View Full Version : ISYAT İş Yat. Ort.
simdi colanın arzı...yazcılar, efes ,isyat,altenatif in turevlerine dogrudan yarıyor gibi...yanlış mı anladım.
Bu arada, BOVESPA söylediğim saatlerde 36.000 üstüne çıkmıştı, ama o günü 36.000 altında kapattı, hala da 36.000 üstüne çıkamamış durumdadır.
Coca Cola'nın halka arzına (hem de güçlenmiş bir şirket olarak) çok sevindim.
IS YATIRIM MENKUL DEGERLER'in yapacağı bu halka arzda kendi değerlemeleri sonucu CCI'ın getiri potansiyelinden en çok yararlanabilecek şirketlerden birisi de IS YATIRIM ORTAKLIĞI olacaktır.
Zamanlama da bana çok uyar, Şubat güzel bir zaman. Bedelsiz de Nisan olursa, yeme de yanında yat : ISYAT
Tabi bu durumu fırsata çevirebilecek akıllı bir spek, ya da manip :) çıkarsa ortaya...
Çıkmaz ise, bedelsizimizi ya da en kötü %20 temettümüzü alır yolumuza devam ederiz.
Zone
onurmete
14-01-2006, 04:05
işyat vergiye takılıyor mu? yo olmasına rağmen...:cool:
yooo takılmıyor...
Yatırım Ortaklıkları zaten para piyasası enstrumanları alıp satıyorlar, bunların kazanç vergisi de otomatik alındığı için (artık hisse senedinin de alınıyor), bir de biz vergisi verilmiş kazancın çifte vergisini vermeyeceğiz.
uzunvadeci
15-01-2006, 10:04
İŞYAT'ın önümüzdeki hafta nasıl bir performans göstermesini bekliyorsunuz?
Tatil dolayısyla uzak kalmıştık arkadaşlar,cola haberi ilac gibi geldi ama vereceği tepki önemli tabi...sıra bizde:)
Robin_Hood
15-01-2006, 21:55
'Coca Cola'nın halka arzı için çalışmıyoruz'
Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Coca Cola İçecek'in halka arzının yenilenmesi konusunda ne alınmış bir karar ne de başlatılmış bir çalışma olduğunu açıkladı. 13 Ocak 2005 tarihli Sabah Gazetesi'nde Coca Cola İçecek halka arzının şubat ayı sonunda yenileneceğine yönelik yayınlanan haberin asılsız olduğunu belirten Özilhan, bu konuda İş Yatırım'a verilmiş bir görev olmadığını halka arzın şubat ayında yapılması için bir çalışmanın da söz konusu olmadığını bildirdi
HAYDA:(
Bu haber geçen senenin arkadaşım.
pardon robin hood dalgınlığıma geldi.bu arada cola arz haberine nerden ulaşabilirim?
İŞYAT'ın önümüzdeki hafta nasıl bir performans göstermesini bekliyorsunuz?
Sayın uzunvadeci,
nacizane beklentimi aktaracağım :
Daha önceki söylemlerime çatışıyor görünse bile dikkatli olanlar için asla çatışmıyor olduğunu iddia etmekteyim :
Ben ISYAT kadar hantal ve endeks asalağı kağıt görmediğim için, endeks harici kendi başına bir hareket beklemiyorum kendilerinden.
CCI arzı biraz daha netleşince, geçen yıllara ait karlılığı ne yapacağı biraz daha netleşince çok farklı davranışlar bekliyorum bu doğru.
Ama o zamana kadar, aaa endeks hareket etmiş, pay değerim yükselmiş ben de hareket edeyim bari deyip, kıçını kaldırıp 3-5 kademe hareket edip oturuyor
(biliyorum 2 küsür ytl'den buraya gelmiş kağıt için biraz haksızlık ediyor gibi görünebilirim)
şirket o kadar iyi portföy yönetiyor ki, uzun vadeli YO alacaksan bu kağıdı almayıp başkasını almak biraz enteresan kaçıyor.
Spekülatif amaçlı alımlardan bahsetmiyorum tabi, kısa zamanda kar hissesi olmaktan çıktı bu meret ....
Durum böyle olunca, günün birinde değerini birileri görecek anlayacak diye, paramın 1/4'ünü bu hissede tutuyorum. (neyse ben de dolmuşum bayağıca..)
herneyse, söylemek istediğim şudur, tarihi direncinde, burayı geçmesi asla kolay değil, yeterince dinlendi. IMKB'de bu ay içinde hareketlilik olacağını düşünüyorum, o nedenle bizimki (diğer 2 nedeni devreye girmezse), ya yukarı iyi bir hacim yapacak, ya da aşağı gidip, 3-4 hafta dinlenecek.
Tabi bu arada endeks aşağı gitmeye görsün, bizimki aşağı inen endekste, onun hızını 2'ye katlama rekortmeni olduğu için, bütün hünerlerini gösterebilir.
Zone
ya aşağı ya yukarı gider diyerek çok ciddiyim aslında (başka yapacak birşeyi var, önceki 1-2 haftadaki gibi sabite yakın durmak)
ama beklentilerim, bu hafta endeks de yukarı gidecek, ISYAT da tarihi direncini bi zahmet geçmek zorunda kalacak.
Zone
Sayın Dr. Yaşar Erdinç'in yorumlarını ben keyifle okurum, bilenler okuyorlardır, ama merak edenler için tavsiye ederim :
http://www.drerdinc.net/index.asp?sayfa=yorum&konu=piyasa&tarih=15.01.2006
Not : aynı keyifi almayan arkadaşlarım da vardır, ama ben kendisinin analitik bakış açısına hayranım.
Zone
temennim ve icimden gecen odur ki bu hafta gecen yıl yapmadığı tavan yapmasi
en azindan 1 tanecik tavan
tavandan vazgeçtik endex rekor kırarken düşmese... bu ne ya...verem etti...
bana öyle geliyor ki; şirketleri araştırarak, analiz ederek boşuna kafa yoruyoruz. bunun yerine zar atıp hisse seçsek daha isabetli olurdu herhalde...
işyat... adı üstünde... yat yat yat...
bravo bu keğadı bu fiyatta tutanlara..başarı gerektirir...
rj ile isyat ilk seans da satıcı keğatta...
her endeks yükselişinde veriyorlar...
bu kadar az lot satışla tutuyorlar ya en garibi bu .............
gerçekten bezdiriyor.asagir in dediği gibi zar atıp senet almak daha mantıklı.
endexe bak hisseye bak... acaba birileri bize gıcık oluyor da o nedenle mi hisseyi özellikle düşürüyorlar...
endexe bak hisseye bak... acaba birileri bize gıcık oluyor da o nedenle mi hisseyi özellikle düşürüyorlar...
evet sanırım öyle oluyor.
gerçi bugün neredeyse tüm YO'lar oldukça düştü, o nedenle ortalamadan daha az düşen bir YO oldu. (hatta düşmedi sonunda 4.48 kapattı)
neyse ben artık çok iştahlı konuşmayabilirim bundan sonra.
ATLAS da var elimde (buna göre çok daha az), onda da pek iştahlıydım, ama günümü gösterdiler.
hadi bakalım hayırlısı...
Bu arada İş yatırım 78.000, Raymond James 39.000 lot satmış.
Raymondta günlükçü oldu artık çıkara çıkara bitiremedi elindeki işyatları.Bugun y.o lardaki düşüşün nedenini bilen varmı?
_zamazingo_
16-01-2006, 21:48
*öncelikle bu topicteki arkadaşları selamlıyorum,
*İş Yatırım Ortaklığı ile ilgili olarak temel veriler önceki yazılarda da incelendiği üzre hep olumlu. Temeli sağlam bir senet
** Teknik olarak iyice sıkıştığını görüyoruz senedin. orta vadeli yükseliş kanalında bir bozulma yok, tarihi direnci olan 4.5 seviyelerini geçemediği görülüyor. trendin sonlanacağına dair herhangi bir formasyon mevcut değil, senet, ortalama günlük işlem hacmi olan 2,978,549 ytl civarında işlem görüyor. 12 günlük ortalaması olan 4.45 in üstünde,
*** Hissedeki bu sıkışıklık yüksek bir hacimle yukarı doğru kırılabilir. 4.5 direnci bugünkü işlem hacminin en az 4 katı kadar bi hacimle kırılmalı.
**** Endeks aşağı salınırsa, işyat ne olur asıl soru budur
eğer endeksle beraber işyatta da bir düşüş olur ve ortalama işlem hacmi geçilmezse bunu dikkate almamak gerekir diye düşünüyorum ama endeks yükselişine ayak uydurmayan işyat düşüşe de ayak uydurmayacaktır.
***** Bir de takaslara baktığımızda Sınai Kalkınma Bankasının takip edilmesi düşüncesindeyim, işyatırım hissenin çıkışına izin vermiyor. Raymond Jamesde pek hisse kalmadı. bir de bir komple teorisi olarak sınai kal. bank. malların yabancının olma olasılığı var mı? bence olabilir çünkü yabancı takasının %67 lerde (son durumu nedir bilmiyorum) olduğu bir borsada işyat gibi güzide bir senette hiç mi yabancı olmaz, belkide R.J: satarken yabancı çıktı izlenimi veriyorlardır.
******Sonuç olarak sıkışıklık bitmek üzere ama unutmamak gerekir ki hisse aşağı da salınabilir (bence hacimsiz). Bu şekilde belkide son kez KY düşürülebilir.
*******Temel veriler ışığında hisse hakettiği yere ulaşacaktır.
saygılarımla
Şaka gibi... Daha doğrusu 1997 gibi...
"3 kuruşla nasıl bir kağıt maymun edilir" eğitimini aldık sağolsunlar.
"Teknik analiz yalanı", "ıraksamaların dünyasından", "mantık dışı dünya"... Ne dersen o!!!
Endeks bazında hazirandan beri kazandıklarımız uçup gitti. Amatörler bir daha galip gelirken, çalışanlar uğraşanlar bir darbe daha aldı. En derin MYO bu. 3 kuruş yetti. Arttı bile.
Her neyse aşağı sarkarsa ben ne yapacağımı daha önce anlatmıştım. Aşağı sarkabilceğini sanmıyorum ama...
Yahu bir an yanlış hissedemiyim diye düşünmeye başladım İŞC uctukca ucuyor grafları deliyor bizim ki piyasa defterinin altında hareket yok... inadım inat bekliyorum..
İşc de de bekledim bekledim vede satttım 6.00 lardan şu hale bak biz sattık hisse uçtu..bunda da satsak bu uçarya şimdi.. (sakın sat demeyin..)
Birde CC arzı bekleniyor deniyor, etkisi ne olur anlayamadım, işyat Vakıfın satışında baş aktör değilmiydi koskoca vakıfbank pazarlandı hareket olmadı da cc arzından mı olacak anlamadım.. olsa olsa işc de olur cc arzıyla ne alaka ise :)
....bir de bir komple teorisi olarak.....
Komple teorisi degil, komplo teorisi...
_zamazingo_
17-01-2006, 14:52
Doğru, bir yazım hatası olmuş; rakam ın "rakkam" olmadığı gibi...
endexe göre bile hareket edemiyor.ne bu y.o lardaki satış baskısı?
sanki bir oyuna hazırlanılıyor gibi bir his var içimde...şirketin sermayesinden fazla karı var. bunu bize kuzu kuzu yedirirler mi acaba...? (gerçekten içimde garip bir his var...bazı arkadaşlar kızacak ama çeketi de satıp yatırmayı düşünüyorum...umarım geç kalmam...)
