View Full Version : SEKFK Şeker Fin. Kiralama
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
[
15]
16
17
18
19
20
21
22
semerkandi
02-02-2006, 12:25
hoş duruyor
kısa vadede sürpriz fiyatlara
atak yapabilir belki
diye düşünüyorum
saygılarımla
şu kadar aldım , şu kadar sattım ,sermaye içindeki payım suralara geldi laflarına hiç inanmıyor itibar etmiyorum
bu tür laflar yatırımcı moralini bozmak algısını değişirmeye çabalamaktan öte gitmiyor
hedeflerimiz sekerde yüksek subat ayına kadar" neler yapacak göreceğiz
geldik subat ayina hala ortak satislari bitmemis sonlana kadar devam
bakalim hedeflere gidecek mi?
geldik subat ayina hala ortak satislari bitmemis sonlana kadar devam
bakalim hedeflere gidecek mi?
nedir sence hedefler sn teo34..:confused:
rakam olarak hedefim yok bunu daha evvelde soylemistim burada soranlara subat ortasi radobank ile ilgili birseyler gundeme gelbilir
ama illaki gozume kestirdigim hedefi sorarsaniz 5'li kademelerden islem yapilacagi gunler umarim bu ay icinde gerceklesir
burada ki olay bencede radobankla ilgili bir şey
anti-spek
02-02-2006, 20:59
Eee tabi kağıt giderken ahkam kesen çok olur.
doğru kesinlikle çok olur
rakam olarak hedefim yok bunu daha evvelde soylemistim burada soranlara subat ortasi radobank ile ilgili birseyler gundeme gelbilir
ama illaki gozume kestirdigim hedefi sorarsaniz 5'li kademelerden islem yapilacagi gunler umarim bu ay icinde gerceklesir
önceden anımsıyorum, zaman hedefin olduğunu..
ve katılıyorum da...
ve anormal bir gelişme olmama koşuluyla 5 li rakamları bu ay içinde görebileceğimizi de düşünüyorum...
ve de hepsi o kadar.
umarım sitedeki tüm arkadaşlar hedefine ulaşır...
ve sanırım ben de zaman hedefi koyacağım.
semerkandi
03-02-2006, 12:12
nereye kadar........
4.14 üstü kapanış gerçekleşirse
belki de 5.00 - 7.00 ve 10.00 a kadar
kimbilir ?
saygılarımla
nereye kadar........
daha çok net değilim---ama bahar ola hayır ola...
yoksa mart-nisan mı demeli..
:confused:
anti-pek kardeş hele bir 4 olsun da öyle konuşuruz demişti!!!
semerkandi
03-02-2006, 16:36
pazartesi günü 4.20 seviyesi direnç bölgesi
ama bu hızla giderse fazla üzmez tahtayı bu dirençler
diye düşünüyorum
saygılarımla
MaviKalp
03-02-2006, 16:42
.
Sayın Semerkandi takibimdesiniz hâlâ.. Yani kurtulmuş değilsiniz hakkınızda hayırlısı inş. :)) Listeme aldım bu senetide..
.
anti-spek
03-02-2006, 16:59
Daha öncede dediğim gibi 3.60-3.70 arası biraz oyalanıp 4.00 e doğru yolculuk başlar.Ondan sonrasını 4.00 e gelince yazalım:D
Evet ŞEKERCİ kardeş dediğim gibi oldu ve 4 derken geldik4.04 e.Şimdi gelelim bundan sonra ne olacak sorusuna.Kanaatimce kağıt robo birleşmesiyle oluşacak fiyatı bulma çabasında.Kısa vadede 4.80.5.20 seviyelerine geleceğini düşünmekteyim.Önümüzdeki haftaya dikkat;)
cıktıkca cıkar dıyenler var.....bu kagıt 1,5 lerde ıken sekerbank 5 5,5 lerdeydı.........
hanı derler ya gozunu doyursun.....rıskı seven varsa buyursun....2,3 de ıyı dırenc vardı...ortaklar satınca rabo aldı...ortak satısları duruldu....rabo avcı oldu....
ben sunu soylerım borsanın donusunde ılk tepkı bunda gelır.....
oncekı grafıklerde desteklerı var....takastan anlamam ama bır oyun var bu ıste...neden babası fazla gıtmıyor...
takıbe alın bakalım....
teknıge artık fazla guvenmıyorum........................
ınanma ama onsuz da kalma muhabbetı......
baya köpüklü bence....
TTT nerelerde cok merak edıyorum......vay be...........
gun gelırse 2,4 lerden alıcıyım.
bol kazanclar.........
Evet ŞEKERCİ kardeş dediğim gibi oldu ve 4 derken geldik4.04 e.Şimdi gelelim bundan sonra ne olacak sorusuna.Kanaatimce kağıt robo birleşmesiyle oluşacak fiyatı bulma çabasında.Kısa vadede 4.80.5.20 seviyelerine geleceğini düşünmekteyim.Önümüzdeki haftaya dikkat;)
sen her kademeyi dikkatle incelyerek geçiyorsun anti-spek karderdeş..
tebrikler...:tamam:
rabo ile birleşme sürecinde oluşacak zaman ve fiyat!!!!:confused:
bunu rabo nun dışında kimse (belki bizim şeker ortakları bile) bilemez gibi geliyor bana..
belki tahminler-beklentiler var şu anda ve de alınanda sadece o..
gerçekler satılır sonra..;)
ben nedendir bilmiyorum (tamamen sezgisel-duygusal:p ) orta-uzun vadede çok güveniyorum bu kağıtlara...AB nin en ciddi finans kolu gibi...
kim bilir??:confused:
anti-spek kardeş---yukarıda karderdeş gibi bişey yazmışım--affola..
ama kaderdaş'a da çok benzemiş hani..:)
güzel.
cıktıkca cıkar dıyenler var.....bu kagıt 1,5 lerde ıken sekerbank 5 5,5 lerdeydı.........
hanı derler ya gozunu doyursun.....rıskı seven varsa buyursun....2,3 de ıyı dırenc vardı...ortaklar satınca rabo aldı...ortak satısları duruldu....rabo avcı oldu....
ben sunu soylerım borsanın donusunde ılk tepkı bunda gelır.....
oncekı grafıklerde desteklerı var....takastan anlamam ama bır oyun var bu ıste...neden babası fazla gıtmıyor...
takıbe alın bakalım....
xzara hemşehrim..;)
öncelikle riski en az kağıt olduğunu sanırım 1 yıl içinde göreceğiz-eğer AB hedefimiz devam ederse(ki aksi şu koşullarda görünmüyor...)
neden mi bu yargım: rabo AAA+++ notuna sahip dünyadaki tek banka...(yani bu kağıtları -skbnk, sekfk- eski güvensiz konumlarıyla lütfen değerlendirmeyelim)...güçlülük anlamında risk olmadığı kanısındayım...aksiine büyük güç olacak ya da olmalı diye düşünüyorum, AB sürecinde...
bu kağıtların sırayla hareketlendiğini-önceden yazmıştım..bilmiyorum neden??
o yüzden babasına kızma xzara kardeş..:)
merak etme, gelir de geçer bile yanından..
ve umuyorum ki (ki daha önceden de yazmıştım) bu mortgage (esprisi de güzel:mor....) projesinde sivri olacağız....:p :p :p
bol kazanclar.........
aman o gün yakınlarda gelmesin pls....;)
semerkandi
04-02-2006, 11:36
bol kazanclar.........
sevgili xzara
bence 2.4 seviyesine inmesi için
şu şartlardan biri gerçekleşmeli:
1. 24.00 a gelirse 10 tane bedelsiz vermeli
2. rabo şeker i almaktan vazgeçmeli
3. deprem olmalı
4. savaş çıkmalı
5. darbe olmalı
6. ab hedefi rafa kaldırılmalı
7. v.s.
işin şakası bir yana
topik te göremediğim bir konu var:
rabobank ın avrupa da esas iddialı olduğu konu
finansal kiralama sektörüdür ve de
leasing alanında avrupa nın en büyük 2. kuruluşudur
ülkemize gelmelerindeki amaç ta
bu uzmanlık alanlarında türkiye de 1. sıraya yerleşmektir
dolayısıyla rabo nun bankacılığından çok
sekfk nın (yeni adıyla rabo leasing in) adı
belki de daha çok anılır olacaktır
şu anda isfin in PD yaklaşık 400 trilyondur
sekfk (rabfk) ise 70 trilyondur
eğer bu ay birleşme gerçekleşirse
bence bu yıl içinde rabfk nın PD isfin i yaklayacak
belki de çok geçecektir
inanın bütün bunlar hayal değildir
bir misal vermek ve konuyu daha da anlaşılır hale getirmek gerekirse :
farzedin ki microsoft türkiye ye geldi ve escom u satın aldı ?
sizce escom un fiyatı nereye gider ?
saygılarımla
sevgili xzara
3. deprem olmalı
4. savaş çıkmalı
5. darbe olmalı
7. v.s.
işin şakası bir yana
belki de çok geçecektir
saygılarımla
atı alan zarayı gectı zaten...
benım bahsettıgım konu kopuk olması...
saygılar bızden...
yahu hayret edilecek tarzda mukayese yapıyorsunuz. ısfın le rabo adıda olsa su an eksı ozsermayelı sekfk yı nasıl mukayese edıyorsunuz ki. ısfın bılancosunda verdıgı kredıler nedenıyle spread uzerınden yıllık usd 30 mılyon kar eden 800 subelı dev banka kurulusu. sekfk ise sattıgı kredılerden faalıyet zararı yazıyır. rabo gelecek de.... koc gıbı ulkede her yere bayılık yaymıs grubun yaygın bankası yapı kredinin , avrasyanın en buyuk bankası akbank ın , dunyanın en buyuk finansal kiralam sirketi GE finance nın ortak oldugu 10 yıldır euro money odulu alan garanti grubu uyuyacak ama sadece leasıng i sekfk yapacak. Zaten arac ve beyaz esya piyasası kocun elınde , emlak da ıse akbank vakıflar ve ısbank fınans dısbank garantı kıran kırana kavga edıyor. Akıllı olun....yahu desenize suna toplam 6 mılyon senet var piyasada ve mal toplandı. o nedenle yon asagı degıl yukarı buda dogru yorum olur ve ısın gercegı budur. ne yatırımcı arkadasları nede kendımızı kandırmayalım. daha sehırlerde pek cok yerde sekerbank subesı acana kadar 10 sene gecer turkıye buyume cycle nı tamamlar ve ufak bır recessyon bıle yasar bizler sekfk ya işlem için sehır merkezınde o bankanın subesını ararken. ama borsacılarda hıkaye bıtmez.....
makbulut
05-02-2006, 13:30
Yaw hakkaten acayip yorumlar var gülsemmi ağlasammı bilemedim.Yahu adamlar kağıdı 4 dün üstüne attılar kimselere kaptırmadan.Şimdi iki tavan 4.5-5 deyince verecekler milletin eline.Hep öyle olmadımı zaten
semerkandi
05-02-2006, 13:48
yahu hayret edilecek tarzda mukayese yapıyorsunuz. ısfın le rabo adıda olsa su an eksı ozsermayelı sekfk yı nasıl mukayese edıyorsunuz ki. ısfın bılancosunda verdıgı kredıler nedenıyle spread uzerınden yıllık usd 30 mılyon kar eden 800 subelı dev banka kurulusu. sekfk ise sattıgı kredılerden faalıyet zararı yazıyır. rabo gelecek de.... koc gıbı ulkede her yere bayılık yaymıs grubun yaygın bankası yapı kredinin , avrasyanın en buyuk bankası akbank ın , dunyanın en buyuk finansal kiralam sirketi GE finance nın ortak oldugu 10 yıldır euro money odulu alan garanti grubu uyuyacak ama sadece leasıng i sekfk yapacak. Zaten arac ve beyaz esya piyasası kocun elınde , emlak da ıse akbank vakıflar ve ısbank fınans dısbank garantı kıran kırana kavga edıyor. Akıllı olun....yahu desenize suna toplam 6 mılyon senet var piyasada ve mal toplandı. o nedenle yon asagı degıl yukarı buda dogru yorum olur ve ısın gercegı budur. ne yatırımcı arkadasları nede kendımızı kandırmayalım. daha sehırlerde pek cok yerde sekerbank subesı acana kadar 10 sene gecer turkıye buyume cycle nı tamamlar ve ufak bır recessyon bıle yasar bizler sekfk ya işlem için sehır merkezınde o bankanın subesını ararken. ama borsacılarda hıkaye bıtmez.....
