View Full Version : ISYAT İş Yat. Ort.
Benim öncü göstergeler bugün alda. Gerek MYO endeksi, gerek İŞYAT endeks relatifte süper formasyonlar oluşturdular. KAranlık günler(Son 17 ay) umarım geride kalır artık.
Bir de TSKB olmaz, Amaonra olmazsa illa biri çıkar alır... Mal güzel, sağlam ve ucuz(İskontolu) olunca meraklısı çok olur... Ama diyorum ya kaptan yok, mürettebat yok, olsa olsa geminin sahipleri gemideler:) Nasıl çıkacak.. Biraz şans lazım.
Umarım artık başlar yahu. Endeks iki katına gelirken yerinde duran kağıtlar sürüsü olan bir çok MYO için aynı şeyler söylenebilir... Umarım gelen çıkış sert olur. Son 17 ayın can sıkıntısını biter. Bu baharda keyfin baharı olur.
arkadaşlar doymuyorlar almaya MYO ları gebertip gebertip topluyorlar bence arkadaşlar bu işte sabrı olan kazanacak ALLAH bize osabrı versin herkeze bol kazanç
_zamazingo_
28-03-2006, 22:30
Esas oğlan R.J. bence,
Senaryo-1)
Hisse de ilk önce bir 4.80 ler denenecek burada çeşitli virmanlarla mal çıkılmış gösterilecek, bir süre oyalanacak hisse buralarda ky tamam artık elimizdekinden de olmayalım diyip satacak hisse ufak ufak geri çekilirken, asıl hareket başlayacak.. (bu seviye üst seviyelerde de olabilir.)
Senaryo-2)
Hisse ilk önce 4.5-4.54 üstüne kendini atacak (bu direnç önemli)burda hisse hafif yükselirken R.J toplayacak TSKB hafiften satacak. Bu sefer 4.80-5.00 aralığı gösterilecek iki kurumda satışa geçecek (özellikle R.J bol keseden satacak!!). Hisseyi şimdiye kadar uyanmamış yatırımcı alıp bir süre taşıyacak yine umutları tükenince, satacaklar. Satılırken kim topluyo olacak burası önemli burda senaryo 2.1 veya 2.2 devreye girecek
Senaryo-3)
Hisse 5 direncini hızla kıracak bu direnç kırılırken karşılıklı virmanlar havada uçuşacak, hisseden para çıkyomuş gibi gözükmemeli, Hisse artık 5 in üstüne yüzde (10-20) kaç çıkar bilemem ama bu sıra yine vefakar ky işyata acayip değerler biçecek ama nafile karını alan alacak.
Senaryo-4)
Hiç biri olmayacak (kendimi garantiye de alayım:D )
Sonuç olarak hisse 5 üstünde de çok alıcı bulacak bunu çok iyi bilyolar,ama belli bir süre sonra yükselirken malı boşaltacaklar. Aman altında kalmayın...
tecrübem TSKB nin yükselişlerde satacağıdır. Bir de İşyat(menkul değerler) öyle aşırı fiyat hareketlerini maksatlı olarak engelliyecektir...
Bunların hepsi hayal ürünüdür. Gerçekleşme olasılığı, gerçekleşmeme olasılığından düşüktürr.
Hiç birşey olmasa bile artık zamanı geldi. Bol hacimli günler dilerim...:D
Sn.Zamazingo,
11,5 endeks seviyesinden gerilemiştik. Oralarda aşağı yukarı 4.8'ler ediyor. Bence de oralarda dinlenir gibi. Esasında cuma'dan beri bir şeyler oldu olacak olamıyor endeks dağıldı nitekim. Endekse karşı yükseliyoruz. MYO'larda genel bir hareket her an başlayabilir gibi geliyor bana. Formasyonlar gerçekten güzel.
Endeks bu tarihi seviyelerdeyken MYO'larda da bu stopaj avantajı varken bunlar olacak işler değil. Bu kadar iskonto.... Peki bunlar ne zaman primli hale gelecekler. Kaderleri iskontolu olmak mı? Zira endeks gerçekten çökse ve ayı piyasası başlasa, (91-92,98/7 99/2, 01-02-03) burada iskontolar %50'nin üstüne doğru gider. Endeks tarihi zirve civarında yatayda ise primlerin uçuşması gerekirdi. Tam bu günler....
Bir de bu kağıtların eti ne budu ne onu hiç anlayamıyorum. Küçücük işlem hacimleriyle buralarda takılmayı nasıl başarıyorlar, bu piyasa da aklım almıyor. İşyat, endeksten daha az volatil olmayı becerebiliyor. Sanki DJ endeksi..
fakmanca
29-03-2006, 00:45
zamanında çıkmadılar yo lar şimdi de endeks izin vermiyo ama tskb de bosuna almıyo sabah ola hayrola
_zamazingo_
29-03-2006, 00:58
Haklısınız Sn Hbice,
Ben sizler kadar sabırlı değilim yalnız,
4.70 de pozisyonumu kapattığımı söylemiştim, hala da açmadım, sebebi acemice davranıp %100 başka bir hisse de olmam. Ama İşyat daha sonra da alım fırsatı verecektir..
Evet eminim..
saygılar...
.... Ama İşyat daha sonra da alım fırsatı verecektir..
Evet eminim..
Ben pek emin degilim...:o
cyberian
29-03-2006, 11:18
Bence MYO lar ilginç bir şekilde yatırımcısına para kazandırmadan yükselişlerini gerçekleştiriyorlar şu aralar :)
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Egeli&co Advisors Llc Den Gelen
03/29/2006 - 14:11:00
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Egeli&co Advisors Llc Den Gelen
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Egeli&co Advisors
Llc Den Gelenyazi, Is Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile Ilgili Olarak
Yatirim Muduru/danismani (egeli&co Advisors Llc) Tarafindan 28.03.2006
Tarihinde Amonra Emerging Growth Fund Tarafindan 4,36 Fiyat Araligindan
Yonetilen Fonlar Namina 187.614 Adet Alis Islemi Yapildigi Duyurulmustur.
***isyat***
-imkb-
Tam zamanı işyatın...hafif toparlanma çabasında olan endexte patlamak gerek artık..
Sn.Zamazingo siz boş yere bir kağıda girmezsiniz, hangi kağıttır bu?
MYO endeksi %18 civarında endekse karşı 2 haftada yükselebilir. Endeks bu çalkalamalar içindeyken gün bizim. Dikkatimi çeken relatif endekste ADX kısa vadeli çok düştü ve şu son çıkışla toparlıyor. Trend oluşumu havası. Geliyor güzel günler, bugün şehir dışındaydım, yeşillenmiş doğa, çok keyiflendim çok. Sıra MYO'larda.
3,5 centler görülsün, yılbaşı dönemi olsun kağıt endekse karşı %20 kaybetsin. Olacak iş değildi. Şu sıralarda olanlar şubattaki sert hareketlerden çok daha farklı hareketler. Artçı değil, yeni bir dalga havasında...
MYO çılgınlığı her an başlayabilir gibi geliyor bana.
MYO endeksi endeks relatifte ilk darbesi 2004 Ekiminde alıyor %30 kaybediyor. Derken toparlama havalarına giriyor. Oysaki toparlanacağı falan yok 2005 Martı acıların ayı oluyor %15 daha kaybediyor. Sonra kör topal yürümeye başlıyor. Endeksle kardeş... Yılbaşında dönüş havası var. Teknik olarak dönüş beklerken, eldeki bulgurdan da oluyoruz. Ve 2005'in son 3 çeyreğinde aldıklarını hızla veriyor. Şubatta son 5 yıllık dibe vuruyor. 17 ay %50 kayıpla kapanıyor. Temelleri süper kağıtlar stopaj avantajına rağmen sürünüyorlar. MYO kağıtlarının basit prim/iskonto ortalaması 0 altına düşüyor....Bunlar bu çılgın boğa dünyasında oluyor.... NOT: Bahsettiklerim relatif endekstir.
Kopma noktasına gelmiş olabiliriz. Endekse karşı daha aşağısı çok zor. Yukarısı ise gayet kolay. Şansımız yaver giderse bahar çok güzel geçecek...
Sert alımlarla kağıdı kaldırmaları muhtemel.
***ISYAT*** IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. ILE ILGILI OLARAK EGELI&CO ADVISORS LLC DEN GELEN
03/30/2006 - 14:14:00
***ISYAT*** IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. ILE ILGILI OLARAK EGELI&CO ADVISORS LLC DEN GELEN
***ISYAT*** IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. ILE ILGILI OLARAK EGELI&CO ADVISORS
LLC DEN GELENYAZI, IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. HISSE SENETLERI ILE ILGILI OLARAK
YATIRIM MUDURU/DANISMANI (EGELI&CO ADVISORS LLC) TARAFINDAN 29.03.2006
TARIHINDE AMONRA EMERGING GROWTH FUND ADINA 4,34 YTL FIYAT ARALIGINDAN
YONETILEN FONLAR NAMINA 18.410 ADET ALIS ISLEMI YAPILDIGI DUYURULMUSTUR.
***ISYAT***
4.34-4.40 aralıktan toplamaya devam.
herkeze iyiseanslar 4.50 den döndü 4.46 kapattııııı koş isyat koşşşşş*:))
Kaç gündür endexe karşı kafa tutuyor,bişeler olacak...
Kağıtta kimse kalmadı galba?2 kritik yapsaydık ...
turkishwarrior
31-03-2006, 19:00
biz bekliyoruz...:)
fakmanca
31-03-2006, 19:06
artık çok az işlemle çıkarıyolar buda iyiye işaret bence gerektiği kadar topladılar
artık çok az işlemle çıkarıyolar buda iyiye işaret bence gerektiği kadar topladılar
Tam olarak toplandığını düşünmüyorum 1 kere daha dağıtabilirler.Bu arada sn farkmanca balıkesirlmisiniz?
fakmanca
31-03-2006, 19:35
sn opeth evet balıkesirliyim ikinci olarakta hacimsiz çıkışlar benim için yeterince toplandı anlamına geliyo hele amonranın son alımlarından sonra siz neden toplanmadığını düsünüyosunuz
sn opeth evet balıkesirliyim ikinci olarakta hacimsiz çıkışlar benim için yeterince toplandı anlamına geliyo hele amonranın son alımlarından sonra siz neden toplanmadığını düsünüyosunuz
Ben yine temkinliyim amonra bekler acelesi yok olan ky ye olur,ama Cola haber gelirse nolur bilemem.Umarım dediğiniz gibi çıkar.Bende balıkesrliyim aslen susurluk demirkapı köyü.ikamet bandırma.iyi günler...
Temkinli olunacak kağıt ama çok sağlam çok temiz bir hareket izleyebiliriz. 1 ayda %40 civarı bir getiri mesela... Olabilir... Neler oldu 2003-2006 boğa piyasasında, bu niye olmasın... %40 getiri yapsa topu topu %20 prim yapar. 2004'te bu prim seviyesi görüldü. 2000'de de %100 var.
:) SINAI KALKINMA BANKASI A.S. 3.972.790 3.972.790 18.672 14,70 5.158.744 5.158.744 23.524 19,07 {1.185.954 } lik alımla kasım 2005 sonu itibariyle alımlara vermiş olduğu molayı bitirmiş gibi görünmekte olup belirtilen alım mart başı itibriyledir.
düşüşe direnmesi + dır. bedelsiz için kesin bilgi olmadığı için detay veremiyorum. vakit buldukça takas takibini paykalşırım...
Fire&Forget
02-04-2006, 23:51
vakti zamanında inat edip 15 ay aksigorta da beklemiştim. İnadım inat buradayım İŞYAT. Bedelsiz, Cola, Selçuk Ecza, THY, olursa bir de İGDAŞ......
Daha ne diyeyim. Üç aydır 4.50 maliyetle sürünüyoruz. Çorumuz, çocuğumuz, sorumluluklarımız var kardeşim...
vakti zamanında inat edip 15 ay aksigorta da beklemiştim. İnadım inat buradayım İŞYAT. Bedelsiz, Cola, Selçuk Ecza, THY, olursa bir de İGDAŞ......
Daha ne diyeyim. Üç aydır 4.50 maliyetle sürünüyoruz. Çorumuz, çocuğumuz, sorumluluklarımız var kardeşim...
aynen sana katılıyorum bende ama içimden birses bu coco arzı olmayacakgibi geliyor bana bu terör piyasayı iyice bozacak gibi
_zamazingo_
03-04-2006, 00:30
Bu halka arzlar dolayısıyla İşyat'ı bekliyorsanız bence beklemeyin. Kusura bakmayın ama halka arzı spek kullanır ve mal dağıtır.
Bu o kadar vazgeçilmez bir kuraldır. Üstüne basa basa söylüyorum İş Yatırım Ortaklığı'nın halka arzlarla bir alakası yoktur. Halka arz gelirleri İş Yatırım Menkul Değerlerin Kasasına girer.
İş yatırım Ortaklığı bir İşbankası iştirakıdır.Sadece o kadar.. Aracılık faaliyeti yapmaz diğer MKYO ları gibi. .
Deseniz ki iskontolu, ödenmiş sermayesinden 1.5 kat fazla kar elde etmiş, Portföy yönetiminde bir numara, endeks düşerken bile endekse göre çok az zarar ediyor. Her zaman potansiyel Nakit temettü ve bedelsiz beklentisi var. O zaman tamam derim, ki bunlar gerçek beklentidir.
