View Full Version : Günün komiği, haberi, ilginç şeyi..herşeyi!.
Kontrollüğün denetiminde, işlem artık tamamdır.
Biten işin iyi olduğu, dokuz ayda bitmesinden belli olur. Çünkü, "iyi iş dokuz ayda biter" sözü, atasözüdür. :cool:
şemaları inceledim gerçekten süper aynen söylediğini ispat etmişsin çok iyi anlaşıldı.
borcumuz nedir? :)
Salacaklı
21-05-2004, 02:34
--Karadeniz bolgesinin gecim kaynaklari nelerdir?
--Balikcilik hamsi yani accik tarim, natasa en cok gecim kaynagi olanlaridir.
Halil/Ortaokul-2
--Karadeniz bolgesindeki tarimi anlatiniz.
--Karadeniz bolgesinde toprak cok verimlidir. Burada en cok hamsi yetistirilir. Hamsi once ovalarda sonra yamaclarda en sonunda daglarda yetistirilmistir. Bu bolgemizde kislar cok yagisli
oldugundan hamsiler serada yetistirilir.
Hatice/Lise-2
:roll: :roll:
M.Işılak
21-05-2004, 02:47
Halil/Ortaokul-2
--Karadeniz bolgesinde toprak cok verimlidir. Burada en cok hamsi yetistirilir. Hamsi once ovalarda sonra yamaclarda en sonunda daglarda yetistirilmistir. Bu bolgemizde kislar cok yagisli
Hatice/Lise-2
Ben buna günün eyvahı derim Sn. Salacaklı....
Yok hocam merak etme, harbi boğadır. Ama zavallının dört senedir başına öyle şeyler geldi kii.. gördüklerin var, daha göremediklerin var.. off.. hicran yine hicran!..
Gün hesap sorma günüdür. :D
serdar bey;
size güvenim sonsuz... :) eh yani,söyledikleriniz de haklılık payı da %100.inşaallah artık hesap sorma vakti gelmiş olsun...bir ara müsait olursanız göremediklerimizi de bir açığa atarsanız iyi olur. :roll: sonuçta ben günün anlam ve önemini belirten, bu kadar güzel fotoğraflar bulamıyorum..bu açıdan sizin,sn.salacaklının,sn.misilakın,sncamarors'un muhteşem animasyon ve fotoğraflarını dört gözle bekliyorum..
sevgi ve saygılarımla....
hocam bu maymun alsa alsa sabancı holding alır gibi geliyor bana.
sn.gemici1;
aynen katılıyorum size.bu maymun alsa alsa ciddi patron kağıdı alır.verdiği poza baksanıza ,aynen peşin ve veresiye satan tablosundaki,peşin satanın rahatlığı var... :D yaş tahtaya basmaz gibi görünüyor... :roll:
sevgi ve saygılarımla...
Boğalara böyle bişi yapsak, borsa daha hızlı yükselir mi acaba?
sn.misilak;
bu gidişin ,inişi sağlıklı olacaksa sorun yok.. :D boğalar her zaman lazım..bu hızla giderlerse ,mazaaallah çarptıklarında ya da düştüklerinde hasar büyük olacağından ilerisi için pek hayırlı olmaz bizler için. ;) zaten uzun süredir ortada yoklar..biz daha sakin bir metoda da razıyız..
sevgi ve saygılarımla...
(resim süper.)
sn.gemici1;
aynen katılıyorum size.bu maymun alsa alsa ciddi patron kağıdı alır.verdiği poza baksanıza ,aynen peşin ve veresiye satan tablosundaki,peşin satanın rahatlığı var... :D yaş tahtaya basmaz gibi görünüyor... :roll:
sevgi ve saygılarımla...
ağbi 500 metreden tanırım adamı hangi kağıda girdiğini şıp diye anlarım. :)
Element : Kadin
Sembolu : WO
Atom agirligi : 53,6 kg olarak kabul edilmis olup, 40 kg' dan 200 kg'a kadar degisik cesitleri de bulunmaktadir.
Bulundugu yerler : Dunya gezegenindeki tum kent ve kirsal alanlarda.
Fiziksel Ozellikleri
1. Yuzeyi renkli film tabakasiyla kaplidir.
2. Degisik sicakliklarda kaynar.
3. Bilinen bir sebep olmaksizin donar.
4. Ozel ilgi gordugunde erir.
5. Dogru olmayan kullanimlarda isirir.
6. Islenmemis metalden siradan maden filizine kadar pek cok halde bulunur.
7. Dogru noktalara basinc uygulandiginda urun verir.
Kimyasal Ozellikleri
1. Altin, gumus, platin ve kiymetli diger taslarla buyuk akrabaligi vardir.
2. Buyuk miktarlarda pahali maddeleri absorblayabilir.
3. Bir belirti gostermeksizin kendiliginden patlayabilir.
4. Sebepsiz yere cikip gidebilir.
5. Likitlerde cozunmez, fakat alkolle doyuruldugunda aktivitesi buyuk oranda artar.
6. Bilinen en guclu servet indirgeyici ajandir.
Genel Kullanim Alanlari
1. Genelde süs olarak.
2. Rahatlatmada buyuk yardimi olabilir.
3. Cok etkili bir temizleme ajani olarak.
Testler
1. Saf numunesi dogal halde bulundugunda rengi parlak pembeye doner
2. Daha iyi bir numunesi ile kiyaslandiginda rengi yesile doner.
Potansiyel Tehlikeleri
1. Tecrubesiz ellerde cok tehlikelidir.
2. Birden fazlasiyla ilgilenmek yasal olmadigi halde, degisik mekanlarda ve birbirleriyle direkt temasa gelmelerini engelleyecek onlemleri alarak bu yapilabilir
camarors
21-05-2004, 11:34
:roll:
Ask Matematigi
* akilli erkek + akilli kadin = ask
* akilli erkek + aptal kadin = iliski
* aptal erkek + akilli kadin = evlilik
* aptal erkek + aptal kadin = hamilelik
Ofis Matematigi
* akilli patron + akilli eleman = kar
* akilli patron + aptal eleman =üretim
* aptal patron + akilli eleman = terfi
* aptal patron + aptal eleman = fazla mesai
Alisveris Matematigi
* Bir erkek kendisine gerekli olan ürünü almak için 1 liralik ürüne 2 lira öder.
* Bir kadin kendisine gerekmeyen urunu almak için 2 liralik ürüne 1 lira öder.
GENEL FORMÜLLER VE ISTATISTIKI VERILER
* Bir kadinin gelecek endisesi evlenene kadar sürer.
* Bir erkegin gelecek endisesi evlenince baslar.
* Basarili bir erkek esinin harcayabileceginden daha fazla geliri olandir.
* Basarili bir kadin böyle bir erkegi evlilige ikna edebilendir.
UZUN YASAM
* Evli erkekler bekar erkeklerden daha uzun yasar ama daha erken ölmek isterler.
DEGISIM ORANI
* Bir kadin kocasinin degisecegi inanciyla evlenir ama erkek degismez.
* Bir erkek karisinin degismeyecegi inanciyla evlenir ama kadin degisir.
serdarkus
21-05-2004, 11:37
"İstanbul'da bir kahvede 100 kişi birbirine girdi!
Kağıthane'de bir kahvehanede kalabalık iki grup arasında çıkan ve silah da kullanılan kavga, polisi alarma geçirdi. Kahvehane dışına taşan taşlı sopalı kavgada 2 kişi darp edilerek yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi ....."
Araştırdım.. :rolleyes:
Borsa bugün düşecek diyenlerle çıkacak diyenler arasındaymış.
Seans başlayınca ara vermişler, duruma göre devam edeceklermiş. :cool:
camarors
21-05-2004, 11:40
:) :)
Kağıthane'de bir kahvehanede kalabalık iki grup arasında çıkan ve silah da kullanılan kavga, polisi alarma geçirdi. Kahvehane dışına taşan taşlı sopalı kavgada 2 kişi darp edilerek yaralanırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevkedildi ....."
Sizi Günün Araştırmacı Forumcusu ilan ediyorum izninizle :D
serdarkus
21-05-2004, 11:49
..
size güvenim sonsuz... :) eh yani,söyledikleriniz de haklılık payı da %100.inşaallah artık hesap sorma vakti gelmiş olsun...
Şimdi…. İktisatçının en iyi tanımı nedir.
İktisadi olası gelişmeler üzerine hiçbir zaman isabetli tahminde bulunamayan ama, iş bittikten sonra niye böyle olduğunu en iyi şekilde anlatanlardır. Gökten krater düşse, o kadar tatlı anlatırlar ki, daha önce nasıl olur da düşmediğine şaşarsınız.
Sözün özü, bizim de her zaman için ikinci ihtimal öngörümüz vardır ki… teknikçi dilinde buna B planı denir, gün sonunda olur ya, apışır da kalırız ihtimaline karşı, 16:32 ‘de gösterime hazırdır. :cool:
SunShine
21-05-2004, 12:05
Gökten krater düşse,
Gökten düşen kraterlerin, yerdeki yertaşlarına çarpmasıyla oluşan jeolojik ve cografi formasyonlara ne dendiği konusunda sn JusticE bizi aydınlatabilir mi acaba.
Böyle bir durumda çanak formasyonundan bahsedilebilir mi. Çanak varsa bir de kulp olmalı mı. Yoksa kulpu sn serdarkus bizzat kendisi mi takacak. Acaba ben mi takmalıyım.
Dalga mı geçilliyor yoksa. Eğer dalga ise, sn Kahin saysın. Bu kaçıncı dalga.
Eğer krater kelimesi yanlışlıkla kraker yerine yazıldıysa ULKER topiğindeki arkadaşlar konuya bir açıklık getirsin.
Çok kafam karıştı çok.. :confused:
artık bu kadarına pes sn camarors.. gülmekten kriz geçiricem vallahi..muhteşem ya hu.... :D
hazır elim değmişken ,size yazarken, bu sayfaya katkıda bulunan tüm arkadaşlara;
sn.serdarkus7'den sn.salacaklıya,sn.bıcırıktan sn.misilaka ve ismini saymakla bitiremiyeceğim diğer tüm arkadaşlara, katkıları dolayısıyla gerçekten tekrar tekrar teşekkürlerimi iletiyorum....bu sayfayla, çok ciddi söylüyorum, hayatımda yeni bir sayfa açtım..şu an birileri yine endeksi aşağı çekerek hayatımı karartmaya çalışsada :mad: ,bu sayfa sayesinde buna izin vermeyeceğim.. ;)
tüm arkadaşlara, en içten sevgi ve saygılarımla....
M.Işılak
21-05-2004, 12:10
2. Birden fazlasiyla ilgilenmek yasal olmadigi halde, degisik mekanlarda ve birbirleriyle direkt temasa gelmelerini engelleyecek onlemleri alarak bu yapilabilir
Bunu tuttum... Gene de cesaret gerekir sanıyorum...
Bir de borsa var....
olayı bilmem ama.yorum süper...
Şimdi…. İktisatçının en iyi tanımı nedir.
İktisadi olası gelişmeler üzerine hiçbir zaman isabetli tahminde bulunamayan ama, iş bittikten sonra niye böyle olduğunu en iyi şekilde anlatanlardır. Gökten krater düşse, o kadar tatlı anlatırlar ki, daha önce nasıl olur da düşmediğine şaşarsınız.
Sözün özü, bizim de her zaman için ikinci ihtimal öngörümüz vardır ki… teknikçi dilinde buna B planı denir, gün sonunda olur ya, apışır da kalırız ihtimaline karşı, 16:32 ‘de gösterime hazırdır. :cool:
Allahım koptum artık... :D içeriden ---ne oluyor yahu.niye kıkırdayıp duruyorsun, sesleri geliyor sık sık.. :) ne okumaya ne de cevap yazmaya yetişebiliyorum..
teknikçilerin herhalde en fazla tutan yanları bu olsa gerek serdar bey dediğiniz gibi...
sevgi ve saygılarımla...
camarors
21-05-2004, 12:25
artık bu kadarına pes sn camarors.. gülmekten kriz geçiricem vallahi..muhteşem ya hu.... :D
hazır elim değmişken ,size yazarken, bu sayfaya katkıda bulunan tüm arkadaşlara;
sn.serdarkus7'den sn.salacaklıya,sn.bıcırıktan sn.misilaka ve ismini saymakla bitiremiyeceğim diğer tüm arkadaşlara, katkıları dolayısıyla gerçekten tekrar tekrar teşekkürlerimi iletiyorum....bu sayfayla, çok ciddi söylüyorum, hayatımda yeni bir sayfa açtım..şu an birileri yine endeksi aşağı çekerek hayatımı karartmaya çalışsada :mad: ,bu sayfa sayesinde buna izin vermeyeceğim..
Ayilarin kollarinin arasinda bir nevi airbag olayi :o .
Ayi demisken bunu da ayilara gønderelim :)
Element : Kadin
Sembolu : WO
Atom agirligi : 53,6 kg olarak kabul edilmis olup, 40 kg' dan 200 kg'a kadar degisik cesitleri de bulunmaktadir.
Bulundugu yerler : Dunya gezegenindeki tum kent ve kirsal alanlarda.
