View Full Version : DOGUB Doğusan
Pages :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
CihanDokur
15-02-2007, 00:35
beyler bayanlar yıllık olarak vergi dairesine sunduğu kar: -1.172.000
kağıt tavanlara başlasın artık
Doğubun speğinin zulmünün sonu gelmiş gibi gözüküyor. Sanırsam şirket işten anlayan birilerinin eline geçmiş. Zarar yarıya düşmüş. Aslında zarar da yok yatırım yaptığı için zarar gözüküyor. Fakat en önemlisi şirkete çağ atalatacak çalışmaların başlatılmış olması. Güzel haberlere hazır olun.:super:
Doğubun speğinin zulmünün sonu gelmiş gibi gözüküyor. Sanırsam şirket işten anlayan birilerinin eline geçmiş. Zarar yarıya düşmüş. Aslında zarar da yok yatırım yaptığı için zarar gözüküyor. Fakat en önemlisi şirkete çağ atalatacak çalışmaların başlatılmış olması. Güzel haberlere hazır olun.:super:
kardeş haklısın artık bu kağıt kısa vade değil uzun vade kağıdı olmaya başlayacak inanılmaz gelişmeler var
kardeş haklısın artık bu kağıt kısa vade değil uzun vade kağıdı olmaya başlayacak inanılmaz gelişmeler var
Güzel gelişmeler var da. Senettede çok çirkef bir spek var. İstiyorki bu seviyelerden tüm malı ona satsınlar. Bu kadar şirretleşmesinin sebepleride bir bir ortaya çıkıyor. Birkaç tane güzel beklentiye bir yenisi daha eklendi. Gözünüz aydın DOGUB özelleşiyor, yani parayı veren bu şirketin sahibi olacak. Hele birde borsadaki hisselerin çoğunluğunu toplamışsa...Yolun yarısını yürümüş demektir. Gelişmeleri dikkatle izleyin, iller bankasının satışından önce dogub satılırsa hiç şaşırmayın. İller bankasını satan zihniyet ona ait doğubun hatırını sayar diyenler, bu mesajımı dikkate almasınlar.:super:
esparanca_
25-02-2007, 00:53
Uzun vadedeki gelişmelerinin dayanağı nedir.Çıkmış demişssinki ÖZELLEŞECEK nerden uyduruyorsun..buraya yazanların çoğu spekülatörün internet ayağı...Bu kagıtdan bir nane olmaz..Sebepsiz yere umut tacirliği yaparak milleti galeyana getirmeyin...Bildiğimiz gerçek distribütörüyle sözleşmesini fest edip kendiler pazarlama birimi kurmuşlar umarım daha iyi olur...Eskisi gibi ihale haberleri filan da İMKB gönderilmiyor..ama şu gerçek açıklanan Zarar değil...
murtishow76
27-02-2007, 17:51
son anda neden toparlandı bilen varmı
Uzun vadedeki gelişmelerinin dayanağı nedir.Çıkmış demişssinki ÖZELLEŞECEK nerden uyduruyorsun..buraya yazanların çoğu spekülatörün internet ayağı...Bu kagıtdan bir nane olmaz..Sebepsiz yere umut tacirliği yaparak milleti galeyana getirmeyin...Bildiğimiz gerçek distribütörüyle sözleşmesini fest edip kendiler pazarlama birimi kurmuşlar umarım daha iyi olur...Eskisi gibi ihale haberleri filan da İMKB gönderilmiyor..ama şu gerçek açıklanan Zarar değil...
Sayın esparanca. Doğub özelleşecek diye yazan benim. Hükümet geçen hafta İller Bankasının özelleştirme kararını hızlandırmaya karar verdi. Ben buna dayanarak yukarıdaki mesajı yazdım. Tekrar iddia ediyorum İller Bankası satılırsa ki satılacak %52 si İller Bankasına ait olan doğub kesinlikle özllleşir...
Birde buraya yazı yazanların çoğu spekülatörün internet ayağı iddiasında bulunuyorsunuz. Bu iddianız bana pek akılcı gelmedi. Hiçbir süpekilatör toplama aşamasında senet hakkında olumlu yazı yazmaz vede yazdırmaz hatta yazanıda sevmez. Çünkü olumlu haberleri başkalarıyla paylaşırsa senedi toplayamaz hatta topladığınıda başkalarına kaptırır.
son anda neden toparlandı bilen varmı
Gelecek olan haberi satın alıyor olabilirler. Şubat ayının başında fabrika bakım ve kapasite artırımı için bir ay üretime ara vermişti. Yani bu hafta süre doluyor.:super:
murtishow76
02-03-2007, 19:24
beklenen haber daha gelmedi....... hisse bayağı düştü ama önemli değil.. inat ettim çıkmayacağım..... miillet nerdesiniz biraz bekleti yapsak canlanacak aslında...
beklenen haber daha gelmedi....... hisse bayağı düştü ama önemli değil.. inat ettim çıkmayacağım..... miillet nerdesiniz biraz bekleti yapsak canlanacak aslında...
Haberin gönderilmesi kanunen mecburi, çünkü fabrikanın kapasite artırımı ve bakım için bir aylığına üretime ara verdiğini bildirmişlerdi ve bu haberi spekler hisseye baskı aracı olarak kullanmışlardı. Eğer bu spek bozuntuları bu şirketin yöneticileri ile işbirliği içinde değillerse, haber muhakkak gelir. Fakat terside olabilir, o zaman spek bozuntuları ne zaman isterlerse haber o zaman gelir. O haberin de küçük yatırımcıya zerre kadar faydası olmaz. Çünkü bu senette küçük yatırımcı diye birşey kalmadı. Olumlu haber geldiği an yada gelmeden biraz önce senedi tavan yapıp küçük yatırmcının mal almasına fırsat vermezler.
ismetyasar
03-03-2007, 14:38
hacim filan burada yice dustumu yakin markaj lazim bu sefer 1.40lar asarsa felaket olur..
al sat tavsiyesi degildir.
murtishow76
08-03-2007, 10:39
hacim gerekli.... haberde gelmedi daha..
kimse kusura bakmasın,hiç bişey olmaz.sakın bulaşmayın derim.buralarda pazarlamaya çalışıyolar....uzak durun .......bunlar benim düşüncelerimdir,alım satım kararı kişilerin kendilerine aittir.
kimse kusura bakmasın,hiç bişey olmaz.sakın bulaşmayın derim.buralarda pazarlamaya çalışıyolar....uzak durun .......bunlar benim düşüncelerimdir,alım satım kararı kişilerin kendilerine aittir.
Helal olsun sana sayın mert60 çok sağolasın. Kimse uyarmamıştı bu adi batık vede aşırı pirimli senedi almayın diye. Keşke daha önceden bu uyarıyı yapmış olsaydında birsürü insan yıllarca ömrünü ve parasını tüketmeseydi. Baksana bir aylığına bakım ve kapasite artırımı yapacağız diye üretime ara verdiler. İki aya yakın oldu hiçbir haber yok. Kapanış o kapanış, birdaha açılacak zaten değil. Bir yıl sonra falan haber gönderirler belki. Maddi olanaksızlıklardan dolayı şirketin iflasını istiyoruz diye.
ArkadaŞlar KaĞit Batti Mi Noldu Ses Soluk Yok Mİlletİn Elİnde Mİ Patlatacaklar Yoksa.. Neler Beklİyordum Yaw:(
medusa_s
13-03-2007, 17:06
Lanet dogub altın buldular deseler sana bir daha bulaşmayacağım.
esparanca_
17-03-2007, 04:06
İSTANBUL - Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.'de grev kararı alındı.
Firmanın İMKB'ye gönderdiği açıklamada, "Şirketimiz ile Kristal iş sendikası arasında yapılan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla neticelenmiş olup, Kristal İş Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulunun 13.03.2007 tarih ve 912 sayılı yazısıyla grev kararı almıştır" denildi.
esparanca_
17-03-2007, 04:11
DoĞusan Boru Da İlgİnÇdedİkodu Ne?
DoĞusan Boru GeÇen Sene Bİz GÜndemİmİze TaŞimiŞ Ve Şİrketİn GÖzaltindan ÇikacaĞini Rallİya BaŞlayacaĞini Sİzler İle PaylaŞmiŞtik.ve Hİsse Cİddİ Bİr Rallİ Hareketİ Yaptiktan Sonra GÖzaltindan ÇikmiŞ İdİ...
Şİmdİlerde İse DoĞusan Boruda Çok UÇuk Rakamlar İle Operasyon OlacaĞi Kulİslerde KonuŞuluyor.yanliz Kalkinma'nin SÜreklİ SatiŞ Yapmasi Bu Konuda Bİzlerİnde İkİ ÜÇ Kelam Yazmaya, Ve Sİzlerİ Bu Konularda Uyarma SorumluĞuna İttİ. Kalkinma Neden Satiyor? Kİmİne GÖre Operasyon İÇİn Kalkinma Mal DaĞitiyor... Kİmİne GÖre Yer Karosu Üretİmİne GeÇİldİ Fakat (Şİrketten De Resmİ AÇiklama DoĞruluyor) Bunun İÇİn 1 Trİlyon Tl Paraya İhtİyaÇ OldĞundan SatiŞ Yapiliyor... Kİmİne GÖre Şİrket Batti Kalkinma Hizla KaÇiyor... Bİzİm ÖngÖrÜmÜz İse Kalkinma Bu Hİsselerİ SatacaĞini Daha Önce AÇiklamiŞ Vede Satiyor.Şİrketede Para Lazim OlduĞu DoĞru. EĞer Bİr Hİssede Cİddİ Operasyon Olacak İse Meges Olayindakİ Gİbİ Herkese Ekmek Yedİrmezler.İlk Önce Tahtadan Herkes Temİzlenmek Zorunda... BÖyle Duyum Ve Tİyolar İle DeĞİl Her Zaman DedİĞİmİz Gİbİ Teknİk-temel Analİzler İle Hareket Edİnİz.
esparanca_
17-03-2007, 04:12
Doğusan, Bingöl'deki Afet Konutları'nın kiremit ihalesi için 700 milyar TL tutarında sözleşme imzaladı.
Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından İMKB'ye gönderilen açıklamada, Bingöl Afet konutlarının çatı kaplamaları için kiremit ihalesi açıldığı ve bu ihaleden 700 milyar TL tutarında sözleşme yapıldığı bildirildi. Açıklamada, kiremit üretiminde hem bayilere kiremit sağlamak hem de afet konutlarının kiremitlerini ay sonuna kadar yetiştirmek için kiremit fabrikasının tek vardiyadan çift vardiya sistemine geçirilerek, üretim kapasitesinin iki katına çıkartıldığı bildirildi.
YENİ HABER DEĞİL SADECE NOSTALJİ:yes:
Jantrader
22-03-2007, 11:44
Bakalım kurtarabilecekler mi şirketi:))
Hareket başladı, umarım uzun soluklu olur:))
kanas2000
22-03-2007, 11:50
arkadaslar p.g guzel hisssenizde iyi takip edın malinizi
Ne oldu sayın abiler? Hangi dağda kurt öldü? Çoktan beri burada yazılan gerçekle ilgisi olmayan olumsuz haberlere zerre kadar karşı çıkmıyordunuz.
Senet harekete geçincemi aklınıza geldi? Geçenlerde borsa cahili birisi bir yazı yazdı hiç ipe sapa gelir bir yazı değildi. Bende o yazı üzerine onu hicveden bir yazı yazdım fakat kimse cevap yazmadı. Sanırsam o yazıyı okuyan da olmadı.:he:
Jantrader
22-03-2007, 14:14
Yakında finance içerikli bazı haberler bekliyorum, üretimde işletme sermayesi ve yatırım gereksinimleri bu şekilde çözülürse, yeni bir sayfa açılabilir...
Beklentim için hacim gerekliydi, hacim de geldi, harekette...
Şimdi bereketi bekleyelim...:))))))))))))))
Boş laf yok....
Ne osdu sayın abiler? Hangi dağda kurt öldü? Çoktan beri burada yazılan gerçekle ilgisi olmayan olumsuz haberlere zerre kadar karşı çıkmıyordunuz.
Senet harekete geçincemi aklınıza geldi? Geçenlerde borsa cahili birisi bir yazı yazdı hiç ipe sapa gelir bir yazı değildi. Bende o yazı üzerine onu hicveden bir yazı yazdım fakat kimse cevap yazmadı. Sanırsam o yazıyı okuyan da olmadı.:he:
Haydi şimdi yazın abiler. Doğub çıktığı gibi geri indi. O güzel yorumları gönderin artık.:he:
JARDINAINS
22-03-2007, 17:46
ben bugün sattım kağıttan kurtuldum. kağıdı tutanlara bol sabır diliyorum.
ben bugün sattım kağıttan kurtuldum. kağıdı tutanlara bol sabır diliyorum.
ne güzel kardeş keşke bende satıp kurulabilseydim senin gibi ama maliyet yüksek Allah bu hissede sonumuzu hayır etsin. bende kazasız belasız bu hisseden kurtulabilmeyi umut ediyorum tabi görebilirsem...
Yakında finance içerikli bazı haberler bekliyorum, üretimde işletme sermayesi ve yatırım gereksinimleri bu şekilde çözülürse, yeni bir sayfa açılabilir...
Beklentim için hacim gerekliydi, hacim de geldi, harekette...
Şimdi bereketi bekleyelim...:))))))))))))))
Boş laf yok....
Evet abi. İnatla ve güvenerek bekliyorum. Tam dört tane beklenti var benim bildiğim. Yakında bunun yansımaları görülmeye başlar. Yeterki yönetim üzerine düşeni yapsın haberleri göndermeye başlasın.:he:
Evet abi. İnatla ve güvenerek bekliyorum. Tam dört tane beklenti var benim bildiğim. Yakında bunun yansımaları görülmeye başlar. Yeterki yönetim üzerine düşeni yapsın haberleri göndermeye başlasın.:he:
arkadaş neymiş beklenti? söylersen sevinirim. 1 ay da faaliyete geçemedi fabrika milletin elinde patlatmaya çalışıyorlar bence kağıdı o yüzden yeni insanlar nikler türedi kağıtta.. uzun vade düşünmeye başlamıştım ama daha fabrika faaliyete bile geçmedi allah sonumuzu hayır etsin
arkadaş neymiş beklenti? söylersen sevinirim. 1 ay da faaliyete geçemedi fabrika milletin elinde patlatmaya çalışıyorlar bence kağıdı o yüzden yeni insanlar nikler türedi kağıtta.. uzun vade düşünmeye başlamıştım ama daha fabrika faaliyete bile geçmedi allah sonumuzu hayır etsin
Sayın drkunat. Doğubda panik olacak bir durum yok. Fabrika kapasite artırımı ve bakım için üretime bir ay ara vermişti. Kapasite artırımı ve bakım başarıyla gerçekleşti üretim tekrar başladı. Fakat işçi sendikasıyla işçi hakları konusunda anlaşmazlık çıktı sendika grev kararı aldı. Şirket yönetimi de lokavt ilan etti. Görüşmeler devam ediyor yakında anlaşma sağlanır üretim yeniden başlar. Çünkü inşaat mevsimi geliyor alınan siparişlerin karşılanması gerek.
