View Full Version : TSKYO Tskb Yat.Ort.
sabrıma ve pozitif oluşuma puan veren arkadaşıma teşekkür ediyorum,
ismini bağışlarsa iade-i puanını gönderirim... :)
bölünme tarihi için aşamalar var, spk tarafından kabulü, ihraç kararı alması ve en son, bölüneceği zamanı açıklaması...gibi...
bunlar ilk açıklama tarihinden itibaren genellikle toplam 2 ay sürer...
sevgiler..
Sevgili MAGIC im bendim ismimi yazmamış mıyım, tüh...neyse önemli değil :)
san pietro
27-05-2005, 11:47
speğe biraz kafa vuralım da kağıttaki baskıyı kaldırsın artık......))
:vurkafa: :vurkafa: :vurkafa:
san pietro
27-05-2005, 12:43
Bak spek kardeş hissenin yorumları filan da iyi. Referandumu filan boşver sen. Bunun adı YO, ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Hadi güzel kardeşim bir destek atıver şu kağıda da moralimiz yerine gelsin.
Yorum Tarih :26.05.2005 2. Seans
TSKYO
1.45
%1.40 Önceki Kapanış 1.43 Düşük 1.40 İşlem Adedi 337,348
Değişim (YTL) 0.02 Yüksek 1.48 İşlem Hacmi (YTL) 487,278
Kısa vadeli yön Yukarı Trend Orta vadeli yön Aşağı trend Uzun vadeli yön Aşağı trend
TSKYO son kapanışını 0.02 YTL Artışla 1.45 seviyesinden yaparken, işlem hacmi 90 günlük ortalamanın yüzde % -14 altında oluştu.
Son bir yıldır kuvvetli ayı piyasası etkisi altında olan hisse senedinin uzun vadeli düşüş trendi içinde 1.27 seviyesinde gelen alımlarla kısa vadeli düzeltme niteliğinde bir çıkış trendi yakaladığı görülüyor. Son kapanışını 300, 90 ve 30 günlük hareketli ortalamalarının altında yaparken 10 günlük hareketli ortalamasının üstüne yükseldi.
İşlem hacmindeki düne oranla ortaya çıkan artış kısa vadeli yükseliş trendini destekliyor. İlk direnç noktası 1.51 seviyesinde. İşlem hacmindeki artışın sürmesi şartıyla direncin geçilmesi durumunda pozisyonlar artırılabilir.Kar satışlarının gelmesi durumunda ilk destek noktası 1.39 İkinci direnç noktası 1.64 seviyesinde olan hissede ikinci destek noktası ise 1.21 seviyesinde.
Hissede Bollinger Band normalden yüzde 24.61 daha geniş bir konuma girerken son kapanış bu bandın alt çizgisinin yüzde 43.68 üstünde gerçekleşti.
Öte yandan osilatörlerin aşırı satış bölgesi içinde olması genel trendden bağımsız olarak kısa vadeli tepki yükselişi yaşanabileceğini gösteriyor.
Şu sermaye artırımları, bedelli bedelsiz konuları bana hep karışık gelmiştir. Forumumuzda bedelli bedelsiz sermaye artırımları ile ilgli (http://www.hisse.net/okul_sermaye_artirimi.shtml) bir bölüm var buraya kopyaladım.Belki gereksiz ve erken oldu diyebilirsiniz ama kesinlikle iyi olmuş okuyayım diyenler de olacaktır.
Bu bedelli bedelsiz artırımını TSKYO üzerinde bize örnekle anlatacak bir arkadaş var mı hepimiz çok seviniriz. Bedelliye nasıl katılacağız, rüçhan hakkını nasıl satacağız.
Sermaye Artırımı nedir?Sermaye Artırımı Nedir : Bir şirketin esas sermayesine karşılık olan hisse senetlerinin bedelleri ödendikten sonra genel kurul kararı ile yeni hisse senedi çıkarılarak şirket sermayesinin arttırılmasıdır.
Şirketler neden sermaye artırımına giderler ?
Şirketlerin sermaye artırımına gitmelerinin başlıca nedenleri yüksek enflasyon şartlarında erimiş olan sermayelerini güçlendirmek ve yeni yatırımlar için veya şirketlerin faaliyetlerinin reel büyümesi sonucu gereken fon ihtiyacının giderilmesidir.
Kaç çeşit sermaye artırımı vardır ?
İki çeşit sermaye artırımı vardır : ilki iç kaynaklardan yapılan Bedelsiz Sermaye Artırımı ; ikincisi ise şirket ortaklarından ek fon temin ederek yapılan Bedelli Sermaye Artırımıdır.
Bedelsiz Sermaye Artırımı nedir ?
Anonim ortaklıkların , iç kaynaklarından yaptıkları sermaye artırımı karşılığı çıkardıkları hisse senetlerini bir bedel almaksızın ortaklarına dağıtarak gerçekleştirdikleri sermaye artırımlarıdır.Bedelsiz hisse senedi alma hakkı bir süre ile sınırlandırılamaz.
Bedelsiz Sermaye Artırımının şirketlere sağladığı avantajlar nelerdir ?
Bedelsiz Sermaye Artırımı şirketlere ek bir finansman kaynağı sağlamamaktadır. Ancak, Bedelsiz Sermaye Artırımının en önemli avantajlarından biri emisyon primi ile iştirak ve duran varlık satış karı kalemlerinden yapılan sermaye artırımlarının şirketlere sağladığı vergi avantajıdır. Diğer bir avantaj ise şirketlerin enflasyon karşısında erimiş olan sermayelerini güncelleyebilmeleridir.
Bedelsiz Sermaye Artırımı şirketlerin toplam piyasa değerlerini etkiler mi ?
Bedelsiz Sermaye Artırımı şirketlerin toplam piyasa değerini etkilemez.
Bedelli Sermaye Artırımı nedir ?
Şirketlerin sermaye artırımı karşılığında çıkardıkları hisse senetlerini nominal değerinden veya daha yüksek bir fiyattan satmak suretiyle gerçekleştirdikleri sermaye artırımına denir. Söz konusu hisse senetleri ortaklara satılabileceği gibi (rüçhan hakkının kullandırılması) , ortaklar dışındaki yatırımcılara da satılabilir (rüçhan haklarının kısıtlanması). Bedelli sermaye artırımına katılım belli bir süre ile sınırlıdır.
Bedelli Sermaye Artırımının şirketlere sağladığı avantajlar nelerdir ?
Bedelli Sermaye Artırımı esas olarak şirketlere ek bir finansman kaynağı sağlar. Bedelli Sermaye Artırımı yoluyla şirketler faaliyet hacimlerinin büyümesine paralel olarak sermaye ihtiyaçlarını karşılarlar. Yeni yatırımlar sonucunda şirketlerin fon ihtiyacı içinde olması ve ihtiyaç duyulan fonlar şirketleri Bedelli Sermaye Artırımına iter.
Bedelli Sermaye Artırımı şirketlerin toplam piyasa değerlerini etkiler mi ?
Bedelli Sermaye Artırımı şirketlerin piyasa değerlerini etkiler.
Anonim şirketler bedelli sermaye artırımlarında rüçhan hakkını hisse senedinin nominal değerinin üzerinde kullandırabilir mi ?
Rüçhan hakkı,şirket esas sözleşmesinde hüküm bulunması kaydıyla,hisse senedinin nominal değeri üzerinde (primli) kullandırılabilir.
Anonim şirketler bedelli sermaye artırımlarında mevcut ortakların yeni pay alma haklarını kısıtlayabilir mi ?
Anonim şirketler, esas sözleşmelerinde hüküm bulunmak kaydıyla, bedelli sermaye artırımlarında mevcut ortaklarının yeni pay alma haklarını kısıtlayarak , ihraç edilen hisse senetlerini birincil piyasada primli (nominal fiyatın üzerinde) fiyattan satabilirler.
Temettü nedir ?
Ortaklıkların dönem içinde elde ettikleri kardan mevcut ortakların pay alma hakkıdır. Söz konusu hak , hisse senedine bağlı ‘Kar Payı Kuponları’ karşılığında ve ayrıca hisse senedi ibrazına gerek kalmaksızın kullandırılır. Borsada işlem gören şirketler kar payı dağıtmaları halinde nakit ve/veya hisse senedi şeklinde dağıtılabilir.
Kaç türlü temettü dağıtımı vardır?
Temettüler iki şekilde dağıtılmaktadırlar ; nakit olarak ortaklara ödenen temettüler ve Bedelsiz Sermaye Artırımına dahil edilerek karşılığında yeni senet dağıtılan temettüler.
Halka açık anonim ortaklıkların temettü ödeme zorunlulukları var mıdır ?
Hisse senetleri borsada işlem gören ortaklıklar , birinci temettüü nakden ve/veya hisse senedi biçiminde dağıtmak veya dağıtmamak konusunda serbesttirler. SPK , bu ortaklıklardan gerekli gördüklerine birinci temettüün nakden dağıtılması zorunluluğu getirebilir.Hisse senetleri borsada işlem görmeyen halka açık anonim ortaklıklar ; birinci temettü nakden dağıtmak zorundadırlar.
Nakden temettü dağıtımı en geç hangi aya kadar yapılabilir ?
Halka açık şirket tarafından mevcut ortaklara nakit temettü dağıtımının, hesap dönemini izleyen 5. Ayın sonuna kadar tamamlanması zorunludur.
Bir şirketin sermaye artırımı yada temettü ödemesinden yararlanabilmek için o hisse senedini asgari hangi tarihte almak gereklidir ?
Bir şirketin hisse senetlerinin sermaye artırımı ve temettü ödemelerine iştirak edebilmek için o hisse senedindeki sermaye artırımı ya da temettü ödemesinin başladığı günden , yani temettü kuponu ya da yeni pay alma kuponlarının hisse senetlerinin üzerinden ayrıldığı günden bir gün önce almak yeterlidir.
Borsada işlem gören anonim ortaklıklar birinci temettüü nakden ve/veya hisse senedi dağıtmak veya dağıtmamak konusunda serbest midirler ?
Evet, SPK’nın Seri:4 No:1 tebliğinin 7. Maddesine göre hisse senetleri borsada işlem gören anonim ortaklıklar birinci temettüü nakden ve/veya hisse senedi şeklinde dağıtmak veya dağıtmamak konusunda serbesttirler.Ancak SPK bu ortaklıklardan gerekli gördüklerine birinci temettüün nakden dağıtılması zorunluluğu getirebilir. Söz konusu tebliğe göre, anonim ortaklıklar temettüü tamamen nakit veya tamamen hisse senedi ya da kısmen nakit, kısmen de hisse senedi şeklinde dağıtabilmektedirler. Bu durumda nakit ödenen kısım nakit temettü ödemesi, hisse senedi biçiminde dağıtılan kısım da bedelsiz sermaye artırımı şeklinde hesaplamalarda dikkate alınmaktadır.
Rüçhan Hakkı nedir ?
Ortaklıkların bedelli sermaye artırımlarına mevcut ortakların öncelikle katılma hakkıdır. Söz konusu hak, hisse senedine bağlı ‘Yeni Pay Alma Kuponları’ karşılığında ve ayrıca hisse senedi ibrazına gerek kalmaksızın kullandırılır.
