View Full Version : ISYAT İş Yat. Ort.
Bence bizler, portfoylerde yeterli nakit tutmadigimizdan vuruluyoruz.
Bir ornek vermek gerekirse ;
Iki yildir elimde ciddi miktarda ISYAT tutuyorum, felsefem " kazanmaktan ziyade,kaybetmemek. " mantigina dayandigi icin, bu kagitta karar kildim.
Son iki yil icinde, 4.86 ile basladigim ISYAT'larin, bugunki maaliyeti 3.36....
Param oldukca aldim, yukseldiginde sattim, dustugunde aldim,bedelsizleri aldim, anlayacaginiz elimden geleni yaptim, ancak hala maaliyetim 3.36.
Bundan iki hafta once ISYAT 2.94'de dustu.
Eger ben son iki sene icinde nakit'te yada B likit gibi enstrumanlarda kalip, ISYAT 2.94'e dustugunde, butun paramla ISYAT alsaydim, simdikinin iki katti ISYAT hissem olacakti.
Sonuc olarak demem o ki, bence borsa " Nakiti kullanma sanatidir.."
Tas devrinin sonu taslar bittigi icin degil kafalar degistigi icin geldi, yoksa her yer tas dolu.
O yuzden degistirecegim bu kafayi...
Kelleciye sordum, cikma kafa varmis....
Iki hafta once bu yaziyi, " Borsa nedir, ne degildir " topigine yazmistim.
Kafayi degistirdim ve nakit'i tuttum, 3.48'lerde olu taklidi yapip, bugun 3.36'dan guzelce mallandim.
Kamu oyuna saygi ile duyrulur...:)
Yabancıların borsadaki payı yüzde 70
2 Mart 2007
A.A.
2006 yılını portföylerindeki yüzde 50'nin üzerindeki hisseyle piyasa değerinin yüzde 65,26'sını kontrol ederek tamamlayan yabancı yatırımcıların geçen ay sonunda payı yüzde 68,72'ye ulaştı.
Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerinden derlenen bilgilere göre, yabancı yatırımcıların geçen ay boyunca İstanbul Menkul Kıymetler Borsasındaki (İMKB) hisse payı yüzde 55,80 ile yüzde 56,23 arasında değişti.
Ocak ayını 8.364.300.851 adet hisse senedi ve yüzde 55,11'lik payla piyasa değerinin yüzde 68'62'sini elinde bulundurarak tamamlayan yabancı yatırımcılar, geçtiğimiz ay içinde en yüksek hisse adedi oranına 19 Şubat Pazartesi tarihinde ulaştı.
Yabancılar bu tarihte 8.743.318.038 adet hisse senedi ile 58.537.116.179 dolar piyasa değerinin sahibi oldu.
Böylece Şubat ayında yabancılar piyasa değeri açısından da en yüksek değerine ulaşmış oldu.
Yabancı yatırımcılar 28 Şubat'ta 8.739.167.061 adet hisse senedi ve 55.058.249.465 dolarlık piyasa değerini elinde bulundurdu. Geçen yıl aynı dönemde yabancıların borsadaki payı yüzde 67,26 düzeyindeydi.
EN ÇOK BANKA VE HOLDİNG KAĞITLARI İLGİ GÖRÜYOR
İMKB Hisse Senetleri Piyasasında Gerçekleşen Yabancı Yatırımcı İşlemlerine göre, Ocak ayında yabancıların gözdesi ise bankalar oldu.
Ocak ayında yabancılar toplam 5.841.895.583 dolarlık alım gerçekleştirirken, 3.802.490.569 dolar tutarında da satış işleminde bulundu.
Böylece Ocak ayında yabancıların toplam işlem hacmi 9.644.386.152 dolar oldu.
Bu dönemde, yabancı banka-aracı kurum veya şahıs nam ve hesabına gerçekleştirilen alım-satımları kapsayan işlem hacmi sıralamasında, ilk 10'a giren hisse senetleri arasında 6 banka ile 2 holding yer aldı.
İşlem hacmi sıralamasında Akbank (Toptan Satışlar Pazarı/Citigroup'un Akbank'ın yüzde 20'sini satın almasıyla ilgili işlem) 1.348.857.021 dolar ile ilk sırada yer alırken, Garanti Bankası 1.278.300.150 dolarla ikinci, İş Bankası (C) 1.082.047.511 dolarla üçüncü oldu.
Turkcell, Akbank, Tüpraş, Doğan Yayın Holding, Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ve Koç Holding de sırasıyla ilk 10'u oluşturdu.
YABANCILARIN EN FAZLA İŞLEM YAPTIĞI HİSSELER
Yabancı yatırımcıların Ocak ayında oluşturdukları işlem hacmi içinde ilk on hisse senedi sıralaması şöyle:
. İŞLEM HACMİ
HİSSE ADI ABD DOLARI
------------------ --------------
01 - Akbank (TSP) 1.348.857.021
02 - Garanti Bankası 1.278.300.150
03 - İş Bankası (C) 1.082.047.511
04 - Turkcell 569.344.323
05 - Akbank 433.103.283
06 - Tüpraş 341.888.692
07 - Doğan Yayın Hol. 339.600.480
08 - Vakıflar Bankası 324.891.272
09 - Yapı ve Kredi Bank. 315.672.995
10 - Koç Holding 307.078.775
--------------------------------------------
ISYAT portfoyunu incelerseniz, yabanci tercihleri ile ISYAT hisse secimlerinin buyuk bir paralellik gosterdigi gorursunuz.
İş Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 07.03.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 07 Mart 2007 tarihli toplantısında; Şirketimizin 2006 yılı olağan genel kurul toplantısının 29 Mart 2007 tarihinde saat 10:30’da ilişikte yer alan gündemi görüşmek üzere Büyükdere Caddesi, İş Kuleleri, Kule 1, Levent, İstanbul adresinde yapılmasına karar verilmiştir."
"Sermaye Piyasası Mevzuatı gereği;
karın hesaplanmasında gerçekleşmemiş sermaye kazancı olarak "Özel Yedekler" hesabına aktarılan
önceki yıllara ait değer artış gelirlerinden 2006 yılı itibariyle gerçekleşmiş olan 1.919.170,51 YTL’lik kısmının "Geçmiş Yıl Karları" hesabına aktarılmasının
onaylanması"
ve "Şirket Ana Sözleşmesinin 11. maddesi ile 12. maddesinin ı bendinin değiştirilmesi ve 12 maddeye m bendinin eklenmesinin onaylanması" hususlarının da yerladığı toplantı gündemi ile ana sözleşme tadil tasarısı ekte yayınlanmaktadır.
bu haberin kağıda etkisi olamaz:)
***ISYAT***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ
***ISYAT***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ
İş Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 13.03.2007 tarihli yazısı
aşağıya çıkarılmıştır.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 13 Mart 2007 tarihli
toplantısında
Yönetim Kurulumuzca Genel Kurul’a sunulmak üzere alınan karar
dağıtım teklifleri pay sahiplerimizin beklentileri ile şirketimizin
büyüme gereği arasındaki hassas denge korunarak kararlaştırılmakta
ve konuya ilişkin Sermaye Piyasası mevzuatı ile Sermaye Piyasası
Kurulu’nun asgari dağıtım oranları (2006 yılı karı için SPK’nun 18
Ocak 2007 tarih 2/53 sayılı kararı) ve aynı zamanda 09 Mart 2006
tarihli olağan genel kurul toplantımızda da ortaklarımızın bilgisine
sunduğumuz şirket kar dağıtım politikası dikkate alınmaktadır.
Şirketin 2006 dönemine ait Seri:XI, No:25 sayılı tebliğ
hükümlerine hazırlanan bağımsız denetimden geçmiş mali tablosunda
11.548.173 YTL tutarında kar bulunmaktadır. Şirketin VUK hükümlerine
göre tutulan yasal kayıtlarında yer alan karı ise 11.014.788,73 YTL
olup, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 25.02.2005 tarih, 7/242 sayılı
kararı uyarınca düşük olan yasal kar ilişikte yer alan şekliyle
dağıtıma konu edilecektir.
Buna göre TTK’nun 466. maddesi gereğince 550.739,44 YTL
tutarında I. Tertip Yasal Yedek akçe ayrılması ve SPK’nun Seri:IV,
No:27 sayılı tebliği gereğince 5.919.205,51 YTL tutarındaki 2006
yılı gerçekleşmemiş sermaye kazançlarının (değer artışları) Özel
Yedekler kalemine aktarılması sonrasında kalan dağıtılabilir
kardan, ödenmiş sermayenin %5’i (brüt=net) oranında 1.875.000 YTL
tutarındaki temettünün 28 Mayıs 2007 tarihinden itibaren nakit, %5
oranında 1.875.000 YTL tutarındaki temettünün ise bedelsiz hisse
senedi olarak dağıtılması, kalan 794.843,78 YTL’nin ise Olağanüstü
Yedeklere aktarılması, konuyla ilgili işlemler için şirket’in
yetkili kılınması,
Seri:XI, No:25 sayılı tebliğ hükümleri uyarınca oluşan
11.548.173 YTL tutanındaki karında aynı şekilde dağıtıma
konu edilerek kalan bakiye tutarın Geçmiş Yıl Karlarına
aktarılması hususlarının Genel Kurul’un onaylarına sunulmasına
karar verilmiştir."
İMKB
***ISYAT***
İş Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 13.03.2007 tarihli yazısı
aşağıya çıkarılmıştır.
"Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 13 Mart 2007 tarihli
toplantısında
Yönetim Kurulumuzca Genel Kurul’a sunulmak üzere alınan karar
dağıtım teklifleri pay sahiplerimizin beklentileri ile şirketimizin
büyüme gereği arasındaki hassas denge korunarak
kararlaştırılmakta
ve konuya ilişkin Sermaye Piyasası mevzuatı ile Sermaye Piyasası
Kurulu’nun asgari dağıtım oranları (2006 yılı karı için SPK’nun 18
Ocak 2007 tarih 2/53 sayılı kararı) ve aynı zamanda 09 Mart 2006
tarihli olağan genel kurul toplantımızda da ortaklarımızın bilgisine
sunduğumuz şirket kar dağıtım politikası dikkate alınmaktadır.
]Şirketin 2006 dönemine ait Seri:XI, No:25 sayılı tebliğ
hükümlerine hazırlanan bağımsız denetimden geçmiş mali tablosunda
11.548.173 YTL tutarında kar bulunmaktadır. Şirketin VUK hükümlerine
göre tutulan yasal kayıtlarında yer alan karı ise 11.014.788,73 YTL
olup, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 25.02.2005 tarih, 7/242 sayılı
kararı uyarınca düşük olan yasal kar ilişikte yer alan şekliyle
dağıtıma konu edilecektir.
Buna göre TTK’nun 466. maddesi gereğince 550.739,44 YTL
tutarında I. Tertip Yasal Yedek akçe ayrılması ve SPK’nun Seri:IV,
No:27 sayılı tebliği gereğince 5.919.205,51 YTL tutarındaki 2006
yılı gerçekleşmemiş sermaye kazançlarının (değer artışları) Özel
Yedekler kalemine aktarılması sonrasında kalan dağıtılabilir
kardan, ödenmiş sermayenin %5’i (brüt=net) oranında 1.875.000 YTL
tutarındaki temettünün 28 Mayıs 2007 tarihinden itibaren nakit, %5
oranında 1.875.000 YTL tutarındaki temettünün ise bedelsiz hisse
senedi olarak dağıtılması, kalan 794.843,78 YTL’nin ise Olağanüstü
Yedeklere aktarılması, konuyla ilgili işlemler için şirket’in
yetkili kılınması,
Seri:XI, No:25 sayılı tebliğ hükümleri uyarınca oluşan
11.548.173 YTL tutanındaki karında aynı şekilde dağıtıma
konu edilerek kalan bakiye tutarın Geçmiş Yıl Karlarına
aktarılması hususlarının Genel Kurul’un onaylarına sunulmasına
karar verilmiştir."
İMKB
...ödenmiş sermayenin %5’i oranında 1.875.000 YTL
tutarındaki temettünün 28 Mayıs 2007 tarihinden itibaren nakit,
%5 oranında 1.875.000 YTL tutarındaki temettünün ise bedelsiz hisse senedi
olarak dağıtılmasına.....
Demekki toplam % 10 veriyor, yarisi nakit temettu, yarisi bedelsiz...
iyi güzel bedelsiz ve temettü veriyor da....
tepki vermiyor...???
verdi biraz tepki...alan is yatırımsa güzel olur 2.seans.
alan form menkul bi cacık olmaz...
verdi biraz tepki...alan is yatırımsa güzel olur 2.seans.
Bana 41195 endekste, bu fiyatlardan ( 3.54'e kadar ) ISYAT almak ve tutmak hala mantikli gorunuyor.
Satip ciktiginizda, endeks'in bu seviyesinden,baska bir hesapli kagit almak kolay degil.( ya da daha riskli,ben bu konuda oncelile SASA'yi dusunuyorum )
Bence diyorum, cunki, benim icin kazanmaktan once kaybetmemek geliyor.