bu da bir görüş elbette
ama sekfk rabofk ile birleşince
tek pazar türkiye mi olacak zannediyorsunuz ?
adamlar türkiye üzerinden ortadoğu ya açılmaya geliyorlar
lütfen rabo yöneticilerinin açıklamalarını tekrar tekrar okuyunuz
isfin ortadoğu ya kredi verebiliyor mu ?
vizyonu genişletelim lütfen biraz
saygılarımla
Ne vizyonu ne cross-border leasing işleri be arkadaslar.....cevap yazmak ıstemedım ama yazayım bu afaki yazılara. 1. rabo zaten kendısı avrupada bu ıslerı kendı bılancosu ıle yapıyor nıye ortak oldugu eksı ozsermayeli sekfk ıle yapsınkı 2. hadı dıyelım oyle olacak hangı sube , hangı ekıp, hangi cografı lokasyonda ve o pazarlarda yerlesmıs rakıpler yokmu, armutmu topluyor bunlar. Ozet soyle hıc bır fınansal sektor sırketı yerlesmıs pazarlarda pazarın buyume hızından cok daha supersonık hızlarda buyuyemez. ornek mı alın sıze HSBC nın Turkıye faalıyetleri. unutmanın yerkure nın 2. bankası bu banka MCAp ve karlılık acısından , esamesi varmı Turkıye de. oyle kolay degıl bu işler.... Akıllı ve rasyonel seylerle kendımızı ınandırıp senetlere sahıp cıkalım. teknık gorunume gore bencede sekfk cıkacak ama tamamen yabancı bacaklı bir iki grbun organıze işler cevirmesi nedeniyle. 15 gunce bir trader ki nerdeyse 1 milyon lot sekfk toplamıs yakın bır arkasdas demezmi bana sekfk iyi olacak rabo ıle bırlesınce. Cevabım su idi: Tabi iyi olur sen ve avanen topladınız hisseyi anlatın bakalım kaf dagının ardındakı masalları.Yanı organıze ısler bunlar.....Dınlemeyenlre Nil Karaibrahimgil in soyledıgı organıze işler sarkısını dınlemeye davet ederiz. hayırlı kazanclar
semerkandi
05-02-2006, 20:00
Ne vizyonu ne cross-border leasing işleri be arkadaslar.....cevap yazmak ıstemedım ama yazayım bu afaki yazılara. 1. rabo zaten kendısı avrupada bu ıslerı kendı bılancosu ıle yapıyor nıye ortak oldugu eksı ozsermayeli sekfk ıle yapsınkı 2. hadı dıyelım oyle olacak hangı sube , hangı ekıp, hangi cografı lokasyonda ve o pazarlarda yerlesmıs rakıpler yokmu, armutmu topluyor bunlar. Ozet soyle hıc bır fınansal sektor sırketı yerlesmıs pazarlarda pazarın buyume hızından cok daha supersonık hızlarda buyuyemez. ornek mı alın sıze HSBC nın Turkıye faalıyetleri. unutmanın yerkure nın 2. bankası bu banka MCAp ve karlılık acısından , esamesi varmı Turkıye de. oyle kolay degıl bu işler.... Akıllı ve rasyonel seylerle kendımızı ınandırıp senetlere sahıp cıkalım. teknık gorunume gore bencede sekfk cıkacak ama tamamen yabancı bacaklı bir iki grbun organıze işler cevirmesi nedeniyle. 15 gunce bir trader ki nerdeyse 1 milyon lot sekfk toplamıs yakın bır arkasdas demezmi bana sekfk iyi olacak rabo ıle bırlesınce. Cevabım su idi: Tabi iyi olur sen ve avanen topladınız hisseyi anlatın bakalım kaf dagının ardındakı masalları.Yanı organıze ısler bunlar.....Dınlemeyenlre Nil Karaibrahimgil in soyledıgı organıze işler sarkısını dınlemeye davet ederiz. hayırlı kazanclar
bunların hepsi elbette çok güzel
emeğinize sağlık ve de çok teşekkürler
gerçekten aydınlandık ve de istifade ettik
sonuçta düşen borsada bu hissede para kazanıyoruz
beni ilgilendiren kısmı da zaten burası
gerisi benim için gazoz ağacıdır
çünkü ben borsacıyım
bu nedenle hiçbir hisseye karşı önyargılı değilim
benim için sağlam hisse para kazandıran hissedir
kaldı ki spekülatör satarken ben de satar çıkarım
hiç kimse kafama silah dayamıyor
aptal da değilim
tahta okumayı da gayet iyi biliyorum
düşen borsada sekfk yerine
daha iyi bir önerisi olan varsa
dinlemeye ve almaya da hazırım
çünkü sorunları gayet güzel ve edebi ifade edenlerin
sorunun bir parçası olmak kolaycılığı yerine
alternatif çözümlerle karşıma çıkmasını da yeğlerim
ilginize derin teşekkürlerimi tekrar arz ediyorum
saygılarımla
öncelikle uyarıları ve farklı bakışın için, içtenlikle teşekkürler sn tecrübe...
sknk ve sekfk nın şimdiki ve önceki durumlarının kabaca iyi olmadığını sanırım şekerci arkadaşların tümü biliyor...ve bildiğimiz ve de sizin de bildiğiniz rabobank gerçeği..siz diyorsunuz ki, rabonun sürece girmesi uzun bir süreç alacak ve yeterince etkili olamayacak..
ben (gerçekten tecrübesiz biri olarak) bu düşüncenize çok katılamıyorum...çünkü genel bir değerlendirme ile, küresel sermaye, istediğini en kısa sürede gerçekleştirebilir..örneğin isterse 6 ayda 1000 tane şube de açabilir...sizin söylediğiniz koç, sabancı, ..vs onların bir parçası değil mi ki..orada rekabet yok...orarda tekel var...örneğin uzan grubu çok çok güçlü olmasına karşın küresel olamadığı için tasfiye edilmiştir...rabo küresel sermayenin başrol oyuncularından diye düşünüyorum...sekfk ya sahip çıkmaz mı? bilmiyorum..ama piyasaya çok hızlı gireceği kanısındayım...sekfk yı yabancı ayaklı gruplar mı götürüyor? bilmiyorumm..ama öyleyse bile, şimdilik çok çok teşekkürler onlara...;)
svg-syglar..
sevgili xzara
3. deprem olmalı
4. savaş çıkmalı
5. darbe olmalı
7. v.s.
işin şakası bir yana
belki de çok geçecektir
saygılarımla
2.4 lere inmesi için yargılara aynen katılıyorum...tabi çıkacağımız zamanı iyi değerlendirmemiz de gerekli..tecrübe^nin yazdıklarını mutlaka dikkate de almalıyız derim ben...:tamam:
bu fiyatlara geldi, hala satmadınız mı arkadaşlar? valla helal olsun! :)
semerkandi
06-02-2006, 19:18
ne satması ?
ben yarın yeni alış yapmayı düşünüyorum ciddi ciddi
saygılarımla
makbulut
06-02-2006, 21:24
Satmasınlar,yarın yada sonrası gün bir tavan yapar sonra millet ahanda şekerfinans gidiyo diye üşüşür mala, ondan sonra amcalarım verir malı 4.80 den yada 5 den.2 den 2.5 dan alanlarda ha şimdi gidecek ha yarın gidecek diye aldıkları fiyattan verirler.Hadi geçmiş olsun
makbulut
06-02-2006, 21:30
4.20 de alıcı mıyım yarın ?
ne satması ?
ben yarın yeni alış yapmayı düşünüyorum ciddi ciddi
saygılarımla
4.20 mi az 5.20 den bile alınır bu kağıt.Paran çoksa tabiii:D :D :D
semerkandi
06-02-2006, 21:49
Satmasınlar,yarın yada sonrası gün bir tavan yapar sonra millet ahanda şekerfinans gidiyo diye üşüşür mala, ondan sonra amcalarım verir malı 4.80 den yada 5 den.2 den 2.5 dan alanlarda ha şimdi gidecek ha yarın gidecek diye aldıkları fiyattan verirler.Hadi geçmiş olsun
sayın makbulut
her kağıt birgün satılmak için alınır
ben bugüne kadar imkb'de aldığı kağıtları
torunlarına bırakmak maksadıyla alanı görmedim
kar edince satmaktan daha doğal ne var ki ?
bunun neresi kötü neresi ayıp anlayamadım ?
yoksa imkb de alınan hisselerden kar elde edilince
satış yapmak yasaklandı da benim haberim mi yok ?
biri satar biri alır
borsa böyle çalışır
hiç kimse satmazsa hisseler tavan kapalı gider
ne siz ne de ben mal alamayız
siz her yükselen hisseye bu şekilde
muhalif yazı yazıyor musunuz ?
yoksa bu hisseyle aranızda özel bir bağ mı mevcut ?
çünkü bundan çok daha hızlı yükselen
temelsiz bir sürü hisse mevcut
bu nedenle tarzınız bana enteresan geldi de
anlaşılan sizin kısa vadede
daha çok yükselecek ve çok daha emniyetli bir hisseniz var kafanızda
lütfen söyleyin de yarın sekfk satıp ben de ondan alayım
size çok dua ederim
isterseniz kar payı da havale ederim
sonuçta ben tavanı da tabanı da göze alarak alıyor ve taşıyorum
benim kazancım ve kaybım kimi ne ilgilendirir ?
riskin olmadığı yerde kazanç olur mu ?
risksiz borsa icad edildi mi ?
ilginize ve değerli yardımlarınıza sonsuz teşekkürler
saygılarımla
semerkandi
06-02-2006, 23:26
Kağıdın grafiğini bi inceleyin ondan sonra karar verin alıp almamaya.
sayın makbulut
nazik tavsiyelerinize ve dahiyane fikirlerinize
yürekten teşekkür ediyorum efendim
bizim gibi KY ların hislerine tercüman olmuşsunuz
sizin gibi kahramanlara gerçekten ihtiyacımız vardı
ne iyi ettiniz de geldiniz
ya ya ya şa şa şa makbulut makbulut çok yaşa
http://img441.imageshack.us/img441/2639/sekfk6pa.png
hissede 4.20 altı gün sonu kapanış
bence teknik stop-loss tur
yani kırmızı çizgilerin altında
kapanış olmaması tercih sebebimdir
4.20 kırılırsa 3.90 gündeme gelebilir
4.20 üstünde ise gittiği yere kadar
ben mallarımı taşıyacağım
belki de arttıracağım
bugün HSBC nin kararlı alışları
oldukça hoşuma gitti
saygılarımla
broker50
07-02-2006, 13:30
bugün HSBC nin kararlı alışları
oldukça hoşuma gitti
saygılarımla
İlk seans hoşunuza giden bir şeyler yokmu Semerkaldi.bir rota varmı sekfk ye:D
semerkandi
07-02-2006, 16:36
sayın broker50
bugün düşen borsada hisse 4.36 kapattı
yaklaşık %4 prim yaptı
işte hoşuma giden budur :D
saygılarımla
SEKFK 541.681
bakbak bak....kım aldı bukadar......
burasinga
07-02-2006, 16:44
yaşadığımız bu hoşluktaki katkılarından dolayı sayın Semerkandiye teşekkürlerimi sunuyorum. :tamam: :tamam: :tamam:
Gedik Yatırımdan hemen hemen her gün oyuncunun biri manyak alım yapıyor. Günlük alımları 1.000.000.-YTL'nın altına inmiyor. Bakalım bu aldıklarını nerede geri vermeye başlayacak.:D
Kağıdın nereye gideceğini yada gitmeyeceğini adım gibi biliyorum. Hatta söylesem kimse inanmaz. Kimseyi etkilememek için söylemeyi uygun bulmuyorum.:tamam:
Bugün aslında tarihi bir gün. Gedik Yatırım bugünkü alışları sonrası takasda 1. sıraya yükseldi hem de şeker yatırımdan 105.000 lot fazla. Yani artık şeker yatırım kağıdın sahibiyim diyemez, tahtada hiç bir etkinliği kalmıyor gün geçtikçe.
anti-spek
07-02-2006, 18:44
Daha öncede dediğim gibi 3.60-3.70 arası biraz oyalanıp 4.00 e doğru yolculuk başlar.Ondan sonrasını 4.00 e gelince yazalım:D
Arkadaşlar kağıdı bilen bilmeyen herkes konuşuyor.Bizi dinlemeniz için illlaki süslü püslü yazılar yazıp,grafik falanmı koyalım yani.Şşşşşşttt Aloooo:;)
Bugün aslında tarihi bir gün. Gedik Yatırım bugünkü alışları sonrası takasda 1. sıraya yükseldi hem de şeker yatırımdan 105.000 lot fazla. Yani artık şeker yatırım kağıdın sahibiyim diyemez, tahtada hiç bir etkinliği kalmıyor gün geçtikçe.
bu iyi bir şey mi ki!?!Gedik kim adına alıyor?
bugünkü hareketleri sanki öncekilerden farklı gibiydi...
umarım haklısınızdır...herşey yolundadır..
broker50
07-02-2006, 22:10
bugünkü hareketleri sanki öncekilerden farklı gibiydi...
umarım haklısınızdır...herşey yolundadır..
