PDA

View Full Version : hisseli sohbetler yazma hakkı istek ve önerileri

Objektif
20-05-2005, 14:29
hisseli analizler kısmını açarken size danıştığım ve onayladığınız (http://forum.hisse.net/showthread.php?t=5042) gibi yazma hakkını sadece kendi belirlediğim 100 civarında kişiye verdim.

İlerleyen günlerde yazma hakkı isteyenler olursa veya birisinin yazma hakkına sahip olmasını arzu ediyorsanız, bu isteğinizi özel mesaj yöntemiyle veya buradan bana bildirebilirsiniz.

Bu isteği bildirirken mutlaka forum alanlarında yapılmış en az 3 analiz yazısının linkinin eklenmesi gerekir ki karar verebileyim.

Kurnaztilki
21-05-2005, 12:27
Sevgili Objektif başlık, 'hisseli sohbetler' şeklinde olunca 'hisseli analizler'e kardeş mi geliyor diye düşündüm açıkcası... :D

Öncelikle bu bölümde yazmasının uygun olabileceğini düşündüğümüz kişilerin bu bölümde yazma yetkisinin olup olmadığını nerden görebiliriz? (zaten yazabilen isimlerin tekrar önerilmesini önlemek adına... :confused: )

Bir sorun da benden..Edvin'in köşesine yazamıyorum.Alıntı da yapamıyorum. Yetkili değilsiniz diye bir şey çıkıyor.Başka topiklerde olmuyor bu..Enteresan..
DrX'in bu yazısından onun bu bölüme yazma yetkisi olmadığını görüyorum...
Bence DrX de bu bölüme katkıda bulunabilir... Değerlendirilmesi dileklerimle...

Kurnaztilki
21-05-2005, 13:10
Sevgili Objektif başlık, 'hisseli sohbetler' şeklinde olunca 'hisseli analizler'e kardeş mi geliyor diye düşündüm açıkcası... :D

Öncelikle bu bölümde yazmasının uygun olabileceğini düşündüğümüz kişilerin bu bölümde yazma yetkisinin olup olmadığını nerden görebiliriz? (zaten yazabilen isimlerin tekrar önerilmesini önlemek adına... :confused: )

DrX'in bu yazısından onun bu bölüme yazma yetkisi olmadığını görüyorum...
Bence DrX de bu bölüme katkıda bulunabilir... Değerlendirilmesi dileklerimle...

DrX'in yazılarından örnekler...

AMERİKA VE AVRUPA BORSALARINDA YATIRIMCI OLMAK
Topic başlığını Fırtınalı Denizlerden Sakin Sulara... Olarak açmayı düşündüm
fakat ilk bakışta topic açılış amacını net olarak vurgulayan AMERİKA VE AVRUPA BORSALARINDA YATIRIMCI OLMAK başlığı amacı daha iyi ifade ediyor.
Sevgili dostlar fırtınalı sular İMKB, sakin denizler ABD ve Avrupa borsaları.
Ve sonunda beni deniz tuttu.Son bir haftadır yeterince mide bulantısı çektim.
Derinliği olmayan ve daha uzunca bir sürede olamayacak olan borsamız bu nedenle spekülasyona çok açık.Borsanın genel kurallarını ve limitlerini çok zorlayan, TA grafiklerinin taban destek noktalarını olayları abartarak ve geneldede kontra gösterek kıran, değil amatör küçük yatırımcıyı, broker seviyesinde artık uzmanlaşmış arkadaşlarımızı bile açığa düşürebilen borsamız
küçük yatırımcının alın terini adeta kan ve gözyaşına dönüştürebiliyor.Bu nedenle diyorumki;
1...İMKB BORSASI VİCDANİ VE AHLAKİ AÇIDAN CİDDİ ŞEKİLDE SORGULANMALIDIR.
2...Başkalarının gözyaşına bulaşmış parayı trade etmek istemiyorum.
3...Uzun vadeli yatırımcı olmak istiyorum.Temettü kazanmak istiyorum.İstikrarlı bir ortamda bölünen kağıtlarımın tekrar yüseldiğini görmek istiyorum.
4.Tıp Doktoruyum İç Hastalıkları Uzmanıyım.Hastenede çok çalışıyorum.Sonra
çıkıp muayenehanemde devam ediyorum.Oradayken hastanede yatmakta olan
hastalarımı düşünüyorum.Ev eşim çocuklarıma ayırmam gereken zaman.......
VE ANLIK HABERLERLE %5 DEĞİŞEBİLEN SPEKÜLATİF BORSAMIZI vur-kaç
amaçlı takip etmem gerekiyorki bunu yapabilmem hem vakit hemde ahlaki bakış açım sebebi ile mümkün değil.Bu nedenle;

İMKB den çıkmak ve ABD veya Avrupa borsalarında yatırımcı olmak istiyorum.
Bunun yolu yöntemi konusunda değerli ve tecrübeli forum dostlarının fikir ve önerilerini bu topik başlığı altında görebilmeyi umuyorum.