üç perdeli oyun bu...
1. perde iştahla al..
2.perde sıkıl ve inat et...
3.perde kız ve terk et...
sonperde:hisse tavan tavan...
Kaç zamandır endexin altındayız bu kadarda bezdirilmez ama.
merhabalar, ISYAT'ın pay değeri 5.40 olmuş. (ya bugün sabah itibariyle, ya da bugünkü seans da dahil emin değilim)
hisse 4.40'da, pay değeri 5.40'da. hadi hayırlısı
Polarized Fractal Efficiency henüz çıkışında problemler başgöstermiyor diyor, bilginiz olsun.
http://img376.imageshack.us/img376/4563/isyat170120066zq.png
Zone
seanslık grafikte ise, aynı PFE, başka şeyler söylüyor. O nedenle hepimizin bildiği gibi parametreleri değiştirince bile grafik değişebilir.
Ben default değerini 14,3 kullanıyorum PFE'nin.
http://img42.imageshack.us/img42/5803/isyat17012006seanslik9pw.png
borsa 65.000 olunca ISYAT hareketi başlar artık, kaçırmayalım :)
biran önce 65.000 olsun da bizimkinin hareketi başlasın bari :)
Zone
son birşey daha, bence ISYAT şu anda çok pahalı.
elindeki (5.40 pay değerli) hisseleri satmaya kalksa, sattıkça hisselerin fiyatı düşeceği için, 4.00 pay değerine falan anca satmış olacaktır, o nedenle 4.44 bu hisse için çok pahalı gibi geliyor bana. (tabi bonolarını falan da satacak)
hem her an borsa tepetaklak olup, pay değeri 1-2 liraya düşebilir. o zaman ne yapacağız ???
çok riskli bu işler çok...
hacim hep aynı böle bi yere varamayız.
İşyat 2005'te tosba idi. 2006'da endeks bazında tosbalıktan çıktı. Bu hiç olmaz ise içimi rahatlattı. Sert hareket yapabilme kabiliyetleri geri geliyor. Bu şimdilik aşağı doğru idi. Endeks bazında %30 civarında bir yükseliş bekliyorum.
Sorun işyatta değil, sorun ciddi anlamda borsada. Bu abuk sabuk yükseliş aynen 23-24-27 Ocak 1997'de yaşanan yükselişi hatırlatıyor bana. En çok kazananlar ve kaybedenlere bakın, düşen çıkan endeksine bakın tuhaflık var. Neyse hatırlayanlar o günlerin ardınan İŞYAT'ın nasıl coştuğunu hatırlarlar. Yada 17 Ocak 2000 sonrası. Yine benzer.
Enteresan günler, talep az, ışık hızında boğa piyasası.... Artık 3,5 centteyiz neredeyse. %20'ye yakın iskonto??????????????????????????????????????????? ????????????????????????????????????? Vergi avantajı... Çok derin bir ıraksamanın içindeyiz.
Başlayacağız bir yerlerden. 14 ayda endeks bazında %50 kayıp var. Son endeks çıkışı endeks bazında 6 aydır kazanılanları aldı götürdü. Bu böyle gidemez. Akıl var mantık var.
SunShine
18-01-2006, 12:44
Çok derin bir ıraksamanın içindeyiz.
Bu dediğiniz ne anlama geliyor tam çözemedim.
Ama herneyse beni çok da fazla ilgilendirmiyor.
Ama size yine bir kaç sözüm olacak.
Epey bir zamandır buraya grafikler koydum, size bazı şeyler yazdım.
Ama ısrarla, kendi bildiğinizin (ya da inandığınızın) doğru olduğunu (ya da olması gerektiğini) ima edercesine yazılar yazdınız.
Burada fikir al ver yapmak lazım.
Siz ne yaptınız.
"Fikrimi al, fikrimde olana kal, fikrimde olmayanla dalga geç."
Umarım bu topikten kazanımlarınız olmuştur.
Bu topikteki ilk yazılarınıza bakarak, bu hisseden son bir yıl içerisinde 100% kazanmış olabileceğinizi çıkardım.
Ama buna rağmen (bu ne doyumsuzluktur ki) hala, arabayı satıp bu hisseye girmeye kalktınız.
Üstüne üstlük bunu da burada genel'e açık olarak yazdınız.
Keşke, "bu SunShine da belki bir şeyler biliyordur" diyip de, benimle alay edercesine adımı imzanıza yazmasaydınız. Bu hisseye de hayvan isimleriyle hitap etmeseydiniz.
Neyse..
Umarım arabanıza alıcı çıkmamıştır.
SunShine der ki; "bir şey parasıyla borsaya girmeyin."
Ve SunShine bu hisseye bir gün yine girecektir. Ama beklediği yerden.;)
Saygılarımla.
İşyat son günlerdeki yükselişte (son 2 gün)bayağı bi çıktıya onun için şimdi düşüşe öncülük ediyor:gulen:
bence teknik temel hikaye kalıyor birilerinin canı isteyince yani zamanı gelince işyat çıkacak o zamanda biz bak hisse ucuzdu ondan çıktı felan diyeceğiz.yani temennim o. ne pahalı hisseler var çıkmaya devam eden?
Endekse karşı kafayı kaldırdık en sonunda... Nispeten yükselen işlem hacmi ile. Umarım devamı gelir. Tabi YTL'de yükselen hacim ayı gürültüsü olarak algılanabilir. SOn aylar teknik analiz açısından kendi adıma oldukça verimli geçti. Bunda en etkili olan şey İŞYAT'ın yavaşlığı oldu. Kendi adıma güzel kazınımlardır.
Müzakere tarihi aldık, borsa düşmedi, kuş gribi şu bu borsa düşmedi, bugün düşüyoruz. Hayırlısı. AMa ben ciddi bir düşüş beklemiyorum bekleyemiyorum. Bu takas oranları ile zor geliyor. Yatay oluşursa bize yarar diye düşünüyorum... Boğa piyasasası BPD'yi artırdı. Yatay piyasada primi getirir diye umuyorum.
Not: Sn.Sunshine'a ne bugün ne de her hangi bir gün cevap vermeye gerek görmüyorum.
SunShine
18-01-2006, 13:28
Endekse karşı kafayı kaldırdık en sonunda... Nispeten yükselen işlem hacmi ile. Umarım devamı gelir. Tabi YTL'de yükselen hacim ayı gürültüsü olarak algılanabilir. SOn aylar teknik analiz açısından kendi adıma oldukça verimli geçti. Bunda en etkili olan şey İŞYAT'ın yavaşlığı oldu. Kendi adıma güzel kazınımlardır.
Müzakere tarihi aldık, borsa düşmedi, kuş gribi şu bu borsa düşmedi, bugün düşüyoruz. Hayırlısı. AMa ben ciddi bir düşüş beklemiyorum bekleyemiyorum. Bu takas oranları ile zor geliyor. Yatay oluşursa bize yarar diye düşünüyorum... Boğa piyasasası BPD'yi artırdı. Yatay piyasada primi getirir diye umuyorum.
Not: Sn.Sunshine'a ne bugün ne de her hangi bir gün cevap vermeye gerek görmüyorum.
Alaa allaaa..
Hisse %3 düşümüş sn HBICE "endekse karşı kafayı kaldırdık" diyor.:D :gulen:
Üstüne üstlük de "Umarım devamı gelir" diyor.:eek: :roll:
Sonra da bana cevap vermeyi düşünmediğini söylüyor.:hayır: Vermezsen verme.. :D
Çıkan sonuç şu.
1. Burayı okuyanlar gerekli değerlendirmeyi yapmışlardır.
2. Hala "dediğim dedik, benden başkasının dediği düdük" demeye devam ediyorsun.
Saygılarımla.
SunShine
18-01-2006, 14:58
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT1801g.jpg
alıma devam ediyorum... düştüğü sürece de devam edeceğim...
SunShine
18-01-2006, 18:28
Gün kapanışı itibariyle yukarıdaki verdiğim grafikte büyük bir değişiklik olmamıştır.
Saygılarımla.
_zamazingo_
18-01-2006, 22:56
*4260 'ın önemli bir direnç olduğunu düşünüyorum. Hacimde belirgin bir artış yok.
**Bu arada sn sunshine zamanı geldiğinde gireceğinizi söylemişsiniz, nereye kadar düşmesini bekliyosunuz.
Hisse Senetleri Imkb`de Islem Goren Yatirim Ortakliklarinin
9 Ocak 2006 Tarihi Itibariyla Portfoy Deger Tablolari
Ak Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 2.83 Ytl
Alternatif Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 2.073034 Ytl
Ata Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 7.943580 Ytl
Atlas Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 5.30772 Ytl
Atlantis Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 3.31 Ytl
Avrasya Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1.562215 Ytl
Bumerang Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1,50 Ytl
Deniz Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 2,57 Ytl
Eczacibasi Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1,75 Ytl
Egeli&co. Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 3.168585 Ytl
Evg Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1.413225 Ytl
Finans Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 2.465291 Ytl
Gedik Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1.670254 Ytl
Garanti Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1.349297 Ytl
Hedef Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1,233537 Ytl
Infotrend B Tipi Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1,1250 Ytl
Info Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1,2069 Ytl
Is Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 5,33 Ytl
Mustafa Yilmaz Yatirim Ortakligi
Toplam Deger : 3,505,869.61 Ytl
Birim Pay Degeri : 1,30 Yt
Pera Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1.459862 Ytl
Tac Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 4.690373 Ytl
Tskb Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1.530720 Ytl
Varlik Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1,24 Ytl
Vakif Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 4,61 Ytl
Yapi Kredi Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1.803105 Ytl
Yatirim Finansman Yatirim Ortakligi
Birim Pay Degeri : 1.526717 Ytl
SunShine
19-01-2006, 00:07
*4260 'ın önemli bir direnç olduğunu düşünüyorum. Hacimde belirgin bir artış yok.
**Bu arada sn sunshine zamanı geldiğinde gireceğinizi söylemişsiniz, nereye kadar düşmesini bekliyosunuz.
Belirlediğim bir hedefim yok açıkcası.
Aslında, ISYAT'ları elimden çıkardıktan sonra bazı hisselerden formasyon avcılığı yaparak beklediğimin üzerinde kazanç sağladım. Ki bu kazançlar çok kısa vadede iyi rakamlardı.
O sebeple, artık takmıyorum ISYAT'ı. Alırız bir yerlerden nasıl olsa.
Şaka şaka.
Göstergelerine bakarak hareket etmeyi düşünüyorum.
Bu sebeple bir hedef vermem doğru olmaz.
Saygılarımla.
Endeks bazında 7 adet kayıp gününden sonra kafayı kaldırdık. Devamı gelir mi? Bence gelecek. Müstakbel boğaların ağzı sulandığına göre. Ortalık bir hayli boğa ve hikayeden ayı kaynıyor.
Ama diğer yandan bunlar hiç beklemediğim şeylerdi. Olması gerekiyormuş oldu diyecem. Ben umutluyum. 4.16'da destek var.YTL'de. Endeks bazında yaşananları ise anlamak mümkün değil. Görüldüğü kadarı ile tosbalık dönemi bitti. Ve umudum boğalık döneminin başlamasıdır.Ve umarım bu bir ayı tuzağıdır. Olma ihtimali de bir hayli fazla...
