View Full Version : Forum görünüşü hakkında anket.
Objektif
04-04-2005, 22:33
Acilen buraya açtım, geceyarısı kaldırırım.
Forumun reklamlarının bu şekilde olması mı kullanışlı (bakınız kullanışlı diyorum, sevdiniz demiyorum...) yoksa eski hali mi daha kullanışlı.
Tabi eski hali derken, dünkü halini kast ediyorum. Google reklamlarının sağda değil de üstte olduğu hali. -di li geçmiş zaman yani, miş'li geçmiş zaman değil.
Reklamlar bu halde daha göze çarpıyor bence.
varyemez
04-04-2005, 22:40
eski hali daha kullanışlıydı,problem yasamadım,son halinde üye listesinde sorun çıktı,
ben eski halini pek hatirlamiyorum o yuzden boyle iyi
carpmaktan ote insanın gözünün içine giriyor gibi..
mesela topicler arasında gecıs yaparken banner cohu kez engel oluyor..ykredi mesela..
yandakılerde bir sorun yok bence gayet guzel...
ykb reklamı bence cok kotu bir yerde...
konuya yanıt ekranında başlık'ın ustunu kapatıyor...
yeni gönderiler ekranında toplam kaç sayfa olduğunu gösteren bölümü kapatıyor...
lancelot
04-04-2005, 22:46
Eski Hali Daha güzeldi birde bu reklamlar hala düzelmedi çok rahatsız edici bir halde...
bizde adblocker var hiçbiri görünmüyor :D
eski hali daha güzeldi...
Objektif
04-04-2005, 22:56
Bu görünüş içime sinmedi zaten. Anketten ne çıkarsa çıksın (ki şu an yeni görünüş önde duruyor.) eskiye döneceğim.
Bu arada uğraşır didinir yeni bir görünüş geliştiririm artık. İş aldık dertsiz başımıza...
böyle daha iyide özel mesajlarda konu başlığını kapatıyor ön sayfada menüye giriş kolaylaşmış bence böylesi iyi
Sarıvadi
04-04-2005, 23:00
Eski halinde bazı alanlara, örneğin :yeni gönderiler'e tıklayamıyordum.Şimdi tıklayabiliyorum. Bu arada YKB reklamından malı götürdük galiba :D Ne güzel bize daha iyi forum olanakları sağlanması için yol su elektrik olarak dönecektir.
eski hali daha iyiydi seçeneğini işaretledim...
bu hali ile kullanılacaksa bence reklam çubuğu sola alınırsa daha iyi olur diye düşünüyorum...sağda kaydırma çubuğunu kullanırken zorlanıyor insan...seri olmuyor yani...
kolay gelsin...
Objektif
04-04-2005, 23:03
eski hali daha iyiydi seçeneğini işaretledim...
bu hali ile kullanılacaksa bence reklam çubuğu sola alınırsa daha iyi olur diye düşünüyorum...sağda kaydırma çubuğunu kullanırken zorlanıyor insan...seri olmuyor yani...
kolay gelsin...
Ama sola koyarsak millet bizi duman eder. 800*600 kullanlar sağdaki reklamı görmeden sadece forumu okuyor. Eğer reklamı sola alırsak bu defa siteyi okumak için sağa kaydırmak zorunda kalırlar ve bu defa kesin kellemi alırlar.
Yan taraf güzel ama, yukarıdaki reklamlar hiç iyi yerinde değiller...
Hele şu an Deniz Yatırımın reklamı üstte iki pencere arasına tam olarak yerleştirilebilseydi daha iyi olurdu...
kolay gelsin...Selamlarımla... :)
aman kelleye dikkat...
http://www.kurts-smilies.de/twak.gifhttp://www.kurts-smilies.de/crash2.gif
varyemez
04-04-2005, 23:18
sayfa basındaki ilk mesaj yerine koyulabilirmi,sürekli açık şekilde kalır,açılp kapanma olmaz rahatsız etmez...
Objektif
04-04-2005, 23:20
sayfa basındaki ilk mesaj yerine koyulabilirmi,sürekli açık şekilde kalır,açılp kapanma olmaz rahatsız etmez...
Nasıl yani ? Biraz daha açar mısınız lütfen.
radiolaria
04-04-2005, 23:27
hocam kafana göre yap.
