View Full Version : ISYAT İş Yat. Ort.
SunShine
02-02-2006, 01:52
Anlaşıldığı kadarı ile yok.
Var demiştim ya..
İşlem hacminde yılbaşından bu yana düşüş 40 günlük hareketli ortalama için, -%26. Yılbaşından bu yana tüm endekste işlem hacminde en çok daralma olan kağıtlar arasında 28.dir.
Ayrıca önünde yer alan 27 kağıttan hiç biri MYO değildir. Ondan sonra gelen MYO AkYO olup işlem hacmindeki azalma %16. AKYO'nun sırası 56.
İşlem hacmi ıraksamaları açısından göstergelerin benzeştiği tarihler:
Mart 98
10.10.99
1.7.2000
15.6.2003
1.9.2004
Ve bugün 1.2.2005.
Iraksama Peryotları son 100 gün için 10-40 arası değişmektedir. Bugünkü değer 29.
Son ıraksama "benzersiz".Güçlü trende rağmen oluşmuş zira.
Not:1997 verilerine ait gösterge yok.
BU arada USD bazlı grafikte tarihi zirveyi test ediyoruz. Ne anlamı varsa artık. %100 primliydi kağıt o zirvede şu anda %22 iskontolu.
SunShine
02-02-2006, 09:31
Sn HBICE muhtemelen beni ignore list'ine almış.
Önemli değil alsın..
Ben yazdıklarımı okunsun diye yazıyorum. Ama okumam diyene de sözümüz yok.
Efendim, Sn HBICE'ın verdiği teknik ve istatistik oalrak verdiği bilgiler güzeldir. Keyifle okudum.
Ben de bazı istatistik bilgiler vereyim bari konu açılmışken.
Sn HBICE'ın son 250 yazısına baktım.
Bu 250 yazının sadece 8 tanesi başka hisseler ile ilgili yazılmış. Ki onlar da yine sonu YO ile biten hisselerdir.
Yine bu 250 yazının %95'ten fazlası sadece ve sadece bu topikte yazılmıştır.
Bilginize sunarım.
Saygılarımla.
Muhterem
02-02-2006, 09:36
bakalım bugün bilanço gelmişmi geçen günlerde iş bankası A tipi fonları bile bu kağıtta mal almaya başlamışlar ..............
diyorumki a tipi fon alacağıma veya gidip ereğli tüpraş veya tavandan migros alacağıma aynı hisseleri portföyünde bulunduran İŞYAT alırım hemde %22 dampinkli .......:D :D :D hemde hiç grafiğini bile merak etmeden.....
İşlem hacmi ATSYO'da 1600 lot! Seasın 30.dakikasında. YKRYO 35000, İŞYAT, AKYO'da 50000 civarında. Stopaj avantajımız var mı yok mu?
SunShine
02-02-2006, 11:52
Son bir ay içerisindeki hareketlerinin saatlik grafikte görünüşü.
4.30 altına mı yoksa 4.5x'li rakamlara mı.
Sanırım bunun kararını verme aşamasında.
Saygılarımla.
Not: Yorumlarım şahsi bakış açımı gösteriyor. Lütfen kimse etkilenmesin. Grafik vermem bu tahtadaki pozisyonum hakkında bilgi içermez.
uzunvadeci
02-02-2006, 12:21
Teşekkürler sn.HBICE, sn.SunShine
sn HBICE artık ne dediğimi ben de bİlmiyorum ki... insanda moral kalmıyor... aha yine bir açıklama, yine ortalık toz-duman... bunlar hiçbir işi düzgün yapamaz mı yahu... nedir bu çektiğimiz çile...
saygılar...
Ne korelasyon be. Doğal süreçte bu korelasyonun oluşması güçtür. Endeks %1 çıktı. İşyatta. Endeks%0.7 düştü, İşyatta aşağı yukarı aynı.
a)İşyat esasında endeksin hesabında kullanılan gizli ve en ağırlıklı kağıt.
b)İşyat endeks ile 1 korelasyona sahip kağıt
Hadi oradan:)
Bu kağıt bu denli boğa piyasasına bu iskonto oranlarında ilk defa duyarsız kaldı. Geçelim duyarsızı kendini dağıttı.
Ancak işlem hacmi arttı. Volatilite sağolsun.
Akyo deyip geçmeyeceksin. İşlem hacmi az. İskontosu çok. Özvarlık karlılığı yüksek. İşlem hacmindeki azalma İŞYAT'tan daha az. RJ satışta değil:)
Fena kısıldık fena. Bu kadarınını hiç düşemezdim ya. Neyse şubattayız artık.. Şubattan umutluyum. Kopar gider umarım.
Sn.Asagir 20/40 günlük işlem hacmi hareketli ortalmaları 0 üstünde. İşlem hacminin artma eğilimi var gibi. Zaten bayağı bir aşağıdayız. Bu yükseliş bence bir çıkış ile taçlandırılabilir. Bir de moralinizi yüksek tutun oyun bitmiş değil. Çıkış devam ettikçe BPD artıyor. Bu da marjı açıyor... Yani diyelim ki 6 YTL BPD'ye ulaştıktan sonra kopsa kağıt lafın gelişi. 7'lere kadar yolu olur gibi geliyor. Ekim 2004 primine dayandırarark söylüyorum bunu.
uzunvadeci
02-02-2006, 13:25
Bilanço açıklaması yaklaştı
CC'nın halka arzı yaklaştı(en azından dedikodular bu yönde)
Olası bedelsiz ve NT açıklamaları yaklaştı(şirket 2000 yılından bu yana sermaye arttırımı yapmamış.Yüksek oranda bedelsiz bekliyorum)
Daha ne denilebilir ki
SunShine
02-02-2006, 13:40
Efendim,
Bugün birinci seans itibariyle kapanışa günlük grafik üzerinden yakın plandan, yani kısa mesafeden bir bakalım.
Ve yorumlayalım.
Hatta, yukarıdaki saatlik grafiğine de bir bakalım, bir daha yorumlayalım.
Ama sadece yorumlayalım, felsefe yapmayalım.:D
Buyrun.
Saygılarımla.
YorumlaSunShine
http://www.kingsofborsa.com/ISYAT020206is.jpg
Not: Graifklerimin ve bakış açımın, hiç kimse için herhangi bir mana ifade etmemesi gerekir. Yatırım karalarınızın tek karar yapıcısı ( hatta decision maker diyelim de sn HBICE da anlasın) sizsiniz.
SunShine
02-02-2006, 13:58
Efendim,
Bu da, son on günden beri sanslık grafiği.
Buyrun.
Saygılarımla.
MumlaSunShine
Not: Graifklerimin ve bakış açımın, hiç kimse için herhangi bir mana ifade etmemesi gerekir. Yatırım karalarınızın tek karar yapıcısı sizsiniz.
Sn.Uzunvadeci aynen katılıyorum. Sıkıcı günlerin sona ermesi, şööle ceplerimizin parayla dolması acaba çok mu yakın?:)
Bu arada ricanıza uyuyorum Sn.Uzunvadeci zaten o sıfatı kullanmayı gerektirecek trendin sona erdiğini söylemiştim.
Şimdi acaba koşma uçma zmanı geldi mi? Zıplama, uçma...Ha buldum kartal. Acaba bu kağıt bir kartal'a dönüşür mü? Yuvasından süzülerek başladı yıla, acaba yükselir de çıkar mı yükseklere? Cavbı pek yakında IMKB'de.
uzunvadeci
02-02-2006, 15:54
Teşekkür ederim sn.HBICE
orfendalaman
02-02-2006, 17:04
arkadaşlar, yazılarınızın hepsini olmasa da çoğunluğunu okudum. ve hayran kaldım. anlaşılan sizler İŞYAT a büyük bir aşkla bağlanmışsınız. Ben de artık İŞYAT düşünüyorum. ama benim en büyük kusurum da sabırsız olmam. En azından kendimi denemek adına İŞYAT alacağım. İnşallah beni çok bekletmez... Hepinize iyi günler.
Bilanço açıklaması yaklaştı
CC'nın halka arzı yaklaştı(en azından dedikodular bu yönde)
Olası bedelsiz ve NT açıklamaları yaklaştı(şirket 2000 yılından bu yana sermaye arttırımı yapmamış.Yüksek oranda bedelsiz bekliyorum)
Daha ne denilebilir ki
grafikle falan olacak iş değil bunlar...
geçmişten ders alarak ileriye bakmak lazım...
belki başka keğatta grafikler işleyebilir bu keğatta boş..............
bu tüpraş olayının yarınki açılışı nasıl etkileyeceğini merakla bekliyorum...
manishing
02-02-2006, 20:00
sn asagir dış borsalardada düşüşler var kan gövdeyi götürüyor yarında işyat daha aşağı gelicek sanırm umarım 4.3ler tutar ama tutucağnı sanmıyorum
sn asagir dış borsalardada düşüşler var kan gövdeyi götürüyor yarında işyat daha aşağı gelicek sanırm umarım 4.3ler tutar ama tutucağnı sanmıyorum
son zamanlarda sıkılmıştım zaten sn manishing... olumsuz da olsa hareket iyidir...nerde haraket, orda bereket demiş büyüklerimiz...
Sn.Manishing,
Boğa piyasası bize yaramadı. Boğa piyasası bitmeden de kimsenin buralara geleceği yok gibi. Ama ilginç olan düşüşlerin beklenirken gelmemesi. Tüm piyasada aman düştük düşecez telaşı hakim. 3.5 cent'i gördük 2000'de oraya geldik şimdi ne olur korkusu var. Doların kaybını, TL'nin değerlenmesini kimse hesaplamıyor. REDKE 180 civarında 2000'lerin 3,5 centti şimdi kabaca 60000 seviyeleri eder. Bunu konuşan yok.
Ya da 1999'da geçmiş en büyük tepe 2 cent ti. 3.5 centi niye gördük. 3.5 centten niye bir anda geri dönmedik. Kim bekliyodu 3,5 cent o günlerde. Parite o zaman 0.8'di yahu. Kaldı ki bu şekilde bir çıkış yaşanmadı. 52 haftaya sıkıştırılmış alanlarda hareketler olurdu bundan önce. Şİmdi 130 haftadır yükseliş trendi yapıyoruz. DJ grafiğinde 1950 sonrası döneme benzetiyorum olanları. Volatilitede düşme eğilimi artan işlem hacmini olgunlaşma sinyalleri olarak algılıyorum.
Diğer yandan endekste düzeltme ve ya düşüş trendi başlayabilir. Niye olmasın? Ama düşüş 2000'de de, 1997'de bu kağıda olan talebi arttırmıştı.
"borsayi GÜzellİk Kurtaracak
Ve İŞyat'ı Sevmekle BaŞlayacak Her Şey... ":)
orfendalaman
03-02-2006, 01:15
"borsayi GÜzellİk Kurtaracak
Ve İŞyat'ı Sevmekle BaŞlayacak Her Şey... ":)
Size yürekten katılıyorum...Sabırla koruk helva, dut yaprağı da atlas olurmuş:tamam: :) :p
[QUOTE=HBICE]Sn.Manishing,
....... Ama ilginç olan düşüşlerin beklenirken gelmemesi. Tüm piyasada aman düştük düşecez telaşı hakim. 3.5 cent'i gördük 2000'de oraya geldik şimdi ne olur korkusu var. Doların kaybını, TL'nin değerlenmesini kimse hesaplamıyor. REDKE 180 civarında 2000'lerin 3,5 centti şimdi kabaca 60000 seviyeleri eder. Bunu konuşan yok. QUOTE]
Sabirli olun, gelecektir...:D
Organize geliyor bu sefer...
ilk 15 dak. 6000 lot ne oluryoruz derken...