Gelecek olan ilk haber işçi sendikasıyla anlaşmaının sağlandığı ve üretimin başladığı haberi olacaktır. İkinci haber montaja hazır halde bekleyen yeni fabrikanın nereye kurulacağı yada satılacağı haberi. Üçüncü haber şirketin özelleştirme çalışmalarıyla ilgili haber.
esparanca_
26-03-2007, 18:30
Ama ne zaman olur ve Dogub u nasıl etkiler bunu bilmiyorum......
size kısaca özelleştirmesi ile ilgili bir haber gönderiyorum...
"İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ HAKKINDA
KANUN TASARISI
İller Bankası, "İller Bankası Anonim Şirketi Hakkında Kanun Tasarısı " ile, ülkemizde 1980‘li yıllardan itibaren uygulanmaya başlayan neo-liberal politikalar sürecine paralel olarak yeniden yapılandırılmak istenmektedir. Bahsedilen kanun taslağı ile İller Bankası görevleri, organları ve personeli ile ortadan kaldırılarak İLBANK Anonim Şirketi adı altında farklı bir kuruluşa dönüştürülmektedir.
İller Bankası Genel Müdürlüğünün tasfiyesi ve İLBANK AŞ. olarak yeniden yapılandırılması amacıyla hazırlanan kanun taslağı 01.12.2006 tarihinde Başbakanlıktan geçerek Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna verilmiştir.
İLLER BANKASI ANONİM ŞİRKETİ HAKKINDA KANUN TASARISI
Amaç ve kuruluş
MADDE 1- (1) İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların üye oldukları mahalli idare birliklerinin finansman ihtiyacını karşılamak, mahalli müşterek hizmetlerine ilişkin projeler geliştirmek ve bu idarelere danışmanlık hizmeti vermek amacıyla, bu Kanun ile düzenlenen hususlar dışında özel hukuk hükümlerine tabi, tüzel kişiliğe sahip ve merkezi Ankara‘da bulunan, Başbakanlıkla ilgili İller Bankası Anonim Şirketi unvanı altında bir kalkınma ve yatırım bankası kurulmuştur.
(2) İller Bankası Anonim Şirketinin kısa adı İLBANK‘tır.
Sermaye
MADDE 2- (1) Bankanın sermayesi 3.000.000.000,00 Yeni Türk Lirasıdır. Bu sermaye her biri 1,00 Yeni Türk Lirası itibari değerde 3.000.000.000 adet nama yazılı hisseye ayrılmış olup, tamamı Hazineye aittir. Sermaye Genel Kurul kararı ile artırılabilir.
(2) 29/6/1956 tarihli ve 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun (mk:@MSITStore:/jbx2/kazanci/mbb/contents.chm::/tc6762.htm#277) 277 nci maddesi Banka hakkında uygulanmaz.
Bankanın organları
MADDE 3- (1) Genel Kurul, Banka hissedarlarından oluşur. Genel Kurul, bu Kanun hükümleri saklı olmak üzere Türk Ticaret Kanunu hükümlerine göre görev yapar.
(2) Yönetim Kurulu, Genel Kurula karşı sorumlu karar organıdır. Yönetim Kurulu yedi üyeden oluşur. Genel Müdür aynı zamanda Yönetim Kurulunun üyesidir. Yönetim Kurulunun kalan altı üyesi Genel Kurul tarafından seçilir. Yönetim Kurulu, yemin törenini izleyen ilk toplantıda, aralarından bir üyeyi Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür dışındaki bir üyeyi de Başkan Vekili olarak seçer.
(3) Banka Yönetim Kurulu üyeliğine seçilebilmek için 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununda aranan nitelikleri haiz olmak şarttır.
(4) Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Görev süresi sona eren üyeler tekrar seçilebilir. Süresi dolmadan üyeliğin boşalması halinde, Türk Ticaret Kanunu hükümleri uygulanır.
(5) Bankanın Denetim Kurulu üç üyeden oluşur. Denetim Kurulu üyeleri hissedarlarca önerilen adaylar arasından Genel Kurulca seçilir. Denetçilerde Yönetim Kurulu üyeleri için gereken şartlar aranır. Denetçiler, Türk Ticaret Kanununun ilgili hükümlerine göre çalışır. Denetim Kurulu üyelerinin görev süreleri üç yıldır. Görev süresi sona erenler tekrar seçilebilir. Süresi dolmadan üyeliğin boşalması halinde Türk Ticaret Kanunu hükümleri uygulanır.
(6) Banka Genel Müdürünün, Bankacılık Kanununa göre genel müdür vasıflarını haiz olması zorunludur. Genel Müdür ortak kararname ile atanır. Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevleri aynı kişi tarafından icra edilemez.
Banka personeli
MADDE 4- (1) Banka hizmetlerinin gerektirdiği görevler, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve diğer kanunların sözleşmeli personel hakkındaki hükümlerine tabi olmayan sözleşmeli personel eli ile yürütülür.
(2) Banka personelinin hizmete alınması, nitelikleri, atanma, ilerleme, yükselme, görevden alınma şekilleri, görev ve yetkileri, disiplin esasları, yükümlülükleri, unvan ve sayıları Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile çıkarılacak yönetmelik ile düzenlenir.
(3) Banka personelinin ücret ve diğer mali ve sosyal hakları ile sözleşme esasları, Yönetim Kurulunca belirlenir. Ancak, aylık ücret, her türlü sosyal yardım, zam, tazminat, ödenek veya diğer adlar altında yapılan bütün ödemelerin aylık ortalaması, Yüksek Planlama Kurulunca Banka için tespit edilecek üst sınırı aşamaz.
(4) Banka personeli, sosyal güvenlik yönünden 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabidir.
Çeşitli hükümler
MADDE 5- (1) Banka, bu Kanunda yer alan hükümler dışında, Bankacılık Kanunu ve genel hükümlere tabidir.
(2) Bankaya bedeli ödenmeden bir görev verilemez.
(3) Bankanın çalışma konuları, organları, sermaye miktarı, hisseleri, hesapları, gelirleri, kâr, kontrollük ve sigorta hizmet gelirlerinin dağıtımı ile bu Kanunda hüküm bulunmayan Bankanın işleyişi ile ilgili diğer hususlar ana sözleşme ile düzenlenir.
(4) Bankacılık Kanununun karşılıklara ilişkin hükümleri ile diğer koruyucu hükümleri Banka hakkında uygulanmaz.
Yürürlükten kaldırılan hükümler
MADDE 6- (1) 13/6/1945 tarihli ve 4759 sayılı İller Bankası Kanunu yürürlükten kaldırılmıştır.
Devir
GEÇİCİ MADDE 1- (1) İller Bankasının hisseleri başka bir işleme gerek kalmadan ve bedelsiz olarak Hazineye devredilmiş sayılır. Hisse devir işlemlerinde Bankacılık Kanununun 18 inci maddesinin üçüncü fıkrası hükmü uygulanmaz.
Ödenmiş sermaye
GEÇİCİ MADDE 2- (1)Bankanın itibari ve ödenmiş sermayesi arasındaki farkın karşılanmasında Bankacılık Kanununun sermayenin nakden ödenmesine ilişkin hükümleri uygulanmaz.
Ana sözleşme ile kurul üyeleri
GEÇİCİ MADDE 3- (1) Bankanın ana sözleşmesi, bu Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren en geç üç ay içinde yapılacak ilk Genel Kurulun onayı ile yürürlüğe girer.
(2) Mevcut Yönetim ve Denetim Kurulu üyelerinin görevleri Genel Kurulda yenileri seçilinceye kadar devam eder.
Muafiyet ve tescil
GEÇİCİ MADDE 4- (1) Bu Kanun çerçevesinde yapılacak işlemler ve bu işlemlere ilişkin olarak düzenlenecek kâğıtlar her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Ticaret siciline tescil işlemlerinden ücret alınmaz. 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 39 uncu maddesinin (c) bendi hükmü Banka hakkında uygulanmaz.
Mevcut personel
GEÇİCİ MADDE 5- (1) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte İller Bankası Genel Müdürlüğüne ait kadrolar iptal edilerek 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ilgili bölümünden çıkarılmıştır.
(2) Kadroları iptal edilen personelden Bankada sözleşmeli olarak çalışmak isteyen ve bu istekleri Banka tarafından uygun görülenler bu Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren en geç üç ay içerisinde Bankadaki durumlarına uygun pozisyonlara atanır ve söz konusu pozisyonlara atama işlemi yapılıncaya kadar Bankaca ihtiyaç duyulan işlerde görevlendirilebilir. Bunlar, Bankada yeni bir pozisyona atanıncaya kadar, eski kadrolarının aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatlar ile diğer mali haklarını almaya devam ederler.
(3) Sözleşmeli olarak çalışmayı kabul etmeyen ya da çalışması uygun görülmeyen personel Yönetim Kurulunca belirlenerek bu Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren en geç üç ay içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Devlet Personel Başkanlığı kendisine bildirilen personel listelerini en geç kırkbeş gün içinde (özelleştirme kapsam ve/veya programındaki kuruluşlar hariç) tespit edeceği kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadrolara atanmalarını sağlamak üzere ilgili kurum ve kuruluşa gönderir. İlgili kurum ve kuruluş, bildirimin ulaştığı tarihten başlayarak en geç beş iş günü içinde bu personelin kazanılmış hak aylık derecelerini dikkate almak sureti ile atamalarını yaparak, atamalara ilişkin bilgileri Devlet Personel Başkanlığına bildirir. Atama tarihi itibarıyla personelin Banka ile ilişiği kesilmiş sayılır. Personelin atandığı yeni kurumda fiilen göreve başlayacağı tarihi takip eden aybaşına kadar geçecek süredeki eski kadrosuna ait aylık, ek gösterge, varsa ikramiye ve her türlü mali hakları Bankaca karşılanmaya devam olunur. Bu fıkraya göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanan personelin, yeni kadrolarının aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali hakları toplamının net tutarının, eski kadrolarına bağlı olarak ilişik kestikleri tarihteki almakta oldukları aylık, ek gösterge, her türlü zam ve tazminatları ile diğer mali hakları toplamının net tutarından az olması halinde, aradaki fark, farklılık giderilinceye kadar atandıkları yeni kadrolarda kaldıkları sürece herhangi bir kesintiye tabi tutulmaksızın tazminat olarak ödenir.
(4) Bankanın bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte mevcut personeli hakkında emeklilikleri yönünden tabi oldukları mevzuatın uygulanmasına devam olunur. Bunlardan Bankada sözleşmeli olarak atananların, aksine bir talepte bulunmamaları halinde emekli kesenekleri kendilerince, kurum karşılıkları Banka tarafından karşılanmak suretiyle 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile ilgileri devam ettirilir ve emeklilik işlemlerinde söz konusu Kanunun ek 48 inci maddesinin (b) fıkrası ile ek 68 inci maddesi hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.
(5) Ataması yapılan personel hakkında Banka tarafından yapılacak tebliğ işlemini takiben 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 ve 63 üncü maddelerinin uygulanmasından atamayı yapan kamu kurum ve kuruluşu sorumludur.
(6) Bankada işçi pozisyonunda çalışanlar, haklarında yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar, mevcut statülerinde çalıştırılmaya devam olunur.
Hak ve mükellefiyetler
GEÇİCİ MADDE 6- (1)Bu Kanunla kaldırılan İller Bankasının tüm hak ve mükellefiyetleri İller Bankası Anonim Şirketine intikal eder. Diğer mevzuatta İller Bankası Genel Müdürlüğüne yapılmış olan atıflarİller Bankası Anonim Şirketine yapılmış sayılır.
(2) Mülga 4759 sayılı Kanun uyarınca İller Bankası tarafından ihale edilen veya halen Bankanın kontrollüğünde yürütülmekte olan belediye ve il özel idarelerine ait yapım, mal alım, hizmet ve danışmanlık işleri sonuçlandırılıncaya kadar 4759 sayılı İller Bankası Kanunu ve diğer ilgili mevzuat hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.
Yürürlük
MADDE 7- (1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Yürütme
MADDE 8- (1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
esparanca_
26-03-2007, 18:35
Bununla ilgili bir Makalee..
Ziya ÇOKER, Emekli Vali, İller Bankası Eski Yönetim Kurulu Üyesi
İLLER BANKASINI ORTADAN KALDIRMAK KİME YARAYACAK?
Ziya ÇOKER
İller Bankası, tüm özellikleri yönünden, dünyada tam bir örneği bulunmayan, tamamen kendi gereksinim ve koşullarımız göz önünde tutularak kurulmuş, ortakları yerel yönetim birimleri olan bir kamu kuruluşu, bir yerel yönetim ortaklığıdır.. Dünyadaki örneklerine baktığımız zaman yerel yönetim bankalarının tek ve başlıca işlevinin yerel yönetimlere finansman sağlamak olduğu görülmektedir. İller Bankası ise, kurulduğundan bu yana, Ülkemizin gereksinimlerine de uygun olarak, finansman sağlama yanında yerel yönetimlere teknik yönden yardım etme ve birçok yatırımları onlar adına gerçekleştirme işlevini de üstlenmiştir.
1923 Yılında ilân edilen taze Cumhuriyetimizin ilk on yılı içinde, 1933 yılında kurulan ve Cumhuriyetin temel kuruluşlarından birisi olan Belediyeler Bankası ve 1945 yılından sonraki adıyla İller Bankası, ne yazık ki şu günlerde, Mecliste bulunan "İller Bankası A.Ş. Hakkında Kanun Tasarısı" ile tarihe karışmak üzeredir.
İller Bankası, 74 yıldır, yerel yönetimlerimizin ve özellikle de belediyelerimizin gereksinimi olan, imar planı, harita, içme suyu, kanalizasyon, arıtma kuruluşu, jeolojik ve jeoteknik hizmetler ve yapı işleri gibi alt yapıya ilişkin yaşamsal konularda, kredi vererek, teknik danışmanlık ve uygulama yaparak yerel yönetimlere yardımcı olmuştur.
İller Bankası ve yerel yönetimlerin ortak işbirliği içinde yürütülen, hem toplumsal hem bireysel anlamdaki bu yaşamsal görevlerin, Anayasanın 5. maddesinde belirtilen Devletin amacı ile çok yakın, birebir ilişkisi bulunmaktadır.
Devletin temel amaçlarından birisi, "kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli koşulları hazırlamak"tır.
Ayrıca Anayasanın 56. maddesi de, "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir" demektedir.
