View Full Version : ISYAT İş Yat. Ort.
uzunvadeci
29-08-2005, 12:59
SN. HBICE,
Özellikle YO'larda fiyatların,güçlü para tarafından -olmayan -beklentilerle,manipülasyonlarla oluşturulduğunu birlikte izliyoruz.
İlgilendiğim YO'lar,güçlü gruplara ait,sermayeleri yüksek YO'lar.Onların bu özellikleri;diğer YO'lar gibi asansör kağıt olmalarının önünde büyük engel.
AKYO,İŞYAT ve YKRYO iskonto sıralamasında ilk üçte yer alırken özsermaye karlılığında da üst sıralarda yer alıyorlar ve piyasa bu hisselere iltifat etmiyor,neden?
Asansör kağıt olamayacak denli fazla lot var piyasada çünkü.Piyasada olan kağıtların da büyük bölümü ana şirket olan aracı kurumların elinde.Bu kağıtlarda,piyasayı yönlendirebillecek denli pozisyon oluşturmak isteyenler,istediklerini kolay kolay gerçekleştiremezler.
Bendeniz bu kağıtlardayım zira;amacım kısa sürede tavan/tavan yapabilecek kağıtlarda olduğu gibi 'ya herru ya merru'cu olmak değil.Amacım,makul bir süre içerisinde temettü/fiyat hareketleri yoluyla,alternatif piyasalardan daha yüksek düzeyde bir getiri elde etmek.
Teşekkür ederim
Hoşçakalın
HEPXÇAYLAK
29-08-2005, 14:48
Sn.Uzunvadeci,
Yatirim ortakliklari icinde ISYAT en populer ve saglam olan durumundamidir? ISYAT ile ISFIN arasinda karsilastirma yapsak hangisi alima suan ve gelecek icin daha uygun durumdadir? Saygilar .
uzunvadeci
29-08-2005, 14:58
Sn.HEPXCAYLAK
ISFIN sektörü itibariyle ilgilendiğim bir hisse senedi değil ne yazık ki.
iŞYAT ve diğer YO'lar için kişisel siteme bakabilirsiniz.Temel göstergeleri her gün güncelleştiriyorum.
teşekkür ederim
HEPXÇAYLAK
29-08-2005, 15:57
Sn.Uzunvadeci,
maalesef ben daha yeni oldugum icin o göstergelerden fazla anlamiyorum.Yatirim ortakliklari icinde siralama yapsak ilk 3 te hangileri yer alir.Ben elimdeki parayi degerlendirmek istiyorum. Bu sekilde.Suan alis icin en uygun ve gelecegi parlak olanlar hangisidir? Tesekkurler.
uzunvadeci
29-08-2005, 16:26
Sn.HEPXÇAYLAK
Sitemde yayınlanan tablonun açıklamalarını içeren bir yazı yazdığımı hatırlıyorum,lütfen o yazıya bakın,yararlı bulacağınıza eminim.
YO'larda tekniğin çalışmayacağına-dahası-tekniğin yapay olarak oluşturulduğuna inanırım. Bu nedenle-sanırım bu topicin geri kalan sayfalarında da belirttiğim gibi-temel göstergelere göre hareket ederim.Yüksek iskonto/yüksek özsermaye karlılığı göstergeleri benim kılavuzumdur.
Hoşçakalın
HEPXÇAYLAK
29-08-2005, 17:03
Merhabalar Uzunvadeci,
Verdigin bilgiler icin sagol, sayfanizda vermis oldugunuz tablolarda ISKONTO ve ÖZSERMAYE degerlerinin + olmasi mi, yoksa - olmasi mi daha iyi anlama geliyor, bilgilendirirseniz sevinirim.
uzunvadeci
29-08-2005, 17:12
Yukarıda sözünü ettiğim 'Tablo açıklamaları'başlıklı kısa yazıda,tüm sorularınızın yanıtını bulacağınıza eminim.
Hoşçakalın
oytuncan
31-08-2005, 11:39
islem hacmi dondu
oytuncan
31-08-2005, 12:09
islem hacminin bu kadar dar olmasini
iyiye mi yoksa kotuyemi yoralim sayin uzun vadeci
uzunvadeci
31-08-2005, 12:51
Sn. oytuncan,emin olun işlem hacmine bakarak fetva verecek denli yetkin birisi değilim.Boşverin işlem hacmini,İŞYAT,özsermaye karlılığında ilk,iskonto yükekliğinde ise ikinci sırada.Önemli olan bunlar.
Hoşçakalın
hem haftalık hem günlük grafik çok güzel durumda..temeli de sağlam..al beni diyor resmen..
oytuncan
31-08-2005, 15:02
Sn. oytuncan,emin olun işlem hacmine bakarak fetva verecek denli yetkin birisi değilim.Boşverin işlem hacmini,İŞYAT,özsermaye karlılığında ilk,iskonto yükekliğinde ise ikinci sırada.Önemli olan bunlar.
Hoşçakalın
Sagolasin
coksakin
31-08-2005, 17:17
çok komk geldi ya :) gülüp gülüp duruyorum borsa 750 puan artmis isyatta tik yok ama yazilanlara bak: grafikler harika gidisat güzel kar güzel temel saglam sanki cosuyor senet :) bende de isyat var ondan söylemiyorum çok güldüm ya
bendede zararın kralı var 4,12 den aldım düş allah düş ne zaman çıkıcak bu işyat geçen hafta bütün yo'lar deli gibi tırmandı vuran vurdu voleyi bi işyat ta hareket yok olması gereken değerin altında bi bilen sölesin
tesekkürler
uzunvadeci
31-08-2005, 19:30
çok komk geldi ya :) gülüp gülüp duruyorum borsa 750 puan artmis isyatta tik yok ama yazilanlara bak: grafikler harika gidisat güzel kar güzel temel saglam sanki cosuyor senet :) bende de isyat var ondan söylemiyorum çok güldüm ya
Sn. coksakin,
Yazıları bu denli komik bulduğunuza göre;yanlış-dahası-yalan olduklarını keşfettiniz demektir.Acaba keşfettiğiniz yanlış/yalan yazıları bizimle paylaşmayı düşünür müsünüz?
Böylece bizim de -en azından-kendimize gülmemiz için gerekli malzememiz olur.
Yazdıklarımızın, yanlış/yalan olduğu iddiasında bulunmuyor iseniz,sizin;gülmek için bahane yaratan,Tanrı'nın sevgili kullarından oduğunuza inanmak için yeterince nedenimiz var,demektir.
Hoşçakalın
alkan_unal
31-08-2005, 19:35
bende 3,36 civarı bişeyden aldım....neden bu hissede hiç hareket olmuyor doğru dürüst....
aslında kağıt ucuz demek ne derece doğru
portföyünü oluşturan kağıtlar tek tek analiz edilmeli
beklentileri varmı şişmişmi fiyatları
cc arzı diye 3 gün götürürler sonra verirler
yo için mantıklı olan sermayesi küçük olanlara potansiyellerine göre yatırım yapmak
aslında buda mantıklı değil
yo endeksi tepede
tepeyi geçmesi gerek
işin ağırlığı endekste yüksek
herşeyin mantığı var
uzunvadeci
31-08-2005, 20:30
Sn. Protra,
Bahsedilen hisse senedinin ucuzluğu değil,BPD'ne göre iskontolu oluşudur."Ucuz"tanımı değer yargısı içeren bir sözcüktür ve herhangi bir hisse için ucuz/pahalı nitelemesinde bulunmak doğru değildir.
hala endex gitti isyatta tık yok diyolar..bırakın şu endex muhabbetini..kağıdı götüren, tahtayı yapan kişidir.o isterse gider.o istemezse gitmez..ve biz de diyoruz ki onlar kısa-orta vadede kağıdı götürmeyi istiyecekler..
coksakin
31-08-2005, 20:44
Sn. coksakin,
Yazıları bu denli komik bulduğunuza göre;yanlış-dahası-yalan olduklarını keşfettiniz demektir.Acaba keşfettiğiniz yanlış/yalan yazıları bizimle paylaşmayı düşünür müsünüz?
Böylece bizim de -en azından-kendimize gülmemiz için gerekli malzememiz olur.
Yazdıklarımızın, yanlış/yalan olduğu iddiasında bulunmuyor iseniz,sizin;gülmek için bahane yaratan,Tanrı'nın sevgili kullarından oduğunuza inanmak için yeterince nedenimiz var,demektir.
Hoşçakalın
Uzun vadeci hocam kizmak yok lütfen çalismalariniza saygi duyuyorum ve takip ediyorum. Asla yalan yanlis oldugunu belirtmek istemedim ki yalan yanlis olmasiyla gülmemi nasil bagdastirdiginizi anlamadim. Senedin artacagina inaniyorum ama borsanin yaklasik 1000 puan arttigi bir günde yerinde saymasini grafik, gidisat güzel demeniz komik geldi. Sizin de daha güzel bir zamaninizda buna tebessüm edeceginizi saniyorum. Saygilar, kizmayin lütfen
Yakinda olacak insallah :cheers:
Desperado
31-08-2005, 22:08
bende 3,36 civarı bişeyden aldım....neden bu hissede hiç hareket olmuyor doğru dürüst....
valla ben bi hafta once 3.06'dan aldim; az artti diye uzuluyodum; ama topic'i okuyunca... 4'lerden bile alan arkadaslar varmis...
ama grafige bakinca da 21 nisanda gormus en son 2 yi en dusuk, bugun de 3.16 kapatti; %58 artis yapar ki fena sayilmaz. Guzel de bi cikis kanalinda gorunuyo bence...
Endex ayni periyotta %30 artmis...
Cok da karamsar olmayalim yani...
sn uzunvadeci
cok güzel çalışmalarınız var tebrikler
iskontolu/primli vs. ucuz/pahalı kavramları bence örtüşüyor
Ancak siz aslında haklısınız
İyi bir analist olarak kavramları doğru kullanmak gerekir tabiiki
atayatırım ve deniz yatırımda uçtular ucuz pahalı hikaye para konuşur sadece ............
Sn aborji ne kadar da güzel söylemiş..ucuz pahalı da hikaye bir noktada...para varsa spekte , kağıt gider fişekle...
sn aborji
para tek başına bir şey değildir
önemli olan para sahibi karar vericilerin kararlarını vermesini etkileyen unsurların belirlenmesidir
BPD bunlardan biridir
Daha önemli unsurlarda vardır
Bunların en önemlisi yapılan maliyetin üstünde birisine devredebilme olasılığıdır
İşyatırım ortaklığı bu kıstasa uyması için cola balonu vs gibi hikayeler gerektirir
para güçtür parası olan bir kaç yatırımcı istediği kagıdı istediği degere getirir ve istediği balonu medya vasıtası ile yaratır küçük keklikler de kafese girer ok mi?
Arkadaşlar ,bir tek siz mi saydınız yerinizde biz isfin de ne yaptık !iş gyo cular ne yaptı ? Bu gün iş-c nin yukarı yapması,diğer yatırım ortaklıklarının son günlerde çok prim yapması size kağıt la ilgili bilinç altında yüksek beklentiye neden olmuş.
Dolasiyle serzeniş yazıları çoğunlukta .Ama yanlız değilsiniz.Bizler de İŞ
Bankası nın diğer kağıtların da aynı durumdayız.Topic le ve kağıtla bir ilgim yok.Saadece sizleri okurken sesli düşündüm ve yazıya döktüm.Af ola Sevgiler.
İŞYAT güzel... Sakin olalım gün bizim günümüz.
alkan_unal
01-09-2005, 00:05
inşAAllah
uzunvadeci
01-09-2005, 00:12
Teşekkür ederim;sn.coksakin,sn.protra
Yakalarız endeksi, en azından NAD çoştu.
NAD koptu...İskonto pek azalmadı... 97 OCAK ÇIKIŞINA BENZEDİK. 3.BAR muhtemelen yarın tamamlanacak. Engulfing bull mu ne formasyon o. Arkası iyi gelmez.. İşte o günler ki muhtemelen önümüzdeki hafta bizim zafer haftamız olur. Herkese hayırlı kazançlar...
çok güzel gidiyor bence..endex kağıtlarındaki patlama son bulunca burası daha da hareketlenir..görünüm çok çok iyi...
Aynen öyle. 97 ve 2000'de aynı şeyler olmuştu. ŞU iskonto seviyesine gülüyorum geçiyorum.
uzunvadeci
02-09-2005, 15:16
İŞYAT HAKKINDA
İŞYAT'ın 01.09.2005 tarihi itibariyle BPD 4,751 olup 2005 yılı karı 24.450.000 YTL'ye ulaşmış durumdadır.Bu rakamlarla %357,1 bedelsiz ve %282,109 NT potansiyeline sahiptir.
Kolayca gözlenebileceği üzere,düşük sermayeli YO'larda hisse senetleri nispeten düşük fiyat seviyelerinde iken toplanmakta yeterince toplandıktan sonra yalan yanlış söylentiler/imtiyazlı hisse senedi sahiplerinin destek ve onayı/değişik aracı kurumlar,değişik hesaplar üzerinden gerçekleştirilen işlemler ile fiyatlar yukarı çekilerek mal boşaltılmakta,KY'ya devredilen tahtalar aşağıdan toparlanarak yine/yeniden operasyonlar yapılmaktadır.
Emin olun ki,bu hareketlerden para kazanan KY sayısı pek azdır.Bu operasyonlardan para kazanabilmek içinya operasyonu gerçekleştiren kişi/grup/grupların içerisinde yer almak ya da bu grupların hareketlerini önceden kestirebilmek gerekir ki;bu neredeyse imkansızdır.Tabii ki,gruplar,bazı kişilerin bir miktar kazanmasına izin vermek zorundadırlar.Değişik forumları dolaşarak para kazandıklarını anlatacak ve insanların kısa sürede para kazanabileceklerini düşünmelerini sağlayacak bu türden kişiler,bilerek ya da bilmeden grupların elinde piyon işlevi görmektedirler ve öyle olmaya da devam edeceklerdir.
