View Full Version : DNZYO Deniz Yat. Ort.
Pages :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
şimdide bu toplantıyı hayra yorarak şunu düşünmeye başladım ama uzun süredir bu hissede olduğum için kalbimi dinliyor olabilirim
bölünmeden sonra önceki fiyatına hızla çekecek olabilirlermi
saygılar
olabilirler,ama süprizlerle dolu bir kağıt...
magician
10-03-2005, 16:38
umarım fiyatı aşağı çekmezler...
endeks düşüşüne rağmen taş gibi
taş taş olmasınada endeks düşüne hareketle tepki verse daha iyi olurdu şöyle bir %5 fena olamzdı yarın sabah bakalım ne olacak tedirginlik havası sıkıyor insanı
arkadaşlar sizi beklettiğim için özür..yarın beklenen hareketi yapıyorum saygılar ..
speğimiz nihayet geldi
insanları bu kadar üzen bu beklenen hareket nedirki
yapabilirsem bende yapayım...
zxc36284
10-03-2005, 22:27
arkadaşlar sizi beklettiğim için özür..yarın beklenen hareketi yapıyorum saygılar ..
nedemek bu ne yapacaksın ki her kes sevinecek?????????? :düsün:
arkadaşlar toplantıyla ilgili haber alan varmı
saygılar
northwind
11-03-2005, 15:58
Var 2 dakika sonra basliyor.
hala haber yok acep neler oluyor 40 dk oldu
ben sattım ama bekliyorum haber acaba ne biraz dinlenmek istiyorum açıkçası
1 saat oldu bilgi sızmazmı ya hiç
taktir ettim vallahi
Bu ufak tefek girişler neye işaret acep?????
hadi kardesim açiklayin artik iyi bir haber son 20 dakikada tavan dedirtin. diger ihtimali düsünmek istemiyorum
blok satış geldi hiç hayra alamet değil
yanlış anlamayın ama burdan iyi birşet çıkmayacak gibi ts ye doğru almak lazım önümüzdeki hafta salabilirler haberlere bağlı
5,10'dan toplayan Deniz mi?
evet yaklasik 30000 lot sattilar ne iş
aldaltmacami yoksa gerçekten iyi bir sey yokmu bilgisi olan
adamların elini öpmek lazım hala ses seda yok ya alkışlıyorum
destan yazıyorlar galiba hala ses seda yok
northwind
11-03-2005, 17:35
Ilk yorum spek de ne yapacagini bilmiyor cunku ne karar cikacagini o da bizim gibi bekliyor,zaten bu kagidin gecmisini bilenler spekle deniz yatirim arasindaki soguk savasi hatirlayacaklardir...
karina 60arda IKE bluesky angelheart leventaslan amatör
hiçbiriniz haber almadınızmı
:vurkafa: dayanamıyorum artık :vurkafa:
bu hafta bize % 5 i bize çok gördüler namıssızlar, canları sağolsun.
satmadım dostlar ister gitsin ister düşsün. :cool:
maalesef abartisiz tiril tiril arastiriyorum yok yok
AngelHeart
11-03-2005, 17:55
maalesef abartisiz tiril tiril arastiriyorum yok yok
aynen...
internette olsa duyardık bende bakıyorum neyse nasılsa ctesi pazar var
genel kurul salonu faraday kafesiylemi korunuyor acaba :D
bu arada angel müzikle ilgileniyormusun?
sıkıntı insana yanlış kararlar aldırıyor...
yetişmek için daha çok zaman var.
pardon bu arada dnzyo muhabbetini böldüm ama çok sıkıldım
bu aceleniz ne anlamadım isterşidi düşsün haber ister yarın isterse taaaa pazartesi nasılsa seans bitti yapacak bi şey yok.
merak işte kalkamıyorum bilgisayarın başından
ATAONLINE MEN. 72,317 TACIRLER MEN. -244,721
HSBC YATIRIM 56,106 GFC GENERAL -54,543
DENIZ YATIRIM 37,984 IS YATIRIM -49,100 0
TSKB MENKUL 29,725 GLOBAL MENKUL -16,531
FINANS YAT. 29,563 MERKEZ MENKUL -11,977
DIGER 199,108 DIGER -47,931
tacirler mi zeki bizmi çok akıllıyız anlamadım
varmı yorum yapacak olan??
şu bir gerçektir hiç bir zaman küçük yatırımcı spekülatörün ne yaptığını anlayamaz. küçük yatırımcı ne zaman işi çözerse işte o zaman spekte taktik değiştirir.
anlayacağınız bu iş zor, hele benim gibi kısa vade al sat yapana daha zor.
bu işte para kazanmak isteyen düşük bi fiyattan maliyetlenip kar edene kadar satmayacak başka yolu yok. ama ben yapamam yapana helal olsun.
BALLI-BABA
11-03-2005, 18:18
haber tünne
arkadaşlar herkezlere iyi akşamlar ben gidiyorum nasılsa öğreniriz kalanlara bol sabır
saygılar
şu bir gerçektir hiç bir zaman küçük yatırımcı spekülatörün ne yaptığını anlayamaz. küçük yatırımcı ne zaman işi çözerse işte o zaman spekte taktik değiştirir.
anlayacağınız bu iş zor, hele benim gibi kısa vade al sat yapana daha zor.
bu işte para kazanmak isteyen düşük bi fiyattan maliyetlenip kar edene kadar satmayacak başka yolu yok. ama ben yapamam yapana helal olsun.
teşekkkür ederim sn simyacı
haber inşallah iyi gelir spek efendiye de.
herkese bol kaznçlı bi pazartesi inşallah
saygılar
northwind
11-03-2005, 18:29
Nerelerdesin Sn Supersonic senin de yorumlarini bekliyoruz...
teşekkkür ederim sn simyacı
haber inşallah iyi gelir spek efendiye de.
herkese bol kaznçlı bi pazartesi inşallah
saygılar
inşallah.
pazartesi sabah görüşmek dileğiyle :vurkafa:
kalanlara allah sabır versin
VEDAT DURNA
11-03-2005, 19:00
:bravo: pazartesi sabah görüşmek dileğiyle :vurkafa:
kalanlara allah sabır versin
:tamam:
DNZYO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 11.03.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 11 Mart 2005 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurul Toplantısında;
• 2004 yılı faaliyetleri sonucunda dağıtılabilir kar oluşmaması nedeniyle kar dağıtılmamasına,
• Dönem karının dağıtımı yapılamayacak olması nedeniyle, 2004 yılı dönem kar tutarı üzerinden %5 oranında yasal yedekler ayrıldıktan sonra kalan tutarın olağanüstü yedekler olarak ayrılmasına,
• Mali tabloların enflasyona göre düzeltilmesinde ortaya çıkan ve öz sermaye hesap grubu içinde izlenen geçmiş yıllar zararlarının, öncelikle dönem karından ve sırasıyla olağanüstü yedeklerden, yasal yedeklerden, emisyon primlerinden, bakiye kalanında özsermaye enflasyon düzeltme farklarından mahsup edilmemesine,
• Başbakanlık Sermaye Piyasası Kurulu’nun ve T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün onay verdiği şekilde, Şirket kayıtlı sermaye tavanının 5 Milyon YTL (5 Trilyon TL)’dan 25 Milyon YTL (25 Trilyon TL)’na yükseltilmesine ilişkin olarak Şirket ana sözleşmesinin “Sermaye ve Hisse Senetleri” başlıklı 11. maddesinin tadil edilmesine,
• Yönetim Kurulu üyeliklerine, Sn. Cafer Bakırhan, Sn. Hüseyin Sami Çelik, Sn. Enver Erdem, Sn. Ali Kürşad Aydın ve Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’yi temsilen Sn. Hakan Ateş’in iki yıllık süre için yeniden seçilmelerine ve ayrıca Sn. Orhan Kazıcı’nın iki yıllık süre için Denetçi olarak seçilmesine,
oy birliği ile karar verildi.”
2005 yılı hesap ve işlemlerinin bağımsız dış denetimi amacıyla Arılar Bağımsız Dış Denetim A.Ş. ile sözleşme imzalanmasına ilişkin Yönetim Kurulu kararının onaylandığı hususunu da içeren Genel kurul toplantı tutanağı ekte yayınlanmaktadır.
haber haber diye yanıp tutuşanlar alın size haber.
northwind
12-03-2005, 00:12
Trabzonspor un halka arzi icin talep toplama isinin, nisan ayinin ilk yarisinda gerceklesmesi bekleniyordu,bugun bedelli haberi gelmedi,gerci hala teknik olarak halka arzdan once bir bolunme yetisebilir,ama zaman dar.
Bakalim,spek,pazartesi ne yapacak?
Arkadaşlar bir konuyu açığa kavuşturmak istiyorum. Benimki sadece beynimi kemiren bir soru bana bu konuda bir fikir verebilecek varsa sevinirim.
1. sorum eğer bu hissenin genel kurulundan böyle bir sonuç çıkacağı biliniyor olsaydı veya haftaya pirim yapmayacaksa bu adamlar bu hisseyi cuma günü taban yaptırmazlarmıydı? (sadece son 15 dakika içerisinde toplu olarak 14.000 lot satıldı.)
2. sorum bu karar süprizmi?
şu an çok acele ayrılmam gerekiyor daha sonra devam edeceğim
yukarıdaki yazıma ek olarak,
eğer bu hissenin işi bittiyse (ARFYO'nun Coca Cola örneğinde olduğu gibi altarnatif hisseyi önce yukarı kaldırıyordu sonra millet tamam bu iş deyip atlamalarıyla hop aşağı yaptırmıyormuydu.) Şimdi Deniz yatırımın maliyet düşük artı nasıl olsa millet bir haber bekliyor bir hareket yapsa millet saldıracak belki tavan yapsa bilmem kaç bin lot alıcı olacak bu ortamda hadi bir satışa geç taban olana kadar kaç bin lot satılır burdan sattıklarımı birde aşağıdan alırım deseydi yapardı. Bu adamlar bile satmadığına göre demek ki bir çapanoğlu var.