Bu arada şöyle bir baktım yılbaşından bu yana endeks %7 civarında artarken 200 civarında kağıt kayıpta. 5 kağıt olduğu yerde. 55 kağıt endeks altında da olsa getiri getirebilmiş. 52 Kağıtta endeksi geçmiş. İŞYAT 200 düşen arasında 150li sıralarda. Çıktık mı düştük mü ne oldu? Rekor nerede... Bas bas bağırıyo medya, müşteri arıyorlar.... Heyt be. Birisi uyandırsın millet ev aldı araba aldı şimdi de mortgage'ı bekliyor. Para yok anlayacağınız. 2000'de yediniz yatırımcıyı şimdi de beklersin. Geçmiş olsun. Birbirinize satacaksınız kağıtları:) Ya da ralliye devam.
Bir ağız tadıyla boğa piyasası yaşayamadık ya alacağı olsun talihin...
işte iyi yönetilen yatırım ortaklığı budur :
Gün gün portföyündeki hisse senedi kısmının azalışını izleyin.
tüm portföyünün %36'sı hisse senedinden oluşuyor.
http://img11.imageshack.us/img11/7333/isyat190120064rd.png
pay değeri de 5.36 bu sabah itibariyle.
Zone
Bu da AKYO'nun portföy dağılımı.
ISYAT genelde hisse senedinde bu kadar risk tutmazken, AKYO kadar da getiri elde edebiliyor.
Yani yükselen borsada diğerlerinin en iyileri kadar getiri getirebiliyor, duran ve düşen borsada diğerlerine fark atabilecek YO ISYAT'tır.
http://img11.imageshack.us/img11/2964/akyo190120061tl.png
Zone
Hocam açıklamalar analizler güzelde gerçeği nezaman görücez:)
uzunvadeci
19-01-2006, 15:02
sn.zone,
Bu verilere ulaşabilmemiz için adres yazar mısınız?
Teşekkür ederim
_zamazingo_
19-01-2006, 15:20
sn uzunvadeci bana sormadınız ama sanırım adres burası;
http://www.spk.gov.tr/kyd/yo/yo_index.html?tur=mkyo
uzunvadeci
19-01-2006, 16:04
Teşekkür ederim sn.zamazingo,ama korkarım spk sitesinde yok bu bilgiler,en azından ben bulamadım.
_zamazingo_
19-01-2006, 16:40
*Verdiğim link sadece MYO ya kadar girebiliyormuş sonradan farkettim.
**Verdiğim linki tıkladıktan sonra istatistikler başlığından portföy değerleri alt başlığını tıklıyorsunuz. Burdan YATIRIM ORTAKLIĞI VE TARİH BAZINDA GÜNLÜK BİLGİLER başlığını tıkladıktan sonra başlangıç ve bitişe hangi M.Y.O istiyorsanız onu girin ve tarih aralığını seçip göster tuşunu basınız.
saygılar...
sn.zone,
Bu verilere ulaşabilmemiz için adres yazar mısınız?
Teşekkür ederim
sayın uzunvadeci,
sayın zamazingo'nun verdiği linki kullanıyorum ben de, yani spk'nın sitesini.
Bu arada sizin sitenizdeki bilgiler oradakinden daha detaylı. orada 2 hane pay değeri veriliyor, ama siz 3 hane pay değerini veriyordunuz.
ben de sorabilir miyim acaba sizin sitenizdeki verilere nasıl ulaşıyorsunuz ?
teşekkürler,
Zone
uzunvadeci
19-01-2006, 16:59
sn.zamazingo,sn.Zone
Bendeniz de her gün aynı kaynaktan alıyorum bilgileri.Daha pratik bir kaynak var sanmıştım,portföy kombinasyonunundaki değişimleri yansıtan.
Evet ben 3 haneli veriyorum,excel programı 3 haneye göre oluşturulduğu için.
Saygılar bendenizden
Hocam açıklamalar analizler güzelde gerçeği nezaman görücez:)
sayın opeth,
doğru söylüyorsunuz gerçeği görmedikten sonra çok anlamı olmuyor bunların.
ama yapacak birşey yok, biz gerçeği biliyor olalım yeter. Tabi bu arada başka bir gerçek de, diğer YO'lar kadar az sermayeli, küçük bir şirket olmadığı için ISYAT'ın speküle edilmesi daha zor oluyor, gerçek bir babayiğit lazım.
Eskiden vardı sanırım, ama artık GRNYO'daki gibi n yıldır pay değerinin bilmem kaç katında tutabilen ISYAT için çıkamıyor...
Zone
Neden yükselmiyor bu kağıt.5 geri 3 ileri sinir etti.
tanyelbaysal
19-01-2006, 17:15
yakında çıkacak belki yarın belki seans sonunda
sayın uzunvadeci,
sabırsızlıkla bekliyoruz sitenizi yeniden açmanızı.
bu arada sizin siteye son bedelli ve bedelsizleri de ekler misiniz diyen benim.
kabul etmediniz gerçi ... :)
ama ben tüm analizlerimde bedelli ve bedelsiz durumlarını çıkartıp, ona göre de filtreliyordum... ama diğer kullandığım tüm bilgiler siz de var, bu nedenle siteniz çok işe yarıyor, ellerinize sağlık.
Zone
endex üstü kapattık galba?
tanyelbaysal
19-01-2006, 17:33
yakında çıkacak belki yarın belki seans sonunda
15 dk önce hareketleneceğini söylemiştim yarında işgys hareketli olacak.iş yatırımın hareketini yarın büyük ölçüde işgyo gösterecek.sabit lkalırsa hareket devam eder .yukarı çıkrsa hareket devam eder düşerse bilmem
not :
"ama diğer kullandığım tüm bilgiler siz de var"
"ama diğer kullandığım tüm bilgiler sizde var" olacaktı...
tanyelbaysal
19-01-2006, 17:35
arkadaşım endeks üstü endeks altı muhabbeti 3 aydır devam ediyor endeks üstü kapattık çünkü ilk defa işgyo ile hareketlendi.izin verde 3 aydır yatan kağıt ilk defa bir şeye tepki versin
İnİŞe tepki varda çıkışa yoktu umarım istisna değildir.
tanyelbaysal
19-01-2006, 17:39
sonunda dayanamadımya.borsaya ilk başladığım günler de seans salonuna gidiyordum ve geç kalmıştım.seans kapanmıştı ve orada salondan çıkan bir bayan müşteriye sordum endeks kaç kapattı diye .kadın bana döndü ve ben endeksle ilgilenmem kağıtlarımla ilgilenirim bu yüzden bilmiyorum dedi.burada 2 aydır bu endeks üstü endeks altı beni artık çok gerdi
Muhterem
19-01-2006, 17:40
acaba neden yükseldi bugün ne gizel düşüyordu kaç gündür ........ çok şaşırtıcı bir olay bilançosu falan mı açıklanacak... yoksa başka bilmediğimiz bir durummu var arkadaşlar :D :D :D
tanyelbaysal
19-01-2006, 17:41
büyük ihtimalle yarın iş gyo sert bir satış gelmezse istisna olmaz aynı olay 3 sene 2.5 sene önce yazında olmuştu işyat borsa giderken 3 ay yatmıştı en son işgyo ile birlikte tepki vermişti onu hatırladım.inanmayan 2004 yazına baksın
uzunvadeci
19-01-2006, 17:43
Sn.zone,
TABLO bir excel programı ile oluşturuluyor ve ne yazık ki bilgi ve yeteneklerim çok sınırlı.Excel programını da -ufak da olsa-bir ücret karşılığında bir arkadaşa yazdırmıştım.TABLO üzerinde bir değişiklik yapmak istemedim bu yüzden
Eğer öneriniz doğrultusunda hareket etmiş olsaydım-sanıyorum-TABLO'yu inceleyen arkadaşların kafalarını karıştırmış olacaktım.Ama sanıyorum ki,site tekrar yayına geçtiğinde açıklanan ve gerçekleşen sermaye arttırımları için ayrı bir TABLO yayınlayabilirim.
Hoşçakalın
tanyelbaysal
19-01-2006, 17:47
yukarıdaarkadaşımız ne kadar iyi yönetildiğine dair bir veri vermiş.her zman yazdım her şeye muhalefet olan 1-2 arkadaş geçmiş sayfalara bakın ogünde muhalefet olmuştu.endekste çöküş yaşanmazsa bpd kadar bir yükseliş potansiyeli her anvar ki bu marjda %15-20 civarında isterlerse bunu bir günde isterlerse 3 ayda yaparlar.%3 düşüyor burası birbirine giriyor.%2 çıkıyor zafer nidaları .yineliyorum borsa çökmediği sürece şu anda kazandırma potansiyeli mevcut ve oranıda belli diğer kağıtlar gibi değil ki yani her şey şeffaf bilançosuna varıncaya kadar herşey önceden hesaplanabiliyor.borsa çökersede el ile gelen düğün bayram
tanyelbaysal
19-01-2006, 17:52
sonuçta bir yo ve spriz olabilecek sermaye arttırımları dışında çok fazla bir şey yok.2006 da borsa iyi olacak derseniz alın.yok 2006 realizasyon yılı olcak derseniz satın.herhangi bir başka kağıt gbi süpriz bir bilanço getirmez yani ortada bilinmeyen bir şey yok.geçmiş sayfalarda bir arkadaş yazmış.hisse pahalı diye .ya akıl var mantık var arkadaşım bpd 5,3 ytl olan ve bununda 3,2 ytl si bono da olupta 4,3 ytl ye işlem gören bir hisse nasıl pahalı olur.5,3 mü büyük-4,3 mü.diğer bir arkadaşımda yazmış yok elindeki bonoyu bir anda satarsa çok zarar eder diye doğru belki çok zarar eder ama öyle bir felaket bir gün gelirse bu ülke çok şey kaybeder.demek istedğim şu ki bu hissede tamamen mantık önemli
SunShine
19-01-2006, 17:56
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT1901g.jpg
Bu yükselişi klasik tepki olarak görüyorum.44 000 e dayandık işyat hala nerelerde.Şu seviyelerde yüzümüz gülmeliydi.
SunShine
19-01-2006, 18:04
Bu yükselişi klasik tepki olarak görüyorum.44 000 e dayandık işyat hala nerelerde.Şu seviyelerde yüzümüz gülmeliydi.
Endekse takılmayın sn opeth. ISYAT endekse bakmaz. Düşerken de bakmaz çıkarken de bakmaz.
Bekleyin, yüzünüz gülecek.
Emin olun.
Ama ISYAT düşse de, çıksa da "Gül yüzünüzden gülüşünüz eksik olmasın."
Saygılarımla.
4.50 zirvesini bi gecse hacımlı bakın o zaman nasıl yukselcekk 5.33 piyasa değeri bi senedir yuzde -15 kazandırmıs hısse gecen sene 4.90 dan hısse alanlar hala beklıyo herkes kazansın kucuk yatırımcıları artık borsadan uzaklastırmasınlar yoksa al gülüm ver gülüm buyuk hissedarlar kendi çalar kendi oynar.....
