PDA

View Full Version : ISYAT İş Yat. Ort.

Pages : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

son_azrail
23-09-2004, 18:47
:) isyat yatmaktan vazgeçti şaha kalktı....gidiş devam edebilir...

_corleone_
23-09-2004, 21:06
pekı sn corleone
yarınkı hareketı ne olacak ve colanın arzı ısyatta bunu ne zaman acıklayacaklar
yuhh sen beni tuncay özilhan zannettin galiba... :) yani bunları kesin bilsem size miamiden yazıyor olurdum.. :) yanlız dediğim gibi beklentisiz bi kağıda bukadar yüksek ortlamayla alım gelmez... düşmez demiyorum... ama çıkacak diyorum...!!!

wallstreet
23-09-2004, 21:19
arkadaşlar ilk beş alıcının maliyeti 3750 den yani yarın illa mal çıkmak istiyorlarsa nir hareket yaptırabilirler.. bu arada bende corleone ye katılıyorum en kısa zamnda 4000 üstüne kendini atacak..eğer denildiği gibi ekim sonu ise ekim 15 ten sonra daha hareketli olacaktır..o zamana kadar 5000 civarına gelmeyi dener bence...yani 15 gün içinde %25 kazanma potansiyeli yüksek bana kalırsa.. zaten dikkatinizi çektiyse kağıdı pek vermediler.. efes yazıcılar aefes ne oldu gördük birtek arif ile işyat ı salmadılar...

wallstreet
23-09-2004, 21:20
ve şimdi güzel olan şu.. dün mal alan info malını bugün çıktı dünkü 2. en iyi alıcı tacirler malına mal ekledi..yarın ya da pazartesi yine bir hareket yapma olasılığı yüksek ...

sebayrak
24-09-2004, 04:24
yuhh sen beni tuncay özilhan zannettin galiba... :) yani bunları kesin bilsem size miamiden yazıyor olurdum.. :) yanlız dediğim gibi beklentisiz bi kağıda bukadar yüksek ortlamayla alım gelmez... düşmez demiyorum... ama çıkacak diyorum...!!!

Sayin Corleone Cok iysiniz... Düsmez demiyorum!!!!!!!! Ne demek ????? ( %50 düsebilir demek) Cikacak diyorum (%100 cikacak demek ben böyle anliyorum

yani %50 düsebilir %100 cikar Oranlarsak %66 cikacak %33 düsecek sonucuna variyorum

Dogrumu... :cool:

selam
24-09-2004, 04:38
Topiğe bakıyorumda herkes İşyatırımın hareketini Cola'nın halka arzına endekslemiş.Pay/Defter değerinden hiç bahseden yok yada ben görmedim.Peki beklenti bu kadarmı sizce... Başka beklenti yokmu ??

supersonic
24-09-2004, 09:19
selam :)

şşşt dedim!

denizbank halka arzı k. eş lideri olduğunu
iş risk halka arzını
yoldaki bedelliyi
en ucuz ve derinliği en yüksek yo olduğunu bu yüzden bi türlü yerinden kalkamayıp paso yattığını ama birgün şahlanacağını ifşa edecektin nerdeyse... :D

hrncn
24-09-2004, 09:42
%100 bedelsiz, % 100 bedelli veya %150 bedelsiz %100 bedelli verebilir. (tahmin)

_corleone_
24-09-2004, 10:46
Sayin Corleone Cok iysiniz... Düsmez demiyorum!!!!!!!! Ne demek ????? ( %50 düsebilir demek) Cikacak diyorum (%100 cikacak demek ben böyle anliyorum

yani %50 düsebilir %100 cikar Oranlarsak %66 cikacak %33 düsecek sonucuna variyorum

Dogrumu... :cool:
yaa uğraştırma beni anladın işte... biraz geriçekilme olsada yükselişe inanıyorum...

wallstreet
24-09-2004, 11:10
bedelli hisseye olumsuz yansırmı arkadaşlar...

wallstreet
24-09-2004, 11:12
bu arada iş risk kesin bu sonbahardamı yoksa 2005 temi olacak bir bilen varmı?...anlaşılan bugün yine hareketli seans lar yaşacağız iş yatırımda...

BAYAS
24-09-2004, 11:17
sn corleone
bızler sızın yanınızda ky sayılırz.. sızın bılgılerınızden ıstıfade ederek bır seyler yapmaya calısıyoruz.. neden dalga gectıgınıze bır anlam veremedım...
neyse
bedellı dagıtımını ne zaman yapacak bılgısı olan arkadas varmı

wallstreet
24-09-2004, 11:23
hadi arkadaşlar biraz hareketlendik umarım gerisi gelir
..

_corleone_
24-09-2004, 11:27
sn corleone
bızler sızın yanınızda ky sayılırz.. sızın bılgılerınızden ıstıfade ederek bır seyler yapmaya calısıyoruz.. neden dalga gectıgınıze bır anlam veremedım...
neyse
bedellı dagıtımını ne zaman yapacak bılgısı olan arkadas varmı
ne dalgası güzel kardeşim... alıntı yapta bizde kusur işlediysek bilelim bidaha yapmayalım diymi??? kimseyle dalga geçmem ben... :mad:
sayın selam araştırmacı borsacı olarak bize işyat ve arfyonun bedellileri hakkında bilgi verebilir belki..???? :)

wallstreet
24-09-2004, 11:28
arkadaşlar bedelli olayını söylüyor..belkide bedelsiz açıklarlar.. belli olmaz bu işyata... yanbi bedelli açıklanacağı kesinmidir..bu arada dün 3800 ve 3825 ten mallanan çok olmuştu bugünde oralardan mallanma başladı bu iyiye işaret ..ilk hedef 3900 daha sonraki hedef 4000 umarım bugün ya da yakın zamnda buraları deneriz..

_corleone_
24-09-2004, 11:30
işyata para yetmediği için seans sonlarıda alım dalgasıyla tavan yaptırmaya çalışıyolar...
yoksa saat 11 de bile tavan olsa dayanamaz bence 10 kere çözerler...

_corleone_
24-09-2004, 11:34
arkadaşlar bedelli olayını söylüyor..belkide bedelsiz açıklarlar.. belli olmaz bu işyata... yanbi bedelli açıklanacağı kesinmidir..bu arada dün 3800 ve 3825 ten mallanan çok olmuştu bugünde oralardan mallanma başladı bu iyiye işaret ..ilk hedef 3900 daha sonraki hedef 4000 umarım bugün ya da yakın zamnda buraları deneriz..
wallstreet; dünkü ilk seans 9,5 trlynun aortalaması 3819...
bugün şuana kadar 4,2trlyn aortlması 3760...

hrncn
24-09-2004, 11:39
isyat, is bankası isterse yükselir, istemezse yükselmez

hrncn
24-09-2004, 11:40
isyat'ın halka arzlarla hiçbir ilgisi yoktur, olamazda kuruluş tüzüğü bunu engeller.

wallstreet
24-09-2004, 11:40
işyatta 3700 destek yapma arayışı var arkadaşlar 3700 destek olarak çalışırsa yönü 4000.. umarım çalışır...

hrncn
24-09-2004, 11:43
is yatırım ortaklığı anonim şirketi yani isyat parasını dahi is yatırım menkul değerler anonim şirketine komisyon karşılığı yönettirir. is yatırım ortaklığı anonim şirketinde en fazla 5 kişi çalışmaktadır. ama tüm bunlar onun değerini düşürmez aksine arkasındaki gücü gösterir.

wallstreet
24-09-2004, 11:47
wallstreet; dünkü ilk seans 9,5 trlynun aortalaması 3819...
bugün şuana kadar 4,2trlyn aortlması 3760...

verdiğin bilgi için çok sağol..aslına bakarsan ortlamalar yüksek başka dikkat çekici noktada işyatırımı iş yatırımın kendisi alıyor... insider olayı olmasın...gerçekten kağıdın değeri diğerlerine göre çok düşük kaldı...
senin iş risk halka arzı hakında bir bilgin varmı..tahmini zamanı falan ya da onlar SPk ya nezamn başvurmuş...

hrncn
24-09-2004, 11:49
is yatırım anonim şirketinin yatırım yapabileceği alanlar ve oranları dahi tüzüğünde belirlenmiştir. bunun dışına çıkamaz, bunun amacıda ortaklarını korumak ve onlara en fazla faydayı sağlamaktır. yatırım ortaklıkları genel anlamda A tipi fonlara benzerler temel farkları şirket şeklinde kurulmuş olmalarıdır. Yatırım ortaklığına yatırım yani ortaklığın hisse senedini almak, o ortaklığın parayı en iyi şekilde değerlendireceğini düşünerek şahsın kendisine ait parasını başkasının kullanımına bırakmasıdır.

hrncn
24-09-2004, 11:51
bu sebeplerle coca cola arzının, denizbank arzının veya iş yatırım menkul değerlerin yapacağı diğer arzların is yatırım ortaklığı ile maddi hiç bir ilişkisi yoktur, olsa olsa manevi bir ilişkiden bahsedilebilir.

hrncn
24-09-2004, 11:54
Konu ile ilgili bölümler

"AMAÇ VE KONU
Madde 5- Şirket'in amacı ilgili mevzuatla belirlenmiş ilke ve kurallar çerçevesinde sermaye piyasası araçları ile ulusal ve uluslararası borsalarda veya borsa dışı organize piyasalarda işlem gören altın ve diğer kıymetli madenlerden oluşan karma bir portföyü işletmektir.

Şirket, bu amaç dahilinde;

a) Ortaklık portföyünü oluşturur, yönetir ve gerektiğinde portföyde değişiklikler yapar.

b) Portföy çeşitlemesiyle yatırım riskini, faaliyet alanlarına ve ortaklıkların durumlarına göre en aza indirecek bir biçimde dağıtır.

c) Menkul kıymetlere, mali piyasa ve kurumlara, ortaklıklara ilişkin gelişmeleri sürekli izler ve portföy yönetimiyle ilgili gerekli önlemleri alır.

d) Portföyün değerini korumaya ve artırmaya yönelik araştırmalar yapar.

YAPILAMAYACAK İŞLER

Madde 6- Şirket özellikle;

a) Ödünç para verme işleriyle uğraşamaz.

b) Bankalar Kanununda tanımlandığı üzere mevduat toplayamaz ve mevduat toplama sonucunu verebilecek iş ve işlemler yapamaz.

c) Ticari, sınai ve zirai faaliyette bulunamaz.

d) Aracılık faaliyetinde bulunamaz.

Ayrıca Şirket Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenecek diğer faaliyet ilke ve yasaklarına da uyar.

SERMAYE VE HİSSE SENETLERİ

Madde 11- Şirketin kayıtlı semaye tavanı 135 trilyon TL'dır. Bu tavan içerisinde çıkarılmış sermayesi 30 trilyon TL olup, her biri 1.000.- TL nominal değerinde 30 milyar adet hisseye ayrılmıştır. Hisselerin 50 milyar TL’sı I. Tertip A Grubu, 450 milyar TL’sı I.Tertip B Grubu, 325 milyar TL’sı II.Tertip B Grubu, 1.175 milyar TL’sı III.Tertip B Grubu, 4.000 milyar TL’sı IV.Tertip B grubu, 24.000 milyar TL’sı V.Tertip B Grubu’dur. Çıkarılmış sermayenin tamamı aşağıda belirtilen ortaklar tarafından taahhüt edilmiş, nakden ödenmiştir. Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde (A) Grubu hisselerin her biri 1.000.000 (Birmilyon) adet oy hakkına, (B) Grubu hisselerinin her biri 1 (Bir) adet oy hakkına sahiptir.

(A) Grubu hisse senetleri nama yazılı, (B) Grubu hisse senetleri hamiline yazılıdır. Sermaye artırımlarında yeni (A) Grubu hisse senedi ihdas edilemez. Nama yazılı hisse senetlerinin devri kısıtlanmamıştır.

ŞİRKET PORTFÖYÜNÜN OLUŞTURULMASI VE RİSKİN
DAĞITILMASI ESASLARI

Madde 12- Şirket, kuruluş işlemlerini takiben ilgili mevzuatta ve bu esas sözleşmede belirtilen koşullara uymak suretiyle en fazla üç ay içinde karma bir portföy oluşturur. Portföyün terkibi hakkında, izleyen bir hafta içerisinde SPK'na ve ortaklara bilgi verir.

Yatırım yapılacak kıymetlerin seçiminde riskin dağıtılması esasları çerçevesinde aşağıdaki ilkeler gözönünde bulundurulur.

a) Şirketin yatırım yapacağı kıymetlerin seçiminde likiditesi yüksek, riski düşük olanlar tercih edilir ve Sermaye Piyasası Kanununun 36. maddesinde ve ilgili tebliğ ve düzenlemelerde belirlenmiş olan yönetim ilkelerine uyulur.

b) Ancak portföy değerinin yüzde onundan fazlası bir ortaklığın menkul kıymetlerine yatırılamaz . Ayrıca Şirket, hiçbir ortaklıkta sermayenin ya da tüm oy haklarının yüzde dokuzundan fazlasına sahip olamaz.

c) Şirket portföyüne alımlar ve portföyden satımlar rayiç bedel ile yapılır. Rayiç bedel, borsada işlem gören varlıklar için borsa fiyatı, diğerleri için işlem gününde Şirket açısından oluşan alımda en düşük, satımda en yüksek fiyattır. Varlık satımlarında satış bedeli tam olarak nakden alınır.

d) Borsada veya borsa dışı teşkilatlanmış piyasalarda işlem gören kıymetlerin portföye alımları ve satımlarının borsa veya bu piyasalar kanalıyla yapılması zorunludur.

e) Portföy değerinin en az % 25'i devamlı olarak özelleştirme kapsamına alınan kamu iktisadi teşebbüsleri dahil Türkiye'de kurulmuş ortaklıkların hisse senetlerine yatırılır.

f) Şirketin günlük ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yeterli miktarda nakit tutulur. Şirket bankalar nezdinde vadeli mevduat tutamaz ve mevduat sertifikası satın alamaz.

g) Şirket, risk sermayesi yatırım ortaklıklarının hisse senetleri hariç Türk ve yabancı yatırım ortaklıklarının hisse senetleri ile yatırım fonlarının katılma belgelerine yatırım yapamaz.

h) Şirket portföyüne, borçluluk ifade eden yabancı sermaye piyasası araçlarından ikincil piyasada işlem görenler ve derecelendirmeye tabi tutulmuş olanlar alınır. Yabancı sermaye piyasası araçlarının satın alındığı veya ihraç edildiği ülkelerde derecelendirme mekanizmasının bulunmaması durumunda, derecelendirme şartı aranmaz.