Benimki burada kimseyi yönlendirmek değil sadece fikir paylaşmak herkese hayırlı ve bol kazançlar
bence arkadaşlar bu hafta ortasına kadar bir düşüş yaşanabilir ama sonra yada en geç haftaya yükseliş yine devam eder ts geliyor
northwind
14-03-2005, 00:39
Yarin ilginc bir gun olacak,cikarsa ne ala, duserse pozisyonumu arttiracagim,bedelli kararinin alinabilmesi icin genel kurula gerek yok,her an bedelli karari cikabilir,zamanlama bu kadar musaitken(halka arz oncesi)bu firsati kacirmazlar diye dusunuyorum.
sayın northwind aynen katılıyorum.
sebayrak
14-03-2005, 12:05
Trabzonspor Halka Acilmak Icin Spk Ya Basvurdu Trabzonspor, Halka Acilmakicin Sermaye Piyasasi Kurulu Na (spk) Basvurdu. Trabzonspor, Ortaklarindan Trabzonspor Futbol Isletmeciligi Nin Sahibi Bulundugu Ve Sermayesinin Yuzde 25 Ine Denk Gelen 6 Milyon 250 Bin Ytl Nominal Degerli Hisse Senetlerinin Halka Arzi Icin Basvuruda Bulundu. Petkim De Halka Acilmak Icin Spk Ya Basvurdu. Sirket Ortaklarindan Oib In Sahip Oldugu Ve Sirket Sermayesinin Yuzde 30 Unu Temsil Eden 61 Milyon 500 Bin Ytl Nominal Degerli Hisse Senetlerinin Halka Arzyoluyla Satilmasi Planlaniyor. -anka-
bu haber ne zaman düştü?
kaynak neresi acaba!!
northwind
14-03-2005, 12:27
Haber cuma gunune ait.spk bulteni,haberiniz yok muydu?
10:15 de gelen haber neydi arkadaşlar. benim pc haberi açmadı
cuma günü kitlendik genel kurula :roll:
bakamadık ki başka bişeye hadi hayırlısı ozaman :hmm:
deniz yatırımın yönetim kurulu görev dağılımı yapmış
deniz yatırımın yönetim kurulu görev dağılımı yapmış
teşekkürler 60arda
sayın saltay yukarıdaki haber sizin sorunuzun cevabı
northwind
14-03-2005, 12:56
Silkelenmemek lazimdiye dusunuyorum,Trabzonsporun halka arzi icin talep toplama tarihi bekledigimizden bile once olacak gibi bir his var icimde :D
şurda nisan ayına ne kaldı. :)
nisanda bitecek demiyorlarmıydı, bekleyip görecez.
:cheers: :cheers: :cheers:
VEDAT DURNA
14-03-2005, 14:05
Re: 14 Mart Haberler Canli
--------------------------------------------------------------------------------
İstanbul, 14 mart (reuters) - trabzonspor sportif yatırım ve ticaret a.ş.,
sermayesinin yüzde 25'ini temsil eden 6.25 milyon ytl nominal değerli hisse senedinin
halka arzı için sermaye piyasası kurulu'na (spk) geçen hafta başvurdu.
spk'nın 7-11 mart tarihli bültenine göre, şirket ortaklarından trabzonspor futbol
İşletmeciliği ticaret a.ş.nin sahibi bulunduğu hisseler halka arz edilecek.
halka arzın liderliğini yapacak olan deniz yatırım'dan alınan bilgiye göre, talep
toplamanın nisan ayının ilk yarısında gerçekleştirilmesi planlanıyor. hisselerini halka arz
edecek trabzonspor futbol İşletmeciliği şirket sermayesinde yüzde 99.99 paya sahip.
beşiktaş futbol yatırımları ve galatasaray sportif'in 2002 :bravo:
yılında, fenerbahçe sportif hizmetler'in de 2004 yılındaki halka arzının
ardından trabzonpsor halka açılan dördüncü spor kulübü olacak.
geçen yıl yine deniz yatırım'ın liderliğinde gerçekleştirilen fenerbahçe ile başlayan
halka arz sürecinde toplam 12 şirket halka açılmış ve borsada işlem görmeye başlamıştı.
bu yıl ise henüz yeni bir halka arz gerçekleşmedi.
şşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş. :)
televizyonlarda iyi haberler yayınlanıyor.
güzel olacal güzel. :tamam: :tamam:
:cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
VEDAT DURNA
14-03-2005, 14:37
televizyonlarda iyi haberler yayınlanıyor.
güzel olacal güzel. :tamam: :tamam:
:cheers: :cheers: :cheers: :cheers:
şşşşşşşşşşşşıııııııııııııııııııııttttttttttttttttt tt :roll:
seviyorum bu trabzonu yaww
bide eli çabuk olsa :bravo: :bravo: :bravo:
VEDAT DURNA
14-03-2005, 14:39
seviyorum bu trabzonu yaww
bide eli çabuk olsa :bravo: :bravo: :bravo:
sen nerdesin :hayır:
kesinlikle bir çapanoğlu var abi
Mustafa Kunt
14-03-2005, 15:59
kesinlikle bir çapanoğlu var abi
5.20 den geldik 5.06 ya ne güzel çıkıyoduk kademe kademe...
Böyle bir günde iyi tutunduk. Arkası yarın.
sebayrak
14-03-2005, 17:33
dahacok aldaticic hareket yapacak...
sebayrak
14-03-2005, 17:33
daha cok aldatici hareket yapacak... :eek:
derinliği olan arkadaşlar 5,10 un altında gözle görülen bir mallanmamı var. 5,10 kadar ani bir alım geliyor ve daha sonra yavaşça bırakıyorlar son bir kaç gündür hep aynı hareket oluyor bir yorum yapında okuyalım
düşen piyasada halkaarz akıl karı degildir.önce endeks bi durulsun
northwind
14-03-2005, 23:43
Gemiler yakilmistir,Trabzonspor,colaya benzemez,nisan in ilk haftasi talep toplama nokta...
arkadaşlar ufak bir kestirme esnasında bir rüya gördüm deniz yarın iki seansda tavan ama ben sabah açılır açılmaz satmışım sonrada arkasından ah vah yapıyorum. hayırdır inşallah diyelim
deniz için fazla lafa gerek yok, oturup efendi efendi bekleyecez o kadar. :cool:
magician
15-03-2005, 12:35
talep toplama 6-8 nisan tarihlerinde olacakmış büyük ihtimalle, halka arz ile ilgili ayrıntılı bilgi trabzonspor tarafından basın toplantısı ile bu hafta içi duyurulacak...
arkadaşlar bugün dikkatimi çekti cnbce alt yazıda ve ntv teleteks de trbzn olarak yerini almış vaziyette. hadi hayırlısı
tartumar
15-03-2005, 14:55
trabzonun kodu iki haftadır cnbcede geçiyor...
AngelHeart
15-03-2005, 17:10
deniz de dayanamadı!
AngelHeart
15-03-2005, 17:26
deniz de dayanamadı!
maçın 90 dk olduğunu unuttum...kontratağa geçti:)
bu piyasada başı dik durdu, lalal olsun.
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş.’nin (“Trabzonspor Sportif”) hisselerinin halka arzı ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Deniz Yatırım ile sözleşme imzalayan Trabzonsporumuz bu doğrultuda borsa ile ilgili bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor.
Bu doğrultuda, Başkanımız Atay Aktuğ ve Deniz Yatırım Genel Müdürü Cafer Bakırhan, bugün saat 19:00'da Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) Levent’ deki Sosyal Tesisleri’ nde düzenlenecek olan yemekte spor basını ve köşe yazarlarıyla bir araya gelecek.
15.03.2005 15:21:00
:cheers: :cheers: :cheers:
BALLI-BABA
15-03-2005, 23:43
BORSADA İŞLEM GÖRMEK ÜZERE BAŞVURUDA BULUNMUŞ OLAN ŞİRKETLERİN LİSTESİ
Şirket
Başvuru
Tarihi
Halka Açılması Planlanan
Sermaye Oranı (%)
Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. 07.03.2005 49,00
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş. 04.03.2005 25,00
Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 07.09.2004 26,341
Mert Gıda Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. 09.08.2004 25,00
Korteks Mensucat Sanayi ve Ticaret A.Ş. 15.04.2004 16,67
Büyük İstanbul Otobüs İşletmeleri A.Ş. 09.04.2004 30,00
Gama Holding A.Ş. (ERTELENDİ) 31.03.2004 26,13
Zass Ev Aletleri A.Ş. 11.07.2003 25,00
Halka Arza Yetkili Aracı Kurumların Listesi (Telefon ve Faks Numaraları)
Telif Hakkı ve Çekince İhbarı Bildirimi 1997 İstanbul Menkul Kıymetler Borsası
northwind
15-03-2005, 23:51
Yavas yavas alternatif senaryolara kendimizi hazirlamamiz gerek diye dusunuyorum.Hemen herkes pusuda bekliyor,talep toplama zamani ne kadar prim yaparsa yapsin satarim diyor ama denizin ne yapacagi belli olmaz,ornegin benim aklima soyle bir senaryo takildi,artik halka arzdan once bir bedellinin gerrceklesme ihtimali yok denecek kadar azaldi,oyleyse talep toplama zamani ky satmasin diye bedelli aciklanabilir.Bunun gibi degisik ihtimaller gundeme gelebilir demek istedigim B planimizi simdiden hazirlayalim,hatta C yi de :D
yoksa simdi al 5 ten 2 hafta sonra sat 6-6,50 den...
Acaba bu kadar kolay olacak mi?
nothwind kardeş mesaj kutun dolmuş !
ara sıra boşaltıver be hemşerim :)
northwind
16-03-2005, 01:12
Hemsehrim okudugun dogruymus,Trabzonspor un halka arz fiati 5-6 ytl araligi imis.
DerİnlİĞİ Olan ArkadaŞlar Durumla İlgİlİ Bİr Yorum Yaparsaniz İyİ Olurrr.
endeks düşüyo bu hissede tepki yok
hayra alamet değil tırsmaya başladım :hmm:
Derİnlİk Yorumu Beklenİyor. Yorumcu ArkadaŞlara Duyrulur
Forumu İzleyen Arkadaslar Dan HİÇ Kİmsenİn DerİnlİĞİ Yok Mu?