Çok şişti çok ben derimki uzak durmak lazım zurnanın son basamağına geldi gibi.
Var bir oyun İnşallah küçük yatırımcıyı üzmez.Genelde bu tür kağıtlar hep küçük yatırımcının elinde kalır:düsün:
semerkandi
08-02-2006, 00:25
elhamdülillah bu kadar kar bana yeter
yarından itibaren 2.92 maliyetli mallarımı
uygun fiyatlardan kademeli olarak satmayı düşünüyorum
benden alacak olanlar benden de fazla para kazansınlar inşaallah
ama içimden bir his sattığıma pişman olma ihtimalimin yüksek olacağını söylüyor
ama ben kısa vadeli hedefime geldim ve kanaat etmeyi de bilirim
hadi hayırlısı bakalım
saygılarımla
Çok şişti çok ben derimki uzak durmak lazım zurnanın son basamağına geldi gibi.
Var bir oyun İnşallah küçük yatırımcıyı üzmez.Genelde bu tür kağıtlar hep küçük yatırımcının elinde kalır:düsün:
svg broker50, zurnanın son deliği geçilmiş olabilir bence...
sanki bu daha çok klarneti çağrıştırıyor.
delikleri göremiyorsun...;)
gizemli...
anti-spek kardeşi ve yorumlarını görmek güzelllll...
ve belki de bu sanallıkta, canal ortamdaki gibi olmasa da,
birilerine güvenmek güzelll...
tsk anti-spek kardeş.
devamm..:p :p :p
- 8/2/2006 (9:20) - İlker Çetin (www.tacirler.com.tr)
08/02/06 Tarihi itibari ile hareketli olabilecek senetler *ECILC *HEKTS *SEKFK KRDMA/B/D
Merhaba Makbulut kardeş,
Böyle kağıtlarda kar etmesi çok zor. Karı gören çıkmalı bence. Ben öyle yaptım. Bugün ilk defa eksi kapattı sanırım, değil mi? Kaç gündür artıda idi oysa.
broker50
08-02-2006, 22:45
elhamdülillah bu kadar kar bana yeter
yarından itibaren 2.92 maliyetli mallarımı
uygun fiyatlardan kademeli olarak satmayı düşünüyorum
benden alacak olanlar benden de fazla para kazansınlar inşaallah
ama içimden bir his sattığıma pişman olma ihtimalimin yüksek olacağını söylüyor
ama ben kısa vadeli hedefime geldim ve kanaat etmeyi de bilirim
hadi hayırlısı bakalım
saygılarımla
SN SEMERKANDİ sende bu kağattan çıktıysan bu iş bitmiş demektir.Eee kime verecek spek bu kadar kağıdı.Yaw şimdi bende merak ettim işte.Hele dur bakalım şöyle bir tavan çeksin bakalım minik kuşlar toplansın.kafeste hangisi kalırsa:D
Şeker finans diye almışsın kağıdı bir bakmışssın TUZ FİNANS olmuş:D
SN SEMERKANDİ sende bu kağattan çıktıysan bu iş bitmiş demektir.Eee kime verecek spek bu kadar kağıdı.Yaw şimdi bende merak ettim işte.Hele dur bakalım şöyle bir tavan çeksin bakalım minik kuşlar toplansın.kafeste hangisi kalırsa:D
Şeker finans diye almışsın kağıdı bir bakmışssın TUZ FİNANS olmuş:D
tuz finans yerine, rabo finans'ı tercih ederim....:D :o :D
Haftalık Bülten'den...
a) Şekerbank T.A.Ş. (Şekerbank), Şekerbank T.A.Ş. Personel Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı (Munzam Vakıf) ve Rabobank International Holding B.V. (Rabobank International) arasında 07.07.2005 tarihinde imzalanan Hisse Satın Alma Sözleşmesi (Sözleşme) uyarınca Şeker Finansal Kiralama A.Ş.’nin (Şeker Finansal/Şirket) %41,62’sine sahip olan Şekerbank’ın sermayesinin %51’inin Rabobank tarafından iktisap edilmesi ile birlikte Rabobank’ın Şeker Finansal’ın da dolaylı olarak yönetim hakimiyetini ele geçirecek olması nedeniyle, Kurulumuzun Seri: IV, No:8 “Halka Açık Anonim Ortaklıklar Genel Kurullarında Vekaleten Oy Kullanılmasına ve Çağrı Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği”nin (Seri:IV, No:8 Tebliği) 17’nci maddesi kapsamında ortaya çıkan Şeker Finansal’ın diğer ortaklarına ait hisse senetlerini satın almak üzere çağrıda bulunma yükümlülüğünden anılan Tebliğ’in yine 17’nci maddesinde yer alan “Ortaklığın hisse senetlerinin ve oy haklarının iktisabının TTK’nın 388’inci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesindeki yeter sayı ile toplanan ortaklık genel kurulunda onaylanması” hükmü uyarınca muaf tutulma talebine ilişkin olarak, Rabobank
International’ın çağrıdan muafiyet talebinin başvuru yazılarında belirtilen çerçevede işlemlerin gerçekleşeceği varsayımıyla olumlu karşılanabileceği düşünülmekle birlikte, Şekerbank hisselerinin devir işleminin henüz yapılmadığı hususu gözönüne alınarak anılan hisse devirlerinin yapılmasının ardından Kurulumuza yapılacak muafiyet başvurusunun incelenmesi sonrasında nihai kararın verileceği hususunun Rabobank’a bildirilmesine,
b) Rabobank International’ın hisse alım sözleşmesinde belirtilen satış opsiyonunu kullanması ve bu çerçevede Şekerbank’ın kontrolünün yeniden Munzam Vakfına geçmesi halinde, Şeker Finansal’ın yönetim hakimiyetinin de dolaylı olarak yeniden değişecek olması nedeniyle, Munzam Vakfın Seri:IV, No:8 Tebliği karşısındaki durumunun ayrıca değerlendirileceği hususunun Munzam Vakfı’na bildirilmesine,
c) Rabobank International’ın Kurulumuzun Seri:VIII, No:39 “Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği”nin (Seri:VIII, No:39 Tebliği) 5’inci maddesinin (h/6) bendi uyarınca yapması gereken özel durum açıklamasını gecikmeli olarak yapması nedeniyle, Seri:VIII, No:39 Tebliği’nin 5’inci maddesinin (h/6) bendine uyum konusunda gerekli dikkat ve özeni
göstermesi gerektiği konusunda uyarılmasına,
d) Şekerbank’ın iştirak ve bağlı ortaklıkları arasında yer alan Pancar Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tostaş Tosya Yem ve Gıda Sanayi A.Ş., Mars Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile Karaman Yem ve Un Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.’nin halka açık anonim ortaklıklar oldukları ve pay devri sonrasında, söz konusu iştiraklerin durumlarını, Kurulumuzun Seri:IV, No:8 Tebliği ile Seri:VIII, No:39 Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında değerlendirmesi gerektiği konularında Rabobank’ın bilgilendirilmesine, karar verilmiştir.
broker50
09-02-2006, 20:17
Haftalık Bülten'den...
a) Şekerbank T.A.Ş. (Şekerbank), Şekerbank T.A.Ş. Personel Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı (Munzam Vakıf) ve Rabobank International Holding B.V. (Rabobank International) arasında 07.07.2005 tarihinde imzalanan Hisse Satın Alma Sözleşmesi (Sözleşme) uyarınca Şeker Finansal Kiralama A.Ş.’nin (Şeker Finansal/Şirket) %41,62’sine sahip olan Şekerbank’ın sermayesinin %51’inin Rabobank tarafından iktisap edilmesi ile birlikte Rabobank’ın Şeker Finansal’ın da dolaylı olarak yönetim hakimiyetini ele geçirecek olması nedeniyle, Kurulumuzun Seri: IV, No:8 “Halka Açık Anonim Ortaklıklar Genel Kurullarında Vekaleten Oy Kullanılmasına ve Çağrı Yoluyla Vekalet veya Hisse Senedi Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği”nin (Seri:IV, No:8 Tebliği) 17’nci maddesi kapsamında ortaya çıkan Şeker Finansal’ın diğer ortaklarına ait hisse senetlerini satın almak üzere çağrıda bulunma yükümlülüğünden anılan Tebliğ’in yine 17’nci maddesinde yer alan “Ortaklığın hisse senetlerinin ve oy haklarının iktisabının TTK’nın 388’inci maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesindeki yeter sayı ile toplanan ortaklık genel kurulunda onaylanması” hükmü uyarınca muaf tutulma talebine ilişkin olarak, Rabobank
International’ın çağrıdan muafiyet talebinin başvuru yazılarında belirtilen çerçevede işlemlerin gerçekleşeceği varsayımıyla olumlu karşılanabileceği düşünülmekle birlikte, Şekerbank hisselerinin devir işleminin henüz yapılmadığı hususu gözönüne alınarak anılan hisse devirlerinin yapılmasının ardından Kurulumuza yapılacak muafiyet başvurusunun incelenmesi sonrasında nihai kararın verileceği hususunun Rabobank’a bildirilmesine,
b) Rabobank International’ın hisse alım sözleşmesinde belirtilen satış opsiyonunu kullanması ve bu çerçevede Şekerbank’ın kontrolünün yeniden Munzam Vakfına geçmesi halinde, Şeker Finansal’ın yönetim hakimiyetinin de dolaylı olarak yeniden değişecek olması nedeniyle, Munzam Vakfın Seri:IV, No:8 Tebliği karşısındaki durumunun ayrıca değerlendirileceği hususunun Munzam Vakfı’na bildirilmesine,
c) Rabobank International’ın Kurulumuzun Seri:VIII, No:39 “Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Tebliği”nin (Seri:VIII, No:39 Tebliği) 5’inci maddesinin (h/6) bendi uyarınca yapması gereken özel durum açıklamasını gecikmeli olarak yapması nedeniyle, Seri:VIII, No:39 Tebliği’nin 5’inci maddesinin (h/6) bendine uyum konusunda gerekli dikkat ve özeni
göstermesi gerektiği konusunda uyarılmasına,
d) Şekerbank’ın iştirak ve bağlı ortaklıkları arasında yer alan Pancar Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş., Tostaş Tosya Yem ve Gıda Sanayi A.Ş., Mars Ticaret ve Sanayi A.Ş. ile Karaman Yem ve Un Gıda Sanayi Ticaret A.Ş.’nin halka açık anonim ortaklıklar oldukları ve pay devri sonrasında, söz konusu iştiraklerin durumlarını, Kurulumuzun Seri:IV, No:8 Tebliği ile Seri:VIII, No:39 Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında değerlendirmesi gerektiği konularında Rabobank’ın bilgilendirilmesine, karar verilmiştir.
Bu haberi daha sadestirip anlatacak birisi yokmu.Ne demek istedi bunlar.Hele bi anlatin yahu
Bu haberi daha sadestirip anlatacak birisi yokmu.Ne demek istedi bunlar.Hele bi anlatin yahu
kötü bence..
bizim vakıfçılar yönetimi brakmak istemiyor...:mad:
kendilerini bişey zannetmeye başladılar..
ve bu rüzgarı kendilerinin zannediyorlar sanki..
ve fikrimce sözlerine de sadık kalmıyorlar..
bankayı vermek mi istemiyorlar........