Isyat portfoyune baktiginizda, zaten ani bir yukseliste,tum hisseler favori, su calkantili donemde, risk almak niye.?
Al/sat tavsiyesi degildir, ne dusundugumuzu yazdik.
Portföy değeri 16 mart tarihli tabloya göre 4 680 lira..Cari fiyat 3 400..İskonto %37 nin üzerinde..hoş bir durum..:)
Ancak daha güzel olanı, olası bir İŞ YATIRIM halka arzında, bu hisse çok olumlu tepki verebilir..:) Sahi ne zamandı bu halka arz, bu günlerde olabilir mi? bilen birileri varsa öğrenmek iyi olur..
GLANCEXL
22-03-2007, 16:27
selam old,kulupler icin olumlu olacak reklam yayinlarinin yeni ihalesi 2008 demiydi acaba.
Sayfaya perşembe gününden beri kimse uğramamış..Bazı verileri bilgilerinize sunalım..
1- Son beş yıla ait grafik:
http://img265.imageshack.us/img265/4229/15334459rk4.jpg (http://imageshack.us)
2- Takas değişimleri:
http://img265.imageshack.us/img265/268/21480041no2.jpg (http://imageshack.us)
NOT: 5000 lotun altındaki kurumlara listede yer verilmemiştir.
3- Özet Bilanço ve Gelir Tabloları:
http://img89.imageshack.us/img89/6702/62647088mb7.jpg (http://imageshack.us)
26.03.2007 tarihi itibarıyla PD/DD= 0,7638
Bol kazanç dileklerimle...
nisan ın ilk yarısı iş yatırım menkul değerlerin halka arzı geliyor..halka arzı da kendisi yapıyor..isyat halka arzdan aslan payı kapabilir..
4 000 ler surpriz olmaz..:)
işyat ile işyatırım menkul değerler a ynı değildir.
kağıt iyice sağırlastı
hacim yok
alan yok
satan yok
sabır sabır sabır sabır sabır sabır sabır..................
rangers2006
02-04-2007, 22:54
bu banka ile çalışıyorum.ama bu hissedende nefret ediyorumm..elimde az bir parça var ama baktıkça sinirlerimi bozuyor..ne bu hal yav
Az bekleyin, işyatırım menkul'un halka arzı geliyor, şirket fasa fiso değil, 200 000 000 usd değer biçildiğini bir yerlerde okumuştum, ama sirküler ve izahnameyi bir görmek gerek.
Aslan paylarından birini ISYAT alacak hiç şüphe yok, muhtemelen yabancı fonların halka arzda "saldıracağı"bir senet olur işyatırım menkul değerler...
gerçi borsa burası, ne olur ne olmaz bilinmez, biraz daha sabır diyelim :)
Portföy degeri 4.81 olarak açıklanmadı mı bugün? Bu arada iş menkul halka arzı konusunda bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen, bugün de teb geldi epey mal aldı..
İŞ YATIRIM'IN HALKA ARZINI GERÇEKLEŞTİRECEK KONSORSİYUM BELİRLENDİ
İş Yatırım'ın halka arzını gerçekleştirecek konsorsiyum belirlendi.
İş Yatırım'ın kendisinin liderlik yapacağı konsorsiyumda 22 aracı kurum
yer aldı. Halka arzın Nisan ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Türkiye sermaye piyasalarının öncü ve lider kuruluşu İş Yatırım Menkul
Değerler'in halka arzında geri sayım başladı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, hisselerinin bir bölümünü halka arz
etmek amacıyla Şubat ayında SPK ve İMKB'ye başvurularını yapan İş Yatırım'ın
halka arzını gerçekleştirecek konsorsiyum belli oldu. İş Yatırım'ın
liderliğini üstlendiği konsorsiyumda 22 aracı kurum yer alıyor.
İş Yatırım'ın halka arzı, halka arz edilen şirketin kendi arzını
gerçekleştiriyor olması itibariyle de farklı bir özellik kazanmış
durumda. İş Yatırım halka arzıyla birlikte Türkiye'de ilk kez bir
şirket, kendi halka arzını kendisi yapmış olacak.
İş Yatırım, piyasa koşullarına ve yasal sürece bağlı olarak halka arzı
Nisan ayı içerisinde tamamlamayı hedefliyor.
İş Yatırım'ın halka arzını gerçekleştirmek üzere oluşturulan
konsorsiyumda şu üyeler yer alıyor:
Lider: İş Yatırım Menkul Değerler
Eş liderler: Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Ak Yatırım Menkul
Değerler, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler, Yapı Kredi Yatırım Menkul
Değerler
Üyeler: Camiş Menkul Değerler, Turkish Yatırım, Yatırım Finansman
Menkul Değerler, Alternatif Yatırım, Eczacıbaşı Menkul Değerler,
Fortis Yatırım Menkul Değerler, Oyak Yatırım Menkul Değerler, TEB
Yatırım Menkul Değerler, Ata Yatırım Menkul Kıymetler, Gedik Yatırım
Menkul Değerler, Hak Menkul Kıymetler, Halk Yatırım Menkul Değerler,
Vakıf Yatırım Menkul Değerler, Ataonline Menkul Kıymetler, Deniz
Yatırım Menkul Kıymetler, HSBC Yatırım Menkul Değerler, Raymond James
Yatırım Menkul Kıymetler.
İş Bankası Yönetim Kurulu tarafından 30 Kasım 2006 tarihinde alınan ve
kamuoyuna açıklanmış olan karar uyarınca, İş Yatırım'ın halka arzında,
sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleri birlikte kullanılacak. Arz
sonrası halka açıklık oranı yüzde 25,85 olacak. Ek satış hakkının
kullanılması halinde ise bu oran yüzde 29,73'e çıkacak.
***ISATR***ISBTR***ISCTR***ISKUR***ISYAT***
GLANCEXL
04-04-2007, 10:58
İş Yatırım hisseleri 6 ay boyunca satışa çıkmayacak 29 Mart 2007
ANKA
İş Bankası, İş Yatırım Menkul Değerler'in dolaşımdaki hisse senedi miktarının artırılması amacıyla İMKB'de işlem görmeye başlayacağı tarihten itibaren 6 ay boyunca satılmayacağını açıkladı.
İş Bankası'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamada, yönetim kurulunun bugünkü toplantısında, bankanın iştirakler portföyündeki İş Yatırım Menkul Değerler'in hisselerinin, halka arz edilen hisselerinin İMKB'de işlem görmeye başlayacağı tarihten itibaren 6 ay boyunca satılmamasına ve dolaşımdaki hisse senedi miktarının artırılmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada, bankanın portföyündeki yüzde 50 oranındaki 7.5 milyon YTL nominal değerli İş Portföy Yönetimi hissesinin 30.5 milyon YTL peşin bedelle, İş Yatırım'a, halka arz işleminin ardından satılmasına karar verildiği kaydedildi.
İş Portföy hisselerinin satışından kaynaklanacak 23 milyon YTL tutarındaki karın kullanımıyla ilgili olarak henüz bir karar alınmadığı belirtilen açıklamada, hisse devrinin nisan ayı içinde gerçekleştirilmesinin planlandığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca, satışa konu olan hisselerin değerinin bağımsız bir değerleme kurumu tarafından tespit edileceğine işaret edildi.
Portföy degeri 4.81 olarak açıklanmadı mı bugün? Bu arada iş menkul halka arzı konusunda bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen, bugün de teb geldi epey mal aldı..
GLANCEXL
04-04-2007, 11:01
Sizce parsn in iskontosu nedir,bir tahmininiz varmi,tesekkurler
GLANCEXL
06-04-2007, 17:45
110 milyon dolara olgunlaştık halka açılıp Londra’da üs kuruyoruz
Esra SAHİCİ
Türkiye’de borsanın tek aracı kurumu olmaya hazırlanan İş Yatırım, Londra’yı üs yapacak. Özkaynaklarının 110 milyon dolara ulaştığına dikkat çeken İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, "Artık olgunlaştık ve halka arz kaçınılmaz" dedi. Londra’daki şirketleri Maxis Securities’i merkez yapacaklarını açıklayan Koç, bunun Türkiye için ilk olacağını belirtti.
NİSAN ayında sermayesinin yüzde 29.73 oranında hissesini halka arz etmeye hazırlanan İş Yatırım Menkul Değerler Londra’da yüzde 100 iştiraki olarak kurduğu Maxis Securities şirketini yurtdışı üssü olarak kullanacak. Halka arzında konsorsiyum liderliği yaparak yine Türkiye’de bir ilki yapacak olan İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü İlhami Koç, buradan elde edilecek geliri, yurtdışı yatırımı ve yurtiçindeki şube ağının genişletilmesinde kullanacaklarını söyledi. İş Yatırım’ın halka arzıyla birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) alanında tek şirket olacağına dikkat çeken Koç, "Özkaynaklarımız 110 milyon dolara ulaştı, belli bir olgunluğa ulaşınca halka açılma kaçınılmaz" dedi.
LONDRA’DA ARACI KURUM KURDU: Londra’da kurdukları Maxis Securities şirketi ile Türkiye’de ilk kez bir aracı kurumun yurtdışında ilk kez şirket kurduğuna dikkat çeken İlhami Koç, amaçlarını şöyle özetledi: "Londra sermaye piyasalarının ana merkezi. Buradan yine Türkiye kökenli işleri yapmayı planlıyoruz. Çünkü birçok fon Londra’da kurulu şirketle çalışmayı tercih ediyor. Bizim bir de bölgesel vizyonumuz var. Amacımız Londra’yı merkez yaparak, bölgesel birtakım işlerimizi Londra üzerinden gerçekleştirmek."
KÖRFEZ’DE YATIRIM PLANLIYOR: Körfez bölgesine de yatırım yapmayı ve burada da bir ofis açmayı planladıklarını söyleyen Koç, "Bahreyn ya da Dubai’de olabilir. Bu yatırımı da Londra üzerinden yapmayı öngörüyoruz. Ancak henüz kesin alınmış bir kararımız yok" dedi. Kazakistan Alma Ata’da bir ofisleri bulunduğunu hatırlatan Koç, burada Aliance Bank ve Inter Gaz’ın tahvil ihraçlarında eş lider olarak görev aldıklarını söyledi. Bu alanda büyük fırsatlar olduğunu dile getiren Koç, yatırımların bu yönde devam edeceğini ifade etti.
BELLİ OLGUNLUĞA ULAŞTIK: Şirketin belli bir büyüklüğe ulaştığını anlatan Koç, İş Yatırım’ın ana ortağı İş Bankası’nın genel yaklaşımının iştiraklerde belli bir olgunluk düzeyine gelen şirketleri halka açmak olduğunu hatırlattı. İlhami Koç, İş Yatırım’ın yurtdışındaki yatırım bankaların küçük bir modeli olduğunu, mevduat ve kredi dışında finansal piyasalarda birçok alana imza atıklarını belirterek, "Mevduat toplamayan ve kredi vermeyen bir çeşit yatırım bankası gibiyiz. Artık olgunlaştık ve halka arz kaçınılmaz" dedi. Ayrıca belli büyüklüğe gelen şirketlere yaptıkları ziyaretlerde halka açık olmanın faydalarını anlattıklarını dile getiren Koç, "Biz belli boyuttaki şirketlere halka açık hale gelin diyoruz. Bunun faydalarından bahsediyoruz. Kurumsallık, hissedarlara hesap verebilir hale gelebilmek çok önemli. Bizde belli bir boyuta ulaştık. Halka arzımızı yapmazsak, başkalarına anlatırken inandırıcılığımız olmaz. Arzımız birazdan bundan kaynaklandı" dedi.
Girişim sermayesi alanı çok büyüyecek
TÜRKİYE’de private equity (girişim sermayesi) yapan tek kurum olduklarını söyleyen İlhami Koç, bu alana 2000 yılında yatırım yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Bu alanda Türkiye’de gidilecek çok yol var. Özellikle dünyanın en büyük şirketi olan Teksas Pasific Co’nun Türkiye’deki yatırımının ardından bu alanın önü açıldı. Biz 2000 yılında başladığımız ve sermaye koyduğumuz şirketlerden çıkmaya başladık. Cinemax’ta dolar bazında yüzde 30, Tüyap yatırımımızda da yine dolar bazında yüzde 45 getiri elde ettik. Türkiye yeni keşfedildi. Varlık fiyatları Türkiye’de çok arttı. Gayrimenkulde bunu gözlüyoruz."
Yabancı işlemlerde 4 milyar dolara ulaştı
İş Bankası tarafından 1996 yılında kurulan İş Yatırım, yabancı menkul işlemlerinde hacmini 4 milyar dolara taşıdı.
Özkaynakları 150 milyon YTL (110 milyon dolar) olan İş Yatırım, hisse senetleri piyasasında yüzde 6’nın üzerinde, Vadeli İşlemler Borsası’nda (VOB) ise yüzde 25 pazar payına sahip bulunuyor.