Bedelli Rüçhan Hakkı kullanma süresi ne kadardır ?
Rüçhan hakkı kullanma süresi 15 günden az, 60 günden fazla olamaz. Şirket, rüçhan hakkı kullanma sürelerini yayınladığı sirkülerde ilan eder.
Rüçhan Hakkı Kupon Pazarı nedir ?
Hisse senetleri borsada işlem gören şirketlerin nakdi sermaye artışı yapmak üzere belirledikleri rüçhan hakkı kullanma süresi içinde söz konusu hisse senedi üzerinde bulunan yeni pay alma kuponunun alınıp satılabilmesi için, İMKB’ce belirlenecek süre içinde açılan pazardır.
Rüçhan Hakkı Kupon Pazarı ne kadar süre ile açık kalır ?
Rüçhan hakkı kupon pazarı ilgili şirketin hisse senetlerinin rüçhan hakkı kullanım süresiyle aynı zamanda başlamakta ve rüçhan hakkı kullanma süresi sonundan önceki 5. İşgünü kapanmaktadır.
Anonim şirketlerin zamanaşımına uğrayan kar paylarının akıbeti ne olur ?
Burada 12.6.1933 tarih ve 2308 sayılı ‘Şirketlerin Müruru Zamana Uğrayan Kupon Tahvilat ve Hisse Senedi Bedellerinin Hazineye İntikali Hakkında Kanun’un 1.maddesi uygulanır.
Hisse Senetlerinin Bölünmesi ve Bölünmüş Fiyat ne demektir ?
Borsada işlem gören şirketlerin bedelli ve/veya bedelsiz sermaye artırımına gitmesi halinde hisse senetlerinin fiyatı, borsa tarafından, yapılan sermaye artırımı oranında yeniden düzeltilmekte ve hisse senetlerinin fiyatında bedelli ve/veya bedelsiz sermaye artırımından sonra ortaya çıkan hisse sayısına bağlı olarak azalma olmaktadır. Bu işleme hisse senetlerinin bölünmesi, sonradan oluşan fiyata ise bölünmüş fiyat denilmektedir.
Sermaye artırımlarında hisse senetlerinin baz fiyatları nasıl hesaplanmaktadır ?
Sermaye artırımlarında hisse senetlerinin baz fiyatları, bir önceki yıla ait kar paylarının ödenme tarihine ve şirketin kayıtlı sermaye veya esas sermaye sistemine tabi oluşuna göre farklı hesaplanmaktadır.
Bedelsiz Hakları Üzerinde ne demektir ?
Esas sermaye sistemindeki bir şirketin bedelli ve bedelsiz sermaye artırımında, hisse senetleri şirketin artırım sonrası sermayesi tescil edildikten sonra bastırılıp dağıtılacağından, sadece rüçhan haklarının kullanımı karşılığında geçici makbuz verilmekte, bedelsiz hisse senedi alma hakkını sağlayan kuponlar rüçhan hakkı kullanımı sırasında kesilmeyerek, yeni hisse senetleri bastırılıp dağıtılıncaya kadar eski hisse senetlerinin üzerinde bırakılmaktadır.Bu nedenle artırım öncesi sermayeyi temsil eden hisse senetleri bedelsiz hakları üzerinde olarak tanımlanmaktadır. Kayıtlı sermaye sistemindeki bir şirketin temettüsünü hisse senedi şeklinde ve bedelli ve/veya bedelsiz sermaye artırımından daha ileri bir tarihte dağıtması durumunda, artırılan sermayeyi temsil eden hisse senetleri temettü alma hakkına sahip olmadığı için ‘yeni’ olarak ayrı bir sırada işlem görmektedir.Mevcut sermayeyi temsil eden hisse senetleri ise temettü alma hakkına sahip olduğu için, temettü nedeniyle dağıtılacak bedelsiz hisse senedi alma hakkını sağlayan kuponlar kesilmeyerek eski hisse senetlerinin üzerinde bırakılmakta ve söz konusu hisse senetleri temettüden karşılanan bedelsiz hakları olarak tanımlanmaktadır.
Kayıtlı Sermaye Sisteminde olan şirketlerde Baz/Referans Fiyatları nasıl belirlenir?
Kayıtlı sermaye sisteminde, hisse senetlerinin, satış işlemlerinin başlamasından önce bastırılarak, rüçhan hakkı kullanımı ve tasarruf sahiplerine satış esnasında alıcılara teslimi zorunludur.Hisse senetlerinin tesliminden itibaren pay sahipliği kazanılır.Kayıtlı sermaye sistemine tabi ortaklıklarca ihraç edilen hisse senetleri, yeni pay alma hakkının kullanımına ilişkin duyurunun (sirkülerin) yayımlandığı hesap dönemi itibariyle kar payına hak kazanır.Bu hisse senetlerine ilişkin temettü, kıstelyevm esası uygulanmaksızın , hesap dönemi sonu itibariyle mevcut payların tümüne ve bunların ihraç ve iktisap tarihleri dikkate alınmaksızın eşit şekilde dağıtılır. Bu ortaklıkların nakdi sermaye artırımı nedeniyle çıkaracakları hisse senetlerinin satış süresi içinde, yeni pay alma haklarının kullanımına ilişkin duyurunun (sirkülerin) yayımlandığı hesap dönemi sona ererse , hesap döneminin son gününü takip eden tarihten başlamak üzere, hisse senetlerinin geçmiş hesap dönemine ilişkin kar payı kuponları iptal edilerek satılır.Aynı esaslar, yeni pay alma haklarının kullanılmasından sonra kalan payların satışında verilecek hisse senetleri için de geçerlidir (Seri 4 , Tebliğ No.1,Md.7). Tebliğle gelen bu uygulama sonucu, yeni pay alma hakkının kullanımı ile ilgili süre , hesap döneminden sonraki döneme sarkmışsa, yeni hesap döneminde alınacak senetlerin geçmiş hesap dönemine ilişkin kar payı kuponu iptal edilecek, aynı tertip için kuponlu-kuponsuz hisse senedi ortaya çıkacaktır. Bu durumda ‘eski’,’yeni’ hisse senetleri ortaya çıkacak, kuponlu hisse senetleri ‘eski’,kuponsuz hisse senetleri ‘yeni’ kabul edilecektir. Ayrıca, şirketler temettü ödemeden önce, sermaye artırımı yaparlarsa, önceki sermayeyi temsil eden hisse senetleri temettü alacağından ve söz konusu sermaye artırımı nedeniyle verilen senetler önceki yıl karından temettü almayıp, cari yılın karından tam temettü almaya hak kazanacağından ‘eski’-‘yeni’ hisse senedi uygulaması gündeme gelecektir.
Esas Sermaye Sisteminde olan şirketlerde Baz/Referans Fiyatları nasıl belirlenir ?
Şirket esas sermaye sistemine tabi olduğunda, rüçhan haklarının kullanımı karşılığında ortaklara muvakkat makbuz verilmekte, bedelsiz haklar yeni hisse senetleri bastırılıp dağıtılıncaya kadar eski hisse senetleri üzerinde bırakılmaktadır. Esas sermaye sistemine tabi ortaklıklarca ihraç edilen hisse senetleri, sermaye artırımının tescil edildiği hesap dönemi itibariyle kar payına hak kazanır. Bu hisse senetlerine ilişkin temettü, kıstelyevm esası uygulanmaksızın, hesap dönemi sonu itibariyle mevcut payların tümüne ve bunların ihraç ve iktisap tarihleri dikkate alınmaksızın eşit şekilde dağıtılır (Seri4,Tebliğ No.1 Md.7)
Bedelli sermaye artırımlarında ortakların rüçhan haklarının tamamen kısıtlanarak piyasa fiyatından birincil piyasada halka arz edilmesi durumunda Baz/Referans Fiyatları nasıl belirlenir?
Rüçhan haklarının tamamen kısıtlanarak halka arzına başlandığı gün mevcut hisse senetlerinin en son ağırlıklı ortalama fiyatı o günün ikincil piyasa işlemlerinde baz fiyat olarak alınır. Rüçhan hakları tamamen kısıtlanarak yapılan bedelli bir sermaye artırımı ile birlikte bedelsiz bir sermaye artırımı da yapılıyorsa, birincil piyasa işlemlerinin aşladığı gün, mevcut hisse senetlerinin en son ağırlıklı ortalama fiyatı ikincil piyasada baz fiyat olarak alınır. Bastırılan hisse senetlerinin dağıtılmasına başlandığında; bedelsiz sermaye artırımını temsil eden hisse senetlerinin temettü haklarının olup olmadığı ve temettü ödeme tarihine göre, baz fiyat 15.2.2.1.e,f,g şıklarına göre sadece bedelsiz oranı dikkate alınarak hesaplanır.
bu ara da küçük akraba ytfyo 2,00 gördü darısı bizimkine
yatırım finansman sağolsun gelene gidene veriyo maşallah
TSKYO ETSKB Yatırım Ortaklığı A.Ş. 27/05/2005 16:32:05
Alış* Satış Son İşlem Fiyatı *Son İşlem Adedi ***Ağırlıklı Ortalama ****Yüzde Fark (%)
1.42* 1.45 ****1.45 *****2,500***************1.44 ***************00
ytfyo portföy değeri sanırım 1,28 neden bu kadar primli bilen varmı
borsamızın olağan şeyler bunlar
alım için çok iyi bi fiyatta, bence orta ve uzun vade yatırımcılarının alabileceği çok iyi bi yatırım ortaklığıdır. 1.40 ilerde hayal olabilir.
northwind
27-05-2005, 17:58
Bu hafta da spk ya %75 bedelli %25 bedelsiz icin basvuru yok,bu da bana bedelli miktarinin arttirilma ihtimalinin giderek guclendigini soyluyor....
abi bi şey diycem,
böyle parça parça yaparlar mı sence, yani ben daha önce böyle bi şeye rasgelmedim de o nedenle soruyorum, bedelli miktarı neden tekrar artırılsın ki, öyle bi planları olsa geçenki haberle birlikte olmazmıydı sence, mantığı ne olabilir?
northwind
27-05-2005, 18:31
Bir ay once ortada sadece %4,5 bedelsiz vardi ve ben ayni seyi yaziyordum,o yuzden spk ya basvuru olana kadar hic bir sey net degil...Az bir ihtimalde olsa...
TATOMETO
27-05-2005, 22:37
1,43 maliyetli 8000 lot aldım bakim bence bu kağıt bu hafta içi bir 1.65 der gibi geliyor ama...yorumunuzu bekliyorum :düsün: :gulen: :kucak:
TSKB YO'NUN KONSOLİDE OLMAYAN 3 AYLIK NET DÖNEM KARI 715 BİN 265 YTL
30 Mayıs 2005
Kır artık şu 1.4X leri :mad:
san pietro
30-05-2005, 12:20
Az kaldı sabredelim.........
1,43 maliyetli 8000 lot aldım bakim bence bu kağıt bu hafta içi bir 1.65 der gibi geliyor ama...yorumunuzu bekliyorum :düsün: :gulen: :kucak:
:gulen: :gulen: :gulen:
san pietro
30-05-2005, 15:31
1,65'i bilemem ama orta vadede kağıttan beklentim yüksek.
