PDA

View Full Version : Forum İTİBAR Puanları

Pages : [1] 2 3 4 5 6 7 8 9

Objektif
18-02-2004, 22:55
Forum itibar puanlaması ve yöntemleri hakkında kısaca bilgi vermeliyim.

Her mesajın üzerinde yer alan http://www.hisse.net/forum/images/buttons/reputation.gif ikonunu kullanarak yazı yazan kişinin düşüncelerine katılıp katılmadığınızı bildirebilirsiniz. Her görüş bildirilmesi ile kişinin forum itibarına bir not eklenir veya çıkartılır. Teorik olarak her mesaj üzerine görüş bildirebilir ve mesajı yazan kişinin forum itibarının oluşmasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede yazarın görüşlerine forumda genel olarak beğeniyor ve görüşlerine katılıyorsak yazarın forumda itibarı artacaktır, aksine görüşlerine katılmadığımız kişilerin yazıları arttıkça ve biz bu kişilerin görüşlerine katılmadığımızı belirttikçe ( http://www.hisse.net/forum/images/buttons/reputation.gif ikonuna basarak ) o kişini forumda itibarı düşmeye başlayacaktır.

Forum itibarı not verme oranı forum tarafından otomatik olarak hesaplanmaktadır, yöneticiler veya sorumlular notları değiştirmez. Başlangıçta herkesin itibar puanı verme gücü aynıdır ve bir (1) dir. Bu güç,

a) Üyenin kaç gündür forum üyesi olduğuna, (365 günde puan verme gücü 1 artar)
b) Üyenin yolladığı mesaj sayısına, (1000 mesajda itibar gücü 1 artar)
c) Üyenin verdiği itibar puanına bağlı olarak artacak veya düşecektir. (500 itibar puanında itibar puan gücü 1 artar)

Verilen itibar puanının geçerli olması için forumda en az 30 mesaj yollamış olmak gereklidir. Bir günde en fazla 5(2) kere itibar puanı verebilirsiniz. Aynı kişiye bir kere daha itibar puanı verebilmek için 40 farklı kişiye oy kullanmalısınız. (1)

Artık en azından her yazıyı okuduğumuzda yazanın görüşlerine katılıp katılmadığımızı belirtebilir ve en aktif ve en katılımcı forumu oluşturabiliriz.

Hayırlı olsun efendim :)

(1) : 20 Mart 2004'te 20, 2 Haziran 2004'de 30, 29 Eylül 2004'te 40 olarak değiştirildi.

(2) 29 Eylül'de günlük puan verme adedi 10'dan 5'e indirildi.

(3) 20 Temmuz 2004'te kırmızı oy verilmesi kaldırıldı. Bu tarihten itibaren sadece yeşil oy verilebilir.

SORU : Üyelerin toplam aldıkları itibar puanlarını nereden görebilirim? örnek en çok itibar puanını kim almış?

CEVAP : Üye listesine girip itibar puanına göre sıralamalısınız. Linki : http://www.hisse.net/forum/memberlist.php?&order=DESC&sort=reputation&pp=30&ltr=

Öte yandan mausunuzu üyenin itibar puan rengi üzerinde sabitlerseniz üye hakkındaki kısa açıklamayı bulabilirsiniz.

SORU : Başka bir üyenin itibar puanını nerede görebilirim?

CEVAP :
1. Gönderi: sayısının yanında küçük renkli bir kutu var. O kutunun rengi açık yeşilse itibarı yüksek, yeşilse normal, siyah ise itibarı az demektir.

2. Bu kutunun üzerine mausunuzu getirir ve sabit tutarsanız üye hakkında kısa bir yorum izleyebilirsiniz.

3. Forum Üye Listesine girerek itibar puanına göre sıralama yaptırabilirsiniz.

SORU : Ben itibar puanım ile döküme baktığımda . siyah yeşil ve kırmızı kutucuklar sol tarafta gördüm. Her itibar veya tersi kaçar puan. Renklerin anlamı ne . Yeşil ve siyahı tahmin ettim. olumlu ve olumsuz olarak tahmin ettim ama kırmızıya dair tahminim yok. Birde itibar puanı verince nick name imimizi de ilave etmelimiyiz. Yoksa otomatik görünüyor mu?

CEVAP :
Yeşil : Görüşünüze katılmış
Kırmızı : Görüşünüze katılmamış
Siyah : Puan veren henüz 50 puanın altında olduğu için puanı beklemede. 50. yazıdan sonra geçerli olacak.

Puan verince kimliğiniz görülmüyor, bu açıdan son derece demokratik bir seçim olarak duruyor. Eğer arzu ediyorsanız açıklama kısmına istediğiniz mesajı yazabilirsiniz.

SORU :Verdiğim puanlarda kim olduğum görülür mü ?

CEVAP : Hayır görülmez. Kime, hani konuda ve ne tür puan verdiğiniz ne diğer üyeler, ne de puan verdiğiniz kişi tarafından görülemez.

SORU :Bana kimi puan verdiğini görebilir miyim?

CEVAP : Hayır göremezsiniz. Yukarıda da açıklandığı gbi puanlama gizli olarak yapılmaktadır.

SORU :Birisi bana puan gönderirken hakaret etmiş, ne yapmalıyım?

CEVAP : Forum yöneticilerine ve sorumlularına başvurun, hakaret eden kişiyi tespit edip gerekli işlemi yapacaklardır.

SORU :İtibar puanımı nereden görebilirim?

CEVAP : Üye Kontrol Paneline (http://www.hisse.net/forum/usercp.php?) girerek veya kendi gönderilerinizdeki forum itibar puanı verme ikonuna (terazi) tıklayarak görebilirsiniz.

SORU :Kendime not verebilir miyim?

CEVAP : Hiç bir üye kendisine puan veremez.

SORU :Birine puan verince kaç puan vermiş oluyorum? Puan verme gücüm nedir?

CEVAP : Başlangıçta herkesin puan verme gücü bir(1) dir. Bu sayı aşağıdaki gibi artar :

Forumda geçirdiğiniz her sene puan gücünüz 1 artacaktır.

Forumda yazdığınız her 1000 yazı, puan gücünüzü 1 artıracaktır.

Verdiğiniz her 500 itibar puanı, puan gücünüzü 1 artıracaktır.

-----------------------------------------------------------------------

EK (18/11/2004)

Bu topiğe yazmak suretiyle itibar puanı istenmesi veya bana sen verdin ben de sana vereyim düşüncesi, itibar puanlarının foruma eklenme amacıyla taban tabana terstir.

Bu günden hatta bu andan başlayarak bu topikte ya da diğer konularda itibar puanı isteyen kişilere eksi on (-10) itibar puanı vermeye başlayacağım.

Bu şekilde itibar puanı sistemi kaybetmeye başladığı itibarına kavuşabilir.

Forum itibar puanlarını sadece yazılarını beğendiğimiz kişilerin beğendiğimiz yazılarına yönelik kullanmalıyız.

Sadece yazılarımızın beğenilmesi ile forum itibar puanlarımız artmalı.

Forum itibar puanlarını bu şekilde kazanmış kişilerin yanına burada veya başka topiklerde puan isteyerek çıkma çabası doğru değildir çünkü onlar buraya puan dilenerek değil yazdıkları yazılar beğenilerek geldiler.

Forumcu
21-02-2004, 19:27
guzel

homer
27-02-2004, 04:14
deneme,deneme birki birki:)

homer
27-02-2004, 04:16
selamlar forumdaslar,araniza yeni katildim,hisse neti 2 senedir takip ediyorum.Emegi gecen herkese icten saygilar,tesekkurler efendim..

Objektif
21-03-2004, 18:48
Forum itibar puanlarının üye tarafından saklanabilmesi özelliğini kapattım. Artık bütün üyelerin itibar puanları açık olacak. Rakam olarak değil ama kademe olarak izlenebilecek.

Fatih
21-03-2004, 20:40
bencede bir anlamı yok ama çoğu kişi bu özelliği bilmiyor yada eli linke gitmiyor.:)
bir kaç puana hayır demezdim bu arada.:p

niete
21-03-2004, 21:29
Başka bir üyenin itibar puanını nerede görebilirim?

Objektif
21-03-2004, 21:58
Başka bir üyenin itibar puanını nerede görebilirim?

1. Gönderi: sayısının yanında küçük resnkli bir kutu var. O kutunun rengi açık yeşilse itibarı yüksek, yeşilse normal, siyah ise itibarı az demektir.

2. Bu kutunun üzerine mausunuzu getirir ve sabit tutarsanız üye hakkında kısa bir yorum izleyebilirsiniz.

3. Forum Üye Listesine girerek itibar puanına göre sıralama yaptırabilirsiniz.

Objektif
22-03-2004, 13:25
Sayın nemesis daha iyi önerileriniz oldu da hayır mı dedik :)

Turna
26-03-2004, 10:01
ya ben eski forumda bayağı eskiydim ne olacak şimdi oradaki kıdemim ;)

Objektif
26-03-2004, 10:06
Walla ben daha eskiydim, merak etmeyin burada da eskirsiniz. :)

AloneWolf
26-03-2004, 18:28
çocukluk donemlerinde babam yeni ayakkabı alınca girip sokaga çıkamazdım utancımdan
1 2 hafta ayakkabı kalırdı oyle bakardım eskimiyor ayakkabıları toza bulayıp ondan sonra giyerdim acaba neden oyle yapardım diye düşünmüyor değilim ara sıra
yani eskimek istiyorsanız toza bulayın :D

korhan
26-03-2004, 18:53
Sn. objektif bu konu ile ilgisi yok ama nereye yazacagimi bulamadim,

Teknik analiz konusu altinda "USD - Amerikan dolari teknik analizi" basligini kapatabilirmisiniz?

"USD ve EURO Teknik Analizi" basligina tasidik konuyu.

Tesekkurler.

Objektif
26-03-2004, 19:25
Sn. objektif bu konu ile ilgisi yok ama nereye yazacagimi bulamadim,

Teknik analiz konusu altinda "USD - Amerikan dolari teknik analizi" basligini kapatabilirmisiniz?

"USD ve EURO Teknik Analizi" basligina tasidik konuyu.

Tesekkurler.
Tamamdır.

Objektif
26-03-2004, 19:34
Bir soru bir cevap :o

SORU : Ben itibar puanım ile döküme baktığımda . siyah yeşil ve kırmızı kutucuklar sol tarafta gördüm. Her itibar veya tersi kaçar puan. Renklerin anlamı ne . Yeşil ve siyahı tahmin ettim. olumlu ve olumsuz olarak tahmin ettim ama kırmızıya dair tahminim yok. Birde itibar puanı verince nick name imimizi de ilave etmelimiyiz. Yoksa otomatik görünüyor mu?

CEVAP :
Siyah : Puan veren henüz 50 puanın altında olduğu için puanı beklemede. 50. yazıdan sonra geçerli olacak.

Puan verince kimliğiniz görülmüyor, bu açıdan son derece demokratik bir seçim olarak duruyor. Eğer arzu ediyorsanız açıklama kısmına istediğiniz mesajı yazabilirsiniz.

CERİTKALE
26-03-2004, 19:47
Üyelerin toplam aldıkları itibar puanlarını nereden görebilirim? örnek en çok itibar puanını kim almış?

Objektif
26-03-2004, 19:56
Üyelerin toplam aldıkları itibar puanlarını nereden görebilirim? örnek en çok itibar puanını kim almış?
Üye listesine girip itibar puanına göre sıralamalısınız. Linki : http://www.hisse.net/forum/memberlist.php?&order=DESC&sort=reputation&pp=30&ltr=

Tersten bakmayı da ihmal etmeyin.

Öte yandan mausunuzu üyenin itibar puan rengi üzerinde sabitlerseniz üye hakkındaki kısa açıklamayı bulabilirsiniz.

Objektif
26-03-2004, 20:08
Yok benim puanlarım ilk günlerden kalma, ne zamandır kimsenin görüşlerime katıldığı yok :) İşin esprisi bir yana sayın korhanın puanı benimkinden sadece 4 eksik ve sürekli olarak fark kapanıyor, kısa bir süre sonra geçecektir ( Eğer sığ kağıtlarda RSI'nın cazibesine fazla kapılmazsa :D ). fioranın puanı korhan'dan 4 az ve Boeing de fioradan 1 eksik puanda duruyor.

İşin özeti budur :)

Objektif
26-03-2004, 20:10
sn ceritkale aramnıza gerek yok. forumumuzun yoneticisi bu forumun itibar puanı canavarı... :D

Sayın nemesis artık forumun uzmanı, o diyorsa doğrudur :)

korhan
26-03-2004, 23:29
Yok benim puanlarım ilk günlerden kalma, ne zamandır kimsenin görüşlerime katıldığı yok :) İşin esprisi bir yana sayın korhanın puanı benimkinden sadece 4 eksik ve sürekli olarak fark kapanıyor, kısa bir süre sonra geçecektir ( Eğer sığ kağıtlarda RSI'nın cazibesine fazla kapılmazsa :D ). fioranın puanı korhan'dan 4 az ve Boeing de fioradan 1 eksik puanda duruyor.

İşin özeti budur :)

Verilen itibar puanlari, tesekkurler-takdirler (ortaokul lisede hic tesekkur-takdir almadim) beni mahcup etti acikcasi. Ayrica, itibar listesinde "Buyuk Konsey" ile ayni siralarda olmak guzel bir duygu.

Iyice dusunmeden hic bir yazi-grafik-yorum yollamamaya ozen gosteriyorum, simdi daha cok ozen gostermem gerek sanirim.

Evet Sn. objektif, RSI in dayanilmaz hafifligine kapildik bazi kagitlarda ters koseye yattik daha once GEREL de oldugu gibi. Sig kagitlarda daha temkinli olmali, iste her gun birseyler ogreniyoruz.

