View Full Version : ISYAT İş Yat. Ort.
cemyasam
15-11-2007, 13:16
***isyat***İŞ Yatirim Menkul'un Vergİ Daİresİne SunduĞu 9 Aylik DÖnem Kari 18.487.605 Ytl
% 242 bedelsiz verme davası kaç yıl sürer sonuçlanması için 10 yılı geçermi mahkeme sonuçlanması ?
avukat bir arkadaş cevap yazsın ...
al sat degildir...
Dava 1-2 yıl sürebilir
önemli olan mahkemenin tedbir talebini kabul edip etmeyeceği
bu ise önceki yazılarımda da belirtiğim üzere
bir kaç gün içinde de olabilir, en geç 1.duruşmada da (1-2 ay) olabilir
tedbir talebi kabul edilmez ise zaten süreç devam ediyor bedelsizleri verirler
bsmv sorunu tüm YO larda var
ama bazı yo lar nedense tınlamıyor
son açıklanan kar İSMEN e ait
İSYAT ın daha önce açıklandı 31 milyon ytl
cemyasam
15-11-2007, 14:30
umarım dava çabuk biter ...
umarım dava çabuk biter ...
Herhalde cabuk karar verilir.
Yoksa ben IMKB'nin yerinde olsam, ISYAT'i karar verilene kadar, isleme kapatirdim.
Bir hukuk devleti isek ya da olacaksak, herkes oyunu kurallara gore oynayacak.
Ben buyuk bankayaim, kurallari ben dikte ettiririm diye dusunen varsa bence hata eder.
Bu olay, bu konuyu da acikliga kavusturacak, alinacak karar diger kucuk yatirim ortakliklari icin de ictihat teskil edecektir.
Bu arada kurallarla oynayip,cikarlari yonunde hareket edip,sonra da sucu bagimsiz yarginin yavasligina baglamak akilli bir hareket tarzi degildir.
Turkiye'de yargiclar vardir.
Pekcogu, vicdan huzur ve rahatligini, maddi menfaatlerin ustunde tutarlar..
Yarginin en dogru karari vereceginden zerre kadar kuskum yok.
Bekleyip gorecegiz.
cemyasam
18-11-2007, 14:07
Herhalde cabuk karar verilir.
Yoksa ben IMKB'nin yerinde olsam, ISYAT'i karar verilene kadar, isleme kapatirdim.
Bir hukuk devleti isek ya da olacaksak, herkes oyunu kurallara gore oynayacak.
Ben buyuk bankayaim, kurallari ben dikte ettiririm diye dusunen varsa bence hata eder.
Bu olay, bu konuyu da acikliga kavusturacak, alinacak karar diger kucuk yatirim ortakliklari icin de ictihat teskil edecektir.
Bu arada kurallarla oynayip,cikarlari yonunde hareket edip,sonra da sucu bagimsiz yarginin yavasligina baglamak akilli bir hareket tarzi degildir.
Turkiye'de yargiclar vardir.
Pekcogu, vicdan huzur ve rahatligini, maddi menfaatlerin ustunde tutarlar..
Yarginin en dogru karari vereceginden zerre kadar kuskum yok.
Bekleyip gorecegiz.
dediklerinize hiç katılmıyorum ... kesinlikle ky nin lehine bir sonuç çıkmayacak şirketten açıklama gelmiş zate adamlar açıklama yapmışlar ...
...............OTE YANDAN, SIRKETIMIZ HALKA ACIK OLMAKLA, SIRKETIMIZIN
PORTFOY TABLOLARI ILE MALI TABLOLARI VE ODENEN HER TURLU UCRET, KOMISYON
ZAMANINDA KAMUYA ACIKLANMAKTA VE BU BILGILER GEREK IMKB'NIN SITESINDE GEREKSE
SIRKET INTERNET SITEMIZDE YER ALMAKTADIR. BILINDIGI UZERE, SERMAYE PIYASASI
KURULU'NUN SERI: IV NO: 27 SAYILI TEBLIGININ 5. MADDESININ 3. FIKRASINDA,
TEMETUUNUN GENEL KURULLARIN KARARINA BAGLI OLARAK NAKDEN VE/VEYA HISSE SENEDI
OLARAK DAGITILMASI YA DA TAMAMEN VEYA KISMEN ORTAKLIK BUNYESINDE BIRAKILMASI
KONUSUNDA SERBEST OLUNDUGU HUKMU YER ALMAKTADIR. BU CERCEVEDE BEDELSIZ HISSE
DAGITIMI DA KAR DAGITIMI HUKMUNDE DEGERLENDIRILMEKTE VE BU YOLLA SIRKETLER
ICINDE OLUSAN DEGER, IDDIA EDILENIN AKSINE BUNYEDE TUTULMAMAKTA, ORTAKLARA
BEDELSIZ HISSE OLARAK DAGITILMAKTADIR. OTE YANDAN, SIRKETIMIZIN KAYITLI SERMAYE
SISTEMINE TABI OLMASI NEDENIYLE, SERMAYE PIYASASI KANUNU'NUN 12. MADDESININ 2.
FIKRASININ VE SIRKET ANA SOZLESMESININ 11. MADDESININ 3. FIKRASININ YONETIM
KURULUMUZA VERDIGI YETKI CERCEVESINDE, KAYITLI SERMAYE TAVANI ICINDE KALMAK
SURETIYLE, YONETIM KURULUMUZ TARAFINDAN 28.08.2007 TARIHINDE % 242 ORANINDA
BEDELSIZ SERMAYE ARTIRIMI KARARI ALINMIS VE SERMAYE PIYASASI KURULU'NA
BASVURULMUSTUR. DAHA ONCE DE KAMUYA ACIKLADIGIMIZ UZERE, KAR DAGITIMLARIMIZ PAY
SAHIPLERIMIZIN BEKLENTILERI ILE SIRKETIMIZIN BUYUME GEREGI ARASINDAKI HASSAS
DENGE GOZETILEREK YAPILMAKTA VE BUNUN YANINDA PIYASA SARTLARI VE SIRKETIN NAKIT
AKIM DENGESI DE DIKKATE ALINMAKTA VE ORTAKLARIMIZIN UZUN VADELI MENFAATLERININ
KORUNMASI ILKESI SIRKETIMIZCE BENIMSENMEKTEDIR. ***ISYAt
dava hikaye bence bedelsiz gelir 1000 hissesi olanın 3420 adet hissesi olur fiyat da 0.85 ytl olur biter ... yukarıda her şey açık ve seçik bence tabi... ayrıca bu dava da en az 5 yıl filan sürer... gibi ... al sat tut degildir...
THE_RAMSES
18-11-2007, 15:19
Yaptilar Yİne Yapacaklarini
Spk Neden HİÇ AÇiklama Yapmiyor.ne Olacak Bu Hİsse.hİÇbİzaman Para Kazandirmadi.borsanin En İyİ Zamanlarinda Dahİ.
Fire&Forget
20-11-2007, 23:13
Bu kagidi muhtemelen 2 yil once aylarca elinde tutup lanet olsun diyerek satan biri olarak sesleniyorum...yine ayni sekilde super kar aciklamislar ve milleti beklenti icine sokmuslardi...bende tam bir inancla ve sabirla bekledim...aciklanan kararda temettu dagitmayacaklari ivir zivir teraneleri vardi yine...Dayanamayip yonetime yazi yazdim...En az %30 temettu vermeniz lazim diye...Bana gelecek yillarda temettu dagitimini sirket politikasi haline getireceklerini yazdilar...Yanlis hatirlamiyosam sermayeye eklemislerdi kari...Veee kisa surede yazdiklari karlar buharlasti...Bu kagitta ekmek yemek hayaldir...Ancak gunlukculer alsat yaparak belki para kazanir...Asla uzun vadeli yatirim olma guvencesi vermediler...Buralarda yazan biri vardi yine...Bu kagida emeklilik policesi.. al unut falan derdi....
Tum kalbimle inaniyorumki samimi degiller... niyetleri guven kapisi olmak falan degil...Bu kivranislarimizda umurlarinda degil...Unutmadan bu kagitta falan degilim....olmamda zaten ...Kalin saglicakla....
Bu kagidi muhtemelen 2 yil once aylarca elinde tutup lanet olsun diyerek satan biri olarak sesleniyorum...yine ayni sekilde super kar aciklamislar ve milleti beklenti icine sokmuslardi...bende tam bir inancla ve sabirla bekledim...aciklanan kararda temettu dagitmayacaklari ivir zivir teraneleri vardi yine...Dayanamayip yonetime yazi yazdim...En az %30 temettu vermeniz lazim diye...Bana gelecek yillarda temettu dagitimini sirket politikasi haline getireceklerini yazdilar...Yanlis hatirlamiyosam sermayeye eklemislerdi kari...Veee kisa surede yazdiklari karlar buharlasti...Bu kagitta ekmek yemek hayaldir...Ancak gunlukculer alsat yaparak belki para kazanir...Asla uzun vadeli yatirim olma guvencesi vermediler...Buralarda yazan biri vardi yine...Bu kagida emeklilik policesi.. al unut falan derdi....
Tum kalbimle inaniyorumki samimi degiller... niyetleri guven kapisi olmak falan degil...Bu kivranislarimizda umurlarinda degil...Unutmadan bu kagitta falan degilim....olmamda zaten ...Kalin saglicakla....
kayılıyorum yüzde yüz.
Bu benim herhalde,
Bana da ayni seyi soylediler ; " temettu dagitimini sirket politikasi haline getirecegiz " .
Biz de buna inandik.
ISYATORT'un amac bolumunde ;
YATIRIM AMACI/STRATEJİSİ
ORTAKLIK YAPISI
Mevzuat ile ana sözleşmemiz gereği en az %25'i hisse senetlerinden oluşan portföyümüzün, riskin dağıtılarak etkin ve rasyonel bir şekilde yönetilmesi, bu sayede ortaklarımıza seneler itibariyle düzenli bir temettü gelirinin sağlanması amaçlanmaktadır.
Hala yaziyor.
Ama biz % 242 bedelsiz verdik, bu temettu'dur diyor.
Alirsin bedelsizi 80 kurustan satarsin, al sana temettu.
Adam Mevzuat diyor,ana sozlesmemiz geregi diyor, parayi icerde tutuyor.
Hukuken belki bir sorun yok.
Sorun SPK'nin guguklarinda...
Yasananlari, durumu herhalde bizler kadar takip ediyorlar..
Biz bu isi yanlis yaptik, yeni bir borsayiz,su maddenin su bendini degistirdik diyemiyor.
Bekliyor.
Bekliyor.
Aciklama yapmiyor.
Maasini aliyor.
Biz, bizi korumasi gerekenlere bakiyoruz, tIk yok...
Oyunu iki kila nohuta satin aldigi necip turk milletinin Borsa'sinda bunlar oluyor, kimin umurunda, secimler gelir iki kilo fasulye daha tamam...
Greenspan
23-11-2007, 18:47
%242 bedelsiz haberi gelince tavan olacak.
Fire&Forget
24-11-2007, 00:17
SPK nin bedelsizlerle ilgili karar verme sureci kendi sitesinde belirtilmis...Niye aylardir karar veremediler? Sadece ISYAT degil belki de tum YO lara bir duzenleme getirilmesi sart oldu...Tek kurus dagitmayacak kadar gozlerini hirs burumus....Mahkeme sureci ve vergi alinmasi ile ilgili karari birlikte gorecegiz...Yatirim yaparken satin alinamayacak riskleri mutlaka dikkate almaliyiz...Bu kagitta olanlarin da morallerini bozmaya niyetim yok...Nihayetinde borsanin en saglam kagitlarindan biri...Zamani olan zarar gormez...
Bu Fiyatlardan ALINIRMI 2.90 a Kadar...Alırsam bedelsiz den yararlanırmıyım ?...
yazıyorum yine..
2.80/2.95/3.00 aralığında ne toplarlarsa 3.00/3.15 aralığına verecekler..1.5 yıldır yaptıkları bu..
bedelsiz konusu bir hisseye ne kazandırır incleyin bence..
slm lar
Tşk ederim...2.90 Maliyetim vardı...ozaman .3.10 üzeri satarım..Bu arada bedelsiz verirse yararlanırım...
yaw arkadaşlar bu bukelamun ne zaman bölünecek....bu yıl sanırım 31 aralıktan önce bölünmesi gerekir. geçen yıllardada kıllığına 31 aralık mı ne bölmüşlerdi.....yanlış hatırlamıyorsam.
yazıyorum yine..
2.80/2.95/3.00 aralığında ne toplarlarsa 3.00/3.15 aralığına verecekler..1.5 yıldır yaptıkları bu..
bedelsiz konusu bir hisseye ne kazandırır incleyin bence..
slm lar
çok doğru bi tespit...
