PDA

View Full Version : SEKFK Şeker Fin. Kiralama

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 25 26

manitu
05-06-2007, 22:55
Bağımsız denetimden geçmiş bilanço istenirse, bu bilanço gelmeden tahtanın açık olmasını açıkçası ben istemem. Açık olan tahta, kötü bilanço ihtimaline istinaden adeta hedef tahtasına döner. Biraz sabır gerekecek galiba.

manitu
05-06-2007, 23:08
***BISAS***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ, ŞİRKET HABERLERİ- (04 HAZİRAN 2007)

***BISAS***İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ, ŞİRKET HABERLERİ- (04 HAZİRAN 2007)

Bisaş Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 04.06.2007 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca
yapılan açıklamadır.
Şirketimiz 31.03.2007 tarihli mali tablolarının sonucu şirket esas
sermayesinin üçte ikisinin karşılıksız kalması nedeniyle T.T.K.'nun 324'üncü
maddesine göre şirket değerlemesinin yapılarak ara bilanço tanzim edilmesine
ve bu çalışmaların sonuçları hakkında özel durum açıklamaları ile pay
sahiplerinin bilgilendirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.”

-İMKB-

Bisaş ta aynı durumda, ancak bir farkla. Bunlar durumu kendileri tespit edip, hemen TTK 324. maddesini kendiliklerinden uygulamaya koymuşlar. Tahtası da kapalı değil. Burada SEKfk tahtasının kapalı olması bakımından hakkaniyete aykırı bir durum varmış gibi gözükse de, bu saatten sonra işin gerçeği anlaşılıncaya kadar (şirket mi doğru, SPK veya İMKB mi?) tahtanın kapalı olması lehimize...

manitu
05-06-2007, 23:11
Bunları yazmakta hiçbir amacım yok, sadece eldeki verileri sundum, birtakım İHTİMALLERE dayandım, bu bilgiler ve fikir cimnastiğinden herkes kendi yorumunu çıkarabilir. Al-sat tavsiyesi değildir.

manitu
05-06-2007, 23:17
Eee reytingi artırdım galiba, ama uykum geldi. Bana eyvallah. Gitmeden söyleyeyim yarın için sözün kısası "yeni ve denetlenmiş bir bilanço" kararı olabilir. Biraz sabır.
Tavsiye içermez.

anti-spek
06-06-2007, 06:57
kaçınılmaz iki ihtimalli sonuç:

1)Bilanço sağlam ise, serbest marjda kemerleri bağlayın...uçuş için
2)Bilanço kötü ise serbest marjda paraşüte sarılın...çakılmamak için

Al-sat tavsiyesi değildir.

zaten dipte olan bir kağıt nasıl çakılacak:yes:

emetin
06-06-2007, 07:23
2007/03 bilançoları belli. Tek fark denetimden geçmemiş olması. Zaten muhtemelen şu anda denetim işlemleri de devam ediyordur.
İMKB sitesinde yer alan 2007/03 bilançosundan çok farklı bir denetimden geçmiş bilanço geleceğini düşünmüyorum.
Sonuçta özvarlık ekside olacak...
En son yapılan bedelli sermaye arttırımını 2007/06 bilançosunda görürüz.
Benim şahsi görüşüm şu andaki durum olumsuz bir durumdur. Ama olumlu olan tek taraf şirketin yapmış olduğu bedelli sermaye arttırımıdır. Keşke 2007/03 bilançolarına yansıyacak şekilde yapsalardı da bu konuları şimdi burada konuşmuyor olsaydık.
TTK'nın 324. maddesinden bahsederken serbest marjla açılması durumunda nasıl fırlayıp gideceğini düşünebiliyoruz ben de buna pek anlam veremiyorum. (Belki de borsadaki tecrübemin pek olmayışındandır.)
Umarım sizin dediğiniz gibi olur ve yukarı bir hareket yapar. Ümit etmekten başka şu anda elimizden bir şey gelmiyor..

FerHenK
06-06-2007, 07:33
GÜNAYDIN ARKADAŞLA.. kanımca rahat olmak gerekiyor. gerekli açıklama gelecektir. olumlu olduğuna inanıyorum. sadece şekerbankı takip ediyorum. aylardır dipte giden kağıtta hareket olması gerekmezmi bir şeylerde sebep olacak bekliyoruz dibin dibi varsa onu bilemem ama daha nereye kadar düşerki kötü bir haber geldiğini farzedersek.

tahtayı canlandırmışınız :)) saygılar selamlar.

ifhit
06-06-2007, 09:09
Evet arkadaşlar, bugün de muhtemelen bir değişiklik olmayacak. Muhtemelen yarın akşam bir durum açıklamasından sonra Cuma günü serbest marjla açılır diye umuyorum. Gününüz güzel geçsin.

zebani
06-06-2007, 09:50
korkmayın dostlar koskoca şekerbank var bu şirketin arkasında.serbestende açılsa aşağı çakılmaz.bankanın adı kirlenir.izin vermezler.en kötü ihtimal yerinde sayar.ha şunuda ekleyim.son harekette şeker yatırım elindeki lotları 1milyondan 4,5milyona çıkardı.durum olumlu olmasa bunu yaparlarmıydı.şirketin içini en iyi onlar biliyor

tekeli07
06-06-2007, 10:39
Dalga Gecİn Bakalim

anti-spek
06-06-2007, 11:09
gitti çatır çatır 7,5 seans

tekeli07
06-06-2007, 11:10
Para İŞe Gİrİnce Babami Tanimam ArkadaŞ

ifhit
06-06-2007, 11:35
gitti çatır çatır 7,5 seans

Evet spek kardeşim, ancak birşeye takıldım. Diyelim ki, bu işte İMKB ya da SPK ya da herkimse haksız çıktı. Bu kaybolan ve geçen seansların hesabını kim soracak ve nasıl soracak. Bu en çok merak ettiğim şey, tamam KY leri korumayı hedefleiyorlar ama burda bir haksızlık var gibi me geliyor. Yani o kadar seans heba olup gitti. KY leri ve diğerlerine haksızlık değil mi bu, gerçi bu operasyondan sonra bir daha tövbe borsaya. Ne me lazım. Sen İMKB ve SPK olarak firmayı tahtayı kapatmadan denetliyemiyorsan nasıl güvenim sana. Bak bir hafta yatıyo 10.000 YTL. Suçum ne?

anti-spek
06-06-2007, 15:16
Evet spek kardeşim, ancak birşeye takıldım. Diyelim ki, bu işte İMKB ya da SPK ya da herkimse haksız çıktı. Bu kaybolan ve geçen seansların hesabını kim soracak ve nasıl soracak. Bu en çok merak ettiğim şey, tamam KY leri korumayı hedefleiyorlar ama burda bir haksızlık var gibi me geliyor. Yani o kadar seans heba olup gitti. KY leri ve diğerlerine haksızlık değil mi bu, gerçi bu operasyondan sonra bir daha tövbe borsaya. Ne me lazım. Sen İMKB ve SPK olarak firmayı tahtayı kapatmadan denetliyemiyorsan nasıl güvenim sana. Bak bir hafta yatıyo 10.000 YTL. Suçum ne?

BAKARSIN BİRDEN 3 OLUVERİR.KİMBİLİR?

ifhit
06-06-2007, 15:18

İnşallah Ağbicim, öyle bir şey olursa küçük bir servet sahibi olur, sizi de yemeğe davet ederim.

geron
06-06-2007, 15:25

sn anti-spek bu kadar olumlu konuşmanız çok güzel fakat biz ky ler sonra hayal kırıklığına uğramayalım üstad.selamlar.

anti-spek
06-06-2007, 15:45
sn anti-spek bu kadar olumlu konuşmanız çok güzel fakat biz ky ler sonra hayal kırıklığına uğramayalım üstad.selamlar.

ya bu kağıt 1 yıldır dipte değil resmen yerin 3 metre altında.daha kötü olamaz ki

FerHenK
06-06-2007, 16:11
ORTAKLAR BU BERBAT PİYASADA TAHTANIN KAPALI OLMASI LEHİMİZE. UMARIM YARIN AÇMAZLAR.. DIŞ PİYASALAR BERBAT. ben bu haftada açmamalarına razıyım:).. herhangibir gelişme var mı:??

tatar_ramazan
06-06-2007, 16:12
herhalde gözaltından açılacak ne desek boş gümledi gitti buda herhalde...
alınmaz satılmaz ne desek boş......

al sat tut bekle yat değildir............................

sekerci
06-06-2007, 16:57
ya bu kağıt 1 yıldır dipte değil resmen yerin 3 metre altında.daha kötü olamaz ki

borsa da neresinin dip olduğunu belirlemek çok zor...
endişe duymamak elde değil ortak..

geron
06-06-2007, 18:18
Bu sitede ve başka sitelerde herkes neden kapatıldı diyor bu tahta yani sekfk çok yakın bir arkadaşım şirketin genel müdürlüğünü aradı ve olayın iç yüzünü öğrendi konuştuklarını aynen yansıtıyorum.
eksik sermayeden dolayı artırımın bilançoya yansıltılmamasını göstermişler yani imkb sı şirket bunu zaten 6 aylık bilançoda görülecek demesine rağmen imkb ısrarla ek bilançoyu istemiş şirket şimdi harıl harıl durumu bilanço hazırlığında.
ayrıca açıklama neden yapmıyorsunuz sorusuna biz gönderdik şirket açıklamamızı onlar yayınlamadı demişler,sanırım bu gün veya yarın imkb toplantısı yapılacak ve durum netleşecek bence olumsuz hiç bir durum yok .
ek bilançoda şirket sermaye artırımı ile zarardan kara bile dönüşecektir.
elinde kağıtı olanlar günlerdir panikle sağa sola ne oldu diye bakıyorlar korkacak hiç bir durum yok şekerbankın prestiji bence bu olayda sarsılmaya başladı ,insanlara bunu anlatmak zordur ,bu hafta sonuna kalmaz karşılıklı açıklamalar gelir ve şirket tahtası açılır sakın bence panik yapmayın iyi bilanço okuyanlara sorun ona göre hareket ediniz !
ne tahtalar kapandı ama batık olmayan şirketin nasıl olurda uzun süre kapalı olması ve açıklama gelmemesi şüphe uyandırdı bendede korkusuz ve sabırlı günler dilerim. http://www.haberborsa.com/forum/gercekci_rauf_mustafa-t2257p89.html bu siteden alıntı yaptım. selamlar.

tali58
06-06-2007, 18:45

Tamamen katılıyorum..:cool::super:

teomannn
06-06-2007, 23:54
arkadaşlar reyting düşmesin elinde şekf olan herkes düşüncelerini yazsın zaten açıklama yok gündemden düşürmeyelim:)

tiyatro
07-06-2007, 00:35
"ek bilançoda şirket sermaye artırımı ile zarardan kara bile dönüşecektir."
http://www.haberborsa.com/forum/gercekci_rauf_mustafa-t2257p89.html bu siteden alıntı yaptım. selamlar.

"ek bilançoda şirket sermaye artırımı ile zarardan kara bile dönüşecektir."

Bu mudur yorum, iyi bilanço okuma. İlginç.

Şekerbank prestijini düşünüyorsa kısıtlamalı bir bedelli sermaye arttırımına gider şirket, koyar ortaya bi 25-30 mn YTL işi çözer.

Saygılarımla.

anti-spek
07-06-2007, 06:53
Bu sitede ve başka sitelerde herkes neden kapatıldı diyor bu tahta yani sekfk çok yakın bir arkadaşım şirketin genel müdürlüğünü aradı ve olayın iç yüzünü öğrendi konuştuklarını aynen yansıtıyorum.
eksik sermayeden dolayı artırımın bilançoya yansıltılmamasını göstermişler yani imkb sı şirket bunu zaten 6 aylık bilançoda görülecek demesine rağmen imkb ısrarla ek bilançoyu istemiş şirket şimdi harıl harıl durumu bilanço hazırlığında.
ayrıca açıklama neden yapmıyorsunuz sorusuna biz gönderdik şirket açıklamamızı onlar yayınlamadı demişler,sanırım bu gün veya yarın imkb toplantısı yapılacak ve durum netleşecek bence olumsuz hiç bir durum yok .
ek bilançoda şirket sermaye artırımı ile zarardan kara bile dönüşecektir.
elinde kağıtı olanlar günlerdir panikle sağa sola ne oldu diye bakıyorlar korkacak hiç bir durum yok şekerbankın prestiji bence bu olayda sarsılmaya başladı ,insanlara bunu anlatmak zordur ,bu hafta sonuna kalmaz karşılıklı açıklamalar gelir ve şirket tahtası açılır sakın bence panik yapmayın iyi bilanço okuyanlara sorun ona göre hareket ediniz !
ne tahtalar kapandı ama batık olmayan şirketin nasıl olurda uzun süre kapalı olması ve açıklama gelmemesi şüphe uyandırdı bendede korkusuz ve sabırlı günler dilerim. http://www.haberborsa.com/forum/gercekci_rauf_mustafa-t2257p89.html bu siteden alıntı yaptım. selamlar.

eyvallah kardeşim.uzun süredir bakmamıştım o siteye:super:

FerHenK
07-06-2007, 07:14
ORTAKLAR GÜ,-NAYDIN.. bugün piyasadan beklentim farklı avrupaya uyum sağlarsa çok kötü ama ben avrupadan çıkan yabancıların ülkemize geleceğine inanıyorum.. saygılar

tekeli07
07-06-2007, 07:44
yeni bir haber alan varmı

ifhit
07-06-2007, 08:04
En azından tahtanın açılacağına dair bir ümit sahibi olduk. Bugün, yarın büyük ihtimal tamamdır. Ortaklar ben gün boyu sayfayı yenileyerek, inceliyorum. Yani yazdıklarınızı anında inceliyorumç

BRAVO
07-06-2007, 08:11
***sekfk*** Seker Finansal Kiralama A.s.`nden Gelen Yazi:
Isletmemizin Uluslararasi Muhasebe Standartlarina Gore Duzenlenen 31.03.2007
Tarihli Mali Tablolarinda Sermayemiz 25.000.000 Ytl, Ozkaynaklarimiz 3.072.707
Ytl Negatif Gozukmektedir. 31.03.2007 Tarihinden Sonra Isletmemize 10.000.000
Ytl Ilave Nakit Sermaye Girisi Saglanmistir. Nakit Sermaye Girisi De Dikkate
Alinarak, Ttk 324. Madde Kapsaminda Getirilen Duzenlemeler Cercevesinde
Isletmemiz, 31.05.2007 Tarihi Itibariyle Aktiflerinin Rayic Bedele Gore
Degerlemesini Yaptirmak Suretiyle Ara Bilanco Tanzim Edilmesi Ve Sonuclarinin
Istanbul Menkul Kiymeytler Borsasi Baskanligi`na Degerlendirilmek Uzere
Gonderilmesi Icin Gerekli Islemlere Baslamistir. ***sekfk***|

FerHenK
07-06-2007, 08:16
ortaklar 10 milyon nakit elde edilmiş hayırlısı bakalım

ifhit
07-06-2007, 08:17
Gözümüz Aydın.

FerHenK
07-06-2007, 08:20
nihayet geldi haber.. olumsuz olan hgiç bişey yok gayet güzel..

manitu
07-06-2007, 08:42
Eee reytingi artırdım galiba, ama uykum geldi. Bana eyvallah. Gitmeden söyleyeyim yarın için sözün kısası "yeni ve denetlenmiş bir bilanço" kararı olabilir. Biraz sabır.
Tavsiye içermez.

Ewet karar söylediğim gibi çıktı, şimdi sıra ikinci aşamada. Ayrıca bu gün şirket genel kurul toplayacak.

anti-spek
07-06-2007, 08:53
***SEKFK*** Seker Finansal Kiralama A.S.'nden gelen yazi: Isletmemizin uluslararasi muhasebe standartlarina gore duzenlenen 31.03.2007 tarihli mali tablolarinda sermayemiz 25.000.000 YTL, ozkaynaklarimiz 3.072.707 YTL negatif gozukmektedir. 31.03.2007 tarihinden sonra isletmemize 10.000.000 YTL ilave nakit sermaye girisi saglanmistir. Nakit sermaye girisi de dikkate alinarak, TTK 324. madde kapsaminda getirilen duzenlemeler cercevesinde isletmemiz, 31.05.2007 tarihi itibariyle aktiflerinin rayic bedele gore degerlemesini yaptirmak suretiyle ara bilanco tanzim edilmesi ve sonuclarinin Istanbul Menkul Kiymeytler Borsasi Baskanligi'na degerlendirilmek uzere gonderilmesi icin gerekli islemlere baslamistir. ***SEKFK***

IMKB
YARIN AÇILIR MUHTEMELEN

BRAVO
07-06-2007, 09:27
........2.satırdaki SEKFK

geron
07-06-2007, 09:44
sn anti-spek serbest marjdan açıldığı zaman belli bir fiyattan mı açılacak tavan ve taban olacakmı selamlar.

anti-spek
07-06-2007, 10:15
sn anti-spek serbest marjdan açıldığı zaman belli bir fiyattan mı açılacak tavan ve taban olacakmı selamlar.

açılış fiyatı 1.16 ama ilk seans tavan taban yok.BOSCH da olmuştu diye hatırlıyorum kağıt 50 serbest marj ile açılıp 500 ü görmüştü.Aynısı olacak diye bir şey yok ama 1 -2 lotla bile olsa abuk sabuk rakamlar görebilir.

ifhit
07-06-2007, 13:11
açılış fiyatı 1.16 ama ilk seans tavan taban yok.BOSCH da olmuştu diye hatırlıyorum kağıt 50 serbest marj ile açılıp 500 ü görmüştü.Aynısı olacak diye bir şey yok ama 1 -2 lotla bile olsa abuk sabuk rakamlar görebilir.

Şöyle bir kanı da oluşmasın yalnız, 1-2 lot 10 ytl den alınabilir ama b uelimizdeki kağıtların 10 ytl olacağı anlamını taşımıyor. yani gösterge durumu devam o şekilde devam etmez. Sadece olabilir bir ihtimal kimse öyle kesin bir kanaat kastetmiyor, sanırım.

geron
07-06-2007, 13:45
serbest marjda limitli alış ve satış yapılırmı.

tali58
07-06-2007, 14:32
Son bedellinin tescili gecikmiş hepsi bu. SEKFK'nin kötülüğüne yönelik bir sorun yokmuş.
Ama, bir gün boyunca kapalı kalan, hiç ses-seda çıkmayan tahtada ky biraz tedirgin oldu.
Açıklamayı bilinçli olarak geciktirmiş olabilirler. Bugün düşen bir piyasa vardı. SEKFK'nin geldiği noktadan aşağı sarkmasını engellemek için geciktirilmiş olmalı.
Bence şirketin bu davranışı kağıdına sahip çıktığını, kağıdın arkasında olduğunu gösterir.