Allah utandirmaz insallah

korhan
26-03-2004, 23:34
e sayılı gun arkamdan geliyor diğer uzmanlar. simdilik biraz tadını çıkarayım tek uzman olmanın..

sn fioraya verdik itibarları size atmıyoruz itibar.zirveden biraz sallanınca veririz yine.. hep 24 saat olayına takılıyorum bu itibarda. hergun herkese itibar dağıtıyorum bilhassa fazla sesi soluğu çıkmayanlara...dengeleri altüst ettim desem yeridir...

O nick inizin altinda yazan "Uzman Uye" yazisini kiskandim acikcasi :rolleyes:
Oradan copy-paste yapayim dedim benim "Tecrubeli Uye" yazisinin yerine,
olmadi :D

SunShine
27-03-2004, 00:03
kendim için istiyorsam namertim. sadece sizler için. ;)

Belki de ikiyle çarpılyordur.. Denedini mi hiç..

Hemen şurdan, sağ üst köşedeki teraziden deneyebilirsiniz.. :D

aritmik
27-03-2004, 00:17
Belki de ikiyle çarpılyordur.. Denedini mi hiç..

Hemen şurdan, sağ üst köşedeki teraziden deneyebilirsiniz.. :D

İlk uzman üyemiz sevgili nemesis'i tebrik ediyorum.....

Yani hep bunu bekliyordum..Allah'tan sn objektif 1000 mesajı yeterli bulmuş..Bir ara dedim 1000'i geçince hala tecrübeli üye devam ederse yandık..

Baksanıza sevgili KMX daha yeni tecrübe kazandı.. :D :D

CERİTKALE
27-03-2004, 01:55
sn ceritkale aramnıza gerek yok. forumumuzun yoneticisi bu forumun itibar puanı canavarı... :D

Ya burda bi hata var. Sn Nemesis toplam 1032 adet mesaj atmış + bunların en az 700' ü teknik analiz, grafik. herkes çok memnun, + uzman üye, vs.

ama fareyi yeşil noktanın üzerinde tutunca aynen şöyle yazıyor

"nemesis hakkında yorum yapmak için erken" :D

Haluk Yasar
27-03-2004, 13:21
Bu durum benim için de geçerli ve bu bir hata değil. Forum itibar puanlarının veriliş ve değerlendirme kriterlerini (http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=5423&postcount=1)okursanız anlayacaksınız.

Mazhi
27-03-2004, 19:48
Bu durum benim için de geçerli ve bu bir hata değil. Forum itibar puanlarının veriliş ve değerlendirme kriterlerini (http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=5423&postcount=1)okursanız anlayacaksınız.
Burada adi gecen puan dökümüne nereden bakilabiliyor sayin hocam?Yani "kac puanim var,hakkimda su ana kadar bisey yazilmis mi,yazildiysa ne yazilmis" diye bakma imkani var mi,varsa nerden giriliyor?Saygilar..

onikikarakte
27-03-2004, 20:48
Bence itibar punı verenler görülebilmeli ve giriş yapmayanlar puan verememeli ve hatta neden oy verdiğini biraz da olsa açıklamak zorunda olmalı. Buna her halükarda saygı duyardım, ama kim olduğu bilinmeyen birinin ne amaçla verdiği belli olmayan bir oyu ne kadar ciddiye almalıyım ki?

korhan
27-03-2004, 20:54
sağol arkadasım iki kırmızı puan arka arkaya gelmiş 5 dakika arayla tahminmce bu vatandas foruma iki isim kullanarak giriyor. bari 1-2 saat arayla verseydin.. kızdığım olay itibara verilen negatif puan değil. aynı vatandasın iki nickle girmesidir..

Sn. nemesis siz puanlara bakmayin,
"cekememezligin dayanilmaz hafifligini yasayan" bazi kimseler, bizede verdigimiz ogretici bilgilerden dolayi (-) puan vermis...

Herkes sizin itibarinizin-konumunuzun farkinda,

hatta bu yazi icin bile (-) itibar puani alicam ben simdi :)

CERİTKALE
27-03-2004, 21:11
Sn Objektif
İtibarı kim vermiş veya almış, ben bunu görmek istiyorum, nasıl görebilirim.

saygılar

onikikarakte
27-03-2004, 21:27
...bir de su altta gorus yazıyorlar ya. ona bitttim adam birinde bana uzunca bir yazı yazmıs. kısaca çıkarcı nitelemiş benı.

hiç olmassa bunun görülebilmesi de iyidir bence...

'Meyva veren ağaç taşlanır' atasözü bu durumu pek izah etmez:) Etmemesi de güzel.

Ama siz epey meyva veriyorsunuz ve böyle taşlara da hazırlıklı olun bence...

CERİTKALE
27-03-2004, 21:29
Saçma sapan yazıları görünce insanın sinirleri bozuluyor.

Mazhi
28-03-2004, 12:54
Âbicim hakkimizda kim ne yazmis nerden bakabiliyoruz biri anlatsin Allah askina yaw,bulamiyom da bulamiyom,bi tek kac puanim var onu görebiliyorum kendi terazime basinca o kadar..

serdarkus
28-03-2004, 14:35
Ya burda bi hata var. Sn Nemesis toplam 1032 adet mesaj atmış + bunların en az 700' ü teknik analiz, grafik. herkes çok memnun, + uzman üye, vs.

ama fareyi yeşil noktanın üzerinde tutunca....

Borsayla ilgilenenlerin olumlu bakış açısını yakalamaları elzemdir.

Bakın benim için ne diyor: "serdarkus7 hakkında yorum yapmak için erken"

Bu, bana göre, en azından benim için umutlarını hala yitirmedikleri anlamındadır. :rolleyes:

Objektif
28-03-2004, 14:57
Sn Objektif
İtibarı kim vermiş veya almış, ben bunu görmek istiyorum, nasıl görebilirim.

saygılar

Âbicim hakkimizda kim ne yazmis nerden bakabiliyoruz biri anlatsin Allah askina yaw,bulamiyom da bulamiyom,bi tek kac puanim var onu görebiliyorum kendi terazime basinca o kadar..

Bu konudaki sorulara konunun ilk yazısı (http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=5423&postcount=1)nda soru-cevap şeklinde açıklamalarda bulundum.

Objektif
28-03-2004, 15:07
Sayın korhana itibar puanı vererek listede beni geçmesini sağladım :)

Not : Yöneticilerin itibar puan gücü 10dur. Zamanla sizin puan verme gücünüz de artacak. Örneğin şu anda sayın nemesisin puan verme gücü hepinizden farklı olarak 2 oldu çünkü 1000'den fazla mesajı var ve çok itibar puanı verdiği için yakında puan verme gücü 3 olacak.

Forumda yazdığınız her 1000 yazı puan gücünüzü 1 artıracaktır.

Verdiğiniz her 100 itibar puanı puan gücünüzü 1 artıracaktır.

SunShine
28-03-2004, 17:49
Not : Yöneticilerin itibar puan gücü 10dur.

Amaniiiin..

Yöneticilerin itibar puanı gücü adına.. :rolleyes: ( Bir çizgi filmde böyle bir laf vardı da gerisini hatırlayamadım ) :D

Ben birilerine puan veriyorum, sonra birsürü kişiye daha puan veriyorum, ilk başta verdiğim kişiye ne zaman verdim, ondan sonra daha kaç kişiye verdim, ikinci kez ne zaman puan verbileceğim.. Gibi sorulara cevap bulamıyorum..

Bari kimlere puan verbildiğimizi görebilsek..

Mümkün müdür acaba..

Saygılarımla.

Objektif
28-03-2004, 18:16
Acaba yöneticiler, verilen itibar puanlarını (kimin verdiğini) görebiliyor mu diye bir soru takıldı aklıma nedense :)

Yoksa yöneticiler dahil kimsenin görme yetkisi yok mu?

Saygılarımla

Hayır sayın Justice, verilen puanları kimin verdiğini yöneticiler bile göremiyor.

korhan
28-03-2004, 21:05
Sayın korhana itibar puanı vererek listede beni geçmesini sağladım :)

Not : Yöneticilerin itibar puan gücü 10dur. Zamanla sizin puan verme gücünüz de artacak. Örneğin şu anda sayın nemesisin puan verme gücü hepinizden farklı olarak 2 oldu çünkü 1000'den fazla mesajı var ve çok itibar puanı verdiği için yakında puan verme gücü 3 olacak.

Forumda yazdığınız her 1000 yazı puan gücünüzü 1 artıracaktır.

Verdiğiniz her 100 itibar puanı puan gücünüzü 1 artıracaktır.

Sn. Objektif yapmayin :o ben kendimi baski altinda hissediyorum forumda en itibarli durumda olmak 2.olmaktan cok daha zor :o

Allah utandirmaz insallah

ayhanozgul
29-03-2004, 02:54
benim haddim degil ama.Siz her yönden buna degersiniz.Cevap vermedeki yumuşaklık yorumlardaki ustalık vede profesyonel olmayanların bile anlaya bilecegi şekilde teknik analiz dedimya siz buna degersiniz.muhabbetle.

aritmik
29-03-2004, 03:04
CEVAP :

Bende bu siyahlarda neki diyordum...

Dün akşam didiştiğim iki arkadaştan anında geldi..

Daha önce didiştiklerimdende gelmişti..

Bu arkadaşlar 50. yazılarını yazdıkları gün durumum Klender'den beter olacak.... :D

erdeem
01-04-2004, 18:24

[B]SORU : Ben itibar puanım ile döküme baktığımda . siyah yeşil ve kırmızı kutucuklar sol tarafta gördüm. Her itibar veya tersi kaçar puan. Renklerin anlamı ne . Yeşil ve siyahı tahmin ettim. olumlu ve olumsuz olarak tahmin ettim ama kırmızıya dair tahminim yok. Birde itibar puanı verince nick name imimizi de ilave etmelimiyiz. Yoksa otomatik görünüyor mu?

CEVAP :
[FONT=Lucida Sans Unicode]Yeşil : Görüşünüze katılmış

50 puan altındakilerin verdiği puan siyah çıkıyor diyorsunuz . Ama bu kişi olumlu yönde mi olumsuz mu nerden anlayacağız. Ben de böyle puanlar var. Ben destekleyip desteklemediklerini nasıl anlayacağım. Onlar 50 puana gelene kadar siyah kutu yanına + veya eksi konarak belirleme yapılabilir belki. Sadece bir fikir...

erdeem
01-04-2004, 18:56

[B]SORU : Ben itibar puanım ile döküme baktığımda . siyah yeşil ve kırmızı kutucuklar sol tarafta gördüm. Her itibar veya tersi kaçar puan. Renklerin anlamı ne . Yeşil ve siyahı tahmin ettim. olumlu ve olumsuz olarak tahmin ettim ama kırmızıya dair tahminim yok. Birde itibar puanı verince nick name imimizi de ilave etmelimiyiz. Yoksa otomatik görünüyor mu?

CEVAP :

50 puan altındakilerin verdiği puan siyah çıkıyor diyorsunuz . Ama bu kişi olumlu yönde mi olumsuz mu nerden anlayacağız. Ben de böyle puanlar var. Ben destekleyip desteklemediklerini nasıl anlayacağım. Onlar 50 puana gelene kadar siyah kutu yanına + veya eksi konarak belirleme yapılabilir belki. Sadece bir fikir...

Bu yazım için - itibar puanı almışım biraz önce . Gerçekten anlaması zor . Burada bir soru soruyorum. Çünkü kuralın anlamını anlamadım .Bunu kim verdiyse lütfen burada açıkça yazsın nedenini de yazsın. Kendini gizlemesin. Burada anlamadığım bir kuralı belki anlamayanlar da vardır diye açık olarak medenice soruyorum.. Buna itibar vermişsin ne olacak vermemişsin ne olacak. Bana göre bu itibar puanı verme artık değerini ve anlamını kaybetmiştir. Bunu veren kişi nedenini ve kim olduğunu burada cesaretle açıklamadıkça. Ben ben de olan bu puan verme hakkımı cimrice ve ince eleyerek kullanıyorum. Eğer bu anlamsızlık seviyesine gelecekse bunu eleştririm...

erdeem
01-04-2004, 18:58
Bu konu ile ilgili neden eksi verdiğini açıklayamaz ise bu arkadaşın söylemlerinin arkasında duramadığı görüşlere sahip birisi olduğunu düşüneceğim. Diğer konularda kimliklerin gizli kalmasına saygı duyarım. Ama kural hakkında açıklama rica eden konuya - itibar puanı veren mantık burada her kim olursa !!! olsun şeffaf olarak deşifre olmalıdır.

erdeem
01-04-2004, 19:51
yorum için

SunShine
02-04-2004, 19:35
Bu konu ile ilgili neden eksi verdiğini açıklayamaz ise bu arkadaşın söylemlerinin arkasında duramadığı görüşlere sahip birisi olduğunu düşüneceğim. Diğer konularda kimliklerin gizli kalmasına saygı duyarım. Ama kural hakkında açıklama rica eden konuya - itibar puanı veren mantık burada her kim olursa !!! olsun şeffaf olarak deşifre olmalıdır.

Bana da bu yazılardan - itibar puanı gelmiş.. :eek:

http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=21895&postcount=53

http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=25483&postcount=4

Yani boşu boşuna çırpınmaya gerek yok..

Ben alıştım.. Siz de alışırsınız.. ;)

erdeem
02-04-2004, 19:42
Bana da bu yazılardan - itibar puanı gelmiş.. :eek:

http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=21895&postcount=53

http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=25483&postcount=4

Yani boşu boşuna çırpınmaya gerek yok..

Ben alıştım.. Siz de alışırsınız.. ;)

- veren kaynak aynı galiba. Çünkü mantalite aynı

SunShine
02-04-2004, 19:53
- veren kaynak aynı galiba. Çünkü mantalite aynı

Boşver, takma kafana..

Ama itiraf etmem gerekirse rodojose meselesinden dolayı benden bir - puan aldınız.. Ben de sizden aldıydım.. Ödeştik.. :D

Objektif
02-04-2004, 20:01

CEVAP :

Forumda böyle bir özellik yok. İlerleyen versiyonlarda belki gelir.

serdarkus
07-04-2004, 15:23
Neyse, sonunda, önceki gün, ben bile öğrenebildim bu itibar puanı olayını...
Nereden bakılır, nereden verilir.. işlem tamam.
İlk defa da bana ne yazmışlar okudum.. aslında olumlu ya da olumsuz, tepkileri okumak bence güzel.

