View Full Version : ISYAT İş Yat. Ort.
Murat ERİŞKİN
22-10-2004, 10:33
Sanırım aşağıya yazacaklar
Murat ERİŞKİN
22-10-2004, 10:34
kristal artıda olduğuna göre beklenti halen devam ediyor.
Murat ERİŞKİN
22-10-2004, 10:55
4400 den tekrar yukarı döndü gibi yoksa bu fiyatlardan maliyeti mi düşürsek
Arkadaşlar herkes nerde,
Ne yaptık satan var mı alan var mı:)
ÇifteAjan
22-10-2004, 11:17
4400 den tekrar yukarı döndü gibi yoksa bu fiyatlardan maliyeti mi düşürsek
Bende su an kararsizim. Maliyetimi düsürsem mi yoksa olanlari zararina satsam mi?
Sn.akinakin
4400'de durdu gibi gözüküyor ama belli olmaz ki...4460 'dan verdim dayanamadım 4420'ye alış yazdım tekrar yarım saattir gelmedi bu hoş...Ama kafalarına göre bir verirler aşşağılardan zor toplarız valla tehlikeli bilmiyorum....
_corleone_
22-10-2004, 11:18
ben sağlam satışlar görüyorum ama??!!! bekliyoruz bakalım....
Dun 4540dan alip 4640dan sattim, donup tekrar 4580den aldim, simdi bekliyorum. Eger dunku operasyon mal bosaltma idi ise bugun son bir yukari yapip "altin vurus" deneyeceklerdir. Kagidin yukari trendi devam edecekse zaten sorun yok. Dolayisiyla su anda satmanin bir manasi yok bana gore...
ÇifteAjan
22-10-2004, 11:45
Su an 4400 e geriledi. Dün de ayni seyler yapmisti. Bir yukari bir assagi ve sonunda 4480 den kapatti.
ÇifteAjan
22-10-2004, 11:46
daha da indi 4360
Murat ERİŞKİN
22-10-2004, 11:46
Çok kötü satış yiyor. Artık çıkış yok gibi gözüküyor. Bu fiyatlardan satarak riske girmek olmaz herhalde.
Lighthouse
22-10-2004, 11:57
4200-4300 arasından tekrar alınabilir..
dunun en dusugu neresi orayı gorsunde rahatlasın hisse ....
_corleone_
22-10-2004, 12:05
4380 den tek tuşla 39000 lot aldılar.... vay be...... demekki sağlamız.....
supersonic
22-10-2004, 12:08
4320 önemli bir seviye.
hem kanal desteği(eski direnci), hem de son 2 seansın en düşük değeri.
haftalık kapanışımız bunun üstünde olmalı.
son_azrail
22-10-2004, 12:11
basturk ne bilem genelde hareketlerini hep seans sonuna doğru yapıyorya o bağlamda....şu an 4400 dü oldu 4380
ÇifteAjan
22-10-2004, 12:33
Son durum nedir? Alanlar mi daha fazla yoksa satanlar mi? Görebilenler lütfen buraya yazsin. ARFYO da alanlar cogalmis yaziyorlar.
son_azrail
22-10-2004, 12:38
4400 e yükseldiğine göre alanlar fazla:)
Murat ERİŞKİN
22-10-2004, 15:33
Ufak bir kıpırdanma oldu ama işlem hacmi iyice azaldı. Sanıyorum satışlar bitmek üzere . Tahminin şu andaki görünüm normal bir geri çekilme biraz soluklandıktan sonra tekrar yukarıyı deneyebilir. Ya da 5000 ler için bu seviyelerde iyi bir haberin açıklanmasını bekleyebilir.
supersonic
22-10-2004, 16:29
Hem Cuma, hem son 45 dk. Hadi bakalim.
Murat ERİŞKİN
22-10-2004, 16:39
VARYO hareketlendi takip eden varmı bilmiyorum ama her an ISYAT ta ani bir çıkış yaşayabilir.
azrail geldi kacın demisiz kimse dinlememis bizi hayret ya
Murat ERİŞKİN
22-10-2004, 17:57
Hem Cuma, hem son 45 dk. Hadi bakalim.
Son 45 dakikayı bilmiyorumda son beş dakika :( :mad: Sanıyorum atakule'de bu akşam yemeğe gidecem. kalan paracıklarımı yemek için. Sonrada kendimi intihar edecem :D :D Kafayı yedim offf yaa off
Murat ERİŞKİN
22-10-2004, 18:09
VARYO hareketlendi takip eden varmı bilmiyorum ama her an ISYAT ta ani bir çıkış yaşayabilir. Hay kendime diyecem ama suçum da yok ki. Son beş dakika ne oldu bilemiyorum. Herhangi bir bilgisi olan var mı bu satış hakkında :confused: ?
supersonic
22-10-2004, 18:12
dün aldım 4600 den
bende yiyecek para da kalmadı :D :D
4100 e dogru yol gozuktu malesef :(
neyse... şimdi biyerlerden para bulmam lazım benim...
wallstreet
22-10-2004, 21:04
arkadaşlar sizin kağıt, işyatırımın takas dökümü bence çok iyi..ve açıkçası ben kardeş hisse arfyodayım ve takas dökümünüzü inceleyince gelecek hafta için çok umutlandım..bugünkü alıcıların hepsinin maliyeti 4400 üstünde neredeyse üstelik işyatırım kendi kağıdını haftalar sonra almış daha ne istiyorsunuz sizin gelecek haftanız parlak...umarım biz arfyocularında gelcek haftası sizinde çıkışınızla güzel olur...
Yorum ve üslup her ikiside çok güzel...Haftaya yükselirse dahada güzel olacak.
son_azrail
22-10-2004, 23:40
wallstreet en son isyat a işyatırım girdiğinde kesin çıkar demiştim yoksa adam kendi kağıdını neden alsın demiştim %15 değer kaybetti...
Murat ERİŞKİN
23-10-2004, 01:15
İŞ YATIRIM ın işlem ortalaması 4350 civarı ve diğer aracı kurumlara göre daha ucuz seviyelerden yapılmış. Ya iş yatırım kağıdın bu şekilde düşeceğini biliyordu son dakikalara kadar bekledi, ya da Son dakika gelen satışları kağıdı korumak için karşılamaya çalıştılar. Ama gördüğüm kadarıyla alış yapanlar satış yapanlara göre büyük kurumlar.
Ercan Yildiz
23-10-2004, 01:42
assagidaki haberin kapanisha kadar yapilmamasi mi rahatsiz etti milleti acaba ?
"Coca-Cola İçecek'in halka arzı SPK kaydına alındı-
İSTANBUL, 22 Ekim (Reuters) -Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) önde gelen bira üreticisi Anadolu
Efes Biracılık'ın iştiraklerinden Coca-Cola İçecek'in (CCİ) mevcut sermayesinin, ek satış
hakkı hariç, yüzde 30.8’ine denk gelen toplam 75.48 trilyon lira nominal değerli hissesinin halka arzını
kayda aldı.
SPK bülteninde şirketin mevcut ortaklarının sahip oldukları ve ödünç sözleşmesi kapsamında ek satış
hakkı olarak kullanılması planlanan 6.245 trilyon lira nominal değerli hisse senetleri ile halka arza konu
olmayan hisse senetleri de Kurul kaydına alındığı belirtildi.
((Haberi Yazan Birsen Altaylı, birsen.altayli@reuters.com; Redaksiyon Hümeyra Pamuk , Reuters
Messaging: birsen.altayli.reuters.com@reuters.net; İstanbul Haber Merkezi, 0212-350 7000, faks
0212-350 7005-06))
Pazartesi önemli..Bekleyip göreceğiz...
wallstreet
23-10-2004, 22:33
wallstreet en son isyat a işyatırım girdiğinde kesin çıkar demiştim yoksa adam kendi kağıdını neden alsın demiştim %15 değer kaybetti...
sn son azrail en son %15 değer kaybetiğinizde bukadar büyük beklenti varmıydı,tabi burası imkb heran herşey olabilir ancak cc arzını şöyle bir araştırma fırsatım oldu bugün ve gördüm ki bu arz son yıllarda yapılan en büyük arzlardan biri hatta bazı kimseler turkcell den sonra yatırımcının sabırla beklediği tek hisse diyorlar..bu gerçeğin yanında işyat türkiyenin en köklü ve müşteri portföyü en geniş yatırım şirketlerinden biri ve fiyatı olması gereken yerde değil... eğer işyatın fiyatını yükseltmek istiyorlarsa bundan iyi bahane bulamazlar diye düşünüyorum. Bende işyatırım yok geçen hafta sattım ve kardeş hisse arfyo aldım ancak açıkçası arfyoda olmama rağmen kağıdımdan işyatırımdaki kadar emin değilim..iş yatırımın varsa, kaybetme riskin çok fazla yok, demek istediğim işyatırım son işlem günündeki %5 lik kaybı kısa bir sürede kapatabilir ...son gündeki satışıda işriskin beklentisi bitti ve işfin verilmeye başladı işyatta işfine uydu ve onuda öyle saldılar... zaten colacılarada mal toplamak için bahane gerekiyordu bu beklenti bitti bahanesini iyi kullanıp kağıdı aldılar...işyatırım çok yakında 4500 seviyesini tekrar geçecek buraya yazıyorum...
herkese bol kazançlar..
son_azrail
23-10-2004, 23:18
wallstreet ben sadece geçmişe dair bir örnek verdim genelde isyat girdimi bir senede zamansız çıkar ....buda düşüşe neden olur ama bu her zaman böle olacak demek değildir bende çıkacağı kanaatinde fakat tetikte bekliyorum....inşallah arfyo ile el ele bol bol kazanacağız...
Murat ERİŞKİN
24-10-2004, 19:47
Ak YO. 1730 - 1360
Alternatif YO 1792 - 4140
Ata YO 5368 - 7350
Deniz YO 1763 - 4540
Eczacıbaşı YO 1535 - 1290
Global YO 2745 - 2230
Garanti YO 2143 - 7650
Gedik YO 1298 - 2100
İş YO 3605 - 4240
TSKB YO 1590 - 3340
Taç YO 3942 - 4080
Varlık YO 1828 - 2160
Vakıf YO 3681 - 3060
Yapı Kredi YO 2086 - 1440
NOT : ilk yazılan fiyatlar en son (18 Ekim açıklamalı) Birim pay değerleri ikinci fiyatlar ise 22 ekim kapanış fiyatlarıdır. Çoğu YO Birim pay değeri son 10 gün içinde 20 ile 50 lira düşerken İŞ YO eski değerindedir. Bence diğer Yeşiller gibi İŞ YO nun fiyatı gayet makul seviyelerde. Az Primli olmasına rağmen CCİ arzı ile daha da primlenebilir. Üstelik son çeyrekte bono piyasasındaki yüksek getiri sebebiyle YO ların iyi bir bilanço açıklayacakları biliniyor.
Murat ERİŞKİN
25-10-2004, 12:13
Günaydın arkadaşlar. Sanıyorum uyku problemimden dolayı 4300 leri kaçırmışım. Maliyet için iyi harektler yapmış. Ama endeksin acizliğine uğradı gibi duruyor. Altrernatif bank ta CCİ arzıyla bir yükseliş yaşadı.
Bu arada İtibar puanı gönderen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. :)
Lighthouse
25-10-2004, 16:46
Petrol Ofisi A.s. Ile Ilgili Olarak Is Yatirim Menkul Degerler A.s.`nden
Gelen Yazi:
Ilgi: 18.10.2004 Tarihli Ve 24763 Sayili Yazimiz.
25.10.2004 Tarihli Ve 24985 Sayili Yazimiz.
Petrol Ofisi A.s.`nin (sirket) Sermayesinin 345.000.000.000.000 Tl`ndan
385.000.000.000.000 Tl`na Artirilmasi Dolayisiyla, Ihrac Edilecek Toplam
40.000.000.000.000 Tl Nominal Degerli Hisse Senetlerinin Ortaklarinin
Ruchan Haklarinin Kisitlanmasi Suretiyle Kurumumuz Araciligi Ile Toptan
Satislar Pazari (tsp)`nda Satilmasina Icin Imkb Baskanligi`na 18.10.2004
Tarihinde Tarafimizca Basvurulmustu.
Ayrica, Yine Ayni Tarihte, Sirket Ortaklarindan T.is Bankasi A.s.`nin Ve
Dogan Sirketler Grubu Holding A.s.`nin Sahip Olduklari Ve Herbir Ortak Icin
Sirket Sermayesinin % 2,17`sine Tekabul Eden Azami 7.500.000.000.000 Tl Ve
Toplam Azami 15.000.000.000.000 Tl Nominal Bedelli Hisse Senetlerinin De
Kurumumuz Araciligiyla Toptan Satislar Pazari (tsp)`nda Satilmasi Icin
Tarafimizca Basvurulmustu.
Sozkonusu Hisse Senetlerinin Borsa`da Ilk Kez Satisa Sunulmak Uzere
Spk`nun Seri: I, No: 26 Sayili Tebligi`nin Ek: 2 Maddesi Geregince
18.10.2004 Tarihinde Takasbank A.s.`ne Depo Edilmis Olup, 18.10.2004 Tarihli
Borsa Gunluk Bulteni`nin Takasbank A.s. Duyurulari Kisminda Ilan Edilmisti.
Bu Kapsamda, Tsp`nda Satis Isleminin Ise 26.10.2004 Tarihinde Gerceklestirilmesi
Ongorulmekteydi. Ancak, Sirket Tarafindan Baskanliginiza Ve Tarafimiza
Bildirildigi Uzere, Talep Toplama Sirasinda Arzu Edinilen Deger Ve Kosullarin
Olusmamasi Nedeniyle Tsp`nda Satis Basvurumuzun Geri Cekilmesi Hususunu Emir Ve
Musaadelerinize Arz Ederiz.
-imkb-
|
son_azrail
25-10-2004, 17:48
bu işyatla bizim sabrımızı ölçülüolar ama ben İNATÇIYIM..isterse 3500 e geriletsinle çıkmıyom ulen size diom düşürenler biliom bu yazıyı okuyonuz.....bekliecem...
supersonic
25-10-2004, 18:28
Arkadaşlar, sakin olun.