Fiziksel Ozellikleri
1. Yuzeyi renkli film tabakasiyla kaplidir.
2. Degisik sicakliklarda kaynar.
3. Bilinen bir sebep olmaksizin donar.
4. Ozel ilgi gordugunde erir.
5. Dogru olmayan kullanimlarda isirir.
6. Islenmemis metalden siradan maden filizine kadar pek cok halde bulunur.
7. Dogru noktalara basinc uygulandiginda urun verir.
Kimyasal Ozellikleri
1. Altin, gumus, platin ve kiymetli diger taslarla buyuk akrabaligi vardir.
2. Buyuk miktarlarda pahali maddeleri absorblayabilir.
3. Bir belirti gostermeksizin kendiliginden patlayabilir.
4. Sebepsiz yere cikip gidebilir.
5. Likitlerde cozunmez, fakat alkolle doyuruldugunda aktivitesi buyuk oranda artar.
Genel Kullanim Alanlari
1. Genelde süs olarak.
2. Rahatlatmada buyuk yardimi olabilir.
3. Cok etkili bir temizleme ajani olarak.
Testler
1. Saf numunesi dogal halde bulundugunda rengi parlak pembeye doner
2. Daha iyi bir numunesi ile kiyaslandiginda rengi yesile doner.
Potansiyel Tehlikeleri
1. Tecrubesiz ellerde cok tehlikelidir.
her iki yazı da tek kelimeyle 4/4 lük.. :D sn.bıcırık sizinkiler oldukça detaylı ve bilimsel oluyor.. :) son derece kalıcı ...
arkadaşlar ,bu gün gerçekten ,şu ana kadar bu sayfa dopdolu geçti.tüm arkadaşların emekleri zayi olmasın ve de devamı da gelsin diye bu gün katkıda bulunan herkese birer itibar puanı veriyorum.. :)
elinize dilinize sağlık..yalnız ben sağlıklı değilim galiba ,resmen gülmekten başım ağrımaya başladı.bu arada hanım -yahu traş suyun soğudu kalkta sakal traşını ol diye sesleniyor..acı ama gerçek şu ki ,birazdan bu güzelim insanları ve muhabbeti bırakıp gitmek zorundayım..ühüüü ühüüü ağlamak istiyorum....
çalışmayı icad edeni bir yakalarsam,hemen sn.serdar beyden çizimdeki bir kızgın boğa isteyip,adama da kıpkırmızı bir kazak ve pantolon giydirip o boğonın önüne bırakacağım.artık sonrasını onlar hallederler aralarında.... :D
sevgi ve saygılarımla.....
northwind
21-05-2004, 13:35
:d :d :d
northwind
21-05-2004, 13:41
gol sevinci
Salacaklı
21-05-2004, 14:37
--Istanbul'un onemi nedir?[/B[B]]
--Istanbul onemli bir sehirdir. Topragi altindandir. Koyden goc
edenler Istanbula is,as bulmak icin giderler. Ve zengin olup koylerine geri donerler. Bagzilari ev parasi icin bagzilari ise baslik parasi icin...Ama bunlar hepsi eskidendi. Simdi bir tek ev parasi ve cocuklarin okuma parasi icin geliyorlar. Simdiki zamanda baslik parasi yoktur,kacan kacana,seven sevene.
Koyden Istanbula gelen hemseriler coktur. Ayricana Istanbulda cok cok urun yetisir. Bunlarin bazilari domates,salatalik,lahmacun, ve kivircik maruldur. Istanbul ayrica Asya ile Avrupa arasinda bir yol gecen hani koprusu gibidir. Her bir kimse bu kopruden gecer. Istanbul
onemli olmasaydi nufusu onbes milyon olur muydu hic?
Derya/Ortaokul-2
serdarkus
21-05-2004, 17:37
Boğaların öncüleri, gün boyu çalıştılar.. en büyük direnci yıkamamalarına rağmen, varılan hedef çekilen zahmete değdi.
serdarkus
21-05-2004, 17:40
Zahmeti öncüler çekti, fotoyu ise günboyu kartaranlar..
--Istanbul'un onemi nedir?[/B[B]]
--Istanbul onemli bir sehirdir. Topragi altindandir. Koyden goc
edenler Istanbula is,as bulmak icin giderler. Ve zengin olup koylerine geri donerler. Bagzilari ev parasi icin bagzilari ise baslik parasi icin...Ama bunlar hepsi eskidendi. Simdi bir tek ev parasi ve cocuklarin okuma parasi icin geliyorlar. Simdiki zamanda baslik parasi yoktur,kacan kacana,seven sevene.
Koyden Istanbula gelen hemseriler coktur. Ayricana Istanbulda cok cok urun yetisir. Bunlarin bazilari domates,salatalik,lahmacun, ve kivircik maruldur. Istanbul ayrica Asya ile Avrupa arasinda bir yol gecen hani koprusu gibidir. Her bir kimse bu kopruden gecer. Istanbul
onemli olmasaydi nufusu onbes milyon olur muydu hic?
Derya/Ortaokul-2
hocam bu çocuk kesin çakmıştır.istanbul'un en önemli özelliğini yazmamış.ayısı boldur. :D
gol sevinci
hayatta şöyle bir sevinç yaşayamadık. :)
camarors
21-05-2004, 18:58
Köpekler Kadınlardan İyidir,Çünkü...
1. Bir köpeğin anne babası sizi ziyarete gelmez
2. Bir köpek, kıyafetlerinizi yerlere fırlattığınızda
bile sizi sever
3. Bir köpek dışarı çıkmaya hazırlanırken banyoda 20
saat oyalanmaz.
4. Bir köpek sizden telefon beklemez.
5. Bir köpek doğumgününü unuttunuz diye size lanet
etmez.
6. Bir köpek hayatınıza girmiş daha önceki köpekler
hakkında sizi sorgulamaz
7. Bir köpek Sevgililer Günü’nde sizden çiçek ve
çikolata beklemez...
8. Bir köpek, eve ne kadar geç dönerseniz sizi o kadar
özlemle karsılar...
9. BIR KÖPEK ALIŞVERİŞE ÇIKMAZ!!!
Köpekler ve Erkekler
1. İkisi de yatakta gereğinden fazla yer kaplar....
2. İkisinde de “burdan şuraya kadar benim alanım”
olayı vardır..
3. İkisine de neye bozulduğunu bi turlu
söyletemezsiniz.
4. İkisinin de küçük olanları daha sinirli olur
5. İkisi de siz saç modelinizi değiştirdiğinizde
farkına bile varmaz.
6. İkisi de kendilerinin lider olduğu oyunları sever.
7. İkisi de postacıya nefret dolu gözlerle bakar.
8. İKİSİ DE KEDİLERİN NESİNİ SEVDİĞİNİZİ ANLAYAMAZ.
bikmisbroker
21-05-2004, 20:22
http://img55.photobucket.com/albums/v168/bikmisb/GujaratSamacharOnlinePictureoftheDay.jpg
derindeniz
21-05-2004, 20:30
ne yılı ne haftası ne günün resmi....
Sefilligin resmi.Acizligimizin resmi.Vurdumduymazlıgımızın resmi..
Ayıptır...
Zahmeti öncüler çekti, fotoyu ise günboyu kartaranlar..
serdar bey söz,bundan sonra bütün resimlere profilden bakacağım. :D süper olmuş..işler anca bitti şimdi geldim.okumaya başladım kaldığım yerden .bu arada çok acele çıktığımdan, arkadaşların puanlarını birazdan vereceğim. sakın söz verip, bizi gaza getirip ,kaçtı diye gelmesin aklınıza.. :roll: sözümüzün eriyizdir,sakat yapmayız... ;)
saygı ve sevgilerimle...
bikmisbroker
21-05-2004, 20:45
Ayıptır...
Bu resim Ulkemizde cekilmis degil?Neden acizligimziin resmi olsunki?(yeryuzundeki insaligin acizligi-resmi deseniz neyse?) Bi "ana" nin, yavrusu ile esdeger gordugu bir sempanze yavrusunu doyurmasinda ne acizlik varki? Ben ce YUCELIK var..Hem de ANA olmanin Yuceligi var..
Ayip mi dedin?? Tam tersine! Ayibi da baska yerde ara! :mad:
şu an söz verdiğim bütün arkadaşların puanlarını gönderdim.ancak sn.serdarkus7,sn.bıcırık ve sn.salacaklı ya gönderemedim.böyle bir kare içinde, ingilizce ,daha yeni puan verdin, şimdi veremezsin diye birşey yazıyor ya ondan çıkıyor.. :confused: hakkınız bakidir... :roll:
derindeniz
21-05-2004, 21:10
Bu resim Ulkemizde cekilmis degil?Neden acizligimziin resmi olsunki?(yeryuzundeki insaligin acizligi-resmi deseniz neyse?) Bi "ana" nin, yavrusu ile esdeger gordugu bir sempanze yavrusunu doyurmasinda ne acizlik varki? Ben ce YUCELIK var..Hem de ANA olmanin Yuceligi var..
resme baktıgımız zaman tam olarak bu duyguyu veriyor demi...
resimdeki belki bir fotomontajdır.Belki gerçektir.Sen ce YUCELIK olabilir..[b]Hem de ANA olmanin Yuceligi diyosun.Sor bakalım kaç kişi bu yüceligin farkına varmış
CERİTKALE
21-05-2004, 21:33
Sn Babo,
Sizi bu resimdeki duygularınız için kutluyor ve aynı duyguları sizinle paylaşıyorum :)
Resimdeki Anne belki fakir ve aciz ama emzirdiği yavrusuna bakar mısınız ne kadar gürbüz ve sağlıklı görünüyor ve annelik işte şempanze yavrusunu da emziriyor, kendi yavrusunun sütünü paylaştırıyor.
Ayıptır...
Kesinlikle acizlikle, sefilllikle onla bunla alakası yok kiii?? :confused:
Bir annenin çocuğunu emzirmesi acizlik midir? Hayır...
Bir annenin başka bir türün yavrusunu emzirmesi sefillik midir? Hayır...
Annelik iç güdüsüyle bir kadının yavruları doyurmasına tebessümle bakmak vurdumduymazlık mıdır? Hayır...
Kelime seçiminizin yanlış olduğuna inanıyorum, bence de yılın resmi bu...özellikle çoğu kişinin insanlığı unuttuğu şu günlerde... :hayır:
Umarım daha önce yollanmamıştır...
------------
Soğuk ve karlı bir gecede tipiden yolunu kaybeden bir işadamı ve sekreteri arabalarını terketmek zorunda kalırlar ve uzun bir yürüyüşten sonra üşümüş ve ıslanmış durumdayken bir kulube bulurlar.
Kulubede bir yatak, bir uyku tulumu ve birsürü battaniye bulunmaktadır. Geceyi geçirmeye hazırlanırlar ve işadamı bir centilmen olarak, yatağı sekreterine verir.
- Ben yerde uyku tulumunda uyurum, der.
Sekreter yatağa yatar, adam uyku tulumunun içine girerek fermuarı çeker. Bir süre sonra tam uyumak üzereyken, sekreterinin sesini duyar:
- Efendim, ben çok üşüyorum. Adam fermuarı açar, uyku tulumundan çıkar, bir battaniye alıp kadının üzerine örter, tekrar uyku tulumuna girer, tam uyumak üzereyken yine sekreterinin sesini duyar:
- Efendim, ben hala çok üşüyorum. Adam yine fermuarı indirir, tulumdan çıkar, bir battaniye daha alıp kadının üstüne örter, uyku tulumuna girerek fermuarı çeker. Tam uykuya dalacağı sırada yine duyar:
- Ben yine çoooook üşüyorum.
Adam yattığı yerden:
- Bir fikrim var, der. Burası ıssız bir yer. Neler olduğunu kimse göremez, istersen evliymişiz gibi davranabiliriz.
Genç kadın kıkırdar:
- Tamam, bana göre hava hoş. Adam yattığı yerden avazı çıktığı kadar bağırır:
- Öyleyse kalk ve kahrolası battaniyeyi kendin al! :D :D :D
Halil/Ortaokul-2
Hatice/Lise-2
Güleriz ağlanacak halimize. (Lise-2 öğrencisiymiş)
http://gallery.cybertarp.com/albums/userpics/18737/kaynak.jpg
Nasıl birini arıyor, ne yapacakmış, niyeti ne? Arayan kim? Nuri Alço & Coşkun Group mu? Yoksa ben mi fesatım?
Ask Matematigi
* akilli erkek + akilli kadin = ask
* akilli erkek + aptal kadin = iliski
* aptal erkek + akilli kadin = evlilik
* aptal erkek + aptal kadin = hamilelik
Ofis Matematigi
* akilli patron + akilli eleman = kar
* akilli patron + aptal eleman =üretim
* aptal patron + akilli eleman = terfi
* aptal patron + aptal eleman = fazla mesai
Alisveris Matematigi
* Bir erkek kendisine gerekli olan ürünü almak için 1 liralik ürüne 2 lira öder.
* Bir kadin kendisine gerekmeyen urunu almak için 2 liralik ürüne 1 lira öder.
GENEL FORMÜLLER VE ISTATISTIKI VERILER
* Bir kadinin gelecek endisesi evlenene kadar sürer.
* Bir erkegin gelecek endisesi evlenince baslar.
* Basarili bir erkek esinin harcayabileceginden daha fazla geliri olandir.
* Basarili bir kadin böyle bir erkegi evlilige ikna edebilendir.
UZUN YASAM
* Evli erkekler bekar erkeklerden daha uzun yasar ama daha erken ölmek isterler.
DEGISIM ORANI
* Bir kadin kocasinin degisecegi inanciyla evlenir ama erkek degismez.
* Bir erkek karisinin degismeyecegi inanciyla evlenir ama kadin degisir.