Bireysel müşteri sayısı ise 400 binin üzerinde olan İş Yatırım’ın kurumsal yatırımcı alanında da en büyük müşteri ağına sahip.
Şirketin aracılık faaliyetlerinin yüzde 20’si yurtdışından, yüzde 30-40 kadarı küçük müşteriden, kalan kısmı ise kurumsal müşteriler oluşturuyor.
Piyasada daha fazla ürün işlem görecek
SERMAYE piyasalarının önümüzdeki dönemde birçok yeni ürünle tanışacağını anlatan İlhami Koç, tahvil ihraçları ve mortgage sonrası iptoteğe dayalı ürünlerin gündeme geleceğini söyledi. Koç, "Önümüzdeki dönemde farklı risk kategorilerine yönelik ürünler göreceğiz. Ayrıca sermaye piyasası kurulu korumalı fonları çıkarıyor. Ana para garantili fonlarda yeni bir ürün olacak. Biz genel olarak daha fazla ürünün işlem gördüğü bir piyasa bekliyoruz" dedi.
Kurumsal yatırımcı artacak, BES yapıyı değiştirecek
TÜRKİYE’de yatırımcı modelinin değişeceğini anlatan İlhami Koç, "Dünyada bireyselden kurumsala kayış çok sayıda portföy yönetim şirketi kurulması ile başladı. Bireysel yatırımcılarda bu şirketler üzerinden yatırım yapmaya başladı. Bizde de böyle olacak. Şu anda portföy yönetim şirketlerini bankalar ve aracı kurumlar kuruyor. Bireylerin de portföy yönetim şirketleri kurma yönünde çabaları var. Böylece bu kurumlar aracılığı ile kurumsal yatırımcı artacak. Ayrıca kurumsal tarafta emeklilik fonları dolayısıyla sisteme uzun vadeli bir para girişi oluyor. Bireysel emeklilik uzun vadeli yatırım. Bu alanda hızla ilerliyor. Bu da sermaye piyasalarının yapısını değiştirecek" dedi
110 milyon dolara olgunlaştık halka açılıp Londra’da üs kuruyoruz
Esra SAHİCİ
Türkiye’de borsanın tek aracı kurumu olmaya hazırlanan İş Yatırım, Londra’yı üs yapacak. Özkaynaklarının 110 milyon dolara ulaştığına dikkat çeken İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, "Artık olgunlaştık ve halka arz kaçınılmaz" dedi. Londra’daki şirketleri Maxis Securities’i merkez yapacaklarını açıklayan Koç, bunun Türkiye için ilk olacağını belirtti.
NİSAN ayında sermayesinin yüzde 29.73 oranında hissesini halka arz etmeye hazırlanan İş Yatırım Menkul Değerler Londra’da yüzde 100 iştiraki olarak kurduğu Maxis Securities şirketini yurtdışı üssü olarak kullanacak. Halka arzında konsorsiyum liderliği yaparak yine Türkiye’de bir ilki yapacak olan İş Yatırım Menkul Değerler Genel Müdürü İlhami Koç, buradan elde edilecek geliri, yurtdışı yatırımı ve yurtiçindeki şube ağının genişletilmesinde kullanacaklarını söyledi. İş Yatırım’ın halka arzıyla birlikte İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) alanında tek şirket olacağına dikkat çeken Koç, "Özkaynaklarımız 110 milyon dolara ulaştı, belli bir olgunluğa ulaşınca halka açılma kaçınılmaz" dedi.
LONDRA’DA ARACI KURUM KURDU: Londra’da kurdukları Maxis Securities şirketi ile Türkiye’de ilk kez bir aracı kurumun yurtdışında ilk kez şirket kurduğuna dikkat çeken İlhami Koç, amaçlarını şöyle özetledi: "Londra sermaye piyasalarının ana merkezi. Buradan yine Türkiye kökenli işleri yapmayı planlıyoruz. Çünkü birçok fon Londra’da kurulu şirketle çalışmayı tercih ediyor. Bizim bir de bölgesel vizyonumuz var. Amacımız Londra’yı merkez yaparak, bölgesel birtakım işlerimizi Londra üzerinden gerçekleştirmek."
KÖRFEZ’DE YATIRIM PLANLIYOR: Körfez bölgesine de yatırım yapmayı ve burada da bir ofis açmayı planladıklarını söyleyen Koç, "Bahreyn ya da Dubai’de olabilir. Bu yatırımı da Londra üzerinden yapmayı öngörüyoruz. Ancak henüz kesin alınmış bir kararımız yok" dedi. Kazakistan Alma Ata’da bir ofisleri bulunduğunu hatırlatan Koç, burada Aliance Bank ve Inter Gaz’ın tahvil ihraçlarında eş lider olarak görev aldıklarını söyledi. Bu alanda büyük fırsatlar olduğunu dile getiren Koç, yatırımların bu yönde devam edeceğini ifade etti.
BELLİ OLGUNLUĞA ULAŞTIK: Şirketin belli bir büyüklüğe ulaştığını anlatan Koç, İş Yatırım’ın ana ortağı İş Bankası’nın genel yaklaşımının iştiraklerde belli bir olgunluk düzeyine gelen şirketleri halka açmak olduğunu hatırlattı. İlhami Koç, İş Yatırım’ın yurtdışındaki yatırım bankaların küçük bir modeli olduğunu, mevduat ve kredi dışında finansal piyasalarda birçok alana imza atıklarını belirterek, "Mevduat toplamayan ve kredi vermeyen bir çeşit yatırım bankası gibiyiz. Artık olgunlaştık ve halka arz kaçınılmaz" dedi. Ayrıca belli büyüklüğe gelen şirketlere yaptıkları ziyaretlerde halka açık olmanın faydalarını anlattıklarını dile getiren Koç, "Biz belli boyuttaki şirketlere halka açık hale gelin diyoruz. Bunun faydalarından bahsediyoruz. Kurumsallık, hissedarlara hesap verebilir hale gelebilmek çok önemli. Bizde belli bir boyuta ulaştık. Halka arzımızı yapmazsak, başkalarına anlatırken inandırıcılığımız olmaz. Arzımız birazdan bundan kaynaklandı" dedi.
Girişim sermayesi alanı çok büyüyecek
TÜRKİYE’de private equity (girişim sermayesi) yapan tek kurum olduklarını söyleyen İlhami Koç, bu alana 2000 yılında yatırım yaptıklarını hatırlatarak şöyle konuştu: "Bu alanda Türkiye’de gidilecek çok yol var. Özellikle dünyanın en büyük şirketi olan Teksas Pasific Co’nun Türkiye’deki yatırımının ardından bu alanın önü açıldı. Biz 2000 yılında başladığımız ve sermaye koyduğumuz şirketlerden çıkmaya başladık. Cinemax’ta dolar bazında yüzde 30, Tüyap yatırımımızda da yine dolar bazında yüzde 45 getiri elde ettik. Türkiye yeni keşfedildi. Varlık fiyatları Türkiye’de çok arttı. Gayrimenkulde bunu gözlüyoruz."
Yabancı işlemlerde 4 milyar dolara ulaştı
İş Bankası tarafından 1996 yılında kurulan İş Yatırım, yabancı menkul işlemlerinde hacmini 4 milyar dolara taşıdı.
Özkaynakları 150 milyon YTL (110 milyon dolar) olan İş Yatırım, hisse senetleri piyasasında yüzde 6’nın üzerinde, Vadeli İşlemler Borsası’nda (VOB) ise yüzde 25 pazar payına sahip bulunuyor.
Bireysel müşteri sayısı ise 400 binin üzerinde olan İş Yatırım’ın kurumsal yatırımcı alanında da en büyük müşteri ağına sahip.
Şirketin aracılık faaliyetlerinin yüzde 20’si yurtdışından, yüzde 30-40 kadarı küçük müşteriden, kalan kısmı ise kurumsal müşteriler oluşturuyor.
Piyasada daha fazla ürün işlem görecek
SERMAYE piyasalarının önümüzdeki dönemde birçok yeni ürünle tanışacağını anlatan İlhami Koç, tahvil ihraçları ve mortgage sonrası iptoteğe dayalı ürünlerin gündeme geleceğini söyledi. Koç, "Önümüzdeki dönemde farklı risk kategorilerine yönelik ürünler göreceğiz. Ayrıca sermaye piyasası kurulu korumalı fonları çıkarıyor. Ana para garantili fonlarda yeni bir ürün olacak. Biz genel olarak daha fazla ürünün işlem gördüğü bir piyasa bekliyoruz" dedi.
Kurumsal yatırımcı artacak, BES yapıyı değiştirecek
TÜRKİYE’de yatırımcı modelinin değişeceğini anlatan İlhami Koç, "Dünyada bireyselden kurumsala kayış çok sayıda portföy yönetim şirketi kurulması ile başladı. Bireysel yatırımcılarda bu şirketler üzerinden yatırım yapmaya başladı. Bizde de böyle olacak. Şu anda portföy yönetim şirketlerini bankalar ve aracı kurumlar kuruyor. Bireylerin de portföy yönetim şirketleri kurma yönünde çabaları var. Böylece bu kurumlar aracılığı ile kurumsal yatırımcı artacak. Ayrıca kurumsal tarafta emeklilik fonları dolayısıyla sisteme uzun vadeli bir para girişi oluyor. Bireysel emeklilik uzun vadeli yatırım. Bu alanda hızla ilerliyor. Bu da sermaye piyasalarının yapısını değiştirecek" dedi
Teşekkür ederim, herhalde bu hafta bu konuda adım atılır. ISYAT ta da halka arza bağlantılı spekulatif sert hareketler gorebiliriz...İzleyelim görelim.
GLANCEXL
09-04-2007, 10:32
Teşekkür ederim, herhalde bu hafta bu konuda adım atılır. ISYAT ta da halka arza bağlantılı spekulatif sert hareketler gorebiliriz...İzleyelim görelim.
Yalniz sunuda belirtmek isterim ,gecen bir arkadasim CNBCE nin teletex yayininda halka arza iliskin 3.3 gibi bir fiyatla ilgili haber gecti dedi bana,ancak ben kontrol edemedim,siz belki bilmke istersiniz diye habe rvereyim dedim.Gerci bana anlamli da gelmedi ama yinede bir olailik iste,iyi calismalar.svg
haberler güzel ama alan yok.
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Amonra Emerging Growth
Fund Ve Egeli & Co Turkish Opportunities Fund Sa Adina Egeli & Co Investment
Management Sa''dan Gelen Yazi: Is Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile
Ilgili Olarak Yatirim Muduru/danismani (egeli & Co Investment Management Sa)
Tarafindan 11.04.2007 Tarihinde 3.32/3.36 Ytl Fiyat Araligindan Yonetilen
Fonlar Namina 62.721 Adet Alis Islemi Yapildigi Duyurulmustur. ***isyat***
-imkb-
GLANCEXL
12-04-2007, 20:05
GENTS midir ISYAT midir,sizce cevap verirseniz sevinirim,tesekkurler
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Amonra Emerging Growth
Fund Ve Egeli & Co Turkish Opportunities Fund Sa Adina Egeli & Co Investment
Management Sa''dan Gelen Yazi: Is Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile
Ilgili Olarak Yatirim Muduru/danismani (egeli & Co Investment Management Sa)
Tarafindan 11.04.2007 Tarihinde 3.32/3.36 Ytl Fiyat Araligindan Yonetilen
Fonlar Namina 62.721 Adet Alis Islemi Yapildigi Duyurulmustur. ***isyat***
-imkb-
GENTS midir ISYAT midir,sizce cevap verirseniz sevinirim,tesekkurler
Bu " GENTS midir ISYAT'midir" herhalde bir soru...
Gentas bir sirkettir, Isyat bir YATIRIM ORTAKLIGI dir.
Isyat portfoyune bakarsiniz, bulundurdugu sirketler ve sabit getirili enstrumanlari incelersiniz.
Gentas'ta ise, bilancoya bakar, sermayesini, karlilik durumunu, borclarini, nasil yonetildigi incelersiniz,
sonra bir karara varirsiniz.
Gentas alirsaniz, kendi portfoyunuzu kendiniz yonetirsiniz, Isyat alirsaniz sizin yerinize uzmanlar yonetir.
Gentas hakkinda pek bilgim yok, ancak ISYAT'i iyi bilirim.
Piyasa Değeri (USD) 91.157.205
Piyasa Değeri (YTL) 125.250.000
Özsermaye (YTL)* 166.923.080
Sermaye (YTL)* 37.500.000
Net Kar (YTL)* 11.548.173
Net Döviz Pozisyonu (YTL)* 0
* 2006/12
En son aciklanan birim pay degeri 4.93 YTL.Piyasa degeri, bugun icin 3.34 YTL'dir.
2006 yili karindan % 10 kar payi aciklamistir ( %5 nakit %5 bedelsiz ) ve bunu 28 Mayis gunu dagitacaktir.