:bravo: :bravo: :düsün: :hmm: :tamam: :nnee: :süzgün: :confused:
hissenin kendisi çok derin diğilmi ki...
beklenti var iyi olack hedef 7.00 nisanda ;)
7.00 I GeÇer Dİyorum. İlk Kalemde 3 Tavan Var İndİ Bİndİ Derken 10.00 Bulur Dİyorum
Tabİkİ Beklentİmİz...
:vurkafa: :hayır: :düsün: :hmm: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :aglayan: :vurkafa: :vurkafa: :vurkafa: fiyatları bayağı indirdiler ...
trabzon fırtınası geliyor reklam filmini izleyen varmı aranızda bilmiyorum izlemek isteyenler trabzonsporun resmi internet sitesine bakabilirler...
bu iş tamam gibi sadece biraz zaman heralde 2-3 hafta belki biraz kısa biraz uzun olur ama iki iki daha dört eder derler ya buda öyle bir şey olsa gerek...
finans yatırım 2-3 kuruşa sattı senetlerini
BALLI-BABA
16-03-2005, 23:18
trabzonnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
Hayırdır :roll:
Yeni bir şey duyduysanız paylaşalım..
Beraber alkışlarız :bravo:
northwind
16-03-2005, 23:43
Bir citir yapayim derken Denizimi 5.05 den kaptirmisim,ama bensiz hemen cozuluverdi aldigim senette cokunce bilemiyorum nasil geri donecem,aman iyi bakin Denizime...
:düsün: :hayır: :vurkafa: arkadaşlar endekse göre hareket etmeye başladık.
:sus: :süzgün: :nnee: sabırlı olup malları kaptırmamak lazım
4.2lere sarkarsa kesin alıcı olurum..
northwind
17-03-2005, 13:07
4.2lere sarkarsa kesin alıcı olurum..
UTOPIA :bravo:
tartumar
17-03-2005, 13:19
Kimseyi etkilemek istemem ama trabzon başkanı aktuğ borsa böyle devam ederse arzı erteleyebiliriz demiş,talep olmayacaksa arz etmenin bir anlamı olmaz demiş.ama eklemiş böyle gideceğini tahmin etmiyormuş.aslında nereye çeksen gider belki yatırımcıyı uyarmak istemiş belki de milleti dökmeye çalışıyorlar .
cnbce de çıktı yukarıda yazdıklarım.
benim konuyla ilgli şahsi hiç bir yorumum yok çünkü biliyorumki hassas bir konu.
:tamam: :bravo: katılıyorummm
UTOPIA
Kalan hafta sayisi =11
Hedef portfoy degeri =150
Kimseyi etkilemek istemem ama trabzon başkanı aktuğ borsa böyle devam ederse arzı erteleyebiliriz demiş,talep olmayacaksa arz etmenin bir anlamı olmaz demiş.ama eklemiş böyle gideceğini tahmin etmiyormuş.aslında nereye çeksen gider belki yatırımcıyı uyarmak istemiş belki de milleti dökmeye çalışıyorlar .
cnbce de çıktı yukarıda yazdıklarım.
benim konuyla ilgli şahsi hiç bir yorumum yok çünkü biliyorumki hassas bir konu.
dökmüyorlar işlem hacmi düşüşü destekliyor
http://www.hisse.net/forum/attachment.php?attachmentid=14386&stc=1
yakın zamanda yukarı hareket bekliyorum...
(özelliklede hafta sonlarına doğru perşembe, cuma gibi)
northwind
17-03-2005, 15:13
Borsa'ya açılma hazırlıklarını sürdüren Trabzonsporumuz dün akşam Levent'teki TSYD Sosyal Tesisleri'nde İstanbul basınına halka arzı anlattı. Trabzonspor muhabirleri ve köşe yazarlarının katıldığı organizasyona ilgi büyüktü.
Toplantının başında , Genel Müdürümüz Burak Gürdal, Trabzonspor Sportif A.Ş.'nin halka arzı ile ilgili bir sunum yaptı. Gürdal, Türkiye'nin en sağlam mali yapılarından birine sahip olmayı hedeflediğimizi söyledi.
Daha sonra kürsüye gelen Deniz Yatırım Genel Müdürü Cafer Bakırhan, Trabzonspor Sportif A.Ş. hisseleri için hafta başında aracı kurumlara teklif gönderdiklerini, 6-8 Nisan tarihleri arasında hisse için talep toplanacağını ve fiyatın da 5-6 YTL arasında olacağını söyledi. Bakırhan'ın verdiği bilgiye göre, Trabzonspor Sportif A.Ş. hisselerinin yüzde 50'si küçük yatırımcılara, yüzde 20'si alım gücü yüksek yatırımcılara, yüzde 15'i yurt dışına, yüzde 5'i kurumsal yatırımcılara, yüzde 10' da Trabzonspor Kulübü üyelerine ayrılacak. Deniz Yatırım Genel Müdürü, Trabzonspor Sportif A.Ş.'nin dağıtılabilir karın tamamını temettü olarak dağıtmaya taahhüt eden tek şirket olduğunu da vurguladı.
Başkanımız Atay Aktuğ da gecede yaptığı konuşmada, diğer konularda olduğu gibi borsaya açılma konusunda da Anadolu'ya öncülük yaptıklarını söyledi.
dikkkkkaaaatttttttt satın ve çabuk kaçııııııııııııııııııııııııın
dememizi bekliyorlar arkadaşlar kademeler aşağıya çok komik satışlarla geliyor bence herkes kendine ve sinirlerine hakim olmalı adamlar resmen bırakalım bu rüzgarda savrulan savrulsun kalanlar bizimdir diyorlar ve herşeyden önemlisi
BENCE
northwind
17-03-2005, 15:37
Az kaldi portfoyun tamami nerdeyse deniz oldu,satin bakalim...
Duzeltiyorum artik portfoyun tamami deniz,iyi mi ettik kotu mu ettik,zaman gosterecek.
1- TRABZONSPOR UN HALKA ARZ
2- Bedelli beklentisi
3-Mayis sonu beklenen en buyuk ozellestirme TELEKOM VE HALKA ARZDA LIDER DENIZ YATIRIM
arkadaşlar şu anda trt2 de trabzonla ilgili konuşmalar var
cuma günü ve pazartesi günü dananın kuyruğu kopacak.
malları kaptıranlar geri alsınlar tren kalkacakkkk
sat aşagıdan alırsın yarın o kadar toplu bir hisse degil
eminim açığa satanlar cirit atıyorlardır....
ne olduda bukadar düştü bu borsa fikri olan var mı?
arkadaşım bilgim dahilinde hırvatistanın ab ye girme müzakere tarihinin ertelenmesinin Türkiyenin müzakere tarihi için bir örnek teşkil etmesi gerekir diyen bir avusturyalı o....
ç... borsanın çökmesine neden oldu...burada müthiş bir oyun döndü. ama bizim beklentimiz baki ALLAHIN izni ile malları geri alırlar birazdan
bu piyasada yapılacak tek şey nakitte kalıp izlemeeekkkkkkk.(bence)
düşüş değil, düşüşün bittiği yer alım fırsatıdır unutmayın.
bence 30 endeksindende uzak durun.
northwind
18-03-2005, 12:19
Trabzonspor, piyasalardaki olumsuz trendin devam etmesi durumunda ertelemeyi planladığı halka arzından elde edeceği 25.9 milyon dolarlık geliri öncelikle kulübün borçlarının tasfiyesinde kullanacak.
Yeşil sahalardaki rakibini borsada da takip etmeye niyetli olan Trabzonspor'un kaderi piyasaların genel seyrine bağlı. 25 trilyon liralık sermayesinin yüzde 25'ini 6-8 Nisan tarihleri arasında halka arz ederek, halka açıklık oranında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı geride bırakmak isteyen Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş'de söz konusu operasyon için önümüzdeki 20 gün piyasalar mercek altına alınacak. Para ve sermaye piyasalarında hafta başından bu yana yaşanan para çıkışı bu süre içinde de devam ederse halka arz bir başka bahara ertelenecek.
Talep olmayan malı satmanın anlamı yok
Halka arzdan gelecek 25.9 milyon dolarlık gelirin öncelikle klubün borçlarının tasfiye edilmesinde kullanılacağını bildiren Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, borsadaki inişli çıkışlı durumun ise endişe yarattığını söyledi. Ancak borsadaki volatilitenin bir yerde durulacağını, kendini dengeleyeceğini de ifade eden Aktuğ, “Eğer 20 gün de böyle giderse her şey allak bullak olur. Gitmeyeceğini düşünüyorum. Tahmin ediyorum bir hafta sonra düzelecektir. Belki o fiyatları bulamayabilir, ama bir dengede kalacaktır" diye konuştu. Ancak tüm beklentilere rağmen piyasadaki bu seyirin sürmesi durumunda erteleme yetkilerinin olduğunu da hatırlatan Aktuğ, "Tabii talep olmayan şeyi çıkarmanın hiçbir anlamı yok. Tabii ki erteleriz, Coca Cola erteledi, niye ertelemeyelim” dedi.
Fenerbahçe ve Galatasaray gibi tüm gelirleri kapsayan, futbol giderlerini ise içermeyen halka arz modelinin kurumsallaşmayı getireceğini söyleyen Aktuğ, "Malımız değerli. Karlılık kalemleri bu şirketin kasasında toplandığı için zarar söz konusu değil. Karın da yüzde 100'ü dağıtılacağı için yatırımcı için çok cazip olacak" açıklamasında bulundu. Halka arzdan elde edilecek gelirin kulübün borçlarının tasfiyesinden sonra kesinlikle transfere harcanmayacağını, mutlaka yatırımlara dönüştürüleceğini belirten Aktuğ, 6 milyon dolar civarında banka borcu bulunduğunu, diğer borçların yöneticilere olan borçları içerdiğini kaydetti.
