PDA

View Full Version : METUR Metemtur Otelcilik

Pages : 1 2 3 [4] 5 6

abdas
13-09-2006, 19:47
futbol yorumcuları diyor ya bu maçın sonucu üç neticeli.metura da bööle denir.ya çıkar ya iner yada sabit durur.Kağıdın kendisi gibi bir yorum işte:)

nası yani
kağıdın kendisi nasıl yani

buruker
13-09-2006, 19:49
ben bu turizm kağıtlarından hayır görmedim.Bu kağıttan da görmeyeceğim.kağıdın kendisi hayırsız arkadaşım...

tencel
13-09-2006, 20:07
digerlerinin düşüşü kar realizsayonu olarak görülüyor çünkü, bugün sabah tavan fiatları itibariyle %40-45 lik bir getiri söz konusuydu,taban olmaları ise göz göre göre geliyordu,önemli olan bu realizasyonun nerde duracagı, Metur da bunlarla birlikte realize edildi demekten başka bir yoruma sahip degiliz,her ne kadar onlar kadar çıkmadı diye bir savunma yapılsada,demekki onlarda bu kadar getiriyi yeterli görmüş olmalılar.

buruker
13-09-2006, 20:49
adamlarda suç yok .Girmem dediğin kağıda girersen böyle alırlar işte paranı.Gıcık olduğum fvori gidiyo trene binmiyorum tektu gidiyo binmiyorum knfurt gidiyo binmiyorum metur yüzde sekiz vuruyo hadi bakalım diyorum..Şans yokki bende...Bu borsada grafik analiz teknik kadar şansın da olacak...

buruker
14-09-2006, 16:55
tarih tekerrürden ibaret....şimdi bekle dur ki maliyeti kurtarasın...adamlar iyi sazan avlıyo ve bukez ben de yakalandım...

artık internet üzerinden şans oyunları oynamaya karar verdim:)borsadan daha mantıklı en azından ne olacağını bilişrsin sinir bozmaz...

ne gerizekalı bi kağıt bu..diğerleri çıkarken sanki oynadıda onlarla dönüyo.Bi yetkili bulsam kafasını gözünü dağıtırım herhalde bu sinirle:)

hala düşüyo bak şu densize yawwww

kapatın şu tahtayı da ben borsaya tövbe edeyim..ancak böyle akıllanırım yawww

dışardan izlerken ne güzel uçuyo bu slak kağıtlar.ben girince sapıtıyolar.girmeden haber vereyim foruma da millet çıksın kimse zarar görmesin:)

şu metura 2 kelime edecek bi arkadaş yok mu..yoksa kağıtta bi ben mi kaldım yawww

buruker
14-09-2006, 23:09
şimdi şöyle bi senaryo çiziyorum kendi kendime.Bu adamlar bu kağıdı bikaç kez zıplattı.son zıplamada milleti iyice korkuttular ben dahil.ilk fırsatta korkanlar elindekileri teslim edecek.eğer arkadaş güçlüyse bunları toplar ve taşır yukarılara.Bu son kapanışı bi düzeltme olarak kabul edelim.Bir sonraki hamle olur mu olursa nerde realize edilir..Ama benim senaryomda bi dolaplar dönüyor gibi..Bakalım ne olacak..yoksa sızlanmaya devam mı edeceğim:)

evettt sat teyitli sinyali de verdi bizim bu gerizekalı metur..inatlaşacaz sanırım sat dedikçe.bakalım bukez kimkazanacak.Bu hayırsız kağıtlar insanı psikolojik manyağa bağlar yaw...gerilmeden izleyeceğim....

ben bu kağıtta yalnızım galiba.kimse yok kendi kendime söyleyip duruyorum..şaka yapar bi patlarsa dolar burası yazacak yer bulamayız...Ama yok bi halt olmaz meturdan..

buruker
15-09-2006, 11:21
hala kimse yok bekliyorum bakalım nezaman şenlenecek burası...yada şenlenmeyecek mi:(Kumar resmen bu yaw....

balaban
15-09-2006, 14:10
hala kimse yok bekliyorum bakalım nezaman şenlenecek burası...yada şenlenmeyecek mi:(Kumar resmen bu yaw....

Araştırma inceleme yapmadan hisse alıyorsanız, canınız kumar oynamak istemiştir ve bunun için yapılacak şey hisse almak değildir. Borsayı kumar olarak düşünüyorsanız uzak durun.

tencel
15-09-2006, 15:40
bu sözlere katılıyorum,fakat bir günde beşik gibi sallanan hisseler hisse yapıcıları tarafından hangi araştırma sonucunda sallandırılmaktadır,%10-20 pirim yaptıgında neden yapıyor, aynı gün aynı hisse %10-20 geri yapıyorsa bir araştırma sonucundamı yapmaktadır.yoksa, borsaya kote olmuş kagıtları kumar kagıtlar ve yatırım yapılabilir kagıtlar diye gayet anlamsız bir ayırımmı yapmak gerekiyor.demekki, ne kadar araştırma inceleme yaparsan yap,kagıdı yapan kişi degilsen, isabet etme oranın çok minimumdur.

buruker
15-09-2006, 16:12
katılıyorum.bence birileri başı çekiyor ve jkağıtları istedikleri zaman götürüyor.Arkadakilerde teknik ve temel analiz incelemesi yapıyor.yapıyorki kumarda kazanma oranını arttırsınlar.Ama benim yorum analiz yapılsa da yapılmasa da borsada olay tamamiyle şans işi.Aycesi ve meturu düşünün 2 gün önce ..Birbirine teknik olarak yakın kağıtlar.Bi tercih yapmak istedim ve yanıldım bukadar basit.Şimdi hatamın bedelini bekleyerek ödüyorum.Burada ahkam kesmektense yorumlara saygı duymak veya katılıp katılmadığınızı belirtmek en doğrusudur...Yine üstüne basa basa söylüyorum bence tabi...:)

buruker
15-09-2006, 16:19
peki diyelim ki ben kağıdı incelemedim ki böyle bişey sözkonusu değil.her insan arada bir hata yapar.Önyargılı olarak turizm kağıtlarından uzak durma kararı almıştım ama duramadım.Fakat yinede prim yapma ihtimalleri yüksek diye düşünüyorum bu kağıtların..Yanlış düşündüğümü ispatlayacak biri varsa seve seve ve saygıyla yorumlarını takip ederim...

tencel
15-09-2006, 16:26
sektörel hareket varsa elimizdeki senedin de sektörel harekete uyum saglaması şeklinde anlıyorum bunu.

tencel
15-09-2006, 16:27
bu senedinde sektörel harekete uyum sagladıgını düşünüyorum.baktıgınız zaman hareketler onlardan bagımsız degil, fakat çıkışta uyum saglamakta zorlanan inişlerde ise, keskin hareketler yapan bir senet bu.

Antioch
15-09-2006, 16:40
bak buna katılırım işte...
herkese selam...

buruker
15-09-2006, 16:47
evet..ben sadece şanssızlığımdan sızlanıyorum.ama yine de bi hareket var.İyi yolda olur diye umuyorum ama..hadi bakalım...

tencel
15-09-2006, 16:54
aycesi 4.62 den aldım ertesi gün 4.82 den verdim, aynı gün 4.50 den gene aldım ve 10 dakika sonra 4.60 dan verdim.sonrada meturun da primsiz oldugunu gördüm, geçen yıldan beri izledigim bir kagıt,2.10 civarından başlattıgı hareketini 5.00 li rakamlara kadar götürmüştü.tekrar çıktıgı yere döndü sene içinde,ve sürünüyor denebilir.ama bu uzun süre sürünmeyecegi anlamınada gelmez:) ve bu arada ayces tavan çekecek

Antioch
15-09-2006, 16:57
umarım ayces tavan yaparda belki bizimkide biraz ders alır..

Antioch
15-09-2006, 17:02
teknikten filan anlamam ama grafiğinden görünüşü sanki haftaya 2,5 aşar gbi duruyor umarım hislerim beni yanıltmaz

tencel
15-09-2006, 17:22
haydi bakalım:)))) alın size saniyede bi sürü kademe kaldırdılar

tencel
15-09-2006, 17:23
bide tavana kilitlemiyomu:)))

tencel
15-09-2006, 17:27
alın tavan istediniz tavan oldu:)))

Antioch
15-09-2006, 17:32
ve son dakika golu tavandayız
herkese hayırlı olsun...

Antioch
15-09-2006, 17:33
hisseye bugün girdim amam iyi girmişim dimi ?

borsa
15-09-2006, 17:34
pazartesi inşallah ters bir süpriz yapmazlar geçen gün yaptıkları gibi.......

tencel
15-09-2006, 17:35
Buruker benim zarar çıktıgı gibi % 5 de kardayım,tavan yukarda ortalamalar aşagıda kaldı. ortalama yapmak için bile aşagı salmadılar,direk tavana kilitledi.
ortalama:2.42 kapanış fiatı:2.58 tavan. pazartesi tavanı 2.64 gibi filan yapıyo. yani pazartesi çok az bir primle tavan fiata gelecek.

buruker
15-09-2006, 17:36
yok adam olmaz bu hissee yine elimize verecekler gibime geliyo.diyorumya önyargılıyım..neyse aşağıdan biraz daha toplamıştım en azından şimdilik iyi..

Antioch
15-09-2006, 17:38
walla burası borsa ne olacağı belli olmaz herşey ihtimaller dahilindedir ama görüntüsü pek öyle durmuyor bence daha yeni başladık ve 3 görmeden durmaz minimum.

Burada Yazdıklarım tamamiyle hayal ürünü olup trafiğe kapalı alanda yazılmıştır :) Kimseyi bağlamadığı gibi benide bağlamaz, buradaki yazılara göre al sat yapacak olanların sorumlulukları kendilerine aittir...

tencel
15-09-2006, 17:38
buruker izlemediyse, akşam metur bakınca küçük dilini yutabilir:)))

buruker
15-09-2006, 17:41
izledim...izlememe rağmen ümitsizim ya ona üzülüyorum:)benim canım çok yandı bu turizmden umarım şaşırtır beni de 3 lerden yollarım

tencel
15-09-2006, 17:43
bu hafta gördügü en yüksek yer, pazartesi tavan degeri oluyo .karar vermek zor:))

Elixir
15-09-2006, 17:52
METEMTUR, FUGAYAZ EVLERI PROJESININ %38'LIK KISMININ SATILDIGINI BILDIRDI.
METEMTUR OTELCILIK VE TURIZM ISLETMELERI A.S.'NDEN GELEN YAZI;
BODRUM GUNDOGAN ILCESI KUCUKBUK MEVKIINDE RESMI MAKAMLARDAN IZNINI ALARAK
YAPIMINA BASLADIGIMIZ 76 BAGIMSIZ UNITEDEN OLUSAN FUGAYAZ EVLERININ PROJE
UZERINDEN SATISLARI DEVAM ETMEKTE OLUP SU ANA KADAR PROJEMIZIN %38'LIK
KISMI SATILMISTIR.
TURIZM BOLGELERINDE UYGULANAN INSAAT YASAGI 01.10.2006 TARIHINDE KALDIRILACAK
OLUP O TARIHTEN SONRA INSAATIMIZIN YAPIMINA HIZ VERILECEKTIR. INSAATLARI TAHMINI
BITIRME TARIHIMIZ 15.07.2007 OLARAK HESAPLANMAKTADIR.
TUM DETAYLAR WWW.FUGAYAZ.COM ISIMLI WEB SITEMIZDE BULUNMAKTA OLUP HALKIMIZIN
BILGISINE SUNULMUSTUR.