SunShine
07-04-2004, 15:30
İtibar puanı gücüm 3X olmuş.. :p

On güne kalmaz 4X olacak.. ;)

SunShine
07-04-2004, 15:47
elalem 1x i bulamıyor sen 3 lemisin. ben hala mı 2 yim galiba neyse yakında senın yanına geliyorumç.

Sanırım bir kaç güne kadar da 4X oluyorum..

Sonra da 4X4, ABS + EBD + Otomatik klima, Düz vites.. :D

SunShine
07-04-2004, 15:52
hususi soforu unutmussun..

Şöför kutup ayısı, evin 4 tarafı da güney cephe, kaloriferli, triplex (3X). :D

Kahin
07-04-2004, 15:55
Sanırım bir kaç güne kadar da 4X oluyorum..

Sonra da 4X4, ABS + EBD + Otomatik klima, Düz vites.. :D

Artık puan verirken de dikkatli olman gerekecek dostum..
Bol keseden dağıtman güçleşiyor..

Vereceğin her bir puan x4 katsayıdan dolayı kurbanının puanını arşa da değdirebilir arza da... :D

SunShine
07-04-2004, 15:57
:eek:

Günün komiği topiğindeki sn BaBo'nun zeka testi'ne bakınız.. :cool:

Zaten 10 sorudan 8 doğru cevap yüzünden bir kırmızı puan aldık.. :(

Daha çok çalışıp, performansımı yükseltmeliyim..

AloneWolf
07-04-2004, 16:01
sunshine bu gucunu nerden görüyorsun :D

SunShine
07-04-2004, 16:03
objektifin 10 puıanı gibisi yok. artık sunshine bu hızla 700-600 itibar sonra varırsın 10 puana . o da ne eder 2-3 ay sonra objektifle aynı puan yetkisine sahipsin. herhalde objektif puan dağıtınca gücü de artmıyordur.

Sn Objektif kolay kolay yeşil puan göndermiyor.. Gönderince kırmızı gönderiyor.. O da adamı iflah etmez, öldürür zaten.. :D

SunShine
07-04-2004, 16:07
sunshine bu gucunu nerden görüyorsun :D

Bakınız,

Göreceli güç teorisi konu başlığı, Kuantum Fiziğinin Temelleri kitabı.. :p

şimşek
07-04-2004, 22:09
sayın sunshıne, sayın nemezis sizinle iyi geçinmek lazım. yani sizi bir kızdırırsak yandık desene,2-3 günde bir -3 puan. :)

supersonic
07-04-2004, 22:31
Birilerini gıcık ettim herhalde. Her yoruma basıyorlar (-) puanı(ne kadar isabetli olursa olsun). Hatta geçen gün yorumum bile yoktu. Yazım hatası ile ilgili küçük bir sohbet ettik.

"akıllı ol" yazıp (-) vermiş itibar puanı sapığım.
Güler misin ağlar mısın? Olaya bak. "akıllı ol" yazmış yahu!
Kızdım, beyinsiz dedim şahsa. Peşinden 3 tane daha (-) geldi. Eee, napıcaz şimdik?

Itibarlarda manipulasyon yapılıyor. En azından benimkinde... :D

SunShine
07-04-2004, 22:32
sayın sunshıne, sayın nemezis sizinle iyi geçinmek lazım. yani sizi bir kızdırırsak yandık desene,2-3 günde bir -3 puan. :)

Vaayy, sn şimşek siz sn nemesis'e nemezis demişsiniz, benim de ı'nın üstünde "." yok.. :p

Tamam, bittiniz.. 24 saat sonra puanınız gelecek.. :p

şimşek
07-04-2004, 22:34
sayın sunshine,sayın nemesis, hemen düzelttim. ;) aman ha.

SunShine
07-04-2004, 22:40
sayın sunshine,sayın nemesis, hemen düzelttim. ;) aman ha.

Yaw bu itibar puanı gücü de iyiymiş.. Yaptırım gücü bilem var.. :D

Tamam 24 saat sonra puanınız gelince rengi belli olur.. ;)

Saygılar..

supersonic
07-04-2004, 22:43
Yaw bu itibar puanı gücü de iyiymiş.. Yaptırım gücü bilem var.. :D

Hehe sen onu bana sor. :D

Bkz. bir önceki sayfa son post.

SunShine
07-04-2004, 22:44
Hehe sen onu bana sor. :D

Bkz. bir önceki sayfa son post.

Gördüm o yazınızı..

Takmayın.. İtibar puanlarınız iyi olmasa bile, itibar puanlama gücünüz iyi olsun yeter.. ;)

supersonic
07-04-2004, 22:46
eh olmuşken havamız da iyi olsun bari

SunShine
07-04-2004, 22:48
eh olmuşken havamız da iyi olsun bari

Olsun, olsun.. :cool:

YENİDEN
07-04-2004, 23:52
Şimdi bu itibar puanları sohbeti olurken aklıma şiirleri geldi kendisini çok severim.Bu gün hayatta olmasını isterdim.Ne şiirler yazardı... ;)
Onun bu itibar lafı ile ilgili bir şiiri vardı neyse buraya yazamam :D
İtibarı fazla kafaya takmayın hoş bir uygulama ama kendi adıma ciddiye
almıyorum.Altının kıymetini sarrafı bilir.

S.S

:p

Sturm
13-04-2004, 00:51
selam,

ben ne kutucuk goruyorum, ne yorum :). Sadece surekli olarak "Bu gönderinize birisi Even puan verdi." diye bir yazı ve altında itibar puanınız 11 yazan baska bi yer. "bu gonderinize" link seklinde bu arada; bastıgım zaman yaptıgım yorumları iceren baslıga gidiyor link. Nedir olay? Benim ne zaman renkli kutucuklarım olacak? Tabii tercihen yesil olanlar :) Tesekkurler.

Sturm

serdarkus
13-04-2004, 17:21
Bir soru:
Teknik olarak, kırmızı ve mavilerin sadece mavisi olabilir mi.. yani sadece tek, olumlu itibar puanı?

SunShine
13-04-2004, 17:25
Bir soru:
Teknik olarak, kırmızı ve mavilerin sadece mavisi olabilir mi.. yani sadece tek, olumlu itibar puanı?

Bence kırmızılar olmalı..

Kırmızı gelince kızıyoruz biraz.. İyi oluyor..

En çok da sn erdeem kızıyor..

erdeem
13-04-2004, 17:36

Amacı dışında kullanılması sizi yönetici olduğunuz halde kaygılandırmıyor demekki. !!!!!!!

serdarkus
13-04-2004, 17:39
..
Teknik olarak olur ya da olmaz cevabı geldikten sonra, bir düşünmekte fayda var. Bence tartışılır.. şu anda da kimseye kırmızı vermiyorum ama, eleştirimi de yazıyorum rahatlıkla.. hem birçok olumsuzluğu da otomatikman yok eder.
Ama dedim ya, öncelikle teknik olarak olur mu? Yoksa Temel 'in,"Mesela demiştuk uşağım.." hikayesine döneriz.

SunShine
13-04-2004, 17:58
Amacı dışında kullanılması sizi yönetici olduğunuz halde kaygılandırmıyor demekki. !!!!!!!

Ben yönetici falan değilim..

Sn serdarkus da değil..

Bizimki de fikir renkliliği..

O olmasın diyor, ben olsun diyorum..

Olursa da kullanırız.. Olmazsa da kullanmayız..

Saygılar.

erdeem
13-04-2004, 18:29

Konuyu uzatma gereği duymuyorum. Beni anlayan anladı. Gönderdikleri mesajlar ile desteklerini gösterdiler. Ben ve benim gibi arkadaşlar birbirlerini yazdıkları mesajın içeriği paralelinde değerlendirme taraftarıyız. Birini kızdırayım iyi olur amacı içinde olanlardan farklıyız.

SunShine
13-04-2004, 18:36
Konuyu uzatma gereği duymuyorum. Beni anlayan anladı. Gönderdikleri mesajlar ile desteklerini gösterdiler. Ben ve benim gibi arkadaşlar birbirlerini yazdıkları mesajın içeriği paralelinde değerlendirme taraftarıyız. Birini kızdırayım iyi olur amacı içinde olanlardan farklıyız.

Siz de beni yanlış anlamışsınız..

Nasıl engelleyeceğiz.. Veriyorlar işte..

SunShine
13-04-2004, 18:51
Siz de beni yanlış anlamışsınız..

Nasıl engelleyeceğiz.. Veriyorlar işte..

Bu topikten bir kırmızı almışız bile..

Veriyorlar işte, n'aapalım.. :cool:

murtazaefendi
13-04-2004, 19:24
Ben de haftalık portfoy yarışmasından bi kırmızı almışım...

erdeem
13-04-2004, 19:30

O kişi ben değlim.

SunShine
13-04-2004, 19:32
O kişi ben değlim.

Ben de sizsiniz demedim ki..

Veriyorlar işte. N'aapalım..

erdeem
13-04-2004, 19:52

Benimle olan yazışmanızı refere ederek söylediğiniz için ben vermedim dedim. Ama hala sizinle kızdırma amacı ile itibar puanı verilmesi konusunda aynı fikirde değilim. Mesajım ile gereken eleştirimi yaptığım için şimdilik negatif puan vermedim. Belirttiğim budur.

SunShine
13-04-2004, 19:58
Benimle olan yazışmanızı refere ederek söylediğiniz için ben vermedim dedim. Ama hala sizinle kızdırma amacı ile itibar puanı verilmesi konusunda aynı fikirde değilim. Mesajım ile gereken eleştirimi yaptığım için şimdilik negatif puan vermedim. Belirttiğim budur.

Tamam.. Anladııım..

Bu konu açıldığından beri iki tane nur topu gibi kırmızı puanım oldu..

Tamam.. Kapatalım konuyu.

Sturm
13-04-2004, 23:17
umarım yakında birisi sordugum soruya cevap verir :).

serdarkus
14-04-2004, 09:48
Teknik olarak olur ya da olmaz cevabı geldikten sonra, bir düşünmekte fayda var. Bence tartışılır.. şu anda da kimseye kırmızı vermiyorum ama, eleştirimi de yazıyorum rahatlıkla.. hem birçok olumsuzluğu da otomatikman yok eder.
Ama dedim ya, öncelikle teknik olarak olur mu? Yoksa Temel 'in,"Mesela demiştuk uşağım.." hikayesine döneriz.

Çok ilginç.. ikinci kırmızım da bundan gelmiş.
Birincisi daha kalite içeriyordu, zeka seviyesi üzerine yazdığım yazıya verilmişti.. o en azından anlaşılırdı, hiç olmazsa yazdığım yazıdaki ince nüansı anlayacak zekaya sahip olduğunu göstermişti ve yanıldığımı açıkça vurgulamıştı.

Sorumu tekrarlıyorum ve Sn.Objektif 'ten cevabı bekliyorum.

Objektif
14-04-2004, 10:39
Sn serdarkus7 ben soruyu anlamadım :(

Objektif
14-04-2004, 10:42
umarım yakında birisi sordugum soruya cevap verir :).

Sayın Brightblade, şu konuya bir göz gezdirin
http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=5423&postcount=1

serdarkus
14-04-2004, 11:07
Sn serdarkus7 ben soruyu anlamadım :(

Araya 3 sayfa neşe-i muhabbet girince, tabii.. :)

Bir soru:

Objektif
14-04-2004, 11:25
Yani seçeneklerden olumsuz seçeneğin kaldırılmasını mı söylüyorsunuz ? Mümkün değil.

serdarkus
14-04-2004, 11:29
Ok.. teşekkürler.

666
14-04-2004, 14:23
Sayin Objektif,

Bu puanlamayi kapatmak mumkun mu? Eski forumda kapatilabiliyordu.

futbolcu
14-04-2004, 14:52
deneme

Ali Baba
14-04-2004, 14:55
Bu kırmızı yada mavi puan geldiğini nereden bakıyorsunuz.. Ben renk falan göremedim şimdiye kadar? :confused:

Sturm
14-04-2004, 14:57
Tamam.. Bi daha soralım.

ben ne kutucuk goruyorum, ne yorum. Sadece surekli olarak "Bu gönderinize birisi Even puan verdi." diye bir yazı ve altında itibar puanınız ** yazan baska bi yer. "bu gonderinize" link seklinde bu arada; bastıgım zaman yaptıgım yorumları iceren bir baslıga gidiyor link. Tabii bu linkin yonlendirdigi yer degisiyor.. Nedir olay? Tesekkurler.

Sturm

ertan
14-04-2004, 15:06
sn.sturm,

öncelkile forum sol üst köşede ÜyeKP yazan bölüme tıklayın açılan sayfada itibar puanlarınızı görebilirsiniz...

daha ayrıntılı bilgi sn.Objektif ' in verdiği bu linkte...

sevgiler...

Sturm
14-04-2004, 15:33
tesekkurler. Daha dun gorunmuyordu o kısım.. ama yine de puan degisimi oluyordu. Neyse sanırım halloldu.

sturm

ertan
14-04-2004, 15:43
birşey değil sn.sturm,
kolay gelsin...

greenback
15-04-2004, 04:53
ben herkese itibar kazandıracak bir girişimimden bahsederek,itibar puanlarınızı toplamak istiyorum.
çoğumuz yahooda veya başka sitelerde oyunlar oynuyoruz.ben oyun oynadığım veya bir şekilde chatleştiğim amerikalılara,devamlı turkcell tüyosu veriyorum.inanılmaz rağbet oluyor.türkiyeden biri, internetten neredeyse insider tüyolar veriyor diye coşuyor adamlar.bir nevi ihracat yapıyomuşum gibi hissediyorum kendimi.hem yalan da değil anlaşma sağlanırsa,onlarda para kazansın diye uğraşıyorum...:)

bikmisbroker
15-04-2004, 18:21
O Itibar puanlari kismi acildigi zaman son 5 tanesini gorebiliyoruz?
Verilen Puanlarin TAMAMINI gorme imkani varmi yokmu? Merak ettim??