Beklentiye bu kadar az kalmışken, sert hareketlerde dökülmemek lazım gerçek tavan serisini yakalayabilmek için.
Coca-Cola halka arzı artık çok yakın!
Nereden mi biliyorum?
Az önce kafama dank etti.
Coca-Cola'nın yeni reklam serisini görmüşsünüzdür...
"Sizin olsa ne yapardınız?"Olay budur. Halka arz reklamları başlamış, farkında değiliz. Eminim çok yakında açıklanır.
Sakin olunuz.
arkadaşalr son dakiakada 50 bin lor 4100'e çakanı gören var mı ?
son_azrail
25-10-2004, 22:58
bizim olsa içmem saklarım:)
hsbc internet şubesinde 3-4-5 kasım tarihinde bankaya müracaat edip cola arzına katılınabileceği yazıyor.
arkadaşlar,
hsbc deki bu haber saat 16.30' dan sonra mı duyuruldu? bilen var mı?
ve haber doğrumu ?
her taraftan 3-5 kasım haberi geliyor ama yetkili şirketten ( cc ) hala anlamlı net bir açıklama yok. bu nasıl şirket anlamış değilim.
bizim ülkemizde bir konuyu nekadar muallakta bırakmayı seviyoruz.
paradoxxx
25-10-2004, 23:49
link verebilmeniz mümkün mü acaba?
Bügün Milliyet gazetesi en bas sayfasinda biraz gizemlide olsa Cola reklami vardi, yani basin tanitimina basladilar, ama 3-5 kasim ise çok az var, neden bu kadar geç oldu , veya 3-5 kasim ötelenebillirmi belli degil..
bu belirsizlik sayesinde biz ky leri çok güzel ayar çekiyorlar.. islerine geliyor.. y1l1n en büyük arzi vede bu arzi beklentisinde olan iki hisse düsüste, olacak is degil..
insallah biz ky leri burada harcamazlar..
bu adamlar 2000 yılında yazıcılar holdingi halka arz ettiklerinde ky ' ya ne kadar büyük kazık attılar. ben dün gibi hatırlıyorum. arz edildiği gün düşmeye başladı. birdaha da hiç çıkmadı. iskontolu fiyattan satıkları iddia edildi. fakat olan oldu. herşeyden habersiz küçük yatırımcı çok zarar etti.
cc arzında ve yandaş kağıtlardan büyük hevesler içinde olmayın hatta hep tuzak aranmalı.
sebayrak
26-10-2004, 02:35
bugün bir dalga daha geliyor.. bu dalga sörfü iyi götürecek..
harıka yatırımcılar hepsı ışyatta ...pes sabrınıza hayranım yaw!!!!!!!!
sebayrak
26-10-2004, 09:25
Coca Cola, mega fabrika kuruyor
PERİHAN ÇAKIROĞLU - Coca Cola İçecek A.Ş. yeni yatırımlara soyunuyor. Ankara ve İzmir Kemalpaşa'daki tesislerini genişletmeye hazırlanan firma, yakın bir tarihte sır gibi saklanan bir 'mega fabrika' kurmayı planlıyor.Yabancı yatırımcılara Coca Cola öncülük etme yolunda. Şu anda alkolsüz içecek üretim, dağıtım ve satış şirketi anlamında Türk pazarındaki en büyük firma ve dünya genelinde de onyedinci olan Coca Cola İçecek A.Ş., yeni yatırımlara soyunuyor.Son yılların en büyük "halka arz"ı için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) kaynaklandığı öne sürülen bazı bürokratik pürüzleri çözmeye çalışan Coca Cola yöneticileri, pazarlarını daha da genişletmeye hazırlanıyorlar. Ankara ve İzmir Kemalpaşa'daki tesislerini büyütmeyi planlayan firma, "ileri yakın" bir zamanda Türkiye'de "mega fabrika" kurmayı da programına almış durumda. Üst düzey bir Coca Cola yetkilisinin deyimiyle kurulacak "mega fabrika"nın yeri de belli. Ancak, "Bekleyin, daha sonra açıklayacağız" deniliyor. Coca Cola İçecek Genel Müdürü Ronald W. Jones'e mega fabrikanın hangi bölgeye ve hangi harcamayla kurulacağını sordum. Şimdilik, sadece şu ipucunu verdi: "Fabrika, dağıtım tesislerine yakın ve merkezi bir yerde olacak."
Hemen bir not verelim. Coca Cola'nın şu anda ülkemizde Çorlu, İzmir Kemalpaşa, Mersin ve Bursa olmak üzere dört ayrı bölgede fabrikası bulunuyor.
Coca Cola, 1.4 milyar dolarlık bir hacime sahip Türkiye alkolsüz içecek pazarında 2003 yılı cirosu 521 milyon dolarla liderdi.
Anlaşılan, Coca Cola, bu yıl yüzde 20 büyüdüğü belirlenen bu pastada payını büyütmek için gelecek yıllara yönelik yatırımlara girişerek "en büyük" olmaya devam etmeyi hedefliyor.
Bakalım, öteki kolacılar Pepsi Cola, Cola Turka, Zemzem Kola gibi firmalar, Coca Cola ile başetmek için nasıl bir yol izleyecekler?
Bu akşam Coca Cola yöneticileriyle bir randevumuz var. Yeni yatırım hedeflerini ve halka açılma stratejilerini bizlere anlatacaklar.
Türkiye, topraklarını artık tanımalı!
Avrupa Birliği'ne (AB) uyum süreci olmasaydı, belki de kimsenin harekete geçeceği yoktu. Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, nihayet beklenen bir projeye imza atıyor. Kuruluş, ilk kez "Türkiye topraklarını tanıyacak" adlı yeni bir projeye başlıyor. Projenin pilot uygulaması da Gediz Ovası'nda gerçekleştiriliyor.
Bu projeyle toplam 28 milyon hektar olan tarım arazilerinden 25 milyon hektarının envanteri çıkarılcak. Çalışmada da uydu teknolojisi kullanılacak. 5 yıl süreli projeye 100 trilyon para harcanacakmış. Elde edilen veriler ise deprem ve sele karşı hazırlıklara da ışık tutacak.Aslında, topraklarımızın tanınma işine ilk kez 1966 yılında girişilmişti. Elde edilen veriler de 1982'de kısmen güncelleştirilmişti. Ancak bu işler hep yarım kaldığı için şimdi yeniden kollar sıvanıyor.Projenin amacı, tarımsal üretimin temeli sayılan ve hava gibi, su gibi sınırlı doğal kaynak olan toprağın korunması, geliştirilmesi, bilim ve tekniğin gerekleri doğrultusunda kullanılmasıyla ilgili alanları kapsıyor.
Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 170 teknik personelle hazırlayacağı projenin bitirilmesinin 5 yılı alacağı tahmin ediliyor. Çalışmalar sonunda artık elimizde topraklarımızla ilgili bir "veri tabanı" olacak.
Böylece hangi bölgedeki toprakta ne ekilir, ne dikilir, çölleşmenin tehdidinde olan yerler nasıl korunuru akıllı ve bilimsel biçimde öğrenebileceğiz.
AB vizyonu, işte böyle Türkleri her alanda doğru bir yola yönlendiriyor. İyi ve güzel olan da bu, ne dersiniz?
Reform var, finansman modeli yok
Avrupa Birliği'ne (AB) giriş avantajlarını sayarken, sürekli "Onlar yaşlı, Türkiye nüfusu genç bir ülke" söylemi öne çıkarılıyor. Peki, bu genç nüfusun eğitimli ve nitelikli bir insan gücüne dönüştürülmesi için özel stratejilerimiz yeterli mi veya özel finansman modellerimiz hazır mı? Bu sorulara olumlu cevap vermek zor. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim reform paketini açıklarken, yıllar içinde reformun nasıl finanse edileceği konusunda fazla ayrıntıya giremedi. Çünkü, önümüzdeki yıldan itibaren IMF ile yeniden yapılacak stand-by yüzünden eğitim bütçesine her yıl ne kadar para ayrılacağı belli değil.Uzun yıllardır eğitimin finansmanı için nasıl bir model uygulanacağına karar verilemedi. Her gelen hükümet, bu işi kendi yöntemleriyle çözmeye çalıştı. "Kendi okulunu kendin yap" kampanyaları da bir yere kadar çözüm olabildi. Oysa, Türkiye'nin köklü modellere ihtiyacı olduğu kesin.
Bir sohbet sırasında bu konuyu konuştuğumuz Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Üstün Ergüder, "Bizler, bu soruna çözüm için yolu açıyoruz" deyince nasıl olduğunu anlatmasını istedim. Prof. Dr. Ergüder, Milli Eğitim Bakanlığı'na yardım için "Türkiye'de Eğitimin Finansmanı" başlıklı bir yarışma düzenlediklerini söyledi.
Rahmetli Sakıp Sabancı'nın en büyük çocuğu Dilek Sabancı'nın adıyla düzenlenen araştırma ödülünün konusu "Eğitimin Finansmanı" olarak belirlenmiş bu yıl. Yarışmanın gayesini Prof. Dr. Ergüder şöyle anlattı: "Hükümetin iddialı reform paketi, kapsamlı bir mali tahlili gerektiriyor. Bu nedenle koyduğumuz araştırma ödülünün amacı, birçok yönleriyle çeşitli kurumlarda ve platformlarda yapılan ya da yapılacak olan bu tahlile katkıda bulunmaktır."
Eğitimle uğraşanlar, ekonomistler veya eğitime gönül veren araştırmacılar açılan yarışmaya davet ediliyor. Başvurma tarihi olarak 30 Aralık belirlenmiş ama gerekirse bu tarihin de uzatılması söz konusu. Ödüle layık görülen birinciye 10 bin dolar, ikinciye 5 bin dolar ve üçüncüye de 2 bin 500 dolarlık armağan tutarı sözkonusu.
Prof. Dr. Ergüder, başvuruları sabırsızlıkla bekliyor. O da, gelecek çözüm önerilerini çok merak ediyor
sebayrak
26-10-2004, 09:26
Gazetelerde büyük, boy Reklamlar baslmis bile..!!!! Hey beee...
Alın size 22.01.2004 tarihli Hürriyet gazetesinden Sayın ISYAT Yatırımcılarına
http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~112@nvid~360842,00.asp
Biraz moraliniz düzelsin.....
Coca Cola İçecek Üretim halka açılıyor
Coca-Cola İçecek Üretim hisselerinin yüzde 25 civarında bir bölümünün, yılın ikinci çeyreğinde halka arzının düşünüldüğü bildirildi.
Anadolu Efes'ten Borsa'ya gönderilen açıklamada, şirket iştiraklerinden Coca Cola İçecek'in, zamanlaması piyasa koşullarına göre belirlenecek olan muhtemel bir halka arzı için ön çalışmalara başlamak üzere, global koordinatör olan Schroder Salomon Smith Barney'in yanı sıra yurtiçinde de İş Yatırım Menkul Değerler'in görevlendirildiği belirtildi.
Açıklamada, Coca Cola İçecek'in bu konuda henüz alınmış nihai bir Yönetim Kurulu kararı olmamakla birlikte, şirket hisselerinin yüzde 25 civarında bir bölümünün bu yılın ikinci çeyreğinde halka arz edilmesinin düşünüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, söz konusu konulara ilişkin görevli yatırım bankalarının çalışmalarının devam ettiği duyuruldu.
O zaman Sn San Francisco bu gonderiyi yapmisti....Vay be kac ay gecti....
Saclarim o zamanlar ne kadar gurdu....... ;)
Iki dakikada 4180den 4260a ciktik, bugun yine schenlik var gibi ;)
supersonic
26-10-2004, 11:06
4320 kanal direncinde yoruldu.
Çok güzel. Tamamen teknik hareket ediyor. Korkacak birşey yok.
26/10, 11:12:00
İstanbul, 26 ekim (reuters) - önde gelen bira üreticisi anadolu efes biracılık'ın iştiraklerinden coca-cola
İçecek'in (ccİ) mevcut sermayesinin, ek satış hakkı hariç, yüzde 30.8’ine denk gelen toplam 75.48 trilyon lira nominal
değerli hisse 3-5 kasım'da talep toplanacak.
şirketin gazetelerde yer alan halka arz sirkülerine göre, söz konusu hisseler 4,800-5,650 lira fiyat aralığından satışa arz
edilecek ve talepler bu fiyat aralığının tavanı üzerinden toplanacak. talebin fazla olması durumunda, arz tutarının yüzde
8.27'sine tekabül eden 6.24 trilyon lira nominal değerli ek satış yapılacak.
arz başvurusunun kayda alındığının açıklandığı geçen haftaki sermaye piyasası kurulu bültenine göre, ortak satışının
yanı sıra 21.32 trilyon lira nominal değerli sermaye artırımı suretiyle gerçekleştirilmesi planlanan halka arz sonrası
şirketin sermayesi 223.68 trilyon liradan 245 trilyon liraya yükselmiş olacak.
ccİ'nin mevcut sermayesinin yüzde 40'ı coca-cola company , yüzde 40'ı anadolu grubu ve yüzde 20'si
özgörkey ailesine ait bulunuyor.
halka arzda the coca-cola export corporation, e. özgörkey İçecek yatırımı a.ş. ve etap İçecek yatırımı a.ş.nin toplam
54.16 trilyon lira nominal değerli ortak satışı yapılacak. anadolu efes yüzde 33.3 hissesinin bulunduğu şirketin halka
arzında hisse satmayacağını ve yüzde 5 hissesini daha alacağını açıklamıştı.
sirkülere göre, halka arz tutarının yüzde 30'u küçük bireysel yatırımcıya, yüzde 4'ü alım gücü yüksek bireysel
yatırımcıya, yüzde 3'ü grup şirketleri çalışanları ve bayilere, yüzde 3'ü yurtiçi kurumsal yatırımcılara, kalan kısım yurtdışı
kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.
reuters'ın hesaplamalarına göre, ek satışın da gerçekleşmesi durumunda toplam 81.72 trilyon lira nominal değerli
hissenin satışında gelir aralığı yaklaşık 392-462 trilyon lira olacak.
ekonomide canlanmaya bağlı olarak bu yıl başından beri hızlanan halka arzlarla sırasıyla fenerbahçe sportif
, İnfo yatırım ortaklığı , desa deri , burçelik vana , türk traktör
, doğuş otomotiv , İndeks bilgisayar , şeker finansal kiralama , plastikkart
, denizbank , afm sinemaları ve İş girişim sermayesi yatırım ortaklığı'nın
hisse senetleri borsada işlem görmeye başladı.