Endeks bazında 2 gündür yükselişteyiz. Endeks bazında kanal dibinden yukarı döndü. Daha önce de söylemiştim endeks bazında %30 civarı bir yükseliş gelebilir. Yalandan ayılar ve kağıttan boğaların enterasan dünyasından tadında bir hava bekliyorum.
hadi bakalım gün ola harmanola:)
Kontrol teoride bir kural vardır. Bir yöne hareket başlamadan önce ters yöne çok küçük bir miktar hareket olur. Daha sonra gidilecek yöne hızlı bir şekilde gidilir. Bu hareket sanki öyle bir hareket gibi.
İzleyip görelim.
Hareket endeks bazında ağır oldu. Hareket endeks bazında son bir 8 ay gözöüne alındığında oldukça ciddi. Geçmiş dönemlere göre ise hikayeden.
Ayı tuzağı izlenimine kapılmamın altında yatanda bu göreli sert düşüş oldu. Çıkış çok gecikti. Baydılar... Yatayda düzeltme yapacak çok kağıt birikti. Endeksteki çıkışta enteresandı. İronik bir şekilde "ucuz atlattık" ralliyi dememek elde değil. BPD çok güzel oldu....
Diğer MYO'larla relatif grafikleri de güzelleşti. İskonto iyi.. Çok cazip bir görüntü oluştu. Her neyse aylardır endekse karşı kazanılanlar kaybedilmişken talep artar. Merak ettiğim muhteşem ikili ne yapacak? Yarın görecez.
SunShine
20-01-2006, 10:29
Is Yatirim Ortakligi Portfoy Yatirim Stratejisini Acikladi.
Sirketten Imkb`ye Yapilan Ve Imkb Gunluk Bulteninde Yayinlanan Aciklama:
Is Yatirim Ortakligi A.s.`nin 19.01.2006 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.
`konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:viii, No: 39 Sayili Tebligi Uyarinca
Yapilan Aciklamadir.
Sirketimizin 19 Ocak 2006 Tarihli Yonetim Kurulu Toplantisinda; Portfoy
Yatirim Stratejisinin Ve Performans Karsilastirma Olcutunun 01.01.2006 Tarihinden
Itibaren Gecerli Olmak Uzere Asagidaki Sekilde Belirlenmesine Karar Verilmistir.
Yatirim Stratejisi: % 25- % 55 Araliginda Hisse Senedi % 40- % 70 Araliginda
Devlet Ic Borclanma Senetleri, % 0-% 30 Araliginda Ters Repo
Performans Karsilastirma Olcutu: (imkb 30 Endeksi Getirisi) % 40 + (kyd 182
Gunluk Dibs Endeksi Getirisi) % 50 + (kyd O/n Net Repo Endeksi Getirisi ) % 10 `
pes yahu ne keğatmış...
insanı sinir küpü yapıyor bu saatten sonra...
endekse bak keğada bak4.42...
heralde kurban bayramını beklemeden keseceğiz...
_zamazingo_
20-01-2006, 18:20
*İlk beş satıcının payları bugün çok düşük, yani tahtada ciddi bir satıcı yok olarak anlıyorum bunu. Raymond James tahtada yok artık (bugün 10000 almış 10000 satmış)
**Buna rağmen alıcılar daha organize görünüyor ama alanlarda bir kaç gün sonra satıyor. Para girişi artmaya başladı bu arada.
***Hissenin yönü ilerleyen günlerde daha net ortaya çıkacak.
_zamazingo_
20-01-2006, 18:26
İlk beşin ağırlığı görece çok az. Belki de küçüklerin tahtadan uzaklaştığı anlamına geliyordur bu. Yine de net bir yorum için erken...
_zamazingo_
21-01-2006, 22:36
İşbankası ve İşyatırımın paslaşmasını saymazsak, hissenin fiyatını etkileme gücü görece daha fazla olan aracıların paylarındaki artış dikkat çekici..
yükseliş trendinde......
kısa : çıkış trendi sürüyor. ilk direnç 4,58de. bu seviyenin geçilmesi durumunda çıkış güç kazanabilir. sonraki direnç 4,80-5,02 seviyeleri. ilk destek 4,30da. ve hisse bu seviyenin üzerinde tutunabilir. sonraki destekler 4,00-3,80.
orta : çıkış trendini sürdüren hissede ilk destek 3,80 seviyesinde bulunuyor. bu dönemde ilk dirençler. 4,58-5,02 seviyelerinde görülüyor...
tavsiye : hisse kısa dönemli işlemler için 4,30 destek seviyeleri izlenebilir. 4,30destek seviyesinin üzerinde tutulup daha üst dirençler beklenebilir..
macd: sat
mom: olumlu
rsi: olumlu
(radikal gazetesinin teknik analiz sayfasından alıntıdır..... dikkatinize....)
Selçuk ecza deposunun halka arz tarihi ile ilgili bilgisi olan var mi?
Vay be macd satta ne yapacam ben aboovv. Yandık ki ne yandık. Bittik mahvolduk... Ya 15 yıldır aynı göstergeler sıkılmladılar mı 12-26 ilişkisi neden bu denli önemli? Momentum ne işe yarar o da başka bir konu.. Tabi gazetede çıkması iyi. BPD'yi yayınlasalar çok daha iyi olurdu.
Gerçi bu güne bakarak sağlıklı karar vermek güç. Son aylardaki saçmalık ile son günlerde oluşan saçmalıkları bir arada değerlendirmek lazım.
Bir çok gösterge süper sinyaller oluşturdu. Endeks coştu BPD fırladı. İşyat ise endeks bazında çok sert düştü... Bir çok MYO gibi.
Bu hafta umarım şu gıcık bekleyiş sona erer. Cidden baydı. Yazıktır yahu... Muhteşem ikiliyi seyretmeye devam. Gerçi birincisi yoktu son gün...
Bol kazançlar...
Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirirmiş sonra da buldurturmuş. Bizimkisi de o hesap oldu. İşlem hacmi güzel. Endekse karşı %1,4 artış. Bu saçmalık bitmeli artık. Yetti yahu....
SunShine
23-01-2006, 19:17
23.01.2006 Günsonu itibariyle Grafik.
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT230106g.jpg
Not: Grafikler, yorumlar ve rakamsal değerler şahsi bakış açımı belirtiyor.
Bu sebeple, grafiklerim, yorumlarım ve verdiğim rakamlar "Yatırım Danışmanlığı" kapsamı dışında olup, al/sat/tut önerisi olarak değerlendirilmemelidir.
_zamazingo_
24-01-2006, 01:46
İşyat aralık portföyünün bir kısmı (portföyü nasıl yönettiği rakamlarla ayen ve beyan ortadır.)
http://img371.imageshack.us/img371/4722/adsz7xv.jpg
Sadece 4-5 senette ufak miktarlarda kayıp var ama hepsi sığmadı. Tabloyu tam olarak aktaramadım. Excel sayfasını buraya nasıl aktarabiliriz?
Sayın Zamazingo, verdiğiniz detay için teşekkürler.. Cahilliğimi affedin, YO'ların portföy dağılımlarına netten ulaşabileceğimiz bir yer var mı?
_zamazingo_
24-01-2006, 02:00
Sayın Zamazingo, verdiğiniz detay için teşekkürler.. Cahilliğimi affedin, YO'ların portföy dağılımlarına netten ulaşabileceğimiz bir yer var mı?
*Aman efendim estağfurullah,
link: http://www.imkb.gov.tr/sirkethaberleri.htm
**Bir de tam aktarabilseydim, bişeyler söyleyecektim ama, artık sonra söyleriz.:)
Çok teşekkürler, iyi geceler..
_zamazingo_
24-01-2006, 02:18
Çok teşekkürler, iyi geceler..
rica ederim, ne demek..
_zamazingo_
24-01-2006, 06:15
http://img29.imageshack.us/img29/5079/adsz7ra.jpg
5,19 luk değer bugün itibariyle 5,48 dir.
Portföyümüzü işyata göre mi düzenlesek:)
Nerdeyse %20 iskonto. Teknik olarak teyit üstüne teyit. Derken endeks bazında olmayacak yerlere de indik ya bravo. 4.38 yahu şaka mı bu. Nedir? Yazıktır. Günahtır. Dün endeks düşer bu çıkar. Bugün tersi. 1 ay içinde, hem de ocakta, endeks bazında %15 kaybettik yaa. Alacağın olsun tosba.
yaktın bizi tospa endezte 40.000 gördükten sora iyice sapıtmaya başladı.
Muhterem
24-01-2006, 22:03
aldık rahatladık imkb de hisse senetlerimiz var yatırımlarımız oldu dedik bu gidişle sattık kurtulduk aman zarar etmeden yırttık bu işi diye sevineceğiz:gulen: :gulen:
.......bu gidişle İŞYAT bilançosunu göndermeden bu kağıt adam olmayacak anlaşılan ....
valla kim ne derse desin nasıl olsa endekste sorun yok yeni zirveler arıyor kendine işyatın defter değeri yarın 5,5x ları geçer herhalde bu arada iş bankası ve diğer İŞ kağıtları yukarı devam ediyor varsın işyat seyretsin yakında arayı kapatırız bence nasıl olsa kola arzı olayı filan banko durumlar var...
KIRK küsür milyon YTL kar bakalım hangi şirkette varmış sermayenin 1,3katı....
arsa aldım boğaz manzaralı imar durumunun düzelmesini bekliyorum hesabı beklemeye devam nasılsa vadeli mevduattan fazla kazandırıcak görünüyor bugünkü defter değerine göre.........
Endeksi yeneceğimize şüphem yok. Ancak ortalıkta cazip çok fazla kağıt var. Onlarda ilgimi çekmeye başladı.
İşyat %100 prime ulaşabilir mi yoksa 0 primde takılır mı? Fikirler.....
radyolog
24-01-2006, 23:18
2005/9 bilanço sunda sermayesi kadar kar etmiş bir şirket buralarda olmamamlı bence YO larınında zamanı gelecektir sadece sabıırlı olanlar için
_zamazingo_
25-01-2006, 05:17
Önceki trendin bitiş zamanındaki hacim, ve kanal içindeki hacim bize bişeyler anlatmalı!!!
http://img41.imageshack.us/img41/9371/adsz1cz.jpg
SunShine
25-01-2006, 11:30
Amaniin..:eek: :D
Bakın gene endekse fark atmışız. :D
ISYAT 1.37 Endeks ise sadece 1.15 prim yapmış.:D
İster misiniz hep böyle gitsin.
İki iki, dört dört gitsin, endekse fark ata ata gitsin. Sonra da nasıl giderse öyle gitsin. Gitsin de.. Değil mi. ?
Ne güzel bir temenni değil mi..
İnşallah öyle olur.
Saygılarımla.
SunShine
25-01-2006, 13:06
Oldu mu şimdi sevgili ISYAT.
Gene endeks'in altına düştün.:mad: :D
Bak, demedi deme sevgili ISYAT.:roll:
Eğer endeksi yeneceksek çok çalışmamız lazım çok.:D
Saygılarımla.
Iraksamalar artıyor. Garip bir şekilde dip tanımlamalarına benzer değerler var. BU seviyede enterasan geldi.
hayret şaşırttı beni 2.seans yoksa sıra bizemi geldi amaninbooo:)
SunShine
25-01-2006, 16:58
:)
Yüzünüzün güldüğünü görmek çok güzel sn opeth.
Allah daim etsin gülüşünüzü.
Saygılarımla.
napalım sn sunshine %3 üstü getiri görmedik kaç aydır.Yarında satışa basarlar kalırız öylecek:)
SunShine
25-01-2006, 17:13
napalım sn sunshine %3 üstü getiri görmedik kaç aydır.Yarında satışa basarlar kalırız öylecek:)
Ama darıldım ISYAT'cı arkadaşlarıma.