Denizyatırım hisse satışını garantiledi
25 milyon YTL sermayeli Trabzonspor Sportif'in sermayesindeki Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş'ye ait yüzde 25 oranındaki 6 milyon 250 bin YTL nominal değerdeki hisse senetlerinin 5-6 YTL fiyat aralığında önümüzdeki günlerde kesinleştirilecek bir fiyatla halka arz edilecek. Halka arza aracılık edecek Deniz Yatırım o tarihte tek bir hisse bile satılmasa bile hepsini almayı taahhüt etti. Genel trendin bozulduğu yönünde herhangi bir saptamalarının bulunmadığını belirten Deniz Yatırım Genel Müdürü Cafer Bakırhan, fiyat bandını belirlerken bu tür risklere karşı da gerekli sübvansiyonu koyduklarını ifade etti. Uygulanan modelde hisselerin bir tanesi bile satılmazsa tamamını halka arz tarihiyle satın almayı taahhüt ettikleri için piyasadaki dalgalanmanın kulüp açısından herhangi bir risk yaratmayacağını vurgulayan Bakırhan, "Dolayısıyla bu halka arz o tarihlerde gerçekleşecek. Biz, herhangi bir satış problemini kesinlikle düşünmüyoruz" dedi.
sn.nortwind sonuc olarak ne dusunuyorsunuz.bekleyelımmı satalımmı.
benim anlamadığım deniz yatırım satılamıyan tüm lotları almayı taahhüt ediyor ve Türkiye'nin en büyük klüblerinden biri olan trabzonspor hisselerini nasıl oluyorda satılmamasından korkuyor trabzon şehrinde yaşayan her vatandaş maça gitme parası kadar mal alsa heralde yarısı oracıkta satılır...
birde hem borsaya girmek isteyeceksin hemde böyle açıklama yapacaksın tamamen amatörce buluyorum...
bence sen elinden geleni yaparsın talebini toplarsın bakarsın uydumu uymadımı sonrada bir açıklama yaparsın ya borsaya girersin yada girmezsin böyle amatörce açıklamalar ky'yi zarara sokmaktan başka bir işe yaramaz...
endeks nereye gidiyorsa bizimkide oraya gidiyor
hayırdır inşllah.... :D
ARKADAŞLAR BURADAKİ AMAÇ KANAATİMCE KARARSIZ OLAN KÜÇÜK YATIRIMCI GRUBUNU SİLKELEYİP MALLARI KENDİLERİNİN VE YANDAŞLARININ TOPLAMASI.KARDEŞİM SON ANA KADAR BURADAYIZ.... HALKA ARZ OKKKKK :tamam: :bravo: :kucak: :cheers: :evil:
northwind
18-03-2005, 12:48
Panik yapilacak bir sey yok,halka arz zamaninda yapilacaktir,mactan sonra sicak sicak yapilan aciklamalar var ya onlardan biri,ben sahsen Baskan imdan daha sagduyulu bir aciklama beklerdim,talepte bir problem olmaz,en az 3 kat talep bekliyorum.
northwind
18-03-2005, 12:59
Dunku panikte islem hacmi yuksek gibi gorunmesine ragmen el degistiren hisse sayisi sadece 118.000 ki bu da buyuklerin hala malda oldugunu gosterir,bence spek gobek atiyordur az da olsa maliyet dusurdugu icin....
en fazla önümüzdeki haftayıda rutin geçirirler...
ya sonra...
martın 30'u yada 31 gibi spk kurul kaydına alındı haberinin gelmesini bekliyorum...
bu zamana kadar yani önümüzdeki hafta sermaye arttırma haberide gelirse...
(özelliklede hafta sonuna doğru perşembe cuma gibi hareket bekliyorum)
BALLI-BABA
18-03-2005, 19:39
Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret AŞ’nin 6-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek halka arzında talep toplama fiyat aralığı 5-6 YTL olarak belirlendi.
İstanbul’da düzenlenen toplantıda konuşan, arza aracılık edecek Deniz Yatırım’ın Genel Müdürü Cafer Bakırhan, 25 milyon YTL sermayeli Trabzonspor Sportif’in sermayesindeki Trabzonspor Futbol İşletmeciliği AŞ’ye ait yüzde 25 oranındaki 6 milyon 250 bin YTL nominal değerdeki hisse senetlerinin 5-6 YTL fiyat aralığında arz edileceğini söyledi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, Borsa’daki düşüşe işaret edilerek konjonktürün riskli olabileceğine ilişkin bir değerlendirme üzerine, inişli-çıkışlı durumun kendilerini endişelendirdiğini, ancak borsanın bir yerde duracağını belirtti. Aktuğ, borsanın düşmesi halinde, Coca-Cola’da olduğu gibi halka arzı erteleyebileceklerini kaytetti.
ZAMAN
northwind
19-03-2005, 00:31
Trabzonspor Sportif'in halka arzı dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen sohbet toplantısında konuşan Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, halka arzdan elde edilecek gelirin yeni projelere yönlendireceğini söyledi. Yatırım yapılacak projelerin ayrıntısına girmeyen Altuğ, Uzan Grubu'na ait Trabzon Çimento ihalesine hazır olduklarını belirtti. Liman ihalesini alamayan Trabzonspor'un, önümüzdeki dönemde işletme lisansı devredilecek Trabzon Havaalanı'na da talip olduğu belirtiliyor. Aktuğ, Trabzon Çimento'nun ihalesine gireceklerini, sadece çimento değil, karlılığını tespit edebildikleri Türkiye genelindeki bütün yatırımlara iştirak halinde girebileceklerini ifade etti
AngelHeart
21-03-2005, 11:11
'arz belirsizliği' kötü etkiledi kağıdı...bilinçli mi yapıldı, soru bu...
denizdir bu sağı solu belli olmaz moral bozmamak lazım bi bakarsın tavan oluverir...
bence bu arz şöyle yada böyle olacak deniz yatırımın sitesinde trabzonspora yer vermiş bu sabah itibariyle gözüme çarptı...
AngelHeart
21-03-2005, 11:26
arz gerçekleşirse problem yok...istediği kadar düşebilir...
bunlar şimdi beşiktaşa da yenildi
şampiyonluk şansları da kalmadı gibi
talep olmaz diye hisselerden de vazgeçerler belli mi olur
(insanın aklına herşey geliyor) :confused: :confused:
AngelHeart
21-03-2005, 11:35
iki yol var...
ya panikleyip yüzerek karaya çıkacağız ya da risk alıp bekleyeceğiz...an gelir hava birden döner yelkenler rüzgarla şişer dalgaları yara yara yol almak nefis olur:)
uzun zamandan beri dnzyo yu izlerim, alırım , satarım.. gerçi çok bir kar yapamadım, yada buradan aldığımı mutlaka bir başkasında verdim ama;
bu süre içinde şunu gördüm; dnzyo ve myzyo ( neden bilmem hep aynı anda gider gelirler, her halde kağıtları birbirlerinde ) 10 günde bir mutlaka asansör hareketi yapar.
** ilk seans dnzyo +10 yaptıysa, myzyo +8 , yada myzyo +10 yaptıysa dnzyo +8 yapar.
** ilk seans tavan kapanır,
** ikinci seans 1-2 kademe daha çıkar ve hoaappppp, +3-4 lere kadar verirler,
**ertesi gün -4% falan yapıp eski yerine gelir.
**ne zamanki bu kağıtların birinde 2.500 er lotluk işlemler olmaya başlar ve 2 kademe birden (yüksek hacimle birlikte) kalkar, o zaman kağıda girerim..
** + 5 i gördüğümde de veririm.
**bu söylediklerimin hepsi beni bağlar, kimseye böyle böyle yapın dediğim yok, ama izlerseniz bu hareketi sizinde göreceğinize inanıyorum.
bol sabır ve kazançlar.
AngelHeart
21-03-2005, 12:50
iki yol var...
ya panikleyip yüzerek karaya çıkacağız ya da risk alıp bekleyeceğiz...an gelir hava birden döner yelkenler rüzgarla şişer dalgaları yara yara yol almak nefis olur:)
işte bu:) püfür püfür
dnzyo ve myzyo el ele yine numaralarını yaptılar..
ama tavan olmadan neden döndüler anlamadım.
son 3 dakika, benim bildiğim dnzyo, bu 3 dakika da bile kendini 4,80 nin üstüne atar
northwind
21-03-2005, 13:03
Alici ve satici kurumlari yazabilir misiniz acaba?
öğleden sonraya da hareket var gibi ..ya batacağız yada ... :bravo: :gulen: :düsün: :kucak: :cheers: :evil: :roll:
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 43464
Yüzde: 48.39
Maliyet: 4.612
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -67211
Yüzde: 74.82
Maliyet: 4.652
Alan Net Lot % Maliyet
TAKSIM MEN. 12832 14.3 4.76
FINANS YAT. 8689 9.7 4.21
TEKSTIL MEN. 8380 9.3 4.71
EKINCILER YAT. 6792 7.6 4.69
GLOBAL MENKUL 6771 7.5 4.63
DIGER 46361 51.6 0
Satan Net Lot % Maliyet
TACIRLER MEN. 33559 37.4 4.7
GARANTI YAT. 13475 15 4.54
KOC YATIRIM 9514 10.6 4.75
VAKIF YAT. 5803 6.5 4.42
ECZACIBASI MEN. 4860 5.4 4.74
DIGER 22614 25.2 0
denizin ihtiyacı olan tek şey sabır.
denizin ihtiyacı olan tek şey sabır.
eee, bizde de ondan çoookkkkk var.. :D :D :D
eee, bizde de ondan çoookkkkk var.. :D :D :D
bilgi+sabır+zamanlama= kazanç :tamam:
öğleden sonraya da hareket var gibi ..ya batacağız yada ... :bravo: :gulen: :düsün: :kucak: :cheers: :evil: :roll:
Batacağını pek sanmam..Yukarı olabilir gibi.. :düsün: :düsün:
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 43464
Yüzde: 48.39
Maliyet: 4.612
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -67211
Yüzde: 74.82
Maliyet: 4.652
Alan Net Lot % Maliyet
TAKSIM MEN. 12832 14.3 4.76
FINANS YAT. 8689 9.7 4.21
TEKSTIL MEN. 8380 9.3 4.71
EKINCILER YAT. 6792 7.6 4.69
GLOBAL MENKUL 6771 7.5 4.63
DIGER 46361 51.6 0
Satan Net Lot % Maliyet
TACIRLER MEN. 33559 37.4 4.7
GARANTI YAT. 13475 15 4.54
KOC YATIRIM 9514 10.6 4.75
VAKIF YAT. 5803 6.5 4.42
ECZACIBASI MEN. 4860 5.4 4.74
DIGER 22614 25.2 0
geçen yıl hareket i yapanlar taksim di
B :bravo: :gulen: :kucak: :cheers: :evil: :düsün: :düsün: :düsün: :düsün: :roll: urada bu kadar işlem yapanlar her halde olumlu bir haber sergiledikleri için alıyorlar dikkat edelim.FED den de olumlu gelirse ozaman denize kim dur diyebilir.Halka arz kesinleşir.hadi hayırlısı...
sanki bugün var bişeyler....
gidecekmi ne...