Puanı hemen servis yapayım dedim; sistem kabul etmedi. Sayın Bıcırık'ın bir önceki gönderisini puanlamış olduğum için. İkisi de harika.
Espri güzel de, olay vahim. İlkellik, barbarlık ve yamyamlık diz boyu. Berbat bir toplumuz.
Gökten düşen kraterlerin, yerdeki yertaşlarına çarpmasıyla oluşan jeolojik ve cografi formasyonlara ne dendiği konusunda sn JusticE bizi aydınlatabilir mi acaba.
Böyle bir durumda çanak formasyonundan bahsedilebilir mi. Çanak varsa bir de kulp olmalı mı. Yoksa kulpu sn serdarkus bizzat kendisi mi takacak. Acaba ben mi takmalıyım.
Dalga mı geçilliyor yoksa. Eğer dalga ise, sn Kahin saysın. Bu kaçıncı dalga.
Eğer krater kelimesi yanlışlıkla kraker yerine yazıldıysa ULKER topiğindeki arkadaşlar konuya bir açıklık getirsin.
Çok kafam karıştı çok.. :confused:
Drir diri dah dah diri dah dah
Nah nini nah nini nah nah nah..
Es es es ki ki ki
Hop çiki yallah püf püf püf
Honki ponki torino..
...............................
sn.serdarkus7'den sn.salacaklıya,sn.bıcırıktan sn.misilaka ve ismini saymakla bitiremiyeceğim diğer tüm arkadaşlara, katkıları dolayısıyla gerçekten tekrar tekrar teşekkürlerimi iletiyorum....bu sayfayla, çok ciddi söylüyorum, hayatımda yeni bir sayfa açtım..şu an birileri yine endeksi aşağı çekerek hayatımı karartmaya çalışsada :mad: ,bu sayfa sayesinde buna izin vermeyeceğim.. ;)
İsmini saymakla bitiremeyeceğim diğer tüm arkadaşlardan isimsiz biri (=rütbesiz asker: er) den öteye geçemedim. Vah bana.
>>Ben niye bu kadar yoruluyorum,
> >>> > >>Ya ben de bu yorgunluk nerden geliyor diyodum.....!!!
> >>> > >>
> >>> > >>Bu ülkede 65 milyon nüfus var
> >>> > >>Bunun 35 milyonu 15 yaşından küçük. Kaldı 30 milyon
> >>> > >>10 milyon emekli var. Kaldı 20 milyon
> >>> > >>2 milyon kişi asker. Kaldı 18 milyon
> >>> > >>2 milyonu devlet memuru. Kaldı 16 milyon
> >>> > >>13 milyon kişi belediye ve devletle ilgili işlerde
> >>>çalışıyor. Kaldı
> >>> > >>3
> >>> > >>milyon
> >>> > >>1 milyonu hasta veya hastanelerde. Kaldı 2 milyon
> >>> > >>1,8 milyon lise ve üniversite öğrencisi. Kaldı 200,000
> >>> > >>199,998 işsiz var. Geriye 2 kişi kalıyor: Sen ve Ben
> >>> > >>Sen bilgisayarının başında fıkra okuyorsun
> >>> > >>Bütün işleri ben yapıyorum !!
> >>> > >>
> >>> > >>ÇALIŞ BİRAZ !!!!!
bikmisbroker
21-05-2004, 22:41
resme baktıgımız zaman tam olarak bu duyguyu veriyor demi...
resimdeki belki bir fotomontajdır.Belki gerçektir.Sen ce YUCELIK olabilir..[b]Hem de ANA olmanin Yuceligi diyosun.Sor bakalım kaç kişi bu yüceligin farkına varmış
Sen O resimdeki kadin resminden baska anlamlar cikartabiliyorsan ve o ciplaklik sana baska seyler hatirlatiyorsa?????
Vay bu genclige!!! Vay ki Vaaayyyy! Sizler insanlik duygularindan arinmis tamamen sehvet duygulari ile kaplanmis zavallilarsiniz demektir! :mad:
İsmini saymakla bitiremeyeceğim diğer tüm arkadaşlardan isimsiz biri (=rütbesiz asker: er) den öteye geçemedim. Vah bana.
estağfurullah sn.kemal..yanında notuyla beraber puanınız geliyor..
saygılar...
gülmek için girdiğimiz yere bile polemik soktunuz. İSTEMİYORUZ ÖZELDEN ATIŞIN !!!
estağfurullah sn.kemal..yanında notuyla beraber puanınız geliyor..
saygılar...
Evet, puanı yanındaki notuyla beraber aldık. Teşekkür ederiz. Şimdi içimden iki ses geliyor. Birinci ses bağırıp çağırıyor:
Puan bizim hakkımız
Söke söke alırız
Birinci ses slogan atmaya devam ediyor:
Puan verilmez alınır
Yoksa puansız kalınır.
Derken ikinci ses müdahale ediyor:
Oğlum, otur edebinle. Şımarıklığın lüzumu yok. Ağır ol da molla desinler.
Derken bendeniz gürültücülerin ikisini de susturuyorum; Sayın Nature'ye yeniden teşekkür ederek başka yazılara doğru yelken açıyorum.
gülmek için girdiğimiz yere bile polemik soktunuz. İSTEMİYORUZ ÖZELDEN ATIŞIN !!!
Özür dilerim.
Müthiş bir Resim...Tek kelime ile...Bir anne için evladına verebileceği sütünün gelmesi çok önemlidir-bunu tüm anneler bilir ve hamilelikte acaba yeterli sütüm olacakmı kaygısını yaşarlar-.Ve burda bir anne bir başka minik canlıyı evladı gibi görüp,koruyup,sorumluluk hissediyor..."İşte insan olabilmek bu !!!"dedirten türden bir resim benim için.Fotomontajmıdır değilmidir bilemem ama,umarım değildir...Öylesine paylaşımcı ve güzelki..
Evet, puanı yanındaki notuyla beraber aldık. Teşekkür ederiz. Şimdi içimden iki ses geliyor. Birinci ses bağırıp çağırıyor:
Puan bizim hakkımız
Söke söke alırız
Birinci ses slogan atmaya devam ediyor:
Puan verilmez alınır
Yoksa puansız kalınır.
Derken ikinci ses müdahale ediyor:
Oğlum, otur edebinle. Şımarıklığın lüzumu yok. Ağır ol da molla desinler.
Derken bendeniz gürültücülerin ikisini de susturuyorum; Sayın Nature'ye yeniden teşekkür ederek başka yazılara doğru yelken açıyorum.
yelkeninizin rüzgarı hiç bir zaman kesilmesin sn.kemal...
Özür dilerim.
size değildi ki
serdarkus
21-05-2004, 23:47
[/IMG]
National Geographic 'in o olağanüstü Afgan'lı Kadın kapak resmi mi acaba.. sorusuyla açılmaya başladı, sonrasında en az onun kadar güzel, anlamlı, düşündürücü, hüzünlü, ilginç, biraz komik.. ama neticede bence de günün-ayın-yılın resmi.
bikmisbroker
21-05-2004, 23:59
Müthiş bir Resim...Tek kelime ile...Bir anne için evladına verebileceği sütünün gelmesi çok önemlidir-bunu tüm anneler bilir ve hamilelikte acaba yeterli sütüm olacakmı kaygısını yaşarlar-.Ve burda bir anne bir başka minik canlıyı evladı gibi görüp,koruyup,sorumluluk hissediyor..."İşte insan olabilmek bu !!!"dedirten türden bir resim benim için.Fotomontajmıdır değilmidir bilemem ama,umarım değildir...Öylesine paylaşımcı ve güzelki..
Bir annenin konu hakkindaki gorusu de bu..
Bir baba olarak yanilmadigim icin mutluyum..:) Tesekkur ederim sayin Nihan.
Salacaklı
22-05-2004, 00:38
SAVAS VE BARIS
Baris iyi savas ise cirkeftir. Savasin aile icinde,aileler arasinda, insanlar arasinda ve hayvanlar arasinda oluyor. Ama savas insanlardan kaynaklaniyor. Bosnada her gun insanlar hep bombalaniyordu. Her yer karman corman oluyordu. Kadınlara haciz yapiliyordu. Bebeler ac kaliyordu,maf oluyordu. Onun icin hep tanklarlan UN getirilyordu. Hep bu savas yuzunden. Halbuse savas pekhala cirkeftir. Dunyada zaten her bir pislik insanlardan cikiyor. Hayvanlara pislik diyorlar. Bana gore dunyada en buyuk pisliklerdir.insanlar. Bir Bas Bakanin parmagi kesilip kaniyor olay oluyorda, bir normal memur kendini caminin minaresinden atiyor olay olmuyor. Bunlar bastan asagi hepsi yagnis ve cirkeftir.
Ercan/Ortaokul-2
:( :(
Aslında ben de bir bayanım ama doğru bunlar ya... Arada bir özeleştiri yapmaktan zarar gelmez :D
M.Işılak
22-05-2004, 01:57
Allah'ım, ya Rabbim... Sen sabır ver...
Salacaklı
22-05-2004, 02:02
Böyle borsaci olmaz olsun yüz karasi
Sıradışı bir hayata ve sık sık seyahatlere çıkan bir borsacı, yine bazı işleri için kendi arabası ile yola çıkmıştır, ve kötü hava şartları nedeni ile ormanlık bir bölgede yolda kalan borsacı, sabaha kadar barınacak yer arar, yorucu bir aramanın ardından ormanın derinliklerinde bir kulübe görür ve kapısını çalar. Kapıya hiç tahmin etmediği kadar güzel vede tahrik edici bir hatun açar ve onu içeri buyur eder.
Hatun, borsacıya su ve yemek verir. Daha sonra tatlı bir muhabbete koyulurlar, bayan daha rahat kıyafetler giymek için içeri gider, tahrik edici transparan bir gecelikle geri döner, adamı tahrik etmek için ne gerekiyorsa yapmaktadır ama nafile....defelarca teşebbüs etmesine rağmen borsacıda bir numara yoktur... ve borsacı uyuyakalır. Sabah olduğunda, bayan yine gereken konukseverliğini gösterir. Artık gitme vakti gelir adam kulübeden dışarı çıkar, beş altı adım yürüdükten sonra geri döner ve hayranlıkla kulübeye bakar, hoşuna gitmiştir böyle bir yaşantı... O ara kulübenin yanındaki kümes dikkatini çeker ve sorar. “ Bu kümeste neden 5 horoza, bir tavuk var “ diye sorar kadına... Kadında der ki “Sen horozların beş tane olduğuna bakma... Onların dördü BORSACI.....”
:( :( :(
pardon ama :o ya aşağıdakilere ne dersiniz sayın bıcırık...
:D AH ŞU KADINLAR :D
* Kadınlar vitrinde gördükleri "İndirim" lafına dayanamaz. İndirimdeki mal kadında mıknatıs etkisi yapar. 10 tane benzer pabucu olsa indirimde gördüğü ayakkabıyı alır, siz, "Bunların aynisi dolabında var" deseniz "Sen gerçekten hiç anlamıyorsun" lafını yapıştırır.
* Kadınlar ağlar. Ancak tek başına bir köseye çekilip de -yalnız- ağlamaz. Kadınlar, sadece sevdiği erkek duyabilecekse ağlar.
* Bütün kadınlar kesin bir cevabi olmayan konularda soru sormakta müthiş ustadır. Maksat, siz kendinizi sürekli suçlu hissedin.
* Kadınlar asla sır saklayamaz. Daha doğrusu, kadınlar için bir sırrı en yakın üç arkadaşlarına söylemek sırrı açık etmek kapsamına girmez. Bu mantıkla hepsi en yakın arkadaşlarına söylediklerinden sonunda sırrı bilmeyen kalmaz.
* Kadınlar telefona cevap vermeyi sevmez, uzun çalsa dahi rahatsız olmadan açmayabilirler. Lakin telefonda dünyanın en uzun konuşmalarını yapanlar da yine kadınlardır.
* Kadın yatağa yatmadan "evvel" saçını tarayan tek yaratıktır.
* Kestirme yola sapıldığında her kadına bir "kaybolacağız" korkusu gelir.
* Kırmızı ışık, kadınlar için, "makyaj molası" işaretidir.
* İstisnasız her kadın vermesi gereken bir-iki kilo olduğunu düşünür.
* Kadınlar durup dururken eve bir buket çiçekle gelen kocadan şüphelenir.
* Kadınlar tuvaletin kapağını küçük bir hareketle indirmek yerine tuvaletten salona kadar yürür, kocasına söylenir ve tuvalete geri döner.
* Erkek konuşurken kadın lafın ortasından konuşmaya dalar ve devam eder. Ayni şeyi erkek yapacak olsa kıyamet kopar.
* Düğünlerde kadın kadına dans edenleri görünce kimsenin aklına bir şey gelmez. Erkekler için durum ayni değildir.
* Karisinin göz ucuyla bir başka adama baktığını yakalayabilmiş erkek yoktur. Oysa kadınlar erkeklerini başka kadına baktığı an saniyesinde yakalarlar.
* Kadınların erkeklerden daha çok para kazandığı tek meslek vardır: Top modellik.
* Kadının dondurmayı nasıl yediğine bakarak karakter testi yapabilirsiniz.
* Evde saatlerce kendi giyimiyle ilgilenen kadın, sokağa çıktığında saatlerce başka kadınların elbiseleriyle ilgilenir.
* "Yok bir şey"in anlamı kadınlarda, erkeklerinkinden, tamamen farklıdır.