İŞYAT,özsermaye karlılığı ve iskontosu ile ilk sırada yer almaktadır.Sektörde Fiyat/BPD % 15 civarında prm göstermektedir.İŞYAT'ın bu fiyat seviyelerinde kalması bana olası görünmüyor.Bir anomali ile karşı karşıyayız ve bu anomali mutlaka sona erecektir.Ne zaman?
İŞYAT'ı kaldırabilecek denli güçlü paranın bu hisse senedine girmesiyle tabii ki.Ve de gelebilecek haberlerle.Bu haberler ne olabilir?Ben, en geç 2006 ilkbaharında İŞYAT'ın yüksek oranda sermaye arttırımına gitmesini bekliyorum.İnanıyorum ki İŞYAT önümüzdeki 6-8 aylık süreçte 2000 başındaki yükselişine benzer bir trend izleyecektir.
Hoşçakalın
CANOZGUR
02-09-2005, 16:08
Allah'indan bulsun deyip EGGUB'e geciyorum. Eminim onu acilir artik..
Uzunvadecinin görüşlerine neredeyse tamamen katılıyorum. Ancak endeks konusunda biraz kararsızım. 3 Ekimde müzakereler başladığında diğer müzakere süreçlerine baktığımızda düşüş daha olası. Ki ciddi miktarlarda. Bu durumda NAD iyi gitmez. VE yüksek iskonto ihtimali arttığı gibi bu piyasaca doğal karşılanır. BKNZ 2001,2002,2003,1998,1999 yılları iskonto oranları. Bence bir şeyler olacaksa bu sıralar olma ihtimali ağır basıyor. Tabi uzun vadecinin görüşleri de uzun vadeli bir bakış açısını yansıtıyor ve kesinlikle çok doğru. Diğer yandan benim yukarıdaki senaryom müzakerelerin başlamasına bağlı. PAradoksal olarak müzakerelerin başlamaması ki imkansız kısa vadeli ertelenmesi borsa için iyi olur. Çünkü beklenti korunur. Süre uzar. Döviz şöyle bir oynar. Taşlar hafiften yerine oturur. Ama bu ihtimal çok çok çok düşüktür. Neticede şu anda GMYO, MYO'lar arasında İŞYAT gibi bir kağıt yoktur. Sanki 23.000 Endeksten kağıt almaya benzer İŞYAT almak . Geçmişe açılan bir kapı gibi. Endeks 2.2 cent üstünde iken prim beklentisi de tabidir. Gönlüm rahat, akşam rahat uyuyorum... Herkese iyi kazançlar. Dedim ya biaderin düğünü var, iki kostümlük kumaş parası, 3 günlük te her şey dahil bir antalya taili çıkartacak bana bu İŞYAT. Buna inanıyorum. Saygılar sunuyorum.
uzunvadeci
02-09-2005, 19:12
SN.HBICE,takdir edersiniz ki,kısa vadede her şey olabilir.Bakarsınız,yarın harekete geçebilir İŞYAT.Hissenin temek rasyoları mükemmel durumda.
Bendeniz sadece,İŞYAT'taki NT ve/veya bedelsiz potansiyelinin YK kararıyla harekete geçirilmesi durumunda hissenin yükselişe geçeceğinin kesin olduğuna değinmek istemiştim.
Hoşçakalın
SN.HBICE,takdir edersiniz ki,kısa vadede her şey olabilir.Bakarsınız,yarın harekete geçebilir İŞYAT.Hissenin temek rasyoları mükemmel durumda.
Bendeniz sadece,İŞYAT'taki NT ve/veya bedelsiz potansiyelinin YK kararıyla harekete geçirilmesi durumunda hissenin yükselişe geçeceğinin kesin olduğuna değinmek istemiştim.
Hoşçakalın
Yakınlarda kagıt harekete gecetiginde hangi fiyat aralıgında bu kagıttan cıkmmızı tavsiye edersiniz öneriniz nedir sizin için hedef deyer nedir.?
uzunvadeci
02-09-2005, 22:50
Sn.Tsalci,
Hedef fiyat koymak bendenizin değil teknikçi arkadaşların işi.Bir YO'nın akla yakın,makul fiyatının BPD'nin %90-95'i kadar olması gerektiğine inanırım.Diğer değişkenleri gözönüne almazsak(halka arz söylentileri,İş Bankasının olası yabancı ortaklığı söylentileri,YO'larda yapılacak işlemlerde vergi olmaması vb),İŞYAT'ın 4,0/4,4 aralığına gelmesi beklenebilir.
Hoşçakalın
po hisselerinin aydın doğana geçmesi yaklaşık 630 milyon doların işbankasının kasasına girmesi dolaylı olarak işyat ı etkilermi acaba?
HEPXÇAYLAK
05-09-2005, 10:57
Herkese Gunaydinlar :),
Bugun icin yorumlariniz neler arkadaslar? Herkese hayirli kazanclar :)
HEPXÇAYLAK
05-09-2005, 12:47
Firtinadan önceki sessizlik, 3.20 / 3.22 baska bir hareket yok senette ,yorumlariniz neler arkadaslar ???
acemibalık
05-09-2005, 13:13
Portföy değeri:4.59
Dikkat!!!
İşlem hacmi ciddibir yükseliş kaydettikten sonra şu sıralar normal. Portföy sağlam. Rasyolar, kar hepsi güzel. İskontoda 1. EE ne olacak. GRNYO, ATAYO falanda şu dakikadan sonra yapacağını yaptı. MYO'cular için 3 seçenek var. AKYO, YKRYO ve İŞYAT. En likidi İŞYAT.
Geçenlerde de yazmıştım bu hafta 1.zafer haftamız olmaya aday. HEEYT.
saygıdeğer arkadaşlar zararım o kadar çokki hergün 2 kademe yükselerek kapatsa ona bile razıyım 4,12 den aldım bi ara 2,10 lara düşdü ve halen bekliyorum ve kaçdan satmalılıyım acaba.işyat ne zaman atağa geçicek acaba işyat çok ağır kalkamıyor bi türlü cevaplarsanız sevinirm
tesekkürler
_corleone_
05-09-2005, 18:26
saygıdeğer arkadaşlar zararım o kadar çokki hergün 2 kademe yükselerek kapatsa ona bile razıyım 4,12 den aldım bi ara 2,10 lara düşdü ve halen bekliyorum ve kaçdan satmalılıyım acaba.işyat ne zaman atağa geçicek acaba işyat çok ağır kalkamıyor bi türlü cevaplarsanız sevinirm
tesekkürler
biraz sabırlı olmak lazım bir iki ay daha sabır beklentileri karsılayacaktır...
alkan_unal
06-09-2005, 00:27
bende 3.36 gibi bişeyden aldım ama bu hisse hiç çıkmıyor....arkadaşın dediği gibi biraz daha beklemek lazım 2.10 dan buraya geldi yavaş yavaş çıkacak inşAllah
cenkbasegmez
06-09-2005, 01:21
bende 3.36 gibi bişeyden aldım ama bu hisse hiç çıkmıyor....arkadaşın dediği gibi biraz daha beklemek lazım 2.10 dan buraya geldi yavaş yavaş çıkacak inşAllah
ben 4.50 den yani tarihi zirvesinden aldım
bir aralar paramın nerdeyse tamammından naliyete düşüre düşüre aldım 2.50-2.70-2.80-3.00 nerden bulursam sonundan 4.50 maliyetle aldığım kadarı duruyor diğerlerini sattım bunlardan iyi kar yaptım ama hala zararım var bu kağıdın beklentileri büyük ben fırsat bulursam yine almayı düşünüyorum bence sizde panik olup satmayın bekleyin iyi kazanırsınız... :tamam:
:vurkafa: bu kağıt kafamı duvarlara vurduruyorrrr,gösterip vermiyorr tam atağa geçergibi yapıyo tamam diyorum kalkdı gidiyor bibakıyosunnn....... çok çıkmış gibi düşüyorr ilk seans 3,36 ya kadar çıkdı şimdi ise 3,26 :aglayan: nedennn arkadaşlar nerde bu parababaları bu kağıda niçin el atmıyolar bi omuz vurmuyorlar kiii?
çünkü bu kağıdın başında para babası işbankası var. olmaz
İşbankası, işyatırım eski çıkışlarda da vardı. Mesele bence onlar değil. Kağıda yatırımcıları araında uzlaşma eksik. Bana kalırsa 2000 civarı maliyetlenenler ile ekimde 4000 civarıo maliyetlenenlerin uzlaşı eksikliği gibi. Bu durum bir yere kadar. Kağıt iskontoda şampiyon karda şampiyon. Bu durum uzun sürmez... Diğer yandan da "to good to be true" yaklaşımını oluşturacak bir yapı var kağıtta. Belki de handikap o. Bunun dışında MYO'ların SN.Uzun vadecinin de belirttiği gibi KY'a pek bir faydası olmamış bu güne kadar. Kısa ve sert hareketler izlemişler. Onun için MYO'ların pek el üstünde tutulan amaan bir MYO alsam da köşeye atsam havası yok KY'da. Oysa ki MYO'lar bana kalırsa bir Blue chip'ten bin kere daha değerli. Çünkü bir şirketin değerini ancak gerçek satış anında anlayabilirsiniz gerisi istatiski ve matematiksel hesaplamalardır ama piyasa değerine ulaşmanızı garanti etmez. Oysaaki MYO'da durum farklı NAD var. Ona rağmen bu garip piyasa fiyatı yine Sn.Uzunvadecinin belirttiği gibi ANAMOLİ şeklinde oluşabiliyor. GRNYO +, İŞYAT-. Ama İŞYAT bu iskonto ile uzun süre kalmaz zira çoğu kağıtta bekelnti bitti ve İŞYAT yüksek işlem hacmi ile farklı tipte yatırımcıları cezbedebilecek yegane MYO. Onun için dikkat. Sabır. Saygılar sunarım.
şu ana kadar olan işlem hacmi bir hareketin işaretçisi olabilir.
İşbankası, işyatırım eski çıkışlarda da vardı. Mesele bence onlar değil. Kağıda yatırımcıları araında uzlaşma eksik. Bana kalırsa 2000 civarı maliyetlenenler ile ekimde 4000 civarıo maliyetlenenlerin uzlaşı eksikliği gibi. Bu durum bir yere kadar. Kağıt iskontoda şampiyon karda şampiyon. Bu durum uzun sürmez... Diğer yandan da "to good to be true" yaklaşımını oluşturacak bir yapı var kağıtta. Belki de handikap o. Bunun dışında MYO'ların SN.Uzun vadecinin de belirttiği gibi KY'a pek bir faydası olmamış bu güne kadar. Kısa ve sert hareketler izlemişler. Onun için MYO'ların pek el üstünde tutulan amaan bir MYO alsam da köşeye atsam havası yok KY'da. Oysa ki MYO'lar bana kalırsa bir Blue chip'ten bin kere daha değerli. Çünkü bir şirketin değerini ancak gerçek satış anında anlayabilirsiniz gerisi istatiski ve matematiksel hesaplamalardır ama piyasa değerine ulaşmanızı garanti etmez. Oysaaki MYO'da durum farklı NAD var. Ona rağmen bu garip piyasa fiyatı yine Sn.Uzunvadecinin belirttiği gibi ANAMOLİ şeklinde oluşabiliyor. GRNYO +, İŞYAT-. Ama İŞYAT bu iskonto ile uzun süre kalmaz zira çoğu kağıtta bekelnti bitti ve İŞYAT yüksek işlem hacmi ile farklı tipte yatırımcıları cezbedebilecek yegane MYO. Onun için dikkat. Sabır. Saygılar sunarım.
tamam ama ben yaklaşık 3 yıldır bu kağıdı takip ediyorum. Ve ne zaman ikinci tavana varacak olsa iş bankası satıcı konuma geçiyor. Sonuçta ortada hisse senedi mikterı ve işlem hacmi yüksek olunca kişilerin paslaşmasıda söz konusu olmuyor. Neticede iki yıldır formda bğyğk beklentşler hep konuşuldu ama boş
tractact
07-09-2005, 18:26
Uzun süredir endeksin çıkışlarına uyum sağlamıyor ama düşüşlerine çok iyi uyum sağlıyordu. Bugün düşüşe uyum sağlamadığına göre umutlanmak gerekir diye düşünüyorum...
Tabii Sn.SunShine'ın da fikrini almak lâzım...
Hissede hızlı bir şekilde yabancı oranı artıyor.Aşağıda görebilirsiniz.Ayrıca dün ve bugün para girişi devam etti ve TSKB anladığım kadarıyla aldığı malları sürekli city yabancıya virmanlıyor.Çünkü kendinde mal gözükmüyor.Yakında hareket başlıyacak gibi duruyor.