-IMKB-

son 10 dk dakı hareketın sebebı

borsa
15-09-2006, 17:54
hımmmm pazartesi de devamını getirebilir o zaman gibi..............

tencel
15-09-2006, 17:58
bu tavan yaptıracak kadar iyi bir haber ise,hareketin devamı gelebilirmi acaba

borsa
15-09-2006, 18:04
gelebilir zaten son iki üç haftalık zaman diliminde iyi bir işlem hacmi yakaladı kağıt ama buna rağmen bence hakettiği kadar yükselmedi en azından 3 ün üstüne atmalı kendini diye düşünüyorum bugünkü çıkışla zaten geçenki anlamsız tabanını geri aldı ben buna çıkış değil telefi diyorum pazartesi ola hayrola diyelim

buruker
15-09-2006, 18:37
hala bu turizm kağıtları adamı soyar soğana çevirir diyorum ben ama yine de burdayım..Kimbilir belki beni yanıltmaya karar vermişlerdir:)Bekleyelim pazartesini görelim bakalım..

abdas
15-09-2006, 20:19
METEMTUR, FUGAYAZ EVLERI PROJESININ %38'LIK KISMININ SATILDIGINI BILDIRDI.
METEMTUR OTELCILIK VE TURIZM ISLETMELERI A.S.'NDEN GELEN YAZI;
BODRUM GUNDOGAN ILCESI KUCUKBUK MEVKIINDE RESMI MAKAMLARDAN IZNINI ALARAK
YAPIMINA BASLADIGIMIZ 76 BAGIMSIZ UNITEDEN OLUSAN FUGAYAZ EVLERININ PROJE
UZERINDEN SATISLARI DEVAM ETMEKTE OLUP SU ANA KADAR PROJEMIZIN %38'LIK
KISMI SATILMISTIR.
TURIZM BOLGELERINDE UYGULANAN INSAAT YASAGI 01.10.2006 TARIHINDE KALDIRILACAK
OLUP O TARIHTEN SONRA INSAATIMIZIN YAPIMINA HIZ VERILECEKTIR. INSAATLARI TAHMINI
BITIRME TARIHIMIZ 15.07.2007 OLARAK HESAPLANMAKTADIR.
TUM DETAYLAR WWW.FUGAYAZ.COM ISIMLI WEB SITEMIZDE BULUNMAKTA OLUP HALKIMIZIN
BILGISINE SUNULMUSTUR.

-IMKB-

son 10 dk dakı hareketın sebebı

hemen veya bir geri çekilme daha yaparak gazlayabilir..........

Alıntı:Originally Posted by 60arda
Çok güzel ve yerinde bir tespit. Benim dikkatimi çeken ise sanki turizm hisselerini tek tek hareketlendiriyorlar. Önce ufaktan nettur. Sonra bir ara favori sonra şık hareketler maalt akabinde pkent hareket halinde...

Ayces maalt'ın hareketine ayak uydurmaya çalıştı ancak olmadı. Maalt ve Pkent hareketine kılını bile kıpırdatmayan kim var elbette Metur. Yukarıda arkadaşın tespitinide göz önüne alırsak bu işin içinde bir film var dememek biraz zor gibi.

Herkese bol kazançlar.

alıntı
OLAYI çözdüm arkadaşlar

diğer turizmler giderken GERİye getirecekler

inatla bunu yapacaklar

yani tersine tersine

bıktırmak için

işte geri getirme sebepleri

% 70 götürmeye çalışırlar

ben de ilk halka arz da milleti yaktıkları için .fugayaz. binaları başlarına yıkılsın diyorum. varsan baksan ormana yapmışlardır
savcılığa bir suç duyurusu inşaat durur

spek-manipçi avucunu yalar

2,20 alı 2,64 satmıştım

yine alışı pazartesi takip edersem deneyebilirim.

teacher
15-09-2006, 23:28
50-60 milyarlık 76 tane yazlık ev yap borsada parayı götür,nasıl olsa herkes alır,güzel iş,olan yine bizlere olacak anlaşıldı.................................

teacher
15-09-2006, 23:37
buruker's Avatar
buruker buruker is offline
Forum Katılımı :

Duhül: Aug 2006
Gönderi: 56
buruker hakkında yorum yapmak için erken
Esas
hala bu turizm kağıtları adamı soyar soğana çevirir diyorum ben ama yine de burdayım..Kimbilir belki beni yanıltmaya karar vermişlerdirBekleyelim pazartesini görelim bakalım..
a.S.m 50-60 milyarlık 76 tane yazlık yap,ondan sonra borsada parayı götür.Güzel iş,olan yine bize olacak anlaşıldı....... Bir şirket kurup bizdemi borsaya kote olsak ne........vardı verdim yolu açık olsun......................................

gıngın-2
15-09-2006, 23:45
Eskiden Favori Dinlenme Tesislerinde yorum yapan Slayer adlı biri vardı adamın işi gücü sürekli gerekli gereksiz yazı yazıp milletin sozüm ona kafasını karıştırıp kitlerdi. Sonra işini yapıp ortadan kayboldu. Bence başarılı olmuştu. Bu kağıdında haşara cocukları var. Hımmmm

buruker
16-09-2006, 11:30
haşarı değilim ben:)Kızınca tutamıyorum kendimi sadece..Adam olmaz demeye de devam ediyorum metur için.heveslendirir ama kursakta bırakır.Yatırım felan yapılmaz bukağıtlara.Bu adamlar deli parayı nasıl kazanacaklarını yani senin benim gibi ky i nasıl soyacaklarını biliyorlar.Benim dilim yanmasına rağmen geldim girdim yine.
Zararımda karım da bana.Etkilenmemenizi tavsiye ederim:)Yada haşarı olarak görün.:)

abdas
16-09-2006, 13:40
50-60 milyarlık 76 tane yazlık ev yap borsada parayı götür,nasıl olsa herkes alır,güzel iş,olan yine bizlere olacak anlaşıldı.................................
2,20 alıp 2,64 satmıştım

ben de ilk halka arz da milleti yaktıkları için .fugayaz. binaları başlarına yıkılsın diyorum.

varsan baksan ormana yapmışlardır veya 2--b dir cumhurbaşkanı da bu işe karşıdır ha bilesiniz .

o aldıkları turizm izinleri cumhurbaşkanınca iptal de edilebilir

savcılığa bir suç duyurusu inşaat durur

spek-manipçi avucunu yalar

tencel
17-09-2006, 02:07
abdas zarına alım satım yapmamışsın,senede karşı olumsuz tavrın zararından kaynaklanmıyorsa neyden kaynaklanıyor anlayamadım.Halka arz esnasında her senet süper kazandırmıyor, zarar yazanlarda oluyor tabiki

buruker
18-09-2006, 17:18
işte milleti göz göre göre böyle soyuyor bu adamlar...hata yapıp bi bulaştım. ama çıktım Allahtan çGirmeyin bu rezil kağıda....üstten verip alttan topluyolar ve bunu bukadar gözler önünde yapıyorlar..dedim ya soyup spğana çevirirler adamı bu turizimciler...

nazocemca
18-09-2006, 17:26
işte milleti göz göre göre böyle soyuyor bu adamlar...hata yapıp bi bulaştım. ama çıktım Allahtan çGirmeyin bu rezil kağıda....üstten verip alttan topluyolar ve bunu bukadar gözler önünde yapıyorlar..dedim ya soyup spğana çevirirler adamı bu turizimciler...

Kalbi olanlar bu kağıda bulaşmasın abi yaa.. Geçen hafta çerezlik aldım sattım.
hakkaten bu kağıt alınıp akşam olunca huzurla eve gidilmez yaaa:hmm:

abdas
18-09-2006, 18:53
abdas zarına alım satım yapmamışsın,senede karşı olumsuz tavrın zararından kaynaklanmıyorsa neyden kaynaklanıyor anlayamadım.Halka arz esnasında her senet süper kazandırmıyor, zarar yazanlarda oluyor tabiki

fugayaz tesis resimlerini gör kabak gibi ormanda.

her an işi karışır

böyle yerlerin tapularını bile orman bakanlığı evet tapusunu bile iptal ettiriyor

Halka arz esnasında bazı arkadaşlar yamuldular ve ah ettiler onların bu ahları aklıma geldi.isyan ettim .burunlarından gelsin inşaallah.
Evet ben kazandım amma o arkadaşların ahları aklıma gelince midem bulandı ..demek ahlı olanların karnı çok geniş ki hiç tınlamadan milleti yakıyorlar.Yazıklar olsun.

Tüm oyunlarınIn ahları çıkar bir gün amma belki çocuğunda belki 7 neslinde kalmaz arkadaşlar..Borsa ekonomik bir olgu ise bir haddi olmalı..Yoksa Allah'ın azabı çoook müthiş olur bir gün ANSIZIN. :mad:

tencel
18-09-2006, 23:47
Söylediklerinizde haklı oldugunuz yönler elbetteki var.Burası bir pazar ve alıcı satıcı iki tarafı var,alan hiç bir zaman zarar edeyim diye almaz, kar etmek amacıyla alır,ama bazen zararda edebilir.bu isadece borsada geçerli degildir ki, bütün ticari faaliyetlerde vardır. bir ev alırken bile evin gerçek maliyet ve degerinden daha fazlaya alabiliyosunuz, konum ,piyasa şartları ve bir sürü etken sizi böyle davranmaya itebiliyor.ama beklentilerinizin tam tersi aldıgınız evden belli bir süre kar elde edemeyebiliyosunuz, hatta fiatlar aşagıyada gelebiliyor.
ikincisi ise, borsadan hep yükseliş yönünde kar beklentisi anlamsızdır. borsa asıl düşerkende kazandırır. mesela:Buruker bu hissenin yapısını biraz çözmüş, hisse yapıcısının tersine hareket sadece zarar getirir. eger hisseyi yapan yukardan satıp aşagıdan yerine koyuyorsa,bunun tersi bir davranışla kazanılmaz, aynı yolu izlemekte yarar var.ben borsada hareketli hisseden korkmam, stabil durgun hisselerden korkarım.aylarca aynı kademelerde alınop satılan hisseler var.bunlar çok tehlikelidir. Metura yeni girmeme ragmen sevdim, trade imkanı veriyor. hemde %10-15 gibi marjda.yukardan döndügü yer belli aşagıdan döndügü yer belli, bunu en az 4-5 kez yaptıgınızda ,hissenin total çıkışından daha fazla kar elde etmiş olursunuz.ondan sonrada kaçarsa kaçsın:)))

ozguozbek
02-10-2006, 00:35
tüm turizmlerde bir hareketlenme var ....

bence sırası geldi....

sizce ?

not : al-sat tavsiyesi değildir.

borsa
06-10-2006, 11:48
yahu bütün turizmler gitti aya bir tek bu kaldı yaya söyleyin bunun dışında çıkmayan kaldımı ? Grafik güzel ama grafikle saadet olmuyo tüküreyim grafiğine aylardır buralalarda ne bi adım ileri gidiyo ne geri 2.20 ile 2.30 arasına çakıldı kaldı ya sabır ya sabır.........

abdas
07-10-2006, 18:00
yahu bütün turizmler gitti aya bir tek bu kaldı yaya söyleyin bunun dışında çıkmayan kaldımı ? Grafik güzel ama grafikle saadet olmuyo tüküreyim grafiğine aylardır buralalarda ne bi adım ileri gidiyo ne geri 2.20 ile 2.30 arasına çakıldı kaldı ya sabır ya sabır.........