* Kadınlar her konuda erkeklerle eşit olmak isterler. Üç istisna: Erkek tuvaletlerine girmek, çöpü indirmek ve hesabi ödemek.
* Kadınlar asla haksiz değildir... En haksiz olduğu konuda bile "Kendime göre nedenlerim var" der.
* Tabiatta kadınlara karsı son sözü söyleyebilecek tek bir doğal yapı vardır: Yankı!
* Kadınlar kendilerine neler verildiğine değil, onlar için nelerden vazgeçildiğine bakar.
* Zengin adam, karisinin harcadığından daha çok kazanabilen erkek demektir.
* Kadınlar "Erkeklerle eşitiz" iddiasını sürekli tekrarlamaktan vazgeçtikleri anda,
erkekler kadınları kendilerinden üstün gördüklerini söyleyebilme fırsatını yakalayacak.
* Kritiklere başlayan kadın, kritik bir yasa gelmiş demektir.
* Evlilikler aynen kazalar gibidir, iki şahit ister.
* Kadın elinizi tuttuğu anda, bilin ki, eninde sonunda tepenize çıkacaktır.
bikmisbroker
22-05-2004, 02:05
.................................................. .....................................
“Sen horozların beş tane olduğuna bakma... Onların dördü BORSACI.....”
:( :(
:D :D
Göç eden kazları havada süzülürken hiç izlediniz mi?
"V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını farketmişsinizdir.
Bilim adamları araştırmış,
"Bu kazlar neden V şeklinde bir grup yaratarak uçarlar"
diye...
Ve sonuçta kazların hiç de "kaz kafalı" olmadıkları ortaya çıkmış.
Hatta bizlerin ders alacağı noktalar var...
Uçan her kuş, kanat çırptığında
arkasındaki kuş için onu kaldıran bir hava akımı yaratıyor.
V şeklindeki formasyonla uçan kaz grubu,
birbirlerinin kanat çırpışlarındaki hava akımını kullanarak
uçuş menzillerini yüzde 71 oranında uzatıyorlar.
Yani, tek başına gidebilecekleri maksimum yolu
grup halinde neredeyse ikiye katlıyorlar.
Bize çıkan ders:
Belli bir hedefi olan ve
buraya ulaşmak için biraraya gelen insanlar
oraya daha kolay ve çabuk erişirler.
Çünkü birbirlerinin çekimini kullanırlar.
Bir kaz, V grubundan çıktığı anda uçmakta güçlük çekiyor
çünkü kaldıraçla hava akımının dışında kalmış oluyor.
Bunun sonucu olarak hemen formasyona geri dönüyor ve
"V" 'nin gücünü kullanıyor.
Bize çıkan ders:
Kafamız kaz kadar çalışıyorsa
bizimle aynı yöne gidenlerle bilgi alışverişini sürekli kılarız.
Başta giden V lideri yorulduğunda en arkaya geçiyor ve
hemen arkasındaki lider konumuna geçiyor.
Bu değişikliği sürekli yapıyorlar.
Bize çıkan ders:
Liderliği paylaşmak ve
zor işi rotasyonlu yapmak
ivme kazandırıyor.
Gerideki kuşlar öndekileri daha hızlı gitmek üzere bağırarak uyarıyor.
Bize çıkan ders:
Takım ruhu.
Formasyondaki bir kuş hastalanırsa veya
bir avcı tarafından vurulur da uçamayacak hale gelirse...
Düşen
korumak üzere yanına gidiyor.
Tekrar uçabilene kadar - veya ölümüne kadar -
onunla beraber kalıyorlar.
Sonra diğer bir V formasyonuna katılıp
kendi gruplarına ulaşıncaya kadar beraber uçuyorlar.
Bize çıkan ders:
İşler zorlaştığında
dostlarınızı yalnız bırakmazsanız
onlarda asla sizi yalnız bırakmazlar.
pardon ama :o ya aşağıdakilere ne dersiniz sayın bıcırık...
:D AH ŞU KADINLAR :D
* Kadınlar vitrinde gördükleri "İndirim" lafına dayanamaz. İndirimdeki mal kadında mıknatıs etkisi yapar. 10 tane benzer pabucu olsa indirimde gördüğü ayakkabıyı alır, siz, "Bunların aynisi dolabında var" deseniz "Sen gerçekten hiç anlamıyorsun" lafını yapıştırır.
* Kadınlar ağlar. Ancak tek başına bir köseye çekilip de -yalnız- ağlamaz. Kadınlar, sadece sevdiği erkek duyabilecekse ağlar.
* Bütün kadınlar kesin bir cevabi olmayan konularda soru sormakta müthiş ustadır. Maksat, siz kendinizi sürekli suçlu hissedin.
* Kadınlar asla sır saklayamaz. Daha doğrusu, kadınlar için bir sırrı en yakın üç arkadaşlarına söylemek sırrı açık etmek kapsamına girmez. Bu mantıkla hepsi en yakın arkadaşlarına söylediklerinden sonunda sırrı bilmeyen kalmaz.
* Kadınlar telefona cevap vermeyi sevmez, uzun çalsa dahi rahatsız olmadan açmayabilirler. Lakin telefonda dünyanın en uzun konuşmalarını yapanlar da yine kadınlardır.
...
Diyecek birşeyim yok Sn Rainbow çoğu doğru... Yine de bir reklamda dediği gibi "Ya kadınlar olmasa??" :D
Haklısınız vallahi sayın bıcırık.. :rolleyes:
M.Işılak
22-05-2004, 02:25
Madem bu geceki konumuz kadınlar, buyurun:
Salacaklı
22-05-2004, 02:49
KİRLİLİK ADETİ VE LAZIMLIK KULLANAN AVRUPA
Kirliliğin temel kural olduğu Ortaçağ döneminde de ilginç uygulamalar yaşandı. Bunlardan bazıları şöyle:
Ortaçağda Avrupa’daki rahibelerin yüz ve ellerinden başka yerlerini yıkamaları kesin olarak yasaklanmıştı. Kastilya Kraliçesi İsabella bile 50 yıldan fazla süren hayatı boyunca iki kez banyo yapmıştı.
Kirlilik adeti Amerika’ya da bulaşmış Pennsylvania ve Virginia eyaletlerinde “banyo yapmayı yasaklayan” ya da belirli kısıtlamalar getiren kanunlar çıkarılmıştı. Philadelphia’da ise kanunla bir ay içinde birden fazla banyo yapan insanlar cezaevine gönderiliyordu.
Tuvaletle henüz tanışmayan Avrupa’da lazımlıkları sokaklara boşaltma adeti 17. yüzyıla kadar sürdü. Fransa krallarından 14. Louis, gününün belli bir zamanını lazımlığında oturarak geçirir, devlet işlerini de buradan yürütürdü.
1600’lerde İstanbul’a gelen İngiliz büyükelçiler, lazımlık kullanma ve bunu da pencereden boşaltma adetleri yüzünden şehirden uzak olan Tarabya’yaki bir konağa gönderilmişti. 19. yüzyıla gelindiğinde, kesin olarak tuvalet kullanma sözü vermeleri üzerine Taksim’e taşınmalarına izin verilmişti.
[QUOTE=bıcırık]Göç eden kazları havada süzülürken hiç izlediniz mi?
"V" şeklinde bir formasyonla uçtuklarını farketmişsinizdir.
tanımda ki asalete bakar mısınız?'v şeklinde bir formasyon'.
flama formasyonu,bayrak formasyonu falan gibi... :)
aman Allahım! ben sadece biz erkeklerin borsadan bu kadar etkilenip,konuşmalarımızda ki benzetmelere doğrudan yansıdığını sanırdım.sn.bıcırıkın, bu tanımından sonra artık borsanın hanımların tanımlarını bile ne denli etkilediğini anlamış oldum.. :roll:
ya hu gerçekten bu borsa ne garip bir nesne,farkında olmadan ilgilenen herkesi içine doğru çekip götürüyor.tuhaf ama, esrarengiz bir çekiciliği ve büyüsü var.. :hmm:
saygılar...
not:sabahın bu saatinde ne işin var buralarda diye düşünmeyin.sadece uykum kaçtı o kadar....
KİRLİLİK ADETİ VE LAZIMLIK KULLANAN AVRUPA
Kirliliğin temel kural olduğu Ortaçağ döneminde de ilginç uygulamalar yaşandı. Bunlardan bazıları şöyle:
Ortaçağda Avrupa’daki rahibelerin yüz ve ellerinden başka yerlerini yıkamaları kesin olarak yasaklanmıştı. Kastilya Kraliçesi İsabella bile 50 yıldan fazla süren hayatı boyunca iki kez banyo yapmıştı.
Kirlilik adeti Amerika’ya da bulaşmış Pennsylvania ve Virginia eyaletlerinde “banyo yapmayı yasaklayan” ya da belirli kısıtlamalar getiren kanunlar çıkarılmıştı. Philadelphia’da ise kanunla bir ay içinde birden fazla banyo yapan insanlar cezaevine gönderiliyordu.
Tuvaletle henüz tanışmayan Avrupa’da lazımlıkları sokaklara boşaltma adeti 17. yüzyıla kadar sürdü. Fransa krallarından 14. Louis, gününün belli bir zamanını lazımlığında oturarak geçirir, devlet işlerini de buradan yürütürdü.
1600’lerde İstanbul’a gelen İngiliz büyükelçiler, lazımlık kullanma ve bunu da pencereden boşaltma adetleri yüzünden şehirden uzak olan Tarabya’yaki bir konağa gönderilmişti. 19. yüzyıla gelindiğinde, kesin olarak tuvalet kullanma sözü vermeleri üzerine Taksim’e taşınmalarına izin verilmişti.
sn.salacaklı , ben de bu kadar parfümün nereden çıktığını merak eder dururdum.. :D bu kadar kokuya bu kadar çeşit az bile... :roll:
sevgi ve saygılarımla...
M.Işılak
22-05-2004, 14:38
İnsanlığın gelişimi mi? Teknoloji devrimi mi? Geçiniz efendim geçiniz...
greenback
22-05-2004, 15:05
madem herkes eğlenceli bir şeyler yazıyor,ben de eğlendirecek bir tüyo yazayım.
duyduğuma göre bir aracı kurum,haziran başından itibaren,işlem sınırı olmaksızın 1 puan iade edecekmiş.nakit olarak.bonus puanı falan değil...
nasıl eğlenceli mi?
merak edenler itibar puanları göndererek öğrenebilirler...
"Mucizeler, sevgi ifadeleri gibi kendiliğinden gerçekleşir. Gerçek mucize, bu mucizelere esin kaynağı olan sevgidir. Bu bağlamda, sevgiden kaynaklanan herşey mucizedir. " :roll:
northwind
23-05-2004, 00:14
Bir de bizim soforlerin ahini alirlar!
northwind
23-05-2004, 00:19
Siz siz olun atlamadan once mutlaka sn Catoon veya sn Zulfu Askin dan bir derinlik isteyin :D
Sıradışı bir hayata ve sık sık seyahatlere çıkan bir borsacı, yine bazı işleri için kendi arabası ile yola çıkmıştır, ve kötü hava şartları nedeni ile ormanlık bir bölgede yolda kalan borsacı, sabaha kadar barınacak yer arar, yorucu bir aramanın ardından ormanın derinliklerinde bir kulübe görür ve kapısını çalar. Kapıya hiç tahmin etmediği kadar güzel vede tahrik edici bir hatun açar ve onu içeri buyur eder.
Hatun, borsacıya su ve yemek verir. Daha sonra tatlı bir muhabbete koyulurlar, bayan daha rahat kıyafetler giymek için içeri gider, tahrik edici transparan bir gecelikle geri döner, adamı tahrik etmek için ne gerekiyorsa yapmaktadır ama nafile....defelarca teşebbüs etmesine rağmen borsacıda bir numara yoktur... ve borsacı uyuyakalır. Sabah olduğunda, bayan yine gereken konukseverliğini gösterir. Artık gitme vakti gelir adam kulübeden dışarı çıkar, beş altı adım yürüdükten sonra geri döner ve hayranlıkla kulübeye bakar, hoşuna gitmiştir böyle bir yaşantı... O ara kulübenin yanındaki kümes dikkatini çeker ve sorar. “ Bu kümeste neden 5 horoza, bir tavuk var “ diye sorar kadına... Kadında der ki “Sen horozların beş tane olduğuna bakma... Onların dördü BORSACI.....”
Borsacının gece mesaisindeki performansı da ayı piyasalarındaki grafik gibi aşağı düşüyor herhal.. ;)
Fi tarihinde bir seans izliyoruz. Gayet kanlı bir gün.. İşlem hacmi çok yüksek.. Aracı kurumda telefonların biri susmadan biri çalıyor. Personel işlemlere ve telefonlara yetişemiyor. Telefonlarda da kağıt fiyatları soruluyor. Telefona çıkan da: Ereğli alış 5600 satış 5650 türünden cevaplar veriyor.
Aracı kurumun bir elemanı var; şirketin mutemetliğini, çaycılığını ve aşçılığını falan yapıyor. Yoğun seanslarda arada telefonlara da bakıyor: Necdet Bey, Koç Holding kaç para? Aylin Hanım Çukurova kaç lira? falan diye bağırarak sorup cevabını telefondaki müşteriye iletiyor.
Derken son bir telefon çaldı. Bizim çaycı bağırıyor: Mustafa Bey, işlem hacmi kaç para?
