View Full Version : SEKFK Şeker Fin. Kiralama
Pages :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
[
22]
egekoray
24-09-2007, 11:43
200 günlük ağırlıklı ort. 1.25 oralara gelir gibi.günlükte takaslar şu an için artıda ama kapanış ne olur bakalım.
Rj-efg En İyİ Alicilar. Takaslar Globale Gİbİ.
1,23 ve 27 de direçler var dün 23 ü test etti ama kıramadı. dünkü alışlarla bugün 23 yine test edeceğini düşünüyorum. 2. seans artan işlemhacmi bugün için ümit vaad ediyor.
1,23 ----------- 1,27 sırada hangi dirençler var?
inşaallah bunları aşıp zirveye koşacağız...
1,32 Ve 1,33 Te DİrenÇler Var Hacİmlİ AŞilirsa Yola Devam
Daha Çok Hacİm Gerek. Yoksa Takilir Kalir
1,31 ve 1,36 da dirençler
1,24 ve 1,28 de destekler
şeker yat. ağırlığını koyarsa olacak.:)
1,31,32 hacimsiz olursa geri geliyor hacimle ezmek lazım
Ky Harbİden DÖkÜlmuŞ. Kİmsecİkler Yok. Yalnizda Olmuyar Yaw.
osmanlı571
26-09-2007, 12:06
ben burdayım merak etme :))
http://img215.imageshack.us/img215/1364/ekerfnansbd9.png (http://imageshack.us)
dinlene dinlene gidiyoruz bakalım nereye kadarsa.
şeker mal çıkmış biraz şeker tutmazsa olmaz abi.
1.80 e daha çok varmı?kışda geliyo.yatak olmaksa biraz üstüne.:he:
cevap yok.o zaman bi soru daha.1.34 neden geçilemiyor?
1.80 e daha çok varmı?kışda geliyo.yatak olmaksa biraz üstüne.:he:
bugun başlangıç olsun 1,80 bayağı uzak gibi. 1,63 zirveyi aşarsa 1,80 mümkün.
yine takılacak gibi 1,32,33 e yetrer yaw.
başı bağlı kardeş başı.:he:yalnız 1.35 ten 2-3 parça kopardılar.helal olsun.:he:
kapanış güzeldi.yarın için umut var.fakat sağ gösterip sol vurmasıda meşhurdur.:he::he::he:
1,33 te takıldı aşamadı bugün nasıl olur kestirmek zor. dünkü 30 dan sonraki hareket şekerbankın etkisiydi. zorla yani. şekerbank hız kazanmasaydı 29-28 diye gelecekti. bugün ben yine şeker banka bağlanacağı kanısındayım.bank yüzde 6-7 yaparsa finansta onu takip eder.1,36 ve 1,38 de dirençler var dirençlerin bu kadar yakın olması hisseyi yavaşlatıyor ve sıkıştırıyor. ilk destek 1,30 da ikincisi 1,26 da desteklerin dirençlere göre fazla mesafede olması aşağı yönde hızlı düşüşlerin olabileceğini gösteriyor.
1.26 ilave için uygun sayılır.madem satamıycaz.almaya devam.:he::he::he:
cevap yok.o zaman bi soru daha.1.34 neden geçilemiyor?
DOSTUM 1,34 Ü şimdi anladınmı neden geçilemiyor. 1,34-36 kuvvetli direnç omuyor. çok kısa aralıklarda direnç yapıyor neden acaba?
bıktıgım ıcın sattım hayırlısı butun fınanslar zırve gecıyor bu dıp denıyor zaten spek lerıde becerıksız. Hissede olanlara bol kazanç dılerım...
bıktıgım ıcın sattım hayırlısı butun fınanslar zırve gecıyor bu dıp denıyor zaten spek lerıde becerıksız. Hissede olanlara bol kazanç dılerım...
güle güle dostum. yine gel olurmu:) bol şanslar
1,30-32 DedİrenÇ Var 1,27-26 Destekler. Destekler ÇaliŞiyor İyİ :)
osmanlı571
01-10-2007, 17:21
içimden bir his yarın bizim için güzel olacak diyor.eski günler aklıma geldi ama kısmet görücez
bakalım.saglıcakla kalın hayırlı iftarlar.ayrıca burayı boş bırakmayın tabii giden gidiyorda kalanlar için diyordum.
inşallah.ben hala burdayım da 1.23 görünce canım sıkıldı.
içimden bir his yarın bizim için güzel olacak diyor.eski günler aklıma geldi ama kısmet görücez
bakalım.saglıcakla kalın hayırlı iftarlar.ayrıca burayı boş bırakmayın tabii giden gidiyorda kalanlar için diyordum.
gidenleri çok iyi anlıyorum.rakamlarım dili olsada konuşsa.satıncaya kadar yokum.hadi bana eyvallah.
finansın daha çok zamana ihtayıcı var anlaşılan.
finansın daha çok zamana ihtayıcı var anlaşılan.
HİSSEYE DAİR EN FAZLA POZİTİF YAKLAŞAN SİZ VARDINIZ.
SANIRIM SİZDE NEGATİF İZLEMEYE ALDINIZ.
BEN 29 EKİMİ BEKLEYECEĞİM, BAŞKA KELEPİR HİSSE KALDIMI Kİ?
ZAFER BİZİM OLACAK
HİSSEYE DAİR EN FAZLA POZİTİF YAKLAŞAN SİZ VARDINIZ.
SANIRIM SİZDE NEGATİF İZLEMEYE ALDINIZ.
BEN 29 EKİMİ BEKLEYECEĞİM, BAŞKA KELEPİR HİSSE KALDIMI Kİ?
ZAFER BİZİM OLACAK
BEN DAHA NOTUMU (-) İNDİRMEDİM:)
yok dostum kısa vadede negatif. ama uzun vadede gayet olumlu. uygun zamanı bekliyorum.
http://img340.imageshack.us/img340/6098/ekfnkzv7.png (http://imageshack.us)
wah şekrim terk edilmiş. yavaş yavaş kıpırdanıyor hadi hayırlısı.
***sekfk*** seker finansal kiralama a.s.'nin 10.10.2007 tarihli
yazisi asagiya cikarilmistir. "sirketimizin yonetim kurulu toplantisinda,
yapilacak ilk genel kurul'da karara baglanmak uzere sirket ana
sozlesmesinde ekli metinde yeralan degisikliklerin yapilmasi
icin gerekli islemleri yapmak uzere genel mudurlugumuze yetki
verilmesine karar verilmistir." ana sozlesmenin "merkez ve subeler"
baslikli 4, sermayeye iliskin 6, "hisse senetleri ve devri ile
ilgili hukumler" baslikli 7, "genel mudur" baslikli 13, "ana
sozlesme degisikligi" baslikli 19 ve "sermaye piyasasi kurulu,
t.c. sanayi ve ticaret bakanligi ile hazine mustesarligi'na gonderilecek
belgeler" baslikli 21. maddelerinin eski ve yeni sekli gunluk
bulten ekinde yayinlanacaktir. ***sekfk***
bu yazı ne anlama gelıyor ki
osmanlı571
11-10-2007, 19:32
EVET bende anlamadım anlıyan varsa izah edrese sevinirim bu arada herkese iyi bayramlar bursadan.
Yenİ Yapilandirmalar Olabİlİr. Bakalim Ne Çikacak.
BŞeyler Olacak Ama Nezaman.
sayın FERHENK
NE ZAMAN BİRŞEYLER OLABİLİR
GEÇEN DÖNEM OLDUĞU GİBİ BİLANÇO BU DÖNEMDE ZARAR AÇIKLARSA UMUTLAR TÜKENECEK SANIRIM.
ENDEKS'E GÖRE BU HİSSEDEN DAHA KELEPİRİ YOK SANIRIM AMA TALEP YOK.
AY SONUNA KADAR BEKLEYELİM.
HAYIRLISI
İNŞAALLAH BU KAĞIDI BİR SPEKÜLATÖR KEŞFEDERDE GÜN GÖRÜRÜZ.
DEĞİLSE HER ŞEY BOŞ
ENDEKS 60.000 OLSA DA FİYASKO
ŞEKERBANK DAN BİLE HAYIR YOK
SANIRIM
[QUOTE=ideal20;1940470]
NE ZAMAN BİRŞEYLER OLABİLİR
GEÇEN DÖNEM OLDUĞU GİBİ BİLANÇO BU DÖNEMDE ZARAR AÇIKLARSA UMUTLAR TÜKENECEK SANIRIM.
2007/06 Kar-Zarar(USD) 560.157
karda görünüyor...
JARDINAINS
23-10-2007, 17:29
aslında ne söylenir bilinmez kimseninde umudunu kırmak istemem ama bariz belli bir kağıt yani hiç alınmayacak kağıtların başında geliyor tamam belki endekse göre ucuz kağıt ama artmasını beklemek yanlış olur çünkü bir sebep olması olması lazım sekf almak için var mı bence yok tabi herkesin düşüncesi kendisini ilgilendirir.
bol kazançlar...
aslında gelecekde çok iyi olabilecek 5 lirayı görebilecek bir kağıt
ama çok kıl ya .bu kadar da olmaz dedirtiyor insana.
mantrader
27-10-2007, 23:02
aslında ne söylenir bilinmez kimseninde umudunu kırmak istemem ama bariz belli bir kağıt yani hiç alınmayacak kağıtların başında geliyor tamam belki endekse göre ucuz kağıt ama artmasını beklemek yanlış olur çünkü bir sebep olması olması lazım sekf almak için var mı bence yok tabi herkesin düşüncesi kendisini ilgilendirir.
bol kazançlar...
Sayın JARDINAİNS borsada 300 küsür tane hisse var alırken mutlaka bir sebep mi olması lazım,:notr:
bu şirket de gayet bir şeker kuruluşunun bir hissesi,
Hükümet Şeker Fabrikalarını özelleştirecek, ama tarihi tam olarak belli değil, fakat takvim 24 ay içinde özelleşme bitecek diyor...
İlla bir sebep arıyorsanız alın size sebep işte:biggrin:
Şeker fabrikalarının özelleştirmesi ŞekerBank ve kuruluşlarını, Şeker üreten firmaları daha olumlu yönden psikolojik olarak etkiler.
Vede borsanın altın kuralı beklentileri al gerçekleri sat.
Bu hisseyi biraz inceledim de Teknik anlamda şaka maka bir oluşum içinde sanki, çok spek bir kağıda benziyor... Takaslar da Şeker yatırım yarısını elinde bulunduruyor. Hisse 2006 şubatından beri düşüş trendinde imiş ve bu trendini 2007 mayıs aylarında sonlandırmış. Şimdi sanki bir oluşum ve büyük bir çıkış hazırlığı içerisindeler. Günlükte 200 günlük ho. ların üzerinde oynamaya çalışsada güçsüzlüğünü koruyor. Ho yinede aşagıya bakıyor. Haftalıkta sanki sat vericek Günlükte al vericek gibi. Endex le de alakası yok görünümünde.
Uzun vadede kazandırabilir bir hisse görünümünde ama teknik anlamda henüz olgunlaşmamış, tabanlar yükselirken tavanlar alçalıyor, bir takoz formasyonu ile sıkışma var,
Önümüzdeki 1 ay içerisinde belki daha kısa bir süre zaman zarfında bu sıkışma bitecek, gerçek yüzünü görücez,
Saygılarımla.......
selam arkadaşlar
SEKFK'yı hangi aracı kurum alıyor. kimler satıyor.
detayları görebilen arkadaşlar varsa, bizimle paylaşırsa seviniriz.
umutlar devam ediyor
siz yenisiniz galiba:he: www.hisse.net ana sayfasindan gunluk olarak alan-satan lari takip edebilirsiniz. seker yatirim i takip etmeniz yeterli olacaktir, su siralar yukselislerde genel olarak kostek oluyor ama hakkini verelim bircok dususte de destek olmustur... bircok finans sirketi su siralar hareketli oldugu icin dun biraz yukseldi ama bu yukselisi bana cok inandirici gelmedi... neyse, beklemedeyiz ve bekleriz de...:super:
Turkbroker
07-11-2007, 10:24
şimdi tavan olmassa ne zaman olucak acaba ?
