View Full Version : ATAYO Ata Yat.Ort.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
[
10]
11
12
13
14
15
hala ekranımda duruyor. 10,80 e kadar bir gevşesin.
sonra hızlansın.
diye umuyorum.
memoli55
06-07-2006, 14:48
sonra hızlansın.
diye umuyorum.
sabah 10.80 i gördü
sailor06
06-07-2006, 17:58
Çok az bi miktar aldım, hedefim 16 ama ne zaman olur bilinmez. Yönünü yukarı çevirmesi gerek, 12,50 üzeri kapanış beni rahatlatır...
sermaye artırımı kurul kaydına alınmış. hayırlı olsun.
sonra hızlansın.
diye umuyorum.
bir tavancıbaşı petis klasiği daha:D :D coştu bir kere.
12,00 da 12 den vurma durumu.
:tamam:
az kar da iyi dedik. ayrıldık FENERE. kalanlara selam olsun.
AĞUSTOS ayında yatırım ortakları ile ligili grafiklere bakarsanız. Yukarı hareket oluyor. Teknik olarak incelemenizde fayda görüyorum. Şirketler Ağustos ayında genelde alım yapıyor. Bunuda hatırlatalım. Şirket haberlerini okursanız. Ben bildiğimi söylüyorum. Bu haberi Ağustos ayında bazı aracı kurumlar söyleyecektir. Ama orta vadesi güçlü olan kağıtlara bakalım.incelediğim ata yatırım orta vadede teknik açıdan iyi görünüyor.
sailor06
18-07-2006, 00:52
Taki Abi pozisyon aldi, bu saatten sonra bi numara olmaz:) kendisi IMF ninkinden daha guclu bir capadir, bi tutarsa hayatta yerinden oynatmaz, ALLAH bizlere sabir versin:(
Taki Abi pozisyon aldi, bu saatten sonra bi numara olmaz:) kendisi IMF ninkinden daha guclu bir capadir, bi tutarsa hayatta yerinden oynatmaz, ALLAH bizlere sabir versin:(
Neye göre böyle bir görüş belirtiyorsunuz?
Abi kim?
Hangi saatler de bir numara olabilir?
Daha tutmadı mı? Ne zaman tutarsa yerinden oynamaz?
Sabır dilemişsin ama kendin için dile ltf, bizlere sabır isteme.
hurkan78...
24-07-2006, 00:20
spk onayıyla birlikte kısa bir süre sonra %490 bedelsizi dağıtacak..
uzun süredir baskı altında tutulan kağıtın bedelsizlerle beraber hızlı bir tırmanış içerisine gireceğini düşünüyorum..
geçen haftaki artan işlem hacminin de olumlu bir gösterge..
zaten piyasadaki kağıt sayısı da az ve de toplu..
dağıtım haberi gelmeden alınan kağıtların iyi bir getirisi olacağını düşünüyorum..
yazdıklarım sadece kendi düşüncelerimden ibaret olup al-sat tavsiyesi içermez..
bende öyle düşünüyorum sayın hurkan.
bir süre önce portföyüme girip karla çıkan ATAYO yeniden portföyümde.(goodyear dan çıkanla )
ful
full
fulll
:)
13,85 ortalama ile.
sayın hurkan arkadaşım umarım dediğin gibi olur bizde aynı hayallerle atlas toplamıştık sukutu hayale uğradık. Üstelik onun fiyatı bunun gibi portföy değerinin iki katı değildi. Ve %200 bedelsiz %100 bedelli verecekti.
uzun süredir baskı altında tutulan kağıtın bedelsizlerle beraber hızlı bir tırmanış içerisine gireceğini düşünüyorum..
dağıtım haberi gelmeden alınan kağıtların iyi bir getirisi olacağını düşünüyorum..
ata yatirim ortakligi a.s.nin 27.07.2006 tarihli yazisi
asagiya cikarilmistir. sirketimiz, cikarilmis sermayesinin 2.054.570,78
ytllik kismi ozsermaye enflasyon duzeltmesi farklari hesabindan
345.429,22 ytllik kismi ise 2005 yili donem karindan karsilanmak
suretiyle 2.400.000 ytl bedelsiz (%480) artirilarak 500.000 ytlden
2.900.000 ytlye artirilmasi amaciyla 12/06/2006 tarihinde sermaye
piyasasi kuruluna basvurmus ve kurulun 26/07/2006 tarih ve yo.133/851
sayili yazisi ile sozkonusu basvurumuz kayda alinmistir. paylari
merkezi kayit kurulusu tarafindan sermaye piyasasi mevzuatinin
kaydi sisteme iliskin duzenlemeleri cercevesinde izlenmeye baslanan
pay sahipleri, bedelsiz paylarini sermaye piyasasi mevzuati cercevesinde
kayden alacaklardir. kaydilestirilmemis paylar icin 2 nolu yeni
pay alma kuponu ve 2005 yili kar payi kuponu karsiliginda 04/08/2006-18/08/2006
tarihleri arasinda asagida yer alan adreslerde bedelsiz paylar
kullandirilacak, 18/08/2006 tarihinden sonra islemler sirket
merkezinde devam edecektir. basvuru yerleri: istanbulda: emirhan
cad., no:145/a, atakule balmumcu/istanbul, ankarada: ugur mumcu
cad., no:73, gaziosmanpasa, ankara, izmirde: hilton center, gaziosmanpasa
bulvari, no:71/13, cankaya, izmir, sirket merkezi: emirhan cad.,
no:145/a, kat:11, balmumcu, istanbul.
Beyler neden bir anda bu kadar geriledi....
keremkaan
27-07-2006, 12:59
alan satanı gören varsa yazabilirmi aceba arkadaşlar
bu bir boşaltmamıydı:düsün:
Beyler neden bir anda bu kadar geriledi....
"BEKLENTİYİ AL GERÇEĞİ SAT" kuralı gereği
golge_976
27-07-2006, 14:40
Ancak henüz beklenti gerçekleşmedi ve formasyon hedefine devam ediyor bugünkü kapanış önemli. Saygılarımla...
YUkarı yönlü beklenti fiyatı hakkında görüşü olan var mı?
bende öyle düşünüyorum sayın hurkan.
bir süre önce portföyüme girip karla çıkan ATAYO yeniden portföyümde.(goodyear dan çıkanla )
ful
full
fulll
:)
13,85 ortalama ile.
tavancıbaşınız petis tavana yakın bir yer daha sundu size. 15,0 ytl den verdik gitti. daha 2 günde temiz kazanç:D
tam bir vurkaç yaptık:D :D
vurduk kaçtık. Eh %10 da olsa kar kardır.:D kalanlara selam olsun.
Darısı diğer yatırım ortaklıkları mağdurlarına.:gulen: :gulen: :gulen:
tavancıbaşınız petis tavana yakın bir yer daha sundu size. 15,0 ytl den verdik gitti. daha 2 günde temiz kazanç:D
krokodil
30-07-2006, 00:55
yaw petis kardeşim bari size tavan sundum falan deme istersen bu sitede 10 bin üye var..bunun toplam işlem hacmi 20 bin lot falan..gözümüz yok sen hızlısın..ama senden başkada kazanan varmı merak ediyorum..:D
Mehmetkirsoy
31-07-2006, 21:12
yaw petis kardeşim bari size tavan sundum falan deme istersen bu sitede 10 bin üye var..bunun toplam işlem hacmi 20 bin lot falan..gözümüz yok sen hızlısın..ama senden başkada kazanan varmı merak ediyorum..:D
10 bin üyede abi 2 şer lot olsa olay tamam da 20 bin lot :P 20 ytl ye aldılar 30 ytl ye sattılar böle kar varmı. 10 ytl ye 1,5 pideli köfte yanında bol pide ayrıca diet cola :) vur kaç :P ahahhah
hurkan78...
02-08-2006, 22:30
Hissenin Cuma günü gelmeden ciddi agresif hareketlere gebe olabileceğini düşünmekteyim..
fikirlerim yalnıza beni bağlar..
oguz3259
03-08-2006, 01:11
senet tekrar son kısa vadeli zirvesini test edecek gibi.eğer bu seviyeler aşılabilirse çıkış sertleşebilir.
herdaiim
03-08-2006, 01:31
senet tekrar son kısa vadeli zirvesini test edecek gibi.eğer bu seviyeler aşılabilirse çıkış sertleşebilir.
Kesinlikle ayni fikirdeyim 14.900 onemli direnc 13.800 kirildi gibi duruyor yarina bugun satanlar pisman olabilir izleyelim
ne oldu bu kağıda böyle bir bilen varmı?
2,6 gibi direnci alçalan üçgen geçemedi
Beklenti bitti kağıt bölündü. Şimdi aşağı mı gidecek. Normal de böyle olması gerek. Lakin beklenti varken de kağıt düşmüştü, sistem ters işliyor olmasın.
arkadaşlar;
kağıt bölündükten sonra hesabım ne zaman normale dönecek? ayın 18'inden sonra mı? ben pek bilmiyorum bu sermaye arttırımlarını... hisse fiyatı bölünmüş ama adet aynı... dolayısıyla hesabımdaki tutar da aynen bölünmüş :) benim yapmam gereken bir şey var mı?
tekniker
07-08-2006, 11:55
arkadaşlar;
kağıt bölündükten sonra hesabım ne zaman normale dönecek? ayın 18'inden sonra mı? ben pek bilmiyorum bu sermaye arttırımlarını... hisse fiyatı bölünmüş ama adet aynı... dolayısıyla hesabımdaki tutar da aynen bölünmüş :) benim yapmam gereken bir şey var mı?
hisse bendede var..bölündükten 2 gün sonra hesabınız normala dönecek.. yanlız hesabınızda blokeli olarak bedelsiz verilen hisseler gözükmesi lazım..şimdilik bölünmeden önceki hisselerinizi satabilirsiniz..senin yapacağın birşey yok..:)
hesabınıza 2 gün sonra gibi geçiyor ama genelde broker ı arayıp bölünmeden hemen sonra satabiliyorsunuz
İŞlem hacmi kağıtı bırak git der gibi tam bir bıtkınlık kağıtı oldu.
hisse bendede var..bölündükten 2 gün sonra hesabınız normala dönecek.. yanlız hesabınızda blokeli olarak bedelsiz verilen hisseler gözükmesi lazım..şimdilik bölünmeden önceki hisselerinizi satabilirsiniz..senin yapacağın birşey yok..:)
teşekkürler...:roll:
ismetyasar
08-08-2006, 14:39
***atayo***ata Yat.ort.'nin 04 AĞustos Tarİhlİ PortfÖy DeĞer Tablosu
Portfoy Degeri : 3.857.618,06
Toplam Deger : 3.728.567,35
Birim Pay Degeri : 1,285713
*** Ibs Haber Merkezİ ***
(08/08/2006 - 11:28:35)
***atayo***ata Yat.ort.'nin 04 AĞustos Tarİhlİ PortfÖy DeĞer Tablosu
Portfoy Degeri : 3.857.618,06
Toplam Deger : 3.728.567,35
Birim Pay Degeri : 1,285713
*** Ibs Haber Merkezİ ***
(08/08/2006 - 11:28:35)
sermaye arttırımı da gerçekleşti, beklenti kalmadı birim pay değeri 1,28 ise diğer yo ları izlerse 1,00 lere kadar iner gibi...
ismetyasar
09-08-2006, 12:00
***ATAYO***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. DUYURUSU- (08 AĞUSTOS 2006)
Ata Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 04/08/2006 tarihinde başlayan
% 480 oranında bedelsiz sermaye artırım işleminde, kaydileşmiş hisse
senetlerinin artırım karşılıkları ilgili üyelerin müşteri alt
hesaplarina 08/08/2006 tarihinde alacak kaydedilmiştir.