Toplam 10.84 10.15 9.01 5.14 5.14 5.14
1 yıl içinde endekse karşı ciddi iki hareket gerçekleştirdi. 2004 Ocak + 2004 Eylül... 20 endeksi gördü 9 endekse çekildi. Şimdi 10 'nun biraz üstünde. NAD 15 Endekste. MYO ort prim %25. 19 Endekse kadar yolu var. MYO karakteristiğinde endekse ilişkin beklentinin azalması ve ya yatay beklentisinin artması alım yönlüğ hareketlerin kaynaklarından. Yok şu arz bu arz ikincil. Valla kimseye al kimseye sat diyemem. Her kes kararını kendi verir. Ama görünüm güzel derim. Almayada devam derim. Saygılar sunarım.
evet tskb citideki hesabıma virmanlıyor :D ..yıl sonuna kadar satmamak üzere ben de aranıza katıldım bugün.. :dolar: :dolar:
-----Failed CFA-------
Vakıfbank'ın halka arzını işyatırım yapacağını herkesi biliyor değil mi yoksa ben malumu ilan mı ettim, neyse bilmeyen varsa bilgi edinsin güzellik yapabilir kağıt
osiborsa
08-09-2005, 15:54
Yoksa yabancılar bir haftada okadar lotu niye aldılar babalarının hayrına mı dimi?
ama teknik özellikle kısa vadeli göstergeler biraz geri gelmesi gerektiğini göster,yor, 3.36 kanal dirancinden döndü biraz gevşemesi lazım ondan sonra bir daha ataka yapar
İŞYAT NELER YAPMIŞ, NELER YAPAMAMIŞ:
endeksteki boğa trendi 9/2003'te başlar 3/2004'te ilk çıkışı tamamlar. Sonra geçen ağustos ve şubat arasında 2. dalga gelir. Ve son olarak ta geçen haziran ile 3.dalga başlar.
3 yıldır İŞYAT'ı takip eden arkadaşımıza endeksi de takip etmesini zira İŞYAT portföyünün %60-%40 arasındaki kısmının endeks kağıtları ile oluşturulduğunu hatırlatırım.
3 yılsa madem, 9/2003-3/2004 arasında endeks bazında, bull piyasada %400'e yakın kar etme imkanı tanıyan bir kağıt iyi bir kağıttır. 3 yıldır konuşanlar boş konuşmamışlardır. Güzel para kazananlar de kesinlikle olmuştur. İŞYAT 2004/11 den itibaren 20 endeks seviyelerinden 9 endekse çekilmiştir. Kısa vadede evet kağıt kaybettirmiştir. Ama MYO'lara arasındaki listenin 8 yıllık geçmişini takip edenler için İŞYAT çok ama çok cazip bir kağıttır. İskontosu, karlılığı ve büyüklüğü ile çeşitli büyüklükteki yatırımcılara imkanlar sunan tek MYO. VE %30'a yakın iskontosu ile İŞYAT şu anki piyasa koşullarında ve borsa seviyelerinde gerçek anlamda bir düzeltme ihtimali ve doğal olarak kar beklentisi yaratan nadir kağıtlardan biridir.
sayın furkan by
is yatirimin vakıfbank kağıtlarını halka arzı ile ilgili olarak geçen aylarda coooook yazılar yazdım ve hepsinede kaynak gösterdim geçmiş yazılarımı inceleye bilirsiniz bu kağıt kısa ve orta vadede cok kazandıracak ayrıca vakıf kagıtlarında hareketlilik başladı son bir haftadır vakfın ve vakıf bankın benzeri kagıtlarda hareketlilik oldugunu gözlemlemişsinizdir adamlar mal topluyor .. ve bende topluyorum :)
arkadaşlar gecenlerde yatirim finasman menkul deyerlerin gunluk bulteninde iş bankası gen müd. H.Ersin ÖZİNCENİN bir acıklamasına yer vermişler kısaca şöyle özetleyim iş bankası elinde bulunan ve halka acık olan şirketlerimizin halka açıklık oranlarını arttıracagı ve ayrıca halka acık olmayan iştiraklerinde gene bir bölümünü halka arz etmeyi planladıkları yazıyordu bu beklentiler ve coca cola --- vakıfbank ----- betek boya ve kimya ( filli boya ) halka arzlarıda da eklenince bu kagıdın nerelere uzanacagını tahmin bile etmek cok zor deyil herkese bol kazançlar
İŞYAT NELER YAPMIŞ, NELER YAPAMAMIŞ:
endeksteki boğa trendi 9/2003'te başlar 3/2004'te ilk çıkışı tamamlar. Sonra geçen ağustos ve şubat arasında 2. dalga gelir. Ve son olarak ta geçen haziran ile 3.dalga başlar.
3 yıldır İŞYAT'ı takip eden arkadaşımıza endeksi de takip etmesini zira İŞYAT portföyünün %60-%40 arasındaki kısmının endeks kağıtları ile oluşturulduğunu hatırlatırım.
3 yılsa madem, 9/2003-3/2004 arasında endeks bazında, bull piyasada %400'e yakın kar etme imkanı tanıyan bir kağıt iyi bir kağıttır. 3 yıldır konuşanlar boş konuşmamışlardır. Güzel para kazananlar de kesinlikle olmuştur. İŞYAT 2004/11 den itibaren 20 endeks seviyelerinden 9 endekse çekilmiştir. Kısa vadede evet kağıt kaybettirmiştir. Ama MYO'lara arasındaki listenin 8 yıllık geçmişini takip edenler için İŞYAT çok ama çok cazip bir kağıttır. İskontosu, karlılığı ve büyüklüğü ile çeşitli büyüklükteki yatırımcılara imkanlar sunan tek MYO. VE %30'a yakın iskontosu ile İŞYAT şu anki piyasa koşullarında ve borsa seviyelerinde gerçek anlamda bir düzeltme ihtimali ve doğal olarak kar beklentisi yaratan nadir kağıtlardan biridir.
sn hbıce,
ben '3 yıldır takip eden arkadaş' olarak size sn diye hitap etmeyi tercih ediyorum. Sanırım gönüllü olarak yazıların yazıldığı bu formda daha saygılı davranmak hoş olur.
Konu ile ilgili olarak söylediğim şey şudur ki:
Ben bugüne kadar olan beklentiler, grafiksel yorumlar genelikle boşa çıktı diyorum. Tabii ki sahibi olduğum bu hissede benimde beklentilerim varki bu senede para yatırdım. Umarım beklentilerimiz gerçek olur.
Hepinize SAYGILAR, SEVGİLER
_corleone_
09-09-2005, 15:03
sayın furkan by
is yatirimin vakıfbank kağıtlarını halka arzı ile ilgili olarak geçen aylarda coooook yazılar yazdım ve hepsinede kaynak gösterdim geçmiş yazılarımı inceleye bilirsiniz bu kağıt kısa ve orta vadede cok kazandıracak ayrıca vakıf kagıtlarında hareketlilik başladı son bir haftadır vakfın ve vakıf bankın benzeri kagıtlarda hareketlilik oldugunu gözlemlemişsinizdir adamlar mal topluyor .. ve bende topluyorum :)
arkadaşlar gecenlerde yatirim finasman menkul deyerlerin gunluk bulteninde iş bankası gen müd. H.Ersin ÖZİNCENİN bir acıklamasına yer vermişler kısaca şöyle özetleyim iş bankası elinde bulunan ve halka acık olan şirketlerimizin halka açıklık oranlarını arttıracagı ve ayrıca halka acık olmayan iştiraklerinde gene bir bölümünü halka arz etmeyi planladıkları yazıyordu bu beklentiler ve coca cola --- vakıfbank ----- betek boya ve kimya ( filli boya ) halka arzlarıda da eklenince bu kagıdın nerelere uzanacagını tahmin bile etmek cok zor deyil herkese bol kazançlar
eger şirketlerinde halka arza giderse işbankası, işyatırımdada ekstra halka arz olursa bu kagıdı cok olumsuz etkiler orta vadede... petkimde boyle oldu baya surundurmustu kagıdı ek halka arz...
Bildiğim kadarıyla %90'ı halka açık olan işyatırım için böyle bir durum herhalda artık elden çıkarma demek olur ki bunu yapacaklarını sanmıyorum
uzunvadeci
09-09-2005, 15:22
sanırım sn.tsalci'nin bahsettiği,İş Bankası'nın iştiraklerinin halka arzında İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER'in aracılık edeceği ve İŞYAT'ın da bundan olumlu etkileneceği,olsa gerektir.İŞYAT'ın ikincil arzı değil.
HEPXÇAYLAK
09-09-2005, 15:22
ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Absolute Capital Management Limited'den gelen yazi: Is Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak Yatirim Muduru/Danismani (Absolute Capital Management Holdinds Limited) tarafindan 08/09/2005 08/09/2005 tarihleri arasinda European Catalyst Fund namina 3.24 fiyat araligindan 58.000 adet alis islemi yapildigi duyurulmustur. ***ISYAT***IMKB
ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Absolute Capital Management Limited'den gelen yazi: Is Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak Yatirim Muduru/Danismani (Absolute Capital Management Holdinds Limited) tarafindan 07/09/2005 07/09/2005 tarihleri arasinda European Catalyst Fund namina 3.24 fiyat araligindan 242,179 adet alis islemi yapildigi duyurulmustur. ***ISYAT***IMKB
Tum ilgilenen arkadaslara duyurulur, bol kazanclar ;)
sanırım sn.tsalci'nin bahsettiği,İş Bankası'nın iştiraklerinin halka arzında İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER'in aracılık edeceği ve İŞYAT'ın da bundan olumlu etkileneceği,olsa gerektir.İŞYAT'ın ikincil arzı değil.
Sn uzunvadeci benim anlatmak istediğimi cok iyi anlamışsınız dogru is bankası bunyesinde bulunan iştiraklerini halka arz edicegini planladıklarını söylemiştir yapılan açıklama bu sekilde iyi kazançlar
mustim75
09-09-2005, 17:22
arkadaşlar lütfen cevaplarınızı esirgemeyin çünkü dün gerçekten sadece burada yazılanları okuduktan sonra hiçbir bilgim olmadığı halde 3,26 dan aldım
kağıdın hedefleri nedir potansiyeli nedir
kısada olsa bir açıklama getirirmisiniz
kağıt tahmini ne kadar elde tutulmalı veya hangi fiyata kadar?
şimdiden teşekkürler
"Arkadaş" kelimesinin saygısızlık içerdiğine ilişkin bir TDK yayını getirirseniz saygısızlık ettiğimi kabul ederim. Bu arada ilk defa polemiğe girdim teşekkürler.
3 yıldır takip ettiğinize göre, 2002-2005 döneminden bahsediyoruz demektir. Kağıt çok güzel artışlar sergilemiştir. Bir çok yatırımcı kağıttan iyi getiriler elde etmiştir. Bu forumda bir çok kişi yazıyor ise bunun en öenmli sebeplerinden birisi İŞYAT'ın ekim 2004 sonrası endeks bazında %50 civarı TL cinsinden ise %30'a yakın değer kaybetmesi ve aynı dönemde ise NAD'ını arttıması ve bir ıraksama yaratmasıdır. Diğer yandan 25 MYO'dan en iskontolulardan biridir. YKRYO ve AKYO en son primli olduklarından bu yana aşağı yukarı 17-18 ay geçmiştir. İŞYAT'ta bu süre 10 ay civarındadır. Yine görülen en yüksek değer balkımından da İŞYAT'ın önü açıktır.
İŞYAT'ın harektleri işlem hacmine rağmen sert olabilse de küçük MYO'lar kadar olamamaktadır. Bu yukarı olduğu kadar aşağı yönlü trendler için de geçerlidir.
Desperado
09-09-2005, 20:46
[QUOTE=mustim75]arkadaşlar lütfen cevaplarınızı esirgemeyin çünkü dün gerçekten sadece burada yazılanları okuduktan sonra hiçbir bilgim olmadığı halde 3,26 dan aldım
nasi yani? :hayır:
bi bilancosuna baksaydiniz bari, grafigine filan... bi iki trend cizgisi cizseydiniz nerden gelmis nereye gidiyo son 3 ayda vs...
ya biz cok dusunuyoruz hisse alip satmadan once, ya da millet parayi kolay kazaniyo.. anlamadim gitti...
işyat bu haftanın yldız hisselerinden olacak bence.
son 1 aylık takas artışları
ctybank yabancı 5.000.000 adet
garanti yabancı 1.600.000 adet bişey iafe ediyormu
tanyelbaysal
11-09-2005, 18:48
bu haftanın olmasa bile çok yskın geleceğin yıldız hissesi olacak bu halka arzların gündeme gelmesini bekliyor olabilirler
Mehmetkirsoy
12-09-2005, 11:53
Noluyo bugün bu hisseye ya alacaz alamıyoz paso kaçıyor :D Barizzzzz kaçıyor
Mehmetkirsoy
12-09-2005, 12:44
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Absolute Capital Management
09/12/2005 - 11:36:00
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Absolute Capital Management
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Absolute Capital
Management Limited Den Gelen Yazi, Is Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri
Ile Ilgili Olarak Yatirimmuduru/danismani (absolute Capital Management
Holdings Limited) Yonetilen Fonlar Namina 09.09.2005 Tarihinde Europen
Catalyst Fund Tarafindan 3,28/3,30 Fiyat Araligindan 161.698 Adet Alis Islemi
Yapildigi Duyurulmustur. ***isyat***
-imkb-
3450-3500 aralığında hafif bir direnç var ama çok hızlı kıralabilecek nitelikte. İŞYAT'ta bu hafta 2.zafer haftamız olmaya aday. 3.4..teyiz.
2-3 hafta içinde yeni bir tarihi zirve ile karşılaşabiliriz. Teknik, temel ve beklentilere baktığımızda hepsi birleşti ve önümüz iyice açıldı. Bu seviyelerden alınır mı? Valla iskonto tabanında alım satım yapıyorsanız AKYO, İŞYAT, YKRYO, FNSYO makul görünüyor. AMA İŞYAT dışındakiler uzun zamandır iskontolu. Bu durumu dikkate almak lazım derim. Saygılar sunarım.
NOT: Fikirlerim bana aittir, beni bağlar, asla ve kata yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.