:confused:
anti-spek kardeş'in yorumu en önemlilerindennn...;)
anti-spek
09-02-2006, 23:05
374, 27.01.2006 14:39:57, Heemskerk:`sekerbank Ile Birlikte Turkiye Mortgage Sektorunde %10`luk Bir Payi Hedefleyebiliriz` / Cnbc-e
373, 27.01.2006 14:38:22, Heemskerk:`sekerbank`in Ihtiyaci Bulunan Fonlara Sahip Olmasinda Yardimci Olacagiz` / Cnbc-e
372, 27.01.2006 14:37:41, Rabobank Yk Baskani Heemskerk:`sekerbank Geleneksel Olarak Guclu Oldugu Alanlarda Daha Da Guclenecek
Finansal Kiralama sektöründe uzman bir banka olan RObobank ,Şeker Finansın yönetimini başkalarına bırakacak öylemi?Kaldı ki hisse devir anlaşması imzalandığı zaman yönetim otomatik olarak roboya geçecek.Peki ortaklar bunu bilmiyorlarmıda aylardır hisse satıyorlar.Neyse zaman azaldıkca ali cengiz oyunları oynanıyor
374, 27.01.2006 14:39:57, Heemskerk:`sekerbank Ile Birlikte Turkiye Mortgage Sektorunde %10`luk Bir Payi Hedefleyebiliriz` / Cnbc-e
373, 27.01.2006 14:38:22, Heemskerk:`sekerbank`in Ihtiyaci Bulunan Fonlara Sahip Olmasinda Yardimci Olacagiz` / Cnbc-e
372, 27.01.2006 14:37:41, Rabobank Yk Baskani Heemskerk:`sekerbank Geleneksel Olarak Guclu Oldugu Alanlarda Daha Da Guclenecek
Finansal Kiralama sektöründe uzman bir banka olan RObobank ,Şeker Finansın yönetimini başkalarına bırakacak öylemi?Kaldı ki hisse devir anlaşması imzalandığı zaman yönetim otomatik olarak roboya geçecek.Peki ortaklar bunu bilmiyorlarmıda aylardır hisse satıyorlar.Neyse zaman azaldıkca ali cengiz oyunları oynanıyor
:tamam:
aynı fikirdeyim kardeşle...
ve de bu vakıfçılar ciddi şekilde yiyorlar--pancar motorları, şeker pancarlarını,vs---diye düşünüyorum...bunları kaybetmek zor geliyor olabilir onlara...çok istiyorlar ama, bundan sonra geri dönebileceklerini sanmıyorumm...
bu konu ile ilgili onlara öneri sunacağim 10 gün sonra...:)
broker50
10-02-2006, 09:41
Bu kağıt bu gün tavan olur yaw:D
Bu kağıt bu gün tavan olur yaw:D
yok...önümüzdeki hafta..:D
basında çıkan haberi bilen arkadaş hiç yokmudur...
anti-spek
14-02-2006, 16:32
Bu adamlar işi biliyor. Dökülenlere geçmiş olsun.
Tabandan dökülenler için evet de, yarın önemli gün, tehlike henüz geçmiş değil. Tabandan girenleri de tebrik etmek lazım. Bir ara başka pozisyonu tabandan çevirmeyi düşündüm ama bir yarını görelim dedim. Risk almayı seven için birebir bir durum du bugünkü olay.
aynı fikirdeyimm---KY iyice azaldı artıkk--
yarın kesinn tehlikeli bence de..
:) :confused: :)
anti-spek
14-02-2006, 17:12
aynı fikirdeyimm---KY iyice azaldı artıkk--
yarın kesinn tehlikeli bence de..
:) :confused: :)
No Aracı Kurumlar Alım Ortalama Satım Ortalama Toplam Yüzde Net Maliyet
1 GUNEY MENKUL 411756 4.34056 239970 4.322442 651726 24.63 171786 4.36587
2 ANADOLU YATIRIM 118377 4.130162 11750 4.3 130127 4.92 106627 4.111447
3 TACIRLER MEN. 44505 4.231355 19340 4.339018 63845 2.41 25165 4.148612
4 SEKER YATIRIM 48780 4.346523 26524 4.172226 75304 2.85 22256 4.554245
5 TURKISH YAT. 23500 4.097021 2500 4.264 26000 0.98 21000 4.077143
KY iyice azaldıysa niye tehlike olsun ki;) Kaldı ki şeker yatırım alıcılarda ilk 5 te:D
Bakmayın siz bugünkü son saniye hareketine, her ne kadar hisse devrinin uzaması ihtimaline karşılık 3.40'lara geri çekilme riskini taşıyorsa da, olumlu bir durumda tam tersi, tavan hazırlıkları bile yapabilir. Kağıtdaki daha önceki mevcut olan oyuncu 1.70-2.00 aralığından topladığı malların büyük bir kısmını 3-4 aralığında realize etti. Kağıda yeni bir oyuncu girdi. Onunda maliyeti hepimizin bildiği gibi 4 ve aşağıları. Tam bir iki ucu keskin bıçak.
anti-spek
14-02-2006, 17:20
Sıra Hisse Alıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Satıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Para G.Ç. Yüzde
254 SEKFK 1479765 4.266 82.4 -1162355 4.307 -64.7 317,410 17.7
Hımmm para girişide güzel;)
No Aracı Kurumlar Alım Ortalama Satım Ortalama Toplam Yüzde Net Maliyet
1 GUNEY MENKUL 411756 4.34056 239970 4.322442 651726 24.63 171786 4.36587
2 ANADOLU YATIRIM 118377 4.130162 11750 4.3 130127 4.92 106627 4.111447
3 TACIRLER MEN. 44505 4.231355 19340 4.339018 63845 2.41 25165 4.148612
4 SEKER YATIRIM 48780 4.346523 26524 4.172226 75304 2.85 22256 4.554245
5 TURKISH YAT. 23500 4.097021 2500 4.264 26000 0.98 21000 4.077143
KY iyice azaldıysa niye tehlike olsun ki;) Kaldı ki şeker yatırım alıcılarda ilk 5 te:D
Şeker Yatırımın maliyetine dikkat çekerim. 4.55. İlk seans almış, her şey güllük gülistanlıkken, KY olma ihtimali çok yüksek.
anti-spek
14-02-2006, 17:35
Şu an bu konuyu 6 kişi okuyor. (5 üye ve 1 ziyaretçi)
anti-spek, Borsacı, aoktar, mardinli, sekerci
Sn AOKTAR nostaljimi yapıyorsunuz
Şu an bu konuyu 6 kişi okuyor. (5 üye ve 1 ziyaretçi)
anti-spek, Borsacı, aoktar, mardinli, sekerci
Sn AOKTAR nostaljimi yapıyorsunuz
kopamıyorum valla eski gözağrısından
:gulen:
Sıra Hisse Alıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Satıcılar NetHacim Maliyet Yüzde Para G.Ç. Yüzde
254 SEKFK 1479765 4.266 82.4 -1162355 4.307 -64.7 317,410 17.7
Hımmm para girişide güzel;)
walla ben bu para giriş çıkışlarından, eskiden beri hiçbirşey anlamadım.....;)
sonuçta bir satmışsa bir almış değil mi ki!!:confused:
para nereye çıkıyor?..:p
profiteer
14-02-2006, 17:48
Alan Net Lot % Maliyet
GUNEY MENKUL 171786 40.7 4.36587
ANADOLU YATIRIM 106627 25.2 4.111447
TACIRLER MEN. 25165 6 4.148612
SEKER YATIRIM 22256 5.3 4.554245
TURKISH YAT. 21000 5 4.077143
DIGER 75508 17.9 0
Satan Net Lot % Maliyet
GISAD MENKUL 86515 20.5 4.403449
GEDIK YATIRIM 66100 15.7 4.42202
DENIZ YATIRIM 52018 12.3 4.172696
IS YATIRIM 44421 10.5 4.053118
AS MENKUL 20800 4.9 4.422914
DIGER 152488 36.1 0
profiteer
14-02-2006, 17:51
merhaba arklar takip ediyo bu kapanısları so impotant good luck:cool:
anti-spek
14-02-2006, 18:12
Watt dedin?:D
profiteer
14-02-2006, 18:15
Watt dedin?:DSN ANTİ-SPEK::D :cool: :gulen: ;)
memleket nere syn. Arch?
iyi bişi di mi bu şimdi :gulen:
hexedemical
14-02-2006, 21:19
15 trilyon zarar açıkladı maşallah :)
Yahu beyler tonla sağlam kağıt var. Ben verem oldum, siz olmayın gayrı.
profiteer
15-02-2006, 08:53
memleket nere syn. Arch?
iyi bişi di mi bu şimdi :gulen:ya ankari gde ti?;)
bekleme 1 2 3......:D......
gerılla..............
doktorkula
15-02-2006, 12:16
neler oluyor ya .bir bilgisi olan varmı?
.......tetıkdeyım.....mevzımı aldım.....
seyrusefer
15-02-2006, 12:30
Zara'lı kardeşim bu bilançoyla sen en alttaki kırmızının altına bir kırmızı daha at diyecem amma oralarda bender efendinin maliyetine tekabül ediyor. Ayrıyeten endeks düşerken bilançoda batık olanlar uçar.Yani hasılı kelam 5-6 çizgi var işte....Dikkat eyleyesin.
Zara'lı kardeşim bu bilançoyla sen en alttaki kırmızının altına bir kırmızı daha at diyecem amma oralarda bender efendinin maliyetine tekabül ediyor....Dikkat eyleyesin.
bender deıl benım....yfas yanı....:D....
o kadar gelemez bence....
futbolcu
15-02-2006, 12:31
vah vah hala bilanço mu düşündürüyor sizleri pes
kağıt 1.2 den buralara o bilançoyla geldi sengili dostlar
ormana bakın
genişletin şu bakışı
syg
ah su 2 rakamı .....:D...32 62 22 12 02 ....falan yanı....
artık olumlu bir haber gelme olasılığının, oldukça az...
panik yapmadan borsanınm kapanmasını beklediler, kötü haber için...;)
ama bizim atasözlerimiz bunu tersini söyler: acı haber tez duyulur, diye...
var bir hayır...bakalımm!...:confused:
15.02.. günü kaçta bitiyor ki? 17.00 da mı yoksa 17.30 da mı?
hollanda saatine göre iki saat gecikebilir bile haber...:)
artık olumlu bir haber gelme olasılığının, oldukça az...
panik yapmadan borsanınm kapanmasını beklediler, kötü haber için...;)
ama bizim atasözlerimiz bunu tersini söyler: acı haber tez duyulur, diye...
var bir hayır...bakalımm!...:confused:
15.02.. günü kaçta bitiyor ki? 17.00 da mı yoksa 17.30 da mı?
hollanda saatine göre iki saat gecikebilir bile haber...:))
ne o kötü haber? bilanço haberini mi kastediyorsun kardeş?
ne o kötü haber? bilanço haberini mi kastediyorsun kardeş?
yok lektem kardeş---rabo'nun alması için bugün sonuna kadar zaman vardı ya--eğer satış bugün yapılmazssa---sözleşmeye göre, otomatik olarak düşecek...yani rabo vazgeçmiş olacak..
ve sanırım son 10 dk..:)
yok lektem kardeş---rabo'nun alması için bugün sonuna kadar zaman vardı ya--eğer satış bugün yapılmazssa---sözleşmeye göre, otomatik olarak düşecek...yani rabo vazgeçmiş olacak..
ve sanırım son 10 dk..:)
öf, deme yahu! demek son dakikaya kaldı iş ve hala ses yok. yine milletin canını yakacaklar. inşallah öyle olmaz.
:mad:
Tevekkeli değil, TV'lerde Şekerbank reklamları çıkmaya başladı. Adı değişecek olan banka Şekerbank diye neden reklam versin ki
Malda olanlar sıkmasın canını, kağıt toplu. Mal KY'da değil BY'da
Hayırlısı olsun.