Kaydileşmemiş hisse senetlerinin hak sahipleri, sermaye artırım
karşılığı olarak kayden oluşturulan alacaklarını alabilmeleri için
ihraççı kurum veya ihraççı kurum ile ortak sorumluluk sahibi aracı
kuruluşa başvurmaları gerekmektedir.
(09/08/2006 - 09:07:29)
ismetyasar
15-08-2006, 07:18
***ATAYO*** Ata Yatirim Ortakligi A.S.’nin 14.08.2006 tarihli yazisi asaiya cikarilmistir. “Sirketimiz 14.08.2006 tarihinde alinan yonetim kurulu kararinda, - “Sirketimiz cikarilmis sermayesinin 2.054.570,78 YTL’lik kismi ozsermaye enflasyon duzeltmesi farklari hesabindan, 345.429.22 YTL’lik kismi ise 2005 yili donem karindan karsilanmak suretiyle 2.400.000 YTL bedelsiz (%480) artirilarak 500.000 YTL’den 2.900.000 YTL’ye artirilmasi ile ilgili islemler tamamlanmis olup, tescile mesnet belge almak uzere Sermaye Piyasasi Kurulu’na muracaat edilmesine, belgenin alinmasini muteakip on gun icinde cikarilmis sermayenin yukseltildigi hususunun tescili icin istanbul Ticaret Sicili Memurlugu’na basvuruda bulunulmasina ve yukaridaki islemlerin tamamlanmasini muteakip artirilan sermaye miktarini temsil eden kaydi paylarin kote edilmesi konusunda Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi Baskanligi’na muracaatta bulunulmasina, - Sirketimizin 2002,2003 ve 2004 yillarinda kar payi dagitmamasi nedeniyle bu yillara ait kar payi kuponlarinin hukmu kalmadigindan iptal edilmesine, oy birligi ile karar verilmistir.” ***ATAYO*** (14/08/2006 - 11:49:46)
ver coskuyu ver coskuyu :roll:
hadi dent iyisin kaptın malı :)
seyrusefer
24-08-2006, 12:52
ver coskuyu ver coskuyu :roll:
hadi dent iyisin kaptın malı :)
Elixir hocam kim alıp satıyor Pc sorunlu derinlik göremiyorum
Elixir hocam kim alıp satıyor Pc sorunlu derinlik göremiyorum
bu tıp senetler karısıktır sn seyrusefer
alan 3 kademeye cakıyor gun sonu ne para gırısı ne cıkısı olur alan satana pek bakma
mılyon lot doner yıne en ıyı alıcı satıcı 20 30 bınlerdedır
alan..........................................sata n
euro 20 382...................................ak 27367
ıs 16 666...............................yk 20211
hsbc 16360.....................................garantı 11690
en cok mal cevıren 5 kurum iş euro ekıncı soymen ak para cıkısı 13 mılyar
kal saglıcakla seyrusefer:)
seyrusefer
24-08-2006, 13:03
Sağolasın Üstadım dün alan Ekspres verdi mi acep diye sormuştum.
Sana tamamen katılıyorum
ekpres 2,14 lere cıkınca satmaya basladı 2,07 de senet duruldu tavanı ekpres cızdi ılk senasta 50 000 lot 2,24 ıle aldı yanı tavandan 54220 sattı 2096 ıle
seyrusefer
24-08-2006, 13:18
Anlaşıldı üstadım 54.220 dün almıştı maliyet:1,984
bugün satış:54,220 maliyet:2,096
Bügünkü alınan 50.000 lotu ne zaman vercek acep?
Anlaşıldı üstadım 54.220 dün almıştı maliyet:1,984
bugün satış:54,220 maliyet:2,096
Bügünkü alınan 50.000 lotu ne zaman vercek acep?
duz mantıkla bakarsak yarın sabah :D
assassin
24-08-2006, 14:23
acıga sattım 2190 dan 3400 lot
ne yapsam kı
tekrar tavan kıtlerse bıterım
memoli55
24-08-2006, 15:43
operasyonun sonuna geliniyor gibi.sırada grnyo mu var acaba!?
policeman
24-08-2006, 16:14
2,36 malıyetle satarmıyım en az 4 leri beklerim. para kazanmak kolaymı elixir ne dersin. yorum bekliyorum..
memoli55
24-08-2006, 16:26
tavan biriktirip sonra bozduruyorlar gibi!
bu kağıt bunu hep yapıyor..Bir gün de ıskalamasam:)
Wallentine
24-08-2006, 18:52
Yarın 2.50 yi hacimli geçersee yine bir atayo süprizi olurmuş gibi bir his var içimde. Takası verebilecek bir babayiğit varmı? Express naapıyo bir baksaydık...
atayonun haftalık grafiğinde formasyon varmıdır?
varsa muhtemel hareketi nedir?
tavandan bu kadar ıslem gormesi hosuma gıtmedıgı ıcın verdım gectım
dusen pıyasada gunluk %13 iyi para kar cebe yakısır:)
yıne yenıden atayo :roll:
goruntuye gore pazartesı cosku var ;)
Bana da öyle geliyor.Keşke daha fazla alsaydım.:D
Wallentine
26-08-2006, 15:42
Pazartesi action varda bu defa peşini çabuk bırakmasalar bari
Yok ya kıl oldum bu kağıda böyle kağıtmı yapılır. al al al 5 basamak ver hemde zarar gözüküyor , Anlayamadım
beuti081973
28-08-2006, 11:44
anlaşıldı düşmeye devam
tabi canım alt kademelere alış yazıp yazıp veriyor.Fakat ekspres sattıklarını yerine aynı agrasiflikle koyarsa tavan olur.;)
mustibremen
28-08-2006, 12:03
bence hareketini tamamlamamis gibi gözüküyor,adamlar istedigi zaman 2.40 lara kadar biranda getirebiliyorlar,bekleyecegiz görecegiz,dip notlari verecek arkadas var mi icimizde,kim ne aliyor ne satiyor ???
beuti081973
28-08-2006, 12:33
2.17 maliyetlendim bakalım nolacak
el gıder mersıne atayo gıder tersıne
ekpres cuma aldıgındn fazlasını verdı bakalım 2 senas acıgı kapatacakmı zarraına ıslemlerı guzel yapıyor kerata :)
coskuyu ılk senas ıtınarı ıle tersten verdıler :D
mustibremen
28-08-2006, 14:41
elixir verileri yazabilirmisin ?
mustibremen
29-08-2006, 18:20
al-satlarla iyi kazanc sagladi bir haftadan beri:-)
artık burdan dönemlı bu senet.flama'yıda dikti.hadi hayırlısı
mustibremen
05-09-2006, 06:02
Teknik analiz
İşlem hacminin azalmaya başlaması, kısa vadeli düşüş trendi üzerinde satıcıların baskısının zayıflamaya başladığını, alıcıların destek noktalarında denge kurmasıyla birlikte kısa vadeli yukarı yönlü bir düzeltme yaşanabileceğini gösteriyor. Hissenin ilk destek noktası 2.11 seviyesinde. Düzeltme ile birlikte hisse 2.15 seviyesideki ilk direncine doğru geri dönebilir. İkinci direnç noktası 2.40 seviyesinde olan hissede ikinci destek noktası ise 1.82 seviyesinde.
Hissede Bollinger Band normalden yüzde 16.59 daha dar bir pozisyona girerken son kapanış bu bandın üst çizgisinin yüzde 44.85 altında oluştu.
Stochastic göstergesi son olarak 3.00 gün önce Sat sinyali vermişti
mustibremen
06-09-2006, 09:50
teknik analiz
arkadaslar burdaki teknik analiz verileri parali oldugum bir siteden alinmadir,paylasmakte belki yarar vardir diye sunuyorum,
ATAYO son kapanışını -0.02 YTL Düşüşle 2.1 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % -20 altında oluştu.
Son bir yıldır kuvvetli ayı piyasası etkisi altında olan hisse senedi, satışlarla tepki gelmemesi nedeniyle etkisini sürdüren uzun vadeli düşüş trendinin baskısı altında son kapanışını 300, 90, 30 ve 10 günlük hareketli ortalamalarının altında yaptı.
İşlem hacminin azalmaya başlaması, kısa vadeli düşüş trendi üzerinde satıcıların baskısının zayıflamaya başladığını, alıcıların destek noktalarında denge kurmasıyla birlikte kısa vadeli yukarı yönlü bir düzeltme yaşanabileceğini gösteriyor. Hissenin ilk destek noktası 2.07 seviyesinde. Düzeltme ile birlikte hisse 2.15 seviyesideki ilk direncine doğru geri dönebilir. İkinci direnç noktası 2.43 seviyesinde olan hissede ikinci destek noktası ise 1.78 seviyesinde.
Hissede Bollinger Band normalden yüzde 16.59 daha dar bir pozisyona girerken son kapanış bu bandın üst çizgisinin yüzde 48.23 altında oluştu.
Öte yandan osilatörlerin aşırı satış bölgesi içinde olması genel trendden bağımsız olarak kısa vadeli tepki yükselişi yaşanabileceğini gösteriyor. Stochastic göstergesi son olarak 3.00 gün önce Sat sinyali vermişti.
Alıntıdır
Atayo
3.00 seviyesini geçerse FİNCAN-KULP formasyonuna gidiyor ve bu formasyonun orta vadeli hedefi 7.00-8.00 arası....Bekleyene kışın ortasında sıcak kaşar rendelenmiş domates çorbası içer gibi bişey .
FİNCAN FORMASYONU
Tersine-dönüş modellerine göre bu model daha az rastlanan bir modeldir. Bu model, fincan, yuvarlak tepe ya da taban veya kâse gibi isimlerle de adlandırılır. Bu model, trendde çok yavaş ve aşamalı bir değişimi ifade eder. Şekil 5.8a ve b bu grafik modellerini gösteriyor.
Yukarıdan aşağı ya da aşağıdan yukarı olan aşamalı değişime dikkat edelim. Her bir grafiğin aşağısında gösterilen işlem hacminin de kendi fincanını oluşturma eğiliminde olduğuna da dikkat edelim. Tepelerde ya da tabanlarda piyasa, aşamalı dönüşümü yaparken işlem hacmi de azalmaya başlar ve daha sonra, yeni yön ortaya çıkmaya başlayınca işlem hacmi aşamalı olarak artar.
Şekil 5.8a Tepede ortaya çıkmış olan bir "fincan" örneği görülüyor. Yukarı-trend yukarıya doğru olan momentumunu yavaş yavaş kaybetmeye başlar ve aşağı doğru bir hareket ortaya çıkartır. İşlem hacminin de kendi fincanını oluşturduğuna dikkat edelim.
Bazen, tabanın orta noktasından hemen sonra (bkz. Şekil 5.8b) çok yüksek bir işlem hacmi ile fiyatlardaki ani bir artış ortaya çıkar. Fiyatlar daha sonra formasyon yönündeki hareketlerine devam ederler. Bazen tabanın sonlarına doğru bir platform ortaya çıkar, bunun arkasından yeni bir yukarı-trend var olur.
Tabanda oluşan bir fincanda, orta noktanın hemen ötesinde işlem hacmindeki ani artışa, fiyatlar yukarı doğru hareket ettikçe işlem hacmindeki aşamalı artışa, platformun oluşması sırasında işlem hacmindeki artışa ve onu takip eden yukarı doğru kopuştaki yüksek işlem hacmine dikkat edelim.
Şekil 5.8b Bir taban fincanı örneği görülüyor. Burada yine işlem hacminde de ortaya çıkan fincana dikkat edelim. Tabanın orta noktasının hemen ilerisinde bazen işlem hacminde bir patlama görülür. Taban fincanlarına tepe fincanlarından daha çok rastlanır. Formasyonun sağına doğru çoğunlukla bir platform ortaya çıkar. Taban, ya A noktasındaki tepenin kırılmasıyla ya da B noktasındaki platformdan yukarıya doğru bir kopuşla tamamlanmış olur.