Yerel yönetimlerin, kendi sermayesi, Devletin parasal yardımı ve İller Bankasının teknik gücü ile yürüttüğü içme suyu, kanalizasyon, arıtma kuruluşları, imar planı, harita ve yapı işleri gibi birbiriyle ilgili, hep birlikte yürütülmesi ve temel çerçevesinin tek elden çizilmesi gereken alt yapı çalışmalarının, yukarıda belirtilen Devletin amaçları ve yükümlülükleri ile ilgisi çok açıktır. Alt yapısı düzgün olmayan yerleşim yerleri, insanların yaşamasına elverişli, "Sağlıklı ve dengeli bir çevre" tanımına girebilir mi? Böyle bir çevrede yaşayan insanların "maddî ve manevî varlığının gelişmesi" sağlanabilir mi?
Devlet; şu ya da bu yönden kendisiyle bağlantılı olması gereken, hizmetle yükümlü olduğu toplumla ve insanlarla bu kadar yakın ilişkisi bulunan İller Bankası‘yla ilişkisini, uluslar arası sermayenin isteği doğrultusunda ve özelleştirme uğruna kesmek üzere bulunuyor.
Gerçekte Dünya Bankası ve uluslararası sermaye uzun zamandır bu sonucun hazırlayıcısı ve bunun beklentisi içinde bulunmaktaydı. Büyük bir yatırım gizilgücü oluşturan yerel yönetim alt yapı işlerini kapmak için, İller Bankası gibi üstün bir teknik ve bilimsel güce sahip bir kuruluşla uğraşmak yerine, çok büyük bir çoğunluğu teknik ve bilimsel güçten yoksun 3000‘i aşkın yerel yönetim birimini tek tek avlamak, onlarla iş yapmak kuşkusuz çok daha kolaydı
İller Bankası, gerçekte 1990‘li yıllara kadar, verimli bir biçimde çalışarak, kentlerimizin uygar bir toplumun gereksinimlerine yanıt verebilecek bir alt yapı düzeyine getirilmesi için sessiz sedasız ama gerçekte çok güzel çalışmalar yapmıştır.
!980‘lerin ortalarında Dünya Bankası uzmanlarınca İller Bankasında yapılan bir araştırmadan bu yana, İller Bankasını ortadan kaldırmak ya da işlevsiz bırakmak için çok büyük çabalar harcanmaktadır.
Yerel yönetimlerimizin ihale konusu işlerini; ihale dosyasını hazırlamaktan, ihaleyi yapmaya, ihalenin yürütümünü denetlemeye ve yapılan işi almaya kadar tüm aşamalarını, özellikle de Dünya Bankasından yeterlik belgesi alan uluslararası yükleniciler eliyle yürütmeyi gerçekleştirebilmek için İller Bankasının ortadan kaldırılması gerekmekteydi.
Gerçekte İller Bankası kredisiyle yürütülen belediye yatırımlarında da işler yükleniciler eliyle yürütülmüştür. Ancak, teknik güçlerinin yetersiz olması nedeniyle özellikle de küçük belediyelerce yürütülmesi olanaksız olan, gereksinimleri saptama, bunlarla ilgili projeleri yapma ya da yaptırma, ihale dosyasını hazırlama, yükleniciler arasında ihale açma, ihaleyi alan yükleniciyi denetleme ve teknik koşullara uygun olup olmadığını inceleyerek işi alma görevleri, belediyeler adına İller Bankasınca yapılmıştır. Dünya Bankasının, uluslar arası sermayenin ve başka yüklenicilerin göz diktiği işler bunlardır. İller Bankası aradan çekildikten, diğer bir deyişle ortadan kaldırıldıktan sonra Belediyeler bu işlerin her birisi için ayrı ayrı ihaleler açmak zorunda kalacaklardır.
Atatürk döneminde kurulan ve Cumhuriyetin temel kuruluşlarından birisi olan Belediyeler ve 1945 yılından sonraki adıyla İller Bankası, çok sağlam temellere dayandığı için bu Bankayı ortadan kaldırmak kolay gerçekleştirilecek bir iş değildi. Bu nedenle de, son yirmi yılda, çok teknik yöntemlerle İller Bankasının içi boşaltılmak istenmiş, işlevsiz bırakılmaya çalışılmıştır.
İller Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalıştığım (1981-1989) yıllardan başlayarak gözlemlediğim, daha sonraki yıllarda da izlediğim ve değişik panellerde aynı durumu açıklamaya çalıştığım bu olgu, aşağıda belirttiğim düzen içinde gerçekleştirilmiştir.
Dünya Bankası Araştırma Yazanağı bir başlangıç olmuş, 1986 yılından başlayarak İller Bankasının verimi, bilinçli bir biçimde düşürülmeye başlanmıştır. Bu da, üzülerek söylemek gerekir ki, o tarihlerde Devleti yönetenler tarafından, İller Bankasının parasal kaynakları (özellikle de Belediyeler Fonu) üzerinde, hem de yasalara uymayan bir biçimde oynanarak gerçekleştirilmiştir.
İller Bankasının parasal kaynaklarında azaltma şu yollarla sağlanmıştır:[1]
1. Hazine Yardımı ve Yatırımları Hızlandırma Fonu Katkısının Kesilmesi - 1986 yılından başlayarak, daha önceleri İller Bankasına yapılan hazine yardımı ve Yatırımları Hızlandırma Fonu katkısı kesilmiştir. 1986 yılı bütçesinde, daha önce yapılan yardımın süregelen etkisi olarak, her iki katkının yatırımlar içindeki oranı %19.5‘tir. Kesilen katkının önemi buradan da anlaşılabilir. Bu katkı 1989 yılında, önceden başlayıp süregelen yatırımlarda %6‘ya inmiştir. Daha sonraki yıllarda da sıfırlanmıştır.
2. Belediye Fonundan Kesintiler - İller Bankası yatırımlarının temel parasal kaynağı Belediyeler Fonu‘dur. 2380 Sayılı Kanuna göre, genel bütçe vergi gelirlerinden belediyeler için ayrılan pay olan %9.25‘in %3‘ü Belediyeler Fonu‘nu oluşturmakta ve bu fonun tümüyle İller Bankası yatırımlarında kullanılması Yasada öngörülmektedir. Bu Fondan 1987 yılında yapılan kesinti sadece %11‘dir. Buna karşılık, 1988 yılından başlayarak bu fonun, yasal olmayan yollarla (Bütçe Kanununa bir hüküm konularak) Bütçe içine alınması ve Hükümetin değerlendirme ölçülerine göre Bütçeye konulan tutar kadar İller Bankasına pay verilmesi bu kaynağın gittikçe küçülmesine ve dolayısıyla da İller Bankası yatırımlarının azalmasına yol açmıştır. [2]
1988 yılından başlayarak, haksız ve yasal olmayan biçimde Belediyeler Fonundan hazineye aktarılan (1987‘de %11 olan) kesintilerin oranı; her yıl düzenli biçimde artarak 1992‘de %52,8‘e çıktı. Azalma sonraki yıllarda da sürdü ve kesintiler 2001 yılında %93,8‘e kadar yükseltildi.
Belirtilen nedenlerin sonucu olarak da, İller Bankasına, Belediyeler Fonunun, gerçek tutarına göre 1995‘te %10‘u ve 2001‘de %6,2‘sı gönderilebildi. Bu azalmayı gerçek rakamlarla şöyle açıklayabiliriz: 2001 yılında Belediyeler Fonunda biriken para 974 Trilyon TL.dır. Buna karşılık Genel Bütçeye konularak İller Bankasına, Belediye Fonu olarak aktarılan para ise sadece 60 Trilyon TL.‘dir. Gönderilen para, gönderilmesi gereken paranın ancak %6,2‘sidir. Bunun sonucu olarak, ülke çapında yerel yönetimlerde yapılması gereken alt yapı yatırımlarının ancak on altıda biri gerçekleştirilebilmiştir. Bu sayı ve oranlar, kentlerimizin perişanlığının nedenini gösteren gerçekçi bir fotoğraftır.
3. Akaryakıt Tüketim Fonundan Pay Aktarımının Kesilmesi - Bütün bunlara ek olarak, 1993 yılından başlayarak Akaryakıt Tüketim Fonundan Belediye Fonuna pay aktarımı da kaldırılmıştır. O tarihte bu, 250 Milyar TL.‘lık azalış demektir.
Bu kesintiler nedeniyle İller Bankası yatırımları o oranda azalmış, İller Bankası yatırımlarında Belediye Fonunun payı 1990 yılında %76 iken, bu oran 2001‘de %16‘ya inmiştir. İller Bankası bu Fonun yerine başka bir parasal kaynak ile beslenmediği için de, belediyelerin alt yapı hizmetlerinde sadece 2001 yılında 914 Trilyon TL.‘lık bir azalma olmuştur.
4. Maliyetlerin Artması - Bu uygulamanın bir sonucu da, İller Bankasındaki verimliliğin azalması ve maliyetlerin büyük ölçüde yükselmesidir.
İller Bankasında 1985 yılında yaptığım bir hesaba göre, tüm cari giderlerin yatırımlara oranı o tarihte sadece %6 idi. Aynı yıllarda, Dünya Bankasının Çukurova Projesinde, bazı belediyelerin alt yapı çalışmalarında İller Bankası gibi danışmanlık yapan bir firma yatırım toplamının %25‘i ile çalışıyordu. Bu karşılaştırma, İller Bankasının yaptığı danışmanlık hizmetinin belediyeler açısından ne derece kazançlı ve Banka yönetiminin de ne derece verimli çalışmakta olduğunu göstermektedir.
İller Bankası Reorganizasyon Araştırmasına göre[3], 1987 ile 1992 yılları arasında, İller Bankası tüm giderlerinin tüm gelire oranı %36,3‘ten %98,8‘e çıkmıştır. Buna koşut olarak İller Bankasında kişi başına düşen gider artmakta, üretim düşmektedir.
Bu rakamlar İller Bankasındaki verimsizliğin gittikçe artmakta olduğunu göstermektedir. Ayrıca kaynaktan yapılan kesintiler nedeniyle hem yatırımlar azalmış, hem de yapılabilen yatırımların süresi kaynak yetersizliği nedeniyle uzamıştır. Bu durumun sonucu olarak, yatırım maliyetlerinin artmasına ve belediyelerin yakınmalarına yol açılmıştır. Gerçekte belediyeler yakınmanın adresini şaşırmış, yönetim erki yerine İller Bankasını suçlamışlardır.
Bu sonuç gerçekte İller Bankasının bir yanlışından kaynaklanmamıştır. Gerçekten Banka çok özenli bir personel ve cari harcama politikası izlemiştir. Bunlarda enflasyonu aşan bir fazlalık olmamıştır. Üstelik harcamalar bunların da gerisinde gerçekleşmiştir. Gerçekte yatırım oylumunun küçülmesi cari harcamaların oranını yükseltmiştir. 100 birim yatırım için organize olmuş bir örgüt için yatırımların %50‘nin de altına düşmesi durumunda bundan başka bir sonuç beklenemez.
Bu durum Bankanın nasıl bir çekinceli durumda ve açmaz içinde bırakıldığını açıkça göstermektedir. Çok yakın bir gelecekte, bu kadar verimsiz ve yüksek maliyetle çalışan Bankanın, Dünya Bankasının isteklerine de uyularak, kapatılması, güdükleştirilmesi ya da bir çeşit özelleştirilmesi yoluna gidilmesinin kaçınılmazlığı yaratılmak istenmişti. Böylece görünürdeki gerekçe için kimse yanlış da diyemeyecekti. Son yasa önerisi bu aşamanın sonuna gelindiğini açıkça göstermektedir.
Oysa tek çözüm elbette ki özelleştirme ya da güdüleştirme olamazdı.
Gerçekte İller Bankasının bu duruma düşmesinin tek nedeni, Bankanın yasal gelir kaynaklarının, yukarıda anlatıldığı gibi, hem de yasal olmayan bir biçimde kurutulmaya çalışılmasıdır. Bu çekinceleri önlemenin ve kentlerimizdeki alt yapı gereksinmesinin gereği gibi karşılanmasının tek yolu, 2380 sayılı yasanın içerik ve ruhunun aynen uygulamaya konulmasıydı. Ancak yerel yönetimlere gerekli gereksiz görev aktarmasını bilen yönetim erki, yerel yönetimlerin yaşamsal gereksinimi olan alt yapı çalışmaları için çok gerekli olan bu parayı yerel yönetimlerden esirgemiş, bunu kendi yönetsel erkini güçlendirmek için kullanmayı yeğlemiştir.
Böylece bugünkü yönetim erki de, 20 yıldır süregelmekte olan İller Bankasını işlemez duruma getirme eyleminin son beş yılına katılmış, son bıçak darbesini de, Meclise sunduğu yasayla kendisi vurmuştur.
Ben, ticarî işletmelerin, kesin bir kamusal yarar yoksa özelleştirilmesine karşı değilim. Ancak İller Bankası bu çeşit bir ticarî işletme değildir. Kamusal yararı çok belirgindir. Belediyelerin, kendilerine ait bir bölüm gereksinimlerini tek başlarına yürütemedikleri için kurdukları, belediyeler birliği niteliğinde bir kamu örgütüdür. Özellikle de, küçük belediyeler için yaşamsal bir önemi bulunmaktadır.
İller Bankasını Ortadan Kaldırmanın Doğuracağı Sonuçlar
İller Bankasının bugünkü niteliği ile ortadan kaldırılması şu sonuçları yanında getirecektir.
•1. Devletin ve yerel yönetimlerin alt yapı çalışmalarında yararlanabileceği, 74 yıl aynı çalışmaları yaparak kazanılmış çok güçlü bilim, teknik ve finans birikimi yitirilmekte, devlet ve yerel yönetimler, mühendisliğin her bölümünden bini aşkın, diğer bölümlerle birlikte yaklaşık 3000 uzmanın sağlamakta olduğu bu büyük güçten yoksun kalmaktadır. Sürekliliği olan alt yapı çalışmaları nedeniyle, yerel yönetimler kendilerinin yönettiği güçlü ve her zaman yardıma hazır bir danışmandan yoksun kalmanın zararını kısa bir süre sonra daha iyi anlayacaklardır. Ayrıca Devlet ve yerel yönetimler doğal afetlerde, işlevini yapamayan alt yapıyı en hızlı biçimde düzene sokacak bir güçten yararlanma olanağını yitireceklerdir.
•2. Yerel yönetimlerin alt yapı gereksinimlerinin karşılanmasında maliyet çok artacak, yerel yönetimler bunun altından kalkamayacakları için alt yapı düzeni kısa sürede işlemez duruma gelecektir. Çünkü gereksinimleri saptama, bunlarla ilgili projeleri yapma ya da yaptırma, ihale dosyasını hazırlama, yükleniciler arasında ihale açma, ihaleyi alan yükleniciyi denetleme ve teknik koşullara uygun olup olmadığını inceleyerek işi alma görevleri, özellikle küçük belediyelerde (Tüm belediyelerin %65‘inin nüfusu beş binin altındadır) hemen tümüyle ayrı ayrı ihale konusu olacak, bu da işin maliyetini artıracaktır. Ayrıca gereksinimleri saptama ve bunlarla ilgili tasarıları yapma aşamasında gerekli olan kamusal bakış açısı yerini özel sektörün çıkarcı anlayışına bırakacaktır.