Mehmetkirsoy
12-09-2005, 13:06
3400 den daLdım FuLL depo :D
tanyelbaysal
12-09-2005, 13:43
3.4 te çok takıldı hızlı bir atak bekliyorum ama bir türlü gelmiyor
3400 den daLdım FuLL depo :D
3.36 dan aldım çeyrek depo :p
tanyelbaysal
12-09-2005, 14:07
umarım uğurlu gelir :D
sevgili abim ben clebi almakla ugrasırken önümden alıverdin kademeyi.3.38 dende biz aldık bakalım hayırlısı....
umarım uğurlu gelir :D
Gelir gelir.. :roll:
:cheers:
arkadaşlar bende 4,12 den aldım uzun zamandır bekliyorum, bi sabırla ve kar yapmadanda satmaya niyetim yok şu an 10 bin ytl içerdeyim umarım kısa bi sürede bu zarar kara dönüşür
herkeze bol kazançlar
sevgili abim ben clebi almakla ugrasırken önümden alıverdin kademeyi.3.38 dende biz aldık bakalım hayırlısı....
3.38 ytl deki M..... alışlarıda benimdi .sadece 2.000.lot güneş sig.da bir ufak işim var ,dönüp burada çoğalacağım,RJ müsade ederse ? :)
tanyelbaysal
12-09-2005, 14:50
oooo bütün forum iş yatırım almış galiba bol kazançlar o zaman
Abi nerdsn yaww açsana msni bak bende alacaktım Ayces boyadı gözümü hala alamadım..... :D
tanyelbaysal
12-09-2005, 15:41
3.40 a set çektiler galiba
tanyelbaysal
12-09-2005, 15:45
biraz fazlasıkmaya başladılar hadi hayırlısı
tanyelbaysal
12-09-2005, 15:55
demekki bugün 3.4 geçilmeyecek ne yapalım
Baktım vgeçen haftaki haberlere. Absolute 500.000 lota yakın almış. 3.24-3.3 arasından. Arada da 1.5 milyom lot YKRYO satmış bir fon. Rüzgar İşyattan yana. Akyo ile ilgili birşey yok. FNSYO, ATLANTİS'te enteresan bölgelerde.
oooo bütün forum iş yatırım almış galiba bol kazançlar o zaman
:D 332den verdım ama mangır lazımdı gsd ıçın...
seni tebrik ediyorum sabrın için pazartesi sabah ola hayrola çumburlop çizeyirum tansaş ları gün içi verecem zaten saygılarımı iletirim yerimi hazırlayın kemer bağlamayı sevmem ben camdan dışarı çıkmayalımda pehhh.
tahta 3000 den 3400 gelmiş 3600 den hızlanır bu tahta demedi demeyin çizecek uşaklar allah için güzel tahta yapıyor amcam tahtanın yerlisi galiba hımmms .
tanyelbaysal
12-09-2005, 21:37
tahta 3000 den 3400 gelmiş 3600 den hızlanır bu tahta demedi demeyin çizecek uşaklar allah için güzel tahta yapıyor amcam tahtanın yerlisi galiba hımmms .
3.4 den 3.6 ya gelmesi ne kadar sürerki???? :düsün:
Mehmetkirsoy
12-09-2005, 21:47
inşallah inşallah çizin çizin :D masraf çok
3.4 den 3.6 ya gelmesi ne kadar sürerki???? :düsün:
vakıf haberini herkes biliyor bence piyasa ile gidecektir .sanki biraz burda oyalıyacak .ama bana öyle geliyor.
Ne zamandır tavan görmedik yakışmaz mı yahu bu kağıda?
Bugüm 11:30 itibarı ile iskontoda ilk 5'in performansları:
Getiri% İşlem Hacmi
AKYO 2,44* 537.018,00*
ATSYO 0,44* 223.185,00*
ECBYO 3,76* 653.022,00*
FNSYO 3,57* 2.455.993,00*
ISYAT 2,31* 2.248.958,00*
YKRYO 2,38* 1.239.135,00*
Mehmetkirsoy
13-09-2005, 13:18
3460 dan kaçtım :D vakıflara doğru yöneLdim çok ağır hisse yav iş c yüzde 6 yapior yüzde 2 zorla yapior saygılarrrr sevgileerr
ahhhh bende bi kaçabilsem zararı kapatıp ama olmuyor işte beklemekten başka çare yok, zararım büyük ekranın karşında dua ederek bekliyorumm
tanyelbaysal
13-09-2005, 14:13
ahhhh bende bi kaçabilsem zararı kapatıp ama olmuyor işte beklemekten başka çare yok, zararım büyük ekranın karşında dua ederek bekliyorumm
çok yakında kapatacaksın :mod:
:vurkafa: kafayı sıyırcamm dalgamı geçiyor bu kağıtt %2 bile yapamadı yapamadığı gibi düşüyor bide :aglayan:
3460 sandığımdan sağlam çıktı. İlk 5 iskontoluda bugün AKYO 0'da FNSYO+'da diğerleri -'de kapattı. İŞYAT kayıpta ikinci sırada idi. İŞYAT -2 civarı bir kayıp(8 Kr.). Ağırlıklı ortalama hayli yukarlarda. FNSYO işlem hacmi çok dikkat çekici idi. Teknik analize bakarsanız 3460'ta hikayaden bir direnç olduğunu görürsünüz. Hedef bence 4000-4500 aralığında bir yerler. Volatilitesi yukarda belritildiği gibi düşük. Betası ilgisiz. Ama bu hafta bizim 2. zafer haftası olacak. İnaniyorum İŞYATA.
3460 sandığımdan sağlam çıktı. İlk 5 iskontoluda bugün AKYO 0'da FNSYO+'da diğerleri -'de kapattı. İŞYAT kayıpta ikinci sırada idi. İŞYAT -2 civarı bir kayıp(8 Kr.). Ağırlıklı ortalama hayli yukarlarda. FNSYO işlem hacmi çok dikkat çekici idi. Teknik analize bakarsanız 3460'ta hikayaden bir direnç olduğunu görürsünüz. Hedef bence 4000-4500 aralığında bir yerler. Volatilitesi yukarda belritildiği gibi düşük. Betası ilgisiz. Ama bu hafta bizim 2. zafer haftası olacak. İnaniyorum İŞYATA.
Ben de inanıyorum..Düşüşü alım fırsatı olarak değerlendirdim, 3.32-3.34 kademelerinden alımlar yaptım.
tanyelbaysal
13-09-2005, 21:45
bugün yabancı satışı vardısanki
uzunvadeci
14-09-2005, 10:59
İŞYAT alış 3.24
Vakıfbank halka arzında yurtiçi konsorsiyum lideri İş Yatırım olacak
İSTANBUL, 14 Eylül (Reuters) - Özel sermayeli kamu bankası olan Vakıfbank, hisselerinin yüzde 21.89'luk bölümünün halka arzında yurtiçi konsorsiyum lideri İş Yatırım, yurtdışı global koordinatörler JP Morgan ve UBS eş liderler ise İş Yatırım ve EFG İstanbul olarak belirlendi.
Vakıfbank Ağustos ayı sonunda halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na ve hisselerin işlem görmesi için de İMKB'ye başvurdu.
Bugün yapılan toplantıda verilen bilgiye göre, Vakıfbank'ın halka açılması planlanan yüzde 21.89'luk kısmın yüzde 21.81'lik bölümü yeni ihraç edilecek D grubu hisse senetlerinin satışı yöntemiyle, yüzde 0.08'lik kısım ise mevcut ortaklardan Vakıfbank Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı'na ait hisselerin satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek.
Toplantıda konuşan Vakıfbank Genel Müdürü Bilal Karaman'ın verdiği bilgiye göre halka arzda banka sermayesi 1 milyar YTL'den 1.279 milyar YTL'ye çıkarılacak ve mevcut ortakların rüçhan hakları kısıtlanarak artırılacak yüzde 21.81'i oluşturan 279 milyon YTL nominal değerli hisse senetleri ile Vakıfbank Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı'na ait yüzde 0.08'lik kısmı oluşturan nominal 1 milyon YTL hisse senetlerinin yurtiçi ve yurtdışında halka arzı planlanıyor.
Bu durumda toplam 280 milyon YTL hisse senedi halka arzı ile bankanın halka açıklık oranı yüzde 21.89 olacak.
IMF'ye verilen son niyet mektubunda, Vakıfbank'taki özel sektör payını artırmaya ve sermaye tabanını genişletmeye yönelik ilk halka arzın bu yıl sonuna kadar yapılması yapısal kriter olarak belirlenmişti.
Vakıfbank'ın hisselerinin yüzde 74.76'sı Vakıflar Genel Müdürlüğü, yüzde 0.24'ü mülhak vakıflar, yüzde 24.89'u Emekli Sandığı ve Yardımlaşma Vakfı, yüzde 0.11'i ise diğer gerçek ve hükmü şahıslara ait bulunuyor.
Toplantıda konuşma yapan Karaman, 2005 yılının ilk yarısında bankanın net kârının 202 milyon dolar, aktif büyüklüğünün 21.3 milyar dolara yükseldiğini ve Vakıfbank'ın en büyük beş özel sermayeli ticari bankalar arasında aktif büyüklükte beşinci sırada bulunduklarını belirtti.
((Haberi Yazan Birsen Altaylı, birsen.altayli@reuters.com; Redaksiyon Osman Şenkul, Reuters Messaging:
uzunvadeci
14-09-2005, 15:09
İŞYAT satış 3.42
İŞYAT satış 3.42
nickinizle hiç uyuşmayan bir davranış ama yienede allah bereket versin.Fakat bu fiyatlardan alamayabılırsınız.Al sat için tehlikeli zamanlar.Kagıt gün sayıyor......Az kaldı..
İŞYAT satış 3.42
tebrik ederim hem tredin hemde şeffaflığın için .iyi tred pehhh
FreeVision
14-09-2005, 22:57
sayın esteban ısyat sıze basarılar dıler :) saygılar
İŞYAT'ta ikinci zafer haftası beklentim hala devam ediyor. İŞYATA inanıyorum. Uzun vadeciyi 3.24'lük alışından dolayı kutluyorum. Önümüzdeki hafta artık kağıdın MIY MIYlığa son vermesini ve bu iskonto seviyelerinden primli bir noktaya doğru yolculuğa çıkmasını ve hepimize para kazandırmasını ümit ediyorum. Üç beş kuruş kazanmak, iki kostüm diktirmek, 3 gün tatile gitmek benim de hakkım yahu.
uzunvadeci
15-09-2005, 01:07
İŞYAT'ta pozisyon taşımaya devam ediyorum.Bugünkü sadece kısa vadeli destek/direnç
seviyelerini gözönünde bulunduran ufak bir trade idi.
Shift edebilecek bir şeyler olsaydı ben de alacaktım biraz. İnanılmaz iskontodan... Üstadım teknik analize baktığımda 4500 sonrası aşağı gelmesi 3500 denemesi ve 2000 sonra 3460' a kadar çıkış 3240'lara gerileme... Al sana ters omuz baş omuz. Diplerde daha belirgin ve formasyon tanımına daha uygun olanını yapmıştı. Bu grafikten menkul bir çıkarsama.
İşlem hacmi dün ve bugün ciddi seviyede yüksekti. İki gündür kağıt ise yüksek seviyede volatil. Bana sanki kağıt toplanmadı ve ya yatırımcılar arasında uzlaşı eksikliği var gibi geliyor. Gerçi her ikisi de aynı kapıya çıkar. Bu kağıt çok zorlanmadan NAD'ının yanı 4600 civarı biraz da beklenti ile %20 prime kadar gidebilir gibi geliyor bana. Ve sanırım bu haftanın son iki günü bize ciddi fikir verir.
AB hakkında müzakere tarihi konusunda bir problem çıkmaz. Zira AB Türkiye'ye üyelik taahütünde bulunmadı. 3.ülkelere karşı AB gümrük tarifelerini uygulamakta ve bunların oluşturlmasına ilişkin politikalara etki edemeyen ve topluluğa girmeden gümrük birliğine giren ilk ülke olan ve Gümrük birliği yüzünden zararları artan Türkiyeyi dışlamanın geleceği belli olmayan AB'ye faydası nedir. AB Türkiyeye iki ülkenin iç politikası için gözden çıkaracak kadar mantıksızca davranmayacaktır. Tabi biz pazarlık yapmaktan çok söyleyin yapalım tadında gidersek durum farklı. www.mahfiegilmez.nom.tr 'de AB müzakerelerinin etkilerine ilişkin bir yazı vardı. Okumanızı tavsiye ederim. Yani 3 Ekime kadar işler yolunda gider. Beklenti biter, 10 yıllık bir yol diyoruz bu 20 yıla çıkarsa şaşmam. 20 yıllık beklentiyi bugünkü değeri ne eder????
REDKE sınırları zorluyor. bu cari açıkla dolar ne yapar, dolar çıkarsa borsa ne yapar bunları düşünmek lazım. Temmuz 163, son 25 yılın en yüksek değeri. Ağustos 160. Son YTL değerlenmesi ile yine 163'ler. Bir nevi ikiz tepe. Redke düşebilir. Düşüş sert olabilir.
Türkiyeyi diğer müzakere ekonomilerinden ayıran ciddi farklar var mıdır? Varsa bunları algılayabilecek bir yabancı fon yöneticileri var mıdır? Yabancılar=%65 ISE
Geyrimenkul çılgınlığı Türkiyede yeni başladı. ABD'de 2003'de son update'i yapılan bir sitede GM balonu ne zaman söner diye bir yazı okumuştum. 2005'de çılgınlık daha da artmıştı. %0,5 GSMH'si uzun vadeli konut kredisi olan ülkemizde 3-5 yıllık dönemde %15 rakkamı teleffuz ediliyor. Düşük faizli bonolar ile piyasadaki parayı çekemeyecek olan hükümet için biçilmiş kaftan mortgage. Mortgage ile tüketimi kıs, tasarrufu artır, enflasyonu yavaştan Maastricht kriterlerine doğru çek.