SENİN Satmanı mı bekliyorlar ne........:confused:

borsa
08-10-2006, 03:34
Vallahi abdas dostum daha çok beklerler kağıt zaten tabanda sürünüyo buradan onlara mal yedirmeye niyetim yok acelem de yok bol bol sabır çekerek bekleyecem eninde sonunda gidecek ömür boyu burada bekleyecek değil ya yaza kadar beklemeye devam beleşe mal vermek yok ...............

abdas
08-10-2006, 10:31
Vallahi abdas dostum daha çok beklerler kağıt zaten tabanda sürünüyo buradan onlara mal yedirmeye niyetim yok acelem de yok bol bol sabır çekerek bekleyecem eninde sonunda gidecek ömür boyu burada bekleyecek değil ya yaza kadar beklemeye devam beleşe mal vermek yok ...............

dostum
hedef koyarak oralardan satış yapmak .........
tekraren gevşemesi ile de alıp yerine koymak ...............

yoksa hissenin bir yere kaçacağı yokda

2, pazarda da:confused:

amma beklentisi var mi onu nedir .........
işte beklenti varsa iyi takip lazım...................:tamam:

borsa
13-10-2006, 20:04
Görüntü varr ses yok işlem hacmi ikinci seans yine tavan yaptı ama kağıt yerinde sayıyor bu kadar uyuzluk olmaz ki

yakaza
14-10-2006, 02:34
fvorini tavanına takılmıştı. 3 günde 2 defa gi,t gel yaptı hacimle... bu senette bu olaylar oluyorsa ben bir kaç gün içinde birşeyler olacak diye yorumluyorum. belki de mtekste yapılacak harekete katılmak içindir.

not: nasıl da mtekse pay çıkardım :)

ozerguve
15-10-2006, 03:00
yüksek işlem hacmiyle çıkıp düşük hacimle düşmesinin sebebi?

borsa
15-10-2006, 03:49
turizmlere baktığımızda hepsi iyi bir hareker yaptı geriye sadece bizim metur kaldı onlara baktığında yerlerde sürünüyo işlem hacminin yüksek olduğu seanslarda bile pek bi prim yapmadı cuma günü ikinci seansa bakın 850 bin adet işlem yaptı ama çıka çıka iki üç kademe çıktı normalde tavan çakması lazımdı ama hala yerinde sayıyo bundan önceki yüksek hacimli seanslarında da aynı şeyi yaptı bakalım ne olacak hep beraber göreceğiz bu kadar beklediğine göre sonunda iyi bir çıkış yapması lazım ama bakalım nolacak spek amca ya bağlı herşey gerisi boş.........

sonerxz
15-10-2006, 14:36
metur 4 seviyelerin den 2.42 seviyelerine gelmiş düşünmek lazım.niye 2.42 seviyelerine geldi.batak bir hisse bile bu kadar düşmüyor.

abdas
15-10-2006, 17:12
metur 4 seviyelerin den 2.42 seviyelerine gelmiş düşünmek lazım.niye 2.42 seviyelerine geldi.batak bir hisse bile bu kadar düşmüyor.

acaba Mettur da untar gibi batık mı yoksa

borsa
15-10-2006, 18:58
saçmalıyosunuz İŞ C de 13 00 den 6.80 e geldi şimdi yeni yeni 8.50 oldu İŞ C demi batak konuşurken biraz düşünün ...............

sse07
15-10-2006, 19:50
metur 4 seviyelerin den 2.42 seviyelerine gelmiş düşünmek lazım.niye 2.42 seviyelerine geldi.batak bir hisse bile bu kadar düşmüyor. kardeşim gördüğü en yüksek noktayı almışsın ordan buraya düştü diyorsun endex yatayken 2,80lerden 4,04e giderken düşünmüyordun herhal kaldıki ortalama 3,30lardan 2,40lara düştü o kadar düşüş tüm kağıtlarda var gözlediğim son bi kaç haftadırda toplandığıdır yakında hareket görülebilir

sse07
15-10-2006, 19:54
turizmlere baktığımızda hepsi iyi bir hareker yaptı geriye sadece bizim metur kaldı onlara baktığında yerlerde sürünüyo işlem hacminin yüksek olduğu seanslarda bile pek bi prim yapmadı cuma günü ikinci seansa bakın 850 bin adet işlem yaptı ama çıka çıka iki üç kademe çıktı normalde tavan çakması lazımdı ama hala yerinde sayıyo bundan önceki yüksek hacimli seanslarında da aynı şeyi yaptı bakalım ne olacak hep beraber göreceğiz bu kadar beklediğine göre sonunda iyi bir çıkış yapması lazım ama bakalım nolacak spek amca ya bağlı herşey gerisi boş.........
borsa dikkatimi çekti hacim çıkarken çok artıyor güniçi 2,52ye kadar acaip hacim arttı sonra hacimsiz 2,42ye geldi son bikaç seansdır böyle ???

akaral
26-10-2006, 12:49
Bu hisseden benden başka kimsede yok mu?

borsa
26-10-2006, 19:46
var kardeş var olmaz mı........bugün ikinci seans 837955 adet toplamda 1.057.791 adet işlem yaptı.İşlem hacmi iyi ama sağlam bir çıkışı ne zaman yapacak onu bilemiyorum.......Bir başlarsa iyi gider kaç aydır tık yok ama ne zaman başlar kritik soru bu ama 5 gün sonra ama 5 ay sonra var mı cevabını bulabilen arkadaş??????

tencel
26-10-2006, 23:28
Bence gitmese daha iyi olur,iki aydan beri al satlardan iyi para kazandım.gidecegi-gelecegi aralıklar belli olan hisse gibisi varmı:)) şimdi bi gitmeye başladımı gidişin nerde duracagı dönüşün nerde duracagı belli olmaz.o zamanda zarar yazar.

Senaycık
27-10-2006, 02:51
Bayramda dinlenip, Bayram sonrası bayram yapan kağıtlardan biri daha... :hmm: :hmm: :hmm: :gulen: Hadi hayırlısı...:D :gulen: :D

borsa
30-10-2006, 03:39
vallahi ne zaman bayram yaptı biz görmedik daha sürüyüyo yerlerde allahım bütün turizmler hareket çekti bu hala kimi bekliyo yahu bilen varsa bekledi sabır taşına döndük...........ya sabır

kayakaynar
08-11-2006, 13:46
mteks tavan oldu birazda metur a yansıma yapsa bari...:)

kartal01
08-11-2006, 15:54
hasta eder bu kağıt adamı gittiği gibi geri geliyor. 6-7 aydır yerinde sayıyor. bütün turizmler gitti bir bu kaldı. bilmediğimiz birşeyler mi var acaba:mad: :mad: :mad:

borsa
14-11-2006, 19:37
Canımızdan bezdirdi vallahi...........aylardır aynı yerinde sayıyor Allah bize peygamber sabrı versin.........................

kayakaynar
16-11-2006, 19:55
Metemtur Otelcilik
Günlük Yorum

Sistemimiz bugün bir SATTEYİTLİ sinyali verdi. Daha önce onaylanan AL önerisi 01.11.2006 tarihinde ( 15 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 2.45 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana METUR -6.94% düştü .

SAT EĞER önceki kapanışın üstünde açılıp, altında kapanan bir siyah mumla teyit oldu. Teyit Koşulları na göre satış fiyatı önceki kapanış olan ( 2.30 ) alınmıştır.

SAT-EĞER sinyaline yol açan ayı formasyonu bugün piyasadan teyit aldı. Senedin fiyatı düşebilir. Gerçi bugünkü açılış fiyatı bir gün önceki kapanışın üstünde idi ama kapanış fiyatının satış ağırlıklı bir piyasada bir gün önceki kapanış fiyatının altında gerçekleştiğini ve siyah bir mumun oluştuğunu gördük. Böylece geçerli satış teyiti koşullarımızdan biri oluştu.

kapkankaan
18-11-2006, 00:45
herkese selam arkadaşlar zoner alımlara devam mı?

kayakaynar
18-11-2006, 12:34
Metemtur Otelcilik
Günlük Yorum

Sistemimiz bugün bir AL-EĞER sinyali verdi. Daha önce onaylanan SAT önerisi 16.11.2006 tarihinde ( 1 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 2.30 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana METUR -0.87% düştü .

Bir boğa formasyonu oluştu ve site AL-EĞER sinyali verdi. Şimdi işimiz bu sinyali teyit etmek. Teyit konusunda biz size yol göstereceğiz ama burada iş esas olarak sizin omuzlarınızda. Önce ev ödevinizi iyi yapmanız gerekiyor. Evet formasyonlar fiyatlarda bir yükselme sinyali veriyor ama acaba bu senet ve ekonomiyle ilgili veriler böyle bir gelişmeyi destekler nitelikte mi? Yeni başlayacak işlem gününden önce haberleri dikkatle izlemenizi,borsayı etkileyebilecek gelişmeleri not etmenizi, ayrıca bu senetle ilgili haberleri,yorumları ve bilançoları gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Bizim sistemimizde teyit için üç olası koşuldan birinin yerine gelmesi gerekiyor. Yeni başlayacak işlem gününü dikkatle izleme ve bu koşullardan birinin yerine gelip gelmediğine karar verme sorumluluğu size ait.

kapkankaan
18-11-2006, 21:28
zoner dikkat aşırıya kaçmadan belli miktarda kal

sse07
25-11-2006, 03:17
villaların yüzde 38,8 i satılmış daha bu kağıt neden bekler

kayakaynar
25-11-2006, 15:23
Metemtur Otelcilik
Günlük Yorum

Sistemimiz bugün bir ALTEYİTLİ sinyali verdi. Daha önce onaylanan SAT önerisi 16.11.2006 tarihinde ( 8 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 2.30 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana METUR -1.30% düştü .

AL EĞER yukarı aralıklı bir beyaz mumla teyit oldu. Teyit Koşulları na göre alış fiyatı açılış fiyatı olan ( 2.24 ) alınmıştır.

AL-EĞER sinyaline yol açan boğa formasyonu bugün piyasadan teyit aldı. Senedin fiyatı artabilir. Bugün yukarı aralıklı (açılış fiyatının bir gün önceki kapanışdan yüksek olduğu) bir açılış gördük ve günün kapanış fiyatı alıcı ağırlıklı bir piyasada açılış fiyatının üstünde gerçekleşti. Böylece geçerli teyit koşullarımızdan biri oluştu.

şimdi de al teyitli... :)

MAŞALI
27-11-2006, 11:58
arkadaşlar bu gün 2000 lotla aranıza katıldım..bol kazançlar..millet mtexi beklerken benm umudum meturda.. ya nassip..:oley:

kayakaynar
04-12-2006, 17:18
mteks tavana gidiyor, metur da düşüşte...:)

baba2
11-12-2006, 20:14
Sıra bunada gelecek, sadece sabır küpü olmak gerekir...

kayakaynar
14-12-2006, 11:46
bugünkü güzelim hareketin sebebi ne olaki acaba...

MAŞALI
14-12-2006, 16:21
dostum tahtada benim olmam yetmezmi?:D

inspector
15-12-2006, 09:50
Metemtur Otelcilik
Günlük Yorum

Sistemimiz bugün bir ALTEYİTLİ sinyali verdi. Daha önce onaylanan SAT önerisi 16.11.2006 tarihinde ( 8 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 2.30 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana METUR -1.30% düştü .

AL EĞER yukarı aralıklı bir beyaz mumla teyit oldu. Teyit Koşulları na göre alış fiyatı açılış fiyatı olan ( 2.24 ) alınmıştır.

AL-EĞER sinyaline yol açan boğa formasyonu bugün piyasadan teyit aldı. Senedin fiyatı artabilir. Bugün yukarı aralıklı (açılış fiyatının bir gün önceki kapanışdan yüksek olduğu) bir açılış gördük ve günün kapanış fiyatı alıcı ağırlıklı bir piyasada açılış fiyatının üstünde gerçekleşti. Böylece geçerli teyit koşullarımızdan biri oluştu.