Bırak tavanı bu kağıttan bi dirhem bile yedirmezler
bu kagidin sahibi seker yatirim dir... ama kendileri bir yatirim sirketi olmalarina ragmen bence yatirim in "y" si bilgisinden uzak insanlar tarafindan yonetilen bir sirket izlenimi veriyor... umarim bu yazimi okurlar da kendilerine ceki duzen verirler... aksi takdirde babami cagiracagim, o zaman ellerindekilerden de olacaklar.. babam kim mi, yakinda gorurler... :yes:
eyvallah,
Milletin epey canı yanmış, topikte kimse kalmamış. Tahtanın kapatıldığı zamanlarda kimler vardı. ben bile bir kaçmıştım. Bugün tavana kitlerler bunu. KY gariplerim tam para kazanacakları zaman, malı vereyim de kurtulayım hesabına yatarlar, uyanın malı size taşıttırdılar, vermeyin, bu dakkadan sonra, AL SAT TAVSİYESİ DEĞİLDİR
financer
19-11-2007, 13:16
***SEKFK*** Seker Finansal Kiralama A.S.'nin cikarilmis sermayesinin 25.000.000, YTL den 35.000.000,-YTL' ye artirilmasiyla ilgili olarak, Sermaye Piyasasi Kurulu'ndan sermaye artiriminin tamamlanmasina iliskin belgenin 25.10.2007 tarihinde alindigi bildirilmistir. ***SEKFK***
BU HABER 16.11.2007 DE YAYINLANMIŞTIR.
financer
19-11-2007, 13:23
***sekfk***Şeker Leasİng'İn Vergİ Daİresİne SunduĞu 9 Aylik DÖnem Zarari 3.433.455 Ytl
BU Haber 15.11.2007 tarihinde yayınlanmıştır.
financer
19-11-2007, 13:29
KaĞidi Bİlen ArkadaŞlara Soruyorum.
Şİrket Zarar Yaziyor. Ama Bİr Yandan Sermaye ArtiŞina Gİtmeyİ DÜŞÜnÜyor.
Sermaye Arttirimi Bedellİ OlacaĞi DÜŞÜnÜlÜrse, Yukari DoĞru Bİr Hareket Beklemek DoĞrumu Olur?
Bol KazanÇlar...
***sekfk***Şeker Leasİng'İn Vergİ Daİresİne SunduĞu 9 Aylik DÖnem Zarari 3.433.455 Ytl
yazıklar olsun seker leasing'e 9 ayda bu kadar zarar. şirketiyöneticileri, yani şirketi yönetemeyenler istifa etmeli.
bu şirket ne yapıyor.böyle. anlaşılır gibi değil.
şekerbank ise sadece izliyor. bu kurumu sanırım sekerbank elden çıkarmayı düşünüyor.
değilse sahip çıkardı.
bu kadar aciz bir şirket olamaz
financer
19-11-2007, 13:38
yazıklar olsun seker leasing'e 9 ayda bu kadar zarar. şirketiyöneticileri, yani şirketi yönetemeyenler istifa etmeli.
bu şirket ne yapıyor.böyle. anlaşılır gibi değil.
şekerbank ise sadece izliyor. bu kurumu sanırım sekerbank elden çıkarmayı düşünüyor.
değilse sahip çıkardı.
bu kadar aciz bir şirket olamaz
ELDEN CIKARMAYA CALISSA BORÇLARINI TEMİZLER:biggrin:
EGER SÖYLEDİĞİM ŞEKİLSE 1.50-1.60 LARA KADAR BİR HAREKET YAPABİLİRLER.
***YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR***
bundan evvel de sermaye artisi olmustu ve hatirladigim kadariyla hisse buna hic tepki vermemisti ki dusen borsa ile birlikte kagit o ara yine bu seviyelerden islem goruyordu, bir ara 1 in altina bile dusmustu... ve yine hatirladigim kadariyla (yaniliyorsam duzeltin lutfen) sirket 3 ayliklarda kar aciklamisti, simdi ise olaganustu bir zarar; tabiki bunu anlamak mumkun degil...
uzun sozun kisasi, sermaye arttirimi olacak diye hissenin yukselmesini beklemek biraz iyimserlik olabilir ama yukselir mi yukselebilir. grafiklerine bakarsaniz hisse, cok uzun zamandir diplerinde geziniyor; bu noktada bu sirketin ederi nedir diyen arkadaslar olabilir, onlar da haklilar ama biraz klasik olacak borsadaki cogu sirketin ederini mali yapisi degil hisseleri elinde bulunduran by ler belirliyor ki bu sirketin by si "seker yatirim" dir...
bu noktada benim nacizane tavsiyem bu hisseye yeni gireceklerin girmeden bir daha dusunmesi, hisseyi elinde bulunduranlarin ise bir muddet daha beklemesi. umarim bu karanlik gunlerde en azindan hissemiz gelecege yonelik biraz isik verebilir...
saygilarimla,
p.s. Cuma gunku hareket direkt sermaye arttirimi ile ilgiliydi ama seker yatirim in devrede olmamasi da ilginc...
osmanlı571
26-11-2007, 10:05
neden düşmüyor sizce arkadaşlar??
osmanlı571
26-11-2007, 10:43
katılımcı sayımız artmaya başladı şükür...:))
neden düşmüyor sizce arkadaşlar??
daha ne kadar düşecek bu hisse bilmiyorum.
bu hissenin halka arzı sanırım 2004 te gerçekleşti. arz fiyatı 1.40.ytl
o zamandan bu zamana endeks 4 kat arttı
ama maalesef bu rezil hisse, sahipsiz hisse değer kaybetti.
ve kaybetmeye devam ediyor.
şuan Ky lere caydırma politikası izleniyor.
osmanlı571
26-11-2007, 11:06
beni caydıramazlarda!! düştükçe almaya devam edip maliyet hesabı yapıyorum ama bu gidişte yönetimede girebilirim.bune ya hakketen rezalet ama yılmıyacagım yılmadıgım bütün hisselerden karlı çıktım ihsallah bunlada öyle olacak
osmanlı571
26-11-2007, 14:16
benim bildigim şefik ikinci seans biraz kıpırdar ama???
S161803398875
27-11-2007, 01:49
olur olur bu da olur neler olmadı ki .nasıl olur onu bilmem .kılıfını onlar hazırlar merak etmeyin
osmanlı571
30-11-2007, 11:11
Senİn Kadar Şerefsİz Bİr Hİsse Varmi Acaba???????????????
Senİn Kadar Şerefsİz Bİr Hİsse Varmi Acaba???????????????
Mesela SASA.
En az seker kadar rezil bir sabancı kağıdı.
ZÜLFİKAR
30-11-2007, 15:54
Üç beş ay sonra üzülürsünüz ama dediklerinize.
ZÜLFİKAR
30-11-2007, 16:16
1.08 kademesi 50.000 lotla kalkıyor bilahare 150 lotla düşüyor. :)
osmanlı571
02-12-2007, 08:50
1.08 kademesi 50.000 lotla kalkıyor bilahare 150 lotla düşüyor. :)
demekki alıcı yok satıcı çok...
buradan bu sonuc cikmaz, alip satan kuruluslara ve onlarin yuzdelerine bakmaniz gerekiyor; gun sonu para girisi "+" ise alicilar saticilara gore daha isteklidir ama alicilarda her zaman mali daha dusuk fiyattan almak ister...
olay budur, ama buna takili kalmayin... hersey sirayla...
saygilarimla,
mantrader
02-12-2007, 15:57
Bu hissenin vakti daha çok var arkadaşlar. Teknik anlamda çok güçsüz. Endex e de ayak uyduramıyor. Tam bir spek hisseside. Bunlar kolay kolay ky ya ekmek yedirmezler. Ama bizim Ky psikolojisi işte orada kolaylıkla Garandan, İsctr den para kazanmak varken illa zoru başarmak istiyor. Ve de bizim gibi inat a bindiriyor. Ben neyseki portföy kurdum. Portföyümün küçük bir kısmını bu süpriz kağıda bıraktım da çok ahmaklık yapıyorum gibime geliyor sanki... Dünya ile alakası yok... resmen ky nın elindeki hisseye göre hareket ediyor. Ne endex le alakası var ne dünya ile, endex düşerken de çok düştü... bi yükseliş trendi de yok... amaçsız bir hisse... tam bir ziyanlık bir hisse diye düşünüyorum...
03/12/2007 Tarİhlİ Gelen Bu Haber Ne Demek Konu Hakkinda Bİlgİsİ Olan ArkadaŞlar Varsa Bİlgİ Verİrlerse Sevİnİrİm.
132, 03.12.2007 07:37:03, Seker Fin. Kir.`nin 2007 Yili 9 Aylik Donem Net Konsolide Kari 821,456 Ytl
Seker Fin. Kir.`nin 2007 Yili 9 Aylik Donem Net Konsolide Kari 821,456 Ytl
-matriks-
189, 03.12.2007 07:41:37, Imkb Gunluk Bulten Haberleri - Seker Finansal Kiralama
Imkb Gunluk Bulteninde Yayinlanan Aciklama:
Seker Finansal Kiralama A.s.`nin 30.11.2007 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.
`konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:viii, No: 39 Sayili Tebligi Uyarinca
Yapilan Aciklamadir.
Sirketimiz Sermaye Piyasasi Kurulu`nun 28.09.2001 Tarih Ve 45/1262 Sayili Kurul
Toplantisinda Alinan Karar Geregince Ttk 324. Maddesi Uyarinca 31.05.2007
Itibariyle Duzenledigi Ve 18.07.2007 Tarihinde Yayinladigi Bilancosunda Yer Alan
Aktiflerinde Satis Ve Benzeri Nedenlerle Onemli Bir Azalma Olmadigi Ve Bilancodaki
Degerleme Sonucunda Olusan Fonun 30.06.2007 Tarihi Itibariyle Sermaye Kaybini
Karislamaya Yettigi Gorulmus Olup Yeni Bir Ttk 324 Bilancosu Duzenlememistir.
31.05.2007 Tarihli Ttk 324 Raporunda Degerleme Sonucu Olusan Fon : 8.297.936
30.09.2007 Itibariyle Sola Mali Tablolara Gore Ozkaynaklar : 6.991.396
30.09.2007 Itibariyle Degerleme Sonucu Olusan Fon : 8.586.142 `
Şeker Finans 9 aylık bilançoda kar açıkladı. Özsermayesini eksiden artıya geçirdi. Finansal sıkıntılarını sermaye arttırımı ile çözdü ayrıca aldığı doğru operasyonel kararlarla da zarar etmeyen bir şirket haline geldi. Tabi birkaç bilanço döneminde herşey belli olmayabilir ama gidişat fena değil...
Bu hisse patlar diyemem. Çok süper olcak diyemem. Ama bulunduğu yer kesin olarak burası değil. Nerden baksanız burası değil. Şeker ne zaman isterse o zaman gider. Son reklamında el uzatan insanları gösteriyorlar ya, aynen buna da el atmaları lazım.... Şeker sahip çıkmadan piyasa bu kağıdı ancak 3 kademe götürür 4 kademe düşürür. Olay budur.
Bugün seansta da görüyorum ki, 31 lot ve 69 lot gibi abuk subuk ve manidar işlemler yapıldığına göre hisseye Şeker de seyirci...
Bekleyelim, görelim...
JARDINAINS
03-12-2007, 21:28
132, 15.11.2007 08:32:41, SEKER FIN. KIR.`NIN VERGI DAIRESINE SUNULAN 2007 YILI 9 AYLIK DONEM NET ZARARI 3,433,456 YTL
(hangi kardan bahsediliyor acaba) bu hisse için yorum yapmayacağım artık umarım hissede olanlar kazanırlar. iyi akşamlar.
Lutfen, 3 ustteki mesaji okur musunuz? Tsk,
JARDINAINS
04-12-2007, 14:51
Lutfen, 3 ustteki mesaji okur musunuz? Tsk,
önemli olan vergi dairesine sunulan kardır.
O zaman sizin mantiginiza gore konsolide kar "+" degil "-" gelip vergi dairesine sunulan kar "+" gelseydi, onemli olan konsolide kar olacakti. Amac "-" yi bulmak degil mi? Bul "-" yi kap parayi...:super: Ipmat ve Kozad deki durumun bu hissedeki durumdan bir farki yok, bu baglamda...
Birakin kari mari, keyfinize bakin...:he:
JARDINAINS
05-12-2007, 16:53
O zaman sizin mantiginiza gore konsolide kar "+" degil "-" gelip vergi dairesine sunulan kar "+" gelseydi, onemli olan konsolide kar olacakti. Amac "-" yi bulmak degil mi? Bul "-" yi kap parayi...:super: Ipmat ve Kozad deki durumun bu hissedeki durumdan bir farki yok, bu baglamda...
Birakin kari mari, keyfinize bakin...:he:
kar veya zarar farketmiyor ki. sonuçta hissenin durumu belli düşerken maşallah çıkarken iki merdiven çıkamıyor ne söylenir ki...