AngelHeart
21-03-2005, 15:28
sanki bu dalgalanmalarla al-sat yaptırmaya çalışıyorlar millete...
northwind
21-03-2005, 15:30
5.16???? olur mu yok canim daha erken... :D
sanki bu dalgalanmalarla al-sat yaptırmaya çalışıyorlar millete...
yok yok var bugün birşeyler aman dikkat satan geri alamayabilir...
çok dikkatli olmak gerekir...
AngelHeart
21-03-2005, 15:32
yok yok var bugün birşeyler aman dikkat satan geri alamayabilir...
çok dikkatli olmak gerekir...
aynı fikirdeyim
kış kış hadi tavana kışş......
northwind
21-03-2005, 15:36
Toplayarak gidiyorlar,isteseler hemen tavan yaparlar ama ust kademeleri dolmasini bekliyorlar...
Toplayarak gidiyorlar,isteseler hemen tavan yaparlar ama ust kademeleri dolmasini bekliyorlar...
a.o yükseltmeyede çalışıyor olabilirler...
nazarımız mı ne deydi galiba....
ne güzel heyecan yapmıştık...
AngelHeart
21-03-2005, 17:19
böyle bir günde bile iyi performans gösteriyor bence...kendi adıma söylüyorum yarınlar için umudum arttı....
Dnzyo yarın ne olur? Bugünkü hareket nedendir?Bir haber mi var acaba ?
VEDAT DURNA
21-03-2005, 18:13
bunlar şimdi beşiktaşa da yenildi
şampiyonluk şansları da kalmadı gibi
talep olmaz diye hisselerden de vazgeçerler belli mi olur
(insanın aklına herşey geliyor) :confused: :confused:
kötümser olmayalım arkadaşlar haftaya 6,00 yı görürüz inşallah
northwind
21-03-2005, 18:30
Sakin olun,Deniz YATIRIM tek lot satilmasa bile hepsini alacagi garantisini verdi...
Değerli Trabzonlu yatırımcılar ve Trabzonspor Kulübü Üyeleri,
Bildiğiniz gibi Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş. halka arz ediliyor.
Çok yakın bir zamanda sonuçlanacak olan halka arz süreciyle ilgili bilgileri aktarmak, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş.’ye ait tüm ekonomik ve mali verileri paylaşmak ve gelecekteki şirket yapılanmasını sizlere sunmak amacıyla bir toplantı düzenliyoruz.
Trabzonsporumuzun geleceğinde pay sahibi olmak isteyen tüm değerli yatırımcılarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.
Atay Aktuğ
Trabzonspor Kulübü Başkanı
Trabzon Zorlu Grand Hotel,
23 Mart 2005 Çarşamba, saat:19.00 Konsorsiyon Lideri : DenizYatırım
resmi siteden alınmıştır.......
Sakin olun,Deniz YATIRIM tek lot satilmasa bile hepsini alacagi garantisini verdi...
benzer açıklamalar,
Doğuş OTO ve Türk traktör içinde yapılmıştı ..
ama sonuç öyle olmadı.
sence güvenilir mi? :hayır: :hayır: :hayır:
uzun zamandan beri dnzyo yu izlerim, alırım , satarım.. gerçi çok bir kar yapamadım, yada buradan aldığımı mutlaka bir başkasında verdim ama;
bu süre içinde şunu gördüm; dnzyo ve myzyo ( neden bilmem hep aynı anda gider gelirler, her halde kağıtları birbirlerinde ) 10 günde bir mutlaka asansör hareketi yapar.
** ilk seans dnzyo +10 yaptıysa, myzyo +8 , yada myzyo +10 yaptıysa dnzyo +8 yapar.
** ilk seans tavan kapanır,
** ikinci seans 1-2 kademe daha çıkar ve hoaappppp, +3-4 lere kadar verirler,
**ertesi gün -4% falan yapıp eski yerine gelir.
**ne zamanki bu kağıtların birinde 2.500 er lotluk işlemler olmaya başlar ve 2 kademe birden (yüksek hacimle birlikte) kalkar, o zaman kağıda girerim..
** + 5 i gördüğümde de veririm.
**bu söylediklerimin hepsi beni bağlar, kimseye böyle böyle yapın dediğim yok, ama izlerseniz bu hareketi sizinde göreceğinize inanıyorum.
bol sabır ve kazançlar.
arkadaşlar,
ukalalık olarak algılamayın ama;
DNZYO nun; 2,000 den 20,000 ne gittiği, 2,700 lere bölünüp yeniden 16,000 lere gittiği dönem hariç, tavan üstü tavan hatta 1 senas ve 2 senas aynı gün tavan yapmadı.
**myzyo ile birlikte ilk seans çıkıp, sonra indi.
** ve bugünde aynı şey oldu.
** benim tahminim; yarın, dnzyo 4,50 li yerlerine kademe kademe geri gelecek.
Dnzyo yarın ne olur? Bugünkü hareket nedendir?Bir haber mi var acaba ?
yanıtı bir önceki mesajda verdim sanırım..
AngelHeart
21-03-2005, 19:53
arkadaşlar,
DNZYO nun; 2,000 den 20,000 ne gittiği, 2,700 lere bölünüp yeniden 16,000 lere gittiği dönem hariç, tavan üstü tavan hatta 1 senas ve 2 senas aynı gün tavan yapmadı.
sayın intexma
bahsettiğiniz dönem de yine bir arz dönemi değil miydi(fenerbahçe)
şimdi de -olursa- trabzon...benzer güçlü yükselişleri yapabilir diye düşünüyorum...çünkü bu kağıt beklentiyi çok iyi kullanıyor yükseliş için...
yine de söylediğiniz doğrudur, ihtimal dahilindedir...ama öyle bile olsa bir al sat imkanı verir yatırımcısına...bugün olduğu gibi...
arkadaşlar,
dediğin olmaz inşallah
northwind
21-03-2005, 21:01
benzer açıklamalar,
Doğuş OTO ve Türk traktör içinde yapılmıştı ..
ama sonuç öyle olmadı.
sence güvenilir mi? :hayır: :hayır: :hayır:
Onlari deniz yatirim yapmadi,ayrica o hisselerde verilen soz,halka arz fiatinin altina gelirse belirli bir oranda destekleme alimi yapmakti,kisaca karsilastirmak pek dogru olmaz,benim gorusum deniz yatirim halka arzlarda prestijine onem veriyor yine verecektir....Tabi hic bir sey icin cok da emin konusmamak lazim,bekleyip gorecegiz...
Portfoyde kara hafta:
Baslangic portfoy degeri=100
1. hafta sonu " " =102
2.hafta sonu " " =93
Kalan hafta sayisi =10
Hedef portfoy degeri =150
northwind porföyü baya düşürmüşsün !
Hırs yapma bence
Fırsat Bekle
northwind
21-03-2005, 21:42
Hic sorma,endeks hisselerinde olmamama ragmen gecen hafta cogumuz gibi bende bir darbe aldim,ama panik yok...Zaten tum planlarI Nisan a gore yapmistim.
northwind
21-03-2005, 21:59
Değerli Trabzonlu yatırımcılar ve Trabzonspor Kulübü Üyeleri,
Bildiğiniz gibi Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş. halka arz ediliyor.
Çok yakın bir zamanda sonuçlanacak olan halka arz süreciyle ilgili bilgileri aktarmak, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş.’ye ait tüm ekonomik ve mali verileri paylaşmak ve gelecekteki şirket yapılanmasını sizlere sunmak amacıyla bir toplantı düzenliyoruz.
Trabzonsporumuzun geleceğinde pay sahibi olmak isteyen tüm değerli yatırımcılarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.
Atay Aktuğ
Trabzonspor Kulübü Başkanı
Trabzon Zorlu Grand Hotel,
23 Mart 2005 Çarşamba, saat:19.00 Konsorsiyon Lideri : DenizYatırım
arkadaşlar,
beraber çıktıkları yönündeki tespitin doğru, hatta az yazmışsın gdkyo+bumyo da bu gruba dahildir. halka arzlarda birlikte hareket ettiklerini düşünüyorum, ayrıca fener arzınıda bu konsorsüyom yapmıştı. fakat unuttuğun bi şey var denizbank arzındada dnzyo çıktı ama 2. seans geri gekmedi aksine çok çok iyi pirim yaptı(yanlış hatırlamıyorsam %40-50 cıvarı)
bu söylediğin hareketleri fazla değer yitirip tepki olarak yapıyor veya piyasa ve tekniğe göre. bu durumu onlarla karıştırmamak lazım. illada çıkacak demiyorum çünkü bu bizim değil speklerin elindedir. ama şuda bi gerçekki
yatırım ortaklıkları butür halka arzlarda kısa vadede çok iyi kar bırakıyor, bence bu almak için yeterli bi sebep.
kazancli
22-03-2005, 00:59
yarın sabahtan alır %6-7 yaptımı kaçarım yapmaz ise beklerim 1kaç gün
BALLI-BABA
22-03-2005, 09:59
vallahi artık süpriz aramamak lazım dün aldım bi on gün sabretmeye değer diye düşünüyorum çalkalayıp duruyorlar dün 5,000, üstü oldu heyacanlandım ama yinede almadım elimdeki bjkas kıyamadım ve dün tavandan verdim bjkas
hemen 4,82 dnzyo aldım her an haber düşebilir diye düşünüyorum
baksanıza dün 800 puan eksi endekste kağıt pirim yaptı kimsenin vermeye tahammülü yok benimdeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
bence artık kemerler bağlanıp gözler kapatılmalı çünki irtifa nın artırılma zamanı gelmiştir
5 e bak ya bi devrilmedi :mad: :mad: :mad:
arkadaşlar, hepinizin söylediğinde doğruluk payı var.
yazdıklarımı , "aman elinizdekini hemen verin, düşecek olarak" yorumlamayın.
yalnızca uzun süredir gördüğümü dile getirdim. (bu hareketlerde aldım verdim..40% da çıkışı yakalarken , 60% da yanlış yerden alıp zarar ettim)
ama her durumda 1-2 haftalık dönem beklendiğinde mutlaka eski yerine geliyor.