şimdi de al teyitli... :)

Sayın kayakaynar şimdi sisteminiz bu enson hareketi nasıl yorumluyor, merak ediyorum doğrusu, eminim sisteminizin kafası karışmıştır. Ne oldu da böyle aniden hareket etti.

Acaba diyorum 1.lige çıkmak için hazırlık yapıyor olmasınlar. Buna benzer haberler hissemizi uçurur diye düşünüyorum.

--------------------------------------------------------------------
Yatırım tavsiyesi değildir. Sadece düşünü-yorum
--------------------------------------------------------------------
MG

inspector
15-12-2006, 09:53
dostum tahtada benim olmam yetmezmi?:D

dostum yeter yetmesine de sen durduk yere gelmezsin buralara. Hani diyorum dilinin altındaki baklayı çıkarsan da bizde bilsek..!!!!!!
Selamlar..

----------------
MG
----------------

MAŞALI
15-12-2006, 12:05
dostum yeter yetmesine de sen durduk yere gelmezsin buralara. Hani diyorum dilinin altındaki baklayı çıkarsan da bizde bilsek..!!!!!!
Selamlar..

----------------
MG
----------------

benim favori spek çıktı dışarı..:D ben onun yaptığı tahtaları koklarım.. yani :eek: gerçi mndrsteki rızanın pis kokusu burnumun direğini kırdı :p ama yine de azda olasa alıyo kokuyu..:gulen: metur 2.52-2.57 arası döner diye düşünüyorum..:cool: zati dönmezse de :oley:

MAŞALI
15-12-2006, 12:20
bu benim bildiğim spekse 20li rakamlara çeker bu tahtayı son kez..

alsat tav. değildir..

inspector
15-12-2006, 12:35
benim favori spek çıktı dışarı..:D ben onun yaptığı tahtaları koklarım.. yani :eek: gerçi mndrsteki rızanın pis kokusu burnumun direğini kırdı :p ama yine de azda olasa alıyo kokuyu..:gulen: metur 2.52-2.57 arası döner diye düşünüyorum..:cool: zati dönmezse de :oley:

Teşekkürler..emref1 dostum. Takipteyim, inşallah iyi gelişmeler olur.
Mesala şu yaptıkları konut arazisinin yasağının kaldırılması gibi.!!! nedersin.!!
çün ki orda yasak olduğu müddetçe kim gidip oturabilir ki !!! parasını veren geri de ister...
Neyse hayırlısı.!!!!!1
herkese bol kazançlar..

MAŞALI
15-12-2006, 13:10
Teşekkürler..emref1 dostum. Takipteyim, inşallah iyi gelişmeler olur.
Mesala şu yaptıkları konut arazisinin yasağının kaldırılması gibi.!!! nedersin.!!
çün ki orda yasak olduğu müddetçe kim gidip oturabilir ki !!! parasını veren geri de ister...
Neyse hayırlısı.!!!!!1
herkese bol kazançlar..

sonda yüklü para dönen problemler hep çözülmüştür..:D

inspector
15-12-2006, 13:17

Paranın gücü, bide kağıdına yansısa. !!!!! iş tamam

inspector
15-12-2006, 13:35

Acarkent olayların aynısı bizim metur'un başına da gelmesinde ne olursa olsun.
Yalnız bu son çıkışında ki görüşüm şu:
Orta vadede daralan üçgen formasyonun ucuna gelinmişti. Bu da teknik analistlerin ilgisin çekmiştir diye düşünüyorum kısa mala cumborlop diye atladılar . Şimdi asıl soru şu gerçekten yeni bir trend mi başlayacak yoksa orta vaddede ki daralan üçgenin uçları açılarak devam mı edecek. Bekleyip göreceğiz. En azından nerde satacağımızı kestirebiliriz.. emref1 dostum eğer sen haklı isen daralan üçgen formasyonu devam edecek demektir ki buda iyibir al-sat fırsatı yaratacak. "Birde Uzun vadede Tekniğini mükemmel işletiyorlar bence bunu da özellikle belirtmek isterim"
Selamlar.

-------------------------------------------------------------------
Yatırım tavsiyesi değildir. Hele ki bu gibi kağıtlarda yatırım tavsiyesi hiç yapmam.
-------------------------------------------------------------------
MG

inspector
15-12-2006, 13:46
Tr grafiğinde de daralan üçgen formasyonun (ama bu sefer uzun vade) uç noktalarda. Gerçekten de her an herşey olabilir.
Tekniği insanın iştahını kabartıyor ki en tehlikelisi de bu !!!!! Dikkat etmek lazım

-------------------------------------------------------------
Yatırım tavsiyesi değildir

MAŞALI
15-12-2006, 14:45
Tr grafiğinde de daralan üçgen formasyonun (ama bu sefer uzun vade) uç noktalarda. Gerçekten de her an herşey olabilir.
Tekniği insanın iştahını kabartıyor ki en tehlikelisi de bu !!!!! Dikkat etmek lazım

Yatırım tavsiyesi değildir

dostum hele bi dur..şöle tekrar geri çekilsin 20li rakamlara üçgenin beşgenin heryerine değdirecem..:D

kayakaynar
18-12-2006, 16:47
daha hızlı hareket etmelisin... metur... BEKLEYECEK ZAMAN DEĞİL...

TÜRKOĞLU
20-12-2006, 22:23
yatırım finansman'ın alımları ve takastaki payı dikkat çekici.bayram değil seyran değil niye METUR almış 10 günde yaklaşık 250.000 lot.

2.800.000 lotluk bi tahta için bence çok ciddi bir işlem :düsün:

borsa
21-12-2006, 01:08
yatırım finansman'ın alımları ve takastaki payı dikkat çekici.bayram değil seyran değil niye METUR almış 10 günde yaklaşık 250.000 lot.

2.800.000 lotluk bi tahta için bence çok ciddi bir işlem :düsün:

Yakında dananın kuyruğu kopacak grafiğindeki sıkışma daha fazla devam etmez bi yerlere kopup gidecek ama bakalım nereye göreceğiz izlemeye devam

inspector
22-12-2006, 00:15
işlem hacmindeki artış ve takaslardaki değişimler, bize yeni bir yolculuğun habercisi. Sezon yaklaşıyor. Hadi hayırlısı

-----------------------------------------------------------------------
Yatırım tavsiyesi değildir.
-----------------------------------------------------------------------

inspector
22-12-2006, 00:17
Umarım Turizm cephesinden olumlu haberler gelmeye başlar. Daha da önemlisi Sn. Turizm Bakan'ımız kış uykusuna dalmamıştır inşallah.

Unique
25-12-2006, 21:47
arkadaslar bugunku islemler sizlerin gorusleri hala olumlu mu ? beklentileriniz nedir ? hisse toplu gozukmektedir.

metinc
28-12-2006, 15:23
kademeler garipleşti meturda.. yatırım veriyor sabahtan beri, alt kademeleri alış yazdılar baya ama üstte de 2.44 ve 2.45 e 120 bin lota yakın satış yazdılar...

metinc
28-12-2006, 16:39
yatırım finansman 83 bin lot verdi şimdiye kadar, altta alımları bekliyor üstte satışları bekliyor... Bu silkeleme mi sizce yoksa mal verme mi????

o2gr
28-12-2006, 17:00
Derinlik yapıştıracak olan varmı.

metinc
28-12-2006, 17:07
yatırım geçirip durdu işte bütün kademelere, hem kendi alışlarına verdi arada başkalarına da verdi.. Şu anda alış beşinde 10400 satış beşinde 13200 lot var..

o2gr
28-12-2006, 17:09
tüh yazıklar olsun
2.35 de kırdı....katliam yaptılar...

metinc
28-12-2006, 17:15
tahtanın içine etti yatırım finansman.. daha önce mtekste yaptıklarını burda yapıyorlar... bunların alımlarına güvenip kağıda girende suç zaten ya...

Unique
28-12-2006, 17:16
yuh be nasil mantarlattilar kagidi.... yazik olduu....

metinc
28-12-2006, 17:21
135 bin lot verdiler, hala da vermeye devam ediyorlar....

o2gr
28-12-2006, 17:22
Vayanasını
kime veriyorlar o kadar ky varmı bunu nedensiz alacak...

metinc
28-12-2006, 17:33
alıcı tarafı darmadağınık.. satıcı tarafında ise 170 bin lot ile yatırım finansman içine etti tahtanın.. 2.27 de de 94 bin lot satışları bekliyordu... Ellerinde 200 bin lot civarı birşey kaldı, yarın da onu verirler.. hayırlı olsun...

inspector
28-12-2006, 20:27
emref1 dostum bunun altında sen varsın değilmi..???????
yaptın gene yapacağını..
Bak milleti bukadar üzmeee..

--------------------------
MG

inspector
28-12-2006, 20:39
millet gidecek derken gömdüler millete..Helal olsun.
alış ve satış fiyatlarını karşılaştırın arkadaşlarr. zararına satış yaptılarsa bu malı tekrardan alacaklardır diye düşünüyorum.

--------------------------------------------------------------------------Yatırım tavsiyesi değildir
--------------------------------------------------------------------------

TÜRKOĞLU
28-12-2006, 21:48
millet gidecek derken gömdüler millete..Helal olsun.
alış ve satış fiyatlarını karşılaştırın arkadaşlarr. zararına satış yaptılarsa bu malı tekrardan alacaklardır diye düşünüyorum.

--------------------------------------------------------------------------Yatırım tavsiyesi değildir
--------------------------------------------------------------------------

bi dolap döndü bugün tahtada nasıl oluyor abi yatırım finansman geçen 10 günde 2,45-2,55 ortalama ile aldığı 200 bin lot malı nasıl oluyorda 2,35 ortalama ile veriyor.ve anlayamadığım altı boş olan kademelerde nasıl oluyorda bu kadar malı verecek alıcıyı buluyor.

bi çapanoğlu var bu işte...bana inandırıcı gelmedi...

tencel
28-12-2006, 23:42
2.24 den alıp bir hafta sonra 2.46 dan sattım. iyiki geri geldi, yarın gene alıcıyım:) bu arada ortaklardan birisi geçen gün 150 bin lotluk bir satış yapmıştı,borsaya bildirilen bilgide vardı.içerigini bilen varmı?

metinc
29-12-2006, 11:21
yatırım finansman katliama devam ediyor.. hacimsiz düşşse sorun değil belki ama bu kadar hacimle düşmesi hiç güzel değil.. geliyor 1 kademeyi kaldırıyor sonra gelen alıcılara verip gidiyor ********ler.. Ellerindeki mal bitene kadar verecekler gibi...

MAŞALI
29-12-2006, 11:49

bu benim bildiğim spekse 20li rakamlara çeker bu tahtayı son kez..

alsat tav. değildir..

dostum nasıl speği kokusundan tanıyorum artık..:cool: bak 20li rakamlara çekti..:D 26dan kardeşin nemalandı..şimdi bu tahtayı kimse sattıramaz bana..:oley:

al-sat tav.değildir:tamam:

metinc
29-12-2006, 15:22
yatırım finansman - deniz yatırım paslaşmalarını izliyoruz :)

tencel
29-12-2006, 16:05
Dünkü ve bugünki hareketi kim yaptıysa ona teşekkürler..yılbaşı ve bayram harçlıgımızı çıkarttırdı:)

TÜRKOĞLU
29-12-2006, 17:47
yatırım finansman dün 2,35 ortalama ile verdiği 170 bin lot malın 120 bin lotunu 2,32 ortalama ile geri almış.buna KERİZ SİLKELEME diyorlar herhal :düsün:

o2gr
03-01-2007, 11:42
yatırım finansman dün 2,35 ortalama ile verdiği 170 bin lot malın 120 bin lotunu 2,32 ortalama ile geri almış.buna KERİZ SİLKELEME diyorlar herhal :düsün:

Hemde ne keriz silkeleme.