Patron veya IMKB yetkilileri gerçekten SEKFK'ye sahip çıktılar. İyiki tahta bir haftadır kapalı kaldı. Ekranlar böylesine kızarmış yanıyorken tahta açık olsaydı nice olurdu SEKFK'nin hali. Tebrikler patron (teşekkürler), tebrikler (teşekkürler) IMKB. :super:

ifhit
07-06-2007, 15:03
Bu kıyaklarını unutmayız ... :)))

manitu
07-06-2007, 15:37
Arkadaşlar, muhtemelen bu gün açıklanacak kararla bağımsız denetimden geçmiş ara bilanço istenecek. Ara bilançoda son bedelliden gelen 10 mly YTL hesaba katılırsa ve finans şirketlerine özgü geçmiş dönem zararlarının varlık olarak bilançoda gösterilmesi gerektiğini SEKFK yönetimi bağımsız denetim firması ve İMKB yönetimine kabul ettirirse şirketin hazırlanacak olan ara dönem bilançosunda hatırı sayılır bir kar açıklaması içten bile değil.
Ama önceden de söylediğim gibi ara bilanço hazırlanması bir süreçtir. İkinci tahminim en az bir hafta on gün daha tahtanın kapalı olması.
Bunlar tahmin, inceleme, duyum ve öngörülerin sentezidir. Al-sat tavsiyesi içermez.

ifhit
07-06-2007, 16:53
Arkadaşlar, muhtemelen bu gün açıklanacak kararla bağımsız denetimden geçmiş ara bilanço istenecek. Ara bilançoda son bedelliden gelen 10 mly YTL hesaba katılırsa ve finans şirketlerine özgü geçmiş dönem zararlarının varlık olarak bilançoda gösterilmesi gerektiğini SEKFK yönetimi bağımsız denetim firması ve İMKB yönetimine kabul ettirirse şirketin hazırlanacak olan ara dönem bilançosunda hatırı sayılır bir kar açıklaması içten bile değil.
Ama önceden de söylediğim gibi ara bilanço hazırlanması bir süreçtir. İkinci tahminim en az bir hafta on gün daha tahtanın kapalı olması.
Bunlar tahmin, inceleme, duyum ve öngörülerin sentezidir. Al-sat tavsiyesi içermez.

Manitu kardeşim bir on gün daha mı? Buna şaka de gitsin...

anti-spek
07-06-2007, 17:22
Borsa Yönetim Kurulu’nun 07.06.2007 tarihli toplantısında, Şeker Finansal Kiralama A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak, hisse senetleri işlem sırası 01.06.2007 tarihinde birinci seans öncesinde işleme kapatılan Şirket’in,
A) Türk Ticaret Kanunu (TTK) 324. madde kapsamındaki mevcut durumu ile ilgili belirsizliklerin açıklığa kavuşturulması ve kamunun aydınlatılması amacıyla, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 19.07.2002 tarih ve 35/1059 sayılı kararı ile belirlenen “İMKB’de İşlem Sıraları Kapatılan Şirket Hisse Senetlerinin Alış/Satışına İlişkin Esaslar” düzenlemesinin 1 (b) ve 2’inci maddeleri gereğince, Şirket’ten bağımsız denetimden geçmiş Kamuyu Aydınlatma Bilgi Formu (KABF)’nun 1 ay içerisinde Borsa’ya gönderilmesinin istenmesine, bu süre içerisinde İMKB Hisse Senetleri Piyasası Yönetmeliği’nin 25. Maddesinin (a) bendi uyarınca Şirket hisse senetlerinin kapalılık halinin devam etmesine ve Şirket hisse senetlerinin Borsa dışı işlemlere konu olmamasına, KABF’nin Borsamıza ulaşmasından sonra hisse senetlerinin işlem sırasının durumunun yeniden değerlendirilmesine,
B) Şirket’in TTK 324’üncü madde kapsamında yaptığı işlemlere ve mevcut durumuna ilişkin özel durum açıklamalarını Borsamıza göndermemesi nedeniyle, Şirket’in Genel Yönetmelik’in 47’inci ve İ.M.K.B. Kotasyon Yönetmeliği’nin 24’üncü maddesinin (b), (c) ve (d) maddeleri uyarınca yazılı olarak uyarılmasına
karar verilmiştir.

anti-spek
07-06-2007, 17:23
SEKFK Şeker Finansal Kiralama A.Ş. hisse senetlerinin işlem sırası 01.06.2007 tarihli 1.Seans öncesinde geçici olarak işleme kapatılmıştı. Sözkonusu hisse senetleri, işlem sırasının kapalılık halinin kesintisiz 5 iş günü süre ile devam etmesi nedeniyle, “İMKB Hisse Senetleri Endeksleri Temel Kuralları” nın 5.2/a maddesi gereğince 08.06.2007 tarihinden itibaren kapsamında bulunduğu İMKB İkinci Ulusal endeksi kapsamından çıkarılacaktır.
 •   •  •   •  •   • 

anti-spek
07-06-2007, 17:50
İMKB KOTASYON YÖNETMELİĞİ
Madde 24
) Bu Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin birinci fıkrasının (p) bendinde belirtilen beyan yazısına uyulmaması,

c) Kamunun aydınlatılmasında azami özenin gösterilmemesi ve yatırımcıların yatırım kararı almasında etkili olacak ve menkul kıymetin piyasa değerinde değişiklik yapabilecek her türlü bilgi ve belgenin derhal en seri haberleşme vasıtasıyla kamuya açıklanmak üzere ilgili düzenlemeler çerçevesinde Borsaya bildirilmemesi ve benzeri konularla ilgili olarak getirilen düzenlemelere uyulmaması,

d) Borsa yönetimince yapılacak düzenlemelere ve ilgili mevzuata uyulmaması,

ilknurdk
07-06-2007, 18:00
Sevgili arkadaşlar, günlerdir gözümüz bilgisayar ekranlarında bekliyoruz. Ve su ana kadar kağıdın yarın işleme açılacağı konusunda inancım tamdı. Fakat belirsizlik üstüne belirsizlik... Ve elimizde olan tek done moral bozucu bir karar. Sevgili anti-spek abimiz anladığım kadarıyla bu işleri en iyi bilen kişi sensin aramızda. Bundan sonra ne olur? Bu kağıdın tahtası bir daha açılır mı? En iyi ihtimalle ne zaman açılır? Hadi anlat biseyler moralimiz yerine gelsin. Kafayı yedirtecek bu adamlar bana :((

FerHenK
07-06-2007, 19:15
ortaklar endişe edilecek bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum.. bugün gelen açıklama çoğu şeyi açılıyor.. ara bilanço hazırlığı devam ediyor bittiğinde gönderilecektir. yarın yine bir açıklama gelir önümüzdeki hafta tahta açılacaktır. bence serinkanlı olun. hayırlı akşamlar.

manitu
07-06-2007, 19:40

Bana ait bu gönderiye yeniden dikkat çekmek istedim sadece. İlk öngörüm doğru çıktı, umarım vurgulanan kısımdaki ikinci öngörüm de doğru çıkar. Sözün özü, ikinci tahmin olarak belirtilen sürenin bir önemi yok, pazartesi veya çok yakın zamanda açılacak tahtanın dibe vurmasının bize faydası yok. Zaten piyasa şu dönem kötü. Önemli olan ikinci öngörüde söylediklerim.
Al-sat tavsiyesi içermez.

markler
07-06-2007, 19:53
Arkadaslar 1-ikinci ulusal pazardan cikinca birdaha nasil geri dönecek yoksa gözaltipazarinami kayacak yoksa alistira alistira tümden rahmetlimi olacak 2-sekfakt`i yönetenler cok sorumsuz kisiler olmasalar böyle yapmazlardi bunuda bilerek yaptilar yada sekerbank sekerfakt i gözden cikardi öbür türlü yatirimcilara para ödemek zorundalardi,IMKB,ye gelince bunu bile bile yaptilar bunlari önceden bilmiyorlarmiydida birgündemi oldu bu olanlar Yapilanlarin hepsi Hem IMKB ve SEKFAKT,i yönetelerin boynunda günah olarak ahrete kadar asili kalacaktir umarim yanilmam al sat tavsiyesi degildir.

markler
07-06-2007, 20:01
Sayin anti spek kardes elinden geldiyi kadar iyi seyler olacagini yazdin kötümser olmaya gerek olmadigini yazdin malesef görünenler hic onu göstermiyor bir zitlasma söz konusu birileri milleti uyutuyor gibime geliyor ya sekfakt yada karsi taraf malesef.

markler
07-06-2007, 20:04
Bunuda yazdiktan sonra daha kafanizi ütülemiyecem insanlar gidip gözaltindan alsalardi derdikki hadi bile bile riske girdiler ama ikinci ulusal pazardan alipta hic uyarisiz tahtayi kapatmalari benim cok garibime gitti...

markler
07-06-2007, 20:26
Hic kimsede ses yok kimse ne oldugunu bilmiyor cünkü herkes kandirildigini anladi ne olacagini bilmiyor imkb sagolsun.

manitu
07-06-2007, 20:37
Bana ait bu gönderiye yeniden dikkat çekmek istedim sadece. İlk öngörüm doğru çıktı, umarım vurgulanan kısımdaki ikinci öngörüm de doğru çıkar. Sözün özü, ikinci tahmin olarak belirtilen sürenin bir önemi yok, pazartesi veya çok yakın zamanda açılacak tahtanın dibe vurmasının bize faydası yok. Zaten piyasa şu dönem kötü. Önemli olan ikinci öngörüde söylediklerim.
Al-sat tavsiyesi içermez.

Arkadaşım Markler olacakları tahminen burada yazdım ya, bırak sızlanmayı biraz araştır.4549 nolu iletiyi lütfen iyi irdele orada çok şeyler yazılı. Bunları birde siz araştırın, bakalım ortak noktada birleşirmiyiz.

anti-spek
07-06-2007, 20:38
II. Bundan Sonraki Sıra Kapamada İMKB tarafından Uyulacak Esaslar:

- Kurulumuz işlem sıralarının Borsa tarafından kapatılmasında azami süreler öngörerek “geçici süreyle kapatılma” kavramına açıklık getirmiştir. Bu ilkeler:

- Borsa bir şirketin işlem sırasını kapatma tarihinden itibaren 5 işgünü içinde kapatılma nedenlerini ve açılabilme koşullarını değerlendirecektir. 5 işgünü sonunda bilgileri yeterli olan Şirketlerin hisse senetlerinin aynı pazarda, gözaltı pazarında ya da sadece bu şirketlerin hisse senetlerinin işlem göreceği yeni bir pazarda belirleyeceği esaslar çerçevesinde işlem sırasını açacaktır
KABF istenen şirket, bağımsız denetim şirketi tarafından da denetlenip onaylanmış formlarını bir ay içerisinde Borsaya gönderecektir.

- KABF’nın Şirket tarafından iletilmesini takip eden günden itibaren 15 iş günü içinde Borsa tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda yeterli görülen KABF kamuya duyurulacak ve takip eden 5 inci işgünü, şirketlerin hisse senetlerinin işlem sırası, Borsa tarafından belirlenecek esaslar çerçevesinde aynı pazarda, gözaltı pazarında ya da sadece bu şirketlerin hisse senetlerinin işlem göreceği yeni bir pazarda açılacaktır.
en az 15 günlük bir süreç bizi bekliyor anlaşılan.Bu günkü şeker finansın açıklamasında işlemlerin hızla tamamlanacağı yönündeydi.Raporun bir an önce gönderilmesini beklemekten başka çare yok.

anti-spek
07-06-2007, 21:07
Şimdi konuyu toparlayalım arkadaşlar:Şirketten bu gün gelen açıklamaya göre , *31.05.2007 tarihi itibariyle aktiflerinin rayic bedele gore degerlemesini yaptirmak suretiyle ara bilanco tanzim edilmesi ve sonuclarinin Istanbul Menkul Kiymeytler Borsasi Baskanligi'na degerlendirilmek uzere gonderilmesi icin gerekli islemlere baslamistir. *
DENİLİYOR.YANİ BİLANÇO ÇALIŞMALARI BAŞLAMIŞ.BAĞIMSIZ DENETİMDEN GEÇEN KABF(KAMUYU AYDINLATMA BİLGİ FORMU)İMKB YE GÖNDERİLECEK.1 AY İÇİNDE GÖNDERMEK ZORUNDA .İMKB YR ULAŞTIKTAN SONRA 15 GÜN İÇİNDE İMKB İŞLEM SIRASINI KARARA BAĞLAYACAK "TABİ DENETİM RAPORUNU KABUL EDERSE"
RAPORU YETERLİ GÖRÜRSE GÖZALTI PAZARINDA İŞLEM GÖRECEK DİYE BİR ŞEY YOK AYNI PAZARDA İŞLEM GÖRMEYE DEVAM EDEBİLİR.
SONUÇ:BEKLEMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK.AMA BEN HERŞEYİN YOLUNDA GİDECEĞİNE İNANIYORUM.İMKB TAM BİR ÇAKAL YUVASI OLMUŞ.

anti-spek
07-06-2007, 21:27
Moralİnİz DÜzelsİn Kİmde Ne Kadar Mal Var Dİye Bakalim
Kod Kurum A. Mevcut Lot
Sky Seker 4.497.566
Tib Is Bank 1.204.838
Tgb Garanti Bank 718.436
Akm Ak 689.919
Yat Yatirim Fin. 455.351
Dzy Deniz 433.394
Hsy Hsbc 370.280
Glb Global 269.675
Gdk Gedik 242.455
Fny Finans 239.991
Oya Oyak 220.672
Tby Teb 205.795
Ykr Yapi Kredi 187.223
Hly Halk 181.873
Aol Ataonline 168.633
Ykb Yapi Kredi Bank 164.869
Adb Anadolubank 153.860
Vky Vakif 150.937
Ecz Eczacibasi 146.238
Evg Evgin 131.615
Msa Meksa 122.990
Zry Ziraat 118.757
Det Delta 107.300
Tac Tacirler 99.410
Frs Fortis 82.823
Aln Alan 71.376
Dha Deha 60.491
Cam Camis 57.382
Onc Oncu 52.343
Tsk Tskb Bank 52.223
Tky Turkish 51.414
Iym Is 46.688
Ata Ata 44.506
Aca Acar 41.507
Ekn Ekinciler 31.124
Gmk Guney 28.634
Amk Alternatif 23.603
Nur Nurol 23.406
Hdf Hedef 23.326
Gfc Gfc 22.800
Tks Taksim 22.789
Onr Oner 22.541
Iny Inter 22.019
Bsk Baskent 20.934
Ent Entez 20.770
Rjs Raymond J. 17.537
Tes Tekstilbank 16.969
Eyd Egemen 15.000
Hak Hak 13.135
Pol Polen 10.529
Soe Soymen 9.501
Mrz Merkez 9.306
Cme Pozitif 8.383
Grm Garanti 6.368
Pmk Prim 5.096
Pit Piramit 5.042
Iyf Info 4.617
Tra Tera 4.000
Tor Toros 3.919
Glt Galata 3.151
Snk Sanko 2.600
Kmd Kalkinma 1.787
Bah Bahar 1.621
Gbk Global Menkul Deg. A.s. (a) Tipi Kar.fonu 1.264
Mny Mng 1.209
San San 1.000
Ikm Iktisat 1.000
Bab B.a.b. 337
Dus Dundas Unlu 186
Dun Dunya 94
Mrs Marbas 2
Tah Tekstil Bankasi A.s. (a) Tipi His.sen.fonu 1
Stj Strateji 1
Frm Form 0
Myz Ulus 0
Cad Cagdas 0

geron
07-06-2007, 21:49
arkadaşlar morraller çok bozuk bu kağıdın açılıp açılmama konusunda ümidim gittikçe kayboluyor.

erk43
08-06-2007, 00:09
sekerbank'ın kurumu bu, kötü birşey olacağını sanmıyorum.. inşallah olmaz..

FerHenK
08-06-2007, 07:24
arkadaşlar morraller çok bozuk bu kağıdın açılıp açılmama konusunda ümidim gittikçe kayboluyor.

syn geron sıkınyı yapmayın sizi anlıyorum. serin olmanızı tavsiye ediyorum. kötü bir şeylerin olduğuna inanmıyorum.. gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra şeker fin yönetimi gerekli belgleri ve bilgiyi yatırımcıya aktaracaktır.

geron
08-06-2007, 08:02
ky olarak çok can sıkıcı bir durum ancak büyük ortakların ve şekerbankında bir an önce yatırımcıyı aydınlatması gerekiyor 2 hafta sonuda zehir oldu ve şekerbankın itibarı gidiyor

ifhit
08-06-2007, 08:17
Şimdi bi güzel ayvayı yedik mi? Afiyet Olsun.

emetin
08-06-2007, 08:33
Aktifleri yeniden değerleyeceklerini belirtiyorlar fakat aktiflerde olumlu sonuç çıkartacak bir varlıkları yok ki...
Aktiflerin büyük bir bölümü finansal kiralama alacaklarından oluşuyor.
Herhalde müşterilerine gidipde senden alacağım 3 lira değil 5 lira diyemez.
Zaten bunların karşılığında da pasif tarafta finansal kiralamadan doğan borçlar yer alıyor.

Maddi duran varlıkları da 89 bin ytl civarında.
150 bin ytl lik maddi duran varlığı elinden 2007 yılının ilk 3 ayında çıkarmış.
eğer bilançoda 89 bin ytl olarak görünen bu maddi duran varlık bina vs değilse ki büyük ihtimal masa sandalye bilgisayar vs. den oluşuyordur.
bu kalemden de yeniden değerleme sonucu olumlu bişi çıkmayacaktır.
Bir diğer kalem finansal duran varlıkları.
Onunda detayı aşağıdaki gibi

Seltur Turistik İşl. Yat. A.Ş. 800.584 1,20 800.584 1,20
Sekar Oto Turizm A.Ş. (*) 109.573 50,00 109.573 50,00
Gren I B.V. 1 1
Gren II B.V. 1 1
Ayrılan değer düşüş karşılığı(**) (577.232) (577.229)

Toplam 332.925 332.930
Zaten görüldüğü üzere değer düşüş karşılığı ayırmışlar. Yani yine olumlu bir yanı bulunmuyor.