326 gün sonra tavan havası var... Uç kartalım uç...
uzunvadeci
03-02-2006, 15:21
Sn.HBICE bendenizi de heyecanlara garkediyorsunuz
Alanlar/satenlar kim,yazabilir misiniz?
10 dakikada 200000 lot az değil. Hele şu son günler için kopuk. Bir gelişme mi var nedir?
İSGYO %8,5 yapmış ınun hikayesi herhalde.
Ya java scriptim bozuk göremiyorum. Bir gören var mı derinlik?
BU arada sizi heyecanlandırmak istemzdim sn.Uzunvadeci. Sadece dikkatimi çeken 50000'lik alışlar oldu. Herneyse 400000 lot az değil de...
6000000 lot var orada darısı başımıza. Zaten primliydi zatı alileri... Eli ofis binası ile dolu ne kar diyosa artık.
işgyo daki hareketle biraz ilerledi yanıltıcı olmasın...
işyatın kendi hareketi değil ,hareket olunca milyon milyon işlem olur....
kardeşi isgyo gidiyor diye bizim işyat kıpıramaya çalıştı lakin kağıt sahapsız be kardeşim
Şu anda ISGYO işlem hacminde 1.sırada. Vay be. DArısı başımıza. Biz de yakın akrabası olarak gün gelecek holdingte çaycılıkta müdürlüğe yükseleceğiz. Kim bilir:)
530bin lot oldu 30 dak. içinde. ÖNEMLİDİR YAHU sn.Deneyim.
Yükseliş hızlı mı olacak ne tavan kokusu var tavan... Uç kartalım uç...
uzunvadeci
03-02-2006, 15:42
Evet İŞGYO'daki hareket etkiliyor sanırım.
sn.SunShine'in grafiklerinde 4.30 civarında desteği olduğu da görülüyordu.(yanlış görüyorsun derseniz,mahçup olurum doğrusu):)
uzunvadeci
03-02-2006, 15:44
Maşallah 4.48 olmuş
14:47 900.000 lotu aştık.
14:48 1000000 lotu aştık.
bilinmezki
03-02-2006, 15:48
direnc neresi?
SunShine
03-02-2006, 15:48
Son bir ay içerisindeki hareketlerinin saatlik grafikte görünüşü.
4.30 altına mı yoksa 4.5x'li rakamlara mı.
Sanırım bunun kararını verme aşamasında.
Saygılarımla.
Not: Yorumlarım şahsi bakış açımı gösteriyor. Lütfen kimse etkilenmesin. Grafik vermem bu tahtadaki pozisyonum hakkında bilgi içermez.
Sn uzunvadeci,
Ben diyeceğimi demiştim hatırlarsanız.
Ama sn HBICE hala kartal martal, yuvadan uçtu falan filan diye felsefe yapmaya devam ediyor.
Valla, sn HBICE bu zoolojik ve felsefi yorumlarını bırakmazsa bu topiği okuyanların daha çoook kafası karışır.:D
Saygılarımla.
işgyo daki hareketle biraz ilerledi yanıltıcı olmasın...
işyatın kendi hareketi değil ,hareket olunca milyon milyon işlem olur....
şuan tamam...
İşlem hacminde ilk 4 teyiz.
en çok artandada olsak artık be yav
Muhterem
03-02-2006, 16:04
aaaa amanın hadi yavrum sonunda öyle veya böyle piyasa geldi kağıda sabreden derviş hesabı ........
Alla alla bugun neler olmuş ya?bu hareket neden?yükselişİN ardından çatır çatır satışlar neden niye?:(
uzunvadeci
03-02-2006, 19:03
İŞYAT 4.30'u geçtikten sonra sanırım 4.54/4.56'dan geri dönmüştü 4.30'.ikinci denemede ise (geçen hafta mıydı)sanıyorum 4.64/4.66'dan geri dönüp soluğu yine 4.30'da almıştı.
Bu gün yaşananlarla birlikte düşünüldüğünde 4.64/4.66 rakamlarının sapma olduğunu,direncin 4.54/4.56'da,desteğin ise 4.30 civarında olduğunu,hissenin-yeni destek ve dirençler oluşturana dek-bu aralıkta hareket edeceğini sanıyorum.Bu gün 4.52'den verdiklerimi yarın 4.30'dan yerine koymaya çalışacağım sanırım.
Siz ne dersiniz sn.SunShine,sn.HBICE?
Bu arada şu lüzumsuz tartışmayı asla vasatlığa düşmeden takdire şayan bir olgunlukla sona erdirmek üzere olduğunuzu gördüm.Takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum.
Hoşçakalın
bırcok kagıtta oldugu gıbı bunda da donus belırtısı var....sonumuz hayrola.....
Günlük yüksek/Düşük farklarına odaklansak. Yer cücesi tadındaki günlük barlar, uzadı kavak oldu:)
SunShine
03-02-2006, 19:17
Siz ne dersiniz sn.SunShine,sn.HBICE?
Efendim,
Bu topiğin 371. sayfasındaki #4451 numaralı gönderideki yorumum hala geçerlidir.
Saygılarımla.
manishing
03-02-2006, 19:20
para çıkışı var hernekadar portföy değerine uzak olsada hissede teknik dönüş sinyalleri var gibi gözüküyor günü en düşüklere yakın kapatmış çıkışıda işgyodan oldu sanırım ondan etkilendi endekse göre daha iyi durdu bgn ama 54lerden 34lere düştü kağıt ikili tepe var gibi bakalım ilerki günler neler göstericek umarım endeksin düşmesiyle işyat portföy değerine gelmesi beklenirken portföy değeri işyata gelmez
bırcok kagıtta oldugu gıbı bunda da donus belırtısı var....sonumuz hayrola.....
sn XZARA nın tespiti benim için de büyük bir kuşku vesilesi (endexin genelinde özellik le bu hafta oluşan haraketler nedeniyle)... ama seçimlere de daha iki yıla yakın zaman var... her neyse önümüzde ki hafta belli olmaya başlar herhal... iyi olmasını umarım...
çok mu şüpheci olduk ne...
saygılar...
bu bir dönüş mü...
ya da klasik şubat karamsarlığı mı...
ya da bu oyunu şimdiden bitirmeye karar verirler se iki yıl boyunca ne ile oynarlar...
ya da belki endeksi biraz aşağı çekerek geniş kitleleri davet etmek isterler ama
o zaman da; geçmiş deneyimler sonucu zaten borsaya mesafeli duran kitleleri daha da uzaklaştırmazlar mı...eğer böyle bir süreci göze alırlar sa son tangoyu kim le yaparlar...
ya da istenen; damsız-kavalyesiz bir dans mı...
avrupa birliği sürecinde değer kazanması muhtemel kuruluşlarda, daha ucuza pozisyon açabilme telaşı mı...
böyle bir ihtimal sözkonusu olur sa; sun-i bir gündemle (müzakere süreci, iç siyaset, uluslararası, vs...) endex aşağı çekilebilir mi...
ya da imkb bunların hiçbiri olmadan yoluna devam eder mi...
.................................................. ...
.................................................. ...
ya da iyice saçmalamaya mı başladım...
soru işaretleri çok fazla...
ooooooooffffff offf...
("ya da" ları sorularımı vurgulamak için kullandım. görüntü kirliliğine neden olduysam bağışlamanız dileğimle...)
saygılar...
Arkadaşlar hepimizin belli birikimleri bu kağıdın üstüne umarım kaybetmeyiz.Gafik yada beklenti üzerine konuşmakta bu kağıt için boş bi mevzudur yani işimiz ŞANS a kalmıştır.
Arkadaşlar hepimizin belli birikimleri bu kağıdın üstüne umarım kaybetmeyiz.Gafik yada beklenti üzerine konuşmakta bu kağıt için boş bi mevzudur yani işimiz ŞANS a kalmıştır.
oooooffff offf...
Bence güzel bir yerdeyiz. Yeni yatırımcı için cazip tatlı bir yer bence. Yani düşünsenize endeks çıkmış bayağı bir, BPD artmış, kağıt %3 düşmüş. Endekse karşı %16 kayıp yapmış. Kafasını ikinci defa kaldırmış. %22 iskontolu. İşlem hacminde bugün ilk 4'e kadar girebilmiş likit bir kağıt. Aralığın sonlarından beri kayıp üstüne kayıp. Bir yerde durmaz mı bu kayıp? ISGYO'da olanlar niye burada olmasın? Bu kağıt işlem hacmi bakımından en likit mYO. Bu çok önemli bir artıdır. MYO endeksi, İSYAT endeks bazında 2 gündür çıkışta. Moralimizi yüksek tutalım. Baktık olmadı RJ'i mal sahibi yaparız birgün var mı daha ötesi...
Deniz Baykal ında bi miktar işyat ı varmış,Oda bu aralar çok sinirli:)
turkishwarrior
04-02-2006, 01:01
endekste bir deprem olmazsa bu kağıtta iş var gibi...
SunShine
04-02-2006, 01:13
Efendim hemen bir de teknik olarak bir tespitimi paylaşayım.
Çalışmalarımda güvenililiği vasat olan bir tür zaman analizi var.
Bu analize göre Nisan ayının son haftası (ya da Mayıs ayının ilk haftasında bir yerlerde ) bu kağıt için bir zaman ortaya çıkıyor.
Haftalık grafikteki en sağdaki iki dikey çizgi bu zamanlara tekabül ediyor..
Ama..
Dip zamanı mıdır, tepe zamanı mıdır bilemiyorum.:confused:
Saygılarımla.
Endeks düşsede iş var demek lazım. İşin komiği ben İŞC'leri satıp YKRYO ve İŞYAT'a geldim. Gelmemdeki temel sebepte, endekste işler tersine gittiğinde MYO'ların endeksle ters korelasyon izleyeceğine olan inançtı.. 2000 ocağı, 2004 ocağı ters korelasyonu görmek mümkün.
Ancak ters korelasyon bu sefer erken başladı. Çıkış esnasında pek olmazdı. Gerçekten hiç mi hiç beklemediğim bir durumla karşılaştım. Ve daha da entereasanı stopaj istisnası varken oluyor bunlar . İşyat'ta da değil neredeyse tüm MYO'larda hatta genişletelim kağıtların büyük çoğunluğunda oluyor bunlar.
Hatta Sn.Asagir demişti sanki batık şirket diye. Onlarda ocağın son yarısında toparlamalar oldu burada tık yok. Hatta inişe devam ettik. İS-GYO grafiğine baktım kağıt aynı senaryo ocak otasına kadar endeks bazında %10 düşüp toparlamış. Endekste bir band yapıyor tepesine yaklaşmış... Bu sefer Aralık sonu değerinin %10 üstüne çıkmış... Bence İşyat'ın endekse karşı oluşturduğu grafik daha hoş. Daha cezbedici. Tabi bu arada stopaj avantajı orada yok. Orada olabilen bir şey niye burada olamasın...
İSGYO'da hatırladığım kadarı ile %20 civarı primli. Biz burada %22 iskontoluyuz. Gören yok yahuuu.
uzunvadeci
04-02-2006, 01:39
Sn.SunShine yazmış
"Sn uzunvadeci, telaş etmeyiniz efendim.
Ben sn HBICE ile tartışmalarımdan dolayı, ya da o benimle tartışmasından dolayı küsmez.
