View Full Version : ATAYO Ata Yat.Ort.
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
biginvest
10-07-2007, 17:51
evet dediğim seviyelere gelmeye başladı her zamanki hareketini yaptı milleti maliyetlendirdiler iki ay daha buralarda tutarlar kağıdı sonra bir hop 1.10 üstü ordan bir aşağı daha bir yıl sonra 1.50 yaparlar bu kağıttan kimse kazanamaz spek dışında arkadaşlar maliyet çok düşük olacak ve takip edip aza kanaat getireceksin ama bunun için bu kağıda ne gerek var ki ...
Bugün endeksteki düşüşün etkisiyle 1.10 altını gördü ama kağıt aslında 1.10'u kırdı..Yarın tavan gelebilir:he:
Bugün endeksteki düşüşün etkisiyle 1.10 altını gördü ama kağıt aslında 1.10'u kırdı..Yarın tavan gelebilir:he:
sayın biginvest akşam akşam çok güldüm tavan ha :biggrin::biggrin::biggrin:
inşallah tavan olurda Allahta sizi güldürür ...
secere33
10-07-2007, 21:53
tsalci;
çağrı merkezini aradım dedimki sizin kağıt uzun zamandır hareketli degil hatta bugün sanırım %5 lik bir düşüş var biraz alalım dedim ama çağrı merkezindeki bay arkadaş şu an için pek önerdigimiz bir kağıt degil dedi kağıt 1 gün sonra çıkış yaptı hemde ne çıkış .. o yüzden kağıda da sahibine de güvenmiyorum geçen seneki çıkışı hatırlayan bilir
Evet geçen sene ne yaptıklarını hatırlıyorum
yine böyle aylarca bekledim. Genel kurul kararı çıkana dek
bir Cuma günüydü bedelsiz hisse dağıtılmayacağı yönünde bir karar alındı diye okudum ve ben o gün zarardan sattım.
Pazartesi şirketten yine bir haber geldi ve Yönetim kurulu kararımızca (tam hatırlamıyorum ama) %400 civarında bedelsiz verileceği yönünde bir karar çıktı ve kağıt bir iki seans tavan yaptı.
Bende o zaman anladım bu kağıdın nasıl bir illet olduğunu. Gel gör ki bir gün geldi yine bu illet kağıda bulaşık Allah yardımcımız olsun....:grrr:
tsalci;
çağrı merkezini aradım dedimki sizin kağıt uzun zamandır hareketli degil hatta bugün sanırım %5 lik bir düşüş var biraz alalım dedim ama çağrı merkezindeki bay arkadaş şu an için pek önerdigimiz bir kağıt degil dedi kağıt 1 gün sonra çıkış yaptı hemde ne çıkış .. o yüzden kağıda da sahibine de güvenmiyorum geçen seneki çıkışı hatırlayan bilir
Evet geçen sene ne yaptıklarını hatırlıyorum
yine böyle aylarca bekledim. Genel kurul kararı çıkana dek
bir Cuma günüydü bedelsiz hisse dağıtılmayacağı yönünde bir karar alındı diye okudum ve ben o gün zarardan sattım.
Pazartesi şirketten yine bir haber geldi ve Yönetim kurulu kararımızca (tam hatırlamıyorum ama) %400 civarında bedelsiz verileceği yönünde bir karar çıktı ve kağıt bir iki seans tavan yaptı.
Bende o zaman anladım bu kağıdın nasıl bir illet olduğunu. Gel gör ki bir gün geldi yine bu illet kağıda bulaşık Allah yardımcımız olsun....:grrr:
genel kurul ne zaman bilginiz varmı
secere33
11-07-2007, 12:33
Genel kurul hakkında bir bilgim yok
secere33
11-07-2007, 16:18
bugün yine eski seviyelerine gelip 1.07 seviyesini test edecektir...mantıklı olanda bu zaten...çıkacak olsaydı tavandan kapatması gerekirdi ama olmadı...yarın çift seans tavan yapmadıkça asla gitmez hala dediğim gibi pahalı duruyor ...ama 1 altına gelir gelmez fullerim 0.90 lara yani sonra 10 ay bakmam 10 ay sonra prim yapar nasıl olsa...
bugün sizin söylediğiniz 1,07 sevisesini test etti
bakalım yukarıda nereyi test edecek
secere33
11-07-2007, 16:47
ne kadar uğraştılarsa da dikkatleri kağıdın üzerine çekemediler
bir iki kademe yükselirken, birileri kafasına vuruyor ve geriyerine geliyor
bir iyi yanı da işlem hacmi son bir haftadır iyi gidiyor :super:
yatırım tavsiyesi değildir...
secere33
12-07-2007, 12:03
ATA YATIRIM AZINLIK HİSSESİNİ, MENA TRANSFORMATION FUND'A SATTI
Dubai Finansal Hizmetler Kurumundan yedi ay önce gerekli yetki
belgesini alarak Uluslararası Finans Merkezinde 'Ata Invest Dubai'
şirketini kuran Ata Yatırım, azınlık hissesini Körfez bölgesinin
özel yatırım fonlarından Mena Transformation Fund I LP'ye sattı.
Ata Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin azınlık
hissesinin, Levant Capital tarafından yönetilen ve Ortadoğu
bölgesinde faaliyet gösteren bir yatırım fonu olan Mena
Transformation Fund I LP'ye satıldığı bildirildi. Açıklamada,
gerçekleştirilen satış işleminin, Ata Yatırım'ın Körfez ülkeleri ile
Türkiye arasında sınır ötesi iş imkanlarına yatırım yapma ve
Ortadoğu'nun önde gelen bölgesel ve uluslararası oyuncularına
yatırım bankacılığı hizmetleri sunma vizyonunun bir uzantısı olduğu
belirtilerek, 'Ata Yatırım, Levant Capital'in tecrübe ve gücünden
alacağı destekle Körfez bölgesindeki kurumsal finansman ve varlık
yönetimi hizmetlerini daha ileri noktalara taşımayı hedefliyor'
denildi.
Ata Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu da konuya ilişkin
yaptığı açıklamada, Körfez bölgesinden stratejik bir hissedara sahip
olmaktan dolayı memnun olduklarını ifade ederek, 'Körfez bölgesi son
yıllarda büyük bir ekonomik büyüme gerçekleştirerek kurumsal
yatırımlar için kilit öneme sahip bir pazar haline geldi. Ata
Yatırım da bölgenin önde gelen yatırım bankalarından biri olmayı
hedefliyor' dedi. Körfez ve Türkiye arasında bir yatırım köprüsü
olmak amacıyla geçen yıl sonu Dubai Uluslararası Finans Merkezinde
'Ata Invest Dubai' şirketini kurduklarını hatırlatan Kurdoğlu, Ata
Yatırım olarak bölgenin uzun vadeli büyüme potansiyeline ve
Dubai'nin iş dünyasının uluslararası merkezlerinden biri olarak
pozisyonuna güvendiklerini kaydetti. Kurdoğlu, Levant Capital ile
gerçekleştirdikleri ortaklığın Ata Yatırım'ın bölgenin ekonomik
entegresyon sürecindeki rolünü daha da ileri götüreceğine inandığını
ifade etti.
Levant Capital CEO'su Salameh Sweis ise 'Körfez'e açılan ilk Türk
finansal hizmet firması Ata Yatırım ile kurduğumuz bu ortaklık,
Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin
geliştirilmesinde önemli görevler üstlenecek, aracılık yapacak'
dedi.
Bu haberin hisseye ne gibi faydası olacak açılışta göreceğiz..
Geçen ki çıkışın sebebi bu heberin belirtileri olmasın.
--------------------
YAtırım tavsiyesi değildir...
Bu haberin hisseye ne gibi faydası olacak açılışta göreceğiz..
Geçen ki çıkışın sebebi bu heberin belirtileri olmasın.
pek hareket getirecegini ummuyorum yoksa çoktan birileri malı günler öncesinden alırdı ama adamlar ne zaman hareket olsa tepesine vuruyorlar
bu kağıt ilerki haftalarda hareket yapıcak sanırım :beurk::beurk::beurk::grrr::grrr:
Bu bilgiye nereden ulaştınız ? Pek etkisi olmadı sanırım. Artış yok hissede:notr:
biginvest
12-07-2007, 15:26
Borsa yeni rekora gidiyor, ata'da tık yok..Alıştan çok satış var hissede :grrr::grrr: Neyse ki burvadan aldığım 3-5 kuruş biraz teselli oldu..:)
secere33
12-07-2007, 15:54
Hisseyi aldığım fiyata sattım
Kalanlara bol şans..