•3. Devletin, başta belirttiğimiz temel amacı gereği, özellikle de alt yapı çalışmalarında yerel yönetimleri desteklemesi gerekirken, yerel yönetimlerin sermayesini oluşturarak kurduğu bir banka, kendilerinin isteği sorulmadan ortadan kaldırılmakta, üstelik yerel yönetimlere ait sermayeye, Anayasaya da aykırı olarak Devlet zoruyla (Yasayla) el konulmaktadır.
•4. Yerleşim yerlerinin alt yapı çalışmaları, Devletin temel amacına aykırı olarak, Ülkenin genel planlaması dışına çıkarılmakta, Devlet desteği ve yönlendirme düzenekleri kaldırılarak, tek tek yerel yönetimlerin isteğine ve parasal gücüne bırakılmaktadır. Belediyelerin, nüfusu on binin altında olan %75‘inde, Pazar koşulları içinde borç para bulması olanaksız olan küçük belediyeler, hemen tümüyle alt yapı yatırımlarını bırakmak zorunda kalacaklardır.
•5. Anayasasına göre, Demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde, insanların en yaşamsal gereksinimlerini sağlayan sağlıklı bir alt yapıdan; sudan, kanalizasyondan, çevre sağlığından, planlı ve düzgün bir yerleşim yerinden, arıtma tesisinden... yararlanmaları parasal gücü yüksek beldelerin ve kesimlerin tekelinde olacak, diğerlerine yardım elini uzatacak kamusal bir kurum olmayacaktır.
•6. Borç para bulmak zorunda olup da borçlarını ödeyemeyen yerel yönetimlerde, kamu mallarına kolaylıkla el konulabilecek, yerel yönetimler her geçen gün daha da güçsüzleşecek ve uluslar arası sermayenin oyuncağı durumuna gireceklerdir.
Bütün bunlardan sonra da biz, politikacılardan, "Devletimizin amacı Toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamaktır", "Devlet, İnsanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli koşulları hazırlayacaktır", "Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ödevidir" sözlerini bol bol dinlemeyi sürdüreceğiz. Bütün bunları da, kamusal alanı görevi dışına iten bir yönetim erkinden dinleyeceğiz! Ve sözleri, anayasal güvenceye karşın, kuşkusuz gerçekleşmeyecek. Bu durumda ülkenin ne duruma gireceğini hiç sormayın...
esparanca_
26-03-2007, 18:41
İller Bankası, eller bankası mı olacak?
09/02/2007 00:21:51 ANALİZ / Oğuz Oyan
oyan@tbmm.gov.tr
Bankacılık denilince şu an Halk Bankası'nın özelleştirilmesi ve bu konudaki yöntem değişikliği akla geliyor. Bankanın blok satışından geri adım atılmasını eleştirenler, olaya IMF gözlüğüyle bakanlar. Bize göre, bankanın özelleştirilme sürecinin bu iktidar döneminde tamamlanamaması, gerek KOBİ'ler, gerek esnaf, gerekse ülke açısından büyük bir şans. Halk Bankası'nın blok satışı, bir kamu bankasının özel sektöre geçişinden daha farklı anlamlar taşıyacaktı; bu bankanın yabancılaştırılması ve küçük işletmelere dönük bir ihtisas bankası olmaktan çıkması sonucunu doğuracaktı.
Yabancı bankaların sınırlanması konusu bu hafta günlük basının gündemine bir Alman bankacının Bernhard Fuhrmann'ın açıklamalarıyla girdi. Fuhrmann, Almanya'da yabancı bankaya resmi veya yazılı bir sınırlama bulunmadığını (ve böyle bir sınır konulamayacağını), buna karşılık Alman Merkez Bankası Bundesbank ve denetim otoritesinin izin verirken ulusal çıkarlara baktığının altını çiziyordu. İşte mesele bu kadar basit ve bu kadar zor.
Çeşitli dünya ülkelerinde yabancı bankaların payının ne olduğu konusu bu vesileyle tekrar gündeme geldi. Tablonun çok öğretici olduğunu kabul etmek gerek: Avrupa Birliği'nin eski ve büyük üyelerinde bu pay çok düşükken, yen üyelerde bankacılık tamamen yabancıların kontrolüne geçmiş durumda. Hollanda gibi liberal bir ülkede yabancı payı sadece yüzde 2,3! İtalya, Almanya, İspanya, Fransa'da yüzde 9,5-11,6 arasında; Avusturya ve Belçika'da yüzde 20-23 dolayında. Buna karşılık, Polonya, Macaristan, Slovakya, Çek Cumhuriyeti'nde bankalarda yabancı hakimiyeti yüzde 67-93 aralığında; Romanya, Bulgaristan gibi yeni üyelerde dahi sırasıyla yüzde 58 ve 81; Hırvatistan'da yüzde 91. Latin Amerika'da da paylar yüksek: Venezüela yüzde 46; Arjantin yüzde 49; Şili yüzde 54; Meksika yüzde 88.
Üye olmadan mal ve sermaye hareketlerinde serbestiye geçmiş ülkelerden olan Türkiye'yi bekleyen akıbet de farklı değil. Sektörde şimdiden yüzde 30'luk bir yabancı payı var. İMKB içinde şimdilik görünmez olan yabancı hisselerini de eklersek, bu oranı kendi yarısı kadar artırmak gerekir. Halkbank'ın yabancıya satılmaması bu bakımdan önemli. Ama peki ya özel bankaların yabancı sermayeye satış süreci? Bunu engelleyecek/sınırlayacak hangi mekanizmanız var? Olmadığı gibi, bu tür sınırlamaları veya en küçük ulusal çıkar savunusunu "gerilik", "çağdışılık" olarak kabul eden anlayışlar hem hükümette hem de ekonomi kamuoyunda egemen.
O halde tekrarlayalım: Ulusal çıkar savunuculuğu basit görünebilir; ama bir toplumun ve onun yönetici katmanlarının zihniyet yapısını ilgilendirdiği için çok zor olabilir; özellikle de bu zihniyet yapısında kırılmalar ortaya çıkmışsa. O zaman, içeriksiz milliyetçi kofluklar bir işe yaramaz; bunun örneklerini 57. Hükümet döneminde gördük. Ulus-devlet oluşumu kesintisiz bir süreçtir; oldu bitti diye rafa kaldırılacak bir şey değil. Kaldı ki BM üyesi olabilen her devlet bir ulus-devlet değildir ve olamaz. Daha önemlisi, ulus-devletleşme sürecini sürdürenlerin bu çizgiyi koruma başarısı da kesin değildir veya kesintiye uğraması çok mümkündür; özellikle de bu yola geç çıkmış ve sanayileşme/teknoloji geliştirme sürecinde yeterince yol alamamış, yeterli bir demografiye ve ekonomik büyüklüğe sahip olamayan ülkeler açısından.
AB gibi bir bölgesel entegrasyonun üyesi olup da bu süreci kesintiye uğratmayan Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya gibi ülkeler olduğu gibi, böyle bir entegrasyona üye olmadan dahi postu sermiş ülkeler de var. Türkiye ikinci gruba daha yakın. O nedenle, Türkiye'den ulusal çıkar eksenli sesler yükselmesi aykırı kaçıyor ve hegemon ülkeler veya bloklar açısından bastırılmaya çalışılıyor.
İller Bankası'nı "İller Bankası Anonim Şirketi"ne dönüştürecek kanun tasarısı bu bakımdan yeni bir mihenk taşı niteliğinde. Bu tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na geldi bile. Önümüzdeki hafta gündeme daha fazla oturacak belki ama aylardır bu tasarının taslağı üzerinden yürütülen bir tartışma ve yapılan uyarılar var. TMMOB, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası ve YAYED başta olmak üzere 2006 yaz başından itibaren ciddi bir yayın etkinliği yapıldı.
İller Bankası tasarısı, bir anlamda bir tasfiye tasarısı. Bankanın gerçek bir kamu kalkınma ve yatırım bankası olma hüviyetini yok ediyor; kamu yararı ve planlama ilkelerini tarihe gömüyor. Bu anlamda hem iktidar partisinin hem de dış telkincilerin kamu yönetimi ve yerel yönetim projelerinin bir parçasını oluşturuyor. Tasarının bir diğer anlamı ise, bankanın özelleştirilmesine uygun bir hukuki çerçeve hazırlaması. Bunu yaparken, bankanın ortağı olan belediyelerin sermaye paylarına el koymayı ve tümünü Hazine'ye aktarmayı ihmal etmiyor; tıpkı SSK hastanelerinin sigortalıların mülkiyetinden alınıp Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi örneğinde olduğu gibi.
Özelleştirme sürecinin gideceği yer ise yabancılaştırmadan başka bir şey olmayacak. DenizBank'ı satın alan ve esas ihtisas alanı yerel altyapı yatırımcılığı olan Dexia'nın Türkiye'deki asıl hedefi de İller Bankası. İştahı kabaracak başka yabancı bankalar da olabilir kuşkusuz; çünkü su yönetimi başta olmak üzere yerel yönetim yatırımlarının önümüzdeki onyıllarda 200 milyar dolara kadar çıkacağı hesaplanıyor. İller Bankası Halkbank'tan çok daha önemli; ama farkına varanların sayısı şimdilik fazla gözükmüyor. Bu nedenle konuya tekrar döneceğiz.
Sayın drkunat. Doğubda panik olacak bir durum yok. Fabrika kapasite artırımı ve bakım için üretime bir ay ara vermişti. Kapasite artırımı ve bakım başarıyla gerçekleşti üretim tekrar başladı. Fakat işçi sendikasıyla işçi hakları konusunda anlaşmazlık çıktı sendika grev kararı aldı. Şirket yönetimi de lokavt ilan etti. Görüşmeler devam ediyor yakında anlaşma sağlanır üretim yeniden başlar. Çünkü inşaat mevsimi geliyor alınan siparişlerin karşılanması gerek.
Gelecek olan ilk haber işçi sendikasıyla anlaşmaının sağlandığı ve üretimin başladığı haberi olacaktır. İkinci haber montaja hazır halde bekleyen yeni fabrikanın nereye kurulacağı yada satılacağı haberi. Üçüncü haber şirketin özelleştirme çalışmalarıyla ilgili haber.
1 martta faaliyete geçmesi gerekiyordu haber gelmedi. mart ayının ortasında grev kararı çıktı. YANİ ŞİRKET FAALİYETE HİÇ GEÇMEDİ kardeşim. bak bakalım haberlere ve tarihlere:
1.Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin 31.01.2007 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği
uyarınca yapılan açıklamadır.
01.02.2007 tarihinden 01.03.2007 tarihine kadar Renkli Perlitli Beton
Kiremit Fabrikasında yıllık bakım nedeniyle üretim faaliyetleri
durdurulacaktır. 01.03.2007 tarihinden itibaren üretim faaliyetlerine yeniden
başlanacaktır.”
2.Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin 14.03.2007 tarihli
yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
"Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı
Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Şirketimiz ile Kristal iş sendikası arasında yapılan Toplu İş
Sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla neticelenmiş olup, Kristal İş
Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulunun 13.03.2007 tarih ve 912
sayılı yazısıyla grev kararı almıştır."
yani burada bir faaliyete geçmiştir ibaresi göremiyorum ben.. saygılar..
esparanca_
26-03-2007, 18:54
İller Bankası yeniden yapılanıyor
Bakan Babacan, İller Bankası'nın yeniden yapılandırılmasını öngören yasanın Meclis'te olduğunu aktararak, bu düzenlemeyle İller Bankası'nı ağırlıklı yatırım bankacılığı yapan bir kuruluş haline getirmeyi amaçladıklarını, daha çok bir kalkınma bankası gibi çalışmasının sağlanacağını vurguladı.
Belediyelerin mali yapısına ilişkin düzenlemelere de değinen Babacan, eski dönemlerden kalan borçların yeniden yapılandırılmasının önemli ölçüde tamamlandığını, tüm yerel yönetimlerin kamudan ve birbirleriyle olan tüm borç ve alacaklarının netleştirildiğini ve ödeme takvimi belirlendiğini kaydetti.
Babacan, "2 bin 400 belediye ile yeniden yapılandırma anlaşması imzalandı. Bir miktar da tahsilat yapıldı" dedi.
AB sürecinde de altyapı yatırımları için hibeler ve desteklerin söz konusu olduğuna işaret eden Babacan, Avrupa Yatırım Bankası'nın yakın zamanda Ankara ve İstanbul'da büro açacağını da söyledi.
1 martta faaliyete geçmesi gerekiyordu haber gelmedi. mart ayının ortasında grev kararı çıktı. YANİ ŞİRKET FAALİYETE HİÇ GEÇMEDİ kardeşim. bak bakalım haberlere ve tarihlere:
1.Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin 31.01.2007 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği
uyarınca yapılan açıklamadır.
01.02.2007 tarihinden 01.03.2007 tarihine kadar Renkli Perlitli Beton
Kiremit Fabrikasında yıllık bakım nedeniyle üretim faaliyetleri
durdurulacaktır. 01.03.2007 tarihinden itibaren üretim faaliyetlerine yeniden
başlanacaktır.”
2.Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş.’nin 14.03.2007 tarihli
yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
"Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı
Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Şirketimiz ile Kristal iş sendikası arasında yapılan Toplu İş
Sözleşmesi görüşmeleri uyuşmazlıkla neticelenmiş olup, Kristal İş
Sendikası Genel Merkez Yönetim Kurulunun 13.03.2007 tarih ve 912
sayılı yazısıyla grev kararı almıştır."
yani burada bir faaliyete geçmiştir ibaresi göremiyorum ben.. saygılar..
Sayın drkunat. Bu şirket olumlu haberleri mecbur kalmadıkça göndermez yada geç gönderir fakat olumsuz haber olursa onu anında gönderir.
Ben şirket faaliyete geçti diyorsam demekki bir bildiğim var. Şirket faaliyete üretime tekrar başlayacak dedikleri 01.03.2007 tarihinde başladı. Daha sonra yani 13.03.2007 tarihinde grev kararı alındı üretim durdu. Grev de lokavt da kanuni bir haktır. Her şirkette olabilecek bir olaydır bunu büyütmeye gerek yok.
Merak etmeyin yakında anlaşma sağlanır üretim yeniden başlar fakat yazısı yine gelmez. Kimbilir belkide şimdiye anlaşma sağlanmış üretim tekrar başlamıştır bile.
Sayın drkunat. Bu şirket olumlu haberleri mecbur kalmadıkça göndermez yada geç gönderir fakat olumsuz haber olursa onu anında gönderir.
Ben şirket faaliyete geçti diyorsam demekki bir bildiğim var. Şirket faaliyete üretime tekrar başlayacak dedikleri 01.03.2007 tarihinde başladı. Daha sonra yani 13.03.2007 tarihinde grev kararı alındı üretim durdu. Grev de lokavt da kanuni bir haktır. Her şirkette olabilecek bir olaydır bunu büyütmeye gerek yok.
Merak etmeyin yakında anlaşma sağlanır üretim yeniden başlar fakat yazısı yine gelmez. Kimbilir belkide şimdiye anlaşma sağlanmış üretim tekrar başlamıştır bile.