TÜRKOĞLU
05-01-2007, 14:24
piyasada düne kadar 2.830.000 lot mal vardı dün YATIRIM FİNANSMAN takasına 160.000 lot mal eklenmiş.patron malı muhtemelen piyasadaki lot sayısı 2.960.000 lot olmuş.

tahtada söz söyleyecek olan kurum bu YATIRIM FİN. öyle görünüyor.

metinc
09-01-2007, 17:12
yatırım finansman yapıyor yine yapacağını.. veriyor her kademeye...

Unique
11-01-2007, 11:27
turizm hisseleri hareketlendi...

loseMoney
12-01-2007, 12:42
hareketlendi hareketlenmesine de biraz metur nasiplense ;)

Unique
15-01-2007, 09:58
Arkadaslar ,

Turizm hisseleri 2007 de tesviklerle beraber hareketlenecegi yonunde beklentileri var..Sizlerin bu konudaki dusunceleri nelerdir..Ozellikle Turizm hisseleri arasinda sadece Metur iyi bir cikisi bir turlu yakalayamadi ...Metur konusunda da yorumlarinizi bekliyoruz.

Iyi haftalar,
Unique

designer
16-01-2007, 14:12
***MAKTK***METUR***İŞLEM YAPILABİLİR DURUMA GETİRİLEN HİSSE SENETLERİ

Sermaye Piyasası Kurulu’nun Borsalar ve teşkilatlanmış
diğer piyasalarda işlem yasağı kararı verdiği kişilere ait
hisse senetleri ile ilgili olarak kurul kaydından
çıkartılan aşağıdaki tabloda belirtilen hisse senetleri,
Sermaye Piyasası Kurulu, Kurul Karar Organı’nın 25/12/2006
tarihli kararı ile işlem yapılabilir duruma getirilmiştir.

ISIN ÜNVANI YTL/NOMİNAL DEĞER***
TRAMAKTK91H2 MAKİNA TAKIM ENDÜSTRİSİ A.Ş. 1.000-
TREMETU00012 METEMTUR OTELCİLİK VE TURİZM İŞLETMELERİ A.Ş. 9,627.000-

*** Nominal Tutar(YTL): lot bilgisi virgül(,) ile küsürat bilgisiise nokta(.)
ile ayrılmaktadır.

metinc
16-01-2007, 14:20
Bugün de yatırım finansmanın tahtadaki katliamlarından biri var yine.. ilk seans 74 bin lot mal verdiler...

kartal01
16-01-2007, 15:16
herhalde boşluğu dolduracaklar.

Unique
16-01-2007, 16:55
neyin boslugunu dolduracaklar kagit surunuyor artik :)

metinc
16-01-2007, 17:01
Kademeleri doldurdukları kesin..
Şu anda 2.09 - 2.10 kademeleri 55 bine 26 bin..

baba2
16-01-2007, 20:07
Arkadaşlar biraz daha sabır, ok atılmak üzere son kez geriliyor. Hızlı gitmesi için mutlaka geri çekmek lazım ki, istenilen hedefe ulaşsın. Ok yaydan çıkmak üzere...2,10

metinc
17-01-2007, 12:56
2.09 - 2.10 alış satış kademelerini yine fazlasıyla doldurdular.. Burdan ne aşağı iner ne yukarı çıkar havasında.. Bakalım bu neyi gösterecek bize??

Unique
17-01-2007, 13:04
metinc saticilar kim ?

akincem
17-01-2007, 13:56
arkadaslar bu kağıtta 7 aydır bekliyorum. beni gerçekten fıtık etti ama artık gurur meselesi gibi bişey oldu bende.
bu şirket sattığı evleri nezaman bilançoya yansıtacak, veya şu anda satışlar nasıl gidiyor, sermaye artırım beklentisi var mı, şirketin 12 aylıkta bilançoda kar açıklama beklentisi varmı, niçin devamlı şirket sahiplerinin satışları geliyor bu konularda ciddi bilgilere sahip olanlar varsa, paylaşırsanız sevinirim.

metinc
17-01-2007, 14:14
Satıcılar dün alan Garanti Yatırım, Euro ve her zamanki gibi Yatırım Finansman.. Alcı tarafı ise dağınık...

metinc
18-01-2007, 12:29
Yatırım finansmanın satışları tam gaz devam ediyor.. Tahtaya 3 gündür tonla mal verdiler.. Bu kağıt tekrar nasıl toplanacak göreceğiz bakalım.. Bu arada alıcılar neden bu kadar malı alıyor o da ayrı bir konu???

Unique
18-01-2007, 13:12
mali kim topluyor...

metinc
18-01-2007, 13:54
Yatırım finansman tek başına 129777 lot satıcı.. Alıcı tarafında ise 20804 lotla deniz yatırım, 18299 lot ile oyak ve 14744 lot ile garanti var.. Para çıkışı 3 gündür sürüyor..

metinc
18-01-2007, 15:49
Bu kadar hacim, yatırım finansmanın 200 bin lotu satışı ve takasta 470 binlerden 132 bine düşmesi pek hayara alamet değil gibi.. Bakalım bu hareketlerin sonucu ne olacak.. Bu kadar mal dağıtılan bir tahta kendine gelebilir mi kısa zamanda, göreceğiz...

Unique
18-01-2007, 15:54
bunda bir gariplik yok mu ? Acaba kagit el mi degistiriyor yoksa yeni bir makyajla mi satacaklar mali ?

metinc
18-01-2007, 16:38
Bilmiyorum açıkcası.. Birşeyler var ama ne olduğunu yakında görürüz sanki.. Bu kadar mal verip kağıdın çok geri gelmemesi güzel, dağınık da olsa alıcısı var sonuçta.. Tekrar alarak yükseltebilir yatırım finansman.. Ama bu gönlümüzden geçen iyimser sonuç tabi :)

Unique
18-01-2007, 16:51
ama yatirim finansman sattigi mali yuksek bir fiyattan niye alsin ki ?

akincem
18-01-2007, 16:52
bide falına baktırın

Unique
18-01-2007, 16:55
valla fala kalmadann herkesi mutlu etsin de :-)

Unique
18-01-2007, 18:36
yatirim finasman bugun de 198bin cikmis....

E ne kadar kaldi...

baba2
18-01-2007, 19:02
ALICILAR

OYAK YATIRIM ...40,654
IS YATIRIM .......20,635
DENIZ YATIRIM.. 20,229
GARANTI YAT... 13,371
AK YATIRIM ....12,060
DIGER ...........102,883

SATICILAR
YATIRIM FINANSMAN ...-198,073
PIRAMIT MEN............. -4,000
TEB YATIRIM .............-3,150
ECZACIBASI MEN....... -1,790
MEKSA YATIRIM ........-1,400
DIGER ......................-1,4

Arkadaşlar biraz daha sabır sonu güzel olacak

borsa
18-01-2007, 20:46
Sabrediyoruz da kağıda durmadan doldur boşalt yapıyorlar..........Ayrıca kağıt kritik bir noktada 2.00 ı aşağı kırdığını düşünmek bile istemiyorum felaket olur.......... görecez

katre
19-01-2007, 01:30
neden böyle. yatfin aynısını cemtasta da yapıyor günlerdir. bi operasyon öncesi deprem mi

Unique
19-01-2007, 11:12
birseyler olacak ama ne olacak hayirlisi derim :-)

metinc
19-01-2007, 11:57
Sabah mteksin hareketine biraz katılabilir diye düşündüm ama yine birşey olmadı.. turizm konusunda bu yıl beklenti büyük, ayrıca grup şirketi global enerjinin halka arzı çalışmaları da başlıyor.. Bunlar doğrultusunda en iyisi sabırla beklemek gerekiyor...

metinc
19-01-2007, 12:51
2.10 dan olan 5 dk sonra 2.09 a geri veriyor, bu sürekli böyle son zamanlarda.. 2.07 - 2.11 arasında oldukça yüklü işlemler oldu 3-4 gündür.. Yatırım finansmanın o kadar satışına rağmen, alıcılar oldukça dağınık olmasına rağmen ki ky nin bu kadar malı alacağını sanmıyorum, kağıt pek geri gitmedi.. Çok mu iyimser düşünüyorum bilmiyorum ama sıkı bir ralli başlayacak olabilir mi sizce? Ben daha önce sıkı bir ralli görmediğim için hazırlığı nasıl oluyor bilmiyorum :)

baba2
19-01-2007, 20:32
ALICILAR

TEKSTIL MEN. 24,000
GEDIK YATIRIM 18,824
INFO YATIRIM 10,000
SEKER YATIRIM 6,347
ZIRAAT YAT. 5,317
DIGER 28,558

SATICILAR

OYAK YATIRIM -18,211
FINANS YAT. -10,701
HSBC YATIRIM -9,500
İŞ YATIRIM......-10,882
GLOBAL MENKUL -9,000
DIGER -34,752

Artık ben de korkmaya başladım. Yüksek işlem hacmiyle, her gün bir kademe verilmesi iyiye işaret değil. Daha önceki hisselerde de aynısını yaşadım inşallah bu daha da aşağıya gelmez. Bu hissenin en dibi 1,80. Belki en kötü olasılık buraya kadar getirip herkesi dökmek, ondan sonra ralliye başlamak.

Tabiki kimsenin kafasını karaştırmak istemem, bu tamamen benim şahsi görüşüm. Sadece tahmin.

borsa
19-01-2007, 21:33
Durum çok kritik nefesimizi tuttuk izliyoruz bi çatırtı kopacak ama inşallah yukarı olur pek umudum yok ama hayırlısı

metinc
22-01-2007, 11:10
2.11 den sürekli satış yiyor kağıt.. Burayı aşamadık bir türlü endeksin bu kadar yükselmesine rağmen..

Unique
22-01-2007, 14:49
hadi metur artikkk surunuyorsun be ! Yazik bize su cikista parasiz birakma bizii be ! Hadi nazlanma artik...

metinc
24-01-2007, 12:44
Bu kağıdı takip eden pek kimse kalmadı herhalde :) son günlerde kademeleri oldukça dolduruyorlar ve yine bu seviyelerden çok işlem oluyor.. Yatırım finansmanın satışları sonuçlandı gibi.. Ne olacaksa olsun artık yahu :)

metinc
24-01-2007, 12:55
yazmamı bekliyorlarmış sanki :)

umitbaylan
24-01-2007, 13:20
Arkadaşlar isterseniz biraz yorumlayalım bu hisseyi.
Borsa 36500 den 41500 lere geldi. Metur ise 2.50 lili seviyelerden
daha yeni yeni 2.16 lı seviyelerde bulunuyor şuan. Ayrıca bu kağıt bu yıl 5 li seviyelir üzerinden bile işlem görmüş. Bu sıralarda turizm sezonu borsa da açılacak çok yakında. Sizler ne düşünüyorsunuz bu hisse hakkında.
Almaya değecek bir hisse mi ne dersiniz? BU hisse için herhangi bir risk var mı?
Düşüncelerini paylaşacaklan arkadaşımız varsa şimdiden teşekkürler...

baba2
24-01-2007, 14:11
Borsada bu güne kadar kim zengin olmuş veya kim kârlı.. Borsadan ben iyi anlarım diyen varsa, desinde dedikleri hisseyi göz hapsine alalım.