Bugün saat 10:30'da gelip bir mesaj yazdım, kimse ilgilenmedi mesajımla.
Aramıza kara kedi mi girdi ki.
Tamam o zaman, öyle olsun.:hmm:
O zaman bana bir daha soru sormayın.:hmm:
Sorsanız da mesaj alamazsınız.
Küstüm işte.:hmm:
Saygılarımla.
KüsSunShine ;)
sn sunshine zamanında hbice ile ben vardım bu işyat forumda yazar dururduk kağıt 3.70 ti ozamanlar:)buralara getirdik.
4.60 a satış yazmış bazıları gördüğü gibi geri geldi.
SunShine
25-01-2006, 17:23
:)buralara getirdik.
İyi etmişsiniz.
İkiniz miydiniz sadece. ? :D
Saygılarımla.
kalbim hızlı atmaya başladı... size de aynı şeyler oluyor mu arkadaşlar...
Şaka gibi gerçekten 1 yıldır beklemedeyiz %5 prim çok az gördüm işyatta
şaka değilmiş 4,60 dan kapadı işde işyat
4.60 dan kapadık hayırlı uğurlu olsun
sn SunShine; belki iyi bir insansınız, belki iyi niyetle bilginizi paylaşmaya çalışıyorsunuz... ancak; iletişim tarzınız çok kırıcı... insanları eleştirmek farklıdır, onların kusurlarını arayıp ortaya çıkartmaya çalışmaksa çok daha farklı...( mesela "benim için öyle değil de şu şekilde olması daha uygun olur" gibi cümleler le insanları eleştirseniz daha şık olurdu kanaatindeyim...)
saygılar...
SunShine
25-01-2006, 17:35
4.60 a satış yazmış bazıları gördüğü gibi geri geldi.
kalbim hızlı atmaya başladı... size de aynı şeyler oluyor mu arkadaşlar...
Bu ne telaş arkadaşlar.
Bakın, mesaj yazmayacağım dediydim, küstüm dediydim, gene dayanamayıp yazıyorum.
Telaşlanmayın.
Üzülürüm ha...:hmm:
Saygılarımla.
ÜzülSunShine
işde bu be işde bu uzun zamandır takip etmiyordum bi bakdım 4,60 dan kapamışşş şu an zil takdım oynuyorumm, ohh ohh yandan yandan :dolar: :tamam:
İyi etmişsiniz.
İkiniz miydiniz sadece. ? :D
Saygılarımla.
valla çene yapan bi biz vardık.işyat aşşağı işyat yukarı gibisinden:roll:
SunShine
25-01-2006, 17:39
sn SunShine; belki iyi bir insansınız, belki iyi niyetle bilginizi paylaşmaya çalışıyorsunuz... ancak; iletişim tarzınız çok kırıcı... insanları eleştirmek farklıdır, onların kusurlarını arayıp ortaya çıkartmaya çalışmaksa çok daha farklı...( mesela "benim için öyle değil de şu şekilde olması daha uygun olur" gibi cümleler le insanları eleştirseniz daha şık olurdu kanaatindeyim...)
saygılar...
Anladım sn asagir.
Fikirlere saygım vardır.
Yazılarımda da saygılarım vardır.
Kişlere de (genellikle) siz diye hitap ederim.
Ama iletişim tarzım bu topikte birilerini kırıyorsa eğer, ben de bu topikte bir daha kimseyle iletişmem.;)
Anladım mesajınızı yani.;)
Saygılarımla.
İletişipDurmaSunShine
arkadaslar,
hepimize hayırlı olsun.
en önemlisi tarihi direncini geçti, önü açık artık.
tabi ben bu salak kağıt tarihi direncini daha pek geçemez diye, %15'ine bugün (4.46 ortalama) satış yazmıştım.
neyse, olduğu kadar, 4.60'tan geri almak da istemedim açıkçası...
endeks de nazar değmesin, rekor üstüne rekor kırıyor, ben korkmuyor değilim tabi, 1,5 haftadır hisse azaltma telaşım var
riskimi doğru ayarlamak benim için daha fazla kazanmaktan daha önemli, o nedenle biraz dışarı çıkıp, rahatlamam gerekiyor (ISYAT hariç tabi)
Zone
SunShine
25-01-2006, 17:48
Endekse takılmayın sn opeth. ISYAT endekse bakmaz. Düşerken de bakmaz çıkarken de bakmaz.
Bekleyin, yüzünüz gülecek.
Emin olun.
Ama ISYAT düşse de, çıksa da "Gül yüzünüzden gülüşünüz eksik olmasın."
Saygılarımla.
Sn asagir,
Polemiğe girmek gibi algılamayın lütfen ama gerçekten öyle düşünmenize üzüldüm.
Şu yukarıdaki yazımı size ve sn opeth'e hediye ediyor ve (eğer) bana daha açık konuşma ihtiyacı hissediyorsanız, bir özel mesaj yazın lütfen diyorum. Sizi daha iyi anlayabilmek isterdim.
Saygılarımla.
SadeceSunShine
sn SunShine özelinize mesaj göndermeye çalıştım ancak başarılı olamadım... fazla mesaj varsa bir kısmını silerseniz belki başarabilirim
saygılar...
Beyler yarın geri çekilme bekliyomusunuz?şahsen ben 4.60 üstü gezineceğini düşünyorum.
Ne geri çekilmesi. Endeks bazında %15 kaybetmiş. Ve böylece tosbalık ünvanı kaldırmıştım namusuzun. Geç kaldı, ıraksadı, düştü.... Teknik olarak aylardır hareket yapabilirdi. Ama olmadı.Sıkış babam sıkış.. Şimdi bu seviyede bu işlem hacmi ile ... Niye korkayım? Bu gün olsa 5.5 evet bi düşünürdüm.4.6'da neyine düşüniyim. Yahu bu kağıt endeks bazında takılsaydı yerinde 5 olurdu. Gıcık kağıt... Bugün sevinelim hahahah... 4.6'da endeks 45000 üstünde sevinelim.. Şaka mı bu???
Yahu bu değilmiydi 22000lerde 4,5 olan...
SunShine
25-01-2006, 20:40
Efendim,
Grafik herkesin malumudur ama ben yine de vereyim.
Saygılarımla.
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT250106g.jpg
Bu sebeple, grafiklerim, yorumlarım ve verdiğim rakamlar "Yatırım Danışmanlığı" kapsamı dışında olup, al/sat/tut önerisi olarak değerlendirilmemelidir.
Muhterem
25-01-2006, 20:53
eh nihayet bazı uyanıklar hazine gibi kıymetli kağıdımızı keşfettiler bugün ve kamyonu dayadılar ne var ne yok dolduruyorlar görünüyor bakalım ne kadar götürmeyi hedefliyorlar acaba daha alırken virmanlı satıp sıvışanlardanmı yoksa alıcısı gelmediğinden bozuntuya vermeyenlerdenmi bu merkez efendi ??? neyse artık her zaman rahatça inebiliriz hasarsızca.......... bilanço bugün gelirse kaymaklı baklava olur yarın herhalde.......
hareketin teyyit edilmesi için birkaç gün daha yüksek hacim gerçekleşmesi gerekir gibi geliyor...
bilimsel dayanaktan yoksun şahsi düşüncemdir...
saygılar
İşte büyük resim. Siyah beyaz... orjinal.
Büyük resim ve küçük resimde yukarıdaki grafik relatif endeks, alttaki YTL. Kimseyi kasmaz umarım;)
Özeti, fibonocci YTL açısından 6 ve 8 yTL hedefler. Endeks relatifte sanırım 0.0014'lere kadar (yukarıda grafite 14 olarak görünür endeks*100000 hesabı) çok zorlanmaz heralde. Yani endeks bazında %40 yapabilir. Bu da aşağı yukarı %20 civarı primli hale getirir kağıdı.
rezil etme kimseyi hepsi bizim kardaşımız
otur oturduğun yerde
ne deyeceklerini şaşırdılar
amme ne demiş böyüklerimiz
böyük lokma ye
böyük laf etme
hbice bu tospaya tekme küfür yaramıyomuş.Kendi haline bırakçakmışsın:)
Tosbalık bitti. Endeks relatifte bu düşüş bence temel işaret... BU yarı koşan bir takım izleyecez kanaatimce. Tavan artık daha yakın:) Oldu heralde 60 hafta civarı son tavandan beri.
Sn.Uzunvadeci,
Sitenizi merakla bekliyoruz. Ne zaman açacaksınız?
Son tabloyu paylaşırsanız çok sevinirim. Saygılarımla.
İlk 1 saat hacim güzeldi ama satış ağırlıklıyıdı.Şu aralar durgun,dünkü babalar gelirmi acep ?
uzunvadeci
26-01-2006, 11:34
Sn.HBICE,sanırım en geç bu hafta sonunda uzunvadeci.net olarak ve yeni bir görünümle yayına başlayabileceğiz
Tablo her gün hisse.net'te yayınlanıyor.
Hoşçakalın
SunShine
26-01-2006, 13:54
Efendim,
Grafik herkesin malumudur ama ben yine de vereyim.
Saygılarımla.
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT250106g.jpg
Arkadaşlar tekrar grafik vermeye gerek görmedim.
Birinci seanstaki hareketi, yukarıdaki grafite göreceğiniz en üstteki yatay kırmızı çizgi ile en üstteki eğik ince kırmızı çizgi arasında gerçekleşmiştir.:D
Dikkat ederseniz daha önceki grafiklerimde en üstteki eğik çizgi yoktu. Bu çizgiyi en son grafiğimize çizmiştik.
Saygılarımla.
ÇizSunShine
beyler 2. seans tık yok belki seans sonuna doğru bişiler olur.endex te güzel.
alla alla sıkıştı gene:)patlatacak babalar nerde?
dün kazandığını bugun geri veriyor nasıl bi iş analamadım:(
bişey diyecektim ama
ayıp olacak mealen şöyle
severim senin gibi kağıdı
Yine gülmedi talih hep aynı hareket ayda bir ufak bi hareket yapıp ertesi gün geri alıyor. Ama suç bizde takılıp kaldık yine
tam zil takıp oynuyoz , gelip elimizdeki zilleri alıyolar bi ağız tadıyla oynayamadık::düsün:
Kendi kendime debellendim forumda kimse yoktu zaten.Bi canlı seans izliyelim dedik kursağımızda kaldı.4.50
SunShine
26-01-2006, 18:26
Kendi kendime debellendim forumda kimse yoktu zaten.
Özür olsun sn opeth, valla ben meşguldüm, onun için pek uğrayamadım buraya. Zaten hacim de yükseliyor gittikce IMKB'de.:roll:
Bu vesileyle grafiği de vereyim. ( Grafikle ilgili düşüncelerim, diğer grafiklerin altındaki kırmızı yazılardaki gibidir.)
Saygılarımla.
MeşgulSunShine
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT260106g.jpg
Muhterem
26-01-2006, 19:16
26.01.2006 TIO İş Yatırım Ortaklığı A.Ş.
POrtföy değeri toplam:165,965,635.36 yYTL ve
Birim pay başı Defter değeri : 5.53 YTL.
kapanış ise 4,50 ytl
daha ne söylemek gerekirki...
ayrıca dünkü değere göre 1 aylık takribi portföy karı:
kabaca şöyle söyleyeyi.30 aralık kapanış değerine göre:
bugünkü değer - 30 aralık kapanış değeri= karlılıksa
165,965,635.36 -159,833,188.72 = 6,132,446.6 YTL yani sermayesi 30 milyon YTL nin % 20 si oranında karı var ........