Spekin malları yıkacağı zaman da bu halka arz dedikoduları çıkacaktır. Onun için onunla beraber toplayıp onunla beraber boşaltmaya bakın.
Kimsenin yanlış anlamasını istemem kalın sağlıcakla..
Egeli'nin yeni gözdesi İş Yatırım Ortaklığı
Evren Yatırım Ortaklığı (YO) ve Pera'daki alımlarla gündeme gelen Tan Egeli, şimdi de İş YO'nun yüzde 16.95'ini, İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler YO'nun yüzde 13.5'ini ele geçirdi.
Yatırım ortaklığı (YO) şirketlerine olan ilgisi ile bilinen Tan Egeli ve beraberindeki yabancı fonlar şimdi de İş YO ve İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler YO'daki alımları ile dikkat çekmeye başladı. Öyleki Tan Egeli, son 15 gündür hızlanan alımları ile İş YO'nun yüzde 16.95'ini, İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler YO'nun da yüzde 13.54'ünü ele geçirmiş durumda. İş Yatırım Ortaklığı 136.8 milyon YTL ile borsanın piyasa değeri en yüksek yatırım ortaklıklığı şirketi konumunda bulunuyor. Egeli'nin İş YO hisse senetleri üzerinde yaptığı alımlar Pera YO ve Evren YO'daki operasyonlarını da hatırlatıyor.
Egeli, önceki yıl yaptığı alımlar ile Evren YO'yu ele geçirmiş, Pera YO'nun sermayesindeki payı da yüzde 25'in üzerine çıkınca küçük yatırımcıya çağrıda bulunmuştu. Tan Egeli, İş YO'daki payını yüzde 20'nin üzerine çıkarması halinde ise şirketin yönetimini, altın hisseye sahip olması nedeni ile İş Yatırım Menkul Değerler'den devralamayacak. Şu anda Egeli Co. YO'nun sahibi konumunda bulunan Tan Egeli, gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürülmesi kararı alındığı için Pera YO hisselerini satın almadıklarını söyledi.
İş YO'da hayal kırıklığına uğradı
Tan Egeli, Global Yatırım Holding'in Pera Yatırım Ortaklığı'nı gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürme fikrini doğru bulduğunu fakat bu durumun kendi yatırım stratejilerine uygun olmadığını söyledi. Şu anda Pera YO'nun sermayesinde bir paylarının bulunmadığına dikkat çeken Egeli, İş YO'ya olan ilgisi ile ilgili olarak ise şunları söyledi: "Şu anda İş YO, sektörün en yüksek iskontulu ve en likit şirketlerinden biri. Gerçi 2005 sonunda İş YO'dan daha fazla ve nakit bir temettü bekliyorduk. Fakat bunun yerine minimum ve bedelsiz bir ödeme yaptılar. Bu, yatırımcıyı değil yöneticiyi koruyucu bir karar ama en azından başka şirketler gibi bedelli ödeme yapmadılar. Bu bizi düş kırıklığına uğratsa da iskontosu ve portföyü nedeni ile iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum." Yatırım stratejilerine uyduğu sürece İnfotrend B Tipi YO ve İş YO hisselerinde alım yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Egeli, "Çok iyi yönetilmediği sürece ve bir temettü hikayesi olmadığı sürece bir YO hissesi alma taraftarı değiliz" dedi.
Pera'da çağrıya cevap alamadı
Tan Egeli, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB) yaptığı bildirimlerde İş YO hisse senetlerini Egeli & Co Turkish Opportunities Fund SA ile İnfotrend B tipi YO'nun hisse senetlerini ise Egeli & Co Advisors LLC ünvanı ile aldığını açıkladı. 2004 yılında Evren YO'nun hisse senetleri üzerinde yaptığı yüklü alımlarla şirketin yönetimini ele geçiren Tan Egeli, geçen yıl sonunda da Pera YO'nun yaklaşık 30'unu ele geçirmişti. Egeli, İş YO ve İnfotrend Menkul YO'nun sermayesindeki payının yüzde 25 veya daha üzerine çıkması halinde de Sermaye Piyasası Kanunu gereği bu iki şirketin küçük yatırımcılarına çağrıda bulunmak zorunda.
Egeli geçen yıl sonu da Pera YO'daki payı yüzde 25'in üzerine yükseldiği için küçük yatırımcıya elinde bulunan hisseleri satın almak için çağrıda bulunmuş fakat yanıt alamamıştı. Tan Egeli'nin ve beraber hareket ettiği Egeli & Co Turkish Opportunities Fund SA'nın İnfotrend B tipi YO'daki payı ise son iki haftada artan alımlarla yüzde 13.54'e çıkmış durumda. Öte yandan İş YO'da Tan Egeli'nin ve beraber hareket ettiği Egeli & Co Advisors LLC'nin payı ise son 15 günde yüzde 16.95'e çıktı. Sermayesinin yüzde 19.60'ı İş Yatırım Menkul Değerler'e ait olan İş YO'nun yüzde 80.40'ı ise halka açık durumda bulunuyor.
[QUOTE=buzzy]
Egeli'nin yeni gözdesi İş Yatırım Ortaklığı
Tan Egeli, şimdi de İş YO'nun yüzde 16.95'ini, İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler YO'nun yüzde 13.5'ini ele geçirdi.
Tan Egeli, İş YO'daki payını yüzde 20'nin üzerine çıkarması halinde ise şirketin yönetimini, altın hisseye sahip olması nedeni ile İş Yatırım Menkul Değerler'den devralamayacak.
İş YO'da hayal kırıklığına uğradı
"Şu anda İş YO, sektörün en yüksek iskontulu ve en likit şirketlerinden biri. Gerçi 2005 sonunda İş YO'dan daha fazla ve nakit bir temettü bekliyorduk. Fakat bunun yerine minimum ve bedelsiz bir ödeme yaptılar. Bu, yatırımcıyı değil yöneticiyi koruyucu bir karar ama en azından başka şirketler gibi bedelli ödeme yapmadılar.
QUOTE]
---------------------------------------------
Sn.Tan Egeli'nin aciklamalarina katilirim.
ISYAT'in likit oldugu dogrudur.
En yuksek Iskontolu oldugu dogrudur.
Ancak, ISYAT'in SPK surekli bilgilendirme formunda soyle bir ifade var ;
Mevzuat gereği en az %25'i hisse senetlerinden oluşan portföyümüzün, riskin dağıtılarak etkin ve rasyonel bir şekilde yönetilmesi ve bu sayede ortaklarımıza seneler itibariyle düzenli n a k i t temettü sağlanması amaçlanmaktadır.
Burada Nakit temettu saglanacagi yazmasina ragmen , bu yil % 25 BEDELSIZ aciklanmistir.
Sn.Egeli, bunu "Bu, yatırımcıyı değil yöneticiyi koruyucu bir karar " olarak degerlendirmistir. Is'te biz bu noktaya katilmiyoruz.
Yurt disindaki bircok fonun ana sozlesmesinde, fon yonetimlerinin ortaklar adina, ne tur kagitlar alabilecegi acikca belirtilmistir.
Pek cok fon ana sozlesmesi, penny stock dedikleri 5 USD'nin altindaki kagitlara yatirim yapma ozgurlugune sahip degildir.Bu acikca yazilidir.
Iste bizce burada, SPK Surekli Bilgilendirme Formunda Temettu yazmasina ragmen Bedelsiz aciklanmasi, bizce ISYAT'in birim pay piyasa degerinin yukseltilmesi amacina yoneliktir.
Diger bir deyisle,ISYAT goreceli olarak cok daha Muhafazakar yonetilmektedir.
Sn.Egeli,
"Çok iyi yönetilmediği sürece ve bir temettü hikayesi olmadığı sürece bir YO hissesi alma taraftarı değiliz" demektedir.
Bu aciklama da ISYAT'in cok iyi yonetildiginin teyididir, Yoksa Sn.Egeli % 16.95
oranindaki ISYAT hissesini almazdi.
Biz, hisse degeri 5 YTL.'yi astiktan sonra yukselisin hizlanacagini dusunuyoruz.
Gerci, %25 Bedelsiz aciklandiginda yanilmistik, umarim bu defa yanilmayiz.
Saygi ile.
slm millet... Egelinin soyledikelerini ve yorumlarınızı okudum...
Trusty nin bir yorumu hatalı galiba...
"...Sn.Egeli, bunu "Bu, yatırımcıyı değil yöneticiyi koruyucu bir karar " olarak degerlendirmistir. Is'te biz bu noktaya katilmiyoruz...."
Bu noktada Egelinin bahsettigi yoneticiler Is YO nun yoneticileri ve kendilerini/ temsil ettikleri aracı kurum ve bankayı dusunmeleri yoksa Egelinin kendi fonunun yonetici vasfı degil... Kısacası Egelinin dedikleri ve anlttıkları sizle aynı...
Bu arada Egeli de hareketli gunler e hazırlanalım derim.. Is yo da degil baska YO larda... burda yalnızca yatırımcı oldugu bariz belli...
rasgele.....
Sn.Egeli olmaz başkası olur... %20'ye yakın iskontodan alıcı çook olur çok... da HS bayağı bir toplandı gibi geliyor bana. Bir eşik noktasına geldikten sonra sanırım hareket başlayacak. Umarım son 12 ayın ataleti aşılır ve endekse karşı bir kopma yaşanır. Son 17 ayın hüznü sona erer...
Düşük Adx değerleri ile extra düşük işlem hacmi beraber... ?... Birşeyler olabilir bugün. Fırtına öncesi sessizlik mi yatmaya devam mı? Umarım 1.sidir.
Bedelsizlerin zamani hakkinda bilgi varmi ??
ni başvurdu spk temmuz agustosu bulur
Gecen yil ki, % 10 Nakit temettu dagitim islemine iliskin bilgi asagida arz edilmistir.
Bu yil Bedelsizler icin bir fikir verir seklinde degerlendirilir ise,
Bedelsiz dagitim islemine 10 Nisan 2006 gunu baslanabilir, gecen yil % 10 temettu karari 28 Mart 2005'de alinmis, dagitim 25 Nisan 2005 gunu baslamis.
Tamamen tahmini olan bu varsayim tutarsa % 25 bedelsizi alabilmek niyetiyle , ISYAT alacak olanlar icin son uc is gunu kaliyor.
Bilgilerinize sunarim.....
-----------------------------------------------
ISYAT İş Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 28.03.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 2004 yılı Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Mart 2005 tarihinde Cumhuriyet Cad-Lamartin Cad. No:3-5, Kat:6, Taksim, İstanbul adresinde yapılmış,
1-..... mali tablosunda yer alan 15.003.699 YTL tutarındaki karından, 3.204.959,92 YTL’nin I tertip yasal yedek akçelere, 8.280.276,24 YTL’nin özel yedeklere aktarılmasından sonra kalan net dağıtılabilir dönem karından %10 oranında (brüt=net, 1 YTL’lik hisse başına 0,10 YTL) 3.000.000 YTL tutarında nakit temettünün 25 Nisan 2005 tarihinden itibaren dağıtılmasına,
150.000 YTL’nin II. Tertip Yasal Yedek Akçelere, 368.462,84 YTL’nin de Olağanüstü Yedek Akçelere aktarılmasına,
2-Sermaye Piyasası Mevzuatı gereği, gerçekleşmemiş sermaye kazancı olarak “Özel Yedekler” hesabında izlenen 2001 yılı değer artış gelirlerinin 2004 yılı itibariyle gerçekleşmiş olan 144.222,52 YTL’lik kısmının “Geçmiş Yıl Karları” hesabına aktarılmasının onaylanmasına,......
uzun süredir takip ettigim bir kagıt hem bedelsiz için teknigi çok güzel oldugu için bu gün aranıza 4,56'dan katıldım herkeze bol kazançlar.
Gecen yil ki, % 10 Nakit temettu dagitim islemine iliskin bilgi asagida arz edilmistir.
Bu yil Bedelsizler icin bir fikir verir seklinde degerlendirilir ise,
Bedelsiz dagitim islemine 10 Nisan 2006 gunu baslanabilir, gecen yil % 10 temettu karari 28 Mart 2005'de alinmis, dagitim 25 Nisan 2005 gunu baslamis.
Tamamen tahmini olan bu varsayim tutarsa % 25 bedelsizi alabilmek niyetiyle , ISYAT alacak olanlar icin son uc is gunu kaliyor.
Bilgilerinize sunarim.....
-----------------------------------------------
ISYAT İş Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 28.03.2005 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 2004 yılı Ortaklar Olağan Genel Kurul Toplantısı 28 Mart 2005 tarihinde Cumhuriyet Cad-Lamartin Cad. No:3-5, Kat:6, Taksim, İstanbul adresinde yapılmış,
1-..... mali tablosunda yer alan 15.003.699 YTL tutarındaki karından, 3.204.959,92 YTL’nin I tertip yasal yedek akçelere, 8.280.276,24 YTL’nin özel yedeklere aktarılmasından sonra kalan net dağıtılabilir dönem karından %10 oranında (brüt=net, 1 YTL’lik hisse başına 0,10 YTL) 3.000.000 YTL tutarında nakit temettünün 25 Nisan 2005 tarihinden itibaren dağıtılmasına,
150.000 YTL’nin II. Tertip Yasal Yedek Akçelere, 368.462,84 YTL’nin de Olağanüstü Yedek Akçelere aktarılmasına,
2-Sermaye Piyasası Mevzuatı gereği, gerçekleşmemiş sermaye kazancı olarak “Özel Yedekler” hesabında izlenen 2001 yılı değer artış gelirlerinin 2004 yılı itibariyle gerçekleşmiş olan 144.222,52 YTL’lik kısmının “Geçmiş Yıl Karları” hesabına aktarılmasının onaylanmasına,......
