirde hayırlı gunler...
Neden Kardemir? :)
sebayrak
20-09-2004, 20:49
Bende Bu gün malan iyicce ciktim Hakikaten Borsa eksideyken Burada Iyi kazandik digerlerine bol sans.
Neden Kardemir? :)
neden olmasın ki cok seviyom kardemirleri 1790dan sattıklarımızı hala yerine koyamadık bekliyoruz almak icin... :D
Yazın ortasında 3625'ten alıp da sonra 3300'leri görüp de satmadığı malını Eylül başında "bu fiyatı bulmuşken satayım" diyip 3650'den vermiş biri olarak size gıpta etmemem elde değil valla.
Yalnız ky alıyor satıyor ve kar ettim diye seviniyorsa aslında bunlar hissenin daha çok yolu olduğu için arada edilmiş karlar olabilir mi, ne dersiniz? Belki de 10000'e gidecek ve önceden satmış insanlar bile 15 bine gidiyor galiba diyip yeniden aldıklarında düşüş başlayacak. Kim bilir?
5900-950 den % 60 hafifledim.Çok hacimsiz tavan oldu.Artık alan almak istemiyor korkuyor, satan satmak istemiyor. Ya da alıcıları yığıp bir anda giydiecekler malı, sinirler gergin bekleyiş sürüyor.Tavan çözülmezse öğlenden sonra kalanı da verir çıkarım artık stresten öleceğiz neredeyse. :confused:
engin_cakir
21-09-2004, 17:00
Bu hissenin önceki o 2 ayda yaptığı müthiş hareketi yakından takip eden birileri var mı?? Soluksuz hep tavan mı çekerdi yoksa ; böyle ıkına ıkına mı giderdi.. İkinci tavanı göremedi.. iniş çıkış yapıyor.. Neye delalettir bu hareket??
Bu hissenin önceki o 2 ayda yaptığı müthiş hareketi yakından takip eden birileri var mı?? Soluksuz hep tavan mı çekerdi yoksa ; böyle ıkına ıkına mı giderdi.. İkinci tavanı göremedi.. iniş çıkış yapıyor.. Neye delalettir bu hareket??
Hayra alamettir efendim :D
Tavan bile yapabilir :cool:
Hayra alamettir efendim :D
Tavan bile yapabilir :cool:
Şer'e alamet olup tabanda yapabilir tabi :mad:
spek_avcısı
21-09-2004, 17:33
tskyo etkiledi muhtemelen
engin_cakir
21-09-2004, 17:36
Son dakikalardaki bu düşüş peki neyin göstergesi.. yarın taban gelir mi??
Son dakikalardaki bu düşüş peki neyin göstergesi.. yarın taban gelir mi??
5750 direncini geçtikten sonra geri döneceğini sanmıyorum.Yarın 7000 geçilebilir.....Umarım......
Bu kağıt görevini daha bitirmedi denizbankın gazı ile daha zirvelere çıkacak her kademeden yüklü miktarda mal alınıyor ileri geri hareketlerden çekinmemek gerektiğini düşünüyorum. 2004 başında yaptığı zirveyi şimdi neden yapmasın ki ? Akşam saatlerinde gelen şu haberi okumanızı tavsiye ederim daha nice şirketlerimiz halka açılıyor bunları halka açacak olanlar YO büyük görev düşüyor kaymak mı tatlı bal mı ? Başarılı halka arzları ile piyasada tutarlı yer edinen DNZYO daha karlı çıkacak bu işten yerlerinizi alın.
http://www.dunyagazetesi.com.tr/news_display.asp?upsale_id=189991
Alisutcu
21-09-2004, 22:50
Birkac kez bu kagit artik gitmez diye yazmistim. Gercekten de gidecegine ihtimal vermiyordum, cunku oldukca primli idi ve gecen yillarda bu tip hisseleri yuksekten alip zarar etmistim.
Alanlara, tutanlara, tavsiye edenlere ve hakli cikanlara tebrikler.
Kazanan haklidir...
Piyasa koşulları olumlu olmaya başladı deniz bank ılımlı havada borsaya açılır ve ilk tavanı ilk seansında yaparsa DNZYO tepegöz gibi bir hisse olacak şov üstüne şov yapar. Kimsede piyasa değeri şu ama fiyatı bu oldu demesinin pek anlamı olmaz. Yarın grafik 7000 gibi gözüküyor 7000 üstü olursa aşırı talep olduğunu kanıtlayacaktır.
1.seans kapanışı taban..Değeri 5.700...
Bu kağıdın 1 ay sonra, endeksteki en kazançlı kağıt olabileceğini düşünüyorum..
Bunu buraya yazma amacım, kendimi test etmektir...
Herkese hayırlı ve nol kazançlar...
yarın ikinci seans yada cuma ilk seans girmeyi dusunuyorum...