.....................................
tanyelbaysal
26-01-2006, 19:19
Özür olsun sn opeth, valla ben meşguldüm, onun için pek uğrayamadım buraya. Zaten hacim de yükseliyor gittikce IMKB'de.:roll:
Bu vesileyle grafiği de vereyim. ( Grafikle ilgili düşüncelerim, diğer grafiklerin altındaki kırmızı yazılardaki gibidir.)
Saygılarımla.
MeşgulSunShine
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT260106g.jpg
felaket hABERCİSİ SUNSHİNE
tanyelbaysal
26-01-2006, 19:21
YORUM YOK
bu verdiğim bilgi yatırım danışmanlığı kapsamında değildir:)
dalgacı tanyel
tanyelbaysal
26-01-2006, 19:22
kusura bakmayın ama bu saatten sonra yazılacak bir şey kalmadı madem bazı arkadaşlar eğleniyor bende eğlencelerine katılmak istedim
SunShine
26-01-2006, 19:24
kusura bakmayın ama bu saatten sonra yazılacak bir şey kalmadı madem bazı arkadaşlar eğleniyor bende eğlencelerine katılmak istedim
Tabi canım, eğlenin. Eğlenmek herkesin hakkıdır. Yeter ki paranız olsun.
Ben eğleniyorum valla.
Saygılarımla.
EğlenSunShine
YORUM YOK
bu verdiğim bilgi yatırım danışmanlığı kapsamında değildir:)
dalgacı tanyel
ayın en açıklayıcı yorumu sn tanyelbaysaldan...
saygılar...
tanyelbaysal
26-01-2006, 19:41
ayın en açıklayıcı yorumu sn tanyelbaysaldan...
saygılar...
bugüne kadar polemiğe katılmak istemedim ancak bazı insanlar baktım ki bu tahtanın çıkmamasından zevk alıyor.o yüzden katıldım herhalde bastırılmış bazı duygular var zamanında aynı şeyler başına gelmiş.bir de para takıntılarıda var.paradan önemli şeylerde var ancak hem insanları aşağılayan hem maddiyata değer veren birine bunu anlatmak zor olur herhalde
dobracı tanyel eğlenmeye devam
tanyelbaysal
26-01-2006, 19:45
son kez de yazıyorum kimsenin mutsuzluğu benim mutluluğum olmadı.insanlığımı kaybedeceğime para kaybetmeyi tercih ederim
yukarıdaki yazı tamamen kişisel karakterimdir kimseyi bağlamaz.öneri ve eleştiride değildir.insanlık satmak hiç değildir
SunShine
26-01-2006, 19:47
bugüne kadar polemiğe katılmak istemedim ancak bazı insanlar baktım ki bu tahtanın çıkmamasından zevk alıyor.o yüzden katıldım herhalde bastırılmış bazı duygular var zamanında aynı şeyler başına gelmiş.bir de para takıntılarıda var.paradan önemli şeylerde var ancak hem insanları aşağılayan hem maddiyata değer veren birine bunu anlatmak zor olur herhalde
dobracı tanyel eğlenmeye devam
Keşke herşey para kazanıp/kaybetmek kadar kolay olsaydı.
Sn tanyelbaysal'a cevap vermem gerkiyor mu bilemiyorum.:roll:
Ama vermemeye karar verdim.:D
Saygılarımla.
YaVerYaVermeSunShine
stres katsayımız arttığına göre güzel günler yakındır... ( stres atmak için yüzmeye mi gitsek ne yapsak... neyse, düşününce kayak daha mantıklı geldi...)
şahsi ve saçma düşüncelerimdir, kaale alınıp buna göre davranılmamasını şiddetle tavsiye ederim...
saygılar...
Noldu arkadaşlar bakın benimde gözüm seyiriyo:(zaten pskoloji altüst oldu ha yükselcek ha düşçek derken.
Noldu arkadaşlar bakın benimde gözüm seyiriyo:(zaten pskoloji altüst oldu ha yükselcek ha düşçek derken.
sizinki de bişey mi sn opeth. bugün parkte de bir ayı pençesi yedim... değil psikolojinin bozulması akıl kalmadı... şu anda arkadaşlar boşalan beynime biraz akıl sokmaya çalışmakla meşguller...
en önemlisi sağlık... onu korumaya çalışalım arkadaşlar. yoksa benim gibi kışın ortasında dağdan denizden bahsetmeye başlarsınız...
saygılar...
uzunvadeci
26-01-2006, 20:36
kapanış ise 4,50 ytl
165,965,635.36 -159,833,188.72 = 6,132,446.6 YTL yani sermayesi 30 milyon YTL nin % 20 si oranında karı var ........
Sn.muhterem,
spk.gov.tr'de 02.01.2006 Tarihinde yayınlanan 30.12.2005 tarihine ilişkin portföy değer tablosunda İŞYAT'ın portföy toplamının 159.833.188 TL olduğu ve BPD'nin de 5,188 TL görülüyor.Yanlışlık nerede acaba?
Bu hesaba göre İŞYAT dünkü BPD'si ile yılbaşından bu yana 10.320.000 TL karlılığa ulaşmıştır.
Hoşçakalın
12 aylıklar ne zaman açıklanacak?şu cola arzıda gelcekse gelsin artık.
Sn.Asagir,
Ben sağlam bi kar yağmasını bekledim, bi yokuş var yakında orada biraz snowboard yapayım diye. Kar aracı geldi açtı yolu. 3'e kadar bekledim gece olmadı.
Arada bir de işyat'tan ilham alarak bir yağlı boya tablo çizdim. Adı Tünelin ucundaki ışık... Tosbalıktan çıkıyor kağıt.%2 bugün verir. Yarın fazlasını alır. Son 250 güne bakıp bir kağıdı yargılamak pek doğru değil. Teknik olarak çıkış ihtimalimizi ortadan kaldıran bir gelişme yok. BPD artıyor. İskontomuz yüksek. AKYO ve YKRYO'da düştü bugün.
Kağıdın hareketliliği artıyor gün içi ve ya günlük olarak bir artış eğilimi var. İşlem hacmi artıyor. Bence işyatı geçen seneyş dikkate alrak değerlendirmemek lazım. Benim bu hisseye geçmemdeki asıl sebep endekse karşı durumunda rağmen mükemel temel verilere sahip olması idi. Temel veriler düzeldi endeks bazında bir getirisi olmadı. Düşebilir çıkabilir... Ama tüm rüzgar onun arkasında iken de yahu ayıp oluya ama:)
İşyatta umarım hayallerimi kursağımda bırakan kar aracının telafisi olan kar aracı olur:)
_zamazingo_
26-01-2006, 21:01
Doğrusu bu olmasın?
http://img476.imageshack.us/img476/9297/adsz7aw.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/5496/adsz3gr.jpg
değerli forumdaşlar; bilgi, duygu ve görüşlerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.
(-dağlarda ayılarla fazla haşır-neşir olup onlara benzeme ihtimalime karşın; yarın ve sonraki günler için de şimdiden teşekkür ediyorum...)
bol kazanç... saygılar...mutlu olun, mutlu kalın...hakkınızı helal edin (başıma çığ felan düşme ihtimaline karşın)...
uzunvadeci
26-01-2006, 23:52
Doğrusu bu olmasın?
http://img476.imageshack.us/img476/9297/adsz7aw.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/5496/adsz3gr.jpg
Sn.zamazingo,
uygulama tarihi yayımlanma tarihidir ve aslında bir önceki günün değerlerini yansıtmaktadır.Lütfen bu nüansa dikkat edin
uzunvadeci
27-01-2006, 00:01
Sn.muhterem,
spk.gov.tr'de 02.01.2006 Tarihinde yayınlanan 30.12.2005 tarihine ilişkin portföy değer tablosunda İŞYAT'ın portföy toplamının 159.833.188 TL olduğu ve BPD'nin de 5,188 TL görülüyor.Yanlışlık nerede acaba?
Bu hesaba göre İŞYAT dünkü BPD'si ile yılbaşından bu yana 10.320.000 TL karlılığa ulaşmıştır.
Hoşçakalın
Haklısınız sn.zamazingo 155.659.499 yerine yanlışlıkla sn. muhterem'in lafzettiği 159.833.188 rakamını yazmışım.
yarın seans ı canlı izlicem şu haftayı güzel kapasak nolur sanki?spekler size diyooooom:)
uzunvadeci
27-01-2006, 00:06
değerli forumdaşlar; bilgi, duygu ve görüşlerinizi paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum.
(-dağlarda ayılarla fazla haşır-neşir olup onlara benzeme ihtimalime karşın; yarın ve sonraki günler için de şimdiden teşekkür ediyorum...)
bol kazanç... saygılar...mutlu olun, mutlu kalın...hakkınızı helal edin (başıma çığ felan düşme ihtimaline karşın)...
Hayrola sn.asagir nereye?
_zamazingo_
27-01-2006, 00:19
*Sn uzunvadeci düşündüğünüzü yanlış yazdığınızı anladığım için o tabloları yapıştırdım zaten, çünkü 5.18 rakamı dediğiniz toplam değere denk gelmiyordu. Yoksa bilginize saygım sonsuz.
** Takaslarla ilgili birşey söylemek istiyorum; Meksanın salı günü 36.077 hissesi varken, çarşamba 190,890 ve bugün de 158,132 lot işyat satmış. Bu işyatlar eksi olarak görülüyor takaslarda. Kimin için sattığını veya sattıklarını nerden karşılayacağını 2 gün sonra anlayacağız. Böylece hissenin sahibi ciddi mi; yoksa bizimle eğlenyo mu! Bir nebze anlarız belki...
saygılar..
Muhterem
27-01-2006, 00:40
kapanış ise 4,50 ytl
ikazlarıınız için teşekkür ederim..
arkadaşlar yukardaki hesaplamayı yanlış yapmışım çok özür dileyerek yensini hesaplıyorum şöyleki.....
dünkü değere göre 1 aylık takribi portföy karı için
kabaca şöyle söyleyeyimki 30 aralık kapanış değerine göre:
165,965,635.36 - 155,659,499.80 = 10,306,135.5 YTL yani sermayesi 30 milyon YTL nin % 33 ü oranında karı var.....
saygılarımla.
Kar ı güzelde gerçeğe yansımadı?kaç aydır bekliyorz:(
Muhterem
27-01-2006, 01:25
ikazlarıınız için teşekkür ederim..
arkadaşlar yukardaki hesaplamayı yanlış yapmışım çok özür dileyerek yensini hesaplıyorum şöyleki.....
dünkü değere göre 1 aylık takribi portföy karı için
kabaca şöyle söyleyeyimki 30 aralık kapanış değerine göre:
165,965,635.36 - 155,659,499.80 = 10,306,135.5 YTL yani sermayesi 30 milyon YTL nin % 33 ü oranında karı var.....
saygılarımla.
bu arada daha açıklanmadı ama genelde bu forumu takip edenler biliyorlardır zamanında çok yazıldı ama bir hatırlatma yapayım sermayesi 30 milyon YTl olan İŞYAT 2005 teki 12 aylık karı ise 40 milyon YTL nin az üzeri olacak gibi kapanış rakamlarına göre...........
yani orta vadeli riski az olan hisselerden biridir işyat ama zamanı ne zaman gelirde defter değerini bulur onu ben bilemem.....