ÇifteAjan
30-05-2005, 16:59
Bugün 1,45 ten tekrar girdim. Bakalim yarin ne olacak?
san pietro
30-05-2005, 17:11
Son 2-3 gün hareketlerinden mal henüz toplanıyor gibi bir izlenim edindim. Çok kısa vadede yukarı hareket olmayabilir. Günlükten ziyade orta vade yaklaşmak daha doğru olur.
Son 2-3 gün hareketlerinden mal henüz toplanıyor gibi bir izlenim edindim. Çok kısa vadede yukarı hareket olmayabilir. Günlükten ziyade orta vade yaklaşmak daha doğru olur.
mal zaten toplu orada ancak sattıklarını yerıne koyuyorlardır.. alın siz bekleyın yüzde bilmem kac primle yada tavanda satın ..
:D :D
ÇifteAjan
30-05-2005, 21:45
mal zaten toplu orada ancak sattıklarını yerıne koyuyorlardır.. alın siz bekleyın yüzde bilmem kac primle yada tavanda satın ..
Sen söyle BY duysun. :D
TATOMETO
30-05-2005, 23:13
arkadaSLAR BİLMEM AMA KARI FENA DERĞİL BUGÜN ANORMAL HAREKET YAPTI ANLAYAMADIM 1.45 İLK SEAS GECEMİYORDU 2. SEANS 10-15 BİN LOT 1.45 VERTDİLER 1000 LOTLA 1.46 1.47 KALKTI SONRA GARİP GARİP İŞLEMLER HAVUZ PROBLEMİ GİBİYDİ BUGÜN İŞLEMLER...... :gulen: :gulen: :mod: :mod: :mod: :mod:
northwind
30-05-2005, 23:17
Nasil toplamaysa hala toplayamadilar ama adamlar da hakli alan 40-50 bin birden aliyor. :D
mal falan toplanmıyor, toplu zaten,
arkadaSLAR BİLMEM AMA KARI FENA DERĞİL BUGÜN ANORMAL HAREKET YAPTI ANLAYAMADIM 1.45 İLK SEAS GECEMİYORDU 2. SEANS 10-15 BİN LOT 1.45 VERTDİLER 1000 LOTLA 1.46 1.47 KALKTI SONRA GARİP GARİP İŞLEMLER HAVUZ PROBLEMİ GİBİYDİ BUGÜN İŞLEMLER...... :gulen: :gulen: :mod: :mod: :mod: :mod:
dostum ;
hisseyi bildigimden soyluyorum hatta benım gibi birkac dostumda bilir bu hisseyi sorun soylesınler , bu hıssedekı islemleri anlamaya calısmayın yanı o almıs su satmıs falan gibi.. toplamaya da inanmıyorum ayrıca zaten mal belırlı yerlerde adamlar ıstedıgı gibi yapıyo..
mal falan toplanmıyor,
bak geldi bile bilen dostum ...
bu kağıdın sahipleri var, istediklerini yapıyorlar, kağıdı bir kademe dahi yukarı oynatmadan kar edebiliyorlar, şimdi aklım olsa asla böyle bi tahtaya bulaşmazdım,
bak geldi bile bilen dostum ...
:D :D :D
malesef sayın detay
bu kağıdın sahipleri var, istediklerini yapıyorlar, kağıdı bir kademe dahi yukarı oynatmadan kar edebiliyorlar, şimdi aklım olsa asla böyle bi tahtaya bulaşmazdım,
heh iste aynı dili konusmak bu olsa gerek..
sakın takasında işyatırım ve tskb deki 400 küsür bin artı lota kanmayın, onlar satılmak üzere hesaba geçenler, emin değilim ama iş yatırım 10 hazirana kadar 200 binden fazla lotu satmayı öngörmüştü, bu fiyattan verir mi, vermez mi yoksa veremez mi bilemem
sakın takasında işyatırım ve tskb deki 400 küsür bin artı lota kanmayın, onlar satılmak üzere hesaba geçenler, emin değilim ama iş yatırım 10 hazirana kadar 200 binden fazla lotu satmayı öngörmüştü, bu fiyattan verir mi, vermez mi yoksa veremez mi bilemem
ben daha ne diyim..ustat yazıyor...
:D
ya sayın detay
yapma, eyleme, gaz verme :D:D
northwind
31-05-2005, 00:13
Detay ve dopamin kardeslerim siz hisselerinizi bana virmanlayin isterseniz,ben onlara iyi bakarim...
Detay ve dopamin kardeslerim siz hisselerinizi bana virmanlayin isterseniz,ben onlara iyi bakarim...
hayırdır abi, bi bildiğin mi var? de hele :D
northwind
31-05-2005, 00:16
Yok,belki genel kurula cagirirlar diye umuyordum
valla bi tek umudum var
çifte ajan abimiz almış, belki eli uğurlu gelir de biz de nasipleniriz:D
ÇifteAjan
31-05-2005, 12:22
valla bi tek umudum var
Insallah diyelim ama ben cumaya kadar buradan ayriliyorum ve Kardemirlerle ilgilenecegim. Ama haftaya kadar fazla yükselmezse bu hisseye tekrar dönerim. :tamam:
vallahi bir lot bile yok istersen oglen alayım virman kolay ..
dopamın ciddi gaz vermıyorum ama bilen bilir bizi abicim bu hissedeki maceralarımızı size sattıktan 4 dakıka sonra tavan gordugumu bile yazdım e daha ne yazayım ...
valla bi tek umudum var
:D :D bu da guzel
51 gordu kımseden ses soluk yok hayret
1,51 de kalması önemliydi
TATOMETO
31-05-2005, 15:55
1,51 AliŞa Geldİmİ Anlamamiyorum Gİttİ 1.50 Ustunde Kalsaydi Keske...
seansı izleyemedim ama bende en yüksek 1,52 yazıyo
1,51 AliŞa Geldİmİ Anlamamiyorum Gİttİ 1.50 Ustunde Kalsaydi Keske...
sanırım 51 alısa geldi 52 diye hatırlıyorum ama bakmadım bende
san pietro
31-05-2005, 16:17
1.52'nin kritik seviye olduğunu söylemiştim. Burayı yine geçemedi. Kağıdı fazla salmadan 1.43-1.52 aralığında toplamaya devam edecekler gibi görünüyor. Belki de 1-2 haftalığına başka hisselere geçiş yapılsa iyi olacak ama sabrettim biraz daha sabredeyim diyorum.
TATOMETO
31-05-2005, 16:25
1,48 SatiŞta Kapanacak Bence...
yaz dopamın abisi ....
yazim abisi :D :D :D
bakın arkadaşlar geçmişte çok ama çok şeyler yazdım bu kağıtla ilgili ama aramıza yeni katılan arkadaşlar okumamış sanırım
bu kağıtta
-destek
-direnç
-bezdirme operasyonu yoktur,
sahipleri ne derse o olur, kağıda 2 taban çektirdikleri gün bile kar ederler, onlar ne derse o olur, kağıt topludur, endekse çok zaman uymaz,
-öyle her aklına esen on binlerce lot alıp ertesi gün kağıdın sahiplerinin 5 kademe yukardan kafasına çakamaz (arada çıtır yapanlar elbette var ki onlara hürmetim sonsuz, helal olsun)
-bu kağıtta tahminler neredeyse hiç biz zaman tutmaz (bazı arkadaşlarımızın tuturduğu olmuştur, onları da tebrik ediyorum)
şu an işim var, sonra devam ederiz
örneğin bugün kağıt ucundan acık prim yapmıştır ancak deniz yatırım öğleden sonra 19 bin lot 1,49 dan satıp, 22 bin lot 1,468 den alarak aradaki 3 bin lotun maliyetini 1,32 ye getirmiştir
Yarın endeksin 2 günlük çıkışı sindirmesinde minimum 1.45 görülebilir. Daha aşağılar artık bu endeks seviyesi ve ortamda zor.
san pietro
31-05-2005, 17:43
Bugün para çıkışı görünüyor. Hoş değil. Bu aralıklarda oyalanmaya devam. TSKB'deki hareketleri de gözönünde bulundurmak lazım. Sabır sabır sabır.......
Bugün para çıkışı görünüyor. Hoş değil. Bu aralıklarda oyalanmaya devam. TSKB'deki hareketleri de gözönünde bulundurmak lazım. Sabır sabır sabır.......
:gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
işte herkes boyle dusunurse ki bizde zamanında dusunduk tskb tavan tavan giderken herkes buraya atlar adamlarda kafalarına cakar.. alemde akıllı cok ya..
bende akıllılık ettım 10 kademe alttan acıga aldıgımı vermek zorunda kaldım..
:gulen: :gulen: :gulen: :gulen:
işte herkes boyle dusunurse ki bizde zamanında dusunduk tskb tavan tavan giderken herkes buraya atlar adamlarda kafalarına cakar.. alemde akıllı cok ya..
bende akıllılık ettım 10 kademe alttan acıga aldıgımı vermek zorunda kaldım..
tskb deki hareketin ettiğini hiç bi şey edemedi bu tahtaya, millet diyorki bankası gidecek, yo sunu alalım..yahu madem bankasının gideceğinden eminsin ne işin var burda, git bankayı al :D
bu arada ata ayın 18 inde sermaye artırımı haberi geldiği gün artizlik yapıp 50 bin lot 1,65 ortalama ile aldığı malları ne yapıyor acep, sıcak tutuyo mu ki..havalarda ısındı, fazla terletmiş olmalı ki bugün 27 bin lot 1,46 ortalama ile verdi...
sanal_deli
01-06-2005, 01:28
ya bi şeyler yazcaktım ama adım muhalefete çıkacak diye yazamıyom :D:D
Sen yazma dopamin ben yazayım o zaman bu kagıtta yıldırma yontemini kullanıyor sanırım bide senin dökülmeni bekliyorlar ;) daha öncede yazmıştım ama 1.46 aldım 1.64 verdim.Şimdi yeniden alacagım neden mi sanki bu birkaç gün içinde hareket değişecek gibi geldi bana ama ben demiyorum grafik diyor...06.06.2005 de bakarım duruma göre artık.... :düsün: satar ya da tutarım.
ÇifteAjan
01-06-2005, 09:54
Bugün birseyler olabilir. Yakinda bende gelebilirim. Tabii o zaman kadar fazla yükselmezse. Ama sizler icin insallah yükselir.
Geronimo
01-06-2005, 10:45
kıpırdanmaya başladı sonunda.. :roll:
TATOMETO
01-06-2005, 10:49
1,55 yazdıklarım 8000lot gitti oh be bugünleride görecekmiydim1.55 nihayet..........
kendı hareketi degil millete uydu gene
gdkyo nun peşine takıldı
yatırım alıyomuş
hayrolsun
san pietro
01-06-2005, 10:50
Sabreden kazanır...
Bu kağıtta hareket olması hoşuma gidiyor.
Daha yolu çok uzun, 1.54'ü gördü ama 1.46 da kapatabilir. Çünkü henüz uçuşa hazır değil.
kendi hareketi değil o nedenle heyecan yapmamak gerek ama yatırımın alması bi ihtimal dedirtiyo
kendi hareketi değil o nedenle heyecan yapmamak gerek ama yatırımın alması bi ihtimal dedirtiyo
bosver kendı kagıdı nasılsa
ata yatırım yine atlamıyor di mi? :) görebilen arkadaş var mı?