Bir fincanın ne zaman tamamlandığını söyleyebilmek çok zordur. Eğer A noktasında bir yukarı hareket oluşursa o zaman bir yukarı hareketin sürmesi bir boğa sinyali olarak değerlendirilebilir. İkinci bir ihtimal olarak platformdan yukarı doğru kopuş, tabanın tamamlanışının sinyali olarak kullanılabilir.
Şekil 5.8c Köytaş’ın grafiğinde bir taban fincanı örneği görülüyor.
Bir taban fincan modeli için kesin bir ölçüm kuralı yoktur. Ancak teknik analizci, yeni trendin gücünü ölçmede kendisine yardımcı olacak teknik araçlara sahiptir. Örneğin, önceki trendin boyutu önemlidir ve bu boyut analizciye, geriye alınacak olan fiyat hareketinin ne ölçüde olacağı konusunda bazı fikirler verir.
Fincan modelinin oluşması sırasında geçen süre de önemlidir. Modelin oluşma süresi ne kadar uzun olursa, daha sonraki bir hareket potansiyeli de o kadar büyük olur. Birkaçını söylemek gerekirse teknik analizci, daha önceki destek ve direnç seviyeleri, yüzde geri almalar, fiyat boşlukları, uzun dönemli trend çizgileri gibi hesaba katması gereken diğer araçlara da sahiptir.
Daha önce değindiğimiz gibi, fincan modeline çok sıkça rastlanmaz. Burada tabanda oluşan fincan modeli üzerinde daha çok durulmasının nedeni, fincan modelinin genellikle piyasanın tabanlarında oluşmasıdır.
KAYNAK : Ekonomi.name
Alıntıdır
20.07.2006 - 25.08.2006 aralıgıntaki takas bilgileri
ATA YATIRIM ...................100.173 /581.988
IS BANKASI A.S................. 61.829 /417.415
AK YATIRIM .......................54.880 /344.039
EKSPRES YATIRIM............. 00.000 /182.703
GARANTI YAT.................... 21.100 /157.672
YAPI VE KREDI BNK. A.S. 15.703 /112.285
DENIZ YATIRIM ................10.708 /8 111.323
ATAONLINE MEN.............. 26.227 /87.620
Sermayesi tescil edildi.
Yükselme potansiyeli var. Sn Gripin yorumları doğrultusunda kış aylarında iyi para kazandıracaga benziyor.2,06 yı bugün gördü, buralar dip olabilir.
Arkadaşlar ku kaat gene yataya girmeye çalışıyo. 3.00 ün altına inmezse tabiiii. 3.00 ün altına inerse ver elini 2.70.. Ordan da toparlanamazsa bekleki arsa haberi gelsin. Neyse allahtan kasım ayına az zaman kaldı. ( Bu hissenin kasım aylarında yükselme gibi bi huyu var nedense). Bu kasımdada buralarda sürünürse çıkarım bu kaattan ve tahta bensiz kalır mazallah çok üzülürler sonra, benim gibi saf ve temiz bi ky yi kaçırdıkları için :):oley: :o
Yeni gelen tebliğe göre Menkul Kıymet Yatırım ortaklıklarının alım satımına ait vergi muafiyeti kaldırılmıştır. Buna göre 2 Ekim tarihinden itibaren hisse senedi vergilendirmesine (%10 stopaj) tabi tutulacaklardır. Bugün satış yapanlar vergi ödemeyecekken, 2 Ekimden sonra ödeyeceklerdir. Bu nedenle karda iseniz satıp almanız fayda sağlar mı diye bir tetkik yaparsanız belki fayda sağlarsınız. Ben uyarayımda içim rahat etsin.
Wallentine
10-10-2006, 17:16
Sanki bir şeyleri deniyorlar gibi, sabahları 7-8 kademe al sonra geri ver. Bir anlam veren var mı? İşlem hacmide düştükçe düştü ama???
bişeyler oluyo ama bende çözemedim,daha nereye kadar düşebilir hisse acaba?
biginvest
18-10-2006, 13:45
Kağıt birkaç gündür 2.00-2.01 aralığında gidip geliyor.. 6 aylık gözlemlerimden çıkardığım sonuç şu ki; atayo, böyle uzun süreli bekleyişleri pek sevmeyen bir kağıt.. Çok yakın zamanda yukarıya doğru bir sıçrama gerçekleştireceğini düşünüyorum..:ley: Umarım, bu defa sağlam bir hareket olur ki, bir daha geri gelmez:wave:
stockbroker
15-11-2006, 12:14
Ata Yatirim Ortakligi A.s.’nin 15.11.2006 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.
`sirketimizin 15.11.2006 Tarihinde Alinan Yonetim Kurulu Kararinda
- Sirketimizin 50.000.000 Ytl’lik Kayitli Sermaye Tavani Icerisinde Cikarilmis
Sermayesinin 2.900.000 Ytl’ndan, %400 Bedelli 11.600.000 Ytl Artirilarak
14.500.000 Ytl’sina Cikartilmasina,
- Bedelli Sermaye Artiriminda Hisse Senetlerinin Yeni Pay Alma (ruchan)
Hakkinin 1 Ytl Nominal Degerli Beher Hisse Icin 1 Ytl’ndan Kullandirilmasina,
- Yeni Pay Alma (ruchan) Haklarinin Kullanilmasindan Sonra Kalan Paylarin
Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi’nda Bir Payin Bedeli 1 Ytl’nin Altinda Olmamak
Kaydi Ile Satis Gunu Itibari Ile Borsa’da Olusacak Fiyattan Ihrac Edilmesine,
Bu Amacla Gerekli Belgelerle Birlikte, Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi’na
Gerekli Iznin Alinmasi Icin Muracaat Edilmesine Ve Sozkonusu Sermaye Artirimi
Prosedurun Tamamlanmasi Icin Sirket Yonetimine Yetki Verilmesine Oybirligi Ile
Karar Verilmistir.
-imkb-
ATAYO.E HISSE SENETLERININ SIRASI, SIRKETTEN GELEN VE YUKARIDA YER ALAN
ACIKLAMANIN DUYURULABILMESI AMACIYLA GECICI OLARAK ISLEME KAPATILMISTIR.
SIRA, SAAT 11:25`TEN ITIBAREN YENIDEN ISLEME ACILACAKTIR.
-IMKB-
%400 bedelli iyimi olur kötümü yorum yapan yokmu
Kimine göre iyi kimine göre kötü..
Mesela ben bedelliden nefret ederim..
Gittiğine göre sevenler çoğunlukta demekki.. :D:D:D
gonewiththewind
15-11-2006, 12:55
tavan kapatırsa süper olurdu.
stockbroker
15-11-2006, 12:57
Bölünmeden önce fiyatı belli bir seviyenin üstüne çekerlerken iyidir,topik dolar taşar.Alanların çoğu bedelli sermaye artırımı nedir ne işe yarar, bilmeden atlar.Nereden alıp nerede satacağını bilmeyip elinde hisse ile kalanlar,şimdi ne olacak,kaça bölünecek,kaç para yatıracağız diye sorular sormaya başlar.
Gerçekler ortaya çıktığında ise topik ağlama duvarına döner.
SARILAR1960
15-11-2006, 13:02
Şirket bedelli % 400 sermaye arttırımı yapıyor ( sanki bedelsizmiş gibi ) ve hisse tavana gidiyor.Hayret, bedellide para cebimizden çıkar,bunu herhalde herkes biliyor.Öyleyse yükselmesi için hangi neden vardır.?Bedelli sermaye arttırımın iyi bir şey olduğunu biri bana anlatabilirmi?
Sonuçda ATAYO para girecek sen almazsan alan biri bulunur ,pek akıl karı değil ama borsa da işler böyle . Sonuç da uyarsa alırsın , uymazsa almazsın zorlama yok ...
hezarfen
15-11-2006, 16:05
İki ay önce de %500 bedelsiz arttırmış ama tıs yok, hatta düşmüş
Alanın elinde patlar bu
centethic
15-11-2006, 17:25
Bedelliye bir süre var daha heralde. Bedellinin tarihi belli olana kadar fiyatı biraz yukarı çekmezler mi? Daha haber yeni açıklandı. Garanti yatırım ortaklığında da bedelli olmuştu. Haber açıklandıktan sonra 3 4 kez üstüste tavandan kapanmıştı tahta. Tabi sonra acı gerçek...
hezarfen
16-11-2006, 13:11
400 bedelli dediler kendileri satmaya başladı, dün en çok bunlar sattı. Bedelli Tarihi ne zaman bilen varmı?
Wallentine
16-11-2006, 13:29
400 bedelli dediler kendileri satmaya başladı, dün en çok bunlar sattı. Bedelli Tarihi ne zaman bilen varmı?
Yaw o kadar beklediğime mi yanayım dün 2.20 den sallamadığıma mı? İyice suyunu çıkardı bu tavuklar. İkinci seans accık kıpırdarsa ki öyle olacağını sanıyorum hepsini sallayacağım bu uyuz kağıdın. İnsanı verem eder bunlar yaww... Yatırım ortaklığını bunlar paraların üstüne yatalım ortaklığı zannediyor herhalde. :oley:
gunguruk
20-11-2006, 09:58
Bu hafta Para dergisi (19-25 kasım 2006) 13.sayfada Ata yatırımın Tab Gıdayı(Burger King Türkiye) halka açmak için hazırlık yaptığını yazdı. Bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa bizi bilgilendirebilir mi?
hezarfen
21-11-2006, 11:24
bedelli hangi tarihler arasında bilen var mı?
Wallentine
21-11-2006, 17:51
Sıkıntıdan patladık bee... Ne sabır varmış bu heriflerde yaw... Heralde bedelliye böyle gitmezler, hareket lazım diyecem ama rezalete bak. Olacak iş değil...
centethic
24-11-2006, 17:55
Amma düştü be şu bedelli haberinden sonra. Demek ki artık ky ler de eskisi kadar bilinçsiz değil. Heralde düşürüp düşürüp bedelli için tarih yaklaşınca yükseltçekler. Düşüncesi olan?
Bu arada burada pek yorum yapılmadığına göre pek fazla kişide yok. Olanlar parmak kaldırsın :-)
hezarfen
26-11-2006, 20:28
Amma düştü be şu bedelli haberinden sonra. Demek ki artık ky ler de eskisi kadar bilinçsiz değil. Heralde düşürüp düşürüp bedelli için tarih yaklaşınca yükseltçekler. Düşüncesi olan?
Bu arada burada pek yorum yapılmadığına göre pek fazla kişide yok. Olanlar parmak kaldırsın :-)
ya millet baktı bedelli oldumu hisse mutlaka düşüyor, kötü bişey zannediyolar heralde :D
centethic
28-11-2006, 01:34
ya millet baktı bedelli oldumu hisse mutlaka düşüyor, kötü bişey zannediyolar heralde :D
Yani, aslında her yer güllük gülistanlık değil mi? :D
dogan-1971
29-11-2006, 14:10
Bedelli hangi tarihlerde bilen var mı?
raymond james 356.000 lot alarak tavan yaptırdı.genelde bu aracı kurum tutmasını sevmez 2. seans dikkatli olun derim.
gunguruk
06-12-2006, 13:13
pasta verebilecek olan var mı? Kim ne almış ne satmış?