----------------------
Yatırım tavsiyesi değildir...
lanet olası kağıt
size tüm kalbimle katılıyorum ..........:grrr::grrr::grrr::grrr::beurk::beurk::b eurk:
mimmurat06
12-07-2007, 16:38
arkadaşlar hisseye 1,12 satış verdim bu seferde 1,12 yi bir türlü görmüyor bütün yatırım ortaklıkları tavan yapıp duruken biz bakıyoruz acaba atayo ne zaman atak yapacak
arkadaşlar hisseye 1,12 satış verdim bu seferde 1,12 yi bir türlü görmüyor bütün yatırım ortaklıkları tavan yapıp duruken biz bakıyoruz acaba atayo ne zaman atak yapacak
3-5 aya kadar yapar sanırım :grrr::grrr::grrr: 1 -2 kademe yukarı
mimmurat06
12-07-2007, 17:43
1,12 talimatımın kağıt 1,12 den kapatmasına rağmen sadece çok az miktarı gerçekleşmiş nasıl oluyor anlayamadım artık atayo yükselecek diyebilirmiyiz
1,12 talimatımın kağıt 1,12 den kapatmasına rağmen sadece çok az miktarı gerçekleşmiş nasıl oluyor anlayamadım artık atayo yükselecek diyebilirmiyiz
1.11 aktif satış 1.12 aktif alıştır o yuzden 1.11 kademesi kalkana kadar işlemler emir sırasına göre yapılır kağıdınızın satılmama nedeni bu.. sıra size gelmiş seans bitmiş neyse buralarda biraz daha oyalanacak gibiyiz yarın satarsınız..
miska2019
12-07-2007, 18:35
eee artık yarin 1,24 göreceğiz
sayın miska2019 sanırım tanıdıklarınız var böyle kesin konuşunca insanın aklına birşeyler geliyor ..:super::super:
ŞAKA YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM 1,24 YERİNE 1,04 YAZMALISIN
miska2019
12-07-2007, 20:04
ben ne yazdığımın farkındayım. evet çok ii bi tanidığim var atayo ....
mimmurat06
12-07-2007, 21:05
söyledikleriniz inanmak istiyorum lakin kağıt güven vermiyor nerde o günler:aww:
sayın miska2019 ata nın önerdiği kagıtlar zaman bakımından geçte olsa çıkıyor örneyin bir kagıt önerisi yaptılar 3 veya 4 hafta gibi bir sürede kazandırıyor ben hep takip etmişimdir kagıdı söylerler sonrar kagıt 5 - 10 kademe geri gelir .. sonra tutabilene aşk olsun ama sabretmek gerekiyor..
mimmurat06
13-07-2007, 11:11
bugünde atayo da tık yok
sayın miska2019 ata nın önerdiği kagıtlar zaman bakımından geçte olsa çıkıyor örneyin bir kagıt önerisi yaptılar 3 veya 4 hafta gibi bir sürede kazandırıyor ben hep takip etmişimdir kagıdı söylerler sonrar kagıt 5 - 10 kademe geri gelir .. sonra tutabilene aşk olsun ama sabretmek gerekiyor..
sanırım siz atayla çalışıyorsunuz :yes:
mimmurat06
13-07-2007, 23:43
BEN 1,24 DEN VAZGEÇTİM EKSİDE KAPATIYOR BİRDE NE ZAMAN BEKLEYİŞLERİMİZİN NETİCESİNİ ALACAZ
sanırım siz atayla çalışıyorsunuz :yes:
Evet ata ile çalışıyorum çokta para kazandırdılar söyledikleri dedigim gibi orta vade kesin kazandırıyor .. ama kendi kagıtlarında iş yok ... ama bu aralar atadan paramı farklı yatırımlar için çekmek zorunda kaldım.. hisse önerilerini takip etmenizi tavsiye ederim
Arkadaşlar,atayo dan anladığımız kadarı ile borsa gidiş yönü ile ilgili pek bir alakası yok.Bu durumda önümüzde ki günlerde borsanın gidişatı geriye bir dönüş gerçekleştireceğine göre Atayo nun yükselme zamanı gelmiş olacaktır.Benim anladığım bu kağıt bize 1.07 nin altını artık göstermez.Biz dibi gördük.Bundan sonra ileri yönde seyredecektir.Kesinlikle al sat tavsiyesi değildir.Herkese iyi şanslar.
Ata Yatırım’ın yüzde 7`si Körfezli Mena`ya satıldı
Yedi ay önce Dubai'de 'Ata Invest Dubai' şirketini kuran Ata Yatırım'ın yüzde 7'si Körfez bölgesinin özel yatırım fonlarından Mena Transformation Fund I LP’ye satıldı.
REFERANS GAZETESİ
Ata Yatırım Menkul Değerler'in yüzde 7'si Levant Capital tarafından yönetilen ve Ortadoğu bölgesinde faaliyet gösteren bir yatırım fonu olan Mena Transformation Fund I LP’ye satıldı. İki taraf arasında yapılan gizlilik sözleşmesi nedeniyle satış fiyatı ve hisse miktarı sır gibi tutulurken, kulislerde işlemin bedelsiz gerçekleştirilmiş olabileceği konuşuluyor. Ana yatırımcıları arasında ABD’nin dördüncü büyük bankacılık kuruluşu olduğu bildirilen Wachovia Corporation’ın da bulunduğu Mena Transformation Fund'un, yüzde 7 hisseyi bedelsiz aldığı, bunun karşılığında ise Türkiye'de ve Türkiye üzerinden yapılacak tüm işlemleri Ata Yatırım kanalıyla gerçekleştireceği söyleniyor.
Fiyat ve hisse oranı sır
Dubai Finansal Hizmetler Kurumu'ndan yedi ay önce gerekli yetki belgesini alarak Uluslararası Finans Merkezi'nde Ata Invest Dubai şirketini kuran Ata Yatırım'dan dün yapılan yazılı açıklamada, azınlık hissenin Körfez bölgesinin özel yatırım fonlarından Mena Transformation Fund I LP’ye satıldığı bildirildi. Ancak ne hisse oranı, ne de satış fiyatı hakkında, taraflar arasında imzalanan gizlilik sözleşmesi nedeniyle bir açıklama yapılmadı. Referans'a bilgi veren konuya yakın bir kaynak, şirketin yüzde 7'sinin satıldığını bildirdi. Uzmanlar satışın bedelsiz yapılmış olabileceğini belirterek, Ata Yatırım'ın asıl kazancının bu fonun işlemlerinden alacağı komisyonla olabileceğini belirtiyorlar. Ata Yatırım yetkilileri ise söz konusu iddiaları doğrulamamakla birlikte, fiyatı açıklamamak konusunda ısrarlılar.
Yatırım bankacılığı hedefi
Ata Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamada ise satış işleminin, Ata Yatırım’ın Körfez ülkeleri ile Türkiye arasında sınır ötesi iş imkanlarına yatırım yapma ve Ortadoğu’nun önde gelen bölgesel ve uluslararası oyuncularına yatırım bankacılığı hizmetleri sunma vizyonunun bir uzantısı olduğu ifade edildi. Açıklamaya göre, Ata Yatırım, Levant Capital’in tecrübe ve gücünden alacağı destekle Körfez bölgesindeki kurumsal finansman ve varlık yönetimi hizmetlerini daha ileri noktalara taşımayı hedefliyor.
Ata Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Kurdoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, Körfez bölgesinin son yıllarda kurumsal yatırımlar için kilit öneme sahip bir pazar haline geldiğini belirterek, Ata Yatırım da bölgenin önde gelen yatırım bankalarından biri olmayı hedefliyor. Levant Capital ile ortaklığımız Ata Yatırım’ın bölgenin ekonomik entegresyon sürecindeki rolünü daha da ileri götürecektir” dedi.
Levant Capital Yönetim Kurulu Başkanı ve Kingdom Holding Company Başkanı Prens Khaled bin Alwaleed bin Talal Alsaud ise “Ata Yatırım, büyüme hedeflerini gerçekleştirirken Levant Capital’in Körfez’deki engin deneyiminden yararlanacaktır” dedi. Levant Capital CEO’su Salameh Sweis da “Ata Yatırım ortaklığı Körfez ülkeleri ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesinde önemli görevler üstlenecek, aracılık yapacak” dedi.
Ata Yatırım, kurulduğu 1991 yılından bu yana, kurumsal finansman ve sermaye piyasası aracılık işlemleri alanında gerek yerli gerek yabancı kurumsal ve bireysel müşterilere araştırma destekli hizmet veriyor. Son yıllarda uluslararası ağını genişletme yolunda adımlar atan Ata Yatırım'ın, ABD'de bir ofisi, Almanya'da stratejik ortaklığı ve Dubai Uluslararası Finans Merkezi'nde bir şirketi bulunuyor. Ana yatırımcıları ABD’nin dördüncü büyük bankacılık kuruluşu olan Wachovia Corporation’ın da bulunduğu Mena Transformation Fund I LPise 2006’da Levant Capital tarafından kuruldu.
Şirketin %7 si satıldığına göre satın alan şirket hisselere çağrıda bulunması gerekmez mi ? ve spk ya böyle bir başvuru oldumu bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsa ...
bu tahta 1,00 - 1,15 bandında döner döner dururmu olcak hep yaww
bir kağıdın göz yaşları....koptu kopacak arkadaşlar aşağıya alım için bir fırsat bence bu ....ki gelecektir an meselesi....
Wallentine
18-07-2007, 15:55
Ses yok şşşş.... Uyumaya devam zzzzzzzzzzzzzz....