Fire&Forget
04-12-2007, 18:50
bu kagit gunlukculere corba parasi bile vermez...kar etse de deve gibi hörgücünde saklar...amele yatırımcılara bayılır....2 sene bu kagıdı taşısan teşekkür etmeyi bilmez...ne doyduğunu bilir, ne de paylaşmayı...ne sevindirir garibi...ne de sevdirir kendini...yüzü gülmez...kendini bilmez...onmaz ondurmaz...Seni Allah a havale ediyorum İŞYAT...Bana verdiğiniz sözü her sene takip ettim samimi misiniz diye...Hani nerde temettü sözünüz...Bu kağıtta değilim...Vakti zamanında uzun süre taşıdım...Hala bu adamlardan hırsımı alamadım....
bu kagit gunlukculere corba parasi bile vermez...kar etse de deve gibi hörgücünde saklar...amele yatırımcılara bayılır....2 sene bu kagıdı taşısan teşekkür etmeyi bilmez...ne doyduğunu bilir, ne de paylaşmayı...ne sevindirir garibi...ne de sevdirir kendini...yüzü gülmez...kendini bilmez...onmaz ondurmaz...Seni Allah a havale ediyorum İŞYAT...Bana verdiğiniz sözü her sene takip ettim samimi misiniz diye...Hani nerde temettü sözünüz...Bu kağıtta değilim...Vakti zamanında uzun süre taşıdım...Hala bu adamlardan hırsımı alamadım....
valla zararı çıkarayım %10 da kar olursa gözünün yaşına bakmam. Bu ne yawww rehin aldılar bizi..................
Fire&Forget
06-12-2007, 23:14
ölu taklidi yapmaya bayilir bu kagit...sakın sırtınızı dönmeyin
07.12.2007 itibariyle şirketin kasasında tamı tamına 200 Trilyonluk varlığı var pay başı değeri 5.10 YTL. gel gör ki borsada 2.94 YTL. den işlem görüyor yani sermayesine göre piyasa değeri 115 Trilyon yani 85 trilyoncuk iskontolu işlem görüyor :vurkafa:gelde içme şimdi:sarhos:
fakmanca
07-12-2007, 22:15
bu işgyo ve işyatırım yani işbankın şirketleri borsaya türk yatırımcısını yabancıya yem etmek için mi vardır bunların yöneticileri neden bu yabancıların bu hareketlerine ses çıkarmıyor bir işgyo mağduru olarak işyatırımda aynı yazıları okuduğum kadarıyla
bedelsiz başvurusu SPK da hala kabul edilmedi galiba. Bence yılsonuna kadar kabul edilmez ise bunları kar dağıtımına tabi tutmak zorunda kalabilirler. Ancak mevzuatı iyi bilmek gerekiyor.
Adamların anladığım kadarı ile amacı yüksek bedelsiz vererek fiyatı 1 YTL nin altına çekmek sonra güzel bir bedelli açıklayıp kimse bedelliye katılmayacağı için hisseleri toplamak.
SPK umarım küçük yatırımcıyı koruyucu şekilde davranır, yatırım ortaklıkları batırım ortaklıkları olmaktan çıkar.
cemyasam
11-12-2007, 15:41
bedelsiz başvurusu SPK da hala kabul edilmedi galiba. Bence yılsonuna kadar kabul edilmez ise bunları kar dağıtımına tabi tutmak zorunda kalabilirler. Ancak mevzuatı iyi bilmek gerekiyor.
Adamların anladığım kadarı ile amacı yüksek bedelsiz vererek fiyatı 1 YTL nin altına çekmek sonra güzel bir bedelli açıklayıp kimse bedelliye katılmayacağı için hisseleri toplamak.
SPK umarım küçük yatırımcıyı koruyucu şekilde davranır, yatırım ortaklıkları batırım ortaklıkları olmaktan çıkar.
bedelsiz verme davası ne zaman sonuçlanır 3-5 yıl alır mı malüm yargı hızlı çalışır ?...
al sat tut degildir...
hakan0719
12-12-2007, 22:57
böyle alenen dalavereler olursa pes doğrusu...
31 aralıkta böler bunlar, geçmişte olmuştu sanırım buna benzer örnekler, senenin son günü bölünmeler........pes yaniiii.
dava sonuçlanmadan bölünemez
işlem miktarına bakınız gerçekten komedi.aylardır söylüyorum bu kağıttan bişey olmaz diye çok yazık güçlü bir bankanın kağıdı ne hallerde...
Fire&Forget
14-12-2007, 13:43
mahkemelik olmus adamlar...bedelsizle ilgili hicbir aciklama yapmadikalri gibi yatirimcisina karsi sorumluluk da duymuyorlar...yilsonu gelmis...kurban girecek araya...
bunlardan kim hesap soracak...mahkeme ne zaman karar verecek....SPK seyretmeye devam edecek mi...bu kadar olumsuzluk kimin isine yarayacak...
koca is bankasi var arkasinda...Siz satin ben alirim diyecek...bu surec bile onlarin isine yariyor...sukut etmek islerine geliyor....
hisse dusmus kimin umrunda...zaten onlar sutun kaymagini almaya alismislar...
Hisse vardir bekleyen kazanir ..hisse vardir temettu verir...hisse vardir adami kanser eder..
www.spk.org.tr den bu haftaki bültene baktım. Bu hafta da kabul edilmemiş. Ama Vakıf menkul kıymetlerin %50 bedelli artırımı onaylanmış. Demek ki SPK bekletmeye devam edecek.
ISYAT en buyuk yatırım ortaklığı, diğerlerinden en az 4 kat buyuk. Daha fazla sermayeye ihtiyacı olmaması lazım. Öncelikle elde ettiği karı her yıl hatta 3 ayda bir dağıtarak yatırımcının güvenini kazanmalı.
Sermayeyi yükseltince kar dağıtımı daha zor oluyor. Yedek akçeler v.b. belirli bir seviyeye gelmeden nakit kar dağıtamıyor.
ISYAT yöneticileri artık daha fazla direnmeden her yıl karın dağıtımına tabi olacağını açıklasınlar.
Yerli yatırımcı borsadan kaçıyor, bankalardaki yatırım fonlarından dahi bir kaçış var. Bu nedenle bankalar anapara garantili fonlar çıkarmaya başladılar. Borsada da yatırım ortaklığı yerine borsa yatırım fonu şeklide fiyatı dinamik olark belirlenen fonlara kaçış var.
2008 bence çok kritik, eğer yatırım ortaklıkları kendilerine çeki düzen vermezlerse yakında borsada alan satan kalmayacağı için borsadan da çıkabilirler. ISYAT ın piyasadaki hisselerine bakarak işlem hacmi neredeyse yok denecek kadar azalmış durumda. Buradan sinyali algılamaları lazım. Alım satım yapma imkanı olmayan ve kar dağıtmayan bir hisseyi kim ne yapsın.
bunların hepsi eşşek cehennemine gidecekler. Ancak cehennem bunları kabul edermi oda tartışılır.
ISYAT tüm yatırım ortaklıklarının babası. O tövbe etmeden diğerleri günahı bırakmaz.
O nedenle bende olmadığı halde ISYAT ı izliyorum. ISYAT adam olursa ykryo, deniz, akyo ecbyo hepsi yola gelir, arkasından ytfyo, atlas, vkfyo v.b. doğru yolu bulur.
hakan0719
25-12-2007, 17:00
***isyat***İŞ Yat. Ort.'nin 19 Aralik Tarİhlİ PortfÖy DeĞer Tablosu
PortfÖy DeĞerİ :198,428,105.21
Toplam DeĞer :200,167,783.19
Bİrİm Pay DeĞerİ :5.0836
Öncekİ Hafta Bpd :5.1108
Haft. DeĞİŞİm (%) :-0.53
Son :2.86
Prİm/İskonto(-)(%):-43.74
*** Ibs Haber Merkezİ ***
cemyasam
25-12-2007, 21:20
isyat davası 10 yıl filan sürer mi 10 yıl boyunca ne bedelsiz ne temettü ne de bedelli vermez belki ... malum kanunlar hızlı işler ...
pöööhhhhh ...
al sat tut degildir...
isyat davası 10 yıl filan sürer mi 10 yıl boyunca ne bedelsiz ne temettü ne de bedelli vermez belki ... malum kanunlar hızlı işler ...
pöööhhhhh ...
al sat tut degildir...
Kanunlar, bankalarin alacakli olduklari durumlarda ne kadar hizli ve etkili dikkat ediyormusunuz.
Icra davalarina bir bakin, gun gecirmeden hacizi gonderiyorlar.
ABD'deki son krizin sebebi de bu bankalardi.
Bitmez tukenmez ac gozlulukleri ve sigorta sirketleri ile beraber bir gun dunya ekonomisinin sonunu getirecekler.
2012'de, cok kalmadi.
Mahkemelerin is yogunlugundan nemalananlar bir gun kendi kazdiklari cukurda bogulacaklardir.
Turkiye'de durust yargiclar vardir.
Geregini yapacaklarindan zerre kadar suphem yok.
Yeterki su Fethullah cetesi bulasmasin.
27 aralık itibariyle portföyde yeralan bazı hisseler ve maliyetleri cok ilgi çekici;
3. 68 ytl maliyetli 183.109 lot batısoke su an 2.90 dan**
31.75 ytl maliyetli 128 880 lot maalt su an 10.20 den**
işlem goruyor..
maalt 2.636.885 ytl zarara sebep olmus. bu hisse yi tarihi spekülatif
zirvesinden nasıl almışlar anlayamadım.
2006 faaliyet raporuna göre 9.9 dan alınan maalt
31.85 ytl den satılıp tekrar alınmış sanırım. ??
2006
---------lot-------------alış--------------rayiç
MAALT 168,410.00.......1,682,408.98.......5,365,542.60
trade sistemden alıntı...
Hisse: MAALT
Eklenme Tarihi: 25.12.2007
2007 yılının ilk çeyreğinde 34 YTL civarında tarihi zirve yapan ve birkaç ay 30-34 YTL aralığında dalgalanan hisse, sonrasında gerçekleştirdiği şelale düşüşleriyle birlikte 10YTL seviyelerine kadar gerilemiş durumda.
Son dönemde gözlenen hareketler, hissenin 10YTL nin altına sarkmamak için direndiğini gösteriyor. Fakat bu direniş sırasında hissede herhangi bir para girişi yok. Aksina İşyatırım satışlarını virmanlarla sürdürüyor.
35YTL ye giderken, hatırlanacağı gibi otellerin satışı gündemdeydi. Sonrasında da balon patladı. İlerleyen dönemde yine böyle söylentilerle balon yeniden şişirilebilir. Fakat bundan önce, yatırımcıların iyice bezmeleri, ve birilerinin gelip hisseleri toplaması gerekiyor. Şu aşamada böyle bir toplanma olmadığından, hissenin yukarı dönüşünü müjdelemek için erken olduğunu düşünüyoruz.
faizlerin dusmesi de yuzde 58,67 Devlet Tahvili / Hazine Bonosu olan hisseyi olumlu etkiler sanıyorum.
cemyasam
01-01-2008, 12:58
İş Yatırım Ortaklığı kârını 29 kat artırdı
Yatırım Ortaklığı, geçen yılın dokuz aylık döneminde 1 milyon 105 bin YTL olan net kârını, bu yılın aynı döneminde yaklaşık 29 kat artırarak 31 milyon 452 bin YTL'ye çıkardı.
Şirketin satış gelirleri yüzde 2'lik büyüme ile 269.3 milyon YTL'ye çıkarken, satış maliyetleri yüzde 1,6 azaldı. Geçen yılın dokuz aylık döneminde 484 bin YTL zarar edilen diğer gelirlerin bu yılın aynı döneminde 20 milyon 83 bin YTL kâra dönmesi, İş Yatırım Ortaklığı'nın kârındaki patlama etkili oldu. Şirketin aktif büyüklüğü 9 aylık döneminde yüzde 17,7 artarak 196 milyon 658 bin YTL'ye çıkarken, özsermayesi 196.5 milyon YTL olarak gerçekleşti.
yaw bu isyat sadece ettiği karla diger yatırım ortaklıklarının bir çogunu satın alır kökünü....
ama kar payı vermiyor adamlar bu kanunsuzlukmudur yoksa hakmıdır ? yargı ne zaman karar verecek bu duruma ....
mesala isyat 100 milyon ytl kar etse kar payı dagıtmıyorum ( üçün ..... alsın ky der mi acaba ) .... neden halka açık oldugu kadarını hissedarlarına dagıtmıyor ..... dava ne zaman sonuçlanacak merakla bekliyoruz ....
al sat tut degildir....
cemyasam
01-01-2008, 13:07
% 90 ı halka açık ...
39.375.000 adet hissesi var 9 aylık karı 31.000.000 ytl nerdeyse hisse sayısı başına 1 ytl kar etmiş ama ky ye gelince para yok ...bu da ilginç o zaman neden % 90 ı halka açık ...
al sat tut degildir....
şu an en ucuz yat ortaklığı(cuma kapanışa göre)
pd/dd ye göre;
eczacıbaşı---0.53
atlantis------0.55
alternatif----0.58
işyat--------0.58
sektörde ortalama pd/dd oranı 0.66 dır buradan hareketle, işyat ın ortalamayı yakalaması için en az %13 prim yapması gerekir ki bu da 3.28 e denk gelir:)
f/k oranları için de
sektör ortalaması 3.37 iken
işyat ın f/k sı 2.73 tür
yani %24 asagıda
sektör ortalamasında f/k için 3. 58 olmalı fiyat...
umarım engeç ocak sonu ulaşırı 3.2x lere..