Objektif
15-04-2004, 18:29
O Itibar puanlari kismi acildigi zaman son 5 tanesini gorebiliyoruz?
Verilen Puanlarin TAMAMINI gorme imkani varmi yokmu? Merak ettim??

Yok. :o

Objektif
16-04-2004, 00:32
Bugün iki kişiden şikayet aldım.

Forum itibar puanı sistemini kullanarak galiz küfür eden biri vardı.

Şikayet edenlerden birisi ile işbirliği yaparak ve bir dedektif gibi yöntem kullanarak bu kişiyi tespit ettim ve foruma yazma hakkını süresiz olarak kısıtladım.

Forumun yazılımını yapan grup kimin kime ne puan verildiğini görme hakkını yöneticiye bile vermemiş ama bu sistem kullanılarak ana avrat küfredileceğini de hesaba katmamışlar.

Bu tip bir saldırı ile karşı karşıya kaldığınızda lütfen sadece benimle irtibata geçin.

Fatih
16-04-2004, 00:48
Millet neleri düşünüyor vay anasına.. Neyse farkedilip şutlanması iyi olmuş bencede..
Bu arada 10'a çıkmış itibar puanlarının görünme sayısı buda güzel olmuş teşekkürler.

aZrAiL
16-04-2004, 03:02
Ben şimdiye kadar itibar puanlarının detaylı olarak nereden bakıldığını bilmiyor ve merak da etmiyordum.Sadece teraziye tıklayarak arada bakıyordum.Ama,şimdi üye kp den baktım ki,bu forumun kalitesine yakışmayacak düzeyde hasta ruhlu insanlar var sanırım.En iyisi bakmamak herhalde.Bana sorarsanız tamam isteyen eksi yada artı versin ama metin yazamasın.Çünkü nickini yazmadan size ithamda bulunabiliyorlar.Ör. 12 Nisan'da sabah seansında isyat için "Ben bu sefer 2. tavanda çıkarım..." demişim.Adamın teki "nick inden beter ol" demiş.Neyse kafamı takmış değilim de, bence bu forumun itibar sistemine hiç mi hiç ihtiyacı yok.
Saygılar...

titan
17-04-2004, 02:13
:) bence haklısın kardeş

fiora
17-04-2004, 13:10
Hayır, aslında itibar puanı çok güzel bir sistem. Sorun forumun bu özelliğinde değil. Sorun bunu kullanmasını bilmeyen, ya da ard niyetli kullanmaya yönelen bizleriz..

Yani, bu işi beceremeyen yine bizleriz.. Her zamanki gibi..Zamanla oturur, hiç merak etmeyin. Bunu da öğreniriz..

greenback
17-04-2004, 19:45
bu kırmızı itibarlara karşı çıkanlara da ben karşıyım.

sevilmediğini nerden anlayacaksın başka türlü.

alakasız yazılarına farklı itibar puanı aldığı için şikayet edenler var.ona da cevabım ,hoşuma giden veya gitmeyen bir yazısı olan arkadaşa o an da fırsat bulup iyi veya kötü itibar gönderemezsem,daha sonra o yazıyı arayacağıma ,ilk gözüme ilişen yazısına gönderiyorum.
netice itibarı ile bu puan sistemi yazıları değil katılımcıları değerlendirmek için kurulmuş.üstelik katılımcıları daha akılda kalıcı hale getiriyor.yazılar için ayrı değerleme topikleri var zaten.
küfür yazmak tasvip edilemez elbet ama kırmızı kartlardan şikayeti çok saçma buluyorum.
hatta bu yazı yüzünden bir sürü kırmızı kart yiyeceğimi de biliyorum fakat kırmızı da olsa itibar puanı gönderilen bir katılımcı olmayı kimsenin umursamadığı biri olmaya tercih ederim.netice olarak kırmızı itibar puanı göndermek için uğraşılan süre ile yeşilini göndermek için uğraşılan süre aynı.
demek ki menfi müsbet o süreyi benim için harcatacak kadar dikkat çekmişim demektir bu....

mızmızlanıp duran arkadaşların da bu yönde düşünüp,şikayet edip durmaktan vazgeçeceklerini umarım.

murtazaefendi
17-04-2004, 20:18
Itibar puani verirken 2 secenek cikiyor. Katiliyorum yesil, katilmiyorum kirmizi; ama bana gelen morlar nasil oluyo onu anlamis deilim.. :rolleyes:

MUSTİS
17-04-2004, 20:33
Itibar puani verirken 2 secenek cikiyor. Katiliyorum yesil, katilmiyorum kirmizi; ama bana gelen morlar nasil oluyo onu anlamis deilim.. :rolleyes:
Zannedersem size puan veren kisi 50 puanin altinda puaniniz su an beklemede
mor olan kutu,gonderici 50 puani asinca yesil veya kirmizi olarak gozukecek.
Oyle biliyorum.slmlr.

murtazaefendi
17-04-2004, 21:23
Zannedersem size puan veren kisi 50 puanin altinda puaniniz su an beklemede
mor olan kutu,gonderici 50 puani asinca yesil veya kirmizi olarak gozukecek.
Oyle biliyorum.slmlr.

Tesekkurler Sn. gezgin. :)

greenback
17-04-2004, 22:17
yazılanlar okunduğu,çizilenler anlaşıldığı... zaman güzeldir. :roll: :roll: :roll:

Guardian
18-04-2004, 11:09
Kimin verdiği anlaşılmalı ki insanlarda cesaret olsun ama eğer kimin verdiği anlaşılırsa kırmızıyı alan ,verene, alan verene....olacağı için bu konu beni aşıyor en iyisi itibar puanını kaldırmak herkes mutlu mutlu yaşasın... Ama itibar nedir sorusuna göre ''saygı görme , değer verme, saygınlık eğer itibar başkalarınn vereceği puanlara göre belirlenseydi gerçek saygıya ne olurdu Zaman herkesin itibarını gösterecek olan en güzel puanlamadır...

Ve bu arada kimseye saygısızılık etmemek de benim felsefem...Bana saygı göstermeseler bile.
syglr, svglr:)

greenback
18-04-2004, 17:00
bu kırmızı itibarlara karşı çıkanlara da ben karşıyım.

sevilmediğini nerden anlayacaksın başka türlü.

alakasız yazılarına farklı itibar puanı aldığı için şikayet edenler var.ona da cevabım ,hoşuma giden veya gitmeyen bir yazısı olan arkadaşa o an da fırsat bulup iyi veya kötü itibar gönderemezsem,daha sonra o yazıyı arayacağıma ,ilk gözüme ilişen yazısına gönderiyorum.
netice itibarı ile bu puan sistemi yazıları değil katılımcıları değerlendirmek için kurulmuş.üstelik katılımcıları daha akılda kalıcı hale getiriyor.yazılar için ayrı değerleme topikleri var zaten.
küfür yazmak tasvip edilemez elbet ama kırmızı kartlardan şikayeti çok saçma buluyorum.
hatta bu yazı yüzünden bir sürü kırmızı kart yiyeceğimi de biliyorum fakat kırmızı da olsa itibar puanı gönderilen bir katılımcı olmayı kimsenin umursamadığı biri olmaya tercih ederim.netice olarak kırmızı itibar puanı göndermek için uğraşılan süre ile yeşilini göndermek için uğraşılan süre aynı.
demek ki menfi müsbet o süreyi benim için harcatacak kadar dikkat çekmişim demektir bu....

mızmızlanıp duran arkadaşların da bu yönde düşünüp,şikayet edip durmaktan vazgeçeceklerini umarım.

Bu yazıya üşenmeyip, kırmızı itibar puanları gönderen tüm forumdaşlara, bana ayırdıkları zaman için teşekkürler ediyorum.

(yeşil gönderenlere de teşekkür edecektim ama hiç gelmemiş.yanlış anlaşılma olmasın diye belirteyim...)

greenback
18-04-2004, 17:48
ben herkese itibar kazandıracak bir girişimimden bahsederek,itibar puanlarınızı toplamak istiyorum.
çoğumuz yahooda veya başka sitelerde oyunlar oynuyoruz.ben oyun oynadığım veya bir şekilde chatleştiğim amerikalılara,devamlı turkcell tüyosu veriyorum.inanılmaz rağbet oluyor.türkiyeden biri, internetten neredeyse insider tüyolar veriyor diye coşuyor adamlar.bir nevi ihracat yapıyomuşum gibi hissediyorum kendimi.hem yalan da değil anlaşma sağlanırsa,onlarda para kazansın diye uğraşıyorum...:)

bu arada son gün nyse de trcell in getirisi % 6 yı geçmiş.adamlar deli olmuşlardır herhalde.
bu yaptığım manipülasyona girer mi acaba.

Sturm
18-04-2004, 18:53
Bu itibar puanlarının kim tarafından verildiginin gorulmemesi bence olumlu. Cunku aksi durum gecerli olsaydı, burada borsa konusamazdık. Millet surekli birbirine girerdi, "yok sen bana neden eksi verdin?" "niye benim fikrime katılmadın? Sen de yanlıs dusunuyosun!" seklinde acıklamalar dolanıp dururdu. bu sekilde ancak bi baslıkta tepki gosteriyoruz, gecip gidiyor. Tabii bu sadece benim fikrim...

Sturm

chem73
18-04-2004, 18:57
iyide sinirlenip negatif verenler nedeninide kim olduklarını da yazıyor. hemde hakaret katarak

Sturm
18-04-2004, 19:17
iyide sinirlenip negatif verenler nedeninide kim olduklarını da yazıyor. hemde hakaret katarak
o zaman bisi diyemeyecegim... ama kesinlikle hakaretin agır yaptırımı olmalı. Mesela uye oldugum bir baska forumda hakaretten uyarı alanların nicklerinin yanında acıkca yazardı. Bu da bayagı guclu bir yaptırım bence. Cunku bu sayede kimse istedigi gibi davranamıyordu. Tabii bazı utanmaz insanlar da cıkmıyor diildi.. Sadece bir fikir ;)

Sturm

Mazhi
19-04-2004, 12:34
Bosverin beyler Allahaskina,
"Sayin Master gecmis olsun" mesajina kirmizi puan veren utanmazlar var,daha ne diyeyim..Kardes,bi cik da ortaya acikla bakalim "gecmis olsun" dememize kirmizi puan verecek kadar nerde oynattin aklini,nerde yitirdin karakterini,kirmizilari basacak kadar cesursun,cikip adini söyleyecek kadar da cesur ol....
"Arka Bahce" topicini kirletmek istemedim ama bu kadari terbiyesizlik :mad:

greenback
19-04-2004, 13:02
En son Bıkmış Broker ın paste edip ,refere ettiği ,hisse net yazına yeşil gönderdiğim için,şu anda spread some reputation durumu söz konusu.Yoksa katılmadığımı isimle arz edecektim.(Prensip olarak bende kırmızıların isimli olması kanaatindeyim ve öyle yolluyorum.eleştirinizin yerine ulaşması için gerekli bence)

SunShine
19-04-2004, 13:04
Bosverin beyler Allahaskina,
"Sayin Master gecmis olsun" mesajina kirmizi puan veren utanmazlar var,daha ne diyeyim..Kardes,bi cik da ortaya acikla bakalim "gecmis olsun" dememize kirmizi puan verecek kadar nerde oynattin aklini,nerde yitirdin karakterini,kirmizilari basacak kadar cesursun,cikip adini söyleyecek kadar da cesur ol....
"Arka Bahce" topicini kirletmek istemedim ama bu kadari terbiyesizlik :mad:

Mazhi kardeşim, sıkma canını..

Ben telafi ederim..

İsteseler de istemeseler de itibar sıralamasında hakettiğin yerde olacaksın.

Kendine iyi bak.

Gandhi
19-04-2004, 13:13
Birisine olumsuz puan vermek isteyip de bunu alakasız bir yazıda verenler var.. Bence bu yanıltıcı olur.. Mümkünse o kişiye katılmadığınız yazısından dolayı puan verseniz, eğitici ve yönlendirirci de olabilir..

greenback
19-04-2004, 13:19
Hem de ilk sayfada en yüksek itibar puanlarına sahip olanların arasındayken kırmızılardan bu kadar şikayetçiysen,forumun kalanları ne yapsın Mazhi ...

Ne olacak yeşilden başka not gönderilmeyecek mi sana :)

Kaç oldu itibar puanın ,gözümüz yok,ama ikinci yıldıza kaç puan kaldı :)

25 yeşilin arasında ,bir kırmızı görünce bozuluyorsun,ben ne yapayım ,bir yeşile ,bir kırmızı geliyor.

Ne güzel çoğu kişi benle aynı fikirde demeyip ,kim benle aynı fikirde olmayan diye, ortaya ,senin puanlarındakiler çıkarsa...

Mazhi
19-04-2004, 13:21
Yok hocam,yanlis anlasma var,ben "niye kirmizi geldi" demiyorum ki..Bir GECMIS OLSUN mesajina gelmesin bari diyorum..Git ara,baska konu bul,insani bir vazifeye kirmizi puan vermek ayip..Ben mi yanlis düsünüyorum?

AloneWolf
19-04-2004, 13:34
Yok hocam,yanlis anlasma var,ben "niye kirmizi geldi" demiyorum ki..Bir GECMIS OLSUN mesajina gelmesin bari diyorum..Git ara,baska konu bul,insani bir vazifeye kirmizi puan vermek ayip..Ben mi yanlis düsünüyorum?
yapabileceğin tek şey kafana takmamak olacaktır :eek:

Fatih
19-04-2004, 13:56
şu an toplam olarak 34 tane katılıyorum puanım var.. arada kırmızıda geliyor ama çok alakasız ve 50 mesajın üzerindeki birinden direk kırmızıyı yemek o kişi için ya bu işi bilmiyorsun yada arabacıya taş koymak istiyorsun düşüncesini aklıma getiriyor.. Neyse bende daha az paylaşımcı olurum o kırmızı veren arkadaşlarda kendilerine hakettiği konuma gelirler.!

murtazaefendi
19-04-2004, 14:00
Sn Fatih

Pire icin yorgan yakmamak lazim herkese oluyo bole seyler arada..