Yahu adam bankadan utanırda, 3-5 kademe yükselir. Banka 4,40'lardan 5'lere geldi.
Bu şekerfinansta hiç utanma yok.
Arkadaşlar bu kağıt nereye gidiyor
hiç mi umut yok.
bu şirket ne alır ne satar. ne kiralar,
asli işini mi yapıyor yoksa, KY ler sömürülmeyemi çalışılıyor.
şekerbankın ilgilenmediği kesin ama!
konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirlerse sevinirim.
teşekkür ederim
1'leride gördük ya, gözümüz açık gider artık....
bu kağıdın şerefsiz ağa babalarına küfür etmek istiyooooooooorrrrruuuuuuuuummmm.
tutmayın beniiiii.
Tüm sülalenizi ..................................
Ah be yinede yazmaya edebim elvermiyor
bedelli ne zaman arttırcak bilen varmı arkadaşlar???bugunkü hareket ufak bi mal gecirmemi acaba
aloooooooooo
nerdesin yaaaaa kimse yokmu bu kagıtta nedir bunun aslı.bir aralar 5 leri görmüş yawwwwww.
ozamanlar 5 leri gördüğünde kraldı.. şimdi ne olduğu belirsiz. sessiz ve derinden.
neler oluyor bilemeyiz.1 in altına indiği gün burda olucam :) görüşmek üzere eski günlerin anısına.
Hacme bak beee,,,
Ama bu balık battı yampiri gider ancak. Bi nane de olmaz, yemlik de olmaz bundan. Endeks olmuş 55.xxx, banka olmuş 5.20 utancından toparlandı şerefli finansal ky batıran.
yani arkadaşlar şimdi alsam bir aya 2 lira olması imkansız diyosunuz yaniiii??
hıııııııııı anladım bundan cacık olur :)))))))))
yani arkadaşlar şimdi alsam bir aya 2 lira olması imkansız diyosunuz yaniiii??
hıııııııııı anladım bundan cacık olur :)))))))))
Olur olur da, 2 ay değil 2 yıl boyunca melim melim meledir.
Ne lanet bir kağıttır bu.
osmanlı571
28-12-2007, 14:24
ilk durak 1200
ilk durak 1140 geri gel 1100
ikinci durak 1210
......
osmanlı571
28-12-2007, 15:15
ilk durak 1140 geri gel 1100
ikinci durak 1210
......
haklısın ben hedefi kastettim
yukarı hareket başladı gibi bakalım ne kadar nereye kadar solukları yetcek.
Çok isterim k, bu hisse Ocak ayının en çok kazandıranı olsun.. Şöle bi 1.500 falan görsün...Süper de olur... :super:
siz çok beklersiniz bu hisse de
siz çok beklersiniz bu hisse de
sayin corsa07;
ilk defa bu hissede yazan birisi olarak cok iddiali yaziyorsunuz. ya bu onergenizin temelini bizimle paylasin ya da gidin egeplast ve mazhar holding forum larinda yazmaya devam edin... aksi takdirde buradaki bircok insani yanlis yonde etkileyebilirsiniz...
sayin akbs;
kisisel fikrim gereksiz yere cok fazla yazi yazgidiniz yonunde ve genelde ikinci ulusal pazar hisse lerinin forumlarina yaziyorsunuz. nerede artan kagit var oradasiniz, ilginc dogrusu...
umarim yanlis anlasilmam, yazdiklarim sadece kisisel fikrimdir ve genel olarak biraz sessiz kalmanin her zaman daha iyi oldugunu belirtmek isterim ki konusmak isteyenler ozel mesaj gonderme yontemini de kullanabilirler diye de dusunuyorum...
saygilarimla,
tahtası kapandığında hisse elimdeydi.günlerce stresini yaşadım.o kadar uzun süre kapalı kalmasını gerektirecek bir nedende yoktu bence.şahsi fikrim bunlar hep ayak oyunları.şeker yatırım ozamandan bu yana takasını bayağı arttırdı.bu hisse öyle bir patlama yapacakki ama ne zaman.yeri kesinlikle buralar değil.
Şekerfinansın Tarihine 2007 kara bir yıl olarak geçti. Umarım 2008 iyi olur
tahtası kapandığında hisse elimdeydi.günlerce stresini yaşadım.o kadar uzun süre kapalı kalmasını gerektirecek bir nedende yoktu bence.şahsi fikrim bunlar hep ayak oyunları.şeker yatırım ozamandan bu yana takasını bayağı arttırdı.bu hisse öyle bir patlama yapacakki ama ne zaman.yeri kesinlikle buralar değil.
SEKFK 2007 YILININ SON GÜNÜNDE İYİCE BİR YAY MİSALİ GERİLDİ.
2008 DE OK YAY DAN ÇIKINCA SEKERBANKIN EN AZ YARI FİYATI KADAR OLUR.
2.60.-YTL
BURADAN ÇIKIŞ YOK
BURASI ŞÜKRÜ SARACOĞLU :))
BU ŞEKER 2007 DE ŞEKER HASTASI YAPTI
2008 DE ŞEKERDEN KEYİFLİ TATLILAR YEMEK TEMENNİSİ İLE;
oy oy oy oyyyy. Bi nane olacağı yok bu bayat sekerden.
siz 2 taban gormedigine dua edin (tabik isimdilik, nolacagini bilemeyiz)... aslinda imkb de en buyuk spekulator hukumetin ta kendisi, iyi giden sektor lerin onune hemen set i koyuveriyorlar. sozde '08 in en parlak sektoru olacagi beklenen finans sektoru bir gunde yikildi hukumetin aldigi anlamsiz bir karar (bence) sonrasi... yazik, cok yazik...
beklemeye devam, umarak bu sert dususun daha da sert bir cikisi olacagini...
saygilarimla ve iyi yillar,
gunter2941
31-12-2007, 15:40
Leasingde KDV yükseltildi ama factoringde olumsuz bir rakam değişikliği var mı ki ?
Bu düşüş psikolojik mi yoksa bir rakama dayanıyor mu bilen varsa yazarsa iyi olur ...
fmacit55
31-12-2007, 15:51
siz 2 taban gormedigine dua edin (tabik isimdilik, nolacagini bilemeyiz)... aslinda imkb de en buyuk spekulator hukumetin ta kendisi, iyi giden sektor lerin onune hemen set i koyuveriyorlar. sozde '08 in en parlak sektoru olacagi beklenen finans sektoru bir gunde yikildi hukumetin aldigi anlamsiz bir karar (bence) sonrasi... yazik, cok yazik...
beklemeye devam, umarak bu sert dususun daha da sert bir cikisi olacagini...
saygilarimla ve iyi yillar,
Leasing sektoru gelisme potansiyeli en yuksek, yatirim ve buyumeye direk katkisi olan onemli bir sektor. Ozellikler KOBI`ler icin cok onemli bir finansman kaynagi. Buyumenin yavasladigi bir donemde alinan bu karari anlamak cok zor. Maliye sadece gelirler artsin da nasil artarsa artsin butun derdi bu. Hic dusunulmeden alinmis bir karar. Ama eger buyuk sektor temsilcileri gerekli cabayi gosterirse yeni bir duzenleme yapilabilir.
Verİrler Ayari Merak Etmeyen 1 Lİranin Altina Bahse Varmisiniz DÜŞmezz DÜŞemezzz Bu Senet İsterse Kdv %18 De Kalsin Babalar Cikmadan Dusmez Akilli Yatirimci Bu Kagitttan Ekmek Yİyecektİrrr Korkmayin Yaa Bİ Kulagimiz Arkasi Kaldi Anlayin Artik
fmacit55
01-01-2008, 04:20
Bu KDV artirimina yeni bir duzenleme gelebilir. Bu sekilde olursa sektor bitebilir. Leasing KOBI`ler icin cok onemli. Cok acele bir sekilde alinmis bir karar ve ileride bunun hakkinda bir duzeltme yapilma olasiligi yuksektir.
markaj015
03-01-2008, 10:38
Burada yazan arkadaşlardan sayın treble nevsar ve ferhenk bu güne kadar bizlere hep olumlu düşünmemizi sağladılar ve halen de olumlu görüşleri devam etmektedir.Bu arkadaşlar sayesinde biraz olsun bizlerde hep olumlu baktık ve ümidimizi kaybetmedik.Uzun zamandır sayın ferhenk den ses çıkmamaktadır ve bu arkadaşında son gelişmelerle ilgili sekfk hakkında görüşlerini beklemekteyim.Artık sabır taşımız çatladı ve psikolojimiz çok bozuldu.Arkadaşlardan bu hisse ile ilgili yeni bilgisi olanlar varsa burada görüşlerini lütfen bildirsinler saygılarımla
Burada yazan arkadaşlardan sayın treble nevsar ve ferhenk bu güne kadar bizlere hep olumlu düşünmemizi sağladılar ve halen de olumlu görüşleri devam etmektedir.Bu arkadaşlar sayesinde biraz olsun bizlerde hep olumlu baktık ve ümidimizi kaybetmedik.Uzun zamandır sayın ferhenk den ses çıkmamaktadır ve bu arkadaşında son gelişmelerle ilgili sekfk hakkında görüşlerini beklemekteyim.Artık sabır taşımız çatladı ve psikolojimiz çok bozuldu.Arkadaşlardan bu hisse ile ilgili yeni bilgisi olanlar varsa burada görüşlerini lütfen bildirsinler saygılarımla
sayin markaj015;
oncelikle, bu forumda takip edilen birisi oldugumu ogrenmem beni mutlu etti ve bir o kadar da sorumluluk yukledi. fakat hemen bu cumlenin arkasindan her kisinin kararini kendisinin vermesi gerektigini belirtmek istiyorum...
sekfk gelir isek, aslinda bu kagidin gercek ismi sefik tir :wink: zor bir kagittir sefik, beklenmedik zamanlarda beklenmedik hareketler yapar... aslinda yakin zamanda guzel bir hareket yakalamisti ancak kdv arttirim haberi bomba gibi dustu ve hissenin degeri o gunden bugune yaklasik (su an itibariyle) 20% dustu. bu gercekten azimsanmayacak kadar yuksek bir dusustur.... ne diyelim, daha once de belirttigim gibi imkb de en buyuk spekulator hukumetin kendisidir...
peki simdi ne olacak? elinde sefik olanlar napsin? su anda imkb gercekten dunya borsalariyla brb zor bir donem geciriyor... hem bu hem de kdv arttirimi yuzunden sefik daha da zor bir donem geciriyor. bu sorulara verebilecegim cevabim, eger kısa vadede kesin yukselecegini bildiginiz ya da buna inandiginiz kagit varsa sefik i birakip ona gecin yok ise su anda sefik imkb de islem goren cogu kagida gore yukselme potansiyeli olarak daha cok deger tasiyor...
ama karar kesinlikle sizin, borsa da kaybetmek kazanmaktan cok daha fazla olasidir... umarim faydali olabilmisimdir...
not: ben buradayim ve burada olmaya devam edecegim, ta ki sefik beni ihya edene karar.... sefik....:super:
markaj015
03-01-2008, 15:04
teşekkürler sn treble amacım size herhangi sorumluluk yüklemek değildir ama borsa dan anladığınız yazılarınızdan belli oluyor tabiki herkes kendi kararını kendisi verir ama yine de düşüncelerimizi paylaşırsak birbirimize bir nevi destek olmuş oluruz bende seninle aynı fikirdeyim kesinlikle dönmek yok sekfk bizi ihya edene kadar uzun zamandır bu hissedeyim zararım bir hayli fazla ama yinede umudumu kaybetmiyorum umarım bizlerde en yakın zamanda sekfk sayesinde mutlu günler görürüz saygılarımla
buffnfaith
03-01-2008, 19:39
sekfk bana imkbde en çok kazandıran kağıtlardan birisidir...tanışıklığımız geçen sene eylul-ekim dönemine denk gelir 1.38den 1000lot alımla ilk girişimi yapmıştım...sonra 1.32den tekrar 1000....1.26dan 1000 daha:Dderken 1.23teki meşhur desteğe o zmnki geldi...arkadan bir günde toparlanma evresinden sonra 1.42 ile tavan çekmiş çok mutlu etmişti bizi:D sermaye artışlarında yine hep vardım o sıralar 1.23 kırılmıştı artık 1.19dan alıma geçmiştik artık 1.32yi hedef alıordu(citinin malları boşalttığı dönem)...sonra bi süre ayrı kaldık...2 ay önce geri döndüm tekrar yukseliş hreketlerinden al-satla faydalandım 2000-3000 lotla %1-2 kazanarak en az %20 getiri sağladım...şu son yükselişi kaçırmış acaba 1.10lardan girsemmi die düşünürken bu olaylar oldu...2 gündür tekrar aranızdayım...inş ayağımız uğurlu gelir:D...herkese hayırlı kazançlar...