((haberi yazan güzin övünç, guzin.ovunc@reuters.com; redaktör aydan eksin; reuters messaging:
guzin.ovunc.reuters.com@reuters.net; İstanbul haber merkezi, 0212-350 7000, faks 0212-350 7005-06))
BU HABERLE TAVAN OLMASI GEREKMEZ MİYDİ?
Nooldu bu kağıdın müdavimlerine, arz haberi kesinleşti ama kağıtta tık olmadığı gibi forumda da mesaj yazan yok, bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.
bu kagıdın 5000 ni vardı gemiyi önce kaptan terketti geriye sizin gibi tayfalar kaldı zaten agır bir kagıt daha iyi bir kagıdın yoksa bekle
son_azrail
26-10-2004, 15:06
herkes sessiz olacakları beklio hane derler ya fırtına öncesi sessizlik...artık yazmaktan bıktı millet;seyretmeyi yeğlio hatta yazanlar oldu doğr şeylerdi yazdıkları ama hep tersi oldu sanki seyrediliomuş gibi...şimdi susup kendi kendine hareket etmesini beklioruz...sanırsem...
Tamam elimdekilerin hepsini sattim, hayrini gor spek efendi :mad:
sebayrak
26-10-2004, 23:58
:cool: Herkes pusuya yatmis bekliyormu. Sanki firtina öncesi sessizlik gibi..
Veya millet yazmaktan biktimi ? biktiysa kesin hareket baslar demek. ( By ler amaclarina ulasmistir demek :D ) Ky ler kagittan ciktiysa artik kipidanmaya baslar.. :cool:
Şöyle bir baktım da... 3300 leri görebilir gibime geldi.
http://img.photobucket.com/albums/v295/korr4/ISYT1.jpg
_corleone_
27-10-2004, 01:20
neden yükselsin artık??? cc beklentisi bitti.....2800 den 4700 yaptı.... yükselmez demiyorum ama...... niçin yükselir???????
son_azrail
27-10-2004, 01:30
cc için 4700 yeterlimi acaba?hane büyük arz büyük çıkış mantığı wardır ya millet hep 4700 üstünde satmayı hayal ediyordu...en azından ben...
işyo 11 trilyon 111 milyar 779 milyon kar açıkladı. Haber Borsa Gündem sitesinden alınmıştır.. Herkeze iyi akşamlar.
ÇifteAjan
27-10-2004, 12:28
neden yükselsin artık??? cc beklentisi bitti.....2800 den 4700 yaptı.... yükselmez demiyorum ama...... niçin yükselir???????
Bence de öyle. Bosuna almisim. Hemde maliyetim 4550 den. :mad:
son_azrail
27-10-2004, 12:32
satmayın şunu yaws allo:) 4200 ü gören elinden çıkarıo elalemde 4180 den alıo....öle her %1 de satecek olsaydım 3471 den satardım:) bugun bıktım yaws finansonlne sayfasını yenile diom 4180 bir daha yenile diom 4200 sora bir daha yenile 4180 bende hızlı bu satıcılar alıclar yaws...
Gunlukculerin dikkati Arif ile Iyo'dan Kardemirlere kaydi. Onumuzdeki hafta basinda Isyo ile Arif tekrar hareketlenir...
Arzdan medet umanların dikkatine, cola arzı sayesinde işyat tan ne kadar kazandınız, köşeyi döndünüz mü?
Arzdan medet umanların dikkatine, cola arzı sayesinde işyat tan ne kadar kazandınız, köşeyi döndünüz mü?
sana ne sanamı hesap verecem
alanyafatihi
27-10-2004, 17:48
bekliyoruz...
Murat ERİŞKİN
27-10-2004, 18:25
Arkadaşlar Coca colanın açma kapaklarında bedava ISYAT ve ARIF hissesi çıkıyormuş. :D
Bu hisselerde Maliyetiniz yüksekse (benim gibi) yazık derim. Bu kadar büyük zararla çıkıyorsanız söyleyecek bir laf bulamam :mad:
Ercan Yildiz
27-10-2004, 18:31
beklenti bittmi ? arz ne zaman oldu ? tarih bilen varmi ?
Ercan Yildiz
27-10-2004, 18:32
gereksiz bir satasma .. sen köse olduysan burda ne isin var ? olmadiysan kes
su gereksiz satasmalari ..
sayın arkadaş insanların para kaybetmeleri seni mutlu ediyorsa bir casinoya git hem daha eğlenceli bir ortam var
burda ky ler kendi aralarında fikirlerini paylaşıyorlar .Zaman zaman yanlış kararlar verilebilir.İnsanlar para kaybedebilir bunun dalga geçilecek bir yanı yok.Lütfen daha olgun görüşler belirtelim yazmış olmak için yazmayalım.
forum yöneticilerinede iş düşüyor biraz sanırım(bazıları otokontrol sağlayamayınca malesef birilerinin müdahale etme zorunluluğu doğuyor)
son_azrail
27-10-2004, 18:56
3440 ten aldım milyarlık adam olsaydım bi milyarlığım daha olurdu....burda mesele sabır eğer sabredersen bir kağıı elinde 1 sene tut tavan yaptmı kardasın..milyarın warsa bi milyarın daha olur...ama köşe ben halimden memnunum köşe olma meraklısı değilim...son söz...kimseye kırmızı itibar vermek istemem ama bu yazı tam kırmızı itibarlık köşe oldunuzmu?bababab...
SunShine
27-10-2004, 20:35
Sevgili arkadaşlar,
Borsa bir dere gibidir. Her zaman akar. Bazan sel olur, bazan da kurumaya yüz tutar. Bazan duru ve berraktır suyu, bazan bulanık. Bazan kenarı çamurlu olur. Bir testi su alayım derken çamura batarsınız, suyu alamadığınız gibi testi de sele gider. Ayakkabıların çamuru da yanınıza kar kalır.
Nerede, ne zaman testinizi dereye daldıracağınızı, ne kadar dolduracağınızı iyi bilmelisiniz.
İyi akşamlar dilerim..
Saygılarımla.
SivriSinekSunShine
Zamanında böyle bir yazı yazmışım.
Şimdi tekrar okudum da hoşuma gitti.
Tekrarında fayda gördüm.
Umarım mazur görürsünüz.
Saygılarımla.
Not: Bu yazı al/sat tavsiyesi olmadığı gibi, alma/satma tavsiyesi de değildir. Ne biliyorsan onu yap, bilmiyorsan öğrenmeye çalış tavsiyesidir.
sebayrak
28-10-2004, 11:48
kim aldi birden 100.000 lot kadar derinlik gören varmi...?
sebayrak
28-10-2004, 11:56
Alislar fazlalasti 4220
sebayrak
28-10-2004, 12:18
Iyiki biraz ciktin hemen satisi verdiler.
son_azrail
28-10-2004, 12:23
sebayrak sölüorsun burda çıktını hemen satıolar farkına vardığımızı anlıolar....farkına vardığımız görünce bizi ortak etmemek için hemen satıp geriye çekiolar bugun 4200 de kapatsalar bare:)
Sayın sebayrak,
beklemek sabretmek lazım
dakika dakika ekrana bakmamak lazım
yoksa bu işkence bitmez.
Sayın arkadaşlar size bişi sormak istiyorum
günlük min. 10 trilyonluk bugunde tek seansda yaklaşık 5-6 trilyonluk işlem hacmi olan bir kağıt ve o kağıdı yüklenen by ler bu forumdaki görüşler doğrultusunda hareket edermi.sizce bu gerçekcimi.
saygılarımla...
eğer böyle bir gücümüz varsa bu forumda o zaman hep beraber bir kağıdıda biz yüklenelim.
:)
son_azrail
28-10-2004, 15:20
moronzo zenginin parası fakirin ağzını yorarmış...bizde elimiz yoruyoruz...böle yorumluyoruz...artık...moral buluoz bölecede:)
Eywallah arkadaşım
bazen insanlar bu forumda yok kağıt pazarlıyolar yok sattırıyolar diye komplo teorileri kuruyor ve bazen bu yüzden ciddi tartışmalar çıkıyor.Bu yüzden sordum
makrombor
28-10-2004, 16:29
bu tahtada olmaz..cünkü bunu yapabılecek ne güç ne de koordinasyon olur..düşün ki 1000 kişi olsa bu tahtayı izleyen ve bu mantıkta çalışacak..avlanır ..zaten illaki biirileri yan çizer alıcagını satar ya da tam tersi..ama 2 3 mılyon lotlu bı tahtada bu mumkun..pazarlama da olur kakalama da..ama işgyo gib bitahtYA kimin gücü yeticek..adamlar o yüzden baba..
Bunun olamayacağı konusunda hemfikiriz.
o halde insanlar fiyat konusunda istediklerini söyleyebilir.Fakat itibar görmesi ciddiye alınması için bir mantığa oturtması gerekir.
Eğer birisi işyat 10000 olacak derse bunun sebebinide söylemeli.Bizde burda neden olur yada neden olmaz onu mantıklı bir şekilde tartışmalıyız.Yoksa forumun asıl amacı olan bilgi paylaşımı ve mantıklı tartışma ortamından uzaklaşmış oluruz.En azından insanlar bir kağıda yatırım yapmadan önce imkb'nin sitesinden ve o şirketin kendi sitesinden araştırıp piyasada hisseye olan ilgi ve forumlardaki görüşleride mantık çerçevesi içinde değerlendirip yatırım yapmalılar.
İşyat da derinliği olan güven duyulabilecek liman benim görüşümce.Son bir yıllık grafiği incelendiğinde bu açıkcada görülür.Belki bizim borsamız temel analizden çok spek daha doğrusu manuplasyonların olduğu bir borsa.Bu durumda fazla zarar görmemek için derinliği olan büyük kağıtlara girmek mantıklı görünüyor.Büyük karın riskide oldukça büyük oluyor ve o mutlu sona ulaşanda pek nadir oluyor.
Teşekkürler...
makrombor
28-10-2004, 17:41
haklısın..ama insanların neye göre alım satım yapacağı kendi kararları..alırlarsa al satarlarsa sat mantığı bi yere kadar..fakat budurumda üzüntülere de bahane bulmamak gerekio nası ki sevinçlere övgü verilmiosa..rica ederim..
4000 tl nin altına düşerse yazık olur bu kağıda biraz dinlensin kaldığımız yerden devam ederiz :düsün:
52 Haftalık Getiri %121.39
Piyasa Değeri (USD) 84,355,103
52 Haftalık Yüksek 4,700
Ödenmiş Sermaye (Milyon) 30,000,000
52 Haftalık Düşük 1,360
Halka Açıklık Oranı %80.12
52 Haftalık Yüksek ($) 0.0031
Fiyat/Kazanç 6.12
52 Haftalık Düşük ($) 0.0009
SON 1 HAFTA TAKASI ARTAN ARACI KURUMLAR
Aracı Kurum Adet Fark
GRM GARANTİ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.,A 1.518.490.448 247.521.750
DZY DENİZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.,A 1.204.691.336 144.201.050
TES TEKSTİLBANKASI A.Ş.,B 193.229.977 124.986.000
AKM AK YATIRIM,A 1.515.184.737 83.839.845
IYM İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 175.426.101 64.550.000
SON 1 HAFTA TAKASI AZALAN ARACI KURUMLAR
Aracı Kurum Adet Fark
TAC TACİRLER MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 537.532.048 -203.369.810
TKY TURKISH YATIRIM A.Ş.,A 45.663.725 -185.325.070
TIB T. İŞ BANKASI A.Ş.,B 9.332.171.369 -96.444.000
GLB GLOBAL MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 275.737.646 -66.040.000
FRM FORM MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 2.000 -64.332.000
ARACI KURUM DAĞILIMI
Aracı Kurum Adet Yüzde
TIB T. İŞ BANKASI A.Ş.,B 9.332.171.369 38,82
GRM GARANTİ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.,A 1.518.490.448 6,32
AKM AK YATIRIM,A 1.515.184.737 6,30
DZY DENİZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş.,A 1.204.691.336 5,01
OYA OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.,A 900.754.702 3,75
BORSACİNİ
01-11-2004, 16:30
hareketine hazırlanıyor...hemde cok yakında....
camarors
01-11-2004, 16:45
hareketine hazırlanıyor...hemde cok yakında....
Ok. Girdim kagida, beklemedeyim, tamam.
4080 desteği bugün iyi çalıştı..artık yukarıyı düşünme zamanı..
Ercan Yildiz
01-11-2004, 18:34
4000-4060 arasi bayagi bi alis girdim. hadi hayirlisi ..
ne kadar ıyımsersınız!!!!!!!!! 500 mlyr çıkış var gecen hafta...2 kademe yukarı yapar yapmaz 3 kademe asagı...ve hala guzel gunlerın geleceğini bekleyen ınsanlar...
ne kadar ıyımsersınız!!!!!!!!! 500 mlyr çıkış var gecen hafta...2 kademe yukarı yapar yapmaz 3 kademe asagı...ve hala guzel gunlerın geleceğini bekleyen ınsanlar...
evet para çıkışı var ama problem değil..birkaç gün bekleyip göreceğiz..
son_azrail
02-11-2004, 00:01
en son korhan abi hedefi 3300 demişti gülmüştüm içimden....
Ercan Yildiz
02-11-2004, 01:36
hersey görecelidir. siz belki aman yarin portfoyumde azalma olmasin korkusu yasiyorsunuz .. ben uzun vadeli bakairm isime.