Sonuçta benim fikrimce bu yeniden değerleme ile ilgili de olumlu bir şey çıkmayacak.
Şu anda 324. madde konusundan kurtulmak için tek yapılması gereken 10 mio ytl daha sermaye arttırımı yapmaktır.

tekeli07
08-06-2007, 09:37
varya tam gümledik bosuna beklemeyelım-sekerbank degıl peygamber gelse-yıne farketmez-

tali58
08-06-2007, 09:40
Keşke diğer tahtalarda bir haftadır kapalı kalsalardı.

anti-spek
08-06-2007, 10:17
varya tam gümledik bosuna beklemeyelım-sekerbank degıl peygamber gelse-yıne farketmez-

Tahtası kapalı şirketlere karşı özel bir ilgin var galiba hemşerim 07

tekeli07
08-06-2007, 10:25
aynen-nereye bulassak gumluyoz

anti-spek
08-06-2007, 11:03
antalyalımısın tekeli07

tekeli07
08-06-2007, 11:07
bız can derdındeyız sız nufus mud glb ne farkeder

FerHenK
08-06-2007, 11:21
Aktifleri yeniden değerleyeceklerini belirtiyorlar fakat aktiflerde olumlu sonuç çıkartacak bir varlıkları yok ki...
Aktiflerin büyük bir bölümü finansal kiralama alacaklarından oluşuyor.
Herhalde müşterilerine gidipde senden alacağım 3 lira değil 5 lira diyemez.
Zaten bunların karşılığında da pasif tarafta finansal kiralamadan doğan borçlar yer alıyor.

Maddi duran varlıkları da 89 bin ytl civarında.
150 bin ytl lik maddi duran varlığı elinden 2007 yılının ilk 3 ayında çıkarmış.
eğer bilançoda 89 bin ytl olarak görünen bu maddi duran varlık bina vs değilse ki büyük ihtimal masa sandalye bilgisayar vs. den oluşuyordur.
bu kalemden de yeniden değerleme sonucu olumlu bişi çıkmayacaktır.
Bir diğer kalem finansal duran varlıkları.
Onunda detayı aşağıdaki gibi

Seltur Turistik İşl. Yat. A.Ş. 800.584 1,20 800.584 1,20
Sekar Oto Turizm A.Ş. (*) 109.573 50,00 109.573 50,00
Gren I B.V. 1 1
Gren II B.V. 1 1
Ayrılan değer düşüş karşılığı(**) (577.232) (577.229)

Toplam 332.925 332.930
Zaten görüldüğü üzere değer düşüş karşılığı ayırmışlar. Yani yine olumlu bir yanı bulunmuyor.

Sonuçta benim fikrimce bu yeniden değerleme ile ilgili de olumlu bir şey çıkmayacak.
Şu anda 324. madde konusundan kurtulmak için tek yapılması gereken 10 mio ytl daha sermaye arttırımı yapmaktır.

SYN emetin zaten işletme gönderdiği açıklamada 10mly elde edildiğini belirtmiş bu 10 mly sermaye artırımıdır tahminimce.

emetin
08-06-2007, 13:01
SYN emetin zaten işletme gönderdiği açıklamada 10mly elde edildiğini belirtmiş bu 10 mly sermaye artırımıdır tahminimce.

Benim demek istediğim mayıs ayında yapılan 10 mio ytl sermaye arttırımına ilave olarak 10 mio ytl daha sermaye arttırımı yapmak.
Eğer aktif değerleme kısmından bir hikaye çıkmaz ve açıklayacakları bilançoda karlılık birdenbire zıplamazsa ( ki 3. ay verileri belli. Ne kadar artabilir ki) mevcut durumda özvarlıkları sermayenin 1/3 üne getirebilmek için 10 mio YTL daha sermaye arttırımı gerekir.
Mevcut durumda tahmini olarak;
3. ay verilerinde özvarlık 3 mio YTL eksi idi.
10 mio YTL sermaye arttırımı sonrasında ödenmiş sermaye 25 mio YTL den 35 mio YTL ye yükseltildi.
Özvarlıkda bu durumda tahmini olarak + 7 mio ytl civarında olması gerekir.
Fakat 324. madde muhabbetinde en az ödenmiş sermayesinin 1/3 ünü koruyor olması gerekir.
Bu durumda olması gereken özvarlık rakamı en az 11,6 mio ytl dir.
1/3 muhabbetini yakalaması için benim görüşüm 10 mio ytl daha sermaye arttırması gereklidir.
böylece ödenmiş sermaye 35 mio yTL den 45 mio ytl ye çıkacak
özvarlıkda mevcut (tahmini) 7 mio yTL seviyesinden 17 mio ytl seviyesine çıkacaktır.
yani 17/45 ile 1/3 oranını tutturmuş olacaktır.

Bence aktif değerlemesi konusundan pek birşey çıkmayacak ve yeniden sermaye arttırımına gidecekler.

ifhit
08-06-2007, 14:44
Arkadaşlar bu iş en geç ne zaman biter, yani iflası ya da ya da tahtanın açılması konusu ne zamana kadar sonuçlanır, bir bilgisi olan varsa sevinirim. Ona göre diğer yatırımlarımı değerlendirmeye alcam da.

geron
08-06-2007, 14:48
belli olmaz ama nerden baksan 15 gün alabilir.ayrıca sorumsuz şekerbank yönetimini ve imkb yönetimini kınıyorum.ky olarak yapabilecek başka birşey yok hepinize selamlar.

geron
08-06-2007, 14:54
sn ifhit fazla telaş yapmayın sonuçta açılacak ama bu süre zarfında bizler yıpranacağız.

FerHenK
08-06-2007, 14:58
syn emetin açıklamda gelen 10mly haricinde bir 10mly daha koyarlarsa kağı enaz 3 ytl olur ve 10mly ytl daha koyuyoruz derlerse resmen dikkat çekmiş olurlar ve tekrar açıklama istenir tahta yine kapatılır.. bence herşey olumölu arkadaşlar çok kötü düşünüyorlar. ifla falan söz konusu değildir son yapılan hareketler iflasın olmayacağının hatta daha iyi birşeyler olacağının habercisidir. şeker yatırıma bakın yeter.

geron
08-06-2007, 15:06
hatalı mesaj

FerHenK
08-06-2007, 16:33
ben yanllış düşünüyorum ortaklar haklısınız. Bildiklerimin kendimde kalması doğru olan biliyorum... paylaşmak istedim ama olmadı..

anti-spek
08-06-2007, 16:53
Ya bırakın bu işleri.Ortada oynanan bir oyun var.Biz bu oyunda sadece izleyiciyiz,figüran bile değil.Borsada işlem gören şirketler ,spk ve imkb bir birinden habersiz adım atmazlar.hepsi bir birinin şahidi ve bozacısıdır.mahalle bakkalını bile zor kaptıyorlar değilki koskoca şeker finansı.Bence kağıt çok iyi yerlere gelecek.morgeç sisteminde finans sektörüne çok iş düşecek.adamların hedefi büyük.1 haziranda kapanan şirket açıklamayı 7 haziranda yapıyor.aradan 5 gün geçtikten sonra.nedense?Kısaca ,biraz sıkıntı çekecez ama sonrası güzel arkadaşlar.Burada olumsuz mesaj yazanlar muhtemelen ya şekerfinansın adamlarıdır yada ellerinde kağıt yoktur.Bu işin sonundada sinirleri sağlam olan ,sabırlı olanlar kazanacak.

markler
08-06-2007, 17:24
Sayın arkadaslar bende ınanıyorumkı bu ıste bırseyler var sekfaktorıngden cok kötü durumda olan hısseler var ama onlar gözaltı bıle olsa tahtaları kapanmadan devam edıyor bunda sekerfaktoyu yönetenlerınde bılerek yada bılmıyerek hatası var simdı tüm arkadaslara düsen bende dahil paranızı aylarca vadelı bir hesaba yatırdıgımızı düşünüp uzaktan izliyeceğiz zaten elimizden başka birşeyde gelmiyor Birşeyi hayatımda öyrendim Allah sonunu hayırlı etsin.Hem baksanıza arkamızda kocaman SPK ve İmkb var

buruker
08-06-2007, 17:28
arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama aynı şeyler koniteks ünaltarım lio yağda da yazılıyordu.Yani bu kağıtlar gözaltında da değildi.Umarım açılır da paranızı kurtarırsınız...

FerHenK
08-06-2007, 17:29
Ya bırakın bu işleri.Ortada oynanan bir oyun var.Biz bu oyunda sadece izleyiciyiz,figüran bile değil.Borsada işlem gören şirketler ,spk ve imkb bir birinden habersiz adım atmazlar.hepsi bir birinin şahidi ve bozacısıdır.mahalle bakkalını bile zor kaptıyorlar değilki koskoca şeker finansı.Bence kağıt çok iyi yerlere gelecek.morgeç sisteminde finans sektörüne çok iş düşecek.adamların hedefi büyük.1 haziranda kapanan şirket açıklamayı 7 haziranda yapıyor.aradan 5 gün geçtikten sonra.nedense?Kısaca ,biraz sıkıntı çekecez ama sonrası güzel arkadaşlar.Burada olumsuz mesaj yazanlar muhtemelen ya şekerfinansın adamlarıdır yada ellerinde kağıt yoktur.Bu işin sonundada sinirleri sağlam olan ,sabırlı olanlar kazanacak.

syn anti-spek katılıyorum size. bence yatırımcının psikolojisiyle oynayanlar var..başkalaırının adına yazan çizenler var elinde olmadığı halde yorum yapanlar var var oğlu var. mesaj sayılkarına bakarsak anlaşılıyor. şeker finans tahtası kapandıktan sonra foruma yeni gelenler var. her türlü oyun olabilir. ben ümitliyim sonuna kadar kötü bir senaryo oluşturulmaya çalışılıyor halbuki şirketten gelen en son açıklama gayet ılımlı.

FerHenK
08-06-2007, 17:33
arkadaşlar moralinizi bozmak istemem ama aynı şeyler koniteks ünaltarım lio yağda da yazılıyordu.Yani bu kağıtlar gözaltında da değildi.Umarım açılır da paranızı kurtarırsınız...

O KAĞITLARLA ŞKERFİNANSI KIYASLAMNIZ YANLI BENCE. tahta açılacaktır.

buruker
08-06-2007, 17:57
inşallah açılır...benim de yakından takip ettiğim hisselerden biri.

anti-spek
08-06-2007, 21:10
takasları incelerken bir şey dikkatimi çekti
31.05.2007
No Senet (1) Takas (1) Lot (1) Mily TL. % (2) Takas (2) Lot (2) Mily TL % Lot Fark MTL Fark %

1 IS BANKASI A.S. 688.064 688.064 888 10,45 845.204 845.204 980 12,83 157.140 93 10,46
2 SEKER YATIRIM 881.451 909.033 1.173 13,80 737.226 664.104 770 10,08 -244.929 -402 -34,31

01.06.2007
No Senet (1) Takas (1) Lot (1) Mily TL. % (2) Takas (2) Lot (2) Mily TL % Lot Fark MTL Fark %

1 SEKER YATIRIM 881.451 909.033 1.173 13,80 4.478.922 4.497.566 5.217 36,58 3.588.533 4.045 344,90
2 IS BANKASI A.S. 688.064 688.064 888 10,45 1.519.274 1.519.274 1.762 12,36 831.210 875 98,5

TAHTANIN KAPANDIĞI 01 HAZİRANDA ŞEKER YATIRIM VE İŞ YATIRIMIN TAKASI ÖYLE BİR ARTMIŞ Kİ AKILLARA ZARAR.DİĞER ARACI KURUMLARDAN ŞEKER YATIRIM HESABINA ÇALIŞANLAR VİRMANLARI YAPMIŞLAR.YANİ HAZIRLIKLAR YAPILMIŞ.KEMERLER BAĞLANMIŞ UÇMAK İÇİN.

geron
08-06-2007, 21:35
sn anti-spek bilgi için teşekkürler.

tali58
08-06-2007, 21:58
takasları incelerken bir şey dikkatimi çekti
31.05.2007

1 IS BANKASI A.S. 688.064 688.064 888 10,45 845.204 845.204 980 12,83 157.140 93 10,46
2 SEKER YATIRIM 881.451 909.033 1.173 13,80 737.226 664.104 770 10,08 -244.929 -402 -34,31

01.06.2007

1 SEKER YATIRIM 881.451 909.033 1.173 13,80 4.478.922 4.497.566 5.217 36,58 3.588.533 4.045 344,90
2 IS BANKASI A.S. 688.064 688.064 888 10,45 1.519.274 1.519.274 1.762 12,36 831.210 875 98,5

TAHTANIN KAPANDIĞI 01 HAZİRANDA ŞEKER YATIRIM VE İŞ YATIRIMIN TAKASI ÖYLE BİR ARTMIŞ Kİ AKILLARA ZARAR.DİĞER ARACI KURUMLARDAN ŞEKER YATIRIM HESABINA ÇALIŞANLAR VİRMANLARI YAPMIŞLAR.YANİ HAZIRLIKLAR YAPILMIŞ.KEMERLER BAĞLANMIŞ UÇMAK İÇİN.

anti-spek, sende olmasan elinde SEKFK olupta buraları okuyup yazanlar iyice karamsarlaşırdı.
Eğer sen, tahta kapanmadan önce yüklüce mal toplayanlardan değilsen, veya onlar adına yazmıyorsan, sen iyi bir adamsın demektir. :bravo::bravo:

Sayende bunca SEKFK sahibi moral buluyor.

joviden
08-06-2007, 22:14
Bunu hareket yaptirmak icin toplamak olarak algilamak dogru olmayabilir. O takas farkini kapali oldugumuz 2. gun gormustum ama kagitlari korumak icin de virmanla almis olabilirler. Sonucta kotu bi haber gelecegini dusunup almis olabilirler korumak icin.

treble
09-06-2007, 02:55
arkadaslar merhaba;

bakiyorum da, forum bugune kadar olmadigi kadar hareketli; tabi bunu normal karsilamak lazim... ama normal olarak (en azindan benim) karsilanamayacak forumdaki arkadaslarin tahtanin bir daha acilmayacagina dair duydugu kaygi...

hatta tahta; daha onceden kapanan x,y,z sirketlerinin tahtalariyla bile karsilastirilmis... yapmayin arkadaslar bu tahta sekfk, tahtanin kapanma ihtimali imkb deki cogu sirketin tahtasinin kapanma ihtimalinden daha dusuk...

neyse, kisisel gorusum tahtanin kisa bir sure sonra acilacagi yonunde... baslangicta panik satislari olacaktir diye dusunsem de daha sonra hizli bir yukselis hemen arkadasindan gelecektir...

saygilarimla,
herkese iyi h.sonlari,

teomannn
09-06-2007, 03:38
arkadaslar merhaba;

bakiyorum da, forum bugune kadar olmadigi kadar hareketli; tabi bunu normal karsilamak lazim... ama normal olarak (en azindan benim) karsilanamayacak forumdaki arkadaslarin tahtanin bir daha acilmayacagina dair duydugu kaygi...

hatta tahta; daha onceden kapanan x,y,z sirketlerinin tahtalariyla bile karsilastirilmis... yapmayin arkadaslar bu tahta sekfk, tahtanin kapanma ihtimali imkb deki cogu sirketin tahtasinin kapanma ihtimalinden daha dusuk...

neyse, kisisel gorusum tahtanin kisa bir sure sonra acilacagi yonunde... baslangicta panik satislari olacaktir diye dusunsem de daha sonra hizli bir yukselis hemen arkadasindan gelecektir...

saygilarimla,
herkese iyi h.sonlari,

haklısın treble katılmamak elde deil

anti-spek
09-06-2007, 10:34
arkadaslar merhaba;

saygilarimla,
herkese iyi h.sonlari,

SN TRABLE lafı ağzımdan aldın.benim görüşümde aynı doğrultuda.:super:

anti-spek
09-06-2007, 10:38
anti-spek, sende olmasan elinde SEKFK olupta buraları okuyup yazanlar iyice karamsarlaşırdı.
Eğer sen, tahta kapanmadan önce yüklüce mal toplayanlardan değilsen, veya onlar adına yazmıyorsan, sen iyi bir adamsın demektir. :bravo::bravo:

Sayende bunca SEKFK sahibi moral buluyor.