Çünkü biz seviyemizi biliyor ve gereğini yapıyoruz.
Ben de sn HBICE da bu konuda duyarlıyızdır."
Sn.SunShine bendeniz siz ya da sn.HBICE'ye hitap etmedim alıntıladığınız yazıda.Zaten kırgınlık sona ermek üzereyken gelip,"dırdır etmek"terimini kullanan ve tansiyonu tekrar yükselten kişiye hitap ettim.
Sizin bu forumda kaliteyi yükseltmek için ne denli çaba sarfettiğinizin farkındayım ve ne denli yüce gönüllü bir arkadaş olduğunuza da bizzat şahit oldum.
Hoşçakalın
Muhterem
04-02-2006, 01:52
cuma günkü hareketi ben bayağı ilginç buldum tahtayı adeta bir silkelediler geçen haftada aynısı olmuştu ama fark var arada o zaman merkez efendi mal alarak yukarı giderken bir kısmını geri tahta aşağı gelsin diye vererek fiyatın düşmesini sağlamışlardı şimdik ise adeta kimsenin satmasına izin vermeden yukarı çekip tekrar geri getirdiler yani bıktırma-bezdirme operasyonu var önümüzdeki hafta bugün mallarını satamayanların mallarını süpürerek yukarı adeta hamallıktan bıkan ky nin mallarını alarak yukarı gidebilirler ama ben bilançoyu hatta temettülerimi almadan hatta ve hatta CC nın arzını yapmadan İŞYAt larımı vermeyi düşünmüyorum 27 milyon lot içinde benim malım okyanusta damla bile olamaz her halde by lar da burada para kazanacaklardır bu tahtada beklemeye devam diyor bütün temel indikatörler..............teknik fazla önemli değil benim için.............hele teknik al dedi aldım sat dedi sattım olayı ancak bu kağıt için defter değerinin üzerine çıkarsa o zaman uygulanabilir yani değerini bulmamış birşeyde teknik ne diyorsa yalan söyler.......malum 5.55 ytl defter değeri var .....
Son günlerde teknik analizin önemli olmadığına ilişkin görüşler ağırlık kazandı. Kısa vadede tahmin gerçekten zor. Bir tutturursun bir tutturamazsın. O zaman güvenilirliği nerede dersin?
Ancak İŞYAT çoğumuzu bezdirdi. Bezdirmenin teknik formülayonunu yapılabilir.. En bezdirmiş kağıtları bulup(metastock'ta explorer kullanarak) bunları inceyebilisiniz. Bezdirme nedir? Trendsizliktir büyük ölçüde. Gün içi yüksek volatilite, kısa barlar, düşük ve ya düşen ADX, düşük r-squared, düşük işlem hacmi.
Düşüş başka bir konu. Düşen kağıt düşüş trendinde olan kağıt belli eder çoğu kez kendini. Olmadı bir hareketli ortalama verir linear regresyon slope'una bakarsın... Objektif olsun diye...
Kağıt bu şekilde seçilebilir. Böylece yaşananların tekrar yaşanması ihtimaline karşı bir tedbir alınabilir.
İşyat'ta esasında relatif endekse 450 günlük ortalamayı atacaksın. Alda ise sıradan bir sistemin al-satları ile endeksi yeneceksin. Bu kendime bir not. Belki 1-2 yıl sonra bunları geri dönüp okursam diye.
Tek tesellim almayı planladığım kağıtlardaki endeks bazında düşüşler oldu.
portfÖy DeĞerİ Toplami (i+ii) 163,787,555.36
Hazir DeĞerler (+) 1,516.40
Alacaklar (+) 4,949,108.22
DİĞer Aktİfler (+) 9,778.00
BorÇlar (-) 2,302,711.95
Toplam DeĞer 166,445,246.03
toplam DeĞer / Pay Sayisi 5.55
_zamazingo_
05-02-2006, 22:17
*25 Ocak günü Merkez 644568 lot almıştı. Toplam lotu son olarak 86496 lot.
Bu hisse senetlerinin nerelere virman yapıldığı önceki başlıklarda vardı. Meksa'nın sattıkları önce Merkez'den sonra da Citi Yab. dan karşılandı ve Perşembe günü yüklü bir satış gelmişti. Son 1 haftalık takas değişimi altta.
** Bu arada İştirak Fon (İşbank İştirak Fonunun, portföyündeki H.S. lerinin en az %51'nin iştiraklerince çıkarılmış hisse senetlerinden oluşması gerektiğini de dikkate alarak ) payı 300.000 lot oldu.
***Şimdi Citibank devam mı tamam mı ? bu sorunun cevabını bekliyoruz.
Sn Sunshine foruma büyük emek verdiğinizi biliyorum. Bence hassasiyetinizin sebebi de bu. Sanal bir ortamdaki tartışmaya kendi adıma girmeyerek, sadece şunu söylemek isterim; SUnshine Abimi üzmeyin:o
Sn Hbice'nin de dediği gibi "PM" kullanırsak (ben kullanamıyorum :) o başka) daha güzel olur.
emeği geçen herkese saygılar..
_zamazingo_
05-02-2006, 22:25
Kırmızı yuvarlağa dikkat Takasta bence çok önemli bir gösterge. Hacim yüksek olmasına rağmen net alan ve satanda ciddi bir kurum yok. hatırlarsannız merkez birgünde altıyüzbin küsür lot almıştı.
http://img443.imageshack.us/img443/4026/adsz5ne.jpg
Yarın endex büyük ihtimal - yapacak,Kafası çalışan abilerde ucuz kalmış işyat ımıza el atacaklar gibime geliyor.
Elinize sağlık sn.zamazingo.
Son iki günü endekse karşı yükselerek geçirdik. Hatta cuma günü işlem hacminde ilk beşteydik. Umarım şubat ayı kağıda iyi gelir.
Sn.Opeth valla bizde öyle ummak istiyoruz. ISGYO'da yıla endeks relatifte kötü başlamıştı şimdi nerede. Burada niye olmasın bu kadar iskonto ile bence olabilir. Aylardır -bana göre- geciken hareket belki bu hafta başlar. Belli mi olur?
Vergi avantajına rağmen bu YO'ları 2006'da neden gitmiyor? Hatta endeks kadar bile getirileri neden yok?
IMKB 100 +%11.19
IMKB YO Endeksi -3.91
Akyo -2.49
Alternatifyo +7.95
Atlantisyo -15.33
Atlasyo -5.43
Avryo -16.49
Bumyo -9.49
Denizyo -4.48
Eczyo -9.95
Gedikyo -13.30
Hedefyo -8.18
İnfoyo -14.88
İsyo -3.56
Myzyo -17.19
Perayo +2.22
Vkfyo -6.16
Ykryo -2.65
Yatfınyo -13.11
Şimdi gelelim açıklanan bedelli-bedelsiz sermaye arttırımlarına:
Alternatifyo %100-0
Atlantisyo %200-0
Atlasyo %100-200
Avryo %75-25
Bumyo %100-16
Denizyo %50 (2 YTL'den)
Eczyo %30-10.35
Gedikyo %80-20
Hedefyo %70-0
İnfoyo %50-0
Myzyo %85.19-0
Perayo %100-0
Yatfınyo %100-0
Sadece Perayo'da %25.75 nakit temettü açıklanmıştır.
Bütün bu veriler gösteriyor ki; maalesef yatırımcıyı sağılacak bir inek gibi gören etkili ve yetkili fon yöneticileri yüzünden gerçek yatırımcı veya spekler YO'lıklarına ilgi göstermiyorlar. Sanırım ilgilenseler bile bu pek uzun vadeli olmayacak gibi. Bu şartlar altında da mümkün değil zaten. Benim anlayamadığım hadi bir sanayi veya mali sektör şirketi ciddi bir yatırıma gider veya borçlarını kapatıp mali yapısını iyileştirmeye çalışır ve bedelli sermaye arrtırımına gider bu bir ölçüde anlaşılabilir. Ama işi fon yönetmek olan bir YO neden ek kaynağa bu kadar çok ihtiyaç duyarki?:mad: Kardeşim önce elindeki fonları iyi yönet, yatırımcınıza hiç olmazsa endeks kadar kazandırın ki, ondan sonra size daha çok fon verelim.:hayır:
Bu saçmalığa bir son verilsin.
[QUOTE=uzunvadeci]
Dünkü ( 04-01-2006, 14:25 itibariyle ) BPD ile bedelsiz teorik/potansiyeli %424,endeksin bugünkü yükselişi ile bu rakam bugün %430 civarında olacaktır......QUOTE]
Isyat'ta bu yil beklenti cok yuksek...
Yukarida alinti yaptigim Sn.Uzunvadeci'nin yaptigi calismaya gore teorik/potansiyel beklenti % 430 civarindadir.
Benim mutevazi beklentim ise en az % 200 bedelsiz + % 20-40 NT yonundedir.
Bu denli buyuk beklenti oldugunda, kagida yon verenler,mutlaka Ky'cinin kucuk bir karla cikmasini beklerler ki, ellerindeki hisseleri ucuza alabilsinler.
Isyat en son, 24 Nisan 2000 tarihinde, %170 Bedelli-%230 Bedelsiz artirarak, sermayesini 6.000.000 'dan 30.000.000'e cikarmistir.
Bu yil, Nisan-mayis aylarina dogru % 300 Bedelsiz aciklamasi bile son derece normal bir beklentidir.
Bu arada, calismalari ile bizleri kendine hayran birakan Sn.Uzunvadeci'nin gayretlerine sukranlarimi sunarim.Belki kendisi de, bu aralar kisisel beklentisinin ne oldugunu bizlere aciklar.
Sonuc olarak, Ben kagidi tutmak fikrindeyim..
Kararsiz arkadaslara belki bir fikir veririm diye yazdim.Kimsenin isine karismak gibi bir dusuncem yoktur.
Saygi ile.
uzunvadeci
06-02-2006, 09:24
Teşekkür ederim sn.trusty
Evet İŞYAT'ın açıklayacağı 43 mio civarındaki bilanço karı, yüksek orandaki bedelsizi ve makul miktardaki NT yanında CC halka arzının yaratacağı spekülatif etki ile bir ralli yaşayacağına inanıyorum.
Sabah güzel başlamıştı ama şimdi gene klasik hareketini yapıyor kakıldı kaldı.Hacimde zayıfladı.
orfendalaman
06-02-2006, 18:22
Evet İŞYAT'ın açıklayacağı 43 mio civarındaki bilanço karı, yüksek orandaki bedelsizi ve makul miktardaki NT yanında CC halka arzının yaratacağı spekülatif etki ile bir ralli yaşayacağına inanıyorum.
İŞYAT topiğini okuduktan sonra ben de bir miktar aldım. Bu kağıt gerçekten sabır küpü olmayı gerektiriyor anladığım kadarıyla. ( Ben ise hem borsada acemiyim hem de çok sabırsızım:roll: ) Bilançolarla ilgili bülteni buraya yapıştırıyorum. Bakalım bizim İŞYAT ın gidişatı ne yönde olacak:roll: :roll:
MALİ TABLOLARIN BORSAYA SON GÖNDERİLME TARİHLERİ
(02.02.2006 tarihine kadar yapılan beyanlar esas alınmıştır.)
Sermaye Piyasası Kurulu'nca şirketlere verilen ek süreler dikkate alınmış olup, ek süre alan şirketlerin tarihlerinin yanında (ES) olarak gösterilmiştir.