Sayın Trusty,
Temettü bedelsiz hisse senedi şeklinde verileceği için öncelikle Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yapılarak SPK tarafından gerekli işlemlerin tamamlanması gerekecektir.
Saygılar
Hacim çok düşük.Endex yataya geçmişken sıçraması lazımdı ama:(
Endex yatayda İŞYAT ı kaldırmak isteyen biri var...
Bu sefer babası geldi dokunmasın kimse:)kendi kendimize seviniyoz burda...
%2,5 getiri iyi... İşlem hacmi sağlam.... MYO'lara yayılan bir hareket yok..
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Türkiye Halk Bankası A.Ş. Danışmanlık İhalesi?nde GOLDMAN SACHS/CAIB/ İŞ YATIRIM KONSORSİYUMU'nunen yüksek puanı alarak danışman firma olarak seçildiğini bildirdi. ÖİB'den yapılan açıklamada, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Danışmanlık İhalesi?nde son teklif verme süresinin 27 Mart 2006 Pazartesi günü saat 16:00?da sona erdiği hatırlatılarak, Konsorsiyumlarından toplam 6 adet teklif alındığının daha önce kamuoyuna açıklandığı kaydedildi. Açıklamada şöyle devam edildi: "Tekliflerin değerlendirilmesi sırasında İhale Komisyonunca, teklif sahiplerinden, 3-4 Nisan 2006 tarihlerinde teknik tekliflerine ilişkin sunumlar alınmıştır. İhale Komisyonunca yapılan değerlendirmeler neticesinde, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Danışmanlık İhalesi?nde GOLDMAN SACHS / CAIB / İS YATIRIM KONSORSİYUMU en yüksek puanı alarak danışman firma olarak seçilmiştir." Danışman firma olarak şu konsorsiyumlar teklif sunmuştu:1. EFGİSTANBUL / CSFB / VAKIF YATIRIM KONSORSİYUMU2. MERRILL LYNCH / TSKB KONSORSİYUMU3. LEHMAN BROTHERS / KOÇ YATIRIM / ERNST& YOUNG / YAPI KREDİ YATIRIM KONSORSİYUMU4. GOLDMAN SACHS / CAIB / İS YATIRIM KONSORSİYUMU5. CITIGROUP/ OYAK YATIRIM KONSORSİYUMU6. ROTHSCHILD / FİNANS YATIRIM KONSORSİYUMU Foreks Haber Merkezi
bu haberin önemi mi acaba arkadaşlar???
Haber güzel.Arfyo ve kristalde neden hareketlenme oldu ben onu anlamadım?
Habere göre kötü kapanış 4.70...4.80 den itibaren döktüler bazılarını ky nin de büyük kısmı çıktı.Halk bankasıda küçük bi olay değil.Bakalım neler olacak*
bu yazıyı üçüncü defa yazıyorum arkadaşlar. yanlış anlamayın ben hiç bir zaman uçacak kaçacak diye yazı yazmam.
140 trilyon piyasa değeri, 2005 de 42 trilyon kâr. bak bu rakamları görünce ne grafiğe ne desteğe ne dirence bakarım. rakamlar yeterince açık.
(yazımdam daha iyi anlam çıkarabilmek için lütfen:
şekerbank 23.11.2004 deki 230 nolu mesaja -sayfa 20- ve
ffkrl 12.01.2005 deki 282 nolu mesaja -sayfa 24- bakın)
turkishwarrior
05-04-2006, 17:41
4.80 den satmaları doğal bir olay...Küçük yatırımcı saldırınca tabii ki kaldırıp götürmeyecekler.Bu haber çok güzel ancak sırf bu haber ile götüreceklerini sanmam.Beklemeye devam ediyoruz...
Muhterem
05-04-2006, 19:51
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Türkiye Halk Bankası A.Ş. Danışmanlık İhalesi?nde GOLDMAN SACHS/CAIB/ İŞ YATIRIM KONSORSİYUMU'nunen yüksek puanı alarak danışman firma olarak seçildiğini bildirdi. ÖİB'den yapılan açıklamada, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Danışmanlık İhalesi?nde son teklif verme süresinin 27 Mart 2006 Pazartesi günü saat 16:00?da sona erdiği hatırlatılarak, Konsorsiyumlarından toplam 6 adet teklif alındığının daha önce kamuoyuna açıklandığı kaydedildi. Açıklamada şöyle devam edildi: "Tekliflerin değerlendirilmesi sırasında İhale Komisyonunca, teklif sahiplerinden, 3-4 Nisan 2006 tarihlerinde teknik tekliflerine ilişkin sunumlar alınmıştır. İhale Komisyonunca yapılan değerlendirmeler neticesinde, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Danışmanlık İhalesi?nde GOLDMAN SACHS / CAIB / İS YATIRIM KONSORSİYUMU en yüksek puanı alarak danışman firma olarak seçilmiştir." Danışman firma olarak şu konsorsiyumlar teklif sunmuştu:1. EFGİSTANBUL / CSFB / VAKIF YATIRIM KONSORSİYUMU2. MERRILL LYNCH / TSKB KONSORSİYUMU3. LEHMAN BROTHERS / KOÇ YATIRIM / ERNST& YOUNG / YAPI KREDİ YATIRIM KONSORSİYUMU4. GOLDMAN SACHS / CAIB / İS YATIRIM KONSORSİYUMU5. CITIGROUP/ OYAK YATIRIM KONSORSİYUMU6. ROTHSCHILD / FİNANS YATIRIM KONSORSİYUMU Foreks Haber Merkezi
bu haberin önemi mi acaba arkadaşlar???
bugünlerde piyasadan haberim yok acaba birisi açıklayabilirmi? ben bişi anlayamadım acaba bugünkü yükselişin sebebi sadece bu habermiydi yoksa genel olarak CC beklentisimi sebep oldu yükselişe eğer bu haberden dolayı yükseldiyse krstl ve arfyo dahi işyattan mı heveslendiler demektir???neyse canım o haber bu haber önemli olan yarınlarda yükseliş olup olmaması bugün gayet güzel olmuş........
Dün CNBC-E'de Mayıs ayında Cola'nın arzı olacağından bahsedilmişti. Büyük ihtimalle ARFYO ve KRSTL bu nedenle hareketlenmiştir.
arkadaşlar kkağadı toplamaktan bıkmadılar bizim göremediğimiz bilmediğimiz birşeymi var kağadın sahibi topluyor bir gurup topluyor nereye kadar sürecek göreceğiz dünkü haber güzel geldi halk bankın büyüklüğüne bakınca herkeze bol kazanç
Sanıyorum ki,
Her ne kadar İş Yatırım Ortaklığı halka arz işlemlerine aracılık etmiyorsa da (İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. yapıyor) İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. 'nin İŞYAT'da en büyük pay sahibi olması bu haberlerde bu hisseyi hareketlendiriyor.
evgin dün aldığını sabah verdi 76000 lot almıştı 74000 verdi öğleden sonra kim vercek bakalım
Evgin günlükçü zaten.Ben 4.70 seviyesinden kapatıcağını düşünüyorum 2.seans.
eğer 4,74 üstüne çıkamazsa 4,42 kadar gevşeriz tahminim
eğer 4,74 üstüne çıkamazsa 4,42 kadar gevşeriz tahminim
Okadarda değil yabancı fonlar 4.34-4.44 arası toplama operasyonu yaptılar.Kötü bi senaryoda bile 4.60 altına inmeyecektir.
tanyelbaysal
06-04-2006, 16:25
ya ne kazandırdıda nereye gevşiyecek bu kağıtta zaten 4,2 li maliyetli arkadaşların malını nasıl alacaklar kağıdın bugünkü bpd kendi yaptığım kaba hesapla 5.55 ytl
tanyelbaysal
06-04-2006, 16:47
yahu içim kurudu.bu nedir ya.3 kademe gidiyor 5 kademe geri geliyor
daha bir numaranı göremedik mike:)
tanyelbaysal
06-04-2006, 17:18
evgin yat bu arada dün aldıklarını bugün aynı fiyata vermiş.ne ilginç işler bunlar ya:)
neverland
06-04-2006, 17:41
bu yo larda var bi gariplik YKRYO dada ayni olaylar oluyor 1.49 a cekiyorlar %4 yukari yapiyor ertesi gün 1.43 %3 asagi biraz nakitteyim yarin gene araniza dönüyorum
İşlem hacmi gene komedi.Haberin kral ı lazım anca ozaman kalkar bu tren.
endex gidiyor bizim işyat klasik hareketini yapıyor:)
fakmanca
08-04-2006, 00:16
selçuk eczanın arzı önümüzdeki hafta veya nisan ayında yapılabilirmiş kynak vatan gazetesi
Myolar endekse karşı coşacak... Ters OBO... Bu günlerde bu formasyon cidden çalışyor. O olmaz bu olur. Birisi alır takas da temel de bir yere kadar diyeyim ben de.... MYO çılgınlığı için bana kalırsa her şey hazır.
Her şey hazır. Amma ve lakin İŞYAT yine yalan oldu. MYO'larda hesap büyük oyuncular büyük kağıtlar küçük.... Sabır sabır... 18. aya da böyle mi gireceğiz acaba.... Endeks çıkarken Boğa piyasası zor dedik. Amma ve lakin yatayda bunları da yaşadık ya... Saçmalık diyordum eskiden ama saçmalık o kadar uzadı ki artık bu normal oldu...
geçen hafta 4,56'dan aldıklarımı 4,80'den dayanamyıp satmıştım çünki:bu kagıdın karakterini iyi biliyorum 4,52'den tekrar döndüm aranıza arkadaşlar:)
Bende geçen hafta başka kağıtlara geçmiştim ama keşke bir lot bırakmasaydım bu kağıttan. Bu kağıdın karakteri var mı bilemiyorum. Karakter tanımını volatilite, trend tanımlayabilme kabiliyeti olarak tanımlarsak karakteri kalmadığı söylenebilir. Karaktersiz kağıt mahvetti beni:) Ancak Sn.Hiyo'nun dediği gibi sıkışma vari bandlar olarak tanımlarsak evet çok sağlam karakterli bir kağıt...
Ama pazar günü düşündüklerim hala geçerli kendi adıma. Sert bir hareketin altyapısı tekniğe yansımış durumda. Buralarda da bir numara olmazsa artık ne diyim İMKB'nin güzelliği diyeceğiz.
4.52 den bi miktar alış yazıyorum.
04/13/2006 - 14:41:00
***ISYAT*** IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. ILE ILGILI OLARAK EGELI&CO ADVISORS LLC
DEN GELEN YAZI: IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. HISSE SENETLERI ILE ILGILI OLARAK
YATIRIM MUDURU/DANISMANI (EGELI&CO ADVISORS LLC) TARAFINDAN
12.04.2006/12.04.2006 TARIHLERI ARASINDA 4,46/4,48 YTL FIYAT ARALIGINDAN AMONRA
EMERGING GROWTH FUND NAMINA 62.000 ADET ALIS ISLEMI YAPILDIGI DUYURULMUSTUR.
***ISYAT***
Dün çıkmıştım ne var ne yoksa kalanlara bol şanslar
Endekse de uymaz oldu bu kağıt, ilk kez bu kadar statik görüyorum. Hayırdır umarım...
_zamazingo_
13-04-2006, 20:21
Ben de bu Yatırım Finansman niye bu kadar alıyor, bir bildiği mi var acaba diyordum;)
Ben çıktım patlar artık . Hepiniz zengin olcaksınız:) Uzun zamandır bu kağıttaydım eh be ne günlerdi:(
fakmanca
13-04-2006, 20:59
ben yine işyat alacam herhalde şöyle iyi bi yükselsede tamamen çıksam o ise devamlı asağı geliyo vede birileri alıyo bende alıcam
Tskb egelio co topluyo ama oyun içinde oyun var adamların stratejileri önceden belirlenmiş A B C Planları hazır her senaryoya bi plan yazmışlar.Çokmu paranoyak olduk arkadaşlar:)
_zamazingo_
15-04-2006, 04:56
Kırmızı ile işaretlilerin tümü genel olarak kağıtta satıcı (Takasta %1 den fazla olanları seçtim).
Yine T.İ.B. İştirak Fon payını dikkate değer bir şekilde arttırmış. Önceki artışı hatırlayanınız varsa bu önemli bir gösterge..
Sınai Kalkınma Bankasına virman edilen en son senetler TSKB den değil Yatırım Finansmandan (günlük takasları takip edenler bunu rahatça farkedebilir). Bir miktar daha var ama virman yapılmadan bişey söylemek doğru olmaz.
Raymond da elindekileri buraya virmanladı. Aracı kurum sayısı artmaya başladı.
Biz de fırsatımızı bulup:) ufaktan pozisyonumuzu almaya başladık tabi..
saygılarımla...