800'den 4000'e getirdigim isfin .. 10000'den 18000'e getirdigim eggub
600'den 1600'e getirdigim viking . 3000'den 6000 getirdigim vkgyo ..
(PS: getirdigim demek ben fiyatlari belirledim demek deil. kimse yanlis anlamasin !)
ben yaarina bakairm. 3300 görse ne olur ? okkali bi alis daha yaparim
saati gelince satarim. belki yarin belki yarindanda yakin .
4000 cok güzel geliyor kulaga ..
Ercan Yildiz
02-11-2004, 01:38
hersey görecelidir. siz belki aman yarin portfoyumde azalma olmasin korkusu yasiyorsunuz .. ben uzun vadeli bakairm isime.
800'den 4000'e getirdigim isfin .. 10000'den 18000'e getirdigim eggub
600'den 1600'e getirdigim viking . 3000'den 6000 getirdigim vkgyo ..
(PS: getirdigim demek ben fiyatlari belirledim demek deil. kimse yanlis anlamasin !)
ben yaarina bakairm. 3300 görse ne olur ? okkali bi alis daha yaparim
saati gelince satarim. belki yarin belki yarindanda yakin .
4000 cok güzel geliyor kulaga ..
unutmadan isyat alis maliyetim 3000
günaydın arkadaşlar
günlük işlem hacmi min 10 trilyon olan işyatta geçen hafta 500 milyar çıkmışlar ne olurki takmayn bunları tek kademede alırlar bu miktarı.
işyat: toplam değer/toplam pay sayısı=3645 TL borsa fiyatı 4100
dnzyo:toplam değer/toplam pay sayısı=1777 TL borsa fiyatı 4440
Arfyo:toplam değer/toplam pay sayısı=1789 TL borsa fiyatı 3040
evet arkadaşlar kupon değeri 3645 olan ,cc yi arz eden ,thy yi arz edecek olan ,11 trilyon 9 aylık kar açıklayan işyat neden 3000 olacak biri söylesin .Ve diyelimki oldu ne kadar kalır orda
içiniz rahat olsun saygılar...
son_azrail
02-11-2004, 13:19
sanırsem 3000 muhabbettinin başlangıcı benem....ben sadece sayın korhan ın grafiği ve söyleminin hala geçerli olup olmadığını aynı seyirde seyredipğ seyretmediğini sormak istedim....(grafik için bakınız 207)
Benim söylemek istediğim isyat sağlam bir hisse ve arfyo ile kıyaslanacak bir durumu yok.Arfyo daki hızlı düşüşten dolayı korkuya kapılan işyat yatırımcısı arkadaşlarla bazı bilgileri paylaşmak bilenlerede hatırlatmak istedim.
Borsada olumlu hava devam ettiği sürece isyatta olumlu beklentiler bitmez.
içiniz rahat olsun...
ayrıca bugün isyat tahtasındaki sığılığa dikkatinizi çekerim
Fırtına öncesi sessizlik gibi :)
arkadaşlar bir derinlik veriseniz sevinirim
SALESMAN
03-11-2004, 13:58
işyat pay değerine döner....
aralık sonu tekrar çıkar..........
Sayın arkadaşlar
yatırım ortaklığı kağıtlarıyla ilgilenenler imkb.gov.tr den haftalık olarak portföylerinde bulunan varlıklar ve pay değerleriyle ilgili en doğru bilgiyi alabilirler.
örneğin işyat ortalama her hafta 30 TL lik bir değer koyuyor pay değeri üzerine .Bu hafta borsadaki yükselişin bu değeri biraz daha arttırabileceğini tahmin ediyorum.İşyat ın portföyü yaklaşık %48 hisse senedinden oluşuyor.Büyük çoğunluğuda imkb 30 kağıtları
ÇifteAjan
03-11-2004, 16:01
işyat pay değerine döner....
aralık sonu tekrar çıkar..........
Pay degeri ne kadar?
Murat ERİŞKİN
03-11-2004, 16:11
Herkes bir pay değeridir tutturmuş gidiyor. Hissenin üç katı olan YO lar var bu sebeple düşse onlar düşer. Pay değerinin yarısı fiyatta olan YO lar çıkardı. Hisseyi hareketli tutan Arz talep meselesi ve spek oyunlarıdır.
PORTFÖY DEĞERİ ise
Hisse senetleri İMKB'nda işlem gören yatırım ortaklarının 28.10.2004 tarihi itibariyle portföy değerleri. İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. PORTFÖY DEĞER TOPLAMI : 109,177,958,329,631 TOPLAM DEĞER : 109,360,238,502,949 BİRİM PAY DEĞERİ : 3,645.34
O kadar da fark yok değil mi % 5 oynatacak kadar
Nassı yani borsa kaç gündür yüzde 2 artılarda bu hala yerinde. Var bi pislik. Zaten beklenen primi yapmadı bir de düşüyor. Hayırdır inşallah
Sayın akinakin
sadece pay değeriyle değerlendirmiyoruz .Ama burda anlatmaya çalıştığımız yo nun ne olduğu bazı arkadaşlarımız yo lar ile menkul değer aş leri karıştırıyolar. cc halka arzını iş yatırım yapıyor diye işyat tavan tavan gidecek sanıyorlar işte bu noktada spek faktörü çıkıyor.arfyo dnzyo göreceli olarak isyat a göre daha kolay spekler tarafından kullanılabilecek hisseler.Arz talep konusuna gelince işyat talep konusunda gerek by gerek ky de sorun yaşayan bir kağıt değil.Derinliği olan bir kağıt bu yüzden daha sağlam bir yapı sergiliyor.
saygılar...
ÇifteAjan
03-11-2004, 17:04
kötü düştük..
Islem hacmini biri yazabilir mi? Lütfen.
alanyafatihi
03-11-2004, 17:07
10.957.115 milyon
2.769.000 lot
arif gibi işyatında pili bitti mi ne?
cc arzından beklentisi olup işyata girenlerin beklediklerini bulamaması satışları hızlandırdı bence çıkan para cc arzına girecek.Muhtemelen tüm talep karşılanamayacak ve kalan para tekrar daha düşük fiyattan işyata girecek.Bu seneryo ky ler için geçerli tabiki.Talebin karşılanamaması cc arzının başarılı olduğu izlenimi uyandıracak bu durumda cc ile ilgili kağıtlarda bir hareket olacak zaten ardından da 17 aralık beklentisiyle aralık başına doğru bir genel hareket başlayacak.uzun lafın kısası büyük ihtimalle en azından zarar etmeyecek işyat yatırımcısı.
Bu senaryo sayın salesman ı destekliyor ama tahminimce aralık sonu gelmeden hareket olacak
bu arada ilk seans 981261 lot ikinci seans1900000 lot işlem var sanırım seans onu bu rakam 2100000 lotu göreceğiz
son_azrail
03-11-2004, 17:18
biri sattı gerisi sökük gibi geldi gibime gelio bi öğleden sora gezelim dedik başlımıza gelene bakın...
Murat ERİŞKİN
03-11-2004, 17:33
Sayın akinakin
sadece pay değeriyle değerlendirmiyoruz .Ama burda anlatmaya çalıştığımız yo nun ne olduğu bazı arkadaşlarımız yo lar ile menkul değer aş leri karıştırıyolar. cc halka arzını iş yatırım yapıyor diye işyat tavan tavan gidecek sanıyorlar işte bu noktada spek faktörü çıkıyor.arfyo dnzyo göreceli olarak isyat a göre daha kolay spekler tarafından kullanılabilecek hisseler.Arz talep konusuna gelince işyat talep konusunda gerek by gerek ky de sorun yaşayan bir kağıt değil.Derinliği olan bir kağıt bu yüzden daha sağlam bir yapı sergiliyor.
saygılar...
Sn moronzo ISYAT kötü demiyorum belki çok ta kazandıracak. Bir hisseye spek. girdimi bunun ufak yada büyük olması onu ilgilendirmez. Size gerçekten derinliği olan bir hisse söyleyeyim. IS C ve YKB bu gün düzenli bir çıkış ve düzenli hafif bir geri çekilme segilediler. İşte ben buna sağlam yapı derim ki bu kağıtlar bile bazı haberlerden etkilenerek güçlü düşüşler yaşarlar. Ama bu silkeleme olarak adlandırılacak hareketler değil bir çözülme şeklinde olur.
İş Yat'ta ise durum farklı değilmiydi bu gün hisse 160 puanlık bir band ta bir aşağı bir yukarı gidip gidip geldi. Demek ki hareket ettirilmesi o kadar da zor değil. Arfyo ile Isyat arasında Iş bankasının bir hissesi olması dışında hiçbir fark göremiyorum
Bu arada enflasyon oranları beklenenden çok yüksek geldi arkadaşlar %3.23 toptan %2.22 tüketici. Uzun zamandır böyle oranlar yoktu.Yarın borsayı oldukça olumsuz etkileyecek sanırım.
Sayın akinakin tabiki 30 endeks deki kağıtlarla mukayese edilmez ben yo lar arasındaki bir karşılaştırmada işyatın sağlam olduğu iddiasındayım.yanlış anlaşılmasın herhangi bir hissenin fanatiği savunucusu değilim uzun yıllardır bir borsa yatırımcısı olarak bazı tecrübelerimi paylaşmak için forma katılıyorum.Sağlamlıktan kastım işyat yerlere yapışıp uzunca süre oralarda kalmaz tabiki tüm kağıtlar düşer ve yükselir. Ama işyat her zaman yeni beklentiler yaratan bir hisse.Çünkü yıllar önce bizde bu hataları yaptık zararlarımızı realize edip çok kağıttan çıktık ve o zararları çok zor çıkardık yada çıkaramadık.
görüşleriniz için teşekkürler.
Murat ERİŞKİN
03-11-2004, 18:06
Sayın akinakin tabiki 30 endeks deki kağıtlarla mukayese edilmez ben yo lar arasındaki bir karşılaştırmada işyatın sağlam olduğu iddiasındayım.yanlış anlaşılmasın herhangi bir hissenin fanatiği savunucusu değilim uzun yıllardır bir borsa yatırımcısı olarak bazı tecrübelerimi paylaşmak için forma katılıyorum.Sağlamlıktan kastım işyat yerlere yapışıp uzunca süre oralarda kalmaz tabiki tüm kağıtlar düşer ve yükselir. Ama işyat her zaman yeni beklentiler yaratan bir hisse.Çünkü yıllar önce bizde bu hataları yaptık zararlarımızı realize edip çok kağıttan çıktık ve o zararları çok zor çıkardık yada çıkaramadık.
görüşleriniz için teşekkürler.
Tşk.ler Sn. moronzo sanıyorum birkaç yanlış anlaşılma söz konusu oldu. Bol kazançlar ;)
bugunku keskin dususun nedeni ne ki? cola nin halka arzi iptal mi oldu?
Ercan Yildiz
03-11-2004, 18:20
bugunku keskin dususun nedeni ne ki? cola nin halka arzi iptal mi oldu?
chain reaction .. bakiniz isfin'e bi kac gün önce olan ...
4000 -> 3500 -> 4000 . ama anlayamadigim bu IS kagitlarina niye böyle oluyor ?? Acaba fonlardan mi kaynaklaniyor? yoksa cok sayida KY mi sebep oluyor?
Ee artik internet var binlerce KY bi gün icinde panik olursa ne olur ?
Yoksa acaba aciga satis oyunlari'da var mi diye merak ediyorum ?
fikri olan var mi ?
supersonic
03-11-2004, 18:28
2. seansı izlemedim. Ucuz yırtmışım. İlk seans 4060 dan gazlamıştım.
ARFYO tokadından sonra bunu da yeseydim nakavt olurdum artık :( :( :(
Satamayanlara sabır diliyorum...
i hate mondays
03-11-2004, 18:43
Demekki ne imis, YO larda BPD den divergence tehlikeli bir oyun, convergence normal :roll:
ben dün satmıştım iyi yapmışım
SALESMAN
04-11-2004, 10:10
Pay degeri ne kadar?
bu yazıyı dün sabah yazdığımda okuyanların satış yapması gerekirdi....
3680 seviyesinin altında kapanış yapması halinde satış gene düşünülebilir
bu seviyeyi takip etmek lazım şu anda( satamayanlar için söylüyorum)
son_azrail
04-11-2004, 10:40
ben satamayanlar değilim satmıyorum....
BORSACİNİ
04-11-2004, 11:36
bizde burdayız, biyere gittiğimiz de yok.. işyat gitmeden gitmek yok...http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon6.gif
ÇifteAjan
04-11-2004, 16:02
3660 lara da gelecegini düsünmezdim yani. Ask olsun sana ISYAT.
Iki günde 400 TL düsüs biraz fazla oldu. Simdi yükselise gecebilirsin. :D
THY arzına kadar daha aşağılara gitmesinde ne olursa olsun
http://img.photobucket.com/albums/v295/korr4/ISYAT9.jpg
Ercan Yildiz
05-11-2004, 12:27
http://img.photobucket.com/albums/v295/korr4/ISYAT9.jpg
zamanda ilerledigine göre bu grafige göre görebilecegimiz dip nokta 3500 civari.
yukarisi ise 5000
Bu gün itibarı ile burdayım efenim.....
Sizleride bekliyoruz efenim.....
Güzel bir hafta bizi bekliyor diye düşünüyorum...... :)
ozerdem1
05-11-2004, 21:59
İsyatın önümüzdeki haftaki durumu sence ne olur X
İsyatın önümüzdeki haftaki durumu sence ne olur X
karedes bu hısse benı 2 defa terse dusurdu ısterse 100000 olsun umrumda değil!!!!!!!!!!!
ozerdem1
05-11-2004, 23:29
karedes bu hısse benı 2 defa terse dusurdu ısterse 100000 olsun umrumda değil!!!!!!!!!!!
Peki sen önümüzdeki hafta için ne önerirsin eldeki isyatları napalım
son_azrail
05-11-2004, 23:48
zaradaysanız ve aceleniz yoksa bu demek değil 1 hafta beklemek lazım...