finansal kiralamalar dönüs yapmis görünüyor bu gün, bir habermi var ne? masllah seker 6,000,000 milyon toplamis 1 ayda, ne yapacaksa bu kadar hisseyi...
biraz 0,98 den aldim, benimki simdilik hayal ama belki bir daha 4 denemesi yapar:)
buffnfaith
04-01-2008, 11:52
finansal kiralamalar dönüs yapmis görünüyor bu gün, bir habermi var ne? masllah seker 6,000,000 milyon toplamis 1 ayda, ne yapacaksa bu kadar hisseyi...
biraz 0,98 den aldim, benimki simdilik hayal ama belki bir daha 4 denemesi yapar:)
Aynen katılıyorum dostum virmanları inceleyin arkadaşlar 24 aralıkta seker yatırıma yaklaşık 6 milyon lot virman geldi takasın %65i orda 1 yıldır kademe kademe topluor...topla topla nereye kdr...elbet bi gün düğmeye basıcaklar...:wink:
markaj015
04-01-2008, 22:26
arkadaşlar iyi diyorsunuzda bu kdv artışı ne olacak asıl önemli olan şimdilik bu sanırım yada yeni bir yasal düzenleme
kdv sorunu var ama bu kagidin bu sorunu takacagini pek sanmiyorum. zamani geldiginde bu firma da abisi gibi satilacaktir ve tabiki degeri 1 ler olmayacaktir... beklemeye devam, sadece sahsim adina konusurum...
ayrica, buradan sayin anti-spek e sesleniyorum; gelin tkr birlik olalim :he:
saygilarimla,
markaj015
05-01-2008, 00:07
syn treble umarım söylediklerinizde haklı çıkarsınız duyduğuma göre bu kdv sorununa bakan tüzmen de karşı çıkmış umarım en kısa sürede bir düzenleme yaparlar yoksa üretici de bu durumdan bir hayli zarar edecek
evet ya ben unutmuşum birde syn anti_spek vardı oda neler anlatırdı burada neler ama tadı tuzu kalmadı galiba ben burada syn anti_spek,syn treble,syn ferhenk ve syn nevsar ın yazılarını da sık sık görmek istiyorum bu arkadaşlar hep olumlu düşündüler ve hiç umutlarını kaybetmediler ama olmadı ne yaplım kısmet diilmiş saygılarımla
arkadaşlar bu kağıdın buralarda kalmayacağı kesin ama hareket ne zaman başlar soru işareti burda işte.kağıdın toplu olmasından operasyon yapılacağı belli.12 aylıkta kayda değer bir kar açıklanırsa işte o zaman düğmeye basılabilir.veya kdv indirimi olursa veya özsemaye kritik olduğu için yeni bir sermaye arttırımı olursa falan filan işte.tek bir neden yeter.
sayin corsa07;
ilk defa bu hissede yazan birisi olarak cok iddiali yaziyorsunuz. ya bu onergenizin temelini bizimle paylasin ya da gidin egeplast ve mazhar holding forum larinda yazmaya devam edin... aksi takdirde buradaki bircok insani yanlis yonde etkileyebilirsiniz...
sayin akbs;
kisisel fikrim gereksiz yere cok fazla yazi yazgidiniz yonunde ve genelde ikinci ulusal pazar hisse lerinin forumlarina yaziyorsunuz. nerede artan kagit var oradasiniz, ilginc dogrusu...
umarim yanlis anlasilmam, yazdiklarim sadece kisisel fikrimdir ve genel olarak biraz sessiz kalmanin her zaman daha iyi oldugunu belirtmek isterim ki konusmak isteyenler ozel mesaj gonderme yontemini de kullanabilirler diye de dusunuyorum...
saygilarimla,
Selam dostum.genelde 2.ulusala yazmaım sebebi sadece tesadüf o hisselerle ilgilenmeme denk gelmesi.şekerfinans almıştım maliyetine geri verdim.dogusana gecmiştim bi yüzde 15 yapıp dün çıktık çok şükür.fakata dün yine metur 2220 maliyetle aldımki oda ulusalda.. tesadüf diyelim.
artan kagıtlara yazmamdaki sebebde hacim ve fiyat hareketliliği gördüklerimim inceleyip almaya karar verirsen o zman yazıyorum.almadan öncede burdaki formalrı ocak 2007 başına kadar okumaya çalışıyom.
saygılar
markaj015
06-01-2008, 03:08
arkadaşlar umarım olumlu düşüncelerimiz gerçek olur da bu kağıdı hak ettiği yerlerde görürüz ama bunun yeri burası diil sanırım siz ne dersiniz
Bankalar danslı göbek şovlu kredi dağıtı KOBİ'lere. Almadılar. Alanlar bankanın malı olmuştu çünkü. Bataktalardı. KOBİ leasing'le işini yürütmeye, geliştirmeye çalışıyordu.
Nesebsiz şerfsizler KOBİ'yi istedi. Bankalar KOBİ'yi istedi. KOBİ kredi yoluyla ele geçirilemeyince devreye uşakoğullarından akbürokratlar girdi. Leasing devredışı bırakılırsa KOBİ ele geçirilebilirdi. Uşakoğulları uşaklığını yaptı. KOBİ önüne koydu açmazı
%18 ile Leasing mi istersin, düşük faizle kredi mi?
sefik;
birak bu numaralari, yemeyiz; yarin senin gunun olacagini biliyoruz... hadi bakalim, bastir...
saygilarimla,
fmacit55
08-01-2008, 03:23
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=634732
Leasingde KDV krizine Başbakan el koydu, Maliye formül arıyor
Şirketler özellikle kepçe gibi iş makinalarını kiralarken leasing yapıyor. KDV'deki artış firmaların yeni yatırımlarda kullanacakları bu tür araçların maliyetini artıracak.
Finansal kiralamadaki (leasing) yüzde 1'lik KDV oranının yüzde 18'e çıkarılması Bakanlar Kurulu'nda da gündeme geldi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kabinedeki ekonomi kurmaylarına, "Uygulama KOBİ'leri olumsuz etkilemesin, orta bir yol bulun." talimatı verdi. Dört buçuk saat süren toplantı sonrasında Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan mini bir zirve yaptı. Görüşme sonrasında Gelir İdaresi Başkanlığı'na gelen Unakıtan, Başkan Akif Ulusoy ile konuyu yeniden değerlendirdi. Başbakan'ın devreye girmesiyle, sektöre geçiş süresi tanınması, oranın yüzde 8'e çekilmesi gibi öneriler üzerinde duruluyor. Gelir İdaresi Başkanı Akif Ulusoy'un, 'ekonomik bir gereklilik' diye savunduğu düzenlemeye iş dünyası büyük tepki göstermişti. Finansal Kiralama Derneği İdari Genel Sekreteri Hakan Gülelçe, KOBİ'lerin söz konusu KDV artışından olumsuz etkileneceğini belirterek, maliyetlerinin artacağını vurgulamıştı. Leasing yöntemiyle girişimci, yatırım amacıyla aldığı mala yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödüyor. Örneğin bin dolarlık bir tıbbi cihazın KDV'si 180 dolar tutuyor. Toplam maliyet böylece bin 180 dolara çıkıyor. Leasing yönteminde ise aynı ürün bin 10 dolara mâl oluyor. Geçen yıl her 100 YTL'lik özel sermaye yatırımının 8 YTL'si leasingle yapıldı. Gelişmiş ülkelerde leasing yöntemine büyük önem veriliyor. Avrupa ülkeleri ve ABD, leasinge KDV indirimi uyguluyor. ABD'de leasing yöntemiyle özel sermaye yatırımlarının yüzde 35'i finanse ediliyor. Avrupa'da ise bu oran yüzde 20'ler seviyesinde.
Leasingdeki KDV yükselişine Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da tepki gösterdi. Alınan kararın büyüme ve yatırımları olumsuz etkileyeceğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Gece yatarken, sabaha nasıl bir sürprizle uyanacağımız konusunda endişeler taşımayalım." dedi. Söz konusu değişikliğin sanayiyi de olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, KDV artışının özel sektör yatırımlarına darbe vuracağını kaydetti. Özellikle son dönemde belirginleşen büyüme hızındaki yavaşlama ve sanayi sektöründe artan ithalat bağımlılığı karşısında, şirketlerin büyümesine ve özel sektör yatırımlarının artmasına yönelik önlemlerin alınmasına duyulan ihtiyacın daha da arttığının altını çizdi. Ankara, Zaman
The government takes the VAT increase in the leasing sector under scope, so as to
the several local dailies. Implication for Is Leasing (N/R) and Finans Leasing (N/R) -
Positive. Following the unexpected increase in the VAT on the leasing sector to 18% from
1% at the start of the year, there have been several requests from both the leasing sector
and representatives of SMEs to review the new proposal. Thus, Prime Minister Erdogan
has personally commissioned Minister of Finance Unakitan and State Minister Ekren to
review the VAT increase. We believe that there are several alternatives, which could be
summarized as:
1) Lifting the VAT increase (a) temporarily, (b) indefinitely.
2) Limiting the scope of the VAT increase and keeping the VAT of several investment
goods such as machinery and equipment at 1%.
3) Maintaining the VAT increase but allowing VAT on the unearned interest portion to be
paid with the instalments, and hence, reducing the funding burden on leasingTurkish Daily 8 January 2008
companies, as the VAT has to be charged not only on the principal of the leased
goods but also on the interest under the current conditions.
4) Combination of the latter two.
We believe that the government is likely to undertake some measures in order to reduce
the pain on the sector, and this is unlikely to be lifting the VAT increase indefinitely. In our
view, the option of postponing the VAT increase by 1-2 years, and/or options 2and/or 3
are the most likely alternatives. Note, most leasing stocks have also recovered from
their two week lows and we do not recommend buying the respective stocks until
there is clarity on the legal framework and the value created/destructed.
Ozetle, hukumetin KDV artisi konusunda birtakim duzenlemeler yapacagi ihtimalinden soz ediliyor...
Saygilarimla,
buffnfaith
08-01-2008, 17:21
The government takes the VAT increase in the leasing sector under scope, so as to
the several local dailies. Implication for Is Leasing (N/R) and Finans Leasing (N/R) -
Positive. Following the unexpected increase in the VAT on the leasing sector to 18% from
1% at the start of the year, there have been several requests from both the leasing sector
and representatives of SMEs to review the new proposal. Thus, Prime Minister Erdogan
has personally commissioned Minister of Finance Unakitan and State Minister Ekren to
review the VAT increase. We believe that there are several alternatives, which could be
summarized as:
1) Lifting the VAT increase (a) temporarily, (b) indefinitely.
2) Limiting the scope of the VAT increase and keeping the VAT of several investment
goods such as machinery and equipment at 1%.
3) Maintaining the VAT increase but allowing VAT on the unearned interest portion to be
paid with the instalments, and hence, reducing the funding burden on leasingTurkish Daily 8 January 2008
companies, as the VAT has to be charged not only on the principal of the leased
goods but also on the interest under the current conditions.
4) Combination of the latter two.
We believe that the government is likely to undertake some measures in order to reduce
the pain on the sector, and this is unlikely to be lifting the VAT increase indefinitely. In our
view, the option of postponing the VAT increase by 1-2 years, and/or options 2and/or 3
are the most likely alternatives. Note, most leasing stocks have also recovered from
their two week lows and we do not recommend buying the respective stocks until
there is clarity on the legal framework and the value created/destructed.
Ozetle, hukumetin KDV artisi konusunda birtakim duzenlemeler yapacagi ihtimalinden soz ediliyor...
Saygilarimla,
Son paragrafta büyük ihtimalle hukumet geri adım atıcak dior...bize göre bu kdv bindirimi 1-2 ertelenbilir yada 2. ve 3. ihtimaller olabilir dior...(bu maddelerde makine ve eşyada kdv %1de tutulması gibi öneriler mevcut)buna rağmen bir çok hisse(hrlde isfine atıfta bulunuo:D)düştüğünün çoğunu geri aldı...bu yuzden henuz alım için erken dior...
sira bizde... sefik.............. yapma numara.....:clown:
The VAT increase on leasing may be cut to 8% from 18% according to local dailies.