ÖZEL HESAP DÖNEMİNE SAHİP ŞİRKETLER
SON GÖNDERME TARİHLERİ
ŞİRKET ADI GÖNDERİLECEK DÖNEM BAĞIMSIZ DENETİM ZORUNLULUĞU SERİ:XI NO:25 KONSOLİDE OLMAYAN SERİ:XI NO:25 KONSOLİDE
ALYAG ALTINYAĞ 01/10/05-31/12/05 3 AYLIK VAR 03.03.2006
BJKAS BEŞİKTAŞ FUTBOL YAT. 01/06/05-28/02/06 9 AYLIK VAR 12.05.2006
FENER FENERBAHÇE SPORTİF 01/06/05-28/02/06 9 AYLIK YOK 31.03.2006
GSRAY GALATASARAY SPORTİF 01/06/05-28/02/06 9 AYLIK VAR 14.04.2006
TSPOR TRABZONSPOR SPORTİF 01/06/05-28/02/06 9 AYLIK VAR 14.04.2006
LOGO LOGO YAZILIM 01/07/05-31/12/05 6 AYLIK VAR 17.03.2006
SİGORTA ŞİRKETLERİ
SON GÖNDERME TARİHLERİ
ŞİRKET ADI GÖNDERİLECEK DÖNEM BAĞIMSIZ DENETİM ZORUNLULUĞU KONSOLİDE OLMAYAN
AKGRT AKSİGORTA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ANHYT ANADOLU HAYAT EMEK. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ANSGR ANADOLU SİGORTA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
AVIVA AVİVA SİGORTA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
GUSGR GÜNEŞ SİGORTA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
RAYSG RAY SİGORTA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
YKSGR YAPI KREDİ SİGORTA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BANKALAR
SON GÖNDERME TARİHLERİ
BANKA ADI GÖNDERİLECEK DÖNEM BAĞIMSIZ DENETİM ZORUNLULUĞU KONSOLİDE OLMAYAN KONSOLİDE
AKBNK AKBANK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
ALNTF ALTERNATİFBANK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
DENIZ DENİZBANK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
FINBN FİNANSBANK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
FORTS FORTIS BANK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
GARAN GARANTİ BANKASI 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
ISBTR İŞ BANKASI 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
SKBNK ŞEKERBANK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
TEKST TEKSTİLBANK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
TKBNK T. KALKINMA BANK. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
TEBNK T.EKONOMİ BANK. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
TSKB T.S.K.B. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 TABİ DEĞİL
VAKBN VAKIFLAR BANKASI 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 14.04.2006
YKBNK YAPI VE KREDİ BANK. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 TABİ DEĞİL
DİĞER ŞİRKETLER
SON GÖNDERME TARİHLERİ
ŞİRKET ADI GÖNDERİLECEK DÖNEM BAĞIMSIZ DENETİM ZORUNLULUĞU SERİ:XI NO:25 KONSOLİDE OLMAYAN SERİ:XI NO:25 KONSOLİDE
ABANA ABANA ELEKTROMEKANİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ACIBD ACIBADEM SAĞLIK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ADANA ADANA ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ADEL ADEL KALEMCİLİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
SASA ADVANSA SASA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
AFMAS AFM FİLM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
AFYON AFYON ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
AKENR AK ENERJİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
AKYO AK YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
AKALT AKAL TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
AKCNS AKÇANSA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ATEKS AKIN TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
AKMGY AKMERKEZ GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
AKSA AKSA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
AKSUE AKSU ENERJİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
AKIPD AKSU İPLİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ALCAR ALARKO CARRIER 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ALGYO ALARKO GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ALARK ALARKO HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ALCTL ALCATEL TELETAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ALFA ALFA MENKUL DEĞ. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ALKA ALKİM KAĞIT 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ALKIM ALKİM KİMYA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ARFYO ALTERNATİF YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ALTIN ALTINYILDIZ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
AYCES ALTINYUNUS ÇEŞME 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ANACM ANADOLU CAM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
AEFES ANADOLU EFES 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ASUZU ANADOLU ISUZU 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ANELT ANEL TELEKOM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ARAT ARAT TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ARCLK ARÇELİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ARENA ARENA BİLGİSAYAR 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ARSAN ARSAN TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ASELS ASELSAN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ATAYO ATA YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
AGYO ATAKULE GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ATSYO ATLANTİS YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ATLAS ATLAS YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
AVRSY AVRASYA YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
AYEN AYEN ENERJİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
AYGAZ AYGAZ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BAGFS BAGFAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BAKAB BAK AMBALAJ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BANVT BANVİT 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BTCIM BATI ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BSOKE BATISÖKE ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BEKO BEKO ELEKTRONİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BERDN BERDAN TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BRMEN BİRLİK MENSUCAT 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BISAS BISAŞ TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BIMAS BİM MAĞAZALAR 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BOLUC BOLU ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BROVA BOROVA YAPI 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BRSAN BORUSAN MANNESMANN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BRYAT BORUSAN YAT. PAZ. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BFREN BOSCH FREN SİSTEMLERİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BOSSA BOSSA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BYSAN BOYASAN TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BOYNR BOYNER MAĞAZACILIK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BRISA BRİSA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BSHEV BSH EV ALETLERİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BUMYO BUMERANG YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BURCE BURÇELİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
BURVA BURÇELİK VANA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
BUCIM BURSA ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
CMLOJ CAMİŞ LOJİSTİK HİZ. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
CEYLN CEYLAN GİYİM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
CYTAS CEYTAŞ MADENCİLİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
CBSBO ÇBS BOYA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
PRTAS ÇBS PRİNTAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
CLEBI ÇELEBİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
CELHA ÇELİK HALAT 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
CEMTS ÇEMTAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
CMBTN ÇİMBETON 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
CMENT ÇİMENTAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
CIMSA ÇİMSA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DARDL DARDANEL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DMSAS DEMISAŞ DÖKÜM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
DNZYO DENİZ YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
DENCM DENİZLİ CAM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DENTA DENTAŞ AMBALAJ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
DERIM DERİMOD 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
DESA DESA DERİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
DEVA DEVA HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DITAS DİTAŞ DOĞAN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
DOBUR DOĞAN BURDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
DGZTE DOĞAN GAZETECİLİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DOHOL DOĞAN HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DYHOL DOĞAN YAYIN HOL. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DOGUB DOĞUSAN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
DOAS DOĞUŞ OTOMOTİV 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DOKTS DÖKTAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DURDO DURAN DOĞAN BASIM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
DYOBY DYO BOYA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ECILC ECZACIBAŞI İLAÇ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ECYAP ECZACIBAŞI YAPI 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ECBYO ECZACIBAŞI YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ECZYT ECZACIBAŞI YATIRIM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
EDIP EDİP İPLİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EFES EFES HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
EGEEN EGE ENDÜSTRİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
EGGUB EGE GÜBRE 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EGPRO EGE PROFİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EGSER EGE SERAMİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EPLAS EGEPLAST 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
EGIYM EGESER GİYİM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EGFIN EGS FİN.KİR. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EGYO EGS GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EGHOL EGS HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
EMKEL EMEK ELEKTRİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EMNIS EMİNİŞ AMBALAJ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ENKAI ENKA İNŞAAT 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ERBOS ERBOSAN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
EREGL EREĞLİ DEMİR CELİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ERSU ERSU GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ESCOM ESCORT COMPUTER 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ESEMS ESEM SPOR GİYİM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EVNYO EVG YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
EGCYO EGELİ YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
FACFA FACTOTURK FAKTORİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
FVORI FAVORİ DİNLENME YER. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
FENIS FENİŞ ALÜMİNYUM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
FFKRL FİNANS FİN. KİR. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
FNSYO FİNANS YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
FMIZP F-M İZMİT PİSTON 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
FROTO FORD OTOSAN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
FRIGO FRİGO PAK GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
GARFA GARANTİ FAKTORİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
GRGYO GARANTİ GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
GRNYO GARANTİ YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
GDKYO GEDİK YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
GEDIZ GEDİZ İPLİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
GENTS GENTAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
GEREL GERSAN ELEKTRİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
GIMA GİMA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
GLYHO GLOBAL YAT. HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
GOLDS GOLDAS KUYUMCULUK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
GOODY GOOD-YEAR 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
GOLTS GÖLTAŞ ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
GSDHO GSD HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
GUBRF GÜBRE FABRİK. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
HZNDR HAZNEDAR REFRAKTER 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
HDFYO HEDEF YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
HEKTS HEKTAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
HURGZ HÜRRİYET GZT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
IDAS İDAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
IHEVA İHLAS EV ALETLERİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
IHGYO İHLAS GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
IHLAS İHLAS HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
INDES İNDEKS BİLGİSAYAR 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
INFYO İNFO YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
IBTYO INFOTREND YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
INTEM İNTEMA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
IPMAT İPEK MATBAACILIK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ISFIN İŞ FİN.KİR. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ISGSY İŞ GİRİŞİM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ISGYO İŞ GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ISYAT İŞ YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006 IŞIKLAR AMBALAJ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
IZMDC İZMİR DEMİR ÇELİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
IZOCM İZOCAM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
KAPLM KAPLAMİN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
KRDMD KARDEMİR 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KARSN KARSAN OTOMOTİV 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
KRTEK KARSU TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
KARTN KARTONSAN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KAVPA KAV DAN.PAZ.TİC. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KLBMO KELEBEK MOBİLYA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
KENT KENT GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
KERVT KEREVİTAŞ GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KLMSN KLİMASAN KLİMA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KCHOL KOÇ HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KNFRT KONFRUT GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
KOTKS KONİTEKS 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
KONYA KONYA ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KORDS KORDSA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KOZAD KOZA DAVETİYE 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KRSTL KRİSTAL KOLA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
KUTPO KÜTAHYA PORSELEN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ASLAN LAFARGE ASLAN ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
LINK LİNK BİLGİSAYAR 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
LIOYS LİO YAĞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
LUKSK LÜKS KADİFE 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
MYZYO M. YILMAZ YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
MAKTK MAKİNA TAKIM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
MRDIN MARDİN ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
MAALT MARMARİS ALTINYUNUS 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
MMART MARMARİS MARTI 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
MRSHL MARSHALL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
MZHLD MAZHAR ZORLU HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
MEDYA MEDYA HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
MEGES MEGES BOYA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
MNDRS MENDERES TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
MEMSA MENSA MENSUCAT 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
MERKO MERKO GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
MRTGG MERT GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 31.03.2006
MTEKS METEMTEKS 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
METUR METEMTUR OTELCİLİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
MIGRS MİGROS 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
MIPAZ MİLPA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
MUTLU MUTLU AKÜ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
NERGS NERGİS HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
NTHOL NET HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
NTTUR NET TURİZM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
NETAS NETAŞ TELEKOM. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
NUHCM NUH ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
NUGYO NUROL GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
OKANT OKAN TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
OLMKS OLMUKSA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
OTKAR OTOKAR 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
OYSAC OYSA ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
OZFIN ÖZ FİNANS FACT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
PRKTE PARK ELEK.MADENCİLİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
PARSN PARSAN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
PENGD PENGUEN GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
PERYO PERA YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
PETKM PETKİM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
PKENT PETROKENT TURİZM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
PTOFS PETROL OFİSİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
PIMAS PİMAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
PETUN PINAR ET VE UN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
PINSU PINAR SU 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
PNSUT PINAR SÜT 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
PKART PLASTİKKART 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
POLYL POLYLEN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
RAKSE RAKS ELEKTRONİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
RKSEV RAKS EV ALETLERİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
SAPAZ SABAH PAZARLAMA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
SABAH SABAH YAYINCILIK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
SAHOL SABANCI HOLDİNG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
SANKO SANKO PAZARLAMA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
SARKY SARKUYSAN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
SELGD SELÇUK GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
SERVE SERVE KIRTASİYE 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
SIFAS SİFAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
SODA SODA SANAYİİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
SKTAS SÖKTAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
SONME SÖNMEZ FİLAMENT 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
SNPAM SÖNMEZ PAMUKLU 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
SEKFK ŞEKER FİN. KİR. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
SKPLC ŞEKER PİLİÇ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
SISE ŞİŞE CAM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TUDDF T.DEMİR DÖKÜM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TBORG T.TUBORG 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TACYO TAÇ YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
TNSAS TANSAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TATKS TAT KONSERVE 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TEKTU TEK-ART TURİZM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TEKFK TEKSTİL FİN. KİR. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
KIPA TESCO KİPA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
TIRE TİRE KUTSAN 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TOASO TOFAŞ OTO. FAB. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TOPFN TOPRAK FİN. KİR. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
TRKCM TRAKYA CAM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TRNSK TRANSTÜRK HOLD. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TSKYO TSKB YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
TUKAS TUKAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
TRCAS TURCAS PETROL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TCELL TURKCELL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TUMTK TÜMTEKS 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
TUPRS TÜPRAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
THYAO TÜRK HAVA YOLLARI 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
PRKAB TÜRK PRYSMİAN KABLO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
TTRAK TÜRK TRAKTÖR 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
UKIM UKİ KONFEKSİYON 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
UCAK USAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
USAK UŞAK SERAMİK 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
UZEL UZEL MAKİNA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
ULKER ÜLKER GIDA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
UNTAR ÜNAL TARIM ÜRÜN. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
UNYEC ÜNYE ÇİMENTO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
VAKFN VAKIF FİN. KİR. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
VKFRS VAKIF GİRİŞİM 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
VKGYO VAKIF GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
VKFYT VAKIF YAT. ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
VAKKO VAKKO TEKSTİL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
VANET VANET 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
VARYO VARLIK YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
VESTL VESTEL 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
VKING VİKİNG KAĞIT 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
YKFIN YAPI KREDİ FİN.KİR. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
YKGYO YAPI KREDİ KORAY GMYO 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
YKRYO YAPI KREDİ YAT.O. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
YATAS YATAŞ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
YTFYO YATIRIM FİN. YAT.ORT. 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
YAZIC YAZICILAR HOLDING 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
YUNSA YÜNSA 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 17.03.2006
ZOREN ZORLU ENERJİ 01/01/05-31/12/05 YILLIK VAR 14.04.2006
İşyat'çı arkadaşların bu kağıda niye sitem ettiklerini anlayamadım!? Biz bu kağıdı,Ağustos 2005'de 2,76'dan aldık.Aralıkta da 4,43'den satıp,farkı da bayramda da afiyetle yedik.