[QUOTE=ozerdem1]Peki sen önümüzdeki hafta için ne önerirsin eldeki isyatları napalım[/QUOTE
acızane goruşlerımı bıldıreyım dostum 3640-3660 kırılmadığı surece sorun yok bugun kırıldı dusuncesıyle 3600den salladım ..
ozerdem1
06-11-2004, 00:28
Cola talebi için son 1 saat başvursak mı hala teredutteyim ????
İŞYAT'ta teknik göstergeler alıma dönmüş durumda cuma günü itibarı ile..
Endeks aşağı dönmezse, İŞYAT'ın yönünün bu noktadan sonra yukarı döneceğini düşünüyorum...Bol kazançlar... :)
PORTFÖY TOPLAM DEĞERİ (I+II+III) 78.155.057.389.889 100.806.373.478.657 109.173.540.871.900 100,00 100,00
HAZIR DEĞERLER (+) 4.417.457.731
- KASA 4.417.457.731
TOPLAM PORTFÖY 109.177.958.329.631
ALACAKLAR(+) 178.124.605.234
DİĞER AKTİFLER 54.101.445.391
BORÇLAR(-) 49.945.877.307
TOPLAM DEĞER 109.360.238.502.949
TOPLAM DEĞER/TOPLAM PAY SAYISI 3.645 TL
30.000.000.000
-------------------------------
Haber kaynagi www.isyatort.com.tr
ISYAT icindeki hisse orani %45 civarinda, bu hisseler duserse, yukarida gorulen 3.645 T.L'lik pay degeri de duser...
BENCE burada sorun su, Endex 23.000'leri gecermi yoksa, duser mi ??
Soruyu kendinize sorunuz, siz bu seviyelerden kagit alirmisiniz ???
Ben almam, cunku bir dusus bekliyorum, o yuzden nakitte pinekleyip duruyorum...
Elinde 4.200 maaliyetli ISYAT olanlar, kendi kendinize su soruyu sorun, ben ISYAT'lari almadan once bu degerlendirmeyi yaptim mi, yapmadim mi...
Eger milletin yazdigi ile gaza gelip aldiysaniz, simdi onlara yazip sorun, ne yapmaniz gerektigini...
Kimseye hicbirsey tavsiye etmem, kimsenin de isine karismam...
cc arzı başarısız halka arz iptal
son_azrail
08-11-2004, 11:26
olan işyata oldu güm:)
Ercan Yildiz
08-11-2004, 12:49
PORTFÖY TOPLAM DEĞERİ (I+II+III) 78.155.057.389.889 100.806.373.478.657 109.173.540.871.900 100,00 100,00
HAZIR DEĞERLER (+) 4.417.457.731
- KASA 4.417.457.731
TOPLAM PORTFÖY 109.177.958.329.631
ALACAKLAR(+) 178.124.605.234
BORÇLAR(-) 49.945.877.307
TOPLAM DEĞER 109.360.238.502.949
TOPLAM DEĞER/TOPLAM PAY SAYISI 3.645 TL
30.000.000.000
-------------------------------
Haber kaynagi www.isyatort.com.tr
ISYAT icindeki hisse orani %45 civarinda, bu hisseler duserse, yukarida gorulen 3.645 T.L'lik pay degeri de duser...
BENCE burada sorun su, Endex 23.000'leri gecermi yoksa, duser mi ??
Soruyu kendinize sorunuz, siz bu seviyelerden kagit alirmisiniz ???
Ben almam, cunku bir dusus bekliyorum, o yuzden nakitte pinekleyip duruyorum...
Elinde 4.200 maaliyetli ISYAT olanlar, kendi kendinize su soruyu sorun, ben ISYAT'lari almadan once bu degerlendirmeyi yaptim mi, yapmadim mi...
Eger milletin yazdigi ile gaza gelip aldiysaniz, simdi onlara yazip sorun, ne yapmaniz gerektigini...
Kimseye hicbirsey tavsiye etmem, kimsenin de isine karismam...
diger YO
larin pay degerinden , bulunduklari seviylerden ve kartlarindan'da bir analiz yapabilirmsiniz ? Zannedersem böylece daha saglikli bilgiye sahip oluruz ..
Ercan Yildiz
08-11-2004, 12:56
işyat: toplam değer/toplam pay sayısı=3645 TL
işyat ve akyo dışındakiler pay değerlerinin oldukça üstünde işlem görüyorlar
Ercan Yildiz
08-11-2004, 13:00
mesele surda .. bu kagidin pay degeri bilinmiyormuydu 4800'lere cikarken ?
diger kagitlar icin önemli degilde neden isyat icin önemli ?
olaylar olduktan sonra yazmak kolay .. isyatin cikisinin ve inisinin pay degeri ile pek alakasi yok. olsa ne 4800'ü görürdü ne de simdi 3360 larda gezinirdi ..
benim görüsüm böyle ..
ozerdem1
08-11-2004, 13:01
İsyat daha ne kadar sürünecek ???? Kacı görecek fikri olan var mı
Ercan Yildiz
08-11-2004, 13:04
walla 3300 benim icin stop loss .. ben satarsam sizlerde raahtlarsiniz ;-) keisn yükselir
tekrar ..
isyatin fiyati beklentiye bagli. öncelikle 3300 üzeri birt kac gün tutunsun .. gerisi kolay ..
en gec Telekom'a kadar bekleriz .. insallah o da iptal olmazsa tabii !!!!
Ercan Yildiz
08-11-2004, 13:07
bir de bilanco var tabii .. matemeatiksel olarak 9 ayda 11 trly. kar olani b ir sirketin
12 aylik'da 15 trly. aciklamasi oldukca yüksek bir ihtimal. sermayesi ise 30 trly.
yani bu durumda %50 bedellsiz ihtimali var mi ?
sevgili sen sat ben alayım dostumm
bende yazıldım 3200 3300 arasına haberın olsun
nasıl olsa gıdecek daha fazla dusemez dostum
işyat: toplam değer/toplam pay sayısı=3645 TL borsa fiyatı 4100
dnzyo:toplam değer/toplam pay sayısı=1777 TL borsa fiyatı 4440
Arfyo:toplam değer/toplam pay sayısı=1789 TL borsa fiyatı 3040
evet arkadaşlar kupon değeri 3645 olan olan ,11 trilyon 9 aylık kar açıklayan işyat neden 3000 olacak biri söylesin .Ve diyelimki oldu ne kadar kalır orda
içiniz rahat olsun saygılar...
ne zaman demişiz 2 aralıkta demişiz.Burda işyat yo nun ne olduğunu bilen arkadaşlarda var. her zaman ne dedil işyat yo başka işyat menkul değerler başka ama spekler iyi kullandı helal olsun
hepimiz zarar ediyoruz şu an ama sakin ve mantıklı olmak lazım.
işyatın tek beklentisi cc değil ki.Zaten her zaman naçizane fikrimi söyledim işyat başka bişi işyat yo başka bişi.Kısa sürede toplayacaktır.Şu an pay değerinin altında işlem görüyor fazla bırakmazlar o noktalarda.
O zaman niye düştü diyeceksiniz spek hareketle k ynin paniği birleşti.
düşünelim arz başarılı olsaydı anadolu grubu kağıtlarının yükselmesi mantıklıydı neden çünkü iştiraki olan bir şirket borsada başarılı bir şekilde işlem görmeye başlayınca diğer iştirakleride bundan olumlu etkilenecekti.İşyat a ne olacaktı ki
işyat bir yatırım portföyü hepsi bu belki bu portföyde bir miktar cc olacaktı cc de yükselirse portföy pay değerinde bir miktar artış olacaktı (bu arada işyat yo da portföyde herhangi bir hissenin oranı en fazla %2-3 mertebesinde)
ama işyat için 3200 seviyeleri önemli oranın yüksek hacimle kırılması hissenin genel trendini bozabilir.
bol kazançlar
pardon arkadaşlar 2 kasım yerine aralık yazmışım
tartumar
08-11-2004, 13:27
t telekomla iş yatırımın alakası nedir bilen varsa ve söylerse çok memnun olurum çünkü benim bildiğim t telekomda danışman firma deniz yatırım ve yabancı bir danışman
Arkadaşlar bence artık bir süre arzlarla ilgili haberlerin ilgili kağıtlar üzerine etkisi olmayacaktır.
Bundan sonra alınması gereken beklentiler yılsonu karları,bence artık zamanı geldi araştırmak lazım.yoksa trene son binen olursunuz.şunun karı bu kadarmış bunun karı bu kadarmış denen dönemde babalar zaten o beklentiyi almış size satmaya başlamış demektir.
bol kazançlar
Ercan Yildiz
08-11-2004, 13:37
kendime su soruyu soruyorum ..
acaba daha önce talebin az oldugunu görüp buna oyanayan birileri mi vardi ?
yani kagidin bu seviyelere bu kadar cabuk gelmesi benim kafami karisitiriyor.
zannedersem bizim bugün ögrendigimizi birileri cok kuvvetli bi ihtimal ile tahmin ediyordu ..
Tahmin değil biliniyordu halka arzın başladığı çarşamba günü bile biliniyordu bu durum çünkü by lerin ilgi göstermediği konusunda medyada bir haber görmüş bunu ya bu forumda ya da başka bir forumda ifade etmiştim.
benim komlo teorim var çünkü ortada çok büyük paralar var
bu hesaplanmış bir operasyon anadolu grubunun işine geliyor.Bu durumdan kar ediyor.
Bu ülkede ticaretin ne derece etik olduğu ortada.
unutmayalım halka arz edilecek kağıtlar the coca cola company hisseleriydi
anadolu grubu tüm iştirak hisselerini güzel bir fiyattan tekrar arz etti
bir süre sonra 7-8 ay belki bir yıl sonra tekrar aynı terane olacak.(malum japon balığı hafızası durumu
Açılışta hepsini 3680-3700 verdim...İyiki de vermişim... :(
dün akşam spk başkanı habertürkteydi soru soruyorlar diyorlarki yasaklılar borsada işlem yapıyor bu sizde biliyorsunuz diye
yooo diyo öyle bişi bilmiyorum siz biliyorsanız söyleyin.
halka arzlarla ilgili bir soru sordular
yatırımcı ilk günden %5-10 karla satıyor ondan oluyor diyo
bu sene kaç halka arzda kağıt çıkıpta arz fiyatının üstünde işlem gördü(fb hariç)
ya kısacası bu ülkede böyle operasyonlar kolay o yüzden bu komplo teorileri ütopik gelmesin
uzunvadeci
08-11-2004, 14:58
İŞYAT 02.11.2004 İTİBARIYLE TEMEL GÖSTERGELER
BPD.........................................3645
CARİ KAR...........................22.350.000
TEO./POT.BDL'SİZ %....................264,50
TEO./POT.NT %...........................208,96
ÖZSERMAYE KARLILIĞI....................25,69
NOT;Hesaplamalar tarihi maliyet esasına göre yapılmıştır.
İlgilenenler için;www.borsaforum.com'da her salı günü YO'lar için yukardaki bilgileri içeren bir tablo güncellenmektedir
Saygılar sunarım
Hoşçakalın
ÇifteAjan
08-11-2004, 15:08
Sonunda 3300 e degdirdiler.
b_oracle
08-11-2004, 18:34
tam alıncak yerde ben satmam daha cok alırım bence cok guzel bır yerde durdu vermezler asagıya
tartumar
08-11-2004, 21:15
vatana millete hayırlı olsun thy reklamları başladı televizyon ve gazetelerde.aranızda thy halka arzına katılmayı düşünen var mı ???
son_azrail
08-11-2004, 22:27
thy ne kadar kurturur bizi?
sebayrak
09-11-2004, 03:23
Bende ARFYO tokadi yedikten sonra Bu hisse 4000 altina inince hemen sattim ...
iyiki sattmissim satisim 3800 simdi 3300 bekliyorum bakalim ne olacak..
İş Yatırım Ortaklığının halka arzlarla hareket edeceğini düşünenler tarafından dikkate alınmasın, çünkü bu veriler onlar için herhangi bir şey ifade etmemektedir.
İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.'NİN 05.11.2004 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU
Nominal Değer Toplam Alış Toplam Rayiç
Menkul Kıymetin Türü (TL) Maliyeti (TL) Değer (TL)
I. HİSSE SENETLERİ 9.763.514.108.000 39.611.830.088.944 44.528.632.912.000
KAĞIT VE KAĞIT ÜRÜNLERİ, BASIM VE YAYIN 350.000.000.000 936.425.722.463 1.031.450.000.000
İNŞAAT VE BAYINDIRLIK 22.500.000.000 839.375.000.000 872.595.000.000
SAVUNMA 150.000.000.000 1.486.370.641.297 1.710.900.000.000
KİMYA,PETROL,KAUÇUK VE PLASTİK ÜRÜNLER 460.000.000.000 3.287.510.502.235 3.741.740.000.000
METAL ANA SANAYİ 406.878.000.000 2.019.549.526.059 2.398.545.810.000
HOLDİNGLER ve YATIRIM ŞİRKETLERİ 3.935.454.000.000 17.832.823.892.257 20.190.476.182.000
SİGORTA ŞİRKETLERİ 250.000.000.000 1.063.967.836.335 1.169.500.000.000
BANKALAR 2.388.539.108.000 5.567.514.934.235 6.414.653.592.000
METAL EŞYA, MAKİNA ve GEREÇ YAPIM 783.441.000.000 4.332.838.272.064 4.378.809.264.000
PERAKENDE TİCARET 1.016.702.000.000 2.245.453.761.999 2.619.963.064.000
II. BORÇLANMA SENETLERİ 65.700.000.000.000 56.099.989.337.785 58.867.493.849.443
TRT161105T12 3.000.000.000.000 3.396.000.000.000 3.431.940.000.000
TRT240805T17 3.200.000.000.000 2.610.080.000.000 2.709.245.658.670
TRT150306T12 8.900.000.000.000 9.018.932.476.190 9.264.811.000.000
TRT051005T16 13.500.000.000.000 10.467.881.796.936 11.166.263.013.185
TRT270405T18 6.000.000.000.000 5.274.987.425.759 5.456.366.277.189
TRT250505T19 12.000.000.000.000 10.035.248.756.850 10.729.592.989.093
TRT060705T10 9.200.000.000.000 7.522.886.846.626 8.020.196.444.919
TRT071205T12 6.900.000.000.000 5.208.452.035.424 5.509.056.538.474
TRB270705T15 3.000.000.000.000 2.565.520.000.000 2.580.021.927.913
III. DİĞER 4.093.487.563.000 4.088.000.000.000 4.093.487.563.000
TAKASBANK PARA PİYASASI
08.11.2004 4.093.487.563.000 4.088.000.000.000 4.093.487.563.000
PORTFÖY TOPLAM DEĞERİ (I+II+III) 79.557.001.671.000 99.799.819.426.729 107.489.614.324.443
HAZIR DEĞERLER (+) 1.273.377.997
- KASA 1.273.377.997
TOPLAM PORTFÖY 107.490.887.702.440
ALACAKLAR(+) 3.052.885.579.948
BORÇLAR(-) 365.746.910.066
TOPLAM DEĞER 110.232.127.817.713
TOPLAM DEĞER/TOPLAM PAY SAYISI 3.674 TL
30.000.000.000
Ercan Yildiz
09-11-2004, 11:59
İş Yatırım Ortaklığının halka arzlarla hareket edeceğini düşünenler tarafından dikkate alınmasın, çünkü bu veriler onlar için herhangi bir şey ifade etmemektedir.
sayin hrcn sizce isyatirim ve diger yatirim ortakliklari katildiklari halka arzlardan para/komisyon almiyorlarmi ? Babalarinin hayirlari icin mi yapiyorlar ?
mesela diyorki THY 'de isyat danismanligi ve liderliginde halka arz olacak diye.