çizmeyi aşma hikayesi aklıma geldi de.
kaygılarına bakılırsa bunu en iyi sen yapabilirsin. :bravo:
Objektif
Hmm.. reklamları oturtmayı başardım sonunda...
varyemez
bu sayfanın ilk mesajı sn.ertanın mesajının yerine,sayfada 1 mesajlık yer eksik olur
Objektif
04-04-2005, 23:29
Hm şimdi anladım.. Ama bu gece onu oraya oturtmanın teknolojisini bulamam sanırım. Dediğim gibi yavaş yavaş bir skin hazırlarım ve güzel olunca takdim ederim.
Bu arada bu görünüşe ısınmaya başladım yavaş yavaş...
varyemez
04-04-2005, 23:31
benim için hiç farketmez nasıl uygun olursa öyle yapın,beleş olsun yeter.. ;)
sebayrak
04-04-2005, 23:37
yandaki reklamlar iyide...
üsteki reklamlar bazen menüyü kapatiyor..
ozaman omenüye girmek zor oluyor...
lancelot
04-04-2005, 23:45
yandaki reklamlar iyide...
üsteki reklamlar bazen menüyü kapatiyor..
ozaman omenüye girmek zor oluyor...
Hocam Bence yandaki reklamlar hiç de iyi değil sayfayı daraltıyor gibi bir havası var
Yandaki reklamlar biraz daha daraltılarak üst bölüme alınırsa çok daha iyi olur.
Objektif
04-04-2005, 23:51
Giderek bu görünüşü daha fonksiyonel ve kullanışlı bulmaya başladım. İlk baştaki sevimsiz halini de bir kaç rötüşla düzelttim gibi. İyi bir görünüş oldu bence...
Üstelik eski haline alırsak reklamlar yine alta sarakacak ve giriş, özel mesaj, arama vs gibi linkleri kapatacak...
varyemez
04-04-2005, 23:56
şimdi daha iyi üye listesindede sorun kalmamış..
Objektif
05-04-2005, 00:01
Sürekli geliştiriyorum, hiç durmadım ki... Hala yapacak 3-4 şey var aslında ama yorulmaya başladım giderek.
öyle de güzel böyle de güzel hiç fark etmez
e-kolay sitesi olayı şöyle aşmış
bu trabzon flashı açılınca menü resimlerinin altına layer olarak alta gidiyor üste çıkmıyor
dosya
http://ad.e-kolay.net/ad.js
var blnIsNS = (navigator.appName.indexOf('Netscape') >= 0 && parseFloat(navigator.appVersion) >= 4) ? true : false;
var blnIsIE = (document.all) ? true : false;
var blnIsMac= (navigator.appVersion.indexOf('Mac')!=-1) ? true : false;
var id_counter = 0;
function DOLAD_popup(strUrl, intWidth, intHeight, intLeft, intTop) {
DOLLcl_popWindow(strUrl, intWidth, intHeight, intLeft, intTop, true);
}
function DOLAD_popunder(strUrl, intWidth, intHeight, intLeft, intTop) {
DOLLcl_popWindow(strUrl, intWidth, intHeight, intLeft, intTop, false);
}
function DOLLcl_popWindow(strUrl, intWidth, intHeight, intLeft, intTop, blnFocus) {
var lclIntLeft=(intLeft==null || intLeft==0)?(screen.width-intWidth)/2:intLeft;
var lclIntTop=(intTop==null || intTop==0)?(screen.height-intHeight)/2:intTop;
var lclObjWin = window.open(strUrl,'ekolay','toolbar=0,status=0,me nubar=0,resizable=0,scrollbars=0,width='+intWidth+ 'px,height='+intHeight+'px,left=' + lclIntLeft + ',top=' +lclIntTop);
if(!blnFocus) {
lclObjWin.blur();
self.focus();
}
}
function DOLAD_flash(strUrl, intWidth, intHeight, intTop, intLeft, strMode) {
var lclStrMode=(strMode==null)?"transparent":strMode;
var tmp = '';
if(intTop!=null)
tmp = '';
tmp += ('<OBJECT border="0" height="'+intHeight+'" width="'+intWidth+'" align="top" id="Flash_'+strUrl+'"'+
' codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0/"'+
' height="'+intHeight+'" width="'+intWidth+'" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000/">'+
'<PARAM NAME="movie" VALUE="'+strUrl+'">'+
'<PARAM NAME="quality" VALUE="high">'+
'<PARAM NAME="wmode" VALUE="'+lclStrMode+'">'+
'<embed ID="embedFlash_'+strUrl+'" '+
' src="'+strUrl+'"'+
' quality="high" wmode="'+lclStrMode+'"'+
' pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"'+
' type="application/x-shockwave-flash" width="'+intWidth+'" height="'+intHeight+'"></embed>'+
'</OBJECT>');
if(intTop!=null) {
tmp = '';
}
document.write(tmp);
}
function DOLAD_rollover(strUrl, intWidth, intHeight, clickUrl, rawClickUrl, strMode) {
if (window.navigator.appName.toLowerCase().indexOf('e xplorer') < 0)