Nerdeyse 6 ay içersinde %60 getiri sağladı. Daha ne olsun ki ...Sağolasın İŞYAT.
artık hareket yakın gibi...
12 aylık yüksek kar beklentisi(45MİLYON)...
yüksek bedelsiz beklentisi...
artık sıra sende işyat...göster kendini...
Yarın fırsat bulabilirsem 4.40 tan destek olacam.Artık zincirleri kırmalıyız.
Senelerce bu piyasada çalıştım insanlarla bire bir muhatap oldum
kimseye bilançosu güzel , ederine göre iskontolu diye kağıt beğendiremedim
kısacası 5.50 ederi olan kağıdı kimse 4.50 den almaz, beğenmez
Çoğunluk bire beş , bire on vaad edenin peşinden gider
bu böyle biline
madem borsaya geldik
büyük voli vuralım hesabı
sonra peşinde koştukları voli
olur kafalarına huni
Sn.Mag gerçekten haklısınız...Çoğukişi %20 çıkar kalır onu da çıkarsa diye düşünüyor herhalde.
Örneğin İSGYO %52 primli halde. ALan alana. %20 iskonto nerede, %50 prim nerde. Ama aynen dediğiniz gibi İSGYO işlem hacminde borsada 1 numara olabiliyor. Yani burada 100'lık malı 80 liraya almayaynlar, orada 100 liralık malı 150 liradan almak için yarışıyor.
Endeks relatifte kağıtlar toparlıyor.250 civarından 100'lere indi yeni yılda düşen kağıt sayısı. Boğa piyasası yaramadı çoğu kağıda daha evvelde yazmıştım. 250 civarımda kağıtta düşüşler yaşanmıştı. 97 ocağı sonrasındaki şubatı hatırlatıyor piyasa bana. Kişisel gözlemim yanılıyor olabilirim.
İŞYAT gerek bundan gerek yakın akrabası ISGYO belki de MYO'ların inanılmaz derecede iskontolu olmasından (tarihi iskonto değerleri ve boğa-ayı piyasaları ile olan ilişkileri bağlamında) kaynaklı olarak 3 gündür endekse karşı artış gösteriyor. Hatırlatayım, 11.5'den 9.7'lere gerilemiştik. BPD 13 civarı endeks.(Ben tam sayıları daha çok severim o yüzden relatif endeksi 100000 ile çarpıyorum)
Sn.Mag haklısınız, şu anda 1e 5 yapabilcek kağıtlar cidden var. Ve yatay ya da hafif eğimli aşağı başlarsa o kağıtlar için uygun ortam oluşmuş olacak. Tabi İŞYAT'ın yatay piyasada yaptığı çıkışlar ciddi seviyelerde olmuştur. Örneğin 1999 Şubat, 2000 ocak 2.yarı, Nisan, 2004 Nisan...
Ne söyleyim işin doğrusu ben de o kağıtlardan biraz aldım.(Temeli parlak olmayan, ancak harket olan kağıtlar) Ama İşyat'ı satmak zor geliyor. Elim gitmiyor.
manishing
07-02-2006, 02:20
bgnkü para girişi enteresan dikkat çekerim bişiler değişiyor
sn HBICE
2004 yılı sonuna doğru isgyo imkb 30 a girince
yabancılar ve büyük portföyler çok ciddi mal aldılar kazırcasına.
30 endeksin manüplasyonu için ve gereğinde bugünlerde olduğu gibi nöbetçi kağıt olarak kullanmak için
Nöbetçiler de hareket olurken kimsenin eli mal vermeye gitmez
Belli aralıklarla nöbetçiler değişir
Sonra birgün bakarız ki nöbetçi gelmemiş
derlerki bu gün nöbetçi sensin
ve bitmeyen nöbet başlar
bizim işyat ın henüz böyle özellikleri yok
sağlam bir liman
gece uyku kaçırmaz
gündüzde heyecan yapmaz
nasıl yatırım fonu alıpta ertesi gün ve ya hafta sonu gazeteteden ,dergiden
bakarız ne olmuş diye
bu da onun gibi ekran karşısında izlenmemesi gereken bir hisse
belli dönemlerde bakmak yeterli
SunShine
07-02-2006, 16:21
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Amonra Emerging Growth Fund`dan Gelen Yazi:
06.02.2006/06.02.2006 Tarihleri Arasinda Is Yatirim Ortakligi A.s. Hisse
Senetleri Ile Ilgili Olarak 4,40 Fiyat Araligindan 200.000 Adet Alis Islemi
Tarafimizca Gerceklestirilmistir. ***isyat***
Dün TSKB menkul 4,40 maliyetli 200,000 lot almış
o mal amonra fonuna gitmiş demek ki
önceki fon iki kademeye verirdi bakalım bu ne yapacak
_zamazingo_
07-02-2006, 18:50
*TSKB Menkulun hisse senetlerini Sınai Kalkınma Bankasına virman edeceğini düşünüyorum. Toplamda hisse senetleri 15,47+0,74 (Yüzde olarak) olacak.
**Bir de Cİtibank'ın son bakiyesi 75.000 lot kaldı. Merkezin aldığı bütün lotlar uçtu gitti diyebiliriz.
*TSKB Menkulun hisse senetlerini Sınai Kalkınma Bankasına virman edeceğini düşünüyorum. Toplamda hisse senetleri 15,47+0,74 (Yüzde olarak) olacak.
**Bir de Cİtibank'ın son bakiyesi 75.000 lot kaldı. Merkezin aldığı bütün lotlar uçtu gitti diyebiliriz.
Sn zamazingo yukarıda yazdıklarınızda ne çıkarabiliriz olumlu olumsuz?
son iki gündür keğat kendini aşağı salmıyor...
4.40 dan aşağı hareket etmedi bugün...
artık hareket yakınmı desem???
inşaallah yakındır da ,uzun zamandır bekleyen işyat yatırımcılarınında yüzü gülsün biraz...
Evet braz toparlanma çabası var ama genelde işyat toparlanması 3 gün sürer 4. gün koyveririr kendini.
_zamazingo_
07-02-2006, 19:49
Sn Opeth, eğer fonun aldıkları Sınai Kalkınma Bankasına virmanlanırsa, burda toplananların yabancı malı olduğu teyit edilir. Hissede yabancı payı artması olumludur.TSKB "işyata" uzun süredir uğramıyordu bildiğimiz gibi. Tabi bir de yabancı fonların borsadan çıkma beklentisinin olduğu bir süreçteyiz. "işyat"ta durum tersi olursa bu daha da olumludur.
saygılar..
Ya da ISGYO şu anda 3.8 civarı ... %50 primli. Demek ki 2.5 BPS’si var. %20 iskontolu olsa 2 YTL olurdu. Tam tersi durumu %50 primi İSYAT’ın BPD’sine uygulasak 8.25 YTL eder. Yani İSYAT 8.25, İSGYO 2 YTL olsa hangisini alırsınız gibi bir soru? Endeks 30 sınırlaması varsa fonda belki de İSYAT'ı almak sorunda alabilirsiniz.
Peki GMYO ile MYO arasında karşılaştırma yapılabilir mi? Öncelikle her ikisi de portföy yönetim şirketidir. Birisi menkul değerler diğeri ise gayrimenkul+menkul değerler ile portföyünü oluşturur. Tabi MYO’nun BPD’si piyasa değerinde üzerinden GMYO’nun BPD’si ise ağırlıklı olarak expertiz raporları üzerinden hesaplanır. Bu açıdan MYO’nun BPD’si çok daha gerçeğe yakındır gibi geliyor bana. Peki ya gelecek,beklenti. Şimdi MYO’dan beklenti 45000 sonrası biraz zayıflamış gibidir. GMYO’larda da GM fiyatlarında 2004 sonrası yaşanan ralli 2006 başı itibarı ile yavaşlamaya başlamıştır. Yani ikisi de belli seviyede risk içeriyor. Tabi borsa sert düşebilir, GM fiyatları hafiften artmaya devam edebilir. (Bunlar benim değil piyasanın beklentileri). Ancak MYO ve GMYO alakasızdır, biri elma biri armuttur demek te mümkündür diğer taraftan. Karşılaştrımış olalım.