[QUOTE=davran;2084732]27 aralık itibariyle portföyde yeralan bazı hisseler ve maliyetleri cok ilgi çekici;
işlem goruyor..
2006
2007 yılının ilk çeyreğinde 34 YTL civarında tarihi zirve yapan ve birkaç ay 30-34 YTL aralığında dalgalanan hisse, sonrasında gerçekleştirdiği şelale düşüşleriyle birlikte 10YTL seviyelerine kadar gerilemiş durumda.
Bahsi geçen hisselerin fiyatları yeni yıla başlangıç fiyatları sanırım.Her yıl başı başlangıç fiyatları baz alınarak faaliyet dönemi kar-zararı belirleniyor olabilir.(Ben bu hisselerin 2007 başlangıç fiyatlarını şu an göremediğim için net yazamadım.İncelerseniz sevinirim.)
İŞYAT'ın haketttiği yerde olmadığı açık.Mahkeme sonucu ne olursa olsun olumlu yansıyacağını tahmin ediyorum.(Genel bir kriz olmazsa tabi ki).
ISYAT 31.12.2007 toplantisi;Karar,
Yatirim Stratejisi: %25 %55 araliginda hisse senedi, %45 %75 araliginda devlet ic borclanma senetleri ve ozel sektor borclanma senetleri, %0 %30 araliginda ters repo Performans Karsilastirma Olcutu: (IMKB 30 Endeksi Getirisi) %30 + (KYD 182 Gunluk DIBS Endeksi Getirisi) %60 + (KYD O/N Net Repo Endeksi Getirisi) %10 ***ISYAT***
cemyasam
02-01-2008, 21:10
28.12.2007 bpd 5.15 olmuş ...
pd / dd = 2.86 / 5.15 = 0.55 ...
hisse başı kar da yaklaşık 20.000.000 / 39.375.000 adet = 0.51 ytl
al sat tut degildir...
[QUOTE=davran;2084732]27 aralık itibariyle portföyde yeralan bazı hisseler ve maliyetleri cok ilgi çekici;
işlem goruyor..
2006
Bahsi geçen hisselerin fiyatları yeni yıla başlangıç fiyatları sanırım.Her yıl başı başlangıç fiyatları baz alınarak faaliyet dönemi kar-zararı belirleniyor olabilir.(Ben bu hisselerin 2007 başlangıç fiyatlarını şu an göremediğim için net yazamadım.İncelerseniz sevinirim.)
İŞYAT'ın haketttiği yerde olmadığı açık.Mahkeme sonucu ne olursa olsun olumlu yansıyacağını tahmin ediyorum.(Genel bir kriz olmazsa tabi ki).
MAALT hisselerini bosaltmislar, sadece 5.000 lot kalmis,
zarari realize ettiler herhalde.
Borsa da yükseliş olsa kağıt ezber bozabilirmi ? Kısa vade de 2 ay gibi 3.10 un üzerine çıkabilirmi ?..
imkb de işlem gören İŞYAT hisse senedi %242 bedelsiz hisse dağıtımı için kurulunuza başvuruda bulunmuştu yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen bir karar çıkmamıştır. Küçük yatırımcı olarak bizler bu kararı beklemekteyiz. Normalde bir ayda çıkacak bir karar neden bu kadar gecikmiştir kamuoyu neden bu konuda bilgilendirilmemektedir
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi ve belgeler yukarıda belirtilmiştir.
Gereğini arz ederim.
Sayın ...............,
elektronik bilgi edinme talebinizde, İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermaye artırımı başvurusuna ilişkin bilgi talep edilmektedir.
Söz konusu başvurunun Sermaye Piyasası Kanunu ve Kurulumuz tebliğleri çerçevesinde incelemesi devam etmekte olup, başvurunun sonuçlanmasını takiben Kurulumuz kararı Kurulumuz haftalık bülteninde ilan edilecektir.
Bilgi edinilmesini rica ederiz.
imkb de işlem gören İŞYAT hisse senedi %242 bedelsiz hisse dağıtımı için kurulunuza başvuruda bulunmuştu yaklaşık 4 ay geçmesine rağmen bir karar çıkmamıştır. Küçük yatırımcı olarak bizler bu kararı beklemekteyiz. Normalde bir ayda çıkacak bir karar neden bu kadar gecikmiştir kamuoyu neden bu konuda bilgilendirilmemektedir
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi ve belgeler yukarıda belirtilmiştir.
Gereğini arz ederim.
Sayın ...............,
elektronik bilgi edinme talebinizde, İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. sermaye artırımı başvurusuna ilişkin bilgi talep edilmektedir.
Söz konusu başvurunun Sermaye Piyasası Kanunu ve Kurulumuz tebliğleri çerçevesinde incelemesi devam etmekte olup, başvurunun sonuçlanmasını takiben Kurulumuz kararı Kurulumuz haftalık bülteninde ilan edilecektir.
Bilgi edinilmesini rica ederiz.
sevgili Erol kardeşim, bizim SaPıK kurumumuz çok net ve suya sabuna karışmadan bilgi vermiş teşekkür ederim. Çok sinirleniyorum bu kağıda allah cezasını verecek bir gün.........
Fire&Forget
04-01-2008, 12:34
KISSADAN HISSE
2 gunlugune Ankaradaydim...Lapa lapa kar yagiyor...Etimesgutta hinca hinc dolu bir minibuse kendimi zor atiyorum...Iki kisinin arasinda kaliyorum aniden ...Sol cebime dalan bir eli yakaliyorum o anda...Hersey cok hizli ve anlik...Elini birakmiyorum...ama herkes suskun...Cepcinin arkadasi bitirim biri, 32 yaslarinda simsiyah giyinmis geriye dogru acilip, belindeki silahini gosteriyor....Mesaji aliyorum...Elini birakiyorum.. Olay ucumuz arasinda geciyor halaaaa...Minibuste herkes farkli alemlere dalmis, kimse farketmiyor olanlari ...Silahi gosteren anlasalim der gibi...Abi sen soyle one gec rahat et diyor..Sukur ki cuzdan yerinde...155 i aramayi dusunuyorum...Ihbar etmek icin kodlu konusmam lazim..Ama eminim telefona cikan sahis bana sordugu sorularla beni daha zor durumda birakacak...Yine de cebimi cikariyorum Etimesgut minibusuyle ASTI ye geliyorum diyip kapatacagim..Tekrar eli beline gidiyor...Mesaji yine aliyorum...Anlasmak lazim...ASTI de iniyorum...Onlar da iniyor...Sakin bi yerleri arama der gibi bakiyorlar..Tekrar baska minubuse biniyorlar...
Sozun ozu hirsizi yakalasaniz ne yapabilrsinizki...Bu cepciler hic olmazsa bu yola canini koymus ve emek veriyor....Ya diger yuzumuze gulen aleni ve legal yollardan bizi soyanlara napabiliriz....Hepimiz hep birlikte susmak zorunda kalmiyomuyuz....
KISSADAN HISSE
2 gunlugune Ankaradaydim...Lapa lapa kar yagiyor...Etimesgutta hinca hinc dolu bir minibuse kendimi zor atiyorum...Iki kisinin arasinda kaliyorum aniden ...Sol cebime dalan bir eli yakaliyorum o anda...Hersey cok hizli ve anlik...Elini birakmiyorum...ama herkes suskun...Cepcinin arkadasi bitirim biri, 32 yaslarinda simsiyah giyinmis geriye dogru acilip, belindeki silahini gosteriyor....Mesaji aliyorum...Elini birakiyorum.. Olay ucumuz arasinda geciyor halaaaa...Minibuste herkes farkli alemlere dalmis, kimse farketmiyor olanlari ...Silahi gosteren anlasalim der gibi...Abi sen soyle one gec rahat et diyor..Sukur ki cuzdan yerinde...155 i aramayi dusunuyorum...Ihbar etmek icin kodlu konusmam lazim..Ama eminim telefona cikan sahis bana sordugu sorularla beni daha zor durumda birakacak...Yine de cebimi cikariyorum Etimesgut minibusuyle ASTI ye geliyorum diyip kapatacagim..Tekrar eli beline gidiyor...Mesaji yine aliyorum...Anlasmak lazim...ASTI de iniyorum...Onlar da iniyor...Sakin bi yerleri arama der gibi bakiyorlar..Tekrar baska minubuse biniyorlar...
Sozun ozu hirsizi yakalasaniz ne yapabilrsinizki...Bu cepciler hic olmazsa bu yola canini koymus ve emek veriyor....Ya diger yuzumuze gulen aleni ve legal yollardan bizi soyanlara napabiliriz....Hepimiz hep birlikte susmak zorunda kalmiyomuyuz....
kötü bir tecrübe, geçmiş olsun. Geçmişte bende benzer bir durum yaşamıştım, şok olmuştum. Terkar geçmiş olsun. Buradaki hırsızları yakalayamazsınız.........örneğin bugün 2.78 olmuş...allah aşkına ne oluyorda borsa kaç gündür 1000 - 1000 puan düşüyor. sorun ne? dün 3 gün öncesi ile bugün ne fark varda bu soygun devam eder.? offf offf biz bu borsayı öğrenemeyeceğiz.
Fire&Forget
04-01-2008, 22:46
Tesekkur ederım...Cepcılerden 300YTL kurtadım ve mutlu oldum....Fakaaaat yolda oldugum ve seansı takıp edemedıgım ıcın sabah ekrana baktıgımda 15000YTL min borsa cepcıleri tarafından gasp edildiğini gördüm....Ne oldu acaba diyip gazeteleri açtığımda, anlaşmış gibi tüm ekonomi yazarlarının 2008 krizi senaryolarını yazdığına şahit oldum....Kriz gelmeden getirmişler...Kime hizmet ediyor bu adamlar....
Tesekkur ederım...Cepcılerden 300YTL kurtadım ve mutlu oldum....Fakaaaat yolda oldugum ve seansı takıp edemedıgım ıcın sabah ekrana baktıgımda 15000YTL min borsa cepcıleri tarafından gasp edildiğini gördüm....Ne oldu acaba diyip gazeteleri açtığımda, anlaşmış gibi tüm ekonomi yazarlarının 2008 krizi senaryolarını yazdığına şahit oldum....Kriz gelmeden getirmişler...Kime hizmet ediyor bu adamlar....
yalnız değilsiniz, bu kırmızılı havalarda borsa cepcileri götürüyor. Bizimde bugün en az 5.000 gitmiştir. İnanın hesaplarıma bakmak istemiyorum. Bakınca etkileniyorum, görmemek biraz rahatlık veriyor. ama kayıp olduğunu bilmek ise başka bir senaryo......Bugün çok kötü kapandık. arkası gelirse daha kötüsü o olacak sanırım.
2008'de kriz filan olmaz endise etmeyin.
Anladigim bu yil enflasyonla mucadele hiz kazanacak.
Son iki aydir gelen zamlara bir bakin, ben Ankara'dan bakiyorum.
Taksi tarifeleri % 17, dolmuslar % 25, elektrik % 19, zamlandi, petrol zamminin yuzdesini takip etmedim, ama o da zamlandi.
Bu durumda, YTL. degerlenmeye devam edecektir.
konut fiyatlari 2008 ve 2009'da dusecektir. Zamlar nedeniyle alim gucu iyice dusen vatandas, gecim darligina herzaman oldugu gibi devam edecektir.
Ankara Cubuk'ta usta tesisatci bir arkadasim var, bu dairelerin maaliyeti 40.000 YTL. abi diyor, Muteahhit 95.000 YTL.istiyor, eger 65.000'e satsa % 50'den fazla kar edecek, direniyor, sorarsan eger, insaat malzemelerine zam geldi diyecektir, diyor.
Bu muteahhit eger yeterli isletme sermayesi yoksa, bu spekulatif kazanci elde edemeyecek gibi gorunuyor.
Bu durumda ne kriz cikartacak, sormak isterim.
Eger ABD bir cilginlik edip Iran'a vurmazsa, kriz mriz cikmaz.
Tek sorun, issizlik, gecim darligi ve tasarruf yetersizligi olacaktir.
Cari acik buyuk olcude petrol fiyatlari ile ilintilidir.
Bu haliyle, eger ic guvenligimizi ilgilendiren harcamalar artmazsa, 2008 sorunsuz gececektir denilebilir.
ABD'deki mortgage krizi ile bizim ulkemiz'in hic bir ilintisi yoktur, oradaki mortgage'dir bizdeki banka kredisi'dir, yillik % 16'larla, mortgage deyip vatandasin kafasini karistiran bankalar, esekleri cok saglam kaziklara baglamislardir, bizim millet yemez icmez ev borcunu oder, biz de bu konuda bir kriz cikmaz.
Siyasal acidan AKP'nin gelecegi, ekonomik gostergelere baglidir, bunu iyi bildikleri icin kimsenin gozunun yasina bakmadan zamlari dayiyor.Yeni yil ile birlikte enflasyonla mucadeleye hiz verdiler.
IMKB ile ilgili yaratilan kriz korkusu, manipilasyondur.