{
if (intWidth==468){
var cerceve="<iframe ALIGN=\"left\" SCROLLING=\"no\" SRC=\"http://www.e-kolay.net/images/mozilla.asp?hedef="+escape(strUrl)+"&genlik="+intWidth+"&boy="+intHeight+"&link="+escape(clickUrl)+"\" FRAMEBORDER=\"0\" WIDTH=\""+intWidth+"\" HEIGHT=\"60\"></iframe>"
document.write (cerceve)
}
}
else{
var lclStrMode=(strMode==null)?"transparent":strMode;
var tempStrUrl=(rawClickUrl!="http://")?strUrl+clickUrl:strUrl;
strUrl=tempStrUrl;
var lclStrBnrId = "Bnr_"+(id_counter++)
document.write("<div id='"+lclStrBnrId+"'></div>");
var lyr = document.getElementById(lclStrBnrId);
var position = (blnIsIE) ? '' : 'left:' + lyr.PageX + ';top:' + lyr.PageY;
var tmp;
tmp = ''+
'<OBJECT onmouseover="try{DOLBNR_hide();} catch(e) {}" onmouseout="try{DOLBNR_show();} catch(e) {}"'+
' style="POSITION:absolute; z-index:1; ' + position + '"' +
' codeBase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0/"'+
' width="'+intWidth+'" height="'+intHeight+'"'+
' classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000"'+
'>'+
'<PARAM NAME="movie" VALUE="'+strUrl+'">'+
'<PARAM NAME="quality" VALUE="high">'+
'<PARAM NAME="wmode" VALUE="'+lclStrMode+'">'+
'<embed'+
' src="'+strUrl+'"'+
' quality="high"'+
' pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash"'+
' type="application/x-shockwave-flash"'+
' style="position:absolute; z-index:1; '+ position + '"' +
' wmode="'+lclStrMode+'"'+
' width="'+intWidth+'" height="'+intHeight+'"'+
'></embed>'+
'</OBJECT>';
document.write(tmp);
}
}
function DOLAD_img(strHTML) {
document.write(strHTML);
}
function DOLAD_HTML(strHTML) {
document.write(strHTML);
}
function DOLAD_floating(strURL, clickURL, intWidth, intHeight, intLeft, intTop)
{
if (window.navigator.appName.toLowerCase().indexOf('e xplorer') > 0)
{
var lclIntX=(intLeft==null)?0:intLeft;
var lclIntY=(intTop==null)?0:intTop;
var rnd=Math.ceil(Math.random()*99999999);
var clientWidth=document.body.offsetWidth;
var clientHeight=document.body.offsetHeight;
if (clientWidth<770) clientWidth=792;
var positionLeft=(lclIntX==0)?(clientWidth/2)-(intWidth/2):lclIntX;
var positionTop=(lclIntY==0)?(clientHeight/2)-(intHeight/2):lclIntY;
var tmp= ''+
'<div id="floatingDiv'+rnd+'" '+
' align="center" style="position: absolute; width:'+intWidth+'px; height:'+intHeight+'px; z-index:100;"> '+
' <object id="flashobj'+rnd+'" classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" '+
' codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=5,0,0,0" '+
' width="'+intWidth+'" height="'+intHeight+'" align="middle"> '+
' <param name=movie value="'+strURL+clickURL+'"> '+
' <param name=quality value=high> '+
' <param name="BGCOLOR" value=""> '+
' <param name=scale value=noborder> '+
' <param name=wmode value=transparent> '+
' <embed id="floatingEmbed'+rnd+'" src="'+strURL+clickURL+'" quality=high wmode=transparent scale=noborder pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" '+
' width="'+intWidth+'" height="'+intHeight+'" align="absmiddle"> '+
' </embed> </div> '+
' </object> '+
'<script language="javascript"> '+
'window.floatingDiv'+rnd+'.style.left='+positionLe ft+'; '+
'window.floatingDiv'+rnd+'.style.top='+positionTop +'; '+
'</SCRIPT> ';
document.write (tmp);
}
}
function DOLAD_RePos() {
}
function getCookie(strName) {
var arrCookie = document.cookie.split(";");
for (var i=0; i < arrCookie.length; i++) {
var cookie = arrCookie[i].split("=");
while(cookie[0].indexOf(" ")==0) cookie[0]=cookie[0].substr(1);
if (strName == cookie[0]) return unescape(cookie[1]);
}
return "";
}
function setCookie(strName, strValue) {
document.cookie = strName + "=" + escape(strValue);
}
Baydisiplin
05-04-2005, 00:16
çok reklam var, reklamlar sanki daha ön planda gibi görünüyor, forum arada kalmış gibi gözüküyor
Anket süresi mi doldu?