Saygilar..

aZrAiL
19-04-2004, 15:15
Sn Fatih aman diim,iyi o zaman herkes çekilsin bir kenara ortalık bu dengesizlere kalsın!Sn mazhi82 valla yeşil manyağı yapacam sizi de ama,malum elimiz kolumuz bağlı:)
Ben tekrar söylüyorum,sn fiora zamanla bu sistem yerine oturacaktır dese de,bence çok gereksiz bu itibar sistemi.Bu sistemin örnekleri varmıdır bilmiyorum ama...hissenet in tek eksisi bence bu,hissenet e benden bir kırmızı:)

- ler önde, hadi bakalım skor ne olacak :gulen:

Rizzi
20-04-2004, 01:15
Bu yesil kirmizi olayina cok fazla takmayin, bakiyorum bir suru yesil geliyor, bazen cok absurd alaksiz birseye kirmizi gelmis...iki hafta evveline kadar bu seylerin menude nerede oldugunu bile bilmiyordum.
Kirmizi yazdiginiz yaziya katilmiyorum anlaminda!!! Hakaret degil...Sonucta herkes her yazilan seye katilmak zorunda degil...Elestirilere acik olunmali...iyiki verenin kim oldugu belli degil, belli olsa ne kavgalar cikar :D Cogu insan kirmizi olayina takmis gelen kirmizilari gurur meselesi yapiyor... Bu konuyu fazla onemsemeyin... :D

korhan
20-04-2004, 01:20
Zaten bir olaydan hosnut kalmayinca "sistemi" suclamak bizim huyumuzdur ;)

Hadi bu puanlari saymayalim sifirlansin herkesin puani, bastan baslayalim, ama bunu saymayanin..... :D

kemal
20-04-2004, 01:35
Bu sistemde puan sıralaması var mı? En çok itibar puanı kimler almış, bu görülebiliyor mu? Evetse, nasıl?

empee3
20-04-2004, 01:47
Uye listesine (http://www.hisse.net/forum/memberlist.php?) tiklayin, orada 'forum itibari' basligina tiklayarak siralama yapabilirsiniz.

Kahin
20-04-2004, 10:41
Bu sistemde puan sıralaması var mı? En çok itibar puanı kimler almış, bu görülebiliyor mu? Evetse, nasıl?

Sayın Kemal,
aşağıda verdiğim linke tıkladığınızda yukarıdan aşağı sıralanmış listeyi görebilirsiniz.

http://www.hisse.net/forum/memberlist.php?&order=DESC&sort=reputation&pp=30&ltr=

greenback
20-04-2004, 19:59
herkese iyi şanslar dilerim.

Turna
21-04-2004, 00:24
Eski Forum'da kıdemliydim onlarıda dikkate alsak

erdeem
21-04-2004, 20:13
Originally Posted by erdeem
Ülker de derinlik yazabilecek arkadaş var mı?

Bu mesajımdan negatif itibar puanı almışım. Sn objektifin ve arkadaşların dikkatine...

Objektif
21-04-2004, 20:22
Originally Posted by erdeem

Bu mesajımdan negatif itibar puanı almışım. Sn objektifin ve arkadaşların dikkatine...

Yapacak bir şeyim yok. Bu gayet doğal, alışmamız gerekiyor. Her yazdığınız mesaja katılanlar olabilir ve yeşil puan da alabilirsiniz; katılmayanlar da olabilir ve kırmızı puan alabilirsiniz. Büyütmemek gerek.

Puanlamaya katılım arttıkça ver her yazıya bir kaç kişi not vermeye başladığında puan hesaplarına bu kadar kafayı takmayacağız.

Bir de itibar puanlamasında yazılan notlar benim denetimim dışındadır. Bu notları kimin yazdığını öğrenmemi istemeyin çünkü çok şiddetli küfür edilmesi hariç bu işi yapmayacağım.

Objektif
21-04-2004, 20:23
Eski Forum'da kıdemliydim onlarıda dikkate alsak

Sayın Turna, eski forum ile yeni forum arasında organik bir ilişki yoktur.

greenback
22-04-2004, 17:02
aynı nicke ait bir siyah(kırmızı değil siyah) ,bir yeşil puan var.doğal mı .değil mi.

greenback
22-04-2004, 20:16
yeşile isim yazılır genelde efendim.

fakat 50 yi geçince gönderiler de renk değiştirmez mi acaba?:)

korhan
26-04-2004, 09:07
Biraz once benim saatimle 00:41 de bana gelen negatif itibar puani:

biz miz konusarak fazla havalara girdin

Kim online listesine baktim aynen:

empee3 00:41 itibar puani veriyor

Arkadasin bu negatif puan verdigi yazimda da, endeks 20800 de iken endeks dusebilir ve dolar 1,320 lerde iken tetikte olun dedigimi hatirlattigim bir yazim.

Arkadas cekememezligin dayanilmaz ezikligini damarlarinda hissediyor olmali.
Kendisine ozel mesaj yazdim ama cevap vermeden offline oldu.

empee3
26-04-2004, 09:27
Her ozel mesaja cevap yazarim, ozel kaldigi surece. Burada bana offline oldu diyerek kacmisim gibi bir yanlis izlenim birakman cok hos degil, kullandigin kelimeler de.

Benim yanlis bir hareketim yok, yanlis bir hareket yapmisim gibi neden sucluyorsun? Buraya bu konuda alenen mesaj yazmandaki amac nedir, gercekten merak ediyorum. Itibar puani verirken isim yazmayanlari karalama kampanyasi basladi da benim mi haberim yok? Hic hos degil...

Ekleme: Bu arada notu Sn.chem73'un "Dususten onceki son yukselis" baslikli yaziya senin tepki olarak "ben bunlari zaten aylar once biliyordum ve soyluyordun" edasiyla yazdiklarina verdim, o kadar.

Bu konuyu bana kisisel saldiri olmadigi surece kapatiyorum ve uzamamasi icin cevap yazmiyorum.

catoon2004
26-04-2004, 13:32
aaaa borsa düşerken gerginlik had safhaya ulaşmış.Arkadaşlar çok gereksiz münakaşalarda bulunuyorsunuz.Boşverin.....

mister no de demiş "hayat ne kadar güzel ve hoş,haydi durma sevgiline koş" :) :)

chem73
26-04-2004, 14:12
düşüşten önceki son yükseliş !!! başlıklı grafikten tam 5 negatif almışım. oysa sadece önemine binaen grafiği ekledim. ve çalışmanın kendime ait olduğunu falanda yazmadım.
yazmamamın amacı çalışma sahibinden izin almamamdı. gerçi izinsiz eklemekte yanlış ama çok önemliydi çalışması ve paylaşmak ve önemini vurgulamak için konu başlığı açtım. konu kaldırılmış yada ben bulamadım. saygı duyarım forum kurallarına aykırı ise uymak gerekir. varsın itibarımız da olmayıversin. nedir bu milletteki hırs çekememezlik anlamıyorum. herkese bol kazançlar

Boeing
26-04-2004, 14:38
düşüşten önceki son yükseliş !!! başlıklı grafikten tam 5 negatif almışım. oysa sadece önemine binaen grafiği ekledim. ve çalışmanın kendime ait olduğunu falanda yazmadım.
yazmamamın amacı çalışma sahibinden izin almamamdı. gerçi izinsiz eklemekte yanlış ama çok önemliydi çalışması ve paylaşmak ve önemini vurgulamak için konu başlığı açtım. konu kaldırılmış yada ben bulamadım. saygı duyarım forum kurallarına aykırı ise uymak gerekir. varsın itibarımız da olmayıversin. nedir bu milletteki hırs çekememezlik anlamıyorum. herkese bol kazançlar

Yeni bir platon vak'ası daha yaratmak üzeresin chem73 (vat69 olsa daha iyi olmazmıydı ?)

İtibar puanları için bkz .... http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=40192&postcount=92

Boeing
26-04-2004, 14:39
Ana...

Yukarıdaki postları bakınca bir tek kırmızı itibar puanı için milletin birbirini deşmek üzere olduğunu gördüm ve nutkum tutuldu.

Yahu arkadaşlar,

Bırakın bu işleri, devlet su işleri :)

chem73
26-04-2004, 14:42
Yeni bir platon vak'ası daha yaratmak üzeresin chem73 (vat69 olsa daha iyi olmazmıydı ?)

İtibar puanları için bkz .... http://www.hisse.net/forum/showpost.php?p=40192&postcount=92

kısmet:)

erdeem
26-04-2004, 19:26
[QUOTE=erdeem]Originally Posted by erdeem

Bu mesajımdan negatif itibar puanı almışım. Sn objektifin ve arkadaşların dikkatine...[/QUOTE

Negatif puan aldığımı deşifre ettiğim bu yazıya ilave olarak 3 negatif 2 pozitif itibar puanı almışım. Negatif puanların anlamı aşağıdakilerden hangisi acaba?
1- Ülker de derinlik sormak itibar düşürür
2- Derinlik sormak itibarsızlıktır.
3- Ne haddine bunu deşifre edip hakkını istiyorsun. Sus ve otur..
4- Ben sana karşı husumet beslediğim için konuya bakmaksızın rasgele itibarsızlık veriyorum.
5-Ben kişilik olarak insanları kızdırmaktan zevk alıyorum. Rasgele bu gücümü
kullanıyorum
6-Yçnetimin dikkatine sunarak yönetimi meşgul etme

Pozitif puan veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ben de sizler gibi forum içinde biribirine değer veren , kendisine verilen hakları dengeli kullanarak , birbirine saygılı bir grup olmamızı ve bu seviyenin daha ileriye gitmesini arzu ediyorum. Tabiidir ki gerektiğinde birbirimizi eleştirip negatif puan vereceğiz ama doğru yer ve zamanda ki verdiğİMİZ puanın ağırlığı olsun. Aksine davranış bu eğitimli , bilgili olan gruba yakışmıyor.

p.s:21 nisan da yazdığım bu yazıya hala bugün de negatif itibar puanı gelince yazmadan edemedim. Yoksa konuyu kapatmıştım.

Objektif
26-04-2004, 19:53
Negatif puan aldığınız için konuyu dikkatime sunmuş ve ben de bunun son derece normal olduğunu ve takibata gerek olmadığını yazınca bana da bir kırmızı puan yollamıştınız :)

Şimdi bir kere daha dikkatime sundunuz, tekrar söyleyeyim ki foruma yazdığınız her yazıya her bir forum üyesi katılmak ve katılmamak özgürlüğüne sahiptir. Onların bu özgürlüğü (aynı zamanda sizin de kullandığınız bu özgürlük) kullanması forumun en doğal kullanım şekillerinden biridir.

Şimdi tekrar bu yazıma katılmama özgürlüğünüzü kullanabilirsiniz.

:)

erdeem
26-04-2004, 20:03
Negatif puan aldığınız için konuyu dikkatime sunmuş ve ben de bunun son derece normal olduğunu ve takibata gerek olmadığını yazınca bana da bir kırmızı puan yollamıştınız :)

Şimdi bir kere daha dikkatime sundunuz, tekrar söyleyeyim ki foruma yazdığınız her yazıya her bir forum üyesi katılmak ve katılmamak özgürlüğüne sahiptir. Onların bu özgürlüğü (aynı zamanda sizin de kolayca kullandığınız bu özgürlük) kullanması forumun en doğal kullanım şekillerinden biridir.

Şimdi tekrar bu yazıma katılmama özgürlüğünüzü kullanabilirsiniz.

Yukarıda ki yazıyı sizin değil forumdaş arkadaşlarımın dikkatine sundum. Ben de itibar sisteminin doğru kıullanımından ne anladığımı belirtme özgürlüne sahibim sanırım... Derinlik rica eden bir forumdaşın negatif puan verilmesini itibar puan sisteminin kullanım ruhuna çok uygun bulduğunuzu ilk yazınızda zaten anlamıştım.

Objektif
26-04-2004, 20:07
Sanmayın, emin olun. Zaten yazmış durumdasınız.

Vurgulamak istediğim konu, o kadar şikayet ettiğiniz şahıslar ile aynı konuma girerek siz de isminizi vermeden size açıklama yapılan bir konuda kırmızı puan vermiş durumdasınız. Yani hem şikayet ediyorsunuz hem de aynı işlemi yapıyorsunuz.

Bence şikayet etmemeniz gerek.

Arzu ediyorsanız bu yazınıza katıldığımı gösterip size 10 puan verebilirim :)

erdeem
26-04-2004, 20:16
Sanmayın, emin olun. Zaten yazmış durumdasınız.

Vurgulamak istediğim konu, o kadar şikayet ettiğiniz şahıslar ile aynı konuma girerek siz de isminizi vermeden size açıklama yapılan bir konuda kırmızı puan vermiş durumdasınız. Yani hem şikayet ediyorsunuz hem de aynı işlemi yapıyorsunuz.

Bence şikayet etmemeniz gerek.

Arzu ediyorsanız bu yazınıza katıldığımı gösterip size 10 puan verebilirim :)

Sn objektif
Sizin benim mesajımı çok iyi anladığınızı biliyorum. Ama yine tekrar edeyim. Ben negatif puana karşı değilim.İsim belirtilmemesine de hiç itirazım yok. Sizinle yazıştığımız konusu olan bir mesajda açıklamanıza katılımıyorsam negatif itibar puanı vermem normaldir. Ama allah aşkına derinlik verirmisiniz diye rica da bulunan kişinin nesine katılmamanız ve sen itibarsızsın demeniz mümkündür. Art niyetiniz yoksa tabii Ayrıca ben bana negatif puan veren kişi adını niye açıklamıyor diye şikayet etmiyorum ki aynı işlemi yapmış olayım. Görüldüğü gibi şikayet ettiğim konum ile ilgili hiçbir benzerliğim yok....