3,42 44 de bır destek var....yalnız olumsuz bır haberde benım bekledıgım destek 3,02 dır......
yok olumlu bır haberde ılk tavan benden sıze armagan....:D...
anti-spek
15-02-2006, 19:40
iki gündür hiç ortak satışı gelmedi.Hayret
anti-spek
15-02-2006, 22:38
Rabobank Türkiye Temsilcisi Tahsin Sağışman, konunun hassasiyetine dikkat çekerek, "Şişli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararı halen hukuk yönü de dahil olmak üzere tarafımızca incelenmektedir. İncelemenin tamamlanmasından sonra Hollanda genel merkezimizin bu konudaki kararını açıklayacağız" dedi
semerkandi
16-02-2006, 09:16
***SKBNK*** SEKERBANK T.A.S.'NDEN GELEN YAZI; BANKAMIZ ANA HISSEDARI SEKERBANK T.A.S.
PERSONELI MUNZAM SOSYAL GUVENLIK VE YARDIMLASMA VAKFI TARAFINDAN, BANKAMIZA
YAPILAN ACIKLAMA ASAGIDAKI GIBIDIR. 14.02.2006 TARIHLI ACIKLAMAMIZDA,
10.02.2006 TARIHLI MAHKEME KARARININ RABOBANK'A GONDERILDIGI VE GORUSLERININ
BEKLENDIGI BILDIRILMISTI. RABOBANK 15.02.2006 TARIHINDE MAHKEMENIN SOZKONUSU
ASGARI FIYATI BELIRLEYEN KARARIYLA BAGDASMAYAN BAZI SARTLAR ILERI SURMUS,
SEKERBANK T.A.S. PERSONELI MUNZAM SOSYAL GUVENLIK VE YARDIMLASMA VAKFI YONETIM
KURULU AYNI GUN TOPLANARAK,KABUL EDIL- MESINI MUMKUN GORMEDIGI ONERILERIN
REDDEDILMESINE KARAR VERMISTIR. SEKERBANK T.A.S. PERSONELI MUNZAM SOSYAL
GUVENLIK VE YARDIMLASMA VAKFI YONETIM KURULU KARARI RABOBANK INT. B.V.E
BILDIRMIS OLUP, TARAFLARIN MUTABAKATINA DAYANAN YENI BIR SURE UZATIMI KARARI
ALINMADIGINDAN, ILGILI HUKUM GEREGINCE HISSE SATIS SOZLESMESI KENDILIGINDEN
SONA ERMISTIR. SEKERBANK T.A.S. PERSONELI MUNZAM SOSYAL GUVENLIK VE YARDIMLASMA
VAKFI YONETIM KURULU MALIKI BULUNDUGU SEKERBANK HISSELERININ SATISI KONUSUNDAKI
KARARLILIGINI VURGULAYARAK, SATIS GIRISIMLERININ DEVAM ETTIGININ KAMUOYUNA
DUYURULMASINA KARAR VERMISTIR. ***SKBNK***
-IMKB-
saygılarımla
bakın beyler bu sirketin ozvarlıkları eksı ve mevcut leasıng kontratlarından zarar bıle edıyor.Artık network u cok zayıf. Bu yapısıyla bu şirketi iş leasing veya finans leasing le mukayese etmek, caddedeki hamburgercıyı Mc donalds la mukayese etmeye benzer. bu fiyatlar bu senet için cok karlı satıs fıatları halıhazırda spek senedi mecburen yuklenmısken.
Tabandan çevirdiler kağıdı. Valla güzel fırsat. Bir taban daha olsa 3.07'e filan gelecekti.
bakın beyler bu sirketin ozvarlıkları eksı ve mevcut leasıng kontratlarından zarar bıle edıyor.Artık network u cok zayıf. Bu yapısıyla bu şirketi iş leasing veya finans leasing le mukayese etmek, caddedeki hamburgercıyı Mc donalds la mukayese etmeye benzer. bu fiyatlar bu senet için cok karlı satıs fıatları halıhazırda spek senedi mecburen yuklenmısken.
taban bekliyorkenn---haklısın belki, peki neden düşmüyor şimdi?
beklenti ne?
3,42 44 de bır destek var....yalnız olumsuz bır haberde benım bekledıgım destek 3,02 dır......
3.02 yi bırak bir kenara---armağan daha güzell ..:)
BEyler EFG 900 bin lot almış bender de 400 bin satmış EFG gibi bir firmanın bu tahtada bu kadr mal alması ilginç bender in de takasında 400 bin lot mal yoktu eğer bunu yapan spekse bilmiorumda yabancılar alıyosa bilmedimiz pozitif bi olay war yarın takas da bakcaz ne olduna eğer takaas yabancılara geçerse ii olcanı düşünüyorum
global duyan oldu mu?
sekerbank sube muduruyle bır gorusme yaptım bugun.....:D....
global duyan oldu mu?
sekerbank sube muduruyle bır gorusme yaptım bugun.....:D....
Eeee ne duydun XZARA ?
beyler EFG 1.2 milyon lot almış yarın takas da görces hayırlısı
toplanıyor mu-dağıtılıyor mu?
gedik 1. di takas da 8oo bin e düşmüş.EFG nin aldığı mallar nereye geçcek onu bilmiyorum o yarın beli olcak işallah yabancı takasına geçerde hareket olur .
ben açıkcası spek oldunu zanetmiyorum işallah öledir .
Şekerbank, Mahkeme'nin anlaşmaya varılan fiyattan yüzde 80 daha yüksek bir fiyat şartı sonrası Rabobank'ın verdiği yeni teklifi kabul etmeyince nişan bozuldu. Rabobank uluslararası tahkime gidiyor.
Rabobank ile Şekerbank arasında geçen yıl temmuz ayında yapılan "nişan" bozuldu. Şişli 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nin Munzam Vakfın sahip olduğu Şekerbank hisselerinin 4.93 YTL'den aşağı satılamayacağı kararıyla 100 milyon YTL ek fatura ile karşılaşan Rabobank, anlaşmaya varılan 82 milyon euroyu hemen ödemeyi mahkemenin çıkardığı ek faturayı ise temyiz sonrası çıkacak karara bağlı olarak ödemeyi tahhüt etti. Başka bir ifadeyle Rabobank, 59 milyon eurosu temyizin sonucuna bağlı olmak şartışya teklifini 141 milyon euroya çıkardı. Rabobank'ın yeni teklifinin kabul etmeyen Şekerbank, ana hissedarı olan Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı ise, yeni bir süre uzatım kararı alınmadığı gerekçesiyle hisse satış sözleşmesinin kendiliğinden sona erdiğini bildirdi. Böylece Şekerbank'ın yüzde 36.5 oranındaki hissesinin Rabobank'a satışı için geçen yıl temmuz ayında yapılan sözleşme mutlu bir sona ulaşamadı. Rabobank, Şekerbank'ın sözleşme şartlarına uymadığını ileri sürerek gerek Türkiye'de gerekse yurtdışında sorunu mahkemeye taşıyacağını bildirdi.
Vakfın tavrı hayal kırıklığı yarattı
Rabobank, Şekerbank Personeli Munzam Vakfı'nın yüzde 36.5 oranındaki Şekerbank hisselerini satmaktan vazgeçmesi nedeniyle "hayal kırıklığına uğradığını" açıkladı ve bu karara karşı hukuki girişimde bulunacağını bildirdi. Rabobank'dan yapılan açıklamada, bu çıkmazı aşabilmek için çok cömert bir teklifte bulunmalarına rağmen, Vakıf'ın "bu tavrından ötürü son derece hayal kırıklığına uğradıkları" ve Rabobank’ın "gerekli hukuki girişimlerde bulunmayı" düşündüğü belirtildi. Açıklamada süreç şöyle anlatıldı; "Rabobank, Vakıf ile 2005 yılı temmuz ayında satış sözleşmesi imzalamıştı. Bu sözleşme çerçevesinde, Rabobank’ın, Şekerbank blok hisselerini, hisse başına 2.72 YTL fiyattan satın alması konusunda anlaşmaya varılmıştı. Şimdi ise İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi, Rabobank’ın sözkonusu hisseler için, hisse başına asgari 4.93 YTL ödemesi gerektiği kararına varmıştır. Vakıf’ın başvurusu üzerine, taraflar arasındaki anlaşmanın onayı veya reddi konusunda bir karar beklenirken mahkemenin bu yönde karara varması, Rabobank’ı olağanüstü derecede şaşırtmıştır. Ayrıca, mahkeme bu kararını, sağlam bir mali analize de dayandıramamıştır."
Rabobank, Vakıf'ın, anlaşmanın sonuçlanıp yürürlüğe girmesi için gerekli olan Vakıflar Genel Müdürlüğü onayını önemsiz bir şart olarak gördüğünü, bir teftiş organı olan Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ise söz konusu anlaşmanın onaylamasının gerekli olmadığına karar verdiğini açıkladı. Buna rağmen ve Rabobank’ın isteğinin aksine, Vakıf yönetiminin, anlaşmanın meşruluğuna karar vermesi için İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurduğu belirtildi.
Vakfın tavrı iş ahlakıyla bağdaşmıyor
Rabobank'ın uluslararası faaliyetlerinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Rik van Slingelandt ise, "Elimizde, satıcının kendi değer tespiti ile Rabobank mali müşavirlerinin mali ve idari kayıtlara yönelik yapmış olduğu inceleme sonuçları ile desteklenmiş çok açık ve şeffaf bir satış anlaşması bulunuyordu. Vakfın bu aşamada hisse satış kararından vazgeçerek mahkeme kararıyla fiyatı yükseltmesini profesyonel iş ahlakıyla kesinlikle bağdaştıramıyoruz" dedi. Van Slingelandt, geçen yıl Şekerbank’ın üst yönetimi ve çalışanlarıyla iyi ilişkiler kurabilmek için çok çaba harcadıklarını ve bankacılık hakkında sahip oldukları geniş deneyim ve uzmanlığı paylaştıklarını belirtti.
Türkiye'de başka imkanları değerlendireceğiz
Van Slingelandt, "Rabobank olarak, Türkiye’ye olan ilgimiz halen devam etmekte olup, başka imkanları da değerlendirmeye devam edeceğiz" dedi.
Van Slingelandt, karşılaşılan bu durumun, Türkiye’deki iş ahlakına bir örnek oluşturmadığını düşündüklerini bildirdi. Van Slingelandt, "Şekerbank ile amaçladığımız yatırımlar, bir çok müşterimizin Türkiye ile olan ilişkilerinden dolayı, çok olumlu karşılanmaktaydı" dedi.
Satış kararlılığı sürüyor
Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı tarafından yapılan açıklamada ise, 10 Şubat 2006 tarihli mahkeme kararının Rabobank'a gönderildiği ve görüşlerinin beklendiğinin bildirildiği anımsatılarak, "Rabobank önceki gün mahkemenin söz konusu asgari fiyatı belirleyen kararıyla bağdaşmayan bazı şartlar ileri sürmüş, Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu aynı gün toplanarak kabul edilmesini mümkün görmediği önerilerin reddedilmesine karar vermiştir" denildi. Açıklamada, "Tarafların mutabakatına dayanan yeni bir süre uzatımı kararı alınmadığından, hisse satış sözleşmesi kendiliğinden sona ermiştir" denildi. Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Vakfı Yönetim Kurulu, sahibi bulunduğu Şekerbank hisselerinin satışı konusundaki kararlılığın sürdüğünü, satış girişimlerinin devam ettiğinin altını çizdi. (FİNANS SERVİSİ)
Bu aşamaya nasıl gelindi
Şekerbank'ın yüzde 36.5 oranındaki hissesinin Rabobank'a hisse başına 2.72 YTL fiyatla satılması konusunda geçen yıl temmuz ayında anlaşmaya varılmıştı. Ancak Medeni Kanunun, 113'üncü maddesinde yapılan bir düzenlemeye göre, Vakıf mallarının satışı için Mahkeme'nin onay vermesi gerekiyor. Medeni Kanunun söz konusu maddesinde şöyle deniliyor; "Amaca özgülenen mal ve hakların daha yararlı olanları ile değiştirilmesini veya paraya çevrilmesini haklı kılan sebepler varsa mahkeme, vakfın yönetim organı veya denetim makamının başvurusu üzerine diğerinin yazılı görüşünü aldıktan sonra gerekli değişikliğe izin verebilir." Bu bağlamda onay için başvurulan Şişli 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi ise, satışın hisse başına 2.72 YTL değil en az 4.93 YTL fiyattan yapılabileceği şartıyla onay verdi. Mahkeme'nin bu kararıyla Rabobank'ın yüzde 36.5'lik Şekerbank için ödeyeceği 124.14 milyon YTL'lik fatura yüzde 80 arttı. Başka bir ifadeyle Rabobank 100 milyon YTL ek bir fatura ile karşı karşıya kaldı. Mahkeme kararını inceleyen Rabobank'ın Şekerbank yönetimine yeni önerisi ise, 82 milyon euroyu hemen ödeyip 59 milyon euronun ise temyizin sonucuna bağlamak oldu. Başka bir ifade ile Rabobank, temyizin sonucuna bağlı olarak teklifini 141 milyon euroya çıkardı.