"Voters: 32. Bu anket için oy kullanamazsınız" die yazıyor :D
Objektif
05-04-2005, 00:21
Ben bu kodlara melül melül trene bakar gibi bakmaktayım ki buradan durumun vehametini anlarsınız sanırım. Sanırım onlarda reklamın Flash kodu swf olarak değil de açık olarak var ve müdahale ederek düzelmişlter gibi.
Objektif
05-04-2005, 00:23
Anket süresi mi doldu?
"Voters: 32. Bu anket için oy kullanamazsınız" die yazıyor :D
Hah hah... Hiç güleceğim yoktu... Anketi taşıyınc gümledi galiba. Zaten ilk oy kullanan 20-25 kişi bu görünümün en iğrenç ve ham halini gördü öyle oy kullandı. Sayılmaz... :)
Zaten ilk oy kullanan 20-25 kişi bu görünümün en iğrenç ve ham halini gördü öyle oy kullandı. Sayılmaz... :)
İyide ben forumdaki yazıları okuyorum
Sağına soluna sinek bile koysan arada sinekleri tıklatmak dışında 1.öncelik bana göre okumak...
Beğenmeyenler içinde hareketli toplar yaparsın bunlar kenarda zıplar durur, topun üzerine bi reklam alınır ve o reklama tıklatana forumdan bi yeşil :evil: :D :evil: yada 3 korner bi penaltı (seçenek çoğaltılabilir) :D
Objektif
05-04-2005, 00:34
Daha çok yazı okumak ve daha çok katılımı artırmak için yapıyorum ben de zaten. Amaç aynı. Gönüller bir. :)
Salacaklı
05-04-2005, 00:38
Hisse net reklam alsin önerisini Topigimle öneren Sahsim derki.
sayet sizlere bir faydasi oluyorsa...Günlük yasamda bir kac eksiginizi bu gelirler gideriyorsa...
öylede olur böylede olur sayin OBJEKTIF...
Dünyada en zor is Para kazanmaktir..
bizleri fazla düsünmeyin..
Kasaya ne giriyor ona bakin...
hizmeti ucuza kaptirmayin ..biraz daha fazla YTL ye pazarlamaya calisin..
( okuyanda ne yagdanlik adam diyecek bana. :D )
:cheers: :cheers: :cheers:
Objektif
05-04-2005, 00:43
Sağol dostum.
:cheers: :cheers: :cheers:
:hissenet:
turkishwarrior
05-04-2005, 00:46
İyide ben forumdaki yazıları okuyorum
Sağına soluna sinek bile koysan arada sinekleri tıklatmak dışında 1.öncelik bana göre okumak...
Beğenmeyenler içinde hareketli toplar yaparsın bunlar kenarda zıplar durur, topun üzerine bi reklam alınır ve o reklama tıklatana forumdan bi yeşil :evil: :D :evil: yada 3 korner bi penaltı (seçenek çoğaltılabilir) :D
eyvallah bonnie kardeş :bravo:
önemli olan sitenin işlevi onu yerine getirdikten sonra yenilikler iyidir.Ne kadar alışmak zaman alsada ben yeniliklerin taraftarıyım.Hayırlı olsun.Bu arada reklamlarada tıklıyorum arada.Bazen istemeden oluyor ama... :evil:
SunShine
05-04-2005, 10:03
Bu arada reklamlarada tıklıyorum arada.Bazen istemeden oluyor ama... :evil:
Bu reklamlardan kurtulmanın bir yolunu buldum.. ( Galiba.. :roll: Sanırsam. )
Şimdiii..