Isyat'in portfoyunde bulundurdugu kagitlar favori kagitlardir, endex yukseldiginde ISYAT'ta yukselecektir, ancak dustugunde pek dusmeyecektir.
Yani defensive bir kagittir.
Son donemdeki inis cikislar, buyuk oyuncularin " keriz silkeleme " operasyonlaridir.
Son olarak, bizim tahminimiz, sadece % 10 kar payini dikkatealdiginizda
3.76'ya kadar cikacagi yonundedir.
O yuzden, sIkca ;
***ISYAT*** IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. ILE ILGILI OLARAK AMONRA EMERGING GROWTH FUND VE EGELI & CO TURKISH OPPORTUNITIES FUND SA ADINA EGELI & CO INVESTMENT MANAGEMENT SA'DAN GELEN YAZI: IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. HISSE SENETLERI ILE ILGILI OLARAK YATIRIM MUDURU/DANISMANI (EGELI & CO INVESTMENT MANAGEMENT SA) TARAFINDAN 11.04.2007 TARIHINDE 3.32/3.36 YTL FIYAT ARALIGINDAN YONETILEN FONLAR NAMINA 62.721 ADET ALIS ISLEMI YAPILDIGI DUYURULMUSTUR. ***ISYAT*G094614
gibi aciklamalar gorursunuz.
ISYAT,bu fonlar ve digerleri icin temeli son derece saglam tam bir portfoy kagididir.
Bundan otesi bir tavsiyeyi, forum kurallari yasakliyor.
Karar sizin.
SPK, İş Yatırım'ın Yatırım Fonu Katılma Belgesi İhracını Kayda Aldı
Haber Yayın Tarihi: 13.04.2007 10:49
SPK Haftalık Bülteni'ne göre, Şirket, fon tutarı 30 milyon YTL, pay sayısı 3 milyon adet olan İş Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. İş Yatırım Dow Jones Türkiye Eşit Ağırlıklı 15 A Tipi Borsa Yatırım Fonu payını ihraç edecek.
Fonun portföy yapısı yüzde 100 hisse senedinden oluşuyor.
musti12573
17-04-2007, 13:19
işyat cılar neredesiniz? çoğu gitti azı kaldı.bu işlem hacmi pek içine sinmiyor insanın.umarım halka arz fiyatı yüksek olur.
İş Yatırım 2.40-3.00 YTL'den arz edilecek
İş Bankası, portföyünde bulunan İş Yatırım'ın toplam 12.9 milyon YTL'lik nominal değerdeki paylarını her hisse başına 2.40-3.00 YTL fiyat aralığından halka arz etmeyi planlıyor
İş Bankası'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamada, yönetim kurulunun 30 Kasım 2006 tarihli kararı kapsamında, bankanın iştiraklerinden İş Yatırım Menkul Değerler'in sermayesinin yaklaşık yüzde 15'i oranında 4 milyon 629 bin YTL'lik bölümünün, ek satış hakkı olmak üzere, toplam 12 milyon 907 bin YTL nominal değerdeki payların halka arz edilmesine karar verildiği hatırlatıldı. Açıklamada, SPK'nın kayda alması halinde, talebe bağlı olarak halka arz edilecek hisseler için belirlenen fiyatın 2.40-3.00 YTL aralığında oluşacağı kaydedildi. Ek satış dahil satış tutarının İş Bankası'nın geçen yıl sonu itibariyle konsolide olmayan aktif tutarına oranının yüzde 0.04 ve yüzde 0.05 aralığında olduğu belirtilen açıklamada, İş Yatırım'ın sermayesindeki 89 milyon 56 bin YTL nominal değerde ve yüzde 92 oranındaki İş Bankası payının, halka arz ve ek satış sonrasında 76 milyon 149 bin YTL nominal değere ve yüzde 63.8 oranına gerileceği vurgulandı.
musti12573
19-04-2007, 10:40
sonuç ne olur sizce bence bir patlama yapar diye düşünüyorum.
***isyat*** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Amonra Emerging Growth Fund Ve Egeli & Co Turkish Opportunities Fund Sa Adina Egeli & Co Investment Management Sa'dan Gelen Yazi: Is Yatirim Ortakligi A.s. Hisse Senetleri Ile Ilgili Olarak Yatirim Muduru/danismani (egeli & Co Investment Management Sa) Tarafindan 18.04.2007/18.04.2007 Tarihleri Arasinda 3,30/3,34 Ytl Fiyat Araligindan Amonra Emerging Growth Fund Ve Egeli & Co Turkish Opportunities Fund Sa Adina 10.000 Adet Alis Islemi Yapildigi Duyurulmustur. ***isyat*g094307
SPK'dan İş Yatırım'ın Halka Açılmasına Onay
Sermaye Piyasası Kurulu, İş Yatırım Menkul Değerler'in 12.9 Milyon YTL Nominal Değerli Paylarını 2.40-3.00 YTL Aralığında Fiyatla Halka Açmasına Onay Verdi. İş Yatırım'ın 4.6 Milyon YTL Nominal Değerdeki Payları İçin Ek Satış Yapabilecek.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), İş Yatırım Menkul Değerler'in 12.9 milyon YTL nominal değerli paylarını 2.40-3.00 YTL aralığında fiyatla halka açmasına onay verdi. İş Yatırım'ın 4.6 milyon YTL nominal değerdeki payları için ek satış yapabilecek.
İş Yatırım, ödenmiş sermayesini, yeni pay alma hakları tamamen kısıtlanacak şekilde, 96.8 milyon YTL'den 119.3 milyon YTL'ye çıkardı. Bu nedenle ihraç edilecek 22 milyon 587 YTL nominal değerli B grubu payla ortaklarından İş Bankası portföyündeki, 8.2 milyon YTL nominal değerli B grubu paylar halka arz için Kurul kaydına alındı. SPK ayrıca İş Yatırım'ın, halka arz edilecek tutara ek olarak, bu tutarın yüzde 15'ine karşılık gelen 4 milyon 629 bin YTL nominal değerli İş Bankası'ndaki payların ek satış hakkının kullanılması talebini de olumlu karşıladı. Bu kapsamda SPK, İş Yatırım'ın toplam 12 milyon 907 bin YTL nominal değerli paylarını halka açılması başvurusunu kayda aldı.
Kurul, İş Yatırım'ın söz konusu 12.9 milyon YTL'lik paylarını 2.40-3.00 YTL aralığında satışını uygun buldu. İş Yatırım bu paylarını, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Ak Yatırım Menkul Değerler, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler eş liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla halka açacak. Konsorsiyum lideri ise İş Yatırım Menkul Değerler yapacak.(ANKA) (Ankara Haber Ajansı)
İş Yatırımın Halka Arzında Fiyat Aralığı Belirlendi
İş Bankası'nın İştiraki Olan "İş Yatırım"ın Halka Arzında Fiyat Aralığı 2.40 YTL-3 YTL Olarak Belirlendi.
İş Bankası'nın iştiraki olan "İş Yatırım"ın halka arzında fiyat aralığı 2.40 YTL-3 YTL olarak belirlendi.
İş Bankası'ndan İMKB'ye gönderilen açıklamada, "Mevcut ortakların ruçhan hakları kısıtlanarak 22.587.000 YTL nominal değerdeki payların bedelli sermaye artırımı yapılması ve ek satış hakki dahil 12.907.000 YTL nominal değerdeki bankamız payının ortak satışı yapılmak suretiyle toplam 35.494.000 YTL nominal değerdeki payları halka arz edilecek olan bankamız iştiraklerinden İs Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı müracaat sonuçlanmıştır. İs Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin
halka arz sonunda oluşacak olan 119.387.000 YTL tutarındaki sermayesinin tamamı kurul kaydına alınmıştır. Talebe bağlı olarak, halk arz edilecek olan hisseler için belirlenen fiyat 2.40 YTL-3 YTL aralığında oluşacaktır. İs Yatırım Menkul Değerler A.Ş. sermayesindeki 89.056.000 YTL nominal değerde ve yüzde 92.00 oranındaki payımız halka arzdan sonra, ek satışın da gerçekleştirilmesi durumunda, 76.149.000 YTL nominal değere ve yüzde 63.78 oranına gerileyecektir" denildi.
memoli55
28-04-2007, 13:20
İş Yatırım 80 milyon $'a borsaya geliyor
HALKBANK'IN halka arzına aracılık edecek olan İş Yatırım da aynı dönemlerde borsaya gelecek. İş Bankası, İş Yatırım hisselerini halka açacak. Aracı kurumun hisseleri 2.40-3 YTL fiyat aralığından gerçekleşecek. Bu fiyatla İş Yatırım 65 milyon dolar ile 80 milyon dolar aralığında bir değerden borsaya gelecek. İş Bankası'nın payı halka arz sonrası yüzde 63.8'e gerileyecek. Halka arz oranı ek satış öncesi yüzde 25.85, ek satış sonrası ise yüzde 29.73 olacak. Halka arzda İş Bankası'nın hasılatı 23 ile 29 milyon dolar arasında olacak. (sabah gazetesi)
memoli55
28-04-2007, 13:23
Halkbank 7.5 milyar $ değerle borsa liginde ilk beşe girecek
Blok satış ile özelleştirilmesinden vazgeçilen Halkbank'ın yüzde 24.9'u 6.40-8 YTL fiyat aralığından halka açılacak. Bu fiyatla özelleştirmeden 1.5 milyar dolar ile 1.8 milyar dolar gelir sağlanacak..
Blok satıştan vazgeçilip halka arz modeli ile özelleştirme çalışmaları başlatılan Halkbank'ta borsa için geri sayım başladı. Halkbank 6 milyar dolar ile 7.5 milyar dolar arasında piyasa değeriyle borsaya gelecek. Türk Lirası bazında bu tutar 8 milyar YTL ile 10 milyar YTL arasında olacak. Aktif büyüklük açısından Türk bankacılık sektörünün altıncı büyüğü olan Halkbank tavan fiyattan satılırsa bu değerle borsa liginde Vakıfbank'ı geçip ilk 5 banka arasına girecek. Böylece ikinci bir kamu bankası daha borsa serüvenine adım atacak. Halkbank'ın halka arzında fiyat aralığı belli oldu. Halkbank hisseleri halka arz da 6.40 ile 8 YTL aralığından satılacak. Sermaye Piyasası Kurulu'nun Haftalık Bülteni'nde yer alan bilgilerden yapılan hesaplamaya göre halka arzda hasılat 1.5 milyar dolar ile 1.8 milyar dolar civarında olacak. Yani TL bazında bu halka arzdan 2 milyar YTL ile 2.5 milyar YTL arasında bir tutarı Hazine kasasına koyacak. 1 milyar 250 milyon YTL sermayesi olan bankanın, 40 milyon YTL'lik ek satış da olursa 312 milyon 220 bin 256 lira nominal tutardaki sermayesi halka açılacak. Böylece halka arz oranı talep çok yoğun olursa ek satışla birlikte yüzde 24.98'i bulacak. Ek satış hariç yüzde 21.72'lik Halkbank hissesi halka arz edilecek
AKTİFTE ALTINCI SIRADA
588 şubeli 10 bin 860 kişilik personeli ile bankacılıkta Türkiye devlerinden biri olan Halkbank'ın aktif toplamı 34.4 milyar YTL. Bu rakamla sektörde altıncı sırada olan bankanın toplam kredileri ise 2006 yılı sonu itibariyle 11.6 milyar YTL. Toplam mevduatı 27.1 milyar YTL olan Halkbank'ın geçen yıl sonundaki net kârı ise 864 milyon YTL'yi aşmış durumda. Bu arada Halkbank'ta halka arza aracılık işlemini yakında kendi kendisini de borsada halka açacak olan İş Yatırım üstlenecek. (sabah gazetesi)
memoli55
30-04-2007, 10:13
Halkbank dev halka arzla borsaya geliyor
İş Yatırım'ın gerçekleştireceği halka arzda 40 milyon 728 bin 294 YTL tutarındaki hisse için de ek satış hakkı verildi. Belirlenen 6.40-8 YTL'lik fiyat aralığına göre, Halkbank halka arz büyüklüğü açısından Turkcell'i tahtından edebilir.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Halk Bankası'nın ek satış hakkıyla birlikte
yaklaşık yüzde 25 oranındaki hissesinin halka arzını kayda aldı. Buna göre; 312
milyon 250 bin 256 YTL değerindeki hisseler halka arz edecek. İş Yatırım'ın
gerçekleştireceği halka arzda 40 milyon 728 bin 294 YTL tutarındaki hisse için
de ek satış hakkı verildi. Belirlenen 6.40-8 YTL'lik fiyat aralığına göre,
Halkbank halka arz büyüklüğü açısından Turkcell'i tahtından edebilir. Ek satış
hakkı dahil alt fiyattan 1.5 milyar dolar, üst limitten 1.9 milyar dolar
tutarındaki halka arzın 2-3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Halka
arz 7.70 YTL ve üzerinde bir fiyatla gerçekleşirse 2000 yılındaki 1.78 milyar
dolarlık Turkcell'in halka arzı ile kırılan halka arz rekoru kırılmış olacak.