Implication for leasing companies - Is Leasing and Finans Leasing-Marginally
positive. Finance Minister Mr. Unakitan told that they may consider to scale back the VAT
increase to 8% instead of the 18%.Although this would have in general a positive impact
on leasing sector compared to the 18% VAT increase, it will still slow down the growth of
the leasing sector considerably and reduce the leased capital goods volume. However,
note that the market has to a large extent reflected the positive expectations to leasing
shares recently.
markaj015
09-01-2008, 20:05
The VAT increase on leasing may be cut to 8% from 18% according to local dailies.
positive. Finance Minister Mr. Unakitan told that they may consider to scale back the VAT
increase to 8% instead of the 18%.Although this would have in general a positive impact
on leasing sector compared to the 18% VAT increase, it will still slow down the growth of
the leasing sector considerably and reduce the leased capital goods volume. However,
note that the market has to a large extent reflected the positive expectations to leasing
shares recently.
Sayın Treble bu açıklamanın türkçesi yokmu malesef tek bildiğim dil türkçe galiba kdv ile ilgili:clown:
buffnfaith
09-01-2008, 21:54
shares recently.
KDV bindirimi %18den %8e inebilir...Bunun isfin ve ffkrlye(ne alakaysa sade bunlar yazıo:Dhrlde en buyuk kar bunlarda f/klar dipte ondan)etkisi göreceli olarak iyi olcaktır...Maliye bakanı Unakıtan büyük çaplı bir indirmdense %8e çekmenin yeterli olcağını düşünüyor...Her ne kadar bu %18den %8e çekmesi sektörü olumlu etkileyecek olsada;bu sektördeki büyümeyi yavaşlatacak ve yatırım hacminde yinede bir düşüş görülecektir...Buna rağmen;piyasa bu olası indirimi fiyatlara yansıtmaya başladı ve bunun fiyatlara etkisi devam edicek...
KISACA:Bu bindirimden indirim kısa vadede hisseleri yukseltsede uzun vadede sonucu deiştirmez deniyor...
birakalim bu VAT leri, ben elime gecen haberleri buraya yapistiriyorum sadece... sefik bunlari dinlemez, toplayin bakalim; benden size bir tavsiye boyle toplamak uzun surer, yukseltin soyle bakin o zaman ne kadar guzel topluyorsunuz.... sefik..........:super:
birakalim bu VAT leri, ben elime gecen haberleri buraya yapistiriyorum sadece... sefik bunlari dinlemez, toplayin bakalim; benden size bir tavsiye boyle toplamak uzun surer, yukseltin soyle bakin o zaman ne kadar guzel topluyorsunuz.... sefik..........:super:
uzun zaman oldu yazmayalı.böylede iyi kardeş.1.30 maliyeti 1.10 altına indirdim.gel-gitler çok işime yaradı.gözüm üzerinde.:cool:
isteyen olursada 1.30-1.40 arası bol miktarda verebilirim.biraz sıkılmadım değil hani.yoksa gözüm baya yükseklerde uzun vade için.
dalmak pardon almak isteyenler ben 0.90 larınınıda gördüm bunun acele etmeyin.yalnız şeker hastası yapabilir.bulaşıcı bu hastalık genetik değil.
markaj015
11-01-2008, 00:08
arkadaşlar durum çok kötü galiba tepetaklak gidiyoruz kim dur diyecek biz hiç gülmeyecekmiyiz kafayı yemek üzereyim:cry:
JARDINAINS
11-01-2008, 09:48
leasing şirketleri artık ne yapacaklarını düşünüyorlar unakıtan geri dönüş yok diyor zaten güzel bir tezgaha gelmiş durumda bu sektör... bu durumdan kimler yarar sağlayacak yakında ortaya çıkar zaten.
markaj015
12-01-2008, 01:55
son gelişmeler nedir arkadaşlar bilgisi olan var mı hala sabredecekmiyiz:cry:
buffnfaith
12-01-2008, 09:54
tekfk gitti darısı sekfknın başına...
sekfk tarihi dibinde arkadaşlar hisse halka arz olduğundan itibaren 0.90ı ilk kez cuma günü gördü umarım en yakın zamanda tekfka gibi bi tepki vericektir arkadaşlar herkese çok kazançlar dilerim..
sekfk tarihi dibinde arkadaşlar hisse halka arz olduğundan itibaren 0.90ı ilk kez cuma günü gördü umarım en yakın zamanda tekfka gibi bi tepki vericektir arkadaşlar herkese çok kazançlar dilerim..
Katılıyorum ama gene de dikkatli olun..Bir türlü analayamadığım enteresan bir baskı var hissede.Heralde boşuna değildir.Ani çıkışlardan istifade edilebilir.
buffnfaith
14-01-2008, 23:21
bugunde 89u yaktık arkadaşlar...inş dibi bu kez bulmuşuzdur...
markaj015
15-01-2008, 01:28
bugunde 89u yaktık arkadaşlar...inş dibi bu kez bulmuşuzdur...
bu dib neki arkadaş daha ne dibler görecez ama umarım senin dediğin çıkar
JARDINAINS
15-01-2008, 09:31
hissenin dibi görünür mü hayır tabiki.... ama ne zaman nerelere gideceği de belli olmaz biliyorlardır da işte zamanını bekliyorlar arkadaşlar ....
buffnfaith
15-01-2008, 18:52
0.83ten verilen 50bin lotun ardından bende portfoyu 0.85-86dan boşaltıp vakıfa geçtim arkadaşlar...burdan bize ekmek yok belli...kalanlara sabır ve kazançlar...
mehmet aktaş
15-01-2008, 20:00
Sn. Buffnfaith,
Bahsettiğiniz 50.000 lotun sadece 10,648 lotu 0,83 den işlem gördü... Tek tuş Ak Yatırım 50.000 lotu 5 kademe (87/86/85/84/83) satış yaptı, 1. seans da en iyi alıcı Ak Yatırımdı, 55.000 küsur lotla...
Kısacası ya daytrade için alınmıştı sabah, ya da kağıdı kontrol edenlerin işi bu çünkü sabah Şeker yat. en iyi satıcıydı , eş miktar lotlarla...
0.83 teknik olarak görmesi gereken seviye olarak öne çıkıyor, daha önceki orta seviyelerden tepe ve diplerden gelen trend line, umarız 0.83 gördüğümüz en düşük seviye olarak kalır...
markaj015
16-01-2008, 10:59
noldu arkadaşlar herkes şokta sanırım artık bu bittiğimiz anlamına geliyor kendini toparlayamaz artık iflas bayrağını çektik desenize acaba bu hissede bekleyen hala var mı merak ediyorum:cry:
supheniz mi var, benim halen hissede oldugumdan...? :he: seker finans ile brb iflas ederim eger edeceksek, anca beraber kanca beraber... sefikkkk, birak bu numaralari... :wink:
osmanlı571
16-01-2008, 16:14
bende varım.hemde artan miktarlarla dönüş yok
JARDINAINS
16-01-2008, 16:48
bizde buradayız her ne kadar yorum yapmıyorsak ve şu şefiğe bir anlam veremiyorsak ta :)))
markaj015
16-01-2008, 18:34
valla helal size hala umut dolusunuz ama tek bir sebep yokken bu lanet kağıdı tutuyorsunuz ya bravooooooooo size ama galiba 3-5 kişi ancak kalmıştır bunda bu ne ya endeks düşer bu iki katı düşer endeks çıkar bu yerinde sayar yok mu bunun bir sahibi iş yok bunda iş yokkkkkkkkk:frown:
burhan34
16-01-2008, 19:42
valla helal size hala umut dolusunuz ama tek bir sebep yokken bu lanet kağıdı tutuyorsunuz ya bravooooooooo size ama galiba 3-5 kişi ancak kalmıştır bunda bu ne ya endeks düşer bu iki katı düşer endeks çıkar bu yerinde sayar yok mu bunun bir sahibi iş yok bunda iş yokkkkkkkkk:frown:
Merak etme böyle iş olmayan ne sahipsiz kağıtlar gördük.Sonra tozuna bile yetişemedik.Mal toplu,grafik hiç buraları görmedi diyor.UNAKITAN elli kere vergi getirsin.Sabreden para kazanır.Hemde çok.Buradan alan enaz %50 kazanmadan satarsa yazık diyorum.Hayal değil.Bak 1200 olsa %50 ediyor.Para kazanmak bu kadar basit.
Uzun zamandır soğukkanlılıkla takip ederim.Ama artık içimi kararttın ŞEFİK.
32 yaşımda dert sahibi olacağım.Pc başına oturmaktan korkar oldum.Kıymet verip aldık kötü olduk galiba.Aslında sendede, seni alandada kabahat yok.Kabahat seni hisse borsaya sokanlarda.Şu kış günlerinde adının tersine zehir tattırdınız.Yaptığınız işlemlerden belli ne mal olduğunuz.Sanki çok primli bir kağıtmış gibi dibin dibini buldurdunuz.YEMEZLER
Seni zamanında satamadım bundan sonra satan en adi olsun.Eğer borsaya veda edeceksem ya batarak vesile olacaksın yada ihya edeceksin ŞEFİK
Ha bide tvde finans programlarında devamlı bahsediliyor ky borsaya yanaşmıyor diye.Kurtlar sorfasında yem olmamakla en iyisini yapıyorlar galiba.
NOT;Yorum birilerine biraz ağır gelebilir ama hakettiniz.......
markaj015
17-01-2008, 06:48
Merak etme böyle iş olmayan ne sahipsiz kağıtlar gördük.Sonra tozuna bile yetişemedik.Mal toplu,grafik hiç buraları görmedi diyor.UNAKITAN elli kere vergi getirsin.Sabreden para kazanır.Hemde çok.Buradan alan enaz %50 kazanmadan satarsa yazık diyorum.Hayal değil.Bak 1200 olsa %50 ediyor.Para kazanmak bu kadar basit.
Arkadaş sen neye dayanarak böyle yazıyorsun hem şu an kdv ile ilgili olumlu bir haberde yok varsa bir bildiğin söyle de bizde bilelim bu kağıt diğer finanslardan daha kötü hızlı düşüyor çıkıyor mu belli diil
12. mesajında böyle çırpınarak hisseyi kötülemeni manidar buldum! kimin adamısın? Şefikin mi?
arkadaslar sakin olalim lutfen... kimin ne dedigin onemli degil, herkes kendi kararlarini kendisi verecektir; bazen yanlis olsa da... oyle bir hissedeyiz ki; ne teknik isler, ne dibi ne de tavani vardir, spek var mi yok mu o da belli degildir... tek bilinen, seker yatirimin soz sahibi oldugu... ya o ya da onun izin verdigi/verecegi spek ya da her kimse istedigi takdirde bu hisse yukselir; biz buraya yaziyoruz ya da yazmiyoruz diye degil... sonuc olarak isteyen bekler, istemeyen ceker gider... tabiki bu foruma her yazan bu hisse icin olumlu seyler yazmayacaktir, isin dogasi bu... siz, siz olun; pek takmayan olan biteni, zaman elbet gelir cunku gelmek zorundadir... dunyadaki denge bunu gerektirir, olanin her zaman er ya da gec bir zitti/karsiligi da olacaktir...
bir muddet foruma yazmayacagim, simdilik herkes kendine iyi baskin ve herkese bol kazanclar diliyorum... ama sefik bu, ne yapsa yeridir.. sefikkkk, birak bu numaralari....:super:
saygilarimla,
markaj015
17-01-2008, 10:09
12. mesajında böyle çırpınarak hisseyi kötülemeni manidar buldum! kimin adamısın? Şefikin mi?
haklısın mesaj olarak yeniyim ama uzun zamandır bu hissedeyim bir gün olsun yüzümü güldürmedi anlamadım gitti kötü olan ne tamam kdv etkiledi ama kdv den öncede durumu kötüydü ben de isterim değerine gelsin ama değeri ne bunun söylermisiniz bak endeks de kıpırdanma var ama bunda tık yokkkkk
osmanlı571
17-01-2008, 10:09
o zaman senin burada işin ne?
bak sen başka senetlere biz buradayız hemide sonuna kadar
gün sabredenlerin günüdür.hepbirlikte görücegiz.
markaj015
17-01-2008, 10:11
sayın akresi bir bildiğin varsa paylaş ki bizde bilelim belki de bu hisseye en çok güvenenlerden biriydim ayrıca
markaj015
17-01-2008, 10:13
o zaman senin burada işin ne?
bak sen başka senetlere biz buradayız hemide sonuna kadar
gün sabredenlerin günüdür.hepbirlikte görücegiz.