3 dk öncesine kadar yoktu :D:D:D
TATOMETO
01-06-2005, 10:56
bence 2. sert hareket varyo da olacak ...........
ben size söyliyim heyecan yapmayın, giderse sürpriz olsun
ben size söyliyim heyecan yapmayın, giderse sürpriz olsun
tecrube konusuyo heyecan yapmayın diyorsa yapmayın biz zamanında yaptık da noldu..ahh ahhh
san pietro
01-06-2005, 11:22
Yükseliş için 1.52 üzerinde kapanış yapması şart. Bugün işlem hacminin oldukça artması nedeniyle kritik bir gün olacak sanırım.
geronim0
01-06-2005, 11:22
ne kadar çok tskyo cu varmısda haberimiz yokmus.fantikler heralde.eskisi gibi bitmez bu kagıt merek etmeyin.
geronim0
01-06-2005, 11:24
dikkatederseniz işlem hacmi tskyo ya mahsus değil.genelde hepsin de var .bu da gedikin tavan olması na baglı,o sürükledi,bu esnada b ir kaç yo dan malı çıkılmısda olabilir.birisini tavan yaparak seçiyorlar sonra bir kaçında daha hareket ve ellerindeki çıkılacaksa çıkılacak olan malı çıkıyolar.bunu turizmlerde de yapıyorlar.
haklısınız
demiştik zaten kendi hareketi değil diye ama tskyo da en azından bu seansta şu ana kadar mal çıkılmamış,
geronim0
01-06-2005, 11:28
ve dediğim oldu gibi nerde ise tüm yo ların havasını aldılar.yo larda bir çıkıs olacaksa bu denizin önderliğinde olur aksi olmaz olursada genel olmaz sadece kagıt bazlı olur.mesela ytfyo ya dikkat.
haklısınız
demiştik zaten kendi hareketi değil diye ama tskyo da en azından bu seansta şu ana kadar mal çıkılmamış,
nolcak cıkılmamıs sa d.n.g. biri cıkıp gene verırse yarın tabana kadar ...
hiç unutmuyorum 35 bın lot 1 45 tabana vermıstı..
nolcak cıkılmamıs sa d.n.g. biri cıkıp gene verırse yarın tabana kadar ...
hiç unutmuyorum 35 bın lot 1 45 tabana vermıstı..
ben vermezler demedim ki :D
tskyo bu ne yapacağı belli olmaz
geronim0
01-06-2005, 11:41
gedik de ilginç bir tavan bir çözülüyor.buna da dikkat etmek gerek.ya mal değişimi oluyor yada mal çıkımı
san pietro
01-06-2005, 11:55
gedikte mal çıkıldığını sanmıyorum. çünkü kağıt uzun zamandır uykudaydı...takibimdeydi ancak YO'lar işte belli olmuyor bir anda tavan çekiyor. bir iki tavan yapmadan çıkmazlar sanırım. Umarım TSKYO da da mal toplama işini hızlandırırlar da yolculuğa başlarız biran önce...Takipteki kağıtlarım birer birer tavan çekerken TSKYO da bu kadar sabrettiğim için bazen pişman oluyorum.
ilk beşte 225 bin alıcı 36 bin satıcı varmış,
ama sadece var :D
san pietro
01-06-2005, 12:18
haklısınız
HİSSENİN TOPLU OLDUĞUNU VE TAKASA BAKILMASININ ANLAMI OLMAYACAĞINI SÖYLÜYORSUNUZ. O HALDE NEDEN YATIRIM FİNANS ALMIŞ, MAL ÇIKILMAMIŞ VB. KONULARLA İLGİLENİYORSUNUZ ANLAYAMADIM.
sayın san pietro
yatırım finansmanın bu kağıdın geçmiş harekerlerindeki anlam ve önemini bilen bilir, ben o cevabı bi arkadaşın mal çıkılıyo olabilir uyarısına cevaben o anki durumu söyledim, o ana kadar satanlardan sadece oyak bu kağıtta önemli olabilecek bir kurumdur ve sadece 7000 lot satmıştı, diğer satanlar ise takasında ve hareketlerde çok az katkısı olanlardı,
sadece durum tespiti idi...
ayrıca o ana kadar en iyi alıcı kağıtta söz sahibi bi kurum olan yatırım finansmandı ve 30 bin küsür almıştı, diğer alanların en yakını 4-5000 idi, bu durumda bu seans için mal çıkılmış denilebilir mi
sanal_deli
01-06-2005, 12:52
Saol Dopamin sayende tanıştım TSKYO ile al satla gununu yakaladımı güzel oluyor ama sıkı takip etmek lazım bu kağıdı.Ben gibi :roll: Kagıt 12-05-2005 de 1,44 den başlattıgı çıkışı 1,72 yi geçemeyince bırakıp guç topladı.Yeniden deneyebilir ama 1,52 ve ustunde kapatması gerekiyor bence...
ISFIN******TSKYO*** Is Finansal Kiralama A.S.'nden gelen yazi: Sermaye Piyasasi Kurtulu'nun Seri:VIII No:39 sayili Tebligi uyarinca TSKB Yatirim Ortakligi
01 Haziran 2005
***ISFIN******TSKYO*** Is Finansal Kiralama A.S.'nden gelen yazi: Sermaye Piyasasi Kurtulu'nun Seri:VIII No:39 sayili Tebligi uyarinca TSKB Yatirim Ortakligi A.S.'ndeki sirketimiz istirak paylarinin satisi ile ilgili aciklamadir. TSKB Yatirim Ortakligi A.S.'ne ait sirketimiz istirak paylarindan 5.000 adet pay 31.05.2005 tarihinde, IMKB'de olusan fiyat araliginda satilmistir. Satis sonrasi kalan istirak tutari 98,500 YTL olup istirak payi %1,642'dir. ***ISFIN******TSKYO***
san pietro
01-06-2005, 15:55
1.52'nin kritik seviye olduğunu söylemiştim. Burayı yine geçemedi. Kağıdı fazla salmadan 1.43-1.52 aralığında toplamaya devam edecekler gibi görünüyor. Belki de 1-2 haftalığına başka hisselere geçiş yapılsa iyi olacak ama sabrettim biraz daha sabredeyim diyorum.
BUGÜN ŞU SAATE KADARKİ HAREKETLERİNDEN ANLADIĞIM KADARIYLA HENÜZ KALICI BİR YÜKSELİŞ İÇİN ERKEN. ANCAK 1-2 GÜN İÇİNDE ARADA ÇITIR OLSUN DİYE 1.66'LARI TEST EDER Mİ ONU BİLEMEM...1,52 ÜZERİ KAPATMIYORLAR BİR TÜRLÜ VE İLK ETAPTA GİTMESİ MUHTEMEL 1,66-1,70 İÇİN VAKİT VAR GİBİ GÖRÜNÜYOR.
sanal_deli
01-06-2005, 17:28
Yorumsuz... Anlayanlar Anlatsın :confused:
işfactoring ve işleasing iş yatırım kanalı ile 10 hazirana kadar 200 bin lot satacaktı, bugün satılanlar onlar olabilir, haberi düşer yakında, eğer öyleyse mal yabancıya gitmesin yada tahta çökmesin diye yatırım finansman alıyo (olabilir mi?)
işfactoring ve işleasing iş yatırım kanalı ile 10 hazirana kadar 200 bin lot satacaktı, bugün satılanlar onlar olabilir, haberi düşer yakında, eğer öyleyse mal yabancıya gitmesin yada tahta çökmesin diye yatırım finansman alıyo (olabilir mi?)neden satıyorlar biliyormusunuz
Tskb, Tskb Yo Ve Yatirim Finansman Yo Nun Sermaye Artirimlarinda Ruchan Hakkini Kullanacak
Turkiye Sinai Kalkinma Bankasi A.s. Nin 01.06.2005 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir. Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu Nun Seri:viii, No: 39 Sayili Tebligi Uyarinca Yapilanaciklamadir.yonetim Kurulumuzun 01.06.2005 Tarih 1706 Sayili Toplantisinda, A)bankamiz Istiraklerinden Tskb Yatirimortakligi A.s. Nin 6.000.000 Ytl Olan Odenmis Sermayesinin, 1.500.000 Ytl Si Bedelsiz (yuzde 25 Oraninda), 4.500.000 Ytl Si (yuzde 75 Oraninda) Bedelli Olarak Mevcut Ortaklar Tarafindan Nakden Karsilanmak Suretiyle 12.000.000 Ytl Yeyukseltilmesinde, Bankamizin Mevcut 1.830.000 Ytl Lik Istirak Payina (istirak Orani Yuzde 30,5) Isabet Eden 1.372.500 Ytl Tutarindaki Nakit Opsiyon Hakkimizin Kullanilmasina, Ayrica Diger Ortaklar Tarafindan Kullanilmayan Ruchan Haklari Oldugu Takdirde 3.127.500 Ytl Nominal Degere Kadar Ilave Hisse Senedi Satin Alinmasina, B)bankamiz Istiraklerinden Yatirim Finansman Yatirimortakligi A.s. Nin 3.000.000 Ytl Olan Odenmis Sermayesinin, 2.000.000 Ytl (yuzde 66,66666 Oranindaki Kismi) Bedelliolmasi Ve Mevcut Ortaklar Tarafindan Nakden Karsilanmak Suretiyle 5.000.000 Ytl Ye Yukseltilmesinde, Bankamizin Mevcut 378.000 Ytl Lik Istirak Payina (istirak Orani Yuzde 12,60) Isabet Eden 252.000 Ytl Tutarindaki Ruchan Hakkimizin Kullanilmasi Hususunda Genel Mudurluge Yetki Verilmesine, Karar Verilmistir. -imkb-
san pietro
02-06-2005, 09:56
Bedelliye katılım olmazsa tümünü ben alırım diyor yanlış mı anlıyorum. Yani yatırımcılar siz katılmazsanız ben bankanın kaynaklarından artırırım sermayesini diyor.
***isfin******tskyo*** Is Finansal Kiralama A.s.`nden Gelen Yazi; Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:viii, No:39 Sayili
Tebligi Uyarinca Tskb Yatirim Ortakligi A.s.`deki Sirketimiz Istirak Paylarinin
Sati- Si Ile Ilgili Aciklamadir. Tskb Yatirim Ortakligi A.s.`ne Ait Sirketimiz
Istirak Paylarindan 25.000 Adet Pay 01.06.2005 Tarihinde, Imkb`de Olusan Fiyat
Araligin- Da Satilmistir. Satis Sonrasi Kalan Istirak Tutari 73.500 Ytl Olup
Istirak Payi %1,225`dir. ***isfin******tskyo***|
san pietro
02-06-2005, 10:36
Sata sata bitiremediler. Yanılmıyorsam kurumların bu satışları yüzünden kağıt kopamıyor. Ama bunca satışa rağmen hisse düşmüyorsa satışlar bittiğinde neler olacak merak ediyorum.