çok iyimsersiniz. olumlu olunca haber vermez olumsuz olunca hemen yollar gibi birşey bana pek inandırıcı gelmedi ama inşallah dediğiniz gibidir. bol kazançlar
çok iyimsersiniz. olumlu olunca haber vermez olumsuz olunca hemen yollar gibi birşey bana pek inandırıcı gelmedi ama inşallah dediğiniz gibidir. bol kazançlar
Sayın drkunat. Hiç kötümser olacak bir durum yok. Bizim daha yeni öğrendiğimiz
özelleştirme haberini birileri çok önceden öğrenmiştir. Bu senetteki baskı ve şirretlik de bunu gösteriyor. Dikkat ettiysen özel görevlendirilmiş bir kişi devamlı 2 lotla tahtayı satışta tutuyor.Küçük yatırımcının morelini bozuyor. Birde endeks yukarı giderken hesaptan hesaba mal basarak senedin pirim yapmasını engelliyorlar. Doğubun %48 halka açık %52 si de özelleştirme çalışmaları devam eden İller Bankasına ait.
Siz bu şirketi birde özel sektöre geçince görün. Ben son kararımı verdim. Bu fiyatlardan bir lot bile satmam. Sadece alırım almayada devam ediyorum.
esparanca_
03-04-2007, 16:37
Meclis alt komisyonundan geçen İller bankasının İlbank A.ş. Dönüşüm ü sanırım Meclis Genel Kuruluna inecekmiş...Bundan mı bu hareketlilik..
force197
03-04-2007, 18:09
çok yakında yanınızdayım hisseyle ilgili ayrıntılı bilgim yok ama olacak inşallah.araştıracaz.
Dogub da artık kalknma menkul senet satmıyor bitirdi.
Birgün;
iller bankası da satılığa çıkar o zaman dogub inanılmaz fiatları görür. Şu an defter değerinin yarı fiatı işlem görüyor.
bankayla işi nedir..
FAALİYET ALANI Asbetli çimento , boru ve eklentilerrenkli beton kiremit
KURULUŞ TARİHİ 15/04/1974
İMKB KODU DOGUB
KAYITLI SERMAYE 25000000
HALKA AÇILMA TARİHİ 03/07/1987
İLK İŞLEM TARİHİ 03/07/1987
GENEL MÜDÜR Sezgin Polat
YÖNETİM KURULU ÜYELERİ R. Aslan Öztürk
Yaşar Karayel
Ali Kaya
Kemal Akpınar
Nilgün Aydemir
Bahattin Kaptan
Hamdi Dereyurt
İŞÇİ SENDİKASI Kristal-İş
İŞVEREN SENDİKASI
PERSONEL SAYISI
TELEFON (0446) 226 24 01
FAKS (0446) 236 23 86
ŞİRKET MERKEZİ ADRESİ Sivas Karayolu 14 Km 24070 Erzincan
WEB ADRESİ http://
ORTAKLAR İller Bankası 6,233,318 YTL 72.44
Diğer 1,924,479 YTL 22.38
Erzincan İl Özel İdaresi 446,081 YTL 5.18
İŞTİRAKLER Doğu-Ser Yapı Gereçleri A.Ş. 1,998,000 YTL 99.9
Doğu Halk Holding A.Ş. 801,662 YTL 40
Erzincan Kalkınma Vakfı 200 YTL 8.33
çok yakında yanınızdayım hisseyle ilgili ayrıntılı bilgim yok ama olacak inşallah.araştıracaz.
özelleşme haberi çok yakında çıkabilir pozisyonu alıp bence beklenmeli
bu beklenti ile 2,30 seviyeleri rahatlıkla görülebilir hatta üst seviyeler görünüp taşınma seviyelerine gelebilir
beklentiyi alınabilirde satılabilirde
özelleşme haberi çok yakında çıkabilir pozisyonu alıp bence beklenmeli
bu beklenti ile 2,30 seviyeleri rahatlıkla görülebilir hatta üst seviyeler görünüp taşınma seviyelerine gelebilir
beklentiyi alınabilirde satılabilirde
yalnız kağıdı kalkınmadan kutarmak lAZIM
^^marcusantonyus^^
08-04-2007, 16:56
Doğusan Boru'nun geçen yılın ilk 5 ayında üretiminin tamamen durduğunu da belirten Ekinci şöyle devam etti: "Fabrikamızın raflarını yenilememiz gerekiyordu. Bu yenileme sırasında üretime de ara vermek zorunda kaldık. Yani fabrika tam 5 ay boyunca çalışmadı. Bu durum 2005 ciromuzu da olumsuz etkiledi fakat söz konusu yenileme ile üretimde ortaya çıkabilecek bir çok aksiliğin de önlemini almış olduk." Ekinci, 2005 yılını yaklaşık 3.5 milyon YTL ciro ile tamamlayacaklarını belirtti.
DOĞUSAN HER SENE ÜRETİMİNİ DURDURUR BÖYLEnisan ayının ortalarında üretimle ilgili haber gelecektir ayrıca iller bankası da büyük ihtimalle özelleşçeği için birim fiyatlara doğru hareket olabilir ancak bu hissenin özelliği yüksek volatile dir bu yüzden hareketli seanslar yaşanabilir.
force197
09-04-2007, 00:36
hareket yakın görüşündeyim.daha önceki hareketlerine bakarsak ne kadar hızlı hareket ettiğini görürüz.iyi yerlere geleceğiz.benden söylemesi.
Yorumsuz.
bu grafik alıntı galiba..
bu arada yıllık kar : -1.206.000
Durum çok iyi, zarar yarıya inmiş. Beklediğim birinci haber buydu, darısı diğer haberlere. Diğer haberlerde yolda. İnşaat mevsimide başladı, buda doğub için beklentilerin daha da artması demektir.:super:
force197
16-04-2007, 12:37
son anlarını yaşıyor .şahsi görüşüm bugün varsada yarın yok bir tarafa atmak zorunda.baz fiyatlar 1250-1270 hangisi kırılırsa o yöne sert hareket görünüyor.
dogub da en önemlisi kalkınma artık satıcı değil hissede baskı kalkdı. Dogub da illerbankasının bir iştiraki. yani kamu sayılır bu hükümet tüm hortumları kesti kamular da kar patlaması yaşanıyor.
Toki boş durmuyor heryerde konut yapıyor.
Dogub defter değerinin yarı fiatında işlem oluyor. bu senede ben şahsen güveniyorum .1.27 1.31 kırdığı an teknıl olarak 1.50 hedefe ulaşmak zor olmayacaktır.
force197
23-04-2007, 11:00
yakın zamanda hareket başlayacak görüşündeyim endekste olağanüstü bir hareket olmazsa sert düşüş bu hafta başlayabilir...
yakın zamanda hareket başlayacak görüşündeyim endekste olağanüstü bir hareket olmazsa sert düşüş bu hafta başlayabilir...
Sayınforce. Yorum yazarken biraz düşün ve araştırda öyle yaz. Şimdi çıkış başlar da bu senet 2 ytl. ye çıkarsa sen ne yapacan? BUrada yanlış yönlendirdiğin küçük yatırımcılardan özür dileyecekmisin?
Gelecek olan haberlerin hepsi olumlu olacak. Bu olumlu haberleri kar realizasyonu içinmi kullanacaklar? Çünkü senin gibi düşünenler için Doğub çok pirimli. Senet hiç bölünmeden 3.44 den 1,25 e geldi siz istiyorsunuz ki sıfıra insin de ordan mal alalım.
ky sürekli zarar yazdırmış bihisse.diğerhisselere göre çok kötü performans.zoren bir bu iki acaba zorluyla ilişkisi varmı???uzak durdum herzaman gitsede önemli değil butür hisseler benim için.zaten timsahlara yem olmak istemem......buralara speği gelirmi bilmem....gelirse okusun gelecekle ilgili bilgi verirse belki düşünürüz.....al-sat tavsiyesi değildir..kendi düşüncelerimdir.sevgi ve saygılar:super:
ky sürekli zarar yazdırmış bihisse.diğerhisselere göre çok kötü performans.zoren bir bu iki acaba zorluyla ilişkisi varmı???uzak durdum herzaman gitsede önemli değil butür hisseler benim için.zaten timsahlara yem olmak istemem......buralara speği gelirmi bilmem....gelirse okusun gelecekle ilgili bilgi verirse belki düşünürüz.....al-sat tavsiyesi değildir..kendi düşüncelerimdir.sevgi ve saygılar:super:
beklenti varmı
bi habermi var yoksa bugünkü tavanda klasik spekülatif hareketmi?
bi habermi var yoksa bugünkü tavanda klasik spekülatif hareketmi?
Haber var da ekleri imkb de kayboluyor...:he:
***DOGUB*** Dogusan Boru Sanayii ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Kristal-Is Sendikasi'nca alinan ve 13.03.2007 tarih ve 912 sayili grev karari almis olup 14.03.2007 tarihinde ozel durum aciklamasi ile bildirilimistir. Buna karsilik Sirketimiz 14.03.2007 tarih ve 2007/03/01 sayili yonetim kurulu karari ile lokavt karari almis, 16.03.2007 tarihinde ozel durum aciklamasiyla bildirilmistir. Kristal Is Sendikasi uyeler arasinda grev oylamasi yapmis olup oylama neticesinde greve gitmeme karari alarak Yuksek Hakem Kuruluna basvuruda bulunulmustur. Yuksek Hakem Kurulu tarafindan degerleme sureci devam etmektedir. Geregi bilgilerinize arz olunur. ***DOGUB***
18 martta gelmesi gereken yazı bugün gelmiş. Acaba neden?:super:
***DOGUB*** Dogusan Boru Sanayii ve Ticaret A.S.'nden gelen yazi: Kristal-Is Sendikasi'nca alinan ve 13.03.2007 tarih ve 912 sayili grev karari almis olup 14.03.2007 tarihinde ozel durum aciklamasi ile bildirilimistir. Buna karsilik Sirketimiz 14.03.2007 tarih ve 2007/03/01 sayili yonetim kurulu karari ile lokavt karari almis, 16.03.2007 tarihinde ozel durum aciklamasiyla bildirilmistir. Kristal Is Sendikasi uyeler arasinda grev oylamasi yapmis olup oylama neticesinde greve gitmeme karari alarak Yuksek Hakem Kuruluna basvuruda bulunulmustur. Yuksek Hakem Kurulu tarafindan degerleme sureci devam etmektedir. Geregi bilgilerinize arz olunur. ***DOGUB***
18 martta gelmesi gereken yazı bugün gelmiş. Acaba neden?:super:
Sayın td21 sizce son iki gündür yaşanan hareketlilik bu haberlemi ilgili? bu hareketlilik devam edebilirmi?
bence bu kagıtta al sat yapmıyorsanız bugün tavana sevinirken yarın ve sonraki günlerde tabanlara değilse de aşağı salınımlara hayıflanarak bakarsınız... tabi bu benim görüşüm.. sizi etkilemesin...
bir dönemin foseptik boru yatırımcısından sevgi ve saygılar :D
3 aylık net kar : -363440 (önceki:-507161)
3 aylık net kar : -363440 (önceki:-507161)
eksi olduğuna göre zarar heralde..zararı azalmış
bence bu kagıtta al sat yapmıyorsanız bugün tavana sevinirken yarın ve sonraki günlerde tabanlara değilse de aşağı salınımlara hayıflanarak bakarsınız... tabi bu benim görüşüm.. sizi etkilemesin...
bir dönemin foseptik boru yatırımcısından sevgi ve saygılar :D
Sayın KUPA. Durumu çokmu vahim ? Tahtası bu hafta kapanırmı?
Böyle çok bilmişler olmasa spekler nerden para kazanacaklar?
teknik olarak flama formasyonu oluşturmaya çalıştı beceremedi bugün..
fakat gene de her an yukarı gidebilir geçen ki tavanlar boşuna olmadı bence..
hala dogub yok bende fakat yarın almayı planladım..
herkese bol kazanç..
Sayın KUPA. Durumu çokmu vahim ? Tahtası bu hafta kapanırmı?
:D bilmem nası bu anlamı çıkardınız benim yazımdan..
doğaldır trade etme yeteneğinden yoksunsam ve spekülatif bir kagıt almışsam... birileri marjını yüksek tutarken ben bekliyorsam çabuk sinirlenirim..
kapanacak açılacak şu beklentisi var bu beklentisi yok gibi bir nokta var mıydı yoktu..
amacım sinir bozmak değil...
Böyle çok bilmişler olmasa spekler nerden para kazanacaklar?
demişiniz
serbest piyasa.. onlarla birlikte hareket edeceksin ki kazanabilesin.. kasdım insider traderlık değil.. öngörü erki..
saygılar
derseniz ki günlük bazda ne öngörülebilir.. sn. drkunat'a katılıyorum.. stoch diplere yakın.. yarın 1.2 lerden gelebilecek bir tepki kagıdı yeniden 1.28-1.3 hareketi yapmasına vesile olabilir.. 1.2 lerden tepki verememesi gevşemeye devam etmesine dalalettir bence.. 1.3 geçilmesi durumunda ise 1.34,7 yani yuvarlatılmış rakamlarla 1.35 olacaktır hedefler..
ancak bunlar tamamen kendi görüşümdür.. al sat tavsiyesi niteliğinde değildir
ya dostlar ne kapanmasından bahs ediyorsunuz anlamadım.bu hissenin %65 i iller bankasının elinde be.bilmeyen varsa söyleyim bu banka devletin.arkanızda kocaman T.C var dostlar.
bir çeşit çimento ve kırmızı kiremit vede boru üretiyor.varmı başka bu fiyata borsada inşaat şirketi. grafiğide müthiş daha ne olsun
ya dostlar ne kapanmasından bahs ediyorsunuz anlamadım.bu hissenin %65 i iller bankasının elinde be.bilmeyen varsa söyleyim bu banka devletin.arkanızda kocaman T.C var dostlar.
bir çeşit çimento ve kırmızı kiremit vede boru üretiyor.varmı başka bu fiyata borsada inşaat şirketi. grafiğide müthiş daha ne olsun
tokinin inşaatlarıda son hızıyla gidiyor ki başka beklenti olmasına gerek yok......:yes: :yes: :yes: :yes: :cool:
tokinin inşaatlarıda son hızıyla gidiyor ki başka beklenti olmasına gerek yok......:yes: :yes: :yes: :yes: :cool:
daha çok şey var be dostum mevsim bahar inşaat iyice canlanacak.morgıç mı ne ise bu inşşatı dahada canlandıracak tabi uygulanırsa birde fabirka erzincanda havalar yeni ısındı oralarda.esas satışlar bundan sonra anlayacagın.artı borsada inşşat ile uğraşıp fiyatı dipte olan ender hisselerden biri.ayrıca teknik analiz geregi dolar grafiğinde 1,31ytl in üzerinde kalındığı sürece hedef 2,60 ara direnç 1,70te.hele 2,60ytl geçilirse ......
birileri çıkıpta şirketin yapısını kötüler ise haznedardan neyimiz eksik derim yani.hissemiz spekülatif olduğu için çıkışta muhtemelen hızlı olabilir.:cool:
ha birde bunlar benim görüşlerim yatırım tavsiyesi değil.