Öğlenden sonra taban çözülebilir. Şu an görünen 2. seans tabanın 5500 veya 5550 olacağı şeklinde.. Tahminim; bu fiyatlara değdikten sonra 5750 seviyesinin üzerine hissenin kendini atacağı şeklinde..Ancak 5200 seviyelerine kadar çekilme riski var.İlk destek 5700-750 ikinci destek 5200-250 seviyelerinde.
a. Yarın Dnzbnk halka arz talep toplama işlemi başlıyor.Yani DNZ ile başlayan şeyler ön planda.En geç cuma günü halka arza gelen talep boyutu belli olur.Her ihtimale karşı hisse Cuma günü talepli olur.
b. Talep iyi ise ve pazartesi (tam bilemiyorum bilen varsa yazsın gününü)Dzbnk işleme başladığı zaman bir de tavan tavan giderse Dnzyo da tavan tavan gider 8000 görebilir.
c. Sonuçta: 5000-5700 aralığında yapılan alımlar % 30-50 arası kazanç sağlayabilir.
Son olarak;
gördüğü en yüksek fiyat 6800 TL
Hareketlendiği fiyat 3300 TL
fark (yükseliş) 3500 TL, yükselişin %62 geri alımı 2170, % 38 geri alımı
1330 TL
6800-1330= 5470 TL
6800-2170= 4630 TL
Bu seviyelere kadar geri çekilebilir. Ancak ben Max 5200 seviyesine kadar çekilebileceğini, ama 5500 seviyelerinden yukarı dönme ihtimalinin de her an mevcut olduğunu düşünüyorum.
tractact
22-09-2004, 13:44
5600-5650 civarından dönmesini bekliyorum.
tifosiferre
22-09-2004, 14:11
Deniz Yatırım Genel Müdürü Cafer Bakırhan, zina tartışmalarının Denizbank'ın halka arzını etkilediğini, fakat halka arzların her zaman her türlü olasılık düşünülerek düzenlendiğini belirtti. Denizbank, 23-23 Eylül tarihleri arasında halka arz olmasına ilişkin tanıtım kokteyli düzenledi. Sheraton Oteli'nde dün akşam düzenlenen tanıtım toplantısında Deniz Yatırım Genel Müdürü Cafer Bakırhan, bankanın halka arzına ilişkin katılımcılara bilgi verdi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Bakırhan, kendisine yöneltilen "Zina tartışmaları halka arzınızı etkiledi mi?" şeklindeki soruya karşılık şunları söyledi: "Biraz etkiledi tabii, etkilememesi mümkün değil, Çünkü finans piyasasının içinde yaşıyorsunuz. Borsa düşüyor, faizler yükseliyor. Dolaylı olarak siz de etkileniyorsunuz. Bu nedenle halka arzlar her zaman, o tür olasılıklar düşünülerek dizayn edilir ve ertelenme gibi başarısız olma gibi bir sonuç beklenmez." 23-24 Eylül tarihleri arasında fiyat aralığı ile talep toplama yöntemi ile gerçekleşecek olan arzda ilk etapta fiyat aralığı 2 bin 650 ila 3 bin 100 arasında olacak. Yapılacak olan arz oranının yüzde 22.24 olması öngörülürken aracılık yöntemi "bakiyeyi yüklenim" şeklinde olacak. Halka arzın ardından sermayesini 290 trilyona çıkarmayı bekleyen banka, arz edilecek olan hisse senetlerinin nominal değerini 64 trilyon 500 bin Türk lirası olarak belirledi. Sermaye payının yüzde 99.99'unun Zorlu Holding'e, yüzde 0.01 oranının ise 4 ayrı ortağa ait olurken, TSKB, İş Yatırım ve Deniz Yatırım'ın liderliğinde yapılan konsorsiyuma 29 şirket katıldı. Hisse senetlerinin satış acentalığını ise Finans Yatırım A.Ş., Oyak Yatırım A.Ş. ve Ziraat Yatırım A.Ş. üslendi. Tanıtım toplantısına sinevizyonla katılan Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, amaçlarının Türkiye'nin en büyük 5 bankası arasında yer almak olduğunu söyledi. Ateş, bu hedefe yol alırken halktan aldıklarını halka vermeyi istediklerini kaydederken, halka arzın Türkiye'nin menfaatine olacağını dile getirdi. Ateş, arzla, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye doğrudan ve kalıcı bir yatırım yapmalarını da sağlamış olacaklarını vurgulayarak, halka arzla elde edilecek olan tutarın yaklaşık yüzde 80'inin doğrudan bankanın özkaynaklarına gireceğini belirtti. Ateş, bu şekilde bankanın kendi kendine şarj olan bataryalar gibi, kendi enerjisini kendisinin yenileyeceğini dile getirdi
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.