Telefondaki müşteri işlem hacmini sormuş da.
tıklayınız ;)
http://www.digimedya.com/img/haber/17077.asf
northwind
23-05-2004, 01:21
sn salacaklinin affina siginarak ayni fikranin
"onlarin birisi horoz gerisi profesor diye biten bir versiyonunu duydugumu belirtmek istiyorum zavalli kadincagiz tam 5 kere profesor uyuduktan sonra kapisini calip
"profesor, profesor her sey yolunda mi? Bir isteginiz var mi? diye sormustu
zaten boyle bir son da biz borsacilarin isine gelir degil mi?
Siz siz olun atlamadan once mutlaka sn Catoon veya sn Zulfu Askin dan bir derinlik isteyin :D
Uy anamlar! Vaziyet vahim.
Salacaklı
23-05-2004, 02:03
Çin trenlerinde yeni hizmet
Şanghai’ da bir istasyon yetkilisinin yaptığı bir açıklamaya göre, trenle seyahat edenlerin şimdiye kadar sadece biletlerini denetlemekle vazifeli olan demir yolu görevlileri, yakında yolcuların ayaklarını da kontrol etmekle yükümlüler. Ayakları kirli olanlar uyarılarak ya bunları yıkamaya, ya da çorapla veya başka bir eşyayla örtmeye mecbur tutulacaklar.
Bu doğrultudaki kontrollerin ve tavsiyelerin, Pekin ve Şanghai arası tren seferlerinde bir aydan beri uygulandığı belirtildi. ”Koku sorununu” yenme amacıyla vagonları tek tek dolaşan konduktörler, bir yolcuyu ayakkabı çıkarırken yakaladıklarında, yolcuya hemen alçak sesle özel hazırlanmış bir bölümde ayaklarını yıkamasını önerirlermiş. Görevlilerin bu iş için leğen bile hazırda bulundurdukları, ayak temizleme faslından sonra da pis suyu ağzı kapaklı plastik kutulara boşaltıkları belirtildi.
FORTUNATO
23-05-2004, 02:12
ABD başkanı j.f bush çiftlik evinde kullandığı dağ bisikletinden düştü.
Başkanın sıyrıklarla mı atlattığı yoksa ciddi bir sakatlık geçirdiği konusunda çelişkili haberler var..
greenback
23-05-2004, 02:19
biraz berelenmiş ama bisikletiyle eve dönmüş.
haylaz velet,segweyden bile düşmeyi becermişti...
Salacaklı
23-05-2004, 02:23
11 YAŞINDAKİ BORSACI
Finlandiya`da 11 yaşında bir öğrenci, okul arkadaşlarına borsada yatırım faaliyetlerini anlatmak için 30 sayfalık bir kitap yayınladı.
Helsinki`de İngilizce eğitim verilen uluslararası bir okulda okuyan küçük çocuk verilen bir ödev sonrasında küçük yatırımcılara yönelik kitabını yazmaya karar vermiş.
Babasının parasıyla 2 yıl önce borsada oynamaya başlayan küçük çocuk, ``Borsada kağıtlarım var ve konuyu iyi biliyorum, bu ödevi benden iyi kimse hazırlayamazdı`` dedi.
Küçük çocuk,arkadaşlarına borsayla ilgili tüyo vermekten kaçınsa da, kazanma stratejisini şöyle açıklıyor:
Satın alınan kağıdı uzun süre satmayarak, kazanmasını beklemek ve günlük iniş çıkışlardan etkilenmemek.
Küçük yatırımcının yazdığı kitabın, okul çağını geçenlere de ışık tutabileceği ve şimdiden bazı bankalarda müşterilere dağıtıldığı belirtildi.
Salacaklı
23-05-2004, 02:27
Bir matematikci, bir borsaci ve birde muhasebeci bir TV programinda kiran kirana yarisiyorlar. Ilk soru cok kolaymis ve matematik dalindaymis. Matematikciye sormuslar: Iki kere iki kac eder? Matematikci:
- '4 eder' demis. Sonra borsaciya sormuslar, borsaci da:
- '4 de edebilir 5 te edebilir. Hatta bazen 3 oldugu bile gorulmustur' demis. Sira son olarak muhasebeciye gelmis ama muhasebeci yanit vermemis. Kameralarin kendine bakmadigina emin oldugu bir an yavasca sunucunun yanina yaklasarak ellerini ovusturmus ve kisikca bir sesle :
- 'Kac etsin abi?'
Salacaklı
23-05-2004, 02:41
YOKSA FILM GERÇEK MI OLDU
Zamanda Yolculuk Yaptigini Iddia Eden Adam Borsayi Karistirdi
Federal güvenlik görevlileri, içeriden bilgi sizdirma suçlamasi
yüzünden bir Wall Street borsacisini tutuklayip sorgulamaya basladilar.
Tutuklanan borsadahisi, 2256 yilindan günümüze zaman yolculugu yaptigini
iddia ediyor!
`Security and Exchange Commission` kaynaklarina göre 44 yasindaki
Andrew Carlssin, 28 Ocak tarihindeki tutuklanmasina yol açan süphe
uyandirici olaganüstü borsa basarisini yukaridaki gibi garip bir sekilde
açiklamakla yetiniyor.
Bir SEC görevlisi söyle diyor: `Bu adamin palavralarina inanmiyoruz, ya
delinin teki ya da patolojik bir yalan söyleme vakasi.`
`Ancak bir de söyle bir gerçek var elimizde: Adam 800$`lik bir yatirim ile
baslamis ve 2 hafta içinde sahip oldugu portföy 350 milyon dolarin
üzerinde!
Borsa üzerinden gerçeklestirdigi tüm alislar ve satislar beklenmedik
gelismelerin bilgisine dayaniyor, bunu sans faktörü ile
açiklamakmümkündegil.`
`Bu bilgilere sahip olmasinin tek bir yolu ver, islem yaptigi sirketlerle
ilgili içeriden bilgi sizdirmis olmasi ki bu da yasadisi.. Bize bilgi
kaynaklarini söyleyene kadar onu Rikers Adasi`ndaki bir hücrede tutmayi
düsünüyoruz.`
Geçen yilki borsa dalgalanmalari pek çok yatirimciyi bes parasiz
birakmisti.
Ayni esnada Carlssin 126 çok riskli islem gerçeklestirip hepsinde de yüksek
kazançlar elde edince gözler bir anda bu borsaciya dönmüstü.
Carlssin, 200 yil ileriki bir tarihten, yani gelecekten günümüze geldigini
iddia ediyor ve tabii o zamanki tarih ve istatistik kayitlarinda da
günümüzdeki borsa dalgalanmalari detayli olarak yaziyormus.
Carlssin`e göre: `Bu firsata karsi koymak çok zordu. Aslinda her seyin
siradan ve dogal görünmesini planlamistim. Bilirsiniz iste, sagda solda
birkaç dolari bile bile kaybedecek ve böylece normal bir borsaci görüntüsü
çizecektim ancak son anda yakalandim.`
Üzerine gidilen Carlssin, Usame Bin Ladin`in akibeti ve AIDS`in çaresigibi
tarihi gerçekleri de açiklayabilecegini söyledi, tek ihtiyaci olanzaman
makinasina binmesinin izin verilmesi.
Ancak Carlssin, makinanin nerede oldugunu bir türlü söylemedigi gibi nasil
çalistigini açiklamayi da reddediyor, sebep: `bu teknoloji kötü güçlerin
eline geçebilir.`
Yetkililer bu adamin iddialarinin palavra oldugu konusunda hem fikir ancak
bir SEC yetkilisi sunu itiraf ediyor: `Elimizdeki tüm federal kayitlari
taradik, Andrew Carlssin isimli biriyle ilgili olarak, böyle bir adamin
yasadigini, bir seyler yaptigini gösteren Aralik 2002 tarihinden önce
hiçbir kayit yok.`
--------------------------------------------------------------------------
bu bir Armageddon nickli sahsin haberidir.
M.Işılak
23-05-2004, 02:50
Bana uydurma gibi geldi...
------
(Üstteki ilk tepkimdir, alttaki daha sonra yazılmıştır)
------
Ama... Googleda arayınca yahoo dedikodu sayfasında bile bahsi geçiyor:
http://tv.yahoo.com/news/wwn/20030319/104808600007.html
Salacaklı
23-05-2004, 02:55
Bana uydurma gibi geldi...
banada uydurma geldi fakat uyduran iyi ucmus...
Bu haberin dogrulugunu Sn KAHIN ve KORHAN arastirabilir..Biz Hisse.net ciler Ahtopot gibi heryerde kolumuz var..
M.Işılak
23-05-2004, 02:59
Sn. Salacaklı
Sanki bu Andrew Carlssin için ayrı bir topiğe bile değer gibi....
Salacaklı
23-05-2004, 03:03
Sn. Salacaklı
Sanki bu Andrew Carlssin için ayrı bir topiğe bile değer gibi....
Sn Misilak Rica etsem o Topigi siz acarmisiniz...Fikir sizden geldi..
saygilar, sevgiler
Ali Baba
23-05-2004, 04:05
Bu adamla ilgili haberi bende okumuştum,
Konuşsak bizede tüyo verirmi acaba 50 yıl sonra Türkiye'nin durumu ne olucak?
AB ye girecekmi?
İmkb de işlem yapmışmı?
11 YAŞINDAKİ BORSACI
Finlandiya`da 11 yaşında bir öğrenci, okul arkadaşlarına borsada yatırım faaliyetlerini anlatmak için 30 sayfalık bir kitap yayınladı.
Helsinki`de İngilizce eğitim verilen uluslararası bir okulda okuyan küçük çocuk verilen bir ödev sonrasında küçük yatırımcılara yönelik kitabını yazmaya karar vermiş.
Babasının parasıyla 2 yıl önce borsada oynamaya başlayan küçük çocuk, ``Borsada kağıtlarım var ve konuyu iyi biliyorum, bu ödevi benden iyi kimse hazırlayamazdı`` dedi.
Küçük çocuk,arkadaşlarına borsayla ilgili tüyo vermekten kaçınsa da, kazanma stratejisini şöyle açıklıyor:
Satın alınan kağıdı uzun süre satmayarak, kazanmasını beklemek ve günlük iniş çıkışlardan etkilenmemek.
Küçük yatırımcının yazdığı kitabın, okul çağını geçenlere de ışık tutabileceği ve şimdiden bazı bankalarda müşterilere dağıtıldığı belirtildi.
Çocuk kapmış işin püf noktasını.
Bir matematikci, bir borsaci ve birde muhasebeci bir TV programinda kiran kirana yarisiyorlar. Ilk soru cok kolaymis ve matematik dalindaymis. Matematikciye sormuslar: Iki kere iki kac eder? Matematikci:
- '4 eder' demis. Sonra borsaciya sormuslar, borsaci da:
- '4 de edebilir 5 te edebilir. Hatta bazen 3 oldugu bile gorulmustur' demis. Sira son olarak muhasebeciye gelmis ama muhasebeci yanit vermemis. Kameralarin kendine bakmadigina emin oldugu bir an yavasca sunucunun yanina yaklasarak ellerini ovusturmus ve kisikca bir sesle :
- 'Kac etsin abi?'
4/4 LÜK... :D GERİYE SÖYLENECEK HİÇ BİR ŞEY BIRAKMAMIŞ...
yalnız ,bir şeyi çok merak ettim sn.salacaklı.bunlar patenti size ait olan özel üretim mi yoksa çok zengin bir repertuardan alıntılar mı?? :confused:
çünkü, yazılan fıkraların bir kısmı tanıdık geliyor, ancak sizinkilerin çoğunu hemen hemen hiç bir yerde duymadım...
Salacaklı
23-05-2004, 13:12
4/4 LÜK... :D GERİYE SÖYLENECEK HİÇ BİR ŞEY BIRAKMAMIŞ...
yalnız ,bir şeyi çok merak ettim sn.salacaklı.bunlar patenti size ait olan özel üretim mi yoksa çok zengin bir repertuardan alıntılar mı?? :confused:
çünkü, yazılan fıkraların bir kısmı tanıdık geliyor, ancak sizinkilerin çoğunu hemen hemen hiç bir yerde duymadım...
Efendim Bu kadar incileri üretecek kadar Marifetli degilim,,Unutulmus veb sayfalarini veya amatör ruhla hazirlanmis Web sayfalarindan Buluyorum,,
ve elimden geldigince sizlerle paylasmaya calisiyorum..
iyi bir gün Dilegi ile Sevgiler ,Saygilar sunarim..
Salacaklı
23-05-2004, 13:43
Balıkçı
Bir borsacı ailesi, yeni taşınan komşularını iyi ilişkiler geliştirmek açısından (belki aynı zamanda müşteri kazanmak açısından, kim bilir?) akşam yemeğine davet ederler.
Yemek bitip, kahveler içilip tanışma merasimi sürerken, yeni komşu, ev sahibi beyin ne iş yaptığını sorunca evin küçük oğlu afacan atlar ve
"Babam çok büyük bir balıkçı" der.
Annesi hemen atlar ve "Oğlum ne diye öyle söylüyorsun, baban Türkiyenin en önde aracı kurumunlarından birinde borsacılık yapıyor!" diye azarlar.
Afacan'ın cevabı ise şöyle olur:
"Ne bileyim anneciğim, ne zaman babamı ziyarete gitsem, babam bir telefonu kapatıp, "yeni bir balık daha oltaya takıldı", deyip, ellerini oğuşturuyor!!!"