Ses yok şşşş.... Uyumaya devam zzzzzzzzzzzzzz....
girdigi komadan çıkamıyor doktorlar çabalıyor ama umut yok diyorlar:frown: genede Allahtan ümit kesilmez belki Komadan çıkarda hepimizin yüzü güler ..:he: eski günleri çok özledik ...:he::he:
biginvest
19-07-2007, 11:26
Bırakın spekleri artık küçük yatırımcı da oynamıyor kağıtla..Herkes pusuya yatmış speklerin el atmasını bekliyor sanırım..Kağıtta hiç işlem yok nerdeyse..:grrr::grrr:
Bırakın spekleri artık küçük yatırımcı da oynamıyor kağıtla..Herkes pusuya yatmış speklerin el atmasını bekliyor sanırım..Kağıtta hiç işlem yok nerdeyse..:grrr::grrr:
ufaktan uğraşıyoruz belki adamın aklına gelir diye ama olmuyor tık yok
bizim spekler izinli herhalde yaprak kıbırdamıyor
Wallentine
19-07-2007, 16:48
Borsa %3 artmış bunda tık yok, bu eminim benim satmamı bekliyordur. Ama çok bekler, uykuya devam zzzzzzzzzzz.....
biginvest
19-07-2007, 17:29
Ohaa beaa.. % 4 oldu nerdeyse, mal kağıt gitmiyor.:grrr::grrr::grrr:
biginvest
19-07-2007, 17:35
son 30 saniyedeki alımlarla 1.10'dan kapattı ama yarın yine aşağı sarkacak büyük ihtimalle..Uyuz kağıtt:grrr::grrr::grrr:
son 30 saniyedeki alımlarla 1.10'dan kapattı ama yarın yine aşağı sarkacak büyük ihtimalle..Uyuz kağıtt:grrr::grrr::grrr:
YARIN HEDEF 1,07 - 1,08
BATTIM ANAAAAAAAAAAMM KURTAR BENİ... :(
biginvest
20-07-2007, 11:52
Gitmiyor ve gitmeye de niyeti yok.. Pazartesi seçim sonuçları belli olduğunda akp'nin tek başına iktidar olamaması halinde-ki büyük ihtimalle öyle olacak- endeksle beraber daha da düşecektir.. İşte bu süreçte diver10'un bahsettiği 0.90'lı seviyeleri görebilir.. Şahsen ben bugün borsadan çıkıp, nakite geçiyorum..:arf:
akp tek başına olmaya olur..akp 310- chp 130- mhp 80-bu hisselere ilk gün dehşet yansıyacak bu kesin..hatta 1 hafta belirli bi coşma olabilir..yo lara gelince kendini en çok sıkan vede atağa geçmesi an meselesi olan ata p.tesiden itibaren ilk çıkış ivmesini alabilir..eski gün günler tekerür edermi bilemem...şahsen siyasi kaos olmasın 200 i görüceğine inanıyorım en az...
Wallentine
20-07-2007, 13:56
akp tek başına olmaya olur..akp 310- chp 130- mhp 80-bu hisselere ilk gün dehşet yansıyacak bu kesin..hatta 1 hafta belirli bi coşma olabilir..yo lara gelince kendini en çok sıkan vede atağa geçmesi an meselesi olan ata p.tesiden itibaren ilk çıkış ivmesini alabilir..eski gün günler tekerür edermi bilemem...şahsen siyasi kaos olmasın 200 i görüceğine inanıyorım en az...
Yaz usta yaz, azıcık moral bulalım. Fıtık etti bu adiler bizi...
biginvest
23-07-2007, 15:22
akp tek başına iktidar oldu, bari atadan teselli buluruz dedik ama yine bişey yok lavuk kağıtta..:grrr::grrr:
Not : Cuma talimat vermeme rağmen satamadım..:wink:
Wallentine
23-07-2007, 15:27
Borsa rekor üstüne rekor kırıyor hale bak,fırsatçı sürüngenler ....
mimmurat06
23-07-2007, 15:37
diğer kağıtlar çıkarken biz izliyoruz atayo ne zaman hareketlenecek bıktırdı artık....::::(((((
gerçekten oyuncuları tebrik etmek lazım....niyet ky yi bıktırmaksa gerçekten bıktırdılar.Borsa %4 ve 2500 puan yükseldi.....ve bizim ki yine 0(sıfır)
Wallentine
23-07-2007, 15:48
Kasılma sensları bunlar, kimbilir daha ne kadar sürer. Doğum dediğin sancılı olur.
mimmurat06
23-07-2007, 15:53
atayo yerine biz doğuracaz nerdeyse yükselecekse yükselsin artık....
evet ya....evet....en sonunda kendini buldu galiba.Gün sonunda yükselişle tamamlarsa süper........
biginvest
23-07-2007, 16:34
Ayıp olmasın diye oynamaya başladılar hafiften.. Ufak lotlar ama ara sıra gelen büyük alımlar da var.. bu defa gidebilir mi acaba:notr:
big silence
23-07-2007, 16:36
Ayıp olmasın diye oynamaya başladılar hafiften.. Ufak lotlar ama ara sıra gelen büyük alımlar da var.. bu defa gidebilir mi acaba:notr:
Balon gibime geldi ama :notr:
biginvest
23-07-2007, 16:40
Balon gibime geldi ama :notr:
Kaçıncı balon bu yaaa. Borsa çok yükseldi, olmuyor ata..:grrr::grrr::grrr:
yaptı yapacağını yine.....:(
yarını görmek lazım...yarın borsa hızını geriye çevirirse ve bizimki de ona uyarsa bittik ....
kahretsin yaaaa ne aptalım ben...
keşke 1,13-1,14 ten satsaydım...
mimmurat06
23-07-2007, 22:26
kahretsin yaaaa ne aptalım ben...
keşke 1,13-1,14 ten satsaydım...
bende o seviyelerden satmadığıma pişmanım fıtık etti adamı:::::((((((((((
arkadaşlar,öğleden sonra 1.13-1.14 ü görebilir kendinizi üzmeyin.Dün ve sabah test etti oraları.Esas önemli olan 1.20 leri görmesi gerektiğidir.
biginvest
24-07-2007, 15:18
Şu bereketli zamanda borsadan para kazanamıyoruz yuh beaaa..:grrr::grrr::grrr:
Sabah 0.49'dan ufak bi miktar memsaya daldım.. Kağıt tavan tavan çekti yine.. Ama deyin ki ne kadar kazandın : 30 ytl..:grrr::grrr::grrr:
balon değilse yine hareket başladı.....ancak büyük ihtimalle balon
mimmurat06
24-07-2007, 17:06
balon değilse yine hareket başladı.....ancak büyük ihtimalle balon
bu kağıttan ancak cacık olur yazık oldu bizlere 1,12 satış vermiştim o bile gerçekleşmedi
sanki "okant" ve "varyo" yu kaçırıcağız gibi..
Wallentine
24-07-2007, 17:23
Çok prim yaptıya bu şimdi, yarın öbür günde paldır küldür aşağı gelir...
biginvest
25-07-2007, 12:04
Yürrrrrrrrrrrrrrrrrrrüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü üü ancaa gidersinnnnnn deveeee:grrr::grrr::grrr:
Bi kısmını satıp dün memsaya girdim ve iyi ki de girmişim.. Daha çok bekleriz biz bu deveyiii..
Yürrrrrrrrrrrrrrrrrrrüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü ancaa gidersinnnnnn deveeee:grrr::grrr::grrr:
Bi kısmını satıp dün memsaya girdim ve iyi ki de girmişim.. Daha çok bekleriz biz bu deveyiii..
tebrikler.....ben zararın kapanması için bekliyorum....ilk fırsatta bende aynen yolcuyum...bu heriflerle ve bu kağıtla uğraşmaya değmez.
bu pis kağıt hep 1,05-1,15 bandında mı gidecek :(
Wallentine
25-07-2007, 16:13
Hepsinin bir vakti var...
Borsa işte,
aut disce aut discede
(either learn or leave)
biginvest
25-07-2007, 16:57
Hepsinin bir vakti var...
Borsa işte,
aut disce aut discede
(either learn or leave)
Elbet gidecek, hem de pis gidecek ama borsayı her gün takip eden biri olarak beklemek bayıyor bi noktadan sonra.. Ben de ne şiş yansın ne kebap diyerek yarısını satıp memsaya girdim.. Ama eğer hareket etmezse bi süre sonra topyekun atadayım yine.. Parayı çuvallamadan yakasını bırakmam atanın:)
Edit: Hareketini daha yapmamış bir kağıt olarak aslında şu an hiç çekinmeden girilebilecek bir kağıt..Ama galiba biraz sabırsızız.. Millet çıkmış aya, biz kalmayalım yaya dedik :)
"okant" yürüdü....
yarında "varyo" yürür.Bizimkinde tık yok.(biraz hareket var gerçi)
Yarın toparlarsa aynen bizi "varyo" ya yönlendirir.O treni kaçırmak istemiyorum.
al sat tavsiyesi değil arkadaşlar sadece kendi yorumum ve paylaşmak istedim.
Wallentine
25-07-2007, 17:54
Varyo'nun trenliği mi kaldı? Operasyon yiyen kağıtlara dikkat etmek lazım, adamı bir anda eşşekten düşmüşe çevirirler...
Varyo'nun trenliği mi kaldı? Operasyon yiyen kağıtlara dikkat etmek lazım, adamı bir anda eşşekten düşmüşe çevirirler...