Asbestli Çimento, Boru ve Renkli Beton Kiremit bunlar ürettikleri
Dogu Halk Holding A.S. 40.08 .bu iştiraki halla halla holdink orağıyız etimiz ne budumuz nekine
Iller Bankasi 63.47 buda patron
daha ne olsun:cool:
ha şunu unutmadan söyleyim tarihi dolar zirvesi 24 dolar
bugün 1 dolarda
2,2dolar geçilirse4,2 oda geçilirse 6,2 oda geçilirse 10,2 oda geçilirse 18,2 oda geçilirse 24 dolar
halka arz fiyatı 2,2dolar
yani bu fiyatlar dip e tabi şirket iflas etmezse durduk yerede niye etsinki
sayın speğim üç lot aldık diye gözün döndü be hemen aşağı çektin fiyatı.kürdiş inat edersem 7 yıl akalda bekledim bir 7 de doğsanda beklerim.:he::he:
yeterki sen iste.
Sayın abilerim. Bu senette dikkat edecegimiz en önemli konu genel kurul. Genel kuruldan çıkacak en önemli beklenti yeni fabrika ve teçhizatın durumunun ne olacağıdır.
Bu fabrika ve teçhizatları şu an doğubun deposunda, ambalajında kurulmayı yada satılmayı bekliyor. Bu genel kurulda bunun kararı verilecek. :super:
teknik analiz geregi dolar grafiğinde 1,31ytl in üzerinde kalındığı sürece hedef 2,60 ara direnç 1,70te.hele 2,60ytl geçilirse ......
iyiki 1,31 üstü dedim ha hemen altına çektin bende stop oldum satarım.alırsın şeyi lotu speğim.:grrr:böyle hisselerde stop mutop olmaz kardeşim alırsın ya paran batar :cry:yada 3-5kat primi görür satarsın yada böyle speklerin cirit attığı bo.tan hisselere bulaşmazsın
mesele bukadar basit. :cool:
Asbestli Çimento, Boru ve Renkli Beton Kiremit bunlar ürettikleri
Dogu Halk Holding A.S. 40.08 .bu iştiraki halla halla holdink orağıyız etimiz ne budumuz nekine
Iller Bankasi 63.47 buda patron
daha ne olsun:cool:
yanlış bilgi vemeyelim holdink dedikse e işte
Şirket’in İştirakler hesabında yer alan Doğu Halk Holding A.Ş., fon aktarım gücünü kaybetmesinden dolayı, finansal tablolarda elde etme maliyeti ile gösterilmiştir. İştirak edilen firma nezdinde incelemeler yapılmış ve bu incelemeler sonucunda Doğu Halk Holding A.Ş.’nin faaliyetlerinin durma noktasında olduğu, tesislerini kiraya verdiği tespit edilmiştir. Bu nedenle, kayıtlarda 4.120.509 YTL olarak yer alan Doğu Halk Holding A.Ş. iştirakinin değer düşüklüğü tespitinin yapılması gereği hasıl olmuştur. İştirakin gerçek değer tespitinin yapılabilmesi için Şirket Yönetimi’nden resmi değer tespiti çalışmasını sonuçlandırması Kuruluşumuz tarafından talep edilmiştir. Fakat rapor tarihine kadar analiz sonuçlanmadığı için, iştirakler hesabına herhangi bir değer düşüklüğü hesaplanmamıştır.
sayın speğim bu hisseyi 4ay içerisinde yukarılara taşıyamazsa birdaha hiç taşıyamaz.taşısa bile satacak eleman bulamaz.niye kim ne yapsın erzincanın bir köyünde faliyet gösteren uyduruk bir şirketi.
ama şimdi mevsim yazdı bahardı morgçtı zarttı zurttu haznedardı intemaydı hepsi gidiyordu diye götürdü götürdü yoksa turşusunu kurar lotların:he::he:
Alan Net Lot % Maliyet
EURO YATIRIM 10000 15.7 1.2795
GFC GENERAL 9427 14.8 1.28
SEKER YATIRIM 6429 10.1 1.302767
YAPI KREDI YAT. 5467 8.6 1.291249
ONCU MENKUL 5106 8 1.296498
DIGER 27343 42.9 0
Satan Net Lot % Maliyet
GARANTI YAT. 19387 30.4 1.297084
TEB YATIRIM 14200 22.3 1.288521
FORTIS YATIRIM 8171 12.8 1.283883
TACIRLER MEN. 5513 8.6 1.317069
HSBC YATIRIM 4998 7.8 1.301645
DIGER 11503 18
tahta kendi halinde gibi bir tavır sergiledi cuma günü ama baskı nın olduguda gerçek.
1.kalkınmanın satışı bitti
2.takas iyi durumda
3.tokinin inşaatları hiç bir zaman bu kadar hızlı olmamıştı.
4.iller bankası ile ilgili bir sürü proje var.
neyi beklersin anlamadım.sinir harbine ve savaşına devam
sabır herşeyin ilacıdır.bekledigimizi alana kadar beklemekten başka hiç bir çaremiz yok.yolun açık olsun dogub................
^^marcusantonyus^^
22-05-2007, 19:36
bugün 5 milyon lot işlemi geçtik?????
En azından 2 yıldır böyle bir işlem görülmedi.Daha eski grafiklerini görmedim..2.seans satış gelmeseydi tavan kapatacaktık.Yarın yükseliş devam edecek gibi...
Dogusan Boru Sanayii Ve Ticaret A.s.'nden Gelen Yazi: Kristal Is ...
***dogub*** Dogusan Boru Sanayii Ve Ticaret A.s.'nden Gelen Yazi: Kristal Is Sendikasi'nca Alinan Ve 13.03.2007 Tarih Ve 912 Sayili Grev Karari Almis Olup, 14.03.2007 Tarihinde Ozel Durum Aciklamasi Ile Bildirilmistir. Buna Karsilik Sirketimiz 14.03.2007 Tarih Ve 2007/03/01 Sayili Yonetim Kurulu Karari Ile Lokavt Karari Almis, 16.03.2007 Tarihinde Ozel Durum Aciklamasiyla Bildirilmistir. Kristal Is Sendikasi Uyeler Arasinda Grev Oylamasi Yapmis Olup Oylama Neticesinde Greve Gitmeme Karari Alarak Yuksek Hakem Kuruluna Basvuruda Bulunulmustu. Yuksek Hakem Kurulunun 18.05.2007 Tarih Ve 335 Sayili Yazisiyla Birinci Yil Birinci Alti Ay Ucret Zammi % 5 Birinci Yil Ikinci Alti Ucret Zammi % 5 Ikinci Yil Birinci Alti Ay Ucret Zammi % 5, Ikinci Yil Ikinci Alti Ay Ucret Zammi % 4 Olarak Tespit Edilmis Olup Bu Sekli Ile Yuksek Hakem Kurulunun Verdigi Zam Oranlariyla Toplu Sozlesme Sureci Anlasma Ile Sonuclanmistir. ***dogub*g111701
Imkb BÜlten
böyle hisselerde teknikte tutmaz ki..
1.57 son olarak enyüksek seviye idi fakat %10 dan fazla aşağı gelerek 1.35i gördü. Normal olarak bu durumda satmalı idik ..dedik ya bu hissede teknik işlemez ..ne yapacağız beklesek mi beklemesek mi? Şu satışlar olmasa yukarı gidiyorduk ama önünü kestiler gibi..
yeni bir güç toplayıp atak yapamazsa işi zor...
seyrusefer
24-05-2007, 17:08
***DOGUB***TBMM KİT KOMİSYONU'NDA, VERİMLİLİKTEN UZAK OLDUĞU GEREKÇESİYLE, DOĞUSAN BORU'NUN ÖZELLEŞTİRİLMESİ İÇİN TAVSİYE KARARI ALINDI
TBMM KİT Komisyonunda, verimlilikten uzak olduğu gerekçesiyle Erzincan'da
kiremit üretimi yapan Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş'nin özelleştirme
kapsamına dahil edilmesi için tavsiye kararı alındı.
Komisyonda, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Doğuser Yapı
Gereçleri San. ve Tic. A.Ş'nin, 2005 yılına ilişkin hesapları ele alındı.
Doğusan Boru Sanayi ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Karayel,
1974 yılında Erzincan'da kurulan ve asbest karışımlı çimento boru ve
eklentileri ile üretime başlayan şirketin, asbestle ilgili çıkan olumsuz
haberler üzerine kiremit üretimine geçtiğini söyledi.
Şirketin daha sonra ortak olduğu Doğuser A.Ş ile birleştiğini ve
Doğuser'in mali yük olmaktan çıktığını anlatan Karayel, şirketin 6
yıldır gözaltı pazarında bulunan hisselerinin de ikinci ulusal pazara
çıkarılarak, hisse değerlerinin artırıldığını ifade etti.
Yıllar itibariyle üretim ve satış trendi artan şirketin, Erzincan'ın
önemli sanayi kuruluşları arasında yer aldığına işaret eden Karayel,
şunları kaydetti:
"Şirketimizin özel bir kuruluş haline gelmesi için, gerek SPK nezdinde,
gerekse İMKB'de yapılan girişimler sonucu yerine getirilmesi gereken
prosedürler tamamlandı. Daha sonra büyük ortak İller Bankası'nın
şirketimizdeki ortaklığını ifade eden, borsaya kotalı senetlerin bir
kısmı borsada da satılarak, İller Bankası'nın şirketimizdeki yüzde
79'luk ortaklık payı yüzde 63'e düşürüldü. Satış işlemleri borsada halen
devam ediyor.
Bu satış işlemleri sonucunda şirketimiz, bir kamu kuruluşunun iştiraki
olmaktan çıkarılarak, sermayenin tabana yayılması ilkesi gereğince,
halka açık özel bir şirket haline gelecektir"
-"DEVLET KİREMİT SATMAMALI"-
AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, devletin halen kiremit
satmasının hayret verici olduğunu belirterek, "Devlet kiremit
üretmesin, satmasın. Bu bizim politikalarımıza aykırıdır" dedi.
Şirketin mutlaka blok satışının yapılması gerektiğini vurgulayan Kacır,
bu anlamda ÖİB'in programına alınması gerektiğini söyledi. Ak Parti Giresun Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Nurettin Canikli
de hangi yöntem seçilirse seçilsin, istihdamda ve üretimde bir azalma
olmaması gerektiğini ifade etti.
CHP Adana Milletvekili Kemal Sağ da "Halk Bankası'nın özelleştirilmesi
ne kadar yanlışsa, bu fabrikanın da özelleştirilmemesi o kadar
yanlıştır, biz (sadece stratejik önemi haiz kuruluşlar
özelleştirilmesin) diyoruz" dedi.
İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, önemli olanın, Erzincan'ın
ekonomisini olumsuz etkilememek olduğunu, blok satış için ÖİB'den bir
karar çıkması durumunda buna hazır olduklarını söyledi.
Konuşmaların, özelleştirmeden yana ağrılık kazanması üzerine, Doğusan
şirketinin özelleştirilmesi için tavsiye kararı alınmasına dönük önerge,
imzaya açıldı.
Önergenin kabulüyle, şirketin verimlilikten uzak olduğu gerekçesiyle ve
"istihdam yapısının korunması, üretimin sürmesi ve şirketin hissesini
bulunduran küçük yatırımcınını zarara uğratılmaması" şartıyla
özelleştirilmek üzere, ÖİB'nin kapsam ve programına alınması için
tavsiye kararı alındı. Öte yandan, Doğusan Boru Sanayi ve Tic. A.Ş'nin 2005 yılı hesapları ile
Doğuser Yapı Gereçleri San. ve Tic. A.Ş'nin 1.1.2005-31.3.2005
dönemlerini içeren hesapları genel görüşe sunuldu.
(AA)
(24/05/2007 - 15:50:19)
tam zamanınında bir atak geldi..
bende biraz karamsarlığa kapılmıştım..spek yukarıdaki haberi kulandımı yada ne oldu bilemem..
Eğer satışlarla hissenin önünü kezmessek yukarı giden tren kalkmıştır..
***DOGUB***TBMM KİT KOMİSYONU'NDA, VERİMLİLİKTEN UZAK OLDUĞU GEREKÇESİYLE, DOĞUSAN BORU'NUN ÖZELLEŞTİRİLMESİ İÇİN TAVSİYE KARARI ALINDI
TBMM KİT Komisyonunda, verimlilikten uzak olduğu gerekçesiyle Erzincan'da
kiremit üretimi yapan Doğusan Boru Sanayii ve Ticaret A.Ş'nin özelleştirme
kapsamına dahil edilmesi için tavsiye kararı alındı.
Komisyonda, Doğusan Boru Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Doğuser Yapı
Gereçleri San. ve Tic. A.Ş'nin, 2005 yılına ilişkin hesapları ele alındı.
Doğusan Boru Sanayi ve Tic. A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Karayel,
1974 yılında Erzincan'da kurulan ve asbest karışımlı çimento boru ve
eklentileri ile üretime başlayan şirketin, asbestle ilgili çıkan olumsuz
haberler üzerine kiremit üretimine geçtiğini söyledi.
Şirketin daha sonra ortak olduğu Doğuser A.Ş ile birleştiğini ve
Doğuser'in mali yük olmaktan çıktığını anlatan Karayel, şirketin 6
yıldır gözaltı pazarında bulunan hisselerinin de ikinci ulusal pazara
çıkarılarak, hisse değerlerinin artırıldığını ifade etti.
Yıllar itibariyle üretim ve satış trendi artan şirketin, Erzincan'ın
önemli sanayi kuruluşları arasında yer aldığına işaret eden Karayel,
şunları kaydetti:
"Şirketimizin özel bir kuruluş haline gelmesi için, gerek SPK nezdinde,
gerekse İMKB'de yapılan girişimler sonucu yerine getirilmesi gereken
prosedürler tamamlandı. Daha sonra büyük ortak İller Bankası'nın
şirketimizdeki ortaklığını ifade eden, borsaya kotalı senetlerin bir
kısmı borsada da satılarak, İller Bankası'nın şirketimizdeki yüzde
79'luk ortaklık payı yüzde 63'e düşürüldü. Satış işlemleri borsada halen
devam ediyor.
Bu satış işlemleri sonucunda şirketimiz, bir kamu kuruluşunun iştiraki
olmaktan çıkarılarak, sermayenin tabana yayılması ilkesi gereğince,
halka açık özel bir şirket haline gelecektir"
-"DEVLET KİREMİT SATMAMALI"-
AK Parti İstanbul Milletvekili Ünal Kacır, devletin halen kiremit
satmasının hayret verici olduğunu belirterek, "Devlet kiremit
üretmesin, satmasın. Bu bizim politikalarımıza aykırıdır" dedi.