13 şirket bekliyor
Bu hafta iki şirketin daha başvurusu ile Borsada işlem görmek için başvuruda bulunan şirket sayısı 13'e yükseldi.
İMKB'nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre, 10 Nisan Pazartesi günü Tacirler Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve 11 Nisan Salı günü Karel Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. borsada işlem görmek için başvuru yaptı.
Buna göre Tacirler Yatırım Ortaklığı'nın yüzde 85, Karel Elektronik'in ise yüzde 26,92 hissesinin halka açılması planlanıyor. Karel Elektronik'te ek satış yapılması durumunda halka açılması planlanan oranı yüzde 30,96'ya yükselecek.
Daha önce Euro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş., Taksim Yatırım Ortaklığı A.Ş., Asya Katılım Bankası A.Ş., Metro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş., Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş., Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş., Coca-Cola İçecek A.Ş., S&P/IFCI Türkiye A Tipi Akbank Borsa Yat.Fonu ve Selçuk Ecza Deposu Tic.ve San. A.Ş. borsada işlem görmek içinbaşvuruda bulunmuştu. Ayrıca Tüketici Finansmanı ve Kart Hizmetleri A.Ş. borçluluğu temsil eden menkul kıymetlerin borsada işlem görmesi için başvuru yapmıştı.
İKİ ŞİRKET SPK'YA BAŞVURDU
Tacirler Yatırım Ortaklığı ve Euro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı halka açılmak üzere bu hafta Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulundular.
Tacirler Yatırım mevcut ortaklarına ait olan 4.250.000 YTL nominal değerli, Euro Menkul mevcut ortaklarına ait olan 2.969.996 YTL nominal değerli payları halka arz edilmek üzere Kurula başvurdu.
Sermaye Piyasası Kurulu, Selçuk Ecza Deposu Ticaret ve Sanayi'nin halka açılma başvurusunu ise olumlu karşıladı.
Buna göre şirket İş Yatırım Menkul Değerler liderliğindeki konsorsiyumla halka açılacak.
Şirketin halka açılmada bir payın ortaklıkça belirlenen satış fiyatı 4,6-5,6 YTL olacak.
COCA-COLA İÇECEK SIRADA
Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, bugünyaptığı açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) halka arzla ilgili müracaatlarını yaptıklarını belirterek, ''Temennimiz, SPK'nın bir an önce değerlendirme yapması. Mayıs ve Haziran başlarına yetiştirmeyi düşünüyoruz'' dedi.
Özilhan, ''Halka arzın çekilmesi gibi bir ortamın yaşanmayacağı ve talebin olacağı inancındayız. Yurtdışı ilgisi gittikçe tırmanıyor. Geçen sefer sorun yurtdışından kaynaklanmıştı. Talep olacağı ve yatırımcısına kazandıracak bir yapı olacağı inancındayım.'' diye konuştu.
Tupras'in aciklama ozeti asagida...
ISYAT'in elinde dunyanin Tupras'i var. ( yaklasik 160.000 adet )
Herhalde bu kar miktari birim pay degerini etkiler.
---------------------------------------------
%193,62 nispetinde ve 1,00 YTL nominal değerde bir adet hisse senedine 1,9362 YTL brüt=nakit temettü ödenmesi,
- Diğer hissedarlarımıza %193,62 nispetinde ve 1,00 YTL nominal değerde bir adet hisse senedine 1,9362 YTL brüt, 1,7496 YTL net nakit temettü ödenmesi,
ve temettü dağıtım tarihi başlangıcının 31 Mayıs 2006 Çarşamba günü olarak önerilmesine karar verildi.”
Selçuk ecza halka açılıyor.Vatan gazetesi sayfa 6.Talep toplama 19-20-21 nisan.Fiyat arz aralığı 4.60-5.60 halka açıklık oranı %17.4 konsorsiyum lideri İŞYATIRIM MENKUL DEĞERLER.
http://img83.imageshack.us/img83/9436/adsz4hr.jpg
fakmanca
16-04-2006, 16:30
artık kendini 5 in üzerine atar heralde
bu hafta tek borsanın ayı boğa sayfasında iş yo'na ayırmış hayırlı işler
Şimdi genel olarak şunları söleyebiliriz.
***Temel ve teknik olarak hala güzel,bpd si 12 aylık kar ı çok hoş.
***21 nisana kadar SELÇUK ECZA taleplerini toplayacak bu süreçte küçük orta yada yüksek şiddette alımlar bekliyorum.
***Yakın bir zamanda %25 bedelsizi var heran verebilir hatta
***Coca cola arzı bence mayıs ayında gerçekleşecek T.Özilhan da çok istekli .
***Bu olaylar çerçevesinde,ekonomik buhran yaşanmadıkça işyatın yönü yukarıdır
bu hafta tek borsanın ayı boğa sayfasında iş yo'na ayırmış hayırlı işler
Sn.Bulbul,
Bizim yurt disinda bu dergiyi bulmamiz zor, cikan yaziyi buraya kopyalamaniz mumkunmu ?
Tesekkurler.
http://www.selcukecza.com.tr/yatirimci/
fakmanca
17-04-2006, 19:01
ya ne uyusuk kağıt bu kadar beklentiye rağmen kendini birim pay değerinin üzerine atamıyo yazıklar olsun işyat yöneticilerine bu kağıt bu kadar mı süründürülür yok maksat ky yı sinir edip hisseden uzaklastırmak ise unutmayın ki sizin asıl mmüsteriniz biziz egeli co değil
inselberg
17-04-2006, 19:06
olan bizim 100 lüğe oldu 72 den atladık 62 de indik
BaYBiLiR
17-04-2006, 20:00
patlayacak artık
özyengec
17-04-2006, 20:03
Ben Sattim BugÜn Kalanlara Bol KazanÇ
Kağıtta çok akıllı oyuncular var dikkat edin.anlık alım satım kararları vermeyin.
bende sattım dün bu kağıt çok oyun lar dönüyor tahminim
ya ne uyusuk kağıt bu kadar beklentiye rağmen kendini birim pay değerinin üzerine atamıyo yazıklar olsun işyat yöneticilerine bu kağıt bu kadar mı süründürülür yok maksat ky yı sinir edip hisseden uzaklastırmak ise unutmayın ki sizin asıl mmüsteriniz biziz egeli co değil
Merak etme Tan egeli borsadan şirketi eline geçirince tutuşur yöneticiler ( deva örneğinde olduğu gibi) o zaman anlarlar hata yaptıklarını:düsün:
Şimdi genel olarak şunları söleyebiliriz.
***Temel ve teknik olarak hala güzel,bpd si 12 aylık kar ı çok hoş.
***21 nisana kadar SELÇUK ECZA taleplerini toplayacak bu süreçte küçük orta yada yüksek şiddette alımlar bekliyorum.
***Yakın bir zamanda %25 bedelsizi var heran verebilir hatta
***Coca cola arzı bence mayıs ayında gerçekleşecek T.Özilhan da çok istekli .
***Bu olaylar çerçevesinde,ekonomik buhran yaşanmadıkça işyatın yönü yukarıdır
Hepsi teker teker gerçekleşicek az kaldı.
toplanan 73,158 4.716 71.4 satılan -55,521 4.732
YATIRIM FINANSMAN 26,338 4.709 25.7*IS YATIRIM -16,001 4.769 -15.6
RAYMOND JAMES 25,320 4.723 24.7*KOC YATIRIM -12,837 4.697 -12.5 0
SEKER YATIRIM 8,215 4.737 8.0*YAPI KREDI YAT. -10,919 4.711 -10.7 0
HALK YATIRIM 6,785 4.696 6.6*TEKSTIL MEN. -9,000 4.684 -8.8 0
TURKISH YAT. 6,500 4.717 6.3*TACIRLER MEN. -6,764 4.810 -6.6 0
DIGER 29,323 28.6 *DIGER -46,960 -45.8 0.0
Geçen senede bu ay başlamıştı ümit verdiği dönem nisan-haziran dönemiydi.Sonra pek bir numara yapamadı endeks raltifte. Özellikle vergi istisnasından sonra MYO'lar bir garipleşti.... MYO'lar beklentimin çok dışında hareketler yaptı. İskonto ortalamaları -'de tüm MYO'ların. Bu kadar boğa piyasası bu kadar iskonto. Son 10 yıla bakarsanız saçmalık son bir yıla bakarsanız makul bir durum.
Beklıyoruz bekleyecez ısyat az akldı sanırsam az
Bugün m.y.o lar bezgin,elimde işyat olmamasına rağmen takip ediyorum,1 seans alan satan kim?2. seans taki hareketler önemli.tksb yatırım finansman r.james alımlarına dikkat.4.80 geçildimi rahatlar.
fakmanca
19-04-2006, 15:32
1000 puan çıkan borsa da düşebiliyosun ya bravo
1000 puan çıkan borsa da düşebiliyosun ya bravo
Ben de Bedelsizler aciklaninca cok kizmis elimdeki ISYAT'larin yaridan fazlasini satmistim.
Su an inanin pisman oldum.Kalanlarda,ortalama maaliyetim 4.46 ve sabirla bekliyorum.
Nicin bekliyorsun ? diyeceksiniz.
Bakin, ASUZU'nun aciklamasini kopyaliyorum ;
Anadolu Isuzu Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 18.04.2006 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 2005 yılı Seri:XI, No:25 sayılı “Sermaye Piyasasında Muhasebe Standartları Hakkında Tebliği”ne uygun olarak hazırlanan ve bağımsız denetimden geçmiş konsolide mali tablolarda yer alan dönem karı olan 32.616.629 YTL’dan, 85.207,19 YTL GVK’nun Geçici 61’nci maddesi uyarınca yatırım indirimi stopajına tabi tutulan kazançlardan, 18.386.445,81 YTL ise genel rejime tabi kazançlardan olmak üzere toplam 18.471.653 YTL’nın birinci ve ikinci temettü olarak,
1 YTL nominal değerli beher hisseye brüt 1,09 YTL, net 0,981503 YTL şeklinde, nakit olarak, 31 Mayıs 2006 tarihinden itibaren,
dağıtılması hususunun 26 Nisan 2006 tarihinde yapılacak Olağan Genel Kurul’un onayına sunulmasına, mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.”
ISYAT'in elinde 148.826 adet ASUZU var,maaliyeti 20.12...ASUZU'nun su anki fiyatina bakiyorum 21.40'dan gidiyor.
Yine ISYAT'in elinde ALKIM, TUPRAS ve diger cok karli sirketler var ve bunlar cok iyi kar payi acikladilar.
ISYAT yonetimi, Birim pay Degeri'ni yukseltme gayreti icinde, ve itiraf etmeliyim ki cok iyi yonetiliyor.
Uc yil icinde Bpd'nin 20 YTL'ye cikacagini dusunuyorum..
Bakin, burada ben dusuncelerimi okuyucu ile paylasmak icin yaziyorum.
Kimsenin isine karismak gibi bir dusuncem yok.Okuyucunun pek cogu beni iyi bilir.
O yuzden bu yazdiklarimi, AL Tavsiyesi olarak filan dusunmeyin.
Siz de, diger MYO'lar ile ilgili 2 saatlik bir calisma yapsaniz bunu gorursunuz.
Herkese bol kazanclar dilerim.:o
tanyelbaysal
19-04-2006, 19:32
tamam da hocam temmettü zaten hesaptan düşüyor.eğer aısuzu için işyat elinde tutuyorsan direk aısuz al:).yani 100 ytl lik hisse 30 ytl temettü verirse yine 100 ytl olarak kalmıyorki 70 ytl den işlem görüüyor.yanlış da anlam amacım seni irdelemek değil fakat temettünün hisse fiyatından düşmediğini düşünen geçen gün yeni borsa yatırımcıları gördümde.maksat aydınlatmak yani
uzunvadeci
19-04-2006, 19:35
Sn trusty,yukarıdaki yazınızdan önce,TÜPRAŞ'ın NT kararı için de benzer bir yazı yazdığınızı hatırlıyorum.
NT sonrası hisse fiyatının Nt kadar düşük fiyattan işleme açılacağı,sonrasında ise her zaman olduğu gibi hisseye yönelik arz/talep dengesinin fiyatı oluşturacağı konusunda mutabıkız sanırım.Eğer bu doğru ise,İŞYAT NT almakla;sadece likit pozisyonunu arttırıyor demektir.Başka bir anlamı var mı?
İŞYAT'ın NT alması onun BPD'ni başka nasıl etkiler,açıklarsanız sevinirim.
Hoşçakalın
tanyelbaysal
19-04-2006, 19:37
ha bu arada iş yat tahtasını bugün seans içinde gördüğümde gülmekten ölecektim aşğıya doğru her kademe 5-10 bin lot alıcı yukarıdaki kademelerde 40-50 bin lot satıcı vardı acaba dedim işyatırım çok mu gitti diye hemen fiyata baktım fiyatı 4,70 di o sırada endekste 43.750 deydi.demekki ne çile bülbülüm devam
iyiki satmişım bu uyuz kağıdı 4,76 çık sonra 4,50 düş hep aynı harekert
Sn trusty,yukarıdaki yazınızdan önce,TÜPRAŞ'ın NT kararı için de benzer bir yazı yazdığınızı hatırlıyorum.