Vatandasin hem tasarruf gucu dusmus, hem de IMKB'ye guveni kalmamistir.
Kucuk yatirimci, donmemek uzere IMKB'yi terk etmektedir.
Su ISYAT'ta yasananlar kargalari bile guldurecek turdendir, kimse herhangi bir sey yapmamakta, yatirimci ile dalga gecilmektedir.
Bu olayi takip eden herkes etkilenmektedir.Herkes,IMKB'ye ne kadar guvenilecegini somut bir ornekle gormustur.
Bir baska ulkede olsa, sorumlular hakkinda Milli Ekonomiyi Yikmak amaci ile orgut kurmaktan islem yapilirdi.
Bizde devlet kendine karsi islenen suclara bakar, vatandaslar'a karsi olan suclara pek bakmaz, bir ara da affeder gecer.
Sonucta da bu milletin neden 1/4'u akil hastasi oldu anlamam der.
Naapalim, kaderimiz bu, onemli noktalara beyni olanlar yerine, hatirlilarin, cocuklari damatlari gelinleri geliyor.
Boyle gelmis boyle gider.
Kaderimiz bu.
hakan0719
05-01-2008, 01:02
Ben 8 aylık İş Girişim yatırımcısıyım resmen bitikleri oynuyor iş grubu iş c dahil olmak üzere. 8 ayda borsa aya çıkarken biz yaya kaldık. Ekmek yersem bir daha asla yanaşmam bu grubun hissesine::(====
hakan0719
05-01-2008, 01:06
Yatırımcısını hamal görüyorlar bunlar taşısın yıllarca. Neymiş karlıymış, piyasa değeri defter değerine göre düşük kalmış, falan filan sonuç yatırımcısını yıllarca faizsiz borç para vermiş gibi inletiyorlar...
hakan0719
05-01-2008, 01:10
Malesef borsamızda at koşturan, yatırımcısını mutlu eden şirketlere bakıyorum borç batağında yüzen eften püften şirketler. Neymiş borçlarını yapılandırmış 10 kat artıyor, neymiş efendim kredi bulmuş ikiye üçe katlıyor v.b. kar eden şirketler (örneğin iş grubu) resmen sürünüyor. Böyle yatırım da olmaz bilmem nede. Resmen kumarhane...
cemyasam
05-01-2008, 21:56
Ben 8 aylık İş Girişim yatırımcısıyım resmen bitikleri oynuyor iş grubu iş c dahil olmak üzere. 8 ayda borsa aya çıkarken biz yaya kaldık. Ekmek yersem bir daha asla yanaşmam bu grubun hissesine::(====
3.50 civarı isgsy aldıysanız eger tekrar 3.50 ye gelmesi için % 30 prim yapması gerek ... sizce şimdi çok rahat bir şekilde 2. 70 lere mal veriliyorsa birileri gelip de 1 yıl içinde 2.70 ile verdikeri malı 3.50 ye çıkarma ihtimali var mı ?
varsayalım 3.50 oldu 2008 sonunda durum ne olur ?
al sat tut degildir...
hakan0719
05-01-2008, 22:33
Dün Isfin operasyonu yaptım ortalamamı aşağı çektim biraz. Bu güne kadar hep tepki verecek diye bekledim tabandan senet satılırmı dedim hep zararlı çıktım ama dün biraz zararı azlttım...
Sn Trusty,
Kriz çıkmaz çıkmasına da... Ortalık balon kaynıyor. En başta sizinde yazdığınız gibi Gayrimenkul sonra petrol ve kıymetli madenler...
Bence balonlar irtifa kaybederken alakasız piyasaları da aşağı çekecekler... Örneğin IMKB düşünce nası MYO'lar da düşüyorsa, o şekil:)
REDKE 190 oldu... Buradan carry trade el yakar.+ %5 reel faiz için bu riski alacaklar artık daha nadir çıkar hele bu piyasada... Faizin düşmesi zor... Akıllarda mayıs 2006...
En ucuz sektör, MYO'lar.... Akıl sır almayacak seviyeye geldi olay... Ve MYO endeksinin temel belirleyicisi işyat ise ne yazık ki belirsizlik oluşturmaya devam ediyor.
Gazetelerden duyduklarımızla yetinmek zorunda kaldığımız ve tüm sektörü etkilemesinden basedilen, BSMV konusu nedir, etkisi nedir açıklama nezaketini gösteren bir şirket yok...
Ancak işyatta oluşabilecek en ufak olumlu gelişmenin, MYO endeksinin önünü açacağını gözden kaçırmamak lazım. İŞYATsız MYO endeksi, MYO endeksi hareketi olmadan MYO'ların yukarı çıkma ihtimali sınırlı...
Eğer piyasada oluşmuş balonlardan birisi sönerse zaten zincirleme reaksiyon IMKB'ye pek şans tanımaz....
Sn Trusty,
Kriz çıkmaz çıkmasına da... Ortalık balon kaynıyor. En başta sizinde yazdığınız gibi Gayrimenkul sonra petrol ve kıymetli madenler...
Bence balonlar irtifa kaybederken alakasız piyasaları da aşağı çekecekler... Örneğin IMKB düşünce nası MYO'lar da düşüyorsa, o şekil:)
REDKE 190 oldu... Buradan carry trade el yakar.+ %5 reel faiz için bu riski alacaklar artık daha nadir çıkar hele bu piyasada... Faizin düşmesi zor... Akıllarda mayıs 2006...
En ucuz sektör, MYO'lar.... Akıl sır almayacak seviyeye geldi olay... Ve MYO endeksinin temel belirleyicisi işyat ise ne yazık ki belirsizlik oluşturmaya devam ediyor.
Gazetelerden duyduklarımızla yetinmek zorunda kaldığımız ve tüm sektörü etkilemesinden basedilen, BSMV konusu nedir, etkisi nedir açıklama nezaketini gösteren bir şirket yok...
Ancak işyatta oluşabilecek en ufak olumlu gelişmenin, MYO endeksinin önünü açacağını gözden kaçırmamak lazım. İŞYATsız MYO endeksi, MYO endeksi hareketi olmadan MYO'ların yukarı çıkma ihtimali sınırlı...
Eğer piyasada oluşmuş balonlardan birisi sönerse zaten zincirleme reaksiyon IMKB'ye pek şans tanımaz....
Sn.Hbice,
Siz ve ben herhalde ekonomiyi farkli okuyoruz.
Simdi ben 17 sene sonra gelip bakiyorum, bu daha koklu degisimi gorme imkani veriyor.
Simdi bence ulkemizdeki en temel sorun, isletme sermayesi yetersizligi ve bunun dogal sonucu olarak, bu sermayenin devri ve calinmasi olayi.
Is yapan herkes, bir mal ya da hizmet karsiligi bir kagit imzaliyor, cek ya da senet, bu kagitlar bir sonraki asamada devrediliyor, belki 7 el degistiriyor, bu zincir icinde bir cek dondumu geriye dogru 6 kisiyi yikiyor, ansizin buyuk bir miktar nakit bulma sorunu olusuyor ve geriye dogru herkes yikiliyor.
Diger yandan para arzi problemi var.
Bildiginiz gibi bir nakit para var buna nak'di para diyoruz, bir de cek ve senet imzalayarak ekonomiye katilan ayni para var.Yani olmayan para ama yukardan
baktiginizda cok fazla para gorunuyor.
Eger enflasyonla basetmek istiyorsunuz para arzini kontrol etmeniz lazim, nakit parayi kontrol edebilirsiniz, ancak,milletin hergun imzaladigi belki yuzbinlerce kagidi kontrol etme sansiniz yok.
Bu nakit arzinda yaratilan sun'i darlik ve ihtiyac duyulan nakitin, faiz oranlarindaki yukseklik nedeniyle bollasamamasi, is yapanlari buyuk darlik ve zorluga surukluyor, sonucta cogu batiyor, ya da bir sekilde zaten yetersiz olan ellerindeki sermayeyi kaybediyorlar.
Nihayet is geliyor cok yavas isleyen hukuka.
Adam param yok, canimi iste vereyim diyor, bu noktada yapacak birseyiniz yok.
Zaten alacakli oldugunuz sahsi bulma sansiniz da zor, bu zorluk nedeniyle yargic, git bu adami bul diyor, eger nerden bulacagim sn.yargicim derseniz, sizi azarlayip kovuyor.
Iste bu realite karsisinda yapilacak pek birsey yok.
Ha bu durum bir noktada krize yol acarmi? ben acmaz diyorum.
Cunku ana finansor devlet bir sekilde alacagini aliyor, vatandastan cok daha etkin bir sekilde alacagini tahsil ediyor.Bu noktada darlik artarsa, vergi saliyor, randimansiz gordugu kurumlari ozellestirip satiyor, ihtiyaci olan nakiti bir sekilde temin ediyor.
Tum bu fiskal onlemler yetmezse, nihayet basiyor darphanede parayi odemesini yapiyor.
Biz bu anlamda bir risk gormuyoruz.
Guclu sermaye sahipleri icin de kriz riski yok, tum risk, onun bunun sermayesi ile is yapmaya kalkanlarin sirtinda, yani yetersiz sermaye sahiplerinde.
Simdi tv'de bakiyorsunuz Oguz Satici bagiriyor, YTL. cok degerli ihracatta rekabet gucumuz dusuyor...Bunlar kac kisi diyelim 1500 zengin ihracat sirketi, simdi bunlar kazanirsa, vatandasin cebine giren birsey oluyormu, hayir..
Vergi konusunda kullandiklar bir takim avantajlar nedeniyle devlette pek birsey kazanmiyor.
Simdi bu aga pasa takimi su donemde daha az kazandi diye kriz'emi girecegiz ?
Dolayisiyle, yeni yil basinda yapilan zamlari olumlu buluyoruz.
Enflasyonla mucadele kararliligini olumlu goruyoruz.
Ama eger derseniz bolusumde bir adalet varmi ?
Tabi ki yok...
Onun icin demiyormuyuz, duzenler degisiyor, duzulenler hep ayni...
Kalin saglicakla.
Askerin köpeği...
O sınırdaki soğuk dağda bir asker nöbet bekliyor, yanında köpeği var.
İkisi de uzaklara bakıyorlar.
Biliyorum; asker yurdunu, köpek askeri seviyor.
Asker yurdu için, köpek asker için ölmeye hazır.
Benim önümdeki sadece bir kare fotoğraf. Ama o tek kare fotoğraf beynimde bir videoya dönüşüyor, biraz sonra asker "Oğlum..." diye köpeğin başını okşuyor.
Köpek askeri kokluyor.
(.....)
PKK'nın bomba yüklü araçlarının peşindeki polislerin yanlarında da köpekleri var.
Ankara'da, Bursa'da, İstanbul'da köpekler bombalı araçları patlamadan buldular.
Önceki gece Van'da köpek "Şaina", büyük şehirlere doğru yol almakta olan patlamaya hazır minibüsü yakalattı.
Köpekler kaç can kurtardılar bilemeyiz.
*
Ama insanoğlu köpekler kadar vefalı değildir.
Ne de köpekler kadar dost...
Bir türlü anlatamadık.
Anlamıyorlar.
*
Sevgili okurum Melike Aslantepe'den birkaç gün önce bir mesaj aldım:
Her zamanki gibi bu puslu kış günü de annesiyle yürüyüşe çıktılar.
Veterinerin olduğu caddedeki bankta bir kadın oturuyordu. Kadının yanında ayaklarında serum bantları olan bir köpek vardı. Köpek halsiz, hasta ve bitkindi.
Kadın arada bir köpeği kucaklıyor, bir şeyler söylüyor, başını okşuyor, sonra banka çöküp ağlıyordu.
Melike'nin annesi üzüldü, kadına yaklaşıp "Neyi var, yardımcı olabilir miyim?" diye sordu.
Kadın "Çok hasta" dedi.
Onu teselli etmeye çalıştılar, kadın köpeğini kaybederse buna dayanamayacağını anlattı.
"Üzülmeyin" dediler:
"Siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Ölürse hep birlikte size bir başkasını buluruz."
Kadın köpeğine yeniden sarıldı.
Dudakları titrerken şu cümleyi söyleyebildi:
"Başkası olmaz, bu benim şehit oğlumun köpeği..."
Bekir COSKUN.
Hurriyet Gazetesi.
cemyasam
06-01-2008, 21:53
elinde ne kadar degerinde yatırım ortaklıgı hissesi varsa o kadar da vergi vermek gerekebilir mi ?
yani diyelim 100 ytl yatırım ortaklıgı hissen var 100 ytl de vergi dairesine gidecen vergi ödeyecen böyle bir durum olabilir mi ?....
al sat tut degildir...
destek 2.60 2.64 arasında
işyatırımdan bedelsizle ilgili bilgi istedim bir de alkim i önerdim, gelen cevabı paylaşıyorum;
Sn.------,
İlginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederiz. Portföyümüz riskin
dağıtılması ilkesi çerçevesinde İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından
profesyonel olarak yönetilmekte olup, tavsiyeniz kendilerine iletilecektir.
% 242 oranında bedelsiz sermaye artırım başvuru sürecimiz halen devam
etmektedir, ilgili artırım kararı aleyhine açılmış davaya ilişkin ise son
açıkladıklarımız haricinde bir gelişme olmamıştır.