Bunları düşününce 3 Ekim sonrası çok daha temkinli olmak gerektiğini düşünüyorum. Eminim yabancı kaynakları ve AB ekonomilerini takip eden bir çok kişide benzer şeyleri düşünüyordur. Borsa diyelim ki 3 cent seviyesine geldi ki olabilir. Ne beklemeleyiz. 5 cent? Bence bir yerlerde şapka düşer kel görünür gibi. Neticede beklenti ekonomisi var. Ama beklenti bittiğinde müzakereler başladığındaki yeni beklenti ne? Klasik müzakere etkisi büyümenin azalması ve işsizliğin artmasıdır.
Devlet bakanı Sn Tüzmen kalplerinden geçen USD kurunu 1.7 olarak verdi. Sn Tüzmen kabinedeki bana göre en başarılı en disiplinli ve en çalışkan bakanımızdır. Dış ticaret konusunda yüksek deneyime sahiptir. Ve hatta yükselen ihracatımızdaki katkısı inanılmaz boyuttadır. Geçen sene 1.5 YTL'yi teleffuz ederken bu sene 1.7 YTL'i teleaffuz etmesi lafı güzaf değildir. Buda olmayacak şey değil. xu100 ve USD/trl ters korelasyon yani beta -1 (Dalgalı kurda 2001 sonrası USD XU100 ilişkisini incelediğimizde net şekilde bunu görüyoruz) ise; 3-3,5(2000 tepesi) cent'leri görür oralardan da 1.7-2 cent aralığına yüksek belirsizlikte 1.35'lere kadar geri çekilebiliriz. Ama 2000 tepesini hazırlayan şartlar, 2000 yatırım atmosferi ne yazıkk ki şu anda yok.
İşte bu analiz ışığında 3-5 hafta gibi bir süre kaldı. Onun için İŞYAT'ta da bir şeyler olabilir bu süre içinde. Ben en geç ekim 15 gibi longlarımı kapar, VOB'ta shortlarımı açarım gibi bir plan yaptım. Fikirler?
tanyelbaysal
15-09-2005, 12:42
düşmez kalkmaz bir allah gitmeyen tek kağıtta iş yatırım galiba dünkü o hacimle bile 4 kademe gidemedikten sonr insan farklı yorumluyor
Catalysit fund'da 2 milyon lot kağıt var. Bunlar biraz kısa vadeci ufak bir getiri sonrası kağıttan çıkabilirler. 13.9'da salı günü vermişler biraz. Zannediyorum onların yarattığı bir belirsizlik oluştu. Diyorum ya uzlaşı eksik gibi. Kısa ve uzun vadeli bakanlar arasında her halde. Hatışadığım kadarı ile 1500000 ykryo satışını geçen hafta yapnlarda onla, 500000 İşyat alışını absolute üzerinden yapanlar onlar.
birbilen
15-09-2005, 13:22
sayın hbice borsadan öte bu ülkenin geleceğine yatırım yapan GE gibi firmalar damı 3 ekimden sonra bu ülkeden çıkmaya çalışacaklar sizce..bence tepki ekimde değil 20 eylülden sonra fed in yapacağı 2. faiz arttırımından sonra gelecektir..(kasım ortaları).. bu sadece türk piyasalarını değil tüm dünya piyasalarını etkileyecetir diye düşünüyorum..
Vakıfbank'ın Kasım ayındaki halka arzını İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yapacakmış İş Yatırım Ortaklığıyla ilgisi yok ama belki psikolojik olarak olumlu etkiler :tamam:
GECEN YIL DA COCA COLA HALKA ARZINIDA İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. YAPTI .İş Yatırım Ortaklığıyla İLGİSİ YOKTU AMA PİRİM YAPAN O OLDU
Bakan Şahin: Vakıfbank'ın özelleştirilmesi 6 Ekim'de yasalaşabilir
ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, VakıfBank'ın özelleştirilmesiyle ilgili ciddi mesafeler alındığını belirterek, VakıfBank'ın özelleştirilmesi konusunun Meclisin tatil dönüşü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülerek 6 Ekim tarihinde yasalaştırılabileceğini kaydetti.
Yarından itibaren başlıyoruz.. Sıkıntının sonu selamet. Yürü be İŞYAT kim tutar seni.
İŞYAT SEN BİZİM HERŞEYİMİZSİN...
tanyelbaysal
15-09-2005, 23:43
yeter yoksa yangın vardiye bağıracam mazallah yoksa bu kağıt çıkamadan borsa düşecek.bune ya yabancılar alsa iş yat satıyor.iş yat alsa yabancılar satıyor.iş yatırımve yabancılar alırsa finans yatırım satıyor.mübareklerde mutlaka nöbetçi satıcıvar
tanyelbaysal
16-09-2005, 11:42
bugünkü nöbetçi kim acaba kağıtta 3.36 ile 3.46 arasında sanki sopavar gelene gidene mutlaka biri mal veriyor
calsedon
16-09-2005, 13:08
bana kalırsa bu nöbetçiler bitecek inşallah haftayada güzel şeyler olucak bu nöbetçiler nereye kadar dayanabilirki.bu nöbetçilere büyümü yapsak ne.valla ben bu kağıttan haftaya ümitliyim.güzel güzel şeyler olucak.
vakıf haberini herkes biliyor bence piyasa ile gidecektir .sanki biraz burda oyalıyacak .ama bana öyle geliyor.
haftaya sıkışma çıtası 3220 3500 arası gene gibi bir hafta daha bayar gibi.bence :nnee:
Ya kısavadeciler türedi tabi para kaptırmak istemiyorlar ya da karı gören satıyooo. Bana ne... 3.4 güzel. Önümüzdeki hafta en kral hafta diyorum kopuyıozruz diyorum sen çok yaşa İŞYAT diyorum...
Bu sabah(pazar sabahı) saat 6:00'da kalktım İŞYAT'a baktım. Biraz teknik bakayım dedim, old skool bakayım dedim. Gördüklerimi sizinle paylaşayım.
Mavi çizgi: Endeks 100 relatif İŞYAT
Sarı çizgi: Volatilite (xu100 relatif işyatın)
Yeşil çizgi: Volume oscillator
Öncelikle volatilite endeks bazında da ciddi miktarlarda düşük.2004 seviyesinin altındayız. Bu kağıttan bıkanları yetti yahu diyenlerin bir nevi açıklaması gibi.
Volatilitenin düşmesi bir yere kadar önemli ama işlem hacmi aylardır artıyor. Kısaca volatilite düşüyor işlem hacmi artıyor. Bir ıraksama var. Benzer durum 2003'ün sonlarında yaşanmış o na 1 bizim şu anki surumumuza 2 dedim. Bu ıraksama ve bu formasyonun çok benzeri 2003'te çok güzel sonuçlar doğurmuş.
Dikkatinizi çekmek istediğim diğer bir nokta ise kağıdın endeks bazında 2004 başındaki değerlerde bulunması. Bu önemli zira Net Aktif Değer bir hayli yükseldi ve myoşar yüzüne bakılmayan kağıtlar olmaktan endeksin çekiciliği yüzünden çıktı.
Volatilitede dikkat çekmek istediğim nokta volatilitenin çok uzun süredir düşmekte olması. Bu da bir toparlanmanın daha doğrusu volatilitede artışın başlama ihtimalini artırıyor.
Hacİm Pek Yabana Atilcak Gİbİ DeĞİl Ama Neden Çikmiyor, Zararimi Bİ Kapatamadim Bİ Kapatsam Arkama Bİle Bakmadan KaÇicam 4,12 Den Aldim Şuan 3,44 Epey Zamandir Beklİyorum Bİ Sabirla,
Herkeze Bol KazanÇlar
Diyorum yukarıda anlattım kağıtta volatilite çok düştü. Volume artıyor. Bu ıraksama güzel sonuçlar doğurmaya namzet. NAD yükseliyor. İskonto yüksek. Beklenti çok. AMA kağıt endeks bazında düşebiliyor. Bu sıkışma bir yere kadar sürebilir. Artık çıkarsa sevinecem düğün yaklaştı. Smokin yelek hediye falan alacam. Tatilden vaz geçtim. Bi tavan gerek bana bir tavan.
tanyelbaysal
21-09-2005, 01:07
feel me.understand me?you are so sexy.have a good time sevgili spekülatörüm ben beklerim
daha ne kadar beklicezz bi bilen yokmu? çok değil 1,5 kere tavan yapsa zararı kurtarıp kaçıcam.
SANIRIM HERKEZ İŞYAT I ELİNDEN ÇIKARDI; KİMSEDEN YORUM YOK Bİ BENDEMİ KALDI ŞİMDİ İŞYAT, BÜTÜN YOLARIN ARASINDA EN AZ PRİM YAPAN HATTA YAPMAYAN İŞYAT DAHA NE BEKLİYORSUN YATMA KALK KALK 2 KERE TAVAN GÖSTER YETER BANA ZARARIMI KURTARIYIMM :vurkafa:
calsedon
22-09-2005, 14:20
valla bendede var ve sabırla bekliyorum vede beklicem
Beklerken Ne Trenler KaÇiyor Farkinda Misiniz ?
sabır=kazanç
beklıyen derviş beklemekten gebermiş......
tercih sizin arkadaşlar.............
*COCA COLA İÇECEK HALKA ARZ İÇİN CSFB'Yİ GÖREVLENDİRDİ-CNBC-E
ohh be sonunda beklenen haber geldi...Herkes sankı ısyat aracı kurum sanıyodu ve colanın arzı yok vakıf ın arzı vs..Belkı kagıdın önü açılır..
Bu arada ben işyat aracı kurum olmadığını biliyorum..Sadece cola arz olacak vakıf arz olacak dıyenler için yazdım.Saygılar.....
Aefes.is> Anadolu Efes Biracilik Ve Malt Sanayii A.s.'nden Gelen Yazi: Halen %45,6 Oraninda Hissedari Bulundugumuz Veturkiye'deki Coca Cola Faaliyetlerini Gerceklestiren Coca Cola Icecek A.s. Sozkonusu Sirketin Muhtemel Bir Halka Arzi Da Icerecek Sekilde Yeniden Yapilandirilmasi Konusunda; Global Koordinator Olarak Credit Suisse First Boston'in Gorevlendirilmesine Ve On Calismalara Baslamasi Konusunda Yetkilendirilmesine Karar Vermistir. <aefes.is>
Issue Time:13:41:48
kagıtaki beklenti 2 ye çıktı ama nafile 3.46 aya geri gelecek
neden böyle bu hisse :düsün: çıkmasıyla düşmesi bir oluyor bi tavan yapıp çakılı kalamadıı sinirden ekranı kırıcam :vurkafa: neden böle çok ağır bu hisse birileriii arkasından çekiyor sanki halatı bağlayıp
alkan_unal
22-09-2005, 15:20
3,56 satış verdim ben bakalım
22 Sep 2005 13:34
CCİ'nin olası halka arzını da içeren yapılandırma için CSFB görevlendirildi-A.Efes
LONDRA/İSTANBUL, 22 Eylül (Reuters) - Önde gelen bira üreticisi Anadolu Efes <AEFES.IS> halen yüzde 45.6 oranında hissedarı olduğu ve Türkiye'deki Coca Cola faaliyetlerini gerçekleştiren Coca Cola İçecek A.Ş.'nin (CCİ) muhtemel bir halka arzını da içerecek şekilde yeniden yapılandırılması Credit Suisse First Boston'ı (CSFB) görevlendirdi.
Anadolu Efes İMKB'ye yaptığı açıklamada, CSFB'nin global koordinatör olarak görevlendirilmesine ve ön çalışmalara başlaması için yetkilendirilmesine karar verildiğini belirtti.
Konuya yakın Londra merkezli kaynaklar, Coca-Cola Co'nun <KO.N> Türkiye biriminin geçen sene iki defa ertelenen birincil halka arzının yeniden canlandırılması için yatırım bankası CSFB'yi görevlendirdiğini belirttiler. Coca Cola İçecek, şirketin değerini yaklaşık 1 milyar dolar belirleyen ancak geçen yıl Kasım'da ertelenen halka arz için Citigroup <C.N> ile çalışıyordu.
CCİ'nin 75.48 trilyon lira nominal değerli hissesinin halka arzı için geçen yıl 3-5 Kasım 2004'te talep toplanmış ancak son anda talep yetersizliği nedeniyle iptal edilmişti.
((Haberi Yazan Hümeyra Pamuk/Alistair Macdonald, humeyra.pamuk@reuters.com; Redaksiyon Aslı Kandemir, Reuters Messaging: humeyra.pamuk.reuters.com@reuters.net; İstanbul Haber Merkezi, 0212-350 7000, faks 0212-350 7005-06))
uzunvadeci
22-09-2005, 15:23
21.09.2005 itibariyle BPD 4,759
21.09.2005 itbariyle KAR 30.090.000
Önemli olan bu rakamlar.Gerisi nasılsa gelir.
Uzun Vadecİ Bence DoĞru SÖylÜyor. Bu Fİyattan Bu Hacİmlİ KaĞit. 97,00 Performanslari Bellİ. Ben Artik %10-%20 Prİm GÖrmeden Vermem KaĞidi.
absolute fund diye bir fon %5 hissye sahip. 3.4 üstünde affetmiyo satıyo. Onlar baydı tahtayı zannederim. Amaçları bu kademelerden çıkmaksa bir ara çıkar giderler. Ekran kırmaya gerek yok. İŞYAT eylülde bekleneni veremedi. ANCAK EYLÜLDE HENÜZ BİTMEDİ.