Sizce isyat bunu sadece prestij icin mi yapiyor? Samimi soruyorum. Ben böyle birseyi ne isyatin nede baska bir araci kurumun bedava yapacagina ihtimal vermiyorum ama siz eger aksi oldugunu biliyorsaniz lütfen bizleri'da aydinlatin.
deyin ki isyat'in thy'nin danismanligindan ve halka arzindan tek kurus kazanci yok diye ..
yok eger yanlis biliyorsak bizleri düzeltin ve bizde hesaplaramizi normal bilancosuna göre yapalim ..
yok eger isyat bundan bal gibi de para kazaniyorsaksa / kazanacaksa neden o zaman öyle seyler yaziyorsunuz ? Ben isyata bu halka arzlarin para kazuandiracagi icin ve bilancosunda iyilesme bekledigim icin girdim .. beklentim'de bilanco dönemlerine yönelik.
bu kagida sirf adi geciyor diye havasi var diye giren var mi ?
yani ben buradaki olayi anlayamiyorum . Ne söylemek istiyorsunuz ?
iş yatırım ortaklığı A.Ş. ne halka arz yapmaktadır, ne de danışmanlık yapmaktadır. Halka arzlar ve danışmanlıklar İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından yapılmaktadır. Zaten burada ısrarla vurgulamak istediğim de budur. İş yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin halka arz ve danışmanlık yapması hem kendi kuruluş kararı gereği, hemde SPK' nın yatırım ortaklıklarının yapısını belirleyen kararları gereği mümkün değildir. Yatırım ortaklıkları sürekli ana ortak şirketleri olan bankalar ve menkul kıymet şirketlerinin yapacağı halka arzlar ile speküle edilmektedir. Sonra da konuyu bilmeyen yatırımcıların zararına neden olunmaktadır.Yani kısaca İş yatırım Ortaklığı A.Ş. hakla arz faaliyetinde bulunamaz ve danışmanlık yapamaz, her kim yapabilir diyorsa yalan söylüyordur veya insanları kandırıyordur. Ayrıca İş yatırım Menkul Değerler A.Ş. nin yapacağı halka arzdan elde edeceği gelirin İş Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile hiçi bir alakası ve bilanço açısından bir bağlantısı da yoktur.
uzunvadeci
09-11-2004, 12:46
Vay canına!
(Ne yaparsınız,çocukluğumsa elimden düşüremediğim Tommiks,Teksas,Zagor vb.'nin etkisi hala sürmekte)
Bir YO'nın halka arzlara aracılık ettiğine,edebileceğine inanan birileri hala var demek ki.
Kim'e,kimler'e borçluyuz acaba bunu?
Kulakları çınlayan var mı?
Ercan Yildiz
09-11-2004, 13:43
anlasildi ..
resmi sitelerde bile söyle geciyor :
"İş Girişim’in halka arzında bir payın satış fiyatı 3 bin 800 lira olarak belirlendi. Halka arza İş Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılık yapacak."
simdi burdaki is yatirim demekki is yatirim menkul degerler demek.
neyse ben yinede satmiycaam . hatta 3300m ( maliyetim ) altindaki her kademe ufak ufak alcaam.
sebebi ? 12 aylikta 15 trly civari kar bence iyi bir kar. borsanin'da artik 21.500 altini görecegini zannetmiyorum(Insallah) . AB'de terslik olmazsa .. 6 ay sonra bu kagit yinede 5000-6000 olur . bu fiyatlara gelemez diyenler var mi ? Sebep ?
birde konuyla alakasi yok ama asagida ne demek istedigini anlasilir bir sekilde söyleyebilecek var mi ?
***DNZYO*** DENIZ YATIRIM ORTAKLIGI A.S.NIN 08.11.2004 TARIHLI
YAZISI ASAGIYA CIKARILMISTIR. SIRKETIMIZIN 08.11.2004 TARIHINDE
YAPILAN YONETIM KURULU TOPLANTISINDA;
DENIZ YATIRIM ORTAKLIGI A.S.NIN KAYITLI SERMAYESININ 5 TRILYON
TLDAN 25 TRILYON TLNA YUKSELTILMESINE ILISKIN OLARAK SIRKET ANA
SOZLESMESININ SERMAYE VE HISSE SENETLERI BASLIKLI 11. MADDESININ
TADIL EDILMESI HUSUSUNU GENEL KURUL ONAYINA SUNULMASI ICIN SERMAYE
PIYASASI KURULU ILE SANAYI VE TICARET BAKANLIGI NEZDINDE GEREKLI
IZINLERIN ALINMASINA, KATILAN YONETIM KURULU BASKAN VE UYELERI
TARAFINDAN OYBIRLIGI ILE KARAR VERILDI. ***DNZYO***
deniz yatırım ortaklığının şu an açıkladığı pay değeri 1795 tl dir. Borsa da ise bugün itibariyle 4320 tl den işlem görmektedir. Şirketin % 95 i halka açıktır, ancak % 95 in karar organlarında yetkisi yoktur. Bu sebeple kurucu ortaklar her türlü kararı alabilirler. bu sene iki defa yaptıkları bedelli sermaye arttırımları ile oldukça iyi bir para toplamışlardır. Yapılan sermaye arttırımları sonucu önceden bildirdiği kayıtlı sermaye tavanına ulaştığı için SPK mevzuatı gereği yeni kayıtlı sermayesini önceden bildirerek arttırması gerekmektedir. Ve büyük bir ihtimalle de şirket kendine hakkettiğinden daha fazla değer veren yatırımcılarına bir süpriz hazırlamaktadır yani büyük bir olasılıkla önümüzdeki süreçte yeni bedelli attırımlar yapmaya hazırlanıyordur.
ÇifteAjan
09-11-2004, 15:55
Neydi o yükselis 3640 a birden? Ve tekrardan 3420 ye geri dönüs. Bilgisi olan var mi?
Uçucu ve kaçıcılara duyuru, lütfen bir daha halka arzla alakalı hikayelerinizi başka yatırım ortaklığı bölümlerinde tezgahlayın en azından onların sermayeleri ve piyasadaki hisse adetleri daha az belki o senetleri hoplatıp zıplatabilirsiniz, bırakın bu işyat yatsın sizin muhteşem halka arz haberleriniz olmadan da asli fonksiyonuna göre fiyat oluşumunu sağlar.
Saygılar
ÇifteAjan
10-11-2004, 11:58
Ben gördüklerimi yazarim. Dün dedigim gibi 3640 yükselmis ve bir kac saniyede tekrar gerilemistir. Bunu ispatini kendiniz de dünkü verilere bakarak görebilirsiniz, sn hrncn. Saygilar.
sözkonusu yazılar şahsınızla ilgili değildir, yanlış anlaşıldıysak özür dileriz.
olur.. isayatirm'da Telekom'un halka arzini yapar . ama is yatirim MENKUL Degerler .. ;)
umarim KY'leri sizi ciddiye alip bu kagida girmezler ..
Yatırım yaptığınız şirketin ne yapıp ne yapmadığını bilmiyorsanız size söylenebilecek bir şey yoktur zaten.
Ercan Yildiz
10-11-2004, 14:31
tabii kocu chp sabanciyi anap yapti .. ülkeride akp 3'üncü büyük sirket yapacak demek sizin ne kadar cok bildiginizi gösteriyor ya .. cok bilimsel dogrusu . isyat'da pay degeri yok su yok bu diyorsunuz ..
ülkerin hangi verisine millete bu kagida girme gazi veriyorsunuz ?
arti bunu neden isyata tasidiniz ?
Bildigim tek şey bir şey bilmediğimdir. Bu sebeple yazılarımın yatırım işlemlerinde dayanak olarak alınmaması yerinde olur. Amaç konuları tartışmaya açmaktan ibarettir.
Kur'an-ı Kerim'in ilk emri "Oku" bu emre uyun yeter.
İs yatırım ortaklığı a.ş.'nin bilançosuna göre en az % 200 bedelsiz verme potansiyeli bulunmaktadır.
ozerdem1
11-11-2004, 17:52
İş bedelsize kaldıysa gittik......
Türk Hava Yollarının uçakları ekranlarda uçmaya başladı ama buradaki uçucular uzun zamandır buraya girip isyat şunu arz edecek bunu arz edecek diye reklama başlamadılar, hani çok biliyorladı ya yatırım ortaklıkları halka arz yapınca anormal değer kazanır, herkes yatırım ortaklığına atlar parayı götürür diyorladı ne oldu acaba millet uyandı mı?
preatoria
17-11-2004, 10:14
türk hava yolları talep toplama tarihi 24-27 kasım
ÇifteAjan
17-11-2004, 11:18
türk hava yolları talep toplama tarihi 24-27 kasım
THY'nin halka arzında ön talep toplama yarın. "Yani bugün basliyor: Haberx.com"
16.11.2004, 13:35
Ankara - Bu yılın en büyük halka arzlarından olacak Türk Hava Yolları'nda (THY) ön talepler yarından itibaren toplanmaya başlanıyor.
Ön talepte bulunmak isteyen yatırımcılar, 17-24 Kasım tarihleri arasında, almak istedikleri hisse senedi miktarını, ön talep formu doldurarak hiçbir bedel ödemeksizin bildirebilecek.
Ön talep toplama döneminde yatırımcılar herhangi bir taahhüt altına girmeden, sadece almak istedikleri hisse senedi miktarını belirtecek, ön talep toplama döneminde hiçbir bedel ödenmeyecek. Ayrıca, kesin talep toplama döneminde de bu talebin yerine getirilmesi zorunluluğu bulunmuyor. Yatırımcılar yapılacak işlemler sırasında herhangi bir masraf da ödemeyecek.
THY'nin halka arzında her hissenin fiyatı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Toptan Satışlar Pazarı'nda uygulanan esaslar çerçevesinde belirlenecek.
THY'nin halka arzında ön talep ile kesin talepte bulunan yatırımcılara bazı avantajlar tanınacak.
Buna göre, THY'nin halka arzında ön talepte bulunan THY çalışanlarına, satış fiyatından yüzde 10 indirim uygulanacak ve kredi kartı ile ödeme yapma olanağı verilecek. Ayrıca, bu yatırımcılar satış fiyatı üzerinden hesaplanacak tutarı, biri kesin talep başvurusunda olmak üzere 5 eşit taksitte ödeyebilecekler. Yatırımcılar sadece ilk taksit için kredi kartı ile ödeme yapabilecekler.
son_azrail
17-11-2004, 12:19
bu hafta içi topluolar hatta bu kısacık haftanın tek olayı thy ön talep toplanması...
İkinci seans için ümitliyim... :)
son_azrail
17-11-2004, 14:26
DrX ümit fakirin ekmeği bu ümitle yine doyarız:)
ben bir tek bunda değil bir ton hissede tepki bekliyorum ama hiçbirini elim varım bu endexle alamıyorum
ahan da liste
Arat
Arfyo
arsan
banvit
beko
bspro
çbsboya
dyhol
finansbank
hurgz
isyat
karsan
pengıda
trkcam
ülker
vanet
paradoxxx
17-11-2004, 15:58
Bu işyatırım İşbankası iştiraki değil mi?Bütün işbankası iştirakleri hareketleniyor bu hisse duruyor!
hayırlısı diyelim :)
Thy ları iş yat ı cc gibi etkiliyebilirmi.Olur ya thy nin de arzı başarısız geçerse yine paraşütsüz çakılırmıyız acaba???
kanaryam
18-11-2004, 00:29
bence halka arzların tamamını dnzyo yapması lazım.turkiyede en iyi onlar...
bence halka arzların tamamını dnzyo yapması lazım.turkiyede en iyi onlar...
doğru söylüyorsun :D :D :D
Halka arzların bu senedi etkileyeceğini düşünüyorsanız aşağıdaki verileri ciddiye almayın...
İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.'NİN 12.11.2004 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU
Nominal Değer Toplam Alış Toplam Rayiç Grup
Menkul Kıymetin Türü (TL) Maliyeti (TL) Değer (TL) (%)
I. HİSSE SENETLERİ 9.925.313.155.000 42.447.430.599.250 45.564.486.788.000 100,00
KAĞIT VE KAĞIT ÜRÜNLERİ, BASIM VE YAYIN 350.000.000.000 936.425.722.463 998.200.000.000 2,19
İNŞAAT VE BAYINDIRLIK 55.009.000.000 2.102.846.500.000 2.117.516.446.000 4,65
SAVUNMA 150.000.000.000 1.486.370.641.297 1.755.450.000.000 3,85
KİMYA,PETROL,KAUÇUK VE PLASTİK ÜRÜNLER 491.475.000.000 3.715.529.802.235 4.079.835.775.000 8,95
METAL ANA SANAYİ 486.574.000.000 2.481.786.326.059 2.852.783.362.000 6,26
HOLDİNGLER ve YATIRIM ŞİRKETLERİ 4.110.454.000.000 18.665.931.442.257 19.969.303.814.000 43,83
SİGORTA ŞİRKETLERİ 250.000.000.000 1.063.967.836.335 1.126.500.000.000 2,47
BANKALAR 2.138.539.155.000 4.699.263.994.541 5.255.720.659.000 11,53
METAL EŞYA, MAKİNA ve GEREÇ YAPIM 876.560.000.000 5.049.854.572.064 4.874.470.134.000 10,70
PERAKENDE TİCARET 1.016.702.000.000 2.245.453.761.999 2.534.706.598.000 5,56
II. BORÇLANMA SENETLERİ 69.700.000.000.000 58.763.557.763.622 61.522.993.071.438 100,00
TRB280905T12 4.200.000.000.000 3.481.130.709.677 3.489.361.940.318 5,67
TRT240805T17 3.200.000.000.000 2.610.080.000.000 2.713.717.531.930 4,41
TRT150306T12 8.900.000.000.000 9.018.932.476.190 9.308.688.000.000 15,13
TRT051005T16 13.500.000.000.000 10.467.881.796.936 11.165.727.618.433 18,15
TRT270405T18 2.000.000.000.000 1.758.329.141.919 1.828.944.171.689 2,97
TRT250505T19 12.000.000.000.000 10.035.248.756.850 10.783.398.579.233 17,53
TRT060705T10 9.200.000.000.000 7.522.886.846.626 8.037.653.740.479 13,06
TRT071205T12 11.700.000.000.000 9.029.348.035.424 9.325.714.688.400 15,16
TRB270705T15 3.000.000.000.000 2.565.520.000.000 2.588.266.800.956 4,21
TRT161105T12 2.000.000.000.000 2.274.200.000.000 2.281.520.000.000 3,71
III. DİĞER 1.571.516.433.333 1.568.000.000.000 1.571.516.433.333 100,00
TAKASBANK PARA PİYASASI
17.11.2004 1.571.516.433.333 1.568.000.000.000 1.571.516.433.333 100,00
PORTFÖY TOPLAM DEĞERİ (I+II+III) 81.196.829.588.333 102.778.988.362.872 108.658.996.292.771 100,00
HAZIR DEĞERLER (+) 1.889.213.017
- KASA 1.889.213.017
TOPLAM PORTFÖY 108.660.885.505.788
ALACAKLAR(+) 3.189.831.805.234
BORÇLAR(-) 3.244.996.575.802
TOPLAM DEĞER 108.659.822.180.611
TOPLAM DEĞER/TOPLAM PAY SAYISI 3.622 TL
30.000.000.000
desteğimizdeyiz..yükseliş bekliyorum..
http://www.geocities.com/okizilbey/isyat.jpg
ÇifteAjan
18-11-2004, 17:15
En azindan isctr yi takip etse idin iyi olurdu, ISYAT. Hadi göreyim seni, utandirma bizleri. :D
preatoria
18-11-2004, 17:18
Halka arzların bu senedi etkileyeceğini düşünüyorsanız aşağıdaki verileri ciddiye almayın...
İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.'NİN 12.11.2004 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU
Nominal Değer Toplam Alış Toplam Rayiç Grup
Menkul Kıymetin Türü (TL) Maliyeti (TL) Değer (TL) (%)
I. HİSSE SENETLERİ 9.925.313.155.000 42.447.430.599.250 45.564.486.788.000 100,00
KAĞIT VE KAĞIT ÜRÜNLERİ, BASIM VE YAYIN 350.000.000.000 936.425.722.463 998.200.000.000 2,19
İNŞAAT VE BAYINDIRLIK 55.009.000.000 2.102.846.500.000 2.117.516.446.000 4,65
SAVUNMA 150.000.000.000 1.486.370.641.297 1.755.450.000.000 3,85
KİMYA,PETROL,KAUÇUK VE PLASTİK ÜRÜNLER 491.475.000.000 3.715.529.802.235 4.079.835.775.000 8,95
METAL ANA SANAYİ 486.574.000.000 2.481.786.326.059 2.852.783.362.000 6,26
HOLDİNGLER ve YATIRIM ŞİRKETLERİ 4.110.454.000.000 18.665.931.442.257 19.969.303.814.000 43,83
SİGORTA ŞİRKETLERİ 250.000.000.000 1.063.967.836.335 1.126.500.000.000 2,47
BANKALAR 2.138.539.155.000 4.699.263.994.541 5.255.720.659.000 11,53
METAL EŞYA, MAKİNA ve GEREÇ YAPIM 876.560.000.000 5.049.854.572.064 4.874.470.134.000 10,70
PERAKENDE TİCARET 1.016.702.000.000 2.245.453.761.999 2.534.706.598.000 5,56
II. BORÇLANMA SENETLERİ 69.700.000.000.000 58.763.557.763.622 61.522.993.071.438 100,00
TRB280905T12 4.200.000.000.000 3.481.130.709.677 3.489.361.940.318 5,67
TRT240805T17 3.200.000.000.000 2.610.080.000.000 2.713.717.531.930 4,41
TRT150306T12 8.900.000.000.000 9.018.932.476.190 9.308.688.000.000 15,13
TRT051005T16 13.500.000.000.000 10.467.881.796.936 11.165.727.618.433 18,15
TRT270405T18 2.000.000.000.000 1.758.329.141.919 1.828.944.171.689 2,97
TRT250505T19 12.000.000.000.000 10.035.248.756.850 10.783.398.579.233 17,53
TRT060705T10 9.200.000.000.000 7.522.886.846.626 8.037.653.740.479 13,06
TRT071205T12 11.700.000.000.000 9.029.348.035.424 9.325.714.688.400 15,16
TRB270705T15 3.000.000.000.000 2.565.520.000.000 2.588.266.800.956 4,21
TRT161105T12 2.000.000.000.000 2.274.200.000.000 2.281.520.000.000 3,71
III. DİĞER 1.571.516.433.333 1.568.000.000.000 1.571.516.433.333 100,00
TAKASBANK PARA PİYASASI
17.11.2004 1.571.516.433.333 1.568.000.000.000 1.571.516.433.333 100,00
PORTFÖY TOPLAM DEĞERİ (I+II+III) 81.196.829.588.333 102.778.988.362.872 108.658.996.292.771 100,00
HAZIR DEĞERLER (+) 1.889.213.017
- KASA 1.889.213.017
TOPLAM PORTFÖY 108.660.885.505.788
ALACAKLAR(+) 3.189.831.805.234
BORÇLAR(-) 3.244.996.575.802
TOPLAM DEĞER 108.659.822.180.611
TOPLAM DEĞER/TOPLAM PAY SAYISI 3.622 TL
30.000.000.000
iyi işte üstünde 200 lira iskonto var
Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Türk Hava Yolları’nın ikincil halka arzında önceki gün başlayan ve 24 Kasım’da sona erecek ön talep toplama sürecindeki gelişmelerin ‘ümit verici’ olduğunu söyledi.
Kilci, beklenen ilginin gelmemesi durumunda bir B planları bulunmadığını kaydetti. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Kilci, arzdan sağlanacak gelirin Özelleştirme İdaresi’ne geleceğini belirtti. Mali tabloları ve bilançosuna göre bir nakit enjeksiyonu gerekmeyen THY’nin Türkiye’nin en güçlü şirketlerinden biri olduğunu dile getiren Kilci, “Amacımız, THY’nin yüzde 1,8 olan borsa sirkülasyon oranını önemli ölçüde artırarak İMKB-30 endeksine girmesini sağlamaktır ve şirketin mali tablolarına yansıyan performansının borsa fiyatına yansımasını sağlamaktır.” dedi. Halka arza aracılık eden konsorsiyumun lideri İş Yatırım’ın Genel Müdürü İlhami Koç da THY halka arzının ‘bir dönüm noktası’ olacağını ve bir misyon yüklendiğini vurguladı. Koç, “Önümüzdeki halka arzların anahtarı olacak halka arzın, sermayenin tabana yayılması gibi bir amacı var.” ifadesini kullandı. İkincil arzla birlikte THY’nin halen yüzde 1,8 olan halka açıklık oranının yüzde 25’e yaklaşacağını dile getiren Koç, halka arzın ardından THY’nin, yerli ve yabancı kurumsal yatırımcıların portföyünde bulunan bir şirket haline geleceğini kaydetti.
THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu ise halen dünyada ilk 50, Avrupa’da ilk 10 havayolu şirketi içinde yer alan THY’nin filo genişletme yatırımları ve diğer operasyonlarla dünyada ilk 20’ye, Avrupa’da da ilk beşe girmesini amaçladıklarını söyledi. Geçen yıl 10,5 milyon olan yolcu sayısının bu yıl başından itibaren 10,5 milyona yaklaştığını ve 2004 sonu için hedeflenen 12 milyonu geçeceğini belirten Gündoğdu, 2005 yılı hedefinin 15 milyon olduğunu bildirdi. Gündoğdu, dış hatlarda yüzde 15 civarında paya sahip olan THY’nin, Türkiye’nin coğrafi konumu sebebiyle transit yolcu taşımacılığı avantajı da bulunduğunu ve halen yüzde 10 olan transit yolcu oranını yüzde 25-30’a çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Geçen yıl 65 olan uçak sayısının şu anda 72 olduğunu ve gelecek yıl 80’e, 2007 içinde de 100’ün üzerine çıkma hedefinde olduklarını dile getiren Gündoğdu, şirketin toplam çalışan sayısının 10 binin üzerinde olduğunu, ancak filonun büyümesine rağmen çalışan sayısının artmamasının verimlilik artışı sağladığını vurguladı. Yeni 51 uçakla filo genişletirken, aynı zamanda kira süresi biten eski uçakların yenileneceğini kaydeden Gündoğdu, THY’nin halen sekiz olan filo yaşının 5,5’e düşürüleceğini ve böylece dünyanın en genç havayollarından biri haline geleceğini anlattı.
BORSACİNİ
20-11-2004, 01:10
cc olayı herkesi bu kagıttan sogutmuş anlaşılan... 3740 ı gördü bugün ama kimsenin umrunda değil ... üvey evlat gibi muamele görüyor... aslında haketmiyor da degil ...http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon4.gif
tepkiyi aldık..trend desteği zaten çok kuvvetli..belliydi böyle olacağı..şimdi bandın üst noktasına doğru hareket edecek..
http://www.geocities.com/okizilbey/isyat2.jpg
paradoxxx
20-11-2004, 02:34
hacim biraz daha yukselse cok guzel olacak..
moiz kohen
20-11-2004, 22:07
iş yat diğer yatırım ortaklıkları gibi değil.iyi bir destekle kaybettiklerini yerine koyar.bu kağıttan soğutma yok sadece unutturup mal topluyorlar..
ozerdem1
21-11-2004, 00:45
Pazartesi 4000 daha azı yetmez..........
son_azrail
21-11-2004, 00:49
beklemeye almasınlar biraz daha sıkılaştırmak için temeli?
bu kağıt iş bankasının kağıdıdır..ne olursa olsun prim yapar..birim fiyatı bellidir..3620 nin altında durması zaten zor bir olay..önemli olan nokta ; kağıda nerden girileceğini tespit edebilmektir..4600 den isyat alan tabi ki bekler..belki biraz belki çok..ama 3420 den giren alır karını ; çeker gider..bol kazançlar..
Bu hafta 4000 i deneyebilecegini dusunuyorum. 3675 kisa vadeli direnc olabilir belki.
http://img.photobucket.com/albums/v295/korr4/ISYAT10.jpg
ozerdem1
22-11-2004, 20:02
Bugün 3740 test edildi. Emin adımlarla ilerliyor. Birazda işlem hacmi artsa. Hafta sonu 4000
Herkesin bu kağıttan soğuması normal...CC arzı devresinde de herkes 4000 değil 5500 6000 10000 naraları atıyordu sonra 3300 oldu:)Umarım yine kuru sıkı çıkmaz...
Saygılar...