:mut::super:

anti-spek
09-06-2007, 11:03
öz sermayesi eksi şirketler
KEREVİTAŞ
Bilanço (YTL) 2006/03 2007/03 % Değ. 2005/12 2006/12 % Değ
Öz Sermaye -15,271,873 -20,487,146 34.15 -15,821,880 -24,127,041 52.49

DARDANEL
Öz Sermaye -194,519,100 -237,935,556 22.32 -191,165,802 -243,600,503 27.43
BERDAN TEKSTİL
Öz Sermaye -1,878,504 -20,236,111 977.25 4,072,244 -15,773,466 -487.34

FerHenK
09-06-2007, 11:15
bakıyorumda bugün olumlu şeyler yazılıyor.. ne değiştiki iki günden bu yana.

treble
09-06-2007, 12:29
bence degisen birsey yok... dikkat ederseniz siz de dahil ayni kisiler tahta hakkinda olumlu konusuyor... beni sorarsaniz, uzun zamandir buraya yazmiyordum ancak yazilanlari okuduktan sonra yorumumu paylasmanin faydali olacagini dusundurm. tabiki bunlarin hepsi kisisel, hicbirseyin garantisi yok ama mantigim herseyin olumlu olacagini yonunde...

saygilarimla;

FerHenK
09-06-2007, 13:05
bence degisen birsey yok... dikkat ederseniz siz de dahil ayni kisiler tahta hakkinda olumlu konusuyor... beni sorarsaniz, uzun zamandir buraya yazmiyordum ancak yazilanlari okuduktan sonra yorumumu paylasmanin faydali olacagini dusundurm. tabiki bunlarin hepsi kisisel, hicbirseyin garantisi yok ama mantigim herseyin olumlu olacagini yonunde...

saygilarimla;
syn treble bir kaç arkadaş olumlu olarak devamlı yazıyoruz. ama şeker finans tahtası kapandıktan sonra yeni arkadaşların hücumuna uğradık ve her yorumları olumsuzluk içeriyordu..şirket açıklama gönderdikten sonra dahi olumsuzca yazdılar çizdiler. ve bir kaç ortak kapıldı olumsuzluk akımına ne kadar anlatsakta anlamadılar çünkü kafa karıştı gitti ne yazsak olmadı giti..
saygılar hocam

geron
09-06-2007, 14:29
sn ferhenk tahta kapanmadan 2 gün önce girdim kağıda birazda yüklü aldım,ister istemez tahta kapanınıca bir panik olduk bu normal arada bir söylediğin yeni arkadaşlar olumsuz konuşuyor lafın biraz gereksiz bence yeni yeni paniği üzerimizden atmaya çalışıyoruz.bazı kötü niyetli kişiler başka amaçlar ile yazı yazabilir bunlar zaten kendini belli eder.daha önce bu sekfk topiğinde yazı yazmamıştım çünkü kağıt yoktu,tabi haliyle kapanınıca yazmaya başladık.ayrıca sn anti-spek,emetin,siz diğer adını sayamadığım arkadaşların yazılarını ilgiyle takip etmekteyiz hepinize selamlar.

geron
09-06-2007, 14:36
konu ile ilgili başka bir sitede yazılanlardan bir alıntı yaptım
Normalde bu işler biliyorsunuz tek seansta halledilir, açıklama gelir açıklamanın ardından hisse sırası açılır, burda garip bir durum var çünki bilançoya yansıyan mali yapı o kadar bozuk değil, hisse sırası açılacaktır ancak spk ve imkb nin resmen çifte standartı var, eğer mali yapısı bu kadar kapalı kalmaya neden olucak kadar bozuk ise madem yatırımcıyı korumak amacınız neden bedelliye izin verdiniz???? resmen komik, bilançosu yerlerde sürünen hisseler var, banklara borçları artık boylarını 5 kat aşmış ama açıklama isteniyor en geç 2 gün içerisinde açılıyor, burda ben spk ve imkb de çalışan ve bu karar mekanizmasındaki hiyeraşide bulunan kişilerin adil olmadığını ...günahları boyunlarına...en son sekfk yetkilileri ile konuşmamızdan çıkan sonuç, şirketten kamuyu aydınlatma yazısı ve ara bilançonun bağımsız denetimden geçirilerek taraflarına (imkb-spk)ulaştırılması istendiği....arkadaşlar bu 1 ay sürebilir ona göre kredili olan var ise diğer mallardan krediyi kapatsın... BURDA YAZILANLARDAN KAYNAKLI YAPILAN ALIM YADA SATIM İŞLEMLERİ, KİŞİYİ BAĞLAR VE HİÇBİR ŞART YADA KOŞULDA SORUMLULUK KABUL EDİLMEZhttp://www.borsagundem.com/viewtopic.php?t=621

geron
09-06-2007, 14:52
Benim okuduklarımdan şahsi fikrim imkb özsermaye yetersizliğinden değilde kendisini bilgilendimediğinden dolayı kapattığıdır.ve çok kısa bir sürede açılacağını tahmin ediyorum herkese selamlar.

FerHenK
09-06-2007, 14:58
syn geron sıkıntınızı anlıyorum, ama bu topikte kasıtlı olan arkadaşlar var sözüm onlara.. büyük bir ihtimal ellerinde malı yok.. bu hissenin neden kapandığını ve bir kaç hafta içinede açılacağını çok iyi biliyorlar ve yatırımcının mallarını almak için pusudalar serbest marjda açıldığında kağıdın normalin dışında hareketler içizeceğini çok iyi biliyorlar.. bknz geçen ortaklardan birisi bosev den bahsetti benzer bir sorun o hissedede olmuş ve 50 ytl serbes marjdan açıldıktan sonra 500 ytlyi görmüş. böylebir hareketin şekerfinansta olacağını bildiklei için ky yi korkutup mallarını boşaltmaların bekliyorlar..bu tuzağa düşmeyin derim. saygılarımla..

şahsi fkrimdir.

ifhit
11-06-2007, 08:33
Arkadaşlar, ben kağıdın akibetini kağıdı aldıktan sonra araştırmaya başladım. Öncesinde bu forumu bile bilmiyordum. Ne zamanki kağıdı aldım ve tahta kapandı. O zaman araştırmaya başladım. Ve burayla karşılaştım. Herkes hakkında ön yargılı olmayın. Ayak oyunu yapacak olanlar, merak etmeyin bunu burda yapmazlar, biz burda KY yiz, bizim hiç bir hareketimiz kağıt üzerinde etkili olmaz. Biz sadece umut ederiz. Kağıt üzerinde hareket edemeyiz.Ya da kağıda hareket sağlayamayız. Sadece bir hareket olursa bundan etkileniriz. Başka bir deyişle paraziter bir hareket yolu izleyebiliriz. Başkaca da bir şansımız yok. Yoksa bizim alacağımız bir 10.000 kağıt, 20.000 kağıt, 50.000 kağıt kağıta çok özel bir hareket sağlamaz. Yayınlanan takas dökümlerine bakarsanız, ne olduğumuzu daha iyi anlarsınız. O yüzden yok spekülasyon, yok başka bir şey aramanıza gerek yok. Bir spekülasyon varsa, büyük ağbiler arasındadır, unutmayın biz sadece paramızı bu bahse yatırmış birer seyirciyiz. Bu bahsi kimin kazanacağına karar verecek olanlar büyük ağbilerdir. Herkesten iyi niyetli bir tavır içinde olmasını bekliyoruz. Ön yargılarınızdan arının, en sizin kadar ben de para bağladım o kağıda, 10.000 lota yakın var elimde. Benim gibi küçük bir yatırımcı için çok büyük bir para bu, kafama sıkabileceğim kadar büyük bir para. Şimdi insanlara karşı azcık anlayışlı olun. Bu kağıdın tahtası bir şekilde açılmazsa, bu durumda benim için iki yol var. Kağıdın açılmasına mani olanlar (bu babam bile olsa) ve ben. 12.000 YTL belki çok büyük bir para değil, ama benim için şeref meselesi olmuş bir paradır. O yüzden ister İMKB, ister SPK, ister SEKFK yetkilileri tarafsız davranmasınlar. Sıkıysa davranmasınlar. Kendine güvenen çıkar er meydanına. Davaysa dava, mahkemeyse mahkeme. Tek bildiğimse Allah'ın izniyle alamayacağım hak yoktur. Kalın sağlıcakla, rahat olun.

ifhit
11-06-2007, 10:31
Ne oldu hayırdır herkes dilini mi yuttu?

anti-spek
11-06-2007, 10:39
Ne oldu hayırdır herkes dilini mi yuttu?Dilimizi yutmakla alakası yok.Az önce şeker finansı aradım.Hanım kızımız aynı bilindik şeyleri söyledi.İMKB bir aylık bir süre verdi çalışmalarımız ivedilikle sürüyor dedi.Yani bilançoyu hazırlayorlarmış.Ama tabiki 3-5 10 gün süre belli değil.
aramak isteyenler için
TEL:0212 3584292

JARDINAINS
11-06-2007, 10:40
konuşmadım bugüne kadar ama dayanamadım. valla bilmiyorum çok konuşanlar nerede şu an ama karar belli uygulama belli tahta bir ay daha kapalı bunun yorumu artık yatırımcıların. ne olur ne olmaz belli olmaz. kimse birşey kestiremez bu durumda açılır mı o da belli değil açılır ama ne zaman bu zaman zarfındaki yatırımcının zararı ne olacak işte bu düşünülmeyen bir konu. kimi suçlamak gerekir. yatırım yapmak için kağıdı seçen bizler mi. yoksa imkb mi yoksa yatırım için seçtiğimiz şirket mi. üç lü bilinmeyen denklem gibi bir durum işte.
neyse herkesin umduğu gibi bir sonuç çıkması temennisiyle. herkese iyi günler.

FerHenK
11-06-2007, 11:50
Merhaba Ortaklar Şekr Fİnansa Maİl GÖnderdİm Gereklİbİlgİlerİ Umarim GÖnderİrler..

FerHenK
11-06-2007, 11:59
SYN ANTİ-SPEK rahat 10 gün daha bekleriz. Güzel şeyler olacak. Yatırımcısını fazlasıyla doyuracaktır.:) bilmem anlatabildim mi

FerHenK
11-06-2007, 12:01
ortaklar bence telefon yağmuruna tutalım yatıorımcısını bilgilendirsinler. açıklama göndersinler.

zebani
11-06-2007, 12:08
Arkadaşlar, ben kağıdın akibetini kağıdı aldıktan sonra araştırmaya başladım. Öncesinde bu forumu bile bilmiyordum..
kardeş yazdıklarına katılmakla beraber katılmadığım noktalarda var.unutma spekülasyonlar internette ufak ufak yayılır.bilgsayar bilen bilmeyen en sonunda öğrenir.mesela senin gibi 10biner lot 100kişi alsa 1 milyon lot eder.
bu sebeple çok iyimser olma şüphe duymak güzeldir aşırıya gitmeden

ifhit
11-06-2007, 12:51
kardeş yazdıklarına katılmakla beraber katılmadığım noktalarda var.unutma spekülasyonlar internette ufak ufak yayılır.bilgsayar bilen bilmeyen en sonunda öğrenir.mesela senin gibi 10biner lot 100kişi alsa 1 milyon lot eder.
bu sebeple çok iyimser olma şüphe duymak güzeldir aşırıya gitmeden

Sanırım bu konuda haklısın. Demekki burdan bile toplu spekülasyon yapılabilir.

sekerci
11-06-2007, 15:22
skbnk %5-6 prim yaparken sekfk nın kapalı olması sinir bozucu..

bir şirketin ara bilançosunun hazırlanması bu kadar mı uzun sürer.. (ya da sürecek..!!!)sürecin uzamasını olumsuzluk olarak değerlendiriyorum.

skbnk, sekfk yı gözden çıkarabilir mi!! onu da bilemem..tek dayanağımız skbnk, diye düşünüyorum..

atmaca66
11-06-2007, 15:41
İşleme kapalılık süresi 5 günün üzerinde olunca,işlem gördüğü pazardan alınacağına göre açıldığında gözaltı pazarındamı işlem görecek.Ara blançonun imkb'ye gönderilmesinin ardından kararı yine yönetim kurulu karar verecek.Dileğimiz uzun sürmemesi.

FerHenK
11-06-2007, 15:56
skbnk, sekfk yı gözden çıkarabilir mi!! onu da bilemem..tek dayanağımız skbnk, diye düşünüyorum..

şekerban şeker finansı gözden çıkaramaz gücü yetmez.:)
%43 şekerbankta finansın.

SKBNK izlesek yeter:) şekerbank çok iyi gidiyor .. haberler olumlu demek kiiiii..

FerHenK
11-06-2007, 16:40
merhaba ortaklar.:super:

bir duyum aldım şekerfinansın . ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. kazakların ilgilendiğini duydum

FerHenK
11-06-2007, 17:00
şeker bankı alan yabancı ortaklşığın şeker finansla ilgilendiğini ve şeker finanas hisselerinin kapanmadan önce yaptığı hareketin nedeni olabileceği yönünde duyumlarım oldu son durumun ne olacagı hakkında şahsi fkrim ise: tahta kapandıktan sonra ara bilanço istenildi ve akabinde şirketten gelen açıklamada bu zaman zarfında 10 mlyn ytl artırıldığı söylendi. iki haftadır ne şirketten nede imkb den hiç bir açıklama gelmedi.. şirketin satışı hususu var ise işletme bir ay gibi bir sürede işlemleri tamamlayabilir. bu durumda onu gösteriyor gibi

----------
şahsi fkrimdir

anti-spek
11-06-2007, 17:07
İşleme kapalılık süresi 5 günün üzerinde olunca,işlem gördüğü pazardan alınacağına göre açıldığında gözaltı pazarındamı işlem görecek.Ara blançonun imkb'ye gönderilmesinin ardından kararı yine yönetim kurulu karar verecek.Dileğimiz uzun sürmemesi.

gözaltı pazarında işlem görecek diye kesin bir şey yok.Borsa yönetim kurulu karar verecek.yerindede kalabilir.yatırımcıları yanıltmayalım lütfen.

anti-spek
11-06-2007, 17:14

bir duyum aldım şekerfinansın . ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum. kazakların ilgilendiğini duydum

kardeşim zaten böyle bir şeyin olacağı belli.Kazakların arkasında amerika var.Orta asya iyi bir pazar.Amerika buradaki pastadan daha çok pay kapmak için Türk ortakları kullanacak.Şekerbankın ve sekfk nin fiyatları bence inanılmaz rakamlara ulaşacak.Hep birlikte bekleyip göreceğiz.Bu arada şeker yatırımada kağıdı 1 e düşürüp alım fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum.:super:

FerHenK
11-06-2007, 17:36
snti-spek herkes senin benim gibi düşünmüyorki.. baksana topic bulanık...
şirketten gelen açıklamanın olumlu olduğunu yüzlerce defa yazmamıza rağmen heyecanlı arkadaşlar panikliyordu.. hiç birşey bilmiyorsa yatırımcı %43 ünün sahibi olan şakerbanka bakardı. eğer durum içler acısı olsaydı şekerban şuanda 4 lü fiyatlardaydı. bakınız bugün 9,6 yı test etti. yani uçuyor uçuyor. daha başka açıklama varsa yazın ortaklar paylaşalım. tartışalım fkir edinelim.

anti-spek
11-06-2007, 17:48
snti-spek herkes senin benim gibi düşünmüyorki.. baksana topic bulanık...
şirketten gelen açıklamanın olumlu olduğunu yüzlerce defa yazmamıza rağmen heyecanlı arkadaşlar panikliyordu.. hiç birşey bilmiyorsa yatırımcı %43 ünün sahibi olan şakerbanka bakardı. eğer durum içler acısı olsaydı şekerban şuanda 4 lü fiyatlardaydı. bakınız bugün 9,6 yı test etti. yani uçuyor uçuyor. daha başka açıklama varsa yazın ortaklar paylaşalım. tartışalım fkir edinelim.

ya aslında bunu onlarda bal gibi biliyorlar.Elinde mal olmayanlar bulanık suda balık avlamaya çalışıyorlar.Bu enayilerin aklını karıştırıp mallarını nasıl alırız hesabındalar.Ben 3 yıldır bu topikteyim.kimler geldi geçti.artık şeker finansın sarrafı olduk artık:super:

FerHenK
11-06-2007, 17:58
evet anti-spek şimdi şeker finasın tahtası açıldığında nasıl bir hareket izleyecektir.

anti-spek
11-06-2007, 18:06
evet anti-spek şimdi şeker finasın tahtası açıldığında nasıl bir hareket izleyecektir.

Bunu istersen tahtanın işleme açılma haberi gelince yazayım

FerHenK
11-06-2007, 18:07
farklı bir hareket olurmu peki düşündüğümüzden farklı

anti-spek
11-06-2007, 18:12
farklı bir hareket olurmu peki düşündüğümüzden farklı

DEDİĞİM GİBİ HELE HABER BİR GELSİN

FerHenK
11-06-2007, 18:43
syn anti-spek peki serbest marjda açılma olasılığı nedir??

geron
11-06-2007, 19:48

sn ferhenk bir duyumda olsa güzel haber en azından biraz moralimiz düzelsin ayrıca başka bir sitede bu haberi duyum olarak yazdım bilgin olsun teşekkürler.

JARDINAINS
11-06-2007, 20:05
bir hisse değil bir ay 5 gün bile kapalı kalıyorsa düşünülecek bir yanı vardır demek. bu durumda bazı şeyler için geç mi kalınmış yoksa yeni bir şey mi beklemeli bu kişiye bağlıdır. somut birşey olmadan soyut şeylerle insanların kafasını bulandırmayın isterseniz.kapalı olan bir hissede bozulan morali nasıl yerine getirebilirsiniz bu kişinin kendisiyle alakalı bir olaydır.açılmaması gibi bir durum söz konusu değil elbet açılacak bu tahta ama ne zaman? işte gelecek habere göre bunu değerlendirmek gerekir. haber gelmeden havadan konuşmak ne kadar gerekli olumlu yada olumsuz. kimse bilerek tahta kapatmaz vardır bir sebebi.bunu biliyoruz. şimdi gelelim açılma durumuna açılır mı demiyorum açılacak zaten ama nasıl ve hangi pazarda bu önemli işte. herkesin senaryosu kendine ama kapalı tahta beklemek kimsenin işine gelmez yine tekrarlıyorum bu zaman zarfında doğan zararı kimse karşılamaz. şimdi herkes kar yerine parayı kurtarmaya bakıyor. bu panik olumsuzluk ondan diyelim. olumsuz arkadaşlar size sesleniyorum sanırım bilmediğiniz bir tahtaya girdiniz şirket yapısını falan bilmiyorsunuz sekfk nın iflası demek siz düşünün ne anlama geliyor. önce sekfk dan sonra da imkb nin bunun karşısında alacağı kararı beklemekten başka bir çare yok. düşünceler yazdıkça bitmez diyelim ve kısa keseyim en iyisi :) iyi akşamlar.

emetin
11-06-2007, 22:54
konumuzla pek alakalı değil ama sekfk dan gelen bir haber... Eski haberler arasında gördüm.. ALdılarmı bilmiyorum..

***SEKFK*** SEKER FINANSAL KIRALAMA A.S.'NDEN GELEN YAZI:
SIRKETIMIZIN 04.05.2007 TARIHLI OZEL DURUM ACIKLAMASI GORULEN LUZUM UZERINE
DEGISTIRILEREK YENIDEN YAPILMAKTADIR. HISSE BASINA 25 YTL NOMINAL BEDELLE 2000
ADET HISSESINE (% 50) SAHIP BULUNDUGUMUZ SEKAR OTO KIRALAMA TURIZM KARGO
TASIMACILIK HIZMET VE TICARET LIMITED SIRKETI'NIN, SEKER FAKTORING HIZMETLERI
A.S.'NIN MULKIYETINDE BULUNAN 2000 ADET HISSESININ , 1960 ADEDININ TOPLAM
253.330 USD BEDELLE SATIN ALINMASI (HISSE BASI 129,25 USD) ICIN GEREKLI YASAL
ISLEMLERI YAPMAK UZERE GENEL MUDURLUGUMUZE YETKI VERILMESINE KARAR VERILMISTIR. ***SEKFK***

Burada daha sonra şöyle bir şey yapılabilir.
En azından bilanço tekniği olarak.
253.000 usd ye satın alınır.
Daha sonra herhangi bir bilançoda..
Yeniden değer tespiti yaptırılığ bu hisselerin değerinin 1 mio usd gibi bir değer saplatılabilir. Aradaki 750 bin usd de değer artışından yazılan kar olarak özvarlıklara olumlu bir etki yapabilir.
Benimki sadece bir görüş. Malum özvarlığımız ytersiz ya. Nasıl yeter hale getirebiliriz diye düşünüyorum :)))

FerHenK
12-06-2007, 07:59
SYN GERON rahat ol kötü birşeyler olmadığı inancındayım.. şekerbank olsun duyumlar olsun haberin olumlu olduğunu müjdeler gibi. herşey gönlünüzce olsuun..

anti-spek
12-06-2007, 08:24
SYN GERON rahat ol kötü birşeyler olmadığı inancındayım.. şekerbank olsun duyumlar olsun haberin olumlu olduğunu müjdeler gibi. herşey gönlünüzce olsuun..