Eşekten düşmek olsa yine iyi :he:
Adamı kamyon çarpmışa döndürürler bunlar :notr:
piyasada o kadar kağıt varken VARYO ile uğraşmam şahsen :super:
bu kağıttan olsa olsa tuvalet kağıdı olur....
mimmurat06
26-07-2007, 11:25
bu sefer hareketlenir mi acaba ne dersiniz
zamanında "tektu" yu hatırlarsınız 0.80 lere düşürdüler ,oyun oynuyorlar dediler,ve kaçınılmaz gerçek....2 ayda 3.60 ı vurdu........zaten borsa bir kumar değil mi?gidecek kağıdı yakalamak gerekmiyor mu?(bu arada tektu şimdi yine aşağı doğru gidiyor,bir senede yine bulur 1.00 leri ,sonra yine ver elini yukarı)
Not:sadece kişisel yorumlar,bağlayıcı bir şey değildir arkadaşlar,sohpet ediyoruz.
biginvest
26-07-2007, 12:19
zamanında "tektu" yu hatırlarsınız 0.80 lere düşürdüler ,oyun oynuyorlar dediler,ve kaçınılmaz gerçek....2 ayda 3.60 ı vurdu........zaten borsa bir kumar değil mi?gidecek kağıdı yakalamak gerekmiyor mu?(bu arada tektu şimdi yine aşağı doğru gidiyor,bir senede yine bulur 1.00 leri ,sonra yine ver elini yukarı)
Not:sadece kişisel yorumlar,bağlayıcı bir şey değildir arkadaşlar,sohpet ediyoruz.
Tektuya girilmez artık..Bugün düşen endekse rağmen % 5'in üzerinde artan 16-17 kağıt var.. Demek ki hava iyimser herşeye rağmen.. ata ise uyumaya devam..:grrr::grrr::grrr: Keşke atadan tamamen çıkıp memsaya girseydim.. 3 günde % 30 yaptım memsada..:super:
Tektuya girilmez artık..Bugün düşen endekse rağmen % 5'in üzerinde artan 16-17 kağıt var.. Demek ki hava iyimser herşeye rağmen.. ata ise uyumaya devam..:grrr::grrr::grrr: Keşke atadan tamamen çıkıp memsaya girseydim.. 3 günde % 30 yaptım memsada..:super:
yavaş yavaş "memsa"dan çıkmayı düşünsen iyi olur....Başbakan ın Adana seyahatine kadar düşüşe girer,ondan sonra aynen yine tavan....
biginvest
26-07-2007, 12:29
yavaş yavaş "memsa"dan çıkmayı düşünsen iyi olur....Başbakan ın Adana seyahatine kadar düşüşe girer,ondan sonra aynen yine tavan....
Bugün kaçabilirim ama kara girmişken de çıkası gelmiyor insanın, azla yetinmeyi bilmek lazım tabii 3 günde 1.000 ytl.. Allah bereket versin..:super:
arkadaşlar burası ATAYO topiği değil mi TEKTU-MEMSA neden yazılıyor ki..
biginvest
26-07-2007, 13:10
Ne yapalım kardeş, atada bi hareket olmayınca muhabbet oralara kayıyor ister istemez.. ata hakkında konuşacak birşey yok gibi.. Bekliyoruz işte kıpırdamasını:super:
atayo bizi uyutunca bizde diğer hareketli olanları paylaştık...şu anda bekliyoruz ,atayo da sağolsun bize yazacak bir şey bırakmıyor,canımız sıkılmasın bari...:)
atayo bizi uyutunca bizde diğer hareketli olanları paylaştık...şu anda bekliyoruz ,atayo da sağolsun bize yazacak bir şey bırakmıyor,canımız sıkılmasın bari...:)
haklısınız valla. salında bu topikte yemek tarifi bile yazılır .... en çok sevilen ama alınıp bir türlü yenemeyen tatlılar gibi...çünkü paralar atayo ya bağlandı bekliyoruz..:he:
27/07/2007 08:00
SPK, ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER'İN SERMAYE ARTIRIMINI ONAYLADI
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Ata Yatırım Menkul Kıymetler'in
sermaye artırımını onayladı.
SPK Haftalık Bülteni'nde konu ile ilgili şu açıklama yer aldı:
"Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin sermayesinin 16.725.000
YTL’dan 19.600.000 YTL’na arttırılması başvurusu kabul edilmiş olup,
bu artırım sırasında ortaklık yapısı değişikliği bulunmamaktadır."
Foreks Haber Merkezi
mimmurat06
27-07-2007, 10:19
27/07/2007 08:00
SPK, ATA YATIRIM MENKUL KIYMETLER'İN SERMAYE ARTIRIMINI ONAYLADI
Sermaye Piyasası Kurulu(SPK), Ata Yatırım Menkul Kıymetler'in
sermaye artırımını onayladı.
SPK Haftalık Bülteni'nde konu ile ilgili şu açıklama yer aldı:
"Ata Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.’nin sermayesinin 16.725.000
YTL’dan 19.600.000 YTL’na arttırılması başvurusu kabul edilmiş olup,
bu artırım sırasında ortaklık yapısı değişikliği bulunmamaktadır."
Foreks Haber Merkezi
bu haberin sonrasında atyo artar mı
Borsa kötü bir döneme girdi,"Atayo" buna uymasın yeter.2 günde %7 düşüş var.Bizim ki 1.10 dan 1.08 e......eğer aşağı kırıp biranda bu dönemde gitmezse yırtarız gibi geliyor.
1,05 den aldım
1,13 ten sattım... sıkıcı bi kağıt....
PİYASADA ACTİON KAĞITLAR A DÖNÜOM BEN...
Wallentine
27-07-2007, 17:17
Hadi bakalım, rastgele... Biz uyumaya devam edelim zzzzzzzzzzzzz....
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz........ ....
mimmurat06
30-07-2007, 14:58
bu zamana kadar boşuna mı bekledik herhangi bir bilgisi olan arkadaşlar yok mu kimse formuna birşeyler yazmaz oldu
valla dostlar bir sürpriz bekliyoruz.. endeks 56.000 gördü ama nam-ı değer hissemiz bize endeksin 33.000 olduğu dönemlerin performansını gösteriyor. ne denir ki bu durum karşısında yazıklar olsun tahta yapıcısına.. bu kadar da olmaz ki .. ondan sonra neden gelmez KY ve yerliler diye yazar ahkam keserler.. böyle hisseler oldukça daha çokkkk beklerler gariban yerlileri...
biginvest
30-07-2007, 15:41
Valla arkadaşlar içler acısı bir durum.. Denge, istikrar yok kağıtta. 1.10 altını görmez diyordum, yine sarktı aşağılara.. Ben tamamen çıktım bugün kağıttan ve bütün paramla memsa aldım.. Bunu yazmak istemezdim ama bi cacık olacağı yok bu kağıttan.. Fakat bu gerileme bende sanki bi hareket olabileceği hissini de uyandırıyor.. En kısa zamanda tekrar dönmeye çalışıcam, kaçar maçar sonra yakalayamayız..:)
mutlaka bir yerde müdahale edecekler.bu müdahale 1.04 mi olur 1.05 mi bilmem.Ancak ondan sonra istesekte giremeyiz bu kağıda diye düşünüyorum.
biginvest
30-07-2007, 16:14
mutlaka bir yerde müdahale edecekler.bu müdahale 1.04 mi olur 1.05 mi bilmem.Ancak ondan sonra istesekte giremeyiz bu kağıda diye düşünüyorum.
Gireriz girmesine de düşük girmek varken tavandan girmek iyi olmaz..:super:
Gireriz girmesine de düşük girmek varken tavandan girmek iyi olmaz..:super:
yav siz ne tavanından söz ediyorsunuz hisse sürünüyor yerlerde maliyetim 1 sene öncesinde 2.75 lerde... ne tavanı... daha çok süründürür bu nımıssız kiyat..:he:.
biginvest
30-07-2007, 16:28
Tahtayı sadece ky.'ya bırakmış gibiler.. Küçük yatırımcı da illallah deyip kaçıyor anladığım kadarıyla..Ne zaman el atacakları belli olmaz denyoların, yeterince silkelediklerini düşündükleri an hareket başlayabilir..ama ky.'da uyanık hala giriyor bu seviyelerden..:he:
Her an herşey olabilir beklemesini bilmeyen kazanmasınıda bilmez...
[QUOTE=derhas;1771439]Her an herşey olabilir beklemesini bilmeyen kazanmasınıda bilmez...[/QUOT
doğru söze şapkaaaaaaa........
Wallentine
31-07-2007, 16:53
Musibet herifler, zzzzzzzzzzzz...
biginvest
31-07-2007, 20:55
:)Musibet herifler, zzzzzzzzzzzz...
Yarın tavan mı acaabaaa:) Abi bütün kağıtlar, uyuz eşekler tavan yaptı, bizimki uyuzun da uyuzu çıktı.. Artık hareket zamanı ata.. Let's go :yes::super:
hala iddialıyım bu kağıt 1.04 den döndü....1.20 görecektir.Bu kağıt için Ağustos ayı bize kaybettiklerimizi geri getirebilir.Bu kadar dar alanda sıkıştı uzun süredir,artık yürüyeceği dönem geliyor bence.
Al sat tavsiyesi değil arkadaşlar...yorumum.Önümüzde ki zaman gösterecek.
biginvest
01-08-2007, 11:46
Senin ananı avradını kağıt:grrr::grrr::grrr: Lanet olsun, nerden bulaştık sana.. Tekrar memsaya dönüyorum, bi daha da lanet olsun.. Sendeki zararımı kapattım zaten memsada yuh a.qq...
al okadarda benden...memsaya 40 dayken bile cesaret edemedim.kim bilir burlara geliceni..ondada herkezi dökmüşlerdi sayılı kişi vardır hissede şimdi nere geldi..şeytan işi borsa veselam..bundada lanetler okunduna göre çıkarmı artık bilmem ama elveda..
hhehe ...aman ne güzel şikayetler çoğalmış..
hhehe ...aman ne güzel şikayetler çoğalmış..