Sakın ha 1 puan dahi vermeyin. Benim söyledillerimi lütfen yanıltarak vurgulama yapmayın. Hiçbir puan peşinde değilim . Ama JUSTİCE -Adalet ve Objektif olunmasına önem veriyorum. Konuyıu da uzatmak istemiyorum.

porta
26-04-2004, 20:22
İtibar puanı konusunun çok fazla abartıldığı kanısındayım. Ben de bazı mesajlarımdan dolayı kırmızı puan aldım. İlk düşündüğüm "acaba ne hata yaptım"dır. Bazılarında çok büyük olmamakla birlikte hata yaptığımı ya da yanlış anlaşılmaya yol açacak şekilde yazdığımı vs. gördüm ya da biraz haksızlık yapıldığını düşündüm. Herkesin de böyle yapması daha yerinde olur kanısındayım.
Elbette insan verdiği emek karşılığında bir takdir bekliyor. Ancak bunu hak edenlerin ve sabır edenlerin karşılığını kesinlikle göreceklerine de eminim. Çünkü çok küçük istisnalar olsa da burası kesinlikle kaliteli bir forum... :)
Saygılarımla...

SunShine
26-04-2004, 20:22
Sn erdeem,

Naçizane benim bir önerim olacak..

Şöyle, bir kaç gün derinlik istemeyin bakalım.. Gene gelecek mi bu negatif puan.

Saygılarımla.

Objektif
26-04-2004, 20:25
Peki. Bir benzerlik yok.

Alın size başka mantık :

Günde 18 saate yakın bir zamanı bu foruma veriyorum. Forumda bir tek spekülasyon ve manipülasyon olayı kalmadı. Tamamen saygı ve sevgi çerçevesinde gerçekleşen, bilginin paylaşımına yönelik bir ortam için bütün enerjimi harcıyorum. Hakkımdaki bütün kanaatiniz bir tek eksi puan mı olmalıydı ? Bu mudur forum yöneticisine ve foruma bakış açınız ?

Size derinlik konusunda gelen puandan daha incitici değil mi sizin bakış açınızla ?

Neyse ki yukarıdaki bakış açısı bana ait değil.

Benim düşüncem : eğer görüşüme katılmamışlarsa kırmızı vermişlerdir. Forum için yaptığım her açıklama yazısından en az 2-3 kırmızı puan alıyorum. Sadece açıklama yazısı. Hiç bir yorum yok, neyin nasıl kullanılacağını açıklıyor, üstelik soru sorulmuş ve kırmızıyı veren soruyu soran kişi oluyor bazen. Benim yerimde olsaydınız bütün bunlara düşmanlık besleyebilirdiniz ama bence forumdaki herkes eşittir. Görüşlerime katılmaları veya katılmamaları forum üyelerine yaklaşımımı hiç etkilemiyor.

En çok yazı yazan ile tek yazı yazan kişi, en yüksek itibar seviyesine sahip kişi ile en düşük itibar seviyesine sahip kişiye hep eşit uzaklıktayım.

Çünkü bu forum başka türlü gitmez.

Hala 10 puan isteyip istemediğinizi söylemiş değilsiniz.

Corumlu
26-04-2004, 20:38

Bu kadar ısrara "hayır" demek ayıp olur bence... :p

erdeem
26-04-2004, 20:39
Peki. Bir benzerlik yok.

Puan hakkındaki görüşüm için en son yazdığım mesaja bkz....... Bunu hala yazmaya devam etmeniz bile çok incitici ve sarcastic

SunShine
26-04-2004, 20:50
sarcastic

Bu kelimenin manası nedir..? :confused:

Objektif
26-04-2004, 21:00
Madem 10 puan almak sizi incitecek o halde forumda adaletsiz ve objektif olmayan davranışlara maruz kaldığınızı düşünerek ve bu nedenle foruma ve şahsıma yakışıksız sözler söylediğinizi düşünerek -10 puan vereyim? Buna hakkım var mı?

erdeem
26-04-2004, 21:16
Madem 10 puan almak sizi incitecek o halde forumda adaletsiz ve objektif olmayan davranışlara maruz kaldığınızı düşünerek ve bu nedenle foruma ve şahsıma yakışıksız sözler söylediğinizi düşünerek -10 puan vereyim? Buna hakkım var mı?

Yazımın uslubunda ne foruma ve ne de şahsınıza yakışıksız tek bir söz sarfetmedim. . Hangi kelime yakışıksız belirterek veya belirtmeyerek negatif 10 puan vermekte hele yönetici olarak bizden de özgürsünüz tabbiki . Orwel'in dediği gibi hepimiz eşitiz ama yönetim daha bir eşit .

Objektif
26-04-2004, 21:59
Kendinizi çok zeki diğerlerini salak zannetmeyin.

1. Ama JUSTİCE -Adalet ve Objektif olunmasına önem veriyorum diyerek forumdaki yöneticileri kast ettiğiniz açık ve böyle olunmadığı için derdinizi uzun uzun anlattığınız açık. Mantık hatası yapmayalım.

2. Orwel'in dediği gibi hepimiz eşitiz ama yönetim daha bir eşit diyerek yine yönetimi eleştirmiş oluyorsunuz.

3. Sizinle yazışmayı bıraktım çünkü siz uzlaşma taraftarı değilsiniz. Her ne söyledi isem aksi bir yöne çekip aksi cevap verdiniz. Bana verdiğiniz eksi puandan dolayı sizi tebrik ediyorum.

4. Borsaforum, tuyofesor, plato ve matriks forumlarında beğenmediğiniz itibar puanı sistemi bulunmuyor. Bir de o forumlara bakmanızı tavsiye ederim.

Gandhi
26-04-2004, 23:16
Forum itibar puanlarının yönlendirici, eğitici bir yanı da var.. Puan veren arkadaş yeşil de verse kırmızı da verse, daima yanına nedenini yazarsa(isterse nick ini yazmasın) puan verilen kişi de bundan bir mesaj alır, kullanır kullanmaz ama yine de yararlı olabilir, diye düşünüyorum..

Olumsuz bir yanı da, tıpkı demokrasilerde oldan "halk dalkavukluğu"na biraz benzer bir olayın burada da olması.. Yani borsa düşecek derseniz %90 olasılıkla kırmızı geliyor, tabii tepkisel.. Zira genelde hep malda olanlar forumda aktif üyeler arasında çoğunlukta oluyorlar..

Ama yine de sistemin yararı daha çok, zamanla daha iyi kullanmayı da öğreneceğimize inanıyorum..

korhan
26-04-2004, 23:20
Forumdaslar,
Herkes haksiz yere aldigi itibar puanlarina kiziyor, elestiriyor, bende dahil.
Arada oluyor boyle seyler. Kimileri kimilerine "kafayi takiyor", forumda 1700 kisi var, 5 parmagin 5 i de bir degilki?

Emin olun uzun vadede herkes hakettigi puani alir.
Yoneticiler bu forumun boyle guzel bir duzen de olmasi icin cok emek harciyorlar, ozel hayatlarindan feragat ediyorlar.

Fazla takilmayalim puanlara, dogru insan uzuluyor haksiz (-) puan alinca uzuluyor ama sistem de bir hata yok.

Herkese mutlu gunler dilerim

erdeem
26-04-2004, 23:39
Kendinizi çok zeki diğerlerini salak zannetmeyin.
[B]ESTAĞFURULLAH- çok yanılmışsınız.[/ Bu tanımlamalar çok yanlış.

[1Sizin itibar puanına yaklaşımınız dışında yönetiminizden bir şikayetim yok

2.[Yönetimi eleştirmedim. Orwell örneği tamamen şaka maksatlıdır.

3. ]Ben size 21 nisan günkü yazınız dışında - puan hiç vermedim. + verdiklerim oldu.Uzlaşmayı isterdim. Ama farklı görüşlerde olsak da birbirimizi kırmadan tartışmamızda bir sakınca olmamalı .Yukarıda bir kaç kez uzatmak istemiyorum deyip kapatmak istedim. Ama cevap hakkı doğdu

4. Borsaforum, tuyofesor, plato ve matriks forumlarında beğenmediğiniz itibar puanı sistemi bulunmuyor. Bir de o forumlara bakmanızı tavsiye ederim.
O forumlarda dahil birçok foruma bakıyorum. Herkes gibi .Puanlama sisteminde uzlaşamamam benim değerli arkadaşlarımın görüşlerini paylaştığım bu forumda bulunmama benim açımdan engel ve mahzur teşkil etmiyor. Saygı çerçevesinde özgür bir platformda hep birlikteyiz diye düşünüyorum

kemal
27-04-2004, 00:14
Şimdiye kadar hiç (-) puan kullanmadım. Bundan sonra kullanmayı da düşünmüyorum.

Bana verilen (-) puan sadece 1. Onu da saygı ile karşılıyorum.

Forumda bilgiyi, paylaşımı, tecrübeyi, kadir kıymet bilirliği ve dostluğu, arkadaşlığı öne çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.

Kişileri isim vererek suçlamak yanlış. "Ahmet yanlış konuşuyor" "Mehmet doğru söylemiyor" demeyelim. "Şöyle düşünmek yanlıştır", "Bu davranış şekli doğru değildir" diyelim.

Küfür, hakaret, tehdit, alay ve suçlama gibi davranışlar hoş görülemez. Uzak duralım.

Çok seçkin ve özel bir forumdayız. Bunun bilincinde olalım. Kalite çıtasını daha da yükseltmeye çalışalım.

Sinirlerimize hakim olalım. :) :) :) :)

Saygılarımla.

chem73
27-04-2004, 00:17
Efendim izin verirseniz bu konu hakkında benim de cümlelerim var.

İtibar puanı sisteminin teorik olarak çok iyi bir sistem olduğu kuşkusuzdur. Kötü/zararlı olan/görünen ise bunun yanlış/ciddiyetsiz/bilinçsiz kullanılabilmesidir.

Ancak bunun yanında forumdaki itibar puanı sisteminin sıralamasının birinciden sonuna kadar insanları itibar sırasına koymadığı zaten açıktır. Bu nedenle bu itibar olayını gözümüzde fazla bütüymeyelim. Anlıyorum alakasız bir konuda / cümlede kırmızı itibar puanı almak gerçekten sinir bozucu olabiliyor ancak bunu "forum itibar puanları" kısmına yazarak bu bölümü bir ağlama ve isyan duvarına dönüştürmek de doğru deil.

Varsın isteyen istediğine istediğini versin efendim. Çok fazla umursamayınız. Forumda kim kimin ne olduğunu ne kadar "itibarlı" "itibarsız" olduğunu zaten biliyor.

Sırf yönetici oldum diye bir yerden eski bir yazımı bulup bana kırmızı itibar puanı gönderenler var :). Biraz sonra bu yazı için de gönderileceği gibi :) Boşverin efendim biz birbirimizi biliriz.

Saygılarımla
imza. ama" Dünya yolda karşılaşılan fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getirmediğinizle ilgilenir... " bunada itabar etmeden geçemem. ;)

onikikarakte
27-04-2004, 00:56
...benim de cümlelerim var.

yakında 1 numara olur (F.ARAR)

kemal
30-04-2004, 00:43
Şimdiye kadar hiç (-) puan kullanmadım. Bundan sonra kullanmayı da düşünmüyorum.

Bana verilen (-) puan sadece 1. Onu da saygı ile karşılıyorum.

Forumda bilgiyi, paylaşımı, tecrübeyi, kadir kıymet bilirliği ve dostluğu, arkadaşlığı öne çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum.

Kişileri isim vererek suçlamak yanlış. "Ahmet yanlış konuşuyor" "Mehmet doğru söylemiyor" demeyelim. "Şöyle düşünmek yanlıştır", "Bu davranış şekli doğru değildir" diyelim.

Küfür, hakaret, tehdit, alay ve suçlama gibi davranışlar hoş görülemez. Uzak duralım.

Çok seçkin ve özel bir forumdayız. Bunun bilincinde olalım. Kalite çıtasını daha da yükseltmeye çalışalım.

Sinirlerimize hakim olalım. :) :) :) :)

Saygılarımla.

Bu yazımdan dolayı ikinci (-) puanı almışım.. (İsimsiz)

Bu işe ne dersiniz?

CERİTKALE
30-04-2004, 01:11
İlginç!

Bazı insanlar (-) puan vermeyi çok seviyor...

Yukarıdaki yazının (-) puanlık nesi var...Bence çok güzel bir yazı.

Bende sizin gibi (-) puan hiç vermedim vermeyi de düşünmüyorum. Herşeyden önce saygı, sevgi, hoşgörü,

(-) puan vererek insanları üzmeye hiç gerek yok.

saygılar,

Not : Bakalım kaç (-) puan alacağız.

RAINBOW
30-04-2004, 01:25
İlginç!

Bazı insanlar (-) puan vermeyi çok seviyor...

Yukarıdaki yazının (-) puanlık nesi var...Bence çok güzel bir yazı.

Bende sizin gibi (-) puan hiç vermedim vermeyi de düşünmüyorum. Herşeyden önce saygı, sevgi, hoşgörü,

(-) puan vererek insanları üzmeye hiç gerek yok.

saygılar,

Not : Bakalım kaç (-) puan alacağız.

Sayın ceritkale...yapılan gönderileri (-) ya da (+) olarak değerlendirmek gayet mantıklı bence...

Böyle olunca üyeler daha da titiz olurlar yaptıkları yorumlarında...

Mesela ben "Forum müdavimi ncavus" diye bir topic açtım..4 tane (-) puan aldım bu akşam...

Şimdi düşünüyorum da ya topicte yazdıklarım çok anlamsız şeyler...ya da birileri birilerine kızdığı için "misilleme" var bu değerlendirmelerde...

Bence (+) ya da (-) değerlendirmeler yapar iken; değerlendirme yapılan konunun temasından dışarıya çıkılmamalı...herkes çıkarak yapar ise bir anlamı kalmaz diye düşünüyorum... :)

Saygılarımla...

Gandhi
30-04-2004, 09:10
Puan + veya - olmuş dan ziyade mesajda ne dediği önemli.. Mesajlar uyarıcı ve yönlendirici olabilir..