Saygılarımızla,
İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.
Fire&Forget
09-01-2008, 19:37
Y.......U.......Z.......S.......U.......Z.......L. .......E.......R
sızın kımden ders aldıgınızı bılıyoruz.....Hep aynı cevap......Hep o suratsız halınız...
% 242 bedelsızmıs....2 sene oncekı acıklamanızı bulur suratınıza atarım....
HER YIL DUZENLI TEMETTU VERECEKLERMIS...
NOT...BEDELSIZ DE TEMETTUDUR DEMESIN SAKIN KIMSE BANA
Atilla Yeşilada den alıntıdır;
9 ocak çarşamba
,
,
,
Sıra yatırım ortaklıklarını iflas ettirmekte
Yatırım ortaklıklarının BSMV kapsamına alınması da türkiye’de bir türlü yeşermeyen kurumsal yatırımcıya vurulan son darbe. Sektör yetkililerine göre, nerdeyse 80 milyon dolarlık bir vergi faturası çıkacak, ve net aktif değeri bir sene içinde %27 azalabilir. Seneye vergi toplayacak kadar muamele ve işlem yapamaz sektör. Gider Lüxemburg’da kurar fonunu. İstanbul da finans merkezi filan olmaz bu anlayışla, olsa olsa vergi merkezi olur. Ayrıca bu vergi artık Özal’dan bu yana sürdürülen sermaye piyasasını ve enstrümanlarını teşvik politikasının da sona erdiğinin resmen ilanı. Buna da eyvallah, devlet artık tasarrufu teşvik etmekten vazgeçebilir. Ülkede tasarruf fazlası vardır, insanlar yeteri kadar tüketmedikleri için ekonomi çok yavaş büyür, böyle bir yola başvurulur. Ama, dışardan 35 milyar dolar sermaye ithal ederek büyüdüğümüz bu ortamda sırf yakalanması kolay diye finansal sisteme bu denli acımasızca vergi salmak hangi akla hizmet eder?
FDF bu tür vergilerle bir sene tutturulur, ikinci sene vergi tabanı aşınır, üçüncü sene o faaliyet ölür, ya da yurtdışına kaçar ve tek kuruş vergi alamazsınız. Türkiye’nin artık FDF’yi tuturmak için yeni vergi salmaya değil, vergi vermeyen kesimlerden toplamaya ve harcamaları daha akılcı yönetmeye ihtiyacı var. Hükümetin 5 yıldır büyük çabalarla oluşturmaya çalıştığı yatırımda güven ortamı böyle kısa vadeli kararlarla eriyip gidiyor. Büyüme yavaşlayabilir. Seneye bizim gibi sisteme kaydolmak aptallığında bulunan biçarelerden daha fazla vergi alınacak. Eğer kanunlara uyan bir toplum olsaydık, bu vergi yükünü kaldıramaz, isyan ederdik. Ama, biz büyüklerimize saygılı bir toplumuz, itiraz etmek yerine biraz daha fazla vergi kaçıracağız.
2.6 maliyetli işyat bulunduran portföye sahip olmanız dileğimle
barmen uğur
10-01-2008, 17:34
10.01.2008 16:23:42 TELEKOM ÖZELLEŞTİRMESİNE İLİŞKİN FİNANSAL DANIŞMANLIK HİZMETİ İÇİN AÇILAN İHALEYE 8 TEKLİF ALINDI-ÖİB
Türk Telekomünikasyon A.Ş. (Türk Telekom) hisselerinin
özelleştirilmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde, finansal
danışmanlık hizmeti alınması doğrultusunda danışman firma/firmaların
tutulması amacıyla açılan ihaleye 8 teklif alındı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre,
9 Ocak tarihi itibariyle 8 konsorsiyum başvuruda bulundu.
İhaleye katılan Konsorsiyumlar aşağıdadır:
1- Morgan Stanley - ING Bank - OYAK Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
2- Deutsche Bank- Garanti Yatırım Men. Kıy. A.Ş. Konsorsiyumu
3- CS Securities- EFG - Vakıf Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
4- Merryll Lynch - Finans Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
5- JP Morgan - Deniz Yatırım Men. Kıy. A.Ş. Konsorsiyumu
6- Citigroup - Ak Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
7- Goldman Sachs - İş Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
8- Lehman Brothers - Yapı Kredi Yatırım Men. Değ. A.Ş. Konsorsiyumu
Foreks Haber Merkezi
eğer bu YO'ların fiyatlarının düşük kalmasında olası BSMV cezalarının etkisi olduğu düşünülüyorsa sanırım yakında bu konuda bir rahatlama olacaktır:
.... Referans Gazetesi'nde yer alan habere göre hazırlanan yasa taslağı naylon fatura kullananlara uzlaşma yolu açıyor, usulsüzlük cezalarında ise af getiriyor. Buna göre usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezalarının yarısı indirilecek. İhtilaflı vergi ve cezalar uzlaşılırsa 18 ayda 18 eşit taksitte ödenebilecek. Geçmişte bu ödemelere faiz uygulanıyordu. Yeni tasarıyla faiz uygulamasına son verilecek. Ayrıca alacaklara gecikme zammı uygulanmayacak.
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=156301
AF yasası YO'lardaki bu baskıyı azaltır sanıyorum..
Sn.Hbice,
Siz ve ben herhalde ekonomiyi farkli okuyoruz.
Simdi ben 17 sene sonra gelip bakiyorum, bu daha koklu degisimi gorme imkani veriyor.
Simdi bence ulkemizdeki en temel sorun, isletme sermayesi yetersizligi ve bunun dogal sonucu olarak, bu sermayenin devri ve calinmasi olayi.
Is yapan herkes, bir mal ya da hizmet karsiligi bir kagit imzaliyor, cek ya da senet, bu kagitlar bir sonraki asamada devrediliyor, belki 7 el degistiriyor, bu zincir icinde bir cek dondumu geriye dogru 6 kisiyi yikiyor, ansizin buyuk bir miktar nakit bulma sorunu olusuyor ve geriye dogru herkes yikiliyor.
Diger yandan para arzi problemi var.
Bildiginiz gibi bir nakit para var buna nak'di para diyoruz, bir de cek ve senet imzalayarak ekonomiye katilan ayni para var.Yani olmayan para ama yukardan
baktiginizda cok fazla para gorunuyor.
Eger enflasyonla basetmek istiyorsunuz para arzini kontrol etmeniz lazim, nakit parayi kontrol edebilirsiniz, ancak,milletin hergun imzaladigi belki yuzbinlerce kagidi kontrol etme sansiniz yok.
Bu nakit arzinda yaratilan sun'i darlik ve ihtiyac duyulan nakitin, faiz oranlarindaki yukseklik nedeniyle bollasamamasi, is yapanlari buyuk darlik ve zorluga surukluyor, sonucta cogu batiyor, ya da bir sekilde zaten yetersiz olan ellerindeki sermayeyi kaybediyorlar.
Nihayet is geliyor cok yavas isleyen hukuka.
Adam param yok, canimi iste vereyim diyor, bu noktada yapacak birseyiniz yok.
Zaten alacakli oldugunuz sahsi bulma sansiniz da zor, bu zorluk nedeniyle yargic, git bu adami bul diyor, eger nerden bulacagim sn.yargicim derseniz, sizi azarlayip kovuyor.
Iste bu realite karsisinda yapilacak pek birsey yok.
Ha bu durum bir noktada krize yol acarmi? ben acmaz diyorum.
Cunku ana finansor devlet bir sekilde alacagini aliyor, vatandastan cok daha etkin bir sekilde alacagini tahsil ediyor.Bu noktada darlik artarsa, vergi saliyor, randimansiz gordugu kurumlari ozellestirip satiyor, ihtiyaci olan nakiti bir sekilde temin ediyor.
Tum bu fiskal onlemler yetmezse, nihayet basiyor darphanede parayi odemesini yapiyor.
Biz bu anlamda bir risk gormuyoruz.
Guclu sermaye sahipleri icin de kriz riski yok, tum risk, onun bunun sermayesi ile is yapmaya kalkanlarin sirtinda, yani yetersiz sermaye sahiplerinde.
Simdi tv'de bakiyorsunuz Oguz Satici bagiriyor, YTL. cok degerli ihracatta rekabet gucumuz dusuyor...Bunlar kac kisi diyelim 1500 zengin ihracat sirketi, simdi bunlar kazanirsa, vatandasin cebine giren birsey oluyormu, hayir..
Vergi konusunda kullandiklar bir takim avantajlar nedeniyle devlette pek birsey kazanmiyor.
Simdi bu aga pasa takimi su donemde daha az kazandi diye kriz'emi girecegiz ?
Dolayisiyle, yeni yil basinda yapilan zamlari olumlu buluyoruz.
Enflasyonla mucadele kararliligini olumlu goruyoruz.
Ama eger derseniz bolusumde bir adalet varmi ?
Tabi ki yok...
Onun icin demiyormuyuz, duzenler degisiyor, duzulenler hep ayni...
Kalin saglicakla.
--------------------------------------------------------------------------
Sayın trusty, ihracat konusundaki görüşlerinize hiç katılmıyorum. Bir ülkenin kalkınması üretim ve ihracattan geçer. Bunlar 1500 kişi der gibi 1500 şirket diyorsunuz. Ülkenin sanayi, tarım ve diğer ihracatı 75 milyon insanı ilgilendiriyor.
İhracat olmazsa ithalat için gereken dovizi nerden temin edeceğiz (Doviz basamıyacağımıza göre). 2007 yılı ihracatımız 106 milyar dolar, ithalatımız ise 166 milyar dolar. Aradaki farkın 40 milyar doları her an gidebilecek sıcak para ve dış borçlanmayla sağlanıyor. (Bu açığın bir kısmı elde ne var ne yok satarak elde ettiğimiz dövizle kapatılıyor, ki buna doğrudan yatırım diyenler de var. Bu bir defalık doviz girişi, bir anda gitmeyecekse de, yabancı sahiplerinin elde edecekleri karları dışarıya transfer ederek sonuçta getirdiklerinden fazlasını ülkemizden götürecekleri kesin olan bir doviz girişidir).
Yüksek faiz-düşük kur yüzünden her yıl yaklaşık 35 milyar dolar cari açık veriyoruz. Bu durum daha kaç yıl sürebilir? Herkes düşünsün ve her yıl verdğimiz bu cari açık nasıl kapatılacak, cevabı olan varsa lütfen söylesin.
Herkese saygılar...
------------------------------------------------------------------------
burhan34
13-01-2008, 22:20
Yüksek faiz-düşük kur yüzünden her yıl yaklaşık 35 milyar dolar cari açık veriyoruz. Bu durum daha kaç yıl sürebilir? Herkes düşünsün ve her yıl verdğimiz bu cari açık nasıl kapatılacak, cevabı olan varsa lütfen söylesin.
Herkese saygılar...
Cevap hazır.Sistemin tam tıkandığı anlaşılsın,ÇANKAYA kamusal alan başörtüsünün orda işi yok derler.Cumhurbaşkanını indirirler.SEZER tekrar göreve gelir.Yeni yapılan anayasayı onaylamıyorum der ve fırlatır.Al sana dolar,borsa,faiz.Cari fazla veririz.
------------------------------------------------------------------------[/QUOTE]
Sn.Trusty,
Ağalar az kazandı diye değilde, global ağalar bazı alanlarda çok kazandığı için bir çalkalama riski düşüncesi var piyasada. EUR/USD'nin buralarda kalabilmesi güç zira ikiz açıklarda iyileşme var. Demokratlar gelir ise geçen 8 yıllık dönemde olduğu gibi ikiz açıklarda toparlanma olma ihtimalini görüyor piyasa. İkincisi petrol, gayrimenkul balonlarında dönüşler her türlü piyasayı etkiler. Alakasız piyasalar da dahil...
erdoğan72
14-01-2008, 16:44
Unakıtan şöyle konuştu:
"Leasingde var olan durum haksız bir durumdu. Peşin alımda %18
KDV ödenirken, leasingde %1 ödeniyordu, böyle adaletsizlik olmaz.
Geçici olarak uygulamaya konulan bir sistem kalıcı hale gelmişti.
Eski sisteme geri dönüş mümkün değil, ama kazanılmış hakları yok
sayamayız geriye dönük uygulama olmaz. Yeni dönemde vergideki
ayrıcalıklar giderek son bulacak bunu herkes böyle bilsin."