O ZAMAN HAREKET YAKINDIR...
mimmurat06
01-08-2007, 16:37
artık yüzümüzü güldür:((((((((
ssssssssssssssssssssssssssssss rahatsız etmeyin uyuyorummmmmmmmmm... taki tavanlara kadar orada uyandırın beni bir zahmet.. derin uykudayım dostlar.....
tavana yapışıp düşersek çarpılırız sonra dikkatli olmalı
hiç kafanızı takmayın,çıkacak arkadaşlar,hepimizi -herkesi silkelemeye çalışıyorlar.Biraz inat gerekiyor.Söylüyorum,kendimizi şu gelinen nokta için bir değerlendirelim,öyle bir hale getirdiler ki 1.20 yi görsek kaçımız bu kağıtta kalırız.Demek ki kaç tavan yapsa yine de kalmak gerekiyor.Ağustos yahu.....
şimdi vkgyo ile meşgulum o biter bu başlar belkide..?
şimdi vkgyo ile meşgulum o biter bu başlar belkide..?
destek çalışıyor...
atayo da aynı haraket 1 al 10 ver daha epeyce buralarda. bilanco nasıl gelecek acaba
senaryo şu:
diver10 dostum senedin 90 lı seviyelere gelmemesi üzerine Amerika ya gider ve Mordgage yasasından faydalanarak bir ev alır parasını da mahsus ödemez.Bunun üzerine sistem çöker ve dalga dalga tüm dünyaya yayılır...
istenen olmuştur...:)
artık aranızdayım arkadaşlar...herşey güzel olacak...
biginvest
20-08-2007, 16:30
senaryo şu:
diver10 dostum senedin 90 lı seviyelere gelmemesi üzerine Amerika ya gider ve Mordgage yasasından faydalanarak bir ev alır parasını da mahsus ödemez.Bunun üzerine sistem çöker ve dalga dalga tüm dünyaya yayılır...
istenen olmuştur...:)
:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:
biginvest
20-08-2007, 16:31
:hg::cheers:artık aranızdayım arkadaşlar...herşey güzel olacak...
:hg::cheers:
biginvest
20-08-2007, 16:32
Her an bir tepki yükselişi gelebilir...:yes:
Her an bir tepki yükselişi gelebilir...:yes:
gelsin artık canıııııııım...
biginvest
23-08-2007, 11:35
gelsin artık canıııııııım...
Hiç umulmadık bir anda patlatabilirler.. 1.10'a kadar gider..:super:
Hiç umulmadık bir anda patlatabilirler.. 1.10'a kadar gider..:super:
kesinlikle haklısın dostum...
kesinlikle haklısın dostum...
uzun zamandır hep böyle aspirin tedavisi uyguluyoruz gönlümüze oyalanıp duruyoruz işte kendimizce. inşallahla manşallahla bekliyoruz elin adamı kaldırıyor 4-5 kademe kazancını gördümü basıyor bizde bekliyoruz böyle, inşallah ralli yaparda zararımızı çıkartırız diye.. KY ya ekmek yedirmeyecekler burdan belli artık....:arf::aww::grrr:
uzun zamandır hep böyle aspirin tedavisi uyguluyoruz gönlümüze oyalanıp duruyoruz işte kendimizce. inşallahla manşallahla bekliyoruz elin adamı kaldırıyor 4-5 kademe kazancını gördümü basıyor bizde bekliyoruz böyle, inşallah ralli yaparda zararımızı çıkartırız diye.. KY ya ekmek yedirmeyecekler burdan belli artık....:arf::aww::grrr:
öyle deme dostum ''aspirin'' sadece ağrı kesmez...
biginvest
24-08-2007, 23:09
Uzun zamandır kağıtta bu oyun oynanıyor evet.. 4-5 kademe kaldırıp sonra tekrar geri.. Çok sinir bozucu, bol bol küfür ediyorum bunları görünce.. ata giderek gıcık bir kağıt olmaya başladı, eski sempatisini kaybetti gözümde.. Ama hala bir tepki bekliyorum.. Krizdeki kayıp telafi edilecektir mutlaka..Daha önce yaptı bunu, yine yapacaktır..:super: Ama asıl önemli olan sonrası, daha ne kadar süründürecek bakalım..:)
Uzun zamandır kağıtta bu oyun oynanıyor evet.. 4-5 kademe kaldırıp sonra tekrar geri.. Çok sinir bozucu, bol bol küfür ediyorum bunları görünce.. ata giderek gıcık bir kağıt olmaya başladı, eski sempatisini kaybetti gözümde.. Ama hala bir tepki bekliyorum.. Krizdeki kayıp telafi edilecektir mutlaka..Daha önce yaptı bunu, yine yapacaktır..:super: Ama asıl önemli olan sonrası, daha ne kadar süründürecek bakalım..:)
98 yukarı kırarsa 1,50....aşağı kırarsa 78...?
ATAYO diğer YO'lara göre çok daha ucuz kalmış durumda (Dip seviyelerde)... Borsada yükselişler devam ediyor, bu yükselişler Atayo'da her an tepki yükselişine neden olabilir. Zaten şu an olması gereken fiyat 1.13 dür. Herkese bol kazançlar...
ATAYO diğer YO'lara göre çok daha ucuz kalmış durumda (Dip seviyelerde)... Borsada yükselişler devam ediyor, bu yükselişler Atayo'da her an tepki yükselişine neden olabilir. Zaten şu an olması gereken fiyat 1.13 dür. Herkese bol kazançlar...
yukarı kıracak gibi bir görüntü çizmeye başladı ?
100 pisikolojik desteğini kırınca yorum yazmak için sıraya girilecektir bilginize...
biginvest
05-09-2007, 13:02
Ne psikolojisi, ne desteği artık.. İyice b.kunu çıkardılar.. :grrr::grrr::grrr:
100 pisikolojik desteğini kırınca yorum yazmak için sıraya girilecektir bilginize...
kesinlilke katılıyorum...:yes:
ATAYO hiç kimseyi üzmedi beni üzdügü kadar.. Her satışımda kaybettim mutlaka gelecektir günü... Beklenen gelecekse, aspirinede, antibiyotigede razıyız ama sabretmeliyiz acıya... selamlar
ATAYO hiç kimseyi üzmedi beni üzdügü kadar.. Her satışımda kaybettim mutlaka gelecektir günü... Beklenen gelecekse, aspirinede, antibiyotigede razıyız ama sabretmeliyiz acıya... selamlar
zafere gidilen yolda çekilen acı kutsaldır :):he:
slm. ATAYO nun fiyat girafini inceledim. atayo nun 09/09/2005 teki fiyatı 2.5 ve o günden bu yana yavaş yavaş düşerek bu günkü fiyatına gelmiş.
ben borsada yeniyim ve öğrenmek için soruyorum. eğer ben 09/09/2005 tarihinde 1000 lot ATAYO alsaydım bu gün itibari ile 1700 YTL zaraımmı olurdu. bu konuda bilgisi olan arkadaş aydınlatırsa sevinirim. tşk ( 2 yıl bekleyip % 200 kayıp mı yazacaktı?)
t.lot:1,0650,526
t.hacim:1,065,526
slm. ATAYO nun fiyat girafini inceledim. atayo nun 09/09/2005 teki fiyatı 2.5 ve o günden bu yana yavaş yavaş düşerek bu günkü fiyatına gelmiş.
ben borsada yeniyim ve öğrenmek için soruyorum. eğer ben 09/09/2005 tarihinde 1000 lot ATAYO alsaydım bu gün itibari ile 1700 YTL zaraımmı olurdu. bu konuda bilgisi olan arkadaş aydınlatırsa sevinirim. tşk ( 2 yıl bekleyip % 200 kayıp mı yazacaktı?)
malesef öyle dostum.. hisse bedelli bölündü ama iyi ki o tarihte almamışsınız.. bende 2.75 maliyetli hisse var.. senin dediğin gibi ciddi oranda zararım var.. :grrr:
bu çıkışta inandırıcı gelmedi bana nasılsa birazdan basarlar...
bu çıkışta inandırıcı gelmedi bana nasılsa birazdan basarlar...
:notr: Bu işlem hacmiyle tavan yapmadıysa mutlaka basacaklardır ama yarınlar ne olur onu takip etmek gerekir... 99 dan tekrar biraz daha alım yaptım bekleyip görelim ama ben yakın zamanda umutluyum... haydi hayırlısı...:grrr:
gladiatör
06-09-2007, 12:48
bu hisseden bir cacık olmaz
bu hisseden bir cacık olmaz
evet sarmısağı fazla salatalığı az.beş para etmez.(1.00 bile etmiyor):(
evet sarmısağı fazla salatalığı az.beş para etmez.(1.00 bile etmiyor):(
tek başına cacık olma tabii:yes: hıyar lazım, sarımsak lazım, yoğurt lazım, hangisi olmak istersen kararı sen ver:biggrin:
tek başına cacık olma tabii:yes: hıyar lazım, sarımsak lazım, yoğurt lazım, hangisi olmak istersen kararı sen ver:biggrin:
yeri geldi hepsi olmadık mı dostlar....hepsi oldukta malesef cacığı içen olmadık hep malzeme olduk :cry::he::grrr:
biginvest
06-09-2007, 22:52
Muhabbet cacığa hıyara kadar kaymış..:bravo: Ben de biraz karpuz keseyim..:)karpuz yata yata büyür derler, ata da öyle olacak merak etmeyin..:super:
Yalnız ata daha çok yatacak gibime geliyor.. Karpuzu kesmemize çok var yani..:cry:
BU GÜNLÜK % 2 kazandırmış hisse işte! daha ne istiyorsunuz?
yani şaırdım tabiki ben günlük %1 razı iken siz % 2 yi beğenmiyorsunuz
dün 5000 lot aldım 97 den şimdi 99 daha ne olsun....
teknik göstergeler yakında galiba bir tavan var diyor malınızı kaptırmayın bence, tabiki benim görüşüm
biginvest
07-09-2007, 12:28
yani şaırdım tabiki ben günlük %1 razı iken siz % 2 yi beğenmiyorsunuz
dün 5000 lot aldım 97 den şimdi 99 daha ne olsun....