ı) Şirket sermaye ve yedek akçeleri toplamının % 25'ini Türk Parasının kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar çerçevesinde alım satımı yapılabilen sermaye piyasası araçlarına yatırabilirler. Portföyündeki varlıkların riskten korunması amacıyla, portföylerine sözleşme tutarı sermaye ve yedek akçeleri toplamının % 5'ini geçmemek koşuluyla yabancı vadeli işlem sözleşmeleri ve opsiyonları dahil edebilirler ve bu % 5'lik oran, birinci cümledeki % 25'lik oranın hesabında dikkate alınır.

j) Şirket, ancak T.C. Merkez Bankası'nca alım satımı yapılan para birimleri üzerinden ihraç edilmiş yabancı kıymetlere yatırım yapabilir.

k) Şirket portföyünde bulunan yabancı kıymetler satın alındığı borsada veya kote olduğu diğer borsalarda satılabilir. Bu kıymetler Türkiye içinde, Türkiye'de veya dışarıda yerleşik kişilere satılamaz ve bu kişilerden satın alınamaz.

l) Şirket çıkarılmış sermaye ve yedek akçeleri toplamının % 10'undan fazlasını altın ve diğer kıymetli madenlere yatıramaz. Portföye alınacak altın ve diğer kıymetli madenlerin uluslararası standartlarda olması ve ulusal ve uluslararası borsalarda işlem görmesi zorunludur.
.................................................. .................................................. .................................................. .............................
26 Haziran 2003 tarihli Özel Hal Bildirimi ;

Şirketimizin 26 Haziran 2003 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında; Şirketimiz ile İş Portföy Yönetimi A.Ş. arasında imzalanmış olan Portföy Yönetimi sözleşmesinin feshedilerek, 1 Temmuz 2003 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile Portföy Yönetimi Sözleşmesi imzalanmasına ve bu husus ile ilgili Şirket yönetiminin yetkili kılınmasına karar verilmiştir.

2 Temmuz 2003 tarihli Özel Hal Bildirimi ;

Şirketimiz ile İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. arasında imzalanmış olan Portföy Yönetim Sözleşmesi uyarınca; Portföy Yönetim Komisyonu, her ay sabit ve üçer ayda bir performansa dayalı olmak üzere, sabit olan kısmı ortalama portföy büyüklüğü üzerinden aylık % 0,025 (onbindeikibuçuk), performansa dayalı olan kısmı ise portföy getiri oranının, performans karşılaştırma ölçütü getiri oranına eşit veya üstünde olması durumunda ortalama portföy büyüklüğü üzerinden aylık % 0,075 (onbindeyedibuçuk) olarak ödenecektir.

Performans komisyonu; portföy getirisi ile performans karşılaştırma ölçüt getirisi arasındaki nisbi getirinin performans karşılaştırma ölçütü getirisinin % 5'ine kadar olan kısmı üzerinden % 5, % 5 ile % 10 arasında kalan kısmı üzerinden % 10, % 10'u aşan getirilerde ise bu kısım üzerinden % 15 olarak senede bir defa ödenecek, bu tutar yıllık ortalama portföy büyüklüğünün % 1'ini aşamayacaktır (2003 senesi için 6 aylık süre dikkate alınacaktır). Performans kriteri ise; İMKB 100 Endeks getirisinin % 30'unun, KYD 182 günlük DİBS Endeks getirisinin % 65'inin, Net O/N Repo getirisinin % 5'inin toplamı olarak belirlenmiştir.

wallstreet
24-09-2004, 11:59
sayın hrncn

sonuç olarak bizlere vermeye çalıştığınız msjı öğrenebilirmiyim..yani siz beklentilerin kağıdı değil sahiplerinin kağıdımı demek istiyorsunuz...biraz daha açarmısınız...

BAYAS
24-09-2004, 11:59
bunun anlamı nedır sn hrncn
beklentı bosunamı ve bedellı yada bedelsız arttırım ne zaman

hrncn
24-09-2004, 12:00
ayrıca yukarıda da görüleceği üzere yatırım ortaklıklarında genel kurul oy dağılımı ilginçtir. kurucu olanlar 1 adet hisse karşılığı 1 000 000 adet oy hakkına sahip iken ortaklar 1 adet hisse karşılığı 1 adet oy hakkına sahiptir. yani ne yaparsanız yapın şirketi ele geçirmeniz mümkün değildir. sonra deniz yatırım ortaklığı gibi kurucu ortağın sürekli bedelli arttırımları ile karşı karşıya kalır durursunuz. sonra da buradan nasıl kaçabiliriz diye düşünürsünüz yada batarsınız yada bazı zavallılara kağıdı yıkarsınız.

hrncn
24-09-2004, 12:05
yatırım ortaklıklarında beklentiler endeksin özellikle 30 endeksini iniş çıkışına göredir. eğer borsanın yükseleceğine inanıyorsanız ve şirketin elindeki parayı iyi yöneteceğine inanıyorsanız kağıt endeksle veya endeksten hızlı bir şekilde çıkar. iş yatırım özellikle (eğer imkb ye gönderdiği haftalık bildirimleri izlerseniz) parasının % 50 veya üstünü devlet kağıtlarına yani dibs senetlerine yatırır, bunun amacı paranın tamamını riske sokmamaktır. geri kalaını da büyük oranda 30 endeks kağıtlarına yatırır.

_corleone_
24-09-2004, 12:07
ayrıca yukarıda da görüleceği üzere yatırım ortaklıklarında genel kurul oy dağılımı ilginçtir. kurucu olanlar 1 adet hisse karşılığı 1 000 000 adet oy hakkına sahip iken ortaklar 1 adet hisse karşılığı 1 adet oy hakkına sahiptir. yani ne yaparsanız yapın şirketi ele geçirmeniz mümkün değildir. sonra deniz yatırım ortaklığı gibi kurucu ortağın sürekli bedelli arttırımları ile karşı karşıya kalır durursunuz. sonra da buradan nasıl kaçabiliriz diye düşünürsünüz yada batarsınız yada bazı zavallılara kağıdı yıkarsınız.
hep aynı muhabbet ya... yok yatırım ortaklığı yapmayacakmışta menkul değerler yapacakmış buda yatırım ortaklığının değerini etkilemezmiş... falan filan kıl tüy... aşın bunları artk... cc halka arzını iş yatırım YAPACAAAAAK....
:hayır:

hrncn
24-09-2004, 12:11
ayrıca is bankasının ortak olduğu bir kağıda spekülatör girmesi zordur. kimse is bankasına karşı işlem yapma cesareti gösteremez. yani bence sonuç olarak isyat ta deniz yo da olabilecek yükselmeler beklemeyin, ama bu kağıdın kötü olduğu anlamında değildir, aksine bu kağıt küçük yatırımcı için güvenli bile sayılabilir. sonucta is bankası türkiyenin en büyük portföy yönetim şirketlerinin de sahibidir ve herhalde buralarda çalışna uzmanları da secerek almaktadır. yani para güvenli ellerde yönetilmektedir. ahtırladığım kadarı ile is portföy anonim şirketi yaklaşık 5.5 katirilyon liralık bir portföyü yönetmektedir.

wallstreet
24-09-2004, 12:12
işyatırımın cola arzına tepkisiz kalacağını hiç sanmıyorum..en kötü ihtimalle bunu kulanmak isteyecek olan spekler olacaktır onlar sayesinde bile işyat 6000 rahat görecek diyorum ve oyüzden kağıdımı tutmaya devam ediyorum herkese saygılar...

hrncn
24-09-2004, 12:13
sayın corleone eğer yazdıklarınızda samimi iseniz sizin borsa ve borsa şirketleri ile ilgili bilginizden şüphe duyarım veya bunun arkasında başka bir şey ararım.

hrncn
24-09-2004, 12:14
isyatırım kötü demedik, sadece yatırım ortaklığı nedir onu anlattık

SunShine
24-09-2004, 12:17
hep aynı muhabbet ya... yok yatırım ortaklığı yapmayacakmışta menkul değerler yapacakmış buda yatırım ortaklığının değerini etkilemezmiş... falan filan kıl tüy... aşın bunları artk... cc halka arzını iş yatırım YAPACAAAAAK....

Sn corleone,

Burada güzel güzel açıklamalar yapılyor.

Arkadaşlar bir şeyler paylaşıyorlar.

Ve de sizin beğenmediğiniz konu (beğenseniz de, beğenmeseniz de) aynen bahsedildiği gibi.

Ama bu durum ISYAT'ta bri beklenti yaratmıyor mu..

Bal gibi de yaratıyor.

Çünkü, bir çok kağıtta olduğu gibi, bu kağıtta da beklentiler alınıp, gerçekler satılıyor.

Kısa vadede Teknik analize göre, orta ve uzun vadede ise Temel analize göre hareket edelirse bu kağıttan kazanamamamak mümkün değil.

Diye düşünürüm.

Ama sizin üslubunuz da, yaklaşımınız da burada kimseye bir şey kazandırmaz.

Lütfen daha mutedil olalım.

Saygılarımla.

DonSunShine

hrncn
24-09-2004, 12:20
isyat genellikle hem bedelsiz, hem bedelli verir. sadece bedelli vermek iyi bir şey değildir. ayrıca isyat kücük yatırımcıdan para koparmak için kurulmuş yo değildir. ve bu sebeple bedelsizi ve bedelliyi birlikte verir, böylece hem sermayesini güçlendirmiş olur hem de yatırımcısını sevindirmiş olur. ve genelikle de sermaye arttırımlarından önce önemli bir yükseliş yapar, bölündükten sonra da önemli bir yükseliş yapar ve elinden geldiğince de her yıl bir miktar kar payı dağıtır. çünkü amacı yatırımcısına gelir sağlamaktır.

MUSTİS
24-09-2004, 12:21
Sn corleone,sizde birsey bilmiyorsunuz ya......kim diyor ki CCnin arzini Isyat yapacak
diye imkb ye gonderilen yazilarda bile adi gecmiyor.cOLA arzi haberi gelince bu hisse
ye trilyon yatiran,milyonlarca lot alanlar yok ki,o zaman hisse tavan yapmiyor ki,
yani siz ve ben birseyler bilmiyoruz............Yukaridaki yazilara sadece guluyorum.
Allah Allah ne muhabbet yahu tam seans icinde.

BAYAS
24-09-2004, 12:22
sımdı herkes konusuyor ama kımse bedellı yada bedelsızın ne zman olacagını soylemıyor...

hrncn
24-09-2004, 12:26
yok eğer speklerin girdiği yo lar veya sahibi belli olmayan yo lar gibi bir yaklaşımla isyata yaklaşırsanız yanılırsınız. isyatın bir avantajı bir de dejavantajı vardır. avantajı sizi yolunacak tavuk olarak görmez ve sizde paranızı emin ellere bırakmış olursunuz, dezavantajı ise spek yo ları gibi çok getiri sağlamamasıdır ( tabi genellikle çok getiriyi spek alır ve mal genellikle ky üzerine yıkılınca da ky bu işten para kazanamaz)

MUSTİS
24-09-2004, 12:27
sımdı herkes konusuyor ama kımse bedellı yada bedelsızın ne zman olacagını soylemıyor...
Sn Bayas, demek ki ne zaman olacagini kimse bilmiyor.Eger cok merak ediyorsaniz lutfen sizde arastirin hic olmazsa is yatirima bir mail yazarak sorabilirsiniz.

_corleone_
24-09-2004, 12:30
Sn corleone,

Burada güzel güzel açıklamalar yapılyor.

Arkadaşlar bir şeyler paylaşıyorlar.

Ve de sizin beğenmediğiniz konu (beğenseniz de, beğenmeseniz de) aynen bahsedildiği gibi.

Ama bu durum ISYAT'ta bri beklenti yaratmıyor mu..

Bal gibi de yaratıyor.

Çünkü, bir çok kağıtta olduğu gibi, bu kağıtta da beklentiler alınıp, gerçekler satılıyor.

Kısa vadede Teknik analize göre, orta ve uzun vadede ise Temel analize göre hareket edelirse bu kağıttan kazanamamamak mümkün değil.

Diye düşünürüm.

Ama sizin üslubunuz da, yaklaşımınız da burada kimseye bir şey kazandırmaz.

Lütfen daha mutedil olalım.

Saygılarımla.