Ancak Rabobank'ın yeni önerisi Şekerbank'ın ana hissedarı olan Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı tarafından kabul edilmedi. Şekerbank Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı ile Rabobank arasında geçen yıl temmuz ayında imzalanan hisse satış sözleşmesine göre de, 15 Şubat 2006 tarihine kadar yeni bir karar alınmaması halinde, sözleşme kendiliğinden sona erecekti. Bu sözleşmenin de bir gereği olarak yeni bir aşama kat edilememesi ve her iki banka yönetiminin de ek zamana ihtiyaç duymaması nedeniyle geçen yıl temmuz ayında yapılan nişan evliliğe dönüşemeden ayrılıkla sonuçlandı.
Rabo, Şeker'den vazgeçmiş. Ağır laflar etmişler üstelik. İş ahlakı yok bunlarda vs. demişler.
anti-spek
18-02-2006, 11:19
Bu adamlar yaş tahtaya basmaz.Vaz geçmemişlerde olabilir.Eğeer vaz geçtilerse şunu bilinki başka bir yerden daha iyi bir teklif almışlardır
MaviKalp
23-02-2006, 00:02
.
Valla ben bu spek olaylarına yabancıyım..
Burda kimse kalmamış anlaşılan..
Yeni alım için göz mü kırpıyor ne ama bu yataylıkta nedir?
Takasta ak ve raymond dikkat çekmiş Şubat'ın başından beri!
.
revıze ....2,82 ve 2,62 yaptım.....
anti-spek
28-02-2006, 23:59
16-02-2006
1 Efg Istanbul 1256510 3.637038 0 0 1256510 11.98 1256510 3.637038
17-02-2006
1 BENDER MENKUL 300330 3.709558 0 0 300330 15.94 300330 3.709558
Yabancılar bu maliyetle niye aldılar bu kadar kağıdı. toplamda 1 milyon 550 bin lot.Maliyetleri 3.70.Acaba 3 yada 3 ün altındanmı satmayı düşünüyorlar:düsün: Hiç sanmıyorum:D vardır bir bildikleri;)
anti-spek
01-03-2006, 00:16
Gedik Yatırım 3.00 ile 3.50 arasında maliyetlendiği kağıdı bu hafta (650 bin lot)sattı düşüşün sebebi bu.
anti-spek
01-03-2006, 00:30
54, 28.02.2006 08:18:36, SEKER FINANSAL ORTAGININ GERCEKLESTIRDIGI HISSE SENEDI ALIS-SATIS ISLEMLERI
CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED, SEKER FINANSAL KIRALAMA A.S. HISSE SENETLERI
ILE ILGILI OLARAK, 23-24 SUBAT 2006 TARIHLERINDE 3,4942-3,6158 YTL FIYAT
ARALIGINDAN 75.000 ADET SATIS VE 200.000 ADET ALIS ISLEMI GERCEKLESTIRDI.
SERMAYE PIYASASI KURULU`NUN SERI:VIII, NO: 39 SAYILI TEBLIGI`NIN 5/H-1
VE 14`UNCU MADDELERI KAPSAMINDA IMKB`YE GONDERILEN YUKARIDAKI ACIKLAMA
IMKB GUNLUK BULTEN EKINDE YAYINLANDI.
-MATRIKS-
.
CITIGROUP GLOBAL MARKETS LIMITED:
Buna ne demeli citigrup kağıda girmiş.Peki 23-24 ünde alım yapmışlar niye 28 inde borsaya bildirmişler:düsün:
son 2 haftada citi yabancı 1.000.000, HSBC 400.000 net alım yapmış bilgilerinize
aramızda bırı global demıstı kım o....:D.....
Helal! :)
2,82 2,52 olursa buradayım bır mıktar....
krıstal ıpek ıhlas ve bu portfoyu dagıtıyorum....
hadı bakalım............
1,3 doları unuttum.....:D....
anti-spek
11-03-2006, 10:48
Sn XZARA sizi sık görmeye başladık topikte hayırdır?
hayır hayır....:D.....
pazartesı gorusmek uzere........
sen bu hızla 3,44 du de gorursun sımdı.............:p :p :p
anti-spek
14-03-2006, 23:01
sen bu hızla 3,44 du de gorursun sımdı.............:p :p :p
3.44 de görür 4.44 de görür de 3 vakte kadarmı 5 vakte kadarmı:D
anti-spek
15-03-2006, 09:07
20, 15.03.2006 08:03:53, SEKER FINANSAL`IN 2005 YILI NET KARI 15,099 YTL
SEKER FINANSAL`IN 2005 YILI NET KARI 15,099 YTL
-MATRIKS-
Bak bak bak karda yaparmış bizim şirket:D
kağıt ne kadar bekler ne zaman harekete geçer ? Kağıtla ilgili yorumu olan var mı kağıda yeni girdim teknik olarak uygun olarak düşündüğüm içim.......
broker50
18-03-2006, 12:44
kağıt ne kadar bekler ne zaman harekete geçer ? Kağıtla ilgili yorumu olan var mı kağıda yeni girdim teknik olarak uygun olarak düşündüğüm içim.......
Allah bilir:rolleyes:
anti-spek
24-03-2006, 11:24
SEKER FINANSAL OLAGAN GENEL KURULU 10 NISAN`DA TOPLANACAK.
SIRKETTEN IMKB`YE YAPILAN VE IMKB GUNLUK BULTENINDE YAYINLANAN
ACIKLAMA:
SEKER FINANSAL KIRALAMA A.S.’NIN 21.03.2006 TARIHLI YAZISI ASAGIYA
CIKARILMISTIR.
`SIRKETIMIZIN 21.03.2006 TARIHINDE YAPILAN YONETIM KURULU
TOPLANTISINDA ALINAN KARARA ISTINADEN, EKTE BULUNAN GUNDEM
MADDELERININ GORUSULUP KARARA BAGLANMASI ICIN OLAGAN GENEL KURULU
ILE (A) VE (B) GRUBU IMTIYAZLI PAY SAHIPLERI OLAGAN GENEL KURULU
10.04.2006 TARIHINDE SAAT 10:00’DA SEKERBANK T.A.S. GENEL MERKEZI
OLAN BUYUKDERE CADDESI NO:171 A BLOK METROCITY 12.KAT LEVENT,
ISTANBUL ADRESINDE YAPILMASI KARARI OY BIRLIGI ILE ALINMISTIR.`
GENEL KURUL TOPLANTI GUNDEMLERI EKTE YAYINLANMAKTADIR.
-MATRIKS-
İşin gribi tüm aramalarıma rağmen toplantı gündem maddelerini bulamadım.Ekte yayınlanmamış imkb.Acaba bizim öğrenmemizi istemedikleri bir şeyler mi var.Eğer bilerek yayınlamadılarsa imkb yi şiddetle kınıyorum
2,82 2,52 olursa buradayım bır mıktar....
2,84 de cektım yıne ne yapayım...guncellemeye yetısemıyorum.....ama o destek bana saglam gelmıyor........
bakacagız....
Geri çekilmesini tamamladımı sanırım adı gibi şeker olacak;)
gelıyorum az kaldı.....:D...
cemsıt heyecanlandım sımdı...uyyyy....
yav geldııııı azcuk ucundan hadı bakem.....
bana göre lokum gibi hisse oldu. varyodan çıkan 500 lotla 2,66 dan sekfk lı olduk.
şenlik başlasın.
az biraz full
full
full
:)
bana göre lokum gibi hisse oldu. varyodan çıkan 500 lotla 2,66 dan sekfk lı olduk.
şenlik başlasın.
az biraz full
full
full
Hayırlı olsun sayın petis:tamam:
destekten tepkı geldı bakalım......
futbolcu
31-03-2006, 12:31
destekten tepkı geldı bakalım......
güzel döndü dimi
güzel kardeşime derimki
bugün cebe koy ;)
syg
eyvallah abi...sevgıler...
ilk hedef 3.00 orayı geçsin gerisi allah kerim
Geri çekilmesini tamamladımı sanırım adı gibi şeker olacak;)
Kanal üzerinde tutunma çabasını fark etmişsinizdir.Bandın üzerinde kaldıkça uzun vadeli hedefinden sapmayacaktır.Senette uzun vadeli hedef 5.20 dir.
Kanal üzerinde tutunma çabasını fark etmişsinizdir.Bandın üzerinde kaldıkça uzun vadeli hedefinden sapmayacaktır.Senette uzun vadeli hedef 5.20 dir.
oylanma olayı da var dımı.........:D......
oylanma olayı da var dımı.........:D......
Zaman için net bişey söyleyemiyorum.Sadece önümüzdeki 1 sene içerisinde 5.20 fiyatının görülebileceği kanaatindeyim.
orta ve kısa vadeli hedefi nedir sizce sn muker17
orta ve kısa vadeli hedefi nedir sizce sn muker17
Şuan için kısa ve orta vadeli bir öngörüm yok tek bildiğim 5.20 ana hedefi olduğu
anti-spek
02-04-2006, 00:09
Bu citigrup ne iş.Şekerbank topğinde bahsetmişler.Birde citigrubun elinde hatırı sayılır miktarda SEKFK var
şenlik başlasın.
az biraz full
full
full
tavancıbaşınız PETİS size bir tavan daha sunmanın keyfini yaşıyor:D :D :D iyi günler dilerim.
futbolcu
03-04-2006, 11:05
eyvallah abi...sevgıler...
güle güle harca :D
gelıyorum az kaldı.....:D...
kotu geldım ha....:D....
Klasik sekfk hareketi. İlk seans tavan, 2. seans yatış ve gerileme. Tavan yaptıran KY'dı zaten, Ky'nın tavan yaptırdığı kağıt hiçbir zaman 2. seans da tavan çekmez. Kağıdın tarihinde arka arkaya 2 tavan yok değil, hatta 3'de var, var ama spek hareketiyle olmuş. Madem 3'lere geri geldin, bari buralarda tutun. Gözünün aşağılarda olması hoş değil :)
Vallahi bravo, aynı gün içinde hem tavan çekti hem de düzeltmesini tamamladı. Anlaşılan uzunca bir süre malda olan birilerini çok fazla sıkmış gözüküyor :)
Zaten borsa da alma ve satma zamanlarını ayarlayamadığımız için ky'lar genelde hep kaybediyor ya... 3'ten sat,2.76'dan geri al. Oh ne güzel
ben bu işten bi şey anlamadım giderdedik vermedik çıktığımız yere geri döndük buyur burdan yak
ben bu işten bi şey anlamadım giderdedik vermedik çıktığımız yere geri döndük buyur burdan yak
Bu işte işler var gibi. Bir takım Ali Cengiz oyunlarının döndüğü çok açık.
Alın işte alıcılar satıcılar.
SEKFK - SEKER FIN. KIRL.
Araci Kurum Dagilimi - [03.04.2006]
Net Lot: 408,412 T. Lot: 1,844,024 Net/Toplam: %22.15 Net(5): -105,110 %-25.74
Alicilar
Ilk 5
Net Lot: 207687
Yüzde: 50.85
Maliyet: 2.919
Saticilar
Ilk 5
Net Lot: -312797
Yüzde: 76.59
Maliyet: 2.885
Alan Net Lot % Maliyet
SEKER YATIRIM 63809 15.6 2.987465
GARANTI YAT. 40920 10 2.865998
IS YATIRIM 37488 9.2 2.896445
ATAONLINE MEN. 34073 8.3 2.986603
AK YATIRIM 31397 7.7 2.80041
DIGER 200725 49.1 0
Satan Net Lot % Maliyet
OYAK YATIRIM 168745 41.3 2.890762
ANADOLU YATIRIM 43717 10.7 2.831293
GUNEY MENKUL 40256 9.9 2.911422
ATA YATIRIM 34064 8.3 2.854051
ALTERNATIF YAT. 26015 6.4 2.93822
DIGER
Oyak Yatırımın takasında 140.695 lot mal var. Sattığı 168.745.