TATOMETO
02-06-2005, 10:43
nihayet kıpırdadı şükür........
tahmin ettiğimiz gibi iş yatırımın dünkü satışları işfine aitmiş
TATOMETO
02-06-2005, 10:47
iyice saCMALADILAR NASIL HAREKET OYLE ANLAMADIM
TATOMETO
02-06-2005, 10:48
1,54aldi 1,53 40 Lot Ustu Verdİ
TATOMETO
02-06-2005, 10:52
Neoluyor Burda Bİrİ Bana AÇikliyabİlİrmİ Acaba...
san pietro
02-06-2005, 10:53
Ortalama 1,52'de ve işlem hacmi son günlere kıyasla oldukça yüksek. Sabrın mükafatı yakındır...(UMARIM)
Ama bunca satışa rağmen hisse düşmüyorsa satışlar bittiğinde neler olacak merak ediyorum.
kağıt gidecekse bu nedenle gitmez sayın pietro,
TATOMETO
02-06-2005, 10:57
Acaba Kadamelerİ Nasildir Şİmdİ:????
san pietro
02-06-2005, 10:58
1,55'i rahatça geçerse güzel olacak.
TATOMETO
02-06-2005, 11:00
GÖrdÜnÜzmÜ Neoldu 1.53 Harekete Bak 80000 Lot Aliciya Verdİler...
san pietro
02-06-2005, 11:00
Yuh ya kardeşim amma satış yedi 1.53'den. Silkeleme mi acaba? Aksi takdirde yine kurumların satışı sanırım. İkinci olasılık geçerliyse iyi alıcı toplamışlar 1.53'de. Bravo...
deniz ve işyatırım karşılıklı işlem yapmışlar, arada ata 25000 lot dökülmüş 1,493 ten...
san pietro
02-06-2005, 11:22
Silkeleme ise çok iyi. Aksi takdirde hoş değil. Beklemeye devam........
bu da büyük ihtimalle kurum satışı ve yine kağıtta söz sahibi kurumlarda kaldı, arada tacirler ile ata 25'er bin verdiler
san pietro
02-06-2005, 11:38
Satışlar bitmeyecek gibi görünüyor. 1,50'yi bile satıyorlar. Yok mu kağıdın sahibi bir babayiğit çıkıp da 1,6'ya kadar çizecek...
Ne nazlısın böyle TSKYO...
kurum satışlarının başlangıcından beri gelen haberleri bi kontrol edip toplam kaç lot sattıklarını bi hesaplamak lazım,
Satışlar bitmeyecek gibi görünüyor. 1,50'yi bile satıyorlar. Yok mu kağıdın sahibi bir babayiğit çıkıp da 1,6'ya kadar çizecek...
Ne nazlısın böyle TSKYO...
daha ne istiyorsunuz sayın pietro
o kurum satışlarını yine babayiğitler karşıladı, piyasada verselerdi perişan olurdu kağıt (veremezlerdi kolay kolay o ayrı mesele)
deniz ve işyatırım karşılıklı işlem yapmışlar, arada ata 25000 lot dökülmüş 1,493 ten...
bu mesajı yazdığımda deniz ve işyatırım karşılıklı yaklaşık 130 ar bin alış satış yapmışlardı(net), seans sonuna kadar deniz 30 bin kadar dağıtmış, işyat 145 bine çıkarmış :mad:
benim hesapladığım kadarıyla (bugün hariç) 46500 lot satıldı, toplamda 240 bin lot satışı öngörülmüştü :(
san pietro
02-06-2005, 14:10
İş Yatırımdaki satışların 120 bini de bu seriye dahil olsa geriye kalır 80 bin civarı ki o da kağıdı çok etkilemez. Ondan sonra ver elini rüzgarlı tepelere.......)))
inşallah sayın pietro
fakat endeksin yükselişlerine ayak uydurmayıp, düşüşlerde 3 kat fazla düşmesi yok mu,
deli oluyorum
TATOMETO
02-06-2005, 14:27
tskb sert bir hareket olursa iyi olur tskyo iyi yansır düşüncesindeyim.bugün bu endekste 1.57-58 olmalıydı bence...))
TATOMETO
02-06-2005, 14:31
ne 1.52 be kalkmadı giti........
san pietro
02-06-2005, 14:31
Bir konuda sorum olacak. YTFYO ve TSKYO 20 Nisana kadar elele yürürlerken ve birleşecekler denilirken biri ardına bakmadan koşmaya başladı (YTFYO) ve 2'ci. bloğu döndü. Bizimkisi ise diğerinin peşinden koşmak bir yana olduğu yerde çömelip oturuyor. Sebep birleşme söylentisi ve fiyatları olabilir mi acep?
Bir konuda sorum olacak. YTFYO ve TSKYO 20 Nisana kadar elele yürürlerken ve birleşecekler denilirken biri ardına bakmadan koşmaya başladı (YTFYO) ve 2'ci. bloğu döndü. Bizimkisi ise diğerinin peşinden koşmak bir yana olduğu yerde çömelip oturuyor. Sebep birleşme söylentisi ve fiyatları olabilir mi acep?
hayır kesinlikle olamaz...
gitmemesinin tek nedeni var, sahipleri istemiyor, belki güçleri yok, belki zamanları, belki keyifleri ama istemiyorlar,
zaten şu halde bile kazanıyorlar
TATOMETO
02-06-2005, 14:59
bu kagıt kesin adama CİNAYET İŞLETTİRİR .SİNİRLERİM ASABIM BOZULDU NEDİR BUYA KEPAZELİK HEPSİ TOPSU %3 PRİMİ BİLE YAPMAYA ACİZ KAĞIT SİNİRİMDEN KLAVYEYİ KIRACAM:(((( :vurkafa: :vurkafa: :vurkafa: :vurkafa: :vurkafa:
northwind
02-06-2005, 15:09
Daha once de yazdim,buyuk resmi kaciriyoruz gibime geliyor,bugun baska yo larda da benzer durumlari gozlemledim,2006 yilinda %15 stopaj geliyor bunun istisnasi da yo lar olacak,dolayisiyla bu yil sonuna kadar yo larda toplama hareketi devam edecek gibi.......
san pietro
02-06-2005, 15:12
Arkadaşlar bu kağıt orta vadeli alınıp unutulması gereken bir hisse. Bunu bildiğim halde ve orta vade tuttuğum halde her gün neden hareketlerini takip ederim ben de anlamadım. İlk yükselişte de çıkmadım, ikincide de çıkmam. taaa ki hedef değerime gelene kadar. bu arada düşüşlerde de çıkmıyorum. eee o zaman burda ne işim var, neden bu sinir bozucu hareketleri izliyorum bilmiyorum.
san pietro
02-06-2005, 15:14
Daha once de yazdim,buyuk resmi kaciriyoruz gibime geliyor,bugun baska yo larda da benzer durumlari gozlemledim,2006 yilinda %15 stopaj geliyor bunun istisnasi da yo lar olacak,dolayisiyla bu yil sonuna kadar yo larda toplama hareketi devam edecek gibi.......
sn. northwind o haberi ben de okumuştum. doğrudur ama toplama için çok erken değil mi. daha yıl sonuna dünya kadar vakit var..
northwind
02-06-2005, 15:19
sn. northwind o haberi ben de okumuştum. doğrudur ama toplama için çok erken değil mi. daha yıl sonuna dünya kadar vakit var..
Demek istedigim sert hareketler onumuzdeki yila kalacak gibi...
ÇifteAjan
02-06-2005, 15:20
Zamani olan önceden yola cikar, ya da ne kadar erken cikarsan o kadar cabuk yol alirsin. :D
dopamin çok soğukkanlısın. ekranı izlerken sayende ne heyecanlanıyorum ne de telaşlanıyorum :)
valla hocam bazıları sabırdan diyor, bazıları tecrübeden, ben ise enayilik diyorum kendi adıma :D :D
(bu arada sizin köpeğin şikayetleri geçmiştir umarım :tamam: )
Demek istedigim sert hareketler onumuzdeki yila kalacak gibi...
abi sert isteyen kim, bir bir gitsin yeter :D
abi sert isteyen kim, bir bir gitsin yeter :D
aldık bakalım biraz daha..
madem bir bir gidecekmiş bundan sonra :)
sevgiler..
ooo magic abim özlettin kendini, nerelerdesin, yorum dayp diycem ama bu kağıda yorum ne hacet :D
form menkul sabah 1,515 maliyetle aldığı malın tamamını öğleden sonra 1,51 den geri verdi, soymen 1,524 maliyetle aldığı 9280 lotun 8300 ünü 1,5 den verdi.
ekte 2. seans veriler var,
tüm gün ise şöyle
Alan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 94771 44.2 1.538675
YATIRIM FINANSM 20601 9.6 1.518766
TEB YATIRIM 15106 7 1.498959
VAKIF YAT. 13430 6.3 1.502234
GARANTI YAT. 11478 5.3 1.51036
DIGER 59249 27.6 0
Satan Net Lot % Maliyet
IS YATIRIM 158743 74 1.522466
ATAONLINE MEN. 20313 9.5 1.489275
TACIRLER MEN. 17899 8.3 1.533466
RAYMOND JAMES 4500 2.1 1.518509
MEKSA YATIRIM 2300 1.1 1.51
DIGER 10880 5.1 0
Zamani olan önceden yola cikar, ya da ne kadar erken cikarsan o kadar cabuk yol alirsin. :D
bazen yola erken çıkmak iyi olmuyor sevgili ÇifteAjan
tam 8 ay önce çıktık yola
2. yolculuğumuz olacaktı
olmadı...
aldım sattım aldım sattım
...
8 ayın sonuna geldik şimdi,
yeni bir heyecan var NEDENSİZ...
...
bunu özellikle yazıyorum: "NEDENSİZ"
...
rasgele...