Ben de buradayım sonuna kadar tabi de ama kanser olup gitmessek umarım dediklerin çıkar en az senin kadar isterim saygılar
osmanlı571
17-01-2008, 10:21
keşke 700 e kadar gelsede stresi bitse hissenin hemide maliyet düşürüürüz.
dün 820 den mallandım alıma devam ediyorum düştükçe
bende saygılarımı sunarım
sayın akresi bir bildiğin varsa paylaş ki bizde bilelim belki de bu hisseye en çok güvenenlerden biriydim ayrıca
Bir bildiğim yok! Ama bidiğim olmayınca karalamıyorum da... Hepsinin başına gelen bunun da başına geldi. Unakıtan sağ olsun!
osmanlı571
17-01-2008, 11:12
böyle bir durumun bize ne gibi katkısı olur yada olurmu?
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından Eti Maden, bor üretimini artırmak
için özelleştirme kapsamına alınan şeker fabrikalarına talip oldu. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na başvurduklarını belirterek, "Bor ve şeker üretiminde proses aynı. Önceliğimiz hammadde tedarik merkezi, İzmir Limanı ve Bandırma ihracat merkezine yakın olması nedeniyle Susurluk Şeker Fabrikası" dedi. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Yılmaz, SABAH'a Türkiye'nin bor satış gelirinin geçen yıl yüzde 97 arttığını anlattı. Yılmaz, 2008 yılı üretiminin tamamının şimdiden satıldığını, kapasite artırımının zorunlu olduğunu söyledi.
FABRİKA YILDA 113 GÜN ÇALIŞIYOR
Dünya bor pazarındaki talepleri karşılamak için alternatif üretim arayışına girdiklerini belirten Yılmaz, şeker fabrikalarındaki atıl kapasiteyi, bazı tadilatlarla bor kimyasalları üretimi prosesine dönüştürmek istediklerini söyledi. Şeker fabrikalarının proses olarak bor kimyasalları tesisleri ile benzerlik gösterdiğini anlatan Yılmaz, bu kapsamda Türk Şeker AŞ'nin mevcut tesislerinde inceleme yaptıklarını belirtti. Şeker fabrikalarındaki atıl kapasiteye dikkat çeken Yılmaz, "Şeker fabrikaları yılda 66 gün ile 113 gün arasında çalışıyor geriye kalan günlerde devre dışı oluyor. Bu fabrikalarda çok rahat bor üretebiliriz" dedi.
osmanlı571
17-01-2008, 11:17
direk olacagını sanmam ama dolaylı olarak olabilirmi?
markaj015
17-01-2008, 11:31
böyle bir durumun bize ne gibi katkısı olur yada olurmu?
Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından Eti Maden, bor üretimini artırmak
için özelleştirme kapsamına alınan şeker fabrikalarına talip oldu. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na başvurduklarını belirterek, "Bor ve şeker üretiminde proses aynı. Önceliğimiz hammadde tedarik merkezi, İzmir Limanı ve Bandırma ihracat merkezine yakın olması nedeniyle Susurluk Şeker Fabrikası" dedi. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Yılmaz, SABAH'a Türkiye'nin bor satış gelirinin geçen yıl yüzde 97 arttığını anlattı. Yılmaz, 2008 yılı üretiminin tamamının şimdiden satıldığını, kapasite artırımının zorunlu olduğunu söyledi.
FABRİKA YILDA 113 GÜN ÇALIŞIYOR
Dünya bor pazarındaki talepleri karşılamak için alternatif üretim arayışına girdiklerini belirten Yılmaz, şeker fabrikalarındaki atıl kapasiteyi, bazı tadilatlarla bor kimyasalları üretimi prosesine dönüştürmek istediklerini söyledi. Şeker fabrikalarının proses olarak bor kimyasalları tesisleri ile benzerlik gösterdiğini anlatan Yılmaz, bu kapsamda Türk Şeker AŞ'nin mevcut tesislerinde inceleme yaptıklarını belirtti. Şeker fabrikalarındaki atıl kapasiteye dikkat çeken Yılmaz, "Şeker fabrikaları yılda 66 gün ile 113 gün arasında çalışıyor geriye kalan günlerde devre dışı oluyor. Bu fabrikalarda çok rahat bor üretebiliriz" dedi.
bununla sekfk arasındaki bağlantı ne onu anlamadım
markaj015
17-01-2008, 14:26
0.79 da gördük hayırlısı diyelim
JARDINAINS
17-01-2008, 14:40
kardeşim girdi g.......t......m...e bunun başka açıklaması olamaz borsa çıkarken çıkmayan hisse borsa düşerken en önde gidiyor anasını satim... zamanında çıkamadık hisseden arkasından bakar artık küfür eder dururuz.
osmanlı571
17-01-2008, 14:53
sabır arkadaşım sabır dikkatli bakarsan topluyolar bende dahil 730 da alıcıyım
JARDINAINS
17-01-2008, 15:06
toplasalar ne olacak üstadım neyin sabrı kaldı... iyi topluyorlar diye 60 lara gelsin tamam peki bizde bakalım neyse yaa ben zaten bugün çıkıyorum ne olursa olsun öyle bir zarar ettim işte neyse kalanlara bol sabır ve kazanç diliyorum.
osmanlı571
23-01-2008, 15:01
adnan şensesin duman oldum duman oldum şarkısını bilen varmı?
Olan oldu.2008 sana feda olsun.
markaj015
23-01-2008, 17:28
Olan oldu.2008 sana feda olsun.
Bu olumlu bir düşüncen mi yoksa bittimi herşey yoksa sabırmı hala:cry:
markaj015
23-01-2008, 18:44
artık kdv 0 dahi olsa bir işe yaramaz finas kiralamalar battı sanırım ki %8 olacakmışşşşşşşşş nolacak sa baksana kendimiz çalıyoruz kendimiz oynuyoruz kimse kalmamış oy oy oyyyy
markaj015
24-01-2008, 15:26
bu arada aklıma başka bir şey daha geldi. kağıt tepki vermiyor o bir garip peki ya vakfn gibi zararda olan bir hisse dönüş yapabiliyorda neden bizimki 821.000 ytl kardayken dönüş yapamıyor açıklasın yahu biri bana hayrına. takasa bakıyorsun o da aynı eee o zaman nedir bunun derdi arkadaşlar. bilen yokmu aranızda ?
arkadaşım derdi falan yok açıkçası diyor benden bişey olmaz baksana halen aynı düşerken düşüşte diğerleriyle fark yok hatta onlardan daha hızlı ama çıkarken tık yok yani tam bir başbelası zaten herkes umudu kesti bundan
markaj015
25-01-2008, 00:26
tek kelimeyle yuh diyorum yuhhhhhhh. böyle kağıt olmaz olsun adamlar vakfn , ykfın leri tavana kitledilerki bunlarda düşmüştü zaten. bizimki yerinde sayıyor yerinde. bunun spekide korkup kaçmış anlaşılan başı boş bırakmışlar kağıdı. hala salağın biri 1 lot satmaya filan çalışıyor.
burdan spekine yuh diyorum yuhhhhhhhhh.
Malesef arkadaş ama yapacak bişey yok kanser eder adamı bu oy oy oyyyyyy:cry:
redpardus
01-02-2008, 15:25
YORUM-PİYASADA YAŞANAN SON GELİŞMELERE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER- (PİRAMİT MENKUL)
Kredi derecelendirme kurulusu MORGAN STANLEY Dünya Borsalarinda
yasanan dalgali ve saticili piyasalara deginerek bu surecte
gelismekte olan piyasalarin oldukca güçlü ve saglam büyüdügünü ve
bu piyasalrda yatirim yapmanin dogru bir strateji olacagini
vurguladı.
IMKB gibi F/K si dusuk olan hisseler bulunan piyasalarda bu
surecte yabancilarin bunu takip ederek yatirimlarini artiracagi
ve hisse pozisyonlarinda özellikle Maliye Bakani Sn.Unakitanin
2008 yilinda özellestirmelere daha agirlik verecegini ve Leasing
Sirketlerinde son olarak yapilan KDV yükseltmesi ile ilgili yeni
duzenlemelere gidebilecegine iliskin haberlerin bu sektorlere ait
hisselerde yeni pozisyonlar acilma olasiligini artiracagi
görüsündeyiz.
markaj015
01-02-2008, 20:28
YORUM-PİYASADA YAŞANAN SON GELİŞMELERE İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER- (PİRAMİT MENKUL)
vurguladı.
görüsündeyiz.
Şaşılacak ne varki bilinen bir şey
markaj015
01-02-2008, 20:30
vurguladı.
görüsündeyiz.
Şaşılacak ne var ki bilinen bir şey bu haber o kadarda önemli bir haber diil dostum hatta hiç etkilemez bunları malesef umarım daha güzel bir haber gelir
redpardus
01-02-2008, 21:56
şaşılacak bişey değil evet...zaten şaşırdığım için koymadım ki:)
piramittekiler leasing demiş sadece..
bence diğer finlerde olan yükseliş burayada yansıyacaktır..
ne olur...
tarım makinalarının bilmemneyini%18 den % 8 e çekmiş unakıtan
haftaya da diğer bilmemnelerin kdv sini %10-%14 tarafına çektik çekiyoruz derler..
zaten bi açıklama geldi bugun düzenleme var diye..
haa ondan sonra ne olur...zaten %1 de çok düşüktü bence
durum normale döner..hisselerde aşırı fiyatlnmamış olur..normal değerini bulur
bedavadan yükseliyolardı zaten:)...ama şimdiki fiyatlarıda fiyat değil
gerçek değerlerini bulacaklarına eminim...sadece bu
markaj015
02-02-2008, 15:46
şaşılacak bişey değil evet...zaten şaşırdığım için koymadım ki:)
piramittekiler leasing demiş sadece..
bence diğer finlerde olan yükseliş burayada yansıyacaktır..
ne olur...
tarım makinalarının bilmemneyini%18 den % 8 e çekmiş unakıtan
haftaya da diğer bilmemnelerin kdv sini %10-%14 tarafına çektik çekiyoruz derler..
zaten bi açıklama geldi bugun düzenleme var diye..
haa ondan sonra ne olur...zaten %1 de çok düşüktü bence
durum normale döner..hisselerde aşırı fiyatlnmamış olur..normal değerini bulur
bedavadan yükseliyolardı zaten:)...ama şimdiki fiyatlarıda fiyat değil
gerçek değerlerini bulacaklarına eminim...sadece bu
:super:
Tabi tek isteğimiz bu sadece gerçek değerlerini bulsun umarım o gerçek değerlere gelindiğinde biz de treni kaçırmamış oluruz dostum
serkan05700
02-02-2008, 20:59
arkadaslar bendede var hemde malıeyıtım 73 hemde yuklu aldım neden çunku daha hıısenın 12 aylık bılançosu açıklnmadı artı bazı arkadaslar demıs vkfın yakrfın ısfın tavan gıttı ee tabı gıder hepsının kar rakamları bılançoları açıklnadı geçen hafta sımdı bı bızmkı kaldı son olarak teks fınde açıklandı dun baya bır kpırdanma oldu.. sunuda unutmamak lazım hııse 1 haftadır 60 lardan 73 lere geldı yınede ıyı prım yaptı benım gzumde hergun 3-4 kademe çıkıor daha neyapsın speklerde ıs yok bence suan ykrfın vakfın ıkı gundur ılgı odagı oldu oyuzden ıslem hacmıde atı ama artık olarda kar satısı gelır gelmesede bır ılerı bır gerı gıder dahda tavan yapmaz... bızm seker fıne gelınce benım orta vadede hııse 1.00 ları gorur dıyorum çunku yılık dıp noktası 60 olmus suan bu fıyata çok ucuz malıyeden haber geldıgı an zaten suan basbakanlkta onayda beklıyomus kendılerı soledı bunu geçen malıye bakanı açıkladı. kdv ındırımı yasalasırsa ban çıkar dıyorum kısa vadede yukselıs baslar ... en azından su varkı spekulatıf bır sent deıl seker yatırım en çok alıo kurum içinde takasalara baktımızda... ha ımkb bole gıderse bızm kagıttta en azından hergun 2- 3 kademe çıksada yeter benım için fazlada bırsey beklmemek lazım yanı bır gunde 1.00 lara gelcek halı yok bence daha ıyı bole asırı hereketlı hııse deıl bu daha guzl dıgerlerınde goruyoruz kar satıslarını ıkı kademe artıo sonra kar gelo sonra yıne yukselıs baslıo en azından ben bu kagıtta bunları pek gormuorum suan suskun ama yavas yavasta çıkıor hergn prımlı kapatıo benım için bu onemlı ben orta vadede beklıcem mayısa kadar..... kısısel gorusumudr saygılar arkadaslar
rubinkazan
06-02-2008, 17:10
bilançosu geldi mi bilen var mı?