**inşallah ben yanılırım ve dün 4,90 - 5,00 aralığında giren arkadaşlar kar ile satarlar.
herkese bol kazanç :bravo: :bravo: :bravo:
saat:10,32 itibariyle tahtası
Order Amount Price Price Amount Order
31 31656 4.92 4.94 6535 12
35 39736 4.90 4.96 14211 23
11 23150 4.88 4.98 17111 18
14 24572 4.86 5.00 34092 49
10 7300 4.84 5.02 25079 21
101 126414 24.40 24.90 97028 123
126000 alıcı
97000 satıcı var.
5,00 a 34,000 lot koymuşlar.
5,00 in üzerine çıkması biraz zor gibi.
ama eğer yine 2,500 lü hareketler başlarsa,
bence 5,10 - 5,20 ye kadar yolu var.
sn. intexma ben şahsen ikinci seansdan biraz umutluyum bekleyen emirler 1.seans olabilir...
olmasada 10-15 günde iyi bir getirisi olacağı kanaatindeyim...
bekliyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
elbet start düğmesine basılacak. beklemek bizden çıkarması onlardan.
olmasada 10-15 günde iyi bir getirisi olacağı kanaatindeyim...
kesinlikle mutabıkım..
:tamam: :tamam: :tamam:
AngelHeart
22-03-2005, 11:58
bu hissede iyi bir maliyet, biraz sabır ve zamanında satış yatırımcısına hep kazandırmıştır
Yakında gerçekleşecek Trabzonspor halka arzına ilişkin konsorsiyum kurma çalışmalarının ilerlemesi ve gündemde konuşulan bazı halka arzların Deniz Yatırım Menkul Değerler ile ilintilendirilmesi nedeniyle, Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nde yine 'yanlış ilgilendirilmiş' bir yükseliş hareketi yaşandı. Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin, 18 Mart tarihli portföy değer tablosuna göre hisse başına pay değeri, 1.87 YTL'dir. Dünkü kapanış piyasa değeri, 4.82 YTL olan hisse senedinde, satış önerisinde bulunuyoruz.
aracı kurumdan...
Yakında gerçekleşecek Trabzonspor halka arzına ilişkin konsorsiyum kurma çalışmalarının ilerlemesi ve gündemde konuşulan bazı halka arzların Deniz Yatırım Menkul Değerler ile ilintilendirilmesi nedeniyle, Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nde yine 'yanlış ilgilendirilmiş' bir yükseliş hareketi yaşandı. Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin, 18 Mart tarihli portföy değer tablosuna göre hisse başına pay değeri, 1.87 YTL'dir. Dünkü kapanış piyasa değeri, 4.82 YTL olan hisse senedinde, satış önerisinde bulunuyoruz.
aracı kurumdan...
peki kardeşim diğer alım yapan aracı kurumlar bu değeri bilmiyor mu da riske girip alıyor.???
selamlar :düsün: :düsün: :düsün: :düsün:
magician
22-03-2005, 12:15
yine aynı masal sanki biz dnzyo alırken birim pay değerine göre alıyoruz , hissede beklenti satın alınır gerçekleşince satılır. geçen yıl hisse 10 katına çıkarken hisse başına pay değeri çokmu yüksekti? ayrıca hisse yükseldiği zaman açıklama yapıyorlar düşünce kimseden ses çıkmıyor!
valla ben sucsuzum hakım bey...
onlar yazmıs...
pismanım...:)
yine aynı masal sanki biz dnzyo alırken birim pay değerine göre alıyoruz , hissede beklenti satın alınır gerçekleşince satılır. geçen yıl hisse 10 katına çıkarken hisse başına pay değeri çokmu yüksekti? ayrıca hisse yükseldiği zaman açıklama yapıyorlar düşünce kimseden ses çıkmıyor!
KARDEŞİM SON DERECE HAKLISIN..BURADA DNZYO NIN PİYASAYI PANİK YAPIP MALLARA MI KONMAK İSTİYOR ?... :cheers: :bravo: :tamam: :tamam: :tamam: :tamam: GİBİ BİR İZLENİM DOĞDU.
AngelHeart
22-03-2005, 12:20
zara iyi niyetli bir arkadaşımızdır. sadece bilgi için yazmış. üstüne gitmeyelim denizdaşlarım:)
türkiye borsasının gerçeği budur işte.. :bravo: :bravo: :tamam: :tamam:
şu pay değeri falan filan hikayelerini daha önce çok dinledim, takmayın kafanızı bunlara.
denizde yapacağınız tek şey kısa vade yatırım olmalıdır o zaman kar etme şansı yüksek.
uzun vade düşünen varsa bu fikrini ciddi anlamda gözden geçirsinler yoksa canları fena yanabilir.
TEPKİMİZ XZARA YA İAT DEĞİL AÇIKLAMYI YAPAN KURUMA.. :cheers: :cheers: :cheers: :kucak: :bravo: :evil: :gulen:
İMKB'de kaç tane şirket hisse başına pay değerinde işlem görüyor? Bence hiçbiri.Neredeyse eksi sermayesi olan bir şirket tavan tavan gidebiliyor.Borsada gerçeklerle kazanmak zor.Oyunu kuralına göre oynamak gerek.Trabzonspor'un halka arzı Deniz yatırım ortaklığına hiçbir fayda getirmese de piyasa buna oynuyorsa , ben de bundan kazanç sağlayacağımı umuyorsam bu hisseyi alırım....
www.yfas.com.tr
.................................................. .................................................. ................
mesela TÜMTEKS
xzara dostum sakın yanlış anlama bu yazılanlar kurumda çalışan ve bu açıklamayı yapan saygı değer o.. arkadaşlara....
mesela TÜMTEKS
xsara dostum sakın yanlış anlama bu yazılanlar kurumda çalışan ve bu açıklamayı yapan saygı değer o.. arkadaşlara....
ben anlamadım ama;
konu nominal değeri ile borsa değeri aynı olan firma mı?
mesela TÜMTEKS
xsara dostum sakın yanlış anlama bu yazılanlar kurumda çalışan ve bu açıklamayı yapan saygı değer o.. arkadaşlara....
yanlıs anlamadım zaten...
tey teyyyyyyyyyyyyyyyy...
saygılar....sevgıler.....
bol kazanclar...
magician
22-03-2005, 12:57
yarın akşam herşey belli olucak o kadar bekledik biraz daha sabır. şu ana kadar ne Trabzonsporun sitesinde ne de başka yerde olumsuz bir açıklama yok...
ben anlamadım ama;
konu nominal değeri ile borsa değeri aynı olan firma mı?
boşver sn.intexma ....
türkümüzü söyleye söyleye kazanalım...
keşke futbolcuda burda olsaydı...
teteee
xzara teeteeee.......
RABZONSPOR SPORTIF HALKA ARZ HISSE BIRIM FIYATI 5,25 YTL OLARAK BELIRLENDI 22/03/2005 - 13:07:00 TRABZONSPOR SPORTIF HALKA ARZ HISSE BIRIM FIYATI 5,25 YTL OLARAK BELIRLENDI
NISAN AYI BASINDA GERCEKLESTIRILMESI PLANLANAN TRABZONSPOR SPORTIF YATIRIM VE
TICARET A.S. NIN (TRABZONSPOR SPORTIF) HALKA ARZ HISSE BIRIM FIYATI 5,25 YTL
OLARAK BELIRLENDI. HALKA ARZ KONSORSIYUMUNUN LIDERI DENIZ YATIRIM GENEL MUDURU
CAFER BAKIRHAN, TRABZONSPOR SPORTIF IN HISSE SENETLERININ HALKA ARZ HISSE BIRIM
FIYATININ 5,25 YTL OLARAK BELIRLENDIGINI SOYLEDI. BAKIRHAN, 25.000.000 YTL
SERMAYELI TRABZONSPOR SPORTIF IN SERMAYESINDEKI TRABZONSPOR FUTBOL
ISLETMECILIGI TICARET A.S. YE AIT YUZDE 25 ORANINDAKI 6.250.000 YTL NOMINAL
DEGERDEKI HISSE SENETLERI 5,25 YTL FIYATLA HALKAARZ EDILECEK DEDI.
DENIZYATIRIM GENEL MUDURU BAKIRHAN, OLUSTURULAN KONSORSIYUMA 29 ARACI KURUMUN
KATILDIGINI SOYLEDI.
BAKIRHAN HALKA ARZ EDILECEK TRABZONSPOR SPORTIF LE ILGILI DE SU BILGILERI
VERDI:
HALKA ACILACAK OLAN TRABZONSPOR SPORTIF, SOZLESMELER CERCEVESINDE YUKSEK
GELIRLER ELDE EDEN, BUNA KARSIN GIDERLERI DUSUK, DUZENLI TEMETTU ODEYEN VE
AYRICA VERGIDEN MUAF BIR SIRKET YAPISINDA OLACAKTIR.
TRABZONSPOR SPORTIF HALKA ARZDAN SONRA, BORSADA MEVCUT SIRKETLER ARASINDA
DAGITILABILIR KÂRININ TAMAMINI DAGITMAYI TAAHHUT EDEN TEK SIRKET OLACAK.