***ISFIN******TSKYO*** IS FINANSAL KIRALAMA A.S. NDEN GELENYAZI, SERMAYE
PIYASASI KURULU NUN SERI:VIII, NO:39 SAYILITEBLIGI UYARINCA TSKB YATIRIM
ORTAKLIGI A.S. DEKI SIRKETIMIZ ISTIRAK PAYLARININ SATI- SI ILE ILGILI
ACIKLAMADIR. TSKB YATIRIM ORTAKLIGI A.S. NE AIT SIRKETIMIZ ISTIRAK PAYLARINDAN
KALAN 73.500 ADET PAY 02.06.2005 TARIHINDE, IMKB DE OLUSAN FIYAT ARALIGINDA
SATILMISTIR. SATIS SONRASINDA ISTIRAK PAYIMIZ KALMAMISTIR.
işfinin satışları bitti
şimdi sıra işfactoringin 120 bin lotunda :(
duydukların doğrudur kardeşim...
abi valla ben bi şey demedim :D
detay sende al da öyle lambur lumbur dalma, bak dalanlar nasıl geri veriyo
buyrun 1. seans
Alan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 11080 35.9 1.51
IS YATIRIM 4951 16.1 1.510636
AKDENIZ MENKUL 3500 11.3 1.51
ATA YATIRIM 3355 10.9 1.509049
YATIRIM FINANSM 3171 10.3 1.510262
DIGER 4783 15.5 0
Satan Net Lot % Maliyet
TACIRLER MEN. 10611 34.4 1.51
VAKIF YAT. 4500 14.6 1.51
FINANS YAT. 3500 11.3 1.51
AK YATIRIM 2990 9.7 1.51
TEB YATIRIM 2345 7.6 1.51
DIGER 6894 22.4 0
SPK Haftalık Bülteni'ne göre, TSKB 1 milyon 230 bin YTL'si iç kaynaklardan, 270 bin YTL'si temettüden karşılanmak üzere 1.5 milyon YTL tutarında bedelsiz, 4.5 milyon YTL tutarında bedelli hisse senedi ihraç etmek için SPK'ya başvurdu
www.dunyagazetesi.com.tr
san pietro
04-06-2005, 23:34
Benim hisseden çıkmamı mı bekliyorlarmış.......((
Cuma günü hissenin uyuzluğundan bay gelip orta karar bir kar ile kısa bir süreliğine başka bir T'ye TUMTK'e geçiş yaptım. TUMTK'den iyi ayrılabilirsem kısa sürede aranızda olacağım.
sugarpan
05-06-2005, 00:01
SPK Haftalık Bülteni'ne göre, TSKB 1 milyon 230 bin YTL'si iç kaynaklardan, 270 bin YTL'si temettüden karşılanmak üzere 1.5 milyon YTL tutarında bedelsiz, 4.5 milyon YTL tutarında bedelli hisse senedi ihraç etmek için SPK'ya başvurdu
www.dunyagazetesi.com.tr
Ne zaman açıklanmış, gün tarih.. adrese girdim ama bulamadım :düsün:
www.spk.gov.tr adresinde haftalık bültenlerden en son haftayı tıklayın
http://www.dunyagazetesi.com.tr/lobby.asp?dept%5Fid=710 adresinde var...
ayrıca kağıtta çok önemli bi şey dikkatimi çekti ama şimdi onu söyleyipte insanları etkilemem istemem, eğer dikkatimi çeken şey oluşursa yazarım işte buydu diye :D:D inşallah olur:D:D
SON 1 HAFTA TAKASI ARTAN ARACI KURUMLAR
Aracı Kurum Adet Fark
TIB T. İŞ BANKASI A.Ş.,B 515.865,98 26.403,00
DZY DENİZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.,A 230.738,00 22.312,00
TAC TACİRLER MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 86.446,00 16.946,00
YAT YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 233.642,07 14.229,00
EKN EKİNCİLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 21.863,00 10.176,00
SON 1 HAFTA TAKASI AZALAN ARACI KURUMLAR
Aracı Kurum Adet Fark
IYM İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 172.000,00 -45.000,00
AOL ATAONLİNE MENKUL KIYMETLER A.Ş.,A 79.085,00 -32.724,00
OYA OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 164.313,00 -14.786,00
GDK GEDİK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 20.265,00 -10.093,00
KCM KOÇ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 57.526,00 -8.945,00
ARACI KURUM DAĞILIMI
Aracı Kurum Adet Yüzde
CIY CITIBANK YABANCI A.Ş.,B 750.000,00 18,15
TIB T. İŞ BANKASI A.Ş.,B 515.865,98 12,49
GRM GARANTİ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.,A 291.639,00 7,06
AKM AK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 246.497,00 5,96
YAT YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 233.642,07 5,65
TSKB Yat. Ort.
Günlük Yorum
Sistemimiz bugün bir TUT sinyali verdi. Daha önce onaylanan AL önerisi 30.05.2005 tarihinde ( 6 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 1.43 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana TSKYO % 6.29 yükseldi .
Bu senedi son AL sinyali teyit edildikten sonra aldınız mı? Eğer öyleyse,çok iyi. Arkanıza yaslanın ve bekleyin?
Peki şimdi ne yapmalı? Ne yapmanız gerektiğini zaten şu anki TUT sinyali size söylüyor. Senetlerinizi tutmaya devam edin ve TUT sinyalini görmeye devam ettikçe yeni bir alım veya satımla uğraşmayın.
50 Günlük Hareketli Ortalama 1.5446
200-Günlük Hareketli Ortalama 1.8781
hadı yıne toplu harekete basladık
stocker85
06-06-2005, 11:31
yo lar hepberaber kol kola hep birlikte düğüne hee ?? :)
hadı yıne toplu harekete basladık
tüfekli harekete bir turlu gecemıyor nedense hep toplu..
:D :D :D :D :D
buyur burdak yak
Alan Net Lot % Maliyet
GLOBAL MENKUL 68147 57.8 1.551616
FINANS YAT. 12650 10.7 1.568221
VAKIF YAT. 12500 10.6 1.58416
TEKSTIL MEN. 5000 4.2 1.574
SOYMEN MENKUL 4561 3.9 1.540561
DIGER 15134 12.8 0
Satan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 42479 36 1.566733
IS YATIRIM 20144 17.1 1.544457
SEKER YATIRIM 6870 5.8 1.596082
HALK YATIRIM 6000 5.1 1.521667
ANADOLU YATIRIM 5980 5.1 1.584983
DIGER 36519 31 0
eee global?
ne yapcan o malları, valla iyi cesaret seninki...yap bi harekette görelim bari, tahtanın sahiplerinden baya sıkılmıştık, yok yapamayacaksan peşin peşin ver, yoksa geri almasını bilirler :D:D
stocker85
06-06-2005, 14:35
tüfekli satışlar geliyor :(
yuh bee
1,57 de en az 50 bin lot işlem oldu
ne oluyor yineeee
Arkadaşlar ne olduğıunu bilen varmı .Çok hareketlendi
detay aldın mı yoksa ?
verdiler
yok almadım ...
daha onceden vardı 5 bın kadar 54 malıyetlı de ..
57 den demın alın dedıler ama almadım basacaklar dedım ıcımden bastılar da..
global mı verıyo gorebilen varmı
global yine hareket çekti, yine kafasına yedi,
kağıt el mi değiştiriyor ne?
hayır detay
global almış yine
ama satan deniz ve iş :(:(
napıyo bu herıfler ya rulet e dondu tahta..
evet ben de anlamadım, global böylesine girmezdi tahtalara, deniz yatırım kurum satışından gelenleri globale verdi galiba
Günlük Veriler. 1. Seans 2. Seans Günlük
Kapanış 1.56 1.56 .
En Düşük 1.51 1.53 1.51
En Yüksek 1.6 1.65 1.65
Önceki Kapanış 1.52 1.56 .
Ağırlıklı Ortalama 1.56 1.59 .
Hacim (Lot) 333,514 702,920 1,036,434
Hacim (YYTL) 521,549.91 1,116,646.25 1,638,196.16
İşlem hacmini ikiye katladı.bir ara sanki çıldırdılar tahtada kavgamı çıktı ne
sugarpan
06-06-2005, 15:50
Motoru ısıtıyorlar, piyasayı yokluyorlar, kim ne tarafta nasıl tepki veriyor diye...
dayanamadım 1.57-1.58 aldım
dayanamadım 1.57-1.58 aldım
harekete kapılmıs aklında olsa 40 lardan hatta sabah 52 den de alırdın oglen verırdın neyse TSKYO sevenler dernegıne hosgeldın kardesım ..
:D :D :D :D
tahta hosuma gitti kalben ve hissen
harekete kapılmıs aklında olsa 40 lardan hatta sabah 52 den de alırdın oglen verırdın neyse TSKYO sevenler dernegıne hosgeldın kardesım ..
yaw onumde bitmesi gereken birsuru iş var takip edemiyorum ki anlık bişiydi aldık bakalım hayırlı olur inşallah
bi de eksi kapatta tam olsun bari :mad:
Artık bu tahtaya ve sayfaya nazar değmez.Mavi vede ela gözlümüz var.İki göz birden
TSKYO - SYB YAT. ORT.Son Fark Değişim(%) Alış Satış Taban Tavan Saat
1.55 0.03 1.97 1.54 1.55 1.4 1.72 16:21:36
Veriler teknik görüntü olsun diyedir
global geri vermiş malları
yani sabah aldıkları da dahil,
ama 1,55 den alıp 1,61 den satmış 60 bin lotu...
arada kar edenler olmuş ama baya da çarpılan var
30 bin lot piyasaya vermişler siz 2.50 lerden bahsediyorsunuz.tahtada acıkcıdan gecilmiyor.çok öenmli süpriz bir haber gelmedikçe bu hisse buralarda gider gelir..
fiyat vermek doğru değil bence,
özellikle bu hissede
bu hissenin takipçisi, günlükçüsü, açıkçısı eksik olmaz o nedenle sen yine de beni dinle,
hisse tavan tavan yada taban taban gider mi gider, o ayrı mesele,
fiyat verme, ne kendine ne başkasına ;)
yok dostum alınmadım.çünkü fiyat vermedim.katılıyorum ayrıca sana suanda bu hissede fiayt vermek ve o fiyata kendini şartlandırmak ciddi zararlara yol açabilir.hisseyi sessizce takip edip bir arz haberi beklemek daha mantıklı geliyor bana...
1,5 ay önce ytfyo 1,49-1,53 gezip duruyordu...şimdi %40 yukarıda...
...
her hissenin bir ederi vardır, bunun ederi bu değil...
benim tek indikatörüm bu..
...
şimdi birileri gelip BPD falan yazmasın onu 3'e katladığımız günleri de biliyoruz...
...
bugün ne olduysa oldu 1,8 trilyon işlem hacmi son günlerin zirvesiydi...
...
ve üstelik minnosh ve üstelik detay...
...
ve tabi dopamin...."enseyi karartmayın"
Bugün bir Beyaz Mum oluştu. Bu normal bir alış baskısına işaret eder.
Hisse Fiyatları
Bugünkü Kapanış 1.5500
Dünkü Kapanış 1.5200
Dünkü Açılış 1.5300
Değişim +0.0300
% Değişim +1.97%
Hacim 1,193,339
Hisse Fiyatları
Bugünkü Açılış 1.5200
Bugünkü En Yüksek 1.6500
Bugünkü En Düşük 1.5100
50 Günlük Hareketli Ortalama 1.5388
200-Günlük Hareketli Ortalama 1.8781
65-Günlük Hacim Ortalaması 355,438
san pietro
07-06-2005, 10:42
Niye dert ediyorsunuz anlamadım kağıt paşa paşa yukarı gidiyor işte. Ah be benim TUMTK'e geçişimi mi bekledin hınzır. Neyse TUMTK'den nemamızı alalım kağıdı kasmaya geliyorum beni bekleyin.