Geronimo
23-09-2005, 13:09
Ne 3.46 mış arkadaş geçemiyoruz bir türlü..cc beklentisi ve bpd 4.75 ken bu kağittan çektiğimiz sancı koyuyor artık..Ha en azından düşürmüyor şu fondakiler..
Belkide desteğe doknmadan bir defa daha gitmem diyor.. :düsün:
Derviş sabrı oldu artık ama edvinin dediği gibi sabır = kazanç .. :roll:
Geronimo
23-09-2005, 13:17
rsi ve stoch başını kaldırmadan hareket zor gibi... :düsün:
P.S: grafik yüklemeyi halldemedik word ten olduğu kadar artık...
tanyelbaysal
23-09-2005, 14:59
3.46 da geçilmez hiç bir şey geçilmez kağıdın çıkmasını hç bir şekildeistemiyorlar
su absolu denen fonun satısları bıterse inşallah hersey güzel olacak...yakında..............
Geronimo
23-09-2005, 15:15
su absolu denen fonun satısları bıterse inşallah hersey güzel olacak...yakında..............
5% yersek de fena oluruz be sn.esteban.. :o
Anlaşılan kontrol bende denilmek isteniyor..Zamanı gelince diyor tahta...
Reel gerçek her nekadar bu iskonto azalacak desede,imkb de herşey bazı
grupların zamanlamasına göre işliyor.. :düsün:
Ama vakıf arzını kullanıp uzun süredir göremediğimiz en az bir tavanı yakın planda olabilir...Bakalım...
Geronimo
23-09-2005, 17:44
sıkıntı ve muz kabuğu :(
Ya %5 ile hissenin tüm gidişatı kontrol altına alınamaz. Ama bugün için kağıdın önünü tıkanabilir. Kağıttaki uzlaşma eksikliği absolute'un 3.4'ten satıcı olması. Ama kararlı bir alış gelirse ki bence gelecek absolute'ta satış hedefini yukarı çeker ya da satar ve gider. Kağıt son 4 ay içinde toplanmıştır. Absolute'ta bunun göstergelerinden biridir. Dengeyi bozsa da bir örnektir. Ancak genel yukseliş beklentisinin azalması ayrıca işyatırım menkul kıymetlerin arzları(BPD'ye Direkt hiç bir etkisi yoktur) dengenin yükseliş yönünde değişmesine sebep olabilecek etkenlerdir. İŞYAT'ta uzun zamandır oluşan beklenti, 2004 başından itibaren, artık sonuçları vermeye nemzettir. Absolute bir yere kadar... Onlar da piyasaya uyarlar yeter ki kararlı bir alım rüzgarı başlasın.
haftaya sıkışma çıtası 3220 3500 arası gene gibi bir hafta daha bayar gibi.bence :nnee:
kapanış süper olmasada millet dökülüyor bu hafta da aynı aralıkta kalcak gibi hacim daralabilir. :düsün:
tanyelbaysal
24-09-2005, 03:02
kapanış süper olmasada millet dökülüyor bu hafta da aynı aralıkta kalcak gibi hacim daralabilir. :düsün:
absolut :mad:
3.4 :(
sabır :gulen:
Düğün bu gün iki kostümlük kumaş parası çıkmadı. Tatil parası küllen yalan oldu. Ama hava güneşli yağmur yok. Buna da şükür.
San Francisco
25-09-2005, 14:40
İş Bankası şöyle bi halka arz edilecek bi senet bulsa...
Cola yı elinden kaçırdı.
Cola nın halka arz edilecek haberi gelince o gazla 3.50 leri buldu sonra... satan sattı.
tanyelbaysal
25-09-2005, 16:39
Düğün bu gün iki kostümlük kumaş parası çıkmadı. Tatil parası küllen yalan oldu. Ama hava güneşli yağmur yok. Buna da şükür.
bir başka bahara artık ne yapalım
o kadar ümitsiz olmayın?????????????
işyatın önüne set çekenler........ bırakında bari zararımızı kurtaralım
işyatın önünü görebilen varmı acaba geçen kış gibi prim yapmıcakmı acaba bilen varmıı
bende lanet olsun dedım sattım....3,20 alıs 3,40 satış....
Benİm Halİm İÇler Acisi 4,12 Den Aldim Ve Epey Zamandir Beklİyorum
tanyelbaysal
26-09-2005, 19:42
tskb aracılığıyla şu malum fon tahtaya destek attı galiba bugün
3.50 yi test edecektir bu hafta içinde bizlerin sabrını sınıyorlar sabredemeyenler kaybeder bekleyenler kazanır bu hep böyledir tarih tekrar eder isyat ın cıkış ayları yakındır bu kagıt buralarda kalmaz ayın 6 sında vakıfbank halka arzı meclis gundeminde olucak tahtayı gevşettiler bu yakında cıkışın işareti 3.20 3.40 arasında cok takıldı yakın tarih 7.10.2005 den sonra bu seviyeleri coktan geride bırakmış olucak bu seviyeler le arasında uçurum olucak bazı spek ler haber yaymış vakıf bank halka arzı askıya alındı diye yok öyle birşey olsa idi vakıfbanktan açıklama gelmesi gerekiyordu borsaya ben rastlamadım borsaya böyle bir haberin düştügünü rastlayan arkadaşlar varsa lütfen link versin haberin kaynagını göstersin......????????????????????????????????? :düsün:
tanyelbaysal
27-09-2005, 01:20
valla kağıt gitmezse zaten bpd yaklaşacak gerçi 4.71 le hala arasında uçurum var ama burası imkb everything is possible
GMYO ve mYO'larda yatırım yapan çok, böyle bi kağıt yok. En ufak hareket çok dikkat çekecek. Treni kaçırmayalım yaklaşımı gelişir bir kaç saniyede. Bir iki iyi kapanışın arkası gelir.
13:36 - Cci'nin Muhtemel Bir Halka Arzi Da Icerecek Sekilde Yeniden Yapilandirilmasi Konusunda Is Yatirim Gorevlendirildi
Anadolu Efes Biracilik Ve Malt Sanayii A,s,'nden Gelen Yazi:
Daha Once Kamuya Duyuruldugu Uzere, Halen %45,6 Oraninda Hissedari
Bulundugumuz Ve Turkiye'deki Coca Cola Faaliyetlerini Gerceklestiren Coca Cola
Icecek A,s, Sozkonusu Sirketin Muhtemel Bir Halka Arzi Da Icerecek Sekilde
Yeniden Yapilandirilmasi Konusunda; Global Koordinator Olarak Credit Suisse
First Boston'i Gorevlendirmisti, Coca Cola Icecek A,s, Bu Konu Ile Ilgili
Olarak Yurticinde De Is Yatirim Menkul Degler A,s,'nin Gorevlendirilmesine
Karar Vermistir,
-imkb-
calsedon
28-09-2005, 16:53
AYNI FİYAT ARALIĞINDAN SATTIKLARINI TEKRAR ALIYOR.HADİ HAYIRLISI UMARIM İYİ OLUR BİRDE ŞU 3 EKİMİ ATLATSAK HERHALDE ARTIK ÖNÜ AÇILIR. ***ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Absolute Capital Management Limited'den gelen yazi: Is Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak Yatirim Muduru/Danismani (Absolute Capital Management Holdings Limited) tarafindan 27.09.2005/27.09.2005 tarihleri arasinda 3.36/3.38 fiyat araligindan European Catalyst Fund namina 254.845 adet alis islemi yapildigi duyurulmustur. ***ISYAT***IMK
mehmetengin
28-09-2005, 20:31
gene basladik...bermuda seytan ucgeni :cool:
isyat-cola-arfyo :p
tanyelbaysal
28-09-2005, 23:21
tskb aracılığıyla şu malum fon tahtaya destek attı galiba bugün
alsınlar 3.5 de satıyorlar nasıl olsa
Ah ah bi büyük resme baksak diyecem ama ona bile gerek yok. Adı üstünde müzakere yapıyoruz. Bu iş böyle. Ankara anlaşmamız var, gümrük birliğinden 100 milyar dolar açığımız var. 1-Peki Çine karşı bizi korumayan ve kollamayan AB'ye karşı tavrımız ne olur? 2-Bize hangi havucu uzatacaklar?
AB bir ekonomik topluluktur ve ekonomik bir sistemin parlemontosu Genel Kurul'a benzer. Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi?
İŞYAT'a inanıyorum. İşyat iyi olur diyorum. AET'ye takmayın diyorum. SAygılar sunuyorum.
tanyelbaysal
29-09-2005, 00:51
cola nın halka arzı bu kağıdı destekleyen yegane faktör fakat bugünkü kapanış tahtayı aşağı salmak istemediklerinin bir göstergesi olsa gerek.zaten bpd 4.7 civarında ve bunun %57 si nakit.basit bir bakkal hesabıyla 0.57*4.7=2.7 ytl yapıyor kalan %43ü 2 lira civarında 4 lira üzerinden hesap yaparsak hisse senedi değerinin 1.3 liraya inmesi gerekir ki bu da ortalama endeksin %25 değer kaybetmesi demek yani endeksin 24000 e dönmesi dmekki.zaten byle birdönüş bekleniyorsahemen her şeyi satıp döviz alalım
San Francisco
29-09-2005, 03:21
Bu cola arzında da ne biçim strateji sergiliyorlar. Kasıtlımı yapıyorlar yoksa... salaklıklarındanmı diyeceğim.. Borsanın geriye dönüş zamanlarında kalkıp bunu pazarlamaya çalışıyorlar. Bunca güzel yükselişler varken arz etmiyorlarda kalkıp bu zamanda... halla halla,Fesüphanallah..
tanyelbaysal
29-09-2005, 15:05
rahat olun iş yatırımın portföyünün %30 u şu anda işc ve tskb 2 side geçen haftaya göre primli
tractact
29-09-2005, 18:07
Az kaldı gibi bir his var içimde :gulen:
tanyelbaysal
30-09-2005, 14:25
saygı duyuyorum ben bu kağıda gitmiyor-gitmeyecek.tüm yatırım ortaklıkları artarken bil 3.46 geçilmiyor.3.36 dan al 3.44 den sat
tanyelbaysal
30-09-2005, 14:37
bu arada hala bpd 4.74 ve bu çarşamba gününe ait.daha önce bahsettiğim gibiprtföyünde ağırlıklı t.s.k.b ve iş c var ayrıca akbank ve y.k.b bankası ağırlıklı.ve iş c ve t.s.k.b o günden bu yana prim yaptı
NAD(BPD) güzelleştikçe güzelleşiyor. Absolute ta her fırsatta satıyor. Kağıt 3.34-3.44'lerde sıkışmaya devam ediyor. BPD artık ciddi bir rekorda, iskonto yüksek... Ne olur?
İyi olur. İŞYAT'a inanıyorum.
Bu arada karlılığı en yüksek iki MYO'nun olan İŞYAT VE AKYO IMKB'nin en iskontolu MYO'ları şu anda. Bu tip ıraksamalar her halde toparlanır. Eylül olamadı ama EKİM bizim ay.
Diğer taraftan absolute fund tahtanın önünü kapamaz inşallah bugün.
buğünde çıkmazsa daha nezaman çıkıcak bu hissee..................borsa kaçbin yapdııı işyat daha yüzde 2 yi geçemedii,, nerden aldım bu kağıdıı ahhh nerdennnnn
birde birileri önünü kesmese teknik açıdan değerlendiren arkadaşlara katılıyorum kağıdın ilerlememek için hiç bir sorunu yok ama AH o birileri.....
***ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Absolut Capital Management Limited'den gelen yazi; Is Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak yatirim muduru/danismani (Absolut Capital Management Holdings Limited) tarafindan 04.10.2005 tarihinde Europen Catalyst Fund tarafindan 3,52/3,56 fiyat araligindan yonetilen fonlar namina 200.000 adet satis islemi yapildigi duyurulmustur. ***ISYAT*** G153623
İSTANBUL'A 5 MİLYAR $'LIK YATIRIMIN İMZASI BU AKŞAM ATILACAK
Dolmabahçe'de 5 Milyar $'lık imza
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai International Properties arasında 5 milyar dolarlık Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) anlaşması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle bugün imzalanacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, anlaşmanın
saat 17.00'de Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Erdoğan'ın da bulunacağı
törenle, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Dubai Veliaht
Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşit el Maktum tarafından imzalanacağı
belirtildi.
Topbaş'ın yabancı sermayeyi İstanbul'a çekmek ve büyük
yatırımlarla ortaklık çalışması yapmak için uzun süredir bu konu
üzerinde çalıştığı vurgulanan açıklamada, Dubai International
Properties ile bir süredir devam eden görüşmeler sonucu GYO için
prensipte anlaşmaya varıldığı ve imza aşamasına gelindiği kaydedildi.
Açıklamada, anlaşma uyarınca Dubai International Properties'in
İstanbul'da süreç içinde 5 milyar dolarlık yatırım yapacağı
bildirildi
06-10-2005, 15:10
İSTANBUL'A 5 MİLYAR $'LIK YATIRIMIN İMZASI BU AKŞAM ATILACAK
Dolmabahçe'de 5 Milyar $'lık imza
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Dubai International Properties arasında 5 milyar dolarlık Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) anlaşması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle bugün imzalanacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, anlaşmanın
saat 17.00'de Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Erdoğan'ın da bulunacağı
törenle, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Dubai Veliaht
Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşit el Maktum tarafından imzalanacağı
belirtildi.
Topbaş'ın yabancı sermayeyi İstanbul'a çekmek ve büyük
yatırımlarla ortaklık çalışması yapmak için uzun süredir bu konu
üzerinde çalıştığı vurgulanan açıklamada, Dubai International
Properties ile bir süredir devam eden görüşmeler sonucu GYO için
prensipte anlaşmaya varıldığı ve imza aşamasına gelindiği kaydedildi.