DonSunShine

SYN sunshine ben bu konu daha önce sayfalarca tartışma konusu olduğu için artk bunları tartışmanın bi anlamı olmadığını söylüyorum... x menkul bir halka arz gerçekleştiriyorsa x yatırım ortaklığı spekülatif bir şekilde primleniyor... bunu anlayamayanların ısıtıp ısıtıp konuyu tekrar gündeme getirmeye çalışmalarına anlam veremiyorum... sizinde dikkatli okumanızı ve jandarmalık yapmaktan vazgeçmenizi diliyorum...
saygılar... :hayır:

hrncn
24-09-2004, 12:32
sermaye arttırımını yönetim kurulu bilir, bizim bilmemizi istediği zaman da imkb ye ve spk ya bildirir, yok eğer yönetim kurulunda tanıdığınız varsa önceden öğrenebilirsiniz.

bir tavsiye paranızı bir yere yatıracaksanız önce parayı yatırdığınız şirketin ne olduğunu araştırın ve bu araştırmayı özellikle bu tür yerlerde değil şirketlerin internet adreslerinden yapın eğer oralarda okuduklarınızı anlayamaz iseniz bu tür sitelerde sorun ama elinizden geldiğince fazla kişiye sorun ki tek taraflı bilgilenmiş olmayınız sonuçta para sizin paranız sorduğunuz kişinin değil

saygılar

bond
24-09-2004, 12:47
arkadaşlar ben daha önce de belirtmiştim ki İŞYAT BU SENE KARPAYI DAĞITMAYACAK GEÇEN YILIN KARINI ENFLASYON MUHASEBESİNE GORE SERMAYESİNE EKLEYEREK GEÇMİŞ YILLARIN ZARARINI TELAFİ ETME HAKKINI KULLANACAK. BU BAĞLAMDA BENCE BİR BEDELSİZ OLASI GOZUKMUYOR. HA BEDELLİ YAPARSA KENDİSİDE KETKI YAPACAĞINA GORE VE ELİNDEKİ PARAYI SERMAYEDE KULLANACAĞINA GORE DEMEKKİ BUDA UZAK BİR OLASILIK. TABİ BUNLAR TAHMİN VE YORUMLARDIR. BİLGİLENDİRME ÖZELLİĞİ YOKTUR. KİMSEYİ BAĞLAMAZ

SunShine
24-09-2004, 12:56
SYN sunshine ben bu konu daha önce sayfalarca tartışma konusu olduğu için artk bunları tartışmanın bi anlamı olmadığını söylüyorum... x menkul bir halka arz gerçekleştiriyorsa x yatırım ortaklığı spekülatif bir şekilde primleniyor... bunu anlayamayanların ısıtıp ısıtıp konuyu tekrar gündeme getirmeye çalışmalarına anlam veremiyorum... sizinde dikkatli okumanızı ve jandarmalık yapmaktan vazgeçmenizi diliyorum...
saygılar... :hayır:

Sn corleone.

Amacım polemiğe girmek olmayıp, şu yukarıda yazdığınız cümlelere istinaden;

1. Spekülasyon mu yapmaya çalışıyorsunuz kendi kendinize.. Bu forum kurallarına aykırıdır.

2. Arkadaşların beyan ettiği bilgi ve fikirlerine karşı biraz daha efendi bir üslup kullanmanız gerektiğini beyan etmiştim sadece.

3. Jandarmalık yakıştırmanızı da ukalalığınıza veriyorum. Çünkü, birinin beyan ettiği fikire karşı fikir yazmak ne zamandan beri jandarmalık oluyor.

Saygı ile.

JandarmaSunShine

hrncn
24-09-2004, 13:13
bir şeyin sermayeye eklenmesi için ya bedelli ya da bedelsiz olarak sermaye arttırımına gidilmesi gerekir bu sebeple isyat ın %150 kadar bedelsiz verme potansiyeli bulunmaktadır.

hrncn
24-09-2004, 13:14
arkadaşlar ben daha önce de belirtmiştim ki İŞYAT BU SENE KARPAYI DAĞITMAYACAK GEÇEN YILIN KARINI ENFLASYON MUHASEBESİNE GORE SERMAYESİNE EKLEYEREK GEÇMİŞ YILLARIN ZARARINI TELAFİ ETME HAKKINI KULLANACAK. BU BAĞLAMDA BENCE BİR BEDELSİZ OLASI GOZUKMUYOR. HA BEDELLİ YAPARSA KENDİSİDE KETKI YAPACAĞINA GORE VE ELİNDEKİ PARAYI SERMAYEDE KULLANACAĞINA GORE DEMEKKİ BUDA UZAK BİR OLASILIK. TABİ BUNLAR TAHMİN VE YORUMLARDIR. BİLGİLENDİRME ÖZELLİĞİ YOKTUR. KİMSEYİ BAĞLAMAZ

bir şeyin sermayeye eklenmesi için ya bedelli ya da bedelsiz olarak sermaye arttırımına gidilmesi gerekir bu sebeple isyat ın %150 kadar bedelsiz verme potansiyeli bulunmaktadır.

BAYAS
24-09-2004, 13:15
ama ne zaman
veya bu hısse neden bu kadar spek oldu.. mutlaka bır beklentısı var.. dıger ıs kagıtları cıkınca budamı yukseldı yoksa...

hrncn
24-09-2004, 13:16
yönetim kuruluna sorun veya son birkaç gündür yo larda başlayan sermaye arttırımı açıklamalarını bir beklenti olarak alın

_corleone_
24-09-2004, 13:17
Sn corleone.

Amacım polemiğe girmek olmayıp, şu yukarıda yazdığınız cümlelere istinaden;

1. Spekülasyon mu yapmaya çalışıyorsunuz kendi kendinize.. Bu forum kurallarına aykırıdır.

2. Arkadaşların beyan ettiği bilgi ve fikirlerine karşı biraz daha efendi bir üslup kullanmanız gerektiğini beyan etmiştim sadece.

3. Jandarmalık yakıştırmanızı da ukalalığınıza veriyorum. Çünkü, birinin beyan ettiği fikire karşı fikir yazmak ne zamandan beri jandarmalık oluyor.

Saygı ile.

JandarmaSunShine
1-kendinizi polemiklerden nekadar sakındığınız belli oluyor...
2-spekülasyon yaptığımı nereden çıkardınız? eğer spekülatif bir şekilde yükseliyor sözü size dokunduysa merak etmeyin burda yazan kimsenin spekülasyon yapabilecek güce sahip olduğuna inanmıyorum...
3-herşeyi bilir bi tavırla konuya atlamanız kimin ukala olduğunun açık göstergesidir...
4-benim sabahtan beri yazdığım hangi fikre ve yoruma karşı fikir yazdınız ki?? sabahtan beri wallstreetle burda kağıdın ıncığını cıncığını verdik bilgilerimizi payalaştık yorum yaptık, neredeydiniz? ama nerde ufak bi anlaşmazlık sürtüşme oldu hemen atladınız...bu işte çok iyisiniz tebrikler...
samimi ve dürüstsunshine..

hrncn
24-09-2004, 13:19
lütfen, şirket hakkında konuşun karşılıklı konuşmayın, iyi kötü her türlü bilgi paylaşılmalıdır.

BAYAS
24-09-2004, 13:30
Olur
Sorariz Yonetim Kuruluna... Onlarda Bunu Bekliyordu...

hrncn
24-09-2004, 13:31
şirket ile ilgili daha fazla bilgi için:
www.isyatort.com.tr

hrncn
24-09-2004, 13:32
haftalık tablolarını görebilmek için:
http://www.imkb.gov.tr/bultenler.htm

borsatuyo
24-09-2004, 13:39
sn hrcn burada çok faydalı olabilecek bilgiler vermiş,çoğumuz yo'ların halka arz yapamayacağını biliyor olsak da borsaya yeni giren bazı arkadaşlar bunu bilmeyebilir buradaki bilgi paylaşımını yadırgamak ya da abes bulmak anlamsız.hrcn burada hisseyi aman almayın sizi kandırıyorlar tarzında bişey yazmamış,hepimizde biliyoruz ki yo'ların %80'i pay değerinin çok üzerinde işlem yapıyor,her halka arzda mutlaka ilişkili yo anormal pirim yapıyor,yo ların sığlığı speklerin iştahını kabartıyor.yo ların içinde (sn hrncn'ın dediği gibi) en sağlam olanı da isyat,risk eşittir pirim olduğuna göre riski az olanın kazancı da nispeten daha düşük olacaktır,nasıl borsada riski minimize etmek isteyen yatırımcı endeks kağıtlarına yöneliyorsa yo lar içinde düşük risk almak isteyenlerde işyat'ı tercih edecektir.normal şartlar altında yo'lara spekülatif ilgi dışında ilgi olmasa hangi yatırımcı gidip de yo alır,bir çoğu zararda olan şirketlere malesef piyasa kuralları gereği para yatırıyoruz,sapasağlam onlarca şirket varken balondan beklentilerin peşinden koşuyoruz,çünkü piyasanın kuralı bu.bütün bunları tekrar anlattığı için hrncn'a kızmamıza onunla ya da başkasıyla polemiğe girmemize bir sebep yok,herkese bol kazançlar dilerim.

SunShine
24-09-2004, 13:41
samimi ve dürüstsunshine..

Sn hrncn'nin arzusuna katılarak bu polemiği kesiyorum.

Sizi tanımak ve anlamak isteyen arkadaşlara da, bu foruma yazdığınız tüm yazıları okumalarını ve üslubunuzdaki inceliği anlamaya çalışmalarını tavsiye ederim.

Ayrıca benim bu topikteki yazılarımı da.

Saygı ile.

SusSunShine

supersonic
24-09-2004, 13:52
Bu ne yaw 1 seansta bu kadar çok mesaj yazılır mı kardeşim. Protesto ediyorum sizi, nası okucaz bunları :D

hrncn
24-09-2004, 13:53
kısaca:(rakamlar milyon tl)

İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.'NİN 17.09.2004 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU

Nominal Değer Toplam Alış Toplam Rayiç Grup Genel
Menkul Kıymetin Türü (TL) Maliyeti (TL) Değer (TL) (%) (%)

I. HİSSE SENETLERİ 12.164.525 38.638.253 42.607.948 100,00 41,82

II. BORÇLANMA SENETLERİ 69.500.000 56.701.218 59.281.671 100,00 58,18

PORTFÖY TOPLAM DEĞERİ (I+II+III) 81.664.525 95.339.472 101.889.619 100,00

TOPLAM DEĞER 103.534.460
TOPLAM DEĞER/TOPLAM PAY SAYISI 3.451 TL

sonuç: şirket diyor ki,
benim bir hissemin değeri defterlerde 3.451 liradır. eğer benim portföyü iyi yöneteceğimi düşünüyorsan bana bundan daha fazla değer verebilirsin, kötü yöneteceğimi düşünüyorsan bundan daha az değer verebilirsin ama bil ki şirket şu an 3451 lira ediyor.

CERİTKALE
24-09-2004, 14:26
sonuç: şirket diyor ki,
benim bir hissemin değeri defterlerde 3.451 liradır. eğer benim portföyü iyi yöneteceğimi düşünüyorsan bana bundan daha fazla değer verebilirsin, kötü yöneteceğimi düşünüyorsan bundan daha az değer verebilirsin ama bil ki şirket şu an 3451 lira ediyor.

Peki bir soru;

şirket %100 bedelli %100 bedelsiz arttırıma gitti, ve tam katılım sağlandı, yukarıdaki 3451 lira ne olur?

hrncn
24-09-2004, 14:32
17.09.2004 değerlerine göre:

toplam deger (103534460) + bedelli artış ( 30000000)= 133534460 / 90000000 = 1483,7

borsatuyo
24-09-2004, 14:32
1483 lira olur,söylediğiniz şartlarda

borsatuyo
24-09-2004, 14:40
pardon aynı anda mesaj yazmışız, aslında değişen hiçbir şey yok,hisse sayısı ile 3 çarpıp 1000 çıkardığınızda pay değeri gene:3451 liradır.

_corleone_
24-09-2004, 15:20
şöyle 140-150 lili sayfalara bakınız benim ve SYN NOSun yorumlarını göreceksiniz... sizin söylediklerinizi biz 2 hafta önce söylüyoduk... artk seansa dönelim lütfen...
syn sunshine olgunluğunuz için teşekkürler... eğer beni benim ve forumun yararına olacak şekilde uyarmak isterseniz özelime msj çekebilirsiniz... böyle ortada yapmanızın anlamı ve yararı yoktur... hem sizin hem benim için...!!

CERİTKALE
24-09-2004, 15:25
şöyle 140-150 lili sayfalara bakınız benim ve SYN NOSun yorumlarını göreceksiniz... sizin söylediklerinizi biz 2 hafta önce söylüyoduk... artk seansa dönelim lütfen...
syn sunshine olgunluğunuz için teşekkürler... eğer beni benim ve forumun yararına olacak şekilde uyarmak isterseniz özelime msj çekebilirsiniz... böyle ortada yapmanızın anlamı ve yararı yoktur... hem sizin hem benim için...!!

:mad:

son_azrail
24-09-2004, 15:42
3850-3775 i arasını kndne dayanakmı yapmaya çalışıo yoksa kısa vadede yukarı doğru bir hareket mi yapecek bunu çözebilen warmı?

son_azrail
24-09-2004, 15:42
3900 bul du bea.daha mesaj siteye yazılmadan hemde:)

wallstreet
24-09-2004, 17:02
son azrail bence daha önce yazdığınız gibi 3750-3800 kendine destek yapıp yukarı hareketine devam edecektir.. ilk hedef 4000 ama buraya bir iki denemede geleceğini tahmin ediyorum hemen bir senasta değil... haftaya büyük bir ihtimal 4000 e geleceğimizi sanıyorum...zaten eğer bir hisse hızlı çıktıktan sonra kar realize edilmiyorsa o hisse devam edecek demektir.. işyat bence artık boğa trendine girmiştir,gözümüz aydın:)

MUSTİS
24-09-2004, 17:06
Valla ben son 15 dakikada birseyler olacagini dusunuyorum.........
Ama yazdiklarimi dikkate almayin sadece seansa gore izlenimim.

DrX
24-09-2004, 17:29

Sattım......

MUSTİS
24-09-2004, 17:34
Sattım......
Hayirli olsun.Sn Drx.......bir ara yine bekleriz...... :)

turkishwarrior
24-09-2004, 18:08
Artık belirgin bir şey varsa o da cola halka arzında prim yapacak hisse arfyo dur.İşyat ise onu uzaklardan takip edecektir...

sebayrak
25-09-2004, 00:41
DNZYO ve TSKYO hisselerindeki benzer hareket tahminimce buradada olacak ..-.
Bu Hisselerde TSKYO her gün DNZYO da Daha fazla prim yapiyordu. Son zamanlarinda ise DNZYO Pespese 3 tavan yapti ama TSKYO ozamanlarda Yükseldi ama tavan yapmamisti..