69 haftadır bir haftada %10'luk getiri elde edemedi. 320 iş gününde yine tavan yok. Ha olsak 2002'nin ortalarında anlarım. Ama bu seviyede ayıp oluyo... BU iskonto. Bu güzellik. Değerli YTL'de %55 HB. Bunlar hepten anlamsız mı?
Teknik açıdan kaç kere zıplayabilirdi. Teknik analizi yalan ettti. İşi uzattıkça sert hareket ihtimali arttı. Şu not artıtımımdan sonra özellikle, bu kağıt süper bir kağıda dönüştü. Ama nafile. Teknik ve temel ıraksıyor. Bu da sert bir hareket beklentimi kuvvetlendiriyor.
Dünkü hareket üstüne bugünkü hareket, yılbaşından beri yaşanan %17'lik düşüş endeks bazında, BPD artarken... Eminim bir yerlerde boğalar bir planlar yapıyordur. Tabi uzun zmandır burada olanlar için ben dahil süreç yıpratıcı oldu.
BORSAHİSSE
27-01-2006, 03:42
calışmalar hizla devam ederken...:dolar: :dolar: .
ne kadar sessiz kalmış burasıı haftaya bulaşalım haftayaa..kaç aydır bekledik
bulaşalım haftaya....:tamam:
BU arada eski rekor 261 gün, yeni rekor 322 oldu. Bu kadar zamndır tavan yok. Epikürün dediği gibi, ben varsam tavan yok , tavan varsa ben yokum:)
tanyelbaysal
27-01-2006, 09:32
bol kazançlı ve güneş ışığı,ayıların olmadığı bir gün dilerim
verme TANYEL
SunShine
27-01-2006, 09:50
bol kazançlı ve güneş ışığı,ayıların olmadığı bir gün dilerim
verme TANYEL
Ben de aynı dileklere katılıyorum.
Saygılarımla.
VermesenDeAlırSunShine
Hayrola sn.asagir nereye?
dedim şöyle üçgünlük bir kaçamak yapayım sn. uzunvadeci, malzemeyi bile akşamdan hazırladım ama nerdee...sabah evin ekmek ihtiyacının temininden tutunda işyerindeki taleplere kadar daha gözümü açmadan iş listeleri gözümün içine sokulurcasına önüme atıldı...benim tahminim hanım ormanda bir an gözden kaybolup kendisini ayılar la aldatmamdan korktuğu için bana komplo düzenledi...
neyse bir başka seneye inşallah...
yine ekran izleme işkencesine devam...
saygılar bol kazanç...
Muhterem
27-01-2006, 10:14
27.01.2006 TIO İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. portföy büyüklüğü:166,949,357.75 ytl
birim portföy değeri D.DEĞERİ:5.56 ytl
benim şahsen artık endeks 30 kağıdı almaya elim gitmiyor ama dampingli işyatın portföyünde endeks 30 kağıtları var bende dampingli işyat alarak endeks 30 a yatırım yapmış oluyorum.........nasıl zeka ama....:D :D :D
Klasik işyat bezginliği endex+ işyat- :(
yuh be... bilmeyen batık bir şirket olduğunu zanneder...
uzunvadeci
27-01-2006, 14:55
İŞyat 30.000.000 5,188 5,564 4,500 11280,000 -19,123 456,400 360,556 7,247
Hocam her düşüşede tepki verilmezki.Çok güçsüz bu kağıt!
Artık İşyatın yaptığı hareketlere çıldırmıyorum. Çıldırmakda bir yere kadar çıldırmaktan bıktım. Kendi halimde izliyorum. Orta vade düşünelim diyoruz. Bişey olduğu yok 1 ileri 2 geri. Bundan sonra En doğrusu galiba al sat yapmak olacak.Çünkü çok iyi al-sat fırsatı veriyor:dolar:
Ne zaman al-sat a girişsem pişman oluyorum.Sattıktan sora alamadığım kağıt tavan üstü tavan çekio vkgyo da olmuştu aynısı.
Bir fazdan diğer faza geçiyoruz. Bu geçiş dolayısı ile sistem çalkalıyor. Doğal...
Tosbadan boğaya dönüşmek sistem teorisi açısından ayıdan boğaya dönüşmekten daha zordur. Zira ayılık ve boğalık aşağı yukarı aynı şeylerdir. Mutlak değer içine alıp bakarsanız.
Temel veriler açısından boğaya dönüşmesi pek kuvvetli ihtimal. Dönemsellik itibarı ile de. Ancak 2006 başından beri ayılık eğilimi ağır basıyor. Bunun açıklması:
a) Ayı Tuzağı oluşturuyor
b) Ayıya transforme oluyor
Teknik analiz açısından bir çok gösterge endeks relatif-YTL ıraksamalar oluşturdular. Grafiklerde pek görülmese de ciddi seviyede taban tanımlaması yapmaya başladık. Volatilitede tüm endeksteki en az volatil kağıtlar arasında 8.likten 30'lu sıraralara geriledik. Bir geçiş dönemi gibi.
Ne zaman al-sat a girişsem pişman oluyorum.Sattıktan sora alamadığım kağıt tavan üstü tavan çekio vkgyo da olmuştu aynısı.
Ben de aynı durumdan çekiniyorum ,Ama bu sefer 4,50 den satış vermiştim gerçekleşmedi. Sonra Alım fırsatıda doğdu gün içinde bakalım yine bekliyoruz.
4.44 ü çok sevdi, dönüp-dolşıp aynı yere geliyor...
4.44 ü çok sevdi, dönüp-dolşıp aynı yere geliyor...
haftaya bütün kağıtlarımı satıp, belli bir süre borsayı şöyle dışardan seyretmeyi düşünüyorum. sanki kendimizi fazla kaptırdıkta büyük resmi göremiyormuşuz gibi bir his oluştu içimde... umarım yanılıyorumdur ve umarım bu kararımdan vazgeçmem...
saygılar...
bu keğat insanı borsadan soğutuyor...
_zamazingo_
27-01-2006, 23:06
http://img493.imageshack.us/img493/4576/adsz1qd.jpg
*Evet efendim,
Görüldüğü üzre bugün Citibank'a Merkez'den virman var . Peki Merkez'de azalan lot daha fazla gerisini ne yaptı derseniz, buyrun aşağıya bakın.
http://img493.imageshack.us/img493/1974/son1un.jpg
** Kıssadan hisse Merkez'den alınan Meksadan satılıyor.(T+2) ye dikkat etmek lazım. Daha Meksa'nın bugün sattıkları ve yukarıda borçlu olduğu kısım karşılanmış değil.
***Tabi Merkezin aldığı lotun daha büyük kısmı C. Yabancıda..
****Bir de kötü ve ufak bir haber vermeden önce şunu söylemek gerekirse;"Bir yatırım fonu hissenin takaslarında olması, olmamasına göre daha olumludur." Acar'ın A tipi fonu %33 İşyat satmış.
saygılar.
Sn.Zamazingo TSKB'nin takastaki ağırlığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Ekimde 3.8'lerden eklendi.
Bir de genel anlamda takas yorumunuzu alabilir miyim?
Tabi işlem hacmindeki daralmayı göz önüne alıranız sevinirim. Saygılar...
_zamazingo_
28-01-2006, 02:06
http://img462.imageshack.us/img462/4922/adsz0gb.jpg
*Sn Hbice, bundan bir önceki mesaj da takasla ilgili görüşlerimi yazmaya çalıştım. Biraz daha geriye bakarsak; içinde bulunduğumuz kanalın başlangıç tarihinden bugüne kadar ki takas verileri yukarıdadır.
** Burda dikkatimi çeken yerleri işaretledim. İlginçtir; Sınai Kalkınma Bankası'nın hissedeki varlığı da aşağı yukarı bu tarihle başlıyor. Takip ettiğim kadarıyla TSKB menkul dışında buraya virman yapılmıyor.
*** Fakat dikkat edersek bu tarihten itibaren İşbankası da S.K.B 'nın aldığının neredeyse yarısını satmış. İşbankasında saklanan senetlerin bir kısmı burda saklanmaya başlanmış da olabililir. İşyatırımın da günlük bazda işlem hacmi yüksek olmasına rağmen hissedeki payında bir değişme olmaması da dikkat çekici.
****Genelde hisse takasındaki olağandışı hareketleri yakalamaya çalışmakta yarar var. Son günlerdeki gelişmeleri beraber izleyeceğiz.
*****363 sayfada mesajda işlem hacmindeki daralmayla ilgili bir grafikle bişeyler söylemeye çalıştım aslında. Stopaj oranları malesef olumlu etkilmedi hisseyi, işlem hacminden ziyade senetteki dalgalanma da düşdü. Bence bu uzun vade için iyi, kısa vade için kötü.
****** Daha da ne desem? M.Y.O lara sıra gelecektir ama şuan çok konuşuluyor. Hissenin dillere düşmesi iyi bir gösterge değil.
saygılar..
_zamazingo_
28-01-2006, 05:43
Ekim-Kasım Takaslarına biraz baktım Citibank ve Garanti Yabancının hisseyi terkettiği tarihle Sınai Kalkınma Bankasının Toplamaya başladığı tarih kesişiyor. Garanti Yabancı ve Citibankın ayrı ayrı %7 civarı Hissesi varmış. Şu günlerde Citibank yine başladı toplamaya. Ne kadar ciddi olduğunu göreceğiz ilerki günlerde!
(not: bu arada yukarıdaki mesajı aceleyle yazdığım için bi yanlışlık olmuş; S.K.B ekim ayında başlamış toplamaya. nisan da değil)
saygılar.
SunShine
28-01-2006, 10:09
Efendim,
Grafiğe bakınca aklıma gelen ilk yorumumu, grafiğin altına kırmızı renkli yazıyla yazdım. Zaten bir grafik çizip de forumda paylaşmaya kalktığımda aklıma ilk gelen yorum da bu oluyor.
Başka yorumun yok mu SunShine diye sorarsanız da, var tabi ki derim. ( Ama önce ilk yorumum geçerlidir. Sonra ikinci yorumum )
Bu grafiğe göre; ( Şahsi bakışım ve yorumum)
- Göstergeler olumsuz seyrini sürdürmektedir.
- Çok net bantlar oluşmuş.
- Kalın kırmızı bant çizgilerinin daha etkili olacağını öngörebiliriz.
- Eğer en üstteki kalın kırmızı bant çizgisini yukarı kırarsa, 4.70 - 5.00 arasında bir dalgalanma yaşayabilir. 5.00 -5.10 üzereindeki kapanışlar sonrasında sert yukarı hareketler getirebilir.
- Olası yukarı yönlü harketlerinde ilk olarak 6.xx, sonrasında ise 8.xx'li rakamlara gitme eğilimi gösterecektir.
- Ortadaki kalın kırmızı çizgi altındaki kapanışlar ise 4.2x ve 4.0x'li rakamları gündeme getirir.
- Bu aşamadan sonra 4.0x'li rakamların altına sarkma olsa bile 4.00 altında kapanış yapması çok çok zor ihtimaldir.
Saygılarımla.