HEM BANKANIN HEMDE SEKERFİNANSIN %80 i şeker yatırımın elinde.Bankada üstelik küçük yatırımcı hiç kalmadı.:super:

ifhit
12-06-2007, 08:29
HEM BANKANIN HEMDE SEKERFİNANSIN %80 i şeker yatırımın elinde.Bankada üstelik küçük yatırımcı hiç kalmadı.:super:

Anti Spek ağbicim, sen bayağı zamandır buralarda gibisin. Moral verdiğin tşk ederim. Tahtanın açılabileceği en geç tarih muhtemelen nedir? Net birşey sormuyorum, muhtemelen? Bu arkadaşlar (SEKFK) geçen hafta başladılarsa bilanço hazırlamaya, 15 günde bitirebilme ihtimalleri nedir? İMKB nin bu konuda kuruma vermiş oldığu resmi süre nedir? Resmi süre sonunda bilanço gitmezse hangi süreç başlar. Malum memleketimizde herşey süreçten ibaret olduğu için, olası tedbirlerimizi baştan alalım. Şimdiden tşk ederim.

FerHenK
12-06-2007, 08:39
ŞEKER yatırım şeker finans tahtası kapanmadan önce şeker fin. hisse oranını anormal bir şekilde 1 mlyndan 4,5 mlyana çıkarttığınıda düşünürsek...:) görünen köymü oluyor o zaman :)

FerHenK
12-06-2007, 08:43

şeker finasta da küçük yatırımcı kaldığını zannetmiyorum. asıl vurgun bence şekr finansta olacak.

anti-spek
12-06-2007, 08:53
şeker finasta da küçük yatırımcı kaldığını zannetmiyorum. asıl vurgun bence şekr finansta olacak.

ben varım ya:he:

anti-spek
12-06-2007, 08:57
Anti Spek ağbicim, sen bayağı zamandır buralarda gibisin. Moral verdiğin tşk ederim. Tahtanın açılabileceği en geç tarih muhtemelen nedir? Net birşey sormuyorum, muhtemelen? Bu arkadaşlar (SEKFK) geçen hafta başladılarsa bilanço hazırlamaya, 15 günde bitirebilme ihtimalleri nedir? İMKB nin bu konuda kuruma vermiş oldığu resmi süre nedir? Resmi süre sonunda bilanço gitmezse hangi süreç başlar. Malum memleketimizde herşey süreçten ibaret olduğu için, olası tedbirlerimizi baştan alalım. Şimdiden tşk ederim.

İçimden bir ses bu işin kısa zamanda bitirileceğini söylüyor.Hadi hayırlısı

ifhit
12-06-2007, 09:02

Biz de neci oluyoz ağbicim, Ky likten terfi ettikte haberimiz mi yok, dermişim. Şaka bir tarafa, haklı olabilirsin, bu durumda büyüklerin savaşına dönüşebilir bu kanımca, arada belki biz de nasipleniriz. Kağıt piyasaya çıktıktan sonra gerçekten kemer bağlamak durumunda kalabiliriz. İlk gün hariç tabii, panik içinde satışlar gelebilir. Malum biz bile panikledik burda, para kurtarma derdine girdik. Eğer bu aşama sağlam atlatırlırsa, bir bir roket atışı yaşayabiliriz. Yalnız takıldığım bir konu var . Eğer tekrar bedelli artışına giderse, ya da gidebilir mi? Giderse, biz para mı ödeyeceğiz yoksa sadece hisselerimizin oranı mı düşecek bu konuda takıldım. Daha önce hiç bedelliyle karşılaşmadım çünkü, bu konuda bir bilgi verebilirseniz sevinirim.

FerHenK
12-06-2007, 09:31
ben varım ya:he:

vurgunu vuracam diosun yanii..:)

sbasak
12-06-2007, 09:52
inşallah dediğiniz gibi olur.:super::

ifhit
12-06-2007, 10:15
Konuyla ilgili İMKB nin dosyası ektedir.

FerHenK
12-06-2007, 11:44
Ortaklar Sİze GenİŞ Çapli Bİr AÇiklama GÖnderİyorum. Yorum Sİzİn. Artik Ne OlacaĞinin Kesİn Kanitidir. Dahada Ötesİ Yok Bence. Saygilar.

FerHenK
12-06-2007, 11:45
Haberde de belirtildiği gibi 1Ç 2007 sonu itibariyle şirket'in
> özkaynakları negatiftir (-YTL3 milyon) - bu oldukça olumsuz bir durum.
> Yine haberde belirtildiği gibi şirket bu durumun düzelmesinde yardımcı
> olacak, YTL 10 milyon tutarında bir nakit sermaye artırımı yapmış. Nakit
> sermaye arttırımı şirkete dışarıdan nakit enjekte ediliyor olması
> sebebiyle olmlu bir durum. Ancak bunun daha da iyisi şirketin ihtiyacı
> olan nakiti kendi yaratıyor olmasıdır. Nakit sermaye arttırımından sonra
> şirket'in ödenmiş sermayesi YTL 25 milyon'dan YTL 35 milyona çıkacaktır.
> Bu durumda özsermayesi de 2007 altı aylık bilançosunda negative olmayacak,
> tahminen YTL 7.3 milyon civarında olacaktır.
>
> Haberin devamında bahsi geçen TTK'nın 324'üncü maddesi aşağıdaki gibidir:
>
> "Son yıllık bilançodan esas sermayenin yarısının karşılıksız kaldığı
> anlaşılırsa, idare meclisi derhal toplanarak durumu umumi heyete bildirir.
> Şirketin aciz halinde bulunduğu şüphesini uyandıran emareler mevcutsa
> idare meclisi aktiflerin satış fiyatları esas olmak üzere bir ara
> bilançosu tanzim eder. Esas sermayenin üçte ikisi karşılıksız kaldığı
> takdirde, umumi heyet bu sermayenin tamamlanmasına veya kalan üçte bir
> sermaye ile iktifaya karar vermediği takdirde şirket feshedilmiş sayılır.
> Şirketin aktifleri şirket alacaklarının alacaklarını karşılamaya yetmediği
> takdirde idare meclisi bu durumu derhal mahkemeye bildirmeye mecburdur.
> Mahkeme bu takdirde şirketin iflasına hükmeder. Şu kadar ki; şirket
> durumunun ıslahı mümkün görülüyorsa idare meclisi veya bir alacaklının
> talebi üzerine mahkeme iflas kararını tehir edebilir. Bu halde mahkeme,
> envanter tanzimi veya bir yediemin tayini gibi şirket mallarının
> muhafazası için lüzumlu tetbirleri alır."
>
> Şeker Finansal Kiralama'nın son yıllık (2006) bilançosunda esas
> sermayesinin yarısından fazlasının, üçte ikisinin karşılıksız kaldığını
> görebiliyoruz. 1Ç2007 bilançosunda, şirketin toplam aktiflerinin kısa
> vadeli borçlarını karşılamaya yettiğini görebiliyoruz (uzun vadelilere
> yeterli değildir, ancak kısa vadelileri karşılaması ivedi öndemde oluyor).
> Böylece, yukarıda kanunda belirtildiği gibi, şirketin ıslahına yönelip,
> çıkarılmış sermayesi bedelli arttırılarak bu olumsuz durumu giderilmiştir.
>
>
> Yine şirketin ıslahına yardımcı olabilecek bir işlem haberin devamında
> belirtiliyor: Şirketin aktiflerini rayiç bedellerine göre değerlemesini
> yaptıracaklarını (ki bu her halükarda aktiflerin az da olsa büyümesini
> sağlayabilecektir) ve 31/05/2007 tarihi itibariyle bir ara bilanço
> çıkaracaklarını söylüyorlar.
>
> Sonuç itibariyle yukarıda bahsettğimiz konulardan da anlaşılabileceği
> üzere şirket hayli olumsuz, sıkışık bir durumdadır. Şirket 2006 yılına
> göre 2007 yılı ilk çeyreğinde faaliyet ve net kar marjlarını belirgin
> olarak (5-7 puan) arttırabilmiş, faaliyetlerinde ilk çeyrekte iyileşme
> kaydedebilmiştir. Ancak 2007 yılında karlılık marjlarının ilk çeyrekteki
> gibi devam edebileceğini öngörmek, nakit sermaye arttırımı yapılmasaydı,
> özsermaye'deki olumsuzluğu giderebilecek değil idi.
>
> Son durum itibariyle, 31/05/2007 mali tablolarında arttırılmış bir ödenmiş
> sermaye ile pozitif bir özsermaye, ve aktiflerin rayiç bedellerine göre
> değerlenmesiyle belki tüm borçlarını karşılayabilecek kadar daha yüksek
> aktifler görebileceğiz. Bundan sonrasında ise şirketin kar yaratabiliyor
> olması, özsermayenin devamlı surette eriyor olması durumunu ortadan
> kaldıracak, 2007 sonunda özsermaye az da olsa, şirket içi yaratılan
> nakitle de büyüyebilecek görünümde olacak.

>DAHA SÖYLEYECEK SÖZÜM YOK. SIKI DURUN :)

FerHenK
12-06-2007, 12:12
ortaklar son aldığım haber oldukça kötü...üzmek istemezdim ama galiba doğru bir yorum. uzman bir yorum buna inanın. saygılar.

FerHenK
12-06-2007, 12:12
Özetle
Özsermayesİ Negatİfe DÖnmÜŞ,yanİ Kisa Vadelİ Borcu Varliklarini AŞmiŞ.
Aslinda Fİrmanin Durumu KÖtÜ. AÇilip AÇilmayacaĞi Bellİ DeĞİl Ancak Genel
Yorumlar Gerek %42 Lİk Turan Alem Sec.'nİn Payi Ve Vakiflarin OrtakliĞi
Olmasi, Gerekse De 15 GÜn Önce Bedellİ Sermaye Artrimi Nedenİyle Negatİf
Olan Özsermayeyİ Pozİtİfe Çevİrme İmkani Olmasi Nedenİyle Tahtanin Tekrar
AÇilmasini Beklİyoruz Ama Bu Durum Performansina Olumsuz Etkİ Edecektİr.
Rİsk Alinmak Suretİyle Sert AŞaĞi AÇiliŞlarda Pozİsyon Alinabİlİr Ama
Tehlİke Her Zaman Mevcut Maalesef. Şİrket 1 Ay İÇerİsİnde Ara BİlanÇo
DÜzenleyİp İmkb'ye Bİldİrecek Ve Tahta Öyle AÇilacak. AÇiliŞta Serbest Marj
İle AÇilacak Zİra Tahta 5 İŞgÜnÜ Kapali Kaldi. Ama 3000 Gİbİ Afakİ Rakamlari
Birakin Pozİtİf Bİr AÇiliŞ Bİle SÜrprİz Olur

geron
12-06-2007, 14:41
arkadaşlar şekerbank kendi itibarını düşünmüyorsa ky yi hiç düşünmez. ben artık umudumu yitirdim.hatta bir bardak pınar su(kaliteli olsun)hazırladım içmek için sizde hazırlayın

FerHenK
12-06-2007, 15:28
syn geron okadarda ümitsiz olmayın. tahta açılacaktır bu kesin. ama bu olumsuz durumdan dolayı - de açılma olasılığı çok fazla. ama serbest marj bu ne olacağı belli değil. belki satış haberiyle açıklama yaparlar:)

Longtime
12-06-2007, 15:35
haberlere iyi tarafından bakılıdığında olumlu yazılıyor kötü tafından bakıldığında da malesef iyi şeyler yazılmıyor.. beklemekten başka çaremiz yok

FerHenK
12-06-2007, 15:39
Artik Beklemekten BaŞka BİrŞey Kalmadi. ÖnÜmÜzdekİ Hafta AÇiklama Yaparlar Ne Olacak Bakalim GÖrelİm

ifhit
12-06-2007, 15:42
Ağlasak, zırlasak ne fayda, 06.07.2007 tarihine kadar bekliycez, yapcak bişi yok. Hem de hiç bişi yok. Gözlerinizi 06.07.2007 tarihine kadar kapatın ve bekleyin, sadece forumlarda birbirimize yorum yapcaz. Araştırmaları paylaşcaz, fikirleri paylaşcaz. Başka çare yok. O tarihten sonra ne olacaksa olacak, ondan sonra ağlayacaksak ağlarız, güleceksek güleriz.

sbasak
12-06-2007, 16:19
A) TURK TICARET KANUNU (TTK) 324. MADDE KAPSAMINDAKI MEVCUT DURUMU ILE
ILGILI BELIRSIZLIKLERIN ACIKLIGA KAVUSTURULMASI VE [COLOR="red"][COLOR="red"]KAMUNUN AYDINLATILMASI
AMACIYLA, SERMAYE PIYASASI KURULU`NUN 19.07.2002 TARIH VE 35/1059 SAYILI
KARARI ILE BELIRLENEN `IMKB`DE ISLEM SIRALARI KAPATILAN SIRKET HISSE
SENETLERININ ALIS/SATISINA ILISKIN ESASLAR` DUZENLEMESININ 1 (B) VE 2`INCI
MADDELERI GEREGINCE, SIRKET`TEN BAGIMSIZ DENETIMDEN GECMIS KAMUYU AYDINLATMA
BILGI FORMU (KABF)`NUN 1 AY ICERISINDE BORSA`YA GONDERILMESININ ISTENMESINE,
BU SURE ICERISINDE IMKB HISSE SENETLERI PIYASASI YONETMELIGI`NIN 25.
MADDESININ (A) BENDI UYARINCA SIRKET HISSE SENETLERININ KAPALILIK HALININ
DEVAM ETMESINE VE SIRKET HISSE SENETLERININ BORSA DISI ISLEMLERE KONU
OLMAMASINA, KABF`NIN BORSAMIZA ULASMASINDAN SONRA HISSE SENETLERININ ISLEM
SIRASININ DURUMUNUN YENIDEN DEGERLENDIRILMESINE,

B) SIRKET`IN TTK 324`UNCU MADDE KAPSAMINDA YAPTIGI ISLEMLERE VE MEVCUT
DURUMUNA ILISKIN OZEL DURUM ACIKLAMALARINI BORSAMIZA GONDERMEMESI NEDENIYLE,
SIRKET`IN GENEL YONETMELIK`IN 47`INCI VE I.M.K.B. KOTASYON YONETMELIGI`NIN
24`UNCU MADDESININ (B), (C) VE (D) MADDELERI UYARINCA YAZILI OLARAK UYARILMASINA
KARAR VERILMISTIR.

-IMKB GUNLUK BULTENINDE YAYINLANMISTIR-

arkadaşlar burada sekfk nın imkb ye gerekli bilgilendirmeleri zamanında yapmadığından dolayı açıkça ihtar çekmiş.bundan dolayı ben olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum.gerekli bilgilendirmeleri zamanında yapsalardı tahta hiç kapanmıyacaktı.inşallah enkısa zamanda bu sorumsuzluklarını telefi eder ve kamuoyunu aydınlatma bilgi formunu gönderirler.ve herkes rahat bir nefes alır.ve inşallah imkb bunu bütün bu durumdaki şirketlere uygular.herkese bol sabır diliyorum.

onkas
12-06-2007, 17:18
Olumlu yorumlar ile olumsuz yorumlar arasında tam anlamıyla uçurum var;

Bir tarafta uçacak kaçacak 1'e 10 verir bu hisse bombaları,

Diğer tarafta öldük bittik, bu hisse kesin ebediyyen kapadır paniklemeleri,

Lütfen önce sakin olun ...

Eğer sizin de benim gibi sonunun ne olacağı hakkında fikriniz yoksa , en fazla düşüncelerinizi somut bir şekilde paylaşın, kimseyi paniğe sürükleyecek veya gereksiz sevinçler doğuracak hayal ürünlerini kaygısızca paylaşmayalım ...

Herkes için hayırlısı diliyorum.

JARDINAINS
12-06-2007, 18:30
arkadaşlar moralinizi bozmayın bu imkb nin aldığı gereksiz bir karar sonucu oluşan bir durum böyle yapmadan da bu durum bir şekilde çözülürdü. neyse bir aya kadar açılır bu tahta zaten herkes şaşkın böyle birşey kimse beklemiyordu merak etmeyin. içinizi ferah tutun olmadı şekerbank girer devreye mutlaka bir b planı vardır merak etmeyin.siz paniğe kapılmayın sakın. önce blançoyu hazırlasınlar sonra hazırladık bir denetimden geçirin desinler sonra imkb toplansın karar versin bakalım ondan sonra olanlar olur zaten herkes bir ohhh çeker.paniğe kapılmayın diyorum sadece bunu bilin yeter. iyi akşamlar..

sekerci
12-06-2007, 23:05
A) TURK TICARET KANUNU (TTK) 324. MADDE KAPSAMINDAKI MEVCUT DURUMU ILE
ILGILI BELIRSIZLIKLERIN ACIKLIGA KAVUSTURULMASI VE [COLOR="red"][COLOR="red"]KAMUNUN AYDINLATILMASI
AMACIYLA, SERMAYE PIYASASI KURULU`NUN 19.07.2002 TARIH VE 35/1059 SAYILI
KARARI ILE BELIRLENEN `IMKB`DE ISLEM SIRALARI KAPATILAN SIRKET HISSE
SENETLERININ ALIS/SATISINA ILISKIN ESASLAR` DUZENLEMESININ 1 (B) VE 2`INCI
MADDELERI GEREGINCE, SIRKET`TEN BAGIMSIZ DENETIMDEN GECMIS KAMUYU AYDINLATMA
BILGI FORMU (KABF)`NUN 1 AY ICERISINDE BORSA`YA GONDERILMESININ ISTENMESINE,
BU SURE ICERISINDE IMKB HISSE SENETLERI PIYASASI YONETMELIGI`NIN 25.
MADDESININ (A) BENDI UYARINCA SIRKET HISSE SENETLERININ KAPALILIK HALININ
DEVAM ETMESINE VE SIRKET HISSE SENETLERININ BORSA DISI ISLEMLERE KONU
OLMAMASINA, KABF`NIN BORSAMIZA ULASMASINDAN SONRA HISSE SENETLERININ ISLEM
SIRASININ DURUMUNUN YENIDEN DEGERLENDIRILMESINE,

B) SIRKET`IN TTK 324`UNCU MADDE KAPSAMINDA YAPTIGI ISLEMLERE VE MEVCUT
DURUMUNA ILISKIN OZEL DURUM ACIKLAMALARINI BORSAMIZA GONDERMEMESI NEDENIYLE,
SIRKET`IN GENEL YONETMELIK`IN 47`INCI VE I.M.K.B. KOTASYON YONETMELIGI`NIN
24`UNCU MADDESININ (B), (C) VE (D) MADDELERI UYARINCA YAZILI OLARAK UYARILMASINA
KARAR VERILMISTIR.

