View Full Version : excel de hazırlanmış dosyayı nasıl gönderebilirim
merhaba excel de hazırladığım dosyayı kenarları çizilmiş şekilde buraya kopyalayıp yapıştıramıyorum excel de kenar çizgilerini çizip belirginleştirdiğim sayfayı buraya kopyalayıp yapıştırdığımızda çizgiler kayboluyor tablo özlelliği gitmiş oluyor ayrıntıların tablo şeklinde buraya kopyalanıp yapıştıorılması için bir yöntem varmıdır acaba
bu konu hakkında bilgi sahibi yokmu arkadaşlar takas verilerini yollıyacağım düzgün tablo halinde çıksın anlaşılır olsun diye yardım istedim
Ali Baba
12-06-2005, 21:04
Ben resim haline getirip yapıyorum ama daha kolay bir yolu vardır belki.
Ben resim haline getirip yapıyorum ama daha kolay bir yolu vardır belki.
teşekkürler berg
onlıne olan arkadaşlardan bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı acaba yaniden hatırlatayım dedim
Klavyenizden "Printscrn" tuşu ile ekran görüntüsünü kopyalayınız.
"Paint" i açıp Ctrl+V veya yapıştır deyiniz.
Görüntüyü düzenleyip ;
manage attachments ile gönderinize ekleyiniz...
Sadece bu uzantılardaki dosyalar eklenebiliyor:
bmp doc gif jpe jpeg jpg pdf png psd rar txt zip
Paint e yapıştırmanın mantığı da o zaten...
Kenar çizgilerinin kaybolmaması için tabloyu seçerek kenarlıkları kendiniz oluşturunuz. Excel in kendiliğinden gösterdiklerini kullanmayın.
Sonra,
Tabloyu daha önce açtığınız paint e copy paste edin. Paint den de Save As (Farklı Kaydet) seçeneği ile png veya gif uzantılı olarak save edin. Bu dosyayı 640*640 pixel i geçmiyorsa ve boyutu da xxx(hatırlamıyorum ama resim eklerken o açıklama çıkar) kbyte ı geçmiyorsa mesajınıza ekleyebilirsiniz.
Veya ScreenPrint32 programıyla da istediğiniz kısmı gif formatında save edebilir ve bunu da mesaja ekleyabilirsiniz.
ScreenPrint32 için download adresi:
http://www.provtech.co.uk/download/default.asp
vBulletin® v3.7.4, Copyright ©2000-2009, Jelsoft Enterprises Ltd.