Güzel mantık ama borsada işler bu mantıkla yürümüyor.. Günlük % 1-2 hatta % 3-5'lik kazançlara bakmak yanlış...Bugün o kadar kazandırdıysa yarın daha fazla kaybettirebilir. Hele atada bu tamamen böyle.. Tavan harici gitmez bu kağıt..Ama şanslısın, iyi yerden girmişsin zarar edeceğini sanmıyorum artık.. Sabırlı ol ve beklemeye devam et..:super:
Güzel mantık ama borsada işler bu mantıkla yürümüyor.. Günlük % 1-2 hatta % 3-5'lik kazançlara bakmak yanlış...Bugün o kadar kazandırdıysa yarın daha fazla kaybettirebilir. Hele atada bu tamamen böyle.. Tavan harici gitmez bu kağıt..Ama şanslısın, iyi yerden girmişsin zarar edeceğini sanmıyorum artık.. Sabırlı ol ve beklemeye devam et.
grafiğini inceledim atayo nun baktım 2 yıla yakındır aşağı doğru gitmiş. dedimki kendi kendime bunu iki yıl önce 2 dende alan lar olduğuna göre ben şimdi 0.97 den neden almayayım. haaa 0.5 düşersede canı sağolsun dedim ve aldım...
teknik ve temel analiz yapabilmek için ne yapmam gerekir? bunun için fakültemi bitirmek yoksa bir kitap okumak yeterlimi? ayrıca bir hisse senedinin yıllar içinde getirisini götürüsünü bilmek geşmişine bakabilmek istiyorsam ne yapmam gerkir? yani imkb deki bugün itibari ile pohpohlanıp şişirilmiş hisseleri ve değerinden aşağıya çekilmiş hisseleri tespit edebilmem nasıl mümkündür? tşk
teknik ve temel analiz yapabilmek için ne yapmam gerekir? bunun için fakültemi bitirmek yoksa bir kitap okumak yeterlimi? ayrıca bir hisse senedinin yıllar içinde getirisini götürüsünü bilmek geşmişine bakabilmek istiyorsam ne yapmam gerkir? yani imkb deki bugün itibari ile pohpohlanıp şişirilmiş hisseleri ve değerinden aşağıya çekilmiş hisseleri tespit edebilmem nasıl mümkündür? tşk
bu kitabı okumanı tavsiye ederim 'finansal simya, yazarı 'adnan kurtosmanoğlu' yazarı bir spek
hiç hareket yok yau... her kademede bir ay bekleme gibi bir huyu mu var yoksa...
Buünlerde bir terslik olmazsa hareket gözüküyor sabır... 1 tavan yakında inş.
bugün bekledik ama olmadı, darısı 2. seansa
böyle garip hareket yapan kağıtmı olur ya..şimdi çıkacak sanıyosun hop aşa...hayır önemli deyilde varsa eyer karizmasını sıfırlıyor..görende çocuklara şeker dağıtıyor sanır..
hadi atam tavanın 1.sini göreyim senden
:grrr: tavan dedik ama takıldık şimdilik sanırım bizi üzecek...
teknik göstergeler yakında galiba bir tavan var diyor malınızı kaptırmayın bence, tabiki benim görüşüm
%7 bana yeter hadi bana eyvallah kalanlara bol kazanclar
%7 bana yeter hadi bana eyvallah kalanlara bol kazanclar
maliyetimiz gereği biz hancıyız dostum sana güle güle...:arf:
dünün arkası gelmedi... tinkir de gitti bizde mi gitsek... hala umudu olan var mı...
ben speğimle birlikte beklerim:)
İMKB de bir hisse olduğunu hatırla artık be atayo.... yatmak yakışıyor mu sana uyuşuk kiyat...
Murat ERİŞKİN
19-09-2007, 14:03
Kardeş bu piyasadan para kazanmak istiyorsan iyi birkaç spek tanıdığın olacak. Türkiye'deki borsa ne temel tanır ne de teknik. Ben bunu anladım artık hemde sıkı bir teknikçi olarak.:yes::yes: Şöyle bir bakıyorum da hisselerin gidişatına temele ve tekniğe sığmayan %500 hatta %1000 gibi uçuk kaçık hareketleri başka hangi borsada görebilirsiniz ki?
Teknik ve temel istiyorsan XU30 hisselerinden şaşmayacaksın. Zaten ben onlar için bu işi istiyorum diyorsan yazılacak yer burası değil.
Bu hissede teknik olarak kısaca yorumlarımı söyleyeyim. 2005 yılından bu yana orta ve uzun vadede sürekli alçalan bir trend izliyor. Kısa vadede yukarı hareketleri olsa da. Her seferinde bu kanalı yukarı kırmak için çırpınıp duruyor. Şimdi olduğu gibi. Görelim bakalım kırabilecek mi? Kıramaz ise ilk güçlü desteği 0,71 $, ilk direnci ise 0,83 $ yani bugün satış yemeye başladığı nokta. Oluşuma göre kırmaması için hiçbir sebep yok.
Murat ERİŞKİN
20-09-2007, 14:59
Yorumsuz...
FULL ATAYO - USD - Haftalık - Logaritmik
http://img443.imageshack.us/img443/1958/ataby4.jpg
Murat ERİŞKİN
21-09-2007, 12:10
sanırım bu kağıt kimsede kalmamış. Yada sessizluk mu ilan ettiniz?:he::he:
Metro alıp satıyormuşşşş. Ne yaptıklarını inanın anlamadım. Topla alttan tekrar bass. Ya da ben mi yanlış anladım bilmiyorum. Ama anlamsız hareketler. :he::he:
sanırım bu kağıt kimsede kalmamış. Yada sessizluk mu ilan ettiniz?:he::he:
Metro alıp satıyormuşşşş. Ne yaptıklarını inanın anlamadım. Topla alttan tekrar bass. Ya da ben mi yanlış anladım bilmiyorum. Ama anlamsız hareketler. :he::he:
Ne olacak bu ATAYO'nun hali! Nasıl bir ebleh kağıttır bu anlamadım. Hani delikanlı geceyarısı hırsız yakalamış da babasına seslenmiş:"Baba bi hırsız yakaladım" , Babası da : "Bırakıver gitsin oğlum" demiş, delikanlı: "Ben bıraktım ama o beni bırakmıyor" hesabı biz bıraksak da o bizi bırakmıyor lanet kağıt :grrr: :grrr: :grrr:
zamanı var elbet sadece sabır arakadaşlar sabır ...
28 EYLUL 2007 TARIHLI PORTFOY DEGER TABLOSU (YTL)
ATA YAT. ORT.
MENKUL KIYMETIN TURU (%):
HISSE SENEDI: 72.79%
BORCLANMA SENETLERI:
DIGER: 27.21%
PORTFOY DEGERI : 8,125,633.40
TOPLAM DEGER : 7,525,034.09
BIRIM PAY DEGERI : 2.192609
PORTFOY DEGER TABLOSUNUN TAMAMI EXCEL FORMATINDA HABER EKINDEDIR
-MATRIKS-
madencix
05-10-2007, 12:52
işlem hacmi baaya iyi aslında...
madencix
05-10-2007, 16:16
yatırım ortaklıklarını sırasıyla yükseltiyorlar....
sayın madencix siz tektuda yorumlarınızı eksik etmiyordunuz birde burda bu kağıtta tektuya dönmesin sakın:beurk::beurk::beurk:
madencix
05-10-2007, 22:32
sayın madencix siz tektuda yorumlarınızı eksik etmiyordunuz birde burda bu kağıtta tektuya dönmesin sakın:beurk::beurk::beurk:
tektu yu ben düşürüyorum akıllı ol.....atayo uda düşürürüm bak...:he:
ama yok yapamam ki AL vermiş kagıt...%15 potansiyel görüyorum...bende yok...ben full TEKTU cuyum.
madencix
08-10-2007, 16:12
ha gayret...
ha gayret...
bi geç 1,06 yı...
madencix
09-10-2007, 11:41
Sira Atayo Da Gelecek....
madencix
09-10-2007, 15:46
1.04 kale gibi....
madencix
09-10-2007, 16:07
hadi hep beraber bi el atalımmm...hoooopppppp
miska2019
15-10-2007, 20:05
yarin bi hareket çekelim bakalim 1,12 kadr
dün gurup hisseleri giderken tepki vermedi.bugün hareket sırası atayoda mı acaba...
al verlere başladılar.demekki daha zamanı var
sıra bizlere geldimi acaba inş. bizdedir.
alphaville
25-10-2007, 18:09
bu kağıdın hareket ettiğini görürsem krımızı kar yağacağına da inanırım artık..
demir attı duruyo insafsız...geri gelirken tamam ama çıkışlarda 1 ileri 2 geri..vallla kanım kurudu beklemekten..ama inadım inat...1.40, 1.50'lerden buralara düşecek kağıt değil bu, inanmıyorum açıkçası...bu arada teknik, temel, insider vs. bilgisi olupda ufkumuzu genişletecek arkadaş(lar) varsa müteşekkir oluruz...saygılar...