Eski sisteme geri dönüş mümkün değil, ama kazanılmış hakları yok
sayamayız geriye dönük uygulama olmaz (demek oluyor ki gecmis yılların vergisi alınmaz):he::he:
erdoğan72
14-01-2008, 22:54
--------------------------------------------------------------------------------
04.01.2007 AYO Ak Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 50.875.184,99 2,83 1500000
31.12.2007 AYO Ak Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 52.302.916,09 2,91
04.01.2007 ANO Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 30.939.329,81 1,52 6800000
31.12.2007 ANO Alternatif Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 37.687.859,09 1,85
04.01.2007 ATO Ata Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.018.467,59 1,39 5500000
31.12.2007 ATO Ata Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 9.521.428,51 1,20
04.01.2007 ATS Atlantis Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 9.586.766,35 1,60 1800000
31.12.2007 ATS Atlantis Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 11.739.261,10 1,96
04.01.2007 ATL Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.381.597,39 1,57 1600000
31.12.2007 ATL Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 7.797.534,25 2,27
04.01.2007 ARO Avrasya Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.420.999,07 0,90
31.12.2007 ARO Avrasya Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 6.685.024,01 1,11
04.01.2007 BSO Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 2.715.325,45 1,01
31.12.2007 BSO Başkent Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.993.310,89 1,12
04.01.2007 BMO Bumerang Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 6.081.656,16 1,13
13.11.2007 BMO Bumerang Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 6.822.961,33 1,14
04.01.2007 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 36.531.033,01 2,44
31.12.2007 DZO Deniz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 47.045.728,09 3,14
04.01.2007 ECO Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 21.185.407,03 1,51
31.12.2007 ECO Eczacıbaşı Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 27.081.497,77 1,93
04.01.2007 EGL Egeli-Co. Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 7.916.542,41 0,99
31.12.2007 EGL Egeli-Co. Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 19.937.302,71 1,17
04.01.2007 EUO Euro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.092.724,65 1,03
31.12.2007 EUO Euro Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 10.032.940,83 1,12
04.01.2007 EYO Evg Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.390.682,11 1,36
31.12.2007 EYO Evg Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.456.008,65 1,38
04.01.2007 FIO Finans Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 24.931.456,03 1,83
31.12.2007 FIO Finans Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 28.482.120,49 1,90
04.01.2007 GAO Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 19.085.889,64 1,16
31.12.2007 GAO Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 24.162.575,68 1,29
04.01.2007 GYM Gedik Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.518.423,88 1,19
31.12.2007 GYM Gedik Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 8.480.005,21 1,22
04.01.2007 HYO Hedef Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.348.214,86 0,79
31.12.2007 HYO Hedef Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.614.792,09 0,85
04.01.2007 INO İnfo Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.130.107,72 0,92
31.12.2007 INO İnfo Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.427.941,54 0,98
04.01.2007 IFO İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.980.319,49 1,00
31.12.2007 IFO İnfotrend B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.537.898,49 1,11
04.01.2007 TIO İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 167.913.422,41 4,48
31.12.2007 TIO İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 202.605.278,42 5,15
04.01.2007 MBO Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.101.488,31 1,03
31.12.2007 MBO Marbaş B Tipi Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.630.445,32 1,21
04.01.2007 MER Merkez B Tipi Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 3.120.377,96 1,04
31.12.2007 MER Merkez B Tipi Menkul Kıymet Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 2.878.043,76 0,96
04.01.2007 MYO Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.550.004,18 1,11
31.12.2007 MYO Mustafa Yılmaz Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 6.453.549,77 1,29
04.01.2007 OYO Oyak Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 10.222.833,13 1,02
31.12.2007 OYO Oyak Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 11.035.915,38 1,10
04.01.2007 TAY Tacirler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.924.735,96 0,98
31.12.2007 TAY Tacirler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 5.040.990,25 1,01
04.01.2007 TCO Taç Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 9.933.690,46 4,98
31.12.2007 TCO Taç Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 12.260.445,19 6,15
04.01.2007 TYO Taksim Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 2.285.933,11 0,85
12.12.2007 TYO Taksim Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 2.075.847,29 0,77
04.01.2007 TSO TSKB Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 20.116.237,85 1,12
31.12.2007 TSO TSKB Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 22.379.473,59 1,24
04.01.2007 VYO Vakıf Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 11.894.345,87 2,38
31.12.2007 VYO Vakıf Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 14.088.250,08 2,82
04.01.2007 VRO Varlık Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 4.886.293,25 1,30
12.12.2007 VRO Varlık Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 8.772.609,10 1,46
04.01.2007 YKO Yapı Kredi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 48.503.630,19 1,54
31.12.2007 YKO Yapı Kredi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 60.243.060,54 1,92
04.01.2007 YAO Yatırım Finansman Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 12.420.753,22 1,24
31.12.2007 YAO Yatırım Finansman Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yatirim Ortaklığı Menkul Kiymet Y.O. 14.445.630,22 1,44
BÜTÜN YOLARIN BİRSENELİK YAKLASIK KAR DURUMLARI BEDELİ SERMARE ATTIRIMI YAPANLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDUSUN KAYNAK http://www.spk.gov.tr/kyd/MutualFundsPortfolioValues/YOInfos.aspx GÜZER KAR ACIKLARACAK
***ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S.'nden gelen yazi: Is Yatirim Ortakligi A.S.'nin hissedarlarindan AmonRa Emerging Growth Fund'un sahip oldugu Sirket sermayesinin % 24,89'una tekabul eden toplam 9.800.000 YTL nominal bedelli hisse senetleri, 1 YTL nominal degerli (9.800.000 adet) hisse senedi icin 2,55 YTL fiyatla kurumsal yatirimcilara Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S. araciligiyla Toptan Satislar Pazari (TSP)'nda satilacaktir. Sozkonusu islemde beher hisse bedeli gercekci fiyat yontemi ile belirlenmistir. Sozkonusu hisse senetleri, IMKB Ikincil Piyasadan alindigindan "Borsa'da islem goren" statusundedir. TSP'nda satis isleminin 17.01.2008 tarihinde ve islemin takasinin da Takasbank A.S. nezdinde gerceklestirilmesi ongorulmektedir. Satisa konu hisse senetleri uzerinde devir veya satisi engelleyici rehin, haciz, teminat v.b. herhangi bir kayit bulunmamaktadir. Sozkonusu TSP isleminin borsaniz Toptan Satislar Pazari'nda gerceklestirilmesi hususunu musaadelerinize arz ederiz. ***ISYAT***
IMKB
***ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S.'nden gelen yazi: Is Yatirim Ortakligi A.S.'nin hissedarlarindan AmonRa Emerging Growth Fund'un sahip oldugu Sirket sermayesinin % 24,89'una tekabul eden toplam 9.800.000 YTL nominal bedelli hisse senetleri, 1 YTL nominal degerli (9.800.000 adet) hisse senedi icin 2,55 YTL fiyatla kurumsal yatirimcilara Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S. araciligiyla Toptan Satislar Pazari (TSP)'nda satilacaktir. Sozkonusu islemde beher hisse bedeli gercekci fiyat yontemi ile belirlenmistir. Sozkonusu hisse senetleri, IMKB Ikincil Piyasadan alindigindan "Borsa'da islem goren" statusundedir. TSP'nda satis isleminin 17.01.2008 tarihinde ve islemin takasinin da Takasbank A.S. nezdinde gerceklestirilmesi ongorulmektedir. Satisa konu hisse senetleri uzerinde devir veya satisi engelleyici rehin, haciz, teminat v.b. herhangi bir kayit bulunmamaktadir. Sozkonusu TSP isleminin borsaniz Toptan Satislar Pazari'nda gerceklestirilmesi hususunu musaadelerinize arz ederiz. ***ISYAT*** (15/01/2008 - 16:44:07) adam dayanamadı gidiyor 2.55den razı
cemyasam
15-01-2008, 18:11
***ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S.'nden gelen yazi: Is Yatirim Ortakligi A.S.'nin hissedarlarindan AmonRa Emerging Growth Fund'un sahip oldugu Sirket sermayesinin % 24,89'una tekabul eden toplam 9.800.000 YTL nominal bedelli hisse senetleri, 1 YTL nominal degerli (9.800.000 adet) hisse senedi icin 2,55 YTL fiyatla kurumsal yatirimcilara Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S. araciligiyla Toptan Satislar Pazari (TSP)'nda satilacaktir. Sozkonusu islemde beher hisse bedeli gercekci fiyat yontemi ile belirlenmistir. Sozkonusu hisse senetleri, IMKB Ikincil Piyasadan alindigindan "Borsa'da islem goren" statusundedir. TSP'nda satis isleminin 17.01.2008 tarihinde ve islemin takasinin da Takasbank A.S. nezdinde gerceklestirilmesi ongorulmektedir. Satisa konu hisse senetleri uzerinde devir veya satisi engelleyici rehin, haciz, teminat v.b. herhangi bir kayit bulunmamaktadir. Sozkonusu TSP isleminin borsaniz Toptan Satislar Pazari'nda gerceklestirilmesi hususunu musaadelerinize arz ederiz. ***ISYAT*** (15/01/2008 - 16:44:07) adam dayanamadı gidiyor 2.55den razı
müşteri çıkmazsa ne olur o zaman imkb de onlie mı satarlar _?
al sat tut degildir...
adamlar mahkeme sonucunu beklemeden satiyorlar ilginc bu kadar zararina
cemyasam
15-01-2008, 18:15
günde 20.000 adet satsalar 500 gün yapar ... başka da alıcı bulamazlar gibi geliyor bana ...
al sat tut degildir
tam da alım aralığıma geldi yarın alacaktım. bu haberden sonra aman aman..
iş grubu kağıdı alırken 1 değil 10 kere düşünmek gerekir derler. aynen öyle
11 ocakta 5,07 olan pay değeri bu düşüşlerden sonra 5 in altına sarkar.
komik olan da işyatı alkimi satıp almayı düşünmemdi...
erdoğan72
15-01-2008, 22:52
günde 20.000 adet satsalar 500 gün yapar ... başka da alıcı bulamazlar gibi geliyor bana ...
al sat tut degildir BAK NASIL TOPLAR SPİK AMCAM
ÜC SENELİK KAR 87000 000 / YTL / 9800000 ADET 24990000 YTL TEMETTÜ YADA 100/242 YANILMIYORSAM BEDELSİZ VERECEK YATIRIM YAPACAK OLSAM İSYAT TOPTAN PAZARINDAN ALIRIM :he: ALSAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR:cry::cry: KY BİRAZDA ASAĞADAN ALABİLİR ACELE ETMESE 240/ 230 YADA 200:cry::cry: MİLİ PİYANGODA CIKMADIKİ ALALIM :cry::cry:
Fire&Forget
15-01-2008, 22:57
Basıbozuk YO lar sonunda ıncelemeye alındı...ISYAT YO PIYASASININ ABISIYDI....ISYAT MESULSUN BU GUNLERDEN....KAR ETTIN PAYLASMADIN....MAGDUR ETTIN HESAP VERMEDIN....SPK SESIMIZI DUYDU AMA YINE MAGDUR OLANLAR BIREYSEL YATIRIMCILAR....
cemyasam
16-01-2008, 00:06
online piyasada satılırsa iyi olur ... kagıdı çok ucuza alma şansına sahip olunabilir ....
al sat tut degildir...
Basıbozuk YO lar sonunda ıncelemeye alındı...ISYAT YO PIYASASININ ABISIYDI....ISYAT MESULSUN BU GUNLERDEN....KAR ETTIN PAYLASMADIN....MAGDUR ETTIN HESAP VERMEDIN....SPK SESIMIZI DUYDU AMA YINE MAGDUR OLANLAR BIREYSEL YATIRIMCILAR....
İncelemeye alan SPK değil, Maliye. BSMV için inceleniyorlar. SPK'nın incelemesine gerek yok ki... Enflasyon Muhasebesinin uygulandığı ilk bilançolardaki geçmiş yıl zararlarına bakmaları yeterli. Bu rakamlar ne kadar büyükse, vatandaş ta o kadar büyük çarpılmış demektir.
SPK'nın yapacağı en güzel iş, hisse fiyatının net aktif değerin belirli bir yüzdesine (örneğin % 90) gelmesi halinde, yönetime hakim olan hissedara bu oran üzerinden satınalma yükümlülüğü getirmesi olur. Bu hususu SPK'ya önerecek arkadaşlar olursa, bu topiğin müdavimlerini mutlu ederler. Ben yazmaktan bıktım.
Ayrıca özel emir ile satılacak hisseleri İş Bankasının kendisi alır da 1,2 YTL nakit temettü derse ne olur?
Finansal kiralamanın ardından ikinci vergi şoku yatırım ortaklarında yaşandı. Gelir İdaresi Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kapsamına kapsamına aldığı yatırım ortaklıklarında vergi incelemesi başlattı.
Ufuk KORCAN / REFERANS GAZETESİ
Maliye'nin finansal kiralama (leasing) sektöründe Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarını yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltmesinin yankıları sürerken ikinci şok yatırım ortaklıklarında yaşandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, ekim ayında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kapsamına alacağını açıkladığı yatırım ortaklıklarında vergi incelemesi başlattı.
Dün hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören yatırım ortaklığı şirketlerinden yapılan açıklamalarda, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şirketler nezdinde 2003-2007 dönemlerine ilişkin BSMV açısından inceleme başlatıldığı ve konuya ilişkin tutanakların imzalandığı belirtildi.
Vergi incelemesi haberlerinin ardından borsadaki yatırım ortaklıkları hisseleri hızla düşüşe geçti.