Bankanın toplam değeri 6-7.2 milyar dolar tutulan halka arza, hisselerin kontrol
primi taşımaması ve 2008'te gerçekleşmesi beklenen blok satıştaki banka
değerinin çok daha yüksek değerlerden, çağrı da yapılarak gerçekleşebileceği
ilginin yüksek olması bekleniyor.
Bu arada SPK, İş Yatırım Menkul Değerler'in 12.9 milyon YTL nominal değerli
paylarını 2.40-3.00 YTL aralığında fiyatla halka açmasına da onay verdi. İş
Yatırım'ın 4.6 milyon YTL nominal değerdeki payları için ek satış yapabilecek.
İş Bankası'nın, İş Yatırım'ın sermayesindeki payı da halka arzdan sonra yüzde
63,78'e gerileyecek.
memoli55
30-04-2007, 17:34
biri beni cimdiklesin! :aww: yanlış mı görüyorum :notr: ?tavanmı oldu şimdi :notr: .eğer bu doğruysa borsa tarihine geçer bi hareket oldu:wink: :super: :beurk: :he: :cool:
kaçtan kapandı arkadaşlar.bide alan kim ?
alan kim arkadaşlar 2 seans sonu ?
yatırım finansman almış yani egeli yarın bakalım alacakmı...düşen endexte yükselirse tarihe geçer.
Boyle buyuk bir sarsintida % 0.6 dustu.Daha nasil tarihe gecsin...?
Portfoydeki tum hisseler zaten favori,guclu bir cikista cok yol katedecektir.
1877 puan dususte bu kadar saglam durmasi bence cok anlamli...
Insan rahat uyuyor..
***ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Amonra Emerging Growth Fund ve Egeli & Co Turkish Opportunities Fund SA adina Egeli & Co Investment Management SA'den gelen yazi: Is Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak yatirim muduru/danismani (Egeli & Co Investment Management SA) tarafindan 30.04.2007/30.04.2007 tarihleri arasinda 2,98/3,26 YTL fiyat araligindan Amonra Emerging Growth Fund ve Egeli & Co Turkish Opportunities Fund SA namina 42.745 adet alis islemi yapildigi duyurulmustur. ***ISYAT***
memoli55
01-05-2007, 17:46
Halkbank'in Halka Arzina Yabanci Ilgisi
Halk Bankasi'nin Halka Arzinda Bugun Itibariyle Yurt Disi Pazarlama
Calismalarina, Yabanci Yatirimcilar Tarafindan Yogun Ilgi Gosterildigi
Kaydedildi.
Ozellestirme Idaresi Baskanligi'ndan Yapilan Yazili Aciklamada, "cesitli
Basin Organlarinda Turkiye Halk Bankasi A.s'nin Halka Arziyla Ilgili Arzin
Gecikmesi Veya Iptali Ihtimali" Oldugu Yonunde Haberlerin Yer Aldigi
Hatirlatildi.
Aciklamada, Yayimlanan Haberlerin Gercegi Yansitmamakta Oldugu Ifade
Edilerek, Soyle Devam Edildi: "1 Mayis 2007 Tarihi Itibariyle Yurt Disi
Pazarlama Calismalarina Yabanci Yatirimcilar Tarafindan Yogun Ilgi
Gosterilmektedir. Bu Halka Arzda Daha Onceki Tum Ozellestirme Arzlarindan
Cok Daha Yuksek Bir Talep Toplanilmasi Hedeflenmektedir."
microsoftu halka arz etse bişey olmaz.
memoli55
01-05-2007, 23:28
:he: :he: :he: :he: :he: :he:
memoli55
01-05-2007, 23:42
Halk Bankası nın halka arzı talep toplansa bile erteleneceği beklentisi hakim idi:yes: .ancak önümüzdeki 3 gün borsa iyi olursa talep iyi geleceğinden ertelenmez bence!:notr: eğer bi hareket olmazsa bi daha kimse yüzüne bile bakmaz(başta ben).:grrr: hem bi daha ne diye alacamki !?:grrr: dün bi tavan kapadı.bugün yarısını geri verdi.:beurk: insan azıcık reklam yapar ya !şöle 3-4 tavan yapsa ne oluyor !?:yes: ne var bu kağıtta desin millet !:yes: anlasınlar ki bi bankanın arzı var.:cool: şimdi diyeceniz ki koskoca iş bnk. reklamamı ihtiyacı var!:notr: sizde haklısınız !:wink:
cemyasam
03-05-2007, 16:52
3 aylık kar ne zaman geliyor ?
GLANCEXL
06-05-2007, 18:30
:yes:
Is Yatirim'in halka arzi basliyor
06/05/2007 16:54:01 Geri dön gönder yazıcı
İSTANBUL- İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş, 10-11 Mayıs 2007 tarihleri arasında talep toplama yöntemiyle halka açılacak.
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, talep toplamada hisse fiyatı 2,40-3,00 YTL aralığında olacak. Talepler tavan fiyat olan 3,00 YTL'den toplanacak, nihai fiyat daha sonra belirlenecek.
İş Yatırım Menkul Değerlerin halka arzında, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleri birlikte kullanılacak. Arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 25,85 olacak. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran yüzde 29,73'e çıkacak. Ek satış hakkı dahil halka arzın toplam büyüklüğü 85-106,5 milyon YTL aralığında olacak.
Halka arz edilecek hisselerin yüzde 48'i yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, yüzde 52'lik bölümü yurt içi yatırımcılara tahsis edildi.
Toplam arzın yüzde 47'si yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 2'si yurt içi kurumsal yatırımcılara, yüzde 3'ü ise İş Bankası Grubu çalışanlarına yapılacak.
Yurt içi bireysel yatırımcılar, nakit ödemenin yanı sıra hesaplarında mevcut olan likit fon, döviz ve Devlet İç Borçlanma Senetlerini (DİBS) teminat göstererek talepte bulunabilecekler. Bu grupta yer alan yatırımcılar aynı anda birden fazla teminat gösterme imkanından yararlanabilecekler. İş Bankası Grubu çalışanları için ayrıca yüzde 1 indirim imkanı sağlanacak.
Arza katılacak yatırımcılar, talep sırasında belirtmeleri koşuluyla, halka arzın tavan fiyatı ile nihai fiyat arasında oluşabilecek iade tutarı kadar pay artırım talebinde bulunabilecekler.
Halka arz İş Yatırım Menkul Değerler liderliğinde TSKB, Ak Yatırım Menkul Değerler, Garanti Yatırım Menkul Kıymetler, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler eş liderliğindeki 22 aracı kurumun konsorsiyumunda gerçekleştirilecek.
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve İş Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Türkakın da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, İş Bankasının belirli bir büyüklüğe ulaşmış olan tüm iştiraklerini halka açık hale gelmeye teşvik ettiğini belirtti.
İş Yatırımın, sadece bir aracı kurum değil aynı zamanda sermaye piyasalarının farklı alanlarında uzmanlaşmış iştirakleriyle birlikte bir yatırım bankacılığı kuruluşu olduğunu ifade eden Türkakın, şöyle dedi:
''İş Yatırım, İş Girişim Sermayesinin yüzde 20,1'i, İş Yatırım Ortaklığının yüzde 23,6'sı, İş Portföy Yönetiminin yüzde 20'si, Camiş Menkul Değerlerin yüzde 99,8'ine sahip durumda. Londra'da Maxis Securities adı altında, yüzde 100 kendi iştirakimiz olan bir şirketi faaliyete geçiyoruz. Ayrıca, İş Yatırımın İzmir Vadeli İşlemler Borsasında yüzde 6, Gelişen İşletmeler Borsasında da yüzde 5 oranında ortaklıkları bulunuyor. Yani, İş Yatırım hissesi alanlar, bir anlamda sermaye piyasalarında faaliyet gösteren bu şirketlere de yatırım yapmış olacaklar.''
İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç da İş Yatırımın halka arzdan elde edeceği geliri, büyüme planları ve hedefleri doğrultusunda değerlendireceğini belirterek, şunları kaydetti:
''İş Yatırım olarak, hızla büyümekte olan sermaye piyasalarımızın ortaya çıkaracağı ihtiyaçları dikkate alarak yeni ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Halka arzın sağlayacağı kaynakla, bu yöndeki çalışmalarımızı daha da hızlandıracağız. Türkiye sermaye piyasalarında pek çok ilke imza atan bir kurum olarak, geliştireceğimiz yeni ürün ve hizmetlerle bu misyonumuzu devam ettireceğiz. Büyüme hedeflerimiz doğrultusunda, hedef kitlemize daha yakın olabilmek için Türkiye'de yeni şubeler açmayı planlıyoruz. Uluslararası piyasalardaki etkinliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz. Londra'da kuruluşunu tamamladığımız Maxis Securities'in yanı sıra yurt dışında yeni ofisler açmayı düşünüyoruz. Bu çerçevede, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Körfez bölgesi de yakın ilgi alanımız içinde.''
bu kağıdın adamakıllı bi yükselişini görmedim...hep yerinde napması gerek anlamadım ki.
halka arz yaklaşıyor, hareket bekliyom
mirit131
07-05-2007, 16:04
inşallah
memoli55
07-05-2007, 19:27
işyat. yatmaya devam ediyor:grrr: :beurk:
halkbankın arzını yapar , işyatırım halka arzedilir ama kağıda ne alan var ne satan !
cemyasam
08-05-2007, 00:06
halkbankın arzını yapar , işyatırım halka arzedilir ama kağıda ne alan var ne satan !
***ISYAT*** IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. ILE ILGILI OLARAK EGELI DANISMANLIK LTD.STI.'DEN GELEN YAZI: 03.05.2007 TARIHINDE IS YATIRIM ORTAKLIGI A.S. HISSE SENETLERI ILE ILGILI OLARAK 3.12 YTL FIYAT ARALIGINDAN 1 ADET SATIS ISLEMI EGELI DANISMANLIK LTD. STI. TARAFINDAN GERCEKLESTIRILMISTIR. ***ISYAT*G095305
egeli işlem hacmini çok arttırıyor takip edemiyoruz .... biraz alım satım yapmasın da tahta kapansın 6 ayy hoooowww hoooww :super:
beyler hiç bişey olmaz ümitlenmeyin yıllardır bu kağıttayız kazanılan birşey yok:)her hareketini bilirim.
beyler hiç bişey olmaz ümitlenmeyin yıllardır bu kağıttayız kazanılan birşey yok:)her hareketini bilirim.
sayın opeth;
size bir sorum olacak
yıllardır takip ediyorsanız söyleyebilir misiniz daha önceden de hacmin bu kadar düstüğü oldu mu?
simdiden tesekkürler...
sayın opeth;
size bir sorum olacak
yıllardır takip ediyorsanız söyleyebilir misiniz daha önceden de hacmin bu kadar düstüğü oldu mu?
simdiden tesekkürler...
hacim hep aynı,çok nadir görülen büyük yükselişleride ,günün son dakikalarında egeli grubunun alımlarından dolayı gerçekleşmiştir,o alınanların büyük kısmıda ertesi gün geri verilmiştir.sonuç olarak elde var 0 ...
rozbeyli
08-05-2007, 12:49
hacim hep aynı,çok nadir görülen büyük yükselişleride ,günün son dakikalarında egeli grubunun alımlarından dolayı gerçekleşmiştir,o alınanların büyük kısmıda ertesi gün geri verilmiştir.sonuç olarak elde var 0 ...
tebrikler.iki cümle ile bu kaıt ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi.:super:
sevgili arkadaşlar,
şimdi 3 liradan halka arz edlirse, şimdiki fiyatına göre daha düşük. ozaman herkes bu fiyattan katılmak istemez mi?
sevgili arkadaşlar,
şimdi 3 liradan halka arz edlirse, şimdiki fiyatına göre daha düşük. ozaman herkes bu fiyattan katılmak istemez mi?
İş Yatırım Menkul Değerler arz ediliyor, iş yatırım ortaklığı değil sanırım
izahnameyi okumadan böle bir soru sorduğum için özür dilerim
BORSACİNİ
08-05-2007, 23:47
Hangi arzdan hayır gördü ki, kendi arzından hayır görsün.. ''Dünyayı''' arz etse bi şey olmaz bu kağıttan :notr:
cemyasam
09-05-2007, 12:53
3 aylık karı ne zaman gelir ?
Kactan arz olacak acaba.ne kadari isbankasinin kasasina girecek?
Arz olacak isyat. koseyi donecek olan isc. hadi ugurlu olsun dostlar.
İş Yatırım'da talep toplanıyor
İSTANBUL(ANKA)- İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nin halka arzında talep toplama aşamasına gelindi. Bugün başlayacak talep toplama cuma günü sona erecek. Talep toplamada hisse fiyatı 2.40-3.00 YTL aralığında olacak. Talepler, tavan fiyat olan 3 YTL’den toplanacak, nihai fiyat daha sonra belirlenecek.