Bundada ayni benzerlikler var gibime geliyor ARFYO tavan taVAN GIDECEK isyat caktirmadan hergün tavan yapmadan gidecek,..... (ama hergün primli)

Halka arza bir kac gün kala ARFYO tökezleyecek Bu sefer ISYAT tavan tavan gidecek... :cool:

mehmetengin
25-09-2004, 01:15
Artık belirgin bir şey varsa o da cola halka arzında prim yapacak hisse arfyo dur.İşyat ise onu uzaklardan takip edecektir...

forum kurallarini tam bilmiyom...millete akil vermek isim degil tabi...kimseden de sorumluluk almam...

bende size katiliyom...nede olsa isyatin arkasinda koca isbank var...
meselaaa...
100beygirlik motor 500kg lik motorsikleti ucurur....
ama 100 beygirlik motor 2tonluk mercedese birsey yapamaz...
bunun gibi...,(BENCE)...isyat 2 tonluk agir vasita

surcu lisan ettiysem affola

korhan
25-09-2004, 15:37
Bir sonraki mesajim hissenin teknik olarak olumsuza dondugu zaman olacaktir. Bu arada ne ARFYO ne ISYAT ne baska hisselerdeki analizlerimi yaparken herhangi bir haberi kaale almiyorum. Buna ragmen ARFYO gibi bir hissede nasil nokta atislari yapiliyor birileri durup bir dusunsun. Demekki neymis tekrarlayalim; haberler fiyatlari degil, fiyatlar haberleri olustururmus.

http://img.photobucket.com/albums/v295/korr4/ISYAT6.jpg

Haftalik grafikte henuz olumlu bir durum yok;

http://img.photobucket.com/albums/v295/korr4/ISYAT7.jpg

Gunluk grafikte olumlu sinyaller var;

http://img.photobucket.com/albums/v295/korr4/ISYAT8.jpg

wallstreet
26-09-2004, 03:22
arkadaşlar colanın halka arzı belki işyatırıma 0 fayda sağlayacaktır ama spekler çoğu zaman gerçekleri satmazlar..işyatırımda mutlaka cola arzı kullanılacaktır...

turkishwarrior
26-09-2004, 03:25
inşallah dostum.pazartesi kullanmazsa ben yokum yalnız

wallstreet
26-09-2004, 03:41
bence pazartesi 4000 denemesi yapacaktır neden dersen...
1- pazartesi arfyo hızlı açılacak muhtemelende tavan olacak o tavan olduktan sonra işyat hareketlenir...
2- tacirler işyata adım attı,tskyo ve denizyo tacirler götürmüştü
3- en önemli sebeplerimden biri geçen perşembe ve cuma hissede ilk beş aracı kurumun maliyeti (hem perşembe hem cuma)3805 üstünde yani bu pazartesi hisseden çıkmak bile isteseler kağıdı 3900 e götüreceklerdir.. artık orada alıcıların nedenli çok olduğuna bakmak lazım daha sonra satmak satmamak size kalmış...
4- hisse hızlı yükseldikten sonra realize olmadı bir adım bile geri gitmedi geçmiş yıllardaki deneyimlerime dayanarak böyle bir olay bize hissenin daha çıkacağını gösterir..

horcan
26-09-2004, 18:35
tebrikler sayın korhan
ben elimdeki arfo ları trade yapıp x hisseden kazanıp geri döneyim derken bir dahada alamadım ok kadar da beklemiştim ...kısmet mi desek ne yapsak bilmem :)
ancak sayın korhan hakikaten nokta atışı yaptınız ..tebrikler
arfyo taşıyan değerli arkadaşlara bol kazançlar..
bu arada her karın bir realizesi de yapılmalı
saygılarımla,

sebayrak
26-09-2004, 19:56
forum kurallarini tam bilmiyom...millete akil vermek isim degil tabi...kimseden de sorumluluk almam...

bende size katiliyom...nede olsa isyatin arkasinda koca isbank var...
meselaaa...
100beygirlik motor 500kg lik motorsikleti ucurur....
ama 100 beygirlik motor 2tonluk mercedese birsey yapamaz...
bunun gibi...,(BENCE)...isyat 2 tonluk agir vasita

surcu lisan ettiysem affola

Güzel benzetme ama.. Coca Cola 100Hp gücündemi? yoksa 1000Hp gücündemi
Coca Cola Dünyanin en büyük Sirketlerinden birisi. 500Kg lik motorsiklet 1000Hp lik Motoru tasiyamaz agirligindan lastikleri patlar.

Ama 2 tonluk mercedes ona göre yapilmistir ve bir sey olmaz.. yola devam eder..

mehmetengin
27-09-2004, 00:58
hayirlisi sayin sebayrak

wallstreet
27-09-2004, 10:55
endeks 200 küsür düştü işyat direndi bakalım birazdan ne olacak umarım endeks düzeltir durumu ve işyatta lkaldığımız yerden devam eder...

SunShine
27-09-2004, 11:23
Flama formasyonu.

Çok tehlikeli bir formasyondur.

Kazancı kısa vadede %20-40 arası.

Gerçekleşmezse, kaybı da bir o kadar olabilir.

Bu kağıt bir kez bu formasyonu başarılı bir şekilde uyguladı.

Bir kez de, başaramadı. ( Benim görebildiğim kadarıyla )

Şu anda da bu fromasyonu denemeye çalışıyor gibi.

Bu konuyu sn korhan iyi bilir.

Bu konuda bize (örnekli) açıklamalarda bulunabilir mi acaba.

Saygılarımla.

Not: Yazdıklarım kesinlikle yatırım kararlarınıza yön vermesin. Sadece fikir vermesi amacıyla yazılmıştır.

şensobey
27-09-2004, 11:56
3750 den çıktım. Dahada düşecek gibi görülüyor. Özür yanlış topik kullandığım için. İşfın olarak görmüşüm. Tekrar özür

wallstreet
27-09-2004, 12:17
sayın sunshine eğer başarıyla uygularsa 3800 den itibaren %20-%40 arası bir primmi yapacak diyorsunuz yoksa 3100 den başlayan hareket itibariylemi bu prim sözkonusu eğer öyle ise zaten 3100 den bu yana %22 yaptık biraz daha aydınlatırmısınız...

SunShine
27-09-2004, 12:24
sayın sunshine eğer başarıyla uygularsa 3800 den itibaren %20-%40 arası bir primmi yapacak diyorsunuz yoksa 3100 den başlayan hareket itibariylemi bu prim sözkonusu eğer öyle ise zaten 3100 den bu yana %22 yaptık biraz daha aydınlatırmısınız...

Olayı şöyle açıklayayım.

Ben bu güne kadarki tecrübelerim ve ( az buçuk, yarım yamalak TA bilgimle ) kısa sürede hızlı yükseliş göstermiş hisselerde bu formasyonu takip ederim.

Bu konuda da Teknik Analiz okulu bölümünde sn korhan'ın açıklamaları var.

Bir takip edin lütfen.

Bildiğim kadarıyla bu formayon gerçekleşirse, yükseliş başladığı noktadan itibaren (en az) bayrak direği kadar oluyor.

Sn korhan daha iyi açıklayabilir.

Saygılarımla.

_corleone_
27-09-2004, 12:34
Olayı şöyle açıklayayım.

Ben bu güne kadarki tecrübelerim ve ( az buçuk, yarım yamalak TA bilgimle ) kısa sürede hızlı yükseliş göstermiş hisselerde bu formasyonu takip ederim.

Bu konuda da Teknik Analiz okulu bölümünde sn korhan'ın açıklamaları var.

Bir takip edin lütfen.

Bildiğim kadarıyla bu formayon gerçekleşirse, yükseliş başladığı noktadan itibaren (en az) bayrak direği kadar oluyor.

Sn korhan daha iyi açıklayabilir.

Saygılarımla.
işyatın eski hareketine baktığımızda syn sunshinenın bahsettiği %20-40 lık yükseliş önce 2600 den 3100 e % 20 olmuş burada beklemiş ve 3100 lerden 3675 e gitmiş yaklaşık % 40 lık bi hareket yapmıştı... şimdiki hareketinde benzer olması beklenebilir...3200-3800...... 3800 - 4550 gibi...

korhan
27-09-2004, 12:42
Sn korhan daha iyi açıklayabilir. Saygılarımla.
Sn Sunshine, bayrak-flama formasyonunun kati kurallari vardir. Formasyonun geliseceginden emin olabilmek icin, yani grafikte bayrak diregine benzeyen cizginin 1 kati kadar daha yukselecegini dusunmek icin, formasyon sartlarinin harfiyen yerine geldigini gormek gerekmektedir (detaylar teknik analiz okulu basligi altindadir.)

Su an ISYAT da boyle bir formasyondan bahsetmek icin cok erken bence.

Sevgiler, Saygilar..

SunShine
27-09-2004, 12:47
Su an ISYAT da boyle bir formasyondan bahsetmek icin cok erken bence.

Sevgiler, Saygilar..

Teşekkür ederim sn korhan.

Bu vesileyle, bu formasyonu açıkladığınız topiğin adresini de vermiş olalım.

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=996&page=1

Saygılarımla.

sebayrak
27-09-2004, 13:34
işyatın eski hareketine baktığımızda syn sunshinenın bahsettiği %20-40 lık yükseliş önce 2600 den 3100 e % 20 olmuş burada beklemiş ve 3100 lerden 3675 e gitmiş yaklaşık % 40 lık bi hareket yapmıştı... şimdiki hareketinde benzer olması beklenebilir...3200-3800...... 3800 - 4550 gibi...

Aynen öyle olacak :cool:

wallstreet
27-09-2004, 17:48
işyat desteğinin altında bir kapanış yaptı.. kapanış çok olumsuz bir tablo çizdi..desteğinde tutanamadı..yarın sabah açılır açılmaz desteğinin üstüne kendini atarsa ne ala atamaz ise 3500 e kadar gerileme olasılığı yüksek...

VEDAT DURNA
27-09-2004, 17:58
Cola Arzinin Tarİhİnİ Bİlen Varmi TeŞekkÜrler

wallstreet
27-09-2004, 18:04
ekim sonu deniliyor ama kesin birşey yok ortada...

VEDAT DURNA
27-09-2004, 18:11
ertelenme olasılığı varmı gerçi bundan iyi zaman olmaz bana göre

sebayrak
27-09-2004, 21:06
Su arz belli olsada isimize baksak..takildik kaldik. yaa!!

sebayrak
27-09-2004, 21:48
ISYAT
ALICILAR: 701,497 3,758 57.4
SATICILAR -625,881 3,820 -51.3
FARK 75,617 6.1 519,599

ALANLAR: ve satanlar: ( - olanlar satislar)
DENIZ YATIRIM 211,850 3,715 17.3
TACIRLER MEN. -233,401 3,853 -19.1 0
TEB YATIRIM 160,316 3,756 13.1
IS YATIRIM -136,289 3,829 -11.2 0
GARANTI YAT. 146,148 3,754 12.0
EVGIN YATIRIM -96,074 3,898 -7.9 0
VAKIF YAT. 94,298 3,805 7.7
ZIRAAT YAT. -84,045 3,761 -6.9 0
AK YATIRIM 88,886 3,826 7.3
GEDIK YATIRIM -76,072 3,679 -6.2 0

DIGER 519,599 42.6 DIGER -595,215 -48.7 0.0

Alicilar siralamasinda IMKB de 36. sirada..

ihsanokur
27-09-2004, 22:16
Bu arada konuyla çok alakası yok ama o dediğiniz motosikletler 150-200 kg ağırlığındadır. 500 kg çok fazla! En babası Honda Goldwing 363 kg :P

hrncn
28-09-2004, 10:42
yatırım ortaklıkları, 30 endeks, 50 endeks, 100 endeks ve tüm endenkste değerlemeye katılmazlar niye?

hrncn
28-09-2004, 10:51
YATIRIM ORTAKLIĞI NEDİR?(1)

Yatırım ortaklıkları, sermaye piyasası araçları ile ulusal ve uluslararası borsalarda veya borsa dışı organize piyasalarda işlem gören altın ve diğer kıymetli madenler portföyü işletmek üzere anonim ortaklık şeklinde ve kayıtlı sermaye esasına göre kurulan sermaye piyasası kurumlarıdır. Yatırım ortaklıklarının temel fonksiyonu küçük tasarruf sahiplerinin birikimlerini bir havuzda toplayarak değişik menkul kıymetlerden oluşacak bir portföye yatırmak ve bu yolla elde ettikleri kazancı ortaklarına payları oranında dağıtmaktır. Yatırım ortaklıklarının diğer ortaklıklardan farkı, faaliyet alanlarının sadece sermaye piyasası araçları ile altın ve diğer kıymetli madenlerden oluşan bir portföyün işletilmesi şeklinde sınırlandırılmış bulunmasıdır.

Yatırım ortaklığı portföyünün uzman bir kadro tarafından yönetilmesi nedeniyle bir yandan tasarruf sahibinin riski azaltılırken diğer yandan da tasarrufların menkul kıymetlere yatırılması suretiyle kaynakların etkin kullanımı sağlanabilmektedir. Bu özellikleri nedeniyle, yabancı ülkelerde olduğu kadar ülkemizde de yatırım ortaklıklarının kurulması ve gelişmesi vergi teşvikleri yoluyla desteklenmiştir.