Kurum Alim Alim.Ort. Satim Satim Ort. Toplam Yüzde Net Maliyet Takas (RT) Takas %
RAYMOND JAMES 530179 1,94 187508 1,96 717687 22,48 342671 1,94 0 0
EURO YATIRIM 302204 1,94 249911 1,96 552115 17,29 52293 1,85 0 0
KOC YATIRIM 18500 1,97 3184 1,97 21684 0,68 15316 1,97 0 0
INTER YAT. 23400 1,97 11400 1,97 34800 1,09 12000 1,97 0 0
YATIRIM FINANSM 12825 1,97 1199 1,89 14024 0,44 11626 1,98 0 0
TEB YATIRIM 21500 1,95 11100 1,93 32600 1,02 10400 1,96 0 0
DELTA MENKUL 18000 1,97 8000 1,97 26000 0,81 10000 1,97 0 0
MEKSA YATIRIM 22500 1,95 14500 1,93 37000 1,16 8000 1,97 0 0
GLOBAL MENKUL 10759 1,96 3654 1,86 14413 0,45 7105 2,01 0 0
INFO YATIRIM 8500 1,97 1500 1,97 10000 0,31 7000 1,97 0 0
FORM MENKUL 5000 1,97 0 5000 0,16 5000 1,97 0 0
AYBORSA MEN. 3100 1,97 0 3100 0,1 3100 1,97 0 0
TERA MENKUL 3000 1,92 0 3000 0,09 3000 1,92 0 0
MNG MENKUL 2500 1,97 0 2500 0,08 2500 1,97 0 0
NUROL MENKUL 2500 1,97 0 2500 0,08 2500 1,97 0 0
CAMIS MENKUL 5071 1,95 2644 1,97 7715 0,24 2427 1,92 0 0
ECZACIBASI MEN. 3255 1,97 1000 1,95 4255 0,13 2255 1,98 0 0
SOYMEN MENKUL 43750 1,93 42116 1,95 85866 2,69 1634 1,44 0 0
ALAN YATIRIM 1500 1,97 0 1500 0,05 1500 1,97 0 0
SEKER YATIRIM 9000 1,90 7626 1,94 16626 0,52 1374 1,65 0 0
HALK YATIRIM 10090 1,97 8860 1,88 18950 0,59 1230 2,60 0 0
ZIRAAT YAT. 15404 1,96 14231 1,86 29635 0,93 1173 3,15 0 0
AKDENIZ MENKUL 1020 1,97 10 1,97 1030 0,03 1010 1,97 0 0
DEHA MENKUL 1000 1,97 0 1000 0,03 1000 1,97 0 0
HAK MENKUL 750 1,97 0 750 0,02 750 1,97 0 0
ANADOLU YATIRIM 1250 1,95 869 1,90 2119 0,07 381 2,06 0 0
TURKISH YAT. 3000 1,83 3000 1,83 6000 0,19 0 0 0
ALTERNATIF YAT. 1000 1,92 1000 1,92 2000 0,06 0 0 0
KALKINMA YAT. 1511 1,83 1511 1,83 3022 0,09 0 0 0
EVGIN YATIRIM 600 1,95 600 1,97 1200 0,04 0 0 0
GALATA MENKUL 13000 1,96 13000 1,96 26000 0,81 0 0 0
SAYILGAN MEN. 2200 1,96 2200 1,97 4400 0,14 0 0 0
GUNEY MENKUL 6500 1,92 6500 1,92 13000 0,41 0 0 0
EGEMEN MEN. 0 200 1,97 200 0,01 -200 1,97 0 0
PIRAMIT MEN. 2060 1,95 2563 1,92 4623 0,14 -503 1,83 0 0
B.A.B. MENKUL 0 600 1,94 600 0,02 -600 1,94 0 0
VAKIF YAT. 480 1,97 2404 1,95 2884 0,09 -1924 1,94 0 0
TAKSIM MEN. 0 2000 1,92 2000 0,06 -2000 1,92 0 0
FINANS YAT. 8253 1,91 10376 1,90 18629 0,58 -2123 1,87 0 0
POLEN MENKUL 17800 1,92 20100 1,94 37900 1,19 -2300 2,13 0 0
ATAONLINE MEN. 16267 1,95 18578 1,93 34845 1,09 -2311 1,83 0 0
MARBAS MENKUL 9697 1,96 13697 1,93 23394 0,73 -4000 1,83 0 0
GEDIK YATIRIM 25047 1,92 29703 1,93 54750 1,71 -4656 1,98 0 0
BASKENT MENKUL 0 5512 1,91 5512 0,17 -5512 1,91 0 0
OYAK YATIRIM 8345 1,92 14029 1,91 22374 0,7 -5684 1,88 0 0
TACIRLER MEN. 44162 1,94 52287 1,92 96449 3,02 -8125 1,82 0 0
HSBC YATIRIM 10314 1,93 21500 1,91 31814 1 -11186 1,90 0 0
ONCU MENKUL 10200 1,95 24944 1,87 35144 1,1 -14744 1,81 0 0
EKINCILER YAT. 59221 1,93 74870 1,94 134091 4,2 -15649 2,00 0 0
YAPI KREDI YAT. 6910 1,93 25474 1,91 32384 1,01 -18564 1,90 0 0
MERKEZ MENKUL 66889 1,97 86802 1,96 153691 4,81 -19913 1,95 0 0
FORTIS YATIRIM 5881 1,94 32781 1,90 38662 1,21 -26900 1,89 0 0
GFC GENERAL 13005 1,90 48000 1,94 61005 1,91 -34995 1,96 0 0
IS YATIRIM 34408 1,95 71104 1,93 105512 3,3 -36696 1,91 0 0
DENIZ YATIRIM 28710 1,91 71133 1,93 99843 3,13 -42423 1,94 0 0
AK YATIRIM 89644 1,92 138001 1,95 227645 7,13 -48357 2,00 0 0
GARANTI YAT. 34638 1,94 130518 1,94 165156 5,17 -95880 1,95 0 0
ATA YATIRIM 0 102000 1,94 102000 3,19 -102000 1,94 0 0
MÜHENDİS
06-12-2006, 14:54
http://img145.imageshack.us/img145/889/derinlikatayo2hb1.png
san pietro
06-12-2006, 16:35
ancak sanırım klasik bir raymond olayı...
ortalama 1,93'de ancak en ufak bir tepki bile vermiyor kağıt.
bu gidişle korkarım 1,75'e bile düşürürler...
raymond james 356.000 lot alarak tavan yaptırdı.genelde bu aracı kurum tutmasını sevmez 2. seans dikkatli olun derim.
tahmin ettiğim gibi oldu.1,94 ortalamayla aldığı mallları 1,92 ortalamayla zararına sattı.yalnız daha elinde 99.000 lot kaldı.oyununu atayo 146.000 lot satarak bozdu. ava giden avlandı yani.
şükür biz av olmadan sıyrılabildik. bu dala daha çok kuş konar vede kaçar velakin kaçarken kanatmı bırakır kellemi o kadarını bilemem. kalan sağlarda bize yeter.
Maalesef 1,60'da bir GAP var. Kağıt bu seviyelere kadar indikten sonra bu
GAP'i kapatmamazlık etmez sanırım. Ama buda teknik görünüm açısından sıkıcı bir vaziyet olacaktır yada sarkma deyip geçeceğiz.
Ancak yüksek oranlı bedelli sermaye arttırımında (özellikle halka açıklık oranının yüksek olduğu şirketlerde) maksad; büyük miktarlarda senedi halka -tabana yaymak bedelli sermaye arttırımına iştirak etmeyi mantıklı duruma sokmak ile olur.
Yüksek miktarlarda senede yeni sahip bulunacak ve bu yeni sahipler ceplerinden sermaye ödeyecek. Bu ancak ve ancak kuvvetli ve gösterişli bir yukarı hareket ile olur.
Buyüzden bu kağıtla ilgili herkes kendi şahsi hesabını kitabını kendi namına iyi yapmalı ve pozisyonunu öyle belirlemeli, herzaman 2 kere düşünüyorsanız burada 3 kere düşünmelisiniz.
Yukarıda yazıdığım yazıdaki ifadeler şahsi görüşümü yansıtmaktadır ve herhangi bir portföy danışmanlığı - yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım ve portföy danışmanlığı hizmeti yasa ile belirlenmiş kurumlar tarafından yatırımcılara sunulmaktadır. Yukarıdaki yazım doğrultusunda şahısların kendi aldığı kararlar sonucunda yaptığı yatırımlardan oluşabilecek zararlardan şahsım sorumlu tutulamaz.
gunguruk
08-12-2006, 10:26
allah allah atayatırımın sattığı mallar yine geri gelmiş.. hayır mı şer mi? yoksa takastaki verilerde mi yanlışlık var?
centethic
08-12-2006, 12:21
Maalesef 1,60'da bir GAP var. Kağıt bu seviyelere kadar indikten sonra bu
GAP'i kapatmamazlık etmez sanırım. Ama buda teknik görünüm açısından sıkıcı bir vaziyet olacaktır yada sarkma deyip geçeceğiz.
Ancak yüksek oranlı bedelli sermaye arttırımında (özellikle halka açıklık oranının yüksek olduğu şirketlerde) maksad; büyük miktarlarda senedi halka -tabana yaymak bedelli sermaye arttırımına iştirak etmeyi mantıklı duruma sokmak ile olur.
Yüksek miktarlarda senede yeni sahip bulunacak ve bu yeni sahipler ceplerinden sermaye ödeyecek. Bu ancak ve ancak kuvvetli ve gösterişli bir yukarı hareket ile olur.
Buyüzden bu kağıtla ilgili herkes kendi şahsi hesabını kitabını kendi namına iyi yapmalı ve pozisyonunu öyle belirlemeli, herzaman 2 kere düşünüyorsanız burada 3 kere düşünmelisiniz.
Yukarıda yazıdığım yazıdaki ifadeler şahsi görüşümü yansıtmaktadır ve herhangi bir portföy danışmanlığı - yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım ve portföy danışmanlığı hizmeti yasa ile belirlenmiş kurumlar tarafından yatırımcılara sunulmaktadır. Yukarıdaki yazım doğrultusunda şahısların kendi aldığı kararlar sonucunda yaptığı yatırımlardan oluşabilecek zararlardan şahsım sorumlu tutulamaz.
Dediklerinize kesinlikle katılıyorum. Bedelli sermaye artırımı olduğuna göre ky ye mal vermeleri lazım. Mal vermeleri içinde güzel bi çıkış yapıp dikkatleri üzerinde toplaması gerekiyor. Ancak eğer 1.6 seviyelerini görüp de ordan yukarı yapmaya başlarsa şu anda alanlar için pek de kıymeti kalmayabilir bu yükselişin. Çok riskli.
Wallentine
12-12-2006, 16:27
Hala ses yok, ammada uyuttular yawww... Ama görüntü o ki yarına cümbüş seyredebiliriz. Valla biz buradayız diğer, ky arkadaşlarıda bekleriz diyeceem ama bu aralar pekde rağbet görmüyoz. 2 tavana bakar bu iş, hele hadi spek yaww ....
centethic
13-12-2006, 18:10
Kağıtta pek ky yok galiba sayın wallentine. Tam istedikleri gibi. Ama ben baya bi tırsıyorum. hergün birkaç kademe aşağı gidiyor. Bi yandan da bu adamların malları başkasına kitleyebilmesi için fiyatı yukarı çekmesi lazım, acaba biraz daha mı alsam diye aklımdan geçiyo. Öyle olması gerekmiyor mu? bunun başka bir yolu var da ben mi bilmiyorum? Sonuç olarak az miktardaki pozisyonumu koruyorum. umarım boşa beklemiyoruzdur...
Wallentine
14-12-2006, 12:04
Boşuna bekliyoruzda olabilir ama ciddi bir çıkış yapacağını düşünüyorum. Sizinde söylediğiniz gibi ky bu kağıtta fazla değil ve mal toplu, mesele sadece ne zaman harekete geçecekleri. Bende pozisyonumu koruyorum, biraz daha beklemekte fayda var diye düşünüyorum. Hayırlısı...
centethic
18-12-2006, 11:41
keşke biraz geç alsaydık ta bu kadar beklemeseydik diyorum
Geç olsun güç olmasın. Bi de beklediğimiz gibi gelişmezse olaylar o zaman kötü. Bekleyip bi de zarar etmeyelim de...