İş Yatırım halka arzında talepler 10-11 Mayıs perşembe ve cuma günleri toplanacak. İş Yatırım’ın halka arzında, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemleri birlikte kullanılacak. Halka arz fiyat aralığı 2.40-3.00 YTL aralığında olacak. Talepler, tavan fiyan olan 3 YTL’den toplanacak ve nihai fiyat daha sonra belirlenecek.
Ek satış hakkıyla birlikte şirketin yüzde 29.73’ünün halka açılacağı arz sonunda İş Yatırım’ın piyasa değeri 286-358 milyon YTL aralığında olacak. Arz sonrası halka açıklık oranı yüzde 25.85 olacak. Ek satış hakkının kullanılması halinde ise bu oran yüzde 29.73’e çıkacak. Ek satış hakkı dahil halka arzın toplam büyüklüğü 85-106.5 milyon YTL aralığında olacak.
Halka arz edilecek hisselerin yüzde 48’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrılırken, yüzde 52’lik bölüm yurtiçi yatırımcılara ayrıldı. Toplam arzın yüzde 47’si yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 2’si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 3’ü ise İş Bankası Grubu çalışanlarına yapılacak.
Yurtiçi bireysel yatırımcılar, nakit ödemenin yanı sıra hesaplarında mevcut olan likit fon, döviz ve Devlet İç Borçlanma Senetlerini (DİBS) teminat göstererek talepte bulunabilecekler. Bu grupta yer alan yatırımcılar aynı anda birden fazla teminat gösterme imkanından yararlanabilecekler. İş Bankası Grubu çalışanları için ayrıca yüzde 1 indirim imkanı sağlanıyor.
Öte yandan, arza katılacak yatırımcılar, talep sırasında belirtmeleri koşuluyla, halka arzın tavan fiyatı ile nihai fiyat arasında oluşabilecek iade tutarı kadar pay artırım talebinde bulunabilecekler.
hiç bir şekilde yükselmiyor.vatandaş bile almıyor bu kağıdı :)
İş Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 09.05.2007 tarihli yazısı
aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 9 Mayıs 2007 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında;
Şirketimizin 30.04.2007 tarihinde yapılan 2006 yılı Olağan Genel
Kurul toplantısında 2006 yılı karının %5 oranında 1.875.000 YTL
tutarında nakit, %5 oranında 1.875.000 YTL tutarında ise bedelsiz
hisse senedi şeklinde dağıtılmasına karar verilmiştir. Bu karara
istinaden Şirket çıkarılmış sermayesinin, kayıtlı sermaye tavanı
içerisinde 2006 yılı karından karşılanmak üzere 37.500.000 YTL'den
39.375.000 YTL'ye yükseltilmesi ve 1.875.000 YTL tutarındaki
sermayenin kayda alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na
başvurularak gerekli işlemlerin tamamlanmasına,
İlgili nakit temettü dağıtımı ve bedelsiz sermaye artırımına ilişkin
her türlü işlemin yürütülmesi için Şirket'in yetkili kılınmasına, karar verilmiştir."
cemyasam
11-05-2007, 01:14
3 aylık kar neden gelmedi gecikti bilen var mı acaba ...
3 aylık kar neden gelmedi gecikti bilen var mı acaba ...
üç aylık kar geleli bir hafta oldu
yaklasık 13,000,000 ytl
memoli55
11-05-2007, 17:05
bedelsiz tarihimi açıklandı?:notr: hareketlenmiş !:he:
cemyasam
11-05-2007, 17:14
ben verdim 1 ayda % 8 kar fena sayılamz kalanlara sabır ...
gunguruk
11-05-2007, 17:21
bedelsiz tarihimi açıklandı?:notr: hareketlenmiş !:he:
iş yatırım menkule talebin yüksek olduğu söyleniyor.. grup kağıdı olduğu için hareketlendi.. p.tesi daha iyi olabilir:)
iş yatırm menkul un işleme başlama tarıhını bilen arkdaşlar yazarlarsa makbule geçer şimdiden teşekkür
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. halka açılıyor! Başvuru tarihleri 10-11 Mayıs 2007.
Halka arzda talepler, 10-11 Mayıs 2007 tarihlerinde, 2,40 - 3,00.-YTL halka arz fiyat aralığının tavanı olan 3,00.-YTL birim hisse fiyatından toplanacaktır.
gözlerim yaşardı. tavan olsaydı bari...
bu arada alıcıları hiç beyenmedim.ziraat yat. evgin yat falan.pazartesi geri verirler.
bu arada alıcıları hiç beyenmedim.ziraat yat. evgin yat falan.pazartesi geri verirler.
Sanmam,28 Mayis gunu % 10 ( %5 nakit,%5 bedelsiz ) verecek bir kagidi,
artik kimse kolay kolay satmaz...
İş Yatırım Halka Arzına 15,4 Kat Talep Geldi
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin halka arzı tamamlandı. 10-11 Mayıs 2007 tarihlerinde gerçekleştirilen ve yatırımcılar tarafından büyük ilgi gösterilen talep toplama sonunda, toplamda arz edilen miktarın 15,4 katı talep gelirken, talep tutarı 1 milyar 424 milyon YTL (1 milyar 62 milyon dolar) oldu.
Haber Yayın Tarihi: 14.05.2007 14:22
İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin halka arzı tamamlandı. 10-11 Mayıs 2007 tarihlerinde gerçekleştirilen ve yatırımcılar tarafından büyük ilgi gösterilen talep toplama sonunda, toplamda arz edilen miktarın 15,4 katı talep gelirken, talep tutarı 1 milyar 424 milyon YTL (1 milyar 62 milyon dolar) oldu.
Yaklaşık 100 milyon lot talepte bulunan yurtdışı yatırımcıların talep miktarı, kendilerine tahsis edilen hisse miktarının 6,7 katı düzeyinde gerçekleşirken; 374,5 milyon lotluk talep miktarıyla yurtiçi yatırımcılar, kendilerine ayrılan hisse miktarının 23,3 katı talepte bulundular.
memoli55
15-05-2007, 11:20
***ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Egeli & Co Tur...
*ISYAT* Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Egeli & Co Turkish Opportunities Fund SA adina Egeli & Co Investment Management SA'den gelen yazi: Is Yatirim Ortakligi A.S. hisse senetleri ile ilgili olarak yatirim muduru/danismani (Egeli & Co Investment Management SA) tarafindan 14.05.2007/14.05.2007 tarihleri arasinda 3.42/3.56 YTL fiyat araligindan Egeli & Co Turkish Opportunities Fund SA namina 140,000 adet satis islemi yapildigi duyurulmustur. *ISYAT*
blackwood
15-05-2007, 23:51
İş yatırım Menkul ilk gün tavan yaparsa bu hisselerde nasibini alacaktır. Egeli satsın sorun deil. ayrıca bpd ederi 4.48 olan kağıt için son derece uygun fiyatlar bu fiyatlar zaten..
bpd yi takmayın kafanıza bpd nin 10 olması hisseye alım gelmesini gerektirmez...
ismen nezaman işlem görecek bilen var mı ?
nedimkor
17-05-2007, 14:48
ismen nezaman işlem görecek bilen var mı ?
cuma günü...
egeli gene satmış.satmasa nolurdu kimbilir. ayıp...
nereye kadar yatar bugun ısmen ucması gerek 20/1 verdiler nasıl olacak görucez
turkishwarrior
18-05-2007, 10:59
ismen direkt tavan...tavanda 10 milyon lot alıcı var.Bakalım işyatı gene sıkacaklarmı...
isyat yatmaya devam ediyo izin vermiyorlar sahlansın
turkishwarrior
18-05-2007, 11:05
bravo egeli bi de taban yap bari...ayıp be...
bravo egeli bi de taban yap bari...ayıp be...
sözünü dinleyen var. tabanı göstericek gibi
guvenerg
18-05-2007, 11:32
ne yapacağız yahu bu egelinin niyeti kötü fikri olan var mı
egeli bugün satmak için topladıysa şu kağıdı.yazık çok yazık..böle alıcı zihniyeti olmaz.
guvenerg
18-05-2007, 11:42
egelinin kontrolundeki hisse miktarını bilen var mı
Yazık oldu MYO endeksini yine.... EGCYO, İSYAT'ın haline bak... Yuh be...
MYO endeksi %1,5 ekside... Endeks +1 nerdeyse...
blackwood
18-05-2007, 20:24
iş menkul tavan oluyor artıyor ekürilerinin haline bak günün en çook düşen kağıdı..
merhaba arkadaslar sızce bırkac tavan daha yaparmı ısmen haftaya
bir hisse ancak bu kadar sıkılabilir
tek kelimeyle helal olsun EGELİYE nasıl da parmağının ucunda oynatıyor isyat gibi bir hisseyi HELAL
kağıdına sahip çıkamayan iş yatırımada teşekkürlerimi borç bilirim.
daha nekadar düşebilir arkadaşlar
yada egeli daha nekadar verebilir onunda bir maliyeti var sanırım
çok kaldı buralarda artık sınıf atlamalı...
[QUOTE=yucin;1661897]çok kaldı buralarda artık sınıf atlamalı...[/QUOTE
karne zamanıda geliyor hade bakalım...!!!
http://xs215.xs.to/xs215/07221/isyat.png
grafik tam yerinde ama adamın keyfi yerinde mi acaba
yoksa gitmez allah gitmez
Bu tahtayi kimse kaldirmaz ... Olmus artik ...
Bu tahtayi kimse kaldirmaz ... Olmus artik ...
Hesabim Is Bankasinda,Iki gundur, hala bedelsiz ve nakit temettu hesaba gecmedi, bilgisi olan ?
cemyasam
30-05-2007, 12:14
28 mayıs ve 26 temmuz arasında bir tarih diye belirtilmiş acaba bu tarihler arasında haber filan mı var ?
benim hesaba nakit olarak gecmemis ama alınacak temettü gelirleri arasında gözüküyor
cemyasam
30-05-2007, 18:28
nakit temettü hesabıma geçmiş bir de bedelsiz vermesi gerek o ne zaman geçecek ...
slitting line
30-05-2007, 19:45
nakit temettü hesabıma geçmiş bir de bedelsiz vermesi gerek o ne zaman geçecek ...
arkadaşlar bedelsizi 30 hazirana kadar dağıtacaklar.
sayın cem yaşam 1000 lota ne kadar tememttü yatırmışlar.hesapta yanlışlık var gibime geldide.
saygılar...............
cemyasam
30-05-2007, 21:24
arkadaşlar bedelsizi 30 hazirana kadar dağıtacaklar.
sayın cem yaşam 1000 lota ne kadar tememttü yatırmışlar.hesapta yanlışlık var gibime geldide.
saygılar...............
1000 adede 50 ytl yatırmışlar ....
slitting line
31-05-2007, 00:15
1000 adede 50 ytl yatırmışlar ....
teşekürler........
aiystekin
01-06-2007, 16:17
merhaba;
%5 bedelsiz vermiyeceğini söylüyorlar. hangi haber doğru.
ne oluyor bu kağıda yahu?
ÇifteAjan
20-06-2007, 11:57
Bir zamanlar 4,xx ten aldigim bu kagidi 2,52 den satmak zorunda kalmistim, malum paraya ihtiyacim olmustu. Tekrar bi deneme yapmayi düsündüm ne dersiniz?O zamandan beri hic ama hic ilgilenmedim bu kagitla.
blackwood
09-07-2007, 12:55
19 gündür kimse bir kelime yazmamış ISYAT için...
big silence
09-07-2007, 22:52
19 gündür kimse bir kelime yazmamış ISYAT için...
Ben pusudayım hocam hiç acelem yok uzun vadeciyim yazı yazmaya değecek bir konu da yok zaten isyat için tahtanın durumu karışık şu an :wink:
blackwood
09-07-2007, 23:23
grafik süper görünüyor. çok geri gelmiş burdan tepkisi güçlü olmalı..
big silence
09-07-2007, 23:28
grafik süper görünüyor. çok geri gelmiş burdan tepkisi güçlü olmalı..
Tahta egelinin kontrolunde olduğu için hiçbir teknik,temel,vs analiz işlemez,onun keyfi gelince işler :wink:
gladiatör
09-07-2007, 23:31
aslında doğru diyosun ama ısyat iyidir ne zaman ne yapacağı belli olmaz sonuçta yo lar arasında en büyüğü
YO lar hareketli buradan 330 u en az gormelı bence...
blackwood
10-07-2007, 00:39
3.14 hedef ..
TOPLAM DEĞER : 190,085,192.51
TOPLAM DEĞER / PAY SAYISI : 4.83
Birim Pay Degeri 4.83, bugunki piyasa degeri 2.90...