Ekim ayında Referans'a açıklama yapan dönemin Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, bir süredir tartışılan konunun netleştiğini belirterek Menkul kıymet yatırım ortaklıklarının BSMV'ye dahil edilip edilmeyeceği konusunda hem İdare'deki görüş, hem de sektördekilerin kafası netleşti. Şu anda bununla ilgili işlem yapılıyor. Kanun ne gerektiriyorsa onu yapacağız demişti. Arıoğlu, vergi cezasının yanında temerrüt faizinin gözönüne alınacağını belirterek menkul kıymet yatırım ortaklıkları ile diyalog halinde olduklarını ve ceza konusunda bir uzlaşma sağlanabileceğini ifade etti.
Maliye'ye ikna edilemedi
Geçen süreçte Gelir İdaresi yetkilileri ile bir araya gelen sektör temsilcileri, alınan kararın uygulamaması konusunda başarılı olamadı. Bu ay içerisinde yeni Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy'la da bir araya gelen yatırım ortaklıklarının BSMV kapsamına alınmasının sektöre büyük bir darbe indireceği görüşlerini aktardıkları söyleniyor. Bu aşamadan sonra Maliye'nin yapacağı incelemelerin ardından şirketlerin Gelir İdaresi ile uzlaşmaya gitmeye çalışacağı belirliyor.
Yatırım ortaklıklarının BSMV'ye dahil edileceği haberlerinin ardından bir çalışma yapan sektör yetkilileri hazırladıkları raporu Gelir İdaresi'ne gönderdi ve söz konusu kararın sektörün yüzde 27'sini eriteceği ifade edildi.
Yatırım ortaklıkları, Sermaye Piyasası Kanunu gereği sadece menkul kıymet kazancı elde edebileceği portföy işletmeciliği faaliyetlerinde bulunduğu ve faaliyet alanlarının bankerlik tanımına girmediği için Kurumlar Vergisi'nden istisna edildikleri ve BSMV kapsamında olmamaları gerektiğini savunuyordu.
Karşılık ayırmadılar
Menkul kıymet yatırım ortaklıklarının BSMV yükümlüğüne dahil edilmesi durumunda doğabilecek vergi yükümlüğünün cezası ve gecikme faizleri eklendiğinde 70-80 milyon dolara ulaşacağının ve bu rakamın da toplam büyüklüğü 290 milyon dolar olan sektörün yüzde 27'sinin vergi cezalarıyla eriyeceği vurgulanıyor. Öte yandan 33 menkul kıymet yatırım ortaklığı arasında sadece bir tanesinin olası bir vergi cezası için karşılık ayırdığı diğerlerinin ise bu karşılığı ayırmadıklarından oldukça zor duruma düşebileceği belirtiliyor.
Yatırım ortaklıkları, sermaye piyasası araçları ile ulusal ve uluslararası borsalarda veya borsa dışı organize piyasalarda işlem gören altın ve diğer kıymetli madenler portföyü işletmek üzere anonim ortaklık şeklinde ve kayıtlı sermaye esasına göre kurulan sermaye piyasası kurumları olarak tanımlanıyor. Yatırım ortaklıklarının temel fonksiyonu küçük tasarruf sahiplerinin birikimlerini bir havuzda toplayarak değişik menkul kıymetlerden oluşacak bir portföye yatırmak ve bu yolla elde ettikleri kazancı ortaklarına payları oranında dağıtmak.
ALBATROS07
16-01-2008, 23:14
Bir vergi şoku da yatırım ortaklıklarına
Finansal kiralamanın ardından ikinci vergi şoku yatırım ortaklıklarında yaşandı. Gelir İdaresi Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kapsamına kapsamına aldığı yatırım ortaklıklarında vergi incelemesi başlattı.
Ufuk KORCAN / REFERANS GAZETESİ
Maliye'nin finansal kiralama (leasing) sektöründe Katma Değer Vergisi (KDV) oranlarını yüzde 1'den yüzde 18'e yükseltmesinin yankıları sürerken ikinci şok yatırım ortaklıklarında yaşandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, ekim ayında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kapsamına alacağını açıkladığı yatırım ortaklıklarında vergi incelemesi başlattı.
Dün hisseleri İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören yatırım ortaklığı şirketlerinden yapılan açıklamalarda, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şirketler nezdinde 2003-2007 dönemlerine ilişkin BSMV açısından inceleme başlatıldığı ve konuya ilişkin tutanakların imzalandığı belirtildi.
Vergi incelemesi haberlerinin ardından borsadaki yatırım ortaklıkları hisseleri hızla düşüşe geçti.
Ekim ayında Referans'a açıklama yapan dönemin Gelir İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu, bir süredir tartışılan konunun netleştiğini belirterek Menkul kıymet yatırım ortaklıklarının BSMV'ye dahil edilip edilmeyeceği konusunda hem İdare'deki görüş, hem de sektördekilerin kafası netleşti. Şu anda bununla ilgili işlem yapılıyor. Kanun ne gerektiriyorsa onu yapacağız demişti. Arıoğlu, vergi cezasının yanında temerrüt faizinin gözönüne alınacağını belirterek menkul kıymet yatırım ortaklıkları ile diyalog halinde olduklarını ve ceza konusunda bir uzlaşma sağlanabileceğini ifade etti.
Maliye'ye ikna edilemedi
Geçen süreçte Gelir İdaresi yetkilileri ile bir araya gelen sektör temsilcileri, alınan kararın uygulamaması konusunda başarılı olamadı. Bu ay içerisinde yeni Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Akif Ulusoy'la da bir araya gelen yatırım ortaklıklarının BSMV kapsamına alınmasının sektöre büyük bir darbe indireceği görüşlerini aktardıkları söyleniyor. Bu aşamadan sonra Maliye'nin yapacağı incelemelerin ardından şirketlerin Gelir İdaresi ile uzlaşmaya gitmeye çalışacağı belirliyor.
Yatırım ortaklıklarının BSMV'ye dahil edileceği haberlerinin ardından bir çalışma yapan sektör yetkilileri hazırladıkları raporu Gelir İdaresi'ne gönderdi ve söz konusu kararın sektörün yüzde 27'sini eriteceği ifade edildi.
Yatırım ortaklıkları, Sermaye Piyasası Kanunu gereği sadece menkul kıymet kazancı elde edebileceği portföy işletmeciliği faaliyetlerinde bulunduğu ve faaliyet alanlarının bankerlik tanımına girmediği için Kurumlar Vergisi'nden istisna edildikleri ve BSMV kapsamında olmamaları gerektiğini savunuyordu.
Karşılık ayırmadılar
Menkul kıymet yatırım ortaklıklarının BSMV yükümlüğüne dahil edilmesi durumunda doğabilecek vergi yükümlüğünün cezası ve gecikme faizleri eklendiğinde 70-80 milyon dolara ulaşacağının ve bu rakamın da toplam büyüklüğü 290 milyon dolar olan sektörün yüzde 27'sinin vergi cezalarıyla eriyeceği vurgulanıyor. Öte yandan 33 menkul kıymet yatırım ortaklığı arasında sadece bir tanesinin olası bir vergi cezası için karşılık ayırdığı diğerlerinin ise bu karşılığı ayırmadıklarından oldukça zor duruma düşebileceği belirtiliyor.
Yatırım ortaklıkları, sermaye piyasası araçları ile ulusal ve uluslararası borsalarda veya borsa dışı organize piyasalarda işlem gören altın ve diğer kıymetli madenler portföyü işletmek üzere anonim ortaklık şeklinde ve kayıtlı sermaye esasına göre kurulan sermaye piyasası kurumları olarak tanımlanıyor. Yatırım ortaklıklarının temel fonksiyonu küçük tasarruf sahiplerinin birikimlerini bir havuzda toplayarak değişik menkul kıymetlerden oluşacak bir portföye yatırmak ve bu yolla elde ettikleri kazancı ortaklarına payları oranında dağıtmak.
albatros aynı haberi tekrar yapıştırmışsınız.
macd ye göre daha yolu var ölmüş eşek işyat ın. he he he:biggrin:
***ISYAT*** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S.'nden gelen yazi: Is Yatirim Ortakligi A.S.'nin hissedarlarindan AmonRa Emerging Growth Fund'un sahip oldugu Sirket sermayesinin % 24,89'una tekabul eden toplam 9.800.000 YTL nominal bedelli hisse senetleri, 1 YTL nominal degerli (9.800.000 adet) hisse senedi icin 2,55 YTL fiyatla kurumsal yatirimcilara Yatirim Finansman Menkul Degerler A.S. araciligiyla Toptan Satislar Pazari (TSP)'nda satilacaktir. Sozkonusu islemde beher hisse bedeli gercekci fiyat yontemi ile belirlenmistir. Sozkonusu hisse senetleri, IMKB Ikincil Piyasadan alindigindan "Borsa'da islem goren" statusundedir. TSP'nda satis isleminin 17.01.2008 tarihinde ve islemin takasinin da Takasbank A.S. nezdinde gerceklestirilmesi ongorulmektedir. Satisa konu hisse senetleri uzerinde devir veya satisi engelleyici rehin, haciz, teminat v.b. herhangi bir kayit bulunmamaktadir. Sozkonusu TSP isleminin borsaniz Toptan Satislar Pazari'nda gerceklestirilmesi hususunu musaadelerinize arz ederiz. ***ISYAT***
IMKB
*** TOPTAN SATISLAR PAZARI :
ISYAT.LE, ALICI UYE: CSM SATICI UYE: YAT (ULUSAL PAZAR, FIYAT : 2,55-YTL,
MIKTAR: 9.800.000- YTL NOMINAL) ***
-IMKB-
--------------------------------------------------------------------------
Sayın trusty, ihracat konusundaki görüşlerinize hiç katılmıyorum. Bir ülkenin kalkınması üretim ve ihracattan geçer. Bunlar 1500 kişi der gibi 1500 şirket diyorsunuz. Ülkenin sanayi, tarım ve diğer ihracatı 75 milyon insanı ilgilendiriyor.
İhracat olmazsa ithalat için gereken dovizi nerden temin edeceğiz (Doviz basamıyacağımıza göre). 2007 yılı ihracatımız 106 milyar dolar, ithalatımız ise 166 milyar dolar. Aradaki farkın 40 milyar doları her an gidebilecek sıcak para ve dış borçlanmayla sağlanıyor. (Bu açığın bir kısmı elde ne var ne yok satarak elde ettiğimiz dövizle kapatılıyor, ki buna doğrudan yatırım diyenler de var. Bu bir defalık doviz girişi, bir anda gitmeyecekse de, yabancı sahiplerinin elde edecekleri karları dışarıya transfer ederek sonuçta getirdiklerinden fazlasını ülkemizden götürecekleri kesin olan bir doviz girişidir).
Herkese saygılar...
Sn.Orcan,
Bir ulke icin Ihracat'in onemi konusunda yazdiklariniza yurekten katilirim.
Ancak, son yillarda,dikkat ederseniz Ihracat artmakta, bunun yaninda fakirlik daha da artmaktadir.
Cari acik buyuk olcude enerji faturasi ile ilgili.
Sicak paranin cikisi konusunda biyikli yabancilar daha etkindir.Bu yillardir suren bir oyundur, bugunun konusu degil, siz bakmayin mutareke basinina.
Soz konusu ettiginiz riskler AB surecinde daha coktur.
Hem egemenligin bir bolumunu Bruksel'e devredecegiz, hem para birligine girip, euro'yu basan makina elinde olan zengin dostlara buyur memleketi satin al, biz orta asyaya doneriz diyecegiz.
Bahsettiginiz yuksek faiz-dusuk kur, yuksek cari acik, bugun ulkemizin yasadigi hukuksuzluk ve bundan nemalanan gucler yaninda ihmal edilebilir bir detaydir.
Saygi ile.
***isyat** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Metage Capital Ltd/ Metage Funds Ltd.'den Gelen Yazi:
17.01.2008 Tarihinde, Tarafimizca Is Yatirim Ortakligi A.s. (isyat) Hisse
Senetleri Ile Ilgili Olarak 2,55 Fiyatla Toplam 2.500.000 Lot Alis Islemi
Gerceklestirilmis Olup, Bu Islem Sonrasi Isyat'ta Ortaklik Payimiz 6,35%
Olmustur. ***isyat***
***isyat** Is Yatirim Ortakligi A.s. Ile Ilgili Olarak Metage Capital Ltd/ Metage Special Emerging Markets Fund
Ltd.'den Gelen Yazi: 17.01.2008 Tarihinde, Tarafimizca Is Yatirim Ortakligi
A.s. (isyat) Hisse Senetleri Ile Ilgili Olarak 2,55 Fiyatla Toplam 7.300.000
Lot Alis Islemi Gerceklestirilmis Olup, Bu Islem Sonrasi Isyat'ta Ortaklik
Payimiz 18,54% Olmustur. ***isyat***
AMONRA malı sıfırlamış..