S161803398875
07-02-2008, 14:49
Bu fiyatlara bir banka iştiraki.Yuh bu fiyata olur mu yaa yazık yatırımcısına.Şimdi sektör değiştiriyorum dese 1 in üstüne atacaklar.Satananın yanına KOCAMAN bir hiç kalacak.
bu hisse yanılmıyorsam bir bir buçuk sene önce 2.5-3 liraydı..
birkaç ay önce de 1.12 lerdeydi herhalde..
tam bir rezalet..
hani bazıları bazı hisseler için AL-UNUT diyor..
böyle bi hisseyi insan alıp bir-iki yıl unutsa aklını kaçırır..
ama sanıyorum artık dibin dibi..
zaten bu leasing işinde yeni bir düzenleme yapılıyor falan dendi..
eğer olumlu bi gelişme kdv düzeltmesi olursa bu hisse asıl bu seviyelerden alınıp unutulursa ekmek yedirir..tabi endekste biraz toparlanmalı..
yanlışmıyım?
Allah fakir kulunu sevindirmek isterse eşşeğini kaybettirir sonra geri buldururmuş. Sağlam sağlıklı olarak.
.....
Bir sabah uyandıkki, dallamanın biri leasing sektöründe kdv oranlarını değiştirmiş. Kimseciklere haber vermeden. Hemde 18 katına çıkarmış. Öyle %3 - %5 değil.
Sektörde çalışan, sektörle çalışan, sektöre yatırım yapan.... herkesin eşşeğini almış kapatmış kapalı kapılar ardına. Başlamış eşşeğin kuyruğunu kulağını bilmem nerelerini budamaya.
Biz garipleri öyle bir duruma getirmiş ki, heryeri budanan eşşeği kör topal kabul edecek duruma gelmişiz.
Yine bir sabah kalkacağızki eşşek kapıda!! Eşek dönmüş kuşa. Şükür diyeceğiz herhalde. Bu dallama bize bir kuş verdi diye şükredeceğiz.
Ve bizden başka kimsecikler bilmeyecek yanan yüreğimizin acısını, giden canım eşeğimizi.
Yinede DURMAK OLMAYACAK YOLA DEVAM edilecek.
Neyimize ekonomik çalkantı, yüzbinlerce türbanlı OY varken.
BANA KALIRSA BU İŞİ HALLEDECEKLER..
...Finansal kiralama işlemlerinde, taraflar arasında tüketici kesim bulunmadığı için vergi oranlarının yükseltilmesi uygulamasının Maliye’nin vergi gelirlerini artırmadığına dikkat çeken Gülelçe, öte yandan daralan iş hacmi ile hem KDV hem de Kurumlar Vergisi matrahlarında küçülme ve vergi kaybı yaşandığına işaret etti. Gülelçe, “Dört tarafın da kaybettiği bir kararın doğru olmadığı ortadadır" dedi.
"TARIM MAKİNELERİ İÇİN YAPILAN İNDİRİM YETERLİ DEĞİL"
Gülelçe, bugün Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile tarım makinelerinde KDV oranının yüzde 8’e indirilmesinin sadece leasing değil tüm sektörleri kapsayan bir uygulama olduğuna vurgu yaparak, şöyle konuştu:
“Olumlu bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bu adım Hükümetin piyasalar ile çekişmek yerine rasyonel davranmayı tercih ettiğini göstermektedir. Ancak yapılan indirim genele yönelik olumlu olmakla beraber finansal kiralama sektörü için kesinlikle yeterli değildir. KDV oranları tarım makinelerinin, tüm imalat makinelerinin ve iş ve inşaat makinelerinin, finansal kiralama kapsamında tesliminde yüzde 1’e indirilmelidir. Geçen her gün büyük kayıplara neden olmaktadır."
ANKA
http://www.milliyet.com.tr/2008/02/08/son/soneko26.asp
velocity
12-02-2008, 17:08
arkadaşlar
yahu nu kağıt ne zaman açıklayacak bilancosunu bilen var mı
bunlar bilancoyu açıklamak için vergi indirimini mi bekliyorlar
yada başka bi bilgisi olan var mı ??
Vay vay vay sefiğin düştüğü hallere bak. Demirlemiş 0.64-0.66 arasına.
Güya arkasında Şekerbank, onun arkasındada kazak devi Turanalem var.
arkadaşlar
yahu nu kağıt ne zaman açıklayacak bilancosunu bilen var mı
bunlar bilancoyu açıklamak için vergi indirimini mi bekliyorlar
yada başka bi bilgisi olan var mı ??
işte rezaletin sonu.
KY lerin sömürüldüğünün resmi:
SEKER FIN. KIR.`NIN VERGI DAIRESINE SUNULAN 2007 YILI 12 AYLIK DONEM NET ZARARI 5.431.564 YTL
redpardus
20-02-2008, 13:47
hay maşşallah...bilanço nireee tavan nire!!!
ne guzel gidiyordu noldu simdi
ne guzel gidiyordu noldu simdi
gider arkadaşım gider.aşağı çekmeleri bunun göstergesi.73 üzeri kapatır diye düşünüyorum.
bu artık dönüm noktası olmalı.uzun zamandır nedensiz tek başına yaptığı ilk hareket.buda olmazsa artık ümidimi kaybedicem ve kol kafa ne varsa kesicem.
ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. / SEKFK [SEKFK] 20.02.2008 12:25:18
Yeni Pay Alma Sirküleri-Sermaye Artırımı
ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ'NDEN
ORTAKLARIN YENİ PAY ALMALARINA İLİŞKİN SİRKÜLER
ÇIKARILMIŞ SERMAYEMİZ 10.000.000 YENİ TÜRK LİRASI NAKİT KARŞILIĞI KARŞILANMAK SURETİYLE 25.000.000 YENİ TÜRK LİRASI'NDAN 35.000.000 YENİ TÜRK LİRASI'NA ARTIRILMAKTADIR.
ARTIRILAN SERMAYEYİ TEMSİL EDEN PAYLAR SERMAYE PİYASASI KURULU'NCA 16/04/2007 TARİH VE 17/406 SAYI İLE KAYDA ALINMIŞTIR. ANCAK KAYDA ALINMA, ORTAKLIĞIMIZIN VE PAYLARININ KURUL VEYA KAMUCA TEKEFFÜLÜ ANLAMINA GELMEZ.
Bu sirküler Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış sirküler ile aynı içerikte olup, onaylı nüshada yer alan bilgiler ile Kamuyu Aydınlatma Platformuna gönderilen bu nüshada yer alan bilgiler arasında olabilecek farklılıklardan ve eksikliklerden bu bildirimi sisteme gönderen şirket sorumludur.
ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA A.Ş. / SEKFK [SEKFK] 20.02.2008 12:25:18
Yeni Pay Alma Sirküleri-Sermaye Artırımı
ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA ANONİM ŞİRKETİ'NDEN
ORTAKLARIN YENİ PAY ALMALARINA İLİŞKİN SİRKÜLER
ÇIKARILMIŞ SERMAYEMİZ 10.000.000 YENİ TÜRK LİRASI NAKİT KARŞILIĞI KARŞILANMAK SURETİYLE 25.000.000 YENİ TÜRK LİRASI'NDAN 35.000.000 YENİ TÜRK LİRASI'NA ARTIRILMAKTADIR.
ARTIRILAN SERMAYEYİ TEMSİL EDEN PAYLAR SERMAYE PİYASASI KURULU'NCA 16/04/2007 TARİH VE 17/406 SAYI İLE KAYDA ALINMIŞTIR. ANCAK KAYDA ALINMA, ORTAKLIĞIMIZIN VE PAYLARININ KURUL VEYA KAMUCA TEKEFFÜLÜ ANLAMINA GELMEZ.
Bu sirküler Sermaye Piyasası Kurulu tarafından onaylanmış sirküler ile aynı içerikte olup, onaylı nüshada yer alan bilgiler ile Kamuyu Aydınlatma Platformuna gönderilen bu nüshada yer alan bilgiler arasında olabilecek farklılıklardan ve eksikliklerden bu bildirimi sisteme gönderen şirket sorumludur.
sermaye zaten 35.000.000 .bu haberi nerden buldun?
velocity
21-02-2008, 21:50
sekfk
senden de adam olacak ya bende görecem
sabır sabır ya sabır
belkide akıllanır
AA R EKO
Öz Finans Factoring Hizmetleri A.Ş,
şirketin gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesine ilişkin esas
sözleşme değişikliklerine ön izin verildiğini duyurdu.
Öz Finans Factoring Hizmetleri A.Ş'den İMKB'ye yapılan açıklamada,
şirket Yönetim Kurulunun almış olduğu karar uyarınca, Sermaye Piyasası
Kurulu'nın, şirketin gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesine ilişkin
esas sözleşme değişikliklerine ön izin verdiği belirtilerek, bu
çerçevede Ahmet Özderici'nin Genel Müdür olarak görevlendirildiği
kaydedildi.(ŞAY-TLN)
10:12 22/02/08
Belki aynı şey Şeker Fin. için de yapılacaktır. Bir süre önce Hasan Basri Göktan Şekerbank'tan buranın yönetmine geçti. Bu geçiş, konuyla ilgili çalışmalar için olabilir kimbilir?
FAKTORİNG DERNEĞİ YÖNETİMİ YENİLENDİ
Faktoring Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Şeker Faktoring Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Başak seçildi.
Faktoring Derneği'nin 7. Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerin ardından, Şeker Faktoring Genel Müdürü Ramazan Başak Başkanlığa seçilirken, diğer yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:
Fiba factoring Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Oya Yüksel,Garanti Faktoring Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Üçbaşaran, Strateji Factoring Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Ataman, Devir Faktoring Murahhas Azası Mihael Levi.
Yönetim Kurulu'nun kendi arasında yaptığı görev dağılımı ile Oya Yüksel Başkan Yardımcılığı'na, Cengiz Üçbaşaran ise Sayman Üyeliğe getirildiler. Yönetim Kurulu ayrıca, Zafer Ataman'ın sözcü ,Mihael Levi'nin sekreter üye olarak görev yapmasını kararlaştırdı.
-FAKTORİNG DERNEĞİ ÜYELERİNİN CİROSU 21.7 MİLYAR DOLAR-
Dernek Başkanı Ramazan Başak, Faktoring Derneği'nde üye ve temsilcisi bulunan faktoring şirketlerinin 2006'da 15.898 milyon dolar olan toplam cirolarının 2007 yılında yüzde 37 oranında büyüyerek 21.767 milyon dolara ulaştığını söyledi.Başak'ın verdiği bilgiye göre, ihracat faktoring cirosu da söz konusu dönemde yüzde 10 artışla 2.785 milyon dolardan 3.063 milyon dolara yükseldi.Yurtiçi işlemlerde ise bir önceki yıla göre yüzde 42'lik artış kaydedildi ve üye firmaların yurtiçi işlemler cirosu 2007 sonu itibariyle 18.584 milyon dolar olarak gerçekleşti.
Şubat 2008 itibariyle Faktoring Derneği'ne üye 43 firma bulunuyor ve sektörün toplam cirosunun yüzde 80'i Dernek üyesi firmalarca gerçekleştiriliyor.
redpardus
05-03-2008, 15:54
yahu takasta çoğu kurumun maliyeti bu seviyelerde gözüküyor..şekerin maliyeti de 0.72
daha neyi bekler anlamadımki!!!
hükümetten haber mi bekler ne?
gülnar01_33
07-03-2008, 14:16
merhabalar,
sekfk dahada dökülmemizi sanırım :cry:
ama nereye kadar baksanıza bugünkü harekete sebebini bilen var mı acaba
gerçekten çok ama çok merak ediyorum nereden dönecek diye.......:frown:
ama karanlık sanırım tablo:grrr:
"benim buradaki görüşüm hiçnir teknik veya temel analiz yapılarak yapılmış yorum değildir... tamamen duygusal vs. vs."
Eskilerden bir nevsar ı place görüyorum buralarda kimse kalmamış, o tahtanın kapandığı dönemler ne dönemlerdi be, hatırlarsınız, dayanamadım yine bir 350 lot aldım, maksat fantazi olsun...
Eskilerden bir nevsar ı place görüyorum buralarda kimse kalmamış, o tahtanın kapandığı dönemler ne dönemlerdi be, hatırlarsınız, dayanamadım yine bir 350 lot aldım, maksat fantazi olsun...
gülnar01_33
17-03-2008, 16:17
merhabalar,
sanırım forumda yazanların maliyeti 1,50-1,30 lar arasıdır en azından benimkisi öyle :bad:
gerçi pek yazanda kalmadı hani millet terk-i diyar etti sanırım :cry:
yani zarar -%146 larda ben ne yapabilirim diye düşünürken aklıma şu geldi ben değilde benim şirket ne yapabilir veya ne yapmalı... :cool:
yani en azından nominal değerin üstüne çıkması gerekmezmi diye düşündüm, bu şirkete ben ortak olmuş isem şirketinde bişeyleri değiştirmesi lazım değil mi?