Egelinin de pek uzun sure tutabilecegini sanmam.
big silence
11-07-2007, 11:02
TOPLAM DEĞER : 190,085,192.51
TOPLAM DEĞER / PAY SAYISI : 4.83
Birim Pay Degeri 4.83, bugunki piyasa degeri 2.90...
Egelinin de pek uzun sure tutabilecegini sanmam.
Bugüne kadar çok başarılı bir biçimde tutması daha da uzun süre tutabileceğinin kanıtı olamaz mı :notr:
Bugüne kadar çok başarılı bir biçimde tutması daha da uzun süre tutabileceğinin kanıtı olamaz mı :notr:
Uzun sure tutacaktir. Alimlari yonettigi fonlar adina yapiyor.
Bende tutmak fikrindeyim.
Hic acelem yok.Her ay artiriyorum, en son 2.78'den aldim.
3-5 sene sonra getirisi bir emekli maasi kadar olacaktir.
Hedefim 20.000 adet.
Yilda %10 bedelsiz verse, 2000 adet eder.
BUGUN ICIN AYLIK getiri 2.88 X 20.000 = 5.760 / 12 = 480 YTL.eder.
% 25 verdigi yillar da ikramiyesi.
Ayni hesabi 57600 YTL.ye bir ev aldiginizi aylik 480 YTL. kiraya verdiginizi dusunebilirsiniz.
ISYAT, yatirimcinin bu tur beklentileri icin kurulmus bir fon.
"Evle bir olurmu ?" diyenlere, ISYAT'in kuruldugundan bu yana getirisine bir bakmalarini oneririm.
ISYAT bu anlamda alim icin altin bir donemden geciyor. Su an % 20 iskontolu hali 3.86 eder,piyasa degeri hala 2.88'lerde, bu cok uzun surmeyecektir.
Bir fikir vermek icin ISYAT ile ilgili planimizi anlattik.
Kimsenin isine karismak gibi bir adetimiz yoktur.
big silence
12-07-2007, 11:05
Uzun sure tutacaktir. Alimlari yonettigi fonlar adina yapiyor.
Bir fikir vermek icin ISYAT ile ilgili planimizi anlattik.
Kimsenin isine karismak gibi bir adetimiz yoktur.
:yes::cool::super:
bunların hepsi tamam güzel harika ama kağıda cok baskı uygulanıyor..
endeks nerde bu kağıt nerde.......
grafiğe bakınca böyle olmaması gerekir
bol kazançlar
big silence
16-07-2007, 15:44
Ülen ne zaman Form menkul tahtayı sürüklemek istese yapı kredi hemen kafasına vuruyor anlamadım ne iş yahu :notr: Bu yapı kredideki lavuğun maliyeti ne ki her fırsatta çakıyoo malları resmen zararına veriyor :notr:
big silence
23-07-2007, 22:04
Ülen ne zaman Form menkul tahtayı sürüklemek istese yapı kredi hemen kafasına vuruyor anlamadım ne iş yahu :notr: Bu yapı kredideki lavuğun maliyeti ne ki her fırsatta çakıyoo malları resmen zararına veriyor :notr:
Oolum yapı kredi kendine gel yahu ne istiyorsun sen bu tahtadan yahuu hasta mısın nesin yawww :grrr:
yazık ..yk deki adam harbi salakmıdır nedir.şu endexte buralarda bıraktı kağıdı ayıp.
cemyasam
25-07-2007, 11:22
5 lira portföy degeri var yaklaşık orta ve uzun vadede de durum ortada sadece nakit degeri yaklaşık 2 lira eder 2.9 izleyelim bakalım ...
big silence
31-07-2007, 15:53
Bir tahtayı korumak hiç bu kadar kolay olmamıştır herhalde :super:
orta ve uzun vade sınırlarına dayanmış artık bu hisse yav hadi hayırlısı...........
big silence
02-08-2007, 20:48
Egeli kaptırdın mı en az 200,000 adet'i :biggrin::biggrin::biggrin: ummadık taş baş yarar misali :he: acı var mı hocammmm :he:
Bu kağıt uyuz bi kağıt.yarın basmazlar umarım...
big silence
07-08-2007, 18:11
Form menkuldeki beceriksiz kumarbaz sürekli zararına işlemler yapıp tahtayı bozuyo :grrr:
big silence
14-08-2007, 10:52
20,5 trilyon kar var 6 ayda süperrrrrrrrrr :super:
big silence
14-08-2007, 12:32
Ama tahtaya hiç faydası yok herzamankinden :biggrin:
250 ye gelsede alsam dıyordum geldi bugun 3 lıradan yabancı aldı 250 bın adet
Bu haberi bulabilecegim linki bildirirseniz sevinirim...
Tesekkurler.
Detaylar için tıklayınız.http://www.imkb.gov.tr/bilanco/2007/06/tuf200706isyat.zip
***ISYAT***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ, ŞİRKET HABERLERİ- (28 AĞUSTOS 2007)
İş Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 28.08.2007 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
“Şirketimiz Yönetim Kurulu’nun 28 Ağustos 2007 tarihli
toplantısında;
Pay sahiplerimizin beklentileri ile şirketimizin buyüme gereği
arasındaki hassas dengenin bozulmamasını ilke edinen ve istikrarlı
bir büyüme sergileyen Kurumumuz tarafından piyasa şartları da
gözönüne alınarak ortaklarımızın uzun vadeli menfaatlerinin
korunması ve aynı zamanda beklentilerinin sağlanması amacıyla,
Şirketimizin 39.375.000 YTL olan çıkarılmış sermayesinin 135.000.000
YTL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 66.947.294,73 YTL’si
Özsermaye Enflasyon Düzeltme Farklarından, 25.178.426,93 YTL’si Özel
Yedeklerden 3.161.778,34 YTL’si Olağanüstü Yedeklerden olmak üzere
toplam 95.287.500 YTL tutarında %242 oranında artırılarak
134.662.500 YTL’ye yükseltilmesine,
Sözkonusu sermaye artırımı nedeniyle artırılan 95.287.500 YTL
tutarındaki sermayeyi temsilen ihraç edilecek B Grubu Hamiline
yazılı hisse senetlerinin, mevcut pay sahiplerine, Şirketimizin
sermayesine, iştirak nespetinde bedelsiz olarak ve kayden
dağıtılmasına,
Bedelsiz pay alma hakkının kaydileştirilmemiş tüm tertipteki hisse
senetleri için 7 no’lu yeni pay alma kuponu karşılığında
kullandırılmasına,
Konuyla ilgili işlemler için Sermaye Piyasası Kurulu’na
başvurulmasına, ilgili her türlü işlemin yürütülmesi için ise
Şirket’in yetkili kılınmasına, karar verilmiştir.”
(29/08/2007 - 09:11:35)
bedelsizmi verecek şimdi ?
THE_RAMSES
29-08-2007, 18:19
aynen öyle tarih geldikten sonra herekete bakın
Tarih gelmesi için ne kadar bir süre söz konusu olur? Bilginiz varmı ?..tşkler..
gladiatör
29-08-2007, 20:31
aynen öyle tarih geldikten sonra herekete bakın
pek sevinmeyin hiç bir şey belli olmaz ve unutmayın ki bir hisse bölündükten sonra ölür hele ki bu bir yatırım ortaklığı ise
ISYAT'in
24 Agustos 2007 itibariyle,
Toplam Portfoy Degeri : 186.366.870.84 YTL
Bu miktarin 125.000.000.- YTL'si Hazine bonosu gibi kagitlarda.
Ilk 6 ayda 20.5 Milyon kar gozukuyor.
% 242 Bedelsiz verdiginde hisse 0.90-1.00 YTL.gibi fiyatlara duser.
Dogrumuyum..?
Simdi bu fiyattan 50.000 adet aldigimizi dusunelim.
Onumuzdeki 5 yil icinde ORTALAMA en az % 10 verirmi ??
Bence bu kadar para, bono,tahvil, repo'da olduguna ve Faizler % 18'in ustunde olduguna gore , verir...
% 10'dan YILLIK getiri 5.000.- YTL.olur.
Bunu 12'ye bolerseniz HERAY 416.66 YTL gelir demektir.
Hani ozel emeklilik kurumlari varya, sizden 20-30 sene para alip, sonunda aylik maas verecek.
Siz bu kadar uzun odeme planina baglanmak yerine ISYAT alirsaniz, kendi ozel emekliliginizi kendiniz kurarsiniz.
Hem riskinizi azaltir, hem de omurboyu kazanc elde edersiniz...
Bu nedenle bence sevinmek lazim...
ISYAT'i bu kadar ucuz fiyattan alabilmek imkani olustugu icin.
Eger bir kagidi alayim hic satmayim derseniz, o kagit ISYAT'tir.
Bizden soylemesi...
Şimdi İşyatırım alırsam bedelsiz den yararlanabilirmiyim? Bilgi verebilirmisiniz..tşk ler..
THE_RAMSES
31-08-2007, 18:18
evet yararlanırsın
THE_RAMSES
03-09-2007, 18:41
TEKNİK GÖSTERGELER Al VERİYOR BAKICIGIZ ARTIK
beyler bedelsiz tarihi açıklanmasına yakın hareketler başlar.
al-sat-tut tavsiyesi değildir.
beni beklesin biraz lütfen arkadaşlar yarın cimentaşları verip hemen geliyorum:)
al-sat-tut tavsiyesi değildir
bekliyoruz acelemiz yok...
nası olsa biri gelip çizecek o ördüğünüz duvarı...
Ne kayda alinmaymis birader, hala bekliyoruz...
Dunyada bunun ornegi oldugunu sanmiyorum.
Kayda alma asamasinin neden bu kadar surdugunu ve yapilmasi gereken islemlerin neler oldugunu bilen varsa ve bilgi verirse cok memnun olacagim.
% 242 bedelsiz aciklanali bir ay oldu...
Bpd neredeyse 5.00 YTL.fiyat hala 3.06'larda geziyor.
Burada defalarca yazdik.
192 Milyon YTL'lik toplam degerin, 102 Milyon YTL.'lik kismi borclanma senedi, geri kalan Hisse senetleri icinde Bankalarin payi % 46.58...
Bilgi icin : http://yatirimci.akbank.com.tr/hissedetay.aspx?hisse=ISYAT
Bizim yatirimci % 242 bedelsiz ile portfoy icindeki bankalari ne kadar ucuza alabileceginin hesabini herhalde yapamiyor.
Bunun tarihi bir firsat oldugunu degerlendiremiyor.
Fonlar topladiktan sonra belki uyanirlar.
Fikrimizi yazdik, kimsenin isine karismak gibi bir adetimiz yoktur.
PORTFÖY DEĞERİ TOPLAMI = 196,444,725.58
TOPLAM HISSE = 39.750.000
TOPLAM DEĞER / PAY SAYISI = 4.99
http://yatirimci.akbank.com.tr/hissedetay.aspx?hisse=ISYAT
rain2005
30-09-2007, 10:40
Sermaye artırımı için SPK'ya başvuru yapıldıktan sonra izin süreci maksimum ne kadardır?
Bilenler yanıtlarsa sevinirim
teşekkürler..
resmi süresi varmı bilmiyorum
ortlama 1 ay içinde gerçekleşiyor
örneğin TEB'in başvurursu 14.08.07, onay+bölünme 21.09.07
anlayacağın dananın kuruğu kopuyor
ALLIGATOR
30-09-2007, 14:25
arkadaşlar milleti uyandırmayın lütfen. Bu spekin işini zorlaştırır. Millet delik bidonlarla kumar oynuyor..
Gayet gizlice bildiririm ki ;
SODAS'ta bedelsiz acikladi, ISYAT Portfoyunde 434.150 adet SODAS var.
ISYAT'in normali % 20-% 26 discount'lu olmasidir ancak 3.08'lik fiyatla % 40 ucuzdur.
Tamam ses cikartmayin olu taklidine devam.:)
2000 yılındada boyle çıldırtmıştı bu kağıt endeks uçtu o kıpırdamadı 170 bedelli 240 bedelsiz açıkladı ve bölündü. Yanlış hatırlamıyorsam bölündükten sonra bir kaç gün yatay gitti sonra %400 pirim sonra tekrar geriye. Bilmeyenler için bilgi amaçlı olarak yazdım o günlerde borsada olanlar bilirler tabiki. uzun yıllardır takip ediyorum kağıdı genelde %30 iskontolu işlem görür sadece ve sadece 2 kez pay değerini geçti ilki yukarda yazdığım bölünme mevzu ikinciside coca colanın ilk iptal edilen halka arzında. Bir kerede ciddi ciddi batma tehlikesi yaşadı.
Dilerim sevenlerini üzmez, yüzleri güldürür.
2000 yılındada boyle çıldırtmıştı bu kağıt endeks uçtu o kıpırdamadı 170 bedelli 240 bedelsiz açıkladı ve bölündü. Yanlış hatırlamıyorsam bölündükten sonra bir kaç gün yatay gitti sonra %400 pirim sonra tekrar geriye. Bilmeyenler için bilgi amaçlı olarak yazdım o günlerde borsada olanlar bilirler tabiki. uzun yıllardır takip ediyorum kağıdı genelde %30 iskontolu işlem görür sadece ve sadece 2 kez pay değerini geçti ilki yukarda yazdığım bölünme mevzu ikinciside coca colanın ilk iptal edilen halka arzında. Bir kerede ciddi ciddi batma tehlikesi yaşadı.