Herkes üç ay boyunca hergün bütün reklamları en az bir kez tıklasın.
Hatta, eşe dosta da haber salsın, onlar da tıklasınlar.
Üç ay sonunda da bu reklamlardan kazanılan paranın bir kısmıyla Hissenet server kirasını ödeyelim, kalan kısmıyla da gidip Google'a bir Hissenet reklamı verelim. :evil:
Google'cılar uğraşıp dursunlar. Hissenet reklamını bir sağa alsınlar, bir üste.. :evil: Olmadı sola.. :D
Hatta paramız artarsa bir de forma reklamı bile verebiliriz. :roll:
Forma reklamından da para kalırsa geriye, onu da bankaya yatıralım. Gelecek senenin server kirası için. ;)
Nasıl fikir ama.. :D
Hadi tıklayın tıklayın.. :cheers:
Tık tık.. :bravo:
benden tam destek bol bol tıklayalım.
tık tık güzel ;)
:cheers:
Önerim var:
Eğer bu haliyle kalacaksa, üstteki yatay duran reklam üstündeki panoyla yer değiştirmeli, çünkü yanlışlıkla reklamın üzerinden geçince reklam büyüyerek sayfaya rahat bakabilmemizi engelliyor.
Objektif
05-04-2005, 11:53
Kıymetli empee3, onu yukarıya alırsak bu defa açılıp üye girişi ve birçok gerekli linki kapatıyor. Zaten sırf bu yüzden onu aşağıya aldım.
serdarkus
06-04-2005, 09:57
-Görüntü daha güzel olmuş..
-Konuyu başlatan ile son gönderi sütunlarının yer değişmesinde -eğer mümkünse- fayda var. Başlatanları ya ezberledik, ya da çok ilgilendirmiyor ama son gönderi sahibine ve zamanına bakıp sonra tıklıyoruz.. satır sonuna giderken de, satır kayıyor.
-Hazır el sürmüşken, eğer mümkünse, "Herşeyi Okunmuş Say" ı "Linkler" alt seçeneği yerine "Yeni" ile "Arama" arasına ayrı bir buton olarak koymak, kullanımını rahatlatacak.
ilk başta biraz rahatsız edici ama , bir iki kullanınca bu ekrana da alışılıyor..
bence cok zarif ve ince detaylar icermekte..o bilindik buyukluk su an yok..gercekten siteyı yenıden kesfetmek gibi bir sey.. ayrıca ufak ikonların olması konu baslarında ki gibi gorsel acıdan da guzel..hatta bunların cogaltılabilir olmasından da yanayım..cok abartmamak sartıyla sonucta ciddi bir iş ve ciddi bir site..
ama herseye ragmen bu gorunum cok guzel olmus..
hadi güle güle kullanalım...
Artık yeni gönderiler adımımız da var.Uğraşıp,emek harcayıp yapanlara teşekkürler...
S&S
Baydisiplin
06-04-2005, 12:08
Kıymetli empee3, onu yukarıya alırsak bu defa açılıp üye girişi ve birçok gerekli linki kapatıyor. Zaten sırf bu yüzden onu aşağıya aldım.
bence sitenin bu görünümü çok harika olmuş, istanbul şehir içi trafiğinden otobana çıkmak gibi rahatlatıcı ve kullanışlı bir görünümü var,elinize sağlık....
dr.denemours
06-04-2005, 12:21
Google reklamları neresi uygunsa oraya konulsun, bence zararı yok. Siteden bu kadar faydalanıyoruz, reklam uygulamalarını da istediği gibi yapabilir tabii ki yönetim.
Ben ilgimi çeken reklam oldukça hem öğrenmek hem de destek olmak için tıklıyorum. Size de tavsiye ederim.
Bu arada eski forum görünümü seçmek de selektif olarak bize bırakılsa hoş olurdu.
Objektif
06-04-2005, 12:28
Eski forum görünüşü üzerinde çalışıyorum. Birazdan seçimli olarak sunacağım.
lancelot
06-04-2005, 12:28
Yeni görüntü süper özellikle yandaki reklamların gitmesi mükemmel... :)
Saygılar...
dr.denemours
06-04-2005, 12:41
Teşekkürler. Sn. Objektif.
degistigini gorunce sasırdım tamda yenısıne alısıyordum neyse ki duzeltmeler varmıs..
tesekkurler sayın objektıf :tamam:
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.