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT270106GS.jpg
Merhabalar, yatırım ortaklıklarının yıl sonu bilanço tarihlerini son ilan tarihleri nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler..
_zamazingo_
28-01-2006, 18:08
Merhabalar, yatırım ortaklıklarının yıl sonu bilanço tarihlerini son ilan tarihleri nedir? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Teşekkürler..
Sn. Marca, Yatırım Ortaklıkları, Bilançolarını dönem sonundan başlayarak en fazla 10 hafta içinde açıklamak zorundadırlar. Aralık 31 den itibaren hesaplayınız ama aşağı yukarı açıklayacakları rakamlar bellidir.
_zamazingo_
28-01-2006, 18:15
Efendim,
Grafiğe bakınca aklıma gelen ilk yorumumu, grafiğin altına kırmızı renkli yazıyla yazdım. Zaten bir grafik çizip de forumda paylaşmaya kalktığımda aklıma ilk gelen yorum da bu oluyor.
Başka yorumun yok mu SunShine diye sorarsanız da, var tabi ki derim. ( Ama önce ilk yorumum geçerlidir. Sonra ikinci yorumum )
Bu grafiğe göre; ( Şahsi bakışım ve yorumum)
- Göstergeler olumsuz seyrini sürdürmektedir.
- Çok net bantlar oluşmuş.
- Kalın kırmızı bant çizgilerinin daha etkili olacağını öngörebiliriz.
- Eğer en üstteki kalın kırmızı bant çizgisini yukarı kırarsa, 4.70 - 5.00 arasında bir dalgalanma yaşayabilir. 5.00 -5.10 üzereindeki kapanışlar sonrasında sert yukarı hareketler getirebilir.
- Olası yukarı yönlü harketlerinde ilk olarak 6.xx, sonrasında ise 8.xx'li rakamlara gitme eğilimi gösterecektir.
- Ortadaki kalın kırmızı çizgi altındaki kapanışlar ise 4.2x ve 4.0x'li rakamları gündeme getirir.
- Bu aşamadan sonra 4.0x'li rakamların altına sarkma olsa bile 4.00 altında kapanış yapması çok çok zor ihtimaldir.
Saygılarımla.
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT270106GS.jpg
Sn Sunshine, grafik ve yorum gayet doyurucu olmuş, kendi adıma teşekkür ederm size.
doyurucu bir analiz oldu. emeğinize sağlık sn. SunShine...teşekkür ederim...
saygılar...
SunShine
30-01-2006, 13:39
30.01.2006, Birinci seans kapanışı itibariyle günlük grafik.
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT300106isjpg.jpg
SunShine
30-01-2006, 18:45
30.01.2006, Gün sonu kapanışı itibariyle günlük grafik.
Efendim,
Yine yorumsuz bir grafik veriyorum.
Kimbilir belki de bir arkadaşımız gelir, grafiğimizi felsefi ve zoolojik açıdan yorumlar.:D
Saygılarımla.
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT300106gss.jpg
Sn.Uzunvadeci sitenizden dolayı tebrik ederim beklentilerimin ötesinde harika bir site olmuş.
İşyat "anne bu kağıt beni manyak etti evi" tadında.. AMMA biz bunu yemeyiz. Donald Trump'ız biz. Biiizzz Pele'nin öğrencileriyiz.. BIZZZ Dow Jones'uz. IMKB'yiz Bİzz:)
Random gidiyoruz. Kaos indikatörümüze bakmakta fayda var. Random Walk Index(8,64)... Boğalara ilaç tadında.
Nedir bu gösterge:
Mr. Poulos found significant evidence during his research that the "dividing line" between short- and long-term time frames for most futures and stocks is right around eight to 10 days. Therefore, he feels an effective trading system using the RWI can be devised using two different time frames—a short-term RWI (two to seven periods) for the market's frantic, random side and a long-term RWI (eight to 64 periods) for the market's steady, trending side.
Peaks in the short-term RWI of highs tend to coincide with price peaks. Peaks in the short-term RWI of lows tend to coincide with price troughs.
Readings of the long-term RWI of highs above 1.0 provides a good indication of a sustainable uptrend. Readings of the long-term RWI of lows above 1.0 provide a good indication of a sustainable downtrend.
Therefore Mr. Poulus feels that an effective trading system could be built that opens trades (after short-term pull-backs against the direction of the long-term trend) using the following guidelines:
· Enter long (or close short) when the long-term RWI of the highs is greater than 1.0, and the short-term RWI of lows peaks above 1.0.
· Enter short (or close long) when the long-term RWI of the lows is greater than 1.0, and the short-term RWI of highs peaks above 1.0.
Metastock* formulü de budur:
Max( ( Ref(HIGH,-1) - LOW ) / ( ( Ref(Sum (Atr ( 1 ) ,2 ),-1) / 2) * Sqrt( 2 ) ) ,Max( (Ref(HIGH,-2) -LOW) / ( ( Ref(Sum (Atr ( 1 ),3),-1) / 3) * Sqrt( 3 ) ), Max( (Ref(HIGH,-3) - LOW) / ( (Ref(Sum (Atr( 1 ) ,4) ,-1) / 4) * Sqrt( 4 ) ) , Max( ( Ref( HIGH,-4) - LOW) / ( (Ref(Sum(Atr( 1 ),5),-1) / 5) * Sqrt( 5 ) ), Max( (Ref(HIGH,-5) - LOW) / ( (Ref( Sum( Atr ( 1 ),6),-1) / 6 ) * Sqrt( 6 ) ), Max( ( Ref(HIGH,-6) -LOW) / ( (Ref( Sum( Atr( 1 ),7),-1) / 7) * Sqrt( 7 ) ), Max((Ref(HIGH,-7)-LOW) / ( (Ref(Sum (Atr( 1 ),8),-1) / 8) * Sqrt(8) ), (Ref(HIGH,-8)-LOW) / ( (Ref(Sum (Atr (1),9),-1) / 9) * Sqrt( 9 ) ) ) ) ) ) ) ) )
*The following formulas, for the Random Walk Index, were constructed using information from the article "Are There Persistent Cycles", by E. Michael Poulos, in the September 1992 TASC.
uzunvadeci
30-01-2006, 23:54
Teşekkür ederin sn.HBICE
_zamazingo_
31-01-2006, 00:18
**** şunu söylemek gerekirse;"Bir yatırım fonunun hissenin takaslarında olması, olmamasına göre daha olumludur."
saygılar.
http://img454.imageshack.us/img454/5207/adsz2zt.jpg
Bugün itibariyle para çıkışı devam etti, fakat son günlerde işyatırımın alımlarının sebebi netleşti bence. Bir de son günlerin büyük satıcısı Meksa hala ekside ve Citibank da bugün itibariyle Meksa satışlarının 58 bin küsür lotunu temin etmiş. Bence hissenin takasında enterasan şeyler oluyor. (t+2) yi takip ediyoruz.
Tavanlı günler umarım çok yakın. Çok sıkıcı bir görünüm çizdi kağıt. Hareketlilik aleyhimize olsa da arttı. Ayı tuzağı mı değil mi? Boğaların hazırlığı var mı yoksa ortada boğa da mı yok? Dünya yuvarlak mı? Yoksa Boğanın boynuzları üstünde bir tepsi de mi duruyor? O zaman boğa piyasası mı esas olan? Emisyon primi denen şey bir yalan mı? İskonto rastlantısal bir ses mi? Esas olan kaos mu? Ve İŞYAT acaba bu yalan dünyada çile doldurma tahtası mı????
SunShine
31-01-2006, 01:33
:roll: :roll:
Kimbilir belki de bir arkadaşımız gelir, grafiğimizi felsefi ve zoolojik açıdan yorumlar.:D
:roll: :roll:
Aralık 2003'teki hareket ile son günlerdeki grafik benzer hal aldı.
manishing
31-01-2006, 02:11
sn hbice grafikler çok benziyo sürekli ümitleniyoruz ama hareket hala olmuyor büyük bi ihtimal işyatı sert aşağı çekip sonra yukarı çekmeleri yönünde ben işyatın grafiğni bu ikili tepe olan 4.5 taki grafiği varyonun 26ağustos haftasında yaptığı hareket ile grafiği benzer tutuorum varyodada benzer bi grafik oluşmuş o tarihlerde şimdiki işyat gibi bi durum o tarihten sonrada hissede 3.5aylık bi süreçte %50 lik bi artış yaşanmış buradada aynı durum olabilir tabi varyo işyata göre çok hacimsiz bi kağıt
Hbice geçende 4.60 seviysinden sora düşmez dediniz ama düştü:)İşyat bu grafik beklenti vs hikaye işimiz Allaha kaldı.
SunShine
31-01-2006, 13:21
Valla haklısınız sn opeth.
Sn HBICE bozuk saat misali aynı yerde duruyor. Bir gün doğruyu gösterdiğinde "Ben demiştim" diyecek.
(Kendimi övmek için söylemiyorum) Ama geçenlerde ben bir grafik verdim ve "yeni bir çizgi ekledik grafiğimize" dedim.
O çizginin anlamını kavrayanlar şu anda dahi %3-4 avantajlı.
Bilmem anlatabildim mi. ?
Ama siz dahil, sn tanyelbaysal dahil bir çok kişi bu topikte benim üstüme geliyorsunuz.
Bi daha da grafik mrafik vermeyeceğim size.
Hıh.. Gene küstüm bak.:hmm:
En çok da beni küstürüyorsunuz..:hmm:
Bi daha küstürürseniz gene küseceğim.
Bak gene küstüm işte.:D
Saygılar, sevgiler.
KüsKüsSunShine
Kimsenin üstüne gelmiyorum ama gerçek şu ki bu kağıtta mantık yok.
AnadoluEfes ve Efesdeki hareket bize yansırmı acaba?:confused:
SunShine
31-01-2006, 18:04
Kimsenin üstüne gelmiyorum
Ama bi kere gelmiştin..:D :p
Bak gene küseceğim ha..:roll: İki dakkaya kalmaz küserim sana.:D
(Bari küsmeden grafiği vereyim .. :D )
Graifkle ilgili birinci yorumum olan, her grafiğin altındaki kırmızı yazılar hala geçerlidir.
Sıkmayın canınızı. Keşke herşey para kazanıp/kaybetmek kadar kolay olsaydı.;)
Saygılarımla.
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT310106gso.jpg
Trading ve trending market kavramlarını iyice yerine oturtmak lazım ki hangi göstergelere daha fazla güveneceğinizi bilesiniz. Bu kağıtta trending eğilim var. Muhtemelen 3.3 -3.5 arasındakine benzer bir yapı. İşi bozan enskese karşı oluşan ağır kayıp. Kısa vadeli göstergeleriniz çıkış başladığında yalan olabilir. Dikkat edin.
İtham ve hakaretler konusunda ise bir şey söylemek gereğini hissettim:
"Korku öfkeyi, öfke nefreti, nefret şiddeti tetikler. Ve bu karanlık tarafın yolunu açar. Oysaki umut, hayatı, hayat sevgiyi, sevgi ise sevgi dolu eylemi tetikler. Bu da güzel ve yaşanası bir hayatın kapısıdır..Birinci yol egoizm ve hiçliğin yoludur. İkinci yol ise mutluluğun hayat coşkusunun yoludur."
SunShine
31-01-2006, 20:03
"Korku öfkeyi, öfke nefreti, nefret şiddeti tetikler. Ve bu karanlık tar