HALKA ARZ EDILECEK HISSELERIN %50 SINI KUCUK BIREYSEL YATIRIMCILARA, %10 UNU
TRABZONSPOR KULUBU UYELERINE, %20 SINIALIM GUCU YUKSEK YATIRIMCILARA, %15 INI
YURTDISI YATIRIMCILARA, %5 INI ISE YURTICI KURUMSAL YATIRIMCILARA TAHSIS ETMEYI
PLANLIYORUZ. TRABZONSPOR KULUBU UYELERI DISINDAKI BASVURULAR ORANSAL DAGITIM
ESASINA GORE YAPILIRKEN, TRABZONSPOR KULUP UYELERI ICIN OZEL TAHSISAT YAPILACAK
VE DAGITILACAK.
müjdemi isterim arkadaşlar :cheers: :cheers:
ben birşey anlamadım bu bilgiler deniz yatırımın resmi internet sitesinde vardı...
northwind
22-03-2005, 14:43
En azindan halka arzin ertelenebilecegi soylentileri son bulur.
arkadaşlar 5 den alabilirim hisselerinizi :D :D
sn. northwind hani büyük konuşmak gibi olmasın ama ben ihtimal bile vermek istemiyorum nedenine gelince;
bu arz coca cola ile karşılaştırılıyor bence bu arz coca cola ile karşılaştırılamaz coca cola belli bir şahısa veya firmaya ait, trabzonspor arzı koskoca trabzon şehrini temsil eden futbol devi ve şahsa ait değil, bir kere ok yaydan çıktı eğer halka arz olmaz ise bu yolda fena yara alırlar en başta yönetim...
diye düşünüyorum...
panik yok...
sn. intexma emirler duruyormu söyleyebilirmisiniz?
northwind
22-03-2005, 15:25
FED karari piyasalari geriyor o yuzden bugun SON bir silkeleme beklenebilir...
seans başında primlenen hissemiz istermisiniz seans sonuna doğru bir hareket daha yapsın...
Trabzonspor Sportif İzmir'de Tanıtıldı
Trabzonspor Sportif'in halka arz projesi kapsamında dün akşam İzmir Sheraton Otelinde bir tanıtım toplantısı düzenlendi.
Trabzonspor Sportif'in Yönetim Kurulu Başkanı Şener Yavuz, Kulüp Genel Müdürümüz Burak Gürdal, DenizYatırım Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Sami Çelik ve Deniz Yatırım Kurumsal Finansman Yönetmeni Uğur Pembecioğlu'nun hazır bulunduğu toplantıda İzmir'li yatırımcılara Trabzonspor Sportif'i tanıtan bir sunum yapıldı.
22.03.2005 16:09:00
yaw bizlerede haber verselerdi ya giderdik dimi arkadaşlar...
öyle değil mi ama çok gücendim...
:D :D :D
BALLI-BABA
22-03-2005, 20:03
Trabzonspor Sportif’in Hisse Birim Fiyatı 5,25 YTL
Nisan ayı başında gerçekleştirilmesi planlanan Trabzonspor Sportif Yatırım ve Ticaret A.Ş.’nin (Trabzonspor Sportif) halka arz hisse birim fiyatı 5,25 YTL olarak belirlendi.
Halka arz konsorsiyumunun lideri DenizYatırım Genel Müdürü Cafer Bakırhan, Trabzonspor Sportif’in hisse senetlerinin halka arz hisse birim fiyatının 5,25 YTL olarak belirlendiğini söyledi. Bakırhan, “25.000.000 YTL sermayeli Trabzonspor Sportif’in sermayesindeki Trabzonspor Futbol İşletmeciliği Ticaret A.Ş.’ye ait yüzde 25 oranındaki 6.250.000 YTL nominal değerdeki hisse senetleri 5,25 YTL fiyatla halka arz edilecek” dedi.
DenizYatırım Genel Müdürü Bakırhan, oluşturulan konsorsiyuma 29 aracı kurumun katıldığını söyledi. Bakırhan halka arz edilecek Trabzonspor Sportif’le ilgili de şu bilgileri verdi:
“Halka açılacak olan Trabzonspor Sportif, sözleşmeler çerçevesinde yüksek gelirler elde eden, buna karşın giderleri düşük, düzenli temettü ödeyen ve ayrıca vergiden muaf bir şirket yapısında olacaktır. Trabzonspor Sportif halka arzdan sonra, borsada mevcut şirketler arasında dağıtılabilir kârının tamamını dağıtmayı taahhüt eden tek şirket olacak.
Halka arz edilecek hisselerin %50’sini küçük bireysel yatırımcılara, %10’unu Trabzonspor Kulübü üyelerine, %20’sini alım gücü yüksek yatırımcılara, %15’ini yurtdışı yatırımcılara, %5’ini ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis etmeyi planlıyoruz. Trabzonspor Kulübü üyeleri dışındaki başvurular “Oransal Dağıtım” esasına göre yapılırken, Trabzonspor Kulüp üyeleri için özel tahsisat yapılacak ve dağıtılacak.”
Konsorsiyum Lideri
DenizYatırım Menkul Kıymetler A.Ş
Konsorsiyum Üyeleri
Ekspres Yatırım Menkul Değerler A.Ş (yurtdışı eş lider)
Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.
Nurol Menkul Değerler A.Ş.
Kalkınma Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Inter Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Raymond James Menkul Değerler A.Ş.
Anadolu Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Delta Menkul Değerler A.Ş.
Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
İnfo Menkul Değerler A.Ş.
Turkish Yatırım A.Ş.
Euro Menkul Değerler A.Ş.
Hak Menkul Kıymetler A.Ş.
Meksa Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş
Alan Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.
AtaOnline Menkul Kıymetler A.Ş.
Camiş Menkul Değerler A.Ş.
Ekinciler Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
EVG Yatırım Menkul Değerler Ticaret A.Ş.
Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Gisad Menkul Değerler A.Ş.
Koç Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş
Tacirler Menkul Değerler A.Ş.
Vakıf Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
myzyo göremedim dikkat derimmmmmmmmmmmmm
northwind
22-03-2005, 21:17
Halka arzla ile ilgili ilk mali bilgiler geldi,denizyatirim tarafindan hazirlanan sunum oldukca iyi gozukuyor.ilk dikkatimi ceken,5,25 diye belirlenen fiatin %80 iskontolu bir fiat oldugunu soyluyorlar.Bu arz cok iyi olacak gibi.....trabzonspor.org.tr adresinden powerpoint sunumunu inceleyebilirsiniz.
Artik 5.00 liranin alti bir sureligine unutulur diye dusunuyorum. :D
konsorsüyom lideri başka bi yatırım ortaklığı olsaydı bu kadar haberle en az 4 tavan çekerdi. denizin ruhu bitmiş valla.
northwind
22-03-2005, 23:26
konsprüsyom lideri
Beni cok guldurdun,Allah da hisselerini tavanyaparak seni guldursun insallah :bravo:
Bu arada bu bovespa niye dusuyor anlayamiyorum :vurkafa:
myzyo iliskisi tam olarak nedir beyler
northwind
23-03-2005, 00:15
Artik 5.00 liranin alti bir sureligine unutulur diye dusunuyorum. :D
Fed in beklenen karari ardindan Bovespa daki gibi dusus yasanma ihtimaline karsi yukardaki yorum gecerlliligini kaybedebilir.Gerci diyeceksiniz denizyo-bovespa ne alaka?...
Bende diyecegim ki kahrolsun GLOBALIZM,kahrolsun KURESELLESME,
Yasasin Turkish spekler,hadi gosterin gucunuzu,takmayin FEDi,kediyi.. :D
Beni cok guldurdun,Allah da hisselerini tavanyaparak seni guldursun insallah :bravo:
Bu arada bu bovespa niye dusuyor anlayamiyorum :vurkafa:
inşallahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. :)
arkadaşlar 2 gündür küçük çaplı atraksiyonlara alışmıştık hani ne oldu bunlara şimdi!!
AngelHeart
23-03-2005, 13:32
bu sert düşüşte bu kadar direnmesi bile kazanç sayılmalı bence....
bu sert düşüşte bu kadar direnmesi bile kazanç sayılmalı bence....
geçen haftaki sert düşüşlerdede iyi tutunmuştu ama daha sonra dayamayıp taban yapmıştı ihşallah bu sefer aynı hareketi tekrarlamaz
Endeks biraz toparlarsa 5 üstü kapatırız bugün. Akşamki toplantıdan da olumsuz bir haber çıkmazsa (erteleme gibi) yarın tadından doyum olmaz diye düşünüyorum.
Ne güzel düşünüyorum beeah!... :D :D
AngelHeart
23-03-2005, 16:22
yine yaptı güselliğini
benim bildiğim deniz yükseldimi yakalanmaz...
yoksa denizde balıkmı avlıyorlar...
işi bilmiyorlar
piyasa zaten kötü herkes kırmızı görmekten sıkılmışken
bir yukarı hamle yapsalar bak nasıl yeşile hasret ky geliyor...
AngelHeart
23-03-2005, 16:48
doğru yerden maliyet yapana şimdiden iyi bir kazanç getirdi bence..
northwind
23-03-2005, 17:57
Bugun onemli maliyetlenmeler oldu,onumuz iyice acildi,hadi bakalim...
AdReAlın
23-03-2005, 18:23
bugünkü işlemler baya iyi yarın belli olacak ne olacağı dökümleri verecek arkadaş yokmu
bugünkü işlemler baya iyi yarın belli olacak ne olacağı dökümleri verecek arkadaş yokmu
DNZYO 328,737 5.002 56.0 -354,045 5.007 -60.3 -25,309 -4.3 258,548 -233,240
AK YATIRIM 150,395 4.996 25.6 FINANS YAT. -96,518 5.116 -16.4 0
TAKSIM MEN. 55,092 5.008 9.4 YAPI KREDI YAT. -92,679 4.960 -15.8 0
HAK MENKUL 49,125 4.937 8.4 IS YATIRIM -76,790 4.956 -13.1 0
EVGIN YATIRIM 37,705 5.027 6.4 KOC YATIRIM -54,096 4.954 -9.2 0
YATIRIM FINANSMAN 36,420 5.077 6.2 TSKB MENKUL -33,962 5.031 -5.8 0
DIGER 258,548 44.0 DIGER -233,240 -39.7 0.0
zxc36284
23-03-2005, 22:27
E ne olacak şimdi yol açıldımı ozaman çıkışa başlıyormuyuz????????????
bugün gene bi deprem yaşattılar, olsun buda iyidir. her piyasada %2 kapatıyor daha ne olsun, bigün gene böyle hareket edecek ve tavan olacak ondan sonra ver elini paris.