Ben biraz daha alıp maliyetimi düşürdüm. Risk çok yüksek ama dayanamadım işte.
kayseri38
08-01-2007, 14:51
hu hisse nereye kadar düşer battık ya:mad:
kayseri38
08-01-2007, 14:53
1,88 maliyet:aglayan:
kayseri38
08-01-2007, 14:54
sonbahar hareketiymiş yatırım ort. ne hareketmiş 2 aydır geri hareket
centethic
08-01-2007, 18:12
Maliyet 1.89. Aynen battık. Ama çıkmadık candan ümit kesilmez. Ben burdayım. Sessiz sessiz bekliycem bakalım.
biginvest
08-01-2007, 20:05
1.88-89'a battık diyorsunuz. Benim maliyet 2.00 Yine de umutluyum. Bu düşüşe bir tepki gelecektir mutlaka:tamam:
Wallentine
09-01-2007, 16:34
Tepki gelse ne olur, rezalete bak göz göre göre götürüyorlar...
centethic
09-01-2007, 18:45
Sn. Bilginvest tepki gelmesi muhtemel ama tepki hangi seviyeden gelicek? bir de bedelli sermaye artırımı kararı alındı. Ki ben bu durumu pek hayra yormuyorum. Sert Çıkışlar olabileceği gibi sert düşüşler de olacaktır. Bizi stersli günler bekliyor. Allah hepimize sabır versin.
biginvest
10-01-2007, 11:06
Zaten borsada eğilim aşağı yönde. Sadece ata değil ki bütün kağıtlar düşüyor. Tek güvendiğim ata'nın yıl boyunca yeterince prim yapmamış olması ve olması gerekenin çok altındaki fiyatı. bunlar, ata'nın genel trendden bağımsız bir çıkış yapabileceği yönündeki inancımı kuvvetlendiriyor. Umarım yanılmam, yoksa hakkaten battık ama şu anda beklemek dışında yapabileceğimiz pek bir manevra da yok gibi..:roll:
MÜHENDİS
10-01-2007, 11:41
Al benden de o kadar. son bir yılın en düşük seviyesinde buralarda olmak bu hisseye yakışmıyor açıkcası. yazık buralarda kalırsa. zararımız tabi ki %40 larda... bekleyeceğiz artık..
biginvest
10-01-2007, 16:34
Rezalet yaa.. İyice yardı gidiyor:vurkafa: .. Kayıp % 25:aglayan:
kayseri38
10-01-2007, 17:36
1,49 destek oldu inşallah yarın yön yukarı yeter artık çıkış bekliyorum herkese sabır
Wallentine
11-01-2007, 12:50
Neler olmüş böyle bugün??
memoli55
11-01-2007, 15:33
ilk seans 1.64 ü görmüş!:oley: şimdi ne arıyor buralarda? :düsün: 1.54 hayret ya:mad:
MÜHENDİS
11-01-2007, 15:41
ilk seans 1.64 ü görmüş!:oley: şimdi ne arıyor buralarda? :düsün: 1.54 hayret ya:mad:
tavanı görse satıp altlardan alacaktım ama lanet hisse görmedi... :hayır:
centethic
11-01-2007, 18:41
ah be ben de şimdi incelerken gördüm 1.64 olduğunu. O anda denk gelseydi kesin satardım elimdekilerin bi kısmını. Ama bu bi işarettir belkide. Umarım bu hareketlerin devamı gelir de zararımızı çıkartırız. Yüksek fiyatlardan benim gibi mal alan arkadaşlara Allah sabır versin diyorum.:aglayan:
memoli55
11-01-2007, 20:42
bugünkü hareketin nedeni belli oldu !:oley: daha haber gelmeden birileri biliyormuş herhalde! :roll: neyi mi? spk ser.art. izin vermiş!:tamam: bence yarın şenlik olacağa benzer:oley:
inşallah yanılmam:hmm:
memoli55
11-01-2007, 20:43
artık tavanı görürmü ne dersin?:gulen: :gulen: :gulen:
artık tavanı görürmü ne dersin?:gulen: :gulen: :gulen:
evet sabahtan beri takipteyiz dün akşamdan beri sinyal geliyordu ama sabah 1.64 ten hızlı dönüş oldu. bende sizin gibi tavan bekliyordum ama hızlı bir çekilme yaşadık sonrada satmadım. Her zaman umut doluyuz. saygılar
bugünkü hareketin nedeni belli oldu !:oley: daha haber gelmeden birileri biliyormuş herhalde! :roll: neyi mi? spk ser.art. izin vermiş!:tamam: bence yarın şenlik olacağa benzer:oley:
inşallah yanılmam:hmm:
belki ama haberi alanlar bügün tavan yaptırır bizleri beklemezdi diye düşünüyorum. Büğün bayram yoksa yarın asla... :gulen:
emre emre
11-01-2007, 23:15
haber nerde bulamadım kopyalarsanız sevinirim
memoli55
12-01-2007, 00:36
haber nerde bulamadım kopyalarsanız sevinirim
spk nın haftalık bülteninde var:tamam:
emre emre
12-01-2007, 10:09
***ATAYO***SPK, ATA YATIRIM ORTAKLIĞI'NIN HİSSE SENEDİ İHRACINI KAYDA ALDI
Sermaye Piyasası Kurulu, Ata Yatırım Ortaklığı'nın hisse
senedi ihracını kayda aldı.
SPK Haftalık Bülteni'nde yer alan karara göre, şirket
11 milyon 600 bin YTL bedelli hisse ihraç edecek.
(12/01/2007 - 09:02:58)
hezarfen
12-01-2007, 17:27
Olay ne zaman vuku bulacak, tarihi ne zaman, bedelliye katılmak isteyen ne zaman hangi tarihler arasında katılabiliyor, katılmayacak olan ne zamana kadar satmalı? Bir bilen var mı?
Wallentine
16-01-2007, 16:53
Arkadaşlar yaw, ya bu herifler öldü, yada ben. Artık bunun uyku olamayacağına karar verdim. Asır sürdü bee...
12 Ocak 2007 Tarihli Portfoy Deger Tablosu (ytl)
Ata Yat. Ort.
Portfoy Degeri : 3,408,252.13
Toplam Deger : 3,952,463.02
Birim Pay Degeri : 1.362918
Portfoy Deger Tablosunun Tamami Excel Formatinda Haber Ekindedir
1362+1000/5:
472
Wallentine
18-01-2007, 12:15
12 Ocak 2007 Tarihli Portfoy Deger Tablosu (ytl)
Ata Yat. Ort.
Portfoy Degeri : 3,408,252.13
Toplam Deger : 3,952,463.02
Birim Pay Degeri : 1.362918
Portfoy Deger Tablosunun Tamami Excel Formatinda Haber Ekindedir
1362+1000/5:
472
Keşke azıcık açıklama da ekleseydin.
Wallentine
19-01-2007, 17:45
Yaw bu ne uyuz kağıt, endeks tepetaklak giderken onunla düşüyor, çıkarken tık yok. Yuh ulan hain spek...
ata yatirim ortakligi a.s.nin 22.01.2007 tarihli yazisi
asagiya cikarilmistir. sirketimiz yonetim kurulunun 15/11/2006
tarih ve 2006/17 sayili karari ile almis oldugu 50.000.000 ytllik
kayitli sermaye tavani icerisinde cikarilmis sermayesinin 2.900.000
ytlndan %400 bedelli 11.600.000 ytlsi artirilarak 14.500.000
ytlna cikartilmasi ile ilgili olarak sermaye piyasasi kuruluna
17/11/2006 tarihinde yapmis oldugumuz basvurumuz kurulun 19/01/2007
tarih ve yo.137/21 sayili belge ile kayda alinmistir.
Wallentine
22-01-2007, 11:39
ata yatirim ortakligi a.s.nin 22.01.2007 tarihli yazisi
asagiya cikarilmistir. sirketimiz yonetim kurulunun 15/11/2006
tarih ve 2006/17 sayili karari ile almis oldugu 50.000.000 ytllik
kayitli sermaye tavani icerisinde cikarilmis sermayesinin 2.900.000
ytlndan %400 bedelli 11.600.000 ytlsi artirilarak 14.500.000
ytlna cikartilmasi ile ilgili olarak sermaye piyasasi kuruluna
17/11/2006 tarihinde yapmis oldugumuz basvurumuz kurulun 19/01/2007
tarih ve yo.137/21 sayili belge ile kayda alinmistir.
Eeee, niye hala hiçbir tepki yok, delirtmeye mi uğraşıyonuz, yoksa siz bizi sevmiyomusunuz???
hezarfen
22-01-2007, 11:48
sevmiyolar kardeş, sevseler varını yoğunu koyup bu hisseyi 3 katına 5 katına çıkarırlardı, para nedir ki, ata yo olsa ne olur olmasa ne olur, sevmiyolar:vurkafa: :vurkafa: :süzgün:
Bu demektir ki en geç 1 hafta içerisinde bedelli tarihi açıklanacak demektir,
hezarfen
22-01-2007, 17:44
Tarih açıklanacaksa yavaş yavaş hareketlenmeye başlaması gerekmiyor mu bu hissenin, bıktık artık yahu. Beklemekten bu resimdeki gibi olduk valla
MÜHENDİS
22-01-2007, 17:47
bıktık artıkkkkk dedirten hisse çıkar derler ama bakalım haklı mı çıkacak bu yazılı olmayan kural..
hezarfen
22-01-2007, 17:51
inşallah doğru çıkar da ben de bu kurala göre hisse alırım bundan sonra :(
Bu resimdeki de bizzat Fibonacci bu arada :)
bedelli sonrası serbest marjdamı açılacak ? bil var mı ? ( kar dağıtmadığına göre - serbest açılması gerekli gibi )
Ata Yatirim Ortakligi A.s.’nin 15.11.2006 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.
`sirketimizin 15.11.2006 Tarihinde Alinan Yonetim Kurulu Kararinda
- Sirketimizin 50.000.000 Ytl’lik Kayitli Sermaye Tavani Icerisinde Cikarilmis
Sermayesinin 2.900.000 Ytl’ndan, %400 Bedelli 11.600.000 Ytl Artirilarak
14.500.000 Ytl’sina Cikartilmasina,
- Bedelli Sermaye Artiriminda Hisse Senetlerinin Yeni Pay Alma (ruchan)
Hakkinin 1 Ytl Nominal Degerli Beher Hisse Icin 1 Ytl’ndan Kullandirilmasina,
- Yeni Pay Alma (ruchan) Haklarinin Kullanilmasindan Sonra Kalan Paylarin
Istanbul Menkul Kiymetler Borsasi’nda Bir Payin Bedeli 1 Ytl’nin Altinda Olmamak
Kaydi Ile Satis Gunu Itibari Ile Borsa’da Olusacak Fiyattan Ihrac Edilmesine,
Bu Amacla Gerekli Belgelerle Birlikte, Sermaye Piyasasi Kurulu Baskanligi’na
Gerekli Iznin Alinmasi Icin Muracaat Edilmesine Ve Sozkonusu Sermaye Artirimi
Prosedurun Tamamlanmasi Icin Sirket Yonetimine Yetki Verilmesine Oybirligi Ile
Karar Verilmistir.