Bu yüzden;

Kimse şu hisseyi al diyemez, Çünkü düşerse, aldıran kimse kötü oluyor. Borsa risktir. En güzeli uzun vadeli koymaktır, veya hiç girmemektir. iyi günler.

akincem
24-01-2007, 16:41
sevgili ümit kardes senin sorduğun soruyu bende sordum ama burdakiler o almıs bu satmış diye lot saymaktan başka bildikleri yok en iyisi sen www.fugayaz.com.tr adresine gir kendin gör

metinc
24-01-2007, 16:46
Yatırım Finansman geri döndü tahtaya...

metinc
24-01-2007, 16:58
yok dönmemişler :D al-vere gelmişler yine...

Unique
24-01-2007, 18:04
2,13 ten biraz daha nasiplendim bakalim...Batti balik metur sahillerinde

metinc
29-01-2007, 11:52
2.12 al - 2.12 sat.. bakalım nereye kadar böyle devam edecek...

TraderTR
29-01-2007, 20:53
http://img250.imageshack.us/img250/2121/meturgu1.jpg

Taban oluşumu başlıyor senette, henüz kalkış belirtisi olmamakla beraber, senette fiyat riski pek bulunmuyor kısa vadede...

2.06 - 2.19 fiyat arasında yatay seyirin devamı görüntüsü var

SVG...

metinc
30-01-2007, 11:53
Saçma sapan hareketlerle hacim yapıyorlar şu an.. Önce GFC General verdi Euro aldı, şimdi tersini yapıyorlar.. Boşu boşuna işlem parası veriyorlar sanki :)

metinc
31-01-2007, 10:20
Dün seans sonu netturun hareketlenmesiyle metur da ufak bir hareket yaptı, bugün daha şık hareketler olabilir hissemizde...

metinc
31-01-2007, 19:00
bugünkü tahminimizde cortladık :) inşallah yarın tuttururuz :)

kartal01
01-02-2007, 01:34
bugünkü tahminimizde cortladık :) inşallah yarın tuttururuz :)

bu kağıt herkesi cortlatır:) tahmin yürütmek zor her zaman ters köşe. ama yine de bir tahmin yapayım buralardan mallanacaklar 1 aya kadar da çıkaracaklar burdan almayanlarda :cry:

leventdmr
01-02-2007, 21:35
yarın hisse iyi olacaktır emın olun.inş. yukselmez de alırız biraz daha.

kartal01
02-02-2007, 00:11
metur her zaman fırsat verir merak etmeyin sanırım ky dostu olacak hepimizi bence en düşük fiyattan mallandırıyor. yeterince topladım artık bekliyoruz. uzun vadeli grafiğe bakacak olursak önünde 2.35 civarı direnç var. gün geçtikçe dirençte aşağı iniyor. hadi bakalım metur bizi dökemezsin.

metinc
02-02-2007, 12:04
bu kağıt ne zaman hareketlenecek ya? Mteksin haberini gönderip mtekste hareket yaparken burda da birileri mal verdi sanki...

umitbaylan
02-02-2007, 14:21
bekliyoruz arkadaşlar bekliyoruz...
Benim bu hisseden beklentim çok yüksek...
Bence bu seviyeleden mallanıp ortalama 2 ay sonra bu seviyelirin en az %70 üzerinden hissemizi terkedebiliriz...
Kalın sağlıcakla...

metinc
02-02-2007, 16:45
ne 2.16'ymış be.. bir türlü üstüne çıkamadık....

umitbaylan
03-02-2007, 15:24
ne 2.16'ymış be.. bir türlü üstüne çıkamadık....

Artık çıktık metin kardeşim. Ne de olsa bu trende galiba şimdilik bizden başka kimse yok:) Ama olsun senle uzun bir yolculuğa çıkacağımız günler çok uzak değil emin olabilirsin;) Kal sağlıcakla...

loseMoney
04-02-2007, 15:21
Ne de olsa bu trende galiba şimdilik bizden başka kimse yok:)

Yalnız değilsiniz, trende biz de varız :he: :he:

metinc
04-02-2007, 15:47
evet kapanış endekse göre çok iyi olmasa da güzeldi.. Son günlerde ATA yatırımın alımları dikkat çekiyor, umarım bunların devamı gelir ve güzel bir iki ay yaşarız, mart sonunda tren son durağına gelir herhalde :)

serdar2829
05-02-2007, 12:16
söylenenler ve yazılanlar turizmin bu sene çok iyi geçeceğini söylüyor.Ve kağıdı da spek toplamaya başladı.yazılanlarda da kağıt için olumsuzluk görünmemekte.Eğer Türkiye'yi etkileyecek çok kötü bir olay olmazsa turizm kağıtlarının altın yılı olacağını düşünüyorum.

serdar2829
08-02-2007, 14:56
bugün 2,26 dan döndük.Diğer turizm kağıtlarına göre daha istikrarlı ve yukarı yönde hareket devam ediyor.Biraz daha sabır.Her gün bir önceki günden daha iyi olacak diye düşünüyorum..

akincem
09-02-2007, 12:24
bu şirketin sahipleri kağıdı halka arz edip, paraları cebe indirip gitmişler abicim. ky bunların umrunda değil

alex1
12-02-2007, 00:23
Metur; Yatirim Fİnans Bİr Ayda YaklaŞik 400 Bİn Lot Pİyasa Verdİ. Ama Bİrİlerİ De Aldi.

alex1
12-02-2007, 00:25
Yukarıdaki grafik incelendiğinde 2.55 / 2.60 seviyesi çanak formansyonu nu tamamlayacağını düşünüyorum . Eğer mart nisan aylarında güçlü bir talep oluşması halinde 4.00 seviyesi direnç olarak karşımıza çıkacaktır.

metinc
13-02-2007, 16:40
bir türlü üstüne çıkamadık şu 2.24'ün.. günlerdir baskı var bu kademelerde, hadi kır artık şurayı.......

Unique
13-02-2007, 17:02
az kaldi azzz... sabir edelim... 2,50 lere atacak diye dusunuyorum...

metinc
14-02-2007, 12:53
nedir bu 2.25 ten çektiğimiz ya günlerdir :(

kartal01
14-02-2007, 15:20
sorun 2.25 falan değil sorun 2.30 orayı kırarsa 1.5 yıllık direncini kırmış olacak ve önü açılacak. senet iyice sıkışıyor aşağı bırakmıyorlar direnç desteğe doğru geliyor bence dananın kuyruğu 1 haftaya kadar kopar

akincem
14-02-2007, 16:29
bu kağıt çok sığ bunda direnç destek olmaz beyler

Unique
14-02-2007, 17:59
arkadaslar sabiiiirrr , hergun bakmayinn...Turizm ler 1 yada 2 haftaya kalmaz hareketleniiiiiir....Bunu burayaaa yazar geceriiim...YO lar yapiyor sovunu...

akincem
14-02-2007, 18:14
kağıtta 1,5 yıllık düşüş trendi bitmek üzere

kartal01
14-02-2007, 20:12
arkadaslar sabiiiirrr , hergun bakmayinn...Turizm ler 1 yada 2 haftaya kalmaz hareketleniiiiiir....Bunu burayaaa yazar geceriiim...YO lar yapiyor sovunu...

aynen imzamı atarım

kartal01
14-02-2007, 20:15
kağıtta 1,5 yıllık düşüş trendi bitmek üzere

bu çok önemli grafiğe göre şuanda 2.29 denk geliyor

metinc
15-02-2007, 10:20
Meturun bodrumda yaptığı evlerle ilgili haberi www.fugayaz.com adresinden görebilirsiniz.
Bu evlerle ilgili spk ya gönderdiği haberde şöyleymiş :

Bodrum gündoğan ilçesi küçükbük mevkiinde remi makamlardan iznini alarak yapımına başladığımız 76 bağımsız üniteden oluşan FUGAYAZ evlerinin proje üzerinden satışları devam etmekte olup şu ana kadar projemizin %38'lik kısmı satılmıştır. Turizm bölgelerinde uygulanan inşaat yasağı 01.10.2006 tarihinde kaldırılacak olup o tarihten sonra inşaatımızın yapımına hız verilecektir. İnşaatları tahmini bitirme tarihimiz 15.07.2007 olarak hesaplanmaktadır. Tüm detaylar www.fugayaz.com <http://www.fugayaz.com/> isimli web sitemizde bulunmakta olup halkımızın bilgisine sunulmuştur.

Saygılarımızla,

METEMTUR OTELCİLİK VE TURİZM İŞLETMELERİ A.Ş. / METUR [] 21.09.2006 12:20:15

akincem
15-02-2007, 13:52
arkadasım bu bilgiler geleli ay oldu
o zamanlar %38'i satılmıstı. şimdi durum nasıl bu konuda bilgin varmı

metinc
16-02-2007, 12:12
daha ne kadar sıkacaklar bu kağıdı böyle?
Endeks yükselirken yükselmiyor, durulduğunda yükselmiyor, düştüğünde yükselmiyor, ne zaman yükselecek ya??

Unique
16-02-2007, 17:41
sen ben sıkılıp cikinca....

metinc
16-02-2007, 18:01
o biraz zor :) bu kağıdı satacağımı pek sanmıyorum uzun bir süre...

umitbaylan
17-02-2007, 10:14
o biraz zor :) bu kağıdı satacağımı pek sanmıyorum uzun bir süre...

bende öle doğrusu...
Benim satmamı beklerlerse çok beklemeleri lazım....

metinc
19-02-2007, 17:36
Kardeşim 2.30 dan o kadar lot alıp kaldırıyorsun, 1 lotta 2.31 den alsana ya :)

serdar2829
20-02-2007, 09:49
Merak etmeyin arkadaşlar,o bir lotu bile almadıklarına pişman olacaklar.önemli olan 2,39...onu geçtik mi tavanlar başlar...

metinc
20-02-2007, 11:27
yürü be koçum kim tutar seni :) 2.39 da savaş var şu an, üstüne çıkabiliriz inşallah...

serdar2829
20-02-2007, 12:07
Tahta kapatmamız lazım ama birileri alıp birileri boşaltıyor.Ama o boşaltanlar da hata yapıyor.Sonra tavandan almaya çalışacaklar.Ama bunlar olacak.Bezmemeye dikkat...

tekstilci
20-02-2007, 12:25
ata ne diyosa o 2.39 dan verdik 2.25 e alırız artık .kural bu demekki uymak lazım

serdar2829
20-02-2007, 12:33
seneye kısmetse alırsınız kasım aralık gibi :P

metinc
20-02-2007, 12:57
Ayceste tavana giderken meturda soymen gelip aldı verdi, arada Ata yatırım da 50 bin lot verdi tahtaya... Güzel dümen...

tebessum
20-02-2007, 13:04
Altın Yunus tavan oldu bu uğursuz kağıt uyuz uyuz duruyor :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr:

umitbaylan
20-02-2007, 14:20
Altın Yunus tavan oldu bu uğursuz kağıt uyuz uyuz duruyor :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr:

Yavaş yavaş eminadımlarla çıkmak lazım merdiveni.
Yoksa alim Allah hızla çakılırız yere.
O yüzden biraz daha sabır. Asıl çıkışımız mart ayında.
Daha bu noktalar başlangıç sayılır.
Büyük amcalar yeterince mal toplarsa gerisi gelir merak etmeyin...:super:

nergis-59
20-02-2007, 14:49
tebessüm kardeş sabır önümüzdeki ay 4.00 ytl ye heb beraber satarız işallah. tavsiye niteliğinde değildir.şahsi görüşümdür...

kartal01
20-02-2007, 14:58
uzun zamandır kağıdı yakından takip ediyorum asıl sorun 2.50 kadar çok direnç olması. onun için sindirerek gidecek. 2.50 den itibaren sert hareketler bekleyebiliriz.

riva
20-02-2007, 15:34
değerli arkadaşlar bırakalım kağıt kendi konuşsun.biz hedef yazıp yorum yaparsak tezgaha geliriz.