4.4'dan almaları bence de olumlu. endekse karşı 4 gündür artıyoruz. Sn.Mag, bu kağıt 12 ayda endeks bazında %300 artış yapabilen ve ayrıca 3 ayda %50 kaybedebilen bir kağıt olarak, bence, enterasan hareketler yapabilecek bir kağıdı andırıyor. Biraz farklı bir doğası var. Ben en azından endeks bazında bu yıl verdiklerini sert bir şekilde telafi edebileceğini düşünüyorum... Zira bir çok kağıt 17 Ocaktan beri toparlandı. MYO'lar pek nasibi alamasa da..
baya bi sıkı tutundu genelde düşüşlere ayak uydururdu
Aracı Kurum Adet (Lot)06.02.2006 Adet (Lot)03.02.2006 Fark Adet (Lot) Fark Hacim (bin TL)
TSK - T.SINAİ KALKINMA BANKASI A.Ş.,B 4.385.361 4.186.061 199.300 880,91
yabancıların malları CITI, OSM, DBY de saklama zorunlulug yok muydu?
ya da saat 1600 dan sonra CIY e mi gitcek bunlar acaba?
Alttan Alalım Diye Sattıkya Ondan düşmüyor
Ama Hisse Güçlenmeye başladı son 1-2 Haftadır
Hareket Zamanı Yakın gibi Duruyor
Endex e göre kaybımız az.vkgyo daki sıkışıklığa benzer sıkışıklık var umarım patlarız yakında.
Endeks aralık başındakine benzer bir hareket içinde. 3,5 cent tepedir bu iş burada biter demek o kadar da kolay değil. Ancak endeks ne yapıyor? Düşüş 2000'in başındaki harekete pek benzemedi. Çıkış mı benzediki :) Bir ihtimalde geçen aralığın başındakine benzer bir şeyler yapıyor olmamız. Olabilir. Esasında kısaca demeye çalıştığım 3,5 cent illa ki bir geri dönüş noktası olmak zorunda değil. Yani 2000'den beri ekonomi o kadar değiştiği, 1990-2000 döneminde çalışan 2 cent direnci sonra 3,5 cent olan direnç, bu kadar değerli YTL^'de ya da diğer ifade ile ucuz USD'de çalışmak durumunda değil. 2000 tepesinde %20 değerli TL vardı şimdi %80 değerli YTL var. O zaman parite 0,8di şimdi 1.2, o zaman kurumlar vergisi %30'du, şimdi %20 .... Uzatılabilir bir liste. Sırf şirketlerin gayrimenkulleri USD bazında nasıl arttı örneğin. Tabi piyasa ciddiye alabilir eski tepeyi olabilir. Ancak 2000'de bile çok ciddi hızda düşemeyen endeks nugünkü koşullarda nasıl hızlı(Örneğin 7/98, 2/94 teki gibi düşebilir bir fikrim yok bu konuda.
İSYAT 5 gündür çıkışta endekse karşı. Endekse karşı sert düşmüştük yılın başında. 16 ocakta 7 günlük kaybımız %10'un üstündeydi. Daha sonra bir daha dağıttı. Şimdi de toparlıyor. 16 Ocak seviyesine geldik tekrar. Ama %15 yapmalı ki endekse karşı aralık sonundaki değere ulaşalım.
Bir çıkış bekliyorum. Çıkışın endeks relatifte %40 civarlarında olabileceğini düşünüyorum. BU arada ekim 2004 endeks relatifte(19) oluşan tepe İSGYO kadar primlensek ulaşabileceğimiz nokta. %100 prim 2000 Nisan'ında oluşan değerler ise bayağı bir yukarıda kalıyor. %150 yaparsak ancak oralara ulaşırız. Biraz uçuk ama o da zamanında bu kağıtta ulaşılmış bir nokta. Ben ondalıkları pek sevmediğim için İsyat/xu*1000000 üzerinden veriyorum endeks değerleini.
Endeks relatifte %15 yukarıda ılk direncimiz var. (11,5) sonra 14 arada 14,5 sonra 17. Yukarıda da belirttiğim 25 endeks maya yazıtlarının bittiği yer. Eğer ISGYO tipi bir rüzgar yakalarsak endeks bazında sert %40-%45 yapabiliriz. MYO endeksi 100'e karşı kafayı kaldırdı... Sanırım toparlanacak... İyi olacağını umuyorum...
İSYAT 5 gündür çıkışta endekse karşı. Endekse karşı sert düşmüştük yılın başında. 16 ocakta 7 günlük kaybımız %10'un üstündeydi. Daha sonra bir daha dağıttı. Şimdi de toparlıyor. 16 Ocak seviyesine geldik tekrar. Ama %15 yapmalı ki endekse karşı aralık sonundaki değere ulaşalım.
Bir çıkış bekliyorum. Çıkışın endeks relatifte %40 civarlarında olabileceğini düşünüyorum. BU arada ekim 2004 endeks relatifte(19) oluşan tepe İSGYO kadar primlensek ulaşabileceğimiz nokta. %100 prim 2000 Nisan'ında oluşan değerler ise bayağı bir yukarıda kalıyor. %150 yaparsak ancak oralara ulaşırız. Biraz uçuk ama o da zamanında bu kağıtta ulaşılmış bir nokta. Ben ondalıkları pek sevmediğim için İsyat/xu*1000000 üzerinden veriyorum endeks değerleini.
Endeks relatifte %15 yukarıda ılk direncimiz var. (11,5) sonra 14 arada 14,5 sonra 17. Yukarıda da belirttiğim 25 endeks maya yazıtlarının bittiği yer. Eğer ISGYO tipi bir rüzgar yakalarsak endeks bazında sert %40-%45 yapabiliriz. MYO endeksi 100'e karşı kafayı kaldırdı... Sanırım toparlanacak... İyi olacağını umuyorum...
Sn.HBICE'e katiliyorum.Sn.Uzunvadeci'de bir cikis bekledigini yazilarinda belirtmisti.
30 Ocak itibariyle Birim Pay Degeri 5.55 YTL.
Dunku kapanis 4.40 ...
Ben ilk hamlede 5 YTL.'nin uzerinde bir degere varacagini dusunuyorum.
17 Mart'a kadar 2005/04'u gonderecekler.
O tarihe kadar, Alan alir, ondan sonra olusacak fiyattan almak oldukca pahali olacaktir gibi geliyor..
Dususe direnmesi de, ciddi bir duzeltmeden pek etkilenmiyecegi fikrini veriyor.
Haydi hayirlisi bakalim...
Ha birde CC'nin halka arzi meselesi var..
Kafa kalmadi ki bilader unutmusuz..:D
COCA-COLA İÇECEK SERMAYESİNİN YÜZDE 20.16'SININ HALKA ARZI İÇİN 7 ŞUBAT'TA SPK'YA BAŞVURDU
Coca Cola İçecek, halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.
İMKB İnternet Sitesinde yer alan açıklamaya göre, halka açılması
planlanan sermaye tutarı yüzde 20.16 olarak belirlendi. Ek Satış Hakkının
Kullanılması Durumunda halka arz yüzde 23,18'e ulaşacak.
Coca Cola İçecek'in başvuru tarihi 7 Şubat 2006 olarak gösterildi.
Foreks Haber Merkezi
Arkadaşlar hayırlı olsun şu anda 4.66 yız allaaaaaaaa:)
Yıllar sonra tavana yapışacakmıyız acaba?
allah kine aaaaaaalllllaaaaaaahhhhhhhhh
arfyo işyat elele hepberaber tribüne!sn diablo tek başıma sevindirk oldum buralarda:)
4.74 4.76 hey be bugunlerde mi görcektik.
Muhterem
09-02-2006, 15:17
hello.........:gulen: :gulen:
bilinmezki
09-02-2006, 15:18
direnç nerde?
oooleeeyyyy oley oleeyyyy oleyyyy işde buuu
1 Yıldır beklediğimiz günler geldi. İnanmakta güçlük çekiyorum . İnşallah devamı Gelir. Satıp Dün tekrar almıştım azkalsın çilesini çekip semeresini göremeyecektim Gözüm açık gidecekti.:tamam:
GÜN BİZİM GÜNÜMÜZ. OH BE... 3,5 milyon lot 20 dakikada. Gayet güzel. Dirençler konusundaki fikirlerim yukarıda. GÜZEL OLDU BE...
Arkadaşlar tarihi bi gün hiç beklemiyoduk.
Sn Opeth sn Hbice Tavana kilitlenmedi . Sizce aşağıya salarmı kendini tekrar Görüşleriniz neler Saygılar
Arada oluşan satış baskının nedeni bilmiyorum ama bu arfyo gibi bi kağıt değil tavana kitlemek emek ister.2 saat var önümüzde...
Bende öye düşünüyorum tavana klitlenmesi hakkında Ama en azından daha önceden yaptığı gibi aşağı çekmese
Sn uzunvadeci Yorumlarınızı alabilirmiyiz. Saygılar
Muhterem
09-02-2006, 15:57
neyseki CC yardımımıza yetişti yoksam bu kağıt defter değeriyle falan gidecek gibi değilmiş ne dersiniz diğer emsallarinde tık yok ayrıca arfyo ya baksanıza ne defter değeri ne başka bir şey dinliyor vınnnnnnlıyor.......yanlız arfyo neden tavan yaptı hala anlayamıyorum daha CC nın arzına 2-3 ay vakit oalcak sanırım....
***ISYAT***
Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Amonra Emerging Growth Fund'dan gelen yazi: 06.02.2006/06.02.2006 tarihleri arasinda Is Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak 4,40 fiyat araligindan 200.000 adet alis islemi tarafimizca gerceklestirilmistir.
***ISYAT*** G141439
4.74 4.76 arası yoklama var.
Sn Sunshine,
ben sizden yorum istiyorum.:D
zahmet olmayacaksa..
simdiden tesekkurler..
sn Sunshine size ve Çalışmalarınıza saygı duyuyorum. Ama sanki biraz fazla takıyosunuz buradakileri. Sonuçta dedğiniz gibi Hisse gideceği yere gider veya gitmez 1 yıldır hisse ha bugün gidecek ha yarın gidecek dendi ama ne oldu gitmedi. Ama sonunda gidecek ve burda yazıldığı çizildiği için değil gideceği için gidecek.(Biraz kaderci oldu) Burdakileri kendinize rakip görmeyin lütfen.
Ama sakın sizinde dediğiniz gibi kızmak yok .
Sizin ve diğerlerinin çalışmaları saygıya layık
Ama sizde ve herkeste kendisi için yazıyor. Zevk aldığı için yazıyor.
Onun İçin Kimseye sitem etmeye gerek yok bence
Sonra Herkes küser forumda kimse kalmaz.Yazılanları okuyan olmaz.