-imkb-
http://img256.imageshack.us/img256/2351/picture24aj.jpg
http://img263.imageshack.us/img263/3485/picture37la.jpg
http://img256.imageshack.us/img256/1131/picture44ts.jpg
hezarfen
23-01-2007, 15:34
Bir Payin Bedeli 1 Ytl’nin Altinda Olmamak
Kaydi Ile Satis Gunu Itibari Ile Borsa’da Olusacak Fiyattan Ihrac Edilmesine
MÜHENDİS
23-01-2007, 16:02
hareket başlıyor gibi......
memoli55
23-01-2007, 16:08
hareket başlıyor gibi......
sayın mühendis siz bu kağıttan umutlumusunuz?ışık varmı? yukarı aşağı yapıyor neler oluyor?:düsün:
memoli55
23-01-2007, 16:09
1.71 i gördü sanki tavan olacak gibiydi!ama nedense durdu ve geri çekildi:düsün: :düsün:
MÜHENDİS
23-01-2007, 16:11
dostum bedelli sermaye artırımı için yukarı yapmak zorundalar . böyle diplerde bedelliye kim girer ki. cazibesi olmalı. teknik olarak çok iyi duruyor bu gün BB ortalaması üzerinde kapatırsak çıkış sürer..çok düştü hisse ben umutluyum...
memoli55
23-01-2007, 16:16
dostum bedelli sermaye artırımı için yukarı yapmak zorundalar . böyle diplerde bedelliye kim girer ki. cazibesi olmalı. teknik olarak çok iyi duruyor bu gün BB ortalaması üzerinde kapatırsak çıkış sürer..çok düştü hisse ben umutluyum...
tarih yaklaşıyor gibi! hareketten belli etti, nasılsa yukarı çekerler alalım diyenlere alttan mal kaptırmamak için yukarı çektiler gibi! alacaksanız buradan buyrun der gibi oldu hareket !yanılıyormuyum?:düsün: :gulen: :tamam:
arkadaşlar diyelimki elimizde 2000 lot atayo var ve bedelliye girmeyede extra paramız yok durumumuz ne olur biraz yardım lütfen
memoli55
23-01-2007, 16:27
arkadaşlar diyelimki elimizde 2000 lot atayo var ve bedelliye girmeyede extra paramız yok durumumuz ne olur biraz yardım lütfen
yapılacaklar maliyete göre değişir!:düsün:
şu anki duruma göre bir hesap yapılabilirmi
MÜHENDİS
23-01-2007, 16:30
o zaman rüchanlarını belirlenen fiyattan satarsınız dostum.. hisse miktarınız gene aynı kalır rüchanlardan doğan paranız hesabınıza yatar...
memoli55
23-01-2007, 16:32
şu anki duruma göre bir hesap yapılabilirmi
aslımda hesap işlerini mühendis arkadaş iyi yapar ama yapacağını zannetmiyorum çünki maliyeti yüksek uzun zamandır bekliyor açıkçası kağıda kızgın! eğer günü tavanla kapatırsa ( pek öyle görünmesede belli olmaz)akşama iyi bi hesap yapar size! :gulen: :tamam:
memoli55
23-01-2007, 16:34
o zaman rüchanlarını belirlenen fiyattan satarsınız dostum.. hisse miktarınız gene aynı kalır rüchanlardan doğan paranız hesabınıza yatar...
ben daha yazıyı yazamadan :aglayan: siz yazmışsınız:gulen:
memoli55
23-01-2007, 16:38
yarım saatir 1.67 den 100 binden fazla işlem oluyor :düsün: !anlamadım gitti!:hmm: neler oluyor pazarlık mı var ne var acaba:düsün: satışa mı geliyoruz!?:aglayan:
ikinizede teşekkürler bizde kervana katıldık bakalım hakkımızda hayırlısı
memoli55
23-01-2007, 16:47
açıkçası kapanışı çok merak ediyorum!:düsün: 1.70 üzeri kapansa ne güzel olurdu :oley: ama bizim istediğimizi yapmazlar:hayır: (küçük yatırımcıyı üzmeye bayılırlar)izleyelim bakalım neler olacak!:tamam:
Wallentine
23-01-2007, 16:49
Kapanış 1.70 , asıl şov yarın... Bu hızla devam ederlerse tam süper olacak... :tamam:
memoli55
23-01-2007, 17:31
Kapanış 1.67 (sadece tahmin), asıl şov yarın...
:oley: :dolar: :oley:
makrombor
23-01-2007, 17:32
son dakka showu izlettiler 1.67 de boşa işlem olmamış yakıt fullenmiş demekki..ben yine de grubun bu kez daha yedire yedire fazla agresif olmadan tahtayı götüreceğini düşünüyorum.en azından son hareketlerden öyle anladım..
Wallentine
23-01-2007, 17:34
Çok uyuttun valla spekcim, de hadi ama..
memoli55
23-01-2007, 17:42
son dakka showu izlettiler 1.67 de boşa işlem olmamış yakıt fullenmiş demekki..ben yine de grubun bu kez daha yedire yedire fazla agresif olmadan tahtayı götüreceğini düşünüyorum.en azından son hareketlerden öyle anladım..
:gulen: :gulen: :tamam: :tamam:
kayseri38
23-01-2007, 18:13
bahar gelmiş çiçekler açmış maşallah deyin nazara gelmeyelim
memoli55
23-01-2007, 22:33
22.01.2007
Ata Yatirim Ortakligi A.s.’nin 22.01.2007 Tarihli Yazisi Asagiya ...
***atayo*** Ata Yatirim Ortakligi A.s.’nin 22.01.2007 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir. “sirketimiz Yonetim Kurulu’nun 15/11/2006 Tarih Ve 2006/17 Sayili Karari Ile Almis Oldugu 50.000.000 Ytl’lik Kayitli Sermaye Tavani Icerisinde Cikarilmis Sermayesinin 2.900.000 Ytl’ndan %400 Bedelli 11.600.000 Ytl’si Artirilarak 14.500.000 Ytl’na Cikartilmasi Ile Ilgili Olarak Sermaye Piyasasi Kurulu’na 17/11/2006 Tarihinde Yapmis Oldugumuz Basvurumuz Kurulun 19/01/2007 Tarih Ve Yo.137/21 Sayili Belge Ile Kayda Alinmistir.” ***atayo*g095312
Imkb BÜlten
Wallentine
24-01-2007, 16:02
Eeeh sıktınız valla...
hezarfen
25-01-2007, 12:28
otonun motoru bozulmuş tekliyo, arada çalışır gibi oluyo heycanlandırıyo herkesi biraz ötede tekrar duruyo, işi bitmiş, kaporta çürümüş motor paslanmış
MÜHENDİS
25-01-2007, 12:50
motoro mu değiştirsek acaba... bedelli artıracaklar paraları çoğalınca 2000 cc motor takacaklar ama o zamana kadarda KY nin canı çıkacak gibi...
hezarfen
25-01-2007, 15:14
borsa yeni bi rekora gidiyo, biz burda saplandık kaldık
Wallentine
26-01-2007, 10:41
Hah, acaip prim yaptınya düzeltme yap biraz,ulen spek seni varya...
memoli55
29-01-2007, 11:50
***ATAYO*** Ata Yatirim Ortakligi A.S.’nin 29.01.2007 tarihli yazisi a...
*ATAYO* Ata Yatirim Ortakligi A.S.’nin 29.01.2007 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. “Sirketimizin 50.000.000 YTL’lik kayitli sermaye tavani icerisinde cikarilmis sermayesinin 2.900.000 YTL’ndan %400 bedelli, 11.600.000 YTL’si artirilarak 14.500.000 YTL’na cikartilmasina iliskin basvurumuz 19.01.2007 tarih ve Y.O.137/21 sayili belge ile Sermaye Piyasasi Kurulu’nca kayda alinmis ve Kurul’ca onaylanan izahnamemiz Istanbul Ticaret Sicil Memurlugu’nca 24.01.2007 tarihinde tescil edilip, Turkiye Ticaret Sicil Gazetesinin 29.01.2007 tarih ve 6733 sayili nushasinda ilan edilmistir. Ortaklirimiza sermaye artirimina iliskin ruchan haklarini 1 YTL nominal degerli hisse icin 1 YTL’den pay bedelleri Yapi Kredi Bankasi A.S. Esentepe Subesi’nde acilan 80142378 nolu ozel hesaba yatirilmak suretiyle 02/02/2007-16/02/2007 tarihleri arasinda kullandirilacaktir. Kaydilestirilmemis hisse senetleri icin bedelli pay alma haklari 3 nolu yeni pay alma kuponu karsiliginda asagidaki adreslerde kullandirilacaktir. Kaydilestirilmemis Hisse Senetleri Icin Basvuru Yerleri: Merkezi Kayit Kurulusu, Suzer Plaza Asker Ocagi Cad. No:15, Kat:3, Elmadag, Istanbul Ata Yatirim Ortakligi A.S. Emirhan Cad. No:145/A, Kat:11, Besiktas, Istanbul Ata Yatirim Menkul Kiymetler A.S. Merkez Sube, Emirhan Cad., No:145/A, Besiktas, Istanbul Artirilan sermayeyi temsil eden hisse senetleri, 2006 yili faaliyetlerinden kar payi alma haklari bulunmadigindan 02/02/2007 tarihinden itibaren “Yeni” olarak ayri bir sirada islem gorecektir. Ortaklarin Yeni Pay Almalarina Iliskin Sirkuler ekte yayinlanmaktadir.” Soz konusu sirkuler Gunluk bulten ekinde yayinlanacaktir. *ATAYO*
yeni ve eski fiyatlandırma nasıl olacak bileniniz var mı acaba?
Jantrader
29-01-2007, 16:05
bölündüğü gün elinde bi sürü atayo r ve bir miktarda atayo e olacak, eski lerde fiyat marjı uygulanmayacak rüchanlarda bi fikrim yok ama %20 olabilir...
şu anki fiyat 1,12 lere felan geliyo, bedellinin 1.00 dan olacağını düşünürsek, %10-15 gibi bir riskle bedelliye girmeyi düşünebilirim...acaba düşünsemmi:)
memoli55
30-01-2007, 18:55
sessiz sedasız bölünecek :yes: kimsenin haberi olmayacak:cry:
memoli55
30-01-2007, 18:56
bakalım kime kullandıracaklar rüchanları!!!???:notr:
memoli55
31-01-2007, 16:10
önceleri bedelli veren yo lar uçardı !:yes: bunun kanatları yok herhalde:cry:
Wallentine
31-01-2007, 16:41
Var bi çapan oğlu bu işte ama... Bu kadar süründürmeleri???
memoli55
31-01-2007, 19:08
Var bi çapan oğlu bu işte ama... Bu kadar süründürmeleri???
:yes: :yes: :notr: :cry: :grrr:
MÜHENDİS
31-01-2007, 19:33
atayo başlar yakında ralliye merak etmeyin. huysuz kısrak vari çıkacaktır benim bildiğim atayo. en umutsuz olduğunuz zamanda yapacaktır bu hareketi. yapmıyorsa demek ki umut hala sürüyordur.
memoli55
31-01-2007, 22:00
atayo başlar yakında ralliye merak etmeyin. huysuz kısrak vari çıkacaktır benim bildiğim atayo. en umutsuz olduğunuz zamanda yapacaktır bu hareketi. yapmıyorsa demek ki umut hala sürüyordur.
böyle bir yoruma ihtiyacımız vardı.:yes: teşekkürler :super: :biggrin: :wink:
diojen2006
31-01-2007, 22:23
bu bedelli ser.arttırımı hisseyi nasıl etkiler?
memoli55
31-01-2007, 23:12
bir kaç gün içinde sonucunu görürsün:yes: :cool: :wink:
herşey olabilir:beurk:
stockbroker
31-01-2007, 23:23
Bedelli sermaye artırımı yapmış diğer yatırım ortaklıklarının hareketlerini inceleyebilirsiniz.GRNYO,ARFYO...
Bedelli arttırım haberini topiğe ben yapıştırmıştım.Aynı gün soran bir arkadaşa fikirlerimi yazmıştım.Hala aynı fikirdeyim.
Bölünmeden önce fiyatı belli bir seviyenin üstüne çekerlerken iyidir,topik dolar taşar.Alanların çoğu bedelli sermaye artırımı nedir ne işe yarar, bilmeden atlar.Nereden alıp nerede satacağını bilmeyip elinde hisse ile kalanlar,şimdi ne olacak,kaça bölünecek,kaç para yatıracağız diye sorular sormaya başlar.