Şirketin mutlaka blok satışının yapılması gerektiğini vurgulayan Kacır,
bu anlamda ÖİB'in programına alınması gerektiğini söyledi. Ak Parti Giresun Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Nurettin Canikli
de hangi yöntem seçilirse seçilsin, istihdamda ve üretimde bir azalma
olmaması gerektiğini ifade etti.
CHP Adana Milletvekili Kemal Sağ da "Halk Bankası'nın özelleştirilmesi
ne kadar yanlışsa, bu fabrikanın da özelleştirilmemesi o kadar
yanlıştır, biz (sadece stratejik önemi haiz kuruluşlar
özelleştirilmesin) diyoruz" dedi.
İller Bankası Genel Müdürü Hidayet Atasoy, önemli olanın, Erzincan'ın
ekonomisini olumsuz etkilememek olduğunu, blok satış için ÖİB'den bir
karar çıkması durumunda buna hazır olduklarını söyledi.
Konuşmaların, özelleştirmeden yana ağrılık kazanması üzerine, Doğusan
şirketinin özelleştirilmesi için tavsiye kararı alınmasına dönük önerge,
imzaya açıldı.
Önergenin kabulüyle, şirketin verimlilikten uzak olduğu gerekçesiyle ve
"istihdam yapısının korunması, üretimin sürmesi ve şirketin hissesini
bulunduran küçük yatırımcınını zarara uğratılmaması" şartıyla
özelleştirilmek üzere, ÖİB'nin kapsam ve programına alınması için
tavsiye kararı alındı. Öte yandan, Doğusan Boru Sanayi ve Tic. A.Ş'nin 2005 yılı hesapları ile
Doğuser Yapı Gereçleri San. ve Tic. A.Ş'nin 1.1.2005-31.3.2005
dönemlerini içeren hesapları genel görüşe sunuldu.
(AA)
(24/05/2007 - 15:50:19)
Aylar önce özelleştirilecek dedik amma kimse dikkate almadı. Ne diyelim sağlık olsun.:super:
td21 haklısın çok iyi bir öngörün varmış..peki hisselerin duruyor mu?
td21 haklısın çok iyi bir öngörün varmış..peki hisselerin duruyor mu?
Evet hisselerim duruyor. Yükselişlerde birazını sattım fakat düştükçe aşağılardan fazlasıyla yerine koydum. :super:
contango
25-05-2007, 10:16
5 milyon lot islemin sirri budur. Ters piyasada bile heyecanli gunler bizi bekler...Bu sene minimum seviyesi 2000 ler olur. Biraz da satis yapip karli duruma sokarlarsa 96 yilinin intikami alinir.
sayın speğim bu hisseyi 4ay içerisinde yukarılara taşıyamazsa birdaha hiç taşıyamaz.taşısa bile satacak eleman bulamaz.niye kim ne yapsın erzincanın bir köyünde faliyet gösteren uyduruk bir şirketi.
ama şimdi mevsim yazdı bahardı morgçtı zarttı zurttu haznedardı intemaydı hepsi gidiyordu diye götürdü götürdü yoksa turşusunu kurar lotların:he::he:
birde özelleştirmeyide eklemek lazımmış.dahimiyim neyim.darısı akaldaki yorumlarımın başına.herkese bol kazançlar.
ha dostlar fabirka erzincanda uçuk bir rakama özelleştirilmez.gaza gelip çarpılmayın.herkese bol kazançlar.
Fikir verme açısından piyasa değeri defter değeri muhtemel özelleştirilecek fiyat açısından fikir jimnastiği yapsak nasıl olur?
Geçmişte çok sert hareketler yapmış bu hisse..Varyo gibi bir hareket neden olmasın? Üstelik doğusanda senaryoda gerçeğe uygun olacak.Özelleştirme olayı..yani spekülasyon için herşey hazır..
Hadi bakalım koly gelsin...
:cool:Fikir verme açısından piyasa değeri defter değeri muhtemel özelleştirilecek fiyat açısından fikir jimnastiği yapsak nasıl olur?
Geçmişte çok sert hareketler yapmış bu hisse..Varyo gibi bir hareket neden olmasın? Üstelik doğusanda senaryoda gerçeğe uygun olacak.Özelleştirme olayı..yani spekülasyon için herşey hazır..
Hadi bakalım koly gelsin...
sana katılıyorum.dostum ama öyle birşey olursa spek zaten kimseye mal vermez verdiği yerdede filim zaten biter.şimdiye kadar almış elinde lotu olanlar ciddi kardan sonra aç gözlülük etmeden çıkmasını bilmelidir.kademeli satış drenç bölgelerinde daha mantıklı.
hani horoz demiş ya ben tuttuğum piliçleri bilirim.eyle bişey :cool:
contango
25-05-2007, 15:23
kapanis cok vahsi oldu bu sefer:))))
1.74 alış- 1.84 satış 5 dk da bu kar yeter gari :)
^^marcusantonyus^^
25-05-2007, 15:44
1.74 alış- 1.84 satış 5 dk da bu kar yeter gari :)
1,84 leblebi seviyeler haftaya uzun vade destek olur o seviye:cool:
1,84 leblebi seviyeler haftaya uzun vade destek olur o seviye:cool:
hele bakalım bi dogub bu sağına soluna hiç belli olmaz
sistemim sinyali yakınca alıyorum. sönmeye başladığında satıyorum
contango
25-05-2007, 15:59
3 600 lota kadar tavan yapmalari lazim mal kalmadi piyasada
^^marcusantonyus^^
25-05-2007, 16:03
hele bakalım bi dogub bu sağına soluna hiç belli olmaz
sistemim sinyali yakınca alıyorum. sönmeye başladığında satıyorumorta vadede sinyallerini bekliyoruz,bol kazanç
:super:
contango
25-05-2007, 16:14
klasik 300.000 satisi kendi alir tavani kitler gider...
arkadaşlar sonuç olarak bu senedin görebileceği yer sizce ne olabilir
contango
25-05-2007, 16:29
arkadaşlar sonuç olarak bu senedin görebileceği yer sizce ne olabilir
3000leri gormesi lazim..senet icin tarihi firsat...bu seviyelerde satip cikmak yazik olur. kesinlikle alinip beklenmesi gerekir... suan ortada top donduruluyor,alici bekleniyor.
^^marcusantonyus^^
25-05-2007, 16:38
2250 gibi bi rakam denmişti bu sayfalarda eskiden,birim fiyatı 2250 olmalı ise özelleşçeği fiyat daha üst rakamlar olabilir,sabredip bekleyelim ama teknikten ziyade özelleşme ile ilgili haberler daha çok etkileyecek bu hisseyi
haberle büyük işlem artık dikkat etmeli
bol kazançlar
1.71 lerden 1.85 e gel gel yapmıştı zaten bende o gelgelde bindin 1.84 den kendilerine verdim yine.
Hep yeni üyeler.....
Arkadaşlar beni yanlış anlamayın, ama burayı okuyupta savunulan fikirleri al-sat tavsiyesi olarak algılayan çok insan var.
Borsa bir bahis oyunu değildir, yatırım enstrümanıdır. Lütfen insanları yanlış yönlendirecek yorumlardan kaçının.
Ve yapmadığınız şeyleri de yapmış gibi göstermeyin :) O kişi anladı ne demek istediğimi
KEYFEKEDER
25-05-2007, 18:15
Boru dediğin böyle olmalı şahsen ben boru diye sessizini alana acırım, alacaksan bu boruyu alacaksın 1.85-- 1.69 ne ki önümüzdeki günlerde döşeme sanatının tüm inceliklerini gösterecektir eminim. Tut şunun ucundan diyemiyeceğim çünkü tutabilene aşkolsun. :he:
armagedon
25-05-2007, 18:33
kapanis cok vahsi oldu bu sefer:))))
evet katiliyorum :)
^^marcusantonyus^^
25-05-2007, 20:12
Hep yeni üyeler.....
Arkadaşlar beni yanlış anlamayın, ama burayı okuyupta savunulan fikirleri al-sat tavsiyesi olarak algılayan çok insan var.
Borsa bir bahis oyunu değildir, yatırım enstrümanıdır. Lütfen insanları yanlış yönlendirecek yorumlardan kaçının.
Ve yapmadığınız şeyleri de yapmış gibi göstermeyin :) O kişi anladı ne demek istediğimi
önceden bu hissede olmayanların bence laf kalabalığı yapmasına gerek yok,ben bayağıdır bu özelleşmeyi bekliyorum ve bu hissenin hareketlerini lot lot takip ediyorum 1 senedir,o yüzden benden daha iyi bilemezsin doğusanı
^^marcusantonyus^^
25-05-2007, 20:13
Boru dediğin böyle olmalı şahsen ben boru diye sessizini alana acırım, alacaksan bu boruyu alacaksın 1.85-- 1.69 ne ki önümüzdeki günlerde döşeme sanatının tüm inceliklerini gösterecektir eminim. Tut şunun ucundan diyemiyeceğim çünkü tutabilene aşkolsun. :he:
ağırlıklı ortalama 1.79, pazartesi günü ilk seans kapanışta 1.97 olcak dogub,o zaman döşemeciliğin ince ayrıntılarını isteyeceksiniz benden:cool:
Silkelemeler beni fazla ilgilendirmiyor çünkü ben uzun vadeli yatırımcıyım.
Bugün de özelleştirme konusunda yeni adımlar atıldı. Özelleşeceği resmiyet kazandı. Kim alırsa şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. Gönül ister ki iyi bir iş adamı alsın. Hatta Erzincanın yerlisi bir iş adamımız alsa daha iyi olur. Fakat benim yaptığım araştırmalara göre erzincanda bu şirkete gücü yetecek bir iş adamımız ne yazık ki yok. Ürünlerin dağıtımını yapan bir iş adamı var belki o talip olur. Yada bir zamanlar italyanlar almak istemişti şimdi onlar almak isteyebilirler. O zaman Rahmetli Valimiz Recep Yazıcıoğlu özelleştirmeye karşı çıkmıştı. Çünkü bu fabrikayla ilgili çok büyük hedefleri vardı. Ben şuna inanıyorum bu şirket pırlanta gibi bir şirkettir. Bunun değeri özelleşince ortaya çıkacak. Şirket şu an perlitli kiremit, yer karosu, duvar karosu, fayans, mahya, mermer ve bilumum çatı kaplama malzemesi üretimi yapıyor. Beton ve asbestli boru üretimini de sipariş üzerine yapıyor. Üretim yelpazesini genişletme imkanı mevcut. Mesela plastik boru ve tuğla üretimini de gerçekleştirerek. Komple bir inşaat malzemeleri üreticisi olabilir. Bütün bunlar nasıl olur? Tabi özelleşince.:super:
KEYFEKEDER
25-05-2007, 21:21
Evet sn td21 in açıklamaları güzel de onu üst kademelere taşıyacak spekleri tanımalıyız yoksa emme basma tulumba gibi bir aşağı bir yukarı pompalanacaksa altta kalan yine göççük yatırımcı olur.
1.69 dan da daha aşağıdan alım fırsatı verecektir.
Aşağıya ve yukarıya çok hareket yapacağı belli.Düşerken panik yapıp satana yukardan tekrar verirler,aynı şekilde yükselirken oh oh deyip sevineni, bir arda aşağı satış yapıp şok edebilirler.Al-sat yapıyorsanız çok hızlı hareket etmeniz lazım.Bekliyorsanız kendinize satacağınız ve alacağınız yerler belirleyin.
Derinlikle seyrettim 1,85 tavanı bozan Entez, 1,78lerden 1,85lere 100binden fazla serbest emir verip alan yine Entez,son aşağıya çizişlerde 1,80-1,70 arası satış yapan yine Entez.
Bu kağıt daha çok hareket yapar.Dikkat edin derim.
Evet sn td21 in açıklamaları güzel de onu üst kademelere taşıyacak spekleri tanımalıyız yoksa emme basma tulumba gibi bir aşağı bir yukarı pompalanacaksa altta kalan yine göççük yatırımcı olur.
Sayın KEYFEKEDER. Takaslarını incelediyseniz görmüştürsünüz para çıkışı falan yok üstelik 33 bin ytl para girişi var. Yani hareketler mal toplama amaçlı. Çok sert bir şekilde silkelediler dökülenleri topladılar. Sanırsam silkeleme bitti. pazartesi büyük ihtimalle ya tavan açılır yada en azından yüksek açılır. Çünkü fazla zamanları kalmadı 30 mayısta genel kurul var. Bu genel kuruldan çıkması muhtemel üç veya dört olumlu karar var. Hele biri var ki o kesin gibi, bu da depolarında ambalaj içerisinde bekleyen yeni fabrikanın ne yapılacağı konusu. Bu yeni fabrika kurulacakmı satılacakmı satılacaksa nasıl ve ne şartlarda satılacak kaça satılacak kurulacaksa nereye kurulacak Erzincanamı kurulacak yoksa bazı abilerimizin iddia ettikleri gibi İzmiremi kurulacak? :super:
BEHAVIOUR
25-05-2007, 23:50
Sayın KEYFEKEDER. Takaslarını incelediyseniz görmüştürsünüz para çıkışı falan yok üstelik 33 bin ytl para girişi var. Yani hareketler mal toplama amaçlı. Çok sert bir şekilde silkelediler dökülenleri topladılar. Sanırsam silkeleme bitti. pazartesi büyük ihtimalle ya tavan açılır yada en azından yüksek açılır. Çünkü fazla zamanları kalmadı 30 mayısta genel kurul var. Bu genel kuruldan çıkması muhtemel üç veya dört olumlu karar var. Hele biri var ki o kesin gibi, bu da depolarında ambalaj içerisinde bekleyen yeni fabrikanın ne yapılacağı konusu. Bu yeni fabrika kurulacakmı satılacakmı satılacaksa nasıl ve ne şartlarda satılacak kaça satılacak kurulacaksa nereye kurulacak Erzincanamı kurulacak yoksa bazı abilerimizin iddia ettikleri gibi İzmiremi kurulacak? :super:
1.10ytl iken yanına uğramıyanlar nasılda yapışıyor kağıda azizim helal olsun valla tahta yapıcılıarına ne diyim.:he:
seyrusefer
26-05-2007, 00:03
Ah para ah şu haber böyle bir şirket dışında aynı sığlıktaki bir başka şirkete gelse tavan tavan gider ama ev sahibi nin ne kadar aç ve yoksul olduğu bugün 16:20-30 arası çok net görüldü.
Arkadaşlar bu kağıdı uzun süre derinlikli izledim gözaltından çıktığı zaman Ayborsa milleti avlamıştı şimdi aynı işi Kalkınma yapıyor. Kalkınmanın elinde o zamanlar 3.500.000 lot vardı şimdi 1.500.000 bu kağıt iyi para edecekse bu adamlar niye ha bire satar bugün bile -en iyi kar ceptekidir- kuralını işlettiler 1,82-1,69 arası bastılar malı. Kalkınma bugün toplam 101.000 lot sattı en iyi alıcı İş yatırım 165.000 ama bunların çoğu bence tahta yapıcıların değil bankamatik işlemleridir. Yani ky Pazartesi yukarı da açabilir (ao çok yukarıda kaldı çünkü) taban da olabilir tavanda. Ağa (Züğürt) Kalkınma! ne derse o olacak.