(1) SPK menkul kıymet yatırım ortaklıkları yatırım rehperinden

http://www.spk.gov.tr/kyd/yo/yo_index.html?tur=

_corleone_
28-09-2004, 12:47
yatırım ortaklıkları, 30 endeks, 50 endeks, 100 endeks ve tüm endenkste değerlemeye katılmazlar niye?
ÇOK SAYIN HRNCN BÖYLE ŞEYLERİ BU TOPİĞE YAZMAMANIZ İÇİN SİZE Bİ CEVAP YAZMIŞTIM AMA ANLAMADINIZ GALİBA... BAKINIZ BURASI İŞYAT TOPİĞİ... BİZ BURADA İŞYATIRIMLA İLGİLLİ FİYAT,TEKNİK VE BEKLENTİLERİ PAYLAŞIYORUZ BİRBİRİMİZLE... AMA SİZ BURAYI YATIRIM ORTAKLIKLARININ YAPILARININ AÇIKLANDIĞI Bİ YERE ÇEVİRDİNİZ... ÇOK BİLGİLİ OLDUĞUNUZ BELLİ OLUYOR AMA BU KONUYU BORSA GENELDE Bİ KONU AÇARAK SÜRDÜRÜRSENİZ DAHA İYİ OLUR... SİZİN YÜZÜNÜZDEN EN HAREKETLİ GÜNLERİNDE İŞYAT TOPİĞİNE İLGİ AZALDI.. KİMSE CEVAP YAZMAK İSTEMİYOR.... LÜTFEN BURADA İŞYAT LA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN...

SunShine
28-09-2004, 12:52
ÇOK SAYIN HRNCN BÖYLE ŞEYLERİ BU TOPİĞE YAZMAMANIZ İÇİN SİZE Bİ CEVAP YAZMIŞTIM AMA ANLAMADINIZ GALİBA... BAKINIZ BURASI İŞYAT TOPİĞİ... BİZ BURADA İŞYATIRIMLA İLGİLLİ FİYAT,TEKNİK VE BEKLENTİLERİ PAYLAŞIYORUZ BİRBİRİMİZLE... AMA SİZ BURAYI YATIRIM ORTAKLIKLARININ YAPILARININ AÇIKLANDIĞI Bİ YERE ÇEVİRDİNİZ... ÇOK BİLGİLİ OLDUĞUNUZ BELLİ OLUYOR AMA BU KONUYU BORSA GENELDE Bİ KONU AÇARAK SÜRDÜRÜRSENİZ DAHA İYİ OLUR... SİZİN YÜZÜNÜZDEN EN HAREKETLİ GÜNLERİNDE İŞYAT TOPİĞİNE İLGİ AZALDI.. KİMSE CEVAP YAZMAK İSTEMİYOR.... LÜTFEN BURADA İŞYAT LA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN...

Sn corleone,

Niye dert ediyorsunuz ki..

Zaman zaman bazı topiklere ilgi azalır.

Takmayın kafanıza.

Ama, Forum kurallarına göre büyük harflerle yazmak sakıncalı.

Saygılarımla.

sUNsHINE

hrncn
28-09-2004, 13:24

isyatırım ortaklığı anonim şirketi ile yatırım ortaklıkları arasındaki bağlantıyı kuramıyorsanız ben size ne diyebilirim ki! ayrıca;

1. kuralları siz koymuyorsunuz.
2. yazdıklarımlarımda kurallara aykırı bir husus var ise site yetkililere başvurunuz.
3. bilgiden korkmayın.
4. bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanlardan korkarım.
5. yazı içeriklerinin uygunsuzluğuna karar verecek olanlar site sorumlularıdır.
6. sizi memnun etmek gibi veya sizin dediğinizi yapmak gibi kaygım da yok.

saygılarımla

son_azrail
28-09-2004, 15:18
düşüozzz....

_corleone_
28-09-2004, 17:52
isyatırım ortaklığı anonim şirketi ile yatırım ortaklıkları arasındaki bağlantıyı kuramıyorsanız ben size ne diyebilirim ki! ayrıca;

1. kuralları siz koymuyorsunuz.
2. yazdıklarımlarımda kurallara aykırı bir husus var ise site yetkililere başvurunuz.
3. bilgiden korkmayın.
4. bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanlardan korkarım.
5. yazı içeriklerinin uygunsuzluğuna karar verecek olanlar site sorumlularıdır.
6. sizi memnun etmek gibi veya sizin dediğinizi yapmak gibi kaygım da yok.

saygılarımla
çok güzel tebrik ederim! zaten her isteyen her istediğini yöneticiler uyarmadığı sürece istediği yere yazabilir.. zaten konu başlıklarıda boşuna var... yöneticilerin herzaman mutlaka herşeyi kontrol etmeleri gerek... koyun gibi yönlendirmeleri gerek sizi... oto-kontrol diye bişeyde yok... sizin gibi bilgi sahibi bi insanı nasıl uyarırım ben..? her haltı bildiğiniz için fikir kabul etmezsiniz kusura bakmayın..!! isterseniz yöneticiye söyleyin konu başlığını hrncnçkblmş yapsın.... konu farklılıklarını ayırt edemeyen ve kuralların düzen üstündeki boşluğundan faydalanmaya çalışan insan! siz bana bakmayın derslerinize devam edin... umarım yatırım ortaklıkları okulunuz dolar... size bidaha cevap verip en iyi yatırım ortaklığı forumunu kirletmeyeceğim...

sebayrak
28-09-2004, 18:07
bu günkü islemler alicilydi. 3750 seviyelerini destek yapiyor. bir ara 3825 e firladi ama hemen satis yedi ve 3750 seviyelerinde taban olusturmaya basladi....

Bu noktada taban olusrurursa!!!! bir kac harekette rahat 5000 i görecegiz...

hrncn
28-09-2004, 18:26
İŞ Yatirim OrtakliĞi A.Ş.'nİn 24.09.2004 Tarİhlİ PortfÖy DeĞer Tablosu (Özet)

PortfÖy Toplam DeĞerİ (i+ii+iii) 81.970.391.010.000 94.035.154.484.134 102.800.147.789.040 100,00 100,00
Hazir DeĞerler (+) 2.217.467.679.041
- Kasa 1.419.834.708
- Takasbank Para Pİyasasi 2.216.047.844.333
Toplam PortfÖy 105.017.615.468.081
Alacaklar(+) 2.178.937.435.234
DİĞer Aktİfler 54.101.445.391
BorÇlar(-) 830.529.491.313
Toplam DeĞer 106.420.124.857.393
Toplam DeĞer/toplam Pay Sayisi 3.547 Tl
30.000.000.000

http://www.imkb.gov.tr/bultenler.htm

bond
29-09-2004, 17:32
o kdar tartışma sonucunda forum halloldu
teşekkürler

sebayrak
29-09-2004, 19:53
Forum halloldu. HArc bitti yapi paydos !!!!!

CC arzi bittimi yaa.. niye haber vermeden hepiniz kactiniz ? yanliz kaldim korkuyorum..
Bu adam burada iken bende yazmicammmm

_corleone_
30-09-2004, 12:34
bende yazmıcaktım ama boşverin şu herifi... bırakmayalım işyatımızı...

işyat 3600 leri gördü ve bence düşüş bitti... şimdi yükseliş zamanı...aortalamalar gene 3750 nin üstüne çıktı... biraz yatay yukarı yapar sonra bi tavan ve snr işyat oyunu biter... mesela 3900 e kadar bi yükselir snra cc haberiyle bi %20 snra orda biraz kalır ve geri döner... nasıl benim işyat için çizdiğim yol haritası bu...:)

niko
30-09-2004, 12:52
CC arzı için TV'ler 14 Ekim'de reklamlara başlayacaklar diye bir bilgi dolaşmakta. Yüzde 100 doğrulatamadık ama bilginize...

_corleone_
30-09-2004, 12:57
CC arzı için TV'ler 14 Ekim'de reklamlara başlayacaklar diye bir bilgi dolaşmakta. Yüzde 100 doğrulatamadık ama bilginize...
ozaman açıklama 6 ekimden 1-2 gün sonra gelecek...

hrncn
30-09-2004, 13:29
Konu ile ilgili bölümler

"AMAÇ VE KONU
Madde 5- Şirket'in amacı ilgili mevzuatla belirlenmiş ilke ve kurallar çerçevesinde sermaye piyasası araçları ile ulusal ve uluslararası borsalarda veya borsa dışı organize piyasalarda işlem gören altın ve diğer kıymetli madenlerden oluşan karma bir portföyü işletmektir.

a) Ortaklık portföyünü oluşturur, yönetir ve gerektiğinde portföyde değişiklikler yapar.

b) Portföy çeşitlemesiyle yatırım riskini, faaliyet alanlarına ve ortaklıkların durumlarına göre en aza indirecek bir biçimde dağıtır.

c) Menkul kıymetlere, mali piyasa ve kurumlara, ortaklıklara ilişkin gelişmeleri sürekli izler ve portföy yönetimiyle ilgili gerekli önlemleri alır.

YAPILAMAYACAK İŞLER

b) Bankalar Kanununda tanımlandığı üzere mevduat toplayamaz ve mevduat toplama sonucunu verebilecek iş ve işlemler yapamaz.

Ayrıca Şirket Sermaye Piyasası Kurulu ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlenecek diğer faaliyet ilke ve yasaklarına da uyar.

Madde 11- Şirketin kayıtlı semaye tavanı 135 trilyon TL'dır. Bu tavan içerisinde çıkarılmış sermayesi 30 trilyon TL olup, her biri 1.000.- TL nominal değerinde 30 milyar adet hisseye ayrılmıştır. Hisselerin 50 milyar TL’sı I. Tertip A Grubu, 450 milyar TL’sı I.Tertip B Grubu, 325 milyar TL’sı II.Tertip B Grubu, 1.175 milyar TL’sı III.Tertip B Grubu, 4.000 milyar TL’sı IV.Tertip B grubu, 24.000 milyar TL’sı V.Tertip B Grubu’dur. Çıkarılmış sermayenin tamamı aşağıda belirtilen ortaklar tarafından taahhüt edilmiş, nakden ödenmiştir. Yönetim Kurulu üyelerinin seçiminde (A) Grubu hisselerin her biri 1.000.000 (Birmilyon) adet oy hakkına, (B) Grubu hisselerinin her biri 1 (Bir) adet oy hakkına sahiptir.

(A) Grubu hisse senetleri nama yazılı, (B) Grubu hisse senetleri hamiline yazılıdır. Sermaye artırımlarında yeni (A) Grubu hisse senedi ihdas edilemez. Nama yazılı hisse senetlerinin devri kısıtlanmamıştır.

DAĞITILMASI ESASLARI

Madde 12- Şirket, kuruluş işlemlerini takiben ilgili mevzuatta ve bu esas sözleşmede belirtilen koşullara uymak suretiyle en fazla üç ay içinde karma bir portföy oluşturur. Portföyün terkibi hakkında, izleyen bir hafta içerisinde SPK'na ve ortaklara bilgi verir.

Yatırım yapılacak kıymetlerin seçiminde riskin dağıtılması esasları çerçevesinde aşağıdaki ilkeler gözönünde bulundurulur.

a) Şirketin yatırım yapacağı kıymetlerin seçiminde likiditesi yüksek, riski düşük olanlar tercih edilir ve Sermaye Piyasası Kanununun 36. maddesinde ve ilgili tebliğ ve düzenlemelerde belirlenmiş olan yönetim ilkelerine uyulur.

b) Ancak portföy değerinin yüzde onundan fazlası bir ortaklığın menkul kıymetlerine yatırılamaz . Ayrıca Şirket, hiçbir ortaklıkta sermayenin ya da tüm oy haklarının yüzde dokuzundan fazlasına sahip olamaz.

c) Şirket portföyüne alımlar ve portföyden satımlar rayiç bedel ile yapılır. Rayiç bedel, borsada işlem gören varlıklar için borsa fiyatı, diğerleri için işlem gününde Şirket açısından oluşan alımda en düşük, satımda en yüksek fiyattır. Varlık satımlarında satış bedeli tam olarak nakden alınır.

d) Borsada veya borsa dışı teşkilatlanmış piyasalarda işlem gören kıymetlerin portföye alımları ve satımlarının borsa veya bu piyasalar kanalıyla yapılması zorunludur.

e) Portföy değerinin en az % 25'i devamlı olarak özelleştirme kapsamına alınan kamu iktisadi teşebbüsleri dahil Türkiye'de kurulmuş ortaklıkların hisse senetlerine yatırılır.

f) Şirketin günlük ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yeterli miktarda nakit tutulur. Şirket bankalar nezdinde vadeli mevduat tutamaz ve mevduat sertifikası satın alamaz.

g) Şirket, risk sermayesi yatırım ortaklıklarının hisse senetleri hariç Türk ve yabancı yatırım ortaklıklarının hisse senetleri ile yatırım fonlarının katılma belgelerine yatırım yapamaz.

h) Şirket portföyüne, borçluluk ifade eden yabancı sermaye piyasası araçlarından ikincil piyasada işlem görenler ve derecelendirmeye tabi tutulmuş olanlar alınır. Yabancı sermaye piyasası araçlarının satın alındığı veya ihraç edildiği ülkelerde derecelendirme mekanizmasının bulunmaması durumunda, derecelendirme şartı aranmaz.

ı) Şirket sermaye ve yedek akçeleri toplamının % 25'ini Türk Parasının kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar çerçevesinde alım satımı yapılabilen sermaye piyasası araçlarına yatırabilirler. Portföyündeki varlıkların riskten korunması amacıyla, portföylerine sözleşme tutarı sermaye ve yedek akçeleri toplamının % 5'ini geçmemek koşuluyla yabancı vadeli işlem sözleşmeleri ve opsiyonları dahil edebilirler ve bu % 5'lik oran, birinci cümledeki % 25'lik oranın hesabında dikkate alınır.

j) Şirket, ancak T.C. Merkez Bankası'nca alım satımı yapılan para birimleri üzerinden ihraç edilmiş yabancı kıymetlere yatırım yapabilir.

k) Şirket portföyünde bulunan yabancı kıymetler satın alındığı borsada veya kote olduğu diğer borsalarda satılabilir. Bu kıymetler Türkiye içinde, Türkiye'de veya dışarıda yerleşik kişilere satılamaz ve bu kişilerden satın alınamaz.

l) Şirket çıkarılmış sermaye ve yedek akçeleri toplamının % 10'undan fazlasını altın ve diğer kıymetli madenlere yatıramaz. Portföye alınacak altın ve diğer kıymetli madenlerin uluslararası standartlarda olması ve ulusal ve uluslararası borsalarda işlem görmesi zorunludur.
.................................................. .................................................. .................................................. .............................