Citinin satışları değil: Speğimiz iş başında. 3'lerden maliyetlenen KY'lar korkmasın. İlerdeki fiyatlara göre buralar devede kulak bence... :düsün:
yakında çıkar işin kokusu zaten uzak değil bence
Birde şu açıdan olaya bakmak lazım. İlk seans tavanken dünyanın alıcısı olduğu halde mal çıkmak isteyen rahatlıkla çıkabilirdi. Son saniye 40.000 lot satana sormak lazım, ilk seans aklın nerdeydi. 2.94'ten satmak varken 2.72'ye sattın. Klasik ayı tuzağı.
tavancıbaşınız PETİS size bir tavan daha sunmanın keyfini yaşıyor:D :D :D iyi günler dilerim.
tavancıbaşınız küsmedi gitmedi isterse son saniye 40 bin versin abiler, ilk seans tavan ladık sonraları neden olmasın:D :D :D ihtimal!!!!
anti-spek
04-04-2006, 09:13
Haber Detayi
Seyh Maktum Sekerbank A Talip - Milliyet
04/04/2006 - 08:58:00
Seyh Maktum Sekerbank A Talip - Milliyet
Basbakan In Yakin Dostucihan Kamer, Dubai Emiri Seyhel Maktum Icin Piyasa
Arastirmasi Yapiyor. El Maktum Un Sekerbank La Ilgilendigi Ogrenildi.
Birlesik Arap Emirlikleri Basbakani Ve Dubai Emiri Seyh Muhammed Bin Rasid El
Maktum Un Sekerbank Ile Ilgilendigi Ogrenildi. Turkiye De Finans Sektorune
Yatirim Yapmak Isteyen El Maktum Icin Atasay Kuyumculuk Un Sahibi Cihan
Kamer In Arastirma Yaptigi Ifade Ediliyor. Turkiye Deki Yatirim Partneri Cihan
Kamer Den Aldigi Bilgilerle Hareket Eden Maktum Un, Sekerbank La Ilgilendigi Ve
Bazi Gorusmeler Yuruttugu Belirtildi.
Turkiye De Sirketi Dubai International
Properties Araciligiyla Istanbul Levent Te Buyuksehir Belediyesi Ile Ortaklasa
Yapacagi 500 Milyon Dolarlik Burgu Kulelerle Gundeme Gelen El Maktum Un, Cihan
Kamer Leortak Gayrimenkul Isleri De Var. Maktum, Kamer Le Kurdugu Ortak Sirket
Araciligiyla, Kamer In Buyukcekmece Deki Bin 700 Donumluk Arazi Uzerinde
Istanbul Un En Luks 600 Villasini Yapacak.
Bu Arada Sekerbank Personeli
Munzam Ve Sosyal Sigorta Sandigi Vakiflarinin Sahip Oldugu Sekerbank
Hisselerine Talip Olan Yatirimcilarla On Gorusmelerin Tamamlandigi Ve Uygun
Bulunan Yatirimcilarin 10 Nisan Dan Itibarenveri Odalarina Alinacagi
Bildirildi.
Fransiz, Italyan Ve Alman Bankanin 125 Milyon Ytl Olan Odenmis
Sermayesinin Yuzde 42.96 Si Sekerbank Personeli Munzam Vakfi Na, Yuzde 9.08 I
Sekerbank Personel Vakfi Na, Yuzde 11.35 I De Diger Ortaklara Ait. Yuzde
36.61 I Ise Halka Acik.
Rabobank Olmadi Sekerbank Ile Yuzde 51 Cogunluk
Hissenin Alimiicin 15 Ay Boyunca Satis Gorusmeleri Yuruten Rabobank, Anlasma
Yapildigi Halde Son Andaalimdan Vazgecmisti. Turk Medeni Kanunu Nun 113.
Maddesi Nedeniyle Bankanin Vakif Mali Olan Hisse Devri Icin Mahkeme Karari
Gerekiyor.
Vakif,113. Madde Geregince Mahkemeden Izin Ve Deger Tespiti
Istemis, Sisli 1. Asliye Hukuk Mahkemesi De Hisseler 4.93 Ytl Altinda Bir
Degere Satilamaz Karari Almisti. Rabobank Fiyati Kabul Etmeyerek Isletilen
Sureci De Anlasmazlik Nedenisaymisti.
anti-spek
04-04-2006, 09:17
Haber Detayi
Sekerbank A Korfez Ve Avrupa Ulkelerinden Talipliler Oldugu Belirtiliyor - Referans Gazetesi
04/04/2006 - 08:47:00
Sekerbank A Korfez Ve Avrupa Ulkelerinden Talipliler Oldugu Belirtiliyor - Referans Gazetesi
Hollandali Rabobank Ile Yaklasik 15 Aylik Nisanlilikdoneminden Sonra,
Sozlesme Kosullari Yerine Getirilmedigiicin, Nikah Masasindan Kalkan
Sekerbank, Yeniden Gorucuyecikiyor.
Muhtemel Alicilar Arasinda En Iyi Teklifi
Veren Ucu Ile Masaya Oturacagi Bildirilen Sekerbank A Korfez Ve Avrupa
Ulkelerinden Talipliler Oldugu Belirtiliyor. Korfez Ve Avrupa Ulkeleri Disinda
Sekerbank A Turkiye Den De Satisi Konusunda Gun Sayilan Denizbank In Talip
Oldugu Soyleniyor.
Tarim Kredilerinde Guclu Olan Denizbank In Yinetarim Kredi
Portfoyu Genis Olan Sekerbank I Alirsa Iyi Bir Sinerji Yaratilacagi
Dusuncesinde Oldugu Belirtiliyor. Sekerbank In Taliplileri Arasinda Bir Suredir
Turkiye De Banka Arayisinda Oldugu Bilinen Dexia, Commerzbank Ve Intesa Nin Da
Adi Geciyor. Ayrica Societe Generale Ve Ibn Amro Ninda Sekerbank In
Taliplileriarasinda Adi Geciyor.
Ongorusmeler Tamamlandi
Sekerbank
Personeli Munzam Ve Sosyal Sigorta Sandigi Vakiflarinin Sahip Oldugu Sekerbank
Hisselerine Talip Olan Yatirimcilarla Ongorusmelerin Tamamlandigi, Uygun
Bulunan Yatirimcilarin 10 Nisan’dan Itibarden Veri Odalarina Alinacagi
Bildirildi.
Sekerbank’tanyapilan Aciklamada, Ana Ortaklardan Sekerbank
Personeli Munzam Sosyal Guvenlik Ve Yardimlasma Sandigi Vakfi Ve Sekerbank
Personeli Sosyal Sigortasandigi Vakfi’nin Sahip Oldugu Hisselerin Satis Veya
Ortak Olarak Alinmasina Iliskin Programin 20 Subat 2006 Tarihinde Aciklandigi
Hatirlatildi.
Mart Ayi Icerisinde Olasi Yatirimcilarla Ongorusmelerin
Tamamlanarak Uygun Bulunan Yatirimcilarla Masaya Oturulacagi Ifade Edilen
Aciklamada, Uygun Bulunarak Sekerbank’in Mali Durum Tespiti Ve Degerleme (due
Dillinge) Calismalarina Baslama Izni Alan Yatirimcilara, Veri Odasi 10 Nisan
2006 Tarihinden Itibaren Acilacaktir. Danisman Firma Interconsult, Aday
Yatirimcilarla Gorusmeleri Yurutecek Ve Somut Gelismelerin Ortaya Cikmasi
Durumunda Kamuya Ivedi Olarak Duyurulacaktir Denildi.
Ya nedir bu fırtına bu toz duman ........Neler oluyor kimler boğuşuyo kağıtta ne yapmaya çalışıyolar......çok geniş bir bant içinde kağıt dalgalanıyo sonu hayır olur inşallah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tavancıbaşınız küsmedi gitmedi isterse son saniye 40 bin versin abiler, ilk seans tavan ladık sonraları neden olmasın:D :D :D ihtimal!!!!
bugünde %7 fen adeğil değilmi?:):D :roll:
3,04 dedik bilem :):):) tavancıbaşınız sizlerle mutludur.
anti-spek
05-04-2006, 10:56
FINANCIAL TIMES, BASKA YUNAN BANKALARININ DA TURK FINANS SEKTORUNE GIREBILECEGINI IDDIA ETTI
04/05/2006 - 10:09:00
FINANCIAL TIMES, BASKA YUNAN BANKALARININ DA TURK FINANS SEKTORUNE GIREBILECEGINI IDDIA ETTI
FINANCIAL TIMES (FT)GAZETESI, BASKA YUNAN BANKLARININDA
TURK PAZARINA GIREBILECEGINI, TURKIYE DEKI SATINALMA ISLEMLERINDE
ILK SIRALARDA YER ALAN FINANS SEKTORUNDE YABANCILARIN ILGISININ
ILERLEYEN GUNLERDE DAHA DA ARTACAGI BELIRTILDI.
DUNYA GAZETESI NDE YER ALAN HABERE GORE FT, DENIZBANK IN
HEDEFTE OLDUGUNU VE YUNANISTAN IN OZEL BANKALARINDANALPHA
BANK IN BIR TURK BANKASINA TEKLIF VERMEYE HAZIRLANDIGINI
IDDIA ETTI.
HABERDE AKBANK, SEKERBANK VE ALTERNATIFBANK IN ISIMLERININ
YABANCI BNKACILARCA ORTAKLIK ICIN KONUSULDUGU BELIRTILDI.
broker50
05-04-2006, 21:49
CİTİGRUP derim başka bir şey demem:D
SEKFK E son seansı 3.00 seviyesinden kapattı.
En son 3 gün önce 5 günlük hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.
Fiyat, hareketli ortalamanın üzerinde seyrettiği için alış pozisyonunu koruyor.
CCI , aşırı alım ya da satım bölgesinde değil.
En son 4 gün önce -100 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.
RSI , aşırı alım ya da satım bölgesinde değil.
En son 4 gün önce +30 seviyesini yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.
MACD , hareketli ortalamasının üzerinde olması sebebiyle alış pozisyonunu koruyor.
En son 1 gün önce hareketli ortalamasını yukarı yönde keserek olası bir alım sinyali verdi.
3,04 dedik bilem :):):) tavancıbaşınız sizlerle mutludur.
geri çekilmeler iyi bence. tutuyorum inadına.
Haftaya geri çekilmeye başlar.
Haftaya geri çekilmeye başlar.
Ne çekilmesi, niye çekilsin. Beklenti güçlü ve sağlam olduğu sürece. Yarın öbür gün ciddi bir aday çıktığında siz o zaman görün sekfk'ı :D
anti-spek
08-04-2006, 11:07
AYDIN AYAYDIN: ŞEKERBANK'A DA YUNANLI DAMAT GELİYOR
Şekerbank'a da yabancı damat (sabah gazetesi)08.04.2006
:D :D :D :D
Hocam Merhabalar,(sayın yöneticiye maruzatım)
Mesajlarimiz Son GÜnlerde SÜreklİ Sİlİnmeye BaŞladi.
İŞ İyİce Abartıldı.
Klİmasan Da 6,30 Takiliyor Dİyerek Yenİ Dİrencİ Belİrtİyorum KardeŞİmİz Onu Bİle Sİlİyor.
LÜtfen Duruma El Koyun HİÇ KonuŞmayacaksak Bİraz Bİle Muhabbet Olmayacaksa Forum Tat Da Vermez Zevk De Vermez. LÜtfen Dengeyİ İyİ Ayarlayalim.
Şİmdİden Saygilar Sunarim.
Şekerbank'a da yabancı damat
Şekerbank'a da yabancı damat geliyor. Rabobank evliliği nikâh masasından dönen Şekerbank taliplileri kuyruğa girdiler. Şekerbank Munzam sandığı bu kez ince eleyip sık dokumaya kararlı gözüküyor. Şu ana kadar Şekerbank'a talipli yabancıların sayısı 8. Ancak Şekerbank Munzam Sandığı bunlardan eleme yaparak sadece 3 veya 4 aday için veri odasına vize verecek.