memoli55
20-02-2007, 17:14
sen ayces e hiç bakma otur oturduğun yerde:grrr: :grrr:

metinc
20-02-2007, 17:58
ya sabır demekten başka çare yok, bugünkü aycesin yaptığı hareketi yarın biz yaparız inşallah :) ama alıcılara bakınca yatırım finansman gözümü korkutmuyor değil, tahtayı paramparça etmişlerdi, bugün yine almışlar biraz.. günlerdir alan ATA yatırım ise vermeye başlamış.. Neyse, takaslardan birşey anlamak pek mümkün değil :)

efeem
21-02-2007, 10:28
METEM TURIZM TEKSTIL, MELIH AYDOG'DAN 840.000 YTL NOMINAL DEGERLI METEMTUR
HISSESI ALACAK.
SIRKETTEN IMKB'YE YAPILAN VE IMKB GUNLUK BULTENINDE YAYINLANAN ACIKLAMA SOYLE:
METEMTUR OTELCILIK VE TURIZM ISLETMELERI A.S. ILE ILGILI OLARAK METEM TURIZM
TEKSTIL, INSAAT TICARET YATIRIM A.S.’NIN 20.02.2007 TARIHLI YAZISI ASAGIYA
CIKARILMISTIR.
"KONU: SERMAYE PIYASASI KURULU’NUN SERI:VIII, NO: 39 SAYILI TEBLIGI UYARINCA
YAPILAN ACIKLAMADIR.
ACIKLANACAK OZEL DURUM: HALEN METEMTUR OTELCILIK VE TURIZM ISLETMELERI A.S.
(SIRKET)’ININ 8.000.000 YTL TUTARINDAKI NOMINAL DEGERLI SERMAYESI ICINDE;
SIRKET SERMAYESININ 840.000 YTL NOMINAL DEGERDEKI KISMININ (SIRKET
SERMAYESININ % 10,50’LIK KISMININ) SIRKET ORTAKLARINDAN MELIH AYDOG’DAN
TARAFIMIZCA SATIN ALINMASINA ILISKIN OLARAK, SATICI MELIH AYDOG ILE HISSE
SENEDI DEVIR SOZLESMESI IMZALANMISTIR.
SOZKONUSU HISSE SENEDI DEVIR SOZLESMESINDE, SERMAYE PIYASASI KURULU’NUN
"SERI: IV NO: 8 HALKA ACIK ANONIM ORTAKLIKLAR GENEL KURULLARINDA VEKALETEN
OY KULLANILMASINA VE CAGRI YOLUYLA VEKALET VE HISE SENEDI TOPLANMASINA
ILISKIN ESASLAR TEBLIGI" UYARINCA, EN KISA SURE ICINDE TARAFIMCA YAPILACAK
CAGRI MUAFIYETI TALEBINE ILISKIN BASVURUMA SERMAYE PIYASASI KURLU’NCA
VERILECEK KARARIN SONRASINDA DEVIR ISLEMININ TEKRAR DEGERLENDIRILEBILECEGI
HUSUSU SAKLI TUTULMAKTADIR.
SOZKONUSU DEVIR ISLEMINDE UYGULANACAK FIYAT HISSE BASINA 1,5625 USD
(AMERIKAN DOLARI) OLUP, DEVIR ISLEMLERININ TAMAMLANMASI HALINDE SIRKET
SERMAYESI ICINDE SAHIP OLACAGIM TOPLAM PAY TUTARI NOMINAL DEGERDE 840.000
YTL’YE (TOPLAM SERMAYENIN % 10,50’INA) ULASMIS OLACAKTIR."

-MATRIKS- bakalım nasıl bir tepki verecek!!!!

makrombor
21-02-2007, 12:07
yancılıktan kim e kar gelmiş..bunun da sahipleri istediğinde gider.o çıkmış bu çıkmışlarla kağıda yapışanları çarpıyolar sadece..

metinc
21-02-2007, 12:21
soymen ve deniz afedersiniz ama tahtanın için ediyorlar.. tahtanın yükselmesine engel olmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar...

metinc
21-02-2007, 12:52
çok yükseliyoruz ya aycesle beraber, adamlar ayceste tavana verdikçe bizimkilerde aynı oranda aşağı veriyorlar... ne gıcık bir tahta oldu bu ya, şu 2.39 un üstüne bir türlü düzgün şekilde çıkamadık 2 gündür....

kelaynak
21-02-2007, 13:02
Deniz Yatırımın aldığı zaman satacan sattığı zaman alacan.:grrr:
girdikleri yerin betini bereketini götürüyor hangi ...sizler işlem yapıyorsa orda.
:bad:

umitbaylan
21-02-2007, 13:17
Deniz Yatırımın aldığı zaman satacan sattığı zaman alacan.:grrr:
girdikleri yerin betini bereketini götürüyor hangi ...sizler işlem yapıyorsa orda.
:bad:

Arkadaşlar sabır sabır sabır...
Bırakın bu kağıdı takip etmeyi falan...
1 aya kadar hedeflediğiniz fiyata gelince satarsınız...
Bence bir %50 si kesin gibi. Herkese bol kazançlar....

metinc
21-02-2007, 13:57
Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş. ile ilgili olarak Melih Aydoğ’un 20.02.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Açıklanacak özel durum: Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş. (Şirket)’inin 8.000.000 YTL tutarındaki nominal değerli sermayesi içinde; nominal değerde 1.440.000 YTL şirket toplam sermayesinin % 18’ına tekabül eden ve sahibi bulunduğum hisselerimin;
840.000 YTL tutarındaki miktarını (Şirket sermayesinin % 10,50’sına tekabül etmektedir) Metem Turizm Tekstil, İnşaat Ticaret Yatırım A.Ş.’ne,
600.000 YTL tutarındaki miktarını (Şirket sermayesinin % 7,50’sına tekabül etmektedir) Sea Serdengeçti Aksu İnşaat Sanayi Ulaştırma ve Turizm Ltd. Şti.’ne devretmek amacıyla hisse devir sözleşmesi imzalamış bulunmaktayım.
Sözkonusu hisse senedi devir sözleşmesinde, Sermaye Piyasası Kurulu’nun “Seri: IV No: 8 Halka Açık Anonim Ortaklıklar Genel Kurullarında Vekaleten Oy Kullanılmasına ve Çağrı Yoluyla Vekalet ve Hise Senedi Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği” uyarınca, Hisselerin yeni sahibi olacak kuruluşların çağrı muafiyeti talebine ilişkin başvurularının, Sermaye Piyasası Kurulu’nca verilecek kararı sonrasında devir işleminin tekrar değerlendirilebileceği hususunu saklı tutmaktayım.
Sözkonusu devir işleminde uygulanacak fiyat hisse başına 1,5625 USD (Amerikan Doları) olup, toplam satışa sözkonusu olan 1.440.000 adet hisselerin toplam satış rakamı 2.250.000 USD olacaktır.
Devir işlemlerinin tamamlanması ve Sermaye Piyasası Kurulu’nca onaylanması halinde şirket sermayesi içinde herhangi bir oranda hisse miktarım kalmayacaktır.”
 •   •  •   •  •   • 
Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş. ile ilgili olarak ) Sea Serdengeçti Aksu İnşaat Sanayi Ulaştırma ve Turizm Ltd. Şti.’nin 20.02.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Açıklanacak özel durum: Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş. (Şirket)’inin 8.000.000 YTL tutarındaki nominal değerli sermayesi içinde; nominal değerde 1.280.000 YTL şirket toplam sermayesinin % 16’sına tekabül eden hisse miktarına sahip bulunmaktayız.
Şirket sermayesinin 600.000 YTL nominal değerdeki kısmının (Şirket sermayesinin % 7,50’lik kısmının) Şirket ortaklarından Melih Aydoğ’dan tarafımızca satın alınmasına ilişkin olarak, satıcı Melih Aydoğ ile hisse senedi devir sözleşmesi imzalanmıştır.
Sözkonusu hisse senedi devir sözleşmesinde, Sermaye Piyasası Kurulu’nun “Seri: IV No: 8 Halka Açık Anonim Ortaklıklar Genel Kurullarında Vekaleten Oy Kullanılmasına ve Çağrı Yoluyla Vekalet ve Hise Senedi Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği” uyarınca, en kısa süre içinde tarafımca yapılacak çağrı muafiyeti talebine ilişkin başvuruma Sermaye Piyasası Kurlu’nca verilecek kararın sonrasında devir işleminin tekrar değerlendirilebileceği hususu saklı tutulmaktadır.
Sözkonusu devir işleminde uygulanacak fiyat hisse başına 1,5625 USD (Amerikan Doları) olup, devir işlemlerinin tamamlanması halinde şirket sermayesi içinde sahip olacağımız toplam pay tutarı nominal değerde 1.880.000 YTL’ye (toplam sermayenin % 23,50’ına) ulaşmış olacaktır.”
Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş. ile ilgili olarak Metem Turizm Tekstil, İnşaat Ticaret Yatırım A.Ş.’nin 20.02.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
Açıklanacak özel durum: Halen Metemtur Otelcilik ve Turizm İşletmeleri A.Ş. (Şirket)’inin 8.000.000 YTL tutarındaki nominal değerli sermayesi içinde;
Şirket sermayesinin 840.000 YTL nominal değerdeki kısmının (Şirket sermayesinin % 10,50’lik kısmının) Şirket ortaklarından Melih Aydoğ’dan tarafımızca satın alınmasına ilişkin olarak, satıcı Melih Aydoğ ile hisse senedi devir sözleşmesi imzalanmıştır.
Sözkonusu hisse senedi devir sözleşmesinde, Sermaye Piyasası Kurulu’nun “Seri: IV No: 8 Halka Açık Anonim Ortaklıklar Genel Kurullarında Vekaleten Oy Kullanılmasına ve Çağrı Yoluyla Vekalet ve Hise Senedi Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği” uyarınca, en kısa süre içinde tarafımca yapılacak çağrı muafiyeti talebine ilişkin başvuruma Sermaye Piyasası Kurlu’nca verilecek kararın sonrasında devir işleminin tekrar değerlendirilebileceği hususu saklı tutulmaktadır.
Sözkonusu devir işleminde uygulanacak fiyat hisse başına 1,5625 USD (Amerikan Doları) olup, devir işlemlerinin tamamlanması halinde şirket sermayesi içinde sahip olacağım toplam pay tutarı nominal değerde 840.000 YTL’ye (toplam sermayenin % 10,50’ına) ulaşmış olacaktır.”