Efendim Bu kadar incileri üretecek kadar Marifetli degilim,,Unutulmus veb sayfalarini veya amatör ruhla hazirlanmis Web sayfalarindan Buluyorum,,
ve elimden geldigince sizlerle paylasmaya calisiyorum..
iyi bir gün Dilegi ile Sevgiler ,Saygilar sunarim..
o zaman, bu geniş kapsamlı arama esnasında ,harcadığınız emek için çok teşekkürler...sayenizde (diğer arkadaşları da unutmayalım,onlara da diyelim.)yediğim pirzolaların haddi hesabı belli değil... :D
iyi hafta sonları,sevgi ve saygılarımla...
bence daha iyisi bulunana kadar ,kesinlikle günün en iyi karikatürü. :D :D
ama, mutlaka ve mutlaka sn.nortwindin tavsiye yazıyla birlikte alınmalı.. :roll:
süper yavvvv....
sevgi ve saygılarımla...
ABD başkanı j.f bush çiftlik evinde kullandığı dağ bisikletinden düştü.
Başkanın sıyrıklarla mı atlattığı yoksa ciddi bir sakatlık geçirdiği konusunda çelişkili haberler var..
EEEE !!! ETME BULMA DÜNYASI... ;)
sanırım dağ bisikleti yerine ,dağdan düşmesini bekleyen milyonlarca insan vardır...
kendisinin dünya üzerindeki nice masum ve mazlumlara verdiği sıyrıkların yanında ,aldığı sıyrıklar hiç kalır... :mad:
umarım biraz ders alırda ,insanlara verdiği acıları biraz daha azaltır...(bu temennim, insanlara acı çektiren tüm insanlar için geçerlidir..)
northwind
23-05-2004, 14:14
Karmasik gibi gorunen durumlarda basvuracaginiz adres
sokaktaki Mehmet Aga olsun.Hayal kirikligina ugramazsiniz
Tesekkurler;Salacakli abimizi ornek alip web de karsimiza cikan guzellikleri paylasmaya calisiyorum saygilar bizden sn Nature
:gulen:
http://img31.photobucket.com/albums/v94/Kahin/Chita.jpg
Karmasik gibi gorunen durumlarda basvuracaginiz adres
sokaktaki Mehmet Aga olsun.Hayal kirikligina ugramazsiniz
Tesekkurler;Salacakli abimizi ornek alip web de karsimiza cikan guzellikleri paylasmaya calisiyorum saygilar bizden sn Nature
vallahi temennimin altına da ,hani cuk dedi tam yerine oturdu derler ya (ya da taşı gediğine koymak)süper oturmuş bu karikatür..araya da başka yazı girmeyince birbirini iyi tamamlamış...TEBRİKLER....
SEVGİ VE SAYGILARIMLA....
[QUOTE=Kahin]:gulen:
http://img31.photobucket.com/albums/v94/Kahin/Chita.jpg
offff be!!!tek kelimeyle muhteşem...belki de belgesel merakımın fazla oluşundan bilemiyorum ama,süper...bunu da günün fotomontajına aday gösteriyorum... :roll:
bu arada sayın kahin ,grafik çiziktirmede ki güzelliğinizin yanında, böyle güzelliklerinizi de bekliyoruz... ;)
Cem Yılmaz'dan ilginç bir yazı...
Demokrasinin en tuhaf tarafi oylama sistemidir. Yani her secmenin bir oy hakki vardir ama hicbir ise yaramamaktadir. Cunku her insanin bir oy hakki olmasi adaletsizlik.
Adini yazmayi bilmeyenle yaziyi icat edenin esit oy hakki olmasi butun duzensizligin kaynagidir.Bence saglam bir bilgisayar agiyla vatandaslarin uretime katkisi,odedigi vergi tutari, yaptigi hayirli ve hayirsiz is sayisi ogrenilip belli bir katsayiyla carpildiktan sonra (Bu katsayiyla carpma hikayesini niye istedigimi bilmiyorum, devlet hep oyle yapar diye yazdim.) kisinin verebilecegi oy sayisi hesaplanabilir.
Dusunsenize ikiyuz milyar vergi verenin de bir oy hakki var o tutardan fazla vergiyi kaciranin da. Orman yakanin da bir oy hakki var agac dikenin de... Secme durumu bu. Secilenlerde de durum farkli degil.En fazlasindan ilkokul bitirmis olma sarti araniyor o kadar. Yani heykel yapan da secilebiliyor, icine tukuren de! Memlekete katki ne kadar fazlaysa oy hakkinin da o kadar fazla olmasi gerekir.
Varolan durum bence hukuka aykiridir. Hatta anayasanin bir maddesine de aykiridir ama su anda kacinci madde oldugunu hatirlamiyorum.
Oylamada bu haksizlik yapilirken sonuclari degerlendirmede de yanlis yapilmaktadir. En cok oy alan parti kazaniyor simdi. Bu yanlis!
Butun yarismalarda en yuksek puan veren juri ile en dusuk puan veren jurinin verdigi oylar degerlendirmeye alinmaz. Geri kalanin ortalamasi alinir. Evet bu sacma bir fikirdir. Ama yine de bu konuya kafa yordugunu gosterir. Enflasyon devletin alenen suc islediginin kanitidir. Cunku devlet besbelli ki kalpazanlik yapmaktadir. Yani devlet acik acik sahte para basmaktadir ve bunlari aslindan ayirmak imkansizdir.
Ekonomi neden batti soyleyeyim : Bir kere ekonomi ureticiler arasindaki bir tuketici iliskisine donmedikce refah gelmez. Her uretici ayni zamanda bir tuketicidir ama pek cok tuketici sadece tuketicidir. Hicbir sey uretmez hicbir ise yaramazlar. Hicbir meslek erbabi degildirler. Hicbir konuda yetenekleri yoktur. Ya da o boyle olduguna inanmistir. Mukemmele yakin okey oynar ama bu spor henuz olimpiyat kapsamina alinmamistir maalesef. Bir ekonomide bu kadar TUKETICI olursa batar tabii. Dunyanin en az icat yapilan ulkesi Turkiye'dir. Zaten "basimiza icat cikarma simdi!" diye bir deyimin uretildigi bir ulkede sonuc baska turlu olamazdi. Ama su acik ki pek cokseye ihtiyacimiz var, bunlarin bazilarini kendimiz bulsaydik fena mi olurdu? Cunku bunun gelismeyle ilgisi yok. En buyuk buluslar mum isiginda yapildigina gore?
Biliyorsunuz mesela Edison ampulu bulana kadar henuz ampulu bulamadigi icin mum isiginda calismistir. Yani ampulu mumla aramistir.
Ve hep ironi ironi dedikleri iste budur. Cunku icat dedigin patent hakki demektir ve kayda deger bir bulus insanin yedi ceddini zengin eder. Ama ulkende saglam bir telif haklari yasasi yoksa insanin icinden icat yapasi da gelmez herhalde. Yani demem o ki en azindan bir vantilator filan icat edebilirdik. Ya da tost makinesi. Bunlar atla deve degil diye soyluyorum. Yani MR cihazi demiyorum mesela. O zor tamam ama herhalde bir teflon tava yapabilirdik. Ama kendi icatcilarimiza deli muamelesi yapinca uygarliga katki saglanamiyor tabii. Her mahallede vardir kendisi hakkinda "Bu mu? Manyagin teki mucit o! Kendi kendine acayip seyler icat eder.." diye bahsedilen biri.
Dunyadaki icatlar doneminin kapandigi soylenir ama bu dogru degildir. Hala insan pek cok seyi yapamamaktadir. Mesela ucamamak,isinlanamamak, yeteri kadar sik sevisememek, aya gidebilmek ama orada henuz para aklayamamak, zaman tunelinin sadece filmini yapabilmis olmak, hicbir zaman dogru partiye oy verememek gibi daha cogaltabilecegimiz pek cok eksigi vardir.
Dusunsenize dunyanin yuvarlak oldugunu ogreneli kac sene oldu ki sunun surasinda. Yani insanoglu binlerce yil ustunde yasadigi gezegenin birak detaylarini seklini bile bilmeden yasadi. Bati bile bu iste iyi degilken bizim durumumuzu dusunmek bile istemiyorum. Bir tek uluslararasi ismimiz Behcet Bey'dir. Kendisini tanimiyorum ama Behcet Hastaligi dunya tip literaturune girmistir. Tabii gonul isterdi ki hastaligi degil ilacini bulsaydi ama zamanla o da olacaktir. Yani koca tarihe baktiginizda bula bula bir hastalik bulmusuz. O da tam bir icat sayilmaz aslinda. Hastaligi Behcet Bey uretmedigine gore. Mesela matbaayi biz bulmadigimiz gibi bulani da ciddiye almamisiz. O yuzden hala buyuk harfleri ya da kucuk harfleri ya da hicbirini tanimayan insanlar yasiyor aramizda.
Soylememe gerek yok ama onun da sizin gibi bir oy kullanma hakki var.
Tarih boyunca bilime hic katkida bulunmamis bir topluma bir cok icattan yararlanma imkani verdigi icin dunyaya sukran borcluyuz. Adamlar telefonu buldu, biz de bari en azindan jetonu bulaydik be agbi ayip yani? Cunku bizim orta ogretimimizde akilda kalan cumle sudur Yahu bu matematigin gunluk hayatimizda bize ne faydasi olacak?....
Hemen herkes matematikten nefret eder ve faydasiz bir sey oldugunu dusunurler. E bir toplum ya dayak yememis ya da hesap bilmiyor durumundaysa batar tabii. Matematik insanoglunun buldugu (ki herhangi bir rakkami dahi biz icat etmis degiliz. En azindan sifiri bul bari degil mi?
Hayir onu da bulan bir arap alimidir ama simdi isim ver deseniz verecek durumda degilim.) en yararli derstir. Matematikten anlamamak bir kusurdur.
Ama bununla ovunmek esekliktir. Cunku bu basarisiz ogrenciler arasinda yaygindir. Onlar akillari sira matematikten anlayani ve basarili notlar alani marjinal yapmak isterler... Yani onlara gore matematikten kalmak degil ondan gecmek tuhaftir.
Caliskan ogrenciye inek derler ama tembel ve sorumsuz ogrenciye takilmis herhangi bir hayvan ismi yoktur. Matematik butun bir hayati, bir hayatta basa gelebilecek tum ihtimalleri, sadelestirmeleri, basitlestirme ya da karmasiklastirma eylemlerini, ozetle tum detaylariyla insan hayatini anlatan bir sifredir.
Sifir hicbir sey degil aslinda herseydir. Bir, bir tek tanrinin ailedir. Sonra cokluk vardir azlik vardir. Bir rakam digerinden buyuktur ama sifiri neyle carparsan carp sonuc yine sifir olur.
Sizin zekaniz karsinizdakinin zekasiyla sinirlidir. Yani hic kimsenin karsisindakinin kendinden daha zeki oldugunu anlamasina imkan yoktur. Herhalde o yuzden herkes kendini zeki zannediyor, hicbir salak, salak oldugunun farkinda degil. Matematik felsefenin de temelini olusturur. Herhangi bir sayfada gordugunuz iksler yeler, abuk sabuk isaretler filan size hayattaki cok karmasik bir durumu formule eder ve size bilinmeyeni yani X'i sorarlar. Anlasana be sapsal o X dedigi sensin. Ileride yolunu kaybettiginde nasil bulacagini bilmen icin bu formul. Matematikteki problemler hayattaki problemlerin aynisidir. Yani iki kere iki her zaman dort eder. Matematik bunu bize garanti ediyor. Ya her zaman iki kere iki dort etmeseydi? Ticaret cok riskli bir hale gelmez miydi? Sen hala de ki "Ulan bu karekok alma da neyin nesi?" Ya da "Integral mi? delirdi bu herhalde.!" Matematikten hoslanmayan ogrenciler sonraki hayatlarinda genellikle tercihlerini hep yanlis yapan insanlar olurlar. Sanirim ulkemizdeki secim sonuclari buna kanit olusturmaya yeter. Evet matematik zordur ama hayat da oyledir. Matematigi seviniz cunku fazla seceneginiz kalmadi. Siz matematigi gereksiz buldukca enflasyon yukseliyor.
Birbiriyle satranc oynayan kari koca sayisi artmadikca bu isler duzelmez. Herkesin oturup ya da daha iyisi oturdugu yetisir kalkip "acaba ne icat edebilirim" diye dusunmesi gerekir.
Ama ondan once sahip olduklarimizin degerini bilmeliyiz. Kendi yerel zenginliklerimizin de farkinda degiliz. Sozgelimi Bodrum'daki otellerin neredeyse hicbirinde Bodrum zeytini yoktur.
Koylerinde bin cesit peynir yapilan turistik bir beldede oraya uc yuz kilometre öteden gelmis ve otelin satin alma mudurunun zimmetine gecirdiginden artanla alinmis bir beyaz peynir sunulur. Yani otelin hemen arkasindaki tepenin yamacindaki koyde yapilan muhtesem keci peynirinden otelde kalan Italyanin haberi olsa sirf o peynir icin seneye bir daha gelecek ama maalesef bu olmamaktadir.
Ustelik getirilen peynirin yanina bir parca hiyar, biraz da maydanoz konarak turiste "bizim yalnizca peynirimiz degil sebzelerimiz de igrenctir" mesaji verilmektedir.