09:10 : ***ISYAT** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Advicorp Plc/Amonra Emerging Growth Fund dan gelen yazi: 17.01.2008 tarihinde, Tarafimizca Is Yatirim
***ISYAT** Is Yatirim Ortakligi A.S. ile ilgili olarak Advicorp Plc/Amonra Emerging Growth Fund dan gelen yazi: 17.01.2008 tarihinde, Tarafimizca Is Yatirim Ortakligi A.S. (ISYAT) Hisse senetleri ile ilgili olarak 2,55 fiyatla toplam 9.800.000 lot satis islemi gerceklestirilmis olup, bu islem sonrasi ISYAT ta ortaklik payimiz 1,001% olmustur. ***ISYAT***
HSBC son dakika
fulya kardeş 1-2 sayfa geride hepsi yazıyor
amonra mal elimde kaldı, bana ekmek yedirmiyorlar diye feryat etti dava açtı
işyat kendisine ver malı çık, bizim düzenimizi bozma kardeşim dedi
toptan satışlar pazarında 2.55 den metate ye sattırdılar
metate 2.55 aldığına göre bu işten ekmek yiyecek sonucu çıkıyor
grafik korkutuyor..
düşerken fazla hacim yok ama ana trende kadar gider bu düşüş..
http://img259.imageshack.us/img259/9671/iyatze8.png
Fire&Forget
19-01-2008, 22:48
Bence pes eden İŞYAT olmuştur...Adımız daha fazla dillenmesin diye... kurdukları yatırımcı dostu!!!! düzenin mahkemelerde ifşa olması riskini göze alamadılar....Çıkacak sonucu tahmin edip aleme rezil olmayalım dıyorlar....Fiyatı da 2.55 gösterip KY ya verdikleri mesaj "razı olacagınız fıyat budur " diyorlar...Vergi denetlemesine mahkemelik vaziyette girmek de dezevantaj olacak tabi.. Temettü vermemek için yemin etmişler.... O yemini bozduracağız size boğaz manzaralı camdan köşklerde yaşayan beyler...
Bence pes eden İŞYAT olmuştur...Adımız daha fazla dillenmesin diye... kurdukları yatırımcı dostu!!!! düzenin mahkemelerde ifşa olması riskini göze alamadılar....Çıkacak sonucu tahmin edip aleme rezil olmayalım dıyorlar....Fiyatı da 2.55 gösterip KY ya verdikleri mesaj "razı olacagınız fıyat budur " diyorlar...Vergi denetlemesine mahkemelik vaziyette girmek de dezevantaj olacak tabi.. Temettü vermemek için yemin etmişler.... O yemini bozduracağız size boğaz manzaralı camdan köşklerde yaşayan beyler...
umarım boğaz esintisi çarparda zatürre olurlar..........
Fire&Forget
20-01-2008, 01:36
Panayırlarda kasnakçılar vardır....eliniz hünerli ve her attığınızı alıyorsanız eğer....5 dakika sonra 2 irikıyım kolunuza girer...kulağınıza eğilip "birader paranı al buralardan uzak dur derler"... Direnirseniz katakulleye gelip cüzdanıda kaybedersiniz....
Adamalar ölümü gösterip sıtmaya razı ettiler ....
Camdan köşklere ve kulelere gelince....Ezberlerini bozmaya başladık... eli cebinde capuccino yudumlayıp boğazı seyreden abilerin uykuları kaçmaya başladı....
profiteer
23-01-2008, 14:45
is yatirim ortakligi a.s.'nden gelen yazi: ortaklarimizdan
amonra emerging growth fund tarafindan sirketimiz aleyhine, yurutmenin
durdurulmasi talebiyle, % 242 oranindaki bedelsiz sermaye artirim
kararinin iptali icin acilan dava ile ilgili olarak, eliimze
yeni ulasan istanbul asliye 1. ticaret mahkemesi'nin 05.10.2007
tarihli tensip tutanaginda, yonetim kurulumuzun 28.08.2007 tarihli
% 242 oranindaki bedelsiz sermaye artirim kararinin yurutulmesinin
tedbiren durdurulmasina dair davacinin talebinin yasal ve yerinde
gorulmemis olduguna ve bu nedenle yurutmenin durdurulmasi talebinin
reddine karar verilmistir
yani....bu bölünme gerçekleşecek anlamına mı geliyor...
bu yonetim kurulu kararının iptaline ilişkin talebin reddedildiği anlamına geliyor, henüz spk kayda almadı...
Mahkeme kararı yargıya gidermi ? yoksa SPK kayda alıp bölünme gerçekleşirmi ?
cok yakinda 3 lü fiyatlara gelir ve diger yo lari toparlar
barmen uğur
23-01-2008, 16:46
cok yakinda 3 lü fiyatlara gelir ve diger yo lari toparlar
işallah dediğiniz gibi olur fena halde malda yakalandım.:cry:
is yatirim ortakligi a.s.'nden gelen yazi: 24 ocak
2008 tarihli referans gazetesi'nde, ortaklarimizdan amonra emerging
growth fund tarafindan sirketimiz aleyhine yonetim kurulumuzun
28.08.2007 tarihli % 242 oranindaki bedelsiz sermaye artirim
kararinin iptali icin acilan davanin reddedildigi haberi yer
almaktadir. sirketimiz aleyhine, yonetim kurulumuzun % 242 oranindaki
bedelsiz sermaye artirim kararinin iptali icin acilan dava devam
etmekte olup, 23 ocak 2008 tarihli ozel durum aciklamamizda da
belirttigimiz uzere istanbul asliye 1. ticaret mahkemesinin tensip
tutanaginda, yonetim kurulumuzun ilgili bedelsiz sermaye artirim
kararinin yurutulmesinin durdurulmasina iliskin talebin reddine
karar verilmistir.
amonranın elinde hemen hemen tüm YO ların hissesinden var ve bu haber hiç de iç açıcı değil. adam spk'ya olan güveni sarsıldığından tüm kağıtlarını satmaya kalkarsa YO ların sırtı yerden kalkmaz. umarım böyle bir delilik yapmaz.
dikkatinizi çekerim
mahkeme kararını 05.10.2007 de vermişti zaten
bunun bugün ellerine geçmiş olması mümkün
ancak yolu adliye ye düşenler gayet iyi bilir
tensip zaptı birkaç gün içinde yazılır ve ilgisi olan herkes o anda öğrenir
ikinci bir husus amonra elindeki 9.800 bin lotu toptan satış pazarında vermişti
açtığı davanın bir anlamı kalmıyor
dava muhtemelen düşürülecek
2.55 den sattığı hisse bu gün 2.20 lerde sürünüyor
sonuç.....? size kalmış
barmen uğur
26-01-2008, 15:23
bu yo larla ilgili bsmv netleştimi acaba bilgisi olan varmı
Bu BSMV olayından ben çok korkmuyorum. Zaten bir gündeki kayıplar BSMV nedeniyle oluşan kayba eşit.
BSMV %5 di sonra %10 oldu galiba. Diyelim isyat bir hisseyi aldı, sonra kar ile sattı, bu olayda stopaj var BSMV yok diye biliyorum.
Ancak alım satım işleminde ödediği komisyonlar üzerinden BSMV ödemesi lazım. ISYAT işlemleri Is menkul'den yapıyor diyelim. Oraya ödediği komisyonlara ilaveten BSMV ödemesi gerekirdi.
www.gtturk.com/bfdk/bfdk200712.pdf
http://www.spklisanslama.info/ilgili-vergi-mevzuati/cevapli-sorular-61-80.html
SPK lisanslama sorusu:
66. Banka ve sigorta muameleleri vergisinin mükellefi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Banka ve yatırım fonları
b) Sigorta şirketleri ve ihraççı kurumlar
c) Gayrimenkul yatırım ortaklıkları ile bankerler
d) Banka, banker-aracı kurumlar- ve sigorta şirketleri
e) Portföy yönetim şirketleri
67. Aşağıdakilerden hangisi banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna edilmiştir?
a) Aracı kurumların yatırımcılara menkul kıymet işlemi nedeniyle aldıkları komisyon
b) Sigorta şirketlerinin prim tahsili nedeniyle lehlerine kalan para
c) Emeklilik yatırım fonlarının sermaye piyasasında yaptıkları işlem nedeniyle lehlerine kalan para
d) Borsa para piyasası işlemleri
CEVAPLAR
66 D
67 A
Diyelim her işlemde BSMV ödenecek dendi. Çok iyi de olur. Bu şirketler kendilerini tasfiye ederler bizde mutlu oluruz onlar da. Şu an hisse başı 4.5 verirler bu eziyet sona erer.
yatırım ortaklıklarından bi numara olmaz, bi kere sermaye yapısı sakat, adam elindeki 1%o altın hisse ile yönetim hakkının tamamını elinde tutuyor, sen kagıtların 90% ını toplasan bi numara olmuyor, adamın yonetim her zaman elinde, hiç mal tutmasına gerek kalmıyor, sen biraz alım yaptın mı, patlatıyor 3-5 katı bedelliyi surun dur, temmettu de vermiyor zaten...
altın hisse olayı da olmadan olmaz tabi ki, sonuçta bunlar şirket filan diil, bi nevi fon, dolayısıyla yonetimin belli ellerde kalması gerekiyor, bence yo ların adam olması için halka açıklık oranlarının 50% altı olacak şekilde kısıtlanması gerekirdi, boylece yonetimi elinde tutanın da her zaman elinin taşın altında olması sağlanırdı, yoksa bsmv cart curt hikaye, bu kagıtlar boyle oyuncak olur durur...
Cattug kardeşim, kesinlikle sen bu işi biliyorsun. uzun vadede kendi hisselerini birim pay değerinin %20 altına düşünce alma zorunluluğu getirilmedikçe ve bedelli olyanıa bir sınır konulmadıkça YO lar erimeye mahkum. Ben elinde olanlara biraz moral vereyim diyorum.
Şu an ultra iskontolu durumda. Ama paranın en fazla %10 ile girilmeli. Tek kağıda da girilmemeli.
Bazı arkadaşlar parasının tamamı ile giriyor çok yanlış. Bu YO lar onları yöneten şirketlerin ekmeği, onu kimseye vermezler, belki kırıntı dağıtabilirler.
Şimdi insanlar panik olup satsa onlar toplar (zaten IMKB açıklamlarında yer alıyor) yükselişe başlayınca tekrar KY ya boca ederler.
erdoğan72
27-01-2008, 16:33
http://www.spklisanslama.info/ilgili-vergi-mevzuati/cevapli-sorular-61-80.html
SPK lisanslama sorusu:
66. Banka ve sigorta muameleleri vergisinin mükellefi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Banka ve yatırım fonları
b) Sigorta şirketleri ve ihraççı kurumlar
c) Gayrimenkul yatırım ortaklıkları ile bankerler
d) Banka, banker-aracı kurumlar- ve sigorta şirketleri
67. Aşağıdakilerden hangisi banka ve sigorta muameleleri vergisinden istisna edilmiştir?
a) Aracı kurumların yatırımcılara menkul kıymet işlemi nedeniyle aldıkları komisyon
b) Sigorta şirketlerinin prim tahsili nedeniyle lehlerine kalan para
c) Emeklilik yatırım fonlarının sermaye piyasasında yaptıkları işlem nedeniyle lehlerine kalan para
d) Borsa para piyasası işlemleri
CEVAPLAR
66 D
67 A ELİNE DİLİNE SAĞLIK İLK GÜNDEN BERİ DİRİYOM BSMV DEN YO LARIN MUAV OLDURUNU GELDE SU MALİYENİN YABTIRINA BAK BİLMİYOLARMI VERGİDEN MUAV OLDUĞUNU YAZIK DİRİLMİ K.Y AMA BUNUN SORUMLUSU(KEMAL ABİM VE ONUN EKİPİ) SPK MALİYEDE CALISIPDA BORSADA HİSLEM YABANLARI CEZALANDIMASI LASIM (eğer varsa)
erdoğan72
27-01-2008, 16:41
http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=5211&page=482 gecen haftada ben yazmızdım tskyo 1. Menkul kõymet yatõrõm ortaklõklarõ kazançlarõnõn vergilendirilmesi
a) Kurumlar Vergisi Düzenlemesi Açõsõndan
Kurumlar Vergisi Kanunu’nun 8’inci maddesinin 4 no’lu bendinin (a) alt bendi
uyarõnca, portföyünün en az %25’i hisse senetlerinden oluşan menkul kõymet yatõrõm
ortaklõklarõnõn portföy işletmeciliğinden doğan kazançlarõ kurumlar vergisinden istisnadõr.
Ayrõca, MKYO kazançlarõ 4369 sayõlõ Yasa ile düzenlenen %25 oranlõ geçici vergi
uygulamasõna da tabi değildir.
b) Gelir Vergisi Düzenlemesi Açõsõndan
5281 sayõlõ Kanunla Gelir Vergisi Kanunu’na eklenen geçici 67. maddenin 8. fõkrasõ
uyarõnca, Sermaye Piyasasõ Kanununa göre kurulan menkul kõymetler yatõrõm ortaklõklarõnõn
Kurumlar Vergisinden istisna edilmiş olan portföy kazançlarõ, dağõtõlsõn veya dağõtõlmasõn %http://www.tskb.com.tr/spk/yatort/Ya...me17052006.pdf KAYNAKDAN OKUYABİLİSİNİZ AYNI ZAMANDA BU BÜTÜN YATIRIM ORTAKLARI İCİN GECELİDİR VE BUNLAR MALİ MÜSAVİLER TARAFINDAN ONARLANMIS BELGELER ( al sat yada bekle kar zarar benim değildir) elbet sabredip kalanlar bir gün gülecek
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=89188&KTG_KOD=137