Dilerim sevenlerini üzmez, yüzleri güldürür.
Pardon, Batma tehlikesini anlayamadim, nasil batma..?
Aciklarmisiniz.
Toplam Portfoyunun sadece % 40'i hisse senedi, geri kalani Sabit getirili hazine kagidi olan bir yatirim fonu nasil batar.?
Ustelik arkasinda ISBANK var ve cok iyi yonetiliyor.
9 aylik veriler henuz aciklanmadi, 6 aylikta 20.77 milyon kar gozukuyor.
39.375.000 YTL. sermaye ile ilk 6 ayda 20.77 Milyon kazanmis.Boyle giderse, yil sonunda sermayesi kadar para kazanacak.
Evvelki senede boyleydi.
% 242 bedelsizle sermaye 134.66 milyona cikiyor.
Bundan boyle bu yilki performansinin yarisini yapsa, 70 milyona yakin kar eder.
5.000 hissemiz oldugunu, gelecek 5 sene, tuttugumuzu dusunelim..
% 242 bedelsiz ile hisse adedimiz 17100 adede cikyor.
Bedelsiz sonrasinda her yil sadece % 10 karpayi verse.
Hic artirmadan ve bedelsiz vermeden.
Yillik duzenli yukselen 1710 YTL. gelirimiz var demektir.
Kim ne derse desin, ben satmiyorum ve son iki yilda oldugu gibi her firsatta almaya devam edecegim.
Benim icin onemli olan performanstir, su anki 3.06'lik fiyata bakip sabirsizlik gosterip , bu kagidi kotulemek, en azindan insafsizliktir.
kağıdı kötülemedim yanlış anlamışsınız bilgilendirme amacıyla yazdım. Yakın tarihte yani son 7 senede yaşananlara ait kısa bir özgeçmiş. Yanılmıyorsam 2001 yılının ortalarında 0.60 civarı fiyatlara gerileyerek bir tehlike yaşamıştı işbankasının kağıdı tabiki batmaz. O günlerde işbankasının bile batacağı konuşuluyordu.
Yazımı tekrar okursanız geçmişi anlattığını ve güncel bir bilgi içermediğini anlarsınız.
Burda anlatmak istediğim iskontolu görünsede son 7 yılda sadece 2 defa özel durumlar sebebiyle pay değerine ulaşmış ve çok az bir süre pay değerinden işlem görerek gerilemiş.
Mal taşıyan herkeze bol kazançlar dilerim...
kağıdı kötülemedim yanlış anlamışsınız bilgilendirme amacıyla yazdım. Yakın tarihte yani son 7 senede yaşananlara ait kısa bir özgeçmiş. Yanılmıyorsam 2001 yılının ortalarında 0.60 civarı fiyatlara gerileyerek bir tehlike yaşamıştı işbankasının kağıdı tabiki batmaz. O günlerde işbankasının bile batacağı konuşuluyordu.
Yazımı tekrar okursanız geçmişi anlattığını ve güncel bir bilgi içermediğini anlarsınız.
Burda anlatmak istediğim iskontolu görünsede son 7 yılda sadece 2 defa özel durumlar sebebiyle pay değerine ulaşmış ve çok az bir süre pay değerinden işlem görerek gerilemiş.
Mal taşıyan herkeze bol kazançlar dilerim...
Sevgili Amrt,
Kotuluyorsunuz diye degil, batma konsept'ini anlamak icin yazdim.
Bu vesile ile de diger okuyucuya bir fikir vermeye calistim.
katkilariniz icin sagolasiniz.
Sizi kritik etmek yada kalp kirmak benim hayatta yapabilecegim en son seydir.
Esenlikler dilerim.
şişe
1. Mevcut 800.000.000 YTL’lik kayıtlı sermaye tavanı içerisinde
423.500.000 YTL olan şirketimiz çıkarılmış sermayesinin 949.416.000
YTL’sına yükseltilmesine ve arttırılan 525.916.000 YTL’nin (%124.18)
166.840.768 YTL’lik kısmının özsermaye kalemlerine ait enflasyon
düzeltme farklarından, 359.075.232 YTL’lık kısmının ise enflasyon
düzeltmesi sonucu oluşan geçmiş yıl karlarından karşılanmasına ve
bedelsiz olarak hissedarlara dağıtılmasına,
---------------------
SISE T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.’nin 02.10.2007 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Şirketimizin 800.000.000 YTL’lik kayıtlı sermaye tavanı içerisinde çıkarılmış sermayesinin 423.500.000 YTL’den 949.416.000 YTL’ye artırılması nedeniyle ihraç edilecek 525.916.000 YTL nominal değerli paylar 01.10.2007 tarihinde kurul kaydına alınmış olup sermaye artırımına ilişkin işlemler İstanbul Ticaret Sicil Memurluğu’nca 02.10.2007 tarihinde tescil edilmiştir.
--------------------------
ISYAT portfoyunde 150.000 adet şişe var...
ALLIGATOR
03-10-2007, 09:51
sıra işyata gelsin artık da...şişe bile spk'ya sonradan başvurmuş ama erken onaylandı.
Tekrar aranızdayım arkadaşlar.3 senedir isyat ın tüm göstergeleri olumlu fakat talep edeni az...neden ? Nedeni bilinmiyor ? Y.O fırtınalarında bile herkesi bezdirmiş bir kağıt.Ama bedelsiz diyorsunuz?Onada pek umut bağlamayın derim ben.
THE_RAMSES
04-10-2007, 19:01
Geblİ Laldi ArkadaŞlar Dİkaat..........
Geblİ Laldi ArkadaŞlar Dİkaat..........
Sayın "The Ramses" ne demek istediniz anlayamadım.
park1234
05-10-2007, 12:06
Tekrar aranızdayım arkadaşlar.3 senedir isyat ın tüm göstergeleri olumlu fakat talep edeni az...neden ? Nedeni bilinmiyor ? Y.O fırtınalarında bile herkesi bezdirmiş bir kağıt.Ama bedelsiz diyorsunuz?Onada pek umut bağlamayın derim ben.
öküz arabası bile bundan daha hızlı yahu:he::he:
öküz arabası bile bundan daha hızlı yahu:he::he:
hehe :) iskontolu birde bu kağıt :) ha borsa şöyle yüzde 5 düşsünde ozaman yüzde 10 kan kaybediyor bu kağıt.çok garip çoook:)
THE_RAMSES
06-10-2007, 15:28
BÖlÜnme Tarİhİ Bellİ Oldu Mu?
BÖlÜnme Tarİhİ Bellİ Oldu Mu?
Unlu yazar Garcia Marquez'in bir romani vardir;
" Albay'a mektup yok "diye, ayni o romanda oldugu gibi,
hergun www.imkb.gov.tr'ye giriyor, tarih aciklandi mi bakiyorum.
5 ekim Cuma itibariyle henuz mektup yok.
Yukaridaki eser, bir ic savasta, oglunu kaybettigi gercegini bir turlu kabul edemeyen acili bir baba'nin yillarca her gun postaneye gidip, oglundan gelen bir mektup olup olmadigini sormasini anlatir.
Tv'den zaman kalirsa okumanizi ( ! ) oneririm.
bu hisse bir harika..yatırımcısına 2 yılda süper para kazandırmış..
yorulmadan usanmadan..01/01/2006 da bugüne kadar saydım tam 32 defa yatırımcısına kazanma fırsatı vermiş..hemde her defasında %10-15-20 arası..ortalama %15 dersek sonuç harika..
ince ayar meselesi..bunu yapan bu hissede kesin kazanır beklemeye de gerek yok..
büyük patlamayı bekleyen büyük zaman harcayabilir bence..özellikle bedelsiz bölünme sonrası her hissede aşağı baskı mutlaka olur...bunu yazmaya gerek yok sanırım..bedelsiz bölünme şirkete ve yatırımcısına tek birşey kazandırır..o da rakkamsal ifadesinin küçülmesi ve göze hoş gelmesi..daha çok alıcıya hitabetmesi..bunu dışında hiçbir anlamı yok..kısa vadede 3.10 direncinde kağıt..2.direnç 3.20 de gözüküyor..3direnç de 3.30 da..destek direnç hesabı yaparak üzüntülerin sevince dönüştürülmesini dilerim..
yazdım çünkü zamanı gelince aranıza katılmayı düşünüyorum:yes:
bol şans herkese
ALLIGATOR
07-10-2007, 13:36
Bence şirket ve spk arasında bedelsiz oranı hakkında bir ihtilaf var ve spk bu konuda şirketten devamlı yeni doküman istiyor. Dolayısıyla başvurunun üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen iş sonuçlanamıyor. Bürokrasinin uzamasından emin olan şirkette vaktinden önce harekete geçmek için düğmeye basmıyor.
Bence şirket ve spk arasında bedelsiz oranı hakkında bir ihtilaf var ve spk bu konuda şirketten devamlı yeni doküman istiyor. Dolayısıyla başvurunun üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen iş sonuçlanamıyor. Bürokrasinin uzamasından emin olan şirkette vaktinden önce harekete geçmek için düğmeye basmıyor.
Katiliyorum,
SPK'nin devamli yeni dokuman istemesi,bence bizim zaman zaman buralarda yazdigimiz yazilarla ilgili.
SPK bence, " hissedarlarin menfaatleri sunlar sunlar'ken sen neden hala Isbank grubu sirketlere finansman saglamayi oncelikli hedef haline getiriyorsun" sorusuna cevap aramaktir.
Yoksa, Isyat yonetiminin, birim pay degeri 5.10 olmus bir YATIRIM ORTAKLIGI'nin ( Normal hisselerden goreceli olarak daha az riskli oldugu gercegini belirtmek icin buyuk yazdik ) nasil oluyor'da hala 3.10'larda tuttugu ciddi bir basaridir.
www.isyatort.com'da, SPK bilgilendirme formunda soyle yazar;
Mevzuat ile ana sözleşmemiz gereği en az %25'i hisse senetlerinden oluşan portföyümüzün, riskin dağıtılarak etkin ve rasyonel bir şekilde yönetilmesi, bu sayede ortaklarımıza seneler itibariyle düzenli bir temettü gelirinin sağlanması amaçlanmaktadır.
denmektedir.
Is'te burada Risk'in dagitilmasi ve etkin ve rasyonal yonetim ile surekli Isbank istiraklerinin portfoy'de tutulmasi arasinda ciddi bir tutarsizlik ( contradiction ) vardir.
Bu bizim gibi caresiz ve SAHIPSIZ hissedarlar icin boyledir, ancak yabanci finans kurumlari bunun farkindadir.Turk Banka hisselerine milyarlarla dolar doken bu gruplar, o aldiklari banka hisselerinin bu portfoyde % 40 daha ucuz oldugunu gormelerine ragmen ISYAT almamaktadirlar.
Cunku onlar kimseye karsiliksiz hibe kredi saglamak istemezler.Herseyden onemlisi etik bulmazlar.
SPK er yada gec bunun hesabini sorar.Soracaktir,sormalidir.
Belki biz de o zaman, portfoyde neden bu kadar MAALT tutuldugunun yanitini almis oluruz.
isgyo yu bir keresinde 31 aralıkta bölmüşlerdi aylarca bekledik spk yı ve ansızın senenin son günü bölündü.
park1234
08-10-2007, 15:20
yorulmadan usanmadan..01/01/2006 da bugüne kadar saydım tam 32 defa yatırımcısına kazanma fırsatı vermiş..hemde her defasında %10-15-20 arası..ortalama %15 dersek sonuç harika..
ince ayar meselesi..bunu yapan bu hissede kesin kazanır beklemeye de gerek yok..
büyük patlamayı bekleyen büyük zaman harcayabilir bence..özellikle bedelsiz bölünme sonrası her hissede aşağı baskı mutlaka olur...bunu yazmaya gerek yok sanırım..bedelsiz bölünme şirkete ve yatırımcısına tek birşey kazandırır..o da rakkamsal ifadesinin küçülmesi ve göze hoş gelmesi..daha çok alıcıya hitabetmesi..bunu dışında hiçbir anlamı yok..kısa vadede 3.10 direncinde kağıt..2.direnç 3.20 de gözüküyor..3direnç de 3.30 da..destek direnç hesabı yaparak üzüntülerin sevince dönüştürülmesini dilerim..
yazdım çünkü zamanı gelince aranıza katılmayı düşünüyorum:yes:
bol şans herkese
boşversene bundaki bedelsiz beklentisi başka bir hissede olsun bak neler yapıyor senin söylediğin şeyleri hemen hemen her hisse zaten yapıyor çoğuda beklentisiz
yorulmadan usanmadan..01/01/2006 d