Turizm deyince bu arada turistik sapiklar icin bir ikazim olacak. Evet belki bazi kadin turistlerin beldemize geldiklerinde bir iki hemsehrimizle sevistigi olmustur ama emin olunuz ki hicbirinin buraya gelis maksadi bu degildir. Cunku seks turizmi yapanlar genellikle uzakdoguya falan giderler bize gelmezler. O yuzden kendilerine tecavuz etmesek iyi olur. Onlar senin ustune alindigini bilseler o mini etegi giymezlerdi ama seni bilmiyorlar tabii...
CAİZE
Şair Ebu Dellame ile Halife Mehdi arasında şöyle bir vak'a geçmiştir:
Ebu Dellame, Abbasi hükümdarlarına bir kaside takdim eder. Halife kasideyi pek beğenir:
- Sana bu kasiden için ne caize vereyim?
- Efendimiz bendeniz bir av köpeği isterim.
- Bu kadar güzel bir kasidenin caizesi bir av köpeği olur mu?
- Efendim kulunuz böyle istiyor.
Halife Mehdi işe şaşar, ama şairi de kırmak istemez:
- Peki, istediğin gibi sana bir av köpeği versinler.
- Fakat Efendim bendeniz ava ne ile gideceğim?
- Hakkın var, bir de at versinler.
- Ata nasıl bineceğim?
- Doğru, güzel bir eğer takımı da versinler.
- Efendimiz ata kim bakacak?
- Haklısın, bir de köle versinler.
- Ama Efendim ben atı nerede barındıracağım?
- Bir de ahır versinler.
- Köleyi nerede yatırayım?
- Bir ev versinler.
- Bu kadar halkı ne ile doyuracağım?
- Bin altın da harçlık versinler.
- Efendim...
Halife Mehdi şairin sözünü kesmiş:
- Eğer masrafı idare etmeye bir kethüda, hesapları tutmaya da bir katip istersen köpeği geri alırım ha!..
SIR
Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere çıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona:
- Sen sır saklamayı bilir misin? diye sormuş. Vezir:
- Evet hünkarım, bilirim dediğinde, Yavuz cevabı yapıştırmış:
- Ben de bilirim.
Ahmet Müsaade Etmez
Sadrazam Keçecizade Fuad Paşa'ya yetmişlik bir kadının otuz yaşında bir gençle evlenmek istediğinden bahsetmişler. Paşa hemen:
- Ahmet müsaade etmez, demiş.
Sormuşlar:
- Hangi Ahmet?
- Karaca Ahmet.
Sigorta
İngiliz Büyükelçisi, eski Türk evlerinin dış duvarlarına asılan "Ya Hafız" (Muhafaza Eden Rabbimiz) levhalarını görünce dayanamamış ve Keçecizade Fuad Paşa'ya bunların ne olduğunu sormuş.
Fuad Paşa İngiliz'in tam anlayacağı dille cevap vermiş:
- O gördükleriniz, Osmanlı Sigorta Şirketinin levhalarıdır.
(Bugün olsaydı levha yerine "reklam panolarıdır" derdi herhalde.)
At Nalı
Kadıköy Camiinde vaaz vermekte olan bir Hocaya:
- Hocam, diye sormuşlar. At nalını evimizin kapısına asarsak uğur getirir mi?
Hoca:
- Zannetmiyorum, diye cevap vermiş. Onlardan her atta dört tane var ama, bütün gün kamçı yiyip duruyorlar.
Neresi Akıyor?
Kırkağaç Kaymakamlık binasının tamir gerektiği bildirilince, merkezden yazı gelmiş:
- Nelerin aktığını birer birer bildiriniz.
Aynı zamanda meşhur bir hicivci olan kaymakam Eşref, cevap yazmış:
- Muslukları hariç, her tarafı akıyor.
Hangi Kitapları Okur
Eski kitapçılardan Arif Polat'ın dükkanına gelen bir tanıdığı, çeşitli kitapları inceleyip:
- Bazı kitaplara bakıyorum da; bunları kim okur, diye merak ediyorum.. deyince, Arif Polat başını kaldırmadan şu cevabı vermiş:
- Ben de bazı insanlara bakıyorum da, bunlar hangi kitapları okur, diye merak ediyorum.
Ferdinand Porsche, rahmetli oluyor ve karsilaniyor. Karsilayan melek kendisinin büyük icadindan dolayi bir dilek hak edisini söyleyerek, dilegin ne oldugunu soruyor.
Ferdinand Porsche kisa düsündükten sonra "Tanri ile 1 saat konusmak isterdim." der. Melek derhal istegini yerine getirmek üzere Sn.Porsche yi bir salona götürür.
Porsche Tanriya sorar:" Kadini yaratirken düsüncelerin nerdeydi?"
Tanri:" Ne demek istiyorsun?"
Porsche:" Çok hatali yaratmisin."
1.Ön tarafi aerodinamik degil.
2.Çok ses yapiyor.
3.Bakim masraflari yüksek.
4.Ayda 5 ile 6 gün tamamen kullanilmaz durumda.
5.Arka taraf çok sarkik duruyor.
6.Sürekli boyanmasi ve yenilenmesi gerekir.
7. Egsoz, emisyona çok yakin.
8.Far genellikle küçük.
9.Yakitida extrem yüksek.
Tanri kisaca düsündükten sonra cevap verir:
"Ferdinand, Ferdinand, bunlarin hepsi dogru olabilir ama istatistiklere göre bir çok erkek benim icadima senin icadindan daha fazla biniyor."
Uçan Tabak
Gökyüzünde birtakım uçan cisimlerin (Ufoların) görüldüğü iddia edildiğinde, bunlara ilk önceleri "uçan tabak" adı veriliyormuş. Nizamettin Nazif, bu esrarengiz olay hakkında Prof. Salih Murad'ın fikrini sorarak:
- Ne dersiniz, hocam? demiş. Bu uçan tabaklar sizce gerçek midir? Ve daha önce görülmüş müdür?
Profesör:
- Elbette gerçektir, diye gülümsemiş. Karı koca arasında sık sık görülür.
Haksız Yere
Sokrat ölüme mahkum edildiğinde, eşi:
- Haksız yere öldürülüyorsun, diye ağlamaya başlayınca, Sokrat:
- Ne yani, demiş. Bir de haklı yere mi öldürülseydim!
Sağanak
Filozof Sokrates ve eşi, bir türlü iyi geçinemezlermiş. Bir gün eşi Sokrates'e verip veriştirmiş, ağzına geleni söylemiş. Bakmış kocası hiçbir tepki göstermiyor, bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış.
Sokrates:
- Bu kadar gök gürültüsünden sonra, zaten bir sağanak bekliyordum.. demiş.
Kulak
Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile'ye edepsizin biri:
- Üstad demiş, kulaklarınız bir insan için biraz büyük değil mi?
Galile:
- Doğru demiş. Benim kulaklarım bir insan için biraz büyük ama seninkiler de bir eşek için fazla küçük sayılmaz mı?
Akıl Vergisi
Dostlarında biri, Fransız kralı 15. Lui'ye:
- Majesteleri, demiş. Akıl vergisi almayı hiç düşündünüz mü? Hiç kimse budalalığı kabul etmeyeceğine göre, herkes böyle bir vergiyi seve seve öder.
Kral, alaylı alaylı gülerek:
- Hakikatten enteresan bir fikir, cevabını vermiş. Bu buluşunuza karşılık, sizi akıl vergisinden muaf tutuyorum.
Salacaklı
24-05-2004, 01:44
Temelle cevresi dalga gecmektedir.Meselegi yok issiz gücsüz avare avare dolasip durur diye.
fakat Temelimiz Asiktir Fadimeye .istemeye gidecektir Fadimesini..
Arkadaslari derlerki Ula Temel senin isin gücün yok sana kiz vermezler,
Temel gider Evini satar ve karar verir Borsaci olmaya...
Paralari Bond cantasindadir,Matriksdeki NEO gibi giyinmistir...Arkadaslarina hava atarak Kasila kasila yolda yürür..Arkadaslarina Cevresine Pas vermez..
Bankadan iceri girer, Vezneye yürür...
---Buyrun Bey efendi Nasil yardimci olabilirim der; Banka calisani,
Temel de cevap verir; Borsa Oynayacaktimda..
---Tabii Bey efendi Hangi Hisselerden Kac Lot istiyorsunuz.?
Efendum Siz Bütün Hisselerden ikiser tane verun..
northwind
24-05-2004, 01:56
yunuslari hic goremiyorsak ne yapalim :D
Salacaklı
24-05-2004, 02:06
sonraki gönderi de bir fotograf var. Orada da iki tane tıpa tıp birbirlerine benzeyen yunuslar var. Bu stres testi Amerikada çok ünlü bir hastanede stres
seviyesini ölçmek için kullanılıyormuş. Suyun üzerinden atlayan iki
yunusa çok iyi bakınız. İkisi birbirinin aynı, ancak araştırmalar
gösteriyor ki yorgun ve stres altında olan kişi bunlar arasında farklar
buluyor. Yunuslar arasında çok farklılıklar bulan kişiler daha çok stres
altındalar ve kesinlikle tedavi görmeleri gerekir. Yunuslara çok iyi
bakın, eger birden fazla farklılık bulursanız bu demek ki en azından iyi
bir tatile çıkıp azıcık dinlenmeniz lazım :))
yanlis anlamayiniz fakat burasi Borsa ile ilgili Fikra topigi idi ...Bu espirinizi Diger Topiktede yapabilirdiniz...
yanlis anlamayiniz fakat burasi Borsa ile ilgili Fikra topigi idi ...Bu espirinizi Diger Topiktede yapabilirdiniz...
özür
:)
http://www.gittigidiyor.com/resimler/org_resim/146512.jpg
Peyk(uydu) vasıtasiylen live (canlı) baaaalantı!..
http://www.webrehberi.net/eglence/fotomontaj/dig/kom13.jpg
Star Trek yıldızları birarada..
http://www.webrehberi.net/eglence/fotomontaj/dig/kom11.jpg
Gerçek Gladyatör!.. :D
http://www.webrehberi.net/eglence/fotomontaj/unluler/ladengladi.jpg
northwind
24-05-2004, 14:46
Valla ben soyleyenlerin yalancisiyim resimdeki tabure icin 1 Cent diyorlar
Valla ben soyleyenlerin yalancisiyim resimdeki tabure icin 1 Cent diyorlar
valla sn.northwind;taburenin fiyatı konusunda bir şey diyemem ama,alttaki köpekçiğin can emniyetinden ,ciddi kaygılarım var... :D :D
saygılar...
sn.kahin;
artık sormalıyım;bu inanılmaz montajları siz mi yapıyorsunuz ,yoksa bir çok arkadaşın ki gibi alıntı mı?
geçen sefer ki çita ve antilop da muhteşemdi..
sn.kahin ;ekran genişliğinde bir sorun olduğundan,sağ alt köşedeki yazıyı yeni farkettim...tamamdır...ama ,o isim niye sizin gerçek isminiz olmasın diye de hala tereddüdüm var.. :confused:
saygılarımla....
Sayın Nature,
Şu ana kadarkiler alıntıydı.
Durun bakayım..
İşlerden vakit bulabilirsem birkaç tane de ben hazırlayayım.. :)
Hoş birşeyler hazırlamak zevkli olur kanımca.
Güzel birkaç tane konu bulmalı önce..
Sayın Nature,
Şu ana kadarkiler alıntıydı.
Durun bakayım..
İşlerden vakit bulabilirsem birkaç tane de ben hazırlayayım.. :)
Hoş birşeyler hazırlamak zevkli olur kanımca.
Güzel birkaç tane konu bulmalı önce..
sayın kahin;
grafiklerde ki performansınıza bakınca,bu konudaki eserlerinde muhteşem olacağından eminim... :roll:
sevgi ve saygılarımla...
preatoria
24-05-2004, 15:10
Trafik kontrolünde polisler Temel'i kenara çekerler. Birden
sağdan soldan da gazeteciler çıkıverir. Polis kameralar
eşliğinde Temel'e bir plaket uzatır:
-"Efendim bugün burada o kadar araba durdurduk. İçlerinde
emniyet kemeri takan tek sürücü sizsiniz. Size bu plaketi
ve 5 milyar liralık bir ödül vereceğiz..."
Bu sırada basın mensupları hemen Temel'e soru sorarlar:
-"Peki bundan sonra ne yapacaksınız?"
-"Hemen cidip bir ehliyet alacağum!" Polisler hayret içinde
"Senin ehliyetin yok mu?" diyemeden Temel'in yanında oturan
Fadime konuşur:
-"Memur pey, pu Temel içince hep sapitiyi zaten..."
Polislerin gözleri iyice açılmaya başlarken, arka koltuktaki
Dursun söylenir:
-"Ulan demedim mi ben size çalıntı arabayla yola çıkmayalım
diye..."
Polisler tam artık arabadaki herkesi dışarı çıkarıp
tutuklamaya niyetlenirken, arka bagaj zorlanır ve kendini
dışarı atan İlyas'ın sesi duyulur:
-"N'oldu uşaklar, geçtuk değul mu sınırı?"
preatoria
24-05-2004, 15:11
Kızılderili, isminin çok uzun olduğunu, ismini kısa ve
modern bir isimle değiştirmek istediğini söyleyerek
mahkemeye başvurur. Hakim adını sorar.
-"Seher vakti çölü çınlata çınlata uluyan beyaz kuyruklu
gri köpek efendim!" der.
Hakim biraz düşünür ve isteği yerinde bulur.
-"Peki adını ne yapmak istiyorsun?"