H.ömer iren
07-05-2004, 11:01
itibar'ıma gelen yazı : "sen yargısız infazcımısın...al sana kırmızı.sen önce kendi yazılarına bak ,ukala oğlu ukala herif .. " tmm ıyı guzel kırmızı verıyorsun ona lafım yok neden verdın dıye hakkını kullandın

ama neden babam ukala oldu? neden ben herıf oldum? benım yazılarımda ne varmıs cok kotu yazsaydım heralde o kadar ıtıbar almazdım...

ayrıca neden ısmını gızlıyorsun kı? ayıp bırsey yaptıgının zaten farkındasın yanı ama yapmayada devam edıyorsun sana bravo vallahı!

sn.objektıf bu kısının uyarılmasını ıstıyorum

borsabazz
09-05-2004, 12:40
Puanların yanında yazılan yazıların denetlenmesi gerektiğine kesinlikle katılıyorum. Hatta bunu sn. objektife de bildirdim. Bazen ekteki yazılarla forumdaki yazıların seviyesi hiç mi hiç uyuşmuyor.

cautionary
10-05-2004, 00:02
bu kafar lafı olunca..iki gün önce itibar olayına baktım...2/3 olumlu...ve olumlu yazanların hepsi isimlerini yazmışlar.

kırmızı verenler 1/3...ve hiç birinin adı yok..bari biriniz yazın isminizi diye geçirdim içimden.

neden takmıyorum...ben beni eleştirecek kişiyi yazdığım yazının neresini eleştiriyosa alıp, cevabını vermesini beklerim...bilgisiyle, doneleriyle beni eleştirmesini beklerim....ama yok..belki o yürek, belki o bilgi yok.

bi de nedense borsanın yönü hakkında olumsuz yazılar - puan alıyor...bu da çok komik.adam malda yakalanıp para kaybetmenin acısını - puan vererek çıkartmaya çalışıyor.

Ali Baba
10-05-2004, 01:21
Sevgili Cau

Aslında bende pek önemsemiyorum bu kırmızı yeşil meselesini, ama;

Bir yazı yazmışım adam basmış kırmızıyı :confused: yazı şu;

Öhö Öhö kimse yokmuuuu :roll:

Yani adamın tepesi atıyor tabiki, yaw kardeşim uyuyordunda uykudanmı uyandırdık. Pardon yani hani gereksiz gürültü yaptıysak özür dileriz.

Çok ilginçler de var adam yazmış "uzatmaaa" demiş. pardon arkadaşım rahatsız olduysan yaz bişeyler foruma varsa hatamız görelim. Cesareti yok tabi isim vermeden birde tehdit ediyor. Çok korktum tabi.. :roll:

H.ömer iren
10-05-2004, 09:35
itibar'ıma gelen yazı : "sen yargısız infazcımısın...al sana kırmızı.sen önce kendi yazılarına bak ,ukala oğlu ukala herif .. " tmm ıyı guzel kırmızı verıyorsun ona lafım yok neden verdın dıye hakkını kullandın

ama neden babam ukala oldu? neden ben herıf oldum? benım yazılarımda ne varmıs cok kotu yazsaydım heralde o kadar ıtıbar almazdım...

ayrıca neden ısmını gızlıyorsun kı? ayıp bırsey yaptıgının zaten farkındasın yanı ama yapmayada devam edıyorsun sana bravo vallahı!

sn.objektıf bu kısının uyarılmasını ıstıyorum

bu yazıyada imzasız-yorumsuz kırmızılar gelmeye basladı.bence ıtıbar olayı cok yerınde guzel bır ozellık.fakat mıllet canı sıkıldıkca basıyor kırmızıyı mantıksız kullanmaya baslıyor bunun amacının elestırılerı gorebılmek olması lazım ama adam ne adını yazmıs ne yorum yazmıs...

Lektem
10-05-2004, 13:19
yav nereden veriliyor bu notlar? benim haberim bile yok?

cautionary
10-05-2004, 23:45
Sevgili Cau

Aslında bende pek önemsemiyorum bu kırmızı yeşil meselesini, ama;

Bir yazı yazmışım adam basmış kırmızıyı yazı şu;

Yani adamın tepesi atıyor tabiki, yaw kardeşim uyuyordunda uykudanmı uyandırdık. Pardon yani hani gereksiz gürültü yaptıysak özür dileriz.

Çok ilginçler de var adam yazmış "uzatmaaa" demiş. pardon arkadaşım rahatsız olduysan yaz bişeyler foruma varsa hatamız görelim. Cesareti yok tabi isim vermeden birde tehdit ediyor. Çok korktum tabi..

yaw bayıldım gülmekten :D

bakın herşeyine bahse girerim...endeksin rengi ile itibar puanlarının rengi arasında müthiş bir korelasyon var...umarım ilerde böyle bir çalışma yapılır :p

yani adamın portföyü bir hafta da %10 erimiş...adama selam desen, salam anlar, ve sen ne kastediyosun deyip - puan verir.

kolay değil akşama kadar kıpır kıpır oynayan rakamları seyredip, üstüne onca para kaybedip olumlu düşünmesi :hayır:

Objektif
11-05-2004, 21:58
Forum itibar puanların gösterilmesi artık isteğe tabi olacak. İsteyen üye itibar puanlarının görülmesini kapatabilecektir.

Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle. :)

LAZIO
13-05-2004, 02:37
Uc bes yaziyi cok takdir ettim,yazarlarina yesil itibar puani yollamak istedim ama anladigim kadari ile henuz rustumu ispat edemedigimden bu puanlar renksiz gitmis.(Allahtan yanlarina iki satir kelam yazip,kim oldugumu yazdim)........Benden puan alan cemaat bilinizki hepsi yesildir.....

Hay Allah naapsam,yarin seans topigine girip biraz geyik yapayimda rengimiz belli olsun bari :rolleyes: ........LAZIO

--------------------------------------------------------------------------

bgali
13-05-2004, 12:26
Sanırım problem puanlara itibar puanı denmesinden kaynaklanıyor birazcık.
Doğal olarak kimse itibarı düşük görünmek istemez.Hemen herkes için itibarlı kişi olmak epeyice önem taşır.
Ama bu da farklı ve aykırı düşüncelerin yazılmasını engelliyor gibiydi sanki?

Uzun lafın kısası itibar puanların gösterilmesinin isteğe tabi kılınması çok iyi oldu bence.

Saygılarımla

CycLone
13-05-2004, 12:33
itibar puanlarınızın düşmesini istiyorsanız siyaset bölümüne bir şeyler yazın benim +7 den 0 a indi :o

Boeing
13-05-2004, 12:41
itibar puanlarınızın düşmesini istiyorsanız siyaset bölümüne bir şeyler yazın benim +7 den 0 a indi :o

Benim puanlarım da 125ten 95e düştü, şimdi 100'e çıktı ne olacak ki ? İstiyorsa eksi 195e düşsün. Ben doğru bildiğimi söylemekten geri kalacakmıyım ?

Fatih
13-05-2004, 15:39
Hehe banada geldi banada kırmızılar..ben şimdi neden seviniyorum ki..:P siyaset topiği adamı siler..

LAZIO
13-05-2004, 16:27
Itibar puani hos bir ozellik.....Ozellikle yanina iki satir aciklama yapip,kimlik aciklanirsa.......Bunun disinda fazla ciddiye alinmamali bence.....

Gecenlerde bir arkadas yazmis "Bu topik tehlikeli,bulasinca kirmizi oy aliyorsun"diye.....Ne oluyor yani kirmizi alinca maasinizimi indiriyorlar?....Gazetelerde teshirmi ediyorlar?....Insan icine cikamaz durumami geliyorsunuz?...

Insanlar fikirlerini ozgurce ifade edebilmek ugruna zindani hatta olumu goze alabiliyorlar...Bosverin kirmizi yesili....Kimseye hakaret etmeden,site sahibi ve yoneticilerini zor durumda birakmadiktan sonra,yazin ozgurce kafanizdan gecenleri....LAZIO

--------------------------------------------------------------------------

camış_junior
14-05-2004, 09:07
İtibar puanının geçerliliğine inanmıyorum... Örneğin 2 tane araştırıp beğendiğim, krizde düşmeyen senetler bana itibar puanı kazandırmazken, avatarım sayesinde itibar puanlarını topladım :roll:

Ali Baba
15-05-2004, 01:18
Bugün bir arkadaş bana verdiği kırmızı ile şu notu yazmış..

Yazıların o kadar doyurucu değil nasıl bu kadar + almışsın.. Farklı niklerde yazıp kendine oymu atıyorsun?

Şimdi gene birileri çıkıp özelde yazılan özelde kalmalı falan demesin. Çünki bu yazılan yer özel değil. İllede bişey sorulacaksa özel mesaj sistemi var ve bana bu şekilde mesaj yazılırsa cevap yazarım.

Şimdi bu arkadaş bana katılmadığını belirtmiş. Yazılarımın doyurucu olmadığını söylemiş ve başka niklerle katılıp kendime oy atıp atmadığımı sormuş..

Bu vatandaşa nasıl cevap vericez. Hoş cevap vermeye değer bir durum değil ya.. :roll:

Valla doyurucu olan yazılarım da var sayın Bonnienin topiğinde zaman zaman balık tariflerine katılıyoruz hatta geçenlerde resimde ilave ettim. Bizzat denedim baya doyurucu yemekler. :D

Ne diyim eleştirininde bir sınırı olmalı saygısızlığın lüzümu yok.

Bu aşamadan sonra puanlama sistemimi kapatıyorum. İsteyen istediğini yazsın ben görmiycem..

aritmik
15-05-2004, 01:37
Hisse.net 'e ilk geldiğim günlerde beni en çok etkileyen büyük üstad berg'i tanıyamayan o arkadaşa saygılarımı sunuyorum..

JSMill
15-05-2004, 21:09
frigo ile ilgili yazdığım bir yazıda iki sefer negatif puan almıştım.Ben orada sadece spekülatif bir kağıdın neler yapabileceğine, hatta benim okuldan akademik uyarı almama neden olduğuna bu yüzden likit hisselerde kalınması gerekildiğine bu tarz kağıtlar içinde orta vadeli hedeflerin ve sabırlı olunması gerekildiğini yazmıştım.Bunun için neden negatif verdiler hala anlamış değilim.

Rebik
15-05-2004, 22:01

:))))))) ya inanin ben de ilk defa farkina vardim bu ozelligin, herkes bahsediyor forum itibar puani diye ama nedir nasil gorulur en ufak haberim yoktu, simdi sn. Justice in linkinden baktimda, bana da gelmismis bayagi kirmizilar yesiller, cok guzel bence. Yanliz anlayamadigim yazilan yoruma biz cevap yazamiyormuyuz, kimden geldigi belli degil cunku gonderilenlerin, bazi arkadaslar yorumun yanina niklerini yazmislar ama bazilari yazmamis, nikini yazmayanlara nasil yorum yazacagiz, boyle bir imkan yok mu yoksa?

diye dusunmekten kendimi alikoyamiyorum :)

ayyan
15-05-2004, 22:42
"sn babo sagolun varolun" dedim diye de kırmızı puan verilmez ki aa!! [yesil veren arkadas saolsun varolsun ne diyebilirim :))]

muhabbet
15-05-2004, 23:28
bütün geçmiş puanlarımızı göremiyor muyuz?

bıcırık
16-05-2004, 02:49
Aslında "itibar notları/yazıları" şeklinde başlık açsak baya prim yapar :)

Bakınız benim de kırmızım var ben de insanım... :D

Bıcırık : "Gümbür gümbür geliyoruz yeter ki inancımız olsun

Saygılar "

Sn İtibarcı : "İnançla ne ilgisi var" --- > al sana kırmızı :roll:

Saygılar & Sevgiler...

krokodil
16-05-2004, 21:39
lütfen kırmızı veya yeşil verirkene maruzatınıda yazınki olaki ders çıkarırız :)

empee3
16-05-2004, 22:26
Kirmizi itibar puani kampanyami baslattim:

Bundan boyle burada itibar puani hakkinda sikayet edenlere kim olduguna bakmaksizin kirmizi puani basacagim. Itibar puanini acik tutan sonucuna katlanir kardesim, isterse haksiz veya anlamsiz yere verilmis olsun. Bu isin raconu boyle. Baska bir deyisle foruma giren, terler!

Herkese sevgilerimle.

Ali Baba
17-05-2004, 01:19
İlk kırmızınızı bana verebilirsiniz Sn Empee3

Mesele kırmızı yeşil değil benim için.. Sadece adam açıyor yazıyor bişeyler üstüne suçluyor hakaret ediyor. Sonrada orası özel deniliyor. Neyse son şikayetim.. Puanlamayıda açıyorum.

Katlanıcaz artık.. Kırmızıyı severim.. :)

TaRuS
17-05-2004, 01:30
itibar puanı nasıl verilir?? gerçi hoş, şimdiye kadar itibar ouanı verecek kimseyle tanışamadık ama hani gerekirse diye soruyorum..

empee3
17-05-2004, 01:39
İlk kırmızınızı bana verebilirsiniz Sn Empee3

Mesele kırmızı yeşil değil benim için.. Sadece adam açıyor yazıyor bişeyler üstüne suçluyor hakaret ediyor. Sonrada orası özel deniliyor. Neyse son şikayetim.. Puanlamayıda açıyorum.

Katlanıcaz artık.. Kırmızıyı severim.. :)

Suclama ve hakaretlere sozum yok Sn.berg, o nedenle yazini sikayet olarak algilamadim, o nedenle sana kirmizi da yok! ;)

Birisi hakaret ediyorsa neden yoneticiye sikayet edilmiyor da buraya yaziliyor? Ozel mesajda adi ustune ozel olmalidir, eger ozelde sakincali bir durum varsa alenen soylemek yerine yoneticiye iletmeli.

nhakanay
17-05-2004, 20:53
Sn forum yöneticileri sizlerden ricam itibar puanı verilirken veren kişinin nickname'nin görülmesi.Çünkü insanlar gereksiz yere kırmızı puan veriyorlar.