Şirketimizin 26 Haziran 2003 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında; Şirketimiz ile İş Portföy Yönetimi A.Ş. arasında imzalanmış olan Portföy Yönetimi sözleşmesinin feshedilerek, 1 Temmuz 2003 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile Portföy Yönetimi Sözleşmesi imzalanmasına ve bu husus ile ilgili Şirket yönetiminin yetkili kılınmasına karar verilmiştir.

Şirketimiz ile İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. arasında imzalanmış olan Portföy Yönetim Sözleşmesi uyarınca; Portföy Yönetim Komisyonu, her ay sabit ve üçer ayda bir performansa dayalı olmak üzere, sabit olan kısmı ortalama portföy büyüklüğü üzerinden aylık % 0,025 (onbindeikibuçuk), performansa dayalı olan kısmı ise portföy getiri oranının, performans karşılaştırma ölçütü getiri oranına eşit veya üstünde olması durumunda ortalama portföy büyüklüğü üzerinden aylık % 0,075 (onbindeyedibuçuk) olarak ödenecektir.

Performans komisyonu; portföy getirisi ile performans karşılaştırma ölçüt getirisi arasındaki nisbi getirinin performans karşılaştırma ölçütü getirisinin % 5'ine kadar olan kısmı üzerinden % 5, % 5 ile % 10 arasında kalan kısmı üzerinden % 10, % 10'u aşan getirilerde ise bu kısım üzerinden % 15 olarak senede bir defa ödenecek, bu tutar yıllık ortalama portföy büyüklüğünün % 1'ini aşamayacaktır (2003 senesi için 6 aylık süre dikkate alınacaktır). Performans kriteri ise; İMKB 100 Endeks getirisinin % 30'unun, KYD 182 günlük DİBS Endeks getirisinin % 65'inin, Net O/N Repo getirisinin % 5'inin toplamı olarak belirlenmiştir.

hrncn
30-09-2004, 13:31
insanlara gerçeği gösterin, hayal satmayın, insanların vebalini almayın....

_corleone_
30-09-2004, 13:46
insanlara gerçeği gösterin, hayal satmayın, insanların vebalini almayın....
tamam ozaman buraya 10 kişi corleone bidaha senin yazamnı istemiyoruz yazsın birdaha işyat forumuna yazarsam şerefsizim... sende kına yakarsın... mahfettin forumu be... arkadaşların dediği gibi hallettin...

forest
30-09-2004, 14:11
sayın, hrcn eğer işyat 5.000 lere giderse gidecektir. ne bunu senin yazıların engeller ne de corleone'nin teşvikli yazıları. bu ancak ve ancak spek. ler bilir. Tamam sizi burada çok güzel bilgi veriyorsunuz ama maalesef borsadaki kurallar sizin bilgileriniz dahilinde gerçekleşmiyor.
mesala desa halka arz edilirken Derimod'un yükselişi. bir ara İşfin yükselirken Vkfinans yükseliyorsu. Ülker giderken Tire de gidiyordu. Logo ve link giderken arena escort da gidiyordu. gübre giderken hektaşda gidiyordu. vs.vs.vs....
bu yüzden Cola halka arz edilirken İşyat'da gidecek,efes gitti bile. Yazıcı Gidiyor. Kristal gidecek.
bu kurllar böyle.
bunlar speklerin kuralı. (trene iyi zamanda bin. iyi zamanda in)

forest
30-09-2004, 14:20
Ama bu arada ,sn. hrcn'nin hakkınıda vermek lazım. En azından foruma doğru düzgün bir şeyler yazıyor.

hrncn
30-09-2004, 14:21
isyat su rakama gider veya su rakama iner diyen oldu mu?ve ya bu senet gitmez veya bu senet gider diyen oldu mu? Fiyat piyasada belirlenir. Burada sadece neyin ne olduğu yazıldı. Piyasada ne olacağını kimse bilemez, ne siz ne ben ne de başkası, sadece öngörüde bulunabiliriz. Ama ben öngörümü de belirtmedim. Yazılanları okuyun ve anlayın sonra fikir beyan edin.

hrncn
30-09-2004, 14:29
borsa deniz sörfüne benzer dalgayı doğru yakalayamazsan o dalga seni dibe çeker, dogru dalgayı yakalarsan seni sahile kadar taşır.

forest
30-09-2004, 14:45
sayın hrcn, senin yazılarına göre yazı yazmadım. hatta yazılarının güzel olduğunuda belirttim. O yüzden bence sen daha iyi yazıları oku. yinede verdiğin bilgiler için teşekkür ediyoruz.

simyacı
30-09-2004, 18:14
ya arkadaş bu yazılanları ben daha önceki halka arzlardada çok okudum. bunlar boş konuşmadan ibaret, başka bir şey değil. ama şu bir gerçekki cola nın halka arz reklamları gazete ve televizyonlarda başlar başlamaz hatta daha başlamadan bu kağıtlar arfyo ve ısyat çok güzel pirim yapacak. şu anki fiyatlara bu hisseleri kargalar getirmedi.
yatırım ortaklıklarının ne işlevinin olduğu beni hiç ilgilendirmiyor.ben hisselerimi aldım ve ekim sonuna kadar bekleyeceğim. eğer haber erken gelirse CC nin borsada işlem görmeye başlayacağı günden en az 2 gün öncede satacağım..
tüm arkadaşlara bol kazançlar....

sebayrak
01-10-2004, 00:21
Arkadaslar..!!

Bugünkü forumda yazilanlari okudum ve iclerinden benim acimdan en mantikli olanlari sectim. Yani iyi düsünce olarak foruma katkisi olanlari tespit ettim

Bunlar;

1-

bende yazmıcaktım ama boşverin şu herifi... bırakmayalım işyatımızı...

işyat 3600 leri gördü ve bence düşüş bitti... şimdi yükseliş zamanı...aortalamalar gene 3750 nin üstüne çıktı... biraz yatay yukarı yapar sonra bi tavan ve snr işyat oyunu biter... mesela 3900 e kadar bi yükselir snra cc haberiyle bi %20 snra orda biraz kalır ve geri döner... nasıl benim işyat için çizdiğim yol haritası bu...:)

2-

SN SIMYACI:
ya arkadaş bu yazılanları ben daha önceki halka arzlardada çok okudum. bunlar boş konuşmadan ibaret, başka bir şey değil. ama şu bir gerçekki cola nın halka arz reklamları gazete ve televizyonlarda başlar başlamaz hatta daha başlamadan bu kağıtlar arfyo ve ısyat çok güzel pirim yapacak. şu anki fiyatlara bu hisseleri kargalar getirmedi.
yatırım ortaklıklarının ne işlevinin olduğu beni hiç ilgilendirmiyor.ben hisselerimi aldım ve ekim sonuna kadar bekleyeceğim. eğer haber erken gelirse CC nin borsada işlem görmeye başlayacağı günden en az 2 gün öncede satacağım..
tüm arkadaşlara bol kazançlar

3-
SN Forest

sayın, hrcn eğer işyat 5.000 lere giderse gidecektir. ne bunu senin yazıların engeller ne de corleone'nin teşvikli yazıları. bu ancak ve ancak spek. ler bilir. Tamam sizi burada çok güzel bilgi veriyorsunuz ama maalesef borsadaki kurallar sizin bilgileriniz dahilinde gerçekleşmiyor.
mesala desa halka arz edilirken Derimod'un yükselişi. bir ara İşfin yükselirken Vkfinans yükseliyorsu. Ülker giderken Tire de gidiyordu. Logo ve link giderken arena escort da gidiyordu. gübre giderken hektaşda gidiyordu. vs.vs.vs....
bu yüzden Cola halka arz edilirken İşyat'da gidecek,efes gitti bile. Yazıcı Gidiyor. Kristal gidecek.
bu kurllar böyle.
bunlar speklerin kuralı. (trene iyi zamanda bin. iyi zamanda in) :cool:

Bugün yazilanlardan bu arkadaslarin yazilari benden tam puan aldilar. ( Bu bir yorum meselesidir.)

sebayrak
01-10-2004, 00:31
Arkadaslar Bugün forumda yazilan yazilar icinde, bana göre hic birsey ifade etmeyen yazi .
cünkü Borsa kurallarina uymayan bir yazi.
Borsa bir Spekilasyondur. gerisi bostur..

Originally Posted by hrncn
Konu ile ilgili bölümler

"AMAÇ VE KONU

YAPILAMAYACAK İŞLER

DAĞITILMASI ESASLARI

_corleone_
01-10-2004, 13:25
işyat bugün yatıyo... dinlensin bakalım hacmi inanılmaz düşük...

Lighthouse
01-10-2004, 13:54
isyat bugün flamasını tamamlıyor. Yine eskisi gibi bir pazartesi başlıycak :)

Eskiler beni tanır..

northwind
01-10-2004, 14:02
anlamadığım bir nokta var tamam olumlu görüşleri paylaşmak kadar olumsuz görüşleride paylaşmak gerekir..ancak burada yazan arkadaşlar az çok bilgi ve deneyim sahibi,iş yatırım bu halka arzdan sıfır kazanç bile etse her spek bunu kullanır kulanmayacak spek tanımıyorum özelliklede imkbde... yukarıda sebayrak arkadaşım çok iyi ifade etmiş..bazen spekler kağıtlar arası bağlatıları birşekilde kurup hisseyi yukarı yönlü ya da aşağı yönlü kullanmaktalar... deniz bank ile deniz yatırımın ne alakası var ise iş yatırımlada colanın halka arz alakası o derece... kaldıki denizbankın konsoryum lideri tskyo idi... ayrıca unutmamak gerekir.. denizbank 130 milyonluk bir halka arz coca cola 500 milyon dolarlık bir halka arz son yıllarınen büyük halka arzıdeniliyor o yüzden zaten bukadar üzerinde düşünülüyor ne zaman yapsak diye... 130 milyonluk deniz bank tskyo 1500 den 6500 getirdi 500 milyonlu colada işyatı heralde bi 5000-6000 yapar...
Haklisin da kucuk bir ayrinti var tskyo nun lot sayisi ile isyatin lot sayisini karsilastirmayi unutmussun :D

bond
01-10-2004, 15:06

Eskiler beni tanır..

açıklarmısınız sn lighthouse

_corleone_
01-10-2004, 15:56

Eskiler beni tanır..
aslında işyat cumaları sever ama...... :)

MAGIC32
01-10-2004, 16:09
sn Corleone bu cuma vakit az kaldığına göre bir daha ki cuma mı size göre?

:)

saygılarımla...

_corleone_
01-10-2004, 16:12
valla lıghthause pztsiyi sever diyo bende genelde cumayı sever diyorum demekki haftaya belini doğrultur bu kağıt...

turkishwarrior
01-10-2004, 18:53
işyatlarım arfyo larımla bekliyorum

MAGIC32
01-10-2004, 18:53
bu cola'nın arzına daha vakit yok mu?
ekim'de olsa açıklanmaz mıydı şimdiye?

saygılar,magic32

MUSTİS
01-10-2004, 18:59
bu cola'nın arzına daha vakit yok mu?
ekim'de olsa açıklanmaz mıydı şimdiye?

saygılar,magic32
Bugun isyat i iyi topladilar..........Karamanin koyunu yapacaklar herhalde.. :roll:

wallstreet
01-10-2004, 23:38
arkadaşlar zaten cola halka arzında baya küçük yatırımcı ve spek bu kağıtlara atlıyacağı için açıklama yapmadan önce kendileri biraz mal topluyordurlar...mesela efes anlamsızca 4950 den 6400 e geldi bugün de endeks düşmese idiaefe ve yazıcılar gidiyor olacaktı...

son_azrail
02-10-2004, 00:31
cola muhabbetinden midem bulanmaya başladı gerçi ben bi tek fanta limon içerim ama nerde kalmıştık buı muhabbet olmasa işyat 50 sefer tavan görecek ama....ne colaymış sadece düşürmeye yarıo...

San Francisco
02-10-2004, 08:33
COla arzı olursa oyun biter...

son_azrail
03-10-2004, 00:03
bıktım koladan ya arz olacaksa olsun senedi bağladı walla...

simyacı
03-10-2004, 00:40
cola muhabbetinden midem bulanmaya başladı gerçi ben bi tek fanta limon içerim ama nerde kalmıştık buı muhabbet olmasa işyat 50 sefer tavan görecek ama....ne colaymış sadece düşürmeye yarıo...

hakkını demeyin
kolayı bende çok sevmem ama sabredene iyi kazandırdı.
kırk yıl düşünsem koladan para kazanacağım aklıma gelmezdi

brigante
04-10-2004, 14:22
Flama kirilmasi yakin.

Flama formasyonu
Bayrak formasyonlari ile aynı özelliklere sahip olup; tek farkı, fiyat dalgalanmalarının Bayrak Formasyonunda olduğu gibi iki paralel çizgi arasında değil de üçgen, flama gibi birbiriyle birleşen sınır çizgileri arasında olmasıdır. Bu formasyonlar da Bayrak Formasyonları gibi genelde spekülatif hareketler gösteren hisselerde sıkça görülmektedir.

Bu formasyon da Bayrak Formasyonu gibi yükselen piyasada aşağı eğimli, alçalan piyasada ise yukarı eğimli olmaktadır. Flama Formasyonları, Simetrik Ucgen veya Takoz Formasyonlarina benzese de daha kısa sürede oluşmakta ve trend yönünde kısa vadeli duraklamalar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Fiyatların hızla bir yönde ilerlemesi sırasında işlem hacminin de desteği ile fiyatlar sürekli maksimum seviyelerden kapanmakta; bu durum flamanın direğini oluşturmaktadır. Karını realize etmek isteyen az miktardaki yatırımcı tarafından fiyatlardaki artış hızı kesilmekte ve fiyatlar yatay seyretmeye başlamaktadır. Şekil olarak Bayrak Formasyonu’nda dikdörtgen olan bu dinlenme aşaması Flama Formasyonu’nda Ucgen formasyonu’na benzemektedir.