Gerçekler ortaya çıktığında ise topik ağlama duvarına döner.
big silence
31-01-2007, 23:47
Bedelli sermaye artırımı yapmış diğer yatırım ortaklıklarının hareketlerini inceleyebilirsiniz.GRNYO,ARFYO...
Bedelli arttırım haberini topiğe ben yapıştırmıştım.Aynı gün soran bir arkadaşa fikirlerimi yazmıştım.Hala aynı fikirdeyim.
Süperrrrrr :yes:
memoli55
01-02-2007, 12:48
2 gündür iyi göçerttiler tahtayı:cry: :grrr:
big silence
01-02-2007, 15:15
ATAYO - ATA YAT.ORT.
Aracı Kurum Dağılımı - [01.02.2007]
Net Lot: 63,451 T. Lot: 122,595 Net/Toplam: %51.76 Net(5): -16,869 %-26.59
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 39710
Yüzde: 62.58
Maliyet: 1.595
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -56579
Yüzde: 89.17
Maliyet: 1.596
Alan Net Lot % Maliyet
AK YATIRIM 19702 31.1 1.589746
IS YATIRIM 5679 9 1.623587
FORTIS YATIRIM 5565 8.8 1.595274
DENIZ YATIRIM 4750 7.5 1.584842
HSBC YATIRIM 4014 6.3 1.590244
DIGER 23741 37.4 0
Satan Net Lot % Maliyet
YAPI KREDI YAT. 34356 54.1 1.598907
ECZACIBASI MEN. 8872 14 1.586988
POLEN MENKUL 6851 10.8 1.582264
SEKER YATIRIM 4500 7.1 1.613225
TURKISH YAT. 2000 3.2 1.586315
DIGER 6872 10.8 0
memoli55
01-02-2007, 15:51
evet atayo tarih yazmaya devam ediyor!:cry: aslanım benim!1.50 nin altında kapatmaz inşallah:grrr:
memoli55
01-02-2007, 16:12
hay maşallah nazar deymesin!!!:beurk: yürü be koçum kim tutar seni:grrr:
memoli55
01-02-2007, 16:19
sayın MÜHENDİS kapanış tahmininiz varmı?:cool: endeksin çıkışına denk geldik!:yes: millet endeks kağıtlarında oynuyor!:yes: bize ne zaman sıra gelir?:notr: :cry:
Yarın açılış seansı başlayacayak,
açılış sebet majdan olacak umarım yarın klmsn gibi olmaz,
8.18 ortalama ile kapattı şimdi bakıyorsun %10 zarar yazmış serbets marjla
Kapanışa yakın bir hareket yapıp bedelli öncesi bilgisi olmayan ky'yi mal sahibi yapmak isteyebilirler gibime geliyor.
Dikkat edin...
biginvest
01-02-2007, 17:49
Hareketine üfürdüğümün kağıdı:grrr: sabır sınırlarını zorlamaya devam ediyor..:mod: :mod:
Wallentine
01-02-2007, 18:18
Yatıp bekleyin ortaklığı...
zamanlama
01-02-2007, 18:55
Hareketine üfürdüğümün kağıdı:grrr: sabır sınırlarını zorlamaya devam ediyor..:mod: :mod:
bir rüzgar esiyor herkes atlıyo..sonra rüzgarı başlatan kesiyo,atlayanlarda dökülüyor sonuçta böyle oluyor..çıkmasının ve geri düşmesinin sebebi soymen..67 bin lot alıp satıyor..karı 300-400 ytl..:grrr:
kayseri38
01-02-2007, 19:08
:grrr: :cry: :arf: :mut: :) :yes: :cool:
kayseri38
01-02-2007, 19:09
olacak bişeyler yavaş yavaş
memoli55
01-02-2007, 22:34
Ata Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin çıkarılmış sermayesinin 11.600.000 YTL (%400) bedelli artırılarak 2.900.000 YTL’den 14.500.000 YTL’ye yükseltilmesinde artırılan sermayeyi temsil eden hisse senetleri, 2006 yılı faaliyetlerinden kar payı alma hakları bulunmadığından 02.02.2007 tarihinden itibaren “Yeni” olarak ayrı bir sırada işlem görecektir.
Şirketin eski hisse senetlerine kar payı dağıtılıp dağıtılmayacağı ve dağıtılacaksa miktarı belli olmadığından, mevcut sermayeyi temsil eden “Eski” ve artırılan sermayeyi temsil eden “Yeni” hisse senetleri ile rüçhan hakları 02.02.2007 tarihli Birinci Seanstan itibaren baz fiyat oluşuncaya kadar serbest marjla işlem görecektir.
02.02.2007 tarihinden itibaren İMKB Hisse Senetleri Endekslerinin hesaplanmasında, şirketin “Eski” hisse senetlerinin sermayesi 2.900.000 YTL, saklama oranı %95, “Yeni” hisse senetlerinin ise sermayesi 11.600.000 YTL, saklama oranı %95 olarak dikkate alınacaktır.
memoli55
02-02-2007, 01:11
anlaşılan bu forumda atayo ile pek ilgilenen yok gibi bu iyiye işaret olabilir
:wink: :wink: :notr: :notr: :yes: :yes: :cool: :super:
centethic
02-02-2007, 10:09
artık bu saatten sonra hareket falan olmaz bence. Hareket bedellinin tarihinin belli olmasından önce olmalıydı.
memoli55
02-02-2007, 10:24
artık bu saatten sonra hareket falan olmaz bence. Hareket bedellinin tarihinin belli olmasından önce olmalıydı.
bazen hareket sonra da olabiliyor!:yes: tabi olmayabiliyor da! :cry: bi görelim bakalım:super:
san pietro
02-02-2007, 11:15
aracı kurumumda piyasa emri verebiliyorum ama işlem gerçekleşti mi gerçekleşmedi mi 5 dk.dır göremiyorum. pes yahu...
online işlem yapılamıyor kagıdın fiyatı cıkmıyor ellede girilmiyor
Arkadaşlar anlayana bir soru? sizce atayo bu sene temettü verir mi verirse % kaç verir? anlayan anladı
san pietro
02-02-2007, 11:33
online işlem yapılamıyor kagıdın fiyatı cıkmıyor ellede girilmiyor
evet maalesef emir vermiştim öyle kaldı. online işlem yapılamıyor
zamanlama
02-02-2007, 11:33
Aracı kurum aradı 1,00 fiyattan bedelli kullanmak istiyormusun diye aradı..tüh akşam çoğunu satmasaydım keşke..1 + 1,60 =2,60 / 2 =1,30 fiyattan olucaktık galiba..
MÜHENDİS
02-02-2007, 11:56
rüchan fiyatlarını aracı kurumlarınızdan öğrenebilirsiniz. az önce rüchanlar 0.12 idi ama aracı kurumumla görüşme bitiş saatine yakın 0.09 a düştü. ne kadar hisseniz varsa o kadar rüchanınız olacaktır. 12 şubata kadar rüchanları satma gününüz. atayoy şuanki fiyatı 1.02 dolaylarında...ilk seans sonuna kadar rüchanlar serbest matjdan işem görecek ikinci seansla birlikta taban tavan uygulamasına geçilecek..
MÜHENDİS
02-02-2007, 12:03
IBS grafiğine göre sabah açılış sırasında rüchan 0.20 leri görmüş şuan 0.08 civarında..
MÜHENDİS
02-02-2007, 12:10
arkadaşlar KY olarak tam bir kumpasın içindeyiz öyle bir çember yapmışlar ki bize bedelliye katılmaya zorluyorlar sanki. rüchanları satsanız ne yazar zararımızın %10 u kadar bir nakite kavuşacağız. şuan için 1.02 lerden yeni hisse alınabilir gözüküyor ama hisseler birleşince fiyat ne olur kestirilemez.. açıkcası KY için çıkış yolu pek gözükmüyor...
zamanlama
02-02-2007, 14:13
yukarıdaki yazıyı yanlış yazmışım, düzelticektim ama zamanı geçmiş..1,00 fiyata Atayoy veriyolar..şuan fiyatı 1,01-1,02..%400 bedelli olduğu için elindekinin 4 katı veriyolar.. :ayy:
centethic
02-02-2007, 15:30
ya arkadaşlar ben olayı anlayamadım. Şimdi benim elimde bir miktar atayo var. 1.78 maliyetli. Rühcanları nasıl kullanıcam? kullanırsam ne olacak kullanmazsam ne olcak?
Bi yardımcı olabilirseniz sevinirim.
centethic
02-02-2007, 15:42
Aracı kurum aradı 1,00 fiyattan bedelli kullanmak istiyormusun diye aradı..tüh akşam çoğunu satmasaydım keşke..1 + 1,60 =2,60 / 2 =1,30 fiyattan olucaktık galiba.. demiş zamanlama
Doğrusu (4x1.00 + bugünkü fiyat)/5
olmayacak mı? eğer bu şekilde olursa bedelli kullanarak aldığımız senetleri de şu anki piyasa fiyatından satbiliyor muyuz?
hezarfen
02-02-2007, 15:43
elindeki hisse adedinin 4 katı kadar 1.00 maliyetle hisse alabilirsin, bu rüchan hakkı, daha sonra eski ve yeni birleştiğinde5.78/5ten büyük olursa kara geçersin
centethic
02-02-2007, 15:53
elindeki hisse adedinin 4 katı kadar 1.00 maliyetle hisse alabilirsin, bu rüchan hakkı, daha sonra eski ve yeni birleştiğinde5.78/5ten büyük olursa kara geçersin
o zaman 1,16 olursa 16.02.2007 de, kara geçmiş oluyorum öyle değil mi? ama tabi ne olacağı belli olmaz. Kağıt düştükçe düşüyor.
bir de mesela şu anda eski hisse senedi satışı yapılıyor mu? yani kağıdın değeri şu an 1.46. bu fiyattan kağıt alsam, bedelli de kullansam, maliyetim kağıt başına (1.46+4)/1.10 oluyor.
hezarfen
02-02-2007, 16:15
evet öyle, yani kaat 1.10un üzerinde kalırsa kar etmiş oluyosun.
hezarfen
02-02-2007, 16:18
o yüzden şu anki fiyattan alım yapmak mantıklı gibi geliyor bana ama iyi düşünmek lazım tabi
bu hisseye biraz para girişi olsa anında fırlayacak
centethic
02-02-2007, 16:27
hımmm. zararımızı en aza indirmek için mecbur kullanıcaz gibi duruyo o zaman. nerden bulaştık bu kağıda bilmem ki..
hezarfen
02-02-2007, 16:33
çoğunluk iş bankası ve akbank
Wallentine
02-02-2007, 18:28
Yaw yiyecem ben bu kağıdı, aklımızı çorba etti valla. Alsakdamı saklasak sarmısaklasakdamı naapsak...
takas bır zamanlar atada %40 dı ve 1. sıradaydı...
alma niyeti olanlar gidip 1.45 ten eski alacağı yerde 1.02 den yenisinden almaları faydalarına olur. Bu öngörü illada bu kağıtta fayda sağlamak isteyenler için geçerlidir. Şu pozisyonda ne ruchanlara sarılmak nede eskisine sarılmak fayda sağlamaz. Bakın 1.0 nominal değer ve bu bölünme gerçekten olacak nominal değere en yakın olan seçeneği seçmek mantıklıdır. Bu arada nominal değer altında kalırsa (eski fiyat) kağıt elinizde patlayabilir. Örnek: GRNYO....
memoli55
03-02-2007, 23:49
bence rüchanlar kapanana kadar eskiler zorda olsa bu fiyatlarda gezinir rüchan kapanınca eskiler 1.20 li fiyatlara yavaş yavaş geriler.:frown: daha aşağı gelirmi derseniz orasını tahmin edemiyorum :notr: zaman gösterecek.:notr: belki yo larda toplu bi ralli olursa kurtulma şansımız var:yes: ama pek umutlu değilim.:cry: bölünme öncesi hareket olmamasından anlamalıydık bi halt olmayacağını .:yes: bu saaten sonra bi mucize de beklemiyorum açıkçası.:beurk: maliyeti yüksek olmayanlar belki satıp kurtulmuştur:cool: :super:
memoli55
04-02-2007, 23:30
Yeni bir Şeker Piliç operasyonu mu
Borsa cuma günü ilginç bir olaya şahit oldu. Yüzde 400 bedelli bölünen Ata Yatırım Ortaklığı hisse senedi serbest marjdan dolayı bir anda yüzde 50 prim yaptı. oysa senedin ağırlıklı ortalaması 1.1 civarındaydı. Nitekim yeni hisse senedi 1.01 den işlem gördü. Böylece İMKB Şeker Piliç'de bir dönem yapılan eski-yeni operasyonunu bir kez daha yaşamış oluyor.