Görücüye çıkan Şekerbank'ın veri odasına girecek 3 veya 4 adaydan birini Atina'da öğrendim. Atina'da bulunduğum üç günlük temaslarımda görüştüğüm Yunan bankacılık sektörünün temsilcilerinden Şekerbank'ın en istekli taliplisinin EFG Eurobank olduğunu öğrendim. Edindiğim bilgilere göre Şekerbank ile yakından ilgilenip veri odasına girmeye hak kazanan ilk aday Yunan EFG Eurobank'tır. EFG Eurobank, daha önce Hüsnü Özyeğin ile Finansbank için anlaşma noktasına kadar gelmiş ve Türkiye'de bir aracı kurum satın almıştı. Ancak son aşamada National Bank of Greece daha cazip bir teklifle Özyeğin'in karşısına çıkınca Finansbank'ta rota NBG'ye dönmüştü. Ancak EFG Eurobank, Türk bankacılık sektörüne girmekte kararlılığını önce Alternatifbank ile de ilgilenerek gösterdi. Bu görüşmelerden sonra EFG Eurobank'ın rotası Şekerbank'a yöneldi. Yunan bankacılık sektörünün temsilcileri EFG Eurobank-Şekerbank evliliğine kesin gözüyle bakıyorlar.
Şekerbank'ın veri odasına girecek diğer 3 talihlinin de önümüzdeki hafta sonuna kadar netleşmesi bekleniyor.
Şekerbank 16 ay önce Hollanda Rabobank ile yüzde 36'sı için el sıkışmış, imzalanan satış sözleşmesine göre hisse başına da 2.85 YTL vermeyi taahhüt etmişti. Ancak; Şişli Hukuk Mahkemesi, Şekerbank Munzam Sandık Vakfı'nın hisselerinin asgari değerinin 4.93 YTL'nin altında olamayacağı kararı üzerine bu evlilik gerçekleşmemişti. Geçen süre zarfında bankacılık sektöründeki olumlu gelişmeler Şekerbank'ın aktif yapısındaki iyileşmeler hisselerin fiyatını da 16 ay önceki 3 YTL düzeyinden bugünkü 7.25 YTL seviyesine çıkmasını sağlamıştır. Yani, Şekerbank ulaştığı fiyat seviyesi ile 1 milyar YTL piyasa değerine çıkmıştır.
Yunan tarafının bankanın toplamı için biçtiği değerin ise 1 milyar dolara kadar ulaşabileceği yorumları yapılıyor. Bankanın 1 milyar dolar üzerinden satılması halinde Şekerbank Munzam Sandık'ına ait yüzde 54'lük hissesi için 540 milyon doları kasasına koyması mümkün olacak.
3 milyar dolar aktif büyüklüğü var
Şube sayısı 202
Çalışan sayısı 3.500
Özkaynaklar 300 milyon $
Toplam aktifler 3 milyar $
Piyasa değeri (dün) 678 milyon $
Hey yavrum hey, bir de Rabonun tesbit ettiği fiyata bakın bankanın tamamı için 250 milyon 258 bin 784 dolar. Şu an % 50 hissesi için 540 Milyon USD rakamları telaffuz ediliyor. Rabo çok piman olacak çok...
Şekerbank'a ikinci görücü: Standart Bank
Şekerbank'a bir talip de İngiltere'den çıktı. Türk bankalarının sık sık sendikasyon kredilerinde konsorsiyum üyesi olarak karşısına çıkan İngiliz Standart Bank Plc'nin Şekerbank taliplileri arasında olduğunu öğrendim.
Şu ana kadar Şekerbank'a talipli yabancıların sayısı sekiz. Ancak Şekerbank Munzam Sandığı bunlardan eleme yapacak. Ve bankanın bilgiveri odasına sadece 3 veya 4 aday girecek.
Eurobank en güçlü
Şekerbank, 16 ay önce Hollanda Rabobank ile yüzde 36'sı için el sıkışmış ancak evlilik mahkeme engeline takılmıştı. Geçen süre zarfında banka daha da değer kazandı. O dönem imzalanan satış sözleşmesine göre Rabobank, Şekerbank'ın ortaklarına hisse başına 2.85 YTL verecekti. Ancak; Şişli Hukuk Mahkemesi, Şekerbank Munzam Sandık Vakfı'nın hisselerinin asgari değerinin 4.93 YTL'nin altında olamayacağı kararı üzerine bu satın alma gerçekleşmemişti. Bugün sektördeki olumlu gelişmelerin etkisiyle 203 şubeli, 3 milyar dolar aktif büyüklüğe ulaşmış olan bankanın hisse başına borsa fiyatı 7.25 YTL. Önceki gün Atina'da öğrendiğim bir bilgiyi sizinle paylaşmıştım.
Şekerbank'ın veri odasına girecek 3 veya 4 adaydan birinin özellikle de en güçlü adaylardan birinin Yunan bankacılık sektörünün temsilcilerinden EFG Eurobank olduğunu yazmıştım. Özellikle de Atina'da görüştüğüm Yunan bankacılık sektörünün temsilcilerinin EFG Eurobank-Şekerbank evliliğine kesin gözüyle baktıklarının konuşulduğunu yazmıştım.
İkinci aday İngiliz Standart
Dün de Şekerbank ile yakından ilgilenen ikinci isimin İngiliz Standart Bank olduğu kulağıma geldi. Standart Bank Plc uzun yıllardır Türkiye'yi yakından izleyen büyük konsorsiyumlara girerek kredi sağlaması ile ön plana çıkmış bir banka. Hafızamızı biraz zorlarsak Standart Bank'ın bundan 5 yıl önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun 2001'de satışa çıkardığı Bank Ekspres ve İnterbank ile ilgilendiğini hatırlarız. O dönem Fon bünyesindeki söz konusu iki bankanın bilgi odasına giren Standart Bank, yatırım yapmaktan son anda vazgeçmişti. Çünkü 26 Ocak 2001'de bankalar satışa çıkarıldıktan kısa bir süre sonra 2001 finansal krizi patlak vermişti. Aradan geçen 5 yılın ardından artan istikrar ortamı ile birlikte yeniden yapılanan Türk bankacılık sistemi aktörleri de taliplerini böylece katladı.
Kıyasıya mücadele yaşanacak
Şekerbank ile evlilik yapmak isteyen sekiz banka arasından eleme yapılarak sadece üç veya dört alıcı bankaya veri odası için izin verilecek. Önümüzdeki hafta ortasında netleşmesi beklenen 4 adaydan biri Yunan EFG Eurobank, diğeri İngiliz Standart Bank PLC. Diğer iki bankanında Çarşamba günü belli olabileceği konuşuluyor. Belli olan her iki aday da Şekerbank evliliği konusunda istekli. Diğer rakipleri de belli olduktan sonra sanırım pazarlık aşamasında kıyasıya mücadele yaşanacak.
İşte Şekerbank'ın kapısını çalan dev yabancı gruplar da bu istikrarın ve olumlu gelişmelerin adeta simgesi halini aldı.
Maşallah, aday yağmuru var. :)
Originally Posted by petis
3,04 dedik bilem tavancıbaşınız sizlerle mutludur.
geri çekilmeler iyi bence. tutuyorum inadına.
şekerimiz3,16. :)tavancıbaşınız devam ediyor.
şekerimiz3,16. :)tavancıbaşınız devam ediyor.
petis varsa ekmek var demektir.:roll: :roll: :gulen:
Yaw bu kağıda 2 gündür ne oluyor:mad:
Bu kadar düşüş için hevesli olduğunu görmemiştir. En küçük bir endeks gevşemesinde bahane arıyor sanki düşmek için. Ya kağıttan çıkıyor birileri yada öyle göstermeye çalışıyorlar. En düşük maliyeti 3.40 olan citigrouop 3-3.20 aralığından bayağı bir mal çıkmış gibi gösteriyor. Anlamadım gitti:D
Kağıt gene 3'lere geldi şaka gibi 3.10 kanalını aştı derken.:düsün:
Bı sıralar biz de bir şanssızlık var gibi. hem aşkda hem kumarda kaybediyoruz.
Halbuki biri kötü giderken kurallar gereği öbürünün iyi gitmesi gerekiyordu:D
Aşktada kaybettik maalesef...
Satın ..... bakalım satın nereye kadar satacaksınız. Bir abisine bak birde buna bak. utanmasa 2.64'e geri gelecek gelebilirde gelsin, hata bizde buaralardan tekrar bulaşmayacaktık. Cezamızı çekiyoruz.
hızlı atın tekmesi sert olurmuş, bu borsada ders almakla bitmiyor.
Kağıdın 2 günlük kaybı - % 10. çok güzel
Kağıdın 2 günlük kaybı - % 10. çok güzel
Bozma moralini şefiğin ilk numaraları değil bunlar yarın daha iyi olur.
sekfk 2.90 ı destek yapmış gibi görünüyo bakalım ne zaman uçuşa geçecek..............
bu kağıdı günlükçüler rahat bırakmıyor 3.08 dirençi hacimli geçilirse kağıt iyi yerlerde olur.
bu kağıdı günlükçüler rahat bırakmıyor 3.08 dirençi hacimli geçilirse kağıt iyi yerlerde olur.
Yaw b kağıda ne olduğunu açıklayabilecek olan var mı?:D
Borsa bir haftada + 2.500
Sekfk yerinde patinaj yapıp duruyor. Abisi her gün bir iki kademe alarak yeni zirvelere tırmanıyor. Bu sefikde sanki buzlu bir yolda kalmış kabak lastik gibi habire boşa kürek sallıyor. Ya kasıtlı olarak önü tıkanıyor, ya da kötü ihtimal. Daha önceleri destek olan 3 seviyelerinde bu kadar zorlanmasına akıl sır erdirmek mümkün değil.:gulen:
Satın bakalım. 2.92'den itinayla sefik toplanır.:D
blackwood
26-04-2006, 23:41
hep günlükçü varbu kağıtta vur-kaç yapmaya çalışılıyor gibi her gün Seker e bakıyor ne olacaksa bende onu takip edeyim diye ama bi numara olmuyor..
Valla onu bunu bilmem, bu kağıtda yakın da büyük patlamalar olacak bence. Bekleyip göreceğiz.
uzay2006
28-04-2006, 12:01
2.66 ı test etmesi gerekiyor..
yolarayan
02-05-2006, 23:21
Valla onu bunu bilmem, bu kağıtda yakın da büyük patlamalar olacak bence. Bekleyip göreceğiz.
İNSAALLAH DİYELİM.
anti-spek
03-05-2006, 00:18
Kesinlikle patlamaya hazır bir bomba.Citybankın maliyeti 4.00 bu adamlar en az 6.00-7.00 arası verirler bence
Takasbank Verileri Hakkında :
TAKASBANK tarafından 02/05/2006 tarihinde ve saat 17:00 itibariyle yayınlanan menkul kıymet bazında hesap bakiyeleri.
Kurum Kodu Kurum Adı Son Günlük Fark Haftalık Fark Aylık Fark 3 Aylık Fark
CIY CITIBANK YABANCI 1.040.738 0 0 -74.552 1.040.738
SKY SEKER 978.705 35.953 46.256 506.822 85.788
HSY HSBC 559.921 -5.475 -96.832 -131.264 272.359
GRM GARANTI 331.210 1.505 -64.376 115.204 120.135
TIB IS BANK 329.863 430 40.435 118.376 110.187
AKM AK 306.766 -25 22.212 79.872 198.631
AMK ALTERNATIF 287.092 30.000 119.291 21.138 139.713
DBY DEUTSCHE YABANCI 280.000 0 0 0 -400.0
Kağıt sapır sapır dökülüyor. Forumda bir Allahın kulu yok. Demekki herkes nakite geçmiş. Zararda olanlar zararlarıyla koyun koyuna yatıyorlar. Kim derdi ki 4.52 görmüş sekfk tekrar 2.34'ü görecek ama işte gördü. Yükselişlerde uç nokta olmadığı gibi, düşüşlerde de dip nokta yok. Cümleten geçmiş olsun...