Açıklamada, anlaşma uyarınca Dubai International Properties'in
İstanbul'da süreç içinde 5 milyar dolarlık yatırım yapacağı
bildirildi
07-10-2005, 10:29
Is Yo Hisse Islemleri Hakkinda Aciklama
Is Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile Ilgili Olarak European Catalyst
Fund Namina Absolute Capital Management Holdings Limited, 5 Ekim Tarihinde,
3,48 Ytl Fiyattan 158.444 Adet Alis Islemi Gerceklestirdi.
Islemler Sonrasi Sahip Olunan Hisse Senetlerinin Sermaye Icindeki Payi % 5,51
Yahu şu absolute ve tabi European Catalyst ne yapıyor bir fikri olan var mı? Cidden anlayamıyorum?
tanyelbaysal
08-10-2005, 01:28
hisse için bir fiyat aralığı belirledi ve o aralıkta trade yapıyor çıkış zamanı gelinceye kadarda bunu yapacak
bu hafta çıtamızı 3400-3700 arasına çekebiliriz gibi .
SALESMAN
08-10-2005, 10:42
efes ve coca cola teşkilatları birleşiyor , belki halka arz içinde iyi olur
kas-iskelet
08-10-2005, 12:19
protföyüne göre değeri 4.73
USTABORSACI
09-10-2005, 14:36
Sabredİn Hareket Yakin. 2006 Yilinda Yto Lara Vergİ Yok Bu YÜzden Devletle İlİŞkİsİ Olmasini İstemeyen BÜyÜk Yatirimcilar Yto Lara Gelecek .
tanyelbaysal
09-10-2005, 17:26
bu hafta çıtamızı 3400-3700 arasına çekebiliriz gibi .
bencede artık kafayı yukarı çevirme zamanı geldibu noktadan sonra geri çekilmeler alım fırsatı olabilir 4.73*0.6 ytl si nakit yani hisse şu anda 2.84 lira nakit taşıyor geriye kalan 1.9 lira için de biçilen bedel en az 0.95 ytl olsunki bu da endeksin 20000 e dönmesi nakit kısmının da faizden deli karlar yazması anlamına gelir .kısacası nerden bakılırsa bakılsın maksimum risk taşıyan fiyatın 4 ytl olması gerekir
tractact
10-10-2005, 10:25
Is Yo Hisse Islemleri Hakkinda Aciklama
Is Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile Ilgili Olarak European Catalyst Fund
Namina Absolute Capital Management Holdings Limited, 6 Ekim Tarihinde, 3,42 Ytl Fiyattan
50.000 Adet Alis Islemi Gerceklestirdi. Islemler Sonrasi Sahip Olunan Hisse Senetlerinin
Sermaye Icindeki Payi % 5,68
-imkb-
Geronimo
10-10-2005, 15:16
Bir kıpraşmamı sezinliyorum:düsün:
Şöyle 3.7X leri görse kendine güveni gelecek keratanın ama :rolleyes:
bencede artık kafayı yukarı çevirme zamanı geldibu noktadan sonra geri çekilmeler alım fırsatı olabilir 4.73*0.6 ytl si nakit yani hisse şu anda 2.84 lira nakit taşıyor geriye kalan 1.9 lira için de biçilen bedel en az 0.95 ytl olsunki bu da endeksin 20000 e dönmesi nakit kısmının da faizden deli karlar yazması anlamına gelir .kısacası nerden bakılırsa bakılsın maksimum risk taşıyan fiyatın 4 ytl olması gerekir
nasıl tahta yapıyorum pehh yarın 3.70 hayrını görün .
stakusit
10-10-2005, 22:33
Yaptığım bilanço analizi sonucu
30.09.2005 kar rakamları
AKYO 9.319.010 YTL
ISYAT 29.286.098 YTL
Yanılma payını maximum %2 olarak tahmin etmekteyim.
Görüp bekleyeceğiz.
İki şey söyleyecem:
1-Endeks 1 dolar ve altında borsa unutulmuşken MYO'larda iskonto %50'leri bulur.
2-Endeks 2 dolar ve üstünde primler konuşur. 2000'de İŞYATta %50 prim vardı.
Not: İŞYAT'ta iskonto %26 civarında. Endeks 2,6 dolar civarında. Gerek spk gerek imkb veri tabanlarından data toplanabilir.
dundas Unlu Men. 310,000 3.525 67.1 Raymond James -160,000 3.509 -34
Yatirim Finansman 35,880 3.513 7.8 Is Yatirim -74,430 3.534 -16.1 0
Tekstil Men. 18,800 3.530 4.1 Tacirler Men. -38,253 3.526 -8.3 0
Deger Menkul 18,500 3.520 4.0 Deniz Yatirim -20,007 3.534 -4.3 0
Ataonline Men. 15,643 3.438 3.4 Yapi Kredi Yat. -18,214 3.531 -3.9 0
diger 63,357 13.7 Diger -151,276 -32.7
tanyelbaysal
12-10-2005, 13:06
dus tahtada 2 gündür benimde dikkatimi çekiyor bu fonda sattığına göre alan gerçek yabancı
Alacaklar tabi... GMYO'larda iskontolu bir şey kalmadı. MYO'larda da 3-5 kağıt var %20 üstü. Yüksek hacimli sadece İŞYAT var. İskontocunun tek adresi İŞYAT.
tanyelbaysal
13-10-2005, 00:26
yok ben kararverdim işyatırım çıkamadan bu kağıt düşecek korkarım burası ve geçemediği .3.56 meşhur cin seddide yılın zirvesi
Endeks düşüyor... Tamam. İşyat'ta düşüyor. Oda tamam. Amma ve lakin şu anda 2005 endeks zirvesi oluşmuş ise İŞYAT'ın önü on kere açılır. 1 yıldır endeks aheste aheste çıktı. Ben geçen seneden beri takipteydim mayısta girdim kağıda. Defansif bir strateji oluşturmaya çalışırken, uzun vadeli yükseliş trendlerinin sonunda ve geri çekilme döneminin başlarında iskontolu MYO'ların endeks ile ters korelasyon oluşturduğunu farkettim. Esasında 1 yıldır endeksin konsolidasyon bölgesi oluşturması ihtimalinin ağır bastığını düşünüyorsum ve fakat olmadı. Yüksek iskontolu MYO'lar genel çıkış trendinin sonunda yapacakları yaparlar. 97 ve 2000 yılında yaşananlar en azından bu yaklaşımı doğrular. Eğer çıkış bitti ise + yılın son çeyreği= MYO sezonuna girmişsek ben derim ki:
İŞYAT iyi bir numara yapacak...
tanyelbaysal
13-10-2005, 11:37
sayın hbice ben endeksin artıkbirzirve bulduğunu ve bu noktadan sonra konsalide olacağınoktaya kadar ara sıra tepiler vererek düşeceğinidüşünmekteyim her ne kadar nakit oranı %60larda olsadaeğer endeks bu noktaya çok uzak biryerde konsalide olursa mesela 24000 lerde o zaman işyat bence zirvesindedir .ancak 30000 ve üstünde tutunacaksa umarımve inanıyorum prim potonsayili taşımaktadır
13 Oct 2005 18:02
YENİLEME 2-Vakıfbank Pazartesi ön pazarlama çalışmasıyla halka arzı başlatacak
(Haberin detayları ilk paragraftan itibaren yer alıyor)
LONDRA, 13 Ekim (Reuters) - Vakıfbank'a yakın kaynaklar, bankanın halka arzı için belirlenen global koordinatör bankaların Pazartesi günü bankanın yüzde 21.89 hissesinin halka arzı için ön pazarlama çalışmalarına başlayacağını belirttiler.
Kaynaklar, bankanın Kasım ayında tamamlanması beklenen halka arzında tutarın 1 milyar doları aşmasının beklendiğini söylediler. Vakıfbank ise bu konuda herhangi bir yorum yapmadı.
Reuters'ın halka arza yakın başka kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Pazartesi günü bankanın halka arzı için uluslararası piyasalara yönelik bir tanıtım ve ön bilgilendirme çalışmasının başlatılacak.
Bankanın halka arzında global koordinatör olarak JP Morgan, UBS ve EFG İstanbul, yurtiçi konsorsiyum lideri olarak da İş Yatırım görevlendirildi.
Bedelli sermaye artırımı yöntemiyle halka satılacak kısım 279 milyon YTL nominal, ortak satışı yöntemiyle satılacak kısım ise 1 milyon YTL nominal değerde olmak üzere, toplam halka arz edilecek miktar 280 milyon YTL nominal değerde olacak.
Özel sermayeli kamu bankası olan Vakıfbank Ağustos ayı sonunda halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na ve hisselerin işlem görmesi için de İMKB'ye başvurdu. Bankanın ödenmiş sermayesi halka arzla 1 milyar YTL'den 1.279 milyar YTL'ye çıkarılacak.
Eylül ayında halka arza ilişkin yapılan toplantıda verilen bilgiye göre, Vakıfbank'ın halka açılması planlanan yüzde 21.89'luk kısmın yüzde 21.81'lik bölümü yeni ihraç edilecek D grubu hisse senetlerinin satışı yöntemiyle, yüzde 0.08'lik kısım ise mevcut ortaklardan Vakıfbank Memur ve Hizmetlileri Emekli ve Sağlık Yardım Sandığı Vakfı'na ait hisselerin satışı yöntemiyle gerçekleştirilecek.
IMF'ye verilen son niyet mektubunda, Vakıfbank'taki özel sektör payını artırmaya ve sermaye tabanını genişletmeye yönelik ilk halka arzın bu yıl sonuna kadar yapılması yapısal kriter olarak belirlenmişti.
Vakıfbank'ın hisselerinin yüzde 74.76'sı Vakıflar Genel Müdürlüğü, yüzde 0.24'ü mülhak vakıflar, yüzde 24.89'u Emekli Sandığı ve Yardımlaşma Vakfı, yüzde 0.11'i ise diğer gerçek ve hükmü şahıslara ait bulunuyor.
Vakıfbank'ın aktif büyüklüğü 30 Haziran 2005 itibariyle yıllık bazda yüzde 47 artışla 28.72 milyar YTL'ye, öz kaynakları ise yüzde 96 artışla 2.26 milyar YTL'ye yükseldi.
((Haberi Yazan Hümeyra Pamuk, humeyra.pamuk@reuters.com; Redaksiyon Aslı Kandemir, Reuters Messaging: humeyra.pamuk.reuters.com@reuters.net; İstanbul Haber Merkezi, 0212-350 7000, faks 0212-350 7005-06))
--------------------------------------------------------------------------------
[TS] [DNP] [TR] [BNK] [IPO] [WIN] [FIN] [LTR] [RTRS]
© Copyright Reuters Limited 2001. All rights reserved. Reuters content is the intellectual property
of Reuters Limited. Any copying, re-publication or re-distribution of Reuters content, including by
cacheing, framing or similar means, is expressly prohibited without prior written consent of Reuters.
The provision of this service is subject to the Reuters Terms and Conditions and its limitation of
liability. Without prejudice of the content of the Reuters Terms and Conditions, neither Reuters
nor any information provider will be liable for any loss or damage arising from errors, delays or
interruptions in the service.
starsailer
13-10-2005, 19:50
bu ara iyi haberler ilgili kağıtlara iyi gelmiyo pek..:(
İŞYAT 1 yıldır dinlenmede endesksin çıkmasına rağmen. Ben iyi görüyorum kağıdı. Endeks nereye düşer? 35500*0,681267(Yanlış hatırlmıyosam) 25000 buradan çıktı herhalde kolay bir seviye değil yatırımcılar arasında uzlaşma yaratcak faktörler yukarı yönlü olmadığı gibi aşağısı içinde yok. Beklenti bitti. Ama düşüş sert değil. Şu anda müzakerelere başlamış bir Türkiye var. Onun için 98, 2000-2001, 94, 91 düşüşlerine pek benzeyecek bir düşüş oluşamıyor. Kaldı ki faizlerin düşüşü YTL'yi güçlendiriyor. Enflasyon düşüyor. Gayrimenkul ve borsa dışında pek bir hareket sahası kalmadı.
2000 tepesi ve aşağo trende odaklanalım. Global arenada venture kapital yani NASDAQ çöküşü ile emerging marketlerin terkedildiği günler. Bankalar krizi kapıda. Depremin yaraları yeni sarılıyor. AB ile ilişkiler temkinli iyimserlik çerçevesinde. Daha katılım ortaklılğı belgesi bile ortalıkta yok. Koalisyon hükümetimiz var işler biraz yavaş ilerliyor. Çıpalı sistem var. IMF'den para bekleniyor. Ama geciktikçe gecikiyor.Ve eflasyon 10'un üstünde insanlar sudan çıkmış balık gibi adapte olmaya çalışıyorlar. Ama endeks 3.5 Centi görüp 2 centlere doğru çekiliyor. Çekilme kasımda kriz sinaylleri ortaya çıkmasa muhtemel tepkisini vermek üzere...
Yıl 2005, Endeks 2,7 dolardan geri dönmüş. Borsa yabancıların hakimiyetinde. Dünyayı sarmış bir gayrimenkul ve emtia piyasaları çılgınlığı var. Türkiye müzakerelere başlamış. USD 1.35 Enflasyon 10 altı ve insanlar adapte olmuş durumda. Ve bence hepsinden önemlisi insanlar 98'den beri uzun vadeli düşünmeye başlamışlar. Önlerini gördüklerini hissediyorlar. Gerek ihracat gerek turizm patlama yapmış durumda. Türkiye yatırımcılar için cazip bir yatırım mecrası.