Saygı, sevgi ve sağlık dileklerimle şimdiden teşekkürler.Sağlıkla kalın....DrX

ABD-Türkiye İlişkileri ve İMKB
Sevgili dostlar, İMKB de sıkıntılı seanslar yaşadığımız şu günlerde, 28 000'lerden dönen borsamızın önünde yeni ve güçlü beklentiler kalmadığı, merkez bankası faiz indirimleri, İMF ile stand by anlaşmasının imzalanması ve teşfiklerden vazgeçilmesi gibi beklentilerin de satış fırsatı olararak algılanacağı (bana göre)
bir dönemde olumsuzluklar ise bir iceberg gibi..Bakınız Yiğit Bulut buz dağının su kesimi altındaki boyutunu nasıl değerlendiriyor..Kısa ve orta vade için ve kesinlikle uzun vade için, üzerinde düşünülmeli. Saygılarımla.......DrX

Son birkaç ay içinde yaşananlar, 'ekonomimizin sıcak para ile yok yere rehin alınması, dış politikada geldiğimiz nokta, Kuzey Irak'ta yaşananlar, AB adı altında var olan değerlerimize su katılması, İsrail'in ABD desteğiyle Suriye içinden koridor açarak, Lübnan'ı yok ederek Türkiye'ye doğru genişleme arzusunun deşifre olması, Barzani ve Talabani'nin Irak Kürdistanı terimini kullanarak ardından 'Bölgedeki bütün Kürdistanları birleştirelim' sözleri, Rumların zorla Kıbrıs olarak tescil ettirilmeye çalışılması ve hatta bu konularda ilerleme sağlanamayınca AB ve ABD'nin işi doğrudan veya makaleler aracılığıyla tehditlere vardırmaları' içimde en küçük bir şüphe bile bırakmadı: Türkiye Cumhuriyeti cebren ve hile ile tasfiye ediliyor .

Satranç, İnce Hesaplar ve Borsa
Hükümet denge tahtasında.Hatta ip üstünde yürüdüğü bile düşünülebilir.
360 Küsur milletvekili ve %43 oylamı diyeceksiniz.Sandıkta ve mecliste güçlü.
Çerçevenin arka tarafı karanlık.Şu veya bu nedenlerle daha açık ifade ile irtica
İHL YÖK vb.,bağzı çevrelerle üstü örtülmeye çalışılan ancak artık bunda pek muvaffak olunamıyan bir çekişme.Yazı amacım taraflardan birini yargılamak veya forumda siyasi polemik başlatmak değil.Lütfen konuyu geliştirecek yazılar yazacak arkadaşlarda bu hususa dikkat etsinler. Bu gerginlik -hangi tarafın
sorumlu olduğu önemli değil- ülkenin ve ekonomimizin yararına değil.
Neye dikkat çekmek istiyorum:
1. Dış güçler -ABD veAB- bu çekişmenin farkında ve bunu kullanıyorlar.Kıbrıs ege FIR hattı Kuzey Irak gelişmeleri vb.
2. Hükümet AB için samimi adımlar atma arzusunda bu gerçek fakat bu adımları attıkça içerideki bağzı çevrelere karşı onların desteğinide arkasına almış oluyor.Bu da bir gerçek.Sandık desteği yetemiyor???
3. İç muhalif çevreler adeta bu hükümet bir şekilde gitsinde ne şekilde olursa olsun hesabında gibi. Bu hükümeti ABD ve AB ye daha da yakınlaşmaya zorlamazmı.
4.Kapalı kapılar ardında, Irakta ve Afganistanda ileri derecede sıkışmış olan
ABD nin ciddi sonuçlara varabilecek (ülkemiz için olumsuz) talepleriyle
hükümetin karşı karşıya olduğunu düşünüyorum. İç çevrelercede sıkıştırılan
hükümet için TC nin menfaatleri ile ABD desteğini kaybetme tehlikesi arasında
gerçekleşen görüşmeler düşünün.Sonuç nereye varabilir.

Sonuç:1.İç gerilimin tırmanması sosyal siyasal ve ekonomik kriz doğurur.
Sağ duyu şart ve ortamı beğenmiyorum.Uzlaşıyı öğrenmemiz gerek ve uzlaşı üzerinde herkezin hemfikir olduğu bir konuda anlaşma demekde değildir.
2.Talepleri karşılanmayan ABD hükümetten desteğini çeker ve iç
muhalif çevrelere.Örtülü olarak nehaliniz varsa görün diyebilir.Sosyal siyasal
ekonmik krize gidebiliriz.
3.Talepleri yerine gelmemiş hırçın bir ABD hükümetin ipini kendisi
çekmek isterse bunu tetikleyeceği bir ekonomik krizle yapar.Ekonomimiz yumuşak karnımız.
4.Haziran ayında İstanbuldaki NATO Liderler zirvesinde Türkiyenin
doğru tavır koyabilmesi için Hükümeti Askeri Sivil Toplum kuruluşları satranç
tahtasında aynı renk karelerde olmak zorundalar.

Tüm bu gelişmeler kısa vadede ekonomimizi ve İMKB yi ciddi şekilde etkiliyebilir.
Ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.Sağduyu uzlaşı ve sevgi...
Bu ülkenin her bireyi sevilmeyi hakeder.Etmelidir. Saygılarımla DrX

Objektif
21-05-2005, 17:59
Yorgan gitti kavga bitti.