1) şirket faaliyet konusunu değiştirebilir
2) gayrimenkul yatırım ortaklığı -gyo- işine girebilir
3) şirket yönetimi radikal kararlar alıp kendini yenileyebilir
4) sektör olarakta şu zamanlarda popiler olan altın maden işine girebilir
benim aklıma şu dönemde gelen bunlar
lütfen şirket/imiz için fikri olan varsa yazsın, yazsın ki şu şirket bi düzlüğe çıksın... yoksa halimiz harap :bad::cry::grrr:
kolay gele
gülnar01_33
24-03-2008, 12:19
benim/bizim şirketle ilgilenen hiç kimse yok sanırım, borsada tahta sahipsiz, forumda da sahipsiz :frown:
ama bak işte gün doğdu şirkete :he:
bari iş kolu değiştirinde bi altın bulalım arkadaşlar, gir ihaleye işte gir
not: yalnız şirkete bi tavsiyedir. yoksa böyle bişey var anlamına gelmesin sakın.
ETI MADEN ISLETMELERI GENEL MUDURLUGU,
KAYSERI VE BALIKESIR`DE BULUNAN 3 ADET MADEN SAHASININ RUHSAT HAKLARINI
3`NCU SAHIS VEYA SIRKETLERE DEVREDECEK.
ETI MADEN ISLETMELERI GENEL MUDURLUGUNUN KONUYA ILISKIN DUYURUSU, RESMI
GAZETENIN BUGUNKU SAYISINDA YAYIMLANDI.
DUYURUYA GORE ETI MADEN ISLETMELERI GENEL MUDURLUGUNE AIT 3 ADET MADEN
SAHASININ RUHSAT HAKLARI, ACIK IHALE USULU ILE YAPILACAK AYRI AYRI
IHALELERLE DEVREDILECEK.
IHALE, 24 NISAN 2008 TARIHINDE SAAT 14.00`DE ETI MADEN ISLETMELERI GENEL
MUDURLUGUNDE YAPILACAK.
KAYSERI`DE BULUNAN 4. GRUP (DIATOMIT) ILE BALIKESIR`DE BULUNAN 2. VE 3.
GRUP (MERMER) ISLETME RUHSATI KAPALI ZARFLA TEKLIF ALINDIKTAN SONRA
SARTNAMEYE UYGUN TEKLIF VERENLER ARASINDA GEREKLI GORULMESI HALINDE ACIK
ARTIRMA YAPILARAK DEVIR EDILECEK.
3 ADET SAHA ICIN ARD ARDA 3 AYRI IHALE YAPILACAGINDAN HER BIR IHALE ICIN
AYRI IHALE DOSYASI SATIN ALINMASI VE HER IHALE ICIN AYRI TEKLIF
DOKUMANI/ZARFI HAZIRLANMASI SARTI ARANACAK.
AYNI ISTEKLI, YAPILACAK IHALELERDEN BIRISINE, BIRKACINA VEYA HEPSINE
KATILABILECEK.
KATILIMCILAR FIRMALAR IHALE DOKUMANINI, ANKARA`DA ETI MADEN ISLETMELERI
GENEL MUDURLUGU MADEN ARAMA VE MADEN HAKLARI DAIRESI BASKANLIGI,
ISTANBUL`DA ALIM SATIM MUDURLUGU, IZMIR`DE ISE IZMIR IHRACAT
MUDURLUGUNDEN GOREBILECEKLER.
SARTNAME AYRICA ETI MADEN ISLETMELERI GENEL MUDURLUGU–MALI ISLER DAIRESI
BASKANLIGINDAN BEDELI MUKABILI TEMIN EDILEBILECEK.
SARTNAMEYE GORE HAZIRLANACAK OLAN TEKLIF MEKTUPLARI ISE 24 NISAN 2008
TARIHINDE SAAT 12.00`YE KADAR ETI MADEN ISLETMELERI GENEL MUDURLUGU
GENEL EVRAK SERVISINE VERILECEK.
SOZ KONUSU IHALEDE ISTEKLILER, TEKLIF EDECEKLERI BEDELLERIN YUZDE
10`UNDAN AZ OLMAMAK UZERE KENDI BELIRLEYECEKLERI TUTARDA GECICI TEMINAT
VERECEKLER.
-AA-
Yıla başlarken 1,50'leri hayal ediiyorduk. 3 ay sonra 0,50'lerdeyiz. Bu nasıl acaip bir durum ya? Nam olsun diye iki gün sahteden bile olsa tavan çek de biz de kağıdımız yükselecek sanalım bari....
gülnar01_33
28-03-2008, 12:00
bu kağıt için bi bilgisi olan var mı? acaba lütfen yazsın
dün biraz yükselir gibi oldu bugün düşmüş
varmı bi hikaye senorya
hani derler ya
*bi grup girdi :he:
*tahta yapılıyor :super:
*alttan aldı yukardan verdi :frown:
*mal bastı :cry:
*mal topluyor :cool:
falan filan işte
yani ....
gülnar01_33
02-04-2008, 10:07
merhabalar,
sekfk yina aynı yine aynısın ya
borsa -1% olur
bizim kağıt ilk seans -%5 ikinci seansta bi o kadar eksi olur günlük kayıp -7 veya -8 civarında olur
dünkü gibi borsa +5% civarında olur
bizim sekfk ise +1 olsammı yoksa 0 mı kalsam hattaaaaaaa -% mi yapsam diye düşündükçe düşünüyor...
daha nereye kadar düşecek acaba
bu kadar bi tahta başı boş bırakılıp düşürülmez (4,00 lerden 0,50 lere yanlı görmediniz ha) :cry:
bi düşüncesi, fikri, bilgisi veya duyumu olan varsa paylaşsın lütfen
kolay gele
alitan1970
08-04-2008, 09:34
08/04, 9:06:31
seker finansal kiralama a.s.'nden gelen yazi: istiraklerimizden
seltur turistik isletmeler yatirim a.s.'nin sermayesinin 18.000.000
ytl artirilarak 12.000.000 ytl'den 30.000.000 ytl'ye cikarilacagi,
artirilan 18.000.000 ytl'nin tamaminin ortaklar tarafindan nakden
karsilanacagi tarafimiza bildirilmistir. seker finansal kiralama
a.s. sermayesinde 100.000 ytl nominal hissesine sahip oldugu
seltur turistik isletmeler yatirim a.s.'nin sermaye artiriminda
ruchan hakkini kullanmayacaktir.
gülnar01_33
08-04-2008, 11:47
08/04, 9:06:31
seker finansal kiralama a.s.'nden gelen yazi: istiraklerimizden
seltur turistik isletmeler yatirim a.s.'nin sermayesinin 18.000.000
ytl artirilarak 12.000.000 ytl'den 30.000.000 ytl'ye cikarilacagi,
artirilan 18.000.000 ytl'nin tamaminin ortaklar tarafindan nakden
karsilanacagi tarafimiza bildirilmistir. seker finansal kiralama
a.s. sermayesinde 100.000 ytl nominal hissesine sahip oldugu
seltur turistik isletmeler yatirim a.s.'nin sermaye artiriminda
ruchan hakkini kullanmayacaktir.
üstadlar bu ne demek
lütfen açıklama
kolay gele
gülnar01_33
09-04-2008, 14:41
Haber 09.04.2008 07:35
İMKB GÜNLÜK BÜLTENİ ŞİRKET HABERLERİ- ŞEKER FİNANSAL KİRALAMA
Şeker Finansal Kiralama A.Ş.'nin 08.04.2008 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır. "Şirketimizin Yönetim Kurulu toplantısında ekte bulunan gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanması için Olağan Genel Kurul ile (A) ve (B) Grubu imtiyazlı pay sahipleri olağan Genel Kurulu'nun 28.04.2008 tarihinde saat 10:00'da Büyükdere Cad. No:171 A Blok Metrocity 2.Kat Levent, İstanbul adresinde yapılmasına karar verilmiştir." Olağan genel kurul toplantı gündemi, genel kurulda alınan kararların onaylanması konusunun görüşüleceği A ve B Grubu İmtiyazlı Pay Sahipleri genel kurul toplantı gündemleri ve vekaletname örnekleri ekte yayınlanmaktadır. İMKB
-------------------------------------
alın bide bu haber
peki bu nedemek üstadlar yaw
başıktada dediğim gibi çok yükselmişti (!) tavan tavan tavanlar gitti ya hani
spk takikat yapmasın diye birazcık düşürelim dediler herhalde :cry:
milletin fin.kiralaması aldı başını gitti bi tek bizimki yaya kaldı :grrr:
hayırlısı bakalım ne olacak diye bekliyoruz
kolay gele
gülnar01_33
10-04-2008, 10:33
merhabalar,
herzamnki terelelli gene oldu sanırım
ky %10 tamah ettiler...
????? malmı bastılar ne
offffffffff ama bi tahta bu kadarda bırakılmaz ki
10.04.2008 18:14:02 Seker Finansal Kiralama`nin 2007/12 Aylik Donem Konsolide Net Kari 1,039,763 Ytl
gülnar01_33
16-04-2008, 16:33
***SEKFK*** Seker Finansal Kiralama A.S.'nin 16.04.2008 tarihli yazisi asagiya cikarilmistir. "Sirketimiz bugunku yonetim kurulu toplantisinda 28.04.2008 tarihinden sonra yapilacak ilk genel kurulda onaylanmak uzere 10.10.2007 tarih 416 sayili yonetim kurulu kararimizdaki tadilleri de kapsayacak sekilde ana sozlesmemizde ekte yer alan degisiklikleri gerceklestirmek uzere Genel Mudurlugumuze yetki verilmesine karar verilmistir." Tadil edilmesine karar verilen "Merkez ve Subeler" baslikli 4., "Kayitli Sermaye" baslikli 6., "Hisse Senetlerinin Devri ile Ilgili Hukumler" baslikli 7., "Genel Mudur" baslikli 13., "Ana Sozlesme Degisikligi" baslikli 19., "Sermaye Piyasasi Kurulu, T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanligi ile Hazine Mustesarligi'na Gonderilecek Belgeler" baslikli 21. ve "Karin Tesbiti ve Dagitim" baslikli 23. maddelerin eski ve yeni sekilleri gunluk bulten ekinde yayinlanacaktir. ***SEKFK***IMKB
gülnar01_33
16-04-2008, 16:49
10.04.2008 18:14:02 Seker Finansal Kiralama`nin 2007/12 Aylik Donem Konsolide Net Kari 1,039,763 Ytl
merhabalar,
bi tek bende var sanırım bu senet
bende de "ne teknik var ne temel var" öylesine yazıyorum işte, bi ilgilenen arkadaşta çıkıp tekniği şöyle burdan döner :super: burdan iyi olmaya başlar :cool: falan filan dese de bizde...
"azazel" kardeş senet nerdyse bataktı gırla zarar vardı. yanlış anlaşılmasın zarar olduğu için diyorum. yaklaşık -5 milyon ytl civarı şimdi kar +1 milyon yani 6 milyon ytl iyileşmiş durumda ama bu tahtaya hiç mi hiç yansımadı sanırım
ya açıkçası ilgilenen arkadaşlar var ise bu kağıttan bi adam olur mu arkadaşlar
şimdiden teşekürler.
kolay gele
redpardus
16-04-2008, 22:07
valla abicim
bende de var...ne zamandır var hatırlamıyorum...maliyet 0.62 heralde benim
unuttum valla..kağıt 0.67 görmüş satmadık
bekliyoruz işte kör topal...
bu finler göctukten sonra bu tahtayı yapan varmı yokmu bilmiyorum...öyle baba bi hareketi de yok diğer finler gibi
girseler güzel olacak aslında
Şeker Finansal Kiralama A.Ş.’nin 16.04.2008 tarihli yazısı aşağıya
çıkarılmıştır.
"Şirketimiz bugünkü yönetim kurulu toplantısında 28.04.2008
tarihinden sonra yapılacak ilk genel kurulda onaylanmak üzere
10.10.2007 tarih 416 sayılı yönetim kurulu kararımızdaki tadilleri de
kapsayacak şekilde ana sözleşmemizde ekte yer alan değişiklikleri
gerçekleştirmek üzere Genel Müdürlüğümüze yetki verilmesine karar
verilmiştir."
Tadil edilecek maddelerin eski ve yeni şekilleri ekte
yayınlanmakta olup, şirket tarafından bildirilen tadil gerekçeleri
aşağıya çıkarılmıştır.