Bu kağıtta ani yükselişlere kapılıp hareket etmeyin orta vadeli düşünün yoksa adamı fena çarparlar.
su an yurt disinda oldugumdan bolunmesi ile ilgili haber tarihi belli oldumu bilgi verilseniz sevinirim
olmadı sayın pepe
spk ya başvuru geçen hafta yapıldı..
olduğu zaman burada yazılır zaten
her ne kadar gideceği yada düşeceği zaman bu kağıtta teknik analizin pek bir anlam ve önemi olmadığını savunsam da, bazı verileri yazmak istedim,
kesinlikle bir tavsiye değil, sadece tespittir ona göre :D
hareketli ortalamalar
5 gün: 1,537
20 gün: 1,507
50 gün: 1,566
100 gün: 1,668
200 gün: 1,671
görüldüğü gibi 100 ve 200 günlük hareketli ortalamalar yaklaşık 1,67 ediyor. yaklaşık 2 hafta önceki çıkışında o zamanki 100 ve 200 günlük hareketli ortalamalardan geri dönmüş. üstelik 18.04.2005 tarihinden bugüne kadar ki kanalımızın üst seviyesi de 1,67..
bakalım neler olacak (ah bi bilsemmmmm)
merak etme burdayız sayın san pietro ;)
sabahki işlemlerde bir şey yoktu, kendi kendilerine aldılar verdiler...
ahh detay ahh, bi kalksa pistten.... :roll:
dun 3 kademede aklımda kalan lotlar ;
2 bın kusur
2 bin kusur
3 bin kusur
dopamıne itafen...
anlamıssındır belkı ..
dun 3 kademede aklımda kalan lotlar ;
2 bın kusur
2 bin kusur
3 bin kusur
dopamıne itafen...
anlamıssındır belkı ..
sen gelmezsen öyle olur tabi, gel de doldur şu kademeleri,
bu arada sayın edvin hoşgeldiniz
sabah ki işlemler bunlar:
Alan Net Lot % Maliyet
GARANTI YAT. 5035 15 1.580794
DENIZ YATIRIM 5017 14.9 1.56827
ATA YATIRIM 3500 10.4 1.58
MERKEZ MENKUL 3000 8.9 1.58
MEKSA YATIRIM 2000 5.9 1.58
DIGER 15086 44.8 0
Satan Net Lot % Maliyet
TACIRLER MEN. 11017 32.8 1.580892
GLOBAL MENKUL 8500 25.3 1.58
IS YATIRIM 5962 17.7 1.566763
YATIRIM FINANSM 4059 12.1 1.57085
GEDIK YATIRIM 3000 8.9 1.58
DIGER 1100 3.3 0
gördügüm kadarıyla bir hafta daha böyle yatay az olsada yukarı yönlü devam edecegiz.ayın 15 inde yer yerinden oynar umarım:)
Valla demin hesabıma bir baktım bankam hesabıma nemaları yatırmış :)
tabiki bizde ek alımımızı hemen yaptık
para boşta duracağına tskyo da dursun bari
hadi hayırlısı...
"hissi kablel vuku" :)
ekşi sözlük,
4. maddesinde;türkçesi 'önsezi' olup, genellikle 50-70 yaş arası kesimin kullandığı güzide bir kelime....
7. maddesinde, "içime doğdu"
8. maddesinde, "gelecekte gerçekleşelecek olayları hissetme olayı"
bilmemkaçıncı maddesinde, "vukuattan önce hissetmek" demiş bu olaya...
geçen gün çok sevdiğim bir büyüğüm böyle dedi, ben de yazayım dedim, söylemesi çok hoş bu cümlenin.."hissi kablel vuku"..
...
oluyor mu size hiç?
tüm gün
Alan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 26041 27.2 1.543732
ATAONLINE MEN. 10001 10.4 1.574446
ATA YATIRIM 9939 10.4 1.558428
GARANTI YAT. 8921 9.3 1.54759
EKINCILER YAT. 4600 4.8 1.533261
DIGER 36336 37.9 0
Satan Net Lot % Maliyet
YATIRIM FINANSM 77120 80.5 1.543759
OYAK YATIRIM 5000 5.2 1.54007
TEB YATIRIM 4564 4.8 1.532932
GEDIK YATIRIM 3000 3.1 1.578667
MERKEZ MENKUL 1540 1.6 1.574624
DIGER 4614 4.8 0
yarıtım finansman neden verdi bu kadar malı acaba :(
san pietro
08-06-2005, 17:46
Teknik olayı arkadaşım. Kağıdın geriye gelmesi gerekiyordu ve geldi.
TSKYO iyi olacak hiç merak etmeyin. Ben de biraz orda burda dolandıktan sonra gelicem aranıza... :mod: :gulen: :mod:
sanal_deli
08-06-2005, 21:59
tüm gün
yarıtım finansman neden verdi bu kadar malı acaba :(
Dopamin kardeş sırf senin için baktım takasa çok uzdu bu kağıt seni ama ben seviyorum bu kagıdı gidecek neden mi Satıyor gözüküyorlar ama alıyorlar :D
160,856 lot bu kağıt için güzel rakkam ne dersin. :confused:
sanal_deli
08-06-2005, 22:06
Bu da grafik oda gidecek diyor ama neyi bekliyor tabi kii beni :D
düşünce ve emekleriniz için teşekkürler sayın sessiz deli ama yukardaki takas dökümlerinde 08.06.05 de deniz yatırımın elinde 350 bin lot görünüyor ama bence o veri yanlış, tüm sitelerden baktım elinde 236 bin kadar olması lazım
saygılar
cenkbasegmez
09-06-2005, 21:40
selam arkadaşlar ben zamanında tskyo dan çok iyi kazanmıştım şimdi yine döndüm inşallah hep beraber yine kazanıcaz :kucak:
düşünceleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar ama öyle böyle değil doldum ya...
ahanda 2 hafta süre..
gitti gitti..
gitmedi by by tskyo
BORSACAMBAZI
10-06-2005, 00:54
yo çılgınlığı bir daha ne zaman olur kim bilir...
Anakin ikizim, neden FNSYO'yu gormuyorsunuz,hergun Finans yatirim topluyor %42lere ulasti takas, ve butun diger YOlardan daha ucuz
arkadaşlar bizim kağıt ne zaman ytfyo gibi yükselecek kıskanıyorum ama
Esasında pek değil hiç anlamam ama
ytfyo ile tskyo nun 1 yıllık grafiklerini açtım
sanki ikiside birbirinin nerede ise fotokopisi
ölçtüm biçtim parselledim :)
2.5-3 ay içinde 2600 fiyat buldum
ne kadar doğru ne kadar yanlış bilimiyorum ama sayın detay
bu iki hissenin grafiklerini yanyana koyup yorum yapabilirmi ?
İnanılmaz benzerlik karşısında eminim sizde şaşıracaksınız ;)
birleşme hikayesinde beraber hareket ediyorlardı şimdi ise yatırım finans aldı başını gidiyor
birleşme hikayesinde beraber hareket ediyorlardı şimdi ise yatırım finans aldı başını gidiyor
Birleşme hikayesi biteli 3-4 ay oldu ama grafikler aynı...
daha iki hafta önce 1,65 e almıştım
1,98 sattım :vurkafa
hergün 100 birim alarak yukarı çekiyorlar
aynı gün yukarıdan 100 birimi tekrar satıyorlar
kapanışta önceki güne göre mutlaka + da kapatıyorlar
iyi treyd valla
buyrun sayın ERKA
ytfyo-tskyo karşılaştırması
kırmızı olanı tahmin edersiniz herhalde :D
sartar2000
10-06-2005, 15:25
daha iki hafta önce 1,65 e almıştım
1,98 sattım :vurkafa
hergün 100 birim alarak yukarı çekiyorlar
aynı gün yukarıdan 100 birimi tekrar satıyorlar
kapanışta önceki güne göre mutlaka + da kapatıyorlar
iyi treyd valla
Sen neden bahsediyorsun.Bu hisse ne zaman 1.96 oldu.Ya aklın nerde kardeşim.Yazdıklarına dikkat et.İnsanları etkileme.iki hafta önce 1.72 idi.Neyse....
Sen neden bahsediyorsun.Bu hisse ne zaman 1.96 oldu.Ya aklın nerde kardeşim.Yazdıklarına dikkat et.İnsanları etkileme.iki hafta önce 1.72 idi.Neyse....
arkadaş ytfyodan bahsediyor,
buyrun sayın ERKA
sağol dostum,
nasıl fotokopi ama ;)
buyrun sayın ERKA
iki kardeş yakında buluşacaklar yeniden :D
TSKB Yat. Ort.
Günlük Yorum
Sistemimiz bugün bir AL-EĞER sinyali verdi. Daha önce onaylanan SAT önerisi 09.06.2005 tarihinde ( 1 ) gün önce, hisse senedi fiyatı 1.54 iken yapılmıştı. O zamandan bu yana TSKYO -0.65% düştü .
Şimdi almak için iyi bir zaman mı? Bu biraz koşullara bağlı. Dünkü kapanıştan sonra bugünkü açılışa kadar piyasayı olumlu etkileyebilecek şeyler duydunuz mu? Eğer öyleyse, bugünkü seansı çok dikkatle izleyin. Şu an bir boğa formasyonu oluşuyor ama henüz teyit edilmiş değil.
Seans açıldığında yukarı yönlü bir aralıkla açılış görüyor musunuz? Seans kapandığında dünkü kapanışa göre daha yüksek bir kapanış ve beyaz bir mum gördünüz mü? Özetle seans yukarı yöne giden bir seans mıydı? Eğer öyleyse alışlara başlayın çünkü piyasa yukarı gitmeye hazırlanıyor.
Ama dikkatli olun. Tam tersi de olabilir. Piyasa aşağı yönlü bir aralıkla açılabilir.Seans kapandığında dünkü kapanışa göre daha düşük bir kapanış ve siyah bir mum görebilirsiniz. Eğer böyleyse piyasa ile ters yönde hareket etmeyin. AL EĞER sinyalini unutun,alımdan vazgeçin ve aldığınız senetleri satın çünkü piyasa hala satış ağırlıklı.
Bugün bir Doji oluştu. Bu piyasanın yönü hakkında kararsızlığı gösterir ve alıcılarla satıcılar arasındaki savaşı simgeler.
Son iki mumla bir Kros hamile Boğa Formasyonu oluştu. Bu, süregelen trendde potansiyel bir değişikliği işaret eden bir yukarı dönüş formasyonudur. Buna karşılık, bu formasyonun güvenilirliği yüksek değildir. Bu yüzden bir teyit gereklidir.
50 Günlük Hareketli Ortalama 1.5202
200-Günlük Hareketli Ortalama 1.8784
san pietro
10-06-2005, 22:52
Grafiğinden kağıt halen toplanıyor görünüyor. Moralleri bozmayın....
evet yat.fınans asagı ınınce...
Grafiğinden kağıt halen toplanıyor görünüyor. Moralleri bozmayın....
Ayrık otu gibi...
Topla topla bitmiyor :gulen:
Neyse ben de el attım bakalım :roll:
lancelot
11-06-2005, 23:19
Ayrık otu gibi...
Arkadaşlar yine iyisiniz valla el atan atana çünkü pazartesi ile birlikteyiz...
Bir el de benden.... :D :D :tamam:
sayın magic bunlar iki kardeşten öte ikiz kardeş olmuşlar nerdeyse, varın gerisini siz hesaplayın;)
hayırdır inşallah
dün gece rüyamda gördüm; tavan tavan gitmişti, en son 2010 ile tavan olmuştu :D:D
aç tavuk misali işte :D:D
evet yat.fınans asagı ınınce...