2.11.2007 deki 9 aylık bilançolara kadar biraz hareket olabilir.. ama ne yazık ki benim maliyet 2.75 lerde uzun zamandır da elimde tam bir yatırımcı oldum artık...tekniğini sorarsanız güzel durmuyor. ama bunlar sonuçta YO... her an herşeyi yapabilme yetenekleri mevcut.. ağustosta bile kar yağdırılar..
Yatırım ortaklıklarının hepsi gitti sayılır. Bir tek uyuz eşşek hesabı bu kaldı. Acaba daha neyi bekliyor. Zaten bu yatırım ortaklarının hepsi aynı tas aynı hamam bir kurtulsam bunlara bir daha bel bağlamam. :grrr::grrr::grrr::grrr:
Yatırım ortaklıklarının hepsi gitti sayılır. Bir tek uyuz eşşek hesabı bu kaldı. Acaba daha neyi bekliyor. Zaten bu yatırım ortaklarının hepsi aynı tas aynı hamam bir kurtulsam bunlara bir daha bel bağlamam. :grrr::grrr::grrr::grrr:
kaç zamandır bekliyoruz,gönlümüzü alması için çok prim yapması lazım çoooook...
bu gün bende araniza katildim... bol kazanclar....
GUNSEL23
30-10-2007, 17:03
bu gün bende araniza katildim... bol kazanclar....
HADİ BAKALIM HAYIRLI OLSUN:):):)
İNŞALLAH BEKLEYİŞİMİZİN SEBEBİ SENİN ALMAYIŞINDIR.
KAÇ AYDIR BEKLETİYON BİZİ , ALMIYONDA ŞU KAADI:he::he::he:
bilseydim sizi bu kadar bekletmezdim:):):)
benim alis sebebim 1,05 1,10 araligini yakalayabilmek... fazla hayalci degilim ama neden 3 olmasin . keske olsa bende isterim ama uzun vadede teknik olarak bir sey görünmüyor ama kisa vadede neden olmasin...kisa vade teknik konumu su an icin al durumuna girdigi icin aldim...maliyeti yüksek olanlara allah kolaylik versin...
hepinize bol kazanclar....
GUNSEL23
30-10-2007, 17:24
Yooo Benİm Mly Te YÜksek DeĞİl 1,01
Atayo Yu Severİm,sÜreklİ Alir Satarim Ama HenÜz Yeterİnce Karini Yİyemedİk.
İnŞallah Yolumuz AÇik Olsun
kasımda aşk başkadır filmini bilirsiniz..
kasımda hatta sonbaharda da yo başkadır küçüklü büyüklü tüm yatırımcı batırımcı çevresi bilir :D
velakin bir hisse uyuza tutuldu mu tedavisi de zor oluyor...
diğer taraftan her gün bir yo nun ... çıkar gibi %10ları geçmesi bize umut veriyor..
önce hedef sonrasında marbas mustafa vs vs..
tabi tavana yapışanı var tutmayıp düşeni var..
ama bir furya başlayacak..
sanırım bu dakikada.. daha önce bıçak altına yatmamış, operasyonsuz slikonsuz defter değerinin altında işlem gören ama daha çok takası toplu yo lar gidecek gibi..
ben de son bir kaç gündür biriktiriyorum alttan verince.. aktife asla yazmam..
velakin bu sabah seansında spekle uğrasmak için 101-1 aralığında büyüklerin mesaj sistemine özenip 31-69 lu lotlar halinde birkaç yüz lot daha aldım :D
2.11.2007 deki 9 aylık bilançolara kadar biraz hareket olabilir.. ama ne yazık ki benim maliyet 2.75 lerde uzun zamandır da elimde tam bir yatırımcı oldum artık...tekniğini sorarsanız güzel durmuyor. ama bunlar sonuçta YO... her an herşeyi yapabilme yetenekleri mevcut.. ağustosta bile kar yağdırılar..
nası yani...:eek:tarihi zirvesinden alıp 2005ten beri tutuyor musunuz?
bu arada siz mühendis misiniz :D
iseniz anladınız siz onu.. değilseniz memnun oldum deriz karsılıklı
nası yani...:eek:tarihi zirvesinden alıp 2005ten beri tutuyor musunuz?
bu arada siz mühendis misiniz :D
iseniz anladınız siz onu.. değilseniz memnun oldum deriz karsılıklı
anladım ben onu sevgili KUPA... sizin oralarda havalar nasıl bakim...unutmadığına sevindim eski dostum...malesaf ATAYO da oyuna geldik.. ?
vay kerem hocam sizmisiniz...uzun zamandir görüsemedik... sizin gibi bir efaneyi unutmak mümkünmü !!!!
belki sizde beni hatirlarsiniz usakli64 -engin64 diye iki rumuzla katiliyordum o siteye...ta o zamanlar yazmistiniz maliyet baya yüksek diye hala elinizdemi...hocam o zamanlar güzel teknik calismalariniz vardi hala devam mi?
atayo da 2,75 gibi bir beklentiniz var mi kisa vadede?
desenize kader ortakları burada... var mısınız imkb ye açıklama gönderelim.. atayo da beraber hareket edeceğiz die :D
kerem sen bamyaları naptın.. son trend geçmisi unutturmuştur umarım..
aldirmam gecen zamana gecsin varsin
ne cikar omrumden her gun bir yaz alsin
banane yuzundeki cizgilerden
sen eninde sonunda benim olacaksin
yuregine yazildim, bekliyorum siramı
kalpten kalbe dolaş gel, bende son bulacaksın
:)
desenize kader ortakları burada... var mısınız imkb ye açıklama gönderelim.. atayo da beraber hareket edeceğiz die :D
kerem sen bamyaları naptın.. son trend geçmisi unutturmuştur umarım..
ooooooo bamyaları çoktannnn kuşbaşı etli yapıp yedim bitirdim... şincik demir leblebi atayo yu sindirmeye çalışıyorum...:biggrin:
vay kerem hocam sizmisiniz...uzun zamandir görüsemedik... sizin gibi bir efsaneyi unutmak mümkünmü !!!!
belki sizde beni hatirlarsiniz usakli64 -engin64 diye iki rumuzla katiliyordum o siteye...ta o zamanlar yazmistiniz maliyet baya yüksek diye hala elinizdemi...hocam o zamanlar güzel teknik calismalariniz vardi hala devam mi?
atayo da 2,75 gibi bir beklentiniz var mi kisa vadede?
tanıdım seni dostum tabi ki... atayo yu kısa vadede beklemek yanlış olabilir ama bu YO bilirisniz her an herşey olabilir. zamanında tavan tavan gittiyse yine gider kanısındayım. acelem yok beklerim nasılsa diplerde hisse.. laf aramızda borsada para kazanmak aslan terbiye etmek kadar zorlaştı artık..:clown:
tanıdım seni dostum tabi ki... atayo yu kısa vadede beklemek yanlış olabilir ama bu YO bilirisniz her an herşey olabilir. zamanında tavan tavan gittiyse yine gider kanısındayım. acelem yok beklerim nasılsa diplerde hisse.. laf aramızda borsada para kazanmak aslan terbiye etmek kadar zorlaştı artık..:clown:
Haklisin sayin kerem hocam %5 yakaladinmi sapkayi göge atacaksin...dün kararsiz kalmistim ata mi nthol mü diye demekki hata yapmisim. beni yaniltan RSI oldu . her neyse beklemeye devam bu gün fos... sabah calisiyordum 1,04 ü göremedim...baska bir sitede arkadasin biri 1,04 kale gibi bir direnc demisti dogruymus...
Haklisin sayin kerem hocam %5 yakaladinmi sapkayi göge atacaksin...dün kararsiz kalmistim ata mi nthol mü diye demekki hata yapmisim. beni yaniltan RSI oldu . her neyse beklemeye devam bu gün fos... sabah calisiyordum 1,04 ü göremedim...baska bir sitede arkadasin biri 1,04 kale gibi bir direnc demisti dogruymus...
unutma dostum barajlar, dirençler, kaleler aşılmak içindir zaten.. :bad:
unutma dostum barajlar, dirençler, kaleler aşılmak içindir zaten.. :bad:
babcock mu yazan...:)
GUNSEL23
01-11-2007, 11:21
ya benim kalitemi bozduracaklar şimdi yaaaaaaa:grrr::grrr::grrr:
ya benim kalitemi bozduracaklar şimdi yaaaaaaa:grrr::grrr::grrr:
ne bekliyordunuz ki toplam varlığı 2 sandalye 1 masadan ibaret olan bir kağıttan. :grrr::grrr::grrr:
GUNSEL23
01-11-2007, 11:57
ne bekliyordunuz ki toplam varlığı 2 sandalye 1 masadan ibaret olan bir kağıttan. :grrr::grrr::grrr:
PASAPAROLA KUPA,KEREMCE.M@SS,ENGINN
günlerce tavan tavan giden diğer YO larda da sandalye sayısı ve masa adeti farklı mı dostum...? :he:
GUNSEL23
01-11-2007, 12:10
günlerce tavan tavan giden diğer YO larda da sandalye sayısı ve masa adeti farklı mı dostum...? :he:
THANKS MR.KEREMCE
BEN FAZLA POLEMİĞİNE GİRMEYİ BECEREMİYORUM.....