NT sonrası hisse fiyatının Nt kadar düşük fiyattan işleme açılacağı,sonrasında ise her zaman olduğu gibi hisseye yönelik arz/talep dengesinin fiyatı oluşturacağı konusunda mutabıkız sanırım.Eğer bu doğru ise,İŞYAT NT almakla;sadece likit pozisyonunu arttırıyor demektir.Başka bir anlamı var mı?
İŞYAT'ın NT alması onun BPD'ni başka nasıl etkiler,açıklarsanız sevinirim.
Hoşçakalın
Sn.Uzunvadeci,
Bu konu, kisinin yatirimci olup olmamasi ile BENCE cok yakin alakasi var.
Yukarida yazdiklariniz kisa vade icinde AL/SAT yapacak olanlar icin dogrudur.
Ancak ISYAT, kisa vadecilere uygun bir kagit degildir.
Yazilarimda belirttigim ALKIM,TUPRAS, ASUZU gibi kagitlarin bir yil onceki fiyatlarina bakarsaniz, nereden nereye geldikleri gorursunuz.
Gelelim bu alinan yuksek temettulerin BPD uzerindeki etkilerine :
Bildiğiniz gibi İş Yatırım Ortaklıği bir menkul kıymet yatırım ortaklığıdir,
faaliyet konusu portföy işletmeciliğidir.
Mali tablolarda yer alan diğer faaliyetlerden gelir ve karlar kalemi münhasıran alım satım gelirleri haricinde portföy işletmeciliği dahilinde yer alan diğer kalemleri ifade eder, Temettu Gelirleri, Deger Artislari vs gibi.( Bu konuya ilsikin bilgiler dipnotlarının 32/a maddesinde yer almaktadır.)
Iste bu alinan yuksek temettuler, YO'nun karlilik durumunu etkilemekte ve yarinlari dusunen yatirimcinin bu kagida atfettigi onemi artirmaktadir.
ISYAT Yönetim Kurulunca alınan karar doğrultusunda bundan böyle her yıl net dağıtılabilir karın en az % 30’unun ortaklara nakit ve/veya bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılması kar dağıtım politikası olarak benimsendigi aciklanmistir.
Diyelim ki, elinizde 5.000 tane ISYAT var, sene sonunda en az 1500 YTL.NT yada Bedelsiz alacaksiniz demektir.Bu 1500 YTL.Omur boyu AYDA 125 YTL. gelir demektir.
Yada enflasyonun % 8 oldugu, Hazine Bonosunun % 13.65 oldugu bir ekonomide YILIIK % 30 Kazanc demektir.
Biz yatirim kararlarimizi bu dogrultuda dusunup veriyoruz.
Bunu da cesitli yazilarimizda anlattik.
Saygi ile.
uzunvadeci
19-04-2006, 20:54
Yapmayın sn.trusty
Dağıtılabilir kar üzerinden %30 temettü (bedelsiz veya NT) dağıtılması kararı SPK tebliği doğrultusundadır ve İŞYAT YK bu tebliği sadece Yk kararı haline getirmiştir.Bırakın İŞYAT'ı,borsada işlem gören şirketleri,bu ülkede kurulu bulunan halka açık tüm şirketler bu tebliği dikkate almak zorundadır.
Yukarıdaki hesabınızı anlamakta güçlük çektiğimi itiraf etmem gerekiyor sanırım.Bir Yatırım Ortaklığı olarak İŞYAT'ın dağıtılabilir karının sermayesi kadar olacağını nasıl kestirdiniz?
İŞYAT'ın para ve sermaye piyasalarındaki olumlu/olumsuz gelişmelerden doğrudan etkileneceği açık değil mi?Borsadan geri dönüş,yaşanması,döviz ve faizlerdeki olası yükselişler sizce nasıl etkiler İŞYAT'ın BPD'ni.
Bu yazdıklarım İŞYAT için olumsuz düşündüğüm şeklinde algılanmamalı.Kuşkusuz ki,İŞYAT YO'lar arasında iyi,etkin yönetilen,risk yönetiminin başarıyla gerçekleştirildiği,yatırımcısının kaynaklarını aracı kuruma,YK üyelerine dağıtmayan örnek bir şirket.Ama İŞYAT'ın BPD'ni 3 yılda .... rakamına çıkaracağını yazmak bu kadar kolay olmamalı bence.
Saygılar bendenizden
tamam da hocam temmettü zaten hesaptan düşüyor.eğer aısuzu için işyat elinde tutuyorsan direk aısuz al:).yani 100 ytl lik hisse 30 ytl temettü verirse yine 100 ytl olarak kalmıyorki 70 ytl den işlem görüüyor.yanlış da anlam amacım seni irdelemek değil fakat temettünün hisse fiyatından düşmediğini düşünen geçen gün yeni borsa yatırımcıları gördümde.maksat aydınlatmak yani
Sevgili Tanyel,
Katkin icin tesekkurler.
Temettunun hisse fiyatindan dustugunu biliyorum.
Ayrica aydinlatma dusuncen cok dogru ve yerinde.
IMKB diger ulkelerdeki Borsa'lara gore o kadar yeni ki, bu tur ikazlar yeni baslayan arkadaslara, ogrenmeleri yonunde buyuk fayda sagliyor.
Sagolasin.
_zamazingo_
19-04-2006, 20:58
Diyelim ki, elinizde 5.000 tane ISYAT var, sene sonunda en az 1500 YTL.NT yada Bedelsiz alacaksiniz demektir.Bu 1500 YTL.Omur boyu AYDA 125 YTL. gelir demektir.
Yada enflasyonun % 8 oldugu, Hazine Bonosunun % 13.65 oldugu bir ekonomide YILIIK % 30 Kazanc demektir.
Biz yatirim kararlarimizi bu dogrultuda dusunup veriyoruz.
Bunu da cesitli yazilarimizda anlattik.
Saygi ile.
Sn Trusty
Elinizde 5000 adet işyat varsa;
Maliyetinizin 4.46 olduğunu gözönüne alırsak; 4.46*5.000 = 22.300 YTL
Yani bu demek oluyor ki; 22.300 YTL'yi İşyata bağlamışsınız...
Alacağınız temettü Nominal Değer üzerinden olacaktır. Yani 1 Ytl nominal değerli 5000 adet hisse senediniz varsa, hisse senetlerinizin toplam nominal bedeli 5.000 YTL dir.
Bu demek oluyor ki; 5.000 * 0,30 (kar payının %30 olduğunu varsayarsak) =1.500 Ytl alacaksınız
Evet, şimdi can alıcı noktaya gelirsek;
Siz bağladığınız 22.300 YTL ye karşılık 1.500 YTL alacaksınız. Bu da %6.7 ye denk gelir. Yani %30 değil
Bunu siz de eminim ki biliyorsunuzdur. Bu şekilde anlatmamın nedeni herkesin anlayabilmesi..
Sonuç olarak siz uzun vadeli yatırımcı iseniz, hisse temmettü dağıttıktan sonra da bekliyorsanız. Yani maliyetiniz 1YTL nominal değere ulaştığı zaman dediklerinizde haklı olabilirsiniz.
Ama şu andaki maliyeti "bu durumda" olanlar %30 gibi bir beklenti içinde olması yanlış olur.
Son olarak Hisse temettü verdikten (veya bedelsiz verdikten) sonra eski değerine geleceği varsayımı altında uzun vadede maliyetinizi düşürebileceğinizi söyleyebiliriz.
uzunvadeci
19-04-2006, 21:07
Sn.trusty,
Dağıtılabilir karın %30'unun dağıtılması ilke kararı İŞYAT'a özgü değildir.
BU konuda SPK tebliği vardır ve İŞYAT YK sadece bu tebliği gereklerini yerine getirmiştir.Bırakın İŞYAT'ı ve borsada işlem gören şirketleri,bu ülkede kurulu olan halka açık tüm şirketler bu konuda YK kararı almış/alıyor/alacaklardır.
Yaptığınız hesabı anlayamadığımı itiraf etmek zorundayım.İŞYAT'ın dağıtılabilir karının sermayesine eşit/yakın olacağını nasıl saptadınız?
İŞYAT her yatırım ortaklığı gibi para ve sermaye piyasalarında işlem yaparak marj kazanmaya çalışmaktadır ve borsa ile birlikte faiz piyasalarındaki olumlu/olumsuz gelişmelerden etkilenmektedir.Piyasalarda geri dönüş dalgası oluşursa bundan İŞYAT'ın da olumsuz etkileneceği açık değil mi?
Gelecek belirsizliklerle doludur sn trusty.
Yazdıklarım,İŞYAT'ı olumsuz değerlendirdiğim şeklinde algılanmamalı.Kuşkusuz ki İŞYAT,benzerleri arasında verimli yönetilmesi,etkin risk yönetimi,kaynaklarını aracı kurum,YK üyelerinin ceplerine transfer etmemesiyle öne çıkan bir YO.Ancak buna rağmen İŞYAT'ın .... yıl sonra BPD'i ......TL olacak demek,bana pek doğru gelmiyor.Ne dersiniz?
Saygılar bendenizden
uzunvadeci
19-04-2006, 21:09
İlk mesajın gitmediği zannıyla,benzer ikinci yazıyı göndermiştim.Özür
Temettuyu verdımmı egelı gıbı verecek kı bı yere gelsın.Yok dagıtılabılır karın % 30 fılan hıkaye ısteyınce ortada dagıtılabılır kar bırakmıyorlar ortada . Oncelıklı ozunde ıstemek lazım.
Sn.trusty,
Dağıtılabilir karın %30'unun dağıtılması ilke kararı İŞYAT'a özgü değildir.
BU konuda SPK tebliği vardır ve İŞYAT YK sadece bu tebliği gereklerini yerine getirmiştir.Bırakın İŞYAT'ı ve borsada işlem gören şirketleri,bu ülkede kurulu olan halka açık tüm şirketler bu konuda YK kararı almış/alıyor/alacaklardır.
Yaptığınız hesabı anlayamadığımı itiraf etmek zorundayım.İŞYAT'ın dağıtılabilir karının sermayesine eşit/yakın olacağını nasıl saptadınız?
İŞYAT her yatırım ortaklığı gibi para ve sermaye piyasalarında işlem yaparak marj kazanmaya çalışmaktadır ve borsa ile birlikte faiz piyasalarındaki olumlu/olumsuz gelişmelerden etkilenmektedir.Piyasalarda geri dönüş dalgası oluşursa bundan İŞYAT'ın da olumsuz etkileneceği açık değil mi?
Gelecek belirsizliklerle doludur sn trusty.
Yazdıklarım,İŞYAT'ı olumsuz değerlendirdiğim şeklinde algılanmamalı.Kuşkusuz ki İŞYAT,benzerleri arasında verimli yönetilmesi,etkin risk yönetimi,kaynaklarını aracı kurum,YK üyelerinin ceplerine transfer etmemesiyle öne çıkan bir YO.Ancak buna rağmen İŞYAT'ın .... yıl sonra BPD'i ......TL olacak demek,bana pek doğru gelmiyor.Ne dersiniz?
Saygılar bendenizden
Sn.Uzunvadeci,
Ben ISYAT'a bir E-Mail cektim, aldigim yaniti aynen oldugu gibi arzediyorum..
Şirketimiz tarafından şimdiye kadar ortaklarımıza seneler bazında düzenli bir temettü getirisinin sağlanması amaçlanmıştır.
2005 yılı kar dağıtım kararımız Yönetim Kurulumuz tarafından bu sene yürürlüğü giren vergi mevzuatı (Gelir vergisi kanunu Geçici 67. madde) ve bu mevzuatın portföyümüze etkileri de gözönüne alınarak ortaklarımızın menfaatleri doğrultusunda verilmiştir.
Ayrıca Yönetim kurulumuzca alınan karar doğrultusunda bundan böyle her yıl net dağıtılabilir karımızın en az % 30’unun ortaklarımıza nakit ve/veya bedelsiz hisse senedi olarak dağıtılması kar dağıtım politikası olarak benimsenmiştir.
Diger taraftan, konuyu iyi bildiginizi dusunerek soruyorum.
19 Nisan 2002 gunu yani 4 sene once Birim Pay Degeri ne idi.(Borsada olusan fiyat degil Bpd.si)
ISYAT'in birim pay degeri, o gunden bu yana % kac artmistir.
Yanitlarsaniz sevinirim.
Sn Trusty
Elinizde 5000 adet işyat varsa;
Maliyetinizin 4.46 olduğunu gözönüne alırsak; 4.46*5.000 = 22.300 YTL
Yani bu demek oluyor ki; 22.300 YTL'yi İşyata bağlamışsınız...
Alacağınız temettü Nominal Değer üzerinden olacaktır. Yani 1 Ytl nominal değerli 5000 adet hisse senediniz varsa, hisse senetlerinizin toplam nominal bedeli 5.000 YTL dir.
Bu demek oluyor ki; 5.000 * 0,30 (kar payının %30 olduğunu varsayarsak) =1.500 Ytl alacaksınız
Evet, şimdi can alıcı noktaya gelirsek;
Siz bağladığınız 22.300 YTL ye karşılık 1.500 YTL alacaksınız. Bu da %6.7 ye denk gelir. Yani %30 değil
Bunu siz de eminim ki biliyorsunuzdur. Bu şekilde anlatmamın nedeni herkesin anlayabilmesi..