Haberin tamamı bu şekilde.. Melih Aydoğ 1.440.000 YTL nominal bedelli hisse satışı yapıyor. Bunun 840.000 YTL lik kısmı Metemtura, 600.000 YTL lik kısmı Sea Serdengeçti Aksu İnşaat Sanayi Ulaştırma ve Turizm Ltd. Şti'ne devrediliyor.. Hisse satış fiyatı hisse başına yaklaşık 2,15 YTL şeklinde...

kartal01
21-02-2007, 14:59
2.39 da sorun yok arkadaşlar. bu senet 2.50 kadar yavaş gider. dirençler 2.41-2.44-2.47-2.50

metinc
21-02-2007, 17:33
Diğer turizmler giderken bizim salak kağıtta ATA yatırımın satışlarını görüyoruz sadece... İnsanları çıldırtmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar, utanmasalar ekside kapatacaklar kağıdı, petrokent tavan, ayces %11.42 koymuş, metursa aptal bir seans sonunda zorla açıldığı gibi kapanıyor.. Bir halt olmaz bu kağıttan, boşu boşuna bekliyoruz...

akincem
21-02-2007, 20:22
doğru galiba

akincem
21-02-2007, 20:24
şirketin enbüyük ortağı elindeki hisselerin hepsini 2,15'den satıyor
bu şirkete nasıl yansır acaba

serdar2829
22-02-2007, 10:55
arkadaşlar sinir harbi bu...Bırakın da DENİZ ve ATA kendi kendilerine savaşsınlar.adamlar elinden geldiği kadar kozlarını oynuyorlar.Bu kağıdı satmayacağım.1 YTL ye de düşse satmayacağım.Sadece sakin olalım.Güzel günler çok yakın...

metinc
22-02-2007, 15:59
petrokent yine hareketlendi, bizimkinde tık yok..

mclaren
22-02-2007, 16:13
petrokent ne arkadaşlar

akincem
22-02-2007, 16:15
bu şirketin sahipleri yaramaz

akincem
22-02-2007, 16:24
8 aydır kağıt 2,50'ye geldimi şirket ortakları kendileri satıyor. bunu yapmalarınında dün gelen haberlerle ilgili bir yönü var gibi geliyor bana. sonuçta Meliğ AYDOĞ'UN HİSSELERİNİ 2,15'TEN ALMIŞLAR
(Şahsi yorumumdur)

metinc
22-02-2007, 17:28
2 gündür seans sonu geldi mi satan satana, dün Ata yatırım, bugün HSBC.. Ne anlıyorlar bu işten, şuna bak ya, bugün ekside kapatacağız sanırım... derken açıldığımız gibi kapandık bari :)

metinc
22-02-2007, 17:56
Bunu biraz önce özel mesajda bir arkadaşa yazdım ama buraya yazmakta da bir sakınca görmüyorum.. Zaten birçoğumuzun bildiği şeyler, yazmamanın bir anlamı yok..

ayces ve petrokente göre pek hareket yapamadı ama meturda mal kapmaya çalışıyor olabilirler.. diğer turizmler giderken bu gitmiyor diye satanlar olabilir, onlarda topluyor olabilirler.. Meturun tek beklentisi turizm değil, bodrumda yaptıkları villalar var, 76 villanın 26 tanesi satılmış durumda.. Temmuzda bitiyor inşaatları, ordan güzel haberler gelebilir.. Ayrıca metem enerjinin halka arzı da gerçekleşirse, metur çok güzelleşebilir.. fiyat olarak bir beklentim yok, beklentiler gerçekleşirse çok iyi yerlere gelebilir ama 7-8 ay beklemek kaydıyla...

Seansı izlerken kızıyorum metura, ama bunları da göz ardı etmemek lazım :)

metinc
22-02-2007, 18:00
Fugayaz evlerinden 9 aylık bilançoda bildirdiklerine göre 26 tanesi satılmıştı.. 12 aylıkta ne kadar satıldığına bakmak lazım.. Hepsini satarlarsa iyi para kaldıracaklar ordan...

www.fugayaz.com sitesinden iletişim bölümünde basın kısmındaki atv haberi izlerseniz, evlerin fiyatlarını görebilirsiniz :)

akincem
22-02-2007, 18:56
metem enrji halka arz olacak evet ama o daha çok mteks ile ilgili meturla bir iştirak bağlantısı yok

akincem
22-02-2007, 19:00
bu herifler bu kağıdı götürmüyorlar niye götürsünler ki bu baskıyı sakın ortaklarının elindeki hisseleri 2,15'den kapatmak için olmasın!!!
şimdi de çağrı muafiyetini bekliycez. bi de çağrı muafiyeti gelmezse bak artık sen offfff of

metinc
22-02-2007, 19:02
Olsun, sonuçta grup şirketi :) benim beklentim ordan değil zaten, birincisi turizmler için iyi bir yıl olacağı beklentisi, ikincisi de fugayaz evleri.. Neyse, bunları kimseyi umutlandırmak veya mal aldırmak için söylemiyorum, yarın gelir yine tahtayı 2 lere çekerler, sonra vebali bize kalır.. İyice incelemeden kimse almasın lütfen, bizim söylemlerimize dayanarak...

akincem
22-02-2007, 19:10
arkadasım senin yazılarını okuyorum gayet samimi yazıyorsun o konuda şüphem yok

akincem
22-02-2007, 19:15
beni şirketin iki ortağının Meliğ Aydğ'un elindeki hisseleri 2,15 ten almaları (senin gönderdiğin haberler) işkillendiriyor. 1 yıldır takip ediyorum kağıt nezaman 2,5 yi aşsa şirket sahipleri satışa geçiyor merakım kağıdı bu yeviyelerde tutup da bu işi mi gerçekleştirmekti.

(bu yazdıklarım forum kuralları içinde geçerlimi bilmiyorum ama)

metinc
22-02-2007, 19:33
Bu satış borsada tahtadan gerçekleşecek olsaydı bu kadar işkillenmekte haklısın derdim.. Ama şirketin kendi hisselerini alması güzel birşey diye düşünüyorum.. Sonuçta bir miktar para çıkacak tabi kendisinden ama durup dururken neden hisse alsınlar ki? Muhtemelen bu anlaşmalar önceden yapılmış olabilir, kağıt 2.10 seviyelerinde oldukça takılmıştı belki o yüzden hisse devir fiyatı 2,15 civarındadır.. Bunların hepsi varsayım tabi, neler olacağını sabırlı olabilirsek önümüzdeki günlerde göreceğimizi düşünüyorum...

kartal01
22-02-2007, 22:57
arkadaşlar kağıdın tekniği yavaş yavaş bozmaya başladı. 1.5 yıllık uzun vadeli desteğe değebiliriz dikkatli olmakta fayda var. bu sadece bir teori tabi. bu kağıtta heran herşey olabilir. bu adamlar ters köşe yapmaya bayılıyor

memoli55
22-02-2007, 23:33
bu kuş gribi bu senede bizi etkilemese bari :grrr: geçen sene çok çektik:cry:

akincem
23-02-2007, 00:35
bu kuş gribi bu senede bizi etkilemese bari :grrr: geçen sene çok çektik:cry:

bu kış gribi diğer trizmleri etkiler.metur otelini kendisi işletmiyor kiraya veriyor. 4 yıllık kira sözleşmeside yanılmıyorsam temmuzda bitiyor

akincem
23-02-2007, 00:55
hisse kırdığı 1,5 yıllık düşüş trend drencini desteğe alıyorda olabilir bakalım görücez

akincem
23-02-2007, 01:05
56577[/attach[attach]56577]

serdar2829
23-02-2007, 11:53
kağıtta teknik kalmamasının nedeni Meliğ Aydğ'un elindeki hisselerinin ortalama 2,15 ten almaları.şimdi sadece bekleme aşamasında.Adamların bu kağıdı düşürme ve tabandan alma gibi bir niyeti olsaydı olacakları az çok tahmin edebilirdiniz.Beklenti falan olmasına gerek olacağını sanmıyorum.3-5 bin lotla 5-10 kuruş oynayan bir kağıtta bazılarının gözünden kaçmayacağını az çok tahmin edebiliriz.Ve maalesef biz de onları bekleyeceğiz. (şahsi görüşümdür)

serdar2829
23-02-2007, 12:31
Köylünün biri iyice yaşlanmış eşeğini satmak için pazara götürür.Pazarda eşeğe 10 lira fiyat biçer ama kimse almaz.Bizan sonra kapı komşusu köylünün eşeğini 10 liraya alır.Köylü eşeği satmış evine doğru giderken birden durur ve bu komşu benim eşeği niye bu fiyata hiç itiraz etmeden aldı der,huylanır.Ertesi sabah pazara gider komsuya niye benim eşeği satın aldın diye soracak...Pazarda ne görsün komşu eşeği 15 liraya satışa çıkarmış.Hemen eşeğimi bu komşudan almam lazım diyerek 15 lirayı gözden çıkarır ve eşeğini geri alır...Tabi komşu da eşeği satar 5 lira kar etmiştir(%50).Ama memleketimin insanı düşünmeden duramadığı için bu adam bana 10 liraya sattığı bu eşeği niçin 15 liraya geri aldı diye içine kurt düşer..Ve tabi ertesi sabahı zor eder... Pazarda aynı manzara köylü eşeği satmak için getirmiş,ve 20 liraya satıyor.Eşeğini! geri alamak için 20 lirayı verir ve eşeği alır..daha sonra bu böyle devam eder...Ama iki kişi ile başlayan bu düşünme yarışı çoğaldıkça çoğalır bir gün o köyün pazarından tesadüfi geçmekte olan bir kişi kalabalığı görür ve burda ne oluyo diye sorar..Ordakilerde eşek satıyolar.Kaça satıyorlar bu eşeği diye sorduğunda 250 lira cevabını alır...Ama bu eşek 250 lira etmezki der..Fakat aldığı cevap: BIRAK 250 Yİ Bİ 300 VEREN ÇIKSINDA SEN O ZAMAN BU EŞEĞİ GÖRR....der

umitbaylan
23-02-2007, 14:33
Köylünün biri iyice yaşlanmış eşeğini satmak için pazara götürür.Pazarda eşeğe 10 lira fiyat biçer ama kimse almaz.Bizan sonra kapı komşusu köylünün eşeğini 10 liraya alır.Köylü eşeği satmış evine doğru giderken birden durur ve bu komşu benim eşeği niye bu fiyata hiç itiraz etmeden aldı der,huylanır.Ertesi sabah pazara gider komsuya niye benim eşeği satın aldın diye soracak...Pazarda ne görsün komşu eşeği 15 liraya satışa çıkarmış.Hemen eşeğimi bu komşudan almam lazım diyerek 15 lirayı gözden çıkarır ve eşeğini geri alır...Tabi komşu da eşeği satar 5 lira kar etmiştir(%50).Ama memleketimin insanı düşünmeden duramadığı için bu adam bana 10 liraya sattığı bu eşeği niçin 15 liraya geri aldı diye içine kurt düşer..Ve tabi ertesi sabahı zor eder... Pazarda aynı manzara köylü eşeği satmak için getirmiş,ve 20 liraya satıyor.Eşeğini! geri alamak için 20 lirayı verir ve eşeği alır..daha sonra bu böyle devam eder...Ama iki kişi ile başlayan bu düşünme yarışı çoğaldıkça çoğalır bir gün o köyün pazarından tesadüfi geçmekte olan bir kişi kalabalığı görür ve burda ne oluyo diye sorar..Ordakilerde eşek satıyolar.Kaça satıyorlar bu eşeği diye sorduğunda 250 lira cevabını alır...Ama bu eşek 250 lira etmezki der..Fakat aldığı cevap: BIRAK 250 Yİ Bİ 300 VEREN ÇIKSINDA SEN O ZAMAN BU EŞEĞİ GÖRR....der

nedense çoğu topikte aynı masalı okuyoruz. Yoksa bu bir oyun mu?

metinc
23-02-2007, 15:54
birazcık olsun takıl şu aycesle petrokentin peşine ya...

akincem
23-02-2007, 16:02
çıldırtacak bu kağıt adamı

akincem
23-02-2007, 16:11
:grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr: :grrr:

akincem
23-02-2007, 16:20
yrü be koçum

akincem
23-02-2007, 16:21
ayces tavan buna basmasalar bari

akincem
23-02-2007, 16:32
kır şu 2,50 leri

metinc
23-02-2007, 16:39
ayces tavan olurken bunda 2.40 ın üstünden gelene gidene veriyorlar... yine 2.34 kapatırız bu gidişle....

akincem
23-02-2007, 16:48
yazık artık ya

akincem
23-02-2007, 16:49
bu nezaman kendi başına gidecek hep sinek iki mi olacak

metinc
23-02-2007, 16:53
bu kağıttan bir yol olmaz :(

akincem
23-02-2007, 17:07
ne 2,34 ü 2,25