Ah para ah şu haber böyle bir şirket dışında aynı sığlıktaki bir başka şirkete gelse tavan tavan gider ama ev sahibi nin ne kadar aç ve yoksul olduğu bugün 16:20-30 arası çok net görüldü.
Arkadaşlar bu kağıdı uzun süre derinlikli izledim gözaltından çıktığı zaman Ayborsa milleti avlamıştı şimdi aynı işi Kalkınma yapıyor. Kalkınmanın elinde o zamanlar 3.500.000 lot vardı şimdi 1.500.000 bu kağıt iyi para edecekse bu adamlar niye ha bire satar bugün bile -en iyi kar ceptekidir- kuralını işlettiler 1,82-1,69 arası bastılar malı. Kalkınma bugün toplam 101.000 lot sattı en iyi alıcı İş yatırım 165.000 ama bunların çoğu bence tahta yapıcıların değil bankamatik işlemleridir. Yani ky Pazartesi yukarı da açabilir (ao çok yukarıda kaldı çünkü) taban da olabilir tavanda. Ağa (Züğürt) Kalkınma! ne derse o olacak.
Sayın seyrusefer. Kalkınmadan bugün satılan mal iller bankasına ait olan mallar değil. Kalkınma menkul değerler kullanılarak spek tarafından maksatlı olarak alınan mallar. Bugün yine mal döktürmek için maksatlı olarak satıldı.
Yoksa orada depolanan iller bankasına ait mallar yerli yerinde duruyorlar. Fakat ben yanlış tesbit yapmışsam pazartesi belli olur. Yani satılan mal iller bankasına aitse pazartesi imkb ye yazısı gelir.:super:
1,80-1,90 araligina dikkat etmek lazim... :)
KEYFEKEDER
27-05-2007, 12:21
Doğusan hakkıknda yapılan özelleştirme açıklaması çok önemli .Günlük grafikte de boşluk oluştu. Bu bir ralli başlangıcı olabilir mi ? diye düşünürken piyasanın stres yüklü olması nedeniyle speklerin bu oluşuma müsade etmeyecekleri kanısındayım. Bu durumda önümüzdeki peryotta yükseliş olsa bile bu boşluğun derhal kapatılacağı kanaatindeyim bu aynı zamanda alış fırsatı da yaratabilir düşüncesiyle 1.55 lere kadar bir düşüşün normal karşılanması gerektiğini düşünüyorum, Yakın gelecekte adından çok bahsettirecek olan doğusanın Teknik analiz yorumunu yapacak arkadaşların düşüncelerini bizlerle paylaşmasını rica ediyor, Saygılar sunuyorum.
^^marcusantonyus^^
27-05-2007, 15:52
Doğusan hakkıknda yapılan özelleştirme açıklaması çok önemli .Günlük grafikte de boşluk oluştu. Bu bir ralli başlangıcı olabilir mi ? diye düşünürken piyasanın stres yüklü olması nedeniyle speklerin bu oluşuma müsade etmeyecekleri kanısındayım. Bu durumda önümüzdeki peryotta yükseliş olsa bile bu boşluğun derhal kapatılacağı kanaatindeyim bu aynı zamanda alış fırsatı da yaratabilir düşüncesiyle 1.55 lere kadar bir düşüşün normal karşılanması gerektiğini düşünüyorum, Yakın gelecekte adından çok bahsettirecek olan doğusanın Teknik analiz yorumunu yapacak arkadaşların düşüncelerini bizlerle paylaşmasını rica ediyor, Saygılar sunuyorum.
sen daha çok beklersin 1.55leri,bu kadar pessimistik olmana gerek yok,ELİNDE HİSSE YOK SANIRIM veya geçen hafta sattın
DOGUB*** DOGUB.E sirasi, sirketten istenen ozel durum aciklamasinin Borsaya ulasmamasi nedeniyle gecici olarak isleme kapatilmistir.*** (28/05/2007 - 09:27:16)
ee devlet dairesi değil mi işler yavaş işliyor idrae edin sn spk.....
neden işlem görmedi?olağanüstü fiyat ve işlem hareketleri konu edilerek şirketten açıklamamı istendi? bilen varsa yazsın lütfen...
KEYFEKEDER
28-05-2007, 11:06
sen daha çok beklersin 1.55leri,bu kadar pessimistik olmana gerek yok,ELİNDE HİSSE YOK SANIRIM veya geçen hafta sattın
Sanırım durakta bekliyorsundur.Ne olur ne olmaz açıkta durma başına taş duşabilu, kafana güneş geçebilu, yağmur yağabilu elindekileru ne yapacağınu sana söylememe gerek yok çok bekliyebilersun o yüzden yere koyar oturursun yada.........:he:
Jantrader
28-05-2007, 11:07
***dogub*** Dogusan Boru San.
Ve Tic. A.s. Ile Ilgili Olarak Iller Bankasi Genel Mudurlugu`nden Gelen Yazi;
Genel Mudurlugumuz 25.05.2007 Tarihinde 100.000 Adet Dogusan Boru San. Ve Tic.
A.s. Hisse Senedini Ortalama 1,80 Ytl Fiyatla Imkb`de Satmistir. Satis Sonrasi
Ortaklik Payimiz %62,58 Olmustur. ***dogub***|
Sayın seyrusefer. Kalkınmadan bugün satılan mal iller bankasına ait olan mallar değil. Kalkınma menkul değerler kullanılarak spek tarafından maksatlı olarak alınan mallar. Bugün yine mal döktürmek için maksatlı olarak satıldı.
Yoksa orada depolanan iller bankasına ait mallar yerli yerinde duruyorlar. Fakat ben yanlış tesbit yapmışsam pazartesi belli olur. Yani satılan mal iller bankasına aitse pazartesi imkb ye yazısı gelir.:super:
***DOGUB*** Dogusan Boru San. ve Tic. A.S. ile ilgili olarak Iller Bankasi Genel Mudurlugu'nden gelen yazi; Genel Mudurlugumuz 25.05.2007 tarihinde 100.000 adet Dogusan Boru San. ve Tic. A.S. hisse senedini ortalama 1,80 YTL fiyatla IMKB'de satmistir. Satis sonrasi ortaklik payimiz %62,58 olmustur. ***DOGUB*** (28/05/2007 - 09:09:49)
elifsena
28-05-2007, 11:20
Arkadaslar işlem sırası ne zaman acılacak bilen varmı
Jantrader
28-05-2007, 11:50
Cuma demekki birisi saatlerce yukarılarda bu satış için gezindi...
Ve aldı..da...
***DOGUB*** Dogusan Boru San. ve Tic. A.S. ile ilgili olarak Iller Bankasi Genel Mudurlugu'nden gelen yazi; Genel Mudurlugumuz 25.05.2007 tarihinde 100.000 adet Dogusan Boru San. ve Tic. A.S. hisse senedini ortalama 1,80 YTL fiyatla IMKB'de satmistir. Satis sonrasi ortaklik payimiz %62,58 olmustur. ***DOGUB*** (28/05/2007 - 09:09:49)
İller bankası satmaya devam etsin. Bu satışlar birilerinin borsadan şirket sahibi olmasını sağlayabilir.:super:
Jantrader
28-05-2007, 14:53
Aşağıda alıcımı? yoksa yukarıda satıcımı? Bence 2.si...Satıcı varsa korkmam...bakalım 2. seans ne olacak...1.80 psikolojik direnç....
contango
28-05-2007, 16:04
iller bankasi satislari devam edecek ama yuksek seviyelerden almak istemiyor kimse..az sabir, olayi cozerlerse aralarinda eninde sonunda 2000 leri cok rahat gececek.Bence bu fiyat seviyeleri de alim icin uygun.
KEYFEKEDER
28-05-2007, 16:32
1.60 a kadar indiren spek bize alım fırsatı verdin sağolasın şimdi biraz daha gayret et 1.58 e kadar gel boşluğu kapat sonra yolumuza devam edelim sen boşver düztabanları onlar yükseklerden almaya yükseklerde uçmaya meraklıdırlar ama kimsenin umurunda da olmazlar.
master38
28-05-2007, 17:13
1.60 a kadar indiren spek bize alım fırsatı verdin sağolasın şimdi biraz daha gayret et 1.58 e kadar gel boşluğu kapat sonra yolumuza devam edelim sen boşver düztabanları onlar yükseklerden almaya yükseklerde uçmaya meraklıdırlar ama kimsenin umurunda da olmazlar.
Size katılıyorum. Tam anlamıyla özetlemişsiniz.
^^marcusantonyus^^
28-05-2007, 18:00
Sanırım durakta bekliyorsundur.Ne olur ne olmaz açıkta durma başına taş duşabilu, kafana güneş geçebilu, yağmur yağabilu elindekileru ne yapacağınu sana söylememe gerek yok çok bekliyebilersun o yüzden yere koyar oturursun yada.........:he:
biz 1 senedir bu hissedeyiz maliyetimiz de 3 basamaklı,ne demek istediğini de anlamadım yukardaki yazında ,zaten lazca yazmışsın kendinde anlamışsındır muhakkak ne yazdığından,BOŞŞ BOMBOŞŞ BİR YAZI
Doğusanla ilgilenen herkese;
Burada fikir alışverişi yapılıyor.Başka yönlere çekilerek
veya başkasının kalbini kırarak yapılan yorumlar
kimseye fayda getirmez.Bunu böyle kabul edelim...
Keyfeder'e;
Teknik analizle ilgileniyorsun.Benimde ilgi duyduğum konulardan biridir Teknik Analiz..Fakat bilimsel kurallarının olmaması ve herzaman tekrarlanarak ispatlanamaması sık sık hatalara neden olmaktadır.Fikir edinme adına grafiklere bakıyorum ama isabetli tahminde zor olmaktadır.Bazı sorularına cevap niyetiyle
şunları söyleyeceğim..
Doğusanda Ralli ortasındaki boşluğu ben yarı yol formasyonu olarak değerlendirmiştim.
Boşluk kapanmadan yükselin devam edeceğini bekliyordum...Bu durumda ilk durak 2.20 diye düşünmüştüm.Hak verirsinki doğusan gibi hisselerde pek teknik analizde geçmez.
Bu işi en son piyasanın gücü belirleyecektir.İller bankasının satıcı olmasını açıkcası ben iyi karşılamadım.Her yükselişi bir satış fırsatı olarak görecekler..
Bende bu hisseye Ekim ayında 1.48 maliyetle girdim,o zamandan bu yana bekliyorum..
td21'e;
Yazılarından çok faydalandık.Doğusanla ilgili gerçekçi yorumlarını
ilgiyle okuyoruz.Tahminim yanlış değilse Doğusan yakınında yani Erzincan'dasın..
Yeni yazı ve yorumlarını bekliyoruz..
Hissedeki arkadaşların herşey gönlünce olması dileği ile herkese iyi akşamlar..
Arkadaslar durum sudur dogusan arkadasin demek istedigi kisa vadeli desteklerde yani 1,58 lerde destegi olmasindan kaynaklaniýorki oda bence tutmasi lazim illerinde sattiklarini yeniden alim olarak geri dönecegini egerki bu hisse gercekten özellestirilecekse bu fiyatlarin pek yakinlarda birdaha kolay kolay görülmiyeceyini (bakin borsa sismeye basladi sönmeden önce muhakkak öbür hisselerinde sismesi lazim buda tüm pirimsiz hisselerin yavas yavas siseceyi anlamina gelir yoksa büyük crasch ise yaramaz onun icin primsiz hisselere dikkat).Alim satim tavsiyesi deyildir.:super:
***DOGUB*** Dogusan Boru Sanayi ve Ticaret A.S. ile ilgili olarak Iller Bankasi Genel Mudurlugu'nden gelen yazi: 28.05.2007 tarihinde Dogusan Boru Sanayi ve Ticaret A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak ortalama 1,65 YTL fiyattan 15.000 adet satis Genel Mudurlugumuzce gerceklestirilmistir. ***DOGUB***
Kalkınmada başkalarıda al sat yapıyor. Dün kalkınmadan satılan toplam mal 37.750 lot. İller bankasının bildirdiği 15.000 lot. Benim tahminim kalkınmada 1.300.000 lot civarı mal kaldı. Ellerindeki malın hepsini satarlarsa alıcı mevcut. Yani burada başkalarıda iş başında.:super:
***DOGUB*** Dogusan Boru Sanayi ve Ticaret A.S. ile ilgili olarak Iller Bankasi Genel Mudurlugu'nden gelen yazi: 28.05.2007 tarihinde Dogusan Boru Sanayi ve Ticaret A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak ortalama 1,65 YTL fiyattan 15.000 adet satis Genel Mudurlugumuzce gerceklestirilmistir. ***DOGUB***
Kalkınmada başkalarıda al sat yapıyor. Dün kalkınmadan satılan toplam mal 37.750 lot. İller bankasının bildirdiği 15.000 lot. Benim tahminim kalkınmada 1.300.000 lot civarı mal kaldı. Ellerindeki malın hepsini satarlarsa alıcı mevcut. Yani burada başkalarıda iş başında.:super:
kalkınma bugün 101500 virman aldı:) 70e verdim atmışa tekrar alıcıyım bugün:)
^^marcusantonyus^^
29-05-2007, 13:51
bence hisseyle ilgilenmeliyiz...bu tür atışmalar zaman kaybı ama arkadaş idrak edemiyor sanırım.
şimdi bu fabrikanın olduğu arsayı satsanız bile şu anki seviyelere tekabül ediyor ama iller bankasının satışları hisseyi baskıya alıyor yukarı rallide,ilk seans da 1,70-1,64 aralığından iller bankası satışı yemiş olabilir,yarın da genel kurulu olması lazım ordan çıkacak hareketler sert hareketlere sebep olabilir
Arslanbey
29-05-2007, 15:15
Arkadaşlar sizden istirhamım şu olacak doğusan borunun ederini tahmin edebilecek birisi varmı ona göre bu fabrika kaça satılır bir hesap yapsak.
yaşanan ralli sonrası ;
iller bankası satmaya devam ediyor,
fiyat boşluğu kapandı,
spek küstü,
ben ise hal bekliyorum...
daha da beleyebilirim,çünkü kredili yada açığa alım yapmadım...
bekle babam bekle..beklee..bekleee....
Arslanbey
30-05-2007, 16:44
Öğlen takaslarına baktım opus bugün biraz mal almış. Dikkat çekici!.. Eğer kalıcı geldiyse tabiki..
Arslanbey
30-05-2007, 16:55
Arkadaşlar bu şirketin ederini tahmin edebilecek biri yokmu aranızda.
^^marcusantonyus^^
30-05-2007, 17:07
bugün genel kurul toplantısı vardı ve haber gelmedi imkb ye yarın 09:00dan sonra güzel bir haber gelmesi dileğiyle