GUNSEL23
01-11-2007, 12:19
bende 21.70 den bir miktar aldım bakalım ne olacak tavan cekeceklermi*
TARİH 06-09-2005
ATAYODAN NOSTALJİLER
BİZDE BEKLİYOZ İNŞALLAH
Maalesef oralara uğrayan speklerle dostluğum yok. Keşke bizim uyuz eşşeğe speğin biri bir değnek vursada yürüse bu uyuz. Bende isterim ama. Belkide sırası gelmedi. Kanımca hepsi birbirinin aynı. Ha bir sandelye bir masa fazla olmuş ne farkeder. Belki şu vergi muafiyeti konusu bizim eşşeğe fazla etkileyecek ondan tökezliyor bilemem bakalım fakirin ekmeği umut misali bekleyip göreceğiz bizde sabır bol. :super::super::super:
443 688 ytl kar geldi yarın belki biraz haraketlenir
Bugün ağalar bilançodanmı nedir iyi işlem yaptırdılar nafile gene yerinde saydı. Birgün gittiğini görsem dişimi kırcam ya bu ne ya olmaz bu kadarda bu kadar işlenin üstüne eksi kapat...........................................:g rrr::grrr::grrr:
TARİH 06-09-2005
ATAYODAN NOSTALJİLER
BİZDE BEKLİYOZ İNŞALLAH
bu alintiyi yapmamin sebebi bana cok ilginc geldi , bu hisse 21,70 leri mi gördü? vay be ...
GUNSEL23
07-11-2007, 10:10
bu alintiyi yapmamin sebebi bana cok ilginc geldi , bu hisse 21,70 leri mi gördü? vay be ...
yok tarihi zirve 07/09/2005 fiyat 2,79
orda bahsedilen 21,7 fiyat ise 2,17 ye tekamül ediyor.
Yav ne uyuz hisse ya adamlar hissenin altını üstünü getiriyor gene tık yok. Bir akbank olmasından korkuyorum. İnşallah bu düşüşlerde ona benzemez. Koskoca banka devrildi. Böyle dandirik kağıt ayakta kaldı. Hayret. 3 kere tahtaya vurayım baride nazar değmesin....:he::he::he:
miska2019
12-11-2007, 18:43
doğum sancisi bunlar büyük yükseliş yakindır....
ne kadar yakın?
gün,hafta,ay,yıl ?
GUNSEL23
12-11-2007, 19:32
GÜNLERDİR DOĞUM SANCISI ÇEKİYOR
O VAKİT BU BEŞİZ ALTIZ YEDİZ FALAN DOĞURACAK HERHALDE:he::he::he:
GÜNLERDİR DOĞUM SANCISI ÇEKİYOR
O VAKİT BU BEŞİZ ALTIZ YEDİZ FALAN DOĞURACAK HERHALDE:he::he::he:
normal doğum olmaz bu sezeryan yapacak biri lazım...:he:
haraket edecek gibi durmuyor.metro varsa işlem hacmi yüksek yoksa işlem hacmi düşük kağıdın başına ne gelirse metro yatırımdan gelecek.alsat dan iyi para kazandılar
akunababam
15-11-2007, 11:21
Arkadaşlar kağıdın zamanı gelmeyince olmuyor işte, ya bekleyeceğiz ya da satacağız. Ama ben biraz daha bekleyeceğim...
:sarhos: hayirlisi bakalim...
ya derviş olacağız yada.........
GUNSEL23
15-11-2007, 14:54
BU DOĞUMU BUGÜN YAPMAMIZ LAZIM ARTIKIN YOKSA ARTIK TEHLİKE ARZ EDİYO ANNE VE ÇOCUKLAR İÇİN
SICAK SUYU BEZLERİ HERBİŞEYLERİ FELAN HAZIRLAYALIM
DOĞURTACAZ BAŞKA YOLU YOK
:he::he::he:
akunababam
15-11-2007, 15:26
Az kaldı az , demek isterdim ama biraz zor ::.
miska2019
15-11-2007, 19:48
çoçuk ters geldi ondan zorlaniyo doğum..iyi bir ebeye ihtiyaç var ama oyle yada bole içerde kalmayacak çikcak ...
çoçuk ters geldi ondan zorlaniyo doğum..iyi bir ebeye ihtiyaç var ama oyle yada bole içerde kalmayacak çikcak ...
anne karnında ölmüş olmasın da...:arf:
anne karnında ölmüş olmasın da...:arf:
bebeği geçtik anne ölüyor.
allah aşkına bu nasıl bir yorum ya başka bir yorum çeşidi yok mu bu pıyasada analarin sucu ne be arakadaşlarim
GUNSEL23
19-11-2007, 10:54
allah aşkına bu nasıl bir yorum ya başka bir yorum çeşidi yok mu bu pıyasada analarin sucu ne be arakadaşlarim
n'olcak sanki ben desem ki şimdi "mac bi yerlere kesti, stockhastik oscilatoru kuvvetli bi şeyler dedi " neye faydası var kağıt gitmeyecekse????:he::he:
en azından geyik yapıp eğleniyorum , gülüyoruz biraz
takılma fazla
ANALARA SAYGIMIZ SONSUZDUR
sadece teşbih bunlar:party::party:
akunababam
19-11-2007, 11:37
Yuh be bi kağıt anca bu kadar uyuz olabilir....
n'olcak sanki ben desem ki şimdi "mac bi yerlere kesti, stockhastik oscilatoru kuvvetli bi şeyler dedi " neye faydası var kağıt gitmeyecekse????:he::he:
en azından geyik yapıp eğleniyorum , gülüyoruz biraz
takılma fazla
ANALARA SAYGIMIZ SONSUZDUR
sadece teşbih bunlar:party::party:
eğer gülmek için se hiç gülemedim yüzüm kızardi sadece
GUNSEL23
19-11-2007, 15:04
boşveeeeeeer takma kafanı be Lazoğlu
gunluk macd'yi asagi kestirerek teknikcileri mi avlamaya calisiyorsun...anlariz bugun-yarin nedir gercek maksadin :sarhos:
akunababam
22-11-2007, 11:27
Sanki daha fazla düşmesini istemiyorlarmış gibi bir hava var...
teşbihte hata olmaz...
GUNSEL23
22-11-2007, 17:16
hadi gareeee yetti artıkkkkkkkkkkkkkkkk
akunababam
22-11-2007, 17:41
....... bıktırma politikası arkadaşlar... biraz daha sabır..
GUNSEL23
22-11-2007, 17:53
bekleyoz
....... bıktırma politikası arkadaşlar... biraz daha sabır..
ne istikrarlı politika ama...:he:
akunababam
23-11-2007, 17:20
Ne iş ?????
akunababam
23-11-2007, 17:27
Var mı böyle bitşey adamlar habire aynı şeyi yapıyorlar, böyle saçma sapan işlemler ne anlama geliyor, anlayan varsa anlatsın...
akunababam
23-11-2007, 17:30
0,95 ten kapatırsa şaşırmam...
GUNSEL23
23-11-2007, 18:05
valla dayak yemişten beter oluyoz hergün yaa
satarsın bir pişman olursun aynı hikaye diye...
satmazsın bi türlü...:grrr::grrr::grrr:
GUNSEL23
23-11-2007, 18:06
sn akunababam,
senle benden başka kimsede yok sanırım...
:he::he::he:
akunababam
23-11-2007, 18:17
Adamlar haklı arkadaşım , ata nın her zamanki hareketleri artık insanlar ezberlediler, zaten çoğuda çıktı hisseden, bakalım ben ne zaman pes edeceğim..
Adamlar haklı arkadaşım , ata nın her zamanki hareketleri artık insanlar ezberlediler, zaten çoğuda çıktı hisseden, bakalım ben ne zaman pes edeceğim..
uykuda bekliyoruz..şşşşşşşşşş..:mut:
GUNSEL23
26-11-2007, 11:38
çekirge misali
hoplayıver çekirge:he:zıplayıver çekirge:he::he:
faruk_sa
26-11-2007, 13:14
çekirge misali
inan bence çok az kaldı günsel
faruk_sa
26-11-2007, 13:22
yeterki hacimli olarak 1.030 direncini kırsın bu hafda içinde
GUNSEL23
26-11-2007, 13:31
yeterki hacimli olarak 1.030 direncini kırsın bu hafda içinde
evet bence de ya da 1.02 üzeri kapatması lazım hacimli bi kaç gün
:grrr::grrr::grrr:
faruk_sa
26-11-2007, 13:36
evet bence de ya da 1.02 üzeri kapatması lazım hacimli bi kaç gün
:grrr::grrr::grrr:
bence de en az iki gün 1.030'unüzerinde kapanış yapması gerekli yükseliş hareketinin başlaması için günsel.
faruk_sa
26-11-2007, 13:39
çekirge misali
inşallah kısa zamanda harekete başlarda bizde çekirge türküsünde oynarız günsel :)
ssssssssssssssssssssss rahatsız etmeyin beni kış uykusuna daldımmmmm... baharda uyandırırsınız.. 2-3 kademe içinde dürtüklemeyin yahu.. ne güzel uyumaya alıştık yerimizi de sevdik ısıttık bu seviyelerde..
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.