Sonuç olarak siz uzun vadeli yatırımcı iseniz, hisse temmettü dağıttıktan sonra da bekliyorsanız. Yani maliyetiniz 1YTL nominal değere ulaştığı zaman dediklerinizde haklı olabilirsiniz.
Ama şu andaki maliyeti "bu durumda" olanlar %30 gibi bir beklenti içinde olması yanlış olur.
Son olarak Hisse temettü verdikten (veya bedelsiz verdikten) sonra eski değerine geleceği varsayımı altında uzun vadede maliyetinizi düşürebileceğinizi söyleyebiliriz.
Sn.Zamazingo,
Bizleri aydinlattiginiz icin tesekkurler.
Elimizde uc yil tuttugumuzu ve gelecek her yil Dagitilabilir karin en az % 30'unu dagitacagini dusunerek yazdim.
Mantigimi anlatmak icin.
Yoksa bugun icin hesaplarsaniz haklisiniz.
........İŞYAT'ın para ve sermaye piyasalarındaki olumlu/olumsuz gelişmelerden doğrudan etkileneceği açık değil mi?Borsadan geri dönüş,yaşanması,döviz ve faizlerdeki olası yükselişler sizce nasıl etkiler İŞYAT'ın BPD'ni.
Bu yazdıklarım İŞYAT için olumsuz düşündüğüm şeklinde algılanmamalı....
Sn.Trusty,Bir YO'nın portföy kombinasyonunun an be an değiştiği/değişebileceği hiç kimse için sır olmasa gerektir.AKYO'nın portföyünde %70-75 oranında yer bulan hisse senetlerinin mevzuatın öngördüğü alt sınır olan %25-30'lara çekilmesi emin olun bir kaç saniye içerisinde gerçekleşir.Bunun için AKYO yönetiminin 25 milyon tl civarında hisse satışı yapması yeterlidir.
AKYO'nın hisse senedi portföyünün tek bir hisse senedinden oluşmadığını ve derinliği olan 30 ve 100 hisselerini portföyde tuttuğunu unutmayın lütfen.
Önemli olan AKYO'nın 2005 yılı içerisinde hisse senedi piyasasındaki yükselişi öngörmüş ve buna uygun olarak portföyünde yüksek oranda hisse senedi taşımış olmasıdır.
Bu strateji ile AKYO 2005'de varlıklarını en yüksek oranda arttıran YO olmuştur.Ekonomiyi ve piyasaları okumakta başarılı olan AKYO'nın,olası trend dönüşlerini de başarılı bir biçimde öngörerek portföy değişiminin kısa sürede gerçekleştirmesini beklemek hayalcilik mi olur?Hayır.
Hoşçakalın
Sn.Uzunvadeci,
........İŞYAT'ın para ve sermaye piyasalarındaki olumlu/olumsuz gelişmelerden doğrudan etkileneceği açık değil mi?Borsadan geri dönüş,yaşanması,döviz ve faizlerdeki olası yükselişler sizce nasıl etkiler İŞYAT'ın BPD'ni.
Bu yazdıklarım İŞYAT için olumsuz düşündüğüm şeklinde algılanmamalı....
Sn.Trusty,Bir YO'nın portföy kombinasyonunun an be an değiştiği/değişebileceği hiç kimse için sır olmasa gerektir.AKYO'nın portföyünde %70-75 oranında yer bulan hisse senetlerinin mevzuatın öngördüğü alt sınır olan %25-30'lara çekilmesi emin olun bir kaç saniye içerisinde gerçekleşir.Bunun için AKYO yönetiminin 25 milyon tl civarında hisse satışı yapması yeterlidir.
AKYO'nın hisse senedi portföyünün tek bir hisse senedinden oluşmadığını ve derinliği olan 30 ve 100 hisselerini portföyde tuttuğunu unutmayın lütfen.
Önemli olan AKYO'nın 2005 yılı içerisinde hisse senedi piyasasındaki yükselişi öngörmüş ve buna uygun olarak portföyünde yüksek oranda hisse senedi taşımış olmasıdır.
Bu strateji ile AKYO 2005'de varlıklarını en yüksek oranda arttıran YO olmuştur.Ekonomiyi ve piyasaları okumakta başarılı olan AKYO'nın,olası trend dönüşlerini de başarılı bir biçimde öngörerek portföy değişiminin kısa sürede gerçekleştirmesini beklemek hayalcilik mi olur?Hayır.
Hoşçakalın
Sn.Uzunvadeci,
Yukarida iki yazi da size ait.
Bizim bu konuda dusuncemiz ISYAT'in bu konuda cok iyi yonetilmekte oldugu yonundedir.
Eger muhtemel risklerden AKYO korunacaksa ISYAT'ta korunacaktir.
uzunvadeci
20-04-2006, 00:13
Sn.trusty,
AKYO hk.yazdığım yazı takdir edersiniz ki,kısa vadedeki olumsuzluklar için geçerliydi.Uzun vadede dalgalanmalara AKYO yönetiminin de İŞYAT yönetiminin de ne denli uyum sağlayabileceğini kestirmek mümkün değildir.
YO'ları değerlendirirken halihazırdaki durumlarına bakmak en mantıklı yaklaşımdır diye düşünüyorum.Şu kadar yıl sonra bu hissenin BPD'i şuraya varacak demek doğru değil bence.
İŞYAT'ın salt bilmem kaç yıl önceki BPD'ne bakmak da geçerli bir bakş açısı sunmaz,sunamaz bize.Aynı yaklaşımla ben de,bilmem kaç yıl önceki endeks ile İŞYAT'ın BPD'ni kıyaslayın derim.Sizce İŞYAT'ın BPD'nin,endekse relatif seyri nedir?
assassin
20-04-2006, 00:15
efes cc arz haberı gelır persembeye 5000 olur hem 21 selcuk gıda deposu hem cc arzı....5300 den doner prtesı 2.seans
Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı'nın (THY) halka arzında resmi süreç başladı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan yazılı açıklamada, ÖİB'nin THY projesinde danışman firması olan İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na bugün yaptığı başvuru uyarınca, THY hisselerinin bu yıl içinde halka arz edileceği bildirildi.
Açıklamada, yurt dışında açılmakta olan yeni uçuş noktaları, genç ve büyüyen filosu, ileri düzeydeki teknik bakım altyapısı, üstün hizmet kalitesi, devam eden yatırımları ve başarılı finansal performansı ile uluslararası alanda Türkiye'nin en önemli markalarından biri olan THY'nin, halen şirket hisselerinin yüzde 75,18'inin ÖİB'ye ait bulunduğu, yüzde 24,82'sinin de halka açık olduğu kaydedildi.
tanyelbaysal
20-04-2006, 12:33
efes cc arz haberı gelır persembeye 5000 olur hem 21 selcuk gıda deposu hem cc arzı....5300 den doner prtesı 2.seans
yükselir yükselir.hatta bence perşembeyi beklemesin?bunlar reklem kokan hareketler mike:).yatırımcı ağladı be:gulen:
tanyelbaysal
20-04-2006, 15:08
evet 4,74 e kadar yükseldi.biraz sonra bakacak aaaaa ben çok yükselmişim diyecek ve düşecek:)
tanyelbaysal
20-04-2006, 15:12
yok yok mal topluyorlar yatırımcıyı ürküütmemek için 100 er 100 er alıyorla.bu kağıt ne zaman 5ytl geçer biliyormusunuz bir arkadaşın yazdığı gibi endeks 81000 olursa o zamn 5ytl görür seans içi ve geri gelir
yok yok mal topluyorlar yatırımcıyı ürküütmemek için 100 er 100 er alıyorla.bu kağıt ne zaman 5ytl geçer biliyormusunuz bir arkadaşın yazdığı gibi endeks 81000 olursa o zamn 5ytl görür seans içi ve geri gelir
Seans içi anlık hareketler.Dün kaybettiğini bugun almaya çalışıyor.
paranoid
20-04-2006, 16:03
"Arif" ve "İş yatar" da gıpraşmalar var 15:00 itibariyle...
stakusit
21-04-2006, 17:52
Şirket "31.03.06
Kar tahmini" %Kar
AKYO 4.172.652 8,5%
ısyat 8.905.994 5,7%
fnsyo 1.616.413 6,9%
YKRYO 2.170.202 4,9%
Yanılma payını +- yüzde 2 tahmin ediyorum
_zamazingo_
21-04-2006, 18:33
Şirket "31.03.06
Kar tahmini" %Kar
AKYO 4.172.652 8,5%
ısyat 8.905.994 5,7%
fnsyo 1.616.413 6,9%
YKRYO 2.170.202 4,9%
Yatırım Ortaklıklarında açıklanacak kar öyle şaşırtıcı ve tahmini zor bişey olmasa gerek..
,
,
fakmanca
21-04-2006, 19:09
yo ların karları mayıstamı açıklanıyor tskkrler
Sayın Uzunvadeci,
Eskiden sizin her gün takip ettiğimiz www.uzunvadeci.com diye bir siteniz vardı. Uzun zamandır, bu siteye giremiyoruz. Yatırım ortkalıklarıyla ilgili objektif değerlendirmelerin ve mali bilgilerin yer aldığı sitenizi tekrar çalıştırma ve güncelleme şansınız olabilir mi?
Teşekkürler.
Portföy bu. Thyao'yu satmaları çok şık. Nasıl olsa halka arzdan bu fiyatında altında alırlar.:rolleyes:
03.04.2006 - 21.04.2006
No Senet (1) Takas (1) Lot (1) Mily TL. % (2) Takas (2) Lot (2) Mily TL % Lot Fark MTL Fark %
1 TSKB 1.935.088 1.935.088 10.062 12,66 1.951.482 1.951.482 10.343 12,65 16.394 280 2,79
2 AKBNK 615.597 615.597 7.387 9,29 615.597 615.597 7.079 8,66 0 -308 -4,17
3 ISCTR 510.427 510.427 6.023 7,58 510.427 510.427 5.717 6,99 0 -306 -5,08
4 ANHYT 685.297 685.297 3.769 4,74 942.500 903.572 5.286 6,47 218.275 1.517 40,24
5 TUPRS 163.063 163.063 3.914 4,92 163.063 163.063 4.647 5,68 0 734 18,75
6 YKBNK 561.239 561.239 4.069 5,12 561.239 561.239 4.265 5,22 0 196 4,83
7 ANSGR 0 0 0 0,00 0 942.500 4.147 5,07 942.500 4.147 100,00
8 ASUZU 122.326 122.326 2.667 3,35 166.326 166.326 3.576 4,37 44.000 909 34,10
9 VAKBN 640.547 640.547 4.932 6,20 406.972 406.972 3.296 4,03 -233.575 -1.636 -33,16
10 TCELL 367.010 367.010 3.193 4,02 367.010 367.010 3.193 3,91 0 0 0,00
11 SAHOL 366.429 366.429 3.591 4,52 316.429 316.429 3.054 3,73 -50.000 -537 -14,97
12 GARAN 659.324 659.324 3.396 4,27 500.000 459.324 2.388 2,92 -200.000 -1.007 -29,66
13 EREGL 341.990 341.990 2.770 3,48 291.990 291.990 2.351 2,87 -50.000 -420 -15,15
14 GIMA 0 0 0 0,00 0 500.000 2.140 2,62 500.000 2.140 100,00
15 KCHOL 280.936 280.936 2.037 2,56 280.936 280.936 2.051 2,51 0 14 0,69
16 ISGSY 514.709 514.709 2.151 2,71 450.412 450.412 1.964 2,40 -64.297 -188 -8,72
17 DOHOL 305.360 305.360 1.970 2,48 305.360 305.360 1.908 2,33 0 -61 -3,10
18 MAALT 145.316 145.316 1.628 2,05 147.816 147.816 1.523 1,86 2.500 -105 -6,45
19 DYHOL 211.069 211.069 1.319 1,66 211.069 211.069 1.309 1,60 0 -11 -0,80
20 ARCLK 107.136 107.136 1.253 1,58 107.136 107.136 1.286 1,57 0 32 2,56
21 SISE 201.658 201.658 1.200 1,51 201.658 201.658 1.210 1,48 0 10 0,84
22 MIGRS 88.345 88.345 1.484 1,87 70.867 70.867 1.198 1,46 -17.478 -287 -19,31
23 DENIZ 93.197 93.197 1.165 1,47 93.197 93.197 1.118 1,37 0 -47 -4,00
24 HURGZ 203.610 203.610 1.069 1,34 203.610 203.610 1.038 1,27 0 -31 -2,86
25 FORTS 159.927 159.927 1.024 1,29 159.927 159.927 960 1,17 0 -64 -6,25
26 ULKER 77.198 77.198 425 0,53 177.198 177.198 939 1,15 100.000 515 121,19
27 PTOFS 105.420 105.420 933 1,17 105.420 105.420 901 1,10 0 -32 -3,39
28 SKBNK 77.149 77.149 517 0,65 77.149 77.149 629 0,77 0 112 21,64
29 TOASO 141.781 141.781 612 0,77 141.781 141.781 618 0,76 0 6 0,93
30 PETKM 101.198 101.198 648 0,81 101.198 101.198 617 0,76 0 -30 -4,69
31 VESTL 110.502 110.502 619 0,78 110.502 110.502 569 0,70 0 -50 -8,04
32 TNSAS 185.410 185.410 462 0,58 185.410 185.410 439 0,54 0 -22 -4,82
33 ISATR 1 1 23 0,03 0 0 0 0,00 -1 -23 -100,00
34 ALKIM 90.048 90.048 603 0,76 0 0 0 0,00 -90.048 -603 -100,00
35 IZMDC 600.000 600.000 2.208 2,78 0 0 0 0,00 -600.000 -2.208 -100,00
36 THYAO 52.103 52.103 380 0,48 0 0 0 0,00 -52.103 -380 -100,00
Şirket "31.03.06
Kar tahmini" %Kar
AKYO 4.172.652 8,5%
ısyat 8.905.994 5,7%
fnsyo 1.616.413 6,9%
YKRYO 2.170.202 4,9%
Sn.Stakusit,
Son 4 yillik performansi ve Toplam Deger buyumesini dikkate alarak, gelecek 4 yil icin tahminde bulunmaniz mumkunmu ??