İşte bütün soruların başlangıç noktasındayız. Hisseleri sattım ne yapacam? Daha da enterasanı MYOlar bir zaman makinesine dönüştü? İŞYAT yanılmıyosam 20.000 endekste BPD ile kapanışımız eşitleniyor. O halde endeks en son Ağustos 2004'te 20000 leri görmüş ise şu anda İŞYAT almak demek geçen sene Ağustos fiyatından hisse almak gibi bir şey.
Valla ben tutuyorum. Primli hale gelmeden de satmam diyorum. Saygılar sunuyorum
bende nerdeyse 1 senedir tutuyorum karı görmeden satmaya niyetim yok ama gidişat...................!!!!
uzunvadeci
14-10-2005, 11:03
Sakin olun arkadaşlar.
YKRYO için çağrı geldi.KOÇ/İTALYAN ortaklığı 13.10.2005 Tarihinde SPK'na başvurdu ve çağrı fiyatı BPD'den az olamaz.
YKRYO'nın çağrı fiyatının BPD'den gerçekleşmesi,yüksek iskontolarla işlem gören AKYO,ECBYO ve İŞYAT'ın fiyatlarını tetikleyecektir.
1 Yildir Bekledİm Bu Kagit BoŞ Neden Vakifbank Halka Arz Olurken Vakif Kagitlarina Yatirip Daha Cok Kazanmayim Ben Ciktim Bugun 1000+1000+1000 3.38 Sİzlere Bol KazanÇ Daha Sonra Coca Cola Halka Arzinda BuluŞmak Üzre.......
Bİ Çikabİlsem , Bİ Çikabİlsemmm Ahhhhhhhhh
1-Endeks relatif grafik 200 basit harketli ortalmayı dün yukarı kesti.
2-Endeks relatif volatilite 40 günlükte yukarı döndü, 150 günlükte rounding bottom.
3-Volume osilatörleri pozitif.
Tüm sistemler nominal.
Çok dikkat çekici olan volatilitenin buralara endeks bazı9nda da gelmiş olması. Niye? Son yıllarda sürekli düşen volatilite YTL bazında arındırılamaz ama Endeks bazında arındırılmış oldu.
SONUÇ: Volatilite kısa vadeli yukarı döndü, uzun vadeli yukarı dönmek üzere. Volatilite muhtemelen artacak, ancak trend yönünde + olması ve iskontosu en yüksek MYO'dan bahsediyo oluşumuz volatilite artışını9n yukarı sert bir hareketi getireceğini ummamıza neden oluyor.
May the force be with İSYAT.
Bu arada 0.11 endeks yaptık dün. Endeks relatifte güzel bir olay. Uzun vadeli basit m.a. cross over endeks relatif 100/185 simple m.a. al verdi. Yani 3.11.2004'ten beri satta olan sistem dün ala geçti. 1 yıldır satta idi.
SONUÇ: Endeks relatif görüntü fazlası ile olumlu. Güzel bir trendin başında olma ihtimalimiz yüksek. İŞYAT ekim-kasım-aralık ve ocak ayında bir ralli yapabilir mi? ihtimal var. Bunu absolute'a rağmen yapabilir mi? Yapsa hedefi neresi olur? Ve hepsi,nden önemlisi endeks ne yapar? Ve bunlar bir yana biz kimiz nereen geliyoruz nereye gidiyoruz? Mutluluk nedir? Sorularına cevap aramaya devam edeceğim.
tanyelbaysal
16-10-2005, 00:57
Bu arada 0.11 endeks yaptık dün. Endeks relatifte güzel bir olay. Uzun vadeli basit m.a. cross over endeks relatif 100/185 simple m.a. al verdi. Yani 3.11.2004'ten beri satta olan sistem dün ala geçti. 1 yıldır satta idi.
SONUÇ: Endeks relatif görüntü fazlası ile olumlu. Güzel bir trendin başında olma ihtimalimiz yüksek. İŞYAT ekim-kasım-aralık ve ocak ayında bir ralli yapabilir mi? ihtimal var. Bunu absolute'a rağmen yapabilir mi? Yapsa hedefi neresi olur? Ve hepsi,nden önemlisi endeks ne yapar? Ve bunlar bir yana biz kimiz nereen geliyoruz nereye gidiyoruz? Mutluluk nedir? Sorularına cevap aramaya devam edeceğim.
ya hoca mesajın sonu aristonun gece yarısı rüyası gibi olmuş.eline sağlık.gecenin bu saatinde suratımda tebessüm yarattığın için
tanyelbaysal
16-10-2005, 02:35
valla absolut ne yapar bilmem ama onun dışındaki yabancı takası sürekli artmak ve %15 seviyesine ulaşmış bulunmakta bu adamlar devamlı al sat yaptığına göre birileri alıp kenara atıyor.yabancı alıyorsa boşuna almaz
Mutluluk kimisi için İŞYAT'ın 5000 olmasıdır. Kimisi için zararını kapatıp 4000'lerden çıkmaktır. Kimisi için endeksi yenmek endeksten çok kazanmaktır. Kimisi için kaybetmek acı çekmek ve bu acıyla varlığını tanımlamaktır. Kimisi için ise İŞYAT'la baymış hayatını tanımadığı ama daha volatil kağıtlar ile shift etmektir. Kimisi için satmak, daha düşük fiyattan geri koymaktır. Gördüğünüz gibi mutluluk herkes için farklı anlamlar ve buna bağlı olarak farklı hareketler içerebilir. Benim nutluluk tanımım ise İŞYAT'i hep söylediğim gibi 10-20% primli satmak ve hatta mümkünse bir kaç yıl borsadan uzak durmak ama teknik analize devam etmektir.
Bu arada Sn. Tanselbaysal, Sn.Tsalcı, Sn.Uzunvadeci ve forum katılımcılarının paylaştığı bilgi, belge,teknik analiz yaklaşımları bence bu forumu çok güzel, yapıcı ve faydalı bir platform haline getirmiş durumda. Bundan 10 yıl önce bunlar hayaldi. Bunun gerçekleşmiş olmasını görmek çok güzel.
**isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Absolute Capital Management
**isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Absolute Capital
Management Limited Den Gelen Yazi: Is Yatirimortakligi A.s. Hisse Senetleri
Ile Ilgili Olarak Yatirim Muduru/danismani (absolute Capital Management
Holdings Limited) Tarafindan 14/10/2005 14/10/2005 Tarihleri Arasinda 3,36/3,38
Fiyat Araligindan European Catalyst Fund Namina 158,184 Adet Alis Islemi
Yapildigi Duyurulmustur. ***isyat***
gecekurdu
18-10-2005, 01:09
9 aylık karı ne olur ?
Bilen var mı ?
Ne ne kadar fiyatı etkiler sizce.
gecekurdu
19-10-2005, 19:59
9 alık karı ne olur ?
Bilen var mı?
Ne ne kadar fiyatını etkiler sizce.
Endeks bazında pek yara almadık. Önemli olan genel çıkış beklentisinin azalması, 2003'den beri devam eden boğa piyasasının sonlarında olabileceğimiz gerçeği. YATAYA girebilir endeks. Bu halde İŞYAT'ın önü açılır. Teknik görünüm gayet güzel. Ben inanıyorum İŞYAT'a.
inanmak tabiki lazım ama hissenin göstermiş olduğu perfonmasada bakmak lazım.
Guclu gorunuyor. Ama odunde bir engel mevcut. Eger gecemez ve trendi kirar ise stoplamak lazim. Yoksa ilk durak 2.90 olur..
gecekurdu
20-10-2005, 22:08
Allah aşkına bırakın şu trendi de 9 aylık karını söyleyin ?
Yok mu bi bilen yoksa ben mi diyem : ))
Desperado
20-10-2005, 22:11
Guclu gorunuyor. Ama odunde bir engel mevcut. Eger gecemez ve trendi kirar ise stoplamak lazim. Yoksa ilk durak 2.90 olur..
:tamam:
Allah aşkına bırakın şu trendi de 9 aylık karını söyleyin ?
Yok mu bi bilen yoksa ben mi diyem : ))
6 aylık karı üzerinden bile 12.27 (yatırım ortaklıkları sektör f/k oranı) f/k oranı üzerinden olması gerekn fiyatı 4.61 e denk geliyor. Geçen sene 6 aylıktan 9 aylığa 13 trilyon civarında kar yarat yaratmış. Bu sene de en azından geçen senenin aynısı olsa 24 trilyon civarında kar açıklar. Bu da aynı f/k oranı üzerinden fiyatı e denk gelir. Kaldı ki, bu sene İMKB nin performansı oldukça iyi olduğundan, yatırım ortaklıklarının portföylerindeki hisselerin de değr artışları dikkate alındığında, ben 9 aylığında ödenmeiş sermayesinden daha fazla kar açıklayabileceğini düşünüyorum.
NOT: Yazdıklarım tamamen kendi görüşüm olup, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Dolayısıyla, kimsenin yatırım kararlarını etkilemesin.
stocker85
21-10-2005, 17:45
bu yo lar ne zaman gidecek..
bunu dememizi bekliyolardı galiba dedik işte Valla yeminle bende şu an yo yok(olmayacağı anlamına gelmez :gulen: götürün artık ben sıkıldım yaw :)
gecekurdu
21-10-2005, 20:15
6 aylık karı üzerinden bile 12.27 (yatırım ortaklıkları sektör f/k oranı) f/k oranı üzerinden olması gerekn fiyatı 4.61 e denk geliyor. Geçen sene 6 aylıktan 9 aylığa 13 trilyon civarında kar yarat yaratmış. Bu sene de en azından geçen senenin aynısı olsa 24 trilyon civarında kar açıklar. Bu da aynı f/k oranı üzerinden fiyatı e denk gelir. Kaldı ki, bu sene İMKB nin performansı oldukça iyi olduğundan, yatırım ortaklıklarının portföylerindeki hisselerin de değr artışları dikkate alındığında, ben 9 aylığında ödenmeiş sermayesinden daha fazla kar açıklayabileceğini düşünüyorum.
NOT: Yazdıklarım tamamen kendi görüşüm olup, yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Dolayısıyla, kimsenin yatırım kararlarını etkilemesin.
Bravo üstat. Bir kaç birim üstünde kar gelecek:tamam:
Şu mutluyu bi devireyim:düsün:
Gelcem:gulen:
Burada yazdıklarım ki, aksi söylenirse inkar ederim kesinlikle yatırım amaçlı tavsiye niteliği taşımamaktadır.
Endeks relatif'te günlük hareketler tabanlı bir volatilite tanımında en az volatil kağıtlar:
Doğan Holding, Vestel, Akyo, Beko, Tirekutsan, Sarkusyan ve Bekodan sonra İŞYAT var. İlk 8'de. IMKB Tüm'de explore ettim. Volatilitenin İŞYAT'ta tarihi dip seviyesi oluşturduğunu ve uzun vadede rounding bottom'ı oluşturduğunu belirtmiştim. Yani kağıttaki bayıcılğın hat safhada olması ABsolute faktörü tekniğe bu şekilde yansıyor. Ama bu volatilite seviyeri bence yukarı doğru döner. İşlem hacmi geçen hafta düştü. Sanırım bir yön yavaş yavaş ortaya çıkacak. EKİM HALA BİTMEDİ. Ben ŞLYAT'tan umutluyum.
Valla ArkadaŞlar Bekle Bekle Nereye Kadar Ben Çiktim Bu KaĞittan
TSKB Menkul yüzbin, yüzbin çekiyor. Bugün de kemiksiz 100.000 almış. Önceki gün de aynı şekilde 100.000 almıştı.
işyatırım uyuz etti bekliyenleri....Hadi be yeter uyuttuğun milleti..........
gecekurdu
24-10-2005, 21:47
vakıfbank , Selçuk Ecza Deposu ve Cola arzları İş Yatırım da. Aslında İş Y.O ile hiç alakası yok ama moral destek olayı var tabii:tamam:
9 aylık karını ne zaman açıklamak zorunda.
Hayır:) Tarih verebilecek var mı?
Yazdıklarım tamamen kişisel şahsi görüşüm olup yatırım amaçlı tavsiye niteliği taşımamaktadır.
sn.HBICE
sizin umudunuz da bitmedi gitti su isyata, ben de girdim, baktim herkes umutlu, cikacak diyor, girmez olaydim, ne agir kagitmis kardesim bu boyle, hasta etti valla...saticam kurtulucam, olmicak boyle...
sn.SBLK
Hiç bir şey sağlığınız kadar önemli olamaz. Diğer yandan satsanızda Absolute alır merak etmeyin.
Sürekli fotumda yazıyorum, volatilite çok düşük. Endeks TÜm'de en az volatil 8 içinde. Sn. SBLK şu anki durumunuz temel açıklaması sanırım düşük volatilite sendromu.
Ayrıca bir kağıda kızmak sinirlenmek, ya da beklentiler gerçekleşmeyince başkalarına topu atmak çocukça bir şey. Amatörce diyelim. Ben size alın dedim mi? Siz bir şey kazansanız bana faydası var mı?
Yani sonunda konuşturacaksınız beni. Bu forumda bir kağıtla ilgili kimseler görüşlerini bilgilerini paylaşırlar... Kimse yok al yok sat demez dese de herkesin temyiz kudreti var, yoğurdu yiyişi var. Ama arada sizin gibi uyanık arkadaşlar çıkar zarar ettim yok kar edemedim senin yüzünden gibisinden konuşular. Nedir yani?
sn.HBICE,
bi yaraniz var da o yuzden mi bunca gocundunuz? bensadece sizin umutlarinizdan dem vurmustum oysaki, ama siz, cocukca, amatorce gibi birtakim sozler sarfediyorsunuz, ustelik yazdiklariniz arasinda ' alin bu kagidi, alinir bu kagit'