Objektif
17-05-2004, 20:56
Sn forum yöneticileri sizlerden ricam itibar puanı verilirken veren kişinin nickname'nin görülmesi.Çünkü insanlar gereksiz yere kırmızı puan veriyorlar.

Olmaz Sayın nhakanay, demokrasilerde oylar gizli kullanılır. Eğer isteyen olursa kendi nikini yazar.

empee3
17-05-2004, 21:25

nhakany, nickname'i gorseniz ne ise yarayacak? Ona gore o kisiye karsi farkli bir tutum mu izleyeceksiniz ? :D

Rebik
17-05-2004, 21:39
nhakany, nickname'i gorseniz ne ise yarayacak? Ona gore o kisiye karsi farkli bir tutum mu izleyeceksiniz ? :D

guzel bir noktaya deginmissiniz sayin mp3, hakikaten insanin aklina gelmiyor degil kisiye gore mi muamele yapilacak sorusu. Amac ise goruslerin (olumlu ya da olumsuz) kimden geldigine gore degil, gorusun icerigine gore cevap vermek olmali, kimden gelirse gelsin. Ancak nickname i gorememenin dezavantaji cevap verme imkanini ortadan kaldirmasi. Belki gorus belirtenin atladigi veya goruse maruz kalanin bilerek/bilmeyerek eklemedigi bir bilgiden dolayi elestirildigi durumlarda karsi tarafa ek bilgileri verebilmesi gerekir. Nickname de bilinmedigi icin bu bilgileri vermenin imkani kalmiyor. Bu acidan ben de yesil kirmizi morcivert rengi ne olursa olsun nicknamelerin gorulmesi taraftariyim. Nicknameler gorunmeyince elestiriyi alan cogu kisi ilgili topicde 'bak nikini gizleyen arkadasim vs vs bidi bidi' seklinde yaziyor, konuyla ilgisi olmayanlarda 'haydaa bu nerden cikti simdi diyor' (bence tabi, ben bazen diyorum cunku, topigin x yerinde birden ortam durup dururken geriliyor-usendigim icin refereans vermiyecegim simdilik). Belki nicknamesiz itibar puanlarina cevap diye bir topic acilabilir, puani alan herkes oraya gorusunu yazar, puani gonderen de karsi taraf ne cevap vermis oradan takip edebilir.

Yukaridaki yazildigi gibi dusunmekteyim

krokodil
17-05-2004, 22:50
madem forma giren terler bende ipekten güzel bir kese aldım bu gün.hazır terlemişken kirlerimde dökülsün :)
hem zaten kırmızıda güzel bir renk aşkı çağrıştırıyor.....

krokodil
17-05-2004, 23:46
ooh ooh bi kırmızı daha geldi ooh ooh çıldırmak üzreyim... :)

krokodil
17-05-2004, 23:53
tamam abi ben ettim sen etme bi daha ağzımı açarsam namerdim
:o

porta
17-05-2004, 23:54
madem forma giren terler bende ipekten güzel bir kese aldım bu gün.hazır terlemişken kirlerimde dökülsün :)
hem zaten kırmızıda güzel bir renk aşkı çağrıştırıyor.....
.................................................. .........................................
Timsaha da kese mese dayanmaz ha... :D Kese fabrikası kurmak lazım... ;)

krokodil
17-05-2004, 23:58
öhö öhö öhö ağzımı açmıyacam dedim öhö lütfen sayın porta :)

empee3
20-05-2004, 17:33
Kirmizi itibar puani kampanyami baslattim:

Bundan boyle burada itibar puani hakkinda sikayet edenlere kim olduguna bakmaksizin kirmizi puani basacagim. Itibar puanini acik tutan sonucuna katlanir kardesim, isterse haksiz veya anlamsiz yere verilmis olsun. Bu isin raconu boyle. Baska bir deyisle foruma giren, terler!

Herkese sevgilerimle.

Hayret, kampanyama pek ragbet olmadi (sadece 1 kisi cazibesine dayanamadi :) ). Neden acaba? :rolleyes:
Kimse sikayet etmiyor, forum ahalisi eksi puan vermeyi kesmis olmali. :roll:

SunShine
20-05-2004, 17:41
Hayret, kampanyama pek ragbet olmadi

Şey.. Pardon.. :roll:

Kampanya ne zaman bitecekti.. :cool:

empee3
20-05-2004, 17:44
Kampanyamiz eksi puanlar tukenene kadar devam edecek! Stokumuz %99 oraninda dolu, meraklanmayin! :D

ayyan
20-05-2004, 18:02
verilen kırmızılar ilginc olacak ki bizde burada sikayet edelim :)

empee3
20-05-2004, 18:43
Sn ayyan, once sikayet - sonra kirmizi! Sikayeti gormeden kirmizi yok. :)

gemici
20-05-2004, 19:30
puan işi çok güzel bir şey ben bayılırım.hiç bir şikayetim yok.

aritmik
20-05-2004, 20:47
Hisse.net 'e ilk geldiğim günlerde beni en çok etkileyen büyük üstad berg'i tanıyamayan o arkadaşa saygılarımı sunuyorum..

Bu arkadaşa 2. ve 3. saygılarımıda sunuyorum...

Yani hiç gülecek halim yoktu..Ama beni güldürdünüz..Allah sizden razı olsun..

Yani sevgili empee 3 şikayet olsun diye yazmıyorum...

Arkadaş çok komik..Yukarıdaki mesajdan sonra bende sana saygılarımı sunuyorum diye kırmızıyı basmıştı..

Arkadaş beklemiş beklemiş sırası gelince tekrar basmış kırmızıyı..Valla bravo..

Yanlız işin ilginci bu arkadaşın kırmızısı çift etkili..Bu kuvvette forumda olupta bu kadar zavallı olan arkadaşı bulmak o kadar zor değil... :D

ayyan
20-05-2004, 22:32
ehe..
sn empee3 ne demek . canınız sıkıldıkca kırmızı verebilirsiniz :) gerci onun meraklısı başka arkadaslar var .. onlardan size sıra gelmez :D [şimdi bu şikayet sayılır mı :) mümkünse nickinizide yazın kırmızı verirkende yanlıs kisiye yesil vermiim .ciddiyim ]

krokodil
20-05-2004, 22:46
şey öhö sayın empee3 kampanyanın cazibesine dayanamayan o bir kişi benmiyim? sakın !!! yanlış anlamayın eğer o kişi bensem tek olmanın hatırına yeşil alabilirmiyim.yok ben değilsem eğer, o zaman kırmızıda istemem :)
bu bir şikayet değildir .. :)

ayyan
20-05-2004, 22:50
sn krokodil tek oldugunuzu sanmam :))

krokodil
20-05-2004, 22:57
öhhö öhhö lütfen sayın ayyan :)

Ali Baba
20-05-2004, 23:01
Hayret, kampanyama pek ragbet olmadi (sadece 1 kisi cazibesine dayanamadi :) ). Neden acaba? :rolleyes:
Kimse sikayet etmiyor, forum ahalisi eksi puan vermeyi kesmis olmali. :roll:

Sevgilerini kırmızı yoluyla yollayan arkadaşlardan yazdıkları yazılar ilginç saldırgan yada komik olanları buraya aktarmaya devam edeceğim.

Tabi ismini ve gerekçesini yazarak yazdığım yazıya katılmayan yazıların herhangi bir şekilde buraya taşınması sözkonusu olamaz. Benim kastım cidden saldırıda bulunmak amacıyla yazılan komik yazılar olacaktır.

Nede olsa burası off topik. Eminim çok komik yazılar çıkacaktır..

Tabi burda bedava yazmıyoruz burda yazanları cezalandıracak arkadaşların kırmızıları karşılığında yazıyoruz.

Eweet bekliyorum kırmızıları.. :)

ayyan
20-05-2004, 23:34
;)
"You must spread some Reputation around before giving it to .. again."
bunun süresi kac gün acaba ?

Ali Baba
20-05-2004, 23:41
;)
"You must spread some Reputation around before giving it to .. again."
bunun süresi kac gün acaba ?

Kırmızımı vercektiniz :) Yardımcı olmaya çalışıyım..

Bu topiğin başlarında bu konularda açıklamalar olucak yanlış hatırlamıyorsam :)

kemal
21-05-2004, 00:00
Bu arkadaşa 2. ve 3. saygılarımıda sunuyorum...

Yani hiç gülecek halim yoktu..Ama beni güldürdünüz..Allah sizden razı olsun..

Yani sevgili empee 3 şikayet olsun diye yazmıyorum...

Arkadaş çok komik..Yukarıdaki mesajdan sonra bende sana saygılarımı sunuyorum diye kırmızıyı basmıştı..

Arkadaş beklemiş beklemiş sırası gelince tekrar basmış kırmızıyı..Valla bravo..

Yanlız işin ilginci bu arkadaşın kırmızısı çift etkili..Bu kuvvette forumda olupta bu kadar zavallı olan arkadaşı bulmak o kadar zor değil... :D

Valla billa ben değilim.

aritmik
21-05-2004, 00:17
Valla billa ben değilim.

Henüz araştırma safhasındayım..

Bu akşam 19.30 'da bana 2 itibar puanına neden olan arkadaşı bulacağım..

Söyle bakalım sevgili kemal..Bu akşam 19.30'da ne yapıyordun...Öyle yemin edip bu işten sıyrılamazsın... :D

Ben hesapladım 3 ve üstünde itibar gücü olanları çıkarıp 2 itibar gücünde olanlarında o saatlerde online olanları listediğimde 2 kişi kalıyor...

Ama bu iki arkadaşı tanıdığım kadarıyla bu kadar zavallı olamazlar..Demekki iyi tanıyamamışım... :D

son_azrail
21-05-2004, 00:18
bize kırmızı veren arkadaştan neden şikayetçi olammıyozki?bide lütfen kart verirken nedeninede bikaç satır karalarmısınız?lütfen...hane bii yeşil vermiş aynı konuya bir diğeri siyah biride kırmızı..ne koonuymuş bea:)

porta
21-05-2004, 00:30
Valla billa ben değilim.
.................................................. ............................................
Valla billa bu ben olmadığım gibi puanımın kaç etkili olduğunu bile bilmiyorum... :eek:
Sanırım iki olma ihtimali var. Bu nasıl biliniyor? :confused:

RAINBOW
21-05-2004, 00:41
bize kırmızı veren arkadaştan neden şikayetçi olammıyozki?bide lütfen kart verirken nedeninede bikaç satır karalarmısınız?lütfen...hane bii yeşil vermiş aynı konuya bir diğeri siyah biride kırmızı..ne koonuymuş bea:)

Konuyu oldukça mizahi bir dille anlatmışsınız sayın son azrail..

"Günün komiği...ilginç haberi, her şeyi" topiğine yazsaydınız çok tutardı doğrusu.. :D

Bu arada sayın aritmiğe kırmızı itibarı ben vermediğimi de beyan etmek istiyorum..kendisinin yorumlarını hat safhada takdir ederim...

Genelde herhangi bir arkadaşın işlediği konuyu eğer negatif yönde eleştirecek isem...+ itibar puanı veriyor fakat yanına behsedilen konunun olumsuz düşündüğüm noktalarını da bahsediyorum..

Böyle yapınca zannediyorum ki mesaj çok daha yapıcı algılanıyor.. :)

Saygılarımla...

Ali Baba
21-05-2004, 00:53
Henüz araştırma safhasındayım..

Bu akşam 19.30 'da bana 2 itibar puanına neden olan arkadaşı bulacağım..

Söyle bakalım sevgili kemal..Bu akşam 19.30'da ne yapıyordun...Öyle yemin edip bu işten sıyrılamazsın... :D

Ben hesapladım 3 ve üstünde itibar gücü olanları çıkarıp 2 itibar gücünde olanlarında o saatlerde online olanları listediğimde 2 kişi kalıyor...

Ama bu iki arkadaşı tanıdığım kadarıyla bu kadar zavallı olamazlar..Demekki iyi tanıyamamışım... :D

Sevgili Aritmik benim yüzümden sizde kara listeye alındınız galiba

Üzgünüm..

Ama birde meseleye başka açıdan bakacak olursak borsanın durgun olduğu şu günlerde meşgale oluyor.

aritmik
21-05-2004, 01:01
Sevgili Aritmik benim yüzümden sizde kara listeye alındınız galiba

Üzgünüm..

Ama birde meseleye başka açıdan bakacak olursak borsanın durgun olduğu şu günlerde meşgale oluyor.

Sana 100 itibar puanım feda olsun... :)

Seanslar böyle giderse bu topiğin reytingi acayip artacak galiba... :D

Ali Baba
21-05-2004, 01:05
Ne zamanki bu topiğin raytingi düşer o zaman anlaşılabilir ki borsa yönünü yukarı çevirmiş.

Malsız kalmak cidden sıkıcı :D ben alışkın değilim Boğalık kanıma işlemiş :D

Yarın tez elden birkaç hisse alıyım mesela komşu kızına bir teklif edeyim bakalım kabul edecekmi :D

serdarkus
21-05-2004, 01:09
Konuyu oldukça mizahi bir dille anlatmışsınız sayın son azrail..

"Günün komiği...ilginç haberi, her şeyi" topiğine yazsaydınız çok tutardı doğrusu.. :D

O topik o kadar da değil, lütfen yani.. :cool:

RAINBOW
21-05-2004, 01:17
O topik o kadar da değil, lütfen yani.. :cool:

Bir espiri yapayımda hem sayın aritmiğin düşüncesini biraz dağıtıp güldüreyim...hem de "Günün komiği.herşeyi" topiğinden burda da bahsedeyim demiştim sayın serdarkus7.. :)

Gerçi topiğin reklama ihtiyacı yok.. :) her gün tıklıyoruz zaten, IMKB'deki sıkıcı seanslardan sonra stresimizi atmak için..

Böyle bir topik açmayı iyi akıl etmişsiniz...Teşekkür ediyorum...

Saygılar...

gemic