Piyasa degerini kastedmiyorum Birim Pay Degeri olarak.
Cok sey degisecektir,dogrudur.Yine de BEN, gelecek 4 yilin isabetli tahminlerden de olumlu sonuclar verecegi inancimi koruyorum.
Bakalim, Insallah hep birlikte goruruz.:D
Yazmayayım diyordum ama dayanamadım yazayım. Dün 4.70'den açığa 10.000 lot alan arkadaş, işte sana böyle son 10 saniyede 4.66'dan sattırırlar. 400 YTL zararın hayırlı olsun. :)
Bu gibi işlemler yüzünden sanırım yükselmek için daha çok bekleyeceğiz.:o
Gerçek yatırımcı neredesin, geldinse masaya üç defa vur?:gulen:
Buradan para kazanırız ancak oda kanser ılaclarına gıdecek boyle devam ederse
yada cenaze masraflarını karşılar.... yeter artık...
işyat yine takıldı demi..............
5.5 ay sırtımda taşıdım bu keğadı...............
sonra vedalaştım ..............
keğat iyi ancak sahipleri pek yaman.............
zamanı olan için yatırım keğadı...............al unut.....................
er yada geç iyiler hak ettiği yere gelir.............................
bırakın şu kağıdı yazmayın arkadaşlar uyuz kağıt kolakolay para kazandırmaz geçtim peryo 1,24 den dahada yoluvar
Yazmayayım diyordum ama dayanamadım yazayım. Dün 4.70'den açığa 10.000 lot alan arkadaş, işte sana böyle son 10 saniyede 4.66'dan sattırırlar. 400 YTL zararın hayırlı olsun. :)
Bu gibi işlemler yüzünden sanırım yükselmek için daha çok bekleyeceğiz.:o
Gerçek yatırımcı neredesin, geldinse masaya üç defa vur?:gulen:
Tak tak tak ...!:D
arkadaşlar kağıtı sahibi topladığına göre vardır bir bildiği bu akşamki takasa bakın işyat toplamış kağıdı 300 bin lot nerde ise
Yatay piyasada da kendini yalan etti ya bravo bu kağıda.
Kağıtta sanırım çok fazla küçük yatırımcı var. Bendeki 5.000 lotu şu günlerde satayımda önünüz açılsın bari...:aglayan: :roll: :p
fakmanca
26-04-2006, 13:10
sn rasit sizin sattıklarınızı ben aldım yani ky hala burda buda hisse için kötü bir haber
fakmanca
26-04-2006, 20:21
gedik yatırım bugün alım için izle demiş 468 470 alış 484 satış olarak verilmiş stoplos 466 olarak verilmiş
YFAS "3-4-5 Mayıs Coca Cola içecek halka arz için talep toplama tarihleri.
Fiyat aralığı: 6.00-7.50"
Eh bu haberde etkilemezse ne yapalım.:cool:
YFAS "3-4-5 Mayıs Coca Cola içecek halka arz için talep toplama tarihleri.
Fiyat aralığı: 6.00-7.50"
Eh bu haberde etkilemezse ne yapalım.:cool:
etkilemedi bültene düşmesi lazm haberin.
fakmanca
27-04-2006, 11:08
bu işyat ne zaman çıkar borsa yükselir çıkmaz halka arz yapar çıkmaz kar açıklar çıkmaz egelico isme bak alır çıkmaz bedelsiz açıklar çıkmaz banada yuh çekmek düşer
arfyo ile işyat arasındaki haci farkına bakınız arfyo 2.400.000-isyat 94.000:)
arfyo ile işyat arasındaki haci farkına bakınız arfyo 2.400.000-isyat 94.000:)
dört buçuk milyon işlem hacmi:)
ISYAT - IS YAT. ORT.
Aracı Kurum Dağılımı - [27.04.2006] Net Lot: 331.341 T. Lot: 1.091.155 Net/Toplam: %30,37 Net(5): 82.498 %24,90
Alıcılar
İlk 5
Net Lot: 268294
Yüzde: 80,97
Maliyet: 4,796
Satıcılar
İlk 5
Net Lot: -185796
Yüzde: 56,07
Maliyet: 4,791
Alan Net Lot % Maliyet
FINANS YAT. 105682 31,9 4,792371
GUNEY MENKUL 59919 18,1 4,822976
C MENKUL 51779 15,6 4,795546
YATIRIM FINANSM 28406 8,6 4,779904
SEKER YATIRIM 22508 6,8 4,763999
DIGER 63047 19 0
Satan Net Lot % Maliyet
GARANTI YAT. 49236 14,9 4,800341
IS YATIRIM 45990 13,9 4,802897
AK YATIRIM 41077 12,4 4,785875
OYAK YATIRIM 25093 7,6 4,807627
ANADOLU YATIRIM 24400 7,4 4,742541
DIGER 145545 43,9 0
yarın harekete ayak uydurmasını bekliyorum...yarın ilk işim portföyüme bi miktar daha eklemek olacak...cc onayı gelirse süper olur...
Is Yatirim Ortakligi'nin Ilk 3 Aylik Donem Kari 8.66 Milyon Ytl
Is Yatirim Ortakligi'nin Ilk 3 Aylik Donem Kari 8.660.034 Ytl
Is Yatirim Ortakligi'nin Ilk 3 Aylik Donem Kari 8.66 Milyon Ytl
Is Yatirim Ortakligi'nin Ilk 3 Aylik Donem Kari 8.660.034 Ytl
mmm:düsün:
Nihayet SPK onayı çıktı. Hayırlı olsun. Bakalım bu Pazartesi'ye yetiştirebileceklermi? :)
http://www.spk.gov.tr/haberduyuru/haftalikbulten/bulten_files/2006/2006_19.pdf
Cc reklamları boy göstermeye başladı.İŞYAT çı arkadaşların bu hafta yüzü gülecek heralde.
Umarım 19.aydır (endekse karşı) dağılan ve bir türlü toparlayamayan (komik bir şekilde) tüm iskontolu MYO'lar İSYAT başta olmak üzere gelmeleri gereken yere gelirler. İnce hesapların çok, işlem hacminin dar ve volatilitenin yerlerde süründüğü bu günlerde umarım İŞYAT aylardır yapması gerekeni yapar.
ibrahim1
01-05-2006, 01:32
arkadaslar haber zaten cuma günü cıkmıstı seans bitmeden 10 dk.once.
bu hafta yeni bir sey yok.açılış elbette yukarı olur ..ama 4.90 -5 arasından yukarı gitmez..sürpriz bir haber degil cola haberi.cuma son 10 dk. cnbce vermisti haberi.
bu tahtayı öyle kolay kolay yukarı kaldıramazsın zaten, arkasında koca işbankası duruyor ,cesaret edemezler bulaşmaya... kağıt giderse tatlı tatlı gider...yarın 5 seviyesini kırar ise eğer talep te artacaktır hisseye o zaman tadından yenmez olur bence...
tanyelbaysal
01-05-2006, 12:50
komedi ya arif düşüyor diye buda düşüyor
Arfyo nun rüzgarından etkilendiği söylenebilir.4.80 den den 4.74 e arfyo ve krstaldeki oyuncular aynı ufacıkta olsa bu işyatı etkiliyor.Negüzel endexte + yapmışken cola haberide varken bugun neler yapardı işyat ama braz şans brazda senaryo bu borsa denen olay.
İşyat işyatlığını yapmasa esas süpriz o olacak. 18 ayda bu hale geldi. Endeks relatifte %50 kayıp. Bugün YTL'de %2'ye yakın kayıp. Her neyse MYO endeksi xu100 relatifte bir tür dönüş havasında. Gecikmiş bastırılmış bir hava var. Bu daha nereye kadar sürer... Küçük olmaları ve üzerlerinde yapılan hesapların sonsuza yaklaşması ileri seviye kararsız trading bir piyasa oluşturdu.Ancak geçen iki haftada ir kararlı trend oluşumu başlamışken bana göre önemli göstergeler al noktasına gelmişken trend gücü momentum kazanırken aynı tas aynı hamam... --%2...
Forumda kağıt yavaştır şeklinde görüşler var. YTL bakımından katılmamak elde değil. Ancak relatif xu100 bakarsanız yüksek dinamiklere sahip bir kağıttır. Mesela 2004!ün ilk 10 ayı yukarı, 2004'ün son iki ayı ve 2005'in ilk 5 ayı aşağı yönlü kuvvetli trendler oluşturabilmiştir. Ancak son 12 ayda endeksle çok yüksek korelasyona girdi. Yavan ve baygın bir tat verdi. 2000'de oluşan yatayda prim %100'lere dayanmıştı. Şimdi benzer bir dönem içindeyken kabaca %15 iskonto. 2000 dışında karşılaştırabilceğimiz bir yer yok 3 centin üstünde yatay yaptığımız başka bir yer yok 17 yıl içinde. Kaldı ki u kağıttan 96'dan beri ortamda.
2006'nın daha komik yanı, vergi istisnası... 2000'de istisna genel kuraldı. Şu anda MYO'ların imtiyazı. Belki de bu kağıdın bu kadar ince hesapların kağıdı haline dönüşmesinin altında da bu var. Bu istisna kağıdı iyi etkilemeliydi ancak bu kağıda yansımadı. Endeks %10 yaptı yılbaşından beri bu kağıt %5.
Sağlam ve likit bir MYO, iyi yönetiliyor, iskontolu, vergiden muaf ve piyasa yatayda. CC arzı beklentisi diğer arzlar şu bu... Bugünde kristal ve arfyo'nun peşinden aşağı. Neyse balçıkla güneş kapanmaz, bu bant çok büyük makro değişiklikler olmazsa fena kırılır.
Benim anlayamadığım bugün hangi yatırım fonunu %15 iskontolu alabilirsiniz. Yok böyle bir şey. Yakın akrabalarımız ki onlarında içinde HS, bono var GYO'lar %30 civarında primli iken ayıp oluyor:) Onlarda bir istisna falan da yok.
tanyelbaysal
01-05-2006, 17:26
ben relatif falan anlamıyorum ama bugünkü hareket tam bir kepazelik.nedir bu ya yatay bir piyasada bu kayop.ne kazandırdıda neyi geri veriyor.el insaf ya.arif zaten bpd 2ytl hadi odüştü anladımda.a benim geyik kağıdım senin pay değerin 5,6ytl sen niye düşüyorsun ne derdin var
Çünkü Egeli Co topluyor kağıdı.Zamanları çok adamların.1 ay 2 ay belkide 3 ay beklerler.Lotlar azalmaya başlayınca ve ky malını satmassa zıplatırlar bana göre.Ben EGCYO da 4 ay bekledim.En sonunda son iki hafta 2,90 dan 4,2 yi gösterdiler.İsyat ta da aynı grup var unutmayalım.Saygılar.
tanyelbaysal
02-05-2006, 21:14
bugün t.s.k.b almış bakalım bunlarda egelinin mi???
kağıt toplana toplana bitmedi mi bu ne toplanma böyle
bu arada son 2 ayda iş bankası a tipiiştirak fonu
750000 lot mal almış
bir gün hareket olacak ama tek korkum o güne kadar bpd feci şekilde düşmesi
umarım egeli ne yaptığını biliyordur
daha ne kadar toplayacak
acaba
kağıdı baskı altında tutan onun toplamasıdır
fakmanca
02-05-2006, 21:17
baskaları alarken yükseltiyo bunlar da nasıl bi beceriyse düşürerek topluyo neden satan varki
tanyelbaysal
02-05-2006, 21:21
valla şu anda işyatırımın
3 hissede büyük yatırımı var
şişe,tskb ve ykbankası
Bence bazi yanlis anlamalar nedeniyle, millet standartlari fazla yukseltiyor gibime geliyor.
ISYAT yonetimine e-mail ile sorduk..
------------------------------
1.ISYAT hakkinda cesitli forumlarda :
"Sağlam ve likit bir MYO, iyi yönetiliyor, iskontolu, vergiden muaf ve piyasa yatayda. CC arzı beklentisi diğer arzlar şu bu..."
Ifadeleri yer almaktadir.
CocaCola'nin halki arzi konusunda, ISYAT' in bir fonksiyonu olacakmi ?.Okudugum kadari ile Is Yatirim Menkul Degerler'in bu arz'i yapacagi yonunde.
Eger Cc arzinda ISYAT'in bir fonksiyonu olacaksa, bu ne tur bir fonksiyondur. Eger bu arz dolayisi ile ISYAT fon olarak para kazanacaksa, ne tur bir hizmet karsiliginda ve kabaca nekadar bir kazanc elde edebilir.?