-IMKB GUNLUK BULTENINDE YAYINLANMISTIR-

arkadaşlar burada sekfk nın imkb ye gerekli bilgilendirmeleri zamanında yapmadığından dolayı açıkça ihtar çekmiş.bundan dolayı ben olumsuz bir durum olduğunu düşünmüyorum.gerekli bilgilendirmeleri zamanında yapsalardı tahta hiç kapanmıyacaktı.inşallah enkısa zamanda bu sorumsuzluklarını telefi eder ve kamuoyunu aydınlatma bilgi formunu gönderirler.ve herkes rahat bir nefes alır.ve inşallah imkb bunu bütün bu durumdaki şirketlere uygular.herkese bol sabır diliyorum.

sadece şirket yönetiminin basiretsiz ve beceriksiz tutumundan kaynakladığı izlenimini edindiğim bu durum REZALET'tir...fikrimce REZALET'in üç perdesi vardır...ilki ve en büyüğü sorumluluklarını zamanında yerine getirmeyen SEKFK'nın; ikincisi şirketine sahip çıkmayan, denetlemeyen ve ortada bırakan SKBNK'nin (ki hepimiz şekerbank güvencesini hissettiğimiz için bu hisseyi almışızdır) ve son olarak yatırımcının cebini ya da ekonomik planlamasını ya da psikolojisini hiç mi hiç düşünmeyen, İMKB'nin...

şirket yönetimi imkb yi zamanında bilgilendirmedi diye, imkb yatırımcısını cezalandırıyor...şirket yöneticilerinin suçunu, yatırımcısı çekiyor...madem ki yöneticiler hata yaptılar, yöneticileri yargılayın ve suçlularsa cezalandırın, hapse atın, ne yaparsanız yapın...

ky nin ne suçu var ki bu süreçte...skbnk'nin yan kuruluşu olarak gördüğü ve üç kuruş parasını yatırdığı bir şirket bu... eğer kapatacaksanız sknbk ile birlikte kapatmalısınız..bunlar bağımsız şirketler değildir...

imkb yi daha sağlıklı değerlendirmelere ve sağduyuya davet ediyorum.

bizler tabi ki sakin olmalıyız-----ama ---gerekli ve de çok haklı tepkilerimizi göstererek...

anti-spek
13-06-2007, 06:57
Ortaklar Sİze GenİŞ Çapli Bİr AÇiklama GÖnderİyorum. Yorum Sİzİn. Artik Ne OlacaĞinin Kesİn Kanitidir. Dahada Ötesİ Yok Bence. Saygilar.

eski açıklamaları gönderip kafa karıştırmanızın nedenini:yes:anlayamadım:aww:

FerHenK
13-06-2007, 07:20
eski açıklamaları gönderip kafa karıştırmanızın nedenini:yes:anlayamadım:aww:

ortak seninde kafan bayağı karışmş anlaşılan :).. maksadım eski dediğin bilgileri paylaşmak kafa karıştırmak değil. bilmiyorum benimde kafamı karıştırdılar. ben şunu öğrendim en sağlam bilgi kendinin bildiğidir.

ümitsizlik vermek istemedim. ben herşeyin olumlu olduğundan eminim. bir takım gerçekler var gözardı edilemez hocam.

FerHenK
13-06-2007, 07:28
sadece şirket yönetiminin basiretsiz ve beceriksiz tutumundan kaynakladığı izlenimini edindiğim bu durum REZALET'tir...fikrimce REZALET'in üç perdesi vardır...ilki ve en büyüğü sorumluluklarını zamanında yerine getirmeyen SEKFK'nın; ikincisi şirketine sahip çıkmayan, denetlemeyen ve ortada bırakan SKBNK'nin (ki hepimiz şekerbank güvencesini hissettiğimiz için bu hisseyi almışızdır) ve son olarak yatırımcının cebini ya da ekonomik planlamasını ya da psikolojisini hiç mi hiç düşünmeyen, İMKB'nin...

şirket yönetimi imkb yi zamanında bilgilendirmedi diye, imkb yatırımcısını cezalandırıyor...şirket yöneticilerinin suçunu, yatırımcısı çekiyor...madem ki yöneticiler hata yaptılar, yöneticileri yargılayın ve suçlularsa cezalandırın, hapse atın, ne yaparsanız yapın...

ky nin ne suçu var ki bu süreçte...skbnk'nin yan kuruluşu olarak gördüğü ve üç kuruş parasını yatırdığı bir şirket bu... eğer kapatacaksanız sknbk ile birlikte kapatmalısınız..bunlar bağımsız şirketler değildir...

imkb yi daha sağlıklı değerlendirmelere ve sağduyuya davet ediyorum.

bizler tabi ki sakin olmalıyız-----ama ---gerekli ve de çok haklı tepkilerimizi göstererek...

:super:
ortak kızgınlığını anlıyorum.. ama birde farklı düşün. bu olayın altında buyük bir şey olamazmı. bir ara bilanço bu ladar zaman sürermi. dev şekerbank ve şeker yatırım bu kadar zaman niçin sessiz kaldılar. bir bilanço düzenlemek uzmanın ne kadar zamanını alır. bizim bilmediğimiz çok şey var yorumunu sen yap ortak.

ifhit
13-06-2007, 07:49
Aslında olan şu arkadaşlar; bu ülkede babanızın oğluna dahi güvenip iş yapmayacaksınız. Neyinimize bizim borsada at koşturmak. Birşey olduğu zaman karşımızda muhatap bile bulamıyoruz. Hani o meşhur holdingler vardı ya, milletten para toplanayan. Ha biz şimdi onların durumuna düştük. İMKB, SPK bunların hepsi fasa fiso. Ben bu işten bir sağ çıkıyım bir daha tövbe. Neme lazımj kardeşim, ekmeksiz aşım, ağrısız başım demişler.

emetin
13-06-2007, 07:58
:super:
ortak kızgınlığını anlıyorum.. ama birde farklı düşün. bu olayın altında buyük bir şey olamazmı. bir ara bilanço bu ladar zaman sürermi. dev şekerbank ve şeker yatırım bu kadar zaman niçin sessiz kaldılar. bir bilanço düzenlemek uzmanın ne kadar zamanını alır. bizim bilmediğimiz çok şey var yorumunu sen yap ortak.

Bilanço düzenlemek aslında o kadar uzun bir iş değil. Teknoloji sayesinde istediğiniz her anın bilançosunu bir tık ile çıkartablirsiniz ama burada süreci uzatacak olan denetimden geçmesi.

FerHenK
13-06-2007, 08:13
syn emetin denetimden iki gündede geçer. hissede başaka bir şeyler daha var gibi. umarım düşündüklerim vardır. şeker finans sahipsiz değil kesinlikle.

anti-spek
13-06-2007, 08:31
Borsada işlem görürken Küçük yatırımcıya kakalanmamış ve kapanmış bir şirket varmı?
tabiki yok.
Şirketi kapatacak adam hisseleri öyle bir kakalarki ,özellikle kY ye kimsenin ruhu duymaz.
Elinde gerçekten kağıt olan arkadaşlar,hisseleriniz çok değerli.Ama onu elinizde tutmanızda bir o kadar zor.Ben dahil o hisseleri elimizden bir şekilde alacakalar.Yalnız ne kadar zorlarsak o kadar iyi bir fiyata satarız.

FerHenK
13-06-2007, 08:41
Borsada işlem görürken Küçük yatırımcıya
kakalanmamış ve kapanmış bir şirket varmı?
tabiki yok.
Şirketi kapatacak adam hisseleri öyle bir kakalarki ,özellikle kY ye kimsenin ruhu duymaz.
Elinde gerçekten kağıt olan arkadaşlar,hisseleriniz çok değerli.Ama onu elinizde tutmanızda bir o kadar zor.Ben dahil o hisseleri elimizden bir şekilde alacakalar.Yalnız ne kadar zorlarsak o kadar iyi bir fiyata satarız.:super::super::super::super:

ifhit
13-06-2007, 13:29
syn emetin denetimden iki gündede geçer. hissede başaka bir şeyler daha var gibi. umarım düşündüklerim vardır. şeker finans sahipsiz değil kesinlikle.

Sahibi kim? Birşey olduğu yok arkadaşım sadece aklı selim yapacak birşey yok. Tahta kapandı, oldu bitti. Açılır mı onu da bilmem. Allah selamet versin. Ayın 7. sinde belliş olur, açılıp açılmayacağı.

emetin
13-06-2007, 13:38
Borsada işlem görürken Küçük yatırımcıya kakalanmamış ve kapanmış bir şirket varmı?
tabiki yok.
Elinde gerçekten kağıt olan arkadaşlar,hisseleriniz çok değerli.Ama onu elinizde tutmanızda bir o kadar zor.Ben dahil o hisseleri elimizden bir şekilde alacakalar.Yalnız ne kadar zorlarsak o kadar iyi bir fiyata satarız.

Benim elimde hisse var.
Ben bir hata yaptım ve alırken bilançosuna bakmadım. tavsiye üzerine girdim bu hisseye.
1,09 maliyetim var. %20 kar edip çıkmayı planlıyordum. Fakat perşembe günü satmaya karar verdim ama vakit bulamadım. Cuma kapandı. Şans işte...
Bende istiyorum bu hisse açılsın, fiyatı artsın vs.
Ama bir yandan da düşünüyorum çıkması için bir neden bulamıyorum.
Elimizdeki hisselerin çok değerli olması için bir neden bulamıyorum.
Ama spek'in teki gelir operasyon yapar fiyat 1'den 2 ye 3 e çıkar o aynı konu.
Ama bir gerçek var ki elimizdeki hisseler aslında çok değerli değil. Hatta değerli bile değil bence..
25 mio YTL ödenmiş sermayeye rağmen -3 mio YTL özvarlığa sahip, sürekli zarar eden bir firma hissesi neden değerli olabilir diye düşünüyorum ama bir cevap bulamıyorum.
2006/12 zararı ortada.
Acayip bir finansal borç yükü mevcut.
Zira finansal kiralama işlemlerinden elde edeceği gelirler borçlarının ödemede yetersiz.
86 mio YTL finansal kiralama işlemlerinden doğan alacakları varken,
96 mio YTL finansal borcu + 3 mio YTl ticari borcu var.
yani karşılamıyor. Bu firmanın kar yaratması gerekir ki bu açığı kapatsın ama onuda beceremiyor.
96 mio YTL finansal borcun finansman yüküde cabası.
Bu açıdan bakıldığında bence 1 lira bile bu hisseye çok ama
inşallah sizin dediğiniz gibi olur.
Açılır ve yukarı çıkar.
(Sadece kendi düşündüklerimi yazmak istedim. Borsada çok tecrübesi olan biri değilim. Kimse yanlış anlamasın. Kağıdı kötülemek gibi bir niyetim de yok )

ifhit
13-06-2007, 14:02
Benim elimde hisse var.
Ben bir hata yaptım ve alırken bilançosuna bakmadım. tavsiye üzerine girdim bu hisseye.
1,09 maliyetim var. %20 kar edip çıkmayı planlıyordum. Fakat perşembe günü satmaya karar verdim ama vakit bulamadım. Cuma kapandı. Şans işte...
Ama bir gerçek var ki elimizdeki hisseler aslında çok değerli değil. Hatta değerli bile değil bence..
25 mio YTL ödenmiş sermayeye rağmen -3 mio YTL özvarlığa sahip, sürekli zarar eden bir firma hissesi neden değerli olabilir diye düşünüyorum ama bir cevap bulamıyorum.
2006/12 zararı ortada.
Zira finansal kiralama işlemlerinden elde edeceği gelirler borçlarının ödemede yetersiz.
yani karşılamıyor. Bu firmanın kar yaratması gerekir ki bu açığı kapatsın ama onuda beceremiyor.
Açılır ve yukarı çıkar.
(Sadece kendi düşündüklerimi yazmak istedim. Borsada çok tecrübesi olan biri değilim. Kimse yanlış anlamasın. Kağıdı kötülemek gibi bir niyetim de yok )

Aynen kardeşim, bu akıllıca olan düşünüz tarzı, hareket mareket yok. Sadece spekülasyon var.

atmaca66
13-06-2007, 14:55
Şekerbank a.ş'ye e-mail yazmış durumu sormuştum.Telefonla aradılar,şirkette bir problem olmadığını,malum gereği ara blanço hazırlama işlemlerinin devam ettiğini,kullanılmakta olan süreden daha önce blançonun imkb'ye gönderilebi
leceğini,açılmamasını gerektiren ve endişe edilecek bir durumun olmadığını ancak kararın imkb yönetim kuruluna ait olduğunuda vurguladılar.İlgililere duyrulur.

ifhit
13-06-2007, 16:11
Şekerbank a.ş'ye e-mail yazmış durumu sormuştum.Telefonla aradılar,şirkette bir problem olmadığını,malum gereği ara blanço hazırlama işlemlerinin devam ettiğini,kullanılmakta olan süreden daha önce blançonun imkb'ye gönderilebi
leceğini,açılmamasını gerektiren ve endişe edilecek bir durumun olmadığını ancak kararın imkb yönetim kuruluna ait olduğunuda vurguladılar.İlgililere duyrulur.

Eyvallah kardeş, bekliyoruz işte hep beraber. Ara sıra kendimizi tatmin etmek için birbirimize bağırıp duruyoruz işte.

FerHenK
13-06-2007, 18:08
Benim elimde hisse var.
2006/12 zararı ortada.
Açılır ve yukarı çıkar.

syn emetin hissenin bu olumsuzluktan sonra + açması sürpriz olur. ama serbest marjda açılacağı ve bir aylık zaman zarfında patronların tabiri caizse yastık altından çıkartabilecekleri çok şeyler var. benim beklentim bu yönde.

FerHenK
13-06-2007, 18:12
Sahibi kim? Birşey olduğu yok arkadaşım sadece aklı selim yapacak birşey yok. Tahta kapandı, oldu bitti. Açılır mı onu da bilmem. Allah selamet versin. Ayın 7. sinde belliş olur, açılıp açılmayacağı.

şeker yatırımın şeker finans hisse toplamını 1 milyondan 4,5 milyona artırması sahibinin olduğunun ispatıdır. niçin daha öncedenb böyle bir toplama olmadı niçin tahta kapanmadan iki gün önce oldu. diye düşündünüz mü??
hisse ara bilanço düzenlendikten sonra açılacaktır.:super:

ifhit
14-06-2007, 09:26
Arkadaşlar ne var ne yok, var mı bir gelişme. Aslında olmadığı forumdan belli oluyor ama işte. Benimki maksat muhabbet olsun.

Lektem
14-06-2007, 09:38
bu içine tükürdüğümün kağıdından demek teletekst hatası yokmuş. cidden kapatmışlar! kapanan kağıdın açılma olasılığı düşüktür İMKB'de. ya canım arkadaşlarım, borsada o kadar büyük firma varken ne bulursunuz bu kesekağıtlarında? ben bi kere o hatayı yaptım, 2 sene kıvrandım. zaten kumarhaneye dönmüş bir ortamdasınız, en kumarbaz kağıtları alıyorsunuz. parayı bahçenizdeki ağaçtan mı topluyorsunuz? yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim. :arf:

ifhit
14-06-2007, 10:07
Lektem Ağbicim, sen hangi kağıtta yaşadın o manzarayı.

manitu
14-06-2007, 12:58
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ, MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. DUYURUSU- (11 HAZİRAN 2007)

İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ, MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş. DUYURUSU- (11 HAZİRAN 2007)

Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri I, No:26 sayılı Tebliği’nin Ek:2 maddesi
gereğince; hisse senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında
olan ancak Borsada işlem görmeyen hisse senetlerinin Borsada satışa konu
edilebilmesi amacıyla 11/06/2007 tarihinde Merkezi Kayıt Kuruluşuna başvurulan
hisse senetlerinin bilgileri.
Hisse Kodu Şirketin Ünvanı Grubu Yatırımcı Nominal Tutar (YTL)* Süre