İŞ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.'NİN 19.11.2004 TARİHLİ PORTFÖY DEĞER TABLOSU
Nominal Değer Toplam Alış Toplam Rayiç
Menkul Kıymetin Türü (TL) Maliyeti (TL) Değer (TL)
I. HİSSE SENETLERİ 10.447.948.155.000 45.204.305.212.653 49.675.370.189.000
KAĞIT VE KAĞIT ÜRÜNLERİ, BASIM VE YAYIN 350.000.000.000 936.425.722.463 1.022.000.000.000
İNŞAAT VE BAYINDIRLIK 60.022.000.000 2.297.100.250.000 2.325.552.390.000
SAVUNMA 100.000.000.000 990.913.760.865 1.295.100.000.000
KİMYA,PETROL,KAUÇUK VE PLASTİK ÜRÜNLER 491.475.000.000 3.791.252.882.734 4.270.978.900.000
METAL ANA SANAYİ 486.574.000.000 2.481.786.326.059 2.894.628.726.000
HOLDİNGLER ve YATIRIM ŞİRKETLERİ 4.432.809.000.000 20.442.258.632.064 22.246.466.639.000
SİGORTA ŞİRKETLERİ 250.000.000.000 1.063.967.836.335 1.150.250.000.000
BANKALAR 2.338.539.155.000 5.989.263.994.541 6.931.282.205.000
METAL EŞYA, MAKİNA ve GEREÇ YAPIM 917.558.000.000 4.821.803.295.593 4.795.034.803.000
PERAKENDE TİCARET 1.016.702.000.000 2.245.453.761.999 2.600.416.138.000
TEKNOLOJİ 4.269.000.000 144.078.750.000 143.660.388.000
II. BORÇLANMA SENETLERİ 65.600.000.000.000 54.685.756.164.855 57.048.654.384.430
TRB280905T12 7.500.000.000.000 6.224.717.709.677 6.264.389.433.556
TRT240805T17 5.500.000.000.000 4.568.065.000.000 4.693.362.057.629
TRT150306T12 5.000.000.000.000 5.066.815.997.859 5.260.400.000.000
TRT051005T16 13.500.000.000.000 10.467.881.796.936 11.233.314.473.281
TRT270405T18 2.000.000.000.000 1.758.329.141.919 1.838.657.307.330
TRT250505T19 8.800.000.000.000 7.359.182.421.690 7.957.350.251.604
TRT060705T10 6.100.000.000.000 4.988.001.061.350 5.365.336.707.666
TRT071205T12 11.700.000.000.000 9.029.348.035.424 9.395.823.705.726
TRB270705T15 3.000.000.000.000 2.565.520.000.000 2.604.690.737.651
TRT161105T12 2.000.000.000.000 2.274.200.000.000 2.050.980.000.000
TRT220206T14 500.000.000.000 383.695.000.000 384.349.709.987
III. DİĞER 4.237.673.306.666 4.232.000.000.000 4.237.673.306.666
TAKASBANK PARA PİYASASI
22.11.2004 4.237.673.306.666 4.232.000.000.000 4.237.673.306.666
PORTFÖY TOPLAM DEĞERİ (I+II+III) 80.285.621.461.666 104.122.061.377.508 110.961.697.880.096
HAZIR DEĞERLER (+) 1.195.182.723
- KASA 1.195.182.723
TOPLAM PORTFÖY 110.962.893.062.819
ALACAKLAR(+) 2.379.101.705.234
BORÇLAR(-) 2.768.687.717.727
TOPLAM DEĞER 110.627.408.495.717
TOPLAM DEĞER/TOPLAM PAY SAYISI 3.688 TL
30.000.000.000
supersonic
23-11-2004, 14:07
çok önemli 3660 seviyesinin üzerinde tutunmaya çalışıyor. başarılı olursa 4200 lere doğru bir atak yapması muhtemeldir.
ÇifteAjan
23-11-2004, 15:26
Tutunmak zorunda! Yoksa battim demektir. :düsün:
Bu sedvıyelerden bu kagıda gırılır.Ben 3620 den tekrar dönecek yukarı dıyorum.
ozerdem1
24-11-2004, 03:27
Bugün artık 3800 leri görelim.....
son_azrail
24-11-2004, 12:37
ülke AB ye girdi bizim işyat bi İlk 5 e giremedi...uyuz kağıt...
ÇifteAjan
24-11-2004, 15:02
ülke AB ye girdi bizim işyat bi İlk 5 e giremedi...uyuz kağıt...
Girer girer, biraz daha beklemek gerekecek galiba. Yükselis bir genele yayilsa her sey yoluna girecektir. Umarim. ;)
BORSACİNİ
24-11-2004, 15:22
giderse seans sonuna doğru gider...hacmin artması gerek...
sayın cemzol öncelikle tigalin malesef halen bulunamadığını belirteyim. ancak cuma günü tekrar deneyeceğim. bu arada şu iş yatırımları satta millet biraz para kazansın. hareketlenmek için senin satmanı bekliyor. aynen izdemir isfin is-c ve diğer satışlarındaki gibi. nasılsa sen kazanamazsın bari küçük yatırımcı kardeşlerimiz kazansın. görüşmek üzere kendine iyi bak
hasan777
25-11-2004, 00:07
THY.nın halka arzına gelen talep açıklanırsa ve iyi talep gelmiş olursa fiyat hareketlenir. Olumsuz bir hareket gelirse de 3.000. leri görürüz. Dolayısıyla bu hafta işyat'ın kader haftası. Ben iyi talep geleceği beklentisinde olduğum için işyat hissesini arttırdım. İnşallah beklentim doğru çıkar.
Bu hafta ön talep haftası. Yani çıkacak rakam nihai talep değil o sebeple fiyatlama yapacakların ona göre davranacaklarını sanıyorum. CC rezaletinden sonra yuksek marjda fiyat belirlemek ölümcül olur, bi daha da kimse arz marz yapamaz. Bunu da göze alamazlar. Telekom öncesi de piyasaya moral vermek lazım. Sonuç olarak ben olumsuz bakmıyorum. Tabii is yatırımın rasyonellik çerçevesinde hareket edeceğini varsayarak...
Not: Pazar günü fiyatı açıklayacaklar
supersonic
25-11-2004, 10:14
Her an yukarı hareket gelebilir
Hedefler: 3800, 4200
Bırakın artık şu halka arz hikayelerini, halka arza dayanarak bu kağıdı alıyorsanız gidin sokaktaki bul papazı al parayı oyunlarına para yatırın kazanma şansınız daha fazladır.
supersonic
25-11-2004, 11:09
Bırakın artık şu halka arz hikayelerini, halka arza dayanarak bu kağıdı alıyorsanız gidin sokaktaki bul papazı al parayı oyunlarına para yatırın kazanma şansınız daha fazladır.
sn hrncn,
belirttiğiniz için de tekrar tekrar teşekkürler.
ama sanmıyorum ki hisse.net'te YO ların halka arzda faaliyet gösteremeyeceğini bilmeyen / öğrenmeyen birileri kalmıştır. bu o kadar çok yazıldı-çizildi ki... sizin imzanızda dahi var.
halka arz ile YO ların bütün bağı spekülasyondan ibarettir. ve piyasanın satın aldığı şey spekülasyondur. bunun neticesi olarak fiyatlar yükseliyor/düşüyorsa kısaca bu halka arz hikayeleri bir arz/talep yaratıyorsa, mühim olan budur. trading için gerekli olan tek şey budur.
endeks hisselerinden uzaksanız, spekülasyonu alır-satarsınız. işiniz fiyatlarladır, temettü ile yatırım ile değildir. çünkü hedefiniz hemencecik poziyondan çıkmaktır çünkü "sakat" işler yaptığınızın zaten bilincindesinizdir. bu da bir trading şeklidir.
bunların neticesi olarak, stop yapmayı biliyor ve yapabilecek durumdaysanız zarar eden pozisyondan süratle kurtlursunuz.
ama bilmiyorsanız veya yapamadıysanız yatırımcı olursunuz ve benim gibi %50 zararda olmasına rağmen gelip buralarda ahkam kesersiniz :D
son olarak bu yazının bir amacı var mı? yok esasında. ama yazdıktan sonra farkettim ki belki haftanın yazılarına aday olabilir :D
Bir görüş,
Halka arzlar yatırım ortaklıkları için avantaj değil dejavantajdır. İş yatırım menkul değerler a.ş., halka arzına liderlik ettiği THY a.ş. halka arz edilen senetlerinde fiyat desteğinde bulunabileceğini belirtmektedir. Bunu ne şekilde yapacaktır? Büyük bir ihtimalle ortağı olduğu İş yatırım ortaklığı a.ş. yoluyla THY hissesine alıcı olacaktır ve son zamanlarda yapılan halka arzlarda görüldüğü gibi fiyat destekleri hüsranla bitmiş her desteğe rağmen fiyatlar aşağıya doğru gelmiştir. THY larında da aynı şey olursa ortak İş yatırım menkul değerler a.ş. İşyatırım ortaklığı a.ş. nin parasını THY desteği için kullanacak ve fiyattaki geri gelmeler iş yatırım ortaklığı a.ş. ye zarar yazacaktır ve bence büyük bir ihtimalle de THY eğer 5000 tl civarından daha yüksek bir fiyatla arz edilirse iş yatırım ortaklığı a.ş. alımları sonucunda zarar yazacaktır.
Sn hrncn, acaba siz hangi kutsal amaçla YO topiclerinde biz "kara cahil" kullarınızı "defalarca" aydınlatmaktasınız!?
Bkz. Yakın tarih gerçekleri: ARFYO 4480, ISYAT 4700, TSKYO 5450, vs. vs. vs. tabii ki DNZYO ama yazmiyim ağır olur sizin için!!
BORSACİNİ
26-11-2004, 02:42
Her an yukarı hareket gelebilir
Hedefler: 3800, 4200
http://www.hisse.net/forum/images/icons/icon14.gif
katılıyorum... grafik çok hoş duruyor...
stockgeneration
26-11-2004, 11:03
4000 dendi, 3800-4200 dendi, şimdi kaç, 3480..
teknik işlemedi sanırım..
Sn hrncn, acaba siz hangi kutsal amaçla YO topiclerinde biz "kara cahil" kullarınızı "defalarca" aydınlatmaktasınız!?
Bkz. Yakın tarih gerçekleri: ARFYO 4480, ISYAT 4700, TSKYO 5450, vs. vs. vs. tabii ki DNZYO ama yazmiyim ağır olur sizin için!!
Hoca birgün ağaçtan düşmüş, ahali hocaya, hocam doktor çağıralım demiş. Hoca ise bana doktor değil, ağaçtan düşen birini çağırın demiş.
yani sizler ağaçtan düşerseniz ben yardımcı olamam ağaçtan düşen biri yardımcı olabilir.
Ayrıca ben doğru bildiğimi söylüyorum, beğenmiyorsanız o da sizin doğru bildiğinizdir, diyecek bir şey yok, para sizin paranız ama bırakında sizin gibi akıllı kullar değil de olayın gerçeğini bilmeyenler gerçeği görsün, yoksa sizler gibi akıllı ve büyük traderların yo lardan çok para kazanması engellemek gibi düşüncem yok.
son_azrail
26-11-2004, 12:06
4000 dendi, 3800-4200 dendi, şimdi kaç, 3480..
teknik işlemedi sanırım..
keşke her zaman teknik işleseydi sayın stockgeneration...ama direnç olan 3740 ü kırsaydı işlerdi belkim teknik...
asıl şimdi ne olacak önemli olan o?bir tahmini öngörüsü olan warmı?
sn hrncn yormayın kendinizi
bende defalarca söyledim , bazı arkadaşlarımızda anlattı hala bazı arkadaşlar yo larla arzları ilişkilendiriyorlar.
bu iddiada olan birisi allah aşkına mantığını açıklasın aradaki ilişkiyi bize anlatsında bizde öğrenelim belki faydası olur.
isyat 4700 olduğunda iş grubu kağıtlarından iş girişim in arzı vardı ve tüm iş grubu finans kağıtları hareketlenmişti işgyo isfin ve işyat.bunun cc ile bir ilgisi yoktu is girişim halka arzına %400 talep gelmiş bu haberle saydığım iş grubu kağıtları hareketlenmişti.isteyen araştırsın.
bol kazançlar...
ÇELEBİOĞLU
26-11-2004, 14:07
İlk seans güzel silkelemişler,herkes panik ne hoş bir ortam spek açısından.Ben malda olmasam dalardım hafiften tahtaya :D
supersonic
26-11-2004, 14:09
Teknik işlemedi demek için erken.
Bulunduğu fiyatlarla karamsar olmak için hiçbir sebep göremiyorum.
Ah ah bu fiyattan ISYAT ım olsun, 1 milyar borcum olsun :D
Panik yok! Çünkü aşağısı yok...
(çok önemli desteğinden %4 yukarıda seyrediyor)
ÇELEBİOĞLU
26-11-2004, 14:23
İlk seans milleti panikletip malları aşağıdan yerine koydular bana kalırsa.Buna benzer bir hareketi İŞFİN yapmıştı(08.11.2004)Sonra hafiften uçuşa geçti hisse(3500-4500).Aynı şey burda da olabilir.PANİK YOOOK! :D
merak etmeyin iş-fin le buluşurlar iki kardeş birbirinden ayrılamaz.
sn hrncn yormayın kendinizi
bende defalarca söyledim , bazı arkadaşlarımızda anlattı hala bazı arkadaşlar yo larla arzları ilişkilendiriyorlar.
bu iddiada olan birisi allah aşkına mantığını açıklasın aradaki ilişkiyi bize anlatsında bizde öğrenelim belki faydası olur.
isyat 4700 olduğunda iş grubu kağıtlarından iş girişim in arzı vardı ve tüm iş grubu finans kağıtları hareketlenmişti işgyo isfin ve işyat.bunun cc ile bir ilgisi yoktu is girişim halka arzına %400 talep gelmiş bu haberle saydığım iş grubu kağıtları hareketlenmişti.isteyen araştırsın.
bol kazançlar...
Sayın moronzo ve hrnc yat ort arzlarla alakası yok diyorsunuz o zaman cc nın arzı iptal olunca bu kağıt niye 3300 lere kadar düştü.Unutmayınki yat ort larında beklentileri satın alıyoruz ve bu kağıtlarda spekülasyonlar sayesinde değer kazanıyor.
ozerdem1
27-11-2004, 22:50
ne kadar daha bekleyeceğiz....
THY hissesine arzın 5 katı talep var
Türk Hava Yolları hisselerinin yüzde 20’lik bölümünün halka arz yöntemiyle özelleştirilmesinde ön talep sonuçları ve halka arz fiyatı belli oldu.
Halka arz edilmesi planlanan 35 milyon lot hisse senedi için 17-24 Kasım tarihleri arasındaki ön talep toplama döneminde, yurtdışında yaşayan Türk kökenli vatandaşlar hariç, 35 bin 578 yatırımcı, 175,2 milyon lot talepte bulundu. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)’ndan yapılan açıklamada, ön talep toplama döneminde toplam talep miktarının, halka arz miktarının 5 katı üzerinde gerçekleştiği ifade edilen açıklamada, “Bu talep döneminde yurtiçinden başvuran 35 binin üzerinde yerli bireysel yatırımcı yanında çok sayıda yerli ve yabancı kurumsal yatırımcı da ön talep başvurusunda bulunmuştur.” denildi. THY’nin hisselerine ilişkin kesin taleplerin 6 bin 975 lira hisse senedi fiyatı üzerinden, 1-2-3 Aralık’ta toplanacağı bildirilen açıklamada, bu fiyat üzerinden ayrıca peşin ödeme alternatifini seçen yatırımcılar için iskontoların olduğu belirtildi. Açıklamada, halka arzda ön talep