Saygi ile.
1 Mayis 2006
----------------------------
Aldigimiz cevap :
......... Bey,
İş Yatırım Ortaklığı sadece portföy işletmeciliği ile iştigal eden bir kurumdur. Aracılık faaliyetlerinde bulunması yasaktır. Coca Cola’nın halka arzı İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından yapılmakta olup bizimle bir ilgisi yoktur.
Saygılarımızla,
İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.
------------------------------------------
Bakiyorum, forumda herkes Cc arzi ile ile birlikte bir yukselis bekliyor.
Ve o yukselis gerceklesmiyor, cunki beklenti yanlis, yada kasitli, adam 4.86'dan satti, 4.68'den yerine koydu, kimbilir....
sn trusty beklenti pskolojik.
Dun kısa bır ara ıcın ayrıldım umarım dondugumde aynı yerlerden alma sansım olur
tanyelbaysal
03-05-2006, 14:47
olur olur tahta hala zayıf
Bence bazi yanlis anlamalar nedeniyle, millet standartlari fazla yukseltiyor gibime geliyor.
ISYAT yonetimine e-mail ile sorduk..
1.ISYAT hakkinda cesitli forumlarda :
"Sağlam ve likit bir MYO, iyi yönetiliyor, iskontolu, vergiden muaf ve piyasa yatayda. CC arzı beklentisi diğer arzlar şu bu..."
Ifadeleri yer almaktadir.
CocaCola'nin halki arzi konusunda, ISYAT' in bir fonksiyonu olacakmi ?.Okudugum kadari ile Is Yatirim Menkul Degerler'in bu arz'i yapacagi yonunde.
Eger Cc arzinda ISYAT'in bir fonksiyonu olacaksa, bu ne tur bir fonksiyondur. Eger bu arz dolayisi ile ISYAT fon olarak para kazanacaksa, ne tur bir hizmet karsiliginda ve kabaca nekadar bir kazanc elde edebilir.?
Saygi ile.
1 Mayis 2006
----------------------------
Aldigimiz cevap :
......... Bey,
İş Yatırım Ortaklığı sadece portföy işletmeciliği ile iştigal eden bir kurumdur. Aracılık faaliyetlerinde bulunması yasaktır. Coca Cola’nın halka arzı İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından yapılmakta olup bizimle bir ilgisi yoktur.
Saygılarımızla,
İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.
------------------------------------------
Bakiyorum, forumda herkes Cc arzi ile ile birlikte bir yukselis bekliyor.
Ve o yukselis gerceklesmiyor, cunki beklenti yanlis, yada kasitli, adam 4.86'dan satti, 4.68'den yerine koydu, kimbilir....
Sayın Trusty,
Forumdaki herkesi bilemem ancak benden alıntı yapmışsınız o bakımdan CC arzı İŞYATIRIM ismini öne çıkarmaktan başka bir faydası yoktur. 1 yıldır farklı bir şey demedim. Bu forumda belki de 2 yıldır CC arzının İŞ YATIRIM MKYO ile ilgisi olmadığı 1000 kere anlatılmıştır. Ben de en azından 10 kere yazmışımdır. Ancak bu arzın kağıda ilgiyi arttırması ayrı bir noktadır. Buna olguya dayalı beklenti diye bir yorum yapılmıştı 2004'ün son aylarında. Bence mantıklı. CC arzı bence olsa olsa üçüncül etkiye sahip subjektif bir beklentidir.
Gerçekler BPD ve iskonto ve vergi istisnasıdır. Ancak yatırımcı gerçekleri şimdilik görmezden gelmeye devam etmektedir. İştahlı bir alım dalgası ne yazık ki oluşamamıştır. Uzun vadeli sistemler al verdi bu kağıtta ama trend gücü diye bir şey yok ortada. Bir trend oluşturamıyor.
Ne yazık ki MKYO endeksi de anlaması güç bir şekilde relatif xu 100'de 5 yıllık dip seviyelerine inmiştir. Garip ama gerçek. Yine aynı şeyi söyleceğim: GMYO'lar bu kadar primli iken, yıllık faizler düşerken, dolar düşerken olacak işler değildi bunlar. Geçen yıl deliler gibi çıkan borsada gayet güzel karlar yaptılar ve karşılığında MYO endeksi endeks relatifte dip seviyelerde derinlik sarhoşluğunda.
Ama şunu da söyleyim teknik görüntü her geçen gün toparlıyor İŞYAT'ya Ocak'ın ilk iki haftasında relatif endekste verdiklerimizi alamamış olsak ta sanırım bir trend oluşumu yaklaşmakta.
Özetlersem, orta vadeli trend yukarı döndü. Trend gücü düşük. Volatilite sürünüyor. Ancak ortada güçlü bir al sinyali yok. Tabi bunların hepsi relatif endekste.
_zamazingo_
03-05-2006, 18:50
Halka arzlarla Yatırım Ortaklığı ilişkisinin olmadığı çok yazıldı çizildi.
"Herkes " bunu bekliyor demeniz bence de biraz abartılı olmuş Sn Trusty..
Yazılarımdan ve diğer yazılardan (ilişkili olmadığını söyleyen) alıntı yapma gereği de duymuyorum...
Şimdi gelelim İŞYAT'a...
Bi kere kağıt toplanmaya devam ediyor(Güçlü ellerde).
Şimdi kolacılar kağıttan çıkıyor. Kola önceki senelerde bir harekete neden oldu bunu inkar edemeyiz. Bu sene ise bir harekete neden olmadı. Bu da İşyat ın sığ bir tahta olmadığının bir göstergesi olmuş oldu.
**Bir harekete de neden olmamasına kızmamız saçma olur. Arfyo başlığındaki arkadaşların yazdıklarını okuyunca üzüldüm gerçekten. Küçük yatırımcıların makus talihi mi diyelim artık? Adını siz koyun! Şunu da söylemek yerinde olacak Bir yatırımcı taşıdığı Portföy değeri ile küçük olmaz, verdiği yatırım kararları ile küçük olur!!**
Rasyonel beklentisi olmayanları bu durakta indirip, biz devam ediyoruz yolculuğumuza...
Saygılarımla efendim..
bu kağıdı ben uzun zamandan beri takip ediyoeum.buna takıldım kaldım bunun
yerine başka kağıtlara girseydim bunun 2 veya 3 katı kazanırdım.borsa beklentiyi satın alır.kağıdın ne beklentisi var hiç.cola arzı piyasaya düşünce
yapacağını yaptı zaten 4,84 felan oldu sonra yavaş yavaş eski seviyelere
geri geldi.aslında spek de biliyor cola arzı ile işyatın hiç bir ilgisi olmadığını
ama oyunun kuralı böyle bunu kullanıyorlar.işyat yüksek kar yaptı ne verdi %25
bedelsiz peh.relatif teknik felan hepsi hikaye defter değerinin altındaymış kıme neki.zararda olan şirketlere bakıyorsunuz tavan yapıyor ne ile açıklıyorsunuz.
arif ne durumda görüyorsunuz.önemli olan oyunu kuralına göre oynamak.suyun
akışına göre kürek çekmek lazım.ha bugün hareketini yaptı yapacak diye bekledik durduk ne oldu fiyasko.tarih tekerrürden ibaretir.ilerdede farklı bir hareketi olmayacak bu kağdın bir 4,86 bir 4,70 bir ileri bir geri.ben kağttan
4,68 den çıktım.ve başka kağtlara girdim.bundan gelecek hayır orda dursun.
ben almiyim.
dediğim gibi oyunu kuralına göre oynayacaksınız.gerisi hikaye.
herkese iyi akşamlar diler saygı ve sevgilerimle herkese bol kazançlar dilerim.
yerine başka kağıtlara girseydim bunun 2 veya 3 katı kazanırdım.borsa beklentiyi satın alır.kağıdın ne beklentisi var hiç.cola arzı piyasaya düşünce
geri geldi.aslında spek de biliyor cola arzı ile işyatın hiç bir ilgisi olmadığını
bedelsiz peh.relatif teknik felan hepsi hikaye defter değerinin altındaymış kıme neki.zararda olan şirketlere bakıyorsunuz tavan yapıyor ne ile açıklıyorsunuz.
akışına göre kürek çekmek lazım.ha bugün hareketini yaptı yapacak diye bekledik durduk ne oldu fiyasko.tarih tekerrürden ibaretir.ilerdede farklı bir hareketi olmayacak bu kağdın bir 4,86 bir 4,70 bir ileri bir geri.ben kağttan
ben almiyim.
haklısın bende sengibi yaptım ama iyiş etmedik rj tahtayı bügün süpürmüş yine yabancı sanırım
turkishwarrior
04-05-2006, 00:52
ben almiyim.
kağıtta bir egeli var galiba...Spek yok sanırım.Aklı başında bir spek bu zamana kadar beklermiydi acaba....Ben inadına bekliycem.
kağıtta bir egeli var galiba...Spek yok sanırım.Aklı başında bir spek bu zamana kadar beklermiydi acaba....Ben inadına bekliycem.
bunlaın farklı hikayesi olduğunu hiç düşlündünüz mü ?
ARFYO gibi :cool:
herkese günaydın:arkadaşlar umarım umduğunuz gibi olur.kağdın değerininin
5,10 gibi bir rakam olması gerektiğinden bahsediliyor.eğer ki yüksekten maliyet
yapmamış iseniz eniyi ihtimalle diyelimki 4 veya 4,40 olsun aradaki marjı hesaplayın alternatif kağıtlardaki kaybettiğiniz tuıtarları da dikkate alın
karlı bir bekleyiş olup olmadığına siz karar verin eğer al sat yapmıyorsanız.
kalan arkadaşlara hayırlı ve bol kazançlar dilerim.
paranoid
04-05-2006, 10:50
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Amonra Emerging Growth Fund Adina Egeli & Co Advisors Llc`den
Gelen Yazi: Is Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile Ilgili Olarak Yatirim
Muduru/danismani (egeli % Co Advisors Llc) Tarafindan 02.05.2006/02.05.2006
Tarihleri Arasinda 4,68 Ytl Fiyat Araligindan Amonra Emerging Growth Fund
Namina 135.000 Adet Alis Islemi Yapildigi Duyurulmustur. ***isyat***|
Arkadaşlar alat satan kim bugun?Gene 1 i yüklü alım yaptı egeli mi acaba?
arkadaşlar y.o ların mayıs sonuna kadar hareketleneceğini hiç zannetmiyorum.farklı düşüncesi olanlar,yazsın.
Bugün alanlar dikkat çekici:
İş yatırım, Yatırım Finansman, TSKB
Hadi hayırlısı bakalım..
İşyat gerçekten sağlam kağıtmış.Ne düşüşten etkileniyor nede ARFYO nun gidişatından.Keşke ARFYO yerine bu kağıdı alsaydım zamanında.En azından zarar etmezdik...
manishing
04-05-2006, 21:18
arkadaşlar y.o ların mayıs sonuna kadar hareketleneceğini hiç zannetmiyorum.farklı düşüncesi olanlar,yazsın.
yolar sanırım yakında hareketlenicek çünki tskb yani amonra iskontolu 4 yo ecbyo akyo işyat ve finyoda alıcı fnsyoda finans yatırımın alışları işyatta işyatırımın alışları var kendi kağıtlarını alıolar kaç gündür ve en ii alıcı durumundalar tskb akyo ve ecbyoda alımlara devam ediyor işyattada alımda sürekli alıcı hareket olucak yolar zurnanın son deliği olmuştur hep ve yine olucaktır iskontolular ederine gelse bile %30luk prim potansiyeli eder dahada artabilirde saygılar
Niçin mayıs sonu da yılsonu değil:)
MKYO endeksi endeks relatifte çok yavaş toparlanıyor. Dipteyiz. YTL'de pek gözükmez ama 2'ye katlayan endekste aynı yerde kalmak endeks relatifteki dağılmışlığı ortaya koyar.
Geçen sene haziran başı iyi geçmişti. 2000'de ve 2004'de nisan mayıs. Ocaklarda iyi geçerdi ama bu sene yalan etti kendini kağıt.
Bence kaotik bir durum var. Trend gücü yok. Hafifte olsa yukarı trend yönü var. Volatilite yok. İşlem hacmi düşük. Kararsız bir tablo görüntüsü. Endeks dağılmadıkça ve ya coşmadıkça her an güzel bir harekete yaklaştığımızı düşünüyorum. Gerçi pek kağıdım yok ve İŞYAT alasım da yok ama alışmışım buraya yazmaya:)
doğru valla bende 4,68 den çıktım ama burayı okumak hastalık oldu.
işyat yatar .zaten şimdiye kadar bu değerleri çoktan satın alındı.bu yatırm
ortaklıklarında.bizlerse geç kalanlardanız.kağıdı 1,5 ve ya 2 sene önce alanlar
gerçekten iyi bir kazanç elde ettiler.%100 den daha fazla.bu noktadan
sonra satın alınacak bi şey kalmadı.ancak spekülatif hareketlerle birşeyler
yapılabilir.şirketin oluşacak karlılığı temettü oranı vs.bu tabiki hisse fiyatını
etkilecektir ama kısa vadede bu beklemek yanlıştır.
yazdıklarım sadece beni bağlar.
..doğru valla bende 4,68 den çıktım ama burayı okumak hastal