İşlem hacmi başlangıçta çok yüksek olmasına karşın gittikçe azalmakta, kırılma noktasından sonra işlem hacmi yine yükselişe geçmektedir. Bu formasyon, boğa piyasasının son safhalarında ve düşüşün hızlandığı ayı piyasasının ikinci safhasında ortaya çıkmaktadır.

Bu formasyonlar Bayrak Formasyonları’ndan daha kısa süreli olup, oluşumları 2-3 hafta sürmektedir. Yükseliş trendi içindeki Flama Formasyonları hafifçe aşağı eğimli oluşabilirken; düşüş trendinde oluşanlar biraz yukarı kalkık olabilmektedir.

Flama Formasyonu önemli fiyat hareketlerinin yarısında ortaya çıktığı için, formasyon tamamlandıktan sonra fiyatlar en az flama direği kadar yükselme göstermektedir.

Mazhi
04-10-2004, 14:39
Cok güzel tesbit sevgili Brigante dostum,cok begeniyorum analizlerini...Formasyon hedefi 5000...

Mazhi
04-10-2004, 14:47
Dikkatli olmakta fayda var yine de..Flama kirilmadan riskli,trende iyi bakiniz..

brigante
04-10-2004, 14:57
Cok güzel tesbit sevgili Brigante dostum,cok begeniyorum analizlerini...Formasyon hedefi 5000...Tesekkur ederim Sn. Mazhi82, tespitinize de katiliyorum , elbette flamanin kirilmasini beklemek tek sart. Bu kirilmanin gerceklesmesi icin:

1) Diregi olusturam hacim cubuklarindan daha uzun bir seanslik hacim verisinin olusmasi (asagi yukari 4 milyon lot civari)

2) Sancak gorunumundeki ucgenin yukari yonde disina cikilmasi

Umarim kirilir ve bizdeki kardes kagidini da koluna takar:)

tifosiferre
05-10-2004, 00:38
Bayrak göndere çekilmiş bir kere,inmez kolay kolay bir daha yere,artık yeni hedefimiz 4750-5000,biz de şuna bir el atıverelim hele:)
Mazhi ile Brigante'ye selamlar...

Mazhi
05-10-2004, 00:54
daha kücük grafik bulamadin mi sevgili kardesim :D

tifosiferre
05-10-2004, 02:11
Hocam kusura bakma o sırada bilgisayar kafayı yedi zaten,grafiği koyabildim mi koyamadım mı anlayamadım zaten:)

supersonic
05-10-2004, 11:37
Su an ARFYO tavan. Hareketlenebilir!

hrncn
05-10-2004, 13:04
İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.'NİN 01.10.2004 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU

Nominal Değer Toplam Alış Toplam Rayiç Grup Genel
Menkul Kıymetin Türü (TL) Maliyeti (TL) Değer (TL)

I. HİSSE SENETLERİ 10.001.126.010.000 36.607.789.883.595 41.198.769.659.422
KAĞIT VE KAĞIT ÜRÜNLERİ, BASIM VE YAYIN 396.000.000.000 1.059.498.817.414 1.058.904.000.000
DOKUMA, GİYİM EŞYASI VE DERİ 91.972.000.000 250.542.139.027 227.262.812.000
SAVUNMA 217.805.000.000 2.058.989.441.305 2.134.053.390.000
KİMYA,PETROL,KAUÇUK VE PLASTİK ÜRÜNLER 571.000.000.000 3.749.423.618.942 3.984.862.000.000
TAŞ VE TOPRAĞA DAYALI SANAYİ 220.000.089.000 696.677.249.904 831.160.336.242
METAL ANA SANAYİ 406.878.000.000 2.019.549.526.059 2.254.104.120.000
HABERLEŞME 231.794.296.000 1.426.846.303.655 1.534.478.239.520
HOLDİNGLER ve YATIRIM ŞİRKETLERİ 2.871.375.598.000 11.368.498.700.294 13.520.394.473.400
SİGORTA ŞİRKETLERİ 250.000.000.000 1.063.967.836.335 1.179.500.000.000
BANKALAR 2.854.160.027.000 6.346.450.052.751 7.629.929.707.260
METAL EŞYA, MAKİNA ve GEREÇ YAPIM 653.439.000.000 3.862.231.032.064 4.036.731.225.000
PERAKENDE TİCARET 1.236.702.000.000 2.705.115.165.845 2.807.389.356.000
II. BORÇLANMA SENETLERİ 72.500.000.000.000 58.082.847.417.057 60.649.249.721.648
TRT230305T13 7.000.000.000.000 5.650.717.033.745 6.342.919.851.845
TRT240805T17 3.200.000.000.000 2.610.080.000.000 2.625.910.880.711 TRT220206T14 1.000.000.000.000 728.960.000.000 732.384.383.253
TRT051005T16 17.200.000.000.000 13.331.543.000.000 13.720.771.537.750
TRT270405T18 2.700.000.000.000 2.271.776.996.719 2.389.270.898.988
TRT250505T19 15.200.000.000.000 12.520.469.918.239 13.215.067.289.759
TRT060705T10 16.300.000.000.000 13.328.593.000.000 13.793.387.777.826
TRT071205T12 8.900.000.000.000 6.642.707.468.354 6.829.457.101.516
TRT130906T18 1.000.000.000.000 998.000.000.000 1.000.080.000.000
PORTFÖY TOPLAM DEĞERİ (I+II+III) 82.501.126.010.000 94.690.637.300.652 101.848.019.381.070 HAZIR DEĞERLER (+) 3.482.070.644.755
- KASA 3.075.382.421
- TAKASBANK PARA PİYASASI 3.478.995.262.334
TOPLAM PORTFÖY 105.330.090.025.825
ALACAKLAR(+) 242.232.180.234
DİĞER AKTİFLER 54.101.445.391
BORÇLAR(-) 125.922.581.004
TOPLAM DEĞER 105.500.501.070.446
TOPLAM DEĞER/TOPLAM PAY SAYISI 3.517 TL

supersonic
05-10-2004, 14:50
Yukarı gitmeliyiz. ISFIN net alışlar var. ARFYO tavan. Daha neyi bekliyor ki?

Niye DIŞ bu kadar ısrarla elindeki malın yarısını 1 günde satıyor?

wallstreet
05-10-2004, 16:24
bende artık işyatlıyım bütün arfyolarımı sattım...

supersonic
05-10-2004, 17:06
ARFYO %15 yukarda
ISYAT %5 aşağıda

içim yanıyor içim...

enigma
05-10-2004, 17:22
ARFYO %15 yukarda
ISYAT %5 aşağıda

içim yanıyor içim...
CC ilgılı senetler yukarı yapıyor ...ışde hareket yok :mad:

supersonic
05-10-2004, 18:00
Kıydılar flamamıza :(

Sonuçta beklenti sürüyor ama yine de ARIF çift tavan yaparken böyle düşmek can sıkıcı...

turkishwarrior
05-10-2004, 20:52
İşyat sürekli baskı altında tutuluyor.Bir türlü yukarı harekete izin vermiyorlar.Ama çok yakında sert bir yukarı hareket bekleyebiliriz...

DrX
05-10-2004, 21:13
isyat'ın halka arzlarla hiçbir ilgisi yoktur, olamazda kuruluş tüzüğü bunu engeller.

Bkz.1525,1526,1527 numaralı yazılar.Bana enteresan gelmişti..

_corleone_
06-10-2004, 01:01
beyler işyatırım önce yatırımcısının burnunu baya bi sürter ondan snra uçar.... bilmiyosanız öğrenin....:)

wallstreet
06-10-2004, 11:37
oleyyyyyyyyyy oleyyyyyyyyyy oleyyyyyyyyyyy işyatttttttttttt şampiyonnnnnnn..hevesimi kursağımda bırakmasa bağri:)

_corleone_
06-10-2004, 15:52
endekse takılıyoruz bugün... hadi bakalım... işyat cumaları sever diyorum ben....

SunShine
06-10-2004, 18:07
Sermaye Piyasasi Kurulu (spk),is Girisim Sermayesi Yatirim Ortakligi
A.s.`nin Mevcut Hisselerinin Satisi Ve Sermaye Artirimi
Nedeniyle Ihrac Edilecek Hisse Senedinin Kurul Kaydina Alinma Talebini Kabul
Etti.

Halka Acilmanin Turu Ve Nominal Deger Uzerinden Tutari
Mevcut Hisselerinin Satisi (milyar Tl): 4.875
Sermaye Artirimi (milyar Tl):2.500

Bir Payin Ortaklikca Belirlenen Satis Fiyati (tl):3.800

Aracilik Yuklenimini Yapan Kuruluslar: Is Yatirim Menkul Degerler A.s.
Liderligindeki Konsorsiyum

(**) Sirketin Mevcut Sermayesini Temsil Eden Ancak Halka Arz Edilmeyen
15.125 Milyar Tl Nominal Degerli Hisse Senetleri De Kurul Kaydina
Alinmistir.

Konuya Iliskin Aciklama Spk Haftalik Bulteni`nde Yayinlandi.

e.yegen
06-10-2004, 18:21
iş yatırım konsorsiyum lideri ise
neden tık yok kagıtta

supersonic
06-10-2004, 19:30
ARFYO gider, ISYAT gitmez.
ISFIN gider, ISYAT gitmez.

Ben sıkıldım verdim. Ne illet uyuz kağıttır bu :hmm:

Ercan Yildiz
06-10-2004, 19:42
THY'yi isyatirim halka arz edecekse bu is yatirima ziplatmazmi? yoksa benmi yanlis düsünüyorum?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ANKARA, 6 Ekim (Reuters) - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), özelleştirme programının en
önemli şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları'nın halka arzında resmi süreci
başlattığını açıkladı.
ÖİB'den yapılan yazılı açıklamada, "THY projesinde danışman firması olan İş Yatırım Menkul
Değerler aracılığıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na yapılan başvuru uyarınca THY hisseleri 2004 yılı
içinde halka arz edilecek" denildi.
Açıklamada, ÖİB'nin, danışman firma İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla THY hisse
senetlerinin halka arzı için Sermaye Piyasası Kurulu'na müracaat ettiği bildirildi.
Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, 20 Eylül'deki Bakanlar Kurulu toplantısında sonra
yaptığı açıklamada, THY'nin halk arz sürecinin 17 Kasım'da başlatılması için çalışmaların hızla devam
ettiğini açıklamıştı.
Açıklamada, yurtiçi ve yurtdışında toplam 103 noktayı içeren uçuş ağı, genç ve büyüyen filosu, ileri
düzeydeki teknik bakım altyapısı, üstün hizmet kalitesi, devam eden yatırımları ve başarılı finansal
performansı ile uluslararası alanda Türkiye'nin en önemli markalarından biri olan THY'nin halka
arzında resmi sürecin başladığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca, THY hisselerinin halka arzı uygulamaları kapsamında yurtiçindeki bireysel
yatırımcılar ve uluslararası kurumsal yatırımcılar yanında yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza
yönelik pazarlama ve dağıtım faaliyetlerine de önem verileceği kaydedildi.
THY'nin hisselerinin yüzde 98.2'si ÖİB'ye ait, yüzde 1.8.'i ise halen halka açık bulunuyor.
Bakanlar Kurulu kararı ile 1990 yılında özelleştirme kapsamına alınan THY'nin geçen yıl Eylül sonu
itibariyle dış hatlarda pazar yapı yüzde 15, iç hatlarda ise 98.9 olarak belirlendi.
Bu yıl içinde değişik zamanlarda hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda THY
hisselerinin yüzde 15-20'sinin halka arz edilebileceği belirtilmişti.
ÖİB ise bugünkü açıklamasında halka arz oranı konusunda herhangi bir rakam vermedi. Oranın
gelecek talebe göre belirleneceği ifade ediliyor.

Ercan Yildiz
06-10-2004, 19:43
bi dakka bi dakka .. danisman firma diyor. Gerci is yatirim halka arzi yapacak diye speküle edilebilir herhalde.. degil mi ?

Ercan Yildiz
06-10-2004, 19:44

saglik olsun.

sebayrak
06-10-2004, 19:47
endekse takılıyoruz bugün... hadi bakalım... işyat cumaları sever diyorum ben....

Cuma günü görüselim.. :dolar: :dolar:

supersonic
06-10-2004, 19:52
Ben sattım artık yükselebilir :D

spacemn
06-10-2004, 20:12
kağıdı bugün bayağı bir izledim. önce 2 - 3 kademe malı topladılar sonra topladıklarını satışa koyarak satış baskısı kurdular. kademeyi 40 bin 30 bin lot alışlarla kaldırıp hemen satışa yazıyorlar.
kağıda kimler, neden baskı kurar?

vincentvega
06-10-2004, 21:38
bu işte bir iş var. arfyo %80 prim yaptığı bu dönemde, işyat yattı..ben tüm malvarlığımla bu kağıttayım ve 6binleri görmeden de satmayacağım, kararlıyım..sevgiler... not: yarın olumlu hava olursa 4bin ve üzerini görebilir gibi hissediyorum

saltuk
06-10-2004, 21:53
bu işte bir iş var. arfyo %80 prim yaptığı bu dönemde, işyat yattı..ben tüm malvarlığımla bu kağıttayım ve 6binleri görmeden de satmayacağım, kararlıyım..sevgiler... not: yarın olumlu hava olursa 4bin ve üzerini görebilir gibi hissediyorum

bence doğru yoldasın sevgili vincentvega...şu an ARFYO'da mahsur kalmış biri olarak sürekli izlediğim bir kağıt işyat. THY, İş Girişim, Coca Cola beklentilerinin tamamı bu kağıtta mevcut ama tahminimce Coca Cola'nın resmi açıklamasının yapılmasına 1-2 gün kala bu kağıt hareketlenir diye düşünüyorum. Aksine bu açıklamanın gelmesi ile ARFYO'daki balayının biteceğini düşünüyorum.