-"Kuçu kuçu efendim."
Sayın Nature, buyrun bir örnek...
Bir aralar Sevgili Mazhi için şöyle bir fotomontaj yapmıştım.
Ünlü Manken-Oyuncu Reynaldo Gianecchini'nin bir fotoğrafına, Sevgili Mazhinin foruma gönderdiği bir resminden baş kısmını alıp uydurmuştum. Pek de fena olmamıştı hani.. :)
Salacaklı
24-05-2004, 15:19
AYAGINI YORGANINA GORE UZAT
Ayagini yorganina gore uzatirmisin. Ayagini cekyata gore uzat. Yani ayagini belirli bir yere kadar uzat. Ayagini yorgana gore uzatmazsan ayagin acikta kalir ve olursun Kendine dikkat ol.Biz kendimize dikkat olmazsak oluruz, usutup gume gideriz. Nineler kendilerine dikat etmezseler olurler. Dedelerde bakimsizliktan olurler veya acsizliktan da olurler. Babaannelerde yasliliklarindan olurler.Veya kalpten de gider hic haberleri olmaz.yasli babalar kalpten bakimsizliktan,kansizliktan olebilirler. Yeni dogmus bebeklerde mamasizliktan oluyorlar. Bir gelin yeni evlenmis gelin eve gelmis. Ana ve baba sevincinden olmus. Simdi oniki,onuc,ondort yaslarinda kalpten gidenler oluyor.
Melek/Ortaokul-1
Salacaklı
24-05-2004, 15:21
AYAGINI YORGANINA GORE UZAT
Kucukken yorganimiz kucuk olur. Bu nedenle ayagimizi toplayip toplayip yatmaliyiz. Ayagimiz yorgandan tasarsa usutup yataklara duseriz. Ayaklarimizi toplayip toplayip yatarsak hic bir sey olmaz. Bu atasozu baska anlamalarda da olabilir. mesela ayagini yorganina gore deyil de defterini yazabildigin kadar ac gibidir. Ayagini yorganina gore uzatmazsan kotu ve acil durumlara dusebiliriz. Ayagin yorgandan disari kalirsa usuyebilir veya sivrisinek
camarors
24-05-2004, 15:30
preatoria
24-05-2004, 15:34
hocam yukarıdaki diyalog bana bu çok tanıdık geldi yaw :D
preatoria
24-05-2004, 15:40
Yanılıyorsunuz Sn preatoria bu diyalog TAMAMEN hayal ürünüdür :roll:
Yoksa deil mi? :roll: :p
değil emin olun değil :D
Sayın Nature, buyrun bir örnek...
Bir aralar Sevgili Mazhi için şöyle bir fotomontaj yapmıştım.
Ünlü Manken-Oyuncu Reynaldo Gianecchini'nin bir fotoğrafına, Sevgili Mazhinin foruma gönderdiği bir resminden baş kısmını alıp uydurmuştum. Pek de fena olmamıştı hani.. :)
sn.kahin,valla boyundaki montaj izini,rahatlıkla gölge kabul edebiliriz.mükemmel olmuş..bu arada sn.mazhiye bu kalıp daha iyi gitmiş.. :roll:
bence reynaldo' dan daha yakışıklı duruyor.. ;) elinize,emeğinize sağlık..
sevgi ve saygılarımla...
camarors
24-05-2004, 17:00
:) :)
M.Işılak
24-05-2004, 18:35
....
M.Işılak
24-05-2004, 18:40
....
M.Işılak
24-05-2004, 18:48
...
H.ömer iren
24-05-2004, 20:20
sakın girmeyin :D
Atta
Temel iyice yaşlanmış, yaş doksan beş olmuş. Bir gün Azrail çıkagelmiş. Temel, "Ne yapsam da paçayı yırtsam" diye düşünmeye başlamış. "Hah buldum. Çocuk taklidi yapayım, beni tanımasın" demiş. Azrail iyice yaklaşınca başlamış ağlamaya:
-Ingaa! Ingaa!
Azrail Temel'in kulağına eğilmiş ve şöyle demiş:
- Atta! Atta!
Biz de Onlara Yaklaşıyoruz
Sultan Alparslan 27 bin askeriyle Bizans topraklarında
ilerlerken, keşfe gönderdiği askerlerden biri huzuruna gelip telaşla:
- 300 bin kişilik düşman ordusu bize doğru yaklaşıyor, der.
Alparslan hiç önemsemeyerek şöyle der:
- Biz de onlara yaklaşıyoruz.
Meslek Sırrı
Yargıç, hırsıza sorar:
"Söyle bakalım, soyduğun dükkana nasıl girdin?"
Hırsız, biraz düşündükten sonra soruyu şöyle yanıtlar:
"Efendim, biz buraya yargılanmaya mı, yoksa meslek sırrı vermeye mi geldik?"
Atta
Temel iyice yaşlanmış, yaş doksan beş olmuş. Bir gün Azrail çıkagelmiş. Temel, "Ne yapsam da paçayı yırtsam" diye düşünmeye başlamış. "Hah buldum. Çocuk taklidi yapayım, beni tanımasın" demiş. Azrail iyice yaklaşınca başlamış ağlamaya:
-Ingaa! Ingaa!
Azrail Temel'in kulağına eğilmiş ve şöyle demiş:
- Atta! Atta!
sn.kemal;
gerçekten 4/4 'lük... :D :D
TASDİK
Ahmak bir adamın eline "kıyafet ilmi"ne dair bir kitap geçer. Okurken şöyle bir yazı görür:
"Bir adamın başı küçük, sakalıyla boyu uzun olursa aklı az olur."
Meğer herifin de kitabın tarif ettiği gibi, başı küçük, sakalıyla boyu uzundur. Kendisini bu tarifin dışına çıkarmak ister. Ne yapması gerektiğini düşünür. Başını büyültmenin imkanı olmadığı gibi, boyunu kısaltması da mümkün değildir. Bari sakalımı küçülteyim diyerek şamdanı eline alır. Bir eliyle sakalının yarısını tuttuktan sonra ikinci yarısını mumun alevine yaklaştırır. Biraz yanıp da sıcaklık parmaklarının uçlarına dokununca elini çeker. Sakalı yanar, yüzü cascavlak kalır. Bunun üzerine hokkayı, kalemi eline alarak kitabın kenarına şunları yazar:
- Bittecrübe sabittir. (Bunun gerçek olduğu üzerinde yaptığım deneyle anlaşılmıştır. Dolayısıyla ben de tasdik ederim.)
Aynı Dini Paylaşmak
Eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Muhammed Ali, 11 Eylül günü yerle bir olan Dünya Ticaret Merkezi'ni olaydan bir ay kadar sonra ziyarete gittiğinde, gazeteciler kendisine; "şüpheliler ile aynı İslâm inancını paylaşmasından dolayı neler hissettiğini" sorarlar.
Muhammed Ali nazikçe cevap verir:
-Peki siz Hitler'le aynı dini paylaşmaktan dolayı ne
hissediyorsunuz?
Ağırlığınca Altın Eder
İngiliz şairlerinden Oscar Wilde, yazdığı bir şiiri, ressam arkadaşı Whistler'e getirmiş:
"Bak bakalım, demiş, nasıl bulacaksın?"
Ressam, şiiri okumuş, hiç bir şey demeden geri vermiş.
Oscar Wilde:
"Düşünceni söylemedin, demiş. Sence bu şiirin değeri nedir?"
Ressam:
-Evet, değerli buluyorum, diye karşılamış. Şiirin yazılı olduğu ince pelür kâğıdı göstererek:
"Ağırlığınca altın eder.."
H.ömer iren
24-05-2004, 23:36
http://www.clublaugh.com/item.php?id=871&sort=date
french kıss ısteyen buraya gırsın :D
H.ömer iren
24-05-2004, 23:39
dogum kontrolu :D
Sonraki gönderimde bir fotograf var. Orada da iki tane tıpa tıp birbirlerine benzeyen yunuslar var. Bu stres testi Amerikada çok ünlü bir hastanede stres
seviyesini ölçmek için kullanılıyormuş. Suyun üzerinden atlayan iki
yunusa çok iyi bakınız. İkisi birbirinin aynı, ancak araştırmalar
gösteriyor ki yorgun ve stres altında olan kişi bunlar arasında farklar
buluyor. Yunuslar arasında çok farklılıklar bulan kişiler daha çok stres
altındalar ve kesinlikle tedavi görmeleri gerekir. Yunuslara çok iyi
bakın, eger birden fazla farklılık bulursanız bu demek ki en azından iyi
bir tatile çıkıp azıcık dinlenmeniz lazım :))
serdarkus
25-05-2004, 00:29
ve kadı kararını açıkladı..
serdarkus
25-05-2004, 10:20
ve kadı kararını açıkladı..
f1 seslerini duyan, merakla kalktı..
Resmin büyük görüntüsü için:
http://www.redrat.net/blackhole/earthlights.htm
tüpraş kararından sonra yatırımcıların tedirginliği...
serdarkus
25-05-2004, 11:49
"Dün Bolu Aladağ'da ayı saldırısına uğrayan ....
25.05.2004 - 10:42/Habertürk"
:rolleyes:
Hadi kadı kararı açıkladı, sonrasında panikle yardım istedik, sesi duyan ahali merakla ışıkları açtı ve hassas noktalarını korumaya çalışan yatırımcılar olarak karanlığın aydınlığında yakalandık.. iyi de hocam, Aladağ 'da ne işimiz vardı.. :roll:
"Dün Bolu Aladağ'da ayı saldırısına uğrayan ....
25.05.2004 - 10:42/Habertürk"
:rolleyes:
Hadi kadı kararı açıkladı, sonrasında panikle yardım istedik, sesi duyan ahali merakla ışıkları açtı ve hassas noktalarını korumaya çalışan yatırımcılar olarak karanlığın aydınlığında yakalandık.. iyi de hocam, Aladağ 'da ne işimiz vardı.. :roll:
serdar bey;bu ayı türlerine yakalanmak için aladağlara kadar gitmeye gerek yokmuş gerçekten...istinye diye bir yer varmış,hatta imkb mi adına ne diyorlarsa ,orada da bir hayli varmış.. :D .rivayet böyle ..ben söyleyenlerin yalancısıyım... :roll:
tüpraş kararından sonra yatırımcıların tedirginliği...
sn.ertan1;
fotoğrafa bakılırsa ,üstelik ,tedirginilk sadece bir noktada değil galiba,her noktada başlamış durumda..
saygılar..
Salacaklı
25-05-2004, 12:58
Babanin Sonu
- Babam öldü, demis Temel.
ilyas sormus:
- Neden öldü?
- Apartmanin sekizinci katinin balkonundan düstü.
- Eyvah parçalandi mi?
- Yok, giristeki bakkalin tentesine düsünce oradan havalanip karsi
apartmana yöneldi.
- Apartmana mi çarpti, nasil oldu?
- Yok, karsi apartmanin balkonunda çamasirlar asili idi.Çamasir ipine
vurup fabrikanin bahçesine düstü.
- Orada mi öldü?
- Yok, fabrika çelik yay fabrikasi, bahçedeki yaylarin üzerine düsüp
havalandi yeniden...
- Peki sonra?
- Sonrasi ne? Baktik ki yere inmiyor, biz de vurduk onu
serdarkus
25-05-2004, 14:21
Cevizin kabuğunu kırıp özüne inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.
Gazali
serdarkus
25-05-2004, 14:29
TEBESSÜM
Fıkra Selçuk Alagöz'den. Genç bir çocuk heyecanla annesine gelir ve âşık olduğunu, evlenmek istediğini ve tanıştırmak istediğini söyler. Ama sadece eğlence olsun diye eve 3 kız getireceğini ve annesinin evleneceği kızı tahmin etmesini ister. Ertesi gün 3 güzel kızla eve gelir. Otururlar, bir süre sohbet ederler. Bir süre sonra çocuk heyecanla annesine sorar "Tahmin ettin mi" diye. Anne duraksamadan cevap verir:
"Ortadaki kızıl saçlı." Oğlan hayretle annesine sorar: "İnanılmaz, nasıl bildin?"
Anne cevap verir: "Bir tek ondan hoşlanmadım.."
H.Uluç 'un köşesinden
camarors
25-05-2004, 15:47
TEBESSÜM
Fıkra Selçuk Alagöz'den. Genç bir çocuk heyecanla annesine gelir ve âşık olduğunu, evlenmek istediğini ve tanıştırmak istediğini söyler. Ama sadece eğlence olsun diye eve 3 kız getireceğini ve annesinin evleneceği kızı tahmin etmesini ister. Ertesi gün 3 güzel kızla eve gelir. Otururlar, bir süre sohbet ederler. Bir süre sonra çocuk heyecanla annesine sorar "Tahmin ettin mi" diye. Anne duraksamadan cevap verir:
"Ortadaki kızıl saçlı." Oğlan hayretle annesine sorar: "İnanılmaz, nasıl bildin?"
Anne cevap verir: "Bir tek ondan hoşlanmadım.."
H.Uluç 'un köşesinden
Benim de elimde tuttugum kagitlarin yerlerde surunup, sattiklarimin yukari cikmasi biraz bu duruma benziyor sanirim :roll:
Salacaklı
25-05-2004, 16:42
www.e-grammes.gr
sn.ertan1;
fotoğrafa bakılırsa ,üstelik ,tedirginilk sadece bir noktada değil galiba,her noktada başlamış durumda..
saygılar..
neyse...kaleci sağlam... :)