Saygılarımı sunuyorum Tüm Küsenlere
Sayin Sunshİne Ben ÖzÜr DİlemİŞdİm Ayrica GÖnderdİĞİm Yazilarida SİlmİŞdİm (sİze GÖnderdİĞİm) Bİlgİnİze
Defter değeri değil
colanın gazı patlattı
tacirler çok mal aldı yarın dikkat edin
cola haberini çok kullanır
Saat 4.00 dan sonra operasyonun 2.bölümü başlayabilir.
para giris cikis yazabilen varmı lutfen? tesekkurler
Net Lot: 912,273 T. Lot: 5,762,842 Net/Toplam: %15.83 Net(5): 19,396 %2.13
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 659508
Yüzde: 72.29
Maliyet: 4.756
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -640112
Yüzde: 70.17
Maliyet: 4.691
Alan Net Lot % Maliyet
TACIRLER MEN. 439961 48.2 4.762383
GARANTI YAT. 76761 8.4 4.722449
DENIZ YATIRIM 54892 6 4.753592
TEB YATIRIM 49294 5.4 4.802165
INFO YATIRIM 38600 4.2 4.699316
DIGER 252765 27.7 0
Satan Net Lot % Maliyet
RAYMOND JAMES 192000 21 4.811441
TSKB MENKUL 152400 16.7 4.760735
GEDIK YATIRIM 125887 13.8 4.517227
IS YATIRIM 108881 11.9 4.585434
FINANS YAT. 60944 6.7 4.683154
DIGER 272161 29.8 0
arfyo nun islemlerinden cok daha saglıklı gorunuyor
en iyi alıcı iş yatırım;paraçıkışı:-484,287
en iyi alıcı iş yatırım;paraçıkışı:-484,287yanlış oldu pardon en iyi alıcı tacirler,para girişi:134,140
bu tahtada Tacirler ne zaman yuklu alım yapsa ilerleyen 1-2 gunde bu malı geri veriyor.:(
o allahın emri daha halka arza aylar var bu adamlar bu arda doldur bosalt para kazanacaklar.ona gore ...
bol kazanclar
BU tabloyu ocağın sonlarında yapmıştım. Adı tünelin ucundaki ışık. İŞYAT'ta ki hislerimin ifadesidir. Diğer adı İŞYAT 1/2006.
Takas önemlidir ancak tüm beklentileri sadece ona göre oluşturmak biraz zor gibi. Bu kağıdın temeli bu kadar iyiyken, iskontosu yüksekken, işlem hacmi bir yılın en yükseğini görmüşken ben umutluyum...
bugün alanlar yarın tahtayı kaldırıp basabilir...çünkü herkes biliyor ki günlük oynarlar...
Bu arada işyat son tavanından 333 gün sonra hepimize 333 dedirtti. Sn.Asagir keyfiniz yerindedir umarım. Ancak tavan yine yok... O da gelir umarım.
Bu arada işyat son tavanından 333 gün sonra hepimize 333 dedirtti. Sn.Asagir keyfiniz yerindedir umarım.
siz dostlarımızı ve kağıdımızı iyi görünce keyfimize diyecek olmuyor doğrusu
sn. HBİCE...
hele bir de endeksin durumunu dikkate alacak olursak...:) :) :) :) :)
saygılarımla...
Muhterem
09-02-2006, 19:31
arkadaşlar işyata yatırım yaparken ve hele hele endeks zirvelerdeyken korkusuzca işyatı tercih ettim .........
1- defter değerinin altındaydı ve iskonto oranı yüksekti
2- bilançosu fevkalade idi.....
3- CC gibi bir halka arz şamatasını iş yatırım menkul yapacaktı.....
sonuç: grafikler ne derse desin bu kağıt yük-sel-mek zorundaydı
şimdi sizlere şunu söyleyebilirim ki teknik analiz bu kağıtta beni hiç ilgilendirmiyor..............taaaaa ki defter değerinin üzerine çıkana kadar
ama bugün yarın hemen defter değeri olmayabilir o zaman da bakarız patinaja başladı verir mallarımızı aşağıya yatarız.........saygılar.
Mehmetkirsoy
09-02-2006, 19:43
tacirler hem burada hem arfyoda alıcı olması ilginç. Fakat iş yatta büyük mal almış.. bU malları çıkabilmesi için şahsi fikrim yarın arfyoyu götürmesi gerek tacirlerin ancak arfyo tavan olduğu zaman bu malları verebilir. Bilgilerinizeee
Sağolun sn.asagir. Bir direnci kırdık. Teknik manada. Çok rahatladım yahu.. Sn.Muhterem tepeden satarız RJ'e:)
Yarını şimdilik düşünmüyorum bugünün keyfini çıkarıyorum. Güzeldi. Çok keyifliyim çok...
Sadece teknik olarak bir noktaya çekmek istiyorum. Volatilite işlem hacmi artıyor. Olumlu gelişmler. Sn.Zamazingo takas yorumu yaparsa pek sevinirim.
Arkadaşlar uzun bi aradan sonra suratlarımızda tebessüm oluştu.Ama bu tacirler ne yalan söyleyeyim beni korkutuyor.
Sn Opeth onlar korksun... Bizim maliyet onların altında:) İŞYAT'ın alımı da güzel. O da bana güven veriyor.
Falla haklısınız kaç ay önce maliyetlendik dimi:)cola arzıyla 5 lere gidermiyiz bence gideriz.Yarın alım girecek ky çok onuda söliyelim.
_zamazingo_
09-02-2006, 20:04
arkadaşlar şunu söyleyebilirim ki, bugün tahtanın sahipleri mal verdi ve hepimizin bildiği gibi hisseleri pek de uzun tutmayan bir kurum alıcıydı. T+2 yi görmeden şuanda bişey diyemem. Bir de R.James'in sattıkları bakalım nerden tamamlanacak.
halka arz için başvuru tarihi ve TSKB nin 200 000 lotu aynı gün alınmış. Birilerinin haberi olmuş bu durumudan. Ben dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum.
saygılar.
Dayanamadım baktım.(Portföy%100 işyat, yorum tabiki iyimserdir, subtektiftir haliyle)... Endeks relatifte...Iraksamanın sonlarındayız gibi görüntü. Benzer göstergeler tüm grafikte 28.12.1999'de oluşmuştu. Sonrası malumunuz... CC arzı ve bedelsiz beklentisi , iskonto o tarihte de vardı. Bakalım ne olacak?
İşyatırım Menkul değerlar A.Ş ile İşyatırım Oratklığı farklı şirketlerdir.
CCI halka arzının işyatırım menkul değerler yapacaktır.
Tacirler bunu biliyor ..
O yüzden ARFYO tavan olurken işyat 4.8 lerden kucağa bırakılıyor..
Sayın zbc, İş yatırım Menkul Değerler'in İş Yatırım ortaklığında önemli payı vardır. Belirtmek istedim.
İkiside farklı şirketlerdir . işyatırım menkul değerlerin cci halka arzından çok karı oşasda bunun işyat. ortaklığına hiçbir faydası olmayacaktır.
Borsaya kote olan işyatırım ortaklığıdır. İşyatırım ortaklığının faaliyet alanında halka arza aracılık etmek yoktur. Bunu spek iyi bilir ve cci gibi halka arz fırsatını iyi değerlendirir. Yatırımcıyı uyarmak amacı ile bunu yazıyorum.
fakat ky ın aklının karışmasına şaşırmamak lazım . İnternet Borsa sitelerinde gezinirken h aber borsa sitesinin başyazarın da işyat ı cci halka arzına aracılık yapacağı için önermesini okudum ve olayın bilgisizlikten değil resmen KY yu spek kucağına atmak için tezgah kurulduğuna inanmaya başladım..
fakat ky ın aklının karışmasına şaşırmamak lazım . İnternet Borsa sitelerinde gezinirken h aber borsa sitesinin başyazarın da işyat ı cci halka arzına aracılık yapacağı için önermesini okudum ve olayın bilgisizlikten değil resmen KY yu spek kucağına atmak için tezgah kurulduğuna inanmaya başladım..
Sn zbc böle duygulara kapılmayalım,her arz zamanı ortaya atılan komplo teorileridir bunlar.thy vakıf arzlarındada bunlar sölendi.iş yatırım menkul değerler vs vs.Asıl bence bunlar aldatmaca,,ky çıksın büyükler atlasın mı?
Burada duyguları değil gerçekleri yazıyorum.
Hayrettir kimse cci halka arzında işyatırım ortaklığının aracılık yapmadığını yazmamış. -tekrar yazıyorum CCI halka arzını işyatırım menkul değerler yapacakki bu işyatırım ortaklığından tamamen farklı bir şirkettir ve borsaya kote değilidir.-Ben KY ı uyarıyorum bunun neresinde duygu var. Kimse gerçekleri yazamayacak mı . gerçekleri yazınca komplo teorileri suçlaması ıvır zıvır.
o zaman yarın saldırın isyat a hodri meydan.tavandan alın hatta.
büyükler kimin kucağına malı dökecek göreceğiz.
İnanmayan son başarısız cci halka arzında isyat taki fiyat hareketlerine bir göz atsın balık hafızası olamayanlar hatırlayacaktır. 3.7 lerden 2.2 lere nasıl gerilediğini ..- cci halka arzını isyat yapacak sananlar mala atlamış gerçeği bilen büyükler de malı KY nın kucağına verivermişlerdi. -ben sadece uyarıyorum ..
Göz göre göre KY ı spek kucağına atanların vicdanı sızlamadığını da görceksiniz.
O hareketin nedeni bilgisizlik değil CC arzının bazı nedenlerden dolayı iptal edilmiş yada ertelenmiş olmasıdır.Peki geçen gene elinde cc kağıdı olanlardan kağıtları iş yatırım aracılığla geri istediler neden?
o hareketin nedeni bilenlerin bilmeyenlere yüksek fiyattan mallarını devretmesiydi. CCİ nin halka arzının başarısız olmasından çok daha önce hareket tamamlandı.-çok iyi biliyorum çünkü ben de uzun süre elimde kalan işyatı düşüş trendi başlangıcında elimden çıkarmıştım-
o yüzden KY yı uyarıyorum hisseyi çok dikkatli takip etsinler. bu akşam yazdıklarımı okuyan birkaç kişi ve böyükler dışında bazılarının canı yanacak...
CCİ halka arzının başarısız olduğu görülünce bu sefer terse bir hareket oldu. 2 lerden isyat-tekrar yazayım mı isyat yani işyatırım ortaklığı
işyatırım menkul değerler değil-
hisse senetleri ucuz fiyattan alındı.
Kim haklı çıkacak onu ilerleyen günlerde görücez yarında önemli mesela.Tacirler malı bırakacak gibime geliyor.Peki ozaman CC arzındak konsorsiyumda bulunan alternatif yatırım ortaklığımı?alternatif menkul değerlermi?
Muhterem
09-02-2006, 22:13
selam,
sn.zbc acaba arfyo da dahi yazdınızmı olayı .........
ayrıca işyatın defter değeri 5,5x ytl olmasına ve henüz defter değerine dahi ulaşmamış iskontolu bir hisse iken yatırımcıların almalarına neden engelsiniz ve insanlar bir cola gazı bulmuşken hazır hisseler prim yapıyorken ve geçmişte denizyo feneri halka açacakken de böyle olaylar oluyor bu imkb de ama işyat en azından defter değerinin altında kimse burda ky yi falan kandırmıyor aksine ky yi ucuz fiyata satsınlar diye siz önünü kesiyorsunuz gibi geliyor bana.......saygılar.
defter değerinin üzerinde seyreden arfyo nun yükselişi hele tavanlamasının hiç bir açıklaması olamaz bence.....
Bu arada yıllar önce,cc arzının gündeme geldiği ilk zamanlardan bu yana işyat ve arfyo ikilisini hep birarada duyduk.O günlerden bu günlere uzanan bi kandırmaca olcağınıda düşünmüyorum.
sn muhterem,
eğer isyat ın Birim Pay değerinin -defter değeri değil-
ucuz olduğunu düşünüyorsanız hisseyi alın tabi ki alım da önerin buna ben de katılıyorum.
ama gerçek dışı bir beklenti yaratıp hissede alım öneriliyorsa bu manipilasyondur ben buna karşıyım.
neden yazdıklarım doğru anlaşılamıyor. burada KY yı uyarmaya çalışıyorum manipilasyonlara dikkat çekmeye çalışıyorum..
anlamadığınız nokta şu bu yazdıklarımı ky bilmiyor spek - sizlerin deyiminizle böyükler-çok iyi biliyor. ve çoktan pozisyonlarını aldılar bile.
daha önce adını andığım sitede spek tezgahına alet olan lar ky yı tezgaha çekmişler gidin okuyun bi zahmet.
tekra yazıyorun isyat iyi hissedir birim pay değerine göre ucuz işlem görmektedir amenna - amma cci halka arzında kasasına para gireck --yoo bu yalana karşı ben KY yı uyarırım ve de böyüklerin tezgahlarına çomak sokarım.
sizlered yazdıklarımı iyi okuyun ve spek tezgahına alet olmayın elma gibi...
sayın ZBC,
elbette ki CCI halka arzını İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER şirketi yapacaktır.
İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI şirketi ile bir ilgisi yoktur. İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI'nın bu işten hiçbir kazancı olmayacaktır, olsa olsa, değerlemesini yapan ISYAT MENKUL DEĞERLER'in, değerleme detaylarını daha yakından görebilecek, şirketin halka arzdan bile sonra prim potansiyelini daha net anlayabilecek, ve kar edebileceğini hissederse, portföyüne alabilecektir.
Bunu çoğu arkadaşımız gayet iyi biliyor, bilmeyenlerin de bilmesini siz sağlamış oluyorsunuz teşekkür ederiz.
Tabi borsanın matematik olmadığını, mota mot bir bilim olmadığını da biliyoruz.
Biz zaten ISYAT bu halka arzdan sebeplenecek diye sevinmiyoruz, biz kim ne derse desin, kim ne kadar duyurursa duyursun, bu forumlara giremeyen, bu kadar derin (!) bilgilere ulaşamayan bir kısım çoğunluğun bu oyuna geleceğini, gelmek zorunda olduğunu biliyoruz.
Biz ne yaparsak yapalım bu oyun oynanacak, o zaman ben de bu oyunda kazananların yanında olmak üzere pozisyonumu alırım, bu olay bu kadar basittir.
Ama elbette ki bu olaydan ISYAT'ın gerçek anlamda sebepleneceğini söyleyemem, bu etik olmaz. Ama borsa oyununu biliyorsam, gerçekte sebeplenmeyecek olsa da, hisse fiyatı sebeplenecektir, bundan şüphem yoktur.
Bedelsizler de öyle değil midir ? Hissenin bedelsiz veriyor olmasının hisseye pek bir etkisi yoktur, özsermayesi güçlü olan bir şirketin, bunu sermayesine koyma etkisi onun gücünü pek etkilemez, ama orada da artış olur, bizler de bu oyunda pozisyonumuzu alırız.
Endeks düşerken, benim kağıtlarımın şirketleri güç mü kaybediyor? Hayır.
Ama birileri illa ki korkup satıyor. O korkup satanlar yüzünden hissenin fiyatı düşüyor, bu sefer başkaları korup satıyor. Bu oyun böyle. eee ben onların korkup satacağını biliyorsam, hissemin çok güçlü olduğunu bilsem bile, en önce ben satıp, korkanların satışından sonra düşük fiyattan yerine koymaya çalışıyorsam bunun neresi mantıksız ? En güvendiğim hissemi bile endeks dibi boylarken satarım çünkü korkakların satışından sonra daha düşük fiyattan yerine koymak isterim.
Kısacası, söylediğiniz gibi ISYAT'a hiç bir yararı yoktur bu halka arzın. Ama ISYAT'ta oynanacak oyunun (ki bu borsa oyununun bir parçasıdır) birilerine faydası olacaktır.
Biz buradan bas bas bağırsak da, bu forumları okumayan anadolu'da birileri gidip alacaktır, yani ne dersek diyelim bu oyun oynanacaktır, biz sadece hangi tarafta olmamız gerektiğini düşünelim.
Zone
http://www.imkb.gov.tr/halkaarz/bolum2.htm#kabul%20sureci buraya bir bakın bakalım cola için ellerini bu sefer hakiaten çabuk tutmaları gerekişyor çünkü ımkb ve yurtdışı hepsi birden mart başı itibariyle düzeltmeye başlayacak.
bu arada sevincimi henüz yazamadım bile.
Arkadaslar hepinizin yüzünü gülerken görmek çok güzel.
Hemen kısa tahminlerimi yapayım :
RSI 70 üstüne çıkma eğilimini yarın gösterir, o nedenle yarın da artar gibi geliyor bana, sonra belki bir gün daha yukarı hareket yapar.
Sonra bir silkeleme operasyonu, ağaca çıkmaya çalışanların dibi boylaması.
halka arza kadar bezdirme operasyonu, sonra bir anda yeniden yukarılara operasyon
bu arada ISYAT'ın temettü / bedelli / bedelsiz durumları netleşmiş olur ve onun hareketi başlar.
Tabi endeks büyük bir ihtimalle buralardan çok yukarıda veya çok aşağıda olacaktır, o nedenle onun etkilerini de içine alacak çok bilinmeyenli denkleme hoş geldiniz.
Bizi zor günler bekliyor, çok hareket edip çok kar etme, çok zarar etme, az hareket edip kar etme veya aynı seviyede kalma ihtimallerinden istediğimizi seçebiliriz artık.
Tek söyleyeceğim : pay değerine kadar çok büyük riskimiz olmadığını hatırlayabiliriz.
Bakalım zaman ne gösterecek
Zone
iyi sallıyorlar insallah sadece taktiktir yoksa ayvayı yeriz.alıcı ve satıcıları gonderebilecek var mı?
tesekkur ederim
Tacirler kademeli olarak çıkıyor sanırım.
tacirler şuana kadar 16438 lot raymond 32400 sattı
sn netim alıcı ve satıcıları yazarmısınız tşk.
Kurum Net
ECZACIBASI MEN. 48732
AK YATIRIM 30375
HSBC YATIRIM 27331
GARANTI YAT. 24523
OYAK YATIRIM 16481
ALAN YATIRIM 12000
YAPI KREDI YAT. 11993
ACAR YATIRIM 11500
AKDENIZ MENKUL 11200
Alan ilk 10
Kurum Net
TSKB MENKUL -61572
RAYMOND JAMES -36000
K YATIRIM -21531
METRO YAT. -20000
YATIRIM FINANSM -16673
FINANS YAT. -14119
STRATEJI MEN. -13640
MEKSA YATIRIM -12070
ATAONLINE MEN. -10137
Satan ilk 10
alıcı eczacı 44000 ak30377 hscb 27000 oyak 15500 garanti 45000
satıcı tskb 47000 raymond 33500 k yatırım 21000 metro 20000 tacirler 16000
Tşk arkadaşlar alıcılar hoş görünüyor.Ama malı kaldırmaları lazım...
ilk 5 kurumda 22350 lot artıda
Muhterem
10-02-2006, 16:54
dün ve bugün yukardan verenler mallarını kaptırmamak için aşağı ittirmeye çalışıyorlar bence ama seans sonu mallarını yukarı doğru giderek yerine koyacaklar gibi görünüyor hisse aşağı gelmiyor
ayrıca bugün vergi dairelerine sunulan bilançolar açıklanacak diye biliyorum yani pazartesi bilanço açıklanmış olabilir...........gelsin bizim temettüler veya bedelsizler....
Sn.Muhterem ben de de öyle bir his oluştu.... Sanki seans sonu biraz artış gerçekleşebilir gibi.
Bende öle bi his yok falla:)
Yok beyler bugunde kaybetti sevinç kursakta kaldı:)
Yok yok bu sefer başka... Bugün düşer yarın çıkar ancak orta vadeli teknik görüntü hoş..
endex e göre taban sayılırız:(
kas-iskelet
10-02-2006, 19:47
çıkış öncesi yoklama yapıyor. Herkes burdamı diye
Net Lot: 509,003 T. Lot: 1,324,617 Net/Toplam: %38.43 Net(5): 148,905 %29.25
Alýcýlar
Ýlk 5
Net Lot: 378639
Yüzde: 74.39
Maliyet: 4.690
Satýcýlar
Ýlk 5
Net Lot: -229734
Yüzde: 45.13
Maliyet: 4.698
Alan Net Lot % Maliyet
GLOBAL MENKUL 145115 28.5 4.681179
OYAK YATIRIM 89116 17.5 4.65626
HSBC YATIRIM 58213 11.4 4.669715
ECZACIBASI MEN. 47290 9.3 4.731599
GARANTI YAT. 38905 7.6 4.784326
DIGER 130364 25.6 0
Satan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 68534 13.5 4.658939
TSKB MENKUL 60472 11.9 4.762084
FINANS YAT. 47292 9.3 4.694892
AK YATIRIM 30705 6 4.618356
K YATIRIM 22731 4.5 4.761177
DIGER 279269 54.9 0
bundan iyisi samda kayısı pazartesi gunu acayip bir hareket olabilğir haftaya 5000 nin üstüne cıkrız
bol kazanclar
Net Lot: 509,003 T. Lot: 1,324,617 Net/Toplam: %38.43 Net(5): 148,905 %29.25
Alýcýlar
Ýlk 5
Net Lot: 378639
Yüzde: 74.39
Maliyet: 4.690
Satýcýlar
Ýlk 5
Net Lot: -229734
Yüzde: 45.13
Maliyet: 4.698
Alan Net Lot % Maliyet
GLOBAL MENKUL 145115 28.5 4.681179
OYAK YATIRIM 89116 17.5 4.65626
HSBC YATIRIM 58213 11.4 4.669715
ECZACIBASI MEN. 47290 9.3 4.731599
GARANTI YAT. 38905 7.6 4.784326
DIGER 130364 25.6 0
Satan Net Lot % Maliyet
DENIZ YATIRIM 68534 13.5 4.658939
TSKB MENKUL 60472 11.9 4.762084
FINANS YAT. 47292 9.3 4.694892
AK YATIRIM 30705 6 4.618356
K YATIRIM 22731 4.5 4.761177
DIGER 279269 54.9 0
bundan iyisi samda kayısı pazartesi gunu acayip bir hareket olabilğir haftaya 5000 nin üstüne cıkarız
bol kazanclar
Arfyo da benzer durumda.Ama burası borsa beklenti başka gerçek başka.
İkiside farklı şirketlerdir .
işyatırım menkul değerlerin cci halka arzından çok karı olsada bunun işyat ortaklığına hiçbir faydası olmayacaktır.
Borsaya kote olan işyatırım ortaklığıdır.
İşyatırım ortaklığının faaliyet alanında halka arza aracılık etmek yoktur.
Bunu spek iyi bilir ve cci gibi halka arz fırsatını iyi değerlendirir. Yatırımcıyı uyarmak amacı ile bunu yazıyorum.
Ben bu konuyu anlayamadim.
TSKYO topiginde soyle bir yazi var.
Eroğlu, bu yıl 10-12 civarında halka arz olabileceğini belirterek, şunları kaydetti:
"Bu halka arz miktarının da 1,5-2 milyar dolar civarında bir rakama ulaşması mümkün.
Burada THY, Petkim gibi büyük kamusal halka arzlar rakamın çok değişmesine neden olabilir.
Çok sayıda firmanın açılmak için sırada beklediğini düşünüyorum.
TSKB olarak biz de 3 veya 4 firmanın bu yıl halka arzını gerçekleştirebiliriz.
Firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Bu miktar 200-300 milyon dolardan aşağı olmayacaktır."
==================================================
DÜNYA GAZETESİ İNTERNET SAYFASINDAN ALDIĞIM BU YAZI ....
Acaba ISYAT'