İŞYAT'ın hareketlenmemesinin sebebi ise yine bence tepesinde İş Bankası gibi baskıcı bir kurumun olması. Diğer YO'lar gibi spekülatif hareketlere izin vermiyorlar. Eninde sonunda bu kağıt ta patlayacak. Özellikle 3800'ün hızlı bir şekilde geçilmesi durumunda. Bence en az 5500'ünüz var.

Bugün arkadaşın biri ARFYO forumunda çok güzel bir şey ifade etmiş:"SABIR+ARFYO=KAZANÇ". Ben de diyorum ki;"SABIR+İŞYAT=KAZANÇ"

bol kazançlar...

wallstreet
06-10-2004, 23:47
iş yatırım yay gibi, yay ne kadar gerilirse o kadar uzağa fırlatır bizi...
fırladığımızda hızdan saçlarımız uçuşacak millet hava yapıcaz:)))

simyacı
07-10-2004, 00:45

YA KARDEŞİM BEN Bİ GÜN DAYANAMADIM BU HİSSEDE.
ADAMI KANSER EDİYOR VALLA, BU KAĞITTA SABREDENE HELAL OLSUN DAHA BAŞKA NE DENİRKİ :roll:

son_azrail
07-10-2004, 01:22
cennetlik olacam bu senetle nerdeyse 8ncı ayımı dolduruyorum...

DrX
07-10-2004, 01:26

:D :D :D

Lighthouse
07-10-2004, 08:59
THY, halka arz için pist başına yöneldi
ÖZELLEŞTİRME İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Türk Hava Yolları'nda (THY) halka arz sürecinin başladığını bildirdi. ÖİB'nin danışman firması İş Yatırım Menkul Değerler aracılığıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na yaptığı başvuru uyarınca THY hisselerinin 2004 yılı içinde halk arz edileceği belirtildi. ÖİB'den yapılan açıklamada, THY hisselerinin halka arzı çalışmaları kapsamında yurtiçindeki bireysel yatırımcılar ve uluslararası kurumsal yatırımcılar yanında yurtdışında yaşayan vatandaşlara yönelik pazarlama ve dağıtım faaliyetlerine önem verileceği kaydedildi. THY'den yapılan açıklamada, "Sipariş verilen uçakların 2005'ten itibaren devreye girmesi, daha sonra gerçekleşecek bölgesel uçak alımlarıyla filonun 2008'dea 100 uçağa ulaşması planlanıyor. "8 olan filo yaşı, yeni uçaklarla 5'in altına inecek ve THY dünyanın en genç filolarından birine sahip olacak. 51 yeni uçak ile koltuk sayısı 16 bin 700'e çıkacak. 10 milyon olan yolcu sayısı 20 milyona yükselecek" denildi.

istemiha
07-10-2004, 09:36
İVİT Sn Lighthouse...isyat ta insallah THY ile ucacak o takozu kıracak...

Ercan Yildiz
07-10-2004, 09:43
arkadaslar .. baska bir sitede vatandasin söyle birsey yazmis:

"Bu arada ince bir ayrıntı.Haberdede söylendiği gibi İŞYAT ÖİB lığının DANIŞMAN FİRMASI .yani bundan sonra ÖİB nin tüm halka arz işlemlerini yapacak firma.."

BU DOGRU MU? Eger Öyleyse yasadik! o zaman bu kagidi hic satmadan palazlanmasini seyretmek lazim!

hrncn
07-10-2004, 10:19
is yatırım ortaklığı anonim şirketi neden zor yükselir,

1. şirketin karşılaştırıldığı alternatif yo, deniz yo ve tskb yo' nun sermeyaleri sırası ile 6 trilyon, 5.4 trilyon ve 3 trilyondur. İşyatırım yo'nun ise 30 trilyon. bu demektir ki iş yatırım diğerlerinden en az 5 kat büyüktür. iş yatırımı götürmek için 5 kat fazla güç gerekir.

2. karşılaştırılan diğer yo ların her ne kadar halka arzlar ile doğrudan bir ilişkisi yoksa da (bakınız: www.spk.gov.tr) kağıtta hareket yapmak isteyenler tarafından yok şunun halka arzını yapacak yok bunun halka arzını yapacak gibi haberlerle yükseltilmeleri için ortam hazırlanmakta ve bazı grupların maddi desteği ile kağıtlarda çok kolay bir şekilde yükseltme ve düşürme operasyonları yapılmaktadır.

3. Bu arada şirket sermayesinde payları azalmış olan kurucu ortaklarda fırsat buldukça bedelli arttırıma giderek yatırımcıya yeni hisse satmakta ve şirketin sermayesine para katmaktadırlar. Alternatif yo nun sahibinin şirkette % 23,94 payı vardır, deniz yo' nun sahibinin sirkette % 5-6 payı vardır. Ama şirket sermayesindeki bu az pay onların şirketleri kontrol edememeleri anlamına gelmez, çünkü büyük bir ihtimalle onların kuruluş tüzüğünde de kurucu 1 hissenin oy oranı çok yüksek tutulmuştur. Yani deniz yo sahibi yılın başında açıkladığı % 500 bedelli arttırımda kendisi 135 milyar para koyarken, diğer ortaklarından yani halktan 2,115 trilyon para toplamıştır. Bir de üstüne üstelik bedelli arttırıma katılmayanların haklarını da borsada o günkü değerden satmıştır.temmuz ayında da bir kez daha % 85 bedelli arttırıma gitmiş ve bu kez payları 2000 tl karşılığı kullandırmıştır. kendisi yine % 5-6 oranında bedelli katılımında bulunurken halktan yine hatırı sayılı bir miktarda para toplamıştır. Tüm bunlara rağmen senetteki oyuncular ya inatlarından, ya kendilerine çok güvenmelerinden ya da senetten kaçamadıklarından senette önemli fiyat hareketleri meydana gelebilmektedir. Sirket sahibi tarafından yapılan her açıklamada durum izah edilmeye çalışılmıştır örnek son açıklama:"DENIZ YO,HISSELERINDEKI FIYAT HAREKETLERI KONUSUNDA YATIRIMCILARI DIKKATLI OLMALARI ICIN UYARDI
DENIZ YO,HISSELERINDEKI FIYAT HAREKETLERI KONUSUNDA YATIRIMCILARI DIKKATLI OLMALARI ICIN UYARDI DENIZ YATIRIM ORTAKLIGI A.S. NDEN GELEN YAZI: ORTAKLIGIMIZ HISSE SENETLERINDE 13 EYLUL 2004 TARIHINDEN BU YANA FIYAT VE ISLEM HACMI ACISINDAN DIKKAT CEKICI ALIM SATIM HAREKETLERI GERCEKLESMISTIR. SIRKETIMIZIN HAFTALIK PORTFOY DEGERI, HER HAFTA PAZARTESI GUNLERI IMKB BASKANLIGI NA GONDERILMEKTE VE AYNI GUN IMKB BULTENINDE YAYINLANMAKTADIR. BUNA GORE 10/09/2004 TARIHI ITIBARIYLE SIRKETIMIZIN PORTFOY DEGERI HISSE BASINA 1.716 TL DIR. ORTAKLARIMIZDAN GELEN TELEFONLARDAN EDINDIGIMIZ BILGILER DENIZBANK IN HALKA ARZI ILE ORTAKLIGIMIZIN ILISKILENDIRILDIGI YONUNDEDIR. SIRKETIMIZ KUCUK YATIRIMCILARIN TASARRUFLARINI PROFESYONEL ANLAYIS VE PORTFOY YONETIM ILKELERIYLE YONETEN VE YAPABILECEGI ISLER SPK MEVZUATINCA BELIRLENMIS HALKA ACIK BIR ORTAKLIKTIR VE DENIZBANK IN HALKA ARZI ILE ILGILI DIGER YATIRIM ORTAKLIGI SIRKETLERINDEN HERHANGI BIR FARKLILIGIMIZ BULUNMAMAKTADIR. YATIRIMCILARIN VE ORTAKLARIMIZIN DIKKATLI DAVRANARAK SIRKETIMIZ TARAFINDAN YAPILAN ACIKLAMALARI ESAS ALMALARI GEREKTIGINI BILGILERINIZE ARZ EDERIZ. -IMKB- " tüm bunlara rağmen kadirşinaz halkımızın her nedense bu senede ve bu tür senetlere ilgisi bitmemektedir.

4. sonuç olarak: nacizane bilgilerime dayanarak, isyatırım ortaklığı anonim şirketinde bu tür hareketler çekmeyi göze alabilecek güçte bir sermaye sahibi spekülatör bulamazsanız bu senetten diğer yo lardaki hareketleri beklemeyin. Bu senetteki hareket daha öncede yazdığım gibi is bankası ve iştiraklerinin etkisi altında olabilir .

saygılarımla.

Ercan Yildiz
07-10-2004, 10:26
sayin ..

hrncn . Size hak veriyorum. Diger YO'lar gibi hareket beklemek yanlis. Ama bu bu kagidin icabinda 1- tavan görmeyecegi anlamina gelmez. Bu kgaidin korkunca potansiyeli ortada degilmi? THY, Telekom özellestirmesi. Bazi kagitlar varki spekülasyon olmadan'da cok iyi kazanlar saglayabilir.

Bence bu kagit o "evladiyelik" kagitlardan ..

Bu kagidi ARFYO, DNZYO ile karsilastirmak dediginiz gibi dogru degil. ISYAT'in klasmani ayri.

Ercan Yildiz
07-10-2004, 10:38
isyat ve isfin ve VIKING TAVAN acildi.. hadi hayirli olsun !! Insallah isgyo'da etkilenir ..
bi de DNZYO TAVAN YAPARSA bi günde 4 TAVAN Kagit .. Allah en kötü günümüzü böyle nasip eylesin . INSALLAH.

Ercan Yildiz
07-10-2004, 10:40
pardon isfin'i yanlis görmüsüz .. yanlis haber icin özür dilerim!

wallstreet
07-10-2004, 10:46
işyat çok ağır gitmez diyenlere..bu açılış aslında iyi bir gösterge oldu..zamnında turkcell yapıyı bile tavan görmüştük nekadar derin ve ağır hisse olmalarına rağmen demekki haber varsa ağırlık falan dinlemiyor...

_corleone_
07-10-2004, 10:49
Allahım ya genemi tavan...:)

hrncn
07-10-2004, 10:50
Düşmez, kalkmaz bir ALLAH vardır.

_corleone_
07-10-2004, 10:53
tövbe tövbe.... Allahım sen büyüksün sabır ver yarabbim......

wallstreet
07-10-2004, 10:55

sayın son_azrail bugün biraz beklediğinize deydimi...

ben biraz önce sattım çünkü seans sonuna kadar tavan tutamıyacaklarını düşünüyorum alta salarlarsa yine alacağım..

wallstreet
07-10-2004, 11:01
ben sattıklarımı yeniden alıyorum adamın biri tvandan bile mal topluyor ala ala:)))

IKE
07-10-2004, 11:03
neden sürekli tavan bozuluyor bir taktik midir?

Ercan Yildiz
07-10-2004, 11:05
AB olayiyla özellestirmeye GAZ verilecegi asikar. ISYAT kesin olarak Telekom ve THY gibi "dev"leri özellestirecegine göre bu kagit simdi satilir mi ? Ben satmam arkadas ..

bekliceem. sabirrrllaaaa

akın
07-10-2004, 11:08
bence tavanda hareket varsa mal boşaltılıyor olabilir, bende sattım ve asagı gelirse tekrar yerine koyarım diye düşünüyorum

_corleone_
07-10-2004, 11:09
bu neyin tavanı işrisk mi yoksa acaba cc mi geldi?

falcon
07-10-2004, 11:10
nereye kadar bekliyelim potansiyeli nedir?devammı?

wallstreet
07-10-2004, 11:12
cc den bir haber yok aracı kurumu aradım..iş risk olabilirmi bilmişyorum ama iş yatırım en iyi satıcı kendi kağıdında global delta tskb en iyi alıcı bunlar...

sebayrak
07-10-2004, 11:12
Bu gidiste ögleden sonra da biraz prim ve kar realizasyonu olur.

_corleone_
07-10-2004, 11:20
Bu gidiste ögleden sonra da biraz prim ve kar realizasyonu olur.
zanetmiyorum ama bakalım görelim... tabi iş bi basarsa dünkü kapanışa bile getirebilir.........

iugur
07-10-2004, 11:28
bence cc nin eli kulağında.
her an bi haber gelebilir....
arfyo da fazla salmadılar.....

son_azrail
07-10-2004, 11:30
bunuda mı cc ye bağlıyoruz.....bence alakası yok cc ile başka bişi wa...bu işte..

supersonic
07-10-2004, 11:32
cc degil çünkü arfyo ile birlikte gitmedi.
isrisk degil çünkü isfin ile birlikte gitmedi.

sonazrail in tesbitine katiliyorum. baska bir sey var...

simyacı
07-10-2004, 11:35
dün verdik bugün tavan bahtıma tükürüm.

Lighthouse
07-10-2004, 11:38
Sabahın erken saatlerinde bugün işyat ile ilgili haberi yazmıştım arkadaşlar..

supersonic
07-10-2004, 11:40
dün verdik bugün tavan bahtıma tükürüm.
:D aynı kaderi paylaştık.

ben de tükürüyorum. tü tü tü maşallah kalanlara bol kazançlar

iugur
07-10-2004, 11:44
ısyat ile arfyo nun işlem hacimleri aynı
ısyat tavan, arfyo %3 primli....
bence film daha yeni başlıyor olabilir....

wallstreet
07-10-2004, 11:49
bu kadar bile tavanda kalması iyi, kesin bir haberler var ama ne cc th