***DOHOL***1 DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG AŞ. E SADETTİN KÖSE 280,38 1 YIL
***AKALT***2 AK-AL TEKSTİL SANAYİİ AŞ. E AKSA AKRİLİK A.Ş. 1.720.944,06 1 AY
***SARKY***3 SARKUYSAN ELEKTROLİTİK AŞ. E AYNUR ÖZDEMİR 9.040,00 1 YIL
***SARKY***4 SARKUYSAN ELEKTROLİTİK AŞ. E NERMİN RAHMANİ 14 1 YIL
***SARKY***5 SARKUYSAN ELEKTROLİTİK AŞ. E SELAMİ HOŞGÖR 27.015,00 1 YIL
***SARKY***6 SARKUYSAN ELEKTROLİTİK AŞ. E ALİ ABBAS ŞAHİN 93 1 YIL
***EREGL***7 EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK TAŞ. E KEMAL DEMİRCAN 402,951 1 YIL
***EREGL***8 EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK TAŞ. E TEKİN CANGUL 212,271 1 YIL
***SKBNK***9 ŞEKERBANK T.A.Ş. E TURHAL PANCAR KOOP. 45.896,95 1 YIL
***SKBNK***10 ŞEKERBANK T.A.Ş. E ESKİŞEHİR PANCAR KOOP. 299.967,55 1 YIL
***SEKFK***11 ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. E ESKİŞEHİR PANCAR KOOP. 743.749,94 1 YIL
***PETKM***12 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E SOLMAZ KODOLBAŞ 122,85 18 AY
***PETKM***13 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E VAROL ÖZTÜRKMEN 409,50 18 AY
***PETKM***14 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E AHMET NECATİ DABANCALI 37,537 18 AY
***PETKM***15 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E SÜLEYMAN ÖZTÜRK 20,475 18 AY
***PETKM***16 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E ELMAS ERTAN 17,55 18 AY
***PETKM***17 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E FİLİZ ÖZBUDAK 87,75 18 AY
***PETKM***18 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E KİFAYET GÜZEY 87,75 18 AY
***PETKM***19 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E MEHMET ŞAKİR DAĞTEKİN 1.945,13 18 AY
***PETKM***20 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E BURHAN ESERDAĞ 52,65 18 AY
***PETKM***21 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E DOĞAN DOĞANAY 204,75 18 AY
***PETKM***22 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E BÜLENT KOYUNCU 102,375 18 AY
***PETKM***23 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E NERAN BALLIKAYA BİLGİN 70,2 18 AY
***PETKM***24 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E HAKAN NALÇACI 8,775 18 AY
***PETKM***25 PETKİM PETROKİMYA A.Ş. E CEVAT YILDIZ 35,1 18 AY
***MIGRS***26 MİGROS TİCARET A.Ş. E KEMAL BAŞCANBAZ 5,175 18 AY
***EREGL***27 EREĞLİ DEMİR ÇELİK TAŞ. E YILMAZ ARSLAN 66 18 AY
***GENTS***28 GENTAŞ METAL SANAYİ TAŞ. E HATİCE TABAK 108,31 18 AY
***GENTS***29 GENTAŞ METAL SANAYİ TAŞ. E VECİHE UYSAL 395,67 18 AY
***GENTS***30 GENTAŞ METAL SANAYİ TAŞ. E AYHAN DEMİRTAŞ 527,61 18 AY
***KRDMD***31 KARDEMİR DEMİR ÇELİK A.Ş. D GRUBU E MUSTAFA DAYIOĞLU 1.371,72 18 AY
***KRDMD***32 KARDEMİR DEMİR ÇELİK A.Ş. D GRUBU E ERGÜN ŞALVARCIOĞLU 2.742,34 18 AY
***KRDMD***33 KARDEMİR DEMİR ÇELİK A.Ş. D GRUBU E MUSTAFA IŞIK 1.373,41 18 AY
***KRDMD***34 KARDEMİR DEMİR ÇELİK A.Ş. D GRUBU E TURGUT ÜK 2.199,05 18 AY
***MIGRS***35 MİGROS TÜRK TİCARET A.Ş. E SÜLEYMAN FARİS ÖZCAN 2,587 1 AY
***MIGRS***36 MİGROS TÜRK TİCARET A.Ş. E VEHBİ OLUK 1,386 2 HAFTA
***KCHOL***37 KOÇ HOLDİNG A.Ş. E NÜZHET BETÜL ÇİL 87,609 1 HAFTA
***EREGL***38 EREĞLİ DEMİR ÇELİK TAŞ. E HASAN DUMAN 951,499 2 HAFTA

(*)Nominal Tutar(YTL): Bakiye alanlarında binlik ayracı olarak nokta(.) küsürat ayracı olarak ise
virgül(,) kullanılmaktadır

Bunun ne anlama geldiğini bilen biri var mı?

manitu
14-06-2007, 13:00
Soruma ben cevap vereyim; yani, demek ki tahtanın açılmasını sadece biz beklemiyoruz.

FerHenK
14-06-2007, 13:58
syn manıtu tahtanın açılması kesin adım gibi eminim.
bundan sonrası için ne olacağı düşündürüyor.
şeker finans nasıl bir haberle patlama yapacak onu merak ediyorum..
satışla ilgilimi yoksa yastık altından çıkan paralarlamı .....????

ama tam terside olabilir serbest marjda açılacağı için - mi + mi??
bunun cevabı şirketten gelen açıklamaya bağlı ..
ama araştırmalarım sonucun da + yönde haberler bekliyorum..

mantıken + açılması sürpriz bunca olaydan sonra. ama işin içinde başka işler de var tahminimce.

FerHenK
15-06-2007, 08:02
galiba bekleyiş modunda herkes.. sıkmayın canınızı hisse işleme açılacaaakkk.

JARDINAINS
15-06-2007, 08:13
burada havaya konuşmanın bir anlamı yok. açılmazsa herkes bir çaresine bakar açılırsa ona göre davranır burada konuşarak insanların düşüncelerini belirsiz yapmaya gerek yok diye düşünüyorum neyse sıkmayın canınızı çıkmayan candan ümit kesilmez demişler ve sayılı gün çabuk geçer(geçmez ama neyse) ...

FerHenK
15-06-2007, 08:17
belirsiz ynlış konuşunca inasanların kafası karışır. bence birşeyler yazılmadan araştırılıp öyle sunulmalıdır.

geron
15-06-2007, 10:38
YENİLEME-ŞEKERBANK'IN 3 AYLIK KONSOLİDE NET DÖNEM KARI 36.857.000 YTL

(Bu yenilemede bankanın açıklaması yer alıyor.)

Şekerbank T.A.Ş. ve iştirakleri, 2007 yılının ilk çeyreğinde konsolide
mali tablolarında 36 milyon 857 bin YTL net kâr etti.
Bankadan yapılan açıklamaya göre, grubun net kârı 2006 yılının ilk
çeyreğine göre yüzde 201.09 oranında artış gösterdi.
Grubun 2007 yılının ilk çeyreğine ait finansal raporunda, aktiflerinin
büyüklüğü 2006 yılı sonuna kıyasla yüzde 16.23 artışla 4 milyar 886
milyon 14 bin YTL'ye ulaştı. Bankanın öz kaynakları büyüklüğü de yüzde
8.61 artış göstererek 457 milyon 89 bin YTL'ye yükseldi.
Şekerbank T.A.Ş.'nin Şeker Yatırım, Şeker Factoring, Şeker Leasing,
Şeker Bilişim, Şekerbank Off-Shore, Şekerbank Kıbrıs Ltd ile Tarpam
A.Ş.'den oluşan iştiraklerinin 2007'nin ilk üç ayında sermaye
yeterlilik rasyosu yüzde 12.93 olarak gerçekleşti. Mevduatı bu yılın
ilk çeyreğinde, geçen yıl sonuna oranla yüzde 12.48 artışla 3 milyar
498 milyon 541 bin YTL'ye çıkan grup, kredilerini de yüzde 33.07
artırarak 2 milyar 684 milyon 708 bin YTL'ye ulaştırdı. Şekerbank'ın
faiz gelirleri ise 2007'nin ilk çeyreğinde, 2006 yılının ilk çeyreğine
göre yüzde 68.27 artışla 208 milyon 732 bin YTL oldu.

Foreks Haber Merkezi
Bizim sekfk den hala haber yok.

JARDINAINS
15-06-2007, 11:52
belirsiz ynlış konuşunca inasanların kafası karışır. bence birşeyler yazılmadan araştırılıp öyle sunulmalıdır.

belirli şeyler için elde kaynak olması gerekir. insanların söyledikleriyle hareket edilmez. ne o şirketi aradınız da olumlu cevap mı aldınız tabiki olumlu cevap verecekler aksini zaten söyleyemezler. neyse burada tartışma konusu yaratmıyoruz. sonuç itibariyle tahta kapalı mı kapalı. açılır mı açılır diyelim. çünkü zaten kapalı. kalın sağlıcakla.

FerHenK
15-06-2007, 17:17
şeker finansın tahtası açılacak bunu araştıran arkadalar biliyor. ama + ama - bunun hakkında yorum yapmak bence yanlış olur.

nibiru33
16-06-2007, 23:29
bircok tahtadaki işlemi gormezden gelen, reklam kokan haberlerle tavanları izleyen sevgili spk mız iş yapıyor işte. Bu noktada sahipsiz kalıyoruz maalesef... :(
umarım tahtanız acılır.

sevgilerimle.

geron
17-06-2007, 18:22
sn anti-spek kağıtları sattınızmı yoksa sesiniz soluğunuz çıkmıyor.yorumlarınızı bekliyoruz.

anti-spek
18-06-2007, 08:39
sn anti-spek kağıtları sattınızmı yoksa sesiniz soluğunuz çıkmıyor.yorumlarınızı bekliyoruz.

Bu işlerin içinde olan herkez üç maymunları oynuyor.sanki böyle bir şirket hiç olmadı.ne televizyonlarda nede gazetelerde en ufak bir haber yok.Ağaların,paşaların keyfini bekleyecez.şafak19:super:

geron
18-06-2007, 08:49
Bu işlerin içinde olan herkez üç maymunları oynuyor.sanki böyle bir şirket hiç olmadı.ne televizyonlarda nede gazetelerde en ufak bir haber yok.Ağaların,paşaların keyfini bekleyecez.şafak19:super:

artık sıkıcı olmaya başladı sekfk ama yapacak birşey yok.

sekerci
19-06-2007, 12:21
İMKB nin amacı ne?
madem ki, güvenilmeyen ya da sorunlu bir şirketti bu şirket, neden iki defa bedelli sermaye arttırımına izin veriyorsun?sonrada kapatıyorsun..IMKB suç işliyor.

şekerbankın bir yan kuruluşunun işlemlerini durduran IMKB, skbnk nin de işlemlerini durdurmalıdır...

FerHenK
19-06-2007, 17:35
sy şekerci çok acayip şeyler olduğu kesin. bakalım ne gelecek detaylı açıklamada. ben ümitliyim ..

FerHenK
19-06-2007, 17:53
:beurk::beurk::beurk::beurk::beurk::beurk::beurk:

FerHenK
19-06-2007, 17:54
suspus olmuş şekerfin. haberlerde kesildi hekes beklemede.

treble
19-06-2007, 19:56
sevgili arkadaslar;

sirket en son bilanco hazirliyordu ve daha sonra bunu spk ya gonderecekti. bu adamlar toplanip ona gore tahtayi acacaklar veya acmayacaklardi.bu durumda bir degisiklik var mi acaba? bir de tahmini olarak hersein netlesecegi bir tarih verebilen olursa cok minnettar kalirim.

tsk,
saygilarimla,

markler
19-06-2007, 20:28
Arkadaslar ben sekerfaktoringe mesaj cektim gelen mesajda borsada olmadiklarini halka acik olmadiklarini söylediler ben yanlis yeremi yazdim.:grrr:

treble
19-06-2007, 20:30
sekerfaktoring ile seker finansal kiralama ayri sirketler, sekfk nin kendine it bir web sitesi yok bildigim kadariyla; sadece tel ile ulasabilirsiniz ya da etiler de bulunan merkezini basabilrisiniz:)

markler
19-06-2007, 21:43
Baska ülkede yasadigim icin maalesef basma sansim yok insallah basmak zorunda kalmayiz ama kötü seyler olur cünkü sessiz sedasiz isi götürdüler bakalim günlr birbirini izliyor hic aciklama yapan yok ben bu imkb eye nediyimki.
:grrr:

markler
19-06-2007, 21:46
Mesaj cekiyoruz adamlar cevap vermek zahmetine bilen katlanmiyorlar,herseyi anlarim ama hicbir belirti olmadan böyle yapmalari insanin agirina gidiyor.:grrr:

geron
19-06-2007, 21:49
Arkadaslar ben sekerfaktoringe mesaj cektim gelen mesajda borsada olmadiklarini halka acik olmadiklarini söylediler ben yanlis yeremi yazdim.:grrr:

arkadaşım şekerleasing diye geçiyor bildiğim kadarıyla.

geron
19-06-2007, 21:55
arkadaşlar aldığım bilgilere göre bu hafta sonuna kadar bilançoyu tamamlayıp bağımsız denetime yollayacaklarmış.

markler
19-06-2007, 21:55
geron kardes yirmi senedir borsada cirit attim ama böyle birsey basima gelmedi adamlara mesaj cektim senin bildiyin bilmem imkb nin aciklamasini bana gönderdiler yo ya telefon ettim yarin öbürgün acilir dedile ic acici birsey gelseydi zatan size hemen bildirirdim ama maalesef bukadar sorumsuz bir piyasada yasiyoruz acilir acilmaz demiyoruz ama ne haklari var bize bu zulmü yasatmaya ama türkiyede insana deger vermiyorlarki.

geron
19-06-2007, 22:04
geron kardes yirmi senedir borsada cirit attim ama böyle birsey basima gelmedi adamlara mesaj cektim senin bildiyin bilmem imkb nin aciklamasini bana gönderdiler yo ya telefon ettim yarin öbürgün acilir dedile ic acici birsey gelseydi zatan size hemen bildirirdim ama maalesef bukadar sorumsuz bir piyasada yasiyoruz acilir acilmaz demiyoruz ama ne haklari var bize bu zulmü yasatmaya ama türkiyede insana deger vermiyorlarki.

haklısın arkadaşım 20 gündür rezil olduk birazda kabahat bizde diye düşünüyorum. kağıt kardamı zarardamı diye bakmadan incelemeden atlıyoruz ama ben şahsen arkasında şekerbank var diye kısa vadeli girmiştim ama artık ders oldu.şirkete gelince tam bir sorumsuzluk örneği ne internette nede basın da ek bir açıklama yok imkb ye gönderdikleri yazı dışında.

treble
19-06-2007, 22:07
merak etmeyin, bu tahta acilir; ben sahsen kapanmasina imkan vermiyorum. ama su da bir gercek, bu sirketin bu duruma dusmesi bile insanin sinirini bozmaya yetiyor. bence artik yavas yavas acildiktan sonrasini konusmaya tekrar baslamaliyiz, her ne kadar hicbirsey 100% olmasa da. sahsen, acildigi an suni bir dusus yasayacagini fakat belki acildigi gun ya da cok kisa bir sure icersinde guzel prim yapacagini dusunuyorum.

neden diye sorarsaiz, sadece "yapmali" diye dusundugumden baska hibir nedenden oturu degil...ayrica sekfk dir ki imkb nin en renkli kagidi, var mi otesi ama umarim daha fazla renklenmez ya da solmaz:)

saygilarimla,

markler
19-06-2007, 22:10
ama bizi düpe düz kandiriyorlar öyle bir sirket ne vardi nede oldu egerki insallah olmaz ozaman siz türkiyede yasiyorsunuz toplanmamiz lazim muhakkak karsi koymaniz lazim hep beraber.Elimizden ne geliyorsa.

geron
19-06-2007, 22:17
zaten takaslarda ve diğer forumlarda gördüğüm kadarı ile ky de çok az oranda var.serbest marjda düşerse satmak hata olur.zaten 1 aya yakın işkence çekmişiz fiyatlar oturunca satarız.açılma konusundada herhangi bir tereddütüm yok ama beklemek sıkıyor .

atmaca66
19-06-2007, 22:19
Karşı koysanız elinizden ne gelirki,kapanan tahtaların hesabı yok,kim ne yapabildi.Ama şu olur,yetkililer bunun müsebbiplerinden hesap sorar,sorumlu tutar iş bu duıruma gelmez.Herkesin yaptığı yanına kalırsa sonuç bu olur.Finans yönetimindeki şahıslar nesıl olurda durumun vehametini ve geleceği noktayı kestiremez inanılması güç.İnanın rüyasınıda gördüm,buna rağmen perşembe kapanışa doğru aldım,cuma kapandı.Anlatmak istemedim,moraller bozulmasın.Hayırlara yorumlamak gerek şansınız bol olsun.Bir şekerbank şubesine sordum,sekfk'nin bankamızla ilişkisi yok.İsterseniz şirketin numarasını verelim oradan öğrenin,denildi.Şirket ile görüşmemi geçen hafta burada yazmıştım.

treble
19-06-2007, 22:21
dusecegi garanti degil, acildigi gun dikkatli olmak lazim. mariana cukuru ile ay arasinda gidip gelebiliriz...

emetin
19-06-2007, 22:31
arkadaşlar aldığım bilgilere göre bu hafta sonuna kadar bilançoyu tamamlayıp bağımsız denetime yollayacaklarmış.

Oooo şimdi bağımsız denetimdeki elemanlarda inceler.. Rapor yazar vs derken 2 hafta daha bekleyeceğiz kesin..Zaten İmkb ninde verdiği süre doluyor.

atmaca66
19-06-2007, 22:34
Hani bi söz var. "Geç olsunda,güç olmasın" çaresiz razıyız,yeterki o gün gelsin ve açılsın.

geron
19-06-2007, 22:41
Oooo şimdi bağımsız denetimdeki elemanlarda inceler.. Rapor yazar vs derken 2 hafta daha bekleyeceğiz kesin..Zaten İmkb ninde verdiği süre doluyor.
aslında bilançonun hazırlanması uzun sürdü bu kadar sürmemesi gerkirdi bağımsız denetim biraz uzun sürebilir bir süpriz olmasa.

onkas
20-06-2007, 09:41
Bira önce konu ile ilgili şirketle görüştüm, sürecin belirlenen kriterler doğrultusunda devam ettiğini bağımsız denetim kurumu ile irtibatta olduklarını , 01.06' da geçici kapatma işleminin kendilerininde beklemediği bir uygulama olduğunu bildirmektedirler. ( bedelli sermaye arttırımı için birçok noktadan onay alınmışken, bedelli sermaye arttırımı sonrası şirket büyük oranda nakit sıkıntısını çözdüğü bir ortamda bu uygulamanın yapılması ilginç olduğunu şirket yetkilisine ilettim, bu noktada benzer düşüncelere sahip olduklarını sürecin sonunu beklemeden bilanço hazırlıklarını tamamlayarak denetim sürecine geçeceklerini ilettiler, tabii denetim sonrası nasıl bir karar çıkacağını kimse bilemez.)

Acaba eski yeni kağıtların birleşmesi sonrası hissenin uzun bir bekleyiş ve bir miktar düşüş sonrası % 15 seviyelerinde primlenmesi bir şekilde bu müdahalede etkenmidir diye sorduğumda bu konuda doğal olarak bir yorum alamadım.

Gerçi ne hisseler vardı ki üst üste tavan tavan veya taban taban kitmesine rağmen SPK yekilileri öylece seyretmişlerdir.

En doğrusu beklemek ve bu süreçte şirket yatkililerinde haber almaya çalışmak ve bilgilerimizi spekülasyona meydan vermeden birnirimizle paylaşmak.

Sonucun herkes için hayırlı olması dileği ile ...

FerHenK
20-06-2007, 12:04
dusecegi garanti degil, acildigi gun dikkatli olmak lazim. mariana cukuru ile ay arasinda gidip gelebiliriz...

SYN trble düşeceğinin garanti olmayışını neye dayandırıyorsunuz açıklarmısınız.