Ata Yatırım Ortaklığı'nda 1 lotu olan 4 bin lira vererek yüzde 400 bedelli sermaye arttırımına katıldı. Dolaşımda az olması nedeniyle eski hisse senedine aynı gün içerisinde yüzde 50 prim yaptırdılar. Oysa bu hisse senedinin eski ile yeni arasındaki farkın u kadar olması için temettünün de ciddi bir rakamda olması gerekiyor. Şimdi borsacılar soruyor: Ata Yatırım Ortaklığı'nda yeni bir "Eski-yeni"operasyonu mu yaşanıyor yoksa şirketin ciddi bir temettü vermesi mi söz konusu?"
:) :wink: :notr: :bad: :mut: :arf: :aww: :cry: :beurk:
alıntıdır
MÜHENDİS
04-02-2007, 23:39
atayo da neler oluyor anlamak mümkün değil. hisse bölünmeden önce 1.58 lerdeydi zaten. bölündü ao 1.11 oldu ATAYOR en fazla 0.20 gördü. 1/1 rüchan verildiğine göre hisse bölündüğünde elinde hissesi olan yatırımcı o gün Rüchanları satsaydı bir gün önceki kapanış fiyatlarını bulması gerekmezmiydi yani 1.58 e yakın bir rakamı. halbuki bölündüğü gün 1.11+0.22=1.33 FİYATI BULDU. . O HALDE HİSSE bölündüğünde yatırımcı otomatikman 0.25 zarar etti. daha sonra atayoe 1.47 ye yükselerek Rüchan da 0.8 e gevşeyerek bir gün önceki kapanış fiyatını yakalamaya çalıştı. yani 1.47+0.8=1.55 ki bir önceki kapanıştan bile düşük. işe böyle bakınca atayo bölündüğü gün aslında yükselmedi tam tersi bir miktar düştü bile..
memoli55
05-02-2007, 15:32
bence rüchanlar kapanana kadar eskiler zorda olsa bu fiyatlarda gezinir rüchan kapanınca eskiler 1.20 li fiyatlara yavaş yavaş geriler.:frown: daha aşağı gelirmi derseniz orasını tahmin edemiyorum :notr: zaman gösterecek.:notr: belki yo larda toplu bi ralli olursa kurtulma şansımız var:yes: ama pek umutlu değilim.:cry: bölünme öncesi hareket olmamasından anlamalıydık bi halt olmayacağını .:yes: bu saaten sonra bi mucize de beklemiyorum açıkçası.:beurk: maliyeti yüksek olmayanlar belki satıp kurtulmuştur:cool: :super:
rüchanların kapanmasını da beklemeyecekler gibi:grrr: :grrr: :grrr: :grrr:
MÜHENDİS
05-02-2007, 15:41
ATAYO yu bu hale getirenlerde kızaracak yüz varmı acaba.. SPK bu işe neden seyirci kalıyor ki... her zaman iş işten geçtikten sonra müdahale ediyorlar. resmen manüple yapıyorlar hissede...
Wallentine
05-02-2007, 16:04
Tüh Allah cezanızı versin adi herifler... Batırdınız ulan bizi...
ALLAH kurtarsın arkadaşlar
Ben bir süre önce elden cıkarmıştım zararınada olsa
inşallah sizde kurtulursunuz
sevgili takipçiler, buna kadar bölünen bir sürü yo vardı. Onları hiç takip etmediz mi? Ya bu kağıtlar ne zaman bölünse adam çarparlar. Sizi üzmek istemem ama edinmiş olduğum tecrübe bu kağıdın nominal değer altına geleceğidir. Onun için hala bu kağıtta bulunanlar eskiyi bırakıp yenisini almaları faydalı olabilir. Bu arada temmettü filan deyip onada inanmayın.....hiçbirşey vermezler.
hezarfen
06-02-2007, 16:39
bu fiyattan satmam, zaten yeni 1'in altında olursa hiçbi aracı kurum kullandırmaz rüchanı. bu durumda ne olur bilen var mı? :frown:
bu fiyattan satmam, zaten yeni 1'in altında olursa hiçbi aracı kurum kullandırmaz rüchanı. bu durumda ne olur bilen var mı? :frown:
lütfen grnyo örneğine bakınız. 43 milyon lot piayasa sürülmüştü ama katılan olmadığı için 31 milyon lot kullanılmadı. bu örneği inceleyin faydasını görürsünüz.
saygılar
biginvest
07-02-2007, 15:15
Beyler bi akıl verin.. Eskiyi satıp yeniyi almak daha mantıklı gibi, ne dersiniz.. Giderek eriyor paracıklar..:grrr: :grrr:
memoli55
07-02-2007, 17:36
eski kapanış 1.25 :cry: :beurk: bunlar bizi çıra gibi yaktılar:grrr: yandım anam:grrr: :grrr::grrr:
memoli55
07-02-2007, 17:39
rüchanlar ne zaman kapanıyordu ?.:notr: kapanana kadar bize rahat yok anlaşılan:beurk: :cry: :grrr:
hezarfen
07-02-2007, 19:14
15 şubat :ayy: :frown: :ayy: :frown: :ayy: :frown: :ayy: :frown: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr:
ali2colf
07-02-2007, 23:39
haberlerde hep 12 şubat yazıyor 15 şubatta nereden çiktı
TraderTR
08-02-2007, 00:07
Beyler bi akıl verin.. Eskiyi satıp yeniyi almak daha mantıklı gibi, ne dersiniz.. Giderek eriyor paracıklar..:grrr: :grrr:
Eyyy yatırımcıııı,
Örnekle açıklayayım;
Portföyde 10000 lot ATAYO var bedelli öncesi...
Senete bölündü ve portföyde 10000 tane ATAYO.R görünüyor değil mi??
Bende yok ama size kısa bilgi vereyim,
ATAYO.R = 0.03-0.04 değil mi?? EVET
ATAYO.Y= 0.99 - 1.00 değil mi?? EVET
Bedellileri nominal değer üzerinden 1.00'den kullanmayacak mıyım zaten?? EVET
giderim RÜÇHAN tahtasına 10000 lot malımı gömerim, 300 YTL paramaı alırım
40000 LOT yeni tahtasını alırım ARACI KURUMUMA talimat falan verip rüçhan kullanmak istiyorum falan demeye de gerek kalmaz...
HAA buradaki 300 YTL'yi güle güle harcayınız. veya 300 lot daha fazla alınız ;)
SOrusu falan varsa özelime yazsın aydınlatalım
SVG...
zamanlama
08-02-2007, 00:18
Bende bakiye 2 lot vardı onu 1,60dan 1,40 düştüğünde sattım..8 lotta bedelli geldi 1 fiyattan onuda bugün sattım 1 fiyattan.. rüçhanda falan gözüm yok..:bad:
stockbroker
08-02-2007, 00:28
rüchanlar ne zaman kapanıyordu ?.:notr: kapanana kadar bize rahat yok anlaşılan:beurk: :cry: :grrr:
*** Devam Eden R.H.K.P.: ATAYO.R (Kapanis tarihi : 12.02.2007).*** (07/02/2007 - 09:04:43)
-IBS-
biginvest
08-02-2007, 09:18
haberlerde hep 12 şubat yazıyor 15 şubatta nereden çiktı
Rüçhan kuponlarını 12'sine kadar satıp nakite çevirebilirsin.. Bedelliye katılmak içinse 15 Şubat (dahil)'a kadar süren var..
hezarfen
08-02-2007, 09:25
Geçmiş olsun beyler, hisseyi elinde tutanlara acaip bi kazık attılar, bu hissenin çok önceden gözaltı pazarına alınması gerekirdi, SPKnın umrunda bile değil böyle şeyler
Daha 6 ay önce % 480 bedelsiz arttırım yapmışlar güya hisse düşmeye başlamış,
elimdeki tüm hisse ve rüchanları serbest fiyattan satış emri verdim. daha dibine çok var gibi görünüyor.
biginvest
08-02-2007, 09:29
Eyyy yatırımcıııı,
Örnekle açıklayayım;
Portföyde 10000 lot ATAYO var bedelli öncesi...
Senete bölündü ve portföyde 10000 tane ATAYO.R görünüyor değil mi??
Bende yok ama size kısa bilgi vereyim,
ATAYO.R = 0.03-0.04 değil mi?? EVET
ATAYO.Y= 0.99 - 1.00 değil mi?? EVET
Bedellileri nominal değer üzerinden 1.00'den kullanmayacak mıyım zaten?? EVET
giderim RÜÇHAN tahtasına 10000 lot malımı gömerim, 300 YTL paramaı alırım
40000 LOT yeni tahtasını alırım ARACI KURUMUMA talimat falan verip rüçhan kullanmak istiyorum falan demeye de gerek kalmaz...
HAA buradaki 300 YTL'yi güle güle harcayınız. veya 300 lot daha fazla alınız ;)
SOrusu falan varsa özelime yazsın aydınlatalım
SVG...
Aynı fikirdeyim.. Yeni kağıdın piyasa fiyatı ile bedelli fiyatı arasında hiçbir fark yok ki bedelliye katılalım. Dediğin gibi rüçhan müçhan kullanmadan yeni kağıt alsak da aynı kapıya çıkıyor zaten.. Bir bakıma, dışarıdaki yatırımcı da bizimle aynı koşullarda bedelliye katılmış oluyor bu durumda.. Ne biçim iş bu..:grrr: :seyt:
biginvest
08-02-2007, 09:41
Geçmiş olsun beyler, hisseyi elinde tutanlara acaip bi kazık attılar, bu hissenin çok önceden gözaltı pazarına alınması gerekirdi, SPKnın umrunda bile değil böyle şeyler
Daha 6 ay önce % 480 bedelsiz arttırım yapmışlar güya hisse düşmeye başlamış,
elimdeki tüm hisse ve rüchanları serbest fiyattan satış emri verdim. daha dibine çok var gibi görünüyor.
Evet portfoy değeri daha fazla azalmadan tümünü satıp, ya yeni almak ya da satmışken bu lanet hisseden tamamen çıkıp başka bir kağıda geçmek daha mantıklı...
hezarfen
08-02-2007, 11:44
bi varyo'ya bak bi de buna bak :grrr: :grrr:
hezarfen
09-02-2007, 15:47
Sanırım borsadaki en ümitsiz hissyei seçmişiz, geçmiş olsun
selçuk efendi
09-02-2007, 15:51
bi varyo'ya bak bi de buna bak :grrr: :grrr:
Sanırım borsadaki en ümitsiz hissyei seçmişiz, geçmiş olsun
eminim, varyo topiğinin eski sayfalarında da bu tarz yazılar vardı...
Wallentine
12-02-2007, 15:14
Game over ...
hezarfen
12-02-2007, 15:46
Game over.... yani oyun bitti asıl şimdi görün neler olacak anlamında mı yoksa oyun bitti kaybettiniz anlamında mı ?
Wallentine
12-02-2007, 16:29
Ky eninde sonunda hep kaybeder o başka, ama buradaki oyunun daha yeni birinci perdesi kapandı...
hezarfen
15-02-2007, 12:45
sonunda :)
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.