:D bence kırmızı çizgi siyahı yukarı doğru keser, seviyeyi yazmayayım, dedikodu olur :D
sessiz kalmış buralar...
yakında ikiz kardeşine ayak uydurunca şenlenir buralar .
sanırım bu ikiz kardeşlerin babaları ayrı anaları bir
hayırdır inşallah
dün gece rüyamda gördüm; tavan tavan gitmişti, en son 2010 ile tavan olmuştu :D:D
hahaha...
ben neler gordum oyle aylarca ...
:gulen: :gulen:
El atan atana...
Benim attığım el hala orada duruyor, geri çekmedim.
Şaka maka güzel bir grafik görüntüsü var.
Ali Baba
13-06-2005, 22:46
hayırdır inşallah
Rüyalar tersine çıkar derler ama
Hadi hayırlısı :cheers:
ozerdem1
14-06-2005, 00:03
Bende yarın için alım girdim artık bizde burdayız :)
Hisseye el hareketi yapmayın kıllanıyo gitmiyo, :mad: Ne öyle el atmalar falan ayıp oluyor arkadaşlar :D :D
Ali Baba
14-06-2005, 08:31
Birinin eli uğursuz geldi heralde.
Fazla ellemeyin atın bir köşeye dursun ne öyle mıncıklayıp duruyorsunuz.
:D
Ben öyle yaptım. unuttum. :cheers:
ikiz kuleleri yaparken bile önce birini hızla yaparlar sonra ötekini sonra diğerini, hep belli periyotlarda sıra ile yapılır.ytfyo yu 50. kata çıkardılar sıra bizimkinde...grafikler yalan söylemez...
hayırdır inşallah
Ben öyle 3 rüya gördüm. Üçüde tavan tavan gitmişti ama ben almamıştım.
Ben öyle 3 rüya gördüm. Üçüde tavan tavan gitmişti ama ben almamıştım.
hahahaha...
Bana kizacaksiniz belki ama. Lütfen yarin birinci seans bitene kadar gitmesin... Elimdekileri vericem de ondan sonra portföyde ağirliği artacak.. 1.60 lardan maliyetlenmek istemem...
hedefi biliyorsan yanı tahmın ediyorsan yada satım yerı hedefın varsa 1.55-1.60 pek farketmez..
:tamam: :tamam:
hedefi biliyorsan yanı tahmın ediyorsan yada satım yerı hedefın varsa 1.55-1.60 pek farketmez..
:tamam: :tamam:
aynen öyle bak küçük kardeşe bugün utanmasa yine tavan olacaktı...
...
bu durumda 1,55- 1,60 nerden aldığın ayrıntıdan ibaret olur...
...
ytfyo nisan başı 1,49 almıştım, döndü durdu 1,41 hatta 1,39...
sonra bir hafta 10 gün ben artık bıktıktan sonra 1,51 oldu
verdim kurtuldum (!) :D
...
bugün itibariyle 2 ayda %90 prim...
ortada da %66 bedelliden başka bir şey yok...
...
Detay ve Dopamin kardeşlerim tekniğini yazıyorlar arada...
...
teknikse teknik,
temelse özsermaye karlılığında bütün YO'lar arasında birinci (bakınız sn.uzunvadeci topiği)
beklentiyse beklenti (? ne ki o bilmiyorum valla)
...
dillendiriyorum kardeşim ! :)
Ne hasta beklerdi sabahı
Ne taze ölüyü mezar
Ne de şeytan bir günahı
Seni beklediğim kadar!..
tüm gün
Alan Net Lot % Maliyet
EVGIN YATIRIM 27902 33.4 1.546272
GEDIK YATIRIM 15323 18.3 1.541179
AK YATIRIM 10627 12.7 1.552605
DIS YATIRIM 5750 6.9 1.532783
ATAONLINE MEN. 5660 6.8 1.544758
DIGER 18305 21.9 0
Satan Net Lot % Maliyet
YATIRIM FINANSM 26269 31.4 1.535462
IS YATIRIM 10988 13.1 1.537506
EKINCILER YAT. 8600 10.3 1.553605
TACIRLER MEN. 8451 10.1 1.548033
FINANS YAT. 5085 6.1 1.530987
DIGER 24174 28.9 0
tüm forumu incelediğimde anladım ki son günlerde epey yeni ortaklarımız oldu,
ayrıca yarın muhtemel bi yukarı harekette de olacaklar var gibi,
hayırlısı
ytfyo nun bu kadar kar getirdiğini görenler ve alamayanlar
bu kazancı görünce tskyo muhakkak geleceklerdir...
tüm forumu incelediğimde anladım ki son günlerde epey yeni ortaklarımız oldu,
ayrıca yarın muhtemel bi yukarı harekette de olacaklar var gibi,
hayırlısı
tamam bugunku gedık işlemleri benım degıl ama yarınkıler icin soz veremem..
evgin de nereden çıktı.şimdiye kadar ziyaretimize dahi gelmemişti:)
Ayrık otu gibi...
:roll:
İşe yaradı gibi :gulen:
Bi daha mı dokunsam ne :düsün:
Bazen hiç bir şey yapmamak daha karlıdır.
Yazmamak, konuşmamak, bakmamak, satmamak, ilgilenmemek, tavsiye etmemek, haberdar olmamak....
Beklemek, beklemek, beklemek...
Olgun ve dolgun bir fiyata gelinceye kadar ortada görünmemek...
Ancak o hedef fiyata gelince ortaya çıkmak (Türk polisi gibi.) Ve o zaman satmaya kıyamamazlık etmemek... Vakt-i merhunu gelince.. (Bkz: Osmanlıca Sözlük.) Merhun ile merhumu karıştırmayalım.
Bu arada konacağınız yeni kelepirleri (ölüleri) tespit etmiş olursunuz zaten.
Aynı senaryo, ama bu sefer başka bir kağıtta.
Doldur, boşalt, bağ yap. Emme basma tulumba gibi.
Yeter. Çok bile oldu.
evgin de nereden çıktı.şimdiye kadar ziyaretimize dahi gelmemişti:)
bosver renk olsun
Yazmamak, konuşmamak, bakmamak, satmamak, ilgilenmemek, tavsiye etmemek, haberdar olmamak....
Ancak o hedef fiyata gelince ortaya çıkmak (Türk polisi gibi.) Ve o zaman satmaya kıyamamazlık etmemek... Vakt-i merhunu gelince.. (Bkz: Osmanlıca Sözlük.) Merhun ile merhumu karıştırmayalım.
Yeter. Çok bile oldu.
Kemal kardeşime yakışan güzel bir yazı..Eline sağlık :)
Yeter. Çok bile oldu.
imzamı atarım bu yazıya, haklısınız Kemal Bey....
...
dün dayanamayıp yazdım, al-satlarla geçen 8 ay dile kolay...
sevgiler....
Herkese ve özellikle sanatçı ruhlu tüm arkadaşlara günaydın
Son yazılan gönderiler hisse hakkındaki tüm özellikleri yansıtıyor.
****Teknik görüntü olsun*****
TSKYO - SYB YAT. ORT.Son Fark Değişim(%) Alış Satış Taban Tavan Saat
1.58 0.06 3.95 1.57 1.58 1.39 1.71 16:31:51
1.5x li rakamlara artık veda etmemiz lazım. :) Kağıt güçlü görünüyor. Bugün 1.6x seviyelerinde tutunacağını tahmin ediyorum ve 1.61 nin altına inmez bence diyorum. Hatta 1.70 seviyelerine bir atak bile muhtemel
Kısa süreli destek ve dirençlerimiz.
Destekler 1,61, 1,58, 1,55
Dirençler 1,65, 1,68, 1,73
Bu gün
geronim0
15-06-2005, 10:57
1700 su an zor gibi.ama ytfyo tavan olursa belki bu da buna istinaden gidebilir o rakamlara ama kalıcı olmaz.
1.63 ile aranızdayım. Hayırlısı olsun.... Sürekli okuduğum bu topic de 1.45 lerde sıkıntıdan patlıyordunuz... İnşallah yukarı trendini devam ettirir.
Hedef büyük...
Ali Baba
15-06-2005, 11:18
1.5x li rakamlara artık veda etmemiz lazım. :) Kağıt güçlü görünüyor. Bugün 1.6x seviyelerinde tutunacağını tahmin ediyorum ve 1.61 nin altına inmez bence diyorum. Hatta 1.70 seviyelerine bir atak bile muhtemel
Kısa süreli destek ve dirençlerimiz.
Destekler 1,61, 1,58, 1,55
Dirençler 1,65, 1,68, 1,73
Bu gün
Bol kazançlar Karya.
1,62 den geçen saatlik grafiklerdemini bir düşen trend çizgisini yukarı kırmış. 1,62 den tekrar yukarı hareketlenmesi gerekir normalde.
ıkıncı seans dakı agresıf alıslarımı dopamıne armagan edıyorum..
ıkıncı seans dakı agresıf alıslarımı dopamıne armagan edıyorum..
kardeşim keşke dün alsaydın :(
bugünü bilmem
kardeşim keşke dün alsaydın :(
bugünü bilmem
para verseydın o zaman ...
rain2005
15-06-2005, 12:08
Eski mürettebatlarımızdan sayın Magic ve Dopamin.i TSKB gemisine bekliyoruz..
Gemi hareket etmek üzere olup 2. bir anons yapılmayacaktır.. :D
ben o gemiye hiç binmedim sayın rain2005 :D
diyeceksin neden her gün ilgileniyodun?
ahanda şu uyuz kardeşi yüzünden :D
1.65-1.67 leri bir kırabilsek bişeyler olacak...
rain2005
15-06-2005, 13:02
ben o gemiye hiç binmedim sayın rain2005 :D
diyeceksin neden her gün ilgileniyodun?
ahanda şu uyuz kardeşi yüzünden :D
kardeşini bırak ablasına bak :D
Bol kazançlar Karya.
1,62 den geçen saatlik grafiklerdemini bir düşen trend çizgisini yukarı kırmış. 1,62 den tekrar yukarı hareketlenmesi gerekir normalde.
Bir hareket başlamış görünüyor sevgili Berg (Bu arada uzun zamandan beri selamlaşmamıştık iyi oldu :) selamlar ) ama Teknik analiz topiğinde belirtilen 26400 kritik seviyesinde endeks aşağı dönmezse hareket devam eder bence.
Bu seans aşağı gelse de 1.61 den aşağı inmeyecek diye düşünüyorum. :rolleyes: İnerse demek ki yükselişten önceki son turu oynuyoruz. destekleri de yazdım.
selçuk efendi
15-06-2005, 14:46
son dökmeler bunnar.. azcık kaldı benceeeee:)
Girdik bindik gemiye , ulan bu kayık da su aldı iyi mi .. :hmm:
1.67 ye kadar git ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,1.59'u gör...... bırrrrrrrrr :hayır:
Ben dökülüyorum tskyo dan uzaklaşıp nugyo ve bumyo ya yaklaşıyorum dostlarım.
full
full
full
nugyo ve bumyo.
yeter bu kadar kar burada bana.
dopamin tahtayı sana bıraktım bir süreliğine.
hayırlı olsun sayın petis
ama bakıyorum da yine benim kağıtlardan birine geliyorsun :D
bana kalırsa tskyo yu satmakla ya çok iyi ediyorsun yada çok kötü
vBulletin® v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.