JARDINAINS
20-06-2007, 13:35
arkadaşlar hiçbirşeyin garantisi yok düşebilirde çıkabilirde büyüklerin ne düşündüğü önemli bu durumda. yorum yapmak bu konuda bence çok yanlış bilinen birşey yok çünkü.

treble
20-06-2007, 14:20
sayin ferhenk;

sayin jardinains gerekli cevebi vermis benim yerine. demek istedigim gayet acik; sadece dikkatli olmak lazim, ucup gidecek kagidi elden cikarmak kimse istemez sanirim ya da tam tersi batacak kagidi kimse elde tutmak istemez...

saygilarimla,

FerHenK
20-06-2007, 15:46
ortaklar farklı durumlar söz konusu;

1- hisse işleme kapatıldı çünkü gerekli açıklamaya cevap verilmedi bu direkt olumsuz bir durum. bir kaç gün sonra gelen açıklama kafa karıştırıcı nitelikteydi. mantıken işleme açıldıktan sonra + işlem görmesi sürpriz.
2- şirketten gelen açıklamada ara bilanço düzenlenecek denildi bu kadar zamanda bilanço kalmaz.
3-olağan dışı birşeyler oluyor. hisse işleme kapatıldıktan iki gün sonra 10 mlyn nakit elde edildi.

FerHenK
20-06-2007, 15:48
daha derin düşünürsek bir sürü soruyla karşı karşıya kalıyoruz. beklemekten başka bir çare yok.

anti-spek
21-06-2007, 09:07
21/06/2007 09:08 ***SEKFK*** Seker Finansl Kiralama A.S. ile ilgili olarak Sekerbank T.A.S. Munzam Sosyal Guvenlik yardimlasma Sandigi Vakfi'ndan gelen yazi Sirketimiz

***SEKFK*** Seker Finansl Kiralama A.S. ile ilgili olarak Sekerbank T.A.S. Munzam Sosyal Guvenlik yardimlasma Sandigi Vakfi'ndan gelen yazi Sirketimiz 700.000 YTL nominal bedelli Seker Finansl Kiralama A.S.'ne ait hisse senetlerini 20.06.2007 tarihi itibariyle Borsa disinda araci kurum kullanilmaksizin 1.16 YTL bedel uzerinden Sekerbank T.A.S.Personeli Sosyal Sigorta Sandigi Vakfi'ndan devralmistir. ***SEKFK***

IMKB

anti-spek
21-06-2007, 09:12
kısacası sağ elinden sol eline geçirdi.Bilançoyla ilgili bir hareket olabilir

atmaca66
21-06-2007, 09:21
Ara dönem blançosunun tamamlandığı,bağımsız denetim işlemlerinin beklendiği yazılıp çizilmekte.www.sekerleasing.com.tr şirketin web adresi.

geron
22-06-2007, 00:22
Ara dönem blançosunun tamamlandığı,bağımsız denetim işlemlerinin beklendiği yazılıp çizilmekte.www.sekerleasing.com.tr şirketin web adresi.

bu sitenin neresinde yazıyor bulamadımda. selamlar.

atmaca66
22-06-2007, 09:08
Sn. geron, benden birkaç gün sonra bir arkadaş görüşmüş ona ait bir haber.Bu haber sitenin web adresinde yok.Haklısınız,haberin hemen ardından web adresi yazılınca öyle anlaşılır,özür dilerim.

sekerci
22-06-2007, 11:24
kısacası sağ elinden sol eline geçirdi.Bilançoyla ilgili bir hareket olabilir

bir hareketlilik olması güzel..en azından bir anlamda çaba harcandığı (umarım) izlenimi yaratıyorlar...

sekfknın kapalı kaldığı hergün şekerbank prestijinden ve güvenirliğinden bişeyler kaybediyor...insanlar sekfk nın değil, skbnk nin yöneticilerinin basiretsizliğini ve beceriksizliğini konuşuyor..

ifhit
25-06-2007, 13:02
Nerdesiniz millet, kulak kesildiniz ortamımı dinliyosunuz?

treble
25-06-2007, 22:14
bekliyoruz, sekfk dan bilanco gonderildi seklinde bir haber gelsin diye...

ifhit
26-06-2007, 13:04
Kimsede ses soluk yok, herkes kulaklarını ŞEKFK ye dikti. Bir sinyal, bir mesaj, bir haber. Yarabbim, sabır ver hepimize..

sekerci
26-06-2007, 13:21
skbnk de %15 lerde artış görünüyor bunun anlamı nedir?
herhangi bir açıklama da yok..

treble
26-06-2007, 13:29
yok oyle bir artis, sistem hatasi...

sekerci
26-06-2007, 13:36
haklısın.

ifhit
27-06-2007, 13:35
Başlıkta da belirttiğim gibi borsamız zaten başlı başına sistem hatası. Ortada ses seda yok. İn cin top oynuyor. Bir ben varım bir de serseri kaldırımlar. Gelecek ayın yedisi de, bizde daha ne olacak diye görcez. İçimden bir his, diyorki iki yıl daha bekleyeceğiz. İlk günden beri içimde olan his bu. Umarım öyle olmaz. Bi de varsayalım tahta açıldı, tekrar dibi bulacaktır. Her durumda da ayvayı yemiş gözüküyoruz.

anti-spek
27-06-2007, 13:57
Başlıkta da belirttiğim gibi borsamız zaten başlı başına sistem hatası. Ortada ses seda yok. İn cin top oynuyor. Bir ben varım bir de serseri kaldırımlar. Gelecek ayın yedisi de, bizde daha ne olacak diye görcez. İçimden bir his, diyorki iki yıl daha bekleyeceğiz. İlk günden beri içimde olan his bu. Umarım öyle olmaz. Bi de varsayalım tahta açıldı, tekrar dibi bulacaktır. Her durumda da ayvayı yemiş gözüküyoruz.

ayva iyidir.şöyle bol ŞEKERli bir ayva reçeli olsada yesek:yes:

ilknurdk
27-06-2007, 14:42
Arkadaşlar, ayın 7'si bana çok uzun geliyor, bu adamlar son güne kadar bekleyeceklermi yaa :(( Sıkıldım artık beklemekten... Zaten kağıtta olan 3-5 ky var... Ne olur yüzümüzü güldürseler sanki...

Ayrıca burada da kimse yazmıyor... Meraktan öleceğim... Yok mu bir duyumu olan?? Biran evvel ne olacaksan olsun, böyle beklemek çok yorucu ve yıpratıcı... Ya Sabır :(((

netim
28-06-2007, 00:00
Arkadaşlar aldığım duyuma göre sağlam sayılır orada çalışan bir kişiden ögrendim. Önümüzdeki hafta çarşamba veya perşembe açılacakmış.
Umarım doğrudur.

iyidost
28-06-2007, 20:36
Arkadaşlar bu adamlar çokmu yoruldular tatildelermi? Umarım öyledir darılırım yoksa.. Şekerbankı sattık diye seviniyoduk ama sessiz sedasız finansal kiralamanın tahtasını kapadılar neyse panik olmadan açılır ve nerde kalmıştık yola devam derse sorun çıkmaz:yes::yes: dilerim gözaltına girmez güzel günleri vardı belki onun hatrına affederler..:wink:

serac
29-06-2007, 14:02
selam arkadaşlar SEKFK bilançosu Bağımsız Denetimin incelemesine sunulmuş. temmuzun ilk hafta sonuna kadar açmaya çalışacaklarmış.

treble
29-06-2007, 15:54
versinler ben inceleyeyim bilancoyu, 10 puan vereyim hemen:) saka bir yana, guzel seyler olacagini dusunuyorum. umarim yanilmam ve belki de performans olarak imkb tarihinin en kotu kagitlarindan biri olan sekfk (tabiki son bir sene icersinde) bizlerin yuzunu guldurur ama ben guldurmek zorunda oldugunu dusunuyorum... sayesinde en iyi yaptigim seylerden biri haline geldi, beklemek...

saygilarimla,
iyi h.sonlari,

markler
29-06-2007, 18:35
Bunlarla ugrasacagimiza lotto oynasak enazindan parayi nerye yatirmis olurduk.:grrr:

markler
29-06-2007, 18:38
aslinda borsasiz yasamakda baya güzelmis bunca seneden sonra.

hepkaybedenbiri
30-06-2007, 19:14
az kaldı bu sefer kazanacağım
ciivvvvvvvvvvvvvv, kanatlanmaya hazır olun sayın yolcular uçuş hazırlıkları son aşamaya geldi..... emniyetiniz için kemerleri çiftledik....

Longtime
30-06-2007, 20:15
ciivvvvvvvvvvvvvv, kanatlanmaya hazır olun sayın yolcular uçuş hazırlıkları son aşamaya geldi..... emniyetiniz için kemerleri çiftledik....

"HepKaybedenBiri"
makus talihin umarım seni yanıltır..
dolayısıyla bizi de

anti-spek
30-06-2007, 21:35

hayırdır yavvvv.penguen gıda nın topiğiylemi karıştırdınız yoksa:he:

FerHenK
02-07-2007, 08:06
gelişme varmı ortaklar

FerHenK
02-07-2007, 08:07
kemerleri ikiyemi çıkartalım :)

FerHenK
02-07-2007, 08:09
ümidinizi kırmak istemem ama olumsuz bir durum söz konusu iken hissenin pozitif açılması sürpriz olur. ama başka haberlerel birlikte açılış olursa onu bilemem.

treble
02-07-2007, 08:28
tahtanin kapanmasi da surpriz idi:) bu kagit icin surpriz diye bir kavramin gecerli olmadigini dusunuyorum, ne yapsa yeridir... beklemeye devam... haydi bakalim...

FerHenK
02-07-2007, 08:34
bu hafta sorularımızın cevaplarını bulacaz inşallah.

FerHenK
03-07-2007, 11:48
ortaklar gelişme varmı ??

FerHenK
03-07-2007, 11:52
Herhangİbİr AÇiklamada Yok
Ne Ses Var Ne GÖrÜntÜ

emetin
04-07-2007, 12:46
Bilanço için hangi tarihe kadar süre verilmişti?

atmaca66
04-07-2007, 13:01
Sanırım 6 haziran'da 1 ay süre verilmişti.Cuma günü dolmakta.Tabi birde imkb yönetim kurulunun toplanma tarihi önemli.

desperado2580
04-07-2007, 14:07
bu hisse artık olumsuz bir vaka.... şöyle sonuç gelecek...... şeker bank ın ve şeker vakıflarının hisse üzerindeki etkilerinin kaldırılması.....yani bu şu oluyor.... %30 gerileyeceği...... zaten süre olumsuz oldu nerdeyse bir ay olacak borsa dışında satışlarda.... göz altına alınınca 1-2 ay hareket edemez.....0.80 düştükten sonra....

desperado2580
04-07-2007, 14:11
riski aldıysanız katlanacaksınız...... biz 2 senedir katlanıyoruz...... arkadaşlar. 0.80 0.90 aralığını dener..... herşey olumsuz gelişiyor... İMKB'in beşgün süresini bile değerlendiremeyen bir şirketten ne bekliyorsunuz ki....... hepimize geçmiş olsun....... artık olay bitti... başka hissede buluşmak üzere.....

anti-spek
04-07-2007, 14:28
riski aldıysanız katlanacaksınız...... biz 2 senedir katlanıyoruz...... arkadaşlar. 0.80 0.90 aralığını dener..... herşey olumsuz gelişiyor... İMKB'in beşgün süresini bile değerlendiremeyen bir şirketten ne bekliyorsunuz ki....... hepimize geçmiş olsun....... artık olay bitti... başka hissede buluşmak üzere.....

suyu bulandırma .bilerek yaptığına eminim:grrr:

--------------------------------------------------------------------------------

Ticaret Unvanı DRT BAĞIMSIZ DENETİM VE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLİK A.Ş.
Adres Yapı Kredi Plaza, Büyükdere Cad. B Blok
Kat:5 80620 Levent
Şehir İSTANBUL
Telefon-1 (212) 3666000 Telefon-2 (312) 2954700
Faks (212) 3176464
Web Adresi http://www.deloitte.com.tr
E-posta info@deloitte.com

SEKFK NİN BAĞIMSIZ DENETİMİNİ YAPAN MALİ MÜŞAVİRLİK.ARAYIN SORUN.BEN ARADIM.:cool:

treble
04-07-2007, 14:56
sayin anti-spek;

sordugunuz soruyu ve cevabini ogrenebilir miyim? tarih olarak bir bilgiye ulasabildiniz mi acaba?

Tsk,
Saygilarimla,

anti-spek
04-07-2007, 15:04
sayin anti-spek;

sordugunuz soruyu ve cevabini ogrenebilir miyim? tarih olarak bir bilgiye ulasabildiniz mi acaba?

Tsk,
Saygilarimla,

BAĞIMSIZ DENETİM RAPORU HAZIRLANMIŞ.RAPOR ŞEKER FİNANS IN ELİNDE AMA BUNLAR SON GÜNÜ BEKLEYECEK ANLAŞILAN.ZATEN ŞEKER FİNANS YETKİLİLERİDE TAMAMLANMAK ÜZERE SON AŞAMAYA GELDİK BUGÜN YARIN İMKB YE SUNACAZ FALAN DEDİLER.VARDIR BİLDİKLERİ

FerHenK
04-07-2007, 16:16
bu hisse artık olumsuz bir vaka.... şöyle sonuç gelecek...... şeker bank ın ve şeker vakıflarının hisse üzerindeki etkilerinin kaldırılması.....yani bu şu oluyor.... %30 gerileyeceği...... zaten süre olumsuz oldu nerdeyse bir ay olacak borsa dışında satışlarda.... göz altına alınınca 1-2 ay hareket edemez.....0.80 düştükten sonra....

%30 gerileyeceğini detaylı olarak hesabıyla birlikte yazında bilgimiz olsun hocam.

FerHenK
04-07-2007, 16:21
SYN anti-spek denetim raporları kaç gün önceden hazırlanmıştı. bu günmü bu bilgilere ulaştınız.
yarın seans bitiminde açıklama gönderirlermi sizce.

desperado2580
04-07-2007, 17:00
kardeşim geçin bu ayakları ya..... kafa bulandıran sizi dibe indiren kişilere....sayın demektende vazgeçin... bu ne şuursuzluk kardeşim madem raporlar hazırlanmışta neden sunmuyorlar ben size söyleyeyim....bir bildikleri şuuu.... biz SEKFK olarak yatırımcıyı düşünmüyoruz....demek istemeleri.... okadar....... görün bakalım %30 gelince borsa dışı satış lot oranlarının el değiştirmesine bakmanız yeterli olur... hep kendi vakıfları....... alan firma ucuza alıp pahalıya satıp kar yapmak ister...bu vakıflar kendilerinden.... şu anda payda olarak zayıflar yani baya bir toplamaları lazım.... o yüzden düşmeye mahkum görüyorum.... Bu benim şahsi fikrim sadece beni bağlar.... ama sayın diye hitap etmek kibarlıksa ki değil..... Büyüğüne bile lan diyenler şimdi kendi menfaati için tanımadığı bilmediği kişilere sayın diye hitap ediyorsa tüh yazıklar olsun demekten başka bir şey demiyorum...

onkas
04-07-2007, 17:22
Şahsen bende son 15 günde birkaç kez Şeker Finansal Kiralama halkla ilişkiler ile görüştüm, aynen burada sn. anti-spek'in belirttiği şekilde ifadeler kullanıyorlar.

Nedense bu tip hisselerde eğer durumda bir değişiklik olacaksa desperado2580 gibi şahsiyetler ortamı gerekecek şekilde mesajlar göndermeye başlıyor, buradan benim anladığım bu hissenin yakın bir dönemde açılacağı ve belki de agresif hareketler sergileceği ...

Hissi olarak veya bilinçli her nasılsa şu anda hissede olan herkes bir nedenle verdiği alım kararı nedeni ile şu anda burada ...

Sonucu hep birlikte bekleyip muhtemelen de kısa bir süre içinde göreceğiz.

geron
04-07-2007, 18:01
Tarih: Sal Tem 03, 2007 10:50 am

--------------------------------------------------------------------------------

Şirket yetkilileri ve imkb ile yaptığım son konuşma son derece olumlu, şirket yetkilisinin söylediği, spk nın istediği kamuyu aydınlatma bilgi formunda kendilerinden istenen hususların ttk ya tabi oluğu fakat kendilerinin bddk ya tabi oldukları ve 3 hafta boyunca bir iznin çıkması için uğraştıkları yönünde, yine kendisinin söylediği istenen formdaki değerleme rakamlarının kendilerinin bir finans firması olması sebebiyle ve faizlerin sürekli değişmesi sebebiyle değişkenlik gösterdiği bu sebeplede spk yı böyle bir talepte bulunduğu için anlamadığını belirtti...bütün bunların yanı sıra k.a.b.formunun YARINA yetiştirilmeye çalışıldığını belirtti, bunu öğrendikten sonra imkb yi aradım fakat karşıma son derece lakayt personeller çıktı, adamlar daha skfk nın kapalı olduğunu ve sebebini bilmiyor, ben anlattım kendisine ve yarın bu form elinize geçse ne kadar sürede imkb yönetim kurulu toplanıyor ve karar veriyor dedim, personelin cevabı her hafta toplanıyorlar bilemem dedi, yani dedim bugün toplansalar fakat form yarın gelse haftaya kadar sizin keyfinizi bekliycez öylemi...bilemem onun zamanı yok dedi...resmen hıyar bunlar, onları oraya koyanlara lanet olsun demekten başka çare yok bir sürü müşterimde bu hisseden var ve ben sanki bu kararı alan kişi gibi uğraşıyorum ama adamların bi tarafında değil...inanılır gibi değil...
Bu NOKTADA YAPILICAK ŞEY ARKADAŞLAR İMKB Yİ HEPİNİZ ARAYIN....TEL: 212) 298 21 00..BU NUMARADAN HİSSE SIRASI KAPALI OLAN BİR ŞİRKET HAKKINDA BİLGİ ALMAK İSTİYORUM DEYİP KARŞINIZA ÇIKAN KİŞİYE BİRAZ BASKI YAPMAK EĞER YETERİNCE KİŞİ ARARSA ARTIK BİŞEYLER YAPMAK İÇİN Bİ TARAFLARINI KALDIRICAKLARDIR...
__BURDA YAZILANLARDAN KAYNAKLI YAPILAN ALIM YADA SATIM İŞLEMLERİ, KİŞİYİ BAĞLAR VE HİÇBİR ŞART YADA KOŞULDA SORUMLULUK KABUL EDİLMEZ_______________
Bu siteden alıntı yaptım.
http://www.borsagundem.com/viewtopic.php?t=621