Bugun onemli maliyetlenmeler oldu,onumuz iyice acildi,hadi bakalim...
ipi göğüsleyecek taksim, geçmişte olduğu gibi
bugün sahte bir düşüş yaptı piyasa, %4 aşağıdan mallandı
mallanmalarda 100.000 lotu geçmeye başladı
hacim artarak gidecek gibi
ancak kimse satmayınca, oynanan oyunların süresi uzuyor
VEDAT DURNA
24-03-2005, 10:54
Re: 24 Mart Haberler Canli
--------------------------------------------------------------------------------
Trabzon'un bütün umudu borsa
Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, Trabzonspor'un halka arzından elde edilecek gelirle kulübün borçlarının silineceğini ve yeni bir yapılanmaya gideceklerini açıkladı.
23 Mart 2005 22:15
Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ, Trabzonspor'un halka arzından elde edilecek gelirle 6 milyon dolar civarındaki banka borçlarıyla 3.5 milyon dolar civarındaki şahıs borçlarını ödemeyi planladıklarını söyledi.
Aktuğ, Zorlu Grand Otel'de Trabzonspor'un halka arzı
çalışmalarıyla ilgili düzenlenen tanıtım toplantısında, kendilerinden
önce başlayan şirketleşme çalışmalarını devam ettirerek
geliştirdiklerini belirtti.
Şirketleşmenin UEFA'nın da istediği bir zorunluluk olduğunu ifade
eden Aktuğ, ''Bu yapı sayesinde Trabzonspor daha başarılı ve sorunsuz
bir şekilde yönetilebilecektir. Trabzonspor'un halka arzından elde
edilecek gelirle 6 milyon dolar civarındaki banka borçlarıyla 3.5
milyon dolar civarındaki şahıs borçlarını ödemeyi planlıyoruz. Geri
kalan kaynağı da en verimli yatırımlarda kullanacağız'' dedi.
Aktuğ, bütün uğraşlarının Trabzonspor'un başarılı olmasını
sağlamak olduğunu, bunun sağlanabilmesi için de sağlam bir mali yapıya
ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, ''Eğer sağlam mali yapı
gerçekleştirilemezse her zaman paralı başkanlar aranır. Sonra da kulüp
o kişiye borçlanır. Artık Trabzonspor'da keyfi uygulamalar
olmamalıdır. Gideri gelirine denk bütçesi olan bir kulüp olmalıdır''
diye konuştu.
Trabzonspor'un halka arzından elde edilecek geliri çarçur
edeceğinin söylendiğini kaydeden Aktuğ, ''Ama benim başkan olduğum
yapıda böyle bir şey olması mümkün değildir. Herkes Trabzonspor'un
halka arzının arkasında durmalıdır'' dedi.
Deniz Yatırım Genel Müdürü Cafer Bakırhan ise, Trabzonspor'un
halka arzında geliştirdikleri modelle yatırımcıların sadece
taraftarlık sebebiyle değil aynı zamanda finansal getiri mantığıyla
yatırım yapmalarını amaçladıklarını söyledi.
Trabzonspor'un halka arzında gelirlerin minimum yüzde 90'ının net
kara dönüşeceği bir yapı oluşturulduğunu ifade eden Bakırhan, saha
sonuçlarının hisse senetlerinin değerlerine fazla etki etmemesi için
performansa bağlı gelirleri çok düşük tuttuklarını söyledi.
kentklima
Kullanıcının Profilini Göster
Kullanıcıya Özel Mesaj Gönder
Kullanıcıya E-Posta Gönder
Tüm Mesajlarını Göster kentklima
Kullanıcıyı Arkadaş Listeme Ekle
Bugün, 09:49
magician
24-03-2005, 12:50
Trabzonsporun, halka arzı konusunda Trabzon Zorlu Grand Otel'de dün akşam yapılan bilgilendirme toplantısına camianın ileri gelenleri ve iş adamları katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Kulüp Genel Müdürümüz Burak Gürdal, halka arz sürecine ilişkin bilgiler verdi.
Başkanımız Atay Aktuğ ise 2005-2006 sezonunda UEFA’nın kurumsal yapı istediğini belirterek, " Bu kurumsal yapı UEFA koşullarından biri, bu yapıya ulaşmayan kurumlar Türk Futbol Federasyonu’nun açıklamalarına göre 2005-2006 sezonunda UEFA lisansı alamayacaklar. Kurumsal yapının ticari bir mantıkla düşünülmesi gerekiyor. Sportif sonuçlarda sürekli başarıyı elde edebilmek ve kulübün mali yapısının daha düzgün olması için Trabzonspor Sportif Aş'nin halka arzına biz yönetim kurulu olarak karar verdik. Bu konuda da çok deneyimli, daha önce spor kulüplerinin halka arzında, Fenerbahçe'nin halka arzını gerçekleştiren Deniz yatırımı seçtik ve onların önderliğinde bu halka arza karar geldik. 6-7-8 Nisan tarihleri arasında bu halk arz yapılacaktır. Mart sonu itibari ile de yerel gazeteler ve ulusal gazetelerde bunun reklamlarını hep birlikte göreceğiz. Buradan elde edilecek olan gelir yatırıma dönüştürülebilir. Bu Sportif Aş'nin yapısında temettü verme zorunluluğu var. Buradan elde edilecek paralarla Trabzonspor'un yapacağı UEFA kriterlerini uymak için mevcut olan 6 milyon dolar bir banka borcu ve şahısların kulübe artık para vermeleri imkanı olmayacağı için 3.5 milyon dolara da yakın yönetici alacakları var. Kalacak olan paralarlada mutlaka gelir getirici yatırımlara aktarmayı düşünüyoruz" dedi
Trabzonspor sitesinden alınmıştır...
magician
24-03-2005, 12:51
haber de çıktı ama kağıtta hareket yok...
5,00-5,15 arası var dinlenme tesislerimize hoş geldiniz
kaptanımız ..... seans ihtiyaç molası vermiştir.
süre bitiminde tekrar mallarınızı almanızı önemle rica eder
hayırlı arzlar dileriz.. :D
magician
24-03-2005, 12:52
forumda da hiç ses çıkmıyor herkes şokta mı?
northwind
24-03-2005, 13:25
Ne sok olunacak bir haber var ne de yukaridaki haberlerde bilinmeyen ekstra bir sey,hepimiz spekin keyfini bekliyoruz,yarin spk dan onay cikmasi yeni bir gelisme sayilabilir.
magician
24-03-2005, 16:57
dediğin gibi spk dan onay çıkması hareketlendirebilir hisseyi.
magician
24-03-2005, 16:59
denizbank halka arzında bile 6500 leri görmüştü bu seviyeler çok düşük...
northwind
24-03-2005, 18:41
Ne sok olunacak bir haber var ne de yukaridaki haberlerde bilinmeyen ekstra bir sey,hepimiz spekin keyfini bekliyoruz,yarin spk dan onay cikmasi yeni bir gelisme sayilabilir.
Bu hafta spk bulteni erken geldi ama henuz onay yok. :mad:
Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 24.03.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 24 Mart 2005 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında,
- Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 25 Milyon YTL’lık kayıtlı sermaye tavanı içerisinde çıkarılmış sermayesinin 4.995 binYTL’dan %100 Bedelli 4.995 Bin YTL’sı arttırılarak 9.990 binYTL’sına çıkartılması,
- Bedelli sermaye artırımında hisse senetlerinin yeni pay alma (rüçhan) hakkı döneminde 1 YTL nominal değerli bir hisse için 2 YTL olarak,
- Yeni pay alma (rüçhan) haklarının kullanılmasından sonra kalan payların İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda bir payın bedeli 2 YTL’nın altında olmamak kaydı ile Borsa’da oluşacak fiyattan ihraç edilmesi,
- Nominal bedel ile ihraç bedeli arasındaki farkın emisyon primi olarak özkaynaklara dahil edilmesi için,
gerekli için başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılmasına ve sözkonusu sermaye artırımı prosedürün tamamlanması için şirket yönetimine yetki verilmesine, katılan Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri tarafından oybirliği ile karar verildi.”
• • • • • •
%500 bedelli %100 bedelliye mi düştü yani ben bunu çıkarttım bu yazıdan....
ne güzel bi haber (dimi spek kardeş :roll: )
zxc36284
24-03-2005, 22:39
:vurkafa: Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 24.03.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 24 Mart 2005 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında,
- Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 25 Milyon YTL’lık kayıtlı sermaye tavanı içerisinde çıkarılmış sermayesinin 4.995 binYTL’dan %100 Bedelli 4.995 Bin YTL’sı arttırılarak 9.990 binYTL’sına çıkartılması,
- Bedelli sermaye artırımında hisse senetlerinin yeni pay alma (rüçhan) hakkı döneminde 1 YTL nominal değerli bir hisse için 2 YTL olarak,
- Yeni pay alma (rüçhan) haklarının kullanılmasından sonra kalan payların İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda bir payın bedeli 2 YTL’nın altında olmamak kaydı ile Borsa’da oluşacak fiyattan ihraç edilmesi,
- Nominal bedel ile ihraç bedeli arasındaki farkın emisyon primi olarak özkaynaklara dahil edilmesi için,
gerekli için başvurusunun Sermaye Piyasası Kurulu’na yapılmasına ve sözkonusu sermaye artırımı prosedürün tamamlanması için şirket yönetimine yetki verilmesine, katılan Yönetim Kurulu Başkan ve üyeleri tarafından oybirliği ile karar verildi.”
• • • • • •
bunu yarına etkisi nasıl olur peki arkadaşım beklenti devam edermi artık o zaman yarın 5.50 lere doğru hareket olabilir degil mi???? :vurkafa: :vurkafa:
tahta ayvayı yedi gibime geliyor
1 ytl lik hisseye 2 ytl ver %100 primli
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.